Page 1

UTGAVE NO. 10  // AUGUST 2018

REPLIKK OFFISIELLE BLADET TIL AUF AKERSHUS


SJEFSREDAKTØR Frida Pannberg

Cover Image fra auf.no Replikk utgis av replikk auf. replikk er det offisielle medlemsbladet til Akershus.  gjennom et godt samarbeid ønsker vi å fremheve våre budskap, aksjoner, medlemmer og våre fremtidige ledere. vil du skrive en tekst i replikk? har du tips til hva vi kan skrive om? ta kontakt! e-post: fridalian@hotmail.com tlf: 41 38 70 06 sjefs redaktør: frida pannberg skribenter: Iselin andresen olafsen, ramjar latifi, fabian mikal kemi,  rita therese Brynjulfsen grafiskdesign: frida pannberg .  Spørsmål? lyst å være med i redaksjonen? ta kontakt med frida pannberg eller send oss en melding på den offisielle  facebookpagen vår.

Kjære leser. det kommer endringer stadig vekk. Vi i redaksjonen ønsker å yte vårt alle beste og gjøre det ytterste for at du skal få en fin lesing. I denne utgaven har vi valg å fokusere på sommeren som har vært og fått med innhold fra både utøya og intervju med selveste Jens Stoltenberg. Vi er kjempe stolte av hva vi har fått til, samt med den pausen vi har tatt oss fortjent med i sommer.  I neste utgave kan dere vente dere enda mer endringer. Vi har nemlig tatt inn flere i redaksjonen som starter nå førstkommende utgave. Vi ser frem til høsten som kommer oss i møte med masse spennene innhold.  Vi introduserer en ny spalte, nemlig gjesteskribent. Har du skrevet noe i avisen? Kanskje ikke fått det på trykk? Eller bare har lyst til å skrive en sak her hos oss? Da er det bare å sende meg en melding, så tar vi det i mot med glede. Vi håper du har hatt en fantstisk sommer og ønsker deg lykke til med studiene eller jobb.  Med vennlig hilsen, sjefsredaktør


SOMMER OG SKOLEFRI

7

INTERVJU MED JENS STOLTENBERG

6

5 PÃ… GATA MED 5 ULIKE AUF'ERE

8

DET SVENSKE VALGET

9

UTAGAVENS AUF'ER, NICOLINE GREGERSEN

11

QUIZ

WWW.ISSUU.COM/REPLIKK


ER 43 TIMERS ARBEIDSDAG EN SVIKT I VELFERDSYSTEMET? Arendalsuka er et av Norges beste politiske arrangementer, hvor de politiske partiene møter opp sammen med andre organisasjoner, og ender i en folkefest med politikk, samfunn og næringsliv! Debatter, diskusjoner, innledere og masse annet kult skjer under disse hektiske dagene, men i år ble det lagt frem av statsministeren, Erna Solberg at det kan bli 43 timers arbeidsuke. Er det for mye? I dag så jobber man 37,5 timer i uka, er ikke det nok? Venstre siden har jobbet for at man skal ha en åtte timers arbeidsdag, men nå advarer statsministeren, Erna Solberg at det kan bli 43 timers arbeidsuke. Skal vi virkelig gi opp dette? Nei, det kan vi ikke akseptere! 8 timer er allerede lenge nok, og vi må passe på at dette ikke blir vedtatt. For at dette ikke skjer må vi fortsette å kjempe kampen for arbeid. Hovedgrunnen til at 43 timers arbeidsuke har blitt lagt frem, er for at Solberg mener at det er for få som står i arbeid i dag, men hvis vi skal få flere i arbeid, så må vi satse på arbeid. Vi må gjøre en tidlig innsats, og vi må starte å satse på det offentlige. Vi ser at det skaper så utrolig mange flere arbeidsplasser enn skattekuttene til høyre siden, men vi må også prioritere. Vi må prioritere de svakeste i samfunnet. Vi må prioritere de som sliter mest, og de som trenger det mest. 

