Page 1

74e jaargang

Woensdag 19 maart 2014

Nr. 38

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente

Volg ons op twitter! #Hofweekblad www.twitter.com/hofweekblad

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.700 ex.

Eurott ppers Euro

Lever de bonnen in en ontvang het 2 product voor maar 1 Euro! e

2e Brood

(max 8 stuks)

e

2

Tompouce

17 - 22 maart

Tompouce

17 - 22 maart

Heel Tarwebrood

Anne-Marie en Christian Rosendal gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2013

eek Deze w .... bij .. Jonge spinazie kilo € 1,49 Vers gesneden snijboontjes 400 gram € 1,99 Rode Bildtstar 5 kilo € 2,99 Rauwkost Cruspie salade 200 gram € 1,99

Elke zondag geopend van 8.30 tot 16.00 uur.

Echte bakker Jan Meen

Langestraat 9 Delden (074) 376 13 06

www.hofvantwente.nl

Kortestraat 21 Delden T 2503390

Horlogebatterij v.a. E 2.00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Runderschnitzels of Baklappen van de dikbil 100 gram € 1,89 500 gram Boerengehakt + 4 Rolladeschijven Samen € 5,50 Aanbiedingen zijn geldig van 17-03-2014 t/m 22-03-2014 Goorseweg 8, 7478 BD Diepenheim Tel. 0547-35 13 89 - slagerijkastelein.nl

Tijdens de drukbezochte Algemene Leden Vergadering van de Deldense Ondernemersvereniging zijn Anne-Marie en Christian Rosendal gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2013: een ondernemend echtpaar dat zich inzet om van elk evenement in Delden een succes te maken. Op dinsdagavond 11 maart was de zaal bij restaurant ’t Hoogspel goed gevuld bij de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Deldense Ondernemers Vereniging (DOV). Uiteraard werd er gesproken over de vele zaken die afgelopen jaar in samenwerking met vele partijen tot stand zijn gebracht. En het bestuur deelde de plannen voor het lopende jaar met de leden. Hoogtepunt van de avond was uiteraard de jaarlijkse verkiezing van de ondernemer van het jaar. Voorafgaand aan de vergadering konden de leden ondernemers voordragen waarvan zij vinden dat deze de titel heeft verdiend en waarom. Het bestuur heeft uit de vele inzendingen drie genomineerden gekozen: Hotel Restaurant Sevenster, All-in-Media en C&S Licht en Geluid. Zij waren allemaal aanwezig tijdens de ALV. Uit deze drie ondernemers zijn Anne-Marie en Christian Rosendal van Hotel Restaurant Sevenster uiteindelijk gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2013. Dinant Keizers, voorzitter van de DOV, overhandigde aan de winnaars de felbegeerde wisseltrofee en bloemen. Als motivatie noemde hij: “Een bijzonder ondernemend echtpaar dat aan nagenoeg elk evenement in Delden hun bijdrage levert. Ook nemen ze deel aan verschillende commissies zoals De Historische Markt, de Kerstmarkt en Hemelvaartsweekend. Als jonge ondernemers hebben zij Hotel Restaurant de Sevenster enkele jaren geleden overgenomen en de authentieke sfeer weten te behouden. Jong en oud is welkom en voelt zich thuis in hun zaak. Er is altijd een glimlach en een vriendelijk woord bij binnenkomst. Gasten voelen zich er direct thuis. Ook met het inmiddels grotendeels vernieuwde interieur hebben ze de sfeer goed weten vast te houden. Kortom een terechte winnaar en goede opvolger van de Ondernemer van 2012: Wim Aarsen.” All-in-Media eindigde op de tweede plaats en de derde plaats was voor C&S Licht en Geluid. Christian en Anne-Marie zijn erg blij dat ze de titel gewonnen hebben: “Heel bijzonder dat we de prijs gewonnen hebben. Het is een stukje waardering en een opsteker voor het werk dat we doen. Niet alleen voor onszelf maar zeker ook voor het personeel. We krijgen veel leuke reacties, de mensen gunnen het ons.”

Nieuwe website, betere digitale dienstverlening De nieuwe website van gemeente Hof van Twente gaat online op 24 maart 2014. De structuur van de website is zo ingericht dat veelgevraagde producten en actuele onderwerpen direct op de homepage te vinden zijn. De vernieuwing van de website gaat hand in hand met een betere digitale dienstverlening. Voor veel producten hoeft men niet meer naar het gemeentehuis te komen. Via de website www.hofvantwente.nl is het mogelijk om bijvoorbeeld een uittreksel uit de gemeentelijke Basis Registratie Personen (BRP, voorheen GBA) aan te vragen of een verhuizing door te geven. Een uittreksel uit de BRP is zelfs gratis als dat via de website wordt aangevraagd. Het voordeel is dat de website de hele dag bereikbaar is en op de gewenste tijd een product aangevraagd of een melding doorgeven kan worden. Voor een aantal zaken is het nog steeds nodig om persoonlijk naar het gemeentehuis te komen zoals het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. Daarvoor kunnen inwoners ’s morgens terecht aan de balie of ’s middags op afspraak. De afspraak kunnen zij ook via de website maken. Steeds meer overheidsinstanties zijn digitaal bereikbaar. De minister van Binnenlandse Zaken wil dat in 2017 alle overheidszaken digitaal geregeld kunnen worden. Inmiddels is dit al voor veel overheidszaken het geval. Zo kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd via www.omgevingsloket.nl en een verklaring omtrent gedrag is op te vragen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie www.rijksoverheid.nl/ministeries/venj Voor mensen die niet handig zijn met internet gaat de gemeente een instructiemiddag of -avond organiseren. Aanmelden kan bij Leslie Koetsier via telefoonnummer 0547858585 of e-mail l.koetsier-davidsz@hofvantwente.nl. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt datum en tijd van de instructie bepaald.

U hebt nog een paar dagen! Ludieke actie voor nieuw interieur Esbrook Mensen die buurtschapsvereniging Esbrook een warm hart toedragen kunnen nog tot en met 31 maart a.s. (virtueel) medeeigenaar worden van het gemoderniseerde buurtgebouw. Met het “kopen” van een vierkante meter vloeroppervlak voor € 50,- dingt u mee naar een van de fantastische prijzen van de Koningsdagverloting op zaterdag 26 april a.s. Ook wanneer u geen lid van Esbrook bent of niet in Deldenerbroek of Deldeneresch woont kunt u meedoen. 1e prijs: Geschenkbon t.w.v. € 450,-, beschikbaar gesteld door en te besteden bij Sloot 2wielers te Delden 2e prijs: Ballonvaart voor 2 personen t.w.v. € 300,-, beschikbaar gesteld door Nijland Service en Robor Electronics te Bentelo 3e prijs: Geschenkbon t.w.v. € 300,-, beschikbaar gesteld door en te besteden bij Techmag - Schutten te Haaksbergen (en nog veel meer kleinere prijzen). “Het onlangs gemoderniseerde gebouw biedt onderdak aan de Openbare Basis School, kinderopvang, kaart-, bingo-, toneel- en zorgactiviteiten. Een ontmoetingsplek voor jong en oud. Om het plaatje compleet te maken, bestaat de wens om ook het meubilair te vernieuwen. “Hiervoor is extra geld nodig”, aldus Arjan Laarhuis, voorzitter van het Esbrook. Met de opbrengst van de (virtuele) verkoop van de vierkante meters hoopt het bestuur van de stichting ook deze laatste wensen te kunnen realiseren. Op de website www.esbrook.nl leest u hoe u een vierkante meter Esbrook kunt kopen en zo meedoet aan de Koningsdagverloting. Reageer snel, u hebt nog maar een paar dagen. Voor vragen over deze actie/loterij kunt u contact opnemen met Gerdien Morsink: gjwmorsink@hotmail.com / (074) 2 666 454.

Eerste kievitsei in de Hof Markvelde - Net zoals vorig jaar was de eer weggelegd voor Jan Wes uit Markvelde om het eerste kievitsei in de Hof te registreren. Hij vond het op dinsdagmiddag 11 maart om kwart voor twee op een maïsperceel aan de Steenmorsweg. Burgemeester Ellen Nauta kwam hem de volgende morgen feliciteren met zijn vondst en ging natuurlijk even mee naar het nest om het bijzonder vroege legsel met eigen ogen te aanschouwen. Het was voor haar “als stadskind” de eerste keer dat ze een kievitsei in zijn natuurlijke omgeving zag. Ze had wel gehoord dat het gecamoufleerde ei voor een leek nauwelijks te vinden is en dit gegeven had haar een nachtmerrie bezorgd waarin ze boven op het ei was gaan staan. Aan een zeer geïnteresseerde burgemeester vertelde Jan Wes dat hij als lid van de weidevogelwerkgroep Hof van Twente vele uren doorbrengt op de landbouwgronden van Markvelde. De werkgroep heeft zich ten doel gesteld de nesten te markeren en te registreren en de weidevogels zoveel mogelijk te beschermen.

Nieuwe stap in Pact van Twickel Dit jaar (2014) gaan drie nieuwe projecten van start, waarmee de partijen in het Pact van Twickel gezamenlijk 5 miljoen euro investeren. De projecten vinden vooral in de stadsrandzones van Hengelo, Borne en Delden plaats. Daarmee komt ook deze tweede fase van het Uitvoeringsprogramma Pact van Twickel in uitvoering (gereed eind 2015). “Daarmee komen twee delen van ons beleid prachtig samen”, zegt Hester Maij, gedeputeerde voor Landelijk Gebied en Culturele Infrastructuur. “Verbetering van de landbouwstructuur is investeren in de toekomst; zorg voor landschap, natuur en cultureel erfgoed is investeren in wat het verleden ons heeft nagelaten.” In het hoofdlijnenakkoord De kracht van Overijssel heeft de provincie een bijdrage van € 3,75 miljoen uitgetrokken voor het Pact van Twickel. “Het gebied is het waard  vanwege de unieke ruimtelijke kwaliteit in de randzone van de netwerkstad Twente. Daarom werken we samen. Ook de partners investeren in dit programma”, aldus Maij. De partners zijn de gemeenten Borne, Hengelo en Hof van Twente, waterschap Vechstromen, Regio Van boven naar beneden: Janneke Oude Alink (wethouder Hengelo), Herman Mulder (wethouder Twente en Twickel. De landbouw op Twickel krijgt een im- Borne), Josh Sijbom (wethouder Hof van Twente), puls om in dit waardevolle, maar klein- Hester Maij (gedeputeerde Overijssel, voorzitter schalige landschap staande te kunnen Stuurgroep), Albert Schimmelpenninck (rentmeester blijven en goed te kunnen inspelen op Twickel), Wim Wassink (Waterschap Vechtstromen). de toekomst. Het maatregelenpakket Zittend: Maurits van den Wall Bake (voorzitter bewordt samengesteld in nauw overleg stuur Twickel). Ontbrekend: Jan Bron (db-lid Regio Foto: provincie Overijssel met de pachters. Voor het uitvoeren Twente) van de maatregelen krijgen zij een bijdrage van bijna € 900.000 uit het Pact. Het waterschap gaat aan de slag om de waterkwaliteit en de ecologie van de Oelerbeek te verbeteren vanaf Oele tot aan de Azelerbeek. Tegelijk bekijkt het Pact welke maatregelen kunnen worden ondersteund  om de ruimtelijke kwaliteit van het landschap en de beleefbaarheid van Oele (recreatief medegebruik bijv.) groter te maken. Hier ligt ook een raakvlak met het Dorpsplan-plus Beckum-Oele. In 2015 staat groot onderhoud van de Rondweg Delden op het programma van de provincie. Dat is het moment om de weg opnieuw in te richten. Met behoud van veiligheid en capaciteit van de weg wordt hij beter ingepast in het landschap en in de stadsrand. Tegelijk daarmee wordt de Molenstraat met een rotonde aangesloten op de Europalaan en een brug over de Rondweg gelegd in het verlengde van de Marktstraat. De plannen hiervoor zullen in het najaar van 2014 ter visie worden gelegd. De werkzaamheden van het eerste Uitvoeringsprogramma (2010) worden in 2014 afgerond: uitbreiding van landschap en natuur in Beckum (herstel Hagmolenbeek) en realisatie van een “Grensweg Twickel” door de stadsranden van Borne en Hengelo. Met beide uitvoeringsprogramma’s is dan een totale investering gedaan in het gebied van 9,2 mln euro. De werkzaamheden aan de projecten leveren tevens een bijdrage aan de werkgelegenheid in het gebied.

• Boeken • Tijdschriften • Wenskaarten • Kantoorartikelen • Dagbladen Langestraat 19

7491 AA Delden

TIE KNALACl elektronische 0 wil te Book ts € 25,0 Comple ret voor slech tof. E-siga clusief vloeis ers 20% in tek PO aansing P I Z e z rt Al on kassakoen met 1 april t o ig t actie geld mail: delden@readshop.nl

www.readshop.nl


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 2

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Prikposten Medlon (ZGT) Delden, Verpleeghuis St. Elisabeth, Langestraat 74, maandag-, dinsdag, donderdag en vrijdag 07.30 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag t/m vrijdag 07.30 - 10.30 uur Prikposten DZ Markelo, Carintreggeland Thuiszorg, Burg. De Beaufortplein 15. maan-, dins-, donder- en vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat 79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. Diepenheim, Huisartsenpraktijk De Vries, Grotestraat 80, ma en woe 08.15 - 09.45 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, Zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632. Diepenheim-Goor-Markelo: 22 en 23 maart Tandarts Ververs/v.d. Veen, Goor, tel. 0547-272279 TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Hagmolenweg 13a, Bentelo. Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur 22 en 23 maart: H. Verkerk De dienstdoende dierenarts is bereikbaar via het centrale praktijknummer: 0547-292827.

Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Openingstijden: ma t/m vr 8.00-19.00 uur., za 8.00-9.00 uur, iedere middag van 12.30 uur tot 13.30 uur gesloten. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 BRANDWEER EN AMBULANCE: 112 REGIOPOLITIE TWENTE: 0900-8844 www.politie.nl/Twente Openingstijden Politie Hof van Twente en spreekuren wijkagenten: Locatie Goor: Het politiebureau in Goor, maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur. Voor meer informatie zie www. politie.nl. Uiteraard blijft de politie Twente altijd bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 en via telefoonnummer 112 voor spoedeisende zaken. Locatie Stad Delden, Parochiehuis, Langestraat 81. Geopend op maandag van 10.00-13.00 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur Ieder ander moment op afspraak. Wijkagent Jos Olde Daalhuis. Locatie Markelo, Schoolstraat 13a. Geopend: iedere donderdag van 10.00-13.00 uur. Wijkagent Monique Oude Groeniger. Locatie Diepenheim, het spreekuur in Diepenheim wordt niet meer worden gehouden. Bewoners van Diepenheim worden verzocht om een afspraak te maken met hun wijkagent Monique Oude Groeniger. CARINTREGGELAND Voor wonen, zorg en welzijn Tel: 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uur bereikbaar) www. carintreggeland.nl Woonzorgcentra - St. Elisabeth: Langestraat 74, Delden, tel. 074 3673500 Tijdelijke Lokaties St. Elisabeth: - Hassinkhoek , Hassinkstraat 2, 7491 MJ Delden, tel. 074 3673550 - Zuiderhart, Stelplaats 2, 7553 PC Hengelo, tel. 0743673560 - De Wieken: Molenstraat 1, Delden, tel. 074 3673600 - Anholtskamp: A. ten Hovestraat 1, Markelo, tel. 0547 363555 - De Stoevelaar: de Stoevelaar 1, Goor, tel. 0547 386700 - Huize Scherpenzeel, Markeloseweg 2, Goor, tel. 0547 272506 - Huize ‘t Vrijland, Deldensestraat 8, Goor, tel. 0547 272147 Thuiszorg Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uur bereikbaar) Personenalarmering Informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uur bereikbaar) Uitleen verpleegartikelen Winkel: Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, openingstijden: ma t/m vrij 08:30 – 17:00 Uitleenpunt Goor: De Stoevelaar 1, Goor, openingstijden: ma t/m vrij 09:00 – 16:30 Uitleenpunt Markelo: A. Ten Hovestraat 1, openingstijden: ma t/m vrij 08:30 – 12:00 Informatie over hulpmiddelen en de locaties: Medipoint. tel: 0229 753075

Internationale Wijnmarkt Markelo Op zondag 25 mei zal in het sfeervolle openluchttheater ‘de Kösterskoele’ de 7e Internationale Wijnmarkt Markelo plaatsvinden. Wijnboeren uit Frankrijk, Italië, Portugal, Duitsland, Oostenrijk en Nederland zullen naar Markelo afreizen om de door hun geproduceerde wijnen aan te bieden. Uiteraard is er volop de mogelijkheid om de wijnen te proeven. Graag stellen wij aan u voor: Weingut Klein. Weingut Klein ligt in de Pfalz. Door de bescherming in het westen door bossen ontstaat in dit gebied een gunstig microklimaat. Door de noordelijke ligging onstaat een koel klimaat, waardoor droge fruitige witte wijnen gemaakt kunnen worden. Van de kalkbodems komen uitstekende Rieslings. Daarnaast worden hier wijnen van de Rülander, Traminer, Weissburgunder en Sauvignon blanc geproduceerd. Ook rode wijnen worden in de Pfalz gemaakt. De voor Duitsland bekende druiven Frühburgunder, Spätburgunder, Portugieser en Dornfelder worden aangevuld met de Saint-Laurent, welke met name in Oostenrijk verbouwd wordt en de internationaal bekende druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon. De onderneming wordt geleid door de twee broers Stefan en Volker Klein. Zij bezitten 12 hectare grond. De aanplant van de wijnranken, de wijnproductie en het vermarkten van de wijn wordt in eigen beheer gedaan. Beide heren hebben een staatsdiploma voor wijnbouw en oenologie. Naast het wijnbedrijf heeft de familie Klein een proeflokaal, waar je de wijnen kunt proeven en waar je van lokale specialiteiten kunt genieten. Daarnaast is de mogelijkheid om op het wijnbedrijf te blijven slapen. Meer informatie over Weingut Klein is te vinden via www.weingut-klein-kallstadt.de.

Nieuw: stomerij servicepunt bij AH Bekman in Delden Delden - Vanaf heden heeft de Albert Heijnvestiging Bekman in Delden weer als vanouds een stomerijdienstverlening voor Delden en omgeving. Deze kwaliteitsreiniging voor particulieren en bedrijven wordt aangeboden met de unieke meerdagen service voor al het stoomgoed. Evenals voor uw dagelijkse boodschappen gaat u nu ook voor uw stoomgoed naar AH Bekman, zoals kostuums, pantalons en overige luxe bovenkleding, avond- en bruidskleding, suède en leder, gordijnen en vitrages, tapijten en vloerkleden, dekbedden, etc. De kwaliteitsreiniging wordt verzorgd door kwaliteitsstomerij Good-Clean. Om u snel de weg te laten vinden naar De Kolk 3 in Delden wordt er een speciale actie gehouden vanaf heden tot en met 30 april 2014. Elk tweede stuk stoomgoed gratis gestoomd en/of gordijnen en vitrages met 20% korting. Zie ook de advertentie in deze krant. Dus voortaan kunt u terecht bij AH Bekman, De Kolk 3 in Delden, tel. 074 376 1472.

Dagvoorziening - Markelo: De Esch, Noordachtereschweg 3-17. - Diepenheim: ’n Kuierhook, Marsmansland 1 - Goor: De Binnenhof, De Stoevelaar 1 - Delden: Kuierhook en ‘t Uitzicht, Molenstraat 1 - Hengevelde: De Eikenborg, Pellehof 19 - Bentelo: ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 36 - Delden: dagbehandeling Twickeler Es en Raesfelt, Langestraat 74 Maatschappelijk Werk Delden / Bentelo / Hengevelde: Noordwal 72 Delden, tel. 074 3677555 Goor: Grotestraat 86 Goor, tel. 0547 386425 Markelo/Diepenheim: Burg. De Beaufortplein 15 Markelo, tel. 0547 386325. DAGVOORZIENING HOF VAN TWENTE Bentelo: Zorghuis Bentelerhof Wonen en dagopvang voor dementerende ouderen. Bentelosestraat 28, 7497 Bentelo Tel: 0547-388886 / www.bentelerhof.nl THUISZORG EN KRAAMZORG: BTKZORG Voor cliënten in Hof van Twente, Borne en Hengelo bieden wij 24 uur per dag en zeven dagen per week: Thuiszorg; Kraamzorg; Huishoudelijke verzorging; Maaltijdservice; Personenalarmering. Nieuw is de specialistische nachtzorg voor cliënten. BTKzorg heeft vestigingen in: Borne, Delden, Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Ootmarsum. Bereikbaar via: 088-2383737 of www.btkzorg.nl STICHTING WELZIJN OUDEREN HOF VAN TWENTE (SWOHvT) Inloopspreekuren: Goor: op maandag van 9.00 tot 10.00 uur aan de Rozenstraat 2A, contactpersoon: Evelien Mazeland 06 54932768. Voor allochtone ouderen op vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur aan de Rozenstraat 2A, contactpersoon Hamit Gögen 06 40955237. Delden: op vrijdag van 11.00 tot 12.00 in de Bibliotheek Hof van Twente, contactpersoon: Dianne Veehof 06 54926966. Hengevelde: op woensdag van 9.30 tot 10.30 uur in De Pellehof, Pellehof 19, contactpersoon: Marja Bekhuis 06 54932767. Bentelo: op donderdag van 9.30 tot 10.30 uur in Op ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 20, contactpersoon: Marja Bekhuis 06 54932767. Markelo: op donderdag van 09.00 tot 10.00 uur Kantoor Carintreggeland, Burg. Beaufortplein 15, contactpersoon: Dianne Veehof 06 54926966. Diepenheim: op woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in de praktijk voor Fysio en Manuele therapie Edwin Veltkamp, Grotestraat 78. Contactpersoon: Marja Bekhuis, tel. 06 54932767. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met ons kantoor in Goor, van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur op 0547-260053 of via info@swohofvantwente.nl. ALZHEIMER-CAFÉ HOF VAN TWENTE Een trefpunt voor een ieder die belangstelling en/of vragen heeft over dementie, in gemoedelijke sfeer. Locatie cafe “De Bebsel” in Goor. Volg deze krant voor data’s. Informatie r.hoonhorst@carintreggeland tel. 06-34356721 UVV STAD DELDEN: Unie van Vrijwilligers Voorz. mw. M. Westen-Reckman Secr. dhr. J. Bekink, tel. 3762833 Tafeltje-Dekje UVV Maaltijdbezorging bij ouderen en zieken in Stad Delden. Informatie: projectleidsters mw. R. Klein Breteler, tel. 0743762593 of dhr. J.S. Bekink, tel. 074 3762833. Open Tafel UVV Elke dag van 12.30-13.30 uur, mogelijkheid voor zelfstandig wonende senioren in Delden om gezamenlijk te eten in de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: dhr. Markerink, tel. 06-12356888 of mw. Brons, tel. 3763169. Huiskamer voor ouderen UVV Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 u kunnen ouderen binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en/of een spelletje in de Huiskamer voor ouderen. Plaats: de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: mw. José Kamp, tel. 074-3762047. Gymnastiek voor 55+ UVV Inl. dhr. J. Bekink, tel. 074 376.2833. Dansen Internationaal 55+ UVV Donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur in de zaal van Amicitia, aan de Sportlaan. Informatie: mw. A. Breukink tel. 3763837. Bibliotheek UVV Jan Lucaskamp / De Wieken / De Klokkenkamp. Informatie mw. T. de Jong, tel. 3766366 Speel-o-theek ‘De Harlekijn’, UVV Parochiehuis, Langestraat 79, Delden. Open: dinsdag- en donderdagavond van 19.00-20.00 uur. Inl. mevr. C. Kusters tel. 074 2671968. Graag gedaan Voor hulp bij boodschappen, begeleiding naar ziekenhuis of arts, kleine klusjes of even gezelschap bij een wandelingetje. Aanmelding en informatie bij SWO Hof van Twente, tel.0547-260053.

Midvastenwandeling Samen op weg naar Pasen Hof van Twente - Zondagmiddag 23 maart vindt onze jaarlijkse midvastenwandeling plaats. Alle belangstellenden uit Beckum, Bentelo, Isidorushoeve, Hengevelde, Delden, Goor, Markelo en Diepenheim zijn van harte

uitgenodigd! Dit keer zullen we de mooie omgeving van Markelo gaan verkennen. De middag zal in het teken staan van ontmoeting. U wordt om 14.00 uur verwacht in De “Barg-hut” op camping Monte Bello, Goorseweg 49, Markelo (t.o. Landhuis Hotel “de Herikerberg”). Om 14.30 starten we met de wandeling van ongeveer 5 kilometer, die over heuvelachtig terrein gaat. Wandelschoenen worden aanbevolen! De middag wordt afgesloten met een solidariteitsmaaltijd en zal rond 16.45 uur beëindigd worden. Doet u mee? Wij zien uit naar uw komst!

Vocaal Ensemble bij HVV Markelo - Op donderdag 27 maart a.s. hebben wij het Nedersaksisch Vocaal Ensemble uitgenodigd. De avond begint om 20.00 uur in het Dienstgebouw van de

Martinuskerk. Het is een gezellig maar ook ambitieus gemengd koor dat uitsluitend zingt in de streektaal. En wel in de Nedersaksische taalvarianten Gronings, Drents, Twents, Sallands, Stellingwerfs, Achterhoeks en niet te vergeten Platt Duuts. We hebben wat met “taol” of “toal” kun je wel zeggen. Het koor telt ongeveer 20 leden en zingen eens per drie weken op vrijdagavond samen in Grolloo, het muzikale epicentrum van het noorden. Samen zingen op een bovengemiddeld niveau, dat doet wat met je als je dat ook nog kunt doen met liedjes van o.a. Harm en Roelof, Ede Staal en Daniel Lohues. Onze dirigente is Jessica Bos met geleiding van onze pianiste Marzia Hudajarova. Het belooft een luisterrijke avond te worden en hopen vele dames te mogen begroeten.

Steunpunt Mantelzorg Hof van Twente zoekt vrijwilligers Wilt u iets voor een ander betekenen?

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een chronisch zieke, een gehandicapte, een dementerende of een steeds slechter wordende ouder. Mantelzorg kan van tijdelijke aard zijn, maar mondt vaak uit in jarenlange intensieve zorg. Dat kan ervoor zorgen dat de mantelzorger overbelast raakt. Het Steunpunt Mantelzorg is er om mantelzorgers te ondersteunen om overbelasting te voorkomen. Dat doen we onder andere door inzet van vrijwilligers. Vrijwilligers nemen even de zorg over zodat de mantelzorger tijd heeft voor zichzelf. Dat kan verschillen van een uurtje per twee weken koffie drinken bij een dementerende vrouw zodat meneer met een gerust hart boodschappen kan doen. Of eens per week een stukje wandelen met een chronisch zieke meneer zodat zijn vrouw naar haar hobby kan. Of misschien wilt u incidenteel af en toe in de avonden oppassen zodat de mantelzorger naar een verjaardag kan? Wilt u onze groep vrijwilligers komen versterken of kent u iemand die interesse heeft of wilt u er meer over weten? Bel of mail met Chantal Smit, consulent Mantelzorg. Rozenstraat 2b, Goor: 085-7731720; c.smit@siztwente.nl; www.siztwente.nl.

Trots op sterke landbouw Geslaagde agrarische informatieavond LTO Midden en Zuid-Twente en Rabobank Op dinsdag 11 maart jl. vond de jaarlijkse Agrarische informatieavond plaats. Deze avond wordt al meerdere jaren georganiseerd door LTO Hof van Twente, LTO Midden-Twente, LTO Haaksbergen, Rabobank Centraal Twente en Rabobank Enschede-Haaksbergen. Het thema dit jaar was ‘Sterke landbouw voor een duurzame groei, nu en in de toekomst’. Gezien de goede opkomst, 300 personen, kan geconcludeerd worden dat dit thema de agrarische ondernemer aanspreekt. Tijdens deze avond gaven staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma en CDA lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, Esther de Lange hun visie op actuele thema’s in de landbouw zoals het gemeenschappelijke landbouwbeleid en de betekenis van Brussel daarin. LTO opent de bijeenkomst door aan te geven dat landbouw een belangrijke trekker van de economie is en vraagt zich af of dit op waarde wordt geschat. De sector kent vele uitdagingen en heeft vele veranderingen doorgemaakt. In deze regio is er sprake van een overgang van kleine bedrijven naar grote gespecialiseerde bedrijven en een veranderend buitengebied. Dit vraagt een ander denken en goede samenwerking. Onder leiding van Martin Steenbeeke komen de sprekers aan het woord. Esther de Lange geeft aan dat het gemeenschappelijk landbouwbeleid vooral lokaal toepasbaar is. Nu zijn er bijvoorbeeld te veel regels vanuit Brussel. Op de vraag of mensen afhaken als het over Europa gaat zegt ze: ‘Kijk hier, de zaal zit vol. Dit komt omdat het over landbouw gaat. Deze mensen zorgen voor het dagelijks eten op tafel. We moeten deze groep ontzettend waarderen vanwege dit werk. En ik ben dankbaar dat ik deze groep mag vertegenwoordigen.’ Waar Esther zich sterk voor maakt, is dat we met alle veranderingen en hervormingen de sector sterk moeten houden zodat we in de toekomst voor ons eten niet afhankelijk zijn van het buitenland. Sharon Dijksma heeft Landbouw in haar portefeuille en ze werd direct met haar aantreden belast met het Europees Landbouwbeleid. Ze geeft aan niet te zijn opgegroeid op een boerenbedrijf. Ze zegt hierover: ‘Feeling met de sector heb ik gekregen door alle gesprekken en werkbezoeken. En er is draagvlak nodig voor het Landbouwbeleid. Ik denk dat ik daar een rol in kan spelen omdat ik van buiten de sector kom.’ Ook zij geeft aan dat de sector van groot belang is voor de economie. ‘We staan op de 2e plaats op het terrein van export. We hebben veel kennis en daar kunnen we ook aan verdienen. Denk aan veredeling. Uitdagingen liggen op het vlak van verspilling in de keten. Dit moet anders, minder gebruik van grondstoffen en water.’ De sprekers sloten af Esther: ‘Ik wil nogmaals de dank aan de sector uitspreken. We hebben namelijk een verantwoordelijkheid voor onze kinderen. En bedankt dat jullie dit vak willen uitoefenen.’ Sharon: ‘Het belang van het debat is groot. Blijf ons voeden, het houdt ons scherp. Blijf ook vooruit kijken, we moeten verder. Innovatiekracht van de sector, één die open staat voor de tijdsgeest. Dat zullen we zeker steunen.’

Kerkberichten Oecumenisch Avondgebed Donderdag 20 maart, Nieuwe Blasius 19.00 uur Oecumenisch Avondgebed Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 23 maart, 10.00 uur Ds. de Vries R.K. Blasiuskerk Delden Woensdag 19 maart, 18.30 uur Eucharistieviering, pastoor Oortman Zondag 23 maart, 9.30 uur Eucharistieviering, pastor Hoogland Dames/Herenkoor Driekoningenkapel Delden Vrijdag 21 maart, 15.00 uur Oec. viering met koor, PKN, Zondag 23 maart, 10.15 uur WoCo, pastor v.d. Linde Dinsdag 25 maart, 10.15 uur Eucharistieviering, pastor Schuurman O.L. Vrouwekerk Bentelo Vrijdag 21 maart, 09.00 uur Eucharistie, pastor van Bremen Zaterdag 22 maart, 19.30 uur Eucharistie, pastor Geurts Dames/Herenkoor Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zaterdag 22 maart, 18.00 uur WoCo, pastor Saris, Dames/Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 23 maart, 10.30 uur Revd. drs. Tollefsen Protestantse Gemeente Diepenheim Zondag 23 maart, 10.00 uur Ds. Braakman Protestantse Gemeente Markelo Zondag 23 maart, 10.00 uur Ds. Nordt Hervormde kerk Elsen Zondag 23 maart, 10.00 uur Ds. Hovius, Apeldoorn Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 23 maart 10.00 uur, ds. Bakker 19.00 uur, ds. Bakker Hofkerk, Goor Zondag 23 maart, 10.00 uur Ds. de Jong, combo R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Zondag 23 maart, 11.00 uur Pastor Geurts, kinderkoor Woensdag 26 maart, 09.00 uur, viering Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 23 maart, 10.15 uur Ds. Lijzen, Groningen Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 23 maart, 10.15 uur Almelo, ds. de Vries, LOA-AAFM-uitz. R.K. Blasiuskerk Beckum Zaterdag 22 maart, 19.30 uur Presentatieviering communicantjes Pastor Ogink, eigen koor

Uitnodiging diaconale avond Heilige Geest Parochie Bentelo - Hierbij nodigen wij u uit voor onze jaarlijkse diaconale avond met als thema: Het sociale gezicht van de kerk - Hoe kan de katholieke sociale leer bijdragen aan een goede samenleving voor iedereen? De avond zal ingeleid worden door prof. dr. Fred van Iersel. Hij is docent sociale leer aan verschillende opleidingen en werkt voor de geestelijke verzorging van de krijgsmacht. Tevens is hij profielhouder diaconie bij de parochie Onze Lieve Vrouwe van Amersfoort. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en onderling gesprek. Donderdag 27 maart bij Café-restaurant de Hagmöll, O.L.Vrouwestraat 2, Bentelo Tijd: 19.30 uur inloop met koffie en thee, 20.00 uur start van de avond. Van harte welkom! Graag even aanmelden bij pastor Christianne Saris: csaris@heiligegeestparochie.nl.

