Page 1

72e jaargang

Woensdag 19 oktober 2011

Nr. 17

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente

Volg ons op twitter! #Hofweekblad www.twitter.com/hofweekblad

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.600 ex.

www. h o f v a n t w e n t e . n l

’t Blif Goan-bus naar Nederlandse Rode Kruis

Pompadoer

met kaneelsuiker, zonnebloempitten rozijnen en pompoenpitten

samen voor

SPECIAL

Pompadoer € 3,30 Deze week met gratis Big Shopper (zolang de vooraad strekt)

Gehaktrondo 100 gram

vLEESwAREnKOOPJE

Herfst workshop bij uw bakker DonderdagDe27 oktober Echte Bakker Dat proef je!

Boterhamworst + gebraden varkensrol 2 x 100 gram

550 125 275

Elke Zondag geopend van 8:30 tot 16:00 uur. www.deldensdis.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 17-10-2011 t/m 22-10-2011.

KEURSLAGERKOOPJE 1 liter erwtensoep en 1 rookworst

Jan VisschediJk, keurslager De Echte Bakker Dat proef je!

Kortestraat 19 Delden Tel. 074-3762554 www.visschedijk.keurslager.nl info@visschedijk.keurslager.nl

WEEKAKTIE: Natte voeten? ALLE laarzen (kinderen, heren, dames en thermo) en werkschoenen

-25%

Skimmia Japonica Rubella met bloem

€2,25 2 stuks €3,90 per stuk

Winterharde violen

volle doos 18 st.

€5,90 Aanbiedingen geldig van donderdag t/m zaterdag a.s. en zolang de voorraad strekt

Chinees Specialiteiten Restaurant

Het bestuur van ’t Blif Goan draagt de bus over aan het bestuur van het Rode Kruis Hof van Twente - Ruim drie jaar hebben vrijwillige chauffeurs van de stichting ’t Blif Goan met een multifunctionele bus het vervoer verzorgd van gehandicapten en ouderen naar en van diverse activiteiten. Dit tot grote tevredenheid van de vervoerde personen en de organisaties waarvoor het vervoer is verzorgd. Om de continuïteit en de kwaliteit in de komende jaren te waarborgen, is door het bestuur contact opgenomen met een grote vrijwilligersorganisatie. In de afdeling Hof van Twente van het Nederlandse Rode Kruis is een organisatie gevonden, die de huidige activiteiten zal gaan voortzetten. Het bestuur van ’t Blif Goan is er van overtuigd, dat het vervoer ook in het vervolg op een perfecte wijze zal worden verzorgd. Daarom is besloten om de bus aan het Rode Kruis te schenken. Voor het Nederlandse Rode Kruis is dit de eerste maal, dat zij een bus geschonken krijgt. Het spreekt voor zich, dat de afdeling Hof van Twente zeer dankbaar is voor deze schenking.

eek Deze w .. bij ....

Horlogebatterij E 2.00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Hollandse

Bloemkool

per stuk 0.49

Recreatie Acro bij GVM

Goudgele

Wk 2000 Brons

Wk 2002 Zilver

Bananen kilo 0.99

Langestraat 31, Delden Telefoon 074 - 3762034

Heerlijke

NIEUW Combinatie afhaalmenu

10 voor 3.99

www.hongkongdelden.nl

1: Babi Pangang 2: Foe Yong Hai met kipfilet 3: Indisch rundvlees met groenten 4: 2 Stokjes saté 5: Mini Chun Kun en Ga Li Kwok 6: Grote bak nasi, bami of witte rijst naar keuze 1 t/m 6 samen voor 2 personen

voor a 16.50

Maandags gesloten m.u.v. feestdagen

* Party en Catering Service* Wij verzorgen catering bij bedrijven en privé feestpartijtjes.

In het restaurant: keuzemenu (3-gangen) vanaf 16,- euro

Kaki’s

De ‘R’ is weer in de maand. Er is weer zuurkool, boerenkool en koolraap

Kijk nu ook op www.ronnieweegink.nl

Kortestraat 21 Delden

2503390

Comt nu met Sangh

Goor - Zondag 23 oktober a.s. om 19:00 uur kunt u in de Hofkerk weer meezingen in de door de Raad van Kerken georganiseerde zangdienst Comt nu met sangh. Een uur lang zingen wij dit jaar lofliederen uit diverse tradities. De koren Vocanto, Sint Cecilia en de Schola Cantorum uit Goor zullen hun medewerking verlenen en de pastores S. Bonting en R. Golianek zullen hier en daar de liederen van een enkel inleidend woord voorzien. Na afloop is er koffie. De toegang is gratis.

Oproep kerstmarkt in de Stadshagen

Morsweg 17a, Delden Telefoon 074 - 3764398

BOLCHRYSANT IN MAND ø 40 cm

samen voor

€ 4,98

Kortestraat 17 | 7491 AX Delden | Tel. 074-376 6760

Delden - Wij willen graag op 13 en 14 december a.s. een kerstmarkt organiseren in de hal en in het restaurant van de Stadshagen in Delden. Wij zijn op zoek naar hobbyisten of verenigingen die zich op deze dagen willen presenteren, hun producten willen verkopen of de kas willen spekken.Iedereen kan zich aanmelden. Voor info Han Markerink 06-12356888. Alles wordt binnen gehouden, dus vol is vol!

Collecte-opbrengst voor de Brandwondenstichting in Goor U heeft met zijn allen weer voortreffelijk werk verricht. Ondanks het feit dat een aantal collega’s zich hebben afgemeld en u die straten erbij hebt moeten doen, hebben we met zijn allen toch een bedrag verzameld van ruim € 2700,-. Dit bedrag had meer kunnen zijn als er geen ongemak in het spel was gekomen. Belangrijke redenen, zoals een operatie, echtgenoot naar het ziekenhuis, problemen in het gezin opvangen, herstel van een operatie, plotseling overlijden, enz. Dit betekende dat een aantal straten geen kans hebben gehad om een bijdrage te geven aan de Brandwondenstichting. Degenen, die wel hebben kunnen lopen hebben dus een heel mooi bedrag bij elkaar gekregen. Ik wil u dan ook namens de Brandwondenstichting heel erg bedanken voor uw inzet en het offeren van uw tijd. Ik hoop dat ik een volgende keer weer een beroep op u kan doen. Mocht u nog vrienden, vriendinnen, buren of kennissen tegenkomen, die ons een volgende keer zouden willen helpen, dan graag even een berichtje, zodat we hen een volgende keer in de planning kunnen meenemen. U kunt terecht bij: Johan Oude Voshaar, Bijnsstraat 12, 7471 XX Goor, tel. 0547 273160; 06 28773433. U kunt ook mailen naar het volgende adres: johanoudevoshaarrodekr@ hotmail.com. Ik zie met belangstelling uw reactie tegemoet.

Markelo - Vanaf vrijdag 28 oktober biedt de Gymnastiekvereniging Markelo de mogelijkheid om op recreatief niveau Acro te beoefenen. Marleen Dijkman gaat van 15.30-16.30 uur lesgeven aan iedereen, jongens en meisjes vanaf 6 jaar, die Acro leuk lijkt, maar nog niet meteen aan een wedstrijd deel wil nemen. Om hieraan deel te nemen is niet meteen een partner of speciale kleding nodig. Het is een goede manier om Acro te leren en lukt het allemaal goed dan is doorstroming naar de selectiegroep Acro van GVM ook mogelijk. Kom kijken en meedoen vanaf vrijdag 28 oktober van 15.30 tot 16.30 uur in Sporthal de Haverkamp te Markelo. Voor meer informatie www.gvmarkelo.nl of tel. Marleen Dijkman 06-11298358.

Revue de Höftemennekes “Wie loat ‘t zo” Hengevelde - Het Hengeveldse revueweekend is ieder jaar weer een waar spektakel. Ook dit jaar zijn de plaatselijke artiesten al volop met de voorbereidingen bezig om er weer twee geslaagde avonden van te maken gevuld met zang, dans, films, sketches, toneel, etc. De showavonden zullen dit jaar plaatsvinden op vrijdag 11 en zaterdag 12 november in de sfeervolle verwarmde tent tegenover Caféen zalencentrum Assink. Op zaterdagavond zal rond 23.11 uur de nieuwe prins Carnaval van de Höftemennekes bekend gemaakt worden. Want wie oh wie zal er Prins Carnaval 2012 zijn? Na de show worden beide avonden voortgezet met muziek tot een uurtje of 2. De voorverkoop van deze showavonden start op vrijdag 28 oktober bij de voorverkoopadressen: - Wolterinck Mode-en vakkleding - De Bazar van Jon - Café- en zalencentrum Assink - Café Varenbrink De kaarten kosten € 12,- per stuk. 55+-ers kunnen telefonisch kaarten bestellen voor de vrijdag bij Anniek Scholten, tel. 0547-334256.

Wandelen met Hervormde Vrouwen Vereniging Markelo

Woensdagmiddag 2 november a.s. gaan we het ommetje “Goastokpad” Pothoek wandelen. Het is een wandeling van ongeveer 6 km door het mooie boerenlandschap van de Pothoek. Ook zullen we een stukje langs de Potbeek wandelen. Voor ons kopje koffie met iets lekkers zullen we iets van de route afwijken.. Wij vetrekken om 13.15 uur vanaf de familie Ter Haar, Rijssenseweg 51, Markelo. Opgave voor de wandelroute kan t/m zaterdag 30 oktober a.s. bij Leidy ter Haar, tel. 0547 361733 en op de verenigingsavond 27 oktober.

De Kerstmarkt 2011 Delden - Voor je het weet is het zaterdag 17 december. Dan wordt de Langestraat in Delden en directe omgeving opnieuw omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Voor verenigingen en instellingen uit Delden is er ook weer de gelegenheid om zich tijdens deze kerstmarkt te profileren. Dit kan door een kraam te huren of door een bepaalde activiteit uit te voeren. Wanneer u mee wilt doen kunt u een mail sturen naar kerstmarkt@dovdelden. nl . Aanmelding is geen garantie voor een plaats. Dit gaat in volgorde van aanmelding waarbij door de organisatie gekeken wordt naar zo goed mogelijke verdeling van de handel. Muzikanten/tjes die gezellige kerstmuziek kunnen spelen zijn ook van harte welkom. De kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 17 december 2011 tussen 15.00 en 21.00 uur. Aanmelden via de mail kan ook: kerstmarkt@dovdelden.nl

Super aanbiedingen zie etalage

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Collecte nierstichting Goor

De in de week van 18 / 24 september gehouden collecte heeft in Goor een bedrag van € 3647,67 opgebracht. Collectanten en gevers hartelijk dank.

Huidverbetering en duurzaam ontharen

Even voorstellen … Bloemenboetiek “De Anemoon” Delden - Wij openen aanstaande vrijdag Bloemenboetiek “De Anemoon” aan de Kortestraat 17 in Delden (aan het marktplein in hartje Delden). Na reeds 10 jaar ervaring opgedaan te hebben in de bloemen nemen we een grote stap om hier te beginnen. Hier willen we een bloemenwinkel starten voor de wat exclusievere markt die we aanbieden tegen een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Graag laten we u weten dat we gespecialiseerd zijn in rouw- en trouwarrangementen. Voorop staat kwaliteit en klantvriendelijkheid. Voor de eerste 500 klanten is er een attentie om de opening van de winkel extra te vieren. Samen met onze collega’s zien we er naar uit om u in onze winkel te mogen ontvangen. “Voor boeketten groot of klein, moet u bij bloemenboetiek De Anemoon zijn”.


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 2

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074

2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www. zgt.nl Prikposten ZGT Delden, Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, maan-, dins-, donder- en vrijdag 8.00 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag tot en met vrijdag 8.00 - 11.00 uur Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat 79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: ma t/m vr van 08.00-18.00 uur; zaterdag van 9-12 uur; daarnaast service-uren van 17-18.00 uur èn zondag van 11-12.00 uur. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr

17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632. Diepenheim-Goor-Markelo: 22 en 23 oktober Tandarts Herzig/Boshagen, Goor, tel. 0547-275317 TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262

Spaar magische Het Huis Anubis-kaarten bij Spar Kleis Buurtsupermarkt doet mee met spaaractie Het Huis Anubis

Diepenheim - Vanaf maandag 17 oktober kunnen klanten van Spar Kleis in Diepenheimen sparen voor magische Het Huis Anubis-kaarten. Bij elke € 15,- aan boodschappen én bij speciale actieproducten krijgen klanten een gratis zakje Het Huis Anubis kaarten. De kaarten zijn zogenaamde Reality Cards waarbij de kaarten voor de webcam tot leven komen. De Anubis Reality Cards kunnen door sparende kinderen tot leven worden gewekt. Door de kaart voor de webcam te houden (kinderen die geen webcam hebben kunnen de code invoeren op www.anubisrealitycards.nl) gaat er een hele nieuwe wereld open. De cast van Het Huis Anubis ‘springt’ dan van het kaartje af en speelt online mee in exclusieve games en filmpjes. De kaarten kunnen bewaard worden in een speciaal bewaaralbum dat voor € 2,49 te koop is bij Spar. “We verwachten veel van deze bijzondere actie”, zegt Albert-Jan Kleis “Samen met een aantal andere supermarkten en de hulp van fabrikanten wordt er landelijk veel aandacht aan besteed op TV en internet. De TV-serie is al jarenlang een grote hit bij de jeugd”, aldus Kleis In totaal worden er 108 verschillende kaarten op de markt gebracht, met op iedere kaart een koppeling naar telkens een andere game. In vier weken tijd worden landelijk maar liefst 66 miljoen Anubis Reality Cards uitgegeven. De spaaractie speelt zich af rondom de populaire jeugdserie Het Huis Anubis die wordt uitgezonden op Nickelodeon. In de serie draait alles om een groep jonge leerlingen aan de middelbare school die samen leven op een internaat; Het Huis Anubis.

Agrarische onderneemsters in Overijssel op de hoede voor misleiding

Deelnemers steken zelf de handen uit de mouwen en kijken of de productinformatie klopt of misleidend is. Op dinsdag 11 oktober is de tweede provinciale themadag van 2011 voor agrarische vrouwen gehouden. Deze dag werd georganiseerd door de AVO-groep onder begeleiding van Stimuland. Het thema van deze dag was ‘Weet je wat je eet?’ Tijdens een interactieve bijeenkomst stonden circa 100 Overijsselse agrarische onderneemsters samen met Bart van Opzeeland, directeur van Foodwatch Nederland, stil bij de vraag in hoeverre reclameslogans overeenkomen met de werkelijkheid. Samen concludeerden zij dat consumenten vaak misleid worden: product- of inhoudsbeschrijvingen zetten mensen nogal eens op het verkeerde been. In de ochtend vergeleek Van Opzeeland de mooie droomwereld die wordt geschetst in reclameslogans en op verpakkingen met de werkelijke inhoud van potjes, pakken en flesjes. Zit het pak vol fruit zoals de producent suggereert of blijft het bij een halve aardbei? Wat belooft een keurmerk? En hoe natuurlijk is een ‘puur natuur’-product? Tijdens het middagdeel staken de aanwezige onderneemsters zelf de handen uit de mouwen. Sommigen hadden zelf verpakkingen van etenswaren meegebracht om het waarheidsgehalte van de productinformatie onder de loep te nemen. Zowel uit het verhaal van Van Opzeeland als uit het interactieve middagprogramma bleek dat de consument meer dan eens misleid wordt. Productomschrijvingen zijn lang niet altijd in overeenstemming met de werkelijkheid. Bovenlokaal platform Een deelneemster na afloop: “Ik zal niet mijn complete eetpatroon omgooien, maar ben toch wel aan het denken gezet. Ik weet nu waar ik op kan letten om feiten van marketingtrucs te scheiden.” En dat is nu juist het doel van de themadagen. Giny Wagemans van Stimuland: “Met de AVO-dagen willen we agrarische vrouwen in Overijssel een bovenlokaal platform bieden. We pro-

beren deelnemers te stimuleren zelf actie te ondernemen op de verschillende thema’s. Bewustwording en onderlinge uitwisseling tijdens de themadagen vormen hiervoor de aanzet. Gezien de reacties uit de zaal zijn we hierin denk ik ook deze keer weer prima geslaagd!” Adresseren van plattelandsthema’s De bijeenkomst werd ook aangegrepen om thema’s te adresseren die op het platteland spelen. Stimuland en de AVO-groep gebruiken deze thema’s om aansprekende onderwerpen voor de AVO-dagen in 2012 te bepalen. De geadresseerde thema´s worden ook meegegeven aan de provincie Overijssel, die deze dagen voor agrarische vrouwen financieel mogelijk maakt. Gineke Peltjes van de AVO-groep: “Voor mij zijn deze dagen van belang vanwege de ontmoeting met vrouwen uit verschillende agrarische sectoren. Op deze manier ontstaat er meer begrip voor elkaars problemen en kunnen wij ons sterker profileren als agrarisch onderneemsters. Bovendien vergroot dit soort bijeenkomsten ons zelfvertrouwen. Onze mannen hebben hun eigen netwerk, wij vrouwen hebben niet altijd het gevoel dat daar onze stem wordt gehoord.” AVO-dag 14 februari 2012 Op de eerstvolgende Valentijnsdag staat opnieuw een AVO-dag op het programma. Centraal staan daarbij de ‘Toekomstscenario’s van de landbouw’, die zijn opgesteld door Trendbureau Overijssel. Mensen die de uitnodiging hiervoor te zijner tijd per mail willen ontvangen, kunnen dat nu al aangeven via info@stimuland.nl. AVO-dagen van oudsher groot succes Al jarenlang staat de organisatie van de themadagen garant voor een interessant programma en een breed palet aan onderwerpen die tijdens deze dagen aan bod komen. Tijdens die vorige themadag in februari jongstleden gingen vertegenwoordigers van politieke partijen in gesprek met ongeveer vijftig agrarische vrouwen uit Overijssel. Dat deden zij onder het motto ‘Twee weten meer dan één’. De politici wisselden in verschillende rondes met kleine groepjes vrouwen van gedachten over zaken als de samenwerking tussen de overheid en de agrarische sector, sociale cohesie, leefbaarheid, duurzaamheid en het stimuleren van economische ontwikkelingen op het platteland. De deelnemers en de betrokken politici concludeerden aan het eind van die dag dat het een vruchtbare dag was. Ook concludeerden zij samen dat er nog veel winst te behalen is door belanghebbenden bij ontwikkeling van nieuw beleid vanaf de start te ontmoeten en te betrekken. Organisatie Het organiseren van de themadagen voor agrarische vrouwen in Overijssel is een initiatief van de AVO-groep: Passage, LTO Noord Vrouw & Bedrijf, Zij Actief, NBvP Vrouwen van Nu, Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt en de Boerinnengroep Hardenberg onder begeleiding van Stimuland. De bijeenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de provincie Overijssel.

Kerkberichten

20 oktober : Dag van De rechten van het kinD

Diapresentatie over Zuid-Afrika Hengelo - Harry de Jong vertelt aan de hand van een beamerpresentatie over zijn reis door Zuid-Afrika. De reis voert door de provincies Gauteng, Mpumalanga, Kwazulu en het koninkrijk Swaziland. De bijeenkomst wordt gehouden in het Nivon centrum, Lodewijkstraat 1 te Hengelo op maandagmiddag 24 oktober 2011, aanvang 14.30 uur. Entree 3 euro, leden 2 euro. Consumptie inbegrepen.

Klaverjasclub Eternit

Uitslagen donderdag 13-10-2011: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hennie Rouwhof Rudi Groot Kormelink Ernst te Velthuis Annie Leusink Diony Krol Dini Brinkmans Pieter Meylink Jan Suierveld Geert Toornstra Herman Leferink

5667 5304 5259 5188 5049 5032 4997 4787 4671 4663

ANBO

afd. Goor Uitslagen maandag 10-10 Klaverjassen 1 Ben Koebrugge 4913 pt 2 Piet Meulmeester 4853 pt 3 Jan v/d Weide 4729 pt Jokeren 1 Mieke Dijker 40 pt 2 Gerrie Mengerink 50 pt 3 Gerda den Boer 53 pt

Gerdien SmeenkVan der Meij in Portret

Op zondag 23 oktober a.s. zal in het programma “Portret”, dat radio Hofstreek FM uitzendt, Gerdien Smeenk centraal staan. In een één uur durend live-interview, omlijst met door de gast meegebrachte muziek, zal Piet Bonzet een beeld van haar leven trachten te schetsen. Behalve de jeugdjaren in Olst, zal haar 10-jarig voorzitterschap van Zang- en Oratoriumvereniging “Onze Stem” zeker aan de orde komen. Ook willen we praten over haar werk bij het Goors Historisch Museum en de Kunstuitleen. De uitzending vindt plaats tussen 11.00 en 12.00 uur ’s morgens op 107.6 FM of 104.1 op de kabel. Op maandag 24 oktober a.s. wordt het programma ’s avonds tussen 20.00 en 21.00 uur herhaald.

Zoek de tien verschillen! “Mobieltjes” Wat was het de afgelopen dagen rustig: het jeugdig bezoek zat nu eens niet in razend tempo duimend en wijsvingerend bij mij op de bank. Ze lagen rustig met hun lange lijven naar de tv te kijken en namen soms zelfs deel aan het gesprek, iets wat in ‘normale’ tijden voor onmogelijk wordt gehouden. Gewoonlijk zit de jeugd, volkomen afgesloten van de mensen in hun directe omgeving, voortdurend met het mobieltje te rommelen. We hadden eens een pubermeisje op bezoek dat de godganse tijd met haar zaktelefoontje in de weer was. Geen enkele aandacht voor iemand in de kamer. Toen ik haar wilde vragen wat ze wilde drinken, deed ik dat maar per sms. Maar nu was er een paar dagen geen geping, geen e-mail en geen internet en ook geen ge-app. Blackberry had een probleem en dat maakte de hele wereld op slag een stuk rustiger. De telefoonfunctie was helaas niet uitgevallen. Die terreur ging gewoon door. Er was nog net plaats voor mij in de lift die het gezelschap naar de zesde verdieping

moest tillen. In het midden stond een mevrouw met het mobieltje aan haar oor. ‘Je weet toch hoe die man is’, riep ze hardop, ‘de dokter zei dat we hem moeten negeren. Hij blijft toch altijd een kind, wat je ook doet.’ Op de gezichten van de medelifters, zag je de plaatsvervangende schaamte groeien. Ze keken maar zo’n beetje naar de vloer. Op de derde etage stapten drie mensen uit. Dat gaf wat meer lucht aan de mobiele belster die met extra energie doorging. ‘Heb je de politie wel eens gebeld?’, riep ze. Blijkbaar was de verbinding niet zo goed, want ze schreeuwde nu: ‘Nee, de politie! Die komt heus wel voor huiselijk geweld.’ Het werd doodstil. Toen de lift op de vijfde verdieping stopte, ging ze eruit. Ze tetterde opgewekt:‘Ja, sorry, ik moet stoppen. Ik ben er hoor. En anders moet je er maar eens flink op slaan’, adviseerde ze op de valreep. ‘Doei!’ Tijdens de tocht naar de laatste etage, ging mijn telefoon af. Ik nam niet op. Man van de Hof

Nieuw seizoen Nooit Gedacht met geweldige openingsdisco Downtown

Weekblad voor Hof van Twente

OPLAGE: elke woensdag, huis aan huis, 21.600 ex. in Stad- en Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.) INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES: maandag tot 12.00 uur. aan: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag. KANTOOR OPEN: maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur. UITGAVE: Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden Tel. 074-3761354 - Fax 074-3761303 Internet: www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden CORRESPONDENT/FOTOGRAAF: Jan Schoneveld, Hengevelde Het Hofweekblad is vanaf donderdag te lezen op internet: www.hofweekblad.nl

Het Hofweekblad is aangesloten bij

Stand huren op Kerstmarkt?

Halve finalisten De Doorbraak bekend Bands strijden om plek in de finale Diepenheim - Op 28 en 29 oktober vinden in het oosten van Overijssel de halve finales van De Doorbraak plaats in Why Don’t Cha in Diepenheim en Het Front in Vroomshoop. Op deze avonden gaan tien bands zich bewijzen op het podium. Het doel is de finale bereiken die op 4 november wordt gehouden in Atak te Enschede. Op vrijdag 28 oktober, 20.30 uur, is de eerste helft van de halve finale in Why Don’t Cha te Diepenheim: Captain Lee & the Cockswains uit Enschede had zich al geplaatst door het winnen van Plankenkoorts. Ook Maggie’s Bookshop, de winnaar van De Grote Prijs van Twente en Twenterand, is vertegenwoordigd. Daarnaast treden Colin Meyer uit Hengelo, Liloe uit Enschede en Schoolyard Herons uit Den Ham op. Een dag later, zaterdag 29 oktober, begint op hetzelfde tijdstip in Het Front in Vroomshoop de tweede halve finale. Na de aftrap door ZOOI uit Hengelo, spelen Mercy Flush, Rouge, The Road Home uit Enschede en Welcome Stranger uit Markelo voor de gewilde finaleplek op 4 november in Atak. Maandag 31 oktober worden naast de twee avondwinnaars de overige drie finalisten bekendgemaakt op de website: www.dedoorbraak.com. De vijf beste bands zullen het op vrijdag 4 november, om 20.30 uur, tegen elkaar opnemen. Alle finalisten worden opgenomen in het talentontwikkelingsprogramma van KCO. Zij krijgen speelmogelijkheden en bemiddeling voor optredens op gerenommeerde podia als Bevrijdingsfestival Overijssel, Eurosonic Noorderslag, SENA POPnl Award in De Melkweg in Amsterdam. De de winnende band wordt gecoacht bij het schrijven van eigen nummers, public relations en podiumpresentatie. Tevens krijgt de winnaar studiotijd bij Geluidstudio.com. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie. De Doorbraak wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel. www.de-doorbraak.com, www.kco.nl

Oecumenisch Avondgebed Donderdag 20 oktober, Oude Blasius 19.00 uur Oecumenisch Avondgebed Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 23 oktober, 10.00 uur Ds. Karelse (Eelde-Paterswolde) R.K. Blasiuskerk Delden Zaterdag 22 oktober, 18.00 uur Eucharistieviering, pastor Hoogland Dames/Herenkoor Driekoningenkapel Delden Vrijdag 21 oktober, 15.00 uur Woord en Gebed, hr. Nijmeijer Zondag 23 oktober, 10.15 uur Woord en Communie, pastor v.d. Linde Dinsdag 25 oktober, 10.15 uur Eucharistieviering, pastor Schuurman O.L. Vrouwekerk Bentelo Vrijdag 21 oktober, 09.00 uur Eucharistieviering, pastor Golianek Zondag 23 oktober, 10.00 uur Eucharistieviering, pastor Hoogland Jong Vocaal Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zaterdag 22 oktober, 18.00 uur Eucharistieviering, pastor Golianek Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 23 oktober 10.30 am Eucharist, Rev. Canon Allen Protestantse Gemeente Diepenheim Zondag 23 oktober, 10.00 uur Ds. v.d. Wal, Velp Protestantse Gemeente Markelo Zondag 23 oktober, 10.00 uur Ds. Nordt Hervormde kerk Elsen Zondag 23 oktober, 10.00 uur Ds. Vermeer, Wezep Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 23 oktober 10.00 uur, Ds. Boer, Deventer 19.00 uur, Ds. Ezinga, Den Dolder R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Zondag 23 oktober, 10.30 uur Eucharistieviering, pastor Golianek Camerata Hofkerk Goor Zondag 23 oktober, 10.00 uur Ds. Janssen, Borculo, Vocanto Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 23 oktober, 10.15 uur Ds. Borgers, DoRem-dienst Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 23 oktober, 10.15 uur Hengelo, ds. Borgers, DoRem-dienst R.K. Blasiuskerk Beckum Zaterdag 22 oktober, 19.30 uur Eucharistieviering, pastor Escher Spirit

Diepenheim - “Mooier, leuker, vrolijker en vet stoer”, dit waren de eerste reacties van de kinderen van DownTown, kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar die naar de jeugddisco gaan. Afgelopen maanden hebben, onder leiding van Hans & Manon Schoolderman en Eric Tiehuis & Martine Kleinsman, vele vrijwilligers de kelder van DownTown in een volledig nieuw jasje gestoken. Eerst werden de wanden compleet gestuukt. Dit bood mogelijkheden tot een vette graffiti op de gehele achterwand, ontworpen en aangebracht door Marco de Vries uit Goor. Tevens konden de wanden worden voorzien van een fris kleurtje. Alle bruine barkrukken werden overgespoten om beter bij het geheel te passen. De DJ tafel is opgepimpt en voorzien van een nieuwe computer met actuele muziek. Pilaren hebben een disco uitstraling gekregen, doordat ze met spiegels zijn bekleed. Al met al een totale nieuwe look en we hopen hiermee een spetterend seizoen 2011-2012 in te gaan. Onderstaande sponsoren en vrijwilligers willen wij bedanken voor hun bijdrage; Bianco Kwaliteitsstucadoor, Uit de kunst, Why Don’t Cha, Nijha, MI Decorations, Eijkelkamp Goor, vrijwilligers H.W. Bentinckstraat. Een spetterend begin van het nieuwe seizoen, maar hier blijft het niet bij! Het gehele jaar worden weer vele activiteiten georganiseerd voor de jeugd van Diepenheim. In november starten de workshops en de Club van Ome Joop weer en komt de Goedheiligman weer aan. En vergeet niet de nieuwe datum van de kinderkleding- en speelgoedbeurs te noteren, maandag 7 november. Houdt de berichtgeving dus in de gaten want er is altijd wat te doen! Voor meer informatie en foto’s van de openingsdisco surf naar: www.nooitgedacht-diepenheim.nl.

Diepenheim – Dit jaar wordt er weer een gezellige kerstmarkt georganiseerd in Diepenheim. Deze markt wordt gehouden op en rond het plein onder De Platanen en in de Grotestraat, waar verschillende activiteiten zullen plaatsvinden zoals; levende kerststal, diverse optredens, muziek en natuurlijk zal de Kerstman aanwezig zijn. Graag wil de ondernemersvereniging nieuwe standhouders aantrekken om de markt levendig te houden en een grote diversiteit te bieden. Hobbyisten of ondernemers die hun waar willen laten zien of verkopen zijn dus van harte welkom. Voor informatie en inschrijving kan men mailen naar kerstmarkt@ ovdiepenheim.nl Opgeven kan tot uiterlijk 12 november. De Kerstmarkt wordt gehouden op zondag 11 december van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Ineke’s Hofdichten “Dood veugeltje” ‘t Parkietje van kleane Mieke Was plotseling dood egoan. Ach, wat’n verdreet had’t deerntje, En…wat noe gedoan? Opa zee’ Stille ma mien kind, Hier hej’n sigaarnkistje van mie. Doot den bloot doar ma netjes in. Dan anstoonds begreave wie ‘t Beestje achter in oonzen tuin’. Zo gezegd en zo gedoan. Ma Mieke, den was neet gerus: En zeg:‘ Opa, hoe zal’t goan’? Der zit noe’n DOOD VEUGELTJE In det kistje’, zeg’t wich. Ma oonzen leemn Heer den dech Det e ne deuze SIGAAREN krich’! Ineke Smit-Vukkink

Combinatieconcert Mozaïek en Apollo Goor - Twee Goorse verenigingen, Gospelkoor Mozaïek en Muziekvereniging Apollo, hebben de krachten gebundeld en presenteren op zaterdag 12 november een groots en uniek concert in De Reggehof. De dirigenten André Bijleveld en Carl Wittrock hebben voor dit bijzondere concert

de handen ineen geslagen en schreven en bewerkten een aantal prachtige muziekstukken. Het resultaat is een geweldige combinatie van harmoniemuziek en gospelzang. De beide verenigingen zijn volop in voorbereiding voor dit eenmalige concert. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten, à € 12,50, zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Reggehof, tel. 0547-284880. De kassa is op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur geopend.

Foto: Alberta Groteboer


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 3

Wij smeren u graag iets aan!

Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom of kijk voor meer informatie op onze website www.stucafbouw.nl.

