Page 1

15 jaar “De Band”

DE


Foto voorpagina transportband staalkoord, ovaal opgewikkeld

COL FON


De Band is een uitgave van TSN Tip Top en verschijnt drie tot vier keer per jaar. Vestigingen Arnhem 026-750 83 20 Amsterdam 020-611 44 77 Assen 0592-37 37 88 Breda 076-514 32 16

O

Homepage www.tsn.nl www.tsn-kunststoffen.nl www.rema-tiptop.com E-mail info@tsn.nl Bladmanager Ralf van Wieringen Vormgeving Joey Man Drukwerk Coers & Roest, Arnhem


Beste lezer

Met gepaste trots mag ik de inleiding voor mijn rekening nemen van deze vernieuwde uitgave van De Band. Trots omdat het de 15e jaargang is van dit magazine. Zoals bij elk jubileum denk je automatisch terug naar hoe iets begon. Nou ja, automatisch? Voor mij is dat geen automatisme want ik ben iemand die het leuker vind om vooruit te kijken dan achteruit.

unieke producten zoals Tru-Trac stuursystemen, glasvezelversterkte looproosters, keramische slijtmaterialen zijn daarvan sprekende voorbeelden. Nieuw en uniek is ook onze nieuwe service vestiging in Rotterdam. Onder de naam Rema Tip Top Material Handling speelt deze organisatie in op de groeiende vraag naar totaaloplossingen in de vorm van inspectie, onderhoud en levering van alles rond transport en overslag.

Dan is er ook naast trots ook dankbaarheid. Dankbaarheid voor de samenwerking met al onze relaties, onze medewerkers en onze leveranciers. Dat is toch wat onze onderneming onderscheidt: de band die we met elkaar hebben. Een band die blijkbaar zo sterk is dat onze onderneming in de afgelopen 15 jaar kon groeien van een transportbandenleverancier met een omzet van vijf miljoen gulden naar een internationaal operende onderneming in rubber en kunststoffen met een omzet van meer dan 45 miljoen Euro per jaar.

En ik? Ik kijk nu al uit naar de inleiding die ik over 15 jaar mag schrijven in de 30e jaargang van “De Band�. Dat hij er anders uit zal zien dan deze, weet ik voor honderd procent zeker. De kans dat hij op papier zal zijn gedrukt acht ik klein. Als ik zie hoe onze afdeling Communicatie actief is op Social Media als Twitter, Facebook en LinkedIn, dan denk ik dat we De Band in een elektronische vorm terug zullen zien.

Zoals gezegd: vooruit kijken past mij meer. Het zoeken naar betere en nieuwe mogelijkheden om onze afnemers van dienst te zijn, heeft de groei van onze onderneming gestimuleerd. Nieuwe, en vaak

Wat blijft is de goede band tussen u en ons. Want met alle technische hoogstandjes op het gebied van communicatie en informatie blijft het persoonlijk contact tussen mensen iets waar ik in geloof en waarin mijn ondernemingen zich ook dienen te onderscheiden.

Frans Gazendam Algemeen Directeur Rupro Beheer B.V.


15 jaar “De Band� In mei 1996 is de eerste TSN nieuwsbrief uitgegeven. Dit is voor onze branche bijzonder te noemen. In de afgelopen 15 jaar hebben wij het genoegen gehad om u via onze nieuwsbrief te berichten over verschillende projecten, productinformatie en andere noviteiten binnen ons bedrijf.


Korte berichten

Klantendag in Arnhem – Een schot in de … kleiduif

Op 19 mei 2011 heeft de TSN Tip Top Relatiedag op de hoofdvestiging in Arnhem plaatsgevonden. Onder het genot van een drankje werd een rondleiding gegeven door het pand met circa 22.000 vierkante meters tellende magazijnruimte. Onze productspecialisten waren aanwezig en gaven uitleg over onze producten in ons assortiment. Er werd ook een speels karakter aan de klantendag gegeven. In groepen van vijf personen werd er op kleiduiven geschoten.

Beurzen TSN Tip Top B.V. zal deelnemen aan de volgende beurzen: • Recycling 2011 Evenementenhal, Gorinchem 20 – 22 september 2011 stand nummer 103

• Easyfairs@Solids 2011 Ahoy Rotterdam 5 – 6 oktober 2011 stand nummer G1012

Kaarten kunt u op aanvraag verkrijgen via onze vestigingen of mail naar info@tsn.nl.

