Page 1

RENEE AUG 2012

in meer dan een paar woorden

mijn favoriete stad:

SINGAPORE Mjammie... DAT ENE LEKKERE BROODJE...

Stom!

IN MEER DAN 3 WOORDEN


ADVERTENTIE

W WAAROM IK DEZE TELEFOON ZO FIJN VIND: Z

-1.4 GHZ PROCESSOR --MOGELIJKHEID TOT UPDATE ANDROID 4.0 A --LCD 4,2 INCH SCHERM --MICROSD KAART 8 GB --8,1 MEGAPIXEL CAMERA


RENEE

19 JAAR STUDENT CMD THUISWONEND ROSMALEN RELATIE MET TIM LEZEN WANDELEN SHOPPEN LACHEN EIGENWIJS VERANTWOORDELIJK ETC.

En zou kan ik nog wel even doorgaan.. Maar typeert dit lijstje nou echt mij? Het zijn in principe maar woorden die bij ieder meisje wat studeert zouden kunnen passen. Daarom dit tijdschrift, om te ontdekken waar ik echt van hou en wat mij typeert. Veel leuker dan zo’n lijstje met woorden toch?

inhoud 04 Hebben, hebben, hebben! 05 Mjammie... 06 Singapore 08 Favoriete series 09 Stom!


Voor lekker op de bank

Ik hou van lezen, dikke boeken en goede thrillers. Als ik een boek echt goed vind, kan ik een boek van 300 pagina’s makkelijk in een uur uitlezen. Tegenwoordig ben ik erg fan van Scandinavische schrijvers, zoals misschien wel heel Nederland. Van het schrijvers koppel Lotte Hammer & Søren Hammer heb ik 2 boeken gelezen, Wraak en Misbruik. Nu is is ook het 3de deel hiervan uit: Verraad. Lijkt me zeker een boek om te kopen, of in ieder geval een bezoekje naar de bibliotheek voor in te plannen.

Selexyz.nl - €19,95

CHARMINS Sinds ik ze zag op een website, vond ik ze leuk, deze Charmins ringen. Dit zijn allerlei dunne ringetjes in allerlei stylen die je eindeloos met elkaar kunt combineren. Iedere dag een andere combinatie en een andere style! www.flow.nl - €17,50 per stuk

Xenos - € 4,99

Sinds ik een paar weken terug mijn kamer heb verbouwd heb ik een bankje in mijn kamer staan, precies naast mijn bed. Vanaf nu dus lekker bankhangen! Het enig nadeel is dat ik aflegruimte mis naast mijn bed. Al snel kwam het idee van een dienblad. Makkelijk te verplaatsen en te gebruiken als decoratie. Dus deze graag, mooi in het wit.

HEBBEN HEBBEN HEBBEN

Handig!


Het liefst eet ik iedere maaltijd een lekker broodje met kaas of salami, pesto, zalm en ga zo maar door. Dit broodje is een van mijn favorieten, simpel maar o zó lekker!

Mjammie... Eerst snij je alle broodjes door de midden en besmeer je ze met tomatenpuree. Als je wilt kun je de tomatenpuree eerst een beetje kruiden met zout, peper of welke kruiden je ook wilt. Als je basilicum blaadjes hebt, leg ze dan over de tomatenpuree heen, deze smaak past perfect bij deze broodjes. Over de laag van tomatenpuree leg je plakken kaas, zodat het broodje helemaal bedekt is. Iedere kaas kun je hiervoor gebruiken, belegen, oud maar ook mozzarella is lekker erbij! Hierover leg je wat plakjes tomaat en daarover smeer je wat pesto. Snij nu een paar plakjes salami in dunne reepjes. Deze reepjes drapeer je over de laag van tomaat en pesto. In principe kun je de salami vervangen of gebruiken met van alles, spek, ui, champions, tonijn, olijven, etc. Als je houd van een echte ‘kaas’ smaak, gooi er dan nog een beetje strooikaas overheen. Als je broodjes klaar zijn zet je ze in de oven op ongeveer 160 graden, voor ongeveer 8 minuten. De tijd en tempratuur hangt natuurlijk af van de oven die je hebt.

INGREDIENTEN - ZOUT EN PEPER - AFGEBAKKEN PISTOLETJES - TOMATENPUREE - KAAS - TOMAAT - PESTO - SALAMI


S I N GA P O Deze zomer ben ik op reis geweest naar Vietnam, Cambodja en Singapore. Al langere tijd wil ik iets van de wereld zien, zien hoe andere culturen leven en hoe de mensen daar zijn. Ik ben ongeveer een week in Singapore geweest en ik moet zeggen: Wat een stad! Het is bijna een Westerse stad, maar dan met een Aziatisch tintje. Ik heb het er heel erg naar mijn zin gehad en ik wil het iedereen aanraden om naar Singapore te gaan! Geloof je me niet? Hier 10 redenen waarom ik Singapore zo geweldig vind!

01 Omdat het een stad is met zoveel culturen en 03 Een heel groot voordeel in Singapore is dat de

invloeden, merk je dan mensen open staan voor bevolking Engels spreekt. Je zult dus nooit in een andere culturen en je voelt je er snel welkom. De situatie geraken van miscommunicatie, iets wat mensen zijn erg vriendelijk en behandelen je niet het reizen naar en in dit land nog prettiger maakt. als toerist. Wat een verschil met bijvoorbeeld Vietnam en Cambodja, waar ik , als blanke, veel 04 Singapore is een veilige stad, en nog werd nagestaard. Een grote plus voor mij dus! belangrijker, het voelt als een veilige stad. De stad heeft dan ook zo’n laag criminalcijfer, dat ik zelf om 3 uur ‘s nachts 02 Het openbaar vervoer is geweldig. De met- iteits nog alleen door de stad zou durven lopen. ro’s en bussen komen altijd op tijd, zijn bijna nooit overvol en zelfs op een hete dag valt de hitte in de metro heel erg mee. Ook in Singapore heb- 05 Singapore is heel schone en ordelijke stad. ben ze een soort van OV-chipkaart, hier werkt het Je ziet eigenlijk nergens afval op straat en ook echter wel goed én het is veel goedkoper dan in dit zorgt voor een fijn gevoel. Op het moment Nederland. Je bent hierdoor van niemand afhan- dat je ergens afval laat slingeren, kun je een kelijk en dit maakt het reizen in Singapore zo fijn! flinke boete krijgen. Iedereen denkt dus wel 10x naar voordat ze iets op de grond gooien.


