Page 1

■Mandals hotell går mot storrenovering:

Nytt hotell med ny E 39

Investor Erik Tønnesen tror Mandal vil få et nytt hotell når den nye europaveien står ferdig om noen år. Han tror samtidig at Solborg hotell vil bestå.

Investor Erik Tønnesen i Mandal på hotelltomta ved siden av kulturhuset Buen. Han tror ny europavei vil bety at det er marked for et nytt hotell slik tomten er regulert for. FOTO: Jarle R. Martinsen

l JARLE R. MARTINSEN

Oppdatert: 12. mar 2014 08:44

MANDAL: - Med nye E 39 åpner det seg en helt annen infrastruktur østover. Det betyr at det blir lettere for næringslivet i Kristiansand å bruke et hotell i Mandal som kurs- og konferansested, sier Tønnesen. Denne uka starter en arkitekt opp jobben med å finne ut hva som bør skje med First Hotell Solborg i Mandal. Hotellet ble bygget før krigen, og hadde sin siste oppgradering på 1980tallet. Det er dermed utdatert. Tønnesen er gjennom Tønnesen Gruppen eier av bygningen Solborg er i. Samtidig eier Tønnesen Gruppen sammen med BRG Eiendom og Kruse Smith tomten på Malmø ved siden av kulturhuset Buen som er regulert for hotellformål. Tønnesen har dermed mye han skulle ha sagt og mene om hotellvirksomhet i Mandal. Han sier at det er et svært utfordrende marked.

Avhengig av industrien - Et slikt hotell lever først og fremst av den virksomhet som er i næringslivet. I Mandal har industrivirksomheten gått ned de siste årene, blant annet Umoe Mandal. I dag er det bare 12 prosent av de arbeidsaktive i kommunen som jobber i industrien, forteller Tønnesen. Samtidig er det 54 prosent flere uføre i Mandal i forhold til landsgjennomsnittet. Og 38 prosent jobber i det offentlige. - Dette er tall som forteller om et utfordrende hotellmarked. Turisme er generert til noen hektiske sommeruker, og ikke noe et hotell kan leve av gjennom vinteren, sier Tønnesen.

Ikke bestemt seg Det er Tribe Hotels som driver Solborg-hotellet i Mandal. Til Lindesnes sa administrerende direktør Stephen Meinich-Bache for noen dager siden at de ikke har bestemt seg om de vil drive videre, selv om hotellet renoveres. Trekker de seg ut, mener Tønnesen at det ikke er noen problem å finne andre drivere. Meinich-Bache tror i så fall det ikke blir en kjede.

Det er ingen større kjeder som vil gå inn på en sånn type hotell

- Det er ingen større kjeder som vil gå inn på en sånn type hotell i dagens situasjon. Da blir det nok heller snakk om at lokale aktører driver det, sier han til lokalavisa. Han sier at de har drevet hotellet i minus. Belegget har vært på 15-20 prosent, det må opp i det dobbelte for at det skal lønne seg.

Vil drive nytt hotell Administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia, Torgeir Silseth, bekrefter at de er veldig interessert i å gå inn i et nytt hotell i Mandal.


- Men før den tid må lokale krefter ha vist evne og vilje til å bygge hotellet. Vi bygger ikke, vi driver hotell, sier han. Han sier at han ser for seg et bygg med 130-140 rom. - Det er også naturlig å vurdere ferieleiligheter i bygget, sier han. Tønnesen mener det vil være marked både for et nytt hotell og et renovert Solborg hotell i Mandal i fremtiden. - Det gjelder å skape behovet, sier han.

Positiv Turistsjef for turistkontoret for lindesnesregionen Erling Løfsnes ser veldig positivt på planer om et nytt hotell i byen. - Det viktigste er fra mitt ståsted er likevel at det tilbys et variert overnattingstilbud til turistene, sier han.

Jobb

Profilerte Stillinger PRODUKSJONSSJEF VIDEREFOREDLING BERGENE HOLM

PP-RÅDGIVERE (2 X 100% STILLING) KRISTIANSAND KOMMUNE

KAN DU HJELPE OSS LITT STRØMMESTIFTELSEN

LEDIGE STILLINGER OPPVEKST KRISTIANSAND KOMMUNE

PASTOR/MENIGHETSARBEIDER 70100% STILLING FRIKIRKEN

Alle kategorier ▼

Søk stilling her Søk VIS ALLE STILLINGER

VÆRET ▼

I dag kl. 18

5m/s

Torsdag kl. 00

3m/s

Torsdag kl. 06

3m/s

NETTKAMERA Bortelid 1 | Bortelid 2 | Bortelid 3 | Idrettsparken | Kyrkjebygd | Ljosland 1 | Ljosland 2 | Mandal sentrum | Suvatn | Tregde

Mest lest

10:55 o Kjell Nupen er død 16:09 o Sørlending pågrepet med kokain i Ecuador 16:43 o Grimstadkvinne ble pantemillionær 16:50 o Mistet både bil og tilhenger på E 39 22:23 Over femti måtte avvises i døra

Nytt hotell med ny e 39 fvn no  
Advertisement