__MAIN_TEXT__

Page 1

een thriller


Genesis Naar eigen zeggen de hoogtepunten van de achtergrondgeschiedenis van de Kalebas: Opgestaan. Ik had zin in een croissantje met kaas. Bleek nog niet te bestaan. Toen heb ik de Schepping maar even volbracht. Kon ik bij mijn croissantje ook even lekker naar Koffietijd kijken. The A-Team spelen met Pingpongtafelnetje. Hij mocht B.A. zijn als ik maar Hannibal was. Middagdutje gepleegd. Terwijl ik zat te suffen passeerden er twee Wereldoorlogen. Ik kan jullie ook geen moment alleen laten he. Even een blokje om gelopen, naar de groenteboer. Gedoe aan de kassa. Lang verhaal. De Justin Bieber kalender besteld via internet. Nee, daar schaam ik me niks voor. Die jongen heeft hele lieve oogjes. Even Eastenders zitten kijken met de Opperpater. Resultaat: Fukushima. Jullie kunnen echt niĂŠts zelf. Het Joodse volk veertig jaar door de woestijn laten zwerven. In het begin leek het nog hilarisch maar tegen het einde had ik het hart niet meer om ze te zeggen dat het maar een grapje was. Opgestaan en alweer zin in croissantje met kaas. Bestond nog niet. Ja, dat is moeilijk uitleggen maar wij godheden zitten niet in een lineair bestaan zoals jullie. De bakker vroeg een euro voor een croissantje kaas. Een EURO ! Gaat nergens meer over, die prijzen tegenwoordig. Ik werd kwaad en veranderde hem in een flitspaal. Had er direct spijt van, maar ja, toen had hij zijn eerste overtreder al geflitst en heb ik het maar zo gelaten. Even het Blogbal in 2012 hosten. Memo naar mezelf: geen grapjes in speech zetten over het einde van de wereld. Laat het een verrassing blijven. Jahweh zat weer te pochen met zijn boekje. Toen heb ik dit boekje maar geschreven. Dat-ie zijn bek houdt. Patser.


Eerder verschenen boeken vol spelfouten van deze auteur: Tilburg: De anus van Nederland Mijmoires van een onbeminde nachtburgemeester Uitgeverij Tillywood, 2007 ISBN 978-90-812070-1-0 Cultuurkiller - een thriller (beperkte oplage, uitverkocht)

Eerder verscheen in de reeks van KutBinnenlanders.nl: De 93 Beste Moppen Van De Opperpater (beperkte oplage, uitverkocht) In voorbereiding in deze reeks, o.a.: Hofnar van de Ondergang (René van Densen)

Voor Oud Zeikwijf, de grootste gelover

Colofon

Eerste druk, beperkte oplage (50 ex.), Februari 2012 Genummerde oplage: Druk: Van de Ven Printservice en Drukwerk, Hilvarenbeek Copyright ©2011, 2012 René van Densen Vormgeving en concept: René van Densen Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur mag niets van deze uitgave worden verveelvoudigd, bewerkt en/ of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, magnetische media of op welke andere wijze ook. Met speciale dank aan Warner Peet.


Nieuwe religies: de Groene Leguaan en de Goddelijke Kalebas Oorspronkelijk gepubliceerd op NurksMagazine.nl op 30 mei 2011 Nu de privileges van de religieuzen steeds bespottelijker vormen aannemen en de politiek zich daar geen raad mee weet, is het hoog tijd om zelf een godsdienst te beginnen. Als atheïst trek je immers voortdurend aan het kortste eind. Met een religietje achter de hand kun je je allerlei vrijheden permitteren en van alles opeisen, zonder op de vingers getikt te worden: vrijheid van godsdienst is tegenwoordig gelijk aan complete vrijheid, uit de beknelling van de wet. Je kan tegen dit abuus protesteren, maar je kan er ook je voordeel mee doen. Want wie schreeuwt niet om wat meer persoonlijke vrijheden? Je hoeft het niet te zoeken in het systematisch onderdrukken van vrouwen of het martelen van dieren. Maar roken in café’s bijvoorbeeld, het gebruiken van drugs, naaktlopen: dat kan opeens allemaal mogen, als je dat maar doet in naam van je godheid. Ook belangrijke zaken zoals de Grote Vrijheid op het Internet, die meer en meer onder de vuist begint te komen van geborneerde overheden en hypocriete belangensgroepen. Internet, ons troetelkindje, met zijn bijna onbeperkte publicatiemogelijkheden, bijna onbeperkt bereik (China e.a. daargelaten en zelfs dat slaat voorzichtig om), internet, onontgonnen land van mogelijkheden (technisch, business models, creativiteit, samenwerkingen, social media…), internet, laagdrempelig (mensen van 8 tot 88, zou Kuifje Maandblad zeggen) en globaal, wonderlijk medium waar recensenten, gevestigde media, en wetgevers zich eigenlijk geen raad mee weten. Ja, internet verdient onze grootst mogelijke steun en waakzaamheid. Als daar de kink in dreigt te komen heb je niets aan je principiële wensjes, nee, dan moet je doelgericht terug slaan, hard tegen hard, met een… religie. Het enige dat het bewezen kan winnen van (grond)wetten.