‘Afvallen de Baas’ Nieuwe minicursus door Carintreggeland Goor - Voor wie snel, goedkoop en gezond een paar kilo gewicht wil kwijtraken is er binnenkort de minicursus “Afvallen de Baas”. In één bijeenkomst leer je van een diëtist en een fysiotherapeut van Carintreggeland wat je wel en niet moet doen om af te vallen. Je boekt zo al snel resultaat. De cursus maakt je bewuster van wat je eet en hoe je beweegt. Doordat je meer weet van voeding en bewegen, maak je betere keuzes. Een gezonde manier van afvallen dus, die ook nog eens goed is in te passen in het normale gezinsleven. Er komen geen pillen, speciale recepten, dure sportscholen of voedingsmiddelen aan te pas waardoor het bovendien goedkoper is. Doordat je je bewust wordt van wat je eet en beweegt, is het resultaat doorgaans blijvend. Wie wil dat nu niet? Wanneer: donderdag 10 april. Waar: De Stoevelaar 1, Goor Aanvang: 19.30 uur - 22.30 uur Kosten: 5 euro per persoon Opgave: Eerstelijnsplanning Carintreggeland, tel. 074 367 7111 of e-mail: eerstelijnsplanning@carintreggeland.nl o.v.v. uw naam, adres, telefoonnummer en aantal personen.

Kabouter handbalmiddag bij DHV Delden - Op woensdagmiddag 26 maart zijn jullie tussen 15:00 en 16:00 uur van harte welkom in sporthal ‘de Reiger’ in Delden. Die middag organiseert handbalvereniging DHV een spelletjesmiddag om jullie kennis te laten maken met handbal. In de sporthal kan je verschillende spelletjes doen die te maken hebben met handbal. Natuurlijk zorgen wij voor drinken met iets lekkers. Het is bedoeld voor leerlingen van groep 1-2-3 van alle basisscholen. Je hoeft je niet van tevoren op te geven en de spelletjesmiddag is gratis! Bovendien mag je altijd een keertje komen trainen (3 keer ) om eens te kijken wat je van handbal vindt en of je het leuk vindt om te komen doen!! Mini’s trainen op vrijdag van 16.00-17.00 uur en de D-jeugd op dinsdag van 17.0018.00 uur en van 17.30-18.30 uur.


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 3

Mariëlle Vaarhorst Boswinkelsweg 2a 7475 MB Markelo T 0547 - 26 20 03 M 06 16 89 94 91 E mariellevaarhorst@hetnet.nl

AANHANGWAGENS

ONDERHOUDSBEURT Ook voor caravans

Prijs € 56,- excl. BTW Het adres voor : Verkoop nieuw en gebruikte aanhangwagens, speciaalbouw, verhuur, onderhoud – reparatie, onderdelen div. merken: Knott, Alko, Bpw en Hella, accessoires Sluisstraat 5/08, 7491 GA Delden, tel: 074-3766230 www.destrookappe.nl

HET HOFWEEKBLAD wordt gelezen in 21.700 gezinnen in: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5.000 ex)

Woningaanbod Delden

Wie kan reageren? U bent 18 jaar en ouder en staat bij ons ingeschreven als woningzoekende.

Hoe reageert u? U vult de woonbon volledig in en levert deze bij ons in. U kunt ook via onze website reageren. De woonbon dient uiterlijk op de eerstvolgende maandag vóór 12.00 uur na plaatsing van de advertentie bij ons binnen te zijn. Woonbonnen die te laat zijn ingeleverd, onvolledig of onjuist zijn ingevuld, nemen wij niet in behandeling.

Spelregels Op onze internetsite kunt u de spelregels voor de woningtoewijzing vinden. U kunt de spelregels ook op ons kantoor afhalen.

Vragen? Kijk voor meer informatie op onze site www.wonendelden.nl of neem contact op met Wonen Delden via 074-376 64 64. Ons kantoor is elke werkdag geopend van 08.00 tot 12.30 uur. ’s Middags zijn we alleen telefonisch bereikbaar. (Op vrijdag zijn we vanaf 12.00 uur gesloten). ‘s Middags is bezoek op afspraak mogelijk.

Langestraat 61b 7491 AB Delden

Tel.: 074 - 376 64 64 Fax: 074 - 376 46 17

info@wonendelden.nl www.wonendelden.nl

te huur

: Beatrixstraat 28 7491 EP Delden Wijk : Koninginnebuurt Huurprijs : € 458,87 Type: : eengezinswoning Bouwjaar : 1958 Beschikbaar per: : 11 april 2014 Kale huurprijs : € 454,67 Servicekosten : € 4,20 C.v. : ja Energielabel : E Aantal slaapkamers : 3 Inkomenseisen : maximaal € 34.678 (IB-60 formulier overleggen bij toewijzing) Bijzonderheden : leuke tussenwoning met mogelijkheid tot achterom. De woning heeft een dichte keuken. In de badkamer is een tweede toilet aanwezig. De zolder is bereikbaar d.m.v. een vlizotrap.

Nieuwe Meubelcollectie

Uit Eigen Meubelmakerij Niet alleen de mooiste woonwinkel van Twente Maar ook nog eens Eerlijke prijzen !

Prachtige Elementen Bank Cubic:

Woning(en) uit eerdere advertenties die inmiddels aanvaard zijn: Woning aantal reacties Weth. Bloemenstraat 7 4 W. alexanderweg 37a 6 Merelstraat 8 9 talingstraat 6 6 Waterland 17 8 Dalkruid 2 6 Beatrixstraat 13 9

Stichting Wonen Delden Postbus 105 7490 AC Delden

Beatrixstraat 28

Adres

WOONBON NR 01

Zijn uw voeten al klaar voor de lente? Bel of mail voor meer informatie en profiteer 10% korting op alle behandelingen in maart

inschrijftijd 05-11-2012 31-01-2010 11-04-2013 29-05-2013 27-09-2010 22-08-2012 07-06-2005

Zelf samen te stellen voor een waanzinnig lage introductie prijs Loveseat 1,5 zonder leuning: Normaal: € 595,– Nu: € Loveseat 1,5 met leuning: Normaal: € 695,– Nu: € Hocker 100 x 75 cm: Normaal: € 395,– Nu: €

Vul uw naam, registratienummer en telefoonnummer in. Bij niet volledig of onjuist invullen van deze bon wordt uw reactie niet meegenomen. Naam:

Voorkeur 1:

Voorletters:

Voorkeur 2:

Registratienummer:

Voorkeur 3:

Huidig telefoonnummer (overdag):

INLEVEREN VÓÓR MAANDAG 12.00 uur

Banken – Eethoeken – Fauteuils – Slapen

Iedere Zaterdag

Interieuradvies !

Textielstraat 28 Haaksbergen, bedrijventerrein Stepelo www.potzwonen.nl

a.s. a.s. Zondag Zondag


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 4

Judoclub SJO geeft visitekaartje af op NK

Schoolfeestfonds keert € 34.250,- uit Goor - Het Schoolfeestfonds heeft zich de afgelopen maanden gebogen over de aanvragen van 40 verenigingen, instellingen en clubs. Om een goede afweging te kunnen maken is als uitgangspunt gekozen voor de criteria die opgesomd zijn in de Leidraad, zoals vermeld op de site van het Schoolfeest (www.schoolfeest.com). Er zijn 12 aanvragen om uiteenlopende redenen afgewezen. In totaal zijn 28 aanvragen gehonoreerd, wat resulteert in de hieronder vermelde bijdragen. Het bestuur van de Stichting Goors School- en Volksfeest had voor 2014 € 35.000 beschikbaar gesteld voor het Schoolfeestfonds. Dit is een fonds, waarbij Goorse verenigingen en instellingen een verzoek kunnen indienen voor een financiële bijdrage voor een activiteit of investering. Samen met geld uit voorgaande jaren zat er ruim € 58.000 in het Fonds. Op grond van afspraken tussen het Schoolfeestbestuur en het Schoolfeestfonds mag elk jaar maximaal twee/derde deel daarvan besteed worden. Voor 2014 betekent dit, dat maximaal € 39.000 aan bijdragen toegekend mag worden. Vereniging / instelling / club Doel toegezegde bijdrage Stichting Kindvriendelijk Goor Palmpasen en Foekepotten € 1.000,00 Goorse Oranjevereniging Koningsdag € 3.000,00 Speeltuinver. Kindvriendelijk Goor Educatieve waterspeelplek € 2.000,00 V.v. Twenthe Goor Professionele vaatwasser € 1.000,00 Stichting Voor en Door Goor Gereedschap ca. stadslandbouw € 1.000,00 Handbalvereniging Dynamiek Jeugdkamp (50-jarig bestaan) € 500,00 Vereniging Mirrewinterhoorn MDG Midwinterhoorn opleiding jeugd € 350,00 Stichting V.E.C. De Reggehof 20-jarig bestaan € 1.000,00 Goorsche Biertent Rellie 65-jarig bestaan (jubelkrant) € 650,65 Zang- en Oratoriumver. Onze Stem Kleding € 1.000,00 Stichting Big Band Festival Goor Muzikaal en cultureel evenement € 2.000,00 Apollo Taptoe drumfanfare (95-jarig bestaan) € 2.500,00 S.v. Hector Geluidsinstallatie € 2.000,00 Tennisvereniging De Mossendam Opknappen van de kantine € 1.500,00 Goorse IJsclub Stofzuiger en pomp € 1.000,00 Jeugdcircus Caroly Vervanging poort circus € 2.000,00 Stichting Buurtwerk Tuindorp Koelkasten € 850,00 Buurtvereniging Elsenerbroek Toneelverlichting € 250,00 Buurtvereniging Kerspel-Goor AED apparaat met behuizing € 1.000,00 SWO Hof van Twente Zondagmiddagcafé senioren € 500,00 Hofstreek Omroep Mobiele studio € 2.500,00 GPKV Kleindierententoonstelling € 900,00 Stichting Kunstuitleen Hof van Twente Verbetering administratief systeem € 1.000,00 Belangenbehartiging Alg.Begraafpl. Herdenking Alg.Begraafplaatsen € 150,00 Brei & Go Goor Breimateriaal € 100,00 De Trekpleister Biljarttoernooi kampioenschap Goor € 500,00 GFC Inbraakalarm/Beveiligingsinstallatie € 2.000,00 STEVIG Renovatie tribune sporthal € 2.000,00 Totaal € 34.250,65

‘Spiritualiteit van de Remonstrantse Belijdenissen’

‘Country Café’ Ruud Hermans, Jony de Boer & band spelen authentieke country, Americana en West Coast muziek

door prof. dr. J.F. Goud

Foto: Andy_Doornhein

Foto: Stef Mennens

Goor - Op zaterdag 22 maart komen Nederlandse country legende Ruud Hermans en country lady Jony de Boer naar De Reggehof in Goor met hun voorstelling Country Café. Een interactieve muziekvoorstelling met authentieke country van Johnny Cash, Kenny Rogers, Shania Twain, Bonnie Riatt, Charlie Rich en anderen. Maar is Bruce Springsteen, Norah Jones, Bob Dylan en Mark Knopfler ook country? Het publiek mag het zeggen. Aanvang: 20.00 uur. De beste country-musici van Nederland spelen in Country Café authentieke country, Americana en West Coast-muziek. Ruud Hermans en Jony de Boer zorgen als gastheer en -vrouw voor een warme, ontspannen sfeer. Ze vertellen anekdotes uit de geschiedenis van de country en virtuoze muziek wordt met liefde en plezier gespeeld door Eric Coenen, Patrick van Gerven, Johan Hakkens, Koen Lieckens en Leon Priest. In Country Café droom je even weg of neurie je mee met bekende songs. Soms krijg je kippenvel bij een tot dan toe onbekend liedje. Ongedwongen en dicht bij het publiek. Dat is de kracht van Country Café! Kaarten à € 18,50.

Oorlogsgeheimen is een spannende muzikale voorstelling voor 9-plussers

De muzikale theatervoorstelling ‘Oorlogsgeheimen’, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens is op zondag 23 maart te zien in De Reggehof in Goor. Maarten Ebbers en Ida van Dril nemen het publiek mee naar de oorlogsjaren en zetten het verhaal uiterst realistisch neer. Aanvang: 14.00 uur. Het verhaal van Oorlogsgeheimen is het meer dan waard om verteld te worden. Niet alleen omdat het over misschien wel de belangrijkste en meest beladen periode uit de Nederlandse en wereldgeschiedenis gaat, maar vooral omdat de problemen en emoties zo universeel en van alle tijden zijn. De voorstelling Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen. Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje

vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…. Jacques Vriens: “Gisteren was ik bij de première van de voorstelling “Oorlogsgeheimen’ naar mijn boek. Wat is het een prachtige en indrukwekkende voostelling geworden! Op sommige momenten behoorlijk heftig (daarom vanaf 9 jaar!), maar ook geestig en ontroerend. Ida van Dril en Maarten Ebbers spelen echt fantastisch en ik heb genoten van de uiterst creatieve regie van Pepijn Cladder. Met eenvoudige middelen komt een heel Limburgs dorp uit 1944 tot leven. Van harte aanbevolen.” Kaarten à € 16,50 | t/m 15 jaar € 9,50 (incl. consumptie en garderobe)

Delirium II van Javier Guzman is nóg confronterender dan zijn voorganger

Een turbulent leven, dat is wat cabaretier Javier Guzman de laatste jaren heeft gehad. Jarenlang is hij verslaafd geweest aan alcohol, seks en drugs. Inmiddels is hij compleet afgekickt en rekent hij in zijn nieuwe show volledig af met zijn ex-verslavingen. Javier Guzman is confronterend eerlijk in Delirium II die op zondag 30 maart te zien is in De Reggehof te Goor. Aanvang: 20.00 uur. In 2007 was in de show Delirium de alcoholverslaving van Guzman aan de beurt, waarmee hij ook de Nederlands Hoop won, maar nu krijgt onder andere zijn cocaïneverslaving er flink van langs. Guzman neemt je mee langs ongure straathoeken, dito afkickklinieken en een louterend bezoek aan een speelparadijs. Van een ‘onschuldig’ lijntje cocaïne op een feestje naar 10 gram per dag. Javier vertelt op een komische manier hoe hij in een groot, zwart gat belandde. De cabaretier legt de vinger op de zere plek; namelijk zijn verslavingsgevoeligheid. Een show vol openhartigheid, keiharde zelfspot maar ook schokkende verhalen. Het is de meest autobiografische en confronterende show die Javier ooit maakte. Kaarten à € 21,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Reggehof via de website www.reggehof.nl en bij de kassa via 0547 284 880 (ma en vrij van 09.00 tot 16.00 uur en di, wo en do van 13.00 tot 16.00 uur).

Hengelo - Wat bedoelen we eigenlijk als we de woorden ‘God’, ‘Geest’, ‘Christus’ gebruiken? Welke spiritualiteit kenmerkt de remonstrantse belijdenissen van 1940 en van 2006? De spreker is prof. dr. Johan Goud, die de eerste opsteller was van de belijdenis van 2006. In een interview in de NRC (10-06-06) zei hij over deze belijdenis: ‘Deze tekst start bij de mens die beseft dat er iets is dat het menselijk bestaan niet vrijblijvend maakt. Het keert zich daarmee tegen de ééndimensionaliteit en de vrijblijvendheid die de huidige samenleving kenmerken. Van daaruit spreken we dan over de Geest van God, over Jezus die door die Geest vervuld was en over God, als bron van ondoorgrondelijke liefde, die de grond van het bestaan is – en die dus niet noodzakelijk als persoon hoeft te worden gezien. Daarmee hebben we de traditionele volgorde van Vader, Zoon en Geest als het ware op zijn kop gezet – een knipoog naar de belijdenisgeschriften in orthodox-christelijke kring.’ Prof. Dr. J.F. Goud (1950) is remonstrants predikant in Den Haag, waar hij ook leiding geeft aan het centrum voor religie en cultuur Uytenbogaert en hoogleraar religie en zingeving in literatuur en kunst aan de RU te Utrecht. Zaterdag 22 maart van 11.00 – 12.30 uur. Remonstrantse kerk, Woltersweg 11, Hengelo. Entree: 7 euro niet-leden; 5 euro, voor studenten/leden/vrienden van de Remonstranten en Doopsgezinden. Zie ook www.remonstranten.org/twente. Opgeven is niet nodig.

Expositie Galerie Visée Diepenheim - Tijdens de lente van 2014 wil Galerie Visée steeds wisselende kunstwerken in de galerie tonen. En telkens het werk van 2 kunstenaars extra aandacht geven. Nu met beelden van Bea Mol en schilderijen van Reinier Kamphuis. Voor Bea zijn de vormen van mens en dier een onuitputtelijke bron van inspiratie. Niet alleen het uiterlijk wil zij uitbeelden, ook de persoonlijkheid van het model - het wezen moet zichtbaar zijn. Zij maakt graag beelden van jonge dieren. Hun kwetsbaarheid en expressiviteit blijven boeien. Bij Reinier zijn kleine schetsen en gouaches het uitgangspunt voor een schilderij. Een herinnering of een gedachte kan aanleiding zijn tot schilderen. Zijn doeken dragen een figuratief karakter maar bevatten ook geabstraheerde elementen. De Gelderse IJssel is voor Reinier een geliefd onderwerp. Ook toont de galerie mooie sieraden van Greetje Sieders, Ellen van Toor en Christine van der Ree. Op zaterdag zal er regelmatig een glas wijn geschonken worden. Zo luiden we graag met u het nieuwe voorjaar in. De expositie loopt van maart tot juni 2014. Galerie Visée, Grotestraat 41, hoek Middenstraat te Diepenheim; www.galerie-visee.nl.

Na het succes op het districtskampioenschap judo in Oost Nederland heeft de Enschedese judovereniging Stichting Judosport Oost (SJO) een visitekaartje afgegeven op het Nederlands kampioenschap judo tot 15 jaar. Onder begeleiding van SJOtrainers Sirach Cooiman, Marjolein Besnyoi en Jenny Snippe (Europees kampioen judo 2011) weten zij beslag te leggen op maar liefst drie zwaar bevochten podiumplaatsen, 1x zilver, 2x goud. ’s Ochtends mogen Sharon Nijland, Rens Olde Keijzer, Carmo Waszink en Jorn Barneveld het spits afbijten. De SJO judoka’s zijn er fysiek en mentaal klaar voor. Gewoon goed judoën, je concentreren op je partij en gaan. En dat doen ze. De gedrevenheid straalt er van af. Vooral de uit Goor afkomstige Carmo lijkt vleugels te hebben. Het lukt, de finale. Daar moet hij helaas zijn meerdere erkennen in Ivo Verhorstert (LI). Dat doet even pijn, even voelt het echt als goud verliezen, maar dat gevoel gaat al snel over in euforie. Hij is de nummer 2 van Nederland in de gewichtscategorie tot 42 kg. ’s Middags is het de tijd voor nieuwkomers Rico Poppinghaus en Damian Mulder. Twee jonge judoka’s, die in hun eerste jaar op het NK er vooral zijn om ervaring op te doen en sfeer te proeven. En natuurlijk niet te vergeten hun mede clubgenoten, Renée van Harselaar, Daan Moes, Vincent Schreurs en Bob Hummel aan te moedigen. Vincent en Bob laten goed judo zien maar weten niet tot de finales door te dringen. Daan en Renée wel. Ze hebben maar één doel in hun laatste jaar op het NK-15 jaar. Zij gaan voor goud. Ze zijn volledig gefocust. Hun missie, Nederlands kampioen worden. Al jaren werken ze naar dit moment toe. Veel moet er voor wijken, wekelijks wordt er minstens 4x getraind (onder andere op de Talententraining van het Judo Topsport Steunpunt in Heerenveen). In de halve finale tot 38 kg staat de 13-jarige uit Almelo afkomstige Daan tegen Jurrien Kugel (NN). Even lijkt het erop of hij de partij gaat verliezen, maar hij blijft geloven in zichzelf, weet ondanks de grote druk zijn hoofd erbij te houden en gaat terecht naar de finale. Daar weet hij Jair Reinartz (MN) met een sankaku te verslaan. Ippon, goud. De Enschedese Renée van Harselaar is oppermachtig in de categorie tot 63 kg. Nadat ze in januari het Dutch Open Espoir al overtuigend op haar naam zette, weet ze in Eindhoven schijnbaar eenvoudig tot de finale door te dringen. Daar staat ze tegenover Edelaine Westdijk (ZH). In slechts anderhalve minuut weet ze de partij in haar voordeel met ippon te beslissen. Nederlands kampioen. Een droom komt uit!

In en om de dierenambulance “Hof van Twente” Geld speelt altijd een belangrijke rol bij de dierenambulance, alleen ging er de laatste tijd meer geld uit dan dat er binnenkwam. Dit hou je wel even vol als organisatie, maar niet erg lang. Dit is dus de reden, dat we u gevraagd hebben om ons financieel te steunen, zodat we de dierenambulance “Hof van Twente” ook na 12 jaar kunnen blijven inzetten voor zieke en gewonde dieren. Hoeveel geld er binnen is gekomen, weet ik nog niet helemaal, daar het laatste afschrift bij het uitgaan van deze column nog niet binnen was. U kunt ons natuurlijk gewoon blijven steunen. Gebruik hiervoor dan het onderstaande bankrekeningnummer. Wij en de zieke/gewonde dieren zijn u er dankbaar voor en alle kleine beetjes helpen. Als chauffeur op de dierenambulance moet je eigenlijk van alle markten thuis zijn en moet je goed weten waarover je praat. Nu is dat waarover je praat soms best ingewikkeld. Ik heb hiervan eens een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet. Stel, je komt in gesprek met een schaapherder en je zegt tegen hem: Zo! U hebt een mooie troep schapen! Ik denk dat deze man zich dan toch wel erg beledigd voelt. Veel schapen bij elkaar noemt men een “kudde”. En zo leven reeën ook niet in een groep, maar in een “sprong”. Bij ganzen zegt men: Tjonge, wat een grote groep ganzen heb ik gezien. Wolven leven op hun beurt weer in een “roedel” en patrijzen in een groepje noemt men in de volksmond weer een “klucht”. Snapt u het allemaal nog? Wespen in een nest noemt men een “volk” en veel vissen bij elkaar noemt men een “school”. Alles bij elkaar soms best ingewikkeld, maar het valt te leren. Zo kun je je ook afvragen, waarom een mannetjes duif “doffer” word genoemd en een vrouwtje een “min” of “duif”. Bij vinkachtigen wordt daarentegen een mannetje “man” genoemd en een vrouwtje “pop”. Gekker wordt het bij de kievit, hier heet een man een “haan” en een vrouwtje een “hennetje”, terwijl je bij de overige weidevogels gewoon over mannetje en vrouwtje spreekt. En dan nog de eenden, hier heet een mannetje een “woerd” en een vrouwtje gewoon een “eend”. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden te bedenken, maar ik denk dat dit eerst wel genoeg is om over de benamingen na te denken. Het eerste kievitsei is alweer gevonden en veel vogels zitten alweer te broeden. Zodra de jongen weer uit het ei kruipen breekt er voor ons een zeer drukke tijd aan. Jongen vallen of waaien uit het nest en blijven als kleine donsbolletjes op de grond liggen. In dit geval rukt de dierenambulance zeer zeker uit en zal de jongen naar een opvang brengen. Anders wordt dit als de jongen uit zichzelf het nest hebben verlaten en op de grond zitten. De chauffeur gaat wel ter plekke om een goed advies te geven, maar zal de jongen met rust laten. Deze jongen worden namelijk gewoon door hun ouders op hun tijd gevoerd. Trouwens over voeren gesproken. Er zijn nog steeds mensen, die nu nog vetbollen, pindasnoeren en potten pindakaas in de boom hangen. Als antwoord krijg je vaak het is zo leuk al die vogels in de tuin. Jammer dat deze mensen ‘s nachts niet een keer naar hun tuin gaan. Zeker weten, dat er heel veel beestjes in de vorm van ratten en muizen door hun tuin banjeren op zoek naar restjes pinda’s en een vetbol. Mijn advies is daarom: stop met dit voeren, vogels kunnen zich nu best goed redden. Een ander probleem is, dat vogels straks hun jongen gaan voeren met pinda’s en vetbollen en hier kunnen hun jongen nou net niet tegen en zullen hierin stikken. Jonge vogeltjes hebben eiwitrijk voedsel nodig, insecten, rupsen en bijvoorbeeld regenwormen, dit kunt u de oudervogels niet aanbieden, ze zullen het zelf moeten zoeken. Mijn advies: geef de oudervogels deze kans! De dierenambulance “Hof van Twente” is dagelijks bereikbaar tussen 9.00 uur en 20.00 uur. Telefoon 06 30704810. Wilt u de stichting dierenambulance “Hof van Twente” steunen? Maak dan uw gift over op bankrekeningnummer 11 09 77 068 van de Rabobank in Delden o.v.v. dierenambulance. Han Brinkcate, voorzitter Stichting Dierenambulance Hof van Twente

Kring-apotheek Delden wordt Alphega apotheek Versterking van onafhankelijke apotheek en verbeterd aanbod klanten Kring-apotheek Delden heeft vanaf woensdag een nieuwe naam: Alphega apotheek. De nieuwe Alphega apotheek heeft een frisse en moderne uitstraling gekregen en blijft gevestigd aan de Dr. Gewinstraat 2 te Delden. Alphega apotheek Delden is één van de vele zelfstandige Kringapotheken in Nederland, die de overstap naar Alphega heeft gemaakt. Het is de bedoeling dat alle aangesloten zelfstandige Kring-apotheken als Alphega apotheek verder gaan. De meerwaarde van Alphega apotheek Alphega apotheek is met meer dan 4.700 (stand 31-03-2014) apotheken actief in zes Europese landen. Om klanten de beste gezondheidszorg te kunnen blijven bieden heeft Kring-apotheek zich aangesloten bij dit internationale apothekersnetwerk. Zo profiteren consumenten van de voordelen van een internationaal merk. Zoals een breder assortiment zelfzorgproducten en nieuwe zorgdiensten. Met de slogan ‘Uw’ - ‘Jouw gezondheid is onze zorg’ laat Alphega apotheek zien dat de zorg voor de klant verder gaat dan advies en het verstrekken van medicijnen. Alphega apotheek biedt oplossingen, die zich juist richten op preventie en denkt daarbij mee met de klant. Bij Alphega apotheek Delden kunnen klanten terecht voor professioneel, persoonlijk advies en informatie over al hun gezondheidsvragen en receptgeneesmiddelen. Ook voor middelen voor de wondverzorging, diabetes hulpmiddelen (zoals teststrips, prikkers en naalden) en voor incontinentiemateriaal kunt u bij ons terecht. Daarnaast heeft de apotheek een uitgebreid assortiment zelfzorgproducten, zoals pijnstillers, hoestdranken en speciale huidverzorgingsproducten. Klanten kunnen uiteraard blijven rekenen op de vertrouwde service van het apotheekteam van Alphega apotheek Delden. HJ van Hagen van Hoorn en B van Hagen, eigenaren van Apotheek Delden: “We zijn erg blij met onze overstap naar het internationale merk Alphega apotheek. Hierdoor kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn”. Caitlin Sorrell, Managing Director van Alphega Pharmacy Europe, voegt toe: ”Alphega Pharmacy blijft zich versterken en de aansluiting van Kring-apotheek bij Alphega verhoogt het profijt van heel het zelfstandige apothekersnetwerk. We kijken ernaar uit om nauw samen te gaan werken met de zelfstandige apotheken in Nederland.” Openingstijden Alphega apotheek Delden blijft geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Jaarvergadering KBO Delden Op 12 maart hield de KBO, afdeling Delden haar jaarvergadering. Op deze mooie lentedag was de opkomst, buiten verwachting, heel goed. Na een hartelijk welkom van de voorzitter en een ogenblik aandacht voor de overleden leden, deed de secretaris H. Roesink verslag van het afgelopen jaar. Vervolgens gaf de penningmeester G. Hagedoorn, de stand van zaken van de financiën weer en deed de kascommissie verslag van haar bevindingen. De heren B. Veldhuis, tot voor kort secretaris, en G. Hagedoorn namen afscheid van het bestuur. Zij kregen een attentie en een bos bloemen overhandigd en uiteraard werden zij heel hartelijk bedankt voor hun geweldige inzet gedurende meer dan 10 jaar! De vergadering ging akkoord met de benoeming van de nieuwe penningmeester, de heer Ton van den Bos. Het bestuur denkt in hem een prima opvolger van Gerrit te hebben gevonden en wenst hem veel succes! De KBO, de grootste landelijke bond voor ouderen boven de leeftijd van 50 jaar, zet zich in voor het welzijn van ouderen en behartiging van hun belangen. De Unie KBO vertegenwoordigt haar leden naar de regering via het CSO (Commissie Samenwerkende Ouderenorganisaties). De afdeling Delden probeert dit op plaatselijk niveau te doen. Daarnaast organiseert zij voor haar leden allerlei activiteiten zoals themamiddagen, fietstochten, kaartmiddagen en computercursussen. Ook kunnen de leden gebruikmaken van een collectieve ziektekostenverzekering bij het Zilveren Kruis met aantrekkelijke kortingen en het laten invullen van hun belastingformulier. Bovendien ontvangen zij 10 keer per jaar het blad Nestor. Op 31 januari jl. had onze afdeling 394 leden. In het najaar starten we opnieuw een ledenwerfactie om boven het aantal van 400 leden te komen. Wilt u zich nu reeds opgeven dan kan dat bij: H. Roesink, Galgenmaten 10, telefoon: 074-3763425.

Opbrengst Reumacollecte in Delden Het Reumafonds bedankt alle collectanten en bewoners van Delden voor de grote inzet en bijdrage aan het prachtige resultaat van de collecte. In de landelijke collecteweek van 10 tot en met 16 maart is in Delden in totaal € 3.261,89 opgehaald. Namens het comité hartelijk dank.

Concert bij Kaarslicht Delden - Op zaterdag 29 maart is het volgende Concert bij Kaarslicht in de Oude Blasius van Delden. Het Twentse koor Exicon brengt een programma met passiemuziek. Exicon is voortdurend op zoek naar uitdagende, weinig uitgevoerde koormuziek uit de 20e en 21e eeuw. Ook in de Baltische muziek valt nog veel te ontdekken; veel hedendaagse componisten leveren belangwekkende bijdragen aan de bloeiende koorcultuur die daar springlevend is. Exicon zingt passiemuziek van Rihards Dubra, Vytautas Miškinis en Paweł Łukaszewski. Daarnaast zingt het koor werken van Max Reger, Rudolf Mauersberger en Vic Nees. Tijdens het concert op 29 maart kunt u kennismaken met hedendaagse, vernieuwende muziek waarbij de teksten worden gedragen door eigentijdse klanken. Zoals gewoonlijk begint ook dit Concert bij Kaarslicht om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, daarom is er een collecte bij de uitgang.


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 5

Diep ontroerd door de moed en de kracht, waarmee zij tot het laatst toe heeft gevochten om bij ons te blijven en intens dankbaar voor alles wat zij voor ons heeft willen zijn, nemen we bedroefd, maar in liefde afscheid van onze lieve moeder, oma en overgrootmoeder

Hoortoestellen

Hermina Engelbertha Poelman - Spoolder Miny

Bornsestraat 24 Hengelo · T 074 75 01 507

weduwe van Hans Poelman sinds 28 september 1992 * Delden, 8 juli 1935

† Delden, 14 maart 2014

Richard en Ingrid Bart en Loes Michelle en Denny, Mirthe Kirsten Giséla en Frank Mike en Demi Tessa Correspondentieadres: De Regge 16 7491 MC DELDEN Wij bidden voor haar tijdens de avondwake op woensdag 19 maart om 19.30 uur in de parochiekerk H. Blasius aan de Langestraat te Delden, waarna er bij haar thuis aan de Mr. Racerstraat 8 gelegenheid is om afscheid van haar te nemen en de familie te condoleren. De uitvaartviering, waarvoor wij u uitnodigen, zal plaatsvinden op donderdag 20 maart om 11.30 uur in bovengenoemde kerk. Aansluitend gaan we haar begeleiden naar crematorium Enschede, ingang West, Usselerrietweg 40 te Usselo, waar om 13.30 uur de crematieplechtigheid zal beginnen. Voor de personen die geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen deze advertentie als zodanig beschouwen.

Flexibele kinderopvang aan huis

www.nannyburolaluna.nl | mob: 06-46246881

In memoriam

Hans Pierik 17-03-2014

Ik zie je in bloemen Ik zie je in de zon Al ben je niet meer zichtbaar, Ik speur je warmtebron, Steeds voel ik jouw nabijheid, Steeds ben jij om mij heen, Door wat wij samen hadden, Voel ik mij niet alleen.

RA

M. KEIZER

Schilderwerken

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl

Heeft u genoeg van grasmaaien? Wij bieden u de oplossing: Husqvarna automoWer met sms / gps op uW smartpHone

ac tie! gratis installatie Ook voor basisschoolleerlingen Een steuntje in de rug nodig? - Rekenen, taal en spelling - Leren leren - Hulp bij leerproblemen - Dyslexie en Dyscalculie - Studiebegeleiding (1 of 2 keer per week) - Brugklasvoorbereiding - Sociale vaardigheid

Tel: 074-2431571 www.studiecentrum-hengelo.nl

OFFICIEEL HUSQVARNA KROONDEALER / BEDRIJVENTERREIN DIEPENHEIM. WWW.MORSINKAGRIDIER&TUIN.NL MEER INFORMATIE? TEL.: 0547-352517

J. Ooststraat 13 | 7475 EA Markelo | 0547-361 885 | info@ichthusmarkelo.nl | www.ichthusmarkelo.nl

17-03-2009

Op zoek naar een ”top school”

Open dag woensdag 26 maart van 9.00 tot 12.00

een veilige omgeving met respect voor elkaar

moderne onderwijsmiddelen

veel verschillende manieren om te leren

een ontwikkeling tot zelfstandigheid

Persoonlijke aandacht!!