Hovedgrunnen til at 43 timers arbeidsuke har blitt lagt frem, er fordi Solberg mener at det er for få som står i arbeid i dag, men hvis vi skal få flere i arbeid, så må vi satse på arbeid. Vi må gjøre en tidlig innsats, og vi må starte å satse på det offentlige. Vi ser at det skaper så utrolig mange flere arbeidsplasser enn skattekuttene til høyre siden, men vi må også prioritere. Vi må prioritere de svakeste i samfunnet. Vi må prioritere de som sliter mest, og de som trenger det mest. Vi må gi dem de midlene de trenger for å få dem i arbeid, fordi arbeid gir ikke bare penger slik at du kan kjøpe deg mat og klær, men det øker livskvaliteten. Det å jobbe og ha noe å gå til hver eneste dag, og forpliktelser gjør det godt, både psykisk og fysisk. Statsministeren har også lagt frem at det finnes et annet alternativ, og det er å kutte i velferdsordninger. Velferdssystemet vi har i vårt helt fantastiske land er helt unikt! Om du er syk så har du tilgang på sykepenger, om du har skadet deg så har du et sykehus og et velferdssystem du vet at du kan stole på. Tilliten mellom mennesker, mellom regjeringen og samfunnet er nøkkelen til en velfungerende hverdag for deg og meg.


Det er resultatet av et Norge med små forskjeller blant folk, fordi hvis vi har små forskjeller og store muligheter, så øker tilliten mellom oss. Velferd og arbeid er noe vi skal fortsette å kjempe for, og for å bevare det samfunnet vi har i dag. Vi skal bevare samfunnet, men også forbedre det. Vi skal fortsette å kjempe for et Norge hvor din bakgrunn eller navn ikke skal ha noe å si for om du blir valgt til stillingen, et Norge hvor vi ikke kutter i velferden og at alle har en jobb å gå til hver eneste dag. Vi må fortsette å jobbe for et rettferdig Norge, hvor alle skal med. Vi skal ikke overstige 8 timers arbeidsdag, og vi skal ikke kutte i velferden, men vi skal fortsette å jobbe mot en 43 timers arbeidsuke og velferdskutt. Da skal vi prioritere, vi skal satse på det offentlige og vi skal jobbe videre med å utvikle ny og egen politikk.


5 på gata I denne utgaven av 5 på gata, ønsket vi å finne ut litt mer av hva våre AUF’ere syntes var det beste med årets sommerleir på utøya. Det var mange spennende og ulike svar.

August Wærstad Aalandslid Det beste med utøya var å bade i Tyrifjorden

Lolav Abuzed Sommerleiren i år? Fikk jo kun vært der en dag, men iløpet av den dagen så hadde jeg det gøy og møtte masse nye mennesker fra rundt Norge. Morsomt med alle standene og konserten på slutten

Beate Solstrand Baklund Nattbading, dagsbading, all type bading! Are Frode Helvig Kvanum Jeg synes det aller beste med sommerleir i år var de politiske innledningene! Er jo litt nerd, så det er ingenting som passer meg bedre enn å lære av kloke politikere. Enda bedre blir det jo når jeg etterpå kan diskutere innholdet med alle de flotte og engasjerte vennene mine i AUF!

Eivind Skjennum Hmm, den er vanskelig. Det beste må nok ha vært å stifte nye vennskap/vedlikeholde gamle igjennom intense runder med kortspill i teltene


60 SEKUNDERS INTERVJU MED

JENS STOLTENBERG

På årets sommerleir fikk vi til et 60 sekunders intervju med vår egne Jens Stoltenberg. Vi spurte han konkrete spørsmål vi alle lurer på, men fikk noe diffuse svar. Selv om vi løp samtidig som vi snakket og Stoltenberg ikke ønsket å åpne seg noe særlig, har nå Replikk redaksjonen startet leteaksjon etter hans mystiske flørt i 74.

Hva ville du ha sagt til 18 år gamle deg? - Gjør akkurat det du gjorde som 18 åring. Skulle kanskje ønske jeg dro ett år til USA på utveksling. Kunne du ha tenkt deg å komme tilbake til Norge igjen? - Jeg kommer tilbake til Norge, men bare for å være meg selv. Jeg kunne ikke tenkt meg å gå tilbake som leder eller i norsk politikk generelt. Arbeiderpartiet har en strålende leder nå, Jonas Gahr Støre. Hva er ditt beste minne fra Utøya? - Det er å gå kjærlighetsstien. Jeg har glemt navnet, men hun var fra Troms. Året var i hvert fall 1974. Om du kunne gitt noen råd til arbeiderpartiet i dag, hva ville det ha vært? - De vil ikke høre på gamle folk som meg, ha-ha.


