Page 1

Fordypningsoppgave i Interiørdesign 2021

DEN NORDISKE LEILIGHETEN I BJØRVIKA ”Kunsten å leve ved vannet”

Kandidatnummer: 11100747


3

10

20, 21, 22 og 23

34, 35 og 36

49

Kort forklaring av oppgaven

Møbleringsplan og arealforklaring

Konsept og perspektiv stue og spiseplass

Konsept og perspektiv soverom datter

Belysningsplan

4

11

24

37 og 38

50, 51 og 52

Beliggenhet

Møbleringsplan

Oppriss vegghylle Stue

Konsept og perspektiv soverom sønn

Styling

5

12

25, 26 og 27

39 og 40

53

Målgruppeforklaring

Møbleringsplan med soneforklaring

Konsept og perspektiv - hovedsoverom

Konsept og perspektiv - gjestebad

Kilder

6

13

28

41, 42 og 43

Kjennetegn på de ulike generasjonene

Møbleringsplan med mål

Oppriss Hovedsoverom

Konsept og perspektiv balkong

7

14 og 15

29 og 30

44, 45 og 46

Målgruppe Moodboard

Konsept og perspektiv - gang

Konsept og perseptiv - hovedbad

Møbelspesifikasjon

8

16, 17 og 18

31

47

Konsept/ stemningsforklaring

Konsept og perspektiv - kjøkken

Oppriss Hovedbad

Belysningsplan med forklaring

9

19

32 og 33

48

Konsept Moodboard

Oppriss Kjøkken

Konsept og perspektiv - vaskerom

Armaturforklaring Kandidatnummer: 11100747


Kort forklaring av oppgaven _____________________________

I fordypningsoppgaven gitt av School of Fashion Industry (SOFI) vår/sommer 2021, fikk vi valget mellom to ulike oppgaver med to ulike plantegninger.

”Vannkunsten Syd kommer for salg snarlig. Og du kan velge et av de to følgende prosjektene for din fordypningsoppgave” Valget mitt falt på alternativ 2, leilighet i 5. etasje. Oppgaven lyder som følger - ”Du har fått i oppdrag å innrede en toppleilighet på 161m2 med balkonger i 5 etasje i et av byggene. Du står fritt til å bestemme hvem som er din kunde. Utover dette står du fritt til å velge hva som skal inn i leiligheten. Du kan endre innervegger som ikke er bærende og plassering av dører. Vinduer, balkongdører og inngangsdør må være slik som tegningsunderlaget viser. Pipe til peis må beholdes. Takhøydene skal beholdes i henhold til snitt tegninger. Avløp/soilrør skal beholdes på badene. Du kan endre vanntilgang til kjøkkenet.

Underlagstegning av areal og snitt er i målestokk 1:75. Det er de målene som er angitt på tegningene som gjelder. Områder som ikke er målsatt finner du ved å bruke reduksjonslinjalen. Husk å skrive at «Alle mål må kontrolleres på stedet» på målsatte tegninger.” Ut i fra oppgaven ønsker jeg å presentere mitt forslag til toppleiligheten i Bjørvika, nærmere sagt på Vannkunsten Syd, hvor familien Presthus skal flytte inn til høsten.

3

Kandidatnummer: 11100747


Beliggenhet - Vannkunsten Syd i Bjørvika _____________________________

Midt i Bjørvika ligger Vannkunsten Syd, nærmere sagt er det fem hus med ulike leiligheter utført med et flott og nordisk preg, beliggende på bryggekanten. Vannkunsten tilbyr unike hjem med sjø og vann som nærmeste nabo. Fjorden er også trukket inn i mellom byggene for skape en følelse om beboelse på vannet. Det finnes mange koselige og intime smågater i området rundt, blant annet kafeèr, restaranter og dagligvare for å nevne noe. Den storslåtte, norske naturen har stått i forkus for utbyggelsen av Vannkunsten. De danske arktitektene Tegnestuen Vandkunsten har fått sin inspirasjon fra norske gårdstun og de gamle husene ved fjorden, med tanke på optimale sol- og utsiktsforhold. Hvert hus skulle ha sin unike karakter med en helt egen identitet. Fasadene er kledd i grå, norsk Oppdal skifer med mye tekstur. Saltak og gjennomgående bruk av eik skaper det nordiske uttrykket. Eiken pryder blant annet vinduskarmer, gelendre, gulv, baderom og enkelte kjøkkenløsninger.