Huisartsenpraktijk Hiltermann & Van der Velden Vanwege vakantie is de praktijk van dokter Hiltermann & dokter van der Velden gesloten van vrijdag 21 oktober t/m vrijdag 28 oktober

Dammaten 26, Goor Tel. 0547 - 26 26 57

Geboren:

Xam Gerrit 13 oktober 2011

Iedere uitvaart uniek. Yarden

Wilbert en Marloes Altena Kloosterlaan 19 7471 BA Goor

De waarneming is als volgt verdeeld: Vrijdag 21 oktober: A t/m G: Dr. v/d Helder tel. 074-3764025 H t/m P: Dr. Dijkstra tel. 074-3761466 Q t/m Z: Dr. Elhorst tel: 0547-333245

Yarden Uitvaartzorg

Superblij zijn wij met onze dochter en zusje

Van maandag 24 oktober t/m vrijdag 28 oktober: A t/m G: Dr. v/d Helder tel. 074-3764025 H t/m P: Dr. Dijkstra tel. 074-3761466 Q t/m Z: Dr. van Manen tel. 074-3764599 Voor patiënten ten zuiden van het kanaal: Dr. Elhorst tel. 0547-333245

Eline

Berendina Maria 14 oktober 2011

Herhaalrecepten kunt u via de apotheek bestellen. Maandag 31 oktober zijn wij weer aanwezig.

John, Clementine en Lars Hoesstee Gorsveldweg 6d 7496 PJ Hengevelde

Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.hiltermannenvandervelden.nl

Frank van der Kolk

Erik Vonkerman

Rita Markslag- van Laar

Tymon Stamborg

Yarden biedt u een passend advies en een persoonlijke uitvaart. Bij u in de regio Twente kunt u vertrouwen op de deskundigheid van onze uitvaartverzorgers bij Yarden. Yarden Uitvaartzorg Almelo Enschede Haaksbergen Hengelo

0546 817 814 053 433 0482 053 569 6883 074 291 3231

Melding van overlijden: Algemene informatie:

0800 8192 0800 1292

www.yarden.nl

Yarden uitvaartzorg werkt volgens het keurmerk uitvaartzorg

Uitvaartzorg zoals u die wenst

woensdag 19 - donderdag 20 - vrijdag 21 oktober

Rust, aandacht, respect Ongeacht waar u verzekerd bent

TOTALE UITvErkOOp

Gerry Leferink & Wennink Gerry Leferink

u

i

t

v

a

a

r

t

z

Delden / Hengelo e.o. www.uitvaarthengelo.nl / www.uitvaartwinkelhengelo.nl

o

r

Voor een persoonlijk afscheid, koffietafels, lezingen, etc. informeer naar overige mogelijkheden

www.mortuarium-delden.nl

60 tot 75% korting op

Marijke Markslag

Tel. 074 - 250 53 79

Mortuarium Stad- en Ambt Delden Langestraat 82a te Delden 074-3761041

g

spiegels - verlichting - stoelen - tafels fauteuils - schilderijen en woonaccessoires

Wonen in het buitengebied van Bornerbroek? Per 1 nov. gedeelte (± 80m2) woonboerderij met tuin te huur. Direct zicht op natuurgebied de Doorbraak. Geschikt voor 2 pers. 2 sl kamers, woonkamer, eetkamer met open keuken, berging, douche en toilet. Prijs in overleg. Tel. 074-3841465

Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

Te huur: Ruime woning (600m3) + winkel (180m2) + kantoor (80m2) € 1650,00 p.m. Op goede locatie in centrum van Delden.

Meer info: 06-41524806

Te huur in Delden: aan de Molenesch ivm plaatsing buitenland. Woningtype eigenkapper in blok van 2. Volledig gestoffeerd (volledig gerenoveerd 2006-2007). Periode 2-3 jaar met optie 2 x 1 jaar. Info aanvragen: wonenindelden@ hotmail.nl of 06-46222304

DAARNA DEFINITIEF GESLOTEN H.J. ten Dam

Nieuwstraat 2 Delden - Telefoon 074 - 3766114 www.garritsensfeervolwonen.nl

klokkenreparaties • gratis prijsopgave • gratis halen en brengen • bel voor een afspraak Rijksgediplomeerd uurwerkhersteller Markelo • Tel. 0547-363000 • Mob. 06-22395097

M. KEIZER

Schilderwerken

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl

Hanzeweg 14m, 7241 CS Lochem T (0573) 25 82 09

E info@badenbouwcentrum.nl I www.tegeloutletlochem.nl

Bentelo 06 - 27 54 36 23


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 4

Kersen-slofje

harde wener bodem en afgewerkt met sprokkelschuim

1,45

mini-Krentenbollen zak à 10 stuks

1,75

roomboter speculaas-daalders met echte amandelspijs pak à 8 stuks

3,95

Industriestraat 63 Hengelo Tel. 074-2509233 Goorsestraat 9 Hengevelde Tel. 0547-333204 Grotestraat 97-99 Goor Tel. 0547-271436 Dorpsstraat 130 Enter Tel. 0547-381418

Excursie ‘de Breeriet’ Keurslagerij

Brummelhuis Daar mag het iets meer zijn

1 L Erwtensoep + 1 Rookworst samen € 5,50

Lasagne

500 gram € 4,25 Familiefeest of buurtfeest? Wij verzorgen graag voor u de catering. Kijk voor de vele mogelijkheden op onze website. Keurslagerij Brummelhuis Goorsestraat 33 Hengevelde | T 0547-333260

Kiest u ook de vrijwilligersorganisatie van 2011? Het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente organiseert samen met de gemeente Hof van Twente de verkiezing van de vrijwilligersorganisatie van 2011. In Hof van Twente zijn veel organisaties die op vrijwilligers draaien. Zonder hun inzet zijn heel veel activiteiten niet mogelijk. Sport en cultuur zijn hier duidelijke voorbeelden van. U kunt uw favoriete organisatie kiezen door het aanmeldingsformulier in te vullen. Op het stemformulier staan de adressen waar u ze kunt inleveren U kunt dit formulier vinden op de site www. vrijwilligerswerkhofvantwente.nl Informatie over de vrijwilligersprijs 2011 kunt u krijgen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente, H. Heijermansstraat 36 in Goor, tel. 0547 260100.

Ledo turns Pink!

www.brummelhuis.keurslager.nl Advertentie geldig van 18-10-2011 t/m 22-10-2011

Hof van Twente maakt cultuurnota samen met inwoners en organisaties

De gemeente Hof van Twente werkt aan een nieuwe cultuurnota. In deze nota wordt het beleid op het brede gebied van de cultuur omschreven. De gemeente wil de inwoners en de culturele organisaties betrekken bij het maken van deze nota. Dat gebeurt via allerlei reguliere en nieuwe media. De cultuurnota moet in het voorjaar van 2012 klaar zijn. Daaraan voorafgaand doet de gemeente veel moeite om door een scala aan activiteiten bij de inwoners van de gemeente informatie op te halen die gebruikt gaat worden in de cultuurnota. Waar gaat het over? De nieuwe cultuurnota gaat beleid bevatten over de volgende onderwerpen: Kunst en amateurkunst (dans, toneel, muziek, beeldende kunst), cultureel erfgoed, theaterwerk, musea, muziekonderwijs, lokale omroep, bibliotheekwerk en kunst- en cultuureducatie. Maand van de Hofcultuur De maand november wordt de ‘Maand van de Hofcultuur’. Gedurende deze maand zal de gemeente door middel van een scala aan activiteiten input ophalen voor de cultuurnota. Vanaf 1 november wordt gedurende 30 dagen een stelling wereldkundig gemaakt waar inwoners op kunnen reageren. Die stelling wordt iedere ochtend om 09.00 uur bekend gemaakt via de website www.hofvantwente.nl/cultuurnota en via Twitter en Linkedin. De gemeente wil graag dat mensen op deze stellingen gaan reageren c.q. meediscussiëren over de stellingen van anderen. De gemeente zal ook regelmatig aandacht besteden aan de Hofcultuurmaand via de reguliere informatiekanalen als het Hofweekblad en de Regionale media. De maand eindigt op de ‘Dag van de Hofcultuur’ op 2 december aanstaande. Op die dag worden de vertegenwoordigers van de culturele organisaties uitgenodigd in het gemeentehuis en wordt bekend gemaakt welke reacties er geweest zijn. De volgende communicatiemiddelen worden ingezet om zoveel mogelijk reacties bij het publiek op te halen: www.hofvantwente.nl Op de gemeentelijke website wordt een discussieforum ingericht waar dagelijks gereageerd kan worden op de ‘stelling van de dag’ De website wordt gelinkt aan de nieuwswebsites van de lokale media en de culturele verenigingen en -instellingen om een zo breed mogelijk forum te krijgen. Twitter Vanaf 1 november verstuurt wethouder Van Zwanenburg iedere ochtend om 09.00 uur een tweet met daarin de ‘cultuurstelling van de dag’. Twitterlunch Wethouder Van Zwanenburg zal enkele keren deze maand een ‘Twitterlunch’ houden waarbij hij direct zal reageren op de tweets die worden ingestuurd naar aanleiding van de stelling. Linkedin Op Linkedin zal een discussieforum worden ingericht. Het forum wordt dagelijks gevuld met een nieuwe stelling. Het vullen van een lege cultuurnota Er worden 100 lege cultuurnota’s verspreid die als een soort ‘doorgeefschrift’ een reis zullen gaan maken door Hof van Twente. Iedere schrijver wordt gevraagd zijn/haar visie en mening te geven over onderwerpen waarover in de cultuurnota wordt geschreven. Vervolgens wordt het schrift doorgegeven aan de volgende schrijver. Bij deze activiteit zal ook een aantal scholen betrokken worden. Interviewronde Gedurende de cultuurmaand zullen interviews worden gehouden waarin de gespreksthema’s rond de stellingen uitgediept zullen worden. Hierbij denkt het gemeentebestuur aan een interview met adviesraden, leerlingen Voortgezet Onderwijs, cliëntenraden, etc. Hofcultuuravond Als afsluiting van de cultuurmaand zal de ‘Hofcultuuravond’ worden georganiseerd in de hal van het gemeentehuis. De Hofcultuuravond is op vrijdag 2 december van 17.00 – 22.00 uur. Een deelnemersveld van ± 100 personen zal op een gevarieerde wijze spreken over thema’s en stellingen voortkomend uit de cultuurmaand.

Ambt Delden - Geniet van de vier jaargetijdenexcursies van het landschapspark ‘de Breeriet’. Onder leiding van oud-jachtopzichter van het landgoed: Hans Spijkerman, kunt u uw kennis verrijken met de verborgen rijkdom van dit gebied. In 1872 startten de werkzaamheden van ‘de Breeriet’ door landschapsarchitect L.P. Zocher. Het park maakt deel uit van het kerngebied van het landgoed Twickel en is één van de rustgebieden waar dieren zich overdag kunnen terugtrekken en is niet vrij toegankelijk voor het publiek. Tijdens de excursie kunt u genieten van een beschutte wandeling door de bosranden. Dan heeft men mooie uitzichten over open gebieden met waterpartijen die zeer fascinerend zijn voor de camera. Bewoners van ‘de Breeriet’ zijn: het reewild, de reigerkolonie, de buizerd, spechten, boomvalk, havik, sperwer, wespendief en vele water- en zangvogels, met plantenvegetatie (de gevlekte orches, echt duizendguldenkruid, zilverschoon etc.) Via de landgoedwinkel kunnen groepen zich telefonisch aanmelden, minimaal tien dagen voor aanvang excursie; 074 3761020. Deelname groep is minimaal 15 personen! De excursie is € 5,- voor volwassenen (met een minimum van € 75,-) en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar, kaarten zijn verkrijgbaar bij de Landgoedwinkel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, tel 074 3761020, www. twickel.nl Ook kunt u in de wintermaanden genieten van wildlezingen die gehouden worden in de sfeervolle jachthut aan het Bornsevoetpad. We richten ons ook speciaal op scholenprojecten.

Markelo - Het kerkkoor bestaat dit jaar 80 jaar en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Vrijdag j.l. was er hun jubileumconcert in de volle Martinuskerk. Samen met het blazers ensemble van de plaatselijke Fanfare werd de Deutsche Messe van Franz Schubert uitgevoerd o.l.v. Marjan Klaasen. Ook was er samenzang en solistische medewerking van pianist Roel Praas, mezzosopraan Valeria Boermistrova en het Moluks koor "Dovrat" uit Nijverdal. Een gevarieerde concertavond welke door het publiek bijzonder werd gewaardeerd. Het aanvankelijke doel bij de oprichting van het koor was: het ondersteunen van de Hervormde Gemeente bij de erediensten en het wekelijks repeteren als culturele ontmoeting. Dit is nog steeds zo en dat bleek afgelopen zondag in de eredienst, toen het koor hun reportoir nog eens dunnetjes overdeed. We wensen het koor nog vele jaren samen en zoals menigeen op de receptie zei: Op naar de honderd!

Martine Gijzen exposeert in ZGT

Metta de Noo in Het Beaufort Bornerbroek - Elke woensdagavond komen er in Bornerbroek zo’n 20 dames zich in het zweet werken bij de aeronetics. Op woensdagavond 26 oktober zal dat niet anders zijn behalve dan dat ze deze avond zweten voor het goede doel! Deze avond staat namelijk in het teken van Pink Ribbon zoals de Ledo dat elk jaar doet in oktober. Dit jaar laten de dames zich echter ook sponsoren voor het zweten en al het “bij elkaar gezwete geld” zal dan ook overgemaakt worden naar de Stichting Pink Ribbon. De dames hebben hiervoor familie, vrienden, buren en zelfs collega’s gevraagd ze te sponsoren. Elk bedrag is welkom want voor het onderzoek om borstkanker te kunnen bestrijden is altijd nog veel geld nodig. Iedereen die Pink Ribbon een warm hart toedraagt wordt dan ook van harte uitgenodigd om deze avond langs te komen om mee te doen/sporten. Deelname is kosteloos al wordt een vrije gift voor Pink Ribbon zeer gewaardeerd (alleen een donatie brengen mag uiteraard ook). Bewegen zorgt er immers voor dat de kans op borstkanker al verminderd met zo’n 25 tot 35%! Bovendien is het een gezellige groep waarbij ook altijd de kaken en de lachspieren goed getraind worden al zullen ze op woensdag 26 oktober aanstaande vooral heel erg hun best gaan doen voor Pink Ribbon. Dus kom gerust langs, je bent van harte welkom! Het begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De ingang is bij het Brookshoes aan de Pastoor Ossestraat 21 te Bornerbroek. Na deze avond zullen wij laten weten hoeveel we hebben opgehaald voor Pink Ribbon, zie ook onze site: www.sv-ledo.nl Wij zien u graag (zweten) de 26ste!

Dienke Cazimier bij Hervormde Vrouwenvereniging Markelo Op donderdag 27 oktober is mevrouw Dienke Cazimier te gast op onze maandelijkse verenigingsavond. Ze is een enthousiaste verteller over poppenhuizen en alles wat daarmee te maken heeft. De bijzondere geschiedkundige en culturele functie van dit “poppengoet’’ omvat vele leuke verhalen en anekdotes. Uiteraard wordt de lezing verlevendigd door mooie plaatjes en filmpjes. De aanvang is om 20.00 uur in het Dienstgebouw van de Martinuskerk in Markelo.

Trainingen bij Wolters Consultancy Goor - Wolters Consultancy is een Zelfstandige Professional gevestigd in Goor en houdt zich bezig met het geven van trainingen, coaching en het verrichten van psychologisch onderzoek onder supervisie van psychologen met een eigen praktijk. Wanda Wolters heeft gestudeerd aan de Academie Mens en Arbeid en is na een aantal jaren werken in de gezondheidszorg bij o.a. Zon & Schild, Mediant en Medisch Spectrum Twente, voor zichzelf begonnen. “Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik graag beter wil aansluiten bij de behoeften van cliënten, en gerichter wil werken, met als inzet meer kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Naast het vakgebied van de psychodiagnostiek, waarin ik één op één bezig ben, vind ik het ook prettig om met groepen te werken, waarin mensen geïnspireerd en gemotiveerd worden door elkaar. Ik geef trainingen die ondersteunend, praktisch en doelgericht zijn, waarbij het in korte tijd lukt het om de ander weer op weg te helpen.” Wolters Consultancy biedt momenteel twee trainingen aan: Migraine Een groepstraining voor mensen met migraine. Migraine is een veel voorkomende, maar onderschatte aandoening, die een enorme impact heeft op je leven. Ik ben zelf al jaren migrainepatiënt en weet dat deze aandoening je leven behoorlijk in de war kan schoppen. Toch is het me gelukt om meer regie te krijgen en dit wil ik graag met anderen delen. Het lukt niet om de migraine helemaal kwijt te raken, maar positief beïnvloeden dat lukt wel, is mijn overtuiging. In een groep met lotgenoten gaan we echt met onszelf aan de slag. We gaan kijken naar leefstijl, zoals eten, bewegen, maar ook naar jouw manier van tegen de wereld en je hoofdpijn aankijken. Het vereist oefening en volharding, maar je kunt je denken positief beïnvloeden, zodat stressoren en daarmee migraine minder vat op je krijgen. Ook is er in de training aandacht voor acceptatie/erkenning. Aan het einde van de training heeft iedereen een goed inzicht in zijn of haar hoofdpijnpatroon, en wat daaraan voorafgaat. Je kunt daardoor tijdig ingrijpen, door bijvoorbeeld de aangeleerde ontspanningstechnieken te gebruiken. Met als uiteindelijke doel natuurlijk het verminderen van de aanvallen, en/of het verminderen van de intensiteit van de pijn. Kind met slaapproblemen Ook is er een training te volgen voor ouders van een kind met slaapproblemen. Veel ouders kampen met een slaaptekort omdat hun kindje slecht slaapt. Ze zijn onbedoeld in een negatief patroon terechtgekomen en het lukt niet meer om dat te doorbreken. De training ‘help je kind leren slapen’ is een heel praktische, doelgerichte training, die veel succes heeft en waarmee je er in korte tijd zelf voor kan zorgen dat je kindje snel weer een normaal slaappatroon heeft, en jij/jullie dus ook. De trainingen worden gegeven in Goor, met name in de avonduren. De trainingen zijn individueel te volgen, maar ook in een groep, zodat je steun aan elkaar hebt en ervaringen kunt uitwisselen. Een eerste intakegesprek is altijd vrijblijvend en gratis. Voor meer informatie kijk op www.wolters.co.nl of bel 06-18685382.

Markelo's kerkkoor 80 jaar

Met de boswachter op stap

Mandalatekenen

Zenderen - Een dag mandala’s tekenen op de Zwanenhof. Mandala betekent ‘eeuwige rondgang’. De cirkel is vanuit het oerweten het eerste symbool. Het kruis is het vierkant. De cirkel kan in het vierkant en het vierkant kan in de cirkel. Met hartlijnen en snijpunten brengt u alle vormen tot elkaar. U schept op deze dag zelf evenwicht en rust. In de workshop ‘De geometrie van het mandalatekenen’ wordt basiskennis gegeven. Ook doen we een beroep op uw inventiviteit en creatief vermogen. De harmonie in de geometrie schept een schoonheid van hoge orde. In deze workshop maakt u kennis met de geometrische wetten der schepping waarvan wijzelf deel uitmaken en waaraan wij actief deelnemen. Deze dag staat onder leiding van Willemina Bakkenes, beeldend kunstenares, theologe en dichteres. Wat: De geometrie van het mandalatekenen Datum: zaterdag 5 november van 10.00 -16.00 uur.

Into great silence

Opgaan in verstilling rond een stiltefilm. In stilte treedt u de Zwanenhof binnen en in stilte wordt u ontvangen. Voorafgaand aan de film is er een stiltemeditatie. Daarna start ‘Into great silence’. Na de film keert u in stilte huiswaarts, de stilte van het klooster, de meditatie en het gebed draagt u met zich mee. ‘Into great silence’ is één lange meditatiefilm over het kloosterleven in zijn pure vorm. De enige muziek zijn de liederen die gezongen worden. Geen interviews, geen commentaar. De loop van de seizoenen, de regelmaat van de dag en de toewijding aan het gebed zijn de elementen die deze film van Philip Gröning zo bijzonder maken. Wat: Into great silence Aanvang: zaterdag 5 november om 19.00 uur. Meer informatie en aanmelden: www.zwanenhof.nl, info@zwanenhof.nl en bellen mag natuurlijk ook: 074 265 95 25.

Markelo - Dinsdag 25 oktober a.s. is in het kader van het winterprogramma van cultureel centrum Het Beaufort Metta de Noo te gast. De in Diepenheim woonachtige verpleeghuisarts geeft dan een lezing over het boek dat ze heeft geschreven over het spraakmakende proces van de Haagse verpleegkundige Lucia de B. Metta de Noo raakte, mede vanwege haar beroepsmatige achtergrond geïnteresseerd in deze zaak en hoe dieper ze er in dook, hoe meer ze er van overtuigd raakte dat Lucia de B. onschuldig was. Er ging veel mis in deze rechtszaak. Lucia de B. moest vechten tegen vooroordelen en beschuldigingen die op geen enkel bewijs waren gebaseerd. Metta de Noo begon een moeizame speurtocht naar de waarheid, hoewel Lucia de B. een volslagen vreemde voor haar was. Ze wist dat haar onderzoeksactie grote gevolgen zou kunnen hebben voor Lucia de B. en haar familie maar de zaak laten rusten was geen optie meer voor Metta de Noo. Uiteindelijk werd, mede door het werk van Metta de Noo, Lucia de B. vrijgesproken. Metta de Noo schreef een boek over de hele gang van zaken, in welk boek Maarten ’t Hart in een voorwoord schreef: “We zien hier hoe vooroordelen en dwalingen als onuitroeibare bramen en brandnetels de tuin van het recht overwoekeren. Over dit boek zal ze op 25 oktober a.s. vertellen. Ook is er voor het publiek gelegenheid om vragen te stellen. De ongetwijfeld boeiende avond begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 7,50, inclusief koffie.

Open zitting Odd Fellow Loge Hengelo - Maandag 24 oktober houden de Odd Fellows een open zitting. Het logegebouw staat aan de Wilbertstraat 15f te Hengelo. De zitting begint om 20.00 uur. De voorzitter dhr. Herman Esman vertelt in de ontmoetingsruimte wat over de doelstelling van de Odd Fellows en vervolgens worden de gasten uitgenodigd om een zitting bij te wonen. Nadere informatie over de Odd Fellows is te vinden op www.oddfellows.nl of op www. twente.oddfellows.nl. Wilt u schriftelijke informatie ontvangen, neem contact op met Herman Esman (0742916657) of de secretaris Germ Huizinga (074-2911395). Ook kunt u mailen naar: 64twenthe@oddfellows.nl

Voordrachten in de streektaal Delden - De Schrieversbond Overiessel houdt zaterdagmiddag 22 oktober in het kader van de jaarlijkse ontmoetingsdag van 16.00 uur tot 17.00 uur een serie voordrachten in de streektaal van Salland, Twente en Kop van Overijssel. Er wordt proza en poëzie voorgedagen uit eigen werk. Hotel Restaurant Sevenster, Marktstraat 6, Delden. Toegang gratis. Consumpties voor eigen rekening.

Hengelo - In de polikliniekgangen van ZGT Hengelo zijn werken te bezichtigen van Martine Gijzen. De expositie duurt tot eind oktober 2011 en is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. Martine Gijzen werd geboren in Hilversum (1944) en kreeg les in portretschilderen van Mark van Praagh. In 1990 verhuisde ze naar Enschede en volgde de opleiding voor beeldende kunst aan de AKI. Zij portretteert mensen, schildert landschappen en stillevens. Daarbij maakt ze gebruik van verschillende media en technieken zoals olieverf, aquarel, acryl, etsen, fotografie en glas in lood. Samen met haar man heeft ze veel gereisd, in Amerika, maar ook met hun zeilboot in de noordelijke wateren bij Engeland, Scandinavië, de Shetland Eilanden, de Barentszee en de wateren rond Spitsbergen. De wonderlijke natuur in deze gebieden heeft haar zeer geïnspireerd. Water en lucht, wisselend in kleur en atmosfeer, zijn te zien op een serie aquarellen. Een reis door Amerika inspireerde Martine Gijzen bij het maken van etsen. De wonderlijke  structuren en kleuren van de rotsen en het gesteente zijn fascinerend. Meer informatie: www.martinegijzen.com.

Cogas Kabel legt glasvezel aan in Markelo en Stokkum

Cogas Kabel start dit jaar met de aanleg van glasvezel in Markelo en Stokkum. Het is de bedoeling dat alle huishoudens en midden- en kleinbedrijven een aansluiting op het glasvezelnetwerk van Cogas Kabel krijgen. Menno van Dijk, manager bij Cogas Kabel, licht toe: “Ons huidige kabelnetwerk kan nog jaren mee. Maar we merken dat er steeds meer nieuwe producten en diensten komen en dat de behoefte van klanten om altijd te kunnen beschikken over informatie toeneemt. Wij geloven dan ook in een toekomst met glasvezel.” Van Dijk geeft aan dat Cogas daarom nu al start met de uitrol van glasvezel in Markelo en Stokkum. Cogas heeft de ambitie om het hele gebied te verglazen. “Het mooie van onze aanpak is dat iedereen in ons verzorgingsgebied de mogelijkheid krijgt om een glasvezelaansluiting te laten aanleggen,” aldus Van Dijk. “Het kost de inwoners van Markelo en Stokkum niets en zij verplichten zich nergens toe. Dé kans dus om klaar te zijn voor de toekomst.” Glasvezel voor iedereen Als publiek bedrijf zorgt Cogas ervoor dat ieder huishouden beschikt over de basisvoorzieningen voor gas en elektriciteit. Volgens Van Dijk hoort glasvezel daar absoluut bij: “Het is Cogas’ verantwoordelijkheid dat het netwerk van de toekomst voor iedereen toegankelijk wordt. Des te belangrijker is het dat wij nu investeren in de aanleg hiervan.” Over Cogas Cogas is een innovatieve, veelzijdige organisatie met meer dan 40 jaar ervaring in de kabelen energiesector. Met onze vier hoofdactiviteiten bieden wij vooruitstrevende, kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossingen. Wij houden ons bezig met het aanleggen en onderhouden van infrastructuur voor gas en elektriciteit in Oost-Nederland, waarop ruim 130.000 huishoudens zijn aangesloten. Ditzelfde doen wij voor de (glasvezel)infrastructuur van ons kabelnetwerk, waarmee wij 80.000 consumenten en bedrijven voorzien van radio, televisie, internet en telecommunicatie. Daarnaast zijn wij in heel Nederland actief door fors te investeren in de toepassing van duurzame energievoorziening, voornamelijk door middel van ondergrondse warmte- en koudeopslag. Ons landelijk opererend meetbedrijf verzorgt het uitlezen van meterstanden en het in kaart brengen van het energieverbruik.

Afdelingsavond NBvP Vrouwen van Nu Diepenheim - NBvP Vrouwen van Nu Diepenheim nodigt haar leden uit voor de afdelingsavond op dinsdag 1 november a.s. om 20.00u in de Molenaarshof. Deze avond wordt ons voorlichting gegeven over plastische chirurgie. Mw. Corry van Zuuren nurse practioner van Plastisch Chirurgie ZGT Hengelo zal ons vertellen over medische chirurgie, o.a. borstreconstructies na borstkanker. Daarnaast zal Mw. Franca Beatens van Velthuis Kliniek Cosmea B.V uitleg geven over puur cosmetische mogelijkheden. Het belooft een heel interessante avond te worden, waarbij ook gasten van harte welkom zijn.

Kinder- , tiener en dameskledingbeurs “Zo goed als nieuw” Goor - De Unie van Vrijwilligers in Goor houdt haar najaarsbeurs op: dinsdag 25 en woensdag 26 oktober a.s. in Buurthuis ’t Gijmink aan de J.M. de Bruynstraat 79a te Goor. De inbreng van de te verkopen kleding is op dinsdag 25 oktober van 8.30 – 12.00 uur en van 13.30 – 15.30 uur. De verkoop is dinsdagavond 25 oktober van 18.30 – 20.30 uur en woensdag 26 oktober van 9.00 – 15.00 uur. De ingebrachte kleding moet gewassen, gestreken en heel zijn. 70% van de opbrengst gaat naar de inbrenger, 30% is voor de Unie van Vrijwilligers. Voor meer informatie over de kledingbeurs:  mevr. T. Visser, tel. 262339.


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag pag. 95 Woensdag 19 19 oktober oktober 2011, 2011, pag.

Vergadering raadsbrede commissie Algemeen Namens de voorzitter nodig ik u hierbij uit voor de vergadering van de raadsbrede commissie Algemeen op dinsdag 25 oktober 2011 om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De commissie wordt gevraagd om advies aan de raad uit te brengen over de volgende onderwerpen:

SPREEKRECHT BURGERS IN RAADSCOMMISSIES. Na de opening van de vergadering kunnen aanwezige burgers gezamenlijk gedurende maximaal dertig minuten het woord voeren. Elke spreker krijgt maximaal vijf minuten het woord. De voorzitter verdeelt de spreektijd evenredig over de sprekers als er meer dan zes sprekers zijn.

Agenda : 1 - Opening en mededelingen 2 - Vaststellen agenda 3 - Spreekrecht burgers over geagendeerde onderwerpen, voorafgaand aan de behandeling van elk agendapunt 4 - Vragenhalfuur 5 - Actieve informatieplicht college(leden) / terugkoppeling Gemeenschappelijke Regelingen 6 - Nota Risicomanagement, Nota Reserves en voorzieningen en Nota Grondbeleid 7 - Programmabegroting 2012: “Nú zorgen voor morgen”, inclusief 2e bestuursrapportage 2011 8 - Verordening Reinigingsheffingen 2012 9 - Verordening Forensenbelasting 2012 10 - Verordening Marktgelden 2012 11 - Verordening Lijkbezorgingsrechten 2012 12 - Verordening Rioolheffing 2012 13 - Sluiting De stukken liggen voor u ter inzage in de leeskamer.

Het woord kan niet gevoerd worden over: a : een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar en beroep openstaat of heeft opengestaan; b : benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen; c : een gedraging waarover een klacht ex artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend. Degene, die van het spreekrecht gebruik wil maken, meldt dit uiterlijk om 12.00 uur op de dag voorafgaande aan de vergadering aan de griffier (tel: 0547-857178 of via email a.averink@hofvantwente.nl). Hij/zij vermeldt daarbij zijn/haar naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp, waarover hij/zij het woord wil voeren.

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur.

André Veltkamp Directeur Mobiel 065 126 97 17 Privé 074 349 17 49

Flierveldsweg 26 7554 SP Hengelo info@veltkampmilieu.nl www.veltkampmilieu.nl

Asbestinventarisatie - Materiaalanalyses - Risicobeheersplannen Asbestinventarisatie

Het opstellen van Materiaalanalyses Milieuadvies

Begeleiding

Conform de SC-540 Van gebouwen en objecten Voor sloop en renovatie Ten behoeve van risicobeoordeling Asbestinventarisatie A-B Voor aan- en verkoop van onroerend goed Voor projectontwikkeling Risicobeheersplannen Materiaalonderzoek op asbesthoudende materialen Advies t.b.v. de asbestsanering Advies t.b.v. bodem-/grondsanering Plan van aanpak Begeleiding t.b.v. de sanering Werkplekinspecties Kick off meeting

Lijstenmakerij QUIRIJNS Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden

Geopend:

Oktober wijnmaand. Korting op verschillende soorten wijn. Bovendien 10% korting op glazen en kannen Wereldwinkel Delden, Kortestraat 2b, 074 3767025. Gratis af te halen of gebracht: paardenmest. T. 074-3765384. Te koop: jonge leghennen, 21 weken. € 6,- per stuk. Tel. 06-48175328 tussen 17.00 18.00 uur. Gezocht: Weiland, perceel grond of woning met stukje wei. Liefst omgeving Delden, Ambt Delden, Oele of Beckum. Tel. 06-30479499. Noveen St. Clara, vraag alleen positieve dingen. Bid 9 dagen 3x het weesgegroet bij een brandende kaars, ook als u er geen zin in heeft. Vraag 2 dingen die vast onmogelijk lijken om verhoord te worden en iets dat u erg ter harte gaat. Laat de 9de dag de kaars geheel opbranden. Publiceer dit bericht. U krijgt wat u vroeg. W.S. te D. Gezocht: huishoudelijke hulp voor 3 uur per week te Delden. Type: opgewekt met inzicht en overzicht van werkzaamheden. Tel. 06-50240078. Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie enz.) Tel. 0743762263.

dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.30 uur zaterdag 10.00 tot 14.00 uur

Te koop gevraagd: oud linnen, meubels, sieraden, schilderijen, inboedels, kabinet, bijbels en andere kerkboeken, enz., enz. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416.

