Page 1

M PROGRA BORG ERÅR D T F N E U L A K T E K E R E 2021 O I L B I B ERVIC

BORGER

S

OPLEVELSER

FOR ALLE

SILJA OKKING

DET SKØNNE MUSIKUNIVERS

KIM FUPZ AAKESON

En meget produktiv forfatter

DY PLAMBECK Til min søster

EYVIND OLESEN

KULTURPAKKER TIL ÆLDRE

JENS JACOB TYCHSEN

DEL DIN LÆSELYST

EMIL ERICHSEN Skipper på Havana

FRANK ERICHSEN

Kunstner af sin tid

BAG BADEHOTELLET

Mindre ensomhed

Bogklubber for alle aldre

Det enkle liv

CLAUS HOLM

MIT LIVS OPSKRIFT

I OT E K E R RG BIBL O B D N U KAL ETET IVERSIT FOLKEUN HUSENE AMLINGS S R O F I LIV L ÆLDRE KKER TI A P R U T L KU INGER UDSTILL


INDHOLD 29

10

Mest for børn.........................

43

29

4

Mest for voksne....................... 19 Udstillinger.............................. 33

46

Kalundborg Folkeuniversitet........................40

4

Liv I Forsamlingshusene............ 42 Kulturpakker til ældre...........

50

Kalender............................... 58

41

Praktisk information og adresser..............................63

7

53

23

46


VELKOMMEN STOR GLÆDE DA BIBLIOTEKERNE GENÅBNEDE Det var hårdt for mange under Corona-lukningen at undvære det kulturelle mødested, som Kalundborg Biblioteker er, både for borgerne og personalet. Bibliotekerne er nemlig ikke udelukkende et sted, hvor man kommer og låner bøger. Bibliotekerne er i dag, væresteder, kulturhuse, Borgerservice, hvor der både er tid til fordybelse for de mange studerende, men også til de mange kulturoplevelser i form af foredrag, børneteater, læseklubber, makerklub og meget andet. Alt dette kan borgerne læse om i dette biblioteksmagasin, som udgives to gange årligt, forår og efterår. Her findes et væld af spændende arrangementer for borgere i alle aldersklasser. Lige før første Corona-lukning, havde vi knapt åbnet vores nyeste skud på stammen, nemlig bibliotekets Makerspace, også kaldet LAB på Kalundborg Bibliotek. Vi ser nu frem til at vi i efteråret kan lave lærerige og kreative aktiviteter i LAB for både børn og voksne med bl.a. ”Lær 3D print”. I magasinet kan I også læse om den nye ”Makerklub” for ældre børn og unge. Alt det kan kun lade sig gøre takket være et engageret personale og et frugtbart samarbejde med alle vores mange frivillige samarbejdspartnere i lokalområdet, der alle brænder for sagen. Så håbet er, at biblioteksvæsenet som kulturinstitution og innovationsskabende platform, kan fortsætte og udvikle det gode samarbejde med de mange lokale, frivillige kræfter og borgere som bidrager til fællesskabet. I efterhånden mange måneder, har Kalundborg Biblioteker, som så mange andre områder, været ramt af Corona-restriktioner. Under den første nedlukning var bibliotekerne helt lukket fysisk, men bag facaden arbejdede alle medarbejderne flittigt på at organisere flere forskellige virtuelle tiltag for både børn og voksne, men under anden nedlukning blev der indført en reservér og hent-ordning, hvor lånerne kunne bestille

bøger og afhente dem uden for biblioteket. Den ordning har været til stor glæde, men selvfølgelig kan restriktionerne aflæses på et dalende udlånstal. Til gengæld har der været stigende interesse for e-bøger og e-lydbøger. I store dele af perioden, har ”det åbne bibliotek” også været lukket, og det er blandt andet gået ud over de studerende, der bruger bibliotekerne som studiested. Coronaens lærdom Bibliotekerne har dog også lært noget af Coronaen, blandt andet at flere opgaver kan klares digitalt. Under højtlæsningsfestivalen for de 0-3 årige børn blev medarbejderne meget dygtige til at lave små videoer, og de færdigheder kan de bruge i fremtiden. Det står ligeledes klart, at det ikke er nødvendigt fysisk at deltage i alle mindre møder, men at de kan klares digitalt. Har nedlukningen været hård for bibliotekernes brugere, har den også været det for medarbejderne. For at opretholde kontakten ikke mindst mellem de medarbejdere, der fortrinsvist arbejdede hjemme, indførte vi en lille digital kaffepause, hvor alle der havde tid og lyst kunne deltage og få en snak med kollegerne. Den foranstaltning samt digitale personalemøder, var med til at holde gejsten oppe blandt personalet. Nu håber vi på et efterår, hvor det er muligt at afholde alle arrangementerne, og at vi kan mødes sammen i vores Biblioteksklub. Vores medlemsmøde i Biblioteksklubben har nemlig været udsat tre gange – så 4. gang må være lykkens gang. Jeg glæder mig meget til at se jer alle igen, enten på biblioteket eller til et af vores mange arrangementer. De bedste hilsner Jette Mygind Biblioteksleder for Kalundborg Biblioteker

LÆS meget mere på kalundborgbib.dk


PRITILMELDI SER OGNG

MEST FOR BØRN

Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

Fra 7 år

MAKERKLUB FOR BØRN OG UNGE Tid: Sted:

Onsdage den 18. august, 8. september, 13. oktober kl. 15.00 - 17.00 Torsdag den 21. oktober og fredag den 22. oktober kl. 13.00 - 15.00 Onsdage den 10. november, 8. december, 12. januar kl. 15.00 - 17.00 LAB lokalet – Kalundborg Bibliotek

Vil du gerne arbejde kreativt med computeren? Så kom og vær med til Maker Klub på Kalundborg Bibliotek. Medbring gerne egen bærbar + mus.

Familiekoncert 3-10 år

ROSA OG ROULADEBANDET Tid: Søndag den 29. august kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole Ligger dit sovedyr også derhjemme på sengen og drømmer om at komme ud og danse? Sukker det efter hede rytmer, søde sovedyrssange og andre krammedyr at ryste halen med? Så tag det med til koncert med Rosa.

Dittes Kunstklub for børn Mandage den 6. september, 20. september, 4. oktober, 25. oktober, 8. november, 22. november, 6. december kl. 15.30 - 17.00

Kom og vær med i vores kunstklub for børn fra 6-9 år på Kalundborg Bibliotek Dittes Kunstklub for børn er med vores lokale kunstner Ditte Forchhammer. Hun bruger både blyant, tusch og akryl og endda porrer som pensel, når hun åbner op for kunstens verden på børnebiblioteket.

OBS! Vær opmærksom på, at man tilmelder sig alle gange. 4

Meld dig ind og få en T-shirt med logo


5


BEVÆG - EN SUNDHEDS- OG IDRÆTSFESTIVAL

FORSTE LORDAG I SEPTEMBER

KL. 10.00 - 14.00 KALUNDBORG BYMIDTE

Kom og vær med!

DM I BRÆTSPILLET OTHELLO Tid: Lørdag den 11. september kl. 10.00-17.00 Sted: Ubby Bibliotek Kom til DM i spillet Othello. Der vil være præmier til bedste spiller under 15 og 12 år samt bedste turneringsdebutant. Man bedes møde senest kl. 9.45 af hensyn til registrering. Har du ikke spillet med ur før, er mødetiden kl.9.30. Hvis du bare vil kigge på, er du også velkommen. Arrangeret af Dansk Othello Forbund i samarbejde med Kalundborg Biblioteker og Hvidebæk Lokalråd.

SE MERE PA FACEBOOK.COM/BEVAEG ELLER PA KALUNDBORG.DK/BEVAEG

SE MERE PÅ FACEBOOK.COM/BEVAEG ELLER PÅ KALUNDBORG.DK/BEVAEG Billetter

OBS! refunderes ikke

Familiekoncert 3-10 år med Dissing & Las

MIN MORMORS GEBIS Tid: Søndag den 19. september kl. 14.00-14.45 Sted: Musisk Skole Dissing og Las spiller sprælske og finurlige sange fra albummet ”Min mormors gebis” – et album baseret på Jakob Martin Strids elskede børnebog af samme navn. 6

Glæd jer til en koncert fyldt med fart, fis og ballade. Hør om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot og om hvaler i Holmens Kanal. Store og små får rørt kroppen og lattermusklerne, når ”Min mormors gebis” bliver fortalt med sang og musik og sjove dyrelyde.


Forfatterbesøg

RONNIE ANDERSEN Tid: Onsdag den 22. september kl. 12.05 - 13.50 Sted: Høng Skole Forfatterbesøg ved Ronnie Andersen på Høng Skole Ronnie Andersen har skrevet en del ungdomsbøger og på denne dag vil der særligt være fokus på ”Komatøs” Arrangementet finder sted som led i ”Læseløft” projektet.

TILMELDING

TIL ALLE BI B LI O TEKERNES ARRANGEMENTER

Billetter

Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det Sker”

OBS! refunderes ikke

Børneteater fra 1½-4 år med Randers Egnsteater

HATTEMÅGEN Tid: Lørdag den 2. oktober kl. 11.00-11.35 Sted: Biblioteksinfo Snertinge

En fin dame har købt et flot sommerhus ved et smukt hav. Hun glæder sig til at skulle på ferie og til at nyde lidt dejlig fred og ro. Men det bliver slet ikke, som hun havde regnet med. Sommerhuset viser sig at være en gammel fiskerhytte, og den er allerede beboet. Af en måge. Så ro og renlighed er der ikke meget af, og ferien bliver helt anderledes end forventet.

Forfatterbesøg

Familiekoncert 0-4 år

METTE HEGNHØJ

BØRNEBANDET

Tid: Tirsdag den 5. oktober kl. 10.40 - 12.15 Sted: Høng Skole Mette Hegnhøj har skrevet børnebøger og på denne dag vil der særligt være fokus på ”Ella er mit navn, vil du købe det?" Arrangementet finder sted som led i ”Læseløft” projektet, og er arrangeret i samarbejde med Høng Skole.

Tid: Søndag den 10. oktober kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole Sanglege om alt fra morgenritualer og tandbørst ning til bleskift og puttetid. Hyggekoncert for familiens bebser og små englebørn. 7


EFTERÅRSFERIE

PÅ BIBLIOTEKERNE PRITILMELDI SER OGNG Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

Kendte og mindre kendte spil

SPILDAG

Tid: Lørdag den 16. oktober kl. 10.00 - 13.00 Sted: Ubby Bibliotek Spildag med almindelige kendte og knap så kendte spil, hvor vi hygger. For børn og voksne fra 8 år. Arr. i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd.

Børneteater 3-7 år med Teater Badut Bueskydning fra 7 år

PRØV AT SKYDE MED BUE OG PIL Tid: Mandag den 18. oktober kl. 10.00 - 11.00 og kl. 11.00 - 12.00 Sted: Kalundborg Hallerne, hal 1 Kom og prøv kræfter med bueskydning, når vi får besøg af Kalundborg Bueskytteforening. De står klar med buer og pile og masser af sjov. OBS! For børn fra 7 år.

KREA I EFTERÅRSFERIEN

STOR, STØRRE, STØRST Tid: Tirsdag den 19. oktober kl. 11.00 - 11.45 Sted: Ubby Bibliotek og Forsamlingshus En klovneforestilling om at se STORT på at være lille. Inspireret af Halfdan Rasmussens ”Lange Peter Madsen”. Er det bedst at være stor - eller lille? Og hvornår er man stor nok? Hvad nu hvis man bliver så stor, at der slet ikke er plads til én i verden? En poetisk og humoristisk klovneforestilling om Frk. Lange, der pludselig en dag får storhedsvanvid!

Onsdag den 20. oktober Biblioteksinfo, Snertinge Torsdag den 21. oktober Svebølle Kvik Bibliotek

- begge dage kl. 10.00 - 12.00 Kom til en hyggelig og sjov krea-formiddag. Se mere på bibliotekets hjemmeside, når vi nærmer os efterårsferien. 8

Det er gratis, men kræver tilmelding


Kom og vær med!

For børn og unge fra 7 år

Tid: Onsdag den 20. oktober kl. 11.00 - 12.00 Sted: Gørlev Bibliotek Tid: Torsdag den 21. oktober kl. 11.00 - 12.00 Sted: Ubby Bibliotek Tid: Fredag den 22. oktober kl. 11.00 - 12.00 Sted: Høng Bibliotek Kom og hør et par gode historier rundt om bålet. Husk varmt tøj.

Tid: Onsdag den 20. oktober kl. 13.00 - 15.00 Sted: Gørlev Bibliotek Tid: Torsdag den 21. oktober kl. 13.00 - 15.00 Sted: Ubby Bibliotek

BÅL OG BØGER I EFTERÅRSFERIEN

MAKER KLUB

Tid: Fredag den 22. oktober kl. 13.00 - 15.00 Sted: Høng Bibliotek Vil du gerne arbejde kreativt med computeren? Så kom og vær med til Maker Klub i efterårsferien. Medbring gerne egen bærbar og mus.

$v

E AF MUSIK & SANG Wernblad bæk & Lone

Benjamin Ager

SCENOGRAFI Lone Wernblad

& MANUS INSTRUKTØR Laura Madsen R ILLUSTRATIONE r Carl Quist Mølle

Børneteater for de 3-8 årige med LivetsLone

RACERSNEGLEN ROBERT

Tid: Lørdag den 23. oktober kl. 11.00 - 11.50 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek Billetter

En magisk, musikalsk rejse for de mindre børn ind i et univers fyldt med finurlige og forunderlige væsner. Det handler om at rejse ud og vende hjem, og om at blive venner med det fremmede. Børnene aktiveres og engageres hele vejen gennem forestillingen, der er fyldt med nærvær, bevægelse, sange og musik.

OBS! refunderes ikke Familieforestilling for de 4-10 årige og deres voksne med Hr. Teater

CHICKS Tid: Søndag den 24. oktober kl. 11.00 - 11.35 Sted: Kulturhus Gimle De to høns, storesøster Hilda og lillesøster Gump, lever side om side sammenklemt i et bur, indtil de en dag opdager verdenen uden for buret. Hilda er rap og kvik - Gump er lidt tung, men også modig. Sammen oplever de nu et eventyr med op- og nedture i flyvekunstens udfordringer og forbløffelse og stolthed over deres, nu, fritgående æg. Har de to høns mon stadig brug for hinanden på den anden side af buret? 9


“Musik skaber direkte forbindelse mellem mennesker, den samler os I fællessang og leg”

MUSIK OG SANG FOR DE FINE FØLEHORN

med Lone Wernblad

Tid: Onsdag den 3. november Sted: Biblioteksinfo, Snertinge Tid: Torsdag den 11. november Sted: Svebølle Kvik Bibliotek

PRITILMELDI SER OGNG Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

Kl. 9.30 - 10.00 (1-2 år) Kl. 10.30 - 11.00 (0-1 år + dig på barsel) Gratis, tilmeld dig via kalundborgbib.dk eller mød bare op. Familiekoncert 2-10 år

SILJA OKKING & BAND Tid: Søndag den 31. oktober kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole Søde og sjove Silja synger børnesange, vi kender, tilsat jazz, hygge og god stemning. Silja står bag ørehængende sange på Ramasjang om alt fra kæledyr til popstjerner lavet af toiletruller. Kom tæt på Silja og hendes skønne musikunivers. Billetter

OBS! refunderes ikke

”Musik sætter begreber på plads, hvad der er du, og hvad der er jeg. Musik er en periode med start og slut, som vi kan fatte både med og uden sut. Jeg drøner rundt i hele Norden og laver musik med alle mulige mennesker, fordi musik er det mest fantastiske til at løfte fra tungt til let. Musik gør glad, når det gør ondt. Musik hjælper ordene på vej, musik gør livet til en leg. Jeg er rejsende i og med musik for at vise andre, at den kan noget helt, helt unikt. Alle er velkomne til at komme med deres særlige følehorn og synge med det næb, de har. Og det er så uanset, om du er baby med mor eller far. Vi ses! Kærlig hilsen Lone Wernblad.”

Børneteater for de 3-8 årige med Comedievognen

ALFONS ÅBERG Tid: Lørdag den 20. november kl. 11.00 - 11.45 Sted: Kalundborg Hallerne, Hal 1 Kom og se teaterforestillingen om den energiske Alfons og hans rare og noget distræte far. ”Selvfølgelig er der ikke spøgelser til…”, siger Alfons, ”…kun i bøger og i fjernsynet.” Men somme tider glemmer Alfons det… 10


Familiekoncert 3-10 år

TWIST & POLKA

Tid: Søndag den 21. november kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole Marie Keis Uhre synger om Rumbasserne, der ryster numser, og om Mågen Muski, der danser mavedans med sin mavedelle, og andre skøre dyr.

Nisser på Biblioteket for 3-8 år

NISSEKRAFT, NISSEMAD, NISSESANG OG FORTÆLLINGER M.M.

Tid: Fredag den 26. november kl. 17.30 - 19.00 Sted: Høng Bibliotek Vi har forberedt en aften i nissernes tegn. I får lov at opleve nissernes verden gennem forskellige aktiviteter, hvor I skal se, høre, smage og lugte… Det er gratis at deltage. Vil du være med?

Deltag og vind sjove julegaver

JULEKONKURRENCER Tid: Hele december måned Sted: Bibliotekerne i Kalundborg, Høng, Snertinge, Gørlev, Ubby, Svebølle Ha' lidt sjov imellem dine juleindkøb. Kom og vær med i vores spændende konkurrencer i december måned, og vind sjove julegaver. Fra 3 år.

Juleforestilling fra 2 år med Randers Egnsteater

JULETRÆETS HEMMELIGHED

Tid: Lørdag den 4. december kl. 11.00 - 11.35 Sted: Høng Kultur- og Bevægelsespark, Kultursalen

Det er snart jul. Snedkermesterens datter og hendes kat skal pynte juletræet. Hun snitter mange fine ting til træet, og med hver ting følger en bid af historien om en dejlig juleaften, fra dengang hun var barn. Hør, hvordan snedkermesteren mødte julemanden og nissefamilien i skoven, og hvordan det blev en helt speciel juleaften for dem alle sammen. 11


Juleforestilling for de 3-8 årige med Teater Baglandet

FASTER LIZZIES JUL

Tid: Lørdag den 11. december kl. 11.00 - 11.35 Sted: Kalundborg Hallerne, Hal 1 I Faster Lizzies køkken står alt stille, vejrudsigten melder om sne juleaften, men julehumøret vil ikke indfinde sig, for Misser er væk. Overalt er der skuffer og låger, som lokker og gemmer på alle mulige spændende sager: dufte, lyde, musik og hemmeligheder.

Børneteater fra 4 år med Teatret Meridiano

ANIMA

Tid: Søndag den 16. januar kl. 14.00 - 14.45 Sted: Musisk Skole Meridiano-klassikeren om Anna, der mister sin elskede hund og begiver sig ud på en magisk rejse for at finde svar på, hvad der sker med sjælen, når man er død. Med sit fantasifulde billedunivers og sin smukke historie om at miste har ANIMA glædet og berørt alle slags mennesker på tværs af alder og kultur i både ind- og udland.

PRITILMELDI SER OGNG Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

Familiekoncert

KAYA OG OLE Tid: Søndag den 30. janaur kl. 14.00 – 14.45 Sted: Musisk Skole Kaya Brüel og Ole Kibsgaard har samlet en håndfuld af de allerbedste børnesange – både de nye og de gamle som Tangokat og Rapanden Rasmus. De spiller og synger dem til en forrygende og festlig koncert for hele familien.

12


smartparatsvar.dk

FIND MOTIVATIONEN OG LÆSELYSTEN SAMMEN MED EN LÆSEHUND I samarbejde med Læsehundeforeningen tilbydes læseforløb på Kalundborg Biblioteker. Når barnet er færdigt, modtager barnet et læsediplom med et billede af læsehunden og barnet sammen. Læsehundene henvender sig til børn, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde. Læsehunden og dens fører uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde. Hvem kan få hjælp af en læsehund? Tilbuddet henvender sig primært til børn på 1.-5. klassetrin, og barnet skal have knækket læsekoden og kunne læse små ord. Det er et gratis forløb. Læs mere om vores læsehundeteams på kalundborgbib.dk

ALTID ÅBEN FOR TILMELDING

Læsehunden Berta fra Høng har fået 5 hvalpe. Er de ikke nuttede?

13


Højtlæsning er roden til

Fra venstre: Cand. scient. bibl. Mihaela Boock Jensen, faglig koordinator Stine Veisegaard og bibliotekar Tina Christiansen.

Kalundborg Kommune er sammen med fem andre kommuner med i en kulturaftale med kulturministeren om en satsning på litteratur. Som led i en kulturaftale mellem kulturministeren og de seks kommuner: Kalundborg, Lejre, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø deltager Kalundborg Biblioteker i Litteraturregion – læselyst for alle. Bibliotekerne i Kulturregion Midtog Vestsjælland ønsker at samarbejde om en seriøs litteratur- og læseindsats for 0-3 årige børn og deres familier med det formål at styrke læsning og sprog. Litteratursatsningen, der i den anledning har omdøbt Vestsjælland til VestLÆSLand, er en længerevarende og ambitiøs indsats, der begyndte i 2020 og løber frem til og med 2024. Højtlæsningsfestival Hvert år i maj er det under overskriften ÆllebælleMajFortælle planen at holde en højtlæsningsfestival. Første gang var i maj i år, men på grund af coronapandemien blev dette års festival udelukkende digital.

Sådan bliver det ikke næste år, lover faglig koordinator på Kalundborg Biblioteker Stine Veisegaard, der sammen med cand. scient. bibl. Mihaela Boock Jensen og bibliotekar Tina Christiansen står for afvikling af ÆllebælleMajFortælle. I 2022, når Danmark forhåbentlig er kommet fri af corona-skyggen, bliver alle sejl sat til, så højtlæsningsfestivalen for de 0-3 årige kan blomstre til glæde for alle deltagere. Under festivalen får deltagerne gode fif til højtlæsning. Boggaver til rollingerne Selvom dette års festival foregik på lavere blus end håbet, skete der dog noget. For eksempel fik alle dagpleje- og vuggestuebørn en gave, nemlig en pose med bøger specielt egnede til deres aldersgruppe, og til de voksne var der programmet for ÆllebælleMajFortælle fra den 17. til den 23. maj. Der var også forslag til aktiviteter derhjemme, for eksempel strandbingo og nye ord med Mumitroldens billedordbog, farvejagt, leg i en mudderpøl med Gurli Gris

– og skulle vejret ikke være egnet til mudder var der også opskrift på hjemmelavet mudder til indendørsbrug fremstillet af kartoffelmel, vand og lidt kakaopulver. Højtlæsning for de mindste - Kan man godt læse højt for børn på 0 år? Svaret er et fuldtonet JA fra bib Tina og Mihaela. Ét er historien, der læses eller fortælles, noget andet er det fællesskab, der opstår mellem barn og oplæser/ fortæller. Man kan tale om billederne, sætte lyde på, og selv om barnet endnu ikke kan tale, så opfatter det rigtig meget af sproget, det opfanger ord, toner, farver og begreber, og bibliotekerne er forsyningsdygtige i bøgerne, der også egner sig til de allermindste. Nogen synes måske ikke, de er så gode til at læse højt, men så snak om billederne, opfordrer Tina. Det gælder om at finde en måde til at finde det tætte samvær og få en god og tryg oplevelse. Højtlæsning giver en række gevinster som ro, koncentration og fællesskab.


alt godt

Jo tidligere man sætter ind med sprogudviklingen, jo tidligere vil barnet lære at tale rent og bryde læsekoden, når det kommer i skole..."

Dialogisk læsning Mihaela nævner begrebet dialogisk læsning, hvor man først læser bogen, derefter kigger man sammen med barnet på billederne, fortæller og besvarer spørgsmål fra barnet, og til sidst fortæller barnet som 3. trin i læselegen historien på sin egen måde. Også rim og remser, leg med lyde og sanglege, fungerer godt, for det har vist sig, at børn, der har problemer med at tale rent, faktisk kan udtale ordene rigtigt, når de synger. De første 1.000 dage Der kan ikke siges nok om alt det gode og positive højtlæsningen er årsag til, og bibliotekarerne er begejstrede for opbakningen til indsatsen for de 0-3 årige. Sundhedsplejerskerne har i årevis sagt, at det, der sker i barnets første 1.000 dage, er enormt vigtigt for hvordan barnets videre udvikling former sig. Jo tidligere man sætter ind med sprogudviklingen, jo tidligere vil barnet lære at tale rent og bryde læsekoden, når det kommer i skole – og senere vil de unge, der har en solid læsetradi-

tion bag sig, få lettere ved at tage en uddannelse: - Jo tidligere du selv har fået læst højt, desto større sandsynlighed er der for, at du selv tidligt kommer til at læse og giver læsningen videre til dine børn som i en fødekæde, siger Stine Veisegaard og understreger, at det gælder om at give nogle gode læsevaner, for undersøgelser viser, at man kan mærke forskel på børn, der er vokset op med højtlæsning, og børn der ikke er det. En tidlig indsats kan afhjælpe social ulighed, styrke børnenes sprog og dermed evne til at læse og på sigt tage en uddannelse. Ikke alle får læst højt - Måske er det at læse højt ikke så naturlig en del, som vi måske går og tror, siger Tina. En undersøgelse, der blev foretaget for et par år siden, viste, at der ikke blev læst højt i halvdelen af daginstitutionerne, fortæller hun og konkluderer, at hvis halvdelen af børnene ikke får læst højt i deres daginstitution, og der er færre og færre, der læser i fritiden, så er der en negativ udvikling i gang, som det gælder om at få vendt. Det er ikke meningen, højtlæsningsfestivalen udelukkende skal foregå i en uge i maj, understreger medlemmerne af netværksgruppen. Den skal foregå i alle årets 12 måneder, og bibliotekarerne vil gøre en indsats for at klæde forældre og pædagoger på til at foretage den vigtige tidlige indsats på det sproglige område. Den tidlige indsats på sprogområdet falder også fint i tråd med indsatsområderne i Kalundborg Kommune for at få styrket læsning og uddannelse. Det er der behov for, da 25 pct. af borgere i Kalundborg Kommune ikke får en uddannelse.

i 2021/22 Kalundborg og Sorø Kommuners tur. Opgaven, der starter efter sommerferien, bliver blandt andet koordinering af indsatsen og at indkalde til møder og fælles konferencer. Kalle på tur I forbindelse med den første ÆllebælleMajFortælle-festival i maj i år lancerede Kalundborg Biblioteker sin helt egen bog med titlen Kalle på tur. Den er skrevet og illustreret af et af medlemmerne af netværksgruppen Litteratur-regionen, bibliotekar Tina Christiansen. Layout og opsætning har bibliotekar Frederikke Markussen stået for. Bogen handler om den lille blå blæksprutte Kalle, og gennem hele bogen er der fokus på modsætninger som Stor og Lille, Kort og Lang og Goddag og Farvel. Alle børn i vuggestue og dagpleje i Kalundborg Kommune har fået et eksemplar af bogen.

Projektledere Rollen som projektledere går på skift mellem kommunerne, der indgår i litteratursamarbejdet, og mens det i 2020/21 har været Odsherred og Lejre Kommuner, der var projektledere, bliver det 15


OPLEV HISTORIEN - OMVISNINGER, SJOV FOR BØRN OG MEGET MERE

Kalundborg Museum byder på oplevelser for hele familien på tværs af generationer. Kig ind i udstillingerne, tag en pause i den skønne museumshave og hold øje med vores hjemmeside vestmuseum.dk for sjove børneaktiviteter i efterårsferien.

Særudstilling:

MIG OG MIN BY:

28. maj - 19. december 2021 En udstilling udviklet i samarbejde med byens børn og børnebogsforfatter og illustrator Rasmus Bregnhøi. Projektet ”MIG & MIN BY” åbner op for nye perspektiver i byen og det historiske fællesskab børnene er en del af. I udstillingen kan I møde de bittesmå Skygninger, og træde ind i en by i børnehøjde. Kravl igennem kloakken hvis I tør, server en pølse for bedstemor, bliv statue for en dag på torvet eller byg med sliktandhjul hos urmageren. Efterårsferie for børnefamilier

BYENS HEMMELIGE STEDER

19. og 21. oktober kl. 11.00-12.00 og 12.30-13.30 Tag familien med og bliv overrasket over byens skjulte historier og hemmelige steder. Bliv historiedetektiv, og tag på eventyr med museets formidler i området omkring Kalundborg Museum. Billetter købes på vestmuseum.billetexpressen.dk Talkshow

”GLEM IKKE MALKEPIGEN”

1.,2. og 4. september Teaterleder Simon V. Jensen og museumsinspektør Jesper S. Knudsen beretter om venskabet mellem Lundbye, Skovgaard og Frølich - i gemytligt fælles samvær og betydelige kunstneriske uoverensstemmelser. Billetter købes på vestmuseum.billetexpressen.dk

NY MUSEUMSBUTIK PÅ KALUNDBORG MUSEUM

Læg vejen fordi vores nye museumsbutik. Mangler du fødselsdagsgaven eller en overraskelse til værtinden, kan du næsten være sikker på at finde gaven hos os. Du handler i hyggelige og rolige omgivelser og vores dygtige værter er klar med inspiration og vi pakker naturligvis din gave smukt ind.

16

Se alle vores arrangementer og tider på vestmuseum.dk/kalundborg_museum


FAMILIEFORESTILLINGER

FOR VOKSNE

Se priser og køb billetter på odsherred.billetten.dk MIDT PÅ GÅGADEN I NYKØBING SJ. 3 MIN. FRA BUS OG TOG

Barn: kr. 60,- | voksen: kr. 80,- | odsherred.billetten.dk

TEATERbrevkassen

- med svar på det meste fra de fleste Onsdag 25. august kl. 19.30 Dilemmaer og problematikker hentet fra den virkelige verden iscenesættes af skuespillerne på scenen. Bagefter kommer publikum med forslag til løsninger, og hvordan scenerne spilles videre.

VELKOMMEN I VORES HYGGELIGE TEATERHUS OG -CAFE

PRINSESSE CARABOO

6 - 11 år

Søndag 26. september kl. 14.00 Den sande historie om den fattige Mary Wilcocks, der i starten af 1800-tallet tog fusen på det halve af England, ved at udgive sig for at være en eksotisk skibbruden prinsesse.

I EFTERÅRSFERIEN

Vi vil skabe liv i gågaden med nærværende og vedkommende teater, opera, kabareter, Comedy Nights, Dragsholmrevy, 8 - 12 år mm. Vi deltager desuden PINOCCHIO gadeteater, Julebankoforestillinger i andre af egnens store begivenheder og festivaler med Tirsdag 19. oktober kl. 14.00 forskellige events.

sagtens få en Tuborg! Ofte bydes på særlige arrangementer, og COMEDY der bliver altid serveret god madNIGHT i forbindelseIMPRO med teatrets forestillinger. Torsdag 9. september kl. 19.30

Her samles nogle af landets allersjoveste impro-skuespillere til en Med massiv støtte fra Odsherred Kommune, Realdania, fantastisk aften på Odsherred Teater. Med improviserede lege og Musikalsk dukkespil med grum og gakket humor. A.P. Møller og en række mindre fonde og bidragydere, er vi for aften, som du ikke glemmer lige foreløbig. Historien om dukken, der skalmad lære at blive menneske og Teatercaféen byder på hjemmelavet af høj kvalitet og teatret klar til atsketches, påbegyndesørger byggeriet af enen splinterny, baseret på lokale ogfærd økologiske råvarer. fuld Lækreaffrokostretter, hans farefulde i en verden sære skikkelser. multifunktionel teatersal med plads til 250 publikummer i hjemmebag, god kaffe, lokal saft og øl,mindre men du kan også januar 2020. Salen forventes færdig i januar 2021. GAMLE SCENE Forestillingen er ikke egnet for børn. Onsdag 15.+ fredag 17. september kl. 19.30 lørdag 18. september kl. 17 og søndag 19. september kl. 15 ODSHERRED STOP OPTEATER, , HOPALGADE 0-4 år36, 4500 NYKØBING SJ. / WWW.ODSHERREDTEATER.DK Gamle Scene er på banen igen. Alt kan ske, når denne bunke Onsdag 20. oktober kl. 14.00 energi og livsglæde Indtager de skrå brædder. En teatergruppe, hvor ældre kan udforske teatrets verden i professionelle rammer. -En ordløs danseforestilling om tyngdekraft. Et let og legende univers af balloner og bolde, kluntede klovnekarakterer, trylleri, magi og fantasifulde kostumer. COMEDY NIGHT Efterår 21: 19/8, 30/9, 28/10 - Forår 22: 27/1, 21/4, 19/5 Vi får besøg af nogle af landets bedste stand-up komikere. Hold ANIMA 4 -10 år øje med navne på Facebook, hjemmeside og i nyhedsbrev og avis. Torsdag 21. oktober kl. 14.00 - Om at miste... Anna, der mister sin elskede hund, begiver FLÆSK, TÆSK OG TONER sig ud på en magisk rejse for at finde svar på, hvad der 24. november - 18. december 2021, tirsdag-lørdag kl. 19.30 sker med sjælen, når man er død. Glæd dig til vores nye vinterforestilling, som vi viser i den nye teatersal. Der bliver smæk for skillingen, når vi præsenterer en skæppeskøn, supersjov og meget musikalsk forestilling op mod jul. MOR Fra 5 år

MIDT PÅ GÅGADEN I NYKØBING SJ. 3 MIN. FRA BUS OG TOG

VELKOMMEN I VORES HYGGELIGE TEATERHUS OG -CAFE

Søndag 14. november kl. 14.00 - Kim Fupz’ sjove og rørende historie nu som teater. Kan man egentlig få en ny mor? Er der sådan en fortrydelsesret eller noget? Går man så bare ned i en butik og siger: ”Hej. Vi vil skabe i gågaden Jeg vil gerne ha'liven ny mor, med tak”.nærværende og vedkommende teater, opera, kabareter, Comedy Nights, Dragsholmrevy, gadeteater, Julebankoforestillinger mm. Vi deltager desuden 6 år MAGISKE JEKYLL i andre af egnens storeFra begivenheder og festivaler med forskellige events. Søndag 23. januar 2022 kl.14.00 - boblende visuel komedie med sjove påfund og gags. Teatercaféen byder mad af kvalitet og En finurlig fortælling ompåathjemmelavet bruge sin passion oghøj derigennem på vej lokale og økologiske råvarer. Lækre frokostretter, findebaseret sin egen i tilværelsen. Forestillingen slutter altid med hjemmebag, god kaffe, lokal saft og øl, men du kan også en isfest for publikum.

NYTÅRSOPERAKONCERT

Lørdag 15. januar 2022 kl. 12 (brunch kl. 11 – begrænset plads) Sopran Annemette Pødenphandt er tilbage. Sammen med endnu bydes pånytåret særligeind. arrangementer, og og ensagtens sanger få ogen enTuborg! pianist,Ofte synger hun De synger arier der bliver altid serveret god madundervejs. i forbindelse med teatrets duetter og fortæller om musikken forestillinger.

MISSILET Med massiv støtte fra Odsherred Kommune, Realdania,

30.A.P. marts - 16. april 2022, onsdag-fredag kl. 19.30, er lørdag kl. 17 Møller og en række mindre fonde og bidragydere, 6. teatret september 2022 er det 40 år siden at af et en 500 kg tungt Harpoonklar til at påbegynde byggeriet splinterny, missil pga. en teknisk fejl blev fra250 fregatten Peder iSkram multifunktionel teatersal medaffyret plads til publikummer udjanuar for Sj.2020. Oddes kystforventes og i lav højde Salen færdigeksploderede i januar 2021.i Lumsås.

ODSHERRED TEATER, ALGADE 36, 4500 NYKØBING SJ. / WWW.ODSHERREDTEATER.DK

17


DIT KULTURELLE NETVÆRK

BLIV MEDLEM AF BIBLIOTEKSKLUBBEN - OG FÅ MASSER AF FORDELE Klubben er et gratis tilbud til dig, der har lyst til kultur, oplevelser og ny inspiration sammen med andre. I Biblioteksklubben får du mulighed for at deltage i alle Kalundborg Bibliotekers aktiviteter, og der er tilbud til både børn og voksne. Nogle arrangementer er lukkede for alle andre end Biblioteksklubbens medlemmer. Med et gratis medlemskab får du adgang til det hele - og ofte til en fordelagtig pris. VIL DU VÆRE MEDLEM AF BIBLIOTEKSLUBBEN? Tilmeld dig et eller flere af vores nyhedsbreve, hvis du vil være medlem af Biblioteksklubben: Biblioteksklubben for voksne Interesserer du dig for kultur og socialt samvær er Biblioteksklubben for voksne helt sikkert noget for dig. Her får du løbende informationer om biblioteket, tilbud om busture, foredrag og arrangementer. Biblioteksklubben for børn og børnefamilier Med nyhedsbrevet for børn og børnefamilier får du ca. 10 gange om året info om arrangementer nu og her, anmeldelser af de nyeste børnebøger og gode fif til læsning og kreativ leg. Biblioteksklubbens Litteraturklub Til den litteraturinteresserede: Litteraturklubben er et fællesskab under Biblioteksklubben for voksne, der holder særligt af læsning og skønlitteratur. Hvert halve år modtager du et ’LitteraturBrev’ proppet med stof om litteratur og læsning. Læs mere på www.kalundborgbib.dk/klub eller henvend dig personligt på et af bibliotekerne.

Du får: • Rabat på entré til foredrag, forfatteraftener, debatarrangementer, koncerter og andre events under Kalundborg Biblioteker • Nyhedsbreve direkte i din mailboks med tilbud, tips og inspiration • Mulighed for at mødes med andre og danne netværk • Invitation til eksklusive arrangementer - kun for klubbens medlemmer. • En lille gave ved indmeldelsen. • En kop gratis kaffe, når der er betalt entré på Kalundborg Museum, ved fremvisning af klubkort.