De laatste tijden zijn nieuwe religies in het nieuws. Een Oostenrijkse aanhanger van het Vliegende Spaghettimonster kreeg een rijbewijs met een vergiet op zijn hoofd bij wijze van religieuze hoofddeksel. De Kerk der Kopimisme en de Star Wars-religie werden in respectievelijk Zweden en TsjechiĂŤ officieel erkend als godsdiensten, waarbij de Kerk der Kopimisme die het delen van informatie als hoogste deugd beschouwt, vermoedelijk een exponentiĂŤle groei verwacht in Nederland nu stichting Brein haar strijd tegen het vrije downloaden aan het winnen is. Dichter bij huis zijn twee leuke internetreligies ontstaan: de Groene Leguaan, godheid van het WWW, en de Goddelijke Kalebas, Grootste Goeierd van het Heelal. De Groene Leguaan, godheid der Bloggers, hebt u vast en zeker al meegemaakt bij het surfen. Hij is degene die telkens mirakels op uw computer verricht, en talloze ware wonderen op het internet. Bij de Goddelijke Kalebas moet u denken aan New Taoism en wuwei (= het rabiate nietsdoen, het vertikken in te grijpen in de loop der Dingen). De Kalebas kan trouwens ook wonderen verrichten, mocht u denken van niet De Groene Leguaan heeft een profeet, een bisschop en volgelingen, de Kalebas een heuse Leer van de Kalebas, met Psalmen, waarbij de psalmen op pag. 11, 19, 25, 30, 33, 56, 63 en 66 de mooiste zijn. De Leer van de Kalebas werd op 5 juni 2011 voor het eerst in het openbaar verkondigd in het Pierkespark te Gent. Laten we deze leuke religies omarmen. Ze kunnen goed van pas komen!

Oud Zeikwijf


E X C L U S I E V E BUMPERSTICKER!

Als u dit boekje heeft aangeschaft via www.kutbinnenlanders.nl, zult u erin een gratis exclusieve bumpersticker aantreffen. Voor urenlang bumperstickerplezier! De sticker is gratis en belangeloos ontworpen door Martijn Konings omdat hij zo dom was er geen geld voor te vragen. Bezoek zijn blog ook! www.botergeel.nl


Inhoud PSALMEN I Vers 1 Vers 2 Vers 3 Vers 32

p. p. p. p.

PSALMEN II Vers 19 Vers 20

p. 46 p. 50

PSALMEN III Vers 1 Vers 2 Vers 3 Vers 4 Vers 5 Vers 6

p. p. p. p. p. p.

56 42 36 30 11 72

BOEK VAN DE MACHETE Hoofdstuk 1, vers 80 Hoofdstuk 3, vers 3 Hoofdstuk 11, vers 11 Hoofdstuk 16, vers 5 Hoofdstuk 16, vers 18 Hoofdstuk 16, vers 19 Hoofdstuk 18, vers 30 Hoofdstuk 19, vers 78

p. p. p. p. p. p. p. p.

69 66 39 33 105 108 22 16

BRIEVEN I Vers 1 Vers 2 Vers 3 Vers 4 Vers 5 Vers 6 Vers 7 Vers 8 Vers 9

p. p. p. p. p. p. p. p. p.

53 78 82 85 88 91 94 97 101

BOEK VAN HET SLOT Hoofdstuk 1, vers 1

p. 111

25 60 63 19


de KERK van de KALEBAS Zoals gedicteerd door DE KALEBAS Ghostwriter: René van Densen René van Densen

9


PSALMEN III VERS 5

René van Densen

11


DIT IS KNIKTELESCOOPHOOGWERKER. HIJ IS HEEL SLECHT IN VERSTOPPERTJE.

