Page 1

RONDREIZEN Als u op de beste manier naar de mooiste bestemmingen wilt reizen, dan kiest u ongetwijfeld voor ĂŠĂŠn van onze rondreizen. De combinatie van een topbestemming en reizen met comfort is goed voor een vakantie die u nooit meer zal vergeten. Ofwel gebeurt de reis met een luxueuze Princess Class autocar ofwel reizen we met een lijn- of chartervlucht. In het laatste geval gebeurt het transport ter plaatse met een autocar of openbaar vervoer.

RONDREIZEN

Tijdens een rondreis snelt u niet voorbij aan de bezienswaardigheden maar wordt er tijd genomen om goed en veel te zien waardoor u achteraf kan zeggen dat u de streek of het land echt hebt leren kennen. Dit zijn dus reizen voor wie op zoek gaat naar een meerwaarde en daarom worden hier alleen reisleiders ingeschakeld met passie voor en kennis over de bestemming. Onze rondreizen zijn daarenboven niet alleen degelijk maar ook gezellig.

149


DE CHIANTI-ROUTE ITALIË • Rondreizen • 8 dagen

Tussen de Italiaanse kunststeden Firenze en Siena ligt een van de bekendste Europese wijngebieden. De Chianti is tevens één van de mooiste streken van Europa. Tussen de prachtige Toscaanse wijngaarden groeien sierlijke, ranke cipressen en zilveren olijfbomen. In de Chianti is het alsof alles deel uitmaakt van één prachtig geheel en dat in een perfecte harmonie. Vanuit het centraal gelegen Poggibonsi verkennen we de streek, langs schilderachtige weggetjes, langs versterkte dorpen en boerderijen. Hier kan een vakantie niet mislukken want dit is een paradijselijk oord zonder minpunten. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Buochs Voor de middag doorheen België, Luxemburg en Frankrijk richting Straatsburg. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag langs Colmar, Basel en Luzern naar Buochs. Installatie in het ****hotel Postillon.

San Gimignano

DAG 2 • Buochs - Poggibonsi Voor de middag over de San Gottardo (onder voorbehoud) met fotostop. Verder via Milaan en Parma langs de Thyreense kust naar Lucca. Vrij middagmaal onderweg. Aansluitend naar Poggibonsi voor een eerste korte kennismaking met onze verblijfplaats. Installatie in het ****hotel Toscana Ambassador. DAG 3 • San Gimignano - Volterra Voor de middag door het prachtig Toscaans landschap naar San Gimignano, herkenbaar aan het karakteristieke profiel van de middeleeuwse torens die werden opgericht door rivaliserende families. De heuvel waarop het stadje ligt, werd al vanaf de Etruskische tijd bewoond, getuigen de vele graven die in de omgeving werden gevonden. Vrij middagmaal. Na de middag staat een bezoek aan Volterra op ons programma. Deze ommuurde en terrasgewijs aangelegde plaats was lang geleden een Etruskische stad en behoorde tot de twaalf steden van de Etruskische stedenbond. Via Colle di Val d’Elsa naar Poggibonsi.

RONDREIZEN

DAG 4 • Siena - Strada del Chianti Deze voormiddag brengen we een bezoek aan Siena, waar we een begeleide stadswandeling maken. Liefhebbers kunnen echter een bezoek brengen aan één van de grootste markten van

150

Toscane. Nadien maken we een tocht langs de beroemdste wijnroute. De glooiende heuvels van de Chianti zijn omgevormd tot één van de mooiste landschappen ter wereld: mooie loofbossen, afgewisseld met wijn- en olijfboomgaarden, gemarkeerd door cipressen en oude wijnstadjes. Naar Castellina in Chianti, een romantisch Italiaans dorp met schitterende straatjes, mooie pleinen, oude kerken en een oud Florentijns fort. Vrij middagmaal en bezoek. We vervolgen onze weg tussen de wijngaarden naar Greve in Chianti, waar we halt houden voor een kort bezoek. DAG 5 • Elba Vandaag treden we in de voetsporen van Napoleon en brengen een bezoek aan het zonnige eiland Elba, bekend om zijn mooie witte zandstranden. Overtocht vanuit Piombino naar Portoferraio, hoofdstad van het eiland Elba. Vrij middagmaal en bezoek aan het eiland.

Elba - Haven

Elba - Villa van Napoleon


London

NL

DE

GrootBijgaarden

La Coruna

FR Bern Genève Buochs CH

Toulouse

Madrid

Salzburg

SUPERPROMO AU

Poggibonsi Volterra San Gimignano

HR Greve Castellina Siena Monteriggioni Elba CO Rome

ES

Be Saraje

Po

Algiers Rabat

Hotel Toscana Ambassador

Tirana

SA

Malaga

DAG 6* • Monteriggioni - San Donato Tijdens de voormiddag naar Monteriggioni, een versterkte vesting op één van de meest schilderachtige heuvels van Toscane. Van daaruit rijden we verder naar San Donato, waar we kunnen genieten van een uitgebreide degustatie Toscaanse producten: klassieke D.O.C.G. wijnen, kazen, honing, olijfolie, groenten en andere typische streekproducten. Dit alles vindt plaats in een prachtig kader in volle Toscaanse natuur. Dit is echt genieten! * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

Budapes

SI

Milaan

IT

MA

Bratislava

KINDERCLUB

Bilbao

Lissabon

CZ

EXPRESS

Bordeaux

Porto

EXCLUSIEF Praag Gunzburg

La Rochelle

Volterra

W

PL

TOPPER

Parijs

Nantes

Berlin FAVORIET

AL

HOTEL TOSCANA AMBASSADORPalermo ****

Messina Beoordeling: Uitstekend verblijfshotel. Tunis het centrum van Ligging: Vlakbij Poggibonsi, ideaal gelegen voor de TU in de Chianti-streek. uitstappen Uitrusting: Modern hotel met restaurants, bar. Kamers: Elegant ingericht, badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, radio, tv, kluis, bureau, minibar, airco. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen keuzemaaltijden.

SERVICE **** Princess Class Autocar • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tot en met de 8ste dag het ontbijtbuffet. • Alle bezoeken en toegangen zoals vermeld in het programma. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België. Opstapplaatsen: B Sienna

DAG 8 • Neu-Ulm - Groot-Bijgaarden Voor de middag via de Duitse autosnelwegen richting België. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag terug naar Groot-Bijgaarden.

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension afreisdata

prijs pp

10 jul 10 21 aug 10

€ 779 € 719

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 166

RONDREIZEN

DAG 7 • Poggibonsi - Neu-Ulm Langs de Italiaanse autosnelwegen richting Innsbruck. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag langs de Fernpas, Reutte en Duitse grens naar Neu-Ulm. Installatie in het ****hotel Mövenpick.

151


Julische Alpen Slovenië • Rondreizen • 8 dagen

Slovenië is bij het uiteenvallen van het voormalige Joegoslavië zonder kleerscheuren onafhankelijk geworden. Het is een klein land met een ongekende natuurpracht en veel culturele bezienswaardigheden. De Julische Alpen vormen de grens met Oostenrijk en ook Italië is dichtbij. Goed beschut tussen de bergen geniet Slovenië van prachtige zomers met veel zon en aangename temperaturen. Dit is een land voor natuurliefhebbers die hun hartje kunnen ophalen aan de oevers van de meren van Bled en Bohinj. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Ulm Voor de middag doorheen Duitsland richting Ludwigshafen. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag langs Karlsruhe en Stuttgart naar Ulm. Installatie in het ***hotel Seligweiler.

Ljubljana

DAG 2 • Ulm - Cerkno In de voormiddag langs Munchen richting Salzburg. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag via de Tauern- en Katschbergtunnel richting Villach en de Oostenrijks – Sloveense grens. Nadien naar onze verblijfplaats Cerkno, voor installatie in het ***hotel Cerkno. DAG 3 • Ljubljana Vandaag brengen we een bezoek aan de Sloveense hoofdstad Ljubljana, de meest barokke stad ten zuiden van de Alpen. We maken een wandeling langs het Prešerenplein, de oude markt, de kathedraal, het stadhuis,… Vrij middagmaal. In de namiddag vrije tijd in de stad om te ontspannen in het Tivolipark, de botanische tuin of om te shoppen.

RONDREIZEN

DAG 4 • Lipica - Postojna In de voormiddag bezoeken we de grotten van Postojna (± € 19 pp). Het Postojna grottenstelsel is het grootste in het karstgebied. Het bestaat uit een netwerk van gangen en zalen, gevuld met grillige rotsformaties, stalagmieten, stalagtieten en andere druipstenenformaties. Vrij middagmaal in Postojna. Na de middag gaan we naar Lipica voor bezoek aan de stallen en een dressuurvoorstelling van de beroemde Lipizaner paarden (± € 17 pp). Wie kent niet de prachtige

152

witte hengsten van de Spaanse rijschool in Wenen. Maar wist u ook dat de oorsprong van deze prachtige paarden in Slovenië ligt en dat men in de stoeterij Lipica nog steeds de mooiste Lipizaners fokt? DAG 5 • Bled - Bohinj In de voormiddag bezoeken we de kwikzilvermijn in Idria (± € 6 pp). Deze mijn heeft voor welstand gezorgd in heel de streek en vormt vandaag nog een uitgebreid netwerk onder de stad. Op de middag rijden we naar het skicentrum van Cerkno (1.700 m). We genieten van een wondermooi panorama op de Julische Alpen en de Triglav, de hoogste berg van Slovenië.

Hotel Cerkno


Viln

GB Amsterdam NL GrootBijgaarden

FAVORIET

Berlin

Warschau

PL TOPPER DE

Bohinj Parijs meer

Nantes La Rochelle La Coruna

Geneve

Bilbao

Bern CH

Milaan

Toulouse ES

Lissabon

Stuttgart

Madrid

Praag

AU

Algiers Rabat MA

DAG 6 * • Cerkno Vandaag genieten we van een volledige vrije dag in Cerkno. De liefhebbers kunnen in de namiddag een wandeling maken naar het kerkje boven Trebenice met prachtig uitzicht over de vallei Cerkno. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. DAG 7 • Cerkno – Kolbermoor Voor de middag rijden we langs het idyllisch meertje Bohinj naar Bled, het voornaamste toeristencentrum van de Julische Alpen. Facultatieve tocht met een pletna boot naar het eiland midden in het meer. Vrij middagmaal. In de namiddag doorheen Oostenrijk in de richting van Salzburg en Duitsland voor installatie in het ***hotel Heider te Kolbermoor. DAG 8 • Kolbermoor - Groot-Bijgaarden Voor de middag dwars doorheen Duitsland richting België. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag verder naar Groot-Bijgaarden.

AL

Postojna grotten

SK

KINDERCLUB

Budapest Bled Ljubljana Cerkno Zagreb Postojna Lipica HR Belgrado Sarajevo IT

CO Rome *** HOTEL CERKNO

Malaga

CZ EXPRESS

WenenSUPERPROMO Bratislava Salzburg

FR

Bordeaux

Porto

EXCLUSIEF

Podgorica

Tirana Beoordeling: Goed verblijfshotel met een mooie ligging. SA Ligging: In het centrum van het plaatsje Cerkno dat centraal gelegen is in de Julische Alpen. Palermo Uitrusting: Vernieuwd Messina hotel met lift, Tunis bar, verwarmd binnenzwembad, whirlpool, sauna, kleine fitnessstudio, kapTUperssalon, buiten tennisbanen: 3 Kamers: Mooi ingerichte kamers, badkamer met bad of douche, toilet, haardroger, telefoon, minibar en tv. Maaltijden: Ontbijtbuffet, nationale en internationale 3-gangen avondmalen.

Skopje

SERVICE **** Princess Class Autocar • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tot en met de 8ste dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België Opstapplaatsen: D

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension afreisdata

prijs pp

03 jul 10 07 aug 10

€ 629 € 629

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 60

Korting per persoon: Kind tem 6 jaar Kind van 7 tem 11 jaar

- € 381 - € 234

RONDREIZEN

London

Hamburg

153


CORSICA, HET EILAND VAN DE SCHOONHEID FRANKRIJK • Rondreizen • 8 dagen • VERNieuwD

Corsica mag zich terecht “Ile de Beauté” noemen omdat het eiland in zijn geheel mooi is. De natuur is overal indrukwekkend, van de kust tot in de hoge bergen van het binnenland. Corsica zal u ook bekoren met zijn Romaanse kerkjes, zijn kleine musea, zijn prehistorische vindplaatsen en zijn sfeervolle havensteden. Geen enkele stad in Corsica is zo mooi en gezellig als het Italiaans aandoende Bastia. Corsica, waar de wieg van Napoleon stond, heeft een culturele eigenheid en een typische volksaard. DAG 1 • België - Figari - Porto-Vecchio * In de loop van de namiddag nemen we onze vlucht naar Figari. Aankomst en transfer naar Porto-Vecchio voor installatie in het ***hotel Golfe of gelijkwaardig. Afhankelijk van onze vluchturen, korte kennismaking met onze verblijfplaats.

Bonifacio

DAG 2 • Bonifacio We bezoeken Bonifacio, de mooiste stad van Corsica. Eerst maken we een facultatieve boottocht (± € 25 pp) naar de kliffen, de zeegrotten, de eilandengroep Cavallo en Lavezzi, de straat van Sardinië en de golf van Sperone. Nadien verkennen we de middeleeuwse bovenstad met een treintje (± € 6,50 pp). Vrij middagmaal. Terug naar Porto-Vecchio voor bezoek aan het prachtige oude stadscentrum, gelegen op een 70 meter hoge rots. DAG 3 • Porto-Vecchio - Corte - Bastia Vanuit Porto-Vecchio langs Aleria naar Corte, de historische hoofdstad van Corsica. Een toeristisch treintje (± € 6,50 pp) voert ons doorheen de stad en brengt ons tot aan de citadel. Vrij middagmaal. Vervolgens naar Bastia, de 2de stad van Corsica. Geleid bezoek en vrije tijd. Installatie in het ***hotel Isola of gelijkwaardig.

RONDREIZEN

DAG 4 • Bastia - Cap Corse - St Florent - Ile Rousse - Calvi Vandaag brengen we een bezoek aan misschien wel het mooiste stukje Corsica: de Cap Corse. Dit schiereiland is een noordelijk uitsteeksel van het eiland en wordt gekenmerkt door een mooie natuur en schitterende rotskusten. Onderweg houden we halt in leuke dorpjes. Over de Col de Teghime naar St. Florent, mondaine badplaats in een prachtige baai en omzoomd door bergen. Geleid bezoek en vrije tijd. Via het natuurgebied “Désert des Agriates” naar

154

l’Ile Rousse waar we even kunnen verpozen. Verder naar Calvi voor installatie in het ***hotel Hostellerie de l’Abbaye of gelijkwaardig. DAG 5 • Calvi Tijdens de voormiddag brengen we een bezoek aan de citadel van Calvi, die een kleine stad op zich vormt en gelegen is op een granieten rotspunt in de zee. We bezoeken het natuurreservaat van Scandola, een verlaten schiereiland in de golf van Girolata, befaamd vanwege zijn ongerepte berglandschap en zijn “calanques”. Vrij middagmaal. Tijdens een facultatieve boottocht (± € 45 pp) varen we langs vulkanische zuilen en fjorden van porfier. Dit gebied is slechts van op zee te bewonderen. DAG 6 • Calvi - Porto - Piana Verder langs de Corsicaanse kust naar de Golf van Porto, met zijn steile kust van rood graniet

Citadel Corte


Bordeaux

La Coruna

CH

Geneve

A Ljubljana

Bilbao

Milaan Toulouse

Porto Cap Corse

Cap Corse

ES Madrid

Calvi Scandola Ajaccio Bonifacio

Algiers

MA

DAG 8 • Propriano - Figari - België * Als de vluchturen het toelaten, houden we halt in Sartène, een adembenemend mooi stadje met middeleeuws karakter. Onze aandacht gaat vooral naar de met kinderkopjes geplaveide schilderachtige steegjes en de kerk SainteMarie met het beroemd houten kruis. Verder naar de luchthaven voor terugvlucht. Aansluitend naar de verschillende afstapplaatsen. * Opgelet: Het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen.

Corte

Rome

Porto-Vecchio

HOTELS ** EN ***

Rabat

DAG 7 • Piana - Ajaccio - Propriano Langs Cargèse rijden we naar Ajaccio, hoofdstad van het eiland en tevens geboorteplaats van Napoleon. Ajaccio ligt op een unieke plek, aan een van de mooiste baaien van de wereld, tegen een achtergrond van bergen die tot in de lente besneeuwd blijven. Geleid bezoek en vrij middagmaal. Na de middag vrije tijd in deze prachtige stad. Installatie in een **/*hotel.

Bastia

SA

Malaga

bij de Unesco terecht vermeld als werelderfgoed en de calanches van Piana. Installatie in het ***hotel Capo Rosso of gelijkwaardig.

IT

AL

Beoordeling: Goede verblijfshotels. Ligging: De hotels zijn vrij centraal Palermo gelegen. Uitrusting: Mooie hotels met lift, restaurant, bar, salon. Tunis Kamers: Mooi en comfortabel, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv. TU Continentaal ontbijt, ’s Maaltijden: avonds goede 3-gangen maaltijden.

Ajaccio

SERVICE • Transfer van en naar de luchthaven. • Vlucht Figari heen en terug. • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 8ste dag het ontbijt. • Transfers en rondrit met een plaatse lijke autocar. • Begeleiding door een Nederlands talige gids vanuit België. Opstapplaatsen: H (definitieve vertrekuren bij uw reisdocumenten)

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension afreisdata

prijs pp

08 mei 10 03 jul 10 18 sep 10

€ 1.049 € 1.069 € 1.049

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 210

RONDREIZEN

Lissabon

155

S


HET ZUIDERSE EILAND SICILIË ITALIË • Rondreizen • 8 dagen • VERNieuwD

Sicilië is een adembenemende schatkamer, volgestouwd met de mooiste kunstcreaties die daarenboven in een fantastische natuurlijke omgeving kunnen bewonderd worden. Het landschap van Sicilië is betoverend en vol afwisseling. De kusten zijn spectaculair en nodigen de bezoekers uit met mooie stranden en een diepblauwe zee. Een reis naar Sicilië is een feest omdat u voortdurend wordt verwend door geuren en kleuren, met culinaire hoogstandjes en de glimlach van de “Siciliani”. Sicilië, niet te missen voor diegene die alles wil zien op één eiland. DAG 1 • België - Marsala We nemen onze vlucht naar Trapani. Aankomst en transfer naar Marsala voor installatie in het ***hotel Resort Baglio Oneto of gelijkwaardig.

Kathedraal - Palermo

DAG 2 • Erice - Segesta - Santa Flavia Deze ochtend bezoeken we het middeleeuws stadje Erice, schitterend gelegen 750m boven de zee. Het stadje vormt een labyrint van geplaveide straatjes en steegjes. De Giardino del Balio en het Castello di Venere bieden ons adembenemend mooie uitzichten. Verder naar Segesta voor bezoek aan de “eenzame tempel” (± € 6 pp). Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we in Monreale de kerk Santa Maria La Nuova met haar schitterende mozaïeken (± € 1,50 pp). Verder naar Santa Flavia voor installatie in het ***hotel Domina Home Zagarella of gelijkwaardig.

RONDREIZEN

DAG 3 • Palermo Vandaag maken we kennis met de bruisende Siciliaanse hoofdstad Palermo. In het paleis van de Normandiërs treffen we nog de vroegere koninklijke vertrekken aan. Een onderdeel van het paleis is de Capella Palatina (± € 4,50 pp). We vinden hier een perfecte vermenging van Arabische, Normandische en Byzantijnse elementen. Heel bijzonder zijn de schitterende mozaïeken en het houten plafond. Vrij middagmaal. Hierna bezoeken we de kathedraal van Palermo, de Martoranakerk met prachtige 12de eeuwse Byzantijnse mozaïeken en de Piazza Pretoria met een spectaculaire fontein met een groot aantal marmeren beelden.

156

DAG 4 • Cefalu - Acireale Naar het historische vissersplaatsje Cefalu, gekenmerkt door de enorme rots die de plaats in tweeën deelt en bekend om zijn Normandische kathedraal in Arabische stijl. Het is een leuk klein stadje met pittoreske straatjes, sfeervolle pleintjes en veel restaurantjes, winkeltjes en ambachtswerkplaatsen. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan Piazza Armerina. De plaats is vooral bekend door de Villa Casale, die tot de best bewaarde romeinse villa’s behoort. In de villa bevinden zich prachtige vloermozaïeken. Vervolgens naar Acireale voor installatie in het ****hotel Orizonte.

DAG 5 • Etna - Taormina - Acireale Voor de middag rijden we naar de Etna, de grootste nog actieve vulkaan in Europa. Indien de weersomstandigheden het toelaten rijden we naar het hoogste punt waar de autocar kan komen. Vrijblijvend kunt u nog hogerop met terreinwagens. Nadien naar de stad Taormina, de parel van Sicilië. Vrij middagmaal. Bezienswaardig zijn het Grieks-Romeinse theater (± € 6 pp) en de oude stad. DAG 6 • Siracusa - Agrigento In de ochtend naar Siracusa, eens de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië.


ES

IT

Madrid

Lissabon

Rome

Podgorica

Tiran

Selinunte

SA

Malaga

Rabat

Palermo Monreale Cefalu Marsala

Algiers

Taormina

Tunis Selinunte Agrigento

MA

AL

Acireale

TU

Catania Siracusa

HOTELS ****

Cefalu

We bezoeken het archeologische park “Neapolis” (± € 6 pp), met het Romeins amfitheater, het Griekse theater en het oor van Dionysios. Vrij middagmaal. Nadien naar de middeleeuwse stad Agrigento, gelegen op een heuvel. Installatie in het ****hotel Best Western Kaos of gelijkwaardig. DAG 7 • Agrigento - Selinunte - Marsala In de ochtend brengen we een bezoek aan de unieke tempelvallei van Agrigento. Overdag praalt de goudgele kleur van de tempels onder een straalblauwe lucht. In het voorjaar zijn ze bovendien omgeven door schitterende bloemvelden. Verder naar Selinunte. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan de Akropolis en de Templi Orientale. Vervolgens naar Marsala voor installatie in het ****hotel Resort Baglio Oneto of gelijkwaardig. DAG 8 • Trapani - België Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Terugvlucht en vervolgens naar de verschillende afstapplaatsen.

SERVICE • Transfer van en naar de luchthaven. • Vlucht Trapani heen en terug. • Transfers met plaatselijke autocar. • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 8ste dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlands talige gids vanuit België. Opstapplaatsen: H (definitieve vertrekuren bij reisdocumenten).

FACULTATIEVE BEZOEKEN Personen ouder dan 65 jaar hebben gratis toegang tot sommige bezienswaardigheden.

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension afreisdata

prijs pp

29 mei 10 18 sep 10

€ 929 € 929

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

RONDREIZEN

Etna

Beoordeling: Goede verblijfhotels. Ligging: De hotels in Sicilië zijn vrij centraal gelegen. Uitrusting: Mooie hotels met lift, restaurant, bar, salon, veelal zwembad en solarium. Kamers: Comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, vaak airco en tv. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ‘s avonds buffet of nationale en internationale 3-gangen maaltijden.

€ 215

157


KRETA, EEN PARADIJS IN DE ZEE griekenland • Rondreizen • 8 of 15 dagen

Het lang uitgestrekte Kreta heeft meer dan duizend kilometer grillig uitgesneden kust. In het noorden liggen een aantal diepe baaien met de mooiste havensteden van Kreta: Souda, Rethymnon, Iráklion, Aghios Nikólaos en Sitía. De zuidkust heeft steile rotswanden en idyllische vissershavens waar de veelkleurige bootjes dobberen op het water. Beide kusten hebben prachtige stranden, soms uitgestrekt, soms verborgen tussen de rotsen, eindeloze stranden voor een eindeloze vakantie. Kreta is een paradijs in zee, een openluchtmuseum en een natuurpark tegelijk. DAG 1 • België - Gouves Vanaf de verschillende opstapplaatsen naar de luchthaven voor onze vlucht naar Heraklion (service aan boord afhankelijk van het vluchtuur). Bij aankomst onthaal door onze plaatselijke reisleider. Transfer naar het ****hotel Magda.

Chania

DAG 2 • Knossos Op ontdekking in Knossos, het belangrijkste centrum van de Minoïsche beschaving. Bezoek aan het Koninklijk Paleis en het bekende labyrint. Verder naar Heraklion. Bezoek aan het archeologische museum waar we de vele schatten uit de Minoïsche tijd kunnen bewonderen. Middagmaal. Vrije namiddag. DAG 3 • Chania - Rethymnon Volledige dag verkenning van het westelijke gedeelte van Kreta. Vertrek in Chania, vroegere hoofdstad van het eiland, met zijn aristocratische woningen en zijn Venetiaanse haven. Bezoek aan de overdekte markt. Middagmaal en doorreis naar Rethymnon, een kleine badplaats met vele overblijfselen uit de tijd van de Venetiaanse en Ottomaanse overheersing. DAG 4 • Gouves Vrije dag.

RONDREIZEN

DAG 5 • Phaistos - Matala - Gortys Volledige dag verkenning van het zuiden van Kreta. We beginnen in Phaistos, een indrukwekkende Minoïsche site. Bezoek aan het paleis. Verder naar Matala, een dorpje met een mooi strand aan een smalle baai met aan weers-

158

zijden in de kliffen uitgegraven rotsen. In de jaren ’70 was deze plek erg geliefd bij de hippies. Middagmaal. Bezoek aan Gortys, deze stad heeft in de geschiedenis van Kreta een belangrijke rol gespeeld en was de zetel van het Kretenzische Christendom ten tijde van het Byzantijnse keizerrijk. DAG 6 • Psychro - Lasinthos - Panagia Kera Vertrek naar de vruchtbare hoogvlakte van Lassithi (800 m hoogte) en verkenning van de Dikteïsche grot (geboorteplaats van de oppergod Zeus) bij het dorpje Psychro. Bezoek aan het ecologische park van Lasinthos. Middagmaal. Bezoek aan het klooster van Panagia Kera: de kerk gewijd aan de maagd Maria met zijn mooie fresco’s uit de XIVde eeuw. Op de terugweg bezoek aan enkele typische Kretenzische dorpjes.

DAG 7 • Gouves Vrije dag. DAG 8 TOT DAG 14 Vrij verblijf in het ****hotel Magda in All inclusive. DAG 8 OF DAG 15 Naargelang de vluchturen, vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven (service aan boord afhankelijk van het vluchtuur). Nadien naar de verschillende afstapplaatsen. Opgelet! De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden maar de inhoud blijft behouden.


Athene

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension + middagmalen tijdens de uitstappen

Matala

afreisdata

prijs pp

18 apr 10 02 mei 10 16 mei 10 13 jun 10 12 sep 10 03 okt 10

€ 899 € 949 € 999 € 999 € 1.039 € 955

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer tijdens de rondreis (7n) (steeds op aanvraag) € 175 Toeslag verlenging (7n) in ALL INCLUSIVE in tweepersoonskamer:

Spinalonga

afreisdata

prijs pp

18 apr 10 02 mei 10 16 mei 10 13 jun 10 12 sep 10 03 okt 10

€ 360 € 410 € 410 € 480 € 460 € 410

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer tijdens de verlenging (7n) (steeds op aanvraag)

€ 175

ALL INCLUSIVE FORMULE De formule voor week 2 van uw verblijf: Volpension. Amerikaans ontbijtbuffet (7u15 - 10u00), middagmaal (12u30-14u30) en avondmaal (18u30 - 21u30). Meestal zijn de maaltijden in buffetvorm maar het kan soms voorkomen dat het middagmaal aan tafel geserveerd wordt met keuze uit een menu. Frisdranken, fruitsappen (behalve vers geperst), filterkoffie, thee en lokale alcoholische dranken zijn à volonté in de bar te verkrijgen tussen 10u en middernacht. In de namiddag wordt er koffie en cake geserveerd en is er roomijs voor de kinderen tussen 10u en 22u.

FORMALITEITEN Een geldige reispas of identiteitskaart volstaat voor volwassenen van de Belgische nationaliteit. Voor kinderen jonger dan 12 jaar en baby’s is een speciale identiteitskaart met foto verplicht. NietBelgen en Belgen die niet in het bezit zijn van geldige documenten dienen zich te wenden tot de bevoegde instanties.

Santorini

Chania

Gouves Heraklion Knossos Panagia Kera Rethymnon Elounda Spinalonga

Matala Phaistos

Agios Nikolaos Lasinthos Gortys

HOTEL MAGDA **** Beoordeling: Gezellig familiaal hotel. Ligging: In Gouves, op 80 meter van het prachtige strand en op zo’n 200 meter van het centrum met zijn winkeltjes, bars en restaurants. Uitrusting: Winkeltje, amfitheater, game room, internet en private parking. Het sportcomplex en de openlucht discotheek liggen aan de overkant van de verkeersluwe straat. Kamers: Alle kamers hebben airco, tv, radio, telefoon en balkon of terras. Badkamer met bad of douche, wc en haardroger. Maaltijden: De drie hoofdmaaltijden bestaan uit gevarieerde schotels met Griekse en internationale specialiteiten. Sport & ontspanning: Gratis: 2 openluchtzwembaden, plonsbad, ligstoelen en parasols aan het zwembad. Jacuzzi (buitenbad), binnenzwembad, fitness, tafeltennis, tennis, minigolf, badminton, basketbal, volleybal. Tegen betaling: snooker, internet, sauna, jacuzzi (binnen), verlichting tennis.

