Page 1

74e jaargang

Woensdag 16 april 2014

Nr. 42

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente

Volg ons op twitter! #Hofweekblad www.twitter.com/hofweekblad

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.700 ex.

www.hofvantwente.nl

Bedrijvendag Diepenheim op tweede paasdag!

eek Deze w .... bij .. Hollandse bloemkool per stuk € 0,99 Hollandse aardbeien 500 gram € 2,99 Vers geschrapte Krieltjes kilo € 1,99 Dagelijks verse asperges uit Limburg Nieuwe oogst Opperdoes

Kortestraat 21 Delden T 2503390

PAASSHOW

vanaf vrijdag 18 april van 16.00 - 19.00 uur

zaterdag 19 april van 8.00 - ± 16.00 uur

Foam bloemen met Ineke Leusink en Anita Reef

BOEKETTEN ZIJN TE KOOP VANAF € 5,-

Maandag 21 april, tweede paasdag, is een goede gelegenheid om het Twentse Stedeke Diepenheim te bezoeken. Veel bedrijven openen hun deuren voor de Bedrijvendag Diepenheim. Op het bedrijventerrein aan de Peckedammerstraat wordt een bedrijvenplein ingericht. Naast het plein wordt er ook een route uitgezet langs andere ondernemingen. De route is per fiets of auto volgen, maar er wordt ook een pendeldienst van busjes ingezet. Kijk binnen bij Noemi Beauty (winnares van de Beauty Award ‘Best newcomer of the year) of laat je verleiden door al het fleurige voor in de tuin bij kwekerij Linthorst. Op Erve Niehof kunnen de kinderen kennismaken met de paarden Sjors en Sjimmy door ze te beschilderen en erop te rijden, krijg je informatie over het coachen met paarden (Paard als Spiegel) en maak je je eigen minipizza in de authentieke bakoven. Wil je Diepenheim eens van boven bekijken? Ga dan mee met een helikoptervlucht. Een rondvlucht boven Diepenheim duurt ongeveer 10 minuten en kost € 35,- p.p. Per vlucht gaan er vier personen mee. Voor meer informatie en boekingen:  www.deepsnieuws.nl De route zit vol verrassingen en begint en eindigt op het bedrijvenplein, aan de Peckedammerstraat. Voor kinderen is daar een springkussen aanwezig. De routekaart is ook een stempelkaart. Wie een volle stempelkaart inlevert op het bedrijvenplein maakt kans op leuke prijzen. Tijdens de bedrijvendag is het in Diepenheim ook KeramiekMoment: bij diverse galeries en winkels is kunst van keramiek te zien. De bedrijvendag wordt georganiseerd door Ondernemersvereniging Diepenheim; Ard Morsink, Marc Imhof, Tom Smit en Bert Kranenberg. Maandag 21 april, tweede paasdag, aanvang: 11.00 uur tot 16.30 uur, Bedrijventerrein aan de Peckedammerstraat. Hier is ook de start en de finish van de bedrijvenroute. Parkeren: aan de Goorseweg 22 bij zalencentrum Beltman of bij Sportpark De Koppel aan de C.A.J. Quantstraat. Helikoptervlucht Tijdens de Bedrijvendag is er de mogelijkheid Diepenheim vanuit een helikopter te bewonderen. U kunt zich aanmelden voor een of meerdere vluchten. Gegadigden voor een vlucht kunnen zich aanmelden voor 17 april. Een helikoptervlucht kost € 35,- p.p., per vlucht kunnen er 3 personen mee. Onder vermelding van uw naam, Diepenheim en het aantal personen stuurt u een mail naar arno@wstbv. nl of per sms naar 06-52407808 U ontvangt van Heliair de bevestiging en betalingscondities. Wij wensen u alvast een goede vlucht en graag tot ziens op de Open bedrijvendag Diepenheim.

Eric Rikkert benoemd tot fractievoorzitter CDA Hof van Twente De CDA fractie heeft op donderdag 10 april Eric Rikkert unaniem gekozen als fractievoorzitter van het CDA Hof van Twente. Dhr. Rikkert (54) is in 1998 lid geworden van de gemeenteraad van Goor en vanaf de oprichting van de gemeente Hof van Twente raadslid, met een korte onderbreking, namens het CDA. In de afgelopen raadsperiode was dhr. Rikkert vice-fractievoorzitter. Na zijn benoeming gaf hij aan blij te zijn met het vertrouwen van de fractie en ziet het als een grote uitdaging om aan de fractie, met veel nieuwe gezichten, leiding te geven. Daarna heeft de fractie, tevens unaniem, de Deldense Yvonne Nijhof benoemd tot vicefractievoorzitter. Yvonne Nijhof is nieuw in de Raad maar heeft een zeer brede politieke ervaring en is op dit moment ook nog actief als vice-fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel.”

Lezing “Hundertwasser” groot succes Delden - Op dinsdagavond 8 april jl. organiseerde de culturele vereniging ’t Nut Delden haar laatste lezing voor de zomervakantie. Deze lezing werd gegeven door de architectuurhistorica mevrouw Suzanne Roelofs onder de titel: Friedensreich Hundertwasser “Pionier m.b.t. mens- en milieuvriendelijke architectuur”. Anderhalf uur lang wist Suzanne Roelofs de ruim 100 aanwezigen te boeien met haar schitterende lezing over de grote Oostenrijkse kunstenaar en architect Friedensreich Hundertwasser. Met een fabelachtige inhoudelijke materiekennis liet zij haar gehoor van de eerste tot de laatste minuut genieten van een lezing die menigeen nog wel even bij zal blijven. Een prachtige afsluiting van een succesvol cultureel seizoen.

Postzegel/verzamelbeurs in Markelo

1e en 2e Paasdag geopend

Zaterdag 19 april houdt “de Verzamelaar”, afd. Overijssel een dagverzamelbeurs, van 10.00 tot 15.00 uur, voor postzegels, munten, ansichtkaarten, e.d. De beurs wordt gehouden in de socuruimte van Sporthal “De Haverkamp” in Markelo. De entree is gratis. Voor inlichtingen en reservering, tel. 0547363000.

Dierenambulance zoekt vrijwilliger Wij zoeken een vrijwilliger (m/v) om ons team te versterken. Ben je in het bezit van een geldig rijbewijs, dierenliefhebber, bij voorkeur woonachtig in de gemeente Hof van Twente en bereid om regelmatig in het weekend te werken, stuur dan voor 1 mei een mailtje met je gegevens naar: acvanrooij@ kpnmail.nl. Wil je meer informatie bel dan naar 0643111455.

Horlogebatterij v.a. E 2.00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Drukte en gezelligheid in het BinnensteBuitenBos

Diepenheim - Het was afgelopen woensdag een drukte van jewelste in het BinnensteBuitenBos te Diepenheim. Meer dan 50 kinderen (en veel enthousiaste ouders) deden mee met paasstokken versieren. Ook waren er opvallend veel oudere kinderen die de jongsten met plezier hielpen. Iedereen kon zijn stok versieren met buxus, crêpepapier, lintjes, schuimpjes, appelringetjes, popcorn, nibbits en andere lekkernijen. Uiteraard werd er door de kinderen ook al lekker gesmuld van al dat lekkers! Na het versieren konden de kinderen eierscheet’n en met een ei op een lepel over het niet op je gat pad, dus extra moeilijk. Als beloning kregen ze een heus stuiterei. Die vielen zeer in de smaak en stuiterden net als de kinderen alle kanten op. De eerste activiteit van dit voorjaar was zeer geslaagd en we hopen op net zo’n grote opkomst bij de volgende activiteit op woensdag 30 april. Dan gaan we om 14:00 uur samen met de kinderen de meiboom versieren.

Lekker veilig brood en banket van Bakkerij Nollen bv Hengevelde - Bakkerij Nollen bv uit Hengevelde heeft onlangs het hygiënecode-certificaat voor de brood- en banketbakkerij ontvangen. Dit geeft de consument de garantie dat de heerlijke producten van Bakkerij Nollen bv volgens de eisen van de Hygiënecode zijn bereid. De Hygiënecode voor de brood- en banketbakkerij is een voedselveiligheidsplan, dat beschrijft hoe bepaalde eet- of drinkwaren op hygiënische wijze moeten worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verhandeld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert de bakkerijen aan de hand van deze Hygiënecode. Succes Het hygiënecode-certificaat is een initiatief van de Stichting Voedsel Veiligheidsinspectie Wageningen in samenwerking met ISACert B.V. Bakkerijen kunnen vrijwillig hun bedrijf laten inspecteren om te kijken of zij volgens de eisen uit de Hygiënecode werken. Bakkerij Nollen bv heeft de strenge inspectie met succes doorlopen en is daarom vanaf 31 maart 2014 in het bezit van het felbegeerde hygiënecode-certificaat. De certificering staat onder toezicht van de internationale Raad van Accreditatie.

Het leukste Paasvuur nabij Delden Ambt Delden - Het paasvuur op eerste paasdag in Deldenerbroek is het leukste paasvuur in de buurt van Delden. Het vuur wordt namelijk voorafgegaan door een sfeervolle optocht met fakkels en lampionnen. Eenmaal bij het paasvuur aangekomen mogen de kinderen met hun lampion of fakkel het vuur aansteken. En als de fik er eenmaal in zit…. dan krijgen we warme wangen en doen we allemaal steeds verder een stapje achteruit. Dit terwijl iedereen gezellig pratend met buren, bekenden, oude bekenden of nieuwe mensen spreekt. Gewoon gemoedelijk, zoals dat gaat tijdens deze prachtige warme Twentse traditie. Het Paasvurr is voor iedereen! Het vuur is aan de Kappelhofsweg in Ambt Delden. De optocht begint om half negen bij de Farmstore (Langenhorsterweg), vanaf 20.00 uur zijn de fakkels en lampionnen te koop. Rond 21.00 uur wordt het vuur aangestoken. Dit alles natuurlijk op zondag 20 april, eerste paasdag.

15 mei Seniorentocht 2014 van het Goors School- en Volksfeest Goor - De stichting Goors School- en Volksfeest organiseert op donderdag 15 mei weer een fantastische tocht voor senioren. De tocht voert dit jaar door het prachtige Sallandse land. Vanuit Goor gaat de tocht richting Schalkhaar, waar de koffiestop is. Daarna gaan de bussen op weg naar Lemelerveld, waar geluncht wordt bij Reimink. In de middag gaan de senioren voor een borreltje (en bij mooi weer een heerlijke sorbet) via zalencentrum Zandwijk in Vriezenveen naar Goor. Bij de Bebsel wordt wederom een heerlijk diner geserveerd en kunnen de voetjes nog even van de vloer. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door solo-artiest Gerrit Pelle uit Bentelo. Woont u in Goor, Zeldam, Kerspel Goor of de Haa en bent u 65 jaar of ouder dan kunt u zich opgeven bij één van onderstaande adressen. Mocht uw partner nog geen 65 jaar zijn, dan bent u uiteraard allebei van harte welkom. Deelname is gratis. Woont u in de Stoevelaar, dan kunt u zich woensdagavond 23 april van 19.00 tot 19.30 uur opgeven, alle andere opgaves kunnen worden doorgegeven bij Gerrit Verdriet, Blauwververij 46 en bij Hans Donkers, Deldensestraat 6 of bij de Bruna in het centrum van Goor.

Ook op zondag de goedkoopste. Hallo Jumbo! Wendezoele verwelkomt 1e Paasdag gesloten Wij zijn iedere zondag open! 2e Paasdag geopend van 11.00-17.00 uur

nieuwe Van vrijwilligers 11.00 uur tot 17.00 uur.

Ambt Delden - Museumboerderij Wendezoele organiseerde dinsdag 8 april een informatieochtend voor potentiële vrijwilligers. Een succes, een tiental nieuwe krachten werden verwelkomd. Wendezoele presenteert dit jaar waarin zij 20 jaar bestaat een interessant en vol programma. Vele activiteiten vragen om veel helpende handen om gasten een optimaal bezoek te bieden. “We worden allemaal een jaartje ouder en onze club van 75 vrijwilligers kon wel wat uitbreiding gebruiken”, aldus voorzitter Carla Veldhof. Tot haar verrassing kwamen er spontaan een tiental nieuwe mensen kennismaken. “Dezelfde middag kwam er zelfs al iemand terug in werkkleding om te helpen met het nieuwe grind op het erf”, vertelt Veldhof enthousiast. Een andere nieuwkomer schoof aan bij de commissie Communicatie & PR. Voor wie de ochtend gemist heeft en ook graag samen met anderen een bijdrage wil leveren aan het museum, is er nog steeds de mogelijkheid om kennis te maken. Bel dan bestuurslid Jan Jansen op 06 44099790, hij kan je alles vertellen over mogelijke werkzaamheden als spinnen, weven, helpen in de tuin, bij het schoonmaken, rondleidingen geven of koffie met krentenwegge verkopen. Voor een kennismaking een kopje koffie komen drinken op dinsdagochtend mag ook. Museumboerderij Wendezoele gaat 26 april open en presenteert dan voor het eerst in 20 jaar het volledig gerenoveerde voorhuis. Op 30 april wordt in de voorjaarsvakantie een kinderspeelmiddag voor basisschoolkinderen georganiseerd. Kom steltlopen, een vogelhuisje timmeren of een rondje op de pony rijden. De entree bedraagt voor kinderen 1 euro en voor volwassenen 3 euro.

Gratis parkeren!

Leussink

Goor: van Kollaan 7


Woensdag 16 april 2014, pag. 2

Hofweekblad

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Prikposten Medlon (ZGT) Delden, Verpleeghuis St. Elisabeth, Langestraat 74, maandag-, dinsdag, donderdag en vrijdag 07.30 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag t/m vrijdag 07.30 - 10.30 uur Diepenheim, Huisartsenpraktijk, Grotestraat 80a, do 09.00 - 09.45 uur. Prikposten DZ Markelo, Carintreggeland Thuiszorg, Burg. De Beaufortplein 15. maan-, dins-, donder- en vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat 79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, Zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632. Diepenheim-Goor-Markelo: 18 en 19 april S.T.R. tandarts van Wijk, Rijssen, tel. 0548-520320 20 en 21 april Tandarts Herzig en Boshagen, Goor, tel. 0547-275317 TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Hagmolenweg 13a, Bentelo. Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur 19, 20 en 21 april: J. Meijer De dienstdoende dierenarts is bereikbaar via het centrale praktijknummer: 0547-292827. Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Openingstijden: ma t/m vr 8.00-19.00 uur., za 8.00-9.00 uur, iedere middag van 12.30 uur tot 13.30 uur gesloten. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 BRANDWEER EN AMBULANCE: 112 REGIOPOLITIE TWENTE: 0900-8844 www.politie.nl/Twente Openingstijden Politie Hof van Twente en spreekuren wijkagenten: Locatie Goor: Het politiebureau in Goor, maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur. Voor meer informatie zie www. politie.nl. Uiteraard blijft de politie Twente altijd bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 en via telefoonnummer 112 voor spoedeisende zaken.

Locatie Stad Delden, Parochiehuis, Langestraat 81. Geopend op maandag van 10.00-13.00 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur Ieder ander moment op afspraak. Wijkagent Jos Olde Daalhuis. Locatie Markelo, Schoolstraat 13a. Geopend: iedere donderdag van 10.00-13.00 uur. Wijkagent Monique Oude Groeniger. Locatie Diepenheim, het spreekuur in Diepenheim wordt niet meer worden gehouden. Bewoners van Diepenheim worden verzocht om een afspraak te maken met hun wijkagent Monique Oude Groeniger. CARINTREGGELAND Voor wonen, zorg en welzijn Tel: 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uur bereikbaar) www. carintreggeland.nl Woonzorgcentra - St. Elisabeth: Langestraat 74, Delden, tel. 074 3673500 Tijdelijke Lokaties St. Elisabeth: - Hassinkhoek , Hassinkstraat 2, 7491 MJ Delden, tel. 074 3673550 - Zuiderhart, Stelplaats 2, 7553 PC Hengelo, tel. 0743673560 - De Wieken: Molenstraat 1, Delden, tel. 074 3673600 - Anholtskamp: A. ten Hovestraat 1, Markelo, tel. 0547 363555 - De Stoevelaar: de Stoevelaar 1, Goor, tel. 0547 386700 - Huize Scherpenzeel, Markeloseweg 2, Goor, tel. 0547 272506 - Huize ‘t Vrijland, Deldensestraat 8, Goor, tel. 0547 272147 Thuiszorg Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uur bereikbaar) Voeding en Dieetadvies Op afspraak Tel: 074 3677111 Personenalarmering Informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uur bereikbaar)

Inleveren kopij Hofweekblad I.v.m. Pasen kopij inleveren voor de editie van woensdag 23 april: vrijdag 18 april vóór 12.00 uur Uitleen hulpmiddelen Winkel: Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, openingstijden: ma t/m vrij 08:30 – 17:00 uur. Uitleenpunt Goor: De Stoevelaar 1, Goor, openingstijden: ma t/m vrij 09:00 – 16:30 uur. Uitleenpunt Markelo: Anholtskamp, A. Ten Hovestraat 1, openingstijden: ma, woe, vr - 09:00 – 10:00 uur. Informatie over hulpmiddelen en de locaties: Medipoint. tel: 0229 753075 Dagvoorziening - Markelo: De Esch, Noordachtereschweg 3-17. - Diepenheim: ’n Kuierhook, Marsmansland 1 - Goor: De Binnenhof, De Stoevelaar 1 - Delden: Kuierhook en ‘t Uitzicht, Molenstraat 1 - Hengevelde: De Eikenborg, Pellehof 19 - Bentelo: ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 36 - Delden: dagbehandeling Twickeler Es en Raesfelt, Langestraat 74 Maatschappelijk Werk Delden / Bentelo / Hengevelde: Noordwal 72 Delden, tel. 074 3677555 Goor: Grotestraat 86 Goor, tel. 0547 386425 Markelo/Diepenheim: Burg. De Beaufortplein 15 Markelo, tel. 0547 386325. DAGVOORZIENING HOF VAN TWENTE Bentelo: Zorghuis Bentelerhof Wonen en dagopvang voor dementerende ouderen. Bentelosestraat 28, 7497 Bentelo Tel: 0547-388886 / www.bentelerhof.nl THUISZORG EN KRAAMZORG: BTKZORG Voor cliënten in Hof van Twente, Borne en Hengelo bieden wij 24 uur per dag en zeven dagen per week: Thuiszorg; Kraamzorg; Huishoudelijke verzorging; Maaltijdservice; Personenalarmering. Nieuw is de specialistische nachtzorg voor cliënten. BTKzorg heeft vestigingen in: Borne, Delden, Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Ootmarsum. Bereikbaar via: 088-2383737 of www.btkzorg.nl STICHTING WELZIJN OUDEREN HOF VAN TWENTE (SWOHvT) Inloopspreekuren: Goor: op maandag van 9.00 tot 10.00 uur aan de Rozenstraat 2A, contactpersoon: Evelien Mazeland 06 54932768. Voor allochtone ouderen op vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur aan de Rozenstraat 2A, contactpersoon Hamit Gögen 06 40955237. Delden: op vrijdag van 11.00 tot 12.00 in de Bibliotheek Hof van Twente, contactpersoon: Dianne Veehof 06 54926966. Hengevelde: op woensdag van 9.30 tot 10.30 uur in De Pellehof, Pellehof 19, contactpersoon: Marja Bekhuis 06 54932767. Bentelo: op donderdag van 9.30 tot 10.30 uur in Op ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 20, contactpersoon: Marja Bekhuis 06 54932767. Markelo: op donderdag van 09.00 tot 10.00 uur Kantoor Carintreggeland, Burg. Beaufortplein 15, contactpersoon: Dianne Veehof 06 54926966. Diepenheim: op woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in de praktijk voor Fysio en Manuele therapie Edwin Velt-

kamp, Grotestraat 78. Contactpersoon: Marja Bekhuis, tel. 06 54932767. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met ons kantoor in Goor, van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur op 0547-260053 of via info@swohofvantwente.nl. ALZHEIMER-CAFÉ HOF VAN TWENTE Een trefpunt voor een ieder die belangstelling en/of vragen heeft over dementie, in gemoedelijke sfeer. Locatie cafe “De Bebsel” in Goor. Volg deze krant voor data’s. Informatie r.hoonhorst@carintreggeland tel. 06-34356721 UVV STAD DELDEN: Unie van Vrijwilligers Voorz. mw. M. Westen-Reckman Secr. dhr. J. Bekink, tel. 3762833 Tafeltje-Dekje UVV Maaltijdbezorging bij ouderen en zieken in Stad Delden. Informatie: projectleidsters mw. R. Klein Breteler, tel. 0743762593 of dhr. J.S. Bekink, tel. 074 3762833. Open Tafel UVV Elke dag van 12.30-13.30 uur, mogelijkheid voor zelfstandig wonende senioren in Delden om gezamenlijk te eten in de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: dhr. Markerink, tel. 06-12356888 of mw. Brons, tel. 3763169. Huiskamer voor ouderen UVV Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 u kunnen ouderen binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en/of een spelletje in de Huiskamer voor ouderen. Plaats: de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: mw. José Kamp, tel. 074-3762047. Gymnastiek voor 55+ UVV Inl. dhr. J. Bekink, tel. 074 376.2833. Dansen Internationaal 55+ UVV Donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur in de zaal van Amicitia, aan de Sportlaan. Informatie: mw. A. Breukink tel. 3763837. Bibliotheek UVV Jan Lucaskamp / De Wieken / De Klokkenkamp. Informatie mw. T. de Jong, tel. 3766366 Speel-o-theek ‘De Harlekijn’, UVV Parochiehuis, Langestraat 79, Delden. Open: dinsdag- en donderdagavond van 19.00-20.00 uur. Inl. mevr. C. Kusters tel. 074 2671968. Graag gedaan Voor hulp bij boodschappen, begeleiding naar ziekenhuis of arts, kleine klusjes of even gezelschap bij een wandelingetje. Aanmelding en informatie bij SWO Hof van Twente, tel.0547-260053 Winkel St. Elisabeth (Carint) Inl. mevr. M. Jansink, tel. 074 376.3980. Algemene inlichtingen UVV Mw. I. Brons, tel. 3763169, b.g.g. 3766870 INWONERS AMBT DELDEN: Tafeltje Dek Je Voor de inwoners van Ambt Delden geldt dat zij rechtstreeks maaltijden kunnen bestellen bij Dagmenu-Thuis, Lonnekerbrugstraat 106, 7547AL Enschede, tel. 0534304544, www.dagmenu-thuis.nl. Graag gedaan: Voor kleine klusjes, een bezoekje, boodschappen, een bezoek aan dokter of ziekenhuis, neem contact op met mevrouw B. ten Dam, tel. 0547-292455 tussen 18.00 en 19.00 uur. MELDPUNT HOF VAN TWENTE Bij het Meldpunt Hof van Twente kunt u terecht voor al uw vragen en problemen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. In het Meldpunt werken medewerkers van Stichting Informele Zorg (SIZ), Stichting Welzijn Ouderen Hof van Twente (SWO), MEE Twente en gemeente Hof van Twente samen. Wij gaan samen met u op zoek naar een oplossing. Meldpunt Hof van Twente, Rozenstraat 2a in Goor is op alle werkdagen geopend van 9.00 tot 13.00 uur. Tijdens openingstijden telefonisch bereikbaar op: 0547-271823. Het emailadres is meldpuntzorgenwelzijn@ hofvantwente.nl. SENSOOR Sensoor biedt echte aandacht aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, culturele of religieuze achtergrond. De medewerkers zijn professioneel getrainde vrijwilligers met levenservaring. Sensoor is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bellen, chatten en mailen is mogelijk via 0900 – 0767 of www.sensoor.nl. Ouderentelefoon Oost Nederland Dag en nacht bereikbaar: 074-2552552 Telefonische Hulpdienst Agrariërs Voor en door agrariërs: 0800-0240021 (gratis) Bereikbaar: di t/m vr 10-15.00; do 19-22.30 uur. THUISZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Voor cliënten in Hengelo, Borne en Hof van Twente: - hulp bij het huishouden voor PGB cliënten. - persoonlijke verz.,verpleging, begeleiding. - uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen. Irisstraat 2-23 in het Medisch Centrum Goor De Oliphant. tel: 088-0005218 (dag en nacht ook voor spoedgevallen). • Diëtist Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 0880005205. • Ergotherapie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 088 – 0005205 • Psychologie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel : 088 - 0002505 www.zsmzorg.nl Buurtzorg Diepenheim en omstreken Thuiszorg verpleging en verzorging. Kantoor: Grotestraat 80, 7478 AE Diepenheim. Tel. 06-12942343, 24 uur per dag bereikbaar. Buurtzorg Goor en Markelo Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-10826868, 24 uur per dag bereikbaar. STEUNPUNT MANTELZORG Steunpunt Mantelzorg, Rozenstraat 2b, Goor, tel. 0546276466. e-mail: hofvantwente@siztwente.nl Ondersteuning voor iedereen, jong en oud met mantelzorgtaken. Voor informatie en persoonlijk advies, organiseren van (thema) bijeenkomsten en cursussen en de inzet van vrijwilligers. Zorgbelang Overijssel, afd. Signalering en Klachten opvang Zorg. Voor informatie over patiëntenrechten, Wmo, klachtwegen zorg en advies, tel. 0900-2437070. www. zorgbelang-overijssel.nl De dienstverlening is gratis. De Zonnebloem afd. Delden De Zonnebloem is er voor iedereen met een fysieke beperking die leuke dingen wil doen en (nieuwe) mensen wil ontmoeten. En voor wie dat door ziekte, handicap of ouderdom niet vanzelfsprekend is. Secretariaat P. Dijkstra, tel. 074-376 3654. Stichting Mortuarium Stad en Ambt Delden. Tel. 3761041; bgg 06-51170704 Begrafenisvereniging “De Laatste Eer” Markelo Uitvaartleiders: mw. C. Kremer en dhr. H. Kloots. Meldnummer bij overlijden: 0547-361305 (dag en nacht bereikbaar).

Kerkberichten Cursus ‘Over het kwaad’ Hengelo - Wat is het kwaad of het boze? ‘De opzettelijke en fundamentele aanranding van de integriteit van dit bestaan’ (H.J. Heering in Over het Boze, Boom Meppel 1974) of is het de prijs die we voor de menselijke vrijheid betalen? Dat laatste wil Rüdiger Safranski ons in zijn boek ‘Het Kwaad’ (Olympus, 2005 8e druk) doen geloven. Kunnen we goed en kwaad wel zo duidelijk onderscheiden en maakt een fenomeen als tragiek ons niet duidelijk hoezeer zij met elkaar vervlochten zijn? Bestaat het kwaad wel of zouden we Spinoza moeten bijvallen die dat ontkende? Een andere vraag: is het kwaad het grootste obstakel om in God te geloven? Tenslotte: hoe gaan we om met het kwaad? Aanvaarden we het of laten wij ons aansporen door Paulus en proberen wij het kwade door het goede te overwinnen? Is dat eigenlijk wel mogelijk of maken dergelijke pogingen alles alleen maar nog erger? Syllabi zijn beschikbaar. Data: donderavonden 24 april en 8 en 22 mei van 20.00 - 21.30 uur; of vrijdagmiddagen 25 april en 9 en 23 mei van 14.00 - 15.30 uur. Remonstrantse kerk, Woltersweg 11 in Hengelo. Opgeven bij F. Knoppers (fknoppers@hetnet.nl; 06 22 13 56 13) Iedereen is van harte welkom. Aan de cursisten die niet zijn verbonden aan de Remonstrantse gemeente vragen wij om een vrijwillige bijdrage te storten op bankrekeningnummer 47.46.68.347 t.n.v. Rem.Gemeente Twente, onder vermelding van de naam van de betreffende cursus.

Goed in alle MERKEN

Jongerenkoor Eigen-Wijs voert succesvolle voorstelling nog een keer op Vorig jaar trad jongerenkoor Eigen-Wijs in de Reggehof op voor een volle zaal met haar voorstelling ‘J!’. Het moderne passieverhaal is goed bevallen, zo blijkt, want De Lutte heeft het koor dit jaar gevraagd de voorstelling op Goede Vrijdag bij hen in de kerk op te voeren. Vrijdag 18 april is het zover, dan staat jongerenkoor Eigen-Wijs, samen met kinderkoor de PeePeetjes, in de Plechelmuskerk in De Lutte. De voorstelling begint om 19:30 uur en ook dit jaar is de toegang gratis. De voorstelling “J!” vertelt het verhaal van een singer-songwriter genaamd Jay. Jay is een zanger met veel fans, maar er zijn natuurlijk ook mensen die hem niet mogen en jaloers op hem zijn. Eén van deze mensen is de platenbaas. Hij wil Jay van zijn troon stoten. Vandaar dat hij een plan bedenkt. Maar om zijn plannetje goed uit te voeren heeft hij de hulp nodig van Jay’s grootste fan Judy. Judy wordt zo onder druk gezet door de platenbaas dat ze niet anders kan dan doen wat hij zegt; ze verraadt Jay… Tijdens de voorstelling wordt een link gelegd met het originele passieverhaal. Het doel van de voorstelling is dat mensen zich bewust worden van het feit dat het passieverhaal nog steeds actueel en van toepassing is. Het is een verhaal waar mensen over nadenken en waar mensen bij stil staan. Het gaat over de diepste gevoelens van de mens: verraad, haat en liefde. Voor meer informatie, kijk op www. jongerenkooreigenwijs.nl of ga naar de Facebookpagina: facebook.com/jongerenkooreigenwijs.

Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Witte Donderdag 17 april, 19.30 uur Ds. de Vries, Blasiuscantorij, Avondmaal Goede Vrijdag 18 april, 19.30 uur Ds. de Vries, Kruismeditatie Blasiuscantorij Stille Zaterdag 19 april, 20.30 uur Ds. de Vries, Paaswake Zondag 20 april, 10.00 uur Ds. de Vries, Hoogfeest van Pasen R.K. Blasiuskerk Delden Witte Donderdag 17 april, 18.00 uur Eucharistieviering, pastoor Oortman Dames/Herenkoor Goede Vrijdag 18 april 15.00 uur, Kruisweg, werkgroep Dames/Herenkoor 18.00 uur, pastoor Oortman Dames/Herenkoor Zaterdag 19 april, 20.30 uur, Paaszaterdag Eucharistieviering, pastoor Oortman Dames/Herenkoor Zondag 20 april, 09.30 uur, Pasen Eucharistieviering, pastoor Oortman, Cantu Maandag 21 april, 09.30 uur, 2e Paasdag Eucharistieviering samen met Bentelo Pastor Nowara, Dames/Herenkoor Woensdag 23 april, 14.00 uur Paasviering voor ouderen Pastoor Oortman, Dames/Herenkoor Driekoningenkapel Delden Witte Donderdag 17 april, 15.00 uur Pastor Kerkhof Jonkman Goede Vrijdag 18 april, 15.00 uur Ds. Snier Zaterdag 19 april, 18.00 uur, Paaswake Pastor Kerkhof Jonkman Zondag 20 april, 10.15 uur, Pasen Ds. Snier, Avondmaal Dinsdag 22 april, 10.15 uur Eucharistieviering pastor Schuurman O.L. Vrouwekerk Bentelo Witte Donderdag 17 april, 19.30 uur Viering in Delden Goede Vrijdag 18 april 15.00 uur, Kruisweg, werkgroep 19.00 uur, Gebedsviering, Be-Lieve Zaterdag 19 april, 19.00 uur, Paaszaterdag Gebedsviering, thema Pasen, Be-lieve Zondag 20 april, 09.30 uur, Pasen Eucharistieviering, pastor Escher Dames/Herenkoor Maandag 21 april, 11.00 uur, 2e Paasdag Kinderkoor Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Witte Donderdag 17 april, 19.00 uur Eucharistieviering, pastor Escher Herenkoor Goede Vrijdag 18 april 15.00 uur, Kruiswegviering 19.00 uur, pastor Escher, Dameskoor Dames/Herenkoor Zaterdag 19 april, 20.30 uur, Paaszaterdag Eucharistieviering, pastor Escher, Cantu Zondag 20 april, 11.00 uur, Pasen Eucharistieviering, pastor Escher Dames/Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Donderdag 17 april, 20.00 uur Maundy Thursday, Eucharist Revd. drs. Tollefsen Vrijdag 18 april, 20.00 uur, Good Friday Station of the Cross, revd. drs. Tollefsen Zondag 20 april, 10.30 uur, Easter Eucharist, revd. drs. Tollefsen Protestantse Gemeente Diepenheim Witte Donderdag 17 april, 10.00 uur Ds. Braakman Goede Vrijdag 18 april, 10.00 uur

Kaarten KBO Delden Uitslagen 8 april: Jokeren 1e prijs mevr. Annink 26 punten 2e prijs mevr. Brummelhuis 38 punten 3e prijs mevr. Exterkate 41 punten 4e prijs mevr. Edelbroek 42 punten 4e prijs mevr. Baake 44 punten 6e prijs mevr. Bomers 47 punten Kruisjassen 1e prijs dhr. L. ten Buuren 3359 punten 2e prijs mevr. I. van Dam 3330 punten 3e prijs mevr. A. Vos 3291 punten 4e prijs dhr. H. Efftink 3166 punten 5e prijs dhr. A. vh Bolscher 3138 punten 6e prijs dhr. G. Staijen 3133 punten De kaarters zijn zó enthousiast dat zij ook in de zomermaanden graag willen doorgaan! Wij nodigen u dan ook graag uit te komen kaarten op: 20 mei, 24 juni en 19 augustus! Noteert u dit vast in uw agenda!

Postduivenvereniging De Witpen

Uitslagen kaarten Sociëteit voor ouderen Goor Dinsdag 08-04-2013: Klaverjassen: 1. Gretha Sletterink 2. Suze Meylink 3. Peter Nijhof 4. Gerrit Waanders 5. Roel Krol 6. Dini Krol 7. Laurens Boel 8. Piet Meylink 9. Bennie Vrugteman 10. Annie Leusink Volgende kaartavond op dinsdag aanvang 19.30 uur.

5.586pt. 5.298pt. 5.234pt. 5.144pt. 4.906pt. 4.875pt. 4.579pt. 4.517pt. 4.479pt. 4.474pt. 22 april,

NBvON Ouderen Vereniging Goor Uitslagen Maandag 07-04 Klaverjassen 1 Hermien Elbert 5208 pt 2 Joop Elbert 5077 pt 3 Piet Meulmeester 4783 pt Jokeren 1 Gerrie van Dam 28 pt 2 Ada Remmers 33 pt 3 Ria Sandifort 58 pt

Gemeenteleden Stille Zaterdag 19 april, 21.30 uur Ds. Braakman, Paaswake Zondag 20 april, 10.00 uur, Pasen Ds. Braakman Protestantse Gemeente Markelo Woensdag 16 april, 20.00 uur Paasviering H.V.V., Toda uit Rijssen Donderdag 17 april, 19.30 uur Ds. Dijkstra, H. Avondmaal Goede Vrijdag 18 april, 19.30 uur Ds. Dijkstra Zaterdag 19 april, 21.00 uur Ds. Dijkstra, Paaswake Zondag 20 april 09.00 uur, ds. Dijkstra, Paasontbijt 10.30 uur, ds. Dijkstra, Paasdienst, Enjoy Hervormde kerk Elsen Zondag 20 april, 10.00 uur, 1e Paasdag Ds. Zuijderduijn Vrije Baptisten Gemeente Goor Goede Vrijdag 18 april, 19.00 uur Ds. Bakker, H. Avondmaal Zondag 20 april, Pasen 10.00 uur, ds. Bakker 19.00 uur, ds. Bakker, Paaszangdienst Hofkerk, Goor Witte Donderdag 17 april, 19.30 uur Ds. de Jong, Avondmaal Goede Vrijdag 18 april, 19.30 uur Ds. de Jong Stille Zaterdag 19 april, 22.00 uur Ds. de Jong, Vocanto Zondag 20 april, 10.00 uur, Pasen Ds. de Jong, Combo R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Witte Donderdag 17 april, 18.00 uur Pastor Nowara, gemengd koor Goede Vrijdag 18 april 15.00 uur, Kruisweg, cantors 18.00 uur, pastor Nowara, gemengdkoor Zaterdag 19 april, 23.00 uur Pastor Nowara, Paaswake, jongerenkoor Zondag 20 april, 11.00 uur, 1e Paasdag Pastor Hoogland, gemengdkoor Maandag 21 april, 11.00 uur, 2e Paasdag Viering in Hengevelde Woensdag 23 april, 09.00 uur, viering Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Donderdag 17 april, 19.00 uur Ds. Knoppers Vrijdag 18 april, 19.00 uur Ds. Knoppers Zaterdag 19 april, 20.30 uur Ds. Knoppers Zondag 20 april, 10.00 uur Ds. Knoppers Doopsgezinde Gemeenten in Twente Donderdag 17 april, 19.30 uur Borne, ds. Borgers, Avondmaalviering Vrijdag 18 april, 19.30 uur Borne, werkgroep ledendienst, cantorij Zondag 20 april, 10.15 uur Almelo, ds. Borgers, Paasdienst R.K. Blasiuskerk Beckum Witte Donderdag 17 april, 19.00 uur Viering in St. Isidorushoeve Pastor Hoogland Goede Vrijdag 18 april 15.00 uur, Kruisweg, ter Avest/Meijerink Dames/Herenkoor 19.00 uur, viering in St. Isidorushoeve Pastores Hoogland en Ogink Zaterdag 19 april, 20.30 uur Paaswake in St. Isidorushoeve Pastores Hoogland en Ogink Zondag 20 april, 11.00 uur, 1e Paasdag Woco, pastor Saris, Spirit Maandag 21 april, 11.00 uur, 2e Paasdag Viering samen met St. Isidorushoeve Pastoor Oortman, Dames/Herenkoor

Koningsdag 2014 Diepenheim De allereerste echte Koningsdag wordt dit jaar natuurlijk ook in Diepenheim gevierd. En, net zoals in de rest van Nederland, zal dit zijn op 26 april. Jeugd- en Jongerenwerk Nooit Gedacht heeft u, in samenwerking met de Diepenheimse Harmonie, het volgende programma te bieden: Fietsversieren 09.45 uur: het traditionele fietsversieren in het BinnensteBuitenBos. Alle Diepenheimse kinderen mogen onder leiding van Nooit Gedacht hun fiets versieren. Deelname is gratis en versierspullen zijn aanwezig. Aansluitend gaat de Diepenheimse Harmonie voor in een optocht met alle kinderen en de versierde fietsen door het centrum van Diepenheim. We eindigen bij het WoZoCo, om daar samen een broodje knakworst te eten en wat te drinken. Ca. 10.45 uur: aubade bij het WoZoCo, huldiging van evt. lintjesdragers. Oranjetocht 13.30 – 14.00 uur: Start Oranjefietstocht in het BinnensteBuitenBos. De circa 20 km lange fietstocht die u door de schitterende omgeving van het Stedeke leidt, biedt verschillende mogelijkheden om uit te rusten van de inspanningen. Wij staan halverwegde de route klaar met koffie voor u en drinken voor de kinderen. Ook zorgen we voor een spelelement, waarmee u kans maakt op prachtige prijzen. Wij verwachten iedereen bij café Boonk terug. Hier vindt na het tellen van de punten de prijsuitreiking plaats. Voor de kleintjes staat er een springkussen klaar, aangeboden door café Boonk. Voor deelname aan de fietstocht vragen we een bijdrage van € 1,00 per deelnemer. Hiervoor ontvangt u een consumptiebon voor een kop koffie of een ijsje, te besteden bij café Boonk/camping de Mölnhöfte. Voor meer informatie: www.nooitgedacht-diepenheim.nl

Hengevelde - Het vliegseizoen is weer begonnen. Voor iedere duivenliefhebber is het elk jaar weer spannend om te kijken of de kampioenen van het afgelopen jaar het winterseizoen goed zijn doorgekomen. Hoe zullen ze dit jaar gaan presteren? Heb ik een goede selectie gemaakt in mijn hok? Dat weten we pas achteraf, maar dat is ook de charme van deze sport. Vorige week konden de duiven hun prestaties laten zien tijdens de eerste africhtingsvlucht vanuit Groesbeek. Zaterdag werden de duiven gelost in Deurne, een afstand van ruim 100 km. De weersvooruitzichten waren gunstig, toch duurde het nog tot kwart voor twaalf voordat de duiven van onze kring konden worden gelost. Ze hadden een goed vertrek en na 70 minuten kwam de eerste weer thuis bij Bennie Rupert. Deze doffer vloog met een gemiddelde snelheid van 87 km/uur. Ook de tweede duif was er een van Bennie. In 6 minuten tijd waren er 60 duiven terug en de prijzen verdiend. De eerste tien winnaars van deze vlucht zijn: 1e en 2e Bennie Rupert, 3e Ronald ten Thije, 4e Ineke Pelle, 5e – 6e – 7e en 9e Gerard Wielens, 8e Jan Rupert en 10e Chris v.d. Kuil. Voor de hele uitslag zie www.dewitpen.nl

Klaverjasclub Eternit Uitslagen donderdag 10-04-2014: 1 Jenny Budde 2 Gretha Sletterink 3 Joop Godwaldt 4 Pieter Meylink 5 Laurens Boel 6 Hennie Rouwhof 7 Wim Sletterink 8 Gerrit Waanders 9 Roel Krol 10 Rudi Groot Kormelink

5439 5365 5307 5102 4902 4882 4880 4853 4849 4744


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 3


Woensdag 16 april 2014, pag. 4

Hofweekblad

Keurslagerij

Stichting Kunstwerk Diepenheim: Jan Eijsink nieuwe kwartiermaker

Brummelhuis Daar mag het iets meer zijn

Bij Tukker tuffel

arrel

6 sch

Bildtstar kil0

gratis

eieren

Paasgele de lek ker ste

€ 0,99 Chiquita

bananen

Vers van de bos

500 gram

Worteltjeshrapt € 0,99 esc g

Volop verse asperges, aspergesalade en aspergesoep

3 Paashaasjes samen € 6,50

Bij 150 gram achterham, 100 gram eiersalade

GRATIS

Voor de paasdagen:

Diverse soorten opgemaakte salade- en gourmetschotels Kalfsvlees en lamsvlees Aspergesoep • Groentesoep Ossenstaartsoep • Tomatensoep

Voor de brunch: Rosbief • Carpaccio Achterham • Parmaham

Hondenpension minsten 100 meter van buren De PvdA in Hof van Twente wil dat het gemeentebestuur zich houdt aan de VNG norm voor het vestigen van een hondenpension in Ambt Delden. Ondanks de uitspraken van de bezwaarschriftencommissie en de Raad van State gaat de gemeente door met het faciliteren van een hondenpension dat veel overlast veroorzaakt voor omwonenden. In deze langslepende zaak is de gemeente herhaaldelijk in het ongelijk gesteld. Al meer dan 10 jaar gedoogt de gemeente feitelijk een illegaal gevestigd hondenpension en werd tot voor kort op een onjuiste wijze de geluidsoverlast gemeten. Zelfs nu de Raad van State de gemeente tot de orde heeft geroepen blijft de gemeente hardnekkig medewerking verlenen aan de uitbreiding van een hondenpesion. De PvdA vindt dat er een einde moet komen aan het leed van de omwonenden door uit te gaan van de norm van 100 meter afstand tot een naastgelegen perceel waaraan ook de Raad van State heeft gerefereerd. Volgens de fractie van de PvdA is de houding van de gemeente zo langzamerhand niet meer geloofwaardig. Nadat fout na fout is gemaakt en de gemeente volstrekt in gebreke is gebleven blijft men doorgaan met plannen die betrokken aanwonenden in grote ellende storten, aldus de PvdA woordvoerder. De PvdA vindt dat het flink mis is met het gemeentelijk Ruimtelijk Ordeningsbeleid doordat de willekeur en juridische onnauwkeurigheid lijkt te overheersen. De PvdA spreekt over een bestuurscultuur die is meeverhuisd uit de voormalige gemeente Ambt Delden. De PvdA vindt dat het beleid op dit gebied drastisch hervormd moet worden en de Raad zich veel kritischer zou moeten opstellen rond allerlei kwesties die er momenteel op dit terrein spelen. De fractie wijst ook op de financiële gevolgen van het beleid. De afgelopen jaren zijn we tonnen kwijtgeraakt aan calculatiefouten en juridisch geklungel. Volgens de PvdA lijkt het beleid op dit terrein meer op dat van een klein dorp uit de vijftiger jaren dan dat het past bij een gemeente van 36.000 inwoners. Volgens de sociaal democraten is er sprake van een verkeerde meegaandheid die niet past bij deze tijd. Bestemmingsplannen worden behandeld als een boodschappenmandje waar een goede juridische afweging het al snel aflegt tegen een goedbedoelde individuele afweging. Gelijktijdig weigert het College echter om betrokkenen individueel op de hoogte te stellen van vergaande bestemmingsveranderingen waardoor tientallen inwoners in grote problemen zijn gekomen. De PvdA heeft als enige partij tegen het bestemmingsplan buitengebied gestemd omdat deze partij vond dat het plan juridisch aan alle kanten rammelde. Dat standpunt werd onlangs bevestigd doordat de Raad van State 14 van de 17 personen die bezwaar maakten in het gelijk heeft gesteld.

Kijk op onze website voor onze cateringmogelijkheden.

Grotestraat 64 | 7471 BR Goor Telefoon: (0547) 27 28 87 www.wiemerink.nl

Goorsestraat 33 Hengevelde | T 0547-333260

Leerlingen Amicitia succesvol

Op weg naar Pasen in de Hofkerk

Leerling-coördinator Nicole ter Morsche wordt geflankeerd door links de geslaagden Laurie Busscher, Annemie Sprokkereef en Joanne Visscher en rechts Carla Wilmink, Hans Gierveld en Pien Laarhuis. Delden - De afgelopen weken waren er weer examens op de Muziekschool Hengelo en de Muziekschool Hof van Twente. Maar liefst zeven leerlingen van Amicitia deden daar aan mee en ze zijn allemaal ruim geslaagd. Het regende negens en achten! Hans Gierveld en Jop Eugelink deden allebei B-examen op trompet. Drie jongedames slaagden voor hun C-examen klarinet: Joanne Visscher, Laurie Busscher en Annemie Sprokkereef. Annemie Sprokkereef is de enige die haar examen op de Muziekschool Hof van Twente deed. De anderen allemaal in Hengelo. Carla Wilmink deed C-examen Hobo en Pien Laarhuis Cexamen alt-saxofoon. Tijdens de repetitie afgelopen donderdag werden de geslaagden gehuldigd. Vice-voorzitter en leerling coördinator Nicole ter Morsche had voor iedereen een presentje. Al met al een mooi resultaat voor Amicitia, waar een gedegen opleiding hoeksteen van het beleid is. Volgend seizoen zullen alle muzieklessen in Delden verzorgd worden door de Muziekschool Hof van Twente en niet meer door de Muziekschool Hengelo. Deze lessen zullen gegeven worden in het Muziekgebouw In Vriendschap van Amicitia aan De Mors. Voor blaasinstrumenten kan men daarbij profiteren van het aantrekkelijke HaFa tarief van € 30/maand als men lid wordt van Amicitia. Amicitia zorgt dan in principe ook voor het instrument. Anders dan voorheen moet men zich nu rechtstreeks bij Amicitia opgeven en niet meer bij de Muziekschool. (Nicole@amicitia-delden. nl) Voor slagwerkers geldt een andere regeling. Even mailen a.u.b.

www.brummelhuis.keurslager.nl Advertentie geldig van 15-04-2014 t/m 19-04-2014

In de week voor Pasen (14 – 20 april) is er elke dag een viering in de Hofkerk te Goor. We volgen Jezus tijdens zijn laatste dagen voor de kruisiging. We kijken daarbij naar staties van de Kruisweg, gemaakt door Anna Troost. Maandag, dinsdag en woensdag is er om 19.30 uur een vesper waarin één van deze staties centraal staat. Op witte donderdag vieren we om 19.30 uur samen de Pesach Maaltijd, waarin de kinderen een centrale rol hebben. Op Goede Vrijdag, eveneens om 19.30 uur, volgen we lezend en zingend aan de hand van de staties de lijdensweg van Jezus. In stilte verlaten we de kerk om op stille zaterdag om 22.00 uur terug te komen om te waken, verhalen te vertellen en te wachten op het nieuwe licht. Het koor Vocanto werkt mee aan deze dienst. Zondagmorgen is er om 10.00 uur een feestelijke paasdienst voor jong en oud, waaraan ook het jeugdorkest meewerkt. Er is dan ook crèche en kindernevendienst. Iedereen is van harte welkom om deze goede week mee te vieren in de Hofkerk aan de Diepenheimseweg 2 in Goor. Voorganger in de diensten is ds. Wim de Jong.

Koningsrun 2014; eerste editie Bentelo - Hou je van (hard)lopen, sportief bezig zijn en van een wedstrijdje? Dan is de Koningsrun helemaal iets voor jou! Op Koningsdag tijdens het Oranjefeest van HV Bentelo, wordt dit nieuwe spektakel georganiseerd! Bij deze run loop je als deelnemer (jong en oud) een parcours rondom Bentelo. Het parcours gaat over verharde en onverharde wegen. Er zijn verschillende afstanden te lopen, in verschillende categorieën: 13.30 uur: Start Kidsrun (1,2 km, leeftijd t/m 8 jaar) 14.00 uur: Start Kidsrun (2,4 km, leeftijd t/m 15 jaar) 15.00 uur: Start Volwassenrun (3,2 km, v.a. 16 jaar) 15.00 uur: Start Volwassenrun (6,4 km, v.a 16 jaar) Na de loop volgt er aansluitend per categorie (m/v) de prijsuitreiking. Wie o wie mag zich ‘Koningsloper’ / ‘Koningsloopster’ van het jaar 2014 noemen? Natuurlijk is er ook gelegenheid de deelnemers fanatiek aan te moedigen (of bij de allerkleinsten mee te lopen) en kan er na afloop feest gevierd worden in de feesttent!  Er zijn kleedkamers met douches, dus alle reden om niet direct naar huis te gaan!   Inschrijven  voor deze prachtige  run  kan op de dag zelf (geen voorinschrijving). Alle informatie over inschrijving, startgeld, reglementen, loopplattegrond, etc. is te vinden op de website www.hvbentelo.nl.  Graag verwekomen wij  alle deelnemers zaterdag 26 april op Sportpark De Pol in Bentelo!

Anja van Zwanenburg Jaarvergadering PCOB afd. Delden in Portret Anja is geboren in Oldebroek, haar ouders hadden daar een hotel. Nadat ze haar Havoen Middenstandsdiploma behaalde is ze als telefoniste werkzaam geweest in een grote kledingzaak op de afdeling Verkoop/Informatie. Ze is gehuwd met Pieter van Zwanenburg, ze hebben 2 kinderen, dochter Justine en zoon Job. Ze stellen zich dienstbaar op in de maatschappij om pleegkinderen in huis te nemen en ze een warm en veilig thuis te geven. Verder is Anja lid van het Gospelkoor Mozaiek te Goor en op het ogenblik werkt ze parttime bij "Wegener". Aanstaande zondagmorgen 1e Paasdag van 11 tot 12 uur bij Hofstreek FM kunt u luisteren naar haar levensloop . Presentatie Rita Wibbelink.

Op 23 april om 14.30 uur is onze jaarvergadering. Wij nodigen u daarvoor van harte uit. Voor de pauze wordt er vergaderd. Na de pauze geven de heren Van Houwelingen en Delfos uitleg over een waterproject in Indonesië. Rondom de plaats Bandung wonen rond de 80.000 mensen. In gedeelten gaat de Rotaryclub in samenwerking met anderen deze mensen voorzien van water en sanitair. Het belooft een interessante lezing te worden. Graag zien we u op 23 april.

Kom kippen kijken bij de boer!

Recent heeft Reyn van der Lugt aan het bestuur van Stichting KunstWerk Diepenheim te kennen gegeven dat hij zijn verkenningen in het kader van de functie van cultuurmakelaar/kwartiermaker heeft afgerond. De verkenningen, tegen de achtergrond van gezondheidsproblemen waar hij al enige tijd mee kampt, brengen Reyn tot de slotsom dat de verdere invulling van de functie van kwartiermaker beter door iemand kan worden ingevuld die dichter bij het Diepenheimse functioneert. Het bestuur van Stichting KunstWerk Diepenheim betreurt deze niet voorziene ontwikkeling zeer maar realiseert zich ook terdege dat de realisatie van KunstWerk Diepenheim in hoog tempo voortgaat. Medio september 2014 wordt naar verwachting de (ver)bouw van de Kunst- en Theaterwerkplaats afgerond. De komende maanden wordt al een begin gemaakt met het contracteren van zowel beeldende kunstenaars als theatergroepen voor het maken van producties in het Stedeke. De officiële opening van Kunstwerk Diepenheim is voorzien in het voorjaar van 2015. Teneinde de voortgang zoveel mogelijk te bespoedigen heeft het bestuur per 1 mei a.s. als nieuwe kwartiermaker Jan Eijsink gecontracteerd. Jan voldoet in alle opzichten aan de eisen welke aan een kwartiermaker worden gesteld, ook Reyn van der Lugt heeft zich tegenover het bestuur in die richting uitgelaten. Hij is bekend met beeldende kunst en met name (locatie-)theater, heeft een omvangrijk regionaal en landelijk netwerk en kan verbindingen maken met vergelijkbare voorzieningen in landen om ons heen. Mede gelet op de beperkte resterende tijd voor de opening zal Jan Eijsink zich laten adviseren door professionals vanuit verschillende aan de kunst- en theaterwereld gerelateerde disciplines. Zo zijn er inmiddels afspraken gemaakt met Han Bakker, momenteel cultureel intendant van de stad Dordrecht en zelfstandig gevestigd cultuur consultant. Hij was zakelijk directeur van de Dogtroep ten tijde van hun onvergetelijke optreden in Diepenheim in 1997. Ook de partners in KunstWerk namelijk de Kunstvereniging en Kunsten op Straat worden bij de verdere vormgeving en uitvoering van activiteiten nauw betrokken. De overeenkomst met Jan Eijsink gaat formeel op 1 mei a.s. in zodat Jan in staat is de werkzaamheden in de projectgroep Bouw van KunstWerk gericht op het nieuwe Cultuurcentrum Herberg de Pol zoveel mogelijk af te ronden.

Reünie Scouting Long Tom Markelo zondag 18 mei

Jouw garantie en zekerheid voor kwaliteit Het garagebedrijf met meer dan 20 jaar specialisatie in alle merken

Airco-service Controle + afvullen

€ 79,95

2e Paasdag: open dag bij pluimveebedrijven in Nederland

Molenstraat 27 - 7471 CJ Goor 0547 - 274068 - www.grafen.nl

Omdat vorig jaar de reünie helaas niet door kon gaan hebben we een nieuwe datum geprikt. Scouting Long Tom Markelo gaat een reünie organiseren op zondag 18 mei van 15.00 tot 19.00 uur! Noteer deze datum vast in je agenda. We hebben al heel veel e-mailadressen kunnen achterhalen maar nog niet genoeg, dus vragen wij om ieders medewerking. Ben je ooit lid geweest van Scouting Long Tom en heb je zin om leuke herinneringen op te halen en een gezellige middag te beleven? Geef je dan vóór 1 mei a.s. op via scoutinglongtom@gmail.com Omdat er waarschijnlijk veel oud-leden/ leiding/bestuur zijn verhuisd vraagt de scouting hulp. Heb je misschien e-mailadressen van oud leden/leiding/ bestuur? Dan kun je ons helpen door die e-mailadressen door te geven via scoutinglongtom@gmail.com. De organisatie is je zeer dankbaar! We hopen op een grote opkomst, zodat we er een gezellige middag van kunnen maken.

Nederlands bedrijf wint prestigieuze Red Dot design award

Perron1 presenteert programma: Toen Toener Toenst Janneke Kornet Installatie ‘Haliet’ 10 april – 23 mei

Delden - Miljoenen jaren geleden was Nederland onderdeel van een grote zoutwoestijn. In het desolate landschap was geen enkel teken van leven te ontdekken. Het gebied lag onder zeeniveau en meermaals overspoelde de zee het land. De hitte van het woestijnklimaat zorgde voor verdamping van het water waardoor er steeds een laagje zout achterbleef. Vandaag de dag is deze laag steenzout, die verborgen ligt in onze bodem, de bron van zoutwinning. Door deze zoutwinning zijn er tal van ondergrondse holtes ontstaan in de bodem rond Hengelo. Het werk Haliet (steenzout) laat dit onzichtbare ondergrondse landschap van holtes zien. De installatie bestaat uit 210 tekeningen die ieder een andere caverne (zoutholte) tonen. De getallen in de tekeningen, die staan voor het aantal meters doorsnede, maken het immense formaat van de holtes zichtbaar. De locatie of situatie, waar het werk van Janneke Kornet zich in bevindt, is het uitgangspunt en essentieel onderdeel van het werk. Het wordt voor deze specifieke plek gemaakt. Onzichtbaarheden of fenomenen die niet opvallen maakt zij zichtbaar. Ze attendeert de toeschouwer op zaken uit hun omgeving die anders onopgemerkt blijven. Perron1, Stationsweg 5, Delden. Dagelijks te bezichtigen, uitsluitend van buitenaf.

Markelo - Op 2e Paasdag (maandag 21 april) stellen diverse pluimveehouders in het land, hun deuren open voor het publiek. Tijdens deze open dag nodigen zij iedereen tussen 10.00 en 17.00 uur uit een kijkje te komen nemen in hun pluimveebedrijf. Zo kan iedereen met eigen ogen zien hoe de kippen gehouden worden, wat ze eten en hoe ze verzorgd worden. De pluimveehouder vertelt er graag alles over. De Nederlandse pluimveehouder staat bekend in binnen- en buitenland vanwege zijn vakkennis en de hoge kwaliteit van zijn producten. Als specialist in zijn vak houdt hij zich dagelijks bezig met belangrijke zaken als kwaliteit, logistiek en veiligheid - zowel voor mens en dier als voor milieu. Het gezond en dierwaardig houden van zijn kippen staat daarbij centraal. Want de professionele pluimveehouder van vandaag weet als geen ander: gezonde dieren zijn de beste garantie voor veilig vlees en een tevreden consument. De Stichting Kip.Kiplekker die de landelijke open dag organiseert, wil het publiek graag kennis laten maken met de pluimveesector en in het bijzonder met de pluimveehouder bij hun in de buurt. Door de pluimveesector op deze manier open te stellen, biedt de Stichting de consument de mogelijkheid zélf een kijkje achter de schermen te nemen. Stichting Kip.Kiplekker Doelstelling van de Stichting Kip. Kiplekker is het bevorderen van de dialoog tussen sector en burgers om zo het maatschappelijk draagvlak voor de pluimveesector te verbeteren. Door het geven van informatie en voorlichting wordt inzicht gegeven in de duurzame productiewijze en houderijsystemen van pluimvee met als aandachtspunten kwaliteit, voedselveiligheid, dierenwelzijn, milieu en controle. Familie Boode, Rietdijk 18, 7475 RA Markelo. www.kipkiplekker.nl.

Goor - Het Nederlandse bedrijf Yalp heeft een felbegeerde Red Dot design award gewonnen. Een deskundige jury kent deze internationale prijs ieder jaar toe aan een uitzonderlijk goed productontwerp. De Red Dot design award is toegekend voor het ontwerp van de DJ-tafel Fono, waarmee de jeugd hun eigen muziek kan mixen in de openbare ruimte. De DJ-tafel viel op door het unieke functionele ontwerp en de robuuste vormgeving. Het ontwerp is gekozen uit meer dan 4.800 inzendingen uit 53 landen die meedongen in verschillende categorieën. Winnend ontwerp De Fono is een DJ-tafel voor de buitenruimte en steekt buiten spelen in een nieuw jasje. Met de DJ-tafel Fono kunnen jongeren de muziek van hun smartphone live in de openbare ruimte bewerken, terwijl hun vrienden dansen en samenkomen op de bijbehorende ontmoetingsplek. Red Dot winnaar en ontwerper bij Yalp, Rob Tuitert vertelt: "De Fono is een uniek product dat inspeelt op trends onder jongeren. De DJ-tafel biedt de jeugd een kans om creatief met muziek bezig te zijn. Ze hoeven geen cursus gevolgd te hebben of een draaitafel te kopen, maar kunnen gewoon met hun eigen telefoon DJ-en in de openbare ruimte." In de Red Dot winnende Fono zitten veel slimmigheden. Zo werkt de geluidsoverbrenging volgens een gepatenteerde overbrengingstechniek en werkt de DJ-tafel op zonne-energie. Daarnaast is alle elektronica weggewerkt in de strak vormgegeven betonvorm, waardoor het ontwerp bestand is tegen weersinvloeden en de zware omstandigheden in de openbare ruimte. De vorig jaar op de markt gebrachte DJ-tafel is naast in Nederland ook geplaatst in Finland, Denemarken, Zweden en Australië. Rob Tuitert: "Dat de innovatieve Fono populair is bij een grote doelgroep merkten we onder meer toen we het product binnen brachten in de beoordelingshal voor de Red Dot design award. Binnen no-time waren de medewerkers op de Fono aan het spelen. Die gebruiksvriendelijkheid gecombineerd met de 'wow-factor' maken de Fono tot een succes. Nu is de Fono zelfs bekroond met deze internationale designprijs. Daar mogen we als Nederlands bedrijf toch behoorlijk trots op zijn." Internationale erkenning De Red Dot is de grootste internationale designprijs ter wereld. Jaarlijks worden de inzendingen door een internationale jury beoordeeld op criteria zoals innovativiteit, functionaliteit en kwaliteit. Yalp staat met de DJ-tafel Fono nu in het rijtje van nationale en internationale Red Dot winnaars als Apple, BMW, Nike, Auping en Philips. Een selectie van winnende producten worden vanaf 7 juli tentoongesteld in het Red Dot museum in Essen.


Woensdag 16 april 2014, pag. 5

Hofweekblad

Vrijdag 25 april: 21.30 uur tot .....

Festiviteiten programma rond Koningsdag 2014 in Stad Delden

Zonnebloemloterij van start

georganiseerd door de Oranjevereniging Delden e.o.

De Zonnebloem verbindt mensen en verrijkt levens

Café-Biljart “De Boemel” organiseert een knallend “Oranjebal”

Zaterdag 26 april: 07.00 - 12.30 uur: Kinderrommelmarkt in de Langestraat, vanaf 10.00 uur is er een springkussen bij de Readshop. 8.00 - 09.00 uur: Reveille door de straten van Delden m.m.v. de Drum- en Marching band Enschede, de Drumfanfare en Amicitia, beide uit Delden. 09.30 uur: Aubade bij de “pomp”, met genodigden en gedecoreerden, vlag hijsen door de scouting en het zingen van het Wilhelmus. 09.45 uur Vertrek van genodigden en muziek naar de Wieken waar ook een vlag wordt gehesen. De genodigden en gedecoreerden worden uitgenodigd voor een kop koffie in de Wieken. 10.00 - 12.30 uur: In de Langestraat zorgt het dweilorkest “Zwabber” voor een vrolijke noot. 14.30 - 16.30 uur: In verpleeghuizen St. Elisabeth en verzorginsgshuis de Wieken wordt een passend amusementsprogramma gebracht. 14.00 - 17.00 uur: Aanvang voetbaltoernooi, georganiseerd door Rood-Zwart en mede gesponsord door de Oranjevereniging. Woensdag 30 april: 20.00 uur Concert ter ere van Prinses Beatrix door het mannenkoor Ailanthus uit Wezep in de Oude Blasius, entree vrij. Zondag 4 mei Dodenherdenking: 18.45 uur: 4 Mei overdenking in de Oude Blasiuskerk 19.15 uur: Bloemlegging bij het Monument op het Ressingplein 19.20 uur: Stille tocht naar de Algemene Begraafplaats 19.55 uur: Welkom en toespraak door de voorzitter van de Oranjevereniging. 20.00 uur: Twee minuten stilte 20.02 uur: De Drumfanfare speelt “Blijf mij nabij” 20.05 uur: Bloem- en kranslegging bij de oorlogsgraven en verzetsstrijders 20.10 uur: Toespraak door een afgevaardigde van de gemeente Hof van Twente 20.12 uur: Toespraak door een afgevaardigde van de gemeente Hof van Twente 20.15 uur: Het muziekkorps speelt het Wilhelmus 20.20 uur: Dankwoord door de voorzitter van de Oranjevereniging Delden e.o, dhr. Wim Boer.

Bentelo 06 - 27 54 36 23 Betaalbaar onderhoud bij Satink Auto’s Speciale actie: APK voor slechts € 19,95

Op vrijdag 11 april is in de Regio Zonnehof de aftrap gegeven voor de Zonnebloemloterij 2014. Dit gebeurde in de studio van RTV-Oost in Hengelo waar Bert Eeftink het eerste Zonnebloemlot in ontvangst nam. Vanaf maandag 14 april kunnen de vrijwilligers van de verschillende afdelingen op stap, om de loterij onder de aandacht van de mensen te brengen en hen te vertellen over het vele werk dat de Zonnebloem met haar vrijwilligers in het hele land verricht. Een eerste prioriteit is de doelgroep van de Zonnebloem, mensen met een fysieke beperking die daardoor in een isolement komen, gezelschap te geven en met hen leuke vakanties en andere activiteiten te ondernemen. Hiervoor is veel geld nodig. Met het kopen van loten en door donateur te worden van de Zonnebloem helpt u ons wensen van mensen te verwezenlijken. De Zonnebloem is er voor alle mensen jong en oud en van alle gezindten. Maar ook de vrijwilligsters verdienen van ons en u wel eens een schouderklopje. Vrijwilligsters zijn bij de Zonnebloem van harte welkom, met name verpleegkundigen, die eens een weekje vakantie willen gebruiken om voor onze gasten een heerlijke vakantie mogelijk te maken. Bij uw plaatselijke Zonnebloemafdeling kunt u terecht voor informatie. Of neemt u eens een kijkje op www.zonnebloem.nl en zie wat er allemaal mogelijk is voor onze gasten. De duizenden gasten en de vele vrijwilligsters rekenen op u. De verkoopperiode van de Zonnebloemloterij loopt tot 14 september en op 27 oktober is de trekking, waarna u op de Zonnebloemsite kunt kijken of u in de prijzen bent gevallen. Ook kunt u uw lot laten registreren, u kunt dan ook een tijdschrift uit kiezen dat u gratis ontvangt en u krijgt bericht of u in de prijzen bent gevallen.

Van vod tot vlot bij Vrouwen van Nu Afdeling Goor

Hengevelde - Marcel Satink is er heel duidelijk over: “Ik heb geen personeel en geen duur pand, dus kan ik werken voor een lager uurtarief dan veel andere autobedrijven. En dat voelt de klant direct in de portemonnee bij een APK, nieuwe banden of onderhoudsbeurt.” Veel mensen kennen Satink Auto’s als bedrijf dat interessante occasions verkoopt. Eigenaar Marcel Satink heeft er altijd een aantal op voorraad. Maar desgewenst gaat hij ook op zoek naar een occasion, die voldoet aan de wensen van de klant. Regelmatig krijgt Marcel de vraag van klanten of ze ook voor APK of voor onderhoud van hun auto bij hem terecht kunnen. Vanaf nu is dat mogelijk. Marcel heeft namelijk besloten zijn dienstenpakket uit te breiden. Hij legt uit: “Regelmatig hoor ik dat mensen voor een APK een offerte krijgen van soms wel honderden euro’s. Er moeten dan tijdrovende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden aan hun soms al wat oudere auto. Die mensen zitten dan met de handen in het haar. Ze willen wel blijven rijden in de auto maar er niet meer zoveel geld aan uitgeven. Die hoge kosten zijn voor een groot deel te verklaren door het uurtarief dat de meeste autobedrijven rekenen, ze moeten immers hun dure personeel betalen en hun prachtige showroom huren. Omdat ik alleen werk én geen duur pand heb, kan ik voor een veel lager tarief werken. Direct voordeel voor de klant dus.” Niet alleen mensen met een oudere auto maar iedereen met een auto ouder dan vier jaar is welkom bij Satink Auto’s voor onderhoudswerkzaamheden, nieuwe banden, APK, enzovoorts. Marcel Satink nodigt al deze mensen uit om met hun auto bij hem langs te komen en een offerte aan te vragen. Uiteraard is Satink Auto’s een RDW erkend bedrijf en voert zelf de APK’s uit. Als speciale actie biedt Marcel Satink de komende tijd APK keuringen aan voor slechts € 19,95. Zo is het nog aantrekkelijker om kennis te maken met Satink Auto’s. Houd ook de advertenties in deze krant goed in de gaten of kijk op de website. Satink Auto’s | Het Wegdam 7 | 7496 CB Hengevelde | T: 0547 334204 | M: 06 291 476 32 | E: info@satinkautos.nl | I: www.satinkautos.nl.

