__MAIN_TEXT__

Page 1

HHX

HTX

HANDELSGYMNASIUM & TEKNISK GYMNASIUM


Velkommen til Slottet!

2

Gymnasiet vi skaber sammen..


Slottet er ikke bare et gymnasium - det er et fællesskab med plads til individet!

Slotshaven Gymnasium bygger på inspirerende og inkluderende studiemiljøer med faglige og sociale fællesskaber, hvor der er plads til den enkelte. Læringsmiljøer, der er kendetegnet af anvendelsesorienteret og praksisnær undervisning og en række samarbejdsrelationer, der rækker ud af huset. Vores undervisning styrker din læringsmotivation og engagement og skaber samtidig forbindelse til nutidens samfund.

også fokus på disse aspekter. Vi ønsker at skabe lyst til læring i inspirerende læringsfællesskaber præget af engagement, tryghed og gensidig respekt.

Slotshaven Gymnasium ser ud i verden. Derfor kommer du også på studieture, og du kan i forbindelse med Slotsugen komme på sprogrejser, skiekskursion eller helt andre typer af rejser. Er du interesseret i HHX eller HTX, så bliv en del af os og få tre uforglemmelige år på Slottet.

Slotshaven Gymnasium har fokus på, at alle elever opnår mest mulig læring. Da man lærer bedst, når man trives og evner vedholdenhed og fastholdelse, har vi

Vi ses på Slottet!

3


Grundforløbet skal give dig den bedste start på din uddannelse Grundforløb Grundforløbet varer de første tre måneder. Du får indblik i den gymnasiale uddannelse, du har valgt, og du lærer Slotshaven og nogle af dine nye fag at kende. Et vigtigt formål med grundforløbet er at give dig den bedste start på din uddannelse. En start, hvor du hurtigt kommer til at føle dig hjemme og tryg. Et andet vigtigt formål med grundforløbet er, at du skal prøve dine nye fag, der sætter dig i bedre stand til at vælge din studieretning. Det hjælper vi dig blandt andet med gennem forskellige undervisningsaktiviteter, vejledning og evalueringssamtaler. Grundforløbet afsluttes med to prøver, som hver tæller 1/4 karakter på dit endelige eksamensbevis. HHX har prøver i fagene almen sprogforståelse (AP) og økonomisk grundforløb (ØG). HTX har prøver i fagene produktudvikling (PU) og naturvidenskabeligt grundforløb (NV).

4

Studieretningsforløb Efter grundforløbet kommer du til at gå på en bestemt studieretning. En studieretning er betegnelsen for resten af din uddannelsestid på Slotshaven og består af særlige fag og aktiviteter, som er forskellige fra studieretning til studieretning. Du kan læse mere om studieretninger her i brochuren og på vores hjemmeside. Obligatoriske fag På HHX og HTX har du en række obligatoriske fag som dansk, matematik, samfundsfag og engelsk. Det er fag, som man har på alle de gymnasiale uddannelser. De obligatoriske fag udgør den største del af din uddannelse, og nogle af dem har du i alle tre år. Derudover er der en række profilfag, som er særlige for henholdsvis HHX og HTX. Valgfag Efter første år kan du vælge mellem en række valgfag. Under studieretningerne er der anbefalede valgfag, som fagligt passer godt til den specifikke studieretning.


HTX og HHX - Sådan er de opbygget HTX

Studieretningsfag

Obligatoriske fag

Obligatoriske fag

ST Valgfag

ST

Teknologi Kemi

Valgfag

Erhvervsjura

Matematik

Matematik

Engelsk

Idéhistorie

Informatik

Samfundsfag

Dansk

Engelsk

Teknik

Dansk

IØ AF

Fysik

Biologi

NV PU

HHX

Studieretningsfag

Samfundsfag Historie Informatik

ØG AP

Spansk/tysk

5


Slottet - fordi din fremtid er vigtig

Det er ikke kun vores brede almendannende fagrække, der gør dig klar til fremtiden. Du kan også prøve: PRAKTIK Oplev hverdagen i en bank, sammen med en ingeniør, som læge eller noget helt andet. Hvert år i Slotsugen har du mulighed for at være i praktik. Desuden har du mulighed for at komme i studiepraktik på en uddannelse i løbet af 3.g. Her bliver du klogere på studiets opbygning og på studiemiljøet. UDVEKSLING TIL USA I 3.g har du mulighed for at gå på forskellige amerikanske universiteter, hvis du melder dig til vores to-ugers udvekslingsrejse.