4

Kandidatnummer: 11100747


Målgruppeforklaring - hvem bor i leiligheten _____________________________

Familien Presthus tok kontakt med meg i forbindelse ved salg av deres nåværende bolig i Bærum. Sammen ble vi enig om å inngå et samarbeid hvor jeg skulle hjelpe de med styling før salg, samt komme med et forslag med innredning til deres nysignerte leilighet i Vannkunsten Syd, hvor de skal flytte inn til høsten. Familien Presthus er en kjernefamilie på fire, hvor begge barna har flyttet ut. Mor Anne er 51 år og født i 1970 og jobber som regnskapsfører. Far Peter er 58 år og er født i 1963 og jobber som advokat. Sammen har de en god samlet inntekt som gjør at de har råd til en fantastisk fin leilighet i 5. etasje med blant annet 3 balkonger i Oslos mest populære områder, Bjørvika. Både Anne og Peter er i generasjon X og er superstrebere. De er statusorienterte, hardtarbeidene og suksessrike. De liker det litt mere luksuriøse og er opptatt av kvalitet. Generasjon X er den generasjonen som ble igjen etter Andre Verdenskrig uten identitet og en mer udefinert framtid. De kjenntegnes også som en generasjon man må jobbe hardt for å oppnå deres lojalitet. De er heller ikke redd for å si hva de mener. Barna deres er Magnus og Vilde og er 20 og 22 år (generasjon Z). Vilde går sykepleien i Kristiansand, mens Magnus studerer til å bli eiendomsmegler i Trondheim. Generasjon Z har vokst opp i den digitale verden, som vil si at de har stor mediekompetansje og kan se hva de vil, når de vil. De er også vant til sosiale medier, og det ”å være tilgjengelig” hele tiden. I forhold til VALS er barna dere utforskere. De er unge mennesker med stort forbruk. De er veldig opptatt av å følge moten. Utforskere søker gjerne variasjon og spenning. Barna kommer jevnlig på besøk til mor og far både i helger og ferier. Behovene til familien blir mer detaljert beskrevet gjennom konseptforklaring for leiligheten og for hvert rom som gjennomgåes.

5

Kandidatnummer: 11100747


Kjennetegn på de ulike generasjonene _____________________________

Kilde: https://traineeinnlandet.no/generasjonsprat-emma-osterbo/

6

Kandidatnummer: 11100747


Målgruppe moodboard _____________________________

Far Peter

Datter Vilde

Mor Anne

Sønn Magnus

7

Trening

Reise

Vin og god mat

Litteratur

Kandidatnummer: 11100747


Konsept-/stemningsforklaring _____________________________

I forarbeid har det vært mange møter med Anne og Peter Presthus for å kunne skape deres drømmeleilighet. For å kartlegge hvem de er har det vært viktig med en åpen dialog hvor de har hatt mulighet til å fortelle meg deres interesser og hva som er viktig for dem i deres bolig. Det Anne og Peter kunne nevne var at de ønsket en bolig hvor de kunne føle seg hjemme. De ville ha en lys og lett leilighet basert på ulike beigetonter i hovedrommene som kjøkken, stue og uteplass. Sove- og baderommene skal bære preg av hvert sitt konsept med ulike farger i blått, grønt og rosa. Alt i alt bærer leiligheten preg av nordiske fargevalg som reflekterer arkitekturen på byggene. Leiligheten skulle også være trendy med møbler og materialer av god kvalitet. Anne er opptatt av å trene, tilbringe tid ute i friluft, samt være sosial med venninnene på kafè. Hun har også et sterkt ønske om å gjøre det godt i jobben sin som regnskapsfører. Peter er veldig glad i å reise, som det dessverre ikke har blitt så mye av den siste tiden. Hans ønske var en bolig med følelsen av hjemmekos, men samt det lille ekstra av luksus. De er begge lidenskapelig opptatt av å eksperimentere på kjøkkenet, så de hadde et behov for stort kjøkken, beriket med benkeplass, vinskap og kjøkkenøy. Anne og Peter liker å finne roen med en god bok. Det å kunne trekke seg litt tilbake i en ellers hektisk hverdag var noe de begge satte stor pris på. Mulighet for et lite hjemmekontor var også et ønske, siden vi ikke vet hvordan ting utvikler seg gjennom året, med tanke på coronasituasjonen. Vilde og Magnus hadde et ønske om hvert sitt rom hvor de hadde plass til tingene sine, i tillegg til å kunne slappe av når de kom på helge- og feriebesøk. Basert på ulike ønsker å behov har jeg satt sammen et konsept moodboard overordnet for boligen slik at familien skal få et kjapt innblikk på hva som er tanken, samt gå gjennom rom for rom slik at de skal få en mer detaljert forståelse.

