__MAIN_TEXT__

Page 1

Päivätär

#5


Tekstit: Julia Mäkinen Minka Viljanen Noora Kankare Iida Yliniskala Vilja Virtanen Ville Rajala Kansikuva: Emil Rantanen Kuvat: Emil Rantanen Noora Kankare Valtteri von Hertzen Kristian Jokinen Teemu Korhonen Vilja Virtanen

Kuva: Kristian Jokinen

VASTAUKSET EDELLISEEN TEHTÄVÄÄN

1. Otava 2. Valhalla 3. Ahti 4. Ilmari 5. Ennustus


04 Leikkiv채t maahiset 05 Tellervon tarinat 06 Aarnin El채mykset 07 08 Aarni Valkean pesula Iltanuotion kulisseissa 11 12 Puuhaa! 13 Otavan tarina #4 Leiritarina #4 14 Hauska tiet채채


HAUSKA TIETÄÄ

Teksti: Julia Mäkinen, Minka Viljanen, Valtteri von Hertzen Kuva: Emil Rantanen

TOP- KADONNEET ASIAT -Makuupussien säilytyspussit sekä makuualustalenkit -Sukat, ne menevät hukkaan kaikkialla -Toimittaja hukkasi ruokailuvälineensä -Yksittäinen kenkä löytyi tieltä

PÄIVÄN MOTTO


LEIKKIVÄT MAAHISET Teksti: Minka Viljanen Kuva: Vilja Virtanen

Leikkivät maahiset ovat nimensä mukaan leikintäyttöinen ohjelmanumero, joka ilmestyy jokaisen alaleirin luokse vuorollaan. Maahiset ovat t uoneet vanhat tutut leikit ja pelit Aarnimetsän teemaan. Ohjelma alkaa aluksi yhteispeleillä, jonka jälkeen leikitään lippukunnittain maahisten jakamien ohjeiden mukaan.


TELLERVON TARINAT Teksti: Emma Lehtonen Kuva: Kristian Jokinen

Tellervon Tarinat -ohjelmapiste on kiertänyt alaleireissä perjantaina ja lauantaina. Lauantai-iltapäivällä ohjelma on täynnä punahuivisia väinöläläisiä. Ohjelmaan kuuluu erilaisia pisteitä, joissa muun muassa luetaan Päivätär-leirilehteä, kuunnellaan satuja ja väritetään postikortteja. Lisäksi on erilaisia näytelmäharjoituksia. Tellervon Tarinat on hyvää vastapainoa liikunnallisille ja erittäin aktiivisille ohjelmapisteille.


AARNIN ELÄMYKSET Teksti: Noora Kankare Kuvat: Noora Kankare

Hiiden Mittelöt on Tammileirin oma sudenpentukilpailu. Mittelöissä kaikki leiriläiset pääsevät ottamaan toisistaan mittaa, kun he kisailevat niin solmutaidoissa, luonnontuntemuksessa kuin pantomiimiesitysten sarallakin. Jokainen pentue pääsee kisaamaan puolentoista tunnin ajaksi ja parhaiten menestyneitä odottaa huikeat palkinnot!


AARNI VALKEAN PESULA Teksti: Iida Yliniskala Kuva: Kristian Jokinen

Lauantain iltaohjelma kokosi kaikki leiriläiset amfiteatteriin nauttimaan Piikkiön Tammipartion ja Paraisten Merikotkien järjestämästä iltaohjelmasta. Lavan valloitti Aarni Valkean pesula nimeltään Aarnin pesula valko- ja kirjo, jossa sattui ja tapahtui. Mystinen pesukone imaisi aluksi lapsia sisäänsä, minkä jälkeen lasten äiti ja pesulan omistaja Aarni Valkea lähtivät pelastamaan heitä. Pesula jäi toheloiden avustajien haltuun, jonka jälkeen lavalla nähtiin niin rahaapeseviä rosvoja kuin hienopesua kaipaava tyylikäs rouva. Onneksi kaikki pääsivät pois pesukoneesta ja tarina huipentui pesulan omistajan ja lasten äidin häihin. Yhteislaulu raikui iltaohjelmassa, kun leiriläiset lauloivat tuttuja lauluja leirilaulusta Lentäjän poikaan. Erityisesti Mörkölaulu nostatti amfiteatterin tunnelman kattoon.


ILTANUOTION KULISSEISSA Teksti: Iida Yliniskala, Julia Mäkinen, Minka Viljanen Kuva: Teemu Korhonen

Päivätär haastatteli lauantain iltaohjelmassa esiintynyttä Annakaisa Sarokasta. Piikkiön Tammipartiolla on pitkät perinteet iltaohjelmien vetämisestä, joten heitä pyydetään usein mukaan. “Halusimme irrottaa kansanperinteen asiayhteydestä ja keksiä jotain laatikon ulkopuolelta”, Sarokas selittää, kun kysyimme, miten he päätyivät juoneen. Lopputuloksena syntyi Aarni Valkean pesula. “Oli ihanaa nähdä, kun lapset huusivat kurkku suorana Mörön kohdalla ja lähtivät mukaan”, kertoo Sarokas. “Pyrimme iltaohjelmassa tarjoamaan jokaiselle jotain.” Sarokas paljastaa, että ääniä ei ehditty kertaakaan treenaamaan äänimiesten kanssa. “Me jännitettiin koko ajan, miten äänien ajoitukset menevät!” Lopputulos kuitenkin miellytti niin yleisöä kuin näyttelijöitäkin.