De Oecumenische Basisschool Ichthus is een Christelijke school waar de kinderen zich thuis voelen!

Voor nieuw, onderhoud en reparatie van uw naai- of lockmachine

HOLTKAMP Naaimachines

Meer dan 40 jaar ervaring

Bel voor info of een afspraak ✆ : 074-2420710

Te koop: ‘t Kip 9 te Delden Vraagprijs: € 199.000,00 k.k. Goed onderhouden hoekwoning in rustige karakteristieke woonwijk op loopafstand van het centrum van Delden. Tevens op loopafstand van landgoed Twickel en de Deldeneres. Meer info te lezen op Markplaats en jaap.nl Geïnteresseerd? Neem dan contact op telefoonnummer 06-54258345


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 6

Agenda Pop- en Cultuurpodium Metropool 4 apr | Nielson Vorige week verscheen de debuutplaat van Nielson. ‘Zo Van Ah Yeah’ heet de schijf en Ah Yeah mag deze jonge singer/ songwriter te pas en te onpas roepen wat ons betreft, want wat een hits scoorde hij het afgelopen jaar. Dat begon natuurlijk al tijdens zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter van Nederland met de nummer 1 hit ‘Beauty & The Brains’. Er volgden er nog een aantal: Zo kan het dus ook, Hoe, Mannenharten en zijn meest recente single Kop In het Zand bestormt as we speak de hitlijsten. Eén grote hitmachine dus en er zijn maar weinig artiesten die met het uitbrengen van het debuut eigenlijk een soort van verkapt greatest hits album de markt op slingeren. Nielson doet het gewoon. Live spelen doet hij ook! De ‘Zo Van Ah Yeah’ clubtour brengt hem samen met zijn band op 4 april naar Hengelo. Dit keer in de grote zaal, want de kleine zaal waar zijn vorige optreden plaatsvond is hij ruimschoots ontgroeid! Tickets voorverkoop: € 15,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 13 apr | Ilse DeLange Fanconcert Frequente bezoekers van onze website hadden dit natuurlijk al lang gezien. De komst van Ilse DeLange voor een fanconcert naar Metropool. Er zijn echter nog enkele tickets over en de fanclub deelt ze graag met niet-leden, want ook niet-leden willen natuurlijk genieten van een live optreden van Ilse en haar band. En dat kan dus vanaf nu! Want ook niet-leden kunnen nu kaarten voor dit evenement bestellen. Het wordt hoe dan ook bijzonder, al was het alleen maar vanwege het feit dat ook Waylon deze dag aanwezig is. En dan kan het dus zomaar zijn dat je op deze zondagmiddag het allereerste live-optreden van The Common Linnets gaat zien. Dat is onze afvaardiging voor het Eurovisie Songfestival dit jaar zoals je ongetwijfeld weet. Primeurtje dus! De leden van de fanclub hebben al een flinke aanslag op de hoeveelheid kaarten gepleegd. Tickets voorverkoop: € 32,50 Open 13:00 uur | Aanvang 14:00 uur 17 apr | Nije Live Ook dit jaar weer organiseert De Nije stichting het benefietconcert Nije Live. Een avond lang genieten van toffe bands en ook nog eens een goed doel steunen. Een topcombinatie natuurlijk! De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan het Nije Huis, een inloophuis voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten. Deze avond kun je genieten van optredens van Thozes, The Etta James Experience, Kasuga Brothers, Ruud Weber Band en The Fortunate Sons! Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via De Nije stichting: Het Nije Huis, Beursstraat 9, 7551 HP Hengelo; info@ denije-stichting.nl | 074 – 2772772. Tickets voorverkoop: € 12,Open 19:00 uur | Aanvang 19:30 uur 2 mei | Line-up Heartland Festival compleet Met Eli “Paperboy” Reed, Israel Nash Gripka, Band Of Heathens, The Handsome Family, Giant Tiger Hooch, Blue Grass Boogiemen en Clean Pete was er al veel moois om naar uit te kijken op het Heartland Festival op 2 mei. Maar liefhebbers van Roots kunnen zich nu helemaal de blaren op de handen wrijven. Want naast deze fijne acts zijn als laatste ook nog eens Marc Ford (ex-Black Crowes), Small Time

Crooks en The Black Marble Selection toegevoegd aan de line-up van de eerste editie van dit indoor festival. Een avond (het is op een vrijdag dus we beginnen om 17:30 uur zodat je geen ruzie op het werk krijgt) voor liefhebbers van Roots in de breedste zin van het woord. Natuurlijk kun je een lekker hapje eten, is er een platenmarkt en kun je de dode punten in je baard laten bijpunten door een heuse barbier. Wij verheugen ons nu al op 2 mei en we hopen dat ook jij erbij bent. Voor slechts 22,50 euro kun je genieten van al dat moois, dus om de prijs hoef je het denken wij niet te laten. Welcome to Hengelo, Welcome to the Heartland! Tickets voorverkoop: € 22,50 Open 17:00 uur | Aanvang 17:30 uur 10 mei | Singlefeestje Een bak vol singles en een dj. Het idee: jij struint door meters singles, je kiest je favoriet en geeft deze aan de dj en deze draait jouw plaat. Klinkt simpel en dat is het ook. Maar wat is het doeltreffend! De mannen van het singlefeestje staan volledig tot je beschikking en nemen duizenden singles mee met maar één doel: jou laten dansen op de muziek die jij leuk vindt! Van The Beatles tot The Backstreet Boys en van de nieuwste dance tot klassiekers uit de seventies en eighties. Met het singlefeestje ben jij in charge! Interactiever als dit wordt het niet. Participerend feesten. Lachen. Gieren. Brullen. Singlefeestje! Tickets: € 10,Open 22:00 uur | Aanvang 22:00 uur 20 jun | Rich Robinson Ja ja, alweer een Black Crowe in Hengelo. Niet lang geleden kondigden we de komst van Marc Ford voor Heartland aan (die immers ook een tijd deel uitmaakte van The Black Crowes) en nu dus de komst van Rich Robinson en zijn band. Voor de duidelijkheid: dat is niet de graatmagere zanger van de southern rock band maar de iets vollere broer en gitarist van de band. In die hoedanigheid is hij in grote mate verantwoordelijk voor het songmateriaal van The Black Crowes. Verwacht dus bij het concert van Rich Robinson ook geen radicale koerswijziging t.o.v. het Crowes geluid. Wat je dus wel kan verwachten: southern rock met blues en americana invloeden. En veel nieuwe nummers want binnenkort verschijnt het derde solo album van Rich: The Ceaseless Sight. Het werk dat we tot nog toe hebben gehoord klinkt prachtig en is reden genoeg om watertandend uit te kijken naar 20 juni. Dan zien we de Rich Robinson Band in onze kleine zaal. Bijzonder toch? Tickets voorverkoop: € 19,50 Open 20:30 uur | Aanvang 21:00 uur 18 okt | Henrik Freischlader Onze favoriete Duitse bluesgitarist komt ons in oktober weer met een bezoek vereren. En vereerd zijn we, want wat kan deze Henrik pingelen zeg. Hij was al eens op visite met zijn band in Hengelo en soms betrappen we onszelf op een hardop uitgesproken ‘zugabe’ als we weer een nummer van hem voorbij horen komen. Henrik speelde in het verleden al eens in de support van o.a. B.B King, Peter Green en Joe Bonamassa. Deze laatste sprak de volgende lovende woorden: “I love the man and I hate the man. Why do I love him – ‘cause he’s a brilliant young guitarplayer. Why do I hate him – ‘cause he makes me work very hard every night!” Veren in de kont kriebelen het lekkerst als ze van iemand als Joe Bonamassa komen. De verwachtingen maakt Freischlader in elk geval ruimschoots waar en als je houdt van vlammende blues en rock, dan doe je jezelf een enorm plezier met Henrik Freischlader. 18 oktober is het zover! Tickets voorverkoop: € 15,Open 20:30 uur | Aanvang 21:00 uur Poppodium Metropool | Industrieplein 10, Hengelo, tel. 074-2438000.

Jubilarissen EHBO afdeling Goor Repair Café Hengelo

Goor - Tijdens de jaarvergadering van de EHBO afdeling Goor, werden diverse leden bedankt voor hun tomeloze inzet voor de EHBO. Mevrouw Dini van Ommen werd gehuldigd. Zij is al 40 jaar lid van de EHBO Goor, tevens werd Wim Averdijk gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Allen zetten zich belangeloos in voor de gemeenschap. Daarnaast is hun kennis van EHBO ook van belang bij diverse activiteiten in Goor. Tevens bracht de voorzitter Herman van Ommen enkele leuke anekdotes over de jubilarissen naar voren. Zij kregen een bondsspeld en bloemen naast een daverend applaus. Ook was er een dankwoord voor alle aanwezigen want zonder actieve leden is een vereniging niet draaiende te houden. Algemene informatie: De EHBO in Goor beschikt over diverse AED apparaten. (Bij hartstilstand zijn de eerste 6 minuten van levensbelang.) Deze zijn voor gebruik bij hartstilstand en gebruiksklaar zodat hiermee snel en kundig handelen mogelijk is. De kans op herstel is vele malen groter. EHBO staat voor helpen en erger voorkomen tot professionele hulp het overneemt. 7 april starten we met een nieuwe EHBO cursus, je kunt je nog op geven bij ehbogoor@live.nl.

Klaverjasclub Eternit Uitslagen donderdag 13-03-2014: 1 Gerrit Waanders    2 Laurens Boel    3 Femmy van derv Weide    4 Hennie Rouwhof    5 Peter Nijhof    6 Joop Godwaldt    7 Jenny Budde    8 Ben Bekkering    9 Frans Exterkate    10 Jan Suierveld   

5706 5653 5194 5068 5014 4908 4882 4887 4862 4748

Hengelo - Wat doe je met een kapotte cd speler? Met een stofzuiger die niet meer werkt? Of met een kastje dat een beetje scheef staat? Gooi ze niet weg! Repareer ze in het Repair Café. Op zaterdag 29 maart is er weer een Repair Café. Een Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het (samen) repareren. Op de locatie zijn gereedschap en enkele materialen aanwezig om reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. Wijkcentrum De Tempel en Techniekmuseum HEIM organiseren regelmatig een bijeenkomst, afwisselend op beide locaties. Op zaterdag 29 maart ben je van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom met je kapotte spullen in Techniekmuseum HEIM, Industriestraat 9 in Hengelo. De toegang is gratis. We doen er alles aan om jouw reparaties te laten slagen. Het is handig als je gebruiksaanwijzingen of technische gegevens van je apparaat meeneemt. Dit scheelt zoekwerk en maakt de slagingskans van de reparatie groter. Wil je meer weten, kijk dan even op www. techniekmuseumheim.nl of kijk op www. repaircafe.nl, regio Overijssel.

Geslaagde Deldense Bingoavond

Vrijdag 14 maart werd er voor het eerst in 35 jaar weer eens een bingoavond georganiseerd door SV Delden. De avond was vrij toegankelijk voor iedereen. Saillant detail was dat ook 'oud gedienden' mevrouw Veltman en mevrouw Langenberg aanwezig waren, net zoals bij de laatste editite tientallen jaren geleden. Onder bezielende leiding van Gerard Dijk werd er gestreden om een aantal leuke prijzen, zoals een boodschappentas van AH Bekman en Dirk van den Broek en een dinerbon van Hotel De Zwaan. De avond verliep sportief, dat bleek ook toen 2 dames tegelijk bingo hadden en besloten de prijs te delen, zodat een loting om de prijs niet nodig was. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond en bedankt de sponsoren en hoofdsponsor van de avond #37 (onderdeel van Country Wishes). Op vrijdag 11 april is er weer een bingo en de organisatie hoopt dan op nog meer deelnemers.

POLITIE Doodgebeten dieren door loslopende honden Diepenheim - In de nacht van zaterdag 15 maart hebben 2 loslopende honden 3 geiten en 3 ganzen doodgebeten op een erf bij een woning aan de Oude Borculoseweg te Diepenheim. Een van de bewoners was die nacht wakker geworden en had 2 honden, een grote witte zwart gevlekte hond en een middelgrote zwarte hond met spitse recht opstaande oren, gezien. Deze honden zijn van het erf gejaagd. Bij daglicht ontdekten de bewoners de dode dieren.

Start cursus Windows 8 voor beginners en iPad cursus voor senioren

Goor - Wegens succes organiseert de Stichting Welzijn Ouderen (SWOHvT) in samenwerking met Reggestad Automatisering wederom nieuwe computercursussen. Bij voldoende deelname starten we in april met een tweetal cursussen: • Windows 8 voor beginners: start donderdag 3 april van 18:00-19:30 uur • iPad: start vrijdag 4 april van 10:00-11:30 uur Er zijn nog plaatsen vrij, u kunt zich nog aanmelden! De cursussen bestaan uit 8 lessen van 1,5 uur en u betaalt per 8 lessen € 95. U bent met maximaal 12 cursisten. En dat betekent dat er volop ruimte en aandacht is voor individuele vragen. De cursussen worden gegeven bij Reggestad Automatisering aan de Kerkstraat 123a in Goor (achter het AVIA-tankstation). U kunt zich inschrijven tot en met 26 maart. Meer informatie en een inschrijfformulier kunt u aanvragen bij de SWOHvT gevestigd aan de Rozenstraat 2a te Goor, telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur op 0547-260053 en per mail via info@swohofvantwente.nl.

PvdA: geef kleinschalige zorginitiatieven meer ruimte De PvdA wil dat kleinschaligheid, maatwerk en invloed van degene die zorg nodig heeft weer voorop komt te staan bij zorg in de buurt. Ook veel wethouders en gemeenten geven aan dat kleinschalige initiatieven in de buurt, betere zorg opleveren. Daarom wil de PvdA wettelijk vastleggen dat gemeenten en zorgverzekeraars samenwerken om kleinschalige zorginitiatieven in de buurt mogelijk te maken. Ook wil de PvdA de totstandkoming van zorgverenigingen ondersteunen, waarbij mensen die zorg nodig hebben samen met zorgverleners bepalen hoe de zorg wordt georganiseerd. Dit staat in het actieplan ‘Zorg kleinschalig en dichtbij’ dat Tweede Kamerlid Otwin van Dijk vorige week samen met verschillende PvdA-lijsttrekkers presenteerde. Fred Rijkens: “De kracht van goede zorg, dichtbij mensen zit vooral in het kleinschalige karakter. Daarom wil de PvdA dat gemeenten en zorgverzekeraars afspraken maken over hoe de zorg op buurtniveau wordt georganiseerd. Daar weet men tenslotte het beste welke zorg nodig is. We moeten de zorg weer in handen geven van de mensen zelf en kleinschalige sociale wijkteams, en niet uitbesteden aan grote anonieme zorginstellingen.” De PvdA wil de zeggenschap over zorg in handen geven van de mensen om wie het gaat. Daarom moeten zorgprofessionals weer zelf kunnen beslissen en niet gehinderd worden door onnodige beleidsnota’s, bureaucratie en bedrijfsjargon. “Dat kan met de zorgvereniging. De oude kruisvereniging in een modern jasje. Mensen die zorg nodig hebben en zorgverleners zijn samen eigenaar van zo’n zorgvereniging. Niet langer grote zorgmolochs, maar kleinschalige verenigingen met directe zeggenschap voor mensen zelf”, aldus Fred Rijkens. De PvdA wil deze initiatieven stimuleren. Fred Rijkens: “Als mensen op deze manier hun zorg willen regelen mogen ze niet worden weggedrukt door bestaande bureaucratie en onnodige inkooptoestanden. We willen hen zelf het recht te geven om dit te organiseren.” Fred Rijkens: “Het bruist in veel gemeenten van de nieuwe kleinschalige initiatieven: zorgverenigingen, nieuwe wooninitiatieven, dorpen die het verzorgingshuis ‘adopteren’, wijkteams die de versnipperde zorg oplossen, vrijwilligersinitiatieven. Zulke initiatieven moeten we steunen en mogelijk maken, omdat de zorg er gewoonweg beter van wordt. We moeten de zorg weer in handen geven van de mensen om wie het gaat.”

VVV Tourist info Goor open voor publiek VVV Tourist info Goor is vanaf 7 maart jl. weer open voor publiek. Het agentschap is als shop in shop formule ondergebracht bij de Bibliotheek aan de Höfte in Goor. Ruime openingstijden, goede ligging en betrokkenheid instelling waren belangrijke factoren om voor deze locatie te kiezen. Hof van Twente Toerisme traint de medewerkers van de bibliotheek in lokaal gastheerschap en blijft verantwoordelijk voor het assortiment en de promotieactiviteiten van Goor. Een en ander in nauwe samenwerking met het Toeristisch platform Goor en de ondernemersvereniging Goor Collectief. De 24-uurs toeristische informatiezuil blijft op het station van Goor gehuisvest. Het openen van VVV Tourist info Goor in de Bibliotheek is onderdeel van het reorganisatieproces dat Hof van Twente Toerisme noodgedwongen moest uitvoeren. De tijden zijn voorbij dat er vanachter de balie gewacht wordt op zowel toerist als ondernemer. De consument moet opgezocht worden in nauwe samenwerking met de ondernemer. Hof van Twente Toerisme heeft haar beleid hierop aangepast, mede vanwege de financiële omstandigheden waarbij kosten (personeel en huisvesting) verminderd en opbrengsten (door promotieactiviteiten) verhoogd moeten worden. Het toeristisch infopunt in Goor maakt deel uit van Twente Tourist info, de formule met de letter ‘i’ gecombineerd met het Twents ros, dat in 2014 verder geprofileerd wordt. De toerist, recreant en inwoner krijgen hiermee op het gebied van toeristische informatievoorziening een eenduidig Twents beeld in combinatie met het bekende VVV logo. Het agentschap VVV Tourist info Goor is geopend tijdens de openingstijden van de Bibliotheek: dinsdag en vrijdag van 10.30-20.00 uur, woensdag en donderdag van 10.30-17.30 uur en op zaterdag van 10.30-12.30 uur. Het assortiment bestaat uit fiets-, wandel- en autoroutes, souvenirs en cadeaubonnen waaronder de VVV Cadeaubon en de Bioscoopbon. Kijk voor actuele uittips en meer informatie op www.hofvantwenteinfo.nl. Toeristische Informatievoorziening in Hof van Twente kort samengevat In Bentelo kan men toeristische informatie opvragen via het digitale i-punt aan de Burgemeester Buyvoetsplein. In Delden in de bestaande locatie aan de Langestraat 29. Hier is tevens de hoofdvestiging van Hof van Twente Toerisme. In Diepenheim bij Opnieuw Mode en Design, Grotestraat 49. Zodra het informatiecentrum De Pol geopend is, verhuist het agentschap naar deze locatie. In Goor kan men terecht bij de Bibliotheek aan de Höfte. In Hengevelde bij Hotel Restaurant Hof van Twente, Goorsestraat 25. In Markelo bij Grand café ‘t Wapen van Markelo, Grotestraat 1 (toeristische informatie) en bij boekhandel Prins, Grotestraat 16 (cadeaubonnen). Op korte termijn zal VVV Tourist info Markelo weer op de oude locatie aan de Goorseweg 1 opengaan. De toeristische informatiezuilen in Bentelo, Diepenheim (Grotestraat 49), Goor (Station), Hengevelde (Goorsestraat 25) en Markelo (Goorseweg 1) blijven op de huidige locatie staan. De 24-uurs infozuilen gaan binnenkort in onderhoud en de nieuwe software wordt aangepast om ze voor het nieuwe toeristische seizoen gereed te maken. Actuele informatie vindt u op www.hofvantwenteinfo.nl.

14e benefiet bridgedrive Lions Club Goor - Voor de veertiende achtereenvolgende keer organiseerde de Lions club Goor-MarkeloDiepenheim haar jaarlijkse benefiet bridgedrive, waarvan de opbrengst aan het goede doel wordt besteed. Deze keer was dat de Stichting “EKIKO”( Elk Kind een Koffer) uit Delden, die zich beijvert om kinderen die op bevel van de kinderechter uit huis worden geplaatst en in een gastgezin worden ondergebracht een eigen koffer met spulletjes mee te geven, zodat het kind in de nieuwe omgeving ook iets van zichzelf heeft. Evenals voorgaande jaren werd deze drive, die een begrip in de regio is geworden, gehouden in Dinercafé & Zalencentrum “De Bebsel” te Goor. Op vrijdag 14 maart speelden 66 paren uit Hof van Twente en andere Twentse plaatsen om de “Bebseltrofee” en de vele andere aardige Overhandiging Bebseltrofee door Yvette Modders prijzen, die voor een belangrijk deel van Zalencentrum De Bebsel (links) aan de winnaars, weer belangeloos voor het goede de heer en mevrouw de Boer. doel beschikbaar waren gesteld door Lionsleden en door diverse gulle sponsoren, zoals Le TonneleT wijn, de Echte Groenteman Wiemerink en bakkerij Otten uit Goor, slagerij Kastelein uit Diepenheim en Hoveniersbedrijf Wentink uit Markelo. De Bebsel stelt telkens gratis de zaal, de bekers en een koude en warme snack per deelnemer beschikbaar. Deze drive zou niet mogelijk zijn geweest zonder de uitstekende en belangeloze medewerking van de Goorse bridgeclub “Niet Kwetsbaar”. De wedstrijdleiding was deze keer weer in de bekwame handen van Frits de Groot en Henk Kappert. De Lions leden zorgden zoals gebruikelijk voor de bediening. Dat zich ook dit jaar weer zoveel deelnemers voor deze 14e benefietbridgedrive hadden ingeschreven, bewijst eens te meer dat deze uiterst gezellige Lions drive zich inmiddels een plek bij de Twentse bridgers heeft weten te veroveren. Uitslag van de bridgedrive: De 66 paren waren ingedeeld in 5 lijnen van resp. 14 en 12 paren. Gespeeld werd in een zgn. topintegraal toernooi, waarbij in alle lijnen dezelfde 24 spellen worden gespeeld, zodat de uitslagen in de verschillende lijnen onderling vergelijkbaar zijn. Kampioen van de avond werd het echtpaar De Boer uit Diepenheim met een score van 66,84%. De eerste 10 prijzen gingen verder naar: 2. de heren B. van Apeldoorn & J. Grimmelijkhuyse 66,28 % 3. de dames R. Kuipers-Zweep & A. Tulp 65,03 % 4. het echtpaar Giel 62,02 % 5. het echtpaar Van der Strate 60,08 % 6. de dames C. Kaag & H. Van de Westeringh 59,86 % 7. het echtpaar Nijhuis 59,56 % 8. het echtpaar Hollink 58,68 % 9. de heren R.L. Bredero & H.J. Hoogstraten 57,93 % 10. het echtpaar Legtenberg 57,77 % De volledige uitslag en de spelverdeling van de 24 gespeelde spellen is te vinden op de website van de Bridgeclub Niet Kwetsbaar onder de kop competitie. Zie www.nbbclubsites.nl/club/27008/uitslagen.


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 7

Open dag Spataderkliniek Enschede zaterdag 12 april a.s. Spatadervrij door professionele zorg De belangstelling voor de behandelingen bij de Spataderkliniek Enschede is groot. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de moderne behandelmethoden van de kliniek die zich volledig richt op spataderbehandelingen. Op zaterdag 12 april a.s. wordt van 10 tot 15:00 uur weer een open dag georganiseerd, waarbij informatie wordt verstrekt en er een rondleiding door de kliniek en behandelruimtes (OK) wordt geboden. U dient zich hiervoor wel telefonisch aan te melden- i.v.m. de te volgen rondleiding - via telefoonnummer 053 430 80 40. Ruim vier jaar nu, is de Spataderkliniek Enschede gevestigd aan de Emmastraat in Enschede. Begon dokter Rutgers in Utrecht met een kliniek die zich volledig richtte op de behandeling van spataderen, nu weten talloze patiënten uit het oosten van het land zijn kliniek in Enschede te vinden. “Mensen zijn nieuwsgierig naar onze aanpak,” aldus dokter Rutgers, behandelend vaatchirurg van de Spataderkliniek Enschede. Vaatchirurgen Rutgers en Ho Kang You hebben veel ervaring opgedaan in ziekenhuizen. “Vaatchirurgie beslaat veel meer dan spataders alleen, maar wij hebben besloten om ons volledig op de spataderbehandeling te richten. Een dergelijke focus zorgt voor maatwerk, waardoor de patiënt optimaal behandeld wordt.” De kliniek heeft veiligheid, steriliteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dat straalt de Spataderkliniek Enschede dan ook uit. De modernste behandelwijzen worden er toegepast: het is er modern en ziet er perfect verzorgd uit. Vroeger werden spataders gestript. In principe een goede methode, maar ook erg ingrijpend. Wij maken tegenwoordig gebruik van moderne behandelmethodes die een stuk patiëntvriendelijker zijn. De kliniek is in het bezit van het ZKN keurmerk en scoort bij het patiënten tevredenheidsonderzoek een 9,1. De modernste technieken en bijzonder korte wachttijden Er is geen volledige narcose meer nodig. De behandeling geschiedt onder plaatselijke verdoving en patiënten kunnen de werkzaamheden direct weer oppakken. Laser, radiogolven en stoom: dat zijn de methodes die de Spataderkliniek Enschede toepast. Om te bepalen welke methode geschikt is voor een patiënt, wordt eerst een duplexonderzoek uitgevoerd, een pijnloze methode die werkt als een echo-onderzoek. “Daardoor weten we direct wat er aan de hand is en kunnen we dus ook meteen advies op maat geven.” De kliniek staat bekend om de bijzonder korte wachttijden: binnen twee weken een afspraak en vervolgens binnen twee weken de behandeling. Tel daar de ervaring van de chirurgen én de moderne behandelmethoden bij op en het is al snel duidelijk waarom veel patiënten kiezen voor de Spataderkliniek Enschede. Ons adres: Emmastraat 186-188, 7513 BG Enschede.

Vrijwilligerswerk: wel eens aan gedacht?

Red Solar Team Twente publiekstrekker met de Red Engine

Pot Tweewielers pakt ongekend uit met ‘Haaksbergen gaat Groen’ Haaksbergen – ‘Haaksbergen gaat Groen’. Zo heet het groots opgezette evenement zaterdag 29 maart op de Markt in Haaksbergen. Elektrische fietsen, elektrische auto’s en de laatste nieuwtjes op het gebeid van zonnepanelen zijn er te zien. En nog veel meer. Grote publiekstrekker is ontegenzeggelijk de Red Engine van het Solar Team Twente, de auto op zonneenergie die voor de vijfde keer deelnam aan de race over 3000 kilometer dwars door het woeste landschap van Australië. Initiatiefnemer René Pot heeft in samenwerking met Eric ten Brinke en Herman Schiphorst kosten noch moeite gespaard om het succes van vorig jaar verder uit te bouwen. Elektrische vervoermiddelen bepalen in toenemende mate het straatbeeld en Pot Tweewielers laat het publiek met een uitgebreid programma beleven hoe de vlag er op dit moment bij hangt op het gebied van ‘groen’ vervoer en groene energie. ,,De E-bike heeft een enorme vlucht genomen. De eerste fietsen met trapondersteuning zijn de afgelopen paar jaar tot in detail doorontwikkeld. De grote innovatieve merken Koga en Trek sturen op 29 maart hun technici naar ‘Haaksbergen gaat Groen’ om te laten zien hoe de E-bike anno 2014 tot in de perfectie is uitgevoerd. De elektrische fiets verschilt zonder accu niets meer in gewicht van de conventionele tweewieler. Bovendien is de accu tegenwoordig afneembaar en overal op te laden waar maar een stopcontact zit.” Om een breed publiek te betrekken bij ‘Haaksbergen gaat Groen’ trekt René Pot het evenement breder dan alleen elektrische tweewielers. De aanwezigheid van de elektrische/hybride auto sluit naadloos aan op de intenties van de organisator om Groen fietsen, dito autorijden en groene energie opwekken in één grote happening te verpakken. Pot: ,,Omdat we het zo groots aanpakken hadden maar liefst vijf dealers van verschillende merken meteen interesse in Haaksbergen gaat Groen. Auto- en fietsfabrikanten staan doorgaans niet te springen om tijd in dit soort evenementen te steken, maar voor ‘Haaksbergen gaat Groen’ is een uitzondering gemaakt omdat men veel publiek verwacht en dus de nodige exposure terugkrijgt voor de inspanningen.” Zelfs het ijs van Paul Wilderink is de 29ste maart ‘groen’ en wordt gemaakt met melk van boer Boksem uit Haaksbergen. René Pot: ,,Een detail, waarmee we maar willen aangeven dat dit evenement geheel in het teken van ‘groen’ staat. Met bedrijven als Keizers mechanisatie en tuinmachines en Waterluxe met waterontharders willen we hier ook Haaksbergse ondernemers bij betrekken. Installatiebedrijf Rouwenhorst toont de techniek rond zonnepanelen en warmtepompen. De deelnemende autobedrijven zijn Herwers (Renault), Toyota (Peterman), Nissan (Lesscher), Volvo (Furness Car), BMW (Broekhuis). Ook de laadpaal is te zien op de Markt. ‘Haaksbergen gaat Groen’, zaterdag 29 maart op de Markt in Haaksbergen.

Benefietconcert en veiling tegen ALS

N35 op stoom dankzij IVN-voorjaarsexcursie VVD op landgoed het Weldam

Foto: VVD Hengelo

“Mooi om te zien dat Hof van Twente, Oldenzaal, Enschede en Hengelo een dag als deze samen organiseren en ook met en bij elkaar de straat op gaan”, aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken tijdens de aftrap van ‘Super Saturday’ in Delden. “Ik ben hier in de regio 16 jaar actief geweest in de politiek, er is niets mooier dan dat. Daarnaast weten we als partij als geen ander lokale problemen op de Haagse agenda te krijgen.” Tweede Kamerlid Han ten Broeke vult aan met het voorbeeld van het ‘karrespoor’, de N35 tussen Enschede en Zwolle. Een weg die twee economische centra met elkaar verbindt in de provincie Overijssel. “Doordat we lokaal, provinciaal en landelijk de krachten bundelen gaat er in tijden van bezuinigingen zelfs extra geld naar dit project.” Achtereenvolgens deed het gezelschap de binnenstad van Delden, Oldenzaal, Enschede en Hengelo aan. In Oldenzaal bracht de minister nog een kort bezoek aan zijn oude school het ‘Twents Carmel College’ en in Hengelo liet hij zien waar hij geboren is. Op straat nam de minister ruim de tijd om met inwoners, winkelend publiek en lokale ondernemers het gesprek aan te gaan.

Potgrondactie Scouting Delden

Bentelo - Team Carpe Diem! bindt de strijd aan tegen ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), een genadeloze spierziekte waar op dit moment nog geen medicatie of een therapie voor ontwikkeld is. We hebben van dichtbij, in familie en kennissenkring, meegemaakt wat deze ziekte met iemand doet. Daarom pakken we strijd op om geld in te zamelen voor dit goede doel. Op vrijdagavond 28 maart a.s. houden we hiervoor een benefietconcert met een hieraan gekoppelde veiling bij Café Spoolder in Bentelo. Het belooft een boeiende avond te worden die om 19.30 uur begint. De avond biedt naast muziek een spectaculaire veiling. Meer dan 40 items worden onder de hamer gebracht en aan de hoogst biedende koper verkocht. Onder meer een schaatsclinic met oud-Nederlands kampioen Moniek Kleinsman, een rondleiding bij de Grolsch, een Vip arrangement bij FC Twente, een kroegentocht, een Twents aspergepakket, een klussenhulpdienst, een Make Over voor 2 personen (hem en/of haar) en zelfs een lunch met de burgemeester van de gemeente Hof van Twente mevrouw Nauta. De muzikale omlijsting op deze avond wordt verzorgd door De Cooling Crystels, een talentvolle rockpop coverband uit Bentelo en Poor John, een uitzonderlijk muzikaal duo bestaande uit twee broers uit Hengevelde. Dit in kombinatie met drive in show Music Sound uit Ambt Delden. Kortom voor ieder wat wils, meer informatie hierover: kijk op onze facebookpagina: Tour Du Als BenteloBeckum. Ook kunt u informatie vinden op de website TourduALS en zoek op team Carpe Diem. Team Carpe Diem! (pluk de dag) bestaat uit Maud Siegerink, Evelien Siegerink, Sem Hobert uit Bentelo en Eric, Dianne en Pem Groothuis uit Beckum. Samen doen we mee aan Tour du ALS op 30 mei. We beklimmen dan de Mont Ventoux (de kale berg) in Frankrijk door deze 1, 2 keer of zelfs 3 keer te beklimmen. De oorzaak van ALS is nog niet bekend. De gemiddelde levensverwachting van iemand met deze ziekte is 3 tot 5 jaar. Grootschalig commercieel onderzoek wordt beperkt door het relatief kleine aantal patiënten. In Nederland krijgen jaarlijks 500 mensen de diagnose ALS en jaarlijks overlijden er evenveel. Het snelle verloop van deze ziekte maakt dat Nederland gemiddeld 1500 patiënten telt. U helpt ons toch ook? Voor € 5,- entree kunt u erbij zijn en steunt u ons al. U bent van harte welkom. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar bij Café Spoolder en bij alle genoemde teamleden van Carpe Diem!