12

Kerk van de Kalebas


DE KNIKTELESCOOPHOOGWERKER IS HEEL BEDROEFD EN LAAT ZIJN KOPJE HANGEN

René van Densen

13


STOP, KNIKTELESCOOPHOOGWERKER! ZEGT DE KALEBAS !!!

DE KALEBAS GEEFT RAAD !!! 14

Kerk van de Kalebas


NU IS KNIKTELESCOOPHOOGWERKER WÉL GOED IN VERSTOPPERTJE

HIJ ZIT ACHTER DIT BOOMPJE René van Densen

15


BOEK VAN DE MACHETE Hoofdstuk 19 vers 78

16

Kerk van de Kalebas


DE KALEBAS ZIT NIET OP TWITTER

René van Densen

17


DE KALEBAS ZIT OP EEN LAPTOP TOETSENBORD

ZIT BEST LEKKER HOOR 18

Kerk van de Kalebas


PSALMEN I VERS 32

René van Densen

19


GRASSPRIET WIST WEL VAN WANTEN

WANTEN DIE DRAAG JE ALS HET

20

Kerk van de Kalebas


OEPS

TJA

RenĂŠ van Densen

21


BOEK VAN DE MACHETE Hoofdstuk 18 vers 30

22

Kerk van de Kalebas


OOK DE KALEBAS IS WEL EENS EENZAAM

René van Densen

23


NEE JIJ DAN

MET JE STINK DEO

24

Kerk van de Kalebas


PSALMEN I VERS 1

René van Densen

25


OP DE EERSTE DAG SCHIEP DE KALEBAS ZICH ALS EEN MAGIC EIGHTBALL

SCHUD SCHUD

26

Kerk van de Kalebas


SCHUD SCHUD

René van Densen

27


SCHUD SCHUD

28

Kerk van de Kalebas


RenĂŠ van Densen

29


PSALMEN III VERS 4

30

Kerk van de Kalebas


DE KALEBAS GEEFT BELANGRIJKE RAAD AAN PINGPONGTAFELNETJE !!!!

René van Densen

31


IK BEN GEEN PINGPONGTAFELNETJE.

OH, OK. SORRY.

32

Kerk van de Kalebas


BOEK VAN DE MACHETE Hoofdstuk 16 vers 5

René van Densen

33


DE KALEBAS KREEG WEL EENS KRITIEK VAN ANDERE RELIGIES OVER ZIJN ONVERZORGDE UITERLIJK

OKEE DAN

34

Kerk van de Kalebas


ZEIKERDS

René van Densen

35


PSALMEN III VERS 3

36

Kerk van de Kalebas


PINGPONGTAFELNETJE !! HEE, PINGPONGTAFELNETJE !!! JOEHOE !!!!

IK BEN GEEN PINGPONGTAFELNETJE.

René van Densen

37


W EL L

38

Kerk van de Kalebas

E S !!!! !!


BOEK VAN DE MACHETE Hoofdstuk 11 vers 11

René van Densen

39


DE KALEBAS WAS NIET DOL OP KATTEN

AUW, POES, AUW, STOP, STOP !

40

Kerk van de Kalebas


IK ZEI NOG STOP.

René van Densen

41


PSALMEN III VERS 2

42

Kerk van de Kalebas


HOE ZOU HET MET MIJN VRIEND PINGPONGTAFELNETJE GAAN ?

René van Densen

43


GOED HOOR !

JIJ BENT PINGPONGTAFELNETJE NIET.

44

Kerk van de Kalebas


WELLES !

HOU JIJ JE ERBUITEN, JACOB VAN ARTEVELDE !!!! René van Densen

45


PSALMEN II VERS 19

46

Kerk van de Kalebas


DE KALEBAS WIL GEEN BLINDE GELOVIGEN. BLINDE GELOVIGEN ZIEN NOOIT IETS.

René van Densen

47


KLABAM.

48

Kerk van de Kalebas


AUW.

RenĂŠ van Densen

49


PSALMEN II VERS 20

50

Kerk van de Kalebas


NAAR HET SCHIJNT VONDEN SOMMIGE MENSEN HET LAATSTE PLAATJE VAN DE VORIGE PSALM GRAPPIG.

BEETJE LACHEN MET ANDERMANS PIJN, DAT VINDEN DIE MENSEN LEUK.

