Page 1

72e jaargang

Woensdag 21 maart 2012

Nr. 39

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente

Volg ons op twitter! #Hofweekblad www.twitter.com/hofweekblad

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.600 ex.

www.hofvantwente.nl

Onderzoek naar naamloze graven op de Algemene Begraafplaats op landgoed Twickel

Jan Visschedijk keurslager

Kortestraat 19 Delden Tel. 074-3762554 info@visschedijk.keurslager.nl

Houthakkersteaks

4 stuks

Havermik Woensdag 21 maart, 150% Lente! Echt met

595

vLEESwAREnKOOPJE Bij 150 gram gebraden fricandeau

zels

actieve ve

Deze dag voor iedereen een gratis voorjaarsbloemetje!

Gratis 100 gram tonijnsalade

Mini Paas Stolletjes Met rozijnen en amandelspijs

3 plus 1 gratisDe (Echte p/st €1,25) Bakker Dat proef je!

Brood van de week Gildekorn, 2 stuks voor €4,60

www.deldensdis.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 19-03-2012 t/m 24-03-2012.

KEURSLAGERKOOPJE

www.visschedijk.keurslager.nl Horlogebatterij E 2.00

Elke zondag geopend van 8.30 tot 16.00 uur.

juwelier zengerink De Echte Bakker Dat proef je!

Langestraat 101 Delden

Het is weer lekker weer buiten.

Volop voorjaars plantenbakjes

Dit is de laatste week dat u zich kunt aanmelden voor de workshop bloemschikken Kortestraat 17 | 7491 AX Delden | Tel. 074-376 6760

Dames modehorloges vanaf E 10,00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Chinees Specialiteiten Restaurant

Volop bloeiende Violen (grootbloemige- en bosviooltjes)

per stuk € 0,35 Volle doos 18 st.

Wk 2000 Brons

Wk 2002 Zilver

Langestraat 31, Delden Telefoon 074 - 3762034 www.hongkongdelden.nl

Speciaal aanbevolen Chinees-Indisch afhaalmenu * Babi Pangang * Gebraden kipfilet

voor 2 personen

€ 5,90

Italiaanse tuinkruiden grote pot

per stuk € 1,95

3 stuks

€ 4,95

Aanbiedingen geldig van donderdag t/m zaterdag a.s. en zolang de voorraad strekt

met een heerlijk zoet-pittig sausje * Indisch rundvlees met groenten

Op dinsdag 20 maart is de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht, in samenwerking met de Dienst Specialistische Recherche Toepassingen van het Korps landelijke politiediensten (DSRT/KLPD), gestart met veldonderzoek op de Algemene begraafplaats aan de Bornsestraat/Veldweg in Delden. Aanleiding voor het onderzoek is de zoektocht van mevrouw Astrid Röhl-Loep naar het graf van haar overleden grootvader, de heer ir. Frits Loep uit Hengelo. De heer Loep werd in mei 1943 geëxecuteerd door de Duitsers, omdat hij op de dag van de stakingen bij de firma Stork in Hengelo niet aanwezig was bij het appel. De laatste rustplaats van de heer Loep is tot op de dag van vandaag niet gevonden. Zijn dochter en kleindochter hebben hier sinds 1943 naar gezocht. Naast ir. Frits Loep zijn gedurende de Duitse bezetting meer personen vermist in deze regio. Het gaat om Antonius Hermanus Haselbekke, Johannes van Oene, de broers André en Wim van der Veer en Antonius Lambertus Frederiks. Bij de herindeling van gemeenten per 1 januari 2001 werd de gemeente Hof van Twente eigenaar van een stuk grondgebied dat eerder eigendom was van de gemeente Borne. Op dit grondgebied is een begraafplaats gelegen, waar een aantal naamloze graven ligt. Mogelijk gaat het om slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Op maandagmiddag 19 maart kregen de nabestaanden van de slachtoffers en de vertegenwoordigers van de pers de gelegenheid te kijken op het begraafplaatsje aan de Bornsestraat/ Veldweg. Na afloop was er gelegenheid elkaar te spreken bij museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden. Burgemeester Goudt sprak de aanwezigen toe. Sergeant-majoor van Aalderen gaf een toelichting op het onderzoek.