18

KLUBAFTEN

Biblioteksklubbens efterårsmøde

FOREDRAG GRETE BALLE: ET LIV I BILLEDER Tid: Torsdag den 7. oktober kl. 18.00 - 21.00 Sted: Kalundborg Hallernes Restaurant Når biblioteket holder Klubaften for Biblioteksklubben, opfordrer vi medlemmerne til at komme med deres idéer til kommende arrangementer. For det er først og fremmest medlemmernes bibliotek! Har du nogle gode idéer til nye foredrag? Er der et sted, Biblioteksklubbussen skulle tage og køre hen? Så er det nu, du skal give dit besyv med. Til denne aften, har vi inviteret Kalundborg-kunstneren Grete Balle, der vil fortælle om sit lange liv i farvernes og fantasiens verden. Den 26. april 2020 fyldte Grete 94 år, men hun har ingen planer om at lægge farver og pensler væk. Hun mangler aldrig idéer til sine farvemættede billeder. Grete er en god fortæller, og hun illustrerer sin beretning med et rigt udvalg af billeder med egne malerier og vævninger som motiv. Program Kl. 18.00: Lettere traktement Kl. 18.45: Grete Balle fortæller Kl. 19.45 - 20.45: Kaffe og præsentation af Biblioteksklubbens busture, foredrag og andre tilbud. Sammen finder vi på idéer til kommende arrangementer. Kun for medlemmer af Biblioteksklubben. Husk tilmelding på kalundborgbib.dk


MEST FOR VOKSNE

PRITILMELDI SER OGNG Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

Kom i gang med at designe modeller

3D PRINT FOR BEGYNDERE Tid: Onsdage den 11. august, 1. september, 6. oktober, 3. november, 1. december, 5. januar kl. 19.00 - 21.00 Sted: LAB lokalet – Kalundborg Bibliotek Brug en aften på at lære noget nyt og bliv introduceret til de spændende muligheder med 3D print teknologi. Medbring gerne bærbar og mus.

I LUNDBYES FODSPOR BUSTUR - ODSHERRED, VALLEKILDE, VOGNSERUP GODS Søndag den 29. august kl. 9.30 - 17.45 Turen går til Odsherred, hvor flere af Johan Thomas Lundbye flotteste landskabsmalerier er blevet til.

Nyhed i Snertinge

KULTURCAFÉ

Tid: Lørdage den 4. september - 18. december kl. 10.00 - 12.00 Sted: Aktivitetshuset Vesterlunden Vær sammen med nye som mere velkendte naboer og genboer samt lokale kulturinteresserede. Vi tager del i dine skriveønsker og hjælper med forsider, trykkeri og eventuelle sponsorater. Kort sagt – alt er muligt!

Gå ikke glip af denne spændende tur i Lundbyes fodspor. Afgang fra Kalundborg Hallens hovedindgang, J. Hagemann Petersens Allé 11. Med på turen er kunstformidler Christina Klestrup Hansen fra Folkeuniversitet, som undervejs holder foredrag om Th. Lundbye og hans kunst. Undervejs skal vi ud at vandre, bl.a. gennem skoven og op til Vejrhøj. Så husk fornuftigt fodtøj og overtøj efter vejrforholdene. Vi gør et kort stop ved Hankehøj, besøger Vallekilde Højskole og Vognserup Gods. Turen er et samarbejde mellem Kalundborg Turistforening, Folkeuniversitet og Biblioteksklubben. Da en del af ture foregår udendørs på forskelligt terræn, så det er vigtigt at klæde sig på herefter. Turen er ikke egnet for dårligt gående.

Foredrag og fællesspisning

HANS PETTER HOUGEN: UDENFOR SKINNER SOLEN

Turen inkluderer kørsel, entreer, foredrag, morgenbrød i bussen og frokost.

Tid: Mandag den 13. september Spisning kl. 18.00 Foredrag kl. 19.00 - 21.00 Sted: Ubby Bibliotek og Forsamlingshus Når man står bøjet over et lig og beskæftiger sig med de mørke sider af samfundet, er det vigtigt at huske på at udenfor skinner solen. I samarbejde med Hvidebæk Lokalråd. 19


KIAAKESON M FUPZ han har leveret manuskripter til en række af nyere dansk films største succeser, deriblandt ”Forbrydelser”, ”En Soap” ”Den Eneste Ene”, ”Okay” og ”Prag”. Gennem de seneste 30 år har han udgivet romaner, novellesamlinger, tegneserier og skuespil. Han debuterede med sin første roman for voksne ”Min Laslo” i 1993. Det er en beretning om den unge saxofonist Laslo og hans forhold til en smuk sangerinde. ”Bådens navn” udkom i 2018. Den seneste udgivelse fra forfatterens hånd er ”Fangeleg” fra 2021.

Blev I skuffede den 24. marts? Den 14. september får I mulighed for at høre det udsatte foredrag med forfatteren Kim Fupz Aakeson. Han er blevet betegnet som en af de mest produktive forfattere i Danmark. Det er Kim Fupz Aakeson, det drejer sig om, og den 14. september er der mulighed for at høre ham fortælle i Høng Kultursal. Forfatterforedraget var sat på programmet den 14. marts, men det satte Coronapandemien en stopper for. Han vil tale om sin bog ”Bådens navn”, og det glæder han sig til, for det er første gang, siden Coronaen lukkede landet, han ikke skal optræde digitalt. 20

”Bådens navn” handler om ægteparret Susanne og Mogens. Hun er fængselspræst, han er ansat i Arbejdsskadestyrelsen. De bor i rækkehus og har været sammen i mange år. Mogens nærmer sig pensionen, og han vil købe en båd og opleve sin nyvundne frihed på havet. Bogen handler imidlertid om så meget andet end et ægtepar, der er på vej til pensionisttilværelsen. Den er centreret om skyld, soning, tilgivelse og nåde. Børnebøger, film og romaner Kim Fupz Aakeson har opnået berømmelse via sine populære børnebøger, som han har skrevet mere end 100 af, deriblandt billedbøgerne om Vitello, og

Film og forfatterskab Kim Fupz startede som illustrator, og for 20 år siden blev han forfatter på fuld tid. Det er en ensom bestilling at være forfatter og sidde alene og skrive, så i midten af 1990’erne blev han interesseret i filmkunsten og kom ind på Den Danske Filmskoles manuskriptlinje. I de følgende år pendlede han mellem bøger og film, og i modsætning til at være forfatter var det bestemt ikke ensomt at være med til at skabe film. - Det var både skønt og sjovt, og man opdagede, at man ikke er øverst på kommandobroen. Der er også andre, der bestemmer, fortæller Kim Fupz Aakeson om filmproduktionerne. Efter en tid med, som han kalder det, at slås med andre mennesker, kunne han godt lide at komme tilbage til forfattertilværelsen, og han synes, det er ideelt at veksle mellem de vidt forskellige måder at arbejde på. Lige nu er det romanerne, der fylder mest, og han har idéen til en ny roman. Den idé skal dog først simre lidt, før han er parat til at skrive. Den religiøse samtale Nedlukningen af landet under Coronaen har givet Fupz Aakeson tid til at skrive en børnebibel for Forlaget Carlsen. For Bibelselskabets Forlag har han skrevet tre lignelser i moderne udgave: Den fortabte


Igennem nspiratimøde onen medkommermennesker søn, Den barmhjertige samaritan og Det store festmåltid. Kim Fupz Aakeson er ikke selv et troende menneske, siger han, men han er enormt interesseret i den bibelske, religiøse samtale, og Bibelen beskæftiger sig med mennesker, og alt det, der har relevans for mennesker som for eksempel skyld, skam og jalousi – og også kærlighed, tilgivelse og nåde. I ”Bådens navn” fører den kvindelige hovedperson Susanne meget forskelligartede samtaler med Gud, der af og til svarer. Besøg i forfatterværkstedet I sit foredrag den 14. september vil Fupz Aakeson tage tilhørerne med ind i sit forfatterværksted og fortælle om, hvordan han arbejder. Inspirationen kommer mange steder fra, og som forfatter er han altid vågen for en historie. Især mødet med mennesker inspirerer ham, måske ikke til brug lige nu men noget der kan tages op senere. Måske bare et par sætninger der viser sig at kunne bruges flere år efter, at han skrev dem. At miste besindelsen Noget af det, der optog ham, da han skrev ”Bådens navn” var konsekvenserne af et øjeblik at miste besindelsen: - Vi lever i et velordnet samfund, hvor vi er opdraget til at gøre sådan og sådan, men vi kender nok allesammen, at selvkontrollen ryger, hvis man for eksempel er rasende forelsket eller måske stærkt beruset. Som research til ”Bådens navn” har han blandt andet talt med fængselsbetjente, der fortalte om deres arbejde og med fængselspræster, der har ført mange samtaler med indsatte, der tynges af deres tanker, om det, de har begået, for eksempel drab, og deres samvittighed. Forfatterens plan var at lade et menneske i et øjebliks ubesindighed, et øjebliks trang til frihed gøre noget fatalt, noget utilgiveligt,

og det spændende spørgsmål er: Hvordan lever man videre med skylden? Det spørgsmål er Fupz Aakeson fascineret af. I romanen er det Susanne, der har begået en sådan handling: - Hun er nødt til at leve med det, men det er klart, at handlingen vil sidde som et ar eller en tatovering på hende resten af livet, bedømmer forfatteren, der også siger, at det er vigtigt at sætte ord på sine handlinger. Det gør hans hovedperson i romanen til sidst. Hun fortæller et andet menneske, hvad hun har gjort og får at vide, at hun skal leve videre, hun modtager nåden. Vi må bære det Fupz Aakeson sammenligner skylden med en stor sorg, og han husker et menneske, han mødte, der bar på en sådan sorg. Hun sagde, at hun kunne blive desperat og havde lyst til at skrige, hvis folk sagde til hende: Hvor er det flot, du er kommet videre. Kvinden sagde, at hun ikke var kommet videre, hun ville altid have sorgen med sig som bagage. Man kommer ikke over det eller kommer videre, for tilværelsens alvorlige begivenheder forsvinder aldrig. - Det er noget, man må bære som menneske, for ligesom vi bærer vores glæde og kærlighed, må vi også bære på sorgen eller de utilgivelige handlinger, vi har begået, er Kim Fupz Aakesons konklusion. Blå Bog Kim Fupz Aakeson blev født i 1958 på Vesterbro i København og voksede op i Hvidovre og Albertslund. Han fulgte skolen til og med HF. Han havde mange og kortvarige erhvervsforhold, ofte afbrudt af rejser til blandt andet Mellemøsten, Asien og Mellemamerika. I årevis ernærede han sig som illustrator og comix-tegner. Som forfatter har Kim Fupz Aakeson rundet 100 titler, tegneseriealbums, en række børnebøger,

FOREDRAG

Mød Kim Fupz Aakeson tirsdag den 14. september kl. 19.00 - 21.00 i Høng Hallen

romaner til unge, novellesamlinger og romaner, senest ”Bådens navn” og ”Fangeleg” på Gyldendal. I 1996 afsluttede Fupz Aakeson sin uddannelse som manuskriptforfatter ved Den Danske Filmskole og har siden leveret manuskripter til både spillefilm, kortfilm, radiospil og teaterstykker.

Litteraturpriser • Kulturministeriets Børnebogspris, 1990 • Dansk vinder i nordisk konkurrence om bedste ungdomsroman, 1992 • Boghandlermedhjælpernes Børnebogspris, 1992 • Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat, 1998 • BØFAs Kulturpris, 1999 • Zilveren Zoenen (Holland) for bogen De gale, 1998 • Skolebibliotekarernes Børnebogspris, 2000 • Kulturministeriets Forfatterpris, 2011 • Zilveren Griffel, 2013 • Skriverprisen, 2016 (med Rasmus Bregnehøi)

Filmpriser • Canal+prisen, 1999, for bedste danske manuskript • Robert for bedste manuskript, 2000 • Festival du film pour enfants de Montreal (best screenplay), 2001 • Allen-prisen, 2002 • Prås-prisen, 2002 • Sær Bodil, 2003 • Film Fest Warszawa (best screenplay), 2005 • Oporto Filmfestival (best screenplay), 2007 • Copenhagen International Film Festival (honorary award), 2007 • Danske Dramatikeres Hæderspris, 2010 • Angela Award, 2015

21


Billetter

OBS! refunderes ikke

Folieskæring for begyndere

INTRO FOR ALLE Tid: Onsdag den 15. september og 17. november kl. 15.00 - 17.00 Sted: LAB lokalet – Kalundborg Bibliotek Du lærer, hvordan du laver et design, og hvordan du f.eks. trykker det på en T-shirt. Vi viser dig hvordan. T-shirt/stof/indkøbsnet medbringes. Bomuld fungerer bedst. For både børn og voksne.

Foredrag

KIM FUPZ AAKESON: OM ’BÅDENS NAVN’ OG FORFATTERSKABET

Tid: Tirsdag den 14. september kl. 19.00 - 21.00 Sted: Kultursalen, Høng Hallen Kim Fupz Aakeson fortæller om sin roman ’I bådens navn’. Det er fortællingen om Susanne og Mogens, der er gift. Hun er fængselspræst, han er ansat i Arbejdsskadestyrelsen, de bor i rækkehus og har altid været sammen. Nu er Mogens begyndt at se frem til pensionen og vil købe en båd. Susanne bryder sig hverken om både eller om havet, men han presser på, og hun ender med at give sig, men insistere på, at båden skal have et nyt navn.

FORTÆLLEAFTEN OM ÅMOSEN Tid: Torsdag den 16. september kl. 18.30 - 20.30 Sted: Kalundborg Bibliotek Roskilde Universitet inviterer til foredrag om Åmosen og giver borgere mulighed for at bidrage med egne historier og naturoplevelser fra dette skønne naturområde.

Makerhygge

ÅBENT HUS I LAB

Tid: Sted:

Onsdage den 22. september, 29. september, 27. oktober, 24. november og 15. december kl. 15.00 - 19.00 LAB lokalet – Kalundborg Bibliotek

Kom forbi LAB til en maker-hyggesnak, bliv inspireret til gode idéer, vis dine egne projekter eller se hvad andre arbejder på.

22


Foredrag - Trap Danmark

Foredrag - Jeanette Varberg

OM KALUNDBORG

VIKING - RAN, ILD OG SVÆRD

Tid: Torsdag den 23. september kl. 19.00 - 21.00 Sted: Kalundborg Hallerne, Hal 1

Tid: Torsdag den 30. september kl. 19.00 - 21.00 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek

I september 2021 udkommer det samlede bind om Kalundborg, Odsherred og Holbæk Kommuner, der udgør bind 21 i det 34-binds store bogværk. Trap Danmarks kommunikationsansvarlige Peter Lyth præsenterer det omfangsrige projekt og giver et overblik over indholdet i bind 21. Derefter går vi tæt på Kalundborg Kommunes kulturliv og lokalhistorie ved Traps kommunekonsulent og lokalhistoriker Palle Bruun Olsen og på erhvervsudviklingen ved fagredaktør Jacob Mollerup.

Vikingetiden er en af de helt centrale perioder i danmarkshistorien, og den er mere populær og fascinerende end det meste andet historie. Jeanette Varberg, museumsinspektør og arkæolog, sætter vikingetogterne i centrum og skriver om de vikinger, der kom til at sætte deres spor i hele datidens Europa. Fra Irland til Rusland, fra Grønland til Middelhavet blev vikingerne en del af historien, og de træder frem i arkæologien og kilderne. I samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe.

Foredrag

LINDY ALDAHL: HØR OM LINDYS LIVSSTILSÆNDRING I FOREDRAGET ”FØR OG EFTER RIGTIGE MÆND” Tid: Mandag den 27. september kl. 19.00 - 20.30 Sted: Kalundborg Hallerne, indgang D Med humor fortæller Lindy om sin forvandling fra en usund livsstil med rygning og alt for lidt motion, til en hverdag med bedre og sundere kost og mere motion. Arrangeret i samarbejde med LOF, Nordvestsjælland. 23


PRITILMELDI SER OGNG Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

Foredrag - Psyk Info

DEPRESSION – EN FOLKESYGDOM

Tid: Tirsdag den 5. oktober kl. kl. 19.00 - 20.00 Sted: Høng Bibliotek

Foredrag - Lektor Emeritus Ingrid Leth

EYVIND OLESEN: EN KUNSTNER I SIN SAMTID Tid: Mandag den 4. oktober kl. 19.00 - 21.00 Sted: Gørlev Bibliotek

Depression er en af de mest udbredte psykiske sygdomme i Danmark. Omkring hver femte dansker oplever i større eller mindre grad symptomer på depression i løbet af livet. Depression kan dog behandles og oftest med et godt resultat. Psyk Info ved Region Sjælland giver en personlig og en faglig vinkel på emnet, samt inspiration til, hvordan man kan arbejde med sin depression for at komme sig.

Kunstneren Eyvind Olesen (1907 – 1995) var barn af sin tid og også helt sin egen. Han blev født i Svallerup, Vestsjælland, og malede, tegnede og digtede fra barnsben. Han var så bogligt dygtig, at han blev sendt på Sorø akademi med ambitioner om at studere til præst, men opgav som 25- årig teologistudierne for at leve som kunstner. Hans datter, Lektor Emeritus Ingrid Leth, fortæller i dette foredrag om sin far og om livet som kunstner på denne tid.

Debataften med Folkevirke

STEMMESEDLER – MAGTMIDDEL ELLER DOKUMENT? Tid: Mandag den 11. oktober kl. 17.30 - 19.30 Sted: Kalundborg Bibliotek I forbindelse med udstillingen ”Stemmesedler – magtmiddel eller dokument”, der kan ses hele oktober måned afholdes debataften. Folkevirke ønsker at lægge op til debat om, hvilken demokratisk og politisk betydning udformningen af en stemmeseddel har samt de politiske og designmæssige overvejelser, der ligger bag. 24

Foredrag - Marie Brixtofte

LIVET MED EN ALKOHOLISK FAR - OG SORGEN VED TABET Tid: Tirsdag den 12. oktober Spisning kl. 18.00. Foredrag kl. 19.00 Sted: Ubby Bibliotek og Forsamlingshus Marie vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op med en far, der drikker. Hun giver sit publikum en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigten og løftet til sig selv om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far, Peter Brixtofte, og hans omdømme. I samarbejde med Hvidebæk Lokalråd


ALLE KURSER ER GRATIS, MEN KRÆVER TILMELDING

PRITILMELDI SER OGNG Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

DIGITALE KURSER DIN DIGITALE ARV – E-BOKS OG FILER

Tid: Onsdag den 6. oktober kl. 10.00 - 12.00 Sted: Kalundborg Bibliotek Dit digitale liv efterlader også en digital arv. Vi kommer omkring digital post, og det du efterlader på digitale enheder, f.eks. dokumenter.