De laatste afdelingsavond van dit seizoen wordt gehouden op donderdag 24 april om 19.45 uur in “de Klokkenkamp”. Het thema van de avond is “van vod tot vlot”. Margaret Jager showt ons ‘haute couture’ van gebruikte kleding, die tijdloos is, niet aan leeftijd gebonden en zelfs uit ieders garderobe gemaakt kan worden! We hopen dat het een inspirerende en vooral gezellige avond wordt. ‘Single’ groep Onze afdeling wil een nieuwe interessegroep oprichten voor alleenstaanden met de naam ‘Single’ groep, die bedoeld is om samen leuke dingen te ondernemen. Als alleenstaande krijg je te horen dat je altijd welkom bent, maar een concrete uitnodiging ontvang je niet zo vaak. Zelf het initiatief nemen is niet zo gemakkelijk omdat je al gauw het gevoel krijgt dat je jezelf opdringt. Koppels en echtparen staan daar niet bij stil. Als je man wegvalt door overlijden of echtscheiding, moet je echt alles zelf doen. Alléén die formulieren invullen, alléén die klusjes rondom je huis opknappen en alléén op pad. Alles moet van je zelf uitgaan. Sommige mensen denken dat vooral de wintermaanden het moeilijkste zijn en dat het in de zomermaanden gemakkelijker is om er alleen op uit te gaan, maar daar vergissen ze zich in. Je ziet stellen samen wandelen, fietsen en andere dingen ondernemen. Vooral de weekenden zijn lastig. Het is de bedoeling dat de deelnemers van de nieuw op te richten groep zelf met ideeën komen die ze samen kunnen gaan doen. Een kopje koffie drinken bij elkaar, een kaart- of spelletjesavond organiseren, samen winkelen, naar een concert, een filmpje pakken of samen eten. Dat laatste hoeft geen culinair hoogstandje te zijn, een soepje, stamppot of macaronischotel is ook goed. Het gaat om de gezelligheid. Op onze laatste afdelingsavond van dit seizoen, dus op donderdag 24 april a.s., kunt u zich voor de ‘Single” groep opgeven bij één van de bestuursleden.

Guppydag Ichthus groot succes

Markelo - Op woensdag 9 april organiseerde Basisschool Ichthus in Markelo de eerste ‘Guppydag’. Op deze dag konden kinderen van 3 tot 4 jaar, samen met hun ouder(s) / verzorger(s) kennismaken met onze school. De guppy’s hebben ervaren hoe het is om echt naar school te gaan. Juf Marlein, leerkracht groep 2, heeft met de guppy’s gewerkt, gespeeld en gegymd. Het was fantastisch om te zien dat de kinderen zich al snel thuis voelden. Voor de ouders was het een moment om te praten met andere ouders en met onze intern begeleider en leerkracht  Jeannette. Ook werd er wat verteld over onze leerlingenraad. De Guppydag werd afgesloten met een poppenkastvoorstelling voor de guppy’s, groep 1 en groep 2. Het team van Basisschool Ichthus is zeer tevreden over deze dag; absoluut voor herhaling vatbaar!


Woensdag 16 april 2014, pag. 6

Hofweekblad

Scootmobielclub Rode Kruis

Op zoek naar het Gouden Paasei met RTV Oost

Delden - Ook dit jaar gaat de Scootmobielclub Delden weer leuke tochten organiseren, met als doel om er even een middagje uit te zijn, andere mensen te ontmoeten en samen te genieten van de omgeving en de natuur. De lengte van deze tochten liggen tussen de 25 en 30 km met halverwege een pauze op een leuke locatie voor een kopje koffie of thee. De deelnemers betalen één euro per deelname, het is belangrijk dat voor elke tocht de accu vol is, de banden op spanning, en de scootmobiel in goede staat verkeert. De tochten worden om de veertien dagen op de dondermiddag gehouden, en worden begeleid door vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis. Scootmobielers en vrijwilligers komen om 13,45 uur samen in het Grand Café “In de Hagen”, Stadshagen 200 in Delden en vertrekken gezamenlijk om 14.00 uur. Voor verdere informatie en aanmelden bellen met coördinator Johan Satink, tel. 074-3491091/ 06-12307553 of e-mail johansatink@kpnplanet.nl.

Op tweede paasdag organiseert RTV Oost voor het vierde achtereenvolgende jaar de actie: ‘Zoek het ei!’, waarbij luisteraars in heel Overijssel op zoek gaan naar twintig speciale RTV Oost Paaseieren. Voorgaande jaren was de provinciebrede speurtocht een groot succes. Hele families trokken erop uit om de eieren te zoeken. Alle gelukkige vinders komen live in de uitzending van Radio Oost en winnen mooie prijzen. De vinder van het ‘Gouden Paasei’ wint een 4-daagse stedentrip naar Lissabon. In de nacht van 20 op 21 april worden de twintig RTV Oost Paaseieren verstopt op diverse plekken in de hele provincie. Op tweede paasdag mogen alle inwoners van Overijssel tussen 10.00 en 17.00 uur gaan zoeken. Daarbij moeten ze goed luisteren naar Radio Oost, waarin geregeld aanwijzingen worden gegeven. Mensen die willen zoeken kunnen zich nu al op de site aanmelden als ‘zoeker’, en krijgen via e-mail alle tips die ze nodig hebben om de eieren te vinden. De tips worden ook via Twitter gegeven, volg daarvoor @ zoekhetei. Tweede paasdag is op rtvoost.nl de hele dag een speluitleg te vinden, met daarbij een kaart waarop in grote lijnen is aangegeven op welke locaties de eieren te vinden zijn. Deze aanwijzingen kunnen ook via de gratis app en mobiele site van RTV Oost worden geraadpleegd. Er worden negentien zilveren paaseieren en één gouden paasei verstopt. Elk paasei bevat een korte uitleg. De vinder moet telefonisch contact opnemen met Radio Oost om de prijs te claimen. De locatie van het Gouden Paasei wordt via cryptische aanwijzingen beetje bij beetje bekend gemaakt. Aanwijzingen en berichten over de inmiddels gevonden eieren zijn te horen in de programma’s Goeiemorgen Overijssel en Overijssels Glorie. Een verslaggever van Radio Oost reist door de provincie en volgt de zoektocht. De vinder van het Gouden Ei wint een 4-daagse stedentrip naar Lissabon voor twee personen, met verblijf in hotel Real Palacio. Dit comfortabele en zeer centraal gelegen charme-hotel is één van de mooiste van Lissabon. Meer informatie over de actie ‘Zoek het ei’ is te vinden op rtvoost.nl/zoekhetei.

Opnieuw gratis introductielessen voor kids bij Apollo

Goor - Na het grote succes van vorig jaar herhaalt Muziekvereniging Apollo de wervingsactie met gratis introductielessen voor jong muzikaal talent. Onder het motto “Ontdek je talent … Apollo is op zoek naar jou!” biedt Apollo opnieuw de mogelijkheid aan kinderen vanaf 7 jaar een vijftal gratis introductielessen te volgen. Een geweldige en unieke kans voor de kids om vrijblijvend kennis te maken met muziek. Daarnaast is het een mooi vervolg op de muziekcarrousel die een groot aantal basisschoolkinderen hebben kunnen volgen op school. De vijf proeflessen in de periode van 12 mei t/m 19 juni worden afgesloten met een slotconcert voor familie, buren, vriendjes en vriendinnetjes. Tijdens dit slotconcert wordt onder alle deelnemers een aantal leuke prijzen verloot. Inschrijven voor dit gratis introductieprogramma kan o.a. op Tweede Paasdag tijdens de zesde editie van het Big Band Festival Goor. Als medeorganisator van het festival is Apollo weer present met informatie over de vereniging en verschillende muziekinstrumenten die uitgeprobeerd kunnen worden. Het Apolloplein is te vinden bij het politiebureau. Vanaf daar is het eenvoudig de Apollo’s voorjaarskermis te bezoeken die vanaf Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag op de Schoolfeestweide is neergestreken. Apollo hoopt op een flink aantal enthousiaste, jonge talentvolle muzikanten die de vereniging zullen helpen nog jarenlang op een hoog muzikaal niveau te blijven musiceren. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.apollogoor.nl.

Zeepkistenrace Beckum

Op zondag 11 mei organiseert Jeugdraad Beckum voor de 4de keer een zeepkistenrace. Voor dit jaar staan er weer een aantal veranderingen op het programma. Het parcours zal worden aangepast met nieuwe hindernissen en met een veiligere schans. De deelnemers zullen worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën: Categorie A – tot 10 jaar Categorie B – 11 tot 15 jaar Categorie C – 16 jaar en ouder Het is de bedoeling om met een eigen gemaakte zeepkist zo snel mogelijk aan de finish te komen. Naast de prijzen die we zullen uitreiken voor de snelste voertuigen, hebben we ook een originaliteitsprijs. Deze is voor het meest originele voertuig, die van de schans gaat. Ook is er een pechprijs voor de deelnemer met de meeste pech onderweg. De inschrijving voor de zeepkistenrace is inmiddels geopend en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Iedereen kan meedoen met de zeepkistenrace het inschrijfformulier is te vinden op onze Facebook pagina www. facebook.com/jeugdraaad.beckum of stuur ons een e-mail: zeepkistenracebeckum@ gmail.com.

Reggestad Muzikanten vullen centrum Goor met muziek Goor - De Reggestad Muzikanten, onderdeel van Muziekvereniging Apollo vullen zaterdag 19 april het Goorse centrum met gezellige muziek uit de Alpen. Het buitenoptreden wordt georganiseerd in het kader van de voorjaarskermis die jaarlijks door Muziekvereniging Apollo en de Albert Sommer Stichting wordt georganiseerd in het Paasweekend. De Reggestad Muzikanten vierden in 2013 het 40-jarig jubileum. Helaas moest vorig jaar het optreden op Paaszaterdag worden afgeblazen vanwege de slechte weersomstandigheden. Ervan uitgaande dat de weergoden de Voorjaarskermis en de Reggestad Muzikanten dit jaar beter gezind zijn, kan het winkelend publiek op zaterdag 19 april tussen 14.00 en 16.00 uur genieten van de Egerländer klanken van de Reggestad Muzikanten. Al jaren staat deze formatie onder de bezielende leiding van Jos Evers. Jos heeft ook voor dit optreden weer een gevarieerd programma samengesteld voor het hele gezin waarin een scala aan Egerländer en Märische klanken ten gehore worden gebracht. Het muzikale optreden vindt plaats op het plein voor het politiebureau aan de Grotestraat in Goor.

Ruilbeurs voor groenliefhebbers Diepenheim - De afdeling Diepenheim van het IVN houdt zaterdag 19 april een plantenruilbeurs. Tussen 10.30 uur en 11.30 uur kunnen belangstellenden hiervoor terecht op parkeerplaats aan het Looiersplantsoen in Diepenheim. De bedoeling is dat met gesloten beurs stekken, scheuten, boompjes en zaden van eigenaar verwisselen. Dit is voor de echte tuinliefhebber een mooie gelegenheid om aan nieuwe planten te komen. www.ivn.nl/diepenheim

Kaarten sv Hector

CMV N3.1 kampioen

Goor - Uitslag van de kaartavond gehouden op donderdag 10 april was als volgt: 1 Alie Spaay 466 2 Mini Spaay 499 3 Ada Remmers 511 4 Anja van de Heuvel 550 5 Tim Hazenkamp 562

Win voetbalprijzen en steun Join4Energy Durven jullie de uitdaging aan? Goor - Wie kan het hardst schieten op de bekende voetbalmuur Sutu van Yalp en wint daarmee prachtige prijzen? Maandag 21 april kun jij op de schoolfeestweide jouw voetbalkunsten tonen op de Sutu tijdens het Bigband festival. Daarmee kun je niet alleen mooie prijzen winnen, maar je steunt daarmee ook nog eens het goede doel Join4Energy. Het team dream4energy organiseert samen met Yalp dit evenement om geld in te zamelen om medicijnen te vinden voor de energiestofwisselingsziekten. Elk uur zijn er leuke prijzen te winnen zoals ballen, leuke attributen van Join4Energy en voor de dagwinnaar is er zelfs een gesigneerd shirt van Luuk de Jong. Deelname kost slechts € 1 en daarmee maak jij kans op deze prijzen. Dus kom 2e paasdag naar de schoolfeestweide en doe mee! Voor meer informatie kun je een kijkje nemen: www.join4energy.nl; dream4energy; www. yalp.nl/60-Voetbalmuur_Sutu.html; www.bigbandfestivalgoor.nl/index.php/wat.

Markelo - De meiden van de Mini’s Niveau 3 Team 1, getraind door Janny Gerritsen, zijn zaterdag 12 april kampioen geworden in hun poule. Vol verwachting gingen de meisjes van niveau 3, Nina, Wenke, Lara, Tatenda, Lika en Floor en hun coaches Karin Nieland en Sandra Schreurs naar de Stamper in Vriezenveen. Hier moesten twee wedstrijden gespeeld worden en als ze beide wedstrijden zouden winnen waren de meiden kampioen. De eerste wedstrijd was tegen HVC uit Den Ham. Deze wedstrijd werd gewonnen met 5-1 (de laatste set eindigde gelijk). De tweede wedstrijd was tegen SVH VC uit Hellendoorn, waarmee de meiden, voor de wedstrijden van vandaag, de eerste plaats deelden. De wedstrijd werd verrassend dik gewonnen met 6-0 en hiermee was het kampioenschap (de derde op rij voor dit team in een steeds hoger niveau) een feit.

Zomerkleding- en speelgoedbeurs Nooit Gedacht succesvol Diepenheim - De kledingbeurs was ook deze keer weer een zeer druk bezochte activiteit van jeugd- en jongerenwerk Nooit Gedacht. Op woensdagavond om 19.00 uur stond er al weer een rij wachtende mensen voor de deur. Er waren ook dit keer weer verschillende bekende merken kleding ingeleverd. Ook het speelgoed was van goede kwaliteit en werd daardoor ook goed verkocht. De kleding welke de inbrengers niet meer terug wilden is naar Stichting Van Katoen gegaan. En het overgebleven speelgoed gaat naar de voedselbank. Eind dit jaar, in oktober wordt de tweedehands winterkinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. Zie onze website www.nooitgedacht-diepenheim.nl.

Meezingavond Deepse Troubadours Diepenheim - De Deepse Troubadours houden op vrijdag 25 april a.s. weer de jaarlijkse meezingavond. Iedereen die mee wil zingen of gewoon wil komen luisteren is van harte welkom bij café Boonk in Diepenheim, om 20.00 uur.

Internationale Wijnmarkt Markelo Op zondag 25 mei zal in het sfeervolle openluchttheater ‘de Kösterskoele’ de 7e Internationale Wijnmarkt Markelo plaatsvinden. Wijnboeren uit Frankrijk, Italië, Portugal, Duitsland, Oostenrijk en Nederland zullen naar Markelo afreizen om de door hun geproduceerde wijnen aan te bieden. Uiteraard is er volop de mogelijkheid om de wijnen te proeven. Deze week stellen wij aan u voor: Weingut Eckehart Gröhl uit Rheinhessen, Duitsland Sinds 1625 bestaat Weingut Gröhl. Een echt familiebedrijf dat van vader op zoon is overgedragen. Doordat het bedrijf verdeeld moest worden onder meerdere kinderen raakte het Weingut steeds meer versplinterd. Eckehart Gröhl, de huidige eigenaar, begon zo met 2 hectare grond, waarmee nauwelijks een bestaan kon worden opgebouwd. Echter in de loop der jaren is dit wijnhuis uitgebouwd naar een bloeiend bedrijf van 24 hectare. Weingut Eckehart Gröhl heeft zeer goede stukken grond aan de Rijnoevers bij Nierstein kunnen overnemen. Het brede assortiment bestaat onder andere uit diverse Sylvaners, Weissburgunders, Rieslings, Chardonnay, Spätburgunders en Frühburgunders. Ongeveer 60 verschillende wijnen worden aangeboden. Weingut Eckehart Gröhl heeft deze wijnen onderverdeeld in 3 categoriën: de Gutsweine, Ortsweine “Hugelland” en de Lagenweine “Rheinfront”. De Gutsweine zijn de wat meer eenvoudige wijnen. De Ortsweine “Hugelland” zijn kwalitatief goede wijnen. De topklasse bij Gröhl zijn de Lagenweine van onder andere de Oppenheimer Herrenberg, de Oppenheimer Schützenhütte (Alleinlage), de Oppenheimer Sackträger, het Niersteiner Pettenthal, de Niersteiner Hölle, de Niersteiner Bergkirche. Deze lagen aan de steile oevers van de Rijn leveren prachtige wijnen, die ook door de wijnwereld worden gewaardeerd. Zo werd bijvoorbeeld met de 2009 Pinot Noir trocken van de Oppenheimer Herrenberg in 2012 de Duitse Rotweinpreis van het gerenommeerde wijnblad Vinum gewonnen. Er wordt lovend over dit Weingut geschreven in onder andere de Gault Millau, Eichelmann en de Feinschmecker. Al met al is Eckehart Gröhl een adres om te volgen en de wijnen van te drinken. Ervaar het zelf op 25 mei!


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 7

Geboren: onze zoon en broertje

Geboren: onze zoon

Ferre

Joep

3 april 2014 Jos, Janieke, Sara en Tijn Haanepen Elferink 18 7478 CD Diepenheim

Evert Aloysius 5 april 2014 Martin en Marloes Schutte - Meijer Hassinkstraat 29 7491 MH Delden

Dolgelukkig en dankbaar zijn wij met de geboorte van onze zoon

Lars

Robertus Jan Hendrik 7 april 2014 Michiel en Karin Groenewegen Oude Benteloseweg 17 7491 EW Delden

Geboren: onze zoon en broertje

Hein

Bart Johan 10 april 2014 Bart, Nicole en Sylvie Holtkamp Moats 6 7627 SC Bornerbroek

Flexibele sportieve buitenschoolse opvang

www.bsolaluna.nl | mob: 06-46246881

Langestraat 67, 7491 AB Delden

Het kantoor is vrijdag 18 april (Goede Vrijdag) de gehele dag gesloten.

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

Rouwenhorst & Rouwenhorst Notarissen.

M. KEIZER

Schilderwerken

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl

de Vuurbroak 16 Bentelo Tel.: 0547-851206 www.timmer-bouwbedrijfpierik.nl

Mariastraat 41 7555 HD Hengelo T: +31 (0)6 155 72 477 E: info@lankheetboomentuin.nl W: www.lankheetboomentuin.nl

Unieke Paasactie Tot 70% Korting Op Meubels

Nog

Vertoond!

Rechtstreekse Verkoop Uit Grote Tent Lifestyle Lifestyle Banken Banken

Tafels, Tafels, Eethoeken, Eethoeken, Fauteuils, Fauteuils, Stoelen, Stoelen, Kasten, Kasten, Tv. Tv. Meubels, Meubels,

Wij hebben ÉÊnmalig rechtstreeks vanaf de fabriek een grote serie meubels ingekocht !!! Deze worden met Hoge van paasdag t / m 27 april op onze parkeerplaats vanuit een Grote Tent rechtstreeks aan u verkocht !!

Matrassen, Matrassen, Karpetten Karpetten Enz. Enz. Enz. Enz. Enz. Enz. Tot wel:

Textielstraat Textielstraat 28 Haaksbergen, bedrijventerrein Stepelo www.potzwonen.nl

28 Haaksbergen


Woensdag 16 april 2014, pag. 8

Hofweekblad

Vrijwillige Seniorenvoorlichters op huisbezoek bij 75-plussers in Hof van Twente In Hof van Twente zijn vorig jaar maar liefst 217 preventieve huisbezoeken onder de naam SOEK (Senioren Op Eigen Kracht) afgelegd door 14 vrijwillige seniorenvoorlich(s)ters van de Stichting Welzijn Ouderen. Het doel van deze bezoeken is van de ouderen te horen hoe het met hen gaat. Hoe redt men zich. Waar is men tevreden over en waar heeft men behoefte aan? Met de meeste ouderen in Hof van Twente die zijn bezocht, gaat het relatief goed. Zij gebruiken het seniorenbezoek om informatie te krijgen over activiteiten of voorzieningen die zij denken te gaan gebruiken. Diegenen met wie het minder goed gaat, zijn door het bezoek voorzien van informatie en worden waar nodig door de ouderenadviseur van de Stichting Welzijn Ouderen verder geholpen naar optimale zelfredzaamheid en minder sociaal isolement. Over het algemeen is de bezochte oudere tevreden over zijn woning en woonomgeving. Ook de zelfredzaamheid is hoog te noemen ondanks dat gemiddeld één op de vier ouderen enige beperkingen ervaart op het gebied van gezondheid. Wat opvalt is dat 19% aangeeft problemen te hebben met ernstige vergeetachtigheid, somberheid en gespannenheid. Ook is 12% de afgelopen drie maanden gevallen. Dit zijn zaken waar de Stichting Welzijn Ouderen Hof van Twente verdere aandacht aan zal besteden in de toekomst. Vrijwel alle bezochte ouderen hebben het bezoek als zinvol en nuttig ervaren. Een huisbezoek door iemand die de tijd heeft om te luisteren en die in een rustig tempo veel informatie kan verstrekken wordt als positief ervaren. Ook dit jaar zullen de seniorenvoorlich(s)ters op pad gaan om de ouderen, geboren in het jaar 1923, 1924 alsook de ouderen geboren in 1937, te bezoeken om van hen te horen hoe het men hen gaat. Er zijn 10 nieuwe seniorenvoorlichters bijgekomen, in totaal zullen 24 seniorenvoorlichters de bezoeken afleggen dit jaar. Het project SOEK is in samenwerking met de GGDTwente tot stand gekomen. Heeft u nog vragen over het project SOEK of wilt u het rapport met de uitkomsten van vorig jaar ontvangen, neemt u dan gerust contact met ons op. De rapportage kunt u ook vinden op onze website: www.swohofvantwente.nl. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur op 0547-260053 of via de mail; info@swohofvantwente.nl.

Pindakaasbazen

Jonge Pindakaasbazen zetten hun tanden in de toekomst van Calvé Pindakaas. Sporten, vergaderen én je creativiteit laten zien. Afgelopen woensdag 9 april 2014, gingen de leden van de Adviesraad van Pindakaasbazen weer aan de slag om mee te denken met de echte bazen van Calvé Pindakaas. Eén van de aanwezige Pindakaasbazen was Stein Vaarhorst  uit Goor. De middag begon sportief met een bootcamp zodat iedereen fris de vergadering in ging. De Pindakaasbazen zijn tijdens de vergadering creatief aan de slag gegaan voor het merk en hebben voor flink wat inspiratie gezorgd bij de echte bazen van Calvé Pindakaas. Adviesraad van Pindakaasbazen Vorig jaar bestond Calvé Pindakaas 65 jaar en dat werd gevierd door jubileumpotten in ’t land te verstoppen. Iedereen die een pot vond mocht een exclusief kijkje in de fabriek nemen én werd lid van de Adviesraad van Pindakaasbazen. Zo’n twee keer per jaar komen de jonge Pindakaasbazen bijeen om samen met de grote bazen van Calvé Pindakaas mee te denken over belangrijke beslissingen. De leden zijn tussen de 6 en 12 jaar oud en komen uit het hele land.

Pasen met kinderen in de Oude Blasius Delden kindernevendienst Paaswake: 19 april 20.30 uur Tijdens deze dienst is er geen kindernevendienst. Het is een dienst waar kinderen een actieve rol kunnen vervullen d.m.v. het uitdelen van kaarsjes, licht binnen brengen, vragen stellen. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan deze dienst kun je contact opnemen met Mariska van der Sluijs 074-3763967. Pasen: 20 april Paasfeest in de kindernevendienst Met Pasen vieren we in de kerk dat Jezus is opgestaan en leeft! Eerste Paasdag, zondag 20 april 10.00 uur is er wel kindernevendienst, en daar maken we ook een feest van. Jullie zijn van harte welkom om dit met ons mee te vieren. (Groot)ouders en kinderen: welkom in kerk en kindernevendienst! Zin om eens naar de kerk te gaan, met Pasen of zomaar eens een keer? Je bent altijd welkom in de Oude Blasius op zondagmorgen om 10 uur. Dan is er dienst van de protestantse gemeente Delden, met voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar kindernevendienst. De kinderen zijn aan het begin van de dienst in de kerk. Na een “verhaal vooraf” gaan we naar onze eigen ruimte in het gebouw De Voorhof, naast de kerk. Daar vertellen we een Bijbelverhaal, praten daarover verder, zingen en knutselen, tekenen of doen een spel.

Vervroegde openstelling huispark kasteel Twickel door warme lenteweer

Koningsdag 2014 in Delden

De Oranjevereniging Delden en e.o. organiseert dit jaar een grootse Koningsdag op 26 april. Door het grote succes van de laatste jaren is er ook dit jaar weer een Kinderrommelmarkt. De kramen worden beschikbaar gesteld aan de leden van de Oranjevereniging Delden e.o., onder bijbetaling van € 4,00 per kraam. Opgave kan uitsluitend door het invullen van onderstaande coupon. Het formulier dient uiterlijk 20 april ingeleverd te worden bij Erik Horst aan de van Limborgstraat 5. U kunt uw gegevens ook mailen naar: horst102@hetnet.nl. Bent u nog geen lid, meld u dan ook aan bij de overige 420 leden door onderstaande coupon in te vullen. U hoort er dan helemaal bij en de kinderen en ouderen zijn u dankbaar omdat wij hiermee weer andere activiteiten kunnen organiseren. Het lidmaatschapsgeld is € 5,00 per jaar hiervoor hoeft u het niet te laten. ............................................................................................................................................... Opgave kraam t.b.v. kinderrommelmarkt Naam: .................................................................................................................................... Postcode/Woonplaats: ........................................................................................................... Emailadres.: .......................................................................................................................... Telefoonnr.: ........................................................................................................................... Ondergetekende is geen lid van de Oranjevereniging Delden e.o., maar geeft zich hierbij alsnog op als lid en verwerft zich hiermee een marktkraam tegen betaling. Verder machtigt zij/hij de Oranjevereniging jaarlijks het contributiebedrag van haar rekening, IBAN............................................................... af te schrijven of tot wederopzegging. Handtekening:.....................................Datum: ………………………..Plaats:......................

Markelo - Tweede Paasdag, een echte doe-dag. Woonboulevards en tuincentra worden druk bezocht. Maar er zijn ook veel sportievelingen, die gaan lopen, fietsen of er te paard op uit trekken, om de drukte te ontlopen. Dat kan ook bij Manege Snorrewind. Op Tweede Paasdag organiseert de manege een 2 uur durende buitenrit om 09.30 uur en een rit van één uur om 11 uur. Heerlijk op de rug van een paard of pony door de mooie Twentse natuurgebieden rondom Markelo, Holten en Rijssen. De ritten gaan ook over minder bekende en voor de hand liggende bos- en heidepaadjes. Voor deze tochten kan elke paardenliefhebber zich inschrijven, mits men de paardrijkunst voldoende beheerst. Meedoen kan op een eigen paard of op een paard of pony van Manege Snorrewind. Inschrijving vooraf bij Manege Snorrewind, 0547-361471 of lessen@snorrewind.nl.

Azelo – Vrijdag 11 april jl. zijn het koffiepunt en de TIP Azelo officieel geopdend door de wethouders Herman Mulder van Borne en Ben Eshuis van Hof van Twente. Azelo ligt op het knooppunt van meerdere recreatieve routes, waaronder de Twickeler Grensweg en de routes door de Groene Poort. Daarom is in de buurtschap Azelo een koffiepunt en Toeristisch Informatie Punt gerealiseerd. De uitvoering van dit plan heeft bijzondere aandacht gekregen. Door een goede samenwerking met de stichtingen Gemeenschapsbelangen (Groot) Azelo en De Hoff kon een koffiepunt gerealiseerd worden in de replica van het oude schooltje. Het rustpunt voor fietsers waar iets gedronken kan worden is al heel lang een wens van de gemeente Hof van Twente en met de TIP wordt toeristische informatie over Azelo en omgeving gegeven aan de bezoekers. In aanwezigheid van ruim 40 buurtbewoners, kinderen van de basisschool Azelo en mensen van gemeenten, aannemers en andere relaties vond op vrijdag 11 april a.s. de feestelijke opening van dit startpunt plaats. Na de openingshandeling door de wethouders - het onthullen van een bord waarop staat vermeld dat het koffiepunt geopend is - werden de schoolkinderen getrakteerd op een heus kopje koffie, gemaakt van chocola en fondant. De wethouders boden daarna voorzitter Annette Jansen van de stichting Gemeenschapsbelangen Groot Azelo een tekstplaat aan, waarop de geschiedenis van het schooltje staat beschreven Koffiepunt en TIP Azelo zijn vanaf nu dagelijks geopend voor passanten, die even willen uitrusten en een kopje koffie of iets anders willen drinken. Het koffiepunt en de TIP dienen tevens als startpunt van de Twickeler Grensweg. De Twickeler Grensweg is een fietsroute van 17 km van Azelo naar Oele. Het is een belangrijk onderdeel van het Pact van Twickel, een samenwerking van de provincie Overijssel, Regio Twente, gemeenten Hengelo, Hof van Twente en Borne en het waterschap Vechtstromen. De Twickeler Grensweg is thans volop in uitvoering. De route zal begin 2015 in gebruik worden genomen.

Voor nieuw, onderhoud en reparatie van uw naai- of lockmachine

HOLTKAMP

Meer dan 40 jaar ervaring

Naaimachines

Bel voor info of een afspraak ✆ : 074-2420710

Bestuurswisseling bij Time out ’75

Hij heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet voor Time Out ’75 en de taken, die een voorzitter dient te doen - leiding geven aan en toezicht houden op het verenigingsleven - prima uitgevoerd. Jan geeft de voorzittershamer over aan de, met algemene stemmen gekozen, Ben Ordelmans. Beide heren blijven actief spelen bij Time out ’75 en blijven ook beschikbaar voor andere (commissie)taken. Koen en Jan werden door secretaris Jan Oonk hartelijk bedankt voor de bewezen diensten. Ze ontvingen uit handen van de dames bestuursleden Lieke en Gea een bloemetje. Drie jubilarissen bij Time Out ‘75

Johan Nibbelink wint eerste wedvlucht Deurne in West Twente Afgelopen zaterdag vond de eerste vlucht vanuit Deurne plaats in de concourscombinatie West Twente. Bij mooi weer en een zwakke zuidwestenwind behaalden de snelste duiven, die om half twaalf het lucht ruim kozen, een snelheid van ongeveer 90 km/u. Een eenjarige doffer van Johan Nibbelink uit Goor, lid van de P.V. de Eendracht (Enter) was 1708 concurrenten in het Samenspel West Twente te snel af. Vorig seizoen werd deze winnaar als jonge duif al eens 2e van 729 duiven in West Twente. Zijn vader werd drie jaar geleden zelfs al eens 1e van 9852 duiven vanaf Peronne (Fr.). Ook Nibbelinks plaatsgenoot Jan Verdriet en Arie Beltman uit Markelo klasseerden zich bij de top tien. Verdriet zelfs met drie duiven. De top tien van West Twente: 1e en 10e Johan Nibbelink (Goor); 2e Comb. Geerling (Rijssen); 3e Jan Kwintenberg (Rijssen); 4e, 7e en 8e Jan Verdriet (Goor); 5e Gebr. Schrooten (Enter) en 7e Arie Beltman (Markelo).

Ben Ordelmans ontvangt voorzittershamer. Diepenheim - Tijdens de algemene ledenvergadering op 7 april j.l. waren twee bestuursleden aftredend en niet herkiesbaar: Jan Manuel (voorzitter) en Koen van Kooij (coördinator scheidsrechters en barpersoneel). Koen heeft vier jaar in het bestuur gezeten en heeft zijn taken tot volle tevredenheid van bestuur en leden uitgevoerd. In de loop van zijn vier jaar ‘bouwde’ hij een schema van bardiensten en scheidsrechters, dat met heel veel wensen rekening hield en met als gevolg een goed functionerende bar en altijd een ‘bij de wedstrijd passende scheidsrechter’. Koen stopt omdat hij zich gaat inzetten voor andere zaken binnen Diepenheim. Helaas was er voor hem nog geen kandidaat die het gaat overnemen. Jan vond het, na zeven jaar als voorzitter gefunctioneerd te hebben, tijd worden voor een nieuwe man of vrouw op de voorzittersstoel.

Links: Arjan Meutstege.

Meutstege,

rechts:

Erik

Tijdens de algemene ledenvergadering op 7 april j.l. werden twee van de drie jubilarissen - Robert Franke was helaas verhinderd - gehuldigd omdat ze 25 jaar lid zijn van Time out ’75. Deze huldiging was de laatste actie van Jan Manuel in zijn functie van voorzitter. Hij bedankte de twee aanwezige jubilarissen Arjan Meutstege en Erik Meutstege voor 25 jaar trouwe dienst. Bij de felicitaties ontvingen de jubilarissen ook een beeldje (‘Time Out mannetje’) en een bos bloemen.

Fabian Beimin weer Nederlands kampioen 200m vlinderslag In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven vond de 10e editie van de SwimCup, gecombineerd met de NK lange baan, plaats (10 t/m 13 april). Deldenaar Fabian Beimin, uitkomend voor zwemclub AZ&PC te Amersfoort, prolongeerde op vrijdag 11 april zijn Nederlandse titel op de 200m vlinderslag. In de finale mochten de 3 beste Nederlanders de strijd aangaan met de Internationale zwemmers/ Olympiërs. De Nederlandse titel (lb) kwam weer op naam van Fabian. Donderdag kwam Fabian tot de halve finale op de 50m vlinderslag en werd all in 13e. Zaterdag werd Fabian 7e op de 100m vlinderslag. Op de laatste dag zondag 13 april sloot Fabian de 4-daagse NK/SwimCup af met 6e plaats op de 400m vrije slag. Zeer tevreden was Fabian met zijn race en tijd op de 400m vrije slag die hij met 7 sec. verbeterde. Door de deelname van veel sterke Internationale toppers was het moeilijk om als senioren in de finale te komen. De finale bestond uit de 8 beste zwemmers waarvan de 3 beste Nederlanders voor de Nederlandse medailles moesten strijden. Helaas was er geen NK sfeer voor de Nederlanders. In juni vindt de NK club wedstrijd plaats (een vernieuwde vorm van de NK sprint.)