8

Kandidatnummer: 11100747


Konsept moodboard for hele leiligheten _____________________________

9

Kandidatnummer: 11100747


Møbleringsplan og arealforklaring _____________________________

Leiligheten ligger som nevt i Vannkunsten Syd i Bjørvika. Boligen har et godt utgangspunkt, men familien ville gjøre noen endringer for å kunne få den helt optimal etter deres ønsker. Leiligheten er beriket med store vindusflater som gjør at det er godt med lys i hele leiligheten. Opprinnelig var kjøkkenet plassert i nærheten av balkongen ved kortsiden, men dette syntes Anne og Peter var en tungvindt og trang løsning. Kjøkkenet ble da plassert i den opprinnelige TV-stuen for å få en mer åpen og luftig gjennomgang. Som et resultat for å få plass til benkeplate, kjøleskap og høyskap, ble det satt inn en lettvegg på ca. 1,5 meter for å trekke ut og gjøre bæreveggen lengre. Denne lettveggen skaper også et større skille på stue og kjøkken. Spisestuen ble da plassert i det opprinnelige kjøkkenet hvor det er bygd ut en benk på 60 cm og med en høyde på 50 cm. Ved denne funksjonaliteten har de god plass til gjester, i tillegg til oppbevaring under. Den funker også fint som en kose- og avslappningskrok. Opprinnelig peis i stue er blitt kledd igjen med målene 48 x 48 cm. Taket er blitt bygget ned 10 cm over hele leiligheten for å kunne plassere ut spotter. På kjøkken, stue og spiseplass er det blitt bygget ytterligere 20 cm ned for å skape mere tydlighet over sonene. Taket er malt i NCS S 1500 N. Ellers er leiligheten ganske så lik som den opprinnelig planløsningen, bortsett fra etablert vaskerom med tilknytning til hovedsoverommet. Vaskerommet er på ca. 4 kvm. Dette gjør at hovedsoverom og de to gjesterommene ble vesentlig mindre i areal. Soverom 1 er nå på ca. 16 kvm, soverom 2 på ca. 6 kvm og soverom 3 på ca. 9,5 kvm.

10

Kandidatnummer: 11100747


Møbleringsplan

Kandidatnummer

11


Møbleringsplan med soneforklaring

Kandidatnummer

12


Møbleringsplan med mål

Kandidatnummer

13


Konsept/material/farger - gang og inngangsparti _____________________________ I utarbeidelsen av gangen var tanken å skape en følelse hvor familien føler seg velkommen og tilfreds. Gangen er preget av spiler i eik, fliser i terrazzo, samt farger på vegg som gjenspeiler leiligheten. Anne og Peter hadde ikke et ønske om skap/skyvedørsgarde, da dette ville ta for mye plass, men heller en liten kommode hvor de kunne oppbevare luer, skjerf og votter. Løsningen ble da en hyggelig og åpen gang med knagger, sittebenk, speil og kommode. Belysning

Veggene i gangen skal være malt i en rosatone. Valgene falt på NCS S 1502 R og NCS S 2005 Y80R. Disse to fargene harmonerer godt sammen, på grunn av sortheten er 5% i forskjell. Rosa blir sett på som en feminin farge i fargenes psykologi. Den er kjent for å roe ned temperamentet og minske redsel. Putetrekkene på benken ble valgt ut i fra ulike mønstre og materialer, blant annet damask, missoni og en nøytral lin-tekstil. Dette er for å skape mere liv til rommet og for å gjøre det mere spennende.

14

NCS S 1502 R

NCS S 2005 Y80R

Putetrekk

Putetrekk

Hortensia

Spiler på vegg

Putetrekk

Terrazzo

Knagger i gull

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiv av gang _____________________________

15

Kandidatnummer: 11100747


Konsept/material/farger - kjøkken _____________________________ Videre fra gangen kommer man inn i leilighetens hjerte, nemlig kjøkkenet. Som nevnt tidligere var det ønsket et stort kjøkken, beriket med blant annet kjøkkenøy, vinskap og stor benkeplass. For å få en naturlig gjennomgang fra inngangspartiet falte valget på å legge den samme terrazzo-steinen som benkeplate, samt fortsette fargen på veggen i gangen med NCS S 2005 Y80R på motsatt side av kjøkkenet. Terrazzosteinen er blitt trekt 25 cm oppover veggen for skape en mer helhetlig følelse over kjøkkenet. Dette er også for å minske fuktskader på veggen ved vannsprut fra vask.

