__MAIN_TEXT__

Page 1


Lauma

Sudenpentujen toimintaryhmä.

Joukkue

Seikkailijoiden toimintaryhmä.

Kolo

Partiolaisten kokoontumispaikka.

Lippukunta Partiotoiminnan perusyksikkö, jonka sisällä toimii laumoja, joukkueita ja vartioita. Lippukunnassa on yleensä n. 20–200 jäsentä. Partiopiiri Lippukunnat jakautuvat maantieteellisen sijaintinsa perusteella kymmeneen alueelliseen partiopiiriin Suomessa. SP

Wagggs

Wosm

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry. Partiolaisten keskusjärjestö Suomessa. World Association of Girl Guides and Girl Scouts. WAGGSin sini-oranssi apilamerkki on toinen partiolaisten lupausmerkeistä. Suomen Partiolaiset kuuluvat molempiin maailmanjärjestöihin. World Organisation of Scout Movement. WOSMin violetti-valkoinen liljamerkki on toinen partiolaisten lupausmerkeistä. Suomen Partiolaiset kuuluvat molempiin maailmanjärjestöihin.

Sisupartio Partiotoimintaa, jota on sovelluttu partiolaisille, jotka tarvitsevat erityistä tukea esimerkiksi vamman tai pitkäaikais­sairauden vuoksi.

2

Sudenpentu Lippukunnan juniori eli 7-9–vuotias partiolainen. Seikkailija

10-12–vuotias partiolainen.

Tarpoja

12-15–vuotias partiolainen.

Samoaja

15-17–vuotias partiolainen.

Vaeltaja

Vanhimpia partiolaisia, joille on omaa ikäkausiohjelmaa, eli 18-22–vuotias partiolainen.

Aikuinen

Yli 22–vuotias partiolainen. Aikuisten tehtävä on tukea nuorempiensa toimintaa.

Akela

Sudenpentulauman johtaja.

Sampo

Seikkailijajoukkueen johtaja.

B-p

Lordi Robert Baden-Powell, partioliikkeen perustaja.

Äiti

Ei pakkaa partiolaisen rinkkaa eikä siivoa jälkiä. Partiossa tehdään itse!


3


4


5


6


7


8


9


Peliä varten tarvitaan:    

Kaksi joukkuetta, ainakin 3-4 tyyppiä kummassakin joukkueessa

  Tilaa juosta   Kaksi ”lippua”: lipuiksi käyvät vaikka   hernepussit, pallot tai ylimääräiset   hanskat Pelikenttä jaetaan kahtia tekemällä rajaviiva. Kummallekin puolelle piirretään kaksi ympyrää: toisen sisälle laitetaan joukkueen lippu, ja toinen on vankila. Pelin ideana on ryöstää toisen joukkueen lippu, eli juosta rajaviivan yli, ottaa lippu ja juosta sen kanssa takaisin viivan yli oman joukkueen puolelle. Lipun ryöstänyt joukkue voittaa ja saa pisteen - sen jälkeen liput laitetaan paikalleen ja otetaan tietysti uusi kierros! Kun juokset viivan yli toisen joukkueen puolelle, voidaan sinut ottaa kiinni. Kiinniottaminen tapahtuu koskemalla, ja kiinni jäänyt pelaaja joutuu vastustajan vankilaympyrään. Sieltä pääsee pakoon, kun joukkuekaveri pelastaa sinut koskemalla. Pelastuttuasi voit kävellä takaisin omalle puolelle.

10


11


12


13


14


15


16

Profile for Lounais-Suomen Partiopiiri

Partiopolku 2018  

Partiopolku 2018  

Advertisement