Maak gratis gebruik van onze haal- en brengservice!! Al uw inlijstingen van borduurwerk foto’s tot schilderijen worden gratis opgehaald en ingelijst weer thuisgebracht.

Wieb Dekker verzamelt oude ansichtkaarten van Stad en Ambt Delden, kranten- of tijdschriftenknipsels en -foto’s. Noorderhagen 31, Delden, tel. 074-3764356.

Bel nu voor een afspraak

Aangeboden in Delden: stalling /winterstalling voor auto’s en motorfietsen. Tel. 06-10202663.

0547-276284 of 06 53 782 973

Eric Kempers

Slacht-, weide-, gebruiksschapen Schapenhandel Harrie Eijsink Hengevelde In- en verkoop 0547-333724 06-53183632

Te huur: Opslagruimtes 43 m2 p. st. Geïsoleerd en afzonderlijk afsluitbaar.

Kieftenweg 6A Bentelo Tel. 06-13663203 Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623 Te huur op Industrieterrein Delden: Bedrijfsruimte met kantoren. Tel. 06-55143494

Te huur:

2e woning bij boerderij in buitengebied (St. Isidorushoeve/ Hengevelde). Geen huisdieren.

Tel. 06-24617087

Gevraagd: Verkoper m/v Als verkoper bij Gall & Gall weet je waar je over praat. Je kunt klanten alles vertellen over wijn. Maar ook over wodka en whisky. Het juiste advies over de juiste drank, om welke gelegenheid het ook gaat. Uiteraard vereist zoiets productkennis en verkoopvaardigheden, mocht je deze nog niet hebben dan kunnen we je uiteraard hierin opleiden. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je brief naar: Gall & Gall T.a.v. E. Kempers Kortestraat 11 7491 AX Delden 074-3766160

ZATERDAG 17 DECEMBER 2011: WILDBUFFET BIJ CAFÉ ASSINK Op zaterdag 17 december organiseert Assink Hengevelde weer haar jaarlijkse wildbuffet. In een sfeervol ingerichte Schöppe kunnen gasten een avond lang genieten van een heerlijk 4 gangen-wildbuffet. Wilt u zelf ook heerlijk genieten van diverse wildspecialiteiten? Reserveer dan tijdig uw tafel (vol=vol). De avond begint om 19:00 uur en de kosten voor het wildbuffet bedragen € 44,75 per persoon. Voor meer informatie en/of reserveringen kunt u bellen met 0547-333234. Ook op www.cafe-assink.nl vindt u meer informatie over het wildbuffet en over onze andere activiteiten. Goorsestraat 13 - 7496 AA Hengevelde - T 0547-333234


speculaasjes pak à 250 gram van 3,40 voor

Hofweekblad

Industriestraat 63 Hengelo Tel. 074-2509233 Kersen-slofje Goorsestraat 9 Hengevelde Tel. 0547-333204

Extra lekker

Muskaat druiven kilo

E 1,99

De beste aardappels

Bildtstar

2e zak

E 1,-

Snertweer, erwtensoep is er weer!!

Lezers schrijven (buiten verantwoordelijkheid van de redactie) Berichten voor deze rubriek kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd.

“Basisvoorzieningen gemeente Hof van Twente onder zeer grote druk”

De situatie betreffende De Reggehof, Bibliotheken (Bieb-bus), Muziekschool, en de gebruikers/huurders van De Reggehof is op zijn zachtst gezegd zorgelijk. De Reggehof moet zoveel bezuinigen, dat de programmering een van de aandachtsgebieden zal worden en het laat zich raden dan wordt er geschrapt in het aantal voorstellingen. Vaak zijn dan de mooie voorstellingen (meest risicovolle) als eerste geschrapt. Dit impliceert ook een terugloop aan horeca inkomsten. En het is algemeen bekend dat door dit soort maatregelen de binding met je trouwe bezoekers negatief onder druk komt te staan. Dus op termijn een groter verlies dan op voorhand doet vermoeden. Dan bestaat er ook nog het reële risico dat de inkomsten van De Reggehof, van de gebruikers/huurders in de vorm van de huurpenningen, zich zal doen verslechteren. Dat slaat een tweede gat in de begroting/exploitatie. Ook hiervoor geldt, dat wat je kwijtraakt heb je niet zomaar weer terug. Als laatste wil ik in dit verband het nog even hebben over de synergie tussen De Reggehof en de gemeente Hof van Twente Synergie was toentertijd een sterk argument om de bouw van het nieuwe stadhuis te verdedigen. Ik moet helaas concluderen dat daar weinig van over is gebleven. Ik roep in herinnering: de catering is inmiddels weggehaald door de gemeente bij De Reggehof, Het Filmhuis Alleman zal waarschijnlijk gaan verdwijnen en de films worden al niet meer in de raadszaal gedraaid maar in De Reggehof. De gemeente geeft ‘feestjes’ buiten De Reggehof. Er kunnen/zullen meerdere gebruikers/huurders De Reggehof de rug toekeren. Bibliotheek/Bieb-bus De bibliotheek is natuurlijk, inclusief de Bieb-bus, ook een basisvoorziening te noemen. Zeker als je daarbij bedenkt hoe uitgestrekt onze gemeente is, is het sluiten van een van de vestigingen niet verstandig. Zo is ook de Bieb-bus voor het buitengebied een absolute noodzaak. Het buitengebied moet al zo veel missen van het gemak dat de bewoners van de steden/dorpen/kernen wel hebben. Daarenboven weten we ook allemaal dat de jeugd steeds minder gaat lezen en dan moet je om dit tegen te gaan zeker het facilitaire niveau niet aantasten. Dan over naar De Muziekschool. Staat overigens onder dezelfde directie als De Reggehof en dat maakt het bestuurlijk complex. Het is wellicht financieel aantrekkelijk maar qua exploitatie kun je (te) vaak in een spagaat komen. Het is algemeen bekend dat het lastig is om twee heren te dienen. Dan naar de andere feiten. De Muziekschool heeft het al jaren zeer moeilijk om

2,75

Grotestraat 97-99bodem Goor Tel. 0547-271436 harde wener en Dorpsstraat met 130 Enter Tel. 0547-381418 afgewerkt sprokkelschuim

E 1,45 Mini-krentenbollen zak à 10 stuks E 1,75 Roomboter Speculaas-Daalders met echte amandelspijs E 3,95 zak à 8 stuks

de exploitatie op een zakelijk gewenst niveau te krijgen. Je komt een keer op het punt dat je niet meer kunt bezuinigen wil je je doelgroep niet gaan beschadigen. Dit vertaalt zich dan naar het verhogen van de lesgelden. Muziekonderwijs moet voor iedereen haalbaar zijn en dus mag het geen geur krijgen van dat het alleen nog voor de elite betaalbaar is. De situatie is zeer ernstig. Onder deze druk is het voor de leiding en vooral voor de docenten moeilijk om gemotiveerd te blijven en daarbij komt het risico (zeer menselijk) dat de energie in ‘verkeerde’ zaken wordt gestoken. Ik denk dat De Muziekschool in haar continuïteit zich grote zorgen mag maken als de voorgenomen bezuinigingen worden doorgezet om over de kwaliteit/kwantiteit van het onderwijs nog maar te zwijgen. Het is toch niet voorstelbaar dat zo een grote gemeente geen muziekonderwijs (van een goed niveau) meer in haar midden heeft? Het zou een wet moeten zijn dat muziekonderwijs, evenals bijvoorbeeld bejaardenzorg, geen wens is maar een eis voor een gemeente. Een gemeente zonder muziekonderwijs maakt haar niet gezonder, het zal burgers ervan kunnen weerhouden om te blijven en voor anderen om te komen! Gebruikers/huurders Dit is een grote groep. Vroeger, voor de bouw van De Reggehof hadden ze allemaal hun eigen onderkomen. Onder druk van subsidie hebben ze eieren voor hun geld gekozen en zijn ze (schoorvoetend) zich gaan vestigen in De Reggehof. Huurcontracten zijn amper getekend, huurprijsverhogingen werden afgewezen onder verwijzing naar toezeggingen van de gemeente dat er ‘nooit’ een prijsverhoging zou worden doorgevoerd. Later is er een periode geweest dat De Reggehof onder grote druk van de gemeente prijsverho-gingen moest doorvoeren. Ook dit liep op niets uit, zeker niet als je dan hoort dat de huurverhoging via een extra subsidie werd gecompenseerd. Een goed functionerende gebruikersraad is ook altijd een omissie geweest. Ook de klachtenstroom van gebruikers, incl. De Muziekschool, had in 9 van de 10 gevallen met ruimte te maken. En die ruimte is zoals hij is en we kunnen (helaas) niet toveren. Dat allemaal bij elkaar opgeteld betekent dus dat de huurders/gebruikers naar alternatieve ruimtes zullen gaan zoeken en dat betekent voor De Reggehof weer minder inkomsten. De eerste huurder/gebruiker is deels al vertrokken. Het betreft Apollo (deel) die huisvesting heeft gevonden bij De Ster. Dit zal niet de laatste zijn. Epiloog We moeten alles op alles zetten om de basisvoorzieningen die we hebben verworven in principe te behouden. Een tandje terug is wellicht in een aantal gevallen haalbaar, maar de bijl moet worden opgeborgen. In tijden van welvaart vind ik het prima om grote, nieuwe voorzieningen in je plannen op te nemen. Maar in tijden van bezuinigingen vind ik het zo vanzelfsprekend dat je de groteske plannen moet bijstellen en dat men dat geld gaat gebruiken om die genoemde basisvoorzieningen in de lucht te houden. Politiek: durf je verantwoordelijkheid te nemen en toon humaniteit en empathie naar de samenleving/burger en ga met de betreffende partijen de dialoog aan om tot een voor alle partijen gedragen plan te komen. Wim van Tiel, Markelo

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 6

Altijd alles vers! Ook als u een keer geen tijd heeft voor een bezoek aan onze winkels.Wij zorgen er samen voor dat u altijd de lekkerste producten vers in huis heeft. Via www. twentevers.nl bestelt u snel en eenvoudig al uw verse producten online. U kiest het bezorgadres en het bezorgtijdstip, wij doen de rest! Wij hanteren dezelfde prijzen als in onze winkels. Hierdoor bent u niet duurder uit, maar ervaart u wel de kwaliteit die u van ons gewend bent.

Bij aankoop van 500 gram Weydelijner 30+ kaas een cupje boerensmeerkaas 20+

Bestel op onze website

(o.a. met tonijn, oude kaas en zontomaat)

www.twentevers.nl

“Diepenheim zinderde zondag van de creativiteit”

Een prachtige zonnige en zelfs warme dag afgelopen zondag in Diepenheim. In een straat – de Grotestraat – waar je door de week vaak een kanon kunt afschieten zonder ook maar iemand te raken, liepen nu honderden mensen rond die aan het genieten waren van alle kunst die uitgestald stond en hing in galeries, maar ook in huiskamers en tuinen van kunstenaars. Absoluut het meest indrukwekkend vond ik het werk van Hans de Wit dat in de voormalige Galerie Nijehove hangt. Buitenaards vond ik het. Echte kunstkenners – even googlen – vinden dat hij een plastische, schimmige wereld schept die bezwangerd lijkt door een duistere energie. Ik zou mensen die zwaarmoedig zijn van aard, overigens niet aanraden om er lang naar te kijken. Maar in andere galeries is van heel veel kleur en positiviteit te genieten en dat kunnen we vandaag de dag wel gebruiken. In de galerie van Diede, Ien en Jan Perrier, dus 3 kunstenaars voor de prijs van 1, kun je zien dat zij de ambtsketens hebben gemaakt voor de bijzondere gemeenten Saba, St. Eustatius en Bonaire. Toch maar handig dat de voormalige staatssecretaris van Antilliaanse Zaken, Ank Bijleveld in onze gemeente woonde toen er ambtsketens moesten worden vervaardigd voor die drie bijzondere burgemeesters. Zij wil nog wel eens iemand in de gemeente een plezier doen. Wat ook bijzonder was, waren de diepe en vaak prachtige tuinen van de galeries van de Grotestraat aan de zuidzijde. Een aantal waren ook te bezichtigen. In de Koningsknecht, galerie plus Bed en Breakfast, hebben ze de lekkerste appeltaart die ik in jaren heb geproefd. Toen ik mevrouw daarmee complimenteerde, zei ze mij dat die gemaakt was door een mevrouw – en ze wees met haar hoofd – hier tegenover. Maar zei ze – om een vraag van mij voor te zijn – ze zal nooit het recept van die bijzondere taart prijsgeven. Ik hoop dus dat deze mevrouw nog erg jong is, want Diepenheim zou zonder die taart dit culinaire hoogstandje moeten missen. Diepenheim mist overigens – althans dat las ik in de krant – een uitbreiding van hun WoZoCo. Die zou er kunnen komen als de sporthal verplaatst ging worden, maar dat gaat niet door. Wel doorgaat is een uitbreiding van de WoZoCo in Bentelo. Dat zet natuurlijk scheve ogen binnen de gemeente, want Bentelo heeft al zoveel gekregen van deze gemeente. Maar ja, intimi weten ook wel waarom. Ik denk overigens dat Diepenheim zo langzamerhand maar eens moet gaan denken aan het oprichten van een Avondrust-instelling voor kunstenaars, want deze worden ook ouder en vormen een steeds grotere groep binnen Diepenheim. En voor iets minder getalenteerde inwoners van Diepenheim is het natuurlijk ook leuk om te verkeren tussen al die creatievelingen, ook al zijn ze lichamelijk wat krakkemikkig aan het worden. Het project Kunstmoment Diepenheim is nog open tot 23 oktober 18 uur. Op een aantal kunstwerken kan een bod worden gedaan in natura, dus als u nog ergens een bouwkaveltje heeft of een huisje in Frankrijk die u een tijdje wilt afstaan aan een kunstenaar, dan kunt u dit nu ruilen voor een kunstwerk. En kunst is waardevaster dan de euro vandaag de dag. R.A.E. Beens Stad Delden

De eenzaamheid van de priemgetallen Gastvrijheid in de Herberg ontmoet Adelheid Roosen

Cool 2B Fit biedt hulp aan ‘gewichtige’ kinderen uit de regio

Diepenheim - De Oktobergast in Herberg de Pol te Diepenheim is Adelheid Roosen. Wanneer het om een korte introductie gaat, wie kan dat dan beter dan deze eigenzinnige en onnavolgbare theatermaker zelf. Adelheid Roosen (1958) geboren tussen Teteringen en Ulft. Zij is als een roos bejubelt om haar bloemen, verguisd om haar doornen. Soms is zij verward en snoeit zij de doornen met bloem en al. Zij houdt van de kleren van de keizer zelf, juist omdat ze niet bestaan. Als overtuigd dienaar is ze de nar van de koning, is de wereld haar hof. Ze is werkzaam als theatermaker en doceert aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Een avond lang zal ze haar gasten meenemen in de wereld van die Ander. Via die Ander wil ze in gesprek met haar publiek. Ze zal ons meenemen in de tijd na Vara’s Nachtshow. Ze zal ons uitnodigen te reageren op haar zoektocht vanaf Mam (film over de dementie van haar moeder), langs De gesluierde Monologen (moslima’s en sexualiteit) tot aan Is•Man (eerwraak). Een aantal bekende Diepenheimers en streekgenoten zullen vragen naar haar drijfveren. Wanneer: zaterdag 29 oktober Waar: Herberg de Pol in Diepenheim Aanvang: 20:00 uur. Entree: € 7,50. Tenslotte Adelheid Roosen: “Niets is zwartwit. Ik geloof niet in extremen.” Natuurlijk is het menseigen om te kijken naar wat anderen níet doen of kunnen in plaats van naar de positieve ontwikkelingen. Maar dat is ook een keus. Wij mogen gewoon kiezen. En dat kan je door te ontmoeten. Ik zou iedereen willen oproepen te ontmoeten.”

Hengelo - Cool 2B Fit start binnenkort haar behandelprogramma voor kinderen met overgewicht. De stichting biedt dit in acht Twentse gemeenten aan. In Almelo, Hengelo, Borne, Enschede, Hof van Twente, Oldenzaal, Rijssen en Tubbergen beginnen groepen van tien tot vijftien kinderen aan de cursus. ZGT Hengelo verzorgt het programma voor de omgeving Hengelo, Deurningen en Beckum. In september is de Twentse stichting Cool 2B Fit van start gegaan om kinderen met overgewicht uit de regio te helpen om dit probleem op te lossen. Onder deskundige begeleiding van acht teams worden kinderen en hun ouders/verzorgers op een gezonde manier en met een positieve benadering gestimuleerd om hun leefstijl te veranderen. Een ongezond voedingspatroon en te weinig beweging zijn namelijk de grote veroorzakers van deze klacht. De teams bestaan uit een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en een sportinstructeur. Cool 2B Fit is een initiatief van ZGT ControlXL Hengelo, Dikke vrienden samen sterk Almelo, Vetfit Enschede en Fit-Cool Oldenzaal en Borne in samenwerking met de GGD regio Twente en Roset (Regionale Ondersteuning Eerste lijn Twente). Het programma richt zich op kinderen in de leeftijd van acht tot dertien jaar die kampen met overgewicht en obesitas. Zij krijgen tips over gezondere voeding, doen verplicht aan groepsgewijs sporten en voeren gesprekken over het omgaan met frustraties en verleidingen. Kinderen en hun ouders/verzorgers die graag mee willen doen aan het programma kunnen zich aanmelden via www.cool2Bfit. nl De kosten voor het anderhalf jaar durend behandelplan worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

E 2,25 GRATIS Noord-Hollands belegen kaas

t.w.v.

E 7,00

Héééél kilo

Diverse olijven tapenades 200 gram nu voor

E 2,98

Dameskaarten sv Hector De uitslag van de kaartavond gehouden op donderdag 13 oktober is als volgt: 1 Anja v. d. Heuvel 331 punten 2 Marietje Wassen 421 punten 3 Ans Bielderman 474 punten 4 Hanneke Jansen 518 punten 5 Tim Hazenkamp 549 punten

Wegens vebouwing zijn wij woensdag 26 oktober de gehele dag gesloten!!

Nieuwe XXLgroep

‘Those were the days’

Hengelo - Bewegen is voor iedereen erg belangrijk, maar juist voor mensen met overgewicht gaat dit vaak moeizaam of met veel schaamtegevoel gepaard. Donderdag 27 oktober om 20.00 uur houdt Ladies Sport, Steijnstraat 4B in Hengelo een informatie-avond over de nieuwe XXLgroep voor mensen met overgewicht. Deze groepsles wordt gegeven op donderdagmorgen om 10.00 uur door Linda van Schubert-Douma. Zij is niet alleen gekwalificeerd sportinstructrice maar ook voedingsdeskundige: info@ anderekijkopvoeding.nl Wij bieden in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Vereniging een programma aan gebaseerd op een gezonde leefwijze. Een combinatie van een gezond voedingspatroon, mogelijkheid tot educatie en begeleiding in voeding door onze voedingsdeskundige (dit is niet verplicht) en een op maat gemaakte bewegingsles voor iedereen met overgewicht.We sporten samen in een gezellige groep en er is onderlinge motivatie en steun en natuurlijk deskundigheid van de instructrice,waar je altijd op terug kunt vallen als je ergens tegenaanloopt. Vind jij de drempel ook hoog om te gaan sporten met overgewicht? Stap over deze drempel heen en werk samen met ons aan een gezonde leefwijze. info@ ladiessport.nl, tel. 074-2915299.

Kaartverkoop is begonnen Dozy, Beaky, Mick & Tich komen naar Nederland! Hengevelde – Café en Zalencentrum Assink in Hengevelde organiseert dit jaar voor de eerste keer het muziekevenement ‘Those were the days’. Een avond vol swingende muziek uit de jaren ’60 en ’70 gebracht door (internationale) topacts. The Roamers (uit Haaksbergen), Toni Macaroni & The Swinging Devils én … Dozy, Beaky, Mick & Tich uit Engeland zullen het podium gaan betreden. Deze avond vindt plaats op vrijdag 4 november in een sfeervolle en verwarmde feesttent tegenover Assink in Hengevelde. De kaartverkoop is inmiddels begonnen en verloopt voorspoedig. Toni Macaroni zal met zijn Swinging Devils het spits afbijten. In een wervelende show brengt deze 6-koppige band met 30 jaar (!) podiumervaring voornamelijk ‘Oldies’ van bekende Engelse bands. Joe Cocker, The Hollies, The Who, Small Faces, Creedence Clearwater Revival, het komt allemaal voorbij. The Roamers uit Haaksbergen zullen daarna de bühne bestijgen om het publiek verder muzikaal te vermaken. Deze 5 rasmuzikanten brengen muziek van o.a. the Everly Brothers, The Shadows, The Beatles, The Rolling Stones, The Animals en nog veel meer. Een pakkende terugblik op de gouden jaren van de popmuziek. Dozy, Beaky, Mick en Tich verzorgen de finale van deze avond vol goede herinneringen. Deze band (eerder bekend als Dave Dee, Dozy, Beaky, Mich & Tich) had in de jaren ’60 vele hits die op vele internationale hitlijsten terug te vinden waren, zoals Bend it,  Save me, Okay, Zabadak, The legend Of Xanadu en Last night in Soho. Op enig moment was de band in Duitsland zelfs populairder dan The Beatles! De organisatie is dan ook verheugd dat deze topmuzikanten vanuit Engeland Hengevelde komen vereren met een bezoek! ‘Those were the days’ vindt plaats op vrijdag 4 november in Hengevelde. De sfeervolle feesttent gaat open om 19:30 uur en het programma begint om 20:30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop € 12,50 en aan de kassa € 15,00. De kaartverkoop begint op woensdag 5 oktober. Kaarten zijn al te reserveren bij Assink in Hengevelde, te bereiken op telefoonnummer 0547-333234. Er zijn ook speciale arrangementen voor groepen. Meer informatie over dit evenement is ook te vinden op: www.assinkhengevelde.nl.

HYUNDAI I 10 NIEUW!! UIT VOORRAAD LEVERBAAR

Emté Supermarkten schenkt leesboeken aan leerlingen Twickelo

1.25 i MOTOR, wegenbelastingvrij!

Voorzien van o.a. Airco, Airbags, ABS, Centraal slot met afstandbediening, Stereo/cd, Elektrische ramen, Bumpers en spiegels in kleur gespoten, 14” wielen. Vijf jaar garantie.

SPECIALE AANBIEDING:

. 9.950,- (excl. afleverkosten) Autoservice Thom de Jong *HET BESTE IN HYUNDAI & VOLVO*

Landgoedwinkel Twickel Uniek en ambachtelijk zijn de producten in de Landgoedwinkel die door de pachters op het landgoed worden geleverd. Zij vormen gezamenlijk een grote diversiteit aan bedrijven, zodat er een flink assortiment aan regionale voedselproducten kan worden aangeboden. Zo vindt men in de Landgoedwinkel geitenkaas, Twents landvlees, koeienkaas, clarias, honing en eieren. Uit de Kasteelkeuken komen o.m. diverse jams, marmelade, chutneys en nieuw uit de moestuin; courgettes in zoetzuur! Naast deze producten van eigen bodem kunt u in de Landgoedwinkel ook terecht voor allerlei cadeauartikelen welke vaak specifiek ontworpen en geproduceerd zijn voor Twickel, dan wel een directe of indirecte binding hebben met het Landgoed. Zo vindt men er boeken, cd’s, schorten, theemutsen, mussenpotten, wijnkoelers, donderglazen, zaden etc. De Landgoedwinkel aan de Twickelerlaan no. 7 in Ambt Delden is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor inlichtingen www.twickel.nl of 0743761020. Uw parkeergeld wordt bij aankopen vanaf € 5,-in de Landgoedwinkel vergoed.

Goor - Op dinsdag 1 november vertoont Filmhuis Alleman een dramafilm over de levens van twee Italiaanse klasgenoten die zich een priemgetal voelen; er zit altijd iets tussen hen in. Aanvang: 20.00 uur. Priemgetallen zijn enkel deelbaar door één en door zichzelf. Het zijn eenzame getallen, ongrijpbaar voor anderen. Alice en Mattia zijn priemgetallen, allebei achtervolgd door tragedies uit hun jeugd. Alice heeft een ingrijpend ongeluk meegemaakt, Mattia heeft zijn tweelingzuster verloren. Als tieners ontmoeten Mattia en Alice elkaar op school, herkennen elkaars pijn en sluiten vriendschap. Maar dan vertrekt Mattia naar het buitenland en hij en Alice verliezen elkaar uit het oog. Wanneer zij elkaar jaren later weer terugzien, doen beiden een onthullende bekentenis. Kaarten voor de films zijn verkrijgbaar via www.filmhuisalleman.nl of op de avond voorafgaand aan de film bij de kassa. Kaarten zijn € 7,50. Hofcultuurpashouders krijgen twee kaarten voor de prijs van één en betalen daardoor slechts € 3,75 per kaart.

4 rolladeschijven + 500 gram HOH gehakt samen E 5,50

Delden - Afgelopen week werden de leerlingen van Basisschool Twickelo verrast met leesboeken uit de Taptoe serie 1 t/m 8. Mede ter afsluiting van de Kinderboekenweek was dit een passend cadeau. Als school zijn we zeer verheugd met deze gift. Lezen is immers een zeer belangrijk onderdeel in het onderwijs, mede door de computer dreigt lezen op het tweede plan te komen bij kinderen. Acties als deze kunnen dus alleen maar gepromoot worden. Emté Supermarkt bedankt namens Basisschool Twickelo en hun leerlingen.

Kerst op De Kroeze Danne Kerstconcert met Elly en Rikkert Ambt Delden - In de maand december toeren Elly & Rikkert door het land met een programma rond Kerst. Een concert vol zelfgeschreven liedjes, van vrolijke kinderzang tot cabareteske intermezzo’s. Van ingetogen tot uitbundig, met de mogelijkheid om mee te zingen. De voorstellingen zijn toegankelijk voor het hele gezin, vanaf 4 jaar. Er is voor iedereen wel iets te genieten: de bekende kinderliedjes als ‘Een Koning Is Geboren’ en ‘Als Je Veel Van Iemand Houdt’. Maar ook nieuwe en verrassende nummers met wat humor en maatschappijkritiek: Elly met haar ontroerende stem en Rikkert met zijn scherpe kijk op de mens. Elly & Rikkert worden begeleid door Jan Borger (keyboards, accordeon) en Dick le Mair (percussie, vibrafoon). Kortom een programma waarvan jong en oud kan genieten. Een programma zonder pauze tussen half 8 en half 10 uur ‘s avonds en voor een betaalbare ticketprijs. Donderdag 15 december van 19.30 - 21.30 uur. Reserveren van kaarten via: www. events4christ.nl ( € 10,00 pp). “Kroamschudden” op de Kroeze Danne Evenals vorig jaren organiseren we weer een Kerstevent: bestaande uit een Levende Kerststal en Kerstmarkt. Het was vorig jaar gezellig druk en echt een plaatje op de Kroeze Danne. Ook nu zal het hele centrum in het teken staan van Kerst. Zo kunt u een route volgen langs de levende kerststal, daar ontmoet u de Wijzen uit het oosten en Herders op het veld. De route start vanaf 16.00 uur. Daarnaast zijn er allerlei gezellige standjes en is er soep, koffie en krentenwegge te koop. Vrijdag 16 december van 16.00 - 20.00 uur. Route langs kerststal: € 2,00 pp. kinderen t/m 12 jr. € 1,00 pp. Kerstmarkt vrije toegang.


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 7

Expositie Mariël BuysBremer in de Wieken

Cadeau van bouw en infra Twente

Delden - Tot en met 21 december houdt Mariël Buys-Bremer een expositie van haar schilderijen in Woonzorgcentrum de Wieken in Delden. Even voorstellen: mijn naam is Mariël Buys-Bremer. Ik ben geboren in Kampen maar woon alweer vanaf mijn zesde in Almelo. Mijn hele leven vond ik het al leuk om kunstzinnig bezig te zijn, maar in de tijd dat ik moest kiezen voor een vervolgopleiding vonden mijn ouders mij niet een echt “kunstenaarstype” en ik dacht dat ik daar niet genoeg talent voor had, daarom koos ik het beroep van bezigheidstherapeute dat nu activiteitenbegeleidster heet. Na mijn opleiding vond ik al gauw werk in Almelo als activiteitenbegeleidster op een dagbehandeling voor ouderen. Dit vond ik erg leuk maar had ondertussen mijn man leren kennen die een eigen zaak wou beginnen. Samen begonnen wij in Almelo de Marskramer en hield ik dus na drie jaar op als activiteitenbegeleidster. Deze zaak hebben wij 13 jaar met veel plezier gerund maar om gezondheidsredenen zijn we hiermee gestopt. Tijdens deze jaren heb ik nog wel cursussen gevolgd maar er was naast de winkel weinig tijd voor. Ondertussen vond ik wel weer werk als activiteitenbegeleidster en kon dus weer lekker bezig zijn. Maar gezondheidsproblemen thuis en drukte op het werk slokten mij zodanig op dat er geen tijd was voor mijzelf. Dus gaf mijn man mij op bij Henk Leemhuis (kunstschilder in Almelo) voor een schildercursus, wat voor mij een openbaring was. Na een aantal lessen was ik verkocht, dit was de techniek waarmee ik uit de voeten kon en al gauw waren er een paar schilderijen gemaakt en de reacties waren zo positief dat ik vol goede moed doorging. Vooral de buitenlandse culturen geven mij veel inspiratie. Mensen met een donkere huidskleur hebben mijn voorkeur door de warme kleuren in hun huid en kleding. Door die kleuren te schilderen heb ik mijzelf door een burn-out heen geholpen. Via mijn man kwam ik in contact met een bankdirecteur in Nordhorn, die mij aanbood om een expositie bij hem in de bank te houden. Deze was succesvol qua reacties en verkoop, wat mij stimuleerde om door te gaan. Meerdere exposities volgden. Nu ben ik een aantal jaren verder en heb een galerie/atelier achter het huis, waar ik zelf schilder maar het ook leuk vind om af en toe workshops te geven. Ook in mijn werk speelt kunst een grote rol. Ik coördineer “kunst in de zorg” bij CarintReggeland, waarbij ik d.m.v. kunstzinnige en culturele activiteiten het welzijnsgevoel van de bewoners probeer te verhogen. Op het moment ben ik ook druk bezig met boetseren, wat ik een geweldige uitdaging vind. Mijn inspiratie hierbij vind ik bij voluptueuze vrouwen en ik wil proberen om bij mijn beelden het mooie, sexy en uitdagende van hun ronde vormen uit te beelden. De expositie is dagelijks te bezichtigen tussen 10.00 uur en 18.00 uur, in de hal en de benedengang van woonzorgcentrum de Wieken, Molenstraat 1 in Delden.

Laptop voor meer dan 100 studenten bouw

Wonen in het buitengebied?

U hebt al geruime tijd de wens om in het buitengebied van Ambt Delden te wonen. Door de negatieve berichten over de huizenmarkt lijkt het realiseren van uw droom verder weg dan ooit. Wel of niet de gok wagen; wel of niet uw eigen huis te koop zetten..... U twijfelt. Verkoopgarantie “Met de huidige situatie op de woningmarkt is het soms lastig beslissingen te nemen ten aanzien van het kopen van een woning. Wie wil er niet de garantie dat je niet met je “oude” huis blijft zitten”, stelt Niek Oosterhuis van Berends-Naafs Makelaars. Het Goorse makelaarskantoor staat bekend als een proactieve partner met een (ver)koopcreativiteit die niet begrensd is. “Naast de gebruikelijke inzet voor de verkoop, zoekt Berends-Naafs naar alternatieve opties. Bijvoorbeeld het gebruik van social media of het actief benaderen van potentiële gegadigden”, aldus de makelaar. Unieke kans “Liefhebbers van het buitenleven en het Twentse coulisselandschap bieden we nu een unieke kans”, vertelt de makelaar. Voor een van haar relaties zoekt Berends-Naafs namelijk gegadigden voor een woningruil. De eigenaar van de woonboerderij aan de Schoneveldsweg 9 in de gemeente Hof van Twente is bereid het prachtig gelegen pand te ruilen (onder voorwaarden) voor een goed onderhouden woning in Delden, Bentelo of Hengevelde. Deze woning moet wel beschikken over (de mogelijkheid tot het creëren van) een bad- en slaapkamer op de begane grond. Woonboerderij “’t Stokkert” heeft een inhoud van 641 m3 en ligt op een perceel van maar liefst 7.383 m2. Mogelijkheden voor praktijk aan huis en het houden van paarden zijn aanwezig. Meer informatie over het pand vindt u in de advertentie elders in dit Hofweekblad en op www.berendsnaafs.nl Interesse? Indien u van mening bent dat dit pand iets voor u zou kunnen zijn (al dan niet met woningruil), komen wij graag met u in contact; uiteraard geheel vrijblijvend. Voor nadere informatie kunt u bellen met Niek Oosterhuis, makelaar-taxateur, telefoonnummer (06) 22 58 23 76. Beter af met Berends-Naafs! NVM-makelaar in het groene hart van Twente.

