Page 1

1


Spring køen over

BOOK EN BIBLIOTEKAR

Vidste du, at du kan springe køen over og få personlig hjælp, skræddersyet til dig? På biblioteket har vi en stab af fagfolk og professionelle, der kan hjælpe dig med alt fra Nem-ID til den rigtige litteratur til skoleopgaven. Og bedst af alt: du kan booke den tid, der passer dig, så du ikke behøver vente forgæves ved skranken. Vil du i mål med opgaven? En bibliotekar kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige kilde, få styr på litteraturlisten eller skærpe problemformuleringen. Vi er eksperter på viden og elsker at nørde, så brug bibliotekaren, og nå i mål med opgaven! Har du bøvl med din iPad, eller er din Microsoft-konto lukket ned? På biblioteket kan vores eksperter give en hånd med ITproblemer i alle mulige afskygninger, og vi tager os tid til at hjælpe dig godt videre med teknikken. Du behøver ikke at være IT-nørd, bare mødes med én! Mangler du inspiration til højtlæsningen derhjemme? Er du også kørt fast i de samme tre børnebøger, eller leder du efter nye måder at læse højt for dit barn på, så er en enetime med en børnebibliotekar den rene luksus! Svaret på dine spørgsmål er: BOOK EN BIBLIOTEKAR Vi kontakter dig Gå ind på hjemmesiden kalundborgbib.dk og udfyld formularen. Når vi har modtaget din bestilling, kontakter vi dig inden for 2 dage. Husk, det altid er en god idé at være i god tid, når du skal booke en bibliotekar. 2 2


MEST FOR BØRN

5

MEST FOR VOKSNE

21

IT-KURSER

35

NATURSKOLEN

39

UDSTILLINGER 43

KALUNDBORG FOLKEUNIVERSITET

51

LIV I FORSAMLINGSHUSENE

59

PRAKTISK INFORMATION

69

OG ADRESSER

3


MEST FOR BØRN

5


MEST for børn Workshop

Byg og flyv med din drage! Tid: Torsdag den 24. august kl. 15.00 - 17.00 Sted: Kalundborg Bibliotek Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Vi afholder en meget spændende workshop på Kalundborg Bibliotek, hvor du kan lave en stooooor drage. Det er et gratis arrangement. Husk dog tilmelding på vores hjemmeside. Ses vi?

Kreativ eftermiddag

Lav dit eget personlige stempel

Dyredag i Havneparken Miniheste, kæledyrsudstilling, krabber og mange andre dyr…

Tid: Mandag den 4. september kl. 13.00 - 16.00 Sted: Gørlev Bibliotek Pris: Gratis. Bare mød op. Du tegner dit eget motiv, som Randi skærer ud. Og vupti, så har du dit helt eget stempel.

Tid: Lørdag den 26. august kl. 11.00 - 14.00 Sted: Havneparken, Kalundborg Pris: Gratis. Udstillere booker bord på kalundborgbib.dk - “Det Sker”

Dyredag i Havneparken er for hele familien. Du kan udstille dit kæledyr. Du kan møde, se og røre forskellige dyr. Følg med i dagspressen, på Facebook og på kalundborgbib.dk

6


LINDA BURNETTES LAS VEGAS GRIND SHOW

for hele familien

Tid: Søndag den 10. september kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole, Skovbrynet 55, Kalundborg Pris: Barn 25 kr. Voksen 50 kr. Billetter købes på kalundborgbib.dk - “Det Sker” eller ved indgangen. En sabelsluger, en akrobatgris, en syngende lynlås og en hulahop-diva. Det er bare nogle af ingredienserne til det store Las Vegas Grind Show, der bliver serveret af det 7 mand store orkester, The Linda Burnettes. Et energifyldt show med soul og swing, akrobatik, hulahop og højt humør. Du glemmer det aldrig!

7


Oplev verden på en anden måde

Hologram-workshop

Musik og sang for de fine følehorn

Tid: Lørdag den 16. september kl. 10.00 - 13.00 Sted: Høng Bibliotek Pris: Gratis. Bare mød op. Vi laver 3D hologrammer for at opleve verden på en anden måde. Vil du være med? Tag din smartphone eller tablet med, så er du klar til en spændende oplevelse. Til børn fra 9-12 år.

Børneteater 2-5 år

Den lille båd

med Teatret Kriskat

Lone Wernblad tager barselsbørn og deres forældre med på en musikalsk rejse, hvor vi nyder musikken, sangen, motorikken, det sansemotoriske og et fælles Nu en fredag formiddag. Det er stille, og nogle gange er det helt vildt, at se, hvor meget der sker med de små pus. Der er plads til alle, der er tid til at spørge om musikken - og det, at det er stort pludselig at være mor og far... De nævnte dage: Kl. 9.00 - 9.30 (0-1 år + dig på barsel) Kl. 10.00 - 10.30 (1-2 år) 40 kr. betales ved indgangen. Dag: Fredag den 29. september Sted: Ubby Bibliotek

Tid: Lørdag den 30. september kl. 10.00 - 10.35 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek Pris: Gratis. Tilmelding på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Om en rengøringsmand, som finder en bog om en kaptajn og hans båd. Han lever sig så meget ind i historien, at han glemmer alt om at gøre rent. Lige indtil den dag, hvor den store bølge tager ham helt op til himlen, som bliver hans nye hjem. 8

Dag: Fredag den 6. oktober Sted: Gørlev Bibliotek Dag: Torsdag den 12. oktober Sted: Svebølle Kvik Bibliotek Dag: Fredag den 27. oktober Sted: Kalundborg Bibliotek Dag: Fredag den 10. november Sted: Høng Bibliotek Dag: Fredag den 24. november Sted: Kalundborg Bibliotek


Thor & Loke

- Kamp, ord og tegneserier i den nordiske mytologi Tid: Lørdag den 30. september kl. 12.00 - 15.00 Sted: Kalundborg Hallerne, Mødelokale 4, J. Hagemann-Petersens Allé 11 Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Mød Orla-nominerede Emil Blichfeldt, anmelderroste Søren Tim Nordbo og manden, der har tegnet vikingerne på Moesgaard Museum, Tom Kristensen. De vil tage dig på en tur om bag kulisserne, hvor du vil høre om kampen for at lære at skrive, når man kæmper med ordene. Du vil se hemmelighederne bag de barske tegninger, og du vil lære, hvordan du kan gøre dine egne tegnerier mere rå. For store børn og unge i alderen 11-16 år - foredrag med efterfølgende tegneworkshop. Forplejning er inklusiv. Arrangeret af Nota i samarbejde med Kalundborg Biblioteker.

Højtlæsning

på Ubby Bibliotek

Højtlæsning er en god måde at lære sproget og omverdenen at kende på. Og så er det hyggeligt! I Ubby Bibliotek kan daginstitutioner møde frivillige højtlæsere, som tilbyder en hyggelig stund med en god bog. Vil du vide mere, så kontakt Stine.Veisegaard@kalundborg.dk Kunne du også godt tænke dig at være frivillig højtlæser på et af Kalundborg Biblioteker, så hører vi også gerne fra dig.

Kreadag for børn

Halloween-klip Tid: Mandag den 2. oktober kl. 13.00 - 16.00 Sted: Gørlev Bibliotek Pris: Gratis. Bare mød op. Vi gør klar til halloween. Lav dit eget ”gyselige” klip.

9


Førstehjælpskursus/foredrag for nybagte forældre Tid: Fredag den 6. oktober kl. 13.00 - 15.00 Sted: Kalundborg Sundheds- og Akuthus, Mødelokale C, Nørre Allé 31, 1. sal Pris: 100 kr. Billetter kræves kun til bar- net og købes på kalundborgbib.dk - “Det Sker”. Der er begrænset plads. Hvad kan vi gøre for at sikre, at vores baby ikke kommer galt af sted - og hvad nu, hvis vores baby kommer til skade? Vi øver både fjernelse af fremmedlegeme og Hjerte Lunge Redning (HLR) på babydukker. Målgruppe: Forældre til babyer på 0-2 år. Arrangeret i samarbejde med Kalundborg Kommunes Sundhedstjeneste.

Når babyen flytter ind

Billetter

Børneteater 1½-4 år

OBS! refunderes ikke

Sikken sæk!

med Olsens Teater

Tid: Lørdag den 7. oktober kl. 14.00 - 14.35 Sted: Gørlev Bibliotek Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” En hyldest til skovbrynet og dets myldrende liv med egern og pindsvin. En gulerod, en fuglemor med unge og manden med sin hest. - En glad historie med musik og sang og meget mellem linjerne – også til de voksne.

10 10


Kamæleonkoncert 4-10 år

MOUSSA DIALLO TRIO - Der var engang i Mali

Tid: Søndag den 8. oktober kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole, Skovbrynet 55, Kalundborg Pris: Barn 25 kr. Voksen 50 kr. Billetter købes på kalundborgbib.dk - “Det Sker” eller ved indgangen.

KAMÆLEONKONCERTER er anderledes musikoplevelser for børnefamilier – musik i superkvalitet, spillet i børnehøjde.

Moussa Diallo fra Mali har digtet videre på sin barndoms eventyr, og sammen med sine to musikere og deres malinesiske instrumenter genskaber Moussa Diallo den magi, han selv oplevede som barn, når hans bedstemor fortalte eventyr under den afrikanske stjernehimmel.

Hver lØRDAG ER DER EN KREATIV AKTIVITET PÅ ET AF VORE BIBLIOTEKER. hOLD ØJE MED, HVOR DET FOREGÅR PÅ FACEBOOK ELLER PÅ KALUNDBORGBIB.DK

Brætspilsdag i Ubby Tid: Lørdag den 14. oktober kl. 10.00 - 14.00 Sted: Ubby Bibliotek Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Spilledagen er for børn og unge, primært fra 8 år og op. Tag gerne dine forældre med. Er du yngre end 8 år og vild med spil, så kom alligevel. Du vil blive introduceret til mange forskellige spil. Undervejs “tag-selv-buffet” med vand, saft, juice og frugt til deltagerne, under hele forløbet. Pizza til afslutning. Arrangementet er et samarbejde mellem Kalundborg Biblioteker og Hvidebæk Lokalråd.

11


eft eråRsferie på bibliot ekerne Kreativ workshop

Vi laver Tegneserier

Børneteater fra 3-6 år

Mosekonens bryg med Asterions Hus Tid: Mandag den 16. oktober kl. 14.00 - 14.40 Sted: Kulturhus Gimle, Gl. Stationsvej 12, Føllenslev Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Vi skal hjælpe mosekonen med at finde den magiske klokke, så hun kan brygge sit mosebryg. Vi møder en trold, en fe og den skøre musikgartner, der har de mærkeligste musikinstrumenter.

Tid: Tirsdag den 17. oktober kl. 9.00 - 12.00 Sted: Kalundborg Bibliotek Pris: Gratis. Bare mød op. Tid: Lørdag den 21. oktober kl. 10.00 - 13.00 Sted: Høng Bibliotek Pris: Gratis. Bare mød op. Vi dykker ned i tegneseriens fantastiske verden og leger med tegne- og fortælleteknikker, der fører dig fra spæd skitse til din første historie i ord og billeder. Arrangementet er gratis og for tændstikmænd og kruseduller i alderen 10+.

Spildesign-workshop Tid: Mandag den 16. oktober kl. 13.00 - 16.00 Sted: Gørlev Bibliotek Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Brænder du for at spille bræt- eller computerspil, og vil du gerne prøve at lave dit eget spil? Efter en snak om, hvad der gør et spil til et spil, laver du en spilprototype med papir og saks sammen med andre spilglade drenge og piger. Tilmeld dig nu, for der er kun 12 pladser! 12 12


Vi ses i møørkeeee….

MAL PÅ STEN

Tid: Onsdag den 18. oktober kl. 19.00 - 21.00 Sted: Høng Bibliotek Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker”

Tid: Torsdag den 19. oktober kl. 11.00 - 13.00 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek Pris: Gratis. Bare mød op.

Gys på BibliotekET

Klæd dig ud, og tilbring en uhyggelig aften på Høng Bibliotek. Kom og mød zombier, spøgelser og vampyrer, og vær med til spændende aktiviteter. Det er for børn over 10 år. Arrangementet er gratis, men husk tilmelding på vores hjemmeside. Ses vi?

Mal på sten. Medbring selv nogle sten, du kan male på, så vi kan få nogle gode timer, hvor vi inspirerer hinanden.