RØDGRØNT FLERTALL I

SVERIGE

DET SVENSKE VALGET NÆRMER SEG MED STORMSKRITT, ALLEREDE 9. SEPTEMBER ER DET RIKSDAGSVALG I SVERIGE. Det er en røff kamp om makten -  Socialdemokraterna, Moderaterna og Sverigedemokraterna kjemper med både nebb og klør, men «sosserna» ser ut til å gjøre et godt valg  og er godt likt blant folket.  Svenskene sier klart JA til fire nye år med Arbeiderpartiets søsterparti Socialdemokraterna i regjering. På de nyeste partibarometrene som er laget av TV2 viser at «sosserna» det største partiet. En måling fra TV2 viser at de slår ut med 24,2%, mens partier som Sverigedemokraterna slår 19,6% og Moderaterna ligger på 17,8%. Mandatfordelingen ville ha ligget på 143 mandater til de rødgrønne og 133 mandater til borgerlige (ifølge TV2s mandatfordeling). Dersom det skulle vært valg i dag Mandatfordelingen ville ha ligget på 143 mandater til de rødgrønne som består av Socialdemokraterna, Miljöpartiet de gröna og Vänsterpartiet. De borgerlige partiene, bestående av 133 mandater fra Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna og Centerpartiet (ifølge TV2s mandatfordeling).


Det cubanske Nasjonalforsamlingen sier ja til likekjønnet ekteskap

For 60 år siden ble homofile i Cuba banket opp av

Nå er Cuba, et skritt nærmere til å bli et

politiet, sendt i fengsel og satt i leir for å bli

homofil-vennlig land.

«helbredet» - 60 år senere kan likekjønnet

Selv om det har vært vanskelig for mange homofile

ekteskap bli lov. Søndag 22.juli ble det stemt ja til

personer i Cuba i årrekker, nærmer nå den største

et nytt grunnlovsforslag i den cubanske

karibiske øyen framskritt. Senere i år skal det

nasjonalforsamlingen. Et grunnlovsforslag for

holdes det endelige valget om å legalisere

likekjønnet ekteskap.

likekjønnet ekteskap.

Det første man tenker på når Cuba kommer til

I dag er det kun tillatt med likekjønnet ekteskap i

minne er vel; Fidel Castro, kommunisme og

fire latinamerikanske land, mens i Karibia har vi

revolusjon. Visste du at homofile ble fengslet og

syv land der det ikke er lov til å være homofil.

banket opp i Cuba på 60- og 70- tallet? Noen ble til

Blant annet i Barbados.

og med sendt til leirer for å bli «friske». Etter den cubanske revolusjonen i 1959 kom Fidel Castro til

På Cuba har det vært lov med kjønns bekreftende

makten. Han mente at homofile ikke var ekte

behandling siden 2008, denne behandlingen skal

revolusjonærer og regimet på den tiden mente at

også være gratis. Ellers er det ikke lov til å

homofile var med på å gjøre staten svakere og

diskriminere skeive på arbeidsplassen. At

mindre maskuline.

likekjønnet ekteskap kan bli lovfestet i et slikt land som Cuba som har hatt en dyster fortid, er et skritt

I et intervju i 1965 sa Fidel Castro følgende:

nærmere en mer homofil vennlig Cuba og et håp

«Vi kommer aldri til å tro at en homofil person kan

videre om flere grunnlovsfestelser i andre land.  

bli ansett som en ekte revolusjonær, og sann kommunistisk militant.» I 2010 erkjente Fidel Castro at han hadde tatt feil om homofile.


FEATURE

UTGAVENS AUF'ER Nicoline Grenersen

Alder: 16 år. Lokallag: Frogn. Sivilstatus: Singel som grus.

Hvorfor ble du med i AUF?

Beskriv AUF med tre ord.

Jeg synes at verden gikk litt til helvete, med tanke

Samhold, pizza og synging. Alt skaper så god

på Brexit og Trump som ble valgt som president. Jeg

stemning.

følte jeg måtte gjøre noe, jeg gjorde lite selv. Så jeg leste gjennom litt forskjellige partier, og fant det jeg

Fem kjappe:

var mest enig i. Det viste seg å være AUF og da

Best vits: En mann og en kone flytter til en ny by.

meldte jeg meg inn.