Bar-stoler

Eucalyptys

I og med at Anne og Peter stort sett er alene i leiligheten ønsket de en barløsning hvor de to kan spise frokost og nyte morgenkaffen sammen. Selve kjøkkenet er valgt i hvit matt med knagger i gull. Veggen bak kjøkkenet er i fargekoden NCS S 1500 N.

NCS S 2005 Y80R

NCS S 1500 N

16

Knagger i gull

Terrazzo

Enstavs eikeparkett

Spiler i tak

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiv av kjøkken _____________________________

17

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiv av gang/kjøkken/stue _____________________________

18

Kandidatnummer: 11100747


600

600

600

600

600 20

700

Oppriss kjøkken _____________________________

250

2 400 2 100

3 000

500 900

600

600

600

600

600

600

Alle mål må kontrolleres på stedet! Prosjekt:

Kontroll prosjekt:

Leilighet i Vannkunsten Syd

Sign.:

Tiltakshaver:

Gnr./Bnr./Festenr.:

Anne og Peter Presthus

21/540

Kontroll:

Ryttefaret 17B 1362 HOSLE Prosjekterende: Kandidatnummer Kanditatnummer:

11100747

19 GSEducationalVersion

BIM med ARCHICAD 24 NOR Filplassering: /Users/renathekristoffersen/Desktop/Sofi/Oppgave modul 3 small living/Fordypningsoppgave.pln

© Alle rettigheter tilhører utførende for prosjektering, kopiering eller bruk av disse tegningene er forbudt uten skriftlig samtykke

Dato:

Tegning:

Målestokk:

1 Oppriss kjøkken

1:22,051

21.05.21

Tegningsnr.:

Rev.:

A15

.


Konsept/material/farger - stue og spiseplass _____________________________ Videre fra kjøkken kommer man inn i den store stuen, som er delt opp i forskjellige soner, hvor man finner blant annet lesekrok, TV-stue og spiseplass. Gjennomgående for hele leiligheten er det brukt lys enstavs eikeparkett. Anne og Peter ønsket seg en stor stue hvor det ikke var for møblert, med andre ord, store overflater, lyst og luftig. Sofa og godstol i lesekrok skal være i sort velour, som en kontrast mot det lyse for å skape mer spenning i rommet. Ellers mye oppbevaringsplass i hyller og vitrineskap.

Spisestoler

Som nevnt tidligere ble peisen i stuen er blitt kledd igjen som ønsket. Der kjøkkenet opprinnelig var tegnet inn, ble det heller koselig sittegruppe med benk for å utnytte plassen maksimalt. Her kan familien samles til større middager og selskap. Tapet på veggen for å skape en lunere stemning. Fargene som er malt i stuen: NCS S 1500 N, NCS S 2002 R, NCS S 8500 N Materialer: Eik, glass og tapet Tekstiler: Velour, corduroy og bomull

20

Hortensia

Vertigo lampe

NCS S 1500 N

NCS S 2002 R

NCS S 8500 N

Gulvteppe

Tapet på vegg

Putetrekk

Enstavs eikeparkett

Putetrekk

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiver av stue og spiseplass _____________________________

21

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiver av stue og spiseplass _____________________________

22

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiver av stue og spiseplass _____________________________

23

Kandidatnummer: 11100747


Oppriss vegghylle på stue _____________________________

767

757

1 026

1 980

500 580

400

500

971

1 504

3 540

Alle mål må kontrolleres på stedet! Prosjekt:

Kontroll prosjekt:

Leilighet i Vannkunsten Syd

Sign.:

Tiltakshaver:

Gnr./Bnr./Festenr.:

Anne og Peter Presthus

21/540

Kontroll:

Ryttefaret 17B 1362 HOSLE Prosjekterende: Kandidatnummer Kanditatnummer:

11100747

24 GSEducationalVersion

BIM med ARCHICAD 24 NOR Filplassering: /Users/renathekristoffersen/Desktop/Sofi/Oppgave modul 3 small living/Fordypningsoppgave.pln

© Alle rettigheter tilhører utførende for prosjektering, kopiering eller bruk av disse tegningene er forbudt uten skriftlig samtykke

Dato:

Tegning:

Målestokk:

01 Oppriss vegghylle stue

1:25,024

21.05.21

Tegningsnr.:

Rev.:

A18

.