Fietstocht KBO Delden

Pubquiz bij Harlekijn-Smitties Delden - Sinds enige tijd wordt er elke 2e woensdag van de maand een pubquiz gespeeld bij Eetcafé De Harlekijn-Smitties. Afgelopen week was het de 6e keer dat de pubquiz gehouden werd. Deze keer deden er 5 teams mee. De uitslag van deze maand is als volgt: Ranking XP’s G.W.I.V. 54 5 De laatsten zullen de eerste zijn..ooit50,5 4 Bbrrr 45 3 Bienie’s Bitches 44 2 SV Delden DA1 28 1 Ranking De Exquizzit-ranking is bijzonder eenvoudig van opzet. Iedere vraag uit de Exquizzit Pubquiz die juist beantwoordwordt levert 1 punt op. Uitzonderingen daargelaten, je kunt nl. bij sommige vragen meer punten scoren, of minder zoals bijvoorbeeld bij de muziekronde een half punt voor de juiste artiest en een half punt voor de juiste titel. Per pubquiz zijn er dus ongeveer 80 punten te verdienen. Extra punten (XP’s) Daarnaast is het van belang dat er gestreden wordt voor een plek in de top 5 van de avond waarop gespeeld wordt. Want de top 5 krijgt extra punten (XP’s). Deze XP’s zijn als volgt verdeeld: winnaar - 5 XP, nr. 2 - 4 XP, nr. 3 - 3 XP, nr. 4 - 2 XP, nr. 5 - 1 XP. Een ranking duurt 20 pubquizzen (20 weken). Over deze periode tellen de 15 beste resultaten. De laagste scores zullen komen te vervallen. Ook eventuele XP’s vervallen dan automatisch. Op deze wijze geeft de onderlinge strijd in de quizgelegenheid een extra dimensie. Elke 2e woensdag van de maand is het mogelijk om deel te nemen aan de pubquiz bij Eetcafé De Harlekijn-Smitties, aanvang 20.00 uur. Deze quiz is voor alle leeftijden te doen. Wie durft de strijd aan met G.W.I.V. op de volgende quizavond 9 november 2011.

Delden - Op woensdag 12 oktober was er weer een fietstocht georganiseerd door de KBO. We gingen met zo’n 70 leden op pad, en dat ondanks het minder goede weer! Eén scootmobiel, twee auto’s met daarin mensen die niet kunnen fietsen, enkele auto’s met leden die niet nat wilden worden en de rest op de fiets! Een tocht van een kleine 25 kilometer. Ondanks dat er af en toe wat regen viel, konden we genieten van de prachtige omgeving. Onderweg werd er gestopt voor een kopje koffie. De eindbestemming was bij Kleinsman in Bentelo, daar wachtte ons een heerlijk stamppotbuffet! Uiteraard onder het genot van een drankje: een pilsje, glaasje wijn, fris drank. In een zeer ontspannen sfeer werd er smakelijk gegeten en werd er gezellig gepraat tot het tijd was om huiswaarts te keren. Opnieuw een zeer geslaagde middag! Lijkt het u leuk om mee te gaan maar bent u nog geen lid van de KBO dan kunt u ieder moment lid worden voor slechts een klein bedrag per jaar. Opgave bij: De heer G. Hagedoorn, De IJsvogel 14, tel. 3761299.

Grote rommel- en platenmarkt HOV De Eendracht Hengelo - De Werkgroep '75 van de H.O.V. De Eendracht is weer aan een nieuw seizoen begonnen. Dat houdt in dat er naast één keer in de maand een bingo-avond, ook weer regelmatig rommel-, platen- en boekenmarkten worden gehouden. De eerste rommel- en platenmarkt van dit seizoen is op zaterdag 5 november a.s. In het clubgebouw aan de Steenbokstraat 217 in Hengelo. Alles wordt goed gesorteerd uitgestald, tegen alleszins redelijke prijzen. O.a. kleding, speelgoed, elektronica, verlichting, huishoudelijke artikelen, LP's, CD's enz. Van 09.00 tot 12.00 uur. Toegang gratis.

Play-In bij Muziekvereniging Amicitia Delden - Op 6 november aanstaande organiseert Amicitia een Play-In. De bedoeling hiervan is om voor één dag een orkest en een slagwerkgroep te vormen, bestaande uit gastmuzikanten en Amicitia-leden. Het orkest speelt onder leiding van Jeroen Vos en de slagwerkgroep speelt onder leiding van Jan van der Sluis. In de ochtend wordt er gerepeteerd om in de middag te kunnen afsluiten met een concert voor familie, vrienden en belangstellenden. Voorafgaand aan het Play-In concert is er ruimte voor solisten en ensembles (bestaande uit Amicita-leden) om hun muzikaliteit te tonen. Vind je het leuk om eens mee te spelen met een orkest, heb je al een tijdje niet meer gespeeld en kriebelt het weer? En musiceer je (minimaal) op A-niveau? Geef je dan op voor de Play-In, dit kan bij onze secretaris Linda van het Bolscher-Scheiberlich via secretaris@amicitia-delden.nl. Beschik je niet over een eigen instrument, dan kun je in overleg gebruik maken van een instrument van de vereniging. De Play-In start om 10:00 uur ’s ochtends bij ons verenigingsgebouw In Vriendschap aan de Mors 1. Om 15:00 uur start de voorspeelmiddag voor solisten en ensembles, aansluitend vindt het Play-In concert plaats om 16:00 uur. Kijk voor meer informatie over Amicitia op onze website: www.amicitia-delden.nl.

Start verkoop DVD’s Old Deep’n Diepenheim - Nu al blijkt er veel animo te zijn voor de twee dvd’s die de Historische Vereniging Old Deep’n vanaf eind oktober gaat uitbrengen. Een werkgroep heeft van twee films uit 1950 en 1967 de namen weten te achterhalen van alle Diepenheimers die in beeld verschijnen. Op geheel eigen wijze heeft Jan Elderink een tekst ingesproken en het resultaat mag er zijn! Het is een historisch document geworden dat de Diepenheimers ongetwijfeld graag in hun bezit willen hebben. In Diepenheim en Markvelde wordt huis-aan-huis een A4’tje rondgestuurd met onderaan een bestelstrookje. Ruim twintig leden gaan van 27 oktober t/m 5 november op pad om de strookjes op te halen. Voor slechts € 15,- komt men in het bezit van een box met de twee dvd’s en een klein boekje waarin alle namen worden vermeld. Bestellen kan ook telefonisch bij Bennie van der Kolk, tel. 351673 of per email bij Jan Vruwink (j.vruwink@live.nl).

Hengelo - Een beroepsopleiding kost geld. Collegegeld, boeken, materialen, excursies. Maar meer dan honderd tweedejaars BOL4 studenten van het ROC van Twente staan in ieder geval niet voor een (diepte)investering in een deugdelijke computer. Zij kregen deze week van Bouwtalent/HBO-Jobscore een supersnelle, krachtige laptop. Een cadeau voor het overgangsrapport van het eerste naar het tweede leerjaar. Bouwtalent/HBO-JobScore is het samenwerkingsverband van de bedrijfstak bouw en infra. Er zijn zo’n 400 Twentse ondernemingen bij aangesloten, waaronder enkele tientallen bedrijven uit Hof van Twente. Bouwtalent/HBOJobScore zorgt onder meer voor stageplekken in de bouw en infra, promoot het technisch onderwijs en werkt met opleidingen samen om studie-uitval te voorkomen en terug te dringen. Een van de opmerkelijke acties van de Bouwtalent/HBO-JobScore zijn de studierendementsprikkels. Dat zijn substantiële cadeaus voor BOL 4 studenten bouw en een tastbare waardering voor het feit dat ze een technische studie zijn begonnen en ook gaan voltooien. Die geschenken hebben allemaal een relatie met hun opleiding en zorgen ervoor dat studenten goed geëquipeerd zijn voor stages. In het eerste leerjaar krijgen studenten bijvoorbeeld een compleet veiligheidspakket voor op de bouw. De laptop is het eerste, grote geschenk van het Twentse bedrijfsleven in het tweede studiejaar, en is uiteraard een onmisbaar instrument voor studie en stage. Verder financiert Bouwtalent/ HBO-JobScore een deel van een studiereis naar het buitenland alsook een cadeau voor het diploma. De laptops werden woensdagmorgen geleverd door Multimedia Center uit Almelo en door Bouwtalent/HBO-JobScore directeur Robert Herman uitgereikt aan de studenten van het ROC van Twente in de prachtige Gieterij in Hengelo. In totaal kregen 106 studenten bouw de computers aangeboden.

Cursus ‘Beter omgaan met pubers’ van start in Goor GGD Twente en LOES verzorgen praktische opvoedcursus Goor - Op 31 oktober a.s. start in de gemeente Hof van Twente de cursus ‘Beter omgaan met pubers’. Deze cursus is bedoeld voor alle ouders met pubers die vragen hebben over hun rol als opvoeder in deze fase. Maar ook ouders die benieuwd zijn naar tips om met hun puberende kind in gesprek te blijven en om te gaan met lastige situaties, kunnen aan de cursus deelnemen. In de pubertijd verandert er veel, zowel voor puberende kinderen als voor ouders. Niet alleen lichamelijk zijn er grote veranderingen bij de jongeren, ook ontwikkelen zij een eigen mening en nemen zij niet meer alles automatisch aan van de ouders. Het is logisch dat ouders zich afvragen: mag mijn kind zelf bepalen wat hij/zij aantrekt? Wat kan ik doen als mijn kind al jong gaat drinken en roken? Kiest mijn kind wel goede vrienden en vriendinnen? Kan ik mijn kind nog wel iets verbieden? In de cursus ‘Beter omgaan met pubers’ komen deze en andere vragen uitgebreid aan bod. Ouders kunnen met elkaar in gesprek gaan over de omgang met hun puberende kinderen. Zij zullen ervaren dat ze niet de enigen zijn met vragen. Met behulp van een dvd bespreekt de cursusleider voorbeelden en geeft aan op welke manier ouders met de diverse opvoedsituaties om kunnen gaan. Ouders krijgen informatie over hoe zij een goed contact met hun kind kunnen bevorderen en ruzie kunnen voorkomen. Daarnaast komen manieren aan bod om met ruzie om te gaan dan wel op te lossen. Afhankelijk van de behoefte is het mogelijk dat de cursusleider extra bijeenkomsten organiseert over specifieke onderwerpen zoals alcohol en drugs, seksualiteit en school. ‘Beter omgaan met pubers’ is een interactieve cursus waarbij de ouders naast adviezen van de cursusleider ook zelf aan de slag gaan en ervaringen uitwisselen met de andere ouders die aan de cursus deelnemen. Alle informatie wordt ook in de vorm van folders meegegeven zodat ouders het op een later moment nog eens rustig kunnen nalezen. Aanmelding Twee getrainde verpleegkundigen van de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Twente geven de cursus. De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten die duren van 19.30 tot 21.30 uur. De cursus in Goor vindt plaats in de bibliotheek aan De Höfte 9. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus. Belangstellenden kunnen zich via de website www.cursusbureautwente.nl aanmelden. Vragen kunt u stellen door een email te sturen naar cursusbureau@regiotwente.nl of telefonisch via de administratie van de JGZ via 053 487 69 30.

Voetbaltoernooi Scala Welzijn

Herfstwandeltocht “Twentsche Leu” Beckum - Folkloristische Dansgroep “Twentsche Leu” organiseert op zondag 6 november a.s. voor de 5e keer een herfstwandeltocht. De herfst is bij uitstek het jaargetijde om de wandelschoenen aan te trekken en van de natuur te genieten. Bruin, rood, oranje en geel zijn de kleuren van de herfst. Kijk om u heen en overtuig u zelf van dit mooie kleurenpalet. Men kan heerlijk struinen door de omgeving van Beckum. Hopelijk is het weer ons goed gezind zodat u onderweg vermaakt kunt worden met optredens van onze groep. Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Tegen geringe vergoeding kunt u tijdens deze tocht genieten van o.a. heerlijke pannenkoeken, erwtensoep, broodje knakworst, waarbij warme chocomelk niet zal ontbreken. Er kan gekozen worden uit 2 nieuwe routes, 1 van 5 km en 1 van 10 km. Vertrekken is mogelijk vanaf 10.30 tot 14.00 uur. Let op: er is dit jaar gekozen voor een nieuw vertrekpunt, ’t Proggiehoes, Beckumerschoolweg 38, 7554 PZ te Beckum. Vanuit Hengelo: rij richting Beckum, na grote rotonde 1e weg rechts. Vanuit Haaksbergen: Rij richting Beckum, in Beckum na tankstation 1e weg links. Kosten zijn € 2,50 voor volwassenen, kinderen gratis. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij het vertrekpunt. Bezoekers worden verzocht hun auto te parkeren op de aangegeven plaats rond het vertrekpunt.

Eventingwedstrijd Rijvereniging en Ponyclub Diepenheim

Delden - Scala Hof van Twente organiseert een 4 vs 4 voetbaltoernooi op vrijdag 21 oktober bij Sporthal Raesfelt aan de Schoppenstede 10 in Delden. Jongeren tussen de 12 en16 jaar mogen eigen teams maken. Teams kunnen zich opgeven via l.kabuiku@scalawelzijn.nl of ze kunnen zich opgeven bij het jongerencentrum Walk In aan de Langestraat 79, achter het parochiehuis in Delden. De deelname is gratis en het toernooi begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur Voor meer info: 06-26 95 35 90.

Herfstwandeltocht

Delden - Afgelopen zondag 16 oktober hebben wij onze jaarlijkse “Herfstwandeltocht” gehouden. Door het prachtige weer was de belangstelling groot en hebben veel mensen deelgenomen aan deze fantastische tocht. Tijdens de inschrijving was men in de gelegenheid deel te nemen aan een prijsvraag over “Landgoed Twickel”. Voor de volwassenen is deze gewonnen door de fam. Geerdink uit Delden en voor de kinderen door Bram van Benthum uit Ootmarsum. De folkloristische dansgroep “Midden Twenthe“ uit Delden kijkt terug op een gezellige en geslaagde herfstdag.

Diepenheim - In het weekend van 22 en 23 oktober aanstaande organiseert de Rijvereniging Diepenheim weer haar jaarlijkse eventingwedstrijd. Dit paardensportevenement (een kleine military) bestaat uit 3 onderdelen: - de dressuurproef - het springparcours. - en het meest aansprekende onderdeel, de cross. Voor dit onderdeel is een traject met hindernissen uitgezet over de terreinen die liggen rond de rijhal van de vereniging. Op de zaterdag wordt bij de pony’s en paarden gestreden om het kampioenschap van Overijssel. Op zondag zijn de regiokampioenschappen. Ook hierbij starten zowel paarden als pony’s. Voor publiek is met name de cross, die op beide dagen om 11.00 uur begint, spectaculair om te zien. Maar ook voor degene die niets met paarden heeft is het evenement zeker een bezoekje waard. Speciaal voor de cross wordt namelijk een aantal particuliere terreinen opengesteld. Men krijgt daardoor de mogelijkheid om een mooie rondwandeling te maken in een gebied dat normaal niet toegankelijk is voor publiek.

Agenda Pop- en Cultuurpodium Metropool 21-10-2011 Erick E 5hour set Eén van Neerlands bekendste en meest gelouwerde dj’s komt op 21 oktober 5 uur lang de vetste dance draaien in de Jupiler stage. Hij verkent in deze set de paden van de underground. Verwacht dus donkere techhouse, onvervalste techno en mysterieuze minimal. Tickets voorverkoop: € 8,Open 22:00 uur | Aanvang: 22:00 uur 11-11-2011 Cuban Heels Blues Night actie Aankomende vrijdag vindt in de Hengelose binnenstad de Blues Night plaats. In maar liefst 12 horecagelegenheden speelt een scala aan bands en artiesten. Ga je als bezoeker naar de Blues Night dan raden wij je aan om een passe partout aan te schaffen aangezien er zoveel te zien is. Daar komt nog bij dat je op vertoon van je passe partout voor maar 5 euro naar het concert van Cuban Heels op 11 november in Metropool kan! Geniet dus dubbel met een passe partout! Voor het volledige programma van de Blues Night en de verkooppunten van de passe partouts klik je op deze link: http://www.bluesfestivalhengelo.nl/ Tickets voorverkoop: € 10,Open 19:30 uur | Aanvang: 20:00 uur. 12-11-2011 Dotan Dotan is een Nederlandse singer/songwriter die dit jaar debuteerde met het album Dream Parade. Het album werd direct verkozen als cd van de week door 3FM en 3voor12. Zijn single This Town werd mede door de opmerkelijke videoclip een hit. Een vliegende start dus, die nu gevolgd wordt door een najaarstour. Hou je van indiepop met een westcoast feel dan mag je Dotan op 12 november niet missen! Tickets voorverkoop: € 9,Open 20:30 uur | Aanvang: 21:00 uur 15-11-2011 Venice Venice is in Nederland een meer dan gevestigde naam bij de liefhebbers van adult orientated rock. Wij hebben deze toppers weten te strikken voor een exclusief akoestisch optreden. Het is een seated optreden in een intieme setting. Wij zorgen voor luxe stoelen, zodat de bezoekers van dit concert comfortabel kunnen genieten. Hierdoor zijn er slechts 300 kaarten beschikbaar voor dit optreden. De voorverkoop is al gestart, wacht dus niet te lang met de aanschaf van je tickets! Tickets voorverkoop: € 35,Open 19:30 uur | Aanvang: 20:30 uur.

Timmerbedrijf Ben ter Braak

Sleutelbloem 13 - 7491 LR Delden Voor al uw timmerwerkzaamheden in en om het huis. Ook voor het vervangen van houten kunststofkozijnen.

Tel. 074-3761154 - 06-23363563

diabetische voet reumatische voet nagelbeugel/ortheses lid provoet wilde-pedique Goorsestraat 3 Hengevelde emjees@home.nl T: 0547-333513 M: 0613959646 Behandeling op afspraak

FOTOSTUDIO DELDEN OOK VOOR WORKSHOPS!! Naast fotoshoots zijn wij ook gespecialiseerd in het geven van workshops. Deze workshops bestaan uit uitleg van de eigen camera en/of basisbegrippen fotografie. Voor informatie en opgave kunt u bellen met Gerrit Hofman, telefoonnummer: 06-54301830. Let wel: nog steeds 50% korting op uw eerste fotoshoot. www.fotostudiodelden.nl - Peperkampweg achter de C1000

André Oude Groeniger • Groenvoorziening • Onderhoud • Tuinaanleg • Wilhelminastraat 12 • 7491 EG Delden • • Tel. 074 - 376 27 82 • Mobiel 06 - 27 58 84 57 •


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 8

Stockexpositie bij galerie Àlafran

Diepenheim - Tijdens het kunstmoment van 13 t/m 23 oktober in Diepenheim houdt galerie Àlafran een stockexpositie van de kunstenaars van afgelopen jaar. Zo ontstaat een scala aan werken die uiteenlopen van techniek en diciplines. Ook nieuwe werken van deze kunstenaars worden geëxposeerd met als gastexposant Mattie Schilders. Vanaf 25 oktober staat Jan Gierveld op het programma. De officiële opening is op zondag 30 oktober om 15.00 uur. De expositie loopt tot 20 november. Jan Gierveld (1935-2005) Op de zeer jeugdige leeftijd van 14 jaar volgde deze talentvolle kunstenaar uit Wierden de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Het oeuvre van Jan Gierveld bestaat doorgaans uit vijf genres, t.w.: landschappen, portretten, naakten, stillevens en abstracte werken. Ondanks deze traditionele genres wist Gierveld er een eigentijdse en moderne richting aan te geven. Zijn werk is herkenbaar aan de volle orchestratie van kleuren, zwaar van materie, breed van toets. Jan Gierveld was een schilder pur sang. Ingetogen, discreet, een harde werker en vasthoudend aan oude waarden. Uitgangspunt van zijn werk bleef steeds de waarneming. Gierveld wilde de werkelijkheid niet afbeelden, maar herscheppen. Basisinvloeden van Franse Impressionisten, zijn leermeester Haanstra, expressionistische kunstenaars

als Chaïm Soutine en Paul Cézanne en het kleurgebruik van Jan Sluijters maakte zijn werk uitzonderlijk en van zeer hoog niveau. Gierveld is op 70-jarige leeftijd overleden. Met zijn tijdloze oeuvre van museale waarde als nalatenschap zal Jan blijven voortleven. Naast Jan Gierveld zijn er werken te bezichtigen van Lambert Oostrum en Joel Lammerink. Joel Lammerink (1940) In 1960 deed Joel Lammerink eindexamen aan de AKI in Enschede. De tekeningen van Joel Lammerink zijn gebaseerd op niet bestaande flora. De kleur, die in zijn abstracte schilderijen een belangrijke rol speelt, wordt in de tekeningen met potloden van verschillende hardheden door nuances van zwart tot wit vervangen. Door hierbij diverse technieken te gebruiken krijgt het werk, ondanks zijn realisme, een vorm van abstractie. Joel Lammerink streeft naar een evenwicht tussen kleur en compositie, zodat een esthetische eenheid ontstaat. Lambert Oostrum Ik schilder en teken wat me boeit. De werken “ontstaan door het landschap”. Er zit persoonlijke beleving in, waarin licht, bewegingen en sfeer een belangrijke rol spelen. Ik kijk niet naar het landschap als naar een mooi plaatje, maar ik wil het herontdekken en opnieuw scheppen. Wat mij interesseert aan het landschap is o.a. wat de seizoenen en de weersinvloeden er mee doen. De ruigheid, het licht, de warmte en kou, maar ook de lyrische en expressieve kanten van het landschap vind ik boeiend. Bewegingen, vervreemding en soms ook heel stil. De herkenbaarheid is ondergeschikt maar hier en daar nog duidelijk aanwezig. Alhoewel er soms een duidelijk uitgangspunt is, is het voor mij belangrijker dat het landschap ontstaat tijdens het schilderen. Ik zoek naar manieren om dit gestalte te geven. De keuze van de materialen, het soort drager en de manier waarop ik de verf op het doek aanbreng spelen daarin een belangrijke rol. Het is als een reis. Ik maak gebruik van wat ik tegenkom en al spelende ontdek ik dingen en reis is verder.

Collecte voor Stichting Hart Voor Delden In september 2008 is de Stichting Hart voor Delden opgericht De stichting heeft ten doel het werven en opleiden van voldoende lekenhulpverleners in Delden en omstreken en het zorgen voor voldoende (herhalings)cursussen reanimatie en cursussen bediening Automatische Externe Defibrillator’s (AED`s); het aanschaffen en onderhouden van AED’s in Delden. Inmiddels zijn ongeveer 150 lekenhulpverleners opgeleid en aangesloten op het netwerk van de Stichting Hart Voor Delden. Verspreid over Delden hangen op dit moment 17 AED’s in afgesloten kastjes. Deze kastjes zijn voor lekenhulpverleners in geval van nood 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Als zich in uw omgeving een “hartstilstand” bij iemand voordoet dient met spoed 112 te worden gebeld. De Meldkamer Ambulancezorg zal direct een ambulance op pad sturen terwijl gelijktijdig het alarmeringssysteem lekenhulpverleners wordt geactiveerd. De lekenhulpverleners in de omgeving van het voorval krijgen op hun mobiele telefoon onmiddellijk een SMS-bericht met instructies. Sommige lekenhulpverleners krijgen opdracht zich naar de plaats des onheils te begeven en te starten met reanimeren terwijl anderen opdracht krijgen om een AED in de omgeving op te halen en ter plekke te brengen. Op deze wijze kan op heel korte termijn levensreddende hulp worden verleend en zal het overlevingspercentage van deze slachtoffers van 5-10% oplopen tot 50-70%. Diverse instanties en ondernemers in Delden hebben het financieel mogelijk gemaakt om gemelde AED’s en kastjes aan te schaffen. Zonder deze financiële steun was één ander niet realiseerbaar geweest. Echter De Stichting Hart voor Delden heeft dringend geld nodig: a. om de noodzakelijke (herhalings)cursussen voor lekenhulpverleners blijvend te kunnen bekostigen; en b. om het noodzakelijke onderhoud aan de AED’s en kasten blijvend te kunnen waarborgen (immers op regelmatige tijden dienen batterijen/electroden/lampjes et cetera te worden vervangen). De gemeente Hof van Twente subsidieert voor een gedeelte de kosten van de (herhalings)cursussen, voor de rest van de brood-nodige financiële middelen zijn wij aangewezen op instanties en ondernemers in Delden en op u, inwoner van Delden. Bij deze doen wij een dringend beroep op u: steun de Stichting Hart voor Delden met uw giften. De veiligheid van u en alle inwoners van Delden wordt hiermede vergroot.

Team “Leun op mij” volbrengt A Sister’s Hope Walk

Schouder aan schouder voet voor voet voor allen de weet waar je het weer voor deed Delden - Met deze slogan werden we door onze supporters (die ons het hele weekend hebben gesteund) binnengehaald. Niet alleen de meiden van team Leun op mij maar alle 391 deelnemers van de 5de editie van A Sister’s Hope Walk. A Sister’s Hope Walk is 60 km lopen om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. In de afgelopen 5 jaar heeft er altijd wel een

van het team Leun op mij meegelopen. Dit jaar begon de eerste dag met flink wat regenbuien maar ook veel zon tussendoor. Maar goed gestemde lopers en vele supporters zorgden voor een frisse start op de tweede dag, waar het ook al gauw begon te regenen en vervolgens niet meer stopte. Gelukkig was het tijdens de binnenkomst in het Olympische Stadion droog. Waar de vele roze en gouden (van de overwinnaars in de strijd tegen borstkanker) ballonnen de lucht ingingen en waar bekend werd gemaakt dat we gelopen hebben voor een opbrengst van € 800.000,Langs deze weg willen we dan ook familie, vrienden en al onze sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Kortom, het was weer een geslaagd weekend. Of we volgend jaar weer meedoen? We weten het nog niet want het wordt ieder jaar moeilijker om het bedrag van €1500,per deelnemer bij elkaar te krijgen. Nogmaals bedankt voor alle steun. Team Leun op mij

Spar Kleis nomineert klant als Beste Buur 2011 Buurtsupermarkt geeft aftrap voor Beste Buur verkiezing Diepenheim - Buurtsupermarktketen Spar gaat in de komende weken op zoek naar de ‘beste’ buurman of -vrouw van Nederland. Buurtbewoners die zich opvallend of uitzonderlijk hebben ingezet voor hun wijk worden met de Beste Buur verkiezing 2011 in het zonnetje gezet. Buren kunnen elkaar online nomineren en hun stem uitbrengen op hun buurtgenoten. Uiteindelijk beslist een jury wie de titel ‘Beste Buur van Nederland’ een jaar lang mag dragen. Nomineren Iedereen kan via de website www.bestebuur2011.nl buren nomineren en/of stemmen op hun favoriete buur. De nominatie en stemrondes lopen van 10 oktober tot 21 november 2011. Begin december wordt de winnaar bekendgemaakt. Naast de felbegeerde titel “Beste Buur 2011” ontvangt de winnaar samen met 49 andere buren een heerlijk diner voor de buurt, geheel verzorgd door Spar. Tevens zijn er voor de ‘stemmers’ mooie prijzen te winnen, waaronder een Apple I-Pad2 en boodschappenpakketten. Stemronden Tijdens ronde 1 kan iedereen zijn of haar favoriete buur nomineren en daarop stemmen via website www.bestebuur2011.nl Het is de bedoeling dat er zo veel mogelijk stemmen verzameld worden voor de genomineerde buur. De buur met de meeste stemmen van alle genomineerde buren uit een provincie wordt provinciewinnaar. In ronde 2 gaat het om de 12 provinciewinnaars. Tijdens de tweede stemronde kan iedereen opnieuw op één van de provinciewinnaars stemmen. Aan het eind van de tweede stemronde wordt op 21 november de top 3 bekend gemaakt. Dit zijn de drie buren met de meeste stemmen. Vakjury De vakjury kiest uit de drie genomineerden waar het meest op gestemd is de uiteindelijke winnaar. De vakjury bestaat dit jaar uit Piet Paulusma (weerman SBS 6 en ambassadeur van Buurtlink.nl), Sjaak Kranendonk (algemeen directeur van Spar) en John Wories (voorzitter van het bestuur van Buurtlink.nl).

Kwaliteit en vertrouwen, op Feijten kun je bouwen

Spoorstraat 7 Delden | 074-3761266 | feijten.nl

Scootmobielclub Delden De afdeling Rode Kruis Hof van Twente wil, in samenwerking met de SWO, in het voorjaar 2012 in Delden van start gaan met een scootmobielclub. Om dit nieuwe project te kunnen realiseren zijn er extra vrijwilligers nodig om de deelnemers (per fiets) te begeleiden bij de tochten in en om Delden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de SWO, tel 0547-260053 of 0654926966.

Sponsor steekt scheidsrechters van Time Out ’75 in het nieuw

Diepenheim - Marc Imhof en Dennis Oonk van de webwinkel huisentuindecoratie. com kwamen vrijdagavond in de Sportzaal te Diepenheim om nieuwe shirts voor de scheidsrechters te overhandigen. Alle scheidsrechters bij Time Out ’75 ontvingen een shirt, helaas konden ze niet allemaal bij de uitreiking aanwezig zijn. Koen van Kooij, de Verenigings Scheidsrechter Coördinator, mocht de shirts in ontvangst nemen. Hij bedankte de heren van huisentuindecoratie.com voor het beschikbaar stellen van de shirts met een bloemetje. Het verstrekken van de shirts aan de vrijwillige scheidsrechters is een mooi gebaar en goed getimed omdat het viel in de ‘Week van de Scheidsrechter’. Het bestuur bedankt de sponsor hartelijk voor de prettige samenwerking en wenst alle scheidsrechters veel plezier met het fluiten.

