Slotshaven Gymnasium | HHX og HTX

Page 1

HHX

HTX

HANDELSGYMNASIUM & TEKNISK GYMNASIUM


Velkommen til Slottet!

2

Gymnasiet vi skaber sammen


Slottet er ikke bare et gymnasium - det er et fællesskab med plads til individet!

Slotshaven Gymnasium bygger på inspirerende og inkluderende studiemiljøer med faglige og sociale fællesskaber, hvor der er plads til den enkelte. Læringsmiljøer, der er kendetegnet af anvendelsesorienteret og praksisnær undervisning og en række samarbejdsrelationer, der rækker ud af huset. Vores undervisning styrker din læringsmotivation og engagement og skaber samtidig forbindelse til nutidens samfund.

Slotshaven Gymnasium har fokus på, at alle elever opnår mest mulig læring. Da man lærer bedst, når man har det godt, har vi også fokus på din trivsel.

Vi ønsker at skabe lyst til læring i inspirerende læringsfællesskaber præget af engagement, tryghed og gensidig respekt.

Slotshaven Gymnasium ser ud i verden. Derfor kommer du på studieture, og du kan komme på sprogrejser, skiekskursion eller helt andre typer af rejser. Er du interesseret i HHX eller HTX, så bliv en del af os og få tre uforglemmelige år på Slottet.

Vi ses på Slottet!

3


HTX Studieretningsfag

HHX Studieretningsfag

Obligatoriske fag

Obligatoriske fag

ST Valgfag

ST

Teknologi Kemi

Valgfag

Erhvervsjura

Matematik

NV PU

4

Matematik

Engelsk

Idéhistorie

Informatik

Samfundsfag

Dansk

Engelsk

Teknik

Dansk

AF

Fysik

Biologi

Samfundsfag Historie Informatik

ØG AP

Spansk/tysk


HTX og HHX - sådan er de opbygget Grundforløb Grundforløbet varer de første tre måneder. Du får indblik i den gymnasiale uddannelse, du har valgt, og du lærer Slotshaven og nogle af dine nye fag at kende. Et vigtigt formål med grundforløbet er at give dig den bedste start på din uddannelse. En start, hvor du hurtigt kommer til at føle dig hjemme og tryg. Et andet vigtigt formål med grundforløbet er, at du skal prøve dine nye fag, der sætter dig i bedre stand til at vælge din studieretning. Det hjælper vi dig blandt andet med gennem forskellige undervisningsaktiviteter, vejledning og evalueringssamtaler. Grundforløbet afsluttes med to prøver, som hver tæller 1/4 karakter på dit endelige eksamensbevis. HHX har prøver i fagene almen sprogforståelse (AP) og økonomisk grundforløb (ØG). HTX har prøver i fagene produktudvikling (PU) og naturvidenskabeligt grundforløb (NV).

Studieretningsforløb Efter grundforløbet kommer du til at gå på en bestemt studieretning. En studieretning er betegnelsen for resten af din uddannelsestid på Slotshaven og består af særlige fag og aktiviteter, som er forskellige fra studieretning til studieretning. Du kan læse mere om studieretninger her i brochuren og på vores hjemmeside. Obligatoriske fag På HHX og HTX har du en række obligatoriske fag som dansk, matematik, samfundsfag og engelsk. Det er fag, som man har på alle de gymnasiale uddannelser. De obligatoriske fag udgør den største del af din uddannelse, og nogle af dem har du i alle tre år. Derudover er der en række profilfag, som er særlige for henholdsvis HHX og HTX. Valgfag Efter første år kan du vælge mellem en række valgfag. Under studieretningerne er der anbefalede valgfag, som fagligt passer godt til den specifikke studieretning.

5


En tryg start Tutorerne står klar Omkring 30 tutorer arbejder med at gøre din skolestart god. De nye klasser får alle koblet 2-3 tutorer til sig. Du kan spørge dem om alt, og de vil hjælpe dig med hurtigt at føle dig hjemme på skolen. Informationer før sommerferien Inden sommerferien bliver du sammen med dine forældre inviteret til et informationsmøde på skolen. Her får du en informationsfolder med de vigtigste oplysninger, hører mere om skolen, og måske vigtigst af alt så møder du de elever, som du skal gå i klasse med efter sommerferien. Første skoleuge er introuge I den første uge er der planlagt en række forskellige introaktiviteter, som skal hjælpe dig med at lære dine nye klassekammerater at kende og skabe tryghed. Du lærer at finde rundt på skolen, bliver introduceret til Lectio, vores kommunikationssystem, og du møder