René van Densen

51


LACH MAAR, TOE DAN.

52

Kerk van de Kalebas


BRIEVEN I VERS 1

René van Densen

53


DE KAALEBAS HEEFD MAGIESE KRAGTEN

NET ALS HARRY POTTER

54

Kerk van de Kalebas


SNAGTS SLIEP HERMIONE DE SLAAPKAMER BINNEN VAN DE KALLEBAS

EN DAAROM WIL DE KALEBAS LIEVER GEEN FAN ART. René van Densen

55


PSALMEN III VERS 1

56

Kerk van de Kalebas


VROEGER WAREN DE KALEBAS EN PINGPONGTAFELNETJE HELE GOEDE VRIENDEN

“HEE ZULLEN WE INDIANA JONES GAAN SPELEN ?” VROEG DE KALEBAS DAN René van Densen

57


MAAR DAN WOU PINGPONGTAFELNETJE HELEMAAL GEEN INDIANA JONES GAAN SPELEN

GEEFT NIET HOOR, ZEI DE KALEBAS DAN SPEEL IK WEL IN MIJN EENTJE

58

Kerk van de Kalebas


PAPADAPAAAAAA

PAPADAAAAAAA

René van Densen

59


PSALMEN I VERS 2

60

Kerk van de Kalebas


DE KALEBAS HAD HELEMAAL GEEN MENING OVER KERNENERGIE.

LEKKER MAKKELIJK, KALEBAS. ZO KAN IK HET OOK.

René van Densen

61


NOU DOE DAN.

ONEE TOCH NIET.

62

Kerk van de Kalebas


PSALMEN I VERS 3

René van Densen

63


DE BRANDWEERHYDRANT RIEP “HEE JIJ DAAR”

“JA ?” VROEG DE BRANDWEERHYDRANT.

64

Kerk van de Kalebas


“NEE,” ZEI DE BRANDWEERHYDRANT, “VOLGENS MIJ HAD HIJ HET TEGEN MIJ !”

GEKKENHUIS !

René van Densen

65


BOEK VAN DE MACHETE Hoofdstuk 3 vers 3

66

Kerk van de Kalebas


EIGENLIJK IS DE KALEBAS EEN KEIRELAXTE GOEIERD.

DE KALEBAS IS DE GROOTSTE GOEIERD IN HET UNIVERSUM !! René van Densen

67


DE KALEBAS IS NIET DE GROOTSTE GOEIERD IN HET UNIVERSUM.

68

Kerk van de Kalebas


BOEK VAN DE MACHETE Hoofdstuk 1 vers 80

René van Densen

69


DE KALEBAS GAAT OVER WATER LOPEN

POTVER !!!

70

Kerk van de Kalebas


VERKEERDE TRUC !!! VERKEERDE TRUC !!!

René van Densen

71


PSALMEN III VERS 6

72

Kerk van de Kalebas


DE KALEBAS VINDT EIGENLIJK DAT HIJ GEEN HEILIGE TEKSTEN NODIG HEEFT.

René van Densen

73


MAAR HOE MOETEN MENSEN LEVEN DAN

NOU GEWOON, ZOALS ZE NU OOK DOEN

74

Kerk van de Kalebas


JA JA

GAAT STIEKEM BEST GOED EIGENLIJK

René van Densen

75


GRAPJAS !

JE GULP STAAT OPEN TROUWENS

76

Kerk van de Kalebas


GEEFT NIKS HOOR

René van Densen

77


BRIEVEN I VERS 2

78

Kerk van de Kalebas


DE KALEBAS IS INEENS STIL, HIJ ZAL TOCH NIET VERDWENEN ZIJN ?

WE GAAN HEM ZOEKEN !

René van Densen

79


KALEBAS !!! KALEBAS !!!

LEZERTJES, SSSSSST.

80

Kerk van de Kalebas


IK BEN INCOGNITO.

KAAAAAAAAAAAALEBAAAAAAS

René van Densen

81


BRIEVEN I VERS 3

82

Kerk van de Kalebas


DIT IS DE HEILIGE BROCCOLI.

René van Densen

83


UMMM...

JA DE KALEBAS HEEFT EVEN EEN PAAR DAAGJES VAKANTIE HOOR. 84

Kerk van de Kalebas


BRIEVEN I VERS 4

René van Densen

85


DE KALEBAS IS NOG STEEDS LEKKER OP VAKANTIE

86

Kerk van de Kalebas


ALS DE KALEBAS NIETS MEER DOET, DOET DE OPPERPATER OOK NIKS MEER !