SERVICE • Transfer naar en van de luchthaven • Vlucht Heraklion heen en terug, Luchthaventaksen, BTW • Transfers en transport ter plaatse. • Uitstappen en bezoeken zoals ver meld in het programma, met inbegrip van de toegangsgelden. • Maaltijden volgens programma en af- hankelijk van de vluchturen. • Middagmalen tijdens uitstappen. • Begeleiding door een plaatselijke Ne- derlandstalige gids.

RONDREIZEN

Hotel Magda

Opstapplaatsen: H (definitieve vertrekuren bij reisdocumenten).

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS Drinkgeld en fooien - drank - persoonlijke uitgaven.

159


RHODOS, EILAND IN DE ZON griekenland • Rondreizen • 8 of 15 dagen • nieuw

Rhodos, het grootste eiland van de Dodekanesos eilanden, is geen alledaagse vakantiebestemming. Het is een kosmopolitisch eiland met een internationale reputatie. De charmante middeleeuwse stad, het verfijnde Lindos, de onweerstaanbare vlindervallei en de lange gouden stranden maken een bezoek aan het eiland onvergetelijk. Rhodos maakt indruk op de bezoeker door de manier waarop het oude en het nieuwe wordt gecombineerd. In de hoofdstad van Rhodos, ligt de prachtige middeleeuwse Oude Stad met haar historische gebouwen. Combineer dit alles met het nachtleven in Faliraki, het kristalheldere water en de gastvrije bevolking en het is duidelijk waarom Rhodos een ideale vakantiebestemming is. DAG 1 • België - Rhodos Naar de luchthaven voor onze vlucht naar Rhodos (service aan boord afhankelijk van het vluchtuur). Bij aankomst onthaal door onze plaatselijke reisleider. Transfer naar het *** hotel Agla (of gelijkwaardig).

in de schilderachtige haven wordt zeker een onvergetelijke vakantieherinnering. De kleine haven is omgeven met bontgekleurde traditionele huisjes en we ontdekken het dorpje en de geschiedenis van de sponsvisserij.

DAG 2 • Rhodos We maken vandaag een uitstap die ons de mogelijkheid geeft om Rhodos vanuit een heel ander perspectief te ontdekken. We bezoeken geen archeologische sites maar de typische dorpen en het binnenland.

DAG 5 • Rhodos Vrije dag.

DAG 3 • Rhodos stad Vandaag staat een bezoek aan Rhodosstad op het programma. De stad is opgebouwd uit de historische stad en het meer moderne gedeelte. Enerzijds waant men zich in de historische stad in de Middeleeuwen met de Ridderstraat en de omwalling met haar 7 poorten. Anderzijds treffen we er ook de Joodse en Turkse wijk en 2 havens aan. In het historische gedeelte merken we duidelijk de verschillende beschavingen op die Rhodos doorheen de eeuwen gekend heeft. Aansluitend hebben we vrije tijd om de stad op eigen tempo te ontdekken.

RONDREIZEN

DAG 4 • Symi Het kleinste eiland van de Dodekanesos en het juweeltje van de Egeïsche zee, dat is Symi. We genieten van de heerlijke zonneschijn aan boord en varen door het azuurblauwe water van de Egeïsche zee. Het zicht op de dichtbijgelegen bergen van de Turkse kust en het binnenvaren

160

DAG 6 • Lindos en de Vlindervallei Vandaag brengen we een bezoek aan Lindos, een schilderachtig dorpje met witte huisjes en een schitterende ligging. Vanaf midden juni tot september wordt de vallei van Petaloudes bewoond door duizenden vlinders die aangetrokken worden door de geur die de bomen verspreiden.

Mareblue Cosmopolitan Resort

Eiland Symi

DAG 7 • Rhodos Vrije dag. DAG 8 TEM DAG 14 • Rhodos Bij verlenging transfer naar het **** hotel Mareblue Cosmopolitan Resort. Vrij verblijf in all inclusive. DAG 8 OF DAG 15 • Rhodos - België Naargelang de vluchturen, vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven (service aan boord afhankelijk van het vluchtuur). Nadien naar de verschillende afstapplaatsen. Opgelet! De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden maar de inhoud blijft behouden.

Lindos


HOTEL Mareblue cosmopolitan resort **** Beoordeling: Aangenaam hotel met zeer veel faciliteiten. Ligging: Dit gerenoveerd hotel is gelegen op 100m van een kiezelstrand te Ixia op 500 m van het centrum en 12 km van de luchthaven. Uitrusting: 4 liften, 24/24u room service, wisselkantoor, parking, pool-bar, lobbybar , lobby, speeltuintje, juwelier, winkeltjes in de nabijheid, gameroom. Betalend: taxiservice, internetcorner. Kamers: Alle kamers beschikken over bad of douche, toilet, airco, koelkast, haardroger, theeen koffiezet faciliteiten, telefoon, muziekkanaal, kluis (betalend), balkon of terras. Maaltijden: Alle maaltijden in buffetvorm (combinatie van traditionele en internationale gerechten), kinderstoelen in het restaurant, snackbar met terras aan het zwembad. Sport & ontspanning: Tennis (materiaal en verlichting betalend), zoetwaterzwembad, apart kinderbad, ligstoelen en parasols aan het zwembad, handdoekenservice (met borg), diverse watersporten aan het grote strand (aangeboden door particulieren mits betaling), basketbal, tafeltennis (gratis), fietsenverhuur, biljart (betalend).

ALL INCLUSIVE FORMULE De formule voor week 2 van uw verblijf: • Volpension. • Amerikaans ontbijtbuffet (7u00-10u00), middag maal (12u30-14u00) & avondmaal (19u00-21u30). • Laat continentaal ontbijtbuffet (10u00 - 10u30). • Snacks : pizza, kaastaarten, ... (selfservice 10u00 - 12u30 & 15u00 - 16u00). • Ijsjes aan de snackbar van 10u00 - 17u30 of in het hoofdrestaurant tijdens de lunch en avondmaal. • 4-uurtje met koffie of thee en allerlei koekjes en cake aan de poolbar (16u00-17u00). • Frisdranken, fruitsappen (niet vers), lokaal bier en wijn (rood & wit) tijdens de maaltijden (selfservice). • Frisdranken, fruitsappen (niet vers), lokaal bier en wijn (rood & wit) en lokale sterke dranken aan de selfservice punten (10u00-23u00). • Lunchpakket mits kleine vergoeding. • Ligstoelen en parasols aan het zwembad. • Badhanddoeken (mits borg van 10 €). • Bij aankomst mineraal water op de kamer. • Koffie- en theefaciliteiten op de kamer (dagelijkse aanvulling). • Merkdranken & champagne zijn niet inbegrepen.

Hotel Agla

SYMI Symi

Rhodos

RHODOS

HOTEL aGLA *** Beoordeling: Prima ***hotel met goede service en vriendelijk personeel. Ligging: Gelegen in het rustige gedeelte van Rhodos stad op 50 m van het strand en op slechts 5 min. wandelen van het oude stadsgedeelte en de win-keltjes in het nieuwe gedeelte. De ideale uitvalsbasis om een strandvakantie te combineren met een meer culturele vakantie. Uitrusting: Bar, poolbar, minimarkt. Betalend: Receptie met individuele kluisjes, droogkuis, taxiservice, internetcorner, Wifi internet bij het zwembad/bar/ lobby. Kamers: Alle kamers beschikken over bad of douche en toilet, airco (inb. 01/07 - 30/09), koelkast, haardroger, radio, telefoon, wekservice, babybedje (mits betaling), draadloze internettoegang (betalend). Maaltijden: Ontbijt en avondmaal in buffetvorm, hoofdrestaurant, à la carte restaurant, grill aan de poolbar. Sport & ontspanning: Zwembad met kindergedeelte, gratis ligstoelen en parasols aan het zwembad, tafeltennis, biljart (betalend).

FORMALITEITEN Een geldige reispas of identiteitskaart volstaat voor volwassenen van de Belgische nationaliteit. Voor kinderen jonger dan 12 jaar en baby’s is een speciale identiteitskaart met foto verplicht. NietBelgen en Belgen die niet in het bezit zijn van geldige documenten dienen zich te wenden tot de bevoegde instanties.

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS Drinkgeld en fooien - drank - persoonlijke uitgaven.

SERVICE • Transfer naar en van de luchthaven. • Vlucht Rhodos heen en terug. • Luchthaventaksen, BTW. • Transfers en transport ter plaatse. • Uitstappen en bezoeken zoals ver- meld in het programma, met inbegrip van de toegangsgelden. • Maaltijden volgens programma en afhankelijk van de vluchturen. • Middagmalen tijdens uitstappen. • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige gids. Opstapplaatsen: H (definitieve vertrekuren bij reisdocumenten)

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension + middagmalen tijdens de uitstappen afreisdata

prijs pp

23 mei 10 06 jun 10 12 sep 10

€ 899 € 899 € 959

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer tijdens de rondreis (7n) (steeds op aanvraag) € 170 Toeslag verlenging (7n) in hotel Mareblue Cosmopolitan Resort in ALL INCLUSIVE in 2-persoonskamer: afreisdata

prijs pp

23 mei 10 06 jun 10 12 sep 10

€ 560 € 700 € 700

Toeslag per persoon: Eenpers.kamer voor verlenging (7n) in hotel Mareblue cosmopolitan Resort in All Incl. (steeds op aanvraag) € 230

RONDREIZEN

Het hotel voor week 2 van uw verblijf:

161


MALTA - OPENLUCHTMUSEUM IN DE ZON MALTA • RONDREIZEN • 8 DAGEN

De eilanden Malta, Gozo en Comino liggen tussen het zuiden van Europa en het noorden van Afrika en vormen samen de Maltese archipel. Het is een populaire vakantiebestemming, in de eerste plaats door haar klimaat en de zee. De winters zijn zacht en aangenaam, het regent zelden en waar u ook verblijft, de zee is dichtbij. De zandstranden zijn adembenemend mooi en iedereen vindt er een verdoken, romantisch plekje tussen de rotsen. De temperatuur van het zeewater is heerlijk. Malta heeft echter nóg een andere belangrijke troef. Door de ligging in het Middellandse Zeegebied heeft het eiland gedurende eeuwen talloze volkeren en culturen aan zich zien voorbijtrekken. Feniciërs, Carthagen, Romeinen en Byzantijnen hebben allemaal hun sporen achtergelaten. De Maltese rijkdom aan archeologische plaatsen maakt het een waar openluchtmuseum. DAG 1 • België - Malta Vlucht met Air Malta naar Malta (service aan boord afhankelijk van het vluchtuur). Verwelkoming op de Maltese luchthaven door onze plaatselijke gids en transfer naar het ****Dolmen Resort in Bugibba. DAG 2 • Bugibba - Sliema Voor de middag naar Sliema. Het is een moderne en levendige stad met winkeltjes, restaurantjes en bars. We maken een havenrondvaart. Terug naar Bugibba voor een middagmaal in ons hotel. Vrije namiddag. DAG 3 • Bugibba - Valletta Vandaag gaan we met het typische openbaar vervoer naar de gezellige hoofdstad Valletta. Een middagmaal mét tafeldranken is voorzien in de omgeving van de Piazza Regina. DAG 4 • Bugibba - Gozo Voor de middag met een plaatselijke autocar naar Cirkewwa (ferryhaven) voor de overtocht naar Gozo, een drieheuvelig eiland dat groener en kleurrijker is dan Malta. Tijdens deze excursie bezoeken we de tempels van Ggantija, OPGELET: Normaal staat kruisje in de linker bovenhoek!

RONDREIZEN

162

de citadel van Victoria, de baai van Xlendi en de Calypso Grot. Middagmaal met tafeldranken. In de late namiddag vrije shopping. Gozo is bekend om haar wol en handgeknoopte kant. DAG 5 • Bugibba - Mdina Voor de middag met een plaatselijke autocar naar de oude hoofdstad Mdina. We maken een wandeling door de stille stad langs de kathedraal en de geweldige vestingsmuren. Vanop deze muren heeft u een prachtig uitzicht over vrijwel het gehele eiland. Later rijden we naar de klippen van Dingli. Het laatste onderdeel is een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton. Terug naar Bugibba voor middagmaal in ons hotel. Vrije namiddag. DAG 6 • Bugibba - Wied Iz-Zurrieq Marsaxlokk Voor de middag met een plaatselijke autocar naar het zuiden van Malta. We ontdekken één van Malta’s dorpjes waar de tijd als het ware bleef stilstaan. Verder naar Wied Iz-Zurrieq - letterlijk “de vallei van Zurrieq”- waar we een boottochtje maken door de Blauwe Grot

Blauwe grot

Valletta


FAVORIET TOPPER EXCLUSIEF EXPRESS Marsaxlokk

SUPERPROMO

Gozo

Cirkewna

KINDERCLUB

Bugibba

Sliema Valletta Vittoriosa Senglea

Mdina

Marsaxlokk Wied-Iz-Zurrieq

HOTEL DOLMEN RESORT ****

DAG 7 • Bugibba - Vittoriosa - Cospicua-Senglea Uitstap naar de historische omgeving die bekend staat als de Drie Steden: ontdek Vittoriosa, Cospicua en Senglea. Een rit door Cospicua brengt ons naar Vittoriosa waar we door de nauwe straten wandelen, overschaduwd door de vele historische gebouwen en kerken. Vanaf de oude kade nemen we de ’frejgattina’ voor een tocht door de beroemde havenarmen. In Senglea nemen we een kijkje bij de prachtige, centraal geplaatste ‘vedette’ die uitkijkt over de Grand Harbour. Terug naar Bugibba voor het middagmaal in ons hotel. Vrije namiddag. DAG 8 • Malta - België Vrije voormiddag in Bugibba. Middagmaal in het hotel. In de vroege namiddag transfer naar de Maltese luchthaven. Vlucht met Air Malta (service aan boord afhankelijk van het vluchtuur). * Opgelet! Omwille van bijzondere omstandigheden kan de volgorde van de uitstappen worden aangepast.

SERVICE • Vlucht Malta heen en terug, luchthaventaksen en BTW. • Uitstappen en bezoeken zoals vermeld in het programma, met inbegrip van de toegangsgelden. • Volpension vanaf 2de dag het ontbijtbuffet tem de 8ste dag het middagmaal. • Begeleiding door een Nederlands talige plaatselijke gids. Opstapplaatsen: H (definitieve vertrekuren bij uw reisdocumenten)

RONDREIZEN

Hotel Dolmen Resort

(afhankelijk van de weersomstandigheden). Daarna rijden we verder naar het idyllische vissersdorpje Marsaxlokk. Aansluitend terug naar Bugibba voor het middagmaal in ons hotel. Vrije namiddag.

OPGELET: Normaal staat kruisje in de linker bovenhoek!

Typisch openbaar vervoer

Beoordeling: Uitstekend verblijfshotel, met prachtig uitzicht over St. Paul’s Bay, een hotel dat uw Maltese vakantie onvergetelijk zal maken. Ligging: In het centrum van het vakantieoord Bugibba / Qawra. Uitrusting: Liften, bar, snackbar, salon, souvenirwinkel, nachtclub, casino, internetfaciliteiten (betalend), 2 zoetwater- en 2 zoutwaterzwembaden, 2 kinderbaden, verwarmd overdekt binnenbad, zonneterrassen, tuin met neolithisch grafmonument, ligstoelen en parasols. Kamers: Comfortabel vernieuwde kamers met airco, badkamer met bad of douche, toilet, tv., minibar, safe en balkon. Maaltijden: In het Menhir-restaurant Amerikaans ontbijtbuffet (7u30-10u00), buffet ‘s middags (12u30-14u00) en ’s avonds (18u30-21u15).

PRIJS per persoon 8d/7n volpension afreisdata

prijs pp

20 mrt 10 20 apr 10 25 mei 10 14 sep 10 05 okt 10

€ 889 € 939 € 959 € 976 € 939

Toeslag per persoon: Eénpersoonskamer Kamer met zeezicht (steeds op aanvraag)

€ 106 € 65

163


DE HOOGTEPUNTEN VAN BULGARIJE BULGARIJE • RONDREIZEN • 8 OF 15 DAGEN • nieuw

Tijdens een rondreis doorheen Bulgarije ontdekken we hoe rijk geschakeerd dit land is. Van de met sneeuw bedekte toppen van het Rodopi-gebergte tot de groene Donau-vallei. Van het moderne Sofia tot traditionele boerendorpjes. Overal staan prachtige kerken, kloosters en ruïnes. Een bezoek aan Nessebar, één van de laatste authentiek middeleeuwse stadjes in Europa staat ook op het programma. DAG 1 • België - Varna/Burgas

middagmaal bezoek aan Kopirvistiza. In-

Naar de luchthaven voor onze vlucht naar

stallatie in het **** hotel Expo in Sofia.

Haven Nessebar

Varna/Burgas. Transfer naar Goudstrand (140 km voor de klanten die aankomen in

DAG 4 • Sofia

Burgas). Installatie in het *** hotel Gol-

Vandaag brengen we een bezoek aan de

den Sands in Goudstrand.

Al Nevski kathedraal en de St. Sofia kerk en maken we een stadswandeling met

DAG 2 • Goudstrand - Veliko - Trjavna

een gids. Middagmaal. Nadien vrije tijd

In de morgen vertrek naar Trjavna met

om te shoppen.

tussenstop in het museum van Arbanassy. Rondrit en middagmaal in Arbanassy.

DAG 5 • Sofia - Rila-klooster - Bansko

Nadien bezoek aan Veliko Tarnovo, de

Na het ontbijt zet u de reis verder naar

hoofdstad van Bulgarije van 1187 tot 1393.

Bansko met onderweg een bezoek aan het

Aankomst in Trjavna en bezoek aan Das-

Rila-klooster. Na het middagmaal maken

kalov. Overnachting in het *** hotel Tria-

we een stadsrondrit in Bansko. Installatie

vna in Triavna.

in het **** hotel Pirin (of gelijkwaardig).

DAG 3 • Trjavna - Shipka - Kazanlak - Sofia

DAG 6 • Bansko - Plovdiv

In de ochtend bezoeken we het open-

Vrije voormiddag. Na

luchtmuseum ‘Etara’ waar we zien hoe

is er een rondrit voorzien in Plovdiv met

traditionele handwerklieden hun produc-

bezoek aan de oude stad, het anthieke

ten vervaardigen. Verder richting Sofia

theater en het etnografisch museum. In-

met onderweg een bezoek aan de kerk

stallatie in het Grand **** hotel Plovdiv

van Shipka en de graftombe van Kazan-

(of gelijkwaardig).

het middagmaal

lak. De reis wordt verder gezet langs het Balkangebergte en de Rozenvallei. Na het

DAG 7 • Plovdiv - Bachkovo - Nessebar ’s Morgens brengen we een bezoek aan het klooster van Bachkovo, het tweede grootste klooster in Bulgarije. Wijnproeven en middagmaal in het kasteel ‘Windy

RONDREIZEN

164

Kerk Shipka


La Rochelle

Bern

ES Madrid

CH

AU

Budapest

Hills’. We zetten de reis verder richtingSIhet muZagreb Toulouseseumstadje

Nessebar,Milaan waar we de Middeleeuw-HR

se kerken bezoeken. Installatie in het **** ho-

Sarajevo

tel Sunset Resort in Pomorie. IT

Trjavna Veliko Podgorica

DAG 8 TEM DAG 14 • Zonnestrand Rome

Vrij verblijf in het **** hotel Iberostar Sunny SA

Nessebar Burgas Bansko Kazanlak Skopje Bachkovo Istanboel Tirana Plovdiv

Ankara

OF DAG 15 • Varna of Burgas - België Palermo Messina

Transfer van uw hotel naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

PRIJS per persoon 8d/7n volpension afreisdata

prijs pp

06 jun 10 12 sep 10

€ 859 € 899

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer rondreis (7n)

€ 110

Toeslag verlenging (7n) in ALL INCLUSIVE in Hotel Iberostar Sunny Beach **** afreisdata

prijs pp

06 jun 10 12 sep 10

€ 400 € 300

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer verlenging (7n) in All Incl.

Klooster Bachkovo

Varna

Beach in all inclusive. Algiers DAG 8

Rila Klooster

Boekarest Belgrado

Sofia

CO

Malaga

SK

€ 84

FORMALITEITEN • Vereiste documenten: identiteitskaart, ook verplicht voor kinderen (met foto), nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer. • Munteenheid: Bulgaarse Lev (BGN): 1 BGN = ca. EUR 0,51 (sept. ‘09). Deze munt kan enkel ter plaatse in de banken of aan de receptie van uw hotel worden aangekocht. In- en uitvoer is verboden. Bewaar de wisselborderellen om overtollige leva bij terugkeer terug te wisselen. • Elektriciteit: 220V, normale Europese stekkers.

ALL INCLUSIVE Eten en drinken: ontbijt, middagmaal en diner in buffetvorm. • langslapersontbijt (van 10u - 11u). • snacks in de snackbar (van 12u - 16u). • koffie en cake in de lobbybar (van 16u - 17u). • lokale alcoholische en niet-alcoholische dranken in de lobby- en snackbar (van 10u - 24u).

HOTELS *** TOT **** Beoordeling: Goede verblijfshotels Ligging: De hotels zijn meestal centraal gelegen. Uitrusting: Moderne hotels met lift, bar, restaurant. Kamers: Comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, radio en tv. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden.

IBEROSTAR SUNNY BEACH **** voor uw verlenging Beoordeling: Een recent, centraal in Zonnestrand gelegen hotel met een weelde aan voorzieningen voor sport en ontspanning. Ligging: Op wandelafstand van het fijn zandstrand, vlakbij bars, restaurants en winkeltjes in Zonnestrand. Uitrusting: Receptie, liften, overdekt zwembad (zoet water), 2 openluchtzwembaden (zoet water), kapper, bars. Kamers: Alle kamers met bad/douche, haardroger, telefoon, safe (te betalen), airco, tv, vast tapijt, balkon. Maaltijden: zie All Inclusive.

SERVICE • Transfers van en naar de luchtha ven van Zaventem. • Vluchten Varna of Burgas heen en terug. • Transfers • Begeleiding door een Nederlands talige plaatselijke gids. • Alle toegangsgelden van de ver melde bezoeken . • Volpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 8ste dag het ontbijt. • All inclusive vanaf de 8ste dag het avondmaal tem de 15de dag het ontbijt.

RONDREIZEN

Bilbao

Geneve

UK

CZ

Wenen Bratislava Salzburg

FR

Bordeaux

Al Nevsky kathedraal - Sofia

Praag

Stuttgart

Nantes

Kiev

PL

DE

Parijs

Opstapplaatsen: H (definitieve vertrekuren bij uw reisdocumenten)

165


DE ALGARVE, HET MOOISTE VAN PORTUGAL PORTUGAL • Rondreizen • 8 dagen

Onze reis start in Lissabon, een romantische stad met oude volkswijken, waar defado wordt gezongen en waar op de oevers van de Taag prachtige monumenten getuigen van het roemrijke zeevaartverleden van het eens zo machtige Portugal. Door de Alentejo, land van de kurkeiken en witte dorpen, reist u naar de Algarve met zijn mooi beschutte stranden tussen hoge rotsen, nostalgische dorpen en goed uitgeruste badplaatsen. Dit is een natuurreis en een culturele reis, overgoten met een vleugje nostalgie en romantiek. DAG 1 • België - Lissabon Vanaf de verschillende opstapplaatsen naar de luchthaven voor onze vlucht naar Lissabon (service aan boord afhankelijk van de vluchturen). Bij aankomst transfer naar het **** hotel Vila Gale Opera.

Sintra

DAG 2 • Lissabon - Sintra In de voormiddag kort bezoek aan Lissabon. We maken een verkennende tocht door de stad. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we via Estoril en Cascais naar Sintra. Het kleine bergstadje Sintra is een paleizenstad en biedt in zijn groene en bosrijke omgeving een overzicht van de toenmalige architecturale smaak van heersers, edelen en rijken. Na ons bezoek aan Sintra rijden we naar het zuiden richting Carvoeiro. Installatie in het **** hotel Mirachoro Praia. DAG 3 • Carvoeiro Ontspannende vrije dag in Carvoeiro. Vrij middagmaal. DAG 4 • Faro - Cabo de Sao Vicente We vergeten voor één dag het strand en bezoeken in de voormiddag Faro, de hoofdstad van de Algarve. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we via Sagres naar Cabo de Sao Vicente, het meest zuidwestelijke punt van het

RONDREIZEN

166

vasteland van Europa. Deze kaap is waarschijnlijk de indrukwekkendste plek van de Algarve. Tegen de avond rijden we terug naar Carvoeiro. DAG 5 • Silves - Monchique ’s Morgens rijden we langs een mooie en landschappelijke route en brengen een bezoek aan Silves, oudtijds onder de Moren

een machtige stad. Nog steeds straalt het stadje een bijzondere sfeer uit. We rijden verder naar Monchique, een must voor wie naar de Algarve op reis gaat. Het ligt in het heuvelgebied de Serra de Monchique, niet ver van de kust. Het is vermaard omwille van het bronwater dat in flessen gebotteld en uitgevoerd wordt. Vrij middagmaal. In de namiddag terug naar Carvoeiro.


FAVORIET TOPPER EXCLUSIEF Hotel Mirachoro Praia

DAG 6 • Carvoeiro Ontspannende vrije dag in Carvoeiro. Vrij middagmaal.

EXPRESS

Sesimbra

SUPERPROMO PT

DAG 8 • Lissabon - België In functie van onze vluchturen naar de luchthaven. De aankomst is voorzien in de loop van de avond. Nadien naar de verschillende afstapplaatsen.

Evora

Sintra Lissabon

KINDERCLUB Evora

Madrid

ES

Carvoeiro Cabo de Sâo Vicente

HOTEL MIRACHORO Rabat PRAIA ****

A

Beoordeling: Modern en gezellig hotel MA met een gunstige ligging. Ligging: Vlakbij het centrum van Carvoeiro waar u diverse winkels en restaurants vindt. Het strand ligt op ongeveer 500 m. Uitrusting: Mooi hotel met receptie, lift, restaurant, bar met tv-hoek, poolbar, buitenzwembad met ligstoelen, binnenzwembad met jacuzzi en sauna. Kamers: Comfortabel ingericht met badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, telefoon, tv, airco, safe (tegen betaling) en balkon. Maaltijden: Ontbijt en avondmaal in buffetvorm.

AL

SERVICE • Transfer van en naar de luchthaven • Vlucht Lissabon heen en terug. • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 8ste dag het ont bijtbuffet. • Transfers met plaatselijke autocar. • Begeleiding door Nederlandstalige gids vanuit België. Opstapplaatsen: H (definitieve vertrekuren bij reisdocumenten)

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension afreisdata

prijs pp

05 jun 10 03 jul 10 24 jul 10 11 sep 10

€ 799 € 799 € 819 € 799

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer 05/06, 03/07, 11/09 24/07

RONDREIZEN

Silves

DAG 7 • Evora - Azeitao In de vroege morgen vertrekken we richting Evora. Ook deze stad staat op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. De stad wordt omgeven door een 6 km lange stadsmuur uit de 14de eeuw. Toen de Romeinen in de 2de eeuw v. Chr. de stad koloniseerden was Evora al een zeer oude nederzetting. Evora is zelfs enige tijd hoofdstad van Portugal geweest. Vrij middagmaal. In de namiddag naar Azeitao voor een bezoek aan een wijnkelder. Nadien verder naar Lissabon. Installatie in het ****hotel Vila Gale Opera.

€ 170 € 250

167


MOLDAUKLOOSTERS EN KARPATEN ROEMENIE • Rondreizen • 8 dagen

Roemenië is het land van de mooiste vergezichten, van de bloemendorpen met houten huizen, van de eindeloze korenvelden die wiegen in de wind, van de natuurpracht van de Karpaten. Het is het land van de superlatieven, van de vriendelijkste mensen, van de mooiste kloosters, versierd met fresco’s uit de zestiende eeuw. Het is ook het land waar de Moldau stroomt en die de componist Bedrich Smetana in muziek heeft vertaald. Wie ernaar luistert, ziet in zijn fantasie het mooiste land, Roemenië, waar de tijd is blijven stilstaan.

DAG 1 • België - Boekarest Vlucht naar Boekarest (service aan boord naargelang het vluchtuur). Afhankelijk van het aankomstuur in Boekarest maken we een panoramische rondrit door de stad. Installatie in het ****hotel Rin Grand.

Klooster Sinaia

DAG 2 • Boekarest - Sibiu Deze ochtend verdere verkenning van de hoofdstad Boekarest, ooit het Parijs van het Oosten genoemd. Vrij middagmaal. Vervolgens zetten we onze rit verder via Pitesti, de Zuidelijke Karpaten en Cozia, waar we een bezoek brengen aan het klooster, naar Sibiu, één van de mooiste middeleeuwse steden. Installatie in het ****hotel Forum Continental.

RONDREIZEN

DAG 3 • Sibiu - Biertan - Sighisoara - Targu Mures We wandelen door het centrum van Sibiu. Op het marktplein en in de kleine straatjes rondom de Duitse kerk is het alsof men rondwandelt in een plaatje van Anton Pieck. Vrij middagmaal. Naar Biertan, een schilderachtig dorpje omringd door wijnheuvels en bekend om zijn kerkburcht. Vervolgens naar Sighisoara, één van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa. Aan het centrale plein ligt het geboortehuis van Dracula, een in venetiaanse stijl gebouwd huis. Vanaf dit plein wandelen we naar de hoger gelegen Bergkerk. Ten slotte naar Targu Mures voor overnachting. Installatie in het ****hotel Concordia.