Maak kennis met tennis

Goor - Op woensdagmiddag 28 maart organiseert Tennisvereniging de Mossendam in Goor “Maak kennis met tennis“. Alle kinderen uit de groepen 3 t/m 8 kunnen, van 14.00 uur tot 16.00 uur, gratis meedoen aan een leuke introductie-tennisles. Deze middag wordt verzorgd door tennisleraar Wim Bruggink en voor vragen/informatie zijn leden van de jeugdcommissie aanwezig. Heb jij zin om mee te doen geef je dan op via: tvmjeugd@gmail.com Kom in sportkleding en mocht je geen racket hebben dan hebben wij deze aanwezig op Tennispark de Mossendam in Goor. Meer informatie is te vinden op: www.tvdemossendam.nl We zien je aanmelding voor deze middag graag tegemoet.

Prachtige opbrengst veilingfeest Join4Energy

* 2 Stokjes saté * Grote bak nasi, bami of witte rijst

voor a 16.00

* Party en Catering Service* Wij verzorgen catering bij bedrijven en privé feestpartijtjes.

In het restaurant: keuzemenu (3-gangen) vanaf 16,- euro

Excursie ‘de Breeriet’ Ambt Delden - De Breeriet is een afgesloten natuurgebied in de nabijhied van het kasteel en is één van de rustgebieden waar dieren zich overdag kunnen terugtrekken. Het is niet vrij toegankelijk voor het publiek. Wilt u genieten van het landschapspark ‘de Breeriet’, dan kan dat onder leiding van oud-jachtopzichter van het landgoed: Hans Spijkerman. Groepen kunnen zich telefonisch aanmelden, minimaal tien dagen voor aanvang excursie. Deelname groep is minimaal 15 personen! Kosten zijn € 5,- (met een minimum van € 75,-) en kinderen tot 12 jaar € 2,-. Landgoedwinkel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden. Openingstijden op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie zie: www.twickel.nl.

Morsweg 17a, Delden Telefoon 074 - 3764398

eek Deze w .. bij ....

Politiek café in Bentelo

Op woensdag 21 maart 2012 wordt het vijfde politiek café georganiseerd. Deze keer wordt het gehouden bij café De Hagmöll, Onze Lieve Vrouwestraat 2 in Bentelo. Tijdens dit politiek café kunnen inwoners van Hof van Twente op een informele manier in gesprek gaan met de leden van de gemeenteraad. Het gesprek wordt geleid door journalist/columnist Theo Hakkert. Op de oproep van de raadsgriffie Hof van Twente om onderwerpen aan te dragen is een aantal reacties binnengekomen. De werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van het politiek café heeft de definitieve keuze gemaakt. De werkgroep benadrukt dat tijdens het politiek café geen ruimte is voor vragen over individuele kwesties of onderwerpen. Op 21 maart komen de volgende onderwerpen aan bod: - Met ingang van 2012 heeft de raad besloten de welzijnssubsidies te verlagen. Hoe zijn de ervaringen van de verenigingen tot nu toe? Tom Jannink geeft er zijn visie op; - Dianne Veehof van de Stichting Welzijn Ouderen vertelt over de ontwikkelingen in de ouderenzorg; - Gerrit Versteeg, voorzitter van de ondernemersvereniging Bentelo vertelt over de economische ontwikkelingen in Bentelo - Bart Overbeek, medewerker van de afdeling Ruimtelijke en economische ontwikkeling, geeft uitleg over het bestemmingsplan Buitengebied. Daarna is er een algemene vragenronde waar de bezoekers spontaan nog zaken aan de orde kunnen stellen. Het politiek café begint om 19.30 uur. Alle inwoners van Hof van Twente zijn van harte welkom.