Nieuwe afdeling Rema Tip Top Nederland en TSN Tip Top hebben sinds mei 2011 een nieuwe afdeling. De nieuw gevormde afdeling “Marketing en Communicatie” wordt vertegenwoordigd door Jessica Pronk (Rema Tip Top Nederland - Automotive) en Joey Man (TSN Tip Top - Industrie). Samen vormen ze een team en zullen ze alle zaken omtrent Marketing aanpakken.


REMA TIP TOP opent nieuwe vestiging in Ridderkerk Op de toenemende vraag naar expertise in service en onderhoud op het gebied van Material Handling heeft Rema Tip Top een antwoord in de vorm van een gloednieuwe servicevestiging, gebaseerd op ervaring van specialisten in de industrie. Met inzet van de expertise en ervaring van het personeel in Ridderkerk wil Rema Tip Top haar doelgroep in regio Rotterdam bedienen met inspecties, preventief onderhoud en totaaloplossingen op het gebied van transportinstallaties voor bulk-handling, overslag van kolen en erts, recycling en bouwstoffen.

Rubber- en kunststofmaterialen, transportbanden, slijtmaterialen en accessoires voor transportinstallaties maken o.a. deel uit een groot assortiment eigen producten die Rema Tip Top Material Handling Ridderkerk kan leveren. De directie en medewerkers zijn geen nieuwkomers in dit segment. De vestiging staat onder leiding van Richard Vermeulen en de directie wordt gevoerd door André de Vries en Martijn Stok, een trio met meer dan 50 jaar ervaring in transportband techniek, service en onderhoud.

Attero reikt “Veilig & Schoon Wisselschaal” uit aan TSN Tip Top B.V. Met een actief HSE-beleid (Health Safety Environment) willen bedrijven zoals Attero en TSN iedereen een schone en veilige werkplek bieden. Attero organiseert met regelmaat HSE workshops voor contractors. Tijdens deze workshops wordt aandacht gegeven aan o.a. HSE prestaties, HSE bewustzijn en HSE gedrag. Jaarlijks wordt

tijdens een van de workshops een prijs uitgereikt aan het bedrijf dat zich in de ogen van Attero, tijdens het afgelopen jaar, op bijzondere wijze heeft gemanifesteerd. Tijdens de bijeenkomst van dinsdag 31 mei 2011 is TSN uitgeroepen tot winnaar van de Veilig & Schoon Wisselschaal 2010. Eerdere winnaars waren gerenommeerde bedrijven als Banzo Engineering, Rimato en Reijm.


Mogen wij aan u voorstellen.... Per 1 januari 2011 is André de Vries bij Rupro Beheer aangesteld als Directeur Industrie. De industriële ondernemingen van de groep, waaronder ook TSN Tip Top en Rema Tip Top Material Handling staan vanaf die datum onder zijn leiding.

combineren met hoogwaardige en betrouwbare service. Zowel de automotive bedrijven alsmede de industriële tak van de onderneming beschouwen met name dat laatste als hun core competentie. De overstap was volgens André mede daarom een “logische”.

Met meer dan 20 jaar ervaring is André de Vries geen onbekende in de rubber, kunststoffen en transportbanden branche.

De samenwerking binnen de industriële ondernemingen is verstevigd. T-Rex Rubber, Tempo Trommels & Rollen, Rema Tip Top Material Handling en Transportbanden Service Nederland staan samen borg voor een ongekend pakket aan producten en diensten voor de branche. Om afnemers hiermee bekend te maken en te wijzen op de voordelen hiervan is volgens André een grote uitdaging.

“Een logische stap” noemt André zijn overgang van een Fins multinational met belangen in de rubber industrie naar een concern waar rubber en material handling “core business” zijn. Met name de laatste jaren is er een trend in de industrie om het aantal leveranciers te beperken en te zoeken naar partners die een breed producten pakket kunnen

Wij wensen André veel succes!


Explora: Optimale werkplaatscondities, maximaal rendement


Explora / E-S-T

inrichting van hoogwaardige werkplaatsen Explora B.V., gevestigd te Ede, is al meer dan 55 jaar actief in verkoop van en service aan werkplaatsapparatuur en is marktleider in Nederland op het gebied van werkplaatsinrichting. Explora en E-S-T zijn “zusterondernemingen” van TSN en staan bekend in de markt voor levering en installatie van kwalitatief hoogwaardig equipment, kennis, ervaring en service. Er wordt gewerkt in zowel de personenwagenbranche, bij schadebedrijven, als ook bij werkplaatsen voor bus, truck en speciale voertuigen, zoals defensiematerieel, grondverzetmachines of landbouwvoertuigen. Explora biedt een breed assortiment producten voor de professionele markt, zoals hefbruggen, bandenservice apparatuur, uitlijncomputers, aircoservice apparatuur, APK1 en 2- apparatuur, alle benodigdheden voor olie, perslucht huishouding, uitlaatgasafzuiging en wielservicematerialen. Specialisme en productkennis zijn de basis van het succes van Explora. Er is dan ook gekozen voor een gesegmenteerde marktbenadering met specialisten voor bus, truck en special equipment, personenwagen equipment en installatietechniek in de werkplaats. Uiteraard speelt de keuze voor kwalitatief de beste apparatuur in ons leveringsprogramma een belangrijke rol. Explora is onder andere importeur van de merken FUCHS, SLIFT, OMER en OMA heftechniek, AVL uitlaatgastesters, CEMB balanceermachines, CORGHI banden demontage- en montagemachines en HUNTER uitlijn- en balanceermachines.

Belangrijke cliënten in het segment, waarin ook TSN opereert, zijn de grotere industriële ondernemingen waar zwaar rijdend materieel in onderhoud is. In dit segment levert Explora ook aan dealerbedrijven van truck en bus. Explora is preferred supplier bij o.a. SCANIA Production (Zwolle), Daimler Technical Centre (Nijkerk) en bij de PON organisatie (Caterpillar, MAN trucks, VW en Audi personenwagens). In het “zware” segment van de markt wordt aan diverse bouwondernemingen, recyclingbedrijven, op- en overslagbedrijven en transportondernemingen door Explora geleverd. Naast een kwalitatief hoogstaand product is er de laatste jaren een sterke toename in de vraag naar service en onderhoud. Explora heeft, om hier aan tegemoet te komen, een groot landelijk dekkend service netwerk met de eigen naam “EquipmentService-Team”, afgekort E-S-T. E-S-T is een allround service onderneming voor het garagebedrijf waar naast de producten uit eigen Explora “stal” ook aan andere fabricaten service en onderhoud wordt verleend. Dit concept sluit aan bij de service opzet van TSN en Rema Tip Top om aan onze afnemers een compleet pakket van diensten en producten aan te bieden. Binnen E-S-T is, zoals ook bij Explora, gekozen voor een segmentatie in werkzaamheden en specialisme. Zo zijn de technische activiteiten van E-S-T onderverdeeld in installatie, calibratie van APK meetmiddelen, onderhoud en breakdownservice en kalibratie van APK meetmiddelen. Totaal zijn er ruim 50 specialisten werkzaam bij dit unieke servicebedrijf.

Explora B.V., Postbus 300, 6710 BH Ede, telefoon 0318 – 648220, internet www.explora.nl


Glasvezelversterkte Kunststoffen Producten - Looproosters en omheining Informatie over het project: • 2000 vierkante meter glasvezelversterkte kunststoffen looproosters, dikte 38 mm, speciaal voor EMO geproduceerd op maaswijdte 60 x 60 mm. • 1 stuks afrastering op kraan • 3 stuks afzetting bassins • 5 stuks kooi ladders. Producten worden gebruikt op 40 meter hoogte.


kiest voor TSN Kunststoffen In een kort interview met André Berndsen, bedrijfsleider van TSN Kunststoffen, geeft de heer Henk van Tuijl, Sourcing Manager bij Europees Massagoed- Overslagbedrijf (EMO), toelichting op de keuze voor kunststoffen. Ongeveer twee jaar geleden speelde bij EMO de gedachten om kunststof toe te passen. “Een belangrijke reden is dat de kunststof roosters gedurende een lange tijd de veiligheid waarborgen. Verder is een bijkomend voordeel dat de doorlooptijd van reparaties verkort wordt. De prijzen springen er gunstig uit ten opzichte van de traditionele stalen roosters. Dat heeft de beslissing vergemakkelijkt.” Op de vraag hoe de ervaring was, vooral de ervaring van de mensen die ermee moeten werken, antwoordde de heer Van Tuijl met het volgende: “Het verwerken was even wennen, hoe zaag je dit materiaal, met een decoupeerzaag? een cirkelzaag, een zaagbank die we niet hebben? Daarbij geeft het stof. Even wat anders dan een stalen rooster. “ De keuze voor het toepassen van kunststof heeft een groot draagvlak binnen de organisatie. Bij EMO zijn de Technische Dienst (werkvoorbereiders, Hoofd Technische Dienst en de Maintenance Engineers), de afdeling Veiligheid en afdeling Inkoop bij dit traject betrokken.

“De TD zet alle technische vereisten op een rij waaraan voldaan moet worden. Veiligheid haalt er een externe deskundige bij om te toetsen of overal aan voldaan is. Inkoop onderhandelt de commerciële condities en regelt de voorraadniveaus.” De looproosters waren voorheen van staal en werden op maat ingekocht. De kunststoffen looproosters kunnen zelf bewerkt worden. “De levertijd van de stalen roosters is zes weken na bestelling. Met de kunststof roosters kunnen we de reparaties kortstondig inplannen en bij acute noodzaak zelfs direct aan de slag. We zijn dus een stuk flexibeler met de nieuwe werkwijze.” Er zijn nog meer toepassingen van kunststoffen mogelijk. “Te denken valt aan hekwerken, trappen, en loopplanken.” Bij het plaatsen van dit artikel is er inmiddels een schrikhek geplaatst bij de bassins van EMO en heeft EMO een nieuw opdracht geplaatst voor het leveren van kunststof trappen. Eén van de uitkomsten van dit interview is dat TSN Kunststoffen het plan heeft opgevat om een workshop op te zetten om afnemers van kunststof roosters meer te gaan begeleiden. Op verzoek zal een uitgebreide werkinstructie in overleg met de klant worden gemaakt.

Voor meer informatie: André Berndsen, telefoon 026 - 750 83 25, mobiel 06 - 51 40 89 94


REMASLIDE impact cradle

REMASLIDE impact cradle

Eigenschappen • Combinatie van Polyethyleen (PE) en rubber met geintegreerd bevestigingsprofiel • Lage frictie tussen transportband en REMASLIDE • Verlengt levensduur van de transportband • Afstand tussen transportband (niet beladen) en impact bars moet minimaal 20 mm zijn • Aluminium bevestigingsprofiel • Impact rubber (zwart), PE (groen, 10 mm dik) Toepassing • Bescherming van transportbanden tegen impact bij stortpunten. • Goede afdichtingsmogelijkheden wanneer toegepast in combinatie met REMASKIRT zijgeleiding


REMASTEEL

rubber platen warmgevulkaniseerd op staalplaat

Eigenschappen • Zeer slijtbestendig met REMALINE 60 of REMALINE 70 • Eenvoudig te bevestigen bekleding • Eenvoudige montagemogelijkheden Toepassing • Situaties waar hoge eisen aan slijtbekleding worden gesteld • Bekleding van stortpunten, uitlopen, overstortpunten en laadbakken van dumptrucks


TSN Tip Top neemt nieuwe vulkanisatieapparatuur in gebruik

Martijn Stok (Directeur TSN) en Ralf van Wieringen (Salesmanager TSN) en de nieuwe Shaw Almex Pers

Om aan de stijgende vraag van hoogwaardige warm vulkanisaties van transportbanden te kunnen blijven voldoen heeft TSN de laatste maanden de vloot van mobiele en stationaire persen fors uitgebreid.

Voor de productiewerkplaats in Arnhem heeft TSN nu de beschikking over een stationaire opstelling van een pneumatische en watergekoelde vulkanisatiepers waarmee tegelijkertijd een aantal transportbanden kunnen worden gevulkaniseerd.


In de productiewerkplaats worden onder andere wekelijks meer dan 50 “zoutstrooi” banden geproduceerd. Deze banden zijn voor Nido zoutstrooi-installaties die in barre tijden onze wegen ijs-en sneeuwvrij houden. Op deze nieuwe pers kunnen vier van deze banden tegelijkertijd eindloos worden gemaakt. Tevens zijn voor de verschillende vestigingen zeven nieuwe elektronisch geregelde persen aangeschaft tot een breedte van 1.800 mm.

De nieuw aangeschafte Shaw Almex Pro 100

De techniek heeft ook bij deze apparatuur niet stilgestaan. Door het toepassen van lichte en sterke materialen heeft men de laatste jaren een grote gewichtsbesparing bereikt, hetgeen voor onze service medewerkers uiteraard een echte “lastenverlichting” betekent. De volledige elektronisch regelingen bewaken de temperatuur tijdens het vulkanisatie proces en uiteraard ook de druk. Zowel de band en de verbinding van de band zijn voor TSN kwaliteitsproducten dat aan de hoogste eisen moet voldoen.


REMA TIP TOP TSN - De Band augustus 2011  

Bedrijfsmagazine REMA TIP TOP TSN - De Band augustus 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you