Page 1

Wij tonen deze foto's om te laten zien dat we Forum Mare Nostrum iedere dag mooier en gezelliger maken.

Januari 2013

INFO FORUM 84

ZOALS ALTIJD“DANK AAN IEDEREEN”

BANKEN GESLOTEN IN JANUARI Vrije dagen in januari 1 januari (nieuwjaarsdag) en 6 januari (Drie Koningen) zijn de banken gesloten

VOORDRACHT OVER ALOE VERA Maandag 7 januari om 11.00uur zal er door Trudi een lezing worden gehouden over Aloe Vera producten. Deze producten komen van de Single Natural laboratoria.

COMPUTERS IN DE COMPUTERRUIMTE Mogelijkheden met de computer . Mogelijkheden talen: Spaans, Engels, Duits, Nederlands en Noors. . Mogelijkheden programma's: Word, Excel, Internet Explorer, Skype. Bij openen gebeurt dit in Windows in de gewenste taal en grote letters Video gesprekken: Hierbij zijn webcam, microfoons en koptelefoons beschikbaar Maximale veiligheid: Direct wanneer U de computer uitschakelt wordt alles verwijderd. U hoeft dus niet bang te zijn dat Uw gegevens elders gebruikt kunnen worden. Wilt U iets uitprinten, dan kan dit via de printer bij de receptie. De kosten hiervan bedragen: . Zwart - Wit . A4..€ 0,20 . A3..€ 0,30 . Kleur . A4..€0,30 . A3..€0,40 Om een video-gesprek te openen: 1. Open Skype 2. Naam en paswoord invoeren 3. Skype openen

Zoals elk jaar werd de receptie, administratie en bestuurskamers weer “overladen” met bonbons, Candy, drankjes, planten, bloemen, kerst-en nieuwjaarskaarten en nog andere dingen. Wat kunnen we hierop zeggen? Het woord “Dank jullie wel”? ook al schrijven we dit in hoofdletters, het kost maar weinig om onze dank uit te spreken. We zeggen dank je, wanneer we iemand doorlaten, wanneer we een drankje serveren, of wanneer we aandacht krijgen. Misschien is het nodig dat we een nieuw woord bedenken dat duidelijker aangeeft hoe fijn het voor ons is dat men begrijpt dat er fouten gemaakt worden, we zijn dankbaar dat men begrip heeft voor de foutjes die we maken of de regels die we moeten handhaven, die niet altijd even prettig zijn voor de mensen…Hoe moeten we dank je wel zeggen?....Dank voor de chocolaatjes?…Dank je voor de felicitaties?...Dank je voor de kaarten of voor de bloemen?. Nee, wat ik werkelijk graag wil is dankjewel zeggen voor de lach, voor de knuffel, voor het steeds weer uiten van betrokkenheid… Of liever, we danken eenvoudig voor het behoren tot onze vaste bewoners.

DREIKONINGEN IN FORUM Zondag 6 januari is er Driekoningen cake met warme chocola of koffie in cafetaria van Forum. Kosten € 3,- Bij gebruik van een lunch kunt U dit ook als nagerecht kiezen.

DE THEMA - AVOND “MOTOWN NIGHT” Mis de komende avond “DE THEMA-AVOND “MOTOWN NIGHT” niet op vrijdag 25 Januari vanaf 20.00uur-23.30uur die door de Companians wordt georganiseerd. Gedurende de avond diverse snacks. Prijs € 3,- voor residenten, € 5,- voor anderen.

HET OPERA CONCERT GALA Frijdag 11 Januari om 20uur vindt het grote concert en show “Diamonds of Opera's” plaats in de multifunctionele hal. Dit bestaat uit een trip door de fascinerende wereld van vrouwelijke psychologie met de stemmen van artiesten samen met de muziek en voordrachten in fantastische aria's, duetten en tripletten, in Lyric Opera, geschreven door de meest beroemde componisten van dit genre. Laat deze grote show en concert vol afwisseling en indrukwekkende kostuums niet aan je voorbij gaan. Prijskaartje slechts € 5,-! Tickets bij de receptie Voor een drankje is de bar geopend.


MENUS VAN ZONDAG 06/01 1. Voorgerecht 2. Gebakken Garnelen und kreeft staarten 3. Entrecote/pepersaus en gegrilde groente 13/01 1. Voorgerecht 2. Garnalen cocktail 3. Geroosterd lam 20/01 1. Voorgerecht 2. Bladerdeeg van zalm naar het Nederlands 3. Tenderloi-biefstuk met roquefortsaus 27/01 1. Voorgerecht 2. Geitenkaassalade 3. Biefstuk op Provençaalse wijze met chips

LEISHMANIOSIS Leismanniosis is een verlammende ziekte wanneer onze hond of door een vliegje geprikt wordt. We konden tot nu toe alleen helpen de symptomen te bestrijden met antibiotica. Nu het goede nieuws: Dr.Michel Follet van het dierenhospitaal Altea vertelde ons dat er thans inentingen mogelijk zijn hiertegen. 3 inentingen in 3 x 3 weken geeft een jaar bescherming voor je hondje. Wel wordt aanbevolen dat de hond een halsbandje blijft dragen en een spray krijgt met Front Line of equivalent. U kunt altijd contact opnemen hierover met Uw dierenarts. Margaret & Jerry Bartley

