__MAIN_TEXT__

Page 1

Päivätär

#3


Tekstit: Emma Lehtonen Julia Mäkinen Jenny Nikula Minka Viljanen Kuvitus: Annu Martelius Kansikuva: Emil Rantanen Kuvat: Emil Rantanen Noora Kankare

Valtteri von Hertzen Kristian Jokinen

VASTAUKSET EDELLISEEN TEHTÄVÄÄN

Q = 0    F = 80 


04 Avajaiset 05 Aarnimetsään! 06 Aarnimetsässä 08 Puuhaa! 10 11 Otavan tarina #2 Leiritarina #2 12 Hauska tietää


HAUSKA TIETÄÄ Teksti: Jenny Nikula Kuva: Vilja Virtanen

TOP- KADONNEET ASIAT Aarni-haltijan kengät – vai oliko hänellä edes kenkiä?  Aurinkorasva, mutta onneksi naapurilta voi lainata!

PÄIVÄN MOTTO ”Vastoinkäymisistä voimaa ja älä luovuta.”


AVAJAISET

Teksti: Jenny Nikula, Julia Mäkinen Kuvat: Kristian Jokinen

Torstai-illan avajaiset kokosivat koko Tammileirin ensimmäistä kertaa yhteen. Avajaiset alkoivat leirinjohtajien tervehdyksellä, Tammileirin oman lipun nostamisella ja leirilaulun laulamisella. Sudenpennut pääsivät myös tutustumaan Aarnimetsän muihin asukkaisiin, Tellervoon ja Otavaan, sekä Nallevartion Aamuun, Tyttiin ja Tuuliin. Yhdessä Nallevartio ja Aarnimetsän asukkaat löysivät Aarnin, joka kaipasi kipeästi koko Aarnimetsän apua loitsun kokoamiseen.


AARNIMETSÄÄN!

Teksti: Julia Mäkinen Kuvat: Emil Rantanen, Noora Kankare, Kristian Jokinen

Torstaiaamu toi mukanaan huikean määrän sudenpentuja! Porttien luota johdatettiin partiolaiset suoraan kohti alaleirejä, jonne lähdettiin pystyttämään leiriä tulevalle viikonlopulle.


AARNIMETSÄSSÄ

Teksti: Emma Lehtonen, Julia Mäkinen Kuva: Kristian Jokinen, Valtteri von Hertzen

ASTU SISÄLLE AARNIMETSÄÄN! Tästä kuljetaan leirialueelle ja sieltä pois. Leiriportti toimii leirin ovena.

TOIMISTO   Toimisto vastaa kaikkiin kysymyksiin ja pyörittää leirin löytötavaratoimistoa. Toimiston viereisellä seinällä voi nähdä sudenpentujen kirjoittamia terveisiä Aarnille. 


AMFI-TEATTERI   Leirin isoimmat yhteisohjelmat järjestetään täällä, kuten Avajaiset, Suuri iltanuotio, Lintukoto ja Päättäjäiset.  

AARNIN PATA   Täällä leiriläiset ja tekijät ruokailevat monta kertaa päivässä. Ruokapaikan katokset suojaavat sateelta ja auringolta. 


PUUHAA!

Teksti: Emma Lehtonen

Sijoita ympyrät ruudukkoon niin, että pystyrivin summaksi tulee 24 ja vaakarivin summaksi 28.   

10

11

9 7 8


OTAVAN TARINA Teksti: Emma Lehtonen

Otava ja Apila kulkevat masentuneina pitkin metsän valoisia polkuja. Aamu on alkanut ja metsä kylpee auringon valossa. Kaikki olisikin muuten hyvin, jos he vain olisivat löytäneet tähden ennen auringonnousua. Nyt he eivät tiedä, kuinka löytää pudonnut tähti suuresta metsästä, ilman apukeinoja.  Edestäpäin alkaa kuulua askelten ääniä ja molemmat menninkäiset pysähtyvät. Samassa polkua vastaan astelee Kiuru-menninkäinen.  “Moi Kiuru!” Otava ja Apila sanovat iloisesti.  “Moikka, mitä te teette täällä?” Kiuru kysyy.  “Etsitään kadonnutta tähteä, tai itse asiassa pudonnutta. Näimme viime yönä, kuinka se putosi taivaalta ja yritimme seurata sen jättämää valojuovaa. Nyt kuitenkin aamu valkeni, emmekä erota valojuovaa taivaalta”, Apila selittää.  “Et sinä ole sattunut näkemään maassa olevaa tähteä?” Otava kysyy Kiurulta.  Kiuru miettii hetken itsekseen, mutta vastaa pian: “En usko nähneeni, mutta tiedän erään viisaan Karhun, jolta voimme kysyä. Hän yleensä tietää kaiken, mitä metsässä tapahtuu.”  “Hieno juttu! Osaatko neuvoa suunnan, jonne lähdemme?” Otava kysyy ilahtuneena.  “Vielä parempaa”, vastaa Kiuru, “minä lähden teidän mukaanne.”  Niinpä Kiuru osoittaa oikeaa polkua ja lähtee vetämään menninkäisten jonoa Karhun luo. 


LEIRITARINA Teksti: Emma Lehtonen

Aamu törmää Tellervoon ja Otavaan metsässä ja kysyy heiltä apua ystäviensä löytämiseen. Tellervo ja Otava auttavat Aamua pääsemään pois metsänpeitosta. Päästyään pois he jatkavat Aamun ystävien etsimistä. He löytävät Aarnimetsän väkeä ja kysyvät heiltä apua Tytin ja Tuulin etsimisessä. Aarnimetsän väki on nähnyt Tytin ja Tuulin Aarnimetsän perukoilla, laavulla nukkumassa.   Aamu löytää ystävänsä laavulta ja esittelee Tellervon ja Otavan heille. Tellervo ja Otava haluavat tietää syyn tyttöjen Aarnimetsä-vierailulle. Tytöt kertovat tulleensa aarrejahtiin. Aarrejahti alkoi myös kiinnostamaan Tellervoa ja Otavaa, jotka haluavat mukaan. Tytöt hyväksyivät tämän ja niin alkoi heidän yhteinen aarrejahtinsa. 

Profile for Lounais-Suomen Partiopiiri

Tammileiri XVII - Päivätär - Leirilehti #3  

Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentujen Tammileiri XVII Aarnivalkea järjestetään 6-9.6.2019 Sauvon Ahtelassa.

Tammileiri XVII - Päivätär - Leirilehti #3  

Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentujen Tammileiri XVII Aarnivalkea järjestetään 6-9.6.2019 Sauvon Ahtelassa.

Advertisement