__MAIN_TEXT__

Page 1

Päivätär


VASTAUKSET EDELLISEEN TEHTÄVÄÄN unikaveri sadetakki saippua makuupussi lippalakki juomapullo partiohuivi kumisaappaat pipo hammasharja

Tekstit: Emma Lehtonen Julia Mäkinen Jenny Nikula Minka Viljanen Kuvitus: Annu Martelius Kansikuva: Emil Rantanen Kuvat: Emil Rantanen Noora Kankare Valtteri von Hertzen


04 Alaleirit 05 08 Näin tehtiin Tammileiri! Puuhaa! 10 11 Otavan tarina #2 12 Leiritarina #2 Hauska tietää


HAUSKA TIETÄÄ Teksti: Emma Lehtonen Kuva: Noora Kankare

TOP- KADONNEET ASIAT Leirillä on ollut tähän asti onnellinen tunnelma, sillä kadonneita tavaroita on ollut hyvin vähän. Tästä ehkä kiittäminen hyvälle nimikoinnille.   Joitakin tavaroita löytötavaratoimistossa on kuitenkin jo pyörinyt.  Kadonnut partiohuivi löytötavaroissa oli viime yön aikana löytänyt etsijänsä  Yksinäinen SPORKKI löysi nopeasti etsijänsä   Viimeisimpänä istuinalusta odotti toimistossa löytäjäänsä 

PÄIVÄN MOTTO "Juo vettä ja juo vielä toistekin”


ALALEIRIT - mitä ne ovat? Teksti: Jenny Nikula Kuva: Valtteri von Hertzen

HIISIVUORI  Värimme on tummansininen, ja alaleirissämme asuu hiisiä. Taustatutkimuksissa selvisi, että hiidet pitävät kuusta, joten teimme haluamamme vuoren taakse kuutamon. Olemme rakentaneet Hiisivuorelle katoksen, leiriportin, kuivatustelineen sekä paljon muuta pientä, kuten päättömiä hevosia, joilla hiidet ratsastavat. Kun hiidet ratsastavat, kuuluu kulkusten ääntä, jonka vuoksi kaikki hiisivuoren asukkaat saavat kulkusen huiviinsa! Hiisivuorella täytyy myös varoa jekkuja! 


METSOLA Värimme on ruskea, ja alaleirissämme asuu metsän eläimiä sekä Tapio ja Mielikki. Leiriporttimme rakentaminen oli kivaa, ja idean siihen saimme selvittäessämme tietoja Kalevalan Metsolasta. Sen jälkeen etsimme Metsolaan liittyvää rekvisiittaa. Odotamme innolla sudenpentujen tuloa Metsolaan! 

VÄINÖLÄ Värimme on punainen ja alaleirissämme asuu Kalevalasta tuttuja Väinölän asukkaita, kuten Lemminkäinen, Lemminkäisen äiti sekä seppä Ilmarinen. Teemamme on Kalevalan Väinölä ja perinteet. Väinölästä löydät sammon, mitä alaleirimme asukkaat saavat leirin aikana kiertää. Leiriportissamme on punainen väri alaleirin mukaan ja Väinämöisen väiskejä. Tekstin fontti on saanut i nspiraationsa Kalevalasta. Hauskaa Tammileiriä ja muistakaa juoda vettä! 


POHJOLA  Värimme on violetti. Leiriportin idea lähti Kalevalan Pohjolasta. Halusimme viedä sitä hiukan pohjoisemmaksi Lappiin asti, josta idea tuntureihin tuli. Alaleirissämme pääset oppimaan hiukan pohjoissaamea. Pohjolassa on poroja, jotka kestävät sudenpentujen ratsastamisen. Muistakaa pitää hauskaa ja juoda paljon vettä! 

AHTOLA  Värimme on turkoosi. Alaleirimme on merenalainen maailma ja halusimme tuoda sen myös leiriporttiimme. Mietimme, mitä mereneläimiä ja merellisiä elementtejä halusimme porttiimme tuoda, ja miten ne toteutettaisiin. Ennen alaleiriporttia on pieni laituri, mitä pitkin pääsee ”sukeltamaan” merenalaiseen maailmaan kalaverkkojen alle. Alaleirinjohtajat ovat Vellamon neitoja. Tervetuloa merenalaiseen maailmaan! 


NĂ„IN TEHTIIN TAMMILEIRI! Teksti: Jenny Nikula Kuvat: Valtteri von Hertzen

Rakennusleiri oli maanantaista keskiviikkoon! Sen aikana rakennettiin huikeat alaleirien portit, amfiteatterin lavasteet, ohjelmalaaksoja, tiskinjastoja ja paljon muuta!

Yksityiskohtien maalausta Ahtolan leiriporttiin


Aarnin padan tiskauslinjaston rakentamista.

Väinölän portin rakentamista.

Levän ja merenelävien kiinnittämistä Ahtolan kalaverkkoihin


PUUHAA!

Teksti: Emma Lehtonen

HELPPO 

Ratkaise koodi niin saat selville, mikä luku Q on.  X + X + X = 30  X - X + P = 20   P + X - S = 25  P - X + S = G    G + S - P = Q? 

VAATIVA 

Ratkaise koodi niin saat selville, mikä luku F on.  A + A + A = 15  Y + Y - A = 15  Y · A - B = 30   Y · Y + Y = Å  Å - B - Y = F 


OTAVAN TARINA Teksti: Emma Lehtonen

Menninkäiset ja tähdenlento Osa 2/6  Kaksi menninkäistä, Otava ja Apila, tallustavat metsäpolkua pitkin kohti pudonnutta tähteä. Apila kävelee Otavan takana ja katselee ylös taivaalle. Yö on edelleen pimeä, mutta idän suunnalta alkaa näkyä jo merkkejä alkavasta aamusta.  Samassa Apila astuu Otavan kantapäille.  “Auh!” huudahtaa Otava.  “Oi anteeksi Otava, en tarkoittanut”, pahoittelee Apila. Otava antaa anteeksi.  “Olin vain ajatuksissani. Pohdin, mitä mahtaa tapahtua, kun aurinko nousee, emmekä enää näe tähden lentoreitin jättämää valojuovaa”, Apila jatkaa.  “Tuo on hyvä kysymys”, Otava toteaa, “meidän täytyy pitää kiirettä, jotta löydämme tähden ennen aamua.”  Niinpä menninkäiset kiirehtivät ja lähes juoksevat läpi metsän. Otava valitsee aina oikean polun, joka vie heidät lähemmäs tähteä. Välillä hän vilkaisee taivaalle ja tarkistaa reitin suunnan kimmeltävästä valojuovasta.   Yhtäkkiä Otava pysähtyy tykkänään, ja Apila lähes törmää hänen selkäänsä.  “Mitä nyt? Apila ihmettelee.  “Edessä on suo. Mitä teemme? Meillä ei ole aikaa kiertää sitä, sillä taivas alkaa jo vaaleta. Emmekä voi ylittää sitä, ellemme halua pudota suon silmään”, Otava sanoo hätääntyneesti.  “Hmmm, mitä jos käyttäisimme noita kahta oksaa sen ylittämiseen?” Apila miettii ja osoittaa kahta leveää menninkäisen kokoista oksaa, jotka makaavat suon vieressä.  Otavan mielestä ideaa kannattaa ainakin kokeilla.   Näinpä he ottavat oksat ja asettavat toisen niistä suohon. Asetuttuaan molemmat oksan päälle, he laskevat toisen oksan edelleen ja astuvat siihen. Näin oksia siirtämällä he ylittävät suon nopeasti.  “Hei me tehtiin se!” huutaa Otava riemuiten.  “Mutta ei tarpeeksi nopeasti”, Apila vastaa surullisesti ja osoittaa taivaalle. Yhdessä he katsovat, kuinka aurinko nousee puiden takaa ja lentoreitin valojuova katoaa näkymättömiin. 


LEIRITARINA Teksti: Julia Mäkinen

Nallevartion seikkailut jatkuivat ja kohta tulikin joulu. Aamu ja Tytti tulivat kololle askartelemaan himmeleitä. Kesken himmeleiden askartelun he kuulivat varastosta äänen ja löysivät kotitontun. Tonttu tuli tekemään himmeleitä tyttöjen kanssa ja samalla he saivat tilaisuuden kysyä lisää aarteesta ja Aarnista. Tonttu kertoi, että on kuullut Aarnin olevan lohikäärme ja neuvoi tyttöjä pysymään kaukana.  Tytöt eivät kuitenkaan uskoneet tonttua ja keväämmällä koko porukka lähti aarrejahtiin mukanaan kirja. Muiden pystyttäessä riippumattoja Aamu lähti etsimään risuja keittimeen. Matkalla Aamu näkee virvatulen risukossa ja lähtee katsomaan sitä l ähemmin. Virvatuli kuitenkin katoaa ja Aamu eksyy. Löydettyään takaisin lähtöpisteeseensä, eivät muut olekaan siellä. Aamu oli joutunut metsänpeittoon. 

Profile for Lounais-Suomen Partiopiiri

Tammileiri XVII - Päivätär - Leirilehti #2  

Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentujen Tammileiri XVII Aarnivalkea järjestetään 6-9.6.2019 Sauvon Ahtelassa.

Tammileiri XVII - Päivätär - Leirilehti #2  

Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentujen Tammileiri XVII Aarnivalkea järjestetään 6-9.6.2019 Sauvon Ahtelassa.

Advertisement