GEESTELIJKE VOEDING In de bijbel kun je al lezen dat lachen goed is voor de gezondheid. “Een blij hart werkt als een goede medicijn, maar negatieve gedachten dringen door tot in de botten.” In sommige Hinduboeken wordt geschreven over meditatie d.m.v. lachen, dat lachen zelfs een eigen techniek is om jezelf te ontdekken en ook om de wereld om je heen beter te leren kennen. In India, Bhagwn Rajneesh (Osho) in het centrum Poona, vindt promotie plaats om negen dagen lang drie uren te lachen. Op sommige Buddhistische scholen wordt geleerd te wandelen met een glimlach op je gezicht en sommigen zeggen dat dat net zo goed is als andere manieren van mediteren. Er is ook een Hindu- geloof dat zegt dat een uur lachen net zo goed is voor het lijf als vier uur yoga. De mensen die het meest tegen deze manier van denken zijn zijn de Joden met gevoel voor humor. De Chassidim waren religieuze leeraren die begrepen dat religie niet zo streng kon zijn en humorvol invloed op het leven kan hebben, dansen, zingen tijdens de religieuze vieringen. De chinese filosofie Tao deed ook veel aan lachen. Een oud chinees advies luidt: dat je voor een goede gezondheid dertig keer per dag moet lachen, andere specialisten zeggen 3 keer per dag is genoeg als het maar minstens een minuut per keer is. William Fry, een psychiater, die meer dan 25 jaar studie deed hierna, zegt dat drie minuten intensief lachen net zo veel voor je gezondheid doet dan tien minuten stoer roeien. Hij zegt ook dat een minuut lachen gelijk staat aan 45 minuten dagelijkse ontspanning. Deze leefwijze moet je aan je medemensen geven, de lach betekent veel voor de ander en het is helemaal gratis.

BRIEF NAAR DE DRIE KONINGEN Dit jaar is het moeilijker om een brief naar de drie koningen te schrijven. Wat kunnen wij nog vragen aan hen?Dat het jaar 2013 zal zijn als “13” in alle opzichten? …Dat kan niet waar zijn. Iedereen weet dat het getal 13 een ongeluksgetal is (hoewel ik daar zelf niet in geloof) . Kunnen wij bijvoorbeeld vragen om een einde te maken aan de crisis in Spanje en de helft van de wereld?...Nee hoor. Ik geloof dat we dat het voorgaande jaar ook al gevraagd hebben, en iedereen kan voor zichzelf beoordelen hoe men er economisch gezien voorstaat…Ik geloof niet dat de Koningen meer van economie weten dan al die politici, die ons in deze staat hebben gebracht. Kunnen wij verwachten dat het de armsten van ons plotseling beter zal gaan?...Dat vroeg ik mijzelf ook een jaar geleden af en ik ken iemand die nog meer draait en konkelt….heel slecht voor hem. Zeg me, wat kan ik voor het komende jaar vragen? Ik kan me niet herinneren dat er ooit een jaar was waarin ik in elk geval niet kon vragen dat het zo zou blijven als het was…. voor mij is wel de waarheid dat het steeds wat minder wordt…..steeds als ik in de spiegel kijk, zie ik mijzelf weer ouder worden. Wel, ik denk dat het dit jaar beter is om niets te vragen, zij denken toch alleen maar aan zichzelf zonder enige verplichting om beslissingen te nemen over wat iedereen verdient. Wat mij betreft hoop ik het allerbeste voor alle mensen hier, want 99% van hen zijn werkelijk sympathieke mensen, en daarom verdienen zij gezondheid en blijheid in het jaar 2013. Wij zijn nu eenmaal geen almachtige mensen die voor iedereen wonderen kunnen verrichten, maar wat ik mede namens de gehele staf van Forum kan zeggen is dat we alles zullen doen zo dat iedereen zich hier tevreden voelt . P.S. Ik moet wel toegeven dat de Wijze Man een goed gebaar heeft gemaakt door de bus te organiseren hier bij Forum…. Maar wat later moest de gemeente deze dienst weer opheffen omdat er te weinig gebruik van gemaakt werd. Er waren maar gemiddeld 5 passagiers (van de 240 inwoners Forum) die er gebruik van maakten. Wel wenste de Wijze Man ons een goede gezondheid, zodat iedereen toch met zijn eigen transportmiddel naar de stad kan komen…Maar ja, de Koningen zijn natuurlijk niet gek….

SPEZIALE SAINT VALENTINE´S DAY Op Donderdag 14 februari feest St. Valentine met een speciaal menu met live musik. **Welkomst cocktail “Cupido” **Verschillende toastjes **Speciale Salade “Amor” **Kippenborst met Foie saus und Gekarameliseerde Apple, aardappelkroketjes & Groente **Special Valentijn's gebak Inclusief ½ wijn, water, bier en limonade drankjes. Prijs € 18,- per persoon. Tickets bij de receptie Begin lunch 14.00 uur. Dit is het enige dat geserveerd wordt deze dag.

Dit maanblad wordt in het Spaans, Engels, Nederlands en Duits weergegeven. Mocht U dit in de verkeerde tall ontvagen neemt U dan kontakt op met de receptie.

JANUARI 2013  

INFO FORUM JAUNARY 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you