Page 1

11.6.2016

Päivän Vitsi

6

LAUANTAI ILTA

Lieskalaakson virallinen sanomalehti

Mikä on vihreä ja ryppyinen? Vastaus: Isoäiti lohikäärme.

Salaista kirjoitusta ja outoja tuoksuja Louhessa Dragon Akatemiaan kuuluvassa Louhi-ohjelmassa kokeiltiin ja testattiin erilaisia lohikäärmetaitoja. Leiriläiset askartelivat sudenkorennon, kokosivat ensiapupakkaukseen oikeat materiaalit, opettelivat jokamiehen oikeuksia ja ratkaisivat salakoodin. Arviointipisteellä pohdittiin painoa, määrää, aikaa ja pituutta. Leiriläiset veikkailivat myös oikeita tuoksuja ja ylittivät vaarallisen suon yhteistyöllä lauttojen avulla. Naantalin Sinisten seikkailijat Myrskynleikkaajien Lahtialaleiristä onnistuivat lauttatehtävässä hienosti. - Se oli aika vaikea, kun lauttoja oli neljä ja meitä seitsemän. Välilä meitä oli neljä tyyppiä samalla lautalla, nauroivat Frans, Lauri, Arvi, Joonas, Matias, Elias ja Daniel (kuvassa oikealla ylhäällä). Ohjelmista ehdoton suosikki oli poikien mielestä Dragon Kampus. Yöt on nukuttu hyvin ja ruoka on maistunut. Vielä odotetaan erityisesti sunnuntain päättäjäisiä ja oman teltan kortinpeluuta. - Ohjelma on ollut hyvää ja koko ajan on ollut jotain tekemistä. Toisaalta välillä on kaivattu myös omaa aikaa ja tykätty viettää aikaa teltoilla, kertoo poikien johtajana leirillä oleva Anssi.

Teksti: Sari Mantere; Kuvat: Jura Nurminen (oik.ylh), Miska Loimaala (muut)

Mytologia- ohjelmassa askarreltiin viirejä

Anatomiassa harjoiteltiin kädentaitoja Anatomia- ohjelmapisteeltä kuuluu iloisen kuhinan seasta veistelyn ja ompelun suhinaa. Kädentaitoja vaativalla ohjelmapisteellä syntyy monenlaisia lohikäärmeitä Murahtajan kallion asukkien toimesta. Auran Tytöt –lippukunnan seikkailijat valmistavat vanerin paloista mobile-lohikäärmettä. Kysymykseen, onko veistely kivaa, tulee kaikkien tyttöjen suusta samanaikaisesti iloinen vastaus: ”Joo!” Parhaillaan työstettävä puumateriaali on kuitenkin melko kovaa. – Sitten kun tajuaa sen tekniikan, niin lähtee sujumaan, kertoo Saana innokkaasti. Toisaalla sudenpentujen osaavissa käsissä monenkirjavat vanhat villasukat saavat uuden elämän keppilohikäärmeinä. Jenna ja Linnea Kaarinan Korpiklaanista liimaavat lohikäärmeiden silmiä paikoilleen. Molemmilla tytöillä on kotona ennestään kaksi keppihevosta. Nyt valmistuvat lohikäärmeet ovat kuitenkin hiukan eri sorttia. – Näillä voi ratsastaa ja jopa lentää! Jenna hihkaisee valmistutta lohikäärmettä testatessaan.

Mytologia- ohjelmapisteessä päästiin tekemään viirejä. Jokainen ryhmä pääsi askartelemaan viirin, johon he saivat painaa oman kuvionsa. Ryhmien tuli myös suunnitella kuvio ja tehdä siitä sapluuna. Sudenpennut ja seikkailijat suoriutuivat hienosti tehtävästä. Lopputuloksena nähtiin monia hienoja viirejä. Nopeimmat seikkailijat tekivät vielä ryhmällensä huudon. Äänekkäät huudot kantautuivat varmasti kauas. ”Mursut syö, mursut lyö, se on meidän työ.” Näin huusivat Kaarinan Ristiritarit, ryhmästä Extramursut. Teksti: Antti Silanterä, kuvat: Kris Loimaala (ylempi) ja Antti Silanterä (alempi) Teksti: Sari Mantere

Lohikäärme-esittely Kuvat: Liisa Rautakumpu Myrskynleikkaajan lahti Myrsky (Seppo) Alaleiri: Luonne: Utelias, mutta hieman arka. Nuuskii leiriläisten telttoja, antaa muiskuja. Myrsky (partionimeltään Seppo) yritti lentää yhtenä päivänä, mutta koska se ei onnistunut, niin lohikäärmettä kannetaan joka paikkaan. Lauantaina Seppo pääsi ruokalaan, jossa maistui makkarakeitto. Herkuista Sepolle maistuu lasten karkit.

Kuva 1: Jenna ja Linnea (KKK) valmistivat hienot keppilohikäärmeet Kuva 2: Amelien, Pinjan, Mean ja Saanan (AT) mielestä veistäminen on mukavaa puuhaa. Teksti: Reetta Mansikkaviita

Vikkeläkynsi

1

2

Alaleiri: Vikkeläkynsien metsä Luonne: Pieni ja vauhdikas, joka kerkiää joka paikkaan, ja jolle sattuu ja tapahtuu. Energinen pakkaus! Tykkää lapsista. Ei viihdy teltassa, vaan nukkuu katoksessa ellei ole liihottelemassa taivaalla keskellä yötä. Herkkuja ovat omenat, kävyt ja herkkuja.

Tammileiri XVI - Lieska - Leirilehti #6  

Lounais-Suomen Partiopiirin Tammileiri XVI:n leirilehti Lieskanen #6

Tammileiri XVI - Lieska - Leirilehti #6  

Lounais-Suomen Partiopiirin Tammileiri XVI:n leirilehti Lieskanen #6

Advertisement