Page 1

72e jaargang

Woensdag 28 december 2011

Nr. 27

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente w w w. h o f v a n t w e n t e . n l

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.600 ex.

Zorgen voor morgen Zaterdag 31 december geopend tot 14.00 uur Nieuwjaarsdag Gesloten 2 Januari geopend vanaf 8.00 uur

Wij wensen u een fijne jaarwisseling

ALLE KINDERTHERMOLAARZEN

S! HALVE PRIJ

WIJ WENSEN

Veel publiek bij Kerstconcert Goors Mannenkoor

eek Deze w .. bij ....

U EEN

Vers gesneden

VOORSPOEDIG 2012

2de zak half geld

Kortestraat 17 | 7491 AX Delden | Tel. 074-376 6760

Dames modehorloges vanaf E 10,00

juwelier zengerink

Markelo - Zorgen voor morgen is ondanks de alsmaar slinkende financiële middelen het motto van de gemeente Hof van Twente. Het is in tijden van crisis verleidelijk om projecten uit te stellen of af te blazen, maar als een groot aantal partijen in de realisatie van een project bij gaat dragen is de keus niet zo moeilijk. Bij de revitalisering van het bedrijventerrein “Twentekanaal Markelo” is dat het geval. Naast de gemeente dragen veel instanties hun steentje bij, te weten de Provincie, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Defensie en de op het terrein gevestigde ondernemers zelf. Er wordt in totaal een bedrag van 3 miljoen geïnvesteerd. Daarmee wordt de bodem gesaneerd (asbest), de wateroverlast beperkt, de bereikbaarheid verbeterd, net zoals de bewegwijzering en het aangezicht en door het omlaag brengen van de maximum snelheid naar 50 km/h wordt de veiligheid aangepakt. De kade van het kanaal wordt een stuk verder landinwaarts verplaatst, zodat grotere schepen elkaar beter kunnen passeren. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het streven van de rijksoverheid het verkeer over water te bevorderen. De eer voor de start van de werkzaamheden was voor gedeputeerde Rietkerk. Onder grote belangstelling van raadsleden, ondernemers en uitvoerenden van het project ramde, door een druk op de knop, de gedeputeerde samen met wethouder Sijbom een damwand de grond in op de plek waar straks de nieuwe kade komt. Foto en tekst: Jan Schoneveld

Chinees Specialiteiten Restaurant

Boerenkool Mooie

Goudreinetten 2 kilo 1.99

Hand/pers

Langestraat 101 Delden

Sinaasappel Wk 2000 Brons

Wk 2002 Zilver

Langestraat 31, Delden Telefoon 074 - 3762034 www.hongkongdelden.nl

Feestdagen vanaf heden t/m 3 januari 2012

15 voor 2.99

Wij wensen u een prettige jaarwisseling en een gezond 2012!

Kijk nu ook op www.ronnieweegink.nl

Kortestraat 21 Delden

2503390

Afhaal Feestdagen-rijsttafel

voor 2 à 3 personen € 30,Voorgerechten: *Kroepoek * Mini chun kun * Ga li kwok * Pisang goreng * Saté Babi * Tomatensoep Hoofdgerechten: *Babi Pangang *Foe Yong Hai met ham * Gebakken kipfilet met zoet-pittige saus *Tjau Kai Ting Witte rijst, nasi of bami naar keuze

Rommelmarkt Delden - Volgend jaar houdt de folkloristische Dansgroep Midden Twenthe en kindergroep de Rappe Klömpkes haar jaarlijkse rommelmarkt. U kunt spullen brengen aan Twickelerlaan 15. ALLEEN OP DE EERSTE EN DERDE DONDERDAG VAN DE MAAND van 16.00 tot 19.00 uur. Graag telefonische afspraak. Joke ter Doest 074-3762487. Dorien Weenink 0743764539.

Goor - Het publiek heeft de weg ook naar de Hofkerk in Goor weten te vinden om te genieten van het Kerstconcert. In de kerk was het wat passen en meten maar uiteindelijk heeft iedereen een plekje gekregen. Fantastisch om in die entourage een Kerstconcert te brengen. De aftrap werd gegeven door de midwinterhoornblazers. Daarna bracht het koor een mooi en gevarieerd kerstprogramma met enkele nieuwe nummers en enkele Nederlandstalige nummers. Dit jaar waren geen gasten uitgenodigd maar werd geput uit eigen koorleden. Het koor beschikt over goede stemmen die zij graag wil laten horen. De tenoren Herman Kobes, Christiaan van Sermond en Laurens Freriksen hadden een inbreng bij enkele nummers. Bovendien werd het Ave Maria solo gebracht door Laurens. De solisten kregen een grote waardering van het publiek. Nieuw in de bezetting van het kerstconcert was pianist Tjako van Schie. Op professionele wijze werd het koor door Tjako op piano ondersteund. Maar daar bleef het niet bij. Hij vertolkte een kerstpiano-solo op een werkelijk fantastische wijze en met volle overgave. Een lust om naar te luisteren. En als de muzikale leiding dan in handen is van dirigent Hans Kienhuis, dan zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heel mooi Kerstconcert. En dat was ook de waardering van het publiek. Het Goors Mannenkoor sloot hiermee een reeks van drie Kerstconcerten af.

Stijn Visschedijk door bij Twente-selectie

In het restaurant: keuzemenu (3-gangen) vanaf 16,- euro

Horlogebatterij E 2.00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Delden - Stijn Visschedijk, speler van RoodZwart E-1, was een aantal maanden geleden uitgenodigd om 1x per week mee te trainen met de Twente-selectie, in ieder geval t/m woensdag 16 december jl. Daarna zou er weer een nieuwe selectie plaatsvinden. Hij heeft nu bericht ontvangen dat hij door mag. Stijn, van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Wij smeren u graag iets aan! Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom of kijk voor meer informatie op onze website.

Dammaten 26, Goor Tel. 0547 - 26 26 57

www.stucafbouw.nl

Programmabegroting 2012 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Overijssel Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de programmabegroting 2012 van de gemeente Hof van Twente goedgekeurd. Het besluit is gebaseerd op het feit dat de programmabegroting 2012 materieel in evenwicht is, dat wil zeggen sluitend. De door de gemeenteraad vastgestelde programmabegroting en besluitvorming zijn beoordeeld aan de hand van de wettelijke criteria. Gegeven de moeilijke financiële omstandigheden complimenteren Gedeputeerde Staten de gemeente met dit resultaat. De meerjarenbegroting toont echter aan dat zonder maatregelen geen sprake zal blijven van een sluitende begroting. Gedeputeerde Staten onderkennen dat de gemeente Hof van Twente nog voor enorme opgaven staat. Het college heeft in de programmabegroting 2012 al aangekondigd begin 2012, in vervolg op de kansenkaart, samen met de gemeenteraad nieuwe bezuinigingsvoorstellen voor te bereiden. Daarbij is de verwachting dat de bezuinigingen niet alleen kunnen worden gerealiseerd door het treffen van efficiencymaatregelen.

Hofstreek TV is wederom benadeeld door kabelexploitant Ziggo De herhaling van de uitzending van 18 december jl. was wederom niet te zien omdat Ziggo het kanaal van 42 naar 47 heeft gezet. Hierdoor werden er weer mensen gedupeerd die belangrijke items uit hun woonplaats niet konden bekijken. Via de link http://www.youtube.com/hofstreektv zijn alle items van de uitzending van 18 december 2011 nogmaals te zien. Hoftalenten Hofstreek TV laat 30 december om 20.00 live de zangwedstrijd Hoftalenten zien vanuit de Reggehof in Goor. De optredens worden verzorgd door deelnemers uit de hele Hof van Twente. De presentatie is in handen van Oene Loonstra en Hilke ten Duis. De Travelin' Band zorgt voor de muzikale begeleiding en wethouder Pieter van Zwanenburg verricht de prijsuitreiking.

Geen oud papier tijdens de jaarwisseling Goor - Zang- en Oratoriumvereniging Onze Stem wil graag, mede namens alle andere papierpakkende verenigingen, de inwoners van Goor bedanken voor de vele kilo’s oud papier die dagelijks naar de containers aan de Pastoriestraat worden gebracht. Tijdens de jaarwisseling kunnen de containers niet geleegd worden. Daarom het dringende verzoek: GEEN PAPIER brengen op Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag. Dank voor uw medewerking.

Oliebollenverkoop v.v. Diepenheim Zaterdag 31 december gaan de jeugdspelers van de voetbalvereniging Diepenheim op pad voor de verkoop van oliebollen. De oliebollen worden door ouders, leiders, trainers en seniorenspelers gebakken waarna de jeugd vanaf 10.00 uur in Diepenheim huis-aan-huis gaat verkopen. De verkoop in het buitengebied start om 9.00 uur. Voor € 4,00 koopt men een zak met 7 heerlijke, ambachtelijke oliebollen. Niet alleen in de kom maar ook in het buitengebied zal iedereen weer bezocht worden. In de kantine en bij Spar-supermarkt kan iedereen zelf ook oliebollen komen kopen. De opbrengst van de actie is voor diverse activiteiten die de jeugd van Diepenheim jaarlijks heeft naast het voetballen.

Huidverbetering en duurzaam ontharen


Hofweekblad

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www. zgt.nl Prikposten ZGT Delden, Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, maan-, dins-, donder- en vrijdag 8.00 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag tot en met vrijdag 8.00 - 11.00 uur Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat 79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: ma t/m vr van 08.00-18.00 uur; zaterdag van 9-12 uur; daarnaast service-uren van 17-18.00 uur èn zondag van 11-12.00 uur. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m

Woensdag 28 december 2011, pag. 2

vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632. Diepenheim-Goor-Markelo: 30 en 31 december Tandarts Scharn, Enter, tel. 0547-382228 1 januari Tandarts Jongkees, Goor, tel. 0547-276021 TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenkliniek De Tweesprong Marktstraat 15, Delden, tel. 074-3765155 werkdagen van 13.00-18.00 uur (op afspraak) Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Hagmolenweg 13a, Bentelo. Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur 31 december en 1 januari: A. Roelofs De dienstdoende dierenarts is bereikbaar via het centrale praktijknummer: 0547-292827. Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Open spreekuur, ma t/m vrij 18.30-19.00 uur; woensdag-

Glasvezelhuisje geplaatst in Markelo

Markelo - Een aantal weken geleden ging op het terrein van Basisschool ‘De Zwaluw’ in Markelo de eerste schop in de grond voor de aanleg van glasvezel. Afgelopen woensdag is er door Cogas op die plaats een glasvezelhuisje, een zogenoemde AreaPop, geplaatst waar vanuit 1850 huishoudens in Markelo en Stokkum worden voorzien van glasvezel. De glasvezelkabels worden vanuit dit punt verdeeld en uitgerold naar de woningen. Markelo en Stokkum zijn één van de eerste Nederlandse gemeenten die worden voorzien van glasvezel. Tekst: Petra, Foto: Robert Hoetink

middag 13.30-14.00 uur. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 SENSOOR (voorheen SOS Telefonische Hulpdienst) Sensoor biedt echte aandacht aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, culturele of religieuze achtergrond. De medewerkers zijn professioneel getrainde vrijwilligers met levenservaring. Sensoor is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bellen, chatten en mailen is mogelijk via 0900 – 0767 of www.sensoor.nl. Ouderentelefoon Oost Nederland Dag en nacht bereikbaar: 074-2552552 Telefonische Hulpdienst Agrariërs Voor en door agrariërs: 0800-0240021 (gratis) Bereikbaar: di t/m vr 10-15.00; do 19-22.30 uur. MAATSCHAPPELIJK WERK CARINTREGGELAND Spoedgevallen: 088 367 70 00 (lokaal tarief, dag en nacht bereikbaar) Delden/Bentelo/Hengevelde: Noordwal 72 in Delden, tel.: (074) 3677575 Goor, locatie Grotestraat 86, tel. (0547) 386425. Markelo/Diepenheim, Burg. De Beau-fortplein 15, Markelo, tel. (0547) 386325 WOONZORGCENTRA CARINTREGGELAND Weekendopname en spoedgevallen, 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) - Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden, tel (074) 3673500 - Woonzorgcentrum De Wieken, Molenstraat 1, Delden, tel. (074) 3673600 - Woonzorgcentrum Anholtskamp, A. ten Hove-straat 1, Markelo, tel. (0547) 363555 - Woonzorgcentrum De Stoevelaar, de Stoevelaar 1, Goor, tel. (0547) 386700 - Huize Scherpenzeel, Markeloseweg 2, Goor, tel. (0547) 272506 - Huize ‘t Vrijland, Deldensestraat 8, Goor, tel. 0547272147 CARINTREGGELAND THUISZORG: Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) DIËTIST CARINTREGGELAND: op afspraak via tel.; (074) 3677111 MAALTIJDSERVICE CARINTREGGELAND 7 dagen per week. Aanvragen via 0546-62 98 98 PERSONENALARMERING CARINTREGGELAND: informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uurs bereikbaarheid) UITLEEN VERPLEEGARTIKELEN Carintreggeland Winkel - Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, tel.: (074) 3677690 - uitleen, verhuur en verkoop van verpleegartikelen en hulpmiddelen: (werkdagen 08.30 -17.00 / zaterdag 09.0012.00). -Uitleenpunt Goor Uitleen van verpleegartikelen, De Stoevelaar 1 openingstijden: ma t/m vrij van 09.00 tot 16.30 uur. Telefoon (0547) 38 67 00 - Uitleenpunt Markelo Uitleen van verpleegartikelen via receptie Anholtskamp, A. Ten Hovestraat 1 Ma tm. vrijdag van 08.30 tm. 12.00 uur. Tel: (0547) 36 3555 DAGVOORZIENINGEN CARINTREGGELAND Carintreggeland biedt dagstructuur en opvang overdag voor senioren die thuis willen blijven wonen. Dat doet Carintreggeland door in iedere kern in Hof van Twente een dagvoorziening aan te bieden: Markelo: De Esch, Noordachtereschweg 3-17. Diepenheim: ’n Kuierhook, Marsmansland 1 Goor: De Binnenhof, De Stoevelaar 1 Delden: dagverzorging Kuierhook en ‘t Uitzicht, Molenstraat 1 Hengevelde: De Eikenborg, Pellehof 19 Bentelo: ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 36 Delden: dagbehandeling Twickeler Es en Raesfelt, Langestraat 74 Meer informatie op www.carint.nl of bel 074- 367 70 00 DAGVOORZIENINGEN HOF VAN TWENTE Bentelo: Bentelerhof Zorgkamer Dagopvang voor senioren in kleinschalige landelijke omgeving. Bentelerhof Zorgkamer, Bentelosestraat 28 te Bentelo. www.bentelerhof.nl, Mail: info@bentelerhof.nl, Tel. 06-26999404. THUISZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Voor cliënten in Hengelo, Borne en Hof van Twente: - hulp bij het huishouden voor PGB cliënten. - persoonlijke verz.,verpleging, begeleiding. - uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen. Irisstraat 2-23 in het Medisch Centrum Goor De Oliphant. tel: 088-0005218 (dag en nacht ook voor spoedgevallen). • Diëtist Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 0880005205. • Ergotherapie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 088 – 0005205 • Psychologie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel : 088 - 0002505 www.zsmzorg.nl KRAAMZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Zo Speciaal Mogelijk. Tel: 088 – 0005215 (24 uur per dag). www.kraamzorg-zsm.nl VVT Zorgverleners | Thuiszorg & Kraamzorg Professionele, persoonlijke aandacht in uw vertrouwde omgeving. 24 uur per dag bereikbaar. Tel: 088-4880000 www.vvt-zorg.nl Buurtzorg Diepenheim en omstreken Thuiszorg verpleging en verzorging. Kantoor: Grotestraat 80, 7478 AE Diepenheim. Tel. 06-12942343, 24 uur per dag bereikbaar. Buurtzorg Goor en Markelo Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-10826868, 24 uur per dag bereikbaar. Steunpunt Informele Zorg Steunpunt Informele Zorg biedt mantelzorgondersteuning middels informatie, advies of vrijwillige thuishulp. Rozenstraat 2B, 7474 JN Goor. Tel. 0547-276466; hofvantwente @siztwente.nl Zorgbelang Overijssel, afd. Signalering en Klachten opvang Zorg. Voor informatie over patiëntenrechten, Wmo, klachtwegen zorg en advies, tel. 0900-2437070. www. zorgbelang-overijssel.nl De dienstverlening is gratis. Vrijwillige Hulpdienst Goor Telefonisch bereikbaar iedere werkdag van 9.00 tot 10.00 uur. mw. Haafkes tel. 261099, mw. Vaarhorst tel 274998. Dienst in december mw. Haafkes tel. 261099, dienst in januari: mw Vaarhorst, tel. 274998.

Kerkberichten

“Positief” In 2012 wordt alles anders. Tenminste als we de goede voornemens bekijken waarmee mensen zichzelf aan het eind van elk jaar weer een rad voor ogen draaien. Want zeg nu zelf, wat is er terecht gekomen van uw doelstellingen voor 2011? Hebt u inderdaad elke week gesport, hebt u het voor elkaar gekregen om te stoppen met roken of om te matigen met het gebruik van alcohol? Bent u inderdaad zuiniger met geld omgegaan? Hebt u werkelijk meer tijd besteed aan uw gezin en uw familie? En zegt uw weegschaal dat u inderdaad bent afgevallen? Hebt u de vervelende gewoonte afgeleerd om overal kritiek op te hebben? Vermoedelijk moet u op veel van bovenstaande vragen antwoorden met ‘Nee.’ En u hebt vast ook wel een aantal redenen waarom het u (weer) niet gelukt is. De vraag is of dat erg is. Dat ligt eraan of u positief dan wel negatief ingesteld bent. Bent u negatief ingesteld, dan ziet u zichzelf als een mislukkeling. Ik las ergens dat een positief ingesteld mens kans ziet om te leren van gemaakte fouten. ‘Positief denken betekent open en vriendelijk zijn en op zoek gaan naar de goede kan-

ten. Dit betekent ook geen schuldgevoel en niet tobben. Meer genieten in plaats van je op te laten slokken door kommer en kwel. Zolang je zelf niet gelukkig bent, kun je niemand anders gelukkig maken. Wees niet bang om gelukkig te zijn. Het leven is kort en genieten mag. Bekijk de dingen van de positieve kant en leer van dingen die fout gegaan zijn. Zet negatieve gevoelens en gedachten om naar positieve gevoelens en gedachten. Breng problemen terug tot normale proporties. Een positieve kijk op het leven geeft kracht. Kies voor het geluk.’ Dat klinkt goed en men zegt dat het ook goed werkt wanneer je het in de praktijk brengt. Ik geloof dat ik al mijn goede voornemens maar eens overboord zet. Weg ermee. Gek word je ervan als je aan het eind van het jaar merkt dat je er weer niets van gebakken hebt. Word maar gewoon gelukkig. De rest komt vanzelf. Iedereen een positief Nieuwjaar. Man van de Hof

Compleet woningaanbod Morsink op Facebook Goor - De traditionele makelaars maken steeds meer gebruik van sociale media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Morsink Bouwadvies & Makelaardij speelt hierin ook een actieve rol. Sinds deze week is de Facebookpagina van het Goorse makelaarskantoor (www.facebook.com/Morsinkmakelaardij) uitgebreid met het complete woningaanbod met zoekmogelijkheid. Bezoekers kunnen woningen “delen” door gebruik te maken van de vele functies die Facebook hiervoor heeft bedacht. Met bijna 4 miljoen gebruikers in Nederland is Facebook de grootste online community. Het woningaanbod op de Facebookpagina is gelijk aan het aanbod op de eigen website. Dankzij een speciaal ontwikkelde applicatie door webbouwer Housenet is het ook niet nodig om het aanbod opnieuw in te voeren. “Naast www. morsink.net en onze mobiele website kan de Facebookpagina worden gezien als de derde website van Morsink Bouwadvies & Makelaardij”, aldus Robby Morsink. Op de Facebookpagina van Morsink Bouwadvies & Makelaardij staat het aanbod centraal. Het wordt duidelijk en aantrekkelijk weergegeven. Om gebruik te maken van Facebook loggen mensen eerst in, hierdoor kan de woningaanbod applicatie de voorkeuren van bezoekers opslaan en een gepersonaliseerd aanbod laten zien.

Bloasagenda Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim In de periode tot en met vrijdag 6 januari 2012 wordt weer in heel Twente op de midwinterhoorn geblazen. Ook de mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim doen aan deze traditie mee. Zij zijn te zien en te beluisteren op de volgende data: Wo. 28 dec. 14.00-16.00 Gelselaar Erve Brooks 19.00 Senioren demonstraties Losser Wo. 4 jan. 19.00 Junioren demonstraties Vasse ‘Molen van Bels’ Vr. 6 jan. 19.00 Afblazen Erve Brooks Gelselaar Driekoningen

Ten Dam: Het adres voor tuingereedschappen, verticuteermachines, onderhoud tuinmachines.

Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zaterdag 31 december, 19.30 uur, Feest van de naamgeving en de besnijdenis Ds. Lambers Heerspink Zondag 1 januari, 10.00 uur Ds. de Vries, nieuwjaar wensen R.K. Blasiuskerk Delden Zaterdag 31 december, 19.00 uur, Oudejaarsavondviering, pastor Klaassen Dames/Herenkoor Zondag 1 januari, 10.00 uur Eucharistieviering, pastor Hoogland Driekoningenkapel Delden Vrijdag 30 december, 15.00 uur Woord en Gebed, ds. de Vries Zondag 1 januari, 15.00 uur WoCo, pastor Kerkhof Jonkman Dinsdag 3 januari, 10.15 uur WoCo, pastor Ogink O.L. Vrouwekerk Bentelo Zaterdag 31 december, 19.00 uur, Oudjaarviering, WoCo, pastor Ogink Dames/Herenkoor Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zaterdag 31 december, 19.00 uur Eucharistieviering, pastor Hoogland Dames/Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 1 januari, 10.30 uur Eucharist, Revd. Allen Protestantse Gemeente Diepenheim Zaterdag 31 december, 16.00 uur Dhr. Bruinink, ouderling oudjaarsdag Zondag 1 januari, 10.00 uur Ds. Braakman, nieuwjaarswensen Protestantse Gemeente Markelo Zondag 1 januari, 10.00 uur Ds. Nordt, nieuwjaarsdienst Hervormde kerk Elsen Zondag 1 januari, 10.00 uur Ds. van de Pol, Wierden Vrije Baptisten Gemeente Goor Zaterdag 31 december, 18.00 uur Ds. Bakker, Oudejaarsavond Zondag 1 januari, 11.00 uur Ds. Bakker, Nieuwjaarsbegroeting R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Viering in de Hofkerk: Zaterdag 31 december, Kerstavond 19.30 uur, Oec. viering, ds. De Jong en pastor Saris Viering in de Blasiuskerk Delden: Zondag 1 januari Hofkerk Goor Zaterdag 31 december, Oudjaar 19.30 uur, Avonddienst Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 1 januari, 10.15 uur Ds. Knoppers Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 1 januari, geen dienst R.K. Blasiuskerk Beckum Zaterdag 31 december, 19.00 uur Oudejaarsviering, Eucharistieviering Pastor Golianek, Dames/Herenkoor

Weekblad voor Hof van Twente

OPLAGE: elke woensdag, huis aan huis, 21.600 ex. in Stad- en Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.) INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES: maandag tot 12.00 uur. aan: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag. KANTOOR OPEN: maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur. UITGAVE: Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden Tel. 074-3761354 - Fax 074-3761303 Internet: www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden CORRESPONDENT/FOTOGRAAF: Jan Schoneveld, Hengevelde Het Hofweekblad is vanaf donderdag te lezen op internet: www.hofweekblad.nl

Het Hofweekblad is aangesloten bij

Met SWOHvT en de HofCultuurBus naar het Rijksmuseum Twenthe Hof van Twente - Maak kennis met het geheel vernieuwde Rijksmuseum vlak bij huis. De HofCultuurBus gaat rijden voor alle ouderen en mantelzorgers. Een verzorgd middagje uit! Het is de bedoeling van Stichting Welzijn Ouderen Hof van Twente (SWOHvT), in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg, Servicepunt Vrijwilligerswerk, de Ouderenbonden en de WMO-raad om in ieder geval alle ouderen van Hof van Twente tenminste één keer te laten kennismaken met dit prachtige Rijksmuseum in Enschede. Omdat dit een eerste bezoek is laten wij u zien dat een museum tegenwoordig helemaal niet “moeilijk” meer is. Het is er in onze tijd vóór ons allemaal en ván ons allemaal. En het is heel erg de moeite waard. Kom mee en geniet op uw gemak van deze unieke excursie. U krijgt een leuke rondleiding en komt oog in oog te staan met prachtige werken van Jan Steen, Claude Monet, Vincent van Gogh en vele anderen. Ook de moderne kunst wordt niet vergeten. Bovendien krijgt u uitleg over het prachtige museumgebouw zelf. In de pauze drinken we koffie of thee met iets lekkers. Samen maken we er een gezellige middag van. De inschrijving start nu. - Zondag 12 februari 2012 vanaf De Höfte, Goor, vertrek 13.00 uur - Dinsdag 21 februari 2012 vanaf Beaufortplein, Markelo, vertrek 13.00 uur - Donderdag 1 maart 2012 vanaf station, Delden, vertrek 13.00 uur Retour plm. 16.30 uur; rolstoelen/rollators onder in de bus. Aanmelden van maandag t/m vrijdagochtend via SWOHvT, tel. 0547-260053 of via info@swohofvantwente.nl. Aanmelding sluit op 1 februari 2012. Eigen bijdrage is slechts € 15,-. Dit is incl. vervoer per luxe touringcar, entree Rijksmuseum, koffie/thee/gebak, rondleiding, etc. Op vertoon museumkaart krijgen houders € 5,- korting. Binnenkort vertrekt de HofCultuurBus voor ouderen ook naar Museum Twentse Welle: werkende weefgetouwen, een geweldige stoommachine en Boris van Borne! En daarna naar Kröller-Müller!


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 3

Als open ogen leegte zien Als de mond niet meer spreekt Dan is het leven mooi geweest Rust zacht lieve mam Met het stille verdriet van de laatste jaren in ons hart, maar tegelijkertijd met een gevoel van opluchting, dat voor haar aan deze manier van leven een einde is gekomen, hebben we voorgoed afscheid moeten nemen van onze lieve, zorgzame vrouw, moeder en oma

Marietje Groothuis-Spenkelink * Ambt Delden,

13 november 1929

† Delden, 24 december 2011

Liefhebben is loslaten. Hendrik Groothuis Henk en Henriëtte Groothuis Tim en Annemiek Paul en Elise Ans en Jan ter Morsche Marloes en Ronald Karin en Michiel Nicole en Han Jan Groothuis en Marischka Tenback Roy en Hanneke Rob Groothuis en Tanja Pluimers Tom Sam Correspondentieadres: Langestraat 70-25 7491 AH Delden

Dankbaar en blij zijn wij met de geboorte van onze zoon

Iedere uitvaart uniek. Yarden

Thijmen Julian 9 december 2011

Yarden Uitvaartzorg

André Gerritsen en Lisette Exterkate Leusmanweg 2 7475 RZ Markelo Dankbaar en gelukkig zijn wij met de geboorte van onze dochter

Sylvie

Frank van der Kolk

Maria Margaretha

Erik Vonkerman

Rita Markslag- van Laar

Tymon Stamborg

Yarden biedt u een passend advies en een persoonlijke uitvaart. Bij u in de regio Twente kunt u vertrouwen op de deskundigheid van onze uitvaartverzorgers bij Yarden.

19 december 2011 Bart en Nicole Holtkamp Moats 6 7627 SC Bornerbroek

Dolblij zijn wij met de geboorte van onze zoon en broertje

Yarden Uitvaartzorg Almelo Enschede Haaksbergen Hengelo

0546 817 814 053 433 0482 053 569 6883 074 291 3231

Melding van overlijden: Algemene informatie:

0800 8192 0800 1292

www.yarden.nl

Thijs

We komen samen om voor haar te bidden tijdens de avondwake op donderdag 29 december om 19.00 uur in de H. Blasiuskerk, Langestraat 78 in Delden. Aansluitend is er gelegenheid om afscheid van haar te nemen en de familie te condoleren. Iedereen die Marietje een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Marcel Henk

Yarden uitvaartzorg werkt volgens het keurmerk uitvaartzorg

23 december 2011 Han, Monique en Sanne Aalderink De Bosweide 3 7497 LG Bentelo

De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Huisartsenpraktijk Hiltermann & Van der Velden Vanwege vakantie is de praktijk gesloten van maandag 2 januari t/m vrijdag 6 januari De waarneming is als volgt verdeeld: Maandag 2 januari en dinsdag 3 januari: A t/m H: Dr. v/d Helder tel. 074-3764025 I t/m P: Dr. Elhorst tel. 0574-333245 Q t/m Z: Dr. van Manen tel: 074-3764599

Uitvaartzorg zoals u die wenst Rust, aandacht, respect Ongeacht waar u verzekerd bent

Gerry Leferink & Wennink

Van woensdag 4 januari tot en met vrijdag 6 januari: A t/m H: Dr. v/d Helder tel. 074-3764025 I t/m P: Dr. Dijkstra tel. 074-3761466 Q t/m Z: Dr. van Manen tel. 074-3764599 Voor patiënten ten zuiden van het kanaal: Dr. Elhorst tel. 0547-333245

Gerry Leferink

i

t

v

a

a

r

t

z

Delden / Hengelo e.o. www.uitvaarthengelo.nl / www.uitvaartwinkelhengelo.nl

Herhaalrecepten kunt u via de apotheek bestellen. Maandag 9 januari zijn wij weer aanwezig.

o

r

g

Marijke Markslag

Tel. 074 - 250 53 79

Mortuarium Stad- en Ambt Delden Voor een persoonlijk afscheid, koffietafels, lezingen, etc. informeer naar overige mogelijkheden

Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden

Oudejaarsaktie www.mortuarium-delden.nl

28 - 31 december Geopend:

AACHEN van e 899,-

dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.30 uur zaterdag 10.00 tot 14.00 uur

voor e 399,-

Geheel verstelbare Deense design Draaifauteuil bekleed met zuiver Rundleder en voorzien van stalen Space-base

Maak gratis gebruik van onze haal- en brengservice!! Al uw inlijstingen van borduurwerk foto’s tot schilderijen worden gratis opgehaald en ingelijst weer thuisgebracht.

M. KEIZER

Schilderwerken

Bel nu voor een afspraak

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl

0547-276284 of 06 53 782 973

Woningaanbod Delden het Lannink

Wie kan reageren? U bent 18 jaar en ouder en staat bij ons ingeschreven als woningzoekende.

Hoe reageert u? U vult de woonbon volledig in en levert deze bij ons in. U kunt ook via onze website reageren. De woonbon dient uiterlijk op de eerstvolgende maandag vóór 12.00 uur na plaatsing van de advertentie bij ons binnen te zijn. Woonbonnen die te laat zijn ingeleverd, onvolledig of onjuist zijn ingevuld, nemen wij niet in behandeling.

Spelregels Op onze internetsite kunt u de spelregels voor de woningtoewijzing vinden. U kunt de spelregels ook op ons kantoor afhalen.

Vragen? Kijk voor meer informatie op onze site www.wonendelden.nl of neem contact op met Wonen Delden via 074-376 64 64. U bent natuurlijk ook van harte welkom op ons kantoor. Wij zijn geopend maandag t/m donderdag van 08.00 en 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Op vrijdag zijn wij geopend van 08.00 tot 12.00 uur.

Adres : het Lannink 50, 7491 GK Delden Wijk : Centrum West Huurprijs : E 636,65 Type : eengezinswoning Bouwjaar : 1972 Beschikbaar per : 1 februari 2012 Kale huurprijs : E 632,45 Servicekosten : E 4,20 C.v. : ja Energielabel :B Slaapkamers :3 Inkomenseisen : 1 persoons huishouden minimaal € 21.625,00 Meer persoons huishouden minimaal € 29.350,00 Gezamenlijk inkomen maximaal € 43.000,00 Bijzonderheden: ruime tussenwoning. In 2009 is in deze woning dakisolatie uitgevoerd en zijn er kunststof kozijnen geplaatst. De zolder is bereikbaar d.m.v. een vaste trap. Het keukenblok, de badkamer en toilet worden gerenoveerd. De nieuwe huurder heeft hierin keukenkeuze en tegelkeuze.

De medewerkers van Wonen Delden wensen u fijne feestdagen en een gelukkig 2012

Ons kantoor is op vrijdag 30 december de gehele dag gesloten. Op 27, 28 en 29 december is ons kantoor ‘s ochtends geopend tot 12.30 uur. Voor storingen kunt u bellen met de meldkamer GeaS: 053-8528087 Voor glasschade kunt u terecht bij ter horst 074-3764303 Voor verstoppingen kunt u terecht bij RRS 053-4282825

Postbus 105 7490 AC Delden

Langestraat 61b 7491 AB Delden

Tel.: 074 - 376 64 64 Fax: 074 - 376 46 17

info@wonendelden.nl www.wonendelden.nl

WOONBON NR 01

Vul uw naam, registratienummer en telefoonnummer in. Bij niet volledig of onjuist invullen van deze bon wordt uw reactie niet meegenomen.

Stichting Wonen Delden

Hanzeweg 14m, 7241 CS Lochem T (0573) 25 82 09

Lijstenmakerij QUIRIJNS

Langestraat 82a te Delden 074-3761041

Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.hiltermannenvandervelden.nl Openingstijden van Apotheek Delden Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur Zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur Service-uur op zaterdag: van 17.00 tot 18.00 uur Buiten deze uren kunt u ons proberen te bereiken op ons telefoonnummer 074-3761882. Is de apotheek gesloten en u hebt met spoed medicijnen nodig dan kunt u terecht in de Dienstapotheek Midden-Twente in Hengelo, Aletta Jacobslaan 45-a Hengelo (hetzelfde gebouw als de huisartsenpost), tel. 074-2596016.

u

Naam:

Voorkeur 1:

Voorletters:

Voorkeur 2:

Registratienummer:

Voorkeur 3:

Huidig telefoonnummer (overdag):

INLEVEREN VÓÓR MAANDAG 12.00 uur

Eric Kempers

E info@badenbouwcentrum.nl I www.tegeloutletlochem.nl


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 4

Keurslagerij

Brummelhuis Daar mag het iets meer zijn

Schnitzels 4 stuks

€ 5,50

Spare Ribs

500 gram

€ 4,95

Voor de jaarwisseling:

Spare ribs, kippenlingetjes, gevuld stokbrood, grillworstjes, gebakken speklappen, Yakatorispiesjes, gourmetschotels, saladeschotels, sauzen en tapas

Geeft u binnenkort een feest? Wij verzorgen graag voor u de catering. Kijk voor de vele mogelijkheden op onze website.

Keurslagerij Brummelhuis Goorsestraat 33 Hengevelde | T 0547-333260

www.brummelhuis.keurslager.nl Advertentie geldig van 27-12-2011 t/m 31-12-2011

Expositie Eef de Weerd in de Pook Delden - Van 8 januari t/m 25 maart 2012 exposeert Eef de Weerd in galerie De Pook. Eef de Weerd, een man, die los van alle tendensen van de hedendaagse schilderkunst zijn eigen weg ging. Een weg die gemarkeerd werd door vitale en vooral kleurrijke schilderkunst. Vitaal en kleurrijk, maar nergens uitbarstend in bruisende emotionaliteit. Integendeel, Eef de Weerd hield de spanningen van zijn innerlijk strak in de hand. Juist daardoor wist hij zijn gedrevenheid een opmerkelijk evenwicht mee te geven. In zijn olieverven en pastels gaan kleur en vorm hand in hand in een ritme, dat nergens onrustig wordt. leder vlak heeft een duidelijke binding met het andere. In het verleden werden die vlakken nog strak omlijnd. In zijn laatste werken zijn die zwarte lijnen vrijwel verdwenen, alsof Eef de Weerd wilde benadrukken dat zijn eigen weg gaan ook betekent: groeien, ontwikkelen, stations passeren in een niet te voorspellen opmars naar de toekomst. Eigen collectie van Wim & Wies van Oostrom-Hendriks Wim en Wies willen met deze expositie een breder publiek kennis laten maken met het bijzondere werk van wijlen Eef de Weerd. De kunstwerken zijn beschikbaar voor uitleen en verkoop. Galerie & Kunstuitleen de Pook, Noorderhagen 58a, Delden. Openingstijden: wo do vr 13:00 - 18:00 za 11:00 - 17:00 zo 13:00 - 17:00. www.depook.nl.

Bibliobus neemt afscheid van Josefien ter Braak

Architect herbouw Heeckerenschool in Goor bekend

Ereprijzen voor leden vogelvereniging

Frencken Scholl Architecten gaat Heeckerenschool ontwerpen

Hof van Twente - Op de gewest tentoonstelling in Beckum, zijn uitstekende resultaten behaald door leden van de vogelvereniging Hof van Twente. De heer Wegereef uit Goor wist meerdere keren te scoren met zijn fife fancy kanaries, namelijk een eerste en een tweede prijs met een stam. Tevens kreeg hij met een stel en een enkeling een eerste prijs. De heer G. Huisstede uit Goor kreeg voor zijn stam rood mozaiek type 2, een tweede prijs. Bijzonder succes is door de heer H. Elkink uit Diepenheim behaald op de provinciale show, welke is gehouden in Almen. Hij behaalde twee bondskruizen, voor een stel lipogroom wit en voor bruin geel intensief kanarie. Ook kreeg dezelfde inzender een gouden plak voor een bruin wit schimmel. J. Langeler uit Laren kreeg een bondskruis voor een geel intensief en tevens voor een geel ivoor schimmel. Een zilveren plak kreeg hij voor een geel schimmel kanarie. Tevens was er een gouden plak voor een gloster consort van F. Hietland uit Markelo.

De architectenkeuze voor de nieuwbouw van basisschool Heeckeren is gemaakt. De opdracht voor de nieuw te bouwen school aan de Kloosterlaan in Goor is verleend aan Frencken Scholl Architecten uit Maastricht. Dit heeft het schoolbestuur van de Heeckerenschool - Stichting Keender - in samenspraak met de gemeente Hof van Twente en Triangel/Viverion bekend gemaakt. Frencken-Scholl Architecten is als beste uit de selectieprocedure naar voren gekomen. In de keuze voor de architect heeft de omgeving een belangrijke rol gespeeld. Ook de functionele wensen en verplichtingen bij de nieuwbouw van de school - zoals opgesteld in het programma van eisen - hebben een belangrijke rol gespeeld. In twee bijeenkomsten in september en november van dit jaar is met omwonenden, belangenpartijen en geïnteresseerden aandacht besteed aan de ideeën en meningen van de omgeving. Beide bijeenkomsten zijn goed bezocht en hebben ook goede informatie opgeleverd. Het schoolbestuur Stichting Keender, de gemeente Hof van Twente en Triangel/Viverion hebben de uitkomsten van deze avonden meegenomen in hun beoordeling van de architecten. Belangrijke criteria voor de selectieprocedure waren verder functionaliteit, beeldvorming, techniek en budget van het ontwerp. Daarnaast moeten de ontwerpen van de school voldoen aan het gestelde programma van eisen. De basisschool Heeckeren wordt voor het schooljaar van 2013-2014 herbouwd. Het schoolbestuur Stichting Keender, de gemeente Hof van Twente en Triangel/Viverion realiseren zich dat basisschool Heeckeren een belangrijke plaats in de buurt, maar ook in de omgeving inneemt. Daarom is ervoor gekozen om omwonenden, belangenpartijen en geïnteresseerden te betrekken bij de herbouw van de school aan de Kloosterlaan.

Goor - Op donderdag 12 januari 2012 start bij het Creatief Centrum van De Reggehof een nieuwe schrijfcursus. ‘Spelen met taal in gedicht en verhaal’ biedt iedereen die graag schrijft de kans om zijn of haar talent en schrijfvaardigheid verder te ontwikkelen. De cursus ‘Spelen met taal in gedicht en verhaal’ bestaat uit twee blokken van elk vier lessen. De hele cursus, acht lessen van elk 2,5 uur, kost € 100,-. Geinteresserden kunnen zich echter ook aanmelden voor één blok. De kosten bedragen dan € 60,-. In het eerste blok, Poëzie zegt meer met minder, wordt door het doen van allerlei schrijfoefeningen nader ingegaan op het gebruik van beeldspraak, ritme en rijm. De cursisten maken kennis met enkele Japanse dichtvormen en met Nederlandse dichtvormen met en zonder rijm. De opdrachten in de les vormen een uitgangspunt om thuis verder te schrijven. In het tweede blok, De plot: jouw verhaal in een notendop, gaan de cursisten aan het werk met gevarieerde korte schrijfopdrachten, waardoor er wordt geleerd hoe een boeiend verhaal kan worden opgebouwd met een goede spanningsboog, een pakkend begin en een passend slot. Naar aanleiding van de opdrachten in de les wordt er thuis gewerkt aan een iets langere opdracht, die de volgende bijeenkomst besproken wordt. De lessen vinden één keer per veertien dagen plaats in Goor. Dat biedt de cursisten voldoende ruimte op thuis verder te werken met de schrijfideeën die in de les zijn opgedaan. Meer informatie over deze en andere cursussen is te vinden op www.reggehof.nl/creatiefcentrum. Aanmelden voor deze cursus kan eveneens via de website of door te bellen met De Reggehof: tel. 0547 284 888.

Winnaar prijsvraag VVV tijdens Kerstmarkt Diepenheim bekend Tijdens de druk bezochte kerstmarkt op 11 december heeft VVV Diepenheim een prijsvraag georganiseerd. De bezoekers kregen als opdracht het gewicht te raden van het boek ‘Kastelen en Havezathen van Twente’. Onder de goede inzendingen – het boek weegt 500 gram - werd Jarrik Griemelink uit Geesteren (Gld) na loting uitgeroepen tot winnaar. Hij heeft een VVV-cadeaubon ontvangen.

Hof van Twente -Vrijdag 23 december jl. was de laatste dag van Josefien ter Braak (uit Hengevelde) op de Bibliobus. Bijna 21 jaar was zij het vertrouwde gezicht van de Bibliobus in Hof van Twente. Met name vele generaties schoolkinderen hebben via Josefien kennisgemaakt met de wereld van het boek en het plezier van het lezen. Het directe contact met de klanten zal ze dan ook het meest gaan missen. Haar kennis van boeken voor het onderwijs zal gelukkig niet verloren gaan, want vanaf januari gaat Josefien bij de Overijsselse Bibliotheek Dienst aan de slag als samensteller van projectcollecties voor het onderwijs.

Activiteiten ‘t Lansink Hengelo - Wijkcentrum ’t Lansink heeft weer een 8-tal buitenschoolse activiteiten georganiseerd in samenwerking met studenten van het ROC en onder begeleiding van een SCALA medewerker. De activiteiten zijn zeer afwisselend; knutselen, koken, spelletjes. We starten op woensdag 11 januari 2012 met het maken van maskers. Kosten zijn € 1,- per kind per keer. Leeftijd 4 tot 12 jaar. Voor meer informatie, bel 074-2914208.