FACEBOOK KURSUS Tid: Torsdag den 7. oktober kl. 14.30 – 16.00 Sted: Ubby Bibliotek Vil du lære Facebook bedre at kende og blive mere tryg i brugen af det, er dette begynderkursus lige noget for dig. Lær bl.a. om hvordan du sikrer dig selv på Facebook, privatindstillinger og værktøjer og selvfølgelig også alt det sjove… Forudsætning: Du skal have en Facebookkonto.

IPAD FOR BEGYNDERE - STEP BY STEP KURSUSFORLØB

Tid: Tirsdage den 12. oktober, 26. oktober og den 2. november kl. 10.00 - 12.00 Sted: Kalundborg Bibliotek Har du brug for at komme rigtig godt i gang med din iPad, lære den bedre at kende og blive mere fortrolig med de forskellige funktioner og indstillinger?

NET-SIKKERHED FOR SENIORER – NETHANDEL OG LOGIN

Tid: Torsdag den 21. oktober kl. 14.00 – 15.30 Sted: Kalundborg Bibliotek Vi snakker om vigtigheden af et sikkert kodeord, og hvordan man kan sikre sig bedre med f.eks. to-trins-login. Vi kigger også på hvordan man kan spotte fuptilbud og henvendelser.

DIN DIGITALE ARV – SOCIALE MEDIER OG GOOGLE-KONTO Tid: Onsdag den 27. oktober kl. 10.00 - 12.00 Sted: Kalundborg Bibliotek På dette kursus ser vi på de digitale profiler, vi efterlader på Facebook og andre sociale medier. Vi ser også på din Google-konto. Medbring evt. din egen tablet/smartphone.

ANDROID KURSUSFORLØB FOR BEGYNDERE

Tid: Torsdage den 4. og 11. november kl. 14.00 - 15.30 Sted: Kalundborg Bibliotek Vi vil snakke om sikkerhed, indstillinger, apps og vi lærer mere om hvordan en Android tablet fungerer. Medbring gerne din egen tablet/smartphone og Google-konto.

MICROSOFT TEAMS FOR PRIVATE - BEGYNDERKURSUS

Tid: Mandag den 15. november kl. 10.00 - 12.00 Sted: Kalundborg Bibliotek Et begynderkursus i at bruge Microsoft Teams, der bl.a. kan bruges til at lave videoopkald til venner, børn eller børnebørn. Husk din tablet/smartphone/ PC og dine e-mailoplysninger.

SKYEN Tid: Tirsdag den 16. november og den 7. december kl. 10.00 - 12.00 Sted: Kalundborg Bibliotek Skyen – Hvad kan man bruge den til. Vi kigger på forskellige sky-services, og hvordan man kan bruge dem i sin dagligdag.

NET-SIKKERHED FOR SENIORER - PHISHING Tid: Torsdag den 2. december kl. 14.00 – 15.30 Sted: Kalundborg Bibliotek Svindelnumre på nettet, sms og telefonopkald hedder mange forskellige ting: Phishing, smishing, vishing, ransomware, social engineering osv. Vi snakker om, hvad man selv kan gøre for at undgå det.

HAR DU FORSLAG TIL NYE K U R S E R?

Vi mangle r idéer til fremtidig undervisn digital ing. Har d u idéer, så til klbbibli skriv otek@kalu ndborg.dk Vi glæder os til at hø re fra dig. 25


levelse med en tur til Christiania og inspiration fra fristaden. Et enkelt medlem var stærkt imod den tur men endte med at tage med og var ligesom de øvrige glad for turen. Det fællesskab, han var med til at skabe i Viskinge, tog han land og rige rundt og holdt foredrag om, og i tilbageblikket kan Ole Glahn se, at han altid har haft todelingen med: Dels at være, hvor folket var, og at være der, hvor de mennesker, der bestemte, var.

Netop afgåede formand for kultur- og fritidsudvalget Ole Glahn siger, at hans drivkraft gennem en lang politisk karriere har været: Hvis jeg syntes noget var forkert, ville jeg gøre, hvad jeg kunne for at lave det om. Hjemme på Stengården i Viskinge sad Ole på sin lille stol og lyttede til de voksnes snak. Der kom mange bønder fra egnen på besøg hos hans far og mor. Der blev diskuteret landbrug, og de politiske holdninger blev luftet. På den måde fik Ole Glahn politik ind i sjælen fra den tidligste barndom, men i årenes løb blev det ikke hans fars konservative holdninger, der kom til at præge ham. Hans far, der næsten havde alderen til at være hans bedstefar, 55 år som han var, da Ole blev født, mente, at De Konservative var de gode, socialdemokrater skulle man passe på, men De Radikale hadede han som pesten. - Godt han var død, da jeg blev 26

radikal, ellers havde det taget livet af ham, bemærker Ole Glahn i dag. Uddannet i politik Han valgte at læse statskundskab på Aarhus Universitet. Det blev han venstreorienteret af, og den indsigt, han fik gennem studiet, har gavnet ham i hans politiske karriere. - Jeg blev jo faktisk uddannet i politik, bemærker Ole Glahn. På sit politiske CV kan han skrive både borgmester (i Bjergsted), amtsrådsmedlem, folketingsmedlem og udvalgsformand, og gennem alle årene har han værdsat det fællesskab, der skabes, når mennesker er sammen, og han har nydt at være med til at skabe sociale relationer og lave noget sammen, man ikke på forhånd havde troet kunne lade sig gøre. Sådan oplevede han det helt tilbage i arbejdet i Viskinge Beboerforening, hvor foreningen købte Viskinge gamle skole og omdannede den til beboerhus. Han husker endnu med glæde, hvordan indsamling til et loppemarked førte til en fællesop-

Konservative på jagt Selv om studieårene gjorde ham venstreorienteret, var Ole Glahn alligevel i nogle år medlem hos De Konservative, og det blev netop Christiania, der blev årsag til, at han meldte sig ud af partiet. Han skrev et synspunkt i BT om, at Det Konservative Folkeparti ikke burde udvikles til en jagtforening, hvor de jagtede blandt andre christianitterne. Derefter var han partiløs i mange år, lige til 2004, og i de år var han landsby- og lokallistemand. Han var med til at stifte Landsforeningen af Landsbysamfund i 1975 og blev dens formand i 1977, og han blev også valgt som formand for lokallisterne. Fælles holdninger Lokallisten i Bjergsted Kommune blev dannet i 1985 ud fra den holdning, at medlemmerne skulle gå sammen om det, der samlede dem. Ole Glahn stillede op til valget, og selvom han på det tidspunkt kun havde været til et enkelt kommunalbestyrelsesmøde, blev han valgt til borgmester i 1986. Han fik den glæde, at hans kamp for at få Kommunernes Landsforening, KL, til at acceptere lokallisterne og give dem plads i bestyrelsen, lykkedes. Igen en kamp for retfærdighed. Kloak-krigen Når Ole Glahn ser tilbage på sin karriere, siger han, at årene i politik har været både spændende, lykkelige, voldsomme og ensomme.


MENNESKER MØDES OG FÆLLESSKABER OPSTÅR Han glemmer ikke kloakeringssagen, der skabte megen splittelse i Bjergsted Kommune og det lige op til et valg. - Der lærte jeg at få hår på brystet! De, der allerede havde betalt for kloakeringen, syntes det var uretfærdigt, hvis de øvrige ikke ville være med. Det kom de, og det endte med, at Ole Glahn fik et kanon personligt valg.

fritidsudvalget i Kalundborg Kommune. Hans politiske rejse gik fra de konservative over lokallisten og til de radikale: - Jeg har haft mig selv med hele vejen, siger Ole Glahn.

Amtsrådet og Folketinget Hans år som borgmester sluttede efter otte år, men han fortsatte som kulturudvalgsformand i Bjergsted Kommune, og han blev derefter valgt til Vestsjællands Amtsråd på en lokalliste. Hans drivkraft har altid været, at når der var noget, han syntes var forkert, ville han gøre, hvad han kunne for at lave det om. I 2004 sprang Ole Glahn ud som radikal, og han blev i 2005 valgt til Folketinget. Ole Glahn ser sit liv som én lang uddannelsesinstitution med det bærende, at han havde noget at kæmpe for, om det så var apartheid i Sydafrika eller lighed i uddannelse.

Kulturbudget i bund Den nu tidligere kulturudvalgsformand ved udmærket, at kulturbudgettet i Kalundborg Kommune ligger i bunden sammenlignet med andre kommuner. Det betyder ikke, at der ikke er masser af kultur i Kalundborg Kommune, påpeger Ole Glahn. Kulturen blomstrer i samarbejdet med civilsamfundet, for eksempel Liv i forsamlingshusene og Få det fix’et puljen, eksempler på støtte til de små lokalsamfund, som Ole Glahn altid er gået ind for. Han mener, at det samarbejde mellem det offentlige og borgerne er løsningen på en lang række områder, blandt andet folkeskolen, der trænger hårdt til støtte. Som et sted hvor kulturen blomstrer i Kalundborg Kommune er biblioteksvæsenet, som Ole Glahn finder helt unikt. Han tøver ikke med at kalde det et kulturelt fyrtårn. Dannelsen af Biblioteksklubben var som talt ud af hans hjerte.

Politik og undervisning Ole Glahns tilværelse har været delt mellem politik og undervisning, og hans allerførste erfaring med undervisning var et førstehjælpskursus, et voksenpædagogisk grundkursus i Aarhus. Han husker, at han efter det kursus kom hjem til sin kone og sagde: Nu ved jeg, hvad jeg vil, jeg vil undervise – og det er ikke normalt, når man studerer statskundskab. Ole Glahns undervisningskarriere begyndte med et årsvikariat på Kalundborg Gymnasium, hvor han nogle år tidligere selv var blevet student. Han underviste også på Holbæk Seminarium og blev senere rektor for seminariet. Senere underviste han på Ankerhus. Nu er det slut med undervisningen, og det er det også med den politiske karriere, der sluttede med posten som formand for kultur- og

Kultur og kunst Ole Glahn skelner mellem kultur og kunst. For ham er kunst fantasiens frie udfoldelse, mens kultur er normer, værdier og holdninger, og at du møder dine medmennesker med nysgerrighed og tillid: - Det at være sammen med andre mennesker giver ufatteligt meget, og det er kultur, at man er åben, siger Ole Glahn Egentlig havde han meddelt, at han ville stoppe, når denne valgperiode er slut til efteråret, men han kunne mærke, at med en begyndende valgkamp har han ikke rigtig noget at gøre længere på den front. Derfor stoppede han allerede 1. april, og som hans afløser på posten som formand for kultur- og fritidsudvalget er hans radikale partifælle Hans Munk trådt til. Ole Glahn ved, at han vil savne fællesskabet i kommunalbestyrel-

sen. Det gør han allerede, men for ham er tiden kommet til at sige farvel også til Kalundborg Kommune. Stengården i Viskinge er solgt, han og hans kone bor nu i familiens sommerhus ved Svallerup Strand og til august eller september flytter de til en villa i Gentofte, tæt på børn og børnebørn. Tak, Ole! - Hvad skal du nu lave? - Ingenting, siger Ole Glahn, 74 år, med et stort smil og bedyrer, at han absolut ingen planer har. Han nyder ikke at have planer, ikke at skulle noget, og han, der har stået på utallige talerstole og har færdedes overalt, både på de bonede gulve og i mere folkelige sammenhænge, fortæller, at han faktisk har meget lidt selvtillid. Hver gang han i årenes løb har skullet præstere noget, for eksempel holde en tale, er hans blodtryk steget enormt, og han har fået nervøs mave. - Jeg ved, at min krop vil sige: Tak Ole, fordi du stopper. På spørgsmålet om han så ikke har valgt et forkert job i alle årene, svarer han: - Jeg har ikke kunnet lade være! Altid parat med en vittighed Ole Glahn vil blive savnet i Kalundborg Kommunalbestyrelse, om ikke for andet så for sin formidable evne til at fortælle vittigheder. Han har i alle årene fået latteren til at runge, når han har oplivet et kommunalt arrangement med sine vitser. Ole Glahn berømmer sit gode samarbejde med Kalundborgs venstreborgmester Martin Damm, og borgmesteren er blevet ret god til at sufflere, hvis Ole Glahn ikke helt kunne huske en histories forløb. Derfor kunne han med sindsro sige, da nogen i kommunalbestyrelsen spurgte ham, hvem der dog nu skulle underholde med vittigheder: - Det kan Martin Damm gøre. Nu kender han jo dem alle sammen!

27


HØNG BIBLIOTEK Fylder 100 år Kom og vær med til at fejre dette

søndag den 7. november kl. 10.00 - 13.00

Se program på www.kalundborgbib.dk og i dagspressen

Foredrag

Foredrag

OLE LAURIDSEN FRA SPROGHJØRNET - OM DET DANSKE SPROG

POUL DUEDAHL: DEN FJERDE RYTTER - 10.000 ÅRS EPIDEMIHISTORIE

Tid: Torsdag den 14. oktober kl. 19.00 - 21.00 Sted: Biblioteksinfo, Snertinge Sproghjørnet handler logisk om det danske sprog, dets finurlighed og det evigt foranderlige og dermed forunderlige. Oplev Lektor Ole Lauridsen fra Sproghjørnet på P4 fortælle på munter vis om det danske sprog. I samarbejde med Biblioteksgruppen Vesterlunden.

Tid: Torsdag den 28. oktober kl. 19.00 - 21.00 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek Foredraget bygger på bogen af samme navn, og fortæller hele historien fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19. I samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe.

Foredrag

BIRGITTE POSSING: ARGUMENTER MOD KVINDER

Tid: Mandag den 25. oktober kl. 18.30 - 20.30 Sted: Kalundborg Hallerne, indgang D, mødelokale 4 28

Forfatteren og historikeren Birgitte Possing har skrevet den anmelderroste bog ’Argumenter mod Kvinder’. Possing har et imponerende historisk overblik, som hun bruger til kaste lys over 170 års ulige vilkår for kvinders muligheder i det offentlige liv.


Musikalsk foredrag

MICHAEL WINCKLER - HELE DANMARKS GUSTAV

Foto: David Bering

Tid: Onsdag den 3. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Biblioteksinfo, Snertinge Michael Winckler har udarbejdet et musikalsk foredrag om sin far Gustav Winckler, og som går under navnet ’Hele Danmarks Gustav’. I samarbejde med Biblioteksgruppen Vesterlunden.

Foredrag

CLAUS HOLM: MIT LIVS OPSKRIFT Tid: Torsdag den 18. november Spisning kl. 18.00. Foredrag kl. 18.00 Sted: Ubby Bibliotek og Forsamlingshus

I dette meget personlige foredrag åbner Claus Holm op for en mere sårbar side af sig selv end offentligheden ser. Han sætter ord på tabuer omkring mænd og overvægt, selvværd, sex og samliv i en kombination af ærlighed, sårbarhed og selvfølgelig den humor og ligefremhed, vi kender Claus Holm for. I samarbejde med Hvidebæk Lokalråd.

Foredrag

TOM THOMASEN: BAG FÆNGSLETS MURE

Tid: Tirsdag den 23. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Svebølle Kvik Bibliotek

Foredrag

Krimiforfatter Tom Thomasen har været fængselsbetjent igennem 37 år ved Københavns Fængsler. Kom med ind i livet bag de høje mure, hvor håndtagene sidder udvendigt på dørene. Arrangeret i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppen.

Tid: Torsdag den 25. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Kalundborg Hallerne, indgang D

DY PLAMBECK: OM BOGEN ’TIL MIN SØSTER’ OG FORFATTERSKAB

I dette foredrag tager Dy Plambeck deltagerne med om bag kulisserne til ’Til min søster’ - en roman der handler om søstre og solidaritet. Dy Plambeck fik Politikens Litteraturpris i 2019 for romanen ’Til min Søster’. 29


En del af Borgerservice er på Kalundborg Bibliotek. Det betyder, at du også kan møde Borgerservicepersonale, der er klar til at hjælpe med borgerservice, når du kommer på biblioteket i Kalundborg.

Mangler du inspiration til vinteren?

ÅRETS BØGER MED LISELOTTE WIEMER Tid: Mandag den 29. november kl. 19.00 - 21.00 Sted: Kalundborg Hallerne, indgang D, lokale 4 Vi glæder os til igen at byde velkommen til en aften i selskab med Liselotte Wiemer. Liselotte er cand. mag. i dansk, litteratur og arbejder i dag som sognepræst. Liselotte, der er en levende, vidende og inspirerende fortæller, tager os på en rejse gennem dansk og nordisk skønlitteratur lige her og nu. Hvad er det seneste års vigtigste udgivelser? Er der tendenser og forfattere, vi skal lægge særligt mærke til, og hvad skal vi ønske os i julegave?

Borgerservicepersonalet på Kalundborg Bibliotek hjælper blandt andet med helbredstillæg, nøglekort og spørgsmål omkring SKAT. FÅ HJÆLP TIL... Få batterier til høreapparat leveret gratis og direkte hjem: • Ring tlf. 39 17 74 44, eller • www.oticon.dk/bestil-batterier Ved du, at du hurtigt og nemt kan: • Anmelde rotter • Give et praj om f.eks. huller i veje og stier • Få svar på næsten alt vedr. dagrenovation • og meget andet - på www.kalundborg.dk Få hjælp til selvbetjening og generelle spørgsmål Ring til 70 20 00 00 (udvidet telefontid) Nyttige telefonnumre: Kalundborg Kommune: Tlf. 59 53 44 00 Udbetaling Danmark: Tlf. 70 11 12 13 SKAT (hjælp til skattekort og årsopgørelse): Tlf. 72 22 18 18 Husk at bestille tid Alle borgere i Kalundborg Kommune skal bestille en tid, når de har brug for hjælp til borgerservice.

Copenhagen Phil 2022

NYTÅRSKONCERT Tid: Tirsdag den 11. januar kl. 19.30 - 21.30 Sted: Kalundborg Hallerne, hal 1 Traditionen tro skyder Copenhagen Phil nytåret i gang ved at sprede nytårsstemning på hele Sjælland og i København. I år sammen med Dreamers’ Circus. Året 2022 bydes velkommen med et musikalsk fyrværkeri af de helt særlige: et møde mellem Copenhagen Phil og Dreamers’ Circus – en trio, der begejstrer publikum verden over med deres virtuose og smittende stil, der blander folkemusik med en snært af klassisk og verdensmusik.

Du • • •

kan bestille tid på www.kalundborg.dk Tlf. 70 20 00 00 Eller scan nedenstående QR-kode

Du kan også få hjælp til at bestille en tid på alle bibliotekerne i kommunen. Bestil tiden på standerne på biblioteket i Kalundborg og Høng, på kalundborg.dk/bestiltid, via tlf. 5953 4400 eller ved personlig henvendelse.

