Page 1

Renate Reiersen Olsens

FUTURISTISKE KJØKKEN

Designerprosessen av et fremtidskjøkken.


LITT OM FORFATTEREN Renate Reiersen Olsen er den som har skrevet og laget dette bladet. I fremtiden er hun en verdensberømt kunstner og forfatter som bor i Montreal, Quebec, Canada. 30 år frem i tid har hun også fått stiftet sin egen liten familie. Familien hennes består av hennes mann Lawrence, datteren Rebecca og sønnen Thomas. Etter at barna hennes flyttet, og tok fatt i sine egne liv, fikk hun seg en hund og en katt med navnene Snowflake og Cinnamon.

2


Hei og velkommen til min designerprosess av mitt

FUTURSISTISKE KJØKKEN! I dette magasinet skal jeg vise og forklare alt jeg gjorde da jeg fikk i oppgave om å designe et kjøkken som skulle passe både til meg selv, og til fremtiden. La oss starte!

3


ANALYSE Oppdraget var som følger... Vi på Interiør & Utstillingsdesign fikk i oppgave om å designe et kjøkken til oss selv 30 år frem i tid. For å gjøre kjøkkenet futuristisk skulle vi finne på og designe møbler og tilbehør som gjerne ikke fantes, men var “high-tech” og ville hjelpe oss på kjøkkenet. Litt info om selve rommet! Rommet skal være 800x780 cm, og i utgangspunktet skulle det være 700 cm under taket. I etterkant av oppgaven fikk vi lov å bestemme høyden selv. Grunnet til at disse målene er brukt er fordi at kjøkkenet skulle være stort nok til å passe inn på Habitat 67, en stor boligblokk i Canada.

4


TIDLIGERE FORSLAG

5


Kjøkken

1:50

Renates familie Renate R. Olsen

RRO


Kjøkken

1:50

Renates familie Renate R. Olsen

RRO


Disse er det “gamle” forslagene mine av kjøkkenet. Som du kan se, ekperimenterte jeg litt med hvordan møblene skulle stå. Faktisk, det forslaget hvor møblene står skeivt var en ide som jeg fikk av en lærer, men jeg var ikke så veldig stor fan av ideen, så etter hvert droppet jeg den. Det andre forslaget begynner å likne mer på finaleproduktet, bare med mindre detajer og litt annerledes plassering.

8


ENDELIG FORSLAG

9


7800 1600 300

150

8000

5340

4900 8000

2660

1600 1489

2660

2660

Kjøkken

1:50

Renates familie Renate R. Olsen

RRO


7800 1600 300

150

8000

8000

5340

4900

2660

1600 1489

2660

2660

850

Kjøkken

1:50

Renates familie Renate R. Olsen

RRO


BESKRIVELSE Med tanke på at kjøkkenet skulle være futuristisk, måtte det jo være med noen “high-tech” produkter og møbler, siden det var en del av oppgaven. Og det har jeg gjort med: - Et kjøleskap som kan vise hva som er inni (vise utløpsdatoene på dem og hva som er inni matvarene). - En kran som disponerer både kokende og vanlig vann. - Vindu som endrer seg etter lyset og temperaturen. - En skjerm i kjøkkenyen som viser deg oppskrifter på hva du kan lage basert på hva du legger på øyen (det er en scanner i benkeplaten). - En mikroovn som både kan varme opp og fryse ned mat. - En søppelbøtte som ødelegger alt søppelet man legger oppi (for sikkerhet må man trykke på en knapp først). - Fugene mellom flisene og listene renser seg selv. Men selv om dette kjøkkenet skulle ta plass i fremtiden, gjorde jeg absolutt ikke alt “high-tech” og “spacet”. Grunnen til det er fordi at jeg tror ikke at så mye kommer til å se så annerledes ut 30 år frem i tid, bare at vi har smartere apparater som kan hjelpe oss. I tillegg skal dette være mitt kjøkken, og da mptte jeg designe det etter slik jeg ønsker å ha det. 12


MATERIALER - Fliser (gulv og sprutsone) - Elekrokrome glass (vindu) - Parkett (gulv) - Stein (benkeplate) - Fabric Ritz (pute) - Devide stoff (sofa og barkrakk) - Tre (bord, benk, karm og skap) - Metall (mikroovn, kjøkkenøyskjerm, kjøleskap og komfyr) - Stål (håndtak, vask, kran og søppelbøtte) - Glass (lampe, komfyr og mikroovn) - Bambusfibre (gulvteppe) - Bomull (sofa, pute, gulvteppe) - Plastikk (lampe)

13


De fleste materialene er ikke nye, men er slitesterke og passer godt inn på et kjøkken. I tillegg tenkte jeg at disse materialene i fremtiden kan bli laget på en mer miljøvennlig måte, slik at de er “nye” på en måte. Elekrome glass er ett av de materialene som er nye, og grunnen til at jeg valgte å bruke det materialet istedenfor vanlig glass er fordi at jeg syntes at det var innovativt og kult å ha vindu som endrer farge. Dessuten, i min mening, er det materialet ganske så “futuristisk”. Et annet materiale som er nytt er bambus, som man kan faktisk få bambusfibre ut av og lage tekstiler ut av det. Bambus er et materiale som har blitt ganske populært de siste årene, og kan erstatte flere materialer i fremtiden som tekstiler og tre.

14


FARGER OG DIVERSE Fargene som har blitt brukt er blått, grått, hvitt, lilla, rosa, svart og turkis. Hvorfor? Vel, det viser seg at jeg er en veldig fan av disse fargene, også ville jeg gjøre noe annerledes, for det er nok ikke ofte at man ser slike farger på et kjøkken. Men jeg syntes at det var fint, og de nyansene jeg har valgt kan jeg personlig se for meg bli brukt i fremtiden. Fargekart NCS S 2005-R80B

NCS S 1015-R10B

NCS S 0530-R30B

NCS S 1030-R60B

NCS S 1060-R20B

NCS S 1015-B20G

NCS S 1050-R90B

NCS S 7020-R80B

Det er tre inn/utganger, og en av dem går ut til en veranda. Og til slutt, har jeg valgt å ha mitt kjøkken plassert mot øst, slik at når sola står opp blir rommet opplyst om morgenen. Grunnen til dette er rett og slett fordi at jeg synes at det er fint å ha litt lys på kjøkkenet om morgenen.

15

Futuristisk Kjøkken  
Futuristisk Kjøkken  
Advertisement