ACTUELE AGENDA

ACCORDEONVERENIGING DE OPTIMISTEN Elke dinsdagavond repetitie (18.30 uur opleidingsorkest; 18.45 uur B-orkest; 20.15 uur A-orkest) in muziekgebouw In Vriendschap, De Mors 1, Delden. CENTRALE AGENDA BENTELO 3 jan.: K.B.O.: bingo; 10 jan.: Ouderensoos: nieuwjaarsborrel met High thee; 11 jan.: vergadering dorpsraad, zie www.bentelo.info; 7 febr.: Ouderensoos-KBO:middag met Wiene/Zeldam; 14 febr.: K.B.O.: bingo; 17/18/19 febr.: carnavalsweekend 6 mrt.: K.B.O.: bingo; 20 mrt.: Ouderensoos: slachtvisite; K.B.O.: jaarvergadering 19.30 uur; 21 mrt.: vergadering dorpsraad; 30-31 mrt.: Mensen in Nood: kledinginzameling; 3 apr.: K.B.O.: bingo; 24 apr.: Ouderensoos: bingo; 30 april: Oranjefeest 1 mei: K.B.O.: start zomer-programma; 8 mei: Ouderensoos-KBO: slotavond seizoen 19.30 uur; 22 mei: K.B.O.: bezoek aspergeteler Rudi Buschers; 23 mei: vergadering dorpsraad; 25-26-27 mei; H.V. Bentelo: 60-jarig jubileum; 3 juni: Appel en Ei toernooi; 5-6-7-8 juli: Midzomerfeesten; 18 juli: vergadering dorpsraad; 26 sept.: vergadering dorpsraad; 21 nov.: vergadering dorpsraad, zie www.bentelo.info. Opgave/inlichtingen 0547-292305. KAARTAVONDEN PAROCHIEHUIS DELDEN Zaal open: 19.00-22.30 uur januari: 13, 27; februari: 10, 24; maart: 9, 23;

Films voor jong en oud in Het Beaufort

Spelen met taal in Gewijzigde datum gedicht en verhaal oud papier een nieuwe schrijfMarkelo’s Mannenkoor cursus bij De Reggehof Markelo - Het Markelo’s Mannenkoor

Jeugd- en Jongerenwerk Wiene - Zeldam Op vrijdag 20 januari hebben we de volgende avond Jeugd en Jongerenwerk WieneZeldam. Deze avond gaan we schaatsen of zwemmen. Schaatsen als het buiten vriest en de schaatsbaan Hengevelde geopend is. Zwemmen (als de schaatsbaan niet open is) in het Twentebad te Hengelo. Waarschijnlijk zijn we om 21.30 uur weer terug bij het Kempke, dus een half uur later dan normaal. Hou het Hofweekblad van 18 januari maar in de gaten. Neem zelf schaatsen of zwemkleding, handdoek en eventueel badslippers mee. De kosten zijn € 3,50 per persoon. Mocht er een ouder zijn die zin heeft om te schaatsen (of zwemmen) en mee te rijden, laat het dan even weten aan Anne Vehof: 0547-271462 of email: jeroenenanne@hetnet.nl. april: 13, 27 (laatste avond). ACTIVITEITENAGENDA SOCIËTEIT VOOR OUDEREN Schoolstraat 40 te Goor Op niet genoemde doordeweekse dagen is de sociëteit ‘s middags open vanaf 14.00 uur. Er is voldoende plaats voor nieuwe bezoekers/sters voor deelname aan diverse activiteiten. JAARPROGRAMMA PASSAGE DELDEN De avonden worden gehouden in de “Voorhof”, Kerkstraat 6 in Delden (tenzij anders aangegeven). Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar, aanvang 20.00 u. 5 januari: Nieuwjaarsreceptie, 10.00 uur; 18 januari: “Kleding als communicatie” door mevr. Riet Strijker, conservator Stadsmuseum Almelo; 15 februari: Jaarvergadering. Dhr Siem Visser uit Delden vertelt over de Doopsgezinde kerk; 2 maart: Wereldgebedsdag in de Oude Blasiuskerk, 19.30 uur; 21 maart: Bijeenkomst verzorgd door een z.g. eendagsbestuur; 18 april: Laatste avond van het seizoen met een presentatie van mevr. Sinninghe Damsté over de ontwikkeling van het Ganzenbord. Andere activiteiten: Naast dit programma worden nog andere activiteiten georganiseerd door o.a. de kunst- en cultuurgroep, de leeskring en de uitstapjescommissie. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Thea Kelderman, tel. 074-3841531. Tot en met april komen we iedere derde woensdagavond van de maand bij elkaar.

Markelo - Cultureel centrum Het Beaufort in Markelo begint het nieuw jaar met twee films waarbij zowel de jeugd als de oudere filmliefhebbers aan hun trekken komen. Op dinsdag 3 januari wordt ’s middags om 14.00 uur de jeugdfilm “Iep” vertoont. “Iep” is een familiefilm die handelt over een vogelmeisjes dat vleugels heeft in plaats van armen. Vogelkijker Warre vindt haar en besluit het meisje samen met zijn vrouw Tine op te voeden als een gewoon meisje. Maar Vliegeltje is geen gewoon meisjes en ze vliegt met de vogels mee naar het zuiden. Dat is het begin van een lange avontuurlijke reis. “Iep” is gebaseerd op het veel bekroonde boek van Joke van Leeuwen. De toegangsprijs is € 2,50, inclusief een glaasje ranja voor de jeugdige bezoekers. Op woensdag 4 januari wordt om 20.00 uur de film “King’s Speech” gedraaid. Deze film gaat over prins Albert George, zoon van koning George V. Als prins moet hij wel eens een toespraak houden maar dat gaat hem moeizaam af omdat hij stottert. Daarom stuurt zijn vrouw hem naar de eigenzinnige spraakcoach Lionel Logue. Deze wordt al snel meer dan spraakcoach, hij wordt ook een soort psycholoog en vriend van “Bertie”, zoals de prins wordt genoemd. Na het overlijden van zijn vader en zijn broer, die na korte tijd afstand doet van de troon, wordt Albert George tegen zijn zin koning. Omdat de Tweede wereldoorlog dreigt neemt hij de naam George VI aan omdat Albert te Duits klinkt. Het spreken van George met zijn gestotter staat lijnrecht tegenover de goede redenaar Adolf Hitler. De film krijgt zijn climax als de koning in een radiotoespraak zijn volk moet aanmoedigen en steunen nadat Groot Brittannië aan Duitsland de oorlog heeft verklaard. De toegangsprijs voor de film bedraagt € 5,00. Het Beaufort is een half uur voor aanvang van de voorstellingen geopend.

heeft een locatie voor het oud papier aan de Endemansdijk tussen de sportvelden. Deze is geopend elke: woensdag van 13.30 uur tot 15.00 uur zaterdag van 09.30 uur tot 11.30 uur. Ook wordt door de leden elke laatste zaterdag van elke maand het papier opgehaald: zaterdag 31 december (i.p.v. 7 januari). Wel wordt de mensen aangeraden het papier voor 9 uur aan de straat te zetten, omdat er met extra wagens gereden zal worden, waardoor de mannen wat eerder dan gebruikelijk in de straat aanwezig kunnen zijn.

Uitslagen kaarten vv Twenthe Maandag 19-12-2011: Jokeren: 1. J. ten Breteler 203 pt. 2. R. Kovacevic 414 pt. 3. H. Huistede 486 pt. 4. J. de Ruig 535 pt. 5. B. van Otten 560 pt. Kruisjassen: 1. H. Vrugteman 3.225 pt. 2. J. Perik 3.167 pt. 3. G. Vrielink 3.139 pt. 4. H. Rouwhof 3.103 pt. 5. H. v.d. Einde 3.071 pt. Maandag 26 december (2e Kerstdag) en maandag 2 januari 2012 géén kaarten. Volgende kaartavond maandag 09-01-2012, aanvang 19.30 uur.

Dameskaarten sv Hector

Workshops tekenen bij Vlinder

Ada Remmers winnares van Kerstkaartavond Goor - Op donderdag 22 december was er weer de wekelijkse kaartavond van de dames van sv Hector. Er werd deze keer een speciale Kerstkaartavond gehouden. De dames droegen allemaal speciale kerstversiersels en het werd een gezellige avond. Winnares van deze speciale kaartavond werd Ada Remmers met 389 punten. Na afloop was er voor iedere deelneemster een kerstcadeautje en de organisatie werd bedankt voor hun inzet. Ook werd de tussentijdse balans opgemaakt van 6 avonden competitiekaarten. 1 Ada Remmers 389 2 Hendrikje Leeftink 434 3 Tim Hazenkamp 472 4 Ali Spaay 475 5 Dinie Redeker 518 Tussenstand na 6 competitie rondes 1 Ans Bielderman 2 Gerrie van Dam 3 Hanneke Jansen 4 Tim Hazenkamp 5 Anja v.d. Heuvel 6 Hendrikje Leeftink 7 Dinie Maat 8 Rieky Nijenhuis 9 Heidy Oolbekkink 10 Dinie Redeker 11 Ada remmers 12 Mini Spaay 13 Alie Spaay 14 Marietje Wassen 15 Rita Wenderman

Aan het eind van Spelmiddag ‘Cowboys het jaar bakt Amuzant en Indianen’ voor ze bruin jonge mantelzorgers Aan het eind van het jaar worden de muziekinstrumenten tijdelijk verruild voor bakovens, deegrollers en schuimspanen. Ook dit jaar zullen de leden van AMUZANT er weer voor zorgen dat de inwoners van Hengevelde en het buitengebied op 31 december de kwaliteitsoliebollen en appelflappen van AMUZANT kunnen kopen. Net als vorig jaar wordt er weer nauw samengewerkt met bakker Nollen. Dat betekent dat de bollen en flappen van een uitstekende kwaliteit zullen zijn. Tevens kan men bij de bakplaats en bij bakker Nollen in de winkel in Hengevelde terecht. De bollen kosten 10 stuks voor € 6,00 en de appelflappen 5 voor € 3,00. De huis aan huisverkoop start rond 10.00 uur in de kern. Tip Oliebollen thuis opwarmen in de magnetron. De oliebollen ca 60/80 seconden (10-15 stuks) op de hoogste stand 700 watt verwarmen. Enkele minuten af laten koelen. Vervolgens bestrooien met poedersuiker.

De Stichting Informele Zorg Twente organiseert in samenwerking met leerlingen van het Montessori College te Hengelo op 4 februari een ontspannende activiteit voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Het thema van de middag is: ‘Cowboys en Indianen’. We gaan dan ook allerlei spannende ‘western’ dingen doen, zoals een uitwisselingsspel, een speurtocht, verschillende spelletjes, broodjes bakken en uiteraard hoort een kampvuur er ook helemaal bij! Leuke dingen doen en andere jonge mantelzorgers ontmoeten en eventueel vragen stellen aan de consulenten jonge mantelzorgers… het kan allemaal op deze gezellige middag! Meld je daarom snel aan! In Nederland hebben 1 op de 4 jongeren thuis te maken met iemand die langdurig ziek is. Bijvoorbeeld iemand met een lichamelijke of psychische ziekte, een handicap of een ernstige verslaving. Het kan gaan om je vader, moeder, broer of zus. Deze kinderen helpen daarom thuis vaak mee om de boel draaiende te houden. Dat gaat niet altijd zonder (kop)zorgen. Herken jij jezelf hierin en houd je van een uitdaging of heb je gewoon zin in gezelligheid met andere JMZ-ers? Geef je dan voor zondag 29 januari op door te bellen naar 053 - 431 39 40 of een mail te sturen naar: m.vandehoef@siztwente.nl. Meer informatie  over de activiteit en ons verdere aanbod is te vinden op www.siztwente.nl.

Flessenactie Scoutinggroep Long Tom Markelo - Op zaterdag 7 januari 2012 gaat de Scoutinggroep Long Tom uit Markelo weer op pad voor hun jaarlijkse “flessenactie”. Ook deze Scoutinggroep ontvangt dit jaar minder overheidssubsidie en uw hulp om de begroting sluitend te krijgen, is daarom meer dan gewenst. Om een paar voorbeelden te geven waar dringend geld voor nodig is: De reparatie van het dak van de blokhut, wordt natuurlijk in eigen beheer uitgevoerd, maar de materialen moeten wel gekocht worden. Dit jaar willen de scouts graag naar de Nationale Jamboree, maar daar hebben ze wel een kampkist met voldoende kookspullen voor nodig. Om geld bij elkaar te brengen, steken de scouts graag de handen uit de mouwen. Zij vragen u om uw lege statiegeldflessen voor hen te bewaren, zodat zij die in kunnen leveren. Op zaterdag 7 januari gaan de scouts van half tien tot ca. half twee langs de deuren in Markelo. Als u niet gestoord wilt worden kunt u de flessen ook buiten zetten; ze worden dan vanzelf opgehaald.

Hengelo - Kinderen kunnen tijdens deze Kerstvakantie weer creatief aan de slag tijdens een workshop tekenen die uiteraard Kerst als thema heeft. De workshops worden gehouden bij Vlinder van Marieke de Boer aan de Else Mauhsstraat 3 in Hengelo. Voor info en opgave: www.vlinderjemee.nl.

Boerenkooltoernooi v.v. Rood-Zwart Delden - Zondag 8 januari 2012 wordt voor de 12e keer het onderlinge “Boerenkooltoernooi” gespeeld. Aanvang 10.30 uur op ons sportcomplex “de Scheetheuvel”. Iedere deelnemer dient zich om 10.00 uur in het clubgebouw te melden! Men dient zelf te zorgen voor kleding en gepast schoeisel. In een poule bestaande uit vier teams, speelt iedereen 3 x 20 minuten. Elk team bestaat uit vier spelers, samengesteld uit verschillende elftallen: senioren 1 t/m 8, dames senioren, zaterdag senioren en alle jeugdspelers en -speelsters uit de A en B-junioren. Na afloop (13.00 uur) is er zoals gewoonlijk weer een overheerlijk boerenkoolbuffet. De organisatie wijst er met nadruk op dat ook de niet voetballende leden, zoals leden van de Club van 100, sponsoren en rustende leden, van harte welkom zijn. Het gaat tenslotte om een gezellige dag voor iedereen die bij Rood-Zwart betrokken is. Van elke boerenkooleter of -eetster wordt een bijdrage van € 5,00 gevraagd als bijdrage in de kosten, te voldoen bij opgave. Hebt u zich nog niet opgegeven, doe dit dan via boerenkool@visschedijk.nu of bij een van de organisatoren, Hennie ten Brummelhuis, Gerard Pepers, Jos Vehof of Rudy Visschedijk. Geef hierbij ook even door of u wel of niet boerenkool mee-eet. Weer of geen weer het toernooi gaat altijd door!

De Reggehof nodigt dansgroepen uit voor Hofdance Goor - Op zaterdag 11 februari vindt de 10e editie van Hofdance plaats in Theater De Reggehof te Goor. Er wordt naar gestreefd wederom een gevarieerd programma neer te zetten. Alle dansgroepen uit Hof van Twente zijn dan ook van harte welkom om op het podium hun kunsten te vertonen. Van breakdance tot stijldansen en van streetdance tot ballet; alle dansgenres kunnen voorbij komen tijdens Hofdance. Vorig jaar kon er onder andere genoten worden van kinderrolstoeldansgroep Joy on Wheels, streetdancegroep Let’s Move uit Delden en lieten The Rudsel Kids onder leiding van Rudsel Cameron hun breakdance-skills zien. Ook gaf het demoteam Love 2 Dance van Sportfit Waanders een spetterend optreden. De organisatie hoopt voor dit seizoen weer op een grote opkomst. De uitnodigingen zijn daarom inmiddels verzonden. Heeft uw dansgroep geen aanmeldformulier ontvangen, maar wilt u wel deelnemen aan Hofdance? Neem dan contact met ons op via pr@reggehof.nl of via 0547 284 888. Hopelijk kan De Reggehof weer rekenen op veel deelname en wordt er samen een mooie en inspirerende dansavond van gemaakt!


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 5

Grafische vormgeving en drukken van: Geboorte kaarten

Uitnodigingen

Handels drukwerk

Flyers

Trouwkaarten

Felicitatie kaarten

Banieren

Huisstijl

Folders

Gelegenheids kaarten

Harm Hoek -Averdijk

Harm Hoek - Averdijk wenst u een goed en veilig 2012 Tel. 06 - 22336634

Zaterdag Oudejaarsdag

GESLOTEN


mobiele

Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 6

Ho

Alles op het gebied van mobiliteit

Een overzicht van occasions, aanbiedingen en veel meer. Met bedrijven uit Hof van Twente e.o. kunt u weer veilig op weg!

Wij wensen u een f i en een veil

www.sleutels-schuurman.nl

Voor elk merk auto, model of bouwjaar hebben wij een sleutel Kijk snel online

www.sleutels-schuurman.nl

Jouw autoschade is geld waard! Spek

1eu0 ro

je

clubkas UNIVÉ contract reparateur

Grotestraat 10a • Markelo • 0547 - 363 709

Van sleutel tot slot, wij helpen u vlot!

n e e u n e s n e ! g w n j i i l e W s s i w r a a j e g i prett DE FORD SPECIALIST UIT DE REGIO!


e

Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 7

eg!

f ijne jaar wisseling eilig 2012! autoruesink.peugeot.nl Peugeot 107 XR Pack Accent Nu: Rijklaar, zonder voorwaarden maar incl. airco en gratis financiering voor € 7.995,-

AUTO RUESINK Goor Deldensestraat 36 Rijssen Kalanderstraat 9

ongelukje?

0547-272 646 0548-542 293

dit nadeel heeft z’n voordeel...

Markerink

VOLVO C30 1.8 125 Pk Sport Business Navigatie Leder | 10-2008

€ 16.950

Coupe 2 drs | 1798 cc | 92 KW | Benzine | Handgesch. 5 bak | 44983 Km Lederen bekleding, Navigatie systeem, Park control achter, Cruise control, Xenon verlichting, Lichtmetalen velgen, Startonderbreking, Achterspoiler, Boordcomputer Deelbare achterbank, Mistlampen, Airconditioning automatisch

VOLVO V40 1.8 122 Pk Automaat Europa Exclusive Navigatie | 06-2004

Volvo V70 Volvo XC70 € 10.850

Stationwagon 5 drs | 1783 cc | 90 kw | Benzine | Automaat | 82081 km Verwarmbare stoelen, Mistlampen, Stuurbekrachtiging, Lichtmetalen velgen, ABS, Boordcomputer, Trekhaak, Cruise control, Airconditioning automatisch Radio/CD, Navigatiesysteem, Electrische ramen voor

VOLVO V70 2.4 170 Pk Automaat Navigatie | 06-2003

Volvo C30 Volvo S40 Volvo V50 Volvo S60 Volvo XC60

Volvo XC90 Volvo S80

zie voor meer informatie www.feijten.nl Gespecialiseerd in Volvo

€ 13.250

Stationwagon 5 drs | 2435 cc | 125 kw | Benzine | Automaat 5 traps | 172611 km Cruise control, Deelbare achterbank, Mistlampen, Regensensor, Lichtmetalen velgen, Automatische niveauregeling, Boordcomputer, Trekhaak, Lederen bekleding, Airconditioning automatisch Radio/CD, Navigatiesysteem

diverse uitvoeringen 1.8 bouwjaar diverse uitvoeringen bouwjaar diverse uitvoeringen bouwjaar D5 Edition automaat bouwjaar T6 Summum automaat Full options bouwjaar diverse uitvoeringen bouwjaar D5 Momentum automaat Full options bouwjaar D5 Summum automaat Full options bouwjaar 2.5T Momentum autom. bouwjaar

Spoorstraat 7, Delden t 074-376 12 66 info@feijten.nl www.feijten.nl

’08 en ‘09 2004 ‘04 t/m ‘08 2004 2010 ‘03 t/m ‘08 2008 2003 2007


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 8

Wonen en de weg ernaar toe Hengelo - Voor iedereen, met of zonder beperking, komt er een moment om na te denken over wonen buiten het ouderlijk huis. Voor iemand met een beperking kan de weg naar zelfstandig wonen meer bochten en hobbels bevatten dan voor anderen. Bijtijds oriënteren op wensen en mogelijkheden is dan ook wenselijk. Op 11 januari 2012 organiseren MEE Twente en Overijssel Platform VG een thema-avond over wonen voor mensen met een beperking. Mevrouw A. Braspenning (consulent Wonen) geeft informatie over de mogelijkheden ten aanzien van wonen en de verschillende vormen van wonen in de regio. Vragen die tijdens deze avond beantwoord worden zijn: - Welke woonvormen zijn er allemaal? - Waar en wanneer begin ik met oriënteren? - Hoe kan mijn kind zich optimaal voorbereiden op het zelfstandig wonen? Daarnaast is er speciale aandacht voor het opzetten van een particulier wooninitiatief. Wanneer het reguliere aanbod van de zorgorganisaties in de regio niet aansluit bij de woonvraag kan het een mogelijkheid zijn om met andere bewoners/ouders het initiatief te nemen tot een nieuwe woonvorm. Men krijgt deze avond een kijk in de wereld van wooninitiatieven door een inspirerend verhaal van een ouder die het traject al doorlopen heeft. Daarna is er de mogelijkheid om met haar het gesprek aan te gaan en al uw vragen te stellen. Woensdag 11 januari, MEE Twente, Deldenerstraat 26 in Hengelo. Van 20.00 - 22.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Parkeergelegenheid: MEE Twente en het Mitchamplein, toegang: gratis. De avond wordt georganiseerd door MEE Twente en Overijssel Platform VG. Informatie: Overijssel Platform VG 0547-292980 of MEE Twente 074- 2559300. GOORSE SCHAAKCLUB Dinsdag 20 december werd ronde 15 gespeeld in de onderlinge competitie (oc1112) bij de Goorse Schaakclub. De uitslagen zijn als volgt: Krijgsman - Prins rem.; Wolters - Hamers 1-0; Albinus - Jansen 1-0; Warmink - Vroom 0-1; Hoentjen - Laaf     rem.; Schurink - Rikkert 1-0. Met deze uitslagen krijgen we de volgende ranglijst: 1. Krijgsman, 2. Wolters, 3. Albinus, 4. Stam, 5. Prins, 6. Warmink, 7. Schurink, 8. Vroom, 9. Laaf, 10. Hamers, 11. Jansen, 12. Hoentjen, 13. Kuijt, 14. Senn, 15. Rikkert.