Mannen begynner å jobbe på en sylteagurk fabrikk. Hver måned kommer han hjem til konen sin og

Hva går din jobb, som jentenettverksleder, ut på?

forteller at Han har blitt månedens ansatte. Etter

Jeg skal motivere og engasjere jenter i AUF i

syv måneder med å ha blitt månedens ansatte

Akershus. Spesielt til å ta mot til seg til å ta ordet.

kommer han hjem en dag, litt trist og litt glad. Kona

Mange jenter stiller verv i Akershus, men ikke like

spør hva som er galt og mannen sier at Han har fått

mange tar ordet under møter. Vi i jentenettverket

sparken. "Hva, du har jo vært månedens ansatte i

er her for å få de til å føle seg trygge og klare til å gå

syv måneder nå" mannen svarer " jeg puttet tissen

opp på talerstolen.

min i agurkskjæreren" kona spør hvordan det gikk med agurkskjæreren. "Nei hun fikk sparken hun

Hva er dine viktigste saker akkurat nå?

også"

Det er vel ingen hemmelighet at jeg er en

Beste brus: Cola Zero

forkjemper for ulvestammen, jeg vil ikke at den skal

Beste boka du har lest: Aldri spør en bokorm hva

dø ut og forsvinne. Men jeg er jo også interessert i

som er favorittboka

likestillingen mellom kvinner og menn, og at vi må

Beste filmen du har sett: Mamma mia

alle være like mye verdt. Jeg meldte meg jo også inn i AUF på grunn av likestillingen, også derfor føler jeg at jobben min som jentenettverksleder er viktig.


SKAL VI FJERNE ARBEIDSMILJØLOVEN? Snakker de virkelig sant? Tuller de med oss akkurat nå? Nei, det kan da ikke være sant! Vil de fjerne det viktigste skjoldet vi har i dagens arbeidsliv? Ja, det stemmer. I flere uker har det gått fra øre til øre, at Fremskrittspartiets Ungdom vil fjerne arbeidsmiljøloven.

Pause i arbeidsdagen er også ekstremt viktig! En tid hvor du kan koble helt av og slippe å tenke på jobb og stress. Dette er så utrolig viktig for oss mennesker, og det er en viktig faktor for å utføre en god jobb som arbeidstakerne er satt til å gjøre.

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) vil nemlig fjerne arbeidsmiljøloven. Vi vil gjøre det lettere for arbeiderene, påstår FpU, men gjør man det virkelig lettere for arbeiderene hvis man gjør det tilgjengelig for arbeidsgiverne å gi noen sparken uten gyldig grunn? Er det lettere for arbeiderene når arbeidsgiverne kan nekte deg permisjon når du får barn selv, adopterer et barn, feirer religiøse høytider eller når du skal i militærtjeneste?

AUF og venstre siden må fortsette å kjempe kampene. Kampene som er utrolig viktig for at vi skal beholde det Norge vi kjenner i dag. Et Norge hvor arbeidsgivere og arbeidstakere har et godt forhold til hverandre, nettopp fordi vi har systemer som styrker dette forholdet.

Nei, det er ikke det. Arbeidsmiljøloven sikrer at du som arbeidstaker faktisk har rett til å ta permisjon, når de viktige hendelsene i livet finner sted eller når du ikke har mulighet til å gå på jobb, fordi du sliter fysisk av eventuelle skader eller lignende. Arbeidsmiljøloven sikrer at det er både god luft på arbeidsplassen og at lys-forholdene på arbeidsplassen oppfyller visse krav som er satt. Dette er utrolig viktig for at de som har blitt ansatt til å jobbe, faktisk kan greie å utføre jobben effektivt, og for å få et utmerket resultat.

Når arbeidstakere er fornøyd og trives på jobb fordi de får den ferien til slutt, får pause i løpet av dagen, slik at man kan koble av og tenke på noe helt annet og at man ikke trenger å bekymre seg for å bli oppsagt av ugyldige grunner, så kan man fokusere på det som er viktig, nemlig arbeidet. Arbeidsgivere er fornøyd når arbeidet blir gjort effektivt og grundig . Dette er noe vårt fantastiske land er bygget opp av! Mennesker som står opp hver eneste dag, men en intensjon om å utføre en god jobb. Norge er bygget opp av mennesker som står på og jobber, og disse menneskene må vi beskytte. Vi må beskytte rettighetene til det norske folk. Vi må beskytte det norske folk fra Fremskrittspartiets Ungdom sin politikk, som vil svekke det norske systemet, og som vil svekke oss som nasjon! Vi kan ikke ta velferden vi har i vårt unike land forgitt.


