Page 1

DAGREIZEN 2018 3e editie


Beste klant, Met veel trots stellen we u de 3e en ook laatste editie van de dagreizenbrochure 2018 voor. Voor het najaar hebben we enkele nieuwe themareizen voor jullie samengesteld. U kunt genieten van de kerstsfeer in Brussel of Antwerpen. Enkele populaire daguitstappen hebben we herhaald, zoals o.a. Wintertuin Ursulinen & boottocht in Mechelen. Grijp zeker de kans om een bezoek te brengen aan deze interessante steden! Traditiegetrouw bezoeken we ook een reeks kerstmarkten. Gezelligheid troef met prachtig versierde bomen, gezellige kraampjes en kerstmuziek. Dankzij het vervoer met onze luxeautocars kunt u rustig van een glaasje jenever of Glühwein genieten. Ook shoppers zetten we niet in de koude, zij kunnen hun slag slaan in, onder meer, Winterparadijs Hasselt en Amsterdam. Voor onze kerstmarkten is het retouruur ter plaatse gepland omstreeks 19u00, voor de kerstshopping omstreeks 18u00. Tevens draagt Reizen Lauwers de organisatie Think Pink een warm hart toe. Reserveert u een reis met het “ ” logo, dan schenken wij €1 per deelnemer aan deze mooie organisatie.

ONLINE BOEKEN 24/24u met beveiligde Ingenico betalingsmodule U reserveert uw dagreis online op www.lauwers.be, zonder wachttijden, in het weekend, op zon-en feestdagen. Onze boekingsmodule is 24/24u bereikbaar. U betaalt veilig met de bekende Ingenico betalingsmodule.

OPENINGSUREN van maandag tem vrijdag: 09u00 - 12u00 • 13u00 - 17u30 zaterdag: 09u00 - 12u00 zon- en feestdagen gesloten

Pagina 2 | www.lauwers.be

Als trouwe klant reist u met 2 voor de prijs van 1, let vooral op het “ logo en als alleenstaande betaalt u slechts de halve prijs.

Ook in deze editie zal u terug een aantal uitstappen vinden onder het “ ” logo. Deze reizen werden in het leven geroepen zodat onze alleenstaande klanten op een ongedwongen manier alleen, maar toch in groep, uitstappen kunnen maken. Single

Genieten van een concert of evenement? We hebben voor u weer enkele parels uitgezocht. Wat dacht u van een spectaculaire voorstelling van Cirque du Soleil - TORUK of een optreden van Helmut Lotti? Leef je helemaal uit met I love the '90s - the party of stap in het nieuwe jaar met Winterrevue op Oudejaarsavond. Neem de tijd om even weg te dromen in onze nieuwe brochure en graag begroeten we u op één van onze volgende reizen.

De familie Lauwers


Hoe reserveren? VOOR INDIVIDUELE KLANTEN

VOOR GROEPEN VANAF 25 PERSONEN A LA CARTE

VOOR GROEPEN VANAF 30 PERSONEN CONCERTEN EN EVENEMENTEN

Wat is in de prijs begrepen? Bij elke reis worden alle inbegrepen diensten vermeld. Bij heel wat reizen is veel inbegrepen: bezoeken, toegangen, maaltijden, dienstvergoeding voor gids en chauffeur en het vervoer met luxe autocars. En de kinderen? Voor kinderen tot en met 11 jaar zijn er speciale prijzen vermeld per reis. Hoe reserveren? Het snelst kunt u een dagreis reserveren via www.lauwers.be. Tel: 070-35 08 18 (€ 0,30 pm) of e-mail: reizen@lauwers.be Om uw reservatie vlot te laten verlopen, verzoeken we u om vooraf de volgende gegevens te noteren: 1. Naam en adres (gebruik hiervoor uw klantennummer) 2. De gekozen datum 3. Het aantal personen 4. De bestemming 5. De gewenste opstapplaats 6. Annuleringsverzekering 7. Naam, voornaam en geboortedatum van alle deelnemers Na uw reservatie worden de nodige reisdocumenten opgestuurd. Indien u minder dan een week voor vertrek reserveert, moet u na reservatie het betalingsbewijs doorsturen via e-mail.

Voor hoeveel deelnemers? Vanaf 25 personen kunnen wij voor u speciale groepstarieven voorzien op een datum naar uw keuze mits voorbehoud van beschikbaarheid bij reservatie van de bezoeken. Voor reizen met het logo " " moet de groep uit minimum 46 personen bestaan. Wat is in de prijs begrepen? Bij elk programma worden de inbegrepen diensten nadrukkelijk vermeld. Meestal inbegrepen zijn: de bezoeken, de gids, de chauffeur en het vervoer met luxe autocars. Opstapplaatsen en vertrekuren. Vanaf 25 personen bepaalt u zelf de opstapplaatsen. U kunt, indien u dat wenst, meerdere opstapplaatsen kiezen. In samenspraak met onze diensten wordt het vertrekuur besproken. Hoe en wanneer betalen? Bij ontvangst van de bestelbon betaalt u een voorschot van € 125. Het saldo van de reis dient minimum 8 dagen voor de vertrekdatum betaald te worden. Vanaf 30 betalende deelnemers reist de 31e en de 46e (*) persoon volledig gratis. (*) Voor reizen met het logo " " moeten er minimum 46 deelnemers zijn en reist de 47e persoon gratis. (*) Deelnemers moeten reizen in één autocar Hoe reserveren? Om een datum vast te leggen, neemt u vooraf contact op met onze Dienst Groepen. Nadien ontvangt u een bestelbon. Opgelet! Tot één maand voor het vertrek kan u kosteloos annuleren. Nadien worden er € 125 administratiekosten aangerekend. 10 dagen voor vertrek geeft u het juiste aantal door. Tot 6 dagen voor vertrek kan u kosteloos aantallen annuleren. Nadien wordt er 100 % kosten aangerekend, tenzij u een annulatieverzekering neemt. Inlichtingen? Wenst u meer inlichtingen of heeft u uw keuze gemaakt en wenst u een datum vast te leggen? Bel of e-mail ons meteen! Onze Dienst Groepen helpt u graag verder. Tel: 03 460 14 06 - Fax: 03 460 14 19 e-mail: dagreizen@lauwers.be

Voor wie? Groepen vanaf 30 personen die wensen in te schrijven voor een concert of evenement. Voordeel? Vanaf 30 personen bepaalt u zelf de opstapplaats en we komen u met onze luxe autocar ophalen. In samenspraak met onze diensten wordt het vertrekuur besproken. Hoe en wanneer betalen? Bij ontvangst van de bestelbon betaalt u 50% van het saldo binnen de 4 weken. Het saldo dient minstens minimum 8 weken voor de vertrekdatum betaald te worden. -- Vanaf 30 betalende deelnemers reist de 31e persoon volledig gratis. -- Vanaf 40 betalende deelnemers reist de 41e en 42e persoon volledig gratis. -- Vanaf 50 betalende deelnemers reist de 51e, 52e en 53e persoon volledig gratis. -- Vanaf 60(*) betalende deelnemers reist de 61e, 62e, 63e en 64e persoon volledig gratis. -- Vanaf 70(*) betalende deelnemers reist de 71e, 72e, 73e, 74e en 75e persoon volledig gratis. (*) deelnemers moeten reizen in één autocar Hoe reserveren? Om een datum vast te leggen, neemt u contact op met onze dienst Concerten & Evenementen. Nadien ontvangt u een bestelbon. Minimum 8 weken voor het vertrek geeft u het juiste aantal deelnemers en de gewenste opstapplaats(en) door. Opgelet! Tot 8 weken voor het vertrek kan u kosteloos annuleren. Nadien wordt er 100 % van het totale bedag aangerekend. Inlichtingen? Wenst u meer inlichtingen of heeft u uw keuze gemaakt en wenst u een concert of evenement vast te leggen? Bel of e-mail ons meteen! Onze dienst Concerten en Evenementen helpt u graag verder. Tel: 03 460 14 07 - Fax: 03 460 14 19

VOOR GROEPEN VANAF 25 PERSONEN DAGREIZENBROCHURE Voor wie? Groepen vanaf 25 personen die wensen in te schrijven voor een dagreis voor dezelfde datum als in de brochure en aansluitend bij de individuele inschrijvingen. Hoe reserveren? Bel of mail met onze Reservatiedienst om uw groep in te schrijven. Tel: 03 460 18 18 of e-mail: reizen@lauwers.be Prijs en voordeel? Vanaf 25 personen bepaalt u zelf de opstapplaats en komen we u met onze luxe autocar ophalen. In samenspraak met onze diensten wordt het vertrekuur besproken. U betaalt dezelfde prijs als in de brochure. Hoe en wanneer betalen? U betaalt het volledige saldo 8 weken voor vertrek op basis van het doorgegeven aantal personen.

VOOR AUTOCARVERHUUR CONTACTEER ONZE DIENST PLANNING Tel: 03 460 18 07 - Fax: 03 460 18 04 e-mail: planning@lauwers.be

www.lauwers.be | Pagina 3


Onze Bestemmingen Themareizen

Citytrips

Diksmuide & de IJzertoren

p.8

Rotterdam

p.26

Radioactief afval & Norbertijnen

p.8

Canterbury

p.26

Kermis anno 1920

NIEUW

p.9

Brussel in de kerstsfeer

NIEUW

p.9

Mosselfestijn

p.10

Palingfestijn

p.10

Flamenco & Spaans Eetfestijn

p.11

Kreeftenfestijn

p.11

De Koninck & Kerstmarkt Antwerpen

NIEUW

p.12

Winteravond in Bokrijk

NIEUW

p.12

Royal Christmas in Den Haag

p.13

Charles Dickens in Deventer

p.13

Siroperie Aubel & kersthappening Schloss Merode

NIEUW

Het jachtfeest in Bouillon Gouda bij kaarslicht

p.14 p.15

NIEUW

p.15

Shoppingreizen

Reizen Lauwers snelbus: Kerstmarkten Aken

NIEUW

p.27

Keulen

NIEUW

p.27

Kerstmarkten Aken

p.28

Keulen

p.28

Essen

p.28

Bochum

p.29

Duisburg

p.29

Düsseldorf

p.29

Dortmund

NIEUW

p.30

Bonn

p.30

Dordrecht

p.30

Keulen

p.16

Designer Outlet Roermond

p.16

Centro Oberhausen

Düsseldorf

p.16

Winterland Hasselt

’s-Hertogenbosch

p.17

Breda

p.31

De Bazaar

p.17

Amsterdam

p.32

Maastricht & de vrijdagse Markt

p.17

Maastricht

p.32

Canterbury

p.32

Kerstshopping p.31 NIEUW

p.31

Streekverkenningen Kamelenmelkerij & ’s Hertogenbosch

NIEUW

p.18

Champignons & Tongeren

p.18

Wintertuin Ursulinen & boottocht in Mechelen

p.19

Ardeens festijn in de Citadelle van Dinant

p.19

Kerstsfeer in het kasteel van Modave & Luik

NIEUW

p.20

Felsenkeller & de kerstmarkt van Monschau

NIEUW

p.20

Oostende & winter in het park

NIEUW

p.21

Fort Eben-Emael & Wijnkasteel Genoels-Elderen

p.21

Familiereizen

Evenementen Music Show Scotland Kerstshow met Hansi Hinterseer

p.33 NIEUW

p.34

Night of the Proms

p.34

Carrousel van levensliedjes

p.34

Nieuwjaarsconcert André Rieu

NIEUW

p.35

Cavalluna - World of Fantasy

NIEUW

p.35

Cirque du Soleil - TORUK

NIEUW

p.35

I love the '90s - the party

NIEUW

p.36

Winterrevue

p.36

Grotten van Han - Familiedag

p.22

Winterrevue op Oudejaarsavond

p.36

Halloweentocht

p.22

't Schoon Verdiep

NIEUW

p.37

Winter Efteling

p.23

Vuurwerk in de Kaasboerin

NIEUW

p.37

Het Schlagerfestival

NIEUW

p.37

Helmut Lotti

NIEUW

p.38

Travestietenshow

NIEUW

p.38

Kaasboerin Wintermatinee

NIEUW

p.38

Citytrips Amsterdam

p.24

Utrecht

p.24

Luik

p.25

Rijsel

p.25

Pagina 4 | www.lauwers.be


Opstapplaatsen

AANDACHT! Binnen de 10 dagen vóór de afreisdatum kunnen geen opstapplaatswijzigingen meer aanvaard worden! Gelieve 10 minuten vóór vertrek aanwezig te zijn.

DAGREIZEN

D1

D2

D3

D4

D5

D6

D7

D8

D9

D10

D11

AALST, parking kerkhof, L.De Bethunelaan

BERCHEM, Borsbeekbrug

07:30

07:00

08:00

09:00

06:30

08:15

07:30

06:00

16:30

11:00

07:35

06:30

BRUSSEL, Metrostation Heizel, Keizerin Charlottelaan

04:50

04:45

05:30

06:30

07:00

08:35

08:00

07:00

14:10

08:50

06:05

07:45

DUFFEL, politiekantoor, G. Van der Lindenlaan

06:25

06:00

07:00

07:50

06:15

07:45

07:15

05:20

15:25

09:30

06:40

07:15

ERPE-MERE, P+R parking , E40 uitrit 18

05:25

05:10

06:05

07:05

07:35

09:05

08:35

06:30

14:45

10:05

08:25

07:20

GENT, P+R parking Gentbrugge, Land van Rodelaan

05:50

05:35

06:30

07:30

08:00

09:30

09:00

06:05

15:10

09:50

07:00

06:50

KONTICH, P+R parking, N171/A1 (E19), uitrit 7

07:05

06:40

07:35

08:35

06:10

07:50

07:10

06:15

16:05

10:40

07:15

06:10

LIER, CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3

06:05

05:40

06:40

07:25

06:00

07:20

07:00

05:40

15:05

09:45

08:05

06:55

LOKEREN, kerk Sint-Anna, Gentsesteenweg

06:20

05:55

06:50

07:50

07:35

09:05

08:35

05:45

15:35

10:10

07:20

06:25

MECHELEN, Rode Kruisplein to McDonald's

06:45

06:20

07:15

08:10

06:30

08:05

07:30

06:30

15:45

10:25

08:45

07:45

SINT-NIKLAAS, hotel Serwir, Koningin Astridlaan

06:45

06:15

07:15

08:15

07:05

08:45

08:05

05:25

15:55

10:30

07:45

06:05

WETTEREN, station Kwatrecht, hoek Brusselsestwg/Viaductweg

DAGREIZEN

D12

D13

D14

D15

D16

D17

D18

D19

D20

D21

D22

D23

D24

D25

D26

AALST, parking kerkhof, L.De Bethunelaan

05:00

12:30

05:50

06:20

07:20

08:20

08:40

07:10

07:40

06:40

09:20

07:15

08:00

05:50

BERCHEM, Borsbeekbrug

07:30

14:30

08:00

08:30

09:30

10:30

07:15

06:30

07:00

05:45

08:40

07:00

07:00

05:30

BRUSSEL, Metrostation Heizel, Keizerin Charlottelaan

04:30

12:00

05:20

05:50

06:50

07:50

08:05

06:40

07:10

07:15

07:45

08:30

05:15

DUFFEL, politiekantoor, G. Van der Lindenlaan

06:25

13:30

06:55

07:25

08:25

09:30

07:10

05:55

06:30

05:00

08:00

06:15

06:20

04:50

GENT, P+R parking Gentbrugge, Land van Rodelaan

05:50

13:20

06:40

07:10

08:10

09:10

09:30

08:00

08:30

05:50

08:30

06:30

07:10

06:45

KONTICH, P+R parking, N171/A1 (E19), uitrit 7

07:05

14:10

07:35

08:05

09:05

10:10

06:55

06:10

06:40

06:10

09:00

07:20

07:20

05:10

LIER, CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3

06:05

13:15

06:35

07:05

08:05

09:10

06:50

05:40

06:15

05:20

08:20

06:40

06:40

04:30

LOKEREN, kerk Sint-Anna, Gentsesteenweg

06:20

13:40

07:05

07:35

08:35

09:35

09:05

07:35

08:00

05:25

08:10

06:00

06:50

06:15

MECHELEN, Rode Kruisplein to McDonald's

06:45

13:45

07:15

07:45

08:45

09:50

07:30

06:10

06:45

06:30

09:20

07:45

08:00

04:50

ERPE-MERE, P+R parking , E40 uitrit 18

SINT-NIKLAAS, hotel Serwir, Koningin Astridlaan

06:45

14:00

07:25

07:55

08:55

09:55

08:45

07:05

07:35

05:05

07:05

05:40

06:30

05:55

WETTEREN, station Kwatrecht, hoek Brusselsestwg/Viaductweg

05:30

13:00

06:20

06:50

07:50

08:50

09:10

07:40

08:10

06:10

08:50

06:45

07:30

06:20

K5

K6

K5

K6

KERSTREIZEN Antwerpen

K1

K2

K3

K4

KERSTREIZEN Oost-Vlaanderen & Brabant

K1

K2

K3

K4

LIER, CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3

08:50 08:10 08:20 07:35 07:05 04:30

BRUSSEL, Metrostation Heizel, Keizerin Charlottelaan

07:45 06:40 07:05 06:30 06:00 05:15

DUFFEL, post, G. Van der Lindenlaan

09:10 08:25 08:40 07:55 07:25 04:50

AALST, parking kerkhof, L.De Bethunelaan

08:20 07:10 07:40 07:10 06:30 05:50

MECHELEN, Rode Kruisplein to McDonald's

09:30 08:50 09:00 08:15 07:45

08:50 07:40 08:05 07:30 06:55 06:20

KONTICH, P+R parking, N171/A1 (E19), uitrit 7

09:50 09:05 09:20 08:35 08:05 05:10

WETTEREN, station Kwatrecht, hoek Brusselsestwg/Viaductweg

BERCHEM, Borsbeekbrug

10:15 09:30 09:45 09:00 08:30 05:30

GENT, P+R parking , Land van Rodelaan

09:10 08:00 08:20 07:45 07:15 06:45

SINT-NIKLAAS, hotel Serwir, Koningin Astridlaan

05:55

LOKEREN, kerk Sint-Anna, Gentsesteenweg

06:15

EVENEMENTEN

09:35 08:25 08:45 08:05 07:40

SINT-NIKLAAS, hotel Serwir, Koningin Astridlaan

10:00 08:45 09:05 08:25 08:00

E1

E2

E5

E6

08:00

17:45 12:30

BERCHEM, Borsbeekbrug

10:30

17:15 11:45

MECHELEN, Rode Kruisplein to McDonald's

AALST, parking kerkhof, L.De Bethunelaan BRUGGE, achterzijde station Spoorwegstraat

E3

LOKEREN, kerk Sint-Anna, Gentsesteenweg

E4

E7

E8

18:00 13:00 —

E9

E10

10:30

16:30 16:00 10:45 17:00 12:30 17:00 12:00 16:00

E11

E12

— —

04:50

E13

E14

E15

17:15 11:15 12:15 17:20 15:00 —

11:25 16:35 14:15

16:45 10:40 10:40 15:30 13:30

BRUSSEL, Metrostation Heizel, Keizerin Charlottelaan

07:30 17:50 18:15 13:00 18:30 13:30 18:30 13:30 16:45 08:00 17:45 11:45 12:45 17:50 15:30

DUFFEL, politiekantoor, G. Van der Lindenlaan

09:30

17:20

ERPE-MERE, P+R parking E40 - uitrit 18 - Oudenaardsesteenweg GENT, P+R parking , Land van Rodelaan

17:50 13:05

09:30

16:20 08:25

08:50 17:15 17:00 11:45 17:45 13:15 17:45 12:45 16:45 08:50 17:45 11:30 11:30 16:30 14:15

HASSELT, voorzijde station - kiss & ride

16:30

17:00

12:00

HOUTHALEN-HELCHTEREN, carpoolparking N175 / A2 (E314) - uitrit 29

16:00

16:30

10:10

14:10

KONTICH, P+R parking, N171/A1 (E19) to Sint Rita College

17:40 12:10

17:40 10:10 18:40 12:30 11:50 16:55 14:40

KORTRIJK, Radio 2, Doorniksesteenweg 214B

16:15 16:30 11:00 16:45 12:10 16:25 11:25 15:25

LEUVEN, parking Bodart

17:30 18:35 13:05 18:00

09:15

09:15 17:45 16:30 11:00 18:15 13:45 18:15 13:15 17:15 09:15 18:15 11:50 10:40 15:15 13:30 16:45 19:35 14:05 17:15

— —

12:40 18:10 15:30

LOKEREN, kerk Sint-Anna, Gentsesteenweg

15:40 09:40 11:30 16:30 13:30

09:15

LUMMEN, carpoolparking N717 / A2 (E314) - uitrit 26

18:00 13:00

LIER, CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3

MECHELEN, Rode Kruisplein to McDonald's

17:15 12:15

NEVELE, P+R Nevelestraat E40 uitrit 12

16:50 16:30 11:15 17:20 12:50 17:20 12:20 16:20

15:45 15:30 10:15

12:00

ROESELARE, rondpunt zwembad Hippoliet Spilleboutdreef

15:45

13:45 19:00 16:35

17:20 11:10 11:00 16:00 13:45 10:10 15:00 13:00 —

13:00

09:45 18:00 16:45 11:15 18:30 14:00 18:30 13:30 17:30 09:45 18:30 12:15 10:55 15:45 13:45

TIELT-WINGE, Carpool E314 (uitrit 23) - Schransstraat/Groenweg.

17:10 19:05 13:35 17:40

WAREGEM, carpoolparking N382 - E17 uitrit 5 - F. Rooseveltlaan

16:35 17:00 11:30 17:05 12:30 16:45 11:45 15:45

WETTEREN, station Kwatrecht, hoek Brusselsestwg/Viaductweg

09:45 18:15 18:00 12:30 18:45 14:00 18:45 13:45 17:25 09:45 18:25 12:15 12:10 17:10 15:00

OOSTENDE, hotel Melinda (parking autocars) SINT-NIKLAAS, Koningin Astridlaan bij hotel Serwir

08:30

17:15 12:00

— —

17:40 12:40 17:30 12:30

— —

13:15 18:40 16:05

16:05 10:05 12:00 17:00 14:00

16:45 10:45 11:45 16:50 14:30

www.lauwers.be | Pagina 5


Kalender DATUM

DAG

REIS

BLZ

NIEUW

DATUM

DAG

REIS

BLZ

01/12/18 zaterdag

Kerstmarkt Bonn

30

19/09/18 woensdag

Wintertuin Ursulinen en Mechelen

19

Radioactief afval en Norbertijnen

01/12/18 zaterdag

Kerstmarkt Aken

28

20/09/18 donderdag

8

01/12/18 zaterdag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

21/09/18 vrijdag

Dusseldorf

16

01/12/18 zaterdag

Maastricht

32

Kerstmarkt Keulen

28

22/09/18 zaterdag

Keulen

16

01/12/18 zaterdag

23/09/18 zondag

Ardeens festijn in de citadelle 19 van Dinant

01/12/18 zaterdag

Canterbury

32

01/12/18 zaterdag

Winterland Hasselt

31

23/09/18 zondag

Grotten van Han - familiedag

22

02/12/18 zondag

Breda

31

27/09/18 donderdag Champignons en Tongeren

18

02/12/18 zondag

Amsterdam

32

29/09/18 zaterdag

s-Hertogenbosch

17

03/12/18 maandag

Centro Oberhausen

31

30/09/18 zondag

Amsterdam

24

03/12/18 maandag

Kerstmarkt Duisburg

29

02/10/18 dinsdag

Luik

25

03/12/18 maandag

Kerstmarkt Aken

28

Fort Eben-Emael en 04/10/18 donderdag Wijnkasteel

21

03/12/18 maandag

Kerstmarkt Keulen

28

04/10/18 donderdag Palingfestijn

10

03/12/18 maandag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

04/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

04/12/18 dinsdag

Centro Oberhausen

31

05/10/18 vrijdag

Maastricht en de vrijdagse markt

17

07/10/18 zondag

De Bazaar

17

04/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Aken

28

09/10/18 dinsdag

Flamenco & Spaans eetfestijn

11

04/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Essen

28

Champignons en Tongeren

18

04/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Bonn

30

04/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Keulen

28

04/12/18 dinsdag

Maastricht

32

10/10/18 woensdag

11/10/18 donderdag Mosselfestijn

10

NIEUW

NIEUW

11/10/18 donderdag

Kamelen en 's-Hertogenbosch

18

04/12/18 dinsdag

Canterbury

32

13/10/18 zaterdag

Dusseldorf

16

05/12/18 woensdag

Kerstmarkt Aken - Snelbus

27

NIEUW

14/10/18 zondag

Grotten van Han - familiedag

22

05/12/18 woensdag

Kerstmarkt Keulen - Snelbus

27

NIEUW

16/10/18 dinsdag

Rotterdam

26

05/12/18 woensdag

Kerstmarkt Bochum

29

16/10/18 dinsdag

Mosselfestijn

10

05/12/18 woensdag

Kerstmarkt Dortmund

30

NIEUW

18/10/18 donderdag Diksmuide & de Ijzertoren

8

05/12/18 woensdag

Brussel in de Kerstsfeer

9

NIEUW

18/10/18 donderdag Mosselfestijn

10

05/12/18 woensdag

Kerstmarkt Bonn

30

18/10/18 donderdag Utrecht

24

06/12/18 donderdag Kerstmarkt Keulen

20/10/18 zaterdag

Keulen

16

20/10/18 zaterdag

Rijsel

25

21/10/18 zondag

Disigner Oulet Roermond

16

23/10/18 dinsdag

Palingfestijn

10

25/10/18 donderdag Champignons en Tongeren

18

03/11/18 zaterdag

22

Halloweentocht

NIEUW

06/12/18 donderdag

Oostende en winter in het Park

28 21

06/12/18 donderdag Kerstmarkt Essen

28

06/12/18 donderdag Kerstmarkt Düsseldorf

29

06/12/18 donderdag Kerstmarkt Aken - Snelbus

27

07/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Aken

28

07/12/18 vrijdag

Centro Oberhausen

31 20

08/11/18 donderdag Kermis anno 1920

9

10/11/18 zaterdag

15

07/12/18 vrijdag

Felsenkeller en Kerstmarkt van Monschau

22/11/18 donderdag Kreeftenfestijn

11

07/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Essen

28

24/11/18 zaterdag

Canterbury

26

07/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Bonn

30

27/11/18 dinsdag

Centro Oberhausen

31

07/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Keulen - Snelbus

27

28/11/18 woensdag

Centro Oberhausen

31

08/12/18 zaterdag

Kerstmarkt Keulen

28

29/11/18 donderdag Kerstmarkt Aken

28

08/12/18 zaterdag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

29/11/18 donderdag Kerstmarkt Düsseldorf

29

08/12/18 zaterdag

Winterland Hasselt

31

29/11/18 donderdag Kerstmarkt Duisburg

29

08/12/18 zaterdag

Maastricht

32

29/11/18 donderdag kerstmarkt Dortmund

30

08/12/18 zaterdag

Canterbury

32

29/11/18 donderdag Centro Oberhausen

31

08/12/18 zaterdag

Kerstmarkt Aken

28

30/11/18 vrijdag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

09/12/18 zondag

Amsterdam

32

30/11/18 vrijdag

Kerstmarkt Dortmund

30

10/12/18 maandag

Centro Oberhausen

31

30/11/18 vrijdag

Kerstmarkt Duisburg

29

10/12/18 maandag

Kerstmarkt Essen

28

30/11/18 vrijdag

Kerstmarkt Keulen

28

10/12/18 maandag

Kerstmarkt Keulen

28

Jachtfeest in Bouillon

Pagina 6 | www.lauwers.be

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW


DATUM

DAG

REIS

BLZ

NIEUW

DATUM

DAG

REIS

BLZ

18/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Essen

28

10/12/18 maandag

Kerstmarkt Duisburg

29

10/12/18 maandag

Kerstmarkt Bonn

30

18/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

11/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Keulen - Snelbus

27

NIEUW

18/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Bonn

30

11/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Dortmund

30

NIEUW

18/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Aken

28

11/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Aken

28

18/12/18 dinsdag

Maastricht

32

11/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Bochum

29

18/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Keulen

28

11/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

18/12/18 dinsdag

Canterbury

32

11/12/18 dinsdag

Kerstmarkt Bonn

30

19/12/18 woensdag

Kerstmarkt Dortmund

30

12/12/18 woensdag

Kerstmarkt Aken

28

19/12/18 woensdag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

12/12/18 woensdag

Kerstmarkt Essen

28

19/12/18 woensdag

Kerstmarkt Bochum

29

12/12/18 woensdag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

19/12/18 woensdag

Kerstmarkt Aken - Snelbus

27

12/12/18 woensdag

Centro Oberhausen

31

19/12/18 woensdag

Kerstmarkt Keulen

28

12/12/18 woensdag

Kerstmarkt Keulen

28

12/12/18 woensdag

Breda

31

13/12/18 donderdag Kerstmarkt Aken - Snelbus

27

Siroperie Aubel en Schloss 13/12/18 donderdag Merode

14

13/12/18 donderdag Kerstmarkt Essen

28

13/12/18 donderdag Kerstmarkt Bochum

29

13/12/18 donderdag Kerstmarkt Keulen

28

13/12/18 donderdag Maastricht

32

13/12/18 donderdag Breda

31

13/12/18 donderdag Kerstmarkt Dortmund

30

13/12/18 donderdag Canterbury

32

NIEUW

NIEUW NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

20/12/18 donderdag Kerstmarkt Aken

28

20/12/18 donderdag Kerstmarkt Keulen

28

20/12/18 donderdag Kerstmarkt Duisburg

29

20/12/18 donderdag Kerstmarkt Düsseldorf

29

20/12/18 donderdag Maastricht

32

20/12/18 donderdag Centro Oberhausen

31

20/12/18 donderdag Winterland Hasselt

31

20/12/18 donderdag Canterbury

32

21/12/18 vrijdag

Winterland Hasselt

31

21/12/18 vrijdag

Centro Oberhausen

31

21/12/18 vrijdag

Kerst in kasteel Modave en Luik

20

NIEUW

21/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Keulen - Snelbus

27

NIEUW

21/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Duisburg

29

14/12/18 vrijdag

De Koninck en Kerstmarkt Antwerpen

12

14/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

27/12/18 donderdag Winteravond in Bokrijk

12

14/12/18 vrijdag

Centro Oberhausen

31

27/12/18 donderdag Winterefteling

23

14/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Dordrecht

30

14/12/18 vrijdag

Gouda bij kaarslicht

15

14/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Bonn

30

14/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Dortmund

30

14/12/18 vrijdag

Kerstmarkt Aken

28

15/12/18 zaterdag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

15/12/18 zaterdag

Kerstmarkt Aken

28

15/12/18 zaterdag

Charles Dickens Festijn in Deventer

13

15/12/18 zaterdag

Kerstmarkt Bonn

30

15/12/18 zaterdag

Kerstmarkt Keulen

28

16/12/18 zondag

Winterland Hasselt

31

16/12/18 zondag

Kerstmarkt Dordrecht

30

16/12/18 zondag

Breda

31

16/12/18 zondag

Amsterdam

32

16/12/18 zondag

Winterland Hasselt

31

17/12/18 maandag

Kerstmarkt Düsseldorf

29

17/12/18 maandag

Kerstmarkt Keulen

17

17/12/18 maandag

Kerstmarkt Bonn

30

17/12/18 maandag

Kerstmarkt Essen

28

17/12/18 maandag

Kerstmarkt Aken

28

17/12/18 maandag

Centro Oberhausen

31

18/12/18 dinsdag

Royal Christmas Den Haag

13

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

www.lauwers.be | Pagina 7


Diksmuide & de IJzertoren

BELGIE

Diksmuide en omgeving speelden een belangrijke rol tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vele sites herinneren nog aan deze gebeurtenissen. Na de middag brengen we een bezoek aan de IJzertoren en sluiten we de dag af met een bezoek aan de Grote Markt in Diksmuide.

V

oormiddag: We worden ontvangen met een koffie en een lekkere koffiekoek. Daarna beginnen we aan onze rondrit Groot-Diksmuide. We starten met een bezoek aan de mooie kerk van Woumen en rijden verder naar de Duitse militaire begraafplaats Vladslo. Hier zien we het beroemde beeld “treurend ouderpaar” van Käthe Kollwitz. Ook de Belgische militaire begraafplaats van Keiem wordt nog bezocht.

N

amiddag: Na de middag brengen we een bezoek aan de IJzertoren. Dit prachtige monument is helemaal in zijn glorie hersteld en is een bezoek meer dan waard. De IJzertoren is 84 meter hoog, telt 22 verdiepingen en herbergt het museum aan de IJzer. We nemen de lift naar boven en vanuit de panoramazaal of van op het dakterras heb je een uniek uitzicht over de hele frontstreek, 84 m hoog boven de “Vlaamse Velden”. Na ons bezoek aan iddag: We genieten van een de IJzertoren rijden we nog naar de 3-gangen middagmaal. Grote Markt van Diksmuide. We bewonderen het mooie stadshuis en nemen nog even vrije tijd.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Koffie met koffiekoek „„Rondrit Groot-Diksmuide „„Middagmaal „„Bezoek aan de IJzertoren „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Donderdag 18 oktober 2018

M

A

THEMAREIZEN

vond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

€ 57 pp

kinderen tem 11 jaar: € 45 pp Opstapplaats: D5

Radioactief afval & Norbertijnen

BELGIE

Radioactiviteit en radioactief afval, we horen er veel over maar eigenlijk weten we er maar weinig over. Isotopolis is het informatiecentrum over radioactieve afvalstoffen van NIRAS, gelegen in de Kempen. Hier nemen we een kijkje achter de muren van een opslagplaats voor radioactief afval, uniek in België. Na de middag brengen we een bezoek aan de Norbertijnen en hun prachtige abdij in Postel.

V

oormiddag: We worden ontvangen in Isotopolis. Na een korte film gaan we op ontdekkingstocht door e wereld van radioactieve afvalstoffen. We starten met een bezoek aan een mini-laboratorium waar de fascinerende fenomenen radioactiviteit en straling worden toegelicht. Daarna krijgen we te zien wat er allemaal gebeurt met radioactief afval. Ook zien we welke bergingsmogelijkheden wetenschappers bestuderen en uittesten om te gebruiken in de toekomst. Daarna zetten we onze tocht verder op het terrein van Belgoprocess en hebben we de uitzonderlijke kans om een opslagplaats voor verwerkt laagradioactief afval te bezoeken. We sluiten het bezoek af met een drankje.

N

amiddag: Na ons middagmaal rijden we naar Postel. Diep verscholen in de prachtige bossen ligt daar de abdij van de Norbertijnen. Met een gids brengen we een bezoek aan deze mooie abdij, die nog wordt bewoond door 19 broeders. De oudste gebouwen van de abdij dateren van 11890. Tijdens de rondleiding wordt uitvoerig aandacht besteed aan de werking van de abdij, het leven van de Norbertijnen en de historische en beschermde gebouwen. Na de rondleiding kunnen we nog iets drinken in het prachtige gasthof van de abdij of genieten van de mooie natuur rondom de abdij.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„ Middagmaal „„ Bezoek aan abdij Postel „„ Begeleiding door een plaatselijke gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Donderdag 20 september 2018

A

vond: Het einde van deze boeiende dagreis is voorzien omstreeks iddag: We genieten van een 18u00. 3-gangen middagmaal

M

€ Pagina 8 | www.lauwers.be

€ 49 pp

kinderen tem 11 jaar: € 39 pp Opstapplaats: D3


Kermis anno 1920

NEDERLAND • NIEUW

Tijdens deze dagreis bezoeken we 2 merkwaardige attracties. We beginnen in Oudenbosch. In dit kleine dorpje hebben ze een copy gebouwd van de Sint-Pietersbasiliek. Na de middag trekken we naar een heel uniek museum waar we orgelmuziek horen en de kermis beleven zoals deze was anno 1920.

V

oormiddag: We rijden naar Terheijden waar we worden ontvangen met koffie en een koffiekoek. Nadien vertrekken we met de plaatselijke gids voor een rondrit tot in Oudenbosch. Hier brengen we met de gids een bezoek aan de basiliek. Met een lengte van 81 meter, breedte van 55 meten en een hoogte van 63 meter is de basiliek een geschaalde kopie van de St Pieter in Rome. Een pastoor met lichte grootheidswaanzin maakte in 1865 de bouw van deze prachtige kerk mogelijk.

N

amiddag: Na ons middagmaal rijden we naar het Soet & Vermaeck waar een kermis in de sfeer van 1920 is. De geschiedenis van het ontstaan van de kermis wordt ons op een grappige wijze verteld. We maken kennis met “de Vrouw met de baard”, “het wolvenkind” en andere rariteiten. De authentieke kermisattracties worden met veel humor toegelicht terwijl we smullen van kermislekkernijen zoals suikerspin, poffertjes en popcorn. In de pauze speelt het “De Cap” orgel originele kermismuziek en kan u een dansje iddag: We genieten van een lekker wagen. Enkele vrijwilligers uit de groep 3-gangen menu. wagen zich aan de Kop van Jut, ballen gooien en laten hun toekomst voorspellen. Of u wint een mooie prijs met het rad van fortuin. We sluiten af met een lekkere wafel met slagroom en een koffie.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Koffie met koffiekoek „„Bezoek aan basiliek van Oudenbosch „„Middagmaal „„Bezoek aan kermis anno 1920 „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Donderdag 08 november 2018

M

A

vond: Einde van de dagreis omstreeks 18u00 kinderen tem 11 jaar: € 54 pp Opstapplaats: D16

Brussel in de kerstsfeer

BELGIE • NIEUW

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België maar ook van Europa. De stad heeft een rijk historisch verleden en een schat aan gebouwen en monumenten. Maar het is tevens een moderne stad met hippe buurten, moderne kantoorgebouwen en vele trendy winkels. Tijdens de eindejaarsperiode straalt dit alles een gezellige winterse sfeer uit en een grote kerstmarkt maakt het plaatje compleet. Ontdek onze hoofdstad met onze gids en geniet van de unieke kerstmarkt!

V

oormiddag: Na de diverse opstapplaatsen worden we ontvangen met een koffie en een lekkere koffiekoek. Daarna maken we een mooie rondrit door de hoofdstad. We vertrekken aan de monumentale basiliek van Koekelberg. Onderweg zien we vele gekende gebouwen en monumenten. Na deze rondrit maken we nog een korte wandeling met onze gids, die eindigt aan de gezellige kerstmarkt.

N

amiddag: We genieten van de kerstsfeer in de stad. Brussel heeft de langste kerstmarkt van België. Deze begint op de Grote Markt met de gigantische kerstboom en de levende kerststal. Vandaar via de beurs naar het Sint-Kathelijneplein en de vismarkt. Op het Muntplein ligt de schaatsbaan. Laat je inpalmen door de stemming in de versierde straten, de sfeerrijk verlichte gebouwen, de vele kerstkraampjes, het reuzenrad en de vele andere attracties. iddag: Er zijn vele gelegenheden Meer dan 200 kraampjes verwennen u voor een vrij middagmaal. met leuke kerstgeschenken en vele lekkernijen.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Koffie met koffiekoek „„Rondrit en stadswandeling in Brussel „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Woesndag 05 december 2018

M

A

vond: Het vertrek uit onze hoofdstad is voorzien om 18u00.

€ 31 pp

kinderen tem 11 jaar: € 27 pp Opstapplaats: D23

www.lauwers.be | Pagina 9

THEMAREIZEN

€ 58 pp


Mosselfestijn

NEDERLAND

Vandaag genieten we van de mooie natuur, de zilte zeelucht en lekkere mosselen. Zeeland is gespecialiseerd in al het goede dat de zee te bieden heeft. Vandaag is puur genieten.

V

oormiddag: Vanuit de verschillende opstapplaatsen rijden we vandaag naar Zeeland. We rijden doorheen Noord- en Zuid-Beveland en ontdekken de schoonheid van dit schiereiland. Ook houden we halt in Yerseke voor een wandeling, een bezoek aan een mosselfabriek, aan de haven en aan de oesterputten.

M

iddag: Op het menu:

THEMAREIZEN

Soep *** Een royale portie mosselen met sla en frietjes

N

amiddag: Na het heerlijke middagmaal maken we een mooie rondrit door Walcheren tot we uiteindelijk aankomen in Vlissingen. Deze aan de kust gelegen stad heeft een prachtige jachthaven en het oude stadscentrum heeft heel wat te bieden. Ook zijn er talrijke musea en voor de mensen die willen shoppen is er keuze genoeg. Wie van al dat moois dorst heeft gekregen kan terecht in één van de vele gezellige tavernes en bruine kroegen. Kortom Vlissingen heeft genoeg te bieden om zich te kunnen amuseren.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Bezoek aan Yerseke en mosselfabriek „„ Middagmaal „„ Vrij bezoek aan Vlissingen „„ Begeleiding door een plaatselijke gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATA „„Donderdag 11 oktober 2018 „„Dinsdag 16 oktober 2018 „„Donderdag 18 oktober 2018

A

vond: Omstreeks 18u00 vertrekken we terug naar onze afstapplaats;

€ 72 pp

Opstapplaats: D4

Palingfestijn

NEDERLAND - BELGIE

Paling wordt al zeer lang gegeten in Europa. Wist u dat paling in het groen een oeroude Vlaamse bereiding is en dat dit gerecht destijds in de betere cafés verkrijgbaar was als een gemakkelijke hap?

V

oormiddag: Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Sluis. Deze gastvrije shoppingstad in ZeeuwsVlaanderen is de meest Vlaamse stad van Nederland en tevens de geboorteplaats van J.H. Van Dale, die we kennen van de woordenboeken. We maken een kleine stadswandeling. Sluis is de enige stad in Nederland met een belfort. We wandelen voorbij de echte Hollandse molen die in het stadscentrum staat. De winkels, die 363 dagen van het jaar open zijn, kunnen ons zeker bekoren.

N

amiddag: In de namiddag rijden we naar Gent. Samen met onze gids maken we een wandeling in het prachtig historisch kader. Op de St-Michielsbrug genieten we van het mooie uitzicht op de drie torens die we alleen op deze locatie kunnen bewonderen. We bekijken de bootjes die af en aan varen langs de Graslei en even verder spotten we het Gravensteen en nemen we een kijkje in het Patershol. Aansluitend genieten we van vrije tijd om eventueel zelf een boottochtje te maken, te shoppen in de talrijke winkels of de dorst te iddag: Voor het middagmaal rijden lessen in één van de vele café’s. we naar Aalter (keuze bij boeking door te geven). Op het menu: vond: Het einde van deze smakelijke dag is voorzien rond 18u00. Paling à volonté. We hebben keuze uit : paling in’t groen, gebakken paling, paling provençaal en paling in roomsaus met frietjes, mayonaise en tartaarsaus. *** Voor de niet-palingeters is er tournedos voorzien.

M

Pagina 10 | www.lauwers.be

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Bezoek Sluis „„Middagmaal „„Bezoek Gent „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATA „„Donderdag 04 oktober 2018 „„Dinsdag 23 oktober 2018

A

€ 49 pp

kinderen tem 11 jaar: € 41 pp Opstapplaats: D7


Flamenco & Spaans Eetfestijn

BELGIE

Breng het zonnige Spanje even naar ons Belgenland. Laat je onderdompelen in de Spaanse sfeer en geniet van de Spaanse gastronomie op de tonen van wervelende flamencomuziek. Maak kennis met de verschillende flamencostijlen en geniet van een dagje zonnig Spanje dicht bij huis.

V

oormiddag: Via onze diverse opstapplaatsen rijden we naar de Peña Al Andalus. Deze mooie zaal is helemaal ingericht in Andalusische stijl en brengt ons onmiddellijk in de juiste stemming. Peña Al Andalus is de oudste flamencoschool van België en dagelijks volgen hier tientallen mensen diverse danscursussen, uiteraard allemaal in het teken van klassieke Spaanse dans en Flamenco.

N

amiddag: Na en tijdens ons middagmaal genieten we van een wervelende flamencoshow. Men neemt ons mee naar de boeiende wereld van de klassiek Spaanse dans met castagnetten en de Andalusische Flamencodans. We krijgen op een speelse manier een woordje uitleg, met hier en daar wat interactie van het publiek. Ook het gebruik van attributen zoals castagnetten, waaier en sjaal komen uitgebreid aan bod. Dit alles in typische Spaanse iddag: We genieten van een typi- klederdracht, een streling voor het oog. sche Spaans Middagmaal Een onvergetelijke kleurrijke en boeiende voorstelling. Na deze onvergeAlbondigas in tomatensaus telijke show rijden we verder naar Het *** Eilandje. Hier kunnen we een bezoekje Paella à volonté brengen aan het MAS of genieten van wat vrije tijd in deze mooi vernieuwde *** wijk van Antwerpen. Sorpresa del Dia

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„ Middagmaal: Spaans menu met paella à volonté „„ Flamencoshow „„ Bezoek aan het Eilandje „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Dinsdag 09 oktober 2018

M

A

vond: Omstreeks 18u00 vertrekken we terug richting onze afstapplaatsen. kinderen tem 11 jaar: € 43 pp Opstapplaats: D10

Kreeftenfestijn

BELGIE

De kreeft is een ware delicatesse. Waar vroeger kreeft enkel gegeten werd door de elite, is kreeft eten nu betaalbaar geworden. Volgens de etiquette mag u kreeft met de handen eten en het plaatje zou niet compleet zijn als we geen echt kreeftenslabbetje voorgehouden krijgen. Smakelijk!

V

oormiddag: We maken een kleine rondrit door de Zwalmstreek, de streek met charmante dorpjes en romantische watermolens. De Zwalmstreek loopt over in de Vlaamse Ardennen. We maken kennis met haar ongerepte schoonheid en groene heuveltoppen.

M

iddag: Kreeft op het menu !

Aperitiefhapje *** Halve kreeft “Belle-Vue” *** Kreeftenbisque *** Halve kreeft in de oven met rijst *** Gebakje

N

amiddag: We zetten onze tocht verder tot in Geraardsbergen. Wie Geraardsbergen zegt, denkt natuurlijk onmiddellijk aan de befaamde Muur. We brengen een bezoek aan de Muur en de kapel op de Oudenberg. Deze locatie kennen we allemaal als de beruchte muur in de Ronde van Vlaanderen. Nadien verkennen we met onze gids het centrum. Op het Gezellige Marktplein vinden we “Manneke Pis” van Geraardsbergen en de prachtige Sint Bartholomeuskerk. We eindigen deze culinaire dag met nog wat vrije tijd in Geraardsbergen zodat we nog de tijd hebben om de befaamde mattentaarten te kunnen kopen.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Rondrit Zwalmstreek „„Middagmaal: kreeftenmenu „„Bezoek aan Geraardsbergen „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Donderdag 22 november 2018

A

vond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

€ 108 pp

Opstapplaats: D6

www.lauwers.be | Pagina 11

THEMAREIZEN

€ 55 pp


De Koninck & Kerstmarkt Antwerpen

BELGIE • NIEUW

Weinig bedrijven zijn zo verbonden aan Antwerpen als brouwerij De Koninck. Het is ondertussen ook de laatst overgebleven stadsbrouwerij van Antwerpen. Op een boeiende manier ontdekken we hoe het alom gekende “bolleke” tot stand komt. Na de middag trekken we naar de binnenstad van Antwerpen voor de bezoek aan de kerstmarkt. Antwerpen in kerstsfeer, een niet te missen evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers lokt!

V

oormiddag: Bij aankomst in Antwerpen brengen we eerst een bezoek aan brouwerij De Koninck. Dit is één van de oudste bedrijven van Antwerpen. Wist u dat de brouwerij de op één na oudste handelsregister nummer van de stad heeft, na de Zoo ? Tijdens ons bezoek ontdekken we het brouwproces van het alom gekende “bolleke”. Maar we leren ook alles over de geschiedenis van het bedrijf. In verschillende themaruimten kom je alles te weten over Antwerpen als bierstad en de Belgische bieren. Dorst gekregen van dit avontuur ? Geen probleem want op het einde van de toer staat een perfect, fris getapt “bolleke” op u te wachten.

M THEMAREIZEN

iddag: Antwerpen biedt talloze mogelijkheden voor een vrij middagmaal.

N

amiddag: We ontdekken “Winter in Antwerpen”. Tijdens de kerstperiode wordt Antwerpen omgetoverd tot een heuse kerststad. Vanaf de kaai, via de Suikerui tot aan de Groenplaats vinden we tientallen gezellige kraampjes. Op de Groenplaats staat een grote overdekte schaatspiste en op de Grote Markt is het stadhuis prachtig versierd. Bij valavond genieten we van de spectaculaire kerstverlichting. Ook de gekende winkelstraat de Meir ziet eruit als een kerstprent. In de talloze winkels vindt u zeker de geschikte kerstgeschenken. Na al dat shoppen kunnen we ons nog verwennen aan de vele eet en drankstandjes. De geur van gluhwein, kaneel en vele andere lekkernijen nodigen u uit om te blijven en lekker te genieten.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Bezoek aan brouwerij De Koninck „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Vrijdag 14 december 2018

A

vond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00

€ 37 pp

kinderen tem 11 jaar: € 27 pp Opstapplaats: D18

Winteravond in Bokrijk

BELGIE • NIEUW

Het Provinciaal Domein Bokrijk is vooral bekend om zijn openluchtmuseum, het arboretum en de openluchtspeeltuin. Het domein is 550 ha groot. Tijdens de eindejaarsperiode baadt het openluchtmuseum traditiegetrouw in een gezellige winterse avondsfeer met tal van activiteiten voor de hele familie.

N

amiddag: Na de diverse opstapplaatsen komen we omstreeks 16 uur toe aan het Provinciaal Domein Bokrijk. De ganse avond kunnen we genieten van tal van activiteiten. In de museumdelen Kempen en Haspengouw neemt een nostalgische kermis je terug in de tijd. Test je vaste hand in de schiettent of test je kracht op de Kop van Jut. Wie vindt de weg door het spiegeldoolhof of wie durft de Cakewalk aan? Of geniet je meer van een rustig ritje op het reuzenrad of op de statige Grand Carousel. Alles wordt opgeluisterd door muziek en winterse hapjes en drankjes staan klaar! Om 19 u als de avond valt, kan je genieten van een spetterend vuurwerk.

In de Oude Stad vertellen de muren een winters verhaal en er is een winterdorp op het marktplein. Bezoek ook zeker de Sixties en beleef de kerstsfeer recht uit de jaren 60. Om 17u30en om 20u is er een magische Vuurparade. Vuurdansers vanen zich een vurige weg doorheen het museum, van museumdeel Kempen naar Haspengouw en terug. E-Volution is het nieuwste, mystieke vuurspektakel van het vuurgezelschap De Oersprong. Bij hun terugkeer in het museumdeel Kempen brengen ze een afsluitende vuurshow vol dans, muziek en theater. Winteravond in Bokrijk, een evenement dat zeker een keertje moet hebben gezien!

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Bezoek aan Winteravond in Bokrijk „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Donderdag 27 december 2018

A

vond: Het einde van deze dagreis is voorzien om 21u00.

€ Pagina 12 | www.lauwers.be

€ 34 pp

kinderen tem 11 jaar: € 24 pp Opstapplaats: D14


Royal Christmas in Den Haag

NEDERLAND

Dit jaar gaat de vijfde editie van de Royal Christmas Fair door in het centrum van Den Haag. De Royal Christmas Fair, met uitzicht op de verlichte Hofvijver, is dé plek om kerstinkopen te doen en de kerstsfeer te proeven: glühwein, flammkuchen, sfeerverlichting, houtsnijwerk, kaarsen,...

V

oormiddag: Na aankomst in Den Haag starten we een geleide stadswandeling. Samen met de gids ontdekken we de stad met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van Nederland. Volop cultuur en geschiedenis zien we langsheen het parcours met o.a. het Vredespaleis, het Binnenhof, de Haagse Markt. We ontdekken een pracht aan historische gebouwen en monumenten. Geïnteresseerden kunnen een rondvaart maken op de grachten, kooplustigen kunnen hun slag slaan in de mooie winkelstraten en centra.

M

iddag: Vrij middagmaal.

N

amiddag: Na de middag zijn we vrij om de Royal Christmas Fair te bezoeken. Als woon- en werkplaats van het Nederlands Koningspaar heeft deze kerstmarkt als thema ‘Koninklijk en internationaal’. We snuiven de sfeer, de geuren en het kerstgevoel op in één van de mooiste kerstmarkten van Nederland. Buiten de traditionele kerststallen vinden hier ook optredens plaats van kinderkoren, theatergroepen en storytellers. Alles met de kerstgedachte als uitgangspunt!

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Bezoek aan Den Haag „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Dinsdag 18 december 2018

A

vond: Het einde van deze mooie dag is voorzien omstreeks 18u00 in Den Haag.

€ 52 pp

Opstapplaats: D17

Charles Dickens in Deventer

NEDERLAND

De 19e eeuwse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in Deventer. In het centrum komen meer dan 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: Scrooge, Oliver Twist, Mr Pickwick, Christmas Carol Singers,…

V

oormiddag: Bij aankomst in Deventer begeven we ons naar de Keizerstraat waar we naar de ingang worden geleid. Hier begint het spektakel, niet alleen op straat maar ook achter ramen en openstaande deuren van de huizen merken we de romantische sfeer op ten tijde van Charles Dickens. Duizenden lichtjes, huizenhoge kerstbomen en prachtige gerestaureerde panden vormen het sprookjesdecor.

N

amiddag: We kijken onze ogen uit: deftige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten, zwervers bedelen, boefjes stelen, zingende kinderen, schoorsteenvegers,... We wandelen doorheen het historische Bergkwartier en laten ons meeslepen naar de 19e eeuw.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Zaterdag 15 december 2018

A

vond: Het einde van deze leuke dag is voorzien om 17u30.

M

iddag: Vrij middagmaal in Deventer.

€ 62 pp

Opstapplaats: D13

www.lauwers.be | Pagina 13

THEMAREIZEN


Siroperie Aubel & kersthappening Schloss Merode

DUITSLAND • NIEUW

Voor we ons onderdompelen in de magische kerstsfeer van Schloss Merode, ontdekken we een lekkernij uit het Land Van Herve. We brengen een bezoek aan het bedrijf van de familie Nyssen, de siroperie in Aubel. Na de middag brengen we een bezoek aan de kersthappening in Schloss Merode. Deze kerstmarkt is uitgeroepen tot de mooiste van Noord-Rijnland-Westfalen ne Prins en Prinses Charles-Louis de Merode nodigen u graag uit om tijdens de adventstijd te komen genieten van de romantische op Kasteel Merode.

V

oormiddag: Na de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Aubel. Hier brengen we een bezoek aan de gekende siroperie van de familie Nyssen. Zij tonen ons hoe men hier nog steeds op ambachtelijke wijze de heerlijke siroop produceert. Wij zien het ganse produktieproces en op het einde kunnen we uiteraard proeven van deze lekkernij. Tegen gunstige prijzen kan met de siroop en andere ambachtelijke produkten zoals appelsap en confituren kopen in het plaatselijke winkeltje.

M N

THEMAREIZEN

iddag: We genieten van een lekker 3-gangen menu

amiddag: Na ons heerlijk middagmaal rijden we naar Schloss Merode. Hier brengen we een bezoek aan de mooiste kerstmarkt van Noord-Rijnland-Westfalen. Als u een kerstmarkt wilt beleven, die u terugbrengt naar de wortels van de traditionele en contemplatieve Kerst, bent u hier hartelijk welkom. Beschermd door de imposante kasteelfaçade, worden

de binnenplaats van het kasteel en het ruime park verlicht door talloze lampen, kaarsen, lantaarns en fakkels. Te midden van de drukte vóór Kerstmis presenteert zich een prachtig houten dorp, waar vele regionale lekkernijen worden aangeboden; U kan er ook tal van uitgestorven ambachten bewonderen. En dit alles onder begeleiding van een uitgebreid muziek- en cultureel programma. Op een groot vuur met gloeiende houtskool maakt men iedere avond in een grote kookketel de beroemde “Feuerzangerbowle”, een huisspecialiteit van gekruide warme wijn. Regelmatig verschijnt de kerstengel in de toren van het kasteel die een kerstboodschap brengt onder een regen van gouden sterren. Kortom, Schloss Merode is een must voor iedere liefhebber van kerstsfeer!

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„ Bezoek aan Siroperie Aubel „„ 3-gangen middagmaal „„ Bezoek aan de kersthappening in Schloss Merode „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Donderdag 13 december 2018

A

vond: Omstreek 19u00 vertrekken we terug naar onze afstapplaats.

€ 59 pp

kinderen tem 11 jaar: € 49 pp Opstapplaats: D16

MAATWERK VOOR GROEPSREIZEN VERENIGINGEN & BEDRIJVEN!

Indien gewenst komen wij persoonlijk en vrijblijvend bij u langs om uw reis te bespreken. Contacteer ons voor een afspraak:

Luc Reyniers • sales  0468/15 11 30  r.luc@lauwers.be Of contacteer onze collega’s op kantoor: Meerdaagse reizen

Meerdaagse reizen

Dagreizen

Dagreizen

Rudy Lefebvre

Erwin Jansen

Frank Van Poppel

Nadine Hermans

 rudy@lauwers.be

 erwin@lauwers.be

 frank@lauwers.be

 nadine@lauwers.be

Algemene contactgegevens | tel. 03/460 18 19 | www.lauwers.be Pagina 14 | www.lauwers.be


Het jachtfeest in Bouillon

BELGIE

De patroonheilige van de jacht, Sint-Hubertus, wordt gevierd tijdens het jachtfeest in Bouillon. Het belooft een groot feest te worden. De wildmarkt, vermengd met folklore, muziek en gastronomie en de jachthoornblazers zullen een speciale sfeer scheppen.

V

oormiddag: ‘s Morgens vroeg wonen we de misviering bij in de kerk van Bouillon, opgeluisterd door jachthoornblazers. Een unieke beleving. Vervolgens maken we met onze gids een wandeling in deze mooie historische stad langs de voornaamste bezienswaardigheden en we ontdekken de rijke geschiedenis. We zien hoe de rivier, de Semois, het stadje in twee delen splitst, met aan beide oevers historische huisjes. Het kasteel van Godfried van Bouillon rijst boven alles uit.

N

amiddag: Om 14u30 zien we de optocht vanaf het Bastion du Dauphin naar het kerkplein waar de dieren omstreeks 15u00 gewijd worden. Dit is een schouwspel dat we zeker niet mogen missen. De stoet met jagers, paarden, jachthonden en verschillende verenigingen gekleed in folkloristische kledij wordt opgeluisterd met hoorngeschal. Langs de Boulevard Heynen en de Semois, kunnen we de wild- en jachtmarkt bezoeken. Er is voor elk wat wils: bier, wijn, streek- en wildproducten, jachtiddag: Het middagmaal nemen we kleding,... Nadien genieten we nog van in Bouillon. vrije tijd.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Bijwonen jachtmis „„Bezoek aan Bouillon „„Middagmaal „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Zaterdag 10 november 2018

M

A

vond: Het einde van de dag in Bouillon is voorzien om 17u30.

kinderen tem 11 jaar: € 55 pp Opstapplaats: D22

Gouda bij kaarslicht

NEDERLAND • NIEUW

Gouda bij kaarslicht is een prachtig lichtfeest. Het begon allemaal toen de Goudse Kaarsenfabriek zijn honderd jarig bestaan vierde door kaarsen te schenken aan het stadhuis. Nog steeds wordt de traditie verdergezet. Aan het begin van de avond gaan de lichtjes branden. Het stadhuis, de grote kerstboom op het marktplein en de omgeving staan vol met kaarsen. Verschillende fanfares en zangkoren maken het plaatje compleet.

M

A

iddag: Tegen het middaguur vond: Als het donker wordt, gaan komen we aan in Gouda waar we de lichten niet aan maar worden in een lekker 3-gangen menu nuttigen het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Omstreeks 18u hebben we amiddag: Onder leiding van onze terug afspraak op de markt en kiezen gids wandelen we langsheen de we een mooie plaats uit. Het hoogtehistorische gebouwen den de ‘levende punt van de dag vangt aan om 19u00 kerststal’. Overal klinkt muziek, is er op de markt bij het enkel door kaarsen straattheater en dans. In de mooie verlichte stadhuis. De burgemeester kerken van Gouda genieten we van leest een kersverhaal voor en de lichtgratis concerten en de prachtige kathe- jes in de enorme kerstboom voor het draal is gratis toegangkelijk die dag. We stadhuis worden aangestoken. Samen zijn vrij om te genieten van het feest- met duizenden andere mensen zingen gedruis in deze geanimeerde stad. We we uit volle borst de kerstliedjes mee. komen ogen te kort om alles in ons op Een mooi plaatje waar we even stil van te nemen. worden. Het einde van deze dag is voorzien omstreeks 22u00.

N

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Middagmaal „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Vrijdag 14 december 2018

€ 50 pp

kinderen tem 11 jaar: € 46 pp Opstapplaats: D18

www.lauwers.be | Pagina 15

THEMAREIZEN

€ 59 pp


Keulen

DUITSLAND

Keulen is een stad met vele gezichten: de oude stad met heel wat monumenten waarvan sommige 2000 jaar oud zijn, en de nieuwe stad die bestaat uit een variatie kunst, cultuur en uitgebreide shoppingmogelijkheden!

V

oormiddag: Na de verschillende opstapplaatsen rijden we door het Duitse bruinkoolgebied naar Keulen. In deze veelzijdige stad zijn we de hele dag vrij om de stad op eigen houtje te verkennen. We maken een keuze uit de vele musea, historische gebouwen, .... en natuurlijk de talrijke winkels. Keulen heeft op dit gebied heel wat in petto!

M

iddag: Vrij middagmaal

N

amiddag: We slenteren langs de mooi versierde etalages in hartje centrum, vlakbij de Dom. Hier is een voetgangerszone waar het aangenaam wandelen is. We vinden er naast de bekende ketens ook kleine winkeltjes, bijzondere boetieks en natuurlijk vele bakkers met lekker Duits gebak.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Vrij bezoek Keulen „„BTW en wegentaksen

AFREISDATA „„Zaterdag 22 september 2018 „„Zaterdag 20 oktober 2018

A

vond: Het einde van een prachtige dag is in Keulen voorzien rond 18u00.

€ 54 pp

Opstapplaats: D8

Designer Outlet Roermond

NEDERLAND

SHOPPING REIZEN

Shoppen in Designer Outlet Roermond staat synoniem voor outletshoppen in stijl! Dit luxe winkeldorp met tal van bekende labels en designerwinkels biedt kortingen tot wel 70% tegenover de normale verkoopprijzen. U vindt hier meer dan 150 boetieks, voor elk wat wils. Dit is een heus shoppingparadijs.

V

oormiddag: Na de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Designer Outlet in Roermond. We hebben ruim de tijd om dit luxe dorp in alle vrijheid te ontdekken. We kuieren rond op deze mooie locatie met meer dan 150 luxe boetieks. We vinden er modemerken zoals Prada, Armani en Burburry, sportlabels zoals Nike en Adidas en de gangbare mode zoals Guess en Desigual.

M

iddag: Vrij middagmaal

N

amiddag: Ook vinden we diverse interieurzaken om ons interieur dat beetje extra te geven. In de verschillende restaurants en café’s kunnen we genieten en even uitrusten tijdens deze shoppingdag.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„VIP dagpas* „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Zondag 21 oktober 2018

A

vond: Het einde van deze dag is voorzien om 17u30.

*10% extra korting op outletprijs bij 5 winkels naar keuze

€ 41 pp

Opstapplaats: D4

Düsseldorf

DUITSLAND

Düsseldorf is gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, ten zuiden van het Ruhrgebied, aan de rivier de Rijn. Binnen het centrum van de stad vind je werkelijk alles wat je nodig hebt om een dagje te shoppen: grote warenhuizen, chique winkelstraten, discountketens, kleine boetieks en typische Duitse specialiteitenwinkels.

V

oormiddag: Populaire winkelstraten zijn de Schadowstrasse, de Flinger Strasse en de Königsallee, kortweg Kö in de volksmond. Aan de Kö, ongeveer 1 km lang vinden we de luxe boetieks van grote merken zoals Armani, Cartier, Gucci en befaamde juweliers en populaire warenhuizen en shoppingcentra. Laten we niet vergeten om de zijstraatjes in te lopen, want daar zijn vele tweedehands- en vintagezaakjes gevestigd.

N

amiddag: We kunnen ook een bezoekje brengen aan Medienhafen, het hippe gedeelte van Düsseldorf, gelegen in de oude haven van de stad. We zien prachtige hoogstandjes van architectuur. Hier bevinden zich vele hotels en brasseriën. Als we in Düsseldorf zijn, dan mogen we de Flingerstrasse niet overslaan. In deze straat vinden we vele, bekende winkelketens en is tevens één van de drukste winkelstrate.

A

vond: Het einde van deze leuiddag: Vrij middagmaal. Probeer ke shopping dag is voorzien om zeker eens één van de vele 18u30 in Düsseldorf. Brauerei-restaurants, die we voornamelijk in de Altstadt vindt.

M

Pagina 16 | www.lauwers.be

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Vrij bezoek Düsseldorf „„BTW en wegentaksen

AFREISDATA „„Vrijdag 21 september 2018 „„Zaterdag 13 oktober 2018

€ 52 pp

Opstapplaats: D3


’s-Hertogenbosch

NEDERLAND

’s-Hertogenbosch, veelal Den Bosch genoemd is de hoofdplaats van de provincie Noord-Brabant. Shoppen in ’s-Hertogenbosch is shoppen in een uniek cultuurhistorisch kader, zowel in de grote winkelstraten als in de sfeervolle zijstraatjes. Shop till you drop !!

V

oormiddag: Na de verschillende opstapplaatsen rijden we naar ’s-Hertogenbosch. Verken op uw eigen ritme deze boeiende stad. Kies je voor shoppen, museumbezoek of een gezellig terrasje, het kan allemaal in deze trendy stad. Ook een boottocht op de binnenwateren van Den Bosch behoort tot de mogelijkheden.

M

iddag: Vrij middagmaal

N

amiddag: De Snellestraat is de leukste winkelstraat van Den Bosch en misschien wel van heel Nederland. Deze is volledig ingericht op de behoeften van iedere bezoeker. Ben jij iemand die een gat in de lucht springt bij het vinden van dat exclusief item? Dan mag je de Snellestraat zeker niet overslaan. Ook vindt je hier talloze leuke restaurantjes en bars. Hou je van cultuur ? Ook dan ben je in Den Bosch op het juiste adres. De vele Musea zijn een aar paradijs voor de cultuurliefhebber.

A

vond: Het einde van deze shoppingdag is voorzien rond 18u00.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Vrij bezoek ’s-Hertogenbosch „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Zaterdag 29 september 2018

€ 42 pp

Opstapplaats: D4

De Bazaar

NEDERLAND

De Bazaar is een grote overdekte markt in de Nederlandse stad Beverwijk en noemt zichzelf de ‘grootste overdekte markt van Europa’. De Bazaar heeft vooral een reputatie opgebouwd als verzamelpunt van handelaren met een niet-Nederlandse achtergrond, die veel zogenoemde “exotische” goederen aanbieden. Een must voor iedereen die van shoppen houdt! oormiddag: Verken op uw eigen ritme. De gezellige Boulevard verbindt alle hallen met elkaar. Hier kan je lekker een terrasje pakken om onder het genot van een drankje en of hapje te beslissen welke hal je daarna in gaat. Ontdek nieuwe en tweedehands spulletjes bij meer dan 1000 kraampjes en winkels.

N

M

A

iddag: Vrij middagmaal. Op de grootste foodcourt kan je 70 foodstands en restaurantjes vinden. Een culinaire wereldreis.

amiddag: Ontdek de goud souks met maar liefst 22 juweliers. Slenter over de grote stoffen markt en neus tussen de talrijke koopjes. Koop wat lekkers voor thuis, dadels uit Iran, appelthee uit Turkije, kortom, teveel om op te noemen. De dag kan je afsluiten met een terrasje en een exotische lekkernij of gewoon een lekker drankje.

INBEGREPEN

SHOPPING REIZEN

V

„„Vervoer met luxe autocar „„Toegang tot De Bazaar „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Zondag 07 oktober 2018

vond: Het einde van dit shopping plezier is voorzien rond 18u00.

€ 52 pp

Opstapplaats: D2

Maastricht & de vrijdagse Markt

NEDERLAND

Het goede leven in Maastricht, daar wil iedereen wel eens vaker van proeven! Wat het thema van uw bezoek ook is, de mogelijkheden zijn enorm. Cultuur, culinair, winkelen het is er allemaal en dat alles vrij kort bij elkaar. Een bezoekje Maastricht om te kijken of te winkelen, een heuse aanrader!

V

oormiddag: Vanaf de verschillende opstapplaatsen naar Maastricht, waar we rond 10u00 aankomen. Vandaag, vrijdag, is het hier marktdag. De markt vinden we op het Vrijthof, aan het Stadhuis van Maastricht. We krijgen ruim de tijd om op de markt rond te kuieren.

M

iddag: Vrij middagmaal

N

amiddag: Maastricht is een winkelstad bij uitstek. In de binnenstad, tussen het Vrijthof en het stationsgebouw vinden we een groot aantal winkels en warenhuizen. Een dagje winkelen in Maastricht is uitnodigend en speciaal omdat de meeste winkels gelegen zijn in historische straten. Geïnteresseerden kunnen ook een kijkje gaan nemen in de diverse Maastrichtse musea. Maastricht is voor iedereen een ware belevenis!

A

vond: Het einde van deze dag is rond 18u00 voorzien te Maastricht.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Vrijdag 05 oktober 2018

€ 39 pp

Opstapplaats: D1

www.lauwers.be | Pagina 17


Kamelenmelkerij & ’s Hertogenbosch

NEDERLAND • NIEUW

Bij kamelenmelkerij Smits staan de kamelen centraal, maar de gasten zijn het middelpunt. Boer Frank en zijn team doen er alles aan om een bezoek onvergetelijk te maken. De kameel is een vriendelijk en goed aaibaar dier en u zal versteld staan hoeveel contact u met de kamelen kan maken. Na de middag Brengen we een bezoek aan ’s Hertogenbosch, de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en naar inwonersaantal de vierde stad van Nederland.

V

oormiddag: Op de kamelenmelkerij worden we ontvangen met een heerlijk kopje koffie en een stukje cake. We beginnen met een presentatie over de kamelen, de kamelenmelk en het bedrijf. Daarna volgt een rondleiding over het bedrijf. We bekijken de kamelen in de stallen en krijgen in de melkstal uitleg over hoe het melken in zijn werk gaat. Inmiddels zijn er bijna 100 kamelen op de Kamelenmelkerij. Kamelen zijn zeer sociale dieren en tijdens het bezoek kunnen we dan ook uitgebreid de dieren strelen. In de Arabische wereld is kamelenmelk een alledaags voedingsmiddel, maar in Europa is het een stuk onbekender. Uiteraard kunnen wij na het bezoek de heerlijke kamelenmelk proeven!

M STREEKVERKENNINGEN

iddag: We genieten van een lekker 3-gangen middagmaal.

N

amiddag: Na onze maaltijd rijden we naar ’s Hertogenbosch, ook wel Den Bosch genoemd. Hier ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels. De stad van middeleeuws wonen boven de Binnendieze en van de eigentijdse woningen in het Paleiskwartier. Met onze gids maken we een wandeling door de stad. We zien het monumentale stadhuis, de prachtige Grote Markt en bezoeken de indrukwekkende SintJanskathedraal. Na de stadswandeling nemen we nog even vrije tijd in de binnenstad.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Ontvangst met koffie en cake „„Bezoek aan de kamelenmelkerij „„Middagmaal „„Bezoek aan ’s Hertogenbosch „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Donderdag 11 oktober 2018

A

vond: Omstreeks 18u00 vangen we de terugreis aan.

€ 58 pp

kinderen tem 11 jaar: € 48 pp Opstapplaats: D15

Champignons & Tongeren

BELGIE

Champignons, een delicatesse die men in vele gerechten gebruikt. Deze smaakmaker is niet meer weg te denken uit onze keuken. Het is dan ook zeker de moeite om alles te weten te komen over deze lekkernij. Na de middag brengen we een bezoek aan de stad van Ambiorix, Tongeren. Bovendien krijgt iedereen een GRATIS bakje champignons van 250 gr!

V

oormiddag: We starten de dag met een koffie en een lekkere koffiekoek. We krijgen eerst een korte film over de teelt van de champignon. Daarna vertrekken we voor een mooie rondrit door de Mergelstreek. Onderweg houden we halt aan een bovengrondse champignonkwekerij. Hier zien we de ganse procedure voor het kweken van verse champignons. Na de rondleiding krijgt iedere deelnemer gratis een bakje champignons.

N

M

A

iddag: We genieten van een lekker 3-gangen middagmaal

amiddag: Na ons middagmaal rijden we naar Tongeren, de oudste stad van België. Met onze gids wandelen we langs o.a. de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, het stadhuis en de O.L.Vrouwebasiliek. We zien ook het gerechtshof en het begijnhof. Na de stadswandeling hebben we nog wat vrije tijd op de Grote Markt en kunnen de liefhebbers een kort bezoekje brengen aan het Gallo Romeinse Museum. vond: Omstreeks 18u00 eindigen we deze mooie dagreis.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Koffie met koffiekoek „„Rondrit met bezoek aan champignonkwekerij „„Middagmaal „„Bezoek aan Tongeren met gids „„Gratis bakje champignons van 250 gr „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATA „„Donderdag 27 september 2018 „„Woensdag 10 oktober 2018 „„Donderdag 25 oktober 2018

€ Pagina 18 | www.lauwers.be

€ 57 pp

kinderen tem 11 jaar: € 45 pp Opstapplaats: D1


Wintertuin Ursulinen & boottocht in Mechelen

BELGIE

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Ursulinenklooster in Sint-Katelijne-Waver. Dit klooster heeft een adembenemend mooie wintertuin, een verborgen parel van Art Nouveau. Na de middag bezoeken we Mechelen met onze gids. Mechelen is gelegen aan de Dijle en is de hoofdstad van het arrondissement Mechelen en tevens de rooms-katholieke hoofdzetel van het aartsbisdom Mechelen-Brussel.

V

oormiddag: Bij de ursulinen worden we ontvangen met koffie en een lekker stuk fruitvlaai. Het indrukwekkende school- en kloostercomplex van de zusters Ursulinen was ooit een ‘pensionnat de demoiselles’ met internationale uitstraling, wat prachtig tot uiting komt in de schitterende architectuur. We bezoeken de verschillende beschermde kloosterruimten zoals de Ursulazaal, de Alpenzaal, de Empiregang, de Feestrefter, de magnifieke kloosterkerk, de Pianogalerij, het Oratorium en het museum. Het pronkstuk is zonder twijfel de indrukwekkende wintertuin, volledig in Art Nouveau-stijl.

N

amiddag: Na onze maaltijd beginnen we aan een stadsbezoek in Mechelen. We vertrekken op de Veemarkt en wandelen langs het mooie stadhuis tot op de Grote Markt. Hier zien we de Sint Romboutskathedraal met zijn 97 meter hoge toren. Via de binnenstad wandelen we tot aan de oude vismarkt. Hier nemen we de boot voor een leuke vaartocht op de Dijle door de oude binnenstad. Na deze boottocht nemen we nog even vrije tijd op de Grote Markt alvorens we de terugreis aanvatten.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Koffie met fruitvlaai „„ Bezoek aan Ursulinenklooster „„ Middagmaal „„ Bezoek aan Mechelen „„ Boottocht in Mechelen „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Woensdag 19 september 2018

A

vond: Het einde van deze reis is voorzien omstreeks 18u00

M

iddag: We genieten van een 3-gangen menu

kinderen tem 11 jaar: € 52 pp Opstapplaats: D11

Ardeens festijn in de Citadelle van Dinant

BELGIE

Vandaag genieten we van een Ardeens festijn op de uitzonderlijke site van een Citadel. Enig in Europa. We beleven Dinant op een ongekende manier en maken kennis met het rijke verleden van de Citadel. Uiteraard vergeten we de Ardeense gastronomie niet. Kortom, een dagje puur genieten!

V

oormiddag: Na ontvangst met een Mise en bouche: Profiterole farcie de mousse de truite à l’aneth koffie verkennen we de indrukwekkende Citadel van Dinant. De Citadel, *** die zich bevindt op de top van de rots- Suprême de pintadeau sauce Sambre & Meuse achtige wand die het decor vormt van de stad Dinant, is sinds meer dan een *** eeuw ingericht in een museum voor Légumes de saison wapens en geschiedenis. De Stad was *** op één na de belangrijkste stad van het Pomme frites Prinsbisdom Luik tijdens de middel*** eeuwen en was bijgevolg trots op haar Tarte aux pommes Ardennaise “dinanderie”, het koperwerk, wat in amiddag: We maken een bootverband werd gebracht met de Duitse tocht op de Maas. Vanop het water Hanze. Via de gangen kunnen we de binnenkant van de Citadel ontdekken kunnen we genieten van een prachtig en zo de geschiedenis van Dinant leren uitzicht op de stad en de steile rotsen vormen een uniek decor. Na de ontkennen. spannende boottocht maken we nog iddag: We genieten van de heer- een wandeling in Dinant. We ontmoelijke Ardeense gastronomie: ten Adolphe Sax, zittend op een bank voor zijn geboortehuis. Na de wandeling nog even vrije tijd het gezellige stadscentrum.

N

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Ontvangst met koffie en koffiekoek „„Bezoek aan de Citadelle van Dinant met gids „„Middagmaal „„Boottocht op de Maas „„Wandeling in Dinant „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Zondag 23 september 2018

M

A

vond: Het einde van deze boeiende dag is voorzien om 18u00.

€ 67 pp

kinderen tem 11 jaar: € 55 pp Opstapplaats: D12

www.lauwers.be | Pagina 19

STREEKVERKENNINGEN

€ 64 pp


Kerstsfeer in het kasteel van Modave & Luik

BELGIE • NIEUW

Het kasteel van Modave dat in de Middeleeuwen werd gebouwd, werd in het midden van de 17e eeuw gedeeltelijk verwoest. Vervolgens werd het gerestaureerd en kreeg het een klassieke gevel waardoor het een elegant buitenhuis werd. Merkwaardig stuckwerk uit de 17e eeuw versiert de plafonds terwijl de muren getooid zijn met gebeeldhouwde lambriseringen, wandkleden en grote schilderijen. Als u ondergedompeld bent in de kerstsfeer, rijden we naar Luik, de oudste kersmarkt van België.

V

oormiddag: In de voormiddag rijden we naar Modave, waar we een bezoek brengen aan het kasteel. De verschillende salons van het kasteel zijn op een andere manier versierd. We worden uitgenodigd om van de ene zaal naar de andere te reizen, zoals van het ene naar het andere land. We ontdekken er kersttradities van onze omliggende, maar ook verder afgelegen landen. Na dit bezoek rijden we verder naar Luik.

amiddag: Na de middag bezoeken we de historische kerstmarkt van Luik. Het is namelijk de oudste kerstmarkt van gans België. En dat niet alleen: het is ook nog eens de grootste. De kerstmarkt telt maar liefst 200 chaletjes die fungeren als kerstkraampjes waar je alles kunt kopen wat met kerstmis te maken heeft. Sinds enige jaren stelt het kerstdorp een verzameling kerstballen tentoon van geblazen glas en met de hand beschilderd. Hierop worden een reeks figuren uit de Luikse iddag: Vrij middagmaal in de stad en Waalse folklore afgebeeld.

M

STREEKVERKENNINGEN

N

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Bezoek aan kasteel van Modave „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Vrijdag 21 december 2018

A

vond: Het einde van deze dagreis is voorzien om 18u00

€ 37 pp

kinderen tem 11 jaar: € 27 pp Opstapplaats: D24

Felsenkeller & de kerstmarkt van Monschau

DUITSLAND • NIEUW

Nergens ter wereld kan men het zo gezellig maken in de kerstperiode als in Duitsland. Het idylische stadje Monschau in de Eifel vlak bij de Belgische grens is dan ook zeker een bezoek waard. Maar voor we op verkenning gaan in de oude binnenstad, brengen we eerst een bezoek aan Felsenkeller Brauhaus. Hier ontdekken we een stukje geschiedenis van het bierbrouwen in Duitsland. Een unieke belevenis!

V

oormiddag: Na de diverse opstapplaatsen rijden we naar Monschau. We brengen een bezoek aan Felsenkeller Brauhaus. In 1847 was het Wilhelm Braun die het bedrijf startte met een kleine brouwerij en een aanpalend café met kegelbaan. Met een plaatselijke gids krijgen we een rondleiding door de huidige brouwerij. We brengen ook een bezoek aan de oorspronkelijke kelders van het bedrijf. Dit zijn in feite ondergrondse grotten waar met het bier koel kon houden in de zomer, daar het er het ganse jaar door een constante temperatuur is. Het donkere Zwickelbier is de specialiteit van de brouwerij en na de rondleiding mogen we uiteraard proeven van deze specialiteit. Na het bezoek rijden we verder naar Monschau.

N

amiddag: Na ons middagmaal kunnen we ons uitleven op de kerstmarkt van Monschau. Dit middeleeuws ogend stadje is in de kerstperiode op zijn mooist. Het is gezellig slenteren tussen de mooie vakwerkhuizen. Overal staan standjes met leuke kerstgeschenken en uiteraard ook met de typische lekkernijen. Ook de vele winkels zijn in kerstsfeer en een bezoek aan de speciale kerstwinkel loont zeker de moeite. Voor de mensen die het wensen maakt onze gids nog een stadswandeling van ongeveer een uur en toont u de mooiste plekjes van de oude binnenstad.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Bezoek aan Felsenkeller „„Stadswandeling in Monschau „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Vrijdag 07 december 2018

A

vond: Omstreeks 18 u vertrekken we uit Monschau.

M

iddag: Vrij middagmaal. In de vele restaurantjes van de oude binnenstad vindt iedereen zijn gading.

€ Pagina 20 | www.lauwers.be

€ 42 pp

kinderen tem 11 jaar: € 32 pp Opstapplaats: D25


Oostende & winter in het park

BELGIE • NIEUW

Oostende noemt men niet voor niets de Koningin van de badsteden. Deze kustplaats heeft de toerist heel wat te bieden. Ook in de winter is een bezoek aan deze fraaie kuststad de moeite waard. We genieten van de vele bezienswaardigheden in de stad en laten ons meevoeren in de kerstsfeer. Want ook in Oostende weet men het gezellig te maken in de eindejaarsperiode. Winter in het Park is één van de leukste kersthappenings in ons land.

V

oormiddag: Bij aankomst in Oostende worden we ontvangen met koffie en mini koffiekoekjes. Daarna beginnen we met onze gids aan een leuke rondrit door de stad. We zien de kerk van Ensor, de moderne luchthaven, de oude Koninklijke villa, de vernieuwde hypodroom en het oude Thermae Palace hotel. We rijden langs de Mercator, de Europatoren, de pier en de vismijn. We eindigen onze rondrit met een bezoek aan de Sint-Petrus en Paulus kerk met zijn prachtige glasramen van de Koninklijke familie.

N

amiddag: Na ons middageten brengen we een bezoek aan “Winter in het Park”. Beleef een magische eindejaarsperiode op de vernieuwde kerstmarkt van Oostende. Naast de grote ijspiste op de vijver in het Leopoldpark vindt u er talloze kraampjes. Hier kan je terecht voor delicatessen uit alle landen van de wereld, maar ook voor een lekkere warme chocomelk. Aangepaste animatie brengt u in de juiste sfeer en de vele winterbars zorgen voor de nodige ambiance. Kerstsfeer aan de kust op zijn best. Uiteraard zijn voor de shoppingiddag: We genieten van een liefhebbers ook alle winkels geopend heerlijke maaltijd in buffetvorm. en kan men op zoek naar de leukste Aperitief en drank inbegrepen! kerstcadeaus.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Koffie met mini koffiekoekjes „„Rondrit door Oostende „„Middagmaal in buffet met drank inbegrepen „„Bezoek aan Winter in het Park „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Donderdag 06 december 2018

M

A

vond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

kinderen tem 11 jaar: € 45 pp Opstapplaats: D21

Fort Eben-Emael & Wijnkasteel Genoels-Elderen

BELGIE

Vandaag beleven we een geweldige ervaring tijdens een bezoek aan het indrukwekkende fort van Eben-Emael. Het fort werd zeer gekend in de strijd op 10 mei 1940 toen een klein team van Duitse paratroepers de artillerie van het fort in 15 minuten onder controle kreeg. Na de middag ontdekken we de rijke geschiedenis van het kasteel in Genoels-Elderen.

V

oormiddag: We starten de dag met een koffie en een lekkere koffiekoek. Fort Eben-Emael , gelegen in de gemeente Eben-Emael, even ten zuide van Maastricht, is een voormalig Belgisch militair verdedigingswerk dat deel uitmaakte van de buitenste oostelijk gelegen fortengordel rond Luik. We brengen een bezoek aan het fort en ontdekken het ongelooflijke avontuur van de eerste ogenblikken van Wereldoorlog II. We worden geinformeerd over de geheime, vernieuwende Duitse plannen en de krachtige wapens. Vandaag is het complex helemaal terug tot leven gebracht. Je ontdekt er de slaapzalen, de ziekenboeg, de douches en zo veel meer…zoals het oorspronkelijk was. Meer dan 75 mannequins en speciale geluidseffecten reconstrueren het dagelijks leven in deze ondergrondse stad.

M

iddag: We genieten van een lekker 3-gangen menu

N

amiddag: In het dorpje GenoelsElderen ligt het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek. In 1990 heeft de familie van Rennes de wijncultuur weer doen herleven. Met 22 hectaren wijngaarden is dit het grootste wijndomein van het land. We maken een wandeling door het park rond het kasteel met prachtig arboretum, rozentuin en uiteraard de wijngaarden. We bezoeken het oude koetshuis met de modernste druivenpers, de stokerij, de eeuwenoude en de nieuwste wijnkelders. Naast informatie over het wijnkasteel ontdekt u de werkzaamheden in de wijngaarden en de volledige vinificatie van druif tot in het glas. Tot slot proeven we de wijn in het wijnhuis.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Koffie met koffiekoek „„Bezoek fort van Eben-Emael „„Middagmaal „„Bezoek wijnkasteel Genoelselderen met degustatie „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Donderdag 04 oktober 2018

A

vond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

€ 62 pp

kinderen tem 11 jaar: € 51 pp Opstapplaats: D1

www.lauwers.be | Pagina 21

STREEKVERKENNINGEN

€ 55 pp


Grotten van Han - Familiedag

BELGIE

Trek een dagje erop uit, op het domein van de Grotten van Han. Neem uw partner, kinderen en kleinkinderen mee en ga op avontuur. Geniet van de wondere wereld van de grotten en het wildpark. Wist u dat de Grotten bekroond zijn met 3 sterren in de groene Michelingids? Dat wilt toch iets zeggen in ons landje nietwaar!

V

oormiddag: Aangekomen op het Domein stappen we aan boord van een honderdjarig oud trammetje dat ons naar de ingang van de Grot leidt. Onder begeleiding van de gids treden we binnen in één van de mooiste grotten van Europa die doorkruist wordt door de rivier de Lesse. Binnenin zien we prachtige, natuurlijke galerijen en zalen met stalagmieten en stalagtieten. Door een klank- en lichtspel in de onderaardse Wapenzaal zien we prachtige taferelen en wonderen door de natuur verricht. Op het einde van het bezoek verlaten we de grotten via grote loopbruggen boven de Lesse.

M

FAMILIEREIZEN

iddag: Vrij middagmaal in het park.

N

amiddag: Met een safaricar begeven we ons in het wildpark van het domein en ontdekken we de ‘Europese big five’: de bizon, de wolf, de lynx, de beer en de veelvraat. De meest gevreesde dieren van onze streken sinds de prehistorie, uniek in Europa! In dit 250ha grote reservaat is de ideale leefomgeving van de dieren. Niet alleen zien we de wilde dieren maar ook de steenbok, de tarpan, het Przewalski-paard en natuurlijk de herten. Aansluitend bezoeken we PreHistoHan en het museum Han van Weleer.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Bezoek Grot van Han „„Bezoek Wildpark „„Bezoek PreHistoHan „„Bezoek Han van Weleer „„BTW en wegentaksen

AFREISDATA „„Zondag 23 september 2018 „„Zondag 14 oktober 2018

A

vond: Deze super dag sluiten we af om 18u00 in Han-sur-Lesse.

€ 52 pp

kinderen tem 11 jaar: € 26 pp Opstapplaats: D12

Halloweentocht

BELGIE

Sinds enkele jaren is de trend definitief gezet en heeft Halloween duidelijk onze streken veroverd. In vele steden en dorpen trekken heksentochten door straten en bossen, handelszaken versieren hun etalages in het Halloweenthema, pompoenen worden voor de deur gelegd en speciale Halloweenmenu’s worden aangeboden. Dit gruwelfeest brengt zoveel sfeer met zich mee en dat willen we graag met u delen.

N

A

amiddag: Rond 17u30 wacht een vond: Vertrek voor onze heksenheks ons op in feestzaal de Kaastocht, een avontuurlijke en griezeboerin te Mol/Postel. Zij geeft iedereen lige avondwandeling van 5 à 6 km in de een bloederig duivelsdrankje. bossen... Spoken en vampieren ontwaken. De tijd is aangebroken voor heksen Heksenbuffet: en andere griezels. We worden de stuipen op het lijf gejaagd, ijzingwekkende Een brouwsel van klein wild ,verloren gillen klinken voortdurend door de donkere nacht. Vampieren en heksen brougroenten op wijze van de boze heks wen onze duiveldrankjes. Warme kledij *** Langzaam gegaarde Mechelse koe- en goede wandelschoenen niet vergekoek in een snotterige sausje op wijze ten... Zaklampen, vuurwerk, dieren en sterke drank dulden duivels en vamvan de tovenaar pieren niet! Uw griezelige avond eindigt *** Een mengelmoes van allerhande vis- omstreeks 00u30. soorten uit de Noordzee met een saus van fijne groenten *** Saladebuffet / sausen Mayonaise , tartaar, cocktail *** Gebakken griezelpartjes / puree / boerenkoolstoemp *** Griezelig bordje met verschillende kleine dessertjes Pagina 22 | www.lauwers.be

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Halloweenmenu „„Deelname heksentocht „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Zaterdag 03 november 2018

€ 52 pp

kinderen tem 11 jaar: € 42 pp Opstapplaats: D9


Winter Efteling

NEDERLAND

De Efteling is een bijzondere wereld vol wondermooie sprookjes, adembenemende attracties en prachtig natuurschoon, waar u nooit uitgekeken raakt. Wanneer de dagen korter worden, verandert de Efteling in een sprookjesachtige wereld van twinkelende lichtjes, ijspret en knisperende kampvuren.

V

oormiddag: Rond 11u komen we aan in de Efteling. Naast de wonderlijke sprookjes en spannende avonturen zijn er speciale winter­attracties die we kunnen beleven. We kunnen langlaufen tussen besneeuwde bomen, glijden van een echte sneeuwglijbaan of een ritje maken in een arrenslee. Het kan allemaal!

M

N

amiddag: We brengen de namiddag door in de Efteling en genieten volop van de vele attracties. We genieten van chocomelk, Glühwein, oliebollen en vuurwerk, omringd door al de vrienden van het Sprookjesbos.

A

vond: Het einde van deze sprookjesachtige dag is voorzien omstreeks sluitingstijd.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Toegang de Efteling „„BTW en wegentaksen

AFREISDATA „„Donderdag 27 december 2018 „„Donderdag 03 januari 2019

iddag: Vrij middagmaal in het park.

kinderen tem 11 jaar: € 48 pp Opstapplaats: D17

FAMILIEREIZEN

€ 60 pp

Dubbel beschermd, dubbel genieten Op uitstap vertrekken doet u liefst met een gerust gevoel. Want wie goed beschermd is, reist zorgeloos en geniet ten volle van zijn uitstap.

ANNULATIEVERZEKERING

Annulering

Terugbetaling in geval van: ziekte, ongeval, nieuwe baan,…

g € 1,50 per da* per persoon * uitsluitend voor dagreizen.

Overal thuis in bescherming www.lauwers.be | Pagina 23


Amsterdam

NEDERLAND

Amsterdam, de Nederlandse hoofdstad, is een bijzonder levendige metropool. Elke gevel, elk grachtenhuis heeft zijn eigen verhaal. De stad biedt vele bezienswaardigheden, uitstekende winkelmogelijkheden en uiteenlopende tentoonstellingen in 50 musea. Amsterdam heeft het allemaal!

V

oormiddag: Vanuit de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Amsterdam voor een kennismaking met de stad aan de Amstel. We krijgen de mogelijkheid om een facultatieve boottocht (± € 12 pp) te maken op de Amsterdamse grachten. Na de boottocht rijden we het centrum in. De Dam wordt beheerst door het Koninklijk Paleis en de Nieuwe Kerk.

M

CITYTRIPS

iddag: Vrij middagmaal.

N

amiddag: Na de middag verkennen we de Jordaan, de populairste wijk van de stad. De Jordaan was vroeger de arme arbeiderswijk van Amsterdam. Nu is het een gezellige wijk met vele bruine cafés en jeneverproeflokalen. Aansluitend maken we een wandeling doorheen het oude centrum. Langs de Walletjes, Chinatown, de Nieuwmarkt en oude straatjes wandelen we richting Damrak. Hier heerst altijd een gezellige drukte.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Stadswandeling in Amsterdam „„Gebruik van draadloze headsets „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATA „„Zondag 30 september 2018 „„Zondag 14 oktober 2018

A

vond: Einde van het programma is in Amsterdam voorzien rond 18u00.

€ 58 pp

Opstapplaats: D13

Utrecht

NEDERLAND

Utrecht, gelegen in het hart van Nederland, verrast u met haar middeleeuwse binnenstad, haar grachten, moderne architectuur en trendy winkels. Ook studenten, van binnen- en buitenland, vinden hun weg naar deze dynamische universiteitsstad met gezellige terrasjes en hippe locaties.

V

oormiddag: Samen met onze gids wandelen we langs de mooiste bezienswaardigheden van deze stad. Tijdens onze wandeling ontdekken we grachten, werven, kerken, mystieke steegjes en de Dom. Op het centrale Domplein zien we de Domkerk met haar Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland, ruim 112m hoog en met wel 465 traptreden.

M

iddag: Op het menu:

Mini-tomatensoepje *** Broodje huisgemaakte tonijnsla Broodje gezond Kroketspecial van de maand *** Koffie & Thee

N

amiddag: Vroeger was Utrecht een groot handelscentrum. Er werd in de 12e eeuw een grachtenstelsel ontwikkeld. Geen andere stad ter wereld heeft werven die toegang verlenen tot voorraadkelders. We maken een boottocht op de Utrechtse grachten en we zien dat de meeste voorraadkelders omgebouwd zijn tot gezellige restaurants. Nadien genieten we van vrije tijd om de stad verder te verkennen of te shoppen.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Stadswandeling in Utrecht „„Middagmaal „„Boottocht „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Donderdag 18 oktober 2018

A

vond: Het einde van deze mooie dag is voorzien om 18u00.

€ Pagina 24 | www.lauwers.be

€ 59 pp

kinderen tem 11 jaar: € 50 pp Opstapplaats: D15


Luik

BELGIE

Als grootste toeristische stad van Wallonië bezit Luik talloze te ontdekken rijkdommen. De Maas die de stad van zuid naar noord doorkruist, de oude binnenstad met het mooi aangelegde Place St. Lambert en niet te vergeten het moderne station Guillemins.

V

oormiddag: We starten met een bezoek aan het moderne station van Guillemins, een architecturale parel. Dit prachtig bouwwerk van glas en staal, getekend door de Spaanse Architect Santiago Calatrava, werd op 18 september 2009 ingehuldigd. Het station is het symbool geworden van het moderne Luik. We vervolgen met een gegidste stadswandeling door de oude stad.

M

iddag: Typisch Luikse 3-gangen lunch:

N

amiddag: We zetten onze stadswandeling verder. We ontdekken het paleis van de prins-bisschoppen, het stadhuis en de Place du Marché. In de vele kleine straatjes ontdekken we kleine gezellige winkeltjes en prachtige oude gevels. Na de wandeling nog vrije tijd voor shopping of een terrasje. En misschien zin in een Luikse wafel!

A

vond: We vertrekken terug om 18u00.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Bezoek moderne station van Guillemins „„Stadswandeling in Luik „„3-gangen middagmaal „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Dinsdag 02 oktober 2018

Soep *** Luikse gehaktballen met frietjes *** Dame Blanche

kinderen tem 11 jaar: € 42 pp Opstapplaats: D24

Rijsel

FRANKRIJK

In Rijsel is veel te beleven. Naast het Palais des Beaux-Arts, één van de belangrijkste musea van Frankrijk, is Rijsel een waar shoppingparadijs! Het moderne winkelcentrum Euralille en het winkel-wandelcentrum rond de Rue de Béthune lopen over van boetieks.

V

oormiddag: Na onze vrije koffiestop bezoeken we Rijsel. We starten bij het treinstation Lille Europe en bewonderen de moderne architectuur in deze nieuwe wijk. De wandeltocht door de stad brengt ons oa langs de metro (één van de modernste ter wereld), Place Rihour en Place de Général de Gaulle met de oude beurs. Het Hospice Comtesse werd gesticht door Johanna, gravin van Vlaanderen. De kathedraal Notre Dame de la Treille brengt ons het contrast van neogotiek en hedendaagse architectuur.

N

amiddag: Rijsel is een waar shoppingparadijs. Het winkelcentrum Euralille, met zijn hightech architectuur, het Oude Rijsel en het winkel-wandelcentrum rond de Rue de Béthune lopen over van boetieks die zeer bekend zijn bij het Belgische publiek. Vrije shoppingnamiddag of mogelijkheid om een vrij bezoek te brengen aan één van de vele bezienswaardigheden of musea.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Begeleide wandeling door Rijsel „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATUM „„Zaterdag 20 oktober 2018

A

vond: Het einde van een prachtige dag in Rijsel is voorzien rond 18u00.

M

iddag: Vrij middagmaal

€ 42 pp

Opstapplaats: D20

www.lauwers.be | Pagina 25

CITYTRIPS

€ 52 pp


Rotterdam

NEDERLAND

Rotterdam behoort tot de top 10 in de wereld van de te bezoeken steden! Wie aan Rotterdam denkt, denkt aan futuristische architectuur, kunst, de haven en talrijke horecazaken en winkelmogelijkheden.

V

oormiddag: Na de vrije koffiestop naderen we Rotterdam. We zien al snel de skyline van Rotterdam. Met de gids maken we een rondrit langs pareltjes van moderne architectuur. We zien creaties van een perfect huwelijk tussen glas en staal en andere meesterlijke werken. Zo zien we ondermeer Euromast, de Erasmusbrug, de kubuswoningen, de 3 met elkaar verbonden torens,…

N

amiddag: Van de markthal in het centrum wandelen we langs de Laurenskerk en het Erasmus standbeeld, komen we langs het Beursplein met het World Trade Center, het stadhuis, het postgebouw en de Lijnbaan, dé shoppingstraat bij uitstek. Na de wandeling rijden we het centrum uit en schepen in voor een havenrondvaart. We maken een boottocht door één van de grootste havens van Europa. We zien de indrukwekkende skyline met impoiddag: In de nieuwe overdekte sante gebouwen aan ons voorbijglijden markthal nemen we het vrij mid- en maken deel uit van de drukte op de dagmaal. We vinden standjes met de werven en dokken aan de kant. meest uiteenlopende cuisines. Een mengelmoes van nationaliteiten! vond: Het einde van deze dag is voorzien om 18u00 in Rotterdam.

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Rondrit ‘s morgens „„Wandeling in Rotterdam „„Boottocht Spido „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

AFREISDATA „„Dinsdag 16 oktober 2018

M

CITYTRIPS

A

€ 70 pp

Opstapplaats: D15

Canterbury

GROOT-BRITTANNIE

Canterbury is één van de mooiste en oudste steden van het graafschap Kent, gelegen in de “Tuin van Engeland”. De kathedraal van Canterbury is één van de mooiste bouwwerken van Engeland.

V

N

oormiddag: We rijden naar Calais amiddag: Na de middag is er waar we aan boord gaan van de mogelijkheid tot shopping in de shuttletrein. We vertrekken in de vroege vele winkelstraten. Nadien rijden we ochtend waar we na ongeveer 1,5u naar Folkestone voor de shuttle richaankomen in Folkestone. Aansluitend ting Calais. rijden we richting Canterbury. Als gevolg vond: Het einde van deze dag is van de bombardementen in de Tweede voorzien in Calais rond 19u25. Wereldoorlog werd een derde van het hart van Canterbury verwoest, waardoor archeologen de gelegenheid kregen het originele Romeinse stadsplan te reconstrueren. We maken een stadwandeling door deze historische stad. Mogelijkheid tot vrij bezoek aan de Kathedraal (toegang niet inbegrepen).

A

M

iddag: Vrij middagmaal

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Overtocht met Eurotunnel „„Bezoek Canterbury „„Begeleiding door een gids „„BTW en wegentaksen

DOCUMENTEN „„Geldige identiteitskaart „„Reizigers met niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren. „„ID gegevens van alle deelnemers bij boeking doorgeven.

VREEMDE MUNT „„Engelse Pond

AFREISDATUM „„Zaterdag 24 november 2018

€ Pagina 26 | www.lauwers.be

€ 58 pp

kinderen tem 11 jaar: € 45 pp Opstapplaats: D26


Snelbus naar kerstmarkten Aken & Keulen NIEUW

Op enkele data rijden we via een korte ophaalroute rechtstreeks naar de kerstmarkt van Aken en Keulen. Door de beperkte stopplaatsen bent u snel en goedkoop ter plaatse. De opstapplaatsen zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en/of er is voldoende parking.

Aken

DUITSLAND

Ieder jaar opnieuw tijdens de periode voor kerstmis veranderen de pleinen en steegjes in de omgeving van het Akense stadshuis in een sfeervol paradijs van schitterende lichtjes en prachtige kleuren, feestelijke klanken en aangename geuren. Het uitgebreide aanbod aan mooie en originele, degelijke en kostbare voorwerpen laat kleine en grote hartenwensen in vervulling gaan. SNELBUS ANTWERPEN

donderdag 06 dec.

woensdag 19 dec.

Mechelen, Rode Kruisplein, to McDonalds

09:40

-

Duffel, Post, G. Van der Lindenlaan

09:55

-

Lier, CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3

10:15

-

-

09:50

-

10:15

11:00

11:00

Kontich, P+R parking, N17/A1 (E19) uitrit 7 Berchem, Borsbeekbrug Geel, E313 afrit 23 - carpoolparking

woensdag 05 dec.

woensdag 13 dec.

