Page 25

Hofweekblad

Woensdag 18 april 2012, pag. 25

Kleurige kleding voor de Maarkelse Lente bij Modehuis Mirjam

50% korting op lederwaren Grotestraat 16, 7475 AX Markelo, 0547-361336

Tijdens deze mooie lentedag geven wij 10% korting op alle baby- en kinderkleding en 10% korting op de schoenen en laarzen. Op de catwalk geven de mannequins u een impressie van enkele vrolijke kledingstukken uit onze collectie. Voor meer informatie zien wij u graag van 12.00 u tot 17.00 u bij ons in de zaak

Grotestraat 25, 7475 AZ Markelo Telefoon 0547 - 362838

Dialectavond met Jan Riesewijk Diepenheim - De Historische Vereniging Old Deep’n heeft voor haar voorjaarslezing niemand minder dan Jan Riesewijk weten te strikken. Een promotor van onze streektaal die vooral bekendheid kreeg door de rol van Mans in de RTV Oost serie “Van jonge leu en oale groond”. Op geheel eigen wijze gaat hij een aantal anekdotes vertellen uit de tijd van de opnames. De Diepenheimer Wilco Meutstege was één van zijn medespelers in de serie. Hij zal ook deze avond Jan Riesewijk ter zijde staan. Dat levert ongetwijfeld een aantal komische momenten op! In de nieuwe serie van RTV Oost “Groote Markt 30” speelt Jan de rol van een stamgast met de naam Wilco! Toeval of niet, we zullen het de heren vragen! Jan Riesewijk gaat uiteraard ook de serieuze kant van de streektaal belichten. Hij wil de toehoorders testen op hun kennis van de Twentse spreekwoorden en bovendien kan elke bezoeker deelnemen aan een leuke streektaalquiz. De dialectavond van Old Deep’n is op woensdag 25 april in het Cultureel Centrum, aanvang 19.30 uur. Leden en donateurs hebben gratis toegang, andere bezoekers betalen € 2,50 entree.

Dameskaarten sv Hector Goor - De uitslag van het kaarten op donderdag 12 april was als volgt: 1e Ans Bielderman 342 2e Gerry van Dam 432 3e Dinie Redeker 530 4e Ada Remmers 533 5e Hanneke Jansen 545

Michael Gorel exposeert in ZGT Hengelo

In de polikliniekgangen van ZGT Hengelo zijn werken te bezichtigen van Michael Gorel. De expositie duurt tot 12 mei 2012 en is toegankelijk op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur. De veelkleurige werken hebben een gevarieerd thema als boten, vogels en bloemen. Daarnaast maakt Gorel ook veel abstracte schilderijen. Hij begon als 10-jarige jongen met schilderen en heeft les gehad van het kunstenaarsechtpaar Janny en Berry Brugman. In 1964 vertrok hij naar Australië en is daar begonnen met het schilderen van winterlandschappen. Na de periode in Australië vestigde Gorel zich in Almelo met een drukke praktijk als osteopaat met als specialisatie remedial massage, manueel therapie en chiropractie. Het schilderen kwam toen op een laag pitje te staan. Na zijn pensionering kwam er weer meer tijd beschikbaar voor het schilderen. Regelmatig zijn er exposities in de regio.