VOETBAL SV HECTOR GOOR WINTERPROGRAMMA SV HECTOR 1 EN 2 Vrijdag 13 januari 19.30 Wilhelminaschool 1- Hector 1 19.30 Wilhelminaschool 2 - Hector 2 Zondag 22 januari 11.00 Delden 1 - Hector 1 10.00 Enter 2 - Hector 2 Zondag 29 januari 11.00 Enter 1 - Hector 1 10.00 Bornerbroek 2 - Hector 2 Zondag 5 februari 14.00 MVV’29 1 - Hector 1 09.00 Bon. Boys 3 - Hector 2 Donderdag 16 februari 20.00 Bon Boys 1 - Hector 1 Zondag 26 februari 12.00 Hector 1 - Bornerbroek 1 ACTIVITEITEN WINTERSTOP Zaterdag 31 december 14.00 Oudejaarsborrel met Rad van Avontuur Zondag 8 januari 14.00 Nieuwjaarsreceptie Zaterdag 21 januari 13.00 Jeugdplaybackshow Zondag 22 januari 13.00 Seniorenplaybackshow Vrijdag 17 februari Sv Hector Open Darttoernooi Singles Zaterdag 18 februari Sv Hector Open Darttoernooi Dubbeld Zondag 19 februari Sv Hector besloten Darttoernooi Hector leden VOETBAL ROOD ZWART DELDEN ACTIVITEITENPROGRAMMA Za. 31 december 2011: Onder het genot van een hapje en een drankje nemen we afscheid van 2011. (14.30 tot 18.00 uur) Vr. 6 januari 2012: Nieuwjaarsreceptie Rood-Zwart, Aanvang: 20.00 uur. Zo. 8 januari 2012: Boerenkooltoernooi voor alle senioren en A en (M)B junioren. Aanvang 10.30 uur, aanwezig 10.00 uur. Vr. 13 januari 2012: Playbackshow Rood-Zwart. Aanvang: 20.00 uur. Za. 14 januari 2012: Mini-playbackshow Rood-Zwart. Aanvang: 13.00 uur. voor actueel nieuw: www.roodzwart.nl

Klaverjasclub Eternit Uitslagen donderdag 22-12-2011: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Annie Leusink Hennie Rouwhof Laurens Boel Martin Hagenouw Jenny Budde Pieter Meylink Ger Schijven Diny Krol Suze Meylink Dini Brinkmans

5716 5518 5397 5382 5356 5324 5063 4978 4976 4906

HET BESTE IN VOLVO & HYUNDAI

De Berken 2E Delden 074 376 25 00 www.thomdejong.nl

Cholesterol

Gooi tussen Kerst en Oud & Nieuw uw tank nog gauw voordelig vol! (Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten)

Shell kwaliteitsbrandstoffen

tegen bodemprijzen Benzines 14 cent korting* LPG 15 cent korting* Diesels 10 cent korting* *: op basis landelijke adviesprijzen Shell per liter

Prettige Feestdagen & een gezond 2012! Familie Hoek en medewerkers

Servicestation HOEK Enterseweg 10 7472 DG Goor

(Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten)

Nieuw binnengekomen boeken Bibliotheek Hof van Twente Alison, Rosie De gedachte aan jou (Wanneer een jong meisje uit Londen naar de provincie wordt gestuurd om te onsnappen aan de bombardementen van WO II raakt ze betrokken bij een liefdesaffaire.) Bakker, Sonja Winterslank (Receptenbundel.) Burgers-Drost, Julia De zonzij van het leven (Sophie had ooit grote dromen, maar die heeft ze moeten opgeven om haar moeder te gaan verzorgen.) Furnivall, Kate De pioenroos (Op het moment dat Japan in 1941 ook Malakka aanvalt, besluit de vrouw van een Britse plantage-eigenaar met enkele anderen op het familiejacht naar Singapore te vluchten.) Rijn, Elle van De dag waarop ik Johannes Klein doodreed (Een ongewild kinderloze schrijfster van jeugdboeken rijdt, als haar relatie voorbij is, een plotseling overstekend jongetje aan.) Slee, Carry Joël (Vier vriendinnen wonen in hetzelfde studentenhuis, door een noodlottig ongeluk valt een van hen uit het raam van haar kamer en is op slag dood. Maar is het wel een ongeluk?) Waal de Een rat in de val (Rechercheur Opperdoes krijgt te maken met een lijk dat is aangetroffen in een uit een Amsterdamse gracht getakelde auto.) Bleu Valentine DVD (Cindy en Dean, ooit een gelukkig stel, zien hun huwelijk langzaam uiteenvallen.) Glee DVD (Humor, seizoen 2 deel 2.) Source Code DVD (Militair Colter Stevens wordt wakker in een trein op weg naar Chigago. Hij weet niet wie en waar hij is…..) TIP! Boekverkoop: boeken, dvd’s, muziekdvd’s-, cd’s, cd-roms, puzzels. Zaterdag 31 december zijn al onze vestigingen gesloten. www.hofbibliotheek.nl

Volvo XC60

PvdA wil meer waardering voor jonge vrijwilligers Goor - PvdA Hof van Twente is in de raadsvergadering van 20 december gekomen met een voorstel tot invoeren van een soort jeugdlintje. Dit lintje is bedoeld voor jongeren die een aanzienlijke bijdrage leveren aan de samenleving in de gemeente Hof van Twente. Wethouder Van Zwanenburg zegde toe met een voorstel te komen om jonge vrijwilligers meer waardering te geven. “Jongeren zorgen voor leven en leefbaarheid in onze kernen. Daarom is het belangrijk hen te koesteren”, zo verwoordde Annemieke Wissink de achtergrond van het voorstel van de sociaal democraten. Zij vinden het, in tijden van bezuinigingen, vergrijzing en dreigende krimp, extra belangrijk om de inzet van de jongeren te stimuleren en erkennen. “Zij zijn immers de toekomst van onze gemeente”, aldus Wissink. In de gemeente Hof van Twente zijn er veel jongeren die zich inzetten voor de samenleving. Zij spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol bij de scouting, maar ook bij de organisatie van evenementen die medebepalend zijn voor de identiteit van de kernen. “De gemeente mag blij zijn met haar jongeren. Het wordt nu tijd dat te uiten”, stelde Wissink.

Veel competitiestrijd in tweede deel 3-Hoekstoernooi Diepenheim - Zondag 18 december was de sportzaal van Diepenheim omgetoverd in een grote dojo, hier werd het 2e deel van het jaarlijkse 3-Hoekstoernooi afgewerkt. Onder grote publieke belangstelling streden de 120 deelnemende judoka’s om de hoogste eer. Daar de judoka’s op de hoogte waren van de puntenstand in het eerste deel, leverde dit een hele mooie competitie op. Waar de ene judoka het eerste deel nog op kop stond in zijn/haar poule was aan het einde van het tweede deel de stand ineens geheel anders. Zowel bij de allerjongsten als bij de senioren gaf de einduitslag een geheel ander beeld. De Diepenheimse judoka’s lieten zich niet onbetuigd en wisten maar liefst 16 maal beslag te leggen op een podiumplaats, waarvan zeven maal een 1e plaats. Zondag 22 januari 2012 volgt de finale in de sportzaal aan de Oranjelaan te Neede, hierbij worden de punten van deel 1, 2 en 3 bij elkaar opgeteld en zo komt de algemeen kampioen in elke poule te voorschijn. 1e plaatsen voor: jv ’t Höfke D’heim Luca Dekker, Timber Heitink, Finn Schreurs, Stephan Temmink, Luuk Hofmeijer, Levi Theunisz en Ingmar Stegeman. 2e plaatsen voor: jv ’t Höfke D’heim Luke van Hout, Kai Mentink en Kaj Wezemer. 3e plaats voor: jv ’t Höfke D’heim Floris Ordelmans, Sten Leferink, Nick Lansink, Matthijs Nijland, Jacco Arfman en Mart Groothengel.

De kachel brandde en het publiek was onder de indruk...

Markvelde - Aan de Deldensestraat 11 buiten Diepenheim (Markvelde) was het afgelopen zaterdag melodieus, melancholisch, maar ook swingend. Parne Gadje trad op in de tot podium verbouwde schuur op Erve Bonkert bij de Woeste Wieven. Na een optreden in de Noorderkerk in Amsterdam eerder op de dag door de band, was het even zoeken in het donker om het erf aan de Deldensestraat te vinden. Wat Parne Gadje kenschetst is de passie, de intimiteit en buitengewone kundige muzikanten, die bovendien totaal opgaan in hun muziek. Er werd gespeeld op instrumenten als de Velofoon en de Fietsbandenbas die door de band zelf zijn bedacht en gemaakt. Op youtube is een sfeerimpressie van afgelopen zaterdag te beluisteren. Op zaterdagavond 14 januari is er wederom een prachtig optreden bij de Woeste Wieven op Erve Bonkert. Die keer is het de beurt aan Turkse Tango. Tombaz, bestaande uit zangeres Meral en haar ensemble, heeft een passie voor de Turkse Tango. Tombaz heeft een divers repertoire met muziek uit het begin van de vorige eeuw. Muziek uit multicultureel Istanbul. Liedjes met een hoog theatraal gehalte, gemaakt in de periode van de vernieuwing, de republiekstichting van Turkije. Muziek die werd geschreven, gespeeld en gezongen door muzikanten met diverse culturele herkomst. Voor meer informatie: www.dewoestewieven.nl

Koffiemorgen ANBO Delden Woensdag 4 januari is de eerste koffiemorgen van het jaar 2012. Deze vindt plaats bij café restaurant "Het Hoogspel" Bornsestraat 2 te Ambt Delden. De aanvang is om 10.15 uur. Mevr. Mallekoote zal dan een diapresentatie geven over haar reis naar China en Tibet. Tevens maken we u erop attent dat ANBO Delden elke 3e woensdagochtend een klassieke muziekmorgen heeft. Er wordt dan een componist besproken en muziek gedraaid van deze componist. Deze morgen begint om 10.00 uur en wordt gehouden in de Voorhof, Kerkstraat 6, te Delden. Ook niet-ANBO-leden zijn bij beide ochtenden welkom.

Een te hoog cholesterolgehalte in het bloed leidt tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Dit is de opvatting van zowel de Nederlandse Vereniging voor cardiologie als het Nederlands Huisartsen Genootschap, de Hartstichting, de Diabetes Vereniging Nederland en het Voedingscentrum. Voor de behandeling van een verhoogd cholesterolgehalte zijn er richtlijnen en adviezen opgesteld om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Ondanks het feit dat de fabrikant van middelen er graag invloed op wil hebben, worden de richtlijnen zorgvuldig en onafhankelijk opgesteld. Naast en te hoog cholesterolgehalte zijn er meer belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk, overgewicht, roken en overmatig alcoholgebruik. Voordat begonnen wordt met statines (middelen tegen verhoogd cholesterolgehalte) kunt u zelf letten op uw leefstijl om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen: - niet roken / stoppen met roken - een gezond lichaamsgewicht - gezond en gevarieerd eten - weinig zout - minimaal een half uur beweging per dag - matig gebruik van alcohol Als een arts op basis van de richtlijnen heeft besloten om u te behandelen met een statine voor een te hoog cholesterolgehalte dan moet u zich bewust zijn van het feit dat het gebruik van elk geneesmiddel bijwerkingen met zich kan meebrengen. De belangrijkste bijwerkingen van statines zijn: Misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid. Deze bijwerkingen gaan meestal na een paar weken vanzelf over. Zelden komen spierpijn, spierzwakte en spierkramp voor. Als de spierklachten snel opkomen en hevige pijn geven moet u direct stoppen met de statines en contact opnemen met uw huisarts. Datzelfde geldt als u géén gevoel meer in de vingertoppen hebt. Ook dan moet u stoppen met de statines en uw huisarts raadplegen. Enkele namen van statines: simvastatine, pravastatine (selektine), atorvastatine (lipitor), rosuvastatine (crestor). HJ van Hagen-van Hoorn Vragen/suggesties: info@apotheekdelden.nl

Excursie ‘de Breeriet’ Met de boswachter op stap Ambt Delden - Geniet van de vier jaargetijdenexcursies van het landschapspark ‘de Breeriet’. Onder leiding van oudjachtopzichter van het landgoed: Hans Spijkerman, kunt u uw kennis verrijken met de verborgen rijkdom van dit gebied. In 1872 startten de werkzaamheden van ‘de Breeriet’ door landschapsarchitect L.P. Zocher. Het park maakt deel uit van het kerngebied van het landgoed Twickel en is één van de rustgebieden waar dieren zich overdag kunnen terugtrekken en is niet vrij toegankelijk voor het publiek. Tijdens de excursie kunt u genieten van een beschutte wandeling door de bosranden. Dan heeft men mooie uitzichten over open gebieden met waterpartijen die zeer fascinerend zijn voor de camera. Bewoners van ‘de Breeriet’ zijn: het reewild, de reigerkolonie, de buizerd, spechten, boomvalk, havik, sperwer, wespendief en vele water- en zangvogels, met plantenvegetatie (de gevlekte orches, echt duizendguldenkruid, zilverschoon etc.) Via de landgoedwinkel kunnen groepen zich telefonisch aanmelden, minimaal tien dagen voor aanvang excursie; 074 3761020. Deelname groep is minimaal 15 personen! De excursie is € 5,- voor volwassenen (met een minimum van € 75,-) en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar, kaarten zijn verkrijgbaar bij de Landgoedwinkel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, tel 074 3761020, www.twickel.nl Ook kunt u in de wintermaanden genieten van wildlezingen die gehouden worden in de sfeervolle jachthut aan het Bornsevoetpad. We richten ons ook speciaal op scholenprojecten.

Programma midwinterhoornblazen 2011/2012 Midwinterhoornblazers van Stad en Ambt Delden In de periode tot en met vrijdag 6 januari 2012 wordt weer in heel Twente op de midwinterhoorn geblazen. Ook de Deldense blazers doen aan deze traditie mee. Zij zijn te zien en te beluisteren op de volgende data: 29 december (donderdag) Schoolstraat, Deldenerbroek; tijd: 19.00 – 20:00 uur. 6 januari (vrijdag) Kasteel Twickel; tijd: 19.00 - 19.30 uur.

Kerstmusical op de Wiekslag

De Reggehof gaat in 2013 de bezuiniging van 10% realiseren Goor - Stichting De Reggehof heeft op verzoek van de gemeente Hof van Twente aangegeven op welke wijze de 10% subsidiekorting te realiseren zal zijn. Nu al maatregelen Vanzelfsprekend is al in 2011 begonnen met maatregelen om het te bezuinigen bedrag (€ 71.000) in de toekomst te kunnen realiseren: - De theatervoorstellingen zijn teruggebracht van 60 naar 50 per jaar. Het bestuur gaat ervan uit dat een lager niveau niet wenselijk is. Dan wordt het aanbod onvoldoende voor het vaste publiek, maar ook voor de sponsoren. - Er is een commerciële afdeling ingericht die als taak heeft om een extra geldstroom te genereren voor De Reggehof. Omdat de meeste voorstellingen, cursussen en amateur-voorstellingen al 1½ jaar van tevoren worden vastgelegd is het pas mogelijk om met ingang van 1 januari 2013 de kostenreductie te realiseren. Extra druk op inkomsten De Reggehof heeft de gemeente er op gewezen, dat er een extra druk staat op de begroting, veroorzaakt door o.a. de extra subsidievermindering van 1% gedurende drie jaar (in 2013 is dat 3% extra), de te lage indexering ten opzichte van de loonkosten en de stapelingseffecten van de bezuinigingen. Ingrepen in 2013 De werkelijke ingrepen zullen ontstaan m.i.v. het jaar 2013. Er is uitgebreid onderzocht welke keuzes De Reggehof kan maken tegen de achtergrond van haar doelomschrijving. Geen enkel draaiboek echter haalde met behoud van de Laarschool een positief resultaat. De Reggehof kiest ervoor om de activiteiten te concentreren in het gebouw De Reggehof en ruimte te maken voor commerciële activiteiten (inkomsten werven ten behoeve van de culturele taak). Met deze wetenschap kiest het bestuur van De Reggehof voor de volgende ingrepen: - De Reggehof concentreert zich op haar rol als verenigingshuis, in te vullen in het gebouw Reggehof en 50 professionele voorstellingen per jaar. - De Reggehof stopt met de exploitatie van de Laarschool per 1 januari 2013. - De Reggehof stopt met de exploitatie van Filmhuis Alleman en het Creatief Centrum. - De Reggehof blijft zijn commerciële taak uitvoeren. Hiervoor is jaarlijks een geprog-nosticeerde groei meegenomen van 10%. Uit de doorberekeningen blijkt, dat bovengenoemd scenario vanaf 2013 positieve resultaten oplevert, de liquide middelen niet in de gevarenzone komen en de algemene middelen op peil blijven. Op deze wijze kan De Reggehof blijven waarvoor het gebouwd is, namelijk een huis voor de verenigingen tegen redelijke tarieven en waar zowel professionele als amateur-uitvoeringen gegeven kunnen worden. Ook de jaarlijkse Hofactiviteiten kunnen dan worden behouden.

Goor - De kinderen van groep 1 tot groep 8 lieten samen met hun leerkrachten en ouders zich weer van hun beste kant zien. Dit jaar werd de musical “Een kerstrapport voor iedereen” twee keer opgevoerd voor een volle zaal in de gezellig aangeklede school. In het verhaal lopen Robert en zijn opa van huis weg, omdat de één een slecht rapport heeft en omdat de ander van zijn dochter nooit eens voor kerstman mag spelen. Onderweg komen zij verschillende groepen mensen tegen, zoals zigeuners, soldaten en punkers, die allemaal hun eigen idee over onze maatschappij hebben. Natuurlijk loopt alles goed af en is iedereen blij als de hoofdrolspelers weer thuis kerstfeest kunnen gaan vieren.

Ineke’s Hofdichten “Niejjoar winnen” Oaljoarsoamd de buurte in, Den Niejjoarsborrel geet der wal in, Het is nog merakels late eworden, Nog tut vear in ‘n aandern morn. Zo van ’t ene noar ’t aander adres, Met mekaar, det gung heel bes. En ma bommen gooien oonderweg, Plearn en knappen, neet zunig zeg! Ene wol der ‘n sigaartje opstekken, Ma had neet al te bes uut ekekken: Het was wal beheurlijk stom, Ma zien Rokertje blek ne beste BOM! De vlamme derin, hee rookten al deftig, Hee grep ‘t projectiel, ‘ t dink knetteren heftig, Smet ‘t veurwark van zich of, heel wied, Ne Knapperd, kearl, det was net op tied! De lippe mooi dikke, de snorre verschremd, Rekken derop dej zoiets vernemt, De schrik good in de beene, ‘t was de leste kear, Vanof DEN dag rookt e HELEMOAL neer mear! Ineke Smit-Vukkink

Foto: Alberta Groteboer


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 9


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 10

SEPTEMBER

Met het door het jaar 2011

JANUARI

. .. .. .. .

Op 14 januari wordt de vernieuwde aula “Uitvaartcentrum Markelo” van de Protestantse Kerk te Markelo geopend. Ter ere hiervan is er een open huis. Anna Bouwer uit Goor is Hoftalent 2010. Tri-o-gen is Goorse ondernemer van het jaar 2010. Mirjam Raanhuis uit Delden is 25 jaar in dienst bij Dirk van den Broek. Ank Bijleveld wordt geïnstalleerd als Commissaris van de Koningin in Overijssel Mevrouw Johanna Kosters-Smits uit Goor viert haar honderdste verjaardag. Ank Bijleveld ontvangt eerste exemplaar Jaarboek 2010 Goorsnieuws.nl Autobedrijf Vossenbrink in Delden opent de nieuwe Carwash.

MEI

. .. .. .

Mevr. Ine Bonzet-Makkinga uit Goor, mevr. Dina Heilersig-Hargeerds uit Markelo, mevr. Barbara Leijssius-Verbunt uit Delden, dhr. Dick Schuuring uit Delden, dhr. Gerrit Volkerink uit Ambt Delden en dhr. Frans Tusveld uit Goor ontvangen een Koninklijke Onderscheiding. Henk en Riek Hietbrink-Slaghekke vieren in Delden hun 65-jarig huwelijk. Bakkerij Ter Avest in Delden heropent het vernieuwde winkelpand. In Markelo viert kledingzaak Wibel met een feestweek haar 25-jarig bestaan. Op 29 mei vieren Johan en Rika Blokhorst-Blokhorst met kinderen, klein- en achterkleinkinderen hun diamanten huwelijk bij Assink in Hengevelde. In Goor wordt het 20-jarig bestaan van het vriendschapsverdrag tussen Hof van Twente en het Pechersk District van Kiev (Oekraïne) gevierd.

FEBRUARI

.. .

Zwakke gezondheid dwingt burgemeester Hans Kok tot aftreden. De gemeenteraad van Hof van Twente stemt in met het concept stedenbouwkundig plan en samenwerkingsovereenkomst van het project KunstWerk Diepenheim. Jeroen Goudt wordt geïnstalleerd als burgemeester van Hof van Twente.

..JUNI .. . . ..

BT Computers in Delden opent het vernieuwde pand aan de Langestraat. Mirjam Geerlings start eigen thuiscrèche “Diesje” in Delden Harm en Gerrie Manrho-Leeftink uit Markelo vieren hun 60-jarig huwelijk. Op donderdag 9 juni wordt door burgemeester Jeroen Goudt en clusterchef van politie Twente Rob Bokdam een convenant getekend waardoor Burgernet, de samenwerking tussen gemeente, politie en burgers, van start kan gaan. Uit handen van de Overijsselse Commisaris van de Koninging en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangt Jan Eijssink uit Hengevelde de Prins Bernhard Cultuur Prijs. Voormalig restaurant De Rustende Jager in Bentelo krijgt een nieuwe eigenaar: Arjan Krijgsman, tevens eigenaar van Restaurant Bistro De Loep in Markelo en Restaurant Brink 29 in Deventer. In Huize Scherpenzeel in Goor viert Gerdien (Dina) ten Broeke haar 100e verjaardag. De eerste uitgave van “Ondernemend Markelo”, een nieuw infoblad voor Markelo, verschijnt. Wim van der Pluijm van de Rabobank ontvangt het eerste exemplaar van initiatiefneemster Harriet v/d Vegt en van Henry Blankhorst, de voorzitter van de ondernemersvereniging.

MAART

.. .. . . .. . ..

Rugpoli Delden krijgt nieuwe MRI scanner Museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden heeft een nieuw bestuur: Voorzitter is Rika Roesink, Truus ten Bokum secretaris, Carla Veldhof penningmeester, Jan Nijholt vice-voorzitter en Henny Vunderink Ponyclub Deldenerbroek viert haar 50-jarig bestaan met een feest in “de Hoffmeijer”. Hoveniersbedrijf Wentink in Markelo viert het zilveren jubileum. Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Hof van Twente, en de Stichting Twentse Sportbelangen gaan een samenwerkingsovereenkomst voor 5 jaren aan. Het contract wordt getekend door mevr. Ros, mevr. Langeler-Salomons en dhr. Leijdekkers. In Diepenheim wordt officieel het startsein gegeven voor de aanleg van het BinnensteBuitenbos. Hennie van Ommen houdt in het Parochiehuis in Delden zijn laatste dialezing. Zorgkamer de Bentelerhof in Bentelo is per 1 januari 2011 een samenwerking aangegaan met Zorggroep Sint Maarten. In Bentelo wordt onder enorme belangstelling het vernieuwde sportcomplex “de Pol” in gebruik genomen. “De Bloemruiker” opent haar nieuwe winkel aan de Goorsestraat 20d in Hengevelde. De praktijk voor Fysiotherapie & Fysiofitness Smit in Goor houdt open huis.

.. .. . . . .. . .. .

AM Badkamers opent Sanitair showroomin Almelo. Jan en Gerda Stokkers-ter Hofsté vieren in Goor hun 65ste trouwdag. In Markelo viert Aaltje Lansink-Veltkamp haar honderdste verjaardag. A1 personeelsdiensten Goor verhuist naar een nieuwe locatie, Grotestraat 103 in Goor. In Bornerbroek openen Renate en Wim Zegger middels een open huis Zorgboerderij De Zegger. De échte Groenteman Wiemerink, Zuivelhoeve Goor, Bakkerij Nollen en Slagerij Kastelein trekken gezamenlijk op en starten 17 september een regionale webwinkel “TwenteVers.nl”. Aannemings- en Afbouwbedrijf Haafkes B.V. wint de Bouwkennis Marketing Jaarprijs 2011. Juf Kirsten van basisschool de Toonladder in Delden viert haar 25-jarig jubileum. In Goor opent Commissaris van de Koningin, mw. Drs. A. Th. B. Bijleveld-Schouten de nieuwe Prins Constantijnschool. Op 22 september wordt met groot succes het symposium 10 jaar Hof van Twente gehouden. Zr. Clemens, 22 jaar in Delden, viert in Denekamp haar diamanten kloosterjubileum. In Markelo wordt Gerrit Poortman door burgemeester Goudt koninklijk onderscheiden. Ruim 25 jaar is hij voorzitter van het Markelo’s Mannenkoor, 20 jaar voorzitter van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond, afdeling Overijssel en afgevaardigde in de landelijke verenigingsraad van dit verbond. Henk Breukers, de spil van de werkplaats van Harrie van der Woning Tweewielers te Delden, gaat met pensioen.

..OKTOBER .. .. .. .. . .

In Goor wordt Wim de Jong aangesteld als nieuwe predikant voor de PKN gemeente. In Delden wordt het Plan van Aanpak voor de herbouw van de Eschmolen gepresenteerd. Arjan Krijgsman onthult in Bentelo de nieuwe naam van de Rustende Jager: “Intensz”. Vrijdag 16 september wordt Dagontmoeting ‘t Kruispunt in Goor officieel geopend. In Markelo vieren Gerrit Wissink en Dika Wissink-Scholte hun 60-jarig huwelijk. Het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente benoemt Gerrit Stam als gemeentesecretaris. In Bentelo viert Ineke Logt het 25-jarig bestaan van haar praktijk fysiotherapie. Op 11 oktober viert Lina Nijmeijer-Waanders haar 101ste verjaardag. In Delden opent bloemenboetiek “De Anemoon” aan de Kortestraat 17 haar deuren. Met een jubileumconcert in de Martinuskerk viert het Markelo’s kerkkoor het 80-jarig jubileum. Op 21 oktober opent de bijna 250 jaar oude Houtzagerij Twickel te Delden de geheel vernieuwde zaaghal. In Diepenheim opent CdK van Overijssel, drs. Ank Bijleveld-Schouten, het eerste centrum voor hedendaagse tekenkunst in Nederland: Drawing Centre Diepenheim

NOVEMBER

JULI

. . . . . . . . . .

. .. .. . .. .

De Deldense Ondernemers Vereniging roept Bert Teunissen van BT Computers uit tot ondernemer van het jaar 2011. Hendrik Jan en Dika Zendman vieren in Markelo hun 65-jarig huwelijksfeest. Hof van Twente heeft er een originele kookstudio bij: Nasi Kuning (Gele rijst) in Delden. Jan Willem en Dina Bolink uit Markelo vieren hun 60-jarig huwelijksfeest. Petra van den Burg uit Goor wordt uitgeroepen tot Twents Zakenvrouw van het jaar. Juf Ria Sander van basisschool Twickelo in Delden viert haar 40-jarig jubileum in het onderwijs. Stad Delden wint € 25.000,- met de verkiezing van het meest duurzame dorp. Floortje Derks uit Delden wint de 1e prijs met de talentenjacht Hof Popvoices 2011. Gorenaar Bert de Winkel wordt in Arnhem door burgemeester Goudt van Hof van Twente benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In “dorpje Teger” (Diepenheim) vieren Jan en Ger Teger-Boezewinkel hun 60-jarig huwelijk. Ans Fluttert uit Bentelo wordt 85 jaar en is daarmee het oudste lid van Sportfit Waanders in Delden. Ze wordt benoemd tot het allereerste ere-lid van de sportschool en mag de rest van haar leven gratis sporten. In Delden neemt Sietze Steinvoorte van basisschool Twickelo na 43 jaar voor de klas te hebben gestaan, waarvan 40 jaar in Delden, afscheid van het onderwijs. Op 7 juli neemt teamleider van Sg. Twickel Delden, Jan Bovenmars na 41 jaar trouwe dienst officieel afscheid. 13 juli nemen de kinderen van de Prins Constantijnschool in Goor afscheid van hun oude school. Zij nemen hun intrek in een prachtig nieuw gebouw aan de Rozenstraat. In Hengevelde wordt op 15 juli met een feestelijk programma afscheid genomen van juf Ans Eshuis van de Petrusschool. In Goor viert Mineke Engberts-Nijhuis bijgenaamd “Mineke van Heetland” haar 104e verjaardag. Aan de weg Goor-Hengevelde viert Jolanda Veenhof-Tas het uitkomen van haar droom - De Tuinderij (een unieke combinatie van kwekerij, pluktuin, theetuin en tuinontwerp) - met een open dag. Ter ere van het 25-jarig bestaan van Aannemings- en Afbouwbedrijf Haafkes in Goor wordt een beeld, aangeboden door personeelsleden, onthuld. In Borne werken Theo Perik (40 jr), Clemens Westerbeek (40 jr) en Jan Goorhuis (25 jr) samen al ruim een eeuw bij Bouwonderneming Oude Wolbers.

AUGUSTUS

. .. . .

In Sri Lanka opent HEBO Kozijnen en partners uit Hengevelde een geheel nieuw bejaardenhuis in het kader van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) In Markelo viert Hanna Krabbenbos-Elkink haar 101e verjaardag. In Goor opent Van Boxtel Hoorwinkel aan de Grotestraat 38 haar deuren. In Markelo wordt het eerste exemplaar Dorpsfeest Magazine uitgereikt aan Niek Tijink, lid van zowel de Markelose Fanfare als van amusementsorkest “de Grösmeijers”. Hotel-restaurant Het Wapen van Delden opent een nieuwe bowlingbaan.

APRIL

. .. . .

Kinderopvang “Daantje” in Delden opent haar deuren en houdt een open dag voor belangstellenden. In Deldenerbroek wordt de opening van peutergroep “Het Maantje” gevierd. Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest neemt Hermien Visschedijk afscheid bij Bakker Meen in Delden. Jan Naafs uit Delden ontvangt voor zijn vrijwilligerswerk bij MEE Reizen de “Tros Opsteker van de Week” ter waarde van €1000,-. Johanna Wilhelmina (Jopie) Fennis-Murk viert op tweede paasdag haar honderdste verjaardag te midden van haar kinderen, kleinkinderen en haar medebewoners van appartementencomplex de Eschmolen in Delden.

..DECEMBER . . . . . . ..

In Markelo vieren Gerrit Hendrik en Jenneke Neihof-Veneman hun 60-jarig huwelijk. Verzorgingshuis De Stoevelaar in Goor viert het 40-jarig bestaan. De 111 jaar oude schoenenzaak Leferink Modeschoenen in Delden viert de nieuwe inrichting van de zaak. In het voormalige schoolgebouw Vossenoord aan de Averinkstraat komt een nieuw medisch centrum. Dhr. H. Vos, aannemer, mw. B.Z.R. Liebrand-Alhadi, anaesthesioloog, en dhr. C.J.M. van den Helder, huisarts, hebben het pand aangekocht. Frits en Fieke Hulshof dragen de sleutel van Hotel Brasserie De Zwaan in Delden over aan Martijn en Katja ten Broeke. De Diepenheimse jongerensoos Why Don’t Cha wint de eerste plaats van de Vrijwilligersprijs 2011 Hof van Twente. De Algemene Nederlandse Bond van Ouderen (ANBO), afdeling Diepenheim wint de publieksprijs. Twee andere genomineerden zijn omroep Hofstreek FM en de Scouting van Rossum-Elisabeth Groep uit Delden. Door een druk op de knop ramt gedeputeerde Rietkerk, samen met wethouder Sybom een damwand de grond in als start van de werkzaamheden aan de nieuwe kade in Markelo. De opdracht voor de nieuw te bouwen school aan de Kloosterlaan in Goor wordt verleend aan Frencken Scholl Architecten uit Maastricht. Na bijna 21 jaar neemt Josefien ter Braak afscheid van de Bibliobus in Hof van Twente. Buurtvereniging ‘t Gijmink verlaat haar oude vertrouwde honk en verhuist naar het nieuwe onderkomen “Villa 70”


Woensdag 28 december 2011, pag. 11

Hofweekblad

...in de sfeervolle Januarimaand! De onderstaande restaurants heten u van harte welkom. Speciaal voor de maand januari hebben ze voor verschillende menu’s scherpe prijzen gemaakt. Kom dus genieten bij een van deze restaurants. Graag wel even van tevoren reserveren.

Katja en Martijn Ten Broeke willen met dit menu u welkom heten in hun Hotel-Brasserie De Zwaan

Kijk voor meer informatie en openingstijden op de websites van de restaurants.

Graag tot ziens!

MAANDMENU JANUARI 2012

Super familiedag in Aparthotel Delden

De hele dag zwemmen, spelen en sporten met als afsluiting een heerlijk drie gangen diner. Nu kinderanimatie op zondag! Prijs: volwassenen € 28,00 p.p. kids € 13,50 p.k. zie ook de website www.familiedag-twente.nl

€ 28,00

Iets te vieren in 2012 ? - Vriendenborrel of nieuwjaarsreceptie: 2 uur drankjes en 4 hapjes € 19,50 - Aanbieding: Après Ski party met buffet, dessertbuffet, 4 uur drankjes en ski uitdagingen Alleen 1e kwartaal 2012: € 49,50 - Boerensurvival € 19,50 - Kookworkshop inclusief 4-gangen diner en drankjes € 65,00 van maandag t/m donderdag Kijk op onze site voor de honderd thema’s, workshops, buitenactiviteiten en diners.

prijzen te zie websi

KEUZEMENU Salade van venkel, dragon en hollandse garnalen met gelei van kreeft of Rilette van konijn met gemarineerde konijnfilet, rode ui compote en witlofsalade *** Gebakken doradefilet met ravioli van bospaddestoelen en peterseliesaus of Gebakken runder rib-eye met schorseneren en saus van gorgonzola en groene pepertjes *** Selectie van verschillende kaassoorten of Twee kleuren chocoladebavarois met sinaasappelcompote en vanille-ijs

€ 35,00

prijs per couvert

Wij wensen u een hele fijne en gezellige jaarwisseling en een gelukkig en smakelijk 2012 We zien u graag volgend jaar weer in onze gasterij voor: Koffie met lekkernijen, Lunch, Diner, High tea’s, Bruiloften of een feest, jubileums of Catering

prijzen te zie websi

Partycentrum Weijenborg en Eetcafé 1739 Spoorstraat 16 • T 074 - 376 30 79 feest@partycentrumtwente.nl • www.partycentrumtwente.nl

Wij wensen u allen een gezond en smakelijk 2012.

Makreelfilet in kruidenolie gegaard op lauwwarme groenten *** Kruidenbouillon *** Kalfssucade langzaam gegaard op lage temperatuur *** Dessert amuse *** Crème brûlée *** Koffie / Thee bonbon

€ 25,00

info@hoteldezwaan.eu • www.hoteldezwaan.eu

Een tip van de sluier opgelicht. Waarom is uit eten gaan voor de meeste mensen telkens weer een feest. Is het de sfeer in een restaurant, waar in bijna alle gevallen veel werk van is gemaakt om deze optimaal te maken. Of gaat het om gezellig samen een aantal uren aan tafel te vertoeven, liefst met gelijkgezinden, al kletsend en genietend van een goede maaltijd. Of gaat het toch voornamelijk om de heerlijke gerechten, die de koks van tegenwoordig met hun keukenbrigade weten te bereiden. Koken mag zich de laatste jaren verheugen in een grote belangstelling. Aangewakkerd door de vele Tv-programma’s die met het onderwerp van doen hebben is het besef in vele Nederlandse restaurants in het algemeen en de Deldense in het bijzonder, dat een kwalitatief hoogstaand menu een must is. Vanzelfsprekend lopen de Chefs de Cuisine niet te koop met de geheimen van hun kookkunsten. Zo nu en dan maken ze een uitzondering en geven ze enkele recepten met hun bereidingswijze prijs. Deze week leest u de aanbevelingen van…

Receptuur voor het volgende gerecht te proeven op onze nieuwe voorjaarsmenukaart; vanaf 2 januari 2012. RISOTTO MARE E MONTI de hoeveelheden zijn bedoeld voor 4 personen als warm tussengerecht en voor 2 personen als hoofdgerecht. 200 gram risotto rijst 400 gram kippenbouillon 40 gram sjalotten, gesnipperd 30 gram boter 1 eetlepel olijfolie 150 gram kastanje champignons (in fijne blokjes gesneden) 1 teentje knoflook, uitgeperst 4 kleine rode mulfilets 12 gepelde gamba’s (klein) 1 theelepel basilicum, fijngesneden 1 theelepel oregano, fijngesneden 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt peper uit de molen zeezout

****

Verhit de boter en olijfolie. Fruit hierin de sjalottensnippers met een uitgeperst teentje knoflook zonder dat ze gaan kleuren. Voeg de risotto toe en roer deze tot de korrels glazig zijn. Voeg de hete kippenbouillon toe en breng het al roerende aan de kook. Kook de risotto in ca. 20 minuten gaar. Bereid dan de rode mulfilet voor (enkele minuten garen in een klein beetje kippenbouillon samen met de gamba’s). Zet deze klaar om later te gebruiken bij de bordopmaak. Evenals de fijngehakte basilicum, oregano en de kastanjechampignons. Vervolgens de vers geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Breng de risotto op smaak met peper uit de molen en zeezout. Bordopmaak Leg op grote pasta- of dinerborden, welke voorverwarmd zijn (makkelijk in de oven of in een schone spoelbak met warm water gevuld) de bergjes met risotto en de vis. Als begeleiding zijn de volgende bijgerechtjes goed in harmonie; groene asperges (warm) en rucolasla met een walnoten-balsamicodressing (koud). Wijnadvies; Chardonnay Louis Latour Ardeche Deze wijn is te proeven in onze Brasserie

met een bouillon € 34.50

Een smakelijke groet namens het hele team van de Zwaan.

Bistro trio

parmaham, meloen, garnalencocktail , champignons in bierbeslag

*** Kalfssukade

op een stamppotje van boerenkool in zijn eigen jus

**** Tiramisu

Traditioneel bereid op Italiaanse wijze

dit menu kan niet gewijzigd worden

€ 29,75

Wij wensen u allen een fijne jaarwisseling en een goed 2012. Wij ontvangen u graag weer vanaf 2 januari. KATJA EN MARTIJN TEN BROEKE.


Hofweekblad

Adressen en telefoonnummers Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86

Woensdag 28 december 2011, pag. 12

Nieuwjaarsreceptie gemeente Hof van Twente Het jaar 2011 nadert haar einde en daarmee nadert ook het einde van het jubileumjaar van onze gemeente. Met tal van (lokale) activiteiten is het afgelopen jaar het tienjarig bestaan van Hof van Twente gevierd. Over enkele dagen wordt het jaar 2012 ingeluid. Om met u terug te blikken op het jaar 2011 en vooruit te kijken naar 2012 nodigen wij u van harte uit voor onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op

maandag 2 januari 2012 van 20.00 tot 21.30 uur

Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen, gevonden huisdieren) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827

in het gemeentehuis van Hof van Twente, de Höfte 7 in Goor. Wij stellen uw komst op prijs. Tijdens deze nieuwjaarsreceptie worden zoals gebruikelijk alle (sport-)kampioenen van 2011 gehuldigd. Bovendien staat deze keer een muzikale verrassing op het programma.

Wij wensen u een fijne jaarwisseling en begroeten u graag op 2 januari 2012! Burgemeester en wethouder van Hof van Twente Uit kosten- en milieuoverwegingen is besloten niet langer uitnodigingsbrieven aan alle verenigingen en instellingen in onze gemeente te sturen.

Verkoop kavels bedrijvenpark Zenkeldamshoek De Economische Werkgroep spreekt de complimenten uit naar Paul van Loenen en zijn team. Paul is projectleider Zenkeldamshoek bij de gemeente Hof van Twente. Zijn voortvarende aanpak heeft ertoe geleid dat er inmiddels een behoorlijk aantal kavels op het bedrijvenpark verkocht zijn of in optie genomen. Paul: “Wij horen van ondernemers dat zij ‘het rode loper gevoel’ krijgen bij ons. Ze krijgen voorrang en wij faciliteren ze waar mogelijk.” Paul is aanspreekpunt voor de ondernemers en samen met Henk Boesenkool (directeur ontwikkelingsmaatschappij Zenkeldamshoek) is hij meerdere keren per week te vinden op het bedrijvenpark. Paul: “Ondernemers mogen mij ook ’s avonds of in het weekend bellen, op momenten dat het hen beter uitkomt. We proberen daar waar mogelijk de ondernemers tegemoet te komen. Een bedrijf heeft bijvoorbeeld na het tekenen van het voorlopige koopcontract, direct de kavel uitgegraven. Dat leverde twee à drie weken tijdwinst op. Dit soort service wordt gewaardeerd. Bovendien is de verkoop van kavels flexibeler geworden. Voorheen verkochten we alleen kavels van 1000 vierkante meter. Nu is het ook mogelijk om kavels vanaf 500 vierkante meter te kopen in bepaalde zones.”

Veilig het nieuwe jaar in! Wat doen de gemeentelijke diensten? Oud en Nieuw is een feest voor alle bewoners van onze gemeente! Daarom zorgen onder andere straatvegers, politie, ambulancemedewerkers en brandweerpersoneel er samen voor dat de jaarwisseling voor iedereen veilig en goed verloopt. En omdat een goede voorbereiding het halve werk is hebben de gemeentelijke diensten van Hof van Twente een werkgroep gevormd om deze jaarwisseling weer voor iedereen geslaagd te laten verlopen.

Wat kunt u doen? Maar ook uw inzet voor een goede start van het nieuwe jaar is nodig! Denkt u bijvoorbeeld aan het opruimen van het vuurwerkafval in uw straat. Maar ook door een oogje in het zeil te houden en onveilige situaties te melden bij de politie.

Schoolpleinverbod De schoolpleinen zijn nog steeds zeer geliefde afsteekplekken voor vuurwerk. Om de vernielingen op de schoolpleinen tegen te gaan, geldt dit jaar weer schoolpleinverbod voor onbevoegden. De politie zal hier veel op controleren en zullen overtreders bestaft worden. We raden ouders aan dit aan hun kinderen uit te leggen.

Vuurwerk De jaarwisseling is natuurlijk niet compleet zonder het afsteken van vuurwerk. Maar doe dit wel op een veilige en verantwoorde manier. Koop daarom alleen legaal vuurwerk dat bij de erkende handelaars te koop is en knutsel nooit zelf iets in elkaar. Zorg er ook voor dat het vuurwerk veilig wordt opgeborgen. Door het in een gesloten doos en op een droge en koele plaats te bewaren vergroot u de veiligheid voor iedereen. Draag bovendien tijdens het afsteken veilige kleding en voorkom loshangende haren, draden of sjaals. Gebruik een afsteeklont en steek alleen vuurwerk af als er sprake is van een vlakke ondergrond. Zorg ook voor voldoende afstand. Gooi geen vuurwerk naar dieren, mensen, in vreugdevuren of andere objecten en laat niemand vuurwerk opnieuw aansteken dat nog niet is afgegaan. Meer handige tips over het veilig afsteken van vuurwerk vindt u op de website van Halt onder het kopje “Vuurwerk”.

Eerst water, de rest komt later! Wanneer er toch wat mis gaat onthoud dan; eerst lauw water, de rest komt later. Bij brandwonden is koelen van groot belang. Afhankelijk van de ernst kan het noodzakelijk zijn de huisarts of EHBO te bezoeken voor behandeling.

Voorkom schade Beperk ook voor uzelf het risico op schade. Laat geen ramen open staan en berg spullen die vernield zouden kunnen worden op een veilige plaats op.

2012! Namens alle gemeentelijke diensten wensen wij u in elk geval een veilige en vooral gezellige jaarwisseling en een gezond 2012!

Revitalisering Haven Markelo’ officieel geopend

Architect herbouw Heeckerenschool in Goor bekend Frencken Scholl Architecten gaat Heeckerenschool ontwerpen

Op donderdag 22 december is het project ‘Revitalisering Haven Markelo’ officieel geopend. De heer mr. ing. Josh Sijbom (wethouder gemeente Hof van Twente) en de heer drs. Theo Rietkerk (gedeputeerde provincie Overijssel) gaven het startsein door het heien van een damwand.