168

DAG 4 • Bistrita - Gura Humorului We rijden langs Bistrita, pittoresk stadje en toegangspoort tot Transsylvanië, waar we een bezoek brengen aan de evangelische kerk. Nadien maken we een rondrit door de Oostelijke Karpaten. Vrij middagmaal. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Cimpulung Moldovenesc. Installatie in het ****hotel Best Westen Gura Humorului. Vanavond genieten we van een typische folklore avond. DAG 5 • Moldovita - Sucevita - Humor Voronet Deze dag staat volledig in het teken van de eeuwenoude en prachtige Moldavische

kloosters. In de voormiddag bezoeken we de kloosters van Moldovita met fraaie fresco’s over het beleg van Constantinopel en Sucevita, het jongste klooster, idyllisch gelegen tussen de bergen. Vrij middagmaal. In de namiddag naar het klooster van Humor, versierd met Mariale fresco’s en het klooster van Voronet, bekend als de “Sixtijnse kapel” omwille van de unieke fresco’s. DAG 6 • Neamt - Covasna In de voormiddag bezoeken we het klooster Neamt, het grootste en oudste klooster van Roemenië. Het werd in 1497 gebouwd door Stefan de Grote en is geheel omge-


LT Vilnius

GB London

Hamburg

Amsterdam NL

Berlin

Minsk

Warschau PL

DE

ven door hogeParijs muren die prachtig versierd zijn Praag Nanteskeramiek. Vrij middagmaal.Stuttgart met In de namiddag rijden weFRdoor de Karpaten naar het oosLa Rochelle Salzburg Bern tenlijke deel van Transsylvanië CH naar Covasna AU Bordeaux GeneveClermont. voor installatie in ****hotel

La Coruna

Bilbao Porto

Toulouse

Lissabon

Madrid

Malaga

Rabat MA

Sighisoara kasteel

CZ

UK SK

Bratislava Boedapest

Campulung Moldovenesc

Targu Mures Sibiu

Milaan

Piatra Neamt Brasov Predeal

Sinaia DAG 7 • Prejmer - Brasov - Bran - Sinaia HR Boekarest Belgrado Sarajevo Vandaag eerst naar Prejmer, klein dorpje met ES IT de grootste “weerkerk” van Zuidoost Europa, Sofia opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de Podgorica CO Rome Skopje Unesco. Nadien bezoeken we de historische Istanboel Tirana HOTELS **** stad Brasov, een oude middeleeuwse stad in SA Beoordeling: Zeer goede tot luxuhet zuidoosten van Transsylvanië aan de voet euze hotels. van de zuidelijke Karpaten. Brasov is vooral beLigging: De hotels zijn meestal in Algiers Palermo kend door de monumentale gotische ZwarteMessinahet stadscentrum gelegen, vlakbij Tunis de bezienswaardigheden. Kerk met zwartgeblakerde buitenmuren als Uitrusting: Zeer comfortabele hotels gevolg van AL een grote brand TU in 1689. Vrij midmet lift, restaurants, bars, lounges, dagmaal. In de namiddag bezoeken we één van shops, meestal binnenzwembad. de grootste toeristische attracties van RoemeKamers: Mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, nië: het wereldberoemde kasteel van Dracula. toilet, veelal haardroger, telefoon, Nadien naar het kasteel Peles, de oude Koninktv, meestal airco en minibar. lijke zomerresidentie en aansluitend bezoeken Maaltijden: Ontbijtbuffet, ‘s avonds we het klooster van Sinaia. Verder naar Predeal nationale en internationale 3-gangen maaltijden. voor installatie in het ****hotel Ski & Sky.

DAG 8 • Predeal - Boekarest - België We rijden verder door de Karpaten naar Boekarest. Afhankelijk van het vluchtuur, vrije tijd in Boekarest om te shoppen, een terrasje te doen of te kuieren. Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar België. Opgelet! Het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen.

SERVICE • Transfer van en naar de luchthaven • Vlucht Boekarest heen en terug. • Luchthaventaksen, BTW. • Transfers met plaatselijke autocar. • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 8ste dag het ontbijt. • Uitstappen en bezoeken zoals vermeld in het programma, met inbegrip van de toegangsgelden. • Begeleiding door een Nederlands talige gids vanuit België. Opstapplaatsen: H (definitieve vertrekuren bij reisdocumenten) Vreemde munten: Roemeense Lei Euro’s om ter plaatse te betalen.

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension afreisdata

prijs pp

05 jun 10 21 aug 10

€ 999 € 1.054

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 170

Korting per persoon: 3de volw. in één kamer Kind tem 11 jaar

- € 22 - € 190

RONDREIZEN

Sucevita

Kiev

169


ANDALUSIE, HET LAND VAN DE MOREN SPANJE • RONDREIZEN • 8 DAGEN

Andalusië, in het zuiden van Spanje, dat is flamenco, stierengevechten, eeuwige sneeuw, brandende zon, olijven en wijn, goudgele stranden, gitaren en castagnetten, Carmen en Don Juan, kathedralen en musea. De veelzijdigheid van Andalusië is indrukwekkend. U kunt niet voorbij aan de prachtige historische steden zoals Sevilla, Cordoba en Granada. Ook in de kleine steden en zelfs in de dorpen ziet u overal die Arabische invloed. Op de grondvesten van moskeeën werden kerken en kathedralen gebouwd. Andalusië is dan ook een smeltkroes van culturen. DAG 1 • België - Malaga - Torremolinos In de voormiddag nemen we onze vlucht naar Malaga (service aan boord naargelang de vluchturen). Aankomst in Malaga rond de middag. Vrij middagmaal. Na de middag eerste kennismaking met het historisch centrum van de stad en met de kathedraal van Malaga. Transfer naar en installatie in het ****hotel Cervantes te Torremolinos. DAG 2 • Marbella - Ronda - Jerez - Sevilla Voor de middag rijden we via het mondaine Marbella, één van de belangrijkste badplaatsen aan de Costa del Sol, naar één van de mooiste Andalusische steden, Ronda. Ronda ligt op een rots en is ook één van de oudste steden van Spanje. We brengen een bezoek aan de oudste arena (± € 5 pp) van Spanje en zijn nadien vrij om de oude stadskern te bezoeken. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we via Jerez naar Sevilla. Installatie in het ****hotel Sevilla Congresos in Sevilla.

OPGELET: Normaal staat kruisje in de linker bovenhoek!

DAG 3 • Sevilla - Cordoba Voor de middag rijden we naar Sevilla. Eerst was het de hoofdstad van de Moren, 530 jaar aanwezigheid is nu nog zichtbaar. Daarna kwamen de Christenen. De moskeeën werden omgebouwd tot kerken. In het historisch centrum brengen we ondermeer een bezoek aan: de Kathedraal met de Giralda toren (± € 8 pp), Alcazar (± € 7,5 pp) en Barrio Santa Cruz wijk. Vrij middagmaal. Na de middag maken

RONDREIZEN

170

Plaza d’Espagna - Sevilla

we een wandeling over de Plaza de Espana en de Plaza de America. Nadien rijden we verder richting Cordoba. Installatie in het ****hotel Ciudad de Cordoba in Cordoba. DAG 4 • Cordoba In de voormiddag bezoeken we het centrum van Cordoba met onder andere de Moskee (± € 8 pp), de jodenwijk met zijn steegjes en de oude synagoge, één van de drie overgebleven Spaanse synagogen, de Calle de la Flores en de Plaza del Patro. Vrij middagmaal en vrije tijd. In de late namiddag vertrekken we naar Jaén

Ronda


FAVORIET Parijs

Nantes

TOPPER

La Rochelle La Coruna

Medina Azahara

FR

Bordeaux EXCLUSIEF Bilbao

G

EXPRESS Toulouse

Porto

SUPERPROMO

ES

Lissabon

Madrid

Sevilla Ronda Marbella

KINDERCLUB

Cordoba Ubeda

Malaga Granada Torremolinos

Algiers

Rabat MA

HOTELS *** EN ****

DAG 5 • Ubeda - Baeza - Granada In de loop van de voormiddag vertrek naar de middeleeuwse plaatsjes Úbeda en Baeza. In deze 2 steden is de grootste rijkdom aan renaissancistisch erfgoed te vinden. Het Santa Maria Plaza in Úbeda wordt beschouwd als één van de mooiste pleinen in Andalusië. Vrij middagmaal. In de namiddag vertrek naar Granada voor avondmaal en overnachting in het ***hotel Aben Humeya.

Zicht op Malaga

DAG 6 • Granada - Malaga Eén van de belangrijkste dingen waar Granada bekend om staat, is het Alhambra, een oud paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada, waar zich veel mooie Moorse kunst bevindt. In de voormiddag vertrek naar het Alhambra voor een uitgebreid bezoek. Vrij middagmaal en vrije tijd. Na de middag vertrek richting Malaga. Installatie in het ****hotel Cervantes in Torremolinos. DAG 7 • Torremolinos Volledig vrije dag voor rust of stadsbezoek. Vrij middagmaal. DAG 8 • Torremolinos - België Afhankelijk van onze vluchturen transfer naar de luchthaven en vlucht naar België. Aansluitend naar de afstapplaatsen.

SERVICE • Transfer van en naar de luchthaven. • Vlucht Malaga heen en terug. • Transfers met plaatselijke autocar • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 8ste dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België. Opstapplaatsen: H (definitieve vertrekuren bij uw reisdocumenten)

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension afreisdata

prijs pp

13 jun 10 18 jul 10 12 sep 10

€ 879 € 879 € 899

Toeslag per persoon: Eénpersoonskamer € 160 Bezoek Alhambra (enkel bij boeking te reserveren) € 28

RONDREIZEN

voor avondmaal en overnachting in het ****hotel Campos de Baeza.

Beoordeling: Uitstekende hotels. Ligging: De hotels zijn vrij centraal bij de bezienswaardigheden gelegen. Uitrusting: Mooie tot luxehotels met lift, restaurant, bar. Kamers: Mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, meestal tv en airco. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ‘s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden.

OPGELET: Normaal staat kruisje in de linker bovenhoek!

Alhambra

AL

171


ADEMBENEMEND SCHOTLAND GROOT-BRITTANNIË • Rondreizen • 8 dagen

Schotland is een land met een bloedige geschiedenis over een eeuwige strijd maar ook een natie die grote namen voortbracht. Het is bovenal een land van mythes en legendes, van liefelijke heuvels en dreigende bergen, van diepe valleien, bezaaid met vele lochs (meren) en weidse, stille vergezichten. Grote steden zoals het trendy Glasgow en het historische Edinburgh wisselen af met kleine dorpjes en daar tussenin een prachtige natuur. Bovendien zal het Schotse volk er alles aan doen om het u naar uw zin te maken! DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Hull Via de verschillende opstapplaatsen naar Zeebrugge waar we rond 17u00 verwacht worden voor de overtocht met P&O Ferries naar Hull. Voor de overtocht is het raadzaam over een kleine bagage te beschikken. Uitgebreid avondmaal in buffetvorm en vrije avond aan boord. Disco, ruime bars, pianobar, livemuziek, speeltafels en bioscoop staan ter beschikking. Overnachting aan boord. DAG 2 • Hull - Glasgow ’s Morgens ontscheping in Hull en via de autosnelwegen naar het noorden. We doorkruisen Yorkshire en rijden door het Penninisch gebergte, met prachtige vergezichten. Verder langs Carlisle naar Gretna Green. Dit eerste stadje op Schotse bodem is wereldberoemd omwille van de wel zeer tolerante huwelijkswetgeving. We vernemen er alles over de speciale ceremonie waarvoor men van heinde en ver naar Schotland trok. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Glasgow. Afhankelijk van het uur van aankomst bezoeken we het Cathedral Precinct en maken een korte stadsrondrit. Installatie in het ****hotel Glasgow Thistle of gelijkwaardig

RONDREIZEN

DAG 3 • Glasgow - Loch Lomond - Loch Ness - Coylumbridge Vandaag maken we kennis met de “Highlands” en zijn beroemde meren. Het meest bezongen is ongetwijfeld Loch Lomond. We maken een boottochtje over het mooiste stuk van het meer. Nadien via de vallei van Glen Coe naar Fort William. Vrij middagmaal aan de voet van de Ben Nevis, de

172

hoogste berg van Schotland. Nadien naar Fort Augustus, aan het begin van het vermaarde Loch Ness. In het Clansman Centre wordt het leven van de Highlanders uit de doeken gedaan: de oorsprong van de kilt, jacht, wapens, voeding en behuizing. Tijd om foto’s te nemen van de sluizen op het Caledonian Canal en wie weet van Nessie. Misschien lukt dat laatste wel aan Urquhart Castle, waaronder zich de gedoodverfde verblijfplaats bevindt van het ‘monster van Loch Ness’. We rijden het ganse meer af tot aan Inverness en vandaar terug zuidwaarts naar Aviemore. Installatie in het ****hotel Hilton Coylumbridge. DAG 4 • Coylumbridge - Cawdor - Colylumbridge ’s Morgens naar Rothiemurchus Estate. Een ranger loodst ons door dit domein van 10.000 ha en laat ons kennismaken met de natuur en zijn grenzen met de herten, Highland Cattle en met de kwekerij van regenboogforel. Nadien rijden we via het ‘Battlefield of Culloden’ naar Cawdor Castle, een liefelijk woonkasteel, al meer dan 400 jaar in handen van dezelfde familie en nog altijd door hen bewoond. We wandelen door het huis, de formele tuinen, de wilde tuin en de parklandschapstuin. Vrij middagmaal. In de late namiddag, na een fotostop aan de ‘Bridge of Carr’, ontmoeten we Neil Ross, een schaapsherder die ons toont hoe hij met hulp van zeven border collies, schapen uit de Highlands haalt. DAG 5 • Coylumbridge - Edinburgh In de vroege ochtend rijden we door de Highlands dwars door de Grampian Mountains. We volgen een deel van de “Whisky Trail” en bezoeken de Glenlivet Distillery. ’s Middags komen we aan in Balmoral, het geliefkoosde vakantieverblijf van de koninklijke familie. We bezoeken de Ballroom en de tentoonstellingsruimtes. Vrij middagmaal. Langs Braemar en

Ross Fountain - Edinburgh

Ardvreck Castle - Loch Assynt


FAVORIET TOPPER EXCLUSIEF EXPRESS Trondheim NO SW SUPERPROMO

Bergen

Oslo

Glasgow

IR

IR

Rig

Dublin

Copenhagen

Hull

GB

Vilniu Hamburg

Amsterdam

London

NL

Perth vervolgen we onze weg naar Edinburgh. Eerst houden we nog een fotostop aan Forth Bridges. Installatie in het ****hotel Carlton. Typische Schotse avond met avondmaal vlak bij ons hotel. In de maand september: Wie Schotland zegt denkt aan whisky en daarom gaan we naar één van de vele distilleerderijen: Blair Athol in Pitlochry. Tijdens een rondleiding komen we alles te weten over het productieproces en de opslag van het ‘levenswater’. We besluiten met een ‘wee dram’ (proevertje). Nadien wandelen we naar de zalmtrap en de waterkrachtcentrale. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Scone Palace waar door de eeuwen heen 40 Schotse koningen gekroond werden. Deze belangrijke historische plaats bezit een

LT

Rotterdam

Berlin

Warschau PL

DAG 6* • Edinburgh DE Vandaag verkennen we de Schotse hoofdstad, Praag Parijs CZ Stuttgart Nantes SK zowel de ‘oude stad’, het middeleeuws geWenen La Rochelle FR Bratislava Salzburg Bern deelte, als de ‘nieuwe stad’ of het Georgian ge- La Coruna CH AU Bordeaux Budapest deelte. Na een bezoek aan het kasteel met de HOTELs **** GeneveMilaan Bilbao Zagreb Porto Toulouse Koninklijke appartementen, de kroonjuwelen Beoordeling: Uitstekende hotels.HR Belgrado Sarajevo en de Romaanse St. Margaret’s Chapel wandeES IT Lissabon Ligging: De hotels zijn centraal bij Madrid len we de Royal Mile af. Op deze Koninklijke Podgorica bezienswaardigheden CO gelegen. Rome Skopje mijl staan vele interessante gebouwen, zoals Uitrusting: Mooie hotels met lift, Tirana SA de St. Giles’, Huntley House, Writer’s Museum, Malaga restaurant, bar, salon en bijna alleAlgiers Old Houses of Parliament, New Houses of ParPalermo maal met zwembad. Messina Rabat Tunis liament, die gratis te bezoeken zijn. Het laatKamers: Mooi ingericht, badkamer MA AL TU ste gebouw is Holyrood Palace, de officiële met bad of douche, toilet, telefoon, verblijfplaats van de koningin wanneer ze om tv, veelal met waterkoker voor kofstaatsredenen naar Schotland komt. Via een fie of thee. korte doorsteek keren we terug naar de ‘New Maaltijden: Schots of Engels ontbijt, Town’ met zijn Princess’Street, de bijbehorende ‘s avonds nationale en internatiotuinen en zijn musea zoals de National Gallery nale 3-gangen maaltijden. of Scotland. Overtocht: De bootovertochten ge*Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. beuren met P&O Ferries, Zeebrugge - Hull en Hull - Rotterdam. Aan DAG 7 • Edinburgh - Hull boord beschikt u over tweepersoons Op de terugweg naar Hull brengen we eerst binnenkajuit met stortbad en toilet. nog een bezoek aan Abbotsford House, het woonhuis van Sir Walter Scott, de man die zo SERVICE belangrijk geweest is voor het behoud van de **** Princess Class Autocar Schotse traditie en het bekend maken van zijn • Halfpension vanaf de 1ste dag het land aan de buitenwereld. Via Carter Bar en avondmaal tem de 8ste dag het Newcastle naar Hull. Vrij middagmaal en kof ontbijt. fiestop onderweg. Inscheping aan boord van • Inbegrepen: alle toegangsprijzen P&O Ferries richting Rotterdam. Voorzie een zoals beschreven in het programma. kleine bagage en geniet van het uitgebreid • Begeleiding door Nederlandstalige aanbod tijdens de vrije avond aan boord. gids vanuit België. DAG 8 • Rotterdam - Groot-Bijgaarden Opstapplaatsen: I De aankomst in Europoort is voorzien rond Vreemde munten: Engelse Ponden 08u00. Verder naar de verschillende afstapplaatsen. Zeebrugge

Kasteel Stirling

Tallinn

Gothenburg

Edinburgh

Belfast

Helsi

KINDERCLUB Stockholm

Aviemore

Loch Ness

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension afreisdata

prijs pp

20 jun 10 18 jul 10 05 sep 10

€ 949 € 999 € 949

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer 20/06, 05/09 18/07 Buitenkajuit 20/06, 05/09 18/07

RONDREIZEN

Loch Lomond

schitterende collectie meubelen, schilderijen, ivoor en porselein en daarbij de enige bekende verzameling van ‘Vernis Martin’. In de tuinen is een plezierig doolhof. Fotostop aan de Forth Bridges en verder naar Edinburgh voor installatie in het ****hotel Carlton. Typische Schotse avond met avondmaal vlak bij ons hotel.

€ 186 € 209 € 14 € 20

173


YORKSHIRE

GROOT-BRITTANNIË • Rondreizen • 8 dagen • nieuw

Yorkshire is een populaire vakantiestreek en één van de mooiste en groenste gebieden in het noordoosten van Engeland. U ontdekt er een schitterende kustlijn, adembenemende landschappen, bruisende steden zoals York met heel wat historische bezienswaardigheden en natuurlijk mogen we de talrijke landhuizen met sensationele tuinen niet vergeten. Yorkshire is een waar paradijs voor liefhebbers van winkelen en cultuur. Bovendien is Yorkshire de streek waar mensen als de schrijver James Harriot, de gezusters Brontë, Kapitein Cook en zelfs Graaf Dracula vandaan komen. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Zeebrugge Naar Zeebrugge voor onze overtocht met P&O Ferries naar Hull. Voor de overtocht is het raadzaam over een kleine bagage te beschikken. Uitgebreid avondmaal in buffetvorm en vrije avond aan boord. Disco, ruime bars, pianobar, livemuziek, speeltafels en bioscoop staan ter beschikking. DAG 2 • Hull - Beverley - Scarborough Na de ontscheping in Hull rijden we naar het bruisend stadje Beverley waarvan we van in de verte al de 2 unieke kerken zien: St. Mary’s Church en de imposante Beverley Minster. Vrij middagmaal. Bezoek aan Castle Howard (± £ 9,50 pp), het barokke landhuis dat als decor gebruikt werd voor de beroemde Britse televisieserie “Brideshead revisited”, omgeven door een groots parklandschap met een unieke rozentuin. Als ideale afsluiter van onze eerste dag Yorkshire, bezoeken we het zeer idyllische cottagedorp Thornton-le-Dale. Verder naar Scarborough voor installatie in het ***hotel Royal Hotel.

RONDREIZEN

DAG 3 • North York Moors National Park We rijden naar Goathland, een typisch Moorlanddorp met een sfeervol stoomtreinstationnetje uit de jaren ‘20. Vervolgens naar één van de mooiste kusten van het land voor een bezoek aan Whitby met links naar James Cook en Dracula. Het oude gedeelte bestaat vooral uit keienstraatjes en vele winkeltjes waar we de specialiteit van Whitby kunnen kopen: “git”, een edelgesteente dat verwerkt wordt in sieraden. Verder is Whitby beroemd omwille van de beste “fish and chips” van het hele land. Vrij bezoek aan

174

Haven Withby

de 13de eeuwse abdij en St Mary’s Church. Ten zuiden van Whitby ligt Robin Hood’s Bay, een charmant oud vissers- en smokkelaarsdorp. De sfeer van lang vervlogen tijden hangt hier nog steeds. DAG 4 • Scarborough - Harrogate We houden halt in Hutton-le-Hole, het meest idyllische Moorland postkaartdorpje. Het bestaat uit 2 straten en de schapen lopen vrij rond in de dorpskern. Daarna naar het pittoreske Helmsley. Ideaal voor een koffietje en winkelen. Nadien bezoeken we Newby Hall (± £ 9,50 pp), een huis met flamboyante en superbe interieurs en wondermooie Engelse tuinen. Vrij middagmaal. Afsluiter van de dag is Fountains Abbey & Studley Royal (± £ 7,20 pp). Fountains Abbey is één van de meest imposante abdijruïnes in heel GrootBrittannië. De ruïnes werden in de 18de eeuw geïntegreerd in de watertuinen van

Minster - Beverley


NO Bergen

O

Studley Royal en staan nu beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naar Harrogate voor installatie in het *** Cedar Court Hotel.

Belfast IR

Hutton-le-Hole

Aysgarth Waterval

DAG 5* • Harrogate In de voormiddag verkennen we onze verblijfplaats Harrogate. Deze schitterende stad is gekend als kuuroord, bloemenstad en winkelstad. Vrij middagmaal. Na de middag voorzien we een facultatieve uitstap naar Harewood House (± £ 9 pp), één van de mooiste landhuizen van het land en meesterwerk van de architect Robert Adam. We zien er de mooiste collectie “Chippendale” meubelen van Europa. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. La Coruna

IR

York Scarborough

Dublin Harrogate

Hull

Beverley

Hambu Amsterdam

London

Berli

NL Zeebrugge

DE

Parijs

Nantes HOTELs *** EN ****

Stuttgart

Beoordeling: Uitstekende verblijfsLa Rochelle FR Bern hotels. CH Bordeaux Ligging: Het Royal Hotel in ScarGeneve borough heeft een prachtige ligDAG 6 • Rondrit Yorkshire Dales National Park Bilbaoging met mooie uitzichten over de We houden halt in Leyburn, levendig marktMilaan Porto SouthToulouse Bay. Het Cedar Court Hotel in stadje en maken een korte wandeling naar Harrogate is rustig gelegen aan The “The Shawl” voor een panoramisch zicht. We Stray,ES de grootste stadsweide van Lissabon houden nadien nog een fotostop bij de wa- Madrid Europa, en op wandelafstand van tervalletjes van Aysgarth. Vrij middagmaal. In CO het centrum. Hawes, hoofdplaats van het mooie WensleyUitrusting: Mooie hotels met redale en beroemd om zijn kaas, krijgen we de ceptie, lift, restaurant, lounge, bar, SA gelegenheid om de Wensleydale kaasfabriek te fitnessruimte, Royal Hotel beschikt Malaga over sauna en binnen- en buitenbezoeken. Ideaal voor afternoon tea is een bezwembad. Algiers zoekje aan Bolton Abbey (± £ 0,50 pp) met de Kamers: Comfortabel ingericht met Rabat 12de eeuwse ruïnes van een augustijnenkloosTunis badkamer met bad of douche, toilet ter. We kunnen er gezellig wandelen in een roen haardroger, telefoon, tv. MA mantisch landschap in de Wharfvallei. AL TU Maaltijden: Engels Ontbijt, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden. DAG 7 • Harrogate - York - Hull Deze dag staat volledig in het teken van het pittoreske en sfeervolle York. Het is één van SERVICE de oudste steden in Engeland. De Minster, een **** Princess Class Autocar grote gotische kathedraal met schitterende • Halfpension vanaf de 1ste dag het glas-in-loodramen, overheerst het stadsbeeld. avondmaal tem de 8ste dag het ontbijtbuffet York biedt echter nog veel meer. Bij een wan• Begeleiding door Nederlandsdeling over de oude stadsmuur, zien we de tal talige gids vanuit België. rijke bezienswaardigheden. Vrije tijd in het gezellige centrum om te winkelen, een bezoekje te brengen aan een museum of iets te drinken in één van de vele pubs. Nadien naar Hull voor de overtocht naar Zeebrugge. DAG 8 • Hull - Zeebrugge De aankomst in Zeebrugge is voorzien in de loop van de ochtend. Verder naar de verschillende afstapplaatsen.

A

IT

Rome

Palermo

Opstapplaatsen: I Vreemde munten: Engelse Ponden

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension afreisdata

prijs pp

06 mei 10 19 aug 10

€ 739 € 739

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

RONDREIZEN

Fountains Ebbey

€ 99

175


parels aan de franse atlantische kust FRANKRIJK • Rondreizen • 8 dagen • nieuw

Van noord naar zuid is de Atlantische kust meer dan 250 km lang en één van de mooiste Franse plekken om op vakantie te gaan. Ze strekt zich uit van Normandië in het noorden, via Bretagne, Loire en Charente tot Aquitanië in het zuiden. Wat deze regio’s zo aantrekkelijk maakt is de mix van historische steden en pittoreske vissersdorpjes, indrukwekkende landschappen en eindeloze zandstranden, culinaire hoogstandjes en uiteraard zeer lekkere wijn. Dit alles bezorgt u ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Rennes Via de autosnelwegen langs Valenciennes en Amiens naar Rouen, hoofdstad van Normandië. Vrij middagmaal en korte stadswandeling naar le Vieux Marché. Hier werd Jeanne d’Arc tot de brandstapel veroordeeld. Verder langs Caen en Avranches naar Rennes. Installatie in het ***hotel Mercure Rennes Centre Gare. DAG 2 • Mont St-Michel - Saint-Malo Saint-Brieuc Voor de middag bezoeken we de Mont StMichel (± € 7 pp). Nadien langs een mooie kustweg naar de zeer populaire Bretoense vestingstad Saint-Malo. Bezienswaardigheden zijn de kathedraal en het kasteel. Vrij middagmaal. We maken er een wandeling op de oude stadsmuren. We rijden nog even naar Saint-Brieuc. Vlakbij de kathedraal vinden we hier nog heel wat vakwerkhuizen uit de 15de en 16de eeuw. Vrije tijd om te genieten van een terras of een wandeling te maken. DAG 3 • Saumur - Nantes Vandaag bezoeken we de Loirestreek die heel wat te bieden heeft: fantastische kastelen, mooie rivierlandschappen en leuke stadjes. Eén van die stadjes is Saumur. In het centrum bevinden zich verschillende historische gebouwen en enkele mooie vakwerkhuizen. Ook Saumur heeft zijn eigen kasteel. Vrij middagmaal. Een bezoek met degustatie aan een wijnboer (± € 7 pp) mag niet ontbreken. Verder langs Cholet naar de havenstad Nantes. Het in-

RONDREIZEN

176

Zicht op Saint Malo

drukwekkende kasteel, de kathedraal en de charmante huizen met vakwerkgevels herinneren aan het glorieuze verleden. Vrije tijd. DAG 4 • Saintes - Châteaubernard We verlaten Rennes en rijden via Niort naar de meer dan 2000 jaar oude historische stad Saintes, gelegen in het departement Charente-Maritime. Vrij middagmaal onderweg. Her en der in de stad vinden we vooral Romeinse overblijfselen. We maken een stadswandeling naar de arena. Daarna kunnen we genieten van wat vrije tijd. Verder naar Châteaubernard voor installatie in het *** hotel Mercure Cognac.

Rochefort Corderie


Oslo

Edinburgh

Gothenburg

Belfast IR

DAG 6 • Bordeaux - Saint-Emilion Vandaag bezoeken we de hoofdstad van de regio Aquitanië: Bordeaux, wereldwijd gekend omwille van de wijnen uit de regio. Bordeaux beschikt over meer dan 340 historische gebouwen, opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. We maken een wandeling langs de meest interessante bezienswaardigheden. Vrij middagmaal. Van hieruit gaat het naar het pitSaint Emilion

toreske stadje Saint-Emilion. Oorspronkelijk was het een bedevaartsoord maar nu komen de toeristen enkel voor de beroemde SaintEmilion wijn. We bezoeken het domein en de wijnkelders van Château le Chatelet en kunnen er de heerlijke rode wijn proeven.

Copenh GB

Mont-Saint-Michel

Berlin

Groot-Bijgaarden DE

Parijs

Saumur

Nantes

Bordeaux

Cognac Saintes

Praag

Stuttgart

Orléans

Rochefort

DAG 7 • Angoulême - Limoges - OrléansLa Coruna Deze voormiddag rijden we richting Limoges. Deze stad heeft heel wat oude wijken, smalle Porto straatjes, kleine pleinen en talrijke bezienswaardigheden. Maar wie aan Limoges denkt, Lissabon denkt aan porselein. Bij Bernardaud, wereldwijd beroemd voor zijn tafelporselein, wordt het wordingsproces duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd. Verder naar Orléans voor installatie in het **hotel Comfort Orléans Sud.