SCAN QR-KODEN


De digitale magasiner har fået ”ny hylde” Biblioteket har en masse spændende og gratis digitale tilbud. Vidste du f.eks. at du kan læse et væld af magasiner fra hele verden – også en række danske - helt gratis? Det kan du! Måske kender du RB Digital, hvor man tidligere kunne læse magasinerne. Tjenesten lukkede i foråret 2021, men de digitale magasiner er der stadig, de har bare flyttet ”hylde”. Du finder dem nu, på eReolen Global. Pernille interviewer Bent, og ser nærmere på eReolen Global og de digitale magasiner. Bent, kan du fortælle lidt om; hvad der er det nye, der er sket? ”Tidsskrifterne og magasinerne fra RB Digital er nu flyttet over og er blevet en del af eReolen Global og skal nu læses derfra.” Hvad kan man derinde og hvad har man adgang til? ”På eReolen Global i kategorien Magazines får man adgang til omkring 290 tidsskrifter hovedsageligt på engelsk, men også enkelte på tysk og netop nu er der ni danske tidsskrifter blandt andet ”Antik & Auktion”, ”Spis bedre” og ”Psykologi”. Der kommer løbende nye titler

til. Nye tidsskriftnumre er tilgængelige på samme tidspunkt som de trykte versioner og der er adgang til op til tre år gamle numre. Desuden er det som altid på eReolen Global, at du finder engelsksprogede e-bøger og lyd-bøger. Dem kan du låne to af ad gangen.” Hvad kræver det at få en adgang til magasinerne? ”Du skal blot bruge dit biblioteks log-in for at få adgang og komme i gang. Og så skal du have noget at læse det på. En pc, smartphone eller en tablet.” Hvor mange magasiner kan jeg låne og læse? ”Der er ubegrænset adgang og

ingen lånekvote til alle tidsskrifter og magasiner. De lånes i 21 dage hvorefter de automatisk afleveres. Du kan læse så mange magasiner du vil, uden at det påvirker din lånekvote på e-bøger og lydbøger.” Hvis jeg nu synes, at det lyder godt, hvordan kommer jeg så i gang? ”Det er nemmest at hente og installere app’en ”Libby, by overdrive” til din smartphone eller tablet. Husk, at det altid er dit biblioteks log-in der skal bruges. Skulle der opstå problemer, så er du altid velkommen til at kontakte biblioteket så skal vi gerne hjælpe dig i gang.”

eReolen Global Hvad: eReolen Global med adgang til engelsksprogede e-bøger og lydbøger, og nu også ca. 290 magasiner og tidsskrifter fra hele verden. Herunder en række danske. Hvor: www.ereolenglobal.overdrive.com og tilhørende app: Libby by Overdrive. Pris: Gratis

31


EN VERDEN AF OPLEVELSER

32


Eyvind Olesen – en kunstner af sin tid og helt sin egen I sommeren 2020 kom pensioneret præst Anne-Grete Thestrup ind på biblioteket i Gørlev med en god idé og en opfordring: Hun var i besiddelse af en håndfuld malerier af Svallerupkunstneren Eyvind Olesen (1907–1995), og hun var slet ikke i tvivl om, at mange familier i lokalområdet måtte have værker af Eyvind Olesen hængende. Skulle man ikke lave en udstilling om Eyvind Olesen og fortælle hans historie? Anne-Grete Thestrup ville gerne udlåne sine malerier til dette formål, og måske man kunne overtale lokale ejere til at udlåne deres malerier også? En god idé er til for at blive grebet, så som sagt, så gjort. Gørlev Lokalhistoriske Arkiv blev kontaktet for et samarbejde og her kunne arkivleder Anne Christensen fortælle, at datter af Eyvind Olesen, Lektor Emeritus Ingrid Leth, var i gang med en bog om sin far og havde benyttet arkivet flere gange i denne forbindelse. Måske man skulle kontakte hende? Endnu en god idé blev grebet, og Ingrid Leth gik glad og hjælpsomt ind i projektet med at skabe en udstilling og fortælling om Eyvind Olesens lokale tilknytning. Om Eyvind Olesen Eyvind Olesen (1907-1995) var barn af sin tid og også helt sin egen. Han blev født i Svallerup, Vestsjælland, og han malede,

tegnede og digtede fra barnsben. Han var så bogligt dygtig, at han blev sendt på Sorø Akademi med ambitioner om at studere til præst.

for kunst (1941) og bidrog til Asgers Jorns Tidsskrift ”Helhesten”. Han blev bl.a. kaldt hanemaleren, fordi den hjemlige hønsegård afspejledes i hans kunst, som i øvrigt udgjorde en bred palet af både landskaber, natura morte, abstrakt kunst og muntre finurlige indfald. Hans liv og værker repræsenterer et opbrud med traditioner og klasse, en mønsterbryder og et menneske for hvem kunsten var en urkraft. Han måtte dog som så mange kunstnere hutle sig gennem tilværelsen og sælge billeder til slægtninge og bekendte rundt om på Sjælland for at overleve. Praktisk information Udstillingen om Eyvind Olesen kan ses på Gørlev Bibliotek i perioden fredag den 3. september til fredag den 29. oktober. Mandag den 4. oktober kan man opleve Ingrid Leth fortælle om sin fars liv i foredraget ”Eyvind Olesen: En kunstner i sin samtid”.

I sin fritid cyklede han rundt i Danmark og tegnede hvad han så. To gange nåede han til Hamborg, og blev her påvirket af de klassiske modernister både i abstrakt og mere naturalistisk stil. Som 25-årig opgav han teologistudierne og debuterede som maler. Han udstillede herefter i flere år på kunstnernes efterårsudstilling, Statens Museum

Udstillingen tager udgangspunkt i Eyvind Olesens lokale tilknytning, men der oprettes også en temaside på Kalundborg Bibliotekers hjemmeside, hvor en lidt større fortælling bredes ud. Kontaktperson for udstillingen er informations- og kulturformidler Jette Toubro. Kontaktinfo: jete@kalundborg.dk 33


UDSTILLINGER - KALundborg Bibliotek

September

TRAP DANMARK

August

ÅSE PEDERSEN

Oplev flotte billeder og bøger fra det store, topografiske værk Trap Danmark og bliv klogere på din egen kommune. Bind 21 af de i alt 34 bind, hvori Kalundborg er repræsenteret, udkommer i september.

Åse Pedersen maler intuitive oliemalerier, der giver spillerum for fantasien. Åse beskriver selv, hvordan det at male bare gør hende glad, og at malerierne er skabt til fordybelse. Øjet og fantasien skal have frit spillerum.

September

FOTOGRUPPEN ARGUS UDSTILLER

LISE FJORD CHRISTENSEN UDSTILLER FLOTTE GENSTANDE AF GLAS OG DRIVTØMMER

Fotogruppen Argus udstiller flotte fotografier og har flere gange før glædet brugere af kommunens biblioteker med deres stemningsfulde billeder. Gruppen blev startet i 2014 af Teddy Pedersen og John A. Olsen.

Natur-ugler, hylder, lamper og glasfigurer er bare nogle af de flotte genstande, som Lise Fjord Christensen fremstiller af sten, glas og drivtømmer fra stranden. Alt bevarer sin originale form og størrelse.

September

34


Oktober og november

LILIAN OG HENRIETTE GLAD Portrætter eller abstrakt, Lilian og Henriette Glad dækker begge med deres flotte og humørfyldte malerier. En skøn udstilling med mennesker, dyr og flotte universer.

Oktober

STEMMESEDLER – MAGTMIDDEL ELLER DOKUMENT? På denne debatudstilling fokuseres på udformningen – design – af stemmesedler til det danske folketing samt på parlamenter i udlandet.

December

Januar

Lene Siw Olesen skaber smukke malerier tegnet med tørpasteller. Lene Siw Olesen er 52 år og fra Solrød Strand. Lene henter meget af sin inspiration fra den smukke natur ved Solrød Strand, men også hendes børn og idoler fungerer som motiver.

I hele januar måned kan man på Kalundborg Bibliotek opleve en spændende udstilling i fotos om samarbejdet mellem en landsby i Mali og foreningen International Kontakt i Danmark.

LENE SIW OLESEN

MALI

35


UDSTILLINGER - GØRLEV Bibliotek September og oktober

EYVIND OLESEN Den Svallerupfødte kunstner Eyvind Olesen (1907-1995) var et menneske, for hvem, kunsten var en urkraft. Han var kendt som ”Hanemaleren” og hans kunstneriske virke blev en bred palet af landskaber, natura morte, abstrakt kunst og finurlige indfald. Mandag den 4. oktober kan interesserede også nyde et foredrag om Eyvind Olesen af Ingrid Leth.

FERNISERING FREDAG 3. SEPTEMBER KL. 11.00 - 13.00 Vi åbner udstillingen ”Eyvind Olesen – En vestsjællandsk kunstner” på biblioteket i Gørlev. Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem initiativtager Anne-Grete Thestrup, Eyvind Olesens datter Ingrid Leth, Gørlev Lokalhistoriske Arkiv og Kalundborg Bibliotek.

November

LEA HARTMANN - DOODLES

Lea Hartmann har før glædet lånere på Kalundborg Bibliotek med sine eventyrlige, farverige og meget flotte doodles. I november kan lånere i Gørlev nyde Leas kunst, hvor meget inspiration hentes i naturen på Røsnæs.

December og januar

SUSANNE PENTER & JAN HØGH

Oplev stemninger, små historier og malerier med varme og lys. Susanne Penter er selvlært og har malet akrylmalerier siden 2006. Hun maler stemninger og små historier, altid i akryl. Naturen, rejser, små oplevelser i det daglige. Hun går længe med billedet inden i hovedet og når det males ud, udvikler det sig ofte af sig selv. 36

Jan Høgh bor i Drøsselbjerg og inspireres meget af lyset og farverne over Storebælt og Musholmbugten. Men også fra rejser, især i Sydøst Asien, hvor der er en varme og lys ud over alle grænser. Malerierne spænder fra det naivistiske over det naturalistiske, figurative og til det abstrakte, over stemninger og landskaber.


UDSTILLINGER - HØNG Bibliotek

September

Oktober

Det er altid spændende at se gamle, lokalhistoriske billeder. I september kan man gå på biblioteket i Høng og nyde udstillingen ”Dilettant gennem tiden”, en rejse gennem gamle revyer og teaterstykker fra den gamle Høng Kommunes område. Høng Lokalhistoriske Forening står bag udstillingen.

Fotogruppen Argus udstiller flotte fotografier og har flere gange før glædet brugere af kommunens biblioteker med deres stemningsfulde billeder. Gruppen blev startet i 2014 af Teddy Pedersen og John A. Olsen.

November

December

Kom og se Høng Biblioteks historie gennem de sidste 100 år. I 1920 fik Danmark sin første bibliotekslov, og den 7. november 1921 blev Finderup sogns Bibliotek indviet. Det lå i karetmager Viggo Madsens ejendom på Hovedgaden 18 i Høng.

Når kalenderen nærmer sig 1. december begynder vores indre nisse at røre på sig. Frederikke og Jette sætter juleudstilling op på biblioteket i Høng. Mon det bliver Rudolf bygget af gamle bøger, eller en ”Find bognissen i biblioteket”- konkurrence?

”DILLETANT GENNEM TIDEN”

HØNG BIBLIOTEK 1921 - 2021

FOTOGRUPPEN ARGUS

JULEUDSTILLING I HØNG

37


VELKOMMEN TIL LOF

- din lokale dag- og aftenskole

Vi har igen i år brugt tid på at stable en masse nye og spændende kurser, oplevelser og foredrag på benene. Vi udvikler løbende nye spændende tiltag, vi håber I løbende vil gå ind på lof.dk/nordvestsjaelland og se med. Der kommer helt sikkert også noget for dig! Vi har kontor på Elmegade 11A, hvor vi sidder mandag til torsdag mellem 9.00-14.00 og er klar til at tage imod dit besøg, din opringning eller besvare din mail. Vi lægger stor vægt på vores kursisters sikkerhed, så alle vores hold overholder alle de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen udsteder. Du kan derfor trygt deltage i vores undervisning.

Hvad du skal glæde dig til hos LOF i sæson 2021/22... Masser af kurser i varmtvandsbassin

Lær nye sprog – spansk – italiensk- engelsk – fransk – portugisisk Madlavning • Yoga • Mindfulness • Godtved Pilates Lær at køre på Mountainbike • Tangkurser • Lav din egen fuglekasse Vandreture • Senior skovfitness • Spændende foredrag Færdselsrelateret førstehjælp • Lær at strikke • Syning Rundtur på Havnen i Kalundborg • Seniorhøjskole i Høng Mandagstræf i Vig Bio • Skrivekursus • Fortællerkursus Lær at spille saxofon – klarinet - guitar – klaver- violin - cello Lær at kniple • Lær at male • Ballroom Dance Lær om svampe – vilde urter – naturen Kom på ture i Odsherred og Kalundborg

Vidste du, at... du bliver både klogere og gladere af at gå i aftenskole?


LOF Nordvestsjælland

Vi har mange spændende ting at byde på... SANG- OG MUSIKKURSER

DE KREATIVE SPROGUNDERVISNING

KURSER I VAND

MAD OG DRIKKE

FØRSTEHJÆLPSKURSER

BEVÆGELSE OG SUNDHED

NATUR, JAGT OG SEJLADS KURSER I DET FRI

FOREDRAG OG DEBAT

LOF Nordvestsjælland – Kalundborg og Odsherred. Elmegade 11 A, 4400 Kalundborg Telefon 59561414 · lof.dk/nordvestsjaelland · Nordvestsjaelland@LOF.dk


KALUNDBORG FOLKEUNIVERSITET

FOLKEUNIVERSITETET ER FOR ALLE Udvid din horisont og kom i dybden på et højere plan. Folkeuniversitetet er forskningsformidling til alle.

Velkommen til Kalundborg Folkeuniversitet! Hvad er Folkeuniversitetet? Det første Folkeuniversitet blev oprettet på Københavns Universitet i 1898 med ønsket om at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater til folket. Siden da har det folkeoplysende arbejde bredt sig, og der findes i dag Folkeuniversiteter over hele landet.

Hvem underviser? Folkeuniversitetets forelæsninger varetages af forelæsere, som har et dokumenteret førstehåndskendskab til den forskning, som ligger til grund for det emne, der forelæses i; der vil her typisk være tale om videnskabelige medarbejdere ved universiteter, andre højere læreanstalter og vidensinstitutioner.

Som det fremgår af folkeoplysningsloven, er formålet med Folkeuniversitetets virksomhed at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater samt fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab gennem folkeoplysende undervisnings- og foredragsvirksomhed.

Forelæseren har relevant uddannelse på universitetsniveau og en hermed forbundet forskningsindsigt, eller har ad anden vej dokumenteret eller på anden måde godtgjort sagkundskab inden for det emne, der forelæses over, f.eks. embedsmænd, journalister, kunstnere og politikere.

Hvem kan deltage? Folkeuniversitetets kurser og foredrag er for alle. Der er ingen adgangskrav eller eksaminer. Vi formidler videnskabens metoder og resultater til alle, der har lyst til at lære noget nyt og udvide deres horisont.

Hvem kan deltage? Det kræver ingen særlige forudsætninger at følge Folkeuniversitetets kurser og foredrag - de er for alle, der har interesse for vores alsidige tilbud. Har du idéer til kurser, foredrag, eller har du øvrige spørgsmål, kan du henvende dig på tlf. 59 53 55 60 eller e-mail: folkeuniversitetet@kalundborg.dk

Hvad handler forelæsningerne om? Vi formidler forskningens resultater inden for en lang række videnskabelige discipliner, og i vores programmer finder du foredrag og kurser om næsten alt – fra astronomi, geologi og politik til kunst, litteratur, historie og sundhed.

Vil du vide mere? Find yderligere information om Kalundborg Folkeuniversitet på www.fuko.dk/komite/kalundborg-folkeuniversitet

Kalundborg Folkeuniversitet har til huse på Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 4, Kalundborg


PRITILMELDI SER OGNG v/lektor Erik Skyum-Nielsen

ISLANDS LITTERÆRE MIRAKEL

Læs mere på kalundborgbib.dk - ”Det sker”

Tid: Torsdag den 14. oktober kl. 17.00 – 19.00 Sted: Kalundborg Gymnasium Foredraget tager udgangspunkt i den kolossale succes, som islandsk litteratur i disse år oplever, både i Norden og ude i den endnu større verden. Man kan bare nævne forfattere som Sjón og Jón Kalman Stefánsson, eller Auður Ava Ólafsdóttir, som i 2018 modtog Nordisk Råds Litteraturpris for romanen AR og senere var bogaktuel på dansk med MISS ISLAND. I 2020 har vi også fået fine noveller af Fríða Ísberg og Bergsveinn Birgissons originale faktionsroman med den bizarre titel HÅNDBOG OM KØERS TANKEGANG (!).

DEN MØRKE SIDE AF DEN DIGITALE REVOLUTION

JENS ADOLF JERICHAU - MODERNITET OG MYTOLOGI

v/cand mag Ph.d. stipendiat Mads Vestergaard

v/kunstformidler Christina Klestrup Hansen

Tid: Onsdag den 10. november kl. 17.00 - 19.00 Sted: Kalundborg Gymnasium

Tid: Onsdag den 12. januar kl. 17.00 - 19.00 Sted: Kalundborg Gymnasium

Den digitale revolution har været omgærdet af løfter om demokratisering og frigørelse. Men virkeligheden er blevet en anden. Det sociale kreditsystem, som er under udvikling i Kina, står som skræmmeeksempel på en statsmagt, der anvender de nyeste teknologier til social kontrol af befolkningen uden fortilfælde.

Personlige visioner, åndelig stræben og ekspressiv nerve! Jens Adolf Jerichau (1890-1916) blev trods sit korte liv en bemærkelsesværdig skikkelse i dansk kunst, som forenede tradition og modernitet på original vis. Eneren Jerichau blev med sine vilde farver og dynamiske penselstrøg en inspiration for store danske malere som Jorn, Wiig og Kirkeby - vær med når dette foredrag går tæt på hans liv, værker og brændende ønske om at videreføre arven fra Renæssancens store mestre i et nyt sitrende lys. 41


Det er Kalundborg Kommunes ønske at forsamlingshusene i lokalsamfundene skal fungere som kulturcentre. - Dette er baggrunden for arrangementerne ”Liv i Forsamlingshusene”! I Kalundborg Kommune er der et væld af forsamlingshuse! De er alle samlingspunkter for lokalsamfundet, nogle steder som selskabslokaler og andre steder

Gymnastik

ÆLDRE I BEVÆGELSE Tid: Hver onsdag fra 25. august '21 til 22. juni '22 kl. 9.30 - 11.30 Sted: Svallerup Forsamlingshus Pris: Kr. 20,- pr. gang, ingen tilmelding Der laves gymnastik til kl. 10.30, så drikker man kaffe og synger til kl. 11.00. Derefter er der boldspil og dart, og der sluttes af med en sang kl. 11.30.

både som selskabslokaler og som samlingssted for kulturelle og sociale aktiviteter for foreninger, skoler og private. Nogle kan måske få lyst til at udvide aktiviteten, når udgifterne til det er overkommelige. Vil du vide mere om projekt Liv i Forsamlingshusene, så skriv til lif@kalundborg.dk eller kontakt Stine Veisegaard på tlf. 2054 5461 eller Lone Siefert på tlf. 2480 4795.