Evenementenagenda Hof van Twente woensdag 19 t/m woensdag 26 oktober 2011

Evenementen: wo 19 okt Boerderij Beleving. Zuivelboerderij Effink, Stokkumervlierweg 6, Markelo. Tijd: 13.30 uur. Gratis toegang. Meer info: www.zuivelboerderij-effink.nl Rondleiding door tuinen kasteel Twickel. De Markt (bij pomp monument), Delden. Tijd: 15-16.30 uur. Prijs: € 8,75. Kind € 6,75. Opgave voor 10.30 bij VVV, tel. 074-3766363. Huifkartocht over landgoed Twickel. Start Pomp monument, Marktplein, Delden. Tijd: 15-16.30 uur. Prijs: € 3,50. Voor aanvang betalen bij de VVV, Langestraat 29. www. vvvdelden.nl do 20 okt Huifkartocht over landgoed Twickel. Zie wo 19 okt. Stadswandeling o.l.v. gids. Start Pomp monument, Marktplein, Delden. Tijd: 15-16.30 uur. Prijs: € 3,50. Voor aanvang betalen bij de VVV, Langestraat 29. www.vvvdelden.nl Lezing door Sietze Visser. Dialezing over het reilen en zeilen op Kasteel Warmelo. Parochiehuis, Reggezaal, Langestraat 79, Delden. Tijd: 20.00 uur. Gratis toegang. vr 21 okt Uitje op de scootmobiel. SWO, Rozenstraat 2a, Goor. Tijd: 13.30-17 uur. Prijs: € 1,-. Rondleiding door tuinen kasteel Twickel. Zie wo 19 okt. Madame Beaufort. Het Beaufort is omgetoverd tot stijlvolle residence met in iedere ruimte een ander thema. Het Beaufort, Beaufortplein1, Markelo. Tijd: 19.30-22.30 uur. Vrije gift voor TriB4Bibi, een 7 jarig meisje uit Enschede, zij lijdt aan neuroblastoom. vr 21 t/m zo 23 okt Sterrenweekend. Terrein aan de Deldensestraat, Goor. Tijd: 19 uur. Prijs: € 22,50 passepartout. Losse kaarten: vr € 12,50, za € 10,- en zo € 5,-. Voorverkoop: Café de Ster, Tankstation Hoek, Primera de Bandijk in Goor. In Markelo Toornsmit en in Hengevelde Assink. Meer info en

MIKC/Perron 1 wordt uitgebreid met “Het-Loket” Delden - Vanaf 1 oktober 2011 heeft MIKC/ Perron 1 de beschikking over Het-Loket (het voorste gedeelte van NS station Delden). Op deze locatie zullen de activiteiten van Perron 1 uitgebreid worden en zal MIKC ook andere (kunst)activiteiten organiseren. De Stichting Beeldende Kunst Hof van Twente heeft het mogelijk gemaakt dat MIKC, bekend van Perron 1, nu ook het voorste gedeelte (het voormalig loket) kan huren van NS. Ontwerpburo Lood heeft alweer ruim een jaar geleden het pand verlaten en het markante NS stationsgebouw staat sindsdien leeg. Belangrijk item voor de huur van dit gedeelte: MIKC groeit uit zijn jasje door de vele activiteiten en het ontbreken van facilitaire voorzieningen op de Perron locatie. De komende 2 jaar zal MIKC een Beeldende Kunst invulling gaan geven in “Het- Loket” met specialisatie Multimedia, videokunst, performances en optredens. Jonge kunstenaars zullen nadrukkelijk betrokken worden bij de uitvoering en invulling kunnen geven, AKI Try outs etc. In tegenstelling tot Perron 1 zal de organisatie Het-Loket op vaste tijden openstellen voor publiek! Programma vanaf 29 oktober: Perron 1 en Het-Loket “Hoeskunnig” Streekcultuur leeft! - Linzi lemmens, 7 november - 30 november - Arewik Aviakan, 29 oktober - 30 november - Workshop: Koken met Linzi, een sociaal en cultureel gebeuren in Het-Loket, vrijdag 28 oktober 15.00 uur - 18.00 uur. Opgave info@mikc.nl. Kosten € 15,- p.p. - Buitenbioscoop: “Vitrine” videokunst met internationale kunstenaars, 15 december - 30 december. Let op: Wilt u onze activiteiten steunen word dan: vriend van: mikc/perron 1/het -loket en maak een vrije gift over naar rekening 116655704 tnv. Stichting MIKC, Delden (o.v.v. Vriend + naam en adres). Vrienden ontvangen jaarlijks een catalogus en uitnodigingen voor exposities/optredens/ reizen en workshops. www.mikc.nl info@mikc.nl

Huldiging zelfstandige jeugdleden Jonge duiven Kring 1

Miniwereldwinkel op basisschool Azelo

V.l.n.r. Wendy Eertink, Arinda ten Bolscher, Marga Maat, Céline Jurjens & Rense Jurjens en Leonie Eertink. Goor - Vijfentwintig jeugdige duivenliefhebbers speelden in de Kring 1 Jeugdcompetitie op de Jonge duivenvluchten. Zeven hiervan speelden zelfs met hun eigen duifjes als zelfstandig jeugdlid. Deze moesten het opnemen tegen de pupillen, die met de duiven van vader of opa spelen. RekenCentrum Berg en Dal uit Goor heeft speciaal voor hen, samen met Natural Granen uit België en TauRIS uit Duitsland een ondersteuningspakket opgezet. Op de zes Jonge duivenvluchten (er is één vlucht uitgevallen) overheersten de dames (zussen) Wendy en Leonie Eertink uit Enter, die onafhankelijk van elkaar meedoen. Arinda ten Bolscher (Rijssen), Marga Maat (Goor) en Céline & Rense Jurjens (Holten) sleepten elk één zak voer binnen. Leonie kwam uit op drie en Wendy op twee zakken voer. Omdat ze het duivenvoer normaliter zelf moeten betalen, waren deze prijzen in natura zeer welkom. De strijd om het aangewezen, onaangewezen en duifkampioenschap was net als bij vitesse, midfond en fond voor de zelfstandigen maar met moeite bij te houden. De pupillen waren ook nu in het voordeel. Bij het aangewezen kampioenschap kwam Leonie als hoogste zelfstandige op plaats 7. Onaangewezen was Wendy met plaats 4 de beste. Leonie was ook bij het duifkampioenschap het beste, met een vierde plaats (189 duiven). Om zelf alles nog eens rustig na te pluizen, kijk je op www.rcbd.nl.

Azelo - Op weg naar het wereldburgerschap luisterden de leerlingen van juf Marjolein Zweers van de Basisschool Azelo naar de verhalen van Fatima uit Sri Lanka, van don Pedro uit Guatemala en van Jerome uit Madagascar. Wim Petersen van Wereldwinkel Delden vertelde op 10 oktober aan groep 6, 7 en 8 over de eerlijke handel, de Fair Trade. Fatima werkt nu 8 uur per dag, heeft schoolgeld voor haar 4 kinderen en maakt met 1.000 andere vrouwen, ook gehandicapten, in het atelier van de textielfabriek leuke knuffels. Don Pedro heeft een werkplaatsje en maakt pennenzakjes, telefoonhoesjes, tasjes en kleedjes. Hij heeft nu een leefbaar loon. De kunstenaar Jerome maakt van afvalblik autootjes, fietsjes, vliegtuigjes en een locomotief. Dankzij zijn bedrijfje is er nu een windmolen in zijn dorp en heeft iedereen stroom. Weet u wie de makers van uw inkopen zijn ? Op de foto ziet u de leerlingen bij de miniwereldwinkel. Eén van hen heeft het winnende zorgpoppetje, waarmee een prijsje afgehaald kan worden in Wereldwinkel Delden.

bestellen: www.sterrenweekend.nl t/m zo 23 okt Kunstmoment Diepenheim. Diverse locaties in centrum en buitengebied Diepenheim. Tijd: 11-17 uur. Gratis toegang. Honderd kunstenaars op vijftig locaties. Routeboekje € 5,- te koop bij VVV Diepenheim en Herberg de Pol. Meer info: www.kunstmomentdiepenheim.nl Boerderijverlichting Markelo. Start bij de molen van Buursink, Stationsstraat 33, Markelo. Tijd: 19-22 uur. Route is te rijden tot 22.30 uur. Prijs: € 4,- per auto, € 7,50 per busje en € 40,- voor een touringcar. Meer info: www.boerderijverlichting.nl za 22 okt Expositie cactussen en demonstratie kaarsen maken. Erve Brooks, Broekhuisdijk 5, Gelselaar. Tijd: 10-16 uur. Gratis toegang. Meer info: www.erve-brooks.nl Rondleiding door tuinen kasteel Twickel. Zie wo 19 okt. za 22 t/m zo 23 okt Eventing Diepenheim. Rijhal Krommedijk, Diepenheim. Tijd: 9-17 uur. zo 23 okt Koffieconcert. Muzieksalon Rohaan, Oude Rijssenseweg 1, Markelo. Tijd:11.30 uur. Prijs: € 6,-. Paddenstoelenwandeling IVN. De Viersprong, Lochemseweg 1, Markelo. Tijd: 13.30 uur. di 25 okt Metta de Noo. Literaire avond. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 20 uur. Prijs: € 10,-. Meer info: www.hetbeaufort.nl. wo 26 okt Boerderij Beleving. Zie wo 19 okt. Rondleiding door tuinen kasteel Twickel. Zie wo 19 okt. Huifkartocht over landgoed Twickel. Zie wo 19 okt. Tentoonstellingen: t/m zo 23 okt Expositie José Walinga en Bert Bisperink. Galerie Erve de Wezel, Oude Borculoseweg 2, Diepenheim. Tijd: vr t/m zo 10.30-17 uur. Eerste en laatste zondag vd maand geopend en op afspraak. www.ervedewezel.nl

t/m zo 23 okt Kunstmoment Diepenheim. Diverse locaties in centrum en buitengebied Diepenheim.Tijd: 11-17 uur. Gratis toegang. Honderd kunstenaars op vijftig locaties. Routeboekje € 5,- te koop bij VVV Diepenheim en Herberg de Pol. Meer info: www.kunstmomentdiepenheim.nl t/m zo 23 okt Stockexpositie. Galerie Alafran, Grotestraat 45, Diepenheim. Tijd: 11-17 uur. Info:ww.galeriealafran.nl do 20 t/m zo 23 okt, do 27 t/m zo 30 okt Herfsttentoonstelling. Museumboerderij Eungs Schöppe, Goorseweg 1a, Markelo. Tijd: 13.30-16.30 uur. Prijs: € 2,-. Meer info: www.eungsschoppe.nl t/m zo 30 okt Expositie Otto Oelen. Gemengde technieken op doek en papier. Galerie & Kunstuitleen de Pook, Noorderhagen 58a, Delden. Tijd: wo-vr 13-18 uur, za 11-17 uur en zo 13-17 uur 9-22 uur. www.depook.nl t/m ma 31 okt Installatie Undercover-Jacqueline van der Horst. Perron 1, Stationsweg 5, Delden. Gratis toegang. Tijd: 9-22 uur. www.mikc.nl t/m di 1 nov Kunstfietsroute metamorfose. Goorseweg, Markelo. Fietsroute 23 km. Samengesteld door Kunst Stichting Markelo, thema is metamorfose. Route is te koop bij VVV Markelo. t/m di 15 nov Tentoonstelling Wim Kwakernaak en Rob Koenders. Kunstuitleen Hof van Twente, De Höfte 9 (in bibliotheek), Goor. Tijd: vr 16-20 uur, za 10.30-2.30 uur. t/m wo 7 dec Drawing Centre Diepenheim opent! Drawing Centre Diepenheim, Grotestraat 17, Diepenheim. Tijd: di t/m zo 11-17 uur. Gratis toegang. t/m za 31 dec Uitleg over de geologische collectie. Erve Brooks, Broekhuisdijk 5, Gelselaar. Tijd: ma 14-17 uur. Wijzigingen voorbehouden, voor actuele gegevens kijk op www.vvvhofvantwente.nl

De lekkerste hapjes en drankjes uit Goor

Goor - Als je aan lekker eten en drinken denkt en je probeert bij deze gedachte een stad te betrekken dan zal bij de meesten niet direct de naam Goor in beeld komen. Echter bij een nadere beschouwing blijkt Goor toch veel meer potentie te hebben dan menigeen denkt. Het bestuur van de sectie Hind van de ondernemersvereniging Goor Collectief had dat ook ontdekt en was van mening dat aan al die potentie in Goor meer aandacht gegeven mocht worden. En zo bedachten Mirjam Koop van Aditus Interieurarchitecten, Gerard Nijmeijer van Profix Autoschade en (regelnicht) Esther Sajet een manier om deze tak van Goor meer voor het voetlicht te halen. Goor Collectief verzorgt tijdens de Algemene Ledenvergadering sinds mensenheugenis een stamppotbuffet. Niks mis mee, maar niet overeenkomstig de geest van de ondernemersvereniging die voortdurend vernieuwing nastreeft. Vandaar dat de horecatak benaderd werd om de avond van de ALV, die plaatsvindt in de Reggehof, op te luisteren met een staaltje van hun kunnen in de vorm van een proeverij. Er werd enthousiast gereageerd en bijna alles uit Goor wat met eten en drinken te maken heeft doet mee. Daarnaast organiseert op hetzelfde moment de Reggehof een Open Huis. De deelnemers aan de proeverij hebben de beschikking over de OAD-zaal en de foyer. Ruimte genoeg dus voor de 20 deelnemers om zich te profileren. De organisatie is ervan overtuigd dat het een succes wordt en hoopt dat een dergelijke proeverij een vervolg zal krijgen voor heel Goor. Tekst en foto: Jan Schoneveld

Ederveen en hond Stuk grandioos gezelschap in Ederveenzaamheid Goor – Film, televisie, toneel, musical, wat heeft Ederveen eigenlijk in zijn carrière nog niet gedaan? Inderdaad: één van de grootste uitdagingen die er te verzinnen is voor een theatermaker: een one-man-show. En van die show met de titel ‘Ederveenzaamheid’ is er op vrijdag 28 oktober een try-out te zien in De Reggehof. Dat Arjan Ederveen een veelzijdig man is, wisten we al lang: hij verwierf landelijke bekendheid met de tv-series Theo & Thea, Kreatief met Kurk en Borreltijd, maakte de succesvolle serie ‘30 minuten’ en was te zien als drogist Geelman in de Pietje Bell-films. Daarnaast schreef hij diverse toneelvoorstellingen en programma’s. Wat nog ontbrak aan zijn succesvolle oeuvre was een eigen show. Et voilà: nu heeft Ederveen zijn veelzijdigheid en eigenzinnige humor gebundeld in zijn eerste one-man-show. “Het is een enorme uitdaging om in je eentje zo’n avond te vullen. Maar ik dacht: waarom niet?” Toneel, musical, cabaret, het zit allemaal in Ederveenzaamheid, aldus Arjan, die de voorstelling van a tot z zelf schreef. Hij wordt tijdens de voorstelling bijgestaan door zijn hond Stuk. Niet alleen zorgt Stuk ervoor dat zijn baasje letterlijk niet al te eenzaam is op dat grote toneel, maar hij steelt zelf ook de show als theaterdier! Over zijn ambitie met Ederveenzaamheid is hij helder; hij wil het publiek vooral een leuke avond bezorgen. Toch hoopt hij zijn visie op alleen zijn aan de mensen mee te kunnen geven. “Ik hoop het publiek duidelijk te kunnen maken hoe ik tegen het leven aan kijk, want mijn levensvisie is dat je niet teveel achterom en niet teveel vooruit moet kijken, maar dat je zoveel mogelijk in het moment moet proberen te zijn. Daarbij is het zowel belangrijk om af en toe alleen te zijn als om jezelf te omringen met mensen die om je geven. Je moet het afwisselen, want dan kun je een gelukkiger mens worden.” Kaarten à € 18,00.

De veelbewogen levens van de broers Van Gogh op het toneel

Iedereen kent Vincent van Gogh als een bijzondere kunstschilder maar wie was hij als mens? Wat dreef hem en hoe leefde hij werkelijk? In de voorstelling ‘Vincent en Theo’ van Ger Thijs krijgt het publiek een spannende nieuwe kijk op het leven van deze grote kunstenaar. Dit toneelstuk over de veelbewogen levens van de broers Van Gogh is op zaterdag 29 oktober te zien in Theater De Reggehof. Er bestaat een clichébeeld over de relatie tussen Vincent en Theo. Schrijver/regisseur Ger Thijs bestudeerde de uitgebreide briefwisseling tussen de broers intensief en kwam tot de conclusie dat het beeld van het miskende genie Vincent en de opofferende broer Theo

niet klopt. ‘Het romantische beeld van de schilderende gek die zijn oor afsnijdt tegenover de geduldige broer die hem steeds weer uit het gekkenhuis haalt, is te makkelijk. De relatie tussen de twee is veel ingewikkelder en spannender. Als je goed leest begrijp je gaandeweg dat de broers allebei ook manipulatoren zijn, manipulatoren van elkaar.’ In ‘Vincent en Theo’ zien we Vincent’s passie voor vrouwen, zijn zoektocht naar de ware roeping, zijn tweestrijd tussen genialiteit en waanzin, zijn successen en mislukkingen en de warme maar verstikkende band met zijn broer Theo. De broers houden elkaar een leven lang in een wurggreep. Zelfzucht, chantage, verwijdering en verzoening, een wederzijdse afhankelijkheid die eindigt in de zelfmoord van Vincent in de velden van Auvers. Kaarten à € 28,00.

De Ernst en Bobbie Show

Op zondag 30 oktober komen kinderhelden Ernst en Bobbie naar Theater De Reggehof. En jij kunt maar liefst op twee tijdstippen met ze op avontuur: zowel om 13.30 uur als om 16.15 uur treden ze op met de voorstelling ‘Paniek op het politiebureau’. In deze Ernst en Bobbie Show staat de opening van het geheel verbouwde politiebureau centraal. En niemand minder dan de koningin komt de opening verrichten. Tot zover gaat alles goed, maar dan vinden Ernst en Bobbie op de pas verbouwde zolder een kluis..... Wat zit er in die kluis? En waardoor komen die twee soepkippen na het vinden van de kluis zó in de problemen? Gelukkig weten Ernst en Bobbie het probleem op hun geheel eigen wijze weer op te lossen. Kom zelf kijken en beleef de show mee! Natuurlijk wordt het weer spannend en grappig en kun je uit volle borst meezingen met de gezellige liedjes van de twee grootste kindervrienden van Nederland! Kaarten à € 15,00. Kaarten zijn te bestellen bij Theater De Reggehof via de website www.reggehof. nl/theater en zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa die op werkdagen geopend is van 09.00 tot 16.00 uur en bereikbaar via 0547 284 880. Op de middag van de voorstelling is de theaterkassa vanaf één uur voor aanvang geopend.


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 9

SERVICESTATION

RESTAURANT

KEUKENS

Al vanaf 4 euro uw auto blinkend schoon in onze moderne autowasserette van Wash Tec, de Mercedes onder de autowasmachines! Prachtige diepe glans en absoluut krasvrij wassen met de revolutionaire softTecs borstels. Wij zijn 7 dagen per week geopend van ’s morgens vroeg tot 9 uur in de avond. Gooi snel uw tank vol en spaar ook nog eens voor gratis wassen: bij elke was- en tankbeurt 1 stempel: 6 stempels is € 5,50 waard (wassen en drogen). Kom snel langs (de koffie staat klaar!)

Welkom in ons Franse specialiteiten restaurant waar gastvrijheid en een gemoedelijke sfeer hand in hand gaan met culinaire kwaliteit. Onze keukenbrigade is daarvoor continu op zoek naar dagverse en vaak Twentse streekproducten. Voorbeelden daarvan zijn: Vleesproducten van Vleeschhouwerij Saasveld; Slager Hubert Nijland verwerkt vlees van het mooie ras Blonde d’Aquitane. Asperges komen in het seizoen uit Bentelo. Vis wordt dagelijks vers aangevoerd uit Blokzijl.

De Keuken Designers zijn anders dan andere keukenzaken. In persoonlijke gesprekken ontdekken wij wat u van uw nieuwe keuken verwacht, wat wij vertalen naar een plek waar u zich helemaal thuis voelt. Geen standaardinvullingen, maar smaakvolle, slimme en functionele ruimteoplossingen passend binnen uw budget. De Keuken Designers verstaan deze kunst als geen ander.

• Alle brandstoffen (ook LPG) • Moderne wasstraat en wasboxen • 7 Dagen per week

• Huwelijksdiner • Bedrijfsdiner

Tevens uw adres om zelf uw auto te wassen in een van onze 3 wasboxen, welke 24 uur per dag geopend zijn.

Zenderensestr. 16, 7625 TE Zenderen T (074) 2673215 E info@dekloostergang.nl I www.dekloostergang.nl

INSTALLATIE

INTERIEUR

Als veelzijdig installateur werken wij voor zowel professionele opdrachtgevers als voor particuliere klanten. In bestaande woningen, nieuwbouw- en renovatiewoningen en utiliteitsprojecten voeren wij alle voorkomende soorten installatiewerk uit. Wij adviseren u graag bij het realiseren van uw plannen en brengen voor u vrijblijvend een offerte uit.

Hoe verschillende smaken samenkomen

• Gas/water/elektra • Verwarming • Zinkwerken De Berken 2F - Delden T 074 - 291 70 35 E info@johnpeper.nl I www.johnpeper.nl

INTERIEUR Door de samenwerkingsverbanden met een keur aan meubel- en stoffenleveranciers bent u altijd verzekerd van een resultaat naar uw smaak. Wij maken gebruik van materialen die stuk voor stuk het predicaat ‘exclusief’ verdienen en zeker niet op elke straathoek verkrijgbaar zijn. Ook hebben wij relaties met verschillende meubelmakers. Dus wij kunnen altijd voldoen aan uw smaak en dus uw wens.

Ook keukens uit eigen fabriek.

• Recepties

Enterseweg 10, 7472 DG Goor T (0547) 262602 E info@tankstationhoek.nl I www.tankstationhoek.nl

• Badkamers/sanitair

• À la carte

UITGELICHT

Echtpaar Jansen komt de zaak van Claudia Extercatte, Exclusieve Interieurs in Delden binnen. Ze willen, na lange tijd te hebben gedubd, het interieur van hun huis opfrissen. Ze hebben schoon genoeg van de muffe, al lang uit de tijd geraakte aankleding en staan open voor een goed advies. Echter, ze hebben twee problemen. Ten eerste zijn het drukbezette mensen die geen tijd hebben om dagenlang bij verschillende speciaalzaken te gaan shoppen. En ten tweede, gaat zij voor terra, aardetinten en een warme uitstraling en hij voor design, strak en een industriële aluminium uitstraling. Om meer inzicht te krijgen wat ze mooi vinden laat Claudia hen, onafhankelijk van elkaar, met behulp van diverse verschillende afbeeldingen van meubels en woonaccessoires een z.g. moodboard samenstellen. Hieruit wordt al snel

Goorsestraat 31 - Hengevelde T 0547 - 33 35 61 E tenthije@dekeukendesigners.nl www.dekeukendesigners.nl/tenthije

DRUKKERIJ

glashelder dat de beide Jansens, qua smaak, totaal niet met elkaar sporen. Ook Claudia maakt een moodboard. Deze keer op basis van haar eigen kennis en ervaring en combineert de beide stijlen tot een fraai geheel. De beide Jansens zijn dolenthousiast, deze sfeer moet het worden. Er wordt afgesproken dat beiden op een maandag met Claudia meegaan naar enkele inkoopcentra. In korte tijd worden alle spullen besteld en aangeschaft. De Jansens zijn gelukkig en Claudia ook. Bovenstaand verhaal is fictief maar het schetst wel de werkwijze die Claudia Extercatte regelmatig met succes toepast. Ze deed dit onder andere met de echtgenote van Steve McClaren, Kathryn, toen deze in Delden kwam wonen. En met succes, want ze hield er een vriendschap aan over. Iedereen blij dus, vooral ook Claudia, want het tevreden stellen van klanten is geworden tot haar levensstijl. tekst: Jan Schoneveld foto: Claudia Extercatte Vossenbrinkweg 1 L - Delden T 074 - 376 71 18 E info@claudiaextercatte.nl I www.claudiaextercatte.nl

• Exclusieve merken • Eigen stoffeerderij

Wij werken met diverse leveranciers van geboorte- en trouwkaarten. Daardoor hebben we een zeer ruime keuze uit meerdere gevarieerde collecties van diverse ontwerpers. Van alle collecties zijn voorbeeldboeken beschikbaar. U kunt deze bij ons inkijken of lenen zodat u thuis op uw gemak een mooie kaart kunt uitzoeken. Tevens kunnen wij een kaart voor u ontwerpen, eventueel op basis van uw eigen ideeën of speciale wensen.

• Trouwkaarten • Gelegenheidskaarten • Eigen ontwerp Molenstraat 14 - Delden T 074 - 376 13 54 E info@hofweekblad.nl I www.hofweekblad.nl

INTERIEUR-AFBOUW Compleet in afbouw van keukens, badkamers, haarden, kasten, deuren en heel veel vloeren voor nieuwbouw en renovatie. - wij luisteren naar de wensen van de klant - wij werken vanuit het beschikbare budget - wij ontwerpen, adviseren, leveren en realiseren - wij doen wat we beloven 1 aanspreekpunt van ontwerp tot oplevering, realisatie door vakmensen, vaste scherpe prijs vooraf. Wij nodigen u uit voor een inspirerend bezoek aan onze showroom van 600 m2.

• BADKAMERS • HAARDEN • VLOEREN

Vossenbrinkweg 1 L - Delden T 074 - 376 71 18 E info@claudiaextercatte.nl I www.claudiaextercatte.nl

Industriestraat 54, Haaksbergen T 053 - 5730040 E info@scharenborghaaksbergen.nl I www@scharenborghaaksbergen.nl

HOVENIER

SCHADEHERSTEL

Mensink Hoveniers is een vakkundig hoveniersbedrijf voor al uw tuinwerkzaamheden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van zowel uw particuliere tuin als de tuin rondom uw bedrijfspand. Wij brengen te allen tijde graag vrijblijvend voor u een offerte op maat uit.

Heeft uw auto een kras, deuk of andere schade opgelopen? Bij Autoschade Drenthen repareren onze goed opgeleide en ervaren medewerkers elke autoschade vakkundig. Bovendien helpen we u met gratis vervangend vervoer altijd snel weer op weg. Van reparatie tot en met de afwikkeling met uw verzekeringsmaatschappij: wij regelen het voor u.

• Onderhoud • Sierbestrating

interieur-afbouw sfeerbeleving vanuit visie

• KEUKENS

Openingstijden: woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 uur - 17.00 uur

• Tuinontwerp

• Kerstkaarten • Geboortekaarten

• Advies op maat

• Tuinaanleg

Kom eind november kijken naar onze nieuwe collectie keukens.

TEGELOUTLET

Wand- en vloertegels en sanitair • 24/7 doorgeven van uw schade • Gratis vervangend vervoer of halen & brengen

• Topkwaliteit • Enorme keuze • Uit voorraad • Bodemprijzen

Boterbloem 11, 7491 LD Delden T 06 46336398 E info@mensinkhoveniers.nl I www.mensinkhoveniers.nl

Wheedwarsweg 3, 7471 GG Goor T (0547) 274907 E info@absdrenthen.nl I www.absdrenthen.nl

Bedrijvencarrousel maandelijkse specialistenpagina

Hanzeweg 14m, 7241 CS Lochem T (0573) 25 82 09 E info@badenbouwcentrum.nl I www.tegeloutletlochem.nl


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 10

Adressen en telefoonnummers

Deze week Donorweek

Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor

Van maandag 17 tot en met zondag 23 oktober staat Nederland in het teken van orgaan- en weefseldonatie. In de Donorweek vraagt iedereen een ander of hij al geregistreerd staat als donor, ja of nee. Het tekort aan orgaandonoren kunnen we tenslotte alleen samen oplossen. Donoren zijn nodig, dat weten we allemaal. Pas als iemand in je eigen omgeving afhankelijk wordt van een orgaan- of weefseltransplantatie dringt het belang tot je door. Reden om u voor te stellen aan Jannie van Ulden (63 jaar). Jannie woont in Goor, is getrouwd met Harry (door toeval kunt u ook met Harry kennismaken in dit Hofnieuws). Samen hebben ze 3 kinderen en zijn ze opa en oma. Ze was midden veertig en druk met haar werk en gezin toen ze last kreeg van hevige jeuk. Via de huisarts kwam ze bij de dermatoloog die haar doorverwees naar de Internist. De diagnose was Primaire Biliaire Cirrose (PBC). Er werd haar verteld dat ze over een jaar of tien een nieuwe lever nodig zou hebben. In de jaren die volgden ging haar conditie steeds verder achteruit, ze kon nog maar kleine stukjes lopen, was altijd moe en had het steeds koud. Steeds vaker werd ze opgenomen in de ziekenhuizen van Apeldoorn en Rotterdam. De ene keer voor een bloeding de andere keer vanwege 41 graden koorts en kreeg te maken met een ziekenhuisbacterie en een schimmelinfectie. Op een gegeven moment bleek een levertransplantatie echt noodzakelijk. Ze kon bijna niet meer lopen en was heel erg ziek. Gelukkig was er op tijd een lever beschikbaar en na de operatie begon langzaam maar zeker haar herstel. Jannie besloot het zwemmen weer op te pakken en bouwde haar conditie op. In 2005 deed ze mee aan de World Transplant Games en won brons op de rugcrawl. Later haalde ze in Australië zelfs het wereldrecord vrije slag. Het zijn momenten dat ze haar donor in gedachten een bedankje stuurt. En gewoon thuis steekt ze elke dag een kaarsje aan als dank voor het leven. Jannie vraagt aan iedereen: vul dat donorformulier in!

E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86 Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen, gevonden huisdieren) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827

Voorbereidingen renovatie en uitbreiding Vijf Heuvels

‘Een zwembad is eigenlijk een combinatie van een heleboel techniek’ Fiets vermist of verloren? Dan kunt u op vrijdag 28 oktober aanstaande tussen 16.00 uur en 17.00 uur een kijkje nemen op de werf van de gemeente Hof van Twente aan de Patrijzenstraat 1a te Goor. De fietsen die in bovenvermelde periode gevonden zijn in de gemeente kunnen dan opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar. U kunt uw fiets weer meenemen op vertoon van de melding die u van de gemeente ontvangen heeft. Er zal geen particuliere verkoop van de fietsen plaatsvinden Bent u niet meer in het bezit van de melding of heeft u nog geen melding gedaan dan kunt u contact opnemen met de gemeente Hof van Twente, telefoon 0547-858585.

De voorbereidingen voor de renovatie en uitbreiding van zwembad De Vijf Heuvels in Markelo zijn in volle gang. Onlangs selecteerde gemeente Hof van Twente het architectenbureau, de constructeur en installateur die het ontwerp gaan uitwerken. Wind Architecten uit Drachten, constructiebedrijf Bartels uit Utrecht en de installateurs Bastenhof en BerkhofBoerboom buigen zich het komend half jaar over een ontwerp. Naast renovatie van het bestaande deel, zal het zwembad worden uitgebreid met een 25m-wedstrijdbad en een peuterbad. Projectleider Rob Melenhorst coördineert vanuit de gemeente het hele traject van renovatie en uitbreiding. Het zijn allemaal bureaus met veel ervaring met zwembaden. Waarom? ‘Bij ontwerp en verbouw van een zwembad gaat het om een hele specifieke materie. Een zwembad is eigenlijk een combinatie van een heleboel techniek. Het ontwerp bepaalt in hoge mate de kosten voor de komende 30 jaar. En bij De Vijf Heuvels is het bovendien een behoorlijke uitdaging om oud en nieuw aan elkaar te knopen, zowel voor de baden, maar zeker ook de installaties. De bestaande installaties moeten bijvoorbeeld aan de nieuwe worden gekoppeld. Want je kunt de oude installaties niet verwijderen zonder het hele bad te ontmantelen. Wind Architecten is een van de gerenommeerde partijen in ons land die veel ervaring hebben, net als de installatiebedrijven Bastenhof en BerkhofBoerboom. Zij waren ook betrokken bij de aanleg van het Geusseltbad in Maastricht, dat nu te boek staat als het meest duurzame zwembad van Nederland.’

Het ging om een aanbesteding waarbij meerdere partijen waren betrokken. Waarom hebben jullie voor deze bureaus gekozen?

Provincie bevordert duurzame automobiliteit Subsidieregeling voor rijden op groengas opengesteld De Provincie wil het gebruik van schone brandstoffen als groengas en groene stroom stimuleren. Rijden op schone brandstoffen is goed voor het milieu en het is goedkoper. Maar de aanschafprijs van een auto op groengas of elektriciteit is hoger. Daarom stellen Gedeputeerde Staten van Overijssel een subsidieregeling open voor groengasauto’s en elektrische voertuigen.

Bedragen De Overijsselse regeling geldt voor particulieren, (semi-)overheden en bedrijven. De subsidie voor de aanschaf van een groengasauto is voor personenauto’s € 1000,-, voor bestelbusjes € 3.000,- en voor groengasvrachtwagens € 10.000,-. Voor een elektrische auto bedraagt de subsidie € 1.000,- en voor dual fuel vrachtwagens (diesel met bijmenging van groengas) is de subsidie maximaal € 5.000,- per auto. Meer informatie Meer informatie en aanvraagformulieren zijn te vinden op www.overijssel.nl/loket/subsidies-1/ U kunt tijdens kantooruren bellen met het team subsidieverlening, telefoon 038 499 8380 of 038 499 8380 of mailen naar subsidie@overijssel.nl Het hele persbericht van de Provincie over groengas vindt u op onze website www.hofvantwente.nl

‘Wat ons overtuigde bij Wind was de eenvoud en creativiteit van hun ideeën. Zo simpel dat het bijna briljant is. Ik kan er nog niet te veel over zeggen, omdat het in hun presentatie ging om een eerste aanzet. Nu is de architect samen met de technici bezig deze visie verder uit te werken. Maar de architect had goed nagedacht over de positionering van de baden in relatie tot elkaar en tot de entree / horeca. En bij de installateurs bood de combinatie Bastenhof en BerkhofBoerboom de beste prijs-kwaliteit verhouding.’