Amsterdam NL

London

Wen Salzburg

Bern CH Geneve

AU

Milaan

Bilbao

HR ES

IT

Madrid

HOTELs ** EN ***

CO

Rome

Beoordeling: Goede tot uitstekende verblijfhotels. SA Ligging: Meestal vrij centraal gelegen. Algiers Palermo Torremolinos Uitrusting: Moderne hotels met lift, Rabat DAG 8 • Orléans - Versailles - Groot-Bijgaarden restaurant, bar, meestal metTunis airco. Buitenzwembad in Mercure CogVia de autosnelweg naar Versailles. VrijMAmidAL TU nac. dagmaal onderweg. We brengen een bezoek Kamers: Mooi gericht met badkaaan het kasteel van Versailles, vlakbij Parijs. mer met bad of douche, toilet, teleHet kasteel werd vooral gebruikt voor de hoffoon, tv, airco. houding van de Franse koning Lodewijk XIV, Maaltijden: Ontbijtbuffet en ’s beter bekend als de zonnekoning. Nadien naar avonds verzorgde 3-gangen maalGroot-Bijgaarden. tijden. Extra: Welkomstdrank hotel Mercure Rennes.

SERVICE **** Princess Class Autocar • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 8ste dag het ontbijtbuffet. • Inbegrepen: bezoek kasteel van Versailles. • Begeleiding door een Nederlands talige gids vanuit België. Opstapplaatsen: B

PRIJS per persoon 8d/7n halfpension afreisdata

prijs pp

18 jul 10 05 sep 10

€ 699 € 699

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 165

RONDREIZEN

DAG 5 • Rochefort - Cognac We rijden richting kust en houden onderweg kort halt in het middeleeuws stadje Saint-JeanAngély. Nadien naar Rochefort aan de oevers van de Charente. Vroeger was Rochefort een klein dorpje maar Lodewijk XIV heeft er een grote havenstad van gemaakt. Uit deze tijd stamt ook het achthoekige plan van Rochefort, met brede straten met palmbomen en in het midden de Place Colbert. Bezoek, vrij middagmaal en vrije tijd. Vervolgens naar Cognac, wereldberoemd dankzij de uit wijn gestookte sterke drank. Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Rémy Martin (± € 5 pp), één van de belangrijkste Cognachuizen. We krijgen een rondleiding over het Domaine en kunnen nadien ook proeven.

Dublin

177

Mes


Bloemenriviera Italië • Rondreizen • 9 dagen

De Bloemenriviera is zoals de naam het zegt een fantastisch mooie kust, getooid met de mooiste bloemenpracht, in het noorden van Italië. Vanaf de grens met Frankrijk tot in de havenstad Genua is de kust een aaneenschakeling van mooie dorpen, beschutte stranden aan het diepblauwe water, schilderachtige vissershavens en dat allemaal tegen een achtergrond van groene bergen met op de hellingen mediterrane bossen en wijngaarden. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Lyon Voor de middag via de autosnelwegen richting Metz en Toul. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag langs Mâcon naar Lyon. Installatie in het ***hotel Mercure Lyon Charpennes. DAG 2 • Lyon - Aix-en-Provence - Loano Voor de middag naar Aix-en-Provence, de hoofdstad van de Provence. Een stad die een deel van het typische 17e en 18e-eeuwse karakter heeft bewaard. Vrij middagmaal. Na de middag via de snelweg naar Loano. Installatie in het ****hotel Loano2Village.

RONDREIZEN

178

DAG 3 • San Remo en Ligurie In de voormiddag trekken we naar het achterland en ontdekken enkele Ligurische plaatsjes zoals Dolce Aqua met de 15de eeuwse Doriaburcht. Verder naar Ventimiglia. Vrij middagmaal. In de namiddag maken we een geleide wandeling door San Remo. Langs de Russische Orthodoxe kerk en het Casino naar de Via Roma en vervolgens naar de oude stad ‘La Pigna’. DAG 4 • Pietra Ligure - Toirano Voor de middag bezoeken we onze verblijfplaats Loano. Een oude stad met pittoreske middeleeuwse straatjes. Vervolgens met de

autocar naar Pietra Ligure, pittoresk dorpje gekenmerkt door het grote San Nicoloplein. Vrij middagmaal. In de namiddag brengen we een bezoek aan de grotten van Toirano met formaties die uniek zijn in de wereld. DAG 5 • Genua - Rapallo - Portofino Vroeg vertrek naar de prachtige havenstad Genua. Eerst rijden we met de autocar naar de oude haven. Aansluitend wandeling langs de San Laurenzo kathedraal, het Hertogelijk Paleis, de St. Ambrosiuskerk en het geboortehuis van Christoffel Colombus. Verder naar Rapallo. Vrij middagmaal. Nadien maken we een boottocht naar Portofino. Dit


Belfast IR

FAVORIET

Dublin

Copenhagen TOPPER GB

Dolce Aqua Doriaburcht

plaatsje is beroemd om het pittoreske haventje en de zeer schilderachtige ligging. Nantes DAG 6 • Albenga - Alassio - Calizanno Voor de middag naar Albenga, één van de best La Rochelle La Coruna centra van Ligurië bewaarde middeleeuwse Bordeaux . Verder naar de badplaats Alassio met haar Bilbao prachtige zandstrand. Vrij middagmaal. In de Porto Toulouse late namiddag rijden we landinwaarts naar Calizzano, een mooi dorpje dat ingesloten ligt tusES Lissabon sen beboste hellingen. Madrid

EXCLUSIEF Hamburg

Amsterdam NL

London

Berlin EXPRESS

War PL

GrootBijgaarden

Parijs FR Geneve Lyon

DE

SUPERPROMO

Stuttgart

Praag KINDERCLUB

BernCH

Martigny

CZ

Wenen Bratislava Salzburg AU

Budapest

Milaan Loano Portofino Pierta Ligure Alassio Diano Marina IT

San Remo

HR

Belg Sarajev Podgorica

Loano 2 Village

CO Rome HOTEL LOANO2 VILLAGE****

Beoordeling: Modern en zeer verSA zorgd vakantiecomplex. Ligging: Gelegen in een residentiële Algiers wijk, op 1,3 km van hetPalermo centrumMessina van DAG 8 • Loano - Martigny Rabat Loano en van het Tunisstrand. Het hotel Voor de middag via Savona en Torino doorheen is volledig omgeven door prachtige de Aostavallei. Vrij MA middagmaal onderweg.AL tuinen. Gratis TU shuttle-bus naar het Vervolgens over de Gran San Bernardpas (oncentrum van Loano Uitrusting: Prachtig vakantiecomder voorbehoud) richting Martigny. Installatie plex met verschillende gebouwen, in het ***hotel Alpes et Rhône. receptie, lift, 2 restaurants, pizzeria, bar, snackbar, tuin met ligstoelen en DAG 9 • Martigny - Groot-Bijgaarden parasols, 2 openluchtzwembaden, Voor de middag via Bern richting Basel. Vrij overdekt zwembad, whirlpool, middagmaal onderweg. Na de middag naar fitness, tennisvelden. Groot- Bijgaarden. Kamers: Mooi ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, haardroger, telefoon, tv, kluis, minibar, airco en sommige met balkon. Animatie: Dag- en avondanimatie (juni & juli). Maaltijden: Ontbijtbuffet, verzorgde 3-gangen avondmalen met saladebuffet of uitgebreide buffetten. Extra: Welkomstdrank, water en wijn tijdens het avondmaal, 2 ligstoelen en zonnescherm bij één van de zwembaden (juni & juli).

Tirana

SERVICE **** Princess Class Autocar • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 9de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door Nederlandstalige gids vanuit België. • Inbegrepen: bezoek grotten van Toirano, boottocht naar Portofino.

RONDREIZEN

Loano 2 Village

DAG 7 * • Loano Vrije dag in Loano. * Wettelijk verplichte rustdagMalaga van onze chauffeur.

Opstapplaatsen: B

PRIJS per persoon 9d/8n halfpension afreisdata 22 mei 10 12 jun 10 17 jul 10 11 sep 10

prijs pp € 789 € 819 € 859 € 779

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer Kind tem 2 jaar

€ 152 € 145

Korting per persoon: 3de volw. in één kamer Kind van 3 tem 11 jaar

- € 44 - € 294

179


HET GARDAMEER & DE OPERA “AÏDA” IN VERONA ITALIË • RONDREIZEN • 9 DAGEN

Lang geleden heeft de Duitse dichter Goethe de charme van het Gardameer bezongen. Hij was in de ban van de schitterende omgeving en de fantastische ligging tussen de bergen die zich spiegelen in het diepblauwe water. Op de oevers ontdekt u duizenden paradijsjes, gezellige stadjes waar u kunt genieten van de aangename sfeer, in de nauwe steegjes en op de terrasjes aan het water. Daarenboven staat Verona met de voorstelling van Aïda in de beroemde Arena op het programma. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Buochs Voor de middag doorheen België, Luxemburg en Frankrijk richting Straatsburg. Vrij middagmaal. Na de middag langs Colmar, Bazel en Luzern naar Buochs. Installatie in het ****hotel Postillon. DAG 2 • Buochs - Sirmione - Garda Voor de middag langs Milaan en Brescia. Vrij middagmaal. Na de middag verder naar het historische Sirmione, één van de meest bezochte plaatsen aan de zuidkant van het Gardameer. Het prachtige kasteel en de nauwe straatjes met kleurrijke huizen zijn echt een bezoek waard. Aansluitend naar Garda voor installatie in het ****hotel Olimpo Sporthotel. DAG 3 • Roncole - Busseto - Cremona Deze voormiddag bezoeken we “de plaatsen van Verdi”: zijn geboortehuis te Roncole, het Teatro Verdi in Busseto en de Villa Verdi in S. Agata, waar hij lang leefde met zijn 2de vrouw. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we Cremona, geboorteplaats van de componist Monteverdi en wereldberoemd als de stad van de vioolbouwers. In het gemeentehuis bezoeken we de historische violen, die stuk

RONDREIZEN

180

voor stuk goudwaarde bezitten. Het middelpunt van de stad is de Piazza del Commune met de Dom en de Torrazzo, de hoogste klokkentoren van Italië. DAG 4 • Malcesine - Monte Baldo - Verona Vandaag maken we een boottocht op het meer tot Malcesine, historisch stadje aan de voet van de Monte Baldo (1.850m), waarvan we de top snel en gemakkelijk bereiken met een kabelbaan. Van hieruit hebben we bij mooi weer een prachtig uitzicht op het Gardameer. Terug naar ons hotel. In de vooravond naar Verona waar we in de Arena, één van de best bewaard gebleven amfitheaters, een operavoorstelling van “Aïda” bijwonen. Een bezoek aan dit spektakel is een absolute must! DAG 5 • Garda - Bardolino - Lazise Vrije voormiddag. Vrij middagmaal. ’s Namiddags naar Bardolino, één van de meest betoverende plekjes aan het meer en internationaal bekend door de Bardolino-wijn. Nadien naar het pittoreske middeleeuwse stadje Lazise. Hier houden we halt bij het kasteel van Scaligeri en de kerk waarvan het bovenste gedeelte opgebouwd is uit kiezelstenen en afvalmateriaal. In het stadje vinden we bovendien nog een knus haventje en een gezellige boulevard, de Lungo-Lago.

DAG 6 • Parma - Mantova In de voormiddag bezoeken we de prachtige kunststad Parma. De bijzonderste bezienswaardigheden zijn: het Palazzo della Pilotta, het Teatro Farnese, de Cattedrale, het Battistero. Verder is Parma uiteraard beroemd voor zijn: Parmaham, Parmezaanse kaas, salami, pasta, enz. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we Mantova, bijzonder mooi gelegen en omringd door 3 meren. De schilderachtige pleinen, met mooie terrassen, hebben hun middeleeuws karakter behouden. Verona


Edinburgh

Gothenburg

FAVORIET

Belfast

TOPPER

Dublin

Copenhagen

EXCLUSIEF

GB

Sirmione

Hamburg

Amsterdam NL

London

Berlin

Bex Geneve

Bilbao Porto

Toulouse

CH

Bergamo Milaan Sirmione

Cremona Parma

CO

Bardolino Zagreb Verona Lasize HR Mantova

MA

DAG 7 * • Garda Vandaag genieten we van een vrije dag aan het Gardameer. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur DAG 8 • Garda - Bergamo - Bex Langs Italiaanse snelwegen naar Bergamo, een mooie, schilderachtige stad die bestaat uit twee delen. Kort bezoek en vrij middagmaal. ’s Namiddags verder naar de Italiaanse-Zwitserse grens tot Bex. Installatie in het ****hotel Le Cèdre. DAG 9 • Bex - Groot-Bijgaarden Voor de middag via Bern richting Bazel. Vrij middagmaal. Na de middag naar Groot-Bijgaarden. Opgelet: volgorde programma is afhankelijk van operavoorstelling in Verona

Olimpo Sporthotel

Belgrado

IT Rome

OLIMPO SPORTHOTEL****

Rabat

Budapest

AU Malcesine

Madrid

Malaga

SK

Wenen Salzburg

Bern Buochs

ES

Lissabon

KINDERCLUB Praag CZ

Stuttgart

FR

Bordeaux

SUPERPROMO

DE

Parijs

La Rochelle La Coruna

Warschau

PL

GrootBijgaarden

Nantes

EXPRESS

Podgorica Tirana

Beoordeling: SA Ideaal gelegen ****hotel in een groene omgeving en met een Algiers prachtig uitzicht. Palermo Ligging: Op ongeveer 500m van Messina het hisTunis torisch centrum van Garda en op wanAL delafstand van TU het meer. Uitrusting: Lift, restaurant, bar, snackbar, binnen- en buitenzwembad fitness, sauna, zonnebank, bubbelbad en tennisbanen. Kamers: Moderne en ruim ingerichte kamers, badkamer met douche, toilet en haardroger, telefoon, satelliet tv, kluisje, airco en balkon of terras. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ‘s avonds 3-gangen keuzemenu avondmalen.

SERVICE **** Princess Class Autocar • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 9de dag het ontbijtbuffet. • Inbegrepen: Geboortehuis Verdi, Villa Verdi, Violenmuseum te Cremona, Palazzo Ducale in Mantova, boottocht op het Gardameer, kabelbaan Monte Baldo, operavoorstelling in Verona • Begeleiding door Nederlandstalige gids vanuit België. Opstapplaatsen: B

PRIJS per persoon 9d/8n halfpension afreisdata

prijs pp

03 jul 10 14 aug 10

€ 899 € 899

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

RONDREIZEN

IR

€ 150

181

Skop


HET GROENE HART VAN IERLAND IERLAND • RONDREIZEN • 9 DAGEN

Voor wie zoekt naar een rustige vakantie in het groen heeft Ierland sterke troeven in handen. De rondreis voert u door de mooiste natuurgebieden van Eire, door golvende laagvlaktes omringd door bergketens, langs de kusten waar de rotsen een voortdurende strijd leveren met de beukende golven van de Atlantische Oceaan. In steden en dorpen ontmoet u sympathieke en gastvrije Ieren die als geen ander volk in Europa hun tradities koesteren. In deze prachtige groene rand van Europa lijkt alles zo eenvoudig! DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Swansea Bay Naar Calais waar we rond 09u50 inschepen voor de overtocht naar Dover met P&O Ferries. Duur van de overtocht ongeveer 1u30. Rond 10u20 Engelse tijd komen we aan te Dover van waar we onze reis verder zetten via Londen en Bristol naar Swansea Bay. Vrij middagmaal onderweg. Installatie in het ***hotel Aberavon Beach. DAG 2 • Swansea Bay - Dublin In de voormiddag brengen we een bezoek aan Mumbles. Vrij middagmaal. Rond 14u30 plaatselijke tijd schepen we in voor de ferry naar Rosslare waar we om 18u30 aankomen. Van hieruit gaat het noordwaarts naar Dublin voor installatie in het ***hotel Mount Herbert.

DAG 5 • Galway - Tralee We reizen verder via de kustweg doorheen het onwerkelijke Burren gebied, dat Tolkien inspireerde tot het schrijven van “The Lord of the Rings”, naar de spectaculaire kliffen van Moher. Mogelijkheid tot bezoek aan het nieuwe en interessante bezoekerscentrum (± € 4 pp) en wandeling. Nadien houden we even halt in het 18de eeuwse jachthaventje Kilrush. We steken de Shannon over bij Killimer en bereiken onze bestemming voor die dag, Tralee. Liefhebbers kunnen nog een wandeling maken in het mooie park van Tralee, en ’s avonds is er gelegenheid om een voorstelling bij te wonen van Siamsa Tire, het Iers National Folk Theatre met dans, muziek en folklore (± € 20 pp). Installatie in het ***hotel Abbey Gate.

Ross Castle - Killarney

Ring of Kerry

DAG 3 • Dublin - Galway In de voormiddag maken we een rondrit langs de elegante stadsarchitectuur zoals Merrion Square, St. Stephens’s Green. We bezoeken St. Patricks Cathedral (± € 4,50 pp) en Trinity College met het beroemde Book of Kells (± € 8,50 pp). Vrij middagmaal. Na de middag rijden we westwaarts en bezoeken onderweg Clonmacnoise, één der belangrijkste kloosterruïnes van het land met zijn typische Ierse Hoogkruisen (± € 4 pp). Aansluitend naar Galway voor installatie in het *** Days hotel Galway (of gelijkwaardig).

RONDREIZEN

DAG 4 • Connemara Zeer mooie rit rond het Corribmeer met stops in typische plaatsjes als Cong en Leenane, beide prachtige filmlocaties. Verder via Ierlands enige fjord, Killary Harbour, naar Kylemore Abbey (± € 12 pp), een door nonnen tot school omgebouwd romantisch kasteel met een prachtige Victoriaanse tuin, te midden van bergen, bossen, venen en meren. Verder via het centrale merengebied van de Connemara terug naar Galway.

182

DAG 6 * • Ring of Kerry De “Ring of Kerry” is één van de gekendste routes van het land omwille van zijn grote schoonheid, de indrukwekkende uitzichten over de zee, de hoge bergen en grillige kustlijn. Tijdens de rondrit brengen we een bezoek aan een gerestaureerd turfstekersdorpje (± € 5 pp) en krijgen we een demonstratie van een schaapherder met zijn honden (± € 4,50 pp). Vrij middagmaal onderweg. Na de middag bezoek aan het pittoreske dorpje Sneem. Verder gaat het via het hoogland met stops aan het Lady’s View waar men alle meren van het Killarney National Park in één oogopslag kan overzien. We houden halt bij het Muckross House, een Victoriaans huis in het park zelf met prachtige tuinen en gelegen aan het meer. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. DAG 7 • Tralee - Dublin Via Limerick rijden we naar Bunratty met zijn volledig ingericht middeleeuws kasteel en openluchtmuseum, zeg maar het Bokrijk van Ierland. Vrij middagmaal. ’s Namiddags bezoeken we nog de Irish National Stud in Kildare. Hier worden de


FAVORIET Bergen

TOPPER EXCLUSIEF

Clonmacnoise

EXPRESS Edinburgh

Connemara

Galway Belfast IR Dublin

Tralee

Adare Sneem

SUPERPROMO GB

KINDERCLUB

Telford

Killarny

DAG 8 • Dublin - Telford Swansea Bay In de voormiddag brengen we een bezoek aan London NL het Russborough House, met niet alleen de Grootlangste voorgevel van het land maar ook een Bijgaarden indrukwekkend interieur uit de 18de eeuw en de beroemde verzameling Beit-schilderijen met Parijs S Vlaamse, Nederlandse en Spaanse meesterwerHOTELS ***Nantes EN **** ken. Vanuit Dun Laoghaire nemen we de ferry La Rochelle FR Beoordeling: Uitstekende hotels. Bern naar Holyhead om 13u30 lokale tijd. Vrije mid-La Coruna Ligging: De hotels zijn meestal centraal CH Bordeaux dagmaal aan boord. Aankomst in Holyhead bij de bezienswaardigheden gelegen. Geneve is voorzien rond 17u30 vanwaar we door het Uitrusting: BilbaoMooie hotels met lift, resMilaan Porto prachtige hoogland van Noord-Wales onze reis taurant, bar, salon.Toulouse voortzetten naar Shrewsbury, bekend uit de Kamers: Mooi ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, ES reeks “Brother Cadfael”. Onderweg bezoeken Lissabon Madrid tv, veelal een waterkoker voor koffie we nog het idyllische stadje Betws-y-coed, een CO of thee. oud mijnwerkerscentrum, typisch Wales. Met Maaltijden: Iers of Engels ontbijt, ’s uitzichten op de hoogste berg van het land, de avonds nationale en internationale Snowdon, bereiken we ons ****hotel Telford SA 3-gangen maaltijden. Malaga White House. DAG 9 • Telford - Groot Bijgaarden Rabat Vanuit Telford gaat het via Birmingham richting Londen en Dover. Vrij middagmaal onderweg. MA Om 14u50 plaatselijke tijd schepen we in met bestemming Calais. Vanuit Calais naar GrootBijgaarden.

SERVICE

Algiers

**** Princess Class Autocar • Halfpension vanaf de 1ste dag het AL avondmaal tot en met de 9de dag het Engels ontbijt. • Begeleiding door een Nederlands talige gids vanuit België.

Tuni TU

Opstapplaatsen: B Vreemde munten: Engelse Ponden.

PRIJS per persoon 9d/8n halfpension afreisdata 12 jun 10 17 jul 10 Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

prijs pp € 899 € 909 € 187

RONDREIZEN

Kylemore Abbey

beroemde Ierse dravers gefokt voor de paardenrennen, de belangrijkste nationale sport. Gelegenheid om ook de prachtige Japanse tuin te bezoeken. Verder tot Dublin voor installatie in het ***hotel Mount Herbert.

183


HET ONBEKENDE IERLAND IERLAND • RONDREIZEN • 9 DAGEN

Een rondreis door het noorden van de Republiek Ierland en Noord-Ierland zal u omwille van de natuurpracht voor altijd bijblijven. Belfast en Londonderry zijn vandaag vredige steden van waaruit u in geen tijd midden de indrukwekkende natuur staat van de Giant’s Causeway, het Atrim-gebergte, het Glenveagh National Park en zoveel andere gebieden waar u zal genieten van de zee die als een duivel te keer gaat op de vulkanische basaltzuilen of van de zeevogels die zweven boven de stille meren. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Cheshire Naar Calais waar we rond 09u30 inschepen voor de overtocht naar Dover met P&O Ferries. Duur van de overtocht ongeveer 01u15. Vrij ontbijt aan boord. Rond 09u45 (Engelse tijd) komen we aan te Dover en rijden in de richting van Londen. Vrij middagmaal onderweg. Nadien via Birmingham naar Cheshire. Installatie in het *** hotel Holiday Inn. DAG 2 • Cheshire - Dublin In de voormiddag rijden we door Noord-Wales met zijn mooie kusten en uitzicht op de Cambrian Mountains naar Conwy, prachtig middeleeuws stadje. Kort bezoek en vrij middagmaal. Verder naar Holyhead, waar we in de namiddag inschepen voor de overtocht naar Dun Laoghaire. De overtocht duurt ca. 4 uur. Transfer naar ons hotel in Dublin. Installatie in het ***hotel Ardmore.

RONDREIZEN

DAG 3 • Dublin Vandaag maken we een rondrit door het zeer gevarieerd en ruig Wicklow-gebergte ten zuiden van Dublin, ook wel de “Tuin van Ierland” genoemd. Eerst bezoeken we Powerscourt House (± € 9 pp), een 18de eeuws landhuis met wellicht de mooiste tuinen van Ierland, spectaculair gelegen aan de voet van de Great Sugar Loaf Mountain. Nadien rijden we via de Military Road door een prachtig en verlaten landschap en bereiken we Glendalough (± € 2 pp), één van de meest sfeervolle kloosterruïnes van het land, gelegen in het “dal van de twee meren”. Vrij middagmaal. Tijdens deze rit bezoeken we ook het dorpje Avoca, bekend vanwege haar handweverijen, en waar eertijds de populaire reeks “Ballykissangle” werd opgenomen. DAG 4 • Tara - Newgrange - Carlingford - Belfast We rijden doorheen de Boyne vallei naar Tara, één der belangrijkste heiligdommen van het land, waar eeuwenlang de Keltische koningen werden gekozen door een mysterieuze steen.

184

Powerscourt House - Dublin

Introductie video en bezoek aan de site met een plaatselijke gids. Aansluitend naar Newgrange, waar de wieg ligt van de Ierse beschaving en tevens één der belangrijkste neolithische ganggraven van Europa. Hier zouden ooit de legendarische koningen van Tara zijn begraven. Vrij middagmaal. Na de middag brengen we nog een bezoek aan het schilderachtige vissersdorpje, Carlingford. Verder naar Belfast voor installatie in het ***hotel Days Hotel Belfast. DAG 5* • Belfast Deze dag is helemaal gewijd aan het bezoek van de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Deze bruisende stad, gelegen aan zee tussen de bergen, bezit een aantal imposante Victoriaanse gebouwen en monumenten zoals de City Hall, Grand Opera House, St. Anne’s Cathedral met haar fraaie mozaïekwerken, de Linen Hall Library en de Albert Memorial Clock Tower. Vrij middagmaal. Er zijn gezellige winkelstraten, mooie bui-

tenwijken, musea, een druk nachtleven en typische pubs. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

DAG 6 • Belfast - Carrick-a-Rede - Londonderry Vandaag gaat het verder noordwaarts, doorheen de valleien van het Antrim-gebergte en de prachtige kusten van County Antrim. We houden halt bij de spectaculaire hangbrug van Carrick-a-Rede aan de Causeway Coast en bezoeken één der meest betoverende natuurfenomenen van het land: de Giant’s Causeway. Vrij middagmaal. Dunluce Castle (± € 1,50 pp) is dan weer een Normandische kasteelruïne, indrukwekkend gelegen op de “White Cliff”. We eindigen de dag in de middeleeuwse stad Londonderry. Installatie in het ***hotel Ramada Encore Letterkenny.


N Bergen Carrick-a-Rede Londonderry Glenveagh

Glenveagh National Park

IR Newgrange

Edinburgh

Gothenbu

Belfast Carlingford Drogeda

Dublin

Chesire

Llangollan Shropshire

GB

Ham

Amsterdam NL

London

B

GrootBijgaarden

Parijs

HOTELS Nantes ***

Porto

DAG 7 • Londonderry - Glenveagh - Drogheda Vandaag keren we even terug naar de Republiek Ierland. We bezoeken het Glenveagh National Park met het romantische kasteeltje Glenveagh aan het gelijknamige meer. Geleid bezoek aan het kasteel, vrije tijd voor wandeling in de prachtige Victoriaanse tuinen. Vrij middagmaal ter plaatse. Na de middag terug doorheen Noord-Ierland, via Strabane naar het Ulster American Folk Park, een themapark volledig gewijd aan de Ierse emigratie naar Amerika, met meer dan 30 oude gebouwen die de sfeer van toen terug oproepen. Verder via Omagh, Monaghan en Drogheda, een oude havenstad naar Sligo. Installatie in het *** hotel The Glass House. DAG 8 • Drogheda - Dublin - Shropshire Na het ontbijt rijden we naar Dun Loaghaire waar we in de vroege namiddag inschepen voor de overtocht naar Holyhead. Vrij middagmaal aan boord. Na de middag rijden we door Noord-Wales en het gebied van de Snowdonian

Lissabon heuvels. We bezoeken het typisch Welsh stadje Llangollan. Verder richting Schrewsbury voor installatie in het **** hotel The Telford White House te Shropshire(of gelijkwaardig).

Stuttgart

La Rochelle Beoordeling: UitstekendeFRhotels. Bern Ligging: De Bordeaux hotels zijn meestal centraalCH

bij bezienswaardigheden gelegen.Geneve Bilbao Uitrusting: Mooie hotels met lift, Milaan Toulouse restaurant, bar, salon. Kamers: Mooi ingericht, badkamer met ES toilet, telefoon, tv, veelal bad of douche, Madrid een waterkoker voor koffie of thee. Maaltijden: Iers of Engels ontbijt, CO ’s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden.

The Glass House Hotel

SERVICE

Ro

SA

Malaga

DAG 9 • Shropshire - Groot-Bijgaarden Voor de middag via Birmingham richting LonRabat den. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar Dover waar we om 14u30 plaatselijke MA tijd inschepen met bestemming Calais. Vanuit Calais naar Groot-Bijgaarden en de verschillende afstapplaatsen.

IT

Algiers

Paler Tunis

**** Princess Class Autocar • Halfpension vanaf de 1ste dag het AL TU avondmaal tem de 9de dag het Engels ontbijt. • Begeleiding door Nederlandstalige gids vanuit België. Vreemde munten: Engelse Ponden. Opstapplaatsen: B

PRIJS per persoon 9d/8n halfpension afreisdata

prijs pp

29 mei 10 07 aug 10

€ 869 € 879

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 166

RONDREIZEN

La Coruna

DE

185


ITALIAANSE & ZWITSERSE MEREN ITALIË • RONDREIZEN • 9 DAGEN

Op de grens tussen Zwitserland en Italië, ligt het mooiste merengebied van Europa. De meren zijn beroemd: Lago di Como, Lago Maggiore, Lago di Lugano, Lago d’Orta. Toeristen komen om te genieten van de natuurpracht onder een nooit aflatende zon. Op de oevers van de meren is de bloemen- en plantengroei weelderig en de panorama’s zijn van een ongekende schoonheid. Dit wordt genieten en nog eens genieten, van de romantiek op Isola Bella en van een boottocht op het diepblauwe water. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Olten Voor de middag in de richting van Straatsburg. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag via Colmar, Basel naar Olten. Installatie in het ****hotel Arte.

