Page 1


Historia

L'Escola d'Enginyeria de Terrassa va iniciar la seva activitat a l'agost de l'any 1901 i els seus estudis en febrer de 1902. Al seu començament era coneguda pel nom de Escuela Superior de Industrias de Tarrasa i s'impartien estudis de Peritació Industrial, Pràctic Industrial, Pràctic Industrial i Estudis Elementals per obrers. L'escola neix originàriament per cobrir les necessitats de la indústria tèxtil de Terrassa, indústria que té el seu desenvolupament més important al segle XIX amb l'aparició de la màquina de vapor i els nous telers mecànics. Inicialment es va ubicar al carrer Topete número 4 i el 3 de juliol de 1904 es va traslladar a la seva ubicació actual, al carrer Colom número 1, on s'inaugurà l'edifici de l'actual seu de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa. L'edifici és d'estil modernista català que caracteritzava a la ciutat de Terrassa, obra de l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada. Aquell mateix any s'hi celebra una exposició que va representar el punt àlgid de les arts aplicades. El 1943 l'edifici va passar a ser propietat de l'Estat, tot mantenint la seva funció educativa.


L'edifici modernista L'Escola Industrial és una de les primeres obres de Lluís Muncunill, que es caracteritzen per la influència dels estils historicistes. És un edifici aïllat, amb planta baixa i dos pisos, estructurat en forma de U al voltant d'un pati interior. El vestíbul central, que dóna accés a les aules i a dependències com la biblioteca, està aguantat per columnes de ferro i mostra un bust d'Alfons Sala i Argemí, fundador de l'escola. La façana principal destaca per la capçalera esglaonada del cos central d'entrada i dels dos cossos laterals. Segons el projecte de Josep Domènech i Mansana, es van afegir dues naus perpendiculars als extrems de l'edifici primitiu, que estaven destinades a tallers.


Estudis ofertats

L'Escola d'Enginyeria de Terrassa ofereix estudis adaptats a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) que abarquen diverses Ă rees de coneixement:

Ă€rea d'Enginyeria de Telecomunicacions: -Grau en Enginyeria de Sistemes Audiovisuals.


Àrea d'Enginyeria Industrial: - Grau en Enginyeria Elèctrica. - Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica. - Grau en Enginyeria Mecànica. - Grau en Enginyeria Química. - Grau en Enginyeria de Tecnologia i Disseny Tèxtil. - Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte.


Situació

L'EET la formen els edificis TR1 (edifici principal), TR2 (edifici posterior) i TR3 (nau lateral) del Campus de Terrassa, sent la seva entrada principal pel carrer Colom 1 i en l'edifici TR1. Està ubicada al Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa, que situat dins de l'entorn urbà de la ciutat de Terrassa, disposa de comunicacions amb Barcelona i la seva àrea metropolitana (Rodalies de RENFE, FFCC, i xarxa d'autobusos urbans).


Enllaรงos -Web oficial de la EET www.eet.upc.edu

-Web oficial del Campus de Terrassa www.terrassa.upc.edu

-Web oficial de la UPC www.upc.edu


Mónica Cabrera Peña Disseny Gràfic i Comunicació Curs 2013-2014


Upc.EET  

Composició d'una revista amb visió arquitectonica al voltant de l'edifici on es troba situada l'escola d'enginyeria de terrassa.

Upc.EET  

Composició d'una revista amb visió arquitectonica al voltant de l'edifici on es troba situada l'escola d'enginyeria de terrassa.

Advertisement