Duurzaamheid staat in de belangstelling en zwembaden zijn energieverslinders. Hoe gaan jullie duurzame elementen in het ontwerp verweven? ‘De ambitie van de gemeente is hoog als het gaat om duurzaamheid, maar binnen de financiële kaders die we hebben meegekregen, lastig te realiseren. We gaan in eerste instantie het bad vooral verduurzamen door het te moderniseren. Denk aan het isoleren van de gevels, wat nu nauwelijks het geval is. Daarnaast heeft de gemeenteraad ons gevraagd om aanvullend een programma aan duurzaamheidsmaatregelen op te stellen. Daarin zijn dan onder meer de investeringen en de terugverdientijd opgenomen. Het is de bedoeling dat dit voorstel in het voorjaar aan de raad wordt voorgelegd.’

Hoe ziet het traject er de komende tijd verder uit? ‘Het architectenbureau heeft de coördinatie over het ontwerpproces. Ze beginnen eerst met een schetsontwerp op basis van het programma van wensen dat we samen met de verenigingen en exploitant hebben opgesteld. Het schetsontwerp is een globale vertaling van onze wensen. Daarna volgt een gedetailleerde uitwerking in een voorlopig ontwerp. Daarover willen we met veel betrokkenen in overleg. Naast de al genoemde partijen gaan we bijvoorbeeld ook in gesprek met de gehandicaptenraad om te toetsen of het ontwerp voldoende voorziet in toegankelijkheid. Wanneer de raad het krediet heeft vrijgegeven om ook daadwerkelijk te kunnen bouwen en het bestek gereed is kan de opdracht worden aanbesteed. Wanneer alles meezit, hopen we in de herfst van volgend jaar met de uitvoering te kunnen beginnen en kan het nieuwe bad in de zomer van 2014 geopend worden.’

Contract Klant Contact Systeem getekend Op maandag 10 oktober jl. ondertekenden burgemeester J.H.A. Goudt namens de Gemeente Hof van Twente en directeur J. Hesselberth namens PerfectView het contract voor de levering en implementatie van een Klant Contact Systeem. Dit systeem is het gereedschap voor een betere dienstverlening van de gemeente. In januari 2012 moet het systeem operationeel zijn.


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 11

Harry van Ulden over subsidieregelingen zonnepanelen en isolatie

Ontwerp-bestemmingsplan “Heeckeren (Goor)” Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 20 oktober 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan “Heeckeren (Goor)”.

Harry van Ulden is blij met de isolatiemaatregelen die hij heeft toegepast in zijn huis. “We kochten dit huis acht jaar geleden. Mijn vrouw viel op het huis en ik op de grote schuur. Maar het huis was niet echt comfortabel. De vloer trok koud op. Ik wil graag samen met mijn vrouw oud worden in dit huis. Daarvoor moest er het één en ander aan verbouwd worden en ik wilde vooral de vaste lasten omlaag brengen.” Harry vertelt dat het begon met de energiescan. “De gemeente kwam met de mogelijkheid om een energiescan te laten uitvoeren. Daar heb ik gebruik van gemaakt en het huis kwam er erg slecht uit. Om het huis beter te isoleren moest de vloer aangepakt worden en ook het dak. Omdat er allerlei subsidiemaatregelen zijn heb ik me daar eerst grondig in verdiept. Ons thermopaneglas is aangebracht met gebruikmaking van een landelijke subsidieregeling. De gemeente heeft verschillende subsidieregelingen voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Die heb ik maximaal benut.” “Ik heb een zonneboiler aangeschaft die het water verwarmt voor de vloerverwarming, douche en keuken door zonnecollectoren op het dak van het huis. Er zijn zonnepanelen geplaatst die voorzien in de helft van het normale gezinsverbruik. Er is een nieuwe vloer met tempex vloerbroden gelegd. Bijkomend voordeel was dat we de woning meteen gelijkvloers konden maken. Bij de isolatie van het dak had ik een flinke tegenvaller. Er zat boktor in en die moest eerst worden bestreden.” Harry vertelt dat het grootste voordeel is dat het wooncomfort enorm verbeterd is. “De vloer is lekker warm en het is ook schoner omdat er geen radiatoren meer in het huis zitten. En een lagere energierekening is ook mooi, dat zorgt voor meer besteedbaar inkomen. Bovendien verhogen de maatregelen de waarde van het huis.” “Het is zeker aan te bevelen om gebruik te maken van de subsidieregelingen die er zijn”, vindt Harry. “Wel moet je ervoor zorgen dat je geld achter de hand hebt om de kosten te betalen want de subsidiegelden krijg je pas achteraf. Verder verliep het aanvragen van de subsidies voorspoedig. Ik ben heel tevreden.”

Het plan voorziet in de herziening van (gedeelten van) een aantal verouderde bestemmingsplannen. Het doel is de geldende regelingen te actualiseren, te standaardiseren en te digitaliseren. Het betreft hier een zogenaamd conserverend bestemmingsplan. Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan zijn opgenomen. In hoofdlijnen wordt de geldende bestemming of de huidige situatie bestemd. Het plan heeft betrekking op het bestaande woongebied Heeckeren en het te ontwikkelen woongebied Heeckeren fase 1, gelegen aan de noordoostrand van Goor. Het gebied wordt aan de oostzijde begrensd door het buitengebied, aan de noordzijde door het bedrijventerrein Zenkeldamshoek, aan de westzijde door bedrijventerrein De Spechthorst en aan de zuidzijde door een deel van het sportcomplex De Mossendam en door het voormalige klooster ‘Huize Heeckeren‘. Ten aanzien van het voorontwerp-bestemmingsplan is een vooroverlegreactie ingediend, die heeft geleid tot aanpassing van de toelichting. Daarnaast zijn met betrekking tot de toelichting, de regels en de verbeelding meerdere ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Alle wijzigingen die ten opzichte van het voorontwerp zijn doorgevoerd, staan omschreven in de ‘Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan “Heeckeren” (Goor)’ Het ontwerp-bestemmingsplan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) is voor een ieder tijdens openingstijden in te zien in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor. Het plan is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’. Hier vindt u de rechtstreekse link naar het ontwerp-bestemmingsplan: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735. KNxGOOxACTHKx-OP10 De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/ gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735. KNxGOOxACTHKx-OP10 Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Ontwerp-bestemmingsplan “Hengevelde” Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 20 oktober 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan “Hengevelde”. Het plan voorziet in de herziening van (gedeelten van) verouderde bestemmingsplannen. Het doel is de geldende regelingen te actualiseren, te standaardiseren en te digitaliseren. Het betreft hier een zogenaamd conserverend bestemmingsplan. Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan zijn opgenomen. In hoofdlijnen wordt de geldende bestemming of de huidige situatie bestemd. Het plan heeft betrekking op de bebouwde kom van de bestaande kern Hengevelde, inclusief de sportvelden en de groene ruimten tussen en direct grenzend aan de bebouwing en wegen. Het bedrijventerrein ’t Wegdam en het bedrijventerrein ten zuiden van de Goorsestraat zijn niet in het plan opgenomen. Voor deze gebieden wordt een afzonderlijke bestemmingsplanprocedure gevolgd. Ten aanzien van het voorontwerp-bestemmingsplan zijn diverse vooroverleg- en inspraakreacties ingediend, die hebben geleid tot aanpassing van het plan. Daarnaast zijn meerdere ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Alle wijzigingen die ten opzichte van het voorontwerp zijn doorgevoerd, staan omschreven in de ‘Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan “Hengevelde”. Het ontwerp-bestemmingsplan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) is voor een ieder tijdens openingstijden in te zien in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor. Het plan is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’. Hier vindt u de rechtstreekse link naar het ontwerp-bestemmingsplan: : http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735. KNxHENxACTxKern-OP10 De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/ gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735. KNxHENxACTxKern-OP10 Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor

Wijziging subsidie isolatiemaatregelen Nu ook deelsubsidie mogelijk Gemeente Hof van Twente kende een subsidieregeling voor het aanbrengen van isolatiemaatregelen voor particuliere woningeigenaren. Tot voor kort was het alleen mogelijk om subsidie op isolatiemaatregelen te krijgen als dak, muren en vloeren in één keer werden geïsoleerd. Die regeling is aangepast. Het is nu ook mogelijk om een deelsubsidie te krijgen op bijvoorbeeld alleen muur- of dakisolatie. Bij een deelsubsidie worden 25% van de kosten tot een maximum van € 2.000 vergoed. Isoleert u wel dak, muren en vloeren in één keer dan krijgt u een subsidie van 35% van de kosten met een maximum van € 5.000

Al een subsidieaanvraag gedaan? Het kan zijn dat u een subsidieverzoek hebt ingediend dat is afgewezen omdat u niet alle isolatiemaatregelen in één keer wilde doen. Het is mogelijk dat u met ingang van de aangepaste regeling wel in aanmerking komt voor een deelsubsidie. U hoeft dan niets te doen. Alle ingediende subsidieverzoeken worden opnieuw beoordeeld. U krijgt bericht van de gemeente als uw subsidieaanvraag wordt toegekend.

Ontheffing ex artikel 10.63, lid 2 Wet milieubeheer.

U kunt ook subsidie krijgen op aanschaf van zonnepanelen of het laten uitvoeren van een energiescan. Meer informatie is te vinden op de website www.energielokethofvantwente.nl

De volgende ontheffingen zijn onder het opleggen van voorschriften, verleend voor het verbranden van gerooid en/of snoeihout buiten een inrichting: - Th. J. Jeukens, Teemkersweg 1, 7495 SM Ambt Delden. Locatie stookplaats: weide Teemkersweg, nabij huisnr. 1, Ambt Delden (datum besluit: 07-10-2011); - W. H. Groothaar, Roudaalterweg 20, 7475 RM Markelo. Locatie stookplaats: Roudaalterweg 20 Markelo (datum besluit: 12-10-2011); - J. B. Elbert, Stoevelaarsweg 6, 7475 TP Markelo. Locatie stookplaats: Stoevelaarsweg 6 Markelo (datum besluit: 12-10-2011).

Besluiten Algemene wet bestuursrecht (APV)

De ontheffingen liggen gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze ontheffingen binnen zes weken na datum besluit van de ontheffing schriftelijk indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor. Degene die bezwaar maakt, kan tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Meer informatie

Diepenheim - Vergunning intocht Sinterklaas op 13 november 2011 (13-10-2011)

Goor - loterijvergunning HV Dynamiek 7 december 2011 (07-10-2011) - loterijvergunning vv GFC 31 december 2011 (07-10-2011) - loterijvergunning Ver. Hof van Twente-Kiev-Pechersk 26 12-2011 t/m 06-03-2012 (07-10-2011)

Markelo - Verklaring van geen bezwaar voor het opstijgen met een heteluchtballon op 22 oktober 2011, Plasdijk 7 (14-102011) - ontheffing geluidswagen 22 oktober (07-10-2011)

Hof van Twente - vergunning mountainbiketocht 10 december (03-10-2011)

Bezwaarmogelijkheid: Binnen zes weken nadat bovenstaande besluiten bekend zijn gemaakt (datum tussen haakjes) kunnen belanghebbenden hiertegen schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor. Bij spoedeisende kwesties kan gelijktijdig bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 323, 7600 AH te Almelo een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

WET MILIEUBEHEER (Wm) Ontwerpbeschikking Burgemeester en wethouders hebben de volgende aangevraagde vergunning in ontwerp verleend: • Maatschap Boode, voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor het pluimvee- en rundveebedrijf aan de Rietdijk 11 en 18 te Markelo.

Zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking De ontwerpbeschikking ligt m.i.v. 20 oktober 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Vanaf het moment van ter inzagelegging kan een ieder mondelinge en schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor. Mocht u mondeling zienswijzen willen indienen dan kunt u gedurende de terinzagetermijn een afspraak maken. Nadere inlichtingen: afdeling Vergunningen en handhaving, tel. 0547- 85 85 85. Zie ook www.hofvantwente.nl.

Locatie waar de stukken ter inzage liggen De bovengenoemde besluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter visie bij het infocentrum in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Höfte 7 te Goor, op ma. van 12.00 tot 19.30 uur en op di. t/m vr. van 9.00 tot 17.00 uur (telefoonnummer: 0547- 85 85 85).


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag Woensdag1919oktober oktober2011, 2011,pag. pag.125

Omgevingsvergunning

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Ontvangen op

Beldsweg 20, Ambt Delden: het bouwen van 2e bedrijfswoning 7 oktober 2011 Deldensestraat 11, Diepenheim: het aanleggen van 2 poelen en het aanleggen van een verbindingssloot tussen de 2 poelen en het afgraven van grond 11 oktober 2011 Goorseweg 22c, Diepenheim: het slopen van een voormalige gymzaal 7 oktober 2011 De Havezate 30, Goor: het bouwen van een woning 7 oktober 2011 Het Jannink 121, Goor: het aanpassen van een luifelconstructie en het plaatsen van een reclameuiting 7 oktober 2011 Goorseweg 50, Markelo: het kappen van 3 berken, 1 amerikaanse eik en een inlandse eik 7 oktober 2011 Holtdijk 1a, Markelo: het wijzigen van kozijnen 29 september 2011

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening Einde reactietermijn Bentelerhaarweg 1b, Bentelo: het bouwen van een varkensstal (nummer 2) Bentelerhaarweg 1b, Bentelo: het bouwen van een varkensstal (nummer 1) Bentelosestraat 46c, Bentelo: het vergroten van een bedrijfsruimte Gorsveldweg 24a, Bentelo: het plaatsen van een luchtwasser Greekerinckskamp 32, Delden: het kappen van vijf sparren, een amerikaanse eik en een esdoorn Hooijerinksstraat 14, Delden: het kappen van een ceder Molenesch 13, Delden: het kappen van een spar Torenvalkstraat 20, Delden: het kappen van een ceder en een prunus Herschelstraat 6, Diepenheim: het aanleggen van een uitrit Ensink 27, Goor: het bouwen van een woning Lindelaan 8, Goor: het bouwen van 19 zorgappartementen Larenseweg 31, Markelo: het slopen en het bouwen van een woning

25 november 2011 25 november 2011 19 november 2011 25 november 2011 23 november 2011 22 november 2011 22 november 2011 22 november 2011 25 november 2011 22 november 2011 23 november 2011 22 november 2011

Verlengen beslistermijn

Als u wilt reageren, zie informatie: Niet vatbaar voor bezwaar of beroep

Gedeeltelijk intrekken omgevingsvergunning (uitgebreid)

Einde reactietermijn

Roosdomweg 19, Markelo: het gedeeltelijk intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit milieu Stoevelaarsweg 5, Markelo: het gedeeltelijk intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit milieu

Beroep Wanneer u bezwaar heeft gemaakt en u bent het niet eens met de beslissing op het bezwaarschrift, dan kunt u binnen zes weken na bekendmaking beroep instellen bij de rechtbank in Almelo. Ook kan beroep worden ingesteld bij deze rechtbank tegen besluiten die zijn voorbereid met de uitgebreide procedure. Beroep kan dan alleen worden ingesteld als eerst een zienswijze is ingediend tegen het ontwerpbesluit.

Zienswijzen Bij besluiten, die met de uitgebreide procedure worden voorbereid wordt eerst een ontwerpbesluit ter inzage gelegd. Tegen dit ontwerpbesluit kunt u tijdens de inzagetermijn mondeling (op afspraak) of schriftelijk zienswijzen indienen.

Voorlopige voorziening Tijdens de bezwaar- en beroepsprocedure kan op eigen risico gebruik worden gemaakt van de vergunning (of het besluit). Als u dringende belangen heeft waardoor u niet kunt wachten op de beslissing of bezwaar of beroep, dan kunt u aan de rechter vragen om een “voorlopige voorziening” te treffen. Bij een beroepsprocedure wordt een voorlopige voorziening gevraagd bij de instantie die het beroep behandelt.

Verzoek om handhaving Voor de melding gelden landelijke regels. Het is niet mogelijk hiertegen bezwaar in te dienen of beroep in te stellen. Als u van mening bent dat niet met een melding kan worden volstaan omdat een omgevingsvergunning nodig zou zijn, dan kunt u een verzoek om handhaving indienen bij burgemeester en wethouders. Het verzoek moet zijn voorzien van datum, naam, adres en handtekening. Ook moet vermeld worden waarom u het niet eens bent met de melding.

Niet vatbaar voor bezwaar of beroep

Bentelosestraat 46, Bentelo: het plaatsen van een erfafscheiding Markveldseweg 3, Diepenheim: het milieuneutraal veranderen van de inrichting

Als u wilt reageren, zie informatie: Beroep/Voorlopige voorziening

zes weken na verzenddatum van het besluit worden ingediend. Als er zienswijzen zijn ingediend tegen een ontwerpbesluit dat is voorbereid met de uitgebreide voorbereidingsprocedure, dan wordt de bezwarenprocedure overgeslagen en kan direct beroep worden ingesteld.

2 december 2011 2 december 2011

Informatie om te reageren: Bezwaar

Als u het niet eens bent met een besluit, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij de gemeente. In dit bezwaarschrift zet u uiteen waarom u het niet eens bent met het besluit. Een bezwaarschrift moet binnen

Deze beslissing maakt onderdeel uit van de voorbereiding op een besluit en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij de beslissing rechtstreeks uw belang treft. Nadat de vergunning is verleend kan daartegen beroep worden ingesteld.

Locatie waar de stukken ter inzage liggen De bovengenoemde aanvragen en besluiten liggen ter inzage bij het infocentrum in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Höfte 7 in Goor. Voor de openingstijden kunt de website (www.hofvantwente.nl) raadplegen of telefonisch met 0547-858585.

Postadressen Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Rechtbank Almelo, Postbus 323, 7600 AH Almelo Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

Burgemeester en wethouders gemeente Hof van Twente, 19 oktober 2011

Aannemer? Zie

Kennisgeving Melding Besluit uniforme saneringen diverse locaties in de gemeente Hof van Twente Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 5 oktober 2011 meldingen op grond van artikel 28 van de Wet bodembescherming (Wbb) ontvangen van: • F.J. Workel, betreffende de locatie Langenhorsterweg 18a te Ambt Delden; • W.H.G. Haverkate, betreffende de locatie Oude Postweg

Telefoon ABC

Uitverkoop FST Jeans 1 voor € 29,95 2 voor € 50,00

19 te Ambt Delden; • J.W.M. Nijhuis, betreffende de locatie Bentelosestraat 49 te Bentelo; • Landgoed Nijenhuis en Westerflier BV, betreffende de locatie Houboerweg 1 te Diepenheim;

3 voor € 65,00

• Finspark Herikerberg B.V., betreffende de locatie Driebelterweg 2 te Markelo;

(M.u.v. basic stretch, ultra stretch en Nelsons)

• P.F.M. Fokkink, betreffende de locatie Klompmakersweg 9 te Markelo; • H. Manuel, betreffende de locatie Tichelweg 3 te Markelo.

- bakkerssteeg 10a - 7622 GX Borne - 074.2673923

Het betreft het voornemen op bovengenoemde locaties te saneren overeenkomstig het Besluit uniforme saneringen (BUS). De sanering valt in de categorie immobiel, als bedoeld in artikel 1.2, onder a van de Regeling uniforme saneringen (RUS). Deze sanering zal als combi-locatie worden uitgevoerd door het projectbureau Saneringsregeling asbestwegen derde fase. Deze kennisgeving geschiedt onafhankelijk van de controle of de meldingen in overeenstemming zijn met artikel 39b van de Wbb, het BUS en de RUS. Deze mededeling is geen beschikking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Inspraak, terinzagelegging, zienswijze, bezwaar en beroep zijn niet van toepassing. Indien de meldingen in overeenstemming zijn met artikel 39b van de Wbb kan de saneerder vanaf vijf weken na de ontvangstdatum van de melding aanvangen met de sanering. Voor nadere inlichtingen over deze meldingen kunt u contact opnemen met de heer P. Agus van het team Bodem (telefoon 038 499 78 15).

www.hofweekblad.nl

Oogst- en Dankviering Woensdag 2 november 2011 om 10.15 uur  Driekoningenkapel  (St.Elisabeth / De Wieken)    Voorganger:   Mw. M. Mulder    M.m.v.  Vrijwilligers van de Wendezoele  Organist Gerrit Hoekstra   


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 13

Najaarsvergadering Dorpsraad Markelo

Lezing Triple P: Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden stimuleren

Op 26 oktober a.s. houdt de Dorpsraad Markelo haar najaarsvergadering bij “de Pot” aan de Potdijk, aanvang 20.00 uur. De Dorpsraad nodigt dan ook alle inwoners van Markelo uit voor die bijeenkomst. U kunt dan vragen stellen, op of aanmerkingen maken over alle onderwerpen die de leefbaarheid in Markelo verbeteren. Men kan dan denken aan het nieuwe zwembad, het nieuwe uitbreidingsplan Esch 3, het nieuwe industrieterrein Esch 4, het energieproject Markelo energie neutraal en wat er verder ter tafel komt. De rondweg zou van de baan zijn, maar de Dorpsraad heeft nog het idee van een energie leverende rondweg voor de Esch 3 en 4. Voor de pauze zal de firma Reggefiber een presentatie geven over de mogelijkheden van glasvezel voor internet in Markelo. In het kader van de inrichting van woonservicegebieden zal de gemeente aanwezig zijn om alles te inventariseren voor de besteding van € 85000,- provinciale subsidie. 65% van deze subsidie is beschikbaar voor bereikbaarheid en toegankelijkheid van gebouwen, huizen en openbare ruimten. 25 % is voor ontmoetingen, informatie en advies, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Wij nodigen dan ook alle buurten en andere verenigingen in Markelo uit om met ideeën te komen voor de besteding van deze bedragen. Op deze avond zal Wima Sligman helaas afscheid nemen van het bestuur. Haar opvolger is Henk Vruwink.

Goor - De GGD Twente en LOES verzorgen in Goor de lezing Triple P: Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden stimuleren. Op 2 november a.s. wordt in Goor de lezing Triple P ‘Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren’ georganiseerd. Deze lezing is bedoeld voor alle ouders met kinderen van 4 tot 16 jaar die informatie willen over het opvoeden van kinderen. Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren Opvoeden doet ieder op zijn eigen manier. Ouders bepalen zelf welke waarden, vaardigheden en gedrag ze bij hun kinderen willen aanmoedigen. Maar er zijn basisvaardigheden die elk kind in zijn leven nodig heeft. Kinderen hebben meer zelfvertrouwen, meer succes op school en kunnen beter met anderen opschieten, wanneer ze die vaardigheden ontwikkelen. Het gaat om vaardigheden als: respectvol kunnen omgaan en rekening kunnen houden met andere mensen; goed kunnen communiceren; positief denken en zelfwaardering hebben; zelf problemen kunnen oplossen en op eigen benen kunnen staan en zelfredzaam zijn. Tijdens deze lezing worden een aantal suggesties gedaan die ouders kunnen helpen om hun kinderen deze belangrijke vaardigheden aan te leren zodat zij zich zullen ontwikkelen tot volwassenen die sociaal en zelfstandig zijn, en die vertrouwen hebben in zichzelf. Aanmelding Een getrainde verpleegkundige van de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Twente geeft de lezing. De lezing duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in de bibliotheek aan De Höfte 9 in Goor. Er zijn geen kosten verbonden aan deze lezing. Belangstellenden kunnen zich via de website www.cursusbureautwente.nl aanmelden. Vragen kunt u stellen door een email te sturen naar cursusbureau@regiotwente.nl of telefonisch via de administratie van de JGZ via 053 487 69 30.

Afdelingsavond NBvP Vrouwen van Nu

Op woensdag 26 oktober a.s. houdt de NBvP Vrouwen van Nu afd. Delden haar maandelijkse bijeenkomst. De avond zal in het teken staan van het gevoel niet veilig te zijn in je eigen huis. Evert Jansen, ex-inbreker en ex-drugsverslaafde, zal namens de “Stichting Veiligheid en Preventie” een presentatie geven over hoe gemakkelijk wij het de inbrekers over het algemeen maken. Hij is inmiddels ruim tien jaar geleden aan zijn “Nieuwe Leven“ begonnen en geeft o.a. voorlichting op scholen. In de presentatie zal hij drie aandachtspunten behandelen, zoals omgaan met ongewenst bezoek aan de deur, inbraakpreventie en veiligheid buiten de deur. Het zal een gezellige en leerzame avond worden. Dames van harte welkom op 26 oktober om 19.45 uur in de “Voorhof”, Kerkstraat 6 te Delden.

Concert bij Kaarslicht Delden - Op zaterdag 29 oktober a.s. is het volgende Concert bij Kaarslicht in de Oude Blasius te Delden. Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht met de dirigent Wilko Brouwers zal dit concert verzorgen, samen met de organist Klaas Vellinga. Het raamwerk van het concert wordt gevormd door de Messe des Morts van de Franse componist Jehan Alain. Dit Requiem componeerde Alain in 1938 toen hij 27 jaar oud was, twee jaar voor zijn overlijden. Deze mis bevat alleen de vaste gezangen: Kyrië, Sanctus-Benedictus en Agnus Dei. De overige, wisselende gezangen (Introïtus, Graduale, Tractus, Sequentia, Offertorium, Communio en Absolta werden gekozen uit de gregoriaanse boeken van de orde der Cisterciënzers (12e eeuw) en uit Requiemmissen van Franse componisten uit de 15e en 16e eeuw. Deze componisten zijn Jean Brudieu, Antoine Brumel en Pierre de la Rue. Klaas Vellinga bespeelt een Frans drukwindharmonium dat in 1878 werd gebouwd door Victor Mustel. Hiermee wordt in de muziek van Alain aan de koorklank een extra kleur toegevoegd en bovendien wordt dit interessante instrument gebruikt voor enkele solowerken van Alain en Olivier Messiaen. Door de gekozen opzet ontstaat een programma vol sfeer en afwisseling, waarin muziekale stijlen uit zeer uiteenlopende perioden met elkaar versmelten. Het complete programma met een uitgebreidere toelichting is te vinden op de website van het Monteverdi Kamerkoor Utrecht en op die van de Deldense kerken: www.blasiusdelden.nl/muziek/Concert bij Kaarslicht. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, collecte bij de uitgang. Wij hopen dat velen dit bijzondere koorconcert gaan meebeleven.

afd. Delden

ook SpecialiSt in de beStrijding van ratten en muizen etc.

Creatieve (teken-) Paddenstoelenwandeling workshops bij Vlinder Landgoed Westerflier Hengelo - Kinderen kunnen tijdens deze Herfstvakantie vanaf maandag 17 oktober t/m vrijdag 28 oktober van maandag t/m vrijdag iedere dag ’s morgens of ’s middags meedoen aan een creatieve workshop of workshop tekenen. De workshops worden gehouden bij Vlinder van Marieke de Boer aan de Else Mauhsstraat 3 in Hengelo. Voor info en opgave: www.vlinderjemee.nl.

Goorse wijk onveilig gemaakt door Scouting

Markelo - Op zondag 23 oktober start om 13.30 uur een paddenstoelenwandeling bij Café Restaurant De Viersprong aan de Lochemseweg 1 in Markelo. Tijdens deze wandeling van IVN Diepenheim en Markelo, zullen paddenstoelendeskundigen informatie geven over de soorten die op dit mooie landgoed voorkomen. Voor meer info kunt u terecht bij 0547-351821.

www.ottenschotfaunabeheersing.nl

Opa’s en oma’s lezen voor op Twickelo

Halloween in de Whee en de Vijf Heuvels Griezelen in het zwembad Goor/Markelo - Nu de dagen korter worden breekt het griezelseizoen weer aan. Ook in zwembad de Whee en zwembad de Vijf Heuvels zijn de eerste spoken waargenomen. Op zaterdag 22 oktober van 18.30 tot 20.00 uur in zwembad de Whee en op vrijdag 28 oktober van 18.30 tot 20.00 uur in zwembad de Vijf Heuvels wordt er een heuse Halloween Disco georganiseerd. Het zwembad wordt griezelig gezellig aangekleed. Kom je zelf ook verkleed dan maak je kans op mooie prijzen. Het wordt reuze spannend dus neem je vriendje of vriendinnetje mee. De entree bedraagt beide dagen € 3,40 per persoon. Voor informatie kunt u contact opnemen met zwembad de Whee (0547- 274368) of zwembad de Vijf Heuvels (0547 – 361794).

Rood Zwart E-speler geselecteerd voor FC Twente jeugd Goor - ‘Ruil een ei voor een pak zakdoekjes’, ‘Ga op de foto met een koe’ en ‘Schrijf je naam in de Morse Code’. Het was een aantal van de opdrachten die de leden van Scouting Stoevelaargroep het afgelopen weekend in de Goorse wijk ‘De Whee II – Zuid’ moesten vervullen tijdens een potje levend ganzenborden. Bij het horen van de opdrachten werd er veel gelachen, maar met de juiste samenwerking binnen de groep werden de opdrachten zo goed en zo snel mogelijk voltooid. JOTA-JOTI De aanleiding van het ganzenborden was het JOTA-JOTI weekend. Dit wordt ieder jaar op het derde volle weekend in oktober door de scouting wereldwijd gehouden. Het hele weekend staat dan in het teken van communicatie en techniek in de breedste zin van het woord. In de vorm van diverse activiteiten wordt het begrip communicatie op speelse wijze duidelijk gemaakt aan alle aanwezige leden. Naast het spelen van spelletjes was het ook mogelijk om te chatten of door middel van amateurradio contacten te maken met andere scoutingleden van over de hele wereld. Scouting Naast de activiteiten tijdens het JOTA-JOTI weekend, houdt ‘Scouting Stoevelaargroep’ iedere week een bijeenkomst waarbij de leden van een bepaalde leeftijdsgroep bij elkaar komen. Tijdens die bijeenkomsten wordt er een veelzijdig actief programma aangeboden, waarbij er bijvoorbeeld moet worden samengewerkt. Ook het ontwikkelen van de verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en het buitenleven zijn kenmerken van scouting. De activiteiten die deze kenmerken ondersteunen zijn bijvoorbeeld het spelen van buitenspelletjes, kamperen, hiken en pionieren. Op zoek naar leiding Scouting Stoevelaargroep in Goor is op zoek naar leiding van de speltak ‘Welpen’, een groep leden in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Om leiding te kunnen worden moet je minimaal 21 jaar oud zijn en het leuk vinden om met kinderen om te gaan. De scouting biedt diverse trainingen aan om je te kunnen profileren als leiding. Voor meer informatie zie www.scoutingstoevelaargroep.nl Tekst en foto: Petra

Tel.nr. 0547-29 22 72 Beldsweg 29 7495 PH Ambt Delden info@ottenschotfaunabeheersing.nl

Delden - In het kader van de kinderboekenweek waren er afgelopen donderdag een heleboel opa’s en oma’s op basisschool Twickelo te vinden. Ze kwamen namelijk voorlezen voor groepjes kinderen van groep 1 t/m 4! Her en der in de school zaten groepjes kinderen gezellig samen met een opa of oma van één van de kinderen te lezen. De kinderen vonden het natuurlijk geweldig, met name wanneer hun eigen opa of oma aan het voorlezen was! Ook de opa’s en oma’s vonden het erg leuk om een keer voor te lezen op de school van hun kleinkind. Sommigen hadden zelfs een eigen boek meegenomen.

Taartarchitect aan het werk in Delden

Delden - Bij Echte Bakker Jan Meen in Delden kunt u nu ook terecht voor uw eigen exclusieve taart. Een taartarchitect heeft het team van banketbakkers versterkt bij Meen . Nu kan er naast een uitgebreid assortiment gebak, taarten en chocolade ook de taart op maat gemaakt worden. De feestelijke gebeurtenissen worden dan pas echt een groot feest. Denk hierbij aan een sweet sixteentaart voor uw dochter, een voetbaltaart voor de echte liefhebber, een Barbietaart voor uw kleinkind, een geboortetaart bij het kraamschudden of de bruidstaart. Deze taarten zijn stuk voor stuk allemaal kunstwerken van de architect. Ze worden handmatig en tot in detail gemaakt naar uw wensen. De architect heeft vele kennis en vaardigheden opgedaan door masterclasses te volgen in het gehele land. De laatste masterclass - sierstukken van suikerwerk - is met lof der jury afgerond. Op dit moment volgt de architect een masterclass ‘suikerbloemen spuiten’ in het land. Om bij te blijven is het dus noodzakelijk om te blijven leren. Bij echte Bakker Jan Meen staan diverse showtaarten van de hand van de architect. De taartarchitect geeft ook workshops voor eenieder die belangstelling heeft. Er zijn workshops waar men zich individueel kan inschrijven en groepen kunnen op aanvraag een workshop volgen. De workshops die dit najaar lopen zijn: Fruitmand taart maken, Herfst Canache cake, Sinterklaas workshop en Canache kerstboom maken. Tijdens deze workshops zal de architect aanwezig zijn om de kunsten te tonen en daarna onder begeleiding gaat u zelf aan de slag en zult u versteld staan van uw kunsten aan het eind van de workshop. Vrijdag 14 oktober loopt het tegen de klok van 19.00 uur al gezellig vol bij Bakkerij Jan Meen in Delden. Deze avond volgen de deelnemers de workshop ‘Fruittaart maken’. Iedereen begint de avond met een heerlijke kop koffie met het streekproduct ‘Deldenaertje’ , dit is om de spanning een beetje weg te halen bij de cursisten. Na de uitleg van het programma en de nodige tips en technieken wordt iedereen in een schort gehesen en gaat het echt beginnen. Eerst moet er een cakebodem gevuld worden met jam en room en deze wordt daarna gladgestreken met een roombotercrème. Het is best al wel lastig om deze basis strak te maken. Nu kan er begonnen worden met de afwerking. Marsepein wordt gekleurd en we beginnen om van marsepein een mandje inclusief een gevlochten hengsel te maken. Ook wordt het mandje voorzien van een picknickkleedje. Het echte werk begint nu pas, fruit maken. De marsepein is gekleurd en er worden, peren, aardbeien, perziken, sinaasappels, appels, bananen en veel ander fruit gemaakt. Sommigen die iets ruimer in de tijd zitten voorzien het fruit van een leuk gezichtje. Dan begint iemand met het maken van een druiventros. Als deze druiventros op de mand wordt gelegd dan gaan de handen bij de andere cursisten op elkaar. In een woord: Fantastisch! Na afloop heeft iedereen een voldaan gevoel en kunnen ze trots zijn op deze meesterstukken. Er wordt nog even nagekletst over de ervaringen en de conclusie luidt, we hebben de smaak te pakken en komen zeker terug, misschien wel voor de herfstworkshop op donderdag 27 oktober! Voor informatie: Echte Bakker Jan Meen, Langestraat 9 te Delden, of tel. 074-3761306 of www.echtebakkerjanmeen.nl

Verbeek en Van Halst naar sponsoravond GFC

voor twee jaar. Ook Jan van Halst is inmiddels na zijn actieve voetbalcarrière een bekende persoonlijkheid geworden. De in Utrecht geboren Tukker is zijn actieve voetbalcarrière begonnen bij FC Utrecht in het seizoen 88/89. Het jaar Goor - Na het succes van de af- erop mocht Van Halst zich gaan bewijzen gelopen jaren, zal GFC binnenkort bij FC Wageningen, waarvoor hij 30 keer weer een sponsoravond organise- uitkwam. ren. Maandag 14 november is het FC Twente zag in hem een goede speler en zover. Deze besloten avond zal besloot hem in het seizoen 1990/1991 aan een avond zijn, waarbij alleen de te trekken. Bij Twente beleefde Van Halst sponsoren van GFC persoonlijk zullen een goede tijd, hij bleef er tot en met het seizoen 1998/1999. worden uitgenodigd. De avond zal worden aangeboden door het In 1999/2000 speelde Van Halst voor AFC bestuur, de sponsorcommissie en Stichting Ajax, waar hij in zijn eerste seizoen nog 21 keer voor mocht spelen (geen doelpunten). Vrienden van GFC. Na de succesvolle avonden met o.a. Johan Het jaar erop was hij overbodig en werd Derksen en René van der Gijp, is het de verhuurd aan Fortuna Sittard. Bij Fortuna organisatie opnieuw gelukt om aanspre- speelde Van Halst dat seizoen 21 wedkende namen naar clubhuis d’Olde Goor- strijden, zonder doelpunten. In 2001/2002 kreeg hij weer de kans bij Ajax, maar veel sche te halen. Ditmaal zullen Gertjan Verbeek en Jan van kwam hij niet in actie, dertien keer (geen doelpunten). Wel won hij dat jaar met Ajax Halst hun opwachting maken. De in Deventer geboren Gertjan Verbeek is de dubbel (de competitie en de beker). Ook al lang geen onbekende meer en een man in 2002/2003 begon Van Halst het seizoen die al jaren binnen de top van het vader- bij Ajax, maar daar kwam de verdediger landse voetbal werkzaam is. Als voetballer maar tot twee wedstrijden, tot hij zijn carspeelde hij voor Heracles en Heerenveen. rière bij Vitesse mocht afsluiten. In ArnIn 1994 begon hij zijn carrière als trainer- hem speelde Van Halst dertien keer, zoncoach en werkte hij voor Heracles en der te scoren. Na dat seizoen (2002/2003) Heerenveen. Onder zijn leiding behaalde zette van Halst een punt achter zijn actieve N e elkaar f i t Europees h o u d t voetballoopbaan. Van Halst is een typische Heerenveen 5 keer achter voetbal. Hij is een nuchter en fatsoenlijk kuitenbijter. Zijn overgang van FC Twente N e dblijven. e r l aHet n seizoen d w a r naar m Ajax werd door liefhebbers dan ook mens en zal dat altijd 2008/2009 was hij voor een te korte pe- gezien als erkenning voor de kuitenbijter. riode trainer-coach van Feyenoord. De De laatste tijd heeft Nederland Van Halst samenwerking met enkele spelers bleek leren kennen als de commerciële man van helaas niet mogelijk en in goed overleg FC Twente en de voetbalanalist bij o.a. met Feyenoord heeft Gertjan toen moeten Studio Voetbal, Eredivisie Live en RTL 7. besluiten zijn functie neer te leggen. Meer- De avond zal worden geleid door duizenddere grote clubs wilden Gertjan Verbeek poot Eddy van der Ley. een contract aanbieden, maar hij koos voor Eddy is sinds 1991 actief als all-round Heracles Almelo en onder zijn leiding ein- verslaggever voor het Algemeen Dagblad. digde Heracles in het seizoen 2009/2010 Van der Ley schrijft verder voor het op een schitterende zesde plaats. In het maandblad Voetbal Magazine, het econoseizoen 2010/2011 heeft Gertjan Verbeek misch magazine Twentevisie en diverse een contract getekend bij AZ uit Alkmaar buitenlandse kranten en tijdschriften.

Gratis 12 jaar garantie op alle onderdelen van uw nieuwe Nefit HR-ketel! Gokt u erop dat uw oude cv-ketel het de hele winter uithoudt? Of kiest u voor zekerheid? Ruil nu uw oude ketel in voor de ultieme HR-ketel van Ne f it houdt het meest vertrouwde merk, de robuuste Nefit TopLine. U profiteert dan N e dNe er fliefst li at n12 at r m hdojaar uwdgarantie van een ijzersterke aanbieding: wij bieden u maar N e d e r l a n d w a r m op alle onderdelen. Dat betekent meer warmte- en warmwatercomfort, een lager energieverbruik en absolute zekerheid ...tot ver in 2023! Maak snel een vrijblijvende afspraak en vraag naar de voorwaarden.

Gratis 12 jaar garantie Gratis 12 jaar garantie opopalle vanuw uw alleonderdelen onderdelen van nieuwe HR-ketel! nieuweNefit Nefit HR-ketel! GoktGokt u erop datdat uwuw oude cv-ketel helewinter winteruithoudt? uithoudt? Of kiest u erop oude cv-ketelhet het de de hele Of kiest u voor zekerheid? oudeketel ketel in HR-ketel van van u voor zekerheid? RuilRuil nunuuwuwoude in voor voorde deultieme ultieme HR-ketel het meest vertrouwde merk,de derobuuste robuuste Nefit U profiteert dan dan het meest vertrouwde merk, NefitTopLine. TopLine. U profiteert van ijzersterke een ijzersterke aanbieding:wij wijbieden bieden uu maar 1212 jaar garantie van een aanbieding: maarliefst liefst jaar garantie op alle onderdelen. Dat betekent meer warmte- en warmwatercomfort, op alle onderdelen. Dat betekent meer warmte- en warmwatercomfort, een lager energieverbruik en absolute zekerheid ...tot ver in 2023! een lager energieverbruik en absolute zekerheid ...tot ver in 2023! Maak snel een vrijblijvende afspraak en vraag naar de voorwaarden. Maak snel een vrijblijvende afspraak en vraag naar de voorwaarden.

Delden - V.v. Rood-Zwart E-1 speler Stijn Visschedijk heeft een uitnodiging ontvangen voor de voetbalacademie van FC Twente. Hij gaat in ieder geval t/m 14 december meetrainen met de FC Twente jeugd. De eerste training is op woensdag 30 oktober, op het trainingscomplex van FC Twente te Hengelo. Hieruit blijkt dat de goede jeugdopleiding van v.v. Rood-Zwart zijn vruchten afwerpt. Rood Zwart wenst Stijn erg veel succes.

De Eiken 1 Delden Tel. 074-3777077 www.tendamdelden.nl


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 14

VOETBAL SV HECTOR GOOR DSVD sv Hector, terechte puntendeling in boeiende wedstrijd. In de 1e helft was DSVD wel iets meer in balbezit maar beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Er ontstonden maar weinig kansen voor beide doelen. Zo tegen de rust aan begon Hector het initiatief wat over te nemen en ging hier hiermee verder in de 2e helft. Hector middenvelder Maikel Ruumpol werd gewisseld voor Dennis Siahaya. Hector liet af en toe ( helaas nog te weinig) goed combinatievoetbal zien in de voorhoede. Een van zulke mooie aanvallen werd al direct in de 2e helft bekroond met een doelpunt. Rick Biesemaat reageerde attent op een voorzet van de net ingevallen Siahaya en scoorde de 0-1. Hector kon deze voorsprong niet lang vasthouden want in de 54e minuut werd een hard afstandsschot van DSVD’er Spekhorst van richting veranderd en de 1-1 was een feit. Hector liet daarna wel het beste van het spel zien. Lars Nobbe kwam in het veld voor Rick Biesemaat en in de 80e minuut werd Maikel Rijnenberg gewisseld voor Ruud Wessels. Het aanvalsspel van Hector leverde nog een paar mooie kansen op voor o.a Lars Nobbe en Maikel Rijnenberg maar deze spelers hadden het vizier niet op scherp staan. De eindfase van de wedstrijd kenmerkte zich door vele blessurebehandelingen zodat het pas 16.00 uur was voordat de goed leidende scheidsrechter affloot. De toeschouwers hadden een spannende en sportieve wedstrijd gezien en beide partijen konden leven met een punt.Door dit punt staat Hector in de middenmoot. Volgende week is Hector 1 vrij en de 30e Oktober staat een thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht uit Glanerbrug op het programma. UITSLAGEN Zaterdag 15 Oktober

13.00 Hector B1- Markelo B2 15-0 13.00 de Tukkers C2- Hector C1 d. 3-1 10.00 Hector MC 1- Enter MC 1 1-1 11.30 Holten D1- Hector D1 8-0 08.30 ATC’65 D8- Hector D2 d. 10-1 10.00 Hector E1- Rijssen Vooruit E1 g.d. 7-7 10.00 Hector ME 1- Sparta Enschede ME 1 0-7 10.00 Hector F2 m.- BWO F5 0-12 10.00 Rood Zwart F6- Hector F4 3-3 11.00 Hector F5- BWO F10 1-7 10.00 Hector Welpen Holland Casino Competitie Zondag 16 Oktober 14.00 DSVD 1- Hector 1 1-1 10.00 Hector 2- Bentelo 2 1-8 09.30 BSC Unisson 3- Hector 4 2-3 11.00 Almelo 5- Hector 5 2-0 10.00 BWO 7- Hector 6 5-2 10.00 Delden 4- Hector 7 5-1 14.00 DSVD 1- Hector 1 1-1 10.00 Hector 2- Bentelo 2 1-8 09.30 BSC Unisson 3- Hector 4 2-3 11.00 Almelo 5- Hector 5 2-0 10.00 BWO 7- Hector 6 5-2 10.00 Delden 4- Hector 7 5-1 PROGRAMMA Zaterdag 22 Oktober 14.30 Hector A1 d.- Bornerbroek A1 d. 14.30 Hector C1- WVV’34 C1 11.00 Hector ME 1 d.- SVZW ME 1 10.00 S. Rijssen F1- Hector F1 10.00 Welpen Voetbal Holland Casino Competitie Zondag 23 Oktober 10.45 Borne 2- Hector 2 10.45 Hector 3- Bentelo 2 09.00 Holten 6- Hector 5 10.00 Hector 6- Enter 3

VOETBAL SV DELDEN Manderveen 1 –SV Delden 1: 1 – 1 Het leek er zondag niet op. In het zonnige Manderveen lieten de jongens van Rene Belt het duidelijk afweten. Manderveen ging prima uit de startblokken en zat er fel op en lieten onze jongens geen moment in de wedstrijd komen. Gelukkig stond de verdediging wel goeden was het Ivo Otten die de ploeg in de wedstrijd hield. Een uitstekende kans kwam in de 12e minuut voor Coen Witteveen, hij zou de bal maar zo binnen kunnen leggen. Helaas, het was Coen zijn dag niet, want ook in de 19e minuut kon hij een dot van een kans niet omzetten in een doelpunt. De uitstekende pas van Kevin Otten was niet aan hem besteed. Aan de andere kant werd Ivo Otten nog maar eens op de proef gesteld. Manderveen had op het middenveld alle vrijheid en middels een één-twee dook Sander Lohuis vrij voor Ivo Otten op. Ivo bleef goed kijken en wist ook nu weer zijn team op de been te houden. Het kon natuurlijk zo niet goed blijven gaan en in de 38e minuut was het dan ook raak. Het middenveld van SV Delden gaf alle vrijheid aan de opkomende Manderveners. Voor de defensie geen houden aan. In eerste instantie wist Ivo Otten de inzet nog te keren, maar in de rebound moest nu ook Ivo capituleren: 1-0. Sander Lohuis bracht zijn team op de terechte voorsprong. Lieve woorden in de rust van Rene Belt zette de ploeg schijnbaar toch wat in beweging. Het spel werd niet veel beter, maar inzet was er wel. Manderveen was echter niet van plan de voorsprong zo maar prijs te geven. De jongens uit het veen kregen gaandeweg de wedstrijd te kort aan lucht, maar trokken een verdedigingslinie op voor het doel. Bijna geen doorkomen aan, maar ook de creativiteit daarvoor ontbrak. Vaak gingen de ballen hoog voor de pot en waren daar een dankbare prooi voor de lange keeper. Het was een geniale pas van Brian Otten die broer Kevin maar zo vrij voor het doel zette. Kevin had met dit presentje geen moeite en bracht, met nog 10 minuten op de klok, de verdiende 1-1 op het scorebord. In de slotfase bleef SV Delden drukken op het doel van de leeg gespeelde Manderveners. Maar ook bij SV Delden was de tank bijna leeg en ontbrak de kracht om nog door te drukken. Een gevoelig puntenverlies, want hiermee verdwijnt een positie in de subtop. Na een paar uitstekende wedstrijden die werden afgesloten met een sneu verlies, kunnen wij nu spreken van een bar slechte partij. PROGRAMMA zaterdag 22 oktober Delden 1 - Sportclub Overdinkel 1 16:30 welpen training 10:15 zondag 23 oktober Delden 1 vrij Delden 2 - Hengelo 6 10:00 Delden 3 - Witkampers 6 09:30 Vogido 8 - Delden 4 09:00 Delden 5 vrij Delden 6 vrij Delden Da1 vrij Laatste nieuws: www.svdelden.nl

VOETBAL ROOD ZWART DELDEN A-junior Colin Monteiro matchwinner tegen Buurse Rood Zwart won afgelopen zondag met 2-0 in een matige wedstrijd tegen het als laatst geklasseerde Buurse. Opvallend moment was de 2-0. Een prachtige kopbal in de 84e minuut van invaller Colin Monteiro, waarmee de wedstrijd beslist werd. Soms heb je van die wedstrijden waar je met de beste wil van wereld er niet meer van kunt maken. Dan toch met de volle winst afsluiten én de 0 vasthouden, is dan het belangrijkste om daarna weer verder te kijken naar de volgende wedstrijd. Zo ook vandaag. Rood Zwart had moeite met het juiste speltype te vinden tegen een stug voetballend Buurse, dat het bij vlagen nog niet eens zo slecht deed als de stand op de ranglijst deed vermoeden. Er was dan ook weinig te melden uit het eerste bedrijf, waar Rood Zwart de bovenliggende partij was en Buurse hooguit 1 keer gevaarlijk door kon komen met een vrije trap op 18 meter, maar deze werd slecht genomen. Aan de andere kant kon Rood Zwart niet écht een vuist maken. Te veel door het midden, waar grote en sterke mannen stonden te verdedigen, bracht Buurse niet van hun stuk en bracht Rood Zwart niet het rendement. In de 2e helft leek het aanvankelijk op dezelfde voet verder te gaan. Een keihard werkende Raymond Kenkhuis probeerde z`n medespelers ertoe te bewegen ook eenzelfde passie erin te gooien, maar dit werd niet echt opgepikt. Opvallend was het vele balverlies aan RZ-zijde door foute passes. Daardoor konden we niet in het spel komen om de Buurser verdedigingsmuur te ‘slechten’. Toch lukte het Pepijn Aarnink in de 67e minuut zo maar ineens met een prachtig schot de Buurser keeper te verschalken. Vanaf zo`n 18 meter nam hij de bal op `n slof en schoot raak; 1-0. Dit leek bevrijdend te werken, Rood Zwart nam meer initiatief en kon druk blijven uitoefenen. Een kwartier later, in de 84e minuut onderstreepte de opnieuw goed invallende Colin Monteiro zijn ambities. Een verre pass van Erik Fiselier vanaf de rechterkant naar de linkerflank bracht Colin bij de 2e paal/hoek doelgebied in vrije positie. Zijn perfect getimede kopbal viel over de keeper in de verre hoek. Een hoogtepunt van deze middag, zeker voor de jonge Monteiro. Rood Zwart blijft met deze winst in de race voor de 1e periodetitel en houdt aansluiting met de bovenste plaatsen. A.s weekend is er een inhaalprogramma, waarin Rood Zwart vrij is. Daarom wordt op vrijdag 21-10 om 19.30 uur een oefenwedstrijd gespeeld thuis tegen Zenderen Vooruit. PROGRAMMA Vrijdag 21 oktober: Vriendschappelijk 19.30 Rood Zwart 1 Zenderen-V. 1 Zaterdag 22 oktober: Beker 17:00 Rood Zwart Zo.2 H.S.C.’21 Zo.2 14:30 Rood Zwart A1 NEO A2 12:45 TVC ‘28 A2 Rood Zwart A2 14:30 Rood Zwart B2 Heracles avc B2 09:30 Enter Vooruit C2 Rood Zwart C3 16:15 NWVV/Titan DA1 Rood Zwart DA1 09:30 Blauw Wit’66 MD1 Rood Zwart MD1 Zondag 23 oktober: Beker 09.00 Rood Zwart 5 Stevo 5 Maandag 24 oktober: 20.00 Jaarvergadering voor actueel nieuw: www.roodzwart.nl

VOETBAL VV BENTELO Bentelo 1 – ’t Centrum 1: 1-0 Een belangrijke wedstrijd op een zonovergoten sportpark de Pol. Bentelo moest winnen om de aansluiting met de top de behouden en begon de wedstrijd goed. Geconcentreerd werd de aanval gezocht. Al na 10 minuten kon de 1e treffer worden genoteerd. Thomas Kruders kon vrij de 1-0 binnen koppen. In het vervolg van de 1e helft was Bentelo dat het betere voetbal speelde. Kansen werden gecreëerd maar het bleef nog bij een minimale marge. ’t Centrum was daarentegen enkel bezig met tegenhouden. Een drietal kansen werden niet verzilverd waardoor de ruststand 1-0 bleef. De 2e helft was voor de bezoekers. Bentelo begon nog wel goed maar kon dit niet vasthouden. Na 70 minuten werd Patrick ten Brink te zwaar bestraft en met rood weggezonden. Met 10 man moest Bentelo de mouwen opstropen en als team de overwinning over de streep trekken. Dit gebeurde ook. Voetballend gezien had ’t Centrum de overhand maar heel veel kansen ontstonden hier niet uit. Bij de kansen was Dennis Exterkate de doelman die overtuigend de “nul” hield! Al met al een verdiende overwinning waardoor Bentelo ’t Centrum passeert en op dit moment 4e staat. De eerstvolgende competitie wedstrijd is een heel belangrijke. Op 30 oktober speelt Bentelo in Beckum de derby tegen TVO! UITSLAGEN week 41 WVV ‘34 A1 Bentelo A1 1 2 Longa ‘30 E4 Bentelo E1G 5 1 Bentelo E2 Achilles ‘12 E7 12 0 Bentelo E3 Achilles ‘12 E9 8 3 GFC C1 Bentelo C1 2 2 Bentelo D1 WVV ‘34 D1 7 3 Wilhelminaschool D3 Bentelo D2G 10 0 Bentelo D3 NEO D3 0 2 NEO E15 Bentelo E4G 0 3 Tubantia F2 Bentelo F1 4 1 Twenthe F3 Bentelo F2 5 4 Bentelo F3 Delden F2 7 3 Bentelo F6 Bentelo F4 3 17 Bentelo 1 Centrum ‘t 1 1 0 Hector 2 Bentelo 2 1 8 Lochem SP 5 Bentelo 3 0 3 Bentelo 4 Witkampers 9 2 1 Bentelo 5 Buurse 6 3 1 GFC 4 Bentelo 6 6 4 Bentelo 7 WVV ‘34 7 0 8 PROGRAMMA Zaterdag 22 oktober PH A2 Bentelo A1 12:30 VCOW B3 Bentelo B1 12:45 Excelsior’31 C2 Bentelo C1 9:30 Zondag 23 oktober Hector 3 Bentelo 2 10:45

VOETBAL VV DIEPENHEIM Duur puntenverlies Diepenheim Tegen Winterswijk heeft Diepenheim de kans laten liggen om de koppositie over te nemen. In de eerste helft was er een gelijkopgaande strijd waarbij Diepenheim het meest in balbezit was maar dit niet wist uit te drukken in doelrijpe kansen. Winterswijk was misschien wel onder de indruk van Diepenheim want de bezoekers kregen in de eerste helft geen enkele kans en loerden op de counter. Maar Diepenheim liet het zelfs niet toe dat daaruit goede kansen kwamen voor de bezoekers. In de 3e minuut na rust kwam Diepenheim op voorsprong, Eric Tiehuis rondde een goede aanval van Diepenheim doeltreffend af. In het volgende kwartier kreeg Diepenheim nog een aantal goede kansen, waarvan de beste voor Koen Jansen. Daarna was het Winterswijk dat beter in de wedstrijd kwam en Diepenheim onder druk zette. Binnen 5 minuten was de wedstrijd helemaal gekanteld want Winterswijk scoorde 2 keer en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Diepenheim wist niet meer het goede spel te vinden van het 1e kwartier na rust en speelde meer tegen zichzelf dan tegen de bezoekers. Het slotoffensief resulteerde nog in een bal tegen de lat van Koen Jansen maar het verdiende gelijkspel voor Diepenheim kwam er niet. Diepenheim blijft nog wel op de 2e plaats maar heeft 5 punten achterstand op Winterswijk met een wedstrijd minder gespeeld. 30 oktober gaat Diepenheim op bezoek bij Noordijk. VOLLEYBAL DEVOC DELDEN UITSLAGEN Vrijdag 14 oktober Devoc H3 – SVH VC H2 0-4 Devoko H4 – Devoc H2 3-2 Devoc MB2 – SVH VC MB1 0-4 Devoc MC1 – Webton Hengelo MC1 0-4 Devoc MC2 – Holyoke MC2 0-4 Ledo D2 – Devoc D4 4-0 Devoc D2 – Webton Hengelo D5 4-0 Zaterdag 15 oktober Apollo 8 MB3 – Devoc MB1 3-1 Holyoke D2 – Devoc D1 0-4 Twente 05 MA1 – Devoc MA1 4-0 PROGRAMMA Woensdag 19 oktober Bekerwedstrijd Devoc D1 – Krekkers D1 18.45 De Reiger Vrijdag 21 oktober Devoc D4 – Tornado D8 19.00 De Reiger Devoc MA1 – Dynamo MA2 19.00 De Reiger Devoc MB1 – Rivo Rijssen MB2 19.00 De Reiger Harambee H4 – Devoc H1 21.00 U.Sportcentrum

VOETBAL VV GFC GOOR BWO - GFC GFC trad afgelopen zondag aan tegen het op de 3de plaats bivakerende BWO uit Hengelo. In verband met de schorsing van Rik Letteboer, na zijn rode kaart van afgelopen week, verdedigde Frank Tanke nu het Goorse doel. Optimistisch begon GFC aan de wedstrijd, maar kon geen grip krijgen op het snelle en efficiënte spel van de thuisploeg. Na 20 minuten was voor BWO het ijs gebroken. Met de snelle aanvallen van BWO wist de defensie van GFC geen raad. Binnen no-time keek men tegen een 3-0 ruststand aan. Na rust relatief een zelfde beeld. GFC kon geen vuist maken en trachtte de schade te beperken. Meer dan wat kleine plaagstootjes kwamen er niet van GFC zijde. Na een kwartier was het opnieuw een snelle aanval van de BWO aanvallers. Vrij simpel Kwam de 4-0 op het scorebord. GFC zette druk, kwam beter in het spel echter te laat om van zich te doen laten gelden. Na een botsing met het hoofd van een BWO verdediger, moest David Ifrah geblesseerd het veld verlaten. Myron Wolterink was zijn vervanger maar kon geen verandering brengen. Toch deed GFC nog 1 keer van zich spreken. Met een kopbal wist Kerim Ilbay alsnog de doelman van BWO te verschalken en de 4-1 eindstand aan te tekenen. BWO versterkt hiermee de positie boven in de 4de klasse, daar waar GFC zich kan opmaken voor een paar zware wedstrijden. UITSLAGEN Zaterdag 15 oktober: VCOW A1- GFC A 15-2 AZC A2 - GFC A2 4-0 GFC B1 - ATC’65 B2 4-2 GFC C1 - Bentelo C1 2-2 GFC C2D - Victoria ‘28 C3 3-6 RKSV C1GD - GFC C3 4-4 GFC D1 - Excelsior’31 D2 1-1 DEC ‘10 D2D - GFC D2 1-5 BWO D4 - GFC D3 7-1 BWO E4 - GFC E2 3-8 GFC E3 - Rijssen SC E2 4-11 ATC’65 E22 - GFC E4 12-2 GFC F1 - Borne F1 1-5 Hengelo F3 - GFC F2 4-2 GFC F3 - Enter Vooruit F3 1-3 GFC F4 - Markelo F5 2-4 GFC MC1 - NEO MC1D 3-2 Zondag 16 oktober: BWO 1 - GFC 1 4-1 Rekken 2 - GFC 2 1-1 Markelo 5 - GFC 3 1-2 GFC 4 - Bentelo 6 6-4 GFC 5 - Rood Zwart 7 6-1 GFC DA1 - HSC ‘21 DA1 6-0 PROGRAMMA Zaterdag 22 oktober: GFC A2 - PH A3 12:45 Terwolde A1 - GFC A2 14:30 Enter Vooruit B1D - GFC B1 11:00 GFC C1 - Wilhelminaschool C1 14:30 GFC C2D - Luctor Et Emergo C2 12:45 GFC MA1D - Klein Dochteren MA1D 14:30 GFC MB1 - Achilles E MB1 9:30 23 oktober: Buurse 1 - GFC 1 14:00 GFC 2 - Omhoog 3 10:00 GFC 3 - Phenix 4 10:00 VOETBAL VV TWENTHE GOOR UITSLAGEN Jeugd vv Twenthe A1 -Enter A1 3-1 Tubantia B2 -vv Twenthe B1 0-7 Tubantia MB1D-vv Twenthe MB1 2-1 Sp. Overdinkel C1 -vv Twenthe C1 uitg. fc Suryoyo-Med. C1G -vv Twenthe C2 4-4 Excelsior’31 C7 - vv Twenthe C3 4-9 vv Twenthe MC1 - PH MC2 3-3 Hengelo D1D vv Twenthe D1 2-2 vv Twenthe D3 - Markelo D3 5-0 vv Twenthe E2 Svbv E1 2-11 Neo E6 vv Twenthe E3 3-5 Achilles’12 E6 vv Twenthe E4 0-1 vv Twenthe E5 Vcow E2G 4-8 Vcow E5G vv Twenthe E6 1-9 Excelsior’31 E12 - vv Twenthe E7 4-9 Wvc F2 vv Twenthe F1 1-3 Deo F2 vv Twenthe F2 1-3 vv Twenthe F3 -Bentelo F2 5-4 Rood Zwart F4 -vv Twenthe F4 2-3 vv Twenthe F5 -Wvv’34 F4 7-2 vv Twenthe F6 Mvv’29 F7 1-8 Lucter et Emergo F5 - vv Twenthe F7 8-0 Senioren vv Twenthe 1 Dos’19 1 3-2 Rkzvc 2 vv Twenthe 2 1-1 vv Twenthe 4 Svbv 2 2-2 vv Twenthe 7 Heracles avc 4 2-1 vv Twenthe 8 Neede 6 6-1 vv Twenthe 9 La Premiere 2 3-5 PROGRAMMA Jeugd Atc’65 A1 vv Twenthe A1 14.30 Holten B1D vv Twenthe B3 14.30 Reutum C1 vv Twenthe C3 14.00 vv Twenthe E1 - Markelo E1 10.00 Minimix 10.00 Senioren 22 oktober Vv Twenthe 1 Longa 1 17.00 Barbaros 2 Vv Twenthe 9 15.30 23 oktober Barbaros 2 vv Twenthe 3 12.00 Vv Twenthe 4 Wvv 4 10.45 Vv Twenthe 6 Rietmolen 4 09.00 Vv Twenthe 7 Wvv 9 10.45 Wvv 7 vv Twenthe 8 09.00.

