__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

9. klasser

Valgfag for 9. klasser - spĂŚndende, lĂŚrerigt og helt anderledes 2020/2021


Grundskolevalgfag på Slotshaven Gymnasium og på EUC Nordvestsjællands afdeling i Holbæk

Igen i år giver EUC Nordvestsjælland elever i 9. klasse mulighed for at opleve et spændende, lærerigt og lidt anderledes valgfag i helt nye rammer. Alt efter hvilket valgfag du vælger, kommer du enten til at gå på Slotshaven Gymnasium eller på EUC Nordvestsjællands afdeling i Holbæk i et par timer hver torsdag fra uge 35 til 43. I skoleåret 2020/21 udbyder vi seks forskellige valgfag, som du kan vælge imellem. Valgfagene dækker forskellige fagområder på en sjov og kreativ måde. Desuden vil valgfaget også give dig en smagsprøve på nogle af de uddannelser, vi udbyder enten på Slotshaven Gymnasium eller på EUC Nordvestsjællands afdeling i Holbæk.

Her i folderen kan du læse mere om de valgfag, vi udbyder. Alle vores valgfag kræver, at du har en computer med. Desuden sørger du enten selv for at komme til uddannelsesstederne ellers gør din skole. Vælger du et valgfag hos os, kommer du til at være en del af vores studie- og læringsmiljø, der er fyldt med unge, der gerne vil lære og samtidig have det sjovt.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!


EUC Nordvestsjælland - stærkt fællesskab, høj faglighed og gode læringsmiljøer

EUC Nordvestsjælland er den største uddannelsesinstitution i Nordvestsjælland med en lang række erhvervsuddannelser (EUD) og erhvervsfaglig studentereksamen (EUX) inden for både det tekniske og merkantile område. En EUD er for dig, der kan lide, at undervisningen er praksisorienteret, og at den veksler mellem teori og praksis. Vi har fokus på høj faglighed, kvalitet og trivsel. Vi går op i, at det vores elever lærer kan bruges, og derfor arbejder vi tæt sammen med erhvervslivet. Når du starter på en EUD efter 9. eller 10. klasse, starter du på grundforløb 1. Her får du en introduktion til forskellige erhvervsuddannelser indenfor en bestemt fagretning. Du kan vælge mellem følgende fagretninger:

• • • • • •

Byg et hus Innovation, business og IT Motor, metal og design Mad, ernæring, tandklinik og oplevelser Mad, ernæring, gartner og oplevelser På opdagelse i håndværk og service

Grundforløb 1 er på 20 uger, og på dette forløb vil du blive klogere på, hvilken erhvervsuddannelse du ønsker at fortsætte med på grundforløb 2. Hvis du eksempelvis har gået på Byg et hus, kan du vælge at fortsætte på grundforløb 2 som maler eller tømrer. Vil du både have en erhvervsuddannelse og en studentereksamen, så kan du vælge en EUX. Her får du begge dele, da du både har fag på gymnasieniveau, samtidig med at du tager en erhvervsuddannelse.


Valgfag på EUC Nordvestsjællands afdeling i Holbæk Design og produktion i træ

Business: E-handel

Hver torsdag kl. 12:00 – 15:30 i uge 35 – 39 + uge 41 og 43.

Hver torsdag kl. 8:00 – 11:30 og 12:00 – 15:30 i uge 35 – 41 og 43.

Vil du se dine tegninger blive til virkelighed? Det kan du med valgfaget her, hvor du kommer til at arbejde med design, planlægning og fremstilling. Arbejdet i valgfaget kommer primært til at foregå i vores træværksted, og her kommer du til at bruge dit hoved og arbejde med dine hænder.

Kunne du tænke dig at starte din egen webshop eller arbejde i en online virksomhed, så vil Ehandel-valgfaget gøre dig klogere på, hvordan du kan det. Du kommer til at få en introduktion til de evner og færdigheder du har brug for, for at oprette en webbutik, der giver overskud. I valgfaget kommer du bl.a. til at oprette en hjemmeside og en Facebookside for din webbutik, og du lærer at lave et regnskab for butikken.