De Fono van Yalp komt naar De Reggehof

Ondergetekende is wel/geen lid van de Oranjevereniging Delden e.o. Adres: ....................................................................................................................................

Buitenrit bij Manege Snorrewind

TIP en Koffiepunt Azelo geopend

Ambt Delden - Park en tuinen van kasteel Twickel zijn eerder open gegaan voor het publiek, namelijk al op woensdag 9 april. Dat is bijna een maand vroeger dan gepland. Reden is dat de tuinen er op dit moment al prachtig bij liggen. Door het vroege, warme lenteweer loopt de natuur een maand voor en dat is fraai te zien in het huispark. Tuinbaas Hans Hondebrink: ‘Heel ongewoon, de magnolia staat gelijk in bloei met de sleedoorn. Alles loopt tegelijk uit.’ Park en tuinen zijn te bezichtigen op woensdag, vrijdag en zaterdag, van 10.00-17.00 uur; vanaf 26 april (reguliere zomeropenstelling) op woensdag t/m zondag.

Goor - Rond het Paasweekend zal de Fono van het Goorse bedrijf Yalp tijdelijk bij De Reggehof worden geplaatst. Directe aanleiding is de DJ workshop die tijdens het BigBand festival op Tweede Paasdag, wordt gehouden. De Fono, die ontworpen is door Rob Tuitert, kwam onlangs in het nieuws doordat het de Red Dot Award Designprijs wist te winnen. Met de Fono kan iedereen met behulp van zijn eigen mobiel in de buitenlucht muziek mixen. Het daagt hen uit zelf creatief aan het werk te gaan, maar alleen muziek afspelen kan ook. De Fono, die inmiddels al op diverse plekken in Nederland een groot succes is, werkt op zonne-energie en kan dus overal geplaatst worden.


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 9

Pups te koop

Open Dagen Ter Horst in Goor

Bij Wijngaard Hof van Twente te Bentelo zijn 10 pups - 5 reutjes en 5 teefjes - geboren. Moeder Dora is een kruising Mechelse herder x Rottweiler x Colli. Vader Tjabbo is een kruising Boerbul x Bandog. Zowel moeder als vader hebben een goudeerlijk karakter. De pups zijn al krantzindelijk en nu 8 weken oud. Er zijn nog 6 pups beschikbaar. Met 8 à 10 weken mogen ze mee met hun nieuwe baasje. Voor meer info: Ilse Visscher, tel. 0547-29 27 85.

U bent van harte welkom op:

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

13.00 – 19.00

10.00 – 16.00

10.00 – 16.00

18 19 20 APRIL APRIL APRIL Bouw- of verbouwplannen?

• Grote beurt, incl. APK v.a. E199,50 (b.v. Toyota Aygo). • Gratis leenauto, u betaalt alleen de brandstof. • Gratis opslag van uw winter-/zomerbanden. • Vraag naar onze verrassende zomerbanden prijzen. • APK-KEURSTATION (OOK GROTE BUSSEN/CAMPERS) • AUTO-AIRCONDITIONING SPECIALIST • DIAGNOSE AUTO ELEKTRONICA • REPARATIE EN ONDERHOUD VAN ALLE MERKEN • IN- EN VERKOOP AUTO’S • BANDEN, UITLATEN, ACCU’S

Tel. 074 376 67 67 Mob. 06 102 02 663 Sluisstraat 5-07 Delden www.sonneveldautoservice.nl

Tijdens deze dagen ontvangt u bij bestelling van een container een EXTRA HOGE KORTING! Ter Horst Goor, Breukersweg 4C in Goor. Tel. (0547) 27 27 77 Voor meer info: www.terhorstgroep.nl

Elkink Afbouw

H.J. ten Dam klokkenreparaties • gratis prijsopgave • gratis halen en brengen • bel voor een afspraak Rijksgediplomeerd uurwerkhersteller Goor • Tel. 08500-20344 • Mob. 06-22395097

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur. Een lekker paasontbijtje met een Fair tintje! Extra voordelig woensdag t/m zaterdag a.s. Werelwinkel Delden, Kortestraat 2b. www.wereldwinkeldelden.nl. Gevraagd: oudere modellen Dames- en herenfietsten. Tel. 06 53395281. Gevraagd: flinke werkster voor 1 dagdeel/week. Voor info bellen/vragen naar: Sylvia, 0547333100. Gezin met drie kinderen in Delden zoekt  voor de woensdag een  betrouwbare gastouder aan huis,  graag in bezit van rijbewijs, 06-43964849. Te koop: omafiets, Batavus butterfly, 24 inch, kleur lila, remnaaf, verlichting op batterij. Wieb Dekker, Noorderhagen 31, Tel. 074-3764356. Gratis af te halen in Delden: 8 st. hardhouten kozijnen met enkel glas. Ca. 60x80. Bijv. voor koude kas. Tel. 06 50634002. Te koop: Leolux 2.5 zits zwartleren bank; Rolluiken: br. 2.96 m x hoog 2.28 m, elektrisch bedienbaar; br. 1.12 m x hoog 1.26 m, hand bedienbaar. Tel. 06 14679506. Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie enz.) Tel. 0743762263. Te koop gevraagd: oud linnen, bijbels, boerenkleding, schilderijen, sieraden, tegels, zolderopruiming, enz.. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416.

Het is weer aspergetijd! Verkoop: Bentelosestraat 44 BENTELO Tel. 0547 - 292359 of : Auke Vleerstraat ENSCHEDE Tel. 06 - 51841292

Wieb Dekker verzamelt oude ansichtkaarten van Stad en Ambt Delden, kranten- of tijdschriftenknipsels en -foto’s. Noorderhagen 31, Delden, tel. 074-3764356.

Zoekt op korte termijn voor bediening medewerker(ster)s 18-20 jaar

GERRIT SLAGHEKKE

Voor keuken/afwas medewerker(ster)s v.a. 15 jaar

7 dagen per week geopend (www.aspergesslaghekke.nl)

Info naar info@hoteltholt.nl of tel. 0547-351844 Jose Eijsink

Voor Pasen speciale pakketten op bestelling (tot 18-04 te bestellen)

om ons team te versterken.

Hotel-restaurant ‘t Holt

Hengevelderweg 1a, 7478 PE Diepenheim Telefoon 0547-351844

Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

Aangeboden:

weide/stalling/rijbak voor kindvriendelijke paarden. Voor info: bellen/vragen naar Sylvia, 0547 333100 Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

Elkink

Afbouw

-

Stucadoorswerk Pleisterwerk Spac-spuitwerk Buiten stucwerk

Brummelaarsweg 13 Markelo Mobiel: 06-42099090 0547-363110


Woensdag 16 april 2014, pag. 10

Hofweekblad

Genoeg van uw oude keuken? Altijd al een verfrissende kleur op uw keuken gewild?

Ten Thije keukens maakt het! -

Renovatie van uw complete keuken Vervanging keukenblad met behoud van wandtegels Vervanging van spoelbak en kraan Vervanging van inbouwapparatuur Nieuwe kasten en laden met Soft-Close sluiting met behoud van uw keukenblad

Folie problemen? Wij verwijderen vakkundig de folie van de bestaande deuren en voorzien deze van lak in iedere gewenste kleur! Vraag vrijblijvend een offerte aan.

? novatie Onze re prestatie! oie Een mo ®

keukens

nieuw - renovatie - onderhoud

Goorsestraat 31 | Hengevelde 0547-333561

info@tenthijekeukens.nl | www.tenthijekeukens.nl

Open Dagen Ter Horst in Goor U bent van harte welkom op:

VRIJDAG

ZATERDAG

ZONDAG

18 19 20 APRIL APRIL APRIL 13.00 – 19.00

10.00 – 16.00

10.00 – 16.00

Heeft u te veel afval op uw boerderij? Wij hebben een passende oplossing.

Nieuw binnengekomen boeken Bibliotheek Hof van Twente Beek, Ina van Alleen verder (Als een jonge joodse vrouw met haar kinderen na de Tweede Wereldoorlog alleen achterblijft, begint ze een pension om in haar levensonderhoud te voorzien.) Bernlef, J. Wit geld: verhalen (Verhalen waarin personages de verwachtingen die zij koesteren niet waar kunnen maken.) Cussler, Clive Duivelspoort (Teamleider Kurt Austin van NUMA moet zien te voorkomen dat een Afrikaanse alleenheerser met behulp van een geheim wapen zijn wil oplegt aan de gehele wereld.) Elle Elle s’en va (dvd) (Verlaten door haar minnaar en bedreigd door schuldeisers stapt de zestiger Bettie, die altijd in haar geboortedorp in Bretagne heeft gewoond, op een zondag in de auto en zwerft dagenlang door Frankrijk.) Eriksson, Jerker De laatste aanwijzingen (Een aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis lijdende vrouw probeert zich met haar verleden te verzoenen.) Leeuwen, Carina van Vuurproef (Forensisch rechercheur Renee Spaan moet in Den Haag een man identificeren die is doodgeschoten en in brand gestoken, terwijl ze de dood van haar vriendin en levenspartner probeert te verwerken.) Lina, Ellen Ooit zal ik je weer zien (Na de dood van haar ouders en het verlies van haar jeugdliefde staat een jonge vrouw op een kruispunt in haar leven.) Petterson, Per Twee wegen (Tommy en Jim zijn ieder hun eigen weg gegaan, maar kunnen niet aan hun veelbewogen verleden ontsnappen.) Shreve, Anita De levens van Stella Bain (Een vrouw met geheugenverlies wordt in 1916 door een artsenechtpaar in hun huis in Londen opgenomen, waar ze zich langzaam aan gaat herinneren wie ze is en waar ze vandaan komt.) Wassmo, Herbjorg Enkele ogenblikken (Auteur van De Dina en De Tora trilogie.) Tip! Ga naar voordeelmetjebiebpas.nl en laat je inspireren. Lezingen, tuinen, pretpark, museum, theater, dierentuin, zwembad, bioscoop.

KeramiekMoment Diepenheim krijgt veel waardering

Kom deze dagen langs en profiteer van de

EXTRA HOGE KORTINGEN!

Aan het einde van dit schooljaar gaat juffrouw Slaghekke genieten van haar welverdiende prepensioen. Ze is al vanaf 1978 verbonden aan de school in Wiene. Dus willen we haar een bijzonder afscheidscadeau geven. Nadat ze met werken is gestopt, wil ze de landen en steden bezoeken die nog op haar verlanglijst staan. Wij vragen jullie om ons te helpen, om voor haar een reisgids te maken. Schrijf een origineel reisverslag waar juf Slaghekke beslist naartoe moet gaan volgens jou. Vertel je eigen ervaring(en) met dat land of die plek. Eventuele foto’s, eettips of culturele uitjes zouden geweldig zijn! Waarschijnlijk zal juf ook nieuwsgierig zijn, hoe het nu met je gaat….. Let op; het document moet in Word gemaakt zijn en de foto’s in jpg formaat. Mail dit vóór 25 april naar obswiene.afscheid@gmail.com Dan maken wij er een fantastisch geheel van. Alvast bedankt voor je bijdrage! Ouderraad en team Obs Wiene

Etiketten lezen en E-nummers” Lezing bij Osteopathie Markelo Markelo - Goede voeding, beweging en ontspanning zijn belangrijke sleutelwoorden voor een gezond leven. Maar wat is nu gezonde voeding? Hoe herken je wat er op een etiket staat? Waar moet je op letten? En wat zeggen al die E-nummers nu eigenlijk? Iedere keer komen er berichten in de media over dingen die in ons voedsel gestopt worden, die er niet in thuishoren. Zo was er onlangs weer een bericht in het nieuws over L-Cysteïne, broodverbeteraar. Als deze broodverbeteraar uit China komt dan is de kans groot dat er varkenshaar en mensenhaar in zit. Weet jij welk E-nummer dit is? En weet jij wat E 129 is en is E 129 goed of slecht voor je? Hoe zinvol is het om hierop te letten? Op maandag 28 april a.s. geeft Adrie Roetert een lezing over etiketten en E- nummers. Adrie Roetert is voedingsdeskundige en lifestyle coach. In deze lezing helpt zij je op weg om bewuster te kijken naar wat er in onze voeding zit. Inloop: 19.30 uur. Start lezing 19.45 uur. Locatie: Osteopathie Markelo, Goorseweg 5 te Markelo De toegang is gratis, inclusief koffie en thee. Aanmelden: carlaharmsen@osteopathiemarkelo.nl o.v.v. lezing E- nrs.

Goede Vrijdag en Stille Zaterdag: Helemaal het einde!...?

Wij bieden rolcontainers aan voor restafval en papier.

Ter Horst Goor, Breukersweg 4C in Goor. Tel. (0547) 27 27 77 Voor meer info: www.terhorstgroep.nl

Laatste oproep aan alle oud-leerlingen van Openbare Basisschool Wiene

In het eerste lange weekend kwamen al vele honderden kunst- en keramiekliefhebbers naar Diepenheim, dus dat belooft veel goeds voor het paasweekend. Bezoekers genieten van prachtige keramische kunst van zo’n 30 topkunstenaars uit Nederland, België en Duitsland. De reacties zijn heel enthousiast, met name over de diversiteit en de kwaliteit van de getoonde keramische kunst. Op ruim 15 prachtige locaties binnen en buiten is de keramiek te zien. Naast de bekende centrum-locaties is er ook werk te zien net buiten Diepenheim bij Erve de Wezel en Kasteel het Warmelo en net buiten het centrum bij Restaurant Grand-Italia, galerieatelier Fija, Frank van Zwicht en de tuin aan de Goorseweg 63. Op deze laatste locatie zal kunstenares Ellen Rijsdorp in het paasweekend zelf aanwezig is om uitleg te geven over haar werk. Veel locaties zijn beloopbaar maar de fiets is het ideale vervoermiddel om alle locaties vlot te bereiken (en de auto kan natuurlijk ook). Vanaf donderdag is op alle locaties een speciale fietsroute verkrijgbaar die alle locaties aandoet.   Aan het einde van donderdagmiddag vond op Kasteel het Warmelo een goed bezochte opening plaats. De bezoekers genoten daarbij ook al van het sokkelproject en er was veel waardering voor het hoge niveau van dit eerste KeramiekMoment. In zijn openingswoord ging Marinus Aaftink in op de ontwikkeling van kunst in Diepenheim, waarbij menig anekdotische herinnering over wat dat soms teweeg bracht werd opgehaald. Deze verhalen met daarbij een goed glas en een goed gesprek op een bijzondere plek maakten het tot een bijzondere openingsbijeenkomst. Alle locaties zijn van donderdag t/m maandag 2e paasdag van 11.00 – 17.00 uur geopend. Diepenheim verwacht nog veel drukke dagen met bezoekers die volop genieten van de kunst. Zie voor meer info www.keramiekmomentdiepenheim.nl.

Plantjesactie Handbalvereniging Dynamiek Goor - Zaterdag 19 april 2014 houdt Handbalvereniging Dynamiek haar jaarlijkse plantjesactie. De jeugdleden van Dynamiek zullen samen met hun ouders én seniorenleden, de voorjaarsbloeiers van kwekerij Linthorst, in diverse wijken van Goor verkopen vanaf aanhangwagens. Er wordt vanaf sporthal de Mossendam gestart rond 09.15 tot ca. 13.30. Ook kunt u direct om 09.15 bij de sporthal terecht voor uw aankopen, voordat alle aanhangers vertrekken. De hangplanten zullen € 8,50 per stuk kosten en het perkgoed € 1,50 per stuk. De prijzen zijn sinds 6 jaar ongewijzigd gebleven. Kom allen naar buiten en verfraai uw tuin en onze clubkas! Een win-win situatie voor iedereen! Breng de lente naar uw tuin!

Bentelo - Wij brengen hèt verhaal, maar dan nèt even anders: met prachtige beelden en pakkende songs. 18 en 19 april, 19.00 uur in de kerk van Bentelo. Twee verschillende alternatieve vieringen. Beleef het Mee - Be There - By Be-Lieve!

ACTUELE AGENDA

ACCORDEONVERENIGING DE OPTIMISTEN Zondag 1 juni optreden bij Cultuurpodium Houtmaat te Hengelo van 14.30-17.00 uur, zondag 29 juni, optreden bij “‘t Hoogspel”, aanvang 14.30 uur. Elke dinsdagavond repetitie (18.30 uur opleidingsorkest; 18.45 uur B-orkest; 20.15 uur A-orkest) in muziekgebouw In Vriendschap, De Mors 1, Delden. www.de-optimisten.nl. KAARTCLUB MAANDAGMIDDAG DELDEN Bijeenkomst in Rest. In De Hagen, Stadshagen. Zaal open 13.15 uur sluiten 16.30 uur.

Muzikale Wandeling door Delden Even voorstellen (2) Delden - Op weg naar 11 mei zullen we u in de komende weken voorstellen aan de musici die tijdens de wandeling voor u optreden. In willekeurige volgorde, want allemaal zijn ze voor ons even belangrijk en zij zullen ons allemaal op hun eigen manier laten genieten. Blijft u de publicaties de komende weken goed volgen, want er is beslist iets van uw muzikale gading bij. U kunt deelnemen aan de wandeling door (vanaf 26 april) een passe-partout aan te schaffen bij VVV/Touristinfo Delden, Langestraat 29 of de Wereldwinkel, Kortestraat 2b. Voorverkoop € 11.-, op 11 mei € 12,50. Uitgebreide informatie over alle musici kunt u vanaf 16 april vinden op www.muzikalewandelingdelden.nl

Ineke’s Hofdichten ‘‘Vriejer!” Truus hef ne vriejer Den ’n heeln oamnd blif plakkn. Dan zit ze doar handje in handje. Heb ’t good van mekaar te pakkn! Eur va is’t hemoal zat. ’t Jong zat net lekker chips te ettn. Va zeg: ’Wil ie es rap Oen auto doar wegzettn’? ‘Steet e dan in de weg’? Vrög zien deerntje Truus. ‘Nee’, zeg va, ‘Den auto van um Steet gewoon bie’t verkeerde huus’! Ineke Smit-Vukkink

Preventie: Het cadeau dat u later uitpakt Diepenheim - Donderdagavond 17 april komt Raha Nahid, bioloog en orthomoleculair natuurgeneeskundige naar Diepenheim. Raha geeft een lezing over de relatie tussen voeding en gezondheid. De nadruk ligt deze avond op: “Wat u zelf kunt doen om gezondheidsklachten te voorkomen”. Hierbij laat ze u kennismaken met een voor ons nieuw, maar vooral uniek diagnose en behandelsysteem. Dit systeem is afkomstig uit Zwitserland waar het al ruim 20 jaar in gebruik is. In Nederland sinds 3 jaar. De lezing wordt verzorgd in samenwerking met Griëtte Slager, kruidendeskundige uit Raalte. Deze avond zal een loting worden gehouden voor een gratis korte meting. Erve De Wezel aan de Oude Borculoseweg 2, 7478 RK Diepenheim, van 19.30 - 21.30 uur. De avond is gratis, hoewel een gift voor de onkosten welkom is. Iedereen is hartelijk welkom. Als u deze avond aanwezig wilt zijn, wilt u dit dan vooraf doorgeven aan: Erve De Wezel, tel. 0547 351732, email gerda@ervedewezel.nl.

Afslag Oele Afslag Oele wordt gevormd door Regien Palstra, Gerry Peuling en Jasper Meere (zang), Vincent Busschers en Dini Weterings (gitaar), Henk Rolsma (toetsen), Lex Weerkamp (drums) en Pieter de Witte (bas). Allemaal zijn ze amateurmuzikant en vinden het fantastisch om muziek te maken, met name popmuziek uit de jaren 60 en 70. Van rustige nummers tot swingende rock & roll, goed in het gehoor liggend en vaak met als thema het “feest der herkenning”. Veel van de muziek die Afslag Oele speelt zit in de genen van het publiek. De leden van Afslag Oele hebben een hart voor goede doelen en voor de organisaties die zich daarvoor belangeloos inzetten. Zij stonden al vaker op het podium voor onze Muzikale Wandeling en Our Lady’s Hospital Chilonga, het ziekenhuis van dr. Pauline Borsboom en ons VVF-project.

Kwintet Vocal Art Vocal Art is een groep zangers en zangeressen die allen ook deel uitmaken van het Kamerkoor Arte Vocale uit Hengelo. Zij zijn het enige kwintet dat uit 6 personen bestaat en zij zingen graag in een klein

April 28 (laatste middag van dit seizoen). ACTIVITEITEN BUURTHUIS ’T GIJMINK Lindelaan, gebouw villa 70, te Goor. Kaarten: Iedere maandagavond jokeren en kruisjassen. Bij voldoende deelname is rummikub ook mogelijk. Inschrijving vanaf 18.45 uur. Bingo: 1x per maand, bingo-avonden met leuke prijzen. Zaal is open vanaf 19.30 uur. JAARPROGRAMMA PASSAGE 2014 De Voorhof, Kerkstraat 6 in Delden. Woensdag 16 apr. Viering Pasen met een paasmaaltijd, voorbereid door eigen leden.

ensemble mooie muziek “door de Eeuwen heen”. Zij vormen een regelmatig en graag gezien/ gehoord onderdeel van de Muzikale Wandeling. Vocal Art bestaat uit: Susan Klein: Sopraan, Kees Benink: Bas, Adi Hoogeboom: Alt, Gé Kooijman: tenor, Henny Boers: tenor en Margret Meen: sopraan. U kunt hen beluisteren in de akoestisch uitstekende Oude Blasius.

ANIDO gitaarduo Annette Kruisbrink (Nederland) en Arlette Ruelens (België) vormen sinds 1995 het ANIDO gitaarduo, genoemd naar de legendarische Argentijnse gitariste Maria Luisa Anido. Zij studeerden beiden klassiek gitaar aan het conservatorium te Zwolle. Tevens namen zij deel aan masterclasses in binnenen buitenland. Hun gitaarspel is krachtig en expressief en boeit door een subtiel gebruik van dynamische contrasten en klankkleuren. Naast optredens in Nederland gaf het duo concerten in o.a. Argentinië, België, Bulgarije, Duitsland, Luxemburg, Italië, Litouwen, Polen, Spanje en Zweden. Zij maakten samen 4 CD’s. Bijzonder is dat beiden tevens scheppend kunstenaar zijn. Arlette is beeldend kunstenares, Annette is componiste. Haar werk werd meerdere malen met een prijs bekroond. Annette en Arlette spelen voor u in de huiskamer van “de Zuiderhage” aan de Zuiderhagen 8.

Jonatan Kuhlmann Jonatan Kuhlmann, 17 jaar, zit in 5 atheneum op het Twickel College te Hengelo. Toen hij 13 was begon hij met pianolessen. Inmiddels heeft hij voor het 3e jaar les van Stefan Blaak. Dit jaar nam hij voor de tweede keer deel aan het Princes Christina Concours. Hierbij won hij de Donemus prijs: prijs voor de beste uitvoering van een Nederlandse compositie. Deze compositie ‘The body of Your Dreams’ van Jacob ter Veldhuis zal hij uiteraard laten horen tijdens de muzikale wandeling. Naast Jacob ter Veldhuis zal Jonatan werk van Bartok en Kachaturian laten horen. Jonatan bespeelt de vleugel aan de Marktstraat 9.

Ambulante pedicure in Delden en omgeving.

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie dan kunt u mij bellen of mailen. Tel: 06-31167510 of ce-pedicure@xs4all.nl


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 11


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 12

T E L E F O O N Artiesten/Evenementen

Dierenambulance Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

30704810

Telefoon 06

Diversen

Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

john@vikingentertainment.nl www.vikingentertainment.nl

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro) Lid Bouwgarant en Bouwend Nederland

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz. uw opdracht is ons visitekaartje

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

Autorijscholen

- 36 rijlessen van 60 minuten elk - Alle klassikale theorielessen op de woensdagavond bij de rijschool - 1x klassikaal theorie-examen CBR - 1x tussentijdse toets CBR - 1x praktijk-examen CBR

www.harmhoek.nl

Drogisterijen Uw eigen drogist

Aarsen

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden 3761207 Telefoon 074 “tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

Handwerken

info@harmhoek.nl

De Berken 7 Telefoon 074 - 376 29 77 7491 HJ Delden Telefax 074 - 376 33 22

Spoedopleiding 10 dagen € 1879,Voordeelpakket: € 1359,-

www.tenvregelaar.nl NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Autoschadeherstelbedrijf

2593555

Telefoon ABC

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buiten-zorg.nl

Bloemen Bloembinderij

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Anton Visch

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

Accountants en Belastingadviseurs

KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Molenkamp

Kunststof bouwelementen

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642

Boomverzorging

Specialist in tuinaanleg en onderhoud Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Lijstenmakerij Lijstenmakerij Quirijns Voor al uw inlijstingenO

Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden Telefoon 0547 276284

www.lijstenmakerijquirijns.nl www.ppwinkel.nl

Maaltijdbezorging Tafeltje Dekje

Langestraat 4, Delden Telefoon 074

Ter Braak Brillen en contactlenzen

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

3762593 3762833

Telefoon 074 Telefoon 074

Makelaardij

administratiekantoor

06-22477326 info@willemijnsmit.nl

www.willemijnsmit.nl

Administratie Egbert Westerhof

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo Telefoon 0547 352839

Langestraat 110, Delden Telefoon 074

Bijles nodig?

Ambulante pedicure in Delden en omgeving Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie Tel: 06-31167510 of mail: ce-pedicure@xs4all.nl

Grotestraat 62 in Diepenheim anita@feet-care.eu Telefoon 06-51375273

Pedicure Marie-José

www.abacus-bijlessen.nl

Contactlenzen

AFSLANKEN

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Dakbedekking

met uw eigen coach voor een gezonde levensstijl • Afvallen door gezond te eten • Aanleren van een gezonde levensstijl • Zonder gebruik van afslankproducten

Dierenkliniek

Aggregatenverhuur

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl

Internet, Video & Reclame

Presentatie

7491 DA Delden Rannie Sumter

Assurantiën

Evers Assurantiën Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden Telefoon 074 3765111

Margriet van der Meer assistentes Erica Tijink Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Angela van Komen

Tel.: 074 - 3762262 Behandeling dagelijks volgens afspraak

Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Mary-Rose Kolkman Lifestyle & Business Coach Feng Shui Master N.L.P. Master Crisis Coach Imago & Branding

• • • •

0570-642139 | 06-54367536

www.knowvision.nl

• Tapijt • Gordijnen • • Laminaat • • Zonwering • Glas in lood • • Pvc • Morsweg 28 te Delden Toonzaal geopend op afspraak

www.nonstop-riool.nl

06-54271931 W. Wolf

WISSINK

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

17 95

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente Tel. 06 483 49 info@rioleringservice.nl

Zonwering 132

Rijbewijskeuring www.prismamakelaars.nl DELDEN Langestraat 41 (074) 376 67 77

Email : delden@prismamakelaars.nl

HENGELO Marskant 19 (074) Email : info@prismamakelaars.nl

255 97 97

Muziek

receptie, diner, open huis, 40-60 jarig bruiloft ouderenprogamma

Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur

06-53117788

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

Tel: 074 - 8200334 Tel: 0546 - 490305

Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

dierenartsen

www.viewnetix.nl

Afvoer verstopt?

Voor sfeervolle live-muziek Vossenbrinkweg 1/H

Vrijblijvend afspraak

Helpt bij stress, examenvrees, faalangst, vrouwelijke en relatieproblemen, eetstoornissen, burn out, hoofdpijn,overgewicht, roken, coaching. Voor een afspr. bel 004925624651D-Gronau

Inleveradres VVV, Langestraat 29 Delden Stadspost Hengelo-Enschede BV

Rioolontstopping

Lid van

www.adasligman.nl

Bel of mail voor een GRATIS kennismakingsgesprek info@adasligman.nl | 06-522 83 298

Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

• • • •

OTTINK VLOERTEGELS AANBRENGEN COMPLETE BADKAMERS NATUURSTEEN AANBRENGEN LEVEREN VAN WAND- EN VLOERTEGELS

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

Patrick Gerritsjans

Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

Tegelwerk

Woninginrichting

Mobiel 06 21 57 57 58 Lid van

Kunstgebittenreparatie klaar terwijl U wacht! Ook in het weekend op afspraak Telefoonnummer: 074-2777770

HYPNOSE

Ontdek zelf ook onze bijzonder aantrekkelijke prijzen en uitstekende dienstverlening.

installatiebedrijf

36 mm b × 30 mm h

Tablet Accessoires

Therapie en Welzijn

Postbezorging

3761217

P.Gerritsjans

Ter Braak Brillen en contactlenzen

Afslanken

333513 13959646

Rietdekkersbedrijf

Installatiebedrijf

(074) 747 22 06

0642099090

Telefoon

Pedicurepraktijk Feetcare

Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

Het Wegdam 2 7496 CA Hengevelde tel.: 088-2000800 email:info@icscomputers.nl www.icscomputers.nl

individueel · flexibel alle vakken · alle scholen wij komen naar u toe

Elkink afbouw Markelo

TWENTS TANDTECHNISCH LABORATORIUM

ICT Dienstverlener

B I J L E S I N S T I T U U T

Telefoon 06-10493464

Tandtechniek

CE Pedicure

0644 - 196 012

Bijles

De Jong Stucwerk Goor

Molenstraat 24 - Delden - 074 201 Molenstraat 24 - Delden - 0743490 201 3490

Pedicure

Diabetische/reumatische voet Goorsestraat 3, Hengevelde Telefoon 0547Mobiel 06-

074-2506466

Stucadoor

Oud ijzer/metaal

Presentation developer to move your sales

speelgoed & huishoudelijke artikelen

www.mjbs.nl

vergaderservice, mailings, nieuwsbrieven, beheer van relatiebestanden, ondersteuning van management, coaching, organisatie van seminars

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Voor alle streekpost

UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis

Huish. art. Speelgoed

boekhouding jaarrekening belastingen salarissen

3761207

voor al uw secretariële werkzaamheden

Monique Joostink Business Support

Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl Kleuren: info@ottenschotfaunabeheersing.nl

Voor 5 euro per plaatsing/per week Kleuren: PANTONE gecertifi ceerd354C door KAD (1 jaar vast) elke week de naam PANTONE 354C van uw bedrijf/winkel PANTONE Cool Gray 10C Optiek PANTONE Cool Gray 10C in het Hofweekblad! Aarsen (Dubbele grootte 10 euro) contactlensvloeistoffen / optische artikelen

duurzaam kunstwerk

Secretariaatsdiensten

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

o.a. wespen/mieren/vliegen/ratten/muizen etc

LIMA Kunststofkozijnen

Accountancy/ belastingzaken

Ongediertebestrijding

FA U N A B E H E E R S I N G

www.limavof.nl

30 lessen x 60 minuten Eigen verklaring en Praktijkexamen

tel 06-48941008

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

OTTENSCHOT

Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

Hoveniers

Info: www.autorijschooltornbroers.nl E mail: info@autorijschooltornbroers.nl

TIMMER- EN BOUWBEDRIJF

Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

OTTENSCHOT

Kunststof kozijnen Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

Schildersbedrijven

Opleidingen

FA U N A B E H E E R S I N G

06-18999918

Autorijles pakket: € 1830,-

275926

Kunstgalerie

Harm Hoek

Een paradijs voor elke paardenliefhebber.

Wilgenklompen grote maten € 13,30 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

WAWOLLIE KRINGLOOP

088-4828200

Ruitersport

Naai-atelier

Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

Kringloopwinkel

Bentelo

Telefoon ABC

Klompenwinkel

KnowVision

Aannemers

A B C

06 - 222 474 55 www.pjknape.nl

70-plus RIJBEWIJSKEURING € 30,00 Keuring binnen 5 d op 3d/wk Gemakkelijk bereikbaar vanuit Almelo, Delden, Hengelo. NW Drijber, arts Pr Bernhardlaan 23, Borne

Tel: 06-3089 2073 (9-13u)

Rijwielen Geerdink fietsen

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel. Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Telefoon 074 www.geerdinkfietsen.nl

2913429

Tweewielers

Harrie vd Woning

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden Telefoon 074 3765161 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993 ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 13


Hofweekblad Hofweekblad

Adressen en telefoonnummers Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86 Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur Storingsnummer: Storingsnummer voor spoedzaken buiten kantoortijd (o.a rioleringen, gevonden huisdieren, grote storingen openbare verlichting) 06 - 11 30 88 27

Ophalen huisvuil 2e Paasdag Op vrijdag 18 april en maandag 21 april (tweede Paasdag) wordt uw minicontainer niet geleegd. In plaats daarvan legen wij uw container op een andere dag. In plaats van vrijdag 18 april en maandag 21 april 2014 wordt uw container geleegd op zaterdag 19 april 2014. Dit geldt ook voor het plastic afval! Let op dat u de juiste container voor 07.30 uur aan straat zet. Het kantoor van Twente Milieu is op 18 en 21 april 2014 gesloten

Markelose leerlingen staan stil bij 69 jaar bevrijding Markelo Dinsdag 8 april kwamen traditioneel de Markelose leerlingen van groep 8 samen in het dienstgebouw.

Woensdag1 16 april 2014, Woensdag augustus 2012,pag. pag.145

Bekendmakingen

Melding Activiteitenbesluit

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning plan nieuwbouw verpleeghuis St. Elisabeth te Delden onherroepelijk (coördinatieregeling) Op 24 september 2013 is het bestemmingsplan “Delden-Noord, herziening St. Elisabeth e.o.” gewijzigd vastgesteld. Daarnaast is op 25 september 2013 een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een verpleeghuis op het adres Langestraat 74 in Delden.

Besluiten Algemene wet bestuursrecht (APV) Ambt Delden

Het onherroepelijke bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn in te zien: • tijdens openingstijden in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor; • op onze website www.hofvantwente.nl/ruimtelijkeplannen; • via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-OH10.