6

studievejledere, lærere og alle de andre på skolen. Sidst på ugen kommer du med et par af dine parallelklasser på hyttetur med overnatning. Rektortime I løbet af de første måneder har alle klasser en rektortime. Her taler vi bl.a. om jeres ønsker og forventninger til skoleåret. Hjælp til studieretningsønske I efteråret holder vi en studieretningsmesse, hvor lærere og nuværende elever fortæller om studieretningerne. Du inviteres også til et forældremøde sammen med dine forældre, hvor I kan høre mere om vores studieretninger. Let adgang til hverdagslivet på slottet Vores hjemmeside opdateres løbende med historier og nyheder fra hverdagen på Slottet. Det samme gør vores Facebookside og Instagram. På Lectio lægges der jævnligt et nyhedsbrev op for elever.


Anne-Sofie og Kristoffer

Amalie og Nicklas

Mød fire 1. g’ere HHX

Amalie Løvenhorst - HHX1, 16 år Nicklas Sørensen - HHX4, 17 år

Anne-Sofie - HTX3, 16 år Kristoffer Heby - HTX3, 19 år

Hvorfor valgte du HHX på Slotshaven? Amalie: Jeg valgte at gå her på Slottet, da jeg gerne vil lære om økonomi. Samtidig interesserer naturfag mig ikke lige så meget. Så jeg tænkte, at det var det rette sted for mig. Nicklas: Sidste år gik jeg på EUC, da jeg tænkte, at jeg skulle være håndværker. Men det fandt jeg ud af ikke var mig alligevel, og så valgte jeg HHX, da jeg synes, der er nogle spændende fag - både økonomiske og samfundsorienterede. Desuden går mange af mine kammerater her, og de har snakket godt om Slottet.

Hvorfor valgte du HTX på Slotshaven? Anne-Sofie: Jeg valgte HTX, da jeg godt kan lide matematik og de naturfaglige fag. Kristoffer: En af mine venner har anbefalet Slotshaven, og jeg vil gerne være programmør, så derfor var HTX et oplagt valg.

Hvordan har det været at starte på Slotshaven? Amalie: Jeg synes, at det har været stille og roligt - det har været rart med nogle dage, hvor vi lærer hinanden at kende. Lærerne har forståelse for, at vi alle er nye både i forhold til fagene og de nye mennesker. Nicklas: Det har været nogle spændende men også lidt anderledes dage. Men jeg har nydt at skulle stå op hver dag og komme i gang. Hvordan er det sociale liv på Slotshaven? Amalie: Det virker som om, at alle kommer godt ud af det med hinanden. Der er et godt sammenhold i klassen, og alle gør en indsats for at blive rystet sammen. Man får lov til at være sig selv og vise, hvem man er. Specielt tutorerne har været med til at gøre starten god - det føles som om, de er en del af klassen. Nicklas: Der er et rigtig godt socialt fællesskab. Eleverne og lærerne er udadvendte og gode til at hjælpe. Derudover er der mange fællesområder, hvor det er muligt at snakke med elever fra andre årgange. Jeg glæder mig især til fredagsbar og den første gymnasiefest. Lever skolen op til jeres forventninger? Nicklas: Fagene og det sociale er, som jeg havde håbet det synes jeg er rigtig fedt!

HTX

Hvordan har det været at starte på Slotshaven? Anne-Sofie: Jeg synes, vi er blevet taget rigtig godt imod, og de to introdage har været gode. De giver en god social start, hvilket er vigtigt for at kunne trives i klassen. Kristoffer: Det har været godt at starte herude, og lærerne virker søde. Hvordan er undervisningen? Anne-Sofie: Undervisningen afviger meget fra folkeskolen - på en positiv måde. Det er lidt mere kompliceret, men lærerne virker dygtigere her. Kristoffer: Jeg har ikke rigtig haft nogle forventninger til undervisningen, men indtil videre er det fint. Hvordan er det sociale liv på Slotshaven? Anne-Sofie: Det sociale liv har været godt indtil videre. Tutorerne er med til at give liv til introdagene, hvor man ikke rigtig kender hinanden. Kristoffer: Det har været godt, at tutorerne har været der til at starte med.