6

FRIVILLIGHED I AFRIKA Du har også mulighed for at opleve, hvad det vil sige at lave frivilligt arbejde eller arbejde for en NGO, hvis du tager med til Sydafrika på vores uge 3-rejse i Slotsugen. KARRIEREDAG PÅ SLOTTET Vi deltager selvfølgelig i de fælles karrieretilbud som eksempelvis Karrieretanken, men vi afholder også vores egne karrieredage. Her kan du tale med studerende fra udvalgte uddannelser fra eksempelvis Absalon, Erhvervsakademiet Sjælland og Roskilde Universitet.


En tryg start TUTORERNE STÅR KLAR Omkring 30 tutorer arbejder allerede fra marts måned med at gøre din skolestart god. De nye klasser får alle koblet 2-3 tutorer til sig. Du kan spørge dem om alt, og de vil hjælpe dig med hurtigt at føle dig hjemme på skolen.

Sidst på ugen kommer du med et par af dine parallelklasser på hyttetur med overnatning. REKTORTIME I løbet af de første måneder har alle klasser en rektortime. Her taler vi bl.a. om jeres ønsker og forventninger til skoleåret.

INFORMATIONER FØR SOMMERFERIEN Inden sommerferien bliver du sammen med dine forældre inviteret til et informationsmøde på skolen. Her får du en informationsfolder med de vigtigste oplysninger, hører mere om skolen og måske vigtigst af alt, så møder du de elever, som du skal gå i klasse med efter sommerferien. Du kommer også til at møde din kontaktlærer og dine tutorer.

HJÆLP TIL STUDIERETNINGSØNSKE I september holder vi studieretningsmesse, hvor lærere og nuværende elever fortæller om studieretningerne. I slutningen af september inviteres du sammen med dine forældre til forældremøde. Her hører I mere om studieretningerne.

FØRSTE SKOLEUGE ER INTROUGE I den første uge er der planlagt en række forskellige introaktiviteter, som skal hjælpe dig med at lære dine nye klassekammerater at kende og skabe tryghed. Du lærer at finde rundt på skolen, bliver introduceret til Lectio, vores kommunikationssystem, og du møder studievejledere, lærere og alle de andre på skolen.

LET ADGANG TIL HVERDAGSLIVET PÅ SLOTTET Der kommer typisk 15 nyheder på vores hjemmeside hver måned, næsten dagligt er der nye opslag på Facebook, Lectio opdateres jævnligt med nyhedsbreve, og skolebladet udkommer i fysisk form ca. 8 gange om året. Desuden kan du opleve store og små begivenheder på Snapchat og Instagram.

7


Christian & Albertine Lucas & Oliver

Mød fire 1. g er HTX

8

Christian, 17 år, bor i Holbæk Albertine, 16 år, bor i Nykøbing Sj. Hvorfor valgte du HTX på Slotshaven? Christian: Jeg kan godt lide naturvidenskab, specielt fysik og kemi, men jeg er ikke så glad for sprogfag, som heldigvis ikke er i fokus her. Derudover giver HTX mange muligheder og åbner mange døre, så det var et oplagt valg. Albertine: Jeg har altid gerne villet have en teknisk uddannelse og arbejder i min fritid med blandt andet 3Dprintere. På Slotshaven følte jeg, der var plads til mig. Det er et meget åbent gymnasium, og på den korte tid jeg har været her, har jeg fået mange venner og bekendte, også fra de andre årgange. Man kommer hurtigt ind i flokken og er 'en af Slottets'. Det er fedt.

mange ting sammen og lærer hinanden at kende, fordi der er så mange udvalg, men også arrangementer man kan deltage i. Eksempelvis har vi lige holdt Slotscafé, hvor alle sang karaoke. Lærerne og endda rektor var med, det var virkelig sjovt.

HHX

Lucas, 17 år, bor i Holbæk Oliver, 16 år, bor i Nykøbing Sj. Hvorfor valgte I HHX på Slotshaven? Oliver: Jeg er næsten lige flyttet hertil og havde hørt godt om Slotshaven. Derudover var det en HHX, hvilket jeg vidste at jeg gerne ville, da jeg godt kan lide alt det med økonomi. Lucas: Slotshaven var simpelthen det bedste valg for mig. Lever skolen op til jeres forventninger indtil videre? Oliver: Slotshaven har helt klart levet op til mine forventninger, hvis ikke overgået dem! Jeg kendte ingen, da jeg startede. Men det var fedt at prøve at viske tavlen ren. Lucas: Jeg kan godt lide fagene. Især ØG (Økonomisk Grundforløb), hvor vi har VØ, Afsætning og IØ.