JAMAAR HO René van Densen

87


BRIEVEN I VERS 5

88

Kerk van de Kalebas


RenĂŠ van Densen

89


JE MOEDER IS EEN POMPOEN.

KUTKIND.

90

Kerk van de Kalebas


BRIEVEN I VERS 6

René van Densen

91


DE KALEBAS WORDT EEN BEETJE MOE VAN AL HET SUCCES

92

Kerk van de Kalebas


MISSCHIEN MOET IK ER MAAR EENS MEE STOPPEN.

MISSCHIEN MOET IK ER NOG MAAR EENS ACHTTIENHONDERD MILJOEN MILJARD JAAR MEE DOORGAAN. René van Densen

93


BRIEVEN I VERS 7

94

Kerk van de Kalebas


DE KALEBAS HAAT “CLIP SHOW” AFLEVERINGEN VAN SITCOMS.

SCHAAMTELOOS HERGEBRUIK VAN MATERIAAL VINDT DE KALEBAS DAT René van Densen

95


DE KALEBAS HEEFT EEN BROERTJE DOOD AAN HERGEBRUIK VAN MATERIAAL

96

Kerk van de Kalebas


BRIEVEN I VERS 8

René van Densen

97


NEO... IK HEB MIJN HELE LEVEN NAAR JE GEZOCHT

ECHT WAAR JOH ?

98

Kerk van de Kalebas


ZEKER

TREK EENS AAN MIJN VINGER, NEO

René van Densen

99


ZO KAN-IE WEL WEER, KALEBAS.

100

Kerk van de Kalebas


BRIEVEN I VERS 9

René van Densen

101


KALEBAS

TIET

102

Kerk van de Kalebas


KALEBAS

TIET

René van Densen

103


ZEG NOU ZELF !

104

Kerk van de Kalebas


BOEK VAN DE MACHETE Hoofdstuk 16 vers 18

René van Densen

105


DE WINDMOLEN DRAAIT HARD

DE WINDMOLEN DRAAIT ZELFS HEEEL HARD

106

Kerk van de Kalebas


SORRY IEDEREEN

René van Densen

107


BOEK VAN DE MACHETE Hoofdstuk 16 vers 19

108

Kerk van de Kalebas


’T IS ALLIENIG MAAR ZEUVEUURSGOED

’T KIN TE GEK ÔK HÈ.

René van Densen

109


KRENGE VAN JOOS DAT JULLIE BENNE !

KNIKTELESCOOPHOOGWERKER KAN DE KALEBAS NU ECHT NIET MEER VOLGEN. 110

Kerk van de Kalebas


BOEK VAN HET SLOT Hoofdstuk 1 vers 1

RenĂŠ van Densen

111


IK STOP ERMEE, POES, MET DIE KERK.

VEEL TE VEEL WERK, EN MENSEN WILLEN TOCH ENKEL MAAR ZUIPEN.

112

Kerk van de Kalebas


JE ZULT ZIEN, OOK VANDAAG ZIJN ER WEER VEEL VAN DE KERK VAN DE KATER.

KATER ?????2?22???2?

René van Densen

113


JUDAS !!!!!!!!!!!!!!

SNIK.

114

Kerk van de Kalebas


RenĂŠ van Densen

115


116

Kerk van de Kalebas


Bol

De Kalebas kun je niet vreten, dat weet een kind. Bijt er maar eens in. Vies, bah! Hele volksstammen knappen af op De Kalebas, enkel en alleen omdat hij niet te nassen is. De bekrompen idioten. De Kalebas voedt de ziel, zalft de geest. Hij schenkt genot en rillingen tot in het staartbeen. Amen. Lange tijd was ook ik De Kalebas geen bijzondere gevoelens toegenegen. Het was voor mij gewoon een siervrucht zoals ieder ander. En praalfruit dat slechts voor het oog staat mooi te wezen, daar taal ik niet naar. Tot ik op een gezegende dag langs de moestuin van ‘t Rooi Bietje fietste. Daar, tussen de wuivende slabladeren en ‘t lonkend witloof, verscheen Chris van de Ven aan mij. In al zijn gerafelde glorie. De Stapschrijver stond gebogen over een veld vol Kalebassen. (Wat is er nu mooier?). Van een veilige afstand zag ik het wonder zich voor mijn ogen voltrekken. Chris plukte een bijzonder gezond ogend exemplaar waar hij de sappige steel van aftrok. Dat deed hij routineus, maar niet zonder opwinding. Met zijn gerouwrande duim peurde hij wellustig in het gat waar de steel had gezeten, steeds furieuzer. Toen was hij klaar, liet zijn broek zakken en stak zijn bobbelig lid in de goddelijke vrucht. Het hoogtepunt bleef niet uit. Wat heet. “Nnnnnrrrûrûûûûûûûûrûrûrûh”, klonk het tussen de botersla. God zag dat het goed was. Chris wierp die donderse bol vol liefde teder weg. De Kalebas rolde vrolijk tussen de raapstelen door, Chris goedkeurend toeknikkend. Het was goed. En zo kwam De Kalebas uiteindelijk terecht bij René van Densen, verwoed verzamelaar van bolle dingen. De Kerk van de Kalebas, mensen, een kerk van liefde. Erik Hannema René van Densen