Konsept/material/farger - hovedsoverom og walk-in _____________________________ Leiligheten er idyllisk plassert ved vannkanten i Bjørvika. Hovedsoverommet skal bære preg av natur og sjø, derfor ble fargevalgene basert etter dette. De hadde ikke et ønske om garderobekskap annet enn en kommode for soverommet, da de ville benytte walk-inn til oppbevaring av klær. Blått er kjent som beroligende og et godt fargevalg for soverom. Her har jeg valgt NCS S 1010 B og NCS S 2020 B. Begge de to harmonerer godt med hverandre både på svarthet og kulørthet, da det er kun 10% forskjell. NCS S 1500 N er gjennomgående for leiligheten og en kontrast mot det blå.

Stol

Strå

Blomstertapen er ment for å friske opp rommet og skape en mer dybde. En liten kontorpult er også satt inn etter ønske fra Anne og Peter med tanke på hjemmekontor. NCS S 1010 B

Tekstiler: Bomull, corduroy og sateng på puter og sengesett Materialer: Eik på gulv og kontorstol

NCS S 2020 B

25

NCS S 1500 N

Tapet

Speil

Gulvteppe

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiver av hovedsoverom _____________________________

26

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiver av hovedsoverom og walk-in _____________________________

27

Kandidatnummer: 11100747


Oppriss hovedsoverom _____________________________

1 400

1 601

500

990

330

Alle mål må kontrolleres på stedet! Prosjekt:

Kontroll prosjekt:

Leilighet i Vannkunsten Syd

Sign.:

Tiltakshaver:

Gnr./Bnr./Festenr.:

Anne og Peter Presthus

21/540

Kontroll:

Ryttefaret 17B 1362 HOSLE Prosjekterende: Kandidatnummer

Kanditatnummer: 11100747

GSEducationalVersion

BIM med ARCHICAD 24 NOR Filplassering: /Users/renathekristoffersen/Desktop/Sofi/Oppgave modul 3 small living/Fordypningsoppgave.pln

28

© Alle rettigheter tilhører utførende for prosjektering, kopiering eller bruk av disse tegningene er forbudt uten skriftlig samtykke

Dato:

Tegning:

Målestokk:

01 Oppriss soverom

1:18,644

21.05.21

Tegningsnr.:

Rev.:

A17

.


Konsept/material/farger - hovedbad _____________________________ Fra hovedsoverommet er det direkte adkomst til hovedbad. Her skal de få en følelse av velvære og luksus med blant annet bruk av marmorfliser på vegger og gulv. En kontrast mot den harde marmoren er bruk av tremateriale/ eik smart for å lune opp rommet. Tanken var derfor å trekke inn spiler bak servant. Det er også blitt utarbeidet mye oppbevaringsplass under vask, i sideskap og over toalett.

Spiler på vegg

Familien hadde ikke et ønske om badekar i leiligheten. Dette er noe de hadde hjemme i Bærum og som aldri ble brukt og kun tok opp gulvplass. Ellers på badet er det brukt sort armatur, mye håndklær i ulike lyse toner, samt en god del planter. Marmorfliser

Armatur i sort

Håndklær

Beplantning

29

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiv av hovedbad _____________________________

30

Kandidatnummer: 11100747


743

706 1 800 20

600

600

401

692

275 275 50

1 720

801

Oppriss hovedbad _____________________________

600

Alle mål må kontrolleres på stedet! Prosjekt:

Kontroll prosjekt:

Leilighet i Vannkunsten Syd

Sign.:

Tiltakshaver:

Gnr./Bnr./Festenr.:

Anne og Peter Presthus

21/540

Kontroll:

Ryttefaret 17B 1362 HOSLE Prosjekterende: Kandidatnummer Kanditatnummer:

11100747

GSEducationalVersion

BIM med ARCHICAD 24 NOR Filplassering: /Users/renathekristoffersen/Desktop/Sofi/Oppgave modul 3 small living/Fordypningsoppgave.pln

31

© Alle rettigheter tilhører utførende for prosjektering, kopiering eller bruk av disse tegningene er forbudt uten skriftlig samtykke

Dato:

Tegning:

Målestokk:

01 Oppriss hovedbad

1:28,000

21.05.21

Tegningsnr.:

Rev.:

A16

.


Konsept/material/farger - vaskerom _____________________________ For å kunne utnytte plassen på baderommene fant vi en løsning hvor vi tegnet inn et vaskerom som har direkte inngang fra hovedsoverommet. Anne ønsket en plass hvor hun kunne legge i fra seg rot og klær, dette var for å beholde ryddigheten på blant annet soverommet og badet. Vaskerommet ble utarbeidet i samme fargepalett som resten av leiligheten. Dette er en plass som kommer til å brukt like mye som hovedbadet, så her skal det være lett å trives.