Hengevelde

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-/NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-OH10. Deze bestanden kunnen als ondergrond gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld een bouwplan.

Ontwerp-bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Plasdijk 6 Markelo" Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 17 april 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Plasdijk 6 Markelo". Het plan voorziet in het restaureren van de Molenromp en aangebouwde silo. Ter compensatie daarvan wordt een nieuwe woning gerealiseerd naast de molenromp.

- Vergunning fakkeloptocht en paasvuur op 20 april 2014, Kappelhofsweg ong. (07-04-2014) - Vergunning fakkeloptocht en ontheffing paasvuur en art. 35 D&H-wet op 20 april 2014 (09-04-2014) - Vergunning wandelvierdaagse van 13 t/m 16 mei 2014 (08-04-2014) - Vergunning optocht en ontheffing paasvuur en art. 35 D&H-wet op 20 april 2014 (09-04-2014)

Diepenheim - Vergunning reünie en receptie op 25 april 2014, Oude Deldensestraat 1 (04-04-2014) - Vergunning open bedrijvendag op 21 april 2014 bij diverse bedrijven (08-04-2014)

Goor - Ontheffing sluitingsuur tot 3.00 uur voor de locatie Grotestraat 102 gedurende de periode van 11 april 2014 tm 10 april 2017 (08-04-2014) - Vergunning Moederdagmarkt in het centrum op 10 mei 2014 (08-04-2014) - In verband met de moederdagmarkt zal de Grotestraat tussen de Spoorstraat en de Herman Heijermansstraat op 10 mei 2014 van 8.30 uur tot 17.30 uur gesloten zijn voor alle bestuurders (08-04-2014)

Markelo - Vergunning concours voor paarden en pony’s op 19 en 21 april, 3 en 4 mei en 11, 12 en 13 juli 2014, Potdijk 1-a (08-04-2014) - Vergunning diverse activiteiten i.h.k.v. viering Koningsdag op 26 april 2014, Stationsstraat 28 (11-04-2014) - Vergunning paasevenement aan de Rouwelaarsdijk 3 van 20 op 21 april 2014 (10-04-2014) - Terrasvergunning voor de locatie Goorseweg 1 (10-04-2014)

Het ontwerp-bestemmingsplan is in te zien: • tijdens openingstijden in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor; • op onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’; • via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.BGxPlasdijk6OP10.

Ontheffing ex artikel 10.63, lid 2 Wet milieubeheer en ex artikel 5:31 APV (paasvuren)

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/ plannen/NL.IMRO.1735.BGxPlasdijk6-/NL.IMRO.1735.BGxPlasdijk6-OP10.

- Kerkstraat 2, 7496 PC Hengevelde (17-04-2014) - Schoneveldsweg 7, 7495 PE Ambt Delden (17-04-2014) - Kappelhofsweg ong in Ambt Delden (17-04-2014) - Seinenweg 2, 7475 TA Markelo (17-04-2014) - Needsestraat ong. in Hengevelde (17-04-2014) - Nijhofweg 7 in Diepenheim (17-04-2014) - Secr. Engelbertinkstraat ong. in Ambt Delden (17-04-2014) - Rouwelaarsdijk 3 in Markelo (17-04-2014) - Beldsweg 28 in Hengevelde (17-04-2014) - Boswinkelswg 4 in Markelo (17-04-2014) - Groningerveldweg ong. in Markelo (17-04-2014) - Bentelosestraat 10 in Hengevelde (17-04-2014) - Lochemseweg 18 in Markelo (17-04-2014)

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Ontwerp-beeldkwaliteitsplan "Beeldkwaliteitsplan Plasdijk 6 Markelo" Naast het ontwerp-bestemmingsplan ligt ook het ontwerp-beeldkwaliteitsplan "Beeldkwaliteitsplan Plasdijk 6 Markelo" met ingang van 17 april 2014 gedurende zes weken ter inzage. Het plan heeft betrekking op de nieuwe woning die gerealiseerd wordt naast de molenromp. Het ontwerp-beeldkwaliteitsplan ligt als bijlage bij het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Plasdijk 6 Markelo" ter inzage en is in te zien: • tijdens openingstijden in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor; • op onze website www.hofvantwente.nl/ruimtelijkeplannen. Gedurende de genoemde inzagetermijn kan een ieder op grond van de gemeentelijke inspraakverordening schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze ten aanzien van het ontwerp-beeldkwaliteitsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Ontwerp-bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Langenhorsterweg 20 Ambt Delden" Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 17 april 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Langenhorsterweg 20 Ambt Delden". Het plan voorziet in het veranderen en uitbreiden van de bedrijfsactiviteiten. De initiatiefnemer is voornemens om op het perceel circa 120 pensionhonden te gaan houden.

Het ontwerp-bestemmingsplan is in te zien: • tijdens openingstijden in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor; • op onze website www.hofvantwente.nl/ruimtelijkeplannen; • via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.langenhorstwg20-OP10. De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.langenhorstwg20-/NL.IMRO.1735.langenhorstwg20-OP10. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Omgevingsvergunning

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Op de Algemene begraafplaats voegden zich een aantal “Keep Them Rolling” wagens met “bemanning” zich bij de groep. Benny Schreurs had ervoor gezorgd dat bij elk graf van de gevallenen een foto was geplaatst. Indrukwekkend als men behalve die naam een gezicht ziet van bijna altijd jonge mannen. Vaak nog maar begin twintig jaar oud. Er werden witte tulpjes gelegd en 2 minuten stilte in acht genomen. De bijeenkomst werd plechtig afgesloten bij het monument op het Burg. de Beaufortplein. Zoals ieder jaar werd deze middag begeleid met een afvaardiging van de Markelose Fanfare.

Deldensestraat 11, Diepenheim: het oprichten van een inrichting Enterweg 1, Markelo: het veranderen van de inrichting Rijssenseweg 59, Markelo: het beëindigen van de inrichting Scholendijk 17, Markelo: het beëindigen van de inrichting Enterweg 3, Markelo: het veranderen van de inrichting

Hiertegen is beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Afdeling heeft bij brief van 1 april 2014 laten weten dat het beroepschrift is ingetrokken. Hiermee zijn het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden.

In het nu voorliggende plan worden alle honden uit de noordelijke schuur verplaatst naar de zuidelijke schuur, de buitenrennen worden zuidelijker gelegd, waarbij een akoestische overkapping in de vorm van een kapschuur het geluid moet beperken. De open ruimte aan de noordzijde van het perceel wordt opgeschoond en ingeplant. De parkeervoorziening wordt gerealiseerd aan de oostzijde van het perceel, in combinatie met een nieuwe entree.

Dit jaar is het 69 jaar geleden dat Markelo werd bevrijd. De leerlingen lazen gedichten voor. Henk Bomhof, directeur O.B.S. de Zwaluw, Benny Schreurs namens Fallen Air Memorial en Pieter van Zwanenburg verwoordden de gevolgen van oorlog, het belang van leven in vrijheid en het belang om jaarlijks te blijven herdenken.

Als u wilt reageren, zie informatie: Verzoek om handhaving op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Beldsweg 11, Ambt Delden: het vergroten van een vleesvarkensstal en het plaatsen van een overkapping Meijerinkveldkampsweg 1, Ambt Delden: het vergroten van een ligboxenstal Suetersweg 17, Bentelo: het wijzigen van een bestemming De Regge 1, Delden: het vergroten van een woning in afwijking van een reeds verleende vergunning Leeuwerikstraat 6, Delden: het kappen van een berk Dr. C.A.J. Quantstraat 41, Diepenheim: het plaatsen van een blokhut Peckedammerstraat 15, Diepenheim: het uitbreiden van een bedrijfshal Goorseweg 7, Markelo: het kappen van een beuk Klemmerweg 5, Markelo: het uitbreiden van een ligboxenstal

Ontvangen op 28 maart 2014 3 april 2014 1 april 2014 2 april 2014 5 april 2014 1 april 2014 22 maart 2014 1 april 2014 27 maart 2014

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn

Katiersweg 6, Bentelo: het wijzigen van een bestemming, ter inzage vanaf zaterdag 5 april 2014 Dorreweg 12, Hengevelde: het uitbreiden van een woning, ter inzage vanaf zaterdag 29 maart 2014 G.W.B. Wondaalstraat 43, Markelo: het vergroten van een woning, ter inzage vanaf zaterdag 29 maart 2014 Klemmerweg 9, Markelo: het aanleggen van zonnecollectoren, ter inzage vanaf zaterdag 5 april 2014

17 mei 2014 10 mei 2014 10 mei 2014 17 mei 2014

Verlengen beslistermijn

Als u wilt reageren, zie informatie: Niet vatbaar voor bezwaar of beroep op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Roosdomsweg 30 en 17, Markelo: het bouwen van een garage en het bouwen van een kapschuur op huisnummer 17

De volgende ontheffingen zijn onder het opleggen van voorschriften, verleend voor paasvuren:

Ontheffing ex artikel 10.63, lid 2 Wet milieubeheer (brandvergunningen) De volgende ontheffingen zijn onder het opleggen van voorschriften, verleend voor het verbranden van gerooid en/of snoeihout buiten een inrichting: - Locatie stookplaats: Ensinkgoorsdijk 1, Markelo (04-04-2014); - Locatie stookplaats: Haarweg 4a, Ambt Delden (08-04-2014); - Locatie stookplaats: Almelosestraat 7, Ambt Delden (08-04-2014); - Locatie stookplaats: Klemmerweg 5a, Markelo (08-04-2014); - Locatie stookplaats: Rikkerinksweg 1, Ambt Delden (08-04-2014); - Locatie stookplaats: Bollenweg 5, Ambt Delden (10-04-2014).

Informatie om te reageren zie www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Burgermeester en wethouders Hof van Twente, 16 april 2014

Werkzaamheden omgeving voormalige OLV-school Bentelo Direct na Pasen start de gemeente met riolerings- en bestratingswerkzaamheden in de omgeving van de voormalige Onze Lieve Vrouweschool in Bentelo. De werkzaamheden zullen voor de midzomerfeesten gereed zijn. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid. De werkzaamheden omvatten de aanleg en vervanging van de riolering en de aanleg en vervanging van de bestrating rondom de woningbouwlocatie en het wegvak Beukenlaan – Meidoornstraat. Werkzaamheden In het gebied wordt een nieuw drainagetransportriool aangelegd. Het nieuwe riool wordt uitgevoerd met doorlatende betonbuizen en functioneert zowel voor de afvoer van hemelwater als de opname en afvoer van grondwater. Alle rijbanen worden opnieuw gestraat waarbij bestaand materiaal wordt hergebruikt en bestaande snelheidsremmers worden teruggebracht. De trottoirs worden opnieuw aangebracht, ook met zoveel mogelijk hergebruik. Op diverse plekken worden parkeervakken gemaakt. De bomen, aan de Acaciastraat 3 stuks en aan de Esdoornstraat 4 stuks, worden aan het einde van het jaar geplant.

Planning De werkzaamheden starten direct na Pasen en zullen in de tweede helft van juni, voor aanvang van de midzomerfeesten op 4 t/m 7 juli 2014 afgerond zijn. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken zullen de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd worden. Voorafgaand aan de uitvoering en ook tijdens de werkzaamheden worden aanwonenden regelmatig op de hoogte gehouden van de vorderingen en de planning. Tijdens de werkzaamheden zal het verkeer plaatselijk worden omgeleid. Inwoners wordt verzocht de omleidingsroute zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde voertuigen in verband met de beperkte beschikbare ruimte. Contactpersoon bij de gemeente is projectleider Bert Hofman, tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 06-23509470 of per email op b.hofman@hofvantwente.nl.

Feestelijke opening Ommetje Kerspel Goor Vrijdag 11 april vond de opening plaats van het Ommetje Kerspel Goor. Graaf Solms Sonnenwalde van landgoed Weldam en burgemeester Nauta - van Moorsel onthulden in aanwezigheid van talrijke genodigden het startpaneel van dit nieuwe wandelommetje door Kerspel Goor. Na de opening maakte het gezelschap een korte wandeling in het Weldam over de paden van het nieuwe Ommetje. Startpunt van het Ommetje Kerspel Goor is bij het buurgebouw ’t Kaspel aan de Haaksbergerweg 3. Hier zijn ook folders van de route verkrijgbaar. De route is ook te downloaden via www.kerspelgoor.nl

(foto gemaakt door André Geerdink) Ommetje Kerspel Goor is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, gemeente Hof van Twente, de Nationale Postcodeloterij en dankzij medewerking van grondeigenaren.


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag1 16 april 2014, Woensdag augustus 2012,pag. pag.155

Gemeente werkt op afspraak per 1 mei 2014 Burgemeester Ellen Nauta: “Onze dienstverlening wordt beter als we op afspraak gaan werken.”

Plastic inzamelen

! Let op: volgende week wordt het plastic weer huis-aan-huis opgehaald! Meer informatie en ophaaldata kunt u vinden op www.twentemilieu.nl.

Ook kunt u de Twentemilieu App gratis downloaden.

Vanaf 1 mei 2014 werkt de gemeente Hof van Twente alleen nog op afspraak. Het voordeel is dat de werkzaamheden beter ingepland kunnen worden en onze medewerkers zich op uw aanvraag kunnen voorbereiden. Bovendien hoeft u niet te wachten als u komt. Wist u overigens dat u al veel zaken rechtstreeks via onze website kunt regelen? Dat kan u een bezoek aan het gemeentehuis besparen. Kijk eerst op www.hofvantwente.nl U kunt op onze website bijvoorbeeld uw verhuizing doorgeven of een afvalpas aanvragen. Ook kunt u daar een uittreksel uit het bevolkingsregister (Basisregistratie Personen) of de burgerlijke stand aanvragen. Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen is dan zelfs gratis. En ziet u een losse stoeptegel of een kapotte straatlantaarn dan kunt u dat ook eenvoudig op de website melden. Soms toch naar het gemeentehuis Voor een aantal zaken moet u nog steeds bij het gemeentehuis zijn, zoals voor het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. Op onze website www.hofvantwente.nl kunt u een afspraak maken op een tijd die u het beste uitkomt. Een afspraak maken kan ook telefonisch via het algemene telefoonnummer van de gemeente 0547858585. Dit nummer is bereikbaar op: • Maandag vanaf 9.00 uur tot 19.30 uur • Dinsdag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur Op welke tijden kunt u op het gemeentehuis terecht? Wilt u een afspraak maken voor uw bezoek aan het gemeentehuis dan kunt vanaf 1 mei op het gemeentehuis terecht op: • Maandag vanaf 12.00 uur tot 19.30 uur • Dinsdag en woensdag vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur. • Donderdag en vrijdag vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur. Let op: Is uw paspoort of rijbewijs klaar en wilt u het ophalen dan hebt u geen afspraak nodig en kunt u op bovenstaande tijden terecht op het gemeentehuis.

Rondetafelgesprekken Jeugdzorg/AWBZ voor zorgaanbieders Gemeenten worden in 2015 verantwoordelijk voor nieuwe taken op het gebied van Jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. In Twente werken de 14 gemeenten binnen het samenwerkingsverband Samen14 intensief samen om de taken vorm te geven. Inkoop zorg in 2015 De gemeenten hebben voor de inkoop van de zorg een Strategisch Inkoopdocument opgesteld. Het document beschrijft op hoofdlijnen hoe de Twentse gemeenten de inkoop van zorg willen regelen. De komende weken nemen de gemeenten een besluit over het document. Daarna wordt het verder uitgewerkt in gedetailleerde inkoopdocumenten. De samenwerkende gemeenten willen de zorgaanbieders informeren over de inkoopstrategie en het vervolgproces. Woensdag 23 april vinden rondetafelgesprekken plaats over verschillende thema’s waar zorgaanbieders zich voor aan kunnen melden. De definitieve uitnodiging en het programma staan op www.wmotwente.nl. Voor sommige thema’s zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

Fiets vermist of verloren? Dan kunt u op woensdag 28 mei aanstaande tussen 15.00 uur en 18.00 uur een kijkje nemen op de werf van de gemeente Hof van Twente aan de Schoolstraat 13a te Markelo. De fietsen die vanaf 1 december 2012 zijn gevonden in de gemeente kunnen dan opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar. U kunt uw fiets weer meenemen op vertoon van de melding die u van de gemeente ontvangen heeft. Er zal geen particuliere verkoop van de fietsen plaatsvinden.

Zonnekaart Hof van Twente Is uw woning geschikt voor zonnepanelen? Hof van Twente kent vanaf vandaag een zonnekaart. De digitale kaart, te benaderen /te vinden op de website, hofvantwente.zonnekaart.nl laat aan iedere inwoner van de gemeente Hof van Twente zien of de eigen woning goed gesitueerd is voor het plaatsen van zonnepanelen. De zonnekaart is gemaakt door het bedrijf MapGear. Hof van Twente vindt energiebesparing en duurzame energieopwekking belangrijk. Het programma duurzaamheid is de basis geweest om diverse initiatieven via duurzaamheidsubsidies te ondersteunen. Voorlichting en communicatie wordt gezien als een belangrijk hulpmiddel om mensen bewust te maken van besparingsmogelijkheden en mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Een van de communicatiemiddelen is de zonnekaart. Welke daken zijn geschikt? De zonnekaart toont welke daken in de gemeente het meest geschikt zijn voor zonnepanelen. Daken met een groene kleur zijn zeer geschikt, geel redelijk geschikt en rood minder geschikt. De kaart is gemaakt met gegevens van het kadaster. De geschiktheid van daken wordt niet alleen bepaald op basis van de stand van de zon. De kaart maakt ook gebruik van hoogtemetingen en historische gegevens over het weer. De kaart is interactief zodat gebruikers zelf bepaalde voorkeuren aangeven en direct kunnen zien wat een investering kan opleveren. Energieloket Bewoners en bedrijven kunnen via het energieloket op de gemeentelijke website www.hofvantwente.nl allerlei informatie krijgen over welke landelijke en provinciale (financiële) regelingen er zijn om energie te besparen of op te wekken. U kunt telefonisch contact opnemen met het energieloket van de gemeente via het algemene telefoonnummer ( 0547 – 858585). Via het energieloket kunt u ook vragen stellen over de zonnekaart. Voor meer inhoudelijke informatie over het energieloket en de zonnekaart met mevrouw T. Sligman, (tel. 0547 – 858585)

Stimuleringsregeling Duurzame Energie De SDE+ (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. De SDE+ 2014 is geopend van 1 april 2014 - 9.00 uur tot 18 december 2014 - 17.00 uur. Voor de SDE+ 2014 is een budget van 3,5 miljard euro beschikbaar om projecten te ondersteunen. U kunt subsidie aanvragen voor de productie van de volgende vormen van hernieuwbare energie: 1) duurzame elektriciteit; 2) duurzame warmte of de gecombineerde opwek van duurzame warmte en elektriciteit en 3) groen gas. Vanaf 2014 wordt van u gevraagd om een haalbaarheidsstudie van uw project te maken. Bij een aangevraagd vermogen vanaf 0,5 MW, 500 kWp of 50 Nm3/uur dient deze bij de subsidieaanvraag te worden gevoegd. De haalbaarheidsstudie bevat in ieder geval de volgende onderdelen: 1) exploitatieberekening; 2) berekening van het projectrendement en 3) onderbouwing van het eigen vermogen en de financiering. De SDE+ subsidie kan via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland worden aangevraagd. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) namens het Ministerie van Economische Zaken uit. Voor meer informatie gaat u naar http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/stimulering-duurzame-energieproductie-sde

E-bikedagen in Goor en Delden Bent u niet meer in het bezit van de melding of heeft u nog geen melding gedaan dan kunt u contact opnemen met de gemeente Hof van Twente, telefoon 0547-858585.

MILITAIRE OEFENINGEN Van 13 tot en met 16 mei 2014 zal door 30 militairen van de Koninklijke Landmacht worden geoefend op openbare wegen in Twente en de Achterhoek o.a. de gemeente Hof van Twente. Het betreft oefeningen van het 42ste Pantserinfanterie Bataljon. De eenheden verplaatsen zich bewapend te voet en met 13 (pantser) voertuigen op de openbare weg door het gebied. Tijdens deze verplaatsingen worden vaardigheden beoefend. Dit gebeurt zowel overdag als 's nachts. Overlast en hinder aan derden wordt zoveel mogelijk voorkomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie. Schaderegeling: Mocht er ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan: Ministerie van Defensie, /Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht Telefoon 030 – 2180420.

Fietsen met elektrische trapondersteuning Steeds meer fietsende senioren kiezen voor de e-bike, de fiets met elektrische trapondersteuning. Maar is de e-bike behalve een snel en gemakkelijk vervoermiddel ook een veilig alternatief voor de fiets? Onder andere over deze vraag gaat het op de E-bikedag voor senioren, een ééndaagse cursus over alle aspecten van dit vervoermiddel. De gemeente organiseert deze dagen in samenwerking met VVN, de Fietsersbond en het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid Oost Nederland. op 15 mei in sporthal De Mossendam in Goor en op 16 mei in het gebouw van Muziekvereniging Amicitia in Delden. Van 09.00 uur tot 16.00 uur. Kosten € 7,50 p.p. inclusief lunch en koffie/thee. De cursus is bedoeld zowel voor senioren die al een e-bike bezitten als voor senioren die erover denken om over te stappen op een e-bike. Hoe ziet de cursusdag eruit? De deelnemers komen op de eigen fiets of e-bike naar de E-bikedag. Na de ontvangst is er eerst een presentatie over de aanschaf van en het rijden op een e-bike. Vervolgens staan praktijkoefeningen op het programma: de deelnemers krijgen ‘fietsgymnastiek’ van een beweegdocente. Op een afgezet parcours worden de reactiesnelheid, het evenwicht en de fietsvaardigheid van de deelnemers getest en kunnen verschillende typen e-bike worden uitgeprobeerd. Ook is er de mogelijkheid de eigen fiets/e-bike te laten controleren door een lokale rijwielhandelaar. ‘s Middags worden de kennis van de verkeersregels en het verkeersinzicht getest - hierbij is er speciale aandacht voor lokale verkeerssituaties. Daarna wordt het groepsfietsen geoefend tijdens een korte fietstocht langs enkele gevaarlijke / onoverzichtelijke verkeerssituaties in de gemeente. Aanmelden Belangstellenden voor de E-bikedagen kunnen zich aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen of een mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (o.v.v. ‘aanmelding E-bikedag Goor 15 mei / Delden 16 mei’). Noteer in de mail s.v.p. naast uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd ook of u met de fiets / e-bike komt en of u WA verzekerd bent. Deelname – inclusief lunch en koffie/thee - kost € 7,50. Deelname is op eigen risico.

Inloopbijeenkomst over 30km-zone zuidwestelijk deel De Whee, Goor Voordat de gemeente met de planvorming van invoering van de 30km-zone in het zuidwestelijk deel van De Whee begint, organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst. De gemeente wil graag van bewoners en gebruikers van de betreffende straten weten wat de problemen, wensen en aandachtspunten zijn ten aanzien van het verkeer en de inrichting van de wegen. De inloopbijeenkomst is op donderdag 17 april van 17.00 – 19.30 uur in het gemeentehuis. De gemeente nodigt u hier van harte voor uit. Mocht u niet in de gelegenheid zijn te komen en wilt u toch het e.e.a. aandragen voor dit project, dan kunt u dit tot en met 4 mei a.s. telefonisch of per mail doorgeven aan Arjan Staman van de gemeente (telefoonnummer 0547-858585; email: a.staman@hofvantwente.nl). Het project om het gedeelte van de Whee ten zuidwesten van de Scherpenzeelseweg in te richten tot 30kmzone maakt deel uit van het uitvoeringsprogramma 2012-2013 van het Gemeentelijk Mobiliteitsplan. Vorig jaar is de Scherpenzeelseweg en het gedeelte van De Whee ten noordoosten daarvan ingericht als 30km-zone. Vanaf mei gaat de gemeente met alle informatie een voorlopig ontwerp maken dat ter inzage wordt gelegd. Vervolgens wordt er dan opnieuw een inloopbijeenkomst gehouden.

Vervolg groot onderhoudswerk aan buitenwegen In de afgelopen weken heeft aannemerscombinatie NTP – Lansink Wegenbouw in opdracht van de gemeente Hof van Twente een drietal buitenwegen gereconstrueerd. Het werk wordt nu vervolgd met groot onderhoud aan een serie wegen en wegvakken. Deze serie onderhoudswerkzaamheden duurt tot de zomer, vanaf augustus zal een volgende fase volgen. Wat gaat er gebeuren? De werkzaamheden variëren per wegvak. In veel gevallen bestaan ze uit plaatselijke reparatiewerkzaamheden van de asfaltdeklaag en het aanbrengen van slijtlagen. Slechte stukken worden weggefreesd en de ‘bakken’ die hierbij ontstaan worden weer gevuld met asfalt. Later wordt de asfaltverharding nog “ingepakt” onder een laag steenslag, die met bitumen worden vastgeplakt op de asfaltverharding. In sommige gevallen worden ook geheel nieuwe asfaltdeklagen over de bestaande gelegd. Aanleg van grasstenen als bermverharding op kwetsbare plekken is in een aantal gevallen ook onderdeel van het werk. Waar gaat wat gebeuren? Tot de zomer worden op de volgende wegen en wegvakken werkzaamheden uitgevoerd: Straatnaam Almelosestraat Breddendijk Bretelerstraat Brikkenweg Brummelaarsweg Gorsveldweg Grotestraat Holtdijk Kappelaarsdijk Kerkweg Klemmerweg Kluunvenneweg Langenhorsterweg Leusmanweg Pluvierstraat, voetpad Postweg Rouwelaarsdijk Schoolstraat Stobbendijk Strampenweg, fietspad Suetersweg Van Nispenweg, plateaus Welbergsweg

Locatie Ambt Delden Markelo Hengevelde Markelo Markelo Bentelo Diepenheim Goor Markelo Markelo Markelo Markelo Ambt Delden Markelo Goor Markelo Markelo Ambt Delden Markelo Delden Bentelo Delden Ambt Delden

Werkvak omloop t.h.v. huisnummer 10 Enterweg – Kolhoopsdijk huisnummer 31 – Walstraat Larenseweg – Groenlandsdijk Grondhuttenweg – Bentelosestraat huisnummer 12 – 14 Gruttostraat - Holtdijkdwarsweg Rouwelaarsdijk - bocht Stokkumerweg - Twikkelerweg Zijweg naar huisnummer 1 Hochtweg - Leusmanweg Bellinkweg - Rijssenseweg Ovinksweg - Kluunvenneweg Holtdijkdwarsweg - parkeerplaats Doesgoor Zijweg naar huisnummer 2 Larenseweg - Enkelaarsweg Werninksweg - drempel bij basisschool Larenseweg - huisnummer 4 Averinkstraat - Brinkweg Bentelosestraat - Wolfkaterweg Dr. Gewinstraat - Van Wassenaerweg Huisnummer 2 - splitsing

Hoe ziet de planning eruit? De werkzaamheden starten eind april op de Stobbendijk en Rouwelaarsdijk en de werkfase duurt tot medio juli. Gedurende deze periode worden gelijktijdig op meerdere van de genoemde locaties werkzaamheden uitgevoerd. Op de gemeentelijke website staat een overzichtstekening, waarop per wegvak de voorgenomen maatregelen staan vermeld. Weersomstandigheden of andere onvoorziene gebeurtenissen kunnen van invloed zijn op de planning. Tijdelijke verkeersmaatregelen Voor de uitvoering van het werk worden de wegen en wegvakken voor enige tijd afgesloten voor het verkeer. Indien noodzakelijk wordt het verkeer via ter plekke aangegeven routes omgeleid. Voorafgaand aan de start van elk werkdeel worden vooraankondigingenborden aan de wegen geplaatst Aanwonenden van de genoemde wegen worden vooraf benaderd om afspraken over bereikbaarheid te maken. Algemeen en overlast De werkzaamheden zullen niet alleen voor de aanwonenden, maar ook voor de overige weggebruikers, onvermijdelijk enige overlast geven. Aan de weggebruikers wordt gevraagd rekening te houden met extra reistijd door de omleidingsroutes en de aanwijzingen van eventueel aanwezige verkeersregelaars te volgen. Daarmee wordt overlast voor de aanwonenden voorkomen en draagt men bij aan een veilige werkomgeving voor de medewerkers van de aannemer. Vragen en informatie? Het werk wordt uitgevoerd door aannemerscombinatie NTP / Wegenbouw Lansink. Met uw vragen kunt u terecht bij de uitvoerder, de heer J. (Jurriaan) Mollink van NTP Enschede op 053-4614905. Contactpersoon bij de gemeente is de directievoerder, de heer K. (Klaas) Klarenberg. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585.


Woensdag 16 april 2014, pag. 16

Hofweekblad

Nieuwe club voor kinderen van speciaal onderwijs

Kledingbeurs “Zo goed als nieuw”

Delden - Ben jij tussen de 6 en 16 jaar en ga je naar speciaal onderwijs omdat je misschien een beperking hebt, maar het wel leuk vindt om leeftijdgenootjes te ontmoeten om samen mee te knutselen en sporten spelactiviteiten mee te doen, kom dan naar het terrein van voetbal vereniging Rood Zwart in de accommodatie van de BSO La Luna. Daar gaan Elfriede Volmer en Esther Roesink eenmaal in de veertien dagen deze activiteiten voor jullie organiseren. Bij voldoende aanmeldingen gaan we zo snel mogelijk starten op de woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Dit alles tegen een kleine vergoeding omdat wij dit vrijwillig zullen gaan begeleiden. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met Elfriede tel: 0743764766.

Wereldwinkel vrijwilligers centraal op radio

Unie Van Vrijwilligers Goor - De Unie van Vrijwilligers houdt de kinder-, tiener- en dameskledingbeurs “Zo goed als nieuw”. Verkoop is op woensdag 16 april van 18.30 - 20.30 uur en daarna 4 weken op dinsdag-, woensdag-, donderdagen vrijdagmiddag van 13.00 - 17.00 uur én zaterdag van 10.00 - 14.00 uur. 70% van de opbrengst gaat naar de inbrenger, 30% is voor de Unie van Vrijwilligers. Voor meer informatie over de kledingbeurs: mevrouw T. Visser, tel. 0547 262339. T/m vrijdag 9 mei, bij Brummelhuis, Spoorstraat 14 in Goor.

Zwempunt Delden

Uitnodiging Open dag D.K.V. Zwart-Wit

De Wereldwinkel in Goor stond centraal in het radio programma van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente op Hofstreek FM. De dames Ineke Derks en Ton Schreuder van de Wereldwinkel vertelden over het reilen en zeilen van de winkel. Ineke en Ton zijn twee vrijwilligsters van de Wereldwinkel die al jaren vrijwilligerswerk verrichten. In de winkel aan de Grotestraat 68, 7471 BR Goor zijn zo’n veertig vrijwilligers actief. Ton is speciaal belast met de coördinatie van de vrijwilligers. Ineke werkt vooral in de winkel. De werkzaamheden zoals de voorraad bijhouden en het etaleren wordt door verschillende werkgroepen gedaan. De verkoop van fair trade artikelen ter ondersteuning van producenten in de Derde Wereld is de meest belangrijke doelstelling. Dit kan alleen door de tomeloze inzet van vrijwilligers. De winkel moet immers altijd bemenst zijn. Voor werkzaamheden in de Wereldwinkel zijn nog wel vrijwilligers nodig. Mocht u daarvoor belangstelling hebben neem dan contact op met de Wereldwinkel tel. 0547 271767.

Iedereen is welkom! Delden - Zaterdag 19 april houdt korfbalvereniging D.K.V. Zwart-Wit haar open dag. Iedereen kan op deze dag de sfeer van onze gezellige en actieve vereniging komen proeven. Je vindt ons aan de Sportlaan 14 te Delden. 09.30 uur: Opening Vanaf half 10 zijn de kantine en het terrein geopend. In en rondom de kantine zijn allerlei activiteiten voor de kinderen te doen, terwijl op het veld de competitie-wedstrijden gespeeld worden. Verder is er een springkussen, zijn er lekkere suikerspinnen te krijgen en nog veel meer..! 11.00 uur: Kangoeroeklup Voor alle kinderen die op school hebben deelgenomen aan de korfballessen, en de leukste spelletjes nogmaals willen doen. Heb je op school niet meegedaan, maar wil je dat alsnog wel? Dat is geen probleem. Iedereen mag meedoen! 17:00 uur: Officiële presentatie nieuwe tenue en sponsoren D.K.V. Zwart-Wit is de afgelopen maanden druk geweest met de invoering van een kledingplan. Tijdens de open dag zal al in ons nieuwe tenue worden gespeeld, maar de officiële presentatie van dit tenue en de bijbehorende sponsoren vindt om 17:00 uur plaats.

Wereldwinkel Delden Bij de Wereldwinkel Delden zijn er voor Pasen, van woensdag t/m zaterdag a.s. op het assortiment Faire kortingen. Ook voor de kleintjes hebben wij een bijzonder leuk Fair Trade actief paasverhaal dat u gratis kunt ophalen. Wilt u met Pasen extra genieten? Dan hebben wij ook lekkers voor op uw paasbroodjes, Fair & Biologisch! Zo is het mogelijk om een vruchtbaar Pasen extra bijzonder te maken - wereldwijd. Bezoekt u ons aan Kortestraat 2 b, Delden.

Lezing BBB Markelo Onder de naam BBB Markelo organiseren Marita Pongers, Karin Mok, Jolande Kurvers, Yvette Steen en Henrike Leferink een aantal inspirerende lezingen en workshops. BBB Markelo staat voor Bezieling, Bezinning en Beleving in Markelo en is ontstaan door een ontmoeting van een aantal mensen die graag verder kijken en denken dan datgene wat ze zien, en dit met mensen willen delen die ook het gevoel hebben dat er meer is dan wat je ziet. Op maandag 17 februari jl. was de eerste zeer succesvolle lezing met numeroloog Theo Jeukens, welke door de enorme belangstelling een vervolg in het najaar zal krijgen. De volgende inspirerende avond zit eraan te komen: lezing Luisterkind door Diana van Beaumont op woensdag 16 april. Deze lezing vindt plaats in Het Beaufort in Markelo, Beaufortplein nr. 4, aanvang 19.30 uur, waarbij de zaal om 19.00 uur is geopend. De kosten per bijeenkomst bedragen € 10,00 inclusief 2 consumpties. Men kan zich vooraf opgeven op facebook: www.facebook.com/bbbmarkelo (openbaar profiel) Telefonisch Marita (06-15146896) of Henrike (06-20042558), mail: bbbmarkelo@ziggo.nl.