MILJØ

P. 15

Miøjøkrisen i Norge 22. mars hvert år vier omtrent hele verden

Situasjonen er ventet å bli verre. Befolkningsvekst og

oppmerksomheten sin til den globale vannkrisa,

klimaendringer legger økende press på muligheten for

under anledningen Verdens Vann Dag.

endelige vannsystemer. Dette er for å behandle

Vannpolitikk over hele verden har behov for en

avløpsvann, næringsstoffer og andre forurensninger før

presserende reform. Vann, en viktig naturressurs

de mister sin funksjon. Dette vil i sin tur øke risikoen for

som alt liv avhenger av, har blitt en global

menneskers helse, økonomisk utvikling og økosystemer.

søppelkanne. Selv om vi har sett jobbing med regulering og

Du hadde vel ikke trodd at du kunne drepe et

investeringer i avløpsrensningsanlegg i OECD-landene

ferskvannsøkosystem eller et hav? Men ett biologisk

i flere tiår, har dette gått utover gevinster for

mangfold i ett i ferskvanns økosystem har blitt mindre noe annet. Mer enn 400 dødsoner er blitt identifisert i verdenshavene. Forurensning er en viktig driver for slike skader.

Vannforurensning påvirker ikke bare økosystemene,

økonomien, vår helse, miljø og sosiale verdier. Er det fortsatt betydelige problemer som skyldes vannforurensning. Fremvoksende og utviklende økonomier er fortsatt å gjøre slike fremskritt.

Den vanskeligste delen av jobben gjenstår: å ta opp indirekte kilder til vannforurensning. Kjent som "uklar

men også menneskeliv og vår økonomiske vekst. Minst forurensning". Dette inkluderer urbane stormvannavløp

halvparten av verdens befolkning lider av forurenset i elver; utslipp av svoveldioksid i luften fra forbrenning

vann. Millioner mennesker dør hvert år på grunn av av fossilt brensel som forårsaker surt regn og surgjøring

vannrelaterte sykdommer. Forurensende hotspots av innsjøer; og næringsstoffer og plantevernmidler som

forekommer i alle deler av verden, inkludert OECDblir vasket av jordene i overflatevann eller gjennom jord

land, hvor dagens forurensningskostnader overstiger milliarder av dollar hvert år.

til grunnvann.


MILJØ

Kontrollere uklare kilder til vannforurensning er spesielt

- et stort byggeprosjekt for å avskjære og behandle

utfordrende. Årsakene, som OECD-rapporten om

Londons kloakkløp.

diffus forurensning og nedbrytbare farvann sier: det utfordrende med å kontrollere flere forurensende

Verdifulle alternativer kommer frem i en rekke land, og

stoffer fra forskjellige kilder; deres høye variasjon i rom

disse fortjener større oppmerksomhet og tilpasning. I

og tid; tilknyttede forvaltnings- og

Korea har regjeringen satt opp periodiske fosfor- og

reguleringskostnader; og begrenset politisk aksepter

oppløste oksygenreduksjonsmål og har tildelt

barhet av regulatoriske tiltak.

forurensningsbelastningsgrenser ved bruk av vannkvalitetsmodellering. Danmark og Norge har

Verdifulle alternativer kommer frem i en rekke land, og

implementert skatter for å kontrollere hvor giftig

disse fortjener større oppmerksomhet og tilpasning. I

anvendte plantevernmidler er. I Storbritannia ble en ny

Korea har regjeringen satt opp periodiske fosfor- og

Government Support Package utviklet for å tiltrekke

oppløste oksygenreduksjonsmål og har tildelt

seg private finansierte og reduserte

forurensningsbelastningsgrenser ved bruk av

forsikringsforpliktelser for å levere Thames Tideway

vannkvalitetsmodellering. Danmark og Norge har

Tunnel-prosjektet - et stort byggeprosjekt for å

implementert skatter for å kontrollere hvor giftig

avskjære og behandle Londons kloakkløp. The Taupo

anvendte plantevernmidler er. I Storbritannia ble en ny

nitrogen cap and trade ordningen i New Zealand er en

Government Support Package utviklet for å tiltrekke

politikk som gir bøndene muligheten til å kjøpe og

seg private finansierte og reduserte

selge sine etablerte næringsstoffer uten å gå over den

forsikringsforpliktelser for å levere Thames Tideway

oppsamlingsgrensen. I Tyskland har vannleverandøren i

Tunnel-prosjektet - et stort byggeprosjekt for å

München etablert en frivillig betalingsordning med

avskjære og behandle Londons kloakkløp.

lokale bønder for å unngå en høyprisoppgradering av drikkevannsbehandlingsanlegg.

