Page 1

Immersive Space

Naam: Remco Truffino Klas: C1D Vak: Immersive Space Docent: Niels Riethorst


Inhoudsopgave Opdracht 1: Drie immersive ruimtes Opdracht 2 Opdracht 3 Opdracht 4 Opdracht 5 Opdracht 6 Opdracht 7

Opdracht 1: Drie immersive ruimtes Street art. Ik heb voor deze foto gekozen omdat het voor mij een hoog Immersive Space gehalte heeft. Je wordt meteen in de wereld getrokken de tekenaar. Je gaat zoeken en kijken naar alle soorten characters die zijn getekend. Het is een 3D tekening, maar als je het van uit een andere hoek zult bekijken kom je er achter dat die helemaal niet zo is.


Veerboot.

Gebroken Ei.

Deze tekening vond ik ten eerste er erg mooi uitzien, je ziet een veerboot wat naar mijn inzien lijkt dat die wegvaart. Maar als je je bedenkt dat het een foto zou zijn, wie heeft deze foto gemaakt? Is hij achtergelaten? Zouden ze hem zijn vergeten? Of woont hij op die plek en kijkt hij hoe andere vertrekken. De plek vanaf waar deze foto is genomen oogt als een rustige, mooie plek. Ik zie mooie bloemen en bomen, het lijkt mij een eiland. Aan de boven en zijkanten zie je iets wat lijkt op ijs/sneeuw. Dit geeft een minder vrolijke sfeer af.

Deze afbeelding is erg interessant. Er gebeurt veel in deze afbeelding. Er zijn mensen iets aan het bouwen; een boot? Een huis? Aan de voorzijde loopt een rivier die doorloopt tot oneindig, bouwe ze een brug?Het kan van alles zijn. Precies is het midden komt de zon op, hierdoor lijkt het alsof het geen wat er gebouwt wordt twee delen zijn van een ei, en in het midden het eigeel: Een gebroken ei?

En wat zien degene op de veerboot? Zien zij de persoon die deze foto maakt? Of is het een heel duister figuur?


Opdracht 2: Objecten in een ruimte. Dit is de afbeelding die ik heb gekozen om te bewerken met verschillende objecten en hierdoor een bepaalde sfeer te geven aan deze ruimte. Op de volgende pagina vindt je de bewerkte afbeelding.

De sfeer die op deze ruimte wil overbrengen is het ‘‘zondag ochtend’’ gevoel. Het is 11:58 uur, man en vrouw hebben lekker kunnen uitslapen en de kinderen zijn bij de moeder in bed gekropen. Ondertussen heeft de man een lekker ontbijt op bed gemaakt voor de vrouw en komt deze brengen.


Opdracht 3: Ideevorming: Ruimtevragen, Mindmaps en ABC brainstorm.

2. Maak een uitgebreide mindmap van alledrie de ideeĂŤn die je hebt voor mogelijke werelden / immersive spaces.

1. Beantwoord de volgende vragen:

Mijn 3 ideeĂŤn voor mogeljke werelden zijn:

- Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? Mijn eerste slaapkamer. - Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? Klein bedje, speelgoed en knuffels. - Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? Gelredome (Hardbass). - Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? Een lift. - Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Door een bepaalde sfeer, of de mensen om je heen. - Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? Als er een negatieve sfeer hangt of teveel mensen. - Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstelling van maken? Een woestijn - Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? Kraamafdeling - Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film? Beschrijf die. Uit de film Carrie, een klein kamertje onder een trap in huis. Een houten deur, een ruimte van 8m2 met wat beelden van jesus erin. - Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie? Beschrijf die. Uit de film Butler, het Witte huis. - Bedenk zelf 5 ruimtevragen en beantwoord die. In welke ruimte zou je graag een keer willen zijn? Ziggodome. In welke ruimte zou je nooit willen komen? Een gevangenis. Hoe ziet jouw woonruimte voor de toekomst er uit? Ik hoop ruim, met een mooie tuin. Niet in de stad. Als je heel klein zou zijn, in welke ruimte zou je dan graag willen komen? Een mierenhoop, zolang ze me niet opeten. In welk virtuele ruimte zou je willen zijn? Battlefield.

1. Sportschool 2. Festival terein 3. Gladiator Arena

Sportschool


Festival

Gladiator Arena


3. Bedenk voor elke letter van het alfabet iets wat met je (gekozen) wereld te maken heeft. Sport school A Anabolen B Beesten C Creatine D Dumbels E Exercise F Fly’s G Gympen H Hardlopen I Inspanning J Jeugd K Kwark L Lidmaatschap M Massa N Nieuwe oefeningen O Oefeningen P Pillen QQ R Rug trainen S Schouders trainen T Training U Uithoudingsvermogen V Verslaving W Werk XX Y Yoghurt ZZ

Festival A Alcohol B Bier C Centjes D DJ E EHBO F Flesje water G Gezellig H Hardstyle I Irritante mensen JJ K Kamperen L Lazers M Mensenmassa N Nieuwe muziek O Onbeschrijvelijk P Plas water Q Q-Dance R Reuzerat S Stage T Tijd U Uren lang W Wereld wijd X XTC Y Youtube Z Zon

Gladiator Arena A Arena B Bloed C Coloseum D Dood E Eenmalig F Feest G Getrouwde vrouwen die achtergelaten worden H Hercules I Inspanning J Jagen K Koningen L Lijden M Mensen N Negers O Overlijden P Pijn QQ R Rome S Samenwerking T Tijgers U Ultimatum V Verdriet W Winnaar XX YY Z Zand

Immersive space werkboek remco truffino c1d