Lago Maggiore

DAG 2 • Olten - Baveno Voor de middag naar Bern, de hoofdstad van Zwitserland. Talrijke bouwwerken vertonen nog veel sporen uit de middeleeuwen. Vrij middagmaal. In de namiddag richting ZwitsersItaliaanse grens en naar onze verblijfplaats Baveno. Installatie in het ****hotel Simplon. DAG 3 • Borromese Eilanden Kennismaking met onze verblijfplaats Baveno, een uitgelezen vakantieoord vanwege de prachtige ligging aan het Lago Maggiore. Nadien bezoek aan de Borromese Eilanden Isola Bella, Isola Pescatore en Isola Madre. Vrij middagmaal. De weergaloze schoonheid van Isola Bella is overbekend dankzij het schitterend paleis en de tuin met een enorme variëteit aan bloemen en planten. DAG 4 • Lago d’ Orta Voor de middag rijden we naar Orta San Giulio, een karakteristieke oude plaats, aan het schilderachtige kleine meer Lago d’ Orta. Vrij middagmaal. Na de middag maken we een boottocht naar Isola San Giulio.

RONDREIZEN

DAG 5 • Milaan Vandaag bezoeken we de stad van mode, elegantie en Italiaanse “dolce vita”: Milaan. Deze stad is voorzien van een rijk kunstpatrimonium

186

en cultuuraanbod zoals: de Dom, de galerij Vittorio Emanuele II, de Scala, de Chiesa Santa Maria della Grazie met “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci, het Castello Sforzesco, het Cimetero Monumentale, enz. Vrij middagmaal. Na de middag vrije tijd. DAG 6* • Baveno Vandaag genieten we van een vrije dag in Baveno. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur DAG 7 • Como - Lugano Voor de middag via de autoweg naar Como, een gezellig winkelstadje met een prachtige ligging en fraaie monumentale gebouwen. Vrij middagmaal. Na de middag landinwaarts naar

Isola Bella


Belfast IR

FAVORIET

Dublin

Copenhagen TOPPER

EXCLUSIEF

GB

Hamburg

Amsterdam London NL GrootBijgaarden

Comomeer

EXPRESS Berlin

SUPERPROMO DE

Nantes La Rochelle La Coruna

Bordeaux Bilbao

Porto

Toulouse

Parijs

KINDERCLUB Praag

Stuttgart

FR

PL

Olten Bern Genève CH Lugano Baveno Como San Giulio Milaan

CZ

Wenen Bra Salzburg AU

Bu Zagreb HR

ES

Lissabon

Madrid

Saraj

HOTEL SIMPLON **** IT Beoordeling: Uitstekend luxehotel. CO Rome Ligging: In het centrum van het kleine

Podgor

plaatsje Baveno aan het Lago Maggiore.

T

Uitrusting: Luxehotel met lift, bar, SA

restaurant, snackbar, grote tuin met ligstoelen, niet verwarmd openluchtzwembad, tafeltennis, tennis Algiers Palermo (betalend), solarium (betalend), sauna Rabat (betalend), minigolf. Tunis Kamers: Mooi ingerichte en ruime MA AL kamers, badkamer TUmet bad of douche, toilet,haardroger, tv, minibar, telefoon, airco en zithoek. de luxestad Lugano, gelegen in een schitteMaaltijden: Ontbijtbuffet, verzorgde rende baai aan het gelijknamige meer. Kort be4-gangen avondmalen. Malaga

zoek. Aansluitend via Luino naar Laveno, waar we de veerboot nemen naar Baveno.

DAG 8 • Villa Taranto Voor de middag langs het Lago Maggiore naar Verbania-Pallanza. Bezoek aan de prachtige tuinen van Villa Taranto. Vrij middagmaal. Vrije namiddag in Baveno.

Hotel Simplon

DAG 9 • Baveno - Groot-Bijgaarden Vroeg vertrek uit Baveno en via Luzern en Basel richting België. Vrij middagmaal onderweg. In de namiddag naar Groot-Bijgaarden.

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 9de dag het ontbijtbuffet. • Inbegrepen: bezoek Borromese Eilanden, bezoek paleis met tuin op Isola Bella, boottocht naar San Giulio, bezoek Villa Taranto • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België. Opstapplaatsen: A

PRIJS per persoon 9d/8n halfpension afreisdata

prijs pp

04 jun 10 16 jul 10 03 sep 10

€ 969 € 979 € 989

Toeslag per persoon Eenpersoonskamer Korting per persoon 3de volw. in een kamer Kind tem 11j in kamer met 2 volw.

RONDREIZEN

Dom Milaan

Messina

€ 166 - € 110 - € 230

187


OPATIJA, EEN PARADIJSELIJK VAKANTIEOORD KROATIE • RONDREIZEN • 9 DAGEN

Op het Kroatische deel van het schiereiland Istrië, ligt het vakantieparadijs Opatija. De schoonheid van deze stad is vooral te danken aan het milde klimaat dat een bloemenpracht tovert als op geen andere plaats. De zon en de uitzonderlijke ligging aan zee waren al bekend in de tijd van de Habsburgers. De aristocratie verbleef zeer graag in Opatija en bouwde er prachtige villa’s. Opatija is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor excursies naar de eilanden, naar het binnenland met zijn ongerepte natuur of voor een bezoek aan andere gezellige en historische plaatsen langs de Kroatische kust. DAG 1 • Groot-Bijgaarden – Ulm Voor de middag doorheen Duitsland richting Ludwigshafen. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag langs Karlsruhe en Stuttgart naar Ulm. Installatie in het ***hotel Seligweiler.

Rijeka

DAG 2 • Ulm - Opatija In de voormiddag langs München richting Salzburg. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag via de Tauern- en Katschbergtunnel richting Villach en de Oostenrijks - Sloveense grens. Nadien naar Kroatië en onze verblijfplaats Opatija, voor installatie in het ***hotel Adriatic II. DAG 3 • Opatija Vrije dag voor verkenning van Opatija, één van de belangrijkste badplaatsen in Kroatië. Een belangrijke troef is de prachtige kustwandelweg. Opatija kan met recht de parel van de Kvarner-riviera genoemd worden. Het is een prachtige stad, gekenmerkt door tal van imposante, pastelkleurige villa’s en hotels die nog een Habsburgse grandeur uitstralen.

RONDREIZEN

DAG 4 • Pula - Porec Voor de middag rijden we langs de schilderachtige kustweg tot Pula. Hier bewonderen we nog verschillende Romeinse bouwwerken zoals het 2000 jaar oude amfitheater. Hier keken ooit meer dan 20.000 toeschouwers toe hoe gladiatoren elkaar bestreden. De kathedraal in Pula is gebouwd tussen de 12de en de 17de eeuw op de fundamenten van eerdere kerken en kathedralen. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Porec, een badplaats met mooie basiliek. Porec is niet alleen toeristisch maar ook historisch gezien een plaats van groot belang.

188

Er zijn archeologische aanwijzingen dat het smalle schiereiland van Porec 6ooo jaar geleden al bewoond werd. Aansluitend via Pazin terug naar Opatija. DAG 5 • Rijeka - Krk De voormiddag brengen we door in de havenstad Rijeka. Rijeka betekent niets meer of minder dan ‘rivier’, genoemd naar de rivier die de stad in twee deelt. Vrij middagmaal. Gedurende de namiddag staat het eiland Krk op ons programma. Met 410 km² is Krk het grootste eiland in de Adriatische Zee. Krk is een groen eiland en wordt ook wel het “Gouden Eiland” genoemd. Het eiland heeft een speciale betekenis voor Kroatië. Het was eeuwenlang het centrum van Kroatische literatuur en de Kroatische taal. Het plaatsje Krk met zijn Dom en burcht genieten onze speciale aandacht.

Porec


LT

Vilni

GB London

Hamburg

Amsterdam NL GrootBijgaarden

FAVORIET

Berlin

TOPPERWarschau PL

DE

Pula - amfitheater

Parijs

Nantes La Rochelle La Coruna

Toulouse

Opatija Porec Pula Mocenicka IT

ES Madrid CO

SK

KINDERCLUB Budapest

AU

Milaan

CZ EXPRESS

Wenen SUPERPROMO Bratislava Salzburg

Bern CH Buochs

Bilbao

Lissabon

Praag

Stuttgart Ulm

FR

Bordeaux

Porto

EXCLUSIEF

SI Zagreb Rijeka HR

Belgrado

Krk

Rome

Sarajevo

Podgorica

Hotel Adriatic II ***

Tirana

Skopje

SA

Malaga Algiers Rabat MA

AL

DAG 6 * • Opatija DAG 9 • Buochs – Groot Bijgaarden Vandaag genieten we van een volledige vrije Voor de middag via Luzern en Basel in de richdag in Opatija. ting van Straatsburg. Vrij middagmaal onder* Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. weg. Na de middag naar Groot-Bijgaarden.

DAG 8 • Opatija - Buochs Voor de middag richting Italië via Trieste langs Padova. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag langs Milaan richting Zwitserland naar Buochs. Installatie in het **** hotel Postillon.

Hotel Adriatic II

SERVICE **** Princess Class Autocar • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 9de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België Opstapplaatsen: D

PRIJS per persoon 9d/8n halfpension afreisdata

prijs pp

19 jun 10 24 jul 10 18 sep 10

€ 699 € 719 € 699

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer Kind tem 2 jaar

€ 115 € 145

Korting per persoon: Kind van 3 tem 11 jaar

- € 274

RONDREIZEN

DAG 7 • Mocenicka Voor de middag bezoeken we het voormalige roversnest Mocenicka, momenteel een schilderachtig vissersplaatsje met prachtig ligging. Vrij middagmaal. Vrije namiddag in onze verblijfplaats.

Beoordeling: Uitstekend verblijfshotel met een prachtige ligging in Opa-tija. Ligging: Op 10 minuten wandelafstand Palermo van het centrum met prachtig Messinazicht op de baai. Tunis Uitrusting: In 2007 vernieuwd hotel TU lift, bar, wijnbar, verwarmd binnenmet zwembad, whirlpool, massage, sauna, Turkse sauna, Finse sauna, fitnessstudio, kapperssalon, schoonheidssalon, discotheek, casino, souvenirshop, beautycenter, aantal tennisbanen: 2 Kamers: Mooie kamers met balkon, badkamer met bad of douche, toilet, haardroger, telefoon, minibar en tv. Maaltijden: ‘s Morgens en ‘s avonds uitgebreide buffetten.

189


OP ONTDEKKING IN UMBRIE & OOST-TOSCANE ITALIE • RONDREIZEN • 10 DAGEN

Reizen door Umbrië is onophoudelijk genieten van het schitterende landschap, van de uitgestrekte velden met zonnebloemen en van de wijngaarden. Midden dat groen ligt de grootste schat van Umbrië: middeleeuwse stadjes die als arendsnesten op de heuveltoppen zijn gebouwd en waar het aangenaam is om te wandelen in de wirwar van straatjes. Maar ook de kunstliefhebber wordt in Umbrië voortdurend verrast, in kerken, historische gebouwen en kleine musea van talloze charmante dorpen en stadjes. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Martigny Via de autosnelwegen richting Metz en Straatsburg. Vrij middagmaal. Na de middag via Bazel naar Martigny. Installatie in het ***hotel Alpes & Rhône.

Lago di Trasimeno

DAG 2 • Martigny - Bologna In de voormiddag langs de Simplonpas (onder voorbehoud) richting Milaan. Vrij middagmaal onderweg. In de namiddag verder langs Italiaanse autowegen naar Bologna, bekend vanwege de oudste universiteit van Italië, haar talloze paleizen en galerijen. Bezoek en installatie in het ***hotel Nettuno. DAG 3 • Bologna - Urbino - Gubbio ‘s Morgens langs de autosnelweg via Forli en San Marino naar het in de provincie Marken gelegen sprookjesachtige Urbino. Vrij middagmaal. Het stadsbeeld van Urbino is middeleeuws met ommuring en vele renaissancebouwwerken, zoals de Palazzo Ducale. Een must is ook een bezoek aan de Galleria delle Marche (± € 4 pp). Verder langs de Gola del Furlo naar Gubbio voor installatie in het ***hotel San Marco.

RONDREIZEN

DAG 4 • Spoleto - Assisi In de voormiddag rijden we naar Spoleto. Het heeft een rijke historie met schilderachtige straten en pleinen. Begeleide wandeling en bezoek aan de Dom. Nadien rijden we verder door het typisch Umbrisch landschap naar Assisi. Vrij middagmaal. Na de middag bezoek aan Assisi, prachtig gelegen tegen de helling van de Monte Subasio. Vrij bezoek aan de San Francesco, Santa Clara en Santa Maria degli Angeli. Terug naar Gubbio.

190

DAG 5 * • Gubbio Vandaag verkennen we onze thuisbasis Gubbio, dat geldt als één der best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Italië. We bewonderen er o.a. de fresco’s in de San Francesco en dwalen door de straten van deze prachtige oude stad. Vrij middagmaal en vrije namiddag in Gubbio. *Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

DAG 6 • Todi - Orvieto In de voormiddag brengen we een bezoek aan Todi, gebouwd op een heuvel. De Piazza del Popolo is het centrum van de stad en wordt omringd door middeleeuwse paleizen en de Dom. Bezoek en vrij middagmaal. Vandaag bezoeken we ook Orvieto, een pittoresk stadje gelegen op een heuveltop en beroemd om haar witte wijn en prachtige kathedraal Santa Maria Assunta. Via Perugia terug naar Gubbio.

Urbino


London

Hamburg

Amsterdam NL GrootBijgaarden

Berlin

Warsch PL

DE

Orvieto

La Coruna

FR

Bordeaux

Genève Martigny

Bilbao Porto

Toulouse ES

Lissabon

CZ

Stuttgart

La Rochelle

Spoleto

Praag

Parijs

Nantes

Madrid

SK

Salzburg Innsbruck AU

Bern CH

SI Zagreb Mantova HR Bologna Urbino Arezzo Gubbio Cortona Assisi Perugia CO Todi Orvieto Rome IT SA

Budape

Milaan

Belgra

Podgor

S Tiran

Malaga Algiers Rabat MA

DAG 7 • Cortona - Arezzo Via Umbertide naar Cortona, op de grens tussen Umbrië en Toscane. Cortona is een van de steden die zijn middeleeuws karakter het best heeft weten te bewaren: smalle straten, pleinen, kerken en middeleeuwse huizen. Vrij middagmaal. In de namiddag naar Arezzo, bekend om zijn edelsmeedkunst en keramiek. In de kerk van S. Francesco heeft u de mogelijkheid de frescocyclus “legende van het ware kruis” te bewonderen (± € 6 pp). Het hart van de stad is de Piazza Grande met de Pieve di Santa Maria en de Dom met prachtige glas-in-loodramen. Via Città di Castello terug naar Gubbio DAG 8 • Perugia - Lago di Trasimeno In de voormiddag bezoeken we Perugia, een gezellige studentenstad met middeleeuws aanzien. Hoogtepunten zijn: de Arco Etrusco, Piaz-

HOTELS***

Palermo

Messina

Beoordeling: Zeer Tunisgoede verblijfshotels. MA TU Ligging: Hotels liggen vrij centraal, dicht

AL

za IV Novembre met de beroemde Fontana Maggiore en Palazzo dei Priori. Vrij middagmaal. Facultatief bezoek aan een cantina waar we kunnen proeven van typische Umbrische wijnen. Nadien naar het Lago di Trasimeno. Mogelijkheid tot boottocht (± € 6,50 pp) en vrije tijd. DAG 9 • Gubbio - Mantova - Innsbruck Voor de middag langs Cesena richting Bologna. Vrij middagmaal. Kort bezoek aan Mantova, residentie van de machtige familie Gonzaga. Wandeling en vrije tijd. In de namiddag via Bolzano en de Brenner-autoweg naar de omgeving van Innsbruck. Installatie in een ***hotel. DAG 10 • Innsbruck - Groot-bijgaarden Voor de middag langs München en Stuttgart. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar Groot-Bijgaarden.

bij de bezienswaardigheden. TU Uitrusting: Mooie hotels met lift, restaurant, bar. Kamers: Comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv. Maaltijden: Ontbijtbuffet of ontbijt aan tafel opgediend en ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden. Extra: Welkomstdrank in Hotel San Marco.

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 10de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België. Opstapplaatsen: A

PRIJS per persoon 10d/9n halfpension afreisdata

prijs pp

21 mei 10 16 jul 10 10 sep 10

€ 774 € 789 € 774

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 137

Korting per persoon: 3de volw. in één kamer Kind tem 11 jaar

- € 27 - € 189

RONDREIZEN

Assisi

191


Catalonië en Andorra Spanje - Andorra • rondreizen • 10 dagen

Deze reis is uitzonderlijk omdat er drie bestemmingen op het programma staan: Barcelona, Catalonië en de ministaat Andorra. Het bruisende Barcelona met zijn wereldberoemde monumenten en musea. Catalonië is het land van de zee en de bergen. Tussen de stranden van de Middellandse Zee en de Pyreneeën liggen bossen, wijngaarden en een indrukwekkende bergwereld waar de natuur beschermd wordt in nationale parken. Andorra ligt verscholen in de Pyreneeën. Het bezoek aan dit land in zakformaat is een prachtige afsluiter van drie reizen in één. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Lyon Via de autosnelwegen richting Metz en Toul. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag via Mâcon naar Lyon. Installatie in het **hotel Ibis Lyon. DAG 2 • Lyon - Comarruga Voor de middag in de richting van Béziers. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag langs Perpignan naar de Frans-Spaanse grens. Aansluitend via Gerona en Barcelona naar onze verblijfplaats Comarruga aan de Costa Dorada. Installatie in het ****hotel Marvel Comarruga. DAG 3 • Comarruga - Tarragona - Montblanc Comarruga Voor de middag rijden we naar Tarragona, één van de oudste steden van Catalonië. Hier bezoeken we facultatief het amfitheater (± € 2 pp), Pretorium en Romeins Forum (± € 2 pp) en de kathedraal. De sfeer van deze oude stad vinden we terug binnen de stadswallen, waar ook de fraaie kathedraal staat. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we naar het klooster Santa Maria de Poblet (± € 4,50 pp). Gedurende de middeleeuwen was dit klooster zeer invloedrijk aangezien hier de koningen van Aragon in retraite kwamen. Opmerkelijk zijn de in oude glorie herstelde koninklijke graftombes. Nadien naar Montblanc, een goed bewaard middeleeuws stadje. DAG 4 • Comarruga - Sitges - Comarruga Voor de middag naar Sitges, een aantrekkelijke badplaats met fraaie boulevards en een prachtig oud centrum. Vrij middagmaal. In de namid-

RONDREIZEN

192

dag mogelijkheid tot bezoek aan één van de vele wijnkelders in de streek. We bevinden ons te midden van de Penedés-wijnstreek. DAG 5 • Comarruga - Barcelona - Comarruga Vandaag brengen we een ganse dag door in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. We maken een uitgebreide stadsrondrit langs Camp Nou, Montjuic, Spaans dorp, Olympisch stadion en de haven. Nadien maken we een wandeling door de gotische wijk met de kathedraal. Vrij middagmaal. In de late namiddag naar Sagrada Familia en Parque Guëll, scheppingen van Gaudi die gelden als toppunt van Spaans modernisme. DAG 6 * • Comarruga Vandaag genieten we van een vrije dag in Comarruga. Vrij middagmaal. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. DAG 7 • Comarruga - Montserrat - Canillo Voor de middag naar Montserrat. Dit Catalaanse heiligdom ligt op 1.200 m hoogte op de Santa Montana, de Heilige Berg. Het klooster herbergt in de basiliek het beeld van de Zwarte Madonna. Vrij middagmaal. Na de middag via Manresa en de Cadi tunnel naar Canillo, onze verblijfplaats in Andorra. Installatie in het ****hotel Ski Plaza of gelijkwaardig. DAG 8 • Canillo - Andorra - Canillo Deze ochtend bezoeken we Andorra met o.a. het regeringshuis en justitiepaleis Casa de La Vall (Huis der Valleien). Een bezienswaardigheid in dit huis is de “Kast met zeven sleutels“.

Hotel Marvel Comaruga

Montserrat


Amsterdam NL

London

FAVORIET GrootBijgaarden

TOPPER Parijs Nantes

EXCLUSIEF

La Rochelle Limoges

Aquaduct - Tarragona

Bordeaux Rocamadour

Bilbao Porto ES Lissabon

FR

EXPRESS

La Coruna

Madrid

Toulouse Canillo Andorra

Montblanc

Lyon

SUPERPROMO

Be Geneve

M

KINDERCLUB Montserrat

C

Barcelona Comarruga Tarragona

SA Malaga HOTELS ** TOT ****

MA

Ramblas - Barcelona

We bezoeken ook de oude stadswijk met de kerk van St.-Esteve. Er is tijd om te wandelen en te winkelen in dit belastingvrije paradijs. Vrij middagmaal. Na de middag doorheen het prachtige landschap met de schitterende valleien terug naar Canillo. DAG 9 • Canillo - Rocamadour - Limoges Voor de middag rijden we via Toulouse richting Rocamadour. Vrij middagmaal. Na de middag naar Rocamadour. Bezoek aan dit bedevaartsoord, fraai gelegen op de flanken van de Canyon d’Alzac. Aansluitend naar Limoges voor installatie in het ** hotel Campanile. DAG 10 • Limoges - Groot-Bijgaarden Voor de middag via Châteauroux in de richting van Orléans. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar Groot-Bijgaarden

Beoordeling: UitstekendeAlgiers verblijfhotels tot luxehotels. Ligging: Meestal zijn de hotels op korte afstand van de bezienswaardigheden AL gelegen. Uitrusting: Mooie tot luxehotels met lift, restaurant, bar, salon, veelal met een openluchtzwembad. Kamers: Mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv., veelal met airco en balkon. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ‘s avonds uitgebreid buffet of 3-gangen maaltijden.

TU

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 10de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België. Opstapplaatsen: A

PRIJS per persoon 10d/9n halfpension afreisdata 04 jun 10 17 sep 10

prijs pp € 709 € 709

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer Kind tem 2 jaar

€ 162 € 154

Korting per persoon: 3de volw. In één kamer Kind van 3 tem 11 jaar

- € 90 - € 414

RONDREIZEN

Rabat

193


WONDERMOOIE KROATISCHE RIVIERA KROATIË • RONDREIZEN • 11 DAGEN • Vernieuwd

Tijdens deze reis geniet u van vele uren zon, van het heerlijke blauwe water van de Adriatische Zee en van oude stadskernen. Via de Magistrala-kustweg rijden we tot in Dubrovnik, dat het toeristische uithangbord van het land is. Tal van andere cultuurhistorische sites en natuurgebieden doen niet onder in schoonheid: de meren van Plitvice zijn met elkaar verbonden door bruisende watervallen. De stad Split schittert met zijn Romeinse paleizen. U bezoekt de wereldberoemde Brug van Mostar. Onze reis verzamelt de mooiste parels van Kroatië! DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Neuhaus am Inn Via autosnelwegen richting Keulen en Frankfurt. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag langs Würzburg en Regensburg naar Neuhaus am Inn. Installatie in het ***hotel Vornbach am Inn.

Haven Ston

DAG 2 • Neuhaus am Inn - Karlovac ’s Morgens rijden we verder langs de Oostenrijkse autosnelwegen naar Kroatië. Vervolgens rijden we langs een mooie route via Ljubljana naar de Kroatische hoofdstad Zagreb, rijkelijk voorzien van imposante gebouwen. Na ons bezoek verder door naar Karlovac voor installatie in het ***hotel Europa. DAG 3 • Karlovac - Plitvice - Neum Deze voormiddag brengen we een facultatief bezoek aan de meren van Plitvice, het bekendste Nationale Park van Kroatië. Zestien overweldigende meren, die trapsgewijs boven elkaar liggen, worden hier met elkaar verbonden door bruisende watervallen. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we verder langs de kust naar onze verblijfplaats Neum. Installatie in het ***hotel Sunce.

RONDREIZEN

DAG 4 • Ston - Korcula - Neum We rijden eerst naar Ston op het schiereiland Peljesac. In dit kleine stadje, waar de wijnproductie en de oesterteelt de belangrijkste bron van inkomsten zijn, bezichtigen we de indrukwekkende, 5 km lange verdedigingsmuur, de

194

“Europese Chinese Muur”. Nadien varen we naar het eiland Korcula, waar het geboortehuis van de beroemde wereldreiziger Marco Polo ligt. De hoofdstad van het eiland is een architectonisch juweel met tal van bezienswaardigheden. Vrij middagmaal. Nadien terug naar Peljesac en naar Neum. DAG 5* • Neum We genieten van een vrije dag om kennis te maken met onze verblijfplaats. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. DAG 6 • Mostar - Pocitelj - Neum Deze ochtend verlaten we de kust en brengen een bezoek aan Mostar. Het bekendste symbool is de door de Turken gebouwde Brug van

Brug Mostar


Bijgaarden DE Parijs

DAG 9 • Neum - Split - Ancona We rijden langs de kustweg via Makarska naar Split en brengen een bezoek aan deze bijzonder gezellige havenstad. Split is een harmonieuze stad met vele pittoreske straatjes en leuke winkeltjes. Vrij middagmaal. De belangrijkste bezienswaardigheid is zonder twijfel het kasteel van de Romeinse keizer Diocletanius. In

TOPPER

Schärding FR

Buochs

Bern de overCoruna de oorlog Mostar, volledig verwoest Latijdens de vroege vooravond inscheping voor CH Geneve Bordeaux maar herbouwd met de originele stenen. Vrij tocht naar Ancona. Voor de overtocht is het middagmaal. Vooraleer terug te keren naar raadzaam over een kleine bagage te beschikBilbao Milaan onze verblijfplaats, houden we nog even halt ken. Porto Toulouse in Pocitelj, een erg mooi oud dorpje dat langs de rivier dat tegen een steile berg is gebouwd. ESDAG 10 • Ancona - Buochs Lissabon Aankomst te Ancona in de vroege ochtend. Madrid DAG 7 • Dubrovnik - Neum Ontscheping en langs Italiaanse autowegen CO Deze dag staat volledig in het teken van Dubrovrichting Zwitserland. Vrij middagmaal ondernik, “Parel aan de Adriatische Zee” en enorm weg. Verder naar Buochs voor installatie in het populair vanwege zijn fraaie monumenten en ****hotel Postillon. SA gastvrije sfeer. Vele kerken en gebouwen uit Malaga de tijd van de gotiek, barok en renaissance zijn DAG 11 • Buochs - Groot-Bijgaarden hier zeer goed bewaard gebleven. De oudste In de voormiddag richting Basel en Straatsburg. Algiers apotheek van Europa is nog Vrij middagmaal onderweg. Nadien verder Rabat geheel in originele Tunis staat te bezoeken en het franciscanenklooster naar Groot-Bijgaarden. uit de 14de eeuw is een must. Een wandeling MA AL TU over de oude stadswal staat garant voor een Plitvice prachtig uitzicht. Vrij middagmaal en vrije tijd in de talrijke straatjes met knusse restaurantjes en winkeltjes.

DAG 8 • Neum Vandaag genieten we van een vrije dag in onze verblijfplaats.

CZ SK

BratislavaEXCLUSIEF

Wenen

Salzburg

Budapest

EXPRESS

AU

SI

HR

Plitvice Ancona

KINDERCLUB Belgrado

Neum

Split

IT

Rome

SUPERPROMO

Zagreb

Karlovac

Sarajevo

Mostar Pocitelj

Korcula Podgorica Peljesac Skopje Dubrovnik Tirana

Hotels *** tot **** Beoordeling: Uitstekende hotels. Ligging: De hotels zijn centraal gelegen. Uitrusting: Mooie tot luxehotels met lift, Palermo restaurant, bar,Messina tv-salon, winkel. Kamers: Mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv, airco. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ’s avonds nationale en internationale 3- gangen maaltijden.

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 11de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door Nederlandstalige gids vanuit België. • Overtocht per veerboot van Split naar Ancona. Vreemde munten: Euro’s om ter plaatse te wisselen. Opstapplaatsen: D

PRIJS per persoon 11d/10n halfpension afreisdata 08 mei 10 05 jun 10 10 jul 10 04 sep 10 Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer Eenpersoonskamer 10 jul 09 Kind tem 2 jaar Korting per persoon: Kind van 3 tem 11 jaar

prijs pp € 849 € 879 € 939 € 869 € 214 € 239 € 170

RONDREIZEN

Nantes La Rochelle

FAVORIET

Praag Stuttgart

- € 316

195

Sofi


DE NOORSE FJORDEN NOORWEGEN • RONDREIZEN • 10 DAGEN • Vernieuwd

Over de Noorse fjorden kan men alleen in superlatieven spreken: indrukwekkend, schitterend, van een ongekende schoonheid, om nooit te vergeten! De fjorden werden gevormd tijdens de ijstijd door grote gletsjerstromen. Ze zijn vandaag als de vingers van de zee die tot honderd kilometer ver het land binnendringen. Wie de fjorden volgt, reist in geen tijd van de zee naar de eeuwige sneeuw in de bergen. De Noorse fjorden werden uitverkozen tot de beste en zuiverste toeristische bestemming ter wereld, maar staan tevens op de lijst van de zeven Natuurwonderen. Noorwegen is het land van de sagen, de legenden en de middernachtzon. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Kolding Via de A12 en E34 in de richting van Münster en Osnabrück. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag langs Bremen en Hamburg naar Kolding. Installatie in het ***hotel Comwell Kolding of gelijkwaardig. DAG 2 • Århus - Hirtshals - Kristiansand Na het ontbijt steken we de Deense grens over en rijden via Århus en Alborg naar Hirsthals voor de overtocht naar Kristiansand. Vrij middagmaal aan boord. Installatie in het ***hotel Norge Kristiansand of gelijkwaardig. DAG 3 • Lindesnes - Stavanger Via de kustweg rijden we naar het zuidelijkste punt van Noorwegen: Lindesnes, waar

we genieten van prachtige zichten op de indrukwekkende scherenkust. Vrij bezoek aan de Zuidkaap met haar prachtig geklasseerde vuurtoren(± NOK 40 pp). Daarna verder naar Stavanger, voor een kort bezoek aan de stad. Midden in de stad is een klein deel van het oude Stavanger bewaard gebleven: Gamle Stavanger. Installatie in het ***hotel Clarion of gelijkwaardig. DAG 4 • Stavanger - Bergen Voor de middag rijden we via de schitterende Westkust van Stavanger naar Bergen. De fjordenhoofdstad Bergen is een van de schitterendste steden ter wereld. We bezoeken deze historische haven- en handelsstad met zijn beroemde Hanzehuizen. Installatie in het ***hotel Quality Edvard Grieg in Sandsli-Bergen of gelijkwaardig. DAG 5 • Bergen - Voss - Skei We laten de steden achter ons en rijden langs de indrukwekkende Hardangerfjord naar het gezellige stadje Voss. Vrij middagmaal. Daarna rijden we langs spectaculaire watervallen en over adembenemende bergpassen naar de grootste fjord van Noorwegen: de

RONDREIZEN

196

Bergen

Hotel Fefor Vinstra


FAVORIET TOPPER

DAG 6 • Briksdalgletsjer - Voldafjord - Saebö Voor de middag rijden we langs groene dalen en met sneeuw bedekte bergen naar de beroemde Briksdalgletsjer, een tong van de grootste gletsjer van het Europese vasteland: de Jostedalsbreen. Minder geoefende wandelaars kunnen voor deze tocht een jeep (± NOK 170 pp) huren. In de namiddag rijden we langs diepe fjorden en oogverblindende dalen naar de Voldafjord. We nemen de veerboot om uiteindelijk het noordelijkste punt van onze reis te bereiken: Saebö, schitterend gelegen aan de Hjörundfjord. Installatie in het prachtig gelegen ***hotel Sagafjord of gelijkwaardig. DAG 7 • Leknes - Hellesylt - Ottadal - Vinstra We beginnen onze dag met een korte wandeling en vervolgens een overtocht naar Leknes. Verder door het smalle en oogverblindend Norangsdal naar Hellesylt voor inscheping voor de fjordencruise over de beroemde Geirangerfjord, een smalle fjord met steile wanden, waar de watervallen idyllische namen hebben: “7 zusters”, “Bruidssluier”, “De Vrijer”. Nadien stijgen we via een spectaculaire klim met 20 haarspeldbochten op een mum van tijd van zeeniveau tot meer dan 1.000 meter hoogte naar de Dalsnibba (± NOK 25 pp) met een majestueus panorama. Vrij middagmaal. We laten hierna de bergen achter ons en we rijden verder door het Ottadal. Halte in Lom waar een nu nog gebruikte staafkerk staat. Daarna verder naar Vinstra. Installatie in het ****hotel Fefor of gelijkwaardig.

DAG 8 • Lillehamer - Oslo Door het Gudbrandsdal rijden we naar Lillehammer voor een bezoek aan het openluchtmuseum Maihaugen, waar we alles te weten komen over het leven van vroeger. Vrij middagmaal. Verder naar Oslo, waar we drie interessante musea bezoeken: de wereldberoemde Edinburgh Vikingschepen (± NOK 40 pp), de vlottenBelfast van Thor Heyerdahl (± NOK 35 pp) en hetIR poolschip Dublin Fram (± NOK 40 pp). Ten slotte brengen we een bezoek aan het Vigelandpark met zijn levens-GB getrouwe beelden. Installatie in het ****hotel London Oslofjord of gelijkwaardig. DAG 9 • Oslo - Göteborg We maken een stadsrondrit en daarna is er Nantes mogelijkheid het stadhuis en de kathedraal La Rochelle te bezoeken of het koninklijk paleis te gaan La Coruna Bordeaux bekijken. Rond het middaguur vertrekken we richting Zweden. In Göteborg schepen we in op Bilbao Porto Toulouse het luxueuze Stena Line schip met bestemming ES Kiel. Avondmaal en overnachting aan boord. Lissabon Madrid Voor de overtocht is het raadzaam over een kleine bagage te beschikken.

Saebo

Trondheim Lom Vinstra

Skei Voss Bergen

EXPRESS

SW

FI

SUPERPROMO

Lillehammer NO Oslo

Helsinki

KINDERCLUB

Tallinn

Stavanger Göteborg

Hirthals Kolding

ES

Stockholm

Lindesnes Kristiansand

Riga

DK Copenhagen

LAT

LT

Kiel

Vilnius

Hamburg

Amsterdam

NL Hotels *** totBerlin****

GrootBijgaarden

Parijs

DAG 10 • Kiel - Hamburg - Groot-Bijgaarden Malaga Aankomst in Kiel rond 09u00 en via Hamburg Algiers richting Bremen, Osnabrück. Vrij middagmaal Rabat onderweg. Na de middag verder naar GrootMA Bijgaarden. AL Staafkerk

EXCLUSIEF Hellesylt

Warschau PL

DE Beoordeling: Uitstekende verblijfhotels. Overtocht: De nachtelijke bootovertocht Praag

CZ StuttgartLine van Göteborg naar gebeurt met Stena Kiel. Aan boord beschikt u overWenen een 2-persoonsSK FR binnenkajuit met stortbad Salzburg en toilet. Bratislava Bern AU hotels zijn CH Budapest Ligging: De verschillende vrij Geneve centraal en soms typisch gelegen. SI Zagreb HR Uitrusting:Milaan Van typische tot luxehotels met lift, restaurants, bar, salon, soms Belgrado Sarajevo binnenzwembad, sauna en solarium. IT Kamers: Mooi en comfortabel ingericht, CO Podgorica badkamer met badRome of douche, toilet, Skopje telefoon, tv en veelal minibar. Tirana SA Uitgebreide Scandinavische Maaltijden: ontbijtbuffetten, ‘s avonds buffet of nationale en internationale 3-gangen Palermo maaltijden. Messina

B

Sofia

Tunis

TU

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 10de dag het ontbijtbuffet. • Inbegrepen: fjordencruise Hellesylt Geiranger, toegang tot het museum Maihaugen, een Fjord diploma. • Begeleiding door Nederlandstalige gids vanuit België. Vreemde munten: Noorse Kronen (10 NOK = ± € 1,20) Opstapplaatsen: F

PRIJS per persoon 10d/9n halfpension afreisdata

prijs pp

26 jun 10 10 jul 10 24 jul 10

€ 1.239 € 1.239 € 1.239

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 333

Korting per persoon: 3de volw. in één kamer Kind tem 5 jaar Kind van 6 tem 11 jaar

- € 31 - € 522 - € 364

RONDREIZEN

Sognefjord. We nemen de veerboot om dan verder te rijden door overweldigende landschappen tot Skei. Installatie in het ***hotel Skei of gelijkwaardig.

197


RONDREIS DOORHEEN HONGARIJE HONGARIJE • Rondreizen • 10 dagen • nieuw

Hongarije is het land van de eindeloze poesta, pittige goulash en het meest merkwaardige vocabularium van Europa. De vreemde taal draagt zeker bij tot een waas van mysteries dat over Hongarije hangt. Maar de mensen zijn er zo gastvrij en oprecht hartelijk dat u zich meteen thuis zal voelen. Dit romantische Donauland heeft een vrijwel unieke natuurpracht en mag met recht en reden een centrale plaats opeisen in de Europese cultuurgeschiedenis. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Neuhaus

dynamische groei heeft Pécs er nog een aantal

Via de autosnelwegen richting Keulen en

bezienswaardigheden bijgekregen: de kathe-

Frankfurt. Vrij middagmaal in een snelwegres-

draal, het aartsbisschoppelijk paleis en enkele

taurant. Nadien langs Würzburg en Nürnberg

fraaie kerken. Middagmaal. ’s Middags bezoek

naar Neuhaus Am Inn. Installatie in het ***ho-

aan het bekende Zsolnay porseleinmuseum.

tel Vornbach am Inn.

Nadien terug naar Pécs.

DAG 2 • Neuhaus - Sopron

DAG 5 • Pécs - Solt - Boedapest

In de voormiddag via Linz en St. Pölten naar de

In de voormiddag naar Solt waar we, volgens

Oostenrijks-Hongaarse grens en Sopron. Mid-

plattelands gewoonte, ontvangen worden met

dagmaal in het centrum van Sopron. Nadien

een glaasje “Pálinka” en kaaskoekjes. Daarna

wandeling doorheen het fraaie barokke cen-

kunnen we van een spectaculair ruiterpro-

trum. Installatie in het ****hotel Löver.

gramma genieten. De ruiters tonen hun vaar-

Pécs

Slot Grassalkovich - Gödöllö

digheden en geven in hun show een kijkje in DAG 3 • Pannonhalma - Veszprém - Pécs

het turbulente verleden van dit unieke step-

Voor de middag naar Pannonhalma voor be-

penvolk. Het middagmaal met wijn wordt in de

zoek aan het Benedictijnenklooster. Verder

lokale “csárda” geserveerd. Het voorgerecht is

naar Veszprém. Middagmaal. Na het middag-

uiteraard de onvervalste “goulashsoep” zoals

maal maken we een korte wandeling door het

de oorspronkelijke bewoners van de poesta, de

gezellige centrum van dit stadje. Nadien verder

schaap- en paardenherders die al eeuwen ge-

richting Balatonmeer en zuidwaarts naar Pécs.

leden bereidden. Na het middagmaal vertrek

Installatie in het ***hotel Pátria.

richting Boedapest. Installatie in het ****hotel Budapest. Na het avondmaal maken we een

DAG 4 • Pécs

boottocht op de Donau.

Vandaag bezoeken we Pécs, één van de mooiste en oudste steden van Hongarije. Door zijn

DAG 6 • Boedapest - Gödöllö - Eger

ligging, aan de voet van de Mecsekbergen,

Voor de middag stadsrondrit langs de belang-

was Pécs één van de eerste steden die de Tur-

rijkste bezienswaardigheden van Buda en Pest.

RONDREIZEN

ken veroverden en één van de laatste die de

Aansluitend naar Gödöllö. Middagmaal. Na-

bezetters in de tweede helft van de 17de eeuw

dien een bezoek aan het Grassalkovich slot. Het

opgaven. De lange aanwezigheid van de Tur-

voormalige buitenverblijf van de Oostenrijkse

ken heeft een stempel op de stad gedrukt.

keizer en Hongaarse koning Franz Jozef en zijn

Veel Turkse monumenten zijn intact gebleven

vrouw, koningin Elisabeth, de geliefde en po-

zoals de minaret en de moskeeën. Dankzij een

pulaire Sissi. Rondleiding door het gerenoveer-

198

Eger


GB

ZW Riga

Dublin GB

LT

Copenhagen RU

Vilnius

Minsk Amsterdam

London

NL

Esztergom

Warschau

Berlin

GrootBijgaarden

DE

BE

PL

Paris

Neuhaus FR

AU

Bern

Praag Visegrád CZ Pannonhalma Eger Györ Sopron

Madrid

Veszprém

Solt Pécs

Zagreb BA Sarajevo

IT CO Rome

Algiers

AL

Boedapest

Belgrado

RS

ES

SA

MD

Gödöllö

CH Ljubljana SI

UA

Podgorica

HOTELS *** EN ****

Sofia

BG

Skopje Tirana

Beoordeling: Uitstekende hotels. Ligging: De meeste hotels zijn vrij centraal gelegen. Athens Uitrusting: Mooie tot luxehotels met lift, Tunis restaurant, bar, shop, meestal met sauna, solarium, fitness, biljart, tennis, tafeltennis. Valletta Kamers: Comfortabel ingericht, badkamer TU met bad of douche, toilet, telefoon, radio,tv, safe, meestal minibar en balkon. Maaltijden: ‘s Morgens ontbijtbuffet, ‘s middags Tripoli een eenvoudige maaltijd en ‘s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden.

de gedeelte van het complex. Vervolgens naar

DAG 8 • Eger - Visegrád - Esztergom - Györ

Eger voor installatie in het ***hotel Eger.

We rijden via de Donaubocht naar Visegrád en

SERVICE

Esztergom. Middagmaal onderweg. We bezoe-

**** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Volpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 10de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België.

DAG 7 * • Eger

ken de ruïnes van de middeleeuwse vesting in

Vandaag brengen we de hele dag door in

Visegrád, op de top van de heuvel. Hier heb-

Eger, gelegen in een schitterende vallei van

ben we een schitterend uitzicht over de bocht

het Mátra- en Bükkgebergte. Deze kleine stad

van de Donau. Aansluitend bezoeken we Esz-

is meer dan duizend jaar oud. We bezoeken

tergom, de zetel van de Katholieke kerk in

Vreemde munten: Forinten (het is raadzaam Euro’s ter plaatse te wisselen)

één van bekendste bezienswaardigheden, de

Hongarije en de grootste kathedraal van het

Opstapplaatsen: C

legendarische middeleeuwse burcht. Onder

land. Nadien verder naar Györ. Installatie in het

de stad Eger loopt een 130 km lang stelsel van

***hotel Rába .

PRIJS per persoon 10d/9n volpension

vrouw” één van de favoriete trekpleisters van

DAG 9 • Györ - Neuhaus am Inn

afreisdata

Eger. Middagmaal in een van de wijnkelders.

In de voormiddag vrije tijd in Györ. Middag-

We genieten er van de fascinerende wereld van

maal. In de namiddag richting Neuhaus am Inn.

30 apr 10 17 sep 10

wijn en naast een typisch Hongaarse schotel

Installatie in het ***hotel Vornbach am Inn.

kunnen we kennismaken met de wijze waarop de plaatselijke wijnboeren de traditie koeste-

DAG 10 • Neuhaus am Inn - Groot-Bijgaarden

ren. Nadien vrije tijd in Eger.

Via de Duitse autosnelwegen richting België.

* Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na

prijs pp € 874 € 874

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 126

Korting per persoon: Kind van 3 tem 11 jaar

- € 334

RONDREIZEN

wijnkelders in het beroemde “Dal van de mooie

de middag naar Groot-Bijgaarden.

199


HET ZUIDEN VAN POLEN: HET CHOPINJAAR Polen • Rondreizen • 11 dagen

Deze rondreis is een kennismaking met het heden en het verleden van Polen. Het Oost-Europese land is in volle evolutie. Het is boeiend om die verandering te ervaren, zeker tegen de achtergrond van de geschiedenis van Polen. In steden als Krakow en Warschau ziet u schitterende cultuurmonumenten met elk een eigen, boeiend verhaal. Polen is het land van vallen en opstaan, van oorlog en vrede. Dit is een land dat continu zal verrassen met zijn verhaal en zijn pracht.

DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Dresden Via de autosnelwegen richting Keulen, Giessen en Bad Hersfeld. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag via Eisenach, Erfurt en Chemnitz naar Dresden. Installatie in het ***Gold Inn Hotel Dresdner Heide. DAG 2 • Dresden - Wroclaw Via Gorlitz naar de Duits-Poolse grens. Rond de middag bereiken we Wroclaw. Vrij middagmaal. Na de middag bezoeken we Wroclaw. De voornaamste gebouwen van de stad zijn het stadhuis en de gerestaureerde herenhuizen rond de Grote Markt, de universiteit met bezoek aan de Aula Leopoldina (± € 2 pp), de Johannes de Doperkathedraal (± € 3 pp) en een bezoek aan de keurvorstenkapel en aan de Elisabethkapel. We bezoeken “het Panorama Raclawice” (± € 5,50 pp), een groot schilderstuk van nationalistisch belang. Het schilderij van 120 m x 15 m geeft de grote veldslag van de Poolse opstandelingen tegen het Russische leger weer. Installatie in het ***hotel Campanile Wroclaw. DAG 3 • Wroclaw - Auschwitz - Krakow Voor de middag rijden we in de richting van Auschwitz Birkenau. Vrij middagmaal. Na de

RONDREIZEN

200

middag bezoeken we facultatief de beruchte concentratiekampen (± € 4,50 pp). Aansluitend naar Krakow, de oude hoofdstad van Polen. Een stad die u aangenaam zal verrassen met interessante gebouwen zoals: de kathedraal, de oude universiteit Collegium Maius, de Mariakerk en het marktplein met de Lakenhal. Installatie in het ***hotel Cracovia. DAG 4 • Wielicka - Krakow Voor de middag brengen we een vrij bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka (± € 12,50 pp). Vrij middagmaal. Aansluitend naar het kasteel van Wawel (± € 6 pp). In de kathedraal (± € 2,60 pp) schenken we aandacht aan het schrijn van Stanislaw, de Zygmunt-kapel, de Wazakapel alsook de crypte. We bezoeken ook de Mariakerk (± € 1,50 pp) met het gotisch veelluik van Veit Stwosz. Facultatieve folkloreavond (± € 8,50 pp). DAG 5* • Zakopane - Krakow Voor de middag naar de rivier Dunajec voor een facultatieve vlottentocht (± € 12 pp). Vrij middagmaal. Nadien door de Karpaten naar het beroemde bergstation Zakopane. We wandelen door de Ulica Krupowka. Facultatief met een treintje naar een uitzichtpunt op de Gobalowka (± € 4,50 pp). Terug naar Krakow. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. DAG 6 • Sandomierz - Lublin Voor de middag bereiken we Sandomierz, het kasteelstadje met prachtig stadhuis en kathedraal (± € 1 pp). Vrij middagmaal. Nadien via Kazimierz Dolny naar Lublin. Installatie in het ***hotel Mercure Unia.

Rynek - Warschau

Zakopane


Tallinn ES

Stockholm Edinburgh

Gothenburg

Belfast IR

Riga

Dublin

LAT

ZW

Copenhagen

Lublin kasteel

LT

RU

GB

Minsk

Amsterdam

London

NL

Poznan

Berlin

Lodz

DE

GrootBijgaarden

CZ

Lublin

Stanislaw

UA

SK Zakopane

FR

BY

Sandomierz Krakow

Praag Stuttgart

Nantes

Warschau

PL

Dresden Wroclaw Parijs

La Rochelle

Vilnius

Bratislava

La Coruna

Bern

Bilbao Toulouse

Geneve

HOTELS *** SI Zagreb

Milaan

ES IT

Madrid CO

SA Malaga

DAG 7 • Lublin - Warschau Voor de middag naar het Majdanek kamp. Daarna bezoeken we de stad Lublin. Vrij middagmaal. Na de middag naar Warschau waar we het Wilanowpaleis bewonderen. Langs de Koninklijke route voorbij het monument van Chopin in het Lazienki Park. Installatie in het ***hotel Novotel Warszawa Airport. DAG 8 • Warschau Vandaag vertoeven we de ganse dag in de hoofdstad van Polen. In de voormiddag maken we een stadswandeling. Vrij middagmaal. In de namiddag is er een facultatief bezoek aan het Koninklijke slot in Wazastijl. Als afsluiter bekijken we Warschau vanaf het platform op de dertigste verdieping van het Cultuurpaleis (± € 3 pp). DAG 9 • Textiel Triënnale Lodz - Poznan We rijden via Zelazowa Wola, de geboorteplaats van Chopin, naar Lodz, de tweede grootste stad van Polen. Vrij middagmaal. We wan-

delen over de Piotrkowska, de vier kilometer Algiers lange winkelstraat vol Poolse mode. Via Konin rijden we naar Poznan. Installatie in het ***hotel Novotel Centrum Poznan. DAG 10 • Poznan - Kloster Lehnin Voor de middag verkennen we Poznan. In de Peter en Paulus kathedraal (± € 1,15 pp) bezoeken we de Gouden Kapel. Op de gevel van het stadhuis bewonderen we de portretten van de Poolse Koningen. Nadat we het Dzialynski-paleis bekeken hebben, wandelen we langs reusachtige zuilen van de Maria Magdalenakerk. Vrij middagmaal. Na de middag via Slubice naar Kloster Lehnin. Installatie in het ***hotel Seehof. DAG 11 • Kloster Lehnin - Groot-Bijgaarden Langs Magdeburg richting Hannover. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag richting Groot-Bijgaarden.

Budapest

Beoordeling: ZeerHRgoede verblijfhotels. Ligging: De hotels zijn vrij centraal geleBoekarest Belgrado gen. Sarajevo Uitrusting: Mooie tot luxehotels met lift, restaurant, salon, bar. Sofia Kamers: Comfortabel ingericht, badkaPodgorica Rome mer met bad of douche, toilet, telefoon, Skopje Tirana tv, kluis en meestal minibar. Maaltijden: Ontbijtbuffet,‘s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden.

Palermo Messina

SERVICE

**** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 11de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België. Vreemde munten: Euro’s om ter plaatse te wisselen. Opstapplaatsen: D

PRIJS per persoon 11d/10n halfpension afreisdata

prijs pp

17 jul 10 04 sep 10

€ 869 € 869

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer Kind tem 2 jaar

€ 167 € 175

Korting per persoon: Kind van 3 tem 11 jaar

-€ 435

RONDREIZEN

Bordeaux

AU

CH

201


HET NOORDEN VAN POLEN POLEN • RONDREIZEN • 11 DAGEN

Deze rondreis door het noorden van het land laat u de culturele rijkdommen zien in de beroemde Hanzesteden en voert u door groene streken waar rust en stilte heersen. Langs de kust van de Oostzee werd Europese geschiedenis geschreven en in steden als Gdansk en Gdynia staan prachtige gebouwen die getuigen over dat verleden. Dit is een reis voor liefhebbers van uitbundige natuur, eenzame kusten, verstilde dorpjes met daartussen een netwerk van historische sporen waarlangs de mooiste kerken, kloosters, paleizen en kastelen liggen. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Ludwigsfelde Via de autosnelwegen richting Keulen en Hannover. Vrij middagmaal onderweg. Verder langs Braunschweig en Magdeburg naar Ludwigsfelde. Installatie in het ***hotel Lowenbruch. DAG 2 • Ludwigsfelde - Torun We steken de Duits-Poolse grens over en brengen een bezoek aan Gniezno, nu nog steeds de hoofdzetel van de Pools katholieke kerk. Vrij middagmaal. In de namiddag naar Biskupin bij het Biskupinskie-meer. Naar Torun, een middeleeuwse stad en de geboorteplaats van Copernicus. Installatie in het *** hotel Filmar Torun. DAG 3 • Torun - Mikołajki We bezoeken het monument van Copernicus bij het imposant stadhuis in het oude centrum van Torun. Nadien verder naar Grunwald of Tannenberg. Vrij middagmaal. Via Olsztyn, de grootste stad van Warmië en Mazurië, naar Mikołajki. Installatie in het ***hotel Golebiewski. DAG 4 • Mikołajki Vandaag kunt u een rustdag inbouwen. U kunt de ganse dag, op eigen initiatief, kanovaren, zeilen, fietsen of wandelen. Voor de liefhebbers is er een bezoek aan

RONDREIZEN

202

het Mazurisch Merenplateau met de twee grootste Poolse meren. We bezoeken in Swieta Lipka één van de mooiste Poolse laatbarokke kerken. Vrij middagmaal. Bij Ketrzyn, bekijken we de ruïnes van het hoofdkwartier van Hitler, ook wel de Wolvenschans genoemd.

Elblag kanaal

DAG 5 • Mikołajki - Gdansk We rijden tot Buczyniec, waar we een boottocht maken over het Elblagkanaal en door het Druznomeer. Vrij middagmaal. Vanuit Elblag rijden we naar Gdansk, eeuwenlang de rijkste stad van Polen, ook wel de Gouden Poort van Polen genoemd. Installatie in het ***hotel Scandic In Gdansk. DAG 6* • Gdansk We vertoeven de ganse dag in Gdansk. We wandelen in de Ulica Dluga langs de Hooglandse Poort, Gouden Poort. We bezoeken de Mariakerk, de grootste uit baksteen opgetrokken gotische kerk van Europa. Vrij middagmaal. In het nationaal museum is er een mogelijkheid om “Het Laatste Oordeel” van de Vlaamse schilder Hans Memling te aanschouwen. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

DAG 7 • Gdansk - Sopot - Gdynia - Gdansk

Mikołajki


Trondheim FI NO

SW

Bergen Oslo

St. P

Helsinki Tallinn ES

Stockholm Edinburgh

Vandaag rijden we naar Oliwa, waar we het Belfast beroemde orgel in de kathedraal van Oliwa beIR Dublin luisteren. Vrij middagmaal. Verder naar Sopot, de populairste badplaats aan de Oostzeekust. GB Tijdens onze wandeling over de pier in Gdynia,London de jongste stad van de Trójmiasto, bewonderen wij talrijke schepen in de haven.

Gothenburg Riga

LT Gdynia Malbork Vilnius Kolobrzeg Sopot Frombork Hamburg Maagdenburg

NL

DAG 9 • Gdansk - Kolobrzeg Vandaag rijden we via het stadje Kartuzy, de hoofdstad van de streek Kasjoebië. Vrij middagmaal onderweg. Kolobrzeg is het grootste Poolse kuuroord aan de Blauwe Zee, gezegend met een fantastisch klimaat. Het heeft een zandstrand en zoutbronnen. Installatie in het ***hotel New Skanpol.

DAG 10 • Kolobrzeg - Szczecin - Magdeburg We rijden naar Szczecin, een mooi stadje aan de rivier de Oder, waar we in de voormiddag de Brama Portowa, het stadhuis en het kasteel verkennen. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar de Pools-Duitse grens en verder tot Magdeburg, de hoofdstad van Saksen- Anhalt. Installatie in het ****hotel Maritim Magdeburg. Szczecin

DAG 11 • Magdeburg - Groot-Bijgaarden Voor de middag langs Duitse autowegen richting Hannover. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar Groot-Bijgaarden.

Ludwigsfelde

Warschau

Praag

CZ

Wenen Bratislava Salzburg

FR Geneve

BY

PL

DE

Bern

Minsk

Mikolajki Torun

Berlin

GrootBijgaarden

Stuttgart

Algiers

Kathedraal Frombork

Gdansk Szcecin

Amsterdam

Nantes

DAG 8 • Gdansk - Malbork - Frombork - Gdansk La Rochelle Vanuit Gdansk naar Malbork, één van de Bordeaux fraaiste middeleeuwse verdedigingswerken in EuBilbao Toulouse ropa. Vrij middagmaal. In de namiddag naar Frombork, een mooi vissersstadje waar ESwe in de Madrid voetsporen van Copernicus treden. Pronkstuk van de stad is de in rode baksteen opgetrokken kathedraal waarin Copernicus begraven ligt. Malaga

LAT

Copenhagen

AU

CH

SK

Budapest SI

Zagreb

Milaan

HOTELS ***

HR Boekarest Sarajevo

Belgrado

IT

Sofia Beoordeling: Zeer goede verblijfhotels. CO Podgorica Rome Ligging: De hotels zijn vrij centraal geSkopje Tirana legen. SA Uitrusting: Mooie tot luxehotels met Palermo lift, restaurant, salon, bar. Messina Kamers: Comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, meestal radio, tv, kluis en minibar. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ‘s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden.

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 11de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België Opstapplaatsen: F Vreemde munten: Euro’s om ter plaatse te wisselen.

PRIJS per persoon 11d/10n halfpension afreisdata

prijs pp

03 jul 10 18 sep 10

€ 924 € 899

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer Kind tem 2 jaar Kortingen per persoon: Kind van 3 tem 11 jaar

€ 175 € 180 - € 393

RONDREIZEN

Oliwa Kathedraal

203


PUGLIA, DE ONGEKENDE PRACHT VAN DE ITALIAANSE HIEL ITALIË • RONDREIZEN • 12 DAGEN

Het is verwonderlijk dat Puglia, in het zuiden van Italië, aan de Adriatische en Ionische Zee, niet méér bereisd wordt. De combinatie van natuurpracht, historische steden en sites in Puglia is toch zeer uitzonderlijk. Neem daarenboven de eenvoud van de dorpen en de mensen, neem alles wat dit land aan eten en drinken voortbrengt, met op de eerste plaats de Pugliese wijnen. Reis door Puglia, de hiel van Italië, en u zult genieten van een nog ongekende pracht!

DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Buochs Via de autosnelwegen doorheen Frankrijk richting Straatsburg. Vrij middagmaal. Na de middag via Basel naar Buochs. Installatie in het ****hotel Postillon. DAG 2 • Buochs - Falconara Over de autosnelwegen langs Milaan, Piacenza, Parma tot Bologna. Vrij middagmaal. In de namiddag via Forli naar Falconara. Installatie in het ***hotel Touring. DAG 3 • Falconara - Foggia - San Giovanni Rotondo We zetten onze reis verder langs de prachtige kustweg. Vrij middagmaal. In de namiddag maken we voor het eerst kennis met de streek Puglia. We brengen in Foggia, met zijn eeuwenoude marktplaats voor wol en graan, een bezoek aan het Archeologisch Museum (± € 2 pp). Verder naar San Giovanni Rotondo. Bezoek aan het Heiligdom van Padre Pio (± € 2 pp). Installatie in het ***hotel Villafontana.

RONDREIZEN

DAG 4 • Gargano - Vieste We maken kennis met het schiereiland Gargano, een prachtig kustgebied met een schitterende natuur. We brengen eerst een bezoek aan Monte Sant’Angelo, bekend bedevaartsoord waar de aartsengel Michaël verschenen zou zijn. We bezoeken het baptisterium (± € 1 pp) in de Santa Maria Maggiore en het folkloremuseum (± € 1 pp). Nadien doorheen het Foresta Umbra, een prachtig beukenbos, naar het pittoreske kuststadje Vieste. Vrij middagmaal,

204

bezoek en vrije tijd. Vervolgens rijden we langs de prachtige kust en genieten van adembenemende vergezichten. DAG 5 • Barletta - Trani – Marina di Ostuni In de voormiddag naar de havenstad Barletta met de Colossus van Barletta, het grootste bekende bronzen beeld uit de Romeinse tijd. Hier bezoeken we de mooie romaanse kathedraal, de Santa Maria Maggiore en Cantina della Disfida. Vervolgens naar Trani, waar de golven de muren strelen van de kathedraal en het kasteel (± € 2 pp). Vrij middagmaal. In de namiddag houden we nog even halt bij het ongelooflijk mooi gelegen Castel del Monte (± € 1 pp), vanwaar u kunt genieten van een wijds uitzicht. Aansluitend naar Marina di Ostuni. Installatie in het ****hotel Grand Hotel Masseria Santa Lucia.

Gargano

Alberobello

DAG 6 • Castellana - Alberobello Voor de middag naar de meest spectaculaire grotten van Italië: de druipsteengrotten van Castellana (± € 10,50 pp) met een overweldigende rijkdom aan stalactieten en stalagmieten. Vrij middagmaal. Nadien brengen we een bezoek aan het Trulli-gebied. Trulli zijn schilderachtige, ronde, kalkstenen huisjes, vaak met elkaar verbonden en met kegelvormige daken. Alberobello is het toeristisch centrum van dit gebied met meer dan 3000 van deze huisjes. DAG 7 * • Marina di Ostuni Vandaag genieten we van een vrije dag. Voor mensen die geïnteresseerd zijn, bieden we de

Castel del Monte


London

NL Berlin

GrootBijgaarden

Warschau

DE PL FAVORIET

BE Luxembourg

Paris

Praag

TOPPER

CZ

FR

Vieste

EXCLUSIEF

Bratislava

Vienna

Buochs

Bern

Innsbruck

CH

HU AU

EXPRESS

Budapest

Ljubljana SI

IT

SUPERPROMO

Zagreb

Belgrado

Falconara

PT

KINDERCLUB

Sarajevo Madrid

Lissabon

BA

San Giovanni Rotondo

ES CO

Orvieto

Foggia

Rome

SA

RS

Podgorica Vieste Barletta Bari Castellana grotten

Caserta Altamura

Sofia

Alberrobello Marina di Ostuni Lecce

Matera

Taranto

HOTELS *** EN ****

Rabat

Algiers Tunis

MA TU AL

DAG 8 • Bari - Altamura - Matera We brengen een bezoek aan Bari, hoofdstad van Puglia. Het historisch centrum van deze havenstad is gekend door de wereldberoemde kerk Sint Nicolaas. Verder staat in Bari het door Frederik II verbouwde Castello Normanno (± € 2 pp). Aansluitend naar Altamura voor een bezoek aan het historisch centrum dat op een heuvel van de “Murge” ligt. Nadien verlaten we even Puglia om in de regio Basilicata een bezoek te brengen aan Matera met de beroemde “Sassi”, op elkaar gestapelde holwoningen en kerkgrotten. DAG 9 • Lecce - Taranto We bezoeken het zuidelijk gelegen Lecce, ook wel eens het “Firenze van het Zuiden” genoemd. We wandelen door de oude stadskern met zijn barokke façades en balkons. Belang-

rijke bezienswaardigheden zijn: het bisschoppelijk paleis met de domkerk, de Santa Crocekerk, resten van een Romeins amfitheater en het 16e-eeuwse Castello. Vrij middagmaal. Tenslotte naar Taranto, gelegen op een door kanalen gevormd eiland. We brengen een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum (± € 2 pp) en het Aragonees kasteel. DAG 10 • Marina di Ostuni - Orvieto Vandaag verlaten we Puglia en rijden via Bari en Avellino naar Caserta. Vrij middagmaal. Na de middag verder naar Orvieto. Installatie in het ***hotel Ai Platani.

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 12de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België Opstapplaatsen: B

PRIJS per persoon 12d/11n halfpension

DAG 11 • Orvieto - Innsbruck Voor de middag langs de autosnelwegen doorheen Italië. Vrij middagmaal. Via de Brennerautoweg naar de omgeving van Innsbruck. Installatie in een ***hotel. DAG 12 • Innsbruck - Groot-Bijgaarden Voor de middag langs München en Stuttgart. Vrij middagmaal. Na de middag naar GrootBijgaarden.

afreisdatum

prijs pp

04 sep 10

€ 1.069

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 230

Korting per persoon: 3de volw in één kamer

- € 68

RONDREIZEN

mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan onze verblijfplaats Ostuni, dat van op afstand zeer mooi oogt omdat alle huizen wit zijn. Vrij middagmaal. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

Athens

Beoordeling: Uitstekende hotels Ligging: De hotels zijn vrij centraal gelegen Valletta Uitrusting: Mooie tot luxehotels met lift, restaurant, bar, salon en veelal openluchtzwembad Kamers: Mooi en comfortabel ingericht, Tripoli badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, meestal tv en airco Maaltijden: Ontbijtbuffet, ‘s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden. Extra: Welkomstdrank

205


MONTENEGRO, PAREL VAN DE MIDDELLANDSE ZEE MONTENEGRO - KROATIË • RONDREIZEN • 12 DAGEN

Montenegro maakt deel uit van de Balkan en wordt de Parel van de Middellandse Zee genoemd. Het ligt aan de Adriatische Zee tegenover Italië en grenst aan Kroatië, Bosnië, Servië en Albanië. Het kende een woelig verleden met vele oorlogen. Vóór de Balkanoorlog was Montenegro een deel van Joegoslavië en een populaire vakantiebestemming. Montenegro staat vooral bekend als een land van contrasten: bergen en ravijnen, lieflijke dalen, prachtige stranden en eeuwenoude stadjes. Montenegro is opnieuw een hippe bestemming in opkomst. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Buochs Langs de autosnelwegen doorheen Frankrijk richting Straatsburg. Vrij middagmaal. Na de middag via Basel naar Buochs voor installatie in het ****hotel Postillon.

Perast

DAG 2 • Buochs - Ancona - Split Voor de middag langs Italiaanse autosnelwegen naar Bologna. Vrij middagmaal. ’s Namiddags verder naar Ancona waar we inschepen voor onze overtocht naar Split. (Voor de overtocht is het raadzaam over een kleine bagage te beschikken). DAG 3 • Split - Dubrovnik - Cavtat Na ontscheping staat er in Split een bezoek gepland aan het paleis Diocletianus. Na de rondleiding is er nog wat vrije tijd en een vrij middagmaal. ’s Namiddags richting Dubrovnik. Onderweg genieten we van de mooie panoramische zichten op de stad. Verder naar Cavtat voor installatie in het ***hotel Epidaurus. DAG 4* • Cavtat Vandaag genieten we van een vrije dag. We kunnen kennismaken met onze verblijfplaats of luieren aan het zwembad. Voor geïnteresseerden kan er ook een tocht georganiseerd worden naar Dubrovnik voor een uitgebreid bezoek aan deze betoverende stad. *Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

RONDREIZEN

206

DAG 5 • Kotor - Perast - Petrovac Langs de baai van Kotor, een van de mooiste baaien ter wereld, bereiken we het supermooie stadje Perast en zijn met mensenhanden gebouwde eilandjes. We voorzien een rondleiding in het kerkje Onze-Lieve-Vrouw op de rots en het aanpalende museum. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we verder naar onze verblijfplaats Petrovac. Installatie in het ***hotel Palas. DAG 6 • Petrovac - Kotor - Cetinje - Petrovac Vandaag bezoeken we de door UNESCO beschermde vestingstad Kotor. Rondleiding en vrije tijd. Vervolgens kunnen we genieten van een spectaculaire tocht door het gebergte met magnifieke uitzichten over de Baai van Kotor en de stad. Vrij middagmaal in het gebergte. Nadien mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een typische hespenrokerij. DAG 7 • Petrovac - Sveti Stefan - Budva - Petrovac Deze voormiddag brengen we een bezoek aan het schiereiland Sveti Stefan. Het geheel vormt één groot vakantieoord en wordt ook wel eens het Adriatische Monaco genoemd. Het is de favoriete verblijfplaats van een

Cavtat

Budva


Minsk Amsterdam

London

NL

Warschau

Berlin

GrootBijgaarden BE Paris

PL Luxembourg

DE

Praag

UA

CZ

steegjes en indrukwekkende historische gebouFR Bern wen. De autovrije hoofdstraat met boetiekjes CH en cafeetjes is de hoofdader van de stad. Rondleiding en vrije tijd. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. PT

Lissabon DAG 8 • Petrovac - Zadar We verlaten onze verblijfplaats Petrovac en vangen de rit aan naar Zadar in Kroatië. Onderweg kunnen we genieten van de mooie panorama’s langs de kustweg. Vrij middagmaal onderweg. Nadien installatie in het ****hotel Kolovare. Rabat

DAG 9* • Zadar We brengen een bezoek aan onze verblijfplaats MA Zadar. Deze oude stad is volledig ommuurd door torens en stadspoorten, rijk aan schilderachtige Sveti Eiland

Madrid DAG 10 • Zadar - ES Plitvice - Karlovac CO We verlaten Zadar en rijden naar Plitvice waar we ruim de tijd krijgen om de zestien meren uitgebreid te bezoeken. Vrij middagmaal. Verder SA naar Karlovac voor installatie in het ***hotel Europa. Algiers

DAG 11 • Karlovac - Ulm Tunis We laten Kroatië achter ons liggen en rijden over de Oostenrijkse autosnelwegen richting TU Duitse grens. Vrij middagmaal onderweg. In AL de namiddag langs Duitse autosnelwegen naar Ulm voor installatie in het ***hotel Seligweiler. DAG 12 • Ulm - Groot-Bijgaarden Via de Duitse autosnelwegen richting België. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar Groot-Bijgaarden.

Dubrovnik

Ulm Vienna

Bratislava

AU

MD

Budapest

HU

Ljubljana SI

Perast

Ancona Rome

Belgrado

BOS Sarajevo

Zadar

IT

Zagreb

Karlovac Plitvice

RS

Split Kotor Cavtat Skopje Dubrovnik Petrovac Cetinje

Sofia

BG

Tirana

HOTELS *** TOT ****

Athens

Beoordeling: Goede tot zeer goede verblijfshotels. Ligging: Meestal vrij centraal gelegen, Valletta sommige verblijfshotels prachtig aan de kust gelegen. Uitusting: Hotels met lift, restaurant, bar, soms zwembad. Kamers: Mooi ingericht, badkamer met Tripoli bad of douche, toilet, telefoon, tv en meestal airco. Maaltijden: Ontbijtbuffet en ’s avonds verzorgde nationale en internationale 3-gangen maaltijden of buffetten.

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 12de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlands talige gids vanuit België. Opstapplaatsen: B

PRIJS per persoon 12d/11n halfpension afreisdata

prijs pp

23 mei 10 26 sep 10

€ 1.084 € 1.084

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 240

Korting per persoon: Kind tem 11 jaar

- € 262

RONDREIZEN

aantal grote beroemdheden. Vrij middagmaal. ’s Namiddags bezoeken we de populaire badplaats Budva. Met haar 2000 jaar oude geschiedenis is er genoeg historie te vinden in de oude stadskern, omringd door middeleeuwse muren.

207


GRIEKENLAND

GRIEKENLAND • RONDREIZEN • 12 DAGEN • nieuw

Het Griekse vasteland wordt beschouwd als de bakermat van onze westerse cultuur. Het is een unieke belevenis om op zoek te gaan naar de belangrijkste centra van het oude Hellas. Een reis naar Griekenland is een ontdekkingstocht naar een ver verleden, naar cultusplaatsen gelegen in een indrukwekkend natuurkader. De imposante natuur is overal nadrukkelijk aanwezig. Bovendien zijn de Grieken uitstekende gastheren: lief, eenvoudig en gastvrij. Griekenland zal u zeker niet teleurstellen! DAG 1 • België - Athene* We nemen onze vlucht naar Athene. Transfer en installatie in het ***hotel Golden City (of gelijkwaardig). Vrij middagmaal. In de namiddag, bezoeken we het nationaal archeologisch museum, één van de belangrijkste musea ter wereld met een overweldigend aanbod aan beelden, grafmonumenten, vazen… Het pronkstuk is zeker de goudschat van Mycene.

Klooster Meteora

DAG 2 • Athene Deze dag staat volledig in het teken van Athene met oa de Akropolis en de Areopaag waar in de Oudheid recht werd gesproken. We wandelen over de Griekse agora naar de Plaka toe. Vrij middagmaal en vrije tijd. Nadien naar het Syntagmaplein waar we voor het parlementsgebouw de aflossing van de wacht volgen. ’s Avonds stadsrondrit door het verlichte Athene. DAG 3 • Athene - Delfi Van Athene gaat het richting Delfi. Langs een mooi parcours naar het 35 km² groot Nationaal park van de Parnassos. We bezoeken het Byzantijns klooster van Ossios Loukas, in een indrukwekkende omgeving en met prachtige mozaïeken. Vrij middagmaal. Naar Delfi voor installatie in het ***hotel Kastalia (of gelijkwaardig). Vrije tijd in het stadje.

RONDREIZEN

DAG 4 • Delfi - Kalambaka Bezoek aan de orakelplaats van Delfi. De archeologische site ligt in een prachtig en overdonderend stuk natuur. De tempel van Apollo, het theater, het stadion zijn absolute aanraders. Vrij middagmaal. Na de middag door de Thessalische vlakte, rijk aan graan, katoen en tabaksplanten naar Kalambaka, stad aan de voet van de meteorakloosters. Installatie in het ****hotel Antonidias (of gelijkwaardig). Facultatieve Griekse avond (± € 20 pp).

208

DAG 5 • Kalambaka - Metsovo We bezoeken de meteorakloosters, gebouwd op rotspieken. Ze herbergen een schat aan manuscripten, fresco’s en iconen. Vrij middagmaal. Na de middag bezoek aan een atelier waar men iconen schildert. Nadien naar het pittoreske bergdorp Metsovo, gelegen in het Pindosgebergte. Installatie in een ***hotel. DAG 6 • Metsovo - Ioannina - Arta - Lefkas Na een bezoek aan het kerkje van Metsovo gaat het richting Ioannina, de hoofdstad van Epirus. In deze stad ligt het bijzonder mooi Pamvotismeer met promenade. Vrije tijd en vrij middagmaal. Vervolgens naar Arta met de beroemde Turkse brug uit 1612. We houden halt in Amfilochia aan de Ambrakische Golf en rijden naar Lefkas, een eiland van 290 km² verbonden met het vasteland door een dam. Installatie in het ***hotel Ionian Star (of gelijkwaardig).

Apollotempel - Delfi


SI Toulouse

Zagreb

Milaan

HR Boekarest

IT

Madrid CO

DAG 7 • Lefkas Vandaag genieten we van een vrije dag of kunnen we facultatief een cruise maken (± € 22 pp) Malaga om het eiland met oa een stop bij het eiland Scorpios, eiland van Onassis. DAG 8 • Lefkas - Patras - Olympia We verlaten het eiland en rijden via Agrinio en Messologgi naar de nieuwe brug over de Korinthische Golf. We bezoeken in Patras de kathedraal en de oude stadskern. Vrij middagmaal. Nadien rijden we langs de kust tot Pirgos om Olympia

Nauplion

Belgrado

Sarajevo

ES

Sofia Rome

dan via het binnenland van de Peloponnesos Olympia te bereiken. Installatie in het ***hotel SA Neda (of gelijkwaardig).

Podgorica

DAG 9 • Olympia - Tolo Algiers Palermo ’s Ochtends bezoeken we de archeologische Messina site van Olympia met deTunis Zeus-tempel, de tempel ter ere van de godin Hera, de plaats waar AL TU de Olympische vlam ontstoken wordt. In het museum worden de archeologische vondsten uitgestald. Vrij middagmaal. In de namiddag doorkruisen we de Peloponessos, oudheidkundig het rijkste gebied van Griekenland. We eindigen de dag in het mooie badplaatsje Tolo, gelegen aan de Argolische Golf. Installatie in het ****hotel Hotel Holiday (of gelijkwaardig). DAG 10 • Mycene - Epidauros Uitstap naar de koningsburcht van Mycene, indrukwekkend met de cyclopenmuren en de leeuwinnenpoort. We gaan ook naar de koepelgraven die in de schaduw van de burcht werden gebouwd. Daarna naar het theater van Epidaurus met zijn excellente akoestiek. Terug naar Tolo voor vrije tijd, shoppen, zonnebaden,… DAG 11 • Nauplion Vandaag bezoeken we het stadje Nauplion, een leuke visserslocatie met een mooie promenade, nauwe straatjes en pleintjes, met een unieke bloemenpracht. We gaan naar de Palamidiburcht, gebouwd door Venetianen met een interieur van trappen, straatjes en, versterkte gebouwen die een uniek panorama opleveren. Vrij middagmaal en vrije tijd in dit charmant stadje. DAG 12 • Tolo - Athene* In de loop van de dag naar Korinthe. Fotostop aan het beroemde kanaal. En zo verder naar de luchthaven in Athene voor de retourvlucht. *Opgelet: Het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen.

Istanboel

Skopje Tirana Metsovo Kalambaka Ioannina Lefkas

Arta

Delfi

Patras Olympia

Nauplion

Athene Epidauros Tolo

Hotels *** EN **** Beoordeling: Gezellige verblijfhotels Ligging: De hotels zijn centraal gelegen. Uitrusting: Mooie en comfortabele hotels met lift, restaurant, bar, sommige met zwembad. Kamers: Comfortabel ingericht met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ’s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden.

SERVICE • Transfer van en naar de luchthaven. • Vlucht Athene heen & terug. • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 12de dag het ontbijtbuffet. • Transfers en rondrit met plaatselijke autocar. • Begeleiding door een Nederlands talige gids vanuit België. Opstapplaatsen: H (definitieve vertrekuren bij uw reisdocumenten)

PRIJS per persoon 12d/11n halfpension afreisdata

prijs pp

03 mei 10 13 sep 10

€ 1.185 € 1.185

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer Korting per persoon: 3de volw. in een kamer

€190 - € 40

RONDREIZEN

Bilbao

NIET INBEGREPEN Verplichte plaatselijke gidsen en toegangsgelden tot archeologische sites en musea (± € 100 pp en 65plussers: ± € 70 pp).

209


LOFOTEN en FJORDEN, de natuur op zijn mooist NOORWEGEN - ZWEDEN • RONDREIZEN • 13 DAGEN

Houdt u van de ongerepte natuur en van de absolute stilte, dan zal deze rondreis u zeker bekoren. Dit wordt een vakantie met alleen maar hoogtepunten, dertien dagen lang bewondering voor het allermooiste natuurschoon. U bezoekt één van de mooiste Europese eilandengroepen, de Lofoten, ronduit adembenemend! Tussen die imposante natuur wonen weinig mensen, maar ze hebben een rijke cultuur en de tradities worden hier als nergens anders in stand gehouden. Op het menu van deze reis staat zoveel moois dat u wel ogen en tijd tekort komt. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Kiel - Göteborg Voor de middag richting Duitsland. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar Kiel. Inscheping aan boord van het Stena Line schip voor de overtocht naar het Zweedse Göteborg (voor de overtocht is het raadzaam over een kleine bagage te beschikken). Avondmaal aan boord. DAG 2 • Göteborg – Falun Aankomst in de vroege ochtend en stadsbezoek aan Göteborg. Verder in noordelijke richting langs het meer van Vanern naar Örebro, bekend door het mooie renaissance slot. Vrij middagmaal. In de namiddag zetten wij onze weg verder naar Falun voor installatie in het *** Scandic Lugnet Falun hotel of gelijkwaardig. DAG 3 • Falun – Umea In de morgen rijden we door de provincie Dalarna die vaak de ”meest Zweedse” van alle Zweedse provincies wordt genoemd. Dalarna is beroemd vanwege zijn fraaie landschappen en levendige tradities in volksgebruiken, festiviteiten en handwerk. Via het Ljusnandal en Hudiksvall langs de hoge kusten tot in Härnösand en verder naar Umea. Installatie in het ***+hotel Clarion Collection Uman of gelijkwaardig.

RONDREIZEN

DAG 4 • Umea - Kiruna We vertrekken richting de industriestad Skelleftea en komen voorbij het belangrijke landbouwdorp Glommersträsk. De bekende ‘Zilverweg’ voert ons door een schitterend landschap, waar voorheen alleen de Sami met hun rendieren kwamen en in de 17de en 18de eeuw de zilverzoekers. Vrij middagmaal. In de namiddag komen we aan in Kiruna, een stadje van 20.000 inwoners, 200 km boven de poolcirkel bekend om haar ijzermijnen, gelegen in het prachtig natuurgebied van

210

Zweeds-Lapland. Installatie in het ***+Scandic Ferrum Kiruna hotel of gelijkwaardig.

Lofoten

DAG 5 • Kiruna - Lofoten Vandaag reizen we naar Noorwegen en bereiken Narvik. We slaan naar het westen af, richting Vesteraleneilanden. Vrij middagmaal onderweg. Verder langs Sortland naar Stokmarknes, waar het Hurtigrutenmuseum gevestigd is. Vervolgens via de nieuwe brug vanuit Vesteraalen naar de Lofoten. Een 140 km lange eilandengroep met kleine vissersdorpjes en steile, uit de zee oprijzende rotsen. Aansluitend naar Leknes voor installatie in het ***hotel Best Western Lofoten of gelijkwaardig. DAG 6* • Lofoten - Nusfjord Vandaag starten we, met een plaatselijke autocar, onze dag met een bezoek aan het idyllische Nusfjord. Een pittoresk vissershaventje op het zuidelijk gedeelte van de Lofoten. De oude bakkerij, de boothuizen en de visrederij vertellen u alles over de geschiedenis van de plaatselijke visserij. Vrij middagmaal. In de namiddag gaan we naar het zuidelijkste plaatsje van de Lofoten: Å. Een wandeling voert naar een prachtig uitzichtpunt. Verder kunt u facultatief een bezoek brengen aan het Stokvismuseum. Terug naar Leknes. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. DAG 7 • Lofoten – Mo I Rana We verlaten de Lofoten en nemen de overtocht vanuit Moskenes naar Bodö. Verder naar Fauske, bekend om zijn marmer. Korte halte en vrij middagmaal. Nadien rijden we verder zuidwaarts en zullen een tweede maal de poolcirkel oversteken. We passeren het mijndorpje Storforsjei en rijden verder naar Mo I Rana, voor installatie in het ***+hotel Meyergarden of gelijkwaardig.

Sandnessjoen

Hardanger fjord


FAVORIET TOPPER EXCLUSIEF

Reykjavik

Trondheim

Kiruna

Lofoten Bodo

EXPRESS

Mo I Rana

Trondheim Stranda

SUPERPROMO

Umea

Geirangerfjord

FI

KINDERCLUB

Songnefjord Falun

Helsinki

Oslo Stockholm

Tallinn ZW Göteborg

Fredrikshaven

GB

Riga Dublin

GB

IR

LT

Copenhagen

Vilnius

RU Hamburg

NL GrootBijgaarden

Minsk

Kiel

Amsterdam

London

Warschau

Berlin

BE

PL

DE

Hotels *** / ***+ Paris

FR

CO

DAG 10 • Stranda - Geirangerfjord - Sognefjord Vandaag genieten we van de mooie omgeving rond de Geirangerfjord, één der smalste en mooiste Noorse fjorden. Gedurende een prach-

Belgrado

tige en verrassende boottocht bewonderen we de talloze watervallen met onder meer de beroemde “Zeven Zusters en de Bruidssluier”. Vrij middagmaal. In de namiddag zetten we onze weg verder naar de grootste fjord van Noorwegen: de Sognefjord. Installatie in ***+hotel Klingenberg AS te Ardalstangen of gelijkwaardig. Rabat

MA

DAG 11 • Songnefjord - Oslo Voor de middag via Gol, Nesbyen en Flå naar Oslo voor een stadsrondrit langs: het Stadhuis, het Vigelandpark, het koninklijk paleis, enz. Vrij middagmaal. ’s Avonds maken we de overtocht naar Frederikshaven. Avondmaal en overnachting aan boord. (Voor de overtocht is het raadzaam over een kleine bagage te beschikken). DAG 12 • Frederikshaven Bremen Aankomst in Frederikshaven rond 07u30 en via Kiel richting Hamburg naar Bremen. Vrij middagmaal onderweg. In de namiddag rijden we naar Bremen voor installatie in het ***hotel Garden Bremen of gelijkwaardig. DAG 13 • Bremen - Groot-Bijgaarden In de voormiddag rijden we richting Osnabrück. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag verder naar Groot-Bijgaarden.

Sarajevo

IT

ES

Chisinau

Zagreb

Rome

RS

Podgorica

Sofia

BG

Skopje

Tirana

SA

Athens

Algiers

Tunis

AL

Valletta

TU

Tripoli

Ca

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 13de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België. Opstapplaatsen: E Vreemde munten: Noorse Kroon

RONDREIZEN

Madrid

MD

Budapest HU

AU

BA

PT

DAG 9 • Trondheim – Trollstigen – Stranda Voor de middag rijden we door het Romsdalen en daarna gaan we over de Trollstigen. Deze smalle, bochtige en steile bergweg kronkelt zich naar boven toe waar de bergen majestueuze namen hebben zoals Kongen - de Koning, Biskopen - de Bisschop en Dronninga - de Koningin. Het uitzicht is uniek. Onder een mooie brug, waar het verkeer overheen gaat, gooit de waterval Isterfossen zich als een waanzinnige naar beneden het vruchtbare Isterdal in. Vrij middagmaal. In de namiddag zetten we onze weg verder naar Stranda voor installatie in het ***hotel Stranda of gelijkwaardig.

Bratislava

Vienna

Bern

Ljubljana SI

DAG 8 • Mo I Rana - Trondheim We verlaten de kuststreek en rijden landinwaarts richting Grong tot aan het Snäsnameer. Vrij middagmaal. Na de middag verkennen we de streek waar eens de H. Olaf leefde en het geloof predikte. Via Steinkjer langs de Trondheimfjord tot Trondheim. Vrij bezoek aan de Domkerk en het Bisschopsmuseum (± Nok 45 pp) en installatie in het ***Quality Panorama hotel of gelijkwaardig.

UA CZ

Overtocht: De bootovertochten gebeuren met Finnlines en met Stena Line (Goteborg-Kiel h/t ). Aan boord beschikt u over tweepersoons binnenkajuiten met douche en toilet. Beoordeling: Zeer goede verblijfshotels Ligging: De hotels liggen vrij centraal en soms idyllisch bij de toeristische bezienswaardigheden. Uitrusting: Mooie tot luxe hotels met lift, restaurants, bar, salon, soms zwembad, sauna en solarium. Kamers: Comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv en veelal minibar. Maaltijden: Uitgebreide Scandinavische ontbijten, buffetten of nationale en internationale 3-gangen avondmalen. CH

Lissabon

Kiev

Praag

Luxembourg

PRIJS per persoon 13d/12n halfpension afreisdatum

prijs pp

21 jul 10

€ 1.589

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer Buitenkajuit

€ 363 € 23

Korting per persoon: Kind tem 11 jaar

-€ 431

211


Doorheen Noord-Spanje naar Portugal Spanje-Portugal • Rondreizen • 14 dagen

Bij een reis over land naar Portugal krijgt u er eigenlijk een tweede reis bovenop, want het traject door Spanje voert u door mooie natuurgebieden van de Costa Verde, de Picos de Europa en langs de beroemde bedevaartstad Santiago de Compostela. Portugal is een parel in de zuidelijke uithoek van Europa: ooit een grote natie van zeevaarders, die over de oceanen zwierven en rijkdom verzamelden, vandaag een land in het Verenigde Europa waar de rijkdommen van vroeger in honderden monumenten en kunstschatten terug te vinden zijn. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Bordeaux Via de autosnelwegen richting Parijs. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag via Tours en Poitiers naar Bordeaux. Installatie in het ***hotel Novotel Bordeaux Aéroport.

mineerd door de prachtige kathedraal. Wandeling en bezoek aan crypte en kerkmuseum. Vrij middagmaal. Na de middag doorheen de Minhostreek naar het Portugese Povoa de Varzim. Installatie in het ****hotel Mercure Vermar.

DAG 2 • Bordeaux - Torrelavega Voor de middag doorheen de Landes richting Biarritz en de Frans-Spaanse grens. Verder langs San Sebastian en Gernica, bekend van het befaamde schilderij van Picasso, naar Castro Urdiales, een karakteristiek stadje aan de Costa Cantabrica. Bezoek en vrij middagmaal. Aansluitend naar de badplaats Santander en naar Torrelavega. Installatie in het ****hotel Spa Torresport.

DAG 5* • Porto - Povoa de Varzim We rijden naar Porto voor een bezoek aan de stad. Wandeling langs het stadhuis, het station Sao Bento met prachtige azulejategels, via de Sé naar de Ribeira met mooi uitzicht op de Ponte Dom Luis I. Bezoek aan de Franciscuskerk met catacomben en de beurs. Na het vrij middagmaal boottocht op de Douro en daarna een bezoek aan een portkelder. Terug naar Povoa de Varzim. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

RONDREIZEN

DAG 3 • Torrelavega - La Coruña In de voormiddag bezoeken we Covadonge, de wieg van Spanje aan de voet van de Picos de Europa, een ruig bergland. Aansluitend langs de Costa Verde naar het vissershaventje Luarca, de ‘villa blanca’ van Asturias. Bezoek en vrij middagmaal. Tijdens de namiddag langs de oude bisschopsstad Mondonedo naar La Coruña. De grootste stad van Galicië is tevens een aantrekkelijke badplaats. Installatie in het ****hotel Cuidad de la Coruna.