De architectenkeuze voor de nieuwbouw van basisschool Heeckeren is gemaakt. De opdracht voor de nieuw te bouwen school aan de Kloosterlaan in Goor is verleend aan Frencken Scholl Architecten uit Maastricht. Dit heeft het schoolbestuur van de Heeckerenschool - Stichting Keender - in samenspraak met de gemeente Hof van Twente en Triangel/Viverion bekend gemaakt. Frencken-Scholl Architecten is als beste uit de selectieprocedure naar voren gekomen. In de keuze voor de architect heeft de omgeving een belangrijke rol gespeeld. Ook de functionele wensen en verplichtingen bij de nieuwbouw van de school zoals opgesteld in het programma van eisen – hebben een belangrijke rol gespeeld. In twee bijeenkomsten in september en november van dit jaar is met omwonenden, belangenpartijen en geïnteresseerden aandacht besteed aan de ideeën en meningen van de omgeving. Beide bijeenkomsten zijn goed bezocht en hebben ook goede informatie opgeleverd. Het schoolbestuur Stichting Keender, de gemeente Hof van Twente en Triangel/Viverion hebben de uitkomsten van deze avonden meegenomen in hun beoordeling van de architecten. Belangrijke criteria voor de selectieprocedure waren verder functionaliteit, beeldvorming, techniek en budget van het ontwerp. Daarnaast moeten de ontwerpen van de school voldoen aan het gestelde programma van eisen. De basisschool Heeckeren wordt voor het schooljaar van 2013-2014 herbouwd. Het schoolbestuur Stichting Keender, de gemeente Hof van Twente en Triangel/ Viverion realiseren zich dat basisschool Heeckeren een belangrijke plaats in de buurt, maar ook in de omgeving inneemt. Daarom is ervoor gekozen om omwonenden, belangenpartijen en geïnteresseerden te betrekken bij de herbouw van de school aan de Kloosterlaan.

Paul van Loenen en Ellen te Riele

Ondernemers aan het woord André Vehof en Martin Roetgerink beleggen in bedrijfs onroerend goed. André Vehof vertelt: “Eind 2010 hadden wij een deal met huurder Expoformance om de huisvesting te verzorgen. Wij hadden een optie op grond op bedrijvenpark Zenkeldamshoek. Om de oplevering op 1 juli te laten plaatsvinden moesten de vergunningen op tijd geregeld zijn. En dat is prima gelukt. De communicatielijn was kort en het verliep allemaal snel. Binnen twee maanden was alles geregeld. Een vergunningentraject kan nog wel eens lang duren. Er moet ook veel geregeld worden. Je moet berekeningen en tekeningen aanleveren. Er moet een bouwvergunning, milieuvergunning en gebruiksvergunning komen. Dat de gemeente het op deze manier organiseert, geeft aan dat ze ook gaan ‘marktdenken’ en dat is voor ondernemers heel prettig!”

Buurtvereniging ’t Gijmink inmidddels gehuisvest in ‘Villa ‘70’ Buurtvereniging ’t Gijmink heeft inmiddels haar oude, vertrouwde honk aan de J.M. de Bruijnstraat verlaten en heeft haar nieuwe onderkomen gevonden in ‘Villa ‘70’. De buurtvereniging heeft in dit gebouw een prachtige eigen ruimte, met een gemeenschapsruimte en een bar. De ruimte is al gezellig ingericht met veel kleurige meubelen. Tijdens de bekendmaking van de naam ‘Villa ‘70’ door directeur Jan Willem Allersma van woningcorporatie Viverion zei de heer Allersma dat hij het heel belangrijk vindt dat de buurt nu een eigen onderkomen heeft. De heer Allersma bood aan dat hij graag wil meedenken over de aankleding van de wanden in het nieuwe onderkomen. Viverion stelt daar een bedrag voor beschikbaar.

Vrijwilligers gezocht Het bestuur van de buurtvereniging laat weten dat er op dit moment nog weinig activiteiten plaatsvinden vanuit de buurt. Op dit moment vindt alleen nog de wekelijkse kaartavond plaats. Binnenkort wil de buurt graag meer activiteiten gaan organiseren. Het bestuur van de buurtvereniging kan dit echter niet alleen. Het bestuur heeft daarvoor wel de hulp nodig van een groep vrijwilligers in de wijk. Wanneer u leuke ideeën hebt voor een activiteit en/of bereid bent om te helpen in het nieuwe buurthuis (bijv. met het draaien van een bardienst of de organisatie van activiteiten), meld u dan aan bij Jeannette Schoolderman, telefoon 0547 - 276689

Besluiten Algemene wet bestuursrecht (APV) Bentelo - Vergunning nieuwjaarsfeest en ontheffing geluid en D&H-wet op 1 januari 2012, Burg. Buyvoetsplein (22-12-11)

Diepenheim - Standplaatsvergunning Griekse specialiteiten op zaterdag in de periode van 31 december 2011 t/m 31 januari 2012, Plein o/d Platanen (21-12-2011)

Markelo - Vergunning slipjacht op 25 januari 2012, Potdijk e.o. (15-12-2011)

Bezwaarmogelijkheid: Binnen zes weken nadat bovenstaande besluiten bekend zijn gemaakt (datum tussen haakjes) kunnen belanghebbenden hiertegen schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor. Bij spoedeisende kwesties kan gelijktijdig bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 323, 7600 AH te Almelo een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Van links naar rechts: Tom en Erwin Lentelink van Expoformance, André Vehof en Martin Roetgerink

De economische werkgroep bestaat uit: Martin Verbeek Herman Rupert Roel Jochems Norbert Kuipers Henry Blankhorst (of Erna Bönhke) Roel Bergman (of Hamit Gögen) Eric Rikkert Ellen te Riele ( (of Harry Snijder)

Voorzitter economische werkgroep Voorzitter ondernemersplatform HvT Voorzitter Goor Collectief Voorzitter SIO Hengevelde Voorzitter OVM Markelo Raadslid PvdA Raadslid CDA Raadslid VVD

Eén vertegenwoordiger kleine fracties (GB, D66, SP, BPH) Josh Sijbom Ben Eshuis Wouter Kuijper Berryl Michel

Wethouder gemeente Hof van Twente Wethouder gemeente Hof van Twente Gemeente Hof van Twente Gemeente Hof van Twente


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 13

Tarieven gemeentelijke belastingen Hof van Twente 2012 bekend

Werkwijze Economische Werkgroep slaat aan

De belastingtarieven van de gemeentelijke belastingen voor 2012 zijn bekend. De gemeenteraad stelde op 20 december 2011 de tarieven vast. Deze zullen gemiddeld voor elk huishouden hoger uitvallen. In eerste instantie was afgesproken dat het OZBtarief niet verhoogd zou worden. Omdat de gemiddelde waarde van woningen daalt krijgt de gemeente onvoldoende inkomsten binnen. Om toch de inkomsten te krijgen die in de begroting zijn opgenomen moet de gemeente het OZB-tarief verhogen. De gemeente heeft de OZB nodig voor financiering van bijvoorbeeld wegen, onderhoud, WMO, werk, inkomen, zorg, subsidies, en dergelijke. Hieronder vindt u in de vorm van een cirkeldiagram een globaal overzicht van inkomsten en uitgaven van de gemeente in 2012. Onder elk diagram staan de bedragen in een overzicht.

Voor een eenpersoonshuishouden zonder eigen woning zijn de gemeentelijke belastingen in 2012 als volgt:

Let op: Bovenstaande berekening gaat ervan uit dat bij de eenpersoonshuishouding ten behoeve van de afvalstoffenheffing een 140 liter grijze en 140 liter groene container (gft) in gebruik is.

Hieronder vindt u een overzicht van alle belastingtarieven.

Samenwerking tussen ondernemers en gemeente krijgt steeds meer vorm Sinds juni 2011 is de Economische Werkgroep actief in gemeente Hof van Twente. Maandelijks zitten de voorzitters van de ondernemersverenigingen, raadsleden, twee collegeleden en een ambtenaar van de gemeente aan tafel om knelpunten en acties te bespreken. Zaken als centrumontwikkeling, bebording en economische stimulering zijn onderwerp van gesprek. Daarmee is het contact tussen gemeente en ondernemers sterk verbeterd. Actielijst Economische Werkgroep Ellen te Riele (lid van de Economische Werkgroep namens de VVD)vertelt dat als eerste opdracht een actielijst is opgesteld. “Knelpunten als bijvoorbeeld verkeersafwikkeling, bestrating en verlichting, maar ook het behouden van jongeren in de gemeente zijn in beeld gebracht en waar mogelijk omgezet in een concrete actie of als aandachtspunt om rekening mee te houden bij ontwikkeling van toekomstig beleid. Soms levert dat pittige gesprekken op maar het zorgt ook voor meer begrip aan weerszijden. In dit tijdperk van nieuwe media blijkt face-to-face contact nog steeds heel belangrijk. Een mooi resultaat uit de Economische Werkgroep vindt Ellen de aanbestedingskalender op de website van de gemeente. Ondernemers kunnen op de kalender zien welke opdrachten aanbesteed worden. “En niet te vergeten de intentieverklaring die onlangs is getekend. Daarmee spreekt de gemeente de intentie uit dat zij in de selectie van aanbestedingsprocedures rekening houdt met bedrijven uit Hof van Twente.”

Officiële bekendmakingen voortaan op website gemeente De gemeente gaat vanaf 1 januari 2012 de officiële bekendmakingen, zoals aanvragen voor omgevingsvergunning en bestemmingsplannen, in zijn geheel op de website van de gemeente plaatsen. In het Hofweekblad verschijnen voortaan korte vermeldingen van de activiteit per kern met een verwijzing naar de website. Waarom op internet? De publicaties zijn nu al te vinden op www.hofvantwente.nl aan de rechterkant onder de lichtgroene knop: ‘Gemeenteblad en Hofnieuws’. Het voordeel van het aanbieden van de bekendmakingen op internet is dat het de toegankelijkheid vergroot. Ook mensen die geen huis-aan-huis blad ontvangen kunnen op elk gewenst moment de bekendmakingen raadplegen op internet. Mensen die slechtziend zijn kunnen gebruik maken van de voorleeshulp op de website van de gemeente, helemaal bovenaan in de groene balk. U vindt de officiële bekendmakingen en ook het overige Hofnieuws per week onder de tab ‘gemeenteblad’. De bestanden blijven daar bewaard. Voortaan kunnen dus ook oudere publicaties worden geraadpleegd.

Geen internet? In het Hofweekblad wordt wekelijks een korte omschrijving van de bekendmaking per adres, gebied of kern gepubliceerd. Bent u geïnteresseerd in een bepaalde publicatie maar hebt u geen internet? Dan kunt u bij de gemeente de volledige tekst van de publicaties opvragen. U krijgt het bestand dan op papier thuisgestuurd. Ook kunt u het digitale gemeenteblad bekijken op de computer in de hal van het gemeentehuis op de leestafel. Het is ook mogelijk om telefonisch informatie in te winnen over de bekendmakingen via 0547-858585

De tariefsverhogingen voor OZB, afvalstoffen- en rioolheffing betekenen gemiddeld voor een meerpersoonshuishouden met een eigen woning een verhoging van de gemeentelijke belastingaanslag met ongeveer € 20,per jaar (Dit geldt voor een woning met een gemiddelde CBS woningwaarde voor de provincie Overijssel € 223.000,00 waardepeil 2010). Voor een eenpersoonshuishouden zonder eigen woning geldt een verhoging van € 6,- per jaar.

Let op: Bovenstaande berekening gaat uit van gemiddelden! Van een gemiddelde woning met een gemiddeld gebruik ten behoeve van de afvalstoffenheffing van 240 liter grijze container en 140 liter groene container (gft).

Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Het Wegdam 3” in Hengevelde

Ontheffing ex artikel 10.63, lid 2 Wet milieubeheer De volgende ontheffing is onder het opleggen van voorschriften, verleend voor het verbranden van gerooid en/of snoeihout buiten een inrichting: - mw. J.H. van Groningen-Lantink, Holtkampsweg 4, 7495 WD Ambt Delden. Locatie stookplaats: Holtkampsweg 4 Ambt Delden (datum besluit: 22-122011). De ontheffing ligt gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze ontheffing binnen zes weken na datum besluit van de ontheffing schriftelijk indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor. Degene die bezwaar maakt, kan tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 december 2011 het bestemmingsplan “Het Wegdam 3” ongewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan is opgesteld om de vestiging van een brood- en banketfabriek op het perceel Wegdam 3 in Hengevelde planologisch mogelijk te maken.

Wilt u meer informatie over de belastingtarieven dan kunt bellen met de gemeente 0547-858585.

Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Buitengebied Diepenheim, herziening Steenmorsweg 4-6” en beeldkwaliteitsplan

Het vastgestelde plan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) ligt met ingang van 29 december 2011 gedurende zes weken ter inzage en is voor een ieder tijdens openingstijden in te zien in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor. Het plan is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’. Hier vindt u de rechtstreekse link naar het vastgestelde bestemmingsplan: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.HExWegdam3-VS10

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 december 2012 het bestemmingsplan “Buitengebied Ambt Delden, herziening Steenmorsweg 4-6” en het beeldkwaliteitsplan ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in het beëindigen van de bedrijfsfunctie, de sloop van de vrijkomende bebouwing en het realiseren van twee woningen aan de Steenmorsweg 4-6. Het vastgestelde plan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) ligt met ingang van 29 december 2011 gedurende zes weken ter inzage en is voor een ieder tijdens openingstijden in te zien in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor. Het plan is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’. Hier vindt u de rechtstreekse link naar het vastgestelde bestemmingsplan: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.DPxSteenmorsw4x6-VS10

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.HExWegdam3-VS10

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.DPxSteenmorsw4x6-VS10

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht kunnen gedurende bovengenoemde inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht kunnen gedurende bovengenoemde inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag Woensdag2828december december2011, 2011,pag. pag.14 5

15 december 2011

Milieu Melding besluit mestbassins

19 december 2011

Gorsveldweg 16b, Bentelo: het plaatsen van een mestbassin

Omgevingsvergunning

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Naturalisatie dag 15 december 2011 Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Raadszaal heeft burgemeester Jeroen Goudt de certificaten uitgereikt aan de inwoners die de inburgeringscursus met goed gevolg hebben afgelegd. De nieuwe Nederlanders kregen behalve het certificaat een tas met streekproducten.

Kuipersweg 4, Ambt Delden: het herbouwen van een kapschuur en een berging Twickelerlaan 18, Ambt Delden: het verwijderen van asbesthoudende dakplaten van een schuur Bentelerhaarweg 8, Bentelo: het verwijderen van asbesthoudende dakplaten van een werktuigenberging Slaghekkenweg 18, Bentelo: het slopen van een zijgevel en het vergroten van een woning Hagmolenweg 13, Ambt Delden: het bouwen van een omheining en het aanleggen van vijvers Langestraat 78, Delden: het kappen van een esdoorn Van Erckelensstraat 1, Delden: het kappen van een den Middenstraat 13, Diepenheim: het verwijderen van het dakbeschot van een woning Stokkumerweg 2a, Diepenheim: het uitbreiden van een ligboxenstal Grensweg ong., Goor: het kappen van een eik Kerkstraat en Markeloseweg ong., Goor: het aanleggen van een terrasvlonder en het kappen van bomen Wheeweg 30, Goor: het bouwen van een koel/vrieshal, het plaatsen van een hekwerk, het aanbrengen van handelsreclame en het aanleggen van een uitrit Kerkstraat 2, Hengevelde: het slopen en herbouwen van drie pluimveestallen en het veranderen van de inrichting Driebelterweg 3, Markelo: het kappen van drie eiken Herikeresweg 12, Markelo: het bouwen van een woning en het aanleggen van een uitrit Larenseweg 14, Markelo: het kappen van een eik Meenweg ong., Markelo: het aanplanten van druivenstruiken Seinenweg 8, Markelo: het bouwen van een woning en een schuur

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening

Ontvangen op

17 december 2011 20 december 2011 16 december 2011 14 december 2011 20 december 2011 17 december 2011 19 december 2011 19 december 2011 19 december 2011 16 december 2011 21 december 2011 19 december 2011 15 december 2011 19 december 2011 16 december 2011 20 december 2011

Ontwerpbesluit

Als u wilt reageren, zie informatie: Zienswijzen

Bezwaar Als u het niet eens bent met een besluit, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij de gemeente. In dit bezwaarschrift zet u uiteen waarom u het niet eens bent met het besluit. Een bezwaarschrift moet binnen zes weken na verzenddatum van het besluit worden ingediend. Als er zienswijzen zijn ingediend tegen een ontwerpbesluit dat is voorbereid met de uitgebreide voorbereidingsprocedure, dan wordt de bezwarenprocedure overgeslagen en kan direct beroep worden ingesteld.

Beroep Wanneer u bezwaar heeft gemaakt en u bent het niet eens met de beslissing op het bezwaarschrift, dan kunt u binnen zes weken na bekendmaking beroep instellen bij de rechtbank in Almelo. Ook kan beroep worden ingesteld bij deze rechtbank tegen besluiten die zijn voorbereid met de uitgebreide procedure. Beroep kan dan alleen worden ingesteld als eerst een zienswijze is ingediend tegen het ontwerpbesluit.

Zienswijzen Bij besluiten, die met de uitgebreide procedure worden voorbereid wordt eerst een ontwerpbesluit ter inzage gelegd. Tegen dit ontwerpbesluit kunt u tijdens de inzagetermijn mondeling (op afspraak) of schriftelijk zienswijzen indienen.

Voorlopige voorziening

27 januari 2012 2 februari 2012

Verzoek om handhaving

27 januari 2012 2 februari 2012 1 februari 2012 2 februari 2012

Einde reactietermijn

Bentelosestraat 81, Ambt Delden: gedeeltelijk intrekken milieuvergunning Twickelerlaan 7, Ambt Delden: het bouwen van bruggen, het kappen van bomen, het aanleggen en herstellen van paden en lanen, graven en vergraven van watergangen en het planten van bomen, het herinrichten van het overpark Twickel Haaksbergerstraat 4b, Hengevelde: het vergroten van een stal en het milieuneutraal veranderen van de inrichting

Informatie om te reageren:

Tijdens de bezwaar- en beroepsprocedure kan op eigen risico gebruik worden gemaakt van de vergunning (of het besluit). Als u dringende belangen heeft waardoor u niet kunt wachten op de beslissing of bezwaar of beroep, dan kunt u aan de rechter vragen om een “voorlopige voorziening” te treffen. Bij een beroepsprocedure wordt een voorlopige voorziening gevraagd bij de instantie die het beroep behandelt.

Einde reactietermijn

Langenhorsterweg 6, Ambt Delden: het legaliseren van een koelwatertank en huisbrandolietank en het milieuneutraal veranderen van de inrichting Langenhorsterweg 6, Ambt Delden: het milieuneutraal veranderen van de inrichting en het gedeeltelijk intern verbouwen van een kantoorpand tot bedrijfswoning Staringstraat 9, Goor: het vervangen van de kozijnen van een woning en het wijzigen van de zijgevel (voordeur) Gorsveldweg 1, Hengevelde: het bouwen van een tweede bedrijfswoning en het aanleggen van een uitrit Borkeldweg 13, Markelo: het plaatsen van een tijdelijke woonunit Potdijk 8 (standplaatsen S181, S174, S169, S168, S158, S135, S126, S112, S111, S104, S002, S184 en S016), Markelo: het legaliseren van dertien schuurtjes

Als u wilt reageren, zie informatie: Verzoek om handhaving

9 februari 2012 9 februari 2012 9 februari 2012

Verlengen beslistermijn

Als u wilt reageren, zie informatie: Niet vatbaar voor bezwaar of beroep

Voor de melding gelden landelijke regels. Het is niet mogelijk hiertegen bezwaar in te dienen of beroep in te stellen. Als u van mening bent dat niet met een melding kan worden volstaan omdat een omgevingsvergunning nodig zou zijn, dan kunt u een verzoek om handhaving indienen bij burgemeester en wethouders. Het verzoek moet zijn voorzien van datum, naam, adres en handtekening. Ook moet vermeld worden waarom u het niet eens bent met de melding.

Niet vatbaar voor bezwaar of beroep Deze beslissing maakt onderdeel uit van de voorbereiding op een besluit en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij de beslissing rechtstreeks uw belang treft. Nadat de vergunning is verleend kan daartegen beroep worden ingesteld.

Locatie waar de stukken ter inzage liggen De bovengenoemde aanvragen en besluiten liggen ter inzage bij het infocentrum in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Höfte 7 in Goor. Voor de openingstijden kunt de website (www.hofvantwente.nl) raadplegen of telefonisch met 0547-858585.

Postadressen Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Rechtbank Almelo, Postbus 323, 7600 AH Almelo Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

Burgemeester en wethouders gemeente Hof van Twente, 28 december 2011

Mulderskamp 33, Goor: het plaatsen van een erfafscheiding

Roterende verreiker huren?

Timmerbedrijf Ben ter Braak

Sleutelbloem 13 - 7491 LR Delden Voor al uw timmerwerkzaamheden in en om het huis. Ook voor het vervangen van houten kunststofkozijnen.

Tel. 074-3761154 - 06-23363563

André Veltkamp Directeur Mobiel 065 126 97 17 Privé 074 349 17 49

Flierveldsweg 26 7554 SP Hengelo info@veltkampmilieu.nl www.veltkampmilieu.nl

Asbestinventarisatie - Materiaalanalyses - Risicobeheersplannen Asbestinventarisatie

Het opstellen van Materiaalanalyses Milieuadvies

Bentelo 06 - 27 54 36 23

Begeleiding

• Grote beurt, incl. APK v.a. E199,50 (b.v. Toyota Aygo). • Gratis leenauto, u betaalt alleen de brandstof. • Gratis opslag van uw winter-/zomerbanden. • Vraag naar onze verrassende winterbanden prijzen. • APK-KEURSTATION (OOK GROTE BUSSEN/ CAMPERS)

diabetische voet reumatische voet nagelbeugel/ortheses lid provoet wilde-pedique Goorsestraat 3 Hengevelde emjees@home.nl T: 0547-333513 M: 0613959646 Behandeling op afspraak

• AUTO-AIRCONDITIONING SPECIALIST • DIAGNOSE AUTO ELEKTRONICA • REPARATIE EN ONDERHOUD VAN ALLE MERKEN

Tel. 074 376 67 67 Mob. 06 102 02 663 Sluisstraat 5-07 Delden www.sonneveldautoservice.nl

Conform de SC-540 Van gebouwen en objecten Voor sloop en renovatie Ten behoeve van risicobeoordeling Asbestinventarisatie A-B Voor aan- en verkoop van onroerend goed Voor projectontwikkeling Risicobeheersplannen Materiaalonderzoek op asbesthoudende materialen Advies t.b.v. de asbestsanering Advies t.b.v. bodem-/grondsanering Plan van aanpak Begeleiding t.b.v. de sanering Werkplekinspecties Kick off meeting

Wij wensen u een voorspoedig 2012 Fam. Rosendal en medewerkers

Wij zijn gesloten van 1 t/m 5 januari Vrijdag 6 januari zijn we weer geopend Bestelling salades voor oud en nieuw kan tot donderdag 30 december 14.00 uur.

Marktstraat 6 Delden, tel. 074-3761391


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 15

AANLEG GLASVEZELNET: DUIDELIJKHEID GEWENST Het is zo ongeveer het gesprek van de dag in Hof van Twente: de aanleg van het glasvezelnetwerk. Vrijwel iedereen heeft het wel over de ‘glasvezeloorlog’ of – wat meer met een knipoog – over de ’dubbele beglazing’. Dat laatste heeft dan met name betrekking op het feit dat er twee bedrijven zijn die een glasvezelnetwerk willen aanleggen en de inwoners benaderen voor deelname: de Cogas en het bedrijf Reggefiber.

Welke rol heeft de gemeente in de aanleg van het glasvezelnetwerk

De rol van de gemeente ten aanzien van de aanleg van het glasvezelnetwerk is beperkt. De beide aanbieders hebben voor de aanleg van het netwerk vergunning nodig van de gemeente Hof van Twente. Wanneer de vergunningaanvraag voldoet aan de daarvoor gestelde eisen is de gemeente verplicht deze vergunning te verlenen. Bij zowel de Cogas als bij Reggefiber was de aanvraag correct en zijn de beide vergunningen voor Markelo en Stokkum verleend. Hieronder treft u een overzicht aan waarin is geprobeerd concreet de overeenkomsten en verschillen tussen de Cogas en Reggefiber aan te geven, met name ten aanzien van een aantal vragen die van belang zijn voor de individuele toekomstige gebruiker. Daarnaast zijn er een aantal algemene zaken die hieronder worden belicht. OVEREENKOMSTEN EN VERSCHILLEN TUSSEN NV COGAS EN REGGEFIBER

Wie legt het glasvezelnetwerk aan

Zeker is dat de Cogas een netwerk aanlegt, onafhankelijk van het aantal mensen dat kiest voor Cogas. Cogas ziet het glasvezelnetwerk als een nieuwe nutsvoorziening en wil daarom dat zoveel mogelijk mensen de beschikking krijgen over een glasvezelaansluiting. Inmiddels is het bedrijf al met de werkzaamheden begonnen aan de Goorseweg in Markelo.Vervolgens worden Corien achtereenvolgens Markelo Oost- Markelo Noord, Markelo West en Markelo Zuid van glasvezel voorzien. Voor Reggefiber ligt dat anders. Reggefiber gaat vanwege de investeringen die met de aanleg van glasvezel zijn gemoeid, beginnen met de aanleg als er voldoende belangstelling is.Voldoende belangstelling betekent dat tenminste 30% van de potentiële klanten voor dit bedrijf kiest. Mensen kunnen kiezen voor Reggefiber en als de beoogde 30% is gehaald wordt daadwerkelijk met de aanleg begonnen.

ONDERWERP

COGAS

REGGEFIBER

Schade als gevolg van werkzaamheden

Verwacht wordt dat er weinig schade zal ontstaan door de werkzaamheden. Cogas kent het netwerk in haar verzorgingsgebied omdat er al gas, stroom en coaxkabels in de grond liggen. Mocht er toch schade als gevolg van de aanleg ontstaan, dan zal de schade door Cogas worden gedragen.

Er wordt zorgvuldig gegraven op de stoep en ondergronds boorwerk verricht richting de voorgevel, zodat nauwelijks schade kan ontstaan. Mocht toch schade ontstaan dan komt deze voor rekening van Reggefiber.

Zijn er voorzieningen nodig in de woningen zelf en zijn daaraan voor de klant kosten verbonden

In principe wordt de aansluiting gelegd tot in de meterkast. Elke situatie is daarbij anders. De aansluiting is gratis en voor extra werkzaamheden vindt overleg plaats met de klant

Extra voorzieningen in de woning zijn niet nodig. Er wordt een modem geplaatst in de meterkast of in een wand.

Reggefiber is momenteel bezig met een vraagbundelingstraject in Markelo/Stokkum en Goor, Delden, Bentelo, Diepenheim en Hengevelde. Wanneer de vraagbundeling succesvol blijkt, start Reggefiber in het tweede kwartaal van 2012 met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente. Cogas hoopt in 2013 de gehele gemeente van een glasvezelnetwerk te hebben voorzien.

Beslissing over aanleg van het netwerk

Cogas heeft al besloten het netwerk aan te leggen, ongeacht het aantal mensen dat voor een aansluiting van Cogas kiest. Met de werkzaamheden is al begonnen aan de Goorseweg te Markelo.

Potentiële klanten kunnen tot 1 januari a.s. kiezen voor Reggefiber. Als op dat moment 30% of meer van de potentiële klanten voor Reggefiber heeft gekozen wordt in het 2 e kwartaal van 2012 met de aanleg begonnen. Inwoners kunnen dan ook gebruik maken van de diensten op het glasvezelnetwerk. Bij minder dan 30% aanmeldingen wordt afgezien van aanleg van een glasvezelnetwerk.

Hoe is de situatie ten aanzien van de buitengebieden

Wanneer moet men een provider kiezen

Cogas legt een glasvezelnetwerk aan. Klanten kunnen op een later moment kiezen uit verschillende dienstenaanbieders. Cogas noemt dit een open netwerk. Dat betekent ook dat alle dienstenaanbieders welkom zijn op het netwerk van Cogas.

Waar wordt het glasvezelnetwerk aangelegd

Ook Reggefiber legt een open netwerk aan en moet dus iedere serviceprovider en operator toelaten op het netwerk. Daarop kan Reggefiber 100% garantie geven, want zij wordt gecontroleerd door de NMa en Opta. Wie voor Reggefiber kan kiezen uit de volgende providers: KPN, Vodafone, Concepts ICT, Lijbrandt of XS4ALL. Reggefiber helpt bij het opzeggen van lopende abonnementen en klanten kunnen gelijk gebruik maken van de diensten op het glasvezelnetwerk.

Kan men de huidige provider behouden

Ja. Klanten kunnen gebruik blijven maken van de huidige provider/diensten. Cogas adviseert om de gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk te laten aanleggen, zodat er op een later moment door de klant zelf de keuze kan worden gemaakt welke diensten hij wil afnemen.

Wanneer klanten gebruik willen maken van het glasvezelnetwerk, moeten zij een abonnement afsluiten bij een van de genoemde 5 providers. Men kan kiezen voor verschillende soorten abonnementen

Wat gebeurt er als men kiest voor een provider en de aanleg van het glasvezelnetwerk gaat niet door

Niet van toepassing op Cogas. Aanleg netwerk gaat zeker door en men hoeft nog niet te kiezen voor een provider

Indien Reggefiber niet overgaat tot aanleg van het glasvezelnetwerk worden de contracten met de providers nietig verklaard en is men daaraan dus niet langer gebonden

Wanneer kan men desgewenst weer van een contract af

Bij Cogas nog niet verplicht. Wanneer men later kiest geldt uiteraard de wettelijke regeling

De wettelijke looptijd van een contract bedraagt 1 jaar, daarna is maandelijkse opzegging mogelijk.

Van wie krijgt men de factuur

Bij Cogas krijgt men twee facturen: een factuur van Cogas betreffende het netwerkbeheer en een nota van de eventueel te kiezen provider voor de geleverde diensten

De klant krijgt één nota en wel van de provider. Daarin zijn de kosten van netwerkbeheer inbegrepen.

Uit informatie van Reggefiber blijkt dat met (financiële) steun van de provincie de mogelijkheid bestaat dat een project wordt gestart waarbij ook de normaal gesproken onrendabele buitengebieden op het glasvezelnet worden aangesloten. Ook Cogas kijkt naar de mogelijkheid om met steun van de provincie een pilotproject te starten waarbij ook de buitengebieden op het glasvezelnet worden aangesloten. Cogas concentreert zich in eerste instantie op de kernen. Daarna komt het buitengebied aan de orde waarbij ook wordt onderzocht in hoeverre nieuwe technieken daarbij van belang kunnen zijn. Met uitzondering van de buurtschap Stokkum is het op dit moment dus nog niet duidelijk vanaf wanneer met de aanleg van glasvezel in de buitengebieden wordt begonnen.

Aansluiting bedrijfsterreinen

Reggefiber heeft aangegeven dat zij geen bedrijfsterreinen mag aansluiten op het glasvezelnet. Reggefiber is alleen door de Opta gereguleerd voor Fiber To The Home (tot aan het huis) en niet voor bedrijventerreinen. Er zijn wel andere marktpartijen (zoals Eurofiber) die een glasvezelnetwerk kunnen aanleggen op bedrijventerreinen. Cogas gaat wel bedrijfsterreinen van glasvezel voorzien en deels is dit al gebeurd. Wel richt het bedrijf zich in eerste instantie op consumenten en het midden- en kleinbedrijf in de kernen van de Hof.

Zijn er zichtbare bouwkundige gevolgen van de aanleg van het glasvezelnet

Op nog nader te bepalen plaatsen zullen door Reggefiber glasvezelhuisjes worden geplaatst voor wijkverdeelstations ten behoeve van het glasvezelnet. Cogas maakt gebruik van zgn. “aerea pops”, kleine gebouwtjes van waaruit de verbinding naar de huishoudens wordt aangelegd. De eerste aerea pop is 21 december geplaatst bij de openbare basisschool “De Zwaluw” aan de Fokkerstraat in Markelo.

Keuze van een provider

Elders in dit artikel staat een vergelijkend overzicht waarin de belangrijkste verschillen en overeenkomsten in de aanpak van Cogas en Reggefiber worden uiteengezet. Verschillende providers zijn tijdens de vraagbundelingsperiode klanten aan het werven om voor Reggefiber de benodigde 30% te behalen. Bij het kiezen van een provider dient men goed te letten op het aanbod van de verschillende pakketten in relatie tot de daarbij behorende tarieven. Per provider zijn bijvoorbeeld de pakketten televisiezenders verschillend. Het gaat er dus om het pakket aan zenders e.d. te kiezen dat men zelf wenst. Cogas werkt op dit moment nog niet samen met serviceproviders. Cogas is al wel gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Zij werkt via een open model. Dat betekent dat alle aanbieders die nu producten via glasvezel aanbieden, ook diensten kunnen aanbieden via het netwerk van Cogas.

Samenwerking tussen de beide aanbieders

De gemeente heeft geprobeerd te bemiddelen tussen beide aanbieders om samenwerking te bevorderen zodat bepaalde werkzaamheden efficiënter kunnen worden uitgevoerd met minder overlast voor de bewoners. Deze poging heeft tot nu toe geen succes gehad. Dat betekent dat beide bedrijven in principe onafhankelijk van elkaar hun werkzaamheden uitvoeren. De mogelijkheid bestaat dus dat in bepaalde delen van de gemeente twee keer op verschillende tijdstippen gelijksoortige werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Uiteindelijk zult u als individuele gebruiker een keuze moeten maken voor één van de beide bedrijven voor aanleg van het glasvezelnet en, als vervolg daarop, een keuze voor een provider die de diensten (tv, internet, telefonie) verzorgt. Met dit artikel en het overzicht wordt de situatie rond de aanleg van het glasvezelnetwerk hopelijk duidelijk en wordt er een antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen De vele vragen van inwoners zijn door ons verzameld en de antwoorden zijn weergegeven in dit artikel. Gemeente Hof van Twente is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in deze publicatie. Uiteindelijk blijven Reggefiber en Cogas eindverantwoordelijk voor de inhoud en voorwaarden waaronder zij u hun diensten aanbieden.


Hofweekblad Hofweekblad

Adressen en telefoonnummers

Gemeentehuislocatie: De Höfte 7, 7471 DK Goor Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 – 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor of in brievenbus De Höfte 7 te Goor E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86

Algemene informatie

Informatie ombudsman: 0547 - 85 85 85 Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827 Openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen) Openingstijden: Vrijdag: 12.30 - 16.30 uur Zaterdag: 09.00 - 14.00 uur Afvaltelefoon: 0547 - 36 34 95 Direct een afspraak maken voor aanvragen/ ophalen paspoort, ID-kaart of rijbewijs? Bel Publiekszaken 0547 - 85 85 85

Woensdag Woensdag2828december december2011, 2011,pag. pag.16 5

Verslag raadsvergadering dinsdag 20 december 2011 Brandweerkazerne blijft in Goor Burgemeester Goudt was ervan overtuigd dat ook na een regionalisering van de brandweer in 2018 er in Goor een brandweerkazerne blijft. En hoogstwaarschijnlijk ook op de huidige locatie. Bij nader inzien is gebleken dat deze locatie de meest gunstige uitvalsbasis is om alle plekken in de bebouwde kom van Goor zo snel mogelijk te bereiken. Alle reden om snel te beginnen met het opknappen van het pand dat al geruime tijd niet meer aan de huidige eisen voldoet. De burgemeester deed deze uitspraken naar aanleiding van vragen van dhr. Rikkert (CDA). Deze was verrast over de snelle actie van het college om de brandweerkazerne te gaan renoveren en wilde weten wat de financiële consequenties waren en of hiertoe al definitief besloten was. De kosten voor de renovatie bedragen volgens de burgemeester in ieder geval minder dan een miljoen. Daardoor blijft er een flink bedrag over van de voor nieuwbouw gereserveerde 2 miljoen. Door deze renovatie is ook de eventuele combinatie van gemeentewerf/ brandweerkazerne van de baan. Deze twee bouwplannen worden vanaf nu van elkaar gescheiden. Naar de gemeentewerf is op dit moment een onderzoek gaande.

Bouwplan locatie Rabobank Teneinde de realisatie van een volgende supermarkt op de locatie van de huidige Rabobank en de naastgelegen Woon Service Winkel Koster in Goor tegen te gaan, had de raad een voorbereidingsbesluit laten opstellen, waarin de mogelijkheid van een dergelijke vestiging was uitgesloten. Echter, binnen een dag na de opstelling en nog voor het inwerking treden van het voorbereidingsbesluit had een projectontwikkelaar een (niet compleet) bouwplan ingediend. Dit leidde tot verontruste reacties van de raadsleden tijdens een vergadering van de commissie Fysiek twee weken geleden. Zij verzochten wethouder Sijbom te bezien of het een en ander voorkomen had kunnen worden en eventueel terug te draaien is. Wethouder Sijbom kwam met de mededeling dat de procedure die gevoerd is in de totstandkoming van het voorbereidingsbesluit juist is en dat de inwerkingtreding ervan niet eerder plaats mag vinden dan een dag na bekendmaking. De gemeente moet de aanvrager 4 weken de gelegenheid geven om ontbrekende gegevens in de aanvraag aan te leveren. Daarmee is de kans op de komst van een supermarkt op deze locatie zeker niet uitgesloten. Zowel mevr. Olde Reuver of Briel van D66 en dhr. Rijkens van de PvdA hadden graag in een vroeger stadium van dergelijke mogelijkheden op de hoogte gesteld willen worden teneinde er een strategie voor te ontwikkelen.

Geen modernisering Asielzoekerscentrum Markelo Op grond van enkele incidenten heeft het COA (Coördinatie Opvang Asielzoekers) besloten AZC Klompjan niet te moderniseren. Het draagvlak in de omgeving was na 20 jaar weggevallen, vertelde burgemeester Goudt. Er schijnt vanuit de bewoners naar de omgeving toe nogal wat dreiging uit te gaan. De keus is nu het AZC te gaan aanpassen aan bewoning door gezinnen of niets doen, waardoor de kans bestaat dat het AZC binnen afzienbare tijd gaat sluiten. Burgemeester Goudt: “Wij kunnen dan als gemeente de overeenkomst opzeggen, waarna het centrum binnen een jaar dicht gaat. Hetgeen ons dan overigens wel geld kost”. De kwestie wordt binnen het presidium verder besproken.

Uitbreiding varkensbedrijf De renovatie en uitbreiding van het Molenaars Fok Bedrijf aan de Groningerveldweg in Markelo was in de commissie fysiek al uitgebreid aan de orde geweest, maar kwam op verzoek van meerdere fracties in de raad opnieuw aan de orde. Mevr. Wissink van de PvdA was behoorlijk op haar teentjes getrapt omdat wethouder Sijbom die, nadat hij in de commissie het (grote) aantal voorstanders voor het collegevoorstel had geteld, het volgens mevr. Wissink niet meer nodig achtte uitgebreid op haar vraag in te gaan. De vraag was, wat er zou gebeuren indien het nieuwe bestemmingsplan niet vastgesteld zou worden. De wethouder betuigde zijn spijt en nadat hij

FOTOSTUDIO DELDEN OOK VOOR WORKSHOPS!! Naast fotoshoots zijn wij ook gespecialiseerd in het geven van workshops. Deze workshops bestaan uit uitleg van de eigen camera en/of basisbegrippen fotografie. Voor informatie en opgave kunt u bellen met Gerrit Hofman, telefoonnummer: 06-54301830. Let wel: nog steeds 50% korting op uw eerste fotoshoot. www.fotostudiodelden.nl - Peperkampweg achter de C1000

mevr. Wissink zijn verontschuldigingen aan had geboden kwam zijn antwoord alsnog: “Wanneer het bestemmingsplan niet wordt vastgesteld voldoet het bedrijf niet aan de nieuwe regelgeving en zullen wij handhavend op moeten treden. Het bedrijf wordt in dit geval gesloten”. Mevr. Schrooijen (SP) deed een oproep om aan het vaststellen van het bestemmingsplan geen medewerking te verlenen. Dat zij vervolgens, door met naam en toenaam te noemen, een tweetal leden van de coalitiepartijen belangenverstrengeling verweet, werd haar niet in dank af genomen. Burgemeester Goudt riep haar op deze woorden terug te nemen. Mevr. Schrooijen deed dat door te zeggen dat men haar verkeerd begrepen zou hebben. Mevr. Olde Reuver of Briel (D66) maakte zich net zoals dhr. Hoekstra (BPH) zorgen over de volksgezondheid. Dit naar aanleiding van een kritisch GGD-rapport. Zij wilden de reactie van de minister op dit rapport graag afwachten. Of besluiten het bedrijf te verplaatsen naar Zenkeldamshoek, waar het volgens D66 thuis hoort. Het voorstel werd met 18 stemmen voor en 7 tegen aangenomen. CDA, VVD en Gemeente Belangen waren voor; De PvdA was met 3 voor en 3 tegen verdeeld en D66, SP en BPH waren tegen.

Winkelopenstelling Het college stelde voor de centra van Delden en Diepenheim een toeristische status toe te kennen, waardoor de winkels alle zon- en feestdagen tussen 12.00 uur en 17.00 uur geopend mogen zijn. Het verzoek hiertoe komt van de kant van de ondernemers die aanvoeren dat door de openstelling de toeristische aantrekkingskracht zal worden versterkt. Alle fracties, behalve die van het CDA stemden van harte in met het voorstel. Het CDA liet hun schoorvoetende instemming gepaard gaan met een motie waarin het college werd verzocht na 2 jaar de zaak te evalueren. Het raadsvoorstel werd unaniem aangenomen en voor de motie stemden het CDA en coalitiegenoot VVD.

Waardering jonge vrijwilligers Voor jongeren die een waardevolle bijdrage aan de samenleving leveren opperde de PvdA voor de invoering van een z.g. jeugdlintje. Behalve dat al veel jongeren een bijdrage leveren is het lintje voor anderen een stimulans dit ook te gaan doen. Jongeren zijn volgens mevr. Wissink immers de toekomst van de gemeente. Wat haar betreft mag het jeugdlintje al tijdens de komende lintjesregen zijn intrede doen. Wethouder Van Zwanenburg vertelde dat juist een week eerder de jaarlijkse Vrijwilligersprijs was uitgereikt aan een groep jongeren in Diepenheim, die de jongerensoos Why Don’t Cha runnen en continu bezig zijn hun doelgroep met diverse maatschappelijk nuttige zaken te vermaken. Burgemeester Goudt ontraadde het de PvdA het jeugdlintje te vermengen met de Koninklijke onderscheidingen. Een ander moment was volgens hem prima. Dhr. Scholten (CDA) was het met de burgemeester eens. “Een Koninklijke onderscheiding wordt tenslotte uitgereikt vanwege een jarenlange onbaatzuchtige inzet”. Mevr. Wissink trok de motie in met de opmerking dat deze zijn doel bereikt had, nl. het oproepen van waardering voor de jongere vrijwilliger.

Glasvezel De gemeenteraad is voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gehele gemeente. Maar omdat er 2 aanbieders in Hof van Twente actief zijn, Cogas en Reggefiber, vrezen vele burgers, en raadsleden met hen voor overlast bij aanleg. Daarom kwam de raad met een door alle fracties gedragen motie, waarin er bij het college op aangedrongen werd de regie van de aanleg toe te wijzen aan Cogas. “Op basis van bij de Cogas aanwezige kennis van de ondergrondse infrastructuur”. Wethouder Eshuis vertelde dat de gemeente geen voorkeur mag geven aan één van de twee aanbieders. Maar omdat hij sympathie koesterde voor de inhoud van de motie, zegde hij toe de kwestie nog eens te gaan onderzoeken. De motie werd aangehouden. Tekst: Jan Schoneveld

H.J. ten Dam klokkenreparaties • gratis prijsopgave • gratis halen en brengen • bel voor een afspraak Rijksgediplomeerd uurwerkhersteller Markelo • Tel. 08500-20344 • Mob. 06-22395097

De voetbalvereniging Diepenheim wenst al haar leden, sponsoren en supporters een goed, gezond en sportief 2012. Iedereen wordt uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari, van 15.00 -18.00 uur in kantine “De Koppel”.


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 17


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 18

POLITIE

Carintreggeland en IJsbaan Twente bieden leden samen schaatslessen Hengelo – Leren schaatsen was nog nooit zo leuk. Deze winter biedt Carintreggeland haar leden, Carintreggeland in samenwerking met IJsbaan Twente, korting op schaatlessen zodat zij veilig en vol vertrouwen het ijs op kunnen stappen. Schaatsen leuk én gezond. Gezellig met het hele gezin bewegen! In de lessen wordt extra aandacht besteed aan het breken van de val, schaatstechnieken en veiligheid op het ijs. Er zijn lessen voor schaatsers van alle niveaus. De lessen voor kinderen en ouders worden gelijktijdig gegegeven en het kan ook zijn dat deelnemers gelijktijdig met hun kids les krijgen. Dit laatste is afhankelijk van het niveau. De groepen worden ingedeeld op basis van het niveau van de deelnemers. Leden (volwassenen) betalen € 90,- i.pv. de normale prijs € 104,- en kinderen volgen de lessen al voor € 60,- i.pv. de normale prijs € 72,-. Wilt u meedoen en bent u nog geen lid van Carintreggeland? Geen probleem. U kunt zich bij de start van de lessen aanmelden. Een lidmaatschap kost € 17,- per jaar. Het lidmaatschap biedt interessante prijsvoordelen maar ook exclusief aanbod voor het hele gezin. De lessen starten vanaf 9 januari. Aanmelden kan direct bij IJsbaan Twente aan het Colosseum 90 in Enschede, tel. 053 460 19 79.

Nieuwjaarsbijeenkomst Hervormde Vrouwenvereniging Markelo Markelo - Donderdagmiddag 5 januari 2012 houdt de Hervormde Vrouwenvereniging Markelo haar nieuwjaarsbijeenkomst. Deze middag zal onder het genot van een hapje en drankje de boerendansgroep “De Battumse Venne” voor ons optreden. Deze groep is gespecialiseerd in voorstellingen, dans en muziek. Ook zullen ze een klederdracht uitbeelden. De middag begint om 14.00 uur bij Dieka van de Kruusweg te Markelo.

Nieuwjaarsconcert door Apollo Goor - De eerste zondag na Nieuwjaarsdag staat traditioneel in het teken van het Nieuwjaarsconcert door Muziekvereniging Apollo Goor. Het concertprogramma staat ieder jaar weer garant voor variatie, waarbij de verschillende geledingen binnen Apollo aan bod komen. Bekend en minder bekend werk van Strauss wordt onder andere ten gehore gebracht. Een leuk uitje voor jong en oud! Na afloop is er volop gelegenheid om na te praten en biedt Apollo’s Supportersclub een Rad van Avontuur met vele mooie prijzen. Het Nieuwjaarsconcert van Apollo vindt plaats op zondag 8 januari 2012 in De Reggehof in Goor, aanvang 11.00 uur. Gratis kaarten voor dit concert zijn af te halen bij de kassa van De Reggehof (0547-284880). De kassa is op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur geopend.

Nieuwjaarsconcert Amicitia en Goors Mannenkoor Delden - Op zondag 15 januari 2012 zal muziekvereniging Amicitia o.l.v. Dirigent Jeroen Vos samen met het Goors Mannenkoor o.l.v. Dirigent Hans Kienhuis een nieuwjaarsconcert geven. Tijdens dit concert worden er een aantal gezamenlijk werken ten gehore gebracht, zoals bijvoorbeeld: Some enchanted evening, The day you sang this song, Landerkennung en Sur les remparts Tevens zullen Amicitia en het Goors Mannenkoor beide een aantal muziekstukken apart van elkaar ten gehore brengen. Dit zullen onder andere een aantal bekende musicalstukken zijn. Ook is er tijdens dit concert een speciaal werk waarin de trompettisten van Amicitia als solisten zullen optreden. We nodigen u via deze weg van harte uit om op 15 januari te komen luisteren, en om samen een gezellige en muzikale middag te beleven. Nieuwjaarsconcert Amicitia m.m.v. het Goors Mannenkoor, 15 januari 2012, Oude Blasius kerk te Delden om 15.00 uur. Entree: gratis (na afloop vrije gift).

Nieuw toneelstuk Delden - Toneelvereniging De Kwekweschudders staat eind januari weer op de planken. De laatste twee weekenden brengt zij ‘Don Ton’, een blijspel in drie bedrijven van de lokale schrijver Jos Schepers. Het verhaal speelt zich af op het erf van boer Kees Stokkelaar. Kees is het boeren in Nederland zo langzamerhand een beetje zat, want door alle verplichte administratie komt hij haast niet meer toe aan zijn geliefde beesten. Dus denkt hij erover om te gaan emigreren naar Canada. Zij vrouw Yvonne wil alles eerst goed uitzoeken en vraagt zich af hoe het met de rest van de familie moet. Maar de familie ziet emigreren helemaal niet zitten en bedenkt een slim plan. Maar of dit goed uitpakt? Kom het zelf zien in het Parochiehuis te Delden. Op 21, 22, 28 of 29 januari 2012. Aanvang 20:00 uur.

Kaartclub Vennebekken Uitslagen achtse ronde van de Willem Wolfbokaal Markelo - In de achtste ronde versloeg Herman Vasters zijn concurrenten met ruime voorsprong. Uitslagen 1. Herman Vasters 3.493 punten 2. Ina Overmars 3.239 punten 3. Peter Nijhof 3.220 punten 4. Jo Winkel 3.212 punten 5. Jan Vruwink 3.044 punten De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 6 januari om 20:00 uur bij Café Vennebekken.

ANBO afd. Goor

Uitslagen maandag 19-12 Klaverjassen 1 Jos Toornstra 5436 pt 2 Joop Godwaldt 5416 pt 3 Frans Exterkate 4980 pt Jokeren 1 Dienie Boswinkel 31 pt 2 Gerrie Hazenkamp 37 pt 3 Mieke Dijker 41 pt

Illegale seksinrichtingen opgerold Hof van Twente - Het prostitutieteam van de Zedenpolitie Twente heeft een viertal illegale seksinrichtingen opgerold. De illegale activiteiten vonden plaats in een woning in Hof van Twente en in twee woningen in Enschede, aan de Korenstraat en de Waalstraat. Ook had een prostituee haar intrek genomen in een hotel te Hengelo. In een door haar gehuurde kamer werden de klanten ontvangen. De prostituees waren afkomstig uit Nederland, Litouwen, Brazilië en de Dominicaanse Republiek. Twee vrouwen zijn waarschijnlijk slachtoffer van mensenhandel. De zedenpolitie gaat dit verder onderzoeken. Het prostitutieteam zal ook het komende jaar scherp toezien op de illegale prostitutie in Twente. Sinds de opheffing van het bordeelverbod in het jaar 2000 is het verboden in Nederland een prostitutiebedrijf te hebben zonder de vereiste vergunning voor een seksinrichting. Dit om het toezicht op de prostitutie te verbeteren. Dit toezicht moet onder meer leiden tot het signaleren en bestrijden van mensenhandel en tot het weren van minderjarigen en illegale werknemers in de prostitutie.

Auto op de kop in weiland Ambt Delden - Een 45-jarige automobilist uit Goor is donderdag 22 december door een eenzijdig ongeval met de auto op de kop in een weiland beland. Hij raakte licht gewond. De man was op de hoek Zomerweg / Hagreisweg met de auto uit de bocht gevlogen en over de sloot gelanceerd. De rechterzijde van de auto raakte vervolgens een boom, waarna de auto op de kop in het naastgelegen weiland is beland. De man raakte bekneld en is door ambulancepersoneel en de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is voor controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De auto van de man bleek niet verzekerd te zijn. Proces-verbaal is opgemaakt.

Oudejaarsaktie 28 - 31 december

25 mensen die willen ontbijt, AFSLANKEN Een “Gezond”

Gratis advies en begeleiding met resultaat!

een goede sportvoeding of wilt u afslanken?

Loungebank Skyfall

Gratis Proefpakket

Gratis advies en begeleiding met resultaat!

voor een speciale prijs

van € 1298,- voor

Gezocht! Goede voornemens voor 2012?

€ 798,-

Gratis proefpakket Om in aanmerking te komen,

Luxe loungehoekbank Grote stofkeuze Geweldig zitcomfort Gratis sierkussens

SMS naarte 06-30718011 Omproefpakket in aanmerking komen

SMS “proefpakket” naar 06-30718011

Welzijnspraktijk Hof van Twente

Onafhankelijk Herbalife Lifestylecoach

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur. Op alle kerstartikelen nu 20% korting. Er zijn nog enkele kalenders en agenda’s. Wereldwinkel Delden, Kortestraat 2b, 074-3767025. Gezocht: kleine huurwoning/ appartement in Delden e.o. voor vrouw alleen. Tel. 0743763190. Te koop: oude estrikken en oude grenen deuren. Tel. 06-1242 4206. Gezocht: Weiland, perceel grond of woning met stukje wei. Liefst omgeving Delden, Ambt Delden, Oele of Beckum. Tel. 06-30479499.

Slacht-, weide-, gebruiksschapen Schapenhandel Harrie Eijsink Hengevelde In- en verkoop 0547-333724 06-53183632

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

Te koop:

Droog en gekloofd

openhaard hout

Eik-Beuk-Els-Berk Tel. 06-19849151

Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie enz.) Tel. 0743762263.

BAD GRUND - HARZ

Te koop gevraagd: oud linnen, meubels, sieraden, schilderijen, inboedels, kabinet, bijbels en andere kerkboeken, enz., enz. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416.

Te huur: gezellige, zeer complete 2-4 pers. vakantiewoning

Wieb Dekker verzamelt oude ansichtkaarten van Stad en Ambt Delden, kranten- of tijdschriftenknipsels en -foto’s. Noorderhagen 31, Delden, tel. 074-3764356. Aangeboden in Delden: stalling /winterstalling voor auto’s en motorfietsen. Tel. 06-10202663.

Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

NU IN ONZE SHOWROOM!

Inl. www.haus-blanke. badgrund.de e-mail: blanke@ badgrund.de

GezelliG koken en lekker eten? dat kan bij:

nasi kuning

De nieuwe ZAFIRA TOURER

7-PERSOONS SUPERKAMELEON. Hoogwaardige kwaliteit, vernieuwde technologie én een sportief design. Paradepaard, vervoersmiddel, busje, luxe reisauto… Op de nieuwe Zara Tourer kunnen we geen label plakken. Deze auto staat voor een nieuwe levensstijl. Met meer ruimte, meer kwaliteit en meer mogelijkheden voor iedereen. Dat moet u echt zelf bij ons in de showroom komen ervaren. En neem dan natuurlijk uw hele gezin mee. Of uw golftassen en reiskoffers, wat u wilt. Het is binnenkort feest bij ons in de showroom en dat zult u merken! Zara Tourer Business Edition vanaf € 28.595,- of lease vanaf € 535,- per maand.

www.nasikuning.nl Tel: 06-13659081

70-plus RIJBEWIJSKEURING € 30 Keuring binnen 5 d op 3d/wk. Gemakkelijk bereikbaar vanuit Almelo, Delden en Hengelo. NW Drijber, huisarts, Borne. Tel. 06-3089 2073 (9-13 u)

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 11,0 – 1,2; kms/liter: 9,1 – 83,3; CO2 gr/km 259 – 27.

Prijs incl. BTW en BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Lease op basis van Full Operational Lease 48 mnd/20.000 km/per jr. verkrijgbaar met A- label en 20% bijtelling. Wijzigingen voorbehouden. Ga naar www.opel.nl voor meer informatie.


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 19

Te huur:

Wij wensen u een gelukkig 2012 Boekweitstraat 4

in het centrum in Delden een leuk tweekamerappartement. Per 1 januari 2012 beschikbaar. Voor meer informatie: H.A. Varenbrink 0547-333283/ 06-13391711

Te huur:

Woning met tuin in het buitengebied van Ambt Delden. Schitterend uitzicht en voorzien van alle gemakken. Ook voor tijdelijke verhuur. Voor inlichtingen kunt u bellen met 06-22018710.

HET HOFWEEKBLAD wordt gelezen in 21.600 gezinnen in: Stad Delden Ambt Delden Goor Markelo Diepenheim Bornerbroek Beckum St. Isidorushoeve Hengelo (5.000 ex)


Hofweekblad

Woensdag 28 december 2011, pag. 20

T E L E F O O N Autorijscholen

Aannemers

Harm Hoek

06-18999918

Gezondheid en welzijn

voor alle lichamelijke en emotionele klachten Bel voor info en/of intake gesprek

Handwerken

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Bloembinderij

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

Rolhorren, plisséhorren, inklemhorren, hordeuren van de merken: Unilux, Genius, Luxaflex Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl TIMMER- EN BOUWBEDRIJF De Berken 7 Telefoon 074 - 376 29 77 7491 HJ Delden Telefax 074 - 376 33 22

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro).

www.tenvregelaar.nl NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar

Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buiten-zorg.nl

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Boomverzorging Specialist in tuinaanleg en onderhoud Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Administratie- & Belastingadviseurs

Administratieve ondersteuning Fiscale werkzaamheden Verzorgen loonadministratie Samenstellen jaarrekeningen

Huish. art. Speelgoed

Welbergweg 124, 7556 PE Hengelo Telefoon 074 - 2508082 - Fax 074 - 2508087 E-mail: info@krudersweda.nl Fons Kruders, privé 0547-261216 / 06-21527556

speelgoed & huishoudelijke artikelen Langestraat 110, Delden Telefoon 074

Contactlenzen

Ter Braak Brillen en contactlenzen

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Accountants en Belastingadviseurs

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Dakbedekking

3761217

Hypotheken

De beste én laagste hypotheek

www.schasfoortsaasveld.nl

074-2670583 / 3761630 of 06-27357835

Installatiebedrijf

P.Gerritsjans

> > > > >

uitvoering conform SKG norm de kozijnen voldoen aan alle kwaliteitseisen tevens een uitstekende inbraakbeveiliging diverse kleuren met houtnerf goot- en gevelbekleding

administratiekantoor

06-22477326 info@willemijnsmit.nl

nieuwbouw renovatie onderhoud boeibekleding

www.willemijnsmit.nl

Administratie Egbert Westerhof

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo Telefoon 0547 352839

St. Annabrinkstraat 19, 7491 XD Delden Telefoon 06 - 54317685 www.hemersmadakbedekking.nl

Dierenkliniek

Vossenbrinkweg 1/H 7491 DA Delden Tel.: 074 - 3762262

dierenartsen Rannie Sumter Margriet van der Meer assistentes Erica Tijink Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Romy Nijhuis

Assurantiën

Evers Assurantiën Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden Telefoon 074 3765111

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro).

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus-MulticycleVico. Reparatieafdeling met leenfietsen.

Telefoon :

Geerdinksweg 36, Hengelo. Fax 074-2503413 Telefoon 074 2913429

06 - 222 474 55 www.pjknape.nl

Tweewielers

Schlepers

Installatietechniek

Gas / water / cv / electra zinkwerk / luchtbehandeling Dammaten 22, 7472 DJ Goor Telefoon 0547 260490 Telefax 0547-26 10 96 GSM: 06 13 48 5055

Behandeling dagelijks volgens afspraak Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur

Ongediertebestrijding

LIMA Kunststofkozijnen

duurzaam kunstwerk

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642 KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

Beldsweg 29 7495 PH Ambt Delden Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl info@ottenschotfaunabeheersing.nl gecertificeerd door KAD

Opleidingen Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

Molenkamp

Kunststof bouwelementen

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Maaltijdbezorging Tafeltje Dekje

Optiek

Aarsen

contactlensvloeistoffen / optische artikelen Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207

Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

30704810

3762478 3762593

Marketing en Reclame

Uw eigen drogist

Aarsen

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207 “tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

HYPNOSE

Helpt bij stress, examenvrees, faalangst, vrouwelijke en relatieproblemen, eetstoornissen, burn out, hoofdpijn,overgewicht, roken, coaching. Voor een afspr. bel 004925624651D-Gronau Tarot Reading, “Maaiki” healing en Sound Healing. • Meer dan 20 jaar ervaring. • Maaike geeft je tools aan, waar je mee verder kan gaan. • Leert je dat jij degene bent die de baas is, over je eigen leven. • Werkt met positieve energie. • Maaike’s healing hands worden als een weldaad ervaren. • Meer info op: www.dewoestewieven.nl

Tuincentrum

Oud ijzer/metaal

Tevens advisering in: uitvaartverzekeringen, grafmonumenten

Voor alle streekpost

Telefoon 0547

als ook de laatste zorg goed verzorgd moet zijn!

Inleveradres VVV, Langestraat 29 Delden Stadspost Hengelo-Enschede BV

Presentatie

Makelaardij

Uitvaartverzorging

Uitvaartonderneming Vruwink

Ontdek zelf ook onze bijzonder aantrekkelijke prijzen en uitstekende dienstverlening.

364343

Goorseweg 34, 7475 BD Markelo internet: www.vruwink.nl e-mail: info@vruwink.nl

Woninginrichting

Beld makelaars • Ambt-Delden Beldsweg 27-27a 7495 PH * Bemiddeling in onroerende zaken Tel. 0547-292263 Fax 0547-292659 * Taxaties voor grond- en pachtzaken Mob. 06-51158404 info@beldmakelaars.com * Taxaties voor fiscale doeleinden www.beldmakelaars.com * Taxaties v. financiering met NWWI keurmerk vanaf € 325,-

Presentation developer to move your sales Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

0644 - 196 012

www.viewnetix.nl

Reclame

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

• Tapijt • Gordijnen • • Laminaat • • Zonwering • Glas in lood • • Parket • Toonzaal aan de Vossenbrinkweg 6 te Delden Geopend op afspraak

VastgoedCert gecertificeerd: Wonen/MKB en Landelijk Vastgoed

06-54271931 W. Wolf

Zonwering

Slotsweg 14 7496 PW Hengevelde Telefoon 06 55961288 slotshoekinterieur@gmail.com

Kantoorboekhandel

Rietdekkersbedrijf

HOLTVOORT

Wilgenklompen grote maten € 11,50 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

Therapie en Welzijn

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Postbezorging

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

17 95

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

A. Oude Wesselink

Klompenwinkel Drogisterijen

261417

Telefoon 0547

Brillen en contactlenzen Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Slotshoek Interieur

Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

Stucadoor

De Jong Stucwerk Goor

Ter Braak

UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis Telefoon 074 Telefoon 074

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

Keukens - Kasten Buitenkeukens - Buitenmeubilair

Langestraat 48, 7491 AH Delden Fax: 074-3767189, tel. 074.... 3767188 delden@readshop.nl Boeken, tijdschriften, kantoor, telefoonkaarten, wenskaarten, tabak, staatsloten, lotto, postkantoor.

Schildersbedrijven

www.limavof.nl

Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Dierenambulance

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden Telefoon 074 3765161 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

Ruitersport

Interieur Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

Aggregatenverhuur

Geerdink fietsen

/ 0622748701

Lid van

boekhouding jaarrekening belastingen salarissen

Rijwielen

ESSINK

Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl

132

KUNSTSTOF KOZIJNEN & ZONWERING

Patrick Gerritsjans

Werfstraat 9, 7553 GZ Hengelo tel. 074-3767068/06-29506798 fax 074-3767067

receptie, diner, open huis, 40-50 jarig bruiloft, ouderen programma

2593555

Mobiel 06 21 57 57 58 Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

Voor sfeervolle live-muziek

Naai-atelier

installatiebedrijf Lid van

WISSINK

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente Tel. 06 483 49 info@rioleringservice.nl

Kunststof kozijnen

Plasdijk 10 - Markelo Tel. 0547 364490

Accountancy/ belastingzaken

Peter-Jan Knape

Harrie vd Woning

Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

Afvoer verstopt?

www.nonstop-riool.nl

Elke drie weken wereld Muziek Podium Voor tickets en info: www.dewoestewieven.nl

Anton Visch

Rioolontstopping

Tel: 0546 - 490305

Kunstgalerie

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

Telefoon ABC

275926

Hier had uw bedrijf voor 5 euro per week kunnen staan.

Hoveniers

Bloemen

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz.

Tel: 0547-334200 / 0621-573595

Muziek WAWOLLIE KRINGLOOP

Horren

Motoren en Scooters

* Onderdelen * Accessoires * Onderhoud *Kleding Diepenheimsestraat 59b - Hengevelde

271887 (Goor)

Bel: 0547

info@harmhoek.nl

Autoschadeherstelbedrijf

Kringloopwinkel

Massage/Therapie Praktijk ‘t Zonnetje

Gemiddelde slagingspercentages Eerste geslaagden: BROMFIETS is 91-95% AUTO 81-85% MOTOR voertuigbeheersing 91-95% MOTOR verkeersdeelname 81-85%

www.harmhoek.nl

A B C

www.prismamakelaars.nl DELDEN Langestraat 41 (074) 376 67 77

Email : delden@prismamakelaars.nl

HENGELO Marskant 10 (074) Email : info@prismamakelaars.nl

255 97 97

* Nieuwbouw * Renovatie * Tuinhuisjes Rijssenseweg 11, 7495 RP Ambt Delden

Telefoon 074 Mobiel

3764605 06 20 40 36 35

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Rolluiken Screens Raamdecoratie Horren Zonneschermen Raanhuisstraat 4, 7491 ME Delden tel: 074 25 00 230 fax: 074 25 00 240 www.roescherzonwering.nl

• • • • •

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Hofweekblad week 52  
Hofweekblad week 52  

Hofweekblad week 52

Advertisement