Page 1

74e jaargang

Woensdag 28 mei 2014

Nr. 48

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente

Volg ons op twitter! #Hofweekblad www.twitter.com/hofweekblad

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.700 ex.

www.hofvantwente.nl

Overwinning voor Sjonnie Doornkamp en Gerard Leusink

eek Deze w .. bij .... Hollandse bloemkool Per stuk € 1,50 Nieuwe oogst Opperdoes Kilo € 2,99 Hollandse aardbeien 500 gram € 1,99 Heerlijke kersen 500 gram € 2,99 Kortestraat 21 Delden T 2503390

Horlogebatterij v.a. E 2.00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Avond4daagse in Markelo De paden op, de lanen in…..: van 3 tot en met 6 juni zal de Avond4daagse weer in Markelo plaatsvinden. Net als voorgaande jaren is het initiatief genomen door het Stichtingsbestuur van Openluchttheater de Kösterskoele. Het bestuur, in samenwerking met de vrijwilligers, heeft ervoor gezorgd dat er wederom 4 avonden prachtige routes kunnen worden gelopen rondom het openluchttheater. De avond4daagse is leuk en gezellig voor iedereen. In samenwerking met de basisscholen van Markelo zal er onderweg zeker weer een ranja-post met een kleine versnapering zijn dankzij meerdere sponsoren. Tevens is er ook voor iedere deelnemer naast de medaille een leuke attentie. Start en finish zijn iedere avond in de Kösterskoele. Er zijn twee routes: 5 en 10 km. Iedere avond kan vanaf 18.00 uur worden gestart met de 10 km. De 5 km start iedere avond om 18.30 uur. Kosten voor deelname zijn: € 3,50 (inclusief medaille) per persoon voor 4 avonden. Mocht je niet alle vier avonden kunnen wandelen, ook dit is geen probleem. Voor één avond zijn de kosten 2 euro. Iedere dag staan aan het eind van de middag de routes op de site van de Kösterskoele. Dit alles ter informatie. Ook wordt de route duidelijk aangegeven met pijlen. De laatste avond (vrijdag 6 juni) zal het “inhalen” plaatsvinden bij de achteringang van het Openluchttheater de Kösterskoele aan het Beukenlaantje. Dit in verband met de verkeersveiligheid van iedereen. Het bestuur zou graag zien, dat iedereen zoveel mogelijk met de fiets komt gezien de geringe parkeerruimte bij het zwembad. Tevens is er die avond een muzikale verrassing. Voor meer informatie kijk op onze website: www.kosterskoele.nl.

Hengevelde - De eerste dubbelvlucht is alweer verleden tijd. De vijfde vitessevlucht en de eerste dagfondvlucht stonden beide het afgelopen weekend op het programma. Donderdagavond werden de duiven opgehaald voor de vlucht vanuit Lorris, een plaatsje onder Parijs, dat hemelsbreed op zo’n 560 km van Hengevelde ligt. Op deze vlucht werden 63 duiven van de Witpen meegestuurd. Vrijdagavond was het inkorven voor de vlucht vanuit Quiévrain, een plaats in België aan de Franse grens waar regelmatig duiven worden gelost en op 286 km van Hengevelde ligt. Op deze vlucht werden 162 duiven vanuit Hengevelde meegestuurd. De fondvlucht, de vlucht met de grootste afstand, werd gewonnen door een éénjarige doffer van Sjonnie Doornkamp met een gemiddelde snelheid van 87 km/uur. Om 8.30 uur werden de duiven gelost, en om kwart over twee was de winnaar weer thuis. Iets sneller ging het bij de vitessevlucht vanuit Quiévrain. Daar werden de duiven om 10.30 uur losgelaten en om 13.23 uur arriveerde de eerste duif, ook een doffer bij Gerard Leusink. Deze duif haalde een gemiddelde snelheid van 100 km/uur. De eerste tien winnaars van Lorris zijn: 1e Sjonnie Doornkamp, 2e, 3e en 6e Jan Rupert, 4e Rudie en Stan ten Thije, 5e Ronald ten Thije, 7e Gerard Leusink, 8e Henk ten Thije, 9e Gerard Wielens en 10e Bennie Rupert. De eerste tien prijswinnaars van Quiévrain zijn: 1e Gerard Leusink, 2e en 3e Tonnie Kleinsman, 4e Chris v.d. Kuil, 5e, 6e en 10e Willem Verbeeten, 7e Ineke Pelle, 8e Ronald ten Thije en 9e Bennie Rupert. Voor de hele uitslagen en standen zie www. dewitpen.nl.

Inschrijfavond Crazy Car Crash Bentelo vrijdag 30 mei Op zondag 6 juli a.s. wordt in Bentelo al weer de 19e editie van de Crazy Car Crash gehouden. Bij dit spectaculaire autocross evenement is het de bedoeling dat je in een standaard auto met enkele veiligheidsaanpassingen net zo lang blijft botsen en rammen totdat er maar één rijdende auto overblijft. Wie het aandurft om mee te doen aan deze knotsgekke vorm van autorodeo kan zich vrijdag 30 mei a.s. inschrijven bij café “de Hagmöll” in Bentelo. Inschrijving vanaf 20:00 uur op vertoon van een geldend rijbewijs. Als de inschrijving na 30 mei niet vol is kan er nog ingeschreven worden door middel van een email aan carcrash@midzomerfeesten.nl. Dit kan tot uiterlijk eind juni. Meer info op www.crazycarcrash.eu of www. midzomerfeesten.nl

POLITIE Rijden onder invloed Goor - In de nacht van zaterdag 24 mei werd de politie geattendeerd op een personenauto, waarmee hard door het centrum van Goor zou worden gereden. De auto werd door de politie rijdend aangetroffen op de Irisstraat te Goor. De bestuurder werd daarop gecontroleerd. De agenten constateerden dat de 23-jarige bestuurder met teveel alcohol op achter het stuur zat. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ambt Delden - In de nacht van zondag 25 mei controleerde de politie een 20-jarige bestuurder van een personenauto op de Hoffmeijerweg te Ambt Delden. Daarbij bleek dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Open dag/reünie Rellie Goor Zaterdag 14 juni gooit de Rellie de loods open voor bezoekers en oud-leden. In het kader van het 65-jarig bestaan worden oude foto’s, krantenartikelen en oude voertuigen c.q. gebruiksvoorwerpen tentoongesteld. De Rellie hoopt in elk geval veel oud-leden te kunnen verwelkomen om de “goede oude tijden” nog eens te laten herleven. Zeker het historische beeldmateriaal (foto, video, Enz.) zal flinke gespreksstof opleveren. De historie van de Rellie is groots, bijzonder en ludiek. Vele op een speciale wijze in elkaar geknutselde, gelaste en gebrande vehikels zullen weer ouderwets worden belicht en doorgenomen. De reüniecommissie is druk met de voorbereidingen bezig. Uiteraard zal een koele versnapering niet ontbreken om zodoende de verhalen nog meer in het echte “Rellie perspectief” te bezien. Niet alleen oud-leden zijn welkom, ook geïnteresseerde sympathisanten kunnen een kijkje nemen en de enorme gedrevenheid ervaren van de groep en de daarbij behorende humor en trukendoos. Oproep aan oud-leden en bezoekers: zaterdag 14 juni vanaf 14.30 tot .... uur welkom in de loods.

Op de pedalen in Delden en omgeving Ook dit jaar wordt van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni de traditionele Hemelvaart Fiets4daagse Delden gehouden. Dit evenement trekt jaarlijks fietsers uit heel Nederland en wordt georganiseerd door VVV Hof van Twente samen met fietsclub De Twickel Trappers. Voor de editie van 2014 hebben zich in de voorinschrijving al tientallen fietsers aangemeld. Diverse routes De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden van 15 (kinderrroute), 30 of 45 km. Voor gezinnen is er een speciale kinderroute uitgestippeld met halverwege de tocht een leuke speelplek. Kinderen tot en met 12 jaar fietsen gratis mee! Wat veel mensen niet weten, is dat je geen 4 dagen mee hoeft te fietsen, één dag meedoen kan ook. De fietstochten gaan door het afwisselende Twentse coulisselandschap en hebben elke dag een ander thema. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden en er is genoeg tijd om onderweg even af te stappen en te genieten van de mooie natuur en de Twentse gastvrijheid. Na zo’n dagje gezond bewegen, kun je ’s avonds lekker bijkomen in één van de vele horecagelegenheden die de gemeente Hof van Twente rijk is. Inschrijven De start en de finish van de Hemelvaart Fiets4daagse Delden vinden plaats in het centrum van Delden. Op Hemelvaartsdag is de startlocatie de Rabobank, Langestraat 61, Delden; op de overige dagen vertrekken de routes bij VVV Hof van Twente, Langestraat 29, Delden. Er kan gestart worden tussen 09.00 en 12.00 uur en om 17.00 uur sluiten de eindposten. Voor gezinnen, 65-plussers en kinderen van 13 jaar en ouder geldt een speciaal tarief. Kijk voor meer informatie op www.hemelvaartfietsvierdaagse.nl of www.vvvhofvantwente.nl.

Thuisin Leferink Goor ontvangt positieve reacties op nieuwe locatie in centrum

Goor – Een centrumlocatie met een ruime parkeergelegenheid dat zich dichtbij het winkelpubliek bevindt, zo wordt de nieuwe winkel van Thuisin Leferink omschreven door Mariëlle Leferink. Mariëlle en Patrick openden op 23 mei de deuren aan de Schoolstraat in Goor, in het voormalige pand van de C1000. In het verleden was Mariëlle werkzaam in het bankwezen en werkte Patrick bij een groothandel in verf en behang. In 2000 kreeg Patrick de kans om de zaak Rouweler Verf en Behang over te nemen, een winkel aan de Grotestraat. Hier maakten Patrick en Mariëlle een start onder de naam ‘Colors at Home Leferink’. In 2004 gingen ze op zoek naar een grotere locatie. Aangezien er destijds geen locatie vrij was in het centrum, vestigden ze zich op Bedrijventerrein Spechthorst in Goor als ‘Thuisin Leferink’. “Na 10 jaar liep ons huurcontract af. We hadden de keuze om te verlengen of op zoek te gaan naar een andere locatie. We kozen voor dit pand aan de Schoolstraat, vanwege de goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid”, vertelt Mariëlle. Half februari werd gestart met de verbouwing. “Het was zeer prettig dat we alles in eigen hand hadden; vloeren, wanden, schilderwerk etc. Ook hebben we het ontwerp en de inrichting zelf gedaan.” De nieuwe winkel heeft dezelfde grootte als de vorige locatie, maar alles is nu overzichtelijker. Waar er eerder vele hoeken in de winkel zaten, is het nu één grote ruimte. “Wanneer de klant binnenkomt ziet hij gelijk wat we allemaal te bieden hebben. Het assortiment is niet langer verstopt en we hebben nu ook een etalage.” Verder is er in het midden van de winkel plek voor kassa en advies, waaromheen zich de productgroepen bevinden. Ook is er een uitbreiding van de accessoires. De opening op 23 mei was een groot succes. “De reactie van de klanten was erg positief. Ook kregen we vele enthousiaste berichten via Facebook. Ze vinden het prettig dat we weer in het centrum zitten”, aldus Mariëlle. Eerder werd er een verhuiswedstrijd opgezet door middel van een moodboardactie, waaraan bijna 50 dames deelnamen. Trendwatcher Alex Speelman (bekend van het televisieprogramma Van Kavel tot Kasteel) selecteerde de 20 beste moodboards, die momenteel te bewonderen zijn in de winkel. “Een moodboard is een gevoelsbord. De dames konden knippen en plakken in bijvoorbeeld stalen, behang, tapijt en stukken gordijn. Door dit bij elkaar te plakken, krijg je een inrichting. Aan de hand van zo’n moodboard kunnen wij goed adviseren, omdat we zo weten welke sfeer de klant graag zou willen.” Tot 31 mei kan er worden gestemd op de moodboards. Er zijn 6 prijzen voor de moodboardmakers en 6 prijzen voor de stemmers, met een totale prijzenpot van 5000 euro. “We gaan nu genieten van de winkel en de klanten optimaal bedienen, wat zeker moet lukken op deze locatie! We hebben voldoende presentatiemogelijkheden en een uitgebreid assortiment, waarvoor iedereen kan binnenwandelen in onze nieuwe winkel!”


Woensdag 28 mei 2014, pag. 2

Hofweekblad

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Prikposten Medlon (ZGT) Delden, Verpleeghuis St. Elisabeth, Langestraat 74, maandag-, dinsdag, donderdag en vrijdag 07.30 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag t/m vrijdag 07.30 - 10.30 uur Diepenheim, Huisartsenpraktijk, Grotestraat 80a, do 09.00 - 09.45 uur. Prikposten DZ Markelo, Carintreggeland Thuiszorg, Burg. De Beaufortplein 15. maan-, dins-, donder- en vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat 79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, Zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Zie-

kenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632 per 1 mei: 0900-1515. Diepenheim-Goor-Markelo: 29 mei Tandarts Ten Bolscher, Rijssen, tel. 0548-518405 31 mei en 1 juni Tandarts Koop, Goor, tel. 0547-271350. TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Hagmolenweg 13a, Bentelo. Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur 29 mei: H. Verkerk 31 mei en 1 juni: J. Put De dienstdoende dierenarts is bereikbaar via het centrale praktijknummer: 0547-292827. Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Openingstijden: ma t/m vr 8.00-19.00 uur., za 8.00-9.00 uur, iedere middag van 12.30 uur tot 13.30 uur gesloten. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216

Deuren Café Spek in Goor succesvol geopend

Goor - Afgelopen zondag, op 25 mei, werd Café Spek geopend. Het voormalige Café Bertus en Truus aan de Hengevelderstraat 32 in Goor was voorheen een keer zo groot, maar eigenaresse Hilde Versteegen besloot het klein en knus te houden. “Het was een erg lang café, het is nu voor de helft kleiner. Het achterste gedeelte is nu voor privégebruik.” Drie jaar geleden kocht ze het pand, gezamenlijk met haar vriend. Aangezien dit een horecabestemming is en ze zelf al 15 jaar horeca-ervaring heeft, besloot ze zelf een café te beginnen. “Ik heb praktisch alles zelf verbouwd. Er is veel zorg en tijd aan besteed, maar de gasten vonden het wachten zeker de moeite waard”, aldus Hilde. Café Spek is een bruin café, dat bijzonder oogt door het echte oude muziek- en krantenpapier aan het plafond. Verder bevinden zich in het café muziekinstrumenten zoals een piano en een gitaar, waar mogelijk nog meer bij komen om de gezelligheid te stimuleren. De naam ‘Café Spek’ komt van de achternaam van haar vriend: Spekreijse. Alle mensen noemen hem ‘spek’, vele mensen kennen hem niet anders. “Mijn vriend is vaak buiten de deur, dus zal niet het gezicht worden van het café. Het is echt mijn ding”, vertelt Hilde. Het café zal niet dagelijks open zijn, maar voorlopig alleen de vrijdagen vanaf half 5. De overige dagen kan men hier een feestje geven of een vergadering houden, alles is bespreekbaar. Verder zal ze regelmatig themafeestjes organiseren, wat wordt aangegeven in de krant, op Facebook of op de website. Er waren veel enthousiaste reacties tijdens de feestelijke opening afgelopen zondag, waarbij er een happy hour was met alle drankjes voor een euro. “Het was erg druk bezocht. Velen vonden het een erg mooi café, sommigen zelfs het mooiste café van Goor!” Mocht u op zoek zijn naar een gezellig onderkomen voor uw vrienden, collega’s of familie, kom dan gerust langs bij Café Spek. Bellen mag ook: 0547-850807 of 0618683511. Café Spek is te vinden aan de Hengevelderstraat 32, 7478 CH Goor. “De eerste boekingen zijn er al”, geeft Hilde aan. Foto: Marloes Hemmelder Fotografie

Rondleiding over de landgoederen Nijenhuis en Westerflier in Diepenheim Zaterdag 31 mei Voor de meeste mensen staat het begrip ‘landgoed’ voor groene lanen, oude bomen en kapitale huizen. Dat klopt wel, maar er is veel meer. Een landgoed was en is ook een bedrijf, waar geld verdiend moet worden. Een landgoed is dan ook continu in beweging; boeren bewerken het land, panden worden onderhouden en hout wordt verkocht. Toch is een landgoed geen ‘gewoon’ bedrijf. Traditie, continuïteit en natuurbeheer spelen een belangrijke rol. Tijdens deze rondleiding, die gegeven wordt door een van de aandeelhouders van Landgoed Nijenhuis & Westerflier BV, wordt met name aan deze zaken aandacht besteed. Programma 10:00 uur - verzamelen bij het parkeerterrein aan de Goorseweg aan de rand van de bebouwde kom van Diepenheim, tegenover de 1e Zomerdijk. Vervolgens wandeling over het landgoed Nijenhuis, met bezoek aan het park (het huis zelf wordt niet bezocht). 11:30 uur - per auto of fiets naar het parkeerterrein van landgoed Westerflier aan de Deventerdijk in Diepenheim. Vanaf daar een wandeling over het landgoed Westerflier met koffie en krentenwegge in het huis Westerflier zelf. 13:15 uur - einde. Kosten: € 5,- per persoon. Maximaal aantal deelnemers: 30. Meer informatie en verplichte aanmelding via: www.nijenhuisenwesterflier.nl.

Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 BRANDWEER EN AMBULANCE: 112 REGIOPOLITIE TWENTE: 0900-8844 www.politie.nl/Twente Openingstijden Politie Hof van Twente en spreekuren wijkagenten: Locatie Goor: Het politiebureau in Goor, maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur. Voor meer informatie zie www. politie.nl. Uiteraard blijft de politie Twente altijd bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 en via telefoonnummer 112 voor spoedeisende zaken. Locatie Stad Delden, Parochiehuis, Langestraat 81. Geopend op maandag van 10.00-13.00 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur Ieder ander moment op afspraak. Wijkagent Jos Olde Daalhuis. Locatie Markelo, Schoolstraat 13a. Geopend: iedere donderdag van 10.00-13.00 uur. Wijkagent Monique Oude Groeniger. Locatie Diepenheim, het spreekuur in Diepenheim wordt niet meer worden gehouden. Bewoners van Diepenheim worden verzocht om een afspraak te maken met hun wijkagent Monique Oude Groeniger. CARINTREGGELAND Voor wonen, zorg en welzijn Tel: 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uur bereikbaar) www. carintreggeland.nl Woonzorgcentra - St. Elisabeth: Langestraat 74, Delden, tel. 074 3673500 Tijdelijke Lokaties St. Elisabeth: - Hassinkhoek , Hassinkstraat 2, 7491 MJ Delden, tel. 074 3673550 - Zuiderhart, Stelplaats 2, 7553 PC Hengelo, tel. 0743673560 - De Wieken: Molenstraat 1, Delden, tel. 074 3673600 - Anholtskamp: A. ten Hovestraat 1, Markelo, tel. 0547 363555 - De Stoevelaar: de Stoevelaar 1, Goor, tel. 0547 386700 - Huize Scherpenzeel, Markeloseweg 2, Goor, tel. 0547 272506 - Huize ‘t Vrijland, Deldensestraat 8, Goor, tel. 0547 272147 Thuiszorg Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uur bereikbaar) Voeding en Dieetadvies Op afspraak Tel: 074 3677111 Personenalarmering Informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uur bereikbaar) Uitleen hulpmiddelen Winkel: Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, openingstijden: ma t/m vrij 08:30 – 17:00 uur. Uitleenpunt Goor: De Stoevelaar 1, Goor, openingstijden: ma t/m vrij 09:00 – 16:30 uur. Uitleenpunt Markelo: Anholtskamp, A. Ten Hovestraat 1, openingstijden: ma, woe, vr - 09:00 – 10:00 uur. Informatie over hulpmiddelen en de locaties: Medipoint. tel: 0229 753075 Dagvoorziening - Markelo: De Esch, Noordachtereschweg 3-17. - Diepenheim: ’n Kuierhook, Marsmansland 1 - Goor: De Binnenhof, De Stoevelaar 1 - Delden: Kuierhook en ‘t Uitzicht, Molenstraat 1 - Hengevelde: De Eikenborg, Pellehof 19 - Bentelo: ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 36 - Delden: dagbehandeling Twickeler Es en Raesfelt, Langestraat 74 Maatschappelijk Werk Delden / Bentelo / Hengevelde: Noordwal 72 Delden, tel. 074 3677555 Goor: Grotestraat 86 Goor, tel. 0547 386425 Markelo/Diepenheim: Burg. De Beaufortplein 15 Markelo, tel. 0547 386325. DAGVOORZIENING HOF VAN TWENTE Bentelo: Zorghuis Bentelerhof Wonen en dagopvang voor dementerende ouderen. Bentelosestraat 28, 7497 Bentelo Tel: 0547-388886 / www.bentelerhof.nl THUISZORG EN KRAAMZORG: BTKZORG Voor cliënten in Hof van Twente, Borne en Hengelo bieden wij 24 uur per dag en zeven dagen per week: Thuiszorg; Kraamzorg; Huishoudelijke verzorging; Maaltijdservice; Personenalarmering. Nieuw is de specialistische nachtzorg voor cliënten. BTKzorg heeft vestigingen in: Borne, Delden, Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Ootmarsum. Bereikbaar via: 088-2383737 of www.btkzorg.nl STICHTING WELZIJN OUDEREN HOF VAN TWENTE (SWOHvT) Inloopspreekuren: Goor: op maandag van 9.00 tot 10.00 uur aan de Rozenstraat 2A, contactpersoon: Evelien Mazeland 06 54932768. Voor allochtone ouderen op vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur aan de Rozenstraat 2A, contactpersoon Hamit Gögen 06 40955237. Delden: op vrijdag van 11.00 tot 12.00 in de Bibliotheek Hof van Twente, contactpersoon: Dianne Veehof 06 54926966. Hengevelde: op woensdag van 9.30 tot 10.30 uur in De Pellehof, Pellehof 19, contactpersoon: Marja Bekhuis 06 54932767. Bentelo: op donderdag van 9.30 tot 10.30 uur in Op ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 20, contactpersoon: Marja Bekhuis 06 54932767. Markelo: op donderdag van 09.00 tot 10.00 uur Kantoor Carintreggeland, Burg. Beaufortplein 15, contactpersoon: Dianne Veehof 06 54926966. Diepenheim: op woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in de praktijk voor Fysio en Manuele therapie Edwin Veltkamp, Grotestraat 78. Contactpersoon: Marja Bekhuis, tel. 06 54932767. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met ons kantoor in Goor, van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur op 0547-260053 of via info@swohofvantwente.nl. ALZHEIMER-CAFÉ HOF VAN TWENTE Een trefpunt voor een ieder die belangstelling en/of vragen heeft over dementie, in gemoedelijke sfeer. Locatie cafe “De Bebsel” in Goor. Volg deze krant voor data’s. Informatie r.hoonhorst@carintreggeland tel. 06-34356721 UVV STAD DELDEN: Unie van Vrijwilligers Voorz. mw. M. Westen-Reckman Secr. dhr. J. Bekink, tel. 3762833 Tafeltje-Dekje UVV Maaltijdbezorging bij ouderen en zieken in Stad Delden. Informatie: projectleidsters mw. R. Klein Breteler, tel. 0743762593 of dhr. J.S. Bekink, tel. 074 3762833. Open Tafel UVV Elke dag van 12.30-13.30 uur, mogelijkheid voor zelfstandig wonende senioren in Delden om gezamenlijk te eten in de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: dhr. Markerink, tel. 06-12356888 of mw. Brons, tel. 3763169. Huiskamer voor ouderen UVV Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 u kunnen ouderen binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en/of een spelletje in de Huiskamer voor ouderen. Plaats: de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: mw. José Kamp, tel. 074-3762047. Gymnastiek voor 55+ UVV Inl. dhr. J. Bekink, tel. 074 376.2833. Dansen Internationaal 55+ UVV Donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur in de zaal van Amicitia, aan de Sportlaan. Informatie: mw. A. Breukink tel. 3763837. Bibliotheek UVV Jan Lucaskamp / De Wieken / De Klokkenkamp. Informatie mw. T. de Jong, tel. 3766366 Speel-o-theek ‘De Harlekijn’, UVV Parochiehuis, Langestraat 79, Delden. Open: dinsdag- en donderdagavond van 19.00-20.00 uur. Inl. mevr. C. Kusters tel. 074 2671968. Graag gedaan Voor hulp bij boodschappen, begeleiding naar ziekenhuis of arts, kleine klusjes of even gezelschap bij een wandelingetje. Aanmelding en informatie bij SWO Hof van Twente, tel.0547-260053 Winkel St. Elisabeth (Carint) Inl. mevr. M. Jansink, tel. 074 376.3980. Algemene inlichtingen UVV Mw. I. Brons, tel. 3763169, b.g.g. 3766870 INWONERS AMBT DELDEN: Tafeltje Dek Je Voor de inwoners van Ambt Delden geldt dat zij rechtstreeks maaltijden kunnen bestellen bij Dagmenu-Thuis, Lonnekerbrugstraat 106, 7547AL Enschede, tel. 0534304544, www.dagmenu-thuis.nl.

Oud FC Twente speelt in Markelo Het zou zo maar kunnen dat Sander Boschker zijn eerste wedstrijd voor oud FC Twente zondag a.s. 1 juni in Markelo speelt. Op die dag is een elftal van oud-FC Twente te gast bij de supportersclub FC Twente Markelo. Om half drie wordt dan in het kader van de jaarlijkse vrijwilligersdag van de Markelose Twente-supporters een wedstrijd gespeeld tussen de oud Twenteprofs en een team van vrijwilligers van de Markelose supportersclub. Voor FC Twente komen in ieder geval in het veld Jeroen Heubach, Rik Platvoet, Jeffrey de Visser, André Karnebeek, Berthil ter Avest, Ron van Oosterom, René Nijhuis en Markeloër Erwin Leurink. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur op het sportcomplex van Spcl. Markelo aan de Endemansdijk en is vrij toegankelijk. Naast deze wedstrijd zijn er allerlei randactiviteiten. Zo is er een Rad van Avontuur met een stortvloed aan prijzen en de jongere jeugd kan zich uitleven op een springkussen. Met deze vrijwilligersdag wordt het huidige voetbalseizoen van de supportersclub FC Twente Markelo afgesloten.

Goed in alle MERKEN

Afronding voorlichtingsbijeenkomsten Allochtone ouderen

De Stichting Welzijn Ouderen Hof van Twente (SWOHvT) en GGD hebben de handen ineengeslagen en hebben hun kennis en ervaring op het gebied van voorlichting voor Allochtone ouderen ingezet. Zij kijken nu terug op een succesvol voorlichtingsproject voor allochtone ouderen. Het project had als doel het verbeteren van de gezondheidstoestand van allochtone ouderen in de gemeente Hof van Twente. Valpreventie, dementie, gezonde voeding/ gewicht, hart- en vaatziekten, hyperventilatie, medicijngebruik en andere onderwerpen kwamen hierbij aan bod. Bijzondere aandacht was er specifiek voor meer bewegen en dementie. Dit is nadrukkelijk ingebed in de voorlichtingsbijeenkomsten. Per keer waren er gemiddeld 25 deelnemers. Het opbouwen van vertrouwen is hierdoor ook gegroeid. De opzet van het hele project was om de ouderen bewust te maken over gezond leven en gezond oud worden. Veel allochtonen bleken dit niet te beseffen omdat het praten over een bepaald onderwerp nogal een taboe was. Door deze bijeenkomsten is men er toch met elkaar over gaan praten en er werden onderling contacten gelegd. Het project was een succes en de SWOHvT gaat dit jaar hiermee verder en wordt naar behoefte van de allochtone ouderen ingevuld. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de SWOHvT; Hamit Gögen, Allochtone ouderenadviseur: 06-42465645 of 0547260053 of mail naar: h.gogen@swohofvantwente.nl

Fietstochten Delden Op donderdag 5 juni wordt er weer gefietst in Delden. De deelnemers vertrekken om 14:00 uur bij Stadshagen. De fietstochten vinden in de oneven weken op donderdag plaats en zijn voor alle senioren uit Delden en omgeving, die graag met anderen willen genieten van de prachtige omgeving. En wat is leuker dan dit samen te doen? Fietsen is goed voor de gezondheid, het houdt je fit en de gewrichten en spieren blijven soepel. De fietstocht is ongeveer 25 kilometer lang en natuurlijk is er onderweg tijd voor een rustpauze met een kopje koffie. Hebt u belangstelling, geeft u zich dan op bij Stichting Welzijn Ouderen Hof van Twente: 0547-260053, of mail naar info@swohofvantwente.nl of zorg dat u tijdig aanwezig bent bij de ingang van Stadshagen.

Nieuw-Zeeland centraal in ‘Overijssel Overzee’ De komende maanden kunt u bij TV Oost opnieuw kijken naar de serie ‘Overijssel Overzee’, over Overijsselaars die zich in het buitenland hebben gevestigd. In de serie die in 2012 voor het eerst werd uitgezonden stond Nieuw-Zeeland centraal, een land dat van oudsher een grote aantrekkingskracht uitoefent op Nederlandse immigranten. Programmamaaksters Mirjam Haven en Jauke Boerdam reisden maar liefst 5.426 kilometer over het Noorder- en Zuidereiland. Onderweg maakten ze negen portretten van oud-Overijsselaars die het ingrijpende besluit hebben genomen om in Nieuw-Zeeland te gaan wonen, leven en oud te worden. Het zijn verhalen over nieuw levensgeluk, gevonden in een afgelegen en vaak betoverend mooi land. Maar vaak ook is er heimwee naar Overijssel en de familie die achterbleef. In de eerste aflevering, bij TV Oost te zien op zaterdag 31 mei, gaan Mirjam en Jauke in de hoofdstad Auckland op bezoek bij Renate Koops en haar Nieuw-Zeelandse man Antony. Voor Renate, die afkomstig is uit Wijhe, was het de liefde die haar naar de andere kant van de wereld bracht. Het stel is dol op elkaar en daarom heeft Renate na een aantal jaren heen en weer reizen besloten om definitief in Nieuw-Zeeland te gaan wonen Overijssel Overzee is vanaf 31 mei elke zaterdag bij TV Oost te zien om 16.35, 17.35, 18.35, 19.35 en 20.35 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost. nl/overijsseloverzee.

Polstars halen wederom tropen naar Bentelo Tropical Grass Tournament op zondag 29 juni 2014

Zondag 29 juni staat de negende editie van het Tropical Grass Tournament op de agenda. Een zeer gezellig tropisch volleybaltoernooi op sportpark de Pol in Bentelo. Jaarlijks wordt er met ongeveer 50 teams gestreden op verschillende niveaus. Het Tropical Grass Tournament in Bentelo heeft in deze regio inmiddels een stevige positie veroverd op de kalender van populaire volleybaltoernooien in de open lucht. Naast de sportieve prestaties speelt ook de gezelligheid een belangrijke rol! De sfeer is op 29 juni weer tropisch er van uitgaande dat het zonnetje wederom meewerkt. Deelnemers kunnen genieten van eten van de barbecue, een heuse tropische cocktailbar, watervertier om lekker af te koelen en de hele dag komt er hartverwarmende tropische muziek uit de speakers rond de velden. Teams van vier spelers kunnen zich inschrijven tot 15 juni aanstaande via het volgende e-mailadres: toernooicommissiepolstars@ hotmail.com. Deelname kost € 15,- per team. Er wordt gestreden op drie niveaus (prestatie, recreatie en jeugd voor kinderen van 10 tot 14 jaar oud). De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en de prijsuitreiking is rond 16.30 uur. Meer informatie is te vinden op: www.depolstars.nl/grastoernooi of www.facebook. com/grastoernooi.

Kerkberichten Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Donderdag 29 mei, 08.30 uur Hemelvaartsdag, ds. de Vries Zondag 1 juni, 10.00 uur Ds. Lambers Heerspink, afscheidsdienst R.K. Blasiuskerk Delden, Donderdag 29 mei, 09.30 uur, Hemelvaart Eucharistieviering, pastoor Oortman Dames/Herenkoor Zondag 1 juni, 09.30 uur Eucharistieviering, pastor Nowara Dames/Herenkoor Driekoningenkapel Delden Donderdag 29 mei, 10.15 uur, Hemelvaart Pastor Kerkhof Jonkman Zondag 1 juni, 10.15 uur WoCo, pastor Kerkhof Jonkman Dinsdag 3 juni, 10.15 uur Viering O.L. Vrouwekerk Bentelo Woensdag 28 mei, 19.30 uur Vigili van Hemelvaart, Eucharistieviering Pastoor Oortman Zaterdag 31 mei, 19.30 uur Eucharistieviering, pastoor Oortman Dames/Herenkoor Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Donderdag 29 mei, 09.00 uur WoCo, pastor Ogink, Herenkoor Zaterdag 31 mei, 18.00 uur Eucharistie, pastoor Oortman, Cantu Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Donderdag 29 mei, 10.30 uur Ascension Day, Eucharist, revd. Tollefsen Zondag 1 juni, 10.30 uur Eucharist, revd. Tollefsen Protestantse Gemeente Diepenheim Zondag 1 juni, 10.00 uur Ds. Braakman Protestantse Gemeente Markelo Donderdag 29 mei, 09.00 uur, Hemelvaart Ds. Dijkstra Zondag 1 juni, 10.00 uur Ds. Dijkstra Hervormde kerk Elsen Zondag 1 juni, 10.00 uur Ds. Zuijderduijn Hofkerk, Goor Donderdag 29 mei, 09.30 uur, Hemelvaart Ds. van der Kaap Zondag 1 juni, 10.00 uur Ds. de Jong, avondmaal R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Woensdag 28 mei, 09.00 uur Viering Donderdag 29 mei, 09.30 uur, Hemelvaart Pastor Nowara, volkszang Zondag 1 juni, 11.00 uur Pastor Nowara, gemengdkoor Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 1 juni, 10.15 uur Ds. van den Berg, Velp Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 1 juni, 10.15 uur Borne, ds. Broer, Bathmen R.K. Blasiuskerk Beckum Woensdag 28 mei, 19.30 uur, Hemelvaart Eucharistieviering, pastor Nowara Dames/Herenkoor Zaterdag 31 mei, 19.30 uur Eucharistieviering, pastor Nowara

Veel belangstelling Open Dag Muziekschool Hof van Twente

Goor - Ondanks de warmte en stevige andere concurrentie werd de Open Dag van de Muziekschool Hof van Twente op zaterdag 24 mei jl. goed bezocht. Veel aspirant muzikantjes liepen van lokaal naar lokaal om stickers te verzamelen door instrumenten uit te proberen. Tientallen kinderen hadden uiteindelijk hun formulier vol met stickers, wat sowieso een leuk presentje opleverde. Onder hen werden vier prachtige prijzen verloot: Robin Ravenshorst en Lieke van Kooten wonnen een mooie blokfluit. Amelie de Leeuw uit Goor won de prachtige gitaar en Evi Spenkelink eveneens uit Goor won de 25% korting op het lesgeld voor één cursusjaar bij de Muziekschool Hof van Twente. Tijdens de Open Dag was er opvallend veel belangstelling uit Delden; vanaf 1 augustus gaan nieuwe leerlingen uit Delden naar de Muziekschool Hof van Twente en krijgen zij les in Delden. De muziekschool gaat hierin, samen met de gemeente, investeren. Ook waren er veel kinderen samen met hun ouders die de week ervoor met hun school de muziekschool hadden bezocht, tijdens de Proeflestuinen. De bezoekers konden terplekke een afspraak maken voor een gratis proefles en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Ook mensen die de Open Dag hebben gemist kunnen zich melden voor een gratis proefles: info@ mshvt.nl. Aanmelden voor het nieuwe jaar loopt door tot aanvang lesjaar, maar wie het eerst komt…


Hofweekblad

Woensdag 28 mei 2014, pag. 3

MAGNEETJES

Voor nieuw, onderhoud en reparatie van uw naai- of lockmachine

HOLTKAMP

Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur.

• Grote beurt, incl. APK v.a. E199,50 (b.v. Toyota Aygo).

Gevraagd: oudere modellen Dames- en herenfietsten. Tel. 06 53395281.

• Vraag naar onze verrassende zomerbanden prijzen.

Particulier zoekt tourcaravan. Bel 06-25072097. Te huur gevraagd: garagebox in Delden. Tel. 06 10 50 12 55. Te koop: kinderzitje voor achterop de fiets. Compleet met voetsteunen en driepuntsgordel. € 20,-. Tel. 074 376 2383. Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie enz.) Tel. 0743762263.

Onderdeel van Van Schoot Pompcentrum B.V.

voor kledingbedrijven

OOK VOOR PARTICULIEREN

Wilt u uw kleding laten vermaken, uw borduurwerk door ons laten verzorgen, of voor het maken van uw gordijnen, kom dan gerust naar:

Vossenbrinkweg 6a te Delden, tel. 074 - 3763155 Openingstijden: Maandag t/m donderdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Vrijdagmorgen geopend van 8.00 tot 12.30 uur.

Naaimachines

Nieuw in Delden! Dopperdrinkflessen, milieuvriendelijk duurzaam en ondersteunt drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Nu in de Wereldwinkel, Kortestraat 2b, Delden. Ook op Hemelvaartsdag open! www. wereldwinkeldelden.nl

Te koop gevraagd: oud linnen, bijbels, boerenkleding, schilderijen, sieraden, tegels, zolderopruiming, enz.. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416.

Bel voor info of een afspraak ✆ : 074-2420710

• Gratis leenauto, u betaalt alleen de brandstof. • Gratis opslag van uw winter-/zomerbanden.

• APK-KEURSTATION (OOK GROTE BUSSEN/CAMPERS) • AUTO-AIRCONDITIONING SPECIALIST • DIAGNOSE AUTO ELEKTRONICA • REPARATIE EN ONDERHOUD VAN ALLE MERKEN • IN- EN VERKOOP AUTO’S • BANDEN, UITLATEN, ACCU’S

Tel. 074 376 67 67 Mob. 06 102 02 663 Sluisstraat 5-07 Delden www.sonneveldautoservice.nl

H.J. ten Dam klokkenreparaties

Wieb Dekker verzamelt oude ansichtkaarten van Stad en Ambt Delden, kranten- of tijdschriftenknipsels en -foto’s. Noorderhagen 31, Delden, tel. 074-3764356. Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

• gratis prijsopgave • gratis halen en brengen • bel voor een afspraak Rijksgediplomeerd uurwerkhersteller Goor • Tel. 08500-20344 • Mob. 06-22395097

Gerookte paling & zalm

Gratis thuis gebracht

De palingrookster

06-43768480 Aangeboden: Hulp nodig bij het knippen van hagen/ heggen en bij onderhoud aan uw tuin. Bel: 06 25065075

Zin in Indonesische kooklessen? Aduh...Kijk op NasiKuning.nl . 06-1365 9081

de Vuurbroak 16 Bentelo Tel.: 0547-851206 www.timmer-bouwbedrijfpierik.nl

Elkink Afbouw

Elkink

Afbouw

- Stucadoorswerk - Pleisterwerk - Spac-spuitwerk - Buiten stucwerk

Brummelaarsweg 13 Markelo Mobiel: 06-42099090 0547-363110

Meer dan 40 jaar ervaring


Hofweekblad

Woensdag 28 mei 2014, pag. 4

Zoveel bloemen zoveel kaarten zoveel warme woorden zoveel belangstelling en zoveel troost. Hartelijk dank voor uw blijk van medeleven na het overlijden van

Blij zijn we met de geboorte van onze zoon

Jason

Gerard Marcel 21 mei 2014

Henny Ankersmid

Jarno en Danielle Alberink Oude Veenweg 1 7495 TS Ambt Delden

Vanwege de overweldigende belangstelling is het voor ons onmogelijk u allen persoonlijk onze oprechte dank te betuigen. Hermien Ankersmid-Dreijerink Kinderen en kleinkinderen

Hallo, hier ben ik dan!

Bjarre

Jan Carl 21 mei 2014 Bert-Jan Morsink en Linda Hemersma

Langestraat 67, 7491 AB Delden

Thuiscrèche Diesje

Warmtinklaan 2 7495 TD Ambt Delden

Het kantoor is gesloten op: donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 30 mei.

Kleinschalige, professionele en flexibele kinderopvang.

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

Rouwenhorst & Rouwenhorst Notarissen.

Hooijerinksplein 10 in Delden diesje@parbedie.nl

Flexibele sportieve buitenschoolse opvang

074-3763969/ 06-42279226

www.bsolaluna.nl | mob: 06-46246881

Genoeg van uw oude keuken? Altijd al een verfrissende kleur op uw keuken gewild?

Ten Thije keukens maakt het! -

Renovatie van uw complete keuken Vervanging keukenblad met behoud van wandtegels Vervanging van spoelbak en kraan Vervanging van inbouwapparatuur Nieuwe kasten en laden met Soft-Close sluiting met behoud van uw keukenblad

Uitvaartzorg zoals u die wenst

Folie problemen? Wij verwijderen vakkundig de folie van de bestaande deuren en voorzien deze van lak in iedere gewenste kleur!

Rust, aandacht, respect Ongeacht waar u verzekerd bent

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

GERRY LEFERINK & WENNINK

U I T V A A R T Z O R G

? novatie Onze re prestatie! oie Een mo ÂŽ

Gerry Leferink

keukens

Delden / Hengelo e.o. www.uitvaarthengelo.nl / Tel. 074 - 250 53 79

nieuw - renovatie - onderhoud

Goorsestraat 31 | Hengevelde 0547-333561

info@tenthijekeukens.nl | www.tenthijekeukens.nl

Mortuarium Stad- en Ambt Delden Langestraat 82a te Delden 074-3761041

Voor een persoonlijk afscheid, koffietafels, lezingen, etc. Informeer naar overige mogelijkheden

www.mortuarium-delden.nl

Bentelo 06 - 27 54 36 23 M. KEIZER

Schilderwerken

Weekblad voor Hof van Twente

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl

Drukkerij Unaniem/Hofweekblad is i.v.m. Hemelvaart gesloten op: donderdag 29 mei en vrijdag 30 mei

Weekblad voor Hof van Twente

Voor het drukken van geboortekaartjes kunt u op vrijdag 30 mei tot 12.00 uur bellen met: 06-50578194

Het Huneveld 26, 7496 DE Hengevelde - Tel. 06-30 75 22 43 www.karnebeekhengevelde.nl - info@karnebeekhengevelde.nl

Openingstijden

Op Hemelvaartsdag en vrijdag 30 mei is ons kantoor de gehele dag gesloten. Stichting Wonen Delden Postbus 105 7490 AC Delden

Langestraat 61b 7491 AB Delden

Tel.: 074 - 376 64 64 Fax: 074 - 376 46 17

info@wonendelden.nl www.wonendelden.nl

Voor storingen kunt u bellen met (053) 852 80 87


Woensdag 28 mei 2014, pag. 5

Hofweekblad

Keurslagerij

Brummelhuis

Uitverkochte uitvoering Excelsior

Daar mag het iets meer zijn

Shoarmapakket

500 gram vlees + 4 broodjes + saus samen € 6,50 Bij 4 varkenshaassaté GRATIS satésaus Hapjesbuffetten, koud en warm buffet en barbecuebuffetten Kijk op onze website voor onze cateringmogelijkheden. Goorsestraat 33 Hengevelde | T 0547-333260

www.brummelhuis.keurslager.nl

WWW.BAKKERIJNOLLEN.NL

Nieuwe visie onderhoud wateren Vechtstromen Het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen heeft in zijn vergadering van 20 mei de visie ‘Omvang en onderhoud watersysteem’ vastgesteld. De visie is richtinggevend voor de manier waarop Vechtstromen het onderhoud van de wateren in zijn gebied organiseert. De concrete uitwerking van de visie wil Vechtstromen graag in nauwe samenwerking met zijn omgeving doen. Een belangrijk uitgangspunt van de visie is dat waterschap Vechtstromen alleen die wateren onderhoudt die bepalend zijn voor een goed functionerend watersysteem (het systeem van beken, rivieren, kanalen et cetera). Voor het onderhoud aan andere wateren zijn de eigenaren zélf verantwoordelijk. Dit kan betekenen dat in bepaalde situaties verandert wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van een sloot: de eigenaar of het waterschap. Eenduidigheid Tijdens de fusie tot Vechtstromen bleek dat het onderhoud aan de watergangen door de twee fusiepartners elk op hun eigen wijze was georganiseerd. Met de nieuwe onderhoudsvisie ontstaat eenduidigheid in de werkwijze en uitgangspunten voor het onderhoud aan de wateren door waterschap Vechtstromen. De nieuwe visie past goed in de huidige tijd, waarin overheden zich focussen op hun kerntaken en zij de samenleving ruimte geven hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als gevolg van de nieuwe onderhoudsvisie ontstaat naar verwachting een doelmatigheidswinst. Samenwerken De uitwerking van de visie gebeurt stapsgewijs, en zo veel mogelijk in samenspraak met de omgeving. Vechtstromen neemt daarover in de komende periode contact op met zijn stakeholders. Gedurende het proces worden belanghebbenden via intensieve consultatie nauw betrokken bij de uitwerking van de visie. Voorstellen tot beleidswijziging worden doorgevoerd in de legger (hierop staan alle wateren die door Vechtstromen worden onderhouden). Naar verwachting kan het bestuur van Vechtstromen hierover in de tweede helft van 2015 een formeel besluit nemen. Daarbij gelden de reguliere mogelijkheden voor inspraak en het indienen van zienswijzen.

Advertentie geldig van 27-05-2014 t/m 31-05-2014

Goed verloop Gerrit ten Brummelhuis toernooi F en E jeugd bij V.V. Rood Zwart

Winnaars F3

De scheidsrechters Delden - Voetbalvereniging Rood Zwart kan terug zien op een geslaagde negende editie van het Gerrit ten Brummelhuistoernooi. Het toernooi kende zaterdag 24 mei jl. een vlekkeloos verloop. Met enthousiast voetbal en ideale weersomstandigheden. In totaal deden zestig teams van clubs uit de regio mee. ’s Morgens kwamen de F-jes in actie en ’s middags traden de E-teams in het strijdperk. Het toernooi is genoemd naar de man die grote verdiensten heeft gehad voor de jeugdafdeling van Rood Zwart. De wisselbokaal die door de familie ten Brummelhuis beschikbaar is gesteld voor het beste team van Rood Zwart dat tijdens het toernooi de beste prestatie levert is bij de F-jes gewonnen door F3, die in hun poule als tweede wist te eindigen. In de E-klasse ging de wisselbokaal naar Rood Zwart E2 die als eerste eindigde in hun poule. Voor elk team was er een prijs beschikbaar. De prijzen werden uitgereikt door Gerrits zoon Dennis. Bij dezen wil de toernooicommissie iedereen bedanken die hebben meegewerkt om deze dag tot een goed einde te brengen. Eindstanden F toernooi: Poule F1: 1e Wilheminaschool F1, 2e Markelo F1, 3e KOSC F1, 4e Rood-Zwart F1, 5e WVV F1. Poule F2: 1e SV Delden F1, 2e O.N. F2, 3e Bentelo F1, 4e KOSC F2, 5e RoodZwart F2. Poule F3: 1e Markelo F2, 2e Rood-Zwart F3, 3e Wilhelminaschool F3, 4e RoodZwart F4, 5e WVV F4.

Poule F4: 1e O.N. F4, 2e WVV F2, 3e KOSC F3, 4e Rood-Zwart F5, 5e SV Delden F2. Poule F5: 1e WVV F3, 2e Zenderen Vooruit F2, 3e Rood-Zwart F6, 4e Rood-Zwart F7. Poule F6: 1e Markelo F3, 2e WVV F5, 3e SV Delden F3, 4e BWO F10, 5e RoodZwart F8.

Winnaars E2 Eindstanden E toernooi: Poule E1: 1e Rood-Zwart E1, 2e Bentelo E1, 3e Rood-Zwart E3, 4e ATC’65 E7, 5e TVO E1. Poule E2: 1e Rood-Zwart E2, 2e ATC’65 E8, 3e Wilhelminaschool E2, 4e Bentelo E2, 5e DEC E2. Poule E3: 1e Enter E2, 2e Rood-Zwart E4, 3e Wilhelminaschool E4, 4e Bon.Boys E4, 5e Bentelo E3. Poule E4: 1e Wilhelminschool E5, 2e Bon.Boys E6, 3e Rood-Zwart E5, 4e SV Delden E1, 5e KOSC E7. Poule E5: 1e ATC’65 E12, 2e KOSC E5, 3e Bon.Boys E7, 4e DEC E3,. Poule E6: 1e O.N. E8, 2e KOSC E6, 3e DEC E4, 4e Rood-Zwart E6, 5e Bon.Boys E8.

Opening cultuurcentrum Herberg de Pol

Lezers schrijven (buiten verantwoordelijkheid van de redactie) Berichten voor deze rubriek kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd.

“Afscheid van twee kanonnen”

Goor - Gymnastiekvereniging Excelsior gaf afgelopen zaterdagmiddag en avond haar tweejaarlijkse uitvoering in een 2 keer uitverkochte sporthal ‘de Mossendam’. Het publiek kreeg een geweldige show voorgeschoteld, waaraan door bijna 300 deelnemers, samen met de leiding maanden hard aan gewerkt is. Het resultaat was geweldig! Alle deelnemers, van peuter tot volwassene lieten zich van hun beste kant zien. De kleuters die samen met hun moeders optraden, klauterden over banken en matten en deden een prachtig dansje. De selectie meisjes turnen gaf een geweldige show weg op onder andere de balk, de brug en de lange mat. Iedereen was onder de indruk van hun prestaties. Ook de jongens turnen waren vertegenwoordigd en als ‘free runners’ vertoonden ze hun kunsten. Het publiek was erg onder de indruk. De springgroep maakte de hoogste sprongen op zowel kleine trampolines als een hele grote trampoline, waarop de meest spectaculaire duikelingen in de lucht werden vertoond. Het turnen werd afgewisseld met mooie dansen van onze Jazzgroepen. De jongste Jazzkids vanaf 4 jaar lieten al zien wat ze geleerd hadden en dansten geweldig. Ook de wat oudere Jazzkids showden hun knap geleerde danspasjes op leuke muziek. De Jazzmeiden van 10 tot 15 dansten in lichtgevende kleding wat een zeer apart effect gaf. Maar ook de Jazzselectie en Jazz-dames dansten prachtig. Aan het eind was er een groots Country en western optreden met zelfs een pistoolgevecht aan het eind. Al met al een schitterende show van een bruisende vereniging die nog dringend op zoek is naar nieuwe bestuursleden. Hierover kunt u mailen naar info@gvexcelsiorgoor.nl. Het zou fantastisch zijn als er zich mensen melden die de oudste club van Goor met deze taken willen ondersteunen. Voor informatie over het lesaanbod kunt u terecht op de site: www. gvexcelsiorgoor.nl

Zaterdag 31 mei Familiedag bij Sportclub Markelo De jaarlijkse familiedag begint een mooie traditie te worden. Ook dit jaar zal er weer een dag vol activiteiten voor jong en oud georganiseerd worden aan de Endemansdijk. Aangezien er voor het eerst een samenwerking is met de jeugd-ontspanningscommisie, belooft het ook nu een prachtige dag te worden. 7 tegen 7 toernooi Gezien het leeftijdsverschil zal het 7 tegen 7 toernooi in 3 verschillende leeftijdscategorieën worden georganiseerd. Er zal worden gespeeld op een half veld. Bij elk team mogen 7 spelers in het veld staan waarvan één keeper. De wedstrijden tijdens het toernooi zullen ongeveer 10 tot 15 minuten duren (afhankelijk van het aantal opgaven). Dit toernooi is bedoeld voor (ex)leden/ donateurs/sponsoren/vrijwilligers en voor diegene die Sportclub  Markelo een warm hart toedragen. Activiteiten Mocht je wel bij de familiedag aanwezig willen zijn, maar om welke reden dan ook niet mee wil/kan doen aan het voetbaltoernooi dan ben je uiteraard ook van harte welkom op het sportcomplex van Sportclub Markelo. Er zal voor de “niet-voetballers” een jeu de boules toernooi worden georganiseerd. Tijdens en na deze toernooien zijn er tal van andere activiteiten te beleven. Zo zullen er voor de jeugd springkussens aanwezig zijn en wordt er weer een “shooting wall” in één van de doelen geplaatst. Na de succesvolle eerste editie van “trap het kratje van het latje” van 2013 zal hier dit jaar een vervolg aan worden gegeven. Bij dit onderdeel wordt er een kratje op de lat geplaatst en krijgt iedere deelnemer slechts één poging (vanaf ong. 17 m) om het kratje van de kruising te trappen. Voor de winnaar zal er een toepasselijke prijs geregeld worden. Ook is er weer aan de jeugd gedacht en is bovenstaand onderdeel een klein beetje aangepast aan de leeftijd. Er hangt een flesje in het midden van de goal. Degene die het flesje raakt in één poging krijgt ook een leuke prijs. Om 14:00 uur zal het traditionele vogelschieten starten. Wie wordt de 4e schutterskoning van Sportclub Markelo? De schutterskoning van 2013 is Jelle Renes, hij zal het openingsschot lossen. Uiteraard wordt er de gehele dag aan de inwendige mens gedacht en zal de dag muzikaal ondersteund worden. We hopen u te zien op zaterdag 31 mei.

Twee weken geleden namen de wethouders Eshuis en Sijbom afscheid. Eshuis was van de ruim 13 jaar dat de gemeente bestaat 9 jaar wethouder en Sijbom 8 jaar. Het zijn de belangrijkste wethouders die de gemeente tot nu toe heeft gehad, mede vanwege de portefeuilles die zij beheerden. Wat er goed gegaan is in de gemeente hebben we dus voor een groot deel aan hen te danken en wat er fout gegaan is ook. Twee weken geleden kwamen beiden aan het woord in dit blad. Aan Sijbom werd de vraag voorgelegd: Zijn er zaken die je achteraf anders gedaan zou hebben? Waarop hij antwoordde dat hij de afronding van de discussie over het bungalowpark graag anders had gezien. Sijbom wilde de projectontwikkelaar toestaan om alle te bouwen 350 bungalows te verkopen aan particulieren. Maar de hele Raad hield vast aan hun besluit uit 2005 om dat juist niet te doen. En daarmee viel het doek. Sijbom gaf ook toe dat de Raad niet tijdig is geïnformeerd over de overschrijding van de kosten in Het Gijmink. Wat daarbij vooral speelt is dat deze overschrijding al lang voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart van dit jaar bekend was, maar veel maanden onder de pet is gehouden. Ik beschouw dit onder de pet houden als het beïnvloeden van het stemgedrag van burgers en dat is zeer ondemocratisch en in strijd met de integriteitsregels die er voor bestuurders gelden. Stel dat de overschrijding – de zoveelste – wel voor de verkiezingen bekend was geworden, dan is het bijna zeker dat de partijen CDA en VVD geen meerderheid aan raadszetels zouden hebben gehaald. Bij de verkiezingen haalden zij 45% van de uitgebrachte stemmen, maar door de verdeling van de restzetels die zeer gunstig voor CDA en VVD uitviel, kregen zij 13 van de 25 zetels. Dus 45% van de stemmen werd 52% van de zetels. Deze verdeling had overigens ook voorkomen kunnen worden als andere partijen lijstverbindingen waren aangegaan, maar dit terzijde. Door de zetelverdeling krijgen we nu opnieuw een combinatie van CDA en VVD die gaat regeren. En met bijkomend, naar mijn mening onacceptabel resultaat dat opnieuw drie van de vier (=75%) van de dagelijkse bestuurders van CDA-huize zijn. Burgemeester Nauta is ook CDA. Maar Nauta staat toch volledig boven de partijen, zult u zeggen. Nou, dat vraag ik mij af. Want ook burgemeester Nauta moet hebben af geweten van de zeer forse overschrijding van meer dan 1 miljoen euro op Het Gijmink. En ook zij koos ervoor om dit niet te melden aan de Raad vóór de verkiezingen. Of ligt het toch nog anders, dat Eshuis en Sijbom gezamenlijk besloten hebben om de overschrijding onder hun eigen pet te houden?? Een onafhankelijk onderzoek, door de Raad in te stellen, moet hier helderheid over verschaffen. R.A.E. Beens te Stad Delden

“Motie van Treurnis die het niet haalde”

In het Hofweekblad van 12 mei 2014 stond een verslag van een deel van de raadsvergadering van 8 mei. Er werd melding gemaakt van een motie van treurnis betreffende de bestuurlijke wandaden van wethouder Sijbom. Een motie van treurnis i.p.v. een motie van wantrouwen omdat de heer Sijbom inmiddels als wethouder is afgetreden. De feiten betreffen:

Inloopdag Schoolfeestloods goed bezocht

Goor - Vele Gorenaren en ook mensen van daarbuiten hebben zaterdagmiddag 24 mei van de gelegenheid gebruik gemaakt om de vorderingen van de Goorse wagenbouwers en de Rellie te aanschouwen. Ook de jury van de Optocht was naar de Schoolfeestloods gekomen om de voortgang van de bouw te bekijken. Daarnaast heeft de jury enkele Optochtdeelnemers bezocht die buiten de Schoolfeestloods hun wagen bouwen. De eerste indruk van de juryleden was dat de Optocht er dit jaar veelbelovend uitziet. En dat kan alleen nog maar mooier worden op 29 juni als de wagens door de straten van Goor trekken. De wagenbouwers namen alle tijd om niet alleen de juryleden, maar ook de overige bezoekers uitleg te geven over hetgeen zij dit jaar gaan uitbeelden op hun wagen rondom het thema “Illusies” en lieten aan de hand van onder andere tekeningen zien hoe zij hun creaties gestalte geven.

Interieur en Project Adviesbureau Diepenheim - Afgelopen vrijdag werd onder grote belangstelling het paradepaardje van KunstWerk Diepenheim officieel in gebruik genomen. Herberg de Pol gaat het ontmoetingscentrum worden voor Diepenheim met zijn bijzonder indrukwekkende podiumzaal, vergaderzalen en cursusruimten, bibliotheek, toeristeninfo en zelfs een gelagkamer in de oude herberg. De openingshandeling werd verricht door gedeputeerde Hester Maij en wethouder Pieter van Zwanenburg. Zij openden een, door wichelroedeloper Ton Besseling op het plein voor de Pol ontdekte schatkist, waarin zich naast een hoeveelheid Diepenheimse dukaten de sleutel van het nieuwe Cultuurcentrum bevond. Ter ere van de opening werd eveneens de uitgifte van een boek, Canon Hof van Twente, gestart. Diepenheim historicus Herman Haan, de schrijver van het boek, overhandigde de eerste twee exemplaren aan de oud-burgemeester van Diepenheim, mevr. Els Blaak en molenaar Gerrit Hofhuis. In de Maalderij, die deel uitmaakt van het project KunstWerk, zag hij op 31 december 2002 de laatste zak meel het pand verlaten. Namens de bouwers bood dhr. Willy Smit van Wam & van Duren Bouw BV aan de Diepenheimers een fraaie wegwijzer aan. Mevr. Blaak deed de onthulling. De vele vrijwilligers werden door Marinus Aaftink in het zonnetje gezet. Hij speldde Alice Oldemengerink als vertegenwoordiger van de groep, een aandenken op. Gedeputeerde Hester Maij legde een duidelijke link met het dorpje Jorwerd uit het boek van Geert Mak. Jorwerd onderging net zoals Diepenheim een duidelijke transitie binnen het tijdsbestek van één generatie. Zij zag Diepenheim als brandpunt van kunsten op provinciaal niveau en in een enkel geval, zoals in het geval van het Drawingcentre, zelfs op mondiaal niveau. Wethouder Pieter van Zwanenburg is gedurende de laatste 4 jaren sterk met het project verbonden. Hij karakteriseerde de Pol als een bijenkorf waar van alles in en uit vliegt. “Een oase van activiteiten”. Naast het feit dat Diepenheim als kunststad blijvend op de kaart is gezet, moet volgens de wethouder het Cultuurcentrum voor alles van de Diepenheimers zelf zijn. Tekst en foto’s: Jan Schoneveld

www.interieurbouwtwente.nl

Interieurbouw | Project | Advies | Realisatie Op maat gemaakt | Zowel particulier als zakelijk Nu ook steigerhouten meubelen op maat gemaakt voor binnen en buiten Oude Veenweg 1 7495 TS Ambt Delden

Tel: 06-42220608 Email: info@interieurbouwtwente.nl

bestuurlijk falen, minachting voor de Raad, valse voorlichting, en leugens gesanctioneerd door raadslid Scholten (CDA). Wat kan de burger nu constateren nadat de motie van treurnis met 12 tegen 11 stemmen is verworpen? Dat er dus minimaal 12 raadsleden (van CDA en VVD) zijn die tegen beter weten in besluiten, om partijpolitieke redenen stemmen en er dus blijk van geven geen eigen oordeel meer te hebben of geen verantwoordelijkheid durven te nemen, of een combinatie van deze eigenschappen. Als je zo lafhartig denkt te kunnen besturen ben je het niet waard om de burger te vertegenwoordigen en is dat een blamage voor de politiek. Waarom laat de raad een wethouder die zich schandalig gedraagt wegkomen zonder verantwoording te hoeven afleggen? Bestaan er geen mogelijkheden om wanbestuur via de rechter te laten corrigeren? Voor de burger die verlangt naar recht en rechtvaardigheid is een beetje mislukte treurnis wel een erg mager resultaat! Anton van Es, Gustave van Es-Buhse Markelo

Deldenaren en Gorenaren waar was u zaterdag 24 mei?”

Afgelopen zaterdag (24 mei) was er in Goor een manifestatie tegen het goederenvervoer via bestaand spoor door onder andere Delden en Goor. Ik als Deldenaar heb helaas heel veel mensen gemist. Komende weken wordt er door staatssecretaris Mansveld een besluit genomen over het tracé dat wordt gekozen om frequent goederenvervoer toe te staan. Dit gaat om veel treinen en heel veel wagons. Het stuit mij tegen de borst dat veel Deldenaren en Gorenaren hier luchtig over doen. ‘Denk je echt dat dat doorgaat?’ ‘Dat kan toch niet?’ ‘Ze bint niet wies’ wordt door velen geroepen. De Tukker houdt zich stil. In dit geval betekent dat niet dat ze je dan overslaan. De beslissingen worden voor dit traject in Den Haag genomen. Geen geluid maakt het ze makkelijker. Het gaat hier met name om de toekomst van steden als Delden en Goor! Het gaat niet alleen de aanwonenden aan!! Het nu gemoedelijke stadje Delden zal ernstige (imago)schade gaan leiden. We staan nu nog bekend als leuk stadje, omringd door natuur. Als het doorgaat wordt Delden doorsneden door hoge muren, overgangen die meer dicht dan open zijn, hels kabaal, trillingen, hinder en de stoffen die worden vervoerd zijn ook niet van de prettigste soort. Indien er zich een ramp voordoet is de kans erg groot dat u hier ook nadelige gevolgen van zult hebben. Het geluid van deze gif(transport)lijn zal tot in de verre omtrek zijn te horen. Ook Delden en Goor zullen aanzienlijke reputatieschade ondervinden, ook uw woning gaat minder waard worden, uw leefbaarheid wordt zeer zeker aangetast… Waarom staan de Deldenaar en Gorenaar niet op? Laten we dit zomaar gebeuren? Ik ben zeer verbaasd dat het merendeel van de sympathisanten van oudere leeftijd is. Zij staan daar voor de toekomst, uw toekomst! Ik roep met name de jongere mensen op om zich, zolang het nog kan, te verdiepen in de materie en bij volgende acties aan te sluiten. Er is een actiegroep die dit coördineert. AGH (www.twentekanaallijn.nl). Word lid en laat u horen. We zullen nu echt wakker moeten worden!! Vanaf het begin af is in Den Haag uitgegaan van uitbreiding via bestaand spoor. De staatssecretaris is echter doof voor de aangedragen alternatieven. Goederenvervoer hoort buiten de woonkernen! Men moet in dit geval kijken naar een duurzame oplossing die de burgers zo min mogelijk treft. Ik hoop dat de betrokkenheid bij volgende acties groter mag zijn. Een verontruste burger die ook in de toekomst met veel plezier in Delden wil wonen! T. Gerritsjans Delden

Nieuw binnengekomen boeken Bibliotheek Hof van Twente Beishuizen, Tineke Het huis op de heuvel (Columns over het leven op het Franse platteland). Berg, Michael Heller (Een succesvolle mediamagnaat wordt aan het einde van zijn loopbaan in een avondvullend tv-interview het vuur aan de schenen gelegd). Bommer, Wanda De bijvangst (Actrice Louise Bergmans is met haar dochter Merel op weg naar Toscane. Op een parkeerplaats wordt de auto gestolen, met Merel erin). Coben, Harlan Ik mis je (Wanneer NYPD-rechercheur Kat Donovan weer contact krijgt met haar ex-verloofde hoopt ze haar verleden een plaats te kunnen geven maar deze hoop verandert al snel in verdenking en vervolgens angst). James, Erica De zomer aan het meer (Floriana, Adam en Esmé die elkaar bij toeval ontmoeten, ontdekken aan het Comomeer dat je je verleden los moet kunnen laten om je toekomst te omarmen). Kingsbury, Karen Vijftien minuten (Een jonge, getalenteerde zanger doet mee aan de talentenshow Fifteen Minutes: hij wil Jezus’ boodschap delen met de wereld en de boerderij van zijn familie voor een faillissement behoeden). Roberts, Nora De schilder (Ashton zocht de getuige van de moord op zijn broer en vond de liefde van zijn leven). Spaans, Jaap Mindful leven bij tegenslag (Mindful leven, laat crisisdenken los en ga voor een waardevol leven). Stenberg, Berdien Hallo allemaal, m’n moeder die is kaal (De bekende Nederlandse musicus vertelt openhartig over haar strijd tegen borstkanker). Wright, Pippa De verwende verloofde (Wanneer een jonge vrouw haar echtgenoot en Londen verlaat voor een lang verblijf in het huis van haar oma op het platteland, gaat ze anders tegen zichzelf en haar leven aan kijken). Tip! Voor leden is het lenen van DVD’s gratis. De uitleentermijn is 4 weken.


Hofweekblad

Woensdag 28 mei 2014, pag. 6


Woensdag 28 mei 2014, pag. 7

Hofweekblad

’t Iemenschoer blikt terug en vooruit Delden - De Stichting ’t Iemenschoer in Delden blikt terug op een succesvol cursusjaar 2013/2014: de bestaande cursussen deden het goed en nieuwe cursussen scoorden verrassend hoog. Het aantal cursisten groeide flink. ’t Iemenschoer kijkt dan ook met vertrouwen vooruit naar het nieuwe cursusjaar 2014/15, waarin maar liefst vier nieuwe cursussen worden aangeboden naast het bestaande cursuspakket. De cursus Meer doen met mijn iPad was verrassend succesvol in het cursusjaar 2013/14. Twee cursussen waren gepland, vijf werden er gegeven. Ook de workshop Facebook scoorde goed. De reacties op beide cursussen waren uitgesproken positief en daarom worden de iPad-cursus en Facebook in het nieuwe cursusjaar opnieuw aangeboden. De cursussen Bewegen voor 50+-ers zijn al jaren populair en kennen veel vaste deelnemers. Dat zelfde geldt voor de talencursussen Frans en Spaans. Een nieuwe conversatiegroep Spaans ging veelbelovend van start. De twee groepen Schilderen groeiden en waren vrijwel vol bezet. Ook Muziek Luisteren scoort goed en kent al jaren veel vaste “luisteraars”. Vanzelfsprekend worden al deze cursussen in het nieuwe cursusjaar weer aangeboden. Daarnaast komt ’t Iemenschoer in het cursusjaar 2014/15 met vier nieuwe cursussen. Nieuw is de cursus Zweeds, waarbij u in 24 lessen leert de taal spreken en schrijven. Mocht Zweden uw favoriete vakantieland zijn, dan is dit uw kans om te taal machtig te worden. Nieuw is ook een cursus Linedancing, een dansvorm die uit Amerika is overgekomen en die hier ook populair is. In 20 lessen leert u de beginselen van linedancing; de lessen worden gegeven in de Sporthal. Na het succes van de iPad-cursus biedt ’t Iemenschoer ook een cursus Samsung tablet aan, die u laat kennis maken met de vele, ongekende mogelijkheden van uw tablet. Ook nieuw is een cursus Google toepassingen, die duidelijk maakt dat Google veel meer is dan een populaire internet-zoekmachine. Het nieuwe cursusprogramma voor 2014/15 wordt in augustus a.s. gepubliceerd in het Hofweekblad. Stichting ’t Iemenschoer wenst u een prettige zomer met veel mooie momenten en hoopt u na de zomer te mogen begroeten op één van de cursussen.

Fraaie resultaten ZPC De Hof op Overijsselse A-Kampioenschappen Met 25 gouden, 14 zilveren en 11 bronzen medailles heeft de zwemploeg van ZPC De Hof een uitstekende prestatie neergezet op de afgelopen Overijsselse AKampioenschappen. Grootverdiener in het 50-meterbad in Kampen was Sterre Mooiweer (1998) die in haar leeftijdscategorie op alle gezwommen afstanden de Overijsselse titel pakte (100, 200 en 400 vrij, 100 en 200 rug en 200 wissel). Daarnaast was zij overall bij de dames de snelste op sprintnummers 50 rug en vrij, evenals op de 100 en 400 vrij en 100 en 200 rug. Zilver was er overall op de 200 vrij en 200 wissel en brons op de 50 vlinder. Hiermee werd zij tevens eerste in het medailleklassement van deze Overijsselse kampioenschappen. Gouden plakken waren er eveneens voor Koen Brummelaar die bij de jongens uit 1999 de titel greep op de 100 rug, vrij en vlinder en tweede werd op de 200 wissel. Mathilde Stolmeijer was ook goed voor 3 titels (100 en 200 rug en 200 vrij) en zwom naar zilver op de 400 vrij en 200 wissel bij de meisjes uit 2001. Laura van der Neut (1997) kan ook terugkijken op een succesvol toernooi met winst op de 100 en 200 vrij en zilver op de 100 en 200 school en 400 vrij. Brons was er nog voor Laura op de 100 vlinder. Twee Overijsselse titels waren er voor Richard Huisken bij de Senioren op de 200 en 400 vrij, waar broer Emiel zilver pakte. Zilver was er voor Richard op de 200 wissel en brons op de 200 rug. Elisa Haverkate maakte een 1-2-3-tje door een mooie overwinning op de 100 vlinder, zilver op de 100 vrij en brons op de 100 school bij de meisjes uit 2002. Op de rugslag bleek Martijn Wissink te sterk voor al zijn concurrenten uit 1997. Hij won goud op de 100 en 200 rug en pakte zilver in het overall-klassement bij de heren op de 50 rug. Voor Jorden Theijink waren er twee gouden medailles op de 100 vlinder en 200 wissel bij de Senioren. Ties Traanman (1x zilver en 1x brons), Sietske Veldkamp (1x brons), Linde Haverkate (1x brons) en Sjoerd Nijhof (1x zilver) deden tenslotte ook een mooie duit in het medaillezakje. Naast de vele individuele prestaties vielen ook de estafetteteams in de prijzen. Bij de senioren greep de damesploeg (Kimberley Kranenberg, Laura v.d. Neut, Naomi Klein en Sterre Mooiweer) met overmacht de winst op de 4x100 vrije slag. Goud was er ook voor de heren op de 4x200 meter vrije slag (Koen Brummelaar, Jorden Theijink, Emiel en Richard Huisken) na een bijzonder spannende race waar alles uit de kast gehaald moest worden om gelijktijdig met Deltasteur aan te tikken. De volgorde van aankomst wees ZPC De Hof als winnaar aan. De damesploeg op de 4x100 wissel (Sterre Mooiweer, Laura v.d. Neut, Linde Haverkate en Kimberley Kranenberg) zwom vanuit een 5e inschrijftijd uitstekend naar zilver. Tenslotte was er brons voor de meisjes op de 4x100 vrij en 4x100 wissel (Naomi Geerdink, Myrthe Kappert, Marlin Klarenbeek en Mathilde Stolmeijer) en de jongens op de 4x200 vrij (Ties Traanman, Sybren Kappert, Leon Kloots en Koen Brummelaar). Naast alle medailles werden er ook flink veel PR’s genoteerd en een aantal NJJK limieten gezwommen en aangescherpt. Samen met ploegleiders Brian Morssinkhof, Ivonne Traanman, Rob Klein en Ria Nijhof kan de ploeg zeker terugkijken op bijzonder geslaagde Overijsselse kampioenschappen. De trainers kunnen zich nu met de NJJK ploeg, die inmiddels uit 9 zwemmers bestaat, gaan voorbereiden op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen eind juni in Amsterdam.

Dagtocht naar het Kröller-Müller Museum Op vrijdag 11 juli organiseert de SWO Hof van Twente samen met het Rode Kruis Hof van Twente een dag naar het Kröller-Müller-Museum in Otterlo! U gaat dan met de Museum Plus Bus geheel verzorgd een cultureel dagje uit! Het KröllerMüller Museum is een prachtmuseum met topstukken van Vincent van Gogh, Mondriaan, Picasso etc. Absolute wereldtop! Ook is er momenteel een prachtige tentoonstelling over Seurat, meester van het pointillisme. De Museum Plus Bus is speciaal voor senioren die zonder deze bus niet meer naar een museum kunnen. Het is een initiatief van twaalf musea. Er zijn drie extra begeleiders bij deze dagtocht. Bij aankomst is er koffie/ thee, er volgt een rondleiding en er kan vrij rond gekeken worden. Dit alles kan dankzij de genereuze steun van de BankGiro Loterij. De Museum Plus Bus verzorgt samen met de Stichting Welzijn Ouderen Hof van Twente en het Rode Kruis Hof van Twente een arrangement. Begenadigd verteller Jan Slot zal tijdens de busreis u vast meenemen in de wereld van het Kröller-Müller. De dagtocht kost slechts € 20,- p.p. Hierbij is inbegrepen: de busreis, museumbezoek en rondleiding, koffie/thee met een Veluws Verleidertje en een geheel verzorgde lunch. Opstappen is om 09.00 uur aan de Rozenstraat 2A (SWO) te Goor of om 09.30 uur Burg. De Beaufortplein te Markelo tegen 17.00/17.30 uur wordt de bus weer in Markelo/Goor verwacht. Wanneer u een begeleider nodig heeft, mag u deze ook aanmelden. U kunt ook mee met een rolstoel. Er is helaas beperkt plek voor permanente rolstoelgebruikers. Voor opklapbare rolstoelen en rollators is voldoende plek. Er is een lift in de bus aanwezig. Indien nodig kunt u van uw huis naar de opstapplaats gehaald en gebracht worden. Aanmelding of meer informatie te verkrijgen bij de SWO Hof van Twente dagelijks tussen 09.00u-13.00u op 0547-260053 of via info@ swohofvantwente.nl.

Cd-presentatie Remix partyband

ACTUELE AGENDA

Perron1 presenteert: Bert Meinen ‘It’s My Life’ Delden - Perron1 presenteert in Toen, Toener, Toenst (de geschiedenis van het land, die van jou en mij) Bert Meinen ‘It’s My Life’, een beeldende biografie. Tot 20 juni dagelijks te bezichtigen van 9-22.00 uur uitsluitend van buitenaf en op afspraak. Stationsweg 5, Delden, info@mikc.nl, www. perroneen.nl.

ACCORDEONVERENIGING DE OPTIMISTEN Zondag 1 juni optreden bij Cultuurpodium Houtmaat te Hengelo van 14.30-17.00 uur, zondag 29 juni, optreden bij “‘t Hoogspel”, aanvang 14.30 uur. Elke dinsdagavond repetitie (18.30 uur opleidingsorkest; 18.45 uur B-orkest; 20.15 uur A-orkest) in muziekgebouw In Vriendschap, De Mors 1, Delden.

ACTIVITEITEN BUURTHUIS ’T GIJMINK Lindelaan, gebouw villa 70, te Goor. Kaarten: Iedere maandagavond jokeren en kruisjassen. Bij voldoende deelname is rummikub ook mogelijk. Inschrijving vanaf 18.45 uur. Bingo: 1x per maand, bingo-avonden met leuke prijzen. Zaal is open vanaf 19.30 uur.

Rood Zwart D1 wint Bekerfinale

van de spelers omgeroepen waarna onder de klanken van luide muziek beide teams samen met de scheidsrechter het veld op kwamen. Aan het begin van de wedstrijd merkte het team van Rood Zwart al snel dat Twenthe Goor kort op de bal zat en goed aan het verdedigen was. Rood Zwart had hier zichtbaar moeite meer maar dat was waarschijnlijk de spanning van de wedstrijd. Halverwege de 1e helft maakte VV Twenthe de 0-1. Na rust kwam het team vol vertrouwen de kleedkamer uit. Door een mooie assist van Niels Janssen maakt Yannick de Bruijn de aansluitingstreffer en de   1-1 was een feit. Rood Zwart zag nog een kans op een overwinning en zette aan. Door een voorzet van Ties Haarman kopte Daan Exterkate de 2-1 in. Blijdschap alom op het veld maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. Met nog 7 minuten te spelen gaf Sander Oude Heuvel een prachtige bal op Niels Janssen die de bal eerst kapte en toen de beslissende goal maakte, 3-1 en dat was ook de eindstand. Direct na de wedstrijd volgde de prijsuitreiking en mocht Rood Zwart D1 de fel begeerde beker in ontvangst nemen. Na het kampioenschap, en dus promotie naar de 1e klasse, was ook de “dubbel” binnen. De verliezend finalist VV Twente Goor maakte op de trappen van de tribune een prachtige erehaag voor de spelers van Rood Zwart. Een erg mooi gebaar wat zeer werd gewaardeerd door de spelers en supporters van Rood Zwart, waarvoor hulde voor de verliezend finalist VV Twenthe D1. Dit laat zien dat er wel degelijk nog veel respect is binnen het voetbal.

Pinksterviering in de Hofkerk te Goor

Markelo - Op zondagmiddag 1 juni presenteert duo Remix haar eerste CD bij De Haverkamp aan de Stationsstraat 30 in Markelo. Tussen 14.30 en 18.30 uur is er een waar - gratis toegankelijk - muziekspektakel in De Haverkamp. Toetsenist Han Overmaat en zangeres/saxofonist Martine Suerink vormen al jaren de vaste kern van de Remix partyband, waarvan zanger/gitarist Luuk Brinkman ook deel uitmaakt. De bandleden werken al vele jaren samen en hebben daarnaast ook apart een brede ervaring in de muziek. Remix wordt veelvuldig gevraagd voor feesten en partijen, maar ook als achtergrondband tijdens een diner of als piratenduo. “We vinden het leuk om telkens weer een nieuwe uitdaging aan te gaan” beaamt Han. Traditiegetrouw studeert de band elk jaar de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival in. Op 1 juni zal dan ook ‘Calm after the storm’ van The Common Linnets ten gehore worden gebracht. Een eigen CD maken stond al jaren op het verlanglijstje van het muzikale gezelschap. “Voor ons is het een droom die uitkomt” licht Martine toe. Op de CD staan verschillende covers. Eén daarvan (‘Dansen’) is door Remix bewerkt en tot titelsong gekozen. Naast optredens van Remix zijn er verschillende gastoptredens van o.a. oud-bandlid Ben Rondhuis uit Deventer. Hij maakte in de jaren zestig furore met de White Comets en speelde daarnaast o.a. bij de Alleycats samen met Han. Verder staan er dansdemonstraties op het programma en geven enkele leden van het Shantykoor Riessen - die o.a. door Han muzikaal worden begeleid - acte de présence.

Op zondag 8 juni vieren we in de Hofkerk het Pinksterfeest. Juist op deze zondag is iedereen uitgenodigd, vooral de mensen die niet zo makkelijk de drempel van de kerk overstappen. Om 09.30 uur is er koffie, thee en limonade op het kerkplein, waarna om 10.00 uur de dienst begint. Het thema van deze viering is “Een levend hart”. Waar mensen leven vanuit Gods Geest, vanuit de liefde, ontstaat er een levend hart. Dit wordt in deze dienst verbeeld door alles wat mensen angstig maakt, alles wat negatief het leven kan beheersen, neer te leggen in een stenen hart. Maar daar blijft het niet bij want samen gaan we op zoek naar wat ‘leven in dit hart kan blazen’. Het combo Unico verleent haar muzikale medewerking aan deze dienst. Er is crèche en kindernevendienst en na de dienst is er gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten aan de koffietafel. Voorganger deze dienst is ds. Wim de Jong. De Hofkerk staat aan de Diepenheimseweg 2.

www.de-optimisten.nl.

Zaterdag 24 mei was het zo ver. Rood Zwart D1 mocht in 2 weken voor de 2e keer een hofderby spelen tegen VV Twenthe D1. Dit keer was niet zomaar een wedstrijd. Het ging om de finale voor de KNVB Beker voor D pupillen regio Oost en bij winst zou Rood Zwart de “dubbel” pakken in de 2e klasse. De wedstrijd werd, zoals bij alle bekerfinales, op neutraal terrein gespeeld. Om 8.00 uur vertrok de bus met spelers en supporters vanaf het Rood Zwart terrein richting het sportcomplex van Excelsior ’31 in Rijssen. Vol vertrouwen ging het team de bus in want de laatste competitiewedstrijd tegen VV Twenthe werd immers met 6-1 gewonnen. Dat het een bijzondere wedstrijd was werd al snel duidelijk. Eerst werden de namen

Avond4daagse Delden groot succes

Zaterdag 19 juli Bas Baake Nacht van Delden Uiteraard is er in 2014 ook weer een daverende editie van de Bas Baake Nacht van Delden. De voorbereidingen voor de versie 2014 gaan voortvarend. Ook dit jaar zal het Ressingplein weer veranderen in een gezellige, sfeervolle open-air feestlocatie. De band staat vast, de planning voor alle medewerkers is bijna klaar, de sponsoren staan ons weer half, kortom we zijn bijna zover! Zaterdagmiddag 19 juli zullen we het Ressingplein omtoveren tot een top feestlocatie! De Nacht van Delden is een jaarlijks terugkerend evenement, kartrekkers zijn een aantal enthousiaste mensen die voor de diverse Deldense verenigingen het evenement organiseren, met als doel een financiële injectie voor de clubkas. Vanaf ca. 21.00 uur gaan we met het programma van start. Met ondersteuning van de sponsoren en vrijwilligers gaan we ook de 2014 editie weer tot een succes brengen. De opbrengsten gaan ook dit jaar weer naar de diverse Deldense verenigingen, die op hun beurt weer de medewerkers aanleveren om de avond tot een goed einde te brengen. 19 juli, zo tegen de klok van 21.00 uur, zal het programma van start gaan. U bent van harte welkom op het Ressingplein in Delden, dat die avond wellicht het gezelligste plein van Twente zal worden! En vergeet niet: gratis toegankelijk! Voor meer info check www.nachtvandelden.nl

Delden - De Avond4daagse Delden 2014 was de afgelopen week weer een groot succes met zonnig wandelweer. Er waren mooie routes in en rondom Delden en natuurlijk was er een welverdiende medaille. De wandelaars liepen door bossen, weilanden, langs boerenerven en het kanaal, waarbij de veiligheid vanzelfsprekend boven alles stond. Dinsdagavond werd er gestart bij ‘t Hoogspel. De wandelaars liepen over de Es en ook een gedeelte van de Umfassungsweg. Op de vlonder speelde Zwabber, dit was in de verre omgeving te horen en iedereen danste dan ook heerlijk mee. Daarna konden de wandelaars verkoeling zoeken bij de brandweer, want iedereen die dat wilde mocht onder de stralen van de waterslang. Woensdagavond was de start bij de O.L. Vrouwekerk in Bentelo. Tot in de wijde omtrek stond het vol met auto’s. Nadat de wandelaars bij de bushalte over waren gestoken, kon ook hier worden gekozen uit de afstanden van 5 of 10 km en voor de allerkleinsten de mini-mars. Er kon volop worden genoten van de prachtige omgeving van Bentelo en van het mooie optreden van de Streetdance groep onder leiding van Suzan van Beijmerwerdt. Met de stempas nog in de hand voor de verkiezingen en de wandelschoenen aan, kwam menigeen aangelopen. Want zowel het stembureau als de start van de 3e dag van de wandel4daagse vond plaats bij de OBS in Deldenerbroek. Voor menig wandelaar was dit onbekend terrein en ook de eerste avond dat er toch nog wat regen viel. Maar dit weerhield de wandelaars er niet van om actief deel te nemen. Door weilanden, over boerenerven en door bosgebied was het al met al een gevarieerde wandeltocht. Vrijdag was alweer de laatste avond. De wandelaars liepen door het Twickelse bos en werden feestelijk onthaald door Amicitia en Beentels Kabaal en werden er bloemen en de welverdiende medailles uitgereikt. Namens de gemeente Hof van Twente was wethouder Harry Scholten vertegenwoordigd. In 2015 is de wandelvierdaagse van 26 t/m 29 mei. Foto’s: Wijnand Kristiaans


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag 28 mei 2014, Woensdag 1 augustus 2012, pag. pag. 85

Adressen en telefoonnummers Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 tevens bereikbaar onder 14 05 47 Fax: 0547 - 85 85 86

Bekendmakingen

Nieuw college van Burgemeester en wethouders

Omgevingsvergunning

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Ontvangen op

Hassinkstraat 25, Delden: het bouwen van een woning en het plaatsen van een uitrit Putterstraat 7, Goor: het plaatsen van een erfafscheiding Bretelerstraat 23, Hengevelde: het bouwen van een overkapping voor een sta-tribune Stationsstraat 20, Markelo: het vergroten van een woning door middel van het plaatsen van een kap op een bijgebouw

Openingstijden Publieksbalie gemeentehuis in Goor

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 tot 19.30 op afspraak Dinsdag en woensdag 9.00 - 17.00 op afspraak Donderdag en vrijdag 9.00 - 13.00 op afspraak

Grondhuttenweg 1d, Bentelo: het bouwen van een bedrijfshal, ter inzage vanaf vrijdag 23 mei 2014 Wheeweg 49, Goor: het verbouwen van een droogkast, ter inzage vanaf vrijdag 23 mei 2014 Burg. Korthals Alteslaan 1, Markelo: het wijzigen van een gevel van het pand, ter inzage vanaf dinsdag 20 mei 2014 Middeler 2, Markelo: het legaliseren van een aanbouw en een overkapping bij de woning, ter inzage vanaf vrijdag 23 mei 2014

Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur Storingsnummer: Storingsnummer voor spoedzaken buiten kantoortijd (o.a rioleringen, gevonden huisdieren, grote storingen openbare verlichting) 06 - 11 30 88 27

15 mei 2014 9 mei 2014 8 mei 2014

Op dinsdag 13 mei 2014 heeft de gemeenteraad de wethouders benoemd. Het nieuwe college van Hof van Twente bestaat uit:

28 april 2014

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn 3 juli 2014 4 juli 2014 1 juli 2014 4 juli 2014

Ontwerpbesluit

Als u wilt reageren, zie informatie: Zienswijzen op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Einde reactietermijn

Beldsweg 14a - 14b, Ambt Delden: het bouwen van een stal en het veranderen van de inrichting, ter inzage vanaf donderdag 29 mei 2014 Beldsweg 21, Ambt Delden: het uitbreiden van een stal en het veranderen van de inrichting, ter inzage vanaf donderdag 29 mei 2014 Hagenweg 1, Ambt Delden: het bouwen van een vleesvarkensstal en het veranderen van de inrichting, ter inzage vanaf donderdag 29 mei 2014 Langestraat 74, Delden: het brandveilig gebruiken van een bouwwerk, ter inzage vanaf donderdag 29 mei 2014

10 juli 2014 10 juli 2014 10 juli 2014 10 juli 2014

Ellen Nauta-van Moorsel burgemeester

Harry Scholten (CDA)

Op 13 mei zijn als raadslid benoemd: Paul Gerritsjans (CDA) Marloes UitdeWilligen (CDA) André Elbert (VVD) Ook werd Herman Kalter alsnog beëdigd als raadslid voor de SP. Binnenkort stellen wij het college van burgemeester en wethouders uitgebreider aan u voor.

Verlengen beslistermijn

Als u wilt reageren, zie informatie: Niet vatbaar voor bezwaar of beroep op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Bijeenkomst ‘Opvoeden & multimedia’ door Loes Hof van Twente

op de parkeerplaats tegenover het adres Kortestraat 2c, Delden: het plaatsen van een scootmobielstalling

Als u wilt reageren, zie informatie: Verzoek om handhaving op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Oude Postweg 11, Ambt Delden: het veranderen van de inrichting

Besluiten Algemene wet bestuursrecht (APV) Markelo - Vergunning evenement met diverse activiteiten waaronder vogelschieten op 30 en 31 mei 2014 aan de Stokkumerweg 40 (16-05-2014); - Vergunning voor het organiseren van een vogelschietwedstrijd op 7 juni 2014 aan de Herikerweg 36 (16-05-2014); - Vergunning voor het organiseren van een vogelschietwedstrijd op 14 juni 2014 aan de Ovinksweg 2 (19-05-2014); - Vergunning samengestelde wedstrijd op 1 juni 2014, Borkeldweg 1 (20-5-2014); - Vergunning feestavond en Creatieve Dag op 7 en 9 juni 2014. In verband hiermee zal op 9 juni 2014 van 7.00 uur tot 17.00 uur de Potdijk worden afgesloten voor het verkeer, voor zover gelegen tussen de kruising met de Rijssenseweg en de kruising met de Herikeresweg. (20-5-2014).

Hof van Twente - Vergunning Singels en Essen Wandeltocht op 8 juni 2014 (21-5-2014)

Sluiting gemeentehuis rond- Kennisgeving algemene verklaring van geen bedenkingen om aanstaande feestdagen Op 18 december 2012 heeft de raad van de gemeente Hof van Twente het bestemmingsplan “Buitengebied

Donderdag 29 mei Vrijdag 30 mei Maandag 9 juni

Hof van Twente” vastgesteld. Tegen dit bestemmingsplan zijn meerdere beroepen ingesteld. De Raad van State heeft uitspraak gedaan in de verschillende beroepsprocedures. Het bestemmingsplan is weliswaar in stand gebleven, maar is wel op verschillende onderdelen door de Raad van State vernietigd of bevroren. De uitspraak heeft gevolgen voor diverse percelen in het buitengebied. De grootste gevolgen zijn die voor de locaties met een agrarische bestemming.

Op 13 mei 2014 heeft de raad van de gemeente Hof van Twente besloten een algemene verklaring van geen bedenkingen af te geven voor het afwijken van bouwplannen voor agrarische bedrijven in het Buitengebied.

Informatie om te reageren zie www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Wijziging ophalen huisvuil In verband met de komende feestdagen vindt er een wijzing plaats in de normale ophaaldagen: Do. 29 mei (Hemelvaartsdag) wordt: za. 31 mei Ma. 9 juni (Pinksteren) wordt: za. 7 juni

Wim Meulenkamp (VVD)

De portefeuilleverdeling kunt u inzien op onze website www.hofvantwente.nl Door de benoeming van de drie wethouders zijn drie vacatures in de gemeenteraad ontstaan. Die zijn opgevuld door de benoeming van drie nieuwe raadsleden. Dit zijn de eerstvolgende personen op de lijsten van VVD en CDA.

Melding Activiteitenbesluit

In verband met Hemelvaart en Pinksteren zijn het gemeentehuis en het Meldpunt Zorg en welzijn (Rozenstraat 2A, Goor) op de volgende dagen gesloten:

Pieter van Zwanenburg (CDA)

Opening Cultuurcentrum De Pol

De digitale wereld van de jeugd d.d. 12 juni 2014 Zit jouw zoon het liefst de hele dag achter de computer of zit jouw dochter de hele dag te sms'en? Gaat er geen maaltijd voorbij zonder ringtones en appjes? Bij multimedia en de opvoeding is de gulden middenweg in de opvoeding tussen verbieden en vrijheid lastig te bepalen. Tijdens de bijeenkomst maak je een reis door medialand waarbij veiligheid en een op zelfstandigheid gerichte opvoeding centraal staat. De lezing is geschikt voor ouders van kinderen van alle leeftijden en andere belangstellenden.

Datum Tijd

Locatie

12 juni 2014 Starttijd: 19:30

Eindtijd: 21:30

Bibliotheek Goor, De Höfte 9, 7471 DK GOOR

De bijeenkomst is gratis. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomsten via de agenda van www.loes.nl of door het sturen van een mail naar cursusbureau@loes.nl

Bijeenkomst met als thema Peuters Op woensdag 4 juni a.s. gaat in Hof van Twente de eerste van de 3 bijeenkomsten met als thema ‘Peuters’ van start. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle ouders met kinderen van 2 en 3 jaar die informatie willen over het opvoeden van peuters. De themabijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met GGD Twente Jeugdgezondheidszorg. Peuters ontdekken in de peutertijd dat ze een eigen persoon zijn, los van hun ouders. Ze merken dat ze zelf kunnen beslissen om iets wel of niet te doen en zelf iets te willen. Met het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid ontstaat ook hun zelfbeeld. Een belangrijke periode die de basis legt voor het zelfvertrouwen van uw kind. 4 juni 2014 Peuterpuberteit, regels en grenzen. In de peuterpuberteit gaat je kind een hele spannende fase in die zowel eng als leuk is. Je peuter kan en wil steeds meer zelf doen. Als ouder probeer je dit in goede banen te leiden. Ruimte geven om te ontdekken maar ook grenzen stellen om gevaarlijke situaties te vermijden.

11 juni 2014 Peutergevoelens; bang, boos, jaloers. In de drang naar zelfstandigheid wil een peuter graag alles zelf doen en zelf beslissen. Tegelijkertijd heeft de peuter in deze spannende ontdekkingstocht ook behoefte aan bescherming en wordt hij/zij nogal eens overvallen door angst, verlegenheid of jaloezie. Dit wisselende gedrag maakt de omgang met een peuter soms lastig. Hoe ga je hiermee om?

18 juni 2014 Peutergedrag; eten, slapen, zindelijkheid. Eten, slapen en zindelijkheid zijn bij uitstek gebieden waarop peuters hun onafhankelijkheid willen en kunnen laten gelden. De peuter zegt eigenlijk: ‘Ik ben baas in eigen lijf’, en dat is ook zo! Als ouder ontdek je hoe beperkt je invloed kan zijn als je peuter niet mee wil werken. Er kan een machtstrijd ontstaan tussen peuter en ouders. Wat kun je doen, en wat kun je beter niet doen als ouders als je kind niet wil eten, slapen of zindelijk worden?

Cultuurcentrum De Pol in Diepenheim werd officieel geopend op vrijdag 23 mei 2014.

Alle drie bijeenkomsten

Het hele weekend was gevuld met diverse activiteiten voor Diepenheim en omstreken, volgende week daarover meer.

• Beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur; • Worden gehouden in de bibliotheek Goor, De Höfte 9, 7471 DK GOOR; • zijn gratis. U kunt zich aanmelden voor 1, 2 of 3 bijeenkomsten: Ga naar de agenda van www.loes.nl of mail naar cursusbureau@loes.nl

Aanvragen subsidie 2015 voor jaarlijks terugkerende activiteiten kan vanaf 15 juni a.s. Op 15 juni a.s. worden de subsidieregels 2015 gepubliceerd en vanaf die datum kan er een aanvraag worden ingediend voor een subsidie voor jaarlijks terugkerende activiteiten. Aanvragen kunnen worden ingediend tot aan 1 september 2014. Subsidie aanvragen

Aanstaande commissievergaderingen Commissie Algemeen op 10 juni Commissie Fysiek op 11 juni Extra Commissie Algemeen op 24 juni Raadsvergadering op 1 juli U kunt de website https://gemeenteraad.hofvantwente.nl/Vergaderingen raadplegen voor de agenda’s van deze vergaderingen.

Als u meent dat uw organisatie in aanmerking komt voor een subsidie voor jaarlijks terugkerende activiteiten, dan kunt u daarvoor een aanvraag indienen. Dat kan alleen door gebruik te maken van het daarvoor bestemde ingevulde en ondertekende aanvraagformulier voorzien van de benodigde bijlagen. Er kan subsidie worden aangevraagd voor de beleidsterreinen: sport, cultuur, zorg, jeugd, accommodaties, buurtschappen, promotie van de kernen en recreatie en toerisme. U wordt geadviseerd om voordat u een aanvraag indient, eerst de verordening en de beleidsregels goed te lezen om te bepalen of een eventuele aanvraag kans op succes heeft. De subsidieregels en het aanvraagformulier zijn vanaf 15 juni 2014 in te zien en te downloaden op de website van de gemeente Hof van Twente. Subsidieaanvragen voor een jaarlijks terugkerende subsidie kunnen tot uiterlijk 1 september 2014 bij de gemeente Hof van Twente worden ingediend.

Burgemeester en wethouders gemeente Hof vanTwente, 28 mei 2014

HET HOFWEEKBLAD

wordt gelezen in 21.700 gezinnen in: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5.000 ex)


Hofweekblad

Woensdag 28 mei 2014, pag. 9


Hofweekblad

Woensdag 28 mei 2014, pag. 10

T E L E F O O N Assurantiën

Evers Assurantiën Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden 3765111 Telefoon 074

Artiesten/Evenementen

Dierenambulance Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

30704810

Telefoon 06

Diversen

Rijbewijskeuring

Kringloopwinkel WAWOLLIE KRINGLOOP Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/winkel

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel.

Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Telefoon 074

088-4828200

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz. uw opdracht is ons visitekaartje

06-18999918

Autorijles pakket: € 1830,-

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

Drogisterijen Uw eigen drogist

Aarsen

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207 “tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

Handwerken

- 36 rijlessen van 60 minuten elk - Alle klassikale theorielessen op de woensdagavond bij de rijschool - 1x klassikaal theorie-examen CBR - 1x tussentijdse toets CBR - 1x praktijk-examen CBR

www.harmhoek.nl

Info: www.autorijschooltornbroers.nl E mail: info@autorijschooltornbroers.nl

tel 06-48941008

Autoschadeherstelbedrijf

duurzaam kunstwerk

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Voor al uw inlijstingenO

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buiten-zorg.nl

www.diependaaladvies.nl Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Bloemen

www.lijstenmakerijquirijns.nl www.ppwinkel.nl

Maaltijdbezorging Tafeltje Dekje 3762593 3762833

Accountants en Belastingadviseurs

Makelaardij

www.willemijnsmit.nl

Administratie Egbert Westerhof

3761217

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo Telefoon 0547 352839

P.Gerritsjans

www.abacus-bijlessen.nl

Contactlenzen 63 mm b × 47 mm h

Ter Braak Brillen en contactlenzen

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Dakbedekking Afslanken

Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

Internet, Video & Reclame

AFSLANKEN met uw eigen coach voor een gezonde levensstijl • Afvallen door gezond te eten • Aanleren van een gezonde levensstijl • Zonder gebruik van afslankproducten

Dierenkliniek

Bel of mail voor een GRATIS kennismakingsgesprek info@adasligman.nl | 06-522 83 298

Margriet van der Meer assistentes Erica Tijink Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Angela van Komen

Behandeling dagelijks volgens afspraak Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Klompenwinkel

Molenstraat 24 - Delden - 074 201 Molenstraat 24 - Delden - 0743490 201 3490

Tandtechniek TWENTS TANDTECHNISCH LABORATORIUM Kunstgebittenreparatie klaar terwijl U wacht! Ook in het weekend op afspraak Telefoonnummer: 074-2777770

Tegelwerk

OTTINK

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

17 95

Presentatie Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

Email : delden@prismamakelaars.nl

HENGELO Marskant 19 (074) Email : info@prismamakelaars.nl

255 97 97

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

0644 - 196 012

www.viewnetix.nl

Recreatie Spellenboerderij De Smitshoeve Leren of verbeteren van uw golfslag

www.pjknape.nl

Marion Keulentel. tel.0547-352351 0547-352351 Marion van Keulen

Lifestyle & Business Coach Feng Shui Master N.L.P. Master Crisis Coach Imago & Branding

• • • •

0570-642139 | 06-54367536

www.knowvision.nl

Woninginrichting

www.desmitshoeve.nl

Rietdekkersbedrijf

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

• Tapijt • Gordijnen • • Laminaat • • Zonwering • Glas in lood • • Pvc • Morsweg 28 te Delden Toonzaal geopend op afspraak

06-54271931 W. Wolf

Rioolontstopping

Zonwering

Afvoer verstopt?

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Tel: 074 - 8200334 Tel: 0546 - 490305

www.nonstop-riool.nl

WISSINK

www.Flute4u-dwarsfluitonderwijs.nl www.Flute4u-dwarsfluitonderwijs.nl

Mary-Rose Kolkman

Voor feestjes/partijen: weide, disk en voetgolf, boogschieten en spelverhuur Rijssenseweg 31 Markelo tel: 0547-362713

Muziek

06 - 222 474 55

Vrijblijvend afspraak

Therapie en Welzijn

Presentation developer to move your sales www.prismamakelaars.nl DELDEN Langestraat 41 (074) 376 67 77

• • • •

VLOERTEGELS AANBRENGEN COMPLETE BADKAMERS NATUURSTEEN AANBRENGEN LEVEREN VAN WAND- EN VLOERTEGELS

06-53117788

Inleveradres VVV, Langestraat 29 Delden Stadspost Hengelo-Enschede BV

Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

Wilgenklompen grote maten € 13,30 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

0642099090

Tablet Accessoires

Vossenbrinkweg 1/H

Rannie Sumter

De Jong Stucwerk Goor Telefoon

Voor alle streekpost

receptie, diner, open huis, 40-60 jarig bruiloft ouderenprogamma

Tel.: 074 - 3762262

Stucadoor Elkink afbouw Markelo

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

dierenartsen

074-2506466

vergaderservice, mailings, nieuwsbrieven, beheer van relatiebestanden, ondersteuning van management, coaching, organisatie van seminars

Telefoon 06-10493464

Postbezorging

7491 DA Delden

Aggregatenverhuur

Oud ijzer/metaal

Ontdek zelf ook onze bijzonder aantrekkelijke prijzen en uitstekende dienstverlening.

Voor sfeervolle live-muziek

www.diabetesvoorkomen.nl

www.mjbs.nl

Ter Braak

Brillen en contactlenzen Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Goorsestraat 3, Hengevelde Telefoon 0547-333513 Mobiel 06-13959646

Lid van

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl

contactlensvloeistoffen / optische artikelen Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207

OOK BEZOEK AAN HUIS

Mobiel 06 21 57 57 58 Lid van

voor al uw secretariële werkzaamheden

Monique Joostink Business Support

Aarsen

Diabetische/reumatische voet

Patrick Gerritsjans

B I J L E S I N S T I T U U T

PANTONE Cool Gray 10C

Pedicure Marie-José

installatiebedrijf

074 – 747 22 06

Secretariaatsdiensten

Optiek

Grotestraat 62 in Diepenheim anita@feet-care.eu Telefoon 06-51375273

Installatiebedrijf

zelfvertrouwen voor het nieuwe schooljaar gemakkelijk leren tijdens de vakantie individueel · bij u thuis · alle vakken

PANTONE gecertifi ceerd354C door KAD

Pedicurepraktijk Feetcare

speelgoed & huishoudelijke artikelen Langestraat 110, Delden Telefoon 074

Bijles

06-22477326 info@willemijnsmit.nl

Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl Kleuren: info@ottenschotfaunabeheersing.nl

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie Tel: 06-31167510 of mail: ce-pedicure@xs4all.nl

Het Wegdam 2 7496 CA Hengevelde tel.: 088-2000800 email:info@icscomputers.nl www.icscomputers.nl

administratiekantoor

o.a. wespen/mieren/vliegen/ratten/muizen etc

Ambulante pedicure in Delden en omgeving

Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Huish. art. Speelgoed

Zomerbijles!

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

CE Pedicure

ICT Dienstverlener

boekhouding jaarrekening belastingen salarissen

FA U N A B E H E E R S I N G

Pedicure

Specialist in tuinaanleg en onderhoud

Anton Visch

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

OTTENSCHOT

PANTONE Cool Gray 10C

Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden Telefoon 0547 276284

Telefoon 074 Telefoon 074

Boomverzorging

FA U N A B E H E E R S I N G

Lijstenmakerij Quirijns

Helga van der Plas (Fiscaal Adviseur) Tel. 0548-521549

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

Schildersbedrijven

OTTENSCHOT

PANTONE 354C

UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis

Bloembinderij

Een paradijs voor elke paardenliefhebber.

Ongediertebestrijding

LijstenmakerijKleuren:

Bedrijfsadministratie & Belastingzaken

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

Ruitersport

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

Kunststof bouwelementen

Spoedopleiding 10 dagen € 1879,Voordeelpakket: € 1359,30 lessen x 60 minuten Eigen verklaring en Praktijkexamen

LIMA

Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

Kunststofkozijnen

Molenkamp

info@harmhoek.nl

Opleidingen

www.limavof.nl

KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Hoveniers

Accountancy/ belastingzaken

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden 3765161 Telefoon 074 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

2593555

Kunststof kozijnen

Autorijscholen

Harm Hoek

Tweewielers

Harrie vd Woning

Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

john@vikingentertainment.nl www.vikingentertainment.nl

2913429

www.geerdinkfietsen.nl

Naai-atelier

Bentelo

Tel: 06-3089 2073 (9-13u)

Geerdink fietsen

(Dubbele grootte 10 euro)

Kunstgalerie

Lid Bouwgarant en Bouwend Nederland

Keuring binnen 5 d op 3d/wk Gemakkelijk bereikbaar vanuit Almelo, Delden, Hengelo. NW Drijber, arts Pr Bernhardlaan 23, Borne

Rijwielen

in het Hofweekblad!

275926

70-plus RIJBEWIJSKEURING € 30,00

KnowVision

Aannemers

A B C

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente Tel. 06 483 49 info@rioleringservice.nl

132

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329


Hofweekblad

Woensdag 28 mei 2014, pag. 11


Woensdag 28 mei 2014, pag. 12

Hofweekblad

Vijf keer goud Judoschool Haagsma

Spetterende afsluiting Veldtocht 2014

Ook dit weekend kwamen onze judoka’s weer in actie. Het speelveld was deze keer het PLUS Wallerboschtoernooi in Tubbergen. Dit toernooi was speciaal voor de jongere judoka’s tot en met

de groene band. We waren met zo’n 20 judoka’s vertegenwoordigd. De dag was verdeeld in vier blokken. In het eerste blok kwamen Rav en Gijs op de mat. Ze moesten allebei vier partijen judoën en wisten er allebei drie te winnen. Dit resulteerde in twee mooie zilveren bokalen. In het tweede blok kwamen er vijf judoka’s op de tatami. Rian was goed op dreef en wist al zijn partijen te winnen. Ook Mats was goed bezig en met drie gewonnen partijen van de vier werd hij tweede. In het derde blok moesten er vier judoka’s aan de bak. Finn en Leon deden het erg goed en werden allebei eerste. In het laatste blok kwamen de meeste judoka’s in actie. Wel tien. Ook nu werd er hard geknokt en waren er mooie, spannende partijen te zien. Ook Robbin en Sten wisten al hun partijen te winnen. Brian moest aan de bak en wist een derde plaats te halen. Hieronder volgt de volledige uitslag: 1e plaats Rian Meijers uit Hengelo Finn Grevinga uit Hengelo Sten van Maanen uit Hengelo Robbin Radstake uit Haaksbergen Leon van Beek uit Hattem 2e plaats Rav Grevinga uit Hengelo Gijs Heering uit Goor Mats van Benthem uit Hengelo Ruben Apon uit Hengelo 3e plaats Milou van Maanen uit Hengelo Renske Uijthof uit Hengelo Brian van Bekkum uit Wezep 4e plaats Jasper Schoonbeek uit Hengelo www.judoschoolhaagsma.nl.

WVV C2 wint de beker

Hengevelde - De jongens van C2 moesten afgelopen zaterdag in Rijssen tegen Excelsior de bekerfinale spelen. Na een zenuwslopende wedstrijd werd het in de laatste minuut 3-2 in het voordeel van WVV! Een geweldige prestatie van het team dat dit jaar ook al kampioen is geworden ! Dit alles werd goed gevierd, mede dankzij allerlei sponsoren die het voor hun een onvergetelijke dag maakten.

SV Delden MB1 in kleding van Babydromen.com

Zaterdag 15 mei speelde het meiden B elftal van SV Delden haar laatste competitiewedstrijd - gewonnen met 3-2 van DOS'37 MB1D - in de nieuwe kleding van sponsor Babydromen.com. Zowel de meiden als Maaike Wessels, eigenaresse van Babydromen.com zijn erg tevreden met de nieuwe kleding. Waarvoor men terecht kan bij Babydromen. com kan mevrouw Wessels natuurlijk het best zelf vertellen: "Ik ben met Babydromen begonnen omdat het fijn is voor een moeder dat kinderen leuke kleertjes aan hebben. Ik richt me voornamelijk op premature kinderen en heb voor hen merkkleding vanaf maat 38. Ook andere benodigdheden zoals slabbetjes, mutsjes, sokjes en knuffeldoekjes zitten in het assortiment. Verder kun je bij mij terug voor echt leren slofjes/eerste schoentjes van het merk Oxxy. Voor kindjes met slaapproblemen zijn er mooie en goede kwaliteit inbakerdoeken." Iedereen die wel eens met eigen ogen wil zien wat er zoals verkocht wordt kan Hemelvaartsdag de braderie in Delden bezoeken, want daar zal Babydromen.com ook met een kraampje vertegenwoordigd zijn.

Klaverjasclub Eternit Einduitslagen 2013-2014: 01 Jan Suierveld 02 Frans Exterkate 03 Jenny Budde 04 Hennie Rouwhof 05 Femmy van der Weide 06 Martin Hagenouw 07 Ben Koebrugge 08 Laurens Boel 09 Pieter Schalkwijk 10 Wim Sletterink 11 Rudi Groot Kormelink 12 André Gies 13 Pieter Meylink 14 Annie Leusink 15 Ben Bekkering 16 Gretha Sletterink 17 Dini Brinkmans 18 Roel Krol 19 Diny Krol 20 Joop Godwaldt 21 Gerrit Waanders 22 Peter Nijhof 23 Jasje Zwoferink 24 Helen Karssing 25 Suze Meylink 26 Ben Vrugteman 27 Rita van der Kris 28 Ger Schijven 29 Wim Gerber

166043 165488 165109 164622 164500 164395 164024 163198 162661 162395 162117 162116 160697 160557 160492 160090 159353 158471 158164 157495 157115 156798 156636 155003 154334 152377 151419 150857 150257

Agenda Pop- en Cultuurpodium Metropool 6 juni | 2 juli | Paceshifters en Sedan Vault Soms heb je echt uitzonderlijk lekkere bands die de support verzorgen voor de main act. Dat is in het geval van The Sedan Vault (voorprogramma Customs op 6 juni) en Paceshifters (support Radkey op 2 juli) dus het geval. The Sedan Vault maakt ietwat avant-gardistische rock met een braam waar Belgen wel vaker patent op hebben (Dez Mona, dEUS, A Brand) die er flink op kleppert. Debuut Minutes To Midnight gaat er hier harder in dan een patat met mayo en is minstens net zo vet, alleen dan zonder de nadelige bijwerking. Kom op tijd dus op 6 juni! En ook Paceshifters breekt potten. Zo staan ze dit jaar op Pinkpop zaterdag, deelden ze het podium met Queens Of The Stone Age en Monster Magnet, schalt nieuwe Single Drone hier met de regelmaat van de klok keihard door de speakers en komt er een nieuw album in september. High voltage alternative rock spelen de mannen. Past prima bij de punkrock’n roll van de jonge honden van Radkey. Je hebt

dus twee mooie avondjes voor de boeg! RADKEY Tickets voorverkoop: € 10,Open 20:30 uur | Aanvang 21:00 uur CUSTOMS Tickets voorverkoop: € 13,50 Open 20:30 uur | Aanvang 21:00 uur 27 juni | Back To The 90’s Leontien draaide bordjes om, Rolf Wouters was op de televisie, Hanson zong MMMBop en wij weten nog steeds niet wat dat betekent. Gamen deden we op een Nintendo of een Sega, Metropool zat nog aan de Wemenstraat, we poldermodelden erop los, Nike stopte lucht in de gympies, we droegen Ausies of houthakkersblousen, je verloor een vulling als je per ongeluk op een flippo in plaats van een chipje beet en Peter Jan Rens kwam nog op tv zonder de hulp van een duikplank. De jaren negentig dus. We wentelen ons weer in nostalgie op 27 juni want dan is het weer Back To The 90’s! Twee zalen met in de grote de radiohits en in de kleine zaal alles wat je op de festivals zag. Je kan dus zowel genieten van DJ Paul en The Party Animals als van Metallica en Rage Against the Machine. Wat wil je nog meer? Toffe beelden uit die tijd? Ok, regelen we ook! Als jij dan regelt dat je er bent op 27 juni, dan maken we er met zijn allen een party like it’s 1999 van. Alleen draaien we die dan weer niet. Tot dan. Tickets voorverkoop: € 5,Open 22:00 uur | Aanvang 22:00 uur Poppodium Metropool | Industrieplein 10, Hengelo, tel. 074-2438000.

Wendy Eertink 1ste bij RekenCentrum Berg en Dal Zaterdag 17 mei was er weer een mooie wedstrijd op Morlincourt (397 km). Wendy Eertink (15 jaar, Enter) vloog daarbij met 15 duiven en heeft een mooie eerste plek gehaald met een tijd van 13:36:29 en een snelheid van 1180,041 mpm (meter per minuut): iets harder dan 70km/u. De duif 12-1215123 heeft een eerste plek gevlogen, deze duif is uit eigen kweek en is elke week vrij snel bij de eersten. Wendy vloog er maar liefst 8 in de uitslag, een mooie prestatie maar weer! Wendy is begonnen met postduiven in 2010. Ze is van 1 klein hokje naar 3 grote hokken gegaan en heeft dit jaar maar liefst rond de 35 jongen. Haar zusje Jessica (12 jaar) is dit jaar ook begonnen met duiven en zij heeft ook 32 jongen, dus samen 67 jongen. Een mooi aantal dus. Wendy heeft ook nog 13 kwekers en 14 vliegkoppels. Ze is alle dagen druk met de duiven samen met Jessica. Jessica vliegt dit jaar alleen maar met jongen en Wendy met jongen en oude duiven. De jongen zitten bij elkaar in het hok en ze zijn te herkennen aan de kleurtjes op hun ringen: zo kun je ze makkelijk vangen voor de wedstrijden om in te korven. Hopelijk vliegen de duiven van Wendy volgende week weer een nette plaats. Thijs kuipers (14 jaar) een mooie 1ste plek bij de pupillen (RCBD) Thijs is een pupil en vloog zaterdag 17 mei met 10 duiven en kreeg in totaal 4 duiven in de uitslag van RekenCentrum Berg en Dal uit Goor. Een mooie eerste plek met de duif 12-1177723 met een tijd van 13:08:18 en een snelheid van 1238,474 mpm, bijna 75 km/u! Deze duif, zo vertelt hij, is van John uit Limburg en ze doen samen met de duiven. Zo wisselen ze het een beetje uit waardoor ze allebei verschillende bloedlijnen hebben.

Thijs Kuipers Hij heeft dit jaar met zijn vader maar liefst 200 jongen, wat een mooi aantal is. Ze hebben 40 kwekers en in totaal ongeveer 400 duiven. Deze jonge man is al begonnen op zijn zesde. Hij is altijd behoorlijk druk met de duiven en doet erg zijn best om er zoveel mogelijk tijd in te steken. Hij is ook nog een erg fanatieke voetballer. Thijs zit op de vereniging de Reggevliegers in Goor. Deze keer had hij dus een mooie plek gescoord! Op naar volgende week. De uitslagen van de vlucht van afgelopen zaterdag zijn als volgt: Zelfstandige Jeugd: 1, 5, 8, 9, 10: Wendy Eertink (Enter); 2 Celine en Rense Jurjens (Holten); 3, 6 Marga Maat (Goor); 4 Sanne Wolters (Almelo) en 7 Robin van Sermond (Goor). Pupillen: 1, 8, 9 Thijs Kuijpers (Markelo); 2 Collin & Randy (Almelo); 3 Romée Hoek (Harbrinkhoek) 4 Sander Krejenzang (Rijssen); 5 Rutger Slagman (Rijssen); 6, 7 René Kuijpers (Markelo); 10 Myron & Dylan (Westerhaar/ Vriezenveensewijk). Voor meer informatie kijk op www.rcbd.nl.

Hengevelde - Na een week vol kunstactiviteiten in school, hebben de leerlingen van de 5 basisscholen uit Bentelo, Hengevelde, Diepenheim, Wiene en Markvelde afgelopen vrijdag de week afgesloten met een spetterend gezamenlijk optreden bij de Hengeveldse Evenementen Tent. Met deze manifestatie werd de jaarlijkse Veldtocht, een kunst- en cultuurweek voor basisscholen in Hof van Twente, afgesloten. De vele ouders en andere bezoekers zagen wat de kinderen tijdens een aantal workshops in de Veldtocht hadden geleerd. Natuurlijk werd de middag, na een welkomstwoord door burgemeester Ellen Nauta en veldtochtmascotte Wilbert Waterrat, geopend met het Veldtochtlied. Als eerste traden de kleuters op. Zij hadden o.l.v. Suzan van Beijmerwerdt verschillende dansen ingestudeerd op liedjes over water, het thema van deze Veldtocht. Daarna volgden optredens op Braziliaans slagwerk door leerlingen uit groep 7 en 8. Docent Erik Broeke stuwde de leerlingen op tot opzwepende ritmes en had speciale watereffecten in de muziek gebracht. Slot van de middag was voor de leerlingen van de overige groepen. Samen met de musici van Fort van de Verbeelding zongen, speelden en dansten zij vol enthousiasme en brachten daarmee het publiek in vervoering. Stichting CuBaHof en de scholen kijken terug op een geslaagde Veldtochtweek waarin de kinderen en docenten op zeer diverse manieren met verschillende kunstuitingen hebben gewerkt en kennisgemaakt. Volgend jaar zal de Veldtocht plaatsvinden op scholen in en om Markelo.

Vrijwilligerswerk: wel eens aan gedacht? Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente geeft antwoord op allerlei vragen rondom vrijwilligerswerk. U kunt er ook terecht als u vrijwilligerswerk zoekt. Organisaties zoeken vrijwilligers voor de volgende functies: De Rolstoelgroep in Goor zoekt voor de maanden juni, juli en augustus zes vrijwilligers die het leuk vinden om bewoners van verzorgingshuizen in Goor hun wekelijkse uitstapje in de rolstoel te verzorgen. Verwacht wordt dat u de rolstoel drukt op dinsdag- en/of donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Het is een geschikte klus voor jong en oud. Er wordt in en om Goor gewandeld. De gezelligheid staat natuurlijk voorop. Heeft u tijd en u wilt iets betekenen voor iemand in een verzorgingshuis neemt u dan contact op met dhr. R. Moormann, tel. 0547 260508 of mevr. A Haverslag tel 0547 275941. De Wereldwinkel in Delden zoekt een medewerker die allerlei activiteiten t.a.v. de publiciteit kan organiseren. Het nemen van nieuwe initiatieven is in deze functie belangrijk. Website, nieuwsbrieven, verkoopacties en advertenties hebben hierbij extra aandacht. Interesse? Contact: Jaap Veenstra/Helma Albers, tel.074 3767025. Kortestraat 2 Delden. Rohaan, locatie van zorgaanbieder Aveleijn, zoekt vrijwilligers die het aantrekkelijk vinden om samen met mensen met een verstandelijke beperking activiteiten uit te voeren. Voorbeelden zijn: zwemmen, winkelen, muziek maken, sporten, tuinonderhoud en uitgaan. Durft u deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Rohaan in Markelo, tel. 0547 367080 en vraag naar: Karin, Rachel of Noelle. Meer weten? info@vrijwilligerswerkhofvantwente.nl Bezoek ook de website voor onder meer het overzicht van alle vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerswerkhofvantwente.nl. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente vindt u aan de Rozenstraat 2d in Goor. Informatie: Hans Klumpers, tel. 0547 260 100.


Woensdag 28 mei 2014, pag. 13

Hofweekblad

Lid Kwaliteitsregisterpedicure Lid Provoet aantekening diabetische voet reumatische voet

• Zonwering • • Garagedeuren • • Overkappingen • • En meer • Siemar Zonwering B.V.

Langestraat 129, 7491 AD Delden, 074 - 376 63 28

www.siemarzonwering.nl

Derde ‘RTV Oost Familiedag’ in De Waarbeek RTV Oost organiseert op zondag 15 juni a.s. voor het derde achtereenvolgende jaar een speciale Familiedag voor al haar kijkers en luisteraars, in samenwerking met Familiepretpark De Waarbeek in Hengelo. Het attractiepark staat die dag exclusief ter beschikking van de RTV Oost gasten, met gratis entree en gebruik van alle attracties! Bekende gezichten en stemmen van RTV Oost assisteren in het park en radio- en televisieprogramma’s

Dinsdag pizzadag E 6,50

worden live uitgezonden vanuit De Waarbeek. Afgelopen twee jaren was de RTV Oost Familiedag een doorslaand succes. Binnenkort wordt bekendgemaakt vanaf wanneer de gratis toegangskaarten kunnen worden besteld. Familiepretpark De Waarbeek De Waarbeek is al sinds jaar en dag het gezelligste dagje uit van Twente. De nostalgische attracties voldoen aan de meest moderne veiligheidseisen en maken het park tot een waar speelparadijs voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Samen met Twekky, Jerry Glitter en Hetty Confetti beleven ze met hun ouders, opa’s en oma’s een geweldig dagje uit! Voor informatie: www.rtvoost.nl/waarbeek.

Workshop ‘De pest aan pesten’ op de Toonladder

Woensdag schoteldag E 2,50 korting

“Ernst Bobbie en de rest…………” Morgen begint weer het Hemelvaartweekend in Stad Delden. Ieder jaar komen er met Hemelvaart meer dan twintigduizend mensen naar de Historische Stad Delden. Het is eigenlijk raar dat op de radio wel wordt gesproken over de files op de openbare wegen maar niet over de file van voetgangers in het centrum van Stad Delden tijdens Hemelvaart. Op Hemelvaartsdag is het feest en iedereen die de straat op gaat voelt dat. Er is een soort saamhorigheid die heel bijzonder is. Mensen vinden het weer heel normaal om elkaar hartelijk te begroeten. Als dan ook nog eens de zon schijnt kan de dag helemaal niet meer kapot. In Stad Delden is het ook al meer dan 40 jaar groot feest met Hemelvaart. De bekende kermis, de feestavond, de kraampjes langs de straat, de overvolle terrassen en de prachtige winkels, muziek wat wil je nog meer. Stad Delden heeft vorig jaar haar 40-jarige jubileum gevierd met als extra een geweldig circusoptreden voor jong en oud. Dit jaar wordt het misschien nog wel meer de moeite waard om naar het centrum te komen. Hemelvaart “valt” dit jaar in het eerste weekend van juni. Dat is al jarenlang het weekend van de steeds groter wordende Historische Markt Delden. Omdat nu de Hemelvaart commissie en de Historische Markt commissie intensief hebben samengewerkt krijgt u als bezoeker vier dagen feest aangeboden in Delden. De Deldense Ondernemers Vereniging (DOV) is de grote motor achter deze twee genoemde festiviteiten zoals ook achter de activiteiten van de Open Bedrijven Dag Delden, de Sinterklaas intocht en de Kerstmarkt. Vele vrijwilligers werken zich naast hun onderneming een kleine slag in de rondte om deze vier dagen feest tot in perfectie te regelen. Iedere dag is er van alles te zien en te beleven voor u in Stad Delden. En als ik schrijf voor u dan bedoel ik daar iedereen mee, opa, oma, vader, moeder, kinderen etc. Omdat wij als DOV blij zijn met u als klant die het hele jaar door ons weet te vinden of misschien nog iets beter zou kunnen gaan vinden, organiseren wij graag alle genoemde evenementen voor u. Zo houden wij een mooie stad met een levendig centrum dat uniek is in Twente. Als u het komende jaar weer al uw inkopen doet bij ondernemers die aangesloten zijn bij de Deldense Ondernemers Vereniging (zie www.dovdelden.nl) dan blijven wij ons inspannen voor een afwisselde evenementenkalender in Stad Delden. De DOV gaat in het Hemelvaartweekend alle kinderen van Delden trakteren op Ernst Bobbie en de rest. Ik wens u een fijn Hemelvaartweekend en hoop u te zien en spreken in ons mooie historische centrum. Dinant Keizers is voorzitter van de Deldense Ondernemers Vereniging de DOV. De DOV bestaat uit ruim 100 leden vanuit o.a. het industrieterrein, de horeca, de zakelijke dienstverlening en de winkeliers. Daarnaast maakt de DOV ook deel uit van Het Platform waar de voorzitters van de ondernemersverenigingen uit Hof van Twente samenkomen. Vier keer per jaar is er een economisch overleg met de gemeente. In deze maandelijkse column schrijft Dinant wat hem opvalt vanuit de DOV.

Delden - Donderdagochtend 22 mei hebben de leerlingen van groep 4b/5 van de Toonladder de workshop ‘De pest aan pesten’ gevolgd. In de workshop wordt voorlichting gegeven over pesten. Er worden spelletjes en muziek gebruikt voor de groepsvorming en groepsdynamica. De workshop is gegeven door Nicole ter Morsche en Angela Nijhof. Het project is niet gericht op het voorkomen van pestgedrag maar op het in kaart brengen van eventueel pestgedrag en het versterken van de band binnen de klas. Het begint met een ervaringsverhaal van Angela en Nicole. Beiden zijn in het verleden gepest en één van hen heeft zelf ook een korte periode gepest. Ze vertellen wat het met hen deed, wat de school deed, wat wel en niet hielp en hoe zij er op latere leeftijd mee te maken kregen. Daarna gingen de kinderen letterlijk “aan de slag” met een aantal muzikale workshops (drummen, zingen of rappen) en werden vragen behandeld als ‘wie ben ik?’ en ‘waar sta ik in de groep?’ Tenslotte enkele spelletjes om de groep beter te laten samenwerken, een eenheid te vormen en inzichtelijk te maken of kinderen zich onveilig voelen, gepest worden of juist zelf weleens iemand pesten. Dit gebeurde volledig anoniem. Vooral de ervaringsverhalen maakten veel indruk op de kinderen.

Hilde Jager naar Europees Kampioenschap

Markelo - Judo Bond Nederland heeft de selectie bekend gemaakt van het EK judo voor Cadetten tot 18 jaar. Dit evenement zal worden gehouden van 4-6 juli in de Griekse hoofdstad Athene. Hilde (16) heeft deze uitzending te danken aan haar indrukwekkende kwalificatietraject. Tijdens 5 meetmomenten won ze maar liefst 4 keer goud en lukte het haar een 5e plaats te behalen. Hilde zal op zaterdag 5 juli Nederland vertegenwoordigen in de klasse tot 57 kilo. Het Europees Kampioenschap zal in de Olympische sporthal plaatsvinden waar tijdens de spelen van 2004 o.a. Mark Huizinga en Edith Bosch judomedailles wonnen. De wedstrijden zullen via een livestream te volgen zijn op www.ippon.tv.

Als vrijwilliger aan de slag in het nieuwe woonzorgcentrum van ‘De Wheehof’?

Goor - Binnen woonzorgcentrum De Wheehof in Goor bevinden zich een aantal kleinschalige woongroepen van 8 (en 1 woongroep van 16) personen. Er wordt naar gestreefd de bewoners een zo “thuis” mogelijke woonomgeving te bieden, die de thuissituatie zo goed mogelijk benadert. Voor één van de woongroepen zoeken we vrijwilligers die zich een keer per week beschikbaar stellen om samen met de bewoners en medewerkers de maaltijd tot een mooi moment van de dag te maken. We zoeken vrijwilligers die van 16.00 tot 19.00 uur beschikbaar zijn. Het is belangrijk dat u kennis en (zo mogelijk) ervaring heeft met het bereiden van maaltijden en hygiënisch kunt werken. Verder beschikt u over goede sociale vaardigheden in de omgang met de bewoners en voelt u zich bij hen betrokken, u bent tactvol en geduldig en u bent fysiek in staat om diverse werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast heeft u de bereidheid om kennis te nemen van informatie die voor het vrijwilligerswerk van belang is. Voelt u zich aangesproken of wilt u meer informatie? Pak de telefoon en vraag naar Jolanda van den Noort, coördinator vrijwilligerswerk. Zij kan u verder informeren en wellicht kunnen we samen tot een afspraak komen. Tel; 06-34362260 of mail naar: j.vandennoort@carintreggeland.nl.

Wandel4daagse Scouting Delden

Mindset, voeding en bewegen geven prachtige resultaten in De Grote AH Afvalrace Goor - Het gaat goed met de deelnemers aan De Grote AH Afvalrace. Ze zijn nu 15 weken bezig om gedrag te veranderen; ze hebben zich een gezondere manier van eten aangeleerd en bewegen minimaal 3 uur per week. Door dit alles te veranderen hebben ze allemaal op hun eigen manier mooie resultaten behaald. Ze zijn met de hele groep, inclusief de mensen die later zijn gaan meedoen, 478 centimeter in omvang, 159,8 kilo in gewicht en 89.4% in vetpercentage verminderd. Het resultaat is natuurlijk per deelnemer verschillend en dit heeft ermee te maken dat iedere deelnemer een eigen uitgangspositie heeft. Iemand die start met veel overgewicht zal sneller in kilo’s afnemen dan iemand die minder overgewicht heeft. Ook is de mate waarin iemand zijn gedrag wil veranderen van invloed. Voor de resultaten per deelnemer kunt u kijken op www.degroteahafvalrace.nl. Marjon van Ouwerkerk is een prachtig voorbeeld. Ze had een prachtig doel: ze wilde graag 72 kilo wegen, haar vetpercentage verminderen, bewuster worden van haar voedingspatronen en zich lichamelijk fitter voelen. Op dit moment heeft ze dit al behaald en heeft haar doelen kunnen bijstellen. Marjon vertelt vol enthousiasme dat ze elke week weer verbaasd is en dat het maar doorgaat met de mooie resultaten. “Ik vind het mooi dat het gestaag gaat, elke week is er weer wat gewicht af, zijn de centimeters minder en daalt het vetpercentage. Ik ben nu zelfs al 8.1 % vet kwijt. Ik ben me er nu heel erg bewust van wat ik eet, heb veel meer energie, voel me fitter en beleef heel veel plezier aan De Grote AH Afvalrace. Ik kan De Grote AH Afvalrace dan ook iedereen aanraden die wil afvallen, zich fitter wil voelen en er een gezonde levensstijl op na wil houden.” Wil jij meer weten over De Grote AH Afvalrace? Neem dan contact op met Jonny Smelt van Moving Inside Out via telefoon 06-53334981 of per mail contact@degroteahafvalrace.nl.

Gastvrij Delden presenteert Ribs & Music op 1 juni tijdens de Historische Markt

Afgelopen vrijdag was de laatste dag van de wandel4daagse 2014! Na mooie routes te hebben gelopen op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag zijn de kinderen uit Delden en omstreken de finish na een zeer goede prestatie gepasseerd. Voor deze prestatie werden de lopers door Scouting Delden beloond met een heerlijk gratis schepijsje uit een prachtige antieke kar. Deze kar werd gesponsord door 'ijs van Stassen'. Daarnaast stond ook het springkussen van Allmax op de cramersweide om de laatste energie te verspringen! Al met al een geslaagde avond voor alle lopers waarbij de kinderen hun welverdiende medaille hebben opgehaald. Voor de kinderen die het leuk vinden of gewoon nieuwsgierig naar scouting zijn, kunnen een keer komen kijken op de blokhut: Bevers, jongens en meiden 5-7 jaar van 9.30 tot 11.00 op zaterdagochtend. Welpen, jongens 7-11 van 18.15 tot 19.45 op maandagavond. Kabouters, meiden 7-11 van 18.15 tot 19.45 op dinsdagavond.

Delden - Tijdens de Historische Markt op 1 juni in het centrum van Delden presenteert “Gastvrij Delden” de gezellige combinatie van live muziek en live cooking. De koks van de diverse Deldense horecabedrijven grillen heerlijke Spare Ribs voor je. De 7 bandleden van de Freddie Willems Band zorgen voor geweldige live muziek. Ze spelen de grote hits uit de 60ties 70ties en 80ties. Je vindt de Ribs & Music vanaf 12.00 uur op het Ressingplein in hartje Delden. Gastvrij Delden is enkele jaren opgericht door een aantal Deldense horecabedrijven die het bijzondere en historische plaatsje Delden ook graag gastronomisch op de kaart willen zetten. Deelnemers aan Gastvrij Delden zijn Partycentrum Weijenborg, het Aparthotel, het Oaldershoes, Hotel de Zwaan, de Sevenster en het Wapen van Delden. De Freddie Willems Band brengt muziek uit de jaren 60, 70 en 80 in een eigen meerstemmige uitvoering, waaronder diverse nummers a capella. Het repertoire bestaat uit o.a. de Eagles, Beach boys, Bee Gees, Hollies, de Cats, Simon and Garfunkel, Buffoons, Eric Clapton. De bandleden hebben een rijk muzikaal verleden in o.a. Easy Music, Celebration, Maxim, de Spurs enz. We stellen voor: Freddy Willems: zang - gitaar, Wim van den Berg: zang - drums, Hans Westerik: zang - basgitaar, Manuel Belfour: zang - gitaren, Hans Morsink: zang - percussiemondharmonica, Henk Vervoort: zang - steelgitaar - gitaren, Marten Meyer: zang - percussie. Kom zondag 1 juni naar de Historische Markt en geniet van de vele brocante kramen, muziek en lekker eten. Ressingplein Delden 12.00 uur – 17.00 uur.


Woensdag 28 mei 2014, pag. 14

Hofweekblad

Zwemvierdaagse zwembad de Mors van 10 t/m 13 juni

Delden - Inmiddels is er op zwembad de Mors een mooi programma voorbereid voor alweer de 38e editie van de zwemvierdaagse. Deze gezellige familieweek is gevuld met tal van leuke activiteiten en zal dit jaar plaatsvinden van 10 t/m 13 juni. De dagelijkse baantjes kunnen gezwommen worden tussen 17:30 -19:00 uur en van 17:3019:45 uur worden er activiteiten en demonstraties aangeboden. Deze activiteiten zullen begeleid worden in samenwerking met jongerenwerkers van Scala Welzijn. Tijdens de eerste dag van de vierdaagse worden de deelnemers van dit gezellige zwemevenement uitgedaagd om op de ingerichte kabelskibaan de overkant van het diepe bad te bereiken. Dit is een activiteit die een aantal jaren geleden ook al eens heeft plaatsgevonden en dit jaar wegens succes wordt herhaald. De week wordt verder gevuld met allerlei sportieve activiteiten. Zo verzorgen jonge zumbatalenten van Let’s Move een demonstratie, is er het grote gatenbord van SV Delden en kan er onder professionele begeleiding van duikschool Samadai weer gedoken worden met zuurstofflessen. Verder kan iedereen een poging wagen om in de aquaroller op het water te lopen of binnen recordtijd de overkant van de reuze stormbaan te bereiken. Voor de jongsten zijn er een clown, een schminkster en een groot springkussen aanwezig. Traditiegetrouw zorgt Feestverkoop.nl voor een goed stukje opzwepende muziek zodat de deelnemers hun 250 of 500 meter zwemmen vol kunnen houden. Uiteraard is hiermee nog niet alles verklapt… Inschrijven kan vanaf heden aan de receptie van het openluchtzwembad. De kosten om deel te nemen bedragen slechts € 4,- voor kinderen en € 5,- voor volwassenen. Hiervoor mag je de hele week deelnemen aan alle activiteiten, krijg je een gratis consumptie bij Paviljoen de Mors en aan het einde van de week natuurlijk de felbegeerde medaille. Tevens wordt er onder de deelnemers weer een gratis seizoensabonnement verloot en zelfs een heuse ballonvaart die wordt aangeboden door Graveertechniek Nederland BV en Letterlicht Nederland BV. Het belooft dus wat te worden op zwembad de Mors. www.zwembad-demors.nl.

Lesmiddag: “Ontdek de wijsheid in jezelf”

Openluchtdienst in Hengevelde

Markelo - Magda Witsiers verzorgt zondag 1 juni een lesmiddag in Centrum het Beaufort, Burgemeester de Beaufortplein 1 in Markelo. In deze woelige tijden waarin veel mensen op zoek zijn naar spiritualiteit en zingeving, laat Magda Witsiers u, tijdens deze lessen, kennismaken met de kijk van de Leraren vanuit de Wereld van de Wijsheid, op onderwerpen die zij via teksten en beelden krijgt doorgegeven. Het onderwerp van de lezing is niet vooraf bekend, omdat dit door de Leraren gedestilleerd wordt uit de aanwezige groepsenergie. Zij reiken u hierover informatie en een beeld of een ervaring aan, die u, vanuit uw eigen wijsheid kunt gaan herkennen en interpreteren. U kunt hierover uw vragen stellen en helpen zij u op weg met hun kijk hierop. De Leraren geven u daarnaast de boodschap, dat ieder mens uniek is en moet leren luisteren naar wie hij werkelijk is. Luisteren naar de impulsen van zijn wezen. Tijdens deze lezingen worden u hun kijk en antwoorden geenszins opgedrongen, maar nodigen zij u uit, tot het zoeken naar uw eigen waarheid. Zij geven u een handreiking tot verdieping en bewustwording. U bent van harte welkom. Er staat een mand voor een vrijwillige bijdrage. Aanvang 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur. Voor meer informatie: www.wereldvandewijsheid.nl (zie Agenda).

Donderdag 29 mei Hemelvaart’ Op Hemelvaartsdag vindt een openluchtdienst plaats op het Höfteplein. De Latijnse gezangen worden verzorgd door het herenkoor van de Petrus en Pauluskerk. Aanvang 9.00 uur. Na afloop is er koffie met cake. Bij slecht weer wordt de dienst in de kerk gehouden.

Deldenaar succesvol voor goed doel Landelijke opbrengst ruim € 400.000

• opstellen en beoordelen van contracten en/of algemene voorwaarden • geschillen met leveranciers • consumentenrecht • arbeidsrecht • huurrecht • civiel bouwrecht • conflictbemiddeling Markesingel 20 | 7496 BB Hengevelde | T 0547-851 522 E info@bdr-juridischadvies.nl | www.bdr-juridischadvies.nl

Twickelo Wandelvierdaagse Deelnemers voor de 9e keer

Delden - Afgelopen week heeft de Twickeloschool samen met de andere Deldense scholen en de scholen van Bentelo en Deldenerbroek weer deelgenomen aan de wandelvierdaagse. Alle kinderen en hun begeleiders hebben weer genoten van vier dagen wandelen langs prachtige routes. Met de derde dag zelfs een heel nieuwe startlocatie en nieuwe routes! De jongste kinderen liepen de mini-mars van 2,5 km, een echte top prestatie voor deze onervaren lopers. Op vrijdag kwamen alle deelnemers en scholen samen op de weide voor kasteel Twickel. Prachtig om te zien hoe alle kinderen heerlijk samen aan het ravotten waren, of gewoon uitrustten in het gras, bovenbouw en onderbouw samen. Daar werden ook alle medailles uitgereikt. Twee leerlingen mochten hun 9e onderscheiding van de wandelunie in ontvangst nemen. Daan Hardick en Douwe Nijhof hebben deelgenomen van groep nul tot groep 8. Toch goed voor zo’n 220 wandelkilometers. In groep 7 mochten een aantal leerlingen hun 8e medaille opspelden, dus volgend jaar zeker nog meer onderscheidingen met een hoog nummer! Ouderaard en Wandelunie bedankt voor de organisatie en tot volgend jaar!

Koffieochtend OVD Ouderen Vereniging Delden Woensdagochtend 4 juni is onze maandelijkse koffie-ochtend. Deze vindt plaats in café-restaurant ‘t Hoogspel, Bornesestraat 1 te Ambt Delden en de aanvang is om 10.15 uur. Deze ochtend zal mevr. Aafke Brunt een lezing houden over J.C.D. van Heeckeren, de vader van de laatste baron van Twickel. Ook niet-O.v.D. leden zijn van harte welkom.

Ervaring met jeugd(zorg) Laat van je horen en denk mee in het cliëntenplatform Jeugd Twente Er gaat veel veranderen in de jeugdzorg. Vanaf 2015 wordt de gemeente verantwoordelijk voor alle jeugdzorgtaken en passend onderwijs. We spreken hier over de transitie jeugdzorg. Meedenkers gezocht De regio Twente is al geruime tijd bezig om zich hier grondig op voor te bereiden. Het is belangrijk dat jongeren en hun ouders hier direct bij betrokken worden. Het gaat tenslotte om hen. Samen met een aantal ouders en pleegouders is daarom het idee ontstaan om een CliëntenPlatform Jeugd Twente in het leven te roepen. Dus woont u in de gemeente Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand of Wierden laat dan van u horen en denk mee in het Cliëntenplatform Jeugd Twente. Ouders en pleegouders met ervaring in de jeugdhulpverlening die zich aangesproken en betrokken voelen hierin mee te denken worden van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen. We zoeken helaas geen mensen die zelf in de jeugdzorg werken. De eerstvolgende vergadering vindt plaats op 16 juni om 19.30 uur aan de Spoorstraat 7 in Wierden. (het Ontmoetingscentrum) Graag van te voren opgeven via Jeugdzorg@ belangenorganisatiesoverijssel.nl. U krijgt dan de agenda en andere stukken tijdig toegestuurd.

Twickelo zwaait juf Ankie uit

Delden - Afgelopen donderdag hebben de kinderen van basisschool Twickelo afscheid genomen van juf Ankie van de Westelaken. Zij had enige tijd geleden het besluit genomen haar onderwijsloopbaan af te sluiten en te gaan genieten van veel vrije tijd op een nieuwe woonplek! De kinderen en leerkrachten van Twickelo hebben haar deze dag in het zonnetje gezet. Juf Ankie werd achterop een scooter binnengehaald op het schoolplein. Daar werd ze toegezongen door alle kinderen van de school. Nadat ze de rest van de ochtend met haar eigen groep 5B feest had gevierd volgde er ’s middags een programma in de hal. Alle groepen deden op hun eigen ludieke manier een optreden voor juf Ankie. Aan het einde van de dag zongen de kinderen nogmaals het afscheidslied en hebben ze haar uitgezwaaid!!

Afgelopen zaterdag, 24 mei, heeft Deldenaar Dennis Jongbloed (van Jongbloed Fiscaal Juristen NV) 12 uur lang bij Landhuishotel de Bloemenbeek in De Lutte opgesloten gezeten in een hokje van 2x1 meter. Met de actie heeft Dennis Jongbloed € 9.000 opgehaald, hij was hiermee koploper van de 10 deelnemers in De Lutte en stond landelijk (160 deelnemers) in de top 10. Dennis zegt hierover: “gaat niet om mij, gaaf dat het een succes was“. Met mijn opbrengst kunnen ruim 150 kinderen worden bevrijd uit de kinderprostitutie, dat geeft oprecht een erg goed gevoel. Wat ik fijn vond was de hulp van diverse ondernemers uit Delden (en de rest van Twente). We hebben de regio hiermee op een positieve manier op de kaart gezet en krijgen vele kinderen weer een vrij bestaan. Bij 16 restaurants in Nederland stonden de hokjes opgesteld, en werden daarnaast allerlei veilingitems aangeboden. Met de actie is inmiddels ruim € 400.000 opgehaald. Landgoedhotel De Bloemenbeek, waar Dennis opgesloten was, heeft landelijk de 2e plek gehaald. Het was behoorlijk afzien voor Dennis: 12 uur lang opgesloten zitten op alleen water en één bakje rijst. De nodige afleiding was er gelukkig wel, het was gezellig druk bij De Bloemenbeek met activiteiten zoals Ferrari rijden, springkussens, een stormbaan, Clown Funny, livemuziek van Sheila Timmerman en een DJ. Free a Girl De actie Free a Girl heeft landelijk ruim € 400.000 opgebracht. Met deze landelijke actie werd aandacht gevraagd voor de meisjes die in India gevangen zitten in bordelen onder erbarmelijke omstandigheden, en die dagelijks vele malen misbruikt worden in kleine hokjes. Met de opbrengst van de actie zal Free a Girl duizenden meisjes uit de prostitutie bevrijden en mensenhandelaren en pooiers proberen veroordeeld te krijgen. Daarnaast investeert de stichting in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en reïntegratie van de slachtoffers.

Klussen worden uitgevoerd door clubs

Kaarten KBO Delden Uitslagen 20 mei: Jokeren 1e prijs mevr. Exterkate 33 punten 2e prijs mevr. Braakhuis 34 punten 3e prijs mevr. Edelbroek 35 punten 4e prijs mevr. Bomers 39 punten 4e prijs mevr.Oude Veldhuis 40 punten 6e prijs mevr. Wolf 57 punten Kruisjassen 1e prijs dhr. B. van Dam 3226 punten 2e prijs dhr. A. vh Bolscher 3162 punten 3e prijs dhr. L. ten Buuren 3147 punten 4e prijs dhr. F. Exterkate 3126 punten 5e prijs dhr. W. Bruggink 3123 punten 6e prijs dhr.G. Bruggink 3123 punten De kaarters zijn zó enthousiast dat zij ook in de zomermaanden willen doorgaan! Wij nodigen u dan ook graag uit te komen kaarten op: 24 juni en 19 augustus! SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren Voor de viertallencompetitie stond alweer de laatste wedstrijd op het programma en tegen het sterke Lonneker. Er werd verwoed strijd geleverd op alle borden. Marinus Tibbe had het wat lastig in de opening, maar werkte zich goed los en met actief spel behaalde hij een fraaie remise. Frank Muthing kreeg al snel meer ruimte en met een goed getimede doorbraak in het centrum wist hij de partij naar zich toe te trekken. Maurice Pots kreeg een zeer complexe stelling en kon het uiteindelijk niet bolwerken. Art Rol speelde weer een gambietvariant, maar na de lange rokade verloor hij door een dubbele aanval. Een nipte 1½-2½ nederlaag dus, maar toch een geslaagd seizoen in de hoofdklasse. Jeugd Lucas maakte de examens Opstapje 1 en 2. De anderen bekeken een partij van de 14-jarige Jorden van Foreest, de huidige Europese kampioen. Gespeeld voor de competitie werden: Tom – Bas 1-0; Lucas – Gijs 0-1. De stand aan kop: 1. Tom 10½ uit 11. Bezoek ook onze website: www. edsschaak.nl GOORSE SCHAAKCLUB De uitslagen van de laatste ronde onderlinge competitie van de Goorse Schaakclub, gespeeld op 20 mei: Schollink - Albinus rem, Wolters Hoentjen 1-0, Warmink - Jansen 0-1, Laaf - Schurink rem, Prins - Hamers rem De eindstand van seizoen 2013-2014 1. Krijgsman, 2. Albinus, 3. Schollink, 4. Bosma, 5. Wolters, 6. Jansen, 7. Schurink, 8. Laaf, 9. Prins, 10. Hamers, 11. Warmink, 12. Hoentjen, 13. Vroom

Professioneel • Praktisch • BetaalBaar

Winnaars Multimate Win Win Weken

VOETBAL VV TWENTHE GOOR UITSLAGEN Bekerfinales Rood Zwart D1 - vv Twenthe D1 3-1 Ph 3 vv Twenthe 8 1-1 PH wns Enter 2 - vv Twenthe 2 1-3 PROGRAMMA Bekerfinales senioren Zondag 1 juni Beslissingswedstrijd om kampioenschap vv Twenthe 2 - vv Bentelo 2 10.00 VOETBAL ROOD ZWART DELDEN PROGRAMMA Vrijdag 30 mei: toernooi: 18.00 Rood Zwart B2 bij B.W.O. Zaterdag 31 mei: toernooien 12.00 Bevertoernooi Rood-Zwart (voor lagere seniorenteams) 09.00 Rood Zwart MB bij Enter-V. 13.00 Rood Zwart C4 bij v.v. Borne 09.00 Rood Zwart MC bij Enter-V. 13.00 Rood Zwart bij A.S.V. Aadorp 09.00 Rood Zwart F1 bij P.H. 09.00 Rood Zwart F3 bij N.E.O. 09.00 Rood Zwart F4 bij Diepenheim 09.00 Rood Zwart F7 bij A.S.V. Aadorp Zondag 1 juni: toernooien 13.00 Rood Zwart A2 bij Dedemsvaart 10.00 Rood Zwart E3 bij P.H. 10.00 Rood Zwart E4 bij Tubanters 09.00 Rood Zwart F8 bij Tubanters Voor actueel nieuws zie www.roodzwart.nl

KORFBAL ZWART WIT DELDEN Zwart Wit sluit seizoen af met nederlaag tegen HKC HKC uit Hengelo was voor Zwart Wit de laatste tegenstander van dit seizoen. Zwart Wit dat vorige week een goede wedstrijd speelde, was nu in geen veld of wegen te bekennen. Daardoor verloren de Deldenaren de laatste wedstrijd met ruime cijfers 16-8 in Hengelo. Zwart Wit kwam in deze wedstrijd maar één keer op een voorsprong en dat was bij de stand van 0-1. Vanaf dit moment zat Zwart Wit geen enkel moment lekker in de wedstrijd met als gevolg dat HKC langszij kwam. Doordat HKC feller en trefzekerder was, ging het aan kop bij rust met 7-4. Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. HKC bleef de bovenliggende partij en Zwart Wit pakte hier en daar haar score mee. Hierdoor kon de Hengelose ploeg uitlopen naar een wat ruimere voorsprong en liet het Zwart Wit achter zich. Met het einde in zicht kwam Zwart Wit niet meer in de buurt van HKC, wat resulteerde in een ruime nederlaag. Eindstand: 16-8 voor HKC. Voor Zwart Wit 1 zit de competitie voor dit jaar erop. Komend seizoen zal het eerste van Zwart Wit uitkomen in de 2e en 3e klasse. Op het veld wist de Deldense ploeg te promoveren, maar in de zaal kwam het niet verder dan een derde plek. PROGRAMMA woensdag 28 mei Zwart Wit (D) MW1 - Groen Zwart MW1 20:00 uur Voor info over Zwart Wit: www.dkvzwartwit.nl

Uitgebreide Kia Zomer Fitness Check voor slechts € 15,Ook dit jaar organiseert Kia de gewaardeerde Kia Zomer Fitness Check. Nadat er een vinkje achter 15 gecontroleerde, vitale onderdelen is komen te staan, weten Kia-rijders dat ze volledig kunnen blijven vertrouwen op hun Kia. De Fitness Check draagt bij aan de totale ‘ontzorging’ van de Kia-eigenaar die toch al kan vertrouwen op de garantie van zeven jaar, nog steeds uniek in de autobranche. Tijdens de Kia Zomer Fitness Check worden 15 belangrijke onderdelen van de Kia gecontroleerd. Op die lijst staan: 1. Accu 9. Verlichting en knipperlichten 2. Koelsysteem en conditie waterslangen 10. Dashboard verlichting 3. Veiligheidsgordel en gordelspanning 11. Schokbrekers 4. Niveau koelvloeistof 12. Bandenspanning en profieldiepte 13. Uitlaat 5. Niveau motorolie 14. Uitstroomtemperatuur airco 6. Niveau remvloeistof 15. Sproeierinstallatie van voorruit, achterruit 7. Remblokken en remschijven en (bij Xenon verlichting) koplampen 8. Ruitenwisserbladen voor en achter Reis voor twee personen naar Zuid Korea Na het uitvoeren van de Zomer Fitness Check ontvangt de Kia-rijder een voucher waarmee hij kans maakt op een volledig verzorgde, vijfdaagse reis voor twee personen naar Zuid Korea. Daar zal de hoofdstad Seoel als uitvalbasis dienen. Op het programma staan ondermeer een bezoek aan de Kia-fabriek en diverse bezienswaardigheden. De Kia Zomer Fitness Check voucher heeft een unieke code, waarmee Kia-rijders zich kunnen registreren op MijnKia om mee te dingen naar de hoofdprijs, de vijfdaagse trip naar Korea. Gratis Shell motorolie bij uitvoering Fitness check Naast de kans op een volledig verzorgde reis naar Zuid-Korea krijgen Kia-rijders na het uitvoeren van de Kia Zomer Fitness Check gratis Shell Helix Ultra ECT 5w30 hoogwaardige motorolie t.w.v. € 25,99 inclusief een bewaartasje t.w.v. € 3,50 (op=op). Een afspraak voor de Kia Fitness Check kan worden gemaakt via www.mijnkia.nl of door direct contact op te nemen met de Kia-dealer of Kia-reparateur. De kosten van de check bedragen slechts € 15,-. Deze actie is geldig tot en met 31 juli 2014. Bleeker Autohuis, www.bleekergroep.nl.

Henk Marissink van Multimate Goor en blije bestuursleden van de verenigingen. Afgelopen periode hebben clubs kunnen sparen voor clubtegoed bij Multimate Goor. Het sparen is afgelopen en de clubs maken de balans op. Verschillende clubs hebben al plannen gemaakt wat ze gaan doen met het geld. “Deze zomer pakken we de buitenkant van ons clubhuis aan,” vertelt de heer Veehof van Voetbalvereniging Twenthe. “Samen met de leden hebben we een leuk bedrag gespaard bij Multimate Goor, dat we gaan gebruiken.” De atletiekvereniging AV Goor 75 heeft weer hele andere plannen, zij gaan de sportattributen opknappen. “Dit heeft ons zeker de mogelijkheid gegeven om iets extra’s te doen voor onze sporters. Klusmaterialen hebben we daar altijd bij nodig!” aldus Mevr Wouda. Ook Zangvereniging Tavenue en Voetbalvereniging G.F.C hebben leuke opknap ideeën binnen hun vereniging. De Win Win Weken was een actie bij Multimate Goor, om te sparen voor klustegoed voor een club. In deze tijd hebben verenigingen het niet altijd makkelijk en op deze manier kon een steentje bijgedragen worden aan de klussen die uitgevoerd moeten worden aan bijvoorbeeld het clubgebouw.


Hofweekblad

Woensdag 28 mei 2014, pag. 15

Grafische vormgeving en drukken van: Geboorte kaarten

Uitnodigingen

Handels drukwerk

Flyers

Trouwkaarten

Felicitatie kaarten

Timmerbedrijf Ben ter Braak

Voor al uw timmerwerkzaamheden in en om het huis. Ook voor het vervangen van houten kozijnen en vervaardigen van trappen.

Sleutelbloem 13 - 7491 LR Delden Tel. 074 -3761154 / 06-23363563

Fietstocht Elastiekenkoers 2014 steunt dit jaar stichting kinderen met Niet Aangeboren Hersenletsel uit Hof van Twente Op 26 juni start de Elastiekenkoers, een bekende fietstocht van 170 kilometer die dit jaar naar alle waarschijnlijkheid zal gaan starten in Diepenheim, met een inhaal in Goor. De definitieve route zal op 6 juni bekend gemaakt worden. De Elastiekenkoers is een Stichting die voor en door inwoners van Hof van Twente is opgezet, met als doel jeugdige inwoners van de Hof met een ernstige aandoening te ondersteunen bij hun ziekte, een wens te vervullen of de behandelende instelling te ondersteunen met praktische hulp. ‘Winnen doe je samen!’ is het motto van de Elastiekenkoers. Met de jaarlijkse intocht wordt geld ingezameld. Dit bedrag wordt niet standaard overgemaakt naar een instelling, maar tastbaar gemaakt doordat er bijvoorbeeld praktische hulpmiddelen worden gekocht. In samenspraak met de Edwin van der Sar foundation heeft het bestuur van de Elastiekenkoers gekozen voor de stichting NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Dit jaar rijden er zo’n 150 mensen mee in de fietstocht onder politiebegeleiding. Eén daarvan is Thijs Wiegerink, die zich naast deelnemer ook gezamenlijk met zijn zwager Remco van Bokhorst inzet voor het goede doel. Zij lieten 300 retailwaardige caps ontwerpen in de huisstijl van de Elastiekenkoers, die 100% zijn gesponsord door het merk Kingcap. Deze caps zijn te koop voor € 10 per stuk, waarbij de volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Aan de binnenkant van de cap bevindt zich een uniek nummer waardoor er automatisch wordt meegedaan met een loterij. De hoofdprijs is een Philips LED televisie, aangeboden door Electroworld Bas Baake uit Delden. Thijs Wiegerink kijkt er erg naar uit om deel te nemen aan de fietstocht: “Remco reed vorig jaar mee. Het was geweldig om te zien en heeft me enthousiast gemaakt. Toen de inschrijving van dit jaar open ging, twijfelde ik geen moment. Maar de stichting staat centraal. Wij streven ernaar om met de cap-actie 3000 euro op te halen voor het goede doel.” De organisatie hoopt op net zo veel enthousiasme als bij de voorgaande edities. Wilt u ook de stichting NAH steunen, een fantastische cap ontvangen én meedoen aan de loterij? Bestel dan direct: Thijs Wiegerink 06-12 46 39 93, Remco van Bokhorst 06 – 23 58 01 85 of via Elastiekenkoerscaps2014@gmail.com.

Bentelose jeugd doet goede zaken op handbaltoernooi Stormvogels Afgelopen weekend vond het veldtoernooi bij Handbalvereniging Stormvogels in Haaksbergen weer plaats. HV Bentelo streed met zeven teams mee om de prijzen en deed dat met verve. Op zaterdag werden de kabouters, F-, E- en D-jeugd teams alle vier kampioen en namen een bal mee naar huis. De C-jeugd werd zeer verdienstelijk 2e. Op zondag namen de B-jeugd 1 en 2 deel. Zij werden beide 3e. Een geslaagd en succesvol toernooi voor de Bentelose handbaljeugd.

Devoc dames recreantenteam zoekt teamleden Delden - Het damesrecreantenteam is door omstandigheden nogal uitgedund, figuurlijk gesproken dan. Het is lastig volleyballen op deze manier. We trainen en spelen 1x per week fanatiek een potje volleybal. Heb je zin om lekker een potje te volleyballen, maar wil je niet de verplichting hebben om competitie te spelen, kom dan vooral eens kennismaken met het team. Je kunt natuurlijk ook vrijblijvend een paar keer meetrainen om te bekijken of het bevalt. De aankomende weken trainen we nog op woensdag van 20.00 tot 21.30 uur. Je kunt ook informatie halen van de website www.devoc.nl.

Beachvolley krijgt een vervolg

Markelo - Op het zandstrand, welke wordt gecreëerd bij de familie Jansen in het weiland, is dit jaar op zaterdag tijdens het Dorpsfeestweekend het beachvolleybaltoernooi. De organisatie van het toernooi is dit jaar in handen van de volleybalvereniging Markel-Up en stichting Dorpsfeest Markelo. Vanaf heden kunnen de teams zich aanmelden voor dit toernooi. Hiervoor is een speciaal mailadres: beach.markelup@gmail. com. Elk team heeft 4 personen in het veld waarvan maximaal 2 heren. Er wordt recreatief gespeeld in twee poules: jonger dan 18 en 18+. Zowel bij het Dorpsfeest Markelo als bij de volleybalvereniging Markel-Up kwam de suggestie binnen om een vervolg te geven aan het succesvolle beachvolley welke in de voorgaande jaren werd georganiseerd door Bill’s Bar. Het toernooi kenmerkte zich door een erg gezellige sfeer voor de jeugd van Markelo. Dit was aanleiding voor het Dorpsfeest en MarkelUp om contact te zoeken. De eerste ideeën kwamen met toeval terecht bij Joke Jansen. De familie Jansen bood hierop spontaan aan om gebruik te maken van hun weide. Hiermee was de organisatie rond zodat het toernooi nu definitief door kan gaan. Voor de opgave en het sportdeel zorgt Markel-Up. Bij opgave dient er een contactpersoon, een telefoonnummer een eventuele teamnaam en de categorie opgegeven te worden. Deelname met een team is gratis. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door de Rick en Tijn Show. Aan het eind van het toernooi zal de prijsuitreiking plaatsvinden in de grote Dorpsfeesttent. Meer informatie over het toernooi volgt!

Schapen klaar voor de zomer bij Wendezoele

Feetcare in Diepenheim is nu Bjoeti ‘Face & Feetcare’

Ambt Delden - Museumboerderij Wendezoele organiseerde afgelopen week themadagen over zaaien. De eerste van een drieluik over zaaien, oogsten verwerken. Op 23 en 24 mei kwamen geïnteresseerden uit de regio kijken hoe het zaaien vroeger ging. In de komende week worden de schapen geschoren. Enkele tientallen bezoekers togen afgelopen week naar de Twickelerlaan om bij Museumboerderij Wendezoele te zien en te ervaren hoe zaaien vroeger in zijn werk ging. Zaaien met de hand bleek een hele kunst, en dan te bedenken dat er complete akkers zo werden ingezaaid. Er waren diverse zaai- en pootmachines te zien die tegenwoordig niet meer worden gebruikt. Om beter beeld te krijgen in de ontwikkeling van de landbouwmechanisatie was Loonbedrijf Versteeg bereid de zaaimachine anno 2014 ten toon te stellen. Op zaterdag 31 mei staat de volgende activiteit op het programma, om 14.00 uur worden de schapen geschoren. Bijzonder om te zien en een mooie kans om eens te voelen hoe de wol is, wanneer het net van het schaap komt. Niet om meteen een trui van te breien!

Kom een dagje bij ons op de boerderij

Ambt Delden - Maandag 9 juni, tweede pinksterdag, zet de familie Truitman de deuren van hun boerderij aan de Lage Eschweg 3 in Ambt Delden open voor iedereen die een kijkje wil nemen op de boerderij. Op die dag zijn er allerlei activiteiten zoals kalfknuffelen, kunstkoemelken en een boerenstormbaan op hun erf georganiseerd. Ook als je een kijkje wilt nemen in de melkstal, de kleine kalfjes in het stro wilt zien liggen of lekker wilt picknicken tussen de koeien ben je van harte uitgenodigd. Meer informatie vind je op www.campina.nl.

Opvallend veel dames en heren in Diepenheim en omgeving lopen met goed verzorgde voeten rond. Deze voeten zijn weer een lust voor het oog dankzij Anita van Heuveln. Naast pedicure is Anita inmiddels ook gediplomeerd schoonheidsspecialiste. Haar pedicurepraktijk ‘Feetcare’ is uitgebreid en heet nu Bjoeti ‘Face & Feetcare’. Persoonlijke aandacht en advies staan bij Anita centraal. Laat uzelf heerlijk verwennen bij Bjoeti ‘Face & Feetcare’, want het geheim van een mooie stralende huid is enerzijds het toepassen van hoogwaardige verzorgings-, en voedingsproducten en anderzijds een speciale Shiatsu drukpuntmassage waardoor u zich weer als herboren voelt. Anita verwelkomt u graag in haar vernieuwde salon om u kennis te laten maken met haar nieuwe hoogwaardige productlijn en speciale behandelingen, waaronder gezichtsbehandelingen, pedicure, manicure en lichaamsmassages. Bjoeti ‘Face & Feetcare’, Ingang woonwinkel Interio, Grotestraat 62, 7478 AD Diepenheim, tel. 06-51 37 52 73, www.bjoeti.com.


Woensdag 28 mei 2014, pag. 16

Hofweekblad

De engel, de duivel en het meisje

Bekkernens 1e op Lorris en Rudi Schaap wint Quiévrain

Storytelling & barokmuziek

Markelo - Twee vluchten stonden er afgelopen zaterdag op het programma. Een vitessevlucht van zo’n 280 km vanuit Quiévrain en een eendaagse fondvlucht van circa 560 km vanuit het eveneens Franse Lorris (Loiregebied). Met name de fondduiven hadden mazzel. Het maakt nogal een verschil of je als duif 560 km tegen de wind in moet zwoegen of dat je de wind op de staart hebt. Bij een zuidwestenwind kracht drie hadden de duiven deze vluchtdag weinig te lijden. De fondduiven kregen om half negen ’s ochtends de vrijheid, en de snelste duif van PV De Snelle Wieken Markelo behoort deze keer toe aan voorzitter Gerrit-Jan Bekkernens. Zijn tweejarige duivin maakte om een minuut over half drie haar opwachting aan de Raatakkerweg in Holten. Goed voor een gemiddelde snelheid van bijna 94 km per uur. Ook de duiven van Willem Hondelink, Harry en Erwin Ligtenbarg, Joop Wiggers en Rudi Schaap lieten deze dag weer zien dat zij dit grote werk gemakkelijk aankunnen. De duiven die ingekorfd waren op Quiévrain werden zaterdagochtend pas na de koffie, om half elf, gelost. Zij hadden dezelfde wind schuin van achteren en kwamen met een nog wat grotere snelheid naar huis (net iets boven de 100 km per uur). En ja hoor, dezelfde driejarige doffer van Rudi Schaap die vorige week alle concurrentie in de Kring 1 te snel af was, was ook deze week onverslaanbaar binnen de club. Altijd leuk om zo’n klasbak op je hok te hebben die week in week uit kop vliegt. Maar het wordt in zo’n geval ook elke week spannender voor de duivenliefhebber of zo’n duif wel terugkeert van de vlucht. En het zal ook niet de laatste keer zijn dat zo’n kampioen ineens wegblijft van een lapvluchtje van 20 km of gepakt wordt door een roofvogel. De 10 snelste duiven op deze vlucht waren van Rudi Schaap, Harry Manrho, Jan Schuiterd, Gerrit-Jan Bekkernens en Joop Wiggers. De uitslagen van beide vluchten: Quiévrain: 1. Rudi Schaap, 2. Rudi Schaap, 3. Joop Wiggers, 4. Gerrit-Jan Bekkernens, 5. Harry Manrho, 6. Gerrit-Jan Bekkernens, 7. Jan Schuiterd, 8. Gerrit-Jan Bekkernens, 9. Jan Schuiterd, 10. Joop Wiggers Lorris: 1. Gerrit-Jan Bekkernens, 2. GerritJan Bekkernens, 3. Willem Hondelink, 4. Gerrit-Jan Bekkernens, 5. Joop Wiggers, 6. Joop Wiggers, 7. Harry Ligtenbarg, 8. Rudi Schaap, 9. Erwin Ligtenbarg, 10. Rudi Schaap.

Marion Altena

Petr Wagner

Jan Cižmár

Diepenheim - Op zaterdag 7 juni a.s. vindt in de Johanneskerk in Diepenheim het literaire concert ‘De engel, de duivel en het meisje’ plaats. ‘De engel, de duivel en het meisje’ is een voorstelling waarin storytelling en barokmuziek op een verrassende manier worden gecombineerd. Uitvoerende artiesten zijn de van oorsprong Enterse Marion Altena (tekst, voordracht) en de Tsjechische musici Petr Wagner (viola da gamba) en Jan Cižmár (theorbo). ‘De engel, de duivel en het meisje’ is ontwikkeld naar aanleiding van het boek Ontworteling van Marion Altena. Zij heeft een handvol hoofdstukken uit haar roman bewerkt voor storytelling en leest dat verhaal voor aan het publiek. Daarbij wordt ze begeleid door Wagner en Cižmár met sfeervolle composities van de Oude Meesters van de Barok. Het unieke van deze voorstelling is dat de combinatie muziek/storytelling verder gaat dan alleen ‘literatuur met muzikale omlijsting’. De geschiedenis van componisten als Marin Marais en Antoine Forqueray wordt volledig geïntegreerd in het (overwegend hedendaagse) verhaal en de gespeelde muziek sluit naadloos aan bij de teksten die voorgedragen worden. Daarbij krijgt de symboliek achter ‘de engel en de duivel’, waarmee deze componisten vaak werden vergeleken, een verrassend nieuwe dimensie door de innerlijke strijd van de mysterieuze persoon om wie alles in dit verhaal draait. ‘De engel, de duivel en het meisje’ is een intieme luisterervaring voor zowel kenners van de Oude Muziek als mensen die ervan houden om in gedachten meegenomen te worden in meeslepende storytelling. Deze voorstelling is bovendien erg geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. Zaterdag 7 juni, aanvang: 19:30 uur, entree € 15,00 Reserveren: www.marionaltena.com Johanneskerk, Grotestraat 1, Diepenheim.

14-21 juni 2014: Nationale Tuinweek

Prinses Beatrix geeft startsein Nationale Tuinweek

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden geeft woensdag 11 juni op het Sint Agathaplein in Delft het startsein voor de Nationale Tuinweek. De Nationale Tuinweek wordt dit jaar voor het eerst gehouden en duurt van 14 tot en met 21 juni. Het is een initiatief van vereniging Groei & Bloei. De grootste tuinvereniging van Nederland en België wil daarmee meer mensen enthousiast maken om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten. In Nederland en Vlaanderen worden die week talloze ‘groene’ initiatieven genomen: van plantenmarkten en tuinenfietstochten tot natuur-educatiewandelingen, workshops, lezingen en rondleidingen door (moes)tuinen en parken. Het thema van de Nationale Tuinweek is tegel eruit, plant erin. Aan de hand van dit thema hoopt Groei & Bloei een bijdrage te leveren aan groenere steden en dorpen met een grotere biodiversiteit. De week wordt feestelijk afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend. Meer dan 1.000 tuinbezitters stellen dan hun tuin gratis open voor publiek. Kijk voor meer informatie over de Nationale Tuinweek op www.groei.nl/tuinweek of www.facebook.com/GroeiBloeiTuinweek Voor info over de bijdrage hieraan door G&B-Hengelo e.o. zie Tuinweek op hun website www.hengelo.groei.nl.

Pinksteractie voor Nederlandse missionarissen Van 29 mei t/m 9 juni is er in de H. Geest parochie en voor Delden in de RK Blasius aandacht voor de “Week van de Nederlandse Missionarissen”. Volgens een Bed, Bad en Brood regeling werken er 750 missionarissen en 30 missionaire werkers over de hele wereld verspreid. Moderne missionaire werkers bestrijden de armoede, organiseren groepen tot zelfredzaamheid, werken in de zielzorg en de gezondheidszorg, trainen jonge mannen en vrouwen tot kritische burgers, helpen boeren die van hun land verdreven worden en leren hen voor hun rechten op te komen. Achter in de kerk is een expositie te zien van de werkzaamheden. In Kerkennieuws, in het de parochieblad Geestig en op www. weeknederlandsemissionarissen.nl kunt u alle informatie vinden. Om voor deze volgelingen van Paus Franciscus de kosten voor de verzekeringen, voor een tweejaarlijkse thuisreis, voor een oudedagsvoorziening en voor hulpmiddelen zoals een pc of een motorfiets te kunnen betalen vraagt WNM (Week Ned. Missionarissen) een gift in de collectebus bij de uitgang van de R.K. Blasius op zondag 8 juni na de mis van half tien. Voor nadere inlichtingen: MOV groep Delden, Wim Petersen, tel. 074 3762786.

Ineke’s Hofdichten ‘‘Veldtocht” ‘Wat is det toch die Veldtocht’? Zo vreug ne kearl an zien vrouw: ‘Is det ’n reisje of zo? Ik snap ’t neet zo nauw’. ‘De Veldtocht is ne happening Vol Kunst en Cultuur veur de wichter, Zee trommelt, knutselt en schildert, Met gleundernde gezichter’ Zeg zien vrouw en zet nen emmer Achter in de kofferbak ‘Oonze Bas dut toch ok met! Den trommelt straks met gemak. Oonze Mientje dut ’n dansje, Dit knutseltje is van oonze Jo. Oonze Henkie schildert ’n T-shirt, Kom wie goat hen kiekn zo’! Wat ’n organisatie, Veur Deldense Evelien, Det mag bes es wordn eneumd. Zee is met recht DE ‘Veldtocht-Queen’! Ineke Smit-Vukkink

Open dag Hofstreek Omroep Op zaterdag 31 mei aanstaande houdt Hofstreek Omroep weer een open dag. Belangstellenden zijn van 10.00 ’s ochtends tot 17.00 ’s middags van harte welkom om eens in de studio van Hofstreek FM of Hofstreek TV aan de Höfte 5 te Goor, een kijkje te nemen, onder het genot van een kopje koffie.

Jannie van Ulden te gast in Portret Zondag 1 juni is Jannie van Ulden te gast in de radio-uitzending Portret van Hofstreek FM. Mevrouw van Ulden zwemt graag, wat heet: in 2009 vestigde ze een wereldrecord, in Australië. Dit kunt u nalezen in ‘Niernieuws’, normaalgesproken geen sportblad. Maar hier gaat het dan ook over de World Transplant Games. Jannie ‘viert’ namelijk dezer dagen dat ze al 12,5 jaar met een donorlever leeft en kennelijk zelfs tot grote sportprestaties in staat is. Is ze al in training voor Argentinië 2015, heeft ze nog andere hobby’s? Op deze en andere vragen krijgt u zondag antwoord, ook brengt onze gast haar favoriete muziek mee. Portret wordt zondagmorgen uitgezonden op Hofstreek FM van 11 tot 12 uur en maandag 2 juni herhaald van 20 tot 21 uur. Presentatie: Linda van Ingen.

Renzo Temmink wint 1e jeugdviswedstrijd 2014

Diepenheim - Vrijdag 23 mei is de 1e viswedstrijd voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden aan de Hofmaatvijver te Neede. De opkomst was prima, want er deden 17 vissers mee. De weersomstandigheden en de vangst waren uitstekend. Iedereen wist vis te vangen en in totaal werden er 312 vissen gevangen. Renzo Temmink wist deze wedstrijd te winnen met 269 cm. Op de 2e plaats eindigde Jelmer Lammertink met 230 cm en de 3e plaats was voor Teun Landeweerd met 212 cm. De volgende wedstrijd (2e) wordt gehouden op vrijdag 13 juni 2014 aan de Schipbeek rechts richting camping de Kiefte te Diepenheim. (Iedereen die mee wil vissen, we vertrekken vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.15 uur en niet later!).

Appel en Ei toernooi 2014 Bentelo - De reguliere voetbalcompetitie zit er weer op voor dit jaar. Ter afsluiting van het seizoen staat wederom het jaarlijks terugkomend ‘Appel en Ei’ toernooi op het programma. Aanstaande zondag 1 juni zal voor de 27e keer gestreden worden om die felbegeerde eerste plaats gecategoriseerd in een recreatie-/prestatie poule voor de heren met daarnaast een aparte damespoule. Het Appel en Ei toernooi betreft een sponsortoernooi waarbij alle sponsoren van VV Bentelo de kans krijgen om met één of meerdere teams deel te nemen om zo hun bedrijf extra te kunnen promoten. Om de maximale deelname te vergroten zijn er 2 extra velden geprepareerd op de weide van Rudi Buschers Vanuit sportcomplex ‘De Pol’ zal om 9:00 het eerste fluitsignaal worden gegeven voor de start van de eerste poulewedstrijden. Na het spelen van de kwart-/halve finales zullen om 15:15 de finales gespeeld worden, nadien zullen de trofeeën overhandigd worden aan de winnaars. De welbekende ´derde helft´ zal uiteraard niet ontbreken. Via deze weg willen we dan ook iedereen uitnodigen om gezellig langs te komen om de teams aan te moedigen bij dit jaarlijks terugkomende topevenement. Graag tot zondag!

Uitgiftepunt zakken voor inzameling plastic verpakkingsmaterialen in Azelo Ook Azeloërs zijn milieubewust en er worden dan ook volop plastic verpakkingsmaterialen gescheiden om deze afzonderlijk in te laten zamelen. Inwoners gaven echter aan, dat het fijn zou zijn om ook een uitgiftepunt van de zakken in de buurtschap te krijgen, zodat men daar niet speciaal voor naar Delden hoeft. De Stichting Gemeenschapsbelangen (groot)Azelo heeft nu in overleg met Twente Milieu, de gemeente Hof van Twente en de obs Azelo gezorgd voor een uitgiftepunt van deze plastic zakken. Deze kunnen afgehaald worden in de fietsenstalling van de school aan de Secr. Engelbertinkstraat 16. Hoewel het uitgiftepunt gerealiseerd is op verzoek van inwoners van Azelo mogen uiteraard ook alle andere inwoners van de gemeente Hof van Twente hier gebruik van maken.


Woensdag 28 mei 2014, pag. 17

Hofweekblad

2e Leven voor Rood Zwart tenues

Delden - Zaterdag 24 mei heeft, tijdens het 9e Gerrit ten Brummelhuis toernooi, voorzitter Robert Ros van Rood Zwart een grote hoeveelheid shirts overhandigd aan Ineke ten Cate van de Stichting Muli Shani Zambia. Rood Zwart is drie jaar geleden begonnen met het kledingplan en onlangs heeft Rood Zwart alle leden volgens datzelfde plan voorzien van nieuwe tenues, deze keer met trainingspakken en tassen. De oude tenues krijgen een tweede kans in Zambia. Naast tenues gaan ook een groot aantal trainingspakken en tassen met Ineke ten Cate mee naar Afrika. Het spreekt voor zich dat Ineke zeer gelukkig is met de bijdrage van Rood Zwart aan Muli Shani. Rood Zwart is blij een bijdrage te hebben kunnen leveren om de idealen van Ineke waar te kunnen maken.

50 jaar De Toonladder; Hold de date; reünie! Delden - In de nazomer van 2014 bestaat de Toonladder, nutsbasisschool voor Daltononderwijs (voorheen Nutsschool Delden) alweer 50 jaar. Reden voor een feestje dus! Ben je oud-leerling of oud-docent en ouder dan 18 jaar? Dan ben je bij dezen uitgenodigd om dit jubileum met ons te vieren tijdens een reünie op zaterdag 13 september 2014. De reünie duurt van 16.00-21.00 uur. We vragen een kleine bijdrage in de kosten (€ 12,50) en voor slechts € 7,50 extra voorzien we je bovendien van een lekkere daghap. Op het inschrijfformulier vind je meer details (zie Tickets; http://www.vsensa.nl/ toonladder.html). Woon je in het buitenland? Schrijf je dan in door een e-mail te sturen naar 50jaar@toonladder.nl. Laten we mooie herinneringen delen! Graag tot in september!!

Optreden huisvrouwenorkest

Markelo - Op zaterdag 14 juni is er in Anholtskamp Markelo (A. ten Hovestraat 1) een optreden van het Huisvrouwenorkest uit Vorden. Het Vordens huisvrouwenorkest laat de mooiste melodieën horen, met o.a. wasborden, pannen, flessen en nog veel meer. U, als inwoner van Markelo, bent van harte uitgenodigd om deze gezellige middag bij te komen wonen tegen een vergoeding van € 5,-. Hiervoor krijgt u naast het optreden een kop koffie en een hapje en drankje aangeboden. Het optreden begint om 14.30 uur (zaal open: 14.00 uur). U kunt u aanmelden en betalen bij de balie van Anholtskamp op maandag, woensdag of vrijdag tussen 9.00-10.00 uur: 0547363555. (Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. een maximum aantal bezoekers die we toe mogen laten.)

RTV Oost op stap met ‘Heerlijk Overijssel’ Omroep biedt een zomerse kijk op onze provincie

‘Heerlijk Overijssel’ is de naam van de zomerserie van RTV Oost die begin juli weer van start gaat. Om alvast in de stemming te komen zendt TV Oost op Hemelvaartsdag 29 mei een compilatie uit van Heerlijk Overijssel van het afgelopen jaar. Te zien zijn beelden die vorig jaar tijdens de themaweken werden gemaakt in sportparken, sterrenrestaurants, wijngaarden en pretparken. ‘Heerlijk Overijssel’ wordt ook dit jaar weer op werkdagen in juli en augustus uitgezonden. Bij Radio Oost zijn overdag korte reportages te horen en bij TV Oost wordt de dag afgesloten met een rechtstreekse uitzending vanaf locatie tussen 17.20 en 18.00 uur. Deze uitzending wordt de hele avond herhaald. Een compilatie van Heerlijk Overijssel 2013 wordt op Hemelvaartsdag 29 mei om 17.20 uur uitgezonden en elk uur herhaald.

18 editie Hemelvaart festival Jannarok op 28 en 29 mei

My Baby

Small Time Crooks

Diepenheim - Op 28 en 29 mei vindt in Diepenheim de 18e editie van Hemelvaart festival Jannarok plaats. Jannarok vindt elk jaar op Hemelvaartsdag en de avond ervoor plaats in het bruisende centrum van het pittoreske Diepenheim. Met 15 zowel regionaal als nationaal bekende acts hebben de jongeren van Jeugdsoos Why Don’t Cha weer een bomvol en steengoed programma neergezet. Aanstormend talent zal ’s avonds op 28 mei de spits afbijten op het podium in de Soos. Hier wordt tijdens ‘Janna’s Beste Bandje Voor’ door vier jonge bands gestreden om een plaats op het buitenpodium tijdens het hoofdprogramma de volgende dag. Wordt het Stereotype, Sixer, 7 Tools of the Bandit, of toch de talenten van Primary Square Company? Het publiek bepaalt vanavond! Op Hemelvaartsdag opent ‘Janna’s Beste Bandje’ om 13:00 het hoofdprogramma op de grote stage in het midden van Diepenheim. Vervolgens is het de beurt aan de Diepenheimse formatie ‘Wilson’. Verder zien we ook nog ‘The Road Home’, ‘Villa Zeno’, ‘My Baby’, ‘Bangarang’ en ‘The Tightropes’. Het Amsterdamse My Baby speelde vorig jaar nog met Larry Graham, de bassist van onder andere Sly & the family Stone, tijdens zijn Nederlandse tour en in De Wereld Draait Door. Nadat ze vervolgens tourden door Amerika, Australië en Azië ligt een optreden op Jannarok natuurlijk voor de hand. Als de Hengelose Ska-formatie ‘Bangarang’ en de Bluesrockers van ‘the Tightropes’ het buitenpodium hebben gesloopt verplaatst het festival zich naar binnen waar ‘Small Time Crooks’, met voornamelijk ’20 en ’30 Western Swing, het Pand van Janna op temperatuur brengt. Vervolgens is het de beurt aan ‘Twin Shades’. Een Nederlands/Belgische psychedelische en donkere maar dansbare mix van psych en garage. ‘OttoDelic’ maakt het feestje compleet en sluit Jannarok 2014 af.  OttoDelic, een nieuw superduo uit Enschede, is een fusie van de solo-acts Ottoboy en Trushkadelic (Petrushka Morsink). Een heerlijke stoofpot van rauwe garagerock, psychosurf en een snufje delta-blues van twee rasartiesten die hun sporen in de muziekwereld al lang hebben verdiend. De kaartverkoop is nog niet gestart. Want zoals altijd is Jannarok helemaal gratis. Voor meer informatie, check: www.jannarok.nl of www.facebook.com/jannarok.

Crossmaand bij Manege Snorrewind

Markelo - Juni is crossmaand bij Manege Snorrewind! Op zondag 1 juni organiseert de manege de hele dag een KNHS SGW wedstrijd. Bij een SamenGestelde Wedstrijd rijden de ruiters een dressuurproef, wordt er gesprongen en een cross gereden. Er zijn inschrijvingen vanuit het hele land. SGW wedstrijden zijn ook erg leuk voor de toeschouwers. Het crossterrein van Manege Snorrewind ligt helemaal rondom de manege, zodat de toeschouwers een flink aantal hindernissen kunnen bekijken. Het crossparcours is ontworpen door H.J. Arendsen Readt en onder zijn auspiciën door een aantal enthousiaste vrijwilligers gebouwd. De aankleedcommissie zorgt voor prachtige decoraties op en rond de hindernissen, waarvan een gedeelte in het thema van het WK voetbal zal staan. Op 7 juni is het crossterrein vrij geopend voor elke ruiter die een oefencross wil rijden. Opgave vooraf is niet nodig, Aanmelding voorafgaand aan de start wel. Kosten 10 euro. Op 9 juni kan meegedaan worden aan een crossles onder leiding van Erna Bronsvoort om 10, 12 of 14 uur. Kosten 24 euro, aanmelding vooraf is noodzakelijk via lessen@ snorrewind.nl.

Opbrengst collecte Longfonds Goor/Kerspel Goor - In mei gingen 44.000 collectanten op pad voor het Longfonds (voorheen Astma Fonds). De opbrengst van de collecte in Goor en Kerspel Goor bedroeg € 3013,56. Hartelijk dank voor uw bijdrage! Hiermee kan het Longfonds blijven strijden tegen longziekten en onderzoek financieren om kapotte longen te repareren. Want gezonde longen zijn van levensbelang. In Nederland zijn ruim één miljoen mensen met een longziekte. Het Longfonds financiert wetenschappelijk onderzoek: zo werken we aan een vaccin tegen astma en zetten we ons in voor reparatie van kapotte longen. Collectant gemist? Sms dan ‘LONG’ naar 4333. Hiermee doneert u alsnog € 1,50 aan het Longfonds. Of ga naar longfonds.nl/steun-ons. Wilt u volgend jaar collecteren, van 20 tot en met 25 april 2015, of op een andere manier ons helpen, neem dan contact op met Annet van der Zwaag (tel. 276590) of met Joop Geerlings (tel. 275077).

Annie en de Eschmolen zijn groen Delden - Op de plek waar de Eschmolen herbouwd zal worden sloot Annie Schreijer-Pierik haar verkiezingscampagne af. Ze was CDAkandidaat voor het Europees Parlement, de enige kandidaat uit Hof van Twente. Met bestuursleden van de Stichting Eschmolen Delden en raadslid Sander Smit bracht Annie een toost uit en men wenste elkaar veel succes.  Natuurlijk waren de glazen gevuld met Eschmolenwijn, de wijn die bij de VVV wordt verkocht en waarvan de baten voor de molen bestemd zijn. Het bestuur  van de Eschmolen was zeer vereerd door de aandacht van deze ambitieuse vrouw, die 4 maanden  actie had gevoerd in  de   oostelijke en noordelijke provincies. Ook op radio en televisie verscheen ze meermalen, bijna elke avond was ze op tournee. Als lid van het Comité van Aanbeveling is Annie goed op de hoogte van de plannen voor de herbouw van de windkorenmolen aan de weg van Delden naar Almelo. Voorzitter Derk Rouwhorst van de Stichting Eschmolen Delden vertelde hoe blij het bestuur is met deze plek op de Deldeneres, want de molen is van verre heel goed te zien, van oost, west en noord. De markante Eschmolen zal met de prachtige watertoren en de beide kerktorens de horizon van Delden weer gaan bepalen. Het wordt een opsteker voor het toerisme en de dagrecreatie. Annie sprak haar waardering uit voor dit plan en was verbaasd te horen dat er al meer dan 400 donateurs waren, die jaarlijks hun bijdrage geven. Niet alleen Annie is groen (CDA kleur), maar de Eschmolen was eeuwenlang de grootste groene motor van de stad en dat zal hij ook weer worden. Na dagen van onzekerheid kwam het verlossende woord: Annie kreeg meer dan voldoende stemmen voor een zetel in het Europees Parlement! Het bestuur van de Stichting Eschmolen Delden feliciteert haar van harte met dit fantastische resultaat.

SV Delden C1 wint ook de beker

Tien dagen na het behalen van het kampioenschap heeft Delden C1 zaterdag 24 mei ook de bekerfinale tegen Tubantia C3D met 3 - 2 gewonnen. 24 augustus 2013 is het bekertoernooi gestart. In de poulefase moest SV Delden het opnemen tegen Twenthe C2, Achilles C4 en TVO C2. De wedstrijden werden allemaal gewonnen waardoor SV Delden zich plaatste voor de knock out ronde. In de eerste ronde werd er geloot tegen Juventa C4 uit Wierden, een zeer gemakkelijke 9-0. In 2014 werd in de kwartfinale en halve finale afgerekend met PH C3 en PH C2. De finale was bereikt. Vol goede moed werd er 24 mei afgereisd naar de velden van Excelsior in Rijssen, hier werden vandaag vele finales gespeeld, waaronder die van SV Delden C1 tegen Tubantia C3. Op papier een makkelijke klus, want in de competitie was er al met gemak van het Hengelose team gewonnen. De geruchten gingen echter dat Tubantia te weinig spelers

zou hebben, en dat er jongens uit hogere elftallen mee zouden doen. De heenreis verliep erg rustig. Iedereen was gespannen en erg met de wedstrijd bezig. Zou het lukken, na twee kampioenschappen ook de beker winnen? Na controle van de spelerspassen was het dan eindelijk zover, de wedstrijd kon beginnen. SV Delden begon sterk, maar wist de kansen net niet af te ronden. Eindelijk werd er dan gescoord, 1-0 voor SV Delden en het massaal aanwezig publiek juichde de jongens toe.  Vooral de linksbuiten van Tubantia was wel heel erg goed, en de verdediging had armen en benen nodig om hem te stoppen. Toch slaagde Tubantia erin twee keer te scoren, waardoor SV Delden tegen een onverwachte achterstand aankeek. Gelukkig bleven de jongens knokken, en werd de meer dan verdiende gelijkmaker gescoord. Tubantia kwam nauwelijks meer aan goed voetbal toe en probeerde het met vooral lange ballen op hun linksbuiten. Vlak voor tijd werd de winnende goal gescoord, en iedereen was dolblij. De echte ontlading kwam bij het laatste fluitsignaal: de beker is binnen. Alle jongens kregen van de KNVB een medaille en als team een enorme beker. Met de nodige tractaties werd in voetbalkleding koers gezet naar Delden. Bij het Wapen van Delden stond al een wagen klaar: de triple moest worden gevierd en dat zou Delden weten. Het toernooi bij Rood Zwart was nog bezig, dus vele mensen konden genieten van onze wagen, muziek en geschreeuw. Eindhalte was natuurlijk sportpark de Mors, waar het schitterende seizoen werd afgesloten met een barbecue. Een uitmuntende prestatie, twee maal kampioen en bekerwinst, een unieke prestatie in de geschiedenis van SV Delden. Proficiat!


Woensdag 28 mei 2014, pag. 18

Hofweekblad

Evenementenagenda Hof van Twente woensdag 28 mei t/m woensdag 4 juni

Evenementen wo 28 mei Prinsessen en Jonkers. Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren. Tijd: 14-15.30 uur. Film: Night Train to Lisbon. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 7,50, donateurs € 5,- incl. één consumptie. www.reggehof.nl wo 28 t/m t/m do 29 mei Jannarok. OJC Why don’t Cha, Haaksbergerstraat 1, Diepenheim. Tijd: 28 mei v.a. 20 uur 29 mei overdag en ‘s avonds. Programma: www.jannarok.nl wo 28 t/m zo 1 juni Creatief weekend Kerspel Goor. Diverse activiteiten, waaronder exposities, workshops, voorstellingen en routes. Buurthuis ‘t Kaspel, Haaksbergerweg 3a, Markelo. Tijd: wo v.a. 19 uur, do t/m za 10-21 uur, zo 10-17 uur. www.vvvhofvantwente.nl do 29 mei Dauwrit. Met eigen paard of van manege, voorwaarde beheersing rijkunst. Manege Snorrewind, Borkeldweg 1, Markelo. Tijd: 6 uur. www.snorrewind.nl Dauwtrappen met de herder. Wandeling en ontbijt. Schaapskudde op de Borkeld, Borkeldweg 1, Markelo. Tijd: 6.30-9.30 uur. www.vvvhofvantwente.nl Hutten bouwen op de boerderij. Speel- en Kinderboerderij Strubbert, Koebushorst 7, Laren. Tijd: 10-18 uur. www.strubbert.nl Lentelo in Bentelo. Proef, zie en beleef het ultieme Bentelo. Activiteiten voor jong en oud op diverse locaties in Bentelo, o.a. Wijngaard Hof van Twente, Vlees- en partyservice Rob Kleinsman, Aspergebedrijf Buschers en Aspergebedrijf Slaghekke. Tijd :10-17 uur. www.lentelo.nl do 29 mei t/m zo 1 juni Hemelvaartweekend. O.a. braderie, rommelmarkt, kermis, muziek en historische markt. Centrum Delden. Tijd: 8-17 uur. www. vvvdelden.nl Hemelvaartfiets4daagse met kinderroute 15 km. VVV Delden, Langestraat 29, Delden (29 mei v.a. Rabobank). Tijd: 9-12 uur. Prijs: volw. 4 dgn € 11,50/dagkaart € 3,50. Kind en 65+ € 6,50/€ 2,50, gezinskaart € 25,-/€ 7,-. www.vvvdelden.nl vr 30 mei Weekmarkt Goor. De Höfte, Goor. Tijd: 9-13 uur. Scootmobieltochten. Rode Kruisgebouw, Kloosterlaan 25, Goor. Tijd: 13.30 uur. Prijs: € 1,-. Meer info: 0547-272057. www.vvvgoor.nl Weekmarkt Delden. Ressingplein, Delden. Tijd: 14-18 uur. za 31 mei Minimarkt Diepenheim. Centrum, Diepenheim. Tijd: 13.30-16 uur. zo 1 jun SGW Snorrewind KNHS. Samengestelde wedstrijd, dressuurproef, springen en cross. Manege Snorrewind, Borkeldweg 1, Markelo. www.snorrewind.nl Rondje Diepenheim. Winkels en galerieën geopend, thema Frankrijk. Centrum, Diepenheim. Tijd: 12-17 uur. www.vvvdiepenheim.nl Historische Markt Delden. O.a. kampement, antiek- en brocante markt met 70

Amsterdamse krakers in Diepenheim

Gemeente Hof van Twente onthaalt Roparun tijdens Pinksterweekend

Zonnebloem Stad en Ambt Delden

328 Roparunteams zamelen geld in voor mensen met kanker

De afdeling van de Zonnebloem wil via deze weg, de gever danken, die onze afdeling met een gulle gift (legaat) heeft verrast. Wij zullen zorgen, dat dit geld op de juiste manier besteed wordt. Namens de mensen, die tot onze doelgroep behoren, en alle vrijwilligers van de Zonnebloem onze hartelijk dank.

Het Pinsterweekend (7 - 9 juni) staat ook in de gemeente Hof van Twente in het teken van de Roparun. Op zaterdag 7 juni gaan 328 teams van start in Parijs en Hamburg en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. Op zondag doorkruisen de teams de gemeente Hof van Twente. In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun gaat naar goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Henk van der Velde, voorzitter Stichting Roparun Palliatieve Zorg: ”De Roparun is een groot evenement. Het is prachtig dat ook dit jaar zoveel mensen zich hier belangeloos voor inzetten. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder minimaal twee fietsers die de lopers begeleiden. Dat betekent dat er ruim 8000 mensen ‘onderweg’ zijn van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Om de organisatie in goede banen te leiden zijn er meer dan 400 vrijwilligers actief. En natuurlijk kunnen we niet zonder de steun van de gemeenten waar de Roparun doorheen komt. Ik hoop dat ook de inwoners van Hof van Twente de Roparunteams een warm onthaal geven”. Route Tijdens de Roparun zijn alle teams via www.roparun.nl live te volgen. Alle informatie over de doorkomsten in de diverse steden, gemiddelde snelheid van de teams en de verwachtte aankomsttijd in Rotterdam is op de website te vinden. Opbrengst “Vorig jaar bracht de Roparun ruim 5,5 miljoen euro op. Daarmee ondersteunen we ruim 100 goede doelen in hun belangrijke werk dat ze verrichten voor mensen met kanker. Het zijn allemaal doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”, aldus Van der Velde. Over de Roparun De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 57 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Op zaterdag 7 juni start in Parijs en Hamburg de 23e editie van de Roparun. Op 9 juni finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

Door een tekort aan betaalbare woningen heeft Nederland sinds de oorlog een woningnood probleem. Het speelt overal maar vooral in de grote steden. Hoge huren en dure huizen zijn het gevolg. Plus lange wachtlijsten. Kraken is daar een reactie op. Met name de Amsterdamse kraakbeweging heeft dat probleem zichtbaar gemaakt met vaak ludieke en soms harde acties. Nu is voor het eerst duidelijk en feitelijk onderbouwd de wereld en de historie van die Amsterdamse krakers in beeld gebracht. Illustratoren en journalisten bezochten samen talloze kopstukken van de Amsterdamse kraakbeweging, maar ook van de politie en de M.E. plus diverse kraakjuristen. Zij brachten het kraken in Amsterdam in beeld met de getekende novelle “De kraker, de agent, de jurist en de stad”, die zojuist verscheen. Illustrator Aart Taminiau tekende voor dit boek een van de verhaallijnen. Zijn aandeel komt in Diepenheim bij de onafhankelijke expositieruimte Dutch Drawing in beeld. Daarnaast toont deze allround illustrator ook portretten en tekeningen uit zijn nieuwe nog te verschijnen boek “WOL”. Een selectie van zijn tekeningen is te koop. De expositie start zaterdag 7 juni en wordt om 13.00 uur geopend met een optreden door de provocatieve cabaretier André Manuel. Dit is de 2e expositie in het pas geopende Dutch Drawing. Deze expo loopt t/m 27 juli. Dutch Drawing is een particulier initiatief en toont uiteenlopende tekendisciplines in de Grotestraat 9 in Diepenheim links van de Kunstvereniging. Open woensdag t/m zondagmiddag en 2e Pinksterdag. www.dutchdrawing.nl.

kramen, oude ambachten, taxatie, modeshow en Middeleeuwse genootschappen. Centrum, Delden. Tijd: 13-16 uur. www.vvvdelden.nl Hagmolenbeek wandeling en proeverij. Organisatie in handen van JR Wijn en Spijs. Tijd: 13.45 uur. www.vvvdelden. Lezing: Ontdek de wijsheid in jezelf. Het Beaufort, Burg. de Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 14 uur. www.vvvhofvantwente.nl Muziekcafé in de Oranjerie. Olaf Borsboom, een muzikale tijdreis op de viool. Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren. Tijd: 14-17 uur. Prijs: € 7,50. www.glk.nl/verwolde di 3 jun Weekmarkt Hengevelde. Höfteplein, Hengevelde. Tijd: 9-12 uur. di 3 t/m vr 6 jun Avondwandel4daagse Markelo. Keuze uit 5 of 10 km. Vertrek vanaf Openluchttheater de Kösterskoele, ingang a/d Potdijk bij het zwembad, Markelo. Tijd: v.a. 18 uur. www.vvvmarkelo.nl di 3 jun t/m za 7 jun Kom kijken en leer alles over bijen. Museum- en Expositieboerderij Wendezoele Twickelerlaan 14, Ambt Delden. www.wendezoele.nl Tentoonstellingen t/m vr 30 mei Goor in oude ansichten. Goors Historisch Museum, Stationslaan 1, Goor. Tijd: di t/m do 10-12 en 13-16 uur, wo, vr 13.30-16 uur, zo 18 mei 13.30-16 uur. t/m za 31 mei Expositie Martine Horstman. Het Beaufort, Burg. de Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 5, 12, 13, 15 april 14-16.30 uur, daarna op afspraak. t/m za 31 mei Expositie Bea Mol en Reinier Kamphuis. Galerie Visée, Grotestraat 41, Diepenheim. Tijd: vr, za 13-17 uur. t/m za 31 mei Expositie Jo Woestenenk-ten Tije. Woonzorgcentrum De Stoevelaar, Stoevelaar 1, Goor. Tijd: dgl 9-17 uur. t/m zo 1 jun Het landschap en de romantische verleiding. Kunstvereniging, Grotestraat 17, Diepenheim. Tijd: wo t/m zo 11-17 uur. www.kunstvereniging.nl t/m za 5 jul Uit de Krant. Het jaar 2012 in 180 etsen van Geert Voskamp. Kunstvereniging, Grotestraat 17, Diepenheim. Tijd: 24 mei t/m 1 jun: di t/m zo 11-17 uur, 1 t/m 21 jun di t/m vr 11-17 uur, 21 jun t/m 5 jul di t/m zo 11-17 uur. www.kunstvereniging.nl t/m zo 14 sep Giclée versus origineel. De Galeriet, Langestraat 46, Delden. Tijd: di t/m vr 9.30-18 uur, za 10-17 uur, zo 14-17 uur. t/m zo 28 sep Een Lange Stoet. Museumboerderij Eungs Schöppe, Goorseweg 1a, Markelo. Tijd: 31 mei, 1 sep t/m 28 sep di t/m za 10-14 uur, 1 jun t/m 31 aug ma t/m za 10-16 uur. www. eungsschoppe.nl t/m vr 31 okt Expositie graftrommels. Graftrommelmuseum Algemene begraafplaats, Markeloseweg 135, Goor. Elke eerste zondag van de maand. Tijd: 14-16 uur. www.vvvgoor.nl Wijzigingen voorbehouden. Kijk voor actuele gegevens op: www.vvvhofvantwente.nl

Stichting Wielersport Markelo organiseert Fietsvierdaagse Markelo 2014 De Fietsvierdaagse Markelo 2013 leek even de laatste editie van dit jaarlijkse evenement in Markelo te worden. Echter vanaf 2014 neemt de Stichting Wielersport Markelo, in nauwe samenwerking met HCR De Haverkamp en CR Het Wapen van Markelo, de organisatie over. Samen organiseert men al jaren het jaarlijkse Wielerpop tijdens de Wielerronde van Markelo. De startmogelijkheid van de Fietsvierdaagse is dagelijks van dinsdag 17 juni t/m vrijdag 20 juni a.s. Afstanden zijn 30, 45 of 60 kilometer. Starttijden 30 km: 09.00 – 18.00 uur kosten deelname € 5,00 p.p. per 4 dagen 45 en 60 km: 09.00 - 14.00 uur kosten deelname € 9,00 p.p. per 4 dagen Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor dagdeelname. Kosten dagdeelname € 3,50 per dag. Bij voorinschrijving (zie site www.fiets-vierdaagse.nl) geldt een korting van € 1,00 p.p. (geldt niet voor dagdeelname). De startlocatie is CR Het Wapen van Markelo aan de Grotestraat 3 te Markelo. Parkeerplaatsen zijn ruim voldoende aanwezig rondom de startlocatie. Alle routes worden met pijlen aangegeven en laten u langs de mooiste plekjes van het dorp van de Vijf Heuvels fietsen. Tevens ontvangt u vanaf het vetrekpunt een duidelijke routebeschrijving op papier mee. Onderweg zijn diverse pauze- en controlepunten ingericht. Ook zijn er in deze periode diverse evenementen met voor elk wat wils. Zie hiervoor de site www.fiets-vierdaagse.nl of via www.hofvantwenteinfo.nl. Voor aanvullende informatie (overnachtingsmogelijkheden etc.) kunt u ook op deze sites terecht. Het is een fietsvierdaagse voor fietsliefhebbers, liefhebbers van de natuur in de rustieke omgeving van Markelo.

Kaartverkoop openluchtspel van start Markelo - Keunst’n makers is de titel van het openluchtspel dat dit jaar in de Kösterskoele wordt opgevoerd. Het oorspronkelijke blijspel geschreven door Gerrit Voskes. Het stuk voor de koele is herschreven door Jan Henk Berendsen samen met de regisseurs Hendrik Ooms, Rinus Meulman en Dirk Dijkman en souffleur Jan Willem Schorfhaar. Zij hebben dit met elkaar bewerkt tot een prachtig openluchtspel voor de Kösterskoele. Het openluchtspel gaat over 3 broers die samen met hun moeder wonen en werken op de Bulderkamp. Ze zijn alle drie vrijgezel en nemen het allemaal niet zo nauw. Ze gaan graag stappen en vergeten nogal eens dat het bedrijf de volgende dag ook weer gerund moet worden. Wanneer moeder Hanna een ongeluk krijgt en naar het ziekenhuis moet zitten de jongens met een groot probleem: wie moet er nu voor hen zorgen. Zelf kunnen en willen ze niets in het huishouden. Ze krijgen hulp in huis maar of ze daar nu zo blij mee zijn? Samen met deze en andere personages, vele figuranten en de levende have, staat de spelersgroep van de Kösterskoele weer garant voor een fantastisch openluchtspel met een boeiend verhaal met vele humoristische, maar soms ook serieuze scenes. Het belooft weer een mooi spektakel te worden. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Kappie (Dinand Leferink) en Blaasensemble E.D.G. uit Ermelo. De uitvoeringen vinden plaats op 9, 11, 12, 14, 16, 18, 19 , 23, 25 en 26 juli. Aanvang 20.30 uur. Kassa open om 19:00 uur. De kaartverkoop gaat maandag 2 juni van start. Kaarten à € 9,50 voor het openluchtspel zijn uitsluitend en alleen te koop of te reserveren bij Info Centrum Markelo, Goorseweg 1, 7475 BB Markelo, telefoonnummer 0547 760015.

Zomerfeest Wiene Zeldam 2014

Musici loven Delden Klassiek Komend concertseizoen viert Delden Klassiek haar 45-jarig bestaan. Als één van de grootste podia in haar soort in Nederland brengt zij al jarenlang succesvol klassieke muziek van topkwaliteit in Twente. En dit zonder enige subsidie. Het succes van de stichting wordt bepaald door: kwaliteit, passie en aanpassingsvermogen. 500 tot 600 toehoorders per concert genieten van de muziek in een prachtige omgeving, de Oude Blasiuskerk in Delden en voor een kleiner gezelschap in kasteel Twickel. Niet alleen het publiek geniet met volle teugen van de concerten van Delden Klassiek, maar ook de musici. Zij reizen met plezier naar Delden voor een optreden in de Oude Blasiuskerk of in kasteel Twickel. De kerk wordt door hen geroemd vanwege de schitterende akoestiek. Het historierijke bouwwerk dat zijn oorsprong heeft in de 12e eeuw, zorgt voor een doorleefde muziekervaring. Delden staat bij de musici ook bekend om zijn talrijke en zeer enthousiaste publiek evenals om de persoonlijk ontvangst en aandacht van de mensen van Delden KlasLucas en Arthur Jussen Foto: Stephanie Pistel siek. Dat inspireert hen, daar doen ze het voor. De sfeer die hierdoor wordt geschapen is een mooie en blijvende ervaring voor de uitvoerenden. Het gastenboek spreekt boekdelen: Meesterpianiste Marietta Petkova op 20 oktober 2013: “Dank uit de grond van mijn hart voor deze feestelijke middag van muziek, ontmoeting en warmte. Voel mij vervuld. Aan iedereen van de club alle goeds en ik kom graag terug”. Nederlands Blazers Ensemble op 16 maart 2014: “Fantastische serie om in te spelen! We hopen dat jullie ook zo genoten hebben! Namens het NBE, dank jullie en ook voor de heerlijke krentenwegge”. Bijna 6 jaar geleden speelden de toen nog zeer jonge broetjes Jussen in Delden en schreven met een duidelijk kinderhandschrift in het gastenboek: “Ik vond het super om hier te spelen. Hopelijk tot een volgende keer, Groetjes Arthur” en “Wat een leuke middag. Ik heb zelf denk ik nog meer genoten dan het publiek. Hopelijk tot ziens, Lucas Jussen”. De broers komen nu terug naar Delden en openen het concertseizoen 2014/2015 van Delden Klassiek met een optreden op 5 oktober 2014. Verder komen o.a. Lavina Meijer, Sinfonia Rotterdam en een keur van andere musici en ensembles. Deze topmusici zullen het aanstaande lustrumseizoen opluisteren. Het wordt een serie om van te smullen. Abonnementen en losse kaarten voor deze concertreeks zijn te bestellen via de website. Informatie: www.deldenklassiek.nl of telefoon 074 3762274.

23, 24 en 25 mei hebben we ons zomerfeest Wiene Zeldam gevierd. Tijdens een zonovergoten weekend hebben jong en oud deelgenomen aan een veelzijdig activiteitenprogramma. Met name de zitmaaierrace was een grote publiekstrekker. De verschillende prijzen werden door de volgende deelnemers in de wacht gesleept:

Loterij:

1e prijs lotnr. 0569 H. Reimert 8e prijs lotnr. 01632 P. Olde Olthof 2e prijs lotnr. 01516 G. Vehof 9e prijs lotnr. 00673 A. Thijsen 3e prijs lotnr. 00481 G. Rosink 10e prijs lotnr. 01431 Mevr. Tiehuis 4e prijs lotnr. 01185 G. Proost 11e prijs lotnr. 00259 R. Vehof 5e prijs lotnr. 01749 C. Huistede 12e prijs lotnr. 00572 L. Schroer 6e prijs lotnr. 01774 H. Busger 13e prijs lotnr. 001480 Fam. Weenink 7e prijs lotnr. 01911 R. Blokhorst Voor informatie omtrent de loterij kunt u contact opnemen met Erik Wesselink, tel. 0547274274.

Vogelschieten:

Heren

Dames

Linkervleugel: Gerard Overbeek Ans Overbeek Rechtervleugel: Jeroen Vehof Jolanda ten Tije Kop: Jan Lubberdink Ina Klein Koerkamp Staart: Gerard Klein Koerkamp Jacqueline ten Thije/Ans van de Brink Het nieuwe schutterspaar voor 2014: Henk Bar & Jacqueline ten Thije/Ans van de Brink. Zitmaaierrace Tijdens de zitmaaierrace in samenwerking met het TwentsZitmaaierTeam heeft Leon Cattier de 1e prijs bij de lokale rijders behaald. Brommerrace 1e prijs lokale rijders Maarten Vehof

Winnaars Originaliteitprijs Tiroler Dames / Gerjan Vruwink Playbackshow en Soundmix optredens groep A 1e prijs Stijn en Ilse groep B1 1e prijs Huub en Rick Groep B2 1e prijs De Zwerver boys (Frank, Huub, Chiel) Groep C 1e prijs Twan, Benno, Jesse, Pim en Bart Groep D 1e prijs Noa en Femke Soundmix 1e prijs Blanca Bubbelvoetbal De winnende teams: Christel Vehof, Timo Vehof, Pim Bokdam, Twan Wesselink en Huub Vehof, Frank Vehof, Huub Swarts, Chiel Zendman Kinderprogramma peuters en kleuters Peuters: 1e prijs Bente Rauwers; 2e prijs Luuk Rauwers; 3e prijs Bregje Koebrugge Kleuters: 1e prijs Wietske Overbeek, 2e prijs Cas Visschedijk; 3e prijs Renske Koebrugge Mini - zeskamp 6-jarigen Stijn Rauwers 7-jarigen Rick Vehof 8-jarigen Bram Overbeek

9-jarigen Chiel Zendman 10-jarigen Timo Veldman Jesse Ottink

11-jarigen Tom Dijkstra 12-jarigen Niels Haverkate 13-jarigen Boyd Veelers

Graag willen we iedereen bedanken voor de getoonde inzet, hulp en gezelligheid. Speciale dank gaat uit naar alle sponsoren en familie ter Horst voor het beschikbaar stellen van de grond. Foto’s gemaakt tijdens het weekend zijn terug te zien op www.zomerfeestwienezeldam.nl. Stichting Buurtbelangen Wiene Zeldam


Woensdag 28 mei 2014, pag. 19

Hofweekblad

Kamerfestival Twente winnaar Cogas Cultuurprijs 2014 Stichting KAFT heeft de Cogas Cultuurprijs 2014 gewonnen. De stichting heeft de prijs gekregen voor de organisatie van het Kamerfestival Twente. De prijs bestaat uit een Award en een geldbedrag van 1.000 euro. Michiel Kirch, algemeen directeur van Cogas, reikte de prijs uit aan de winnaar. Kamerfestival Twente KAFT is een jaarlijks festival en vond afgelopen weekend voor de 5e keer plaats. KAFT heeft onder meer als doel cultuur naar de mensen toe te brengen. Dit jaar zal er extra aandacht zijn voor cultuurhistorisch erfgoed, en monumentale boerderijen hebben daarbij prioriteit. Zowel lokale, aankomende als gearriveerde artiesten werd in dit weekend een podium geboden. Het publiek kon haar eigen menu samenstellen en verschillende optredens bezoeken op verschillende (karakteristieke) locaties. Cogas heeft voor KAFT gekozen, omdat het een uniek festival is en toegankelijk voor een breed publiek. KAFT legt met dit festival de verbinding tussen bewoners, de lokale omgeving, bezoekers en het landschap. Dit past goed bij de gedachten van Cogas over het uitdragen van kunst en cultuur. De andere genomineerden waren Stichting Muziek en Theater Twente met het Streetkings Festival en Stichting Twentsche Matthäus Passion met hun jubileumproductie, een uitvoering van de Mendelssohn-bewerking van Bach’s Matthäus Passion. Cogas Cultuurfonds wordt Cogas Fonds Cogas wil het Cogas Cultuurfonds toegankelijker maken voor een bredere doelgroep. Daarom zal Cogas in de loop van dit jaar het Cogas Fonds introduceren. De structuur van het huidige Cogas Cultuurfonds wordt hierbij gehandhaafd. Het Cogas Fonds staat voor een verbetering van de werk-, woon- en leefomgeving in de regio. Cogas richt zich dan ook vooral op groepen voor wie dit niet vanzelfsprekend is en wil af en toe dat extra’s kunnen bieden. Vanaf september zijn alle voorwaarden en het aanvraagformulier op onze website terug te vinden.

Vele festiviteiten tijdens Hemelvaartfeest Delden

Delden – Op Hemelvaartsdag zal men het 4-daagse feest ‘Hemelvaart Delden’ aftrappen. Zes man sterk organiseert dit jaar het evenement vol verschillende festiviteiten zoals de kermis, een braderie, muziek, een vlooienmarkt, ringsteken maar ook een zeepkistenrace, wat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Jaarlijks komen mensen van heinde en ver om dit grootse evenement bij te wonen. Op de Cramersweide kan er 4 dagen lang plezier worden gemaakt op de kermis, waar ook een feesttent staat. Op donderdag, Hemelvaartsdag, vinden zowel de braderie en vlooienmarkt plaats. De braderie in de Langestraat kan inmiddels al rekenen op ruim 70 diverse standhouders uit het hele land, waarbij sommige standhouders meerdere kraampjes in gebruik zullen nemen. Ook zijn er al verschillende kraampjes verhuurd voor de vlooienmarkt. Voor wie nog graag oude spullen kwijt wil kan vooraf een kraampje reserveren voor € 25. Op de vlooienmarkt zal ook het Rode Kruis Hof van Twente aanwezig zijn met het Rad van Fortuin. Op het Ressingplein zal tussen 13:00 en 19:00 uur live muziek worden gespeeld door de band Noah. Een groots optreden van niemand minder dan Ernst & Bobbie zal worden gehouden op zaterdag rond de klok van vier, aangeboden door de Deldense Ondernemers Vereniging, hetgeen zich zal voordoen na het jaarlijkse ringsteken spektakel, dat om twee uur begint. De 4e dag valt dit jaar samen met de Historische Markt, die altijd op de 1e zondag in juni plaatsvindt. Deze antiek- en brocante markt telt ruim 50 kramen en kan zich verheugen op live muziek, een historische modeshow van toen en nu, een preuverie verzorgd door de Deldense Horeca en vermaak voor kinderen. Daarnaast zal er ook koopzondag zijn. Een nieuwe ‘attractie’ dit jaar is de zeepkistenrace. Er wordt een helling gemaakt bij de pomp op de markt waarvan de wagens, van skelter tot kinderwagen, zullen afdalen. Bij deze race zullen vier prijzen worden uitgereikt: voor de snelste tijd en de meest originele zeepkist, verdeeld in de categorieën jeugd t/m 13 jaar en 14 jaar en ouder. Verschillende teams hebben zich al ingeschreven. Wil jij ook deelnemen aan de zeepkistenrace? Meld je gratis aan. Dit kan via de website of naar info@hemelvaartdelden.nl. Voor de meest actuele berichten en het complete programma zie de website: www.hemelvaartdelden.nl.

Tentoonstelling ‘Wij houden van over fietsen Oranje én Louis-quiz’ Museum Eungs Schöppe bij Radio Oost

Markelo - Museum Eungs Schöppe in Markelo heeft een extra tentoonstelling ingericht voor de liefhebbers van fietsen. Op een regenachtige dag kan in het museum de fietsliefhebber zijn hart ophalen aan toer- en racefietsen. Er staan er wel heel erg veel. Hoe dat kan? Wel, het zijn allemaal heel kleine fietsjes, miniaturen uit de verzameling van Henny Burkels. Maar je hoeft natuurlijk niet op regen te wachten om al dat moois te zien, bovendien is er nog veel meer te zien zoals de tentoonstelling “De Lange Stoet” met kleding van ruim een eeuw terug. De tentoonstelling is gecombineerd met “de lange stoet”, een parade met kleding van een eeuw geleden. Dus er is wat voor man en vrouw en voor jong en oud te zien. Openingstijden: De tentoonstelling is te bezoeken op de openingsdagen en tijden van het ToeristInformatiepunt Markelo: In mei en september (voor- en naseizoen): dinsdag t/m/ zaterdag 10.00 - 14.00 uur, in de maanden juni, juli, augustus: maandag t/m zaterdag 10.00 - 16.00 uur, zie www. hofvantwenteinfo.nl/praktisch/toeristischeinformatie/vvv-agentschap-markelo; tel. 0547-760015. In de periode van 3 juli t/m 28 augustus zijn er op de donderdagmiddagen demonstraties van 13.30 tot 16.30 uur. Groepen kunnen op afspraak terecht op nader te bepalen dag en tijd. zie ook www.eungsschoppe.nl.

Maak kennis met atletiek

Goor - Wil je graag kennismaken met atletiek? Dat kan, gratis en vrijblijvend! Onder begeleiding van onze jeugdtrainers kun je meedoen met de verschillende onderdelen van de atletiek: hoogspringen, kogelstoten,

verspringen, hardlopen, etc. De trainingsavonden zijn op maandag (18:00-19:30 uur) en woensdag (17:4519:00 uur), van 26 mei t/m 4 juni. Ons atletiekveld is te vinden aan de Deldensestraat/Lintelerweg in Goor.

Voetbalkenners kunnen zich op dit moment aanmelden voor de ‘Wij houden van Oranje én Louis-quiz’ van Radio Oost. Vanaf dinsdag 10 juni kunnen de luisteraars van de omroep voor Overijssel elke werkdag hun kennis testen van het WK Voetbal. Daarmee zijn fantastische prijzen te winnen! Alle dagwinnaars spelen de grote finale op donderdag 10 juli in de studio van RTV Oost en strijden om een geweldige hoofdprijs: een voetbalreis voor 2 personen naar Barcelona. Kandidaten kunnen zich aanmelden door een mail te sturen met naam en telefoonnummer naar oranje@rtvoost.nl. Niet ingeloot voor de radioquiz? Vanaf vrijdag 6 juni kan iedereen proberen zich te kwalificeren voor de finale via de website van RTV Oost, waar de voetbalquiz dan ook gespeeld kan worden. Alle informatie is te vinden op www.rtvoost. nl/oranje.

Hoveniers? Zie

Telefoon ABC Met de Zonnebloem en Rode Kruis naar Folkloristisch Festival Delden - De Zonnebloem Hof van Twente, afdeling Delden en het Rode Kruis Hof van Twente, afdeling Delden organiseren samen een gezellige middag naar het 38e Internationaal Folkloristisch Salland Festival te Raalte Na een aantal gespreken over wat we voor elkaar konden betekenen voor onze doelgroep bleek dat we toch wel veel raakvlakken hadden met elkaar. Het leek ons dan ook een leuk idee om gezamenlijk naar dit evenement toe te gaan. Dit is de eerst keer dat we samen wat gaan organiseren, dus voor zowel de Zonnebloem als het Rode Kruis uit Delden een uitdaging om te kijken hoe onze mensen hier op reageren Het zal doorgang vinden bij voldoende deelname, en is de belangstelling zo groot voor deze dag, waar wij van uitgaan dan is vol=vol. Ook voor rolstoelgangers zijn er mogelijkheden om met deze dag mee te gaan er is deze middag voldoende begeleiding van onze vrijwilligers. We gaan donderdag 19 juni a.s. gezamenlijk met de bus naar dit festival . Vertrek om 12.30 uur en u bent om circa 18.00 uur weer terug in Delden. Kosten voor deze middag zijn € 15.00 per persoon (entree festival, koffie met cake en de buskosten) Opgave bij: mevr. G. Geerling, 0623504924; mevr. P. Dijkstra, 074-3763654; SWO, 0547-260053 van 09.00 tot 11.00 uur. Dus geef u zo snel mogelijk op bij bovengenoemde personen.

Openluchtconcert Accordeonvereniging De Optimisten Delden - Accordeonvereniging De Optimisten geeft zondag 1 juni a.s. een openluchtconcert bij De Houtmaat in Hengelo. De Houtmaat is een zgn. buitenplaats die ligt aan de rand van Hengelo midden in het Twentse land. Stichting Cultuurpodium Houtmaat maakt amateurkunst en cultuur laagdrempelig toegankelijk voor een breed publiek. In de loop der jaren heeft het bijzondere buitenpodium zich een bijzonder goede naam verworven bij zowel artiesten als publiek. Meer informatie kunt u vinden op www.cultuurpodiumhoutmaat.nl. Tussen 14.30 en 17.00 uur zal het Amusementsorkest o.l.v. Ger Akkerman en het A-orkest o.l.v. Esther Peressoni afgewisseld met het Shantykoor uit Borne, hier een keur van lichte en bekende muziek ten gehore brengen. Wilt u meer weten over De Optimisten ga dan naar de website www.de-optimisten.nl

Wereldmuziek in Markelo Markelo - Ze spelen op alle grote wereldmuziekfestivals en hebben opgetreden in het VPRO-programma Vrije Geluiden. Op 14 juni komt het Hanoi Gipsy Project tussen alle optredens door naar de Dutch Music Barn in Markelo om Twente en de Achterhoek te trakteren op een openluchtfeest voor oor en oog. Het Hanoi Gipsy Project is een uniek concertprogramma met de uit Vietnam afkomstige topmuzikant Ngo Hong Quang. Hij wordt begeleid door flamenco gitarist Manito en Multi-instrumentalisten Roy en Patrick Kuschel, bekende gezichten op het pop- en wereldmuziekpodium. Met behulp van authentieke Vietnamese instrumenten zoals de dan-bau en de dan-kni, vertolkt Ngo Hong Quang liederen uit diverse windstreken van zijn vaderland. Tijdens deze muzikale wereldreis wordt de luisteraar meegevoerd aan de hand van een subtiele klankenmix met Aziatische en Europese invloeden naar bijzondere oorden. Daarbij versmelten de verschillende culturen van Ngo Hong Quang (Vietnamees) Manito (Europees/Gipsy) Roy en Patrick Kuschel (Indonesisch/Europees) door hun sublieme samenspel tot één artistieke ziel. Het belooft druk te worden, dus reserveren wordt aanbevolen. Voor informatie en reserveren : www.dutchmusicbarn.com of bel 06-30552290. Tijd: zaterdag 14 juni, 15:00 uur, kosten: € 15,- incl. drankje (kinderen welkom en gratis!). Dutch Music Barn, Groenlandsdijk 8, Markelo.

Mieke’s Re-Style 2e hands shop

Dames-Heren-Lederwaren Online bestellen: www.miekesrestyleshop.nl

Pastoor Ossestraat 9 Bornerbroek


Hofweekblad

Woensdag 28 mei 2014, pag. 20

Week 22 14  
Week 22 14  
Advertisement