Page 1

HHX

HTX

HANDELSGYMNASIUM & TEKNISK GYMNASIUM


Velkommen til Slottet!

2

Gymnasiet vi skaber sammen..


Slottet er ikke bare et gymnasium - det er et fællesskab med plads til individet!

Slotshaven Gymnasium bygger på inspirerende og inkluderende studiemiljøer med faglige og sociale fællesskaber, hvor der er plads til den enkelte. Læringsmiljøer, der er kendetegnet af anvendelsesorienteret og praksisnær undervisning og en række samarbejdsrelationer, der rækker ud af huset. Vores undervisning styrker din læringsmotivation og engagement og skaber samtidig forbindelse til nutidens samfund.

Vi ønsker at skabe lyst til læring i inspirerende læringsfællesskaber præget af engagement, tryghed og gensidig respekt.

Slotshaven Gymnasium ser ud i verden. Derfor kommer du på studieture, og du kan i forbindelse med Slotsugen komme på sprogrejser, skiekskursion eller helt andre typer af rejser. Er du interesseret i HHX eller HTX, så bliv en del af os og få tre uforglemmelige år på Slottet.

Slotshaven Gymnasium har fokus på, at alle elever opnår mest mulig læring. Da man lærer bedst, når man har det godt, har vi også fokus på din trivsel.

Vi ses på Slottet!

3


HTX Studieretningsfag

HHX Studieretningsfag

Obligatoriske fag

Obligatoriske fag

ST Valgfag

ST

Teknologi Kemi

Valgfag

Erhvervsjura

Matematik

NV PU

4

Matematik

Engelsk

Idéhistorie

Informatik

Samfundsfag

Dansk

Engelsk

Teknik

Dansk

AF

Fysik

Biologi

Samfundsfag Historie Informatik

ØG AP

Spansk/tysk


HTX og HHX - sådan er de opbygget Grundforløb Grundforløbet varer de første tre måneder. Du får indblik i den gymnasiale uddannelse, du har valgt, og du lærer Slotshaven og nogle af dine nye fag at kende. Et vigtigt formål med grundforløbet er at give dig den bedste start på din uddannelse. En start, hvor du hurtigt kommer til at føle dig hjemme og tryg. Et andet vigtigt formål med grundforløbet er, at du skal prøve dine nye fag, der sætter dig i bedre stand til at vælge din studieretning. Det hjælper vi dig blandt andet med gennem forskellige undervisningsaktiviteter, vejledning og evalueringssamtaler. Grundforløbet afsluttes med to prøver, som hver tæller 1/4 karakter på dit endelige eksamensbevis. HHX har prøver i fagene almen sprogforståelse (AP) og økonomisk grundforløb (ØG). HTX har prøver i fagene produktudvikling (PU) og naturvidenskabeligt grundforløb (NV).

Studieretningsforløb Efter grundforløbet kommer du til at gå på en bestemt studieretning. En studieretning er betegnelsen for resten af din uddannelsestid på Slotshaven og består af særlige fag og aktiviteter, som er forskellige fra studieretning til studieretning. Du kan læse mere om studieretninger her i brochuren og på vores hjemmeside. Obligatoriske fag På HHX og HTX har du en række obligatoriske fag som dansk, matematik, samfundsfag og engelsk. Det er fag, som man har på alle de gymnasiale uddannelser. De obligatoriske fag udgør den største del af din uddannelse, og nogle af dem har du i alle tre år. Derudover er der en række profilfag, som er særlige for henholdsvis HHX og HTX. Valgfag Efter første år kan du vælge mellem en række valgfag. Under studieretningerne er der anbefalede valgfag, som fagligt passer godt til den specifikke studieretning.

5


En tryg start TUTORERNE STÅR KLAR Omkring 30 tutorer arbejder med at gøre din skolestart god. De nye klasser får alle koblet 2-3 tutorer til sig. Du kan spørge dem om alt, og de vil hjælpe dig med hurtigt at føle dig hjemme på skolen.