ORE 06

De stad Singapore is bijna niet meer in een zin te zeggen zonder het woord shoppen. Overal zitten winkels of shoppingmalls en ieder internationaal bekend merk zit hier. Nog fijner: Ze zitten er wel 2 tot 3 keer! Voor alle bekende en grote winkels kun je het beste terecht op Orchard Road, maar in bijna alle straatjes van Singapore vind je wel een interessant winkeltje!

09 Het eten in Singapore is een beetje zoals de

mensen die er wonen: Een mengelmoes van allerlei smaken. Het goedkoopst kun je eten in de foodcoarts, de vinden in bijna iedere shoppingmall. Het eten hier is lekker, gevarieerd en veel goedkoper!

10 Een voordeel bij het shoppen maar ook tijdens

je gehele verblijf: de singapore dollar staat gunstig ten opzichte van de euro. Alles wat 1 singapore dol07 Er staan veel hoge gebouwen in Singapore lar is, is maar 65 eurocent! Toch leuk als je op zoek die een beetje je zicht op de stad belemmeren bent naar een nieuwe laptop, mobiel of camera! maar er zijn genoeg plekken in de stad waar je een prachtig uitzicht van de stad kunt krijgen! J e blijft hier je ogen maar uitkijken en iedere foto is mooi!

08

Als je veel culturen wilt leren kennen, moet je hier zijn! Je ziet er Chinezen, Maleisiërs en Indiërs, maar er lopen ook genoeg Europeanen rond. Als je bijvoorbeeld iets wilt opsnuiven van de Indische cultuur, kun je naar Little India gaan, waar je een beetje van de Indische cultuur kunt genieten. (Indisch eten is by the way echt niks voor mij..) En wat ze zeggen over Aziaten is echt waar, ze zijn écht klein. Op het moment dat ik in de metro stond kon ik over iedereen heen kijken met hun zwarte koppies.


mijn favoriete

SERIES

Spannende series, drama series of echte tiener series, ik hou van ze allemaal. Wekelijks kijk ik naar een nieuwe aflevering van een mijn favoriete series, die helaas alleen maar in Amerika op TV komt. Gelukkig heb ik zo mijn sites die me nooit teleurstellen en waar ik dan ook iedere week wel te vinden ben. Hier 3 series uit verschillende genres die je moet zien! REVENGE De serie Revenge draait om Emily Thorne, die terug keert naar The Hamptons om er de zomer door te brengen. Ze huurt daar een huisje naast de Graysons, de rijkste en meeste invloedrijkste familie van The Hamptons. Emily is echter geen vreemde van, vroeger als klein meisje heeft zij in The Hamptons gewoond met haar vader, in het huisje wat ze nu huurt. Haar vader werd echter bedrogen en bestolen door de Graysons, waardoor hij uiteindelijk in de gevangenis belandde en daar stierf. Emily keert terug om wraak te nemen op de Graysons, en iedereen die hen heeft gelopen daarbij. TH E LY I NG G A M E Deze serie gaat over Emma Becker, die erachter komt dat ze identieke tweelingzus heeft, Sutton Mercer. Ze zijn beide geadopteerd, Emma woont in een of andere achterbuurt, terwijl Sutton in een grote villa woont. Sutton haalt Emma over om voor een paar dagen Sutton te spelen, terwijl zij opzoek gaat naar hun echte moeder. Emma

moet nu Sutton spelen, terwijl ze eigenlijk heel anders is dan haar en komt erachter dat ze toch niet zo aardig is als ze leek. Beide zusters komen zo achter steeds meer geheimen. TWO BROK E GIRL S Een heel andere soort serie is de serie Two Broke Girls. Deze serie volgt Caroline, die na het failliet verklaren van haar vader geen geld meer heeft en uiteindelijk in Brooklyn bij een diner gaat werken. Hier ontmoet ze Max, waar ze uiteindelijk mee gaat samen werken. Door Caroline´s achtergrond weet ze veel over economie en hoe ze een bedrijf moet opstarten en men met Max besluiten ze te gaan sparen voor een Cupcake bedrijf.


stom! Pijn aan je voeten van die leuke sandaaltjes

Mensen die denken dat ze alleen op de wereld zijn

Witte leggings

Dat mijn trein, hoelaat ik hem ook neem, altijd vertraging heeft

Als het gaat regenen net als ik zin heb om te gaan hardlopen

Mensen die eten met een open mond Dat er nooit iets leuks op tv komt Dat ik toch ben bezweken voor Birckenstocks

Als ik iets weer eens niet open krijg


ADVERTENTIE

Dat is pas fijn, ook op zondag naar de

Albert Heijn Zondag is dÊ ideale dag voor zo’n lekker broodje als op pagina 5. Vaak bedenk ik dit me enkel pas op zondag zelf. Op deze dagen ben ik dus vaak rond 16.00 te vinden bij mijn plaatselijke AH.

Oefening 2  

Zou het lukken??

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you