I valgfaget lærer du at: · Arbejde med digitale tegneprogrammer · At gå fra en tegning til et færdigt produkt · At producere forskellige produkter ud af træ · At arbejde i grupper og samarbejde med andre Hvad kræver det af dig? · Du kan lide at arbejde med hænderne · Du har lyst til at tegne og producere · Du kan samarbejde med andre Der er plads til 20 elever. Valgfaget afsluttes med en fælles valgfagsdag i uge 43. Det er fra kl. 12.00 – 17.30, og dagen afsluttes med en form for messe kl. 16.00 – 17.30, hvor jeres forældre inviteres.

I valgfaget lærer du at: · Arbejde salgs- og forretningsorienteret · Oprette en webbutik · Bruge forskellige digitale platforme og programmer · Lave regnskab for en forretning Hvad kræver det af dig? · Du er nysgerrig på ny viden · Du er business-minded og interesserer dig for handel og forretning · Du medbringer egen computer Der er plads til 50 elever i alt. Valgfaget afsluttes med en fælles valgfagsdag i uge 43. Det er fra kl. 12.00 – 17.30, og dagen afsluttes med en form for messe kl. 16.00 – 17.30, hvor jeres forældre inviteres.


Slotshaven Gymnasium - vi skaber det sammen

Slotshaven er et gymnasium med godt 700 elever, der enten går på HHX eller HTX. Vi er kendt for vores inspirerende og inkluderende studiemiljøer med faglige og sociale fælleskaber, hvor der er plads til den enkelte.

særlige profilfag her er bl.a. Afsætning, Virksomhedsøkonomi og International økonomi. På HTX får du en gymnasial uddannelse med fokus på det naturvidenskabelige og teknologi. Profilfagene her er Teknologi, Teknikfag, Matematik, Fysik og Kemi/Bioteknologi.

Læring på Slottet er anvendelsesorienteret og praksisnær. Vi samarbejder derfor med virksomheder og organisationer i samfundet i undervisningen og tager på studieture og ekskursioner.

Er du interesseret i HHX eller HTX, kan du blive en del af os og få tre uforglemmelige år på Slottet.

På HHX får du en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil. De

Velkommen til Slotshaven!


Valgfag på Slotshaven Gymnasium Løvens hule

Sjov Science

Hver torsdag kl. 8:00-11:30 eller 12:00- 15:30 i uge 35 – 41.

Hver torsdag kl. 8:00-11:30 eller 12:00- 15:30 i uge 35 – 41.

Har du en iværksætterånd og en drøm om at starte din egen virksomhed, og måske en dag stå i Løvens hule og fremlægge din forretningsidé foran de kendte investorer, så er dette valgfag lige dig. På dette valgfag arbejder du kreativt, og du lærer at omdanne en god idé til en realistisk forretningsplan.

Er du undersøgende af natur, og vil du arbejde i laboratoriet, hvor du laver forskellige forsøg og eksperimenterer med forskellige stoffer, så er dette valgfag lige dig. Du kommer til at arbejde med de naturvidenskabelige fag på en sjov og anderledes måde, hvor du bl.a. vil bruge fagenes metoder og teorier til at løse forskellige problemstillinger.

I valgfaget lærer du at: · Udvikle dine innovative evner i et projektforløb · Kunne gå fra ide til handling · Løse problemstillinger ved at udvikle ideer til et produkt eller en service · Skabe din egen virksomhed · Skabe værdi enten økonomisk, kulturelt eller socialt

I valgfaget lærer du at: · Arbejde i et laboratorium · Lave forsøg og eksperimentere med forskellige stoffer · Arbejde undersøgende · Udvikle dine evner inden for de naturvidenskabelige fag

Hvad kræver det af dig? · Du skal have lyst og interesse · Du skal være nysgerrig og omstillingsparat samt have gåpåmod · Du skal medbringe egen computer

Hvad kræver det af dig? · Du er undersøgende og kan lide at lave eksperimenter · Du interesserer dig for de naturvidenskabelige fag · Du medbringer egen computer

Der er plads til i alt 50 elever.

Der er plads til i alt 50 elever.

Valgfaget afsluttes i uge 43, hvor der vil være en fælles valgfagsdag for både formiddags- og eftermiddagsholdet. Det er fra kl. 12.00 – 17.30, og dagen afsluttes med en form for messe kl. 16.00 – 17.30, hvor jeres forældre inviteres.

Valgfaget afsluttes i uge 43, hvor der vil være en fælles valgfagsdag for både formiddags- og eftermiddagsholdet. Det er fra kl. 12.00 – 17.30, og dagen afsluttes med en form for messe kl. 16.00 – 17.30, hvor jeres forældre inviteres.


Bliv gymnasieklar i matematik

0.g – smag på gymnasiet før tid

Hver torsdag kl. 8:00-11:30 eller 12:00- 15:30 i uge 35 – 41.

Hver torsdag kl. 8:00-11:30 eller 12:00- 15:30 i uge 35 – 41.

Kan du lide at arbejde med matematik, og vil du forbedre dine matematiske færdigheder, så skal du vælge dette valgfag. Undervisningen vil have fokus på at forbedre dit niveau i matematik, så du kan blive helt klar til at komme i gymnasiet. Desuden vil du få en smagsprøve på, hvordan det er at gå i gymnasiet.

Er du nysgerrig på, hvordan det er at gå i gymnasiet, og har du lyst til udfordringer, så skal du vælge 0.g. Her vil du få en smagsprøve på nogle af de fag, vi har i gymnasiet. Undervisningen er tilrettelagt lidt som en almindelig gymnasieundervisning, men på lidt lavere niveau. På den måde vil du blive klogere på, hvordan det er, at gå i gymnasiet.

I valgfaget lærer du: · Hvordan man arbejder med matematik i gymnasiet · Forskellige matematiske færdigheder, så du kan styrke dit niveau i matematik · Hvordan matematik bruges til at løse forskellige problemstillinger · Hvordan det er at gå i gymnasiet Hvad kræver det af dig? · Du kan arbejde selvstændigt og i grupper · Du har lyst til at arbejde koncentreret med matematik og udvikle dine evner indenfor faget · Du skal medbringe egen computer Der er plads til i alt 50 elever. Valgfaget afsluttes i uge 43, hvor der vil være en fælles valgfagsdag for både formiddags- og eftermiddagsholdet. Det er fra kl. 12.00 – 17.30, og dagen afsluttes med en form for messe kl. 16.00 – 17.30, hvor jeres forældre inviteres.

I valgfaget lærer du: · Hvad det kræver at gå i gymnasiet · At arbejde med forskellige gymnasiefag Hvad kræver det af dig? · Du har lyst til at gå i gymnasiet · Du har lyst til udfordringer · Du deltager aktivt i undervisningen og vil lave lektier · Du medbringer egen computer Der er plads til i alt 50 elever. Valgfaget afsluttes i uge 43, hvor der vil være en fælles valgfagsdag for både formiddags- og eftermiddagsholdet. Det er fra kl. 12.00 – 17.30, og dagen afsluttes med en form for messe kl. 16.00 – 17.30, hvor jeres forældre inviteres.


Absalonsvej 14 & 20 4300 Holbæk 72 290 100

Slotshaven 1 4300 Holbæk 72 290 200

www.eucnvs.dk

www.slotshaven.dk

www.ReklameService.dk · 59516615

Vi ses på en af EUC Nordvestsjællands uddannelser!

Profile for ReklameService

Valgfag for 9. klasser  

Valgfag for 9. klasser  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded