Page 1

73e jaargang

Woensdag 3 oktober 2012

Nr. 15

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente

Volg ons op twitter! #Hofweekblad www.twitter.com/hofweekblad

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.700 ex.

www.hofvantwente.nl

Vrouw van de wereld, Maria Meulenbeld-Beck

Horlogebatterij E 2.00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Zin in een avondje

bloemschikken?

Geef u dan snel op voor de maanden oktober-november-december januari-februari-maart

vol=vol

Voor meer info kom gerust even bij ons in de winkel.

Kortestraat 17 | 7491 AX Delden | Tel. 074-376 6760

De bloeiende Hof van Twente kleurt de herfst!

Volop bloeiende violen diverse kleuren

grootbloemige en bosviooltjes

volle doos à 18 stuks ZIE ONZE ADVERTENTIE OP PAGINA 3

€5,90

per stuk €0,35

eek Deze w .. bij .... Hollandse

Bloemkool

per stuk 99 ct

Stoofperen St. Remy 2 kilo 2.99

Nieuwe oogst

Mandarijnen 15 voor 2.99

De ‘R’ is weer in de maand. Er is weer zuurkool, boerenkool en koolraap

Kijk nu ook op www.ronnieweegink.nl

2503390

gEsnEdEn En kant En klaar

Super mooie lekkere

Mango

Tweede gratis!

1,99

Kota Radja Grotestraat 18 Goor Telefoon: 0547-276106

Afhaal maandmenu oktober

Saté Ajam Tomatensoep Kerrie Ko’s Babi Pangang Foe Yong Hai Tipan Gon Bao Kai (kipfilet met kruidige Gon Bao-saus) Incl. grote bak rijst, nasi of bami:

€ 16,00

Snijbloemen • Kamerplanten • Tuinplanten

Er is wEEr Hutspot - Zuurkool boErEnkool

Chinees Indisch Specialiteiten Restaurant (Kantonees en Szechuan Keuken)

Roodkokende

Kortestraat 21 Delden

Morsweg 17a Delden | 074-376 43 98

Delden - Op de vraag, wat het geheim is om 100 jaar te worden en er nog zo goed uit te zien, hoeft Maria Meulenbeld geen moment na te denken. “Als ik dat wist had ik het aan iedereen doorverteld en zaten we nu met ik weet niet hoeveel 100-jarigen. Gewoon doorgaan, blijkt haar levensmotto. Soms zelfs tot wanhoop van haar kinderen, die haar tot hoge leeftijd zagen zwoegen in de tuin als, bij wijze van spreken, een jonge meid. Maria Meulenbeld heeft een, op z’n zachtst gezegd, bewogen leven achter de rug. Ze werd in Zuid-Duitsland, in het plaatsje Burladingen geboren als dochter van een textielfabrikant. Vanwege het feit dat haar vader textiel verkocht aan Joden, werden ze bedreigd en moest de familie vluchten naar Nederland. Maria was toen 15 jaar. Voor Maria was deze overgang geen enkel probleem en ze aardde snel. En omdat ze een hele mooie jongedame was, had ze vele aanbidders. Zij echter had slechts oog voor één van de velen en dat was Henk Meulenbeld uit Almelo. Met hem trad ze in 1939 in het huwelijk. Samen kregen ze 4 kinderen, waarvan er één bij de geboorte overleed en een ander op 26-jarige leeftijd als gevolg van kanker. In de oorlog hadden ze veel onderduikers in huis. Een veiliger onderduikadres kon men zich niet wensen omdat Maria de vijand, wanneer deze aan de deur kwam, in vloeiend Duits toesprak en daarom de indruk wekte één van hen te zijn. Ze maakten er later niet veel woorden aan vuil omdat ze dit zagen als een vanzelfsprekende menselijke plicht. Vanwege het werk van haar echtgenoot reisde Maria over de gehele wereld. Ze woonde zelfs nog een poosje in Liberia en Afghanistan. Toen de kinderen de deur uit waren zijn ze samen met zoon en schoondochter met de auto naar Afghanistan gereden. Een bijzonder lange en vooral ook avontuurlijke reis, waar Maria enorm van heeft genoten. Ze kan zich in het buitenland goed redden omdat ze naast het Nederlands en het Duits ook het Spaans en het Engels goed beheerst. Ze kan met iedereen spreken en liet het tijdens de lange reis vooral niet na om dat graag en veel te doen. Vanaf 1996 woonde Maria bij haar dochter en schoonzoon in Delden. Ze genoot volop van het leven door haar vele interesses, het doen en laten van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, waar ze erg trots op is, van het tuinieren en vooral niet te vergeten, haar dagelijkse 2 glaasjes champagne. Helaas viel ze 3 jaar geleden en brak ze haar heup. Haar dochter kon haar op dat moment niet goed verplegen en daarom verhuisde ze naar woonzorgcentrum St. Elisabeth. Maar ook daar weet ze haar optimistische levensvisie te bewaren. Ze heeft, zoals ze zelf zegt, “voor haar leeftijd niets te klagen”. Ze beweegt zich voort achter de rollator en haalt, ook naar eigen zeggen, iedereen in. Foto en tekst: Jan Schoneveld

(ruim voor 2 personen)

Conflict tussen Landelijke ANBO en de Afdelingen Goor - Naar aanleiding van het ontstane conflict tussen het landelijk ANBO bestuur en de locale afdelingen wil het bestuur van ANBO Goor haar leden adviseren, om samen met het bestuur over te gaan (stappen) naar de Nieuwe Bond voor Ouderen Nederland: NBvON. Voor inlichtingen en aanmeldingen kunt u contact op nemen met: Wim van Dam, tel. 275181; Joop Elbert, tel. 275382 of Harry Verheul, tel. 851457.

Nu ook Vietnamese loempia’s à € 1,- per stuk Catering service! Catering service bij uw bedrijf en privé feestpartijtjes. Bel voor de mogelijkheden.

Op 11 oktober zijn we al weer 2 jaar in Goor. Ter gelegenheid hiervan ontvangt u de gehele maand oktober van ons bij elke besteding van € 10,- een gratis portie kroepoek.

Oud papier inzameling Markelo’s Mannenkoor Zaterdag 6 oktober Markelo - In verband met een concert in de oude partnergemeente Spelle is de inzameling van het oud papier op zaterdag 6 oktober a.s.

Kledingbeurs Unie Van Vrijwilligers Markelo De Unie van Vrijwilligers houdt op dinsdag 9 en woensdag 10 oktober de najaarskledingbeurs in de Anholtskamp aan de A. ten Hovestraat 1. De inbreng van de te verkopen kleding is op dinsdag 9 oktober van 9.00 uur tot 16.30 uur. De verkoop is dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur en woensdag 10 oktober van 10.30 uur tot 14.00 uur. Er kan alleen kleding worden ingebracht voor kinderen vanaf maat 74 t/m 176, behalve ondergoed, pyjama’s, sokken en schoenen. Maximaal 65 stuks per klant. De aangeboden kleding moet gewassen en gestreken zijn.

Verlichte avondwandeling Markvelde - Op 5 en 6 oktober vindt de verlichte avondwandeling in Markvelde plaats. De wandeltocht wordt uitgezet met waxinelichtjes, dit wordt een sensatie voor jong en oud. Start vanaf 20.00 uur vanaf het Lammershoes. U volgt een route van 5 kilometer via de lampjes. Onderweg zijn allerlei bezienswaardigheden van oogst en gebruiksvoorwerpen uitgebeeld. De route voert over particuliere gronden door weiden en over paden. Honden worden niet toegelaten i.v.m. neosporabesmetting voor vee. Deelname op eigen risico. Tip: zaklamp meenemen. Bij het Lammershoes is een tentoonstelling en oogstfeest op het plein Wie niet zo ver kan lopen kan rechtstreeks naar het plein komen. Het Lammershoes is te vinden op de Oude Deldenseweg 1A, Diepenheim. www.markveldsbelang.nl.

Streekmarkt Twente zaterdag 6 oktober a.s. centrum Delden 09.00-15.00 uur

Welkom in Goor groeit naar een groot evenement Ondernemend Goor laat zich zien Een feestelijk open huis in alle winkels van Goor

Voor interessant winkelaanbod hoeft u niet naar een grote stad.... Goor is een verrassend alternatief met een aantrekkelijk, compact, maar ruim winkelaanbod. De gezellige atmosfeer, met vriendelijk en gastvrij personeel zullen u 7 oktober allerhartelijkst ontvangen met de heerlijkste hapjes van onder andere de Zuivelhoeve en le Coq Op deze speciale koopzondag kunt u volop inspiratie opdoen tijdens de wervelende modeshow. Er leuk uitzien betekent veelal goed combineren en een beetje fantasie. Laat u in de diverse winkels uitdagen tot nieuwe verrassende combinaties compleet met een prachtig sieraad of horloge. Deskundig personeel zal u daar graag bij adviseren en u laten zien dat de nieuwe mode voor iedereen leuk kan zijn. Ook de Reggehof, bibliotheek, Kunstuitleen, Hofstreek tv/Hofstreek FM, Triangel, kunstenaars en diverse ondernemers zullen zich tijdens deze koopzondag presenteren. Triangel kindercentrum komt deze dag met een speciale verrassing voor de kinderen. De bibliotheek is deze middag open en leent aan zijn leden speciale verrassingstassen uit. In de bibliotheek hangen bovendien prachtige schilderijen van de Kunstuitleen. Op het culturele plein krijgen kunstenaars en muzikanten volop de mogelijkheid om aandacht te vragen voor hun creativiteit; u kunt onder andere genieten van prachtige beelden, schilderijen en tekeningen; De Reggehof organiseert diverse optredens en er is live-muziek. U zult uiteraard het promotieteam van Hofstreek tv en Hofstreek FM tegenkomen. Circus Caroly verzorgt een aantal shows met Bodysox, jongleren en eenwielers. Daarnaast worden kinderen uitgenodigd om mee te doen aan de workshops. Onze horeca- en foodondernemers staan voor u klaar om u te verwennen met een hapje en een drankje, Wiljans Wijhuis organiseert een doorlopende wijnproeverij, waarbij een 20-tal wijnen te proeven zijn. De proeverij vindt plaats in de winkel en u wordt van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Kortom, het is de moeite waard om een “kijkje” te nemen. Goor bruist, heeft veel te bieden en grootse plannen om het publiek komende zondag tussen 12.00 en 17.00 uur gastvrij te ontvangen. U komt 7 oktober toch ook?

Lastenverzwaring voor burgers Hof van Twente voor 2013 blijven beperkt Steeds meer mensen beginnen de gevolgen van de crisis aan den lijve te ondervinden. Reden voor de gemeenteraad om voor wat betreft de gemeentelijke lasten de burger zoveel mogelijk te ontzien. De verhoging voor wat betreft deze lasten beperkt zich dan ook tot een OZB-verhoging van 1.45%, een verhoging van het rioolrecht met 15 Euro per aansluiting + 0,12% vanwege indexering. Tenslotte worden enkele leges kostendekkend gemaakt, waaronder de begraafrechten. Dit zijn voor de burger de belangrijkste conclusies van de begroting 2013 die het college de raad aanbiedt. Een sluitende begroting met een positief saldo van € 74.000,-, die op basis van een door de raad vastgestelde kadernota, waarin 57 voorstellen tot ombuigingen of vergroting van inkomsten zijn geconcretiseerd. De wethouder van financiën, Ben Eshuis anticipeert met deze begroting al flink op de financiële problemen die in de nabije toekomst nog op de gemeente afkomen. “Ik verwacht behalve meerdere ombuigingen van het rijk ook nog een aantal taakoverdrachten naar de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van jeugdzorg. En de ervaring heeft ons geleerd dat taakoverdrachten in principe gepaard gaan met extra tekorten”. Om in te springen op alle financiële beperkingen gaat het gemeentebestuur langzaam maar zeker steeds meer uit van het zelforganiserend vermogen van de samenleving. Ook worden er op meerdere gebieden met omliggende gemeenten samengewerkt. Het ligt dan ook voor de hand dat als gevolg van al deze maatregelen er geen of nauwelijks ruimte is voor nieuw beleid. Wel zal op basis van de Structuurvisie Goor, de Verkeersvisie Goor en het masterplan Goor een geïntegreerd uitvoeringsprogramma worden opgesteld. Wethouder Eshuis: “We hebben dit uitvoeringsprogramma nog niet in de begroting verwerkt. We denken dit programma als een majeur project aan te gaan merken en het dus aan die reserve te gaan onttrekken”. Vanwege alle onzekerheden voor de toekomst zal het gemeentebestuur volgens de wethouder scherp aan de wind moeten blijven koersen. Ook in de eigen organisatie zal efficiënter moeten worden gewerkt. “De effecten zullen het volgend jaar cruciale veranderingen teweeg brengen voor zowel onze inwoners, maar zeker ook voor onze medewerkers. Dat gaat niet vanzelf. We moeten ons daar samen sterk voor maken en zoeken naar een nieuw evenwicht”. Tekst: Jan Schoneveld

www.streekmarkttwente.nl Genieten van producten uit eigen streek!

Opbrengst Nierstichting Wiene-Zeldam De jaarlijkse collecte van de Nierstichting gehouden van 16 t/m 22 september 2012 heeft een mooi bedrag van € 458,84 opgebracht in de buurtschap Wiene-Zeldam. Alle collectanten en gevers hartelijk dank voor uw medewerking.


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 2

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Prikposten ZGT Delden, Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, maan-, dins-, donder- en vrijdag 8.00 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag tot en met vrijdag 8.00 - 11.00 uur Prikposten DZ Markelo, Carint Thuiszorg, Burg. De Beaufortplein 15. maan-, dins-, donder- en vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat 79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. Diepenheim, Huisartsenpraktijk De Vries, Grotestraat 80, ma en woe 08.15 - 09.45 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, Zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Service-uur op zaterdag: van 17.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren kunt u ons proberen te bereiken op ons telefoonnummer 074-3761882. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”,

Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632. Diepenheim-Goor-Markelo: 6 en 7 oktober Tandarts Zwijnen, Rijssen, tel. 0548-512260 TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Hagmolenweg 13a, Bentelo. Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur 6 en 7 oktober: J. Meijer De dienstdoende dierenarts is bereikbaar via het centrale praktijknummer: 0547-292827. Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740

25 jaar Speel-O-Theek De Harlekijn in Delden Speel-o-theek De Harlekijn bestaat 25 jaar. Dat betekent feest voor iedereen die gebruik maakt van de speel-o-theek, voor de kinderen, hun ouders en grootouders en vanzelfsprekend voor de medewerkers. Het 25-jarig jubileum wordt gevierd op woensdag 17 oktober, van 15.00 uur tot 17.00 uur, in de locatie van de speel-o-theek: het Parochiehuis aan de Langestraat. U bent die middag van harte welkom met uw kinderen of kleinkinderen. Voor de kinderen is er van alles te doen. En natuurlijk is de harlekijn er dan ook. Mocht u lid willen worden van de Speel-o-theek, dan is dat vanwege het jubileum tot 1 januari gratis. En misschien lijkt het u wel zo leuk dat u de groep medewerkers wilt komen versterken. De Speel-o-theek kan nog medewerkers gebruiken. In september 2012 was het 25 jaar geleden dat de Speel-o-theek in Delden werd opgericht. Men begon met een subsidie van duizend gulden van de gemeente Stad Delden, een gift van Jantje Beton en de opbrengst van collectes in Delden en Ambt Delden. Regelmatig moest de Speel-o-theek verhuizen. Van de Donkere Kamer van de Schakel naar achtereenvolgens de scholen Vossenoord en Nutsschool en Mavo Raesfelt. In 2003 werd de Speel-o-theek met zes medewerksters en veertig leden een project van de UVV. Nu, in 2012, wordt gewerkt met 12 medewerksters en maken 60 leden regelmatig gebruik van de diensten van de Speel-o-theek. Daaronder zijn ook diverse oma’s en opa’s. Na een verhuizing van De Schakel naar het zwembad is de Speel-o-theek tegenwoordig gevestigd in het Parochiehuis. In de loop der jaren is er veel nieuw speelgoed gekocht. De Speel-o-theek werd sinds 2003 met veel enthousiasme geleid door Ans Verberne. Nu doet Carlies Kusters dat. Voor wie het nog niet wist: de Speel-o-theek is geopend op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 uur - 20.00 uur. Inlichtingen: Carlies Kusters, tel. 074 2671968.

Hét adres voor uw:

• tuingereedschap

Kijk eens wat een mooie vlam, het is zeker campinggas van ten Dam Tel. Winkel: 074 3 777 078

www.diermedischcentrum.nl Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Openingstijden: ma t/m vr 8.00-19.00 uur., za 8.00-9.00 uur, iedere middag van 12.30 uur tot 13.30 uur gesloten. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 SENSOOR Sensoor biedt echte aandacht aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, culturele of religieuze achtergrond. De medewerkers zijn professioneel getrainde vrijwilligers met levenservaring. Sensoor is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bellen, chatten en mailen is mogelijk via 0900 – 0767 of www.sensoor.nl. Ouderentelefoon Oost Nederland Dag en nacht bereikbaar: 074-2552552 Telefonische Hulpdienst Agrariërs Voor en door agrariërs: 0800-0240021 (gratis) Bereikbaar: di t/m vr 10-15.00; do 19-22.30 uur. MAATSCHAPPELIJK WERK CARINTREGGELAND Spoedgevallen: 088 367 70 00 (lokaal tarief, dag en nacht bereikbaar) Delden/Bentelo/Hengevelde: Noordwal 72 in Delden, tel.: (074) 3677575 Goor, locatie Grotestraat 86, tel. (0547) 386425. Markelo/Diepenheim, Burg. De Beaufortplein 15, Markelo, tel. (0547) 386325 WOONZORGCENTRA CARINTREGGELAND Weekendopname en spoedgevallen, 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) - Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden, tel (074) 3673500 - Woonzorgcentrum De Wieken, Molenstraat 1, Delden, tel. (074) 3673600 - Woonzorgcentrum Anholtskamp, A. ten Hove-straat 1, Markelo, tel. (0547) 363555 - Woonzorgcentrum De Stoevelaar, de Stoevelaar 1, Goor, tel. (0547) 386700 - Huize Scherpenzeel, Markeloseweg 2, Goor, tel. (0547) 272506 - Huize ‘t Vrijland, Deldensestraat 8, Goor, tel. 0547272147 CARINTREGGELAND THUISZORG: Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) DIËTIST CARINTREGGELAND: op afspraak via tel.; (074) 3677111 MAALTIJDSERVICE CARINTREGGELAND 7 dagen per week. Aanvragen via 0546-62 98 98 PERSONENALARMERING CARINTREGGELAND: informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uurs bereikbaarheid) UITLEEN VERPLEEGARTIKELEN Carintreggeland Winkel - Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, tel.: (074) 3677690 - uitleen, verhuur en verkoop van verpleegartikelen en hulpmiddelen: (werkdagen 08.30 -17.00 / zaterdag 09.0012.00). -Uitleenpunt Goor Uitleen van verpleegartikelen, De Stoevelaar 1 openingstijden: ma t/m vrij van 09.00 tot 16.30 uur. Telefoon (0547) 38 67 00 - Uitleenpunt Markelo Uitleen van verpleegartikelen via receptie Anholtskamp, A. Ten Hovestraat 1 Ma tm. vrijdag van 08.30 tm. 12.00 uur. Tel: (0547) 36 3555 DAGVOORZIENING CARINTREGGELAND Carintreggeland biedt dagstructuur en opvang overdag voor senioren die thuis willen blijven wonen. Dat doet Carintreggeland door in iedere kern in Hof van Twente een dagvoorziening aan te bieden: Markelo: De Esch, Noordachtereschweg 3-17. Diepenheim: ’n Kuierhook, Marsmansland 1 Goor: De Binnenhof, De Stoevelaar 1 Delden: dagverzorging Kuierhook en ‘t Uitzicht, Molenstraat 1 Hengevelde: De Eikenborg, Pellehof 19 Bentelo: ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 36 Delden: dagbehandeling Twickeler Es en Raesfelt, Langestraat 74 Meer informatie op www.carint.nl of bel 074- 367 70 00 DAGVOORZIENING HOF VAN TWENTE Bentelo: Bentelerhof Zorgkamer Dagopvang voor senioren in kleinschalige landelijke omgeving. Bentelerhof Zorgkamer, Bentelosestraat 28 te Bentelo. www.bentelerhof.nl, Mail: info@bentelerhof.nl, Tel. 06-26999404. ALZHEIMER-CAFÉ HOF VAN TWENTE Een trefpunt voor een ieder die belangstelling en/of vragen heeft over dementie, in gemoedelijke sfeer. Locatie cafe “De Bebsel” in Goor. Volg deze krant voor data’s. Informatie r.hoonhorst@carintreggeland tel. 06-34356721 BTKZORG Voor cliënten in Hof van Twente, Borne en Hengelo bieden wij 24 uur per dag en zeven dagen per week: Thuiszorg; Kraamzorg; Huishoudelijke verzorging; Maaltijdservice; Personenalarmering. Nieuw is de specialistische nachtzorg voor cliënten. BTKzorg heeft vestigingen in: Borne, Delden, Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Ootmarsum. Bereikbaar via: 088-2383737 of www.btkzorg.nl THUISZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Voor cliënten in Hengelo, Borne en Hof van Twente: - hulp bij het huishouden voor PGB cliënten. - persoonlijke verz.,verpleging, begeleiding. - uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen. Irisstraat 2-23 in het Medisch Centrum Goor De Oliphant. tel: 088-0005218 (dag en nacht ook voor spoedgevallen). • Diëtist Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 0880005205. • Ergotherapie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 088 – 0005205 • Psychologie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel : 088 - 0002505 www.zsmzorg.nl Buurtzorg Diepenheim en omstreken Thuiszorg verpleging en verzorging. Kantoor: Grotestraat 80, 7478 AE Diepenheim. Tel. 06-12942343, 24 uur per dag bereikbaar. Buurtzorg Goor en Markelo Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-10826868, 24 uur per dag bereikbaar. STEUNPUNT MANTELZORG Steunpunt Mantelzorg, Rozenstraat 2b, Goor, tel. 0546276466. e-mail: hofvantwente@siztwente.nl Ondersteuning voor iedereen, jong en oud met mantelzorgtaken. Voor informatie en persoonlijk advies, organiseren van (thema) bijeenkomsten en cursussen en de inzet van vrijwilligers. Zorgbelang Overijssel, afd. Signalering en Klachten opvang Zorg. Voor informatie over patiëntenrechten, Wmo, klachtwegen zorg en advies, tel. 0900-2437070. www. zorgbelang-overijssel.nl De dienstverlening is gratis. UVV STAD DELDEN: Unie van Vrijwilligers Voorz. mw. M. Westen-Reckman Secr. dhr. J. Bekink, tel. 3762833 Tafeltje-Dekje UVV Maaltijdbezorging bij ouderen en zieken in Stad Delden. Informatie: projectleidsters mw. A. Wiggers, tel. 3762478 of mw. R. Klein Breteler, tel. 3762593.

Stedeker Krummels starten nieuw seizoen

Kwaliteit en vertrouwen, op Feijten kun je bouwen

Komt u ook kijken op 13 oktober? Diepenheim - De Stedeker Krummels is de Diepenheimse folkloristische kinderdansgroep die zich als doel stelt om dansjes, liedjes, kinderspelen en kleding uit oude tijden (zo rond 1900) opnieuw te laten beleven en te tonen. Kinderen kunnen hier enorm van genieten. De groep bestaat uit zowel meisjes als jongens in de leeftijd van 3,5 tot en met 7 jaar. Optimaal is dat we een groep hebben van zo’n 15 paartjes (15 jongens en 15 meisjes). Het seizoen loopt van oktober t/m september. In het najaar oefenen we iedere zaterdagmiddag van 13:30 tot 14:30 uur en vanaf januari eenmaal per 14 dagen in ons onderkomen aan de Haaksbergerstraat, genaamd ’t Schuurke. Vaste optredens zijn tijdens de folkloristische gebruiken zoals Palmzondag en de optocht van de Diepenheimse Schutterij tijdens de kermis. Verder treden de kinderen op in verpleeg- en bejaardentehuizen in de regio. Gemiddeld treden we zo’n 8 keer per jaar op, meestal op woensdagmiddag of in het weekend. Na een optreden worden de kinderen door de krummelleiding weer thuisgebracht. Voor het seizoen 2012 / 2013 kunnen nieuwe krummels zich aanmelden. Kinderen vanaf de leeftijd van 3,5 jaar zijn van harte welkom bij de groep. Op zaterdagmiddag 13 oktober is onze eerste oefenmiddag van het seizoen. U bent van harte welkom om vrijblijvend met uw kind te komen kijken en deel te nemen. We beginnen om 13:30 uur in ’t Schuurke achter de hoofdwoning aan de Haaksbergerstraat nr. 45. Voor de ouders is het mogelijk om tijdens de eerste oefendagen te kijken. Uiteraard zijn ook vriendjes of vriendinnetjes van harte welkom. Voor meer informatie zie de website www. stedeker-daansers.nl (=> Stedeker Daansers => Kindergroep) of mail Arjan.Knoop@ ziggo.nl.

Kaartclub De Nijverheid Hengelo - Kaartclub “De Nijverheid” is per 1 oktober 2012 verhuisd naar het “Vertierkwartier” in de Klokstee. U kunt daar iedere donderdagavond kruisjassen en hartenjagen. De avonden beginnen om 19.30 uur en de entree is € 2,50.

Spoorstraat 7 Delden | 074-3761266 | feijten.nl

Excursie ‘de Breeriet’ Ambt Delden - De Breeriet is een afgesloten natuurgebied in de nabijheid van het kasteel en is één van de rustgebieden waar dieren zich overdag kunnen terugtrekken. Het is niet vrij toegankelijk voor het publiek. Wilt u genieten van het landschapspark ‘de Breeriet’, dan kan dat onder leiding van oud-jachtopzichter van het landgoed: Hans Spijkerman. Groepen kunnen zich telefonisch aanmelden, minimaal tien dagen voor aanvang excursie. Deelname groep is minimaal 15 personen! Kosten zijn € 5,- (met een minimum van € 75,-) en kinderen tot 12 jaar € 2,-. Landgoedwinkel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden. Openingstijden op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie zie: www.twickel.nl.

Karin de Haan opent “Rozenhaege”, Praktijk voor Natuurgeneeskunde Gelselaar - De natuurgeneeskunde is een allround geneeskunde die de totale mens behandelt met behulp van natuurlijke therapievormen. Ieder mens is uniek, niemand ontwikkelt dezelfde klachten door dezelfde oorzaak. De behandeling van klachten kan daarom nooit standaard zijn en zal altijd specifiek afgestemd worden op die ene persoon. De natuurgeneeskunde heeft echter nog een ander net zo essentieel doel: ziekten voorkomen en de mens gezond houden, zodat men niet afhankelijk is van medicijnen. Bij Rozenhaege nemen we de tijd om samen met jou, je gezondheid en vitaliteit naar een hoger plan te brengen. Ooit begonnen als consultant op het gebied van functiewaardering in de gezondheidszorg, bleek de zorg voor de mens haar grote interesse te hebben. En dan het liefst op een natuurlijke wijze. Ze heeft een gedegen zesjarige paramedische deeltijd hbo-opleiding gevolgd in de traditionele Europese natuurgeneeskunde/ fytotherapie aan de Opleiding Complementary Alternative Medicine, onderdeel van de particuliere hogeschool Saxion Next. Rozenhaege In een oude boerderij in Gelselaar opent zij deze week haar Praktijk voor Natuurgeneeskunde “Rozenhaege”. De lichte ruimte met oude balken ademt een prettige, bijna huiselijke sfeer. Consult Om de oorzaak van de klacht in kaart te kunnen brengen, wordt er in het eerste consult uitgebreid de tijd voor je genomen. Er wordt gevraagd naar je gezondheid, doorgemaakte ziekten, medicijngebruik, voedingspatroon en leefwijze. Van belang is om te kijken waardoor de klachten zijn ontstaan. Waardoor de klachten verergeren of verbeteren, of er (voedings- of stress) factoren zijn die de klachten in stand houden, etc. Op basis van al deze informatie wordt er een behandelplan opgesteld wat past bij jou als persoon en bij je klacht. In het vervolgconsult bespreken we het behandelplan. We bekijken samen wat van mijn advies voor jou haalbaar en wenselijk is en hoe de behandeling er dan concreet uit gaat zien. Behandeling De behandeling kan bestaan uit de inzet van fytotherapie (kruiden) in de vorm van druppels, pillen, zalf of kruidenthee. Planten en kruiden bevatten inhoudsstoffen die ons kunnen helpen om gezond te blijven of onze gezondheid te verbeteren. Rozenhaege maakt graag gebruik van deze kracht van de natuur en maakt recepten op maat. Voeding is de basis van het leven. Wie niet gezond eet, loopt vroeg of laat de kans om ziek te worden. Ik analyseer daarom je voedingspatroon, kijk naar wat jouw lichaam nodig heeft, welke voeding bij jou en je klachten past en geef daarna advies over mogelijke leefstijl- en voedingsverbeteringen. Uiteraard heeft het de voorkeur om alle benodigde stoffen om gezond te blijven uit onze voeding te halen. In praktijk blijkt het niet altijd haalbaar te zijn. In dat geval schrijf ik dan kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen voor. Daarnaast kan ik Bach-remedies inzetten. Deze druppels worden bereid uit plantaardig materaal. Ze worden niet gegeven tegen de lichamelijke klacht maar worden ingezet om patiënten te helpen meer in balans te komen. Dorn-methode Veel gezondheidsproblemen komen voort uit de rug. Een verschoven rugwervel kan veel klachten veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maagklachten, bedplassen, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, uitstralende pijn in armen en benen en nog veel meer. De Dornmethode is een vriendelijke en zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet “gekraakt” willen of kunnen worden. Bij de Dorn-methode proberen we een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. Alles gebeurt binnen de grenzen van het lichaam, er wordt niets geforceerd. Locatie Rozenhaege zit aan de Diepenheimseweg 30 in Gelselaar, maar let op: de ingang van de praktijk ligt aan de Pierinkdijk, naast nummer 2. Je kunt ook een afspraak maken voor een vrijblijvend, kosteloos kennismakingsgesprek. Daarna kun je besluiten een afspraak voor een intake te maken. Je hebt geen verwijzing nodig van huisarts of verzekeraar. Bel vrijblijvend 06 29132150, mail: info@rozenhaege.nl of kijk op www.rozenhaege.nl.

Zoek de tien verschillen!

Kerkberichten Oecumenisch Avondgebed Donderdag 4 oktober, Nieuwe Blasius 19.00 uur Oecumenisch Avondgebed Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 7 oktober, 10.00 uur Ds. de Vries, dienst van Schrift en Tafel R.K. Blasiuskerk Delden Zaterdag 6 oktober Mariaviering, Werkgroep, Dameskoor Zondag 7 oktober, 10.00 uur Eucharistieviering, pastor Geurts Herenkoor Driekoningenkapel Delden Vrijdag 5 oktober, 15.00 uur Woord en Gebed, PKN Zondag 7 oktober, 10.15 uur WoCo, pastor Kerkhof Jonkman Dinsdag 9 oktober, 10.15 uur Eucharistieviering, pastor Schuurman Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zaterdag 6 oktober, 19.00 uur Eucharistieviering, pastor Geurts Dameskoor, Oogstdankviering Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 7 oktober, 10.30 uur Eucharist & Harvest Festival. Revd. Tollefsen Protestantse Gemeente Diepenheim Zondag 7 oktober, 10.00 uur Ds. Braakman Protestantse Gemeente Markelo Zondag 7 oktober, 10.00 uur Ds. Nordt Hervormde kerk Elsen Zondag 7 oktober, 10.00 uur Ds. van het Goor Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 7 oktober 10.00 uur, dhr. v. Norden, H. Avondmaal 19.00 uur, dhr. Spee, Vrije samenkomst Hofkerk, Goor Zondag 7 oktober 10.00 uur, ds. de Jong 19.00 uur, Vesper R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Zondag 7 oktober, 10.00 uur Gezinsviering, pastores Hoogland en Saris Kinderkoor Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 7 oktober, 10.15 uur Ds. vd Berg Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 7 oktober, 10.15 uur Borne, ds. Broer R.K. Blasiuskerk Beckum Zaterdag 6 oktober, 19.00 uur Gezinsviering, pastores Hoogland en Saris

Weekblad voor Hof van Twente

OPLAGE: elke woensdag, huis aan huis, 21.600 ex. in Stad- en Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.) INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES: maandag tot 12.00 uur. aan: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag. KANTOOR OPEN: maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur. UITGAVE: Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden Tel. 074-3761354 - Fax 074-3761303 Internet: www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden CORRESPONDENT/FOTOGRAAF: Jan Schoneveld, Hengevelde Het Hofweekblad is vanaf donderdag te lezen op internet: www.hofweekblad.nl

Opbrengst collecte Nierstichting Hengevelde De collecte van de Nierstichting heeft het mooie bedrag van € 1404,- euro opgebracht. Hartelijk dank aan  de gulle gevers en alle collectanten. 

Vriendjes- en vriendinnetjes training Goor - De scholen zijn weer begonnen en de meeste kinderen doen ook weer aan een sport. Toch wil de handbalvereniging Dynamiek de kinderen uit Goor en omstreken kennis laten maken met deze leuke actieve teamsport. Daarom organiseren ze aankomende woensdag 3 oktober een vriendjes- en vriendinnetjes training. Lijkt het je leuk om mee te doen, kom dan a.s. woensdag naar sporthal ‘de Mossendam’. Van 16:00 uur tot 17:00 uur trainen de mini’s (tot 8 jaar), van 17:00 uur tot 18:00 uur traint de D2-jeugd (8 en 9 jaar), van 18:00 uur tot 19:00 uur traint de D1- en de C2-jeugd (9 en 10 jaar), van 19:00 uur tot 20:30 uur traint de C1- en de B1-jeugd (10 tot 16 jaar). Voor meer informatie kan je ook altijd terecht op de website; www.dynamiekgoor.nl/ Handbal.

oplossing vorige week

Klaverjasclub Eternit Uitslagen donderdag 27-09-2012: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ben Koebrugge Jenny Budde Roel Krol Frans Exterkate Rita van der Kris André Gies Pieter Schalkwijk Rudi Groot Kormelink Ben Vrugteman Helen Karssing

5692 5522 5169 5136 4801 4748 4618 4618 4609 4599

DIEREN - VERWEN - DAG

Franciscus van Assisi (1181-1226) hield een preek voor de vogels. Dat deed hij om ons te wijzen op hun rechten en die van andere schepselen. In de twintigste eeuw vond dat aandacht vragen voor onderdrukten veel navolging. Daardoor kwam er in 1910 de Wereld Vrouwendag en in 1930 de Wereld Dierendag. Door die emancipatie zit nu mijn vrouw met de hond op de bank en ik onder de tafel.


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 4

Dolgelukkig zijn wij met de geboorte van onze zoon

Bram 26 september 2012 Maaike en Koen ten Voorde - Everts Lepelaarstraat 9 7557 PR Hengelo

Bezoek onze website:

www.v-malemode.nl Iedere vrijdagavond tot 21.00 uur

KOOPAVOND

MAGNEETJES

Elkink Afbouw

Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur. Er zijn weer nieuwe Unicef producten te koop, onder andere mooie kettingen en armbandjes in de Wereldwinkels Delden en Goor. Ik ben een 21-jarige HBO studente en zoek dringend nette, betaalbare woonruimte met aparte ingang, het liefst in of rondom Delden. Tel. 06-22406123. Vrouw met ervaring zoekt huishoudelijk werk. In Hengelo en/ of Delden. Tel. 06-85519688. Te koop: studiepiano, merk Lipp. Prijs € 200,-. Tel. 0743761962. Te koop: kweeperen, heerlijk voor gelei, op appeltaart of bij wild, € 1,- per kg, recept gratis. Ook te bestellen in kleine of grote pot. Tel. 0547-272235 na 17.00 uur. Bied zich aan: kinderoppas voor in het weekend (vr. t/m zo). Tel. 06-57570227. Verloren: rechter autospiegel. Langestraat in Delden. Mogelijk schade berokkend. Tel. 0743761354 (Hofweekblad) Te koop gevraagd: oud linnen, meubels, sieraden, schilderijen, inboedels, kabinet, bijbels en andere kerkboeken, enz., enz. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416. Aangeboden in Delden: stalling /winterstalling voor auto’s en motorfietsen. Tel. 06-10202663. Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

Te huur in het centrum van Delden: 1 pers. appartement Evt. klein kantoor Tel. 074-3761317 Per direct Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623 Te huur: Bedrijfshal ± 450 m2 incl. kantoor, keuken, toilet. Naast De Berken 12 in Delden. Tel. 074-376 1769

• DRIVE-IN SHOWS • VERHUUR VAN LICHT EN GELUID • VERHUUR VAN JUKEBOX SYSTEMEN

WWW.DISCOMUSICSOUND.NL

Wij hebben weer enkele plaatsen vrij voor uw caravan of vouwwagen in onze

caravanstalling in Ambt Delden

Tel. 0547-388011

Te huur in Delden: aan de Molenesch ivm plaatsing buitenland. Woningtype eigenkapper in blok van 2. Volledig gestoffeerd (volledig gerenoveerd 2006-2007). Periode 2-3 jaar. Info zoekterm marktplaats: huurhuis in delden of 06-46222304

Maria’s Salon te Goor

deze week GRATIS introductielessen groepsyoga. Donderdag 4 okt. 10.00, 14.00 en 20.00 uur, vrijdag 5 okt. 10.00 uur. Voor deelname bel 06 15654004

ROTS EN WATER Training voor kinderen van 9-13 jaar. Op woensdagmiddag in Hengelo van 16.00- 17.00 uur. Info: www.wktraining.nl of bel 06-51854472

Elkink

Afbouw

- Stucadoorswerk - Pleisterwerk - Spac-spuitwerk - Buiten stucwerk

Brummelaarsweg 13 Markelo Mobiel: 06-42099090 0547-363110 MAAK KENNIS MET TENNIS 2012/2013 De Tennisclub Delden start binnenkort weer met voorbereidend tennis voor kinderen vanaf ± 6 jaar in het Aparthotel. In deze lessen worden de kinderen op een speelse wijze enthousiast gemaakt voor het tennisspel en wordt ruime aandacht besteed aan bal- en slagvaardigheid. Het kennismakingsarrangement bestaat uit 5 lessen voor € 30,00. Aansluitend is het mogelijk deel te nemen aan 10 vervolglessen waarbij de kinderen een tijdelijke clubpas krijgen. Hiermee kunnen ze gedurende het winterseizoen op de buitenbanen van de club tennissen. Deze 10 lessen (inclusief tennispas) kost € 60,00. (Uw kind hoeft nog geen lid te worden van de tennisclub!) Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de lessen (onder voorbehoud) gegeven van maandag t/m vrijdag, ’s middags vanaf 14.30 uur. De eerste les start in de 1e week na de herfstvakantie. Het aanmeldingsformulier kunt u downloaden van onze website www.tcdelden.nl of opvragen bij: Rutger Deterd Oude Weme, tel. 074-3767016 (na 18.30 uur). MELD JE AAN VOOR 12 OKTOBER 2012 WANT VOL = VOL !!

Wilt u een leuke bijverdienste? Word dan Metropost Twente

Postbezorger/ster in Hof van Twente en het buitengebied

Te huur Bedrijfsruimten en/of kantoorruimten in Delden vanaf 26 m2 en 17 m2 Tel. 06-55143494

Te huur:

Caravanstalling Ambt Delden Tel. 06-20477445

Het gaat om het bezorgen van geadresseerde post op dinsdag en vrijdag. Gemiddeld bent u er enkele uren per bezorgdag mee bezig. Leeftijd v.a. 17 jaar maar ook ideaal voor vutters, huisvrouwen, W.A.O.-ers. enz. INTERESSE???

