Page 13

Omroep Reinier van Arkel – ORVA De ORVA (Omroep Reinier Van Arkel) is in 1959 opgericht. De eerste uitzending, een concert van Harmonie Glorieux, vond plaats op 22 juni 1959. Naast muziek met behulp van platen van de Bossche firma Goosen & Swagerman begon men eind 1959 ook met een

felicitatieprogramma. Later werd ORVA Media een zieken- en senioren-omroep, actief in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en in verzorgingstehuizen in de regio 's-Hertogenbosch.

Op 9 november 2017 liet de omroep via een persbericht weten na een bestaan van 58 jaar alle activiteiten te staken. Concreet betekent dit het beëindigen van radio uitzendingen, kabelkrant, videoregistraties en internet.

Kort na 1920 introduceerde de leiding van Reinier van Arkel de sport als middel tot ontspanning en vermaak. Patiënten spelen korfbal op een van de binnenplaatsen. (Stadsarchief ’s-Hertogenbosch, Archief Reinier van Arkel) Deze foto inspireerde in 1999 de kunstenaar Juan Muñoz tot het maken van een beeldengroep voor een van de binnenplaatsen van Reinier van Arkel in Den Bosch.

REINIER WINTER 2017

13

Profile for Reinier van Arkel

Reinier nummer 6, winter 2017  

Magazine van Reinier van Arkel, Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Noord-Brabant

Reinier nummer 6, winter 2017  

Magazine van Reinier van Arkel, Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Noord-Brabant

Advertisement