HANDBAL D.H.V. DELDEN DHV uit tegen DSVD Afgelopen zondag middag de eerste uit wedstrijd van dames 1 in Deurningen. Na de eerste overwinning van vorige week konden we met volle moed naar de volgende wedstrijd toewerken. Vorig seizoen verlieten we tweemaal met een dikke nederlaag zowel thuis als uit tegen DSVD de zaal. Vanuit een dichte dekking verdienden we de bal om zo onszelf tot scoren te brengen. We kwamen al gauw op een voorsprong. Helaas vielen er een aantal gaten in de dekking waardoor de ruststand 10-10 werd. De tweede helft werden er door ons veel breaks gelopen, waardoor de voorsprong alweer in korte tijd teruggepakt werd. Toch bleef het de gehele tweede helft erg spannend, waarin DSVD terugvocht om de punten thuis te houden. Gelukkig hebben wij door hard te werken de eindstand tot 18-21 weten te brengen, waardoor we de punten mee naar huis konden nemen. Onze volgende wedstrijd is op zaterdag 22 oktober om 20:20 uur thuis tegen RSC UITSLAGEN: 15 en 16-10-2011 D.S.V.D. a2    - Minkjan/D.H.V. a1    45-16 D.S.V.D. 3      - Minkjan/D.H.V. 1     18-21 De Tukkers 2   - Minkjan/D.H.V. 2     s.n.o. PROGRAMMA: zaterdag 22-10 19.15 uur    Minkjan/D.H.V. 2      - R.S.C. 2 20.20 uur    Minkjan/D.H.V. 1      - R.S.C. 1 zondag 23-10: 10.00 uur    Minkjan/D.H.V. C1    - Zenderen Vooruit c1 10.45 uur    Minkjan/D.H.V. B1    - Combinatie ‘ 64 b2 11.45 uur    Minkjan/D.H.V. a1    -  Bornerbroek a1 12.50 uur    Minkjan/D.H.V. 1      -  H.H.V. Donar 2 15.15 uur    Avanti-Wilskracht 2   -  Minkjan/D.H.V. 3

TAFELTENNIS OLYMPIA GOOR Olympia kansloos tegen Effect. In de 1e klasse A van het district Oost moesten de tafeltennissers van Olympia het thuis opnemen tegen koploper Effect 1 uit Mariënheem. Deze ploeg bleek voor Olympia, zonder Marcus Stauber, duidelijk te sterk en liet zien met recht koploper in de 1e klasse A te zijn. Raymond Spenkelink en Johan Truschel wisten beiden van Gert Machiels te winnen maar moesten in Rob Bertholee en Paul Rouhof hun meerdere erkennen. Paul Leijdekkers kwam deze avond niet tot winst. Ook moesten Johan Truschel en Paul Leijdekkers in het dubbelspel in Bertholee en Rouhhof hun meerdere erkennen, waardoor een eindstand van 2-8 werd bereikt. Na de herfstvakantie moet Olympia vrijdag 28 oktober in Almelo aantreden tegen Blauw-wit. UITSLAGEN: Olympia 1 - Effect 1 2-8 Effekt ’74 2 - De Wijk 16 1 7-3 STAND: 1. Effect 1 4 – 31 2. Effekt ‘74 2 4 – 25 3. Wijk 16 1 4 – 20 4. Olympia 1 4 – 15 5. Blauw-wit 4 3 – 10 6. De Brug 3 3– 9 Overige uitslagen: 3e klasse A: Vitesse 3 – Olympia 2 3-7 3e klasse B: Quick ’20 2 – Olympia 3 9-1 5e klasse P: Holten 3 – Olympia 4 4-6 5e klasse A: Olympia 5 – Vitesse 9 7-3 6e klasse C: Olympia 6 – M.T.C. 5 9-1 Ook interesse voor tafeltennis, kom naar de sportzaal aan de Kievitstraat of kijk op www.ttv-olympia-goor.nl

KORFBAL ZWART WIT DELDEN Zwart Wit wint laatste wedstrijd niet Zaterdag 15 oktober speelde Zwart Wit voorlopig haar laatste wedstrijd in de veldcompetitie. Dit keer kregen de Deldenaren Sparta uit Nijkerk op bezoek. De Zwart Witten kende geen goede start in de 1e helft. Al snel werd duidelijk dat Sparta feller en agressiever aan de wedstrijd begon, wat later ook uit de score bleek. Zwart Wit maakte teveel onnodige fouten en hiermee deed Sparta haar voordeel. De Deldense ploeg zocht de kleedkamer op met een achterstand van 3-7. In de 2e helft kwam Zwart Wit maar niet door de barrière om tot scoren te komen. Kansen waren er zat voor de thuisploeg, maar ook deze wedstrijd werden ze niet afgemaakt. Nadat het bij de Spartanen ook een tijdje rustig was gebleven wisten ze de draad weer op te pakken. Ze wisten veel druk uit te oefenen en hierdoor had Zwart Wit veel 1-schotsaanvallen. Het resultaat na 70 minuten spelen was dan ook terecht in het voordeel van Sparta, namelijk 5-12. Zwart Wit heeft het 1e deel van de veldcompetitie erop zitten. Na 7 wedstrijden te hebben gespeeld staat de Deldense ploeg samen met Vakgericht op de 6e plek met 4 punten. Komende weken gaat de selectie zich voorbereiden op de zaalcompetitie. PROGRAMMA woensdag 19 oktober Zwart Wit (D) MW1 - Groen Zwart MW1 20:00 uur zaterdag 22 oktober Olympia ’22 E1 - Zwart Wit (D) E2 10:00 uur Zwart Wit (D) C1 - SDO (W) C1 11:15 uur Voor info over Zwart Wit: www.dkvzwartwit.nl

GOORSE SCHAAKCLUB Dinsdagavond, 11 oktober 2011, werd ronde 6 gespeeld in de onderlinge competitie (oc1112) bij de Goorse Schaakclub. De uitslagen zijn als volgt: Krijgsman - Schurink 1-0; Wolters - Kuijt 1-0; Warmink - Jansen 1-0; Hamers - Prins rem.; Albinus - Vroom 1-0; Hoentjen - Rikkert 1-0. Met deze uitslagen ziet de ranglijst er als volgt uit: 1. Krijgsman, 2. Wolters, 3. Stam, 4. Warmink, 5. Kuijt, 6. Prins, 7. Schurink, 8. Jansen, 9. Albinus, 10. Senn, 11. Hamers, 12. Laaf, 13. Vroom, 14. Hoentjen, 15. Rikkert. De Goorse Schaakclub is nog steeds op zoek naar nieuwe leden! Wij schaken elke dinsdagavond van 20:00 - 24:00 uur in clubgebouw De Trekpleister, vlakbij De Reggehof.

Jury lovend over hoge kwaliteit optocht Dorpsfeest

Markelo - In groten getale zijn de Markelose wagenbouwers vrijdag 15 oktober naar Dieka van de Kruusweg gekomen. De juryleden waren daar aanwezig om verslag te doen van de manier waarop zij de optocht beleefd en gekwalificeerd hebben. Namens de optochtcommissie sprak André Pinkert zijn bewondering uit voor het grote aantal wagens en de hoge kwaliteit. Vooral omdat de regen tijdens de optocht spelbreker was prees hij het doorzettingsvermogen van alle deelnemers . André vertelde dat binnen de jury elk jaar een lid aftredend is, daarmee zijn doorlopend nieuwe zienswijzen gegarandeerd. Voor Annie Vedders was 2011 het laatste jaar in de optochtcommissie; zij wordt opgevolgd door Dini Bussink, eveneens uit de Dijkerhoek. Diny Ebbekink had namens het Dagelijks Bestuur veel lof voor de optochtcommissie, die ieder jaar weer spectaculaire thema’s bedenkt en deze op verrassende wijze pre-

Najaarsconcert Drumfanfare “Delden” groot succes SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren In de vierde ronde gingen enkele partijen niet door vanwege vakantie. In de overige werd flink strijd geleverd. Jan ten Doeschate verweerde zich uitstekend tegen Stefan Weijers, maar het resterende toreneindspel bleek net niet te houden. Evert Bartelink leek in een Caro-Kann tegen Frank Muthing voordeel te krijgen, maar na het kiezen van een verkeerd plan mocht hij blij zijn met remise. De uitslagen: R. Holland – G.v.d. Berg 1-0; A. Rol – H. Fiselier 1-0; E. Bartelink – F. Muthing ½-½; J. ten Doeschate – S. Weijers 0-1; M. Pots – M. Mentink 1-0. De stand aan kop: 1. A. Rol en R. Holland 3½ uit 4;3. S. Weijers 3 uit 3;4.M. Tibbe 2½ uit 3; 5. F. Muthing en E. Bartelink 2½ uit 4. Jeugd De eerste stap oefende op de computer het verdedigen tegen de aanval op een stuk, de derde stap de dubbele aanval en de gevorderden een eindspel. Hierna werden oefenpartijen gespeeld: Babbe – Bartelink -½; Nick – Bas 0-1; Tom – Gijs 1-0. In de resterende tijd werd weggeefschaak gespeeld. Er is nog voldoende ruimte voor nieuwe leden, dus kom gerust langs. Voorlopig spelen we alleen op de maandagavond. Bezoek ook onze website: www.edsschaak.nl

HET BESTE IN VOLVO & HYUNDAI

De Berken 2E Delden 074 376 25 00 www.thomdejong.nl

Sprankelend concert “Ode aan het zout’’ Delden - De derde uitvoering van dit concert van het Valerius Ensemble en IntervOcaal vond plaats in Delden, de bakermat van het Twentse zout. De eerste opzet was om de Deldense editie te laten plaatsvinden bij het kasteel “Twickel” in de vorm van een buitenconcert. Dit bleek in de zomermaanden niet te realiseren, en gezien de temperaturen van afgelopen zomer was dat misschien maar goed ook. Op 9 oktober is uitgeweken naar de RKBlasiuskerk. Het programma was in grote lijnen gelijk aan de vorige concerten, het Paasconcert ‘Zout op het ei’ in Prismare in Enschede en het concert in de zoutmijn van Wieliczka in Polen, ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het zoutmuseum. Daar zongen en speelden we 130 meter onder de grond in de zoutmijn, midden in het zout. Ook in Delden werd het publiek weer verwelkomd door personen die de geschiedenis van het zout glans hebben gegeven, zoals Kinga, beschermvrouwe van de zoutmijn in Polen met haar man, de koning van Polen. De Heer van Twickel en zijn echtgenoot. Ook waren er weer volop zoute verrassingen voor de aanwezigen, zoals zelfgebakken, ge-

senteert tijdens de trekkingsavond. Getuige het warme applaus was de zaal het hiermee volledig eens. Hans Roelink, voorzitter van de jury, gaf aan dat zij in Markelo ieder jaar een moeilijke taak hebben omdat de kwaliteit van alle wagens hoog is. Dit blijkt uit het feit dat bijvoorbeeld tussen de eerste en vijfde plek maar 8 punten verschil zitten. Hans vindt het een goede zaak dat blijkt dat de publieksprijs ieder jaar een andere uitslag geeft dan de juryprijs. Van zowel de vrije wagens als de themawagens werden prachtige foto’s getoond waarbij opmerkingen en tips werden gegeven. Hans benadrukte nog eens dat alles positief bedoeld is zodat de wagenbouwers hier volgend jaar hun voordeel mee kunnen doen; “het doet niets af aan onze grote waardering voor dit prachtige schouwspel” aldus Hans. De jury had heel veel waardering voor de wagen “Thriller”; zij vertelden zelden een dergelijke wagen gezien te hebben, waaraan alles klopte. Met name de strak geregisseerde dans vonden zij professioneel. Na afloop heeft elke buurtvertegenwoordiger het overzicht van de puntentelling per jurylid uitgereikt gekregen. Dit werd heel positief ontvangen. Ook nieuw: via een ideeënbus kunnen de wagenbouwers tips voor thema’s aangeven. Tot slot van het officiële gedeelte nam André Pinkert afscheid van jurylid Anneke Paalman en bedankte haar voor de jarenlange inzet. Hierna was er een spetterend optreden van “Afslag 27”. Deze geheel Markelose formatie bestaat uit Niek Hietbrink, Berry Nijland en Peter Winterman; drie jonge kerels die met hun bekende meezingers al snel de eerste polonaise op de vloer kregen. Zij hebben laten zien dat Markelo veel talent in huis heeft. Het bleef nog lang gezellig. Op naar de Dorpsfeest optocht van volgend jaar!

Hyundai ix35

vlochten welkomstbroden, zoute hapjes uit Indonesië, kaasblokjes van Frau Antje. Elk land heeft zijn eigen zoutverhalen. Zo is het verhaal van Ghandi en de zoutmars in onvervalst Engels verteld, heeft Kinga promotie gemaakt voor de Poolse mijnen, en is er even stilgestaan bij de relatie van de familie van Heeckeren met het Deldens zout. * Het was een sprankelend en kleurrijk concert daar in Delden, dichtbij de plaats van de eerste zoutwinning in Twente en op steenworp afstand van het Zoutmuseum. De reacties van de rond 120 luisteraars waren unaniem lovend, waarbij meestal de ‘Ode a la Sal’ als hoogtepunt van de middag werd genoemd. En terecht, de compositie van Frank Deiman op de tekst van Pablo Neruda is van een betoverende schoonheid. Valerius en IntervOcaal hebben met dit concert opnieuw aangetoond dat samenwerking tussen professionals en amateurs tot mooie dingen kan leiden. Misschien klinkt volgend jaar ‘de ode aan het zout’ in Boekelo. Ook zijn er plannen om bij onze oosterburen in Rheine het zout te bezingen in de Saline Gottesgabe. www.intervocaal-enschede.nl *Deze en andere verhalen zijn terug te vinden in het boek ‘Zout zingt’, een uitgave in de serie: Dichter bij Intervocaal. Het is verkrijgbaar bij het Zoutmuseum.

Delden - Muziekvereniging Drumfanfare “Delden” heeft afgelopen zaterdag haar najaarsconcert gegeven in de aula van Scholengemeenschap Twickel. Het leerlingenorkest, de slagwerkgroep en het groot orkest lieten van zich horen. Het leerlingenorkest beet onder leiding van Sindy Kenkhuis het spits af. De slagwerkgroep stond dit jaar voor het eerst onder leiding van John Scheggetman en het orkest onder leiding van Paul Kamphuis. Het orkest speelde onder andere een medley van Grease, Higland Cathedral en het bekende El cóndor pasa met een mooie solo voor de drie dwarsfluitistes Manon Grefte, Emma de Boer en Anneke Vennik. Ook is er enkele keren opgetreden door de Twentelandkapel van muziekvereniging Crescendo uit Buurse. Onder leiding van Paul Mensink speelden zij mooie Egerländer muziek. De avond werd gezamenlijk door de beide orkesten afgesloten met de Euregiomars. Het was een erg gezellige en zeer muzikale avond.

Zingen in Goor A.s. Zondag 23 oktober zingt het mannenkoor Camerata Twente uit Hengelo tijdens een Byzantijnse dienst in de Petrus en Pauluskerk in Goor. Aanvang 10.30 uur.

Uitslagen kaarten vv Twenthe Maandag 17-10-2011: Jokeren: 1. M. Hallie 469 pt. 2. R. Kovacevic 524 pt. 3. D. Groot Kormelink 567 pt. 4. F. Huistede 578 pt. 5. B. van Otten 596 pt. 6. H. Huistede 615 pt. 7. M. Huistede 624 pt. Kruisjassen: 1. G. Haverkate 3.480 pt. 2. H. Vrugteman 3.243 pt. 3. G. Vrielink 3.230 pt. 4. H. v.d. Einde 3.068 pt 5. H. Rouwhof 2.935 pt. Volgende kaartavond maandag 24-10-2011, aanvang 19.30 uur.


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 15

TOTALE OPHEFFINGSUITVERKOOP Laatste ronde, alle modestoffen vanaf 5,- per meter 'Respect voor het verleden & invloed op de toekomst' 'Respect voor het verleden & invloed op de toekomst'

Drienerstraat 20 - 7551 HH Hengelo

Duurzaamheidsproject Provincie Overijssel 2011 Duurzaamheidsproject Provincie Overijssel 2011 N NE

NE EU

EU ST W

DE

DE

IJ

OR

OR

ST

VO

VO

IJ

RT

RT

W

HA

HA

N

'Respect voor het verleden & invloed op de toekomst' LD

LD

Stem op Delden! Delden! Stem nu nu op

EN

EN

Duurzaamheidsproject Provincie Overijssel 2011

Collecte

Stem nu op Delden!

voor Stichting Hart Voor Delden

Sinds maandag 3 oktober zijn op RTV-Oost elke maandag uitzendingen over deze verkiezing, Sinds maandag 3 oktober zijn op RTV-Oost elke maandag uitzendingen over deze verkiezing, waaraan ook Delden meedoet. Op 24 oktober wordt er een promotiefilm uitgezonden over duurzaam waaraan ook Delden meedoet. Op 24 oktober wordt er een promotiefilm uitgezonden over duurzaam Delden. Daarnaast is er op zaterdagmiddag 29 oktober een voetbalclinic met de Twentevrouwen Delden. Daarnaast is er op zaterdagmiddag 29 oktober een voetbalclinic met de Twentevrouwen voor alleSinds jeugdige damesvoetballers heel Delden (terrein uitzendingen Rood Zwart, in samenwerking met maandag 3 oktober zijn op in RTV-Oost elke (terrein maandag over deze verkiezing, voor alle jeugdige damesvoetballers in heel Delden Rood Zwart, in samenwerking met SV Delden). waaraan ook Delden meedoet. Op 24 oktober wordt er een promotiefilm uitgezonden over duurzaam SV Delden). Delden. Daarnaast is er op zaterdagmiddag 29 oktober een voetbalclinic met de Twentevrouwen voor alle jeugdige damesvoetballers in heel Delden (terrein Rood Zwart, in samenwerking met Wij hebben uw uw stem hard voorstellen kunnen uitvoeren. stem telt,wij zodat wij SV Delden). Wij hebben stem hardnodig nodigom om onze onze voorstellen te te kunnen uitvoeren. Elke Elke stem telt, zodat

kunnen zorgen voor een duurzamer enprachtige prachtige reclame kunnen zorgen voor een duurzamer Delden Delden en reclame voorvoor onzeonze kern. kern.

In de week van 24 tot en met 28 oktober aanstaande zal de Stichting Hart voor Delden in Delden een collecte houden.

Wij hebben uw stem hard nodig om onze voorstellen te kunnen uitvoeren. Elke stem telt, zodat wij zorgen voor een duurzamer Delden en prachtige reclame voor onze kern. Hoe Hoe kankunnen ik op Delden stemmen? kan ik op Delden stemmen?

Op de http://www.jijenoverijssel.nl/duurzaamdorp/ op onze plannen gestemd Opwebsite de website http://www.jijenoverijssel.nl/duurzaamdorp/ kankan op onze plannen gestemd worden.worden. Hoe kan ik op Delden stemmen? 1. U1.klikt op op Delden enenvult U klikt Delden vultuw uw emailadres emailadres is.is. Op de website http://www.jijenoverijssel.nl/duurzaamdorp/ kan op onze plannen gestemd worden.

2. Vervolgens opent u uhet dat naar ingevulde emailadres is verzonden. 2. Vervolgens opent hetbevestigingsmailtje bevestigingsmailtje dat naar hethet ingevulde emailadres is verzonden. 1. U klikt op Delden en vult uw emailadres is. U klikt op op de de link (doorverwijzing) in de demail mailenen dan uw stem. U klikt link (doorverwijzing) in dan telttelt ookook uw stem. 2. Vervolgens opent u het bevestigingsmailtje dat naar het ingevulde emailadres is verzonden. U klikt op de link (doorverwijzing) in de mail en dan telt ook uw stem.

Met uw maken wewe kans van € 50.000,en ook nog de hoofdprijs Metstem uw stem maken kansop opde de publieksprijs publieksprijs van € 50.000,en ook nog op deop hoofdprijs van €van 200.000,€ 200.000,Met uw stem maken we kans op de publieksprijs van € 50.000,- en ook nog op de hoofdprijs

Sociaal, economisch verantwoord! uiteraardconform conform onze slogan: respect voor het van €economisch 200.000,-enen Sociaal, verantwoord! En En uiteraard onze slogan: ‘met ‘met respect voor het verleden en met invloed opopde Precieszoals zoals duurzaamheid bedoeld is! verleden en met invloed detoekomst’. toekomst’. Precies duurzaamheid bedoeld is! Sociaal, economisch en verantwoord! En uiteraard conform onze slogan: ‘met respect voor het verleden en met invloed op de toekomst’. Precies zoals duurzaamheid bedoeld is!

Duurzaamheidsplannen Delden: Duurzaamheidsplannen Delden: Duurzaamheidsplannen Delden:

Elektrische stadsauto (boodschappenservice) Elektrische stadsauto voorvoor jongjong (boodschappenservice) stadsautoUnieke voor jong (boodschappenservice) enElektrische ouderen (rondritjes). Unieke service de Stad! en ouderen (rondritjes). service binnenbinnen de Stad! en ouderen (rondritjes). Unieke service binnen de Stad!

Duurzame tassen voor binnenstad als toeristisch Duurzame tassen voor binnenstad en alsen toeristisch Duurzame tassen voorreductie! binnenstad promotieartikel. Plastic promotieartikel. Plastic reductie!en als toeristisch promotieartikel. Plastic reductie!

Besparende renovatiemaatregelen zwembad. Besparende renovatiemaatregelen zwembad. Besparende renovatiemaatregelen zwembad. Economisch enen duurzaam! Economisch duurzaam!

NE EU ST

DE

IJ

OR

W

VO

sponsoring flyers: sponsoring flyers: sponsoring flyers: Hofweekblad Delden Hofweekblad Delden Hofweekblad Delden

RT

informatie: www.stadsraaddelden.nl meer informatie: www.stadsraaddelden.nl meermeer informatie: www.stadsraaddelden.nl

HA

N

Economisch en duurzaam!

LD EN

De kwaliteitsvakantiewoningen van Twente zijn klaar!

VO

N NE EU

RT OR EN

EN

LD

LD

DE

DE

Voor meer achtergrondinformatie zie elders in deze krant.

HA

OR

Kijk ook eens op onze website voor informatie over onze menukaart en buffetten. www.sevenster.nl Tevens zijn wij te volgen op twitter, @sevensterdelden en @annedelden.

VO

a 14,50

ST

U kunt ook hazenpeper afhalen per bak (à 800 gram)

IJ

a 19,75

U kunt uw gift ook per bank overmaken op rekeningnummer 14.42.83.727 t.n.v. de Stichting Hart Voor Delden (uw gift is fiscaal aftrekbaar). N

Speciaal aanbevolen Hazenpeper met cranberrysaus en diverse garnituren

RT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Recreatielandgoed Erve Wolfkotte, telefoon: 074 291 81 49. Op de sites van www.solidstones.nl en www.ervewolfkotte.nl vindt u meer informatie over recreatielandgoed Erve Wolfkotte.

a 12,50

HA

Meer informatie?

Boerenkool met worst, spek en ribbetje

NE

Wilt u meer weten over recreatielandgoed Erve Wolfkotte? Op 21, 22 en 23 oktober houdt Erve Woflkotte (Wolfkaterweg 34 in Beckum) een Groot Open Huis. Ook in het weekend van 29 en 30 oktober en in het weekend van 5 en 6 november houdt Erve Wolfkotte Open Huis. Belangstellenden en geïnteresseerden kunnen kennismaken met het park. Naast een rondleiding is het mogelijk om informatie te krijgen over bouwkavels en de volgende reeks te realiseren villa’s en bungalows. Kom kijken tijdens het Open Huis en zie hoe Twente een prachtig recreatielandgoed rijker is. Het Open Huis start elke dag om 11.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Stamppot van de week

EU

Groot Open Huis

Graag willen wij de collecte van harte bij u aanbevelen; uw gulle gift kan levensreddend zijn.

Restaurant ‘s maandags gesloten

ST

Al drie generaties lang bestiert de familie Morsink haar boerenbedrijf. Naast het boerenleven hebben zij de laatste jaren ‘Camping Beckum’ geëxploiteerd. Zij hebben de transformatie in gang gezet voor een nieuw te ontwikkelen recreatielandgoed. De droom is inmiddels werkelijkheid geworden. Deze voormalige camping wordt een recreatielandgoed in het topsegment met 35 luxe, traditioneel uit steen opgetrokken, villa’s en 75 unieke bungalows. In het hele park wordt met energiezuinige en ‘groene’ materialen gewerkt. Deze huizen zijn hiermee uniek in Europa.

IJ

Van boerenbedrijf naar uniek recreatielandgoed

Roterende verreiker huren?

W

Van 21 oktober tot en met 23 oktober 2011 opent Recreatielandgoed Erve Wolfkotte wederom haar deuren. Tijdens dit Open Huis kunnen geïnteresseerden kennismaken met het park, de compleet ingerichte modelwoningen in de prachtige, parkachtige omgeving. Erve Wolfkotte ligt aan de rand van landgoed Twickel en het dorp Beckum. Het park bevindt zich in een authentieke omgeving met diverse voorzieningen en culturele mogelijkheden. Met dit nieuwe luxe park bouwt Twente verder aan haar hoogwaardige kwaliteit en imago: “Twente, Landgoed van Nederland”.

Vrijwilligers zullen in die week bij u aan de deur komen om een vrijwillige bijdrage voor de Stichting Hart voor Delden te vragen.

W

Recreatielandgoed Erve Wolfkotte, met recht de nieuwe trots van Twente


Hofweekblad

Woensdag 19 oktober 2011, pag. 16

T E L E F O O N Aannemers

Autorijscholen

Dierenspeciaalzaak

& CO Harm Hoek Braaf Molenstraat 24 - Averdijk 7491 BG Delden

06-18999918 Auto: Rijlespakket € 1610,- 36 lessen (60 min)

1 theorie-examen - 1 Tussentijdse toets - 1 praktijk-examen

Motor: Rijlespakket € 899,- 25 lessen (60 min)

1 theorie-examen - 1 voertuigbeheersing-examen 1 verkeersdeelname-examen

074-3766613/ 06-46356761 Drogisterijen Aarsen

Aanhanger: Rijlespakket € 375,- 1 daagse cursus

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207

www.harmhoek.nl

“tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

1 praktijk-examen - lunch

info@harmhoek.nl

Autoschadeherstelbedrijf

www.tenvregelaar.nl NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Accountancy/ belastingzaken

271887 (Goor)

WAWOLLIE KRINGLOOP Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

275926

Kunstgalerie

Bloembinderij

Autobike /Automat

• reparaties en onderhoud van motor en scooter • bandenservice • • eventueel gratis gebracht en gehaald binnen Hof van Twente •

Tel: 0547-334200 / 0621-573595 * Onderdelen * Accessoires * Onderhoud *Kleding Diepenheimsestraat 59b - Hengevelde

Muziek Peter-Jan Knape

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro). Boomverzorging

Horren

Rolhorren, plisséhorren, inklemhorren, hordeuren van de merken: Unilux, Genius, Luxaflex Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Hoveniers

Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buitenzorg.nl

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

2593555

Schildersbedrijven

Naai-atelier Stucadoor

De Jong Stucwerk Goor

ESSINK

> > > > >

uitvoering conform SKG norm de kozijnen voldoen aan alle kwaliteitseisen tevens een uitstekende inbraakbeveiliging diverse kleuren met houtnerf goot- en gevelbekleding

LIMA

Therapie en Welzijn

HYPNOSE

/ 0622748701 Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

Kunststofkozijnen

duurzaam kunstwerk

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642 KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Molenkamp

Kunststof bouwelementen

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Maaltijdbezorging Tafeltje Dekje UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis

speelgoed & huishoudelijke artikelen Langestraat 110, Delden Telefoon 074

3761217

261417

Telefoon 0547

KUNSTSTOF KOZIJNEN & ZONWERING

Telefoon 074 Telefoon 074

Accountants en Belastingadviseurs

Dakbedekking

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden 3765161 Telefoon 074 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

receptie, diner, open huis, 40-50 jarig bruiloft, ouderen programma

www.limavof.nl

Huish. art. Speelgoed

Industriestraat 52, Hengelo 2914687 Telefoon 074 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Harrie vd Woning

Voor sfeervolle live-muziek

Opleidingen

Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Ter Braak Brillen en contactlenzen

Tweewielers

Ruitersport

Kunststof kozijnen

Plasdijk 10 - Markelo Tel. 0547 364490

Specialist in tuinaanleg en onderhoud

Contactlenzen

Geerdinksweg 36, Hengelo. Fax 074-2503413 Telefoon 074 2913429

www.pjknape.nl

Anton Visch

Telefoon ABC

Rijwielen

Geerdink fietsen

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus-MulticycleVico. Reparatieafdeling met leenfietsen.

De Greune 34 Haaksbergen 053-5740226

Telefoon :

Bloemen

Welbergweg 124, 7556 PE Hengelo Telefoon 074 - 2508082 - Fax 074 - 2508087 E-mail: info@krudersweda.nl Fons Kruders, privé 0547-261216 / 06-21527556

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Kringloopwinkel

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

Administratie- & Belastingadviseurs

Administratieve ondersteuning Fiscale werkzaamheden Verzorgen loonadministratie Samenstellen jaarrekeningen

Henk Kranenberg Oude Diepenheimseweg 1, 7475 MP Markelo Mobiel 06 53 94 84 11 www.klussenhenkkranenberg.nl

Motoren en Scooters

06 - 222 474 55

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

De Berken 7 Telefoon 074 - 376 29 77 7491 HJ Delden Telefax 074 - 376 33 22

JHK Klussenbedrijf

voor alle lichamelijke en emotionele klachten Bel voor info en/of intake gesprek

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

TIMMER- EN BOUWBEDRIJF

Klussenbedrijf

Massage/Therapie Praktijk ‘t Zonnetje

Handwerken

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden 3762754 Telefoon 074 www.vosbouwmij.nl

Wilgenklompen grote maten € 11,50 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

Gezondheid en welzijn

Bel: 0547

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz.

Klompenwinkel Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

De echte dierenspeciaalzaak met kennis en tijd voor een goed advies

Uw eigen drogist

A B C

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

Helpt bij stress, examenvrees, faalangst, vrouwelijke en relatieproblemen, eetstoornissen, burn out, hoofdpijn,overgewicht, roken, coaching. Voor een afspr. bel 004925624651D-Gronau

Tuincentrum

Optiek

Aarsen

contactlensvloeistoffen / optische artikelen Langestraat 4, Delden 3761207 Telefoon 074

Ter Braak

Brillen en contactlenzen Industriestraat 52, Hengelo 2914687 Telefoon 074 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Oud ijzer/metaal

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Uitvaartverzorging

Uitvaartonderneming Vruwink

als ook de laatste zorg goed verzorgd moet zijn! Tevens advisering in: uitvaartverzekeringen, grafmonumenten

3762478 3762593

Marketing en Reclame

Hypotheken

Presentatie

www.schasfoortsaasveld.nl

Goorseweg 34, 7475 BD Markelo internet: www.vruwink.nl e-mail: info@vruwink.nl

Presentation developer to move your sales Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

0644 - 196 012

De beste én laagste hypotheek

www.viewnetix.nl

Reclame

074-2670583 / 3761630 of 06-27357835

364343

Telefoon 0547

Installatiebedrijf

P.Gerritsjans

installatiebedrijf

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro).

Patrick Gerritsjans

Mobiel 06 21 57 57 58 Lid van

Administratie

Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

Egbert Westerhof

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo 352839 Telefoon 0547

‘t Kip 23, 7491 BA Delden tel. 074-3767068/06-29506798 fax 074-3767067

nieuwbouw renovatie onderhoud boeibekleding

Aggregatenverhuur

Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

St. Annabrinkstraat 19, 7491 XD Delden Telefoon 06 - 54317685 www.hemersmadakbedekking.nl

Lid van

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl

Woninginrichting

Makelaardij Beld makelaars • Ambt-Delden Beldsweg 27-27a 7495 PH * Bemiddeling in onroerende zaken Tel. 0547-292263 Fax 0547-292659 * Taxaties voor grond- en pachtzaken Mob. 06-51158404 info@beldmakelaars.com * Taxaties voor fiscale doeleinden www.beldmakelaars.com * Taxaties v. financiering met NWWI keurmerk vanaf € 325,VastgoedCert gecertificeerd: Wonen/MKB en Landelijk Vastgoed

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

Schlepers

Installatietechniek

Dierenkliniek

Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

Vossenbrinkweg 1/H

Evers Assurantiën Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden Telefoon 074 3765111

7491 DA Delden dierenartsen Rannie Sumter Margriet van der Meer assistentes Erica Tijink

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro).

A. Oude Wesselink

Gas / water / cv / electra zinkwerk / luchtbehandeling Dammaten 22, 7472 DJ Goor 260490 Telefoon 0547 Telefax 0547-26 10 96 GSM: 06 13 48 5055

Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Romy Nijhuis

Tel.: 074 - 3762262 Behandeling dagelijks volgens afspraak Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur

Telefoon 074 Mobiel

Slotshoek Interieur

Kantoorboekhandel

Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

30704810

3764605 06 20 40 36 35

Rioolontstopping

Slotsweg 14 7496 PW Hengevelde Telefoon 06 55961288 slotshoekinterieur@gmail.com Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

17 95

Tel: 0546 - 490305 www.nonstop-riool.nl

HOLTVOORT

Langestraat 48, 7491 AH Delden Fax: 074-3767189, tel. 074.... 3767188 delden@readshop.nl Boeken, tijdschriften, kantoor, telefoonkaarten, wenskaarten, tabak, staatsloten, lotto, postkantoor.

www.prismamakelaars.nl DELDEN Langestraat 41 (074)

376 67 77

HENGELO Marskant 10 (074)

255 97 97

Email : delden@prismamakelaars.nl Email : info@prismamakelaars.nl

WISSINK

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente 483 49 Tel. 06 info@rioleringservice.nl

• Tapijt • Gordijnen • Laminaat • • PVC • Zonwering • • Glas in lood • • Parket •

W. Wolf Particuliere- en projectstofferingen Toonzaal geopend op afspraak Telefoon 06-54271931

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Rolluiken Screens Raamdecoratie Horren Zonneschermen

Afvoer verstopt?

Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Dierenambulance

Telefoon 06

Rijssenseweg 11, 7495 RP Ambt Delden

Keukens - Kasten Buitenkeukens - Buitenmeubilair

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

Zonwering

* Nieuwbouw * Renovatie * Tuinhuisjes

Interieur

Assurantiën

Rietdekkersbedrijf

132

Sluisstraat 4, 7491 GA Delden tel: 074 25 00 230 fax: 074 25 00 240 www.roescherzonwering.nl

• • • • •

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Hofweekblad week 42  

Hofweekblad week 42

Hofweekblad week 42  

Hofweekblad week 42

Advertisement