Uitslagen kaarten vv Twenthe Maandag 14-04: Jokeren: 1. H. Hallie 2. M. Huistede 3. J. de Ruig 4. R. Kovacevic 5. F. Huistede 6. D. Gr. Kormelink 7. J. Landeweer Kruisjassen: 1. G. Verdriet 2. B. Workel 3. J. Perik 4. F. ten Buuren 5. G. Waanders Volgende kaartavond: maandag aanvang 19.30 uur.

254pt. 257pt. 316pt. 378pt. 416pt. 474pt. 498pt. 3.341pt. 3.154pt. 3.150pt. 3.108pt. 3.107pt. 28 april,

Rolstoelwandelen Delden 2014 Rolstoelwandelen Delden 2014 is dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. In maart zijn wij weer gestart met het Rolstoelwandelen. Vrijwilligers gaan op woensdag en zaterdag van 10 tot ± 12 uur, 1 of 2x per maand met de gasten een wandeling maken. Door de enthousiaste inzet en het plezier van de vrijwilligers, maar vooral ook de dankbaarheid van de gasten, geeft dit veel voldoening. Als dit u aanspreekt, aarzel dan niet meer maar meld u aan en laat deze rolstoelen niet leeg aan de kant staan. Aanmelden bij Miny Averdijk, tel. 074-3761202, e-mail: h.m.j.averdijk@ home.nl.

Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente geeft antwoord op allerlei vragen rondom vrijwilligerswerk. U kunt er ook terecht als u vrijwilligerswerk zoekt. Organisaties zoeken vrijwilligers voor de volgende functies: VVV Hof van Twente in Delden wil graag in contact komen met een vrijwilliger die de functie van Front-office medewerker aantrekkelijk vindt. Werkzaamheden: toeristische en recreatieve informatie verstrekken aan bezoekers. Een veelzijdige functie die erg aantrekkelijk is. Wilt u deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Lionne Wolberink, e-mail: l.wolberink@vvvhofvantwente.nl, tel. 074-3766444. Handicamp Outdoor, zorg en welzijn, zoekt een vrijwilliger die eens per maand onze vergaderingen op maandagavond wil notuleren. Nederlandse taal en gebruik computer zijn belangrijk voor deze leuke functie. Contactpersoon: Corma Reinders, tel. 0548-579434. Rohaan, locatie van zorgaanbieder Aveleijn, zoekt vrijwilligers die het aantrekkelijk vinden om samen met mensen met een verstandelijke beperking activiteiten uit te voeren. Voorbeelden zijn: zwemmen, winkelen, muziek maken, sporten, tuinonderhoud en uitgaan. Bezorgt u deze groep een leuke ervaring? Neem dan contact op met Rohaan in Markelo tel. 0547 367080 en vraag naar: Karin, Rachel of Noelle. Organisator collecte Prinses Beatrix Spierfonds 2014. Werkzaamheden: u organiseert namens het Prinses Beatrix Spierfonds de jaarlijkse collecte in uw woonplaats. De collecteweek in 2014 is van 7 september tot en met 13 september. Als collecteorganisator bent u de vertegenwoordiger van het fonds in uw woonplaats Informatie: Gerda de Lenne, tel. 070-3607067; www.prinsesbeatrixspierfonds.nl Meer weten? info@vrijwilligerswerkhofvantwente.nl Bezoek ook de website voor onder meer het overzicht van alle vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerswerkhofvantwente.nl. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente vindt u aan de Rozenstraat 2d in Goor. Informatie: Hans Klumpers, tel. 0547 260 100.

NBvON

Delden - Het was weer goed raak afgelopen zondag 14 april in het zwembad ’t Wooldrik in Borne. De nieuwste lichting diplomakids van Zwempunt Delden stonden te popelen om te laten zien wat ze allemaal hadden geleerd. Ze deden hun uiterste best om hun zwemdiploma/certificaat A, B of C te halen. Dat allemaal onder het toeziend oog van de vele vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, ooms, tantes en andere belangstellenden. Het was weer gezellig druk. En wat dacht je? Ze zijn allemaal geslaagd! Diploma A: Rosalie Hofstede, Pien Overbeek, Anneloes van Kuijtelaar, Amber Bosch, Marre ter Braak, Noa Smits, Thomas Wessels, Julian Wessels, Ferdi Hamhuis, Marit Rijkse, Jette Massop, Romy Groothuis, Tjibbe Karmelk, Tara Bootsveld, Sanne ten Cate, Sam Aldenkamp, Jouke Bruinenberg, Fardews Al-Haskani. Diploma B: Senna Boomkamp, Joep ten Brummelhuis. Rosalie Smit, Ruben Hartman, Owen van Raan, Fenne Gerritsjans, Jesse Vossebeld, Sem ten Buren, Philine Jansema, Anna Eppink, Stefan Vet, Sep Nijland, Lucas Jess, Sarah Averdijk, Elin Averdijk. Diploma C: Nienke Huls, Larissa Lammertink, Daniek Vet, Liz Freriksen, Roos Grooters-Peper, Jort Bouwmeester, Sil Brummelhuis, Pim Brummelhuis, Wout Hoeks, Macey Brummelhuis. Bij zo’n prestatie hoort een prachtig diploma en een stoere badge die op de kleding genaaid kan worden. Daarnaast werden de ”afgestudeerden” ook nog eens verrast met een heerlijk ijsje beschikbaar gesteld door Anne IJs&Koffie. Binnenkort zijn de foto’s van het diplomazwemmen te downloaden op onze website www.zwempuntdelden.nl. Zwempunt Delden hoopt in de toekomst nog héél veel kinderen te mogen feliciteren en bedankt alle kinderen en vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme.

Open Dagen Ter Horst in Goor U bent van harte welkom op:

Ouderen Vereniging Goor Uitslagen Maandag 07-04 Klaverjassen 1 Hermien Elbert 5208 pt 2 Joop Elbert 5077 pt 3 Piet Meulmeester 4783 pt Jokeren 1 Gerrie van Dam 28 pt 2 Ada Remmers 33 pt 3 Ria Sandifort 58 pt

I.v.m. Pasen kopij inleveren voor de editie van woensdag 23 april: vrijdag 18 april vóór 12.00 uur

Feest voor peuters: 40 jaar ’t Hummelheukske in Hengevelde

Peuterspeelzaal ’t Hummelheukske in Hengevelde bestaat veertig jaar en dat betekent feest voor de peuters. Samen met de oudercommissie en leidsters was er vrijdag 11 april, een feestelijke ochtend georganiseerd voor de peuters, waarbij tevens ouders en opa’s of oma’s aanwezig waren. De locatie was feestelijk versierd en er was een mooie tafel gedekt met allerlei lekkers, waar de peuters heerlijk van mochten smullen. Daarnaast werd er geschminkt, gesjoeld, zonnekleppen gemaakt en konden de peuters lekker springen op het springkussen. Overal zijn foto’s van gemaakt, zodat de kinderen er ook een herinnering aan overhouden. Bovendien hebben de peuters een jubileumcadeautje mogen grabbelen. Peuterspeelzaal ‘t Hummelheukske startte in april 1974 op initiatief van ouders, waarbij oud-kleuterleidster Greet Deuling intensief betrokken was bij deze oprichting. De eerste jaren was de peuterspeelzaal gevestigd in een multifunctionele ruimte, maar na de verbouwing van De Marke, in 1978, heeft de peuterspeelzaal een eigen ruimte gekregen, waar zij momenteel nog altijd gebruik van maken. Begin dit jaar heeft er wederom een verbouwing plaatsgevonden en heeft de locatie een prachtig nieuwe sanitaire ruimte gekregen. De peuterspeelzaal bereikt nog altijd een groot deel van de peuters in Hengevelde.

ZATERDAG

ZONDAG

Met de Zonnebloem en Rode Kruis naar Folkloristisch Festival

APRIL

APRIL

APRIL

13.00 – 19.00

10.00 – 16.00

10.00 – 16.00

Delden - De Zonnebloem Hof van Twente, afdeling Delden en het Rode Kruis Hof van Twente, afdeling Delden organiseren samen een gezellige middag naar het 38e Internationaal Folkloristisch Salland Festival te Raalte Na een aantal gespreken over wat we voor elkaar konden betekenen voor onze doelgroep bleek dat we toch wel veel raakvlakken hadden met elkaar. Het leek ons dan ook een leuk idee om gezamenlijk naar dit evenement toe te gaan. Dit is de eerst keer dat we samen wat gaan organiseren, dus voor zowel de Zonnebloem als het Rode Kruis uit Delden een uitdaging om te kijken hoe onze mensen hier op reageren Het zal doorgang vinden bij voldoende deelname, en is de belangstelling zo groot voor deze dag, waar wij van uitgaan dan is vol=vol. Ook voor rolstoelgangers zijn er mogelijkheden om met deze dag mee te gaan er is deze middag voldoende begeleiding van onze vrijwilligers. We gaan donderdag 19 juni a.s. gezamenlijk met de bus naar dit festival . Vertrek om 12.30 uur en u bent om circa 18.00 uur weer terug in Delden. Kosten voor deze middag zijn € 15.00 per persoon (entree festival, koffie met cake en de buskosten) Opgave bij: mevr. G. Geerling, 0623504924; mevr. P. Dijkstra, 074-3763654; SWO, 0547-260053. Dus geef u zo snel mogelijk op bij bovengenoemde personen.

18 19 20 Kom langs, wij betalen deze dagen voor uw ijzer, papier en metalen

5 CENT MEER DAN DE MARKTPRIJS, ongeacht hoeveelheid!

Wij zamelen oud ijzer, metalen, accu’s en papier/karton in. Ter Horst Goor, Breukersweg 4C in Goor. Tel. (0547) 27 27 77 Voor meer info: www.terhorstgroep.nl

Schoolkinderen herdenken Bevrijding Markelo

Inleveren kopij Hofweekblad

VRIJDAG

Jeugd- en Jongerenwerk Wiene & Zeldam Op vrijdag 18 april hebben we de volgende avond Jeugd en Jongerenwerk Wiene / Zeldam. We organiseren deze avond een jukebox/disco avond. Om 19.00 uur wordt iedereen verwacht bij het Kempke en om 21.00 uur is het afgelopen. De kosten zijn € 3,50 per persoon. Dit is tevens de laatste avond van Jeugd- en Jongerenwerk van dit seizoen. J&J werk is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, wonend in Wiene / Zeldam of die naar basisschool Wiene gaan (7 jaar t/m groep 8). Voor meer info; Anne Vehof 0547-271462.

Vrijwilligerswerk: wel eens aan gedacht?

Vorige week dinsdag hebben ca. 80 kinderen van groep 8 van de vijf Markelose basisscholen de Bevrijding van Markelo herdacht. In het Dienstgebouw werden de kinderen door Henk Bomhof welkom geheten namens de Werkgroep Adopteer een Monument. Hij concludeerde dat er ook 69 jaar na de Bevrijding eigenlijk niets is veranderd, omdat er nog steeds op vele plaatsen op de wereld oorlog gevoerd wordt. Daarom moeten wij onze vrijheid koesteren door te blijven herdenken. Van elke basisschool las 1 kind een eigengemaakt gedicht voor, afgewisseld met muziek door leden van de Fanfare. Benny Schreurs van de Stichting Fallen Airmen Memorial benadrukte dat we onze vrijheid mede te danken hebben aan hen, die in de 2e Wereldoorlog hun leven gaven. Hij kondigde aan, dat volgend jaar op 8 april de Bevrijding van Markelo op grootscheepse wijze gevierd zal worden in het bijzijn van meer dan 100 voertuigen van Keep Them Rolling. Van deze organisatie waren deze middag ook 8 voertuigen aanwezig op de Begraafplaats en op het Beaufortplein. Namens het College van B&W vertelde wethouder Pieter van Zwanenburg, dat er behalve de gesneuvelde piloten, verzetsmensen en joodse inwoners van Markelo ook nog vele andere burgerslachtoffers door toedoen van de Duitsers te betreuren waren, omdat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Ook hij benadrukte het blijvend herdenken door de schooljeugd als Ambassadeurs van de Toekomst en prees de initiatieven van de lokale werkgroepen en organisaties om dit te stimuleren. Na een minuut stilte werden er vervolgens bloemen gelegd op het ereveld van de Algemene Begraafplaats, waarbij dit jaar voor het eerst ook foto’s van alle gesneuvelden geplaatst waren. Daarna werd bij het monument op het Beaufortplein een krans gelegd door wethouder van Zwanenburg, gevolgd door een bloemetje van alle schoolkinderen. In het Dienstgebouw werd deze herdenking beëindigd met een glas fris voor alle kinderen. Zij krijgen in mei nog een oorlogsgetuige als gastspreker en brengen een bezoek aan Kamp Westerbork.

Spinning voor ALS Sportief voor het goede doel

Delden - Op vrijdag 30 mei neemt team Carpe Diem uit Bentelo en Beckum deel aan Tour du Als. Bij dit sponsorevenement beklimmen deelnemers fietsend 1, 2 of zelfs 3 keer de bekende berg Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Hiermee binden we de strijd aan tegen ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), een genadeloze spierziekte waar op dit moment nog geen medicatie of een therapie voor ontwikkeld is. Zaterdag 10 mei organiseren we een spinningmarathon van 12.00 uur tot 23.00 uur bij Sportfit Waanders in Delden. We doen dit in navolging van Team Demmer die in 2012 en 2013 dit hebben georganiseerd. De sponsorbijdrage hiervoor is € 15,- per persoon/per deelname en hiervoor krijg je een uur les onder begeleiding van een ervaren spinninginstructeur. Dit is de kans voor sportieve sponsors om ons te ondersteunen en samen met ons ALS de wereld uit te trappen. Deelname is goed voor de stichting ALS, goed voor jezelf en wellicht een leuke kennismaking met spinning. Spinning kun je op meerdere niveaus beoefenen, van beginner tot ervaren. Je bepaalt uiteindelijk zelf je ritme en intensiteit (zonder dat je achterop raakt). Natuurlijk is er ook een bijprogramma met o.a. een verloting en er worden nog enkele super items geveild. Eén daarvan is een gesigneerde bal van FC Twente. Deze bal kun je reeds bij Sportfit Waanders bekijken en er op inschrijven. Ook voor de inwendige mens kun je voor het goede doel iets te eten en te drinken krijgen. Geef je op via de mail: carpediemvoorals@hotmail.com. Of bel 074 3676399 Ook kun je je inschrijven bij Sportfit Waanders. Ken je nog meer mensen die mee willen doen… vorm een groep en geef je samen op! In totaal hebben we de beschikking over maar liefst 30 fietsen per uur. Natuurlijk is het ook gezellig om dit evenement mee te maken ook al wil/ kun je niet fietsen. Je bent van harte welkom! Graag zien we jullie de 10e mei in Delden, Sluisstraat 3d, 7491 GA Delden Team Carpe Diem: Maud Siegerink, Evelien Siegerink, Sem Hobert, Eric, Dianne en Pem Groothuis.


Woensdag 16 april 2014, pag. 17

Hofweekblad

Online veiling van complete keukens, sanitair, wand- en vloertegels, dakramen, dakpannen, deuren etc. bij Morssink Bouwmaterialen

Hof Boake Spektakel kleurt Goors Pasen Het is inmiddels een begrip in de regio en trekt jaarlijks duizenden mensen naar het zogenoemde Roelofsenterrein aan de Goorse Deldensestraat: Het Hof Boake Spektakel van de Stichting Loer. Ook dit jaar belooft het weer een kleurrijk en feestelijk gebeuren te worden met als hoogtepunt de ontsteking van de grootse Paasbult op zondag 21 april. Dat gebeurt dit keer door bestuursleden van de jubilerende muziekvereniging Apollo dat 95 jaar bestaat. De fanfare van de Goorse muziektrots zal voorafgaand aan het aansteken van de Boake een Lampionnenoptocht voorgaan die bij de ingang van het Schoolfeestplein aan de Herman Heijermansstraat begint. Daar is vanaf 19.00 uur ook de Lampionnenverkoop. Op het plein draait daar de Goorse Paaskermis al een paar dagen op volle toeren. De attracties zijn vanaf donderdag 18 april al te bezoeken maar op Eerste Paasdag is er een zogenoemde Eurodag vanaf 13.30 uur ‘s middags waarbij de kinderen dus goedkoop plezier kunnen beleven. Op het Boaketerrein is voorafgaand en tijdens het paasvuur gezellige muziek en zorgt Loer weer voor de nodige versnaperingen.

Agenda Pop- en Cultuurpodium Metropool 13 sep | ABBA Gold Dit jaar is het 40 jaar geleden dat ABBA zich wereldwijd in de kijker speelde. Met Waterloo wonnen ze het songfestival en de rest is geschiedenis. ABBA domineerde tot begin jaren 80 de hitlijsten en scoorde hit na hit. Ook wij weten de muziek van ABBA op waarde te schatten en zingen graag mee met Dancing Queen, SOS, Money Money Money en Mama Mia om er maar een paar te noemen. De komst van ABBA tribute act ABBA Gold had dus niet beter kunnen vallen. Met dezelfde pakken en pasjes maar bovenal dezelfde hits staat deze tribute act voor een avond nostalgisch vertier! Dat lieten ze ruim een jaar geleden al eens zien en inmiddels zijn ze nog beter! Tickets voorverkoop: € 15,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 14 nov | Retrosound live met Owen Paul, Erik Mesie en Alides Hidding Om maar eens een hit van Toontje Lager aan te halen om de avond te typeren: Zoveel te doen! Of zoveel te zien eigenlijk. Ga maar na: Erik Mesie, de zanger van Toontje Lager is deze avond te gast en die gaat dus alle hits zingen. En niks stiekem dansen, gewoon in vol zicht!

En dan niet alleen op de hits van Toontje Lager maar ook op die van The Time Bandits! Want ook de zanger van die legendarische 80’s band, Alides Hidding, komt langs om je onder meer te trakteren op hits als I’m Specialised In You, Listen To The Man With The Golden Voice en Endless Road. Het programma van deze avond is compleet met de toevoeging van Owen Paul en die ken je natuurlijk van My Favourite Waste Of Time. Een feest der herkenning! Tickets voorverkoop: € 20,- (early birds € 17,50 t/m 1 juni)Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 06 dec | Kensington De 3FM awards dus. Kensington was vorig jaar de grote winnaar van het festijn en nam de award voor beste album mee naar huis. En die van beste live act! Mooi dus dat ze weer naar Hengelo komen op 6 december. Nieuwe single ‘Streets’ is weer ijzersterk en is deze week niet voor niets én 3FM Megahit én 538 Alarmschijf. Dat belooft veel voor het nog te verschijnen album. Wij verwachten dat de zegetocht van de heren nog lang niet te einde is in elk geval en het zal ons ook niet verbazen als ze weer met enkele awards naar huis gaan vanavond. Daarom staan ze deze keer ook in onze grote zaal want zo veel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van deze waanzinnige live band. De kaartverkoop is al gestart en wacht niet tot je kaartjes in je schoen krijgt want tegen de tijd dat de Sint in het land is zijn de kaarten natuurlijk al lang op. Tickets voorverkoop: € 17,50 Open 19:00 uur | Aanvang 20:00 uur Poppodium Metropool | Industrieplein 10, Hengelo, tel. 074-2438000.

Viswedstrijd G.H.V. Goor Goor - De vierde viswedstrijd in de Berkel te Zwiep bij Lochem is gewonnen door E. Roelofsen met 7970 gram. Door 18 hengelaars werd in totaal 12810 gram vis gevangen. Uitslag vak A 1 H. Verdriet 440 gram 2 M. ten Berge 280 gram 3 W. Stegeman 270 gram 4 J. Keuzink 190 gram 5 H. Spijkerman 120 gram Uitslag vak B 1 E. Roelofsen 7970 gram 2 G. Geelen 2960 gram 3 J. ter Welle 200 gram 4 J. Westerbeek 90 gram 5 H. Haverkate 40 gram De volgende wedstrijd zal worden gehouden op zondag 27 april in de Berkel bij Stiggoor (woonwijk) te Lochem. Loting om 07.30 uur.

Miniteam N4-2 Time Out ’75 kampioen

Team N4-2 is afgelopen zaterdag in Hengelo kampioen geworden. Het werd een spannend einde van de CMV (Cool Moves Volleybal) competitie. Pas nadat alle wedstrijden gespeeld waren en de voor- en tegen punten geteld, was de kampioen bekend. Het andere Time Out ’75 team (N4-1) eindigde op de derde plaats, ook niet slecht. De meisjes ontvingen allen een medaille en bloemen. Aan het eind van de middag werden beide teams getrakteerd op patat met frikandel en cola. De meisjes en jongens van beide teams hadden een topdag.

MLDS collecte Delden In de week van 19 t/m 24 mei wordt de jaarlijkse collecte van de Maag Lever Darm Stichting gehouden. Dit jaar staat de collecte in het teken van darmkanker. Jammer genoeg kunnen we nog niet in heel Delden aan de deur komen. We zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe collectanten. Kunt u een paar uurtjes missen? Naast collectanten zijn ook nog enkele wijkhoofden nodig. Een wijkhoofd coördineert de uitgave en inname van de collectebussen in een wijk van ongeveer 10 collectanten. We zoeken wijkhoofden voor de wijken Rupertserf, Centrum-West (’t Kip), Burgermeestersbuurt en Koninginnebuurt. Als u wilt helpen, kunt u bellen naar Corrie Weijers, tel. 074-3766015. Of mail naar mlds-delden@ziggo.nl Zie ook http://mlds.fam-weijers.nl.

Afdelingsavond ZijActief Op woensdagavond 23 april heeft ZijActief dhr. Bert Elferink bereid gevonden om over 2 verschillende vakantieonderwerpen te vertellen. Het eerste gedeelte gaat over zijn 6 weken durende fietstocht naar Lourdes in 2011, waarin hij vele leuke en interessante dingen heeft meegemaakt. Aansluitend gaat het over hoe het is om met een groep lichamelijk en verstandelijk beperkte mensen op wintersport te gaan naar Oostenrijk. Hoe ze op de ski’s en in bi-unique’s de hoogste berg afgaan. Uiteraard laat hij ons dat ook zien d.m.v. foto’s en filmpjes. Aanvang 19.45 uur in ‘t Kempke in Wiene Iedereen die belangstelling heeft om deze avond bij te wonen is van harte welkom.

Bingo bij sportpark Het Doesgoor Goor - Op donderdag 24 april is er van 14.00 - 16.00 uur bingo bij Sportpark het Doesgoor in Goor. Kosten 5 euro. Voor vragen kunt u zich wenden tot mevrouw A.Wending, tel. 06-45732096. Deze middag zal door een prominente inwoner van Goor gepresenteerd gaan worden wat voor veel hilariteit en gezelligheid zal gaan zorgen. Sportpark het Doesgoor, Pluvierstraat 1-3 te Goor.

Delden - Stelt u zich eens voor: op een unieke manier een prachtige nieuwe keuken, of een mooi badmeubel en/of wand- en vloertegels om uw huis te verfraaien; óf deuren, dakpannen en dit alles voor een unieke prijs. Dat kan dankzij de online veiling van Morssink Bouwmaterialen te Delden. Deze keuken-, sanitair- en tegelspecialist uit Delden vervangt binnenkort een gedeelte van haar showroom om ruimte te maken voor de nieuwe collecties. Tevens heeft de afdeling Bouwmaterialen haar magazijn opgeruimd en hierdoor zijn diverse materialen via deze veiling voor een geschikte prijs aan te schaffen. De online veiling is in principe simpel en doeltreffend: de online veiling loopt via de website www.bva-auctions.com van het veilinghuis BVA. Vanaf die datum kunnen de klanten alle veiling artikelen op de site op hun gemak bekijken. Vervolgens is men op zaterdag 19 april van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom om alle items te bezichtigen. De keukens en enkele sanitair items zijn te bezichtigen in de showroom aan De Berken 5 in Delden. De rest van de veilingitems zijn te bezichtigen aan de Textielstraat 32 in Oldenzaal. Vervolgens kunt u van zaterdag 19 april 17.00 uur tot en met woensdag 23 april 19.00 uur bieden op het artikel van uw keuze en wordt u op een moderne en goedkope manier de nieuwe eigenaar van deze kwaliteitsartikelen. “Veilingen zie je steeds meer en niet alleen bij faillissementen”, vertelt Anneke Morssink, directrice van Morssink Bouwmaterialen B.V. “Juist in deze digitale tijd wordt deze manier van verkoop steeds populairder. Het is een win-winsituatie: klanten kunnen op een relatief goedkope manier mooie kwaliteitsartikelen, zoals een complete keuken of sanitair, kopen. En wij kunnen op deze manier in één keer ons assortiment vernieuwen zodat we ruimte kunnen maken voor het ‘MIJN THUIS’-concept van BPG. Ook bij de afdeling Bouwmaterialen hebben we de ruimtes hard nodig om nieuwe ‘BPG’-artikelen op voorraad te kunnen zetten.” Enthousiast laat Anneke Morssink de showroom zien, waar het eerste deel van het ‘MIJN THUIS’-concept al gerealiseerd is. “De eerste nieuwe badkamers zijn klaar en nu willen we weer enkele badkamers aanpakken en bijna alle keukens worden vervangen met het nieuwe concept. In juni moet het allemaal klaar zijn, het zal dus hard werken worden. De nieuwste items komen in de showroom te staan: van strakke greeploze keukens tot landelijke keukens met een warme uitstraling. De ontwikkelingen in deze branche gaan heel snel, fabrikanten komen voortdurend met nieuwe stijlen en handige snufjes. Wij willen graag met de tijd meegaan en de allernieuwste trends in de showroom laten zien. Maar nu eerst de veiling. De keukens die in de showroom staan zijn natuurlijk nog steeds modern en functioneel. En het is toch prachtig dat klanten nu, dankzij een internetveiling, voor een unieke prijs aan zulke mooie artikelen kunnen komen! “ Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij u aan om thuis te kijken op welke locatie het te veilen artikel staat.

Geitenroomijs bij Melkgeitenbedrijf Veelers Hengevelde - Steeds meer mensen kiezen voor geitenproducten omdat deze goed passen in een gezond voedingspatroon vanwege de goede eigenschappen (zie ook: www. nu.nl/gezondheid/2518946/geitenmelknet-zo-goed-als-moedermelk.html). Ook worden er steeds meer recepten gepubliceerd met deze producten met die unieke smaak. Het geitenlamsvlees dat we onlangs hebben geïntroduceerd, is nu ook op de Deldense Streekmarkt te verkrijgen en door veel liefhebbers geprobeerd. In navolging van dit vlees hebben we nu een nieuw product in ons assortiment, geitenroomijs, dat voor het eerst te proeven was op de open dag van 6 april jl. De melk van eigen geiten gebruiken we om ambachtelijk roomijs te maken, in verschillende smaken. De gebruikte basismix en pasta’s zijn zonder gluten en dus passen deze goed in een glutenvrij dieet. Op de open dag hebben veel mensen het ijs kunnen proeven, en de reacties waren verrassend. Bent u ook nieuwsgierig naar de smaak van geitenroomijs, kom dan proeven op ons Twentse boerenerf. En wilt u de grondstofleveranciers ook zien, dat kan, via de skybox kunt u een blik werpen op de geiten. Woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag is de “Schöppe” geopend voor koffie/thee, consumptie, geitenroomijs en verkoop van geitenproducten zoals o.a. kaas, geitenlamsvlees en ijs. De skybox is dan ook geopend voor vrije inloop, groepen op afspraak. Ons Rustpunt is doorgaans de hele week geopend. IJs is ook verkrijgbaar in literbakken, graag vooraf bestellen. Momenteel hebben we dit ijs in de smaken Vanille en Cherry Mania, binnenkort zullen meer smaken volgen. Met dit geitenroomijs zou u met de paasdagen wel een heel verrassend toetje op tafel kunnen zetten. Zie elders in dit blad onze advertentie.

Te huur:

Garagebox

PC Hooftstraat Goor

Huurprijs € 50,- p.m.

Tel. 06 53205055 Gerookte paling & zalm

De palingrookster

06-43768480

Thuiscrèche Diesje Kleinschalige, professionele en flexibele kinderopvang.

Hooijerinksplein 10 in Delden diesje@parbedie.nl 074-3763969 / 06-42279226

Timmerbedrijf

Ben ter Braak

Voor al uw timmerwerkzaamheden in en om het huis. Ook voor het vervangen van houten kozijnen en vervaardigen van trappen.

Sleutelbloem 13 - 7491 LR Delden Tel. 074 -3761154 / 06-23363563


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 18

Mobiele specialisten in Twente Alles op het gebied van mobiliteit, een overzicht van occasions, aanbiedingen en veel meer. Met bedrijven uit Hof van Twente e.o. kunt u weer veilig op weg!

ongelukje?

dit nadeel heeft z’n voordeel...

Markerink


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 19


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 20

Wie komt er met de meest ludieke fiets op de Open Fiets Belevingsdag? Er is een nieuwe Fietsbelevingsrouteboekje uitgebracht met 4 routes die veelal via de fietsknooppunten worden gereden. Maar daar waar interessante bedrijven iets van de knooppunten afliggen, neemt de route de fietser ‘aan de hand’ ook daar eens langs te gaan. Ter promotie van de route en voor extra vermaak en beleving voor de fietser is er op zaterdag 3 mei een Fietsbelevingsdag. De deelnemende bedrijven bieden die dag net iets extra’s. De aftrap voor de Fietsbelevingsdag en daarmee een nieuw fietsseizoen wordt gegeven door mevrouw Annie Schreijer-Pierik. Wie met de meest ludieke fiets komt, krijgt een gratis Fietsbelevingsrouteboekje Twente-Salland uitgereikt door mevr. Annie Schreijer-Pierik. Men kan op eigen gelegenheid de routes fietsen en ontspannen genieten met een bezoek aan de bijzondere locaties in het boerenlandschap van Twente-Salland. De Fietsbelevingskaart Twente-Salland maakt gebruik van het fietsknooppuntennetwerk en op de kaart staan 4 Fietsbelevingsroutes beschreven. Hieraan liggen bijzondere locaties, welke met meer informatie genoemd worden. Ook bedrijven die net niet aan het fietsknooppuntennetwerk liggen, maar zeker een bezoekje waard zijn, zijn opgenomen. Op zaterdag 3 mei a.s. wordt om 10.00 uur bij de Grimberghoeve, gelegen aan de Klokkendijk in Notter, het eerste exemplaar van de Fietsbelevingsroute Twente-Salland aan mevrouw Annie Schreijer-Pierik overhandigd. Belangstellende fietsers kunnen deze dag gaan fietsen en de bedrijven bezoeken, de meeste bedrijven hebben op de fietsbelevingsdag extra activiteiten op hun bedrijf georganiseerd. De fietsers kunnen bij elk deelnemend bedrijf starten en de auto gratis parkeren op het (boeren)erf. Het routeboekje is daar ook te koop. De deelnemers zijn: - bij Engels Theehuis de Hoestinkhof zal de gastvrouw u tekst en uitleg geven tijdens een theeproeverij. - bij de Molen van Buursink kunt u een kijkje nemen in het molenwinkeltje, de wieken zullen draaien - bij het koffiemolenmuseum in Holten kunt u uw hart ophalen en de meer dan 400 koffiemolens bewonderen - Proef en Beleef bij de Twentse Boerin: u maakt kennis met de koeienfamilie en een proeverij van zuivelproducten. - bij Erve De Wezel in Diepenheim ontvangt de gastvrouw u met koffie en Twents Krentenbrood uit eigen keuken - bij K&K Pleats: informatie over ezelwandelen, gratis marshmallows roosteren in onze Finse bakrômte, rondleiding - bij Landgoed Schuylenburg: de gasten kunnen de vondsten bezichtigen in de wagenschuur die zijn opgegraven tijdens het herinrichten van het voormalige kasteelterrein - bij landgoed Rheins en de Grimberghoeve kunt u heerlijk vertoeven op het terras - Pannenkoekenhuus Marle: blikkenmuseum en oud-hollandse-snoepwinkel - Museumboerderij Wendezoele en Opa’s Erf: ontdek het boerenleven van toen. Kom genieten van een dag Pure Plattelandsbeleving tijdens de Fietsbelevingsroute TwenteSalland. Hele jaar door De routes zijn natuurlijk het hele jaar door te fietsen. Gewoon op eigen gelegenheid en in alle rust. In het routeboekje staat precies vermeld welke bedrijf welke dag open is.

2e editie Stalen Ros Race Goor - Na het grote succes van vorig jaar heeft stichting Kindvriendelijk Goor besloten dit jaar weer de stalen ros race te organiseren. Ook dit jaar zal het draaien om wie zo snel mogelijk op de fiets het mega gave parcours zal afleggen. De race gaat vanaf Café de Ster naar de Tapperij en weer terug. Voor alle kinderen van Hof van Twente Alle kinderen van Hof van Twente zijn van harte welkom om hun fietskunsten te laten zien in Goor. Voor de papa's en mama's is er ook gezorgd, langs het parcours spelen live bandjes en zijn er cafés. Kortom, kom allen naar Goor voor een fantastische Koningsdag! Het programma zal om 14:00 beginnen en tot ongeveer 17:00 duren. Opgaveformulieren zijn te downloaden via www.kindvriendelijkgoor.nl en kunnen ook ingeleverd worden bij de kinderboerderij Het Kukelnest en via mailadres kindvriendelijkgoor@gmail.com.