Hvordan er lærerne? Albertine: De er gode. Jeg oplever, at det går noget hurtigere end tidligere, så det skal man være forberedt på. Jeg kommer fra en efterskole, hvor det var meget løst, så det har været lidt af en omvæltning. Men det har været både sjovt og rart at komme i gang igen, og det har lærerne været gode til at bidrage til. Christian: De snakker så man forstår det, og er gode til at forklare. Derudover er de gode til at tage hånd om eleverne. F.eks. gav min engelsklærer mig hele vores forløb på forhånd, fordi hun vidste jeg var ordblind, så jeg kunne læse forud. Det er virkelig dejligt, at de er opmærksomme og giver lidt ekstra hjælp til dem, der har det svært.

Hvordan er lærerne her? Lucas: De er flinke og sjove. Derudover er de også meget anderledes end i folkeskolen, da de giver os meget mere frihed. De er også gode til at lave forskellige ting med os, så timerne ikke er ens.

Hvad synes du om det sociale liv på Slotshaven? Christian: Det er meget bedre, end jeg havde forventet. Fredagsbar er superhyggeligt, jeg glæder mig til næste gang. Generelt har vores tutorer været gode til at holde fester med os, også efter introforløbet. F.eks. skal vi feste med dem i aften. Albertine: Det er virkelig fedt, specielt at vi har et så åbent studiemiljø, og man kan være sammen på tværs af årgange, studieretninger, HHX og HTX. Vi laver

Hvad har været det sjoveste indtil nu? Lucas: Det har helt klart været introturen og Fraggelfesten. Det var sjovt at være sammen med så mange forskellige og nye mennesker, man lærte hinanden at kende på en god måde. Oliver: Alle hyggede sig på introturen, og så var det bare pisseskægt. Og vi har både været i fredagsbar og Slotscafé, det var virkelig sjovt, og vi kommer helt klart igen!


Slottet efter skoletid Der er ingen grund til at forlade Slottet, når undervisningen slutter :-) LEKTIECAFÉ OG 4.G ELEVER Vi har lektiecafé tre gange om ugen, hvor du kan få hjælp til lektier eller bare hygge dig med dine kammerater. Vi har to tidligere elever ansat. De kan, sammen med en række faglærere, hjælpe dig med lektier både i og uden for skoletiden. LAN-EVENTS OG FILM-EVENTS Flere gange om året arrangerer eventudvalget LANevents og film-events. Du kan være med til at arrangere dem eller bare selv komme og deltage. Der er typisk over 100 deltagere til LAN på Slottet, mens vores biograf kan rumme 30 deltagere til film events. SLOTSCAFÉ OG MUSIK Til Slotscaféer er der dømt hygge med stearinlys, rolig stemning og ikke mindst en scene, som alle - både elever og ansatte - kan optræde på. Det er musikudvalget, som står for arrangementerne ca. en gang om måneden, og der foregår mange forskellige ting på scenen, lige fra tryllekunst, kemishow og rap til quiz og standup. Og selvfølgelig optræder rækken af skolebands på scenen. Som medlem af musikudvalget har du desuden altid mulighed for at benytte skolens øvelokale.

FREDAGSBAR Fredagsbarudvalget har deres helt egen bar under jorden. Den er virkelig fed. Der er øl og hyggelig stemning, når der ca. otte gange om året er fredagsbar. Det starter lige efter skole og varer i 2 timer. SKOLEFODBOLD Hvis du kan lide at spille fodbold, har du mulighed for at være en del af vores skolefodboldhold. Der er fællestræning, så vi kan slå de andre skoler. :-) FESTER Der er fem fester i løbet af et skoleår, og du må have en gæst med til flere af dem. Vi har fuldt hus til festerne, hvilket betyder 700 gæster. Der bliver danset, snakket og måske lærer du nogle nye elever at kende. TALENTPROGRAM SLOTSHAVEN Vi har en stribe talentprogrammer, som du kan melde dig til. Du kan blive stimuleret inden for mange forskellige områder på Akademiet for Talentfulde Unge, og du kan deltage i rækken af konkurrencer, hvor Slottet har meget stolte traditioner.