Het voorjaar is al een tijdje in zicht en daarom hoog tijd voor onze jaarlijkse potgrondactie! Op zaterdag 22 maart komen wij ook bij u langs! Wij, de leden van scouting Delden, trekken tussen 10.00 en 17.00 uur door geheel Delden om potgrond van deur tot deur te verkopen. De potgrond hebben wij al bij ons en leveren deze gelijk af! U hoeft er dus zelf geen moeite voor te doen. De prijs per zak (40 liter) is € 4,50. De opbrengst wordt besteed aan activiteiten van de jeugdleden binnen de Van Rossum Elisabethgroep. Op zaterdag 22 maart hebben wij ook een telefoon tot onze beschikking voor bestellingen, het is namelijk mogelijk dat wij langs uw huis zijn geweest en u niet thuis was. Hiervoor kunt u naar 074-3762849 bellen. De bestelling wordt dan alsnog voor 17.00 uur afgeleverd.

Rijbewijskeuringen senioren Markelo - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur op 2 april in Sporthal de Haverkamp, Stationstraat 30. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www. regelzorg.nl. Schikt de datum u niet dan zijn er veelal andere mogelijkheden elders in de regio. Tarief: € 35,00 voor de B/E keuring en € 52,50 voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E.

Op zondagmiddag 23 maart is er een voorjaarsexcursie over landgoed Het Weldam. IVN gidsen begeleiden deze excursie die in het teken staat van het ontdekken van de natuur in het voorjaar. Bijzonderheden van landgoed het Weldam zijn de grote hoeveelheden stinsenplanten, waarvan we in het vroege voorjaar volop kunnen genieten. Behalve aan deze opvallende voorjaarsbloeiers zal ook aandacht besteed worden aan allerlei voorjaarsverschijnselen zoals uitlopende knoppen van heesters en bomen en niet te vergeten de uitbundige voorjaars-vogelzang. Ook voor de kinderen zijn er onderweg leuke opdrachten en vragen zodat zij op hun eigen manier de natuur kunnen beleven. De start van deze wandeling is om 13.30 uur vanaf de hoofdpoort van het landgoed gelegen aan de Diepenheimseweg tussen Goor en Diepenheim. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis, een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld. Meer informatie: tel. 0548 362620.

Optreden Folkloristische Vereniging Markelo Op zaterdag 5 april is er in Anholtskamp Markelo (A. ten Hovestraat 1) een optreden van de volwassen groep van de Folkloristische Vereniging Markelo. Naast de prachtige muziek en de mooie bekende dansen, zullen ze een klederdrachtshow verzorgen. U, als inwoner van Markelo, bent van harte uitgenodigd om deze gezellige middag bij te komen wonen tegen een vergoeding van € 5,-. Hiervoor krijgt u naast het optreden koffie en een drankje aangeboden. Het optreden begint om 14.30 uur (zaal open: 14.00 uur). U kunt u aanmelden en betalen bij Jolanda van den Noort, op dinsdag of donderdag tussen 8.00-12.00 uur; 06-34362260 of via de mail: j.vandennoort@carintreggeland.nl Het is noodzakelijk dat u zich aanmeldt. Helaas geldt: vol = vol.

Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente geeft antwoord op allerlei vragen rondom vrijwilligerswerk. U kunt er ook terecht als u vrijwilligerswerk zoekt. Organisaties zoeken vrijwilligers voor de volgende functies: Philadelphia is een voorziening voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Wij willen graag in contact komen met een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om muren te sauzen in leegstaande appartementen. Ook andere klussen behoren tot de mogelijkheid u vindt ons in Delden. Contact: Nathan Herleijn, tel. 0620800462. Organisator collecte Prinses Beatrix Spierfonds 2014. Werkzaamheden: u organiseert namens het Prinses Beatrix Spierfonds de jaarlijkse collecte in uw woonplaats. De collecteweek in 2014 is van 7 september tot en met 13 september 2014. Als collecteorganisator bent u de vertegenwoordiger van het fonds in uw woonplaats Informatie: Gerda de Lenne, tel. 070-3607067, www.prinsesbeatrixspierfonds.nl. Stichting Museum Buurtspoorweg (MBS) te Haaksbergen. U vindt het leuk onze gebouwen en ons materiaal (wagons e.d.) schoon en fris te houden zodat ze het visitekaartje vormen van onze organisatie. Voor dit afwisselende werk neemt u contact op met Paul Roodbol, tel. 053- 5721516. De Zonnebloem in Goor wil graag in contact komen met vrijwilligers die het leuk vinden ouderen te bezoeken, gemiddeld 1x per drie weken. Info: Voor dit dankbare werk neemt u contact op met M. Kuipers, tel. 0547-276409. Kinderboerderij het Kukelnest komt graag in contact met personen die tijd hebben om klussen te verrichten in en nabij de kinderboerderij aan de Lintelerweg in Goor. Met het voorjaar in aantocht is er genoeg te klussen op het uitgebreide terrein. Belangstelling: tel. 0547 272823. Kunstvereniging Diepenheim. Vindt u het leuk het aanspreekpunt te zijn voor bezoekers aan onze locatie in Diepenheim en u heeft belangstelling voor de hedendaagse kunst. Dan bent u de vrijwilliger die de kunstvereniging zoekt. Tel. 0547 352143 (mevr. G. Voskamp) . Meer weten? info@vrijwilligerswerkhofvantwente.nl Bezoek ook de website voor onder meer het overzicht van alle vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerswerkhofvan-twente. nl. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente vindt u aan de Rozenstraat 2d in Goor. Informatie: Hans Klumpers, tel. 0547 260 100.

Kiekjesdag Delden - Het Twents Streekarchief in Delden organiseert op zaterdag 29 maart een kiekjesdag. Hierbij worden belangstellenden uitgenodigd om oude foto’s over Delden en uit Delden mee te nemen naar het archief. Een aantal reeds vanaf hun jeugd in deze stad woonachtige Deldenaren is aanwezig om eventueel ontbrekende namen in te vullen of om te helpen de juiste locatie van de foto aan te geven. Wanneer een foto ook interessant is voor het archief, dan willen wij graag een kopie maken, maar het staat de eigenaar van de foto natuurlijk vrij om zijn foto Langestraat Delden als uniek exemplaar te houden. Zo hoopt het archief zowel mensen te helpen alsook zijn eigen collectie aan te vullen. Op de website www.twentsstreekarchief.org zijn via de Beeldbank al vele honderden foto’s te bekijken. Vrijwilligers zijn reeds langer bezig om foto’s in te delen en van tekst te voorzien, zodat het aantal beeldbankfoto’s binnenkort sterk uitgebreid kan worden. Ook u kunt daaraan een steentje bijdragen door uw foto’s te laten zien. Het Streekarchief is ook sterk geïnteresseerd in oude films over Delden. Bezoekers kunnen zich verder laten informeren over stamboomonderzoek en de inhoud van onze catalogus en/of periodieken. Over tien dagen vindt dit alles plaats in het Streekarchief, dat zich in de bibliotheek van Delden bevindt. (Daar de trap of de lift naar beneden nemen.) Tot zaterdag 29 maart van 11.00 tot 13.30 uur.

Radio Oost in teken van Sweet Seventies Na het overweldigende succes van de voorgaande jaren gaan de programma’s van Radio Oost opnieuw een week lang terug naar de jaren 70. Van maandag 24 tot en met zondag 30 maart worden weer de leukste platen uit de jaren zeventig gedraaid, waaronder veel verzoekjes van luisteraars. Verder wordt elke dag de ‘cover-quiz’ gespeeld, met als hoofdprijs een 3-daagse vliegreis naar Londen met als hoogtepunt een concert van The Eagles! Ook op andere manieren staat Radio Oost helemaal in het teken van de jaren zeventig. Deel je herinnering Bij de muziek uit de jaren 70 komen vaak bijzondere herinneringen naar boven. De programmamakers zijn op zoek naar deze verhalen. Op www.rtvoost.nl staat een uitgebreide lijst met nummers uit de jaren zeventig. Luisteraars kunnen hun herinneringen en verhalen mailen naar sweetseventies@rtvoost.nl. Tijdens de ‘Sweet Seventies-week’ zijn deze verhalen te horen bij Radio Oost. Radio Oost gaat terug in de tijd Tijdens de Sweet Seventies-week gaan de programma’s van Radio Oost terug naar het decennium van wijde pijpen, autoloze zondagen en twee verloren WK-finales. De hele week worden de leukste platen uit de jaren ‘70 gedraaid, waaronder veel verzoekjes van luisteraars. Naast veel muziek zijn er Overijsselse bandjes die muziek uit die tijd spelen, schuiven bekende Overijsselse dj’s uit de 70’s aan in de programma’s en blikken we terug op de belangrijkste nieuws- en sportgebeurtenissen uit die tijd. Meer informatie over de ‘Sweet Seventiesweek’ is te vinden op www.rtvoost.nl.


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 8

Studiebegeleiding basisschool voor een stevig fundament

Accent op Hof van Twente tijdens Boomfeestdag

Hengelo - Niet ieder kind heeft het even gemakkelijk in het basisonderwijs. Het kind kan zich misschien niet zo goed concentreren in de les en wil liever spelen. Er kunnen problemen ontstaan vanwege achterstanden bij taal en rekenen of het kan zijn dat het kind moeilijk zijn eigen plek kan vinden in de groep. Dit kan komen door ziekte of door structurele leerproblemen als gevolg van dyslexie, dyscalculie of bv. ADHD. Het basisonderwijs is echter wel het begin van een jarenlange schoolcarrière. Als de juiste studievaardigheid ontbreekt, kan dat voor een evenwichtige ontwikkeling problemen opleveren. Een extra steuntje in de rug kan dan vaak net datgene zijn wat een kind nodig heeft. In het basisonderwijs leer je rekenen, lezen, schrijven en nog veel meer. Maar hoe je het beste kunt leren, is voor veel kinderen onbekend. Ook leren moet je leren. Bovendien leren niet alle kinderen even snel en gemakkelijk. Soms blijkt taal en rekenen een probleem terwijl taal wel een heel grote rol speelt in de ontwikkeling van alle kinderen. Soms hebben kinderen een extra uitdaging nodig. Soms moeten kinderen begeleid worden bij de overgang van groep 8 naar de brugklas. Studiebegeleiding bij basisschoolleerlingen kan de kansen van veel kinderen vergroten. Door een vroegtijdige signalering van leerproblemen of achterstanden en een professionele begeleiding bij het oplossen van de problemen, krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en kunnen ze de basisschool met een goed resultaat afsluiten. Studiecentrum Hengelo biedt als enige in de regio gerichte, professionele studiebegeleiding voor basisschoolleerlingen. Door voorbereiding entreetoets en Cito-toets, door hulp bij taal, rekenen en spelling, door hulp bij leerproblemen en sociale vaardigheid komen kinderen goed in hun vel te zitten en kunnen ze, ieder op eigen niveau, optimaal presteren. Bovendien kan de brugklasvoorbereiding er voor zorgen dat de overgang van groep 8 naar de brugklas een mooie uitdaging wordt, een grote stap… maar wel gaaf! Voor verdere info: www.studiecentrum-hengelo.nl.

Dubbel feest A Jeugd HV Bentelo

Nieuw binnengekomen boeken Bibliotheek Hof van Twente

Zondag 9 maart was de dag waarop de A jeugd van Bentelo bij winst kampioen kon worden. Ook wilde de A jeugd tijdens deze wedstrijd geld inzamelen voor keepster Maud Siegerink die in mei de Mont Ventoux gaat beklimmen om ALS de wereld uit te helpen. De tegenstander was DHV uit Delden. Bentelo begon sterk aan de eerste helft. Bij het begin van de tweede helf bleek al gauw dat het kampioenschap niet meer mis kon gaan. DHV bleef goed tegenstand bieden. Het vele publiek juichte de speelsters toe. Iedereen van Bentelo heeft wel één of meerdere doelpunten gemaakt. De meiden hebben zichtbaar genoten, mede door het commentaar van Tom Jannink na elk doepunt. De eindstand was 32-12! Na het eindsignaal werd Bentelo gefeliciteerd door DHV en werd er samen nog een polonaise door de zaal gemaakt. Felicitaties volgden van sponsor Gerard en Sandra Rouwler (De Goedkoopste Opslag. nl), bestuur, trainsters, ouders, familie, vrienden en overige belangstellenden. In de kantine werd lekker nagenoten en geproost op dit kampioenschap. Voor en na de wedstrijd is er gecollecteerd om de keepster te ondersteunen naar de top van de Mont Ventoux! Alle meiden van de A jeugd hadden een cake gebakken voor het publiek in ruil voor een vrije gift. De opbrengst was overweldigend, t.w. € 858,45. Dit maakte het feestje dubbel zo mooi. De A jeugd bedankt bij dezen iedereen voor hun gift en wensen Maud alvast heel veel succes samen met het team Carpe Diem.

Trudy van den Dungen te gast in “Portret”

Bentelo 06 - 27 54 36 23

Geboren in Amsterdam, vanwege het werk van haar vader heeft ze jarenlang in Duitsland gewoond en zodoende tweetalig opgevoed. Na het behalen van haar diploma aan de Pedagogische Academie is ze verder gaan studeren, ze is nu psycholoog en gedragstherapeut, voor zowel kinderen als volwassenen. Mensen helpen, die hulp nodig hebben, heeft ze altijd al gewild. Ze woont sinds 1996 in Goor en is getrouwd met Sjef van den Dungen, klinisch psycholoog en gaat vanuit zijn functie mee met een aantal Nederlandse soldaten naar Mali. Zondag 23 maart is Trudy te gast in “Portret” van 11 tot 12 uur bij Hofstreek FM. Presentatie: Rita Wibelink.

Andre, Bella Op het eerste gezicht (Een jonge vrouw durft na een traumatische ervaring geen enkele man meer te vertrouwen, maar dan ontmoet ze een succesvolle fotograaf.) Boersma, Marelle Ik volg je (Als een alleenstaande moeder, die buiten de groep van een orthodox-christelijk Veluws dorp valt, door een collega thuis wordt uitgenodigd, is dit het begin van een ware nachtmerrie.) Duuren, B. van Ontdek de Window-tablet (Instructieboek voor het werken met Windows 8.1 op een tablet.) Gaag, Marjolein van der Palm Village (Vier jonge Nederlandse expatstellen maken een tripje, naar de Surinaamse binnenlanden, waar na een wild feest een van de vrouwen verdwenen blijkt.) Hulsbergen, Monique Mindfulness in tijden van tegenslag (Mindfulness voor beginners.) Koenders, Annette Dudok (Selectie uit het werk van de Nederlandse architect (1884-1974) die bekend werd met het ontwerp voor het stadhuis van Hilversum.) Koontz, Dean R. Onschuld (Een jongeman die zich alleen ’s nachts op straat vertoont, ontmoet een gothic meisje dat jaren eerder is verkracht en nog steeds dor haar verkrachter achterna wordt gezeten.) Okma, Krista Oei, er klopt iets niet (Als je kind een beperking heeft.) Safak, Elif Het huis van de vier winden (Als een Koerdisch meisje haar geliefde volgt naar Londen, wordt zij achtervolgd door familiegeheimen en blijkt ook hij getekend door zijn verleden.) Vincent, Tille Luxepaardjes (Een jonge freelance journaliste, die als ghostwriter de biografie van een steenrijke televisieproducent schrijft, gaat op zoek naar diens gevaarlijke geheimen.) Tip! Ga naar voordeelmetjebiebpas.nl en laat je inspireren. Lezingen, tuinen, pretpark, museum, theater, dierentuin, zwembad, bioscoop.

Jeugdteam Den Haller badmintonkampioen

Open dag basisscholen Markelo Op woensdagmorgen 26 maart a.s. zetten alle basisscholen in Markelo hun deuren wijd open t.g.v. de “Open Dag 2014”. Alle ouders, waarvan zoon of dochter binnenkort vier jaar wordt, zijn van harte welkom om nader kennis te maken met de scholen om zo een indruk te krijgen hoe op De Brookschole. Elserike, De Zwaluw, Het Ichthus en in Stokkum het basisonderwijs vorm wordt gegeven en om te kijken in welke omgeving hun kind binnenkort terecht zal komen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de kinderen zelf die dag ook van harte welkom zijn. Onze deuren staan vanaf 9.00 tot 12.00 uur open voor kinderen en ouders. U kunt die dag alle informatie krijgen die u wenst en natuurlijk bestaat de mogelijkheid uw kind die dag in te schrijven op één van de scholen.

U bent in Grand Café Restaurant “In de Hagen” welkom om te: Lunchen: kijk ook eens naar ons complete dagmenu Dineren: à la carte met elke maand een heerlijk maandmenu Genieten: van een complete High Tea of koude en warme buffetten Vieren: wat u te vieren heeft

Agenda voor de komende maanden:

Beste nieuwe salon van Nederland in Diepenheim

Drie maanden geleden ontving Danique Wolferink uit Diepenheim het bericht dat zij genomineerd is door de Nederlandse Beauty Award. “Fantastisch, maar ook heel onwerkelijk vond ik het al dat ik een nominatie in de wacht sleepte. De beste van Nederland word je immers niet zomaar.” Onder grote belangstelling reikte Froukje de Both begin deze week de Beauty Awards voor ‘Best newcomer of the year’ uit aan de jonge eigenaresse van Noemi Beauty. “Deze Awards zijn een kroon op het werk van topvrouwen die business en vakmanschap combineren met een heldere visie op het vak schoonheidsverzorging.”, aldus de organisatie. De Beauty Award vond voor de vijfde keer plaats, en deze jubileumeditie symboliseerde meer dan ooit het professionalisme van de beautybranche. Doel van de organisatie is het vak schoonheidsverzorging een gezicht te geven en een waarde toe te kennen aan de kennis en vaardigheden van deelnemende, ondernemende schoonheidsspecialisten. Een Beauty Award winnen is namelijk een heel proces.

Hof van Twente is dit jaar de accentgemeente van Overijssel en om die reden was er afgelopen woensdagmorgen een extra feestelijk programma. De groepen 7 en 8 van de Onze Lieve Vrouweschool uit Bentelo en de Heeckrenschool uit Goor plantten samen met Commissaris van de Koning Ank Bijleveld en burgemeester Ellen Nauta een groot aantal bomen en struiken. De soorten die geplant werden waren gebiedseigen, zoals hazelaar, berk, zoete kers, inlandse vogelkers, vuilboom, lijsterbes en een viertal uit de kluiten gewassen eiken. De locatie is sinds enkele jaren “de Hocht” in Markelo. Dit grote open stuk natuur is in handen van Staatsbosbeheer en dient als groene verbindingszone tussen de Herikerberg en de Borkeld. De Boomfeestdag werd opgeluisterd met een voorstelling van Theaterkunstenaar Dolf Moed die de door de ijstijd aangevoerde keien inzette om zijn toren te doen verrijzen. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil in het bijzonder kinderen interesseren voor de waarde van bomen en bossen. De Boomfeestdag is een jaarlijks terugkerend fenomeen, waaraan diverse scholen uit Hof van Twente al hun medewerking hebben verleend. Het bedrijf Mapei Nederland uit Almelo heeft als hoofdsponsor van de Stichting Nationale Boomfeestdag dit project in gang gezet samen met Staatsbosbeheer en de andere sponsor, afvalverwerker Twence uit Hengelo. Tekst en foto’s: Jan Schoneveld

Diepenheim - Het enige jeugdteam van badmintonvereniging Den Haller dat meestrijdt in de competitie is kampioen geworden in de klasse tot 15 jaar. Het team, bestaande uit Rico Groot Hulze, Gijs Koops, Roy Veenstra en Gijs Tromp, wist ongeslagen 2013 (en daarmee de eerste helft van het seizoen) af te ronden. Tijdens de tweede helft van het seizoen werd wegens enkele blessures ook diverse keren een beroep gedaan op Twan Elferink en Tama Schreurs, en de heren wisten opnieuw hun mannetje te staan. Nu werden ze slechts bij een treffen verslagen, waardoor het kampioenschap hen niet meer kon ontgaan….. Maar helaas, die mooie gedachte ging niet helemaal op. Omdat het een gemengde competitie is – de vereniging heeft geen dames in deze leeftijdsklasse – mogen de toppers van Den Haller zich officieel geen kampioen noemen. Voor trainers, ouders en supporters is het echter wel duidelijk dat er in de klasse tot 15 jaar geen team in de regio is dat kan tippen aan de kwaliteiten van het team van Den Haller uit Diepenheim! Komend seizoen zullen de heren in een zwaardere klasse uitkomen, tot 17 jaar, waarbij ze dus een stuk meer tegenstand zullen krijgen. Dit maakt het minder gemakkelijk om voor het kampioenschap te spelen, maar ze doen hier sowieso een schat aan ervaring mee op. Kom ook een shuttle slaan Denk je dat badminton ook iets is voor jou? Bezoek onze site www.bvdenhaller.nl of kom een keer op dinsdagavond naar de sporthal in Diepenheim. Er wordt dan getraind van 19.00 uur tot 21.00 uur onder leiding van Dorine Rohaan. De eerste maand mag je gratis meetrainen om te kijken hoe leuk je badminton vindt. De vereniging bestaat op dit moment voor een groot deel uit jeugdleden, maar uiteraard is iedereen van harte welkom; badminton is een sport voor iedereen!

20 maart

Nasi Kuning

17 april

Wine en Bite

21 april

Tweede paasdag Brunch

23 april

Thema Koningsdag

11 mei

Moederdag Brunch

18 mei

Ouder-kind-brunch

29 mei

Hemelvaartsdag

29 mei t/m 1 juni

Fietsvierdaagse Delden

allerlei Indonesische gerechten presentatie van onze nieuwe wijnen met een diner lekker brunchen met de familie en vrienden Aanvang 10.30 - Einde 14.00 kosten: € 14.50 per persoon Alleen op reservering drie gangen menu

moeder verwennen en ook zelf genieten

een brunch met een activiteit georganiseerd door de bibliotheek en In de Hagen na het dauwtrappen een lekkere brunch of diner deze week een speciaal fietsvierdaagse menu

Grand Café In de Hagen Stadshagen 201 7491 NP Delden 074 - 3765104 | www.indehagen.nl

Na een wandeling een tweede kop koffie gratis tegen inlevering van deze bon Naam………………………………………………………………. E-mail……………………………………………………………… In te leveren vóór 1 juli 2014


Deze week in de aanbieding Lezers

Hofweekblad

schrijven

Bekijk al onze acties op www.fritsenstefan.nl/acties

Deze week in de aanbieding

Varkenshaas

500 gram € 4,99

Shoarma

Riblappen

500 gram € 4,99

Gehaktschnitzels

500 gram € 2,99

4 stuks € 2,98

Uw Frits Slager Frits Uw Slager & Stefan

& Stefan

Weversplein 5A, Goor, Tel. 0547-74 50 44 Weversplein 5A, Goor, info@fritsenstefan.nl, www.fritsenstefan.nl

Tel. 0547-74 50 44 info@fritsenstefan.nl, www.fritsenstefan.nl

Winkelgebied klaar voor actief jaar Na een intensieve periode waarbij het Masterplan voor het belangrijkste deel is uitgerold draagt Raoul van Dongen de voorzittershamer over. Gelijk met een voorzichtig herstel van de economie start een nieuwe fase voor de detailhandel.

Welkom in Goor ‘Een volle activiteitenagenda, plannen voor het winkelerf en verbeterde promotie en samenwerking staan aan de basis van een actief jaar,’ zegt aftredend voorzitter Raoul van Dongen van Winkelgebied Goor Collectief. Daarbij is de Centrumcoördinator een belangrijke schakel die ook projecten rond o.a. een webshop, ondernemersfonds en vervoerservice onder zijn hoede heeft. Er wordt gebroed op plannen om toeristen naar het Hoffelijke winkelhart te halen. Om dit te ondersteunen worden in de bouwvakvakantie wekelijks activiteiten georganiseerd. Wensen ‘Het centrum en het Kerkplein kunnen er weer een tijd tegenaan. Er is een grote wens overgebleven,’ vervolgt van Dongen. Er is nauwelijks groen overgebleven in het centrum. Een sfeermaker bij uitstek. Als gevolg van de positieve reacties op de nieuwe kerstverlichting gaan onze leden bekijken hoe het centrum meer groen en kleur kan krijgen in de zomermaanden. Stadsparkje Maar we rekenen ook op medewerking van de Gemeente. Bijvoorbeeld om van het sofaplein een klein parkje te maken waar het aangenaam vertoeven is. Deze plek heeft veel potentie. Wellicht dat hierdoor sneller een geschikte daghoreca ondernemer gevonden kan worden voor de vrijstaande ruimte bij Carint. ‘Samenwerking tussen ondernemers, gemeente en andere stakeholders is meer dan ooit nodig om ook in de toekomst winkelkernen vitaal te houden waar het prettig is om te wonen, werken en winkelen,’ besluit aftredend voorzitter Van Dongen.

Prijsuitreiking jaarlijkse loterij Hof van Twente – Kiev-Pechersk

V.l.n.r. Jan Lentelink,voorzitter VHK, Alice Olde Reuver of Briel en de heer G. Brandenbarg (AH). Goor - Traditioneel houdt de Vereniging Hof van Twente – KievPechersk haar jaarlijkse loterij. De trekking daarvan heeft plaatsgevonden op zaterdag 8 maart jl. Er waren – met dank aan de sponsoren - 39 prijzen te winnen beschikbaar gesteld door de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk, Plaza Albert Hein Brandenbarg te Goor, Middelkamp Mode, Grand Café De Zon, Dinercafé De Bebsel, Restaurant Den Haller, Bistro De Loep, My 66, Vaarhorst (de Gebrande Waateren), Bakkerij Nollen, Hoek wasstraat, Le Coq (poulier),Vishandel Verdriet, Rietdekkersbedrijf Te Koppelen en Mitra drankenhandel. De hoofdprijs, een boodschappencheque van Plaza Albert Hein Brandenbarg te Goor ter waarde van € 450, viel deze keer op lotnummer 197 dat toebehoorde aan Mevr. A. Olde Reuver of Briel te Diepenheim. De prijs werd op 13 maart 2014 uitgereikt. De overige 38 prijzen zijn gevallen op de volgende lotnummers: 3 93 175 247 380 528 611 679 773 922 48 115 197 253 402 531 612 727 813 933 60 145 208 262 477 556 613 748 816 977 69 164 232 379 524 605 619 761 891 Alle prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen en hun prijs in ontvangst kunnen nemen.

CE-pedicure, uw ambulante pedicure in Delden en omgeving Delden - Graag wil ik mij even voorstellen, ik ben Chantal Essink-Exterkate. Ik ben al enige tijd werkzaam in Delden en omgeving als ambulant gediplomeerd pedicure dat wil zeggen dat ik bij u aan huis kom, bij jong of oud, om uw voeten te verzorgen. Wel zo makkelijk voor u, zeker voor degenen onder u die geen eigen vervoer hebben of die slecht ter been zijn. Uw voeten dragen u de hele dag, daarom is het ook vanzelfsprekend dat uw voeten extra aandacht verdienen. U kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure. Ik gebruik professionele instrumenten en werk met een nattechniek pedicuremotor, deze verzekeren u van een hygiënische en vrijwel pijnloze behandeling. Ik werk volgens de HAM-code, dit betekent dat ik voldoe aan de wettelijke eisen op het gebied van hygiëne en arbeidsomstandigheden, ik ben aangesloten bij ProVoet. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor Pedicuren. Pedicures die zijn aangesloten bij ProVoet zijn altijd gediplomeerd en goed geïnformeerd over actuele vakontwikkelingen. Zij staan garant voor een professionele behandeling en verzorging van uw voeten. Tevens ben ik begonnen met de opleiding Medisch Pedicure, na het behalen van dit diploma kan ik mensen met risicovoeten behandelen en kan ik speciale technieken zoals o.a. nagelbeugels, nagelreparatie, ortheses en druk ontlastende vilttechnieken toepassen. Op een vakkundige en prettige manier verzorg ik uw voeten. Heeft u klachten dan doe ik al het mogelijke op pedicuregebied om deze te verhelpen. Tevens kom ik bij u aan huis voor “Bodysugaring”. Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie dan kunt u mij bellen of mailen. Tel. 06-31167510, e-mail: ce-pedicure@xs4all.nl; www.ce-pedicure.nl.

Spaanse muziek op Dutch Music Barn

Vorig jaar speelden Claudia y Manito ook op de Dutch Music Barn en brachten zij veel enthousiaste reacties van het publiek teweeg. Dit jaar komt het tweetal om nog meer mensen te laten genieten van hun bijzondere, intieme en sfeervolle muziek. Het repertoire bevat muziek en liederen uit Latijns-Amerika. Claudia speelt de instrumentale stukken op een Paraguayaanse harp. Deze harp is een Zuid-Amerikaanse variant op de klassieke harp en wordt bespeeld met de nagels in plaats van de vingertoppen. Op dit prachtige instrument speelt Claudia melancholische zamba’s (niet te verwarren met samba’s), ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze de juiste snaar. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito Claudia muzikaal terzijde. Dit gitaartalent speelt van huis uit flamenco en dat is te horen! Herkenbaar in het programma is het beroemde El Condor Pasa, een Peruaans volksliedje dat wereldberoemd werd door Simon en Garfunkel. Het concertprogramma heeft de titel ‘Arpamor’; vrij vertaald betekent dit: liefde voor de harp. Voor informatie en reserveren: www.dutch-musicbarn.com of 06-30552290 (Jacobine van Laar). Tijd: zondag 30 maart, 15:00 uur. Kosten: € 10,- incl. drankje (kinderen welkom en gratis!) Dutch Music Barn, Groenlandsdijk 8, Markelo.

Adviespunt Zorgbelang: landelijk meldpunt voor iedereen met vragen of klachten over de zorg Hengelo - Bij Adviespunt Zorgbelang; een gezamenlijk initiatief van de regionale Zorgbelang organisaties, kan iedereen met vragen of klachten over de zorg terecht. Een team van professionals en professionele vrijwilligers beantwoordt de vragen en geeft advies over de eventuele vervolgstappen. Zij kennen alle ins-and-outs van patiënten- en klachtrechten en omdat zij vanuit de regio werken, zijn zij goed op de hoogte van de zorgsector in die regio. De beller kan hierdoor rekenen op een advies op maat. Adviespunt Zorgbelang is dagelijks van 09.00 uur tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0900- 243 70 70. Het Adviespunt heeft ook een website: www.adviespuntzorgbelang.nl. Hierop staat onder meer een overzicht van veel gestelde vragen en kan men door middel van een emailformulier een vraag stellen of een klacht melden. De medewerkers van Adviespunt Zorgbelang nemen naar aanleiding van dit formulier desgewenst contact op om de vraag of klacht te bespreken. Signaleren en bespreken Adviespunt Zorgbelang vervangt de Informatie- en klachtenlijnen die de Zorgbelangorganisaties afzonderlijk hadden. Met het Adviespunt gaan de organisaties voortaan landelijk samenwerken. Niet alleen om de bereikbaarheid van de vragen- en klachtenlijn te vergroten, maar ook om op landelijk niveau alle ervaringen en knelpunten te signaleren. Zo ontstaat er een beeld van de kwaliteit en knelpunten in de zorg. Medewerkers van het Adviespunt Zorgbelang bespreken deze, met toestemming van de personen die een klacht hebben gemeld, vervolgens met zorginstellingen, zorgverzekeraars, overheden en andere instanties. Elke melding draagt op deze manier bij aan de verbetering van zorg voor alle patiënten en cliënten.

(buiten verantwoordelijkheid van de redactie) Berichten voor deze rubriek kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd.

“Dossier goederenspoor Delden-Goor”

Zoals u, lezer, niet ontgaan is, is het verkiezingstijd in onze gemeente Hof van Twente. Op woensdag 19 maart zullen hopelijk zeer vele burgers, evenals ikzelf, gebruik maken van hun stemrecht. De standpunten en verschillen zijn vaak helder. Anders ligt dat inzake het dossier goederenspoor/goederentreinen dwars door de steden van Hof van Twente over de zogenaamde Twentekanaallijn. Politieke partijen in de huidige gemeenteraad en nieuwkomer ChristenUnie zijn eensgezind in hun afwijzing van een intensief goederenspoor dwars door onze steden Goor en Delden, door woongebieden. Goede zaak! Er wordt druk met eigen veren gepronkt in de campagne en dat mag natuurlijk. PvdA en ChristenUnie beweren vol trots dat hún connecties in Den Haag ten goede komen aan het voorkomen van dreigende aanleg van een zwaar goederenspoor dwars door onze buurtschappen, landgoederen en steden... Recente ontwikkelingen laten haarfijn zien, dat deze beweringen feitelijk zeer twijfelachtig zijn. Op dinsdag 4 maart heeft de Tweede Kamer de motie van de ChristenUnie om één van de drie varianten voor een goederenspoor door OostNederland te schrappen, aangenomen. De Spoorboog Bathmen is geschiedenis, nog vóórdat staatssecretaris Mansveld (PvdA) een keuze kon maken. Aangezien CU-Kamerlid Dik-Faber de andere overblijvende variant ‘Kopmaken Deventer’ evenals de spoorvervoerbedrijven “te omslachtig” acht en afdoet, is dóór de ChristenUnie-motie Bathmen de kans enorm toegenomen dat voor ‘onze’ variant Twentekanaallijn gekozen zal worden! Dat laatste is weliswaar “niet de bedoeling”, aldus de ChristenUnie-kamerleden die een aparte Noordtak bepleiten. Maar wel het enige gevolg. De ChristenUniefractie diende immers géén motie in om ook de variant Twentekanaallijn te schrappen en zal dit ook niet doen. Een bewuste keuze..?! Arie Slob (CU) pleitte er al op 2 oktober 2010 voor om (problematiek en overlast van) het PHS-GONgoederenspoor van het tracé Twentelijn Deventer-Rijssen-Almelo-Wierden te verplaatsen naar onze Twentekanaallijn door Zutphen, Eefde, Goor, Delden en Hengelo. Haagse PvdA-politici zoals verantwoordelijk staatssecretaris Mansveld gaven ondertussen niet thuis. Mansveld noemde in Tubantia “hinder ónvermijdelijk” bij aanwonenden. De onrust over risico’s onder de burgers, ziekenhuizen, bedrijven en woningeigenaren langs het goederenspoor Oost-Nederland noemde de PvdA-politica zelfs slechts “emoties”, “niet op feiten” gebaseerd – en dat vlak na een dodelijke treinramp in het buitengebied bij Wetteren (België)! Ondanks verontrustende risicostudies over evacueerbaarheid en bereikbaarheid door Regio Twente geeft de PvdA-Kamerfractie op geen enkele wijze blijk van tegenstand. De goede bedoelingen en boodschappen van onze gemeentelijke PvdA-politici ten spijt: hun boodschap lijkt ondanks veelgeprezen “goede” (?) contacten binnen de PvdA (voorlopig) aan dovemansoren gericht... Anders is de situatie bij ons gemeentelijke en landelijke CDA. Het huidige college van B&W wijzigde in 2013 zijn standpunt naar een ferm “Nee, onaanvaardbaar!” tegen het goederenspoor. Scheidend

Woensdag 19 maart 2014, pag. 9 CDA-wethouder Eshuis steunde – samen met ondergetekende – volop de ludieke protestacties van Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente (AGH). CDAraadslid Paul Gerritsjans uit Delden protesteerde in Den Haag met AGH op het Binnenhof! Tweede Kamerleden Sander de Rouwe en Jaco Geurts (CDA) kwamen in het afgelopen jaar naar de Hof: zij pleiten voor serieus onderzoek naar een alternatief én voor bedrijven en burgers toekomstbestendig goederenspoor buiten woonkernen om. In de Eerste Kamer pleitte op 2 juli 2013 een bevlogen CDA-senator Maria Martens tegen aanname van de wet Basisnet Spoor, onder meer vanwege het toestaan van de grote aantallen gevaarlijke stoffen over onze smalle Twentekanaallijn. Het CDA stemde om die reden tegen het wetsvoorstel Basisnet Spoor. Vrijwel alle andere landelijke partijen, inclusief CU en PvdA, stemden op 9 juli jl. vóór het toelaten van drieduizend ketelwagens gevaarlijke stoffen over ons bestaande spoor in de Hof.... Hof van Twente, let op uw saeck.....in Twente én Den Haag. Álle partijen in onze Hof. Immers: samen sterk. De komende maanden zijn doorslaggevend in dit dossier..... Sander Smit, Goor, kandidaat-raadslid CDA (op persoonlijke titel)

richten op de doelgroepen starters en ouderen, zal de praktijk waarschijnlijk gaan uitwijzen dat de gemeente dit niet kan doen uit louter financiële overwegingen. Want de gemeente heeft naar de laatste stand van het grondbedrijf nog 37 hectare uitgeefbare grond voor woningbouw in eigendom. In het recente verleden gekocht met het idee dat de gemeente als projectontwikkelaar er miljoenen euro’s aan over zou kunnen houden. Maar dat viel vies tegen. En nu zit de gemeente met wel 20 hectares aan bouwgrond in zijn maag. En om van die 20 hectares af te komen, zul je heel veel grond moeten uitgeven in grote kavels, dus voor villabouw. Terwijl je die eigenlijk helemaal niet meer nodig hebt, want er staan op dit moment volgens Funda al meer dan honderd bestaande vrijstaande woningen te koop. En dat aantal is al veel meer dan de markt aan kan. Dus hoe wethouder Sijbom zou willen gaan bouwen voor starters en ouderen, zonder dat dit leidt tot het opnieuw voor vele miljoenen euro’s afwaarderen van grond, dat is mij een raadsel. Gelukkig voor Sijbom hoeft hij dit probleem niet meer op te lossen. RAE Beens, Stad Delden

“Na vandaag keert de rust weer”

De Deldense Rondweg is in de zestiger jaren ontworpen  als Rijksweg en met veel  ruimte uitgegraven om hem dubbel zo breed te kunnen maken want toen nam het autoverkeer elk jaar toe.  Nu ligt de weg er 42 jaren en kwam de snelweg A1 erbij, die verreweg het meeste verkeer verwerkt.   De Rondweg werd later  een provinciale weg met een lokale functie.  We weten nu zeker dat het nooit meer nodig zal zijn de weg te verdubbelen in breedte.  De uitstekende landschapsarchitect van Twickel, de heer Michael van Gessel, heeft ons  met zijn  lezingen en artikelen geleerd hoe het mooie golvende  landschap van de Deldeneresch  aanzienlijk verfraaid kan worden. De aanleg  van de Rondweg aan de verkeerde zijde van de stad  (noordzijde i.p.v. zuidzijde) veroorzaakte een enorme wond in het landschap.  De heer Herman Haverkate heeft daar vóór de aanleg flink voor gewaarschuwd met grote artikelen in deze krant.  Door de veel te brede uitgraving  werd de schade nog groter dan we dachten.  En om de wijde weg te accentueren zijn er veel bomen langs gezet, die elk jaar steeds forser worden.  De aanslag is nog heviger geworden door de gehele  weg te voorzien van lelijke hoge gele straatlampen, vooral ‘s avonds vormen die een grote horizonvervuiling.  Daarbij te bedenken dat elk voertuig 2 flinke koplampen heeft. Nu de Rondweg een grote beurt krijgt is er  een bijzondere gelegenheid om de aangerichte schade te verminderen: In de eerste plaats kunnen de taluds veel steiler  worden en kan er grond aangevuld worden tot op enkele meters van het wegdek.  Wanneer er in de omgeving grond over is kan dat hierheen gebracht worden, dit bespaart op- en afladen. In de tweede plaats dienen de bomen langs de Rondweg te verdwijnen.  Het resultaat is dat vanaf de Deldeneresch de stad weer te zien zal zijn en omgekeerd.  De es loopt dan visueel door tot aan de stad en zo mooi was het 100 jaar geleden ook.  Wie het bewijs daarvan wil zien kan bij mij komen om een gratis foto van de Eschmolen uit 1910 op te halen.  Tot slot doe ik een beroep op de plannenmakers van onze provincie om de verlichting langs de Rondweg en de Almelosestraat te minimaliseren, dit zal bovendien energie besparen. Verder zou het mooi zijn als er een loopbrug komt over de Rondweg vanaf de oude Molenstraat naar de plek waar de Eschmolen komt.  Dat wordt de kortste verbinding van de molen met Delden. D. Rouwhorst,  Delden

Alle partijen die meedoen met de verkiezingen hebben de afgelopen weken flink uitgepakt. Het CDA kwam zelfs met een hele krant. Harry Scholten, beoogd wethouder was heel openhartig. Hij zei: “We moeten veel meer leren van onze eigen fouten en onze minder goede dingen en eigenschappen”. En dan zeg ik: Volledig mee eens, Harry, maar doe dat dan ook eens in de openbaarheid van een raadsvergadering en niet meer in achterkamertjes. Ikzelf heb er nog niets van kunnen merken dat jullie willen leren van jullie fouten. Wethouder Sijbom liet ook van zich horen, hij had duidelijk een prachtig vergezicht midden in de Dolomieten op de Marmolade, 3343 meter hoog, zo schreef hij een paar dagen geleden. Hij had het over de krimp die ons te wachten staat. Die krimp wordt veroorzaakt door een te laag geboortecijfer dat onvoldoende de vergrijzing en het wegtrekken van vooral jongeren naar andere delen van Nederland compenseert. Dat wegtrekken van met name jongeren, heeft naar mijn mening ook te maken met het op grote schaal verplaatsen van de maakindustrie uit Europa naar China en Azië. En natuurlijk met het gigantisch inzakken van de bouwactiviteiten in heel Nederland en de gigantische bezuinigingen van de overheid. Sijbom zei dat ouderen er verstandig aan doen om hun woning zodanig in te richten dat je er langer kunt blijven wonen. Hij wil dat de gemeente zich bij de bouw van nieuwe woningen met name richt op starters en op ouderen. De VVD heeft van de 13 jaar dat wij als gemeente bestaan, 11 jaar een wethouder gehad. Geen andere partij in de Raad was zo succesvol. 13 jaar geleden waren de problemen van komende krimp ook al te voorspellen op grond van demografische gegevens. En wat voor woningbouw hebben we in de afgelopen 13 jaar binnen de gemeente voornamelijk gehad?? Inderdaad, voor een te groot gedeelte zijn er dure woningen gebouwd, waarvan te veel vrijstaand. En omdat onze gemeente jaren achtereen zich teveel heeft gericht op het vervullen van de woonwensen van tweeverdieners met een ruime beurs, zitten we nu met veel meer vergrijzing en krimp, dan wanneer we al 13 jaar geleden ons waren gaan richten op het vervullen van de woonwensen van starters en ouderen. Hoezeer ik het dus ook eens ben met Sijbom dat de gemeente zich zou moeten

Verbeteringen aan de rondweg”

Potgrondactie van Amuzant en W.V.V. ‘34

Hengevelde - De organisatoren van de potgrondactie van de muziekvereniging Amuzant en voetbalvereniging WVV ’34 zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen van de grote potgrondactie, die wordt gehouden op vrijdag 4 april. We hebben ook dit jaar wederom weer een goede kwaliteit potgrond met RHP keurmerk kunnen inkopen. Alleen staat er op de zakken dit jaar geen Pokon maar Narurado. Dat komt omdat beide firma’s samen zijn gegaan. Op vrijdag 4 april komen de leden van Amuzant en WVV’34 vanaf 17.30 uur dus weer bij u aan de deur om de potgrond te verkopen. Mocht u nu al verlegen zitten om potgrond, dan kunt u terecht bij de fam. Hafkamp aan de Goorsestraat 32. Wel graag eerst even bellen, tel. 333306. De fam. Hafkamp verkoopt, zoals u misschien wel weet, het hele jaar door potgrond voor de beide verenigingen. De opbrengst van de potgrondactie komt ten goede aan de jeugdleden van Amuzant en WVV ‘34. Ook dit jaar kost de potgrond (aan huis gebracht) weer € 3,50 per zak van 40 liter en voor het betaalgemak hebben we 3 zakken voor € 10,-.

Diabetes en Voetverzorging Hengelo - Dinsdag 25 maart houdt de DVN Oost-Nederland (Diabetesvereniging Nederland) in samenwerking met Voetencentrum Wender een thema-avond in het medisch centrum De Kievit, Sabine Klinkhamerweg 10. Het medisch centrum bevindt zich direct naast de rotonde aan de Deldenerstraat, rondom het gebouw is voldoende parkeergelegenheid.Het thema van de avond is: Diabetes en Voetverzorging. Controle en verzorging is een belangrijk onderdeel in de ketenzorg diabetes! De diabetes podotherapeut dhr. Michel Boerrigter houdt een inleiding over dit thema, na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het bijwonen van een demonstratie. Leden van de DVN alsmede belangstellenden zijn van harte welkom. Graag aanmelden voor 25 maart bij de secretaris, dhr. H. Plas. E-mail: psh@sorg.nl. Aanvang van de inleiding is om 20.00 uur, koffie en thee staan vanaf 19.30 uur klaar.

Kookworkshop van MMMieke Een kleine culiniare reis met antipasti, tapas en Meze Onder leiding van Mieke Gijsen gaan we aan de slag met het maken van een aantal prachtige kleine hapjes. De smaken van de gerechtjes die u meenemen naar de Méditerranée, zoals bijvoorbeeld albondigas canarias con almogrote, tabbouleh (salade van bulgur), hummus en de pesto-rol. Al gaande zult u genieten van de kruiden en smaken uit de landen rond dit prachtige vakantiegebied. Op de eerste les zult u kennismaken met de pesto-rol, die u mee kunt nemen om thuis af te bakken in de oven. Op de tweede les gaan we de gerechtjes voorbereiden en gezamenlijk eten. Aan het eind van de cursus ontvangt u een kookboekje met de recepten die u gemaakt heeft. De workshop bestaat uit 2 lesavonden op 4 en 11 april, van 19.00 tot 21.30 uur. Maximum aantal deelnemers 10 personen. Kosten € 40,- (ingrediënten zelf meebrengen). Opgave en inlichtingen info@mikc.nl Kunststation Delden/Het-Loket presenteert: Tassilo Sturm (D) Lichtkasten ‘Findet mich das Glück?’ 7 maart – 30 april. Te bezichtigen: do.vr. za. 14.00 -16.30 uur Stationsweg 1, Delden, info@mikc.nl

Afdelingsavond Vrouwen van Nu Afdeling Delden Woensdag 26 maart houden wij onze maandelijkse afdelingsavond. De avond wordt verzorgd door KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) uit IJmuiden. De hoofdzaak van de KNRM is het redden en helpen van mensen op zee en ruime binnenwateren. Denk hierbij aan strandbewaking en het zoeken naar vermiste mensen. Vanaf de Waddeneilanden varen reddingsboten vaak met patiënten die naar een ziekenhuis op de vaste wal moeten. De diensten van de KNRM zijn gratis en worden niet gesubsidieerd. We denken dat het een interessante en boeiende avond zal worden en hopen vele leden te mogen begroeten. De avond wordt gehouden bij gebouw de “Voorhof”, Kerkstraat 6 te Delden. Aanvang 19.45 uur.


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 10

T E L E F O O N Artiesten/Evenementen

Dierenambulance Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

30704810

Telefoon 06

Diversen 088-4828200

Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro) Lid Bouwgarant en Bouwend Nederland

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz. uw opdracht is ons visitekaartje

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

Autorijscholen

- 36 rijlessen van 60 minuten elk - Alle klassikale theorielessen op de woensdagavond bij de rijschool - 1x klassikaal theorie-examen CBR - 1x tussentijdse toets CBR - 1x praktijk-examen CBR

www.harmhoek.nl

Drogisterijen Uw eigen drogist

Aarsen

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden 3761207 Telefoon 074 “tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

Handwerken

info@harmhoek.nl

De Berken 7 Telefoon 074 - 376 29 77 7491 HJ Delden Telefax 074 - 376 33 22

www.tenvregelaar.nl NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Accountancy/ belastingzaken

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Telefoon ABC

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buiten-zorg.nl

Specialist in tuinaanleg en onderhoud

Accountants en Belastingadviseurs

Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

Bloemen Bloembinderij

Anton Visch

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642 KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Molenkamp

Kunststof bouwelementen

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl Kleuren: info@ottenschotfaunabeheersing.nl

Voor 5 euro per plaatsing/per week Kleuren: PANTONE gecertifi ceerd354C door KAD (1 jaar vast) elke week de naam PANTONE 354C van uw bedrijf/winkel PANTONE Cool Gray 10C Optiek PANTONE Cool Gray 10C in het Hofweekblad! Aarsen (Dubbele grootte 10 euro) contactlensvloeistoffen / optische artikelen

duurzaam kunstwerk

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

o.a. wespen/mieren/vliegen/ratten/muizen etc

LIMA Kunststofkozijnen

Autoschadeherstelbedrijf

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Ongediertebestrijding

FA U N A B E H E E R S I N G

2593555

www.limavof.nl

30 lessen x 60 minuten Eigen verklaring en Praktijkexamen

tel 06-48941008

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

OTTENSCHOT

Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

Hoveniers

Spoedopleiding 10 dagen € 1879,Voordeelpakket: € 1359,-

Info: www.autorijschooltornbroers.nl E mail: info@autorijschooltornbroers.nl

TIMMER- EN BOUWBEDRIJF

Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

OTTENSCHOT

Kunststof kozijnen Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

Schildersbedrijven

Opleidingen

FA U N A B E H E E R S I N G

06-18999918

Autorijles pakket: € 1830,-

275926

Kunstgalerie

Harm Hoek

Een paradijs voor elke paardenliefhebber.

Wilgenklompen grote maten € 13,30 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

WAWOLLIE KRINGLOOP

john@vikingentertainment.nl www.vikingentertainment.nl

Ruitersport

Naai-atelier

Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

Kringloopwinkel

Bentelo

Telefoon ABC

Klompenwinkel

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Lijstenmakerij Lijstenmakerij Quirijns Voor al uw inlijstingenO

Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden Telefoon 0547 276284

www.lijstenmakerijquirijns.nl www.ppwinkel.nl

Maaltijdbezorging Tafeltje Dekje

Langestraat 4, Delden Telefoon 074

3762593 3762833

Makelaardij

Oud ijzer/metaal

administratiekantoor

06-22477326 info@willemijnsmit.nl

Langestraat 110, Delden Telefoon 074

Elkink afbouw Markelo

www.willemijnsmit.nl

Tablet Accessoires

Pedicure Pedicurepraktijk Feetcare

Grotestraat 62 in Diepenheim anita@feet-care.eu Telefoon 06-51375273

Administratie Egbert Westerhof

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo Telefoon 0547 352839

Diabetische/reumatische voet Goorsestraat 3, Hengevelde Telefoon 0547Mobiel 06-

Tegelwerk

333513 13959646

Postbezorging

Vrijblijvend afspraak

Voor alle streekpost

06-53117788

Inleveradres VVV, Langestraat 29 Delden Stadspost Hengelo-Enschede BV

Therapie en Welzijn

Presentatie

0644 - 196 012

www.viewnetix.nl

Rietdekkersbedrijf

Contactlenzen Afslanken

AFSLANKEN

Ter Braak Brillen en contactlenzen

Industriestraat 52, Hengelo 2914687 Telefoon 074 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Dakbedekking

met uw eigen coach voor een gezonde levensstijl

Lid van

Tel: 074 - 8200334 Tel: 0546 - 490305

Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

www.nonstop-riool.nl Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

17 95

• Afvallen door gezond te eten • Aanleren van een gezonde levensstijl • Zonder gebruik van afslankproducten

Dierenkliniek

Aggregatenverhuur

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl

Internet, Video & Reclame

www.prismamakelaars.nl DELDEN Langestraat 41 (074) 376 67 77

Email : delden@prismamakelaars.nl

HENGELO Marskant 19 (074) Email : info@prismamakelaars.nl

255 97 97

Muziek

Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

7491 DA Delden dierenartsen Rannie Sumter

Assurantiën

Evers Assurantiën Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden 3765111 Telefoon 074

Margriet van der Meer assistentes Erica Tijink Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Angela van Komen

Tel.: 074 - 3762262 Behandeling dagelijks volgens afspraak

receptie, diner, open huis, 40-60 jarig bruiloft ouderenprogamma

Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

132

06 - 222 474 55 www.pjknape.nl

70-plus RIJBEWIJSKEURING € 30,00 Keuring binnen 5 d op 3d/wk Gemakkelijk bereikbaar vanuit Almelo, Delden, Hengelo. NW Drijber, arts Pr Bernhardlaan 23, Borne

Tel: 06-3089 2073 (9-13u)

Rijwielen Geerdink fietsen

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel. Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Telefoon 074 www.geerdinkfietsen.nl

2913429

Tweewielers

Harrie vd Woning

Lifestyle & Business Coach Feng Shui Master N.L.P. Master Crisis Coach Imago & Branding

• • • •

0570-642139 | 06-54367536

www.knowvision.nl

Woninginrichting

Zonwering

Rijbewijskeuring

Voor sfeervolle live-muziek Vossenbrinkweg 1/H

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente Tel. 06 483 49 info@rioleringservice.nl

Mary-Rose Kolkman

06-54271931 W. Wolf

WISSINK

Lid van

www.adasligman.nl

Bel of mail voor een GRATIS kennismakingsgesprek info@adasligman.nl | 06-522 83 298

Patrick Gerritsjans

Helpt bij stress, examenvrees, faalangst, vrouwelijke en relatieproblemen, eetstoornissen, burn out, hoofdpijn,overgewicht, roken, coaching. Voor een afspr. bel 004925624651D-Gronau

• Tapijt • Gordijnen • • Laminaat • • Zonwering • Glas in lood • • Pvc • Morsweg 28 te Delden Toonzaal geopend op afspraak

installatiebedrijf Mobiel 06 21 57 57 58

HYPNOSE

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

Afvoer verstopt?

P.Gerritsjans

OTTINK

AANBRENGEN • VLOERTEGELS BADKAMERS • COMPLETE AANBRENGEN • NATUURSTEEN • LEVEREN VAN WAND- EN VLOERTEGELS

Ontdek zelf ook onze bijzonder aantrekkelijke prijzen en uitstekende dienstverlening.

Rioolontstopping

Installatiebedrijf

Molenstraat 24 - Delden - 074 201 Molenstraat 24 - Delden - 0743490 201 3490

Pedicure Marie-José

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Het Wegdam 2 7496 CA Hengevelde tel.: 088-2000800 email:info@icscomputers.nl www.icscomputers.nl

0642099090

Telefoon

Telefoon ABC

ICT Dienstverlener

Stucadoor Telefoon 06-10493464

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

3761217

074-2506466

vergaderservice, mailings, nieuwsbrieven, beheer van relatiebestanden, ondersteuning van management, coaching, organisatie van seminars

De Jong Stucwerk Goor

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Boomverzorging boekhouding jaarrekening belastingen salarissen

www.mjbs.nl

Ter Braak

Huish. art. Speelgoed

speelgoed & huishoudelijke artikelen

voor al uw secretariële werkzaamheden

Monique Joostink Business Support

Brillen en contactlenzen Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

Telefoon 074 Telefoon 074

Secretariaatsdiensten

3761207

Presentation developer to move your sales

UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

KnowVision

Aannemers

A B C

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden 3765161 Telefoon 074 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993 ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 11

Een blik in de tuin in de regio

Verplanten van bomen en struiken Deze kunnen nu nog volop geplant of verplant worden. Zet bomen altijd vast met 1 of 2 boompalen en band. Borders bijmesten met goede compost en liefst doorkrabben. Vooral Ericaceen houden van zure grond dat is bijmesten met compost en tuinturf. Rododendrons houden ook van gedroogde koemest of oude stalmest. Snoeien van heesters en coniferen kan nog perfect in dit jaargetijde.

Plantencentrum | Ruime keuze | 2 hectare planten Gespecialiseerd in bomen

Tip: alles wat uitgebloeid is b.v. Forsythia/Ribes en sneeuwbal snoeit u na de bloei.

“Vakkundig team met een verbluffend resultaat”

Voorjaarskriebels is tuinieren met Plantencentrum Wentink. Aanbiedingen zijn geldig tot en met 9 april 2014. Elke zaterdag info inloopdag. We staan dan klaar om u te informeren/adviseren. We wensen u veel tuinplezier.

Tuinvormgeving - sierbestrating - aanleg - onderhoud

de Tuinderij

Nu: Ruime keuze in

bomen, heesters en vaste planten!

theetuin pluktuin tuinplanten

VERTICUTEREN HET ADRES VOOR VERKOOP, VERHUUR LAST VOOR EEN GAZON IN MESSCHERPE GEZONDHEID ONDERHOUD VAN UW TUINMACHINES Verkoop, verhuur en onderhoud van

VAN STOBBEN OF STRONKEN? BEL ONS, WIJ KOMEN!

uw tuinmachines. Diverse modellen op voorraad, zolang de voorraad strekt.

Stiga VE 32 van € 189,-

169,€ r o vo

tuinontwerp

Deze week:

20% Korting op bomen en struiken uit de volle grond

Rijssen • Bentelo

Kwekerij open:

Ze zijn er weer…

Woensdag t/m Zaterdag

Pootaardappelen

Nu te huur: 40cm, 50cm of 1.25 mtr. getrokken verticuteermachine Bollenweg 16 • T. 0547 - 272703 • www.vd-riet.nl Gelegen aan de rijksweg Delden - Goor

t/m 29 Maart 2014

www.de-tuinderij.nl

aan de N347 tussen Hengevelde en Goor Haaksbergerweg 19, 7475 MD Markelo (Kerspel Goor) 06-53 777 120  info@de-tuinderij.nl

Bollenweg 16 • T. 0547 - 272703 • www.vd-riet.nl Gelegen aan de rijksweg Delden - Goor

Nu exclusief verkrijgbaar bij Kwekerij Visschedijk... c ens ulplp w.t.t

f. hoo

nl

ol. ik nb t ee or dat F. me . en ervo OO tulp orgt NSCH arheid z ke t n ba PE b o e de n T U L o u d p e e den an bin arom nge h e of o cm) n o v li 1 a la geb ier e d en t fo ax. and e man en m oor e in he r (m . h ate ten em ol v en, een lilijjkk en acchhttee Ze no ijn b n zett atig w genie b Ik mb an. t uit m buite gelm kunt a sttaa re ze k De f blilijjff l krraach en en rtels an mij edij zellf l vee j binn n wo ng v s ch aa miij mij g la Vis Ik h kunt Geef je no rij JJee aall. odat eke z ch sch

ww

Kw

Typisch Twentse Tulpenschoof! TULPEN MET BOL

EXTRA LANG

HOUDBAAR; EXTRA LANG

PLEZIER!

Platenkampsweg 7, Bentelo Ma. t/m Zat. 09.00 - 17.00 uur tel. 0547 292 432 | kwekerijvisschedijk.nl

STOBBEFREZEN-TWENTE 06 - 55 11 67 69 • 0548 - 51 96 99 h.e.ras@concepts.nl • www.stobbefrezen-twente.nl


Hofweekblad Hofweekblad

Adressen en telefoonnummers Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86 Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur Storingsnummer: Storingsnummer voor spoedzaken buiten kantoortijd (o.a rioleringen, gevonden huisdieren, grote storingen openbare verlichting) 06 - 11 30 88 27

Eerste kievitsei in de Hof

Woensdag119augustus maart 2014, Woensdag 2012,pag. pag.12 5

Omgevingsvergunning

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier) De Mors 8-29, Delden: het vergroten van een recreatiewoning Vinkestraat 8, Hengevelde: het plaatsen van een kap op de garage Oonderschoer 14, Markelo: het plaatsen van een dakkapel Oonderschoer 16, Markelo: het plaatsen van een dakkapel

Nieuwe website, betere digitale dienstverlening Ontvangen op 5 maart 2014 3 maart 2014 4 maart 2014 4 maart 2014

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Via de website www.hofvantwente.nl is het mogelijk om bijvoorbeeld een uittreksel uit de gemeentelijke Basis Registratie Personen (BRP, voorheen GBA) aan te vragen of een verhuizing door te geven. Een uittreksel uit de BRP is zelfs gratis als dat via de website wordt aangevraagd.

Brinkweg 12, Delden: het verbouwen van een woning, ter inzage vanaf donderdag 13 maart 2014 24 april 2014 ter hoogte van Boswinkelsweg in Markelo en ter hoogte van de Weth.Goselinkstraat in Hengevelde: het aanleggen van twee vispassages in de Bolscherbeek, ter inzage vanaf dinsdag 11 maart 2014 22 april 2014 Ovinksweg 1a, Markelo: het vergroten van een woning, ter inzage vanaf donderdag 13 maart 2014 24 april 2014

Het voordeel is dat de website de hele dag bereikbaar is en op de gewenste tijd een product aangevraagd of een melding doorgeven kan worden. Voor een aantal zaken is het nog steeds nodig om persoonlijk naar het gemeentehuis te komen zoals het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. Daarvoor kunt u ’s morgens terecht aan de balie of ’s middags op afspraak. De afspraak kunt u ook via de website maken.

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn

Informatie om te reageren: www.hofvantwente.nl/gemeentenieuws

Besluiten Algemene wet bestuursrecht (APV) Goor - Koopzondag (2e Paasdag) met randactiviteiten in centrum op 21 april 2014 (07-03-2014) - Vergunning Big Band Festival in centrum op 21 april 2014 (07-03-2014) - Op 21 april 2014 van 8.00 uur tot 20.00 uur zullen de volgende wegen afgesloten worden voor alle verkeer in beide richtingen: - Kerkplein; - Kerkstraat, voor zover gelegen tussen de kruising met de Wheeme en de kruising met de Grotestraat; - Grotestraat, voor zover gelegen tussen de kruising met de Kerkstraat en de Posthuisstraat; - H. Heijermansstraat, voor zover gelegen tussen de kruising met de Laarstraat en de kruising met Grotestraat; - Laarstraat, voor zover gelegen tussen de kruising met de H. Heijermansstraat en de kruising met de Kerkstraat. Tevens zullen alle zijwegen (Waterstraat, Spoorstraat, Schoolstraat en Wijnkamp) uitkomend op het afgesloten gedeelte van de Grotestraat worden afgezet. (07-03-2014) - Drank- en Horecavergunning, locatie Hengevelderstraat 32 (11-03-2014)

Informatie om te reageren: www.hofvantwente.nl/gemeentenieuws

Ontheffing ex artikel 10.63, lid 2 Wet milieubeheer (brandvergunningen) De volgende ontheffingen zijn onder het opleggen van voorschriften, verleend voor het verbranden van gerooid en/of snoeihout buiten een inrichting: - Locatie stookplaats: Esweg 4 Diepenheim (10-03-2014); - Stookplaats: Slagboomsdijk 4 Markelo (11-03-2014).

Informatie om te reageren: www.hofvantwente.nl/gemeentenieuws

Landelijk Register Kinderopvang In de gemeente Hof van Twente hebben we te maken met diverse kinderopvanginstellingen die verschillende vormen van kinderopvang aanbieden. Deze zijn zodanig over de hele gemeente verspreid, dat in elke kern een mogelijkheid tot kinderopvang aanwezig is. Op de website www.landelijkregisterkinderopvang.nl kunt u meer informatie en de inspectierapporten over de diverse locaties vinden. De onderstaande wijziging is recent in het register aangebracht. Net zoals vorig jaar was de eer weggelegd voor Jan Wes uit Markvelde om het eerste kievitsei in de Hof te registreren. Hij vond het op dinsdagmiddag 11 maart om kwart voor twee op een maïsperceel aan de Steenmorsweg. Burgemeester Ellen Nauta kwam hem de volgende morgen feliciteren met zijn vondst en ging natuurlijk even mee naar het nest om het bijzonder vroege legsel met eigen ogen te aanschouwen. Het was voor haar “als stadskind” de eerste keer dat ze een kievitsei in zijn natuurlijke omgeving zag. Ze had wel gehoord dat het gecamoufleerde ei voor een leek nauwelijks te vinden is en dit gegeven had haar een nachtmerrie bezorgd waarin ze boven op het ei was gaan staan. Aan een zeer geïnteresseerde burgemeester vertelde Jan Wes dat hij als lid van de weidevogelwerkgroep Hof van Twente vele uren doorbrengt op de landbouwgronden van Markvelde. De werkgroep heeft zich ten doel gesteld door nesten te markeren en te registreren, de weidevogels zoveel mogelijk te beschermen.

Fiets vermist of verloren? Dan kunt u op woensdag 28 mei aanstaande tussen 15.00 uur en 18.00 uur een kijkje nemen op de werf van de gemeente Hof van Twente aan de Schoolstraat 13a te Markelo.

Per 1 april 2014 wordt Gastouderbureau Hof van Twente (Rozenstraat 1a, 7471 JM te Goor), op eigen verzoek, uit het register verwijderd.

Burgermeester en wethouders Hof van Twente, 19 maart 2014

Aanpassen kruising Goorseweg-Potdijk (N753) in Markelo Door het sluiten van het zwembad in Goor en het opwaarderen van het zwembad De Vijf Heuvels in Markelo, zal er in toenemende mate gebruik gemaakt gaan worden van de kruising Goorseweg-Potdijk. Daarom wil het college deze oversteek veiliger maken. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopig ontwerp dinsdag 11 maart vastgesteld. Van 19 maart tot en met 16 april kan kennis genomen worden van de plannen en kunnen reacties ingediend worden. Tevens wordt hiervoor een inloopavond gehouden op 31 maart a.s. van 17.00u tot 20.00 uur in het gemeentehuis. Vanwege het feit dat in de loop van het jaar het zwembad in Goor wordt gesloten zal de aanloop richting het zwembad in Markelo sterk vergroot worden. Hierdoor zal meer verkeer, vooral fietsers, gebruik gaan maken van de kruising Goorseweg-Potdijk (N753). Deze kruising is qua vormgeving en inrichting niet optimaal en daarom heeft het College besloten om maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid voor met name fietsers te verbeteren. Er is onderzocht welke maatregelen mogelijk zijn en deze maatregelen zijn met zowel de direct omwonenden, als met de Provincie besproken. De Provincie Overijssel is namelijk wegbeheerder en wil ook medewerking verlenen aan de aanpassingen, maar moet dan wel kunnen instemmen met de te nemen maatregelen.

Tijdens de ter visie ligging zullen eventuele bezwaren, opmerkingen en/of adviezen verzameld worden. Hiervan zal een reactienotitie opgesteld worden die samen met het definitieve ontwerp wederom voorgelegd wordt aan het College om vast te stellen. Contactpersoon is de projectleider, de heer B. Hofman. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 06 – 23509470 of per email op b.hofman@hofvantwente.nl

Bent u niet meer in het bezit van de melding of heeft u nog geen melding gedaan dan kunt u contact opnemen met de gemeente Hof van Twente, telefoon 0547-858585.

Steeds meer overheidsinstanties zijn digitaal bereikbaar. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem wil dat in 2017 alle overheidszaken digitaal geregeld kunnen worden. Inmiddels is dit al voor veel overheidszaken het geval. Zo kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd via www.omgevingsloket.nl en een verklaring omtrent gedrag is op te vragen bij�het ministerie van Veiligheid en Justitie www.rijksoverheid.nl/ministeries/ venj� Voor mensen die niet handig zijn met internet gaat de gemeente een instructiemiddag of -avond organiseren. Aanmelden kan bij Leslie Koetsier via telefoonnummer 0547-858585 of e-mail l.koetsierdavidsz@hofvantwente.nl. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt datum en tijd van de instructie bepaald.

Verkiezingsdebat Hof van Twente 17 maart 2014: ‘Samen de problemen aanpakken’ Op maandagavond 17 maart kwamen de lijsttrekkers van de negen deelnemende partijen bij elkaar in de raadszaal van het gemeentehuis om met elkaar de discussie aan te gaan over de inhoud van hun verkiezingsprogramma’s. Ongeveer 150 bezoekers kwamen luisteren wat de plaatselijke politici te vertellen hadden. De discussie werd geleid door Paul Schabbink. Luisteraars en bezoekers konden aan het debat deelnemen door hun vragen te stellen via Facebook, Twitter en mail. Er kwamen veel vragen binnen via Twitter, het speciale mailadres: verkiezingen@hofvantwente.nl en ook vanuit de zaal werd stevig deelgenomen aan de discussie. Voor de pauze werd duidelijk dat de ‘zorg’ een punt is waar alle partijen na de verkiezingen aandacht voor willen hebben. De Rijksoverheid en de provincie hevelen taken over naar de gemeenten per 1 januari 2015, zoals de jeugdzorg en de AWBZ. Het wordt voor de gemeenten een uitdaging die zorg goed te regelen, vooral omdat de gemeenten minder geld krijgen dan er nu voor wordt uitgegeven. De politieke partijen vinden dat ze deze taken samen moeten aanpakken en dat ‘politiek’ daarbij geen issue mag zijn. Er ontstond discussie over de vraag hoe groot een agrarisch bedrijf in Hof van Twente mag worden en welke uitbreidingsmogelijkheden die bedrijven krijgen. Mag dat een ‘Gezinsbedrijf’ worden of moet het kleinschaliger? In hoeverre wordt daarbij aandacht gegeven aan het welzijn van dieren? En is een grootschalig bedrijf ook gelijk synoniem voor ‘niet diervriendelijk?' Een aantal partijen vindt van niet. Een onderneemster uit Markelo stelde via Twitter de vraag aan de lijsttrekkers om in 5 regels uit te leggen waarom zij op hun partij zou moeten stemmen. Alle partijen zijn het erover eens dat het aantal regels minder moet worden dan wel vereenvoudigd moet worden. Ambtenaren moeten constructief met ondernemers en inwoners meedenken als inwoners met hun initiatief naar het gemeentehuis komen. Andere zaken die (op verzoek van inwoners) aan de orde kwamen: - Gaat de gemeente in de toekomst samenwerken met andere gemeenten of gaat het opnieuw om een fusie? - Hoe gaat de gemeente de bezuinigingen invullen die voor de komende jaren opnieuw noodzakelijk zullen zijn? Het debat werd afgesloten met de wens dat zoveel mogelijk mensen vandaag naar de stembus komen. Wilt u vandaag nog gaan stemmen maar weet u nog niet op welke partij? Of wilt u weten waar u kunt stemmen? U vindt alle informatie daarover op www.hofvantwente.nl/verkiezingen. Wij wensen u veel succes bij het maken van uw keuze.

Brandweerkazerne Goor officieel geopend Op vrijdag 14 maart openden brandweercommandant Stephan Wevers en wethouder Ben Eshuis de vernieuwde brandweerkazerne aan de Van Kollaan 19 in Goor. Wethouder Eshuis zei hierover: “Al met al een mooi project dat voorspoedig is verlopen met een resultaat dat er mag zijn. Als gemeente kunnen wij met trots een goede kazerne overdragen aan de Veiligheidsregio Twente.”

In het voorlopig ontwerp wordt de N753 ter plaatse van de kruising versmald naar een minimaal benodigde breedte en worden er in de binnenbochten van de aansluitende wegen maatregelen getroffen om het afsnijden van de bocht door autoverkeer tegen te gaan. Ook worden er in de berm, tussen het fietspad en de rijbaan, lage hagen geplant om de zichtbaarheid van de kruising te bevorderen. Van 19 maart tot en met 16 april ligt tijdens de openingstijden van het gemeentehuis het plan ter inzage in het infocentrum in de hal van het gemeentehuis in Goor. Ook is het te zien op de gemeentelijke website, www. hofvantwente.nl. Daarnaast zal er op 31 maart 2014 een inloopavond worden gehouden van 17.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis in Goor.

De fietsen die vanaf 1 december 2012 zijn gevonden in de gemeente kunnen dan opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar. U kunt uw fiets weer meenemen op vertoon van de melding die u van de gemeente ontvangen heeft. Er zal geen particuliere verkoop van de fietsen plaatsvinden.

De nieuwe website van gemeente Hof van Twente gaat online op 24 maart 2014. De structuur van de website is zo ingericht dat veelgevraagde producten en actuele onderwerpen direct op de homepage te vinden zijn. De vernieuwing van de website gaat hand in hand met een betere digitale dienstverlening. Voor veel producten hoeft u niet meer naar het gemeentehuis te komen.

Verkeersregelaars De werkwijze voor de opleiding en aanstelling voor verkeersregelaars die ingezet worden bij vergunningplichtige evenementen is sinds kort gewijzigd. Organisatoren moeten het evenement eerst melden op de website: www.verkeersregelaarsexamen.nl. Voorheen was dit bij de gemeente. De gemeente keurt het evenement goed op deze website. Na goedkeuring door de gemeente ontvangt u een code van de Stichting Verkeersregelaars. Nadere informatie is te vinden op de website www.verkeersregelaars.nl en op www.hofvantwente.nl onder digitaal loket.

De staat van de oude kazerne was zo slecht dat hij niet meer voldeed aan de eisen voor een goede brandweerkazerne. Besloten werd om niet nieuw te gaan bouwen, maar het pand volledig te renoveren. De brandweer kreeg tijdelijk onderdak in het voormalige pand van gemeentewerken aan de Patrijzenstraat in Goor.

Functioneel gebouw

Op basis van een uitgezette aanbesteding eind maart 2012 is de opdracht voor het ontwerp en directievoering gegund aan Ten Dam Architecten uit Diepenheim. Architect Robert ten Dam heeft de verbouwde kazerne zo weten in te delen dat de ruimtes maximaal benut worden, flexibel en praktisch. Er is bijna een complete verdieping bovenop gekomen. Het gebouw heeft een moderne uitstraling gekregen en is een kazerne van deze tijd. De bouwkundige uitvoering is gedaan door aannemer Tijdhof-Hobema en de installatietechnische uitvoering door Semmekrot.

Opening

In december vorig jaar is de nieuwe kazerne opgeleverd en vanaf begin dit jaar is de brandweer er weer gehuisvest. Op vrijdag 14 maart werd de nieuwe kazerne om 14.00 uur officieel geopend door het loeien van de sirenes, in gang gezet door Stephan Wevers en Ben Eshuis. Ook burgemeester Ellen Nauta was bij de opening aanwezig. De kazerne werd overgedragen aan de Veiligheidsregio Twente waar de brandweer deel van uitmaakt.

Open huis

Op zaterdag 17 mei organiseert de brandweer een open huis. Op die dag kan iedereen een kijkje in de kazerne komen nemen en kennismaken met de brandweer.


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag 2012,pag. pag.13 5 Woensdag119augustus maart 2014,

Bomen geplant op de Borkeld Hof van Twente was dit jaar accentgemeente tijdens de Nationale Boomfeestdag. Dat betekende speciale aandacht van de provincie Overijssel door de Commissaris der Koning, Ank Bijleveld. Samen met burgemeester Ellen Nauta en Maarten Jan Leppink van sponsorbedrijf Mapei plantte zij een boom op de Borkeld. Aansluitend plantten kinderen van groep 7 en 8 van de Onze Lieve Vrouweschool uit Bentelo en de Heeckerenschool uit Goor bomen en struiken. Dit was het derde jaar waarin gewerkt werd aan de aanleg van de groene verbindingszone tussen de Sallandse Heuvelrug en de Herikerberg aan de Hochtweg in Markelo. Door deze zone kunnen dieren zich veilig verplaatsen van het ene groene gebied naar het andere. In verband met de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen was het thema dit jaar: ‘kiezen voor bomen’. De kinderen scandeerden de leus: ‘Als je kiest voor groen, mag je meedoen’. Op deze manier gaven zij de aankomende bestuurders mee hoe belangrijk een groene omgeving is.

Nieuwe stap in Pact van Twickel Dit jaar (2014) gaan drie nieuwe projecten van start, waarmee de partijen in het Pact van Twickel gezamenlijk 5 miljoen euro investeren. De projecten vinden vooral in de stadsrandzones van Hengelo, Borne en Delden plaats. Daarmee komt ook deze tweede fase van het Uitvoeringsprogramma Pact van Twickel in uitvoering (gereed eind 2015).

Theaterkunstenaar Dolf Moed gaf ter plaatse een voorstelling die te maken had met het historische gebied ‘de Hocht’, de omgeving van de plantplek. Staatsbosbeheer had al het voorbereidende werk gedaan. Boswachter Ine Nijveld trad op als ceremoniemeester. Na de plantinstructie gingen de kinderen voortvarend aan de slag. Zij plantten samen zo’n 800 bomen.

“Daarmee komen twee delen van ons beleid prachtig samen”, zegt Hester Maij, gedeputeerde voor Landelijk Gebied en Culturele Infrastructuur. “Verbetering van de landbouwstructuur is investeren in de toekomst; zorg voor landschap, natuur en cultureel erfgoed is investeren in wat het verleden ons heeft nagelaten.” In het hoofdlijnenakkoord De kracht van Overijssel heeft de provincie een bijdrage van € 3,75 miljoen uitgetrokken voor het Pact van Twickel. “Het gebied is het waard vanwege de unieke ruimtelijke kwaliteit in de randzone van de netwerkstad Twente. Daarom werken we samen. Ook de partners investeren in dit programma”, aldus Maij. De partners zijn de gemeenten Borne, Hengelo en Hof van Twente, waterschap Vechstromen, Regio Tente en Twickel.

Hans van de Beek (Staatsbosbeheer), directeur Maarten Jan Leppink van Mapei, CdK Ank Bijleveld, burgemeester Ellen Nauta, Wilko van Burken (Staatsbosbeheer).

De landbouw op Twickel krijgt een impuls om in dit waardevolle, maar kleinschalige landschap staande te kunnen blijven en goed te kunnen inspelen op de toekomst. Het maatregelenpakket wordt samengesteld in nauw overleg met de pachters. Voor het uitvoeren van de maatregelen krijgen zij een bijdrage van bijna € 900.000 uit het Pact. Het waterschap gaat aan de slag om de waterkwaliteit en de ecologie van de Oelerbeek te verbeteren vanaf Oele tot aan de Azelerbeek.

Lianne Niemeijer, Henk ter Morsche en Ine Nijveld

Tegelijk bekijkt het Pact welke maatregelen kunnen worden ondersteund om de ruimtelijke kwaliteit van het landschap en de beleefbaarheid van Oele (recreatief medegebruik bijv.) groter te maken. Hier ligt ook een raakvlak met het Dorpsplan-plus Beckum-Oele. In 2015 staat groot onderhoud van de Rondweg Delden op het programma van de provincie. Dat is het moment om de weg opnieuw in te richten. Met behoud van veiligheid en capaciteit van de weg wordt hij beter ingepast in het landschap en in de stadsrand. Tegelijk daarmee wordt de Molenstraat met een rotonde aangesloten op de Europalaan en een brug over de Rondweg gelegd in het verlengde van de Marktstraat. De plannen hiervoor zullen in het najaar van 2014 ter visie worden gelegd. De werkzaamheden van het eerste Uitvoeringsprogramma (2010) worden in 2014 afgerond: uitbreiding van landschap en natuur in Beckum (herstel Hagmolenbeek) en realisatie van een “Grensweg Twickel” door de stadsranden van Borne en Hengelo. Met beide uitvoeringsprogramma’s is dan een totale investering gedaan in het gebied van 9,2 mln euro.

Voorstelling Dolf Moed

Ceremoniemeester boswachter Ine Nijveld Foto's: Jan Schoneveld

De werkzaamheden aan de projecten leveren tevens een bijdrage aan de werkgelegenheid in het gebied.

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur.

Mariastraat 41 7555 HD Hengelo T: +31 (0)6 155 72 477 E: info@lankheetboomentuin.nl W: www.lankheetboomentuin.nl

• • •

Voor uw Paastafel: prachtig kippenservies uit Thailand voor een mooi prijsje en eigenwijze parelhoenders uit Brazilië! Zie onze etalage. Wereldwinkel Delden, Kortestraat 2b. www. wereldwinkeldelden.nl. Te koop: Miele wasdroger T4123 met afvoer. Tel. 06 50263408. Te koop: oude stalmest. Gehaald of gebracht. Tel. 06 29228769.

• •

MetroPost Twente

Gevraagd: Nederlandstalige singeltjes met piratenmuziek. Tel. 06 272 679 05. Te koop: SMEG fornuis, 90 cm br. RVS, als nieuw. 5 branders, H.L. + conv. oven, grill. T.e.a.b. Tel. 0547-270874. Te huur gevraagd: Garagebox in Delden. Tel. 06 10501255.

Thuiscrèche Diesje

Installatiebedrijf? Zie

Kleinschalige, professionele en flexibele kinderopvang.

Telefoon ABC

Hooijerinksplein 10 in Delden diesje@parbedie.nl 074-3763969 / 06-42279226

Te huur: Gemeubileerde woning in centrum Delden. Per 15-04-2014. € 750,- p.mnd. Tel. 074-3763447 Te huur:

Caravan/aanhangwagen/stalling Ambt Delden Tel. 06-20477445

Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie enz.) Tel. 0743762263.

Ben jij op zoek naar een leuke bijverdienste, dan zoeken wij jou!

Te koop gevraagd: oud linnen, bijbels, boerenkleding, schilderijen, sieraden, tegels, zolderopruiming, enz.. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416.

Word Wordtin in

Wieb Dekker verzamelt oude ansichtkaarten van Stad en Ambt Delden, kranten- of tijdschriftenknipsels en -foto’s. Noorderhagen 31, Delden, tel. 074-3764356.

Goordelden-Bentelo - Ambt Delden Amb

Postbezorger/ster Het gaat om het bezorgen van geadresseerde post op dinsdag en vrijdag. Gemiddeld ben je er enkele uren per bezorgdag mee bezig. Leeftijd v.a. 16 jaar.

INTERESSE? Neem dan even contact op met ons kantoor. Telefoonnummer: 074-2596071 Mailen kan ook: jeroen@metroposttwente.nl info@metroposttwente.nl

Te koop: aardappelen Zak à 10 kg € 5,50 2 zak voor € 10,-. Gratis bezorgd. Tel. 06 315 79 372 Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

de Vuurbroak 16 Bentelo Tel.: 0547-851206 www.timmer-bouwbedrijfpierik.nl

Timmerbedrijf Ben ter Braak

Voor al uw timmerwerkzaamheden in en om het huis. Ook voor het vervangen van houten kozijnen en vervaardigen van trappen.

Sleutelbloem 13 - 7491 LR Delden Tel. 074 -3761154 / 06-23363563

Het Huneveld 26, 7496 DE Hengevelde - Tel. 06-30 75 22 43 www.karnebeekhengevelde.nl - info@karnebeekhengevelde.nl


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 14

VOETBAL SV DELDEN Op 16 maart stond de uitwedstrijd tegen Hoeve Vooruit op het programma. Om volop mee te blijven doen om de nacompetitie, is de wedstrijd tegen Hoeve Vooruit een belangrijke pot. Na het goede collectieve optreden van vorige week tegen de Enschede Boys, gingen de mannen van René Belt met goede moed naar Hoeve Vooruit. Doordat er enkele schorsingen zijn, moet René Belt vooral op het middenveld enkele wijzigingen doorvoeren. Door de afwezigheid van Brian Otten en Colin Neuber, worden Marthijn Zweepe en Ruben Klumpers op het middenveld gepositioneerd. Beide ploegen beginnen voorzichtig en zakken tot 15 meter over de middenlijn van de tegenstander in om de het de tegenstander lastig te maken. Het is al snel duidelijk dat op het middenveld de strijd geleverd moet worden. In de 6e minuut gaat het al mis voor SV Delden. Een diepe bal op de linksbuiten van Hoeve Vooruit wordt niet goed verdedigd, waardoor hij de bal eenvoudig kan voorzetten en de spits de 1-0 kan aantekenen. In de 14e minuut is de snelle Timo Gerritsjans de verdedigers van Hoeve Vooruit te slim af, waardoor hij een goede steekpass kan geven op Frank ten Voorde. Frank ten Voorde speelt de keeper goed uit, maar stuit vervolgens op de verdediger die de bal nog net van de lijn kan halen. Tot aan het eerste kwartier gaat het gelijk op, maar SV Delden begint het heft in handen te nemen. Michel ter Horst - die goed op dreef is aan de rechterkant - komt telkens naar voren, maar het ontbreekt aan de eindpass. In de 28ste minuut is het slordig balverlies op het middenveld, waardoor Hoeve Vooruit door een counter op 2-0 komt te staan. SV Delden is voetballend de betere ploeg, maar door de levensgevaarlijke counters van Hoeve Vooruit staat SV Delden al met 2-0 achter. Dat Hoeve Vooruit uit de counter gevaarlijk is, blijkt wel in de 31ste minuut. Opnieuw slordig balverlies en de late omschakeling op het middenveld zorgt ervoor dat SV Delden met 3-0 achter komt. In de 38ste minuut is het weer raak voor Hoeve Vooruit. Een schot op goal kan Ivo Otten nog pareren, maar in 2e instantie is Hoeve Vooruit er sneller bij waardoor ze de bal vrij in het doel kunnen schieten, 4-0. Een zware domper voor SV Delden. Een aansluitingstreffer komt vlak voor rust door een goed uitgespeelde aanval. Via een voorzet van Frank ten Voorde kan Coen Witteveen vrij inkoppen, 4-1. Dit is ook tevens de ruststand. Na rust zijn er twee jeugdige spelers in het veld gekomen. Sven Wold en Joost Hendriks worden vervangen door Ruben Klumpers en de geblesseerde Frank ten Voorde. In de 3e minuut is de inbreng van de jeugd gelijk te zien. Na een fantastische solo, waarbij Sven Wold vijf man uitspeelt, geeft hij een voorzet op Coen Witteveen. Helaas voor SV Delden staat hij buitenspel, waardoor de goal afgekeurd wordt. In de 50ste minuut wordt er een overtreding begaan op Michel ter Horst. Dit wordt niet gezien door de scheidsrechter, wardoor het spel doorgaat. In dezelfde aanval wordt er een discutabele penalty gegeven, waardoor SV Delden met 5-1 achter staat. In de 55ste minuut is er een goede uitgespeelde aanval over rechts. Raymond van der Roest geeft een steekbal op Timo Gerritsjans die vervolgens Sven Wold vrij voor doel zet. Sven maakt geen fout, 5-2. 25 minuten voor tijd probeert SV Delden alles op alles te zetten en brengt Arielson Sotta da Silva voor Roy Spoolder. Op dit moment speelt SV Delden 1 op 1 achterin. Hoeve Vooruit die in de 2e helft geen vuist kan maken, moet toezien dat het in de 90ste minuut nog 5-3 wordt door een doelpunt van Timo Gerritsjans. Dit is ook de einduitslag. Door de slordigheid en de zwakke omschakeling van SV Delden heeft het effectieve Hoeve Vooruit vandaag met 5-3 gewonnen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen GSV’63 op het programma. Om nog van betekenis te kunnen zijn in de 3e periode, zullen de volgende wedstrijden gewonnen moeten worden. donderdag 20 maart Delden D3 Vogido D8G 19:00 zaterdag 22 maart Delden B1 vrij BWO B3 Delden B2 15:00 Almelo MB1 Delden MB1 14:30 Borne C1D Delden C1 12:45 Delden D1 Sparta E. D3 11:15 Delden D2 Enschedese Boys D2 13:00 ATC’65 D8 Delden D3 08:30 Vogido E8 Delden E1 08:30 Delden F1 Hengelo F1 10:00 Delden F2 BWO F5 10:00 Wilhelminaschool F6 Delden F3 09:00 Delden F4 Bentelo F3 11:00 TVO F3 Delden F5 11:00 welpen training 10:00 zondag 23 maart Delden 1 GSV’63 1 14:30 Delden 2 UDI 3 10:00 Witkampers 7 Delden 3 09:30 Delden 4 BWO 5 10:00 Delden 5 Buurse 3 11:00 Delden 6 Rood Zwart 8 09:00 Twenthe VR1 Delden VR1 11:00 laatste nieuws: www.svdelden.nl VOETBAL VV GFC GOOR UITSLAGEN Zaterdag 15 maart 2014: GFC F2 - NEO F5 Delden F3 - GFC F5 Wilhelminaschool F6 - GFC F4 GFC E4 - Juventa ‘12 E7G GFC E2 - HSC ‘21 E3 Rood Zwart E3 - GFC E1 Grol F2 - GFC F1 GFC F3 - De Zweef F4 Borne MD1D - GFC MD1D GFC D2D - Twenthe D3 ATC’65 D2 - GFC D1 GFC C2 - Juventa ‘12 C4 Lochem SP C3G - GFC C1 GFC A1 - Oranje Nassau A2 VIOS B. B2 - GFC B2D Enter B1 - GFC B1 Zondag 16 maart 2014: GFC 1 - NEO 1 Juventa ‘12 5 - GFC 4 GFC 5 - Hoeve Vooruit 5 GFC 2 - BWO 2 GFC 3 - Diepenheim 2 Delden VR1 - GFC VR1 PROGRAMMA Zaterdag 22 maart 2014: GFC F4 - WVV ‘34 F5 GFC F5 - Tubantia F5 SVVN E5 - GFC E3D Markelo F2 - GFC F2 Twenthe F1 - GFC F1 GFC E1 - Borne E1 GFC F3 - DES F3 BWO E8 - GFC E2 SVZW C4 - GFC C2 KSV D2 - GFC D2D GFC D1 - Hengelo D1 GFC MD1D - Avanti W. MD1 PH A2D - GFC A1 GFC MB1 - ATC’65 MB1 GFC C1 - HSC ‘21 C3 GFC MA1D - Harde ‘t MA1 GFC B1 - Neede B1 Zondag 23 maart 2014: Hengelo 1 - GFC 1 Saasveldia 2 - GFC 2 Bon Boys 5 - GFC 3 GFC 4 - Haarle 4 Enter VR1 - GFC VR1 Markelo 7 - GFC 5

3-1 6-0 2-3 2-5 5-1 1-4 1-6 5-0 1-1 1-4 10 - 0 1-2 3-0 1-1 3-1 14:30 2-4 4-0 2-5 2-1 1-3 6-2 09:00 09:00 09:00 09:30 10:00 10:00 10:00 10:15 10:45 11:00 11:00 11:00 12:30 12:45 13:00 14:30 14:30 14:00 09:00 09:00 10:00 11:00 11:15

GOORSE SCHAAKCLUB Uitslagen onderlinge competitie ronde 26, gespeeld op 11 maart 2014 Hoentjen - Krijgsman 0-1, Prins - Albinus 0-1, Schurink - Bosma rem, Jansen - Laaf rem, Warmink - Wolters 0-1, Schollink -

Vroom 1-0 Stand 1. Krijgsman, 2. Albinus, 3. Bosma, 4. Jansen, 5. Wolters, 6. Prins, 7. Schurink, 8. Laaf, 9. Hoentjen, 10. Hamers, 11. Schollink, 12. Warmink, 13. Vroom

Ineke’s Hofdichten ‘‘Grote learzen” Op de camping stun’n klean tentje Ma doarveur eposteerd: ’n Paar enorme kearls-learzen, Die oons bezeunder intrigeert ! Tut twee oale dames, fit en moonter Uut’t tentje kwamn kroepn ’n volgenden dag. De learzen wonn rap wier binnen ezat: Slim: zee haddn veilig esloapn vannach! Ineke Smit-Vukkink

VOETBAL SV HECTOR GOOR PROGRAMMA Zaterdag 22 Maart 14.30Hector A1 - Reunie A1 13.00Hector A2 - de Zweef A3 13.00RKSV B1 - Hector B1 12.45Twenthe C1 - Hector C1 11.00Hector D1 - Excelsior’31 D5 10.00Hector D2 - DRC 2012 D1 10.00Hector MD 1 - Hoeve Vooruit MD 1 08.45FC Eibergen E1 - Hector E1 10.00Hector E2 - Excelsior’31 E11 11.00Hector E3 - de Zweef E4 11.00Hector ME1 - Neede ME1 10.00Hector F1 - Rood Zwart F4 09.45Hellendoorn F3 - Hector F2 11.00Hector F3 - Rietmolen F2 09.00Achilles’12 F6 - Hector F4 09.30Welpen sv Hector Zondag 23 Maart 14.00Holten 1 - Hector 1 10.00TVO 2 - Hector 2 09.00Hector 3 - Longa’30 12 10.00Lochuizen 3 - Hector 4 10.00Hector 5 - Bon. Boys 9 10.00Hector 6 - Hoeve Vooruit 3 09.00Twenthe 5 - Hector 7 09.30Kunstgras sv Hector VOLLEYBAL DEVOC DELDEN UITSLAGEN Devoc HS 4 Rivo HS 2 0-4 Devoc MA 2 ATC MA 1 4-0 Devoc HS 2 Reggefiber DeVoKo HS 2 3-1 Devoc DS 3 Polstars DS 4 4-0 Time Out’75 DS 2 Devoc DS 2 1-3 Mintonette MA 2 Devoc MA 3 4-0 Mintonette HS 2 Devoc HS 3 0-4 Tante Sien Esch Stars DS 4 Devoc DS 4 4-0 PROGRAMMA 19-mrt 18:30 uur Devoc MC 1 Ecare Apollo 8 MC 1 22-mrt 13:30 uur Harambee HS 5 Devoc HS 2 14:00 uur Vrivo DS 2 Devoc DS 1 Check onze Twitter voor de laatste nieuwtjes en uitslagen! (devocdelden)

SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren In het kader van de viertallencompetitie speelden we de uitwedstrijd tegen Max Euwe uit Enschede, dat vier zeer sterke spelers had opgesteld, allen met een rating van ruim boven de 2000. Ondanks heldhaftig verweer wist David dit keer Goliath niet te verslaan en keerden we met een 4-0 nederlaag huiswaarts. Voor de interne competitie werden 2 inhaalpartijen gespeeld. Marinus Tibbe won al snel een paar pionnen tegen Henk Fiselier en had toen geen moeite meer de winst binnen te halen. Evert Bartelink speelde op aanval tegen Maurice Pots waarbij hij met een handige damemanoeuvre de winst wist binnen te halen. De stand aan kop: 1. A. Rol 11½ uit 13; 2. E. Bartelink 8½ uit 12; 3. F. Muthing 8½ uit 13; 4. M. Tibbe 7½ uit 11. Jeugd Na het oefenen van diverse opgaven, die best lastig bleken te zijn, werd doorgeefschaak gespeeld. Alle spelers wisten door het inzetten van extra stukken steeds weer voor een verrassing te zorgen. De stand aan kop in de competitie: 1. Tom 9 uit 9. Bezoek ook onze website: www.edsschaak.nl HOCKEY GMHC GOOR Dames 1 Goor op stoom De nummer 2 tegen de nummer 1 na laatst. Op papier interessant, maar de werkelijkheid moet dit uitbetalen zou verwacht worden. De Goorse formatie, getergd als het gaat om het hogere doel, toog opgewekt en waakzaam richting Salland( Raalte). Met veel motivatie werd begonnen aan de eerste helft waarbij het in rap tempo 0-2 werd door goals van Geertje Bijleveld. De verdediging van Salland werd even volledig zoek gespeeld wat resulteerde in een 4-0 voorsprong voor rust. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld wel in contrast met eerder vertoond spel. De verdediging van Goor werd verrast en Salland kon zowaar op een 2-4 komen waar Goor eigenlijk totaal niet op gehoopt had en het heel terecht als ‘lucky goals’ bestempelden. Met een hernieuwde vibe en nog weer wat strategische wissels en peptalks onder speelsters onderling kon het via een wonderschone goal van Josse Bouwmeester weer gaan leven. de 2-5,2-6 en 2-7 vielen in een mum van tijd wat resulteerde in de heerlijke wetenschap dat Goor er voor volgende week wel heel goed op staat.

VOETBAL ROOD ZWART DELDEN Rood Zwart – Diepenheim 8 – 1 Afgelopen zondag moest Rood Zwart aantreden tegen Diepenheim, de nummer 11 van de ranglijst. Vooraf werd de wedstrijd opgefleurd met de 1e familiedag van dit seizoen, goed voor vertier voor jong en oud. De thuisploeg startte voortvarend aan de wedstrijd, die echter nooit een echte wedstrijd zou worden. Binnen 10 minuten stond Rood Zwart al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jelte Linderman en Folkert Stijnenbosch. Een monsterscore leek in aantocht en via 2 doelpunten van wederom Jelte en een benutte penalty van Folkert lag de thuisploeg met rust aardig op koers, 5-0. Na rust probeerden de bezoekers de schade zo beperkt mogelijk te houden door met man en macht te verdedigen, hetgeen tot aan de 68e minuut aardig lukte. Vanaf dat moment wist Rood Zwart de weg naar het doel weer te vinden en liep het binnen 10 minuten, via Lars Engelbertink, Folkert en Tristan Munsterman uit naar 8-0. De laatste treffer van dit duel werd ook door een Rood Zwarter gescoord. Mitchel Baake speelde de bal terug op z’n doelman Stef Linderman, maar die was al zover uitgelopen dat hij niet op tijd terug kon zijn om de bal nog voor de lijn te keren; 8-1. Volgende week gaat Rood Zwart op bezoek bij Klein Dochteren, aanvang 14.00 uur. PROGRAMMA Zaterdag 22 maart: 16.15 Rood Zwart Za.2 – A.T.C.’65 Za.2 15.00 A.T.C.’65 A1 – Rood Zwart A1 16.15 Rood Zwart A2 – Rigtersbleek A2 14.30 Rood Zwart B1 – Enschedese B. B1 14.30 Quick’20 B5 – Rood Zwart B2 11.15 Twenthe MB – Rood Zwart MB 13.15 A.T.C.’65 C3 – Rood Zwart C1 14.30 Rood Zwart C2 – Enschedese B. C3 12.45 Rood Zwart C3 – Zenderen V. C1 12.00 N.E.O. C6 – Rood Zwart C4 12.45 Rood Zwart MC – B.W.O. MC 11.15 Rood Zwart D1 – Bon Boys D2 11.15 Rood Zwart D2 – Achilles’12 D3 11.30 E.M.O.S. D3 – Rood Zwart D3 12.45 Rood Zwart D4 – D.T.C.’07 D2 11.15 Rood Zwart MD – Losser MD 09.00 Rood Zwart E1 – N.E.O. E4 08.30 Excelsior’31 E5 – Rood Zwart E2 09.00 Rood Zwart E3 – P.H. E1 10.00 Achilles’12 E6 – Rood Zwart E4 08.30 A.T.C.’65 E14 – Rood Zwart E5 09.00 Rood Zwart E6 – Quick’20 E16 09.00 Rood Zwart F1 – E.M.O.S. F1 10.00 Rood Zwart F2 – Heracles F3 11.45 de Esch F3 – Rood Zwart F3 10.00 Hector F1 – Rood Zwart F4 10.00 Rood Zwart F5 – Luctor et Em. F4 10.00 Rood Zwart F6 – Losser F8 10.00 Rood Zwart F7 – Tubantia F6 Zondag 23 maart: 14.00 Kl.Dochteren 1 – Rood Zwart 1 10.45 K.O.S.C. 2 – Rood Zwart 2 11.00 Rood Zwart 3 – Saasveldia 3 09.00 Rood Zwart 4 – Diepenheim 2 09.00 Rood Zwart 5 – Barbaros 2 10.45 Achilles’12 4 – Rood Zwart 6 09.00 Bon Boys 7 – Rood Zwart 7 09.00 S.V. Delden 6 – Rood Zwart 8 09.00 H.S.C.’21 8 – Rood Zwart 9 Dames: 10.30 Lochuizen Vr.1 – Rood Zwart Vr.1 Voor actueel nieuws zie www.roodzwart.nl

VOETBAL VV TWENTHE GOOR UITSLAGEN Jeugd Zaterdag 15 maart Markelo A1 - vv Twenthe A1 2-6 vv Twenthe A2 Excelsior’31 A3 1-7 Varsseveld B1 vv Twenthe B1 0-3 vv Twenthe B2 Bornerbroek B1 1-1 Bwo MB1 vv Twenthe MB1 3-1 Markelo C1 vv Twenthe C1 2-2 Witkampers C2 vv Twenthe C2 1-0 vv Twenthe C3 Excelsior’31 C5 0-1 Neo D3 vv Twenthe D1 3-3 vv Twenthe D2 Holten D3G 7-0 Gfc D2D vv Twenthe D3 1-4 vv Twenthe E2 Borne E1 6-0 Borne E2 vv Twenthe E3 3-5 vv Twenthe E4 Wvv’34 E2 2-3 Markelo E3 vv Twenthe E5 10-2 Bsc Unisson E3 vv Twenthe E6 6-0 vv Twenthe E7 Deo E1G 1-7 Svbv F1 vv Twenthe F1 0-9 Des F3 vv Twenthe F2 1-8 vv Twenthe F3 Luctor et Emergo F7 0-8 Markelo F3 vv Twenthe F4 1-2 Senioren Zaterdag 15 maart Vroomshoopse B. 3 vv Twenthe 8 0-3 Zondag 16 maart Wilhelminaschool 1 vv Twenthe 1 1-4 vv Twenthe 2 Rietmolen 2 7-1 Bwo 7 vv Twenthe 3 5-4 Bsc Unisson 6 vv Twenthe 4 1-2 Hoeve Vooruit 3 vv Twenthe 5 1-2 Hoeve Vooruit 6 vv Twenthe 6 2-3 vv Twenthe 7 Bsc Unisson 4 0-2 vv Twenthe VR1 Bon Boys VR1 4-2 PROGRAMMA Jeugd Zaterdag 22 maart 2014 vv Twenthe A1 - Bon Boys A2 14.45 vv Twenthe A2 - Vroomshoopse B. A2 14.30 vv Twenthe B1 - fc Eibergen B1 14.45 Losser B3 - vv Twenthe B2 14.30 vv Twenthe MB1 - Rood Zwart MB1 11.15 vv Twenthe C1 - Hector C1 12.45 vv Twenthe C2 - sp. Lochem C3G 12.45 Svvn C2GD - vv Twenthe C3 09.30 vv Twenthe D1 - Bornerbroek D1 11.15 Enter Vooruit D2 - vv Twenthe D2 09.30 vv Twenthe D3 - Dec’10 D2D 11.15 vv Twenthe DM1 - Almelo MD1D 10.00 vv Twenthe E1 - sp. Lochem E3 09.00 Markelo E2 - vv Twenthe E2 09.30 vv Twenthe E3 - Hengelo E3 09.00 Bentelo E3 - vv Twenthe E4 10.30 vv Twenthe E5 - Neo E6 09.00 vv Twenthe E6 - Dec’10 E4 09.00 Winterswijk E12M - vv Twenthe E7 08.30 vv Twenthe F1 - Gfc F1 10.00 vv Twenthe F2 - Svvn F2 10.00 Markelo F5 - vv Twenthe F3 09.30 vv Twenthe F4 - Dec’10 F3 10.00 Hulzense Boys F8 - vv Twenthe F5 08.45 Mini-Mix 10.00 Senioren Zaterdag 22 maart 2014 grol 2 - vv Twenthe 8 16.15 Zondag 23 maart 2014 vv Twenthe 1 - Bornerbroek 1 14.00 Bonboys 4 - vv Twenthe 2 09.00 vv Twenthe 3 - Bon Boys 8 10.45 vv Twenthe 4 - Bon Boys 11 10.00 vv Twenthe 6 - Markelo 8 09.00 Enter 8 - vv Twenthe 7 11.00 vv Twenthe VR1 - Delden VR1 11.00

HANDBAL D.H.V. DELDEN UITSLAGEN: 15 en 16-03-2014 D.H.V. DS2 - Avanti DS1 15 - 18 Stevo DS3 - D.H.V. DS3 11 - 14 D.H.V. DA1 -Langeveen DA1 11 - 10 D.H.V. E2 - Langeveen E1 12 - 0 PROGRAMMA: 22 en 23-03-2014 zaterdag: 19,15 uur D.H.V. DS3 - Avanti Wilskracht DS2 19.30 uur Bentelo DS2 - D.H.V. DS1 zondag: 09.30 uur Bentelo E1 - D.H.V. E1 11.30 uur R.S.CF F1 - D.H.V. F1 12.45 uur Stormvogels HS2 - D.H.V. HS1 13.00 uur R.S.C. E2 - D.H.V. E2 13.40 uur De tukkers DS2 - D.H.V. DS2 14.45 uur De Tukkers DA2 - D.H.V. DA1

KORFBAL ZWART WIT DELDEN Komend weekend zullen er een aantal teams van Zwart Wit weer in actie komen, nu de zaalcompetitie geëindigd is. De afgelopen twee weken waren voorbereidende weken, zodat de teams weer op volle sterkte kunnen beginnen met het tweede deel van de veldcompetitie. De ploeg van Ger Dieters staat momenteel in de 3e klasse D samen met DOS-WK op de eerste plaats. Dit weekend is EKC Nääs de eerste tegenstander die ze in het tweede deel tegenkomen. Om 14:30 uur zal de wedstrijd van start gaan op sportveld de Mors. PROGRAMMA zaterdag 22 maart SDO D1 - Zwart Wit (D) D1 13:00 uur zondag 23 maart Zwart Wit (D) 4 - Mélynas / Domatrac 3 11:30 uur Zwart Wit (D) 2 - EKC Nääs 2 13:00 uur Zwart Wit (D) 1 - EKC Nääs 1 14:30 uur Voor info over Zwart Wit: www.dkvzwartwit.nl

TAFELTENNIS OLYMPIA GOOR Winst Olympia op hekkensluiter Goor. In de 1e klasse C van de Nederlandse Tafeltennisbond afdeling Oost hebben de tafeltennissers van Olympia in de strijd om de degradatieplaatsen ook tegen hekkensluiter D.T.S. 3 een ruime 8-2 overwinning behaald. Door deze overwinning staat Olympia vrij verrassend op een stevige derde plaats op de ranglijst en lijkt degradatie, waarvoor aan het begin van de competitie toch gevreesd werd, te kunnen worden ontlopen. Tegen D.T.S. was Wilko Busschers de grote man met drie overwinningen in zijn enkelspelen, tegen Annemiek Mulder-Broekhuizen, Evert de Vos en Ronald Platje. Johan Truschel en Tom Broek wonnen allebei van Annemiek Mulder-Broekhuizen en Evert de Vos, maar moesten beide in Ronald Platje hun meerdere erkennen. Wel wonnen ze samen voor Olympia het dubbelspel tegen Evert de Vos en Ronald Platje. A.s. donderdag komt het op de tweede plaats staande Rijssen 1 op bezoek. De wedstrijd begint om 19.30 uur in de sportzaal aan de Kievitstraat. UITSLAGEN: Olympia 1 D.T.S. 3 8 - 2 Trias 3 Rijssen 1 5 - 5 Smash 2000 1 De Brug 1 3 - 7 STAND: 1. De Brug 1 5 - 39 2. Rijssen 1 5 - 29 3. Olympia 1 5 - 27 4. Smash 2000 1 5 - 22 5. Trias 3 5 - 21 6. D.T.S. 3 5 - 12 OVERIGE UITSLAGEN: 3e klasse L Olympia 2 - Effekt ‘74 5 7 - 3 3e klasse K Olympia 3 - De Toekomst 5 0 -10 5e klasse I Gelvandria 6 - Olympia 4 6 - 4 5e klasse E M.T.C. 4 - Olympia 5 6 - 4 Jgd.4e kl. A Olympia 1 - De Trefhoek 2 3 - 7 Ook interesse voor tafeltennis, kom naar de sportzaal aan de Kievitstraat of kijk op www.ttv-olympia-goor.nl

Deldense Rocknacht enorm succes

Dertig muzikanten, bijna vijftig verschillende nummers en ruim driehonderd bezoekers: de Deldense Rocknacht is terug van weggeweest. Op zaterdag 15 maart werd er voor het eerst sinds 1999 weer echt ‘gerockt’ in Delden en ging het dak van café De Boemel eraf. Het was ruim vijftien jaar geleden dat de Deldense Rocknacht voor het laatst gehouden werd. Vele jaren was het feest een begrip in Delden en omstreken, maar langzaam werd het een verre herinnering aan mooie tijden. Eind vorig jaar bedacht een groepje trouwe bezoekers van het voormalige Deldense jongerencentrum ’t Möpke dat de Rocknacht weer tot leven gewekt moest worden. In een aantal maanden tijd werd het idee uitgewerkt tot, zoals op zaterdag bleek, een succesformule. De organisatie is dan ook dolgelukkig met het verloop van de vernieuwde rocknacht. “Om voor het eerst in vijftien jaar tijd weer met elkaar op het podium te staan, is echt geweldig. Het was een geweldige avond met een stampvolle kroeg en geweldige muzikanten. In Delden zit gewoon veel muzikaliteit, en dat mag gezegd worden. ”Het succes smaakt dan ook naar meer”. De reacties die we krijgen zijn erg positief, het enthousiasme is enorm. We hebben het idee dat dit feestje voor herhaling vatbaar is en gaan binnenkort maar eens evalueren en de eerste plannen maken voor volgend jaar.”

Carintreggeland Leden organiseert informatiebijeenkomst Wijzigingen in de AWBZ, de notaris geeft raad Goor - In 2014 verandert er iets als u of uw partner wordt opgenomen in een AWBZ-instelling zoals een verzorgingstehuis. Er moet dan een eigen bijdrage worden betaald die inkomensafhankelijk is. Als uw inkomen niet voldoende is moet u uw eigen vermogen aanspreken. Hoe zit dat precies? Heeft u vragen over de wijzigingen binnen de AWBZ en de gevolgen daarvan voor een eventuele eigen bijdrage? Kan een wijziging in het testament of een schenking op papier ertoe bijdragen dat dit risico wordt geminimaliseerd? Kom dan naar een van de gratis informatiebijeenkomst over wijzigingen in de AWBZ die door Ter Braak Willems Twentse Notarissen wordt verzorgd. Woensdag 2 april van 15.30 - 17.00 uur, De Stoevelaar, De Stoevelaar 1, Goor Informatie en aanmelden: U kunt zich online of telefonisch aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carintreggeland Leden via 088 367 70 00 of per mail via leden@carintreggeland.nl.

Debuut meisjes scheidsrechters SV Delden

Delden - Dat vrouwen en meisjes volop meedoen bij SV Delden, dat was al langer bekend. Zaterdag 15 maart werd dit nog maar eens onderstreept, deze keer door vier speelsters uit het meisjes B-elftal die hun debuut maakten als scheidsrechter bij de wedstrijden van de E- en de F-pupillen. Onder begeleiding van de ervaren scheidsrechters Hans Klumpers en Gerrit Pelle kregen de duo's Nikita Kuiper en Pien Laarhuis en Anne Horstman en Marlon Schumachter de verantwoordelijkheid voor de wedstrijden van SV Delden E1 en SV Delden F3. Hoewel de jonge scheidsrechters zelf na afloop vonden dat het fluiten op sommige momenten nog wel wat beter had gekund, waren hun begeleiders heel enthousiast over het debuut van de vier meisjes. Vanaf het allereerste fluitsignaal tot het traditionele afsluitende penalty schieten hebben ze de twee sportieve duels keurig in goede banen geleid en dat is toch zeker een compliment waard.

Kaarten sv Hector Goor - Uitslag van de kaartavond gehouden op donderdag 13 maart was als volgt: 1 Rita Wenderman 450 2 Alie Spaay 464 3 Heidy Oolbekkink 474 4 Ada Remmers 519 5 Elly Nijhof 542

Inschrijving Hengeveldse Autorodeo Vrijdag 21 maart

Hengevelde - Op zondag 15 juni aanstaande tijdens het eerste weekend van de Hengeveldse zomerfeesten is wederom de roemruchte Autorodeo. De inschrijving hiervoor vindt plaats op vrijdag 21 maart aanstaande van 18:30 tot 20:00 uur bij Café Assink aan de Goorsestraat in Hengevelde. Alleen dan worden er startbewijzen uitgedeeld. Diverse klasses en prijzen Net als vorig jaar is er een damesklasse (21 startbewijzen), de bangerronde behoort overigens niet tot het programma. Voor de rijders die bij de eerste vijf komen is er een prijs, net als voor de manche winnaars en de afval winnaar. Een geldig rijbewijs dient mee te worden genomen bij de inschrijving en per persoon is slechts één aanmelding mogelijk. Dit jaar zijn er 315 startbewijzen beschikbaar, vol is vol! Bij vragen mail naar: autorodeo@hengevelde.nl.

Evenementenagenda Hof van Twente woensdag 19 t/m woensdag 26 maart

Evenementen wo 19 mrt Film: Blue Jasmine. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. www. reggehof.nl do 20 mrt Weekmarkt Markelo. Kerkplein, Markelo. Tijd: 8.30 - 12.30 uur. Minimarkt Diepenheim, Plein onder de Platanen, Diepenheim. Tijd: 10-13 uur. Film: Lincoln. Cultureel Centrum Het Beaufort, Burg. de Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 20 uur. www.hetbeaufort.nl vr 21 mrt Weekmarkt Goor. De Höfte, Goor. Tijd: 9-13 uur. Weekmarkt Delden. Ressingplein, Delden. Tijd: 14-18 uur Sjoowavond 2014. Zalencentrum de Bebsel, Hengevelderstraat 20, Goor. Tijd 20 uur. www.debebsel.nl za 22 mrt Open dag Twents Streekarchief. Twents Streekarchief, Stadshagen 200, Delden. www.twentsstreekarchief.org Minimarkt Diepenheim. Centrum, Diepenheim. Tijd: 13.30-16 uur. Sjoowavond 2014. Zalencentrum de Bebsel, Hengevelderstraat 20, Goor. Tijd 20 uur. www.debebsel.nl Ruud Hermans, Jony de Boer & Band - Country Café. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. www.reggehof.nl zo 23 mrt Folkloredag dansgroep Midden Twenthe. Schaapskooi, Bornsevoetpad 7, Ambt Delden. IVN Voorjaarsexcursie. Landgoed Weldam, Weldammerlaan, Markelo. Tijd: 13.30 uur. www.markeloinfo.nl

Concert Duo Blaak. Cultureel Centrum Het Beaufort, Burg. de Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 15.30 uur. www.hetbeaufort.nl di 25 mrt Weekmarkt Hengevelde. Höfteplein, Hengevelde. Tijd: 9-12 uur Tentoonstellingen t/m zo 30 mrt Tentoonstelling Ans Wortel. Schilderijen, gouaches en grafiek. Galerie de Pook, Noorderhagen 58a, Delden. Tijd: wo 13-18, do 13-21, vr 13-18, za 13-17 uur. www.depook.nl t/m ma 31 mrt Expositie Chantal Drok. Woonzorgcentrum De Stoevelaar, Stoevelaar 1, Goor. Tijd: dgl 9-17 uur. t/m zo 25 mei Voorjaarsexpositie Annette Defoort en Erik van Rotterdam. Galerie Àlafran, Grotstraat 45, Diepenheim. Tijd: wo t/m zo 12-17 uur. t/m za 31 mei Expositie Martine Horstman. Het Beaufort, Burg. de Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 15, 16, 22, 29, 30 mrt, 5, 12, 13, 15 april 14-16.30 uur, daarna op afspraak. t/m 31 mei Expositie Bea Mol en Reinier Kamphuis. Galerie Visée, Grotestraat 41, Diepenheim. Tijd: vr, za 13-17 uur. Kijk voor actuele gegevens op: www.hofvantwenteinfo.nl


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag12 19februari maart 2014, Woensdag 2011,pag. pag.15 9

Verslag raadsvergadering dinsdag 11 maart 2014 Voorzitter burgemeester Nauta opent de vergadering en geeft aan dat agendapunt ‘Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente’ van de agenda geschrapt wordt. Zowel de PvdA als de VVD geeft aan een motie te willen indienen. Beide dienen een motie in over kunstgrasvelden. Daarnaast dient de PvdA ook nog een motie in met als titel varkensclusters en een motie met als onderwerp digitale borden.

Vragenhalfuur

Raadsvergadering Vergadering van de raad van de gemeente Hof van Twente op dinsdag 25 maart 2014 om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, De Höfte 7 te Goor. Onderstaand treft u de agenda aan.

Agenda:

9

Raadsvergadering Vergadering van de raad van de gemeente Hof van Twente op donderdag 27 maart 2014 om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, De Höfte 7 te Goor. Onderstaand treft u de agenda aan.

Agenda: 1 2 3 4 5

- Opening en mededelingen - Presentatie nieuwe website www.hofvantwente.nl - Vaststellen agenda - Actieve informatieplicht college(leden) / terugkoppeling Gemeenschappelijke Regelingen - Installatie nieuw benoemde raadsleden

De beide hamerstukken: - positionering regionale jeugdhulptaken en - ontwikkelingsplan gemeenschappelijk havenbedrijf Twentekanalen worden vastgesteld.

Vaststelling bestemmingsplan ‘De Marke III, Hengevelde’ en beeldkwaliteitsplan ‘De Marke III, Hengevelde’

In deze motie vraagt de PvdA de financiële meevaller van € 300.000 op het project Boven-Regge te reserveren ten behoeve van de kunstgrasvelden in Bentelo, Markelo en Diepenheim. Andere partijen vinden het een sympathiek idee, en vinden het ook jammer dat de eerdere belofte van een kunstgrasveld in elke kern nog niet gerealiseerd is. Echter zij zien ook dat er tegenover deze meevaller ook een tekort is op het project Gijmink. Zij vinden het zuiverder een afweging te maken in de kadernota en niet nu incidenteel een bedrag te reserveren. PvdA begrijpt dit niet, VVD en CDA spelen mooi weer; ze beloven kunstgrasvelden maar willen geen geld reserveren. VVD en CDA geven aan dat ze zeker een inspanningsverplichting hebben na het aannemen van de motie. Wethouder Eshuis geeft aan de motie te ontraden, er is geen ruimte in de incidentele middelen. Het meest zuiver is de kunstgrasvelden mee te nemen in de afweging bij de kadernota. Na stemming (6 voor, 9 tegen) wordt deze motie verworpen.

Mega-bedrijven en clusters

Dit plan voorziet in de bouw van 115 woningen, de kavels worden gefaseerd uitgegeven. Alle partijen zijn blij met dit plan en vinden het fijn dat er geen zienswijzen zijn ingediend. De PvdA vindt het belangrijk dat er aandacht is voor de woningmarkt en dat er niet meer gebouwd gaat worden dan dat er vraag is. Ook D66 geeft aan gefaseerde uitgifte belangrijk te vinden en wil graag na een jaar een evaluatie om te kijken of er voldoende belangstelling is. Gemeentebelangen wil weten wanneer er gestart gaat worden met De Esch III in Markelo. Wethouder Sijbom is blij met alle complimenten en spreekt z’n dank uit aan de ondernemers die welwillend tegenover dit plan stonden. Hij geeft aan dat het geenszins de bedoeling is de woningmarkt te verstoren door teveel huizen te bouwen. Volgens wethouder Sijbom wordt er zeker geëvalueerd. Naar de De Esch III zal volgend jaar gekeken worden. Het plan wordt vastgesteld.

PvdA dient een motie in met het verzoek om in het bestemmingsplan buitengebied op te nemen dat clustering van agrarische bedrijven niet mogelijk is. D66 vraagt zich af of de intentie van de motie is om de visie in overeenstemming te brengen met de provinciale stemming. Gemeentebelangen is van mening dat de tijd de motie heeft ingehaald. De VVD wil weten of de PvdA de LOG-visie (landbouwontwikkelingsgebied) ter discussie stelt. Want als dit zo is, dan moet deze visie geagendeerd worden. Wethouder Sijbom geeft aan de bevoegdheid m.b.t. megabedrijven ook deels bij de provincie ligt. De LOG-visie is vastgesteld, als er iets veranderd moet worden dan is de volgorde: LOG-visie herzien, daarna het beleid aanpassen en vervolgens het bestemmingsplan wijzigen. Hij adviseert de PvdA daarom de motie in te trekken en te vragen de LOG-visie te agenderen. De PvdA gaat hiermee akkoord. Ook de andere partijen zijn akkoord met het z.s.m. agenderen van de LOG-visie.

Aanvulling bedrijventerreinenvisie 2011-2021 gemeente Hof van Twente

Besteding gelden digitale borden

In deze aanvulling wordt inhoud geven aan de afspraken rond bedrijventerrein Zenkeldamshoek en het scheppen van de nodige voorwaarden voor een beperkte uitbreiding van bedrijventerrein Markelo voor de verplaatsing van garagebedrijf S. Dijkstra. De partijen kunnen zich vinden in deze aanvulling, en zijn blij dat het voor lokaal gewortelde bedrijven mogelijk blijft zich lokaal te vestigen. Wel stellen verschillende partijen vragen over de exclusiviteit voor Zenkeldamshoek in relatie tot andere bedrijventerreinen. Daarnaast vragen partijen zich af of de gemeente nu niet teveel bedrijventerreinen schrapt c.q. opgeeft. Straks moet de gemeente in verband met de provinciale plannen opnieuw schrappen. CDA is akkoord, kan alleen het provinciale beleid niet volgen. Bij Deventer en Enter worden grote bedrijventerreinen gebouwd, terwijl aan de andere kant de opdracht wordt gegeven vierkante meters bedrijventerrein te schrappen.

PvdA vraagt het college in deze motie te onderzoeken of de €100.000 die beschikbaar is gesteld voor de digitale borden, niet beter gebruikt kan worden voor een lokale koeriersdienst voor ondernemers. SP kan zich vinden in deze motie. VVD is nog steeds positief over de borden, het is een wens van de ondernemers. Het ICT-platform dat de PvdA noemt, is een eigen initiatief van de ondernemers, dus als ze hierbij een koeriersdienst willen, moeten ze dat zelf organiseren. D66 en het CDA vinden dat de wens van de ondernemers om de digitale borden te plaatsen gewoon doorgang moet vinden. Wethouder Eshuis stelt dat de economische werkgroep heeft geadviseerd geld beschikbaar te stellen voor de digitale borden. Advies van de economische werkgroep wordt besproken in de raad. Op deze wijze moet het ook afgehandeld worden en niet via een motie. Een bezorgservice moeten de ondernemers zelf organiseren. Wel adviseert wethouder Eshuis de PvdA om de inhoud van de motie voor te leggen aan de economische werkgroep. De motie wordt verworpen met 8 stemmen voor en 16 stemmen tegen. Tekst: Carolien Holtslag

H.J. ten Dam

Interieur en Project Adviesbureau

www.interieurbouwtwente.nl

klokkenreparaties • gratis prijsopgave • gratis halen en brengen • bel voor een afspraak

Interieurbouw | Project | Advies | Realisatie Op maat gemaakt | Zowel particulier als zakelijk Nu ook steigerhouten meubelen op maat gemaakt voor binnen en buiten Oude Veenweg 1 7495 TS Ambt Delden

Tel: 06-42220608 Email: info@interieurbouwtwente.nl

Rijksgediplomeerd uurwerkhersteller

KLEDINGINZAMELING

Goor • Tel. 08500-20344 • Mob. 06-22395097

Week 12/13

Elkink Afbouw

plm 19 - 21 maart 2014 In de Gemeente

Hof van Twente t.b.v.

Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost (VPGO)

Elkink

o.a.

SPG Holten en SPG ’t Leijerweerd Enter Info: tel: 06-51553422

i

13 k 19 n i e h 87 t e c 10 l a t i e 06 s t a l n

Uw gebruikte kleding houdt onze ruiters in het zadel.

Afbouw

- Stucadoorswerk - Pleisterwerk - Spac-spuitwerk - Buiten stucwerk

Brummelaarsweg 13 Markelo Mobiel: 06-42099090 0547-363110

www.HandwerkwinkelHolten.nl Bezoekadres: Burg. v/d Borchstr. 47 7451 CG Holten 0548361235 Ruime GRATIS parkeergelegenheid op eigen terrein. HandwerkwinkelHolten is een onderdeel van Woning - en Meubelstoffeerderij G van Bussel www.gvanbussel.nl

bR

8

Hamerstukken

Motie kunstgrasvelden PvdA

74 Rau ak 91 wl e KL and R De 58 lde n

6 7

Wethouder Sijbom deelt aan de raad mee dat er overeenstemming is bereikt met de ondernemer in de kwestie Autobedrijf Dijkstra. Zodra alles formeel besloten is, krijgt de raad een memo hierover. Een ander punt van Wethouder Sijbom is de herstructurering Gijmink, er is hier mogelijk een budgettair tekort van 832.00 euro. De wethouder geeft aan zo snel mogelijk de financiën van het project volledig in beeld te willen hebben. De raad ontvangt dan hierover nadere informatie.

In een motie vragen het CDA en de VVD aan het college om op korte termijn te onderzoeken of een extra jaarlijkse bijdrage in de exploitatiesubsidies van Bentelo, Markelo en eventueel Diepenheim mogelijk is ten behoeve van rente en aflossing van de zelf opgehaalde financiering voor kunstgrasvelden. De partijen kunnen zich vinden in deze motie. D66 vraagt zich af of in de motie niet met verschillende maten wordt gemeten. VVD en CDA geven aan dat de verenigingen in de drie kernen in een verschillende fase zitten en op verschillende manieren de financiering rond willen krijgen. Hier past maatwerk, aansluiten bij de ideeën van de verenigingen. Wethouder Eshuis vindt het prima de financiering mee te nemen in de kadernota, er zal een integrale afweging gemaakt moeten worden. Een onderzoek is prima. Wethouder Van Zwanenburg deelt deze mening. De motie wordt unaniem aangenomen.

bi n

5

- Opening en mededelingen - Vaststellen agenda - Vragenhalfuur gemeenteraad - Actieve informatieplicht college(leden) / terugkoppeling Gemeenschappelijke Regelingen - Vaststelling verslag van de vergadering van 18 februari 2014 - Ingekomen stukken - Instellen commissie onderzoek geloofsbrieven nieuw gekozen raadsleden - Rapportage onderzoek geloofsbrieven nieuw gekozen raadsleden - Afscheid vertrekkende raadsleden - Toespraak burgemeester H.A.M. Nauta-van Moorsel - Slotwoord vertrekkende raadsleden

Actieve informatieplicht

Motie kunstgrasvelden VVD en CDA

Ro

1 2 3 4

Een vraag van de PvdA gaat over de Driebelterweg. Vier jaar geleden is al gevraagd om handhaving. College geeft nu als reactie: we gaan niet handhaven omdat het straks past in de regeling rood-voor-rood. Burgemeester Nauta geeft als reactie dat de gemeente niet gaat handhaven bij zicht op legalisatie. Wel vindt ze het belangrijk dat er nu snel duidelijkheid komt. Gemeentebelangen stelt een vraag over een plan van de provincie om in een landbouwontwikkelingsgebied een gebied als waterwingebied aan te merken. Het college heeft aangegeven dat dit niet de voorkeur heeft, maar zijn er straks nog stappen mogelijk als dit verder in de procedure komt. Wethouder Sijbom geeft aan dat dit volgens de normale procedures zal verlopen en dat de gemeente dan formeel bezwaar kan aantekenen.

Wethouder Sijbom legt uit dat dit plan geen visie is maar een aanvulling/actualisatie op de visie. Hij begrijpt de opmerking dat we niet te snel te veel moeten inleveren en zal duidelijk zijn richting de provincie dat dit het dus is wat betreft Hof van Twente. Lokaal gewortelde bedrijven kunnen gewoon lokaal blijven. OMZ Zenkeldamshoek heeft slechts een adviesfunctie. Het plan wordt vastgesteld.

Miranda Veehof Bollenweg 1a RV Ambt Delden

Tel. 06 250 30 185


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 16

Mobiele specialisten in Twente Alles op het gebied van mobiliteit, een overzicht van occasions, aanbiedingen en veel meer. Met bedrijven uit Hof van Twente e.o. kunt u weer veilig op weg!

ongelukje?

dit nadeel heeft z’n voordeel...

Markerink


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 17

VOLVO XC60 2.0d3 163pk Aut R-design Navigatie 04-2011

€ 37.450,00

SUV 5 drs | 1984 cc | 120 kw | Diesel | Automaat 6 traps | 94748 km Lederen bekleding, Park control achter, Deelbare achterbank, Navigatie geïntegreerd, Lichtmetalen velgen 18’’, Sportstoelen, Bluetooth telefoon, Airbag Passagier, Airbag, zijdelings voor 2x, Airconditioning, automat, Hoofdsteunen VOLVO V50 2.0d Pk Momentum 07-2008

€ 13.300,00

Stationwagon 5 drs | 1997 cc | 100 kw | Diesel | Handgesch. 6-bak | 145073 km Regensensor, Deelbare achterbank, Mistlampen, Trekhaak, Lichtmetalen velgen Startonderbreking, Roofrails, Boordcomputer, Cruise control, Airbag, zijdelings voor

Volvo V40 Volvo C30 Volvo V50 Volvo V60 Volvo S60 Volvo V70 Volvo XC70 Volvo XC60 Volvo XC90 Volvo XC90 Mazda 6261

T3 Full options, 1600 Km diverse uitvoeringen diverse uitvoeringen ook automaat T3 R-design diverse uitvoeringen diverse uitvoeringen diverse uitvoeringen diverse uitvoeringen D5 automaat, alle opties D5 automaat, alle opties 1.8 Station, Airco, Trekhaak

bouwjaar 2013 bouwjaar ’07 t/m ‘08 bouwjaar ’04 t/m ‘09 bouwjaar 2011 bouwjaar ’08 t/m ‘09 bouwjaar ‘04 t/m ‘11 bouwjaar ’06 t/m ‘11 bouwjaar ’09 t/m ‘11 bouwjaar 2008 bouwjaar 2008 bouwjaar 2001

2x, Airconditioning automatisch, Hoofdsteunen achter VOLVO XC70 2.5t 250 Pk Geartronic Navigatie 04-2006

€ 15.950,00

Terreinwagen 5 drs | 2521 cc | 154 kw | Benzine | Automaat | 150687 km

Spoorstraat 7, Delden t 074-376 12 66

Navigatie met kleurenscherm, Deelbare achterbank, Mistlampen, Lederen bekle-

info@feijten.nl

ding, Lichtmetalen velgen, 4 WD, Startonderbreking, Cruise Control, Boordcomputer,

www.feijten.nl

Trekhaak, Verwarmbare voorstoelen, Airconditioning automatisch

De nieuwe Peugeot 308 AUTO VAN HET JAAR 2014 14% Bijtelling

Kalanderstraat 9


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 18

Doe mee met de kledinginzamelactie van Sam’s en steun Cordaid Mensen in Nood Blijf DROMEN van het beste geluid ….. of probeer vrijblijvend

In samenwerking met WIDEX organiseren wij een DREAM dag. Van half 2 ‘s middags tot 8 uur ‘s avonds. Er is uitleg door de productspecialisten van Widex en u kunt zelf horen hoe helder en transparant het geluid van Widex DREAM hoortoestellen is.

15 jaar

Widex DREAM is een uitzonderlijk product dat aandacht en vakmanschap vereist van uw audicien.

Er zijn 4 demonstratierondes: 13.30 uuruur- 15.00 uuruur- 16.30 uuruur- 19.00 uur

Daarom is Widex DREAM op dit moment alleen verkrijgbaar bij uw zelfstandig vakaudicien.

Ook kunt u terecht voor een gratis en vrijblijvende gehoortest. In dat geval kunt u het beste even een afspraak maken, om er zeker van te zijn dat u niet te lang hoeft te wachten.

Neem vrijblijvend de proef op de som en oordeel zelf!

Deze demonstratiedag is de aftrap van ons Jubileumjaar! Op 1 april a.s. is het alweer 15 jaar geleden dat we na de overname zijn begonnen met het aanmeten van hoortoestellen en aanverwante artikelen. En de jarige trakteert!

Grotestraat 60 in Goor Telefoon: 0547-275413 0547-275413 0547

Jongerenkandidaten CDA Hof: trots op FC Twente

Dit doen we door korting te geven op uw droom: de DREAM hoortoestellen, met voordeel tot € 1250, 1250,--

NBvON

Ouderen Vereniging Goor Uitslagen Maandag 10-03 Klaverjassen 1 Anton Kamphuis 5675 pt 2 Piet Meulmeester 5055 pt 3 Lenie v/d Heide 4767 pt Jokeren 1 Ine Boswinkel 33 pt 2 Jo Winkel 39 pt 3 Ina Overmars 41 pt

Kaarten KBO Delden In het kader van de jongerencampagne “Generatie 2014” van het CDJA, de christendemocratische jongerenorganisatie en één van de grootste politieke jeugdorganisaties van ons land, organiseerden CDJA Twente en CDJA Overijssel een prachtige FC Twentemiddag met jonge CDJA’ers en jonge CDAkandidaat-raadsleden. Uit Hof van Twente waren CDJA’ers en kandidaten Marloes Uitdewilligen (uit Delden, CDA, nr. 9) en Sander Smit (uit Goor, CDA, nr. 8) aanwezig in de Grolsch Veste bij de wedstrijd FC Twente-AZ. De regionale jongerenkandidaten uit Oldenzaal, Almelo, Enschede, Haaksbergen en Hof van Twente ontvingen de krachtige steun van bekende landelijke CDA-gezichten zoals Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en Annie Schreijer-Pierik. De verenigde jongere en oudere CDA’ers werden zeer enthousiast onthaald door de hoopvol wachtende FC Twente-fans, van wie menigeen aansloot voor een gesprekje of fotomoment. Het werd een enerverende middag voetbal, met een zinderend slot door de tweede treffer van Tadic, die FC Twente daarmee de overwinning bezorgde. Een enorme ontlading maakte zich van de menigte meester: het bleef ook nog lang gezellig met de jonge CDJA’ers in stadion en een nabijgelegen feestcafé..... Het CDA kent door de twee jaar durende campagne #Generatie2014 door heel Nederland een enorme aanwas van jonge gemeenteraadskandidaten, die regionaal en in Den Haag training en vorming ontvingen. Na deze woensdag 19 maart zullen in den lande ongetwijfeld veel jonge gezichten in CDA-raadsfracties opduiken, met hun eigen innovatieve en frisse ideeën.