Eucalyptys

Vaskerommet er relativt lite, så her gjaldt det å få utnyttet plassen med benkeplate og oppbevaringsplass i skap. En beige marmorflis er lagt på vegger og gulv og fargen NCS S 1500 N er malt på benk og skap. Grønne håndklær for å mykne opp inntrykket.

Håndklær

Beige marmorflis

32

NCS S 1500 N

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiv av vaskerom _____________________________

33

Kandidatnummer: 11100747


Konsept/material/farger - soverom til datter _____________________________ I dialog med Vilde fant vi fort ut at vi skulle gå for ulike rosatoner med mye tekstil, stor seng og kommode. Jeg ga henne flere valg ang. farger på veggene, men hun var veldig klar på at hun ønsket seg tapet på dene ene veggen bak sengen, noe som også hadde blitt bestemt på hovedsoverommet. Sengetøyet består av bomull og pynteputer i lin. Gulvteppet er i floss for å skape en lun stemning til rommet. Pendel-lampe

Eucalyptus

Som nevnt tidligere blir rosa sett på som en feminin farge i fargenes psykologi, men den er også kjent for å roe ned tempramentet og minske redsel. På grunnlag av dette blir rosa sett på som en god sovefarge. Fargevalgene ble NCS S 1510 R og NCS S 3010 R. Disse to går godt sammen med tanke på at de begge har 10% kulørthet. Stol

Materialer: Gull, eik på parkett og kontorstol.

Gulvteppe

34

NCS S 1510 R

NCS S 3010 R

Stripet tapet

Pynteputer

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiver av soverom til datter _____________________________

35

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiver av soverom til datter _____________________________

36

Kandidatnummer: 11100747


Konsept/material/farger - soverom til sønn _____________________________ Magnus er som tidligere nevnt student ved Handelshøyskolen BI i Trondheim hvor han studerer eiendomsmegling. I tillegg til dette er han trainee ved EiendomsMegler1 hvor han jobber 100%. Magnus har derfor en hektisk hverdag og kommer ofte på besøk til foreldrene. Med grunnlag i dette var det viktig med et rom hvor han finne ro, samt slappe av hvis han trengte det. Fargen grønt er forbundet med friskhet, fred, natur og helse. Det er også en farge som får folk til å slappe av.

Sengetøy i lin

Belysning

I rommet er det malt NCS S 2020 G20Y og NCS S 1010 G20Y som standardfarger, i tillegg til NCS S 2005 Y20R. Spiler er brukt som en slags kontrast og sengegavl. Materialer: Parkett i eik, gull og spiler Tekstiler: Bomull, canvas, lin og ull (teppe på sengen)

37

Spiler på vegg

NCS S 2020 G20Y

NCS S 2005 Y20R

Putetrekk

NCS S 1010 G20Y

Hortensia

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiv av soverom til sønn _____________________________

38

Kandidatnummer: 11100747


Konsept/material/farger - gjestebad _____________________________ Videre til gjestebadet hadde familien overlatt planleggingen til Vilde og Magnus, i og med at dette var et bad de kom til å bruke mest. Magnus hadde ingen spesielle ønsker å gå ut i fra, så dette ble opp til Vilde å bestemme. Vilde ønsket seg et bad som sto i stil til fargevalgene som ble gjort på hennes soverom. Valget falt naturlig på rosatoner og lyst treverk for å få noen kontraster. For å få en følelse av helhet, ble terrazzo (med svarte elementer) valgt på store deler av overflatene. Gangen/inngangspartiet ligger i umiddebar nærhet til gjestebadet, så dette vil føles som en helhet for gjestene og for Vilde og Magnus.

Gull på armatur

Beplantning

Lys eik ble valgt på skuffene. Armatur, dusj og knagger i gull.

Terrazzo

39

Eik på skuffer

Håndklær

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiv av gjestebadet _____________________________

40

Kandidatnummer: 11100747


Konsept/material/farger - balkonger _____________________________ På en balkong/veranda er det viktig å dele inn i ulike soner, for å få mest utnyttelse av plassen, i tillegg til at man får muligheten til å gjøre ulike aktiviteter. I leiligheten er det tre balkonger og balkongen på kortsiden ble den balkongen med mest møblement, da den er størst i bredde. I utarbeidelsen ble det tre ulike soner. En bod er også viktig for oppbevaring av puter og andre gjenstander. Sone 1: Spiseplass, da dette var ønske fra Presthus, selv. De ville ha muligheten til å kunne invitere venner og familie på middager og selskap ute på balkongen.