9


Mød vores tre 4.g ere på Slotshaven Matilde, Cecilie & Frederik

Matilde Mit afsæt til livet Valget om at starte på Slotshaven var ikke svært. Jeg ville gerne bruge min faglige viden i praksis samt blive udfordret på mine egne kreative evner. Efter tre år på HHX føler jeg, at jeg har formået at rykke mig. Jeg føler, at min værktøjskasse er blevet udbygget, og at jeg i dag er mere klar på at samarbejde og møde nye mennesker og udfordringer. Også socialt har skolen givet mig et bedre fundament. På Slotshaven er der fyldt med forskellige typer af mennesker, hvilket har givet mig venskaber, jeg ikke ellers ville have opsøgt. Når jeg kigger tilbage på mine tre gymnasieår, så har jeg haft mulighed for at omgive mig med vidt forskellige mennesker. Som elev på Slotshaven har jeg kunnet udfolde mig selv, samt være en del af de større fællesskaber som festudvalg, fredagsbar, tutor og skoleblad på tværs af studieretninger, uddannelser og årgange. Alt det har til sammen dannet et solidt afsæt for min fremtid, samt gjort mig klogere på hvad jeg selv ønsker, at mit liv skal indeholde. Både i forhold til karriere og relationer. Student - og hvad så? Jeg er slet ikke færdig med at møde nye mennesker, derfor planlægger jeg også at tage et halvt år på højskole. Jeg vil også gerne lave frivilligt arbejde i udlandet. Jeg har altid haft en drøm om at besøge og leve i Israel, hvilket stadig er en del af mine sabbatårs-

10

planer. Men før alt dette sker, er jeg her på Slotshaven i et skoleår. Arbejdet som 4.ger skiller sig meget ud fra, hvad min omgangskreds laver i deres sabbatår. Det er udfordrende på en anden måde, og her får vi tillagt mere ansvar for undervisning, som i den grad tillader os at vokse som mennesker. Mit råd til kommende elever på Slottet Husk på ikke at glemme dig selv. Hverdagen kan hurtigt blive fyldt op af nye venskaber, afleveringer og fester, og derfor er det vigtigt at huske sig selv. Det skal være sjovt at være gymnasieelev.

Frederik HHX: Spændende. Anvendelig. God. Min tid på Slotshaven har været tre lærerige og spændende år, jeg aldrig vil glemme. PÅ HHX lærer du, hvordan samfundet fungerer. Om du skal lægge et budget, tage et nyt lån eller løse udfordringer for store danske og internationale virksomheder, så ved du som HHX'er hvordan. Undervisningen er i høj grad koblet op på virkeligheden , og du lærer at sætte den spændende viden, du får om samfundet og erhvervslivet, i praktisk perspektiv. På HHX vil du komme til at arbejde med en masse spændende projekter, hvor opgaven f.eks. kan lyde: Her er en virksomhed. Find dens udfordringer og kom med en løsning . Jeg synes, at projekter som disse gør


undervisningen meget mere underholdende og anvendelig. Det sætter det, vi lærer fra bogen, i perspektiv, for det skaber forståelsen af, at det kræver mere af én end bare at kunne sin teori ud og ind. Dermed kan du meget bedre relatere det, du lærer, til den verden, du lever i nu og som voksen. Det er meningsfuldt! DERFOR er det også fedt, at vi på HHX har en masse lærere med praktisk erfaring fra erhvervslivet. De er eksperter på deres område og har prøvet kræfter med deres viden på en arbejdsplads. Hvad kan man bruge teorierne og modellerne til? Hvad kan man ikke? Det ved de af erfaring. Det er enormt givende at opleve som elev. At gå i gymnasiet er selvfølgelig også meget mere end bare skole . Personligt er jeg i mine tre år på Slotshaven blevet væsentlig mere social og udadvendt. På gymnasiet får du straks en masse nye venner på kryds og tværs af klasser og årgange. I spiller fodbold sammen. Går til fester i weekenderne. Tager ud at rejse. Du knytter bånd, der vil vare ved mange år fremad. Med andre ord: Gymnasiet = tre rigtig fede år! Mit råd til kommende elever på Slottet Find en god balance mellem målrettet, ambitiøs læring og det at have tid til at være social og udvikle dig som menneske.