Musik og fællesspisning

SHUBIFORSJOV DUO

Tid: Torsdag den 26. august Spisning kl. 18.00 / Musik kl. 19.30 Sted: Svallerup Forsamlingshus Pris: Musik: Kr. 125,- / Fællesspisning: Kr. 125, Tilmelding på tlf. 2484 7067 eller svallerupforsam@gmail.com Alle elsker Shu-bi-dua, så enkelt er det. Tusindvis af danskere i alle aldre kan synge med på uforglemmelige hits som: Danmark, Hvalborg, Vuffeli-Vov, Den Røde Tråd, Står på en Alpetop, Kære Lone, Fed Rock, Sexchikane og mange, mange flere.

BANKO Sted: Reerslev Forsamlingshus Tid: Tirsdage fra 22. juni i ulige uger kl. 18.45 - 20.00 Pris: Gratis. Spilleplader købes på stedet. Spændende bankospil med mange flotte gevinster hver anden tirsdage på ulige uger. Arr.: Reerslev Forsamlingshus. Sted: Svallerup Forsamlingshus Tid: Alle mandage fra 30. august kl. 18.45 - 21.45 Pris: Gratis. Spilleplader købes på stedet. Spændende bankospil med mange flotte gevinster hver mandag. Oversigt over gevinster kan ses på Facebook, under Svallerup Forsamlingshus. Arr. Støtteforeningen Svallerup Forsamlingshus.

42


Tilmelding på kalundborglif.dk eller se under de enkelte arrangementer

Koncertforedrag og fællesspisning

Musik og fællesspisning

DENNIS LYDOM: JOHNNY CASH KONCERTFOREDRAG

RENE & VÆRSGO' - EN FORRYGENDE KOPI FÅR KIM LARSEN TIL AT LEVE VIDERE PÅ SCENEN

Tid: Tirsdag den 14. september Spisning kl. 18.00 / Koncert kl. 19.30 Sted: Gl. Svebølle Forsamlingshus Pris: Kr. 180,- inkl. mad, kaffe, kage og foredrag Tilmelding til Lisbeth Bille Kofod, tlf. 2580 0701 - ring eller send en sms senest 10/9 Johnny Cash er populær hos både unge og ældre. Det mærker foredragsholderen Dennis Lydom, der har holdt over 150 koncertforedrag om The Man in Black. Med farverige fortællinger og musik inviterer han lytteren ind under huden på mennesket Johnny Cash, som var lige så skrøbelig som fandenivoldsk.

Tid: Onsdag den 22. september Spisning kl. 18.00 / Underholdning kl. 19.30 Sted: Jorløse Forsamlingshus Pris: Kr. 225,- Tilmelding til Karin Christensen, tlf. 5329 2002 senest 15/9 Rene & Værsgo' tilbyder en musikalsk rejse, hvor livets aspekter bliver berørt gennem både velkendte og nye tekster af Kim Larsen.

Foredrag og fællesspisning

Foredrag og fællesspisning

MORTEN HEMMINGSEN: MUSIKALSK FOREDRAG OM BADEHOTELLET

FINN NØRBYGAARD: MINE 12 VEJE TIL LIV

Tid: Fredag den 17. september Spisning kl. 18.00 / Foredrag kl. 19.30 Sted: Værslev Forsamlingshus Pris: Kr. 175,- inkl. buffet Tilmelding: SMS til Kate på 2893 0023 eller danielsen.kate@gmail.com inden 13/9

Tid: Torsdag den 23. september kl. 18.00 - 21.00 Sted: Vinde Helsinge Forsamlingshus Pris: Kr. 259,- inkl. mad, kaffe, kage og foredrag Tilmelding på kalundborglif.dk

I foredraget fortæller Morten om, hvordan serien Badehotellet bliver til. Både med anekdoter fra optagelserne, og om karakteren Morten, der går fra husmandssøn over skibsreder til aktiv frihedskæmper. Undervejs synger Morten nogle af seriens – og tidens – sange.

På baggrund af erindringer fra et turbulent liv, fortæller Finn om de mange erfaringer, som han har gjort sig, og om de veje, som har ført ham frem til større tilfredshed med livet. Fra den spæde begyndelse hos en plejefamilie, som misrøgter ham, over opvæksten i Esbjerg, over det hårde arbejde på landevejene og landets skrå brædder med makkeren Jacob Haugaard. Lige indtil mødet med storsvindleren Stein Bagger. 43


Foredrag

CHRISTIAN A. NØRGAARD

Tid: Fredag den 24. september kl. 19.30 - 21.30 Sted: Buerup Forsamlingshus Pris: Kr. 120,- Tilmelding på kalundborglif.dk I tjenesten som hendes majestæt Dronningens jagtkaptajn og chef for kongeskibet Dannebrog Kommandør og kammerherre Christian A. Nørgaard, som indtil 31. januar 2019 gjorde tjeneste som Hendes Majestæt Dronningens Jagtkaptajn og chef for Kongeskibet Dannebrog, fortæller om sit spændende dobbeltjob, om Kongeskibet og besætning.

Musik

WATERLINE - DIZZY MIZZ LIZZY JAM

Tid: Fredag den 8. oktober kl. 20.00 - 24.00 Sted: Eskebjerg Forsamlingshus Pris: Kr. 100,- Tilmelding senest 7/10 på kalundborglif.dk

Waterline (Dizzy Mizz Lizzy Jam) har i mere end 18 år været inventar på en lang række af landets etablerede spillesteder med mere end 300 koncerter, hvor de regnes for et af landets dygtigste jambands.

Foredrag

Foredrag

Tid: Tirsag den 12. oktober kl. 19.30 - 21.15 Sted: Røsnæs Forsamlingshus Pris: Kr. 60,- Tilmelding senest 11/10 på kalundborglif.dk eller Daglig Brugsen i Ulstrup Mette Larsen har deltaget i Den Store Strikkedyst i 2015, og ord som grænseløs, rebelsk og vild er blevet brugt i forbindelse med Mettes strik. Opskrifter er ikke det der fylder mest, når Mette går i gang. Men kreativitet, nydelse, glæde og sjov er indgangsvinklen til nye projekter.

Tid: Onsdag den 13. oktober kl. 19.30 - 21.30 Sted: Svallerup Forsamlingshus Pris: Kr. 200,- Tilmelding senest 11/10 på tlf. 2484 7067 ellersvallerupforsam@gmail.com, betaling ved tilmelding på MobilePay: 37712

METTE LARSEN: DET GRÆNSELØSE STRIK

44

BENGT HOLST: REJSE IND I NATURENS VERDEN

Den tidligere direktør for Zoologisk Have Bengt Holsts passion for naturen har bragt ham vidt omkring. Foredraget tager tilhørerne med på denne rejse og viser, hvad en indædt nysgerrighed og dybtfølt passion kan føre til.


Tilmelding på kalundborglif.dk eller se under de enkelte arrangementer

Musik og fællesspisning

FOLK FRIENDS - IRSK/SKOTSK FOLKEMUSIK Tid: Fredag den 22. oktober Spisning kl. 18.00 Underholdning kl. 19.30 - 21.30 Sted: Gl. Svebølle Forsamlingshus Pris: Kr. 200,- for mad og underholdning Tilmelding til Lisbeth Kofod på tlf. 2580 0701 senest 18. oktober. En folkemusikgruppe fra det vestlige Jylland. Musikken er meget inspireret af irsk/skotsk folkemusik, som står bandets medlemmer nært - fra vemodige ballader til livlige sange, der er til at synge med på.

Foredrag og fællesspisning

BENT ISAGER-NIELSEN: I FORBRYDELSENS VERDEN, VERSION 2

Foredrag og fællesspisning

TOVE TIELDOW: UD OG KØRE MED BUS 545

Tid: Onsdag den 27. oktober Spisning kl. 18.00 / Foredrag kl. 19.30 Sted: Jorløse Forsamlingshus Pris: Kr. 100, Tilmelding til Karin Christensen, tlf. 5329 2002 Fra Høng i syd til Kalundborg i nord langs østsiden af Tissø med bus 545. Tove Tieldow viser de smukkeste udsigter og fortæller bl.a. om spændende historiske dramaer. Om Sæbygård og Sæby Kirke, Arne Jacobsens sommerhus, Knud Hansens Galloway-kvæg, om pinaklerne på Årby kirke og meget mere. Undervejs vises billeder.

Tid: Tirsdag den 26. oktober Fællesspisning kl. 18.00 Foredrag kl. 19.00 Sted: Årby Forsamlingshus Pris: Kr. 195, Tilmelding på bawamelbygade5@mail.dk Tidligere drabschef og efterforskningsleder Bent Isager-Nielsen byder i dette foredrag indenfor i forbrydelsens verden og giver publikum et indblik i det ofte kolossale og minutiøse arbejde, en efterforskning består af, herunder retsmedicin og afhøringsteknik. Han uddyber samtidig motiverne på forbrydelserne, hvor kunsten er at sætte sig ind i gerningsmandens tankegang.

Dilettant og fællesspisning

KOMTESSEN I BAGERFORRETNINGEN Tid: Lørdag den 30. oktober + 6. november Spisning kl. 18.00 / Underholdning kl. 19.30 Sted: Vinde Helsinge Forsamlingshus Pris: Kr. 170,- for mad og underholdning Tilmelding til Tove på tlf. 4027 9301 senest 24. oktober / 31. oktober Greveslægte Von Zahlenfeld har længe haft det svært. En flyulykke tager livet af alle i slægten undtagen den gamle bedstemor, Sofia. Der må findes en arvtager. 45


Musik

KALLES STORE TROMMESHOW

Tilmelding på kalundborglif.dk eller se under de enkelte arrangementer

Tid: Søndag den 31. oktober kl. 14.00 Sted: Reerslev Forsamlings- og Kulturhus Pris: Kr. 50,- pr. person. Børn under 2 år gratis. Familiebillet, 4 personer: Kr. 150, Tilmelding via kalundborglif.dk eller til Marianne, tlf. 6072 5419 senest 24/10 Når Kalles Store Trommeshow kommer til byen vil man kunne opleve sådan ca. ALLE musikalske stilarter, der bliver spillet på nye musikinstrumenter, såsom: Balloner, sprøjtefløjte, samurai sværd og grise. Han har derudover sat sig for at bevise, at han er verdens allerhurtigste trommeslager ved at slå rekorden for flest slag på 30 sekunder. (Dog ingen heltegerning uden, at publikum også kommer til at høre verdens allerdårligste vits).

Foredrag

Musik og ostebord

EDDIE SKOLLER: DET ER NÆSTEN SOM AT HA' VÆRET DER

VISENS VENNER

Tid: Onsdag den 3. november kl. 19.00 – 21.00 Sted: Gl. Svebølle Forsamlingshus Pris: Kr. 150,- inkl. kaffe og kage Tilmelding til Marianne, tlf. 6072 5419 Her får du Eddie Skollers personlige fortælling om showbizz, medier, børn, kærlighed, humor og musik. Vi får de utrolige familiehistorier og de sjove anekdoter og hører om forholdet til kolleger som Dirch Passer, Tommy Kenter, Cliff Richard og ikke mindst Victor Borge, som var det store forbillede.

Tid: Fredag den 12. november kl. 19.00 – 21.00 Sted: Gl. Svebølle Forsamlingshus Pris: Kr. 100,- for underholdning og ostebord Tilmelding til Lisbeth Kofod, tlf. 2580 0701 senest 9/11 Visens Venner kan lidt af hvert og de skaber stemning, fest og glæde med viseunderholdning og fællessang. De optræder med revyviser, håndværkerviser, bakkesange og ”slemme viser” ‒ eller et miks af det hele.

Foredrag

FRANK ERICHSEN: DET ENKLE LIV

Tid: Onsdag den 17. november kl. 19.00 – 21.00 Sted: Løve Forsamlingshus Pris: Kr. 225,- Tilmelding via kalundborglif.dk Oplev den charmerende bonderøv Frank Erichsen fortælle om livet på gården med alt hvad dertil hører, og kom bag de populære udsendelser kendt fra tv. Frank Erichsen har publikum i sin hule hånd og fylder salene, uanset hvor han er på besøg. Med sit levende og troværdige foredrag giver Frank Erichsen deltagerne tips til et liv med selvforsynende landbrug og underholder samtidig med historier. 46


Foredrag

Foredrag

MORTEN HILMER: TO ÅR MED SIRIUS-PATRULJEN

Tid: Torsdag den 18. november kl. 19.30 – 21.30 Sted: Røsnæs Forsamlingshus Pris: Kr. 125,- Tilmelding senest 17/11 via kalundborglif.dk eller i Dagli' Brugsen i Ulstrup Kom med til Nordøstgrønland, hvor Sirius-patruljen kører de lange slæderejser meget langt fra civilisationen. De mange billeder og fortællingerne giver et godt indblik i livet som sirius-mand i verdens største nationalpark: Nordøstgrønland.

JØRGEN DE MYLIUS: MIT LIV MED RADIO OG TV Tid: Onsdag den 19. januar kl. 19.00 - 21.00 Sted: Løve Forsamlingshus Pris: Kr. 150,- Tilmelding via kalundborglif.dk Dansk Melodi Grand Prix’ Grand Old Man, Jørgen de Mylius, er en af de helt store legender, der har været en del af popmusikverdenen i mange årtier. Velkommen til en tour de force gennem mere end 40 år lang karriere med musik.

Foredrag og fællesspisning

Musik og fællesspisning

PETER VESTH OG KRISTIAN RUSBJERG

Tid: Torsdag den 13. januar Spisning kl. 18.00 / Musik kl. 19.30 Sted: Svallerup Forsamlingshus Pris: Spisning: Kr. 125,- / Musik: Kr. 175, Tilmelding på tlf. 2484 7067 eller svallerupforsam@gmail.com, betaling ved tilmelding på MobilePay: 37712 Sammen optræder Peter Vesth og Kristian Rusbjerg med Peters festlige sange, stille ballader og muntre anekdoter. Med et pladesalg, der resulterede i 2 guldplader og 1 platinplade, har de to herrer sat deres solide aftryk i den danske harmonikaverden.

HANS HENRIK: PÅ TOGT MED SKOLESKIBET DANMARK OG ANDRE HERLIGE SEJLSKIBE Tid: Torsdag den 27. januar Spisning kl. 18.00 / Foredrag kl. 19.30 Sted: Røsnæs Forsamlingshus Pris: Foredrag: Kr. 75, Foredrag + spisning: Kr. 180, Tilmelding senest 25/11 via kalundborglif.dk eller i Dagli' Brugsen i Ulstrup Hans Henrik Damgaard var 17 år da han påmønstrede Skoleskibet Danmark. Foran ham ventede 3,5 måned til søs, der skulle blive hans første store eventyr. Velkommen til et liv hvor man sover i hængekøje, hvor der ikke findes privatliv, hvor det er havet der bestemmer, og hvor helvedes karle bliver skabt. 47


oplevelser for alle...

48


FORSAMLINGSHUSE I KALUNDBORG KOMMUNE

Bjergsted Gl. Skovvej 1A 4450 Jyderup Tlf.: 59 27 80 34 Buerup Buerupvej 24 4450 Jyderup Tlf.: 21 29 95 50 / 30 59 61 14 www.buerupbeboerforening.dk Drøsselbjerg/Mullerup Drøsselbjergvej 4 4200 Slagelse Tlf.: 58 86 47 37 Enigheden Slagelsevej 17 4281 Gørlev Tlf.: 24 61 41 24 Eskebjerg Nyløkkevej 2 4593 Eskebjerg Tlf.: 59 29 14 40 www.eskebjerg-forsamlingshus.dk Fuglede Søvang 6 4480 Store Fuglede Tlf.: 51 41 81 42 info@fugledeforsamlingshus.dk www.fugledeforsamlingshus.dk Gl. Svebølle Gl. Svebøllevej 18 4470 Svebølle Tlf.: 51 74 24 13 www.glsveboelleforsamlingshus.dk Hallebyore Mødested Orevej 2 4450 Jyderup Tlf.: 20 12 25 33 / 40 21 92 37 www.hallebyore.dk

Jorløse Jorløse Byvej 23 4470 Svebølle Tlf.: 59 29 40 14 www.jorløse.dk

Svallerup Svallerup Landevej 19 4400 Kalundborg Tlf.: 29 43 99 84 www.svallerup-forsamlingshus.dk

Kirke Helsinge Helsingevej 78 4281 Gørlev Tlf.: 53 84 12 01 khforsamlingshus@gmail.com

Sæby Sæbyvej 36 4270 Høng Tlf.: 58 85 30 73 www.saebyforsamlingshus.dk

Kulturhus Gimle Gl. Stationsvej 12 4591 Føllenslev Tlf.: 59 26 81 88 www.kulturhusgimle.dk

Ubby Hovedgaden 19 4490 Jerslev Tlf.: 24 48 66 56 / 21 63 02 07 www.kimkok.dk

Løve Stationsvej 4 4270 Høng Tlf.: 58 54 97 94 www.loeve-forsamlingshus.dk Reerslev Reerslevvej 22 4291 Ruds Vedby Tlf.: 22 85 75 06 www.reerslevforsamlingshus.dk

Vinde Helsinge Vinde Helsingevej 13A 4281 Gørlev Tlf.: 40 76 91 89 vindehelsingeforsamlingshus@ gmail.com www.forsamlingshus.net/vindehelsinge-forsamlingshus-1089

Reersøhuset Strandvejen 29 4281 Gørlev Tlf.: 59 53 45 34 Røsnæs Søbakken 7 4400 Kalundborg Tlf.: 25 33 13 91 / 27 20 11 19 www.roesnaes-forsamlingshus.dk

Værslev Aldersrovej 32 4400 Kalundborg Tlf.: 28 93 00 23 www.vaerslev-forsamlingshus.dk Årby Melbygade 2A 4400 Kalundborg Tlf.: 59 50 41 55 / 23 95 34 73 www.aarbyforsamlingshus.dk

Solbjerg Solbjergvej 38 4270 Høng Tlf.: 23 29 40 31 solbjergforsamlingshus@gmail.com www.solbjergforsamlingshus.dk

49


KULTURPAKKER MED SPÆNDENDE INDHOLD TIL ÆLDRE I KALUNDBORG KOMMUNE Hovedformålet med en helt ny kulturindsats er at mindske ensomhed blandt ældre. Opfordringen er derfor: Kom gratis til et arrangement og invitér en med, som måske sidder lidt alene og har lyst til mere samvær. Fire kulturpakker med spændende og indbydende indhold tilbydes nu til ældre i Kalundborg Kommune. Målet er at mindske ensomhed, og hvordan gør man så det? Det har et arbejdsudvalg bestående af trivselskonsulent Ida Sofie Matzen, frivilligkonsulent Britt Skytte, begge fra Sundhed & Udvikling, bibliotekar Marie Lind og faglig koordinator Stine Veisegaard fra Kalundborg Biblioteker, fået frie hænder til at finde ud af. Baggrunden er et politisk ønske om at sætte fokus på ældrekultur i 2021 og 2022. Ældre- og Sundhedsudvalget afsætter 200.000 kr. for hvert af de to år til afvikling af kulturelle arrangementer, der forhåbentlig kan forbedre ældres livskvalitet. Udvalget har i nogen tid ønsket at sætte ind mod ensomhed blandt ældre, og det førte til ansættelse af en trivselskonsulent. Det blev Ida Sofie Matzen. Coronapandemien gjorde i starten den nyansatte konsulents arbejde vanskeligt, men så opstod den idé at brede indsatsen mod ensomhed ud i et større fællesskab, og det, der nu er mundet ud i et tilbud om fire kulturpakker, er blevet til takket være et samarbejde mellem både ”sundhed og udvikling” og ”kultur og idræt” i kommunen. Et af kravene er, at arrangementerne skal foregå i dagtimerne, og det begrunder Stine Veisegaard med, at mange ældre har lettere ved at deltage i aktiviteter i dagtimerne. Derfor er aftenarrangementer bandlyst, da kulturtilbuddene netop er målrettet ældre.