Kanaridaddelpalme

Sone 2: Solsenger. Solen kommer ca. 12.00. Med dette som grunnlag var det viktig med en plass man kunne sole seg. Sone 3: Avslapping. En stor og romslig sakkosekk hvor man kan for eksempel lese en god bok. Putetrekk

De to andre balkongene ble soner for morgenkaffen ved utgang fra stue og nytelse av kveldssolen ved utgang fra kjøkkenet.

Putetrekk

41

Eik på møblement

Spisestol

Solseng

Sakkosekk

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiver av balkongene _____________________________

42

Kandidatnummer: 11100747


Perspektiver av balkongene _____________________________

43

Kandidatnummer: 11100747


Møbelspesifikasjon _____________________________

Carl Hansen & Søn CH24 Y-stol fra Illums Bolighus 8 eksemplarer kr. 8.015,- pr. stol.

Astha 1 stk. 3 seter og 1 stk. 2 seter sofa i velour fra Sofacompany.com. Kr. 8.999,- pr. stk.

Mix Sofabord Ø94 cm 1 stk. fra Bolia.com, kr. 18.299,-. Ø46 cm 5 stk. kr. 10.229,- pr. stk.

New Mood Spisebord fra Bolia.com i hvitoljet eik. Kr. 23.899,-. 1 eksemplar.

Astha lenestol i velour fra Sofacompany.com. 2 stk. Kr. 4.499,- pr. stk.

In Between barstol i hvitoljet eik fra Royaldesign.no. 2 stk. Kr. 4.795,- pr. stk.

Mervyn skyvedørsgarderobe med speil, Shetland eik fra Trendrom.no. 1 stk. Kr. 6.295,-

Carry Kommode fra rum21.no. 3 eksemplarer malt i ulike NCS-koder. Kr. 13.250,- pr. stk.

44

Kandidatnummer: 11100747


Møbelspesifikasjon _____________________________

Wonderland Scala Kontinentalseng fra mobleringen. no. 3 stk. i ulike str. til hvert rom. Kr. 13.999,- pr. stk.

The Bonbaron stol, Fatboy fra rum21.no. 1 eksemplar på balkong. Kr. 7.359,-.

Woood Benk Largo til 2 soverom fra homeroom.no. 2 eksemplarer, kr. 3.099,- pr. stk.

Menton solseng i hvit/beige fra Jotex.no. 2 stk. på balkong. Kr. 4.799,- pr. stk.

45

CPH 90 Desk i eik fra rum21.no. 1 eksemplar på hovedsoverom. Kr. 8.599,-

Ruth & Joanna speil i messing fra sixbondstreet.no. 2 stk. kr. 6.490,- pr. stk.

Cape Sofa 3- seter fra Slettvoll.no. 2 stk på balkong. Kr. 22.990,- pr. stk.

Cape Stol fra Slettvoll.no med quick-dry stoff. 4 stk. på balkonger. Kr. 9.990,- pr. stk.

Kandidatnummer: 11100747


Møbelspesifikasjon _____________________________

Reggio Treparasoll fra Brafab, kan kjøpes på rum21. no. 1 stk. på balkong. Kr. 2.739,-.

No. 9 puff fra Sofacompany.com. 1 stk i lesekrok ved gang. Kr. 2.999,-

46

Bokhylle fra Trademark Living - jern og tre. Kan kjøpes på reformastockholm.no. 1 stk, kr. 10.574,-.

Dal kommode fra Tonning & Stryn, fra ahuseby.no. 1 eksemplar i gang malt i NCS-kode. Kr. 25.757,-

Kandidatnummer: 11100747


Belysningsplan med forklaring _____________________________

Belysningen i boligen er basert ut i fra flere ulike faktorer: dagslys, alder på de som bor der og det å kunne skape ulike soner i rom, som for eksempel på stue og på soverom. Generell belysning setter grunnbelysningen ved rommets størrelse og lar deg ferdes trygt gjennom. Dette er som regel belysning i tak og på vegger. I leiligheten er den generelle belysningen dagslys gjennom store vindusflater og spotter i tak. Oppgavebelysning er satt for en bestemt oppgave. Om dette skal være en lesekrok kan man for eksempel montere pendel over stol/sofa eller kontor. Dette er også bevisst utført i leiligheten. Pendel er også brukt på blant annet på soverommene for skape stemning, samt det å kunne lese ved sengekanten. Dekorbelysning er belysning som som først og fremst er med på å skape en helhet og et inntrykk i rommet, men også for å belyse ulike soner. Dette kan være lampe på sjenk, på kommode, i skap osv. Noe av dette gjenspeiles også i leiligheten på blant annet stuen i flere varianter.