INTERESSE? Daarnaast zoeken we ook krantenbezorgers voor dan de ochtend en op middagkranten Neem even contact met ons kantoor, telefoonnr.: 074-2596071 Neem dan even naar contact op Oosterlaar met ons kantoor, en vraag Edwin telefoonnr.: 074-2596071 Mailen kanen ook: edwin@metroposttwente.nl vraag naar Jeroen Mailen kan ook: info@metroposttwente.nl


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 4

Keurslagerij

Brummelhuis Daar mag het iets meer zijn

Heerlijk gevuld met o.a. caramel-spijs

MET GOUD BEKROONDE

Rookworst 2e GRATIS Stamppotten diverse soorten

per portie

€ 2,95

SeniorenPlatform Hof van Twente

Herfstbrood

3,49

Frangipane-koeken per 4 van 4,20 voor

3,55

Appelkoeken per stuk van 1,05 voor

0,85

Familie of buurtfeest?

Wij verzorgen graag de catering voor u. Kijk voor de vele mogelijkheden op onze website. Goorsestraat 33 Hengevelde | T 0547-333260

www.brummelhuis.keurslager.nl Advertentie geldig van 02-10-2012 t/m 07-10-2012

Industriestraat 63 Hengelo Tel. 074-2509233 Goorsestraat 9 Hengevelde Tel. 0547-333204 Grotestraat 97-99 Goor Tel. 0547-271436 Dorpsstraat 130 Enter Tel. 0547-381418

Convenant ondertekend door colleges van B&W

Haaksbergen en Hof van Twente gaan samenwerken

Burgermeester Jeroen Goudt van gemeente Hof van Twente en burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen ondertekenen het samenwerkingsconvenant. Haaksbergen/Goor – De gemeenten Haaksbergen en Hof van Twente hebben woensdag 26 september een samenwerkingsconvenant ondertekend. Hiermee spreken zij de intentie uit om op ambtelijk niveau intensief met elkaar te gaan samenwerken op allerlei gebieden. Op die manier willen de twee Twentse gemeenten kansen beter benutten, kwetsbaarheid verminderen, kosten reduceren en de kwaliteit van de dienstverlening vergroten. De colleges gaan ervan uit dat het huidige schaalniveau van de gemeenten Haaksbergen en Hof van Twente groot genoeg is om zelfstandig te blijven. Haaksbergen en Hof van Twente zien in elkaar goede samenwerkingspartners, omdat ze veel overeenkomsten hebben. Als landelijke gemeenten met vergelijkbare sociaal-culturele eigenschappen hebben ze immers te maken met vergelijkbare opgaven. Er worden ook steeds meer rijkstaken bij gemeenten neergelegd. Samenwerking met andere gemeenten kan de uitvoering van die taken mogelijk vergemakkelijken. Bovendien dwingt de economische crisis gemeenten tot het vinden van alternatieve besparingsmogelijkheden. Samenwerking tussen de twee buurgemeenten kan naar verwachting ook de nodige kosten besparen. Beide colleges van B&W gaan er op dit moment nadrukkelijk van uit dat beide gemeenten groot genoeg zijn om ook op langere termijn zelfstandig te blijven. Maar in intensieve samenwerking zien zij nu een uitgelezen mogelijkheid de uitvoeringskracht te versterken, zodat meer kansen kunnen worden benut, de kosten worden verminderd, de kwetsbaarheid wordt ondervangen en de kwaliteit wordt bevorderd. Burgemeester Jeroen Goudt van gemeente Hof van Twente: “Het gaat hier niet om een ambtelijke fusie. We willen elkaar vinden in het werk van alledag zonder nieuwe structuren op te zetten.” Burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen: “Door ambtelijk samen te gaan werken met de gemeente Hof van Twente, versterken we onze uitvoeringskracht. Dat geldt uiteraard ook voor Hof van Twente. Het is een win-winsituatie.” De twee gemeenten willen onder meer gaan samenwerken bij het uitvoeren van rijksbeleid, provinciaal beleid en regionaal beleid. Denk daarbij aan economische zaken en ruimtelijke ontwikkelingen. Er wordt ook gekeken naar personele en materiële samenwerking. Het verdelen van taken, het over en weer detacheren van medewerkers en het samenwerken bij subsidieaanvragen horen daar ook bij. Het ondertekenen van het convenant door burgemeester van Hof van Twente Jeroen Goudt en burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen, is de eerste stap naar een intensieve samenwerking. De komende tijd zullen ook de ambtenaren nader met elkaar kennis gaan maken.

Bij het Seniorenplatform zijn alle Ouderenbonden in Hof van Twente aangesloten. Doelstelling is de belangenbehartiging van alle ouderen in de gemeente. Hiervoor hebben wij overleg met alle organisaties en instellingen, die hiermee bezig zijn. In de laatste vergadering was mw. H. Stam van de gemeente aanwezig om een toelichting te geven op de Notitie Woonservicegebieden. Een korte samenvatting hieruit: - Woonservicegebieden is een belangrijk onderdeel van Wmo, leefbaarheid. - Woonservice toegespitst op ouderen en kwetsbaren: zelfstandig kunnen blijven wonen in eigen woonomgeving. Dit vereist goede afstemming wonen, welzijn en zorg. - Criteria woonservicegebieden: infrastructuur, voorzieningen, toegankelijkheid, veiligheid, zorg, kleinschalige woonvorm. - Sociale maatregelen: buurtbemiddeling, wijkserviceteams (signaleren en oplossen van zorg en welzijnsproblemen), bekendheid voorzieningen (hofbreed).

Nierstichting haalt in Markelo € 4.189,89 op In heel Nederland gingen van 16 tot en met 22 september ruim 80.000 enthousiaste collectanten de buurten en wijken in voor de Nierstichting. Alleen al in Markelo is tijdens de Nationale Collecteweek € 4.189,89 ingezameld. Met dit geld kan de Nierstichting verder werken aan een toekomst met zo weinig mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten. Bij meer dan 40.000 Nederlanders werken de nieren slecht en bij duizenden patiënten helemaal niet meer. “Voor nierpatiënten met ernstig nierfunctieverlies bestaan eigenlijk weinig opties: dialyse, niertransplantatie of de dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. Dialyse is een levensreddende behandeling, maar erg zwaar en neemt slechts twintig procent van de nierfunctie over. Daarom voelen nierpatiënten zich vaak moe en ziek en gaat hun conditie steeds verder achteruit. Een nierpatiënt moet er veel voor over hebben om een beetje normaal te leven. Een niertransplantatie is meestal de beste oplossing, maar er is nog steeds sprake van een groot tekort aan orgaandonoren. ”De Nierstichting zet alles op alles om nierpatiënten te helpen. De inkomsten uit de collecte zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting. Dit helpt ons de kwaliteit van leven van nierpatiënten te verbeteren, onderzoek te doen naar het ontstaan van nierziekten en te werken aan een betere behandeling.” “De Nierstichting krijgt geen geld van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting. Rondom de collecteweek voerde de Nierstichting een campagne met als thema ‘Een nierpatiënt moet er veel voor over hebben om een beetje normaal te leven.’ Met deze campagne wil de Nierstichting iedereen bewust maken van de impact van een nierziekte op het dagelijks leven van nierpatiënten. Zo is het niet vanzelfsprekend om te werken, te sporten of om ergens naar toe te gaan. Ook in Markelo hebben we er alles aan gedaan om hiervoor aandacht te vragen én hebben we een prachtig bedrag opgehaald voor de Nierstichting.” Inwoners van Markelo die de collectanten van de Nierstichting hebben gemist of die geen kleingeld in huis hadden, kunnen hun bijdrage overmaken op ING 88.000 t.n.v. Nierstichting Nederland te Bussum of SMS NIER naar 4333 (één SMS is een eenmalige gift van 2 euro). Voor meer informatie kunt u de website van de Nierstichting raadplegen: www.nierstichting.nl.

Swingen “In den Weijenborg”

“The Pianohouse” op herhaling in “De Boemel” Delden - The Pianohouse werd eind 2005 opgericht door Ernesto Oosthuizen. Amerikaanse pianobars fascineerden hem. De entertainende pianist, inspelend op sfeer door het honoreren van verzoeknummers moest de basis zijn van zijn eigen Hollandse concept. Duidelijk anders dan de collega’s op de boulevard van Scheveningen, met een mix van ervaren en jonge talentvolle muzikanten en allround repertoire in een frisse en sprankelende uitvoering. De muzikanten houden op ieder moment feeling met het publiek. Speciale Pianohouse-bierviltjes dienen als verzoekaanvragers. Ze worden massaal op de vleugel gedeponeerd waarna de indiener op zijn/haar wenken wordt bediend. Zelf meezingen mag ook. The Pianohouse begeleidt je graag op weg naar eeuwige roem. Na het enorme succes van de afgelopen optredens in januari, april en juli jongstleden, treedt “The Pianohouse” (bestaande uit een pianist, gitarist en drummer) vrijdag 12 oktober weer op in Café-Biljart De Boemel vanaf 21.30 uur en de entree is gratis. Muziek voor jong en oud… Kijk voor een sfeerimpressie op www.thepianohouse.nl

Delden - Bij menig liefhebber van de oude jazzmuziek (dixieland, blues) staan de maandelijkse optredens “In den Weijenborg” te Delden in het geheugen gegrift. Op veler verzoek wordt dit nostalgische gevoel opgefrist met het optreden van de De Hofjazzband op zondagmiddag 7 oktober “In den Weijenborg” te Delden. De band bestaat uit 8 mannen en 1 vrouw afkomstig uit de kernen Delden, Goor en Markelo van Hof van Twente. De band speelt ook jazznummers uit de jaren ‘50 en de meer recente periode. Bandleider/klarinettist Henk Bergevoet en trompettist Harry Masselink komen uit Goor, evenals pianist André Bomers en bassist Henk Sprick. Drummer Jan Dennebos, saxofonist Ari Blankenstijn en banjo/gitarist Ron Heijer komen uit Markelo. Delden levert trombonist/arrangeur Jan Nossin en zangeres Tonny Nijland, die met haar swingende en warme stem een extra element aan de muziek toevoegt. De leden van de Hofjazzband zijn allen echte routiniers en treden veelal regionaal op en hun repertoire spreekt vooral dansliefhebbers en liefhebbers van oude-stijljazzmuziek erg aan. Aanvang: 14.30 tot 17.00 uur. Entree: 5 euro.

Bijbelse quilts in de Hofkerk Goor - Mevrouw Rieteke Hoogendoorn uit Kedichem vervaardigt sinds 1991 quilts met als thematische basis de Bijbel. Dit is uitgegroeid tot een hobby met diepe inhoud. Indrukwekkend, krachtig, inspirerend, evangeliserend, hartverwarmend is een greep uit de vele reacties in het gastenboek op haar website www.bijbelquilts.nl. Mevrouw Hoogendoorn is bereid gevonden wat van haar werk te tonen in Goor. Dit zal gebeuren op zaterdag 6 oktober van 11.00 uur - ca. 16.30 uur in de Hofkerk, Diepenheimseweg 2, te Goor. Dit is een unieke gelegenheid om met haar en haar werk kennis te maken. Van harte aanbevolen!

Filmhuis Alleman van start met The Iron Lady als seizoensopener Goor - Met ingang van oktober vertoont Filmhuis Alleman weer met enige regelmaat op dinsdagavond bijzondere en indrukwekkende films in de theaterzaal van De Reggehof. Het filmseizoen gaat op 9 oktober van start met de film The Iron Lady. Aanvang: 20.00 uur. The Iron Lady is een biopic met Meryl Streep als Margaret Thatcher die van 1979 tot 1990 regeerde als minister-president van het Verenigd Koninkrijk. Thatcher was als leider van de Conservatieve Partij de eerste vrouwelijke Britse premier. Nadat ze in 1979 werd verkozen, stond Thatcher, bijgenaamd The Iron Lady, ruim elf jaar aan het hoofd van de regering. Ze voerde een strijd om gehoord te worden in een wereld gedomineerd door mannen en kreeg te maken met de prijs die voor macht moet worden betaald. Een verrassend en intiem portret van een bijzondere en complexe vrouw. Een bezoek aan het Filmhuis Alleman staat garant voor een bijzondere filmavond en iedereen is in het nieuwe seizoen [weer] van harte welkom om dit mee te maken. Naast de film The Iron Lady, kunnen de filmhuisbezoekers in het najaar van 2012 ook de films A Separation, Süskind, The Artist, Nova Zembla, Melancholia, De Bende van Oss, Midnight in Paris, Gianni e le donne, The Descendants en Rundskop verwachten. Kaarten voor deze film(s) zijn verkrijgbaar via www.reggehof.nl of op de avond voorafgaand aan de film bij de kassa. Kaarten kosten € 7,50 per stuk. Hofcultuurpashouders betalen € 3,75 per kaart, met een maximum van twee kaarten per filmvoorstelling.

Kunstmoment Diepenheim

• Boeken • Tijdschriften • Wenskaarten • Kantoorartikelen • Dagbladen Langestraat 48

7491 AH Delden

k Kinderboekenwee 12 3 t/m 13 oktober 20 erboeken nd ki n aa 0 ,0 Bij aankoop van € 10 tosca menten. gratis geschenk van ndel n Edward van de Ve va ” lo al “H k oe nb te Pren OP) Slechts € 5,00 (OP= mail: delden@readshop.nl

www.readshop.nl

Bij Nonstop rioolreiniging aan het juiste adres

Het rioolreinigingsbedrijf Nonstop bestaat inmiddels al 17 jaar. In deze periode is ruime ervaring opgebouwd. Of het nu gaat om een verstopt toilet, wastafel, douche-afvoer of regenpijp: Nonstop weet er wel raad mee! De ervaren en deskundige monteurs hebben de beschikking over moderne machines en apparatuur. Zijn er vaker problemen met het riool dan adviseert Nonstop een camera inspectie uit te voeren. U kunt hierbij zelf meekijken op de monitor en desgewenst uitvoerige uitleg krijgen van de monteur. U kunt dan dus zelf zien wat er mis is. Vaak is er sprake van een breuk of wortelingroei. Een reparatie kan uitgevoerd worden door Nonstop of door een installateur, dit alles in overleg. Bij hardnekkige rioolstank heeft Nonstop ook een oplossing: een speciale rookmachine blaast rook in het rioolsysteem. Daar waar de (ongevaarlijke) rook ontsnapt ligt ook de oorzaak van de stank. Op deze manier wordt de open verbinding/lekkage zichtbaar gemaakt! Vaak is er sprake van een breuk of een scheur in de leiding. Naast het verhelpen van allerlei riool- en afvoerproblemen verhuurt Nonstop mobiele badkamers. Complete badkamers met toilet, douche, wastafel en verwarming maar dan mobiel! Ideaal tijdens het verbouwen van uw eigen badkamer. U kunt gewoon lekker blijven douchen in uw eigen, tijdelijke, mobiele badkamer. Ook ideaal tijdens tuinfeestjes om als toiletwagen te gebruiken. Het spreekt voor zich dat de monteurs van Nonstop na de klus alles netjes achterlaten, alles wordt dus keurig schoongemaakt! Kortom, heeft u problemen met riool of afvoer dan bent u bij Nonstop aan het juiste adres. Ook voor een vraag of advies kunt u gewoon bellen. Nonstop is bereikbaar op tel. 0546490305. Kijkt u ook eens op www.nonstop-riool.nl.

Een installatie van Peggy Eras. Kunstmoment Diepenheim. Een moment voor rust, natuur en niet te vergeten kunst. Het werk van meer dan honderd professionele kunstenaars is van donderdag 18 tot en met zondag 28 oktober, dagelijks van 11 – 17 uur te bewonderen op circa vijftig plaatsen in Diepenheim en omgeving. Nieuw tijdens Kunstmoment Diepenheim is een wandelroute met een lengte van ca. 3 km die u voert door de prachtige natuur en langs vele kunstwerken. Start- en eindpunt van deze wandeling is Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat, tevens het centrale informatiepunt waar een volledige routebeschrijving, een programmaboekje en natuurlijk een kopje koffie met heerlijk broodje verkrijgbaar is. Herberg de Pol is dagelijks geopend vanaf 10.30 uur. Deze wandeling neemt u onder meer mee door de dit jaar aangelegde Tuinen van Diepenheim; een vlindertuin, seringentuin en wintertuin, ontworpen door herman de vries. De Tuinen van Diepenheim vormen een natuurlijke verbinding tussen het Rosarium en de daarachter gelegen volkstuinen, de tuin van Huis te Diepenheim en het Gazebo, ontworpen door Urbain Mulkers. Hier vindt u 1300 variëteiten van de Hostaplant. Van daaruit voert de wandeling verder langs de Regge en langs weilanden waar u prachtige beelden zult aantreffen van o.m. Mai Movrin, Nanda van Alebeek en Carl Mueller. Komt u weer iets dichter bij de eerste huizen van Diepenheim, dan treft u installaties aan van Peggy Eras, Frouke Tigchelaar en Graham Hudson. Ook kunt u tijdens de wandeling een bezoek brengen aan KunstRuil-Moment aan het Looiersplantsoen. In 2011 kwamen hier zo’n 20 ruilingen tot stand. Kunst van kunstenaars onderling, tot het opknappen van tuinen en het huren van zomerhuisjes. Tijdens deze wandeling komen kunst, erfgoed, cultuurhistorie en natuurbeleving harmonisch samen. Vanzelfsprekend zijn er diverse horecagelegenheden onderweg om te genieten van een lekkere snack tot een volledige maaltijd. Ook is er een speciale fietsroute voor deze gelegenheid uitgezet en natuurlijk zijn er veel meer activiteiten deze dagen. Kijk op www.kunstmomentdiepenheim.nl, onder het kopje ‘agenda’ waar een volledig overzicht te zien is.

wo 3 okt wo 3 okt t/m zo 7 ok do 4 okt vr 5 okt za 6 okt

zo 7 okt di 9 okt wo 10 okt

The Iron Lady - Film. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 20-22 uur. Prijs: € 5,-. www.hetbeaufort.nl Requiem voor een Herberg. Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8, Diepenheim. Tijd: wo 3 okt 19/20 uur, do 4 okt 19/20/21 uur, vr 5 okt 19/20/21 uur, za 6 okt 14/15/16/20/21 uur, zo 7 okt 11/12/14/15/16 uur. www.hetgeluidvan.nl Verkoop tweedehands boeken. Dienstgebouw Protestantste Kerk, Kerkplein 41, Markelo. Tijd: 9.30-12 uur. Gratis toegang. www.vvvmarkelo.nl Stadswandeling. VVV Delden, Langestraat 29, Delden. Tijd: 15-16.30 uur. Prijs: € 3,50. www.vvvdelden.nl Scootmobieltochten. Vertrek v.a. Rode Kruisgebouw, Kloosterlaan 25, Goor. Tijd: 13.30-16.30 uur. Info en aanmelden: 0547-272057. Prijs: € 1,-. www.vvvgoor.nl The Dutch Eagles-This is Hotel California too! .De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 21,50, zitplaats € 26,50. www.reggehof.nl Streekmarkt Twente. Rondom Oude Blasiuskerk, Kerkplein 1, Delden. Tijd: 9-15 uur. Gratis toegang. www.streekmarkttwente.nl Stadswandeling tijdens streekmarkt. VVV Delden, Langestraat 29, Delden. Tijd: 13-14.30 uur. Prijs: € 3,50. www.vvvdelden.nl Servus-En nu naar bed. Musical. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 17,50. www.reggehof.nl Autocross. Fam. Potman, Ensinkgoorsdijk 6, Markelo. Tijd: 11-18 uur. Prijs: € 8,-. www.asvm.nl Herfstfietstocht met pannenkoeken toe. Zuivelboerderij Effink, Stokkumervlierweg 6, Markelo. Tijd: 11-13 uur. Prijs: € 18,95. www.zuivelboerderij-effink.nl Koopzondag Diepenheim. Centrum, Diepenheim Tijd: 12-17 uur. www.vvvdiepenheim.nll Welkom in Goor. Centrum, Goor. Tijd: 12-17 uur. www.vvvgoor.nl Hoftour met Hofcultuurbus. De Höfte, Goor. Tijd: 13.30-17 uur. Prijs: € 10,- all in. Info en aanmelden: 0547-260053 of 0547-274917. www.swohofvantwente.nl HiFive pop en jazz. Muziek op de Welle, Oude Borculoseweg 7, Markelo. Tijd: 14-16.30 uur. Prijs: € 15,- inclusief kop koffie/thee. www.muziekopdewelle.nl The Iron Lady - Film. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 7,50, met Hofcultuurpas € 3,75. www.reggehof.nll Nel Kars speelt Buigen voor Oranje. Het Parochiehuis, Langestraat 79, Delden. Tijd: 20 uur. Prijs: € 7,- voor leden, niet leden € 10,-. www.nutdelden.nl Lezing Carolien Roodvoets. Het Beaufort, Burg. de Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 20-22 uur. Prijs: € 5,- inclusief koffie/thee. www.hetbeaufort.nl Wijzigingen voorbehouden, voor actuele gegevens kijk op www.vvvhofvantwente.nl

Tentoonstellingen Theoloog Huub Oosterhuis naar Delden Op uitnodiging van de Raad van Kerken van Delden komt Huub Oosterhuis uit Amsterdam op maandagavond 15 oktober om 19.00 uur een lezing verzorgen in de Oude Blasiuskerk, aan het Kerkplein in Delden. Op deze avond zal hij spreken over: Geloof Hoop en Liefde. Ontleend aan het Hooglied van de Liefde uit 1 Korinthe 13, 1-13. Huub Oosterhuis is bekend als theoloog, dichter en schrijver van vele boeken. Ook is hij bekend van de 150 psalmen die hij in leesbare taal vertaalde en de vele liederen, die hij voor ons schreef, met teksten die ons raken. Teksten die ons troost en bemoediging geven. Iedereen is op deze avond van harte welkom. De toegang is gratis, maar een vrije gift wordt aan het einde van de avond bij de uitgang op prijs gesteld. In de pauze en na de lezing kunnen enkele boeken van Huub Oosterhuis worden gekocht. De plaatselijke boekhandelaar geeft hieraan zijn medewerking. We geloven dat het een inspirerende avond zal worden.

t/m zo 7 okt Tentoonstelling graftrommels. Algemene Begraafplaats, Markeloseweg, Goor. Elke 1e zo 14-16 uur. t/m 21 okt Expositie Sculpturen van Pal Kepenyes. Galerie en Kunstuitleen de Pook, Noorderhagen 58a, Delden. Tijd: wo t/m vr 13-18, za 11-17 en zo 13-17 uur. Gratis toegang. www.depook.nl vr 12 t/m zo 14 okt, do 18 t/m zo 21 okt, do 25 t/m zo 28 okt Herfsttentoonstelling Markelo Kan’t. Museumboerderij Eungs Schoppe, Goorseweg 1a, Markelo. Tijd: 13.30-16.30 uur. Prijs: € 2,50. www.eungsschoppe.nl t/m zo 28 okt Expositie houtdruktechniek - Antje Veldstra. Galerie Erve de Wezel, Oude Broculoseweg 2, Diepenheim. Tijd: vr, za, eerste en laatste zo vd mnd 10.30-17 uur. www.ervedewezel.nl t/m ma 29 okt Kunstfietsroute. Te koop bij VVV, Goorseweg 1, Markelo. Prijs: € 2,50. www.kunststichtingmarkelo.nl t/m wo 31 okt Open Atelierdagen. Atelier Arti-Rita, Schoman 19, Diepenheim. Tijd: 1e zo 11-17 uur. www.arti-rita.nl t/m wo 31 okt Pareltjes van glaskunst. Expositie. Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren. Tijd: dgl 12-17 uur. www.huisverwolde.nl t/m zo 4 nov Expositie Ben Joosten- grafiek en plastiek. Galerie Visée, Grotestraat 41, Diepenheim. Tijd: vr t/m zo 13-17 uur en op afspraak. www.galerie-visee.nl t/m do 8 nov Zomerexpositie. Galerie Àlafran, Grotestraat 45, Diepenheim. Tijd: wo t/m zo 12-17 uur. www.galeriealafran.nl t/m za 10 nov Expositie Jan Reudink. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Te bezichtigen tijdens activiteiten in Het Beaufort. www.hetbeaufort.nl t/m zo 11 nov H.W. van der Worp expositie. Hotel Restaurant Carelshaven, Hengelosestraat 30 en Kuipers Kunst en Antiek, Langestraat 8, Delden. Tijd: 14.30-18 uur. Kuipers Kunst en Antiek is op maandag gesloten. Gratis toegang. www.carelshaven.nl t/m zo 11 nov Collin van der Sluys en Jerry Harberink exposeren. De Galeriet, Langestraat 46, Delden. Tijd: di t/m vr 9.30-18, za 10-17, zo 14-17 uur. www.galeriet.nl t/m vr 30 nov Tanja Boer intuïtief abstract. Expositie in Woonzorgcentrum de Wieken, Molenstraat 1, Delden. Tijd: 10-17 uur. t/m zo 2 dec EposPress Tekeningen Prijs. Drawing Centre Diepenheim, Kuimgaarden 1, Diepenheim. Tijd: di t/m zo 11-17 uur. Gratis toegang. www.kunstvereniging.nl t/m zo 2 dec LINK-O-LOON en Preserved Places. Hester Oerlemans en Carlijn Mens. Kunstvereniging, Grotestraat 17, Diepenheim. Tijd: di t/m zo 11-17 uur. www.kunstvereniging.nl


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 5

zaterdag 13 oktober

“Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld�


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 6

Ondernemend Goor laat zich zien

KOOPZONDAG 7 OKTOBER Deelnemende winkels: Poelier Le Coq, Bloemenatelier De Oranjerie, Takko, Shoeby, De Zuivelhoeve, Slagerij Roy Kemna, Schuurman Schoenen, Middelkamp Mode, Koster Woonservice, Faunaland Van der Veen, Sim Design, Pets & Co Dierenspeciaalzaak, Sport-Inn, Hema, Kranenberg Juweliers, Jonge Leu Jeugdmode, Qinn Womenswear, Optie 1, Top 1 Toys, Go-Go Jeans en Casuals, Tuunte Fashion, Casual 4 You, Primera De Bandijk, Slim Jeans, Het Broekenhuis, Wiljan’s Wijnhuis en Slijterij, Da Fredriek, Bruna Herman, A1 Personeelsdiensten, Rouweler Centrum Goor, Globe Reisburo, Wereldwinkel, Anita’s Giftshop, Peugeot Ruesink, Citroen Ruesink.

Het is Showtim e!

Modesh ows om : 13.00, 1 4.00, 15.00 en 16.00 uur.

De deelnemers aan de modeshows zijn: Shoeby, Middelkamp Mode, Schuurman Schoenen, Takko, Casual 4 You, Sim Design en Tuunte Fashion. De hairstyling zal gedaan worden door Ami kappers en Rita’s Trendy Hair.

www.welkomingoor.nl

Wervelende Modeshow Workshops

Open huis

Heerlijke hapjes Cultureel plein Inspiratie

Wijnproeverij Triangel Kinderopvang Ontwikkelt Kinderopvang is veel meer dan alleen de mogelijkheid voor ouders om te werken. Kinderen die naar de opvang gaan ontwikkelen meer zelfvertrouwen en intelligentie. Dagelijks zijn wij bij Triangel met alle professionals bezig met de beste manier om kinderen tot die ontwikkeling te laten komen. Kinderen krijgen de kans om ervaringen op te doen, met andere kinderen te spelen, te leren én vrienden te maken. Kinderopvang ontwikkelt. Kindercentra Triangel is een non-profit organisatie die in Hof van Twente opvang op maat biedt voor kinderen van nul tot dertien jaar. Voor kinderen van nul tot vier jaar bieden we kinderdagopvang, gastouderopvang en peuter(speelzaal)groepen. Voor kinderen vanaf 4 jaar hebben we buitenschoolse opvang, gastouderopvang en tussenschoolse opvang op school. Meer informatie vindt u op onze website www.kindercentratriangel.nl.

U bent op werkdagen van harte welkom in Goor om een kijkje te komen nemen bij Kindercentra Triangel aan de Rozenstraat 1a. Hoe wij u van dienst kunnen zijn willen we graag bespreken. Dat mag ook telefonisch via 0547-26 25 50 of via de mail info@kctriangel.nl

Kunstuitleen

Bruisend evenement Ruim winkelaanbod

Circus Caroly

Verrassing voor de kinderen Kom proeven!

Vanaf nu weer ambachtelijk wildstoofpotje en hazenpeper A.s. zondag houden wij een proeverij met o.a. ook deze gerechten. Tot zondag Poelier - Slagerij

Le Coq Grotestraat 70 - 7471 BR Goor - Tel / Fax 0547 273821

Uitnodiging! Uw hond wordt van harte uitgenodigd voor een overheerlijke 4 gangen doggydiner Op zondag 7 oktober a.s. van 13.00 uur tot 16.00 uur. Grotestraat 45 - 7471 BK Goor - 0547-274194

eren - vrijdag

vrijdagoch

t - gratis park tend weekmark


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 7

Auto Ruesink Goor-Rijssen Deldensestraat 36 Goor Kalanderstraat 9 Rijssen

Like ons op Facebook! facebook.com/shoebyfashiongoor Shoeby Goor

Grotestraat 121 7471 BN Goor

Tel. 0547-261828 www.shoeby.nl

De Nieuwe Peugeot 208

Uw Peugeot Dealer voor West Twente en Lochem

Uitnodiging Wijnproeverij

Kom in onze winkel de nieuwste collecties sieraden, tassen en horloges bewonderen! Sim Design Grotestraat 76 - 7471 BR Goor - 0547 272437

Tijdens “Welkom in Goor” nodigt Wiljan u uit voor een gratis proeverij in de winkel om kennis te maken met zijn assortiment. Ontdek uw wijn en profiteer van de speciale acties deze middag. Grotestraat 77 | 7471 BL Goor 0547-276707 | 06-23699595

info@wiljanswijnhuis.nl www.wiljanswijnhuis.nl

Grotestraat 60-62 7471 BR Goor

Kom dat proeven! 1 droge worst 2 droge worsten 1 rookworst 2 rookworsten

€ 2,75 € 5,00 € 2,50 € 4,50

Trouwring gratis

Bij aanschaf van een paar trouwringen, herenring GRATIS (Scan de QR-code!)

Topslagerij Kemna

Kijk voor de voorwaarden op: Kranenberg-Juweliers.nl

DA Fredriek Grotestraat 93 7471 BM Goor 0547-276798

avond

agavond koop

25% korting op alle vitaminen en Reformproducten (voorwaarden zie winkel)

De Reggehof Op zondag 7 oktober presenteert Ondernemend Goor zich met het evenement ‘Welkom in Goor’. Natuurlijk zal ook De Reggehof daar niet ontbreken! Het pand aan De Höfte 5 blijft gesloten, maar De Reggehof is wel vertegenwoordigd op het culturele plein (nabij het politiebureau). De Reggehof is na ruim 18 jaar niet meer weg te denken uit het centrum van Goor. In de afgelopen jaren heeft De Reggehof veel betekend voor het culturele leven in de Gemeente Hof van Twente. Zo biedt het onderdak aan verschillende muziek- en andere culturele verenigingen en een podium voor professionele voorstellingen én het vele muzikale en theatrale talent dat Hof van Twente rijk is.

Wat kunt u zondag 7 oktober verwachten?

- De Reggehof laat zich van haar veelzijdige kant zien. Medewerkers en vrijwilligers vertellen u graag over de theatervoorstellingen, het Creatief Centrum, Filmhuis Alleman en Muziekschool Hof van Twente. Daarnaast hebben verenigingen de mogelijkheid om hun passie met het publiek te delen. - Is de brochure al in de oud-papierbak beland? Haal gerust een nieuwe op! En raad dan direct hoeveel consumptie-munten er in de plastic koker zitten en maak kans op een volledig verzorgd theater-arrangement incl. kijkje achter de schermen! - De Reggehof is benieuwd naar uw mening. Mist u bijvoorbeeld iets in ons aanbod? Laat het ons weten! Het verlanglijstje hangt zondag voor u klaar…

De vestiging Goor van de Bibliotheek Hof van Twente is op de koopzondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Voor de eerste 100 leden is er een fraaie tas beschikbaar gevuld met verrassende materialen van de bibliotheek. De materialen kunnen 4 weken worden geleend, de tas kan natuurlijk worden behouden. Uitsluitend voor leden van de bibliotheek. Nog geen lid? Alleen op deze koopzondag is een gratis proefabonnement voor 3 maanden verkrijgbaar

- Voor de jonge bezoekers is er een ballonnen- én kleurwedstrijd met kans op mooie prijzen! De Höfte 5 - 7471 DK Goor 0547 28 48 88- info@reggehof.nl

De Bibliotheek, altijd verrassend


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag.8

Slagerij de Buitenhoeve

VoorVoor diervriendelijk vlees! diervriendelijk vlees!

WWW.SLAGERIJDEBUITENHOEVE.NL

Aanbieding

voor de maand oktober Fijne verse worst, 100 gram voor € 1,00

Ribeye van het Limousin rund, 100 gram voor € 2,10 • tel. 06-12630340   • info@slagerijdebuitenhoeve.nl VOETBAL ROOD ZWART DELDEN Rood Zwart krijgt te weinig tegen Avanti. Op het volgepakte complex de scheetheuvel traden de Rood Zwarten afgelopen zondagmiddag aan tegen Avanti Wilskracht. De meegereisde supporters uit Enschede en het Rood Zwart publiek uit Delden kregen een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld waarbij de Enschedeers sterker uit de startblokken kwamen dan de thuisploeg. Het sterke begin van Avanti was een periode waarin Rood Zwart opzoek was naar zichzelf en de goede organisatie om deze tegenstander succesvol te bestrijden. De Enschedeers werden in 16e minuut fortuinlijk beloond, door uit buitenspelpositie aan te tekenen voor een 1-0 voorsprong. Tot aan dat moment niet geheel onverdiend, gezien het spel verloop en de verhoudingen in het veld. Daarna was het Rood Zwart dat het spelbeeld bepaalde en met mooie combinatie’s de tegenstander onder druk zette. Het publiek kreeg een vermakelijk vervolg van de 1e helft voorgesteld door de manschappen van Bert Jan Heins, die overigens vanwege een schorsing zijn team niet mocht coachen. Het waren Erik Fiselier, Jelte LIndeman, Raymond Kenkhuis, Erik Fiselier en nogmaals Erik Fiselier, die mooie kansen kregen om de gelijkmaker aan te tekenen. Telkens was het de goalie van Avanti die op goede inzetten van de Rood Zwarten zijn team fraai op de been hield. De gelijkmaker was op dat moment meer dan terecht geweest. Helaas gingen de Deldenaren rusten met een 0-1 achterstand. De 2e helft kreeg een iets minder vermakelijk vervolg dan de 1e, het was Rood Zwart dat goed combineerde, maar niet echt een vuist kon maken. De gasten kwamen er daarentegen gevaarlijk uit, en kregen een paar goede kansen op de 2-0. Ook de thuisploeg kreeg een paar goede mogelijkheden maar het ontbrak aan de focus om deze om te zetten in een verdiende gelijkmaker. Uiteindelijk was het Avanti dat aan het langste eind trok door in de 90e minuut de 2-0 fraai binnen te koppen uit een corner. Een aardige wedstrijd, waar Rood Zwart met wat voetbalslimheid meer uit had kunnen halen, en sowieso meer had moeten krijgen. De sterke Enschedese doelman was deze middag een vervelende sta in de weg. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen GFC uit Goor, deze wedstrijd begint om 14:00 uur. Alle Rood Zwarten zijn wederom van harte uitgenodigd voor deze derby. Een

mooie opkomst als hedenmiddag zal het voetbalvermaak alleen maar vergroten. Dus aan allen, een warm welkom in Goor volgende week zondagmiddag!! PROGRAMMA Zaterdag 6 oktober: 14:00 Haaksbergen Za.3 Rood Zwart Za.2 14:30 EMOS A1 Rood Zwart A1 14:30 Rood Zwart A2 Glanerbrug A1 14:30 Rood Zwart B1 ATC’65 B1 12:30 TVO B1 Rood Zwart B2 14:30 Enschedese B. C1 Rood Zwart C1 14:00 Markelo C2 Rood Zwart C2 12:45 Rood Zwart C3 Markelo C4 11:15 Rood Zwart D1 ATC’65 D3 12:45 Rood Zwart D2 Rigtersbleek D1 11:00 Achilles ‘12 D5 Rood Zwart D3 11:15 Borne D1D Rood Zwart D4 11:15 Rood Zwart D5 Excelsior’31 D8 09:00 Rood Zwart E1 Twenthe E1 09:00 Rood Zwart E2 GFC E1 10:15 BWO E11 Rood Zwart E4 09:00 Rood Zwart E5 WVV ‘34 E3 10:00 RKSV E1 Rood Zwart E6 10:15 BWO E10 Rood Zwart E7 09:00 Rood Zwart F1 ATC’65 F3 10:00 Rood Zwart F2 DEC ‘10 F1 09:30 Bentelo F3 Rood Zwart F3 10:00 Rood Zwart F4 NEO F7 09:00 BZSV F2 Rood Zwart F5 09:00 Suryoye-Med. F3 Rood Zwart F6 14:30 Rood Zwart MB1 Twenthe MB1 12:45 Rood Zwart MC1 Avanti W MC1 09:00 Enter Vooruit ME1 Rood Zwart ME1 Zondag 7 oktober: 14:00 GFC 1 Rood Zwart 1 11:00 Rood Zwart 2 Luctor Et Emergo 2 10:30 Rietmolen 2 Rood Zwart 3 09:00 Rood Zwart 4 Langeveen 2 09:00 Rood Zwart 5 ATC’65 4 09:00 Bon Boys 8 Rood Zwart 6 09:00 Twenthe 6 Rood Zwart 7 11:00 Rood Zwart 8 Bentelo 4 12:30 RKHVV VR2 Rood Zwart VR1 13:00 UD W. VR1 Rood Zwart VR2 voor actueel nieuw: www.roodzwart.nl

VOETBAL VV GFC GOOR Wedstrijd tegen Emos is er eentje om snel te vergeten. Het weer was prima en de wedstrijd trok daarom wellicht veel GFC supporters maar zij kregen een slechte wedstrijd van GFC zijde te zien. Na de eerste helft stond GFC al met 3 – 0 achter. Na rust was het tot de 55 minuut niet veel beter en trok Emos de lijn van scoren door. 4-0 in de 50ste en 5 – 0 in de 55ste minuut. Met de inbreng van Edo voor Niels werd het evenwicht op het middenveld enigszins hersteld en we konden voorin met de inbreng van Tim Middelesch de bal voorin wat langer vast houden. Maar er ontstonden niet echt gevaarlijke situaties voor het doel van Emos. Het lukte GFC niet om Joran in een positie te krijgen dat hij één van zijn harde schoten op het doel van Emos kon afvuren , het lukte in de hele wedstrijd slechts tweemaal. Vijf minuten voor tijd werd Joran onderuit gehaald en de vrije trap van 18 meter werd knap binnen geschoten door Justin Vos. De eindstand werd met deze ere treffer nog enigszins dragelijk. Jammer dat GFC na overwinningen op zowel BWO als TVV de zegereeks niet kon voortzetten.  Maar met dit jonge grillige team komt het op termijn zeker goed. Snel vergeten dus en vooruit kijken naar aanstaande zondag, want dan staat de thuis wedstrijd tegen Rood Zwart op het programma. UITSLAGEN Woensdag 26 september: GFC A1 - Hengelo A1 9-1 Zaterdag 29 september: GFC A2 - Quick ‘20 A4 2-3 Luctor Et Emergo B2 -GFC B1 6-1 VIOS B. C1 - GFC C1 1-3 GFC C2 - Bentelo C2 7-0 Excelsior’31 D6 - GFC D2 6-2 GFC D3 - Excelsior’31 D9 7-5 GFC E1 - Twenthe E2 1-0 GFC E2 - Enter E3 7-7 NEO E9 - GFC E3 5-4

GFC E4 - Tubantia E4 GFC F1 - HSC ‘21 F2 Rijssen SC F1 - GFC F2 Luctor Et Emergo F5 -GFC F4 Tubantia MA1 - GFC MA1 GFC MB1 - FC Eibergen MB1D GFC MD1D - Achilles ‘12 MD1 Zondag 30 september: EMOS 1 - GFC 1 GFC 2 - Almelo 2 Luctor Et Emergo 4 - GFC 3 Hoeve Vooruit 3 - GFC 4 GFC 5 - NEO 9 PROGRAMMA Zaterdag 6 oktober: ATC’65 A2 - GFC A1 ATC’65 A4 - GFC A2 GFC B1 - Oranje Nassau B4 GFC C1 - Witkampers C1 Juventa ‘12 C2 - GFC C2 GFC D1 - ABS D1 GFC D2 - Enter Vooruit D2 Rijssen SC D1D - GFC D3 Rood Zwart E2 - GFC E1 NEO E6 - GFC E2 GFC E3 - WVV ‘34 E2 Excelsior’31 E12 - GFC E4 Ruurlo F2 - GFC F1 GFC F2 - Enter Vooruit F2 GFC F3 - Twenthe F6 GFC F4 - Oranje Nassau F12 GFC MA1 - Bon Boys MA1 Avanti W. MB1 - GFC MB1 Enter MD1 - GFC MD1D Zondag 7 oktober: GFC 1 - Rood Zwart 1 Tubantia 3 - GFC 2 GFC 3 - BWO 4 GFC 4 - Neede 6 Tubantia 7 - GFC 5 ST Erix/KSV Vr2 - GFC VR1

VOETBAL SV HECTOR GOOR Hector tevreden met punt tegen Barbaros. Uitblinker doelman Kolbe redt Hector. Na afloop van de wedstrijd tegen het Turkse Barbaros was er alom tevredenheid over de uitslag bij de Hectorianen. Als er een ploeg aanspraak kon maken op de overwinning dan waren dat de Hengeloers wel. In de 1e helft ging de wedstrijd gelijk op en kon Hector voetballend goed mee komen. Na zo’n 20 minuten scoorde Barbaros uit een onoverzichtelijke situatie voor het Hector doel de 0-1. Het laatste kwartier van de 1e helft was voor Barbaros en Hector mocht van geluk spreken dat het bij 0-1 bleef. Na de rust hetzelfde beeld. Barbaros was sterker en voetbalde makkelijker. Het spitsenduo van Hector bestaande Haverslag/Illbay werd te weinig aangespeeld. Er was geen aansluiting en ondersteuning vanuit het middenveld. Hector was te veel bezig met verdedigen en dat kwam de aanval niet ten goede. Daniel Kolbe kwam 4 keer oog in oog te staan met Barbaros aanvallers maar keer op keer was Kolbe te goed voor de Barbaros spitsen. In de 75e minuut was het Cristian Jimenez die een bal op pikte op het middenveld. Met de punt van de schoen verlengde hij de bal op Kerim Illbay en deze zette aan voor een sprint langs de zijlijn. Met als eindresultaat een perfecte voorzet op Cristian Haverslag die koppend de 1-1 scoorde. De mooiste aanval van de wedstrijd maar helaas te weinig voor de eindoverwinning en dat was ook te veel van het goede geweest gezien het spelbeeld. Volgende week speelt Hector uit tegen NEO uit Borne een ploeg die evenveel punten heeft dan Hector. De wedstrijd begint om 14.00 uur. UITSLAGEN Zaterdag 29 September Hector A1 - Bentelo A1 0-2 Hector B1 - ABS B3 7-1 RKSV Bornerbroek C1 - Hector C1 2-0 Hector D1 - Twenthe D2 6-0 Hector D2 - BWO D6 6-2

Hector E2 - BWO B11 17-2 Avanti W. ME 2 - Hector ME 1 0-2 Enter ME 1 - Hector ME 2 6-4 WVV’34 F1 - Hector F1 6-0 WVV’34 F2 - Hector F2 3-5 Hector F3 - Enter F5 10-0 Zondag 30 September Hector 1 - Barbaros 11-1 Stevo 3 - Hector 2 3-1 Hector 3 - TVO 3 3-4 Hector 4 - HSC’21 7 1-5 Hector 5 - KOSC 4 0-1 Bon. Boys 12 - Hector 6 8-1 Markelo 8 - Hector 7 12-2 PROGRAMMA Woensdag 3 Oktober 18.30 Hector E2 - Enter Vooruit E4 Zaterdag 6 Oktober 14.30 PH A2 - Hector A1 14.30 Holten B2 - Hector B1 14.30 Hector C1 - Enter C2 11.30 Koninklijke UD D1 - Hector D1 10.30 Markelo D3 - Hector D2 10.00 Hector E1 - Delden R1 09.30 Tubantia E4 - Hector E2 10.00 Hector ME 1 - ATC’65 ME 1 11.00 Hector ME 2 - Victoria’28 ME 2 11.00 Hector F1 - Achilles’12 F2 10.00 Hector F2 - Rijssen SC F1 09.00 Wilhelminaschool F6 - Hector F3 10.00 Hector Welpen Competitie Zondag 7 Oktober 14.00 NEO 1 - Hector 1 10.00 Hector2 - vv Hellendoorn 2 09.00 NEO 4 - Hector 3 09.00 WVV’34 5 - Hector 4 10.45 Luctor et Emergo 5 - Hector 5 10.00 Hector 6 - Zuid Eschmarke 3 09.30 Hector 7 - Neede 8

1-10 10-1 5-2 2-6 0-2 4-3 1-5 5-1 1-0 8-1 2-1 3-4 14:30 13:30 14:30 13:00 12:45 11:00 12:30 11:00 9:00 10:45 10:00 8:45 8:45 9:00 10:00 9:00 14:30 14:45 10:30 14:00 11:15 10:00 10:00 10:00 11:15

De Dierenrotonde “Reismandjes…” Reismandjes, ze zijn er in alle soorten en maten. Van zelfgemaakt tot de meest geavanceerde nieuwe kattenreismand. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal onhandig! De meest onpraktische van allemaal zijn die mooie rieten manden. Prachtig om te zien. Er is alleen één minpunt. Voor de kat zijn ze een ideale uitvalsbasis. Want wat is er mooier, als een dierenarts je uit de mand probeert te krijgen, dan je met al je nagels vast te houden aan het riet? En op de een of andere manier zit er bijna altijd een niet al te vriendelijke kat in. Nee, dan liever de plastic varianten. Nadeel daarvan: ooit al eens geprobeerd om een dergelijk mandje uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten? Wij wel! Om de kat zo min mogelijk stress te bezorgen halen we namelijk het liefst de bovenkant eraf. Na het consult moet het mandje echter ook weer in elkaar gezet worden. Het begint er al mee dat aan de voorkant eerst twee pinnetjes geklikt moeten worden. Zitten deze niet goed, dan kun je alle scharniertjes vastmaken, maar dan krijg je het ding met geen mogelijkheid weer dicht en kun je opnieuw beginnen. Zit een scharniertje verkeerd om? Helaas, ook dan lukt het niet de mand te sluiten. En als u denkt dat alle scharniertjes direct aan de juiste kant van de bak, lees de buitenkant, komen te zitten, ook dan heeft u dit verkeerd gedacht. De oplossing? Je zou denken dat het hok meenemen dat het dier normaal gesproken al gebruikt een goed idee zou zijn. Dat ook dit zijn nadelen kan hebben, merkte ik bij een konijneneigenaar, die het hele konijnenhok mee had genomen. Toen meneer het hok niet zonder te kantelen en op eigen kracht de spreekkamerdeur door kreeg, kon ik het niet nalaten te zeggen: “Hadden ze ze niet kleiner?” Kortom groot of klein, mooi gestileerd of niet, ik ben nog geen vervoersmand tegengekomen waarvan ik dacht: “Dat is nou handig!” Dus mocht u zich geroepen voelen om mee te doen aan “Het beste idee van Nederland”, dan denk ik dat een slim open en dicht te maken vervoersmand wel eens een gat in de markt zou kunnen zijn! Ilse Woudenberg Dierenarts Dierenkliniek de Hagmolen. Deldenerdijk 80, 7554 RD Beckum - tel. 074-3676471 - www.dapdehagmolen.nl

VOETBAL SV DELDEN Manderveen1 – SV Delden 1: 0 – 1 Met een minimaal verschil heeft SV Delden in Manderveen de buit binnen gehaald. De eerste helft verliep soepeltjes, maar de 2e doorgang werd het almaar zwaarder. De enige en winnende treffer viel op slag van rust en was de beloning voor een puike eerste helft. De combinaties verliepen soepel en de jongens uit het veen konden er maar moeilijk vat op krijgen. Alleen vergat het team van Rene Belt de trekker over te halen. Het is kenmerkend dat SV Delden in de afgelopen vijf wedstrijden slechts zes keer scoorde, maar ook slechts het minimale aantal van drie tegentreffers moest incasseren. Dit laatste is natuurlijk de grote verdienste van Ivo Otten, die afgelopen zondag uitstraalde dat er bij hem niets te halen viel. Met een ijzersterke ingreep in de eerste helft gaf hij zijn visitekaartje af door een vrijwel zeker doelpunt te voorkomen. Manmoedig wist hij zich in de baan van het schot te storten en daarmee SV Delden voor een achterstand te behoeden. Voor SV Delden was Brian Otten er een paar keer dicht bij. Met enkele uitstekende acties was hij meermalen de verdedigers van Manderveen de baas. Met regelmaat trokken de Manderveners aan de noodrem, maar Brian kon op geen bijstand van de scheidsrechter rekenen. Het veldoverwicht werd net voor de thee toch uitgebuit. Een prima voorzet op maat van Ruben Klumpers en “panklaar“voor het doel en op het hoofd van Gerrit Naafs. Met een snoeiharde kopstoot liet hij de Mandervener doelman kansloos: 0 – 1. Een heerlijke stand om mee te gaan rusten natuurlijk en volgens de statistieken was Manderveen na de thee kwetsbaar. Tegen Vilsteren en Langeveen gaven zij na rust de wedstrijd volledig uit handen. Blijkbaar hebben zij toch van het verleden het een en ander opgestoken, want nu was het Manderveen dat het initiatief nam en SV Delden terug drong. Totaal onnodig lieten de jongens van Rene Belt het spel aan Manderveen en het team was geen schim meer van dat van de eerste helft. Ivo Otten hield een fase zijn team op de been en bij Manderveen vloeiden de krachten weg. In de slotfase waren er nog beste kansen op meer voor SV Delden. Colin Neuber schoot vrij voor de doelman hard over, Daan Wender kwam in combinatie met Brian Otten net niet met zijn passen uit om de keeper te verschalken. Tot slot kwam Brian Otten kracht te kort om de wedstrijd in het slot te gooien. Door deze winst kruipt SV Delden met een “tijgersluipgang”naar de top van het klassement. Aanstaande zondag komt Haaksbergen naar de Mors. Een driepunter moet toch mogelijk zijn met de steun van de trouwe aanhang. PROGRAMMA woensdag 3 oktober Enter Vooruit D2 - Delden D2 18:30 zaterdag 6 oktober Delden B1 - NEO B2 14:30 Oranje Nassau C2 - Delden C1 10:30 Delden C2 - RKSV C1G 13:00 LSV D1 - Delden D1 11:15 Delden D2 vrij Markelo E2 - Delden E1 09:30 Hector E1 - Delden E2 10:00 Delden E3 - Tubantia E6 11:30 Delden F1 vrij Enter F1 - Delden F2 09:00 Delden F3 vrij welpen training 10:00 zondag 7 oktober Delden 1 - Haaksbergen 1 14:00 KOSC 4 - Delden 2 10:45 Delden 3 - Markelo 4 10:00 TVO 5 - Delden 4 09:30 Enter 8 - Delden 5 11:00 Delden 6 vrij Delden Da1 - Enter Da1 12:00 laatste nieuws: www.svdelden.nl VOETBAL VV BENTELO ‘t Centrum 1 – Bentelo 1: 0-2 Na een overtuigende zege op Hoeve Vooruit moest Bentelo afgelopen zondag op bezoek bij ‘t Centrum in Enschede. Waar vorig jaar tweemaal een benauwde zege (1-0) werd geboekt kon Bentelo nu ook zijn borst nat maken. In een aftastend begin werden nauwelijks kansen gecreëerd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Bentelo het initiatief steviger in handen en werd er vooral op de Enschedese speelhelft gevoetbald. Het overwicht werd in de blessuretijd van de 1e helft ook op het scorebord tot uitdrukking gebracht. Ruben Rouhof rondde een afgemeten voorzet van Michel Vonder knap af. Een prachtige opsteker om aan de thee te gaan. Ook in de tweede helft lag het initiatief voornamelijk bij Bentelo. ’t Centrum oogde onmachtig en kon zich geen grote kansen creëren. Wel moest Rick Bonke nog eenmaal een bal van de doellijn halen. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Nawjeen Kharim aan alle onzekerheid een eind. Vanaf de zestienmeterlijn schoot hij de bal onberispelijk achter de Enschedese goalie. Een zware tegenvaller was het uitvallen van Joost Exterkate. Al met al een verdiende overwinning waardoor de punten mee konden naar Bentelo. Later bleek dat Rekken de eerste punten verspeelde waardoor Bentelo de 1e positie overnam en nu lijstaanvoerder is. UITSLAGEN Centrum ‘t 1 Bentelo 1 0 2 Borne 2 Bentelo 2 4 2 Bentelo 4 Tubantia 7 5 2 VIOS B. 7 Bentelo 5 9 3 Bentelo 6 Markelo 7 8 0 De Tubanters 5 Bentelo 7 42 Hector A1 Bentelo A1 0 2 Bentelo B1 Markelo B1 0 0 Reunie C1 Bentelo C1 1 0 GFC C2 Bentelo C2 7 0 Bentelo D1 DOS ‘37 D1 1 2 Enter D2 Bentelo D2 2 2 Bentelo D3 ATC’65 D6 0 8 Bentelo E1G ATC’65 E9 6 2 Wilhelmina E2 Bentelo E2 20 2 Bentelo E3 Tubantia E5 5 5 PROGRAMMA 6 Oktober Bentelo A1 TVO A1D 16:00 Saasveldia B1 Bentelo B1 14:00 Bentelo C1 HSC ‘21 C2 14:00 Bentelo C2 Holten C2G 14:00 O Nassau D2 Bentelo D1 09:00 Bentelo D2G Heracles D3 10:30 VMC D1 Bentelo D3 10:00 WVV ‘34 E1 Bentelo E1G 10:00 Bentelo E2 HSC ‘21 E4 10:30 Borne E2 Bentelo E3 10:00 Kl Dochteren F1 Bentelo F1 09:00 Bentelo F2 Markelo F2 09:30 Bentelo F3 Rood Zwart F3 09:30 Bentelo F5 Delden D3 09:30 Bentelo F4 WVV’34 F6 09:30 Zondag 7 Oktober Bentelo 1 UDI 1 14:00 Bentelo 2 Vogido 3 10:00 Longa ‘30 7 Bentelo 3 11:30 Rood Zwart 8 Bentelo 4 11:00 Bentelo 5 Neede 7 10:45 TVO 4 Bentelo 6 10:30 Bentelo 7 Heracles avc 4 09:00 TAFELTENNIS OLYMPIA GOOR Olympia hard onderuit tegen koploper. In de 1e klasse B van het district Oost van de Nederlandse Tafeltennisbond is Olympia 1 tegen koploper Trias 2 hard onderuit gegaan. Doordat Marcus Stauber (werkzaamheden) en Johan Truschel (rugblessure) niet konden meespelen, moest Olympia aantreden met invaller Marcel Kappert (3e team). Mede hierdoor werd in Twello een kansloze 10-0 nederlaag geleden. Paul Leijdekkkers en Raymond Spenkelink hadden alleen in de spannende partijen tegen Aline van Bedaf kijk op een overwinning, maar moesten uiteindelijk beide in vijf games de overwinning aan haar laten. Tegen Frank Wijnhout en Bas von Pickartz waren beide Olympianen kansloos. Ook Marcel Kappert was tegen de drie spelers van Trias kansloos. Raymond Spenkelink en Paul Leijdekkers moesten ook in het dubbelspel in Frank Wijnhart en Bas von Pickartz hun meerdere erkennen. Op ruime afstand van Trias 2 en De Brug 2 kon Olympia zich toch nog op de 3e plaats op de ranglijst handhaven. A.s. donderdag moet Olympia thuis in de sportzaal aan de Kievitstraat aantreden tegen het op de laatste plaats staande Holten 1. Aanvangstijd 19.30 uur. UITSLAGEN: Trias 2 - Olympia 1 10-0 Holten 1 - De Brug 2 2-8 Torenstad 2 - Swift (D) 2 3-7 STAND: 1. Trias 2 3 – 26 2. De Brug 2 3 – 22 3. Olympia 1 3 – 13 4. Torenstad 2 3 – 11 5. Swift (D) 2 3 – 10 6. Holten 1 3–8 Overige uitslagen: 2e klasse F: Olympia 2 – D,T.S. 5 4-6 3e klasse L: Trias 8– Olympia 3 2-8 4e klasse K : De Toekomst 10 – Olympia 4 8-2 5e klasse G : Olympia 5 – M.T.C. 4 8-2 6e klasse G: Olympia 6 – De Toekomst 13 8-2 Ook interesse voor tafeltennis, kom naar de sportzaal aan de Kievitstraat of kijk op www.ttv-olympia-goor.nl SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren In de tweede ronde viel de eerste grote verrassing te noteren. Stefan Weijers raakte tegen Henk Fiselier een pion kwijt, maar leek wel actief stukkenspel te hebben. Hij maakte daarna een paar fouten en die kans liet Henk zich niet ontgaan. De langste partij werd gespeeld door Maurice Pots en Marinus Tibbe. Na geruime tijd manoeuvreren staakte Maurice zijn winstpogingen en werd de vrede getekend. De uitslagen: S. Weijers – H. Fiselier 0-1; E. Bartelink- G.v.d. Berg 1-0; M. Pots – M. Tibbe ½-½. De stand aan kop: 1. M. Tibbe 1½ uit 2; 2. M. Mentink en E. Bartelink 1 uit 1. Jeugd. We zijn gestart met de tweede stap en stap drie plus. Daarnaast bekeken we een partij waarvan vooral de opening interessant was. Vervolgens werden oefenpartijen gespeeld. Er is nog voldoende plaats voor nieuwe leden. Desgewenst is overleg mogelijk over de speeldag en het begintijdstip. U kunt contact opnemen via e.bartelink@ xs4all.nl. Bezoek ook onze website: www.edsschaak.nl

GOORSE SCHAAKCLUB Dinsdag, 25 september 2012, werd ronde 4 gespeeld in de onderlinge competitie (oc1213) bij de Goorse Schaakclub. De uitslagen zijn als volgt: Krijgsman - Jansen 1-0, Warmink Schurink 0-1, Prins - Albinus rem., Rikkert - Senn 0-1. En dit geeft de volgende ranglijst: 1. Krijgsman, 2. Wolters, 3. Schurink, 4. Jansen, 5. Albinus, 6. Prins, 7. Kuijt, 8. Schollink, 9. Warmink, 10. Senn, 11. Hoentjen, 12. Rikkert. Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden! U bent van harte welkom op de dinsdagavond (20:00 - 24:00 uur) in clubgebouw De Trekpleister, Reggelaantje 4 in Goor, vlakbij de Reggehof.

KORFBAL ZWART WIT DELDEN Opnieuw verlies voor Zwart Wit Zondag 30 september speelde Zwart Wit uit in Doetinchem tegen Olympus ’58. Eerder kwamen ze elkaar tegen in de voorbereiding, waar Zwart Wit wel wist te winnen, maar in het competitieduel vergaten ze de punten mee te nemen. Olympus ’58 nam in het 1e bedrijf het voortouw en opende ook de score in de wedstrijd. Zwart Wit wist de gelijkmaker wel te maken, maar het liep niet goed aan de kant van de Deldenaren. Olympus ’58 wist het tegendeel te bewijzen door de gecreëerde kansen wel te benutten. Hierdoor kon de thuisploeg uitlopen naar een voorsprong van 8-3 bij rust. Maar het matige spel van de Zwart Witters veranderde niet in de 2e helft, want ze kwamen enkele keren tot een goede aanval. De doelpuntenmachine bleef bij de Doetinchemse ploeg niet stil staan en wist de opgebouwde voorsprong verder uit te breiden. Zwart Wit kreeg geen grip op de wedstrijd en zo verloor het met ruime cijfers van Olympus ’58. Eindstand: 15-5. Komend weekend speelt Zwart Wit een thuiswedstrijd tegen Groen Zwart uit Borne. Beide ploegen kunnen de punten wel gebruiken om zo aan te kunnen sluiten bij de bovenste 5. De wedstrijd zal worden gespeeld op zondag 7 oktober om 14:30 uur. PROGRAMMA woensdag 3 oktober: Zwart Wit (D) MW1 - DOS-WK MW1 20:00 uur zaterdag 6 oktober: Blauw Zwart F1 - Zwart Wit (D) F1 10:00 uur TOP (V) E1 - Zwart Wit (D) E1 10:00 uur Zwart Wit (D) D1 - NKC ’51 D4 10:00 uur Zwart Wit (D) B2 - Korvesta B1 10:00 uur Zwart Wit (D) B1 - TOP (V) B1 11:15 uur Zwart Wit (D) A1 - Devinco A1 12:30 uur zondag 7 oktober: Zwart Wit (D) 4 - Olympus ’58 3 11:30 uur Zwart Wit (D) 3 - Atalante 3 11:30 uur Zwart Wit (D) 2 - Atalante 2 13:00 uur Zwart Wit (D) 1 - Groen Zwart 1 14:30 uur Voor info over Zwart Wit: www.dkvzwartwit.nl

Dreigende sluiting bibliotheken in Diepenheim en Markelo De gemeente Hof van Twente is voornemens om de bijdrage aan de Stichting bibliotheek Hof van Twente fors te verlagen. Deze bezuiniging is zo groot dat het bibliotheekbestuur zich genoodzaakt voelt om met twee volwaardige vestigingen door te gaan (in Goor en Delden), de beide andere vestigingen (in Diepenheim en Markelo) worden bedreigd met sluiting of worden afgewaardeerd tot servicepunten. Dit zijn bibliotheeksteunpunten waar via internet bestelde boeken afgehaald kunnen worden, maar waar geen bibliotheekmedewerkers aanwezig zijn om de lezers te ondersteunen als er vragen zijn. In een eerder stadium is er reeds een handtekeningenactie gehouden om alle 4 vestigingen open te houden, maar dat heeft niet geleid tot een andere besluitvorming door de raad bij het welzijnsplan en de kadernota. Informatiebijeenkomst Een groot aantal lezers en leden van de bibliotheek heeft daarom besloten om te trachten de bibliotheken in Diepenheim en Markelo open te houden, we denken dat dit kan door de bezuiniging met een beperkt bedrag te verlagen, omdat er zeker wel bezuinigingen mogelijk zijn bij de bibliotheekvestigingen. Hiervoor wordt op donderdag 11 oktober a.s. om 20.00 uur een informatiebijeenkomst belegd in het Cultureel Centrum te Diepenheim. Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Hof van Twente die graag een volwaardige bibliotheekvestiging willen houden.

Gezusters Bruijn al 25 jaar lang lid van MTC

Klusjesvrouwen organiseren Serious Chicks Event Markelo - Velen hebben er al over gehoord. De Klusjesvrouwen Markelo. Maar waarvoor doen ze het nou allemaal? Ieder jaar organiseert het radiostation 3FM in samenwerking met het Rode Kruis, het Glazen Huis. 3 DJ’s van 3FM, sluiten zich in de week voorafgaande aan de kerstdagen (18 t/m 24 december) op in het Glazen Huis, zij eten die dagen niets en draaien tegen betaling verzoeknummers. De opbrengst gaat naar het goede doel, welke dit jaar “Tegen Kindersterfte” is. Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven, door veelal eenvoudig te realiseren middelen, zoals de juiste hygiënische omstandigheden en de juiste medicatie, hulp en begeleiding tijdens de bevalling en in de periode kort daarna. Iets wat in Nederland normaal is! Wereldwijd treft deze stille ramp 5.5 miljoen slachtoffertjes, als gevolg van gebrek en medische zorg en begeleiding. Dit jaar staat het Glazen Huis van 3FM in Enschede! De klusjesvrouwen Markelo, is een particuliere actie die zich aansluit bij Serious Request, die vanuit Markelo een bijdrage wil leveren aan dit goede doel en de strijd wil aangaan “Tegen Kindersterfte”. Zij begonnen klein en wilden een aantal klusjes doen bij ondernemers in Markelo, tegen een donatie voor het goede doel. De actie is wegens succes en de volledige medewerking van vele ondernemers en in het bijzonder E-Design & Styling en Bill’s Bar Markelo, inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. Vanwege de enthousiaste reacties van zowel ondernemers als particulieren, is er op 7 oktober het Serious Chicks Event georganiseerd bij Bill’s Bar. Het is een evenement voor jong, oud, man en vrouw! Tijdens dit evenement, dat om 14:00 begint, zal er van alles te doen zijn. De kelder van Bill’s Bar wordt omgetoverd tot een kinderparadijs, met een ballenbak, kinderdisco, kinderzumba, diverse andere spelletjes, een ranja koe en ga nog maar even door. Dit alles onder de professionele begeleiding van Papillon, Catalpa. Schroom dus niet uw kinderen mee te nemen. Er staan ongeveer 30 stands met ondernemers uit Markelo, Holten, Bathmen, Goor, Hellendoorn en Diepenheim om hun waren te tonen. Tevens kan er deelgenomen worden aan diverse workshops. Om 14:30 start de eerste modeshow, gevolgd door een ‘kinderveiling’. Tijdens deze veiling worden items geveild die zijn gemaakt door kinderen van de basisscholen in Markelo en kinderdagverblijven. Van 16:30 tot 17:30 volgt de tweede modeshow, gevolgd door de ‘grote’ veiling met items aangeboden door diverse ondernemers. Het belooft een spetterende show te worden! Rond half 7 sluiten wij het dagprogramma af en starten we met de afterparty! De entree bedraagt voor volwassenen 2 euro en 1 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Uiteraard komt dit alles ten goede aan het goede doel! Helpt u de Klusjesvrouwen mee om het streefbedrag van € 20.000 te halen? Met € 20.000 kan een kliniek gebouwd worden waar vrouwen de juiste medische hulp en begeleiding krijgen tijdens hun bevalling! Het belooft een groots evenement te worden, waar vele ondernemers uit Markelo en omstreken aan meewerken. Dit wilt u niet missen!

‘A Night at the Opera’ met vocal group Rock 4

queen”, “Innuendo”, “You take my breath away”, “Somebody to love” en “Under pressure”. Verder worden alle nummers van het befaamde album ‘A Night at the Opera’ gezongen op de welbekende en unieke wijze van Rock4, met als sluitstuk een gewaagde uitvoering van de klassieker onder de klassiekers, “Bohemian rhapsody”. Kaarten à 16,75 (incl. garderobe en consumptie)

Krijg een breed beeld van Klaas van der Eerden

Goor - Vocal Quartet Rock4 treedt al sinds 2000 succesvol op in theaters en op festivals in binnen- en buitenland. Rock4, bestaande uit Lucas Blommers, Luc Devens, Luc Nelissen en Björn Sterzenbach, wil het publiek met hun stemmen blijven verrassen en ontroeren. Op vrijdag 12 oktober zijn ze met de show ‘A Night at the Opera’ te zien én te horen in De Reggehof te Goor. Aanvang: 20.00 uur. Iets doen wat velen voor onmogelijk houden, het vertolken van het meest legendarische album van Queen. Rock4 gaat deze uitdaging wederom aan en interpreteert dit meesterwerk op geheel eigen, sublieme wijze. Klassiek, rock, pop en a capella met elkaar verenigd. Een lust voor het oor. ‘A Night at the Opera’, staat geheel in het teken van Queen. Het bevat eigenzinnige bewerkingen van bekende en minder bekende nummers van de Engelse band, zoals “Killer

Foto: Bob Bronshoff Op zaterdag 13 oktober is cabaretier Klaas van der Eerden te zien in De Reggehof te Goor. Klaas van der Eerden legt met de show Breedbeeld een razendsnelle combinatie op het podium van alles wat hij kan en zijn talenten zijn breed. Aanvang: 20. 00 uur. Klaas van der Eerden improviseert, zingt, danst, typeert en doet observaties van allerlei menselijke eigenaardigheden. Dit doorspekt met de nodige zelfspot geeft een breed beeld van Klaas. Het is een cabaretshow met een zeer hoog entertainment gehalte maar waar ook af en toe ruimte is voor subtiele verdieping die zorgt voor een prettige verwarring. Kaarten à € 18,50 (incl. garderobe en consumptie). Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater De Reggehof via de website www.reggehof.nl/ theater en bij de theaterkassa die op werkdagen geopend is van 09.00 tot 16.00 uur en bereikbaar via 0547 284 880.

MEGA KORTING ACTIE RAAMDECORATIE

30% op B&C raamdecoratie 25% op Rivièra Maison raamdecoratie De gehele maand oktober geldt de korting op deze topmerken

De jubilarissen Gerrie Dennissen-Bruijn en Coby Lodeweges-Bruijn. Markelo - Afgelopen woensdagavond werd bij De Haverkamp de goed bezochte Algemene Ledenvergadering van de Markelose Tafeltennis Club MTC gehouden. Een traditioneel agendapunt hierbij is ieder jaar ook weer de huldiging van jubilarissen. Dit jaar was het de beurt aan de gezusters Gerrie en Coby Bruijn. Beiden kwamen op 1 juli 1987 gezamenlijk de gelederen van MTC versterken en sindsdien weet zo'n beetje iedere tafeltennisser in de regio wel wie de gezusters Bruijn zijn. Al meer dan 25 jaar onafscheidelijk actief in de competitie, hebben ze in al die jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd. Deze zomer werd dan eindelijk de magische grens van 25 lidmaatschapsjaren bereikt, waarvoor hulde! Met een mooie bos bloemen als dank voor hun loyaliteit en als stimulans voor de komende 25 jaar, keerden de dames aan het eind van de avond vrolijk huiswaarts.

Roescher Zonwering Nijverdal Van den Bergsweg 10a 7442 CK NIJVERDAL T 0548-622737 M 06-24708517

www.roescherzonwering.nl


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 9


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag.10

Viswedstrijd G.H.V. Goor Goor - De zestiende viswedstrijd in de Berkel bij de spoorbrug te Eibergen is gewonnen door J. Alink met 520 gram. Door 13 hengelaars werd in totaal 2120 gram vis gevangen. Uitslag vak A 1 J. Alink 520 gram 2 J. Aman 470 gram 3 J. Slaghuis 410 gram Uitslag vak B 1 J. ter Welle 170 gram 2 H. Verdriet 160 gram 3 W. Stegeman 120 gram De volgende wedstrijd zal worden gehouden op zondag 14 oktober in het Twentekanaal bij de voormalige houtzagerij Markerink te Lochem. Loting om 07.30 uur.

Driekorenconcert

Roescher Zonwering nu bij de beste 10 zonweringbedrijven van Nederland

Start cursussen Muziekschool Hof van Twente Goor - Deze week gaan er diverse cursussen van start op de Muziekschool Hof van Twente. Gitaar/liedbegeleiding Deze populaire gitaarcursus wordt gegeven door Ferry Limaheluw, op maandagavond in Markelo en op donderdagvond in Goor. De eerste beginselen van akkoorden en grepen in 10 lessen. Deze cursus voor volwassenen (vanaf 16 jaar) is heel geschikt om het plezier (weer) te ontdekken van dit populaire en sociale instrument. Stemvorming Deze cursus is voor koorzangers en -zangeressen en duurt per les 60 minuten. Zangdocente Nora Volkert heeft op de dinsdag- en woensdagavond diverse tijden gereserveerd om met groepjes te werken aan ademhaling, houding en andere belangrijke zaken voor zangtechniek. Voor meer informatie over deze en andere lessen kunnen geïnteresseerden terecht op www.muziekschoolhofvantwente.nl of bellen met 0547 284 889.

Delden/Nijverdal - Roescher Zonwering Delden/Nijverdal mag zich nu scharen bij de 10 beste zonweringbedrijven van ons land. Bij de verkiezing van Zonvakker van het Jaar 2012 zijn zij geëindigd op de 9e plek. Dit is extra bijzonder omdat Mark Roescher pas een half jaar geleden de nieuwe vestiging in Nijverdal is gestart. “Een extra waardering en beloning voor het harde werk dat wij met het hele team hebben verzet”, zo stelt hij. Bij de Zonvakker verkiezing wordt er beoordeeld op personeelsbeleid, klanttevredenheid, kwaliteit van de producten, prijs/kwaliteit, zekerheid, garantie, marketing en financieel beleid. De hoge waardering is, zo blijkt uit navraag, niet geheel een verrassing. Het bedrijf werd in 1984 opgericht door Roescher Senior en bestaat dit jaar alweer 28 jaar. In Delden hebben zij altijd een kleine showroom aan huis gehad, maar nadat zowel vader als zoon recentelijk in Delden hebben nieuw gebouwd en zijn verhuisd, is de showroom verplaatst naar Nijverdal. Reden hiervoor is dat zij, via mond-tot-mond reclame, al jaren veel klanten hebben in deze regio. “En”, zo stelt Mark Roescher, “onze vaste klanten vanuit de regio Delden weten ons nog altijd goed te vinden, ook op ons nieuwe adres. Klanten uit Delden vinden het prettig om meteen een afspraak bij hen thuis te hebben om direct de situatie te bekijken voor een gedegen advies” zo blijkt uit ervaring. Wil u eens een kijkje komen nemen in de showroom te Nijverdal? U wordt warm ontvangen en kunt onder het genot van een kop koffie het nieuwste op het gebied van zonwering, raamdecoratie en terrasoverkappingen bewonderen. Of ga naar de website voor meer informatie: www.roescherzonwering.nl

Landschap Overijssel viert 80-jarig bestaan Landschap Overijssel bestaat dit jaar 80 jaar. Om dit te vieren geeft ze het boek De Landschappen van Overijssel uit, waarin aan de hand van sprekende foto’s en beeldend kaartmateriaal de 34 karakteristieke landschappen van Overijssel worden belicht. Daarnaast organiseert Landschap Overijssel de komende maanden tal van activiteiten. Zo is vanaf 28 september in de Grote Kerk in Zwolle de tentoonstelling De landschappen van Overijssel te zien en worden diverse lezingen en workshops georganiseerd. Een speciale fietsroute laat de locaties uit het boek in het echt zien. Hiermee nodigt Landschap Overijssel iedereen uit om het afwisselende landschap van Overijssel zelf te gaan zien. Meer informatie over de tentoonstelling, het jubileumboek en de verschillende workshops www.landschapoverijssel.nl/jubileum Jubileumboek Het boek De landschappen van Overijssel geeft een prachtig beeld van de 34 landschapstypen die onze provincie kent. Hoe is het landschap ontstaan? Hoe wordt het gebruikt? En wat is typerend voor het landschap? Aan de hand van sprekende verhalen en beeldende kaarten krijgt de lezer een duidelijk beeld hoe het Overijsselse landschap zich ontwikkeld heeft in de afgelopen

honderd jaar. Landschapsfotograaf Michiel Pothoff maakt het boek compleet met een serie bijzondere foto’s. Vanaf 27 september is het boek te bestellen via www.landschapoverijssel.nl. Daarnaast is het te koop op de tentoonstellingslocatie (de Grote Kerk in Zwolle), in de lokale boekhandels van Overijssel en in de bezoekerscentra van Landschap Overijssel. Het boek kost € 24,95. Iedereen die het boek direct bij Landschap Overijssel bestelt, draagt tien euro bij aan natuur&landschap in Overijssel. Tentoonstelling Donderdag 27 september opent Landschap Overijssel de tentoonstelling De landschappen van Overijssel. Mooie foto’s van typische landschappen uit het boek worden hier getoond, ondersteund met verhalen, filmpjes en kaartmateriaal. De tentoonstelling is tot 27 oktober te bezichtigen in de Grote Kerk in Zwolle van dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Na Zwolle is de tentoonstelling in Deventer en Enschede te bezichtigen. Al tachtig jaar zet Landschap Overijssel zich in voor natuur&landschap in Overijssel! Samen met de onmisbare steun van onze donateurs, bedrijfsvrienden en natuurlijk de buren van onze natuurterreinen. Maar ook met de gemeenten, talloze enthousiaste vrijwilligers, de provincie Overijssel en de Nationale Postcodeloterij. Bedankt daarvoor! Help jij ook mee? Heel graag! www. landschapoverijssel.nl/jubileum

Goor - Op zaterdag 6 oktober a.s. organiseert het Goors Mannenkoor na drie jaar weer een driekorenconcert. Samen met het gemengd koor In Between en het Almelo’s Mannenkoor wordt een twee uur durend programma geboden waarin allerlei soorten muziek worden gezongen, van jazzy kerkelijke zangstukken tot musicalwerk, van Rusland tot Amerika. De drie koren onder leiding van Astrid Krause, Nick Moritz en Hans Kienhuis hebben een interessant en gevarieerd programma samengesteld dat ze afwisselend in blokken van ongeveer 20 minuten gaan brengen, waarbij ieder koor twee blokken verzorgt. Liefhebbers van meerstemmige koormuziek komen ongetwijfeld aan hun trekken. Het concert wordt gehouden in de Petrus en Pauluskerk in Goor. De aanvang van het concert is om 19.30 uur en de toegang is gratis. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot een gezellige nazit bij De Bebsel naast de kerk. In het kader van de Nationale Ledenwerving nodigt het Goors Mannenkoor mannen met interesse voor koorzang ook uit voor een open repetitie op dinsdag 9 oktober om 20.00 uur in de Reggehof. Gewoon binnenlopen, meezingen, enthousiast worden en lid worden.

Delden - Bauke Bossink uit Weerselo staat al sinds het begin op de Streekmarkt Twente met zijn heerlijke lamsvlees. Aanstaande zaterdag 6 oktober zal hij op de markt ook lam aan het spit bereiden; een heerlijke delicatesse! Bossink (www.lamsvleesbossink.nl) is een van de dertig boeren en streekproducenten die maandelijks hun waren laten proeven en aanbieden, rechtstreeks aan de consument. Maar aanstaande zaterdag wordt het aantal kramen tevens met één uitgebreid: de stichting Streekmarkt Twente is er trost op dat er aanstaande zaterdag 6 oktober ook wild zal worden aangeboden! Het is voor het eerst sinds het bestaan van de Streekmarkt Twente dat er wild verkrijgbaar is. Het wordt verkocht door Ter Weele die als slager een wilderkenning heeft en het ook zelf mag slachten. Het was een lang gekoesterde wens om het assortiment zo gevarieerd en aantrekkelijk mogelijk te maken en wild ontbrak daar nog aan. De Streekmarkt Twente vindt elke eerste zaterdag van de maand plaats (zomer én winter) van 9.00 tot 15.00 uur op het plein voor de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden. Kijk ook op www.streekmarkttwente.nl.

PvdA hekelt slappe optreden gemeente tegen geitenhouder Ambt Delden

Gratis schilderij te leen

Coördinatoren Hersenstichting collecte gezocht

Goor - De Kunstuitleen heeft een gevarieerde collectie samengesteld van werken van hedendaagse beeldende kunstenaars uit Hof van Twente en omgeving. Op 7 oktober a.s. tijdens de koopzondag in Goor kunnen winkeliers zich presenteren aan de inwoners. Er wordt ook een cultureel plein ingericht waar kunstenaars zich kunnen presenteren. In samenwerking met de bibliotheek heeft de Kunstuitleen een actie opgezet. Tijdens een "open huis" kan iedereen onze collectie bekijken en krijgt als welkomstgeschenk een waardebon voor drie maanden gratis kunstuitleen. Vanuit de bibliotheek krijgen belangstellenden een boek aangeboden. Onze vrijwilligers zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Lid worden kan door inschrijving. Per jaar zijn de kosten voor de huur van een kunstwerk € 48,00. De maximale leenperiode is een half jaar. Bij de Kunstuitleen zijn cadeaubonnen te koop, een orgineel cadeau voor een verjaardag of jubileum. Ook bedrijven kunnen kunstwerken lenen. De Kunstuitleen is gevestigd in de bibliotheek in Goor. Openingstijden: vrijdag 16.00-20.00, zaterdag 10.30-12.30. Voor meer informatie: www.kunstuitleenhofvantwente.

De Hersenstichting Nederland is dringend op zoek naar nieuwe coördinatoren in Delden en Goor voor de organisatie van de jaarlijkse collecte in februari. Een coordinator is de spin in het web en draagt zorg voor het uitdelen en innemen van de collectematerialen, onderhoudt de contacten met de collectanten en zorgt voor de financiële afwikkeling. Deeltaken zijn ook mogelijk. Het opgehaalde collectegeld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en projecten voor patiënten. Vier miljoen mensen hebben te maken met een hersenziekte of een hersenaandoening. Daarbij kunt u onder andere denken aan ADHD, Beroerte, Coma, Dementie, Depressie, Migraine. Onze missie is hersenaandoeningen voorkomen en genezen en ervoor zorgen dat patiënten een zo volwaardig mogelijk leven kunnen leiden. Helpt u ons mee? Geef u dan op als vrijwilliger, tijdens kantooruren tel. 070 - 360 48 16 of via info@hersenstichting. nl Alvast heel hartelijk dank!

(vervolg op het vloermozaïek met de bikinimeisjes van 12 september jl.) van een mozaïek op de grond over ga tot de behandeling van een hoger aangebracht voorstelling. In dit geval gaat het om een mozaïek op een gewelf. De priesterkoren van oude christelijke kerken zijn vaak uitgebouwd met een halfronde, nisvormige sluiting (“apsis”), die overdekt is met een gewelf in de vorm van een halve koepel. Dit is ook in de kerk van de H. Pudentiana in Rome het geval. Hier is de halve koepel versierd met een mozaïek, dat tot één van de oudste, in deze techniek uitgevoerde christelijke voorstellingen wordt gerekend (als datering wordt aangenomen het eind van de 4de eeuw (foto). De kerk van deze heilige (de Italianen schrijven Santa Pudenziana) ligt niet ver van de koorpartij van de basiliek van Santa Maria Maggiore, aan de Via Urbana. Als u haar wilt bezichtigen moet u drieëntwintig traptreden naar beneden afdalen: zo veel lager ligt de kerk ten opzichte van het huidige straatniveau. De heilige maagd Pudentiana (feestdag 19 mei) leefde in de eerste tijden van het christendom en liet volgens overlevering het huis van haar vader Pudens – waar christenen als St. Petrus zouden zijn samengekomen - ombouwen tot kerk. Het huidige gebouw - in oorsprong uit de 4de eeuw - is later verschillende keren verbouwd. Het mozaïek in de S. Pudentiana in Rome. Het is hier niet de plaats om het bovengeItalië is een land van uitersten. Zo wist mijn noemde mozaïek uitgebreid te bespreken. leermeester op de universiteit, Wim Peters Op één detail wil ik u echter wijzen: de (1919-2005), mij te vertellen, dat hij ooit weergave van de figuur van Christus onin Napels scooters was tegengekomen met derin, in het midden. aan de éne kant een sticker van de H. Maagd Het is een vroeg voorbeeld waarbij de Zoon erop en aan de andere kant een beeltenis van Gods niet langer als jongeman zonder baard, een meisje in bikini. Feit is dat religieus en maar als volwassene met baard is weergeprofaan, maar ook oud en nieuw in Italië geven. Zijn hoofd heeft ook niet langer de op een opmerkelijke en bijna onnavolgbare ronde vorm van het begin, maar is iets meer wijze samengaan. ovaal. Het is omgeven door een cirkelvlak Toen ik het in het Hofweekblad van 12 (“nimbus”), waaraan in de oudheid en later september had over vroege, misschien wel belangrijke personages herkenbaar zijn. de oudst bekende afbeeldingen van een bi- Christus zit op een troon tussen de twaalf kini heb ik u verteld dat deze voorkomen op apostelen. Eén van de vrouwen achter hen mozaïeken op de vloer. Wat een mozaïek is zou Pudentiana kunnen voorstellen. Chrishoef ik u eigenlijk niet meer uit te leggen. tus houdt in zijn linkerhand een plaquette De eerder genoemde heer Peters legde zijn met daarop de volgende Latijnse tekst: leerlingen uit, dat deze uit kleine steentjes DOMINV(=U)S / CONSER / VATOR / samengestelde voorstelling in de loop der ECCLESIAE / PV(=U)DENTI / ANAE (= eeuwen als het ware omhoog kroop van de De Heer is de beschermer van de kerk van vloer via de muren naar het gewelf. Zo is Pudentiana) Zeno Kolks het dan ook logisch, dat ik na de bespreking

Lam aan het spit op Streekmarkt Twente

Inloopavond succes en kleuters in Stokkum leren (ook) digitaal!

Stokkum - De inloopavond was ook een groot succes. “Wacht maar papa ik help je wel even”; of “Nee opa en oma dat doen we nu zo!” Spelen en leren met het touchscreen, een dierentuin in het speellokaal, Veilig Leren Lezen en letters leren in groep 3-4, samen met je ouders in groep 5-6 een les Nieuwsbegrip en een demonstratie “Rekenen op verschillende niveaus en tempo’s”. Groep 7-8 swingde de pan uit, want hier was ruimte voor Engels en muziek. Samen met je ouders of opa en oma naar school, waarbij de kinderen het huidige moderne onderwijs “onderwijzen”! Een nieuw initiatief dat gezien de positieve reacties zeker voor herhaling vatbaar is. De leerlingen van groep 1-2 hadden al stiekem een beetje geoefend, maar vanaf deze woensdag mag het dan echt, werken met het digitale “touchscreen” in groep 1-2. Alle kinderen en juffen zijn heel enthousiast. Er kan worden getekend, gekleurd, letter- en taalspelletjes gespeeld en zelfs maken de kinderen puzzels en sommetjes. Een prachtige impuls voor ons onderwijs en de nieuwe manier van digitaal leren. Ook kunnen andere groepen gebruik maken van het scherm, denk bijvoorbeeld aan presentaties, spreekbeurten of projecten. Met dank aan alle ouders van onze school, OBS Stokkum, is het mogelijk gemaakt om deze “kleinere” school als één van de eerste in de regio te voorzien van een digitaal scherm. Wij wensen alle leerlingen veel plezier en hopen dat het scherm, 5 dagen per week, intensief wordt gebruikt.

Mozaïek (II). Een beroemd voorbeeld van een gewelfmozaïek in de kerk van de H. Pudentiana in Rome

De Partij van de Arbeid wil dat de gemeente Hof van Twente wel handhaaft tegen de illegale geiten die zijn ondergebracht in een boerderij in Ambt Delden. Het argument van burgemeester Goudt dat handhaving in geen verhouding staat tot de overtreding die plaatsvindt wordt niet door de lokale PvdA gedeeld. Fred Rijkens fractievoorzitter stelt dat de betrokken ondernemer bewust gebruik lijkt te maken van het feit dat de overheid een afweging moet maken of de maatregel die wordt getroffen in verhouding staat tot de overtreding. Rijkens wil dat de gemeente een bodemprocedure uit moet lokken waarbij een uitspraak wordt gevraagd waarbij rekening wordt gehouden met de vraag in hoeverre de bedoelde ondernemer kan worden aangerekend dat hij mogelijk misbruik heeft gemaakt van het feit dat de overheid beperkt wordt in haar handhavende taak door het zogenaamde disproportionaliteitsbeginsel. De PvdA sluit niet uit dat de geitenhouder in Ambt Delden vooraf heeft afgewogen dat hij toch niet zou kunnen worden aangepakt op grond van dit rechtsbeginsel. Rijkens stelt dat de rechter maar eens een uitspraak moet doen over deze kwestie waarbij ook de rechtsongelijkheid in de afweging moet worden meegenomen. De PvdA-fractie vermoedt dat een goede jurist in staat moet zijn om de rechter een uitspraak te ontlokken in hoeverre het zogenoemde disproportionaliteitsbeginsel nog geldt als aannemelijk is te maken dat

een agrariër willens en wetens anticipeert op dit rechtsbeginsel. Daarnaast stelt Rijkens dat in de afweging ook moet worden betrokken dat de maatschappelijke onrust in de omgeving bijzonder groot is en dat dat aspect ook betrokken moet worden in de beoordeling van de disproportionaliteit. De PvdA-fractie vindt dat met de actie van deze geitenhouder het rechtsgevoel van burger in Hof van Twente ernstig is aangetast doordat nog zeer recent de emoties rond de Q-koorts hoog zijn opgelopen en deze ziekte ook in de gemeente Hof van Twente is aangetroffen. Burgers mogen naar het oordeel van Rijkens erop vertrouwen dat de overheid zorgvuldigheid betracht in situaties waarbij een nieuw bedrijf wordt gestart. Nu ontstaat de indruk dat alles maar kan in deze sector en dat schaadt volgens de PvdA-voorman de totale agrarische sector. Het is overigens niet de eerste keer dat de PvdA in het geweer komt bij handhaving. Al eerder meldde fractielid Roel Bergman een situatie van grove overtredingen waarna de gemeente gedwongen werd een forse maatregel op te leggen aan de overtreder. Rijkens noemt het optreden van het college in deze zaak veel te slap en onvoldoende rekening houdende met de gevoelens van de bewoners in het gebied. Naar zijn mening moet er opgetreden worden, ook al zouden we als gemeente uiteindelijk onderuitgaan in deze zaak. Als iemand een tuinhuisje verkeerd plaatst handhaven we wel en in dit soort situaties waarbij emoties van burgers hoog oplopen laten we de overtreder gewoon zijn gang gaan. Rijkens stelt dat het bovendien maar helemaal de vraag is of de gevraagde vergunning op korte termijn kan worden afgegeven gezien alle bezwaren die hij uit de omgeving van de geitenhouder verwacht.

Graftrommel expositie zondag geopend

Goor - Graftrommels zijn een teken van een laatste eerbetoon van mensen, die geen geld hadden voor een grafsteen, aan hun overleden dierbaren. In Goor op de Algemene Begraafplaats zijn relatief veel graftrommels aangetroffen. De meeste verkeerden in zeer slechte staat. Wolter Wiegrinck en Johan Brunnekreeft van de Stichting Historisch Goor hebben deze trommels gerestaureerd. Deze zijn tentoongesteld in de aula op de Algemene begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor. Een aantal staat weer op de graven. Tevens zijn in de vitrines stempels waar de blaadjes mee gemaakt werden, glazen kralen, bloemsoorten van onder andere metaal, porselein en papier te zien. De laatste opening van dit seizoen is op zondag 7 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is vrij. Website: www.historischgoor.nl.

Clubkampioenschap Le Biberon Delden - Vrijdagavond 28 sept. j.l. hield de Deldense jeu de boulesclub Le Biberon haar jaarlijks clubkampioenschap. Onder prima weersomstandigheden werd het een zeer geslaagde boules-avond. Na afloop vond in de prachtig gerenoveerde sportkantine van korfbalvereniging ZwartWit de prijsuitreiking plaats. Clubkampioen 2012 werd Aafke Witten. Anneke Haandrikman werd tweede en Bert Kamp redde de eer van de heren met een derde plaats. De beste tireur 2012 was bij de dames Aafke Witten en bij de heren Jan Kruithof. Tevens vond de prijsuitreiking van de zomer-competitie plaats. Hier ging het team Ria Gerritsjans, Marcel en Margot Kamp, Ans Smit met de eer strijken. Nadat de diverse prijswinnaars alsmede de vele verdienstelijke organisatoren in de bloemetjes waren gezet werd de avond besloten met een gezellige en vooral smakelijke Chinese maaltijd.


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 11


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 12

B

TONNY EGBERINK VERKOOP EN REPARATIES VAN ALLE MERKEN Hengevelderstraat 18 - Goor (0547) 27 27 78 Het Ei 14 - Lochem (0573) 25 42 52 06 - 41 29 15 73 Reparaties kunt u ook brengen bij Harrie v.d. Woning in Delden

Tijdens de Open Huizen Route uw droomhuis gevonden? Kom dan naar de:

OPEN HUIS Kopersavond dinsdag 9 oktober 17:00 - 20:00 uur Onder het genot van een kopje koffie ontvangt u tijdens deze avond professioneel aankoopadvies door gecertificeerde NVM makelaars.

29 SEPTEMBER

11:00 - 15:00 u u r

U bent van harte welkom op één van de volgende deelnemende NVM makelaarskantoren: Berends-Naafs Makelaars Grotestraat 19, Goor

Marcel Kon Makelaardij Grotestraat 204, Borne

Euverman & Nuyts Makelaars in Twente Grotestraat 144, Borne

Prisma ERA Makelaars Grotestraat 252, Borne Langestraat 41, Delden

Hofstede & Kamp Makelaars Langestraat 15, Delden Bornsestraat 28, Hengelo

Roetgerink Makelaardij Wijnkamp 10, Goor

Gasterij ‘t Oaldershoes in de race bij zoektocht naar Leukste Restaurant van Nederland Delden - Elke restaurant is uniek. Maar wat maakt onze Gasterij nou de leukste van Nederland? Bij de Verkiezing van het Leukste Restaurant kan er nu op ons gestemd worden via www. restaurantvanhetjaar.nl. Bij het uitbrengen van je stem maak je direct kans op leuke prijzen, zoals een culinaire reis naar Toscane, de nieuwe iPad, of een dagje wellness.

Goed doel Er kan tot en met 25 november 2012 worden gestemd via www.restaurantverkiezing.nl. Stemmen is kosteloos. Voor iedere stem keert de organisatie samen met haar partners € 0,05 uit aan Pink Ribbon, dat zich inzet in de strijd tegen borstkanker. Rapportcijfers Bij het stemmen kun je cijfers geven voor sfeer, klantvriendelijkheid, prijs/kwaliteit-verhouding en de persoonlijke service. In iedere gemeente zijn er na 25 november 2012 twee winnende restaurants: het restaurant met de meeste stemmen en het restaurant met de hoogste waarderingscijfers. Provinciewinnaars De winnaars van de gemeente gaan door naar de provincie-ronde. Alle provinciewinnaars ontvangen op 17 december 2012 in het Steigenberger Kuhrhaus Hotel in Scheveningen een prestigieuze Restaurant Award.. Zo werkt het: Ga naar www.restaurantverkiezing.nl en klik op Hof van Twente en breng je stem uit. Op onze facebook pagina zullen we je regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Alvast bedankt voor je stem en hopelijk val je in de prijzen!

Wat betekenen nieuWe regels flex b.v. voor bestaande bv’s ? De spelregels voor BV’s gaan op 1 oktober 2012 veranderen.Vanaf die datum zijn geen verplicht startkapitaal, bandverklaring en accountantscontrole meer nodig voor het oprichten van een BV. Dit maakt de BV aantrekkelijker voor bedrijven. Door de wijzigingen wordt de BV ook wel de flexibele of Flex BV genoemd.

Veranderingen

De verandering van de spelregels maakt de BV flexibeler en eenvoudiger. Er verdwijnt een aantal formaliteiten en er komen meer mogelijkheden om een BV voor een bedrijf ‘op maat’ te maken. Alle voordelen die een BV nu al heeft blijven onveranderd. Zo is de BV aansprakelijk voor de schulden die het bedrijf heeft; de ondernemer is maar beperkt aansprakelijk. Daarnaast kan het fiscaal interessant zijn om te ondernemen via een BV. Het bedrijf kan op naam van de BV worden gevoerd zodat de BV zelf een bankrekening kan hebben en op eigen naam facturen kan uitsturen.

Bestaande BV’s

Bij de oprichting van een BV worden statuten gemaakt. Als u al een BV heeft dan zijn die statuten gemaakt onder de nu geldende spelregels. Wilt u niet voor verrassingen komen te staan, dan is het verstandig om ons kantoor uw statuten te laten controleren. Wij kunnen een ‘flexBV-scan’ voor u doen. U weet dan of er regels in uw statuten staan die per 1 oktober een andere betekenis krijgen. Daarnaast kunnen wij voor u met de scan beoordelen of de spelregels van de flexBV u interessante mogelijkheden bieden. Voor een aantal van die mogelijkheden moeten de statuten worden aangepast. Dat wordt vastgelegd in een akte bij de notaris. Door aanpassing passen uw statuten beter bij uw bedrijf, profiteert u van de nieuwe flexibele mogelijkheden en hoeft u voortaan minder formaliteiten op te volgen.

Verdeling winst en zeggenschap

Ondernemers komen nu al bij ons voor advies over de flexBV en voor controle van de statuten van hun BV. Bijvoorbeeld meerpersoons-BV’s die met de nieuwe spelregels betere afspraken kunnen maken over de verdeling van winst en zeggenschap. Of ondernemers die belastingvrij geld uit de BV willen halen; dit wordt vanaf 1 oktober eenvoudiger. Ook ondernemers die op zoek zijn naar investeerders krijgen van ons advies over de mogelijkheden om een nieuw soort aandelen uit te geven; vanaf 1 oktober is het namelijk mogelijk om aandelen uit te geven mét recht op winst maar zonder zeggenschap. Als uw BV naast aandelen ook certificaten heeft, is het goed u te laten adviseren. Ondernemers kunnen voor advies nu al langskomen bij Rouwenhorst & Rouwenhorst Netwerk Notarissen; als statuten gewijzigd moeten worden, kan dat vanaf 1 oktober 2012. Rouwenhorst & Rouwenhorst Netwerk Notarissen kan over dit onderwerp informeren en adviseren.

Rouwenhorst & Rouwenhorst Netwerk Notarissen Langestraat 67 te Delden www.rouwenhorstnotarissen.nl

mr. G.F. Rouwenhorst

Uitslagen kaarten vv Twenthe

Saskia Vreeman Makelaar4You Aanslagsweg 24, Borne

U bent van Een 1e woning kopen? Kom naarwelkom! de informatiebijeenkomst! harte

Goor - Donderdag 18 oktober a.s. organiseren Berends-Naafs Makelaars, Bracht & De Vries Notarissen en Rabobank Centraal Twente een informatiebijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over het kopen van een eerste woning. Doel van deze avond is om starters op de woningmarkt informatie te geven over de mogelijkheden van het kopen van een eerste woning en kennis te laten maken met de woningmarkt. Deskundigen van bovenstaande partijen geven deze avond een korte en heldere presentatie met praktische voorbeelden en handige tips. Aansluitend kunnen alle geïnteresseerden hun vragen stellen aan de aanwezige deskundigen. Uiteraard bent u van harte welkom! Meld u aan via info@berendsnaafs.nl, info@hofnotarissen.nl of marketing@centraaltwente.rabobank.nl. We zien u graag op donderdag 18 oktober a.s. om 19.00 uur in Zalencentrum De Bebsel, Hengevelderstraat 20 in Goor.

Maandag 01-10-2012: Jokeren: 1. R. Kovacevic 291 pt. 2. M. Huistede 476 pt. 3. F. Huistede 535 pt. 4. J. Kummel 591 pt. 5. J. Huistede 608 pt. 6. J. ten Breteler 698 pt. 7. J. de Ruig 706 pt. Kruisjassen: 1. B. Workel 3.225 pt. 2. G. Haverkate 3.193 pt. 3. J. Landeweer 3.182 pt. 4. G. Vrielink 3.167 pt. 5. H. Verdriet 3.080 pt. afd. Goor 6. H. v.d. Einde 3.038 pt. Uitslagen maandag 24-09 Volgende kaartavond op maandag 08-10, aanvang 19.30 uur. Klaverjassen 1 Anton Kamphuis 5606 pt 2 Femmie v/d Weide 5250 pt 3 Jimmie Slag 4576 pt Jokeren 1 Gerda den Boer 51 pt 2 Diny Boswinkel 57 pt 3 Ria Sandifort / Evelien Heideman 58 pt

ANBO

Tweede serie ‘De Groote Markt 30’ van start

Op zaterdag 6 oktober gaat TV Oost van start met de tweede serie afleveringen van 'De Groote Markt 30'. De 'regiocomedy' speelt zich af in een Overijsselse kroeg en belicht op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel. De dialogen zijn grotendeels in het dialect. De komende maanden zijn er elk weekend twee afleveringen van 'De Groote Markt 30' te zien bij TV Oost. De uitzendtijden zijn 16.20, 17.20, 18.20 en 19.20 uur, zowel op zaterdag als zondag. Nieuwe rol voor Marietje Noordkamp In totaal zijn er dertig nieuwe afleveringen van elk vijftien minuten. Daarin is ook een rol weggelegd voor Marietje Noordkamp, bekend als ‘Minie Wildspieker’ in de regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond. Marietje speelt Moo, de moeder van barman Geert. Moo is op zich best een aardig mens. Maar sinds de dood van haar man is ze gewend om haar eigen weg te gaan en dat betekent dat ze zich erg slecht laat vertellen wat ze wel en niet moet doen. Vooral door haar eigen zoon. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar ze heeft ook de neiging om langer te blijven hangen dan ze welkom is. Moo heeft een speciale band met haar kleindochter Mireille, voor wie ze altijd heel veel heeft betekend. En met wie ze kan samenspannen tegen Geert… De Groote Markt 30 In een middelgrote stad in Overijssel ligt het gezellige café/restaurant De Groote Markt 30. Het was ooit een bekende wielrennerskroeg en wordt nu uitgebaat door de kleinzoon van de originele eigenaar, Geert Grotestroek. Geert houdt het liefst alles zoals

het vroeger was, ook al weet hij dat hij met de tijd mee moet gaan. Bier met nootjes aan de bar schijnt niet meer te kunnen, er moet nu ook gegeten worden. Dus wordt er naast kleine hapjes ook een uitgebreide dinerkaart geserveerd. Dit alles onder de bezielende leiding van Hanna, die de perfecte vrouw voor hem is maar daar heeft Geert voorlopig even geen tijd voor. Het runnen van het café gaat namelijk niet vanzelf. Er komen weinig klanten behalve de vaste stamgasten en de nieuwe generaties blijven al helemaal weg. Hanna gelooft dat hij het moderner aan moet pakken, maar daar heeft Geert het moeilijk mee. De acteurs De rol van kroegbaas Geert wordt vertolkt door Laus Steenbeeke, bekend van 'Het Klokhuis' en ''t Schaep met de 5 pooten'. Zijn tegenspeelster is Ilse Warringa in de rol van barjuffrouw Hanna. Jan Riesewijk (bekend als 'Mans' uit 'Van Jonge Leu en Oale Groond') en de uit Hengelo afkomstige stand-up comedian Jeffrey Spalburg spelen de vaste klanten Wilco en Wesley. Andere rollen worden vertolkt door Karlijn Koel (Geerts dochter Mireille), Wim Schluter (raadslid Sjak Balvert), Toos Ligtenberg (echtgenote Simone Balvert), Magda Nij Bijvank (Suus, de zus van Hanna) en Marietje Noordkamp (Moo, de moeder van Geert). Het productieteam 'De Groote Markt 30' wordt geregisseerd door Jan Albert de Weerd en geproduceerd door Ingmar Menning van Bing Film & TV. Het scenario is geschreven door een team van regionale schrijvers bestaande uit André Manuel, Laurens ten Den, Nathalie Baartman en Jasper Beerthuis. Het team stond onder leiding van scenarist Ger Apeldoorn, bekend van comedyseries als 'Het zonnetje in huis' en 'Sam Sam'. Op www.degrootemarkt30.nl is meer informatie te vinden over de serie, de acteurs, de afleveringen en speciale acties.

Kids for Animals Dierenambulance tour door Twente Markelo - De Kids for Animals Dierenambulance komt van 3 tot en met 7 oktober bij 5 scholen in de regio Twente. De Dierenambulance is speciaal ingericht voor voorlichting aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij kunnen ‘met de handen kijken’ en krijgen daarbij uiteraard informatie en uitleg. Vrijwillige voorlichters van de Dierenbescherming afdeling Twente verzorgen de tour en de voorlichting. Deze voorlichting is belangrijk omdat goed dierenwelzijn zo jong mogelijk moet worden aangeleerd. Kids for Animals Twente is de jeugdclub van de Dierenbescherming Twente en verzorgt in Twente ook de scholenvoorlichting. Donderdagmiddag zijn ze bij Basisschool de Zwaluw in Markelo. De Kids for Animals Dierenambulance ontvangt de kinderen per klas. Bij de dierenambulance wordt de klas in drie groepen verdeeld. Deze groepen krijgen vóór, naast en achter de dierenambulance voorlichting van de verschillende voorlichters.

Najaarsconcert muziekvereniging Drumfanfare “Delden” Muziekvereniging Drumfanfare “Delden” geeft zaterdag 13 oktober haar najaarsconcert. Het leerlingenorkest, de slagwerkgroep en het groot orkest zullen hun beste muzikale noten laten horen. Ook zal deze avond enkele keren opgetreden worden door het seniorenorkest van muziekvereniging Crescendo uit Buurse. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren in de aula van scholengemeenschap Twickel, Schoppenstede 19 te Delden. De toegang is gratis. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur en de verwachting is dat rond 22.15 uur het slotstuk gespeeld wordt. Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom. Op de website www.drumfanfaredelden.nl en www. crescendobuurse.nl kunt u terecht voor meer informatie over beide verenigingen.

PRAKTIJK

VOOR

De Makelaar Grotestraat 186, Borne

ROZENHAEGE

NATUURGENEESKUNDE Gezond beter worden!

INFO@ROZENHAEGE.NL

ROZENHAEGE.NL

POLITIE

Inbraak schuuren

Ambt Delden - Van maandag 24 op dinsdag 25 september werd er ingebroken in schuren aan de Schoneveldsweg te Ambt Delden. Bij deze inbraken werden 2 zitmaaiers, een motorzaag en een elektrische fiets weggenomen. Tussen 22 en 27 september werd er ingebroken in een tweetal schuren aan de Hagmolenweg te Ambt Delden. Bij deze inbraken werden een Gazelle herenfiets en een zitmaaier weg genomen.

Sterrenweekend gaat “back to the roots” Het 3-daagse muziekfestival dat de laatste vier jaar met veel succes altijd het derde weekend van oktober heeft plaatsgevonden gaat terug naar de plek waar het allemaal begon, Café De Ster aan de Grotestraat 91 in Goor. 4 jaar lang was een prachtige festivaltent aan de Deldensestraat het decor van het Sterrenweekend in Goor, maar door strengere regelgeving en hogere kosten is er in goed overleg met de sponsoren besloten om het evenement terug te laten keren naar waar het uiteindelijk allemaal begon, de achterzaal van Café de Ster. Wat ooit begon met 1 sterrenavond is de laatste 4 jaar uitgegroeid tot een 3-daags evenement met tal van artiesten en acts in verschillende thema’s. Het Sterrenweekend wordt nu opgesplitst over meerdere avonden in het jaar. Om te beginnen zal op zondag 21 oktober 2012 het welbekende Frühschoppen plaatsvinden. Vanaf 12.00 uur is de zaal van café De Ster geopend. Het programma is weer zeer gevarieerd en natuurlijk ontbreken de lange tafels en pullen ook niet, zoals u van ons gewend bent. De voorverkoop begint op vrijdag 21 september bij de bekende voorverkoopadressen, Tankstation Hoek, Primera en Café de Ster. De kaarten kosten € 7.50 in de voorverkoop en zolang de vooraad strekt € 10.00 aan de kassa. Voor vrienden, elftallen, buurten, bedrijven met 10 of meer kaarten ligt er weer een mooie Tiroolse hoed klaar. Dit geldt alleen voor de verkoop bij Café de Ster.


Hofweekblad

Culinair

Woensdag 3 oktober 2012, pag.13

Culinair genieten...

De onderstaande restaurants heten u van harte welkom. Speciaal voor de maand oktober hebben ze voor verschillende menu’s scherpe prijzen gemaakt. Kom dus genieten bij een van deze restaurants. Graag wel even van tevoren reserveren. Kijk voor meer informatie en openingstijden op de websites van de restaurants.

Graag tot ziens!

WIJN SPIJS COMbINAtIE tHEMA WILD DONDERDAG 25 OktObER

...IN DE SFEERVOLLE OktObER MAAND!

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Erick Jan Kaljee van l’Exception Lenselink uit Zoetermeer dit is onze wijnleverancier. Een vier gangen diner in combinatie met bij elke gang 2 geselecteerde wijnen. Deze wijnen zijn op de avond ook evt. te bestellen tegen inkoopprijs, met daarbij de uitleg van Erick Jan. De ontvangst zal zijn om 19.00 uur. Voor een prijs All incl. van € 55,00 (Diner, wijnen en waters en koffie ter afsluiting) Mocht u niet van wild houden, we serveren ook een vleesmenu.

Vier het najaar in onze Gasterij met diverse smakelijke wildgerechten (vanaf 16 oktober) Huisgemaakte wildpeper met cranberries, rode kool en puree € 21,50

U zit bij elkaar aan tafel voor een informele sfeer (wenst u een tafel apart dan is dat mogelijk vanaf 4 personen). Wilt u er deze avond bij zijn, laat het ons dan even weten. U kunt ons bellen of mailen. Opgeven kan tot en met 11 oktober 2012. info@witte-paard.nl Tel: 074:3764055

Ik hou van Holland feest met de vrolijkste uitdagingen in vele rondes, lekker buffet, dessert en gezellige muziek € 32,95 per persoon. Kerstmis cocktail party met gekke kerstopdrachten, 3-gangen buffet, drankenarrangement incl. kerstcocktail die je zelf shaket, leuke prijsjes € 59,50 per persoon. Zondag 7 oktober live muziek van de Hof Jazz Band van 14.30 uur tot 17.00 uur. Entree € 5,00. We serveren een lekker 3-gangen Jazz menu voor de liefhebber à € 19,50.

Kerstpakket of een cadeau nodig? Informeer naar onze kerstpakketten en diner cheques. wij stellen graag geheel naar wens, uw pakket samen. Laat u verrassen door onze mogelijkheden.

Uiensoep met gegratineerde kaastoast Pannetje met aardappels, champignons, spekjes en daarop een schnitzel. Kopje koffie/espresso/cappuccino of thee met een bolletje ijs en bonbons

‘T Oaldershoes Kerkstraat 5 • T 074 - 376 14 28 Mail: info@oaldershoes.nl www.oaldershoes.nl

Mosselpannetje

Partycentrum Weijenborg en Eetcafé 1739 Spoorstraat 16 • T 074 - 376 30 79 feest@partycentrumtwente.nl www.partycentrumtwente.nl

Ingrediënten: 2 kg mosselen 250 gr soepgroente 2 uien 2 dl witte droge wijn 4 kleine mosselpannetjes

Voorgerecht BOSPADDENSTOELENSOEP Hoofdgerecht IERSE RIB-EYE GESERVEERD MET SJALOTTENSAUS Dessert CRANBERRY CHEESECAKE E

27,50

Hotel de Zwaan Langestraat 2 • T 074 - 376 12 06 info@hoteldezwaan.eu www.hoteldezwaan.eu

Super familiedag

Gamba’s gewokt met verse knoflookpasta

in Aparthotel Delden

De hele dag zwemmen, spelen en sporten met als afsluiting een heerlijk drie gangen diner. Nu kinderanimatie op zondag!

E

Aparthotel Delden Sportlaan 7 • T 074 - 3 777 666 info@aparthoteldelden.nl www.aparthoteldelden.nl

****

Gegrilde ribeye van de blonde Aquitaine met stroganoffsaus ****

Crème brÛllÉe van koffiebonen € 29,75 met een bouillon € 34,50

Prijs: volwassenen E 28,00 p.p. kids E 13,50 p.k. zie ook de website www.familiedag-twente.nl

bereidingswijze: • Was de mosselen in een grote emmer en laat ze even spoelen • De mosselen die drijven er uit halen en weg doen • Zet de rest op de lek • Snij de uien in halve ringen • Verdeel de mosselen over de pannetjes • Doe overal een scheutje witte wijn op met een beetje peper en zout • Verdeel ook de soepgroente en de uien over de pannetjes • Even zachtjes laten koken en als de mosselen open gaan zijn ze klaar

28,00

DUO VAN MOSTERDSOEP & SERRANOHAM MET MELOEN *** HUTSPOT MET HACHEE *** IJS MET WARME VRUCHTEN Tip: combineer een uurtje Bowling met een à la carte Diner in ons restaurant. Tevens hebben wij voor feestjes mooie bowlingarrangementen: meer info www.hoteldelden.nl

E Het Wapen van Delden Langestraat 242 • T 074 - 376 13 55 info@hetwapenvandelden.nl www.hotelrestaurant.nl

23,50

Zaterdag 6 okotber unieke wijnproeverij ciro wijnimport & carelshaven Vanaf 18.00 uur Italiaanse wijnproeverij met aansluitend een 4-gangen diner uiteraard begeleid door Italiaanse wijnen. Proeverij en diner € 65,00 Proeverij € 5,00 p.p. Reservering gewenst.

dit menu kan niet gewijzigd worden

Tot 11 november is de schilderijen expositie van kunstschilder Van der Worp (1849-1941) nog dagelijks vrij te bezoeken. Speciaal 3-gangen schilders menu € 29,00 p.p.

Het Witte Paard Hengelosestraat 8 • T074 - 376 40 55 info@witte-paard.nl www.witte-paard.nl

Carelshaven Hengelosestraat 30 • T 074 - 376 13 05 info@carelshaven.nl Www.carelshaven.nl


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag Woensdag 31 oktober augustus2012, 2012,pag. pag.145

Adressen en telefoonnummers

Subsidie en advies voor streekeigen erven

Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor

Erfeigenaren in de gemeente Hof van Twente kunnen advies en subsidie krijgen bij het inrichten van hun erf met streekeigen kenmerken. Wanneer de kenmerken van boerenbedrijven zich beperken tot een bepaalde streek, is er sprake van streekeigen kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan de ligging in het landschap, de erfstructuur, beplanting bouwwijze, kleur- en materiaalgebruik. Elke streek heeft zijn eigen karakteristieke erven die de geschiedenis van de streek vertellen. Ook op veel erven in Hof van Twente zijn nog typische kenmerken van het gebied aanwezig. Bijvoorbeeld een scheiding tussen voor- en achtererf bij de Twentse Hallenhuizen, een geriefhoutbosje (voor bezemstelen en brandhout) en boomgaarden.

E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86 Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur

In het kader van de regeling ‘Streekeigen huis en erf’ krijgen deelnemers een advies over het streekeigen houden van hun erfbeplanting, de bebouwing en de cultuurhistorische elementen (bijvoorbeeld een bakhuis, hooiberg of kippenhok). Vervolgens krijgen ze een vergoeding voor het uitvoeren van het advies over de beplanting. Voor de aanschaf van beplanting geldt een subsidie van 100% met een maximum van 500 euro. De Monumentenwacht, het Oversticht en Landschap Overijssel geven de adviezen. Gemeente Hof van Twente richt zich vooral op de regeling voor streekeigen beplanting. Streekeigen beplanting past overigens niet alleen rond oude boerderijen. Ook bij nieuwere woningen kan een streekeigen beplanting worden toegepast. Voor herstel van streekeigen bebouwing of cultuurhistorische elementen geldt een wachtlijst. Voor deze elementen is de regeling beperkt.

Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Meer informatie

Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden

De familie Blokhorst uit Hengevelde over de regeling Streekeigen Huis en Erf

Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur

De familie Blokhorst uit Hengevelde heeft gebruik gemaakt van de regeling Streekeigen Huis en Erf. Sabine Blokhorst vertelt dat zij van een neef uit Haaksbergen hoorde over de regeling. “Hij had erg mooie beplanting aangebracht met hulp van de subsidie. Ik ben gaan uitzoeken of de Hof van Twente ook zo’n regeling kent. Dat bleek het geval. Aan de hand van een goed adviesplan van Martin Degen, adviseur bij Stichting Landschap Overijssel, hebben we planten gekocht en is het project aangelegd. Het voordeel van een goed plan is dat er goed nagedacht is over de keuze en de plaats van de planten. We hebben lei-sierperen geplaatst, die ook dienen als zonwering. In het voorjaar genieten we van de rijke bloesem en in het najaar van de mooie herfstkleur. Op de afscheiding met het bedrijf hebben we een ligusterhaag geplant (350 planten). Voor het project hebben we voor € 500,- aan subsidie mogen ontvangen. In het najaar zijn nog een landhek, een meidoornhaag en een boomgaard gepland. Al met al zijn we erg tevreden met het resultaat”.

Annet Pullen uit Markelo over de regeling Streekeigen Huis en Erf

Groot onderhoud aan wegen en verhardingen 2012

Gemeente Hof van Twente voert dit jaar op grote schaal werkzaamheden uit aan asfalt- en straatsteenverhardingen op diverse wegen en wegvakken. Het werk bestaat uit het repareren van asfalt, maar ook uit het geheel reconstrueren van wegen en het aanbrengen van nieuwe asfaltdeklagen. De uitvoering is voorzien in de periode vanaf heden tot en met november 2012. Dit bericht informeert u over de nieuwste planning van de diverse werkdelen. De gemeenteraad heeft voor het jaar 2012 extra geld voor het onderhoud aan verhardingen vrijgemaakt. Op deze manier wil zij een start maken met het inhalen van achterstallig onderhoud en ook een aantal hoognodige schadereparaties uitvoeren. In totaal worden dit jaar ruim 60 wegen of delen daarvan aangepakt, het merendeel daarvan buiten de bebouwde kommen. Op dit moment heeft de gemeente twee onderhoudsbestekken in uitvoering. Het eerste wordt sinds medio juni uitgevoerd door de aannemerscombinatie Lansink Wegenbouw / NTP Groep. De uitvoering van het tweede bestek heeft aannemer Temmink Infra en Milieu in week 39 september gestart.

Werkplanningen Aannemer Temmink gaat vanaf week 41 op een elftal buitenwegen onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Het gaat om de: - Dorreweg (Sloezenweg-Beldsweg) plaatselijk reparatiewerk - Deventerdijk (t.h.v. huisnummer 4) plaatselijk reparatiewerk - Tankinksweg volledige wegreconstructie - Dorreweg (Ulkenweg-Sloezenweg) asfaltversterkingslaag en grasstenen - Eschweg (Bolscherweg-Bentelerhaarweg) asfaltversterkingslaag en grasstenen - Nijhofweg asfaltversterkingslaag en grasstenen - Krommedijk asfaltversterkingslaag en grasstenen - Schievenweg (Oude Veenweg-Blokstegenweg) asfaltversterkingslaag en grasstenen - Veldweg (Bornsestraat-Zonnig Spoor) asfaltversterkingslaag en grasstenen - Kieftenweg (Schoneveldsweg-Bentelosestr) asfaltversterkingslaag en grasstenen - Kieftenweg (Bentelosestr-Voorthuisweg) plaatselijke reparaties en grasstenen In de planning van aannemerscombinatie Lansink Wegenbouw / NTP Groep zijn wijzigingen aangebracht. Een aantal wegvakken zijn naar achteren geschoven. Meest in het oog springend zijn de Heijinksweg en de Kevelhammerhoek. Het werk daar is verplaatst naar begin november.

Alle nieuwe informatie is verwerkt in het planningsoverzicht (zie hieronder).

Algemeen geldt dat de wegen en wegvakken voor de uitvoering van het werk worden afgesloten voor het verkeer. Waar nodig wordt het verkeer middels een omleidingsroute omgeleid. Aanwonenden, bedrijven en hulpdiensten worden vooraf door de aannemer(s) op de hoogte gebracht. Natuurlijk doen we er alles aan om de overlast voor de aanwonenden en het verkeer zo beperkt mogelijk te laten zijn.

Informatie Een overzicht van de werkplanningen en overzichtstekeningen van alle in 2012 aan te pakken wegen en wegvakken liggen gedurende de uitvoeringsperiode tijdens openingstijden ter inzage in het infocentrum in de hal van het gemeentehuis in Goor. Het planningsoverzicht en de tekeningen zijn ook te zien op de gemeentelijke website www.hofvantwente.nl. Contactpersoon is de toezichthouder, de heer N.W.A. (Nico) Brummelhuis, tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585.

’ r u o t n ‘o s u b s e o L Twente n i Pri

jsvraag: Wat is je leukste familiemoment?

Leg het vast op beeld en stuur vóór 6 ok t 2012 een Youtubefilm pje naar info@loes.nl en maak kans op een ge zinsuitje in een pretpark naar keuze! Meer in formatie vind je op de w ebsite.

Informatie of aanmelding voor deze regeling kan via www.hofvantwente.nl of men kan contact opnemen met Jeroen Overbeek van de gemeente Hof van Twente, 0547-858585 of SHE@hofvantwente.nl.

Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen, gevonden huisdieren) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827

g 2012 Week van de Opvoedin

www.loes.nl

Stap in de Loes-bus! Tijdens de Week van de Opvoeding van 1 tot en met 7 oktober, bruist het in Twente van de activiteiten. Zo tourt de Loes-bus, een Amerikaanse schoolbus, door de Loes-gemeenten. Kijk op www.loes.nl voor meer informatie over de activiteiten in jouw gemeente.

Sabine Blokhorst en dochter Daphne: “Dit zijn de Lei-sierperen.”

Wij hebben advies gekregen over de erfinrichting en de cultuurhistorische elementen op ons erf. Een aantal zaken zijn inmiddels gerealiseerd deels met subsidie. Op het dak van de oude boerderij is het riet gedeeltelijk hersteld en zijn de windveren en dakgoten vervangen. Aan het bakhuisje is het gevelteken in originele staat teruggebracht. De schuur en het kippenhok op ons erf krijgen binnenkort een heel ander aanzien. Ik dacht in eerste instantie ‘die zijn rijp om gesloopt te worden’. Maar het advies was om ze op te knappen en te bekleden met zwarte planken. Toen we daar een plaatje van kregen was ik er weg van. Dat er van oude schuren nog zoiets moois gemaakt kan worden! Helaas krijgen we daar geen subsidie voor, maar het advies was de moeite waard. Annet Pullen: Hier komt de beukenhaag.” De beplanting op het erf moet nog aangebracht worden. Dat doen we als de schuren klaar zijn rond eind oktober. De coniferen en perken gaan verdwijnen en daarvoor in de plaats komt een beukenhaag als afscheiding van tuin en weiland. Ook komen er twee hoogstam fruitbomen in de tuin en twee winterlindes. De bebouwing komt zo veel beter tot zijn recht. Mevrouw Oolbrink-Vinkers (95 jr.), de voormalig bewoonster heb ik jaren verzorgd en ik haal haar nog geregeld op voor een kopje koffie. Zij geniet ervan hoe alles in de oude stijl blijft en toch wordt opgeknapt.

Ontwerp revitalisering en inrichting bedrijventerrein Haven Markelo klaar Gemeente Hof van Twente gaat het bedrijventerrein Haven Markelo revitaliseren. Op basis van het ‘Herstructureringsplan’ dat in 2010 is gemaakt is nu een voorlopig ontwerp voor een nieuw rioolstelsel en een nieuwe terreininrichting gereed. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat dinsdag 25 september 2012 goedgekeurd. Hiermee start de formele inspraak voor het project. Momenteel is de bodemsanering en de aanleg van de kademuur al gaande. De uitvoering duurt tot in het voorjaar van 2013. De Provincie Overijssel en de gemeente werken samen om de kwaliteit van het verouderde bedrijventerrein te verbeteren. Na de revitalisering moet het bedrijventerrein duurzaam, goed bereikbaar en efficiënt ingericht zijn met een passende ruimtelijke kwaliteit. Het project beslaat het bedrijventerrein dat tussen het Twentekanaal en de spoorweg ligt. Binnen het projectgebWerkzaamhedengen de Industrieweg en de Brandveenweg. Voor deze wegdelen is het voorlopige ontwerp gemaakt. Daarover horen wij graag ieders mening tijdens een inloopsessie woensdag 10 oktober (zie hieronder).

Werkzaamheden De bestaande riolering in het genoemde gebied wordt vervangen door een verbeterd gescheiden systeem. Het bedrijventerrein krijgt een dubbel uitgevoerd buizenstelsel: één voor afvalwater en één voor regenwater. Na het rioolwerk worden de wegen en de kade opnieuw ingericht. De rijbanen worden in asfalt uitgevoerd en de kade krijgt een nieuwe verharding uit grote betonplaten. Parkeerruimte en ook de hoogteverschillen worden verbeterd en er komt enig nieuw groen en nieuwe openbare verlichting in led.

Uitvoering

ad oudveiseert rs

Volg Loes op Twitter @LoesTwente

Woonrijpmaken omgeving Onze Lieve Vrouweschool in Bentelo Gemeente Hof van Twente gaat binnenkort de omgeving van de voormalige OLV School in Bentelo definitief inrichten. Daarbij moet ook de waterhuishouding in het projectgebied vormgegeven worden. Het project behelst de openbare ruimte rondom de woningbouwlocatie en het wegvak Beukenlaan – Meidoornstraat. Over de detaillering van de inrichting horen wij graag ieders mening tijdens een informatieavond op 11 oktober (zie hieronder). De uitvoering is voorzien in het voorjaar van 2013. De Provincie Overijssel en de gemeente werken samen om de kwaliteit van het verouderde bedrijventerrein te verbeteren. Na de revitalisering moet het bedrijventerrein duurzaam, goed bereikbaar en efficiënt ingericht zijn met een passende ruimtelijke kwaliteit.

Gemeente Hof van Twente gaat binnenkort de omgeving van de voormalige OLV School in Bentelo definitief inrichten. Daarbij moet ook de waterhuishouding in het projectgebied vormgegeven worden. Het project behelst de openbare ruimte rondom de woningbouwlocatie en het wegvak Beukenlaan – Meidoornstraat. Over de detaillering van de inrichting horen wij graag ieders mening tijdens een informatieavond op 11 oktober (zie hieronder). De uitvoering is voorzien in het voorjaar van 2013. De Provincie Overijssel en de gemeente werken samen om de kwaliteit van het verouderde bedrijventerrein te verbeteren. Na de revitalisering moet het bedrijventerrein duurzaam, goed bereikbaar en efficiënt ingericht zijn met een passende ruimtelijke kwaliteit. Het project beslaat het bedrijventerrein dat tussen het Twentekanaal en de spoorweg ligt. Binnen het projectgebWerkzaamhedengen de Industrieweg en de Brandveenweg. Voor deze wegdelen is het voorlopige ontwerp gemaakt. Daarover horen wij graag ieders mening tijdens een inloopsessie woensdag 10 oktober (zie hieronder).

De werkzaamheden Alle rijbanen worden opnieuw gestraat waarbij bestaand materiaal wordt hergebruikt en bestaande snelheidsremmers worden teruggebracht. De trottoirs worden opnieuw aangebracht, ook met zoveel mogelijk hergebruik. Op diverse plekken worden parkeervakken gemaakt. Tijdens het bouwrijpmaken zijn enkele bomen gekapt. De gemeente heeft een herplantplicht die inhoudt dat aan de Acaciastraat 3, aan de Esdoornstraat 4 en aan de Onze Lieve Vrouwestraat 8 bomen worden geplant. Binnen de projectgrenzen wordt een nieuw drainagetransportriool aangelegd. Het nieuwe riool wordt uitgevoerd met doorlatende betonbuizen en functioneert zowel voor de afvoer van hemelwater als de opname en afvoer van grondwater. Aan de zijde van de Onze Lieve Vrouwestraat vindt een koppeling plaats aan het daar aanwezige hemelwatersysteem. Nabij de Beukenlaan wordt het aangesloten op het watersysteem van het Burgemeester Buijvoetsplein.

Het college heeft besloten dit project in een bouwteam uit te voeren. Hierbij werken de gemeente, adviesbureau Anacon-Infra dat ontwerpt en tekent en de beoogde aannemer NTP-Infra BV samen aan de voorbereiding van het project. Een van de belangrijkste redenen om voor deze aanpak te kiezen is het samenbrengen van zoveel mogelijk kennis en ervaring en het beperken van risico’s in de uitvoering. Door vooraf alles met de aannemer goed te doordenken zorgen we voor een zo vlot en soepel mogelijk verloop van het werk.

Informatieavond

Inloopsessie

De tekeningen met de ontwerpen liggen vanaf vrijdag 5 oktober tot en met vrijdag 2 november 2012 tijdens openingstijden ter inzage in het infocentrum in de hal van het gemeentehuis in Goor.

Op woensdag 3 oktober 2012 is er een inloopsessie in de keet aan de Brandveenweg op het bedrijventerrein. Van 17.00 uur tot 19.00 uur zijn er medewerkers van de afdeling Openbare Werken van de gemeente, het adviesbureau en de aannemer aanwezig om de plannen toe te lichten, vragen te beantwoorden en opmerkingen te noteren. De tekeningen met de voorlopige ontwerpen liggen vanaf vrijdag 5 oktober 2012 tot en met vrijdag 19 oktober 2012 tijdens openingstijden ter inzage in het infocentrum in de hal van het gemeentehuis in Goor. Ze zijn ook te zien op de gemeentelijke website www.hofvantwente.nl. Tot en met vrijdag 19 oktober 2012 kan worden gereageerd op de plannen en belanghebbenden kunnen (liefst schriftelijk) zienswijzen indienen. Vervolgens zal de gemeente de zienswijzen verwerken om te komen tot een definitief ontwerp voor de herinrichting. Dit definitieve ontwerp zal na goedkeuring van het college tevens ter inzage komen te liggen. Contactpersoon is de projectleider, de heer H.C. van den Berg. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per email op h.vandenberg@hofvantwente.nl U kunt ook terecht bij de projectleider van aannemer NTP, de heer S. (Sander) Heitbaum. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar op 053-4614411 of via havenmarkelo@ntp-enschede.nl. De provincie Overijssel investeert extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. Het gaat om projecten die provincie en gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren.

Besluiten Algemene wet bestuursrecht (APV) Delden -Instemming verleend voor het wijzigen van de waterleiding t.b.v. Vossenbrinkweg (27-09-2012).

Diepenheim

- Ontheffing art. 35 D&H-wet van 18 t/m 28 oktober 2012, Raadhuisstraat 8 (20-09-2012)

Goor

- Standplaatsvergunning met een adviesbus voor jeugd en gezin op 5 oktober 2012, Grotestraat (27-09-2012) - Instemming verleend voor het aanleggen van een waterleiding t.b.v. J.M. de Bruijnstraat (27-09-2012). - Instemming verleend voor het aanleggen van een glasvezelkabel t.b.v. Scherpenzeelseweg (27-09-2012).

Markelo

Op donderdag 11 oktober 2012 is er een inloopavond bij CR Spoolder aan de Onze Lieve Vrouwestraat 2 van 17.00 tot 19.30 uur. De tekeningen met het inrichtingsontwerp kunnen daar worden bekeken. Bij de inloop zijn medewerkers van de afdeling Openbare Werken van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden en opmerkingen te noteren.

Tot en met vrijdag 2 november 2012 kan worden gereageerd op de plannen en belanghebbenden kunnen (liefst schriftelijk) zienswijzen indienen. Vervolgens zal de gemeente de zienswijzen verwerken om te komen tot een definitief ontwerp voor de herinrichting. Dit definitieve ontwerp zal tevens ter inzage komen te liggen. Contactpersoon is de projectleider, de heer H.C. van den Berg, tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per email op h.vandenberg@hofvantwente.nl.

Beleidsregels Frictiebudget: Op 8 februari 2011 heeft de gemeenteraad bij het besluit over de bezuinigingen op de welzijnssubsidies per 1 januari 2012 een motie aangenomen over het onderwerp ‘Gewenning herijking welzijnssubsidies’. De gemeenteraad heeft daar tevens een frictiebudget aan gekoppeld dat gebruikt kan worden om gesubsidieerde organisaties die door de bezuinigingen in de problemen komen, te steunen. Het college van B&W heeft op 18 september 2012 in beleidsregels vastgesteld hoe kan worden omgegaan met dit frictiebudget. In de beleidsregels “Stapelingseffecten en gewenningsregeling 2012-2014” wordt aangegeven wanneer een organisatie in aanmerking komt voor een gewenningsbijdrage uit het frictiebudget en op welke wijze een aanvraag kan worden ingediend. Organisaties die kunnen aantonen dat zij door bezuinigingen in de problemen komen, kunnen in aanmerking komen voor een gewenningsbijdrage, waarbij een deel van het gevraagde bedrag wordt gecompenseerd. Dit gebeurt dan in de vorm van een aflopend percentage. In urgente gevallen, zoals bij een ongewenst verlies aan aanbod, c.q. voorzieningen, kan het college een gewenningsbijdrage als voorschot ter beschikking stellen. Deze beleidsregels liggen ter inzage van 3 oktober t/m 6 november 2012 in het gemeentelijk infocentrum in het gemeentehuis van Hof van Twente aan de Höfte 7 te Goor.

- Verklaring van geen bezwaar regelmatigheidsrit klassieke auto’s op 24 november 2012 (20-09-2012)

Informatie om te reageren: www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Nadere informatie over deze beleidsregels kan worden verkregen op de website van de gemeente Hof van Twente: www.hofvantwente.nl / wonen en leven / welzijn, onderwijs en cultuur / beleidsregels frictiebudget.


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag Woensdag 31 oktober augustus2012, 2012,pag. pag.156

September 2012

Arno Fokker en Erwin van Coeverden van de brandweer: “Een mooi en functioneel ontwerp!” Arno Fokker en Erwin van Coeverden van de Erwin is als kazernecoördinator verantwoordelijk voor het oefenen en brandweer: “Een mooi en functioneel ontwerp!” opleiden van brandweerpersoneel, de materialen en voor het gebouw.

De inloopbijeenkomst over de renovatie en verbouwing van de brandweerkazerne in Goor op donderdag 27 september 2012 is door de omwonenden en belangstellenden goed bezocht.

Colofon Colofon

Hebt u vragen over de renovatie van de brandweerkazerne of over de tijdelijke huisvesting dan kunt u contact opnemen met Martijn Harbers Hebt u vragen over de renovatie via telefoonnummer 0547-858585 of van via de brandweerkazerne of over de tijdelijke huisvesting e-mail m.harbers@hofvantwente.nl dan kunt u contact opnemen met Martijn Harbers via telefoonnummer 0547-858585 of via Nieuwsbrief Eene-mail uitgavem.harbers@hofvantwente.nl van de gemeente Hof van Twente

Ideeën voor een duurzame gemeente, kom naar het inNieuwsbrief Coordinatie / eindrecactie uitgave afd. van communicatie de gemeente Hof van Twente HettyEen Rothman, loopspreekuur! Gemeente Hof van Twente

Hij geeft leiding aan het personeel van zijn post. Erwin: “Ik ben blij Erwin is als kazernecoördinator verantwoordelijk voor het oefenen en met dit ontwerp. De kazerne is iets wat je dagelijks gebruikt. Als je er opleiden van brandweerpersoneel, de materialen en voor het gebouw. verantwoordelijk voor bent dat de voertuigen kunnen uitrukken en dat het Hij geeft leiding aan het personeel van zijn post. Erwin: “Ik ben blij personeel getraind en beschikbaar is dan helpt een goed gebouw daarbij. In met dit ontwerp. De kazerne is iets wat je dagelijks gebruikt. Als je er de huidige kazerne is er één ruimte die als kantine en lesruimte dient. Als er verantwoordelijk voor bent dat de voertuigen kunnen uitrukken en dat het lessen gegeven worden en collega’s komen terug van een brand of ongeval personeel getraind en beschikbaar is dan helpt een goed gebouw daarbij. In dan is dat heel onrustig. In de nieuwe kazerne is er een leslokaal en een de huidige kazerne is er één ruimte die als kantine en lesruimte dient. Als er aparte ruimte om na te kunnen praten na een ernstig incident.” lessen gegeven worden en collega’s komen terug van een brand of ongeval dan is dat heel onrustig. In de nieuwe kazerne is er een leslokaal en een “Op de eerste verdieping van de kazerne komen een paar multifunctionele aparte ruimte om na te kunnen praten na een ernstig incident.” ruimtes”, vertelt Erwin. “Deze kunnen als kantoor gebruikt worden maar ook als slaapkamer. Bij grote evenementen, als bijvoorbeeld het schoolfeest, “Op de eerste verdieping van de kazerne komen een paar multifunctionele of bij langdurige calamiteiten wordt daar gebruik van gemaakt. Naast de ruimtes”, vertelt Erwin. “Deze kunnen als kantoor gebruikt worden maar ook brandweerauto slapen is niet echt optimaal.” als slaapkamer. Bij grote evenementen, als bijvoorbeeld het schoolfeest, of bij langdurige calamiteiten wordt daar gebruik van gemaakt. Naast de Arno is manager Operationele Voorbereiding cluster Midden en brandweerauto slapen is niet echt optimaal.” verantwoordelijk voor het beleid van het oefenen en opleiden van brandweerpersoneel, materialen en gebruik van de kazerne. Hij vult aan Arno is manager Operationele Voorbereiding cluster Midden en dat de controlekamer een aanwinst is. “Bij grote calamiteiten krijgt de verantwoordelijk voor het beleid van het oefenen en opleiden van meldkamer Twente heel veel meldingen binnen en dat kan deze niet aan. brandweerpersoneel, materialen en gebruik van de kazerne. Hij vult aan De incidenten uit Hof van Twente die niet levensbedreigend zijn maar wel dat de controlekamer een aanwinst is. “Bij grote calamiteiten krijgt de actie vragen kunnen in die gevallen van hieruit geregeld worden.” meldkamer Twente heel veel meldingen binnen en dat kan deze niet aan. De incidenten uit Hof van Twente die niet levensbedreigend zijn maar wel “Ja, er zit ook een bar in de kantine,” zegt Arno. “Dat klinkt raar maar een actie vragen kunnen in die gevallen van hieruit geregeld worden.” drankje kan heel belangrijk zijn na een heftig incident. Napraten is heel belangrijk voor de verwerking. Soms maak je nare dingen mee, overlijden “Ja, er zit ook een bar in de kantine,” zegt Arno. “Dat klinkt raar maar een er mensen en ben je er als laatste bij geweest. Als je daar niet over praat drankje kan heel belangrijk zijn na een heftig incident. Napraten is heel kun je er later last van krijgen.” belangrijk voor de verwerking. Soms maak je nare dingen mee, overlijden er mensen en ben je er als laatste bij geweest. Als je daar niet over praat Tijdens de verbouwing verhuist de brandweer naar de gemeentewerf aan kun je er later last van krijgen.” de Patrijzenstraat. Erwin: “Dat is vlak bij de huidige kazerne en er zijn maar een paar aanpassingen nodig om de locatie voor tijdelijk gebruik geschikt Tijdens de verbouwing verhuist de brandweer naar de gemeentewerf aan te maken. Zo houden we de kosten binnen de perken.” de Patrijzenstraat. Erwin: “Dat is vlak bij de huidige kazerne en er zijn maar een paar aanpassingen nodig om de locatie voor tijdelijk gebruik geschikt Over de plek van de kazerne is veel discussie geweest. Arno vertelt dat te maken. Zo houden we de kosten binnen de perken.” berekeningen uitwijzen dat de huidige locatie een goede plek is. Bovendien past het nieuwe ontwerp goed in de omgeving. “Als de hekken weg zijn Over de plek van de kazerne is veel discussie geweest. Arno vertelt dat en ook de bestrating is aangepast wordt de wijk er zelfs mooier van.” berekeningen uitwijzen dat de huidige locatie een goede plek is. Bovendien past het nieuwe ontwerp goed in de omgeving. “Als de hekken weg zijn en ook de bestrating is aangepast wordt de wijk er zelfs mooier van.”

De brandweerkazerne in Goor is hard aan een opknapbeurt toe. Om weer te kunnen voldoen aan de eisen voor een goede brandweerkazerne is niet alleen een renovatie nodig maar ook een uitbreiding. Naast De brandweerkazerne in Goor is hard aan een opknapbeurt toe. Om de garage en opslagruimte moet er weer te kunnen voldoen aan de eisen voor een goede brandweerkazerne voldoende sanitair zijn voor mannen is niet alleen een renovatie nodig maar ook een uitbreiding. Naast en vrouwen, een kantine en een de garage en opslagruimte moet er slaapruimte. Om dat te kunnen realiseren voldoende sanitair zijn voor mannen moet het huidige gebouw volledig worden en vrouwen, een kantine en een gestript en komt er een verdieping slaapruimte. Om dat te kunnen realiseren bovenop. In deze nieuwsbrief vindt u een moet het huidige gebouw volledig worden schets van de vernieuwde kazerne en de gestript en komt er een verdieping indeling. Verwacht wordt dat de kazerne bovenop. In deze nieuwsbrief vindt u een in juli 2013 klaar is. schets van de vernieuwde kazerne en de indeling. Verwacht wordt dat de kazerne Tijdens de verbouwing van de kazerne wordt de brandweer tijdelijk in juli 2013 klaar is. ondergebracht bij de gemeentewerf aan de Patrijzenstraat 1 in Goor. Dat is dicht in de buurt van de huidige kazerne zodat de aanrijtijden Tijdens de verbouwing van de kazerne wordt de brandweer tijdelijk vrijwel gelijk zijn. De brandweer verhuist in oktober/november 2012. ondergebracht bij de gemeentewerf aan de Patrijzenstraat 1 in Goor. Dat is dicht in de buurt van de huidige kazerne zodat de aanrijtijden vrijwel gelijk zijn. De brandweer verhuist in oktober/november 2012.

Burgemeester Jeroen Goudt: “Al met al is hiermee een goede keuze gemaakt.” Burgemeester Jeroen Goudt: “Al met al is hiermee In het begin van mijn ambtsperiode werd ik geconfronteerd met een goede keuze gemaakt.” rapporten over de opkomsttijden van de brandweer. Uit deze rapporten

bleek dat de huidige plek van de brandweerkazerne, voor het bedienen In het begin van mijn ambtsperiode werd ik geconfronteerd met van Goor en omgeving een goede plek is als het gaat om opkomsttijden. rapporten over de opkomsttijden van de brandweer. Uit deze rapporten Dat gekoppeld aan hoe de brandweerkazerne er nu uit ziet heeft de raad bleek dat de huidige plek van de brandweerkazerne, voor het bedienen en het college doen besluiten om de huidige kazerne te renoveren en van Goor en omgeving een goede plek is als het gaat om opkomsttijden. uit te breiden. Straks voldoet de kazerne aan de eisen van deze tijd Dat gekoppeld aan hoe de brandweerkazerne er nu uit ziet heeft de raad en is ook de veiligheid voor het brandweerpersoneel beter te en het college doen besluiten om de huidige kazerne te renoveren en waarborgen. Het ontwerp van de vernieuwde kazerne is in overleg uit te breiden. Straks voldoet de kazerne aan de eisen van deze tijd met het brandweerpersoneel tot stand gekomen en is geheel naar en is ook de veiligheid voor het brandweerpersoneel beter te hun tevredenheid. waarborgen. Het ontwerp van de vernieuwde kazerne is in overleg met het brandweerpersoneel tot stand gekomen en is geheel naar Vanaf de tijdelijke huisvesting bij de werf aan de Patrijzenstraat, zullen hun tevredenheid. de opkomsttijden nagenoeg hetzelfde zijn als vanaf de huidige kazerne. Bovendien benutten we dan de gemeentewerf die er toch is. Dat Vanaf de tijdelijke huisvesting bij de werf aan de Patrijzenstraat, zullen bespaart kosten. Al met al is hiermee een goede keuze gemaakt. de opkomsttijden nagenoeg hetzelfde zijn als vanaf de huidige kazerne. Bovendien benutten we dan de gemeentewerf die er toch is. Dat bespaart kosten. Al met al is hiermee een goede keuze gemaakt.

Coordinatie / eindrecactie De eerste enthousiaste Hetty Rothman, afd. communicatie Gemeente Hof van Twente ideeën over het produceGemeente HofDK vanGOOR Twente De Höfte 7 7471 ren van duurzame energie Postbus 54 7470 AB GOOR of over energiebesparing Gemeente Hof van Twente www.hofvantwente.nl in de gemeente Hof van De Höfte 7 7471 DK GOOR Twente zijn al binnengePostbus 54 7470 AB GOOR Auteursrechten komen. Het www.hofvantwente.nl geheel of gedeeltelijk overnemen van de inhoud van deze uitgave zonder schriftelijke toestemming van Hebt u nog ideeën dan Auteursrechten gemeente Hof van Twente is verboden. Gemeente Hof kunt u zich melden bij geheel gedeeltelijk overnemen vaneventuele de inhoud van Het Twente steltofzich niet aansprakelijk voor Wim Meulenkamp tijdens van deze uitgave zonder schriftelijke toestemming van onvolkomenheden in deze uitgave. het inloopspreekuur op maandagavondgemeente aan deHofleestavan Twente is verboden. Gemeente Hof fel in de hal van het gemeentehuis in Goor van Twente stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele van 18.30 - 19.30 uur. onvolkomenheden in deze uitgave.

U kunt uw ideeën ook doorgeven via w.meulenkamp@hofvantwente.nl

Afstand houden

w w w

.

h o f v a n t w e n t e

w w w

.

.

n l

h o f v a n t w e n t e

.

Wethouder Ben Eshuis: “Het wordt een gebouw dat weer gezien mag worden.”

Wethouder Ben Eshuis: “Het wordt een gebouw

Ik ben er blij mee dat de brandweerkazerne straks weer helemaal bij de dat weer gezien mag worden.” tijd is. Ook wat betreft de energiehuishouding. Immers, tegelijk met de renovatie worden er energiebesparende maatregelen getroffen zodat Ik ben er blij mee dat de brandweerkazerne straks weer helemaal bij de het gebouw energiezuiniger wordt. Architect Robert ten Dam is er naar tijd is. Ook wat betreft de energiehuishouding. Immers, tegelijk met de mijn mening in geslaagd een mooi ontwerp te maken dat ook goed renovatie worden er energiebesparende maatregelen getroffen zodat past in zijn omgeving. Kortom, het wordt een gebouw dat weer gezien het gebouw energiezuiniger wordt. Architect Robert ten Dam is er naar mag worden. mijn mening in geslaagd een mooi ontwerp te maken dat ook goed past in zijn omgeving. Kortom, het wordt een gebouw dat weer gezien mag worden.

w w w

n l

.

h o f v a n t w e n t e

w w w

.

.

Renovatie en uitbreiding brandweerkazerne Goor Renovatie en uitbreiding brandweerkazerne Goor

Inloopbijeenkomst kazerne Goor

September 2012

n l

h o f v a n t w e n t e

.

n l

Wist je dat? • Onvoldoende afstand houden één van de belangrijkste oorzaken is van verkeersongevallen? • Hierdoor een opvallend hoog percentage kop-staartongevallen plaatsvinden, met name bij verkeerslichten en kruisingen? • Men zich er vaak niet bewust van is dat er onvoldoende afstand gehouden wordt? • Er makkelijke hulpmiddelen zijn om er zeker van te zijn dat je een veilige afstand tot je voorganger houdt? • De verkeersveiligheidspartners in Overijssel zich om bovenstaande redenen momenteel extra inzetten om het afstand houden onder de aandacht te brengen?

Handige hulpmiddelen Er is een aantal handige hulpmiddelen waardoor je een veilige afstand tot je voorganger houdt en dus de kans op een ongeluk verkleint. Het meest gemakkelijke hulpmiddel is de 2 seconden-regel. Als er twee seconden zitten tussen het moment dat het voertuig vóór jou een bepaald punt passeert (bijvoorbeeld een boom of lantaarnpaal) en jijzelf dit punt passeert, dan is de afstand voldoende. Belangrijk is dat het om twee volle seconden gaat en je dus niet snel ‘1, 2…’ telt. Wanneer je rustig ’21, 22…’ telt, zit je altijd goed. Een ander hulpmiddel is de Afstandsschijf voor in de auto. Deze kun je gratis bestellen op www.2seconden.nl. Met deze draaischijf kun je eenvoudig de veilige afstand aflezen voor de meest gangbare snelheden. Op dezelfde website kun je de Afstandscalculator gebruiken die voor elke snelheid de veilige afstand uitrekent. Let op: bij regen en slecht zicht geldt een grotere afstand en dus ook meer dan twee seconden!

Integrale aanpak: proef met chevrontekens

De architect aan het woord

Planning

Robert ten Dam van Ten Dam architecten uit Diepenheim “Het eerste wat ik dacht bij het bekijken van de huidige brandweerkazerne was: wat een nietszeggend gebouw,” vertelt Robert. “Er is niets wat met de brandweer associeert. De uitstraling mag wel wat stoerder. En natuurlijk moet de brandweerkazerne praktisch en functioneel zijn. Ingericht op snel handelen bij calamiteiten.”

Half december 2012 aanbesteding en gunning

“De structuur, het stalen geraamte van het gebouw kan blijven staan. We gaan er een nieuwe jas omheen doen. Dat geeft meteen de mogelijkheid om duurzame maatregelen te treffen, bijvoorbeeld goede isolatie.” “De grootste puzzel was de logistiek. Brandweerpersoneel moet bij een incident snel naar binnen kunnen, zich snel omkleden en snel met de auto vertrekken. We moesten op zoek naar een logische indeling. Daarnaast is de keuze voor het gevelmateriaal heel belangrijk. Welk materiaal geeft het gebouw een mooi gezicht. Wat maakt het een stoer gebouw. Daar moesten we een antwoord op vinden.”

Half februari 2013 start sloop / start bouw Eind september 2013 in gebruik name

Namens de voorzitter nodig ik u hierbij uit tot het bijwonen van het openbare gedeelte van e de 124 vergadering van de Uitvoeringscommissie van de landinrichting Enter op woensdag 10 oktober 2012 om 13.30 uur in het Hervormd Dienstgebouw, Oude Pastoriestraat 5 in Enter. Op de agenda staan de volgende punten:

Om het belang van afstand houden onder de aandacht meerde informatie kunt u terecht bijvan het 1. Opening te brengen, is gekozen voor een integrale aanpak. Namens voorzitter nodig ik u hierbij uit tot het bijwone Namens de voorzitter nodig ik u hierbij uit tot hetVoor bijwonen van het openbare gedeelte e e secretariaat van de uitvoeringscommissie 2. Spreekrecht Deze aanpak bestaat uit vier onderdelen: infrastrucdevan 124devergadering van de Uitvoeringscommissie van d “De huidige kazerne is te klein. Bij de nieuwe kazerne komt er bijna een complete verdieping bovenop. de 124 vergadering evan de Uitvoeringscommissie landinrichting Enter op (telefonisch: 06-52401733, ofom per13.30 e-mail: tuur, handhaving, communicatie en Safety Culture 3. Verslag 10 vanoktober de 123 openbare Er komt een goed leslokaal en een volwaardige meldkamer op de verdieping en naast een kantine woensdagDienstgebouw, 10 oktober 2012 uur in het Hervorm woensdag 2012 om vergadering 13.30 uur in het Hervormd Oude (maatschappelijk verantwoord ondernemen). komen er ook flexibele werkruimtes. Volgens ons is het ook heel goed om niet alles te bepalen zodat (d.d. 13-06-2012) 124-3 Pastoriestraat 5 in Enter. Op de agenda staan de volgen Pastoriestraat 5 in Enter. Op de agenda staan deg.w.tuinstra@dlg.nl). volgende punten: Uit interviews met Overijsselse weggebruikers kwam de gebruikers het naar eigen inzicht kunnen invullen.” 4. Mededelingen naar voren dat zij ook behoefte hebben aan een hulpDe stukken liggen voor een ieder kosteloos Ingekomen en uitgaande stukken 123-5 Voor mee 1. Opening Voor meer informatie kunt u terecht bij het 1.5. Opening Robert vindt dat het gebouw ook in de omgeving moet passen. “Het mag wel een beetje bijzonder zijn middel op de weg. Op de volgende drie wegvakken in ter inzage op de gemeentehuizen van Stand van zaken herijking EHS secretaria secretariaat van de uitvoeringscommissie 2. Spreekrecht 2.6. Spreekrecht maar ook weer niet uit de toon vallen. We hebben een aantal keren overleg gehad met de brandweer en Overijssel zijn daarom bij wijze van proef zogenaamde Almelo, Wierden en Hof van Twente, Namens moet de voorzitter nodig ik u hierbij uit tot het bijwonen van het openbare gedeelte van e e Tijdelijk (telefonis daar kwamen goede suggesties uit. Het was een wisselwerking. Als architect je goed luisteren en 7. Vaststellen Besluit Gebruik 124-7 (telefonisch: 06-52401733, of per e-mail: 3. Verslag van de 123 openbare vergadering chevrontekens (^) op het wegdek aangebracht: 3. Verslag van de 123 openbare vergadering e Namens de voorzitter nodig ik u hierbij uit tot hetvan bijwonen van het openbare alsmede in de bibliotheek te Enter. De 124 vergadering van de Uitvoeringscommissie de landinrichting Enter opgedeelte van je goed kunnen inleven in wat de gebruiker van het gebouw wil ende nodig heeft.” e g.w.tuins g.w.tuinstra@dlg.nl). • de N34; weggedeelte Witte Paal - Hardenberg; 8. Vaststellen inrichtingsplan Doorbraak 124-8 (d.d. 13-06-2012) (d.d. 13-06-2012) 124-3 de 124 10 vergadering vanom de 13.30 Uitvoeringscommissie van Dienstgebouw, de landinrichting Enter op stukken zijn daarnaast in te zien op de woensdag oktober 2012 uur in het Hervormd Oude • de N324; weggedeelte Oldenzaal - Denekamp; Stand Dienstgebouw, van zaken Enterse Zomp en Regge 4. Mededelingen 4.9. Mededelingen woensdag 10 2012 13.30staan uur inde het Hervormd Oude website van de landinrichting: 124-9 Pastoriestraat 5 inoktober Enter. Op deom agenda volgende punten: • de N347; weggedeelte Goor - Rijssen. De stukk De stukken liggen voor een ieder kosteloos Stand van zaken Ruilplanstukken Enter-Ypelo 124-10 5. Ingekomen en uitgaande stukken 5.10. Ingekomen en uitgaande 123-5 Pastoriestraat 5 in Enter. Op de agenda staan de volgende punten: www.landinrichtingenter.nl De afstand van twee chevrontekens is de afstand die ter inzage ter inzage op de gemeentehuizen van 11. Stand Standvan vanzaken zakenherijking Ruilplan EHS Deldenerbroek 124-11 6. Stand van zaken herijking EHS je minimaal tot jouw voorligger moet aanhouden. Voor6.meer informatie kunt u terecht bij het 1. Opening Almelo, W Almelo, Wierden en Hof van Twente, Voorstel aanpak inrichting Reggedal 124-12 7. Vaststellen Besluit Tijdelijk Gebruik 7.12. Vaststellen Besluit Tijdelijk Gebruik 124-7 Voor meer informatie kunt u terecht bij het Opening Degenen die gebruik willen maken van het In het kader van handhaving zullen de politieregio’s secretariaat van de uitvoeringscommissie 2. 1.Spreekrecht alsmede alsmede in de bibliotheek te Enter. De Stand van werken uitvoering 124-13 e 8. Vaststellen inrichtingsplan Doorbraak secretariaat vanzaken de uitvoeringscommissie 8.13. Vaststellen inrichtingsplan Doorbraak 124-8 IJsselland en Twente tijdens de campagneperiode spreekrecht kunnen zich daarvoor t/m Spreekrecht (telefonisch: 06-52401733, of perine-mail: 3. 2. Verslag van de 123 openbare vergadering stukken z stukken zijn daarnaast in te zien op de e Rondvraag extra handhavingsacties houden en in hun publieks(telefonisch: 06-52401733, of per e-mail: w w w . h o f v a n t w e n t e . n l 9. Stand9van zakena.s., Enterse Zomp en Regge dinsdag oktober tot 16.00 uur 9.14. Stand van zaken Enterse124-3 Zomp en Regge 124-9 3. van de 123 openbare vergadering g.w.tuinstra@dlg.nl). (d.d.Verslag 13-06-2012) website v website van de landinrichting: communicatie aandacht besteden aan het belang van 15. Stand Sluiting g.w.tuinstra@dlg.nl). aanmelden bijzaken het secretariaat van de 10. Stand van Ruilplan Enter-Ypelo 10. van zaken Ruilplan Enter-Ypelo 124-10 (d.d. 13-06-2012) 124-3 www.land Mededelingen www.landinrichtingenter.nl Namens de voorzitter nodig ik u hierbij uit tot het4.bijwonen van het openbare gedeelte van afstand houden. commissie (tel. 06-52401733, of e-mail: Namens de voorzitter nodig ik u hierbij uit tot het bijwonen van het openbare gedeelte van Ten behoeve van de communicatie wordt een promotieteam ingezet en heeft het ROVO (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel) een website ontwikkeld met onder andere informatie, filmpjes die het één en ander verduidelijken en gratis e-cards. Binnen het thema Safety Culture worden er in poolauto’s van de Provincie Overijssel zogenaamde Mobile Eyes geplaatst. Deze apparaten geven een signaal af bij een te korte afstand op de voorligger. Daarnaast biedt de provincie haar eigen medewerkers, evenals enkele medewerkers van de ROVO-partners, de Rijstijlscan (een rijstijltraining) aan. Tot slot biedt de provincie een subsidie voor deze Rijstijlscan aan aan enkele geïnteresseerde bedrijven.

e 4. Mededelingen 5. van Ingekomen en uitgaande stukken de 124 e vergadering van de Uitvoeringscommissie de landinrichting Enter op de 124 vergadering van de Uitvoeringscommissie van de landinrichting Enter op 5. Ingekomen uitgaande Stand van zakenen herijking EHSstukken woensdag 10 oktober 2012 om 13.30 uur in het 6. Hervormd Dienstgebouw, Oude woensdag 10 oktober 2012 om 13.30 uur in het Hervormd Dienstgebouw, OudeEHS 6. Stand van zaken herijking 7. volgende Vaststellen Besluit Tijdelijk Gebruik Pastoriestraat 5 in Enter. Op de agenda staan de punten: Pastoriestraat 5 in Enter. Op de agenda staan de volgende punten: Vaststellen Besluit Tijdelijk Gebruik 8. 7.Vaststellen inrichtingsplan Doorbraak 8. Vaststellen inrichtingsplan Doorbraak 9. Stand zaken Enterse en bij Regge Voor meervan informatie kunt uZomp terecht het 1. Opening Voor9.meer informatie kunt u terecht 1. Opening Stand van zaken Enterse Zompbij enhet Regge secretariaat van de uitvoeringscommissie 10. Stand van zaken Ruilplan Enter-Ypelo 2. Spreekrecht secretariaat van de uitvoeringscommissie 2. Spreekrecht e 10. Stand van zaken Ruilplan Enter-Ypelo (telefonisch: per e-mail: 11. Stand van06-52401733, zaken Ruilplanof Deldenerbroek 3. Verslag van de 123 e openbare vergadering (telefonisch: 06-52401733, of per e-mail: 3. Verslag van de 123 openbare vergadering 11. Standaanpak van zaken Ruilplan Deldenerbroek g.w.tuinstra@dlg.nl). 12. Voorstel inrichting Reggedal 124-3 (d.d. 13-06-2012) g.w.tuinstra@dlg.nl). (d.d. 13-06-2012) 124-3 12. Voorstel aanpak inrichting Reggedal 13. Stand van zaken werken in uitvoering 4. Mededelingen 4. Mededelingen De stukken liggen voor een ieder kosteloos 13. Stand van zaken werken in uitvoering 14. stukken Rondvraag 123-5 5. Ingekomen en uitgaande stukken De liggen voor een ieder kosteloos 5. Ingekomen en uitgaande stukken 123-5 ter inzage op de gemeentehuizen 14. Rondvraag 15. inzage Sluitingop de gemeentehuizen van 6. Stand van zaken herijking EHS ter van 6. Stand van zaken herijking EHS Almelo, Wierden en Hof van Twente, 15. Sluiting Almelo, Wierden en Hof van Twente, 124-7 7. Vaststellen Besluit Tijdelijk Gebruik 7. Vaststellen Besluit Tijdelijk Gebruik 124-7De alsmede in de bibliotheek te Enter. alsmede in de bibliotheek te Enter. 8. Vaststellen inrichtingsplan Doorbraak 124-8De 8. Vaststellen inrichtingsplan Doorbraak stukken zijn daarnaast in te zien124-8 op de De secretaris, stukken zijn daarnaast in te zien op de 9. Stand van zaken Enterse Zomp en Regge De secretaris, website van de landinrichting: 124-9 9. Stand van zaken Enterse Zomp en Regge 124-9 G.W Tuinstra website van de landinrichting: 124-10 10. Stand van zaken Ruilplan Enter-Ypelo G.W Tuinstra www.landinrichtingenter.nl 10. Stand van zaken Ruilplan Enter-Ypelo 124-10 www.landinrichtingenter.nl 11. Stand van zaken Ruilplan Deldenerbroek 124-11 11. Stand van zaken Ruilplan Deldenerbroek 124-11 12. Voorstel aanpak inrichting Reggedal 124-12 Degenen die gebruik willen maken van het 12. Voorstel aanpak inrichting Reggedal 124-12 Degenen die gebruik willen maken van het 13. Stand van zaken werken in uitvoering 124-13 spreekrecht kunnen zich daarvoor t/m 13. Stand van zaken werken in uitvoering 124-13 spreekrecht kunnen zich daarvoor t/m 14. Rondvraag dinsdag 9 oktober a.s., tot 16.00 uur 14. Rondvraag dinsdag 9 oktober a.s., tot 16.00 uur 15. Sluiting aanmelden bij het secretariaat van de 15. Sluiting aanmelden bij het secretariaat van de commissie (tel. 06-52401733, of e-mail: commissie (tel. 06-52401733, of e-mail: g.w.tuinstra@dlg.nl). g.w.tuinstra@dlg.nl). De secretaris, De secretaris, G.W Tuinstra

De stukken liggen voor een ieder kosteloos 11. Stand van zaken Ruilplan Deldenerbroek 123-5 De stukken voor een ieder kosteloos ter inzage op deliggen gemeentehuizen van 12. Voorstel aanpak inrichting Reggedal 123-5 Deinzage secretaris, ter op de gemeentehuizen van Almelo, Wierden en Hof van Twente, 13. van zaken werken124-7 in uitvoering G.WStand Tuinstra Almelo, Wierden en Hof van Twente, alsmede in de bibliotheek te Enter. De 14. Rondvraag 124-7 alsmede in de bibliotheek te124-8 Enter. stukken daarnaast in te zien op124-8 de De 15. zijn Sluiting stukken daarnaast in te124-9 zien op de website van zijn de landinrichting: 124-9 124-10 website van de landinrichting: www.landinrichtingenter.nl 124-10 124-11 www.landinrichtingenter.nl De secretaris, 124-11 124-12 G.W Tuinstra Degenen die gebruik willen maken van het 124-12 Degenenkunnen die gebruik maken 124-13 spreekrecht zich willen daarvoor t/m van het 124-13 spreekrecht kunnen zich daarvoor t/m dinsdag 9 oktober a.s., tot 16.00 uur dinsdag bij 9 oktober a.s., tot 16.00 uur aanmelden het secretariaat van de aanmelden het secretariaat van de commissie (tel. bij 06-52401733, of e-mail: commissie (tel. 06-52401733, of e-mail: g.w.tuinstra@dlg.nl). g.w.tuinstra@dlg.nl).

11. Stand van zaken Ruilplan Deldenerbroek 124-11 g.w.tuinstra@dlg.nl). 12. Voorstel Reggedal 124-12 Degenen die aanpak gebruikinrichting willen maken van het 13. Stand van zaken werken in uitvoering 124-13 spreekrecht kunnen zich daarvoor t/m 14. Rondvraag dinsdag 9 oktober a.s., tot 16.00 uur 15. Sluitingbij het secretariaat van de aanmelden commissie (tel. 06-52401733, of e-mail: g.w.tuinstra@dlg.nl). De secretaris, G.W Tuinstra

Degenen spreekre dinsdag 9 aanmelde commiss g.w.tuins


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag Woensdag 31 oktober augustus2012, 2012,pag. pag.166

Omgevingsvergunning

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Rijksweg 11 A, Ambt Delden: het bouwen van een woning Ambachtsweg 3, Goor: het bouwen van een werkplaats Diepenheimsestraat 59 B, Hengevelde: het vergroten van een schuur en het plaatsen van een carport Stobbendijk 7, Markelo: het kappen van een boom

Ontvangen op 20 september 2012 21 september 2012 20 september 2012 22 september 2012

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn De Mors 8 - 17, Delden: het vergroten van een recreatiewoning Kievitstraat 1A, Delden: het plaatsen van een dakkapel Grotestraat 83, Goor: het gedeeltelijk veranderen van een gevel Korhoenstraat 41, Goor: het wijzigen van de raamkozijnen aan de voorzijde van de woning Laarstraat 57, 59, 61 en 63, Goor: het plaatsen van twee dubbele garages Mulderskamp 7, Goor: Mulderskamp 7, Goor het plaatsen van een tuinhuisje Slagdijk ongenummerd nabij nummer 19, Goor: het kappen van 14 knotwilgen, 1 knotpopulier, ca. 6 are elzen en 1,5 are gemengde houtopstand Hogedijk 8 (standplaats 192), Markelo: het vervangen van een schuur Kolhoopsdijk ongenummerd nabij Enterweg 10, Markelo: het aanleggen van een uitrit en het kappen van een Amerikaanse eik Princes Beatrixstraat 42, Markelo: het plaatsen van een tuinhuisje Roudaalterweg 10, Markelo: het aanleggen van een uitrit

9 november 2012 9 november 2012 9 november 2012 9 november 2012 9 november 2012 9 november 2012 6 november 2012 9 november 2012 9 november 2012 6 november 2012 9 november 2012

RECTIFICATIE:

In het Hofweekblad van 26 september 2012 is bekendgemaakt dat vergunning is verleend voor het bouwen en slopen van een varkensstal en het veranderen van een milieu-inrichting op het adres Bollenweg 7 Ambt Delden, dit moet zijn Bollenweg 13 A te Ambt Delden. De reactietermijn voor dit besluit loopt tot: 9 november 2012 Slaghekkenweg 24, Bentelo: het vervangen van twee varkensstallen. Daarnaast heeft het waterschap Regge en Dinkel positief besloten op de aanvraag om vergunning voor het lozen van hemelwater, afkomstig van het erf en de daken van de agrarische inrichting, op waterloop 20-6-0-5 (watergang van de Slaghekkehoek) en voor het aanbrengen en hebben van 2 hemelwaterafvoerbuizen in de linkeroever van de waterloop 20-6-0-5, ter plaatse van het perceel kadastraal bekend Ambt Delden sectie C, nummer 1270, 1465, en 1889. De aanvragen om vergunning volgens de Wet milieubeheer en de Waterwet zijn gecoördineerd behandeld. De gevraagde vergunningen worden onder het stellen van voorschriften verleend. 16 november 2012

Verlengen beslistermijn

Als u wilt reageren, zie informatie: Niet vatbaar voor bezwaar of beroep op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Slotsweg 6, Hengevelde: het gedeeltelijk verbouwen van een kantoorpand

Milieu Melding besluit landbouw

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreid)

Als u wilt reageren, zie informatie: Verzoek om handhaving op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Bollenweg 13a, Ambt Delden: het bouwen en slopen van een varkensstal en het veranderen van een milieuinrichting,

Informatie om te reageren: www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Als u wilt reageren, zie informatie: Beroep/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn

Ontvangen op

Meenweg 1a, Markelo: het oprichten van de inrichting

20 september 2012

Burgemeester en wethouders gemeente Hof van Twente, 03-10-2012

Begroting 2013 Lasten

Inkomsten en uitgaven

Ondanks dit forse pakket aan maatregelen is het college in staat om de lastenverhoging voor de inwoners te beperken:

In de onderstaande diagrammen ziet u een overzicht van de inkomsten en de uitgaven van de gemeente voor 2013:

Gemeen Het gemeentelijk 2013 Inkomsten per categorie Hethuishoudboekje gemeentelijk huishoudboekje 2013 Specifie Inkomsten per categorie 1. Een verhoging van de OZB, met 1,45%: Rente Belastin De gemeenteraad besloot in 2009 de OZB voor de jaren 2010 tot en met 2013 extra te verhogen. In 2013 wordt Rechten 7,5% gemeentelijk huishoudboekje Inkomsten: x € 1.000 2013 Inkomsten per categorie 7,5% de laatste tranche van deze verhogingen doorberekend, in casu 1,33%. Naast deze reeds vastgestelde verhogin- Het 9,8% Dividend Inkomsten: x € 1.000 9,8% Gemeentefonds 41,1% 29.204 Onttrekk gen komt er in 2013 geen extra verhoging van de OZB, behoudens de indexering van 0,12%. Gemeentefonds 41,1% 29.204 2,4% Overige Specifieke uitkeringen 11,5% 8.156 41,1% 2,4% Specifieke uitkeringen 11,5% 8.156 2. Een verhoging van het rioolrecht met 15 euro per aansluiting + 0,12% vanwege indexering: 3.407 Gemeentefon 7,5% HetRente gemeentelijk huishoudboekje 2013 4,8% Inkomsten: x € 1.000 Inkomsten per categorie 9,8% Specifieke ui Rente 4,8% 3.407 9,2% 6.508 Bij de vaststelling van de tarieven en overige heffingen streeft het college er naar deze kostendekkendBelastingen te laten Gemeentefonds 41,1% 29.204 Rente Belastingen 9,2% 6.508 13,7% 9.775 2,4% zijn. De tarieven voor het rioolrecht worden gebaseerd op het nog vast te stellen nieuwe gemeentelijkeRechten riolerings- Specifieke Belastingen uitkeringen 11,5% 8.156 Rechten 13,7% 9.775 Dividenden 2,4%x € 1.000 1.729 Rechten 7,5% Inkomsten: plan en zullen daarom moeten stijgen met 15 euro. Rente 4,8% 3.407 9,8% Dividenden Onttrekking reserves 9,8% 29.204 7.004 Dividenden 2,4% 1.729 Gemeentefonds 41,1% 13,7% Onttrekking r Belastingen 9,2% 6.508 3. De tarieven voor de afvalstoffenheffing blijven gelijk. Overige inkomsten 7,5% 5.313 2,4% Onttrekking reserves 9,8% 7.004 Overige inko Specifieke uitkeringen 11,5% 8.156 41,1% 13,7% Rechten 13,7% 9.775 De kostenontwikkeling laat toe dat deze tarieven niet behoeven te worden verhoogd. 100,00% 71.096 Overige inkomsten 7,5% 5.313 Rente 4,8% 3.407 9,2% Dividenden 2,4% 1.729 Wethouder Eshuis: “In een tijd waarin de koopkracht van inwoners door de economische crisis tochBelastingen al onder 4,8% 11,5% 9,2% 6.508 100,00% 71.096 Onttrekking reserves 13,7% 9,8% 7.004 9,2% Gemeentefonds Rechten 9.775 druk staat, is het belangrijk dat de gemeente de tarieven voor de inwoners niet extra verhoogt, daar de 13,7% Het gemeentelijk huishoudboekje 2013 tenzij 4,8% 11,5% Inkomsten per categorie Overige inkomsten 7,5% 5.313 Specifieke uitkeringen Dividenden 2,4% 1.729 noodzaak toe bestaat, zoals dat bij de rioolrechten het geval is.” Rente 100,00% 71.096 Uitgaven per programma Onttrekking reserves 9,8% 7.004 Bestuur 9,2% Belastingen 4. Kostendekkendheid leges. 13,7% Overige inkomsten 7,5% 5.313 4,8% 11,5% Veilighei Rechten 7,5% Uitgaven per programma Gemeentefonds De leges worden zoveel mogelijk kostendekkend gemaakt. In sommige gevallen levert dat tariefsverhogingen op, Inkomsten: x € 1.000 Het gemeentelijk huishoudboekje 2013 Wonen e 100,00% 9,8% 71.096 0,5% Inkomsten per categorie 8,2% Dividenden Specifieke uitkeringen 9,2% Leefomg zoals voor de begraafrechten 8,2% Gemeentefonds 41,1% 29.204 24,9% 4,8% Onttrekking reserves Rente 11,5% Welzijn e 2,4% 0,5% 8,2% Overige inkomsten Specifieke uitkeringen 11,5% 8.156 Werk, ink 41,1% Belastingen Uitgaven per programma 7,5% Uitgaven:

7,5% Rente 3.407 Inkomsten: x € 1.0004,8% Bestuur en burger 8,2% 5.854 9,8% 6.508 Gemeentefonds Belastingen 41,1% 29.2049,2% Veiligheid en regelsUitgaven: 8,2% 5.837 2,4% Rechten 13,7% 9.775 Wonen en werken Bestuur 7,5% 5.357 Specifieke uitkeringen 11,5% 8.156 en burger 8,2% Leefomgeving 29,5% 21.003 2,4% De rol van de gemeente in de samenleving Naar verwachting wordt dat4,8% vanaf 20133.407 meer en meer 1.729 zichtbaar. De Veiligheid en regels Rente verandert.Dividenden 8,2% Uitgaven: Welzijn en onderwijs 21,2% 15.087 Onttrekking reserves van de samenleving. 7.004 Wonen en werken 7,5% Belastingen 9,2% 6.508 nieuwe rol van de gemeente gaat uit van het zelforganiserend vermogen Het9,8% nieuwe subsidiebeleid 13,7% Bestuur en burger 8,2% Werk, inkomen en zorg 24,9% 17.702 Uitgaven: Overigerol. inkomsten 5.313 Leefomgeving 29,5% Rechten 13,7% 9.7757,5% voor 2013 en volgende jaren appelleert al aan deze nieuwe Algemene dekkingsmiddelen 0,5% 5.854321 Veiligheiden enonvoorzien regels 8,2% Bestuur en burger Welzijn en onderwijs 8,2% 21,2% 100,00% 71.096 2,4% 1.729 Andere ontwikkelingen die in 2013Dividenden in het oog springen zijn: de start van het gemeentelijk publiekscentrum, de 100,0%9,2% 71.161 en werken 7,5% Veiligheid en regels Wonen 8,2% 5.837 Werk, inkomen en zorg 24,9% reservesde brandweer die per 1 januari 9,8% 2013 7.004 verdergaande digitalisering van deOnttrekking werkprocessen, volledig opgaat in werken de Leefomgeving Wonen en 7,5% 5.357 4,8% 29,5% 13,7% Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien 0,5% Overige 7,5% zal 5.313 Welzijn en onderwijs 29,5% 21,2% 21.003 Brandweer Twente. De actualisering en deinkomsten digitalisering van bestemmingsplannen in 2013 klaarLeefomgeving zijn. Er 100,0% 100,00% 71.096 Welzijn en onderwijs 21,2% 15.087 Werk, inkomen en zorg 24,9% komt een aantal nieuwe kaderstellende beleidsstukken, zoals: een Wegenbeheersplan, Mobiliteitsplan en een

Ontwikkelingen 2013 ‘Naar een nieuw evenwicht’ College biedt raad een sluitende begroting 2013 aan Op maandag 1 oktober 2012 heeft wethouder Financiën Ben Eshuis de gemeentebegroting 2013 gepresenteerd aan de aanwezige pers. Het college van burgemeester en wethouders biedt de gemeenteraad een sluitende begroting aan voor het jaar 2013. Het college heeft de afgelopen periode ingezet op de concretisering van de 57 voorstellen tot ombuigingen of vergroting van inkomsten, genoemd in de Kadernota, die in juli door de raad is vastgesteld. Dit leidt tot een structurele bezuiniging van in totaal 3,7 miljoen euro. Dankzij dit pakket aan maatregelen sluit de begroting 2013 met een positief saldo van 67.000 euro. De nu genomen maatregelen zullen ook naar de toekomst doorwerken. Op basis van deze cijfers (en onveranderde omstandigheden) zal de begroting 2016 sluiten met een positief saldo van 74.000 euro. De gemeentebegroting 2013 biedt geen ruimte voor nieuw beleid.

Verbreed gemeentelijk rioleringsplan.

Bestuur en burger 8,2% 5.854 Welzijn en onderwijs 21,2% 15.087 Veiligheid en regels 8,2% 5.837 24,9% 17.702 Wonen en werkenWerk, inkomen en zorg 7,5% 5.357 onvoorzien 321 Leefomgeving Algemene dekkingsmiddelen en 29,5% 21.0030,5% 100,0% 71.161 Welzijn en onderwijs 21,2% 15.087 Wethouder Eshuis: ‘Nu duidelijk is geworden dat de nieuwe regering nog een flinke weg te gaan heeft bij de teWerk, inkomen en zorg 24,9% 17.702 rugdringing van het tekort van de Rijksoverheid, verwacht ik dat er nog meer Rijksbezuinigingen op ons af zullen Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien 0,5% 321 komen. We zullen daarom voor de komende jaren nog scherper aan de wind moeten 71.161 koersen om ook dan onze 100,0%

Toekomst

begroting structureel sluitend te houden.

100,0%

71.161

0,5%

8,2% 8,2% 7,5%

8,2%

7,5%

21,2% Bestuur en burger 21,2% Veiligheid en regels 29,5% Wonen en werken Leefomgeving Bestuur en burger Welzijn en onderwijs Veiligheid en regels Werk, inkomen en zorg 7,5% Wonen en werken Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien Leefomgeving Welzijn en onderwijs Werk, inkomen en zorg Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien

De begroting 2013 wordt behandeld in de raadsbrede commissie Algemeen op 16 oktober 2012. Deze vergadering begint om 19.00 uur. De vaststelling van de21,2% gemeentebegroting staat op de raadsagenda op 6 november 2012. 29,5% Deze vergadering begint om 13.00 uur. Beide vergaderingen zijn openbaar. U bent van harte welkom. 21,2%

29,5%

Inhoudelijke informatie begroting

Alle genoemde maatregelen samen zullen in 2013 een aantal cruciale veranderingen teweeg brengen voor onze inwoners, maar zeker ook voor onze medewerkers. Dat gaat niet vanzelf. We moeten ons daar samen sterk voor De complete begroting vindt u op onze website: www.hofvantwente.nl. maken en zoeken naar een nieuw evenwicht.’ De komende drie weken zullen wij u op deze pagina verder informeren over de inhoud van de begroting. Volgende week zijn dat de programma’s 1 en 2: Burger en Bestuur en Veiligheid en Regels.

Wethouder Financiën Ben Eshuis: ’Bij de vaststelling van de Kadernota voor het jaar 2013-2016 heeft de gemeenteraad al flink geanticipeerd op de financiële problemen die op ons afkomen’.

Hotel Service I.V.P. vraagt

nette interieurverzorg(st)ers voor het schoonmaken van hotelkamers bij Hotel het Wapen van Delden. Werktijden liggen grotendeels in de ochtenduren. Voor meer informatie en/of sollicitatie mailt u ons op info@hotelservice-ivp.nl

Voor info:

Kijk op www.w-sverhuur.nl of mail naar info@w-sverhuur.nl Bellen kan ook 06-53941052 of 06-55131357

Uw Schilder

Delden - Rijssen - Brummen

www.uwschilder.com T 074-3763044

Wooncomplex

De Stadshagen boerderij

”Erve Nijhuis” biedt te koop aan: Twents Landvlees van eigen vleesvee.

In pakketten van gevarieerde samenstelling met een gewicht van 15 kilo. Alle vleessoorten zijn ook in kleine eenheden te koop. Een pakket van 15 kg voor E150,-

Tel. 074 - 2431363

email: ervenijhuis.nl

Wonen en we Leefomgevin Welzijn en on Werk, inkome Algemene de

29,5%

8,2%

Welkom bij de behandeling van de begroting

8,2% Bestuur en bu Veiligheid en8

8,2%

8,2%

Uitgaven per programma 24,9%

24,9%

0,5%

21,2%

0,5%

0,5%

Onttrekking reserves Overige inkomsten 24,9%

5.854 41,1% 5.837 24,9% 5.357 5.854 21.003 5.837 15.087 5.357 21,2% 17.702 11,5% 21.003 321 15.087 71.161 17.702 9,2% Werk, inkomen en zorgAlgemene dekkingsmiddelen 24,9% 17.702 321 Uitgaven per programma 4,8% en onvoorzien 11,5% 0,5% Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien 0,5% 321 100,0% 71.161

Op het terrein van Maatschappelijke Ontwikkeling vindt de uitwerking en de implementatie plaats van het nieuwe Beleidskader Welzijn. Ook worden voorbereidingen getroffen voor de transitie van de taken op het gebied van de Jeugdzorg naar de gemeenten en invoering van ‘Passend Onderwijs’. Als alternatief voor het Werkplein komt er Uitgaven: een nieuwe werkwijze voor de arbeidsre-integratie. Bestuur en burger 8,2% 5.854 Deze plannen komen tot stand in een tijd van recessie. De gemeente is er daarom alert op dat zo efficiënt Veiligheid en regels 8,2% 5.837 mogelijk wordt gewerkt in haar eigen organisatie.Wonen Op deen organisatie wordt dan ook € 300.000 bezuinigd in 2013, werken 7,5% 5.357 Uitgaven: oplopend tot € 1 miljoen in 2016. Leefomgeving 29,5% 21.003

8 Algemen

24,9%

Rechten

Dividenden Uitgaven per programma

Wij zoeken voor Wooncomplex De Stadshagen een enthousiaste medewerkster voor ons schoonmaakteam. Dit is hoofdzakelijk voor in de vakanties. Graag schriftelijke reacties richten aan: Beheerder Wooncomplex De Stadshagen t.a.v. Dhr. H. Markerink Stadshagen 201 - 7491 NP Delden h.markerink@indehagen.nl

29

29


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 17

Hofweekblad

Woensdag 12 februari 2011, pag. 9

Algemene informatie

Informatie ombudsman: 0547 - 85 85 85 Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827 Openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen) Openingstijden: Vrijdag: 12.30 - 16.30 uur Zaterdag: 09.00 - 14.00 uur Afvaltelefoon: 0547 - 36 34 95 Direct een afspraak maken voor aanvragen/ ophalen paspoort, ID-kaart of rijbewijs? Bel Publiekszaken 0547 - 85 85 85

Raadsvergadering gemeente Hof van Twente 9 oktober 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de vergadering van de raad van de gemeente Hof van Twente op dinsdag 9 oktober 2012 om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, De Höfte 7 te Goor. Onderstaand treft u de agenda aan.

Agenda: 1 2 3 4

- Opening en mededelingen - Afscheid van mevrouw C.J.H. Doeschot-Workel - Onderzoek geloofsbrieven van de heer S. Smit - Vaststellen agenda

Vaststellen profielschets nieuwe burgemeester Hof van Twente.

Verslag raadsbrede commissievergadering

CDA, VVD, Gemeente Belangen en D66 deden voorzichtige pogingen de regel te versoepelen. Op dit moment zijn er volgens CDAer Scholten slechts 2 gevallen aan de orde, waar een versoepeling uitkomst zou kunnen brengen.

d.d. 26 september 2012 Herziening bestemmingsplan buitengebied Tijdens een raadsbrede commissievergadering kwam vorige week woensdag uitgebreid een herziening van het bestemmingsplan buitengebied aan de orde. Nadat afgelopen voorjaar het ontwerpbestemmingsplan 6 weken ter inzage heeft gelegen werden 191 zienswijzen ingediend. De behandeling in de commissie werd gedaan aan de hand van een achttal hoofdstukken, te beginnen met:

Agrarische bedrijfslocaties Het stoorde de fractie van het CDA dat er naar aanleiding van 38, door agrariërs ingediende zienswijzen, evenzoveel antwoorden zijn verstuurd met allen dezelfde inhoud. Het gaat bijna in alle gevallen om aanpassing van begrenzing van een agrarisch bouwperceel, maar de reden waarom verschilt nogal, volgens dhr. Buschers. Hij sprak daarom van een gemiste kans. Wethouder Sijbom was het niet met hem eens. “Onze reactie komt voor 99% tegemoet aan de vragen. Er was slechts één afwijkende en die werd ingetrokken”. De wethouder legde uit dat het zeker niet de bedoeling van het college is om een agrarisch bedrijf beperkingen op te leggen. “Deze 38 bedrijven kunnen voldoende uitbreiden waardoor de toekomst gewaarborgd blijft. We blokkeren alleen wanneer een MER-procedure dreigt of wanneer er tegen een sterlocatie aan gelopen wordt”. Mevr. Schrooijen (SP) pleitte voor een aparte regelgeving voor biologische landbouwbedrijven. “Deze bedrijven hebben in principe meer grond nodig. Ook de markt vraagt er om. Wij moeten het enthousiasme van deze initiatiefnemers niet dimmen, maar juist het voortouw nemen”. Mevr. Olde Reuver of Briel (D66) was het met haar eens. Duurzaamheid moet worden beloond. Volgens haar hebben dit soort bedrijven ook nog eens een toeristische aantrekking tot gevolg. Het leek dhr. Rijkens (CDA) en mevr. Bruins (VVD) erg lastig worden wanneer je bij biologische bedrijven andere normen gaat hanteren dan bij traditionele. Dat leek wethouder Sijbom ook. “De regelgeving voor agrarische bouwpercelen zijn ontstaan om verrommeling tegen te gaan. We moeten de ruimtelijke kwaliteit blijven handhaven, ook bij biologische landbouw”. Mevr. Olde Reuver of Briel was van mening dat mestvergistingsinstallaties niet rendabel zijn en vroeg zich af waarom de provincie deze wel subsidieert. De vervuiler wordt volgens haar beloond. Wethouder Sijbom was het niet met haar eens. “Een mestvergistingsinstallatie bij een individueel bedrijf vinden wij prima. Niet alleen omdat het duurzaam is, maar ook omdat het ons als gemeente geen geld kost”.

Veldschuren Hof van Twente heeft plusminus 100 veldschuren, die oorspronkelijk gebouwd zijn als schuilgelegenheid, maar in bijna alle gevallen deze functie hebben verloren. Op verzoek van Landschap Overijssel staat het college toe ze te laten staan. Echt gelukkig is het college niet met de situatie omdat veruit de meeste veldschuren in een erbarmelijke staat van onderhoud verkeren. Er zijn enkele karakteristieke schuren, vaak behorend bij een landschap, die een uitzondering vormen. Vaak hebben deze een z.g. VAB-functie. Zowel het CDA als de VVD maakten zich sterk voor het koppelen van een veldschuur aan de Dorreweg. Een veehouder die een agrarisch bedrijf runt enkele kilometers verderop wil deze schuur in ere herstellen en er fokvee onderbrengen. De gemeente heeft dit verzoek afgewezen. Het verzoek was volgens dhr. Bergman enkele jaren geleden terug ook al aan de orde geweest en het negatieve besluit van de raad was reden voor de veehouder er van af te zien. “Er ligt nu ook geen concreet plan, dus gaan we er niet in mee”, besloot wethouder Sijbom

Tweede bedrijfswoning Op basis van de door de raad vastgestelde Structuurvisie Landelijk Gebied is het college van plan terughoudend om te gaan met het toestaan van het bouwen van een tweede bedrijfswoning op het perceel van een agrarisch bedrijf. De nadruk ligt op het benutten van de bestaande karakteristieke bebouwing, het z.g. wonen op de deel. In een zeer uitzonderlijk geval, waarbij 2 bedrijfsmedewerkers beiden permanent op de bedrijfslocatie aanwezig moeten zijn, zou van dit standpunt afgeweken kunnen worden.

Mevr. Bruins (VVD) probeerde een lans te breken voor bedrijfsopvolgers om bij het bedrijf te kunnen bouwen en in voorkomende gevallen maatwerk toe te kunnen passen. Maatwerk is volgens dhr. Rijkens (PvdA) willekeur. “Helderheid is geboden, zodat we niet voortdurend hoeven uit te leggen waarom de ene wel en de andere niet” Wethouder Sijbom wilde van de raad weten of bij een aanvraag voor een tweede bedrijfswoning de raad geraadpleegd dient te worden of dat de beslissing overgelaten kan worden aan het college. Vanwege een veel snellere afhandeling verkozen de fracties de laatstgenoemde optie, mits het college de door de raad vastgestelde criteria hanteert.

Inwoning De vergunningen voor inwoning hebben voornamelijk betrekking op situaties met een ouder-kind relatie. In overeenstemming met de regelingen van omliggende gemeenten stelt het college voor de inhoud van dergelijke woningen toe te staan tot maximaal 750m3. Dit is een verruiming met 150 m3 t.o.v. de vorige regeling. Daarnaast is er de mogelijkheid om naast de woning extra 450 m3 aan bijgebouwen te realiseren. De fracties van Gemeente Belangen, CDA en VVD waren het hier niet mee eens. Dhr. Nijenhuis (GB) vond deze inhoud niet bepaald overhellen. Naar zijn mening komen mantelzorgers hier niet mee weg. Mevr. Bruins (VVD) is voorstander van het loslaten van deze beperking. “Wij vinden dat in het buitengebied een grotere woning een mooier beeld geeft. Nu vasthouden aan een 750 m3 beleid en dan vervolgens constateren dat enkele jaren later aan een woning een aanbouw gerealiseerd wordt die niet en goede komt aan de architectuur”. Dhr. Scholten (CDA) zei niet te begrijpen waarom er in het buitengebied beperkingen worden opgelegd en de grootte in stedelijk gebied geen factor is. Wethouder Sijbom vertelde dat het bij het college ging om de kwaliteit. “Als je die 450 m3 er bij telt, denk ik dat de burger hier goed mee uit de voeten kan. Als u zegt, we willen 1000 m3 zonder bijgebouw in plaats van 750 m3 met bijgebouw, dan vind ik dat prima. Helemaal loslaten is wat mij betreft geen optie”. Dat laatste was dhr. Rijkens (PvdA) met de wethouder eens. “Geen limiet riekt naar anarchisme en dat is voor mij ongeloofwaardig”.

Herbestemming naar plattelandswoningen Het begrip plattelandswoningen is een onlangs aangenomen, landelijke verruiming van de mogelijkheid om een woning op een agrarisch bedrijf de bestemming wonen te geven zonder dat deze herbestemming omliggende agrarische bedrijven qua milieueisen beperkingen oplegt. De raadsleden waren met deze regeling ingenomen. D66 pleitte ervoor om een dergelijke bestemmingswijziging ook aan de rand van Log-gebieden toe te staan. Wethouder Sijbom zag in dit soort gevallen meer in het verleggen van de grens van het Log-gebied. In de raadsvergadering komt deze, net zoals de meeste van bovengenoemde kwesties terug.

Recreatiewoningen Het college is van plan om in die gevallen waar al lang sprake is van permanente bewoning, aan bewoners van solitaire recreatiewoningen een persoonsgebonden gedoogbeschikking toe te kennen. Naar verwachting zullen 15 tot 20 woningen hiervoor in aanmerking komen. Het omzetten naar een woonbestemming zal, als het aan het college ligt niet gebeuren. Wat de VVD betreft mag deze mening losgelaten worden omdat het wonen toch al zo lang gedoogd wordt en er daardoor verwachtingen zijn gewekt. Het CDA wekte de indruk, met de opmerking van dhr. Scholten dat in Europa slechts Denemarken en Nederland nog vasthouden aan het verbieden van permanente bewoning van recreatiewoningen, met de VVD mee te gaan. De definitieve beslissing valt in een komende raadsvergadering.

De Dennen 11a 7491 HH Delden Tel: Fax:

074 - 376 52 05 084 - 736 75 58

Email: info@maribri.eu Www: www.maribri.eu

carwash verkoop | reparatie | onderhoud

bentelo

M. KEIZER

Schilderwerken

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl Gezocht:

schoonmaakster voor 2x per week op de dinsdag en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur. Voor info: Ine Wiegerink, Rugpoli Twente Tel. 074-3762014

Te huur:

Tevens hét adres voor uw complete onderhoud en Boekweitstraat 4 - Tel. 0547-292274 - www.ooink.nl

Garagebox Laarstraat Goor Tel. 0546-851308 / 06 23627883

Tekst: Jan Schoneveld


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 18

“Diabetes en nieren”

Sport- en speldagen in Twente voor kinderen met autisme

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert sport- en speldagen voor kinderen met autisme. Op elke 3e zaterdag van de maand komen de kinderen naar de vaste locatie in Lonneker, gem. Enschede. Tijdens een Auti-Actie-Dag, zoals deze dagen genoemd worden, ondernemen de kinderen diverse activiteiten op het gebied van sport en spel, (buiten) spelletjes in de bossen, knutselen, maar ook uitstapjes staan op het programma. Het aanbod van de AutiActie-Dagen is geschikt voor kinderen met een autisme spectrum stoornis van 5 tot en met 12 jaar. De volgende Auti-Actie-Dag in Lonneker vindt plaats op zaterdag 20 oktober. We hebben nog een aantal plaatsen vrij in deze groep. Wilt u kijken of de Auti-Actie-Dagen geschikt zijn voor uw kind? Geef hem/haar dan nu op voor maandelijks een plezierige dag met structuur en de benodigde begeleiding. De Auti-Actie-Dagen zijn toegankelijk voor leden en niet-leden van de NVA. Meer informatie? Kijk op de website, www. autisme.nl, klik op ‘NVA Acties’. U kunt ook contact opnemen met de NVA, telefonisch. 030 22 99 800 of per e-mail naar autiactiedagen@autisme.nl.

Open huis hospices Op zaterdag 13 oktober 2012 openen 5 hospices in de regio Midden- en NoordwestTwente hun deuren in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Palliatieve zorg is aan de orde als blijkt dat de ziekte waaraan iemand lijdt niet meer te genezen valt. Palliatieve zorg is veelomvattend, met als uitgangspunt de kwaliteit van leven. Kijken naar datgene wat nog wél gedaan kan worden. En hierbij hoort aandacht voor niet alleen de fysieke, maar ook psychische, sociale en spirituele aspecten. Veel mensen die weten dat ze over niet al te lange tijd zullen gaan sterven willen graag thuis blijven wonen. Gelukkig is er veel ondersteuning en zorg mogelijk, waardoor dat vaak realiseerbaar is. Mocht dat niet realiseerbaar of wenselijk zijn dan is opname in een hospice vaak een goed alternatief. In een hospice wordt in een huiselijke sfeer 24 uur per dag zorg geboden. Op 13 oktober a.s. zullen Hospice het Meulenbelt en Hospice ’t Nieuwland te Almelo, Hospice Geesteren te Geesteren, Hospice Roparun te Hengelo en Hospice de Reggestroom in Rijssen van 11.00 – 14.00 uur hun huis openstellen, zodat belangstellenden een kijkje kunnen nemen. Tevens zal in alle hospices ook algemene informatie over palliatieve zorg aanwezig zijn vanuit de Netwerken Palliatieve Zorg Midden- en Noordwest-Twente, waaronder de mogelijkheden voor zorg/ondersteuning in de thuissituatie. Meer informatie over de open dag en de netwerken kunt u ook vinden op de volgende websites: www.netwerkpalliatievezorg.nl/middentwente; www.netwerkpalliatievezorg.nl/noordwesttwente.

Vrijwilligerswerk: wel eens aan gedacht? Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente geeft antwoord op allerlei vragen rondom vrijwilligerswerk. U kunt er ook terecht als u vrijwilligerswerk zoekt. Organisaties zoeken vrijwilligers voor de volgende functies: Secretaris Alzheimer Twente. Zij zoeken een secretaris voor het 1x per maand notuleren, post, archiveren, bijhouden adressen. Mevrouw G.J. Wiss-Wegh, telefoon 0547-351787, email: gepewiss@gmail.com. www.alzheimer.nl. Gastvrouw Carint Reggeland in Delden. Voor het restaurant wordt een gastvrouw gevraagd voor in de weekenden. Voor opgave en informatie kunt u contact opnemen met Kina van der Meer, k.vandermeer@carintreggeland.nl, tel. 06-34354725. www.carintreggeland.nl. Kookactiviteit in Delden. Bij St. Elisabeth wordt een vrijwilliger gezocht voor het assisteren bij de kookactiviteit voor de oneven weken. U kunt hiervoor contact opnemen met Kina van der Meer, k.vandermeer@carintreggeland.nl, tel. 06-34354725. www.carintreggeland.nl Vrijwilliger financiën. Gemeente Hof van Twente start een project om vrijwilligers te betrekken bij het weer zelfredzaam maken van mensen in de schuldhulpverlening. Indien u hier belangstelling voor heeft, belt of mailt u dan met de heer H. Tadema, 0547-858585, h.tadema@hofvantwente.nl. www.hofvantwente.nl Collectanten NSGK. Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind zoekt collectanten voor de 3e week november, (12–17 nov.). Ook geschikt voor Maatschappelijke Stage. Heeft u een paar uurtjes over, neem dan contact op met mevrouw R.Flach-Koopmans, email rflach@ nsgk.nl, telefoon 06-33319945. Zij is de coördinator Oost Nederland. www.nsgk.nl Meer weten? info@vrijwilligerswerkhofvantwente.nl Bezoek de website voor onder meer het overzicht van alle vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerswerkhofvan-twente.nl. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente vindt u aan de Herman Heijermansstraat 36 in Goor, tel. 0547 260 100. Of bij het VIP op vrijdag in de bibliotheek van Goor van 10.30 tot 11.30 uur en bij het VIP op dinsdagmiddag in de bibliotheek Delden van 15.30 tot 16.30 uur.

Op dinsdag 9 oktober houden de Diabetesvereniging Nederland (DVN) en de Nierpatiëntenvereniging (NON) een gezamenlijke themabijeenkomst in de bedrijfskantine v/d zorgverzekeraar MENZIS te Enschede. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Sprekers zijn: mw. dr. S. Diepemaat, nefroloog; prof. H. Bilo, internist. Het thema is ”Diabetes & Nieren”. Onderwerpen zijn: - de relatie tussen beide aandoeningen - hoe ontstaan deze - wat zijn specifieke kenmerken - welke behandel methoden zijn er - vragen van bezoekers. Meer informatie over deze bijeenkomst is verkrijgbaar via Jan Dreteler, tel.074 - 2671737, e-mail; dreteler@east.nl e/o Leo Velthuis, tel. 074 - 3761376, e-mail; l.velthuis@home.nl. Naast leden (met partners) zijn ook andere belangstellenden van harte welkom. De toegang is gratis, vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar. Achter het gebouw kunt u uw auto parkeren.

Teenage Party Delden

1000 meter zwemmen

Markelo/Goor - Ook dit jaar is in zwembad de Vijf Heuvels en zwembad de Whee het 1000 meter zwemmen georganiseerd. Tijdens het gehele zomerseizoen konden zwemmers hieraan deelnemen. Iedereen kreeg een deelnemerskaart en elke dag moest men dan 250 meter zwemmen. Iedere keer werd daarvoor 1 stempel op de spaarkaart gezet. Met 4 stempels was de spaarkaart vol. Aan het eind van elke maand is uit de ingeleverde, volle kaarten een aantal deelnemers getrokken die een prijs hadden gewonnen. Afgelopen week zijn de hoofdprijzen van het hele seizoen uitgereikt. De hoofdprijs ‘een jaarabonnement’ werd uitgereikt aan de gelukkige winnaars mevrouw Wissink uit Laren en Manon Mensink uit Goor.

Eerste hulp bij onderhoud aan uw woning. Neem geheel vrijblijvend contact op voor alle uiteenlopende klussen bij u thuis. Zowel binnen als buiten het huis. Misschien kan ik iets voor u betekenen?

Geen dwangsom voor geitenhouderij Rapperdsweg De gemeente gaat niet over tot handhaving op het perceel Rapperdsweg in Ambt Delden. Burgemeester Jeroen Goudt: ‘Het was een lastige afweging. Omdat er echter geen gevaar voor de volksgezondheid bestaat en er op korte termijn zicht is op legalisatie van de situatie, achten wij handhaving disproportioneel en zullen wij geen dwangsom opleggen’. Bij een recente controle van de gemeente bleek dat er ter plaatse, zonder toereikende vergunning, circa 1000 geiten worden gehouden. Volgens jurisprudentie zou de gemeente in beginsel handhavend dienen op te treden. Onder bijzondere omstandigheden, wanneer er voldoende concreet zicht op legalisatie bestaat, mag hiervan afgeweken worden. Hiervan is sprake wanneer het handhavend optreden zulke verstrekkende gevolgen heeft dat het disproportioneel wordt. Voor het bedrijf Optiveco, gelegen in een landbouwontwikkelingsgebied, was eerder al een milieuvergunning verleend. Deze vergunning werd echter in juli 2011 door de Raad van State nietig verklaard omdat er geen m.e.r.-beoordeling had plaatsgevonden. Vervolgens heeft Optiveco een milieueffectrapportage laten opstellen en een nieuwe omgevingsvergunning voor de activiteit milieu (voorheen was dit een milieuvergunning) aangevraagd voor het houden van 5650 geiten. Vooruitlopend op de vergunning heeft het bedrijf al een start gemaakt met een veestapel door geiten aan te kopen. Omdat deze geiten vanwege ruimtegebrek niet langer bij de verkopende partij ondergebracht konden blijven, heeft Optiveco ze over laten brengen naar de nieuwe stal aan de Rapperdsweg. De geiten zijn Q-koorts-vrij en ingeënt. ‘Mensen die in de omgeving van geitenhouderijen wonen hebben door de verplichte vaccinatie geen verhoogd risico meer om Q-koorts te krijgen’, aldus een publicatie van het RIVM uit juli 2012. Mede gelet op de m.e.r.-procedure heeft het vergunningentraject echter langer geduurd dan Optiveco oorspronkelijk inschatte. De veehouder geeft aan dat verplaatsing of verkoop van de geiten hem voor dusdanig hoge uitgaven zal stellen dat zijn bedrijfsvoering in gevaar komt. Burgemeester Jeroen Goudt: ‘Hoewel er sprake is van een overtreding, zullen wij op basis van de bij ons bekende informatie geen handhavingsbesluit nemen. Dit omdat er binnen afzienbare termijn een vergunning wordt verleend aan Optiveco voor het houden van melkgeiten. Bovendien bestaat er geen gevaar voor de volksgezondheid omdat de geiten zijn ingeënt.’

Zaterdagavond 6 oktober vindt er weer een Teenage Party plaats voor alle jeugd uit Delden en omstreken. Dit feest, georganiseerd door SV Delden, begint om 19:30 uur en duurt tot 23:30 uur. Iedereen tussen de 12 en 16 jaar is welkom, dus het is niet alleen voor leden van SV Delden. De entree is gratis en de prijzen in de kantine worden speciaal voor deze avond aangepast. Het licht en geluid wordt deze avond professioneel verzorgd door de drive-in show van feestverkoop.nl. Verder komt Let's Move Delden (bekend van o.a. de streetdance). Heb je dus zin in een leuk feestje, kom dan zaterdagavond 6 oktober samen met al je vrienden en vriendinnen naar de kantine van SV Delden. Het wordt een echt feest, dus je mag je ook lekker feestelijk kleden! Let op! Er worden deze avond ook videoopnames gemaakt voor 'Het Beste Idee Van'. Dit wordt door de Rabobank georganiseerd en SV Delden is met haar idee - waaronder ook de Teenage Party valt - doorgedrongen tot de beste 3 van Hof van Twente.

Anton Rosens tel. 074-2663018 mobiel. 06-17742819 E-mail. anton@rosens.nl Kort samengevat, in voor elke klus!

Autocross Markelo Op zondag 7 oktober 2012, organiseert de Auto Sport Vereniging Markelo, (ASVM) haar jaarlijkse autocross. Dit is een van de laatste wedstrijden, die in dit seizoen verreden wordt. Deze wedstrijd telt mee voor het Twenthe-Cup Kampioenschap. Ook telt deze wedstrijd mee voor het RAMO kampioenschap (Regionaal Midden en Oostnederland). De ASVM wil een lange en brede baan aanleggen. Nieuw dit jaar in het programma is de Damesklasse. Alleen dames zullen hierin tegen elkaar gaan crossen, dus dit belooft een spectaculair, spannend en een sportieve wedstrijd te worden! Leuk voor de coureurs en aanhang, maar des te leuker voor u als publiek. De eerste start zal ongeveer tussen 10:30 en 11:00 uur plaatsvinden. Op het terrein is er catering aanwezig voor een warme hap en een koele drank. De autocross wordt gehouden aan de Ensinkgoorsdijk 6 te Markelo. De rijders moeten voor 9:30 uur aanwezig zijn. De ASVM heet u allen van harte welkom op 7 oktober 2012. Voor informatie kunt u kijken op: www.asvm.nl.

Trainingsstage Nederlands elftal in Delden Het Nederlands elftal onder 17 zal van 8 tot en met 10 oktober een trainingsstage afwerken bij het Aparthotel in Delden. Het trainingskamp staat in het teken van de voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi in België later die maand. Het elftal maakt gebruik van het kunstgrasveld van SV Delden. “We komen van 8 tot en met 10 oktober weer bijeen voor een stage in Delden. We zullen dan twee keer trainen en een onderlinge wedstrijd spelen”, laat KNVB-coach Albert Stuivenberg weten op de website van de KNVB. Deze wedstrijd vindt op de woensdagmiddag plaats en is voor een ieder vrij toegankelijk. “Dat is een mooie gelegenheid om nog een paar spelers te testen. En dan zal ik de selectie maken voor het EKkwalificatietoernooi in België. Daar spelen we achtereenvolgens tegen Letland (23 oktober), Litouwen (25 oktober) en België (28 oktober). Dan zullen we er dus klaar voor moeten zijn.”

Workshop Femi’s Pizza bakken Delden - Grillroom Pizzeria Femi’s is al meer dan 16 jaar een begrip voor dagelijks volledige maaltijden, van steakgerechten tot senioren menu’s. Ook organiseert Femis met enige regelmaat workshops. Een Workshop Femi’s Pizza bakken for kids of in een ander familieverband (reünie), is een geweldige aanvulling op een feest. Een middag kan er als volgt uitzien: rond 15.00 uur verzamelt de groep zich bij Femi’s en start Daniel (eigenaar) de workshop. Eerst wordt uitgelegd hoe het deeg mooi plat en rond gemaakt moet worden. Vervolgens de topping erop die je zelf mag uitkiezen: van champignons tot en met salami! Je kunt zelf aangeven of je de pizza’s bij Femi’s wilt opeten in hun uiterst gezellige restaurant, of dat de pizza’s worden afgebakken om mee te nemen naar huis. Samen aan het werk voor je avondeten. Dat schept een band. Grillroom Pizzeria Femi’s, Molenstraat 8, Delden, tel. 074 3763971.

Kom dan naar de landelijke open dag in praktijken door het hele land. Neem een kijkje achter de schermen, hoor hoe je dierenarts wordt en wat je dan kunt doen.

Dierenkliniek de Hagmolen Deldenerdijk 80 | 7554 RD Hengelo Tel. 074-3676471 www.dapdehagmolen.nl

Dierenkliniek De Vossenbrink Delden Vossenbrinkweg 1 H | 7491 DA Delden 074-3762262 www.dkldevossenbrink.nl

Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34 | 7471 CH Goor Tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl

Open huis van 11.00 - 16.00 uur

De praktijk is open van 11.00 tot 16.00 uur

De gehele praktijk is geopend van 11.00-17.00

Rondleiding en info door dierenartsen

Test uw dierenkennis en operatietechniek

Springkussen voor kinderen

● ● ● ● ● ● ● ● ●

Voedingsconsulente Laboratorium De Hagmolen Consultatiebureau voor honden Demonstratie hondenschool 13.00 uur Oefenen met uw eigen hond Hydrotherapie en hondenzwembad Fotograaf voor uw huisdier Crêpebakkerij voor Stichting Hulphond Speurtocht en schminken voor de kids

Koffie/Thee en leuk presentje

Supersnuffelpuzzeltocht voor hond met baas Pony rijden en ezel aaien Demonstratie door hond Mick en baas Anton

Gratis zak voer voor hond/kat OF 4 maanden gratis vlooienbestrijding (max 1 per adres) Demonstraties op het terrein 13.30: Puppycursus 14.30: Gedrag & Gehoorzaamheid 3 Leer alles over het maken en beoordelen van röntgenfoto's. En wat komt er allemaal kijken bij een operatie of gebitsreiniging van uw huisdier? Onze dierenarts en assistentes staan u graag te woord.


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 19

Geweldig mooi Schuttersfeest Diepenheim

Onder prachtige weersomstandigheden heeft Diepenheim het 89e Schuttersfeest gevierd. Vooral het mooie weer op de zondag zorgde ervoor dat een paar duizend mensen zondagmiddag konden genieten van straattheater op een mooi, zonnig feestterrein. Het feest begon op de vrijdagmiddag met een optreden van Graads en Dieka van de Wierdense revue en de Tiroler Tukkers voor bijna tweehonderd Diepenheimse senioren. De kinderen verkochten tijdens de rommelmarkt veel speelgoed en verdienden een mooi zakcentje voor de kermis. De lampiontocht met voorop de Diepenheimse reus was een groot succes, de kinderen genoten er duidelijk van dat hun optocht een extra grote deelnemer had. De Slag um Deep’n werd een overwinning voor de Diepenheimse dames, hun kennis van muziek en van de gemiddelde Diepenheimer was te groot voor de Diepenheimse mannen. Met goede muziek van Hike en Charles en Camilla’s Bedroom Band werd de vrijdag afgesloten. Het enige buitje dat het Schuttersfeest trof was tijdens de optocht op zaterdagmiddag. Verder was het ook zaterdag uitzonderlijk mooi weer. Bij de volksspelen werd Siebrand Schreurs de nieuwe schutterskoning en Kerensa Veldhuis de schutterskoningin van 2012. De playbackwedstrijd werd gewonnen door Wies Jansen die een zeer goede act van Madonna had en daarmee ook op de zondagmorgen veel mensen wist te boeien. Veel leden van de Schutterij namen deel aan de volksspelen, het spectaculaire kuipsteken had evenals de stoelendans veel nieuwe, jonge deelnemers. Naast TB Music was er muziek van Trendline, Mmoozz en DJ Attick. Zondagmorgen stond Krieties weer op het podium. De groep keek ook nu weer even kritisch terug op het afgelopen jaar. De nieuwe, vrouwelijke tamboer-maître van de Harmonie en Rein Hofman, dokter De Vries en nog een aantal andere prominente Diepenheimers werden op een mooie wijze belicht. In zijn column had André Manuel onder andere aandacht voor het feit dat er in Diepenheim geen sporthal kon komen maar wel een groot kunstproject. Zondagmiddag konden de Diepenheimers maar ook veel mensen uit Hof van Twente genieten van mooi straattheater. De variété act van het Duo Musa was imponerend. De manier waarop Wietske Vogels met haar hoepels werkte had ook veel waardering. Een van de mooiste optredens was er van Marco Carolei, met hele eenvoudige middelen kreeg hij de lachers op zijn hand. Ook de manier waarop hij het publiek bij zijn optreden wist te betrekken was geweldig leuk. Veel Diepenheimse kinderen hebben hun eigen trom geschilderd, hiermee gaan ze op 21 oktober meedoen aan de reuzenoptocht in Diepenheim. De Hofjazzband, Full Minties en Trigger zorgden voor goede muziek op de laatste dag van het Schuttersfeest 2012.Het bestuur van de Diepenheimse Schutterij kan samen met de vele honderden vrijwilligers terugkijken op een zeer geslaagd Schuttersfeest en zich gaan opmaken voor het 90-jarig jubileumfeest van 2012. VOGELGOOIEN 1 Kerensa Veldhuis 2 Gerda van Rijn 3 Moniek Redeker 4 Wendy Holstege 5 Willemien Morsink

KONINGSSCHIETEN 1 Siebrand Schreurs 2 Koen van der Kooi 3 Arne Regterschot 4 Jan Klarenbeek 5 Rob Boode

STOELENDANS 1 Vera Endeman 2 Sam Molendijk 3 Marian ter doest 4 Ellen Barink 5 Aukje Wesseldijk

KUIPSTEKEN 1 Richard Brinkers 2 Henri Heetland 3 Richard lansink 4 Johan Regterschot 5 Wilco Onijs

SCHIETWEDSTRIJD 1 Henk Dieperink 2 Angelique Bovenschutte 3 Johan Altena 4 Henk Schottink 5 Gerben de Boer

STEDEKER-KASTELENBAL DAMES 1 Lotte Boom 2 Roetie Sloot 3 Dini Onijs (Watermolenweg) 4 Ineke Boonk 5 Gerda Lode

ST E DEK ER-K A ST ELEN BAL HEREN 1 Mathijs Sipma 2 Arne Scholte in ‘t Hoff 3 Tonnie Bloemen 4 René Lammertink 5 René Vunderink

1 Madonna - Wies Jansen 2 Guns ‘n Roses - Luuk, Loes, Wessel, Mike, Kevin en Julian 3 Plien en Bianca - Claudia en Kayleigh

PLAYBACKSHOW 4 Annie - Rosalie Morsink 5 Village People - Floris, Mart, Stan, Siebe, Cas, Merlijn 6 Alpen Zusjes - Brit en Milou Oplaat

7 Tineke Schouten - Sander Boonk 8 K3 - Wout, Willem, Pepijn

Werken bij V.S.T. Verspaning Service Twente b.v. Verspaning Service Twente b.v. is een bedrijf dat al meer dan 25 jaar actief is op het gebied van toelevering van machineonderdelen voor de voedingsmiddelen-, pompen-, verpakkings-, farmaceutische en pluimvee-industrie.

Wij zoeken per direct:

CNC Frezer

Ervaring met Heidenhainbesturing, die zelfstandig kan programmeren.

CNC Draaier

Ervaring met Fanucbesturing, die zelfstandig kan programmeren.

LF

MOONLIGHT GO

- Avontuurlijk en Hilarisch - Baan verlicht - Spelen met lichtgevende ballen - Combineren met stamppot buffet of bittergarnituur

Conventioneel Draaier en Frezer Moet zelfstandig kunnen werken achter de machine. Hengevelderweg 3 7478 PE Diepenheim telefoon: 0547-351990

Interesse?

Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet. Wij geven de voorkeur aan sollicitaties per E-mail. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Roy Jongman (telefoonnummer 074-2915448).

Kijk voor meer info en arrangementen op www.pitch-putt.nl/Diepenheim

Adresgegevens

Verspaning Service Twente b.v. Turbinestraat 6 - 7556 RB Hengelo Postbus 391 - 7550 AJ Hengelo tel. 074-2915448 - fax. 074-2917934 e-mail: info@vstbv.nl - Internet: www.vstbv.nl

H.J. ten Dam klokkenreparaties • gratis prijsopgave • gratis halen en brengen • bel voor een afspraak Rijksgediplomeerd uurwerkhersteller Goor • Tel. 08500-20344 • Mob. 06-22395097

Bentelo 06 - 27 54 36 23


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 20

Landelijke Open Dag Dierenartsen Dierenkliniek De Vossenbrink in Delden, Dierenkliniek De Hagmolen in Beckum en Dier Medisch Centrum Hof van Twente in Goor doen mee met de Landelijke Open Dag Dierenartsen op 6 oktober 2012 Op zaterdag 6 oktober 2012 wordt voor de eerste keer een Landelijke Open Dag Dierenartsen georganiseerd met als thema ‘Dierenarts in 3D: deskundig, dienstverlenend en duurzaam’. Verspreid over het land doen dierenartsenpraktijken hun deuren open om te laten zien hoe de dierenartsen in Nederland zorgen voor mens en (huis)dier. De praktijken bieden een kijkje achter de schermen van veterinair Nederland. Ook dierenartsen die buiten de dierenartsenpraktijken werken, vertellen er op video over hun beroep. Genoemde praktijken doen mee met de landelijke open dag. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Kijk binnenkort op de desbetreffende sites voor het volledige programma: dkldevossenbrink.nl; dapdehagmolen.nl; diermedischcentrum.nl. De Landelijke Open Dag Dierenartsen wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, de beroepsvereniging van dierenartsen, in het kader van het 150-jarig bestaan van de vereniging.

Hallo wereld! – over het ontmoeten van andere culturen

Delden gaf € 2.858 aan collecte Prinses Beatrix Fonds

Kinderboekenweek op KBS Erve Hooyerinck

35 collectanten gingen in Delden tijdens de jaarlijkse collecteweek op pad voor het Prinses Beatrix Fonds. Dit leverde € 2858,-op, € 103,- meer als in 2011. Dankzij deze opbrengst kan het fonds doorgaan met het bestrijden van spierziekten en bewegingsstoornissen. Alle collectanten en gulle gevers bedankt daarvoor! Prinses Beatrix Fonds: 55 jaar in beweging Al 55 jaar maakt het Prinses Beatrix Fonds zich sterk voor mensen met een spierziekte. Het begon met de strijd tegen polio. Dankzij de beschikbaarheid van een vaccin is polio in Nederland onder controle. Nu werken we hard om ook andere spierziekten en bewegingsstoornissen te overwinnen. Voor alle mensen met deze ziekten is het van levensbelang dat we blijven investeren in onderzoek en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Onderzoek naar oorzaken De afgelopen tien jaar heeft het Prinses Beatrix Fonds bijna € 25 miljoen beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek. Daardoor zijn mooie stappen gemaakt op weg naar nieuwe medicijnen en betere behandelmethoden. Helaas is genezing voor veel spierziekten en bewegingsstoornissen nog ver weg. Een beter leven voor patiënten Patiënten met een ziekte zoals Duchenne, ALS, MS, Parkinson en Huntington hebben elke dag te kampen met beperkingen. Daarom ondersteunen wij patiëntenorganisaties. Zij geven voorlichting, organiseren onderling contact en behartigen de belangen van patiënten.

Informatiebijeenkomst MS-vereniging Hengelo - De MS-vereniging Twente nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst over MS en Cognitie op woensdag 7 november 2012 in de Nijhofzaal bij Van der Valk in Hengelo. Over MS en de cognitieve gevolgen wordt weinig gesproken. Met name in een later stadium van MS kunnen cognitieve problemen optreden. Wat zijn cognitieve problemen eigenlijk? En welke treden op bij MS? Het is een zeer gevoelig onderwerp en sommige mensen vinden het dan ook moeilijk om het bespreekbaar te maken. Hoe ga je hiermee om? Welke gevolgen heeft het voor je relatie en bijvoorbeeld voor je werk en sociale leven. Kortom een boeiend, gevoelig onderwerp waar vaak nog een taboe op rust. Judith Lahaye, psycholoog bij Livio komt tijdens haar werkzaamheden als psycholoog regelmatig in contact met mensen die MS hebben en cognitieve problemen. Tijdens de informatiebijeenkomst gaat zij u vertellen welke cognitieve problemen er optreden bij MS. Tevens zal zij aangeven welke gevolgen dit met zich meebrengt en hoe je hiermee om kunt gaan. Daarnaast zal zij informatie verstrekken over hoe de cognitieve problemen worden vastgesteld. Uiteraard krijgt u alle gelegenheid om over dit onderwerp vragen aan Judith te stellen. Tijdens de pauze van de informatiebijeenkomst is er een aantal jongeren van onze vereniging die hun schilderijen exposeren. Deze avond is voor leden van onze vereniging, hun partners en andere naast betrokkenen. U kunt zich opgeven tot 1 november 2012 bij ons secretariaat, met vermelding van uw naam en het aantal deelnemers. Bij voorkeur per e-mail: t-engbers@home.nl. (denk aan het streepje achter de t) of telefonisch: 053-4351585. Van der Valk, Bornsestraat 400, Hengelo. Aanvang: 19.30 (zaal open vanaf 19.00). Eind: ± 21.30 uur.

ALLES OVER WERKEN IN ZORG EN WELZIJN IN OOST-NEDERLAND

WWW.ZORGSELECT.NL | MOBIEL: M.ZORGSELECT.NL

KBS Erve Hooyerinck steunt 3FM Serious Request 2012

De kijk op

jou in onze organisatie

Wij zoeken een Wijkverpleegkundige • thuiszorg Hengevelde Met een breed aanbod van diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg helpen we mensen om prettig en zo zelfstandig mogelijk te leven. De behoeften en wensen van onze bewoners en klanten zijn daarbij altijd ons uitgangspunt. Dus we veranderen, groeien en ontwikkelen. Wil jij je ook ontwikkelen in de zorg? Dan ben je welkom bij Carintreggeland. We bieden je een goede collegiale werksfeer en arbeidsvoorwaarden en salaris volgens de CAO VVT. .. Geinteresseerd? Kijk op www.carintreggeland.nl of bel 074 367 37 55. Je kunt reageren via www.zorgselect.nl (zoek op vac.nr. 17432 en solliciteer).

EXTRA AANBIEDING: 6 KUB-CONTAINER INCL. AFVOER SNOEIHOUT € 80,- INCL. BTW

Delden - Het was begin december 2011 toen een groepje leerlingen uit groep 7, onder leiding van Eva Tielkes, bij de schooldirecteur op bezoek kwam met een speciale vraag: “Volgend jaar staat het Glazen Huis in Enschede. Kunnen wij met school niet iets doen om de actie van 3FM en het Rode Kruis te ondersteunen?” Het schoolteam en de Ouderraad steunen dit geweldige initiatief vanuit de kinderen van harte temeer omdat het doel van de actie over kinderen gaat. Vanaf 18 december 2012 staat het Glazen Huis van de publieke popzender 3FM op de Oude Markt in Enschede. Drie DJ’s van 3FM vragen samen met het Rode Kruis aandacht voor een stille ramp; een mondiaal probleem waarvoor normaal geen aandacht is. Zij maken zes dagen lang radio en televisie vanuit een glazen studio en eten die dagen niets. In 2011 werd met deze actie ruim 8,5 miljoen euro opgehaald voor moeders geraakt door oorlog.   Stille Ramp 3FM Serious Request 2012 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor ruim 5,5 miljoen baby’s die elk jaar sterven binnen een maand na de geboorte, of voor en tijdens de bevalling. Een stille ramp die elke 6 seconden plaatsvindt en vooral in Afrika onnodig veel slachtoffers maakt. Met eenvoudige hulp en begeleiding is deze stille ramp te bestrijden. Daarom vraagt 3FM Serious Request dit jaar aandacht voor deze allerkleinsten. Wat doet Erve Hooyerinck?   Er is een commissie geformeerd die voor de laatste 2 maanden van het jaar een plan gaat maken om 3FM Serious Request te helpen. Ouders, leerkrachten en kinderen zetten hier samen de schouders onder. In de klas kan de leraar zelfstandig voorlichting geven met behulp van lespakketten. Het Rode Kruis zal onze school aanvullend ondersteunen door het verzorgen van gastlessen en het bieden van extra lesmateriaal. Het biedt de gelegenheid om als klas en school een wezenlijk steentje bij te dragen aan dit goede doel! Alle groepen zullen hieraan meedoen met verschillende acties. Uiteraard houden we u op de hoogte van verdere plannen en ontwikkelingen.

Delden - Het is binnenkort weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen, onder het motto “Hallo wereld!” Met boeken ontdek je de wereld. Je reist naar verre landen, leert allerlei bijzondere uithoeken van de aarde kennen en maakt kennis met mensen uit een andere cultuur. Van 3 t/m 13 oktober maken de kinderen een spannende wereldreis langs alle denkbare landen, zeeën, volken en continenten. De Kinderboekenweek 2012 wordt een onvergetelijk feest vol nieuwe avonturen, nieuwe boekenhelden en nieuwe ontdekkingen. Op KBS Erve Hooyerinck vinden tijdens de Kinderboekenweek allerlei activiteiten plaats, die aansluiten bij het thema van dit jaar. Op woensdag 3 oktober vindt de feestelijke opening plaats, waarbij twee “reizigers” de kinderen enthousiast maken over andere landen, met de belevenissen die zij hebben meegemaakt. Op dinsdag 9 oktober kunnen de groepen 3 t/m 8 kijken en luisteren naar een presentatie van juf Antoinette over Cambodja. Zij heeft daar deze zomer als vrijwilligster met kinderen geleefd en gewerkt. En natuurlijk is er ook weer een voorleesochtend: op woensdag 10 oktober wordt er van half 9 tot 9 uur in de hele school voorgelezen. In de groepen 1 t/m 4 gebeurt dit door ouders, in de groepen 5 t/m 8 door leerkrachten. De kinderen uit de bovenbouwgroepen kunnen op donderdag 11 oktober meedoen aan het “Zweeds loopspel”. Hierbij moeten de leerlingen allerlei vragen uit boeken beantwoorden die passen bij het thema “andere landen en culturen”. De Kinderboekenweek wordt op vrijdag 12 oktober afgesloten met een “Hallo werelddans” die door alle groepen wordt uitgevoerd. In elke klas staat een kijktafel waarop kinderen meegebrachte spullen uit andere landen kunnen leggen. Ouders zijn van harte welkom om tijdens de Kinderboekenweek, ’s middags na schooltijd een kijkje te nemen in de klassen.

Je Leukste Beertje

voor originele kinderfeestjes en online cadeautjes

Creëer en kleed je eigen knuffel (keuze uit vele diertjes en outfits) Tel: 06-42301931 www.jeleukstebeertje.nl info@jeleukstebeertje.nl

SG Twickel verjongt de Wereldwinkel

Fruitpersdag en eetbaar erf in Markelo Op zaterdag 20 oktober staat Markelo in het teken van het ‘eetbare erf’. Op het terrein van coöperatie Arkervaart-Twente (Goorseweg 3) in het centrum van Markelo wordt een gezellige dag georganiseerd waar u van 10.00 tot 16.00 uur terecht kunt met uw appels en peren om te laten persen tot vers sap. En iedereen die meer wil weten over eten uit eigen moestuin, boomgaard of balkon is van harte welkom op de streek- en informatiemarkt. Vers sap Al bestaat een boomgaard maar uit een paar fruitbomen, er is al snel meer fruit dan de eigenaar, familie en buren kunnen verwerken. Een goede en makkelijke manier om uw fruitoogst niet verloren te laten gaan, is het fruit te laten persen tot vers sap. De Welsumse sapmobiel maakt dat mogelijk. Voor slechts 1 euro per liter wordt uw fruit ter plekke geperst en kunt u het sap direct meenemen in pakken van 5 liter die ongeopend twee jaar houdbaar zijn. Om te voorkomen dat er een lange wachttijd ontstaat bij de fruitpers, is het nodig dat u zich vooraf opgeeft. Dit kan tot 16 oktober bij Landschap Overijssel (info@landschapoverijssel.nl of 0529-401731). U dient bij opgave te vermelden hoeveel kilo fruit u meeneemt. Er gaan 5 à 6 appels in een kilo en 100 kilo fruit geeft circa 70 liter sap. U dient contant te betalen. Na opgave krijgt u bericht hoe laat u verwacht wordt. Erfmarkt Ook zonder fruit bent u welkom op de markt. Diverse standhouders zijn aanwezig om hun waar te verkopen of uw vragen over het eten van eigen erf, tuin of balkon te beantwoorden. De streekmarkt wil u als bezoeker meenemen in de vele mogelijkheden om uw voedsel zelf te telen en te verwerken. De Hoogstambrigade is aanwezig om u te informeren over het snoeien van fruitbomen. Bovendien kunt u meegebrachte vruchten laten determineren op naam door pomoloog Hennie Rossel. Aan het einde van de dag wordt een speciaal voor de gelegenheid gebouwde droogkast geveild. Eetbaar erf Eten uit eigen moestuin en van eigen boomgaard is helemaal in. Mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt en zelf met de handen in de grond wroeten. Van oudsher zijn moestuinen en boomgaarden vaste onderdelen van boerenerven. Daarom springt stichting Maarkels Landschap op deze ontwikkeling in met het organiseren van meerdere projecten rondom het thema ‘het eetbare erf’. Hiermee willen we inwoners van Markelo en omgeving stimuleren hun eigen eten te telen. De fruitpersdag is de aftrap van dit themajaar. Meer informatie kunt u vinden op www.maarkelslandschap.nl of www.landschapoverijssel.nl. Al tachtig jaar zet Landschap Overijssel zich in voor natuur&landschap in Overijssel! Samen met de onmisbare steun van onze donateurs, bedrijfsvrienden en natuurlijk de buren van onze natuurterreinen. Maar ook met de gemeenten, talloze enthousiaste vrijwilligers, de provincie Overijssel en de Nationale Postcodeloterij. Bedankt daarvoor! Help jij ook mee? Heel graag! www.landschapoverijssel.nl/jubileum

Lezers schrijven

(buiten verantwoordelijkheid van de redactie) Berichten voor deze rubriek kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd.

“Betuttelaars, hufters en nette mensen”

Het moet een ongelofelijk gevoel zijn voor mevrouw Rowling dat mensen een miljoen boeken bestellen voordat het uitkomt, alleen al omdat je de Harry Potter serie geschreven hebt. Ik was tenminste al apetrots toen een paar mensen me vroegen waarom ik nooit meer een stukje schreef voor het Hofweekblad. Het feit dat we vakantie hadden gehad, was een goed excuus. Ik wilde het wel graag even met u over een typische ervaring tijdens onze vakantie hebben. Wij zijn met de auto naar Zwitserland geweest. Niet dat u dat een zorg zal zijn, maar ik zeg het als inleiding voor de stelling in de koptekst. Tijdens de vele kilometers, die we in Zwitserland gereden hebben, zijn ons twee dingen opgevallen. Op alle doorgaande wegen mag je 80 rijden, tenzij de verkeerssituatie met hellingen e.d. het te gevaarlijk maakt. En dan zie ik in de Hof tot mijn ergernis steeds meer doorgaande wegen met een 60 km beperking, terwijl hier de molshoop, die Herikerberg heet, zo ongeveer het hoogste punt in de gemeente is. Maar de betuttelaars hebben bedacht dat alle automobilisten zichzelf van het leven willen beroven en dat niet doen als ze 60 moeten rijden. Nette mensen doen dat ook en kunnen dus rekenen op een hufter met een opgestoken middelvinger als er weer ingehaald mag

worden. In de tweede plaats vind je daar nergens drempels. In iedere stad of dorp kun je ongehinderd doorrijden zonder om de haverklap op de rem te moeten, de vering op de proef te stellen en het milieu te verontreinigen door weer flink op te trekken. Daar staat tegenover dat je op iedere plek waar een paar huizen bij elkaar staan (maar ook in de stad) 50 moet rijden. Iedereen doet dat ook heel nauwgezet. Als je dan ziet dat in de Hof op wegen waar geen sterveling woont al een bord 50 staat (omdat het de gemeentegrens is) en soms de uitvalswegen een 30 km beperking hebben, waar nagenoeg niemand zich aan houdt, dan vraag ik me af waar die betutteling voor nodig is, als je toch niet handhaaft. Wat nog het meeste opvalt is, dat iedereen stopt als ze maar denken dat iemand op een zebrapad wil oversteken. Het meest frappante heb ik gezien bij een tijdelijk stoplicht voor een stukje asfalteren. Er stonden drie auto’s voor het stoplicht. Dan een zebrapad, dat vrijgehouden werd, en daarachter een stuk of tien auto’s. Op het moment dat het licht op groen sprong, kwam een manneke van hooguit zes op het trottoir aanhuppelen en wilde oversteken. De eerste drie wagens reden weg en de rest bleef keurig wachten tot het ventje aan de overkant was. Meteen schoot me de verkeerssituatie te binnen op het Julianaplein in Goor. Een zebra met een stoplicht voor overstekende voetgangers en klaar-overs als de kinderen uit school komen. Want we weten allemaal dat in Nederland hufters wonen, die ondanks alles toch doorrijden. Natuurlijk hoort u niet bij die groep: het zijn altijd “de anderen”. Maar zelfs in het buitenland lees je dat Nederlandse jongeren feestvieren door de boel te vernielen en winkels te plunderen. En dan denk je: ”ik wou dat ik vloeiend buitenlands sprak, dan hoorde ik niet bij die hufters”. Jan Hulsegge, Goor

Gesprekskring en cursus Hengelo - Gesprekskring ‘Belangrijke kwesties’. Kenmerkend voor de echt belangrijke vragen in ons leven is dat ze niet definitief beantwoord kunnen worden. Het gesprek met anderen kan ons in onze beleving soms verder helpen omdat we bijv. inzichten krijgen aangereikt die ons onbekend waren. Deze bijeenkomsten staan op zichzelf en kunnen per keer worden bijgewoond. Onderwerp op 16 okt.: Verantwoordelijkheid en schuld. Dinsdag 16 okt. en 20 nov. Tijd: 10.00 - 11.30 of 20.00-21.30 uur. Plaats: Remonstranste kerk te Hengelo, Cursus ‘Over de ziel’ Zo vanzelfsprekend als het bestaan van de ziel was, zo problematisch is haar bestaan in onze tijd. In deze cursus gaat het over de vele opvattingen over de ziel en wordt gepoogd vragen te beantwoorden als: waarom kunnen we de idee van een ziel niet opgeven en waarom heeft zij zorg nodig en waarin bestaat die? Maandag 08 en 22 okt. en 05 nov. Tijd: 20.00-21.30 uur. Plaats: de Schouw, Kerkplein 3, Almelo Opgave: fknoppers@hetnet.nl of tel. 06 22135613. Iedereen is van harte welkom. Aan de cursisten die niet zijn verbonden aan de Remonstrantse gemeente vragen wij om een vrijwillige bijdrage te storten op bankrekeningnummer 47.46.68.347 t.n.v. Rem. Gemeente Twente, onder vermelding van de naam van de betreffende cursus.

Delden - Rosalie en Lesley hebben vrijdagavond een start gemaakt met hun praktijkstage in de wereldwinkel. Het begon met kennismaken met de vrijwilligers Petrea, Wijnand, Alies, Gea, Annelies en Wim. Na een korte uitleg over de koffie van de kleine boeren en de thee uit Ethiopië, de chocolade van Tony’s Chocolonely uit Ghana en de wijn uit Zuid Afrika bekeken de 2 enthousiaste verkoopsters de vele kunstvoorwerpen uit de hele derde wereld. Ze keken hun ogen uit. Toen begon het echte werk, afrekenen (een klant kocht 3 repen chocola, één voor één), Unicef armbandjes uitstallen en een leuk magneetje bedenken. Daarna nog even vakken vullen en op de THT-datum letten en toen naar Metropool. Bedankt meisjes en welkom voor alle stagiaires van SG Twickel Delden.

Solo pianorecital Eke Simons op De Welle

Ineke’s Hofdichten ‘‘Noajoarsstorm” Ik griepe mien jas, ’n Hoond mut deruut, Buutn huult de wind, zon naargeestig geluud, Deepe duuk ik in mien kraagn, Teegn die harde harfswind-vlaagn, Met ne krach enorm, enorm, Wolkenslierten vleegt heel hoge, Boamn vuurbie, hoast te snel vuur’t oge, Machtig zo te loopen in den storm Grieze flardn as gewaadn, Vol met reagnbuujen elaadn. De groond den lig met täkskes bezeejd, Met krach uut de beume eweeid, Alles verreagnd, de kluurn vervaagd, Wordt duur de wind um mie hen ejaagd, ’n Hoond en ik duur de storm belaagd. ’t Klettert en striemt zo teegn mien jas, Ik wol now toch dek gauw thuus was, En duur- en duurnat kom ik an, Kroep lekker bie de kachel dan. ’n Hoond kan’t niks schelln hoe’t buutn is: Hagel, reagn, onweer of dikken mist, Den druupenden jas, det gif ok gin zier, As’t monn zuk weer is, dan goat wie wier! Ineke Smit-Vukkink

Foto: Alberta Groteboer

Stokkum - Aanstaande zondagmiddag geeft pianiste Eke Simons een solo recital op De Welle in Stokkum bij Markelo. Met onder andere werken uit de Moments musicaux van Schubert, de Lyrische Stücke van Grieg en een Nocturne van Chopin kunt u een heerlijke pianomiddag verwachten. Eke Simons (1981) treedt op als soliste en als kamermusicus in Europa. Zij gaf solo recitals in Vredenburg te Utrecht en het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam. Eke is regelmatig te gast in Zweden. Haar concerten zijn uitgezonden op Radio 4, Radio West, Concertzender en NPS. Als soliste met orkest speelde Eke Pianoconcert KV 491 in c klein van Mozart. Als kamermusicus treedt Eke onder andere op met meestercellist Harro Ruijsenaars en werkt ze regelmatig samen met alt Carina Vinke. Ook werkte zij samen met de wereldberoemde percussionist Colin Currie en grotere ensembles als het New European Ensemble. Eke voltooide haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2007 bij Geoffrey Madge en David Kuyken en specialiseerde zich aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in liedbegeleiding. Zij volgde talloze masterclasses bij internationaal bekende musici. Momenteel werkt ze met de gerenommeerde Zweedse pianist Ingemar Hedvall aan nieuw solorepertoire. Zondag 7 oktober, 14.30 uur (inloop met koffie en thee vanaf 14.00 uur), Oude Borculoseweg 7, 7475 NE Markelo (Stokkum). Entree 15 euro (kinderen gratis), inclusief koffie en een drankje. Iedereen is van harte welkom! Nadere informatie en aanmelding vooraf via de website: www.muziekopdewelle.nl of telefonisch via 06 51403914 (Jonneke Adolfsen).


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 21


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 22

Jubileumviering kinderkoor de PeePeetjes

ZORGELOOS KOFFIE DRINKEN! Nieuw bij Expert: Philips SENSEO SARISTA nu met 4 jaar garantie! ®

Goor - Zondag 23 september heeft het kinderkoor de PeePeetjes twee jubilea gevierd tijdens de gezinsviering in de Petrus en Paulusparochie te Goor. Dirigente Bernadette Brunnekreef en pianiste Ellen Groothuis leiden al 30 jaar het kinderkoor. Mirjam Scholte van Mast en Nathalie Mensink verzorgen al 10 jaar de gezinsvieringen. Tijdens de viering zijn de vier jubilarissen in het zonnetje gezet. Er waren cadeaus gemaakt door de kinderen en ook was er een speciaal jubileumlied geschreven. Samen met jongerenkoor Eigen-Wijs en de mensen in de kerk werd dit voor de vier jubilarissen gezongen. Na de viering  vertrokken alle kinderen, jubilarissen en leden van jongerenkoor EigenWijs naar Avonturenpark Hellendoorn! Op naar het volgende jubileum; in 2014 bestaat het kinderkoor de PeePeetjes 50 jaar!

De verse koffiebonen Senseo!

(Pinkert Bokaal) Evenals vorig jaar gaat de kaartclub van de buurtvereniging Elsen-Herike weer het open kampioenschap Kruisjassen van Markelo (Pinkert Bokaal) organiseren. Het toernooi wordt gehouden bij grand café “Het Wapen van Markelo”. Net als vorig jaar spelen we ook dit jaar 4 avonden. Van deze 4 avonden valt de avond met het slechtste resultaat af. Dus wie alle avonden speelt mag de avond met de minste punten laten vallen, diegene die 3 avonden komt kan - om in aanmerking te komen voor het Kampioenschap van Markelo - geen avond laten vallen. Er wordt gespeeld op de volgende maandagavonden: 5 november, 19 november, 3 december en 17 december 2012. De aanvang van alle avonden is om 20.00 uur. Graag op tijd aanwezig zijn! Bij voorkeur om 19.45 uur. Opgave aan de zaal op de 1e of 2e avond. Deelname is mogelijk voor iedereen. Inleggeld: 10 euro voor alle avonden. Elke avond zijn er leuke prijzen te winnen. Voorts wordt op de laatste avond de kampioen in het zonnetje gezet. Indien mogelijk ontvangen wij graag enkele dagen voor 31 oktober opgave van de deelnemers van uw kaartclub / buurtvereniging. Inlichtingen en opgave bij: F. Worsink, 0547-274850 of H. Schreurs, 0548-513026.

Oogstdankviering in Hengevelde

Nieuw binnengekomen boeken

NU

Bibliotheek Hof van Twente Butcher, Sally Veggiestan Een vegetarische reis door het MiddenOosten.) Chijs, Ingrid van der Luchtmeisjes (De levensverhalen van twee van de eerste Nederlandse stewardessen, van wie de een in de WOII in het verzet ging en de ander zich aansloot bij de NSB.) Child, Lee Achtervolging (Jack probeert een lift te krijgen naar Virginia, als er een auto stopt en hij instapt beseft hij dat het heel fout gezelschap is.) Deckers, Daphne Alles is zoals het zou moeten zijn (scherpe relatiekomedie over liefde, seks en daten.) Fuchs, Cock Zomaar een kind (Een man kijkt terug op zijn traumatische jeugd in een Haagse achterstandswijk en de gevolgen ervan in zijn latere leven.) Gudenkauf, Heather Broer (Wanneer een ontvoerd meisje ontsnapt aan haar belager, gaat ze toch weer terug omdat deze haar broer ook gevangen houdt.) Harpenau, Patty Hemel op aarde (Na een vlucht naar een Bretons dorp ontdekt een vrouw door een persoonlijke zoektocht een oud familiegeheim.) James, E.L. Vijtig tinten vrij (Een studente probeerde zich lang te ontworstelen aan de avances van een erotomane miljonair, maar besluit toch met hem te trouwen.) Müller, Sandra Basisboek cakepops (Smakelijke cakes op een stokje!) Vuuren, Jet van Bloedheet (In een warme zomer wordt in een Vinexwijk in Almere een aantal dode katten gevonden en het lijk van een vrouw.) TIP! Koopzondag 7 oktober is de bibliotheek van 12.00-17.00 uur geopend www. hofbibliotheek.nl.

Open Kruisjaskampioenschap van Markelo

NU

249.-

289.INCLUSIEF THERMOSKAN DRIE INSTELBARE KOFFIESTERKTES

SENSEO® SARISTA HD8010/10.

SENSEO® SARISTA HD8030/60.

• Versgemalen bonenkoffie in een handomdraai • Varieer met 6 heerlijke koffieblends • Voor een kopje, twee kopjes of een volle kan

• Versgemalen bonenkoffie in een handomdraai • Varieer met 6 heerlijke koffieblends • Voor een kopje, twee kopjes of een volle kan

Uw eigen sensationele koffiesmaak van verse bonen is nu mogelijk met de Philips Sarista. Deze machine werkt met hersluitbare bonen-funnels die eenvoudig te verwisselen zijn per kopje koffie. Met één druk op de knop zet u zo één kopje, twee kopjes of een volle kan heerlijke, verse koffie! Kom nu naar uw Expertwinkel en ervaar het zelf!

150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt!

www.expert.nl/winkels

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 6 oktober 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

HAH-adv. - 260x292mm h - Full Colour - week 40 Muziek Salon Rohaan ACTUELE AGENDA Nierstichtingcollecte Markelo - Zondag 21 oktober a.s. koffieconcert vanaf 11.30 uur bij Muzieksalon in Delden Rohaan in Markelo.

De opbrengst van de in de derde week van september gehouden collecte voor de Nierstichting bedraagt € 2864,-. Hartelijk dank aan de gevers en collectanten voor hun bijdrage hieraan.

Buren gezocht

Speciale gast is Martin Krijgsman, Overijssels beste harmonicaspeler. Deze 39-jarige harmonicavirtuoos uit Markelo bespeelt al ruim 16 jaar deskundig de trekharmonica. Vele bekende wereldmelodieën komen voorbij, kortom presentatie van de bovenste plank. Ben Lansink en Martin Krijgsman brengen voor u een 2 uur durend vrolijk en gevarieerd muziekprogramma. Kosten: € 7,00 (incl. koffie/thee vooraf en in de pauze) I.v.m. beperkt aantal plaatsen is reservering gewenst. Dit kan telefonisch bij fam. Lansink, tel. 0547-361818 of via het emailadres: lansi20@hetnet.nl Wilt u ook optreden voor een klein publiek, zang of instrumentaal? Neem dan contact met ons op. Fam. Lansink, Oude Rijssenseweg 1, Markelo.

Carintreggeland zet Vedermethode in Succesvolle aanpak voor ouderen met contactproblemen

Aannemings- en Afbouwbedrijf Haafkes uit Goor is onlangs gestart met de verkoop van 12 starterswoningen aan de Herschelstraat in Diepenheim-Noord. Het project dat met het nieuwbouwconcept van Haafkes wordt gebouwd kenmerkt zich door de lage prijs en de maximale inbreng van de toekomstige bewoners. Deze bewoners spelen in het ontwerpproces een belangrijke rol, zij denken mee over hoe de straat er uit gaat zien. Daarnaast kan een ieder zijn eigen indeling bepalen. Architect George de Witte van architectenbureau De Witte - Van der Heijden hierover; “de bewoners hoeven mij niet te vertellen welke woning en welke opties ze willen, ik wil veel liever weten hoe ze willen wonen en op welke manier ze willen leven, op basis hiervan ontwerp ik een woning die daar naadloos op aansluit”. Dat deze aanpak werkt blijkt wel uit de opkomst bij de eerste informatiemiddag. Een groep van 8 geïnteresseerden heeft zich gemeld. Dat zij vertrouwen hebben in dit plan blijkt wel uit het feit dat ze zelf actief gaan werven om nieuwe buren erbij te krijgen. Het Schuttersfeest in Diepenheim was daar een uitgelezen mogelijkheid voor. Samen met hun toekomstige buren gingen ze, gekleed in dezelfde shirts, op zoek. Erik Reinderink van Aannemings- en Afbouwbedrijf Haafkes vertelt; “wij hopen uiteraard dat wij snel alle woningen in één keer kunnen bouwen. Dat brengt veel voordelen met zich mee, maar aangezien het 3 blokken van 4 woningen zijn kunnen we de bouw ook opsplitsen”. Bij de financiering van deze woningen kunnen de bewoners gebruik maken van de starterslening van de gemeente Hof van Twente. Over de huidige markt vertelt de heer Reinderink: “de bouw staat momenteel letterlijk in de fik, wij zijn erg blij dat wij met ons bouwconcept voor betaalbare starterswoningen erg veel aandacht krijgen. Daar waar ontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten veel moeite hebben om van hun grond af te komen, kunnen wij met dit concept hun probleem oplossen. Geef ons de grond en de tijd en wij verkopen het. Simpelweg omdat wij de markt begrijpen en goed snappen wat opdrachtgevers willen”. Geïnteresseerden voor het plan in Diepenheim kunnen zich melden bij Aannemings- en Afbouwbedrijf Haafkes in Goor. www.haafkesgoor.nl

Hengelo - De Vedermethode is een methode voor ouderen met contactproblemen in de langdurende zorg. Met behulp van theatrale prikkels, poëzie en reminiscentie gecombineerd met een belevingsgerichte benadering, wordt een positieve bijdrage geleverd aan het welzijn van onze cliënten. Veder is een driejarig traject waarbij tientallen medewerkers en cliënten betrokken zullen zijn. Het uiteindelijke doel is dat de medewerkers de Vedermethode zelfstandig kunnen toepassen in de zorg voor ouderen. Het Vederproject gaat komende week van start binnen Carintreggeland. Op tien locaties zijn  huiskamervoorstellingen en op twee locaties volgt een theatervoorstelling. Naast (huiskamer)voorstellingen waarin de spelers van Theater Veder als rolmodel zullen fungeren voor de medewerkers is er een certificeringsprogramma met verschillende trainingen en coaching on the job dat leidt tot het Veder-certificaat. Komende weken zijn er huiskamervoorstellingen op 10 locaties, van  dagvoorziening, kleinschalige woonvorm tot  verpleeghuisafdeling  in Humanitas, Hooghagen, 't Woolde, dagbehandeling Hengelo, Stoevelaar, 'n Banis, Botterhof, Titus Brandsmahof, Eugeria en de Weijdehof. Carintreggeland heeft voor dit driejarige traject subsidie gekregen. De Vedermethodiek is een toevoeging aan het belevingsgericht werken, het is niet totaal iets nieuws. Carintreggeland is de enige organisatie in de regio Twente die deze methode gaat gebruiken. Wilt u meer weten over Theater Veder? Zie www.theaterveder.nl.

ACCORDEONVERENIGING DE OPTIMISTEN 10 nov.: Najaarsconcert in het Parochiehuis in Delden, aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Elke dinsdagavond repetitie (18.30 uur opleidingsorkest; 18.45 uur B-orkest; 20.15 uur A-orkest) in muziekgebouw In Vriendschap, De Mors 1, Delden. www.de-optimisten.nl. KAARTAVONDEN PAROCHIEHUIS DELDEN Zaal open: 19.00-22.30 uur oktober: 12, 26; november: 9, 23; december: 7, 22 zaterdag kerstmiddag 13.00 uur tot 18.30 uur; januari: 11, 25; februari: 8, 22; maart: 8, 22; april: 5, 19 (laatste avond). CENTRALE AGENDA BENTELO 16 okt.: Ouderensoos: Bingo+jaarvergadering; 13 nov.: BVV: slachtvisite; 20 nov.: Ouderensoos: Rob Kleinsman over zijn vleesbedrijf: 21 nov.: vergadering dorpsraad; 29 nov.: BVV: bijeenkomst met Beckum-St. Isidorushoeve; 11 dec.: Ouderensoos: Kerstmiddag; 18 dec.: BVV: kerstavond; 15 jan.: Ouderensoos: Nieuwjaarsborrel; 19 febr.: Ouderensoos: Voorjaarsmiddag; 12 mrt.: Ouderensoos: met Jan Roerink; 23 apr.: Ouderensoos: samen met KBO afsluitingsavond. Zie www.bentelo.info. Opgave/inlichtingen: 0547-292305. ACTIVITEITENAGENDA SOCIËTEIT VOOR OUDEREN. Schoolstraat 40 te Goor. Oktober:1. Regionale biljartcompetitie (aanvang 14.00 uur); 2.: Klaverjassen voor liefhebbers (aanvang 19.30 uur); 4: Kaarten (jokeren / kruisjassen) en Rummikub (aanvang 14.00 uur); 5: Onderlinge biljartcompetitie om de “Dinybeker”;8: Regionale biljartcompetitie (aanvang 14.00 uur); 9: Handwerken o.l.v. de Welfare van het Rode Kruis (aanvang 14.00 uur); Klaverjassen voor liefhebbers (aanvang 19.30 uur); 11: Sjoelen (aanvang 14.00 uur); 12: Onderlinge biljartcompetitie om de “Dinybeker”; .15: Regionale biljartcompetitie (aanvang 14.00 uur); 16: Handwerken o.l.v. de Welfare van

Nieuwe toekomst voor historisch kunstwerk

Goor - Voordat de sloophamers konden toeslaan, werd het historische Sgraffito kunstwerk van de Goorse kunstenaar, Wim ten Broek, uit de muur van de voormalige Gijminkschool getakeld en kreeg het een nieuwe plaats bij de kinderboerderij Het Kukelnest aan de Lintelerweg. Na de succesvolle verplaatsing werd het Sgraffito werk tot in de details liefdevol en

het Rode Kruis (aanvang 14.00 uur); Klaverjassen voor liefhebbers (aanvang 19.30 uur): 18: Bingo (aanvang 14.00 uur); 19: Onderlinge biljartcompetitie om de “Dinybeker”; 22: Regionale biljartcompetitie (aanvang 14.00 uur); 23: Handwerken o.l.v. de Welfare van het Rode Kruis (aanvang 14.00 uur); Klaverjassen voor liefhebbers (aanvang 19.30 uur); 25: Spellenmiddag (aanvang 14.00 uur); 26: Onderlinge biljartcompetitie om de “Dinybeker”; 29: Regionale biljartcompetitie (aanvang 14.00 uur); 30: Klaverjassen voor liefhebbers (aanvang 19.30 uur). November: 1: Kaarten (jokeren / kruisjassen) en Rummikub (aanvang 14.00 uur); 2: Onderlinge biljartcompetitie om de “Dinybeker”. Op niet genoemde doordeweekse dagen is de sociëteit ‘s middags open vanaf 14.00 uur. Er is voldoende plaats voor nieuwe bezoekers/sters voor deelname aan diverse activiteiten. PASSAGE AFD. DELDEN programma 2012/2013. Iedere 3e woensdag van de maand bijeenkomsten in de Voorhof, Kerkstraat 6, Delden, aanvang 20.00 uur 17 oktober: Dhr. H.G. Struik, Borne. SpelavondQuizprogramma; 21 november: Dhr. W. Walgers, Enschede, van de Vereniging Sarvodaya Nederland. PowerPoint presentatie over Social welfare projecten in Sri Lanka. 17 december: Kunstenares mevr. J.v.d. Stappen, Hengelo, Kerstprogramma. Donderdag 3 januari 2013: 10 uur: nieuwjaarsreceptie in de Voorhof. 16 januari: PowerPoint presentatie van ProImpulsion over de 7 klassieke wereldwonderen en de 7 nieuwe wereldwonderen. 20 februari: Jaarvergadering en verslag van mevr. Janita Geerdink over de stichting dr. Albronda fonds. 20 maart: Presentatie bestuur over: “Op de koop toe”. 17 april: Gezamenlijke avond Deldense Vrowenverenigngen met Hella v.d. Wijst, de Wandeling.

kundig gerestaureerd door kunstenaar Wolter Wiegerinck en de Terrazzo specialisten Alfredo en Antonio Cominotto. Dit was een hele klus, gezien de afmetingen van meer dan 3 meter hoog en 2 meter breed. Het Sgraffito werk uit 1956 is waarschijnlijk één van de weinig bewaarde Sgraffito’s uit de jaren vijftig in Nederland. Dit gegeven was mede een belangrijke aanleiding voor het starten van de reddingsactie. De weg vanaf het idee, dit kunstwerk van de sloop te redden, naar de uiteindelijke restauratie, verliep erg moeizaam. Het benaderen van de vele instanties, voor de benodigde toestemming en het zoeken naar sponsoren, voor de financiële ondersteuning kostte veel tijd. Nu, na 12 maanden hard werken kan de initiatiefnemer Stichting Historisch Goor, en kinderboerderij Het Kukelnest samen een feestje vieren. Op vrijdag 5 oktober zal wethouder Pieter van Zwanenburg samen met vele genodigden het Kunstwerk feestelijk onthullen. De voorzitters, Ubbo Borgesius van de Stichting Historisch Goor en Bennie Haafkes van de kinderboerderij Het Kukelnest willen heel graag dat iedereen het behaalde resultaat komt bekijken. Vooral bij de bewoners van het Gijmink zal het zien van dit kunstwerk herinneringen aan hun schooltijd naar boven halen. Ubbo Borgesius: “Dit historische Sgraffito kunstwerk zal in de geschiedenis van Goor een belangrijke rol gaan spelen, omdat het een zeer uniek kunstwerk is. Laten we in de toekomst samen van dit prachtig gerestaureerde stukje Historisch Goor genieten”.

Op zaterdag 6 oktober om 19.00 uur wordt in de Petrus en Paulus kerk in Hengevelde Oogstdankdag gevierd. De kerk wordt binnen en buiten versierd met groenten, fruit, bloemen, graan enz. Een ware lust voor het oog. De producten worden door de parochianen beschikbaar gesteld en door de Werkgroep kerkversiering tot een mooie creatie gevormd. Kinderen worden tijdens de viering uitgenodigd om hun bijdrage naar voren te brengen. De groenten en het fruit worden, evenals andere jaren, geschonken aan leefgemeenschap “De Wonne” in Enschede. Na afloop is er koffie drinken achter in de kerk en kan de kerkversiering worden bewonderd. De avond is prima te combineren met de verlichte avondwandeling “De oogst in het licht”, die vanaf 20.00 uur, in het Lammershoes, bij de school in Markvelde, kan worden gestart.

Diepenheims Kampioenschap Kruisjassen 2012 Woensdag 10 oktober De kaartcommissie van de voetbalvereniging Diepenheim zorgt voor de organisatie. Deelname voor deelnemers aan de jaarlijkse wintercompetitie en overige inwoners van Diepenheim. Inzet voor het kampioenschap kruisjassen is de “Willem Altena trofee” die de winnaar van 2011, Jan Vos gaat verdedigen. De organisatie hoopt op veel deelnemers. Programma: Kantine De Koppel, woensdag 10 oktober. Aanvang: 19.45 uur tot 23.00 uur. Aanwezig: 19.30 uur. 4 speelronden. Kosten € 3,00. Organisatie bij: J. Vruwink, tel. 351367; m.m.v. J. v.d. Haar, tel. 351469 en W. Knoop, tel. 351833. De data voor de jaarlijkse wintercompetitie zijn: vrijdag 26-10, 9-11, 23-11, 7-12, 2112. In 2013 vrijdag 4-01, 18-01, 1-02, 15-02, 1-03, 15-03, 29-03, 12-04.

‘Kunst van Wil’ exposeert in oktober

Goor - Dinsdag 2 oktober a.s. richt Wilma Godwaldt haar eerste expositie in met schilderijen in de salon van Petra van den Burg te Goor. Zij schildert al geruime tijd kleurrijke, komische en vooral vrolijke werken. Wilma is de naam die schuil gaat achter “Kunst van Wil”. Bent u nieuwsgierig? Kom vanaf woensdag 3 oktober a.s. naar de salon van Petra van den Burg en kijk vast op www. kunstvanwil.nl . Biografie Wil Wil is in 1966 geboren in het Groningse Winschoten. Daarna verhuist ze een korte tijd naar Uithoorn en sinds 1971 woonachtig in het Twentse Goor. Na een opleiding in de zorg wordt ze ziekenverzorgster in een verpleeghuis. Al gauw raakt ze geïnspireerd en ontwerpt ze kleding voor een zelfmaak-modebedrijf in het oosten van het land. Tijdens deze periode van ruim 5 jaar heeft ze haar eigen sieradenlijn opgezet voor dezelfde werkgever. Veel mensen hebben bij haar een sieradenworkshop gevolgd. Ondertussen is Wil moeder van twee prachtige dochters en kiest ze uiteindelijk voor een werkverband in de fashionwereld. Toch kruipt het creatieve bloed waar het niet gaan kan, ze begint met tekenen en schilderen in allerlei stijlen. Ze raakt door een aantal workshops geïnspireerd door Hundertwasser en Kandinsky. Door diverse bezoeken aan galeries en kunstenaars wordt het virus nog heviger en krijgt ze vooral de kriebels van vrolijke schilderijen. Haar favoriete schilders zijn Ad Verstijnen, Caspar van Houten, Bianca Leusink en Maureen Knobben.Sinds ruim een jaar tekent en schildert ze met diverse technieken; acryl, inkt, ecoline, krijt en gebruikt daarbij tevens graag verrassende materialen. Ze laat haar creatieve geest graag de vrije loop. Door haar passie, gedrevenheid en sterke ’wil’ een naam om niet snel te vergeten…….


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 23

Zatetrodbaegr

6 oktot 15.00 uur

Streekmarkt Twente E ELKE 1 ZATERDAG VAN DE MAAND IN DELDEN

van 9.00ude Blasiuskerk bij de Oin Delden

chutney’s & s m a J • • Honing od • Spelt-bro nten • Eko-groe

ndvlees la s t n e w T • s • Lamsvlee e paling t k o o r e G • enkaas it e G ile r e • Wolv

• Shiitake aas • Boerenk Granen • Meel & e paling t k o o r e G •

• Wild • Mosterd r & wijn • Streekbie en • Fruitsapp

Genieten van producten uit eigen streek!

Daalderkaas,

voor kaas vers van ’t mes

voor de maand oktober

Hamam Standaard (25 min)

Traditionele scrubbehandeling, inzeping en zeepmassage. Het ritueel sluit u af met het nuttigen van een verfrissende cocktail.

Aanbieding E 29,50 p.p.

Welkom

op de volgende standplaatsen:

Donderdagmiddag:

Op de markt in Beckum (Beckumerkerkweg) (Geldig tot 31 oktober 2012)

13:00 uur - 17:00 uur

Vrijdagmorgen:

Op de markt in Goor naast Boeijen Groente en Fruit

08:30 uur - 12:30 uur (Advertorial)

13 oktober Fabrieksverkoop Deltex

Delden - Zaterdag 13 oktober organiseert Deltex een fabrieksverkoop. Van 9:00 tot 14:00 uur worden restantvoorraden en B-keuze dekbedden, hoofdkussens, slaapzakken en bedtextiel van zowel het eigen merk als bekende merken zoals Cinderella Bedding verkocht tegen spectaculaire prijzen. Profiteer van kortingen die wel kunnen oplopen van 30% tot 70% op de winkelprijs. Deltex is een van origine Twents familiebedrijf dat al bijna een halve eeuw dekbedden, hoofdkussens en slaapzakken produceert van hoogwaardige kwaliteit. ‘Onze producten voldoen aan marktconforme eisen, maar hebben daarnaast ook onmiskenbaar hun eigen karaker’. Deltex voert een aantal eigen merken, zoals Cinderella en Sanidor, maar produceert ook onder private labels. De producten zijn verkrijgbaar bij grootwinkelbedrijven en detaillisten. Dat u met de producten van Deltex verzekerd bent van een goede prijs/kwaliteit verhouding is inmiddels bewezen. Speciaal voor de winter brengen we de donzen en wollen dekbedden onder de aandacht. De fabrieksverkoop is een mooie kans om tegen zeer aantrekkelijke prijzen rechtstreeks bedtextiel in te slaan. De vorige fabrieksverkoop was net als voorgaande keren een groot succes! We verwachten weer een grote opkomst. Wees er snel bij want op=op!

Dameskaarten sv Hector Goor - De strijd om de grote prijs bij het dameskaarten van sv Hector is weer in alle hevigheid losgebarsten. In tegenstelling tot het vorig kaartseizoen is het nu ook de organisatie zelf die heeft besloten om voor de prijzen te gaan. Heidy Oolbekkink liet dan de kans ook niet voorbij gaan en deed op donderdag 27 september een greep naar de macht. Haar eerste prijs, die zij zelf mocht afroepen, werd met gemengde gevoelens ontvangen. Het gejuich en het boe-geroep was op heel het Sportpark ’t Doesgoor te horen. Heidy Oolbekkink sprak na afloop van een geweldige overwinning en ziet zichzelf als kanshebster voor de eindzege. De uitslag van de kaartavond, gehouden bij sv Hector op donderdag 27 september was als volgt: 1 Heidy Oolbekkink 403 2 Anja van de Heuvel 518 3 Mini Spaay 539 4 Ans Bielderman 563 5 Rita Wenderman 611

Film “The Iron Lady” in Het Beaufort

Kids Hits bij Shoeby! Goor - Van maandag 1 oktober tot en met zaterdag 6 oktober is het zover, dan is het Kids Hits week bij Shoeby! De hele winkel staat dan in het teken van muziek. Iedere etalage wordt versierd met LP’s en tijdens de Kids Hits week maken kids 100x kans op een iPod Shuffle*! Tijdens de Kids Hits week staat de hele winkel in het teken van muziek. Daarnaast zijn er mega veel koopjes voor coole kids! De kidsfolder staat vol met de nieuwste najaar items en de laatste modetrends. Kom swingen op woensdagmiddag 3 oktober! Op woensdagmiddag 3 oktober is er speciaal voor de kids een ‘swing it out’-middag met de vetste top 40 muziek! Alle kids zijn welkom om te komen dansen en swingen op de dansvloer met discolampen bij Shoeby. Kidscollectie Shoeby: Jilly & Mitch! De kidscollectie van Shoeby combineert Fashion & Fun. Hippe kids vinden er naast de stoerste kleding (in de maten 92 t/m 176) ook een funcorner waar zij zich kunnen vermaken met spelcomputers, tv’s en luisterzuilen met populaire hits. Daarnaast zijn er regelmatig leuke (instore) acties en prijsvragen waarbij ze kans maken op mooie prijzen. Jilly & Mitch maakt onderdeel uit van Shoeby, de Nederlandse fashionformule met ruim 240 winkels. Graag tot ziens bij Shoeby! *Bij besteding van € 50.- aan de kidscollectie

Petrusschool Cartridge Fonds schenkt Het Roessingh moestuinbakken

Hengevelde - De Stichting Petrusschool Cartridge Fonds zamelt met succes cartridges, batterijen en gebruikte mobieltjes in. De opbrengst wordt geschonken aan goede doelen. Leerlingen van de VSO ZML afdeling van Onderwijscentrum Het Roessingh mochten 500 euro besteden. Hiervan zijn 3 hoge moestuinbakken aangeschaft, waar ook rolstoelleerlingen makkelijk bij kunnen. De bakken worden ingezet tijdens de leerwerktrajecten. Vrijdag 28 september werden de bakken feestelijk in gebruik genomen. Bedrijven die lege inktjet- of tonercartridges aan het Petrusschool Cartridge Fonds willen schenken, mogen contact opnemen met het volgende mailadres: janboomkamp@hotmail.com of bellen naar tel. 0547-333549.

Cogas ondersteunt kunst en cultuur in de regio Inschrijving Cogas Cultuurfonds 2013 geopend Alle instellingen met een cultureel en/of maatschappelijk karakter, die in 2013 een evenement willen organiseren, kunnen vanaf 1 oktober jl. een verzoek voor een financiële bijdrage indienen bij het Cogas Cultuurfonds. Dit fonds is door Cogas opgericht om culturele en maatschappelijke activiteiten in de regio te stimuleren. Het verzoek dient voor 1 februari 2013 bij Cogas te zijn ingediend. Michiel Kirch, directeur van Cogas, licht toe: “Al jaren draagt Cogas kunst en cultuur in de regio een warm hart toe. In 2012 was het Cogas Cultuurfonds een groot succes, we hebben ruim 150 initiatieven ondersteund. Ook in 2013 kunnen instellingen, als zij financiële middelen nodig hebben bij de organisatie van evenementen, een beroep doen op het Cogas Cultuurfonds.”. De aandeelhoudende gemeenten zijn direct betrokken bij de beoordeling van de verzoeken. Dit gebeurt in de vorm van een adviescommissie waarvan de leden zijn benoemd door de gemeenten die aandeelhouder in Cogas zijn. Cogas stelt dit jaar € 110.000 beschikbaar voor het Cultuurfonds. Instellingen die een aanvraag willen indienen, kunnen het aanvraagformulier en de voorwaarden vinden op www.cogas.nl. Tips Afgelopen weekend waren in Almelo diverse ateliers van professionele beeldende kunstenaars geopend om een kijkje “in de keuken” te geven. In mei dit jaar werd Stichting Atelierroute Almelo genomineerd voor de Cogas Cultuurprijs 2012. Winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2012, Stichting Kunsten Op Straat, presenteert op zondag 21 oktober haar ‘Reuzen uit het Oosten’. Ter ere van het 20-jarig bestaan van Kunsten Op Straat hebben alle plaatsen waar het festival in de zomer komt een eigen reus gemaakt. Deze reus staat voor de identiteit van de plaats. Zo groeit het leger Reuzen uit het Oosten om op 21 oktober aan te treden in een reusachtige finale optocht in Diepenheim.

Vrouwenkoor Fem zingt Girolamo Abos Giovanni en Gualberto Brunetti

Nieuw seizoen is begonnen bij Tatsujin Dojo Goor

FC Twente Vrouwen – ADO live bij TV Oost TV Oost doet dit seizoen live verslag van alle thuiswedstrijden van FC Twente Vrouwen in de nieuwe BeNe League. Maandag 8 oktober speelt de selectie van trainer Arjan Veurink in de eigen Grolsch Veste tegen ADO Den Haag Vrouwen, de kampioen van de Eredivisie Vrouwen van vorig seizoen. Het live verslag van TV Oost begint om 19.20 uur met een voorbeschouwing vanuit De Grolsch Veste door presentatrice Hester van den Top. De aftrap is om 19.30 uur, het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Paul Schabbink. In de rust (omstreeks 20.15 uur) is er een uitzending van het actualiteitenprogramma Overijssel Vandaag. Het wedstrijdverslag duurt tot ongeveer 21.30 uur. Meer informatie over de sportprogramma’s van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl.

Tel. 06-24615121

Markelo - Woensdag a.s. 3 oktober 2012 start in Het Beaufort het nieuwe filmseizoen. Dan is de film “The Iron Lady” te zien. De film handelt over het leven van Margaret Thatcher, de kruideniersdochter die het bracht tot de eerste vrouwelijke Britse premier. Vanwege haar harde opstelling in de hoofdzakelijk door mannen gedomineerde politieke wereld kreeg ze de bijnaam “The Iron Lady.” In de ruim elf jaar dat ze aan het hoofd van de Britse regering stond moest ze een harde strijd voeren en de film laat zien wat de prijs is die betaald moet worden voor macht. Het is een verrassend en intiem protret van een bijzondere en complex vrouw. De titelrol wordt gespeeld door een briljante Meryl Streep, die er naast andere filmprijzen haar derde Oscar mee verdiende. Andere rollen zijn er voor Jim Broadbent, Olivia Colman en Suzanne Brown. De voorstelling begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de toegangsprijs bedraagt € 5,00.

Bij Tatsujin Dojo Goor kan de vechtsport Shooto beoefend worden, deze vechtsportdiscipline behoort tot de zogenaamde Mixed Martial Arts (afgekort MMA). Zoals de naam al doet vermoeden is MMA een combinatie van vele vechtsporten zoals kickboksen, boksen, judo, worstelen etc. Met recht mag dus gezegd worden dat het de meest complete vechtsport is. De trainingen in Goor worden gegeven door een officiële Tatsujin Dojo trainer. De seniorentraining vindt op de woensdagavond plaats van 20:50-22:30. De vereniging is vorig jaar gestart met een training speciaal voor de jeugd in de leeftijd van 10-16 jaar. Wegens succes wordt de minimale leeftijd verlaagd naar 7 jaar, speciaal voor deze allerkleinsten is een extra trainer aanwezig. De jeugdtraining wordt elke dinsdag van 18:50 tot 20:00 gegeven in de gymzaal aan de Kievitstraat 65 te Goor. Zowel de junioren- als seniorentrainingen zijn zeer geschikt voor dames. Naast het leren van vechtsporttechnieken en het verkrijgen van een betere conditie worden ook de motoriek en het zelfvertrouwen gestimuleerd en versterkt. Probeer Shooto ook eens!! Aanmelden kan via info@tatsujindojo-goor.nl. Ouders zijn uiteraard van harte welkom om te komen kijken! Zie ook de website www. tatsujindojo-goor.nl.

Delden - Op vrijdagavond 19 oktober geeft Vrouwenkoor Fem een prachtig concert. Op het programma staan het Stabat Mater van Girolamo Abos en het Stabat Mater van Giovanni Gualberto Brunetti. Het concert vindt plaats in de Oude Blasiuskerk, Kerkplein in Delden en begint om 20.00 uur. Wij bevelen u van harte aan om te komen luisteren naar deze bijzonder mooie muziek. Uitvoerenden: Vrouwenkoor Fem; Projectkwartet Twente; Gonnie van Heugten (sopraan); Elsbeth Gerritsen (alt); Henk Linker (orgel). Kaarten voor dit concert kosten € 18,-, met CJP of Studentenkaart € 15,-. U kunt kaarten bestellen bij de VVV Delden - Langestraat 29 - tel. 074 3766363, Stichting Eigen Wijs - tel. 020 3416690 / 020 6390350 - e-mail: blonk@eigenwijs.nu - via www. eigenwijs.nu of een half uur voor aanvang van het concert bij de Oude Blasiuskerk. Vrouwenkoor Fem Vrouwenkoor Fem bestaat uit 25 zeer goede amateur zangeressen die met elkaar studeren om een bijna professioneel niveau te bereiken. Het koor is speciaal voor dit project afkomstig uit drie provincies: Overijssel, Noord-Holland en Friesland. Bij deze samenstelling hoort ook een uitdagend repertoire. Eerder zong Vrouwenkoor Fem het Stabat Mater van Pergolesi. Prachtig en zeer bekend. Deze keer wilden ze eens andere geniën, geschoold aan de conservatoria van Napels, aan het woord laten komen. Zo kwamen ze uit bij Girolamo Abos en Giovanni Gualberto Brunetti. Beiden studeerden zij aan één van de Napolitaanse conservatoria en beiden schreven zij een schitterend Stabat Mater, dat echter zelden werd uitgevoerd. Dat van Brunetti werd zelfs nooit uitgegeven. Het is oorstrelende en zeer toegankelijke muziek. De wisselwerking tussen koor en solisten roept juist die aangename spanning op, die luisteren tot een genot maakt. Laat u verrassen door dit bijzondere concert.


Hofweekblad

Woensdag 3 oktober 2012, pag. 24

Autorijscholen

Aannemers

Handwerken

Harm Hoek

A B C

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

06-18999918

Gem. slagingspercentages 1e geslaagden:

www.harmhoek.nl Lid Bouwgarand en Bouwend Nederland

70-plus RIJBEWIJSKEURING € 30,0 Elke drie weken wereld Muziek Podium Voor tickets en info: www.dewoestewieven.nl

Rijwielen

Geerdink fietsen

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel. Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Telefoon 074

ESSINK

KUNSTSTOF KOZIJNEN & ZONWERING > > > > >

info@harmhoek.nl

uitvoering conform SKG norm de kozijnen voldoen aan alle kwaliteitseisen tevens een uitstekende inbraakbeveiliging diverse kleuren met houtnerf goot- en gevelbekleding

Plasdijk 10 - Markelo Tel. 0547 364490

/ 0622748701

www.geerdinkfietsen.nl

Harrie vd Woning

Ongediertebestrijding

www.limavof.nl

uw opdracht is ons visitekaartje

LIMA Kunststofkozijnen

duurzaam kunstwerk

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

Bloemen Bloembinderij

Anton Visch

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buiten-zorg.nl

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642 KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Beldsweg 29 7495 PH Ambt Delden Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl info@ottenschotfaunabeheersing.nl gecertificeerd door KAD

TIMMER- EN BOUWBEDRIJF De Berken 7 Telefoon 074 - 376 29 77 7491 HJ Delden Telefax 074 - 376 33 22

www.tenvregelaar.nl NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Accountancy/ belastingzaken

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro). Boomverzorging

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Specialist in tuinaanleg en onderhoud Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Huish. art. Speelgoed

Tafeltje Dekje

Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

Telefoon 074 Telefoon 074

Langestraat 110, Delden Telefoon 074

Welbergweg 124, 7556 PE Hengelo Telefoon 074 - 2508082 - Fax 074 - 2508087 E-mail: info@krudersweda.nl Fons Kruders, privé 0547-261216 / 06-21527556

3762478 3762593

3761217

ICT Dienstverlener

Contactlenzen Ter Braak Brillen en contactlenzen

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

P.Gerritsjans

installatiebedrijf Patrick Gerritsjans

Mobiel 06 21 57 57 58 Lid van

Dakbedekking

Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

administratiekantoor

06-22477326 info@willemijnsmit.nl

Egbert Westerhof

Makelaardij Beld makelaars • Ambt-Delden Beldsweg 27-27a 7495 PH * Bemiddeling in onroerende zaken Tel. 0547-292263 Fax 0547-292659 * Taxaties voor grond- en pachtzaken Mob. 06-51158404 info@beldmakelaars.com * Taxaties voor fiscale doeleinden www.beldmakelaars.com * Taxaties v. financiering met NWWI keurmerk vanaf € 325,VastgoedCert gecertificeerd: Wonen/MKB en Landelijk Vastgoed

Elkink afbouw Markelo Telefoon

Taxi

0642099090

Taxi Centrale Goor Weekendvervoer.nl 06-20539460

HYPNOSE

Helpt bij stress, examenvrees, faalangst, vrouwelijke en relatieproblemen, eetstoornissen, burn out, hoofdpijn,overgewicht, roken, coaching. Voor een afspr. bel 004925624651D-Gronau

333513

Postbezorging

Mary-Rose Kolkman Lifestyle & Business Coach Feng Shui Master N.L.P. Master Crisis Coach Imago & Branding

• • • •

0570-642139 | 06-54367536

www.knowvision.nl

Tarot Reading, “Maaiki” healing en Sound Healing.

Ontdek zelf ook onze bijzonder aantrekkelijke prijzen en uitstekende dienstverlening.

• Meer dan 20 jaar ervaring. • Maaike geeft je tools aan, waar je mee verder kan gaan. • Leert je dat jij degene bent die de baas is, over je eigen leven. • Werkt met positieve energie. • Maaike’s healing hands worden als een weldaad ervaren. • Meer info op: www.dewoestewieven.nl

Voor alle streekpost Inleveradres VVV, Langestraat 29 Delden Stadspost Hengelo-Enschede BV

Tuincentrum

Presentatie Presentation developer to move your sales Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

0644 - 196 012

www.viewnetix.nl

Reclame

Uitvaartverzorging Uitvaartonderneming Vruwink

als ook de laatste zorg goed verzorgd moet zijn! Tevens advisering in: uitvaartverzekeringen, grafmonumenten

364343

Telefoon 0547

Goorseweg 34, 7475 BD Markelo internet: www.vruwink.nl e-mail: info@vruwink.nl

Keukens - Kasten Buitenkeukens - Buitenmeubilair

Wilgenklompen grote maten € 11,50 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

Kringloopwinkel

Woninginrichting

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

17 95

Email : delden@prismamakelaars.nl

HENGELO Marskant 10 (074) Email : info@prismamakelaars.nl

255 97 97

Vossenbrinkweg 1/H

Motoren en Scooters

7491 DA Delden Tel.: 074 - 3762262

dierenartsen Margriet van der Meer assistentes Erica Tijink Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Romy Nijhuis

* Onderdelen * Accessoires * Onderhoud *Kleding Diepenheimsestraat 59b - Hengevelde

Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur

Dierenambulance Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

30704810

WAWOLLIE KRINGLOOP Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

275926

Kunstgalerie

Drogisterijen Uw eigen drogist

Aarsen

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207 “tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

* Nieuwbouw * Renovatie * Tuinhuisjes

Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

2593555

Muziek Voor sfeervolle live-muziek receptie, diner, open huis, 40-60 jarig bruiloft ouderenprogramma

Rijssenseweg 11, 7495 RP Ambt Delden

Telefoon 074 Mobiel

3764605 06 20 40 36 35

Rioolontstopping

• Tapijt • Gordijnen • • Laminaat • • Zonwering • Glas in lood • • Pvc • Toonzaal aan de Vossenbrinkweg 6 te Delden Geopend op afspraak

06-54271931 W. Wolf

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Rolluiken Screens Raamdecoratie Horren Zonneschermen

Afvoer verstopt?

Tel: 0546 - 490305 www.nonstop-riool.nl

WISSINK

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente Tel. 06 483 49 info@rioleringservice.nl

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

Zonwering

A. Oude Wesselink

Tel: 0547-334200 / 0621-573595

Behandeling dagelijks volgens afspraak

Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Rietdekkersbedrijf

www.prismamakelaars.nl DELDEN Langestraat 41 (074) 376 67 77

Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

Rannie Sumter

Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden Telefoon 074 3765111

Telefoon 0547-273780

Therapie en Welzijn

Pedicure Marie-José

Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

Dierenkliniek

Evers Assurantiën

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Interieur

Klompenwinkel

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo Telefoon 0547 352839

Assurantiën

Oud ijzer/metaal

Diabetische/reumatische voet Goorsestraat 3, Hengevelde Telefoon 0547-

De Jong Stucwerk Goor

Slotsweg 14 7496 PW Hengevelde Telefoon 06 55961288 slotshoekinterieur@gmail.com

Administratie

Aggregatenverhuur

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Slotshoek Interieur

www.willemijnsmit.nl

Voor alle bedrijfsadministraties, zowel interim, in- en outdoor Belastingaangiften, ook particulieren Amstelstraat 7 Hengelo (O) tel: 06-12287753

contactlensvloeistoffen / optische artikelen Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207

Grotestraat 62 in Diepenheim anita@feet-care.eu Telefoon 06-51375273

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl Werfstraat 9, 7553 GZ Hengelo tel. 074-3767068/06-29506798 fax 074-3767067

Aarsen

Stucadoor

Bellen na 17.00 uur

Pedicurepraktijk Feetcare

Lid van

boekhouding jaarrekening belastingen salarissen

Optiek

Pedicure

Het Wegdam 2 7496 CA Hengevelde tel.: 088-2000800 email:info@icscomputers.nl www.icscomputers.nl

Installatiebedrijf

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

Ter Braak Brillen en contactlenzen

UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis

speelgoed & huishoudelijke artikelen

Administratieve ondersteuning Fiscale werkzaamheden Verzorgen loonadministratie Samenstellen jaarrekeningen

Accountants en Belastingadviseurs

Maaltijdbezorging

Marketing en Reclame

Administratie- & Belastingadviseurs

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Een paradijs voor elke paardenliefhebber.

Schildersbedrijven

Opleidingen

Molenkamp

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden 3765161 Telefoon 074 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

Ruitersport

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

Kunststof bouwelementen

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

2913429

Tweewielers

Autoschadeherstelbedrijf

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz.

Keuring binnen 5 d op 3d/wk Gemakkelijk bereikbaar vanuit Almelo, Delden, Hengelo. NW Drijber, arts Pr Bernhardlaan 23, Borne

Tel: 06-3089 2073 (9-13u)

Naai-atelier

Kunststof kozijnen

Hoveniers

BROMFIETS is 86-90% AUTO 81-85% MOTOR voertuigbeheersing 96-100% MOTOR verkeersdeelname 91-95%

Rijbewijskeuring

Telefoon ABC

KnowVision

T E L E F O O N

132

Raanhuisstraat 4, 7491 ME Delden tel: 074 25 00 230 fax: 074 25 00 240 www.roescherzonwering.nl

• • • • •

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Hofweekblad week 40  

Hofweekblad week 40

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you