Cecilie En af de ting der er fedt ved at gå på HTX er, at vi laver meget praktisk arbejde. Så snart vi er blevet undervist i noget, går vi op i laboratoriet og udfører forsøg, der efterviser, det vi har lært. Det gør undervisningen mere spændende og meningsfyldt samtidig med, at det er et afbræk fra den almindelig undervisning. Derudover er fagene fede, selvfølgelig de naturvidenskabelige, men også nogle af de nye fag, eksempelvis teknologi. Her læres, hvordan vi udvikler nye teknologier og får lov til selv at udvikle en masse, alt fra piller der forebygger Alzheimers til paraplyer, der ikke påvirkes af blæst. Her gælder også det praktiske aspekt, da man skal lave prototyper af sine produkter. Faglig og personlig udvikling Min gymnasiale uddannelse på Slotshaven har åbnet mange døre til videregående uddannelser. Samtidig har de tre år givet mig rigtig meget både personligt og fagligt. Uddannelsen har hjulpet mig til at være mere åben og kunne præstere på et højt fagligt niveau, eksempelvis til eksamen. Det er egenskaber, som kan bruges resten af livet i mange forskellige situationer. Og så har jeg fået mange nye relationer. Mit råd til kommende elever på Slottet Fokuser på de skriftlige a everinger. Det giver gode noter, og øger samtidig dit mundtlige niveau. Sørg også for at få nogle gode venner, så det er sjovt at komme i skole, det hjælper også fagligt.

Det skal være sjovt at være gymnasieelev! 11


Tre fede år ” med oplevelser og udfordringer.

12


HHX Tæt på erhvervslivet Tæt på din fremtid.

HHX på Slotshaven Gymnasium er en oplagt mulighed for dig, som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil. De særlige profilfag er blandt andet Afsætning, Virksomhedsøkonomi og International økonomi, sprog og Erhvervsjura.

Læs mere om studieretninger og fag på vores hjemmeside Slotshaven.dk

HHX er desuden almendannende, og du har fag som Dansk, Engelsk og Samfundsfag. Det er en studentereksamen med en række helt nye spændende profilfag, der ruster dig godt til både videregående uddannelser og start af egen virksomhed.

Profilfag

Almene fag

Valgfag

Afsætning B/A

Dansk A

Psykologi C/B

Virksomhedsøkonomi B/A

Engelsk A

Idræt C

International økonomi B/A

Tysk B/A eller Spansk A

Markedskommunikation C

Innovation B*

Historie B

Finansiering C

Erhvervsjura C/B

Matematik B/A

Kulturforståelse C/B

Samfundsfag C/B

Musik C

Informatik C/B

Organisation C

HHX

Innovation C

* Kun for studieretningen Innovation

A, B og C = Angiver niveau A betyder, at du har faget på højeste gymnasieniveau i alle 3 år. Et fag på B-niveau har du i 2 år og C-niveau er etårs-fag.

13


Studieretninger HHX

FINANS

INNOVATION

Interesserer du dig for økonomiske, matematiske og finansielle problemstillinger og vil du vide, hvordan virksomheder drives, så skal du vælge studieretningen Finans. Virksomhedsbesøg er en naturlig del af undervisningen, og du vil arbejde med emner som økonomistyring, finansiering og investering. Med afsæt i kernefagene Virksomhedsøkonomi og Afsætning, udarbejder du virksomheds-, markeds- og regnskabsanalyse med fokus på både den lokale, den internationale og den globale virksomhed. Dette perspektiv er også afsæt for studierejsen i 2.g, som går til New York og Washington. Rejsen har en samlet pris på 12.000 kr.

Innovation er for dig, der kan lide at få nye idéer og følge dem til dørs. I Innovation får du nemlig rig lejlighed til at afprøve idéer, udvikle dem i samarbejde med dine undervisere og få dem bedømt af ledere fra det danske erhvervsliv. Du vil også få mulighed for at deltage i en række nationale og internationale innovationskonkurrencer og kurser. Derudover skal du lære en masse om, hvordan man driver virksomhed, og hvordan man klarer sig i konkurrencen med andre virksomheder. Du får nye vinkler og perspektiver på det at arbejde med iværksætteri og innovation.

Studieretningsfag Virksomhedsøkonomi A Afsætning A Anbefalede valgfag/løft Matematik A Samfundsfag B Idræt C Finansiering C Organisation C

814

Studieretningsfag Afsætning A Innovation B Anbefalede valgfag/løft Virksomhedsøkonomi A International økonomi A Organisation C Markedskommunikation C Finansiering C


HHX har givet mig indgående forståelse for vores samfund, både i Danmark og globalt.