7


Slottet - fordi din fremtid er vigtig

Det er ikke kun undervisningen i fagene, der gør dig klar til fremtiden. Du kan også prøve: Praktik Oplev hverdagen i en bank, sammen med en ingeniør, som læge eller noget helt andet. Hvert år i Slotsugen har du mulighed for at være i praktik. Desuden kan du komme i studiepraktik på en uddannelse i løbet af 3.g. Her bliver du klogere på studiets opbygning og på studiemiljøet. Virksomheder Besøg vores lokale samarbejdspartnere og vær med, når de arbejder med aktuelle problemstillinger som f.eks. bæredygtighed.

8

Karrieredag på slottet Vi deltager selvfølgelig i de fælles karrieretilbud som eksempelvis Karrieretanken, men vi afholder også vores egne karrieredage. Her kan du tale med studerende fra udvalgte uddannelser fra eksempelvis Absalon, Erhvervsakademiet Sjælland og Roskilde Universitet. Ekskursioner På Slotshaven ved vi, at virkeligheden ligger lige uden for skolen, så klasserne tager ofte på ekskursion og besøger virksomheder, institutioner og andre steder, der er et besøg værd. Det er en del af undervisningen på et erhvervsgymnasium.


Slottet efter skoletid Der er ingen grund til at forlade Slottet, når undervisningen slutter Lektiecafé og 4.g-elever Vi har lektiecafé tre gange om ugen, hvor du kan få hjælp til lektier eller bare hygge dig med dine kammerater. Vi har tre tidligere elever ansat. De kan, sammen med en række faglærere, hjælpe dig med lektier både i og uden for skoletiden. Lan-events og film-events Flere gange om året arrangerer eventudvalget LANevents og film-events. Du kan være med til at arrangere dem eller bare selv komme og deltage. Der er op til 100 deltagere til LAN på Slottet, mens vores biograf kan rumme 30 deltagere til film-events. Slotscafé og musik Til Slotscaféer er der dømt hygge med stearinlys, rolig stemning og ikke mindst en scene, som alle - både elever og ansatte - kan optræde på. Det er musikudvalget, som står for arrangementerne ca. en gang om måneden, og der foregår mange forskellige ting på scenen, lige fra tryllekunst, kemishow og rap til quiz og standup. Og

selvfølgelig optræder rækken af skolebands på scenen. Som medlem af musikudvalget har du desuden altid mulighed for at benytte skolens øvelokale. Fredagsbar Fredagsbarudvalget har deres helt egen bar under jorden. Den er virkelig fed. Der er øl og hyggelig stemning, når der ca. otte gange om året er fredagsbar. Det starter lige efter skole og varer i 2 timer. Skolefodbold og -håndbold Hvis du kan lide at spille fodbold eller håndbold, har du mulighed for at være en del af vores skolehold. Der er fællestræning, så vi kan slå de andre skoler. Fester Der er fem fester i løbet af et skoleår, og du må have en gæst med til flere af dem. Vi har fuldt hus til festerne, hvilket betyder 700 gæster. Der bliver danset, snakket og måske lærer du nogle nye elever at kende.

9


Mød vores tre 4.g’ere på Slotshaven Thor, Simon og Helena

Thor HTX: Gruppearbejde og forsøg Jeg valgte HTX, fordi jeg gik ud af 9. klasse og var meget interesseret i videnskab og natur. Det var dog ikke kun videnskab, men jeg overvejede også kort, om jeg ville programmere. Det endte dog med, at jeg valgte Mat/Fys-linjen på Slottet, og det har jeg ikke fortrudt siden.

Årene på Slotshaven har været med til at modne mig både fagligt men også socialt. For det at gå i gymnasiet er mere end bare faglighed - det er også socialt. Man skaber en masse nye relationer, går til fester sammen og rejser sammen. Man får venner for livet.

På HTX laver man ret meget gruppearbejde, da laboratorieforsøg, rapportskrivning og til tider også matematikafleveringer foregår i grupper. Man behøver dog ikke at være et helt udadvendt menneske, men hvis man er villig til at møde nye mennesker, så kommer man langt.

Efter min tid på Slottet Livet på Slottet fortsætter et år endnu, hvor jeg sammen med Thor og Helena skal være med til at hjælpe elever med støtte til lektier og afleveringer samt hjælpe lærerne i nogle af undervisningstimerne.