For LEGO-fans fra 5-13 år:

LEGO-workshop

med Svend Erik Saksun

Tid: Torsdag den 19. oktober kl. 14.00 - 16.30 Sted: Ubby Bibliotek Pris: 20,- kr. Billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Kun billetter til børn. Voksne ledsagere skal ikke have billet. Leg og byg med LEGO-ambassadør Svend Erik Saksun, der er kendt fra fjernsynet og LEGO World, når han fylder Ubby Bibliotek og Forsamlingshus med LEGO-klodser og sætter børn og unge i gang med at bygge deres drømmemodel. Der er også byggekonkurrencer med LEGO-præmier i 3 aldersgrupperne: 5-7 år, 8-10 år og 11-13 år. Undervejs underholder Svend Erik med masser af byggetips og gode historier. Følg med i dagspressen. Hvidebæk Lokalråd og de frivillige er klar med mere LEGO og SJOV for børn i Ubby i efterårsferien. 13


eft eråRsferie på bibliot ekerne Børneteater fra 7-11 år

Tamme tigre findes ikke med Frøkens Fracasos Kompagni Tid: Lørdag den 21. oktober kl. 14.00 - 14.55 Sted: Skolen på Herredsåsen, Hus 2, Klosterparkvej 175 i Kalundborg Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” En eventyrlig komedie om dødsforagt og tigertæmning. Den fantastiske historie om Cirkusdivaen Mabel Stark! Scenen er sat i en cirkusmanege omkring 1920. Den forældreløse Mabel er flygtet fra sin overbeskyttende tante og stukket af med et omrejsende cirkus. Vi følger hendes stædige kamp for at få lov til at træne de store katte. Og vejen til at blive den første og mest berømte kvindelige tigertæmmer er ikke let!

SIGURD BARRETT OG SNAPPER Alt om Luther på 60 minutter Tid: Søndag den 22. oktober kl. 15.00 - 16.00 Sted: Nyvangskirken, Nørre Alle 40B i Kalundborg Pris: 100 kr. Billetter købes på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Sigurd og tøjdyret Snapper er klar med en helt ny koncert for hele familien. Sigurd fejrer 500-året for Reformationen med sang, musik og fortælling i Nyvangskirken i Kalundborg. Sigurds orkester er også med.

14 14


Grib skriften med dine børn

Lørdag 23. september kl. 10.00 - 12.00 i salen på Gørlev Bibliotek Du kan støtte dine børn i at blive gode til at skrive, lang tid før de overhovedet kender alfabetet! Det viser den nyeste forskning i begrebet ”literacy”. Ph.d. Maria Kolind Knudsen fortæller om vigtigheden af at understøtte børns tidlige møder med skrift og symboler gennem leg. Foredraget henvender sig både til forældre, bedsteforældre og pædagoger. Foredraget er en del af SKRBL - festival for det skrevne ord.

Tirsdag 10. oktober kl. 18.30 - 20.00 på Kalundborg Bibliotek

Litt aften for børn

(7-12 år) med forældre

Booktalk, lix, skattejagt, det digitale bibliotek og guf. Denne aften er for børn i alderen 7-12 år med forældre. Vi vil booktalke, gennemgå lix, lave skattejagt, så I bedre selv kan finde bøgerne, vise det digitale bibliotek og servere lidt guf.

Sprog, bøger og dit barns udvikling

Tirsdag 14. november kl. 18.30 - 20.30 på Kalundborg Bibliotek Ord, fortælling og oplæsning er vigtigt for barnets sproglige udvikling. At give barnet læselyst er den bedste forudsætning, når det senere selv skal lære at læse og skrive. Vi har kaffe på kanden og lidt sødt til tanden, når børnebibliotekarerne giver gode råd om bøger, rim og remser og højtlæsning. Henvendt til forældre eller andre, der har et barn i børnehavealderen.

Alle arrangementerne er gratis - men kræver medlemsskab af Biblioteksklubben. Indmeld dig gratis på kalundborgbib.dk/klub

15


Børneteater fra 1½-4 år

DADA

Koncert fra 0-3 år

HARPEN OG TROMPETEN

med Teatret Kriskat

Tid: Søndag den 29. oktober kl. 15.30 - 16.15 Sted: Musisk Skole, Skovbrynet 55, Kalundborg Pris: Børn 25 kr. Voksne: 50 kr. Billetter købes på kalundborgbib.dk - “Det Sker” eller ved indgangen Trine spiller på sin flotte keltiske harpe, og sæbeboblerne daler ned fra himlen, som Line magisk tryller frem. Harpen blander sig med børnenes stemmer, mens Line spiller helt tæt på børnene. En musikalsk sanserejse.

NORDISK SPIL UGE Tid: Lørdag den 28. oktober kl. 9.30 - 10:05 og 10.45 - 11:20 Sted: Ubby Bibliotek Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” En pludreperformance for de allermindste. Heidi danser en fisk og trækker i lange, nysgerrige fletninger. DADA!, siger en stemme igen og igen. Hvad og hvor er DADA? Er det hos børnene, i den kradsende lyd på solen, i tæppet eller inde i Heidis hoved? Måske er DADA overalt.

16

Tid: Mandag 30. okt. til lørdag 4. nov. Mellem Kl. 10.00 - 16.00 Sted: Alle bibliotekerne Pris: 20,- kr. Billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Kun billetter til børn. Voksne ledsagere skal ikke have billet. Er du til spil? Fra den 30. oktober til og med den 5. november er det Nordisk Spiluge, og Kalundborg Biblioteker er med på bølgen. Hold øje med dagspressen og vores Facebookside for et overblik over det spændende program! Vi lægger bl.a. ud med brætspil og workshops.


KREADAG FOR BØRN Kastanjedyr og efterårstræer

Børneteater fra 4 år

Englene i sneen

med Meridiano

Tid: Lørdag den 4. november kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole, Skovbrynet 55, Kalundborg Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Et vintereventyr begynder, da to børn drager af sted for at finde hjælp til deres fødende mor. Da sneen begynder at falde, farer de vild, og det bringer dem på en mytisk og magisk færd, hvor det eventyrlige blander sig med virkeligheden.

Tid: Mandag den 6. november kl. 13.00 - 16.00 Sted: Gørlev Bibliotek Pris: Gratis. Bare mød op. Lav dit eget billede med efterårets blade og kastanjedyr m.m.

Børneteater fra 4-8 år

Ordet på bordet

med Teater Nordkraft

Tid: Lørdag den 11. november kl. 14.00 - 14.35 Sted: Skolen på Herredsåsen, Hus 2, Klosterparkvej 175, Kalundborg Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Om drømmen om snevejr og tyggegummi. Gøglergakkede bevægelser med snubleskør timing. En herlig forestilling om at stole på sin egen sans for, hvad der gør én glad. Hvad nu, hvis alting kunne være anderledes? Hvad nu, hvis avisen kunne være tyggegummi? Eller vækkeuret en fugl? Hvad nu, hvis man kunne flyve til månen?

17


KAMÆLEONKONCERTER er anderledes musikoplevelser for børnefamilier – musik i superkvalitet spillet i børnehøjde.

DRUMDRUM Tid: Søndag den 12. november kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole, Skovbrynet 55, Kalundborg Pris: Børn: 25 kr. Voksne: 50 kr. Billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” ”Jeg lever, jeg ånder, jeg spiller. Jeg tror på, at musik kan heale og gøre verden til et bedre sted!” - Den karismatiske trommeslager Benita Haastrup kan her opleves sammen med sit orkester DrumDrum! Benitas musikalske univers er fuld af rytmer, man kan tromme med på, og melodier, man kan nynne, og det kan nemt ende med en kæmpe jam, hvor alle kan være med.

Børneteater 4-10 år

Den store nisseprøve

med Louise Schouw Teater

Tid: Lørdag den 25. november kl. 15.00 - 15.40 Sted: Skolen på Herredsåsen, Hus 2, Klosterparkvej 175, Kalundborg Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Nis og Nissesisse skal i skole, for det er nemlig sådan, at alle nisser for hvert 100 år skal til nisseprøve for at få lov til at beholde deres røde nissehuer. Dumper de, må de i stedet bære den grønne nissehue, og det er enhver nisses skræk at skulle ende sine dage som grøn havenisse.

KREADAG FOR BØRN Vi juler med juleklip og andet julehyggeligt.

Koncert 3-10 år

SILJA OKKING, BENJAMIN KOPPEL OG KASPER JOLIN Tid: Søndag den 26. november kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole, Skovbrynet 55, Kalundborg Pris: Børn: 25 kr. Voksne: 50 kr. Billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” og ved indgangen

Tid: Mandag den 14. december kl. 13.00 - 16.00 Sted: Gørlev Bibliotek Pris: Gratis. Bare mød op.

Hyggekoncert med Silja fra Ramasjang. Hun synger sine allerbedste børnesange, tilsat jazz og god stemning! Søde og sjove Silja har Benjamin Koppel med på saxofon og Kasper Jolin med på guitar.


JULEKONKURRENCER

på bibliotekerne i Kalundborg Kommune

Hav lidt sjov imellem dine juleindkøb. Kom og vær med i vores spændende konkurrencer i december måned, og vind sjove julegaver, når vi op til jul afholder en række spændende julekonkurrencer. Du kan se mere om konkurrencerne på vores hjemmeside og Facebook, når vi nærmer os december.

Smart Parat Svar Quiz for 6. klasser Tid: Torsdag den 7. december kl. 9.00 - 13.00 Sted: Musisk Skole, Skovbrynet 55, Kalundborg Pris: Gratis. Bare mød op. Hvilken 6. klasse er mon den klogeste i Kalundborg Kommune? Kom og overvær dysten mellem 6. klasserne, der kæmper om at vinde titlen som Kalundborg Kommunes klogeste 6. klasse. Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6 klasse.

19


Koncert 3-10 år

KATRINE BILLE med band Tid: Søndag den 7. januar kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole, Skovbrynet 55, Kalundborg Pris: 100 kr. Billetter købes på kalundborgbib.dk - “Det Sker”

KAMÆLEONKONCERTER er anderledes musikoplevelser for børnefamilier – musik i superkvalitet, spillet i børnehøjde.

Katrine kender du nok fra ”Lille Nørd” på Ramasjang. I starten af 2018 kommer hun med et helt nyt program på Ramasjang. I foråret kommer hendes næste album. Og lige nu og her kommer hun med sit band og synger for os. Børneteater 4-10 år

Verdens rigeste tosse

med Comedievognen

Koncert 4-10 år

KLEZMERDUO

Tid: Søndag den 21. januar kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole, Skovbrynet 55, Kalundborg Pris: Børn: 25 kr. Voksne: 50 kr. Billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” og ved indgangen Musik fra Balkan giver lyst til at synge, klappe og danse. Klezmerduo inviterer på en stemningsfuld rejse gennem Rumænien, Bulgarien, Tyrkiet, Grækenland og det tidligere Jugoslavien. Undervejs møder vi gademusikanter, bryllupsoptog, sigøjnermelodier og sange om legende geder og onde bjerghekse. 20

Tid: Lørdag den 27. januar kl. 14.00 - 14.45 Sted: Skolen på Herredsåsen, Hus 2, Klosterparkvej 175, Kalundborg Pris: Gratis billetter fås på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Når en Fe falder ned fra himlen, kan der ske lidt af hvert. Der kan ske det, at en tosse, der bor på en bænk i byens park, bliver meget rig på en enkel nat, og hverken ved ud eller ind. En fortælling om store eksistentielle spørgsmål i livet på det helt nære plan og med den underfundighed og stilfærdige galskab, der er i Kim Fupz Aakesons univers.


MEST FOR VOKSNE

21


Mest for voksne Bustur med Biblioteksklubben

Jægerspris Slot og J.F. Willumsens Museum

Tid: Lørdag den 9. september kl. 9.15 - ca. 18.00 Sted: Afgang fra foran Kalundborg Hallerne, J. Hagemann-Petersens Allé 11 Kl. 9.30 opsamling, Centerpladsen i Svebølle Pris: 395 kr. Kun for medlemmer af Biblioteksklubben Den kulturhistoriske rundvisning på Jægerspris Slot foregår ved en museumsguide fra Kong Frederik den Syvendes Stiftelse. Der vil være rundvisning i Grevinde Danner og Kongens gemakker på Slottet og også mulighed for en kort tur i Slotsparken. Vi spiser derefter en lille frokost i Café Danner. Turen fortsætter til J.F. Willumsens Museum i Frederikssund, hvor der fortælles indgående om Jens Ferdinand Willumsen, som var en af pionererne bag det moderne gennembrud i dansk billedkunst omkring år 1900. Skynd dig, bestil inden den 28. august, hvis du vil være sikker på at komme med. Billetter

OBS! refunderes ikke

Besøg vores

ÅBNE BIBLIOTEKER

Foredrag, Birgithe Kosovic

”den inderste fare” Tid: Sted: Pris:

Torsdag den 21. september kl. 19.00 - 21.00 Kalundborg Hallerne, J. Hagemann-Petersens Allé 11 Medl. af Biblioteksklubben: Kr. 35,Ikke medl. af Biblioteksklubben: Kr. 50, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Om romanen ’Den inderste fare’, som er et politiskpersonligt portræt af Erik Scavenius. Scavenius svarer på vegne af Danmark som besat nation og i et døende ægteskab, hvor frihedslængsel og ansvarsfølelse kolliderer. Foredraget henvender sig til både historisk og skønlitterært interesserede. Der er tilkøb af pølsebord - madbillet: Kr. 100,Der kan købes kaffe ved selve arrangementet. 22

Bibliotekerne i Kalundborg, Gørlev, Høng, Ubby samt Svebølle kan benyttes fra kl. 7-22 søndag-torsdag og fra kl. 7-20 fredag og lørdag. Når der ikke er personale til stede, skal man lukke sig ind ved hjælp af sit sygesikringskort eller lånerkort samt en pinkode. Herefter vil døren gå op, og man kan som vanligt låne og læse bøger, lege i børneafdelingen, få tid til at studere, se bibliotekets udstilling eller bare slappe af.