DAG 6 • Povoa de Varzim - Caldas de Rainha Via de snelweg naar Bathalha met het indrukwekkend klooster van Santa Maria da Vitoria. Vrij middagmaal. Na de middag naar Alcobaça met een bezoek aan het benedictijnenklooster en de graftomben van Pedro en Inês. Aansluitend naar het middeleeuwse ommuurde bloemenstadje Obidos. Nadien naar Caldas da Rainha voor installatie in het ***hotel Cristal de Caldas.

DAG 4 • La Coruña - Povoa de Varzim Korte rit naar Santiago de Compostella, het pelgrimsoord van St. Jacob. Het is een levendige stad met een fraai historisch centrum gedo-

DAG 7 • Caldas de Rainha - Carcavelos - Cascais Via Santarem naar Tomar. Bezoek aan het bolwerk van de Tempeliers en tevens het belangrijkste bouwwerk in Portugal. Vrij middagmaal

212

Playa La Coruna

Santiago de Compostella


FAVORIET TOPPER EXCLUSIEF EXPRESS Doura

La Coruna

Povoa de Varzim Porto Bathalha Caldas de Rainha PT Obidos Sintra Cabo da Roca Evora Estoril Lissabon

SUPERPROMO

B

KINDERCLUB Torrelavega

Salamanca Madrid

Sesimbra ES

HOTELS *** EN ****

DAG 8 • Boca de Inferno - Cabo da Roca - Sintra Vrije voormiddag en vrij middagmaal. Na de middag uitstap langs de rotsformaties van de “Boca de Inferno” naar Cabo da Roca het meest westelijke punt van Europa. Via Colares naar Sintra met een bezoek aan de zomerresidentie van de Portugese koningen. Terug naar Carcavelos - Cascais. DAG 9 • Evora - Sesimbra Over de Vasco da Gamabrug naar Evora, een historisch stadje met witte huisjes, arcaden en bochtige straatjes. Wandeling met mogelijkheid tot bezoek aan de universiteit en Capella dos Ossos. Vrij middagmaal. Na de middag langs Setubal en de Serra da Arrabida naar Sesimbra. DAG 10* • Carcavelos - Cascais Vandaag genieten we van een volledige vrije dag in onze verblijfsplaats Carcavelos - Cascais. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

DAG 11 • Lissabon Bezoek aan de Portugese hoofdstad Lissabon. Fotostop bij de toren van Belem en het monument van Hendrik de Zeevaarder. Wandeling in de stad met bezoek aan de Rochuskerk en Castelo de Sao Jorge. Vrij middagmaal en vrije tijd. Terug naar Carcavelos - Cascais. DAG 12 • Carcavelos - Cascais - Salamanca Een mooie rit langs de Serra da Estrella naar Guarda. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar het Spaanse Salamanca voor een bezoek aan de gouden stad. Installatie in het ****Aparthotel Hall 88. DAG 13 • Salamanca - Bordeaux Via Valladolid, langs Burgos in de richting van Gasteiz-Vitoria. Vrij middagmaal in Burgos, met bezoek aan de Kathedraal. Na de middag overschrijden we de Spaans-Franse grens en rijden naar Bordeaux. Installatie in het ***hotel Novotel Bordeaux Aéroport. DAG 14 • Bordeaux - Groot-Bijgaarden Via Poitiers en Tours richting Orléans. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar GrootBijgaarden

A

AL

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tot en met de 14de dag het ontbijtbuffet. • Bezoeken en toegangsgelden zoals vermeld in het programma • Begeleiding door een Nederlands talige gids vanuit België Opstapplaatsen: B

PRIJS per persoon 14d/13n halfpension afreisdata

prijs pp

10 jul 10 04 sep 10

€ 1.289 € 1.269

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 278

RONDREIZEN

in de stad. Nadien naar Fatima voor bezoek aan het bedevaartsoord. Aansluitend naar Carcavelos - Cascais, badplaats aan de Costa da Lisboa. Installatie in het ****hotel Riviera.

Beoordeling: Zeer goede hotels. Rabat Ligging: Meestal vrij centraal bij de bezienswaardigheden gelegen. Uitrusting: Mooie MA tot luxehotels met lift, restaurant, bar, salon, veelal met een openluchtzwembad en solarium. Kamers: Mooie en comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv, meestal airco en minibar. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ‘s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden.

213


DE GROTE ITALIAANSE RONDREIS ITALIE • RONDREIZEN • 14 DAGEN

Italië, één van de mooiste landen van Europa, heeft de grootste verzameling kunstwerken en landschappen binnen zijn grenzen. We trekken van Genua naar Firenze, verder naar Rome en nog zuidelijker naar Napels en Sorrento. We bewonderen de talloze mooie plaatsen en kunststeden onderweg! Het wordt de reis die u alle wereldberoemde monumenten laat zien, van de toren van Pisa tot het Colosseum van Rome, van de Alpen tot de diepblauwe zee rond het eiland Capri. Het wordt een echte ‘Giro d’Italia’. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Buochs Via de snelwegen doorheen Frankrijk richting Straatsburg. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag via Basel naar Buochs. Installatie in het ****hotel Postillon

Forum Romanum - Rome

DAG 2 • Buochs - Montecatini Terme Voor de middag via Milaan en Genua naar Pisa. Vrij middagmaal onderweg. Facultatief bezoek aan het Domplein met de Dom, de Doopkapel en de beroemde Scheve Toren (± € 15 pp). Aansluitend naar Montecatini Terme voor installatie in het ***hotel Giglio. DAG 3 • Firenze Vandaag bezoeken we Firenze. We genieten van het prachtige uitzicht over de stad vanaf de Piazzale Michelangelo en wandelen daarna langs de Santa Croce (± € 3 pp), waar we het graf van Michelangelo bezoeken. Verder langs het Palazzo Vecchio, de Galleria degli Uffi zi en de dom met de Doopkapel (± € 5 pp). Na de middag staat eerst nog de Arno en de Ponte Vecchio op het programma. Nadien vrije tijd om te shoppen of een bezoekje te brengen aan één van de vele bezienswaardigheden zoals de Medici-kapel (± € 8 pp). Terug naar Montecatini Terme. DAG 4 • Montecatini Terme - Siena - Chianciano

RONDREIZEN

Terme Voor de middag naar Volterra, een ommuurde en trapsgewijs aangelegde stad. Nadien naar San Gimignano, herkenbaar aan het karakteristieke profiel van de middeleeuwse torens. Vrij middagmaal. Aansluitend naar Siena, één van de belangrijkste steden in Italië. Een schilderachtige stad in het centrum van de Toscaanse hoogvlakte met prachtige Dom (± € 6 pp). Verder naar Chianciano Terme, installatie in het ***hotel Villa Ricci.

214

DAG 5 • Chianciano Terme - Tarquinia - Rome Voor de middag richting Tarquinia. In de omgeving strekt zich de “Necropolis” (± € 4 pp) uit, één van de best bewaarde Etruskische dodensteden. Vrij middagmaal. Mogelijkheid tot bezoek aan het Archeologisch Museum (± € 4 pp). Nadien naar Rome voor installatie in het *** hotel Parco Tirreno. DAG 6 * • Klassiek Rome De voormiddag staat volledig in het teken van het klassieke Rome. Met openbaar vervoer naar het centrum van de stad voor bezoek aan: het Colosseum (± € 11 pp), het Forum Romanum en het Capitool. Vrij middagmaal. Nadien wandeling langs Piazza Venezia, de Trevifontein, het Pantheon, Piazza Navona. We eindigen in de winkelstraten rondom Piazza di Spagna. Terug naar het hotel. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

Eiland Capri


LT

Copenhagen

Vilnius RU

Amsterdam London

FAVORIET

NL

GrootBijgaarden

Warschau

Berlin BE

TOPPER PL

Paris

DAG 8 • Formia - Massa Lubrense Via de kustweg naar Pozzuoli met de merkwaardige “Solfatarra” (± € 4,50 pp) of de stomende vulkanische moddervelden. Vrij middagmaal. Na de middag facultatief bezoek aan de ruines van de dode stad Pompei en de Vesuvius (± € 10 pp). Nadien naar Massa Lubrense voor installatie in het ***hotel Bellavista. DAG 9 • Napels Voor de middag naar Napels waar we een facultatief bezoek brengen aan het Museo Nazionale (± € 6,50 pp), het grootste archeologisch museum ter wereld. Nadien bezoeken we het centrum met de belangrijkste monumenten en oud-Napels. Vrij middagmaal. Na de middag naar Sorrento. Terug naar Massa Lubrense. DAG 10* • Capri Vanuit Sorrento is er mogelijkheid om een panoramische boottocht te maken langs het eiland Capri (± € 40 pp). Vrij middagmaal. In Anacapri is er facultatief bezoek aan de Villa San Michele (± € 6 pp). We kunnen ook met de zetellift (± € 3,50 pp) naar de Mont Solaro voor een overweldigend panorama op het eiland en de golf van Napels. Terug naar Massa Lubrense. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

Praag CZ

Firenze FR

Vienna Bern

Landeck

Buochs

AU

CH

Verona

Milaan Genua

Madrid

Lissabon

ES

SI

EXPRESS Bratislava

HU

Budapest

SUPERPROMO Zagreb

KINDERCLUB HR

Bologna

Montecatini therme Pisa Firenze Siena

PT

Ljubljana

EXCLUSIEF

Ravenna Perugia

IT

Belgrado

BA Sarajevo

RS

Asissi

Chianciano therme

Podgorica

CO Tarquina Rome

Formia SA

Sofia Skopje

Tirana

Napels Capri Massa Lubrense

Rabat

Algiers

HOTELS***EN****

Athens

Tunis

DAG 11 • Massa Lubrense - Assisi - Perugia Via de autosnelweg naar Monte Cassino, mogelijkheid om het klooster te bezoeken. Vrij middagmaal onderweg. Nadien naar Assisi, één van de beroemdste bedevaartsoorden in Italië. Bezoek en aansluitend naar Perugia voor installatie in het ***hotel Ilgo. MA

AL

DAG 12 • Perugia - Ravenna - Bologna Voor de middag bezoek aan de basiliek Santa Annia degli Angeli. Nadien richting Ravenna. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag vrij bezoek aan Ravenna, de stad van de mozaïeken (± € 5,50 pp). Aansluitend naar Bologna voor installatie in het ***hotel Nettuno. DAG 13 • Bologna - Verona - Landeck Voor de middag naar Verona, één der mooiste kunststeden van Italië. Vrij middagmaal. Nadien via de Brenner autoweg naar de omgeving van Landeck voor installatie in een *** hotel. DAG 14 • Landeck - Groot-Bijgaarden Voor de middag richting Stuttgart. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar GrootBijgaarden.

Beoordeling: Uitstekende en goed gelegen hotels. Ligging: Meestal vrij centraal en toch rustig gelegen. Uitrusting: Mooie tot luxehotels met lift, restaurant, bar, salon en meestal openluchtzwembad. Kamers: Mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv, meestal balkon en airco. Maaltijden: Ontbijtbuffet, ‘s avonds nationale en internationale 3-gangen avondmalen. Extra: Welkomstdrank in een aantal hotels Valletta

TU

Tripoli

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 14de dag het ontbijtbuffet. • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België. Opstapplaatsen: B

PRIJS per persoon 14d/13n halfpension afreisdata

prijs pp

05 jun 10 10 jul 10 11 sep 10

€ 1.209 € 1.189 € 1.209

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer Korting per persoon: 3de volw. in één kamer Kind tem 11j in kamer met 2 volw.

€ 231

RONDREIZEN

DAG 7 • Rome - Formia De voormiddag is gewijd aan het Christelijke Rome. Met het openbaar vervoer naar Vaticaanstad waar het St. Pietersplein en de St. Pietersbasiliek op het programma staan. Vrij middagmaal. Na de middag verlaten we Rome en rijden via Terracina naar Gaeta, oude historische kustplaats op een rotskaap aan de prachtige Golfo di Gaeta. Aansluitend naar Formia, installatie in het ****hotel Appia Grand.

DE

Luxembourg

- € 100 - € 359

215


WARSCHAU - MOSKOU - SINT-PETERSBURG POLEN - WIT-RUSLAND - RUSLAND • RONDREIZEN • 15 DAGEN

Deze vijftiendaagse rondreis door het oosten van Europa is een aaneenschakeling van momenten van bewondering. U krijgt de mooiste cultuurhistorische plaatsen van Polen en Rusland te zien. Het is een reis door de geschiedenis, door de bewogen eeuwen van Polen en Rusland. U zal er grote namen tegenkomen: Poznan, Kremlin, Bolsjoitheater, Basiliuskathedraal, Nowgorod, Hermitage, Minsk en het Pushkinmuseum. In de Hermitage is ruim tijd voorzien om de grootste kunstschatten van de wereld te bewonderen. DAG 1 • Groot-Bijgaarden - Berlijn Via de autosnelwegen in de richting van Bielefeld en Hannover. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar de omgeving van Berlijn. Installatie in het ****Courtyard by Marriott Hotel BerlinTeltow of gelijkwaardig.

Wilanow Paleis - Warschau

DAG 2 • Berlijn - Poznan Voor de middag richting Poznan. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag verkennen we het oude stadscentrum van Poznan, met het prachtige stadhuis, het paleis en de Maria Magdalenakerk. Installatie in het ****hotel NH Posen of gelijkwaardig. DAG 3 • Poznan - Warschau Vandaag rijden we via Konin en Kutno naar de Poolse hoofdstad Warschau. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag stadsrondrit, met plaatselijke gids, langs het koninklijk slot, St. Johannes kathedraal, de oude vesting, enz. Installatie in het ***hotel Jan Sobieski of gelijkwaardig. DAG 4 • Warschau - Minsk Vroeg vertrek uit Warschau naar de Pools-Russische grens. In de loop van de voormiddag bereiken we de Wit-Russische grens. Vanaf de grens vergezelt een gediplomeerd plaatselijke Duitstalige gids de reis. Vrij middagmaal onderweg. Aansluitend naar de hoofdstad Minsk. Installatie in het ***hotel Planeta of gelijkwaardig.

RONDREIZEN

DAG 5 • Minsk - Smolensk Voor de middag stadsrondrit in Minsk met een plaatselijke gids. Vrij middagmaal. Na de middag via Maluavka-Orsa naar de Russische grens. Installatie in het ***hotel Phönix of gelijkwaardig. DAG 6 • Smolensk - Moskou Voor de middag geleid bezoek aan de typisch Russische stad Smolensk. We bezoeken ondermeer de kathedraal en het park ter ere van de slag tegen

216

Napoleon in 1812. Vrij middagmaal. Aansluitend naar Moskou. Installatie in het ***hotel Alpha Izmailovo of gelijkwaardig. DAG 7* • Moskou Naar het Rode Plein, met het beroemde warenhuis Goem, de indrukwekkende Basiliuskathedraal en het Leninmausoleum. Vrij middagmaal. Na de middag mogelijkheid tot geleid bezoek aan een aantal metrostations, die allen rond een bepaald thema en met verschillende kunstvormen aangekleed werden. Terug naar ons hotel. ‘s Avonds mogelijkheid een concert of balletvoorstelling bij te wonen. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. DAG 8 • Moskou In de voormiddag een uitgebreide stadsrondrit met o.a. de Verlosserskerk, het Novodevitsjiklooster, de universiteit, het Zegeplein en het Manègeplein. Vrij middagmaal. In de namiddag brengen we een facultatief bezoek aan het Kremlin en als de tijd het

toelaat de schatkamer of is er vrije tijd voor de laatste inkopen. Terug naar het hotel. ’s Avonds de mogelijkheid om het beroemde circus van Moskou te bezoeken. DAG 9 • Moskou - Nowgorod We verlaten Moskou en rijden noordwaarts tot Tver, gelegen aan de Wolga. Vrij middagmaal onderweg. Aansluitend langs het Illmenmeer naar de stad Nowgorod. Installatie in het ***hotel Intourist of gelijkwaardig. DAG 10 • Nowgorod - St. Petersburg Voor de middag geleid bezoek aan Nowgorod, de 1100 jaar oude cultuurstad. Ook deze stad bezit een Kremlin met kerken, torens, poorten en een indrukwekkend Millenniummonument. Vrij middagmaal. Na de middag naar St. Petersburg. Onderweg bestaat de mogelijkheid om één van de zomerpaleizen van de vroegere tsaren te bezoeken.


Reykjavik

FAVORIET TOPPER

St. Petersburg

Oslo

EXPRESS

Helsinki Stockholm Tallinn Nowgorod

GB

ZW Riga

DAG 11* • St. Petersburg Bezoek aan St. Petersburg, de stad die 300 jaar geleden door Peter de Grote werd gesticht en nog steeds de grandeur van toen uitstraalt. Na een uitgebreide stadsrondrit gelegenheid tot bezoek aan de Peter- en Paulvesting met de pas gerestaureerde kathedraal waarin een Mechelse beiaard prijkt. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we facultatief de Hermitage. Daarna vrije tijd om de stad verder te verkennen. * Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur. Dublin

Copenhagen

GB

Paris

FR

Praag

SK Bratislava

AU

CH

CO

Chisinau

HU Zagreb Belgrado

BA

Sarajevo

IT

Madrid

MD

Budapest

Ljubljana SI

Kiev UA

CZ

Vienna

Bern

HOTELS***EN**** RS

Podgorica

Rome

SA

Sofia

BG

Beoordeling: Goede verblijfhotels. Overtocht: Nachtelijke bootovertocht gebeurt vanuit Helsinki naar Rostock. Aan boord beschikt u over 2-pers.binnenkajuiten met stortbad en toilet. Ligging: De hotels zijn vrij centraal bij de bezienswaardigheden gelegen. Uitrusting: Mooie tot luxehotels met lift, restaurant, salon, bar. Kamers: Comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon. Maaltijden: ‘s Morgens ontbijt, ‘s avonds nationale en internationale gerechten. (*)1-pers.kamer is enkel in de hotels mogelijk, voor de bootreis is beschikbaarheid en prijs op aanvraag. Skopje

Tirana

Ankara

Athens

Algiers

Tunis

DAG 12 • St. Petersburg In de voormiddag facultatief bezoek aan het 30 km verder gelegen Catharinapaleis in Poeskin, het vroegere tsarendorp Tsarskoje Selo, met de beroemde Amberkamer. Vrij middagmaal. In de namiddag bij goed weer naar de prachtige tuinen en fonteinen van Peterhof of terug naar de stad voor een facultatieve boottocht langs de kanalen en over de Neva.

Nicosia

MA

AL

Kremlin - Moskou

PL

Luxembourg

ES

Rabat

Warschau

Berlin

PT

Lissabon

Minsk

Poznan

DE

BE

KINDERCLUB Smolensk

RU Trävemunde

NL

GrootBijgaarden

Moskou

LT Vilnius

Amsterdam

London

Tver

SUPERPROMO

DAG 13 • St. Petersburg - Helsinki Vroeg vertrek uit St. Petersburg, richting Russisch-Finse grens. Vrij middagmaal onderweg. ’s Avonds komen we aan te Helsinki, waar we inschepen aan boord van de Superfast voor de overtocht naar Rostock. Overnachting aan boord. Voor de overtocht is het raadzaam over een kleine bagage te beschikken. DAG 14 • Rostock Vrije dag aan boord. Vrij middagmaal. Rond 23u00 komen we aan te Rostock. Installatie in ***hotel Intercity Rostock in Rostock of gelijkwaardig. DAG 15 • Rostock - Groot-Bijgaarden Voor de middag richting Hannover. Vrij middagmaal onderweg. Na de middag naar GrootBijgaarden.

TU

Valletta

Tripoli

Beirut

Damascus

Amman Jerusalem

Cairo

SERVICE **** PRINCESS CLASS AUTOCAR • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal tem de 15de dag het ontbijtbuffet. • Tijdens de rondreis in Rusland, een plaatselijk gediplomeerd Duitsta lige gids. • Stadsrondrit met plaatselijke gids in Warschau, Minsk, Smolensk, Moskou, Nowgorod, St. Petersburg. • Begeleiding door een Nederlands talige gids vanuit België. • Annulatie- en reisverzekering inbe grepen. Opstapplaatsen: F Vreemde munten: Euro’s om ter plaatse te wisselen.

AANDACHT

PRIJS per persoon

Geldig internationaal paspoort en visum is vereist. Gelieve uw geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na de terugreis) minimum 2 maanden vooraf in orde te brengen. De aanvraag van het visum wordt door Reizen Lauwers geregeld. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen en bedragen ± € 110 pp

15d/14n halfpension afreisdatum

prijs pp

12 sep 10

€ 1.899

Toeslag per persoon Eenpersoonskamer Buitenkajuit Finnlines

RONDREIZEN

Sint-Petersburg

EXCLUSIEF

Installatie in het ***hotel Azimut of gelijkwaardig.

€ 533 € 34

217


HET MOOISTE VAN TURKIJE TURKIJE • RONDREIZEN • 8 of 15 dagen

Dat Turkije veel meer te bieden heeft dan mooie stranden en goed uitgeruste badplaatsen wordt duidelijk tijdens deze rondreis. Het is een sprookjesachtige tocht langs monumenten die tot de verbeelding spreken en die elk hun eigen fantastische verhaal hebben. Wandelen door het bijna onaardse landschap van Cappadocië, Efese bezoeken, één van de meest indrukwekkende en tot de verbeelding sprekende archeologische plaatsen. De bedevaartstad Konya is een boeiende kennismaking met de mooiste historische bezienswaardigheden. Het wordt een reis door een sprookjeswereld. DAG 1 • België - Antalya Vanaf de verschillende opstapplaatsen naar de luchthaven voor onze vlucht naar Antalya (service aan boord naargelang de vluchturen). Bij aankomst onthaal door uw Nederlandstalige gids en transfer naar het hotel. Installatie in een ***+/****hotel in de buurt van Antalya. DAG 2 • Antalya - Konya - Cappadocië In de morgen brengen we een bezoek aan het theater van Aspendos, het bestbewaarde theater van Turkije. Verder richting Cappadocië. In Konya, heilige stad en middeleeuwse hoofdstad van het Seltsjoekse keizerrijk van Roum, bezoek aan het Museum van Mevlana, het klooster van de Draaiende Dervichen-orde. Middagmaal. Vervolgens naar Cappadocië. Avondmaal en overnachting in een ***+/****hotel. DAG 3 • Cappadocie Hele dag ontdekking van deze unieke streek. De wind en de slechte weersomstandigheden van het klimaat hebben in de tufsteen naalden, feeënschoorstenen en kegels gebeeldhouwd en zodoende aan dit plateau het uitzicht gegeven van een prachtig maanlandschap. Bezoek aan de uit rotsen gehouwen dorpjes en kerken en aan een ondergrondse stad. Tussenstop in een tapijtenwinkel en een onyxatelier. Avondmaal en overnachting in een ***+/****hotel.

RONDREIZEN

DAG 4 • Cappadocie - Pamukkale Na het ontbijt vertrek voor een bezoek aan een Seltsjoekse Caravanserail. Middagmaal. Aankomst aan Pamukkale; het “Katoenenkasteel”. Bezoek aan het prachtig surrealistisch natuurdecor, ontstaan dankzij de kalkafzetting van de warmwaterbronnen; Bezoek aan de necro-

218

pool van Hiërapolis, kuuroord tentijde van de Romeinen. Avondmaal en overnachting in het ***+/****hotel.

Pamukkale

DAG 5 • Pamukkale - Kusadasi Na het ontbijt, vertrek richting Kusadasi. Bezoek aan Aphrodisias. Middagmaal en verderzetting van de reis naar Kusadasi. Bezoek aan het huis van de Maagd Maria. Avondmaal en overnachting in een ***+/****hotel. DAG 6 • Kusadasi - Dalaman In de voormiddag, bezoek aan de antieke site van Efese, de heilige stad van Artemis, waar zich één van de zeven wereldwonderen bevond: de tempel van Artemis. Middagmaal. In de namiddag, vertrek naar Dalyan waar we de fauna en flora van deze beschermde site kunnen bewonderen. DAG 7 • Dalaman - Antalya Na het ontbijt, vertrek naar Fethiye. Bezoek aan de antieke site van Myra en de Sint- Nicolaaskerk. Verder richting Antalya voor het avondmaal en de overnachting. DAG 8 tot DAG 14 Vrij verblijf in het ***hotel Le jardin in All Inclusive. DAG 8 of DAG 15 • Antalya - België In de voormiddag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België. Nadien naar de verschillende afstapplaatsen. De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden doch de inhoud blijft behouden.

Hotel Le Jardin

Draaiende dervishen


GB

ZW

Moskou

Riga Dublin

GB

LT

Copenhagen

RU

Vilnius Minsk

Amsterdam

London

NL

Berlin

Warschau

BE Paris

PL

Luxembourg

DE

Kiev

UA

Praag

CZ

FR

Ephese

Vienna

Bern

HU

AU

CH

MD Chisinau

Boedapest

Ljubljana

SI BA Madrid

IT

ES

CO

Belgrado

RS

Rome

Sofia

Podgorica

BG

Skopje Tirana

SA

Ankara Cappadocië Izmir Athens

Algiers

Efese

Konya

Tunis

AL

TU

Valletta

Aspendos Nicosia Antalya

Kusadasi

Pamukkale

Beirut

Damascus

Dalyan

Tripoli

HOTELS ***+/****

Amman Jerusalem

Cairo

Beoordeling: Eenvoudige en nette hotels. Ligging: U verblijft in de verschillende

steden steeds in een ***+/**** hotel in de regio van de stad die u bezoekt. Kamers: Eenvoudige maar nette kamers, steeds met badkamer (bad of douche). Maaltijden: Volpension tijdens rondreis, all inclusive bij verlenging.SERVICE

SERVICE

HOTEL LE JARDIN ****

Ligging: Dit mooie hotel is gelegen aan een kiezelzandstrand te Kiris op 100m van het centrum en 60km van de luchthaven Antalya. Faciliteiten: Receptie, tuin, airco, liften, kapsalon, gameroom, roomservice, babysit (op aanvraag en betalend), bars, poolbar, snackbar, lobbybar, internetcafé (betalend), vergaderzalen, winkeltjes in de nabijheid, discotheek. Maaltijden: Maaltijden in buffetvorm. Sport & ontspanning: Groot openluchtzwembad met kindergedeelte, kinderbad, groot binnenzwembad, matrassen (betalend), gratis handdoekenservice, ligweiden en zonneterras

Kamers: Alle kamers beschikken over balkon of terras, airco, telefoon, tv, haardroger, kluis, minibar (betalend).

All inclusieve (inbegrepen)

- 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch en avondmaal). - Laat ontbijt. - 1 maal per verblijf maaltijd in het à la carte res taurants mits reservatie. - Alle alcoholische en niet-alcoholische lokale drank tussen 10u00 & 24u00 in de lobbybar. - koffie en thee met gebak. - minibar bij aankomst gevuld. - Turks bad, sauna, fitness. - tennis, biljart, tafeltennis en fietsen. - disco.

Niet inbegrepen in de prijs

• Visumkosten (€ 15,00 pp) • drinkgeld en fooien (+- € 15 pp) • dranken • persoonlijke uitgaven • facultatieve excursies. OPGELET: identiteitskaart moet nog 3 maanden na terugreis geldig zijn.

Opstapplaatsen: H

(definitieve vertrekuren bij de reisdocumenten).

PRIJS per persoon 8d/7n volpension rondreis afreisdata

prijs pp

15 mei 10 22 mei 10 29 mei 10 04 sep 10 25 sep 10 02 okt 10 09 okt 10

€ 699 € 699 € 699 € 719 € 709 € 689 € 689

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

RONDREIZEN

Uw verlenging met 7 nachten:

• Transfers van en naar de luchthaven. • Vlucht Antalya heen en terug, luchthaventaksen, BTW. • Transfers en transport ter plaatse. • Uitstappen en bezoeken zoals vermeld in het programma, met inbegrip van de toegangsgelden. • Volpension vanaf de 1ste dag het avondmaal (behalve bij laattijdige aankomst) tem de 8ste dag het ontbijt. • Maaltijden afhankelijk van de vluchturen. • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige gids.

€ 120

15d/14n (7n volpension rondreis + 7 n All inclusive verlenging) afreisdata

prijs pp

15 mei 10 22 mei 10 29 mei 10 04 sep 10 25 sep 10 02 okt 10 09 okt 10

€ 1.089 € 1.089 € 1.089 € 1.099 € 1.010 € 999 € 999

Toeslag per persoon: Eenpersoonskamer

€ 260

219


a Reizen Lauwers division

ONZE TROEVEN

GRATIS BROCHURE

• O P T I M A L E V E R H O U D I N G P R I J S / K W A L I T E I T 03/460.14.04 • S N E E U W Z E K E R E W I N T E R S P O R T G E B I E D E N www.skifriends.be • G R A T I S N E D E R L A N D S T A L I G E S K I - E N S N O W B O A R D L E S S E N • S K I P A S I N B E G R E P E N / S K I P A S K O R T I N G V O O R W A N D E L A A R S • R E I S B E G E L E I D I N G • A A N Z I E N L I J K E K I N D E R K O R T I N G E N • K I N D E R A N I M A T I E , N A M I D D A G B E G E L E I D I N G E N P I N G U I N C L U B • A N I M A T I E : A P R È S - S K I , A V O N D A C T I V I T E I T E N • M O D E R N E L U X E A U T O C A R S • C L U B F O R M U L E

w w w . s k i f r i e n d s . b e

006-rondreizen  
006-rondreizen  

Tijdens een rondreis snelt u niet voorbij aan de bezienswaardigheden maar wordt er tijd genomen om goed en veel te zien waardoor u achteraf...

Advertisement