Slotshaven Gymnasium - Ny elev 20/21

Page 1

Ny elev 20/21

HANDELSGYMNASIUM & TEKNISK GYMNASIUM


Velkommen til Slotshaven Gymnasium! - gymnasiet vi skaber sammen Slotshaven Gymnasium er et godt sted at være og derfor et godt sted at lære. Vi lægger vægt på et godt studiemiljø, hvor man føler sig hjemme, og hvor der opstår nye faglige og sociale relationer.

Vi er klar! Over 30 tutorer er i gang med at planlægge jeres start på Slotshaven. Du kommer til at møde dem første skoledag, hvor de blandt andet står for de mange introaktiviteter.

Vi glæder os til, at du efter sommerferien bliver en del af vores studiemiljø og de mange fællesskaber på Slotshaven. På Slotshaven går der godt 700 elever, og der er ca. 75 ansatte.

Derudover vil de stå parat til at hjælpe dig bedst muligt gennem din første tid på Slottet og vil altid være klar til at besvare dine spørgsmål.


Værd at vide Din nye klasse Du starter i en grundforløbsklasse. Du skal gå i denne klasse i de første tre måneder. Herefter kommer du i en studieretningsklasse ud fra dit studieretningsønske. Studieretningsvalg På informationsmødet den 18. juni og i uge 39 bliver du præsenteret for de forskellige studieretninger på Slotshaven. Du får desuden en personlig samtale med din studievejleder, og du og dine forældre inviteres til forældremøde den 24. september. Onsdag den 7. oktober er der sidste frist for valg af studieretning. Slottet efter skole Slotshaven tilbyder et væld af muligheder efter skole. Snup en sodavand i fredagsbaren, syng med til Slotscaféen eller se en film i vores biograf. Du må også meget gerne blive på skolen og lave lektier, øve i musiklokalet eller bevæge dig rundt i den virtuelle verden i vores VR-Lab - ja, mulighederne er mange.

Studierejse Alle klasser får mulighed for at komme på studierejse i 2.g. De fleste klasser rejser i uge 38. I løbet af februar i 1.g vil dine lærere snakke med dig og din klasse om rejsemål. Det maksimale beløb for en studierejse er 4.500 kr. Nogle studieretninger har særlige studierejser. Læs mere om det på vores hjemmeside under studieretninger. IT På Slotshaven har vi primært digitale bøger. Derfor forventer vi, at du har en computer med i skole hver dag. Da du også kommer til at skrive en del, søge informationer med mere, er en iPad ikke god nok i længden. Lectio Du vil i løbet af de første dage få en introduktion til Lectio, som er skolens kommunikationsplatform. På Lectio kan du se dit skema, hvor du skal være, dine lektier, beskeder, dokumenter, karakterer og meget mere.


Introuge Sådan ser din første uge ud Mandag den 10. august Din første skoledag starter i kantinen, hvor du møder kl. 9. Der vil være tutorer ved alle indgange, som hjælper dig med at finde vej. Vores rektor byder dig velkommen, og herefter skal du møde dine nye klassekammerater og lære dem bedre at kende. I løbet af dagen vil der være en masse sjove aktiviteter og konkurrencer. Du kan godt begynde at glæde dig, det bliver en sjov dag med en masse grin og gode oplevelser. Første skoledag slutter kl. 13. Du behøver ikke at have taske eller computer med. Tirsdag den 11. august Skoledagen starter kl. 8.15. Dagen vil byde på flere aktiviteter sammen med tutorerne, men der vil også være lektioner med praktiske informationer. Du vil bl.a. få en introduktion til Lectio, og det er derfor vigtigt, at du har computer med.

Onsdag den 12. august Dagen byder på den første af mange kommende ture ud af huset. Dine kontaktlærere har planlagt en hyggelig dag uden for Slottet med spændende aktiviteter, der vil styrke jeres relationer og sammenhold i klassen. Det bliver en dag fyldt med gode oplevelser. Torsdag den 13. august Du er på baggrund af de foregående dage nu klar til tage hul på en essentiel del af gymnasiet: Undervisningen. Dagen bliver den første smagsprøve på din nye hverdag som gymnasieelev. Fredag den 14. august Din første uge på Slotshaven er nu ved at være ved vejs ende. Du kan efter endnu en dag med spændende undervisning nyde din weekend oven på de mange oplevelser og indtryk, introugen har bragt.


Vigtige datoer Virtuelt informationsmøde for elever og forældre Torsdag den 18. juni kl. 19:00 20:00 på Teams Første skoledag Mandag den 10. august kl. 9:00 13:00 Første fest Fredag den 28. august kl. 20:00 01:00 Skolefotografering - Uge 35 Første Fredagsbar Fredag den 21. august kl. 14:30 - 17:00 Studieretningspræsentation Tirsdag den 22. september

Forældremøde Torsdag den 24. september kl. 19:00 Frist for studieretningsønsker Onsdag den 7. oktober over Lectio Eksamen i de to grundforløbsfag I løbet af uge 43 og 44 Start i studieretningsklasse Mandag den 2. november Vi håber på at kunne arrangere introture med én overnatning i løbet af den første uge i studieretningsklasserne.


HANDELSGYMNASIUM & TEKNISK GYMNASIUM

Slotshaven 1 4300 Holbæk 72 290 200 www.slotshaven.dk

www.ReklameService.dk · 59516615

Kontakt