09:00

08:50

Wetteren, station Kwatrecht, hoek Brusselsestwg/Viaductweg

-

09:10

Aalst, parking kerkhof, L. De Bethunelaan

-

09:40

Brussel, metrostation Heizel, Keizerin Charlottelaan

-

10:15

Lokeren, Kerk Sint-Anna, Gentsesteenweg

09:25

-

Sint-Niklaas, hotel Serwir, Koningin Astridlaan

09:45

-

Berchem, Borsbeekbrug

10:15

-

-

-

11:00

-

Mechelen, Rode Kruisplein t o Mc Donalds Geel, E313 afrit 23 - carpoolparking

KERSTMARKTEN

SNELBUS OOST VLAANDEREN & BRABANT Gent, P+R parking, Land Van Rodelaan

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

Keulen

€ 22 pp

DUITSLAND

In Keulen staan u maar liefst zes bijzondere kerstmarkten te wachten: de schilderachtige kerstmarkten bij de de Dom, op de Altermarkt en de Neumarkt, de sprookjesmarkt op de Rudolfplatz, de middeleeuwse kerstmarkt bij het chocolademuseum en de drijvende kerstmarkt op een schip van de rederij Köln-Düsseldorfer. Vanaf de kerstboom in het midden spreiden zich als een tentdak over de hele markt lichtslingers uit tot aan de stalletjes. Kortom, een must voor de kerstliefhebber. SNELBUS ANTWERPEN

woensdag 05 dec.

dinsdag 11 dec.

Mechelen, Rode Kruisplein, to McDonalds

08:50

-

Duffel, Post, G. Van der Lindenlaan

09:10

-

Lier, CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3

09:30

-

-

09:05

-

09:30

10:15

10:15

Kontich, P+R parking, N17/A1 (E19) uitrit 7 Berchem, Borsbeekbrug Geel, E313 afrit 23 - carpoolparking

SNELBUS OOST VLAANDEREN & BRABANT Gent, P+R parking, Land Van Rodelaan

vrijdag 07 dec.

vrijdag 21 dec.

08:00

08:05

Wetteren, station Kwatrecht, hoek Brusselsestwg/Viaductweg

-

08:25

Aalst, parking kerkhof, L. De Bethunelaan

-

08:55

Brussel, metrostation Heizel, Keizerin Charlottelaan

-

09:30

Lokeren, Kerk Sint-Anna, Gentsesteenweg

08:25

-

Sint-Niklaas, hotel Serwir, Koningin Astridlaan

08:45

-

Berchem, Borsbeekbrug

09:30

-

-

-

10:15

-

Mechelen, Rode Kruisplein t o Mc Donalds Geel, E313 afrit 23 - carpoolparking

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

€ 25 pp

www.lauwers.be | Pagina 27


Aken

DUITSLAND

Ieder jaar opnieuw tijdens de periode voor kerstmis veranderen de pleinen en steegjes in de omgeving van het Akense stadhuis in een sfeervol paradijs van schitterende lichtjes en prachtige kleuren, feestelijke klanken en aangename geuren. Het uitgebreide aanbod aan mooie en originele, degelijke en kostbare voorwerpen laat kleine en grote hartenwensen in vervulling gaan. AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Donderdag 29 november 2018 „„Zaterdag 01 december 2018 „„Dinsdag 04 december 2018 „„Vrijdag 07 december 2018 „„Dinsdag 11 december 2018 „„Zaterdag 15 december 2018 „„Dinsdag 18 december 2018

„„Zaterdag 01 december 2018 „„Maandag 03 december 2018 „„Zaterdag 08 december 2018 „„Woensdag 12 december 2018 „„Vrijdag 14 december 2018 „„Maandag 17 december 2018 „„Donderdag 20 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

Weekdagen

€ 24 pp Zaterdagen

€ 26 pp Opstapplaats: K1

Keulen

DUITSLAND

KERSTMARKTEN

In Keulen staan u maar liefst zes bijzondere kerstmarkten te wachten: de schilderachtige kerstmarkten bij de Dom, op de Altermarkt en de Neumarkt, de sprookjesmarkt op de Rudolfplatz, de middeleeuwse kerstmarkt bij het chocolademuseum en de drijvende kerstmarkt op een schip van de rederij Köln-Düsseldorfer. Vanaf de kerstboom in het midden spreiden zich als een tentdak over de hele markt lichtslingers uit tot aan de stalletjes. Kortom, een must voor de kerstliefhebber. AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Vrijdag 30 november 2018 „„Dinsdag 04 december 2018 „„Zaterdag 08 december 2018 „„Woensdag 12 december 2018 „„Maandag 17 december 2018 „„Woensdag 19 december 2018 „„Donderdag 20 december 2018

„„Zaterdag 01 december 2018 „„Maandag 03 december 2018 „„Donderdag 06 december 2018 „„Maandag 10 december 2018 „„Donderdag 13 december 2018 „„Zaterdag 15 december 2018 „„Dinsdag 18 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

Weekdagen

€ 27 pp Zaterdagen

€ 29 pp Opstapplaats: K2

Essen

DUITSLAND

Reeds meer dan 30 jaar nodigt deze kerstmarkt bezoekers uit door de feestelijk versierde Essense binnenstad te flaneren. Ongeveer 265 kraampjes heten de gasten welkom. Hier vind je 1001 ideeën voor cadeautjes. De talrijke attracties maken het bezoek tot een belevenis voor de hele familie. Vier miljoen bezoekers komen ieder jaar naar Essen om de fantastische verlichte binnenstad te zien.

AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Donderdag 06 december 2018 „„Maandag 10 december 2018 „„Woensdag 12 december 2018 „„Dinsdag 18 december 2018

„„Dinsdag 04 december 2018 „„Vrijdag 07 december 2018 „„Donderdag 13 december 2018 „„Maandag 17 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

€ Pagina 28 | www.lauwers.be

€ 28 pp

Opstapplaats: K2


Bochum

DUITSLAND

Geniet met ons van één van de mooiste kerstmarkten in het Ruhrgebied. Meer dan 180 mooi versierde en verlichte kraampjes tussen het dennengroen nodigen u uit. Fakkels, kaarsen en olielampen zorgen voor een magische sfeer. De geuren van Oosterse specerijen, vers gebakken brood en gepofte kastanjes maken het geheel compleet. Uniek voor deze kerstmarkt is de “vliegende kerstman”. Nadat de kinderen de kerstman hebben geroepen, zweeft hij over de Dr. -Ruer-Platz. Nadien begroet hij de bezoekers vanop het kerstpodium. Een enig spektakel! Maak kennis met de vliegende kerstman in Bochum! AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Donderdag 13 december 2018 „„Woensdag 19 december 2018

„„Woensdag 05 december 2018 „„Dinsdag 11 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

€ 27 pp

Opstapplaats: K2

Duisburg

DUITSLAND

Als je van kerstbomen houdt, kan je deze kerst best naar Duisburg trekken. Maar liefst 750 kerstbomen worden in de stad geplaatst. Wanneer je de kerstmarkt betreedt, wordt je verwelkomt in een schitterende omgeving van lichtjes. De geur van dennenbomen doet je vermoeden dat je in het Zwarte Woud staat. Ook de geur van gebrande amandelen draagt daar aan bij. Een heerlijk entree! Ook de ijsbaan van Duisburg is een attractie voor alle bezoekers. Het is een prachtige baan van maar liefst 400 vierkante meter, waar je naar hartenlust kan schaatsen.

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Donderdag 29 november 2018 „„Maandag 03 december 2018 „„Donderdag 20 december 2018

„„Vrijdag 30 november 2018 „„Maandag 10 december 2018 „„Vrijdag 21 december 2018

KERSTMARKTEN

AFREISDATA

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

€ 26 pp

Opstapplaats: K2

Düsseldorf

DUITSLAND

Düsseldorf in adventstijd: een winters sprookje! Verlichte straten, een sfeervolle kerstmarkt met nostalgische hutten op vijf pleinen. De stad ziet er betoverend mooi uit, zowel voor groot als voor klein. In ca. 250 in kerststijl versierde hutten wordt artistiek handwerk aangeboden. De geur van kaneel, Glühwein en nog veel meer culinaire geneugten nodigen u uit om te blijven en lekker te genieten. AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Zaterdag 01 december 2018 „„Dinsdag 04 december 2018 „„Donderdag 06 december 2018 „„Zaterdag 08 december 2018 „„Woensdag 12 december 2018 „„Vrijdag 14 december 2018 „„Dinsdag 18 december 2018 „„Donderdag 20 december 2018

„„Donderdag 29 november 2018 „„Vrijdag 30 november 2018 „„Maandag 03 december 2018 „„Woensdag 12 december 2018 „„Zaterdag 15 december 2018 „„Maandag 17 december 2018 „„Woensdag 19 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

Weekdagen

€ 27 pp Zaterdagen

€ 29 pp Opstapplaats: K2

www.lauwers.be | Pagina 29


Dortmund

DUITSLAND • NIEUW

Bezoek één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland! Aan meer dan 300 kraampjes met kunsthandwerk, kerstdecoratie, buitengewoon speelgoed en nog veel meer moois vindt u bijna alles wat het hart tijdens de kerstperiode sneller doet slaan. Wat betekent kuieren op de kerstmarkt zonder de typische Glühwein uit Dortmund en zonder al die andere specialiteiten? De Glühweinjaarbeker heeft ook dit jaar weer een ander motief en wordt door verzamelaars in spanning afgewacht. AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Donderdag 29 november 2018 „„Dinsdag 11 december 2018 „„Vrijdag 14 december 2018 „„Donderdag 20 december 2018

„„Vrijdag 30 november 2018 „„Woensdag 05 december 2018 „„Donderdag 13 december 2018 „„Woensdag 19 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

€ 30 pp

Opstapplaats: K4

Bonn

DUITSLAND

KERSTMARKTEN

Elk jaar vindt de kerstmarkt plaats in de binnenstad van Bonn. Als het buiten donker en koud is, verandert de feestelijke versierde kerstmarkt in kleine kerstdorpen. Op de kerstmarkt kunt u veel kerstgeschenken vinden voor elk bedrag en de kunstenaars en handwerkers laten op de kerstmarkt hun kunnen zien. Ieder jaar vinden veel bezoekers uit binnen- en buitenland de weg naar Bonn. Er zijn veel mensen die een dagje winkelen combineren met een bezoek aan deze markt. AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Dinsdag 04 december 2018 „„Vrijdag 07 december 2018 „„Maandag 10 december 2018 „„Zaterdag 15 december 2018 „„Dinsdag 18 december 2018

„„Zaterdag 01 december 2018 „„Woensdag 05 december 2018 „„Dinsdag 11 december 2018 „„Vrijdag 14 december 2018 „„Maandag 17 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

Weekdagen

€ 29 pp Zaterdagen

€ 31 pp Opstapplaats: K4

Dordrecht

NEDERLAND

In Dordrecht vindt u de grootste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland. De haven is prachtig versierd met duizenden fonkelende lichtjes. U ziet talloze versierde kraampjes, eetstalletjes en overal is er entertainment voorzien. De kraampjes staan opgesteld op de Groenmarkt, de Grotekerkstraat, rondom de Grote Kerk en in de Voorstraat. Geniet van de Hollandse gastvrijheid in Dordrecht!

AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Vrijdag 14 december 2018 „„Zondag 16 december 2018*

„„Vrijdag 14 december 2018 „„Zondag 16 december 2018*

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen *winkels geopend op zondag

€ Pagina 30 | www.lauwers.be

€ 24 pp

Opstapplaats: K2


Centro Oberhausen

DUITSLAND

Vanaf eind november is het winkelcentrum Centro in Oberhausen hét winkel- en shoppingcentrum voor al uw kerstinkopen. Mede door de grote verscheidenheid aan winkels met alle soorten merkkleding, de mooiste winkels voor het perfecte kerstcadeau en nog veel meer. Het Centro winkelcentrum in Oberhausen is megagroot en bestaat uit twee verdiepingen met een totale oppervlakte van ongeveer 70 000m² en meer dan 200 winkels.

AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Dinsdag 27 november 2018 „„Donderdag 29 november 2018 „„Maandag 03 december 2018 „„Vrijdag 07 december 2018 „„Woensdag 12 december 2018 „„Donderdag 20 december 2018

„„Woensdag 28 november 2018 „„Dinsdag 04 december 2018 „„Maandag 10 december 2018 „„Vrijdag 14 december 2018 „„Maandag 17 december 2018 „„Vrijdag 21 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

€ 27 pp

Opstapplaats: K5

Winterland Hasselt

BELGIE • NIEUW

AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Zaterdag 08 december 2018 „„Zondag 16 december 2018 „„Vrijdag 21 december 2018

„„Zaterdag 01 december 2018 „„Zondag 16 december 2018 „„Donderdag 20 december 2018

KERSTSHOPPING

Dit jaar is het de 10e editie van Winterland Hasselt. Zeven weken lang wordt het Kolonel Dussartplein omgetoverd in de mooiste kerststad van het land. De overdekte ijspiste, het huis van de kerstman, de kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers waaronder diverse ambachtslieden en eetstanden. Verschillende attracties en het sfeervolle Grand Café met de originele Aspen Lounge zorgen voor winterplezier voor jong en oud. Ook als shoppingstad heeft Hasselt heel wat te bieden. Om dit extra in de verf te zetten wordt het winterconcept “Hasselt in het wit” weerom bovengehaald. Sfeervolle verlichting in het centrum, verlichte bomen, aankleding, acts en muziek dragen bij tot een extra kerstbeleving. INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

€ 19 pp

Opstapplaats: K2

Breda

NEDERLAND

Wist u dat Breda op nummer 7 staat in de top 10 van Europese steden waar u het beste kan kerstshoppen? Authentieke panden en gevels sieren het zicht, samen met de talrijke kerstversieringen die u overal in deze stad kan nderen. Iedereen doet zijn best om Breda er te laten uitzien als een mooie Kerstprent. In de binnenstad van Breda liggen de bekende winkelstraten: Ginnekenstraat, Torenstraat, Lange Brugstraat, Korte Brugstraat, Veemarktstraat en Halstraat. In de Karrestraat is tevens een ingang naar het overdekte winkelcentrum ‘De Barones’ met enkele bekende zaken. AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Zondag 02 december 2018 „„Woensdag 12 december 2018 „„Zondag 16 december 2018

„„Zondag 02 december 2018 „„Donderdag 13 december 2018 „„Zondag 16 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

€ 19 pp

Opstapplaats: K3

www.lauwers.be | Pagina 31


Amsterdam

NEDERLAND

Amsterdam is niet alleen een bijzonder levendige metropool maar ook een stad die in de kerstperiode baadt in een decor van twinkelende lichtjes. De meeste winkels vindt u in de autovrije winkelstraten Nieuwendijk en Kalverstraat. Wilt u iets anders dan anders, wijk dan uit naar de Jordaan. Hier vindt u naast design boetieks en tweedehands winkels ook knusse (eet)cafés en restaurants. Overdekt winkelen doet u in het trendy shopping center Magna Plaza, tegenover het Paleis op de Dam. Te midden van het Leidseplein staat een schaatsbaan van 600m² voor groot en klein. AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Zondag 02 december 2018 „„Zondag 09 december 2018 „„Zondag 16 december 2018

„„Zondag 02 december 2018 „„Zondag 09 december 2018 „„Zondag 16 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

€ 28 pp

Opstapplaats: K5

Maastricht

NEDERLAND

KERSTSHOPPING

De kerstmarkt is een vast onderdeel van Winterland Maastricht. Op en rondom het Vrijthof staan kerstchalets en sfeervol ingerichte tenten met een ruim en gevarieerd aanbod van kerstartikelen. De kerstmarkt, waar de producten in sfeervolle stands worden aangeboden, is deels overdekt. Na een bezoek aan de kerstmarkt is het goed vertoeven in Café Winterland voor een glaasje Glühwein, warme chocomelk of een kop erwtensoep. Of u gaat een heerlijke portie poffertjes eten in het Oudhollands poffertjesrestaurant.

AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Zaterdag 01 december 2018 „„Dinsdag 04 december 2018 „„Donderdag 20 december 2018

„„Zaterdag 08 december 2018 „„Donderdag 13 december 2018 „„Dinsdag 18 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„BTW en wegentaksen

€ Canterbury

€ 22 pp

Opstapplaats: K4

GROOT-BRITTANNIE

Canterbury is één van de mooiste en oudste steden van het graafschap Kent en de kathedraal de mooiste bouwwerken van Engeland. Naast de kathedraal zijn er nog talloze andere gebouwen die een eigen geschiedenis vertellen. De aantrekkingskracht van Canterbury ligt in het middeleeuwse karakter van de binnenstad. Een wandeling door de stad in kerstsfeer, gericht op voetgangers en verkeersluw, is puur genieten. AFREISDATA

AFREISDATA

ANTWERPEN

OOST VLAANDEREN & BRABANT

„„Zaterdag 01 december 2018 „„Dinsdag 04 december 2018 „„Donderdag 20 december 2018

„„Zaterdag 08 december 2018 „„Donderdag 13 december 2018 „„Dinsdag 18 december 2018

INBEGREPEN „„Vervoer met luxe autocar „„Overtocht met shuttle „„BTW en wegentaksen

Weekdagen

€ 58 pp Zaterdagen

€ 62 pp Opstapplaats: K6

Pagina 32 | www.lauwers.be


& concerten

Genieten van een concert of evenement? We hebben u weer enkele toppers in petto die u zeker zullen bekoren.

Music Show Scotland Music Show Scotland is een indrukwekkend arenaspektakel met Keltische muziek en dans, humor en entertainment, gebracht door meer dan 200 pipers, drummers, danseressen, muzikanten en zangeressen in een imposant kasteeldecor. Het levensgrote Highland Valley Castle is speciaal ontwikkeld voor de Music Show Scotland en is met zijn 70 meter breedte en 12 meter hoogte een unieke setting voor deze fenomenale showproductie.

BELGIE

INBEGREPEN

„„Zitplaats in de gekozen categorie „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM

„„Zaterdag 17 november 2018 (19u30)

PLAATS

„„Sportpaleis - Antwerpen

Categorie 1:

va €

60 pp*

Categorie 2:

va €

55 pp*

alleen vervoer: va € 17 pp* *Prijzen afhankelijk van de opstapplaats

Opstapplaats: E2

www.lauwers.be | Pagina 33

EVENEMENTEN

Evenementen


Kerstshow met Hansi Hinterseer Zondag 9 december brengt de blonde Oostenrijkse schlagergod een schitterende kerstshow in het Ethias Theater in Hasselt. Hansi laat zich naar goede gewoonte omringen door Die Tiroler Echo. Ze zullen de gezellige en herkenbare sfeer van Kerstmis op het podium brengen. Snel boeken is de boodschap want de beperkte tickets zullen snel de deur uit zijn!

BELGIE • NIEUW

INBEGREPEN

„„Zitplaats in de gekozen categorie „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM

„„Zondag 09 december 2018 (18u00)

PLAATS

„„Ethias Theater - Hasselt Categorie 1:

va €

87 pp*

Categorie 2:

va €

78 pp*

Categorie 3:

va €

69 pp*

alleen vervoer: va € 17 pp* *Prijzen afhankelijk van de opstapplaats

Opstapplaats: E15

EVENEMENTEN

Night of the Proms Ook tijdens deze editie van Night of the Proms zullen weer heel wat muziekliefhebbers komen genieten van de unieke kruisbestuiving van klassiek en pop in het Sportpaleis. Het symfonieorkest vertolkt hits uit de laatste drie eeuwen. Het orkest schakelt daarbij moeiteloos over van het ene genre naar het andere en begeleidt het internationale popartiesten die hun grootste hits brengen. Zo is de “Night of the Proms” ieder jaar weer één groot feest.

BELGIE INBEGREPEN

„„Zitplaats in de gekozen categorie „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATA

„„Vrijdag 23 november 2018 (20u30) „„Zaterdag 24 november 2018 (20u30)

PLAATS

„„Sportpaleis - Antwerpen

Tribune:

va €

67,50 pp*

Balkon:

va €

56,50 pp*

alleen vervoer: va € 17 pp* *Prijzen afhankelijk van de opstapplaats

Opstapplaats: E5

Carrousel van levensliedjes Zing mee met de mooiste levensliedjes tijdens deze middagshow! Na een lekker middagmaal zorgen Corry Konings, Paul Severs, Bobby Prins, Albert en Kurt Crabbé voor de aangename sfeer.

P

rogramma: 12u00: Middagmaal: Groentesoep met balletjes *** Kiptournedos met saus, warme groenten en aardappelgarnituur. *** Dessert

INBEGREPEN „„Zitplaats „„Vervoer met luxe autocar „„3-gangen middagmaal „„Broodmaaltijd „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM „„Donderdag 22 november 2018 (11u30)

PLAATS „„Kaasboerin-Postel

Aansluitend showprogramma

18u00: Broodmaaltijd

Pagina 34 | www.lauwers.be

Zitplaats:

€ 53 pp

Opstapplaats: E10

BELGIE


Nieuwjaarsconcert André Rieu Op 6 januari geeft André Rieu zijn nieuwjaarsconcert in het Antwerps Sportpaleis. De traditionele, feestelijke Nieuwjaarsconcerten zijn het begin van André Rieu’s nieuwe wereldtournee. De optredens van André Rieu zijn uniek. Geniet van de solisten en de gastoptredens. Feest mee en geniet van meeslepende walsen, klassieke muziek, musical… een avond om niet te vergeten.

BELGIE • NIEUW

INBEGREPEN „„Zitplaats in de gekozen categorie „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM „„Zondag 06 januari 2019 (20u00)

PLAATS „„Sportpaleis - Antwerpen Categorie 1:

va €

118 pp*

Categorie 3:

va €

91 pp*

alleen vervoer: va € 17 pp* *Prijzen afhankelijk van de opstapplaats

Opstapplaats: E7

Cavalluna - World of Fantasy INBEGREPEN „„Zitplaats in de gekozen categorie „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

EVENEMENTEN

Apassionata World GMBH verschijnt dit jaar niet alleen met een nieuw programma, maar ook onder een nieuwe merknaam. Het programma met titel Cavalluna - World of Fantasy - neemt je mee op een onvergetelijke reis. De Jonge Tahin ontdekt een wereld voorbij de realiteit, leert de mooie Naia kennen en wil haar terugbrengen naar het leven van alle dag. Zal hij hierin slagen? Laat u bekoren door dressuurnummers en stunts die vaardigheid en flexibiliteit vereisen van paard en berijden. Uniek vertier voor groot en klein.

BELGIE • NIEUW

AFREISDATA „„Zaterdag 02 februari 2019 (20u00) „„Zondag 03 februari 2019 (15u00)

PLAATS „„Sportpaleis - Antwerpen Categorie 1:

va €

75 pp*

Categorie 2:

va €

64 pp*

alleen vervoer: va € 17 pp* *Prijzen afhankelijk van de opstapplaats

Opstapplaats: E8

Cirque du Soleil - TORUK De voorstelling voert je mee naar de wereld van Pandora in een visueel verbluffend livedecor. TORUK - The First Flight brengt op verbazingwekkende wijze hypermoderne visuals, poppenspel en toneelkunst samen op meeslepende livemuziek met filmische accenten. Het verhaal wordt verteld door een “Na’vi verteller” en bevolkt door onvergetelijke personages. De show brengt een fictief verhaal dat zich afspeelt duizenden jaren vóór de gebeurtenissen in de film AVATAR. Wanneer een natuurramp de heilige Boom der Zielen dreigt te vernietigen, besluiten Ralu en Entu, twee bijna volwassen Omatikaya jongens, onverschrokken om tot actie over te gaan. Nadat ze te weten komen dat Toruk hen kan helpen om de Boom der Zielen te redden, vertrekken ze samen met hun nieuwe vriend Tsyal op een missie hoog in de zwevende bergen op zoek naar de reusachtige oranjerood gekleurde roofvogel, de heerser van de Pandoraanse hemel. De voorspelling komt uit wanneer een pure ziel onder de stammen opstaat om voor de eerste keer op de rug van Toruk te vliegen en de Na’vi te redden van een vreselijk lot.

BELGIE • NIEUW

INBEGREPEN „„Zitplaats categorie 2 „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM „„Donderdag 14 maart 2019 (20u00)

PLAATS „„Sportpaleis - Antwerpen

Categorie 1:

va €

87 pp*

alleen vervoer: va € 17 pp* *Prijzen afhankelijk van de opstapplaats

Opstapplaats: E7

www.lauwers.be | Pagina 35


I love the '90s - the party Ook in 2019 wordt er weer gefeest in de Ethias Arena op de muziek van de 90’s. Alle partypeople op post op 13 april 2019 voor een spetterend muziekfeest. Geniet van de beste muziek uit de nineties en ga eens goed uit de bol. Plezier voor jong en oud!

BELGIE • NIEUW

INBEGREPEN „„Staanplaats „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM „„Zaterdag 13 april 2019 (20u00)

PLAATS „„Ethias Arena - Hasselt

Staanplaats:

va €

57 pp*

alleen vervoer: va € 16 pp* *Prijzen afhankelijk van de opstapplaats

Opstapplaats: E14

EVENEMENTEN

Winterrevue De vorige editie van de Winterrevue brak alle records. Het publiek vroeg om meer en krijgt meer: een vierde editie van de Winterrevue in 2018! Regisseur Stany Crets is opnieuw creatief brein van dienst. Een voorstelling van de Winterrevue is meer is dan een schitterende live-show. Het is evengoed het warme welkom in de foyer en interactie met het publiek tijdens de voorstelling. Alles wordt uit de kast gehaald om er een topbelevenis van te maken. Genieten in het kwadraat en positieve energie ten top op het podium. Tijdens de feestdagen kan u genieten van een zorgeloze portie “feel good” met de nodige glamour en glitter.

BELGIE INBEGREPEN

„„Zitplaats categorie 2 „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM

„„Zondag 23 december 2018 (15u00)

PLAATS

„„Theater Elckerlyc - Antwerpen

CAST

EN DIRK VAN VOOR A ZI ON PATRICK BORGHT IT BR T VAN DER OECK BR ANN VAN DEN

Categorie 2:

€ 45 pp alleen vervoer: € 19 pp Opstapplaats: E6

Winterrevue op Oudejaarsavond Een goeie mix van pittige, populaire muziek, kwalitatieve zang, spetterende dans en heel veel toegankelijke humor. Met de nodige visuele aanvulling op vlak van acts, kostuum en decor, is de beleving voor het publiek ‘totaal’. Alle acts, nummers of sketches zijn op het lijf geschreven van diegene die eraan meewerken of die ze moeten vertolken. De uitstraling of het imago van de artiest  blijft daardoor overeind en wordt op een positieve manier gebruikt om van de show een fantastisch geheel te maken. Wij nodigen u graag uit voor het culinaire theaterarrangement in Theater Elckerlyc op Oudejaarsavond. U geniet van een heerlijk buffet  in combinatie met de Winterrevue. Om middernacht klinken we samen met de acteurs op het nieuwe jaar.

INBEGREPEN

„„Zitplaats in categorie 1 „„Vervoer met luxe autocar „„Oudejaarsavond buffet (incl. dranken) „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM

„„Zondag 31 december 2018 (18u30)

PLAATS

„„Theater Elckerlyc - Antwerpen

Categorie 1:

€ Pagina 36 | www.lauwers.be

€ 157 pp alleen vervoer: € 19 pp Opstapplaats: E9

BELGIE


't Schoon Verdiep INBEGREPEN „„Zitplaats „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM „„Zaterdag 11 mei 2019 (20u15)

PLAATS „„Theater Elckerlyc - Antwerpen

Zitplaats:

€ 41 pp alleen vervoer: € 19 pp Opstapplaats: E11

Vuurwerk in de Kaasboerin Tijdens een geweldige show zorgen Oscar Harris, Sasha & Davy, Daisy Thijs, Patrick Onzia, Loïce Molla & Partner en Stardancers Showballet voor vuurwerk in de Kaasboerin. Voeg daarbij een heerlijk middagmaal en u heeft de ingrediënten voor een geslaagde shownamiddag.

M

iddagmaal:

BELGIE • NIEUW

INBEGREPEN „„Zitplaats „„Vervoer met luxe autocar „„3-gangen middagmaal „„Broodmaaltijd „„BTW „„Reservering- en portkosten

EVENEMENTEN

Theater Elckerlyc is al 60 jaar het plezantste theater. Geniet met ons van de hilarische toneelvoorstelling “ ’t Schoon Verdiep”. Wanneer de nieuwe vrouwelijke Burgemeester van Antwerpen van plan is om de avond door te brengen met haar loverboy, een schepen van de oppositie, lopen de zaken rampzalig mis! In een suite op het schoonste verdiep van het hotel plannen ze hun romantische date en ontdekken meteen een lijk dat vast zit onder een schuifraam. Tijd om de hulp in te roepen van haar secretaris om zich los te wringen uit deze penibele situatie. Zoniet, kan deze uitspatting wel eens haar plek kosten op ’t schoon verdiep van Antwerpen! Ray Cooney wordt vandaag erkend als 'THE MASTER OF FARCE', hij schreef komedieklassiekers zoals “Taxi Taxi”, “Kassa Kassa” en “Jan, Pier & Pol”. De Komedie Compagnie speelde al veel successen van deze wereldwijd populaire auteur. Een ‘Cooney’ in dit jubileumseizoen kon dus onmogelijk ontbreken. Christophe Ameye staat in voor de regie. De naam van Dirk Van Vooren is al bekend.

BELGIE • NIEUW

AFREISDATUM Romig bloemkool-broccolisoepje *** Kalkoenrollade met saus, warme groenten en aardappelgarnituur *** Dessert

„„Donderdag 21 februari 2019 (12u00)

PLAATS „„Kaasboerin-Postel

Zitplaats:

€ 55 pp

Opstapplaats: E1

Het Schlagerfestival In 2019 vindt de 14de editie van het Schlagerfestival plaats in de Ethias Arena in Hasselt. Dit festival kiest voor een gezonde muzikale mix van vaste waarden en nieuwkomers. Ambiance verzekerd.

OP DE AFFICHE

LAURA LYNN LINDSAY JOHN TERRA S WILLY SOMMER O N EE LUC ST

BELGIE • NIEUW INBEGREPEN

„„Zit- of staanplaats categorie 2 „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATA

„„Vijdag 29 maart 2019 (20u30) zit- of staanplaatsen middenplein „„Zaterdag 30 maart 2019 (20u30) staanplaatsen middenplein of zitplaaten tribune „„Zondag 31 maart 2019 (15u00) zit- of staanplaatsen middenplein

PLAATS

„„Ethias Arena - Hasselt Categorie 2:

va €

53 pp*

alleen vervoer: va € 16 pp* *Prijzen afhankelijk van de opstapplaats

Opstapplaats: E4

www.lauwers.be | Pagina 37


Helmut Lotti

BELGIE • NIEUW

Helmut Lotti schakelt ook in eigen land weer een versnelling hoger, terug naar het élan van weleer. In september verschijnt zijn nieuwe plaat, als vanouds een projectplaat. En nog voor hij bekendmaakt wàt dat gaat worden, maakt hij zijn borst nat en kondigt hij zowaar een heuse Belgische tournee aan mét zijn vertrouwde Golden Symphonic Orchestra.De Comeback Concerten die eerder al plaatsvonden in waren in een mum van tijd uitverkocht. Met zijn nieuwe project gaat Helmut Lotti weer voluit. Beleef samen met familie en vrienden een fantastische show.

INBEGREPEN „„Zitplaats „„Vervoer met luxe autocar „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM „„Zaterdag 29 december 2018 (15u00)

PLAATS

„„Ethias Arena - Hasselt

TELLING!

RS NAMIDDAGVOO

EE IN BELGIE

NIEUWE TOURN

Zitplaats:

€ 65 pp

Opstapplaats: E13

EVENEMENTEN

Travestietenshow Kom met ons genieten van een wervelende travestietenshow in ambiancerestaurant Mask’ara. Geniet van een lekker middagmaal, gevolgd door een travestietenshow vol glitter en glamour. Bij het binnenkomen wordt u meteen begroet door the one and only Madame Zsa Zsa Lamor. Het belooft een onvergetelijk namiddag te worden en de artiesten op het podium geven het beste van zichzelf. Ze halen alles uit de kast om u met een voldaan gevoel naar huis te doen gaan….en vastberaden te doen weerkeren.

M

iddagmaal:

BELGIE • NIEUW INBEGREPEN „„Zitplaats „„Vervoer met luxe autocar „„3-gangen middagmaal en show „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATA „„Zondag 18 november 2018 (13u00) „„ Zondag 16 december 2018 (13u00)

PLAATS „„Mask'ara - Borsbeek

Kaaskroketten *** Kalkoenmedaillon met jachtsaus op basis van zilveruitjes, spek en champignons – frietjes *** Gebak van de dag

Zitplaats:

€ 58 pp

Opstapplaats: E12

Kaasboerin Wintermatinee Gunther Neefs, Filip d’Haeze, De Melando’s, PC Brown, Freddy Davis, Magic Alfred & Trix en het Stardancers Showballet geven het beste van zichzelf tijdens deze middagshow. Dat gecombineerd met een heerlijke lunch zorgt voor een middag vol amusement!

M

iddagmaal: Knolseldersoep met fijne groenten *** Zwitserse burger met saus, warme groenten en aardappelgarnituur

INBEGREPEN „„Zitplaats „„Vervoer met luxe autocar „„3-gangen middagmaal „„Broodmaaltijd „„BTW „„Reservering- en portkosten

AFREISDATUM „„Donderdag 24 januari 2019 (12u00)

PLAATS „„Kaasboerin-Postel

*** Dessert

€ Pagina 38 | www.lauwers.be

Zitplaats:

€ 55 pp

Opstapplaats: E1

BELGIE • NIEUW


Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen voor pakketreis- overeenkomsten. ARTIKEL 1 TOEPASSINGSGEBIED Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op pakketreisovereenkomsten die vanaf 1 juli 2018 worden geboekt en worden geregeld door de Wet betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten van 21 november 2017. ARTIKEL 2 INFORMATIE VAN REIZEN LAUWERS EN DOORVERKOPER VOOR DE SLUITING VAN DE PAKKETREISOVEREENKOMST 2.1 Reizen Lauwers en ook de doorverkoper verstrekken aan de reiziger, voordat deze is gebonden door een pakketreisovereenkomst de wettelijk voorgeschreven standaardinformatie, alsook, voor zover deze van toepassing is op de pakketreis: 1° de voornaamste kenmerken van de reisdiensten: a) de reisbestemming(en), de route en de verblijfsperioden, met de data en het aantal nachten; b) de vervoermiddelen, hun kenmerken en categorieën, de plaatsen en data en tijdstippen van vertrek en terugkeer, de duur en plaats van tussenstops en de aansluitingen; indien het exacte tijdstip nog niet vaststaat, wordt dit bij benadering meegedeeld c) de ligging, de voornaamste kenmerken en de categorie van de accommodatie volgens de regels van het land bestemming; d) de verstrekte maaltijden e) de bezoeken, de excursies of de andere diensten die zijn begrepen in de voor de pakketreis overeengekomen totaalprijs f) ingeval het niet duidelijk is, uitsluitsel of de reisdiensten worden verleend aan de reiziger als lid van een groep g) de taal waarin andere toeristische diensten desgevallend worden verricht h) of de reis in het algemeen geschikt is voor personen met beperkte mobiliteit 2° de totaalprijs van de pakketreis, en voor zover toepasselijk, opgave van de soort bijkomende kosten die voor rekening van de reiziger kunnen zijn 3° de betalingsmodaliteiten 4° het minimumaantal personen dat nodig is voor de uitvoering van de pakketreis en de uiterste datum voor de eventuele opzegging van de overeenkomst wanneer dit aantal niet wordt behaald; 5° algemene informatie over de vereisten in het land van bestemming inzake paspoorten visumverplichtingen, met inbegrip van de bij benadering benodigde termijn voor het verkrijgen van een visum en informatie over formaliteiten op gezondheidsgebied; 6° de vermelding dat de reiziger de overeenkomst kan opzeggen tegen betaling van een opzegvergoeding; 7° inlichtingen over de annulerings- en/of bijstandsverzekeringen. 2.2 De professioneel draagt er zorg voor dat het juiste standaardinformatieformulier wordt verstrekt aan de reiziger. 2.3 De precontractuele informatie die aan de reiziger wordt verstrekt, vormt een integraal onderdeel van de pakketreisovereenkomst. Zij kan niet worden gewijzigd, tenzij wederzijds akkoord van de partijen. ARTIKEL 3 INFORMATIE DOOR DE REIZIGER 3.1 De persoon die de pakketreisovereenkomst afsluit, moet aan Reizen Lauwers en de doorverkoper alle nuttige inlichtingen verstrekken omtrent hemzelf en zijn medereizigers die van belang kunnen zijn voor het sluiten of de uitvoering van de overeenkomst. ARTIKEL 4 DE PAKKETREISOVEREENKOMST 4.1 Bij het sluiten van de pakketreisovereenkomst of binnen redelijke termijn verstrekt Reizen Lauwers of indien er een doorverkoper bij betrokken is deze laatste de reiziger een bevestiging van de overeenkomst op een duurzame gegevensdrager, zoals bv. een mail, een papieren document of een pdf. Ingeval de pakketreisovereenkomst in de gelijktijdige fysieke aanwezigheid van de partijen wordt gesloten, heeft de reiziger het recht een papieren kopie te vragen. 4.2 De pakketreisovereenkomst of bevestiging ervan bevat de volledige inhoud van de overeenkomst, met inbegrip van alle informatie zoals vermeld in artikel 2 en de volgende informatie: 1° de bijzondere wensen van de reiziger waarop Reizen Lauwers is ingegaan; 2° dat Reizen Lauwers aansprakelijk is voor de goede uitvoering van de pakketreis, en een bijstandsverplichting heeft; 3° de naam en de contactgegevens van de entiteit die instaat voor de bescherming bij insolventie; 4° de verplichting van de reiziger om de non-conformiteit tijdens de reis te melden; 5° informatie op basis waarvan rechtstreeks contact kan worden opgenomen met een niet vergezelde minderjarige of met de persoon die op zijn verblijfplaats voor hem verantwoordelijk is; 6° informatie over de interne klachtenbehandeling; 7° informatie over de Geschillencommissie Reizen en het platform van de E.U. voor online geschillenbeslechting; 8° informatie over het recht van de reiziger om zijn overeenkomst over te dragen. Bijzondere reisvoorwaarden: Alleenreizende minderjarigen (onder de 18 jaar) dienen in het bezit te zijn van een goedkeuring van de ouders of voogd, af te halen op het gemeentehuis (=woonplaats goedkeurende persoon). 4.3 Tijdig voor het begin van de pakketreis verstrekt Reizen Lauwers de reiziger : 1° de nodige ontvangstbewijzen 2° de vouchers en vervoerbewijzen 3° informatie over de geplande vertrektijden en, indien van toepassing, over de uiterste tijd om in te checken, de geplande tijden van tussenstops, aansluitingen en aankomst. ARTIKEL 5 DE PRIJS 5.1 Na het sluiten van de pakketreisovereenkomst kunnen de prijzen alleen worden verhoogd indien de overeenkomst daar uitdrukkelijk in voorziet. In dat geval wordt in de pakketreisovereenkomst aangegeven hoe de prijsherziening wordt berekend. Prijsverhogingen zijn alleen toegestaan als rechtstreeks gevolg van veranderingen in: 1° de prijs van passagiersvervoer die is toe te schrijven aan de toegenomen kostprijs van brandstof of van andere energiebronnen, of 2° de hoogte van belastingen of vergoedingen over de in de overeenkomst begrepen reisdiensten, die worden geheven door niet direct bij de uitvoering van de pakketreis betrokken derden, met inbegrip van toeristenbelastingen en vertrek- of aankomstbelasting in havens en op vliegvelden, of 3° de wisselkoersen die voor de pakketreis van belang zijn. Indien een prijsverhoging wordt voorzien heeft de reiziger recht op een prijsvermindering bij een daling van de hierboven opgesomde kosten. 5.2 Indien de verhoging 8% van de totaalprijs te boven gaat, kan de reiziger de overeenkomst opzeggen zonder opzeggingsvergoeding. 5.3 Een prijsverhoging is alleen mogelijk indien Reizen Lauwers de reiziger uiterlijk twintig dagen voor het begin van de pakketreis via een duurzame gegevensdrager, zoals bv. een mail, een papieren document of een pdf, hiervan in kennis stelt, met opgave van een motivering voor die prijsverhoging en een berekening. 5.4 In geval van een prijsvermindering heeft Reizen Lauwers het recht de administratieve kosten af te trekken van de aan de reiziger verschuldigde terugbetaling. Indien de reiziger hierom verzoekt staaft Reizen Lauwers die kosten. Bijzondere reisvoorwaarden: 5.5. De prijzen omvatten: de reis per autocar (het in de reisbrochure vermelde type autocar en de daaraan verbonden zitplaatsen is voor Reizen Lauwers niet bindend), de diensten zoals beschreven op de reisdocumenten, de hotelkosten op basis van tweepersoonskamers, de BTW volgens het tarief van toepassing op vermelde datum in de brochure, de dienstvergoedingen voor reisleiders en chauffeurs. Alle prijzen zijn per persoon (tenzij anders luidende vermelding in de brochure). 5.6. De prijzen omvatten niet: toeslagen vermeld in de prijstabel van de brochure, persoonlijke uitgaven, dranken, facultatieve uitstappen, extra maaltijden, inkomgelden, spektakels, boottochten, reis- en annulatieverzekering. 5.7. De prijzen zijn berekend op basis van de tarieven, wisselkoersen, heffingen en belastingen voor het verblijf en de andere diensten in het buitenland die op juni 2018 geldig waren. Daarnaast op de tarieven voor het vervoer die in juni 2018 bekend waren, en in het bijzonder op de brandstofprijzen voor het vervoer, gekend over het gemiddelde van de maand juni 2018 (gemiddelde maximumprijzen van brandstoffen juni 2018 € 1,5208 incl. BTW). Dit volgens de Belgische petroleumfederatie,/http://www.petrolfed. be/nl/maxi- mumprijzen/samenstelling-huidige-maximumprijzen. Berekening van prijswijziging (positief en negatief) door schommeling van de dieselprijs: km (juiste kilometers vermeld op de bestelbon van de reis) x verbruik (40 li- ter): 100 : aantal personen (25p/reis) x stijging of daling. De in het contract overeengekomen prijs is vast en alle verplichte diensten zijn inbegrepen, onder voorbehoud van een kennelijke materiële of drukvergissing. ARTIKEL 6: BETALING VAN DE REISSOM Behalve indien op de bestelbon anders wordt overeengekomen, betaalt de reiziger de reissom bij het ontvangen van de reisdocumenten. Boekt de reiziger minder dan 1 week voor de vertrekdatum, dan moet hij het betalingsbewijs faxen naar 03-460 18 34 of mailen naar reizen@lauwers.be.

ARTIKEL 7: OVERDRAAGBAARHEID VAN DE PAKKETREISOVEREENKOMST 7.1 De reiziger kan de pakketreisovereenkomst overdragen aan een persoon die voldoet aan alle voorwaarden die voor die overeenkomst gelden op voorwaarde dat hij: 1° Reizen Lauwers en eventueel de doorverkoper zo snel mogelijk en uiterlijk 7 dagen voor het begin van de pakketreis via een duurzame gegevensdrager, zoals bv. een mail, een papieren document of een pdf, op de hoogte stelt, en 2° de eventuele bijkomende kosten draagt die voortvloeien uit de overdracht. 7.2 Degene die de pakketreis overdraagt en degene die de overeenkomst overneemt, zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van het nog verschuldigde bedrag en voor eventuele bijkomende vergoedingen die voortvloeien uit de overdracht. Reizen Lauwers stelt degene die de overeenkomst overdraagt in kennis van de kosten van de overdracht. ARTIKEL 8: ANDERE WIJZIGINGEN DOOR DE REIZIGER Vraagt de reiziger om een andere wijziging, dan mag Reizen Lauwers en/of de doorverkoper die daarop kan ingaan alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt. Bijzondere reisvoorwaarden: a) tot 10 werkdagen voor vertrekdatum wordt een kost aangerekend van € 12 per dossier. b) minder dan 10 werkdagen voor vertrekdatum wordt een kost aangerekend van € 50 per dossier. c) Voor de Early Booking-reizen wordt in geval van wijziging tot 20 dagen voor vertrek van de naam, aantal personen en datum een kost aangerekend gelijk aan 40% van de totale reissom. Onder wijzigingen door de reiziger verstaan wij : wijziging van aard van het verblijf, kamertype, regime, opstapplaats, plaats op de autocar. Indien de wijzigingen niet kunnen aanvaard worden, bijvoorbeeld andere plaats op de autocar of ander kamertype niet beschik- baar, dient de klant hetzij zijn eerste bestelling te behouden, hetzij annulatiekosten te dragen zoals hierna beschreven. ARTIKEL 9: WIJZIGING DOOR REIZEN LAUWERS VOOR DE AFREIS 9.1 Reizen Lauwers kan de bepalingen van de pakketreisovereenkomst, met uitzondering van prijswijzigingen vóór het begin van de pakketreis niet eenzijdig veranderen, tenzij; 1° Reizen Lauwers zich dit recht in de overeenkomst heeft voorbehouden, en 2° het om een onbeduidende verandering gaat, en 3° Reizen Lauwers de reiziger daarvan via een duurzame gegevensdrager, zoals bv. een mail, een papieren document of een pdf in kennis stelt. 9.2 Indien vóór het begin van de reis, de Reizen Lauwers zich genoodzaakt ziet een van de voornaamste kenmerken van de reisdiensten ingrijpend te wijzigen of niet aan de bevestigde bijzondere wensen van de reiziger tegemoet kan komen, of voorstelt de prijs van de pakketreis met meer dan 8 % te verhogen, dient Reizen Lauwers de reiziger hiervan in te lichten en hem op de hoogte te brengen: 1° van de voorgestelde wijzigingen en het effect ervan op de prijs van de pakketreis; 2° van de mogelijkheid om de overeenkomst op te zeggen zonder kosten, tenzij hij de voorgestelde wijzigingen aanvaardt; 3° van de termijn waarbinnen hij Reizen Lauwers in kennis moet stellen van zijn besluit; 4° van het feit dat indien hij de voorgestelde wijziging binnen de opgegeven termijn niet uitdrukkelijk aanvaardt, de overeenkomst automatisch beëindigd wordt, en 5° in voorkomend geval, van de voorgestelde vervangende pakketreis en de prijs ervan. 9.3 Wanneer de wijzigingen van de pakketreisovereenkomst of de vervangende pakketreis tot gevolg hebben dat de kwaliteit of de kosten van de pakketreis verminderen, heeft de reiziger recht op een passende prijsvermindering. 9.4 Indien de pakketreisovereenkomst op grond van artikel 9.2 wordt opgezegd en de reiziger geen vervangende pakketreis aanvaardt, betaalt Reizen Lauwers alle betaalde bedragen uiterlijk veertien dagen nadat de overeenkomst is opgezegd, aan de reiziger terug. ARTIKEL 10: OPZEGGING DOOR REIZEN LAUWERS VOOR AFREIS Reizen Lauwers kan een reis annuleren omdat het minimum aantal reizigers, van 35 personen voor 2e pers. gratis reizen en 25 personen voor alle andere reizen, nodig voor de uitvoering van de reis niet werd bereikt en zal de reiziger tenminste 8 kalenderdagen vóór de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte brengen. De betaalde bedragen zullen aan de reiziger worden terugbetaald of overgezet naar een andere bestemming. ARTIKEL 11: OPZEGGING DOOR DE REIZIGER 11.1 Annulering van de reis brengt voor de reiziger volgende kosten met zich mee: - Tot en met 30 dagen voor het vertrek aan dossierkosten: € 12,00 per dossier. - Van 29 tot en met 14 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 50 % van de reis. - Van 13 tot en met 8 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 75 % van de reis. - Minder dan 8 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 100% van de reis. De annulatie moet zo vlug mogelijk schriftelijk aan Reizen Lauwers worden meegedeeld. Enkel de postdatum geldt voor het bepalen van de annuleringskost. 11.2 Annulering van de reis brengt voor de reiziger volgende kosten met zich mee: - Tot en met 90 dagen voor het vertrek aan dossierkosten: € 12,00 per dossier. - Minder dan 90 dagen voor vertrek een vergoeding gelijk aan 100% van de reis. De annulatie moet zo vlug mogelijk schriftelijk aan Reizen Lauwers worden meegedeeld. Enkel de postdatum geldt voor het bepalen van de annuleringskost. 11.3 De reiziger heeft echter, indien zich op de plaats van bestemming onvermijdbare en buitengewone omstandigheden voordoen die aanzienlijke gevolgen hebben voor de uitvoering van de pakketreis of die aanzienlijke gevolgen hebben voor het passagiersvervoer van de reizigers naar de plaats van bestemming, het recht de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een opzegvergoeding op te zeggen. In geval van opzegging van de pakketreisovereenkomst op grond van dit artikel heeft de reiziger recht op een volledige terugbetaling van alle voor de pakketreis betaalde bedragen, maar kan hij geen aanspraak maken op een bijkomende schadevergoeding. 11.4 Reizen Lauwers betaalt uiterlijk binnen veertien dagen alle bedragen terug die door of namens de reiziger zijn betaald, verminderd met de opzegvergoeding. ARTIKEL 12: NON–CONFORMITEIT TIJDENS DE REIS 12.1 De reiziger stelt Reizen Lauwers zonder vertraging in kennis van een eventuele non-conformiteit die hij tijdens de uitvoering van een in de pakketreisovereenkomst opgenomen reisdienst heeft vastgesteld. 12.2 Indien een van de reisdiensten niet conform de pakketreisovereenkomst wordt uitgevoerd, verhelpt Reizen Lauwers aan die non-conformiteit, tenzij dat: 1° onmogelijk is, of 2° onevenredig hoge kosten met zich brengt, rekening houdend met de mate van nonconformiteit en de waarde van de desbetreffende reisdiensten. Indien Reizen Lauwers de non-conformiteit niet verhelpt, heeft de reiziger recht op een prijsvermindering of een schadevergoeding overeenkomstig artikel 15. 12.3 Indien Reizen Lauwers de non-conformiteit niet binnen een door de reiziger bepaalde redelijke termijn verhelpt, heeft de reiziger de mogelijkheid dit zelf te doen en om terugbetaling van de nodige uitgaven te verzoeken. Het is niet nodig dat de reiziger een termijn bepaalt indien Reizen Lauwers weigert de non-conformiteit te verhelpen, of indien een onmiddellijke oplossing is vereist. 12.4 Indien een aanzienlijk deel van de reisdiensten niet kan worden verricht, biedt Reizen Lauwers, zonder bijkomende kosten voor de reiziger, andere arrangementen aan van, indien mogelijk, gelijkwaardige of hogere kwaliteit. Indien de andere voorgestelde arrangementen leiden tot een pakketreis van lagere kwaliteit, kent Reizen Lauwers aan de reiziger een passende prijsvermindering toe. De reiziger kan de andere voorgestelde arrangementen slechts afwijzen indien zij niet vergelijkbaar zijn met hetgeen in de pakketreisovereenkomst is afgesproken, of indien de toegekende prijsvermindering ontoereikend is. 12.5 Indien de non-conformiteit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en Reizen Lauwers deze niet binnen een door de reiziger bepaalde redelijke termijn heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een opzegvergoeding opzeggen en, in voorkomend geval, om een prijsvermindering en/of een schadevergoeding verzoeken. Indien de pakketreis passagiersvervoer omvat voorziet Reizen Lauwers ook in repatriëring van de reiziger. Indien er geen andere arrangementen kunnen worden voorgesteld of de reiziger de andere voorgestelde arrangementen verwerpt, heeft de reiziger, in voorkomend geval, ook zonder opzegging van de pakketreisovereenkomst, recht op prijsvermindering en/ of schadevergoeding. 12.6 Indien er, als gevolg van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden, niet kan worden gezorgd voor de terugkeer van de reiziger zoals afgesproken in de pakketreisovereenkomst, draagt Reizen Lauwers de kosten van de nodige accommodatie, voor ten hoogste drie overnachtingen per reiziger. 12.7 De beperking van de kosten zoals bedoeld in 12.6 is niet van toepassing op personen met beperkte mobiliteit, op personen die hen begeleiden, op zwangere vrouwen, op alleenreizende minderjarigen en op personen die specifieke medische bijstand behoeven, mits Reizen Lauwers ten minste 48 uur voor het begin van de pakketreis in kennis is gesteld van hun bijzondere behoeften. 12.8 Reizen Lauwers mag zich niet beroepen op onvermijdbare en buitengewone omstandigheden om aansprakelijkheid te beperken indien de betrokken vervoerder zich

daarop krachtens het toepasselijke recht van de Unie niet kan beroepen. 12.9 De reiziger kan berichten, verzoeken of klachten in verband met de uitvoering van de pakketreis rechtstreeks richten tot de doorverkoper bij wie hij de pakketreis heeft gekocht. De doorverkoper geeft deze berichten, verzoeken of klachten zonder vertraging aan Reizen Lauwers door. ARTIKEL 13: AANSPRAKELIJKHEID VAN DE REIZIGER De reiziger is aansprakelijk voor de schade die Reizen Lauwers en of doorverkoper, hun aangestelden en/of vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, of wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. ARTIKEL 14: AANSPRAKELIJKHEID VAN REIZEN LAUWERS EN DE PROFESSIONEEL 14.1 Reizen Lauwers is aansprakelijk voor de uitvoering van de reisdiensten die in de pakketreisovereenkomst zijn begrepen, ongeacht of deze diensten door Reizen Lauwers of door andere reisdienstverleners worden verricht. 14.2. Bijzondere reisvoorwaarden: a) Programma: De door Reizen Lauwers verstrekte inlichtingen werden bij betrouwbare bronnen ingewonnen en u ter goeder trouw meegedeeld. Reizen Lauwers is niet aansprakelijk voor materiële en eventuele drukvergissingen noch voor omstandigheden die buiten de controle van Reizen Lauwers vallen en wijst alle aansprakelijkheid af voor inlichtingen die door derden ten titel van documentatie werden verschaft. Reizen Lauwers is niet aansprakelijk in geval van eventuele vertragingen, zelfs indien deze vertragingen tot gevolg hebben dat aansluitingen gemist worden. De daaruit voortvloeiende kosten zijn ten laste van de reiziger en worden in geen geval door Reizen Lauwers terugbetaald. b) Dieren: Honden en andere dieren zijn niet toegelaten aan boord van onze autocars. c) Reiziger: Reizen Lauwers kan aan de onder invloed van alcohol of drugs verkerende personen het vervoer of verblijf weigeren en is niet aansprakelijk voor de door de reiziger gemaakte vervoer- en of verblijfskosten. ARTIKEL 15: PRIJSVERMINDERING EN SCHADEVERGOEDING 15.1 De reiziger heeft recht op een passende prijsvermindering voor iedere periode waarin er sprake was van non-conformiteit van de verleende diensten, tenzij Reizen Lauwers bewijst dat de non- conformiteit aan de reiziger te wijten is. 15.2 De reiziger heeft recht op passende schadevergoeding van Reizen Lauwers voor alle schade die hij oploopt als gevolg van non-conformiteit. De schadevergoeding wordt zonder vertraging uitbetaald. 15.3 De reiziger heeft geen recht op schadevergoeding, indien Reizen Lauwers aantoont dat de non-conformiteit te wijten is aan: 1° de reiziger; 2° een derde die niet bij de uitvoering van de in de pakketreisovereenkomst begrepen reisdiensten is betrokken, en de non-conformiteit niet kon worden voorzien of voorkomen, of 3° onvermijdbare en buitengewone omstandigheden. ARTIKEL 16: VERPLICHTING TOT BIJSTAND 16.1 Reizen Lauwers biedt zonder vertraging passende bijstand aan de reiziger die in moeilijkheden verkeert, in het bijzonder door: 1° nuttige informatie te verstrekken over medische diensten, plaatselijke autoriteiten en consulaire bijstand; 2° de reiziger te helpen bij het gebruik van communicatie op afstand en bij het vinden van andere reisarrangementen. 16.2 Indien de moeilijkheden het gevolg zijn van opzet of nalatigheid van de reiziger, kan Reizen Lauwers voor deze bijstand een vergoeding vragen. Die vergoeding bedraagt in geen geval meer dan de werkelijke kosten gedragen door Reizen Lauwers. ARTIKEL 17: KLACHTENREGELING 17.1 Indien de reiziger een klacht heeft vóór de afreis moet hij deze zo snel mogelijk op een bewijskrachtige manier melden bij Reizen Lauwers of de doorverkoper. 17.2 Klachten tijdens de uitvoering van de pakketreisovereenkomst moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, melden aan Reizen Lauwers of doorverkoper, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. 17.3 Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij na het einde van de reisovereenkomst zonder vertraging bij Reizen Lauwers of de doorverkoper een klacht indienen op een bewijskrachtige manier. ARTIKEL 18: VERZOENINGSPROCEDURE 18.1 Ingeval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een minnelijke regeling nastreven. 18.2 Mislukt deze poging tot minnelijke regeling, dan kan elk van de betrokken partijen aan de vzw Geschillencommissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure op te starten. Alle partijen dienen ermee in te stemmen. 18.3 Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een verzoeningsreglement en een "overeenkomst tot verzoening" bezorgen. 18.4 Overeenkomstig de in het reglement beschreven procedure, zal een onpartijdige verzoener daarna contact opnemen met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen de partijen na te streven. 18.5 Het eventueel bereikte akkoord zal in een bindende schriftelijke overeenkomst vastgelegd worden. ARTIKEL 19: ARBITRAGE OF RECHTBANK 19.1 Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze, dan kan de eisende partij desgewenst een arbitrageprocedure instellen voor de Geschillencommissie Reizen of een procedure aanhangig maken voor de rechtbank. 19.2 De reiziger kan nooit verplicht worden de bevoegdheid van de Geschillencommissie Reizen te aanvaarden, noch als eisende noch als verwerende partij. 19.3 Reizen Lauwers of doorverkoper die verwerende partij is kan de arbitrage slechts weigeren indien het door de eisende partij geëiste bedrag méér dan 1.250 euro bedraagt. Hij beschikt hiervoor over een termijn van 10 kalenderdagen na ontvangst van de aangetekende brief of e- mail met ontvangstbewijs waarin wordt aangegeven dat een dossier met een vordering vanaf 1.251 euro werd geopend bij de Geschillencommissie Reizen 19.4 Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenreglement, en kan slechts worden opgestart na het indienen van een klacht bij de onderneming zelf en wel zodra vaststaat dat het geschil niet minnelijk kon geregeld worden of zodra 4 maanden zijn verstreken na het (voorziene) einde van de reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tot het geschil). Geschillen m.b.t. lichamelijke letsels kunnen enkel door de rechtbanken beslecht worden. 19.5 Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstig het geschillenreglement, op een bindende en definitieve wijze uitspraak over het reisgeschil. Hiertegen is geen beroep mogelijk. BIJZONDERE REISVOORWAARDEN Bevoegdheid: Alle betwistingen die niet in aanmerking komen voor de Geschillencommissie Reizen behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbank van Antwerpen. Ophaaldienst (enkel voor autocarreizen): Ophaaldiensten kunnen door omstandigheden, file of vertraging van een andere autocar, tijdrovend zijn. Daarom geven we u de goede raad om rechtstreeks naar de centrale vertrekplaats te komen. We brengen u gratis vanaf één van de opstapplaatsen naar de centrale vertrekplaats, vanwaar u dan kan overstappen op de autocar die u rechtstreeks naar uw vakantiebestemming voert. Bij de terugreis wordt u vanuit de centrale vertrekplaats teruggebracht naar uw afstapplaats. In uitzonderlijke gevallen doen we beroep op externe firma’s, die u dan met een taxi of minibus naar een andere opstapplaats brengen, vanwaar uw reis verder gaat met één van onze autocars. Rolstoelen: De autocars van Reizen Lauwers zijn niet voorzien op vervoer van rolstoelen. Tenzij per reis anders vermeld. Plooibare rolstoelen kunnen meegenomen worden in het bagageruim van de autocar. Elektrische of niet-plooibare rolstoelen die te groot of te zwaar bevonden worden, mogen door Reizen Lauwers geweigerd worden. Andersvaliden en mensen met rolstoelen kunnen met Reizen Lauwers een reis meemaken,mits ze vergezeld worden door een begeleider. GARANTIE Bij financieel onvermogen van de reisorganisator Reizen Lauwers kan u een beroep doen op: Garantiefonds Reizen® Metrologielaan 8 B-1130 Brussel Tel: +32-(0)2/240.68.00 Fax: +32-(0)2/240.68.08 info@gfg.be - www.gfg.be


Vraag onze GRATIS brochures aan op www.lauwers.be

Inlichtingen & Reserveringen?

070-35 08 18

(€ 0,30 pm)

www.lauwers.be

Nijverheidsstraat 17 - B-2530 Boechout - 070-35 08 18(€ 0,30 pm) - www.lauwers.be Reizen Lauwers NV - Licentie A 1297 - verantwoordelijke uitgever L. Lauwers

Dagreizen 2018 - 3e Editie  

Traditiegetrouw bezoeken we ook een reeks kerstmarkten. Gezelligheid troef met prachtig versierde bomen, gezellige kraampjes en kerstmuziek....

Dagreizen 2018 - 3e Editie  

Traditiegetrouw bezoeken we ook een reeks kerstmarkten. Gezelligheid troef met prachtig versierde bomen, gezellige kraampjes en kerstmuziek....

Advertisement