Efter min tid på Slottet Efter mit sabbatår på Slottet skal jeg læse matematik på universitetet, hvor jeg håber på nye udfordringer.

Efter mit sabbatår på Slottet skal jeg enten læse International Business på CBS eller til journalist med fokus på samfund og økonomi.

Simon HHX: Tæt på virkeligheden

Mit råd til kommende elever på Slottet: Vær dig selv! Og tør at være nysgerrig! Som elev er det vigtigt, at man trives både fagligt og socialt. Det gøres bedst ved, at man er sig selv. Derudover skal man være nysgerrig på det hele, da der hele tiden er rig mulighed for at lære noget nyt.

Da jeg efter 10. klasse på efterskolen skulle vælge en ungdomsuddannelse, stod jeg ligesom andre jævnaldrende og overvejede de mange muligheder. Mit valg faldt på HHX på Slotshaven Gymnasium, og det har jeg på ingen måde fortrudt!

10

Jeg valgte at starte på Slotshaven, da jeg ønskede en uddannelse, der tager afsæt i den virkelige verden. Dette er muligt på HHX, da man kombinerer teori med eksempelvis virksomhedsbesøg samt cases, hvilket gør, at man kan se, hvordan teorien kan anvendes i praksis.


Helena HHX: Slotshaven skaber personlige og faglige fundamenter Jeg har valgt HHX på Slotshaven Gymnasium, fordi jeg ville udfordre mig selv fagligt og socialt samt anvende den faglige viden i en virkelig kontekst. Efter tre år på HHX har jeg formået at rykke mine faglige samt sociale kompetencer. Samtidig har HHX bidraget til, at jeg møder udfordringer med et åbent sind og ser alternative løsninger frem for begrænsninger.

Mit råd til kommende elever på Slottet: Vær struktureret! Det er vigtigt at finde en balance mellem afleveringer, lektier og det sociale liv. Derfor er det også relevant at kunne strukturere hverdagen, så der er plads til både skole og vennerne. Hvis man er struktureret allerede fra start, vil det ofte blive lettere at komme gennem alle tre år!

På det sociale plan har Slotshaven desuden givet mig et bedre grundlag for at udvikle mig. Slotshaven Gymnasium indeholder mange typer af mennesker, som hver især har et fælles ønske om at skabe et fællesskab, hvor der er plads til adskillige interesser og holdninger. Fællesskaberne dannes bl.a. gennem de udvalg og studierejser, som Slotshaven er bygget op omkring, hvor elever kan mødes på tværs af årgange, klasser samt studieretninger. Netop dette har tilsammen dannet et stærkt fundament for mine fremtidige relationer samt karriere. Efter min tid på Slottet Efter mit år som 4.g'er vil jeg gerne læse matematik og økonomi på Københavns Universitet, hvor jeg håber, at de kompetencer, som jeg har tillært mig gennem min tid på Slotshaven, kan bruges.

Det skal være sjovt at være gymnasieelev! 11


Tre fede år ” med oplevelser og udfordringer ”

12


HHX – Tæt på erhvervslivet Tæt på din fremtid.

Læs mere om studieretninger og fag på vores hjemmeside slotshaven.dk

HHX på Slotshaven Gymnasium er en oplagt mulighed for dig, som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil. Det er en studentereksamen med en række helt nye spændende profilfag, der ruster dig godt til både videregående uddannelser og start af egen virksomhed.

Profilfag

Almene fag

Valgfag

Afsætning B/A

Dansk A

Psykologi C/B

Virksomhedsøkonomi B/A

Engelsk A

Idræt C

International økonomi B/A

Tysk B/A eller Spansk A

Markedskommunikation C

Innovation B*

Historie B

Finansiering C

Erhvervsjura C/B

Matematik B/A

Kulturforståelse C/B

Samfundsfag C/B

Musik C

Informatik C/B

Organisation C

HHX

Innovation C

* Kun for studieretningen Innovation

A, B og C angiver niveau A betyder, at du har faget på højeste gymnasieniveau i alle 3 år. Et fag på B-niveau har du i 2 år og C-niveau er etårs-fag.

13


Studieretninger HHX

FINANS

INNOVATION

Interesserer du dig for økonomiske, matematiske og finansielle problemstillinger, og vil du vide, hvordan virksomheder drives, så skal du vælge studieretningen Finans. Virksomhedsbesøg er en naturlig del af undervisningen, og du vil arbejde med emner som økonomistyring, finansiering og investering. Med afsæt i kernefagene Virksomhedsøkonomi og Afsætning udarbejder du virksomheds-, markeds- og regnskabsanalyser med fokus på både den lokale, den internationale og den globale virksomhed. Dette perspektiv er også afsæt for studierejsen i 2.g, som går til New York og Washington. Rejsen har en samlet pris på 12.000 kr.

Innovation er for dig, der kan lide at få nye idéer og følge dem til dørs. I Innovation får du nemlig rig lejlighed til at afprøve idéer, udvikle dem i samarbejde med dine undervisere og få dem bedømt af ledere fra det danske erhvervsliv. Du vil også få mulighed for at deltage i en række nationale og internationale innovationskonkurrencer og kurser. Derudover skal du lære en masse om, hvordan man driver virksomhed, og hvordan man klarer sig i konkurrencen med andre virksomheder. Du får nye vinkler og perspektiver på det at arbejde med iværksætteri og innovation. Studietur i 2.g til forskellige destinationer.

Studieretningsfag Virksomhedsøkonomi A Afsætning A Anbefalede valgfag/løft Matematik A Samfundsfag B Idræt C Finansiering C Organisation C

814

Studieretningsfag Afsætning A Innovation B Anbefalede valgfag/løft Virksomhedsøkonomi A International økonomi A Organisation C Markedskommunikation C Finansiering C


HHX har givet mig indgående forståelse for vores samfund, både i Danmark og globalt.

GLOBAL ØKONOMI

INTERNATIONAL BUSINESS

Interesserer du dig for økonomi og samfundsforhold på et nationalt og et internationalt plan, er studieretningen Global økonomi lige dig. Her er der både fokus på virksomhedens økonomi og på samfundsøkonomi set ud fra et nationalt, europæisk og globalt perspektiv. Du kommer til at arbejde med virksomheders økonomiske beslutninger og deres adfærd i samspil med omverdenen. De økonomiske teorier skal du lære at anvende i virkelighedsnære sammenhænge, og du vil blandt andet også kunne bruge dem på din studietur i 2.g.

International business er for dig, der gerne vil opleve og udforske verden. Du kommer på denne studieretning til at beskæftige dig med handel, økonomi og kultur i et globalt perspektiv. Med handel i fokus hjælper dine fag dig med at kunne kommunikere og samarbejde med mennesker i hele verden. International Business er på studierejse hvert år: Første år til et af Danmarks nabolande med fokus på handel, andet år til et sydeuropæisk land med fokus på sprog og kultur og tredje år til Kina eller et andet land uden for Europa med et kombineret fokus. Den samlede pris for alle tre rejser er 25.000 kr.

Studieretningsfag Virksomhedsøkonomi A International økonomi A

Studieretningsfag International økonomi A Afsætning A

Anbefalede valgfag/løft Informatik B Markedskommunikation C Finansiering C Idræt C Kulturforståelse C/B

Anbefalede valgfag/løft Kulturforståelse C/B Psykologi C/B Finansiering C Tysk A Markedskommunikation C

15


Handelshøjskolen Her kan du f.eks. studere: finans, regnskab, markedsføring, virksomhedsledelse, kommunikation, økonomi, strategi, kultur, sprog m.fl.

HHX og HTX - din adgang til en verden af uddannelser

16

Professionsbachelor Her kan du f.eks. studere: lærer, pædagog, officer, sygeplejerske, politibetjent, bibliotekar, journalist, fysioterapeut m.fl.

Trainee Her kan du f.eks. få elevplads inden for: forsikring, spedition, shipping, revision, regnskab, ejendomshandel, reklame/ marketing, offentlig administration, rejsebranchen, realkreditinstitut m.fl.


Iværksætter Opstart af egen virksomhed.

IT Universitet Her kan du f.eks. studere: Global business informatics, digitale medier og design, softwareudvikling m.fl.

Teknisk Universitet

Universitet

Her kan du f.eks. studere: diplomingeniør, elektroteknologi, geofysik, rumteknologi, bygningsdesign, design og innovation, bioteknologi, medicin, teknologi m.fl.

Her kan du f.eks. studere: økonomi, biologi, datalogi, matematik, sprog, jura, samfundsfag, psykologi, statskundskab, kommunikation, nanoteknologi, sundhedsteknologi, historie, musik m.fl.

