Page 1

ORTFOLIO by

EI CELO


TABLE OF CONTENTS

1.PUBLIC FACILITIES FLEXIBLE RETAIL IN FLEXIBLE SPACES BETWEEN SKY AND WATER BRIGHT DAYLIGHT TO LEARN AND PLAY TOMATO PAVILION

2.URBAN PLANNING A CITY IN SYMBIOSIS WITH NATURE

3.HOUSING COLLECTIVE HOUSING

4.STUDY CASE FRAC BY LACATON & VASSAL

5.MIXED MEDIA WORKS

RESUME

3


1

FLEXIBLE RETAIL IN FLEXIBLE SPACES Exchange year_ vertical studio_ Spring 2018 Program:Designing a facility for the future of retail The goal for this project is to design a shopping center of the future, combining new technologies and architectural innovation. In order to develop a unique experience in this project, we worked in collaboration with industrial design students. This time the teamwork made us think about space in a different way and always drawing it based on the user’s experience. The site is located at Tech Square on the Georgia Tech University campus and delimited by Peachtree street, a major urban axis of the city of Atlanta. The first intention was to create a pedestrian public space, the “Diagonal”, connecting Tech Square to the city. At the heart of this “Diagonal” we have developed the concept of two “Boxes”, which represent a new way of advertising in the future. These two suspended “Boxes” attach to one of the permanent buildings, thus offering a space of entertainment. The third element of this building is the “Ribbon”, which provides an architectural promenade all around this mall and multiple view of the cityscape of Atlanta.

video of the project: https://youtu.be/LLCTcQD6VYk

4


the Diagonal

the Boxes

the Ribbon

EXPLODED AXONOMETRIC: the structure supporting the moving boxes 6


EVOLUTION OF FORM

fashion show

concert

MOVING BOXES:transformation

dance floor

of boxes from day to night

ISOMETRIC SECTION:entering the box 7


FIRST FLOOR PLAN:responding to site context

8


TRANSVERSAL SECTION

ELEVATION OF THE GALLERY

9


2

BETWEEN SKY AND WATER Exchange year_ vertical studio_ Fall 2017 Program:Bathhouse The purpose of this project was to design a bathhouse in downtown Atlanta. Given the diverse, cosmopolitan and international demographic, the project allowed us to consider bathing within a variety of cultural registers. There are three main bathing cultures that take place in this project, the hammam, the Japanese onsen and the sauna. My intention is designing a project around two main ideas, a world made of steam and a world made of water. The steam world is represented by rooms, the world made of water is represented by a free plan and these two are connected by a mezzanine level. The concept of these two worlds came as a result of a series of charcoal drawings that show the process and rituals of tea preparation. Looking at these drawings there are two states that were always present

throughout

the

process,

the

condensation

and

the

liquid

state.

This made me think of two different “worlds� that ended up as two different programs/architectural spaces in my project. The ground floor level that I call the landscape is a free plan with a variety of heights as you move from the entrance to the last space that is the one of a lap pool. project published on: http://archicage.com/between-sky-and-water/

12


sky

between sky and water

water


intimacy

translucency

transparence

a free plan on the ground floor, floating rooms and cracks of light on

from the cold area on the ground floor to the hot

the upper levels

area inside the

three boxes

private public

circulation

hot

cold

private

public

14


first floor/sauna and pools

second floor/sento

third floor/hammam rooms

15


main entrance

first floor plan

lap pool

sauna and its plunge pool

leisure pool

leisure pool

lap pool

16


third floor hammam rooms

japanese sento

sauna and its plunge pool

circulation space

17


section AA

18


section BB

19


3

BRIGHT DAYLIGHT TO LEARN AND PLAY Year 2_ design studio_ Spring 2016 Program:Elementary School in Paris 11 The site in which settles the project lies between two major boulevards of Paris, Richard Lenoir Boulevard and Voltaire Boulevard. In front of this site, on the east side lies the Saint-Ambroise church.In order to pass through the site I found very useful and important for inhabitants to create a pedestrian crossing. I worked on a linear school, which allowed me to keep the transparency throughout the plot by creating a panoramic view of the church from Richard Lenoir Boulevard. The entrance to the school is found on the side of Voltaire Boulevard, crossing a square that echoes that of the church. The square is a transitional space that avoids interfering with the pedestrian flow of Voltaire Boulevard and serves at the same time as a waiting space for parents.Each classroom is oriented north, profiting from a diffused sunlight. In the second body of the building are installed the refectory, the accommodation of the security guard, a workshop of visual arts and the administration, offering a double East-West orientation. The distribution and the circulation inside the building is another key point in this project. The main intention is to have a zenithal light all along the circulation space.On the other side of the site is found a public garden and a gymnasium that is accessible by the road Mouffle. Indicative Program: 12 classrooms, 1 refectory, 1 workshop, 1 multipurpose room and 1 gymnasium.

20


pedestrian crossing

transversal section AA

public space building courtyard circulation

elementary school


zenithal light guiding the circulation of children

transversal section BB

and visitors through each space

gymnasium for the community

urban public space_a green space allowing the access to the gymnasium

longitudinal section

23


SECTION AA

the pedestrian crossing and the facade of the

the courtyard of the elementary school

gymnasium

SECTION DD

SECTION PERSPECTIVE

detailed section perspective of one classroom and the circula-

interior perspective of the gymnasium

tion space

24


interior and exterior views of the entire building 25


longitudinal section perspective

SECTION B

SECTION A

first floor plan 27


4

TOMATO PAVILION Exchange year_ parametric design_ Fall 2017 Program:Designing a Pavilion inspired by a fruit, using prefabricated blocks This project focuses on creating a pavilion inspired by the tomato fruit, in Canal Saint Martin, Paris. The pavilion is composed of two main exposition spaces and a reflecting façade to represent light filtered and reflected through a tomato skin. The concept of this project resided in the notion of the exhibition spaces being excavated as voids from a ‘solid cylinder’. A concept that offeres an architectural freedom, with the public spaces (or voids) being liberated from the constraints of a predeterminded structure or form just like seeds inside the pericarp wall of a tomato. The design technique used for this project would be the block system. It consists of designing a concrete truncated cube which is covered by a sheet of platinum so that the light coming from the dome is reflected in the interior. The logic behind the design of the dome is the same, a block system built with cylindric blocks. Each block is prefabricated and assembled by a robot. A robotic arm arranges the blocks in order with the advantages of rapid production and highly specific articulation.

28


BLOCK SYSTEM_ blocks of platinum used to create the facade

subdivision of the surface

concrete blocks covered by aluminium sheets DOME DESIGN

each block is rotated at a different angle to filter light

FACADE DESIGN

30


5

A CITY IN SYMBIOSIS WITH NATURE Year 3_ urban planning studio_ Spring 2017 Program:Designing a sustainable and ecological city in south of Paris This urban project is developed in the scale of the city and that of a neighborhood. The design of the city is developed by a group of four students and then each student developed one neighborhood of their choice in detail. The studied site extends on a surface of approximately 250 hectares, found between three communes: Villeneuve le Roi, Villeneuve St Georges and Orly.Villeneuve le Roi is characterized by a high rate of suburban housing unlike the surrounding communes. The site is privileged to be located at the edge of the Seine. It is, however, a land mainly composed of industrial wastelands and unexploited natural areas, including channels that were used for the transport of goods and which are no longer used. Thus, it is a place conducive to an urban densification operation, The densification and revitalization of the city will start with the installation of a tramway, the connection of all green spaces, as well as the creation of only one train station connecting the city with those around it. We also decided to create a research center that would be the main activity taking place in the city, create a mixed program by designing publilc facilities (cultural, educational etc.), housing areas and commercial facilities. Students working on the project: Rei Celo,Ester Pango,Charlotte Carrasco and Sarah De Sousa

34


the blue and the green grid

main circulation axes

a promenade connecting public squares

research facilities

36


general master plan

37


a diverse neighborhood promenade public square public facilities

main train station main circulation axes organizational grid

research center student housing housing for researchers housing activities

38


TRAIN STATION RESEARCH CENTERS

LIBRARY

master plan

39


6

COLLECTIVE HOUSING IN PARIS 19 Year 3_ design studio_ Fall 2016 Program:Designing 60 apartments and a mixed use ground floor

The project of collective housing in the 19th district of Paris has been developed within an exceptional site. The building is located along the Canal de l’Ourcq in a triangular shaped site bordered on the East by a railroad serving as a pedestrian bridge too. Its location makes it the very first to be seen when standing on the other side of the channel, and provides it with open views of the city from three of its sides. The residential units are arranged in two separate blocks connected by a green area serving as a semi-public space for the inhabitants. Commercial spaces and service areas are in the lower levels to animate the urban space. The main intention was to give a sense of openness to each residential unit to have spacious and well-lit apartments. Patios found in the circulation space also have a thermal function, introducing a new orientation in the building that helps ventilate the housing.

40


site plan

south elevation

42


interior perspective of a three bedroom apartment

interior perspective of the main circulation space

transversal section

43


longitudinal perspective

44


lower third floor plan

upper third floor plan

lower fourth floor plan

upper fourth floor plan

public space commercial use shared spaces for tenants studio one bedroom apartment two bedroom apartment three bedroom apartment

lower first floor plan

upper first floor plan

lower second floor plan

upper second floor plan

45


7

FRAC BY LACATON & VASSAL Exchange year_ revelatory drawings_ Spring 2018 Program:Analysing a building through a series of drawings

“To implant the FRAC, as a catalyst for the new area, and also to keep the halle in its entirety becomes the basic idea of our project. To achieve this concept, the project creates a double of the halle, of the same dimension, attached to the existing building, on the side wihich faces the sea, and which contains the program of the FRAC.The new building juxtaposes delicately without competing nor fading. The duplication is the attentavie response to the identity of the halle.� by Lacaton & Vassal

46


47


exploded axonometric

section perspective

48


wall sections of the existing and the new building

detail of the bioclimatic envelope facade

49


MISCELLANEOUS


guimet museum_pensil and chinese ink on paper

bristol cathedral_digital model

flying cities_physical model

spaghetti bridge_physical model with spaghetti

52


voronoi bracelet_digital model

japense methdo of a wood structure_digital model

dreaming of changing the world_collage

trouble_collage

53


pouring hot water_pensil on paper


Rei

Celo

EDUCATION

06/September/1995

EXCHANGE YEAR

2017-2018

Georgia Institute of Technology

reicelo@yahoo.com (001)-347-399-2501

2013-2017

LANGUAGES

BACHELOR OF ARCHITECTURE Ecole nationale superieure d'architecture de Paris La Villette Graduation: July 2017

Albanian native English fluent

HIGH SCHOOL Turgut Ozal College, Albania

2010-2013

RELEVANT EXPERIENCE

French fluent

Internship at Ettore Tricarico Architect

Italian basic

25/06/2018- 05/08/2018

SKILLS

Terlizzi, Italy Student Assistant at Georgia Institute

Photoshop

Revit

Indesign

Rhinoceros 3D

Illustrator

Sketchup

After effects

Artlandis Studio

Autocad

Grasshopper

Archicad

Model making

06/01/2018- 05/05/2018

of Technology Atlanta, Georgia Internship at ECOA Studio

03/01/2017- 28/02/2017

Paris, France

10/10/2016- 31/03/2017

Library monitor at ENSAPLV Paris, France Seller at the art-supply store of ENSAPLV Paris, France

Lumion

29/02/2016 - 02/07/2016

published work: http://archicage.com/between-sky-and-water/

Internship, worker and construction site at Albaelettrica 15/07/2015 - 05/08/2015 Tirana,Albania

portfolio: https://issuu.com/reicelo1/docs/portfolio_rei_celo my website: https://reicelo.wixsite.com/architecture

22/09/2015 - 26/09/2015

Workshop:”L’avenir de notre Ecole” Paris, France


thank you!

Portfolio by Rei Celo  
Portfolio by Rei Celo  
Advertisement