__MAIN_TEXT__

Page 1

Päivätär

#4


Tekstit: Emma Lehtonen Julia Mäkinen Jenny Nikula Minka Viljanen Kansikuva: Emil Rantanen Kuvat: Emil Rantanen Noora Kankare Valtteri von Hertzen Kristian Jokinen Teemu Korhonen

Kuva: Kristian Jokinen

VASTAUKSET EDELLISEEN TEHTÄVÄÄN

Vaakarivi: 10, 7, 11 Pystyrivi: 8, 7, 9


04 Ilmarisen paja 05 Ahdin valtakunta 06 Aarnin Elämykset 07 08 Alaleirien omat illat Leirilaulun takana 11 12 Puuhaa! 13 Otavan tarina #4 Leiritarina #4 14 Hauska tietää


HAUSKA TIETÄÄ Teksti: Julia Mäkinen Kuva: Teemu Korhonen

TOP- KADONNEET ASIAT - Monta sporkkia - Sade sääennusteesta - Puhelin

PÄIVÄN MOTTO ”Vielä on on leiriä jäljellä.”


ILMARISEN PAJA Teksti: Jenny Nikula Kuva: Noora Kankare

Ilmarisen paja on yksi kuudesta tammileirin ohjelmalaaksosta. Pajassa leiriläiset pääsevät tekemään itselleen kuparisen leirimerkin huiviin kiinnitettäväksi. Aluksi lapsi saa kuparisen kiekon ja lähijohtaja saa paperiset ohjeet leirimerkin tekemiseen. Rautanaulojen ja vasaran avulla naputellaan kuparikiekon pintaan kuoppia ja koristeita. Puutappien avulla kiekko väännetään oikeaan muotoon. Rautalangalla ja helmillä voidaan tehdä vielä lisää koristeluja. Leirimerkistä haluttiin tehdä kestävä, ja sellainen, että lapset voivat tehdä sen kokonaan itse. Kuparia on helppo työstää, ja leirimerkkiä voi tehdä oman taitotasonsa mukaan.


AHDIN VALTAKUNTA Teksti: Emma Lehtonen Kuva: Teemu Korhonen

Ahdin valtakunnassa Metsolan sudenpennuilla on meriaiheista ohjelmaa, jonka jälkeen he pääsevät pulahtamaan ja vilvoittelemaan veteen. Rannassa on lisäksi Turun Partio-Sissien purjevene Merisissi III. Laitilan Lumikeista ryhmä on juuri koonnut merikarttapalapelin ja asettanut merimerkit kohdalleen. Kivaa on ollut. Samaan aikaan lauma Liedon Eränkävijöistä piti veneissä käytettävien viestilippujen muodostaman koodin ratkaisua melko helppona. Tunnelma rannalla on kuitenkin riehakkaan onnellinen.


AARNIN ELÄMYKSET Teksti: Jenny Nikula Kuvat: Kristian Jokinen

Aarnin elämykset on yksi Tammileirin ohjelmalaaksoista, ja siellä on parisenkymmentä toimintapistettä, joihin lukeutuu mm. Pomppulinna, pallomeri, savusukellus, ramborata, vaijeriliuku, vesisota, jalkapallotutka ja valokuvausseinä. Ohjelmalaaksossa työskentelee kymmenen tekijää. Jokainen varmasti löytää ainakin yhden mieluisan pisteen! 9-vuotias Hanna Nuotiotytöistä kertoo pitäneensä eniten ramboradasta ja menisi siihen mielellään myös uudestaan. 10-vuotias Sara Luvian Loukkesta piti eniten vesisodasta ja kertoo että hyvän porukan kanssa on kiva olla leirillä. 9-vuotias Toivo Turun Partio-sisseistä piti pomppulinnasta. 8-vuotias Ville Pöytyän pöllöistä piti eniten frisbeegolfista. Molemmat pojat odottavat innolla Ahdin valtakuntaan menemistä ja uimista.


ALALEIRIEN OMAT ILLAT

Teksti: Emma Lehtonen, Julia Mäkinen Kuva: Emil Rantanen, Kristian Jokinen, Teemu Korhonen, Vilja Virtanen

POHJOLA Pohjolan alaleirissä opeteltiin Taivaannaula-yhdistyksen kanssa runolaulua ja leikittiin. Taivaannaula on ylläpitää ja edistää kansanperinteemme säilymistä Suomessa. Alaleiri antoi syntymäpäiväsankareilleen lahjat ja koko leiri lauloi yhdessä leirilauluja.


METSOLA Metsolan alaleiri-illassa teemana oli karnevaalit. Metsolan väki sai kiertää pisteitä, joissa muun muassa tehtiin suuria saippuakuplia, pukkitaisteltiin, pussihypeltiin ja tehtiin Kalevala-visa. Kun oli kiertänyt kolme pistettä onnistuneesti ja saanut niistä oravannahan sai kolmella oravannahalla ostaa hattaran.

VÄINÖLÄ Väinölän omassa alaleiri-illassa avattiin sampoa ja tutkittiin sen sisältöä. Sammon sisältä paljastui pallo, harja, kirje, dinosaurus, aarnin hattu sekä pullo, jonka sisällä oli kirje Pohjolalta. Jokaisen avauksen välissä laulettiin sampo-laulu.


AHTOLA Ahtolan omassa alaleiri-illassa istuttiin rannalla merimaisemissa. Ohjelmana oli Vesiputous, jossa esitettiin sketsejä, tanssiesityksiä ja laululeikkejä. Yleisö teki aaltoja välissä ja lopussa yksi johtaja juoksi mereen. HIISIVUORI Hiisivuoren alaleirinjohtajat esittivät leiriläisilleen näytelmän Hiisien retkestä. Hiisien retki ei kuitenkaan mennyt ongelmitta, sillä Jekkuhiisi häiritsi ja teki pilaa Hiisien kustannuksella. Näytelmän edetessä kuitenkin paljastui, että Jekkuhiisi olikin vain halunnut olla muiden Hiisien ystävä.


LEIRILAULUN TAKANA Teksti: Jenny Nikula, Minka Viljanen Kuva: Noora Kankare

Aarnivalkean leirilaulun on sanoittanut Susanna Reunanen. Sävelenä toimii suomalainen kansanlaulu “Keinustuoli”. Esittäjänä toimivat Jori Saloranta, Aada Wirberg, Elias Koljonen sekä Janina Sjöberg. Pääsimmme haastattelemaan kahta ensimmäistä heti avajaisten esiintymisen jälkeen. Sjöberg oli pyytänyt muita mukaan esittämään kappaletta. Saloranta soittaa kitaraa sekä laulaa AvAciA-nimisessä bändissä, Sjöberg puolestaa on piano- ja urkutaiteilija. Saloranta ja Sjöberg olivat innoissaan esityksestä, heidän mielestään suoritus meni todella hyvin - leiriläiset osasivat hienosti laulun jo ulkoa ja lauleskelivat mukana.


PUUHAA!

Teksti: Emma Lehtonen

Täytä alla oleva mato seuraavien vihjeiden avulla. Sanat lomittuvat keskenään, mutta sanan ensimmäinen kirjain tulee aina numeron kohdalle.

1. Tellervon menninkäiskaveri 2. Vainajien asuinsija Suomen mytologiassa, myös johtajakahvilan nimi 3. Suomalaisessa kansanperinteessä vedenjumala 4. Suomalaisten kansanperinteiden seppä 5. Tulevaisuutta koskeva arvio


OTAVAN TARINA Teksti: Emma Lehtonen

Kiuru ohjasi Otavan ja Apilan eteenpäin metsässä. Vähän aikaa käveltyään he saapuivat suuren harjun juureen. Kiurun mukaan Karhun pitäisi olla harjun päällä, joten hetken aikaa ihmeteltyään he päättävät kiivetä ylös. Ylös päästyään he katselevat vähän aikaa ympärilleen, kunnes äkkäävät Karhun kävelemässä puiden takana. “Hei hyvä Karhu!” Kiuru huutaa ja menninkäiset kiiruhtavat Karhun luo. “No mitä”, Karhu vastaa, eikä ole erityisen innoissaan nähdessään kolme menninkäistä. Karhu kääntyy lähteäkseen ja lisää: “En ehdi nyt leikkiä kanssanne. Minulla on kiire” “Voi Karhu emme halua leikkiä. Haluamme löytää taivaalta pudonneen tähden”, Otava sanoo epätoivoisesti. “Tähden?” Karhu kysyy hämmentyneesti ja kääntyy takaisin menninkäisten puoleen. “Niin, tähden”, Apila jatkaa Otavan puolesta, “näimme viime yönä, kuinka sellainen putosi taivaalta jonnekin päin metsää. Emme kykene vain löytämään sitä valoisaan aikaan.” “Et sinä sattunut näkemään sen putoamista viime yönä?” Apila kysyy Karhulta. Karhu pohtii hetken ja huokaa: “Tietenkin minä haluan auttaa tähteä, mutta valitettavasti en nähnyt mitään.” Menninkäisten naamat venähtivät, kun he tajusivat, ettei Karhukaan ollut nähnyt mitään. “Tiedän kuitenkin suuren pyhän männyn, jonka latvasta näkee varmasti kauas, jopa tähden sijainnin.” “Hienoa, onko se kaukana?” Otava kysyy ja katselee ympärilleen. “Ei ollenkaan, tuolla harjun toisessa päässä”, Karhu sanoo ja nyökkää kohti harjun päätä.


ETSINNÄT JATKUU! Teksti: Julia Mäkinen

Aarrejahdin onnistumiseksi piti löytää Aarni-haltija. Aarnin löytämiseksi, häntä piti houkutella alaleirien huudoilla. Alaleirien johtajat tulivat huudattamaan leiriläisiään. Huutojen jälki Aarni saapui leiriläisten joukkoon. Hän kertoi leiriläisille unohtaneensa, minne on piilottanut loitsukirjan palaset. Kirjaa tarvitaan, jotta saadaan pelastettua Aarnimetsän taika, joka on vaarassa. Taika vaarassa, sillä lapset eivät enää leiki Aarnimetsässä keijujen ja maahisten kanssa, eivätkä usko Aarnimetsän satuihin. Jos Aarnimetsän taika katoaa, Aarnimetsäkin katoaa. Tuomalla viisi kirjan palasta takaisin Aarnille, metsä pelastuu. Ennen palasten etsimistä täytyy nukkua kuitenkin kunnon yöunet.

Profile for Lounais-Suomen Partiopiiri

Tammileiri XVII - Päivätär - Leirilehti #4  

Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentujen Tammileiri XVII Aarnivalkea järjestetään 6-9.6.2019 Sauvon Ahtelassa.

Tammileiri XVII - Päivätär - Leirilehti #4  

Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentujen Tammileiri XVII Aarnivalkea järjestetään 6-9.6.2019 Sauvon Ahtelassa.

Advertisement