50

Hvem og hvor? At det har været en udfordring at finde en måde at opfylde formålet med at mindske ensomhed blandt ældre, lægger arbejdsgruppen ikke skjul på. Som Britt Skytte udtrykker det: Vi skal have fat i nogle mennesker, som vi faktisk ikke ved, hvem er eller hvor er. Som start mødtes gruppen og oprettede en idébank, og det viste sig hurtigt, at gruppens medlemmer udgør et perfekt match og samarbejder og inspirerer hinanden på bedste vis.

Kom bl.a. bag kulisserne på Badehotellet med Jens Jacob Tychsen.

Biblioteksrepræsentanterne i arbejdsgruppen kunne bidrage med brugbare erfaringer fra arbejdet med kulturpakker for børn. De kulturpakker, samlet i ”Den kulturelle rygsæk”, har i år eksisteret i 10 år. Frivilligkonsulenten er på banen i forhold til foreninger, og hun har god kontakt med de frivillige sociale foreninger. Foreninger der især har ældre blandt sine medlemmer er et vigtigt omdrejningspunkt i projektet. Gennem en ansøgningsprocedure

er der valgt nogle foreninger, enten alene eller flere foreninger i fællesskab, der som værter får det lokale ansvar for afviklingen, og der er lagt vægt på, at kulturpakkernes indhold spredes ud over hele kommunen. De skal foregå i foreningernes lokale virkeområde, enten i et forsamlingshus eller i en hal. Det er gratis at deltage, og foreningen står selv for salg af kaffe eller anden forplejning. Transporten til de gratis tilbud må deltagerne selv klare. Invitér naboen Tilmelding sker via et elektronisk billetsystem, som bibliotekerne varetager. Ved tilmelding forpligter borgeren sig til at invitere en nabo eller bekendt med, så ”nye” deltagere inviteres til at være med i de lokale kulturtilbud. Det forventes af foreningerne, at de vil være med til at rette søgelyset mod borgere, der ikke allerede er en del af et fællesskab eller en forening. Det er foreningerne helt med på. I invitationen til de frivillige sociale foreninger stod der blandt andet, ”at målet med kulturpakkerne er, at aktive ældre rækker hånden ud til andre ældre i lokalsamfundet, så vi er fælles om at mindske ensomhed og er sammen om nogle gode og glade stunder”. Når man melder sig til et arrangement, får man automatisk to billetter, og der er ikke noget krav om, at man følges med den samme hver gang. Der bliver ingen kontrol af, om de tilmeldte nu også har inviteret en med som sidder meget alene eller som er ensom: - Det tjekker vi altså ikke, der bliver ingen ensomhedskontrol, siger Britt Skytte med et smil, men hun tænker, at hvis ”bare” 10-15 pct. af deltagerne er nogle, der ikke plejer at deltage i noget i deres lokalsamfund, så er man nået langt.


Holdet bag Kulturpakker Til Ældre. Fra venstre: Britt Skytte, Marie Lind, Ida Matzen og Stine Veisegaard.

- Så vil jeg sige, det er en succes, siger hun og er helt sikker på, at så er der startet noget, der kan udvikle sig, så der til de næste arrangementer kommer endnu flere med af dem, der måske i dag står lidt uden for fællesskabet. Det kan også blive en fordel for foreningerne, der kan promovere sig og måske takket være deltagelsen i de kulturelle arrangementer høster lidt flere medlemmer. Der er jo rig mulighed for at sige til en af de ”nye”, at nu har du jo prøvet at komme inden for døren. Hvad med at komme igen? Vi mødes igen på mandag! Der er god grund til at arrangementerne er fordelt på lokalområderne, for erfaringerne fra ”Liv i Forsamlingshusene” viser, at man stadig er meget lokalt forankret. Hvis man i mange år ikke har været involveret i noget af det, der foregår ”ude” i samfundet, er det nok lidt nemmere at deltage, hvis man ikke skal krydse sognegrænsen for at være med. ”Liv i Forsamlingshusene” har også givet inspiration til organiseringen, hvor kommunen indgår partnerskab med de frivillige. Noget for enhver smag Hver kulturpakke består af fire

tilbud: Et teaterstykke, et foredrag, et musikalsk indslag og underholdning, der for eksempel kan være quiz, højtlæsning eller debat. Arbejdsgruppen indhentede forslag fra foreningerne til kulturpakkernes indhold, og der har været enighed om, at vælge et folkeligt indhold frem for et meget finkulturelt. - Der skal være noget for enhver smag, pointerer Marie Lind. Meget for pengene Det er lykkedes at få rigtig meget ud af de 200.000 kr., Ældre- og Sundhedsudvalget har afsat til formålet i år, synes arbejdsgruppen. - Jeg er vildt imponeret af, hvad det er muligt at få for pengene, siger Britt Skytte. I år bliver arrangementerne afviklet fra august/september og året ud. Næste år bliver det muligt at fordele oplevelserne over hele året. På spørgsmålet om det er en god idé at målrette kulturpakker specielt til en bestemt aldersgruppe, i dette tilfælde ældre, og dermed gå ud fra, at de nok har nogenlunde samme smag, er arbejdsgruppens medlemmer enige om, at hver generation nok har genrer, for eksempel inden for musik, som den er specielt glad for. Marie Lind fortæller, at gruppen har

været i kontakt med et bookingfirma, der er specialiseret i arrangementer for den ældre målgruppe, og hun understreger, at der jo i Kalundborg Kommune er et væld af andre arrangementer, der ikke er målrettet bestemte målgrupper. I øvrigt synes arbejdsgruppens medlemmer, der endnu ikke er nået op i målgruppens alderssegment, at kulturpakkernes indhold er så indbydende, at de hjertens gerne ville dukke op og nyde godt af hvert eneste arrangement. Tur på Badehotellet På menukortet for de kulturelle måltider står der blandt meget andet et besøg på Badehotellet, TV2’s succes med rekordhøje seertal. Guide til kigget bag kulisserne er Jens Jacob Tychsen alias den selvoptagede skuespiller Edward Weyse. Der er et foredrag med Emil Erichsen, skipper på Havana, der fortæller om livet til søs. Anders Bircow tegner sig med sit One man show for underholdningen i en af de fire kulturpakker. Musik er der med blandt andre Jane & Shane, der leverer irsk folkemusik, og teater kan opleves med Specialklassen, der præsenterer improvisationsteater. 51


KULTURPAKKER TIL ÆLDRE Tag en ven med og vær med til at bekæmpe ensomhed Kulturpakker til ældre er blevet til i samarbejde mellem Kultur og Fritid, Sundhed & Udvikling, Frivilligrådet og Ældrerådet i Kalundborg Kommune. Formålet med pakkerne er at styrke fællesskabet blandt den ældre del af befolkningen i Kalundborg Kommune, og være med til at mindske ensomhed. Billetterne er gratis - men ved tilmelding opfordres til at invitere en nabo/bekendt med, så ”nye” deltagere også bliver aktive i de lokale kulturtilbud. Læs mere via www.kulturpakkerkalundborg.dk PRAKTISKE OPLYSNINGER

VIGTIGT!!! En billet gælder for 2 personer! Ved deltagelse skal du invitere en nabo/bekendt med.

Gratis billetter

Sådan deltager du: Book en billet via www.kulturpakkerkalundborg.dk, eller ved personlig henvendelse til et af Kalundborg Biblioteker.

Ønskes flere informationer kan I skrive til aeldrekulturpakker@kalundborg.dk eller Stine Veisegaard: 2054 5461, Ida Sofie Matzen: 6137 4847 Britt Skytte tlf. 5143 3611, Marie Lind tlf. 2960 9484

HØNG

Foredrag

PUSLE HELMUTH: LIVET BAG KULISSERNE OG SOM BARNESTJERNE

Koncert

Tid: Onsdag den 25. august kl. 14.00 - 16.00 Sted: Høng Hallen

SHUBIFORSJOV DUO Tid: Fredag den 20. august kl. 13.00 - 15.00 Sted: Aktivitetshuset Vesterlunden Lad Shu-bi-dua festen fortsætte med Shubiforsjov DUO. Glæd jer til en eftermiddag med alle de kendte sange fra det kendte hitband Shu-bi-dua. Tryk på med ”NamNam” og ”Fed Rock” – alt er tilladt, bare man hygger sig! Føllenslev-Særslev Pensionistforening

"Pas godt på dem. De er meget sårbare. For det at være barnestjerne er en voksenrolle". Således skriver Pusle Helmuth i sin selvbiografi fra 2004, og med det udgangspunkt fortæller Pusle Helmuth, i sit rigt illustrerede foredrag, om sine oplevelser med at være barnestjerne og at vokse op i skyggen af filmkulisserne, uden en far og med en enlig mor med en masse ambitioner på hendes vegne. HØNG

52

Gratis tilmelding på www.kulturpakkerkalundborg.dk


Musik

JANE OG SHANE: IRSK FOLKEMUSIK

Tid: Tirsdag den 7. september kl. 14.00 - 16.00 Sted: Kalundborg Hallerne, Hal 1 Duoen fra Danmark består af engelske Jane Clark og irske Shane Donnelly - de spiller hovedsageligt irsk og engelsk folkemusik, ofte blandet med jazz og bluegrass.

Foredrag

JENS JACOB TYCHSEN: BAG BADEHOTELLET

Tid: Mandag den 20. september kl. 13.00 - 15.00 Sted: Aktivitetshuset Vesterlunden

Musik

ANDERS MUNCH: DEN MUSIKALSKE HISTORIE OM KIM LARSEN

Hør historien om tilblivelsen af TV2’s monstersucces ”Badehotellet”. Hør om arbejdet med rollen som Edward Weyse, om sange fra dengang, og se film, fotos og fraklip. Sidst men ikke mindst er der mulighed for at afslutte med den store Badehotellet Quizzen. Badehotellet er en af Danmarks absolut største seriessucceser og har til tider haft rekordhøje seertal på hele 1,6 mio. seere. Glæd jer til Føllenslev-Særslev et hyggeligt arrangement Pensionistforening

Tid: Onsdag den 22. september kl. 14.00 - 16.00 Sted: Høng Hallen En hyldest til Danmarks spillemand nr. 1! Oplev anekdoter, sjove historier og god musik, hvor der lægges vægt på storytelling såvel som musikken. HØNG

Teater

JAN SVARRER: KONEDØV

Foredrag

JUDITH ROTHENBORG: MORMOR PÅ MANDEJAGT - ALDER INGEN HINDRING Tid: Tirsdag den 28. september kl. 14.00 - 16.00 Sted: Gørlev Hallen Mød TV-darlingen fra ”Mormor på mandejagt” i et underholdende og tankevækkende foredrag fra en vaskeægte livskunstner, der har sparket offerrollen til månen. En farverig moden kvinde med vigtige og markante holdninger.

Tid: Mandag den 11. oktober kl. 14.00 - 15.00 Sted: Kalundborg Hallerne, Hal 1 Ægteskab forlænger mænds levetid. Men er det fordi mænd bare ikke kan klare sig selv. Eller fordi mænd med tiden bliver konedøve? Og derfor går rundt i en livsforlængende ro?? Oplev komiker og musiker Jan Svarrer gå i flæsket på parforholdets trummerum.

GØRLEV

Gratis tilmelding på www.kulturpakkerkalundborg.dk

53


Musik

DE GÆVE GUTTER - OPTIMISTERNE Tid: Torsdag den 14. oktober kl. 14.00 - 16.00 Sted: Gørlev Hallen

GØRLEV

Oplev de gæve gutter underholde med sjove fortællinger i højde med publikum. Det bliver en koncert med glimt i øjet og nogle vittigheder, som de gæve spillemænd vil hygge sig med at servere for publikum.

Underholdning

TRIO DE GRÅ SYNGER

Føllenslev-Særslev Pensionistforening

Tid: Fredag den 22. oktober kl. 13.00 - 15.00 Sted: Aktivitetshuset Vesterlunden De Grå Synger er en guldgrube af sange fra halvtredserne, tressernes og halvfjerdsernes evergreens. Oplev en guldgrube af sange fra halvtredserne, tressernes og halvfjerdsernes danske hitparade, og oplev at fællessangen giver en ekstra dimension med livemusik og introduktion til numrene.

Underholdning

HENRIK SVANEKIÆR: TRYLLERI, MAGI, TANKELÆSNING Tid: Torsdag den 28. oktober kl. 14.00 - 16.00 Sted: Høng Hallen Manipulation, tankelæsning, intuition og magi leveret på en sofistikeret og humoristisk måde er ingredienserne. Vær klar på at blive forbløffet og underholdt, for her er tale om magi på højt niveau. HØNG

Foredrag

EMIL ERICHSEN: SKIPPER PÅ HAVANA - JORDEN RUNDT OG HJEM IGEN Tid: Torsdag den 14. oktober kl. 14.00 - 16.00 Sted: Kalundborg Hallen, Hal 1

54

Efter tre års jordomsejling ombord på skibet Havana vendte Emil Erichsen hjem til Danmark i 2016. I dette foredrag fortæller han historien om den omvæltning, det var at komme hjem igen.

Gratis tilmelding på www.kulturpakkerkalundborg.dk


Underholdning

BANKO MED BENNY - DANMARKS ENESTE BENNY IMITATOR Tid: Torsdag den 4. november kl. 14.00 - 15.00 Sted: Gørlev Hallen Oplev en forrygende og sjov eftermiddag med banko, i selskab med Danmarks eneste Benny fra Olsenbanden-imitator. GØRLEV

Underholdning

ANDERS BIRCOW: ONE MAN SHOW Tid: Tirsdag den 23. november kl. 14.00 - 15.00 Sted: Kalundborg Hallen Krøllerne er væk og håret er knap så mørkt som tidligere. Men NU er den gennemmusikalske, guitarspillende og vittige Anders Bircow klar med et show målrettet senior-publikummet.

Teater

SPECIALKLASSEN: RIDER PÅ BØLGEN - COMEDY TOUR 2021 Tid: Tirsdag den 14. december kl. 14.00 - 15.00 Sted: Gørlev Hallen Specialklassen har gennem årene lagt Danmark ned af grin, med deres anmelderroste impro comedy shows, og den bølge rider de videre på i 2021.

Teater

GØRLEV

TEATRET KRISKAT: MEMORIES

Sted: Høng Hallen Tid: Onsdag den 24. november kl. 14.00 - 15.00 Sted: Aktivitetshuset Vesterlunden Tid: Fredag den 26. november kl. 13.00 - 14.00 Dirigenten Jack fylder 90 år, og ser tilbage på store begivenheder, små vanskeligheder og afgørende øjeblikke. Se Jack stykke brikkerne sammen og bliv forelsket i det menneske, der bor i os alle. HØNG

Billetter er gratis

VIGTIGT!!! En billet gælder for 2 personer! Ved deltagelse skal du invitere en nabo/bekendt med.

Føllenslev-Særslev Pensionistforening

Gratis tilmelding på www.kulturpakkerkalundborg.dk

55


EN VERDEN AF OPLEVELSER


AUGUST 1/8

Udstilling i august: Åse Pedersen Kalundborg Bibliotek | side 34

11/8

kl. 19.00 - 21.00 3D print for begyndere Kalundborg Bibliotek | side 19

18/8

og flg. tirsdage i ulige uger kl. 18.45 - 20.00 Banko Reerslev Forsamlingshus | s. 42

18/8

kl. 15.00 - 17.00 MakerKlub Kalundborg Bibliotek | side 4

20/8

kl. 13.00 - 15.00 Shubiforsjov Duo Aktivitetshuset Vesterlunden | side 52

24/8

kl. 15.30 - 16.30 Opstart af bogklub for børn "Boggnaskerne" Kalundborg Bibliotek | side 5

25/8

kl. 9.30 - 11.30 Opstart - Ældre i bevægelse Svallerup Forsamlingshus | s. 42

25/8

kl. 14.00 - 16.00 Foredrag: Pusle Helmuth Høng Hallen | side 52

26/8

kl. 18.00 Shubiforsjov Duo Svallerup Forsamlingshus | s. 42

1/9

Udstilling i september ”Dilletant gennem tiden” Høng Bibliotek | side 37

16/9

kl. 18.30 - 20.30 Fortælleaften om Åmosen Kalundborg Bibliotek | side 22

1/9

kl. 19.00 - 21.00 3D print for begyndere Kalundborg Bibliotek | side 19

17/9

kl. 18.00 Foredrag: Morten Hemmingsen Værslev Forsamlingshus | s. 43

2/9

kl. 15.30 - 16.30 Opstart af bogklub for børn "Lix-Klubben" Kalundborg bymidte | side 6

19/9

kl. 14.00 - 14.45 Koncert: Min Mormors Gebis Musisk Skole | side 6

2/9

kl. 19.00 - 21.00 Bibliotekscafé Svebølle Kvik Bibliotek | side 23

20/9

kl. 13.00 - 15.00 Foredrag: Jens Jacob Tychsen Aktivitetshuset Vesterlunden | s. 53

3/9

kl. 11.00 - 13.00 Fernisering: Eyvind Olesen Gørlev Bibliotek | side 36

20/9

kl. 15.30 - 17.00 Dittes Kunstklub Kalundborg Bibliotek | side 4

22/9

kl. 12.05 - 13.50 Forfatterbesøg: Ronnie Andersen Høng Skole | side 7

22/9

kl. 14.00 - 16.00 Anders Munch Høng Hallen | side 53

4/9 kl. 10.00 - 14.00 BEVÆG Sundheds- og idrætsfestival Kalundborg bymidte | side 5 6/9

kl. 15.30 - 17.00 Dittes Kunstklub Kalundborg Bibliotek | side 4

7/9

kl. 14.00 - 16.00 Jane & Shane Kalundborg Hallerne | side 53

22/9

kl. 15.00 - 19.00 Makerhygge: Åbent hus i LAB Kalundborg Bibliotek | side 22

8/9

kl. 15.00 - 17.00 MakerKlub Kalundborg Bibliotek | side 4

22/9

kl. 18.00 Musik - Rene & Værsgo' Jorløse Forsamlingshus | s. 43

kl. 15.30 - 16.30 Opstart af bogklub for børn "Bogslugerne" Gørlev Bibliotek | side 5

