Page 1

Trin-for-trin-vejledning – Facebook

Oprettelse af profil: Forudsætning: Du skal have en e-mailadresse. • •

Gå ind på denne side og indtast dine informationer under ”Opret profil”: http://www.facebook.com/ Når dine oplysninger er indtastet og du har trykket opret, kommer et skærmbillede lignende dette frem, se herunder:

Du skal her indtaste de ord, der står oplyst og trykke ”Opret profil”


Indtast din e-mail og adgangskode

Du vil efterfølgende blive bedt om at indtaste dit mobilnummer og herefter sms’er facebook en kode til din mobil. Indtast koden. Og følg herefter vejledningen. Til sidst skal du logge dig ind på din profil med din e-mailadresse og adgangskode. Når du har gjort dette logger facebook dig ind. Første gang du logger på får du nogle muligheder for at opsætte din profil. Fx se neden for:

• • •


Her foreslår facebook nogle, som du måske kender og vil tilføje som venner. Tryk fortsæt når du er færdig

Ovenstående er en måde at finde sine venner på. Tryk spring over, hvis du ikke ønsker at bruge tjenesten.


Indtast det du ønsker at indtaste. Tryk gem og fortsæt • •

Der kommer flere opsætningsmuligheder. Følg vejledningen på skærmen Når du er færdig med at sætte din side op, kan den se ud som nedenstående. Nu har du en profil på facebook.


Inviter venner (elever) For at kunne lave en gruppe skal du først invitere venner/elever. Dette kan gøres på flere måder. En af måderne er, at søge i facebooks arkiv efter eleverne i søgefeltet. Se herunder.

Skriv navnet som eleven benytter på sin facebookprofil. Facebook kommer med alle de navne der matcher det du har skrevet. Vælg det rigtige og tryk på navnet. Nu kommer du ind på personens forside. Du skal nu anmode om venskab. Se nedenfor.


Anmod om venskab ved at trykke tilføj ven. Der bliver nu sendt en anmodning om venskab til din elev. Når eleven har accepteret venskabet på sin facebookside – er i venner, og du kan nu tilføje ham/hende den gruppe du om lidt opretter.


Opret en gruppe.

Når du skal oprette en gruppe tryk på opret gruppe Følgende kommer frem:

Følg anvisningerne på skærmen. Husk at sætte en prik i en lukket gruppe.


Du kan nu tilføje de venner (elever) du har til gruppen. Når du har tilføjet dem, dukker der en invitation op på elevens facebookprofil. Når eleven accepterer, er vedkommende medlem af gruppen. Følg vejledningen på skærmen.

OBS. Husk at når du vil skrive eller læse, hvad der foregår i facebookgruppe, så skal du klikke på gruppenavnet på din facebook profil. Her kommer du ind på gruppens side. Hvis man bare kommunikere med eleverne på forsiden, så vil alle dine andre facebookvenner også kunne se dine aktiviteter med eleverne. Men når man klikker på gruppens navn, så forbliver al aktivitet mellem gruppens medlemmer.

/facebok_FFF_bilag_trinfortrin_ve  

http://www.syddanskuddannelsesaftale.dk/images/Media/Vaerktojer/FFF/facebok_FFF_bilag_trinfortrin_vejledning.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you