Uitbreiding website Stichting Heemkunde Markelo De Stichting Heemkunde Markelo heeft een groot deel van de gegevens uit de kerkelijke bronnen gedigitaliseerd en op haar website geplaatst. Deze gegevens behelsen de periode tussen 1614 - 1850. Naast de geschiedenis van de kerk vindt u de transcriptie van het pastoraliaboek (312 blz) Het pastoraliaboek is een verpachtingboek van gronden, eigendom van de kerk, waarbij tevens vermeld staan de inkomsten en werkzaamheden die voor de dominee werden gedaan als pachtbetaling. De chronologische volgorde in het origineel is niet logisch en is door de transcribent enigszins aangepast. Achterin bevinden zich 4 losse bladen. De handschriften die voorkomen in het boek zijn van 1669 tot 1675 van dominee Gerhardus Arendsen, van 1675 tot ca 1698 van dominee Guilhelmus of Geert Sertorius, van ca. 1698 tot 1732 van zijn zoon dominee Samuel Sertorius en soms daarna tot 1743 van Samuels weduwe Lucretia Stockmans. Het boek is getranscribeerd door Anton H. Vedders Een ander interessant verhaal is de schietpartijen over het aanstellen van een predikant te Markelo! In de jaren van 1760 tot 1765 hebben zich nogal buitenissige taferelen afgespeeld in het dorp Markelo over de aanstelling van dominee Bernardus ten Cate (geb. 3-8-1727 te Neede en ovl. 15-1-1793

te Markelo). Daarnaast vindt u een overzicht uit 1822 van erven, met de naam van de eigenaar, welke miskoorn verschuldigd zijn aan de kerk van Markelo (kerkelijk viel Diepenheim vroeger ook onder Markelo; vandaar dat deze erven nog steeds deze jaarlijkse afdracht moesten voldoen en dus hierbij vermeld staan). In Twente en de Achterhoek waren de boeren in de late middeleeuwen verplicht jaarlijks een hoeveelheid graan te betalen aan de pastoor en koster van het kerspel waar ze woonden. Hiermee konden deze, aangevuld met andere inkomsten zoals landpacht, in hun levensonderhoud voorzien. Niet alle boeren hoefden miskoren te betalen; de kleinste en jongste boerderijen betaalden in plaats van graan hoenders, de zogenaamde rookhoenders. Nadat na de Reformatie het calvinisme in Nederland staatsreligie was geworden, kreeg de dominee het aandeel van de pastoor. In de achttiende en negentiende eeuw ontstond bij rooms-katholieke boeren weerstand tegen deze verplichting te voorzien in het onderhoud van de protestantse voorgangers. Miskoren werd in Nederland in de negentiende eeuw afgeschaft. Op onze website vond ook een uitbreiding plaats van het onderdeel: Historisch overzicht per pand. Hier zijn 152 panden uit de buurtschap Herike aan toegevoegd. Verder is er het onderdeel Markelose families met zeer uitgebreide stambomen van 60 Markelose families. Kortom, voor de vele stamboomonderzoekers is er weer genoeg te vinden op de website: www.stichtingheemkundemarkelo.nl

De Toonladder en de bastaardzoon

Delden - Droomt niet iedereen ervan om ooit, ergens in zijn leven een brief te ontvangen met het bericht dat hij of zij door een onverwachte erfenis plots een hoge adellijke titel mag voeren? Iets vergelijkbaars overkwam de bastaardzoon van de hertog, in het gelijknamige verhaal van Henk Hardeman. Dit verhaal werd afgelopen week door de leden van de toneelvereniging van de PABO Edith Stein in Hengelo op het podium gebracht met een door de studenten zelf bewerkte versie van het bekende jeugdboek. Leerlingen van onder andere de Toonladder waren uitgenodigd de voorstelling bij te wonen, omdat de stagiaires meneer Roel en juf Nicolle meewerkten aan dit spektakel. Wees Paolo wordt door twee gewiekste schurken naar voren geschoven als de zogenaamde bastaardzoon van de net overleden hertog, die op zijn sterfbed een schokkende onthulling doet: hij heeft bij de volkse Marietje-met-de-mooie-blauwe-ogen een zoon, een bastaard! Vrouw Spinetti van het weeshuis heeft dezelfde snode plannen met de sullige Tomaso, die door de machtswellustige graaf Grimbaldi wordt omarmd en ingepakt met kilo’s snoepgoed. Dat was voor de scholieren natuurlijk een fantastische rol; de halve voorstelling lang snoep en lolly’s eten! Dat hadden de jongens en meisjes van de Toonladder ook wel willen doen, en na afloop werd er jaloers over gesproken. Ook zeer in de smaak vielen de soldaten onder leiding van de majoor, die als hij ongewenst was, in één vloeiende beweging achterwaarts, als een terugspelende video, het toneel afmarcheerde. Paolo belandt uiteindelijk in de kerker, maar via een ondergronds gangenstelsel weet hij te ontsnappen en mobiliseert hij de bevolking. Uiteindelijk kan hij het bewijs leveren dat hij de zoon is van de hertog en is het land gered van de onderdrukking door de sluwe graaf. Vooral ook de muzikale ondersteuning, waarbij meneer Roel gitaar speelde, zorgde voor een afwisselende en meeslepende uitvoering.

ZPC De Hof Heren 2 kampioen

Veel kwaliteit praktijkexamens Muziekschool Hof van Twente Goor - Maar liefst 75 kandidaten van de Muziekschool Hof van Twente gingen de afgelopen week op voor hun praktijkexamen. De leerlingen deden examens in verschillende niveaus, namelijk A (het laagste niveau) t/m D (het hoogste niveau). Vijf leerlingen wisten alle cijfers met 8,5 of hoger te halen en slaagden dus met lof. Ook deden er kandidaten van maar liefst zes muziekverenigingen mee. De Muziekschool Hof van Twente is trots op zoveel kwaliteit en dankt de docenten voor hun inzet. Hieronder een overzicht van de resultaten: Amicitia Delden (1): Annemie Sprokkekreef (klarinet C). Amuzant Hengevelde (8): Maureen Grefte (dwarsfluit B), Ruben Groothuis (slagwerk A), Thomas Hofmeijer (trompet A), Julia Mentink (trombone B), Tom Pierik (slagwerk B), Simone Slijkhuis (klarinet A), Dagmar Slijkhuis (klarinet A), Robin Spijkerman (slagwerk A). Apollo Goor (8): Kiona Bijker (dwarsflluit A), Britt Groothuis (Saxofoon A), Isabelle Haverkort (dwarsfluit D), Marlin Klarenbeek (dwarsfluit C), Floortje Klijnstra (klarinet B), Mare Oosterveen (klarinet B), Simone Rankenberg (Dwarsfluit C), Catarina ter Heijne (slagwerk A). Drumfanfare Delden (16): Stef Aarnink (trompet A), Mark Aarnink (saxofoon A), Wouter Gortemaker (trompet A), Isabel Gortemaker (klarinet A), Nanda ter Huurne (dwarsfluit A), Xander Koster (saxofoon A), Aafke Nijhof (dwarsfluit A), Lisan Satink (dwarsfluit B), Marèl Satink (saxofoon A), Lara Scholten (trompet A), Evelien Slotman (klarinet A), Teun Koning Ter Heege (saxofoon A), Job Veehof (slagwerk A), Myrthe Versteeg (dwarsfluit A), Bianca Versteeg (saxofoon A), Jolanda Wernink (saxofoon A). Fanfare Markelo (4): Merel Voskamp (bugel A), Marijke Voskamp (bugel D), Jesse Zendman (slagwerk B), Marit Zomer (trompet B). Harmonie Diepenheim (6): Manon Elferink (Euphonium C), Jasper Masselink (slagwerk A), Chiem Regterschot (slagwerk B), Madee Scheurs (slagwerk C met lof), Hessel Statius Muller (Trombone A), Daan Ziel (slagwerk/mallets B). Diepenheim (6): Ting Yueh Boezewinkel (gitaar C), Silke Karsenberg (gitaar A), Renske Karsenberg (gitaar C met lof), Cris Leuvelink (elektrisch gitaar), Daan Nijkamp (accordeon), Wessel Roorda (gitaar A) Goor (15): Elske Bouma (zang B met lof), Hylke Bouma (cello A), Maud de Groot (zang A), Marlien op den Dries (viool C), Gijs Eleveld (slagwerk l.m. A), Arthur Haverkort (elektrisch gitaar B), Anouk Hemmink (keyboard B), Meike Huiting (cello A), Danël Keestra (piano B), Nikita Krouwel (zang A met lof), Lieke Mengerink (gitaar A), Jill Mentink (gitaar A), Jarl Oudenampsen (elektrisch gitaar C), Thijs Verbeek (keyboard A) Romee Wittrock (Piano A). Hengevelde(2): Vera Hemmink (gitaar A), Lisa Raanhuis (gitaar A). Markelo (8): Lotte Bakhuis (klarinet C), Manon Groeneweg (piano A), Anke Heilersig (accordeon B), Daan Klein Zandvoort (accordeon A), Lars Kok (zang A), Juliët Nijland (piano A), Merle Rödel (piano B) Julius Tolle (slagwerk l.m. A met lof), Dinsdag 15 april vond in De Reggehof de diploma-uitreiking plaats.

Professioneel • Praktisch • BetaalBaar • opstellen en beoordelen van contracten en/of algemene voorwaarden • geschillen met leveranciers • consumentenrecht • arbeidsrecht • huurrecht • civiel bouwrecht • conflictbemiddeling Markesingel 20 | 7496 BB Hengevelde | T 0547-851 522 E info@bdr-juridischadvies.nl | www.bdr-juridischadvies.nl

Leven in de brouwerij aan de Textielstraat

DJ workshop bij Bigbandfestival

Haaksbergen- Na het succes van de drie voorgaande edities staat bedrijventerrein Stepelo maandag 21 april in het teken van de Paasbeurs 2014. Tegen het decor van de Textielstraat laten zo’n vijfentwintig meest plaatselijke ondernemers zien wat ze in huis hebben. En dat is verrassend gevarieerd. Ook voor de kids zijn er leuke activiteiten en ….GRATIS FRIETJES. Het belooft Tweede Paasdag weer een aantrekkelijk evenement te worden. Voor elk wat wils Net als voorgaande jaren speelt ook de Paasbeurs 2014 zich af in de Textielstraat, vanaf Potz Wonen tot en met Hulshof Mobiliteit Service. Verschillende Stepelo-bedrijven zetten hun deuren open voor het publiek. Verder zijn er tal van standjes waarin ondernemers zich presenteren. Zo kunt u kennismaken met het saunaen wellnessgebeuren. Ervaar hoe een mobiele zaagmachine uit boomstammen planken maakt. Er zijn sfeervolle tuinmeubelen, verleidelijke kookdemonstraties en een autoshow van nieuwe modellen en occasions. Lijkt het u wat om een proefrit te maken in de nieuwste SsangYong? Op het gebied van wonen komen de bezoekers eveneens aan hun trekken. Haal uw hart op tussen gezellige lifestyle meubelen. Kijk eens naar wat de makelaar heeft te bieden of wat een bouwbedrijf voor u kan betekenen. Ook het actuele thema ‘langer zelfstandig wonen’ staat in de schijnwerpers. Een plaatselijke slager zorgt dat de inwendige mens niets tekort komt. O ja, u kunt ook nog genieten van live muziek! Kortom: de Paasbeurs 2014 heeft voor iedereen iets leuks in petto. Kindervermaak Een beurs is pas écht geslaagd als zowel jong als oud zich vermaken. En dus is er ook voor de jongste bezoekers van alles te doen. Zo is er een letterspeurtocht waarmee een smakelijke paasattentie valt te verdienen. Wie wil kan een ritje maken op een pony of zich naar hartenlust uitleven op één van de springkussens. Als klap op de vuurpijl is er voor de kinderen een smulpartij van gratis frietjes. De ondernemers van de paasbeurs 2014 nodigen u van harte uit aan de Textielstraat: “De koffie staat klaar op Tweede Paasdag!!” Paasbeurs Stepelo, Textielstraat (bedrijventerrein Stepelo), Haaksbergen Tweede Paasdag, maandag 21 april van 12:00-17:00 uur. Entree:gratis.

Goor - Op de 2e Paasdag, bij het BigBand Festival in Goor, kunnen jongeren in en rond De Reggehof kennismaken met het werk van een DJ. Ieder heel uur (13 t/m 16 uur) zal DJ Mike de Vries belangstellenden vertellen over het werk van de DJ en kennis laten maken met de eerste stapjes van het mixen van geluid en het draaien van nummers. DJ’s zijn heel populair tegenwoordig en met name Nederlandse DJ’s hebben over de hele wereld veel succes. Denk aan DJ Tiësto of Armin van Buuren. De workshops zijn gratis, dus komt gerust kijken.

Vrolijke Paasbeurs op bedrijventerrein Stepelo

Het team bestaat uit (van links naar rechts): Bovenste rij: Aanvoerder René Hondeveld, Remko Ensink, Ruben Nijlant en Paul Oostdijk. Middelste rij: Marcel Krijgsman, Wim Gossink, Bas van der Horst, André Holterman en Gerrit Snijder. Onderste rij: Bas van Zalk, Arnoud Slaghuis, Hilko Pruntel en Erwin Schorfhaar. Afgelopen zaterdag is het 2e herenteam van ZPC De Hof kampioen geworden. Er werd gedurende het hele seizoen 1 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. De overige 16 wedstrijden werden gewonnen. Door een onverwachte nederlaag van de naaste belager De IJsselmeeuwen 2 uit Zutphen, lag het kampioenschap voor het grijpen. In de laatste wedstrijd van het seizoen moest tegen SG WZC – De IJssel 3 uit Deventer minimaal 1 punt gehaald worden om de titel te veroveren. In een uiterst moeizame wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 8-7. Daarmee werd het kampioenschap zeker gesteld in de 3e Klasse C van de Regio Oost. Het merendeel van het team is vorig seizoen ook kampioen geworden. Het 2e kampioenschap op rij werd uitbundig gevierd. Het bleef nog lang onrustig bij sponsor Toornsmit te Markelo.

Woord- en klankconcert

De kracht van de liefde in de kleuren van het leven

Op zondag 25 mei, om 14.00 uur geven Lut Forrez en Roger Spees een woord- / klankconcert in het voormalig Retraitehuis   De Zwanenhof te Zenderen. Deze twee bijzondere mensen nemen ons mee op een hartverwarmende reis. Lut draagt voor uit haar boek “de kracht van liefde in de kleuren van het leven”, over de puurheid van het leven in liefde, pijn, vreugde, en in alleen zijn. Elke tekst of gedicht is een warme uitnodiging om vrij en vreugdevol in het leven te staan. Roger bespeelt de piano en stemt zijn klanken af op de sfeer van de teksten van Lut. Intuïtief weet hij ons te ontroeren. De toegang voor dit concert is € 12,50 p.p. incl. koffie/thee. De Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, Zenderen. Voor info en reserveringen: Bertus Meijerink tel.0570-543170; a.meijerink17@kpnplanet. nl. Gebruik als onderwerp: ‘concert’ of ‘buffet/concert’.

Uniek aanbod: 6 muzieklessen voor 6 euro Delden - In de maanden mei en juni kunnen kinderen (vanaf ± 8 jaar), jongeren en volwassenen gebruikmaken van deze bijzondere aanbieding van Muziekvereniging Drumfanfare “Delden” om kennis te maken met muziek. Voor 6 euro krijg je 6 muzieklessen op een instrument naar keuze! Voorbeeld: jij wilt graag beginnen met tromboneles. Lijkt je na twee lessen een ander instrument (bijv. klarinet) toch leuker, dan mag je één keer van instrument wisselen. Je krijgt dan vervolgens nog 4 weken lang klarinetles. Je krijgt een instrument mee naar huis om op te oefenen (behalve als je hebt gekozen voor een drumstel). Na de laatste les houden we een voorspeelavond. Dan kunnen ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes en andere belangstellenden komen kijken en luisteren naar wat je na 6 lessen al hebt geleerd! Ook kun jij je dan opgeven voor het nieuwe seizoen bij onze vereniging. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs en vinden plaats in het muziekgebouw In Vriendschap aan de Mors 1 in Delden. Hier wordt ook gerepeteerd met het orkest op de maandagavond en door het leerlingenorkest en de slagwerkgroep op de vrijdagavond. Wij kunnen opleiden voor de volgende slagwerk- en blaasinstrumenten: - Klarinet - Saxofoon - Drumstel - Trompet - Dwarsfluit - Trommel - Bariton - Pauken - Trombone - Hoorn - Bas - Percussie Ook gaat er weer een blokfluitgroep van start waarvoor je je vanaf nu kunt opgeven. Blokfluitles is een goede manier om te beginnen met muziek en na verloop van tijd kun je met de basisvaardigheden die je hebt opgebouwd overstappen op een instrument naar keuze. Blokfluitles kun je vanaf ongeveer 7 jaar krijgen! Schrijf je snel in!!! We staan op Koningsdag met onze stand in de Langestraat. Hier kun je het onderstaande knipstrookje inleveren. Je mag ook bellen met Paul Kenkhuis, tel. 06-46562717. Ook kun je het knipstrookje sturen naar of in de bus doen bij: Jacintha de Witte, De IJsvogel 1, 7491 ZG Delden. Of stuur een email naar: info@drumfanfaredelden.nl. Vind je het na 6 weken muziek maken toch niets voor jou? Niets aan de hand, dan zien we je vast nog wel weer een keer ergens bij een optocht of concert als toeschouwer! -----------------------------------------------------------------------------------------------------------Ik wil graag kennismaken met muziek bij Muziekvereniging Drumfanfare “Delden”. Naam ……………………………………………………………………………………..... Adres……………………………………………………………………………………........ Postcode…………………Woonplaats……………………………………………………... Geboortedatum…………………………………………………………………….………... Telefoonnr/mob.nr. …………………………………………………………………………. E-mail………………………………………………………………………………………... Instrument……………………………………………………………………………………


Woensdag 16 april 2014, pag. 21

Hofweekblad

Topband Fragment live bij De Boemel op 1e Paasdag Delden - Spectaculair en verrassend. Fragment is helemaal klaar voor 2014. Sinds jaar en dag is deze EngelsNederlandse band een hit op vele festivals en in feesttenten. De humor en de interactie met het publiek maakt de band overal razend populair. Geen setlists, lekker improviseren en verzoekjes spelen. Een flinke dosis energie en aanstekelijk covers in een eigenwijs Fragment-jasje. Fragment verrast het publiek momenteel met nieuwe elementen tijdens hun toch al voortreffelijke live-optredens, zoals het originele en grappige gebruik van zowel live als vooraf opgenomen videofragmenten! Bereid je voor op het leukste en laat je door Fragment entertainen! De energieke bassist Jeroen ‘t Gilde, die Tim Alexander opvolgde, maakt er samen met gitarist Jono Fosh en drummer, zanger en entertainer Dave Marriner elke keer weer een dolle boel van. In 2002/2003 was Fragment dé Radio 3FM Huisband en daarnaast stonden ze een aantal keren in de Nederlandse hitlijsten. Volgens Giel Beelen doe je de band met het stickertje ‘coverband’ ernstig te kort: “Ik vind ´t een belediging als je ´t een coverband noemt. Ze geven er gewoon een eigen dimensie aan. En ´t is altijd een feestje. Met de unieke humor en uitstraling is het één van de allerbeste live bands in Nederland”. Ook de organisatie van de Zwarte Cross is vol lof. Inmiddels is Fragment al meer dan 5 jaar de huisband van het grootste festival van Nederland: “Waar sommige bands 10 man op het podium nodig hebben om het een beetje te laten klinken, flikt Fragment het met z´n drieën! Ze waren gewoon de allerbeste band van de hele Zwarte Cross”, aldus de organisatie. Zondag 20 april (1e Paasdag) komen de heren optreden bij De Boemel met de “Keep It Small Tour”. Het zal een waar spektakel worden, dus vol is vol en natuurlijk is de entree weer gratis.

Saxofoonkwartet Quatre Femmes in Het Beaufort Markelo - Op zondag 27 april geeft het saxofoonkwartet “Quatre Femmes” een matineeconcert in Het Beaufort. Het kwartet bestaat uit de Nederlandse saxofonistes Manon Zwagerman, Mathilde Leemhuis en Marjolijn van der Lee en de Oostenrijkse Iris Gruber. Het repertoire is uiterst gevarieerd en brengt de bezoeker van klassieke en oude muziek naar lichte en moderne muziek. Voor meer informatie kunt u terecht op www.quatrefemmes.nl. Het concert begint om 15.30 uur en de zaal is open vanaf 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 10,00, middelbare scholieren betalen € 5,00 en basisscholieren mogen naar binnen voor € 2,50.

Hector - Buurse verplaatst Goor - De competitiewedstrijd Hector tegen Buurse die gepland stond op 2e Paasdag 21 april, is verplaatst naar zaterdag 19 april. De wedstrijd begint om 19.15 uur. Na afloop van de wedstrijd worden de supporters van Hector die het elftal het hele seizoen door gesteund hebben getrakteerd op DJ Mike die zal zorgen voor de muzikale omlijsting. De DJ is een idee van de spelersgroep die op zo’n manier hun blijk van waardering willen tonen naar al die mensen die Hector een warm hart toedragen.

Het Huneveld 26, 7496 DE Hengevelde - Tel. 06-30 75 22 43 www.karnebeekhengevelde.nl - info@karnebeekhengevelde.nl

Volop vertier op Koningsdag in Markelo

Concert bij Kaarslicht Delden - Op zaterdag 26 april is het volgende Concert bij Kaarslicht in de Oude Blasius. Op de avond van deze koningsdag komt Ralph Meulenbroeks naar Delden. Hij bespeelt de viola da gamba, een strijkinstrument dat een paar eeuwen geleden toonaangevend was aan de hoven van de Europese vorsten. Het programma is getiteld: “Confluentes: de viola da gamba tussen 1550 en nu.” Meulenbroeks speelt een aantal solowerken in zeer uiteenlopende stijlen. De oude muziek is gecomponeerd door Ortiz, Schenk, Marais, Hume en Abel. De meer hedendaagse gamba-muziek is van de Noorse componist Flint Juventino Beppe, geboren in 1972. En het slotstuk is in 2010 gecomponeerd door Daan Manneke en vervolgens opgedragen aan Ralph Meulenbroeks. Het musiceren van Meulenbroeks wordt in binnen- en buitenland hoog gewaardeerd. Ook in Delden krijgen de luisteraars nog een keer de kans om te genieten van het veel bejubelde spel van deze uitmuntende musicus. Gewoontegetrouw begint ook dit Concert bij Kaarslicht om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, daarom is er een collecte bij de uitgang. Van harte welkom!

Zie-zo-gefikst! -repareermiddag voor kinderen Hengelo - Op woensdag 30 april is er zie-zo-gefikst! in het Techniekmuseum HEIM in Hengelo, van 13.00 – 16.00 uur. Ben je tussen de 7 en 13 jaar? Dan mag je zelf iets meebrengen wat stuk is: speelgoed dat stuk is ga je samen met het team van zie-zo-gefikst! zelf proberen te maken. Van kleding die stuk is, kun je iets naaien, bijvoorbeeld een knuffel of een tas. Heb je niets wat stuk is? Dan heeft zie-zo-gefikst! nog wel iets voor je liggen wat je kunt repareren, naaien, of uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Je kunt niet alles meebrengen om te repareren; - niet: fietsen, mobieltjes, tablets, (spel) computers; - wel: andere dingen, die je zelf kunt dragen. Je betaalt voor zie-zo-gefikst! niets extra’s; alleen de normale entreeprijs van het Techniekmuseum; zie www.techniekmuseumheim.nl. Het adres van het Techniekmuseum is Industriestraat 9 , Hengelo.

Britse Lancaster bommenwerper komt op 4 mei naar Markelo De Stichting Fallen Airmen Memorial Markelo (FAMM) is er in geslaagd om de enige nog luchtwaardige Britse Lancaster voor een Flypast naar Markelo te krijgen. Deze grootste Britse bommenwerper uit de 2e wereldoorlog komt op 4 mei a.s. om ca. 15.10 uur een eerbetoon brengen aan de 17 omgekomen bemanningsleden van de 3 bommenwerpers, die in 1943 in Markelo zijn neergestort. Dankzij de goede relatie van de Stichting FAMM met soortgelijke stichtingen in Zuid-Nederland, de Koninklijke Luchtmacht en de Royal Air Force komt deze 4-motorige Lancaster van de BBMF (Battle of Britain Memorial Flight) rechtstreeks vanuit Engeland naar Markelo voordat hij in Zuid-Nederland de viering en herdenking van 70 jaar Bevrijding gaat opluisteren. Op voorstel van de Stichting FAMM heeft inmiddels de Gemeente Hof van Twente besloten om de Gemeentelijke Herdenking op die dag te verplaatsen naar de Algemene Begraafplaats aan de Goorseweg, aanvang 14.45 uur. Nadere informatie volgt.

De uitreiking van het eerste exemplaar van het programmaboekje door de nieuwe voorzitter Albert Welmer aan de gast van de dag, Henk Noteboom. De Oranjevereniging Markelo heeft ook dit jaar weer een feestelijk programma voor jong en oud samengesteld. ‘s Morgens zal de gast van de dag, Henk Noteboom, opgehaald worden door de leden van de Oranjevereniging. Ervan uitgaande dat hier de eerste borrel op Koningsdag genuttigd zal worden, is er om klokslag 8.00 uur het hijsen van de vlag in het centrum van Markelo. Een aantal leden van de Grösmeijers zal hier dan het Wilhemus laten klinken. Het verdere programma op deze dag ziet er als volgt uit: Ochtendprogramma: Voor de ouderen, aanvang 10.00 uur: locatie zaal de Haverkamp Dick Lammers uit Eibergen vertelt u over het Koningshuis De Rietveldstoel, bekend van Hofstreek FM, brengt u het laatste Maarkelse Niejs. Kindersurvival: Aanvang 9.45: locatie feestterrein de Haverkamp Diverse spellen zijn er weer ouderwets voor de kinderen opgezet. Tevens is de brandweer met spuit aanwezig en zal ballonnen Pietje de mooiste creaties laten zien op ballonnen gebied. Uiteraard is er de gehele dag weer een kermis aanwezig met diverse attracties. Deze zal vanaf 10.00 uur tot 18.00 weer volop in beweging zijn. Middagprogramma: Aanvang 13.00 uur: locatie feestterrein de Haverkamp Deze bestaat wederom uit de immer spectaculaire Zeskamp en zal dit jaar in het teken staan van 200 jaar Koninkrijk. Uiteraard zullen de buurten weer op het scherpst van de snede gaan strijden en zal ook de waterbak dit jaar niet ontbreken. Avondprogramma: Locatie zaal de Haverkamp: De soundmixshow zal dit jaar weer zijn zangtalent in de buurten blootgeven. Inmiddels zijn de eerste repetities al achter de rug en belooft het een geweldig spektakel te worden. Dit alles onder leiding van de band Reflexxion en de DJ’s van Eighty-Eight. De presentatie is wederom in handen van Hans van Middendorp en Marthin Bokkinga zal dit jaar voor het laatst de artiesten begeleiden. Kaarten zijn inmiddels in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Prins en bij de Haverkamp (voorverkoop € 7,50 en aan de kassa € 8,50).


Woensdag 16 april 2014, pag. 22

Hofweekblad KORFBAL ZWART WIT DELDEN Zwart Wit op vechtlust langs Roreko Zwart Wit speelde afgelopen zondag uit in De Wijk. Roreko was ditmaal de tegenstander voor Zwart Wit. In de eerdere ontmoeting tussen de twee ploegen werd het 12-12, maar afgelopen weekend keerde Zwart Wit huiswaarts met de twee punten. Roreko was de ploeg die in de beginfase de bovenliggende partij was. Zwart Wit had daarentegen zichtbaar moeite om zichzelf goed in de wedstrijd te spelen. Hiervan kon Roreko profiteren en zo kwam de Drentse ploeg op voorsprong. Na een mindere fase van Zwart Wit knokte zich het terug in de wedstrijd en wist het de achterstand in een voorsprong om te buigen. De tussenstand na één helft was 4-6. Na rust was het stuivertje wisselen. Telkens werd er aan weerskanten gescoord. Zwart Wit bleef echter wel keer op keer aan de goede kant van de score. Met nog een kwartier op de klok werd de wedstrijd spannender en werd het een “knokwedstrijd”. Zwart Wit kwam vaak op één punt voorsprong, maar Roreko wist het gat keer op keer te dichten. Bij een stand 10-10 was het definitief afgelopen met het offensief van Roreko. De Deldenaren kwamen tweemaal tot een score, waarna ook nog een derde volgde, wat de eindstand bepaalde op 10-13 in voordeel van Zwart Wit. Volgende week staat er weer mooi programma voor de vereniging op de planning, want dan is er namelijk de Opendag bij Zwart Wit. Bijna alle teams van Zwart Wit zullen deze dag in actie komen. Zwart Wit 1 komt op zondag 20 april in actie en deze wedstrijd begint om 14:30 uur op sportveld de Mors. PROGRAMMA woensdag 16 april Rigtersbleek/EKC Nääs 4- Zwart Wit (D) 4 20:00 uur Vakgericht MW1 - Zwart Wit (D) MW1 20:00 uur zaterdag 19 april Zwart Wit (D) F2 - KIOS ’45 F1 11:00 uur Zwart Wit (D) F1 - Amicitia F2 10:30 uur Zwart Wit (D) E2 - Blauw Zwart E3 11:30 uur Zwart Wit (D) E1 - Groen Zwart E1 10:30 uur Zwart Wit (D) D2 - DOS-WK D1 11:00 uur Zwart Wit (D) D1 - Juventa/GoedeOrde D212:00 uur Zwart Wit (D) C1 - HKC C2 11:30 uur Zwart Wit (D) B2 - TOP B1 12:30 uur Zwart Wit (D) B1 - Blauw Zwart B1 13:45 uur Zwart Wit (D) 2 - KVZ 3 15:30 uur zondag 20 april Zwart Wit (D) 1 - Ons Clubje 1 14:30 uur Voor info over Zwart Wit: www.dkvzwartwit.nl VOLLEYBAL DEVOC DELDEN UITSLAGEN Pollux MA 1 Devoc MA 2 2-3 Havoc MC 1 Devoc MC 1 1-3 Havoc MC 2 Devoc MC 2 3-2 Devoc HS 2 De Jong & Laan VC Aastad HS 3 4-0 Devoc HS 3 Webton Hengelo HS 7 0-4 Devoc DS 2 Cupido DS 3 1-3 Devoc DS 4 Tante Sien Esch Stars DS 4 0-4 SVH VC DS 5 Devoc DS 3 2-3 Devoc MA 3 SVH VC MA 1 3-1 Devoc MA 1 SVS MA 1 3-1 Vosta HS 1 Devoc HS 1 2-3 Check onze Twitter voor de laatste nieuwtjes en uitslagen! (devocdelden) VOETBAL SV HECTOR Saaie Hofderby in en tegen Bentelo levert kleine overwinning voor Bentelo op Hector moest tegen Bentelo aantreden zonder de geblesseerde Sjoerd Koster en de geschorste Cristian Haverslag. Menno de Leeuw was de vervanger op de voorstopper positie van Sjoerd Koster en Menno was een van de weinigen die een voldoende haalde. Door een kopbal in de 2e minuut van de Bentelo voorstopper Thomas Kruders leek het er op dat het wel eens een mooie wedstrijd zou gaan worden. Toch was het 90 minuten van beide kanten een matige vertoning. Het was een rommelig duel en voor het publiek was er niet veel te genieten. Hector moest het doen met een paar afstandsschoten die geen effect sorteerden en Bentelo hield zich teveel bezig met verdedigen. In de slotfase was er van enige druk sprake op het Bentelo doel maar de blauw-witten bleven gemakkelijk op de been en haalden zo een drietal kostbare punten binnen. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten en de aanwezige Hectorianen waren meer onder de indruk van het prachtige Sportcomplex van Bentelo dan van de wedstrijd. Zo’n complex verdiend beter voetbal zou je dan denken. Op Paaszaterdag 19 April speelt Hector een inhaalwedstrijd tegen Buurse. De wedstrijd begint om 19.15 uur. Na afloop volgt er een gezellig samenzijn voor alle Hector supporters. De muziek wordt aangeboden door de spelers van het 1e elftal als dank voor de steun bij alle wedstrijden van het afgelopen seizoen. UITSLAGEN Maandag 7 April Hector C1 - Bentelo C1 1-7 GFC E3 - Hector E3 4-3 Woensdag 9 April Bon. Boys A2 - Hector A1 0-2 Twenthe 5 - Hector 7 6-4 Zaterdag 12 April Hector A1 - Bentelo A1 3-1 Excelsior’31 B5 - Hector B1 1-1 Hector D1 - Twenthe D2 5-1 Hector D2 - Eilermark D2 5-2 Twenthe MD 1 - Hector MD 1 2-3 Hector E1 - Lochem E3 10-0 Hector E2 - Bornerbroek E1 1-10 Hector E3 - Blauw Wit’66 E3 2-5 Hector ME 1 - Excelsior’31 ME 1 1-9 Hector F1 - WVV’34 F1 1-6 GFC F3 - Hector F2 5-2 Hector F3 - Witkampers F5 10-2 Enter Vooruit F4 - Hector F4 8-4 Zondag 13 April Bentelo 1 - Hector 1 1-0 WVV’34 3 - Hector 2 10-0 Hector 3 - Delden 3 4-0 Diepenheim 3 - Hector 4 7-3 Hector 6 - Markelo 7 10-2 Twenthe 4 - Hector 7 5-0 PROGRAMMA Woensdag 16 April 18.30 DEC’10 F1 - Hector F1 Donderdag 17 April 18.45 Hector 5 - Twenthe 7 18.45 TVO 5 - Hector 7 Zaterdag 19 April 14.30 Hector A1 - DEC’10 A1 13.00 Hector A2 - Helios A2 13.00 Hector C1 - DEC’10 C1 11.00 Hector D1 - Enter D2 10.30 Voorwaarts V. D3 - Hector D2 10.00 Hector MD 1 - Almelo MD 1 10.30 Bentelo E1 - Hector E1 09.00 VMC F1 - Hector F1 11.00 Hector F2 - RKSV F1 09.00 Enter Vooruit F1 - Hector F3 10.00 Hector F4 - Holten F3 10.00 Welpen Afdeling sv Hector 17.00 Hector 3 - Longa’30 11 19.15 Hector 1 - Buurse 1 2e Paasdag 21 April 10.00 Hoeve Vooruit 2 - Hector 2 09.00 Hector 3 - Grol 7 10.00 EGVV 2 - Hector 4 10.00 Hector 5 - Rietmolen 4 10.00 Tubantia 9 - Hector 6 09.30 Hector 7 - Diepenheim 4 Woensdag 23 April 18.30 Hector ME 1 - ATC’65 ME 2 VOETBAL VV TWENTHE GOOR UITSLAGEN Jeugd vv Twenthe A1 - Hsc’21 A2 11-0 vv Twenthe A2 - Svzw A2 8-4 vv Twenthe B1 - Avanti W. B1 0-1 vv Twenthe MB1 - UD W MB1D 4-0 vv Twenthe C1 - Neede C1 5-7 vv Twenthe C2 - Grol C3 3-1 Bornerbroek C1 - vv Twenthe C3 3-0 Gfc D1 - vv Twenthe D1 0-5 Hector D1D - vv Twenthe D2 5-1 vv Twenthe D3 - Gsv’63 D1D 0-3 vv Twenthe DM1 - Hector MD1D 2-3 vv Twenthe E1 - Witkampers E1 0-6 Atc’65 E7 - vv Twenthe E2 3-3 Lochuizen E1G - vv Twenthe E4 11-1 vv Twenthe E5 - Atc’65 E9 1-6 vv Twenthe E6 - Delden E1G 4-1 Haarlo Noordijk E1 - vv Twenthe E7 12-1 vv Twenthe F1 - FC Trias F2 1-1 vv Twenthe F2 - Holten F4 uitg. Achilles’12 F6 - vv Twenthe F3 6-1 vv Twenthe F4 - Rietmolen F2G 0-7 Uitslagen Senioren vv Twenthe 1 - Holten 1 0-0 Markelo 3 - vv Twenthe 2 0-4 vv Twenthe 3 - Hoeve vooruit 5 7-0 vv Twenthe 4 - Hector 7 5-0 vv Twenthe 5 - Wvv’34 7 4-7 vv Twenthe 6 - Buurse 5 2-9 Hector 5 - vv Twenthe 7 uitg. Blauw Wit’66 4 - vv Twenthe 8 1-2 vv Twenthe VR1 - Enter VR1 3-1 PROGRAMMA Jeugd Zaterdag 19 april 2014 vv Twenthe A1 - Wvv’34 A1 14.45 Nieuw Heeten A1 vv Twenthe A2 14.30 Achilles’12 B1 - vv Twenthe B1 14.30 Avanti W. B4 - vv Twenthe B2 14.45 vv Twenthe MB1 - Spart E. MB1D 11.15 vv Twenthe C2 - Reunie C2G 12.45 Markelo C2 - vv Twenthe C3 14.30 vv Twenthe D1 - de Esch D1 11.15 vv Twenthe D2 - Excelsior’31 D5 11.15 Grol D4 - vv Twenthe D3 08.30 Dec’10 E1D - vv Twenthe E1 11.00 vv Twenthe F4 - Rood Zwart F8 10.00 Mini-Mix 10.00 Senioren Zaterdag 19 april 2014 de Tukkers 3 - vv Twenthe 2 18.00 Maandag 21 april 2014 vv Twenthe 4 - Hoeve Vooruit 3 10.00 Tvo 4 - vv Twenthe 7 10.30 vv Twenthe 8 - Sportlus Glanerbr. 2 14.30

“De Baas van de Ondernemers”

Voorverkoop zwemabonnementen

op 18 april en van 22 t/m 25 april van 9.00 - 16.00 (wo + do. tot 20.00) uur aan de kassa van het zwembad (de Mors 4 te Delden) Op donderdag 1 mei 2014 gaat het zwemseizoen van het verwarmde openluchtzwembad de Mors weer van start. Wij bieden u de mogelijkheid om in bovengenoemde periode tegen gereduceerde tarieven een seizoenskaart aan te schaffen.

Ook kunt u zich tijdens de voorverkoop al inschrijven voor één van de zwemlessen/doelgroepen. Dit jaar zal voor het eerst een 9 weekse snorkelclinic worden aangeboden (voor het hele gezin/jong en oud).

*peildatum 1 mei 2014 • Pasfoto voor elk abonnement meenemen. • Abonnement wordt direct afgegeven. • Legitimatie verplicht.

nt U kuons bij nen! pin

Tarieven seizoen 2014

Voorverkoop

Volwassene* (vanaf 18 jaar) Kind* (t/m 17 jaar) Gezin met kinderen* (t/m 17 jaar) 65+* Leskaart ABC/ Zw.v 1,2 en 3 Leskaart doelgroepen / volwassenen Leskaart snorkelclinic (p.p)

Zwemles

1e les

Zwemles A

1. maandag 2. woensdag 3. woensdag woensdag woensdag maandag

Zwemles B Zwemles C Zwemvaardigheid/snorkelen (1, 2 en 3) Zwemactiviteiten Aquajoggen Bijscholing en training voor volwassenen Snorkelclinic (gezin / jong en oud)

€ € € € € € €

Lestijden 17.15 - 17.45 13.00 - 13.30 17.00 - 17.30 17.45 - 18.15 17.45 - 18.15 18.00 - 18.45

47,30 32,60 94,60 32,60 117,15 58,60 29,80

Na 25 april € € € € € € €

68,85 47,30 137,65 47,30 117,15 58,60 29,80

2e les donderdag vrijdag zaterdag zaterdag zaterdag donderdag

17.15 - 17.45 13.00 - 13.30 09.45 - 10.15 10.15 - 10.45 10.15 - 10.45 18.00 - 18.45

maandag 08.30 - 09.15 of donderdag woensdag 08.45 - 09.15 of vrijdag woensdag 18.30 - 19.15

08.45 - 09.30 18.30 - 19.00

Op een mooie zonnige dag gaat de telefoon en ik krijg iemand aan de lijn. “Goedemorgen meneer Keizers, bent u de baas van de ondernemers van Delden?” Ik zeg goedemorgen en vertel dat ik niet de baas ben maar wel de Voorzitter van de Deldense Ondernemers Vereniging. “Dus dan bent u toch de baas van de ondernemers en heb ik de juiste persoon aan de telefoon, want ik heb een klacht over een van uw ondernemers. “ Nadat ik kort het verhaal had aangehoord heb ik gevraagd of het goed was dat ik even langs zou komen om het hele verhaal aan te horen. Zo kon ik mogelijk iets meer betekenen. Niet veel later zat ik op de fiets en belde bij het opgegeven adres aan. Vriendelijk welkom was ik en het hele verhaal werd mij feilloos uit de doeken gedaan. Ik heb vervolgens gezegd dat ik uit ervaring (bijna 20 jaar bij Marechaussee en Politie) weet dat een verhaal altijd twee kanten heeft en dat ik de betreffende ondernemer zou gaan bezoeken om ook die kant van het verhaal aan te horen. Blij verrast werd er gereageerd omdat ik zoveel moeite nam om het geschil met de ondernemer uit te wereld te helpen, want jarenlange klant trouwheid stond hier op het spel. Bij de ondernemer heb ik vervolgens het verhaal ook in zijn geheel aangehoord en het verhaal van de klant ernaast gelegd. Het bleek dat het bedrijf een nieuwe werkwijze was gaan gebruiken. De klanten waren hierover geïnformeerd maar deze klant had eigenlijk liever de vorige werkwijze willen behouden. De ondernemer en de klant zijn om tafel gaan zitten en het misverstand werd uit de wereld geholpen.De klant is weer de tevreden klant bij de ondernemer en als dank werd bij mij een lekkernij bezorgd van de Warme Bakker uit Delden. Op onze website www.dovdelden.nl onder de banner “TIPLIJN”mag u ons als consument uw Tips geven zodat wij u nog beter van dienst kunnen zijn. Als baas, sorry als Voorzitter, heet ik u van Harte Welkom bij de Deldense ondernemers en wens u een vrolijke Pasen. Dinant Keizers is voorzitter van de Deldense Ondernemers Vereniging de DOV. De DOV bestaat uit ruim 100 leden vanuit o.a. het industrieterrein, de horeca, de zakelijke dienstverlening en de winkeliers. Daarnaast maakt de DOV ook deel uit van Het Platform waar de voorzitters van de ondernemersverenigingen uit Hof van Twente samenkomen. Vier keer per jaar is er een economisch overleg met de gemeente. In deze maandelijkse column schrijft Dinant wat hem opvalt vanuit de DOV.

Kreta, met het “paleis” van Knossos (I)

Tijdens de zomervakantie worden de zwemlessen verplaatst naar de ochtenduren.

Ook dit jaar weer op zondag al vanaf 10:00 uur geopend! Muurschilderingen van “de dames in het blauw” en van dolfijnen in het archeologisch museum van Herakleion op het Griekse eiland Kreta, na ca. 1700 v.Chr.

Voor het gehele lesaanbod kijk op onze vernieuwde website: www.zwembad-demors.nl

VOETBAL ROOD ZWART DELDEN Rood Zwart zegeviert eenvoudig in topper! Op papier een aantrekkelijk affiche, de nummer 1 tegen de nummer 3, maar in werkelijkheid was het minder aantrekkelijk dan het op voorhand leek. Om kwart over vier stond er 3-1 op het scorebord voor de mannen van Bert Jan Heins. Rood Zwart speelde zijn voorlaatste thuiswedstrijd tegen de BSC Unisson uit Boekelo, de nummer 3 op de ranglijst. Bij winst van de Rood Zwarten en puntsverlies van Enschedese Boys zouden de Deldenaren al tot kampioenen gekroond kunnen worden. Echter Enschedese Boys deed zijn plicht en zette eenvoudig vv Lochuizen opzij. Nu er volgende week een vrij weekend geprogrammeerd staat gaan de Deldenaren op zondag 27 April in Haaksbergen, tegen vv Haaksbergen op jacht naar de titel! Noteer dit vast in uw agenda; Zondagmiddag 27 April in Haaksbergen. Het spelbeeld op sportcomplex de scheetheuvel was eenzijdig. Rood Zwart dicteerde, daar waar BSC in de vorige wedstrijd het Rood Zwart heel lastig maakte, was hier vanmiddag niks van te merken. Het was Colin Monteiro die op grote afstand en op schitterende wijze de doelman veel te slim af was. Monteiro pikte een afgeslagen bal op en zag de doelman te ver voor zijn goal staan. Geen twijfel bij Monteiro en met een afstandschot van ruim 30 meter vloog de bal tegen de touwen. Even later was het Jelte Linderman die een afgemeten voorzet van Monteiro vakkundig en fraai binnenkopte. Binnen een half uur 2-0 in het voordeel van Rood Zwart. De wedstrijd was op dat moment gespeeld, tenminste dat was de uitstraling bij de tegenstander van de Deldenaren bij de 2-0, wat tevens de ruststand was. Na de thee was het opnieuw “man of the match” Jelte Linderman die via een fraaie combinatie de bal in bezit kreeg en met een geplaatste schuiver in de hoek was het 3-0. Rood Zwart voetbalde de wedstrijd vakkundig uit, tenminste zo leek het. Vlak voor tijd kreeg BSC een onterechte strafschop toegekend deze enige kans lieten de gasten niet onbenut. Eindstand 3-1! Zondag 27 april kunnen de Rood Zwarten ongeslagen kampioen worden in Haaksbergen tegen vv. Haaksbergen. Aan alle supporters; jullie zijn van harte uitgenodigd om de mannen aan te moedigen. Na de wedstrijd zal er een groots feest losbarsten in het clubgebouw. Ook daar is iedereen van harte welkom. Tot de 27e!! PROGRAMMA Woensdag 16 april: 19.00 Rood Zwart A1 – Victoria’28 A1 (restant wedstrijd: 45 min. bij 6-0 stand) 19.00 Rood Zwart MB – Avanti W. MB Donderdag 17 april: 19.30 Enter-V. Vr.1 – Rood Zwart Za.Vr.1 Zaterdag 19 april: 17.00 Twenthe 6 – Rood Zwart 9 18.00 Rood Zwart 4 – Bentelo 3 14.30 Rood Zwart A1 – SC.Enschede A1 13.30 N.E.O. B2 – Rood Zwart B1 14.30 Rood Zwart MB – P.H. MB 12.00 Tubantia C2 – Rood Zwart C1 14.30 Rood Zwart C2 – N.E.O. C4 12.45 Rood Zwart C3 – Excelsior’31 C4 11.15 H.S.C.’21 C4 – Rood Zwart C4 12.45 Rood Zwart MC – V.V.G.’25 MC 12.45 Rood Zwart D4 – O.N. D9 09.00 G.F.C. E2 – Rood Zwart E4 10.00 Rood Zwart F2 – A.T.C.’65 F4 10.00 Twenthe F5 – Rood Zwart F8 Maandag 21 april: (2e Paasdag) 09.00 Rood Zwart 5 – N.E.O. 4 Dinsdag 22 april: 18.00 A.T.C.’65 F2 – Rood Zwart F1 Voor actueel nieuws zie www.roodzwart.nl

Tel: (074) 37 62 187

VOETBAL SV DELDEN PROGRAMMA zaterdag 19 april Sc. Overdinkel B1G Delden B1 KOSC MB1 Delden MB1 Vogido D3 Delden D2 Delden F1 BWO F2 Borne F1G Delden F2 Bornerbroek F4 Delden F4 WVV’34 F8 Delden F5 welpen training 10:00 maandag 21 april Delden 2 Suryoye-Mediterraneo 3 Enter 8 Delden 5 woensdag 23 april Delden C1 PH C2 donderdag 24 april Delden B1 Enschedese Boys B1 laatste nieuws: www.svdelden.nl

14:30 09:45 10:30 10:00 10:00 10:00 10:00 10:00 11:00 19:00 18:30

VOETBAL VV BENTELO

Bentelo 1 – Hector 1: 1-0 Na de mooie overwinning vorige week in Holten kon Bentelo zich afgelopen zondag zo goed als zeker veilig spelen in de hofderby tegen het goorse Hector. In de wetenschap dat de uitwedstrijd onterecht was verloren en er voor Bentelo wat op het spel stond was er voor de gastheren genoeg om voor te strijden. Bentelo begon ook furieus aan de wedstrijd, binnen 2 minuten lag de bal al in het goorse netje. Een cornerbal werd door Thomas Kruders feilloos binnen gekopt. Bentelo consolideerde in het vervolg van de eerste helft de wedstrijd, met een paar kleine mogelijkheden had de voorsprong voor rust uitgebreid kunnen worden maar de snelle 1-0 stond ook tijdens de rust op het scorebord. Hector stelde hier in de 1e helft bitter weinig tegenover. Het begin van de 2e helft was ook de thuisploeg de bovenliggende partij, zonder groots te spelen bleef de voorsprong eenvoudig overeind. Lopende de 2e helft kropen de bezoekers wat meer uit hun schulp maar echte overtuiging ontbrak hierbij. Bentelo pakt hierdoor hele belangrijke punten waardoor directe handhaving nagenoeg zeker is gesteld. Daarnaast doen de Benteloërs nog goed mee in de 3e periode, in de week na pasen staat hiervoor de belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Twenthe Goor op het programma. Mochten de mannen van Peter Nuchelmans ook deze wedstrijd weten te winnen kan er echt worden toegewerkt naar het toetje van de competitie! GOORSE SCHAAKCLUB Uitslagen onderlinge competitie, ronde 30, gespeeld op 8 april 2014 Krijgsman - Laaf 1-0, Hamers - Albinus 0-1, Vroom - Jansen 0-1, Hoentjen Schurink 1-0, Prins - Warmink rem

Stand 1. Krijgsman, 2. Albinus, 3. Bosma, 4. Jansen, 5. Wolters, 6. Schurink, 7. Schollink, 8. Laaf, 9. Prins, 10. Hoentjen, 11. Hamers, 12. Warmink, 13. Vroom

Genietmomentje

Naast de verkoop van geitenlamsvlees en geitenkaas...

• Geitenroomijs van eigen geitenmelk in verschillende smaken • Te nuttigen op ‘Twents boerenerf’ en/ of combineren met bezoek skybox • Ook verkrijgbaar in literbakken (op bestelling) Geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag Groepen op afspraak

Het adres voor o.a. Educatie, rondleidingen, vergaderingen en proeverijen.

Melkgeitenbedrijf Veelers Vondersweg 2 | 7496 PM Hengevelde 0547-33 39 89 | 06-570 722 91

VOETBAL VV GFC GOOR Buurse – GFC 0-7 GFC moest zondag op bezoek bij de nummer laatst in de 4e klasse B, Buurse. De opdracht vooraf was duidelijk. Winnen, dat was wat er moest gebeuren en…… het is gebeurd. De wedstrijd begon rommelig, GFC probeerde voetballend het doel van Buurse te bereiken, maar voor rust lukt dit niet in alle gevallen. In de 19e minuut was het Daan Zweers, die een aanval die werd opgezet door Joran Krabbenbos afrondde en daarmee de 0 – 1, op het scorebord zette. GFC zette hierna direct druk op de verdediging van Buurse en dit resulteerde in de 22e minuut in de 0 – 2. Het was Ruud Jacobi die van afstand fraai scoorde. De GFC spelers hadden een aantal keren slordig balverlies wat resulteerde in een paar kleine kansjes voor Buurse. Verder kon de Buurse aanval niet veel uitrichten. In de 30e minuut was het Daan Zweers die alleen op de keeper kon afgaan en wist te scoren 0 - 3. In de tweede helft voetbalde GFC beter en was het veel beter dan tegenstander Buurse. In de 70e minuut   de 0 – 4 door weer Daan Zweers. Buurse gooide hierna de spreekwoordelijke handdoek, waardoor GFC kon uitlopen naar de eind uitslag van 0 – 7. De doelpunten werden gemaakt door 0 – 5 ( eigen goal ), 0 – 6 Olaf Siegers en 0 – 7 door Lex Ditzel. Trainer Iwan Bult wisselde drie keer in de tweede helft:  Moormann, Zweers en Peters eruit en de vervangers waren, Steenman, Kingma en F. Peters. Door de overwinning heeft GFC nu 28 punten bij elkaar gespeeld en staat het nu op de 9e plek op de ranglijst. GFC hoeft in het paasweekend niet te spelen. UITSLAGEN Maandag 07 april 2014: GFC E3D - Hector E3 4-3 Woensdag 09 april 2014: PH MB1 - GFC MB1 9-0 Zaterdag 12 april 2014: GFC F4 - Markelo F4 1-8 GFC F5 - BWO F11 1-5 GFC E4 - Enter Vooruit E2G 4-7 GFC E3D - De Zweef E4 5-1 DEC ‘10 F1 - GFC F2 1 - 13 GFC F3 - Hector F2 5-2 GFC E1 - Markelo E2 5 - 10 FC Eibergen F2 - GFC F1 3-7 Achilles ‘12 E6 - GFC E2 4-1 GFC D2D - DEC ‘10 D2D 8-3 GFC D1 - Twenthe D1 0-5 Excelsior’31 C7 - GFC C2 5-5 GFC MB1 - BWO MB1 1-2 GFC C1 - Bon Boys C2 1-6 Zenderen Vooruit A1D - GFC A1 0-4 GFC MA1D - SEH MA1 3-7 Markelo B1 - GFC B1 4-2 GFC B2D - KSV B1G 2-3 Zondag 13 april 2014: Buurse 1 - GFC 1 0-7 Rohda R. 4 - GFC 2 4-4 ATC’65 4 - GFC 3 5-1 GFC 4 - Enter 4 5-3 Bentelo 4 - GFC 5 8-3 DEO VR1 - GFC VR1 14 - 0 PROGRAMMA Woensdag 16 april 2014: Haaksbergen F1 - GFC F1 18:30 Zaterdag 19 april 2014: Excelsior’31 E6 - GFC E3D Afgel GFC F4 - BWO F11 09:00 GFC F2 - RKSV F2 09:00 GFC E2 - Rood Zwart E4 09:00 Wilhelminaschool F4G - GFC F5 09:00 GFC F1 - FC Eibergen F3 Afgel GFC E1 - Enter Vooruit E1 Afgel SP Haarlo/ v.v. Noordijk D1- GFC D2D Afgel PH E6G - GFC E4 Afgel GFC D1 - NEO D3 Afgel GFC MD1D - BWO MD1 Afgel FC Winterswijk B4 - GFC B2D 12:30 Witkampers C3 - GFC C2 Afgel GFC C1 - Klein Dochteren C1 Afgel GFC B1 - WVV ‘34 B1 Afgel UD W MB1D - GFC MB1 14:30

Voorjaarslezing Old Deep’n Diepenheim - Voor leden, donateurs en belangstellenden organiseert de Historische Vereniging Old Deep’n weer haar voorjaarslezing. Op woensdag 23 april houdt de Diepenheimer Harrie Alberts een inleiding met als titel: “Landschap rond Diepenheim, resultaat van eeuwenlang geploeter”. Door zijn studie en zijn werk kent Alberts de bodemstructuur rondom Diepenheim als geen ander. Hij weet boeiend te vertellen over de geschiedenis van de Schipbeek en de Regge. Wie had er belang bij het graven van de Schipbeek? Ontspringt de Regge in het Westerflier? Wat is heden ten dage het economisch belang van de waterlopen rondom Diepenheim? Een interessant onderwerp in een tijd dat er zichtbaar zo veel geploeterd is in en om de Regge bij Diepenheim. Vanwege de verhuizing naar de Maalderij vindt de lezing plaats in het Ottenhuis aan de Raadhuisstraat, parkeren bij het huidige Cultureel Centrum. Woensdag 23 april a.s., aanvang 20.00 uur, gratis voor leden en donateurs, andere belangstellenden betalen € 2,50 voor entree en een kop koffie.

Het vakantieseizoen nadert, en mocht u nog geen bestemming bepaald hebben dan wil ik u - geheel vrijblijvend - in de komende afleveringen, suggesties doen voor een artistieke vakantie in het gebied van de Middellandse Zee. Een cruisemaatschappij maakt op de televisie tegenwoordig herhaaldelijk reclame voor het “opsnuiven” van cultuur in Griekenland. Dat zou bijvoorbeeld kunnen op een van de zuidelijkste eilanden van dit land: Kreta. Dit eiland ligt in de Middellandse Zee, tussen het Griekse vasteland in het noorden, en de landen Libië en Egypte in het zuiden. Het is - behalve per boot - ook bereikbaar met het vliegtuig. Kreta is kunsthistorisch vooral van belang vanwege de aanwezigheid van de zogenaamde Minoïsche cultuur (ca. 2600/2400 – 1150/ 1050 voor Christus !). Deze beschaving is genoemd naar de legendarische koning Minos. Zijn naam wordt in verband gebracht met het “paleis”, waarvan de ruïnes te zien zijn in Knossos (in het midden bij de noordkust van het eiland). Deze plaats ligt niet ver van de grootste stad op het eiland, Herakleion of Iraklion (door de Italianen soms ook wel Candia genoemd). In deze drukke havenstad op de noordkust van het eiland ligt het archeologisch museum (bij de Platia Elfterias oftewel het Vrijheidsplein). Het gebouw herbergt archeologische vondsten uit het midden en uit het oosten van het eiland. De objecten dateren uit de oudheid, van het Neoliticum (= de Nieuwe Steentijd) tot aan de Romeinse periode. De twintig expositiezalen zijn chronologisch gerangschikt en per categorie objecten ingericht. Ga vanuit de hal van het museum linksaf, door zaal XIII, de trap op. Deze leidt op de verdieping naar zaal XIV: de zaal van de muurschilderingen, die vanuit de Minoïsche paleizen naar hier zijn overgebracht. Zij vormen hiervan de voornaamste versieringen. De voorstellingen worden fres-

co’s genoemd: op de natte kalk aangebrachte muurschilderingen, maar waarschijnlijk betreft het hier een andere techniek. De achtste muurschildering tegen de lange wand (nr. 10) staat bekend onder de naam “de dames in het blauw”). Deze voorstelling van een drietal elegante dames is gevonden in het paleis van Knossos. Het modieuze voorkomen van de vroegere Kretentische vrouwen schijnt aan een Fransman de uitspraak ontlokt te hebben: “Mais ce sont des Parisiennes” (Maar dit zijn inwoonsters van Parijs). Het geslacht van de afgebeelde personen blijkt duidelijk uit de kleur van hun huid: wit (de mannen zouden bruin zijn weergegeven). De dames dragen lang, golvend zwart haar, van waaruit lange, krullende lokken afhangen voor het voorhoofd en voor de oren. De haardracht lijkt natuurgetrouw, tot in detail te zijn weergegeven. De schouderbedekkingen van de vrouwen laten hun blote borsten vrij. De druk gesticulerende dames zijn een bewijs van de levendigheid en beweeglijkheid van de Minoïsche kunst. In dit geval moeten wij wel bedenken, dat niet de hele voorstelling origineel is: deze is - bij een restauratie - naar authentieke voorbeelden aangevuld! Rechts van “de dames in het blauw” hangt een voorstelling van dolfijnen, die op jacht zijn naar haringachtige vissen (waarschijnlijk sardines, nr. 11). Deze voorstelling is overgebracht van het zogenaamde megaron (= rechthoekig hoofdvertrek) van de koningin in de oostelijke vleugel van het paleis van Knossos; op de oorspronkelijke plaats van deze schildering bevindt zich nu een kopie. De keuze voor dolfijnen (walvisachtige zoogdieren met hun karakteristieke, spitse snuit) ligt voor de hand op Kreta: een eiland, dat door zeeën wordt omspoeld. Behalve dolfijnen vinden wij in de Minoïsche kunst ook herhaaldelijk andere waterdieren zoals vissen, inktvissen en slakken. Zeno Kolks


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 23

Voorinschrijving Hemelvaart Fiets4daagse Delden geopend

80 jaar woninginrichting van der Kolk in Diepenheim

Traditiegetrouw staat het Hemelvaartweekend weer garant voor vier dagen fietsplezier in de prachtige omgeving van de gemeente Hof van Twente. Dit jaar vindt de Hemelvaart Fiets4daagse Delden plaats van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni. Het evenement trekt jaarlijks fietsers uit heel Nederland en wordt georganiseerd door VVV Hof van Twente samen met fietsclub De Twickel Trappers. Speciale kinderroute De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende routes van 15 (kinderrroute), 30 of 45 km. Voor gezinnen is er een speciale kinderroute uitgestippeld met halverwege de tocht een leuke speelplek. Kinderen tot en met 12 jaar fietsen gratis mee. De fietstochten gaan door het afwisselende Twentse coulisselandschap en hebben elke dag een ander thema. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden zoals musea, molens en historische landgoederen. Er is genoeg tijd om onderweg even af te stappen en te genieten van de rust en de mooie natuur. Na zo’n dagje gezond bewegen, kun je ’s avonds lekker bijkomen in één van de vele horecagelegenheden die de gemeente Hof van Twente rijk is. Hemelvaartweekend Delden Tijdens het Hemelvaartweekend bruist het in Delden van de activiteiten. Zo is er op donderdag een grote braderie en rommelmarkt en op zondag een gezellige historische markt. Kijk voor het volledige programma op www.vvvhofvantwente.nl. Inschrijven De start en de finish van de Hemelvaart Fiets4daagse Delden vinden plaats in het centrum van Delden. Er kan gestart worden tussen 09.00 en 12.00 uur en vóór 17.00 uur dienen de laatste fietsers binnen te zijn. Je hoeft geen 4 dagen mee te fietsen, één dag meedoen kan ook. Wie zich vóór 10 mei inschrijft, profiteert van een aantrekkelijke korting op de weekkaarten: - gezinskaart: € 20,00 (anders € 25,00) - weekkaart volwassenen € 10,00 (anders € 11,50) Meld je daarom vóór 10 mei aan via het inschrijfformulier uit de flyer of vul het digitale inschrijfformulier in op www.hemelvaartfietsvierdaagse.nl.

Het is al weer 80 jaar geleden dat Johan van der Kolk het aandurfde z’n eigen meubelmakerij te beginnen, en al weer 5 jaar geleden dat het 75-jarig-jubileum groots gevierd werd. In plaats van dure promotie- en jubileumacties, kunnen alle klanten dit keer profiteren van een grandioos aanbod, (zie ook advertentie in dit blad) Van 18 t/m 30 april gaan alle voorradige artikelen nl. weg tegen 80% van de normale prijs! Het gaat dan om meubels: banken, eethoekstoelen, fauteuils, relaxfauteuils, ledikanten, matrassen enz. Maar ook om vloerkleden, dekbedden, dekbedovertrekken, tafelkleden, handdoeken, keukensets, sierkussens enz… Van der Kolk is ook deelnemer aan de Open Bedrijven Dag in Diepenheim, op tweede Paasdag en is daarom de gehele dag geopend. In de showroom is nog een expositie van schilderijen van Wolter Wiegerinck te bewonderen en in de etalage staat tijdens Keramiek Moment een porseleinkast met figuren van de wereldberoemde kunstenaar Cornelius Rogge.

Bridgedrive voor het Rode Kruis Hof van Twente Het Rode Kruis in Hof van Twente heeft dringend een nieuwe bus nodig. Hiermee worden, door vrijwilligers, ouderen en mensen met een beperking naar en van de dag opvang, evenementen en vele andere activiteiten vervoerd. Om hieraan een financiële bijdrage te leveren, organiseert de Bridgeclub Stadshagen een Bridgedrive op woensdag 7 mei in Grand Café In den Hagen te Delden. Aanvang 19.30 uur, einde ca. 23.00 uur. Er wordt gespeeld in twee groepen. “Clubbridgers” spelen 20 spellen (5 ronden) en “Recreatie bridgers” spelen 15 spellen. Paren houden hun eigen score bij volgens het systeem plus-nul-min, zodat de uitslag direct na afloop beschikbaar is. Sterk afwijkende biedsystemen zijn niet toegestaan. Wedstrijdleider is de heer I. de Bruijn. Het inschrijfgeld (aan de zaal te voldoen) bedraagt € 10 per persoon en dit bedrag komt geheel ten goede aan het Rode Kruis! Dit door medewerking van de Deldense middenstand en door het gratis beschikbaar stellen van de zaal. U kunt zich telefonisch aanmelden bij dhr. E. Laarhuis, tel. 074 3764812 of bij fam. Nijland, tel. 074 3766746. Bij enkele Deldense bridgeclubs kan ook op een lijst worden ingetekend. De inschrijving sluit de dag voor de drive. Na het bereiken van het maximum aantal van 48 paren kunt u zich nog op de reservelijst laten plaatsen.

Woningmarkt Delden in het 1e kwartaal 2014 ‘Regelmatig wordt ik de laatste tijd aangesproken met de vraag: ‘Het gaat beter, hé?’ en gelukkig dan ik dan ook volmondig ‘Ja, dat klopt’ antwoorden’, aldus makelaar Niek Kamp van Hofstede & Kamp Makelaars wanneer hij gevraagd wordt naar de huidige situatie in de woningmarkt in Delden. ‘Op dit moment hebben we al 50% meer woningen verkocht in Delden dan in dezelfde periode van het vorige jaar en ook de recente NVM Open Huizen Dag is goed bezocht. Er was zelfs één woning bij waar meer dan 20 geïnteresseerde stellen een kijkje hebben genomen. Die woning hebben we dus ook direct die dag verkocht, zegt Niek Kamp. Naar aanleiding van die dag hebben we, verdeeld over onze 2 kantoren in Delden en Hengelo, ruim 10% van de deelnemende woningen kunnen verkopen en we hebben nog serieuze belangstelling in verschillende andere deelnemers’. ‘Ook landelijk zie je een tendens dat er flink meer woningen verkocht worden en in bepaalde delen van Nederland zie je zelfs een lichte prijsstijging. In deze regio is dat nog niet echt van toepassing. Het zit hier nog vooral in de toegenomen aantal verkopen’. ‘Uiteindelijk staan er nog wel ruim honderd woningen te koop in Delden. Pas wanneer dat aantal structureel minder wordt, zullen de koopprijzen wellicht weer wat gaan stijgen’. De verwachting van Niek Kamp is dan ook dat er geleidelijk wat minder aanbod zal komen in Delden omdat er dit jaar meer woningen verkocht zullen worden dan er nieuw in de verkoop zullen komen.

‘Koninklijk’ jeugdorkest op Bigband Festival Goor Ze waren een van de smaakmakers tijdens het kennismakingsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan Twente: De Jeugd-bigband Big Bang. Het orkest, onder leiding van dirigent Bert Fransen, speelde destijds in de Goorse feesttent voor het koninklijk paar en keert nu terug naar het Twentse Haagje voor de zesde editie van het Bigband Festival. Deze jonge talenten, in de leeftijdscategorie van veertien tot 18 jaar, zijn onderdeel van een hagelnieuwe toevoeging aan het immer groeiende muziekspektakel op Tweede Paasdag. Naast de drie buitenpodia in het centrum, waar een unieke combinatie van volwassen bigbands speelt, is er dit jaar een vierde podium in de Reggehof met naast Big Bang meer jeugdig muzikaal talent zoals Big Bandits waarin de jazzbandieten van 8 tot 14 zijn vertegenwoordigd. Ook een aantal talentvolle bands van de muziekschool Hof van Twente treden op, evenals het showchoir “Cool’n Hot”. Daarnaast is er een spectaculaire workshop DJ waarbij de Goorse jeugd als een van de eersten in Nederland de kans krijgt om met hun smartphone de Fono uit te testen. Deze DJ -tafel van Yalp won recent een internationale designprijs en staat tijdens het BigBand Festival op het plein voor de Reggehof. Het schoolfeestplein wordt op Tweede Paasdag omgedoopt tot “Blue Note Square” en staat bol van sportieve en muzikale activiteiten. Naast de kermis is Scoutinggroep Stoevelaar prominent aanwezig om jongeren kennis te laten maken met het buiten (over-)leven en vermaakt jeugdcircus Caroly de bezoekers met acrobatische acts. Muziekvereniging Apollo zal, als grondlegger van het BigBand Festival, in het levendige stadscentrum weer een belangrijke rol vervullen in het stimuleren van jongeren om muzikaal aan de slag te gaan.

Concert ter ere van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix Delden - Ter ere van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix organiseert de Oranjevereniging Delden e.o. op woensdag 30 april een concert in de Oude Blasius. Het mannenkoor Ailanthus uit Wezep treedt deze avond op. Het koor staat onder leiding van de dirigent Geurt Souman, Jorrit Wout speelt orgel en op de vleugel, Willeke Boer fluit en Annemet Lems sopraan. Een uitgebreid repertoire van lichte muziek, een knipoog naar een aantal bekende Nederlandse songs en stoere oude Nederlandse liederen worden ten gehore gebracht, maar ook de samenzang zal niet ontbreken. Al met al een geweldig optreden. De aanvang is 20.00 uur, entree is vrij. Voor inlichtingen kunt u mailen naar oranjeverenigingdelden1985@gmail.com.


Hofweekblad

Woensdag 16 april 2014, pag. 24

Week 16 14  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you