Nieuwe prikpost in Diepenheim Per 1 april opent Medlon een nieuwe prikpost in huisartsenpraktijk de Driehoek, Grotestraat 80a in Diepenheim. Wekelijks op donderdag van 9.00 – 9.45 uur kunnen patiënten terecht voor bloedafname en trombosedienst. Met het openen van deze prikpost sluit op 1 april het prikpunt WOZOCO, Marsmansland 1 in Diepenheim. Meer informatie kunt u vinden op www. medlon.nl of www.zoekeenprikpost.nl.

Uitslagen 11 maart: Jokeren 1e prijs mevr. Baake 2e prijs mevr. Wolbers 3e prijs mevr. Edelbroek 4e prijs mevr. Oude Velthuis 4e prijs mevr. Reuvers 6e prijs mevr. Wolf Kruisjassen 1e prijs dhr. W. Visschedijk 2e prijs dhr. A. vh Bolscher 3e prijs dhr. H. Keizer 4e prijs dhr. T. Witten 5e prijs dhr. G. Staijen 6e prijs dhr. R. Dijkmans De volgende kaartmiddag is maart.

37 punten 48 punten 49 punten 52 punten 58 punten 63 punten 3437 punten 3306 punten 3223 punten 3199 punten 3178 punten 3177 punten op dinsdag 25

Amy Eenkhoorn wordt 2e op DK judo -12 jaar

Markelo - Amy Eenkhoorn uit Delden is afgelopen zaterdag 2e geworden op het districtskampioenschap judo. De 10-jarige judoka van Stichting Judosport Oost won in een volle sporthal in Markelo 2 van haar 3 parijen voor het kampioenschap van Oost Nederland. Amy zit sinds 1 jaar in de wedstrijdgroep van de SJO in Enschede. Het is mogelijk om bij de SJO-Delden gratis proeflessen judo mee te draaien. Dit kan in sporthal de Reiger in Delden op maandagen tussen 16.30 uur tot 19.30 uur. Exacte tijdstip is afhankelijk van de leeftijd.

Folkloremiddag “Midden Twenthe”

Ambt Delden - Op zondag 23 maart a.s. organiseert de folkloristisch dansgroep “Midden Twenthe” uit Delden weer een folkloremiddag. Dansen, zingen en voordrachten in het Twents worden ten uitvoer gebracht. Als gast hebben wij accordeonvereniging “De Optimisten” uitgenodigd. Al met al een gezellige voorjaarsmiddag in de Schaapskooi tegenover kasteel “Twickel”. Er is koffie met krentenwegge, en er zijn pannenkoeken aanwezig. Aanvang van deze folkloremiddag is om 12.30 uur tot 16.00 uur. Van harte welkom en tot ziens in de “Schaapskooi” te Delden, Bornsevoetpad 7. Bezoekt u ook eens onze website: www. folkdansmiddentwenthe.nl.

Op vrijdag 28 en/of zaterdag 29 maart vinden in Hengelo e.o. de kledinginzamelingsacties van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken doneren aan Sam’s Kledingactie. Beckum Parochiehuis Beckum, Beckumerschoolweg 38, za 10.00-12.00 uur Bentelo RK. OL Vrouwe Kerk, O.L. Vrouwestraat 3, za 8.00-10.00 uur Delden Parkeerplaats Station, Stationsweg, za 11.00-12.00 uur Diepenheim Boerderij Boink, Raadhuisstraat 26, za 9.00-12.00 uur Goor Schoolfeestweide VEC Gebouw, Herman Heijermansstr 36, za 10.00-12.00 uur -Hengelo Thaborkerk, G. Peuscherstraat 1, za 10.00-12.00 uur -Hengelo Moeder Teresakerk, Meijersweg 10, za 10.00-12.00 uur -Hengelo Raphael Exodus Kerk, J. Haydnlaan, za 10.00-12.00 uur -Hengelo Parkeerterrein, Staringstraat/hoek P.C.Hooftlaan, za 10.00-12.00 uur -Hengelo Bethelkerk, Berfloplein 18, za 10.00-12.00 uur -Hengelo St. Jansschool, Oude Postweg 5557, za 10.00-12.00 uur Hengevelde Familie Lentelink, Bentelosestraat 11, vr 9.00-21.00 uur Hengevelde Familie Groothuis, Bentelosestraat 14, vr 9.00-21.00 uur Hengevelde Snackbar Assink, Goorsestraat 11, vr 9.00-21.00 uur De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar projecten van ontwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood. Graag vragen wij dit voorjaar een laatste maal uw aandacht voor een preventieproject van Cordaid in het zuiden van India, dat Sam’s Kledingactie voor het derde achtereenvolgende jaar steunt. Het zuiden van India wordt met grote regelmaat getroffen door overstromingen en cyclonen. De slechte huizen van met name de kastelozen (Dalit) worden volledig vernield. Om mensenlevens te redden, bouwt Mensen in Nood samen met lokale organisatie Kalvi Kendra hier aan evacuatiecentra waar mensen een veilig heenkomen kunnen vinden. De planning is dat deze centra eind dit jaar opgeleverd kunnen worden. Wij hopen nog één keer, met u, de handen ineen te slaan voor dit waardevolle project: Help mee, voor India! Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.

Ook Rabobank met dubbele ploeg in Ronde van Overijssel Nadat vorige maand bekend werd dat de Nederlandse wielerformatie Giant-Shimano met twee teams van start gaat in de Ronde van Overijssel, is nu duidelijk dat Rabobank hetzelfde doet. Ook zij brengen een team aan de start in zowel de vrouwenwedstrijd op vrijdag 2 mei als de koers voor de mannen op zaterdag 3 mei. Het Rabo Liv Women Cycling Team, waar Olympisch- en wereldkampioene Marianne Vos doorgaans de kopvrouw is, staat aan kop van de internationale team ranglijst. De renners van het Rabobank Development Team behoren allen tot de grootste Nederlandse wielertalenten. Met wie Rabo Liv in de Ronde van Overijssel zal starten is op dit moment nog niet duidelijk. Het Nederlandse UCI team beschikt echter over een mix van rensters uit de absolute wereldtop en grote talenten. Zo rijden onder meer ook Nederlands kampioene Lucinda Brand, de Zwolse Anna van der Breggen, Roxane Knetemann en Annemiek van Vleuten voor het team. Een opvallende naam dit jaar is die van de pas 19 jaar oude Katarzyna Niewiadoma uit Polen. Zij won vorig seizoen het jongerenklassement van de Holland Ladies Tour en lijkt op weg naar een zeer mooie carrière. Ster van Zwolle winnaar Bert-Jan Lindeman Het Rabobank Development Team was vorig weekend nog succesvol. Bert Jan Lindeman schreef de Ster van Zwolle op zijn naam en won daarmee voor het eerst sinds zijn terugkeer van het World Tour niveau. De 24-jarige Drent zag zijn team Vacansoleil-DCM vorig jaar ophouden te bestaan en moest daarom noodgedwongen een stapje terug doen. Hij sloot aan bij het Rabobank Development Team, dat op een flink aantal talenten kan bogen. Voor de ploeg rijden naast Lindeman ook renners als Martijn Budding, Sam Oomen, Ricardo van Dongen en Maarten van Trijp.

Kledinginzameling voor Stichting Paardrijden Gehandicapten Holten e.o. en ’t Leijerweerd te Enter In week 12 en wel van plm. 19 t/m 13 maart 2014 wordt er in de Gemeente Hof van Twente door de VPGO (Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost) gebruikte kleding ingezameld, ten behoeve van het paardrijden met beperkingen. De Stichting Paardrijden Gehandicapten Holten e.o. en ‘t Leijerweerd te Enter hebben er geweldig veel belang bij dat er veel gebruikte kleding, huishoudelijk textiel en gebruikte schoenen worden ingezameld. De opbrengst van de inzameling van gebruikte kleding wordt namelijk verdeeld onder de Stichtingen Paardrijden Gehandicapten in Oost-Nederland, waaronder ook de bovengenoemde Stichtingen. Door de opbrengst van deze kledinginzameling zijn wij in staat het financieel mogelijk te maken dat ruiters en amazones bij onze Stichting kunnen paardrijden. Neemt u eens een kijkje op de website www. leijerweerd.nl en u krijgt een indruk van de activiteiten. Paardrijden voor ruiters met een beperking is niet alleen sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Het paardrijden van deze jonge mensen gebeurt onder verantwoordelijkheid van een speciaal opgeleide instructeur, die wordt bijgestaan door een fysiotherapeut. Naast het plezier dat velen eraan beleven is het ook belangrijk voor veel gehandicapten dat zij lichamelijk actief blijven. Paardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard en pony. Soms is de overstap naar paardrijden nogal groot. Hierbij is de hulp nodig van valide medemensen. Soms ontbreken de middelen. Het paardrijden is een enorme kans binnen de mogelijkheden van gehandicapten. De VPGO is hierbij een uitstekend instrument. Zij overkoepelt Stichtingen in Oost-Nederland, die goedgekeurd zijn om te rijden met gehandicapten. Hoofddoel is: het laten paardrijden van gehandicapten op verantwoorde wijze. De VPGO adviseert en steunt haar leden waar mogelijk, dus vooral financieel. Dit laatste is vooral mogelijk via een goed georganiseerde kledingactie. Oost Nederland brengt heel wat bijeen. Alle ingezamelde goederen krijgen een herbestemming. De VPGO verdeelt de opbrengst onder de aangesloten Stichtingen, waaronder bovengenoemde Stichtingen. Hiervan vindt u de naam op de inzamelingszak, die van plm. 17 t/m 19 maart in de kernen Delden, Ambt Delden, Bentelo, Hengevelde, Goor en Markelo huis aan huis verspreid wordt. Wilt u de aangeboden zak vullen met overtollig geworden kleding, dekens, ander textiel en niet meer te gebruiken schoenen. Als u de goed gevulde zak aan de straat zet op de dag die op de zak staat, dan wordt deze door de inzamelaar van de VPGO opgehaald. Contactpersoon voor S.P.G. ’t Leijerweerd is: Hans Busger of Vollenbroek, tel. 06-51553422 en voor S.P.G. Holten: Marietje Eggink, tel. 0548-366030.

Autobedrijf Hartgerink controleert gratis uw remsysteem Temperaturen stijgen: De lente is in aantocht!

Autobedrijf Hartgerink is gewend op de markt in te spelen en doet dat ook nu. In deze periode letten mensen goed op waar ze het geld aan uitgeven. Om u hierbij te ondersteunen controleren we in maart en april gratis (visueel) uw remsysteem. Autobedrijf Hartgerink adviseert u om over te stappen op zomerbanden. Deze slijten bij warmere temperaturen minder snel en dat is zowel raadzaam voor uw veiligheid als voor uw portemonnee. Autobedrijf Hartgerink geeft altijd 25% korting op banden. In de maanden maart en april ook nog eens 15% korting op uw remonderdelen als remblokken of remschijven. Autobedrijf Hartgerink B.V., website: www.hartgerink.nl.

ACTUELE AGENDA

ACCORDEONVERENIGING DE OPTIMISTEN Zondag 6 april, voorjaarsconcert in muziekgebouw “In Vriendschap”, aanvang 11.30 uur, zondag 1 juni optreden bij Cultuurpodium Houtmaat te Hengelo van 14.3017.00 uur, zondag 29 juni, optreden bij “‘t Hoogspel”, aanvang 14.30 uur. Elke dinsdagavond repetitie (18.30 uur opleidingsorkest; 18.45 uur B-orkest; 20.15 uur A-orkest) in muziekgebouw In Vriendschap, De Mors 1, Delden. www.de-optimisten.nl. KAARTCLUB MAANDAGMIDDAG DELDEN Bijeenkomst in Rest. In De Hagen, Stadshagen. Zaal

Lezing Groei & Bloei Sint Isidorushoeve - Op dinsdag 25 maart 2014 organiseert de activiteitencommissie van Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen e.o. de boeiende lezing “Bodemverzorging, composteren en bemesten”. Elk jaar weer is dit een terugkerend onderwerp voor gesprekken en discussies tussen tuinliefhebbers. De lezing over tips en trucs voor het maken van compost en het belang van compost voor de verzorging van de bodem wordt verzorgd door mevrouw Marie José Meerstens uit Gemonde. Marie José Meertens is een bevlogen tuinliefhebber en oud-medewerker van De Kleine Aarde in Boxtel. Marie José Meertens heeft jarenlang ervaring met natuurlijk tuinieren en heeft daarover tuincursussen verzorgd bij de Kleine Aarde. Daarnaast werkt ze ook voor de AVVN, de Algemene Vereniging van volkstuinen in Nederland. Als milieukundige weet Marie José heel veel van ecologie en de bodem en die kennis wil ze graag met u delen. De basis van tuinieren is bodemverzorging! Omdat tuinieren niets anders is dan het op kunstmatige wijze beheren van de natuur, is het handig om je te laten leiden door de natuur, maar ook met de natuur mee te werken. Deze samenwerking heet ‘natuurlijk tuinieren’ en stimuleert het gegeven dat planten in de tuin hun voeding via de bodem krijgen. De bodem is als de maag van de plant. Hoe beter de structuur van de grond is hoe beter de plant voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem. Ook een goed bodemleven is van belang. In en onder de grond doen talloze organismen, mits ze van ons die kans krijgen, hun nuttige werk. Het verzorgen van de bodem kan door het toedienen van kunstmest. Kunstmest, dat mineraal van oorsprong is voedt de plant

open 13.15 uur sluiten 16.30 uur. Maart 31; april 14 en 28 (laatste middag van dit seizoen). ACTIVITEITEN BUURTHUIS ’T GIJMINK Lindelaan, gebouw villa 70, te Goor. Kaarten: Iedere maandagavond jokeren en kruisjassen. Bij voldoende deelname is rummikub ook mogelijk. Inschrijving vanaf 18.45 uur. Bingo: 1x per maand, bingo-avonden met leuke prijzen. Zaal is open vanaf 19.30 uur. JAARPROGRAMMA PASSAGE 2014 De Voorhof, Kerkstraat 6 in Delden. Woensdag 16 apr. Viering Pasen met een paasmaaltijd, voorbereid door eigen leden.

weliswaar rechtstreeks en snel, maar spoelt ook weer snel uit. Organische bemesting daarentegen voedt de plant via de bodem, bouwt humus op, maar voedt en verzorgt ook het bodemleven. Dit bodemleven heeft een belangrijke rol in de natuurlijke kringloop, zoals we die ook in een bos aantreffen. Bladeren, bijvoorbeeld, verteren door organismen, insecten en regenwormen en het verteerde materiaal zorgt ervoor dat het bos zonder bemesting door blijft groeien. Het is een kwestie van eten of gegeten worden. Dit proces kunt u ook in eigen tuin creëren door organisch materiaal te composteren. Composteren is een van de hulpmiddelen van de natuur, waarmee een tuinier de planten in de tuin een grote dienst kan bewijzen, maar ook een evenwicht kan creëren tussen plant, dier en mens. De biodiversiteit in uw tuin zal er zeker door toenemen. Om te kunnen composteren zult u wel een aantal randvoorwaarden moeten scheppen. Het is belangrijk om een compostsysteem te kiezen dat bij de grootte van uw tuin past. In de lezing wordt ingegaan op verschillende methodes om te composteren. Ook de toepassingsmogelijkheden van compost en hoe dit kan leiden tot succesvol composteren komen aan de orde. Heeft u zelf vragen over bodemverzorging, composteren en bemesting stelt u deze dan gerust tijdens de lezing. Volgens de activiteitencommissie een interessante lezing waardoor uw wellicht anders tegen het belang van goede bodemverzorging, composteren en bemesting aan gaat kijken Locatie: Café Dwars, Goorsestraat 219, Sint Isidorushoeve. Entree voor leden € 2,50 (op vertoon ledenpas) en voor niet-leden € 4,00 (incl. een consumptie) Aanvang 19.00 uur.

Loonbedrijf Versteeg steekt Polstars dames 1 in het nieuw

Bentelo - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Polstars is door Loonbedrijf Versteeg van nieuwe trainingspakken en tassen voorzien. Dit hoopt dames 1 nog extra succes te geven; het team staat op de derde plek in de 1e klasse. Volleybalvereniging Polstars wil Gerrit en Sini Versteeg hartelijk danken voor deze sponsoring.


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 19

Professioneel • Praktisch • BetaalBaar • opstellen en beoordelen van contracten en/of algemene voorwaarden • geschillen met leveranciers • consumentenrecht • arbeidsrecht • huurrecht • civiel bouwrecht • conflictbemiddeling Markesingel 20 | 7496 BB Hengevelde | T 0547-851 522 E info@bdr-juridischadvies.nl | www.bdr-juridischadvies.nl

Bijzondere combinatie nieuw en oud bij De Brocant Bornerbroek – “Van een oud stalraam tot een exclusief horloge en alles wat daar tussen in zit,” antwoordt Bianca van Welpen, eigenaresse van De Brocant in Bornerbroek, lachend op de vraag om haar bijzondere winkel in één zin te omschrijven. Eigenlijk is de diversiteit bij De Brocant te groot. Het bijzondere van De Brocant is dat Bianca geen vast assortiment verkoopt. Maar dit maakt het tegelijk ook lastig om uit te leggen wat er nu precies te koop is in de winkel. “Eigenlijk moeten mensen regelmatig even binnenlopen, want ik heb steeds weer andere artikelen,” aldus Bianca. “Kijk, als ik die prachtige handgemaakte vaas verkoop, dan zet ik op die plaats weer wat anders neer.” De winkel is heel toegankelijk. Mensen die op zoek zijn naar een cadeau vinden ongetwijfeld iets dat bij de wensen en binnen het budget past. En iedereen verlaat de winkel met een feestelijk cadeau want bij De Brocant wordt veel aandacht besteed aan het inpakken. In grote lijnen kunnen klanten bij De Brocant terecht voor Wonen, Lifestyle en Mode. Deze begrippen moeten wel heel ruim genomen worden. De woonaccessoires, zoals bijvoorbeeld kastjes en kroonluchters, zijn in landelijke en brocante stijl. Onder Lifestyle verstaat Bianca onder andere vazen, windlichten, kandelaars, schalen, Engelse serviezen en foambloemen. Tenslotte vindt de klant in de winkel ook kleding en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan shawls, riemen en tassen, sieraden, horloges, zonnebrillen, voor zowel mannen als vrouwen. In de winkel zijn ook sieraden van edelstaal te koop, erg prettig voor mensen met een allergie. Bianca heeft in de winkel kleding van onder andere Yaya, Peppercorn, Oxmo en Broadway. In het bijzonder noemt Bianca ook de kleding voor dames met een maatje meer: “Ik merk dat hieraan echt behoefte is. Voor deze dames is vaak weinig vlotte, betaalbare kleding te koop. Ik heb onder andere de merken Yaya en Zhenzi in de winkel, maar dit wordt de komende tijd zeker verder uitgebreid.” Huidverzorgingsstudio Bijna 20 jaar geleden begon Bianca met een schoonheidssalon in Bornerbroek. Dit breidde ze uit met wat sieraden en shawls. En van het een kwam het ander. Nu is ze eigenaresse van Bianca huidverzorgingsstudio en samen met haar man Hans Slaghuis runt ze De Brocant. Voor een behandeling in de huidverzorgingsstudio kunnen klanten bellen voor een afspraak. Ze kunnen er terecht voor onder andere epileren en harsen of een heerlijke gezichtsbehandeling. Ook een make-up cursus volgen is mogelijk. Bianca is gespecialiseerd in de behandeling van acne. In de studio werkt Bianca met de huidverzorginglijn van de merken Extenso en Golden Care en de make-up lijn van Golden Rose. De Brocant | Pastoor Ossestraat 7 | 7627 PH Bornerbroek | tel: 074-3841574 | E-mail: info@ debrocant.com | www.debrocant.com | Openingstijden: maandag de hele dag gesloten | dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 12.00 en van 13.00 - 17.30 | zaterdag: 10.00 – 16.00 uur. Huidverzorgingsstudio “Bianca” volgens afspraak, tel. 06-42452866.

De stembureautaxi rijdt weer

Gezinsdienst in de Johanneskerk Diepenheim - Op zondag 23 maart wordt er een Gezinsdienst gehouden in de Johanneskerk van Diepenheim. De dienst richt zich vooral op kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar, maar ook ouderen zullen zich erin kunnen vinden. Het thema is ‘Stilte’. Maar om aan te voelen wat stilte betekent, gaan we eerst lawaai maken. De bedoeling is dat er door de aanwezigen een paar minuten lang zoveel mogelijk lawaai gemaakt wordt. Alle hulpmiddelen zijn daarvoor geoorloofd. Pannendeksels, toeters, ratels, trommels, een fluit, een trompet of een ander instrument. Neem mee wat je hebt en gebruik het tijdens de dienst! Maar je mag ook gillen, klappen, stampen en keihard op je vingers fluiten. De geluiden mogen snerpen, krassen, piepen, janken, suizen, rommelen, knetteren, dreunen, bonken, sissen, lispelen - het maakt niet uit; als het maar hard is. Nadat er zoveel mogelijk lawaai is gemaakt, wordt het op een teken ineens helemaal stil. Zo stil dat je - letterlijk - een breinaald kunt horen vallen. Het lawaai symboliseert de wereld waarin wij leven met de vele impulsen en de voortdurende aanwezigheid van geluid. De stilte drukt de nabijheid van God uit. Na het geluid en de stilte gaan we de kerk uit om buiten in het Sterrenbos achter de kerk een ‘geluidenspeurtocht’ te doen. Op allerlei plekken in het bos klinken geluiden en we moeten raden wat dat voor geluiden zijn. Weer terug in de kerk lezen we hoe Elia in de stilte God ontmoet en beseft dat het heilige hem op deze wijze rakelings nabij is. Aansluitend aan de dienst is er een Themalunchbijeenkomst voor de doopouders, die daarvoor een aparte uitnodiging hebben ontvangen. Ook aan hun kinderen is dan gedacht. Wie belangstelling heeft om deze dienst bij te wonen, is van harte uitgenodigd. Aanvang: 10 uur. Tijdsduur: ongeveer drie kwartier.

Metamorfose Vehof Groentechniek Opening druk bezocht

Uitslagen kaarten Sociëteit voor ouderen Goor

Time Out ’75 Meisjes A in nieuw tenue

Diepenheim - De meisjes spelen in de tweede klasse en staan momenteel op een mooie tweede plaats. Evenals de andere teams bij Time Out ’75 ontvingen ook zij nieuwe shirts en broekjes. De sponsor van Meisjes A, Café Restaurant De Viersprong, werd vertegenwoordigd door Marijke Touw, zelf ook speelster bij Time Out ’75. Zij reikte de tenues uit en wenste de meisjes veel succes. Als dank voor de sponsorbijdrage ontving ze een bos bloemen van de voorzitter.

Woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In alle wijken en kernen in Hof van Twente zijn stembureaus waar gestemd kan worden. Wilt u graag stemmen maar bent u slecht ter been? Traditiegetrouw biedt de PvdA Hof van Twente u gratis een rit van huis naar het stembureau en weer terug met de ‘rode taxi’. Wanneer u gebruik maakt van deze service bent u natuurlijk niet verplicht PvdA te stemmen. “Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen. Natuurlijk hopen wij zelf veel stemmen te halen, maar we hebben liever dat u stemt op een andere partij, dan dat u helemaal niet gaat stemmen”, aldus Annemieke Wissink, namens de PvdA Hof van Twente. Om gebruik te maken van de gratis rode taxi kunt u contact opnemen met de PvdA Hof van Twente door te bellen naar Annemieke op nummer 0547-293060 of te mailen naar annemiekewissink@hofvantwente.nl.  Er wordt dan een passende afspraak gemaakt voor een rit van huis naar het stembureau en terug.

Dinsdag 11-03-2013: Klaverjassen: 1. Bennie Koebrugge 2. Rudi Groot Kormelink 3. Femmy v.d. Weide 4. Piet Meylink 5. Jan v.d. Weide 6. Dini Krol 7. Suze Meylink 8. Wim Sletterink 9. Peter Nijhof 10. Gretha Sletterink Volgende kaartavond op dinsdag aanvang 19.30 uur. Goor - Afgelopen vrijdag 14 maart was de opening van het vernieuwde pand van Vehof Groentechniek. Niet alleen het pand heeft een facelift ondergaan. Ook de inrichting en het assortiment zijn compleet vernieuwd: ‘een nieuw concept onder een nieuw dak’. Eigenaar André Vehof is trots op het eindresultaat van de metamorfose. Het is inderdaad prachtig: een mooie glazen pui en een ruime winkel. Daarnaast de verhuurafdeling, het magazijn en een ruime werkplaats voor reparaties en onderhoud. “De opening en open huis zijn goed bezocht”, vertelt André Vehof. “We hebben ook veel positieve reacties gekregen op het nieuwe concept. De mensen vinden dat het er goed uitziet.” Bij Vehof Groentechniek verkopen en verhuren ze, zoals de naam al aangeeft, alle soorten machines, handgereedschappen voor het onderhoud van groen, maar ook beschermingsmateriaal en kleding. Dus of het nu gaat om een achtertuintje, een stuk bos, een golfterrein of een park, bij Vehof vindt de klant het gereedschap of de machine die hij nodig heeft. André Vehof: “Voor bijvoorbeeld hoveniers en beheerders van parken en golfterreinen hebben wij een uitgebreid assortiment zitmaaiers, grondfrezen en professionele boom- of natuursteenzagen. Maar ook voor de particulier, die uiteraard andere wensen heeft en vaak een kleiner stuk tuin, hebben we een ruime keuze aan gereedschappen en machines. En degene die slechts sporadisch een bepaalde machine of gereedschap nodig heeft, kan altijd terecht bij onze verhuurafdeling.” Daarnaast heeft Vehof Groentechniek een volledig ingerichte werkplaats voor onderhoud en reparatie van machines. Ook voor de periodieke veiligheidskeuringen van machines kunnen klanten terecht bij Vehof. Vehof Groentechniek | Wheeweg 26 | 7471 EW Goor | www.vehofgroentechniek.nl. Vehof Groentechniek verkoopt en verhuurt.

Testlab op de Toonladder

Modeshow in Het Vertierkwartier

Hengelo - Voor alle senioren in de Wilderinkshoek is er op woensdag 19 maart en modeshow in de ontmoetingsruimte Vertierkwartier aan de Wilderinksstraat 5.9. Vanaf 19.00 uur kunt u een kopje koffie drinken en om half acht begint de Modeshow van Stegge Mode. Vrijwilligers heten u van harte welkom Entree € 3.00, voor vrienden van het Vertierkwartier € 2,50. Kaarten zijn verkrijgbaar in het Vertierkwartier. Voor meer info bel met 074 2593194.

5.266pt. 5.031pt. 4.891pt. 4.802pt. 4.661pt. 4.6370pt. 4.545pt. 4.525pt. 4.425pt. 4.263pt. 25 maart,

Rood Zwart jeugd snackt fruit

Delden - Voetballen, bewegen in het algemeen, is gezond. Daarom trainen alle jeugdleden twee keer per week. En op zaterdag natuurlijk een wedstrijd. Maar ook na een wedstrijd neemt Rood Zwart haar verantwoordelijkheid. Met dank aan twee sponsoren, Jongbloed Fiscaal Juristen en Morssinkhof Groep, biedt Rood Zwart de jeugdleden op zaterdag na de wedstrijd fruit aan. Dat het fruit aan het einde van de zaterdag op is, geeft wel aan dat het door de spelers zeer gewaardeerd wordt. Afgelopen zaterdag is de fruitactie officieel van start gegaan, met de onthulling van de fruitmand. Na de aftrap, verricht door Dennis Jongbloed, Mark Exterkate en Robert Ros, hebben de jeugdleden zich vol overgave gestort op het aanwezige fruit.

Gevarieerde en smakelijke weekmenu’s bij Grote AH Afvalrace

Delden - Leerlingen uit groep 6,7,8, van de Toonladder gingen afgelopen week als onderzoekers aan de slag in een testlab op school. Ze namen deel aan het landelijke project “Ik eet het beter”; een initiatief van Albert Heijn in samenwerking met het voedingscentrum. Het project wil kinderen actief aanzetten tot een gezonde leefstijl door met elkaar te ontdekken hoe lekker en leuk het is om gezond te eten en te bewegen. Vijf proefjes Na het kijken van een instructiefilm, informatie over het nut van de verschillende voedingstoffen voor je lichaam en info over gezond eten volgens de schijf van vijf, gingen de leerlingen zelf aan de slag met het testen en vergelijken van levensmiddelen. Ze moesten ontdekken welke voedingsstoffen er in allerlei producten zitten aan de hand van vijf proefjes. Voor elk proefje stonden diverse voedingsmiddelen klaar. Zo moesten de leerlingen de aanwezigheid van zetmeel aantonen door het toevoegen van enkele druppels betadine aan vruchtensap, aardappel, kaas-rijstwafel en een plak kaas. Het voedingsmiddel met zetmeel (aardappel, rijstwafel) kleurde blauw. En heb je wel eens eiwitten gezien? Nee? Verwarm dan een mengsel van melk en azijn, giet het door een koffiefilter in een bekertje en je zult zien dat de eiwitten samenklonteren. Een andere proef toonde aan dat er minder vet zit in light-chips dan gewone chips door een handjevol gestampte chips in een glas heet water te gooien. www.ikeethetbeter.nl “Het was heel erg leerzaam”, “Erg interessant”, “Er zit echt veel vet in chips”, “Ik wist niet dat er water zit in aardappels”, “super leuke middag”, zomaar wat reacties van de jonge onderzoekers. Kijk eens op www. ikeethetbeter.nl voor handige informatie, leuke tips en suggesties over gezond eten en bewegen voor en met uw kind.

Goor - Al een aantal weken zijn de deelnemers aan de Grote AH Afvalrace in Goor druk om hun gedrags-, bewegings- en voedingspatronen te veranderen en daardoor af te vallen. Om hun voedingspatronen te veranderen heeft elke deelnemer eerst een week lang een analyse van het eigen voedingspatroon gemaakt. Dit deden zij middels het voedingsdagboek in het persoonlijke online account dat elke deelnemer heeft. Hierdoor werden ze bewust van hun eigen eetgedrag. Daarna kregen ze het advies om de weekmenu’s te gaan gebruiken. Centraal in de weekmenu’s staat heel veel variatie. Aan de hand van de menu’s leren de deelnemers om hun eetpatroon te veranderen. Deelneemster Marjon van Ouwerkerk uit Diepenheim vindt het allemaal prima te doen met een goede voorbereiding. “In het weekend begin ik met de voorbereiding van de boodschappen voor het weekmenu. Dit print ik uit samen met het boodschappenlijstje. Dan loop ik mijn kast na wat ik nog in huis heb en schrijf de boodschappen van komende week op. Op maandag doe ik dan de boodschappen voor de hele week bij AH Brandenbarg met uitzondering van de vlees- en vis producten, die koop ik vers op de dag van gebruik. De boodschappen staan duidelijk aangegeven in de winkel en als er een product niet te vinden is en je vraagt ernaar, word je altijd goed geholpen, Wat mij opgevallen is, is dat er best veel producten in de bonusregeling vallen. Of dit toeval is weet ik niet, maar ik ervaar dit als prettig omdat je ondanks je voorgeschreven boodschappen toch meedoet met de bonuskorting. De verandering in het boodschappenpatroon is dat ik nu bewust mijn boodschappen doe, me aan het lijstje houd en niet meer in de verleiding kom om maar van alles mee te nemen. En dan ’s avonds lekker koken”, glundert Marjon. Zo mogelijk vriest ze producten in als er minder nodig is dan in de verpakking zit en als er groentes over zijn maakt zij er soep van en verandert ze een maaltijd in het weekmenu. Ook deelneemster Martine Slaghuis uit Goor werkt aan de hand van een boodschappenlijstje. “Als ik kijk naar wat er veranderd is als ik mijn boodschappen doe, is dat ik nu met een boodschappenlijstje werk. Dat deed ik voorheen niet, toen liep ik door de winkel en kocht van alles zonder er bij na te denken. Nu ben ik er veel bewuster van wat ik koop en wat goed voor mij en mijn gezin is. Wat ik nu in mijn karretje doe is gezond. Veel fruit, groente, mager vlees, verse kruiden en alles wat gezond is. Als ik dan bij de kassa sta denk ik elke keer weer: Zo, ik heb die andere troep helemaal niet nodig! Met behulp van de kaartjes die bij de producten staan in de AH Brandenbarg weet ik snel mijn benodigde producten te vinden. Er is wel iets veranderd in het boodschappen doen bij mij. Doordat je weet wat je kunt combineren word ik zelf creatief en ontdek veel lekkere gerechten”, vertelt Martine. Het online programma werkt volgens beide dames super. Op die manier print men het weekmenu en boodschappenlijstje uit. Ook is goed te zien hoeveel er die dag is gegeten. Martine: “Wat ook erg makkelijk is, is dat je na het sporten kunt invoeren hoelang je hebt gesport en wat voor sport je die dag hebt gedaan. Er komt bij te staan hoeveel je die dag hebt verbrand, zodat ik weet of ik voldoende eet en beweeg en dat is belangrijk om te zien”. Deelnemen aan De Grote AH Afvalrace is nog steeds mogelijk. Wil jij meer weten over deze persoonlijke manier van coaching en/of afvallen neem dan contact met mij op via E-mail: jonny@movinginsideout.nl of per telefoon: 06-53334981.


Hofweekblad

Woensdag 19 maart 2014, pag. 20

Week 12 14  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you