PUUHAA!

Teksti: Emma Lehtonen Kuva: Kristian Jokinen

Täytä seuraavaan tekstiin aina viivan kohdalle jokin adjektiivi, niin saat hauskoja tarinoita. Adjektiivi on kuvaileva sana ja vastaa kysymykseen, millainen (esim. keltainen, iloinen, kylmä). ________ Tammileirillä kaksi ________ sudenpentua on menossa uimaan. Vesi on ________, mutta se ei sudenpentuja haittaa. Toisella sudenpennulla on ________ uimapuku ja toisella ________. Vedestä tultuaan he kuivaavat itsensä ________ pyyhkeeseen ja menevät syömään ________ karkkeja ________ telttaan.


OTAVAN TARINA Teksti: Emma Lehtonen

Kiitettyään Karhua, Otava, Apila ja Kiuru jäävät seisomaan pyhän männyn juureen. Mänty on valtava. Tuntuu, että sitä pitkin pystyisi kiipeämään pilvien päälle. Männyssä on varmasti kahden menninkäisen paksuisia oksia, joissa kasvaa tuuheita neulasia. Muutama oksa ylöspäin istuu orava, joka katselee menninkäisten tekemisiä. Otava ilmoittautuu vapaaehtoiseksi kiipeämään latvaan. Hän tarttuu ensimmäiseen oksaan ja aloittaa kapuamisen. Hän osaa valita juuri oikeat oksat, mutta kerran Otava meinaa astua harhaan, ja hänen jalkansa lipeää oksalta. Onneksi hänellä on hyvä ote yläpuolella olevasta oksasta. Kun Otava viimein saavuttaa männyn latvan, hän kurkkaa takaisin maahan ja vilkuttaa Kiurulle ja Apilalle, jotka vilkuttavat takaisin. Samassa Otava kuitenkin muistaa, miksi hän kiipesi mäntyyn ja alkaa tähyilemään metsää ympärillään. Harjusta katsottuna idän suunnalla hohtaa metsikössä himmeä valo. Sen on pakko olla tähti. “Löysimme sen!” Otava huutaa Apilalle ja Kiurulle ja lähtee nopeasti kiipeämään alas. Alas päästyään Otava osoittaa oikeaan suuntaan: “Näin tähden tuolla suunnalla.” Yhdessä he kävelevät itään, eivätkä joudu kävelemään kauan, ennen kuin näkevät tähden istuvan puun juuressa. “Tähti! Löysimme sinut”, menninkäiset huutavat yhteen ääneen. Tähti nousee maasta yllättyneenä maasta ja kuivaa kyyneleitä. “Keitä te olette?” Tähti kysyy. “Me olemme Otava, Apila ja Kiuru, menninkäisiä siis. Ja me autamme sinut takaisin taivaalle!”


ETSINNÄT JATKUU! Teksti: Julia Mäkinen, Minka Viljanen

Hyvien unien jälkeen oli aika aloittaa kirjan palasten etsintä. Etsintä aloitettiin yhdessä Aarnimetsänväen kanssa ohjelmalaaksoissa ja alaleirien omissa illoissa. Palasia etsittiin veden ääreltä Ahdin valtakunnassa ratkomalla meriaiheisia tehtäviä. Hiisien mittelössä sudenpennut pääsivät testaamaan rohkeuttaan ja taitojaan sudenpentukilpailuissa. Aarnin elämyksissä testattiin omia lahjakkuuksia ja pidettiin hauskaa. Leikkivien maahisten matkassa sudenpennut pääsivät leikkimään. Ilmarisen pajassa päästiin tekemään itselleen huiviholkin. Tellervon tarinoissa päästiin rentoutumaan tarinoiden parissa. Illalla myös alaleireissä etsittiin kirjan palasia. Aarnimetsän väki teki siis kovasti töitä auttaakseen Aarnia löytämään puuttuvat osat. He pääsivät kokemaan monenlaisia seikkailuja, mutta löysivätkö he kaikki tarvittavat osa? Se selviää tarinan viimeisessä osassa!

Profile for Lounais-Suomen Partiopiiri

Tammileiri XVII - Päivätär - Leirilehti #5  

Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentujen Tammileiri XVII Aarnivalkea järjestetään 6-9.6.2019 Sauvon Ahtelassa.

Tammileiri XVII - Päivätär - Leirilehti #5  

Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentujen Tammileiri XVII Aarnivalkea järjestetään 6-9.6.2019 Sauvon Ahtelassa.

Advertisement