Tijdens de Maarkelse Lente op zondag 22 april

Nieuw in Goor: Rego Buitentrends

Goor - Op een terrein aan de Klavermaten in Goor wordt op dit moment hard gewerkt om Rego Buitentrends in te richten. De bedoeling is dat dit nieuwe bedrijf in Goor haar deuren voor het publiek opent op 22 april tijdens de open bedrijvendag. Vanaf 4 april is begonnen met de opbouw van de grote showtuin met kapschuren, tuinschermen, buitenverblijven, tuintimmerhout, speeltoestellen etc. Het assortiment zal vooral gericht zijn op behandeld en onbehandeld Douglas en Lariks hout maar natuurlijk kunt u bij Rego Buitentrends ook terecht voor het alom bekende geïmpregneerde hout. Ook terrasverharding in zowel steen als hout zijn bij Rego Buitentrends te vinden. Rego Buitentrends is onder andere dealer van het merk Woodvision. Tuinhoutgroothandel Woodvision te Kampen heeft een bijzondere lijn kapschuren en plat dak buitenverblijven ontwikkeld. Het unieke van deze overkapping is, dat u zelf kunt bepalen hoe uw verblijf er uitziet. Door het unieke wandsysteem kunt u uw kapschuur van de gewenste wanden voorzien en is het platdak buitenverblijf geheel naar wens in te delen. U kunt kiezen voor een robuust breed blokhutprofiel of een mooie landelijke wand van Zweeds potdeksel rabat. Komt u gerust eens langs, we laten u graag alle mogelijkheden zien. Er is al een DouglasVision overkapping vanaf € 1.795,-. Kijk ook op www.regobuitentrends.nl voor meer informatie. Graag tot ziens op 22 april.

Johan Brinkmans behaalt kruisjastitel V.V. Diepenheim 2011-2012

Johan Brinkmans bleek in de kruisjascompetitie georganiseerd door de V.V. Diepenheim na 12 speelavonden de beste kruisjasspeler te zijn. Hij nam daarmee de titel over van Joep Ten Thije. Hij bleef over de beste 7 speelronden de overige deelnemers ver voor in het eindklassement. Dit is als deelnemer in deze kaartcompetitie een prestatie van formaat aangezien er onder de jaarlijkse deelnemers hele sterke kaarters meedingen naar de hoofdprijzen. Voor de plaatsen 1 tot en met 10 werd op de laatste kaartavond nog volop gestreden. De wisselbeker werd door medeorganisator Jan van der Haar onder luid applaus aan Johan Brinkmans uitgereikt. De organisatoren van de kaartavonden konden hiermee terugkijken op een geslaagd kaartseizoen met gemiddeld bijna 26 deelnemers en met prijzen mede aangeboden door diverse sponsoren, waarvoor nogmaals dank van de organisatie. In oktober van dit jaar wordt er weer gestart met een nieuwe competitieronde. Voorafgaand daaraan wordt er op de 1e speelavond gestreden om het Deeps Kampioensschap. De beste 10 spelers in de kruisjascompetitie 2010-2011 waren: 1. Johan Brinkmans, 2. Joep ten Thije, 3. Jan Vruwink, 4. Jan Boswinkel, 5. Dini Brinkmans, 6. Jan Vos, 7. Jan Boeve, 8. Ria ten Thije, 9. Jan Regterschot, 10. Henk Meutstege.

Rommelmarkt Delden - Dit jaar houdt de folkloristische Dansgroep Midden Twenthe en kindergroep de Rappe Klömpkes haar jaarlijkse rommelmarkt. U kunt spullen brengen aan Twickelerlaan 15. ALLEEN OP DE EERSTE EN DERDE DONDERDAG VAN DE MAAND van 16.00 tot 19.00 uur. Graag telefonische afspraak. Joke ter Doest 074-3762487. Dorien Weenink 074-3764539.

Viswedstrijd G.H.V. Goor Goor - De vierde viswedstrijd in de Berkel bij de spoorbrug te Eibergen is gewonnen door B. Hallie met 3370 gram. Door 15 hengelaars werd in totaal 5690 gram vis gevangen. Uitslag vak A 1 B.Hallie 3370 gram 2 J ter Welle 480 gram 3 J. Aman 320 gram 4 J. Alink 290 gram Uitslag vak B 1 J. v d Weide 480 gram 2 J. Landeweer 120 gram 3 G. Geelen 40 gram 4 E. Roelofsen 20 gram De volgende wedstrijd zal worden gehouden op zondag 29 april in het Twentekanaal bij de Lonnekerbrug te Enschede. Loting om 06.30 uur.

Hofweekblad week 16  

Hofweekblad week 28

Hofweekblad week 16  

Hofweekblad week 28

Advertisement