GLOBAL ØKONOMI

INTERNATIONAL BUSINESS

Interesserer du dig for økonomi og samfundsforhold på et nationalt og et internationalt plan, er studieretningen Global økonomi lige dig. Her er der både fokus på virksomhedens økonomi og på samfundsøkonomi set ud fra et nationalt, europæisk og globalt perspektiv. Du kommer til at arbejde med virksomheders økonomiske beslutninger og deres adfærd i samspil med omverdenen. De økonomiske teorier skal du lære at anvende i virkelighedsnære sammenhænge, og du vil blandt andet også kunne bruge dem på din studietur i 2.g.

International business er for dig, der gerne vil opleve og udforske verden. Du kommer på denne studieretning til at beskæftige dig med handel, økonomi og kultur i et globalt perspektiv. Med handel i fokus hjælper dine fag dig med at kunne kommunikere og samarbejde med mennesker i hele verden. International Business er på studierejse hvert år: Første år til et af Danmarks nabolande med fokus på handel, andet år til et sydeuropæisk land med fokus på sprog og kultur og tredje år til Kina eller et andet land uden for Europa med et kombineret fokus. Den samlede pris for alle tre rejser er 25.000 kr.

Studieretningsfag Virksomhedsøkonomi A International økonomi A

Studieretningsfag International økonomi A Afsætning A

Anbefalede valgfag/løft Informatik B Markedskommunikation C Finansiering C Idræt C Kulturforståelse C/B

Anbefalede valgfag/løft Kulturforståelse C/B Psykologi C/B Finansiering C Tysk A Markedskommunikation C

15


Handelshøjskolen Her kan du f.eks. studere: Finans, regnskab, markedsføring, virksomhedsledelse, kommunikation, økonomi, strategi, kultur, sprog m.fl.

HHX og HTX - din adgang til en verden af uddannelser

16

Professionsbachelor Her kan du f.eks. studere: Lærer, pædagog, officer, sygeplejerske, politibetjent, bibliotekar, journalist, fysioterapeut m.fl.

Trainee Her kan du f.eks. få elevplads inden for: Forsikring, spedition, shipping, revision, regnskab, ejendomshandel, reklame/ marketing, offentlig administration, rejsebranchen, realkreditinstitut m.fl.


Iværksætter Opstart af egen virksomhed.

IT Universitet Her kan du f.eks. studere: Global business informatics, digitale medier og design, softwareudvikling m.fl.

Teknisk Universitet

Universitet

Her kan du f.eks. studere: Diplomingeniør, elektroteknologi, geofysik, rumteknologi, bygningsdesign, design og innovation, bioteknologi, medicin, teknologi m.fl.

Her kan du f.eks. studere: Økonomi, biologi, datalogi, matematik, sprog, jura, samfundsfag, psykologi, statskundskab, kommunikation, nanoteknologi, sundhedsteknologi, historie, musik m.fl.

Erhvervsakademiet Her kan du f.eks. studere: Byggeteknik, datamatik, e-design, laborant, markedsføringsøkonomi, multimediedesign, procesteknologi m.fl.

Kunstakademiet Her kan du studere: Arkitekt- og designuddannelserne.

17


Den Virtuelle Verden Du kan både få lov til at opleve Virtual Reality og selv lære at skabe den. I vores VR-laboratorium får du adgang til VR-udstyr, som hjælper dig ind i en helt anden verden. Du kan få særlig VR-undervisning, men du kan også opleve at skulle bruge VR i den almindelige undervisning. I fritiden har du adgang til at lege med vores VR-udstyr.

Du får adgang til ca. 300 iBøger ®, så du kommer stort set ikke til at slæbe på tunge bøger.

18

Game Design GameDesign er anvendelsesorienteret læring, der peger frem mod mange forskellige karrieremuligheder. GameDesign er et teknologisk og pædagogisk redskab, der er med til at gøre det sjovt at lære et fagligt indhold i kombination med at designe og udvikle digitale oplevelser og digital kommunikation blandt andet i form af det at udvikle spil. BioGame er et eksempel på GameDesign. Her afprøver elever et bioteknologisk spil om kroppens funktioner, hvorefter de med deres viden selv skal udvikle nye spil. På studieretningen Pro-Kom kommer du til at arbejde med at designe og udvikle spil og interaktive medieoplevelser, som både er sjove og underholdende, men som også kan bruges i undervisningen. Læs mere om gaming på vores hjemmeside:

www.slotshaven.dk/slotshaven/gaming


HTX - Efterspurgte kompetencer

Læs mere om studieretninger og fag på vores hjemmeside Slotshaven.dk

Klædt på til fremtiden HTX på Slotshaven Gymnasium er en oplagt mulighed for dig, der elsker naturvidenskab, teknologi, har en kreativ skabertrang og kan lide at se teorier afprøvet i virkeligheden. Projektarbejde, eksperimenter og forsøg er derfor vigtige elementer. Profilfagene på HTX er Teknologi, Teknik, Matematik, Fysik og Kemi/Bioteknologi.

HTX er desuden almendannende, og du har fag som Dansk, Engelsk og Samfundsfag. Det er en studentereksamen med en række helt nye spændende profilfag, der sammen med uddannelsens øvrige fag som Biologi, sprog og IT kombineret klæder dig godt på til videregående uddannelse og til fremtiden.

Profilfag

Almene fag

Valgfag

Matematik B/A

Idéhistorie B

Innovation C

Teknologi B/A

Dansk A

Mediefag C

Teknik A (3. år)

Engelsk B/A

Psykologi C/B

Bioteknologi A*

Samfundsfag C/B

Idræt C

Fysik B/A

Informatik C/B

Programmering C

Biologi C/B

Bioteknologi A**

Kemi B/A

Musik C

Kommunikation/IT A*

Filosofi C

* Kun for studieretninger med disse fag. ** Kræver Biologi B

HTX

A, B og C = Angiver niveau A betyder, at du har faget på højeste gymnasieniveau i alle 3 år. Et fag på B-niveau har du i 2 år og C-niveau er etårs-fag.

19


Studieretninger HTX

Mat-Fys

Tek-Mat

Mat-Fys er for dig, der vil undersøge, hvordan verden hænger sammen, virker og påvirkes. Det kunne være som ingeniør, læge, astrofysiker eller forsker. Matematik og Fysik, samt det helt særlige samspil der opstår herimellem, styrker kompetencer som logisk tænkning, abstraktion og argumentation. Det vil du også få stor glæde af i alle øvrige fag, herunder teknologi og teknikfag samt de anbefalede valgfag. I laboratorierne bygges der bro mellem teori og praksis: Her vil du igennem talrige forsøg og intensive eksperimenter blive udfordret til det yderste. Belønningen herfor er en dybere forståelse og en bredere kunnen. Arbejdsform, metode og sprog er alle båret af den naturvidenskabelige tankegang og baserer sig i vid udstrækning på udstrakt brug af symboler, matematiske modeller, observationer og eksperimenter.

Tek-Mat studieretningen er for dig, der brænder for at udvikle praktiske løsninger på samfundsmæssige problemstillinger og derefter virkeliggøre dem. Du bliver den, der både kan skabe ideerne, regne på konstruktionerne og udvikle forretningsplanerne, således at de løsninger, du er med til at frembringe, rent faktisk både duer og kommer ud der, hvor de mangler. Eksempler kunne være en sammenklappelig grill, et iPad-baseret tastatur, der selv tilpasser sig en udviklingshæmmet bruger, eller en ny form for varmeveksler til energibesparende bygninger snilde løsninger til morgendagen på problemer i alle størrelser. Er du nysgerrig på verden, og hvordan ting fungerer, og ærgrer dårlige løsninger dig, når du ved, at det kunne gøres bedre? Så er Tek-Mat en studieretning for dig.

Studieretningsfag Matematik A Fysik A Anbefalede valgfag/løft Kemi A Biologi B Engelsk A Filosofi C 820

Studieretningsfag Teknologi A Matematik A Anbefalede valgfag/løft Informatik B Innovation C Design C


På HTX laver vi en masse forsøg. Og hvis man læser om teorier i en bog, så tester man dem bagefter.

Pro-Kom

Mat-Biotek

Elsker du at være kreativ, løse problemer og at skabe produkter, som tager udgangspunkt i mennesker? Så er Pro-Kom noget for dig! Du kommer til at arbejde fra ide til produkt, med en god blanding af praktik og teori. I Kommunikation/IT lærer du at forstå den digitale virkelighed, formidle dit budskab, og omsætte den gode idé til en brugbar løsning, mens du i Programmering tager skridtet fra bruger til producent og bringer ideen til live. Du får kompetencer i emner som grafisk design og datadrevet kommunikation, som du kan anvende når du laver målrettede kampagner eller skaber funktionelle, interaktive medieoplevelser. Din målgruppe står altid centralt. Mulighederne er mange, og du kan målrette dit studie efter egne interesser ved enten at opgradere et fag, du har i forvejen, eller vælge et nyt.