6

Sidst på ugen kommer du med et par af dine parallelklasser på hyttetur med overnatning. REKTORTIME I løbet af de første måneder har alle klasser en rektortime. Her taler vi bl.a. om jeres ønsker og forventninger til skoleåret.

INFORMATIONER FØR SOMMERFERIEN Inden sommerferien bliver du sammen med dine forældre inviteret til et informationsmøde på skolen. Her får du en informationsfolder med de vigtigste oplysninger, hører mere om skolen og måske vigtigst af alt, så møder du de elever, som du skal gå i klasse med efter sommerferien. Du kommer også til at møde din kontaktlærer og dine tutorer.

HJÆLP TIL STUDIERETNINGSØNSKE I september holder vi studieretningsmesse, hvor lærere og nuværende elever fortæller om studieretningerne. I slutningen af september inviteres du sammen med dine forældre til forældremøde. Her hører I mere om studieretningerne.

FØRSTE SKOLEUGE ER INTROUGE I den første uge er der planlagt en række forskellige introaktiviteter, som skal hjælpe dig med at lære dine nye klassekammerater at kende og skabe tryghed. Du lærer at finde rundt på skolen, bliver introduceret til Lectio, vores kommunikationssystem, og du møder studievejledere, lærere og alle de andre på skolen.

LET ADGANG TIL HVERDAGSLIVET PÅ SLOTTET Der kommer typisk 15 nyheder på vores hjemmeside hver måned, næsten dagligt er der nye opslag på Facebook, Lectio opdateres jævnligt med nyhedsbreve, og skolebladet udkommer i fysisk form ca. 4 gange om året. Desuden kan du opleve store og små begivenheder på Facebook og Instagram.


Lasse og Emma

Gabriel og Line

Mød fire 1. g’er HTX

Gabriel, 18 år, bor i Kirke Eskilstrup Line, 15 år, bor i Gislinge

Lasse, 17 år, bor i Snertinge Emma, 18 år, bor i Holbæk

Hvorfor valgte du HTX på Slotshaven? Gabriel: Jeg valgte HTX, fordi jeg allerede kendte en del af dem, der gik her og fordi uddannelsen havde de fag, jeg ville have. Jeg synes, HTX gav mere mening i forhold til det, jeg vil i fremtiden. Line: Jeg valgte HTX, fordi jeg gerne vil være psykiatrisk sygeplejerske og fordi jeg gerne vil have en gymnasial uddannelse at falde tilbage på. HTX’en har desuden de fag, som jeg gerne vil have. Jeg valgte Slottet, fordi mine venner og storebror har snakket positivt om skolen.

Hvorfor valgte du HHX på Slotshaven? Lasse: Jeg valgte HHX, fordi jeg gerne ville prøve noget andet end det, jeg havde prøvet i folkeskolen og fordi jeg synes, at handel er interessant. Desuden går mange af mine venner her. Emma: HHX virker mere virkelighedsorienteret og profilfagene lader til at være rimelig anvendelige, hvis man har et ønske om at arbejde med noget indenfor handel og salg. Desuden har jeg hørt meget godt om Slottet.

Hvordan har det været at starte på Slotshaven? Gabriel: Det har virkelig været fedt at starte her. Jeg har mødt en masse nye mennesker, som jeg gerne vil tilbringe tid sammen med og det er også med til at gøre det lettere at komme i skole. Line: Jeg synes også, at det har været fedt at starte her. Jeg kan godt lide undervisningen og jeg kan rigtig godt lide, hvordan lærerne er i undervisningen - de brænder virkelig for deres fag og det er fedt at være vidne til! Hvordan er undervisningen? Gabriel: Det er lidt anderledes end det man er vant til, men det er sjovt. Mange forventer måske, at undervisningen er kedelig, fordi den foregår på gymnasieniveau, men det synes jeg ikke, at den er. Hvordan er det sociale liv på Slotshaven? Line: Jeg synes, det er fint. Jeg møder hele tiden nye mennesker og jeg synes generelt, folk på skolen er meget åbne, når det kommer til det sociale.

HHX

Hvordan har det været at starte på Slotshaven? Lasse: Jeg har været rigtig glad for at starte her. Jeg er kommet ind i en rigtig god klasse og jeg har fået nogle rigtig gode lærere, der er gode til at hjælpe os med at blive en del af det faglige og sociale miljø på Slottet. Emma: Jeg synes, at alle personerne omkring os - altså lærerne, tutorerne og eleverne på 2. og 3. årgang - har været rigtig gode til at hjælpe os med at gøre overgangen fra folkeskole til gymnasiet mindre hård. Hvad synes I om det sociale liv på Slotshaven? Lasse: Jeg kommer allerede godt ud af det med dem fra klassen, og jeg kender nogle af dem fra de andre klasser og årgange. Lever skolen op til jeres forventninger? Emma: Lærerne er gode til at starte stille og roligt ud, især i de nye fag - det er jo de færreste, der har haft virksomhedsøkonomi og afsætning, derfor starter alle fra bunden.

7


Slottet - fordi din fremtid er vigtig

Det er ikke kun undervisningen i fagene, der gør dig klar til fremtiden. Du kan også prøve: PRAKTIK Oplev hverdagen i en bank, sammen med en ingeniør, som læge eller noget helt andet. Hvert år i Slotsugen har du mulighed for at være i praktik. Desuden kan du komme i studiepraktik på en uddannelse i løbet af 3.g. Her bliver du klogere på studiets opbygning og på studiemiljøet. VIRKSOMHEDER Besøg vores lokale samarbejdspartnere og vær med, når de arbejder med aktuelle problemstillinger om f.eks. bæredygtighed.

8

KARRIEREDAG PÅ SLOTTET Vi deltager selvfølgelig i de fælles karrieretilbud som eksempelvis Karrieretanken, men vi afholder også vores egne karrieredage. Her kan du tale med studerende fra udvalgte uddannelser fra eksempelvis Absalon, Erhvervsakademiet Sjælland og Roskilde Universitet.


Slottet efter skoletid Der er ingen grund til at forlade Slottet, når undervisningen slutter :-) LEKTIECAFÉ OG 4.G ELEVER Vi har lektiecafé tre gange om ugen, hvor du kan få hjælp til lektier eller bare hygge dig med dine kammerater. Vi har to tidligere elever ansat. De kan, sammen med en række faglærere, hjælpe dig med lektier både i og uden for skoletiden. LAN-EVENTS OG FILM-EVENTS Flere gange om året arrangerer eventudvalget LANevents og film-events. Du kan være med til at arrangere dem eller bare selv komme og deltage. Der er op til 100 deltagere til LAN på Slottet, mens vores biograf kan rumme 30 deltagere til film events. SLOTSCAFÉ OG MUSIK Til Slotscaféer er der dømt hygge med stearinlys, rolig stemning og ikke mindst en scene, som alle - både elever og ansatte - kan optræde på. Det er musikudvalget, som står for arrangementerne ca. en gang om måneden, og der foregår mange forskellige ting på scenen, lige fra tryllekunst, kemishow og rap til quiz og standup. Og

selvfølgelig optræder rækken af skolebands på scenen. Som medlem af musikudvalget har du desuden altid mulighed for at benytte skolens øvelokale. FREDAGSBAR Fredagsbarudvalget har deres helt egen bar under jorden. Den er virkelig fed. Der er øl og hyggelig stemning, når der ca. otte gange om året er fredagsbar. Det starter lige efter skole og varer i 2 timer. SKOLEFODBOLD OG -HÅNDBOLD Hvis du kan lide at spille fodbold eller håndbold, har du mulighed for at være en del af vores skolehold. Der er fællestræning, så vi kan slå de andre skoler. FESTER Der er fem fester i løbet af et skoleår, og du må have en gæst med til flere af dem. Vi har fuldt hus til festerne, hvilket betyder 700 gæster. Der bliver danset, snakket og måske lærer du nogle nye elever at kende.

9


Mød vores to 4.g’ere på Slotshaven Thor og Signe

Signe HHX på Slottet: Forståelse, indblik og fællesskab. Da jeg skulle vælge, hvilken uddannelse jeg skulle starte på, var jeg var meget i tvivl om, om jeg ville vælge at starte på HHX eller STX. Jeg endte med at vælge at starte på HHX på Slottet og det har jeg været utrolig glad for! Jeg har været glad for valget om at starte på HHX, fordi fagene på uddannelsen tager udgangspunkt i økonomi, handel og salg. Jeg har fået en meget bedre forståelse for, hvordan økonomien fungerer - både ude i de små kommuner og ude i den store verden. Derfor har jeg også fået muligheden for at deltage i samtaler, der tager udgangspunkt i økonomiske problemstillinger, hvilket er virkelig fedt - hvis man, ligesom mig, godt kan lide at være med i snakken. Ligeledes har jeg også været glad for valget om at starte på Slottet, fordi skolen har givet mig muligheden for at danne sociale relationer på tværs af forskellige uddannelser og årgange. Skolen har forskellige udvalg, der giver eleverne mulighed for at engagere sig i lige netop det eller de emner, der interesserer dem. Derudover har skolen også en uge med alternativ undervisning, hvor man blandt andet kan tage på sprogrejser og kulturture eller deltage i udarbejdelsen af et skoleblad eller en skolekomedie.

10

Valget om at starte på HHX på Slottet har altså ikke kun givet mig muligheden for at få en studenterhue, det har også givet mig muligheden for at møde nye mennesker, hvilket jeg bestemt ikke ville have været foruden! Sabbatår på Slottet Selvom jeg har fået min studenterhue, er jeg slet ikke færdig med at møde nye mennesker, derfor planlægger jeg også at tage på et højskoleophold i udlandet. Men inden jeg rejser ud i verden, tager jeg et år mere på Slottet - ikke som elev, men som 4.g’er. Her får jeg også muligheden for at møde nye mennesker, ligesom jeg også får muligheden for at hjælpe dem igennem de ting, de synes er svære - det kan være alt lige fra ligninger i matematik til strukturering af hverdagen. Jeg synes, det er fedt at få lov til at hjælpe og jeg synes, det er endnu federe at få lov til at se, hvordan eleverne udvikler sig! Mit råd til kommende elever på Slottet: Vær åben! Man får muligheden for at få en masse fede oplevelser, når man starter på Slottet - men man får dem kun, hvis man er åben overfor dem. Meld dig som tutor, selv om din bedste ven ikke melder sig, og få en masse sjove minder og nye erfaringer eller tag med til Sydafrika, selvom din bedste veninde ikke tager med, og få en masse gode venner og kulturelle oplevelser. Der er SÅ mange muligheder for at få SÅ mange fede oplevelser, du skal bare være åben overfor dem!


Thor Hvorfor HTX? Hvorfor Slotshaven? Jeg valgte Slotshaven for at have fokus på naturvidenskaben og det at være en aktiv del af at kunne skabe ting. Om det så er at finde på nye opfindelser i teknologi, eller om det er at lave små hjemmesider og spil i informatik. Jeg elsker at have fingrene i dejen og lave ting, der både ser godt ud, men også har en fed funktion og et smart design. Jeg elsker at kaste mig ud i nye udfordringer, det kan eksempelvis være at løse matematikopgaver, analysere danske tekster eller tage på skitur for første gang (og så endda gøre det med Slottet). Alt den slags fik jeg rig mulighed for under mine tre år i gymnasiet. Som 4.g’er glæder jeg mig til at skulle hjælpe Slottets elever gennem lignende udfordringer. Som elev på gymnasiet har jeg rykket mig rigtig meget hvad angår sociale fællesskaber. Når man går ind i det med åbne arme og åbent sind, så kommer man hurtigt ind i mange grupper. Særligt var skiftet fra grundforløbet til studieretningsklasserne noget, som gav mulighed for at have fællesskaber på tværs af klasserne. Efter tre måneder i grundforløbet havde man fået lavet sig nogle fællesskaber, som man stadig kunne have glæde af i frikvartererne, og til fester.

dog grebet muligheden for at have et sabbatår, her på Slotshaven, hvor jeg kan få lov til at hjælpe andre elever på gymnasiet. Det er planen at jeg skal læse videre på universitetet når jeg ikke skal være på Slottet længere, men eftersom det allerede har ændret sig én gang, hvad jeg gerne ville læse, er det ikke til at sige hvor jeg ender. Undervejs i gymnasiet har jeg svinget mellem mange forskellige muligheder, men ved at tage til åbent hus arrangementer på forskellige universiteter har det været nemmere at blive mere afklaret med det. Mit råd til kommende elever på Slottet: Spørg løs! Vær ikke bange for at spørge, uanset om det handler om at spørge om hjælp, eller om de andre vil med ud at spille fodbold eller “hvordan kan det være rigtigt?”. Alt sammen er med til at man udvikler sig som person og man vil ofte have det bedre, når man har fået svar på sine spørgsmål. Deltag desuden i klassens sociale liv, både i skolen og udenfor skolen, og hjælp dem, som har svært ved at komme med i gruppen. Hvad kan man bruge os til? Vi er her for at hjælpe dig som elev. Vi er altid klar på at svare på spørgsmål, uanset om det er enheden for effekt, hvordan man løser en ligning, eller hvorfor Trump blev præsident. Man kan altid svinge forbi vores kontor eller skrive til os på Lectio.

Student - hvad så nu? Efter at være blevet student fra HTX har jeg helt vildt mange muligheder for at læse videre. Før det har jeg

Det skal være sjovt at være gymnasieelev! 11


Tre fede år ” med oplevelser og udfordringer ”

12


HHX – Tæt på erhvervslivet Tæt på din fremtid.

Læs mere om studieretninger og fag på vores hjemmeside Slotshaven.dk

HHX på Slotshaven Gymnasium er en oplagt mulighed for dig, som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil. Det er en studentereksamen med en række helt nye spændende profilfag, der ruster dig godt til både videregående uddannelser og start af egen virksomhed.

Profilfag

Almene fag

Valgfag

Afsætning B/A

Dansk A

Psykologi C/B

Virksomhedsøkonomi B/A

Engelsk A

Idræt C

International økonomi B/A

Tysk B/A eller Spansk A

Markedskommunikation C

Innovation B*

Historie B

Finansiering C

Erhvervsjura C/B

Matematik B/A

Kulturforståelse C/B

Samfundsfag C/B

Musik C

Informatik C/B

Organisation C

HHX

Innovation C

* Kun for studieretningen Innovation

A, B og C angiver niveau A betyder, at du har faget på højeste gymnasieniveau i alle 3 år. Et fag på B-niveau har du i 2 år og C-niveau er etårs-fag.

13


Studieretninger HHX

FINANS

INNOVATION

Interesserer du dig for økonomiske, matematiske og finansielle problemstillinger og vil du vide, hvordan virksomheder drives, så skal du vælge studieretningen Finans. Virksomhedsbesøg er en naturlig del af undervisningen, og du vil arbejde med emner som økonomistyring, finansiering og investering. Med afsæt i kernefagene Virksomhedsøkonomi og Afsætning, udarbejder du virksomheds-, markeds- og regnskabsanalyse med fokus på både den lokale, den internationale og den globale virksomhed. Dette perspektiv er også afsæt for studierejsen i 2.g, som går til New York og Washington. Rejsen har en samlet pris på 12.000 kr.

Innovation er for dig, der kan lide at få nye idéer og følge dem til dørs. I Innovation får du nemlig rig lejlighed til at afprøve idéer, udvikle dem i samarbejde med dine undervisere og få dem bedømt af ledere fra det danske erhvervsliv. Du vil også få mulighed for at deltage i en række nationale og internationale innovationskonkurrencer og kurser. Derudover skal du lære en masse om, hvordan man driver virksomhed, og hvordan man klarer sig i konkurrencen med andre virksomheder. Du får nye vinkler og perspektiver på det at arbejde med iværksætteri og innovation. Studietur i 2.g.

Studieretningsfag Virksomhedsøkonomi A Afsætning A Anbefalede valgfag/løft Matematik A Samfundsfag B Idræt C Finansiering C Organisation C

814

Studieretningsfag Afsætning A Innovation B Anbefalede valgfag/løft Virksomhedsøkonomi A International økonomi A Organisation C Markedskommunikation C Finansiering C


HHX har givet mig indgående forståelse for vores samfund, både i Danmark og globalt.

GLOBAL ØKONOMI

INTERNATIONAL BUSINESS

Interesserer du dig for økonomi og samfundsforhold på et nationalt og et internationalt plan, er studieretningen Global økonomi lige dig. Her er der både fokus på virksomhedens økonomi og på samfundsøkonomi set ud fra et nationalt, europæisk og globalt perspektiv. Du kommer til at arbejde med virksomheders økonomiske beslutninger og deres adfærd i samspil med omverdenen. De økonomiske teorier skal du lære at anvende i virkelighedsnære sammenhænge, og du vil blandt andet også kunne bruge dem på din studietur i 2.g.

International business er for dig, der gerne vil opleve og udforske verden. Du kommer på denne studieretning til at beskæftige dig med handel, økonomi og kultur i et globalt perspektiv. Med handel i fokus hjælper dine fag dig med at kunne kommunikere og samarbejde med mennesker i hele verden. International Business er på studierejse hvert år: Første år til et af Danmarks nabolande med fokus på handel, andet år til et sydeuropæisk land med fokus på sprog og kultur og tredje år til Kina eller et andet land uden for Europa med et kombineret fokus. Den samlede pris for alle tre rejser er 25.000 kr.

Studieretningsfag Virksomhedsøkonomi A International økonomi A

Studieretningsfag International økonomi A Afsætning A

Anbefalede valgfag/løft Informatik B Markedskommunikation C Finansiering C Idræt C Kulturforståelse C/B

Anbefalede valgfag/løft Kulturforståelse C/B Psykologi C/B Finansiering C Tysk A Markedskommunikation C

15


Handelshøjskolen Her kan du f.eks. studere: Finans, regnskab, markedsføring, virksomhedsledelse, kommunikation, økonomi, strategi, kultur, sprog m.fl.

HHX og HTX - din adgang til en verden af uddannelser

16

Professionsbachelor Her kan du f.eks. studere: Lærer, pædagog, officer, sygeplejerske, politibetjent, bibliotekar, journalist, fysioterapeut m.fl.

Trainee Her kan du f.eks. få elevplads inden for: Forsikring, spedition, shipping, revision, regnskab, ejendomshandel, reklame/ marketing, offentlig administration, rejsebranchen, realkreditinstitut m.fl.


Iværksætter Opstart af egen virksomhed.

IT Universitet Her kan du f.eks. studere: Global business informatics, digitale medier og design, softwareudvikling m.fl.

Teknisk Universitet

Universitet

Her kan du f.eks. studere: Diplomingeniør, elektroteknologi, geofysik, rumteknologi, bygningsdesign, design og innovation, bioteknologi, medicin, teknologi m.fl.

Her kan du f.eks. studere: Økonomi, biologi, datalogi, matematik, sprog, jura, samfundsfag, psykologi, statskundskab, kommunikation, nanoteknologi, sundhedsteknologi, historie, musik m.fl.

Erhvervsakademiet Her kan du f.eks. studere: Byggeteknik, datamatik, e-design, laborant, markedsføringsøkonomi, multimediedesign, procesteknologi m.fl.

Kunstakademiet Her kan du studere: Arkitekt- og designuddannelserne.

17


Slotsuge

- en anderledes uge på Slottet!

Hvert år i januar fjerner vi dit normale skema i en uge. Her får du nemlig selv lov til at bestemme, hvad du vil. Du kan tage på sprogrejse, hvor du træner tysk, engelsk eller spansk. Du kan lave frivilligt arbejde i Sydafrika, eller lære om kultur og samfundsforhold på rejser i Europa. Rejserne betaler du selv, 3.600 for rejser i Europa, mens Sydafrikaturen er noget dyrere. Du kan også blive på skolen, og arbejde med drama, VR, journalistik, matematik, skriftlig formidling og meget andet. Vil du afprøve dine fremtidsdrømme, kan du tage i praktik i en virksomhed. Mulighederne er mange. Hvorfor har vi Slotsuge? Fordi vi tror på, at man lærer en masse, når man fordyber sig i noget, man selv har valgt. Og så er det i øvrigt smaddersjovt, og du lærer elever fra de andre klasser at kende.

18

Vi fjerner alt fra dit skema i slotsugen. Her får du nemlig selv lov til at bestemme, hvad du vil fordybe dig i.


HTX - Klædt på til fremtiden

HTX på Slotshaven er en oplagt mulighed for dig, der elsker naturvidenskab, teknologi, har en kreativ skabertrang, og kan lide at se teorier afprøvet i virkeligheden.

Læs mere om studieretninger og fag på vores hjemmeside Slotshaven.dk

På HTX laver du bl.a. projektarbejde, eksperimenter og forsøg. Det er en studentereksamen med både nye og kendte fag, som til sammen giver dig viden og kompetencer, der klæder dig på til videregående uddannelser og arbejdsmarkedet.

Profilfag

Almene fag

Valgfag

Matematik B/A

Idéhistorie B

Innovation C

Teknologi B/A

Dansk A

Mediefag C

Teknik A (3. år)

Engelsk B/A

Psykologi C/B

Bioteknologi A*

Samfundsfag C/B

Idræt C

Fysik B/A

Informatik C/B

Programmering C

Biologi C/B

Musik C

Kemi B/A

Filosofi C

HTX

Kommunikation/IT A* * Kun for studieretninger med disse fag.

A, B og C angiver niveau A betyder, at du har faget på højeste gymnasieniveau i alle 3 år. Et fag på B-niveau har du i 2 år og C-niveau er etårs-fag.

19


Studieretninger HTX

Mat-Fys

Kom-Des

Mat-Fys er for dig, der vil undersøge, hvordan verden hænger sammen, virker og påvirkes. Det kunne være som ingeniør, læge, astrofysiker eller forsker. Matematik og Fysik, samt det helt særlige samspil der opstår herimellem, styrker kompetencer som logisk tænkning, abstraktion og argumentation. Det vil du også få stor glæde af i alle øvrige fag, herunder teknologi og teknikfag samt de anbefalede valgfag. I laboratorierne bygges der bro mellem teori og praksis: Her vil du igennem talrige forsøg og intensive eksperimenter blive udfordret til det yderste. Belønningen herfor er en dybere forståelse og en bredere kunnen. Arbejdsform, metode og sprog er alle båret af den naturvidenskabelige tankegang og baserer sig i vid udstrækning på udstrakt brug af symboler, matematiske modeller, observationer og eksperimenter. Studietur i 2.g.

Denne studieretning er for dig, som vil arbejde med kommunikation, grafiske værktøjer og produktdesign. I Kommunikation/IT lærer du at forstå den digitale virkelighed, formidle dit budskab, og omsætte den gode idé til en brugbar løsning, fx i form af målrettede kampagner og reklamer. I Design lærer du at arbejde med designprocesser, hvor du forholder dig til samspillet mellem æstetik og funktion, og hvor du udvikler og formgiver dine egne fysiske designprodukter ved hjælp af målfaste tegninger og rumlige modeller. Du får bl.a. viden om spændende emner som danskernes mediebrug, storytelling og arkitektur, samt kompetencer i grafisk design, webdesign og prototyping. Din målgruppe står altid centralt. Du kan enten vælge at løfte et fag, du har i forvejen, eller vælge nye fag. Studietur i 2.g.

Studieretningsfag Matematik A Fysik A Anbefalede valgfag/løft Kemi A Biologi B Engelsk A Filosofi C 820

Studieretningsfag Kommunikation/IT A Design B Anbefalede valgfag/løft Engelsk A Samfundsfag B Innovation C Kulturforståelse C Programmering C


På HTX laver vi en masse forsøg. Og hvis man læser om teorier i en bog, så tester man dem bagefter.

Pro-Kom

Mat-Biotek

Elsker du at være kreativ, løse problemer og at skabe produkter, som tager udgangspunkt i mennesker? Så er Pro-Kom noget for dig! Du kommer til at arbejde fra idé til produkt, med en god blanding af praktik og teori. I Kommunikation/IT lærer du at forstå den digitale virkelighed, formidle dit budskab, og omsætte den gode idé til en brugbar løsning, mens du i Programmering tager skridtet fra bruger til producent og bringer idéen til live. Du får kompetencer i emner som grafisk design og datadrevet kommunikation, som du kan anvende når du laver målrettede kampagner eller skaber funktionelle, interaktive medieoplevelser. Din målgruppe står altid centralt. Mulighederne er mange, og du kan målrette dit studie efter egne interesser ved enten at opgradere et fag, du har i forvejen, eller vælge nye fag. Studietur i 2.g.

For dig, der gerne vil arbejde med mennesker og for en bedre verden. Giver adgang til næsten alle videregående uddannelser inden for naturvidenskab, sundhedsvidenskab og teknik. Vil du gerne være læge, dyrlæge, biolog, biokemiker, miljøingeniør, forsker eller arbejde inden for miljø eller sundhed er studieretningen oplagt til dig. Med studieretningsfagene matematik A og Bioteknologi A får du trænet din analytiske sans, og fagene hjælper dig til at forstå komplekse sammenhænge. Du arbejder med intensive eksperimenter i laboratorierne, hvor du bliver udfordret og må tænke både logisk, abstrakt og kreativt, når du kombinerer teorien med de praktiske forsøg. Vi beskæftiger os med mikrobiologi, gensplejsning, stamceller, fysiologi, evolution, DNA analyser og meget mere. Du bruger din viden til at designe forsøg og undersøge sammenhænge, som giver dybere indsigt i f.eks. fysiologiske og miljømæssige sammenhænge. Studietur i 2.g.

Studieretningsfag Kommunikation/IT A Programmering B Anbefalede valgfag/løft Matematik A Innovation C Psykologi C Kulturforståelse C Samfundsfag B

Studieretningsfag Matematik A Bioteknologi A Anbefalede valgfag/løft Samfundsfag B Kemi A Psykologi C 21


Den Virtuelle Verden Du kan både få lov til at opleve Virtual Reality og selv lære at skabe den. I vores VR-laboratorium får du adgang til VR-udstyr, som hjælper dig ind i en helt anden verden. Du kan få særlig VR-undervisning, men du kan også opleve at skulle bruge VR i den almindelige undervisning. I fritiden har du adgang til at lege med vores VR-udstyr.

Du får adgang til ca. 300 iBøger ®, så du kommer stort set ikke til at slæbe på tunge bøger.

22

Innovation, konkurrencer og talent Science Cup, DM i Erhvervscase og Teknologi, Company Programme, Georg Mohr. Hvis du er god til matematik, eller kan lide at arbejde innovativt, udtænke produkter, forretningsmodeller og koncepter, så har du mulighed for at afprøve dig selv i konkurrence med unge fra hele landet og måske endda internationalt. Vi har også en række talenttilbud, for eksempel Akademiet for Talentfulde Unge.


Kreativitet og nytænkning er nøgleord på Slotshaven. Det kan du bl.a. opleve i undervisningen, rækken af innovationscamps og i de forskellige talenttilbud.

25 23


Vil du vide mere? - så kontakt vores studievejledere Hanne Skovgaard Larsen (+45) 72 29 02 06 hsl@slotshaven.dk Peter Schroeder (+45) 72 29 02 04 pes@slotshaven.dk

Kontakt Slotshaven 1 4300 Holbæk 72 290 200 www.slotshaven.dk

ReklameService.dk · 59516615

HANDELSGYMNASIUM & TEKNISK GYMNASIUM

Katrine Juul, rektor (+45) 20 75 56 71 kaju@slotshaven.dk