Forbedring av vannkvaliteten er en veldig viktig del av 2030-målene for en mer bærekraftig utvikling, og utgjør en viktig rolle for å redusere fattigdom, sykdom og fremme en enda mer bærekraftig vekst. Hvis vi ignorerer denne usynlige og voksende trusselen utgjør den fremtidige forverringen av vannkvaliteten en stor risiko for økosystemer og de som er avhengige av dem. Å late som noe annet ville være som å sende innbyggerne i verden - og miljøet - rett ned i do.


Innstilt som ny

INTERVJU MED INA LIBAK

leder! Dere har alle sikkert lagt merke til det unaturlig varme været vi har hatt i sommer, er dette bare flaks som FRP mener eller er dette noe mer alvorlig? Er dette bare positivt? Eller er det noe mer alvorlig som ligger bak? For å finne ut mer om dette har vi i Replikk intervjuet Ina Libak. Hvem er du siden det kanskje ikke er alle som vet hvem du er? Og hva er hjertesaken din? Ina, 28 år, med i Ås AUF i Akershus, nestleder i AUF, og hjertesaken min er å omstille Norge til fornybarsamfunnet Flere artikler har blitt publisert om at hetebølgen er forårsaket pga klimaendringer, andre mener det motsatte. Hva tror du forårsaker det?   De beste klimaforskerne er enige om at det er klimaendringer som forårsaker den ekstreme tørken vi har sett i sommer, og annet ekstremvær som blir stadig vanligere. Nå er det ikke lenger tid for å tvile- det er tid for å legge om politikken.

HVILKE KONSEKVENSER HAR DENNE HETEBØLGEN FÅTT FOR OSS HER I NORGE? Dette vil mest sannsynlig skje oftere i fremtiden, HVORDAN VIL DET PÅVIRKE DET BIOLOGISKE MANGFOLDET OG HVORDAN KAN VI BEVARE MANGFOLDET I HAVET? HVORDAN VIL DET PÅVIRKE INTERNASJONALT SAMARBEID? OG HVORDAN VIL DET PÅVIRKE NORGES FREMTID?

Det viser at Norge er nødt til å ta innover oss at vi må omstille oss til fornybarsamfunnet. Vi må skape nye grønne jobber, utfase Norsk produksjon av olje og gass, bidra internasjonalt og gjøre det lettere for folk å ta klimavennlige valg. Fornybarsamfunnet er et bedre samfunn for alle: med renere luft, bedre helse, naturområder og fremtidsretta jobber.

Føler du at hetebølgen har blitt tatt alvorlig nok? Vi fikk jo høre i bakken på Utøya at jordbruket er veldig påvirket av hetebølgen som har pågått en god stund nå. Synes du regjeringen håndterer dette på en god måte? Burde hjelpen til bøndene gå gjennom jordbruksoppgjøret/avtalen eller burde bøndene få en krisepakke for å dekke tapet de nå har fått?

Nei, jeg synes ikke vi tar dette alvorlig nok. Da ville vi gjort mer for å få ned klimagassutslippene. Bøndene burde absolutt få krisepakke, for de produserer mat vi alle trenger. Men nå må vi tenke lenger enn bare denne sommeren, og da må vi gjøre noe med grunnen til klimaendringene, ikke bare bøte på konsekvensene.


QUIZ SVAR PÅ SPØRSMÅLENE OG SEND DE PÅ MELDIG TIL REPLIKK SIN OFFESIELLE FACBOOKSIDE ELLER PÅ MELDIG TIL FRIDA L PANNBERG FOR PREMIE

1. a. b. c.

Hvilken artist opptrådte som hovedartist på sommerleir? Julie Bergan Astrid S       Kajander     

2. a. b. c.

Hvem hadde ansvaret for at alt gikk bra på kjøkkenet i år? Munir Jaber     Hoda Imad         Nimrah Ramzan

3. Nevn minst tre stykker som jobbet på kjøkkenet i år.

4. a. b. c.

Hvor mye kostet en vaffel? 20 kr 30 kr 25 kr

5. a. b. c. d.

Hvem av disse jobbet i innsjekk? Iselin Andresen Olafsen Nicoline Grenersen       Lars Martin Berg            Jan Otto Langleite .     

6. a. b. c.

Hvem spilte i finalen i fotballturneringen? Oppland - Sogn og Fjordane   Sogn og Fjordane - Akershus Akershus - Oppland              


REPLIKK, Sommerutgave  
REPLIKK, Sommerutgave  
Advertisement