47

Kandidatnummer: 11100747


Armaturforklaring _____________________________ 1. Alfra LED Downlight 10W. Kan kjøpes pakkevis. ØxH: 95x40 mm. 2700 kelvin. 700 lumen. 2. Grant 15 pendel 15W. Kabellengde 200 cm. 150 mm i diameter. Høyde 290 mm.

1

3. Sinnerlig taklampe fra IKEA. Bredde 520 mm og høyde 300 mm. Lengde 530 mm. LED-pære, 470 lumen.

2

4. Portabel panthella fra Louis Poulsen. LED 2700K. 2,5W. 230 lumen. Målene ligger på vedlagte bilde.

3

5. Vertigo fra Petite Friture. 75W. 1400 mm i diameter og 150 mm i høyde.

4

6. Rudt speil med integrert LED-lys fra O.D.F Paris. 800 mm i diameter. 2800 kelvin. 2280 lumen. 40W.

5

7. Nedis WIFI Smart Taklampe 18W. 300 x 38 mm. 2700- 6000 kelvin. 1200 lumen. 8. Moss Maxi Utelampe 25W fra Nordlux. 200 mm i diameter.

6 48

7

8

Kandidatnummer: 11100747


Belysningsplan

Kandidatnummer

49


Styling _____________________________

Oppgave:

”Stylingen skal være en indikasjon på en del av konseptet i interiørdesign oppgaven din. Den skal også fungere som et inspirasjonsområde for en møbelbutikk og fotostyling.” Ved stylingen tok jeg utgangspunkt i soverommet til datteren. Her var tanken å gjenskape et miljø på ved sengekanten og på nattbordet. Dette ble gjort med ulike elementer som sengetøy, pynteputer, belysning, materialer og tekstiler.

50

Kandidatnummer: 11100747


Styling _____________________________

51

Kandidatnummer: 11100747


Styling _____________________________

52

Kandidatnummer: 11100747


Kilder _____________________________

1. Kilde: Informasjon om Bjørvika https://boibjorvika.no/ 2. Kilde: Farger https://veientilhelse.no/fargenes-psykologi/ 3. Kilde: Farger https://utforsksinnet.no/psykologien-bak-farger-hva-de-betyr-effekt/ 4. Kilde: Generasjoner skjema https://traineeinnlandet.no/generasjonsprat-emma-osterbo/ 5. Kilde: Fargene forteller av Tove Steinbo, Kapittel: Lys og Farger og Farger og Interiør. 6. Kilde: Generasjon X på Wikipedia https://no.wikipedia.org/wiki/Generasjon_X 7. Kilde: Generasjon Z på Wikipedia https://no.wikipedia.org/wiki/Generasjon_Z 8. Kilde: Byggforsk ”kjøkken i boliger” 361. 411 publisert januar 2019 https://www.byggforsk.no/dokument/3035/kjoekken_i_boliger 9. Kilde: Byggforsk ”baderom, toalettrom og vaskerom i boliger” 361. 216 publisert desember 2017 https://www.byggforsk.no/dokument/143/baderom_toalettrom_og_vaskerom_i_boliger 10. Kilde Byggforsk ”belysning i boligen” 360. 301 publisert vår 1999 https://www.byggforsk.no/dokument/139/belysning_i_boligen?gclid=Cj0KCQjw7pKFBhDUARIsAFUoMDY8OZhTpANClpDqKWgWL9AmD_CSwfHhAiyYn-BwR878XEmsLQm1dCsaAoa4EALw_wcB 11. Kilde: Forlesning i belysning av Helga Wåseth 16.03.21 Powerpoint på Canvas 12. Kilde: Generelt om Grilstad Marina ”Byen på vannet” https://grilstadmarina.no/om-grilstadmarina/beliggenhet/ 13. Kilde: ”Hvordan arbeide med forskjellige målgrupper” Powerpoint på Canvas 13. Inspirasjon: pinterest.com, jotun.com, illumsbolighus.no, slettvoll.no, bolia.com

53

Kandidatnummer: 11100747


54

Kandidatnummer: 11100747

Profile for renathekristoffersen

Fordypningsoppgave  

Fordypningsoppgave  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded