Page 1

73e jaargang

Woensdag 26 september 2012

Nr. 14

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente

Volg ons op twitter! #Hofweekblad www.twitter.com/hofweekblad

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.700 ex.

Nieuw van het seizoen

Herfst Krentenwegge

www.hofvantwente.nl

Vijftig jaar markt in Delden

Jan Visschedijk keurslager

4 plakken plus 2 gratis

KEURSLAGERKOOPJE Gemarineerde kipreepjes 500 gram

550

MAALTIJD VAN DE WEEK

Rodekool schotel

Brood van de week!

portie

550

VLEESWARENKOOPJE Bij 150 gram gebraden rosbief

Bloempot brood

GRATIS 100 gram tonijnsalade

2 stuks voor € 3,55

Elk 30 geope zo to en nda t1 d g 6. van 00 uu r

8.

Aanbiedingen zijn geldig van 24-09-2012 t/m 29-09-2012.

Kortestraat 19 Delden Tel. 074-3762554 info@visschedijk.keurslager.nl

www.deldensdis.nl

www.visschedijk.keurslager.nl .

Dames modehorloges vanaf E 10,00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Grote bolchrysanten

2 voor € 12,-

Ter gelegenheid van dit gouden jubileum organiseren de Deldense marktkraamhouders een z.g. Skoefkarrace. Degene die zich in deze krant herkent op de foto “goed geschoten” kan zich vrijdag om 16.00 uur op de markt melden en met de “Skoefkar” langs de kramen “racen” om de gewonnen waren op te halen. De Skoefkarrace start volgende week en vindt in oktober wekelijks plaats. Daarna wordt de actie gedurende een jaar elke laatste week van de maand gehouden. Toen de markt in Delden 50 jaar geleden begon waren alle beschikbare plekken bezet. Door een bel te luiden werd de markt officieel geopend. De eerste marktmeester heette Extercate. Barend Spijker volgde hem op. Daarna kwam Gait Bus en tegenwoordig zwaait Hennie Boomkamp de scepter. Gezelligheid is nog steeds troef op de Deldense markt. Vroeger werd er altijd een nieuwjaarsborrel geschonken en gehaktballen geserveerd in het gemeentehuis. Tegenwoordig wordt er op de markt koffie geschonken. Ed Stokkenreef begon hiermee. Benno Nobbenhuis volgde hem op en tegenwoordig doet Suzanne Rijsman het. Kortom, gezelligheid troef op de Deldense markt.

per stuk € 7,50 Kortestraat 17 | 7491 AX Delden | Tel. 074-376 6760

De bloeiende Hof van Twente kleurt de herfst!

Volop bloeiende violen

eek Deze w .. bij .... Blanke

Witlof

500 gram 69 ct Zoete

Muskaatdruiven

diverse kleuren

kilo 1.99

volle doos à 18 stuks

Elstar appels

PAGINA 3

De ‘R’ is weer in de maand. Er is weer zuurkool, boerenkool en koolraap

grootbloemige en bosviooltjes

ZIE ONZE €5,90 ADVERTENTIE OP

per stuk €0,35

Mooie

2 kilo 2.99

Kijk nu ook op www.ronnieweegink.nl

Kortestraat 21 Delden

2503390

Horlogebatterij E 2.00

Snijbloemen • Kamerplanten • Tuinplanten

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Morsweg 17a Delden | 074-376 43 98

Er is wEEr Hutspot - Zuurkool boErEnkool

gEsnEdEn En kant En klaar

Grote zoete Ananas 99ct

30 september a.s. Koopzondag 30 september a.s. Koopzondag aantrekkelijke acties, zie blz 18 ... aantrekkelijke acties, zie blz ...

Deze foto is gemaakt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de markt. Enkele namen van afgebeelde mensen zijn: Theo van Houten, Willem Berghuis, Harrie Boeijen, Peter Boeijen, Johan Tiehuis en Jan Nobbenhuis. Tekst: Jan Schoneveld.

Ontdek Delden op donderdag

Straatfestival Delden groot succes

Met het stadsarrangement Delden op donderdag kunt u op een culturele en ontspannen manier historisch Delden ontdekken. U neemt een kijkje in het unieke Zoutmuseum, u geniet van een kopje koffie/thee met gebak bij de Echte Bakker en Hofleverancier Jan Meen en een VVV gids leidt u langs de vele bezienswaardigheden van Delden. Het stadsarrangement Delden op donderdag vindt plaats op iedere donderdag t/m september. In het Zoutmuseum, geopend van 11.00 tot 17.00 uur, ontdekt u het complete verhaal over zout in al zijn facetten. De lunchroom van Bakker Meen, Langestraat 9, is open van 10.00 tot 16.00 uur. De stadswandeling o.l.v. een VVV gids start om 15.00 uur bij het pompmonument op het Marktplein en duurt 90 minuten inclusief een bezoek aan de Oude Blasiuskerk. De prijs van het stadsarrangement bedraagt € 9,95 per persoon. Wilt u alleen deelnemen aan de stadswandeling dan betaalt u € 3,50 per persoon. U kunt dit arrangement boeken zowel telefonisch als aan de balie bij VVV Delden, Langestraat 29, tel. 074-376 63 63 of per mail: info@vvvdelden.nl. Uitgebreide informatie treft u aan op www. vvvdelden.nl.

Het Cultureel Straatfestival Delden 2012 is nog maar net achter de rug, of het bestuur is al weer begonnen met de plannen voor de volgende editie. “We kijken met plezier terug op het festival en zijn zeer tevreden. Elk jaar evalueren we het festival meteen een paar dagen later, dan zit alles nog vers in het geheugen en bespreken we wat goed ging en waar misschien zaken anders of beter kunnen. Met die informatie gaan we aan de slag voor volgend jaar”, aldus de voorzitter Gerard Neurink. Het pleinen-concept is goed bevallen, dat zal ook volgend jaar de kapstok zijn waaraan het programma wordt opgehangen. Elk plein had een eigen sfeer en er was doorlopend iets te doen of te zien dat paste bij die sfeer. Het plein van de ambitie, waar een podium werd geboden aan jong talent, was een groot succes en zal zeker terugkomen. Er zijn nu al aanmeldingen voor volgend jaar ontvangen. Het programma in de Oude Blasius zal worden uitgebreid. De kerk heeft een mooie akoestiek en leent zich uitstekend voor (licht)klassieke muziek. Het is bovendien een rustpunt in de drukte van het straatfestival, bezoekers kunnen even gaan zitten en uitrusten terwijl ze genieten van mooie ingetogen voorstellingen. Zaterdagavond Het zaterdagavondprogramma is na vier jaar een vast onderdeel geworden van het festival en krijgt gelukkig steeds meer bekendheid. Het is vooral de entourage in de openlucht die deze voorstelling zo speciaal maakt. Volgend jaar zal er zeker weer iets moois worden georganiseerd. Het bestuur van het straatfestival bestaat uit 9 vrijwilligers die het festival organiseren en op de dag zelf begeleiden. Maar dat kan niet zonder de medewerking van velen. Het bestuur bedankt hierbij iedereen die op enigerlei wijze heeft bijgedragen aan het succesvolle festival 2012.

Opbrengst collecte Prinses Beatrix Spierfonds Goor - De collecte voor het Prinses Beatrix Spierfonds heeft in Goor € 3541,39 opgebracht. Ondanks de recessie was het € 140.meer dan in 2011. Aan alle gulle gevers dank voor hun bijdrage. De collectanten veel dank voor hun inzet. Met dit geld word onderzoek gedaan naar spierziektes.

Landelijke Open Dag Dierenartsen Dierenkliniek De Vossenbrink in Delden, Dierenkliniek De Hagmolen in Beckum en Dier Medisch Centrum Hof van Twente in Goor doen mee met de Landelijke Open Dag Dierenartsen op 6 oktober 2012 Op zaterdag 6 oktober 2012 wordt voor de eerste keer een Landelijke Open Dag Dierenartsen georganiseerd met als thema ‘Dierenarts in 3D: deskundig, dienstverlenend en duurzaam’. Verspreid over het land doen dierenartsenpraktijken hun deuren open om te laten zien hoe de dierenartsen in Nederland zorgen voor mens en (huis)dier. De praktijken bieden een kijkje achter de schermen van veterinair Nederland. Ook dierenartsen die buiten de dierenartsenpraktijken werken, vertellen er op video over hun beroep. Genoemde praktijken doen mee met de landelijke open dag. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Kijk binnenkort op de desbetreffende sites voor het volledige programma: dkldevossenbrink.nl; dapdehagmolen.nl; diermedischcentrum.nl. De Landelijke Open Dag Dierenartsen wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, de beroepsvereniging van dierenartsen, in het kader van het 150-jarig bestaan van de vereniging.

Metamorfose Foyer Reggehof

Goor - Dinsdag j.l. heeft Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld de hernieuwde foyer van De Reggehof geopend. De foyer van De Reggehof was al een tijdje toe aan een flinke opknapbeurt, maar de middelen hiervoor ontbraken. Totdat de twee ondernemers Ben van Bel, van het bedrijf Zit (meubelstoffering) en styliste Kirstin Gerritsen (dess Kirstins), beiden uit Hof van Twente, de koppen bij elkaar staken en met een voorstel naar De Reggehof kwamen. Directeur Yolanda Mergler pakte hun aanbod om de foyer te restylen direct met beide handen aan. En zo werden beide ondernemers sponsor van de nieuwe foyer van De Reggehof. Bij het kiezen van de kleuren is men uitgegaan van de kleuren van de pauw. Samen met de medewerkers en vrijwilligers van De Reggehof is een aantal muren theaterblauw geverfd, is de oranje vitrage vervangen door stijlvol zwart en zijn de barkrukken en bankjes voorzien van een kobaltblauwe stof. Samen met de warme oranje/gele vloer worden de kleuren van de pauw benaderd. De ruiten zijn beplakt met een folie waardoor het zonlicht wordt gefilterd en de temperatuur aangenaam blijft. De Reggehof hoopt met deze metamorfose de bezoekers te kunnen ontvangen in een warm bad. Het project is een voorbeeld van maatschappelijk ondernemen. De twee ondernemers nemen de kans om zich te profileren en De Reggehof profiteert van een opknapbeurt met minimale kosten. Met de toneelvoorstelling Zadelpijn 2, opende De Reggehof daarna het theaterseizoen 2012/2013. Foto: Jan Schoneveld

Huidverbetering en duurzaam ontharen DAGOPVANG DAGOPVANG VOOR OUDEREN VOOR OUDEREN

www.bentelerhof.nl Bentelosestraat 28, Bentelo Tel. 0547-388 886

Www.bentelerhof.nl ,Bentelosestraat 28, Bentelo Www.bentelerhof.nl ,Bentelosestraat 28, Bentelo Tel: 0547– 388 886 Tel: 0547– 388 886


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 2

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van af-

spraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Prikposten ZGT Delden, Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, maan-, dins-, donder- en vrijdag 8.00 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag tot en met vrijdag 8.00 - 11.00 uur Prikposten DZ Markelo, Carint Thuiszorg, Burg. De Beaufortplein 15. maan-, dins-, donder- en vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat

Hofkastelenbal tijdens Schuttersfeest Diepenheim Inwoners van Hof van Twente worden uitgenodigd om tijdens het Schuttersfeest in Diepenheim op zaterdag 29 september deel te nemen aan het eerste Hof Kastelenbal. Teams bestaande uit drie deelnemers kunnen meedoen met het Hof Kastelenbal. Het voetbalspel waarbij de ramen en deuren van een kasteel als doel dienen. Wie schiet de meeste punten bij elkaar? Je speelt drie rondes, per ronde mag iedere deelnemer twee keer schieten. De totale score per team wordt per ronde genoteerd. Het team dat aan het einde in één ronde het hoogst aantal punten heeft gescoord wint de hoofdprijs. De wedstrijd begint om 15.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Deelname bedraagt € 3,00 per team. Opgave kan op het terrein. Kom gezellig naar Diepenheim op 29 september en laat zien wie de beste goalgetters zijn! Kijk voor het volledige programma op www.diepenheimseschutterij.nl

Gratis levenslange mobiliteitsgarantie zonder kilometerbeperking voor alle Opels!

Autobedrijf Hartgerink biedt betaalbaar onderhoud voor alle auto’s jong en oud. Naast de kwaliteit en gemoedelijkheid is voor velen een reden om voor Autobedrijf Hartgerink te kiezen: Autobedrijf Hartgerink biedt u altijd kosteloos vervangend vervoer bij onderhoud en reparatie De kwaliteit van Opel, gecombineerd met onze vakkundig opgeleide monteurs maken het echter mogelijk om voortaan het ijzersterke aanbod van levenslang mobiliteit in binnen- en buitenland voor alle Opels aan te kunnen bieden. De enige voorwaarde blijft dat het voorgeschreven periodieke onderhoud bij de Opel dealer wordt uitgevoerd. Gratis levenslange mobiliteitsgarantie met Opel Assistance Plus (Hulp bij pech onderweg) zonder kilometerbeperking voor alle Opels! Als dat geen goed nieuws is in deze tijden….

Verbouwspreekuur iedere vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur

Slag um Deep’n M/V Schuttersfeest Diepenheim vrijdagavond 28 september 20.30 uur in Perron Oost Teamleden dames: heren: Marleen Zandjans Huub Haan Annette Nijmeijer Arjan Meutstege Sonja Reitsma Siebrand Schreurs Janny Aaftink Tonnie Bloemen De slag der geslachten, mannen tegen vrouwen. Komt allen! Moedig jouw team aan, gehuld in de juiste kleuren (blauw en roze).

ANBO afd. Goor

Uitslagen maandag 17-09 Klaverjassen 1 Jan v/d Weide 5250 pt 2 Ben Bekkering 4756 pt 3 Geert Toornstra 4650 pt Jokeren 1 Ine Overmars 44 pt 2 Dieny Boswinkel 48 pt 3 Jo Winkel 49 pt

Plannen voor een verbouwing aan uw huis, maar u weet niet hoe dit aan te pakken?

POLITIE

Wij denken graag met u mee! Kom vrijblijvend en zonder afspraak bij onze bouwadviseurs aan de Wheedwarsweg 9 te Goor. Iedere vrijdag verbouwspreekuur tussen 16.00 en 19.00 uur of maak een vrijblijvende afspraak (0547) 285 000.

79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. Diepenheim, Huisartsenpraktijk De Vries, Grotestraat 80, ma en woe 08.15 - 09.45 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, Zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Service-uur op zaterdag: van 17.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren kunt u ons proberen te bereiken op ons telefoonnummer 074-3761882. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632. Diepenheim-Goor-Markelo: 29 en 30 september Tandarts Boerman, Rijssen, tel. 0548-512535 TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Hagmolenweg 13a, Bentelo. Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur 29 en 30 september: A. Roelofs De dienstdoende dierenarts is bereikbaar via het centrale praktijknummer: 0547-292827. Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740

Utiliteitsbouw - Woningbouw - Renovatie Restauratie- Verbouw - Onderhoud - Service internet haafkes.nl

verbouwspreekuur.nl

V-Male Mode showt collectie tijdens straatfestival

Graafmachine gestolen Ambt Delden - Tussen dinsdag 18 september 16.30 en woensdag 19 september 06.50 uur is een graafmachine gestolen die in verband met werkzaamheden gestald stond aan de Rijksweg in Ambt Delden. De graafmachine is van het merk Tackeuchi en wit van kleur. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de diefstal hebben gezien, de graafmachine hebben zien rijden of weten waar deze nu staat. Zij worden verzocht zich te melden via het algemene telefoonnummer van Politie Twente, team Hof van Twente, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.

Inbraak woning

Ambt Delden - In de avond van woensdag 19 september werd er ingebroken in een woning aan de Almelosestraat te Ambt Delden. Bij deze inbraak werden sieraden weggenomen.

Uitslagen kaarten vv Twenthe

Delden - Zondag 16 september hield V-Male Mode 3 zeer geslaagde modeshows in hartje Delden. Tijdens het druk bezochte straatfestival lag de 'catwalk' midden voor de winkel in de Langestraat. Zes prachtige mannequins showden de herfst- en wintercollectie 2012/2013. Het publiek dat in groten getale bleef staan, genoot van de mooie kleding en het mooie weer. U bent uiteraard van harte welkom om de prachtige najaarscollectie van dichtbij in onze winkel te passen of te bekijken.  Tot en met vrijdag 26 oktober zijn wij elke vrijdagavond nog geopend tot 21.00 uur, in de wintermaanden is dat niet meer zo. Volg ons bovendien op Facebook: www.facebook.com/ vmalemode zodat u altijd snel op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes. Graag tot ziens, het verkoopteam van V-Male Mode.

Maandag 24-09-2012: Jokeren: 1. R. Vrugteman 249 pt. 2. D. Groot Kormelink 375 pt. 3. D. Waanders 383 pt. 4. J. Kummel 466 pt. 5. R. Kovacevic 489 pt. 6. M. Huistede 503 pt. 7. J. Landeweer 517 pt. Kruisjassen: 1. R. Groot Kormelink 3.684 pt. 2. H. Rouwhof 3.274 pt. 3. F. ten Buuren 3.243 pt. 4. H. v.d. Einde 3.224 pt. 5. G. Verdriet 3.163 pt. 6. G. Haverkate 3.055 pt. Volgende kaartavond op maandag 01-10, aanvang 19.30 uur.

Kaartclub Vennebekke Uitslagen 2e ronde Willem Wolff Bokaal Markelo - Opnieuw winst voor Ria ten Thije. In een enerverende strijd wist zij de wedstrijd te winnen met een kleine voorsprong op Joep ten Thije. De nummers drie tot en met vijf volgden op grote afstand. Uitslagen 1. Ria ten Thije 4.117 pt. 2. Joep ten Thije 4.008 pt. 3. Jan Vruwink 3.814 pt 4. Willie Bielderman 3.778 pt. 5. Johan Klein Twennaar 3.756 pt. De volgende wedstrijd is op vrijdag 5 oktober a.s. in de kantine van de ijsclub bij Café Vennebekke, aanvang 20.00 uur. Kruisjas liefhebbers zijn van harte welkom.

Wisselend succes voor Twentse rallyrijders in Duitsland Afgelopen weekend werd, tegelijk met de Hellendoornrally, de Reckenberg Rallye in Duitsland verreden. Aan de start stonden onder andere vier equipes met spectaculaire achterwielaandrijvers uit Twente. Hans Harmsel moest met navigator Patrick Slaghuis de wedstrijd staken door een motorstoring. De overige drie equipes reden tevreden huiswaarts met bekers op zak. De 31ste ADAC Reckenberg Rallye bestond uit zes klassementsproeven, met een gezamenlijke lengte van 35 kilometer. Vier equipes uit Goor, Delden en Bentelo kozen ervoor om dit jaar daar aan de start te staan en de competitie met de vele andere achterwielaangedreven auto’s aan te gaan: Martijn Averdijk/Stephan Averdijk (Opel Ascona), Henk Schut/Patrick Meijer (Opel Ascona), Hans Harmsel/Patrick Slaghuis (Opel Ascona) en Thom de Jong/Sjoerd Weernink (Volvo 240 Turbo) Martijn Averdijk: “We hebben erg genoten afgelopen weekend. De sfeer was - als altijd - goed en de proeven prachtig. Er startten bovendien veel mensen in onze klasses, waardoor de competitie leuk is.” Helaas werden de equipes op proef drie opgeschrikt door een flinke crash. Schut: “De derde proef werd geneutraliseerd door een megaklapper van Schiffman met zijn BMW M3. De equipe werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is gelukkig buiten levensgevaar. Door de stevige crash op KP3 werd dezelfde proef (KP6) niet verreden.” Na de geneutraliseerde derde proef vertrokken de vier equipes voor de volgende proeven. Helaas sloeg op de vijfde en laatste proef het noodlot toe voor equipe Harmsel/ Slaghuis. Hans Harmsel: “We kregen te kampen met een motorstoring en moesten onze Ascona aan de kant parkeren. Ontzettend jammer zo vlak voor de finish.” De overige drie equipes hadden meer geluk en konden de rally uitrijden. Uiteindelijk eindigde Thom de Jong met zijn Volvo op de 14e plek algemeen, 5de in de klasse HA15. Henk Schut werd met Patrick Meijer 18e algemeen en 5e in de klasse HA14, de gebroeders Averdijk eindigden als 29ste algemeen en 6e in de klasse HA14. Uiteindelijk wisten 73 van de 98 deelnemers de eindstreep te halen. “We hebben een mooi weekend gehad en konden, met uitzondering van Hans, allemaal met een beker huiswaarts keren. We kijken ernaar uit nog een keer een dergelijke rally in Duitsland te rijden,” besluit Martijn Averdijk.

Kwaliteit en vertrouwen, op Feijten kun je bouwen

Spoorstraat 7 Delden | 074-3761266 | feijten.nl

Computercursussen 50-plussers Goor - Vanwege de grote belangstelling voor de iPad cursus hebben wij besloten, om bij voldoende deelname een extra cursus hiervoor te gaan houden. De cursus voor de 50-plussers uit Hof van Twente en omgeving gaan we dan weer starten op woensdag 31-10-2012 van 09.30-11.00 uur. De cursus bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur voor € 95,00 (eigen iPad meenemen naar de cursus). Wat leert men zoal: iPad instellen; E-mail op de iPad; Internetten; Tekst en uitleg over de standaard apps; Apps downloaden, installeren en beheren; Foto’s op iPad; Muziek op iPad; Video op iPad. Voor aanmelding en/of informatie kunt u contact opnemen met de SWO Hof van Twente, Rozenstraat 2a, 7471 JN te Goor, tel. 0547-260053 van 09.00 tot 13.00 uur. (zie ook de website www.swohofvantwente.nl)

Doe mee met de kledinginzamelactie van Sam’s Kledingactie in Bentelo, Delden en Diepenheim en steun Cordaid Mensen in Nood! Op zaterdag 6 oktober vinden in Bentelo, Delden en Diepenheim de kledinginzamelacties van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven bij de volgende adressen: Delden, 10.00-12.00 uur Parkeerplaats Station, Stationsweg Diepenheim, 9.00-12.00 uur Boerderij Boink, Raadhuisstraat 26 Bentelo, 8.00-10.00 uur RK O.L.Vrouwekerk, O.L. Vrouwestraat 3 De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar de projecten van Cordaid Mensen in Nood. Al een aantal jaar steunt Sam’s het Droogte Cyclus Project in Kenia. In dit project wordt de lokale bevolking geleerd om zich te wapenen tegen de droogte. Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.

Bespreek vrijblijvend uw tuinwensen met de vakmensen van Buiten Zorg Groenspecialisten Elke tweede zaterdag van de maand inloopdag van 10.00 – 16.00 uur Bel even voor een afspraak: 0547 - 750902 Markelo/Dedemsvaart - Er moet nodig iets aan de tuin gedaan worden, maar hoe pak ik dat aan. Welk bedrijf is in staat met mij naar een goede oplossing te zoeken. Ideeën en wensen te over, maar hoe bewaak ik de samenhang van het geheel en is de tuin over 15 jaar nog waardevol? Maak kennis met de expertise van Buiten Zorg Groenspecialisten. De boodschap Wij, de vakmensen van Buiten Zorg Groenspecialisten willen ons onderscheiden door duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij maken u duidelijk dat een investering in een groene buitenruimte een meerwaarde geeft aan uw leefgenot en zichzelf op termijn terugverdient. De visie van Buiten Zorg Groenspecialisten Uw wensen en ideeën zetten wij om in concrete plannen om uit te voeren. We kijken naar de mogelijkheden, de kansen, de alternatieven en zoeken naar (innovatieve ) oplossingen. Voorbeelden zijn, dat we dicht bij de bron proberen te blijven. Grond zoveel mogelijk op de kavel proberen te verwerken, maar ook materialen hergebruiken daar waar mogelijk is. Baksteen, een natuurproduct uit Nederland in plaats van Chinees hardsteen. grind uit Nederland in plaats van siergrind of decoratieve stenen uit Vietnam. Hout uit Nederland of eventueel uit Zweden in plaats van Brazilië. Opvang van hemelwater op eigen perceel in plaats van afvoer naar de waterzuivering. Dak en gevelbeplantingen als verbetering van de isolatiewaarden en afvang van fijnstof. Zo kunnen we nog even doorgaan. Onderscheiden, vertrouwen en gunnen Wij hebben als bedrijf nagedacht over uw tuin / erf en u iets te vertellen. Het klinkt allemaal heel logisch en simpel, maar dat is het niet. Het is bewust kiezen en voor lief nemen, dat je in aanvang niet altijd de goedkoopste kunt zijn. Maar het kan best wel zo zijn, dat zich dat door minimaal jaarlijks onderhoud terugverdient. Wij durven te onderscheiden en bewust te kiezen voor u als opdrachtgever en u kunt ons vertrouwen omdat wij wat wij zeggen ook waar maken. Samenwerking met partnes voor maatwerk Je kunt niet overal goed in zijn. Daarom werken wij samen met een collectief van creatieve ontwerpers en gespecialiseerde bedrijven voor uitvoering. Het organiseren en aansturen van een complexe uitvoering kunt u rustig aan ons overlaten. Elke opdracht is anders en niets is mooier dan maatwerk te kunnen leveren. Kijk voor meer informatie op: www.buiten-zorg.nl

Kerkberichten Oecumenisch Avondgebed Donderdag 27 september, Oude Blasius 19.00 uur Oecumenisch Avondgebed Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 30 september 10.00 uur, ds. de Vries, jubileumdienst Blasiuscantorij 19.30 uur, Vesperviering R.K. Blasiuskerk Delden Zondag 30 september, 10.00 uur Eucharistieviering, pastor Escher Dames/Herenkoor Driekoningenkapel Delden Donderdag 27 september, 19.30 uur Herdenkingsdienst overleden bewoners Ds. Snier Vrijdag 28 september, 15.00 uur Woord en Gebed, PKN Zondag 30 september, 10.15 uur Woord en Gebed, mevr. Mulder Dinsdag 2 oktober, 10.15 uur WoCo, pastor Klaassen O.L. Vrouwekerk Bentelo Vrijdag 28 september, 09.00 uur Zaterdag 29 september, 19.00 uur Eucharistieviering, pastor Escher Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zondag 30 september, 10.30 uur Woord en Communie, pastor Ogink Dameskoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 30 september, 10.30 uur Eucharist, Revd. Tollefsen Protestantse Gemeente Diepenheim Zondag 30 september, 10.00 uur Ds. Braakman, i.v.m. Schuttersfeest zang/inloopdienst Protestantse Gemeente Markelo Zondag 30 september, 10.00 uur Ds. Dijkstra, Doopdienst Koffiedrinken na de dienst Hervormde kerk Elsen Zondag 30 september, 10.00 uur Ds. de Mots Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 30 september 10.00 uur, dhr. Wim Musters, Hengelo 19.00 uur, dhr. Bert Boer, Deventer Hofkerk, Goor Zondag 30 september, 10.00 uur Ds. de Jong R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Zondag 30 september, 10.00 uur Pastor Hoogland, gemengdkoor Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 30 september, 10.15 uur Ds. Knoppers Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 30 september, 10.15 uur Almelo, hr. de Vries R.K. Blasiuskerk Beckum Zondag 30 september, 19.00 uur Woord en Communie, pastor Ogink Dames/Herenkoor

Weekblad voor Hof van Twente

OPLAGE: elke woensdag, huis aan huis, 21.600 ex. in Stad- en Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.) INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES: maandag tot 12.00 uur. aan: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag. KANTOOR OPEN: maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur. UITGAVE: Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden Tel. 074-3761354 - Fax 074-3761303 Internet: www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden CORRESPONDENT/FOTOGRAAF: Jan Schoneveld, Hengevelde Het Hofweekblad is vanaf donderdag te lezen op internet: www.hofweekblad.nl

Vrouwen van Nu Goor Wij hebben woensdagavond 19 september ons seizoen geopend met een vrolijke avond verzorgd door Roesalka uit Hengelo. Roesalka is in 1955 door een viertal ontheemde Oekraïners opgericht. Hun verlangen naar hun thuisland uiten zij in zang, dans en samen zijn. Zij hadden een decor gebouwd met een huisje, waarin de dansers zich terug konden trekken en de haan vrolijk kraaide vanuit het kippenhok. Ze dansten de sterren van de hemel met Oekraïense passie. Er werd onder andere een sabeldans en een lesje in mooie meisjes versieren gedanst. Er werd een bruidje aangekleed in Oekraïense kleding die heel kleurrijk is. Over cultuur en gebruiken in de Oekraïne werd met passie verteld. Deze elementen maken het optreden van Roesalka leuk, spontaan en opent de deur naar een voor veel Nederlanders nog onbekend land. Onze avond is heel goed bezocht en we hebben allen genoten van de passie waarmee gedanst werd. Wij kijken terug op een heel geslaagde avond.


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 3

Wij zijn ontzettend blij en gelukkig met de geboorte van onze zoon

Geboren 12 september 2012

Anne

Jett

Schreijer

Dochter van Arjan Schreijer en Erika Kok Bentelosestraat 24, 7496 PG Hengevelde

Stijn

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur. Op zoek naar een nieuwe tas? Bij de Wereldwinkel vindt u een mooie collectie. Onder andere van hergebruikte materialen. Wereldwinkels Delden en Goor.

Harm

19 september 2012 Koen en Aniek Pierik-Meenhuis De Vuurbroak 16 7497 LH Bentelo

Mijn Goastok is weer terecht. Bedankt voor het terugbrengen!

Aangeboden in Delden: stalling /winterstalling voor auto’s en motorfietsen. Tel. 06-10202663.

Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

Ik ben een 21-jarige HBO studente en zoek dringend nette, betaalbare woonruimte met aparte ingang, het liefst in of rondom Delden. Tel. 06-22406123.

Waanzinnig dankbaar zijn wij met de geboorte van onze zoon en broertje

Te koop: kweeperen, heerlijk voor gelei, op appeltaart of bij wild, € 1,- per kg, recept gratis. Ook te bestellen in kleine of grote pot. Tel. 0547-272235 na 17.00 uur.

Jurgen

Johan Nikolay Kasper 22 september 2012 Sjoerd en Karin de Boer-Jansen Sebastiaan De Regge 25 7491 MC Delden

Vrouw met ervaring zoekt huishoudelijk werk. In Hengelo en/ of Delden. Tel. 06-85519688 Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie enz.) Tel. 0743762263.

Te huur Bedrijfsruimten en/of kantoorruimten in Delden vanaf 26 m2 en 17 m2 Tel. 06-55143494

Te koop gevraagd: oud linnen, meubels, sieraden, schilderijen, inboedels, kabinet, bijbels en andere kerkboeken, enz., enz. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416.

Thuiscrèche Diesje Kleinschalige, professionele en flexibele kinderopvang.

Hooijerinksplein 10 in Delden diesje@parbedie.nl 074-3763969 / 06-42279226

Wij hebben weer enkele plaatsen vrij voor uw caravan of vouwwagen in onze

caravanstalling in Ambt Delden

Tel. 0547-388011

Te huur: Bedrijfshal ± 450 m2 incl. kantoor, keuken, toilet. Naast De Berken 12 in Delden. Tel. 074-376 1769

NIVON HENGELO vraagt: DOCENT FRANS

voor 90 minuten per week op dinsdagavonden Inlichtingen/opgave bij:

074-2423110 of 074-2423827

Te huur:

Caravanstalling Ambt Delden Tel. 06-20477445

Te huur:

Zelfstandige woonruimte, 1 slaapkamer, excl. energie. € 450,- huur p. maand. Tel. 074-3763447

Heden kregen wij het bericht van het overlijden van ons gewaardeerd lid

Jan Ouden ampsen Jan was 52 jaar lid en na zijn actieve voetbalcarrière leider van diverse elftalen. Wij zullen zijn inzet nooit vergeten. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Bestuur en leden s.v. Hector

GRIEPVACCINATIE 2012 Huisartsen Delden Dr. Hiltermann & Dr. v.d. Velden Dr. Dijkstra Dr. v.d. Helder Dr. van Manen

Dinsdag Dinsdag Woensdag Vrijdag

9 oktober 16 oktober 31 oktober 9 november

2012 2012 2012 2012

‘UW PARTNER IN BEWEGEN’

Alle mensen die in aanmerking komen voor de griepprik krijgen persoonlijk bericht thuisgestuurd. Mocht u één week voor de te geven vaccinatie geen uitnodiging ontvangen hebben en denken dat u in aanmerking komt voor de griepprik, neemt u dan contact op met uw huisarts. Voor nadere informatie raadpleeg de website van uw arts.

R.F. Prenger Goorsestraat 19, 7496 AB Hengevelde T (0547) 33 37 10 E fysioprenger@home.nl www.fysiotherapiehofvantwente.nl nevenvestiging: Beukenlaan 8, 7497 MJ Bentelo T (0547) 29 23 11

Live-muziek op uw feest? Professioneel salontrio Grand Cru draagt met licht-klassieke (achtergrond-)muziek graag bij aan een feestelijke sfeer. Informatie: 074-3765033

Volop winterharde violen Gewijzigde openingstijden i.v.m. Schuttersfeest Diepenheim Vrijdag 28 september van 9:00 uur tot 15:30 uur Zaterdag 29 september van 9:00 uur tot 12:00 uur We wensen u allen een fijn schuttersfeest toe!! OFFICIEEL JONSERED DEALER, BEDRIJVENTERREIN DIEPENHEIM. WWW.MORSINKAGRIDIER&TUIN.NL

Te Huur Ca. 1500 m2 buitenterrein A-locatie, ind.terr. Klavermaten Goor Geheel nieuw bestraat Voor info: bel 0547-263455

September Showmodellen 50 tot 70 % Korting BEST DEAL Bank Clouth

895,2 zits:

Bank Clouth: 2,5 zits 779,-

698,-

3 zits 869,-

Leverbaar in verschillende kleuren & stoffen Maand September Op Alle Matrassen! 20% KORTING

Voorbeeld: Micro pocketveer Van 359,Nu voor:

285,-

5 jr. Garantie !!

a.s. ZONDAG ! KOOPZONDAG

www.potzwonen.nl Textielstraat 28 Bedrijventerrein Stepelo Haaksbergen


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 4

Keurslagerij

Brummelhuis Daar mag het iets meer zijn

GOUD

Hebben we gehaald tijdens internationale vakwedstrijden, zie het redactionele stuk verderop in deze krant. Daarom voor iedere klant bij besteding van € 10,- aan boodschappen een stuk met GOUD bekroonde grillworst GRATIS!

Gemarineerde kipreepjes

500 gram

€ 5,50

Zwitserse Roomvlaaitjes per stuk

1,35

American Brownies 4 stuks

2,99

Witte Puntjes 6 stuks van 2,10 voor

1,49

Familie of buurtfeest?

Wij verzorgen graag de catering voor u. Kijk voor de vele mogelijkheden op onze website. Goorsestraat 33 Hengevelde | T 0547-333260

www.brummelhuis.keurslager.nl Advertentie geldig van 25-09-2012 t/m 30-09-2012

Kledinginzameling Caritas Hengevelde Op vrijdag 28 september is de jaarlijkse kledinginzameling van Caritas Hengevelde. Het is de bedoeling dat vanaf 9.00 uur de kleding op een duidelijke plek aan de weg staat. De kleding (dus geen schoenen) moeten schoon en goed verpakt zijn. Vrijwilligers komen vanaf 9.00 uur de kleding ophalen. Mocht er kleding blijven staan, bel dan voor 17.00 uur H. Lentelink, tel. 333526, dan wordt de kleding alsnog opgehaald. Voor andere vragen kunt u hetzelfde nummer bellen. Ook dit jaar gaat de kleding via de Stichting Karmel International naar Roemenië en de buurlanden.

Haverkate maakt mooie opmars na pech in Hellendoorn

Industriestraat 63 Hengelo Tel. 074-2509233 Goorsestraat 9 Hengevelde Tel. 0547-333204 Grotestraat 97-99 Goor Tel. 0547-271436 Dorpsstraat 130 Enter Tel. 0547-381418

Goud voor werknemer Keurslagerij Brummelhuis en eigenaar Ignaat Brummelhuis

De trotse winnaars Elroy Belt en Ignaat Brummelhuis Hengevelde - Op 19 september vonden tijdens de Slavakto de internationale vakwedstrijden plaats. Worstmaker Elroy Belt van Keurslagerij Brummelhuis heeft in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet. Zijn ambachtelijke producten zijn bekroond met Goud en Goud met ster, namelijk de droge worst en de zeeuwse kippetjes waarmee is aangetoond dat deze tot de beste van Nederland behoren. Ook eigenaar Ignaat Brummelhuis is in de prijzen gevallen. Hij behaalde ook 6x Goud met de grillworst, rookworst grof, rookworst fijn, stamppot wortelen, stamppot boerenkool, stamppot rode kool met appeltjes en de achterham. Vakwedstrijd De internationale Salvakto vakwedstrijden staan bekend als de meest prestigieuze in slagersland. De ambachtelijke producten zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters. Bij deze keuring heeft de jury de producten zeer kritisch beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk en mondgevoel. Deze criteria hebben alles te maken met hoe u als consument de producten waardeert. Ambacht De ambachtelijke slager onderscheidt zich door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten en maaltijden. De worstmaker van Keurslagerij Brummelhuis benadrukt dat hij in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van tradionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker zijn, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit, heeft de slager met deze internationale Slavakto vakwedstrijden daadwerkelijk bewezen. Nieuwsgierig geworden? De klanten van Keurslagerij Brummelhuis zijn deze week van harte welkom om de bekroonde producten te komen proeven in zijn winkel. En let op onze speciale weekaanbieding! Graag tot ziens in onze winkel. Keurslager Brummelhuis, Goorsestraat 33, Hengevelde.

Foto: WiMoFotografie Afgelopen weekend werd rondom Hellendoorn de Unica Schutte ICT Hellendoornrally verreden. Hellendoorn is een van de smaakmakers van de Nederlandse rallykalender. Ger Haverkate stond samen met navigator Aaldert Aaltink aan de start van deze klassieker. Na drie minuten tijdverlies door een uitstapje wist hij zich van positie 47 terug te vechten naar positie 25 algemeen en 3e in de klasse S20. Een mooi resultaat! Vrijdag 21 en zaterdag 22 september stond eindelijk weer de Hellendoornrally op de kalender. Voor Ger Haverkate met zijn mooie BMW E30 M3 een thuiswedstrijd. Hij was dan ook vastbesloten een prachtig resultaat neer te zetten. Helaas reisde het pechduiveltje met hem mee. “Op de woensdagavond voor de rally gingen we de BMW aan de tand voelen tijdens een test in Lelystad. Helaas ging daar het differentieel kapot. Ik dacht aanvankelijk dat het einde wedstrijd – al voor de start – voor ons zou zijn, maar mijn monteurs Erwin, Bjorn, Kees en Henk hebben samen met Bosch Tuning keihard gewerkt. We mochten onderdelen gebruiken van de auto van Wilco Jansen, waarvoor dank, en de mannen hebben donderdag tot diep in de nacht aan de BMW gesleuteld. Niet alleen moest er een nieuw differentieel gemonteerd worden, de complete ophanging moest veranderd worden. Anders zouden we tijdens de wedstrijd tegen hetzelfde euvel aanlopen. Ze hebben fantastisch werk geleverd door de auto voor de keuring op vrijdag klaar te krijgen. Hulde.” Vrijdagavond konden Haverkate en Aaltink tot hun opluchting dan ook gewoon van start gaan. Op het programma stonden zes proeven, in het donker. Geen eenvoudig begin van een rally, al helemaal niet voor Haverkate, die nachtblind is. Aaltink vertelt: “De condities waren erg tricky en helaas gleden we dan ook in een sloot. Daardoor verloren we ongeveer drie minuten en stonden we, toen we vrijdagnacht de auto in het wachtpark plaatsten, op een teleurstellende 47e plaats algemeen.” De mannen lieten zich echter niet kennen en zetten op de resterende tien proeven van de zaterdag de achtervolging in. “De samenwerking in de auto verliep weer super en de auto zelf hield zich ook perfect. Op de eerste maal dat de proef Luttenberg verreden werd, noteerden we zelfs een schitterende 9de tijd algemeen. Uiteindelijk wisten we op te klimmen van de 47ste naar de 25ste plaats algemeen. Bovendien werden we derde in de klasse S20! We zijn, gezien de gebeurtenissen, enorm tevreden met dit resultaat en hebben daarnaast veel plezier gehad,” besluit Ger.

“In de spotlights...... Ans Hoonhorst” Ans Hoonhorst, ruim drie jaar werkzaam als vrijwilliger bij woonzorgcentrum “De Anholtskamp” in Markelo. Ans is één ochtend per week aanwezig in één van de twee kleinschalige woongroepen voor dementerende ouderen in de Anholtskamp. In deze woongroepen wonen de bewoners net als thuis. Bewoners worden zoveel mogelijk betrokken bij de dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen, koken en afwassen. Hoe het zo kwam Ans werkt als verzorgende in de ouderenzorg. Toen zij een aantal jaar geleden minder ging werken, zocht ze naar een invulling voor de ‘vrije’ uren in de week. De open dag van de nieuwe verpleegafdeling kleinschalig wonen van woonzorgcentrum De Anholtskamp kwam op het juiste moment. Ans: “Ik zag dit als een uitdaging en aanvulling op mijn werk en ben erheen gegaan om me direct aan te melden als vrijwilliger. Op deze manier kreeg ik ook de kans om iets meer te doen in Markelo en nieuwe mensen te leren kennen.” Een ochtend als vrijwilliger Elke woensdagochtend gaat Ans al vroeg naar de woongroep. Ze vertelt: “Ik doe onder andere de ontbijtbegeleiding. Ik vind het heerlijk om daar te zijn en dingen te doen waar de professionele hulpverlener geen tijd voor heeft. Ik probeer van het ontbijt een sociale activiteit te maken. Het brood smeren we dan ook aan tafel, de bewoners kunnen op dat moment kiezen aan welk beleg ze zin hebben. Het is belangrijk dat mensen dingen zelf doen en daar waar nodig, help ik. Tussendoor lezen we de krant of praten we over dingen van nu of vroeger. ’t Is maar net waar de bewoners behoefte aan hebben. Dat is ook het fijne aan vrijwilliger zijn: je kunt het tempo van de mensen aanhouden, je hoeft niet het tempo van de organisatie te volgen.” Daarna zorgt Ans dat de ontbijtboel afgewassen wordt, ze motiveert bewoners om haar hiermee te helpen. “Het geeft dan heel veel voldoening als ineens een bewoner van wie je het niet verwacht, opstaat, de mouwen opstroopt en samen met twee anderen de afwas gaat doen. Dat zijn die dingen waar je het voor doet.” Daarna is het alweer tijd om koffie te zetten, de bloemen te verzorgen, nog wat te lezen of een spel te doen. Maar net waar iedereen zin in heeft. In de loop van de ochtend neemt Ans afscheid van de bewoners. Ans lacht: “Het doet je goed dat mensen ’s ochtends blij zijn dat je er bent en het ’s middags oprecht jammer vinden dat je weggaat.” Vrijwilligerswerk dat bij je past Het vrijwilligerswerk dat je doet, moet je leuk vinden, dat staat voor Ans als een paal boven water. Ook moet er een goede relatie en afstemming zijn met de professionele hulpverleners en de organisatie. Taken moeten helder zijn en je moet je daar ook aan houden. Aan mensen die (nog) geen vrijwilligerswerk doen, heeft Ans een boodschap: “Ga aan de slag als vrijwilliger. Zoek iets dat bij je past. Je haalt er heel veel voldoening uit en je wordt er rijker van. Zelfstandigheid en flexibiliteit zijn twee belangrijke eigenschappen voor een vrijwilliger, je moet goed kunnen samenwerken. Je bent een aanvulling op de professional en kunt vaak net dat extra’s bieden waar mensen behoefte aan hebben. Kies voor vrijwilligerswerk in de zorg en een wereld gaat voor je open!” Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Als iemand zich aanmeldt als vrijwilliger volgt er eerst een kennismakingsgesprek met de coördinator. Zo wordt helder wat de wederzijdse wensen en verwachtingen zijn. Een nieuwe vrijwilliger loopt altijd eerst een paar weken mee met een andere vrijwilliger. Zo kan goed bekeken worden of de vrijwilliger op de goede plek zit. Pas na de evaluatie gaat een vrijwilliger ‘zelfstandig’ aan de slag. Uiteraard houdt de coördinator ook daarna een vinger aan de pols. En ze informeert de vrijwilligers over veranderingen in de organisatie. Vrijwilligers krijgen van de organisatie ook scholing aangeboden. Nadat ze de stap naar het vrijwilligerswerk hebben gezet, blijven de meesten het werk jarenlang doen. Het is belangrijk dat vrijwilligers het werk met veel plezier en enthousiasme doen: voor henzelf, maar ook voor onze bewoners. Belangstelling om vrijwilliger te worden? Neem vrijblijvend contact op met Jolanda van den Noort, coördinator vrijwilligerswerk: 0547 363 555. Deze rubriek wordt verzorgd door Carolien Holtslag van CommunicatieZorg Twente uit Delden. CommunicatieZorg Twente is een communicatieadviesbureau dat zich richt op communicatieadvies in de zorgsector en de non-profit, tekstschrijven en projectbegeleiding. Voor meer informatie www.communicatiezorgtwente.nl.

Ontmoetingsdag 2012 voor gasten van de Zonnebloem Goor - Dinsdag 11 september jl. was weer de jaarlijkse ontmoetingsdag voor gasten van de Zonnebloem van de afdeling Goor-Markelo-Diepenheim. Zoals gewoonlijk werd deze dag gehouden bij restaurant de Bebsel in Goor, waar we al jaren geweldig in de watten worden gelegd. Dit jaar waren ca. 37 gasten en 20 vrijwilligers van de eigen afdeling en de regio naar de ontmoetingsdag gekomen. Voorzitter Margeret Kuipers opende de dag met een persoonlijk welkomstwoord, waarna er een meditatief moment was van Pastor Christiane Saris, die haar overdenking besloot met het door een ieder mee te zingen lied: Een schaal met brood. Aansluitend liep het borreluurtje uit op een gezellig samenzijn met als hoogtepunt een door Jo Wigman voorgedragen stuk tekst dat - treffend voor bijna alle aanwezigen - genaamd was: Wij van vóór 1945! Het 3-gangen diner was zeer smakelijk, de lege schalen bewezen maar weer eens hoe lekker het eten was, vooral het supertoetje (bavarois en ijs met slagroom) gaf aan deze dag een extra feestelijk tintje. Zoals elk jaar heeft de eigenaar van de Bebsel en zijn personeel er ook nu weer voor gezorgd dat de Zonnebloemers een geweldige dag hadden. Na de middag werden de gasten en vrijwilligers getrakteerd op muziek en dans door de Stedeker Daansers uit Diepenheim, die met een grote groep leden niet alleen zang en dans lieten horen, maar ook uitleg gaven over de kleding die ze droegen, zoals die in vroeger jaren gangbaar was. Na een laatste kopje thee met bonbon en nog een woordje van de voorzitter werden de gasten uitgeleide gedaan, na een: topdag! Tot in september volgend jaar wanneer – zonder tegenslag - weer de volgende ontmoetingsdag zal plaatsvinden.

Jacco Spijkerman wint 7e en laatste viswedstrijd

Diepenheim - Vrijdag 21 september 2012 is de 7e en laatste viswedstrijd van het seizoen voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden aan de visvijver bij camping de Mölnhöfte aan de Nijhofweg 5 te Diepenheim. Het weer was uitstekend en er werd door 24 vissers redelijk wat gevangen. De laatste jeugdviswedstrijd werd gewonnen door Jacco Spijkerman met 90 cm, gevolgd door Maurits Geerdink met 70 cm. De 3e plaats was voor Teun Landeweerd met 29 cm en 4e werd Mart Mentink met 25 cm. Over 7 wedstrijden vissen werd Jelmer Lammertink de nieuwe Jeugdkampioen 2012 van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim. Het seizoen was zéér geslaagd en na een hapje en een drankje bij de Mölnhöfte, werd daar de jeugdkampioen gehuldigd en gingen alle vissers enthousiast met een leuke prijs en een zak lokvoer (aangeboden door Faunaland Goor) huiswaarts. Eindstand eerste vijf: 1. Jelmer Lammertink 175 cm 116 punten (Jeugdkampioen 2012) 2. Jacco Spijkerman 174 cm 114 punten 3. Youri Wiltink 131 cm 114 punten 4. Maurits Geerdink 160 cm 113 punten 5. Stijn Lubbers 125 cm 109 punten De verdere uitslagen kunt u vinden op de site: www.hetsimmetje.nl

Vrouwen van Nu Diepenheim Vrouwen van Nu, afdeling Diepenheim, nodigt haar leden van harte uit voor de afdelingsavond op 2 oktober om 20.00 uur in de Molenaarshof. Aly Wagenvoorde verzorgt deze avond een PowerPoint presentatie over haar bijzondere ervaringen tijdens het reizen door Aziatische landen. Deze lezing laat ze ons kennismaken met de geschiedenis en cultuur van de Zijderoute. Een stelsel van wegen en paden die het westen en oosten verbindt. Ze voert ons in de voetsporen van Marco Polo door onder andere Oezbekistan, Kirgizië en China. Prachtige foto’s en persoonlijke ervaringen zorgen voor een onvergetelijke indruk van verre landen, die velen niet zelf zullen bezoeken. Het belooft een boeiende avond te worden!

Bestellen boek Frans Bijvank nog mogelijk Markelo - In het kader van een te houden expositie van het werk van de overleden Markelose beeldende kunstenaar Frans Bijvank wordt ook een boek uitgegeven over diens leven en werk. Aan dit boek werken verschillende mensen mee die Bijvank van nabij hebben gekend. Zij hebben hun herinneringen aan hem op schrift gesteld. Daarnaast bevat het boek foto’s van het gevarieerde werk van de kunstenaar. Op het boek kunnen mensen tot en met 30 september a.s. nog intekenen. Indien men van deze mogelijkheid tot voorintekening gebruik maakt kost het boek € 10,00. Daarna wordt de prijs € 15,00. Intekenen kan via het e-mailadres penningmeester@hetbeaufort.nl of telefonisch via het nummer 0547-362607. Men kan het bedrag van € 10,00 overmaken op bankrekening 1226.41.191 t.n.v. Stichting cultureel centrum Het Beaufort onder vermelding van naam en adres. Het boek ligt dan klaar op 18 november a.s. tijdens de opening van de expositie in Het Beaufort.

Dameskaarten sv Hector

Collectanten gezocht

Goor - De uitslag van de kaartavond gehouden bij sv Hector op donderdag 20 september was als volgt: 1 Mini Spaay 378 2 Gerry van Dam 385 3 Heidy Oolbekkink 482 4 Dinie Redeker 687 5 Marietje Wassen 706

Markelo - Wij zoeken collectanten/wijkhoofden voor het Diabetesfonds in Markelo. 28 oktober tot 3 november is de collecteweek. Bent u diegene die ons helpt? Neem contact op rianneblanken@hotmail. com, tel. 06 10080894.

wo 26 sep wo 27 sep

Prinsessen- en ridderdag. Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren. Tijd: 14-17 uur. Prijs: € 7,50. www.huisverwolde.nl Demonstratie manden vlechten. Erve Brooks, Broekhuisdijk 5, Gelselaar. Tijd: 13-16 uur. Huifkartocht met gids over Twickel. VVV, Langestraat 29, Delden. Tijd: 15-16.30 uur. Prijs: € 9,95, kind € 7,95. Opgave voor 10.30 uur 074-3766363. www.vvvdelden.nl Ontdek Delden op Donderdag. Bezoek aan Zoutmuseum, koffie met gebak en stads- wandeling o.l.v. gids. VVV, Langestraat 29, Delden. Prijs: € 9,95. www.vvvdelden.nl Mandala tekenen - Workshop. De Woeste Wieven op Erve Bonkert, Deldensestr. 11, Diepenheim. Tijd: 10-16 uur. Prijs: € 65,- incl. lunch. www.dewoestewieven.nl Huifkartocht met gids over landgoed Twickel. Zie elke woensdag. Stadswandeling. Onder leiding van gids. VVV Delden, Langestraat 29, Delden. Tijd: 15-16.30 uur. Prijs: € 3,50. www.vvvdelden.nl vr 28 sep Sound Healing - Workshop. De Woeste Wieven op Erve Bonkert, Deldensestr.11, Diepenheim. Tijd: 20-21.15 uur. Prijs: € 20,-. www.dewoestewieven.nl. Disco in zwembad. Zwembad de Vijf Heuvels, Potdijk 5, Markelo. Tijd: 18.30-20 uur. Prijs: € 3,50 of met abonnement. www.sportfondsenbadhofvantwente.nl vr 28 sep Schuttersfeesten. Terrein Borculoseweg, Diepenheim. Op vrijdag begint de kermis en t/m zo 30 sep rommelmarkt 16.30 uur. Op zaterdag 13.00 uur uitrukken van de Schutterij. Op zondag 11.00 uur Cabaret en v.a. 14.00 uur Straattheater. Gehele weekend kermis en muziek. Prijs: op za € 5,- voor niet-leden. www.diepenheimseschutterij.nl za 29 sep Demonstratie manden vlechten. Zie wo 26 sep. Concert bij Kaarslicht. Oude Blasiuskerk, Kerkplein 1, Delden. Tijd: 19.30 uur. Gratis toegang, collecte bij uitgang. www.blasiusdelden.nl za 29 sep Indoor concours Rijvereniging Markelo. Potdijk 1, Markelo. Tijd: 9-16 uur. t/m zo 30 sep Gratis toegang. www.hippischmarkelo.nl zo 30 sep Hop on hop off - Oad Fietsbus. Oad rijdt met een fietsbus vanaf Ommen door Hof van Twente, Sallandse Heuvelrug en naar Haaksbergen. Reserveer op www.oadbus.nl. Prijs: € 7,50, tot 12 jr € 5,-. Fiets mag gratis mee. Diverse opstapplaatsen. Wijnfeest. Wijngaard Hof van Twente, Suetersweg 2a, Bentelo. Tijd: 13-17 uur. Gratis toegang. www.twentewijn.nl Straattheater. Borculoseweg, Diepenheim. Tijd: 14 uur. www.diepenheimseschutterij.nl Koffieconcert Euregio Guitar Kwartet. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Tijd:12 uur. Prijs: €10,-. Incl. koffie. www.hetbeaufort.nl di 2 okt Paulien Cornelisse in gesprek met Theo Hakkert. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 13,50. www.reggehof.nl wo 3 okt The Iron Lady - film. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Tijd 20 uur. Prijs € 5,-. www.hetbeaufort.nl wo 3 okt Requiem voor een Herberg. Herberg de Pol, Raadhuisstraat8, Diepenheim. Een ca. één zo 7 okt uur durende voorstelling waarin de karakteristieke Herberg nog één keer herleeft. Tijd: wo (try-out), do (première) en vr v.a. 19 uur, za v.a. 14 uur en zo v.a. 11 uur. www.hetgeluidvan.nl Wijzigingen voorbehouden, voor actuele gegevens kijk op www.vvvhofvantwente.nl

Tentoonstellingen t/m za 29 sep Kleren maken de pop. Goors Historisch Museum, Stationslaan 1-3, Goor. Tijd: ma t/m vr 10-15 uur. www.historischgoor.nl/museum.htm t/m za 29 sep Zomertentoonstelling: Beroepen. Museumboerderij Eungs Schöppe, Goorseweg 1, Markelo. Tijd: ma 10-13, di t/m vr 10-16, za 10-13 uur. Op do demonstraties. Prijs: € 2,- tot 12 jr gratis. www.eungsschoppe.nl t/m zo 30 sep Verkoopexpositie zout- en pepervaatjes. Zoutmuseum Delden, Langestraat 30, Delden. Tijd: di t/m vr 11-17 uur, za en zo 14-17 uur. Prijs: € 4,50. www.zoutmuseum.nl t/m zo 30 sep Expositie Joke en Mattijs te Velduis. Verpleeghuis St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden. Tijd:10-20 uur. t/m zo 7 okt Tentoonstelling graftrommels. Algemene Begraafplaats, Markeloseweg, Goor. Elke 1e zo 14-16 uur. t/m 21 okt Expositie Sculpturen van Pal Kepenyes. Galerie en Kunstuitleen de Pook, Noorderhagen 58a, Delden. Tijd: wo t/m vr 13-18, za 11-17 en zo 13-17 uur. Gratis toegang. www.depook.nl t/m ma 29 okt Kunstfietsroute. Te koop bij VVV, Goorseweg 1, Markelo. Prijs: € 2,50. www.kunststichtingmarkelo.nl t/m wo 31 okt Pareltjes van glaskunst. Expositie. Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren. Tijd: dgl 12-17 uur. www.huisverwolde.nl t/m zo 4 nov Expositie Ben Joosten- grafiek en plastiek. Galerie Visée, Grotestraat 41, Diepenheim. Tijd: vr t/m zo 13-17 uur en op afspraak. www.galerie-visee.nl t/m do 8 nov Zomerexpositie. Galerie Àlafran, Grotestraat 45, Diepenheim. Tijd: wo t/m zo 12-17 uur. www.galeriealafran.nl t/m zo 11 nov H.W. van der Worp expositie. Hotel Restaurant Carelshaven, Hengelosestraat 30 en Kuipers Kunst en Antiek, Langestraat 8, Delden. Tijd: 14.30-18 uur. Kuipers Kunst en Antiek is op maandag gesloten. Gratis toegang. www.carelshaven.nl t/m zo 11 nov Collin van der Sluys en Jerry Harberink exposeren. De Galeriet, Langestraat 46, Delden. Tijd: di t/m vr 9.30-18, za 10-17, zo 14- 17 uur. www.galeriet.nl t/m vr 30 nov Tanja Boer intuïtief abstract. Expositie in Woonzorgcentrum de Wieken, Molenstraat 1, Delden. Tijd: 10-17 uur.


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 5

Opbrengst collecte Prinses Beatrix Spierfonds

Happy Fris bij Schuttersfeesten Diepenheim

Markelo - De collecte voor het Prinses Beatrix Spierfonds van 9 tot 16 september in Markelo heeft € 3607,84 opgebracht. Hiermee kunnen veel mensen geholpen worden die met spieren bewegingsziekten te maken hebben. Namens al deze mensen hartelijk dank voor uw gift. Tevens danken wij alle collectanten voor hun inzet. Volgend jaar rekenen wij weer op jullie hulp. Voor informatie kunt u terecht bij: Johanna Haan, tel. 0547 361377.

Diepenheim - Het team van Happy Fris is zondag 30 september te vinden bij de Schuttersfeesten in Diepenheim. De crew gaat met jongeren en ouders in gesprek over alcoholgebruik. Jongeren en alcohol is geen goede combinatie. Met dat verhaal gaan de peers van Happy Fris zondagmiddag in gesprek met jongeren en ouders. “De hersenen van jongeren ontwikkelen zich tot hun 24e jaar. En alcohol heeft een zeer schadelijke werking op deze groei. Jongeren moeten tot hun 16e jaar in ieder geval niet drinken, maar eigenlijk zou dit ook moeten gelden voor 16plussers”, legt Mieke Platenkamp van Happy Fris uit. Ouders denken soms geen invloed te kunnen uitoefenen op het alcoholgebruik, omdat jongeren de deur uitgaan en er geen toezicht meer is. Ook voor die ouders is het goed toch een absolute regel te stellen: geen alcohol onder de 16. En boven de 16 bij voorkeur niet of met mate. Onderzoek wijst uit dat jongeren die een afspraak hebben met hun ouders minder alcohol drinken. Een groeiend aantal ouders vindt drinken onder de 16 steeds vaker onacceptabel. Happy Fris sluit zich hierbij aan door ook met ouders in gesprek te gaan. Platenkamp: “Onder ouders leeft nog wel eens het idee dat je kinderen thuis moet leren drinken. Of dat als je het verbiedt kinderen het juist gaan doen. Allebei onzin; strakke regels stellen is altijd beter. Daarmee geef je jongeren de norm mee dat alcohol niet gezond is.” Happy Fris is zondag 30 september tussen 13.00 en 15.00 uur in Diepenheim te vinden. Het team deelt flesjes water uit om met jongeren en ouders in gesprek te komen. “Een presentje met een knipoog. Water is een goed alternatief voor alcohol.” Voor meer informatie kunt u kijken op www. happyfris.nl. Happy Fris is actief op diverse evenementen in Twente. Happy Fris is het regionaal alcoholmatigingsproject van de Twentse gemeenten.

Waterschap zorgt dat Twentse stuwen tegen toekomstig wateroverlast bestand zijn Stuwen aanpassen voor veranderend klimaat In het voorjaar van 2012 heeft Waterschap Regge en Dinkel onderzoek gedaan naar negentien stuwen in het verzorgingsgebied. Tijdens dit onderzoek bekeek het waterschap onder andere de stabiliteit, kwaliteit van de uitstroombedden (stortebedden) en duurzaamheid. Zeven stuwen worden dit jaar hersteld. Het klimaat verandert. Dat vraagt om nieuwe maatregelen voor het waterbeheer. Aan de ene kant wil het waterschap verdroging tegen gaan en aan de andere kant wil zij voorkomen dat Twente te nat wordt. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een groot deel van de onderzochte stuwen aan de eisen voldoet om Twente ook in de toekomst van het juiste waterbeheer te voorzien. Stuwen en stortebedden Een stortebed is de bekleding van de bodem achter een stuw. Dit kan bestaan uit stenen of beton. Het overtollige water komt met een hoge snelheid over een stuw heen. Zonder stortebed zal het water grote uitspoelinggaten (bodemerosie) veroorzaken. Het vervangen en aanpassen van het stortebed is nodig om de stabiliteit van de stuwconstructie nu en in de toekomst te kunnen blijven garanderen. In de komende tijd voert het waterschap diverse herstelwerkzaamheden uit. Allereerst begint het waterschap met de stuwen in het omleidingskanaal van de Dinkel. Bij de stuwen aan de Mensmansweg en Stroothuisweg worden de uitstroombedden aangepakt en de stortebedden vernieuwd. Hierna worden de stuwen en stortebedden in de Dinkel, Regge en Linderbeek aangepakt. Twente droog houden in de toekomst De stuwen in het verzorgingsgebied stammen veelal uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Zij gaan dus al heel wat jaren mee. Sinds die tijd zijn ons klimaat en de inrichting van waterlichamen veranderd. Vroeger gebruikte men minder verhardingen, waardoor overtollig afvoerwater gemakkelijker in de grond kon zakken. Vanuit het Bestuursprogramma 20092012 streeft het waterschap naar een duurzaam en veilig watersysteem. Dat zowel een teveel als een tekort aan water beheerst en klimaatbestendig is. Als het waterschap op korte termijn geen herstelwerkzaamheden aan de stortebedden uitvoert, kan bij veel water de stabiliteit van een stuw in gevaar worden gebracht.

Kidsclub FC Twente op Erve Hooyerinck

Burgemeesterbezoek in buurtgebouw Kerspel-Goor Op maandagavond 1 oktober om 20:00 uur komt burgemeester Goudt op bezoek in ons nieuwe buurtgebouw om met ons van gedachten te wisselen over onderwerpen die ons in Kerspel-Goor bezighouden. De burgemeester zal zich laten vergezellen door één of meerdere wethouders en enkele ambtenaren. De brandweer zal een toelichting geven over het bestrijden van branden in het buitengebied. Is er wel genoeg bluswater? Een vraag die recent nog bij een brand in Kerspel-Goor naar voren kwam. Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen: 1. Bluswater: Het blussen van branden in het buitengebied zou bemoeilijkt worden door te weinig druk op de waterleidingen. Wat kan hieraan gedaan worden? 2. Afwatering, wegen- en bermonderhoud: Het schoonmaken/onderhoud van de gemeentelijke sloten zorgt voor problemen met de afwatering. Het onderhoud aan wegen en bermen op bepaalde plekken in Kerspel-Goor is zo slecht, dat dit een gevaar voor de verkeersveiligheid vormt. Kan hier op korte termijn iets aan gedaan worden? 3. Aanleg glasvezel in het buitengebied: Het doel van glasvezel is dat het voor iedereen bereikbaar moet zijn en dat het provincie dekkend is. Alleen de Cogas is van plan om in het buitengebied glasvezel aan te leggen, maar dit zal zeker nog een jaar of 3 gaan duren. Tevens is de aanleg van glasvezel voor de bewoners in de kernen gratis en dit zou ook voor de bewoners in het buitengebied moeten gelden. Maar waarschijnlijk is dit niet zo en moeten de bewoners in het buitengebied hiervoor fors gaan betalen. In hoeverre kan en wil de gemeente hier een rol spelen? 4. Asbestsanering: Asbestsanering zorgt voor veel ergernissen en onrust. Deze manier van werken kost veel geld. Bijvoorbeeld op veel plekken zijn eerst de wegen gesaneerd en van een nieuwe laag asfalt voorzien. Vervolgens zijn de bermen gesaneerd en hierbij zijn de wegen weer dusdanig beschadigd dat ze eigenlijk van een nieuwe asfaltlaag zouden moeten worden voorzien. Ook wordt er op veel adressen voor een 2e, 3e of zelfs 4e keer gesaneerd. 5. VAB en dubbele bewoning: Mantelzorg moet mogelijk zijn in het buitengebied, echter de gemeente wil steeds minder wooneenheden in het buitengebied. Op deze manier is de rood-voor-rood regeling nu nauwelijks aantrekkelijk. VAB is nu geen bijdrage voor de leefbaarheid van de buurtschap. Hoe staat de gemeente hier tegenover? 6. Inzameling plastic afval: Voor het inzamelen van huishoudelijk plastic afval zouden wij graag een oranje container willen hebben naast de glascontainer aan de Haaksbergerweg tegenover het buurtschapsgebouw. Daarnaast is er nog ruimte voor u om vragen te stellen. Graag zien we u op maandag 1 oktober in ons nieuwe buurtgebouw om deze onderwerpen met u te bespreken!

Delden - In samenwerking met Hans Braamer, de vakleerkracht Lichamelijke Oefening van Erve Hooyerinck, is het dit jaar wederom gelukt een voetbal-clinic te organiseren voor de groepen 4 en 5. Het waren 2 prachtige ochtenden met veel activiteit, veel beleving en een stukje gezonde opvoeding. Rennende kinderen, springend over hindernissen en slalommend om de pionnen. De kinderen van groep 4 en 5 zijn reuze fanatiek. Aangemoedigd door Johan Kroeze van de Kidsclub van FC Twente dribbelen ze over het schoolplein. Johan heeft met pylonnen een heel parcours uitgezet. Ze leren snel reageren, goed naar de opdracht te luisteren en goed samen te werken. Voor ze flink aan het werk gingen heeft Johan ze toegesproken over het belang van een stevig en gezond ontbijt en hoe belangrijk het is om veel te sporten en buiten te spelen. Bij iedereen thuis is wel een computer waar veel op gespeeld wordt, maar gelukkig doen de meeste kinderen ook aan sport. Er zijn er zelfs veel die heerlijk voetballen hier in Delden. We hopen dat de kinderen zo zien hoe fijn sporten is. Na een intensief uurtje worden ze beloond met een echt diploma en met leuke FC Twente cadeautjes. Wie weet wordt er nog eens een talent ontdekt op Erve Hooyerinck. Aan de inzet zal het niet liggen.

Verlichte avondwandeling Markvelde - Op 5 en 6 oktober vindt de verlichte avondwandeling in Markvelde plaats. De wandeltocht wordt uitgezet met waxinelichtjes, dit wordt een sensatie voor jong en oud. Start vanaf 20.00 uur vanaf het Lammershoes. U volgt een route van 5 kilometer via de lampjes. Onderweg zijn allerlei bezienswaardigheden van oogst en gebruiksvoorwerpen uitgebeeld. De route voert over particuliere gronden door weiden en over paden. Honden worden niet toegelaten i.v.m. neosporabesmetting voor vee. Deelname op eigen risico. Tip: zaklamp meenemen. Bij het Lammershoes is een tentoonstelling en oogstfeest op het plein Wie niet zo ver kan lopen kan rechtstreeks naar het plein komen. Het Lammershoes is te vinden op de Oude Deldenseweg 1A, Diepenheim. www.markveldsbelang.nl.

Vragenlijst starters in Delden Enquête starters op de woningmarkt Wonen Delden verhuurt woningen, maar verkoopt ook woningen. Omdat de starter op de woningmarkt een belangrijke doelgroep is, hebben wij een vragenlijst voor u ontwikkeld om inzicht te krijgen in de woonwensen. Wij hebben alle woningzoekenden die jonger zijn dan 35 jaar geselecteerd uit onze en de gemeentelijke woningzoekendenbestanden. Wonen Delden heeft plannen om eengezinswoningen te bouwen in de uitbreidingswijk de Braak West. Gezien de huidige economische omstandigheden willen we een goed beeld hebben van de mogelijkheden van onze woningzoekenden. Wij willen woningen bouwen die aansluiten bij de woonwensen en de mogelijkheden die onze klanten hebben. Om een goed beeld te krijgen hebben we deze enquête ontwikkeld. Deze vragenlijst bevat wellicht termen die u niet kent. Daarom hebben we aan het eind van de enquête ook beelden getoond en websites beschreven die u kunnen helpen bij het goed invullen van de vragenlijst. Mocht u toch nog vragen hebben dan kun u contact opnemen met Wonen Delden, telefoon 074-3766464 of via de mail info@wonendelden.nl. Wij vragen u de enquête in te vullen door het voor u juiste antwoord bij de vragen aan te kruisen. U kunt de antwoordenveloppe gebruiken of de vragenlijst bezorgen aan ons kantooradres Langestraat 61b. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en blijven in de overzichten volledig anoniem. Omdat wij graag zoveel mogelijk enquêtes willen ontvangen, zullen we onder de inzenders 4 dinerbonnen van het restaurant In de Hagen verloten. Wilt u de vragenlijst voor 30 september 2012 aan ons retourneren. Nadat we de vragenlijsten hebben verwerkt tot een rapportage willen wij de resultaten met u bespreken op maandag 15 oktober 2012 om 19.30 uur U bent hiervoor uitgenodigd in het grand-café/restaurant In de Hagen in de Stadshagen. Op het enquêteformulier kunt u aangeven of u aanwezig zult zijn. Ook kunt u zich aanmelden via tel. 074-3766464 of via info@wonendelden.nl.

Bentelo 06 - 27 54 36 23 Eét je uitzicht Diepenheim - Op zaterdag 13 oktober vindt de derde verkenning plaats van het project Eét je uitzicht met vier nieuwe verkenners: Jan Willem van der Schans (landbouweconoom), Michiel Korthals (filosoof), Peter de Ruyter (landschapsarchitect) en Wietske Maas (kunstenaar). Eét je uitzicht is een artistiek onderzoek naar de relaties tussen mens, voedsel en landschap. Het project wordt georganiseerd door Kunstvereniging Diepenheim met inhoudelijke en financiële ondersteuning van SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte). Blinde vlek Eét je uitzicht richt zich op de blinde vlek van de consument voor de herkomst van diens voedsel, en de rol die het landschap (als ‘voedselbank’) daarin vervult. Het menu van de etende mens bestaat grotendeels uit landschappelijk gezien geanonimiseerde producten: boodschappen! Als we ons voedsel herkennen in het landschap verandert dan onze smaak? Verkenning zaterdag 13 oktober: ook horen, ruiken, zien, voelen en proeven? Op zaterdag 13 oktober gaan opnieuw vier verkenners de 4KM2 onderzoeken op eetbaarheid. In de zomer bestond de oogst uit onder meer maïssap, baars, en een vraag of we kunnen vaststellen wat ‘het echte’ landschap is. Wat zullen de verkenners deze keer meebrengen uit het veld aan eetbare planten, dieren, observaties en ideeën? Vanaf 16:00 u is het publiek welkom in Galerie Erve de Wezel aan de Oude Borculoseweg 2 in Diepenheim. Bezoekers kunnen eet-ontwerper Ernst Ruijgrok dan in zijn veldkeuken live op de vingers kijken. Aansluitend brengen de verkenners verslag uit aan zes panelleden en kan het publiek meediscussiëren over de resultaten. Twee fasen Het project bestaat uit twee fasen, Veldkoken en Menu, dit jaar te beginnen met Veldkoken. Op drie dagen in de lente, zomer en herfst van 2012 worden steeds vier verkenners een dag een afgebakend proefgebied van vier vierkante kilometer bij Diepenheim in gestuurd met het devies: “Dit is hier te eten!” In de winter wordt de balans opgemaakt en op basis van de resultaten alvast vooruitgekeken naar de MENU-fase. Het onderzoek staat onder leiding van twee curatoren: kunstenaar Jeroen van Westen en landschapsarchitect Karina Hendriks. Expositie De resultaten van de verkenningen zijn te volgen op de website: www.eetjeuitzicht.nl en worden gepresenteerd in een expositie die de vorm heeft van een tafel. Deze staat op een veld aan de Raadhuisstraat in Diepenheim, naast het Diepvrieshuis. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

AUTOBEDRIJF FEIJTEN 50 JAAR Wij nodigen u uit om de nieuwe VOLVO V40 en onze diverse mooie occasions te komen bekijken tijdens onze jubileum show:

Vrijdag 28 september van 10.00 tot 21.00 uur Zaterdag 29 september van 10.00 tot 17.00 uur

DE NIEUWE VOLVO V40

JUBILIEUMSHOW

GRATIS iPad

bij aankoop van een auto

Spoorstraat 7, Delden | 074-376 12 66 info@feijten.nl | feijten.nl

VAN 28 SEPTEMBER TOT 6 OKTOBER

Ook voor winterbanden moet u bij Feijten zijn. Altijd mooie aanbiedingen, informeer naar onze scherpe prijzen.

VOLVO C30 1.6 100 Pk Style Navigatie 04 - 2010 38.000 km

VOLVO C30 2.4 170 Pk Automaat 10 - 2007 14.000 km

VOLVO C30 T5 230 Pk R-design Navigatie 02 - 2010 80.000 km

VOLVO C70 T5 230 Pk Summum Geartronic Mobility 03 - 2010 44.000 km

VOLVO S60 2.0T 203 Pk Intro Edition Navigatie Schuifdak 02 - 2011 49.000 km

€ 16.850

€ 19.250

€ 24.950

€ 39.900

€ 29.900

VOLVO S60 T4 180 Pk Summum Automaat Nieuw € 3.400 korting 11 km

VOLVO S80 2.5T 200 Pk Momentum Geartronic Navigatie 02 - 2007 117.000 km

VOLVO V50 1.8 125 Pk Edition I 01 - 2009 77.000 km

VOLVO V50 2.4 170 Pk Edition 2 Leder 10 - 2007 134.000 km

VOLVO V60 D3 163 Pk Momentum Geartronic Business Navigatie 04 - 2011 49.000 km

€ 45.850

€ 19.950

€ 18.600

€ 16.450

€ 36.950

VOLVO V70 2.0T 203 Pk R-Edition Navigatie 02 - 2011 53.000 km

VOLVO V70 D5 185 Pk Momentum Leder 11 - 2007 123.000 km

VOLVO V70 T5 240 Pk Momentum Geartronic Navigatie 01 - 2011 31.000 km

VOLVO XC70 2.4D 175 Pk Momentum Geartronic Navigatie 01 - 2010 85.000 km

VOLVO XC70 D5 185 Pk Momentum Geartronic Navigatie 10 - 2006 160.000 km

€ 34.900

€ 20.950

€ 39.900

€ 39.950

€ 19.450


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 6

Voorbereiding herinrichting Hagmolenbeek, deelgebied nabij Beckum, in volle gang Het algemeen bestuur van waterschap Regge en Dinkel heeft besloten een krediet van € 1.009.000,- beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het project herinrichting Hagmolenbeek, deelgebied nabij Beckum. Om aan Europese waterrichtlijnen te voldoen moet de Hagmolenbeek een natuurlijker karakter krijgen met brede oevers en de stuwen moeten passeerbaar worden gemaakt voor vissen. Pact van Twickel Het herstel van de Hagmolenbeek is één van de maatregelen uit een locale gebiedsuitwerking die is opgenomen in het zogenoemde Pact van Twickel. Samen met Stichting Twickel, provincie Overijssel, gemeente Hengelo, Borne en Hof van Twente, waterschap Regge en Dinkel en omwonenden worden de maatregelen in het Pact verder uitgewerkt. Natuurvriendelijk De Hagmolenbeek, ter hoogte van Beckum, wordt omgevormd tot een meanderende beek met natuurvriendelijke oevers van vijf meter breed. Op twee stuwen na, worden de huidige stuwen opgeheven, zodat vissen zich beter door het gebied kunnen verspreiden. Naast deze waterdoelen wordt ook de landbouwstructuur aanmerkelijk verbeterd: lagere en nattere gronden worden vrijgemaakt voor water en natuur, terwijl de hogere esgronden voor landbouw worden gebruikt.

Goud voor Twentewijn Solaris! Wijngaard Hof van Twente heeft voor zijn Twentewijn Solaris 2011 een gouden medaille gewonnen bij het internationale wijnconcours in Wenen

V.l.n.r. Stan Beurskens, directeur Nederlands Wijninstituut, Ilse Visscher, Wijnboerin, Frank Jacobs, wijnacademie, voorzitter jury Bentelo - Nadat de Solaris, de Johanniter en de Rosé vorige week al werden bekroond tijdens de Nationale wijnkeuring, zijn nu de resultaten vanuit Wenen bekend, met een gouden medaille voor de Solaris 2011. Ook de overige ingezonden Twentewijnen vielen allemaal in de prijzen. Roelof en Ilse Visscher van Wijngaard Hof van Twente zijn erg trots dat elk jaar weer blijkt dat de Twentewijnen internationaal gewoon mee doen! AWCVienna AWC Vienna is een internationale wijnkeuring in Wenen, waarbij dit jaar een recordaantal wijnen zijn ingestuurd. Op de website wordt vol trots gemeld: “11.514 Weine von 1760 Produzenten aus 37 Nationen, das ist Weltrekord!” De wijnen worden blind geproefd door jury panels. Een score van meer dan 91 punten van de 100 geeft recht op een gouden medaille en dat is Wijngaard Hof van Twente gelukt met de Twentewijn Solaris! Solaris 2011 De Solaris 2011 is een cuvée van de vroegrijpende druif Solaris. Een volle, droge wijn met aroma’s van tropisch fruit en een beetje vanille. “De mensen vinden het altijd een heerlijke wijn”, volgens Ilse Visscher. “De wijn is vol, zacht en vriendelijk, met veel complexiteit. De wijn gaat erg mooi samen met visgerechten of salades met kaas en noten”. Oogst 2012 Vorige week is Wijngaard Hof van Twente gestart met het oogsten van de Solaris 2012. Wespen hebben de productie behoorlijk ingeperkt, maar de kwaliteit is erg goed volgens de wijnmakers. De druiven zijn mooi rijp: zoet met niet te hoge zuren. Roelof Visscher verwacht de pluk van de overige druivensoorten half en eind oktober. Wijnfeest en Open Dag Tijdens de open wijngaardeniersdagen op 29 en 30 september staan ook de deuren van Wijngaard Hof van Twente open. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de wijngaard en de wijnmakerij. Natuurlijk kunnen dan (tegen een kleine vergoeding) alle Twentewijnen geproefd worden, waaronder de prijswinnaars! Op zondag 30 september is het echt feest in Bentelo. Van 13.00 - 17.00 uur kan naast wijn ook genoten worden van heerlijke hapjes, er is passende live muziek en er worden voortdurend rondleidingen gegeven.

BHrallysport pakt ook dit jaar de overwinning in Hellendoorn Dat inzet en doorzettingsvermogen beloond worden werd maar weer eens bevestigd door Borsboom en Hietbrink. Met hun triomf bij de 2012 editie van het meest aansprekende rallyevenement van Nederland, stelden zij orde op zaken in de ranking van de Peugeot 205 Cup. Door op de vrijdagavond al ruim voorsprong te hebben genomen op de rest van het deelnemersveld, was consolideren van de positie op de lange zaterdag genoeg om met de overwinning aan de haal te gaan. Borsboom: ‘Het verliep allemaal zoals gehoopt; met relatief weinig schade hebben we als eerste het finishpodium in Hellendoorn bereikt. Wanneer we naar onze directe concurrenten kijken mag dat eigenlijk wel uniek worden genoemd. Het was een slijtageslag. Veertig procent van de gestarte equipes haalden Hellendoorn immers niet en binnen onze klasse was dat zelfs vijftig procent. Daarnaast denken wij het publiek te hebben getrakteerd op mooie rallysport. Beter had het niet kunnen zijn’. Kompaan Hietbrink, dit keer verantwoordelijk voor de navigatie, vult aan: ‘Wij hebben alles op alles gezet om juist hier goed te presteren. Doel is en blijft namelijk om kampioen te worden. Met nog twee rally’s voor de boeg zijn de kansen daarop nu fors toegenomen. We beginnen nu trouwens goed te merken dat al onze marketingactiviteiten, zoals het veelvuldig gebruiken van de mogelijkheden die social media biedt en het verspreiden van informatiebulletins, vruchten begint af te werpen. Hiermee staat ook een ‘klein’ team onderhand regelmatig in de schijnwerpers’. Een volgend optreden staat alweer gepland voor zaterdag 13 oktober. De nieuwe rally in het land van Heusden en Altena zou zomaar eens de beslissing om het kampioenschap kunnen gaan brengen. BHrallysport zet daar hun jacht naar goud voort.

Korenklanken in de Johanneskerk

Opbrengst collecte KWF Markelo

Diepenheim - Een unieke kans: op zaterdag 6 oktober kunt u genieten van een zeer gevarieerd programma van twee koren: MIX uit Zenderen en de Deepse Troubadours uit Diepenheim. Ze treden op in de Johanneskerk in Diepenheim. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De toegang en de koffie in de pauze zijn gratis. MIX heeft vorig jaar oktober het 15-jarig jubileum gevierd. De naam is ontleend aan het feit dat dit koor bestaat uit mannen en vrouwen van alle leeftijden en gezindten en muziek van allerlei stijlen zingt, van licht swingend tot meer klassiek. Het koor telt ongeveer 45 leden, verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen. MIX staat onder leiding van dirigent Fons van Os en wordt muzikaal begeleid door Jaap Schokker. Het koor De Deepse Troubadours is in 2005 opgericht en bestaat nu ruim 7 jaar. Het is een actieve club met ongeveer 45 leden, vrouwen en mannen, eveneens verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen. Het repertoire omvat vooral populaire muziek in verschillende talen. De dirigent is Eleonora Volkert die het koor inspireert om te groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Maarten Peterhans begeleidt op de piano. Beide koren zingen een eigen repertoire en bundelen daarnaast hun krachten in een prachtig slotnummer. Het belooft een boeiende avond te worden. Komt allen luisteren naar deze korenklanken in de Johanneskerk met zijn prachtige akoestiek! Meer informatie is beschikbaar bij de secretaris van de Deepse Troubadours Anne Marijke Steen (email: amsteen@xs4all.nl; telefoon: 0547-276751) of op de websites van de koren: www.koormix.nl en www. deepsetroubadours.nl. Het is ook mogelijk geheel vrijblijvend eens een repetitie van de Deepse Troubadours bij te wonen. Deze zijn op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in de Johanneskerk aan de Grotestraat in Diepenheim.

Met dank aan alle vrijwilligers, collectanten en gulle gevers, kunnen we u meedelen dat we in Markelo het geweldige bedrag van € 6610,31 hebben opgehaald voor KWF Kankerbestrijding tijdens de collecteweek van 3 t/m 8 september. We zijn er erg blij mee.

Ruimte voor grotere dromen in nieuwe versie van cursus Kunnen uw droomplannen voor uw leven niet in een half jaar gerealiseerd worden? Vanaf oktober 2012 is er hoop voor de mensen die gigantische dromen uit willen laten komen. De cursus Selling Yourself the Dream van het Deventers bedrijf KnowVision krijgt een nieuwe versie. In ongeveer negen maanden behalen cursisten, die uit het gehele land afkomstig zijn, op een doelgerichte wijze hun projecten. Cursusleider Mary Rose Kolkman, Master NLP en Master Feng Shui biedt de cursisten de mogelijkheid en ondersteuning om iedere zakelijke of persoonlijke droom uit te laten komen. “Een projectduur van negen maanden leent zich veel beter voor businessplannen en studies.” De cursus start op 19 en 20 oktober met een tweedaagse training. Tijdens deze dagen krijgen de cursisten de mogelijkheid zich volledig af te schermen van hun dagelijkse realiteit. In deze setting wordt er gewerkt aan de opzet en formulering van de projecten, maar is er ook tijd om de andere leden van de groep te leren kennen. In de maanden die volgen, ondersteunen de cursisten elkaar bij het behalen van hun doelen. Een keer in de maand is er een cursusavond waarbij de tussenstand wordt opgenomen en de cursisten door middel van communicatie oefeningen handvatten worden aangeboden. In de cursus is plaats voor acht cursisten. De inschrijving is geopend en de eerste cursisten hebben zich al aangemeld. KnowVision hanteert een strikt vol is vol beleid. Tot 28 september kunnen geïnteresseerden via de nieuwsbrief van KnowVision gebruik maken van een korting op het cursusgeld.

Nieuw binnengekomen boeken Bibliotheek Hof van Twente Beishuizen, Tineke Lang lezen met Tineke Beishuizen (Bundel verhalen, columns en interviews.) Bulnes, Miquel Het bloed in onze aderen (Een Spaanse kolonel keert terug uit Marokko, waar hij gewond is geraakt in de Rif oorlog.) Cook, Robin Doodsakte (Twee artsen sterven tijdens een baanbrekend onderzoek dat het tekort aan donoren kan oplossen.) Crone, Eveline A.M. Het sociale brein van de puber (Auteur van het puberende brein.) Henderson, Marian Blut! (Hoe je in en uit de schulden kunt raken.) James, E.L. Vijftig tinten grijs (Een 22-jarige studente leidt een tamelijk gezapig bestaan, maar dan ontmoet ze een erotomane miljonair.) James, E.L. Vijftg tinten donkerder (Een jonge vrouw heeft zich korte tijd weten te ontworstelen aan een erotomane miljonair werkt nu bij een uitgeverij.) Jansen, Chritel Yoga handboek voor een lichter leven (Handleiding voor beginners.) Mourits, Tupla Schuld (Na de dood van haar zoontje probeert een jonge vrouw met haar man en dochtertje een nieuw bestaan op te bouwen.) Verbeet, Gerdi Vertrouwen is goed maar begrijpen is beter (Interviews door de voorzitster van de Tweede Kamer over het functioneren van de democratie in Nederland.) TIP! Theo Hakkert in gesprek met Paulien Cornelisse dinsdag 2 oktober 20.00 uur Reggehof Goor. www.hofbibliotheek. nl

Kleren maken de pop Goors Historish Museum zondag 30 september geopend

Winnaar Èpospress Tekeningen prijs 2012 bekend Diepenheim - Op zaterdag 22 september 2012 werd bekendgemaakt dat de ÈposPress Tekeningen Prijs 2012 is gewonnen door Rik Smits. De ÈposPress Tekeningen Prijs bestaat uit een tentoonstelling in Drawing Centre Diepenheim, een trofee en een cahier dat op 4 november wordt gepresenteerd. De ÈposPress Oeuvre Prijs werd gewonnen door Hans de Wit. Van zijn werk zal in september 2013 een tentoonstelling te zien zijn in Diepenheim, en ook van zijn werk wordt een publicatie gemaakt. De ÈposPress Tekeningen Prijs is een nieuwe kunstprijs in Nederland en wordt één keer per jaar uitgereikt. Met deze prijs wil uitgeverij/drukkerij ÈposPress het belang van de hedendaagse Nederlandse tekenkunst onderstrepen en tekentalent stimuleren. De ÈposPress Tekeningen Prijs is een initiatief van ÈposPress Zwolle in samenwerking met Drawing Centre Diepenheim. De ÈposPress Tekeningen Prijs bestaat uit twee prijzen: één voor jong tekentalent (tot 35 jaar) en een oeuvreprijs voor kunstenaars vanaf 45 jaar. De tentoonstelling in Drawing Centre Diepenheim werd zaterdagmiddag geopend. Behalve werk van winnaar Rik Smits is er tot en met 2 december 2012 ook werk van de andere genomineerden te zien: - Ben Kruisdijk (1981) - Heidi Linck (1978) - Femmy Otten (1981) - Rik Smits (1982) - Justin Wijers (1981). De jury van de ÈposPress Tekeningen Prijs bestaat uit Roos van Put -voorzitter- (hoofdredacteur Kunstbeeld), Corrie van der Veen (curator NOG Collectie SNS Reaal Beheer en Collectie Aegon), Ludo van Halem (conservator 20ste Eeuwse Kunst Rijksmuseum Amsterdam), Arno Kramer (kunstenaar en curator Drawing Centre Diepenheim) en Diana Wind (directeur Stedelijk Museum Schiedam).

Agnes Klaassen ruim 20 jaar actief voor collecte van Fonds verstandelijk gehandicapten

Goor - Deze week collecteert het Fonds verstandelijk gehandicapten huis-aan-huis. Reden voor het Fonds om mevrouw Agnes Klaassen eens in het zonnetje te zetten! Zij organiseert namelijk al 20 jaar de collecte in haar woonplaats Goor. Ieder jaar zorgt zij er voor dat de ruim 70 collectanten weer langs de deur gaan voor de doelgroep. Het Fonds wil haar dan ook hartelijk danken voor al haar inzet. Met de opbrengst van de collecte worden projecten en activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking gefinancierd. Bijvoorbeeld clubwerk voor jongeren met een beperking, aangepaste speelmaterialen voor kinderen met een beperking of een aangepaste schoolreis. Ook draagt het Fonds bij aan de kosten voor gezamenlijke ruimten bij kleinschalige woonvormen.

Carintreggeland trapt af voor Serious Request Goor - De succesvolle tentoonstelling “Kleren maken de pop” over poppen en hun garderobe is zondag 30 september voor het laatst te zien. Het Goors Historisch Museum, gevestigd in het voormalig NS-station aan de Stationslaan in Goor, is zondag geopend van 14.00- 17.00 uur. Op maandag tot en met vrijdag is het museum geopend van 10.0015.00 uur en op zaterdag van 11.00-14.00 uur. Ingang via het naastgelegen VVV kantoor. De toegang is gratis.

Klaverjasclub Eternit Uitslagen donderdag 20-09-2012: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Rudi Groot Kormelink Jan Suierveld Frans Exterkate Annie Leusink André Gies Rita van der Kris Roel Krol Martin Hagenouw Laurens Boel Ger Schijven

5428 5379 5325 5222 5204 5126 5089 5026 4862 4788

Leden Campagneteam Rode Kruis aanwezig Op 27 september aanstaande om 15.30 uur trapt Carintreggeland af voor de gezamenlijke actie van medewerkers, vrijwilligers, bewoners, klanten voor Serious Request 2012. Medewerkers van het campagneteam Serious Request van het Nederlandse Rode Kruis zijn aanwezig om het goede doel van dit jaar, het voorkomen van babysterfte, toe te lichten. Een van de leden van het campagneteam is net terug uit Malawi en heeft daar met eigen ogen de schrijnende situatie aldaar kunnen aanschouwen. Acties worden spontaan aangemeld Het principe van de actie van Carintreggeland is dat mensen hun eigen bedachte acties kunnen uitvoeren en er volop ruimte is voor eigen initiatief. Vele kleine opbrengsten maken samen één groot bedrag! Dat het enthousiasme om mee te doen groot is, blijkt uit het feit dat vooruitlopend op de kick-off medewerkers spontaan acties aanmelden. Tijdens de kick-off bijeenkomst kunnen de medewerkers real-time hun acties op internet (www.carintreggeland.nl/seriousrequest) plaatsen. Deze pagina wordt gebruikt om voortdurend iedereen op de hoogte te houden van de stand van zaken. Verbondenheid met thema Dit jaar richt 3FM Serious Request zich op de 5,5 miljoen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Met de opbrengst van deze actie zorgt het Rode Kruis voor medische zorg en begeleidt moeders tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind. Carintreggeland voelt zich verbonden met dit thema en wil als sociaal en maatschappelijk betrokken organisatie graag haar steentje bijdragen. Er worden allerlei acties opgezet waaraan zoveel mogelijk medewerkers, klanten, bewoners, vrijwilligers zullen deelnemen.


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 7

www.anneschepensoftijs.nl

Kennisgeving

Gewijzigde openingstijden IJssalon: Open op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur

Op zoek naar een lekker cadeau? Geef eens een ijscheque van Anne. Al vanaf e 2,50 verkrijgbaar.

Meldingen Besluit uniforme saneringen diverse locaties Hof van Twente

Restaurant ‘s maandags gesloten

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben in de periode van 11 juni tot en met 31 augustus 2012 meldingen op grond van artikel 28 van de Wet bodembescherming (Wbb) ontvangen van: - Landgoed Weldam, betreffende de locatie Rijksweg 10 te Ambt-Delden; - W.P.G. Tijdink, betreffende de locatie Hengevelderstraat 23 te Goor; - Landgoed Weldam, betreffende de locatie Oude Diepenheimseweg 1 te Markelo; - Landgoed Weldam, betreffende de locatie Oude Needseweg 20 te Markelo. Het betreft het voornemen op bovengenoemde locaties te saneren overeenkomstig het Besluit uniforme saneringen (BUS). De sanering valt in de categorie immobiel, als bedoeld in artikel 1.2, onder a van de Regeling uniforme saneringen (RUS). Deze sanering zal worden uitgevoerd door het projectbureau Saneringsregeling asbestwegen derde fase. Na controle van de meldingen is gebleken dat deze in overeenstemming zijn met artikel 39b van de Wbb, het BUS en de RUS. Deze mededeling is geen beschikking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Inspraak, terinzagelegging, zienswijze, bezwaar en beroep zijn niet van toepassing. De saneerder kan vanaf vijf weken na de ontvangstdatum van de meldingen aanvangen met de sanering. Voor nadere inlichtingen over deze meldingen kunt u contact opnemen met de heer P. Agus van het team Bodem (telefoon 038 499 78 15).

Pannetje van de week

Pangasiusfilet, met gebakken aardappelen en groente

a 12 , 50 Lunchtip:

Kijk ook eens op www.hofweekblad.nl

Uitsmijter Sevenster met ham, kaas en spek en kopje koffie of thee

a6,25

Noteer alvast in uw agenda: Vrijdag 26 oktober Wildavond alleen op reservering

(deze advertentie is geldig van donderdag t/m woensdag)

André Oude Groeniger

voor kledingbedrijven

Groenvoorziening André Oude Groeniger Onderhoud

OOK VOOR PARTICULIEREN

Wilt u uw kleding laten vermaken, uw borduurwerk door ons laten verzorgen, of voor het maken van uw gordijnen, kom dan gerust naar:

• Groenvoorziening • Onderhoud Tel.• 074Tuinaanleg - 376 27 82 Wilhelminastraat 12 7491 EG Delden

Vossenbrinkweg 6a te Delden, tel. 074 - 3763155

Openingstijden: Maandag t/m donderdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Vrijdagmorgen geopend van 8.00 tot 12.30 uur.

Tuinaanleg

Mobiel 06 - 27 58 84 57 • Wilhelminastraat 12 • 7491 EG Delden • • Tel. 074 - 376 27 82 • Mobiel 06 - 27 58 84 57 •

Kennisgeving Melding Besluit uniforme saneringen locatie Pluimersdijk 9 te Diepenheim (Hof van Twente) Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 10 augustus 2012 een melding op grond van artikel 28 van de Wet bodembescherming (Wbb) ontvangen van de heer G.J. Potman. Het betreft het voornemen op bovengenoemde locatie te saneren overeenkomstig het Besluit Uniforme Saneringen (BUS). De sanering valt in de categorie Immobiel, als bedoeld in artikel 4.1 van de Regeling Uniforme Saneringen (RUS). Deze sanering zal worden uitgevoerd door het Projectbureau Saneringsregeling Asbestwegen 3e fase. Na controle van deze melding is gebleken dat deze in overeenstemming is met artikel 39b van de Wbb, het BUS en de RUS. Deze mededeling is geen beschikking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Inspraak, terinzagelegging, zienswijze, bezwaar en beroep zijn niet van toepassing.

Deelnemende woningen aan de landelijke Open Huizen Dag Goor - Ambachtsweg 1 - Gondalaan 54 - Haaksbergerweg 15 - Molenstraat 4 - Oude Haaksbergerweg 62 - Rozenstraat 30 - Slagdijk 3&5 - Wanyng 12

Voor nadere inlichtingen over deze melding kunt u contact opnemen met de heer P. Agus van het team Bodem (telefoon 038 499 78 15).

Diepenheim - Lindelaan 18 - Ruimersdijk 14 - Ruimersdijk 19 - Schuttensteeg 5 Markelo - Potdijk 8-D3 Gelselaar - Diepenheimseweg 28 + 28a

Tijdens de Open Huizen Route uw droomhuis gevonden? Kom dan naar de kopersavond op ons kantoor. (Grotestraat 19, Goor) Tijdens deze avond ontvangt u professioneel aankoopadvies door een van onze makelaars. Te huur:

opslagruimte in Ambt Delden. Tel. 06-10518776

O P E N H U I S:

maandag 1 oktober van 19.30 tot 21.00 uur Waterstraat 7a – GOOR

www.berendsnaafs.nl

0547 – 27 25 47


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 8

Op winkelcentrum De Whee Da Costastraat 1 in Goor

Prijs

Nieuwe openingstijden

knallers

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag zaterdag

09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 20.00 uur 09.00 - 17.00 uur

DIO Drogisterij Stroot | Drogisterij | Parfumerie | Reform | Cosmetica | Cadeau-artikelen | Boeken | Kantoorartikelen

Vogue

3 voo

r € 5,

00

Mainstreet en Melle rechtstreeks door naar finale Avro Junior Songfestival 2012

V.l.n.r.: Daan, Owen, Melle, Nils en Rein Zaterdagavond 22 september, na een spannende 1e halve finale van het AVRO Junior Songfestival, besloot ondermeer de vakjury - bestaande uit Lieke van Lexmond, John Ewbank en Ferry Doedens - dat Mainstreet en Melle rechtstreeks door mogen naar de grote nationale finale van zaterdag 6 oktober. Behalve de stem van de vakjury telde ook die van de kinderjury - o.l.v. Rachel, winnares van AVRO JSF 2011 - mee, evenals die van de kijkers thuis. Door de kijkers thuis is er veel gestemd. De bel en sms opbrengsten hiervan gaan naar KidsRights. Deze stichting zet zich in voor de rechten van kansarme kinderen over de hele wereld. Zaterdag 29 september wordt na de 2e halve finale duidelijk welke andere twee acts rechtstreeks doorgaan naar de finale van 6 oktober. De vier overgebleven acts maken allen nog kans op die ene felbegeerde wildcard. Punten: 1.) Mainstreet 32 punten: Rein (13 jaar uit Eindhoven) – Owen (14 jaar uit Eindhoven), Daan (14 jaar uit Goor), Nils (14 jaar uit Amsterdam) – liedje: Stop the time, geproduceerd door Future Presidents. 2.) Melle 30 punten: Melle (12 jaar uit Leiden) – liedje: Dromen – geproduceerd door Tjeerd van Zanen) 3.) Amy 29 punten: Amy (15 jaar uit Nijverdal) – liedje: Boom boom – geproduceerd door Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. 4.) Kim 26 punten: Kim (11 jaar uit Huizen) – liedje: Digidoe – geproduceerd door Bas van den Heuvel De eerste twee acts van de nationale finale van het AVRO Junior Songfestival 2012 zijn bekend. Mainstreet en Melle zijn beiden verzekerd van hun plek. Dit maakte presentator Ewout Genemans zaterdag bekend aan het einde van de 1e halve finale. Amy en Kim zijn niet automatisch door naar de finale, maar maken - evenals de 2 overgebleven acts uit de 2e halve finale - alsnog kans op een finaleplek middels de wildcard. Meteen na de tweede halve finale van zaterdag 29 september kunnen kijkers hiervoor hun stem uitbrengen via juniorsongfestival.avro.nl. De AVRO Junior Songfestival site is vanaf deze week ook te bekijken op smartphone en tablet. Voor meer informatie ga naar: juniorsongfestival.avro.nl of jsf.avro.nl. 2e halve finale AVRO JSF 2012, zaterdag 29 september om 18.55 uur bij de AVRO op Z@pp op Nederland 3.

tis a r G 1 + 2 Toneelvereniging Levenslust speelt “Een schat van een buste” Beckum - De toneelvereniging Levenslust uit Beckum speelt op 19-20-21-25-26-28 oktober a.s. de klucht: “Een schat van een buste” van auteur Aad Caspers. Regie: Joop v.d. Berg. Locatie : Proggiehoes, Beckumerschoolweg 38 te Beckum. Aanvang 20.00 uur, zaal geopend vanaf 19.00 uur. Toegangsprijs bedraagt: € 7,00 Kaarten zijn telefonisch te bestellen bij de fam. Ottink, tel. 074 3676442. Nadere informatie op onze internetsite www. levenslust.com Toneelvereniging “Levenslust” Tijdens de uitvoeringen neemt Levenslust u mee in een klucht in drie bedrijven dat zich afspeelt in de zomermaanden van de jaren negentig. Het verhaal gaat over Gerard, directeur van een familiebedrijf, die samen met zijn dochter Lenny en zijn schoonvader samenwoont. Stien zorgt al vele jaren dat de huishouding in goede banen wordt geleid. Het familiebedrijf is door Gerard zijn grootvader opgericht. Uit respect is een buste van hem gemaakt, die na zijn overlijden een prominent meubelstuk in de huiskamer is geworden. Zijn nazaten dulden met gemengde gevoelens zijn stille aanwezigheid want grootvader had zo zijn streken. Al vele jaren verloopt de situatie binnen het gezin van Gerard rimpelloos. Maar hier komt verandering in nu Gerard toe is aan een nieuwe fase in zijn leven. Helaas blijft de donkere wolk vanwege de slechte financiële situatie van het bedrijf boven zijn hoofd hangen. De jaren verborgen familieschat zou een oplossing kunnen bieden….

Verbeter je buurt, wijk of dorp en word “Kern met Pit”

Meldnummer bij overlijden, dag en nacht bereikbaar 0547-361305

Concert bij Kaarslicht Delden - Het volgende Concert bij Kaarslicht in de Oude Blasius te Delden is op zaterdag 29 september en begint zoals gewoonlijk om 19.30 uur. Dit concert is een orgelconcert en wordt gegeven door Jan Hage, de organist van de Domkerk in Utrecht. Jan Hage heeft voor dit concert een zeer interessant programma samengesteld. Zo staat er aan het begin een arrangement van een Concerto voor vier klavecimbels en orkest van Johann Sebastian Bach, waartoe Bach op zijn beurt de oorspronkelijke orkestmuziek van Vivaldi bewerkte. Ook speelt Jan Hage een orgelbewerking van de ‘Variations sérieuses’, door Felix Mendelssohn Bartholdy geschreven voor piano. Bij meerdere variaties zal de organist zijn virtuoze speeltechniek goed kunnen gebruiken! Uit de vele orgelwerken van Max Reger koos Jan Hage de Toccata en Fuga uit opus 59: overrompelende muziek met een grote verscheidenheid aan orgelklanken. Het concert wordt besloten met een improvisatie, waarin de toehoorder zal worden verrast met een grote rijkdom aan muzikale ideeën, gekoppeld aan een weergaloze speeltechniek. Het complete programma staat op de website van de Deldense kerken: www.blasiusdelden.nl De toegang tot het concert van deze topmusicus is gratis, daarom is bij de uitgang een collecte. Van harte welkom!

Bedevaart naar Lourdes Hengelo - De voorbereidingen voor de bedevaart naar Lourdes in april/mei 2013 zijn weer begonnen. Het is nu al bekend, dat er een aantal mensen mee wil, die de reis financieel niet volledig kan dragen. Wij willen hen in de gelegenheid stellen aan de bedevaart deel te nemen. Het is voor hen een grote wens. Het betekent voor deze mensen heel veel. Daarom organiseren wij weer een sponsorloop om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen. Deze zal gehouden worden op zondag 14 oktober 2012 om 12.30 u. Verzamelen in parochiecentrum 12.15 u. De start en finish zijn vanuit de Lambertuskerk. Sponsorlijsten voor inschrijving zijn te verkrijgen in de secretariaten van alle kerken en achter in de kerken. De bedoeling is zoveel mogelijk mensen te vinden om u te sponsoren per rondje of hele loop. Iedereen mag meedoen, ook als u afhankelijk bent van hulpmiddelen. U bent van harte welkom om deel te nemen. Komt u ook? En als u niet in de gelegenheid bent aan de sponsorloop deel te nemen, dan mag u een spontane gift doneren op rekeningnummer 121651347 ten name van VNB De Goede Herder Riet Keizers onder vermelding van klantnummer 029754.

pier 8

rollen

2 voor € 3,19

NUT Delden organiseert toneelvoorstelling gespeeld door Nel Kars Delden - Het Nutsdepartement Delden organiseert op dinsdag 9 oktober, aanvang 20.00 uur, in het Parochiehuis te Delden de solo toneelvoorstelling “Buigen voor Oranje”, gespeeld door Nel Kars. Nel Kars is de bekende actrice die al meerdere keren zeer succesvol voor het NUT Delden heeft opgetreden. “Buigen voor Oranje” is een afwisselend amusante, ontroerende en spannende situatie-komedie door Nel Kars solo gespeeld. Nel Kars kruipt in deze voorstelling als het ware in de huid van talrijke gasten op de 18e verjaardag van de toenmalige prinses Juliana. In oogstrelende kostuums en met het van Nel Kars bekende, verbluffende gemak, passeert een bonte parade van personages de revue. De meesten daarvan worden verbonden door de centrale vraag: buigt ie of buigt ie niet? In een verrassende epiloog door “koningin Wilhelmina”, komt daar tenslotte onverwacht antwoord op. Na voorstellingen dit voorjaar in het Rabotheater te Hengelo en het Wilminktheater te Enschede prijst het NUT Delden zich gelukkig deze voorstelling ook naar Delden te hebben kunnen halen. Om teleurstelling te voorkomen verzoeken wij u zich zo spoedig mogelijk aan te melden. Vol is vol, en het betreft slechts een éénmalig optreden in het parochiehuis. Kosten voor deze voorstelling: leden € 7,00; niet-leden betalen € 10,00 vooraf te voldoen via overboeking naar rekeningnummer 31.33.22.074 t.n.v. NUT-Delden onder vermelding van: voorstelling Nel Kars. Tevens verzoeken wij u uw opgave per mail door te geven naar: info@nutdelden.nl

Eerste prijs voor Modevakschool Tuitert Delden - Gerrie Tuitert van modevakschool Tuitert uit Delden heeft afgelopen zaterdag een eerste prijs gewonnen voor haar creatie die ze gemaakt heeft voor de Branchevereniging van Kleermakers. Er werden zeer lovende woorden gesproken voor het ontwerp en het vakmanschap. Ze is met drie mede kleermakers uitgezonden naar het EMTC, oftewel het European Master Tailers Congres. Hieraan was voor de Nederlandse deelnemers een prijs verbonden, beschikbaar gesteld door de Rundschau, het vakblad voor kleermakers. De mededeelnemers Anne Marie v.d. Veen, Hend v.d. Berg en Lissette Deloo komen allemaal uit regio oost van de BvK. Het thema was extravagant haute couture. Dit werd uitgebeeld door een japon (de dag) en een kostuum (de nacht). De japon van zijde had een meanderende rivier door het landschap (de bloemen en houtschijfjes), op de schouder staat een brug die ons verbindt. Het kostuum heeft deze brug als kraag en een smal biesje langs de rand stelt het ochtendgloren voor.

Jan Terlouw in “Het Smalle Pad”

www.delaatsteeermarkelo.nl

Voor info: G.J.H. Leunk (adm.), Stationsweg 37, 7475 NM Markelo tel. 0547-352283 e-mail: administratie@delaatsteeermarkelo.nl Ook voor het doorgeven van gezins- en/of adreswijzigingen

iletpa

Andrélon

Begrafenisvereniging “De Laatste Eer” Markelo * Dienstverlening geheel naar uw wensen, voor zowel leden als niet-leden * Op passende wijze afscheid nemen van iemand die u lief was * Onze ervaren mensen staan dag en nacht voor u klaar, om met hulp en vakkennis de nabestaande(n) direct na overlijden te begeleiden. * Vrije keuze uit onze eigen uitvaartleiders t.w. dhr. Henk Kloots of mevr. Carolien Kremer-Wanningen * Veel is mogelijk, niets is vanzelfsprekend * Wij ondersteunen u optimaal bij het maken van de juiste keuzes: - welke grafkist wenst u - opbaring van de overledene - opstellen van de rouwkaart, -advertentie(s) - regelen van de uitvaartdienst (begrafenis of crematie) - condoleancebezoek - eventuele koffietafel

Page to

Wil je zelf iets aan jouw leefomgeving verbeteren en pak je dat samen met anderen aan? Doe dan mee aan de wedstrijd “Kern met Pit” en win € 1.000,-. De Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM) organiseert ieder jaar de wedstrijd “Kern met Pit” voor bewonersgroepen die samen aan de slag willen om hun idee te realiseren. Twaalf projecten per provincie kunnen het predicaat “Kern met Pit” en een bedrag van € 1.000,- winnen. Bovendien doen deze projecten mee voor de provinciale “Kern met Pit”-trofee en een extra bedrag van € 1.500,-, en voor de nationale titel “Beste Kern met Pit van Nederland” die beloond wordt met € 3.000,-. Meer dan 2.000 bewonersgroepen hebben in de de afgelopen jaren succesvol meegedaan aan “Kern met Pit”. Hun projecten laten zien dat bewonersinitiatieven veel opleveren. “Kern met Pit” brengt bewoners dichterbij elkaar. Alle reden dus om mee te doen als je een goed idee hebt om jouw leefomgeving samen met anderen te verbeteren en een financieel steuntje in de rug goed kunt gebruiken. De inschrijvingstermijn voor de “Kern met Pit”-editie van 2013 loopt nog tot 30 november 2012. Mocht je meer willen weten over “Kern met Pit” of wil je meedoen: ga dan naar: www. kernmetpit.nl. Daar vind je alle informatie over de wedstrijd en kun je ook inschrijven.

Diepenheim - In het kader van de lezingencyclus “Het Smalle Pad” komt zondagavond 7 oktober a.s. oud-politicus Jan Terlouw naar Diepenheim. Het thema is; vrede, economie en het beheer van de aarde en de dilemma’s die daar bij horen. Wereldwijd worden mensen zich steeds meer bewust dat de grenzen in zicht komen van wat de aarde aan kan. Het is belangrijk deze stem te laten horen. Mensen kunnen het verschil maken en politieke leiders er toe aanzetten datgene te doen wat gedaan moet worden. Omdat dit zeker een onderwerp is dat de toekomst van jonge mensen raakt en Jan Terlouw speciaal heeft gevraagd om vooral ook jongeren uit te nodigen, organiseren de Protestantse gemeente Diepenheim en de Jeugdsoos Why Don’t Cha deze avond samen. Ook “oudere jongeren” zijn natuurlijk welkom. Wij zouden hen er juist bij willen hebben om van hun ervaringen te horen. Wij nodigen dan ook iedereen van harte uit om 20.00 uur in Het Pand van Janna op het plein “Onder de Platanen”, midden in Diepenheim. De toegang is gratis, maar om de kosten te drukken is een vrije gift welkom. Het volgende Smalle Pad is op donderdagavond 14 februari 2013. Pastor Marinus van den Berg is dan gastspreker. Het gaat dan over rouwverwerking in de breedste zin van het woord.

AutoMotorSportief, dit weekend in Haaksbergen Haaksbergen - Sterevenementen pakt zondag stevig uit met een nieuwe editie van AutoMotorSportief. De hele dag staat het centrum van Haaksbergen in het teken van auto’s, motoren en ander motorisch geweld op wielen. Vanaf 10.00 uur vertrekt er een toerrit met oldtimers vanaf de Eet’alage aan de Blankenburgerstraat (opgave kan tot vrijdag op info@senstuning.nl) en om 11.00 uur vertrekt vanuit de Kalter een stoet motoren, trikes en brommers voor een mooie tocht door Twente en Duitsland. Voor deze toertocht kunt u gewoon aansluiten, een deelnamekaart kunt u zondag kopen bij TazToe op de Kalter voor 3 euro, deze is inclusief een kop koffie en vers broodje. Zowel de auto's als motoren zijn vanaf ca. 14.00 uur te bezichtigen in het centrum. De najaarskermis begint donderdag met alle bewegende attracties voor een euro die avond. De zondag is voor de liefhebbers van de auto’s. Er zitten spectaculaire onderdelen in het programma, zoals de FC Twente truck, deze is de hele dag te bewonderen. Verder wordt het publiek getrakteerd op 75 special cars, is er een minibike race, halen een motorstuntteam en een Ford Corworth de meest waanzinnige capriolen uit ,”Er is een heel scala aan activiteiten met motoren, trikes en vele stands met van alles wat met de auto en de motor heeft te maken. En mocht moeder er op een gegeven moment genoeg van hebben, dan is er met de koopzondag nog meer vertier in het dorp”, lacht René Bult, die er maar mee wil zeggen dat AutoMotorSportief (van 11.00 tot 17.00 uur) ook dit jaar weer een dag voor het hele gezin is.


Hofweekblad VOETBAL VV DIEPENHEIM Diepenheim verliest voor 2e keer dit seizoen Diepenheim heeft de thuiswedstrijd tegen het Enschedese UDI met 0-3 verloren. De beste kans voor Diepenheim was er al in de 1e minuut, Jor Wolberink wist echter niet te scoren. In het verdere verloop van de wedstrijd was Diepenheim niet bij machte om het de bezoekers erg moeilijk te maken. UDI combineerde goed en bracht de Diepenheimse verdediging in de eerste helft een aantal keren flink in de problemen. Niet goed uitverdedigen zorgde er na een half uur spelen voor dat Diepenheim op achterstand kwam en enkele minuten later leek de wedstrijd al bijna beslist toen UDI op een 0-2 voorsprong kwam. Alleen in het eerste kwartier na rust toonde Diepenheim voldoende inzet en strijdlust. Toen kwamen de bezoekers ook een aantal keren in de problemen. Een bal van Wolberink belande op de lat en de keeper wist een schot van Koen Jansen maar net naast het doel te werken. Maar na dit kwartier zakte Diepenheim weer te ver in kreeg UDI weer goede kansen. Keeper Ten Elshof van Diepenheim voorkwam met een aantal goede reddingen een grotere achterstand maar in 80e minuut had ook hij geen kans. De 0-3 nederlaag heeft Diepenheim voor een groot deel aan zichzelf te wijten, met meer inzet zoals die tegen Hoeve Vooruit er wel was, is het niet nodig een wedstrijd als die van zondag te verliezen. Donderdag 27 september speelt Diepenheim om 20.00 uur thuis tegen Rietmolen. VOETBAL VV TWENTHE GOOR UITSLAGEN jeugd Zaterdag 22 september 2012 Hengelo A1 -vv Twenthe A1 4-1 Neo A3 - vv Twenthe A2 4-4 vv Twenthe MA1 Tubantia MA1 1-5 vv Twenthe B1 Kosc B1 1-6 vv Twenthe B2 Ph B3 2-2 Excelsior’31 B6 vv Twenthe B3 9-4 Hoeve vooruit MB1 - vv Twenthe MB1 1-3 Gfc C1 vv Twenthe C1 2-2 vv Twenthe C2 Hector C1 3-0 Bwo C5 vv Twenthe C3 uitg. Rietmolen D1 vv Twenthe D1 0-7 vv Twenthe D2 - Holten D1 0-10 Achilles’12 D7 vv Twenthe D4 2-1 Witkampers E2G vv Twenthe E1 3-8 vv Twenthe E2 Delden E2 3-4 Enter E3 vv Twenthe E3 3-9 vv Twenthe E4 Rood Zwart E3 2-6 vv Twenthe E5 Achilles’12 E8 8-2 vv Twenthe E6 Bwo E6 1-4 Grol F2 vv Twenthe F1 1-5 Grol F3G vv Twenthe F2 3-2 vv Twenthe F3 Borne F1 2-5 vv Twenthe F4 Markelo F3 8-1 Enter Vooruit F3 vv Twenthe F5 0-8 Achilles’12 F8 vv Twenthe F6 6-1 Senioren Zondag 23 september 2012 vv Twenthe 1 Heeten 1 vv Twenthe 2 Bentelo 3 6-1 Losser 7 vv Twenthe 3 0-0 vv Twenthe 4 Berghuizen 6 1-6 vv Twenthe 7 Excelsior’31 6 4-1 st Erix/Ksv VR2 vv Twenthe VR1 2-1 PROGRAMMA Jeugd Zaterdag 22 september Zaterdag 29 september 2012 Tubantia A2 vv Twenthe A1 12.00 vv Twenthe A2 Ph A4 14.30 Bon Boys MA1 vv Twenthe MA1 14.30 Luctor Et Emergo B1 -vv Twenthe B1 11.00 Zenderen Vooruit B1 - vv Twenthe B2 14.00 vv Twenthe B3 Gorsel B2 14.30 vv Twenthe MB1 Vvg’25 MB1 11.15 vv Twenthe C1 Neede C1 12.45 Holten C2 vv Twenthe C2 14.30 vv Twenthe C3 Rood Zwart C3 12.45 vv Twenthe D1 Reunie D1 11.15 Hector D1 vv Twenthe D2 11.00 vv Twenthe D3 Enter D3G 11.15 Wilhelminaschool D6G -vv Twenthe D4 11.00 vv Twenthe E1 Hsc’21`E1 10.00 Gfc E1 vv Twenthe E2 10.00 vv Twenthe E3 Neo E6 10.00 Markelo E3 vv Twenthe E4 10.30 Atc’65 E21 vv Twenthe E5 08.30 Juventa’12 E7G vv Twenthe E6 08.45 vv Twenthe F1 Markelo F1 09.00 Lochuizen F1G vv Twenthe F2 11.00 Almelo F1 vv Twenthe F3 09.00 vv Twenthe F4 Dec’10 F2 09.00 vv Twenthe F5 Atc’65 F8 09.00 vv Twenthe F6 Rood Zwart F4 09.00 mini-mix 10.00 Senioren Zaterdag 29 september 2012 vv Twenthe 7 Hellendoorn 3 14.30 Zondag 30 september 2012 vv Twenthe 1 - de Tubanters 1897 1 14.00 vv Twenthe 2 - Neede 4 10.00 Manderveen 2 - vv Twenthe 3 09.30 Losser 8 - vv Twenthe 4 10.00 Achilles’12 4 - vv Twenthe 5 10.45 Emos 6 - vv Twenthe 6 09.30 vv Twenthe VR1 - Rekken VR2 11.00

VOETBAL VV BENTELO Bentelo 1 – Hoeve Vooruit 1: 4-0 Na de knappe overwinning vorige week in Beltrum stond nu Hoeve Vooruit op het wedstrijdformulier. Vorig jaar wisten zij zich ternauwernood te handhaven in de 5e klasse door een beslissingswedstrijd in Bentelo tegen Phenix. De bezoekers begonnen de wedstrijd scherper dan Bentelo. De gastheren schrokken in de 3e minuut wakker van een geweldige kans voor Hoeve. Vanuit een scrimmage schoot de hoevenaar de bal huizenhoog over. Na dit eerste wapenfeit nam Bentelo het initiatief volledig over. Met bij vlagen goed combinatievoetbal creëerden de gastheren kans na kans. Michel Vonder brak in de 25e minuut de ban na een afgemeten voorzet van Sten Lubberink. Dat dit ook de ruststand zou zijn mag een wonder worden genoemd. Het begin van de 2e helft was rommelig, het verzorgde voetbal was even weg. Na een minder kwartier herpakte Bentelo zich en creëerde het weer legio kansen. Michel Vonder met zijn tweede, Sten Lubberink en Jelle Rupert tilden de stand uiteindelijk naar 4-0. Hiermee spaarden de gastheren de bezoekers want de dubbele cijfers waren mogelijk geweest. Komende zondag zal de lijn doorgetrokken moeten worden in Enschede, Bentelo gaat dan op bezoek bij ’t Centrum. UITSLAGEN Bentelo 1 Hoeve V 1 4 0 Bentelo 2 Hengelo 2 6 2 Twenthe 2 Bentelo 3 6 1 GFC 5 Bentelo 4 1 2 Delden 6 Bentelo 5 2 1 Bentelo 7 MVV ‘29 8 1 5 Bentelo A1 Enter A1 3 4 ATC’65 B3 Bentelo B1 6 1 Bentelo C1 Witkamp C1 4 3 Bentelo C2 Rood Z C2 2 8 Rood Z D1 Bentelo D1 2 2 Bentelo D2G ATC’65 D7 4 4 TVO D1 Bentelo D3 11 1 Bentelo E1G SVZW E2 5 2 ATC’65 E11 Bentelo E2 3 2 Bornerbr E3 Bentelo E3 0 8 HSC ‘21 F2 Bentelo F1 2 6 HSC ‘21 F2 Bentelo F1 2 6 Bentelo F2 DEC ‘10 F1 3 5 Bentelo F3 Rijssen SC F1 3 14 Programma week 38 Zaterdag 29 September Hector A1 Bentelo A1 14:30 Bentelo B1 Markelo B1 16:00 Reunie C1 Bentelo C1 12:30 GFC C2 Bentelo C2 14:30 Bentelo D1 DOS ‘37 D1 14:00 Enter D2 Bentelo D2G 11:00 Bentelo D3 ATC’65 D6 10:30 Bentelo E1G ATC’65 E9 10:30 Wilhelminaschool E2 Bentelo E2 10:00 Bentelo E3 Tubantia E5 10:30 Bentelo F1 Ruurlo F2 09:30 Enter Vooruit F2 Bentelo F3 10:00 Bornerbroek F4 Bentelo F5 10:00 Bentelo F4 Zenderen F3 09:30 Bentelo 3 Rietmolen 3 10:00 Zondag 30 September Centrum ‘t 1 Bentelo 1 14:30 Borne 2 Bentelo 2 10:45 Bentelo 4 Tubantia 7 09:00 VIOS B. 7 Bentelo 5 09:30 Bentelo 6 Markelo 7 10:45 De Tubanters1897 5 Bentelo 7 11:00

GOORSE SCHAAKCLUB Dinsdag, 11 en 18 september 2012, werden respectievelijk ronde 2 en ronde 3 gespeeld in de onderlinge competitie (oc1213) bij de Goorse Schaakclub. De uitslagen zijn als volgt: Ronde 2, oc1213, 11-9-2012: Wolters - Albinus rem., Prins - Warmink rem., Schollink - Schurink rem., Kuijt - Rikkert 1-0. De ranglijst was als volgt: 1. Wolters, 2. Jansen, 3. Albinus, 4. Warmink, 5. Krijgsman, 6. Prins, 7. Schurink, 8. Schollink, 9. Kuijt, 10. Hoentjen, 11. Senn, 12. Rikkert. Ronde 3, oc1213, 18-9-2012: Albinus - Jansen 0-1, Warmink - Krijgsman 0-1, Schurink - Prins 1-0, Hoentjen - Schollink rem. De ranglijst na ronde 3: 1. Jansen, 2. Wolters, 3. Krijgsman, 4. Schurink, 5. Albinus, 6. Warmink, 7. Prins, 8. Kuijt, 9. Schollink, 10. Hoentjen, 11. Rikkert, 12. Senn. Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden! U bent van harte welkom op de dinsdagavond (20:00 - 24:00 uur) in clubgebouw De Trekpleister, Reggelaantje 4 in Goor, vlakbij de Reggehof.

Woensdag 26 september 2012, pag. 9 VOLLEYBAL TIME OUT’75 DIEPENHEIM Nipt verlies Time Out’75 Trainer/coach Edwin Bleumink kon bij de 1e thuiswedstrijd tegen US H3 uit Amsterdam beschikken over een voltallige selectie. In de afsluitende vrijdagavondtraining werd er degelijk en op constant niveau getraind. Als dit niveau tijdens de wedstrijd gehaald zou worden, dan zou Time Out zeker kansen hebben. In de wedstrijdvoorbereiding werd er opgemerkt dat de hele ploeg een bepaalde focus had, dus aan de scherpte kon het niet liggen. En daar lag het de eerste set zeker niet aan! De ploeg van Edwin Bleumink ging furieus van start. US H3 wist er geen raad mee en binnen no time had Time Out het eerste competitiepunt al binnen: 25-13. De 2e set had Time Out nog niet aan scherpte verloren, maar kwamen de Amsterdammers al wel iets beter in hun spel. Toch kwam US nooit voor setwinst in aanmerking: 25-19. Bij een 2-0 voorsprong komt de bekende mindere 3e set weer om de hoek, tenminste dat was voorgaande jaren. Nou, deze had Time Out helaas niet in de regiodivisie achtergelaten… De concentratie werd iets minder, waardoor beide ploegen gelijk op gingen. Halverwege de set was er een botsing tussen spelverdeler Niels Somsen en diagonaal Peter Hassink. Niels Somsen kwam er niet ongeschonden uit, want hij voelde zich wat dizzy en had een kleine glip onder het oog. Rick Bloemberg moest hem daardoor vervangen. Vanaf dat moment lukte er niet veel meer bij heren 1. Dit lag zeker niet aan de debuterende Rick Bloemberg, want de passers maakten het hem erg lastig en de aanvallers lukte het nauwelijks om setups om te zetten in punten. De 3e set werd daardoor dik verloren met 14-25. Na een rustpauze kon Niels Somsen de 4e set wel weer starten. Time Out en US waren in deze set aan elkaar gewaagd. Toch ging het bij de Diepenheimers niet meer zo eenvoudig als de eerste 2 sets, er moest meer gevochten worden om de punten te scoren. Dit kostte veel kracht, waardoor Time Out gaande weg de set wat aan scherpte verloor. Daarentegen was US op stoom gekomen en wist een 5e set uit het vuur te slepen: 22-25. In de 5e set moest het bij Time Out uit de tenen komen. Er werd gestreden om elk punt, maar de finesse was er wel af. Ook zaten sommige spelers er fysiek redelijk doorheen. In deze set ging ook passer/loper Richard Oonk door de enkel, waardoor Sten ten Barge nog koud het veld in moest. Time Out deed nog tot het einde van de set mee om de winst, maar lukte het niet om een set- en matchpoint te verzilveren. US trok aan het langste eind: 17-19. Twee competitiepunten was gezien de eerste 2 sets te weinig, maar het is bekend dat een wedstrijd nog minimaal 2 sets langer duurt. US beschikte dit keer over een langere adem en won terecht met 2-3.

Open Huizen Dag zaterdag 29 september van 11.00 - 15.00 uur Buitenhagen 36 te Goor

Binnenstraat 14 te Goor

Gurzelingdam 2 te Goor

Herikerbergweg 1 te Goor

In prIjs verlaagD!

In prIjs verlaagD!

In hartje centrum gelegen, ruime bovenwoning (1e en 2e verdieping) met 3 slaapkamers, berging en zonnig dakterras op het zuiden. Zeer geschikt voor starters. Vraag naar de mogelijkheden van de starterslening!

Zeer fraai aan het eind van een doodlopende straat gelegen, in een gewilde villawijk en grenzend aan een plantsoen, royaal vrijstaand en uitgebouwd woonhuis met aangebouwde garage/carport en siertuin rondom op het zuidoosten gelegen. Perceelsoppervlakte: 843 m². Inhoud woning: circa 675 m³.

Prachtig aan de rand van de woonwijk Heeckeren, aan een doodlopend straatje gelegen, goed onderhouden, vrijstaand herenhuis met garage en bijkeuken. Fraai aangelegde tuin met zonneterrassen, een blokhut met sauna en buitendouche en een schitterend uitzicht over de weilanden.

Zeer fraai gelegen, midden in het natuurgebied de Herikerberg, sfeervol landhuis “landgoed Het Weleveld” met vrijstaande stenen garage en tuinberging. De fraai aangelegde tuin met zonneterras, fraaie oude waterput en groot gazon sluit aan op een eigen bosperceel, waardoor een unieke privacy ontstaat. Perceelsgrootte: 15.300 m2.

Vraagprijs: € 159.500,- k.k.

Koopsom: € 439.500,- v.o.n.

Vraagprijs: € 395.000,- k.k.

Vraagprijs: € 550.000,- k.k.

Mulderskamp 63 te Goor

Nachtegaalstraat 2 te Goor

Olijdamlaan 5 te Goor

Scherpenzeelseweg 110 te Goor

In prIjs verlaagD!

In prIjs verlaagD!

bezIcHtIgen alleen Op afspraak

Nabij het centrum gelegen, in een rustige woonwijk, goed onderhouden helft van dubbel woonhuis met aangebouwde berging, carport en besloten achtertuin. Zeer geschikt voor starters. Vraag naar de mogelijkheden van de starterslening!

Fraai aan de Regge en nabij het centrum gelegen goed onderhouden vrijstaande semibungalow met carport, berging en ruime tuin op het zuidwesten. Ideale seniorenwoning met slaap- en badkamer op de begane grond!

Zeer fraai gelegen, in de villawijk Kevelhammerhoek, uitstekend onderhouden, vrijstaande, onder architectuur gebouwde villa met aangebouwde garage en carport. De woning is gelegen in een groene wijk, op korte afstand van recreatieen wandelgebied. De fraai aangelegde tuin biedt uitzicht over weilanden.

Nabij het buitengebied rustig gelegen halfvrijstaand woonhuis met kantoor/werkkamer, hobbyruimte, grote carport en ruime oprit voor meerdere auto’s.

Vraagprijs: € 175.000,- k.k.

Vanaf-prijs: € 299.500,- k.k.

Koopsom: € 525.000,- v.o.n.

Vanaf prijs: € 189.500,- k.k.

n a v t c a p im e d is t a “W e d n a v g in ig z ij w e d rente-aftrek?”

Rubensstraat 17 te Goor

Mulderskamp 63 te Goor

Kijk voor een overzicht van alle deelnemende woningen op www.roetgerink makelaardij.nl

laat u adviseren oper zaterdag 29 septemb

Rustig en fraai gelegen vrijstaande bungalow met inpandige garage en grote tuin. Vaste trap naar de verdieping waar zich een 2e badkamer en meerdere kamers bevinden. Totale inhoud ca .650 ³, perceelsgrootte 600 m².

11.00 - 15.00 uur

Vraagprijs: € 259.500,- k.k.

VOETBAL SV DELDEN SV Delden 1 – GSV 1: 1 – 0 “Goh, Brian er weer bij”. Velen waren verrast, want na een lange afwezigheid stond hij er weer. Brian Otten, hij nam met weemoed afscheid van de voetbalsport omdat zijn botten blijkbaar niet gemaakt waren voor fysieke spelletjes. Meermalen ging er wat mis en lange revalidaties volgden. Als een ware liefhebber van het spelletje stond hij er weer. Het leek niet weg te zijn geweest, want zijn inzet was als vanouds, alsof er niets was gebeurd ging hij voorop in de strijd. In de 16e minuut zette hij dan ook Marcel Morsink vrij voor het doel. In plaats van zelf te schieten koos hij voor de combinatie met Coen Witteveen. Deze optie gaf de keeper de mogelijkheid in te grijpen en zo ging een beste kans verloren. SV Delden bleef het beste van het spel houden. GSV uit het Gelderse Geesteren kwam er maar sporadisch uit en het team van Rene Belt had in Ivo Otten een zeer betrouwbare sluitpost. Hij hield deze middag dan ook zijn gewenste “clean sheet “. Op slag van rust kwam de gewenste openingstreffer. Een niet zo’n beste corner van Colin Neuber kon bij de eerste paal door GSV worden weggewerkt, maar het uitverdedigen was onnauwkeurig zodat Daan Wender de bal kon oppikken en een prima voorzet afleverde. Marcel Morsink was er als de kippen er bij om de 1 – 0 voorsprong binnen te schieten. Na de werd het kijkspel minder, want GSV bleek onmachtig er een echte wedstrijd van te maken en aan SV Deldenzijde werd er slordig gespeeld. Een fout in de verdediging van GSV zou Coen Witteveen af kunnen straffen, het had de wedstrijd compleet in het slot kunnen gooien, maar de paal stond succes in de weg. De wedstrijd leek zo naar het einde te kabbelen, maar een wat gefrustreerde speler van GSV ging in de fout – natrappen- en moest zijn team met tien man verder. Dat dit voor SV Delden geen voordeel is bleek afgelopen zondag wel bij Langeveen. Ook nu weer trok het team van Rene Belt zich automatisch terug voor eigen doel. Op deze manier kun je het onheil op je af roepen, vooral omdat de marge slechts één doelpunt was. Gelukkig kon Martijn Vriezekolk, na lang blessureleed, zijn rentree maken en de verdediging versterken. De rust bleef in de defensie en zonder veel moeite bleef de dik verdiende 1 - 0 als eindstand op het scorebord staan. PROGRAMMA woensdag 26 september Enter Vooruit D2 - Delden D2 18:30 DEC’10 F1 - Delden F1 18:30 zaterdag 29 september Wilhelminaschool B1- Delden B1 14:30 Wilhelminaschool C3 - Delden C2 12:30 Delden D1 - ATC’65 D2 12:00 Achilles’12 D6 - Delden D2 11:00 Delden E1 - Rood Zwart E1 09:30 Delden E2 - Rood Zwart E2 10:45 TVO E1 - Delden E3 09:30 Delden F2 - Enter Vooruit F1 09:30 Delden F3 - WVV’34 F5 11:00 welpen training 10:00 zondag 30 september Manderveen 1 - Delden 1 14:00 Delden 2 - De Zweef 6 10:00 BSC Unisson 3 - Delden 3 09:30 Delden 4 - Rood Zwart 8 10:00 Delden 5 - Witkampers 9 10:45 FC Eibergen 5 - Delden 6 09:30 Wilhelminaschool Da1 - Delden Da1 11:00 laatste nieuws: www.svdelden.nl

Boekenmarkt OBS Stedeke

OPEN www.roetgerinkmakelaardij.nl 9 OKTOBE R

11:00 - 15:00 uur

Wijnkamp 10, 7471 cc gOOR

t

0547-260203

f

0547-260136

i

www.laurensotte.nl

Wijnkamp 10, 7471 cc gOOR

t

0547-272551

f

0547-260303

i

www.roetgerinkmakelaardij.nl

e

VOETBAL ROOD ZWART DELDEN PROGRAMMA Zaterdag 29 September: 16:15 Rood Zwart Za.2 HSC ‘21 Za.2 14:30 Rood Zwart A1 Grol A1 14:30 LSV A1 Rood Zwart A2 14:30 MVV ‘29 B1 Rood Zwart B1 14:30 Rood Zwart B2 Lochem SP B3G 12:45 Rood Zwart C1 Achilles ‘12 C1 12:45 Rood Zwart C2 Juventa ‘12 C2 12:45 Twenthe C3G Rood Zwart C3 10:00 TVC ‘28 D2 Rood Zwart D1 10:00 Quick ‘20 D3 Rood Zwart D2 12:45 Rood Zwart D3 RKSV D1G 11:15 Rood Zwart D4 Bornerbroek D2 08:30 ATC’65 D9 Rood Zwart D5 09:30 Delden E1G Rood Zwart E1 10:45 Delden E2 Rood Zwart E2 09:00 Rood Zwart E3 Achilles ‘12 E4 09:00 Rood Zwart E4 Enter Vooruit E4G 10:00 ATC’65 E19 Rood Zwart E5 09:00 Rood Zwart E6 ATC’65 E20 10:00 UD W. E5G Rood Zwart E7 09:00 Tukkers De F1 Rood Zwart F1 09:00 Achilles ‘12 F2 Rood Zwart F2 10:00 Rood Zwart F3 Achilles ‘12 F4 09:00 Twenthe F6 Rood Zwart F4 10:00 Rood Zwart F5 Bornerbroek F3 13:00 AD ‘69 MB1 Rood Zwart MB1D 13:30 NEO MC1 Rood Zwart MC1 09:00 Rood Zwart ME1 Avanti W. ME1 Zondag 30 september: 14:30 Rood Zwart 1 Avanti W. 1 09:30 NEO 3 Rood Zwart 2 11:00 Rood Zwart 3 Neede 3 09:00 MVV ‘29 4 Rood Zwart 4 09:00 Stevo 5 Rood Zwart 5 09:00 Rood Zwart 6 Enter 4 09:00 Rood Zwart 7 BSC Unisson 5 10:00 Delden 4 Rood Zwart 8 11:00 Rood Zwart VR1 DVC ‘26 VR1 11:00 Rood Zwart VR2 Quick ‘20 VR1 voor actueel nieuw: www.roodzwart.nl

VOETBAL SV HECTOR GOOR Hector leed tegen Eilermark uit Glanerbrug een 2e nederlaag op rij. Het was in Glanerbrug een rommelig duel waarbij Hector meer verloor dan alleen de 3 punten. Eilermark kwam nog voor de rust op voorsprong in een veel te hard duel waarbij vooral de ploeg uit Glanerbrug zich liet ontgelden. Na de rust mocht Kerim Illbay aanleggen voor een penalty en hij scoorde de 1-1. Na die gelijkmaker was er van normaal voetbal geen sprake meer en o.a. Rick Biesemaat ging er af met een naar het zich laat aanzien ernstige knieblessure. Ook de scheidsrechter was een beetje de weg kwijt wat resulteerde in een aantal vreemde beslissingen. Eilermark slaagde erin nog de 2-1 te maken. Hector wist met 10 man er nog een slotoffensief uit te persen maar dit leverde geen doelpunten meer op. Al met al een nare rommelige wedstrijd die de groen-witten de nodige schade bezorgde. Aanstaande Zondag komt Barbaros uit Hengelo op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur. UITSLAGEN Woensdag 19 September Hector F3 - Enter Vooruit F4 8-3 Zaterdag 22 September ATC’65 A2 - Hector A1 0-1 Hector B1 - Harfsen B1 0-2 Twenthe C2 - Hector C1 3-0 Hector D1 - Markelo D1 4-6 Delden D2 - Hector D2 6-3 ATC’65 E9 - Hector E1 0-7 Rood Zwart E4 - Hector E2 4-0 Achilles’12 ME 1 - Hector ME 1 1-8 ATC’65 F5 - Hector F1 0-7

HUIS

info@laurensotte.nl e

Het is nú echt de tijd om een aantrekkelijk geprijsd huis te kopen!

info@roetgerinkmakelaardij.nl

De NVM Open Huizen Dag op zaterdag 9 oktober biedt u veel kansen! Want de marktomstandigheden om een huis te kopen zijn nu zeer gunstig. Zo staat de rente nog steeds laag en heeft u een uitstekende onderhandelingspositie. Bovendien is de verhoogde NHG-grens nog altijd van kracht. Heeft u een leuk huis gezien, schakel dan wel een NVM-aankoopmakelaar in. Omdat hij u bij uw aankoop veel tijd, geld en zorgen bespaart, bent u altijd beter af. Kijk op nvm.nl en funda.nl voor de deelnemende huizen. Goed gevoel. NVM.

NVM10-0513 OHD Uitwerking 10-10 adv A4 liggend .indd 1

SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren De competitie is weer begonnen! In de eerste ronde vielen geen grote verrassingen te noteren. De interessantste en spannendste partij werd gespeeld door Maurice Pots en Frank Muthing. Beide spelers speelden fel op de aanval en namen flinke risico’s. Beide koningsstellingen oogden wat open, maar nadat diverse pogingen hiervan te profiteren op niets waren uitgelopen, werd de vrede getekend. De uitslagen: G.v.d. Berg- H. Schultheiss 1-0; F. Muthing – M. Pots ½-½; H. Fiselier – M. Mentink 0-1; M. Tibbe – S. Weijers 1-0. Jeugd. Ook de jeugd heeft een begin gemaakt met het nieuwe seizoen. Om er weer in te komen speelden de jongens enkele vriendschappelijke partijen. Ze waren het duidelijk niet verleerd in de vakantie en de partijen waren daardoor leuk en interessant. Er is nog voldoende plaats voor nieuwe leden. Desgewenst is overleg mogelijk over de speeldag en het begintijdstip. Bezoek ook onze website: www.edsschaak.nl

Diepenheim - Kom je ook? Woensdag 26 september van 13:30 - 16:30. Verkoop nieuwe en oude boeken. Diverse activiteiten voor kinderen. De bekende kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander zal aanwezig zijn om te signeren!

DEC’10 F2 - Hector F2 WVV’34 F3 - Hector F3 Zondag 23 September Eilermark 1 - Hector 1 Hector 2 - Holten 2 Rood Zwart 5 - Hector 3 Grol 7 - Hector 4 de Zweef 6 - Hector 5 Hector 6 - Avanti W. 6 NEO 9 - Hector 7 PROGRAMMA Woensdag 26 September 18.30 Hector E2 - Enter Vooruit E4 Zaterdag 29 September 14.30 Hector A1 - Bentelo A1 13.00 Hector B1 - ABS B1 13.00 RKSV Bornerbroek C1 - Hector C1 11.00 Hector D1 - Twenthe D2 13.00 Hector D2 - BWO D6 10.00 Enter Vooruit E1 - Hector E1 11.00 Hector E2 - BWO B11 10.00 Avanti W. ME 2 - Hector ME 1 09.00 Enter ME 1 - Hector ME 2 09.00 WVV’34 F1 - Hector F1 09.00 WVV’34 F2 - Hector F2 11.00 Hector F3 - Enter F5 Zondag 30 September 14.00 Hector 1 - Barbaros 1 10.00 Stevo 3 - Hector 2 09.00 Hector 3 - TVO 3 10.00 Hector 4 - HSC’21 7 10.45 Hector 5 - KOSC 4 09.30 Bon. Boys 12 - Hector 6 12.00 Markelo 8 - Hector 7

13-2 3-10 2-1 3-2 3-4 3-1 2-7 10-3 6-1

Collectanten gezocht Markelo - Wij zoeken collectanten/wijkhoofden voor het Diabetesfonds in Markelo. 28 oktober tot 3 november is de collecteweek. Bent u diegene die ons helpt? Neem contact op rianneblanken@hotmail.com, tel. 06 10080894.

24-08-2010 11:46:12

VOETBAL VV GFC GOOR GFC heeft zijn 2de thuiswedstrijd opnieuw weten te winnen, er werd met 5-3 gewonnen van TVV. GFC begon goed aan de wedstrijd en creëerde al snel een kans, maar kon hieruit niet scoren. In de 4de minuut weet TVV uit een uitval echter wel te scoren, de nummer 17 schiet de bal netjes in het net(0-1). GFC blijft voetballen en weet verder in de tweede helft nog diverse kansen te creëren maar deze gaan er allen echter niet in. Ook TVV krijgt wel kansen maar weten hieruit ook niet te scoren. Direct na de rust weet de nummer 17 van TVV opnieuw te scoren, ditmaal uit een voorzet. In de 46e minuut staat GFC 2-0 achter. GFC geeft echter niet op en blijft druk uitoefenen. Joran Krabbenbos weet de corner van Justin Vos netjes binnen te koppen (1-2). In de 61e minuut moet GFC helaas opnieuw een tegendoelpunt incasseren, een vrije trap wordt kort genomen en de nummer 7 van TVV schiet deze binnen (1-3). De druk van GFC blijft, Joran Krabbenbos weet 3 minuten later (64e minuut) een schot van ongeveer 20m in het net te krijgen (2-3). In de 67e minuut wordt Justin Vos in de 16 van TVV door een verdediger onderuit gehaald, penalty. Daan Zweers schiet deze netjes binnen, GFC is weer op gelijke hoogte (3-3) en willen nu ook de 3 punten binnenslepen. De snelheid van GFC aanvaller Daan Zweers zorgt voor een aantal kansen aan GFC zijde, in de 73e minuut resulteert dit tot een doelpunt (4-3). GFC heeft op wilskracht de achterstand omgebogen tot een voorsprong. In de 85e minuut maakt Joran Krabbenbos met 2 doelpunten achter zijn naam plaats voor Niels Odermatt. TVV krijgt nog diverse kansen om gelijk te komen, maar weet deze niet te verzilveren. In blessure tijd beslist Daan Zweers (Hat-trick) de wedstrijd, hij schiet de 5-3 binnen. UITSLAGEN Zaterdag 22 september: GFC A1 - TVO A1D 4-1 GFC A2 - Markelo A2D 5-3 Achilles ‘12 B3 - GFC B1 … GFC C1 - Twenthe C1 2-2 Holten C2G - GFC C2 5-1 GFC D1 - Blauw Wit’66 D1 2-0 Enter D3G - GFC D2 2-5

Oranje Nassau D11 - GFC D3 Juventa ‘12 E2G - GFC E1 Oranje Nassau E10G- GFC E2 GFC E3 - BWO E5 Witkampers F1 - GFC F1 GFC F2 - WVV ‘34 F2 GFC F3 - Rood Zwart F4 GFC F4 - Hengelo F3 GFC MA1 - MVV ‘29 MA1 EMOS MB1 - GFC MB1 Zondag 23 september: GFC 1 - TVV 1 FC Eibergen 3 - GFC 2 GFC 3 - Achilles ‘12 4 WVV ‘34 8 - GFC 4 GFC 5 - Bentelo 4 Grol VR1 - GFC VR1 PROGRAMMA Zaterdag 29 september: GFC A1 - Hengelo A1 GFC A2 - Quick ‘20 A4 Luctor Et Emergo B2- GFC B1 VIOS B. C1 - GFC C1 GFC C2 - Bentelo C2 Enter Vooruit D1 - GFC D1 Excelsior’31 D6 - GFC D2 GFC D3 - Excelsior’31 D9 GFC E1 - Twenthe E2 GFC E2 - Enter E3 NEO E9 - GFC E3 GFC E4 - Tubantia E4 GFC F1 - HSC ‘21 F2 Rijssen SC F1 - GFC F2 Enter Vooruit F4 - GFC F3 Luctor Et Emergo F5- GFC F4 Tubantia MA1 - GFC MA1 GFC MB1 - FC Eibergen MB1D GFC MD1D - Achilles ‘12 MD1 Zondag 30 september: EMOS 1 - GFC 1 GFC 2 - Almelo 2 Luctor Et Emergo 4 - GFC 3 Hoeve Vooruit 3 - GFC 4 GFC 5 - NEO 9

Nieuw in Delden: “Bootcamp”-training Professioneel • Praktisch • BetaalBaar • opstellen en beoordelen van contracten en/of algemene voorwaarden • geschillen met leveranciers • consumentenrecht • huurrecht • civiel bouwrecht • conflictbemiddeling Markesingel 20 | 7496 BB Hengevelde | T 0547-851 522 E info@bdr-juridischadvies.nl | www.bdr-juridischadvies.nl

Laat je niet afschrikken door de stoere naam; bootcamp-training is in dit geval een frisse training in het bos, waarbij gewerkt wordt aan opbouw van conditie, verbetering van souplesse, kracht en uithoudingsvermogen. De algehele veerkracht van lichaam en geest verbetert hierdoor. Wil je lekker in het bos trainen en weer fit worden of fit blijven? De training is bedoeld voor vrouwen in de leeftijd van (ongeveer) 35 tot 70 jaar. We beginnen op een laag niveau!!! De training wordt gegeven door Patricia van Amerom, gediplomeerd fysiotherapeute. Op vrijdagochtend, 28 september gaat de eerste groep van start. Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvende proefles. Kijk voor meer informatie op de website: www.weerin-balans.nl .Voor deelname graag eerst aanmelden!

5-3 1-12 6-4 2-5 12-1 7-3 3-4 8-1 Afg. 1-0 5-3 3-1 6-2 2-0 1-2 0-5 14:30 14:00 14:00 14:30 14:30 9:30 8:30 11:00 10:00 9:00 10:45 9:00 10:00 10:00 9:00 11:00 14:30 12:45 11:00 14:00 10:00 10:00 9:30 9:00


Hofweekblad

Woensdag 28 september 2012, pag. 10

Autorijscholen

Aannemers

Handwerken

Harm Hoek

A B C

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

06-18999918

Gem. slagingspercentages 1e geslaagden:

www.harmhoek.nl Lid Bouwgarand en Bouwend Nederland

70-plus RIJBEWIJSKEURING € 30,0 Elke drie weken wereld Muziek Podium Voor tickets en info: www.dewoestewieven.nl

Rijwielen

Geerdink fietsen

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel. Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Telefoon 074

ESSINK

KUNSTSTOF KOZIJNEN & ZONWERING > > > > >

info@harmhoek.nl

uitvoering conform SKG norm de kozijnen voldoen aan alle kwaliteitseisen tevens een uitstekende inbraakbeveiliging diverse kleuren met houtnerf goot- en gevelbekleding

Plasdijk 10 - Markelo Tel. 0547 364490

/ 0622748701

www.geerdinkfietsen.nl

Harrie vd Woning

Ongediertebestrijding

www.limavof.nl

LIMA Kunststofkozijnen

duurzaam kunstwerk

uw opdracht is ons visitekaartje

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

Bloemen Bloembinderij

Anton Visch

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buiten-zorg.nl

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642 KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Beldsweg 29 7495 PH Ambt Delden Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl info@ottenschotfaunabeheersing.nl gecertificeerd door KAD

TIMMER- EN BOUWBEDRIJF De Berken 7 Telefoon 074 - 376 29 77 7491 HJ Delden Telefax 074 - 376 33 22

www.tenvregelaar.nl NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Accountancy/ belastingzaken

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro). Boomverzorging

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Specialist in tuinaanleg en onderhoud Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Huish. art. Speelgoed

Tafeltje Dekje

Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

Telefoon 074 Telefoon 074

Welbergweg 124, 7556 PE Hengelo Telefoon 074 - 2508082 - Fax 074 - 2508087 E-mail: info@krudersweda.nl Fons Kruders, privé 0547-261216 / 06-21527556

3762478 3762593

3761217

ICT Dienstverlener

Contactlenzen Ter Braak Brillen en contactlenzen

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

P.Gerritsjans

installatiebedrijf Patrick Gerritsjans

Mobiel 06 21 57 57 58 Lid van

Dakbedekking

Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

administratiekantoor

06-22477326 info@willemijnsmit.nl

Egbert Westerhof

Makelaardij Beld makelaars • Ambt-Delden Beldsweg 27-27a 7495 PH * Bemiddeling in onroerende zaken Tel. 0547-292263 Fax 0547-292659 * Taxaties voor grond- en pachtzaken Mob. 06-51158404 info@beldmakelaars.com * Taxaties voor fiscale doeleinden www.beldmakelaars.com * Taxaties v. financiering met NWWI keurmerk vanaf € 325,VastgoedCert gecertificeerd: Wonen/MKB en Landelijk Vastgoed

Telefoon

Taxi

0642099090

Taxi Centrale Goor Weekendvervoer.nl 06-20539460

HYPNOSE

Helpt bij stress, examenvrees, faalangst, vrouwelijke en relatieproblemen, eetstoornissen, burn out, hoofdpijn,overgewicht, roken, coaching. Voor een afspr. bel 004925624651D-Gronau

333513

Postbezorging

Mary-Rose Kolkman Lifestyle & Business Coach Feng Shui Master N.L.P. Master Crisis Coach Imago & Branding

• • • •

0570-642139 | 06-54367536

www.knowvision.nl

Tarot Reading, “Maaiki” healing en Sound Healing.

Ontdek zelf ook onze bijzonder aantrekkelijke prijzen en uitstekende dienstverlening.

• Meer dan 20 jaar ervaring. • Maaike geeft je tools aan, waar je mee verder kan gaan. • Leert je dat jij degene bent die de baas is, over je eigen leven. • Werkt met positieve energie. • Maaike’s healing hands worden als een weldaad ervaren. • Meer info op: www.dewoestewieven.nl

Voor alle streekpost Inleveradres VVV, Langestraat 29 Delden Stadspost Hengelo-Enschede BV

Tuincentrum

Presentatie Presentation developer to move your sales Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

0644 - 196 012

www.viewnetix.nl

Reclame

Uitvaartverzorging Uitvaartonderneming Vruwink

als ook de laatste zorg goed verzorgd moet zijn! Tevens advisering in: uitvaartverzekeringen, grafmonumenten

364343

Telefoon 0547

Goorseweg 34, 7475 BD Markelo internet: www.vruwink.nl e-mail: info@vruwink.nl

Keukens - Kasten Buitenkeukens - Buitenmeubilair

Wilgenklompen grote maten € 11,50 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

Kringloopwinkel

Woninginrichting

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

17 95

Email : delden@prismamakelaars.nl

HENGELO Marskant 10 (074) Email : info@prismamakelaars.nl

255 97 97

Vossenbrinkweg 1/H

Motoren en Scooters

7491 DA Delden Tel.: 074 - 3762262

dierenartsen Margriet van der Meer assistentes Erica Tijink Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Romy Nijhuis

* Onderdelen * Accessoires * Onderhoud *Kleding Diepenheimsestraat 59b - Hengevelde

Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur

Dierenambulance Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

30704810

WAWOLLIE KRINGLOOP Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

275926

Kunstgalerie

Drogisterijen Uw eigen drogist

Aarsen

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207 “tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

* Nieuwbouw * Renovatie * Tuinhuisjes

Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

2593555

Muziek Voor sfeervolle live-muziek receptie, diner, open huis, 40-60 jarig bruiloft ouderenprogramma

Rijssenseweg 11, 7495 RP Ambt Delden

Telefoon 074 Mobiel

3764605 06 20 40 36 35

Rioolontstopping

• Tapijt • Gordijnen • • Laminaat • • Zonwering • Glas in lood • • Pvc • Toonzaal aan de Vossenbrinkweg 6 te Delden Geopend op afspraak

06-54271931 W. Wolf

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Rolluiken Screens Raamdecoratie Horren Zonneschermen

Afvoer verstopt?

Tel: 0546 - 490305 www.nonstop-riool.nl

WISSINK

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente Tel. 06 483 49 info@rioleringservice.nl

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

Zonwering

A. Oude Wesselink

Tel: 0547-334200 / 0621-573595

Behandeling dagelijks volgens afspraak

Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Rietdekkersbedrijf

www.prismamakelaars.nl DELDEN Langestraat 41 (074) 376 67 77

Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

Rannie Sumter

Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden Telefoon 074 3765111

Elkink afbouw Markelo

Therapie en Welzijn

Pedicure Marie-José

Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

Dierenkliniek

Evers Assurantiën

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Interieur

Klompenwinkel

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo Telefoon 0547 352839

Assurantiën

Oud ijzer/metaal

Telefoon 0547-273780

Slotsweg 14 7496 PW Hengevelde Telefoon 06 55961288 slotshoekinterieur@gmail.com

Administratie

Aggregatenverhuur

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Slotshoek Interieur

www.willemijnsmit.nl

Voor alle bedrijfsadministraties, zowel interim, in- en outdoor Belastingaangiften, ook particulieren Amstelstraat 7 Hengelo (O) tel: 06-12287753

contactlensvloeistoffen / optische artikelen Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207

Diabetische/reumatische voet Goorsestraat 3, Hengevelde Telefoon 0547-

Stucadoor

De Jong Stucwerk Goor Bellen na 17.00 uur

Grotestraat 62 in Diepenheim anita@feet-care.eu Telefoon 06-51375273

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl Werfstraat 9, 7553 GZ Hengelo tel. 074-3767068/06-29506798 fax 074-3767067

Aarsen

Pedicurepraktijk Feetcare

Lid van

boekhouding jaarrekening belastingen salarissen

Optiek

Pedicure

Het Wegdam 2 7496 CA Hengevelde tel.: 088-2000800 email:info@icscomputers.nl www.icscomputers.nl

Installatiebedrijf

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

Ter Braak Brillen en contactlenzen

UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis

speelgoed & huishoudelijke artikelen Langestraat 110, Delden Telefoon 074

Administratieve ondersteuning Fiscale werkzaamheden Verzorgen loonadministratie Samenstellen jaarrekeningen

Accountants en Belastingadviseurs

Maaltijdbezorging

Marketing en Reclame

Administratie- & Belastingadviseurs

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Een paradijs voor elke paardenliefhebber.

Schildersbedrijven

Opleidingen

Molenkamp

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden 3765161 Telefoon 074 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

Ruitersport

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

Kunststof bouwelementen

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

2913429

Tweewielers

Autoschadeherstelbedrijf

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz.

Keuring binnen 5 d op 3d/wk Gemakkelijk bereikbaar vanuit Almelo, Delden, Hengelo. NW Drijber, arts Pr Bernhardlaan 23, Borne

Tel: 06-3089 2073 (9-13u)

Naai-atelier

Kunststof kozijnen

Hoveniers

BROMFIETS is 86-90% AUTO 81-85% MOTOR voertuigbeheersing 96-100% MOTOR verkeersdeelname 91-95%

Rijbewijskeuring

Telefoon ABC

KnowVision

T E L E F O O N

132

Raanhuisstraat 4, 7491 ME Delden tel: 074 25 00 230 fax: 074 25 00 240 www.roescherzonwering.nl

• • • • •

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 11

Dierenkliniek de Vossenbrink opent voor u de deuren van 11.00 tot 16.00 uur. U bent welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van de praktijk, waarbij de dierenartsen en assistentes u uitleg zullen geven over de werkzaamheden in de praktijk. U kunt uw kennis en operatievaardigheden testen.

Zaterdag 6 oktober staan de deuren van Dierenkliniek De Hagmolen voor u open van 11.00 uur tot 16.00 uur! Bij Dierenkliniek De Hagmolen hebben we deze dag een programma voor jong en oud!

Kom dan naar de landelijke open dag in praktijken door het hele land. Neem een kijkje achter de schermen, hoor hoe je dierenarts wordt en wat je dan kunt doen.

Naast een kijkje achter de schermen en uitleg over de onderzoeks- en behandelmogelijkheden is er gelegenheid om uw vragen aan de dierenartsen te stellen. Onze voedingsconsulente beantwoordt al uw vragen over diervoeding, verder uitleg over het Puppy Consultatie Bureau en ons eigen lab. Om 13.00 uur geeft Hondenschool DogPlaza een Demonstratie “ABC fitness voor honden” geven. Na afloop is er de mogelijkheid om, samen met uw hond, zelf eens een poging te wagen!

Er is voor hond en baas een super snuffelpuzzeltocht met verrassingen onderweg uitgezet. Deze start vanaf de praktijk. U maakt kans op supersnuffelprijzen. Voor de paardenliefhebbers heeft K&K Pleats 2 mooie rossen staan om te berijden. Anton Bebseler geeft uitleg over hondentrainingen en hond Mick geeft een show met dummy’s. En verder...... U zult een koe onderzoeken, op het kussen springen, even bijkomen met een bakkie en eindelijk weten hoeveel honden in een pony passen. Dierenkliniek De Vossenbrink Delden Vossenbrinkweg 1 H | 7491 DA Delden 074-3762262

Monique Slaghuis van Dogpool Markvelde geeft voorlichting over hydrotherapie en de andere mogelijkheden van een hondenzwembad.

Op deze dag kunt u met eigen ogen aanschouwen dat de dierenarts investeert in zorg, kennis en kwaliteit. www. opendag.dierenarts.nl

Kom 6 oktober langs bij Dier Medisch Centrum Hof van twente

Dierfotograaf Hans Surfer voor een foto van uw favoriete viervoeter. Voor de kinderen is er een puzzeltocht door de praktijk en kunnen zij zich als hun favoriete huisdier laten schminken. Natuurlijk staat er na afloop voor hen een presentje klaar!

Komt u zaterdag 6 oktober ook een kijkje achter de schermen nemen bij Dier Medisch Centrum? De praktijk is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De dierenarts en assistentes staan u graag te woord. Leer alles over het maken en beoordelen van röntgenfoto’s, en wat komt er allemaal kijken bij een operatie of gebitsreiniging van uw huisdier?

Onze crêpechef bakt voor u een lekkere crêpe. De opbrengst wordt geschonken aan Stichting Hulphond.

Voor de kinderen is er een groot springkussen aanwezig.

Wij hopen u op zaterdag 6 oktober in onze kliniek bij de rotonde in Beckum te mogen ontvangen. Koffie en thee staan voor u klaar! Dierenkliniek de Hagmolen Deldenerdijk 80 | 7554 RD Hengelo Tel. 074-3676471

U bent van harte welkom op onze open dag!

Tevens zal Honden Dressuur Club Goor 2 demonstraties verzorgen op het terrein. 13.30 uur - Puppycursus 14.30 uur - Gedrag & Gehoorzaamheidscursus 3 Tijdens de Open Dag krijgt u voor uw hond/kat een gratis zak voer OF 4 maanden gratis vlooienbestrijding (maximaal 1 per adres) Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34 | 7471 CH Goor Tel. 0547-272740

Uw Schilder

Delden - Rijssen - Brummen

www.uwschilder.com T 074-3763044

Workshop bloemschikken!

• Zonwering • • Garagedeuren • • Overkappingen • • En meer • Siemar Zonwering B.V.

Langestraat 129, 7491 AD Delden, 074 - 376 63 28

www.siemarzonwering.nl

Wij gaan een herfstkrans maken. U houdt van bloemen en gezelligheid? De eerste avonden zijn op 2 en 4 oktober. U bent van harte welkom en kunt zich aanmelden in onze winkel of door te bellen 074-3761219. www.tuincentrumnijhof.nl Graag tot volgende week!

Grafische vormgeving en drukken van:

carwash verkoop | reparatie | onderhoud

bentelo

Kerst Geboorte kaarten

Uitnodigingen

Handels drukwerk

Tevens hét adres voor uw complete onderhoud en Boekweitstraat 4 - Tel. 0547-292274 - www.ooink.nl

Flyers

Trouwkaarten

Felicitatie kaarten

Banieren

Huisstijl

Folders


Hofweekblad Hofweekblad

Adressen en telefoonnummers Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86 Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur

Woensdag 26 september Woensdag 1 augustus2012, 2012,pag. pag.125

Veel suggesties voor ontmoetingsplekken Uitkomsten Hofpanel Structuurvisie Goor

Om te weten te komen hoe burgers, bedrijven en overige belanghebbenden de geïnventariseerde kansen, kwaliteiten en knelpunten van Goor beoordelen is tussen 31 mei en 10 juni 2012 een peiling onder het gehele Hofpanel uitgezet. Daarnaast konden alle geïnteresseerde inwoners van Hof van Twente die niet lid zijn van het Hofpanel meedoen aan deze peiling. Tot slot zijn ook de stakeholders, waaronder Goor Collectief, per e-mail uitgenodigd voor de peiling. Ruim 500 personen hebben deelgenomen aan de peiling.

Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden

De deelnemers zijn, in verband met de looptijd van de structuurvisie, ook gevraagd een blik te werpen in de toekomst. In 2025 zou Goor een gezelliger centrum, een aantrekkelijk winkelgebied en een betere verkeersdoorstroming moeten hebben, waarbij het voorzieningenniveau behouden blijft of zelfs is verbeterd, aldus de panelleden. Wethouder Josh Sijbom (Ruimtelijke Ordening): ‘Het viel op dat de deelnemers zich bewust lijken te zijn van de economische situatie en de veranderende samenstelling van de Goorse bevolking. Dat blijkt uit de antwoorden die ze gaven bij (open) vragen over woningbouw en bedrijvigheid, sport-, medische- en culturele voorzieningen en de wijze waarop zij denken dat we vrijkomende locaties kunnen invullen.’ Met name de inwoners van Goor geven de voorkeur aan inbreiding voor uitbreiding (93%), zowel voor wat betreft woningbouw als bedrijvigheid. Daarnaast is zo’n 70% van de Gorenaren (en 60% van de niet-Gorenaren) voorstander van clustering van sport-, medische- en culturele voorzieningen.

Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur

Groot onderhoud aan wegen en verhardingen 2012 Gemeente Hof van Twente voert dit jaar op grote schaal werkzaamheden uit aan asfalten straatsteenverhardingen op diverse wegen en wegvakken. Het werk bestaat uit het repareren van asfalt, maar ook uit het geheel reconstrueren van wegen en het aanbrengen van nieuwe asfaltdeklagen. De uitvoering is voorzien in de periode vanaf heden tot en met november 2012. Dit bericht informeert u over de planning van de diverse werkdelen. De gemeenteraad heeft voor het jaar 2012 extra geld voor het onderhoud aan verhardingen vrijgemaakt. Op deze manier wil zij een start maken met het inhalen van achterstallig onderhoud en ook een aantal hoognodige schadereparaties uitvoeren. In totaal worden dit jaar ruim 60 wegen of delen daarvan aangepakt, het merendeel daarvan buiten de bebouwde kommen. Op dit moment heeft de gemeente twee onderhoudsbestekken in uitvoering. Het eerste wordt uitgevoerd door de aannemerscombinatie Lansink Wegenbouw / NTP Groep en is sinds medio juni in uitvoering. De uitvoering van het tweede bestek wordt door de aannemer Temmink in week 39 opgestart. Op donderdag 27 september wordt asfaltfreeswerk uitgevoerd en de dag erna gaat men het nieuwe asfalt aanbrengen. Deze twee dagen gaat het om de: - Dorreweg (reparatie ter hoogte van huisnummer 10); - Het Wegdam (Hengevelde) vanaf fietspad Goorsestraat einde asfalt; - Arkmansweg (reparatie ter hoogte van huisnummer 1); Meijerinkveldkampsweg (secr. Engelbertinkstraat – einde asfalt bij huisnummer 10). In week 40 voert aannemer Temmink geen werkzaamheden uit. In een volgende Hofnieuwspublicatie op 3 oktober maken we diens vervolgplanning bekend. Algemeen geldt dat de wegen en wegvakken voor de uitvoering van het werk worden afgesloten voor het verkeer. Waar nodig wordt het verkeer middels een omleidingsroute omgeleid. Aanwonenden, bedrijven en hulpdiensten worden vooraf door de aannemer(s) op de hoogte gebracht. Natuurlijk doen we er alles aan om de overlast voor de aanwonenden en het verkeer zo beperkt mogelijk te laten zijn.

Informatie Een overzicht van de werkplanningen en overzichtstekeningen van alle in 2012 aan te pakken wegen en wegvakken liggen gedurende de uitvoeringsperiode tijdens openingstijden ter inzage in het infocentrum in de hal van het gemeentehuis in Goor. Het planningsoverzicht en de tekeningen zijn ook te zien op de gemeentelijke website www.hofvantwente.nl. Contactpersoon is de toezichthouder, de heer N.W.A. (Nico) Brummelhuis, tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585.

Plastic afvalcontainer, Diepenheim verplaatst De plastic afvalcontainer bij het Pand van Janna is verplaatst naar de hoek van Boinksweide/Ruimers

Besluiten Algemene wet bestuursrecht (APV) Bentelo - Collectevergunning 14 oktober t/m 20 oktober (12-09-2012) Informatie om te reageren: www.hofvantwente.nl/ gemeenteblad

Gebiedsmanager Wilco Pasman blijft nog tot en met 2013 aan de slag voor het buitengebied van Hof van Twente. Door een gezamenlijke financiering van gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel, LTO Noord afdeling Hof van Twente, Rabobank, Waterschap Regge en Dinkel en Twickel is het mogelijk om het contract met de gebiedsmanager te verlengen. Hij heeft voor de jaren 2012 en 2013 zo’n 600 uur beschikbaar voor de gemeente Hof van Twente.

De sterkste punten van Goor zijn volgens de deelnemers van het Hofpanel: de goede bereikbaarheid, de ruime parkeergelegenheden en de centrale ligging in de gemeente. Dit blijkt uit een Hofpeiling in het kader van de ontwikkeling van de structuurvisie Goor die begin juni werd uitgezet. De Gorenaren noemen verder het voorzieningenniveau als een sterk punt. Verbeterpunten zijn de verkeersstructuur, de verkeersveiligheid en het behoud en onderhoud van historische panden. Terwijl niet-Gorenaren de uitstraling van de bebouwing en de wijken als verbeterpunt aanmerken. Ook het centrum wordt vaak aangewezen als verbeterpunt. Hiervoor is onlangs het Masterplan Centrum Goor ontwikkeld en valt buiten het plangebied van de structuurvisie.

Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen, gevonden huisdieren) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827

Nog twee jaar inzet gebiedsmanager

Omdat er in de toekomst veel minder woningen gebouwd en bedrijfslocaties ontwikkeld zullen worden, is aan de deelnemers gevraagd of zij ideeën hebben over de invulling van vrijkomende locaties en panden. Josh Sijbom: ‘Dit heeft heel veel suggesties opgeleverd, waarvan veel gericht zijn op ontmoeten: van stadsmoestuin of een pluktuin tot bewegingspark voor ouderen en van flexwerkpanden tot hangplekken voor de (oudere) jeugd. De betrokkenheid van de mensen is groot. Meerdere malen gaven panelleden aan mee te willen denken of werken bij de inrichting, onderhoud en beheer van de vrijkomende locaties.’ De uitkomsten van het Hofpanel worden verwerkt in een ontwerpstructuurvisie, dat de inspraak in zal gaan. De structuurvisie Goor 2025 zal de gemeentelijke visie op de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen voor de periode tot en met 2025 voor de kern Goor omvatten, met uitzondering van het gebied waarvoor het Masterplan is opgesteld. De ambities ten aanzien van meerdere sectorale onderwerpen (wonen, economie, duurzaamheid, cultuurhistorie etc.) worden hierin samengebracht, voor zover deze betrekking hebben op de ruimtelijke structuur van Goor. Daarnaast bevat de structuurvisie een visie op de ruimtelijke kwaliteit. De visie biedt hiermee één actueel ruimtelijk kader voor de verschillende beleidsterreinen. Het doel van de visie is enerzijds het aangeven van de kaders waarbinnen ontwikkelingen en projecten kunnen plaatsvinden en anderzijds het communiceren van de ambities van de gemeente wat betreft de kern Goor aan derden..

Planning structuurvisie Vaststelling ontwerpstructuurvisie door college van B&W Ontwerp-structuurvisie ter inzagenovember 2012 Afweging zienswijzen januari / februari 2013 Commissievergadering Vaststelling structuurvisie Goor door de raad maart 2013 Benieuwd naar de uitkomsten van het Hofpanel over structuurvisie Goor? Kijk dan op www.hofpanel.nl. Daar vindt u een samenvatting van de resultaten.

Gemeenten en instellingen bundelen krachten voor de meest kwetsbare inwoners Op 24 september jongstleden zijn in de raadszaal van het gemeentehuis vier zorgconvenanten ondertekend. Deze zorgconvenanten hebben als doel om multi-probleemgezinnen beter te kunnen helpen. Dat moet gebeuren via een strakke regie en nauwe samenwerking van de plaatselijke zorg- en hulpverleners. Door de ondertekening van de convenanten maakt de gemeente Hof van Twente samenwerkingsafspraken met de partners binnen de zorgstructuur jeugd en volwassenen. Hierbij wordt gestreefd naar een zo efficiënt mogelijke zorgstructuur. Er zijn in totaal vier convenanten ondertekend voor de doelgroepen 0-4 jaar (voorschools), 4-12 jaar (primair onderwijs), 12+ (voortgezet onderwijs) en 23 jaar en ouder (volwassenen). De convenanten werden ondertekend door vertegenwoordigers van 27 organisaties uit onder meer het onderwijs, peuterspeelzaalwerk, kinderopvang, politie, GGD, woningcorporaties, jeugdzorg, Mediant, Mee, maatschappelijk werk en gemeente. Soms heeft een gezin veel problemen. Als dat zo is, dan zijn vaak meerdere hulpverleners werkzaam voor dat gezin. Deze hulpverleners zijn niet altijd van elkaars betrokkenheid en activiteiten op de hoogte. Hierdoor bestaat de kans dat zij langs elkaar heen werken en dus niet effectief samenwerken. Ook bestaat het gevaar dat het gezin telkens opnieuw hun verhaal moet vertellen. Om de hulpverlening effectiever te maken en om het voor gezinnen gemakkelijker te maken wordt het belang van ‘één gezin, één plan’ benadrukt. Zorgen dat samen met het gezin afgesproken wordt wat er moet gebeuren en wie wat wanneer doet voor het gezin. Om de samenwerking soepel te laten verlopen, moeten betrokken instanties het van meet af aan eens zijn over doel en aanpak, informatie delen en vastleggen. Daarbij is het belangrijk dat hulpverleners elkaar onderling vertrouwen en hun verantwoordelijkheid nemen.

De afgelopen jaren heeft gebiedsmanager Wilco Pasman veel werk verzet als het gaat om plattelandsontwikkeling; als vraagbaak en als contact- en tussenpersoon in diverse projecten op het terrein van kavelruil, landschap- en natuurontwikkeling en de herinrichting van beken. Het komende jaar gaat hij kavelruilprojecten verder uitwerken, zal hij bemiddelen tussen grondeigenaren en het waterschap voor de herinrichting van beken en zal hij de landbouwfunctie op het landgoed Twickel onderzoeken. Tot slot blijft de gebiedsmanager gesprekspartner voor agrariërs die zich beraden op een toekomst binnen of buiten de landbouw. Door de vergrijzing, ontgroening en schaalvergroting in de landbouw zullen in de toekomst steeds meer boeren hun onderneming beëindigen. Wethouder Josh Sijbom: ‘Dat zoveel partijen willen bijdragen toont dat de gebiedsmanager in de persoon van Wilco Pasman veel vertrouwen bij de inwoners en ondernemers in het buitengebied heeft opgebouwd. We zijn daarom blij dat hij zich ook de komende jaren kan blijven inzetten voor ons buitengebied.’ Gebiedsmanager Wilco Pasman is in principe op dinsdag, donderdag en vrijdag in Hof van Twente aan het werk. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06-13488659 en/of 0529-478180.

Inloopavond brandweer-kazerne

Inloopavond renovatie en verbouw brandweerkazerne Goor op donderdag 27 september 2012 aan de Van Kollaan 19 in Goor van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Buurtschapsavond Wiene Zeldam Op uitnodiging van de buurtschap Wiene-Zeldam brengt het college een bezoek aan de buurtschapsavond op 8 oktober a.s. Hiervoor is door de organisatie de volgende agenda opgesteld: 1. Opening door de voorzitter van ’t Kempke, Riky Boensma. 2. Toelichting door de voorzitter Stichting Platform Buurtschappen Hof van Twente, Wim Jansen 3. Inleiding door burgemeester Jeroen Goudt 4. Uitleg regionale brandweer over brandbestrijding in het buitengebied 5. Aandacht voor onoverzichtelijke oversteekplaatsen aan de Rijksweg en andere wegen. 6. Vragen m.b.t. verbouw, inhoud, indeling en tweede voordeur voor bestaande woningen en leegstaande schuren. 7. Verkeersveiligheid op 60 km-wegen. De buurtschap vraagt met name aandacht voor de veiligheid rond de basisschool 8. De buurtschap pleit voor behoud van de basisschool welke samen met het buurthuis/kinderopvang een plek is voor veel sociale contacten. 9. Rondvraag 10. Sluiting door de voorzitter Riky Boensma van’t Kempke

Buurthuis t’Kempke, Tankinksweg 4A Ambt Delden

Datum: 8 oktober 2012 Aanvang: 20.00 uur

Heeft u een idee voor een duurzame Hof van Twente?

Het project ‘Duurzame gemeente’ is van start gegaan in Hof van Twente op 4 september 2012 Graag nodigen wij iedereen uit, die een idee heeft over het produceren van duurzame energie of een idee heeft om energie te besparen in Hof van Twente, om dit idee te melden. Dit kan door een email te sturen naar w.meulenkamp@hofvantwente.nl. Ook kunt u met uw idee komen naar het inloopspreekuur in het gemeentehuis. Het inloopspreekuur is op de maandagavonden vanaf 17 september tot en met 29 oktober van 18:30 tot 19:30 uur. Wij hopen dat u zich meldt met leuke en goede ideeën. Wij zullen al deze ideeën clusteren en kijken of we de verschillende ideeën kunnen verbinden zodat ze elkaar gaan versterken en ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden. We willen toe naar een bewuste gemeente op het gebied van energie met als uitdaging om uiteindelijk energieneutraal te worden. Dat betekent dat alle energie die wordt verbruikt binnen de gemeente op een duurzame manier wordt geproduceerd. Hiervoor zijn nieuwe initiatieven nodig om energie te produceren en initiatieven die het energieverbruik terugdringen. Momenteel zijn er vanuit de gemeente geen subsidiemogelijkheden. Wel gaat de gemeente onderzoeken wat op het gebied van wet- en regelgeving nodig is om kansrijke initiatieven de ruimte te geven. Het voordeel van het bij elkaar brengen van initiatieven is dat er inkoopvoordelen behaald kunnen worden zodat realisatie van ideeën ook zonder subsidie mogelijk is.

Thema-avonden duurzame energie Naast de mogelijkheid om u te melden met uw idee is er de mogelijkheid om mee te doen aan thema-avonden. Tijdens deze avonden zullen experts op de verschillende terreinen vertellen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van duurzame energie. De volgende thema-avonden zullen worden gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis: Woensdag 17 oktober om 20.00: Zonne-energie Dinsdag 23 oktober om 20.00 uur: Biomassa Maandag 29 oktober om 20.00 uur: Duurzame energie produceren als agrariër Donderdag 15 november om 20.00 uur: Duurzame bedrijventerreinen Als u aanwezig wilt zijn bij een van de thema-avonden kunt u zich van tevoren aanmelden via w.meulenkamp@ hofvantwente.nl of bellen met 0547-858585. Mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst gaf mevrouw mr. Lydia Janssen voorlichting over het thema: ‘Omgang met privacy en beroepsgeheim en toepassing van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’. Mevrouw Janssen bepleitte niet alleen het bewaren van het beroepsgeheim, maar ook openheid naar de betrokken gezinnen. Pas dan kan op een goede en transparante manier worden gewerkt aan een oplossing.

VOORNEMEN AMBTSHALVE WIJZIGING GEGEVENS VERBLIJF EN ADRES GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE PERSOONSGEGEVENS

Nog dit jaar vervanging riolen Kerkstraat Goor en Nieuwstraat Delden

Wij hebben het voornemen om onderstaande personen vanwege het niet voldoen aan de verplichting om binnen vijf dagen na wijziging van het adres een adreswijziging door te geven aan het gemeentebestuur conform artikel 66 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens ambtshalve uit te schrijven naar Onbekend. Betrokkenen kunnen hun zienswijze met betrekking met dit voornemen binnen twee weken na verschijnen van deze publicatie kenbaar maken aan het gemeentebestuur.

Het college van B&W heeft ingestemd met het uitvoeren van de projecten “Voorbereiden en uitvoeren voor het vervangen van het rioolstelsel en uitvoeren van onderhoud aan de zijweg Kerkstraat Goor” en “Voorbereiden en uitvoeren voor het vervangen van het rioolstelsel in de Nieuwstraat in Delden” nog dit jaar voorbereid en vervolgens uitgevoerd. Bij beide projecten worden bestaande riooldelen vervangen en word er een nieuw gescheiden stelsel aangelegd.

Datum besluit:

Naam:

Inschrijving op het adres:

Datum ingang adres:

19 september 2012

P.W.R. ten Brink

Onbekend

19 september 2012

19 september 2012

C.A. Driezes

Onbekend

19 september 2012


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag 26 september Woensdag 1 augustus2012, 2012,pag. pag.136

Omgevingsvergunning

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Brinkweg 16, Delden: het bouwen van een woning Hooijerinksstraat 26, Delden: het kappen van een boom Irenestraat 3, Delden:het plaatsen van een erker aan de voorzijde/gevel van een woning Morsweg 17A, Delden: het veranderen van de voor- en zijgevel en het vervangen van het glas door sandwichpanelen van een kas Kleidijk 7, Diepenheim: het kappen van een houtwal en het aanleggen van een boomgaard Nijstadstraat 10, Diepenheim: het bouwen van een woning Grotestraat 83, Goor: het gedeeltelijk vervangen van een gevelpaneel Kolhoopsdijk 6, Markelo: het kappen van een singel Larenseweg 58, Markelo: het kappen van diverse bomen

Ruimtelijke plannen

Ontvangen op 18 september 2012 18 september 2012 18 september 2012 16 september 2012 17 september 2012 12 september 2012 19 september 2012 18 september 2012 18 september 2012

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Ambt Delden

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn

- Bestemmingsplan “Buitengebied Ambt Delden, herziening Rijksweg 11a” (onherroepelijk) Bestemmingsplan “Buitengebied Ambt Delden, herziening Schuttenweg 3” (onherroepelijk)

Hagmolenweg 10, Ambt Delden: het kappen van vier kastanjebomen Ressingplein 2, Delden het verbouwen en gedeeltelijk slopen van het voormalig stadhuis ‘t Kip 23, Delden: het vergroten van een woning Borculoseweg 16, Diepenheim: het plaatsen van een dakkapel Oude Haaksbergerweg 12, Diepenheim het milieuneutraal veranderen van de inrichting Oude Haaksbergerweg 4c, Diepenheim het bouwen van een kapschuur Raadhuisstraat 34, Diepenheim het vervangen van dakschilden door topgevels Grotestraat 124a, Goor het kappen van een Ceder Helmersstraat 4, Goor het kappen van twee Valse Christusdoorns Markeloseweg 2, Goor het plaatsen van een berging Pieter Langendijkstraat 72, Goor het plaatsen van een terrasoverkapping Leusmanweg 16 en Winterkamperweg ong., Markelo het kappen van een kastanje en vier eiken Stoevelaarsweg 22, Markelo het bouwen van een garage

Goor - Bestemmingsplan “Buitengebied Goor, herziening Slagdijk 19 (voorheen Markeloseweg 79) (onherroepelijk) Voor de volledige publicatie kunt u kijken op de gemeentelijke website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Gemeenteblad’. Deze informatie én alle overige informatie met betrekking tot ruimtelijke plannen in gemeente Hof van Twente kunt u ook op deze website vinden onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’.

31 oktober 2012 26 oktober 2012 2 november 2012 2 november 2012 1 november 2012 2 november 2012 30 oktober 2012 31 oktober 2012 31 oktober 2012 26 oktober 2012 30 oktober 2012 31 oktober 2012 26 oktober 2012

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreid)

Als u wilt reageren, zie informatie: Beroep/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn Bollenweg 7, Ambt Delden: het bouwen en slopen van een varkensstal en het veranderen van een milieu-inrichting Hassinkstraat 2, Delden: het brandveilig gebruiken van een tijdelijk woon/-zorggebouw Slotsweg 13, Hengevelde: het uitbreiden van het varkens- en melkrundveebedrijf

Promotiemateriaal Serious Request

9 november 2012 9 november 2012 9 november 2012

Ontwerpbesluit

Als u wilt reageren, zie informatie: Zienswijzen op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

In het hele land worden acties op touw gezet voor FM Serious Request. FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor de allerkleinsten: miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te blijven leven. Een stille ramp die jaarlijks wereldwijd 5,5 miljoen slachtoffers maakt.

Einde reactietermijn

Veldhuisweg 9, Ambt Delden: het veranderen van een milieu inrichting en het vervangen van twee stallen

8 november 2012

Verlengen beslistermijn

Glazen Huis in Enschede

Als u wilt reageren, zie informatie: Niet vatbaar voor bezwaar of beroep op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Drie 3FM DJ´s vragen van 18 tot en met 24 december aandacht voor deze stille ramp vanuit het Glazen Huis in Enschede. Het drietal eet zes dagen lang niets en maakt 24 uur per dag live radio en televisie. In 2011 werd met de succesvolle actie ruim 8,5 miljoen euro opgehaald voor moeders geraakt door oorlog.

Prinsendijk 1, Diepenheim: het bouwen van een mestkelder De Delle 8, Markelo: het plaatsen van een kapconstructie op de bestaande berging Potdijk 5, Markelo: het bouwen/uitbreiden van een zwembad en het kappen van diverse bomen

Informatie om te reageren: www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Wilt u meedoen dan zijn er promotiemateriaal en collectebussen voor deze Serious Request gratis af te halen bij het gemeentehuis De Höfte 7 Goor.

Burgemeester en wethouders gemeente Hof van Twente, 26-09-2012

Timmerbedrijf Ben ter Braak

Voor al uw timmerwerkzaamheden in en om het huis. Ook voor het vervangen van houten kozijnen en vervaardigen van trappen.

Sleutelbloem 13 - 7491 LR Delden Tel. 074 -3761154 / 06-23363563

WANNEER KWALITEIT EN PRIJS GLANSRIJK SCOREN

www.vosautocare.nl

Hoge kwaliteit en topproducten... Een auto-cosmetische behandeling! Auto’s worden teruggebracht in nieuwstaat. Wassen en drogen gebeurt met de hand. Het voordeel ten opzichte van een wasstraat is dat er absoluut geen krassen in de lak achterblijven. Ook worden alle hoeken en gaten geraakt, tot en met de wielkasten. Niet alleen een oplossing voor degene die zuinig is op zijn auto, maar ook voor eigenaren van auto’s die niet in een wasstraat passen vanwege hun afmeting, imperiaal en andere uitsteeksels.

Bespaar

honderden euro’s!

Kleinschalig, vertrouwd en veel voordeliger dan de reguliere opvang. Kinderen zijn meer ontspannen en op hun gemak bij gastouderopvang (onderzoek universiteit Leiden). Bel voor een vrijblijvend gesprek 053-5726115 of kijk op onze website.

gastouderbureausnoesje.nl

Persoonlijke service die wint! Nijverheidsweg 19a | 7471 EW Goor | 0547-263144 | info@vosautocare.nl

Vraag naar onze Waspas Bij 10 wasbeurten ontvangt u een gratis vip behandeling voor uw auto twv 29,95

M. KEIZER

Schilderwerken

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl

de Vuurbroak 16 Bentelo Tel.: 0547-851206 www.timmer-bouwbedrijfpierik.nl


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 14

Hofweekblad

Woensdag 12 februari 2011, pag. 9

Algemene informatie

Informatie ombudsman: 0547 - 85 85 85 Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827 Openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen) Openingstijden: Vrijdag: 12.30 - 16.30 uur Zaterdag: 09.00 - 14.00 uur Afvaltelefoon: 0547 - 36 34 95 Direct een afspraak maken voor aanvragen/ ophalen paspoort, ID-kaart of rijbewijs? Bel Publiekszaken 0547 - 85 85 85

Hierbij wordt u uitgenodigd voor de vergadering van de raad van de gemeente Hof van Twente op dinsdag 2 oktober 2012 om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, De Höfte 7 te Goor. Onderstaand treft u de agenda aan.

Agenda: 1 2 3 4 5 6 7 8

- Opening en mededelingen - Afscheid van de heer G.J.H. Willems - Onderzoek geloofsbrieven van de heer V.M. Bökkerink - Vaststellen agenda - Vragenhalfuur gemeenteraad - Actieve informatieplicht college(leden) / terugkoppeling Gemeenschappelijke Regelingen - Vaststelling verslag van de vergadering van 10 juli 2012 - Ingekomen stukken

structuurvisie Goor De reacties vanuit de commissie waren t.a.v. de door Bureau SAB uit Arnhem gepresenteerde structuurvisie voor Goor vergelijkbaar met die op de verkeersvisie. De visie was dusdanig ambitieus dat dhr. Rikkert (CDA) concludeerde, dat heel Goor zo’n beetje op de schop gaat, wanneer al deze zaken doorgang vinden. Hij stelde voor onderscheid te maken tussen plannen voor de komende 5 jaar en die voor de lange termijn. Mevr. Olde Reuver of Briel constateerde dat er geen rekening gehouden werd met een economische crisis. “En als je een dergelijke visie ter inzage legt, maak je de burgers in feite wat wijs”. Mevr. Wissink (PvdA) betitelde de visie als “een plan voor op de stapel” en mevr. Te Riele (VVD) had in de presentatie weinig nieuws vernomen. “Het meeste hebben we al eerder in de Strategische Visie kunnen aanschouwen”. Wethouder Sijbom wilde bij het ter inzage leggen de rol van een structuurvisie wel duidelijk neerzetten. “Het is wel duidelijk dat al deze zaken niet binnen 13 jaar gerealiseerd kunnen worden, maar een structuurvisie moet zeker ambitie uitstralen, zodat we weten waar de verbeterpunten zitten. Daarnaast biedt deze visie een houvast voor bestemmingsplannen dus gaat ie niet op de stapel”.

9 - hAmerstukken: 9.1 - Consultatie Beleidsplan Veiligheidsregio Twente 9.2 - Opheffing werkgroep Millenniumgemeente/duurzaamheid 9.3 - Liquiditeitsprobleem BinnensteBuitenbos Diepenheim 9.4 - Nieuwbouw clubgebouw GMHC 9.5 - Jaarrekening 2011 van de stichting Openbaar primair onderwijs Hof van Twente 9.6 - Vaststelling bestemmingsplan “Diepenheim, herziening Raadhuisstraat-Hagen e.o. (KunstWerk)” en “Beeldkwaliteitsplan KunstWerk Diepenheim 9.7 - Vaststelling bestemmingsplan “Diepenheim, herziening Raadhuistraat 13” 9.8 - Nota Externe Veiligheidsbeleid 2012-2015 9.9 - Actualisatie Welstandsnota Hof van Twente 2012

BesPreekstukken:

10 - Uitvoeringsprogramma 2012-2013 van het Gemeentelijke Mobiliteitsplan 11 - Uitbreiding bedrijventerrein Rijssenseweg te Markelo

Hij ging er wel van uit dat er ooit iets met de plannen gedaan wordt, “want je zou niet moeten willen dat er een verkeersvisie (en een nog te behandelen structuurvisie) in het leven wordt geroepen en dat je vervolgens zegt, dat doen we niet, want het is te duur”. Dhr. Rikkert (CDA) ging in op het probleem van de Molenstraat en de vrachtwagenknip. Dat werd volgens hem in de verkeersvisie veel simpeler voorgesteld dan het in werkelijkheid is. Hoge prioriteit heeft wat hem betreft het doortrekken van de Gruttostraat naar de Zomerweg. “Het lijkt me niet zo duur dus laten we dit project naar voren halen”. Mevr. Olde Reuver of Briel (D66) kon zich niet voorstellen dat de afsluiting van het noordelijk deel van de Grotestraat voor autoverkeer nauwelijks invloed zou hebben op het verkeer in de Wijnkamp, zoals in de presentatie werd beweerd. Wethouder Eshuis zegde toe er op korte termijn naar te gaan kijken en er in de raadsvergadering van 2 oktober op terug te komen.

Maximum spreektijd per fractie 3 min.

Maximum spreektijd college 11 min.

3 min.

11 min.

raadscommissie Fysiek d.d. 18 september 2012 Verkeersvisie Goor Tijdens een extra vergadering van de raadscommissie Fysiek presenteerde Bureau Goudappel Coffeng een verkeersvisie voor Goor. Mevr. Bruins (VVD) noemde het plan mooi, maar ambitieus. Ze miste in de presentatie een financiële onderbouwing. Wethouder Eshuis zag ook wel in dat een totale realisatie veel geld zal kosten. Er moet volgens hem wel duidelijk onderscheid gemaakt worden in projecten voor de korte, de middellange en de lange termijn. Daarom leek het hem goed om de visie aan te gaan merken als een majeur project.

uitvoeringsprogramma Gemeentelijk mobiliteitsplan Voorafgaand aan de beschouwingen sprak inspreker, dhr. De Leeuw uit Delden zijn bezorgdheid uit over de grote verkeerslast die vooral door motorrijders veroorzaakt wordt op het deel van de Hengelosestraat dat zich binnen de bebouwde kom van Delden bevindt. “Het lijkt soms wel het circuit van Assen en oversteken naar de Greekerinckskamp is een vorm van Russische roulette”. Hij pleitte voor de aanleg van drempels of voor een versmalling. Dhr. Nijenhuis kwam met de simpele oplossing motoren de doorgang te verbieden. Wethouder Eshuis vertelde al een gesprek met dhr. De Leeuw te hebben gehad. Ook met aanwonenden staat een overleg geagendeerd. Er zal volgens hem wat moeten gebeuren omdat de politie weigert te handhaven wanneer, zoals hier het geval is, de inrichting van de weg tekortschiet. De fracties waren allen ingenomen met het uitvoeringsprogramma. Mevr. Te Riele (VVD) was van mening dat, ondanks dat het inrichten van 30km zones moeilijk aan burgers te verkopen is, het toch schijnt te werken en daarom moet worden doorgevoerd. Dhr. Rikkert had graag gezien dat er haast gemaakt wordt met de snelheidsbeperking op de Wheeweg. “Want het gaat nu veel te snel”. Wethouder Eshuis bediende hem op zijn wenken door te vertellen dat de asfaltering van de Wheeweg en de aanleg van een tweetal plateaus een dag later op de agenda stond. Tekst: Jan Schoneveld

mber

septe 9 2 g a d r e t a Z is Open Hu

t 13:00 uur to r u u 0 :0 1 1 n va rofiteer nu p n e g in n o lw e od Kom naar de m 4.000,-- v.o.n. 7 2 € g in d ie b n a van de a

1

één

1

Ook als bouwplan te koop € 145.000,-- v.o.n.


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 15

NOBBENHUIS Onder & nacht mode

Nobbenhuis Textiel Strookappe 20 7491 JB Delden Tel. 06 - 13 09 16 20 Email: info@nobbenhuistextiel.nl

Cavello heren boxershorts € 16,95 Vrijdag 2 pakjes € 30,00

The Dutch Eagles are back in town!

Foto: Rita de Poel - United Photos Goor - The Dutch Eagles komen terug naar De Reggehof met de voorstelling ‘This is Hotel California too!’ The Dutch Eagles zijn volgens radio 2 ‘De beste coverband van Nederland’ en dat hebben ze al meermalen bewezen in Goor. Op vrijdag 5 oktober gaan ze voor een reprise. Aanvang: 20.00 uur. Met hits als Hotel California, Take It Easy en New Kid In Town veroverden de Eagles in de jaren ’70 de wereld. In 2003 besloten zes Haarlemse muzikanten hun passie voor The Eagles te delen en richtten The Dutch Eagles op. Sinds de oprichting zijn The Dutch Eagles uitgegroeid tot dé ultieme Eagles tribute band in binnen- en buitenland. Vijf jaar lang tourden zij met het programma Welcome Back to Hotel California! De opvolger van deze theaterhit is nu in het theater te zien: This is Hotel California too! In This is Hotel California too!, brengen ze naast het repertoire van The Eagles ook nummers van ‘new kids in town’ als Steely Dan, Steve Miller en Crosby, Stills, Nash & Young. Historische hits die nauw verbonden zijn aan The Eagles en hun tijdperk. Stuk voor stuk even virtuoos en meeslepend vertolkt als de originele versies. Kaarten sta à € 19,25 / zit à € 24,50).

Almelose Servus presenteert ‘En nu naar bed’

Op zaterdag 6 oktober is Operette- en Musicalvereniging Servus uit Almelo te gast in De Reggehof te Goor. Zij presenteren de onvergetelijke musical ‘En nu naar bed’ van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Aanvang: 20.00 uur. Ruim veertig jaar na de alom geprezen première met Mary Dresselhuys, Conny Stuart en Frans Halsema zorgen de leden van Operette- en Musicalvereniging Servus er voor dat er weer kan worden genoten van de kostelijke musical ‘En nu naar bed’ met evergreens als ‘Vluchten kan niet meer’ en ‘Hoera, we zijn normaal’. ‘En nu naar bed’ is een muzikale komedie over geluk, over goed en over kwaad. De boze en de goede fee, die bij de geboorte van Frans aan zijn wieg staan hebben heel verschillende plannen: de een wenst hem onheil toe en mislukking, de ander geluk. In allerlei gedaanten bevechten ze elkaar op een verwarrende en uiterst humoristische wijze. De pakkende muziek, de fraaie decors en een enthousiast koor, muzikaal begeleid door professionals, staan garant voor een onvergetelijke avond. Kaarten à € 17,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater De Reggehof via de website www.reggehof.nl/ theater en bij de theaterkassa die op werkdagen geopend is van 09.00 tot 16.00 uur en bereikbaar via 0547 284 880.

GEZOCHT: EnTHOusiasTE mEdEwErkErs diE Ons TEam kOmEn vErsTErkEn in dE slaGErij in GOOr HET GaaT Om EEn fullTimEr vOOr 32 uur pEr wEEk En 2 parTTimErs vOOr dE ZaTErdaG En EvEnTuEEl in dE avOnd Het liefst enige ervaring in de slagersbrancHe voor meer informatie kunt u reageren: roy kemna E-mail: kemnaroy@hotmail.com Tel. 0651645530

Diepenheim klaar voor het Schuttersfeest 28, 29 en 30 september is het weer tijd voor het Schuttersfeest in Diepenheim. Traditioneel het laatste tentfeest in Hof van Twente. Een feest ook dat bol staat van tradities maar ook een feest met elk jaar wel weer nieuwe elementen. Dit jaar is er voor bewoners van Hof van Twente Hofkastelenbal op de zaterdagmiddag, een wedstrijd waarbij teams bestaande uit 3 personen zoveel mogelijk “doelpunten” moeten scoren. De winnaars ontvangen prijzen in de vorm van penningen. Vrijdagmiddag krijgen de senioren muziek van de Tiroler Tukker. Samen met de Graads en Dieka van de Het jeugdkoningspaar Lotte Elferink en Roeland Wierdense revue gaan zij het feest Avenarius openen dit jaar. Buiten is er dan de rommelmarkt voor de Diepenheimse jeugd. Een deel van deze jeugd gaat om 19.45 uur met de lampionoptocht door Diepenheim. De lampionoptocht is dit jaar reusachtig want de Diepenheimse Schuttersreus gaat met zijn lampion voorop in de optocht. De officiële opening van het feest is om 16.30 uur, als het koningspaar van 2011 Ellen Alink en Geert Holland het eerste pilsje tappen, bij muziek van het duo Backlight. Bij de “Slag um Deep’n” strijden de jongens tegen de meisjes uit Diepenheim. Een roze en een blauw deel van de tent: wie weten het meest van Diepenheim en kennen de Diepenheimse bevolking het best. De eer is het belangrijkst, de champagne en de bokaal zijn mooi meegenomen. Charles en Camilla’s Bedroom Band is er voor de muziek in Perron Oost. Hike, die na 5 jaar weer optreedt in Diepenheim, moet ervoor zorgen dat de Diepenheimers op de eerste avond van het Schuttersfeest helemaal uit het dak gaan. Zaterdagmiddag om 12.30 uur is het uitrukken van de Schutterij. Kasteel Nijenhuis, Huize Diepenheim en kasteel Warmelo worden bezocht. Het college van Burgemeester en Wethouders ontvangt de Schutterij bij het oude gemeentehuis aan de Grotestraat. Ellen Alink en Geert Holland, het koningspaar van 2011, en Lotte Elferink en Roeland Avenarius, het jeugdkoningspaar van 2012 gaan deze dag in de koets. Op het feestterrein worden dan de volksspelen gehouden waarbij ook de nieuwe Schutterskoning en Schutterskoningin bekend worden. De mannen van de Schutterij zullen weer deelnemen aan het spectaculaire kuipsteken, de vrouwen doen mee aan het vogelgooien en stoelendans. De Diepenheimse jeugd heeft Perron Oost deze middag tot haar beschikking voor de playbackshow. Muziek is er verder op zaterdag van Trendline, TB Music, DJ Attic en Mmoozz. Zondagmorgen wordt er eerst weer Krieties gekeken naar hetgeen zich het afgelopen jaar heeft afgespeeld in Diepenheim. Meer dan duizend Diepenheimers zitten om 11.00 uur klaar om te kijken en te luisteren naar Krieties. Muziek is op zondagmorgen ook van de Hofjazzband, Zondagmiddag is het straattheater van Kunsten op Straat in Diepenheim. Maar liefst 7 acts zijn er vanaf 14.00 uur te zien aan de Borculoseweg. In de feestkrant die iedereen in Hof van Twente heeft ontvangen is het allemaal te zien. Spectaculair wordt het met het Duo Musa en Wietske Vogels. Technisch vernuft is er bij Powerd by Sunflowers en Marco Carolei. Overstag en de Tukkers Connexxion brengen beide prachtige beelden voorstellingen en Superhallo maakt de mooiste dingen van aardappels. Met de muziek van de Full Minties wordt het zeker weer een erg gezellige zondagmiddag in Diepenheim. De Schuttersreus staat deze middag prominent op het terrein en kinderen kunnen een reusachtige tekening gaan maken waarmee ze kunnen meelopen in de reuzenoptocht op zondag 21 oktober in Diepenheim. In Perron Oost is het podium zondagmiddag van het hoftalent, 5 bandjes met in totaal 25 jonge muzikanten uit de Hof krijgen hier de kans om hun muzikale kunnen te tonen. Zondag is er muziek van Trigger, zij sluiten ook om middernacht het Deepse feest van 2012 af.

Agenda Pop- en Cultuurpodium Metropool 29 september The Greatest Show On Earth! Want een show gaat het worden! Op deze nieuwe invulling van onze Kickstart! avond toveren we Metropool om in een kweekvijver voor talent op meerdere podia! Een soort Later with Jools Holland maar dan zonder Jools Holland. Een avond vol verrassingen. Zo kijk je naar een singer/songwriter en vijf minuten later kan er zo ineens een dj of een rapper op een van de vijf podia staan. Tien uiteenlopende acts in verschillende genres en stijlen, hoe vet is dat? Dus kom die talenten ontdekken en supporten op 29 september tijdens The greatest show on earth! Tickets voorverkoop: € 5 Open 19:30 uur | Aanvang 20:00 uur 16 februari Brad feat. Stone Gossard of Pearl Jam Met Brad halen we een van de beroemdste rockgitaristen van de afgelopen 20 jaar in huis. Niemand minder dan Stone Gossard, gitarist van Pearl Jam, speelt namelijk in Brad. Tel daarbij ook nog Regan Hagar, voormalig drummer van oergrungeband Malfunkshun en Shawn Smith van Pidgeonhed en je hebt 3 grootheden uit de grunge op één podium staan! De som der delen heet Brad en met deze band houden deze mannen de sound van begin jaren ‘90 levend. De voorverkoop voor dit concert is inmiddels begonnen. Tickets voorverkoop: € 20 Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur

23 februari The Kik Nederbeat zoals we die in tijden niet gehoord hebben. Gelukkig is er nu The Kik, de band die in strak maatpak hun helden uit het verleden eren en Nederbeat helemaal hip maken. Geïnspireerd door nationale acts als Armand en ZZ en de Maskers en internationale beatgrootheden als The Beatles en The Hollies klinkt The Kik retro, maar verre van belegen. Kijkers van DWDD zullen Dave von Raven en zijn muzikale vrienden nog met enige regelmaat voorbij zien komen, The Kik is namelijk de nieuwe huisband van het TV-programma. Een uitstekende keuze wat ons betreft! Tickets voorverkoop: € 12,Open 20:30 uur | Aanvang 21:00 uur Journalistieke talenten gezocht! Ondertussen074.nl komt eraan! Een website met nieuws en andere interessante items voor, maar vooral door jongeren. Ben jij helemaal wild van muziek, gek op games of heb je meer te melden over sport dan Johan Derksen en Jack van Gelder bij elkaar? Zijn jouw films Oscarwaardig? Je foto’s vlijmscherp? Heb je een kritische blik op politiek of andere onderwerpen en ben je een meesterinterviewer in de dop? Dan geeft Ondertussen074.nl je het platform om je kunsten tentoon te spreiden! Ondertussen074.nl zoekt de ambitieuze talenten die deze nieuw op te zetten website tot een succes gaan maken. Wil jij je talenten aanwenden en ontwikkelen en het redactieteam komen versterken? Mail dan je motivatie en je skills naar 074@ondertussen.nl. We zullen je aanmelding met belangstelling tegemoet zien en wie weet ga jij binnenkort als razende reporter aan de slag. Goed voor je ervaring en leuk voor op je CV!

W.A.M. Tiehuis Berfloweg 156-158 7553 JT Hengelo (O.) Mob. 062341639

Kiprollade pootvlees / filet

per kilo € 9,50 Kiprol ham / kaas of gehakt of ananas

per stuk € 1,95

GFC Internationaal C-Toernooi levert grote namen op Goor - Dinsdag 23 oktober is sportpark het Heeckeren weer het toneel van het inmiddels niet meer weg te denken Internationale GFC C-Toernooi. Het is inmiddels de zestiende keer van dit zeer populaire toernooi. Bij dit toernooi zal de beste jeugd in de leeftijdscategorie tot 14 jaar zich opnieuw willen bewijzen. Dit is immers de opstap naar wellicht een mooie toekomst als profvoetballer bij hun huidige, dan wel een andere grote club. Scouts zullen in ieder geval weer in groten getale aanwezig zijn om de jonge talenten te beoordelen. Vanwege de vakantieperiode in regio Noord, wordt er net als in voorgaande jaren weer veel publiek verwacht. Het is de organisatie, zoals u inmiddels gewend bent, opnieuw gelukt om grote namen naar Goor te halen. Er nemen dit jaar teams uit drie verschillende landen deel, te weten Duitsland, België en uiteraard Nederland. Uit de vaderlandse competitie kunt u de spelertjes van de Regional Jeugdopleidingen van AZ, FC Utrecht, de Voetbalacademie Twente (waaronder ook Go Ahead Eagles ressorteert), Vitesse en Groningen/Cambuur/Veendam en SC Heerenveen bewonderen. Sportclub Heerenveen is nieuw in dit toernooi. Tevens komt de FC Groningen/Cambuur opleiding met twee teams, één uit de regio Leeuwarden en één uit de regio Groningen. Uit Duitsland zullen Borussia Dortmund samen met Hamburger Sportverein HSV hun opwachting maken. België kent in KV Mechelen de afvaardiging. Ook Mechelen kent een samenwerking met de opleiding van Beerschot. Het zijn allemaal opleidingen die, naar de toekomst toe, garant moeten staan voor een gedegen professionele, betaalde jeugdvoetbalopleiding. Dit toernooi voorziet in de behoefte van een extra oefenmoment om de ontwikkeling van de jeugdspelertjes nog meer gestalte te geven. De internationale deelname staat eveneens borg voor een goed leermoment. Het toernooi heeft de afgelopen 15 jaar een

groot aantal talentvolle spelers gezien, die uiteindelijk de top hebben bereikt. Een mooi voorbeeld daarvan is AZ met haar jeugdopleiding. De AZ Jeugdopleiding is in 2010 door de KNVB gecertificeerd als beste Regionale Jeugdopleiding van Nederland. De opleiding van de landskampioen van 2009 traint en speelt haar thuiswedstrijden op het prachtige Sportcomplex ’t Lood in Alkmaar. In de loop der jaren heeft de opleiding die onder leiding staat van Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnker de nodige grote voetballers afgeleverd. Zo speelde assistent-bondscoach Philip Cocu in de Alkmaarse jeugd, maar ook vooraanstaande Eredivisie-spelers als Ron Vlaar (Feyenoord), Kees Luijckx (NAC Breda), Ruud Vormer (Roda JC) en Willie Overtoom (Heracles Almelo) genoten hun opleiding bij AZ. In de AZ-teams die deelnamen aan het Internationaal GFC C-Toernooi speelden eveneens de nodige grote talenten. Zo kwamen Adam Maher, Lorenzo Ebecilio (Ajax) en Oguzhan Özyakup (Arsenal) in actie in Goor. Huidige leden van de AZ-selectie Hobie Verhulst, Ali Messaoud en Erik Schouten speelden op het toernooi, evenals jeugdinternationals Joris van Overeem en Thom Haye. Het Nederlandse jeugdvoetbalklimaat staat internationaal bekend om zijn goede infrastructuur en het inbedden van nieuwe voetbalontwikkelingen. De jeugdopleiding speelt een belangrijke rol bij zowel het betaalde- als ook het amateurvoetbal. De KNVB heeft een keurmerk ingesteld om zo voor een ieder een goed inzichtelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van de betreffende jeugdopleiding. De toernooiorganisatie prijst zich gelukkig dat juist deze gecertificeerde Regionale Jeugd Opleidingen deelnemen aan ons toernooi. Traditiegetrouw zal er uiteraard ook een Hofteam aantreden, dat is samengesteld uit spelers vanuit alle clubs binnen de gemeente Hof van Twente. Belangrijk is ook de arbitrage. In samenwerking met de KNVB fluiten jeugdige scheidsrechters uit het talenten traject de wedstrijden op het toernooi. Ook voor hen is dit toernooi een belangrijk onderdeel van de opleiding. Het toernooi start op 23 oktober om 10 uur. De toegang is gratis.

voor de maand oktober

Hamam Standaard (25 min)

Traditionele scrubbehandeling, inzeping en zeepmassage. Het ritueel sluit u af met het nuttigen van een verfrissende cocktail.

Aanbieding E 29,50 p.p.

(Geldig tot 31 oktober 2012)


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 16

mobiele

Alles op het gebied van mobiliteit

Een overzicht van occasions, aanbiedingen en veel meer. Met bedrijven uit Hof van Twente e.o. kunt u weer veilig op weg!


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 17

ongelukje?

dit nadeel heeft z’n voordeel...

Markerink

Alles wordt duurder behalve bij Autogroep Twente! Hyundai i10 1.1 i-Drive Cool Incl. Airco + Metallic lak

Van €10.750,- voor

€9.450,Rijklaar

Hyundai ix20 1.4 i-Light

Hyundai i30 1.6i i-Motion

Incl. Metallic lak en gratis Panoramadak

Van€21.095,- voor

Van€21.615,- voor

€19.950,- Rijklaar

NOG 15 STUKS

NOG 6 STUKS

€19.950,Rijklaar

IN- EN VERKOOP SCHADE EN SLOOPAUTO’S VERKOOP TWEEDEHANDS EN NIEUWE AUTO ONDERDELEN VAN ELK TYPE EN ELK BOUWJAAR

NOG 9 STUKS

BTW VERHOGING NA 1 OKTOBER, NÍET BIJ AUTOGROEP TWENTE* www.hyundai.nl

We hebben ook winter- en zomerbanden voor een scherpe prijs. Autosloperij Stegeman bv Exelseweg 25, 7245 VD Exel (GLD)

Tel. 0573 - 421372 www.autosloperij.tel


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 18

Bolhaar en Kamphuis hebben haat-liefdeverhouding met Hellendoorn Drie keer pech blijkt scheepsrecht voor rallyrijder Eric Bolhaar (Nijkerk) en navigator Gert Kamphuis (Nijverdal). Voor de derde keer op rij kende het duo met de door het Ministerie van Defensie ondersteunde Skoda Fabia een problematische Hellendoorn Rally. Door een onwillig stukje elektronica in de Skoda was het klassement al na krap een kilometer op vrijdagavond naar de maan, maar dankzij het SupeRally reglement lieten Bolhaar en Kamphuis op zaterdag zien dat het startnummer 4 wel degelijk op de achterruiten van de Skoda had gemoeten. “Dit was de kortste rally uit mijn carrière”, verzuchtte een teleurgestelde Eric Bolhaar voor de camera’s van RTL. Ondanks een uitermate minutieuze voorbereiding van het duo en de serviceteams van het Deltion College en Wevers Sport gaf de Skoda Fabia WRC 06 na het afremmen voor de eerste bocht op de eerste klassementsproef Mageler Esch bij Den Ham niet meer thuis. “Het was alsof de contactsleutel eruit gehaald was, maar die heeft onze Skoda niet”, grapte navigator Gert Kamphuis als de bekende boer met de nog veel beruchtere kiespijn. Over, einde, uit en sluiten met de ambities van Bolhaar en Kamphuis derhalve na krap een kilometer wedstrijd. Eenmaal terug op het serviceterrein in Rijssen werd het euvel snel gevonden: de elektronisch geregelde gasklep weigerde dienst. Binnen tien minuten liep de auto weer als een zonnetje en konden Bolhaar en Kamphuis zich opmaken voor de zaterdag dankzij het SupeRally reglement. “Het is je thuiswedstrijd. Als er dan zoiets gebeurt dan wil je alleen maar stilletjes in een donker hoekje kruipen en er niet meer uitkomen. Maar goed je moet toch door”, keek Nijverdaller Gert Kamphuis terug op de frustrerende openingsavond in Hellendoorn. Afgeslagen en op de voorlaatste positie in het algemeen klassement ging het duo zaterdagochtend dan ook van start. “Het grootste probleem is natuurlijk dat je geen druk meer op de ketel hebt staan. Dan is het zaak om toch geconcentreerd te blijven. Je hoeft niet

helemaal voluit te gaan want het heeft geen zin om de auto nog een keer stuk te rijden”, aldus Eric Bolhaar. De uitdaging werd gehaald uit het testen van zaken die normaal gesproken onder wedstrijdomstandigheden nooit aan de orde zouden komen en voor het overige was het vooral plezier hebben in de auto. “We hebben onder anderen op andere, zachtere, banden gereden dan we normaal zouden doen. En dat beviel eigenlijk erg goed”, keek Gert Kamphuis terug op de vreemde zaterdag in Hellendoorn. Dat het testen de heren goed beviel en ook het plezier volop aanwezig was, bleek ook uit de tijden die genoteerd werden op de tien klassementsproeven van de zaterdag. “Als ik naar de tijden ga kijken dan had een top vijf plaats, wat onze doelstelling was, er absoluut in gezeten”, vond Gert Kamphuis. Maar liefst vier keer scoorde het duo een vijfde tijd, twee keer werd het een vierde tijd en op de tweede passage van de Luttenbergring werd zelfs een derde tijd genoteerd. “We hebben een haat-liefde verhouding met Hellendoorn. Vorig jaar was ik zo achterlijk om de auto een sloot in te sturen en het jaar daarvoor zijn we ook tegen een technisch probleem aangelopen op de openingsavond. Het plan was om dat dit jaar niet te laten gebeuren. Maar ondanks alle voorbereidingen overkomt het je gewoon. Dat kastje wat de gasklep aanstuurt gaat nooit kapot, maar nu dus wel en dan ook nog in Hellendoorn. Ik denk dat we op zaterdag, ondanks de verprutste vrijdagavond, hebben laten zien dat we eigenlijk gewoon startnummer 4 hadden moeten hebben en niet 7. Hoewel de teleurstelling groot was geeft het verloop van de zaterdag vertrouwen en hebben we de teleurstelling redelijk weg kunnen spoelen. We richten ons vizier nu op de volgende wedstrijd. Dan gaan we kijken of we de strijd met Bob en Bert de Jong weer aan kunnen gaan en misschien kunnen we het Jeroen Swaanen en Bernhard ten Brinke wel een keer moeilijk maken”, aldus Eric Bolhaar. Uitslag 31e Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally 1. Peter van Merksteijn Jr/Eddy Chevaillier (NL/B; Citroën C4 WRC) 1:24:59,8 2. Jeroen Swaanen/Robin Buysmans (NL/B; Ford Focus RS WRC 08) + 8,4 3. Bernhard ten Brinke/Davy Thierie (NL/B; Ford Fiesta RS WRC) + 1:14,6 48. Eric Bolhaar/Gert Kamphuis (NL; Skoda Fabia WRC 06) +32:14,9.

Vertrouwde Twentse Vlooienmarkt naar een nieuwe locatie Enschede - Op 29 en 30 september wordt de Twentse Vlooienmarkt georganiseerd in de nieuwe Go Planet Expo Hall in Enschede. Het is de eerste keer dat het bekende evenement daar gaat plaatsvinden, nadat het Expo Center Hengelo moest sluiten. “Natuurlijk zal het niet helemaal hetzelfde zijn als op de oude locatie,” vertelt Manja Brinks namens de organisatie. “Maar aan het concept wordt niets veranderd. We organiseren het op exact dezelfde manier, met dezelfde kraampjes waar zoals altijd alleen particulieren hun tweedehands spullen verkopen.” Deze succesformule is al ruim 35 jaar een begrip in de regio Twente en tot ver daarbuiten. Elke editie weer komt het publiek van heinde en ver om op de Twentse Vlooienmarkt, precies dat item op de kop te tikken waar men al zo lang naar op zoek was. “De nieuwe locatie bestond deels al, maar is nu compleet verbouwd om meer grote beurzen en evenementen te kunnen huisvesten,” aldus Manja. “Want ook andere evenementen die eerder in het Expo Center Hengelo plaatsvonden, verhuizen naar de Go Planet Expo Hall.” Volgende maand is het bijvoorbeeld de beurt aan de nieuwe beurs Vrouw, als vervanger van de oude Huishoud Hobbybeurs. En enkele weken daarna wordt de bouw- en woonbeurs Woonen.nu op dezelfde plek georganiseerd. De Go Planet Expo Hall ligt bijna naast de Grolsch Veste in Enschede en is uitstekend bereikbaar met de auto, maar ook met het openbaar vervoer aangezien station Drienerlo op loopafstand ligt. Tot slot zijn er voldoende parkeerplaatsen, waar bezoekers gratis kunnen parkeren. De Twentse Vlooienmarkt is op zaterdag 29 en zondag 30 september open van 09.00 tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen is € 5,-. Kinderen van 6 tot 12 jaar en 65plussers betalen € 2,50.

KBS Erve Hooyerinck steunt 3FM Serious Request 2012

Delden - Het was begin december 2011 toen een groepje leerlingen uit groep 7, onder leiding van Eva Tielkes, bij de schooldirecteur op bezoek kwam met een speciale vraag: “Volgend jaar staat het Glazen Huis in Enschede. Kunnen wij met school niet iets doen om de actie van 3FM en het Rode Kruis te ondersteunen?” Het schoolteam en de Ouderraad steunen dit geweldige initiatief vanuit de kinderen van harte temeer omdat het doel van de actie over kinderen gaat. Vanaf 18 december 2012 staat het Glazen Huis van de publieke popzender 3FM op de Oude Markt in Enschede. Drie DJ’s van 3FM vragen samen met het Rode Kruis aandacht voor een stille ramp; een mondiaal probleem waarvoor normaal geen aandacht is. Zij maken zes dagen lang radio en televisie vanuit

een glazen studio en eten die dagen niets. In 2011 werd met deze actie ruim 8,5 miljoen euro opgehaald voor moeders geraakt door oorlog.   Stille Ramp 3FM Serious Request 2012 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor ruim 5,5 miljoen baby’s die elk jaar sterven binnen een maand na de geboorte, of voor en tijdens de bevalling. Een stille ramp die elke 6 seconden plaatsvindt en vooral in Afrika onnodig veel slachtoffers maakt. Met eenvoudige hulp en begeleiding is deze stille ramp te bestrijden. Daarom vraagt 3FM Serious Request dit jaar aandacht voor deze allerkleinsten. Wat doet Erve Hooyerinck?   Er is een commissie geformeerd die voor de laatste 2 maanden van het jaar een plan gaat maken om 3FM Serious Request te helpen. Ouders, leerkrachten en kinderen zetten hier samen de schouders onder. In de klas kan de leraar zelfstandig voorlichting geven met behulp van lespakketten. Het Rode Kruis zal onze school aanvullend ondersteunen door het verzorgen van gastlessen en het bieden van extra lesmateriaal. Het biedt de gelegenheid om als klas en school een wezenlijk steentje bij te dragen aan dit goede doel! Alle groepen zullen hieraan meedoen met verschillende acties. Uiteraard houden we u op de hoogte van verdere plannen en ontwikkelingen.

Requiem voor een Herberg

Excursie ‘de Breeriet’

Diepenheim - Vanaf 3 oktober vindt het ‘Requiem voor een Herberg, het geluid van de Pol’ plaats in en rond de Herberg van Diepenheim. Ruim een eeuw geleden start de geschiedenis van Herberg De Pol. Begonnen als villa en later café breidt zij uit met een onderkomen voor reizigers, maar bovenal met een ‘dancing’ aan het oude dorpsplein van Diepenheim. Op de klanken van de eerste grammofoon in Deep’n is menig dansavond als memorabel de boeken in gegaan. In 1965 was het met alle drukte in en om ‘De Pol’ gebeurd. Sindsdien staat de Herberg, al bijna vijftig jaar, te wachten op een nieuw leven. Wat is daar allemaal gebeurd? Wat heeft het daglicht niet kunnen verdragen? Welke romances, welke vuile handeltjes en welke mooie verhalen zitten er verborgen? Productiehuis Oost-Nederland (ON) heeft i.s.m. muziektheatergezelschap BOT een serie locatievoorstellingen gemaakt, geïnspireerd op de oorspronkelijke identiteit, geluiden en functie van gebouwen die komen uit een industrieel verleden. Van woensdag 3 tot en met zondag 7 oktober speelt muziektheatergezelschap BOT een voorstelling waarin de karakteristieke Herberg nog één keer in oude glorie herleeft. Hierna start zij een volgend leven als nieuw Cultureel Centrum van Diepenheim. Op eigenzinnige wijze vertelt BOT het verhaal van De Pol middels rauwe klanken en wiegeliedjes zowel overmoedig als onbesuisd. Als de muren konden spreken, zouden we dan willen weten wat ze te vertellen hebben? Verbluffend fysiek muziektheater op een bijzondere locatie waarin erfgoed tot leven komt. De regie is in handen van Carina de Wit (Babok, Warner & Consorten) BOT bestaat uit Tomas Postema, Job van Gorkum (de band BEU), Geert Jonkers & Doan Hendriks (Audiomachinist, Odd Enjinears). Speeldata: Woe 3 oktober: Try-out, 19:00 uur / 20:00 uur. Don 4 oktober: 19:00 uur / 20:00 uur / 21:00 uur Vrij 5 oktober: 19:00 uur / 20:00 uur / 21:00 uur Zat 6 oktober: 14:00 uur / 15:00 uur / 16:00 uur – 20:00 uur / 21:00 uur Zon 7 oktober: 11:00 uur / 12:00 uur / 14:00 uur / 15:00 uur / 16:00 uur Entree Om dit project te bekostigen hanteren wij het ‘betaal wat je wilt’ systeem. Deze voorstelling kan niet gerealiseerd worden zonder uw aanwezigheid en zonder uw bijdrage. Ú beslist, òf en hoeveel u bij wilt dragen. Dit kan na afloop van de voorstelling. Waar: Herberg De Pol, Raadhuisstraat 8, Diepenheim. Kijk voor meer informatie, tijden en reserveringen op www.HetGeluidVan.nl.

Ambt Delden - De Breeriet is een afgesloten natuurgebied in de nabijheid van het kasteel en is één van de rustgebieden waar dieren zich overdag kunnen terugtrekken. Het is niet vrij toegankelijk voor het publiek. Wilt u genieten van het landschapspark ‘de Breeriet’, dan kan dat onder leiding van oud-jachtopzichter van het landgoed: Hans Spijkerman. Groepen kunnen zich telefonisch aanmelden, minimaal tien dagen voor aanvang excursie. Deelname groep is minimaal 15 personen! Kosten zijn € 5,- (met een minimum van € 75,-) en kinderen tot 12 jaar € 2,-. Landgoedwinkel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden. Openingstijden op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie zie: www.twickel.nl.

Opbrengst collecte KWF Ambt Delden De collecte voor de KWF heeft in de afdeling Ambt Delden € 2012,67 opgebracht. Collectanten en gevers hartelijk dank voor uw bijdrage.

Officiële album release Kiss in Metropool

Hengelo - Op 4 oktober verschijnt het nieuwe album “Monster” van de Amerikaanse rocksensatie Kiss. De officiële Nederlandse album release, die gepaard gaat met onder meer een optreden van de Kiss tribute band KISS on the Rocks, vindt plaats in Poppodium Metropool in Hengelo. Het nieuwe album ‘Monster’ zal deze dag voor het eerst en exclusief te verkrijgen zijn ruim voor de winkel release op limited edition 3-D cover cd en lp en als exclusieve picture disc. Van deze laatste zullen er slechts 100 in Nederland beschikbaar zijn en zijn alleen op deze avond te koop bij Metropool, een must-have voor de diehard Kiss verzamelaar! Internationale dealers zullen de nieuwste officiële merchandise en vintage collectables van de band aanbieden. De eerste 200 mensen die voor het gratis toegankelijk evenement reserveren ontvangen een exclusieve poster van dit evenement. Naast een optreden van Kiss on the Rocks zal ook Gordon Gebert aanwezig zijn om zijn boek over Ace Frehley en Kiss, Kiss and Tell, te signeren. De organisatie van het evenement is in handen van Universal Music. Reserveren voor dit evenement is aan te raden en kan via kiss@umusic.com. Zaal: Jupiler Stage, datum: 4 oktober 2012, aanvang: 19:00 uur. Tickets: gratis entree, reserveren kan via kiss@umusic.com.

Oud papier inzameling Markelo’s Mannenkoor Zaterdag 6 oktober Markelo - In verband met een concert in de oude partnergemeente Spelle is de inzameling van het oud papier niet op zaterdag 29 september maar op zaterdag 6 oktober a.s. Wel is zaterdag 29 september de oud papier locatie aan de Endemansdijk geopend, zodat men het papier hier wel zelf kan brengen. Bovendien staat er naast de ingang van de papierlocatie een grote papierbox waar te allen tijde oud papier ingeleverd kan worden.

Emmaus Course in Weldam Op woensdag 3 oktober biedt de Anglicaanse Kerk Twente de eerste van 6 wekelijkse cursussen aan in de koffieruimte bij St Mary’s Chapel te Weldam, Diepenheimseweg 102. De Emmaus cursus is, net als de Alfa cursus opgezet om mensen te introduceren in het Christelijk geloof, maar daarbij ook in de kerkgemeenschap. De cursus richt zich op mensen die zoekend zijn en op degenen die behoefte hebben aan innerlijke groei en verdieping. Elke avond begint om half 7 met een maaltijd. Alle belangstellenden zijn welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. De voertaal is in principe Engels en de leiding berust bij de Revd. Drs. Alja Tollefsen. Informatie en aanmelding op tel. 0572 850199 of 0570 676007.

5+5 deal Autobedrijf Hartgerink Eibergen Bespaar 5 jaar lang fors op uw autokosten De 5+5 deal van Autobedrijf Hartgerink is dé optelsom naar de beste investering van dit moment. U profiteert 5 jaar lang van 0% rente, 5 jaar lang gratis onderhoud én 5 jaar lang gratis pechhulp op bijna alle Opel modellen. Kortom u bespaart 5 jaar lang fors op uw autokosten en weet bovendien exact iedere maand hoeveel geld u kwijt bent aan uw auto. Dat is nog eens maximale zekerheid in onzekere tijden. Uw totale voordeel kan met de 5+5 deal zelfs oplopen tot € 4.500,-.  Voorbeeld 5 jaar gratis financiering en gratis onderhoud Meriva Cosmo 1.4 Turbo ecoFLEX € 23.459,Stel: Inruilwaarde huidige auto € 10.195,Uw nieuwe Opel € 13.264,Rentevoordeel over 5 jaar € 2.819,Onderhoudvoordeel over 5 jaar ca. € 1.000,Uw voordeel € 3.819Met de 5+5 deal van Autobedrijf Hartgerink kiest u nu uw favoriete Opel en betaalt u deze in 60 termijnen terug. Zonder één cent rente. Een aanbetaling is niet nodig en uw inruil wordt direct van het te financieren bedrag afgetrokken. Kom tijdens onze showdagen bij Hartgerink in Eibergen. De koffie staat als vanouds voor u klaar! www.hartgerink.nl.


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 19


Hofweekblad

Woensdag 26 september 2012, pag. 20

100 %R IJKL GEL AAR IJK = FIET SEN

P O = P OK O O L STE

! E N I L Y.NL

BE

T I N C S O W.FIET WW

Ongelóóflijk veel voordeel! Kijk op www.fietscity.nl voor een overzicht van alle aanbiedingen! Stad

Stad

Stad

Stad

Van ¤ 899,¤ 749,¤ 749,¤ 749,¤ 1049,-

Voor ¤ 649,¤ 635,¤ 635,¤ 635,¤ 899,-

1. Giant Ultimo RS2 24v 2. Giant Ligero RS1 27v 3. Giant Ligero RS2 24v

Van ¤ 799,¤ 849,¤ 649,-

Voor ¤ 679,¤ 725,¤ 550,-

1. Sparta E-motion C2 7v 2. Sparta E-motion C3 8v 3. Batavus E-Go 7v 4. Batavus Viento Easy 7v 5. Gazelle C. Xtra Innergy 8v 6. Sparta Ion GL 7v               

Van ¤ 1599,¤ 1799,¤ 2099,¤ 2299,¤ 2299,¤ 2199,-

Voor ¤ 1359,¤ 1529,¤ 1785,¤ 1955,¤ 1955,¤ 1869,-

1. Giant TCR 0 Ultegra 27v 2. Felt Nine comp 29er 27v 3. Giant Talon 1 27v 4. Felt F85 int 27v 5. Giant Defy 2 27v 6. Felt Q600 24v

Van ¤ 1499,¤ 1299,¤ 799,¤ 989,¤ 899,¤ 599,-

Voor ¤ 1274,¤ 1105,¤ 679,¤ 840,¤ 764,¤ 509,-

Van ¤ 299,¤ 359,¤ 399,-

Voor ¤ 234,¤ 282,¤ 312,-

¤ 339,¤ 399,-

¤ 266,¤ 313,-

¤ 269,¤ 339,¤ 399,-

¤ 211,¤ 266,¤ 313,-

1. Batavus Mambo City + 8v 2. Gazelle Miss Grace 7v 3. Gazelle Paris Plus 7v 4. Sparta Pallas 7v 5. Gazelle Cham. Excellent 8v

Recreatief Batavus Intermezzo • Lavagrijs • Heren- en damesmodel • 7 versnellingen

¤ 769,-

Fietscity prijs

€ 626,-

Recreatief

Gazelle Ultimate Xtra • Superlichte fiets • Dames- en herenmodel • 24 versnellingen

Batavus Fuego • In 4 kleuren • Ook grote damesheren maten • 7 versnellingen

¤ 799,-

Fietscity prijs

€ 636,-

Cortina Crush • Heren: matgrijs • Dames: matgroen • 7 versnellingen

¤ 599,-

Fietscity prijs

€ 399,-

Recreatief

¤ 899,-

Fietscity prijs

€ 705,-

Gazelle Allure • Strakke uitstraling • Dames 53 en Heren 57 • 24 versnellingen

¤ 849,-

Fietscity prijs

€ 665,-

Gazelle Chamonix Pure Innergy • incl. accu brons • Dames- en herenmodel, 7v.

¤ 1799,-

Fietscity prijs

€ 1497,-

Jeugd

Gazelle Orange Plus Innergy • incl. accu brons • Damesmodel • 7 versnellingen

Cube Acid ¤ 1899,-

Fietscity prijs

€ 1575,-

• Gewicht: 12,8 kg • Kleur: grey’n blue • Deore 10-speed

¤ 849,-

Fietscity prijs

€ 755,-

Fietscity Markelo Taets van Amerongenstraat 4 7475 BV Markelo Tel. 0547 - 361 261 markelo@fietscity.nl

WWW.FIETSCITY.NL

Jeugd

Gazelle Prinses Isabella en Speedy Mouse 12 inch • Speedy Mouse in blauw en groen • Prinses Isabella in roze en roze/oker

Openingstijden Ma gesloten Di 08.30 - 18.00 Wo 08.30 - 18.00

¤ 169,-

Fietscity prijs

€ 129,-

1. Gazelle Bike Machine J20 2. Gazelle Bike Machine J22 3. Gazelle Freestyler J24 3v (zwart en groen) 4. Gazelle Madelief M20 5. Gazelle Madelief M26 (zwart en blauw) 6. Gazelle Spring M20 7. Gazelle TX20 8. Gazelle Worker J24 en J26 3v

Gebruikt

bekijk aanbod online

Volg ons online Do Vr Za

08.30 - 20.00 08.30 - 18.00 08.30 - 17.00

twitter.com/fietscityfcm facebook.com/fietscitymarkelo

Fietscity heeft ook vestigingen in Apeldoorn, Borne, Enschede, Haaksbergen,Tubbergen en Vaassen.

Aanbiedingen geldig van 08-09-12 t/m 06-10-12 en zolang de voorraad strekt, druk- en zetfouten voorbehouden, vraag bij bedrijfsfietsen projecten naar de voorwaarden. Inruil niet mogelijk op aktie fietsen.

Hofweekblad week 39  

Hofweekblad week 39

Advertisement