23/9

kl. 18.00 - 21.00 Foredrag - Finn Nørbygaard Vinde Helsinge Forsam.hus | s. 43

23/9

kl. 19.00 - 21.00 Foredrag: Trap Danmark Kalundborg Hallerne, | side 23

24/9

kl. 19.30 - 21.30 Foredrag: Christian A. Nørgaard Buerup Forsamlingshus | side 44

27/9

kl. 19.00 - 20.30 Foredrag: Lindy Aldahl Kalundborg Hallerne | side 23

1/10

Udstilling i oktober / november: Lilian og Henriette Glad Kalundborg Bibliotek | side 35

8/9 29/8 kl. 9.30 - 17.45 Bustur: I Lundbyes Fodspor Fra Kalundborg Hallen | side 19 11/9 29/8 kl. 14.00 - 14.45 Rosa og Rouladebandet Musisk Skole | side 4 11/9 30/8 og flg. mandage kl. 18.45 - 21.45 Banko Svallerup Forsamlingshus | s. 42 13/9 SEPTEMBER

kl. 10.00 - 17.00 DM i brætspillet Othello Ubby Bibliotek | side 6 kl. 15.30 - 16.30 Opstart af bogklub for børn "Bogslugerne" Ubby Bibliotek | side 5

1/9

Udstilling i september: Trap Danmark Kalundborg Bibliotek | side 34

14/9

1/9

Udstilling i september: Fotogruppen Argus Kalundborg Bibliotek | side 34

14/9

1/9

Udstilling i september: Lise Fjord Christensen Kalundborg Bibliotek | side 34

14/9

kl. 19.00 - 21.00 Foredrag: Hans Petter Hougen Ubby Bibliotek | side 19 28/9 kl. 14.00 - 16.00 Foredrag: Judith Rothenborg kl. 15.30 - 16.30 Gørlev Hallen | side 53 Opstart af bogklub for unge Kalundborg Bibliotek | side 5 29/9 kl. 15.00 - 19.00 Makerhygge: Åbent hus i LAB kl. 18.00 Kalundborg Bibliotek | side 22 Johnny Cash koncertforedrag Gl. Svebølle Forsamlingshus | s. 43 30/9 kl. 19.00 - 21.00 Foredrag: Jeanette Varberg kl. 19.00 - 21.00 Svebølle Kvik Bibliotek, | side 23 Foredrag: Kim Fupz Aakeson Høng Hallen | side 22 OKTOBER

1/9

Udstilling i september / oktober Eyvind Olesen Gørlev Bibliotek | side 36

15/9

kl. 15.00 - 17.00 Folieskæring for begyndere Kalundborg Bibliotek | side 22

Børn

Voksne

Udstillinger


1/10 Udstilling i oktober: Stemmesedler – Magtmiddel eller dokument? Kalundborg Bibliotek | side 35 1/10

Udstilling i oktober: Fotogruppen Argus Høng Bibliotek | side 37

2/10

kl. 11.00 - 11.35 Børneteater: Hattemågen Biblioteksinfo Snertinge | side 7

4/10

kl. 15.30 - 17.00 Dittes Kunstklub Kalundborg Bibliotek | side 4

4/10

kl. 19.00 - 21.00 Foredrag om Eyvind Olesen Gørlev Bibliotek | side 24

5/10

kl. 10.40 - 12.15 Forfatterbesøg: Mette Hegnhøj Høng Skole | side 7

5/10

kl. 19.00 - 20.00 Foredrag: Depression – En folkesygdom Høng Bibliotek | side 24

6/10

kl. 10.00 – 12.00 Digitale kurser: E-boks og filer Kalundborg Bibliotek | side 25

6/10

kl. 19.00 - 21.00 3D print for begyndere Kalundborg Bibliotek | side 19

7/10

kl. 10.00 – 12.00 Digitale kurser: Facebook Ubby Bibliotek | side 25

7/10

kl. 18.00 - 21.00 Foredrag: Grete Balle Kalundborg Hallerne | side 18

7/10

kl. 19.00 - 21.00 Bibliotekscafé Svebølle Kvik Bibliotek | side 23

8/10

kl. 20.00 - 24.00 Dizzy Mizz Lizzy Jam Eskebjerg Forsamlingshus | s. 44

10/10 kl. 14.00 - 14.45 Koncert: Børnebandet Musisk Skole | side 7 11/10 kl. 14.00 - 15.00 Teater: Jan Svarrer Kalundborg Hallerne | side 53 11/10 kl. 17.30 - 19.30 Debataften: Stemmesedler Kalundborg Bibliotek | side 24 12/10 kl. 10.00 – 12.00 Digitale kurser: Opstart iPad for begyndere Kalundborg Bibliotek | side 25 Folkeuniversitetet

12/10 kl. 19.30 - 21.15 Foredrag: Mette Larsen Røsnæs Forsamlingshus | s. 44 12/10 kl. 19.00 Foredrag - Marie Brixtofte Ubby Bibliotek | side 24 13/10 kl. 13.00 - 15.00 MakerKlub Kalundborg Bibliotek | side 4 13/10 kl. 19.30 - 21.30 Foredrag: Bengt Holst Svallerup Forsamlingshus | s. 44 14/10 kl. 14.00 - 16.00 Musik: De Gæve Gutter Gørlev Hallen | side 54 14/10 kl. 14.00 - 16.00 Foredrag: Emil Erichsen Kalundborg Hallen | side 54 14/10

kl. 17.00 - 19.00 Foredrag: Islands Litterære Mirakel Kalundborg Gymnasium | side 41

14/10

kl. 19.00 - 21.00 Foredrag: Ole Lauridsen fra Sproghjørnet Biblioteksinfo, Snertinge | side 28

21/10

kl. 10.00 – 12.00 Digitale kurser: Sociale medier Kalundborg Bibliotek | side 25

21/10 kl. 13.00 - 15.00 Maker Klub Ubby Bibliotek | side 9 21/10 kl. 14.00 – 15.30 Digitale kurser: Net-sikkerhed Kalundborg Bibliotek | side 25 21/10 kl. 15.00 - 17.00 MakerKlub Kalundborg Bibliotek | side 4

22/10 kl. 11.00 - 12.00 Bål og bøger Høng Bibliotek | side 9

22/10 kl. 13.00 - 15.00 Maker Klub Høng Bibliotek | side 9 22/10

kl. 13.00 - 15.00 Trio De Grå Synger Aktivitetshuset Vesterlunden | side 54

22/10 kl. 13.00 - 15.00 MakerKlub Kalundborg Bibliotek | side 4

16/10 kl. 10.00 - 13.00 22/10 kl. 19.30 - 21.30 Spildag Musik: Folk Friends Ubby Bibliotek | side 8 Gl. Svebølle Forsamlingshus | s. 45 18/10

kl. 10.00 - 11.00 23/10 og kl. 11.00 - 12.00 Bueskydning Kalundborg Hallerne | side 8

19/10

kl. 11.00 - 11.45 24/10 kl. 11.00 - 11.35 Børneteater: Børneteater: Chicks Stor, Større, Størst Kulturhus Gimle | side 9 Ubby Bibliotek | side 8 25/10 kl. 15.30 - 17.00 kl. 10.00 - 12.00 Dittes Kunstklub Krea-formiddag Kalundborg Bibliotek | side 4 Biblioteksinfo, Snertinge | side 8 25/10 kl. 18.30 - 20.30 kl. 11.00 - 12.00 Foredrag: Birgitte Possing Bål og bøger Kalundborg Hallerne | side 28 Gørlev Bibliotek | side 9 26/10 kl. 19.00 kl. 13.00 - 15.00 Foredrag: Bent Isager-Nielsen Maker Klub Årby Forsamlingshus | side 45 Gørlev Bibliotek | side 9 27/10 kl. 10.00 - 12.00 kl. 10.00 - 12.00 Digitale kurser: Krea-formiddag Din Digitale Arv Svebølle Kvik Bibliotek | side 8 Kalundborg Bibliotek | side 25

20/10 20/10 20/10 21/10

21/10 kl. 11.00 - 12.00 27/10 Bål og bøger Ubby Bibliotek | side 9

kl. 11.00 - 11.50 Børneteater: Racersneglen Robert Svebølle Kvik Bibliotek | side 9

kl. 15.00 - 19.00 Makerhygge: Åbent hus i LAB Kalundborg Bibliotek | side 22

59 Liv i Forsamlingshusene

Kulturpakker For Ældre


27/10 kl. 19.30 Foredrag: Tove Tieldow Jorløse Forsamlingshus | side 45

7/11

kl. 10.00 - 13.00 Høng Bibliotek 100 år Høng Bibliotek | side 28

23/11 kl. 14.00 - 15.00 Anders Bircow Kalundborg Hallen | side 55

28/10 kl. 14.00 - 16.00 Henrik Svanekiær Høng Hallen | side 54

8/11

kl. 15.30 - 17.00 Dittes Kunstklub Kalundborg Bibliotek | side 4

23/11 kl. 19.00 - 21.00 Foredrag: Tom Thomasen Svebølle Kvik Bibliotek | side 29

28/10 kl. 19.00 - 21.00 Foredrag: Poul Duedahl Svebølle Kvik Bibliotek | side 28

10/11 kl. 15.00 - 17.00 MakerKlub Kalundborg Bibliotek | side 4

24/11 kl. 14.00 - 15.00 Teater: Memories Høng Hallen | side 55

30/10 kl. 19.30 Dilettant Vinde Helsinge Forsam.hus | s. 45

10/11

24/11

kl. 17.00 - 19.00 Foredrag: Den mørke side af Den Digitale Revolution Kalundborg Gymnasium | side 41

31/10

kl. 14.00 - 14.45 25/11 11/11 kl. 9.30 - 10.00 + 10.30 - 11.00 Familiekoncert: Musik og sang for Silja Okking & Band de fine følehorn Musisk Skole | side 10 Svebølle Kvik Bibliotek | side 10 26/11 31/10 kl. 14.00 12/11 kl. 19.00 – 21.00 Kalles Store Trommeshow Visens Venner Reerslev Forsamlingshus | s. 46 Gl. Svebølle Forsamlingshus | s. 46 NOVEMBER 29/11 15/11 kl. 10.00 - 12.00 Digitale kurser: Microsoft Teams 1/11 Udstilling i november: - begynderkursus Lea Hartmann Kalundborg Bibliotek | side 25 Gørlev Bibliotek | side 36 16/11 kl. 10.00 - 12.00 Digitale kurser: Skyen Kalundborg Bibliotek | side 25

Udstilling i november: Høng Bibliotek 1921 - 2021 Høng Bibliotek | side 37

3/11

kl. 9.30 - 10.00 + 10.30 - 11.00 17/11 kl. 15.00 - 17.00 Musik og sang for Folieskæring for begyndere de fine følehorn Kalundborg Bibliotek | side 22 Biblioteksinfo, Snertinge | side 10

3/11

kl. 19.00 - 21.00 3D print for begyndere Kalundborg Bibliotek | side 19

17/11 kl. 19.00 – 21.00 Foredrag: Frank Erichsen Løve Forsamlingshus | side 46

3/11

kl. 19.00 - 21.00 Musikalsk foredrag: Michael Winckler Biblioteksinfo, Snertinge | side 29

18/11 kl. 18.00 - 21.00 Foredrag: Claus Holm 1/12 Ubby Bibliotek | side 29

3/11

kl. 19.00 – 21.00 Foredrag: Eddie Skoller Gl. Svebølle Forsamlingshus | s. 46

4/11 kl. 14.00 - 15.30 Digitale kurser: Opstart Android for begyndere Kalundborg Bibliotek | side 25 4/11

kl. 14.00 - 15.00 Banko med Benny Gørlev Hallen | side 55

4/11

kl. 19.00 - 21.00 Bibliotekscafé Svebølle Kvik Bibliotek | side 23

6/11

kl. 19.30 Dilettant Vinde Helsinge Forsam.hus | s. 45

Børn

kl. 19.00 - 21.00 Foredrag: Dy Plambeck Kalundborg Hallerne | side 29 kl. 13.00 - 14.00 Teater: Memories Aktivitetshuset Vesterlunden | side 55 kl. 19.00 - 21.00 Årets bøger med Liselotte Wiemer Kalundborg Hallerne | side 30

DECEMBER

1/11

18/11 kl. 19.30 – 21.30 Foredrag: Morten Hilmer Røsnæs Forsamlingshus | side 47

kl. 15.00 - 19.00 Makerhygge: Åbent hus i LAB Kalundborg Bibliotek | side 22

1/12

Udstilling i december: Lene Siw Olesen Kalundborg Bibliotek | side 35

1/12

Udstilling i december/januar: Susanne Penter & Jan Høgh Gørlev Bibliotek | side 36

1/12 Udstilling i december: Juleudstilling Høng Bibliotek | side 37

1/12

Hele december JULEKONKURRENCER Alle bibliotekerne | side 11 kl. 19.00 - 21.00 3D print for begyndere Kalundborg Bibliotek | side 19

20/11 kl. 11.00 - 11.45 2/12 kl. 14.00 - 15.30 Alfons Åberg Digitale kurser: Kalundborg Hallerne | side 10 Netsikkerhed - Phishing Kalundborg Bibliotek | side 25 21/11 kl. 14.00 - 14.45

Koncert: Twist & Polka Musisk Skole | side 11

22/11 kl. 15.30 - 17.00 Dittes Kunstklub Kalundborg Bibliotek | side 4 22/11 kl. 17.30 - 19.00 Nisser på Biblioteket Høng Bibliotek | side 11

Voksne

2/12

kl. 19.00 - 21.00 Bibliotekscafé Svebølle Kvik Bibliotek | side 23

4/12 kl. 11.00 - 11.35 Teater: Juletræets Hemmelighed Høng Kultur- og Bevægelsespark | side 11

Udstillinger


6/12

kl. 15.30 - 17.00 Dittes Kunstklub Kalundborg Bibliotek | side 4

7/12 kl. 10.00 - 12.00 Digitale kurser: Skyen Kalundborg Bibliotek | side 25 8/12

FRA BIBLIOTEKSKLUBBENS TURE - Kom og vær med!

kl. 15.00 - 17.00 MakerKlub Kalundborg Bibliotek | side 4

11/12 kl. 11.00 - 11.35 Teater: Faster Lizzies Jul Kalundborg Hallerne | side 12 14/12 kl. 14.00 - 15.00 Teater: Specialklassen Gørlev Hallen | side 55 15/12

kl. 15.00 - 19.00 Makerhygge: Åbent hus i LAB Kalundborg Bibliotek | side 22

JANUAR

1/1 Udstilling i januar: Mali Kalundborg Bibliotek | side 35 5/1

kl. 19.00 - 21.00 3D print for begyndere Kalundborg Bibliotek | side 19

11/1

kl. 19.30 - 21.30 Nytårskoncert Kalundborg Hallerne, | side 30

12/1

kl. 15.00 - 17.00 MakerKlub Kalundborg Bibliotek | side 4

12/1

kl. 17.00 - 19.00 Foredrag: Jens Adolf Jerichau Kalundborg Gymnasium | side 41

13/1

kl. 19.30 Peter Vesth og Kristian Rusbjerg Svallerup Forsamlingshus | side 47

16/1

kl. 14.00 - 14.45 Teater: Anima Musisk Skole | side 12

19/1

kl. 19.00 - 21.00 Foredrag: Jørgen de Mylius Løve Forsamlingshus | side 47

27/1

kl. 19.30 Foredrag: Hans Henrik Damgaard Røsnæs Forsamlingshus | side 47

30/1

kl. 14.00 - 14.45 Koncert: Kaya og Ole Musisk Skole | side 12 61 Folkeuniversitetet

Liv i Forsamlingshusene

Kulturpakker For Ældre


ADRESSER Kalundborg Bibliotek Klostertorvet 2 - 4400 Kalundborg Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Sejerø Bibliotek Mastrupvej 18 - 4592 Sejerø Tlf.: 5959 0293 klbbibliotek@kalundborg.dk

Gørlev Bibliotek Algade 35 - 4281 Gørlev Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Ubby Bibliotek Hovedgaden 19 - 4490 Jerslev Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Høng Bibliotek Odinsvej 27 - 4270 Høng Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Eskebjerg Bibliotek Eskebjergvej 67 - 4593 Eskebjerg Tlf.: 5929 1207 klbbibliotek@kalundborg.dk

Høng Pas/Kørekort Odinsvej 27 - 4270 Høng Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Svebølle Kvik Bibliotek Svebølle Aktivitetscenter Centervej 13 - 4470 Svebølle Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Biblioteksinfo Vesterlunden 1 - 4460 Snertinge Tlf.: 5953 5560 klbbibliotek@kalundborg.dk

Se alle bibliotekernes åbningstider på kalundborgbib.dk

62

Kalundborg Hallerne J. Hagemann-Petersens Alle 11 4400 Kalundborg

Røsnæs Naturskole Røsnæsvej 458 4400 Kalundborg

Høng Gymnasium Hovedgaden 2 4270 Høng

Kalundborg Gymnasium J. Hagemann-Petersens Allé 4 4400 Kalundborg

Kalundborg Hallernes Restaurant Munkesøgade 3 4400 Kalundborg

Kalundborg Museum Adelgade 23 4400 Kalundborg

Musisk Skole Kalundborg Skovbrynet 55 4400 Kalundborg

Høng Hallen Rosenvænget 23 4270 Høng

Høng Gymnasium og HF Hovedgaden 2 4270 Høng

Odsherred Teater Algade 36 4500 Nykøbing Sjælland

RØSNÆS VANDREFESTIVAL


PRAKTISK INFO TILMELDING OG BILLETTER Biblioteksarrangementer Mest for voksne - Mest for børn Du skal købe din billet via kalundborgbib.dk under “Det Sker” Billetter kan ikke refunderes, med mindre biblioteket aflyser arrangementet. Andre arrangementer Tilmelding fremgår af de enkelte arrangementer. Aldersgrænser ved børneteater Børneforestillingernes aldersgrænser er fastsat af teatrene og skal sikre, at publikum får den bedst mulige oplevelse. Det er derfor vigtigt, at aldersgrænserne overholdes. Babyer kan ikke komme med ind til forestillingerne. Slik under arrangementerne frabedes. Kontakt Dette program er udgivet af Kalundborg Biblioteker. Har du kommentarer eller spørgsmål, kan du skrive til klbbibliotek@kalundborg.dk eller ringe på tlf. 5953 5560.

Følg os COVID-19 og arrangementer Kalundborg Biblioteker følger Sundhedsstyrelsens og Kulturministeriets gældende retningslinjer for kulturarrangementer. Kalundborg Biblioteker tager forbehold for ændringer i arrangementer og øvrige tilbud, på baggrund af evt. ændringer i retningslinjerne fra myndighederne. Læs mere på Kalundborgbib.dk


a dk eller k

ReklameService.dk · 59516615

bib. lundborg a k å p e r Læs me

r

urkalende

.dk/kult lundborg

KALUNDBORG BIBLIOTEKER

BORGERSERVICE Viden og hjælp samlet i ét

Profile for ReklameService

Kalundborg Biblioteker - Program efterår 2021  

Kalundborg Biblioteker - Program efterår 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded