Kalundborg Biblioteker - efterårsprogram 2022

Page 1


INDHOLD 30

42

09 22

12

44

43

04 Mest for voksne.............................18 Udstillinger................................... 36 Kalundborg Folkeuniversitet.............38 Liv I Forsamlingshusene..................40 Kulturpakker til ældre.....................48 Praktisk information.......................55 Mest for børn................................

18


VELKOMMEN LAD OS STYRKE FÆLLESSKABET! Selvom pandemien for de fleste er et overstået kapitel, så lever vi stadig med eftervirkningerne af coronatiden. Det oplever Michel van der Linden, direktør i Kalundborg Kommune for blandt andet Kultur & Fritid, herunder bibliotekerne. Pandemien skabte nye vaner, fordi vi blev tvunget til at være for os selv. Vi gik ikke i stå, men blev aktive på andre måder end hidtil. Betydeligt flere borgere end før brugte naturen for eksempel til vandreture, og de lånte flere bøger på bibliotekerne, men de nye individuelle vaner påvirker stadig vores brug af idrætslivet og kulturlivet. Færre deltager i fællesskabet i en idrætsklub, enten fordi de endnu ikke er vendt tilbage, eller fordi de tilhører den generation, der på grund af pandemien ikke naturligt blev en del af idræts-og foreningslivet eller deltagere i kulturaktiviteter. Derfor er der brug for nye impulser til at bruge såvel idræts- som kulturliv noget mere, siger Michel van der Linden. Tendensen til den vigende tilslutning ses i alle aldersgrupper, men kulturdirektøren mener, det er vigtigt især at stimulere ungdomsårgangene, der måske aldrig har prøvet at være en del af for eksempel en idrætsforening eller deltage i musikaktiviteter. De skal ind i de fællesskaber, der udfolder sig i en idrætsforening eller ved kulturelle arrangementer. Det er vigtigt at skabe fællesskaber, både for de borgere, der allerede bor her, og for de mange tilflyttere, ikke mindst de studerende der kommer fra mange forskellige lande. Vi skal hjælpe hinanden med at skabe de fællesskaber, som alle jo efterspørger og taler om, understreger kulturdirektøren. Blandt redskaberne for at få flere til igen at søge fællesskaberne i idræts- eller kulturlivet nævner Michel van der Linden synligheden:

- Vi skal blive ved med at fortælle om alle de mange gode tilbud, der findes, sådan som det sker for eksempel i Kalundborg Bibliotekers magasin, siger han – også i det program for efteråret 2022, du netop nu sidder med i hånden. Fællesskab på bibliotekerne Han nævner netop bibliotekerne som steder, der understøtter fællesskabet takket være de mange vidt forskellige arrangementer som for eksempel forfatteraftener, oplysende foredrag og udflugter, eller hvor man kan søge information i Borgerservice. - Jeg oplever, at bibliotekerne mere og mere bliver et mødested og en ramme om fællesskaber, siger han. Den ramme behøver ikke nødvendigvis at være det fysiske bibliotek, for aktiviteterne kan også foregå andre steder. Michel van der Linden nævner Ubby som eksempel, for her foregår mange arrangementer i Ubby Forsamlingshus i samarbejde mellem lokalråd, forsamlingshus og bibliotek. Det kan også være en udflugt med Biblioteksklubben til for eksempel Sprogø eller Odsherred Teater. Nyt kulturhus Det er ingen hemmelighed, at Kalundborg Bibliotek i årevis har lidt af manglende udfoldelsesmuligheder, og nu er der lys forude. Politikerne har besluttet, at Pakhuset i Havneparken skal bygges om til kulturhus og har afsat penge på budgettet til projektet. Efter sommerferien skal der udarbejdes en tidsplan, og Michel van der Linden forventer, at det nye kulturhus, der også skal indeholde et nyt bibliotek, forhåbentlig står færdigt i begyndelsen af 2024. Michel van der Linden glæder sig til, at det nye kulturhus bliver endnu et eksempel på, at der bliver skabt rammer for fællesskaber for alle aldersgrupper.

LÆS meget mere på kalundborgbib.dk


PRITILMELDI SER OGNG

MEST FOR BØRN

Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

Bogklub på Kalundborg Bibliotek - fra 10 år

BOGGNASKERNE

FARS LEGESTUE

Tid: Sted:

Tirsdage kl. 15.30 - 16.30 den 30. august, 27. september, 25. oktober, 22. november og 13. december Børnebiblioteket i Kalundborg

Bogklubben for dig, der godt kan lide at læse! Vi skal snakke om bøger vi har læst, anmelde bøger for hinanden, læse bøger sammen, inspirere hinanden til nye bøger og nye genrer.

For fædre i Kalundborg Kommune med børn i alderen 0-5 år Tid:

Onsdage kl. 13.00 - 15.00 fra den 10. august til den 21. december (dog ikke i uge 42)

Sted:

Høng Bibliotek

Er du far til et barn i alderen 0-5 år og bor du i Kalundborg Kommune? Så kom i Fars Legestue. Det er gratis og uden tilmelding. HVAD SKER DER I FARS LEGESTUE? I Fars Legestue kan du som far komme med dit barn, lege og være sammen med andre fædre. Tilbuddet er uforpligtende og åbent for alle fædre med børn i alderen 0-3 år, ældre søskende er også velkomne. Du kan komme, når det passer dig i åbningstiden, og sover dit barn, så kom og få en kop kaffe sammen med de andre, der er plads til barnevognen. Du vil blive mødt af sundhedsplejen, som byder velkommen og sørger for, at der er kaffe på kanden og legetøj til alle.

4

Bogklub - fra 9-12 år

LÆS OG LAV 'STOP MOTION FILM' Tid:

Sted:

Torsdage kl. 15.30 - 17.00 den 1. september, 6. oktober, 3. november og 1. december Høng Børnebibliotek

Det her er en klub for dig, der godt kan li' at læse bøger! Du nyder også at lave sjove stop motion film m.m. Vi snakker om bøgerne vi har læst og laver forskellige 'stop motion film'. Det er gratis at være med. Når du tilmelder dig, er det for alle 4 gange.


Koncert for de 0-3 årige

Koncert for de 0-3-årige

BØRNEMUSIK MED JØNNER

TI SMÅ TÆER PÅ TUR – KONCERT MED GLAWOKL

Tid: Sted:

Fredag den 9. september kl. 9.30 Svebølle Aktivitetscenter

Tid: Sted:

Tirsdag den 25. oktober kl. 9.30 Vesterlunden. Snertinge

Hvor hutten er sutten? Jønner optræder med kendte børnesange og egne sange for børn. Børnene får også mulighed for at bevæge sig og lave sjove fagter. En festlig koncert.

Tid: Sted:

Lørdag den 10. september kl. 11.00 - 12.00 Musisk Skole

Glawokl har sat musik til billedbogen 'Ti små tæer på tur' af Lotte Salling og til flere af Halfdan Rasmussens rim. Det hele og endnu mere kan børnene opleve, når Glawokl spiller koncert på børnebiblioteket. Der bliver leget og spillet med smittende lyst, med publikum og med musik og ord. 5


Koncert 4-10 år

ASTRO BUDDHA AGOGO Tid: Sted:

Søndag den 11. september kl. 14.00 - 14.45 Musisk Skole

Jazz og soul for små og store. For Astro Buddha Agogo er der ikke noget, der hedder børnemusik eller voksenmusik – kun god musik. En festlig fællesoplevelse, hvor familien kan udforske jazz, soul og gospel sammen.

Makerklub for børn 7-12 år

En kreativ formiddag for børn og voksne

KREATIVITET OG HYGGE

WORKSHOP MED T-SHIRTTRYK

Tid:

Tid: Sted: Tid: Sted:

Lørdag den 24. september kl. 10.30 - 12.30 Kalundborg Bibliotek Mandag den 17. oktober kl. 10.30 - 12.30 Kalundborg Bibliotek

Tid: Sted:

Lørdag den 5. november kl. 10.30 - 12.30 Kalundborg Bibliotek

Sted:

Mandage den 12. september og 10. oktober kl. 15.00 - 17.00 Kalundborg Bibliotek, LAB lokalet

Du kan lave DIY af forskellige materialer, designe tryk til din egen T-shirt, lave klistermærker eller producere små 'stop motion film'. En hyggelig eftermiddag med kreativitet og en masse maker-snak. Børn under 10 år ifølge med voksen.

LÆS meget mere om vores arrangementer for børn på kalundborgbib.dk

Design dit helt eget personlige T-shirttryk. Du arbejder med håndtegning, som scannes og printes på din T-shirt. Det bliver hyggeligt og kreativt. Ventetid ved maskinen kan forekomme. Børn under 10 år ifølge med deltagende voksen. OBS! Medbring egen T-shirt, eller køb en t-shirt på biblioteket for kr. 20,-


Teen-klub og pizza Vil du være med når vi designer T-shirts, spiller spil, quizzer, laver 3D-print og spiser pizza? Så kom til vores TEEN-aftener hver anden torsdag i september, oktober og november. Bare mød op på Kalundborg Bibliotek, og tag gerne en ven med!

Design tryk til din egen T-shirt 15. september kl. 17.00 - 19.00 Kom og lav dit helt eget personlige design til T-shirts eller klistermærker.

Skattejagt a la geocaching

29. september kl. 17.00 - 19.00 Kom og vær med til at finde alle posterne i området. Vi håber på godt vejr, og udfordrer jer – kan I finde alle poster og løse gåderne?

3D-print

13. oktober kl. 17.00 - 19.00 Kom og design dit egen merchandise. Vi kan printe nøgleringe, figurer, iPad/mobilholdere og alt muligt andet.

Design din egen plakat

27. oktober kl. 17.00 - 19.00 Kom og design din egen plakat til værelset. Vi arbejder med tegneprogrammer, tegneplade og storformatprinter.

Koncert 4-10 år

JAZZ FIVE

Tid: Sted:

Søndag den 9. oktober kl. 14.00 - 14.45 Musisk Skole

Jazz Five tager publikum med til nutidens New Orleans med et festfyrværkeri af blues og boogie. Her er en storsvingende rytmegruppe, et overophedet boogieklaver og to funky saxofoner i front. Bandet kommer vildt ud over scenekanten. De har flere gange vundet DMA-prisen som Årets Børnejazznavn. Koncerten er en af sæsonens familiekoncerter.

Vi spiller Escaperoom

10. november kl. 17.00 - 19.00 Kom og vær med når vi spiller nogle af de nyeste udgaver af Escaperoom-spillene. Løs gåder og mysterier, og se om I kan nå igennem udfordringerne inden tiden er gået!

Quizaften

24. november kl. 17.00 - 19.00 Vi quizzer og hygger med pizza. Måske er der også en præmie til de deltagere der svarer rigtigt på flest spørgsmål.

7


EFTERÅRSFERIE Brætspildag

BYG BRO MED BRIKKER

Tid: Sted:

Lørdag den 15. oktober kl. 10.00 - 13.00 Ubby Bibliotek

Brætspildag med almindelige kendte og knap så kendte spil, hvor vi hygger med tag selv-buffet - og pizza til slut. For børn og voksne fra 8 år. Arr. i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd.

8

PÅ BIBLIOTEKERNE


PRITILMELDI SER OGNG Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

Billetter

OBS! refunderes ikke

Børneteater for de 4-10 årige

Kom og se, hvis du tør! Forestillingen PUDEMIN, om den ensomme Helle, der en dag får et uventet besøg, er en humoristisk og fantastisk teaterforestilling for hele familien - fortalt i et musikalsk og ordløst univers.

PUDEMIN – EN SOFAGYSER

Tid: Sted:

Onsdag den 19. oktober kl. 14.00 - 14.35 Kulturhus Gimle

Kom og vær med

For hele familien

Tid: Sted:

Tid: Sted:

FAMILIEDAG PÅ UBBY BIBLIOTEK

KREA OVERRASKELSE

Onsdag den 19. oktober kl. 13.00 - 15.00 Ubby Bibliotek

I år har I mulighed for at gå på opdagelse i Ubbys historie, skjult men spændende. Det bliver en fantastisk rejse så klæd jer på til lidt af hvert. Følg med i dagspressen, på Facebook og kalundborgbib.dk.

Fredag den 21. oktober kl. 10.00 - 12.00 Høng Bibliotek

Spændende krea formiddag på Høng Bibliotek Vi har ikke lagt os fast på materialer, så meget kan ske. Måske papir, pap, metal, maling eller? Fra 5 år. Vi anbefaler du tager en voksen med, hvis du er under 7 år.

Kom og vær med til en kreativ formiddag for børn

WORKSHOP – DESIGN DINE EGNE KLISTERMÆRKER Tid: Sted:

Fredag den 21. oktober kl. 10.30 - 12.30 Kalundborg Bibliotek

Design flotte klistermærker. Du arbejder med håndtegning, som scannes og bliver til klistermærker. Det bliver hyggeligt og kreativt. Ventetid ved maskinen kan forekomme. Aldersgruppe: fra 8 år. Børn under 10 år ifølge med deltagende voksen.

9


Kulturpakker og KUMULT Danmarks største børnekulturindsats folder sig ud i Kalundborg Kommune til gavn og glæde for børn og unge. Det er et meget ambitiøst kulturprojekt for børn, Kalundborg Kommune har gang i. Projektet har to sider, nemlig Kulturpakkerne, som kommunen har været kendt for i efterhånden 12 år, og som noget nyt KUMULT, et børnekulturprojekt som er en del af den satsning, Kulturregion Midtog Vestsjællands seks kommuner: Kalundborg, Lejre, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø er gået sammen om. Kulturpakkerne til børn og unge i Kalundborg Kommune er et tilbud til de 29 skoler i kommunen, og de omfatter både folkeskoler, privatskoler og specialskoler. Det betyder, at 4.973 skoleelever fordelt på 277 klasser får tilbud om både teater, danseforestillinger og koncerter i løbet af skoleåret. Alle forestillinger til skoleåret 2022/23 er booket, fortæller Stine Veisegaard, faglig koordinator på Kalundborg Biblioteker, og hun kan love, at der venter børnene mange gode oplevelser af høj kvalitet. Ved årsskiftet gik børnekulturkonsulent Søren Vind på pension, og hvem skulle så overtage hans store arbejde med at formidle kultur til børnene? Det blev besluttet, at det blev en opgave for børnebibliotekarerne ved Kalundborg Biblioteker, der nu med faglig koordinator Stine Veisegaard står for kulturtilbuddene til skolerne i kommunen. Øvelsen går ud på at samle alle børne- og ungekulturelle indsatser ét sted, altså på børnebiblioteket, i Team Børn. Børnebiblioteket samarbejder om indsatsen med både Musisk Skole, Dansehallerne og Teatercentrum. En ordentlig mundfuld! - Og det er en stor, men også meget spændende mundfuld, siger 10

Fire medarbejdere fra Kalundborg Biblioteker, der er med til at koordinere de mange kulturtilbud til børn og unge i Kalundborg Kommune. Det er fra venstre: Maria McAllister, Cecilie Olsen, Stine Veisegaard og Frederikke Markussen.

faglig koordinator Stine Veisegaard. Hun er stolt af at arbejde i en kommune som Kalundborg Kommune, der prioriterer kunst og kultur til børn så højt og dermed anerkender, at kunst har betydning for, hvordan ”vi mennesker bliver dannede, forstået på den måde, hvordan du socialiseres og ender som et helt og demokratisk menneske”, som Stine udtrykker det. Kalundborg Kommune har fokus på børnene som kulturskabere og ønsker, at kulturen kommer ud til alle børn, og at formidlere og undervisere bliver klædt ordentligt på til at give børnene de vigtige kulturoplevelser. Stine Veisegaard synes, det er naturligt, at det er børnebiblioteket, børnenes hus, der står for koordineringen, for netop børnebiblioteket kæmper for kultur og læring. Det gør det blandt andet ved at satse på, at alle børn oplever scenekunst, og at alle børn oplever et kulturelt undervisningsforløb uanset geografisk, socialt eller etnisk tilhørsforhold. For mange børn er det noget helt nyt at opleve for eksempel et teaterstykke, og de skal lige vænne sig til at sidde i et mørklagt lokale, opleve lyset på scenen, ja, opleve at være i teatret og dermed blive budt

velkommen i en helt anden verden. KUMULT er undervisning Mens Kulturpakkerne er scenekunst, hvor børnene primært er iagttagere og modtagere af kunsten, f.eks. teateroplevelser og musikkoncerter, så er KUMULT et undervisningsforløb, hvor eleverne selv er udøvende indenfor de forskellige kunstarter. De lærer f.eks. en masse om at spille teater, lave danseforestillinger, spille koncerter og selv producere film og billedkunst. Med børnekulturprojektet KUMULT går Kulturregion Midt- og Vestsjællands seks kommuner: Kalundborg, Lejre Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø målrettet efter at give alle kulturregionens 35.000 børn og unge samme muligheder for at møde kunst og kultur af høj kvalitet i deres dagtilbud og skoler. Projektsekretariatet er placeret i Lejre Kommune. Børnene er selv aktive Børnene vil takket være KUMULT hvert år deltage i et kulturforløb med professionelle kunstnere, hvor de både oplever kunst og kultur og selv udfolder sig kreativt. Den samlede indsats finansieres af Kulturministeriet, 15. juni Fonden, Kulturregion Midt- og Vestsjæl-


fokus på børnene som kulturskabere land og hver af de seks involverede kommuner. Efter en succesfuld start i 2021 besluttede alle seks kommuner sidste efterår at bidrage med yderligere medfinansiering. KUMULT har 13 forskellige kunstog kulturforløb pr. år inden for musik, scenekunst, billedkunst, litteratur, arkitektur, film og kulturhistorie. Hvert enkelt forløb varer omkring 6 timer med en kunstner eller kulturformidler og foregår oftest over flere dage.

Fra filmfestivalen med prisoverrækkelse i Kino Den Blå Engel den 7. april. Der var dokumentarfilm om blandt andre Vor Frue Kirke, og vinderen blev en film om Brorfelde Observatorium.

Workshop for lærere Forud for hvert kulturforløb bliver der holdt en forberedende workshop for lærere og pædagoger, hvor de møder den kunstner, de skal arbejde sammen med i forløbet. I skoleåret 2021/22 blev 12.000 børn og unge i Kulturregionens dagtilbud og skoler involveret i et kulturforløb, hvor de fik mulighed for selv at være kreative. Ud over de 12.000 børn og unge involverede kulturforløbene omkring 4.000 lærere, 100 pædagoger, 25 kunstnere og 7 kulturinstitutioner. Indsatsen vil i sin fulde størrelse betyde, at alle børn og unge hvert år deltager i kulturforløb med forskellige genrer og kunstarter fra de går i vuggestue, til de går ud af 9. klasse. Møde for kulturpakke-kontakter Koordineringen af de mange tilbud er en stor mundfuld for Kalundborg Børnebibliotek, men det er det

også for medarbejderne rundt om på skolerne, der skal sørge for at åbne dørene for Kulturpakkerne og de mange kulturtilbud fra KUMULT og få dem placeret på skemaet og i lokalerne. For eksempel får alle 2. klasserne i alle 29 skoler i Kalundborg Kommune tilbud om et undervisningsforløb i billedkunst. Der kommer en professionel billedkunstner ud til den enkelte skole og forestår undervisningen. Der er også tilbud om musikværksted, dramaværksted, danseværksted og forfatterværksted.

Børnebibliotekar Maria McAllister var med i hele forløbet, og hun fortæller, at kvaliteten af de film, eleverne producerede, var overraskende høj. Man kunne godt se, de havde samarbejdet med professionelle.

Mange tråde skal samles, og derfor bliver der to gange om året holdt informations- og dialogmøde for kulturpakkekontakterne, senest mandag den 30. maj på Skolen på Herredsåsen. Her fortalte Stine Veisegaard om det kommende skoleårs program for Kulturpakkerne, og leder af Musisk Skole Heidi Bjerborg fortalte om KUMULT. Hver af de involverede kommuner i KUMULT har et dyr som logo, og Kalundborg Kommune har valgt kommunens ”nationalfugl” Alliken.

Kalundborg Kommune har i alt 29 folkeskoler, friskoler og specialskoler. I alt 277 skoleklasser og 4900 elever får koordineret kulturoplevelser og kunstforløb af Kalundborg biblioteker.

Supergodt og megafedt Hvis man skulle være i tvivl om værdien af børnekulturindsatsen, er det værd at lytte til et udpluk af de udtalelser, der kom fra mange af de omkring 25 mødedeltagere til netværksmødet den 30. maj. De var særdeles positive og udtalelserne spændte fra supergodt, megafedt og til masser af inspiration. Filmfestival Blandt kulturtilbuddene fra KUMULT var blandt meget andet filmproduktion for 8. klasserne i Kalundborg Kommune. Det arbejde mundede i det forløbne skoleår ud i et brag af en filmfestival med prisoverrækkelser i bedste Oscar-stil i Kino Den Blå Engel i Kalundborg. Som optakt var der en lærerworkshop og derefter en inspirationsdag for alle klasserne. Underviserne kom fra Station Next, en filmskole for børn og unge. Opgaven for eleverne var, at de skulle producere en dokumentarfilm med alle de opgaver, det indebar.

Filmproduktion står også på programmet for det kommende skoleår. Denne gang er det elever i 8. klasserne, der får chancen for at blive filmmagere.

KUMULT Børnebiblioteket koordinerer undervisningsforløb i kunstarterne dans, film, teater, litteratur, billedkunst og musik til skolerne i Kalundborg kommune. www.kumult.dk

Biblioteket koordinerer teater-, danse og musikforestillinger til skolerne i Kalundborg Kommune. www.kulturpakker.dk For flere informationer, kontakt faglig koordinator: Stine Veisegaard, stve@kalundborg.dk eller børnebibliotekar Cecilie Olsen ceko@kalundborg.dk 11


Børneteater for de 3-10 år

ALICE I EVENTYRLAND

Tid: Sted:

Lørdag den 12. november kl. 10.30 – 11.10 Svebølle Kvik Bibliotek

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt land, hvor alt kan ske. En verden hvor kaniner kan tale, Filurkatten leder dig på afveje og dronninger ikke kun er smukke og gode. Vær med når danser og performer Tilde Knudsen fortæller sin version af den elskede historie om Alice i Eventyrland af Lewis Carroll. Med sig har hun en kuffert fuld af fantasifulde kostumer.

Billetter

OBS! refunderes ikke

Teater 9-99 år med Teater Gruppe 38

EN SAND RØVERHISTORIE Tid: Sted:

Mandag den 14. november kl. 19.30 – 20.30 Musisk Skole

Det er farligt at bevæge sig ind i Görringeskoven, for dér kan man blive overfaldet af det værste røverpak. En iskold vinterdag går en gammel munk og hans unge lærling alligevel dybt ind i skoven, for de har hørt en røverhistorie om et vidunderligt mirakel. Og den er næsten for god, til ikke at være sand. I samarbejde med Teaterfraktionen Femkanten.

For 4-8 årige med voksne

NISSEKRAFT, NISSESANG, NISSEHISTORIER M.M. Tid: Sted:

Fredag den 25. november kl. 17.30 - 19.00 Høng Bibliotek

Vi laver en aften i nissernes tegn. Gennem forskellige aktiviteter: sang/dans, fortælling, krea og lidt ”nissemad” kan I opleve nissernes verden. Det er gratis at deltage, men tag en voksen med. 12


smartparatsvar.dk

Børneteater for hele familien – fra 4 år

DET BIMLER OG BAMLER - EN NISSEFORTÆLLING Tid: Sted:

Lørdag den 26. november kl. 11.00 - 11.30 Biblioteksinfo, Snertinge

Det bimler og bamler fra kirketårnet, grantræerne dufter og nisserne er på spil. André har nisseblod i årerne. Hans tiptiptiptipoldefar var fortællenisse af første grad, og han elsker at fortælle de historier hans oldefar har fortalt. Vidste du f.eks. at Bimler og Bamler var to nisser der bor i kirkens klokketårn og ringer med klokkerne? BIMMM, BAMMM, BUMMM....!

FIND MOTIVATIONEN OG LÆSELYSTEN SAMMEN MED EN LÆSEHUND I samarbejde med Læsehundeforeningen tilbydes læseforløb på Høng, Gørlev og Ubby Biblioteker. Når barnet er færdigt, modtager barnet et læsediplom med et billede af læsehunden og barnet sammen. Læsehundene henvender sig til børn, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde. Læsehunden og dens fører uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde. Hvem kan få hjælp af en læsehund? Tilbuddet henvender sig primært til børn på 1.-5. klassetrin, og barnet skal have knækket læsekoden og kunne læse små ord. Det er et gratis forløb. Læs mere om vores læsehundeteams på kalundborgbib.dk

ALTID ÅBEN FOR TILMELDING

13


Børneteater for de 4-10 årige

PUDEMIN – EN SOFAGYSER

Tid: Sted:

Lørdag den 21. januar kl. 11.00 - 11.35 Kultur- og Bevægelsespark Høng

Kom og se, hvis du tør! Forestillingen PUDEMIN, om den ensomme Helle, der en dag får et uventet besøg, er en humoristisk og fantastisk teaterforestilling for hele familien fortalt i et musikalsk og ordløst univers.

Skolearrangement for alle 4. klasses elever i Kalundborg Kommune

HIT MED BIB!

Kom og besøg dit Bibliotek! Hvert år inviterer Kalundborg Bibliotekerne eleverne fra 4. klasse i Kalundborg Kommune til en hyggelig formiddag på det lokale bibliotek. Vi fortæller om biblioteket, viser nogle vigtige sider på nettet, snakker om bøger, makerlab, bogklubben, laver lånerkort, laver en quiz eller andet sjov! Afholdes på Kalundborg, Gørlev og Høng Biblioteker. Kræver tilmelding. Kontakt Mihaela Jensen: mibj@kalundborg.dk eller Merete Falkner: mefa@kalundborg.dk 14


FAMILIEFORESTILLINGER Se priser og køb billetter på MIDT PÅ GÅGADEN odsherred.billetten.dk

FOR VOKSNE Se hele programmet og køb billetter på odsherred.billetten.dk I NYKØBING SJ. 3 MIN. FRA BUS OG TOG

COMEDY SURPRISE

VELKOMMEN I VORES HYGGELIGE LILLEBITTE – KÆMPESTOR TEATERHUS OG -CAFE

Torsdag 11. aug., 15. sept., 20. okt. 2022 kl. 19.30 Torsdag 26. jan., 23. feb., 25., maj 2023 kl. 19.30

Fra 3 år Comedy Surprise vil byde på et hemmeligt lineup af vores Søndag 25. september 2022 kl. 14.00 allersjoveste komikere. - om at være lille i en stor verden medlivind til en med filosofisk leg med plads til undren over ViKom vil skabe i gågaden nærværende og vedkommende sagtens få en Tuborg! Ofte bydes på særlige arrangementer, og alt det, derkabareter, er så småt, at man hverken kan se eller røre det, teater, opera, Comedy Nights, Dragsholmrevy, der bliver altid serveret god mad i forbindelse med teatrets MISSILET- et koldkrigsdrama gadeteater, mm.at Vi de deltager desuden og alle deJulebankoforestillinger ting, som er så store, kan være svære atforestillinger. 18. august – 10. september 2022, i forestille andre af egnens store begivenheder og festivaler med sig. torsdag-fredag kl. 19.30, lørdag kl. 17.00 forskellige events. Med massiv støtte fra Odsherred Kommune, Realdania, Teatercaféen byder på hjemmelavet mad af høj kvalitet og baseret på lokaleI og økologiske råvarer. Lækre Fra frokostretter, 5 år VINDEN PILETRÆERNE hjemmebag, god kaffe, lokal saft og øl, men du kan også

A.P. Møller og en række mindre fonde og bidragydere, er ***** Morten Buckhøj teatret klar til at påbegynde byggeriet af en splinterny, er plads noget af det bedste nyskrevne, danske dramatik længe.” multifunktionel ”Missilet teatersal med til 250 publikummer i ***** CPHfærdig Culture januar 2020. Salen forventes i januar 2021.

Mandag 17. oktober 2022 kl. 14.00 ”… begavet og livlig iscenesættelse…” Musikalsk klassiker for hele familien ”Med Missilet er tiden nu tydeligvis kommet til at skabe teater af Kenneth Grahames elskede klassiker om venskab, loyalitet, national relevans og med forstærket kunstnerisk sprængkraft.” ODSHERRED TEATER, ALGADE 36, 4500 NYKØBING SJ. / WWW.ODSHERREDTEATER.DK åbenhed og tolerance. Information

AFTRYK

0 - 4 år

Søndag 6. november 2022 kl. 11.00 Glas, ler, vand og stemmer... Med ler, vand, hænder og hud skabes en legende, visuel og musikalsk opdagelsesrejse for de allermindste.

GINTBERG – DØD ELLER LEENDE Onsdag 21. september 2022 kl. 19.00 Danmarks altfavnende comedy-enspænder Jan Gintberg er tilbage på scenerne. Improvisationens, og de skæve betragtningers mester er på vej med håb, latter og absurditeter fra det levede liv.

MIDT PÅ GÅGADEN I NYKØBING 3 MIN. FRA BUSTeater OG TOG Det SJ. Kongelige Teater på Odsherred

TIL UNGDOMMEN For unge fra 13 år og op

FODBOLD FODBOLD FODBOLD

VELKOMMEN I VORES HYGGELIGE TEATERHUS OG -CAFE

Søndag 22. januar 2023 kl. 16.00 - en forestilling for unge og de voksne, der prøver at forstå dem. En ungdomsforestilling, der er skabt ud fra biografiske historier fra unge menneskers egne liv. Hvor længe er man barn, og hvordan bliver man egentlig voksen?

Vi vil skabe liv i gågaden med nærværende og vedkommende

teater, opera,1½ kabareter, [pAp]-[kAs] - 5 år Comedy Nights, Dragsholmrevy,

gadeteater, Julebankoforestillinger mm. Vi deltager desuden Søndag 29. af januar 2023 kl.begivenheder 11.00 i andre egnens store og festivaler med Understøttet af events. sanselig musik tilbyder [pAp]-[kAs] vores forskellige mindste verdensborgere en kvalitetsoplevelse, der stimulerer hele sanseapparatet og minder deres voksne legens Teatercaféen byder på hjemmelavet madom af høj kvalitet og vigtighed for på vores forståelse af verden. baseret lokale og økologiske råvarer. Lækre frokostretter, hjemmebag, god kaffe, lokal saft og øl, men du kan også

Søndag 23. oktober 2022 kl. 16.00 - skuespil for dig, der elsker fodbold, og også for dig, der ikke fatter noget af det. En forestilling om verdens største sportsgren og dens betydning for de milliarder af mennesker, der ser og spiller fodbold.

sagtens få en Tuborg! Ofte bydes på særlige arrangementer, og LAST CHRISTMAS

bliver altid serveret god mad i forbindelse med teatrets 24.der november – 17. december 2022, forestillinger. tirsdag-fredag kl. 19.30, lørdag kl. 15.00 Julen er hjerternes fest Med massiv Odsherred Kommune, Realdania, Kom med på enstøtte rejse fra til en magisk juletræsplantage, hvor vi hylder A.P. Møller og en række mindre fonde og bidragydere, er kærligheden og al dens væsen. Last Christmas er en juleteaterkoncert, teatret klar til at påbegynde byggeriet af en splinterny, hvor vi skruer helt op for kærligheden og serverer de svedigste, multifunktionel teatersal medsom pladsdutilaldrig 250 publikummer smukkeste og skøreste julehits, har hørt demi før. januar 2020. Salen forventes færdig i januar 2021.

ODSHERRED TEATER, ALGADE 36, 4500 NYKØBING SJ. / WWW.ODSHERREDTEATER.DK

15


NY SÆRUDSTILLING OM CARMEN CURLERS 15. oktober - 22. december Udstillingen kommer bl.a. rundt om iværksætteren og levemanden Arne Bybjerg, fabrikkens tilblivelse og betydning for de lokale kvinder samt det reklameunivers der blev bygget op omkring den berømte curler. HÅRSALON I EFTERÅRSFERIEN I hårsalonen kan børn prøve kræfter med de populære curlers eller lave sin helt egen paryk af papir og karton. BAG UDSTILLINGSKULISSEN 26. oktober & 11. november Kom med rundt i udstillingen om Carmen Curlers og hør mere om dens tilblivelse, prisen er inkl. kaffe og kage. MIDDELALDERBYVANDRING 6. september & 4. oktober Gå med vores guide på tur gennem Højbyens krogede gadeløb. Få spændende fortællinger om det gamle stenhus, den imponerende Vor Frue Kirke, korstog og borgruiner. Ønsker du at booke din helt egen guidede tur for familie, venner eller forening, så send en mail til booking@vestmuseum.dk. NAT PÅ MUSEET Torsdag den 20. oktober Tag en ven i hånden og træde varsomt på de toppede brosten og knirkende gulvbrædder når I besøger det mørklagte museum, hvor ingen kan føle sig helt trygge. PÅ DRUK I DANMARKSHISTORIEN Fredag den 4. november tager Andreas Bonde Hansen, Ph.d. og ølentusiast, os på tur rundt i Vestsjællands brogede kulturhistorie – fortalt via øl med smagsprøver fra forskellige bryggerier på Vestsjælland. Bestil billet på https://bit.ly/pådrukkalundborg

le Besøg din loka

MUS EUM S B U

T IK

Bøger Souvenirs Brugskunst Gavekurve Smykker Legetøj

Se alle vores arrangementer og tider på vestmuseum.dk/kalundborg_museumPRITILMELDI SER OGNG

MEST FOR VOKSNE

Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

BUSTUR: ET VASKEÆGTE KOLDKRIGSDRAMA PÅ ODSHERRED TEATER MED SPISNING OG FOREDRAG Fredag den 2. september kl. 14.45 - 21.30 Se teaterstykket MISSILET, hør foredrag om baggrunden for stykket og få rundvisning på Odsherred Teater. MISSILET er et stykke nyskrevet dansk dramatik, der er inspireret af en af de mest kendte og spektakulære begivenheder i Odsherreds historie – nemlig missilsagen. ”Hændelsen”, som den blev betegnet, fandt sted for 40 år siden, den 6. september 1982, da et 500 kg tungt Hapoonmissil, ved en fejl, blev affyret fra fregatten Peder Skram, der lå ud for Sj. Oddes kyst. Efter 34 kilometers flyvning i lav højde, eksploderede det i et sommerhusområde i Lumsås. Kl. 14.45 Afgang fra Kalundborg Hallerne Kl. 16.00-18.00 Foredrag og rundvisning: Leiv Arne Kjøllmoen, leder på Odsherred Teater, vil fortælle om den nye teatersal og hvilke ambitioner han har for Odsherred Teater fremover. Thomas Egeberg Lund Johansen, museumsinspektør på Odsherred Museum, fortæller historien omkring missilhændelsen – også de mere nørdede detaljer om fregatten Peder Skram og dens våbensystem.

Musikalsk foredrag og fællesspisning

AMALIE DOLLERUP: HALLØJ PÅ OG BAG BADEHOTELLET Tid: Sted:

Tirsdag den 6. september Spisning kl. 18.00 / Foredrag kl. 19.00 Ubby Bibliotek og Forsamlingshus

Tag med en tur til 1930’ernes ferieidyl ved Vesterhavet og hør den charmerende skuespiller fortælle om oplevelser, kulisser og scener fra den populære serie. Til sidst forkæler Amalie Dollerup også publikum med sine musikalske talenter og synger et par medrivende sange. 18

Kl. 18.00 - 19.30 Spisning i teatercafeen. Kl. 19.30 - 21.30 Teaterforestillingen MISSILET kl. 21.30 Hjemkørsel og forventet ankomst til Kalundborg kl. 22.30 Pris: 450 kr. Prisen er inkl. transport, foredrag, teaterstykke og spisning i teatercafeen (hovedret og dessert). Drikkevarer skal tilkøbes. Turen kræver medlemskab af Biblioteksklubben.


LIDT KONGELIG HAR MAN DA LOV AT VÆRE BUSTUR: AMALIENBORG SLOT OG RUNDVISNING PÅ OPERAEN Lørdag den 17. september kl. 8.00 - 17.30 Foto: Gyldendal

Foredrag

THOMAS LARSEN: MONARK OG MENNESKE

Tid: Sted:

Torsdag den 15. september kl. 19.00 - 21.00 Svebølle Kvik Bibliotek

Oplev Thomas Larsens foredrag, der tager udgangspunkt i bogen ”Monark og menneske”. Han stiller skarpt på hvordan Dronningen har skabt sin nære relation med befolkningen gennem fem årtier som regent, hvordan hun har moderniseret monarkiet og ændret kurs i sin dialog med befolkningen.

Lidt kongelig har man lov til at være - vil du være med? Turen står i det royales tegn og vi besøger Amalienborg og Operaen. Her skal vi fordybe os i dronningens smykker og have rundvisning i operaen, hvor vi også spiser frokost. Kl. 8.00 Afgang fra Kalundborg Hallerne, Kl. 8.20 Påstigning ved Svebølle centeret I bussen vil I blive budt på et smurt morgenbrød. Kl. 10.30 Samlet introduktion i slottets havesal. Derefter opdeles vi i to hold, og ser på skift udstillingen 'En dronnings smykkeskrin - 50 år på tronen fortalt i smykker'. Kl. 13.00 - 14.15 Lækker frokost på restauranten Almanak på Operaen. Kl. 14.30 - 15.45 Rundvisning på Operaen, hvor vi bl.a. skal opleve Operaens imponerende foyer, se Per Kirkebys og Per Arnoldis udsmykninger og høre den usædvanlige historie om bygningens tilblivelse og en tur med bag scenen. Kl. 16.00 - 17.30 Hjemtur

MakerSpace

3D PRINT INTROKURSUS FOR VOKSNE Tid:

Mandage den 19. september og 26. september kl. 11.00 - 13.00 Sted: LAB lokalet – Kalundborg Bibliotek Kom til vores introkursus i 3D print. Det bliver 2 hyggelige formiddage, hvor vi udveksler idéer, designer i 3D-programmer og printer enkle tredimensionelle objekter. Der kræves ingen forkundskaber i 3D print, men du skal kunne bruge en PC og mus, og have lyst til at lege med et digitalt tegneprogram. Vi viser dig hvordan.

Pris: 750 kr. Prisen er inkl. transport, guides, entreér, morgenbrød i bussen, frokost i Operaen og goodiebag med vand, iskaffe og lidt sødt til busturen. Drikkevarer kan tilkøbes Turen er ikke for gangbesværede. Turen kræver medlemskab af Biblioteksklubben.

19


Introduktionsmøde

FORFATTERNETVÆRKET

Tid: Sted:

Mandag den 26. september kl. 16.30 - 17.30 Kalundborg Bibliotek

Kalder alle forfattere og forfatterspirer – Forfatternetværket er et nyt tilbud hos Kalundborg Bibliotekerne og du har mulighed for at være med og forme det. Forfatternetværket er et fællesskab, hvor du som forfatter eller forfatterspire har mulighed for at mødes, udveksle erfaringer samtidig med at I har mulighed for at hjælpe hinanden godt på vej i den proces det nu en gang er at skrive og udgive en bog.

Foredrag

Foredrag

KLASSISKERDAGEN

SØREN E. JENSEN: CARMEN CURLERS

Tid: Sted:

Tid: Sted:

Tirsdag den 20. september kl. 19.00 - 21.00 Kalundborg Bibliotek

Klassikerdagen og Kalundborg Bibliotek sætter fokus på Karin Michaëlis, der var en yderst aktiv forfatter, der for sin tid bidrog med et kritisk blik på de normer og konventioner. For 150 år siden blev Karin Michaëlis født, hvilket markeres ved at sætte spot på hendes store og specielle forfatterskab.

Onsdag den 28. september kl. 19.00 - 21.00 Kalundborg Hallerne, hal 1

Historien om Carmen Curlers er fortællingen om en arbejdsplads, der brugte begreber som teambuilding, storkontorer og branding årtier før metoderne blev udbredte. Helt vild virksomhedshistorie, som til efteråret bliver til en TV-serie.

Billetter

OBS! refunderes ikke

Foredrag

DANSKE HOSPITALS KLOVNE

Tid: Sted:

Torsdag den 29. september kl. 19.00 - 21.00 Biblioteksinfo, Snertinge

Fortællingen om hvordan de Danske Hospitalsklovne arbejder for at styrke indlagte børns livsglæde og 20

livsmod, så de bedre kan stå sygdomsforløbet igennem. Vi møder og anerkender barnet der, hvor det er. I angsten, i glæden, i kedsomheden. Arrangeret i samarbejde med Snertinge Biblioteksgruppe.


DIT KULTURELLE NETVÆRK

BLIV MEDLEM AF BIBLIOTEKSKLUBBEN - OG FÅ MASSER AF FORDELE Klubben er et gratis tilbud til dig, der har lyst til kultur, oplevelser og ny inspiration sammen med andre. I Biblioteksklubben får du mulighed for at deltage i alle Kalundborg Bibliotekers aktiviteter, og der er tilbud til både børn og voksne. Nogle arrangementer er lukkede for alle andre end Biblioteksklubbens medlemmer. Med et gratis medlemskab får du adgang til det hele - og ofte til en fordelagtig pris. VIL DU VÆRE MEDLEM AF BIBLIOTEKSLUBBEN? Tilmeld dig et eller flere af vores nyhedsbreve, hvis du vil være medlem af Biblioteksklubben: Biblioteksklubben for voksne Interesserer du dig for kultur og socialt samvær er Biblioteksklubben for voksne helt sikkert noget for dig. Her får du løbende informationer om biblioteket, tilbud om busture, foredrag og arrangementer. Biblioteksklubben for børn og børnefamilier Med nyhedsbrevet for børn og børnefamilier får du ca. 10 gange om året info om arrangementer nu og her, anmeldelser af de nyeste børnebøger og gode fif til læsning og kreativ leg. Biblioteksklubbens Litteraturklub Til den litteraturinteresserede: Litteraturklubben er et fællesskab under Biblioteksklubben for voksne, der holder særligt af læsning og skønlitteratur. Du modtager jævnligt et ’LitteraturBrev’ proppet med stof om litteratur og læsning. Læs mere på www.kalundborgbib.dk/klub eller henvend dig personligt på et af bibliotekerne.

Du får: • Rabat på entré til foredrag, forfatteraftener, debatarrangementer, koncerter og andre events under Kalundborg Biblioteker • Nyhedsbreve direkte i din mailboks med tilbud, tips og inspiration • Mulighed for at mødes med andre og danne netværk • Invitation til eksklusive arrangementer - kun for klubbens medlemmer. • En lille gave ved indmeldelsen. • En kop gratis kaffe, når der er betalt entré på Kalundborg Museum, ved fremvisning af klubkort.

KLUBAFTEN

Biblioteksklubbens efterårsmøde

FOREDRAG MED JENS NIELSEN - ET LIV I BILLEDER Tid: Sted:

Mandag den 3. oktober kl. 18.00 - 21.00 Kalundborg Hallernes Restaurant

Jens Nielsen, fotograf og indehaver af TV-Kalundborg.dk, vil fortælle om et liv med billeder. Både pressefotos, portrætbilleder, erhvervsbilleder men også fortællingen om TV-Kalundborg.dk, som har 10-års jubilæum til januar 2023. En aften med masser af billeder og lokale historier på det store lærred. Når biblioteket holder klubaften for Biblioteksklubben, opfordrer vi medlemmerne til at komme med deres idéer til kommende arrangementer. For det er først og fremmest medlemmernes bibliotek! Har du nogle gode idéer til nye foredrag? Er der et sted, Biblioteksklubbussen skulle tage og køre hen? Så er det nu, du skal give dit besyv med. Program: Kl. 18.00: Vi spiser et lettere traktement sammen Kl. 18.45: Jens Nielsen fortæller Kl. 19.45-20.45: Kaffe og præsentation af Biblioteksklubbens busture, foredrag og andre tilbud. Sammen finder vi på idéer til kommende arrangementer. Pris 95 kr. Kun for medlemmer af Biblioteksklubben Pris inkl. traktement, kaffe og småkager, foredrag. Drikkevarer skal tilkøbes. Er du endnu ikke medlem af Biblioteksklubben, kan der læses mere via www.kalundborgbib.dk/klub 21 21


Der venter tilhørerne nogle vilde historier i foredraget den 28. september, lover Søren E. Jensen.

Carmen Curlers tiltrækker stadig opmærksomhed. Til efteråret præsenterer DR1 sin serie om virksomheden. Søren E. Jensens bog carmen udkommer samtidig i ny-redigeret udgave, og Museum Vestsjælland, Kalundborg Museum, åbner dørene for en Carmen-udstilling.

selvom et amerikansk tidsskrift på et tidspunkt kårede Carmen som 1960’ernes hurtigst ekspanderende virksomhed på verdensplan med over 3.000 medarbejdere, da den var på sit højeste, og hvor Carmen-damer blev hentet i busser fra store dele af Sjælland og kørt til Kalundborg og samlebåndene.

Det startede med en nødartikel til det daværende Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad, nu Nordvestnyt. Søren E. Jensen, forfatter og præst, var ansat som det, der blev kaldt dialogjournalist, til hvem læserne kunne komme med idéer til artikler.

Søren bad læserne om hjælp: Kender I noget til Carmen? Og det vrimlede ind med oplysninger. Takket være redaktionen på Kalundborg Folkeblad fik han blandt andet kontakt med antikvitetshandler Ralf Jensen, der i begyndelsen af 1990’erne havde lejet sig ind i de nu tomme Carmen-lokaler til et indendørs kræmmermarked. Han havde også lavet et lille Carmenmuseum. Antikvitetshandleren var imidlertid raget uklar med udlejerne, og journalisten fik overladt samlingen med gamle personaleblade, blå kitler og meget andet.

I de stille dage mellem jul og nytår i 2010 skulle han skrive en artikel, og på listen over idéer stod der Carmen Curlers. Journalisten tænkte, det var et godt emne til en nem og hurtig artikel, for der var garanteret masser af stof om virksomheden. Sådan gik det ikke. Han fandt nemlig ikke ret meget, der kunne bruges, 22

TEGNET Netop den aften, da Søren E. Jensen var klar over, at nu havde han

fat i noget godt, så han 1970’erbandet Sweet på YouTube. Gæt hvad forsangeren Brian Conolly brugte til at få sit lange hår svippet indad. Rigtigt: Carmen Curlers. Det var TEGNET, og Søren gik i gang. Det næste halve år beskæftigede han sig udelukkende med Carmen Curlers og skrev artikel efter artikel til avisernes lørdagstillæg. Artiklerne blev slugt, journalisten tog ud og holdt foredrag om Carmen, og i 2011 udkom hans bog carmen på forlaget Vandkunsten. Læg mærke til det lille begyndelsesbogstav der var en del af virksomhedens markedsføringsstrategi. Virksomheden kom til at hedde Carmen, et internationalt navn, der fængede overalt, og nok bedre end for eksempel Kalundborg Papilotter. Bogen er for længst udsolgt, og til efteråret udkommer en nyredigeret udgave af bogen. Søren E. Jensen siger selv om den oprindelige bog, at han synes, den er lidt løs i fugerne. Den bygger på de artikler, han skrev. Det vil


Charlotte Weitze FOREDRAG

Helt vild virksomhedshistorie den nye også gøre, men den bliver bedre dokumenteret. Søren har brugt mange timer på Det Kongelige Bibliotek, hvor han har læst, hvad aviserne skrev om Carmen, både artikler og annoncer. Selv Dagbladet Information havde omtaler af den internationale virksomhed i Kalundborg. Og hvad er det så, der gør Carmen så speciel: - En historie, der bliver vildere og vildere, jo mere man dykker ned i den, siger Søren. De to vigtigste figurer er grundlæggeren Arne Bybjerg og Willy Bechmann, Carmens egentlige strateg som journalisten betegner ham.

Søren E. Jensen med et eksemplar af sin bog carmen, der er udsolgt. Til efteråret udkommer den i nyredigeret udgave.

Verdenserobreren Egentlig kunne historien have været kedelig og banal, eftersom den handler om en, der får en idé, laver en fabrik og får succes. Det er i sig selv ikke enestående, men Bybjerg og Bechmann var visionære som bare pokker. Det var to gode hjerner, der søgte sammen, og de skabte en virksomhedskultur, der var langt forud for sin tid med overlevelsesture, åbne kontorer, månedens medarbejder fundet ved

Mød Søren E. Jensen onsdag den 28. sept. kl. 19.00 - 21.00 i Kalundborg Hallerne

lodtrækning, for alle var lige, sådan da – og alle var dus.

Kisserup med flere hundrede medarbejdere.

Erhvervslivets Lennon og McCartney, simpelthen, mener Søren E. Jensen. Han citerer Arne Bybjerg for at sige noget helt centralt: ”Jeg drømte om at finde en artikel, jeg kunne udvikle med patent på - fabrikere den og sælge den over hele verden! Det var det største mål, man kunne tænke sig som forretningsmand – og jeg ville erobre verden. Carmen Curlers blev denne vision.”

Produktionskollektiv Arne Bybjerg nåede ikke at realisere hele sin vision, der omfattede, hvad Søren E. Jensen betegner som et produktionskollektiv med egen flyveplads og havn, boliger ved fabrikken til medarbejderne, børnehave og sports- og svømmehal. Han nåede det ikke, for han blev tvunget til at sælge for at bevare virksomheden, understreger Søren. Han køber ikke udlægningen, at Bybjerg udelukkende solgte for at score kassen og forsvinde ud af landet til Australien.

Bybjerg havde visionen først, og egentlig var han ligeglad med produktet. - Prøv at forestille dig, at en musiker siger det samme og udskift artikel med et hit, som musikeren kan blive verdensberømt på, opfordrer Søren, der mener, at Bybjerg på en måde var mere kunstner end han var fabrikant. Vilde historier og fester Søren E. Jensen holder stadig foredrag om Carmen, og det gør han også i Kalundborg Hallerne den 28. september kl. 19. Han lover, at hans foredrag vil indeholde vilde historier, deriblandt om de vilde fester, som Carmen var kendt for. Selv i dag er tidligere medarbejdere tavse omkring festerne, men Søren har da listet en enkelt historie ud af en forhenværende medarbejder om kvindelige medarbejderes trusser, der havnede i plasticposer. Carmen boomede i 1968, der især er kendt som ungdomsoprørets år, men det var et alment frigørelsesoprør, også den seksuelle frigørelse. Carmen var et lokomotiv for hele Nordvestsjælland. Det kommer med i Søren E. Jensens nye bog, at der også var underleverandører rundt om på egnen, blandt andet en virksomhed i den lillebitte by

Søren E. Jensen i køkkenet i sit hjem i Tølløse. Under arbejdet med den nye udgave af bogen Carmen har han tilbragt megen tid på Det Kongelige Bibliotek med at læse gamle aviser.

Det rygte opstod, og han mener, at det medførte så stor bitterhed hos Bybjerg, at han aldrig senere har været mulig at få i tale. Det forsøgte journalisten selv i forbindelse med bogen, men forgæves. Bybjerg lever en eneboertilværelse og værner om sit privatliv. Han blev træt af verdensberømmelsen. 23


DANSKE KONGER I KRISTENDOM OG VIKINGETID Foredrag og fællesspisning

ADRIAN HUGHES: MIN MORS FARVEL – OM FAMILIER OG NEDARVEDE TRAUMER

BUSTUR: GUIDET TUR I ROSKILDE DOMKIRKE OG KONGEHALLEN I SAGNLANDET LEJRE

Tid:

Fredag den 7. oktober kl. 9.00 - 17.30

Sted:

Tirsdag den 4. oktober Spisning kl. 18.00 / Foredrag kl. 19.00 Ubby Bibliotek og Forsamlingshus

Da Adrian Hughes’ mor døde, efterlod hun sig et chokerende afskedsbrev. Mens hun kærligt roste Adrian og hans lillebror var hun bitter, hånende og hadsk mod Adrians tre ældre brødre. Lige siden har Adrian kæmpet med at forstå hvordan hans mor kunne udvikle så forkvaklet et forhold til sin omverden. I foredraget går han med billeder og film på opdagelse i moderens glamourøse baggrund.

Tag med på tur til forhistoriens konger og dronninger med guidet tur i Roskilde Domkirke og i Kongehallen i Sagnlandet Lejre. Vi tager på udflugt til to store historiske og majestætiske monumenter, der har sat sit store aftryk på Danmarks historien fra vikingetid og til i dag. Det bliver en dag med spændende fortællinger om konger, dronninger, byggestile og Danmarks kulturhistorie og sagn. Kl. 9.00 Busafgang fra Kalundborg Hallerne Kl. 9.20 Opsamling ved Svebølle Centret I bussen vil der være et smurt rundstykke og lidt at drikke. Kl. 10.30 - 11.30 Rundvisning i Roskilde Domkirke. Vi deles op i to hold, og bliver guidet igennem domkirken. Kl. 12.00 - 13.00 Frokost på Café A, der ligger 3 min fra Domkirken. Vi nyder et stjerneskud og en genstand. Kl. 13.00 - 13.20 Kørsel til Lejre Kl. 13.30 - 15.30 Rundvisning i Kongehallen. I sagnlandet mødes vi med guiderne ved velkomsthallen og følges til Kongehallen. Vi opdeles i to hold. Den guidede tur tager 1,5 time. Kl. 16.00-17.30 Hjemkørsel (hvor vi stopper i Svebølle og slutter i Kalundborg)

Foredrag

TOVE TIELDOW: HOVEDGADEN I HØNG, FØR OG NU

Tid: Sted:

Mandag den 10. oktober kl. 19.00 - 21.00 Høng Bibliotek

Er Hovedgaden i Høng et hjertebarn eller smertensbarn, et aktuelt spørgsmål, der tydeliggøres med mange billeder fra både før og nu. Arrangør er Høng Lokalhistoriske Forening.

24

Pris: 595 kr. Prisen er inkl. transport, guides, entreér, morgenbrød, frokost inkl. en genstand og en goodiebag med vand, iskaffe og lidt til den søde tand til busturen. Turen er ikke for gangbesværede. Husk at klædes efter vejret!


Forfatterforedrag

LITTERATURSALONEN FÅR BESØG AF FORFATTER ALLAN ERIK MORTENSEN Tid: Sted:

Torsdag den 13. oktober kl. 19.00 - 20.15 Ubby Bibliotek

Kom forbi Ubby Bibliotek til en aften i litteraturens tegn. På denne aften får Litteratursalonen besøg af Forfatter Allan Erik Mortensen, som tager os på en rejse ind i sit forfatterskab og sine spændende og velskrevne krimiromaner.

Foredrag

PSYK INFO: DEPRESSION SKAL IKKE VARE EVIGT

Tid: Onsdag den 5. oktober kl. 19.00 - 21.00 Sted: Høng Bibliotek Depression er en af de mest udbredte psykiske sygdomme, og kan heldigvis behandles. En ambassadør fra EN AF OS vil fortælle sin personlige beretning, og en fagperson fra Region Sjælland giver viden om, hvad depression er, og hvordan det kan behandles. I samarbejde med Region Sjælland.

Foredrag

HANS ENGELL: POLITIK I GAMLE DAGE: FRA ANKER TIL LØKKE

Tid: Torsdag den 27. oktober kl. 19.00 - 21.00 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek Hans Engell tager os på en underholdende og personlig rejse gennem 50 års dansk politik med statsministre, folketingsvalg, journalister, embedsmænd og vælgere. Var alting bedre under Anker Jørgensen, Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen? Og hvordan var de egentlig som statsministre? Som politikere og som mennesker? Hvordan har dansk politik og politikerne ændret sig i disse år? Og hvad med vælgerne? Var Jens Otto Krag helt så arrogant – var Anker Jørgensen helt så folkelig? Og troede Schlüter virkelig, der ikke var ’fejet noget ind under gulvtæppet’?

Kreativ workshop med hyggeligt samvær

SILHUETKLIP FOR VOKSNE

Tid: Sted:

Fredage den 31. oktober og 7. november kl. 10.30 - 12.30 Kalundborg Bibliotek

Kom til en formiddag med kreativitet og hyggeligt samvær. Du kan lave flotte papirklip, æsker eller ornamenter ud af karton. Vi tager udgangspunkt i vores bøger om papirklip, og bruger en maskine til at skære motiverne ud. Du kan frit vælge om du selv vil designe dine papirklip eller bruge vores skabeloner. Vi viser dig hvordan. Kom og bliv inspireret – vi har kaffe på kanden. 25


Carmen Curlers flytter i n d på Kalundborg Museum Det er det muliges kunst, når industrieventyret om Kalundborg-virksomheden skal fortælles inden for Lindegårdens fredede mure. Danmarks Radio, DR, retter med sin dramaserie om Carmen Curlers, der får premiere til efteråret, søgelyset mod industrieventyret i 1960’ernes Kalundborg. Også Museum Vestsjælland, som Kalundborg Museum er en del af, sætter Carmen Curlers i centrum med en udstilling, der kommer til at fylde to tredjedele af museumsbygningerne. Den slår dørene op til efterårsferien og varer nok i to måske tre år. Projektleder for udstillingen er Karen Sivebæk Munk, overinspektør for nyere historie, og med i det store arbejde bag udstillingen er også Mads Findal Andreasen, museumsinspektør for nyere tid. 26

Kalundborg Museum har tidligere haft planer om en Carmen-udstilling, og nu bliver de realiseret. Allerede for halvandet år siden henvendte DR sig til museet og spurgte efter genstande og arkivalier med relation til Carmen Curlers. Dem er der mange af. Ikke færre end 22 kg arkivalier om Carmen befinder sig på museumsmagasinet i Ugerløse, og researchere fra DR fik lov til at kigge det hele igennem. Det drejer sig blandt andet om medarbejderblade, reklamer, avisartikler og fagforeningsprotokoller. En del af materialet omfatter også interview med tidligere Carmenmedarbejdere, som Kalundborg Museum lavede for nogle år siden. De bliver suppleret med nye filminterview, som Sara Sander Laugesen fra Museum Vestsjælland laver med folk, der var ansat på virksomheden, og nogle af disse film- og lydklip vil blive vist på udstillingen.

Velkommen til Carmen Curlers-udstillingen på Kalundborg Museum, siger Karen Sivebæk Munk, overinspektør for nyere tid på Museum Vestsjælland og projektleder for udstillingen.

Museet oplever stor interesse blandt lokale borgere for at bidrage med billeder og beretninger, og selvom det efterhånden er over 30 år siden, Carmen Curlers lukkede, er det tydeligt, at virksomheden stadig fylder meget i folks bevidsthed, oplever Karen Munk. Fra mangel til forbrug Udstillingen har flere lag, og Karen Munk betragter virksomhedens historie som en gave. Dels fortæller den helt konkret om industrivirksomhedens fantastiske udvikling på Vestsjælland, dels fortæller den om noget mere overordnet, nemlig at man dengang, i begyndelsen af 1960’erne, gik fra efterkrigstidens mangelsamfund til forbrugssamfund. I 1960’erne kom kvinderne for alvor på arbejdsmarkedet, præcis som det skete, da Carmen Curlers


støvsugede hele Vestsjælland for kvindelig arbejdskraft. Kvinder, der hidtil havde arbejdet derhjemme, kom ud og tjente deres egne penge, og de bidrog med deres løn til forbrugsgoder som tv eller de meget eftertragtede vægtil-væg gulvtæpper. Der blev råd til charterrejser sydpå, og måske til carporten til den bil, der også blev anskaffet. Et husmandssted På udstillingen træder gæsterne ind i en stue i et husmandssted fra midten af 1960’erne. Konen er lige blevet hentet af en af de Carmenbusser, der transporterede kvinderne til Carmen, og museet arbejder på at få fat i en Carmen-bus, der kan holde parkeret i museumsgården. I stuen står der måske et nyt tvapparat, og på en hylde nogle souvenirs fra turen til Gran Canaria. Det kan også være, der ligger en indkøbsseddel, for når kvinderne forlader hjemmet, må hun uddelegere nogle af de huslige pligter såsom indkøb til mand og børn. Næste rum, museets riddersal, bliver indrettet som direktionskontor, hvor historien om opfindelsen af curlerne og markedsføringen, fortælles med Arne Bybjerg og Willy Bechmann som hovedpersoner. Der bliver et rum helliget fagforeninger og arbejdsforhold, og der bliver et kig ind i produktionshallen måske i et telt. Det vil være relevant, for det gik så stærkt med produktionen, at fabrikken bogstavelig talt blev bygget hen over hovedet på de ansatte, der arbejdede i et telt, mens byggeriet stod på. Der bliver også et rum, hvor det handler om kvindearbejdspladser og kvinder på arbejdsmarkedet. Til New York I et af lokalerne indrettes et reklamestudie fra New York med henblik på den amerikanske virksomhed Clairols køb af Carmen Curlers. Her er eksempler på nogle af de produkter, amerikanerne producerede for eksempel fodbad, krøllejern og kosmetik. Et par modeller skal have ordnet hår før et fotoshoot. Karen Munk fortæller, at der er planer om en event, hvor man kan komme og få sat hår, selvfølgelig med Carmen Curlers, som museet har mange sæt af. Et andet tilbud er, at gæster med Carmen Curlers i håret kan komme gratis ind til åbningen af udstillingen. Museum Vestsjælland arbejder fortsat sammen med DR, og

der er planer om, at museet kan låne kostumer fra serien til udstillingen på museet. Et dramatisk twist Til opbygning af udstillingen har Museum Vestsjælland engageret film- og teaterscenograf Rikke Juellund. Hun er kendt for store operaproduktioner blandt andet på Det kongelige Teater og Dramaten i Stockholm. Hun har også været sceonograf på danske film, deriblandt Far til Fire-filmene. Sceonografens opgave bliver at give udstillingen et dramatisk twist, som Karen Munk siger. Hun erkender, at ”vi historikere er nørder. Vi vil gerne fortælle den ægte historie, men nogle gange kan det blive lidt kedeligt”. Det skal Rikke Juellund sørge for, det ikke bliver. I øvrigt er hun vant til at arbejde på teatre, hvor der heller ikke er mange penge at rutte med, så hun kender nogle smutveje, der kan give en smart effekt. På udstillingen bliver der noget både at se og lytte til, og selve opbygningen af udstillingen er et kapitel for sig. Det muliges kunst, kalder Karen Munk det, for det er sin sag at flytte en industrivirksomhed fra 1960’erne ind i Lindegårdens fredede bygninger. Der må ikke slås et eneste søm i væggene, så flere steder bliver der bygget falske vægge op som rum inde i rummene. Man vil ikke kunne genkende lokalerne, hvis man er vant til at færdes på Kalundborg Museum, siger Karen Munk. Den ægte historie Hun opridser forskellene mellem DR’s serie, der er en fiktionsserie baseret på virkelige hændelser, med museumsudstillingen, hvor gæsterne kan opleve den ægte historie. Fiktionen kan skabe nysgerrighed efter at opleve, hvordan det virkelig var: - Vi har ikke den ultimative sandhed, men vi kommer tæt på ved at snakke med mennesker, der kendte Carmen Curlers indefra, lover Karen Munk. Karen og curlerne Karen Munk har selv som barn brugt Carmen Curlers. Hun arvede et sæt fra sin farmor og brugte dem, når hun som 11-årig gerne ville have krøller i håret. Senere kom de på loftet hjemme hos hendes forældre. Så gik de tabt, og det ærgrer hende i dag, at hun ikke sørgede for at bevare et sæt af de berømte Carmen Curlers.

Carmen Curlers I efteråret 2022 sætter Kalundborg Biblioteker fokus på livshistorier og lokale fortællinger via temaet ”Lokal historie”. For som H. C. Andersen skrev: ”I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme, der har jeg rod, derfra min verden går” Og det samme gør sig gældende for vores lokale tilhørsforhold, fællesskaber og beretninger. Til følgende arrangementer kan du opleve ”Lokal historie” på nært hold:

Forfatternetværk Kom til intromøde med Forfatternetværket, et lokalt fællesskab for forfatter og forfatterspirer, mandag den 26. september kl. 16.30-17.30 på Kalundborg Bibliotek

Foredrag: Carmen Curlers Søren E. Jensen fortæller om det vanvittige erhvervseventyr, som Carmen Curlers udgjorde, onsdag den 28. september kl. 19.00-21.00 i Kalundborg Hallerne.

Foredrag: Allan Erik Mortensen Litteratursalonen får besøg af den lokale forfatter Allan Erik Mortensen torsdag den 13. oktober kl. 19.00-20.15 på Ubby Bibliotek

Foredrag: Vibeke Marx om når Kalundborg sniger sig ind i litteraturen, tirsdag den 17. januar kl. 19.00-21.00 i Kalundborg Hallerne.

27


Digitalt kursus

VISUEL INSPIRATIONSTUR I BIBLIOTEKETS DIGITALE TILBUD

Tid: Sted:

Onsdag den 26. oktober kl. 10.00 - 12.00 Kalundborg Bibliotek

Kom med en tur rundt i bibliotekets gratis digitale tilbud. Kender du Mango Languages? - Stedet hvor du kan lære 70 forskellige sprog? Vi ser på E-reolen med lydbøger og e-bøger. Vidste du, at du kan læse udvalgte aviser og magasiner på nettet? Hør om det - og meget mere. Læs mere på www.kalundborgbib.dk

DIKURSER GITALE

HUSK TILMELDING TIL HVER DATO

BUSTUR: KOM MED NÅR TUREN GÅR TIL BOGFORUM 2022 Lørdag den 5. november kl. 8.00 - 19.00 Litteraturen er stor og vigtig del af Biblioteket, så til november tager vi jer med til årets største bogmesse. Lørdag den 05. november 2022, begiver vi os mod Bella Centeret og BogForum hvor I får rig mulighed for at gå på opdagelse mellem bogmessens mange tilbud. Program for dagen: Kl. 8.00 mødes vi foran Kalundborg Hallerne, hovedindgangen, J. Hagemann Petersens Allé 11 Kl. 08.15 Afgang fra Kalundborg

Digitalt kursus

Ca. kl. 08.20 Opsamling i Svebølle ved Centret

ANDROID KURSUSFORLØB FOR BEGYNDERE

Kl. 10.00 Ankomst til BogForum

Tid: Sted:

Mandage den 31. oktober og 7. november kl. 12.30 - 14.00 Kalundborg Bibliotek

Har du brug for at lære mere om din Android tablet, og hvad du kan bruge den til, så kan dette kursusforløb være noget for dig. Vi vil snakke om sikkerhed, om indstillinger, apps og vi lærer mere sammen, om hvordan en Android tablet fungerer. Når man tilmelder sig dette kursusforløb, tilmelder man sig begge moduler. Medbring gerne din egen tablet eller smartphone og Google konto. Digitalt kursus

IPAD KURSUSFORLØB (MELLEMNIVEAU) Tid: Sted:

Tirsdage den 8. november, 15. november, og 22. november kl. 10.00 - 12.00 Kalundborg Bibliotek

Brug din iPad bedre! Har du en iPad og vil du gerne lære at bruge den til mere end bare e-mails og til at surfe på nette? Så er dette kursus måske for dig. 28

Kl. 17.00 Afgang fra BogForum Ca. kl. 18.30 Ankomst til Svebølle Ca. Kl. 19.00 Ankomst til Kalundborg Pris: 295,- kr. Prisen er inkl. transport, forplejning i bussen samt entré til BogForum. Frokost og drikkevarer i løbet af dagen er på egen regning. Busturen til BogForum er ikke kun en bustur. BogForum vil være centrum før, under og efter busturen, så hold øje med Biblioteksklubbens nyhedsbrev for at finde ud af, hvad der sker af spændende ting.


LITTERATURSALON FOR VOKSNE

Historiefortælling

VIGGA BRO: RAGNAROK Tid: Sted:

Torsdag den 3. november kl. 19.00 - 21.00 Biblioteksinfo, Snertinge

Vigga Bro leverer en grum og morsom fortælling om Gudernes sidste dage og de begivenheder, der førte op til verdens ende: Ragnarok. Arrangeret i samarbejde med Snertinge Biblioteksgruppe.

Musikunderholdning og fællesspisning

BROTHERS IN LOVE: ØNSKEKONCERT

Tid: Sted:

Onsdag den 9. november kl. 18.00 - 21.00 Ubby Forsamlingshus

Mød trioen med Ole, Peter og Morten Kibsgaard. Trioen har lavet utallige musikprogrammer på bl.a.

Tid: Sted: Tid: Sted: Tid: Sted: Tid: Sted:

Torsdag den 10. november kl. 15.00 - 15.40 Eskebjerg Bibliotek Torsdag den 24. november kl. 15.00 - 15.40 Høng Bibliotek Torsdag den 8. december kl. 15.00 - 15.40 Gørlev Bibliotek Torsdag den 12. januar kl. 15.00 - 15.40 Kalundborg Bibliotek

Kom forbi dit lokale bibliotek til en eftermiddag i litteraturens tegn. Litteratursalonen er en hyggelig eftermiddag med kaffe og litteratur. Her vil du få præsenteret lidt forskellige bøger, som forhåbentlig kan være med til at inspirere og forny din læselyst.

TV Charlie. Det betyder, at de kender ALLE sange i hele verden og udfordrer således deres publikum til at ønske deres yndlingssange, som BIL så udfører på den mest musikalske/humoristiske facon. Mød op, ønsk en sang og syng, eller dans med til toner fra den dejlige trio. Foredrag

JANNI PEDERSEN OG KIM FABER: I KRIMIENS TEGN Tid: Sted:

Mandag den 14. november kl. 19.00 - 21.00 Kalundborg Hallerne, mødelokale 4 (indgang fra Torvet, indgang D)

Kom med til et spændende foredrag med forfatterparret Janni Pedersen og Kim Faber. Parret er begge journalister, Kim Faber fra Politiken og Jannie Pedersen fra TV 2. Til dette foredrag vil parret fortælle om deres krimiserie, herunder den helt nye krimi. Janni Pedersen og Kim Faber har begge mange års erfaring som journalister og har i arbejdet med bøgerne ikke mindst trukket på Jannis store kendskab til politiarbejde, retssager og terrorbekæmpelse. 29


Kalundborg snii litgteraturen er sig ind Vibeke Marx boede, fra hun var 13, til hun var 18 år i Kalundborg. Også i hendes nyeste roman Anton kan læseren finde lokaliteter fra Kalundborg og Røsnæs. ”Hvor alle slog ring om dem på Røsnæs, er Kalundborg lukket for deres slags.” Sådan begynder et afsnit i romanen Anton, den nyeste i forfatteren Vibeke Marx’ omfattende forfatterskab. Det er ikke første gang, Kalundborg sniger sig ind i hendes romaner. Det sker i høj grad også i Skygger fra Sprogø fra 2007, hvor hovedpersonen Magda kommer til at bo i ”et af husene i den lille gade. De er bygget helt sammen og ligger lige ud til vejen, bare med en enkelt række brosten mellem facaden og rendestenen.” Den lille gade er Bethesdagade, og her boede Vibekes forældre, da hun flyttede hjemmefra. Derfor kender hun stedet, og kendskabet betyder noget for hende, når hun skal finde en lokation til sine personer. Dermed bliver beskrivelsen mere levende, synes hun, men 30

det er beskrivelser af mennesker frem for beskrivelser af natur og landskaber, der er det vigtigste for Vibeke Marx. Kalundborg en snobbeby Vibeke var 13 år, da hun flyttede til Kalundborg sammen med sine forældre og lillesøster. Hun tog realeksamen på Rynkevangskolen og flyttede til København som 18-årig. Familien havde boet i et rækkehuskvarter nord for København, og hun havde aldrig skænket en tanke, at et samfund kunne være inddelt i klasser. I barndomskvarteret var alle lige, stort set, og alle boligerne lignede hinanden. Sådan var det ikke i Kalundborg, oplevede Vibeke, der betegner den by, hun kom til, som en rigtig snobbeby. Dem der gik i gymnasiet blev helt tydeligt betragtet som finere end arbejdernes børn, der ikke fik en gymnasial uddannelse. Den vurdering er med i romanen om Anton og rummer meget af Vibekes egen historie, blandt andet en bedrøvelig beretning om hendes og søsterens vej til skole, der hver morgen blev vædet med tårer. Vibeke blev tævet af en bølle i klassen, og hun blev først accepte-

ret, da hun til skoleballet blev budt op til dans af de førende drenge i klassen – men da havde hun også fået sat håret i en klædelig frisure og var iført en flot ny kjole. Titelfiguren Anton er et menneske, der gennem sin barndom hverken mødte den kærlighed og omsorg, der er så nødvendig for at trives. Det bliver udtrykt tydeligt af Antons kommende kone Ingeborg, der skriver i sin dagbog ”nu skal jeg jo giftes og får mere end nok at gøre med at elske denne mand, som jeg er bange for slet ikke vil elskes”. Hun orkede egentlig ikke Anton Egentlig ville Vibeke Marx slet ikke skrive en roman om Anton, søn af Knud, hovedpersonen i romanen Jord og hjerte. - Jeg har set mange skadede børn i min tilværelse, og de får ikke noget let liv. Jeg orkede ikke at skrive om Anton, for der er ikke mange honningdepoter at finde der, siger hun. Det gjorde hun så alligevel, for der skete det, at hendes mand blev alvorligt syg, og som pårørende befandt Vibeke sig i et underligt ingenmandsland. I søvnløse timer i nætternes løb kom hun til at tænke


Charlotte WeiVIBEKEtze MARX på Anton og for at bruge skrivedelen af sig selv, begyndte hun at lave en karakteristik af ham uden selv at fornemme, at det kunne blive til en roman. Normalt når Vibeke går i gang med en roman, har hun forberedt sig i lang tid, og når hun begynder at skrive, lukker hun døren, taler næsten ikke med nogen de første 14 dage og skriver tre sider om dagen. Forberedelserne til Anton bestod af småbitte sætninger, bidder og halve sider. Hun lagde den sædvanlige akkord væk og blev enig med sig selv om, at når man skriver en roman, der varer et helt liv, må den godt føles langsom. Under arbejdet med Anton fandt hun ud af, at han tilhørte samme generation som hendes forældre, og hun oplevede nogle lighedstegn mellem ham og sin far, der var murerarbejdsmand som Anton, dog var hendes far ikke så slem som Anton, siger Vibeke med et smil. Blandt lighedspunkterne var, at de begge tilhørte den generation af almuebørn, der rejste fra landet til byen. Det miljø kender Vibeke fra alle de historier, hun hørte som barn, for hun var en opmærksom lytter, når de voksne fortalte, og beskrivelsen af Anton blev samtidig en beretning om den generelle udvikling i Danmark efter anden verdenskrig. Jeg vil være salmedigter Vibeke er født i 1948 og debuterede ret sent som forfatter. Det skete, da hun var 42 år, men sandt at sige havde hun skrevet altid – i baghovedet, og hun erklærer, at ”at skrive er for mig meningen med livet,” foruden familien, selvfølgelig, der består af mand, en datter og to børnebørn. For hende kan intet sammenlignes med at skrive. Det spillede en rolle, allerede da hun som barn på spørgsmålet: Hvad vil du være, når du bliver stor? svarede salmedigter. Hun syntes, det var så flot, at de salmevers, de skulle lære udenad i skolen, rimede. Tænk at nogen kunne lave sådan noget, og hun tænkte, at det ville hun lave, når hun blev stor. Salmer blev det dog ikke til, men skrive gjorde hun, inde i hovedet,

så hun i en periode troede, det var en form for sindssyge, for hun levede jo to liv. Vibeke er pædagog af uddannelse, og både da hun arbejdede i en døgninstitution og som leder af en børnehave skrev hun alenlange beretninger som overlevering til afløseren, og senere breve til forældrene om ugens gang i børnehaven. Førstepræmie på 100.000 kr. En dag i 1990 sendte en veninde hende en annonce fra en avis om en konkurrence om en ungdomsbog. Vibeke fandt ud af, at hvis hun skrev 10 sider om dagen, kunne hun nå at blive færdig. Det gjorde hun. Bogen hed Held og lykke Robinson. Vibeke vandt konkurrencen, Gyldendals nordiske ungdomsromankonkurrence. Førstepræmien var 100.000 kr., og året efter sagde hun sit faste job op og blev forfatter, i den første tid suppleret med diverse job. Det behøver hun ikke længere, og i dag kan hun se tilbage på et imponerende forfatterskab på over et halvt hundrede udgivelser: Romaner, børne- og ungdomsbøger og noveller. I øjeblikket skriver hun på sidste del af trilogien, der begyndte med Jord og hjerte, fortsatte med Anton, og hvor den tredje i rækken følger Antons og Ingeborgs ældste datter Lissen. Kigger på verden Inspirationen til sit forfatterskab får Vibeke Marx ved at kigge på verden og på mennesker. Hun har altid en notesbog i tasken, og den bruger hun til stort og småt: En replik hun kommer i tanker om, noget hun skal huske at få med, og noget hun tænker på, når hun går sine mange ture, hvor fuglene pipper, og vinden tager i håret. Møde med Vibeke Marx Forfatteren Vibeke Marx kommer til Kalundborg den 17. januar 2023, hvor du kan møde hende i Kalundborg Hallen og lytte til hendes foredrag om forfatterskabet. I flere af hendes romaner kan lokaliteter i Kalundborg og omegn genkendes. Foredraget har overskriften ”De formative år” og underoverskriften:

Forfatterskab med social indignation Dagbladet Information har om Vibeke Marx’ forfatterskab skrevet, at hun skildrer kvinde- og familielivet med social og pykologisk skarphed og viser, at der bag en families normale facade kan gemme sig hemmeligheder og absurditeter. Vibeke Marx skriver med en dybfølt social indignation. Weekendavisen skriver blandt andet, at ”Vibeke Marx har opbygget et stort forfatterskab med småbitte virkemidler.” Litterære priser Vibeke Marx vandt Gyldendals nordiske ungdomsromankonkurrence, og hun har modtaget Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris. Hendes bøger er talrigt repræsenteret på landets biblioteker.

”Når Kalundborg sniger sig ind i teksten”. Møde med læsere Vibeke Marx tog realeksamen fra Rynkevangskolen i 1965. Hendes engelsklærer var Aage Brejnrod, dengang kommende nu forhenværende borgmester i Kalundborg. Vibeke, skolekammeraterne fra realen og deres gamle lærer har stadig kontakt, idet de mødes hver 5. år. Vibeke Marx har også en litterær forbindelse med Aage Brejnrod. Han har i flere år ledet en litteraturgruppe, og gruppens medlemmer har læst flere romaner af Vibeke Marx, deriblandt Jord og hjerte og hendes nyeste roman Anton, der er en selvstændig fortsættelse af Jord og hjerte. En tirsdag i foråret 2022 mødtes Vibeke med gruppen af læsere hjemme hos Aage Brejnrod i København, og det blev til et par timer med mange spørgsmål fra læserne til Vibeke Marx om hendes forfatterskab generelt og om Anton i særdeleshed. Der vankede stor ros til forfatteren for hendes troværdige beskrivelse af personerne, deres skæbne og miljø, men flere erklærede åbent, at de fandt romanen trist og uden håb. Den kritik kan Vibeke Marx godt acceptere, for hun har det selv sådan, at er hun trist til mode, vil hun gerne læse en bog, der ender godt. Hun endte med at love, at ”jeg ringer til jer, når jeg skriver noget med håb i.” 31


Højtlæsning

SKUMRINGSTIMEN Tid: Sted:

Mandag den 14. november kl. 19.00 - 21.00 Kalundborg Bibliotek

Skumringstimen er tilbage på Kalundborg Biblioteker – så tænd stearinlysene, sæt jer til rette for nu skal der læses højt. I november, når det er allermørkest i vore lande, tænder vi et lys og læser en bog. Mandag den 14. november er Den store Højtlæsningsdag under Nordisk Litteraturuge. Så kom ned på Kalundborg Bibliotek og vær med.

Mangler du inspiration til vinterens hyggestunder med gode bøger?

ÅRETS BØGER MED LISELOTTE WIEMER Tid: Sted:

Onsdag den 30. november kl. 19.00 - 21.00 Kalundborg Hallernes restaurant

Vi glæder os til igen at byde velkommen til en aften i selskab med Liselotte Wiemer. Liselotte er cand.mag. i dansk, litteratur og arbejder i dag som sognepræst.

Liselotte, der er en levende, vidende og inspirerende fortæller, tager os på en rejse gennem dansk og nordisk skønlitteratur lige her og nu. Hvad er det seneste års vigtigste udgivelser? Er der tendenser og forfattere, vi skal lægge særligt mærke til, og hvad skal vi ønske os i julegave?

Foredrag

Kom og vær med

KYÖSTI SCHMIDT: GEORGIEN TUR/RETUR

KREATIV JULE-WORKSHOP FOR VOKSNE OG BØRN

Tid: Sted:

Tid: Sted:

Torsdag den 17. november kl. 18.30 - 21.30 Svebølle Kvik Bibliotek

Kyösti Schmidt har kørt på motorcykel gennem Østeuropa og Tyrkiet til Georgien – og hjemad gennem Balkan. En tur på 16.000 km med møder med søde, hjælpsomme og gæstfrie mennesker, smuk natur og unikke oplevelser. Undervejs vises fotos på storskærm. I samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe. 32

Lørdag den 19. november kl. 10.00 - 12.30 Kalundborg Bibliotek

Vi holder kreativ jule-workshop for voksne og børn. Kom og vær med når vi holder kreativ julestue for voksne og børn. Vi laver julekort, snemænd, julepynt til træet, stjerner og hvad du ellers kan finde på. Vi bruger alt fra lim, saks og karton til 3D-printere og folieskærer. Vi har materialer, kaffe på kanden og pebernødder i kurven.


Foredrag

ADRIAN HUGHES: HVAD ER KUNST – OG HVAD SKAL DET KOSTE? Tid: Sted:

Mandag den 21. november kl. 18.30 - 20.30 Musisk Skole, Kalundborg

Få tips til at forstå, hvad der er kunst, og hvad vi kan bruge den til. Der gives eksempler og bud på kunstnerisk kvalitet, kunstens mystiske pris-mekanismer gennemgås og der forklarer hvordan f.eks. Leonardo da Vincis ”Verdens Frelser” kan være over 2,5 mia. kroner værd for nogen. I samarbejde med Kunstforeningen.

Foredrag

ANNE KIRKETERP: CRAFT-PSYKOLOGI Tid: Sted:

Onsdag den 11. januar kl. 19.00 - 21.00 Ubby Bibliotek og Forsamlingshus

At lave craft, altså lave noget skabende med hænderne, har fået en kæmpe renæssance. Rigtig mange har opdaget, hvor fedt det er at være helt fordybet og opleve den tilstand af ”meningsfuld selvforglemmelse” der opstår, når projektet bare overtager alle tanker. Kunsthåndværker, håndarbejdslærer og psykolog, Ph.d. Anne Kirketerp fortæller ud fra sin bog CraftPsykologi om de sundhedsfremmende mekanismer, der er ved håndarbejde og håndværk.

Foredrag Foredrag

VIBEKE MARX: DE FORMATIVE ÅR - NÅR KALUNDBORG SNIGER SIG IND I TEKSTEN Tid: Sted:

Tirsdag den 17. januar kl. 19.00 - 21.00 Kalundborg Hallerne, mødelokale 4

I flere af Vibeke Marx’s romaner kan lokaliteter i Kalundborg og omegn genkendes, f.eks. i romanen Anton og i romanen ”Skygger fra Sprogø”. I foredraget fortælles om forfatterskabet og hvordan hendes tid i Kalundborg afspejler sig i hendes forfatterskab.

RUTH BRIK CHRISTENSEN: KAFFE OG KAGE MELLEM KRUDT OG KUGLER

Tid: Sted:

Torsdag den 26. januar kl. 19.00 - 21.00 Biblioteksinfo, Snertinge

Som leder af KFUMs Soldaterhjem har Ruth Brik Christensen både været med de danske soldater i Irak, Afghanistan og Libanon. Ruth holder et inspirerende, medlevende og engageret foredrag om det at være den forstående og lyttende ”mor” for danske soldater i udlandet. I samarbejde med Biblioteksgruppen i Snertinge. 33


Iharfællesskab de hjulpet hundredvi s afmedborgere MitID ”Det lød så nemt: Inden 30. juni skulle vi alle sammen tage turen fra NemID til MitID. Turen var imidlertid mere kompliceret en forudset, så kompliceret at folkeviddet omdøbte MitID til SkidtID. Borgere måtte vente måneder på at få hjælp i kommunernes Borgerservice, og for nogle betød det, at de var tæt på udløbsdatoen, altså NemID’s. Heldigvis er denne dato ændret. Nogle kommuner ansatte ekstra personale, for at kunne nå at give den fornødne hjælp. Det gjorde de ikke i Kalundborg Kommune. Her blev problemerne klaret takket være et forbilledligt samarbejde mellem Kalundborg Biblioteker, Borgerservice og Ældre Sagen. Hver tirsdag i første omgang i marts og april sad tre medlemmer af Ældre Sagen parate på Kalundborg Bibliotek til sammen med bibliotekspersonale og medarbejdere i Borgerservice at give den fornødne hjælp. Uden den hjælp kunne vi simpelthen ikke have klaret opgaven, lyder det fra leder af Kalundborg Biblioteker Jette Mygind. Godt samarbejde med frivillige For hende er det et skoleeksempel på, at bibliotekerne både kan og vil samarbejde på kryds og tværs med de frivillige. Bibliotekerne vil meget gerne

hjælpe borgerne og har derfor uddannet ekstra personale til at hjælpe med overgangen til MitID. Alligevel var køen lang for at få hjælpen, og så blev samarbejdet med Ældre Sagen indgået. Det stod hurtigt klart for Borgerservice og Biblioteker, at det var vigtigt, at en ansat sad sammen med et medlem af Ældre Sagen, for nogle af opgaverne kan kun en ansat tage sig af, mens Ældre Sagen så kan klare andre opgaver. Travle tirsdage På en almindelig tirsdag i marts og april nåede op mod 200 borgere igennem og fik hjælp. Et af de medlemmer af Ældre Sagen, der har assisteret Borgerservice og Kalundborg Biblioteker, er John Kildegaard Hansen. Han fortæller, at optakten var en henvendelse fra Borgerservice og Bibliotek med invitation til et møde om MitID. Mødet resulterede i en opfordring til Ældre Sagen om at assistere, og det er ikke nyt for foreningen. Hver torsdag kan folk kommet i foreningens lokaler i Kalundborg, og få hjælp med alt omkring it. Her er flere og flere kommet med problemer med at få MitID. Vi kan hjælpe På mødet på biblioteket blev Ældre Sagens it-kyndige medlemmer spurgt om, hvad de kunne, og om de var i stand til at hjælpe: - Vi kunne jo bryste os med, at vi

godt kan hjælpe folk, siger John. Det gør de ikke alene ”hjemme” i Ældre Sagen men også i aktivitetscentret. Det eneste, Ældre Sagens medlemmer ikke er bemyndiget til i processen, er at verificere, altså kontrollere at borgeren er den person, den pågældende oplyser. Det sker i de tilfælde, hvor borgeren ikke har et gyldigt pas men udelukkende kørekort eller sygesikringskort, og den afdeling klarer en af de ansatte. Har borgerne et gyldigt pas, kan Ældre Sagens medlemmer hjælpe dem hele vejen. På spørgsmålet om hvorfor Ældre Sagen udfører et så stort og ulønnet arbejde, svarer John med et smil, at det er fordi de bliver behandlet så godt i Borgerservice og på biblioteket. Ud over den gode behandling skyldes foreningens hjælpsomhed også ønsket om at hjælpe borgerne igennem processen. Af sikkerhedsgrunde Overgangen til MitID er blevet besluttet, fordi systemet skulle være mere sikkert end NemID og dermed sværere at misbruge. - Ja, det kommer fra Digitaliseringsstyrelsen. Det har vi ingen indflydelse på, men vi vil meget gerne hjælpe, siger John, og gør opmærksom på, at borgerne jo ikke kan gøre for, at der ikke blev


så lang tid til at få alle med på den nye digitale vogn, som man kunne ønske. Foruden John Kildegård Hansen assisterer også Ældre Sagsmedlemmerne Peder Klinkby og Severin Fabrin med overgangen til MitID. John skønner, at Ældre Sagen hjælper ca. 40 pct. af borgerne, mens personalet tager sig af de øvrige 60 pct. John er glad for jobbet med at hjælpe folk til at bruge den nye digitale nøgle. Hjælp til alle Om synligheden også giver flere medlemmer til Ældre Sagen, har han ikke noget bud på, men han understreger, at alle har fået hjælp uanset medlemskab. Nogle borgere

Kildegaard Hansen som guide. Jeg erklærer mig selv som en typisk repræsentant for målgruppen, der har fået hjælp: Nemlig en ældre borgere, der ikke er opvokset med en digital indgang til tilværelsen og som følge deraf nærer en ikke ringe skepsis til nye opfindelser på det område. Jeg må sige, at en mere pædagogisk og tålmodig guide end John skal man lede længe efter. - Du har ikke MitID nu, men det får du, før du går herfra, lovede han. - Mon dog, tænkte jeg i mit stille sind, men ret fik han jo. Først blev MitID-appen installeret på mobilen, der indløb en kode på sms, derefter en valideringskode på mail, og så gjaldt det om at oprette et nyt brugerID på mellem 5

Michael Hansen og Karen Boye modtager hjælp på Kalundborg Bibliotek til at få MitID. I en pause i processen får Michael øje på en plakat på væggen, hvis ordlyd han vil huske, hver gang der er bøvl med teknikken, og han måske plejer at udbryde pis og lort. På plakaten om Kim Aces bog Gemini Forbandelsen står der, at den er en episk fortælling om tis og trolddom.

har troet, at hjælpen udelukkende var for medlemmer og medbragte for en sikkerheds skyld medlemskortet. Det var ikke nødvendigt. - Vi hjælper alle, uanset alder og medlemsskab, siger John Kildegård Hansen. Han fortæller også, at de aldrig slipper en borger, før vedkommende har været inde og prøve sit nye MitID selv. Ingen får lov at gå ud af døren, med mindre de selv har afprøvet det nye system. De kan deres kram Men kan de mon deres kram, medlemmerne af Ældre Sagen der har ydet assistance? Forfatteren til denne artikel prøvede selv processen med John

og 48 tegn. Mit nye brugerID var heldigvis ledigt. Derefter skulle den app, der blev installeret tidligere, aktiveres, og så skulle jeg finde min egen pinkode bestående af 6 tal. - Må jeg bruge mit personnummer? - Nej, det må du så sandelig ikke, sagde John overbærende. Det lod jeg så være med, og da pinkoden var på plads var MitID klar til brug. Systemet virkede minsandten, jeg kom på skat. dk med min nyerhvervelse. John havde ret, da jeg forlod Kalundborg Bibliotek var jeg den lykkelige bruger af MitID. Nu kan jeg igen tjekke min konto og betale regninger, tak John.


UDSTILLINGER - KALundborg Bibliotek

August og september

Oktober og november

Julie Dam formidler naturens farver, former og stemninger gennem en abstrakt malerstil og et personligt udtryk. Udstillingen vil være et sammendrag af malerier skabt i Italien, samt seneste værker inspireret af forårets og sommerens natur, farver, dufte og stemninger.

Iben Weldon udstiller finurlige og underfundige figurer, lavet af papir, papmache og meget ofte genbrugsmaterialer. I oktober og november kan nogle af disse fine figurer opleves på biblioteket i Kalundborg.

December

December og januar

Hvis du lægger vejen forbi biblioteket i december kan du se et udvalg af flotte, quiltede tasker, tæpper, servietter m.m. som Kalundborg Quilterne skaber. December giver også anledning til eksempler på julepatchwork.

Birgitte startede med at male akvarel under coronakrisen, og blev grebet. Der bliver eksperimenteret med teknikker og udtryksformer, og glæden ved farver kommer til udtryk i de flotte malerier.

JULIE DAM

KALUNDBORG QUILTERNE

36

IBEN WELDON

BIRGITTE KORSAGER KNAP


UDSTILLINGER - GØRLEV Bibliotek

September og oktober

ULLA WILLE

Morfar var selv en dygtig kunstner og har også bidraget til Ullas valg af motiver den dag i dag.

Ulla Wille kunne i foråret glæde borgere på Kalundborg Bibliotek med sine smukke billeder. Dette efterår kan borgere i Gørlev glæde sig til at opleve Ullas malerier.

Valget af motiver er ofte landskaber og portrætter, der mest bliver malet med akryl og akvarel, men også olie kommer på banen ind imellem.

Ulla Willes morfar opmuntrede og inspirerede hende til at tage penslen i hånden fra en ung alder.

Ulla spiller også violin, går til kammerorkester og er med i Holbæk Symfoniorkester.

November og december

LILLIAN OG HENRIETTE GLAD

Når Lillian og Henriette Glad udstiller, så bliver man – glad! Sjove og varme billeder af dyr og stemningsfulde landskaber. Malerier, der er skønne at betragte.

37


KALUNDBORG FOLKEUNIVERSITET FOLKEUNIVERSITETET ER FOR ALLE Udvid din horisont og kom i dybden på et højere plan. Folkeuniversitetet er forskningsformidling til alle.

Velkommen til Kalundborg Folkeuniversitet! Hvad er Folkeuniversitetet? Det første Folkeuniversitet blev oprettet på Københavns Universitet i 1898 med ønsket om at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater til folket. Siden da har det folkeoplysende arbejde bredt sig, og der findes i dag Folkeuniversiteter over hele landet.

Hvem underviser? Folkeuniversitetets forelæsninger varetages af forelæsere, som har et dokumenteret førstehåndskendskab til den forskning, som ligger til grund for det emne, der forelæses i; der vil her typisk være tale om videnskabelige medarbejdere ved universiteter, andre højere læreanstalter og vidensinstitutioner.

Som det fremgår af folkeoplysningsloven, er formålet med Folkeuniversitetets virksomhed at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab gennem folkeoplysende undervisnings- og foredragsvirksomhed.

Forelæseren har relevant uddannelse på universitetsniveau og en hermed forbundet forskningsindsigt, eller har ad anden vej dokumenteret eller på anden måde godtgjort sagkundskab inden for det emne, der forelæses over, f.eks. embedsmænd, journalister, kunstnere og politikere.

Hvem kan deltage? Folkeuniversitetets kurser og foredrag er for alle. Der er ingen adgangskrav eller eksaminer. Vi formidler videnskabens metoder og resultater til alle, der har lyst til at lære noget nyt og udvide deres horisont.

Hvem kan deltage? Det kræver ingen særlige forudsætninger at følge Folkeuniversitetets kurser og foredrag - de er for alle, der har interesse for vores alsidige tilbud. Har du idéer til kurser, foredrag, eller har du øvrige spørgsmål, kan du henvende dig på tlf. 59 53 55 60 eller e-mail: folkeuniversitetet@kalundborg.dk

Hvad handler forelæsningerne om? Vi formidler forskningens resultater inden for en lang række videnskabelige discipliner, og i vores programmer finder du foredrag og kurser om næsten alt – fra astronomi, geologi og politik til kunst, litteratur, historie og sundhed.

38

Vil du vide mere? Find yderligere information om Kalundborg Folkeuniversitet på www.fuko.dk/komite/kalundborg-folkeuniversitet

Kalundborg Folkeuniversitet har til huse på Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 4, Kalundborg


PRITILMELDI SER OGNG

Foredrag

LEONORA CARRINGTON: EN VISIONÆR ENER

Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

v/Kunstformidler Christina Klestrup Hansen Tid: Sted:

Onsdag den 5. oktober kl. 17.00 - 19.00 Kalundborg Gymnasium

Den kvindelige surrealist Leonora Carrington (19172011) var både som kunstner og menneske kompromisløs og normbrydende. Vær med når dette

foredrag går tæt på Carringtons enestående liv og virke samt hendes rolle i den surrealistiske inderkreds. Vi dykker ned i både maleri, skulptur og litteratur, og tager på en visuel rejse gennem alt fra figurative drømmelandskaber og mytologiske inspirationskilder til stærke kvindefigurer og gådefulde fabeldyr.

Foredrag

MATISSE: RADIKALE IDEER I DET RØDE ATELIER v/Kunstformidler Christina Klestrup Hansen Tid: Sted:

Tirsdag den 22. november kl. 17.00 - 19.00 Kalundborg Gymnasium

Henri Matisse (1869-1954) var i begyndelsen af det 20. århundrede bannerfører for en ny ekspressiv kolorisme, der sendte chokbølger gennem kunstens

verden. I anledning af efterårets store udstilling på SMK - Matisse: Det røde atelier - stiller dette foredrag skarpt på kunstnerens radikale farvesyn og billedmæssige fornyelser. Oplev frigjort farveglæde i verdensklasse og hør mere om inspirationskilder og fauvistiske eksperimenter, når vi fordyber os i udvalgte mesterværker fra Matisses hånd. 39


Det er Kalundborg Kommunes ønske at forsamlingshusene i lokalsamfundene skal fungere som kulturcentre. Dette er baggrunden for arrangementerne ”Liv i Forsamlingshusene”! I Kalundborg Kommune er der et væld af forsamlingshuse! De er alle samlingspunkter for lokalsamfundet, nogle steder som selskabslokaler og andre steder

både som selskabslokaler og som samlingssted for kulturelle og sociale aktiviteter for foreninger, skoler og private. Nogle kan måske få lyst til at udvide aktiviteterne, når udgifterne til det er overkommelige. Vil du vide mere om projekt Liv i Forsamlingshusene, så læs mere på www.kalundborglif.dk eller kontakt Stine Veisegaard på tlf. 2054 5461 eller Lone Siefert på tlf. 2480 4795.

Gymnastik

ÆLDRE I BEVÆGELSE BANKO Tid: Sted: Pris:

Alle mandage fra 22. august - 30. januar (undtaget 30/12) kl. 18.30 - 20.30 Svallerup Forsamlingshus Gratis. Spilleplader købes på stedet.

Hver mandag åbnes dørene til banko kl. 17.00. Kom og deltag i fællesskabet og vind en masse præmier.

Tid: Sted: Pris:

Hver onsdag fra 24. august - 28. januar (undtaget 28/12) kl. 9.30 - 11.00 Svallerup Forsamlingshus Kr. 20,- pr. gang, ingen tilmelding

Der startes med en sang, og derefter dyrkes gymnastik i ca. 1 time og afsluttes med hyggeligt samvær med kaffe og sange. Husk noget at drikke. Tilmelding på kalundborglif.dk eller se under de enkelte arrangementer

Musik og Fællesspisning

DANSK TOP SCENEN LIVE

Tid: Sted: Pris:

Torsdag den 25. august kl. 12.00 - 17.00 Svallerup Forsamlingshus Kr. 275 kr. inkl. middag og kaffe Tilmelding på tlf. 24847067 eller svallerupforsam@gmail.com

Kom til en fantastisk dag i Dansk Toppens navn, når der optages ´Dansk Top Scenen´ til TV Vestsjælland i Svallerup Forsamlingshus. Program for dagen: Spisning kl. 12.00, TV-optagelser kl. 13.30, pause kl. ca. 14.45, afslutning kl. ca. 17.00.

40


Musik

Musik

VÆRFTETS MINIFESTIVAL

FEDE FINN & FUNNY BOYZ

Tid: Sted: Pris:

Tid: Sted: Pris:

Fredag den 2. september kl. 19.00 - 23.00 Værftet Kr. 125,Billetter købes på kalundborglif.dk De "Fede" fejrer 20 år i 2022. Et super aktuelt jubilæumsshow sprængfyldt med et festfyrværkeri af mange hits som bandet har lavet gennem tiderne og selvfølgelig nye ting.

Lørdag den 27. august kl. 14.00 – 24.00 Værftet Billetter købes ved indgangen Ingen tilmelding Kom til Værftets Minifestival og oplev mange gode musikalske indslag og få noget dejlig mad. Værftet ligger i de naturskønne og maritime omgivelser på havnen i Havnsø. Se mere på www.vrft.dk

FÆLLESSPISNING I FUGLEDE FORSAMLINGSHUS Tid: Sted: Pris:

Onsdag den 14. september, 5. oktober, 9. november, 7. december, 4. januar, 8. februar og 15. marts kl. 18.00 - 22.00 Fuglede Forsamlingshus Kr. 95,Tilmelding på www.fugledeforsamlingshus.dk eller på 51418142 søndagen inden arrangementet.

Kom og vær med til vores hyggelige fællesspisninger, hvor vi får en god snak med andre over et godt måltid mad.

Musik og fællesspisning

SHUBIDUO - SÅ FLUERNE SYNGER Tid: Sted: Pris:

Torsdag den 15. september kl. 19.30 - 21.30 Buerup Forsamlingshus Koncert: Kr. 100,Koncert/spisning: Kr. 250,Tilmelding via kalundborglif.dk senest 8/9 ved fællesspisning

Shubiduas allerstørste hits serveres direkte fra den “gyldne periode” - også dem med tryk på! En hjertelig musikfortælling med masser af sjov og det helt store grin. Bosse & Carsten tager tråden op fra dengang Bosse var med i Shubidua - så spænd sikkerhedsselen.

41


Tilmelding på kalundborglif.dk eller se under de enkelte arrangementer

OLE GAS & ZAKARIASEN: DE BEDSTE KIM LARSEN SANGE

Tid: Sted: Pris:

Fredag den 23. september kl. 20.00 - 22.00 Eskebjerg Forsamlingshus Kr. 100,Tilmelding via kalundborglif.dk senest 23/9

Tid: Sted:

Lørdag den 24. september kl. 18.00 - 24.00 Solbjerg Forsamlingshus Sommerfest med helstegt pattegris Kr. 350,- Tilmelding til 4027 6623 senest 5/9

Pris:

Foredrag

RENÉ DAHL ANDERSEN: HÆRDET

Tid: Sted: Pris:

Mandag den 26. september kl. 19.00 - 21.00 Fuglede Forsamlingshus Kr. 195,Tilmelding på www.fugledeforsamlingshus.dk “Hærdet” er historien om René Dahl Andersen, der som ung og ideologisk politibetjent fra Nordjylland kommer til København med en drøm om at komme ind i Københavns Politis Uropatrulje. Med talent, ambitioner, mod og en unik evne til at skabe relationer til kriminelle og kolleger og levere resultater, gør han lynkarriere og bliver hurtigt én af Politiets bedste på sit felt.

Den populære OLE GAS som har turneret rundt i hele landet de sidste 15 år som solist og med band, er nu klar med et duo-udspil. Duo’en spiller op til koncert med fællessang, hygge og måske dans.

Musik og fællesspisning

JOHNNY HANSEN

Tid:

Tid:

Sted: Pris:

Sted: Pris:

Tirsdag den 27. september Fællesspisning kl. 18.00 - musik kl. 19.30 Svallerup Forsamlingshus Koncert: Kr. 175,- / Koncert m/spisning: Kr. 300,Tilmelding på tlf. 2484 7067 eller svallerupforsam@gmail.com, betaling ved tilmelding på MobilePay: 37712 senest 21/9

Onsdag den 18. januar Fællesspisning kl. 17.30 - musik kl. 19.00 Fuglede Forsamlingshus Kr. 295,- Tilmelding på kalundborglif.dk

Det bliver en aften på en musikalsk rejse, med alle de største hits både fra Kandis og Johnny Hansen selv. Koncerten krydres med anekdoter og fortællinger fra Johnnys enestående spændende scene- og turneliv.

Musik

PARTYTIME MED ROCKBANDET.DK

Tid: Sted: Pris:

Fredag den 30. september kl. 20.00 - 24.00 Kirke Helsinge Forsamlingshus Kr. 160,- Tilmelding via kalundborglif.dk senest 26/9

Med 10 år og 500 gigs på bagen er Rockbandet.DK blevet uhyre populære. Dette skyldes selvfølgelig at de leverer et røvfedt show hver gang, og så er de røvgode!!! Rockbandet.DK leverer en fest, som man bare ikke vil hjem fra!!!

42


Musik

Musik

Tid: Sted: Pris:

Tid: Sted: Pris:

JETTE TORP DUO Onsdag den 5. oktober kl. 19.00 - 21.00 Løve Forsamlingshus Kr. 150,- Tilmelding på kalundborglif.dk

Jette Torp er en af landets største kvindelige sangerinder og entertainere i samme person. Jette Torp har med sine soloudgivelser bevist, at hun virkelig er en kunstner med stemme og format.

EN AFTEN MED BEATLES SANGE

Fredag den 7. oktober kl. 19.00 – 24.00 Værftet Billetter købes ved indgangen Ingen tilmelding Kom til Værftets levende musikarrangement: En aften med Beatles sange. Forskellige musikere giver deres bud på Lennon og McCartney sange.

Foredrag og fællesspisning

MIKKEL BEHA ERICHSEN: MIKKEL OG DEN HVIDE VERDEN Tid: Sted: Pris:

Tirsdag den 11. oktober kl. 18.00 - 21.00 Vinde Helsinge Forsamlingshus Kr. 315,- inkl. spisning Tilmelding på kalundborglif.dk, på vindehelsingeforsamlingshus@gmail.com eller på tlf. 40279301 (Tove – gerne på sms)

Denne aften tager Mikkel Beha os med ud på en rejse op langs Norges kyst, med kurs mod polarisen og øgruppen Svalbard. Dette foredrag er både en rejse ind i eventyrets verden, men også en påmindelse til os alle om, at vi skal passe bedre på vores fælles klode.

Revy og fællesspisning

FIF REVY I FUGLEDE FORSAMLINGSHUS Tid: Pris:

Fredag den 14. oktober kl. 18.00 - 22.00 Kr. 195,Menuen står på stegt flæsk ad libitum. Fællesspisning kl. 18.00 – Revy kl. 19.30

Tid: Pris:

Lørdag den 15. oktober kl. 17.30 - 22.00 Kr. 245,Aftenen sluttes af med dans og fest. Menuen er buffet.

Tilmelding på fugledeforsamlingshus.dk eller på tlf. 5141 8142 senest 9/10 43


Musik

FOLK FRIENDS TRIO

Foredrag og fællesspisning

KIM BILDSØE LASSEN: LIVET SOM JOURNALIST OG TV-VÆRT

Tid: Sted: Pris:

Torsdag den 20. oktober kl. 18.00 - 21.00 Svallerup Forsamlingshus Kr. 300,- inkl. spisning Tilmelding senest 17/10 på tlf. 2484 7067 eller svallerupforsam@gmail.com, betaling ved bestilling på MobilePay 37712 Kom til spændende foredrag med Kim Bildsøe Lassen og hør om hans liv som journalist og tv-vært. Få en underholdende tour de force gennem dansk journalistik fra et personligt perspektiv fra en af Danmarks mest kendte journalister.

Tid: Sted: Pris:

Torsdag den 3. november kl. 19.30 - 21.30 Røsnæs Forsamlingshus Kr. 150,- Tilmelding senest 1/11 via kalundborglif.dk eller i Dagli' Brugsen i Ulstrup

Tid: Sted: Pris:

Fredag den 20. januar kl. 19.00 - 21.00 Buerup Forsamlingshus Koncert: Kr. 100,- Koncert/spisning: Kr. 250,Tilmelding senest 13/1 via kalundborglif.dk

Folk Friends er en folkemusikgruppe fra det vestlige Jylland. Musikken er meget inspireret af irsk/skotsk folkemusik, som står bandets medlemmer nært. Repertoiret spænder vidt lige fra vemodige ballader til livlige sange at synge med på.

Foredrag og fællesspisning

HUNT & HIKE - RIKKE OG TRINE WAGNER Tid: Sted: Pris:

Tilmelding på kalundborglif.dk eller se under de enkelte arrangementer

Onsdag den 26. oktober kl. 18.00 Jorløse Forsamlingshus Kr. 200,- Tilmelding på kalundborglif.dk eller til Karin Christensen, tlf. 5329 2002 senest 19/10

Rikke og Trine Wagner, tidligere X-factor deltagere, vil delagtiggøre os i deres fascination af jagt og natur, og deres eventyrlige oplevelser som jagtguider i det vilde Canada, og i det skotske højland. Og skabe lejrbålsstemning med en sang eller to.

Musik

SPONFUN

Tid: Sted: Pris:

Fredag den 4. november kl. 19.00 – 24.00 Værftet Kr. 125,Ingen tilmelding

Kom til Værftets musikarrangement med Sponfun. Tidligere Kim Larsen musikere spiller op til en festlig aften med folk, blues og rock-musik. Arr.: Værftet i samarbejde med Kulturhus Gimle.

44


Musik

VISENS VENNER FRA KALUNDBORG Tid: Sted: Pris:

Fredag den 18. november kl. 19.00 - 21.00 Gl. Svebølle Forsamlingshus Kr. 120,- inkl. koncert og ostebord Tilmelding senest 14/11 til Lisbeth Kofod på tlf. 2580 0701. Ring eller send en sms.

Visens Venner kan lidt af hvert, og kan skabe stemning, fest og glæde med viseunderholdning og fællessang. De kan optræde med revyviser, håndværkerviser, bakkesange, "slemme viser" eller et mix af det hele. I pausen serveres stort ostebord.

Underholdning og fællesspisning

FANS OF PARIS - JULESANGE Tid: Sted: Pris:

Onsdag den 30. november Fællesspisning kl. 18.00 Underholdning kl. 19.15 Jorløse Forsamlingshus Kr. 160,- Tilmelding på kalundborglif.dk senest 23/11

Vi sørger for at den helt klassiske julestemning breder sig, når vi tager publikum med på en musikalsk julerejse hvor bløde, swingende julemelodier som White Christmas og The Christmas Song blander sig med danske klassikere som Jeg så julemanden kysse mor og Skal vi klippe vores julehjerter sammen.

JULEMARKED

Tid:

Sted:

Lørdag den 19. november kl. 10.00 - 16.00 Søndag den 20. november kl. 10.00 - 15.00 Fuglede Forsamlingshus

Kom i julestemning og ta’ til julemarked i Fuglede Forsamlingshus. Læs mere om arrangementet på fugledeforsamlingshus.dk

GAMMELDAGS JULETRÆSFEST Tid: Sted: Pris:

Søndag den 11. december kl. 13.30 - 16.00 Vinde Helsinge Forsamlingshus Tilmelding til Tove senest 7/12 på tlf. 40279301 (gerne på sms) eller vindehelsingeforsamlingshus@gmail.com

Gammeldags juletræsfest med sanglege, show på scenen med nisserne Tip & Thopper samt hygge med gløgg, varm kakao og æbleskiver 45


oplevelser for alle...

46


FORSAMLINGSHUSE I KALUNDBORG KOMMUNE Bjergsted Gl. Skovvej 1A 4450 Jyderup Tlf.: 59 27 80 34 Buerup Buerupvej 24 4450 Jyderup Tlf.: 21 29 95 50 / 30 59 61 14 www.buerupbeboerforening.dk Den Gamle Skole DHovedgaden 37, Viskinge 4470 Svebølle Tlf.: 20 33 30 55 Drøsselbjerg/Mullerup Drøsselbjergvej 4 4200 Slagelse Tlf.: 58 86 47 37 Enigheden Slagelsevej 17 4281 Gørlev Tlf.: 24 61 41 24 Eskebjerg Nyløkkevej 2 4593 Eskebjerg Tlf.: 59 29 14 40 www.eskebjerg-forsamlingshus.dk Fuglede Søvang 6 4480 Store Fuglede Tlf.: 51 41 81 42 info@fugledeforsamlingshus.dk www.fugledeforsamlingshus.dk Gl. Svebølle Gl. Svebøllevej 18 4470 Svebølle Tlf.: 51 74 24 13 www.glsveboelleforsamlingshus.dk Hallebyore Mødested Orevej 2 4450 Jyderup Tlf.: 20 12 25 33 / 40 21 92 37 www.hallebyore.dk

Havnsø Væksthus Paradisvej 8, Havnsø 4591 Føllenslev Tlf.: 92 27 46 59 www.havnsoe.com

Svallerup Svallerup Landevej 19 4400 Kalundborg Tlf.: 29 43 99 84 www.svallerup-forsamlingshus.dk

Jorløse Jorløse Byvej 23 4470 Svebølle Tlf.: 59 29 40 14 www.jorløse.dk

Sæby Sæbyvej 36 4270 Høng Tlf.: 58 85 30 73 www.saebyforsamlingshus.dk

Kirke Helsinge Helsingevej 78 4281 Gørlev Tlf.: 53 84 12 01 khforsamlingshus@gmail.com

Ubby Hovedgaden 19 4490 Jerslev Tlf.: 24 48 66 56 / 21 63 02 07 www.kimkok.dk

Kulturhus Gimle Gl. Stationsvej 12 4591 Føllenslev Tlf.: 59 26 81 88 www.kulturhusgimle.dk

Vinde Helsinge Vinde Helsingevej 13A 4281 Gørlev Tlf.: 40 76 91 89 vindehelsingeforsamlingshus@gmail. com www.forsamlingshus.net/vinde-helsinge-forsamlingshus-1089

Løve Stationsvej 4 4270 Høng Tlf.: 58 54 97 94 www.loeve-forsamlingshus.dk Reerslev Reerslevvej 22 4291 Ruds Vedby Tlf.: 22 85 75 06 www.reerslevforsamlingshus.dk Reersøhuset Strandvejen 29 4281 Gørlev Tlf.: 59 53 45 34 Røsnæs Søbakken 7 4400 Kalundborg Tlf.: 25 33 13 91 / 27 20 11 19 www.roesnaes-forsamlingshus.dk

Værftet Havnepladsen 14 4591 Føllenslev vrft@yahoo.com www.vrft.dk Værslev Aldersrovej 32 4400 Kalundborg Tlf.: 28 93 00 23 www.vaerslev-forsamlingshus.dk Årby Melbygade 2A 4400 Kalundborg Tlf.: 59 50 41 55 / 23 95 34 73 www.aarbyforsamlingshus.dk

Solbjerg Solbjergvej 38 4270 Høng Tlf.: 23 29 40 31 solbjergforsamlingshus@gmail.com www.solbjergforsamlingshus.dk 47


KULTURPAKKER TIL ÆLDRE Tag en ven med og vær med til at bekæmpe ensomhed Kulturpakker til ældre er blevet til i samarbejde mellem Kultur og Fritid, Sundhed og Udvikling, Frivilligrådet og Ældrerådet i Kalundborg Kommune. Formålet med pakkerne er at styrke fællesskabet blandt den ældre del af befolkningen i Kalundborg Kommune, og være med til at mindske ensomhed. Billetterne er gratis - men ved tilmelding opfordres til at invitere en nabo/bekendt med, så ”nye” deltagere også bliver aktive i de lokale kulturtilbud. Læs mere via www.kulturpakkerkalundborg.dk

PRAKTISKE OPLYSNINGER

VIGTIGT!!! En billet gælder for 2 personer! Ved deltagelse opfordres du til at invitere en nabo/bekendt med.

Gratis billetter

Sådan deltager du: Book en billet via www.kulturpakkerkalundborg.dk, eller ved personlig henvendelse til et af Kalundborgs Biblioteker.

Ønskes flere informationer kan du skrive til aeldrekulturpakker@kalundborg.dk eller Stine Veisegaard: 2054 5461, Ida Sofie Matzen: 6137 4847, Britt Skytte tlf. 5143 3611

Musik

KURT RAVN Tid: Sted:

Onsdag den 7. september kl. 14.00 - 15.00 Ubby Bibliotek og Forsamlingshus

Kurt Ravn er en alsidig skuespiller og sanger, der har vist, at han har et stort repertoire at byde på. Du er altid garanteret en stor oplevelse når Kurt Ravn optræder. Kurt Ravn har dyrket sin musikalske karriere sideløbende med sine mange roller på teater, film og tv. Jean Vaijean i Les Miserables, Anatoli i Chess, Jabbadoor i Atlantis, Che I Evita er nogen af de roller som kan nævnes i forhold til Kurt Ravns optræden i større musicalopsætninger. Med Kurt Ravn kan man være sikker på at få sig en stor musikalsk oplevelse samtidig med at man oplever et eminent skuespil. Der vil være mulighed for at købe kaffe, te med mere undervejs.

48

Gratis tilmelding på www.kulturpakkerkalundborg.dk


Føllenslev-Særslev Pensionistforening

Musik

JOHN MOGENSEN LIVE – DUO Tid: Sted:

Fredag den 9. september kl. 13.00 - 15.00 Vesterlundens Aktivitetscenter, Snertinge

Foredrag

KAREN-MARIE LILLELUND: HOLD BALANCEN – NYD LIVET Tid: Sted:

HØNG

Onsdag den 14. september kl. 14.00 - 15.30 Høng Hallen

Kom til et inspirerende foredrag med Karen-Marie Lillelund som sætter fokus på balancen mellem kærlighed, karriere, familie, sundhed og meget mere. Livet skal nemlig både leves og nydes, mens vi har det.

Der spilles op til fest, fællessang og dans når John Mogensen Live genskaber tonerne fra den folkekære John Mogensen og de glade 70’ere.

Underholdning

THE ACOUSTIC BEATLES Tid:

Onsdag den 5. oktober kl. 14.00 - 16.00 Sted: Ubby Bibliotek og Forsamlingshus Oplev The Acoustic Beatles når de optræder med sangene fra - og anekdoter om – The Beatles. I samarbejde med Hjælpetjenesten Kalundborg.

Musik

ERIK GRIP Tid: Sted:

Onsdag den 12. oktober kl. 14.00 - 16.00 Høng Hallen

Visesange, anekdoter og røverhistorier er temaet når visesanger og komponist Erik Grip slår tonerne an. Det bliver en tryllebinde og langt fra stillestående oplevelse.

Gratis tilmelding på www.kulturpakkerkalundborg.dk

HØNG


Musik

PER WORM & LOUISE VANGSGAARD Tid: Sted:

Torsdag den 27. oktober kl. 14.00 - 16.00 Kalundborg Hallerne

Niveauet er højt når Per Worm og Louise Vangsgaard inviterer til en musikalsk koncert fyldt med historier, grin, sang og instrumental musik.

Foredrag - Helle Juhl

FORTÆLLINGER OM LANDLIV OG MENNESKESKÆBNER Tid: Sted: Føllenslev-Særslev Pensionistforening

Fredag den 28. oktober kl. 13.00 - 15.00 Vesterlundens Aktivitetscenter, Snertinge

Journalist og kulturhistoriker Helle Juhl tager os med tilbage til mormors gruekedel og oldefars fascinerende livsmod, når hun i dette foredrag levendegør en ikke så fjern fortid gennem ord og billeder.

Foredrag

JENS MØLLER JENSEN: OPKLARET Tid: Sted:

Foredrag

VLADO LENTZ: GODDAG, DET ER FÆRDSELSPOLITIET Tid: Sted:

Ubådssagen, skuddramet på Christiania, terrorangrebene ved Krudttønden og den jødiske synagoge er nogle af de forbrydelser som Jens Møller Jensen har stået i spidsen for, i sin tid som drabschef ved Københavns Politi. Kom og hør med når Jens Møller Jensen fortæller om sine møder med samfundets mørke sider.

Fredag den 25. november kl. 13.00 - 15.00 Vesterlundens Aktivitetscenter, Snertinge

Velkommen til et foredrag, hvor Vlado tager jer gennem en rejse af oplevelser fra sin arbejdsdag, med de følger bilisternes valg bringer. Vi hører om hans oplevelser med programmet Politijagt og med de rejser der har været i den forbindelse. Under foredraget er spørgsmål velkomne.

50

Torsdag den 1. december kl. 14.00 - 16.00 Kalundborg Hallerne, Hal 1

Billetter er gratis

VIGTIGT!!! En billet gælder for 2 personer! Ved deltagelse opfordres du til at invitere en nabo/bekendt med.

Gratis Gratistilmelding tilmeldingpå påwww.kulturpakkerkalundborg.dk www.kulturpakkerkalundborg.dk


FRA BIBLIOTEKSKLUBBENS TURE - Kom og vær med!

GØRLEV

51
ADRESSER Kalundborg Bibliotek Klostertorvet 2 - 4400 Kalundborg Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Sejerø Bibliotek Mastrupvej 18 - 4592 Sejerø Tlf.: 5959 0293 klbbibliotek@kalundborg.dk

Gørlev Bibliotek Algade 35 - 4281 Gørlev Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Ubby Bibliotek Hovedgaden 19 - 4490 Jerslev Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Høng Bibliotek Odinsvej 27 - 4270 Høng Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Eskebjerg Bibliotek Eskebjergvej 67 - 4593 Eskebjerg Tlf.: 5929 1207 klbbibliotek@kalundborg.dk

Høng Pas/Kørekort Odinsvej 27 - 4270 Høng Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Svebølle Kvik Bibliotek Svebølle Aktivitetscenter Centervej 13 - 4470 Svebølle Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Biblioteksinfo Vesterlunden 1 - 4460 Snertinge Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Se alle bibliotekernes åbningstider på kalundborgbib.dk

54

Kalundborg Hallerne J. Hagemann-Petersens Alle 11 4400 Kalundborg

Røsnæs Naturskole Røsnæsvej 458 4400 Kalundborg

Høng Gymnasium Hovedgaden 2 4270 Høng

Kalundborg Gymnasium J. Hagemann-Petersens Allé 4 4400 Kalundborg

Kalundborg Hallernes Restaurant Munkesøgade 3 4400 Kalundborg

Kalundborg Museum Adelgade 23 4400 Kalundborg

Musisk Skole Kalundborg Skovbrynet 55 4400 Kalundborg

Høng Hallen Rosenvænget 23 4270 Høng

Høng Gymnasium og HF Hovedgaden 2 4270 Høng

Odsherred Teater Algade 36 4500 Nykøbing Sjælland

BUSTUR MED BIBLIOTEKSKLUBBEN


PRAKTISK INFO TILMELDING OG BILLETTER Biblioteksarrangementer Mest for voksne - Mest for børn Du skal købe din billet via kalundborgbib.dk under “Det Sker” Billetter kan ikke refunderes, med mindre biblioteket aflyser arrangementet. Andre arrangementer Tilmelding fremgår af de enkelte arrangementer. Aldersgrænser ved børneteater Børneforestillingernes aldersgrænser er fastsat af teatrene og skal sikre, at publikum får den bedst mulige oplevelse. Det er derfor vigtigt, at aldersgrænserne overholdes. Babyer kan ikke komme med ind til forestillingerne. Slik under arrangementerne frabedes. Kontakt Dette program er udgivet af Kalundborg Biblioteker. Har du kommentarer eller spørgsmål, kan du skrive til klbbibliotek@kalundborg.dk eller ringe på tlf. 5953 5560.

Følg os COVID-19 og arrangementer Kalundborg Biblioteker følger Sundhedsstyrelsens og Kulturministeriets gældende retningslinjer for kulturarrangementer. Kalundborg Biblioteker tager forbehold for ændringer i arrangementer og øvrige tilbud, på baggrund af evt. ændringer i retningslinjerne fra myndighederne. Læs mere på Kalundborgbib.dk


ReklameService.dk