CARSTEN JENSEN // CASPAR ERIC Forfatterklub for voksne ////Litterær skattejagt ERIC CARSTEN JENSEN CASPAR Foredrag: Erik Scavenius i gadebilledet Forfatterklub for voksne //// Poesi Litterær skattejagt Foredrag: Børns brug af symboler & tegn Foredrag: Erik Scavenius // Poesi i gadebilledet Foredrag: Børns brug af symboler & tegn

I hele Kalundborg kommune fejrer vi det skrevne ord med den nye litteraturfestival SKRBL. Der vil være et væld af I hele Kalundborg kommune fejrer vi det skrevne ord med aktiviteter i hele kommunen, hvor du kan være både den nye litteraturfestival SKRBL. Der vil være et væld af publikum og deltager. aktiviteter i hele kommunen, hvor du kan være både publikum og deltager. SKRBL er et samarbejde ml. bl.a. Kulturelt Samråd, Odsherred Teater, Kalundborg Gymnasium, SKRBL er et samarbejde ml. bl.a. Kulturelt Samråd, SIK - Sprogcentret i Kalundborg, Kalundborg Biblioteker m.fl. Odsherred Teater, Kalundborg Gymnasium, SIK - Sprogcentret i Kalundborg, Kalundborg Biblioteker m.fl.


Foredrag Annette Birkmann

Rejsen til mig

Tid: Torsdag den 28. september kl. 19.00 - 21.00 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek Pris: Medlemmer af Biblioteksklubben: Kr. 65, Ikke medlemmer af Biblioteksklubben: Kr. 80, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Som 31-årig tager Annette Birkmann en stor beslutning. Hun dropper sin karriere som advokat for at udleve sin gamle barnedrøm om at køre på motorcykel. Hun rejser til Buenos Aires og får arbejde på et motorcykelværksted, og derpå følger en rejse på 53.000 kilometer, ene kvinde på motorcykel, til Ildlandet i Argentina og videre til Mexico City. Foredraget er baseret på hendes bog ”Rejsen til mig”, som beskriver hendes lange rejse til sin indre ro. Med en god portion humor og selvironi giver Annette Birkmann en række simple, men effektive værktøjer til at bruge tilværelsens ubekvemme oplevelser til at finde det, du tror, du mangler. Arrangeret i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe.

Byvandring i Højbyen I KALUNDBORG

Byvandring i NEDERbyen I KALUNDBORG

Tid: Fredag den 22. september kl. 15.00 - 17.00 Sted: Torvet, Kalundborg Pris: Kr. 25, Kun for medlemmer af Biblioteksklubben Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker”

Tid: Fredag den 29. september kl. 15.00 - 17.00 Sted: Torvet, Kalundborg Pris: Kr. 25, Kun for medlemmer af Biblioteksklubben Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker”

Vi mødes ved Esbern Snare-statuen på Torvet kl. 15.00. Byvandring i den gamle del af Kalundborg. Med udgangspunkt fra Esbern Snare-statuen går vi en tur rundt i Højbyen, hen over Torvet, gennem Præstegade, Adelgade og Munkesøgade, besøger bl.a. Stenhuset, Vor Frue Kirke, bymodellen på Kalundborg Museum, Ruinparken, kommer forbi Bispegården, Det Gamle Rådhus, resterne af Kalundborg Slot og slutter af foran Kalundborg Bibliotek.

Med start fra biblioteket går vi en tur gennem Lindegade, Kordilgade og lidt af Sct. Jørgensbjerg og hører om udviklingen af denne del af byen, bl.a. om de store købmandsgårde, nogle af forretningsejendommene og andre bebyggelser samt om udsmykninger, pladser, monumenter og kendte personer fra byens liv. Turen afsluttes ved biblioteket.


Bustur med Biblioteksklubben:

Kom bag Kulissen i DR byen

BibliotekscafÉ, foredrag og fællesspisning

Kom og brug Ubby Bibliotek på en anderledes måde

Tid: Pris:

Fredag den 6. oktober kl. 14.00 - 19.45 Kl. 14.00 Afgang fra P-pladsen foran Kalundborg Hallerne, J. Hagemann-Petersens Alle 11 Kl. 14.15 Opsamling, Centerpladsen i Svebølle Kr. 315,- Kun for medlemmer af Biblioteksklubben Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker”

En rundvisning i DR Byen er et besøg bag kulissen i en af Danmarks største medievirksomheder og en af verdens ældste public service radio- og tvstationer. Det er et smugkig ind i den verden, som består af så meget mere end studieværter og kendte! Hvem tænker f.eks. på, at en tv-produktion kræver et smedeværksted? Eller at nyhedsformidling kræver en vaskemaskine? I det omfang igangværende optagelser og prøver giver mulighed for det, kigger vi indenfor i studierne. F.eks. det store Studie 5, hvor Versus og X-Factor bliver optaget, eller i Studie 6, hvor “Debatten” sendes fra direkte på DR2. Rundvisningen varer ca. 5 kvarter. Vi slutter med spisning i DR Byens restaurant, inden vi kører hjemad igen. Prisen er inkl. bus, guidet rundvisning og spisning i DR Byen (en frisksmurt sandwich inkl. enten 1 øl, 1 vand eller 1 glas vin). Læs mere og meld dig gratis ind i Biblioteksklubben på www.kalundborgbib.dk/klub

Tid: Tirsdage den 10. oktober + 24. oktober 7. november + 21. november kl. 10.00 - 14.00 Sted: Ubby Bibliotek og Forsamlingshus Pris: Gratis. Tilkøb af dagens ret: Kr. 75, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Kom til bibliotekscafé, hvor du får mulighed for at bruge biblioteket på en helt ny måde, og hvor du kan mødes med dine naboer. Vi begynder med et foredrag med lokalt islæt klokken 10.00. Derefter fællesspisning, hvor du kan købe dagens ret til 75 kr., eller spise din medbragte mad. Herefter er der mulighed for spil, læsning af aviser, hjælp til internettet, borger.dk og lignende fra LOF’s vært og bibliotekets personale. Det er gratis at deltage. Men giv meget gerne en forhåndstilmelding, så vi ved, hvor mange, vi kan regne med, dukker op. Meld dig på hos LOF, Kalundborg på www. odsherred.lof.dk eller tlf. 5956 1414 Arrangeret af LOF i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker. Støttet af Liv i Kalundborg.

25


Foredrag med Kaare R. Schou

Grundloven - Hvad står der i den, og hvad står der ikke i den

Tid: Tirsdag den 10. oktober kl. 18.30 - 20.30 Sted: Høng Bibliotek Pris: Medlemmer af Biblioteksklubben: Kr. 75, Ikke medlemmer af Biblioteksklubben: Kr. 90, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Kom og hør den kendte TV-vært og journalist Kaare R. Schous spændende foredrag om det, der danner grundlaget for vores demokrati. Mange tror, at Grundloven er en relativt tyk bog. I virkeligheden fylder den blot et par sider. Men hvad står der på de sider, og hvordan kom det til at stå der? Spørgsmålet stilles også, om der er behov for en ny grundlov, for det meste af vores grundlov stammer tilbage fra 1848, hvor samfundet så helt anderledes ud. Kaare har 30 års erfaring som journalist med fokus på politik, og en kæmpe indsigt i det politiske liv på Christiansborg.

26

Foredrag og fællesspisning Christian Grau

Kender du typen? Tid: Torsdag den 12. oktober kl. 18.00 Fællesspisning kl. 19.00 - 21.00 Foredrag Sted: Ubby Bibliotek Pris: Foredrag: Normalpris kr. 115, Medlemmer af Bibl.klubben eller Hvidebæk Lokalråd: Kr. 100, Foredrag og spisning: Normalpris 175, Medlemmer af Bibl.klubben eller Hvidebæk Lokalråd: Kr. 160, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker”

Mød TV-vært, motorredaktør, livsstilsekspert og forfatter Christian Grau, der i flere år har været livsstilsekspert i DR1s originale og succesfulde livstilsprogram “Kender Du Typen”. Kom med på en tour de force igennem danskernes livsform og livsstil. Er der forskel på livstilen i land og by og i landsdelene? Og hvordan ser det ud i fremtiden? Foredraget er fyldt med erfaringer og anekdoter fra TV-programmet ”Kender Du Typen”. I et skarpt og underholdende foredrag om forbrugere, samfund, brands og reklamer, deler Christian ud af sin erfaring. Se menu for fællesspisning på oplevhvidebaek.dk Arrangeret i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd.


Foredrag med Carsten Egø Nielsen

De Dansk Vestindiske øer

BLIV MEDLEM AF BIBLIOTEKSKLUBBEN - OG FÅ MASSER AF FORDELE

Tid: Tirsdag den 24. oktober kl. 19.00 - 21.00 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek Pris: 50, Medlemmer af Biblioteksklubben eller Bjergsted Lokalhistoriske Arkiv: Kr. 25, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Danmark og Vestindien Carsten Egø Nielsen fortæller historien om Danmark som kolonimagt. I cirka 250 år var Danmark kolonimagt i Caribien, på de tre danske øer – Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix – hvor der blandt andet blev dyrket bomuld, men ikke mindst sukkerrør. Til at udføre det hårde arbejde i plantagerne blev anvendt afrikanske slaver, som Danmark købte via sine kolonier i Afrika. Foredraget fortæller historien om de danske kolonier og om forholdene for de mange tusinde slaver. Endvidere skal vi høre om salget af øerne til USA i 1917 – for præcis 100 år siden. Foredragsholder Carsten Egø Nielsen er uddannet historiker og har flere gange besøgt de tidligere danske øer, og foredraget er derfor ledsaget af over 100 billeder fra fortid og nutid. Der serveres gratis kaffe/te i pausen. Foredraget er et samarbejde mellem Bjergsted Lokalhistoriske Arkiv, Svebølle Biblioteksgruppe og Kalundborg Biblioteker.

Biblioteksklubben henvender sig til dig, som har lyst til kultur, oplevelse og ny inspiration. Det er gratis at blive medlem. Du får: • Rabat på entré til foredrag, forfatteraftener, debatarrangementer, koncerter og andre events under Kalundborg Bibliotekerne. • Invitation til eksklusive arrangementer - kun for klubbens medlemmer. • En lille gave ved indmeldelsen. • Kalundborg Svømmehal giver 10% på 10-turs klippekort. Andre tilbud vil blive udsendt via nyhedsbrev. • Mulighed for at deltage i interesseklubber. Du bliver medlem ved at gå ind på kalundborgbib.dk/klub eller ved at henvende dig til et af bibliotekerne.

KLUBAFTEN I EFTERÅRET I efteråret inviterer vi til klubaften. Her vil du få mulighed for at netværke og mødes med andre. Til hver klubaften har vi inviteret en eller flere spændende personer, der vil fortælle om et emne.

27


Forfatteraften med

Katrine Marie Guldager Tid: Mandag den 30. oktober kl. 19.00 Sted: Kalundborg Hallerne, mødelok. 4, indgang D fra Torvet Pris: Kr. 90, Medlemmer af Biblioteksklubben: Kr. 70, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Kom og mød en af Danmarks store forfattere Katrine Marie Guldager. Katrine er forfatter til Køge-krøniken, der begynder i 1938 og slutter i 1988, og dækker således 50 års Danmarkshistorie og den familierevolution, som fandt sted i 70’erne. Hun er ligeledes snart filmaktuel med filmatiseringen af romanen - ”En uskyldig familie”. I krøniken følger vi fire generationer i en konkret familie fra Køge, dog med hovedvægten på de to centrale figurer, Henry og Leonora. I sit foredrag fortæller Katrine Marie Guldager, hvordan krøniken blev til og om sine tanker undervejs. Hvordan er det at skrive et større romanværk? Katrine er også aktuel i forbindelse med film. ”En uskyldig familie” blev til, fordi Peter Aalbæk spurgte Katrine Marie Guldager, om hun ikke ville skrive en roman, som han så kunne filmatisere. Mod et forskud ville han give hende nogle forskellige benspænd. Et af dem var, at romanen skulle foregå i Svendborg, et andet var, at den skulle have en præst i hovedrollen. Kom og hør, hvordan samarbejdet kom i stand, og om, hvordan romanen tog en drejning – og pludselig kom til at handle om noget helt andet. Dette kan du også høre om denne aften. Der serveres kaffe og kage. Billetter

OBS! refunderes ikke

Debataftener - i samarbejde med LOF

det gode børneliv

Det gode ældreliv

Tid: Onsdag den 1. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Kalundborg Bibliotek Pris: Gratis. Bare mød op.

Tid: Onsdag den 15. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Kalundborg Bibliotek Pris: Gratis. Bare mød op.

Debataftener om det gode ældreliv og det gode børneliv. I efteråret varmer vi op til kommunalvalget i samarbejde med LOF og inviterer til to aftener, hvor det gode liv diskuteres. Til hvert møde vil der være et oplæg fra personer med viden og mening inden for området, og vi har inviteret de lokale politikere med for at debattere med jer og oplægsholderne. Vi har kaffe på kanden og lidt sødt til tanden. Til mødet, hvor det gode børneliv debatteres, vil der i børnebiblioteket blive vist film og være mulighed for kreativ udfoldelse.

28


Forfatteraften med

Pia Ravn Jensen Tid: Sted: Pris:

Tirsdag den 7. november kl. 19.00 - 20.30 Gørlev Bibliotek, Salen Gratis. Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker”

KREA FOR VOKSNE Nørklerne fra Røde Kors på Biblioteket Tid: Sted: Pris:

Mandag den 6. november kl. 14.00 - 16.00 Gørlev Bibliotek Gratis. Bare mød op.

Røde Kors Nørklerne er til stede og viser et udsnit af deres produktion på Gørlev Bibliotek. Kom ind og få en snak og en kop kaffe med os. I hele november måned udstiller vi yderligere nørkletøj i bibliotekets montrer.

Svebølle Kvik Bibliotek har ekstra åbent Første torsdage i måneden 7. september, 5. oktober, 2. november, 7. december og 4. januar kl. 19.00 - 21.00 Den frivillige biblioteksgruppe i Svebølle holder aftenåbent på Kvik Biblioteket. Kom og gå på opdagelse i Bibliotekshjørnets materialer for børn og voksne, og læs aviser eller tidsskrifter. Der vil altid være frivillige til stede, som kan hjælpe dig med at du finde lige netop det, du søger. Få samtidig en introduktion til, hvordan du bliver låner.

Mød forfatteren, der har skrevet en bog, hun ikke selv kan læse. Kan man skrive en roman, hvis man ikke ser så godt? Ja, det kan man. Forfatter Pia Ravn Jensen har tidligere boet på Kalmergården i Store Fuglede, og det er derfor med særlig glæde, at hun kommer til Gørlev Bibliotek for at fortælle om sin debutroman ”Smagen af Fugl”, sig selv og sit liv.

29


Den gode litteratur-samtale med Anders Greis

Foredrag med Lars R. Møller

Tak for turen

Tid: Torsdag den 16. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Kalundborg Biblioteker Pris: Gratis Kun for medlemmer af Biblioteksklubben Indmeld dig gratis på kalundborgbib.dk/klub Få inspiration til din læseklub. Sidder du i en læseklub, der ikke rigtig fungerer? Kommer I nemt til at snakke om, hvem der har ret, og hvad teksten i virkeligheden betyder, i stedet for at dele jeres gode litteraturoplevelser med hinanden og blive opløftet og inspireret? Sådan er der mange læseklubber, der oplever deres møder. Denne aften fortæller vores litteraturog kulturformidler om den gode læseoplevelse og om hvordan I kan få bedre snakke I jeres læseklub. Du vil høre kort om, hvad forskningen og videnskaben siger om læsning, og du får nye redskaber til jeres litteratursnakke, som vi prøver af i praksis på dagen. Der er også råd at hente til de læseklubber, som fungerer godt, men som har brug for ny inspiration. I pausen er der kaffe/te og småkager.

30

Tid: Torsdag den 23. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek Pris: Medlemmer af Biblioteksklubben: Kr. 80, Ikke medlemmer af Biblioteksklubben: Kr. 95, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Operation Bøllebank i Bosnien og de bonede gulve i Forsvarskommandoen Lars R. Møller er pensioneret oberst tidligere chef for Hærens Kampskole og Forsvarskommandoen. Han er kendt for sin rolle i Operation Bøllebank under FN’s fredsbevarende styrker i det daværende Jugoslavien, hvor han ledte den danske kampvognsenhed. Hør historien om Lars fra grøn rekrut til hærdet kriger. Fra øvelsesterrænet i Oksbøl, over operation Bøllebank i Bosnien, til rævekagerne på de bonede gulve i Forsvarskommandoen. Arrangeret i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe.

Billetter

OBS! refunderes ikke


Årets Bøger Ved Liselotte Wiemer Tid: Mandag den 27. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Kalundborg Hallerne, Mødelokale 4, indgang D fra Torvet Pris: Kr. 50, Kun for medlemmer af Biblioteksklubben Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker”

Mangler du inspiration til vinterens hyggestunder med gode bøger? I en tour de force gennem det seneste års vigtigste romaner, præsenterer Cand. phil. og litteraturanmelder Liselotte Wiemer de tendenser, der kan spores i den nyeste litteratur. Undervejs vises billeder af bøgerne på storskærm. Måske får du også ideer til indkøbene af årets julegaver. Undervejs serveres kaffe/te og lidt sødt.

Bente Kure og Leif Ernstsen:

Jeppe Aakjær MusikForestilling “Som dybest brønd” Tid: Torsdag den 30. november kl. 18.00: Spisning kl. 19.00: Musikalsk forestilling Sted: Ubby Bibliotek og Forsamlingshus Pris: Musik: Normalpris kr. 130, Medlemmer af Bibl.klubben eller Hvidebæk Lokalråd: Kr. 110, Musik og spisning: Normalpris kr. 190, Medlemmer af Bibl.klubben eller Hvidebæk Lokalråd: Kr. 170, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker”

Musikalsk forestilling om ”Jens Vejmands” far, der mest via sange, men også anekdoter og uddrag fra Jeppe Aakjærs prosatekster, tegner et helhedsportræt. Hvis man hører til dem, der kun kender Jeppe Aakjær som en romantisk og lyrisk hjemstavnsdigter, er her lejligheden til genkendelsens glæde, men også til at møde andre sider af ham. Menuen til fællesspisning kan ses på oplevhvidebaek.dk Arrangeret i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd.

31


Foredrag med Kaare Johannessen

Løgn & Latin – Den Løgnagtige Historie

Kvindelitteraturaften

Tid: Torsdag den 18. januar kl. 19.00 - 21.00 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek Pris: Medlemmer af Biblioteksklubben: Kr. 50, Ikke medlemmer af Biblioteksklubben: Kr. 65, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Hør den kendte historiker, Kaare Johannessen, fortælle om historiens sandheder og løgne.

Tid: Tirsdag den 16. januar kl. 17.00 - 19.00 Sted: Kalundborg Bibliotek Pris: Gratis. Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Kom og vær med til en hyggelig aften i kvindens tegn. Du er inviteret til hyggeaften for kvinder (og mænd). Vi sætter spot på litteratur om kvinder, af kvinder, og for kvinder. Vi læser op fra chic lit-bøgerne, der kan sluges på et par dage i sommerferien, ser på et udvalg af nyere danske kvindelige romanforfattere og tager et smut forbi krimigenren. Endelig tager vi også lige et kig indenfor i de mere intime kamre, hvor røde reb indtager en vigtig rolle. Kom og vær med til et par hyggelige timer i kvindens tegn.

32 32

Det er en kendt sag, at det er sejrherren, der skriver historien. Det gælder fra de ældste tider til i dag. Når man betragter den vestlige verdens historie, kan man undre sig over, hvordan fortidens mennesker dog har kunnet tro på de utroligste ting, blot fordi de stod i historiebøgerne – men er vi i virkeligheden ret meget bedre i dag? Kaare Johannessen ser nærmere på nogle af de fordrejninger, omskrivninger, fortielser og rene og skære løgne, det gennem tiden er lykkedes at gøre til urokkelige sandheder i offentlighedens øjne. Historiens helte får et eftertrykkeligt hak i tuden - og en enkelt skurk eller to får måske også en slags oprejsning. Arrangeret i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe.


Foredrag og fællesspisning: Ruth Brik Christensen

Ruth i krig Tid: Tirsdag den 30. januar kl. 18.00: Spisning kl. 19.00 - 21.00: Foredrag Sted: Ubby Bibliotek og Forsamlingshus Pris: Foredrag: Normalpris kr. 80, Medlemmer af Bibl.klubben eller Hvidebæk Lokalråd: Kr. 65, Foredrag og spisning: Normalpris 140, Medlemmer af Bibl.klubben eller Hvidebæk Lokalråd: Kr. 125, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker”

Mød de danske soldaters reservemor Som leder af KFUMs Soldaterhjem har Ruth Brik Christensen både været med de danske soldater i Irak, Afghanistan og senest Libanon i efteråret 2011. Ruth holder et inspirerende, medlevende og engageret foredrag om at være den forstående og lyttende ”mor” for danske soldater i udlandet. Foredraget omhandler oplevelser med soldaterne og krigen set fra KFUMs Soldaterhjem. Arrangeret i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd.

Bustur med Biblioteksklubben:

Christiania og Carlsberg Tid: Sted: Pris:

Lørdag den 3. februar kl. 8.00 - 17.45 Kl. 8.00 Afgang fra P-pladsen foran Kalundborg Hallerne, J. Hagemann-Petersens Alle 11 Kl. 8.15 Opsamling, Centerpladsen i Svebølle Kr. 385,- Kun for medlemmer af Biblioteksklubben Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker”

Vi begynder turen på CHRISTIANIA, hvor stadens egen Rundvisningsgruppe holder et kort foredrag og giver en rundvisning, samt en indføring i Christianias struktur og historie. Samtidig hører vi rundviserens egen fortolkning af ”sandheden” om Christiania. Efter rundvisningen er der fællesspisning i Christianas egen restaurant LOPPEN. På Carlsberg er der en guidet tur på 45 min. med introduktion til Carlsbergs historie fra grundlæggelsen i 1847 til i dag. Vi skal desuden se en række af områdets spændende bygninger – bl.a. J.C.’s bryggeri og villa, Elefantporten og Ny Carlsberg Bryghus. Der er mulighed for spadseretur på egen hånd i Carlsberg-området. Prisen er inkl. bustransport, rundvisninger med guide på Christiania og Carlsberg, rundstykke og kaffe/te på udturen samt frokost på Christiania. 33


34


IT-KURSER

35


IT-kurser

ANDROID kursusforløb EFTERår 2017 Tid: Mandag den 4. september Mandag den 11. september Mandag den 18. september Mandag den 25. september kl. 17.30 - 19.30 Sted: Kalundborg Bibliotek Pris: Gratis. Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” senest fredag den 1. september Har du brug for at lære mere om din Android-tablet, og hvad du kan bruge den til, så kan dette kursusforløb være noget for dig. I 4 moduler lærer vi alt om det, en Android-tablet kan. Sammen starter vi en ny Android- tablet op, lige ud af kassen fra butikken. Hvis din egen ikke er opstartet, så tag den gerne med - så gør vi det sammen. Vi vil også snakke om sikkerhed, om indstillinger og apps, og vi lærer sammen mere om, hvordan en Android-tablet fungerer på de efterfølgende moduler. Når man tilmelder sig dette kursusforløb, tilmelder man sig alle 4 moduler. Medbring gerne din egen tablet og Google-konto (det er evt. din gmail-konto). Kurset er det samme, som blev udbudt i foråret 2017.

36


IPAD kursusforløb EFTERår 2017 Tid: Mandag den 6. november Mandag den 13. november Mandag den 20. november Mandag den 27. november kl. 17.30 - 19.30 Sted: Kalundborg Bibliotek Pris: Gratis. Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” senest mandag den 30. oktober

Kom godt i gang med iPad Har du brug for at komme rigtig godt i gang med din iPad, lære den bedre at kende og blive mere fortrolig med de forskellige funktioner og indstillinger? Så kunne dette forløb være noget for dig, hvor vi over 4 moduler kommer rundt om de mange funktioner og indstillinger, som en iPad har, og som kan være svære at komme i gang med. Kurset er det samme, som blev udbudt i foråret 2017.

Vi starter stille og roligt ud på begynderniveau og arbejder os fremad. I slutningen af forløbet kan det blive lidt mere avanceret. Modulerne vil indeholde: 1. 2. 3. 4.

Intro og opsætning Hvordan du søger, finder, henter, bruger og bliver fortrolig med apps Tips til indstillinger, navigation m.m. Opsamling og “eksamen”

Når du tilmelder dig dette kursusforløb, tilmelder du dig samtidig alle 4 moduler, som foregår på 4 mandage. Vær forberedt på, at der kan være hjemmeopgaver mellem modulerne! Medbring gerne din egen iPad - og Apple-id, hvis du har dette. Der er et begrænset antal pladser.

37


KULTURNAT

KALUNDBORG BIBLIOTEK

38


NATURSKOLEN

39


Opera og viser på Røsnæs Havn Tid: Torsdag den 26. august kl. 20.00 - 21.30 Sted: Røsnæs Havn Pris: Kr. 100, Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Billetter kan også købes ved indgangen. De to operasangere Pernille Bruun og Hans Lawaetz synger et alsidigt og muntert program fra opera er af bl.a. Mozart, Dvorak og Gerschwin, over musical og operette til Kaj Norman Andersen og ”Skibet skal sejle i nat”. Pernille Bruun, sopran, er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og fastansat i Det Kgl. Operakor siden 2000 - og så har hun modtaget både Dansk Korforbunds Hæderspris og Musikanmelderringens Kunstnerpris. Hans Lawaetz, basbaryton med lokale rødder i Kalundborg er uddannet i Århus og Odense. Han har været ansat i det Kgl. Operakor siden 1993 og har sunget roller både der og på Den anden Opera, Den ny Opera og Den Jyske Opera. Han har været solist med landsdelsorkestrene og er medlem af gruppen Nordic Singers, der ligesom de 3 kongelige sopraner underholder med vidtspændende programmer.

Geologiens Dag

Naturens Dag PÅ RØSNÆS NATURSKOLE Søndag 10. september kl 10-16 GRATIS FAMILIEAKTIVITETER Røsnæs Naturskole, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund og Dansk Ornitologisk Forening inviterer på ture, værksteder, skydetelt, hundetræning, boder og pandekager over bål.

40

Tid: Lørdag den 16. september kl. 10.00 - 11.30 Sted: Start ved Røsnæs Naturskole Pris: Voksen: Kr. 50,- Børn: Gratis Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” eller ved indgangen. Røsnæs er en markant geologisk formation. Vi går en tur på kysten for at se på ledeblokke og skræntprofiler, der kan fortælle, hvordan halvøen er blevet skabt. Guide: Morten Lindhard.


Militærhistoriske spor

Nissetur

Tid: Sted: Pris:

Tid: Lørdag den 2. december og søndag den 3. december kl. 10.00 - 15.00 Sted: Røsnæs Naturskole Pris: Kr. 30,- pr. deltager Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Billetter kan også købes ved indgangen. Traditionen tro har nisserne drillet os og gemt børnenes julegodter langt ude i skoven. I må komme og hjælpe os med at finde det hele. I sendes afsted på egen hånd og skal følge et spor, der måske både fører op i træerne og ned i huler under jorden.

Mandag den 16. oktober kl. 15.00 - 17.00 Røsnæs Naturskole Kr. 50,- Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Billetter kan også købes ved indgangen.

Mange krige har sat deres spor på Røsnæs. Vi går til venderkrigene, svenskekrigene, englandskrigen, 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig og fortæller historierne bag. Guide: Morten Lindhard.

Musetur For børn Tid: Sted: Pris:

Lørdag den 21. oktober og søndag den 22. oktober kl. 10.00 Røsnæs Naturskole Kr. 20,- Tilmelding via kalundborgbib.dk - ”Det Sker” Billetter kan også købes ved indgangen.

Vi ser, om der er levende mus i burfælderne, og lukker dem ud, efter vi har set på dem. Der er flere slags, og hvis vi er heldige, ser vi 2-3 arter. Hvilken rolle spiller de i den større natur, hvordan trives de bedst, og lever de mon af grøn ost?

41 41


Forfatterskolen FOR UNGE

42


UDSTILLINGER


UDSTILLINGER Kalundborg bibliotek

AUGUST Tina Lund Christiansen

SEPTEMBER Arnakitsoq Peary

I august måned vil Tina Lund Christiansen udstille en del af sine akrylmalerier. Udstillingen tager udgangspunkt i kunstnerens store tiltrækning til havet og naturen, Tina tager naturen ind og bearbejder indtrykkene, hvorefter de kommer frem på lærredet. Ofte er de naturtro, men med et tvist... Hun arbejder også med skulpturer der kalder på havet.

Den grønlandskfødte fotokunstner har indfanget den vilde skønhed i sin hjemstavns natur. Det er de kæmpe ismasser, solen og temperatursvingningerne, der skaber de smukke skulpturer, som Peary har fotograferet. Oplev Grønland gennem lokale øjne, når hun udstiller under overskriften Naturens egen kunst.

OKTOBER Safia Nabiyar Den lokale Safia Nabiyar er kun 15 år men er allerede et stort tegnetalent. Hun arbejder med trækul, akvarelmaling og oliemaling på akvarelpapir. Hun er især inspireret af den surrealistiske kunst, fordi den giver mulighed for at formulere tusinde forskellige oplevelser med et enkelt motiv.

44


NOVEMBER Jann Ulvedal Jann Ulvedal udstiller en blanding af helt abstrakte billeder i stærke farver og også mere genkendelige motiver. Han er optaget af at få farverne til at fortælle historien og lade formerne flyde frit.

DECEMBER Jan Hyldal Jan Hyldal har fotograferet, siden han fik sit første fotografiapparat i 1959. I 90’erne og 00’erne restaurerede han en del lokalhistoriske Kalundborgfilm, og han har lavet små film med lokale personer i det gamle Hvidebæk. Jan Hyldal er desuden medlem af Kalundborg Fotoklub og Kunstnerforeningen IRIS og har tidligere udstillet på Kalundborg Lyng, Dyrehøj Vingård, Den Gamle Biograf i Gørlev, Skolen på Herredsåsen, Kalundborg Gymnasium m.m.

JANUAR Susanne Penter og Jan Høgh Susanne Penter og Jan Høgh er bosat i Drøsselbjerg. De inspireres af lyset og farver over Musholm og Storebælt. De inspireres også af deres forskellige rejser i hele verden. Deres malerier spænder over landskaber, stemninger, mennesker, kulde, lys, varme - fra det naivistiske til det abstrakte. 45


UDSTILLINGER HØNG bibliotek

AUGUST Laura Nørgård Med et spekter af farver og stærke kontraster bruger den unge Laura Nørgård tegningens kreative verden til at finde tid til sig selv. Regler og fornuft ophører, og kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan skabes på papiret.

SEPTEMBER Benny Jensen

Benny Jensen er en gammel kalundborgdreng, som maler akvareller med Kalundborg by og Røsnæs som motiv. Hans motiver indeholder næsten altid mennesker, der giver liv til de små øjeblikke, billederne fanger.

OKTOBER Fortolkning gennem øjet, der ser Oktober måneds udstilling er et unikt samarbejde mellem Tattoo-kunstner Sidse Jørgensen og doodle-artisten Lea Hartmann. Med hver sin kunstart fortolker de specifikke, fastlagte motiver, og fremviser mangfoldigheden i kunsten og fortolkningen.

46


NOVEMBER Emilie Glad

DECEMBER Julerier på biblioteket

Emilie Glad er en ung, lokal tegner, der trækker på mangateknikker, når hun maler sine på én gang realistiske og magiske portrætter.

Kom og se årets nisselandskab, og vær med i julekonkurrencen på biblioteket.

JANUAR Jan Hyldal Jan Hyldal har fotograferet, siden han fik sit første fotografiapparat i 1959. I 90’erne og 00’erne restaurerede han en del lokalhistoriske Kalundborgfilm, og han har lavet små film med lokale personer i det gamle Hvidebæk. Jan Hyldal er desuden medlem af Kalundborg Fotoklub og Kunstnerforeningen IRIS og har tidligere udstillet på Kalundborg Lyng, Dyrehøj Vingård, Den Gamle Biograf i Gørlev, Skolen på Herredsåsen, Kalundborg Gymnasium m.m.

47


UDSTILLINGER GØRLEV bibliotek

AUGUST

SEPTEMBER

Britta Syren

Åse Pedersens malerier

Britta Syren er bosiddende på Reersø. Udstillingen af akrylmalerier har titlen ”På rejse”.

Åse Pedersen maler fortrinsvis med olie, men der kommer også lidt akryl ind imellem. Der er abstrakte billeder og naturbilleder med på denne udstilling.

I montrerne udstiller Britta Syren tørrede frugter og grøntsager, hvor nogle af dem er malet op.

OKTOBER Jan Hyldal Jan Hyldal har fotograferet, siden han fik sit første fotografiapparat i 1959. I 90’erne og 00’erne restaurerede han en del lokalhistoriske Kalundborgfilm, og han har lavet små film med lokale personer i det gamle Hvidebæk. Jan Hyldal er desuden medlem af Kalundborg Fotoklub og Kunstnerforeningen IRIS og har tidligere udstillet på Kalundborg Lyng, Dyrehøj Vingård, Den Gamle Biograf i Gørlev, Skolen på Herredsåsen, Kalundborg Gymnasium m.m.

48


NOVEMBER Malerier og Røde Kors I Bibliotekssalen udstiller Christina Berthelsen sine malerier I montrerne udstiller Røde Kors et udvalg af deres mange ting: grydelapper, tæpper, trøjer m.m. Alt kan købes.

DECEMBER Strømpenisser m.m. Så er det også jul på biblioteket. Anni Carlsson udstiller sine fine strømpenisser og skaber julestemning.

JANUAR/FEBRUAR Naturalistisk kunstner i Gørlev Allan Mwiseneza er en ung kunstner, der mestrer meget. Han maler både akryl og vandfarver og spænder vidt i sit kunstneriske udtryk. Tegninger af dyr, hænder og bybilleder.

49


Fra Biblioteksklubbens ture

50 50


KALUNDBORG FOLKEUNIVERSITET

51


KALUNDBORG Folkeuniversitet

Billetter

OBS! refunderes ikke

Gimle:DOX film

Rehearsal night Tid: Onsdag den 6. september kl. 19.00 Caféen åbner kl. 18.00 Sted: Kulturhus Gimle, Gl. Stationsvej 12, Føllenslev Pris: Medlemsskab 75 kr. Første film gratis. Efterfølgende 75 kr. pr. film Billetter købes ved indgangen eller på kulturhusgimle.dk En jazzdokumentar, der følger musikeren Niels Lan Doky, der skal åbne sin egen jazzbar i København. Om at følge sine drømme og gå efter dem, koste, hvad det koste vil. Mød også filminstruktør Maja Friis, der har fulgt pianist Niels Lan Doky i dagene op til åbningen af hans nye jazzbar, The Standard.

historier om Reformationstumult i Kalundborg v/Lisbeth Pedersen

Tid: Fredag den 8. september kl. 15.00 Sted: P-plads ved Raklev Kirke Pris: Kr. 195,- for mad og guide, ekskl. drikkevarer. Tilmelding hos Bistro Bispegården, tlf. 5952 2130 / info@bistrobispegården.dk senest 4. september Historier om reformationskampe i Kalundborg ligger lige til højrebenet. Vi følger dem i Melchior Jensens fodspor. Melchior var Gråbrødreklosterets sidste katolske forstander. Vi finder spor af hans virke i Raklev Kirke og på Klostertorvet i Kalundborg. Her opsøger vi også ruinerne af Kalundborg Slot, hvor en af Reformationens store tabere, den kongelige konvertit, Chr. 2., sad som statsfange i 10 år. Turen slutter på Bispegården, hvor vi slutter tumultfortællingerne med et enkelt reformationsmåltid. Der køres i egne biler til Klostertorvet. 52

Torben Albret Kristensens foredrag:

”I konflikt med loven”

Tid: Tirsdag den 12. september kl. 19.00 - ca. 21.30 Sted: VUC, J. Hagemann Petersens Allé 3, Kalundborg Pris: Gratis for medlemmer af Slægtshistorisk Forening Vestsjælland, andre betaler kr. 50, Kaffe og kage: Kr. 20. Tilmelding: Kamma Rasmussen, ktr@ka-net.dk, tlf. 2532 7396 senest 10. september Torben Albret Kristensen, slægtsforsker, underviser og foredragsholder: Var vore forfædre så lovlydige, som vi går og tror? Med udgangspunkt i eksempler fra Torben Albret Kristensens egen forskning tegner han et billede af et samfund, der ikke var helt så homogent, som kirkebøger og folketællinger til tider giver indtryk af.


Kirkehøjskolens program Kirkehøjskolen har eksisteret siden 1996 og er et resultat af samarbejdet imellem menighedsrådet ved Vor Frue Kirke og Folkeuniversitetet. Kirkehøjskolen er for alle interesserede, uanset bopæl, alder og forudsætninger. I Kirkehøjskolen belyses og diskuteres aspekter af kristendommen fra forskellige aktuelle og historiske synsvinkler. Kurset omfatter foredrag, fællessang og debat. I sæsonen 2017/18 ser vi på Luther, hans samtid og følger af den reformation, der ændrede udviklingen afgørende. Her samler vi en gruppe foredragsholdere og emner, der hver på sin måde sætter ord på reformation og konsekvenser - også i dag. Alle foredrag afholdes på Kalundborg Gymnasium kl. 10.00 - 12.30 Lørdag den 16. september: Prof. emer. Martin Schwarz Lausten – Om Peder Palladius Lørdag den 28. oktober: Prof. emer. Brian Patrick McGuire om Melchior Jensen – den sidste katolske abbed i klosteret og den første folkekirkepræst i Raklev Lørdag den 25. november: Formand Anne E. Jensen - om De Danske Sømandskirker i Udlandet Lørdag den 13. januar: Prof. emer. og fhv. direktør i Det Lutherske Verdensforbund Viggo Mortensen - om Den verdensvide lutherske kirke i dag Til orientering er følgende foredrag med tilknytning til Luther og reformationen i sæsonen 17/18 allerede aftalt: 10. februar 2018: Mogens Mogensen, konsulent, om (fremmede) kristne menigheder i Danmark Hver gang er kurset opdelt nogenlunde som følger: Kl. 10:00 - 10:45: Fællessang og foredrag Kl. 10:45 - 11:05: Kaffepause Kl. 11:05 - 11:50: Foredrag og evt. spørgsmål Kl. 11:50 - 12:30: Spørgsmål, debat og fællessang. Pris: Alle 6 gange koster i alt kr. 400,-. Et enkelt foredrag koster kr. 85,Tilmelding sker ved at indsende navn, adresse, telefon samt underskift til Vor Frue Kirkes Kirkekontor, Adelgade 19, 4400 Kalundborg og samtidig indbetale beløbet på kirkens bankkonto: Reg. nr.: 5038, Konto nr. 1110258. Tilmelding og betaling kan også foretages på Kirkekontoret i åbningstiden eller i kontorets postkasse uden for åbningstiden.

Se mere på vorfruesogn.dk


Enestående historiske haver i Vestsjælland - især med henblik på haver omkring Kalundborg

Tid: Torsdag den 28. september kl. 17.00 - 19.00 Sted: VUC, J. Hagemann-Petersens Allé 3, Kalundborg Pris: 80 kr. for voksne 35 kr. for unge under 25 år Billetter købes ved indgangen eller på kalundborgbib.dk - “Det Sker” En fortælling om, hvordan herremandens have har påvirket havekunsten gennem flere århundreder, givet inspiration til mange haver og ophøjet dem til at være betydningsfulde. Levende fortalt af landskabsarkitekt Kirsten Lund Andersen.

Gimle:DOX film

Øboerne og Hvalerne - The Islands & the Whales

Tyngdebølger og Universet Tid: Tirsdag den 3. oktober kl. 17.00 - 19.00 Sted: VUC, J. Hagemann-Petersens Allé 3, Kalundborg Pris: 80 kr. for voksne 35 kr. for unge under 25 år Billetter købes ved indgangen eller på kalundborgbib.dk - “Det Sker” I 1915 offentliggjorde fysikeren Albert Einstein sin generelle relativitetsteori, som handler om tyngdekraften. Teorien forudsiger også de såkaldte tyngdebølger, som man målte med LIGO eksperimentet i 2016. Det forventes, at tyngdebølger i fremtiden vil give os en større forståelse af universet. Kom og hør Professor Niels Obers fortælle om tyngdebølger og universet.

54

Tid: Onsdag den 4. oktober kl. 19.00 Cafeen åbner kl. 18.00 Sted: Kulturhus Gimle, Gl. Stationsvej 12, Føllenslev Pris: Medlemsskab 75 kr. Første film gratis. Efterfølgende 75 kr. pr. film Billetter købes ved indgangen eller på kulturhusgimle.dk En dokumentar, der omhandler Færøerne og de udfordringer og kulturer, de lever med. Den viser bl.a., hvor meget sammenhold og tillid betyder, når fremtiden er udfordret af klima og naturen. Mød foredragsholder, biolog og hvalekspert Morten Lindhard. En billedskøn film fra øriget, hvor menneske og natur har levet med og af hinanden siden tidernes morgen. Men tiderne skifter, og nu er menneskets aftryk på planeten også nået helt op nordpå. DFI & Radiatorfilm ApS


Magister Mette Gundel:

kvindelige forbrydere i 1800-tallets forbryderalbum

Gadekunst verden over

v/Christina Klestrup Hansen

Tid: Tirsdag den 10. oktober kl. 17.00 - 19.00 Sted: Kalundborg Gymnasium, J. Hagemann Petersens Allé 4 Pris: 80 kr. for voksne 35 kr. for unge under 25 år Billetter købes ved indgangen eller på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Kom og bliv lidt klogere på gadekunstens mysterier, også kaldet Street Art. Fra rå graffitimiljøer til europæiske kunstakademier. Vær med, når dette foredrag går på opdagelse i danske og internationale gadekunstnere verden over. Der er ikke én måde at lave gadekunst på – tværtimod!

Tid: Torsdag den 12. oktober kl. 19.00 - ca. 21.30 Sted: Den store foredragssal på Holbæk Bibliotek, Nygade 9, Holbæk Pris: Gratis for medlemmer af Slægtshistorisk Forening Vestsjælland, andre betaler kr. 50, Kaffe og kage: Kr. 20. Tilmelding senest 10/10 til Kamma Rasmussen, ktr@ka-net.dk, tlf. 2532 7396 Historiker Mette Gundel er kendt for at formidle Danmarks socialhistorie, så publikum kan lugte, smage og føle den. Hun er en spændende foredragsholder. I 1863 tog Københavns Politi, som de første i Danmark, forbryderalbum med identitetsbilleder i brug. Antallet af forbrydelser steg hastigt, og for kvindernes vedkommende var der tale om bl.a. tyveri, løsgængeri, bedrageri, barnemord, falskneri, indbrud, rufferi, betleri og fosterfordrivelse. Kvinderne behøvede nu ikke at være forbrydere for at komme i albummet, de kunne være prostituerede, som var underlagt benhård kontrol, eller blot have været i kontakt med politiet, så de var registreret som ”mistænkelige”.

Gimle:DOX film

DÉJÀ VU – Jon Bang Carlsens Livscollage Tid: Onsdag den 1. november kl. 19.00 Cafeen åbner kl. 18.00 Sted: Kulturhus Gimle, Gl. Stationsvej 12, Føllenslev Pris: Medlemsskab 75 kr. Første film gratis. Efterfølgende 75 kr. pr. film Billetter købes ved indgangen eller på kulturhusgimle.dk Mød filminstruktør Jon Bang Carlsen, og se dokumentarfilmen om hans liv. Da Jon Bang Carlsen blev døbt, gav hans far ham et maleri af Jesus og hængte det op over hans seng. Hver aften bad han til manden på korset om at se efter sin familie. Da Jon Bang Carlsens far alligevel pludselig forlod familien, brændte Jon i desperation øjnene ud på farens gave med en rødglødende ildrager. En selvbiografisk skæbnefortælling om Jon Bang Carlsens søgen efter at gøre skaden god igen. DFI & Jon Bang Carlsen 55


Foredrag - Per Nielsen:

Danmark som slavenation Tid: Tirsdag den 7. november kl. 17.00 - 19.00 Sted: VUC, J. Hagemann-Petersens Allé 3, Kalundborg Pris: 80 kr. for voksne 35 kr. for unge under 25 år Billetter købes ved indgangen eller på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Foredrag om, hvordan Danmark havde slavekoloni i Vestindien. Hvordan kunne det lade sig gøre, hvordan udviklede samfundet sig efter slaveriets afvikling, og hvorfor ville Danmark så senere af med Vestindien igen. Dette er nogle af de spørgsmål, der bliver besvaret i dette spændende foredrag.

Kunst og Kolonitid Slægtsforskerdag med seniorkonsulent Erik Kann, Kennedy Centret, København Tid: Lørdag den 11. november kl. 9.30 - 15.30 Sted: Vises senere på slaegtvestsjaelland.dk Pris: Vises senere på slaegtvestsjaelland.dk Tilmelding senest 8/11 til hans@revsbaek.com/tlf. 52250512 Formiddagens foredrag: ”Mediestream og hvad deraf følger.” Avisdigitaliseringsprojektet har nu digitaliseret mere end 10 millioner avissider. Hvad kan vi finde i aviserne om vore aner? Hvordan bruger vi Mediestream? Få svar på alt dette. Eftermiddagens foredrag: ”Uægte børn – udlagt barnefader - hvad så?” Foredraget giver indgående anvisninger på, hvad du gør i den situation. Hvilke kilder findes der, hvilke sanktioner kunne ”de skyldige” idømmes osv. 56

Tid: Tirsdag den 14. november kl. 17.00 - 19.00 Sted: Kalundborg Gymnasium, J. Hagemann Petersens Allé 4 Pris: 80 kr. for voksne 35 kr. for unge under 25 år Billetter købes ved indgangen eller på kalundborgbib.dk - “Det Sker” I 2017 markeres 100-året for Danmarks salg af De Vestindiske Øer til USA. Danmark var kolonimagt for øerne Skt. Thomas, Skt. Jan og Skt. Croix indtil 1917 og blev en velbeslået nation på trekantshandlen. Vær med på en vigtig rejse tilbage i tiden, når der fortælles om kolonitidens København og kigges nærmere på både nostalgiske og kritiske fremstillinger af livet i Dansk Vestindien. Det danske blik på de eksotiske, fjerne kolonier er desuden centralt for en række samtidskunstnere, hvis fokus på emner som nationalfølelse, race og menneskehandel er med til at skabe debat om Danmarks fortid som kolonimagt.


De Vestindiske Øer

ved Karen Munk-Nielsen, slægtsforsker og leder af Holbæk Museum Tid: Mandag den 4. december kl. 19.00 – ca. 21.30 Sted: VUC, J. Hagemann-Petersens Alle 3, Kalundborg Pris: Gratis for medlemmer af Slægtshistorisk Forening Vestsjælland, andre betaler kr. 50, Tilmelding senest 2/12 til Kamma Rasmussen, ktr@ka-net.dk, tlf. 2532 7396

Julemøde: Karen Munk-Nielsen vil holde foredrag om De Vestindiske Øer. Hun vil fortælle om sit arbejde med at udforske Danmarks fortid som slavehandlende nation. Karen Munk-Nielsen har de forgangne år arbejdet med Danmarks fortid som kolonimagt – belyst ud fra relationerne mellem Vestsjælland og Dansk Vestindien.

Familien i nyere dansk litteratur

Gimle:DOX film

v/Hans Ulrik Rosengaard

Tid: Tirsdag den 5. december kl. 17.00 - 19.00 Sted: VUC, J. Hagemann-Petersens Allé 3, Kalundborg Pris: 80 kr. for voksne 35 kr. for unge under 25 år Billetter købes ved indgangen eller på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Familien spiller en central rolle i menneskets liv. Den spiller også en central rolle i litteraturen om menneskenes liv. Uden for litteraturen taler vi i dag meget om nye familieformer og -mønstre, når vi taler om familier. Hvor man tidligere i højere grad forestillede sig, at familien måske var en institution, der var ved at forsvinde, tænker vi den i dag snarere som en størrelse i forandring. Ægteskabets status er en anden, skilsmisseraterne er steget, vi er ældre, når vi får børn - hvis vi kan få dem selv, for ellers må vi have hjælp til at lave dem. Vi har flere slags børn, og børnene har forskellige typer af forældre. Men hvordan bliver familien portrætteret i samtidens litteratur? Vi skal se nærmere på en række værker fra de seneste års danske litteratur og tale om, hvilken rolle familien spiller.

Stay Behind - Min Farfars hemmelige krig Tid: Onsdag den 10. januar kl. 19.00 Caféen åbner kl. 18.00 Sted: Kulturhus Gimle, Gl. Stationsvej 12, Føllenslev Pris: Medlemsskab 75 kr. Første film gratis. Efterfølgende 75 kr. pr. film Billetter købes ved indgangen eller på kulturhusgimle.dk Mød filminstruktør Ida Grøn – kom og se en dokumentar, hvor Ida Grøn prøver at blive lidt klogere på sin farfar, Otto. Var han eventuelt hemmelig CIA-agent?? Hvorfor sov instruktøren Ida Grøns farfar, en respekteret tandlæge, med en skarpladt pistol ved sin side, indtil han smed den i havet i 80’erne? Dette og andre lignende spørgsmål søger Ida Grøn svar på. Med sin far går hun på opdagelse i et hemmeligt kælderarkiv og begynder på en rejse, der bl.a. fører hende tilbage til farfarens avancerede godnathistorier. Fortællingen beskriver samtidig en epoke i Danmarks historie, som på mange måder er holdt hemmelig. Bullitt Film, GotFat Productions & Rikke Tambo 57


Londonskolen - det skrøbelige menneske v/Christina Klestrup Hansen Tid: Tirsdag den 16. januar kl. 17.00 - 19.00 Sted: Kalundborg Gymnasium, J. Hagemann Petersens Allé 4 Pris: 80 kr. for voksne 35 kr. for unge under 25 år Billetter købes ved indgangen eller på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Der kigges nærmere på de banebrydende kunstnere fra den såkaldte Londonskole. Hør mere om deres liv, venskaber og karrierer i en tid, hvor både det menneskelige og det maleriske blev afgørende for fornyelsen af det figurative maleri. ARoS viser udstillingen ”Bacon, Freud, and the London painters” fra oktober 2017 – februar 2018.

Platons gåde

v/Ivar Gjørup

Tid: Mandag den 29. januar kl. 17.00 - 19.00 Sted: VUC, J. Hagemann-Petersens Allé 3, Kalundborg Pris: 80 kr. for voksne 35 kr. for unge under 25 år Billetter købes ved indgangen eller på kalundborgbib.dk - “Det Sker” Hvem var Platon? Den første store filosof i den vestlige verden, har vi lært. Forfatteren og tegneren Ivar Gjørup har udgivet bogen Platons gåde om ham, høstet fremragende anmeldelser for den og modtaget både Holbergmedaljen og Brandesprisen i den anledning. I sit foredrag vil Ivar Gjørup fortælle om Platons liv og værk og hans betydning for den verden, vi lever i nu, mere end to årtusinder senere. En helt anden Platon end ham, du lærte om i skolen!

58


LIV I FORSAMLINGSHUSENE

59


Se mere på

kalundborglif.dk

Dette er Kalundborg Kommunes ønske, ligesom det er et ønske, at forsamlingshusene i lokalsamfundene skal fungere som kulturcentre. - Det er baggrunden for arrangementerne ”Liv i Forsamlingshusene”! I Kalundborg Kommune er der 19 forsamlingshuse! De er alle samlingspunkter for lokalsamfundet, nogle steder som selskabslokaler og andre steder både som selskabslokaler og som samlingssted for kulturelle og sociale aktiviteter for foreninger, skoler og private. Nogle kan måske få lyst til at udvide aktiviteten, når udgifterne til det er overkommelige. Vil du vide mere om projekt Liv i Forsamlingshusene, så skriv til lif@kalundborg.dk eller kontakt projektleder Stine Veisegaard, tlf. 20 54 54 61.

God fornøjelse! NINA, KÆRE NINA

Ubby Kultur- og Forsamlingshus Hovedgaden 19, Jerslev Tid: Torsdag 14. september Fællesspisning kl. 18.00 Teaterforestilling kl. 19.30 Pris: Fællesspisning/teater: Kr. 125,- for ikke-medlemmer Kr. 110,- kr. for lokalrådsmedlemmer Teaterforestilling: Kr. 60,- kr. for ikke-medlemmer Kr. 50,- for lokalrådsmedlemmer Tilmelding: www.oplevhvidebaek.dk senest 11/9

Det, vi har tilfælles, den stærkeste lim imellem os – kærligheden. Det kan være den stormende første forelskelse eller den rislende glæde, man af og til mærker, når man kigger på den person, man har levet sammen med i mange år. Det kan være kærligheden til et barn, et barnebarn eller én, man har mistet – eller bare kærligheden til selve dét at vågne hver morgen og være i live. ”Nina, kære Nina” er bygget op om livshistorier, samlet ind igennem interviews med en række mennesker.

Kulturhus Gimle Gl. Stationsvej 12, Føllenslev Tid: Fredag 15. september kl. 20.30 Pris: Kr. 100, Mulighed for tilkøb af fællesspisning. Tilmelding: kulturhusgimle.dk

En stribe rørende, smukke, sørgelige og sjove fortællinger fra virkeligheden, krydret med sange om den forbandede, foruroligende og helt uundværlige kærlighed. I en tid, hvor mure bygges og afstanden mellem mennesker til tider føles større og større, kan det føles livgivende at zoome ind på det, der stadig samler os mennesker.

Medvirkende: Henrik Ipsen, Mei Oulund, Vibeke Aggeboe Dramatiker, forfatter: Mei Oulund Producent: Odsherred Teater 60

Hallebyore Mødested Orevej 2, Jyderup Tid: Fredag 22. september kl. 19.30 Pris: 50,- kr. inkl. kaffe/te og kage Tilmelding: Ingen, bare mød op. Kirke Helsinge Forsamlingshus Helsingevej 78, Gørlev Tid: Tirsdag 26. september kl. 19.30 Fællesspisning fra kl. 18.00 Pris: Teater: Kr. 50, Tilkøb af spisning: Kr. 60,Tilmelding: Tlf. 2281 5164 eller khforsamlingshus@gmail.com senest 18/9


Nina, kære Nina Sange og fortællinger om den helt uundværlige kærlighed

Svallerup Forsamlingshus Svallerup Landevej 19, Kalundborg Tid: Onsdag 27. september kl. 19.30 Fællesspisning fra kl. 18.00 Pris: Teater: Kr. 50, Tilkøb af spisning: Kr. 100,Tilmelding: Til Alice på tlf. 2943 9984 eller svallerupforsam@gmail.com senest 20/9

Løve Forsamlingshus Stationsvej 4, Løve, Høng Tid: Tirsdag den 23. januar kl. 19.30 Fællesspisning fra kl. 18.00 Pris: Spisning og teater: Kr. 125, Teater: Kr. 75,Tilmelding: På www.loeve-forsamlingshus.dk senest 15/1

Den Gamle Biograf Østerled 25, 4281 Gørlev Tid: Mandag 15. januar kl. 19.30 Pris: Kr. 40,Tilmelding: www.5kanten.dk

Jorløse Forsamlingshus Jorløse Byvej 33, Svebølle Tid: Onsdag den 24. januar kl. 18.00 - 21.00 Pris: Kr. 100,00 inkl. fællesspisning, teater, kaffe og kage Tilmelding: På tlf. 5329 2002 senest 17/1

Buerup Forsamlingshus Buerupvej 24, Jyderup Tid: Tirsdag 16. januar kl. 19:30 Pris: Kr. 50,- Salg af øl, vand eller vin Tilmelding: Til dalskov@mail.dk eller sms til 3059 6114 senest den 14/1 Røsnæs Forsamlingshus Søbakken 7, Ulstrup, Kalundborg Tid: Onsdag 17. januar kl. 19.30 Fællesspisning fra kl. 18.00 Pris: Teater: Kr. 50, Teater inkl. spisning: Kr. 120,Tilmelding: Billetterne købes i Dagli’ Brugsen i Ulstrup eller via kalundborglif.dk senest 14/1

Tilmelding på kalundborglif.dk eller se under de enkelte arrangementer

Reerslev Forsamlingshus Reerslevvej 22, Ruds-Vedby Tid: Torsdag 25. januar kl. 19.30 Spisning kl. 18.00 Pris: Teater og spisning: Kr. 100, Kun teater: Kr. 25,Tilmelding: billetto.dk eller tlf: 60725419 Svebølle Aktivitetscenter Centervej 13, Svebølle Tid: Fredag 26. januar kl. 19.30 Pris: 25,- kr. inkl. kaffe/te og kage Tilmelding: På tlf. 2042 3292 eller ahrens9@gmail.com senest 19/1

61


Foto: Les Kaner

Foredrag og fællesspisning Ove Dahl

Den ultimative forbrydelse Tid: Torsdag den 7. september kl. 18.00 - 21.30 Sted: Værslev Forsamlingshus, Aldersrovej 32, Kalundborg Pris: Kr. 195,00 inkl. spisning, kaffe/kage Tilmelding senest 1/9 til Danielsen.kate@gmail.com Oplev Ove Dahl fortælle om nogle af Danmarkshistoriens største forbrydelser i nyere tid. Hvad sker der, når drabet er begået? Herunder samarbejdet mellem politi, kriminalteknikere, retsmedicinere, pressen og offentligheden – undervejs krydret med sager fra det virkelige liv. Menu: Gammeldags oksesteg med tilbehør.

Fællesspisning, musik og dans

Millas Band Tid: Lørdag den 9. september kl. 18.00 - 01.00 Sted: Løve Forsamlingshus, Stationsvej 4, Løve, Høng Pris: Kr. 265,00. Tilmelding på www.loeve-forsamlingshus.dk Dinner og Dance Kom til fest! Aftenen begynder med spisning, hvor menuen består af forret samt buffet med 2-3 slags kød og tilbehør. Drikkevarer kan købes til en fornuftig pris. Millas Band spiller hits fra 70’erne og 80’erne samt de nyeste ørehængere.

Musikalsk foredrag Jeannet Ulrikkeholm:

Halfdan Rasmussens liv og digtning

Tid: Torsdag den 21. september kl. 19.00 - 21.00 Sted: Røsnæs Forsamlingshus, Søbakken 7, Ulstrup, Kalundborg Pris: Kr. 85,00. Købes i Dagli’ Brugsen i Ulstrup eller via kalundborglif.dk Arrangementet er en god variation mellem fortælling og sang. Jeannet Ulrikkeholm synger Halfdans sange akkompagneret af guitar og lut. Publikum er med på fællessang. Halfdan har skrevet mange digte for børn, men han har også skrevet filosofiske digte for voksne, hvori han lufter sine tanker om alt mellem himmel og jord. Digtene virker til tider pjankede, men skraber man lidt i overfladen, afsløres dybe bibetydninger og spidsfindigheder, der kan diskuteres i det uendelige.

62

Tilmelding på kalundborglif.dk eller se under de enkelte arrangementer


Foredrag og fællesspisning:

Thomas Rathsack: Elitesoldat

Ole Gas: Danmarks bedste Kim Larsen-entertainer Ole Gas ikke bare spiller og lyder som Kim Larsen, han ligner ham også til forveksling. Når man oplever Ole Gas for første gang, er mange i tvivl, om det er den rigtige Kim Larsen selv, der står på scenen, og som mange publikummer og arrangører har udtalt: ’Han er entertainer af storformat’ Reerslev Forsamlings- og Kulturhus: Høstfest med koncert: Tid: Lørdag den 23. september kl. 18.00 - 23.00 Spisning (helstegt pattegris) kl. 18.00 Ole Gas spiller kl. 21.00 - 23.00 Sted: Reerslev Forsamlings og Kulturhus, Reerslevvej 22, Ruds Vedby Pris: Kr. 200,- kr. inkl. spisning, kaffe/kage og musik Tilmelding senest 10/9: billetto.dk, Sara: 4275 8619 eller Lene: 2096 8112 Svallerup Forsamlingshus: Fællesspisning med koncert Tid: Onsdag den 8. november Spisning kl. 18.00 (And/flæstesteg) Ole Gas spiller kl. 19.30 Sted: Svallerup Forsamlingshus, Svallerup Landevej 19, Kalundborg Pris: Kr. 75,- kr. 175,- kr. inkl. spisning. Tilmelding senest 1/11 til Alice tlf. 2943 9984 eller svallerupforsam@gmail.com

Tid: Torsdag den 5. oktober kl. 18.00 - 21.00 Sted: Buerup Forsamlingshus, Buerupvej 24, Jyderup Pris: Kr. 175,- inkl. mad, kaffe/te/kage Tilmelding senest 29/9 til dalskov@mail.dk / sms 30596114 Jæger - I krig med eliten! Thomas Rathsack er en af Danmarks højest dekorerede elitesoldater. Udgivelsen af bogen “Jæger – I krig med eliten” i 2009 resulterede i den største skandale i det danske forsvar i nyere tid. Forsvarschefen måtte senere gå af, da ansatte i forsvaret blev afsløret i at have fabrikeret og lækket en falsk oversættelse af bogen til arabisk. I foredraget fortæller Thomas Rathsack om sine år i Jægerkorpset. En tid, der har bragt ham i nærkontakt med det seneste årtis store internationale konflikter. Det er en historie om en soldat i skudlinjen, om indfriede drengedrømme og ikke mindst om det broderskab, som er altafgørende for succes på slagmarken. Hør Thomas Ratchsacks historie før, under og efter bogens udgivelse.

63


Foredrag med skuespiller Jens Jacob Tychsen:

Hr. Weise og Badehotellet Tid: Onsdag den 1. november kl. 19.00 Sted: Løve Forsamlingshus, Stationsvej 4, Løve, Høng Pris: Kr. 175,-. Købes på www.loeve-forsamlingshus.dk Mød Hr. Weise fra TV-serien Badehotellet. Den feterede stjerne Edward Weyse har charmeret sig ind i og ud af problemer, de sidste fire somre på det lille badehotel i det jyske. Han er spillet af Jens Jacob Tychsen, der med tilpas pondus, krukkethed og forvirring kan få publikum til at købe idéen om en rigtig levemand fra 1930’erne. Kom med til et foredrag, hvor skuespilleren Jens Jacob Tychsen fortæller om sin rolle som Hr. Weyse og om at deltage i TV-serien Badehotellet. Det hele krydret med et par af sangene fra serien, som han vil synge live samt en konkurrence.

Foredrag og fællesspisning med Lillian Hjort-Vest

Foredrag med Flemming Nielsen

Martin Andersen Nexø, Pelle Erobreren og arbejderbevægelsen

Vikingerne og deres forfædre ved Tissø

Tid: Fredag den 3. november kl. 19.00 - 22.00 Sted: Buerup Forsamlingshus, Buerupvej 24, Jyderup Pris: Kr. 75,- for mad, te/kaffe og foredrag Tilmelding senest 29/10 til dalskov@mail.dk / tlf. 3059 6114

Tid: Fredag den 3. november kl. 19.30 - 21.30 Sted: Hallebyore Mødested, Orevej 2, Jyderup Pris: Kr. 50,- inkl. kaffe/te og kage Ingen tilmelding.

Martin Andersen Nexø skrev Pelle Erobreren, som handler om at finde sit naturlige voksested, om et værdigt liv, om fællesskab og om drømme. Lillian vil fortælle om Pelles gribende historie gennem hele romanen, men vil også lægge vægt på ”Den store kamp”, som omfatter arbejderbevægelsens historie i Danmark. 64

Museumsteknikker Flemming Nielsen er lokal og har en stor viden om området og dets arkæologiske historie. Flemming Nielsen var en ud af de fire gutter, der genopdagede den store vikingetidsbosættelse ved Tissø i 1993. Flemming har været amatørarkæolog siden 1990. Foredraget er ledsaget af billeder på storskærm. Tilmelding på kalundborglif.dk eller se under de enkelte arrangementer


Country for fuld udblæsning!

Tamra Rosanes DUO Tid: Lørdag den 11. november kl. 20.00 Sted: Eskebjerg Forsamlingshus, Nyløkkevej 2, Eskebjerg Pris: Kr. 120,-. Tilmelding senest 9/11 til Dagli’ Brugsen i Eskebjerg Bankoverførsel til 1704-0565759949 eller mobilepay 26813473 (husk navn + tlf.) Foredrag med Mikkel Kessler:

Fighterånd Tid: Torsdag den 9. november kl. 19.30 Sted: Kirke Helsinge Forsamlingshus, Helsingevej 78, Gørlev Pris: Kr. 225,- inkl. en genstand. Tilmelding senest 30/10 på tlf. 2281 5164 eller khforsamlingshus@gmail.com Oplev et personligt og inspirerende foredrag, hvor den ellers private Mikkel Kessler for første gang rigtig lader offentligheden komme bag om scenetæppet og giver et åbent og ærligt indblik i sin professionelle karriere og de valg og fravalg, han undervejs har måttet tage på godt og ondt.

Danmarks ukronede countrysangerinde, Tamra Rosanes, spiller de allerbedste countryhits og egne sange. Som ”Lay with me” og ”Rub it in”, som publikum elsker. Det bliver en superskøn og intim optræden. Tamra Rosanens ledsages af en akustisk guitarist. Der sælges øl, vand, vin m.m. i baren til fornuftige priser. Begrænset plads (max. 100 pers.). Tilmelding efter først til mølle-princippet.

Foredrag med Hanna Lundblad:

Om Badehotellet Tid: Tirsdag den 14. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Årby Forsamlingshus, Melbygade 2 A, Kalundborg Pris: Kr. 85,- (inkl. kaffe/te og kage) Tilmelding til Britha Andersen, tlf. 5115 8866 eller bawamelbygade5@mail.dk Tv-serien har nu været vist i fire sæsoner med et gennemsnit på 1,5 mio seere pr. gang. Men hvordan opstod ideen til ”Badehotellet”? Hvilke tanker er der bag udviklingen af karakterne? Hvad kræver det at arbejde med en historisk serie? Få svar på alt dette af seriens medforfatter og producer. Foredraget krydres af scener fra serien på storskærm. 65


Foredrag og fællesspisning Jens Frydendal IT-undervisning v/Linda Radmer

Råvildt, rotter og røverhistorier

Tid: Onsdag den 15. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Reerslev Forsamlings og Kulturhus, Reerslevvej 22, Ruds Vedby Pris: Kr. 50,- inkl. kaffe/kage. Tilmelding på biletto.dk

Tid: Onsdag den 29. november kl. 18.00 Sted: Jorløse Forsamlingshus, Jorløse Byvej 33, Svebølle Pris: Kr. 125,- inkl. fællesspisning, kaffe/kage. Tilmelding senest 22/11 på tlf. 5329 2002.

Slægtsforskning for begyndere på internettet

Bliv klogere på din slægt. Lær at finde dine rødder ved hjælp af online kirkebøger og andre internetsider. Du skal kende det danske sogn, du er født/døbt i. Er du født efter 1960, så er det dine forældre, vi starter med at finde. Medbring din egen bærbare PC (iPad kan ikke anvendes). PC kan også lånes. Begrænset plads.

Et halvt århundrede på - og i nogen grad ved siden af - jagtstien har givet stof til dette foredrag, som leveres af tidligere skovfoged, naturvejleder og forfatter Jens Frydendal, der giver faglige oplysninger om jagten og vildtet i Danmark - uden at det dog går alt for meget ud over underholdningsværdien. Advarsel! Kan ikke anbefales til alt for selvhøjtidelige og nærtagende jægere!

Tid: Onsdag den 15. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Reerslev Forsamlings- og Kulturhus Reerslevvej 22, Ruds Vedby Juletræstænding Pris: Kr. 50,- inkl. kaffe, kage. Tilmelding og familie på billetto.dk eller tlf. 6072 5419 underholdning:

Trylleri og Gøgl med Ole Bünger Tid: Søndag 26. november kl. 16.00 - 18.00 Sted: Reerslev Forsamlings og Kulturhus, Reerslevvej 22, Ruds Vedby Pris: Gratis. Mød bare op. www.reerslevforsamlingshus.dk Kom til julehygge, trylleri og gøgl. Reerslevs juletræ tændes kl. 16.00, og bagefter går vi sammen til forsamlingshuset, hvor Ole Bünger fra Cirkus Pip underholder børn og barnlige sjæle med trylleri og gøgl, der udspringer af de gamle gøgler- og cirkustraditioner. 66

Yoga Workshop

v/eksamineret yogalærer Lene Striberg Tid: Søndag den 21. januar kl. 10.00 - 13.00 Sted: Hallebyore Mødested, Orevej 2, Jyderup Pris: Kr. 50,- kr. inkl. kaffe/te og kage. Tilmelding inden 14/1 til Birger Schmidt, tlf. 2012 2533/ Lise Mårup, tlf. 4021 9237 www.hallebyore.dk Tre timers yoga-workshop, hvor du vil mærke åndedrættets positive indvirkning på krop og sind. Der vil være indlagt en lille pause til en forfriskning og en snack. Deltagerne skal medbringe et tæppe samt et underlag.


KULTUROPLEVELSER MED KVALITET!

ØVRIGE ARRANGEMENTER i de lokale forsamlingshuse BUERUP FORSAMLINGSHUS Buerupvej 24, Jyderup

buerupbeboerforening.dk

Gadeteater:

Dansk Rakkerpak, Sherlock Holmes og Dronningejuvelerne Søndag den 3. september kl. 14.00 på Buerup skole, Buerupvej 19, Jyderup Gratis adgang. Fællesspisning og foredrag v/Finn Jensen og Henning Bonde

LOKALE nedkastninger under 2. verdenskrig Fredag den 8. september kl. 19.00 i Buerup Forsamlingshus. Pris: Kr. 100,- kr. inkl. mad. Øl vin og vand kan købes. Tilmelding senest 4/9 til Anne Grethe Carlsen, tlf. 6178 0656.

JORLØSE FORSAMLINGSHUS Jorløse Byvej 33, 4470 Svebølle

jorlose.dk

Fællesspisning

Onsdag den 25. oktober kl. 18.00. Bordet er dækket, og maden er lavet - du skal bare møde op og bidrage til den gode stemning. Serveringen består af en ret, kaffe og kage. Vin, øl og vand kan købes til rimelige priser. Voksne: 75 kr., børn: 35 kr. Tilmelding senest 18/10 på tlf. 5329 2002.

Løvfaldsfest

Lørdag den 9. september kl. 18.00 Ole Petersen leverer musikken. Vi starter med en dejlig festmiddag, bestående af to retter samt kaffe med lidt sødt. Vin, øl og vand kan købes til rimelige priser. Pris: Kr. 175,-. Tilmelding senest 2/9 på tlf. 5329 2002 eller 2054 7505.

SVALLERUP Forsamlingshus Svallerup Landevej 19, 4400 Kalundborg

svallerup-forsamlingshus.dk

Ældre i Bevægelse

Hver onsdag kl. 9.30. Der er gymnastik i 1 time, pause med kaffe og sang, og derefter spilles der bold og dart til kl. ca. 11.30. Der sluttes af med en sang. Pris: Kr. 15,- pr. gang. Man møder bare op.

Bankospil

Hver mandag kl. 18.45 67


Reerslev Forsamlings- og Kulturhus Reerslevvej 22, 4291 Ruds Vedby

reerslevforsamlingshus.dk

BANKO

Tirsdage i ulige uger kl. 18.45 Dørene åbnes kl. 17.00

Støttekoncert med Shane Lørdag den 28. oktober

Juleforestillingen Nissemor og Kanelia i Julenød Torsdag den 23. november kl. 9.00 og 10.30 Pris: Kr. 43,75. Tilmelding til Sømanden, tlf. 4083 4021

Julefrokost

Lørdag den 25. november kl. 18.00 Menighedsrådet, Landsbylavet og forsamlingshuset er fælles om arrangementet. Tilmelding på billetto.dk eller til Marianne på tlf. 6072 5419

Nytårsfest

Søndag den 31. december kl. 17.30 Tilmelding på billetto.dk eller til Marianne på tlf. 6072 5419

Ølsmagning

Fredag den 19. januar kl. 18.00 Arrangør: Landsbylavet. Tilmelding til Sømanden, tlf. 4083 4021

FASTELAVN

Søndag den 11. februar kl. 14.00 Menighedsrådet, Landsbylavet og forsamlingshuset er fælles om arrangementet.

LØVE FORSAMLINGSHUS Stationsvej 4, Løve, 4270 Høng

loeve-forsamlingshus.dk

BANKOSPIL HVER FREDAG

med fine gevinster. BANKO starter kl. 18.45. Dørene åbner 16.30.

Solbjerg Forsamlingshus Solbjergvej 38, 4270 Høng

Se priser og mere info på solbjergforsamlingshus.dk

SensommerFest

Lørdag den 30. september kl. 18.00 Årets traditionelle og festlige sensommerfest i forsamlingshuset. Med bl.a. helstegt pattegris, lotteri, musik og dans. Pris: Se www.solbjergforsamlingshus.dk. Tilmelding senest 15/9 til Niels, tlf. 2329 4031

FORTÆLLINGER OM TRELLEBORG v/Kaare Johannessen Torsdag den 26. oktober kl. 19.30 68 68


PRAKTISK INFO FOR KALUNDBORG BIBLIOTEKER

TILMELDING OG BILLETTER Biblioteksarrangementer Mest for voksne - Mest for børn Du skal købe din billet via kalundborgbib.dk under “Det Sker” Billetter kan ikke refunderes, med mindre Biblioteket aflyser arrangementet. Andre arrangementer Tilmelding fremgår af de enkelte arrangementer. Aldersgrænser ved børneteater Børneforestillingernes aldersgrænser er fastsat af teatrene og skal sikre, at publikum får den bedst mulige oplevelse. Det er derfor vigtigt, at aldersgrænserne overholdes. Babyer kan ikke komme med ind til forestillingerne. Slik under arrangementerne frabedes.

SÅDAN TILMELDER DU DIG IT-KURSER PÅ KALUNDBORGBIB.DK Vores IT-kurser er gratis, men tilmelding er nødvendig. For at tilmelde dig til IT-kurser på kalundborgbib.dk, skal du klikke på linket “Tilmelding” under det kursus og den dato, hvor du gerne vil deltage. Herefter klikker du på kassen “Start tilmelding” Udfyld de fem felter med navn, mail og telefonnummer. Husk at acceptere tilmeldingsbetingelserne. Tryk på kassen “Foretag tilmelding” Du modtager nu en bekræftelse og kvittering på mail.

Kontakt Denne folder er udgivet af Kalundborg Biblioteker. Har du kommentarer eller spørgsmål, kan du skrive til klbbibliotek@kalundborg.dk eller ringe på tlf. 5953 5560. Facebook Du kan “synes godt om” Kalundborg Biblioteker på Facebook og få nyheder og inspiration direkte på din væg.

69


Adresser

Kalundborg Bibliotek Klostertorvet 2 - 4400 Kalundborg Tlf.: 5953 5560 e-mail: klbbibliotek@kalundborg.dk

Sejerø Bibliotek Mastrupvej 18 - 4592 Sejerø Tlf.: 5959 0293 e-mail: sejbibliotek@kalundborg.dk

Gørlev Bibliotek Algade 35 - 4281 Gørlev Tlf.: 5953 5560 e-mail: gkbib@kalundborg.dk

Ubby Bibliotek Hovedgaden 19 - 4490 Jerslev Tlf.: 5953 5560 e-mail: hvbk_bibliotek@kalundborg.dk

Høng Bibliotek Odinsvej 27 - 4270 Høng Tlf.: 5953 5560 e-mail: hoeng_bibliotek@kalundborg.dk

Eskebjerg Bibliotek Eskebjergvej 67 - 4593 Eskebjerg Tlf.: 5929 1207 e-mail: klbbibliotek@kalundborg.dk

Høng Pas/Kørekort Odinsvej 27 - 4270 Høng Tlf.: 5953 5560 e-mail: hoeng_bibliotek@kalundborg.dk

Svebølle Kvik Bibliotek Svebølle Aktivitetscenter Centervej 13 - 4470 Svebølle Tlf.: 5953 5560 e-mail: klbbibliotek@kalundborg.dk

Se alle bibliotekernes åbningstider på kalundborgbib.dk

70


71


72

www.ReklameService.dk · 59516615

Kalundborg Biblioteker - Program, efterår 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you