For dig, der gerne vil arbejde med mennesker og for en bedre verden. Giver adgang til næsten alle videregående uddannelser inden for naturvidenskab, sundhedsvidenskab og teknik. Vil du gerne være læge, dyrlæge, biolog, biokemiker, miljøingeniør, forsker eller arbejde inden for miljø eller sundhed er studieretningen oplagt til dig. Med studieretningsfagene matematik A og Bioteknologi A får du trænet din analytiske sans, og fagene hjælper dig til at forstå komplekse sammenhænge. Du arbejder med intensive eksperimenter i laboratorierne, hvor du bliver udfordret og må tænke både logisk, abstrakt og kreativt, når du kombinerer teorien med de praktiske forsøg. Vi beskæftiger os med mikrobiologi, gensplejsning, stamceller, fysiologi, evolution, DNA analyser og meget mere. Du bruger din viden til at designe forsøg og undersøge sammenhænge, som giver dybere indsigt i f.eks. fysiologiske og miljømæssige sammenhænge.

Studieretningsfag Kommunikation/IT A Programmering B Anbefalede valgfag/løft Matematik A Innovation C Psykologi C Kulturforståelse C Samfundsfag B

Studieretningsfag Matematik A Bioteknologi A Anbefalede valgfag/løft Samfundsfag B Kemi A Psykologi C 21


Slotsuge

- en anderledes uge på Slottet!

Vi fjerner alt fra dit skema i Slotsugen. Her får du nemlig selv lov til at bestemme, hvad du vil fordybe dig i. Du kan vælge at komme på en af vores tre sprogrejser, hvor der trænes engelsk, tysk eller spansk. Du kan også vælge at tage med på vores kulturrejse eller på skiekskursionen. Der er også en naturfagsrejse, en samfundsfaglig rejse og frivilligt arbejde i Sydafrika. På rejserne er der en egenbetaling på 3.600 kr., bortset fra turen til Sydafrika, som er noget dyrere. Måske kommer der helt nye rejser til, når du starter på Slottet. Der sker også en masse sjove ting på skolen. Du kan fordybe dig i drama, gamedesign eller VR, eller du kan arbejde med formidling i skriveværkstedet. Du kan få samlet op på matematikken, træne virksomhedsøkonomi eller fungere som journalist på Slots News. Eller du kan træne rollespil og lave latexvåben, lære om vold og selvforsvar eller måske bruge ugen på praktik og dermed karriereafklaring. Mulighederne er mange. Hvorfor har Slottet en slotsuge? Evnen til fordybelse og vedholdenhed er vigtig. Det er egenskaber, der giver direkte adgang til læring. Evner du fordybelse og fastholdelse inden for et område, er det muligt at udnytte disse egenskaber inden for andre områder. I Slotsugen dyrker vi evnen til fordybelse. Som elev vælger du selv, hvad du ønsker at fordybe dig i. Alle aktiviteter er på tværs af årgange og de fleste også på tværs af HHX og HTX.

22

Vi fjerner alt fra dit skema i slotsugen. Her får du nemlig selv lov til at bestemme, hvad du vil fordybe dig i.


Kreativitet og nytænkning er nøgleord på Slotshaven. Det kan du bl.a. opleve i undervisningen, rækken af innovationscamps og i de forskellige talenttilbud.

25 23


Vil du vide mere?

Kontakt

- så kontakt vores studievejledere

Slotshaven 1 4300 Holbæk 72 290 200

Hanne Skovgaard Larsen (+45) 72 29 02 06 hsl@slotshaven.dk Peter Schroeder (+45) 72 29 02 04 pes@slotshaven.dk

www.slotshaven.dk

ReklameService.dk · 59516615

HANDELSGYMNASIUM & TEKNISK GYMNASIUM

Katrine Juul, rektor (+45) 20 75 56 71 kaju@slotshaven.dk

Profile for ReklameService

Slotshaven Gymnasium - Handelsgymnasium og Teknisk Gymnasium  

Slotshaven Gymnasium - Handelsgymnasium og Teknisk Gymnasium