Erhvervsakademiet Her kan du f.eks. studere: byggeteknik, datamatik, e-design, laborant, markedsføringsøkonomi, multimediedesign, procesteknologi m.fl.

Kunstakademiet Her kan du studere: arkitekt- og designuddannelserne.

17


Studieretninger HTX

Mat-Fys

Kom-Des

Mat-Fys er for dig, der vil undersøge, hvordan verden hænger sammen, virker og påvirkes. Det kunne være som ingeniør, læge, astrofysiker eller forsker. Matematik og Fysik, samt det helt særlige samspil der opstår herimellem, styrker kompetencer som logisk tænkning, abstraktion og argumentation. Det vil du også få stor glæde af i alle øvrige fag, herunder teknologi og teknikfag samt de anbefalede valgfag. I laboratorierne bygges der bro mellem teori og praksis: Her vil du igennem talrige forsøg og intensive eksperimenter blive udfordret til det yderste. Belønningen herfor er en dybere forståelse og en bredere kunnen. Arbejdsform, metode og sprog er alle båret af den naturvidenskabelige tankegang og baserer sig i vid udstrækning på udstrakt brug af symboler, matematiske modeller, observationer og eksperimenter. Studietur i 2.g til forskellige destinationer.

Denne studieretning er for dig, som vil arbejde med kommunikation, grafiske værktøjer og produktdesign. I Kommunikation/IT lærer du at forstå den digitale virkelighed, formidle dit budskab og omsætte den gode idé til en brugbar løsning, f.eks. i form af målrettede kampagner og reklamer. I Design lærer du at arbejde med designprocesser, hvor du forholder dig til samspillet mellem æstetik og funktion, og hvor du udvikler og formgiver dine egne fysiske designprodukter ved hjælp af målfaste tegninger og rumlige modeller. Du får bl.a. viden om spændende emner som danskernes mediebrug, storytelling og arkitektur samt kompetencer i grafisk design, webdesign og prototyping. Din målgruppe står altid centralt. Du kan enten vælge at løfte et fag, du har i forvejen, eller vælge nye fag. Studietur i 2.g til forskellige destinationer.

Studieretningsfag Matematik A Fysik A Anbefalede valgfag/løft Kemi A Biologi B Engelsk A Filosofi C 818

Studieretningsfag Kommunikation/IT A Design B Anbefalede valgfag/løft Engelsk A Samfundsfag B Innovation C Kulturforståelse C Programmering C


På HTX laver vi en masse forsøg. Og hvis man læser om teorier i en bog, så tester man dem bagefter.

Pro-Kom

Mat-Biotek

Elsker du at være kreativ, løse problemer og at skabe produkter, som tager udgangspunkt i mennesker? Så er Pro-Kom noget for dig! Du kommer til at arbejde fra idé til produkt med en god blanding af praktik og teori. I Kommunikation/IT lærer du at forstå den digitale virkelighed, formidle dit budskab og omsætte den gode idé til en brugbar løsning, mens du i Programmering tager skridtet fra bruger til producent og bringer idéen til live. Du får kompetencer i emner som grafisk design og datadrevet kommunikation, som du kan anvende, når du laver målrettede kampagner eller skaber funktionelle, interaktive medieoplevelser. Din målgruppe står altid centralt. Mulighederne er mange, og du kan målrette dit studie efter egne interesser ved enten at opgradere et fag, du har i forvejen, eller vælge nye fag. Studietur i 2.g til forskellige destinationer.

For dig, der gerne vil arbejde med mennesker og for en bedre verden. Giver adgang til næsten alle videregående uddannelser inden for naturvidenskab, sundhedsvidenskab og teknik. Vil du gerne være læge, dyrlæge, biolog, biokemiker, miljøingeniør, forsker eller arbejde inden for miljø eller sundhed, er studieretningen oplagt til dig. Med studieretningsfagene matematik A og bioteknologi A får du trænet din analytiske sans, og fagene hjælper dig til at forstå komplekse sammenhænge. Du arbejder med intensive eksperimenter i laboratorierne, hvor du bliver udfordret og må tænke både logisk, abstrakt og kreativt, når du kombinerer teorien med de praktiske forsøg. Vi beskæftiger os med mikrobiologi, gensplejsning, stamceller, fysiologi, evolution, DNA analyser og meget mere. Du bruger din viden til at designe forsøg og undersøge sammenhænge, som giver dybere indsigt i f.eks. fysiologiske og miljømæssige sammenhænge. Studietur i 2.g.

Studieretningsfag Kommunikation/IT A Programmering B Anbefalede valgfag/løft Matematik A Innovation C Psykologi C Kulturforståelse C Samfundsfag B

Studieretningsfag Matematik A Bioteknologi A Anbefalede valgfag/løft Samfundsfag B Kemi A Psykologi C 19


Slotsuge

- en anderledes uge på Slottet!

Hvert år i januar fjerner vi dit normale skema i en uge. Her får du nemlig selv lov til at bestemme, hvad du vil. Under Slotsugen har vi haft elever, der har været på sprogrejser, lavet frivilligt arbejde i Sydafrika eller lært om kultur og samfundsforhold på rejser i Europa. Rejserne betaler man selv. Du kan også blive på skolen og arbejde med drama, VR, journalistik, matematik, skriftlig formidling og meget andet. Vil du afprøve dine fremtidsdrømme, kan du tage i praktik i en virksomhed. Mulighederne er mange. Hvorfor har vi Slotsuge? Fordi vi tror på, at man lærer en masse, når man fordyber sig i noget, man selv har valgt. Og så er det i øvrigt smaddersjovt, og du lærer elever fra de andre klasser at kende.

20

Vi fjerner alt fra dit skema i slotsugen. Her får du nemlig selv lov til at bestemme, hvad du vil fordybe dig i.


HTX - Klædt på til fremtiden

HTX på Slotshaven er en oplagt mulighed for dig, der elsker naturvidenskab, teknologi, har en kreativ skabertrang og kan lide at se teorier afprøvet i virkeligheden.

Læs mere om studieretninger og fag på vores hjemmeside slotshaven.dk

På HTX laver du bl.a. projektarbejde, eksperimenter og forsøg. Det er en studentereksamen med både nye og kendte fag, som til sammen giver dig viden og kompetencer, der klæder dig på til videregående uddannelser og arbejdsmarkedet.

Profilfag

Almene fag

Valgfag

Matematik B/A

Idéhistorie B

Innovation C

Teknologi B/A

Dansk A

Mediefag C

Teknik A (3. år)

Engelsk B/A

Psykologi C/B

Bioteknologi A*

Samfundsfag C/B

Idræt C

Fysik B/A

Informatik C/B

Programmering C

Biologi C/B

Musik C

Kemi B/A

Filosofi C

HTX

Kommunikation/IT A* * Kun for studieretninger med disse fag.

A, B og C angiver niveau A betyder, at du har faget på højeste gymnasieniveau i alle 3 år. Et fag på B-niveau har du i 2 år og C-niveau er etårs-fag.

21


Den virtuelle verden Du kan både få lov til at opleve Virtual Reality og selv lære at skabe den. I vores VR-laboratorium får du adgang til VR-udstyr, som hjælper dig ind i en helt anden verden. Du kan få særlig VR-undervisning, men du kan også opleve at skulle bruge VR i den almindelige undervisning. I fritiden har du adgang til at lege med vores VR-udstyr.

Du får adgang til ca. 300 iBøger ®, så du kommer stort set ikke til at slæbe på tunge bøger.

22

Innovation, konkurrencer og talent Science Cup, DM i Erhvervscase og Teknologi, Company Programme, Georg Mohr. Hvis du er god til matematik, eller kan lide at arbejde innovativt, udtænke produkter, forretningsmodeller og koncepter, så har du mulighed for at afprøve dig selv i konkurrence med unge fra hele landet og måske endda internationalt. Vi har også en række talenttilbud, for eksempel Akademiet for Talentfulde Unge.


Kreativitet og nytænkning er nøgleord på Slotshaven. Det kan du bl.a. opleve i undervisningen, rækken af innovationscamps og i de forskellige talenttilbud.

25 23


HANDELSGYMNASIUM & TEKNISK GYMNASIUM

- så kontakt vores studievejledere Hanne Skovgaard Larsen (+45) 21 77 48 92 hsl@slotshaven.dk Peter Schroeder (+45) 29 66 01 39 pes@slotshaven.dk

Kontakt Slotshaven 1 4300 Holbæk 72 290 200 www.slotshaven.dk

ReklameService.dk · 59516615

Vil du vide mere?