117


Verantwoording Ik weet niet hoeveel mensen echt staan te springen om mede verantwoordelijk genoemd te worden voor De Kalebas, maar toch wil ik er hier enkele uitlichten: - Cindy voor de stoepkrijtfoto’s en het materiaal waarmee de Kerk van de Kalebas zowaar op een podium aan de mensen gepresenteerd kon worden; - Wenz (@Palilalia op Twitter) voor haar stressbui, waarbij het idee voor De Kalebas aan mijn brein ontsproot; - Goede vriend Bandirah, voor de daadwerkelijke Kalebas; - OudZeikwijf voor het enthousiaste geloof en de inspiratie voor enkele afleveringen; - Wijnand Bruggink, zonder wiens humorloosheid ik nooit zo lang doorgegaan was; - Nynke van Dijck voor de westfriese kalebasaflevering; - Martijn Konings voor het ontwerpen van de custom made Kalebas bumpersticker; - Blini, die gewillig in een aantal afleveringen poseerde; - Warner Peet voor het mogelijk maken van de vormgeving van dit boekje; - God. Want, och. Krijgt die jongen ook weer wat aandacht.


K E R K

v a n

d e

K a l e b a s

Terwijl fundamentalistische geloofsgekkies van de wereld in rap tempo een enge plek maken, zouden we haast vergeten dat De Kalebas er nog is. Met stip de meest relaxte godheid, die het eigenlijk allemaal wel best vindt en laissez-faire tot een postmoderne kunstvorm verheft. Opdat we Hem niet over het hoofd zien in het oerwoud van bestaande religies, bundelen we de beste psalmen die zijn grootsheid bezingen in dit boekje. De Kalebas heeft gesproken.

Over de spookschrijver

Toen De Kalebas zich aan René van Densen (1978) openbaarde, genoot die net van een fijn avondje uit. Het spreekt voor zich dat hij helemaal geen zin had om psalmen te gaan noteren. Drie getrakteerde biertjes later maakte belofte dan toch schuld. Als officiële spookschrijver pende hij trouw neer wat De Kalebas hem voorschreef en sliep daarna zijn roes uit. Eerdere teksten van zijn hand zijn geweigerd door sommige van de grootste uitgeverijen en literaire bladen in de wereld, sommige teksten zelfs door zijn oudste vrienden. Wel scheidt hij trouw zijn rest- en GFT-afval. “Ik vind er geen zak aan, knikker.” – De Opperpater “Het aardige lijkt me dat fundamentalisme enigszins onmogelijk is. Het beginsel dat de Goddelijke Kalebas niks met monotheïsme heeft, vind ik bijvoorbeeld zeer sterk. Eat that, JHWH en Allah!” – Max J. Molovich, Nurks Magazine “HET BOEK MOET ZICH IN JOUW HOOFD AFSPELEN!!!!1111!!” – Luuk Koelman, publicist voor Planet Internet “O, de wereld vergaat weer. Nou ja, just as well.” – Peter Breedveld, stripjournalist “Everybody remember where we parked.” – James T. Kirk

Een uitgave van WWW.KUTBINNENLANDERS.NL

Afgekeurd door De Opperpater

Profile for René van Densen

Kerk van de Kalebas  

Absurdistische fotostrip over de Kalebas, de meest relaxte godheid die er ooit geweest is.

Kerk van de Kalebas  

Absurdistische fotostrip over de Kalebas, de meest relaxte godheid die er ooit geweest is.

Advertisement