Vers gesneden

Snijboontjes 400 gram 2.50

Zoete

Aardbeien

per bakje 0.99

Zoete

Mandarijnen 10 voor 2.99

Er zijn weer volop stoofperen, goudreinetten, stamppotten, paddestoelen etc.

Kijk nu ook op www.ronnieweegink.nl

Kortestraat 21 Delden

2503390

Delden - Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Hun batterij is half leeg, laadt niet op en loopt snel leeg. Bij veel kinderen zijn ook organen aangetast die veel energie verbruiken zoals de hersenen, het hart en de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijden veel van deze kinderen voor het 10e levensjaar. 70% van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar. Tot op heden is er geen behandeling en medicijn voor deze ernstig zieke kinderen. Dit trof Bert Teunissen dusdanig, dat hij in actie kwam en geld ging inzamelen voor de stichting Join4Energy. Onder andere zamelde hij een fiks bedrag in tijdens de opening van zijn nieuw ingerichte zaak. Het doel van stichting Join4Energy is het genereren van geld om het onderzoek naar een medicijn te versnellen. Met deze versnelling kunnen levens gered worden. Omdat de groep patiëntjes relatief klein is, is het voor de farmaceutische industrie klaarblijkelijk commercieel niet interessant genoeg om een medicijn te ontwikkelen. Maar zonder medicijn is er voor deze kinderen geen toekomst. Aandacht voor deze zeldzame maar levensbedreigende ziekte is dan ook erg belangrijk. Voor het 3e jaar gaan er van 31 mei t/m 3 juni enkele honderden enthousiastelingen naar Frankrijk om de Mont Ventoux te beklimmen en daarmee gesponsord geld bijeen te fietsen voor Join4Energy. Teunissen sponsorde al eerder dappere Mont Ventoux beklimmers, maar gaat de kale berg dit jaar met een eigen team van 13 personen beklimmen. Voor de minder getrainde Deldense ondernemer van het jaar een hele uitdaging. Het Twentse team met een aantal deelnemers uit Hof van Twente zal onder de naam Bike2thecloud de top proberen te bereiken. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, organiseerde het team van Bike2thecloud voorafgaand aan de beklimming afgelopen zaterdag al een feest- en veilingavond. Zo’n 120 mensen bezochten de grandioze feestavond in het Wapen van Delden. Op geheel eigen en originele wijze wist oud-voetballer en veilingmeester Kick van der Vall de vele gesponsorde items aan de man te brengen, waaronder een zelf gebouwde Join4Energy racefiets door Jeroen Reinderink. Hij zal vóór overdracht aan de koper eerst zelf met deze fiets de Mont Ventoux beklimmen. Daarnaast werden onder andere schilderijen, etsen, een TV, een scooter, dagjes uit, voetbalshirts en nog vele andere items geveild door Van der Vall. Hij deed dit zeker niet onverdienstelijk; de opbrengst van de veilingavond voor Join4Energy was maar liefst 13.300,00!!! Tot 29 april 2012 zijn er via BT Computer Services Delden loten te koop waarmee een iPad en een iMac te winnen zijn. Loten kosten € 10,00 en € 25,00 per stuk. De trekking van de verloting zal op 30 april 2012 plaatsvinden. Op elke 100 loten wordt 1 iPad/iMac verloot. De winkans is dus vele malen hoger dan in reguliere loterijen. Het belang van de loten is echter vele malen groter; ieder kind heeft toch recht op energie? U wordt dan ook van harte uitgenodigd om de volledige inzet van Bert Teunissen en zijn team te steunen voor de ernstig zieke kinderen. Sponsor de fietsploeg, koop een lot in de winkel van BT Computer Service of doneer anderszins een bedrag. Elk bedrag - groot of klein - is meer dan welkom! Meer informatie op www.bike2thecloud.nl en www.join4energy.nl

Dameskaarten sv Hector Goor - De uitslag van het kaarten op donderdag 15 maart was als volgt: 1e Dinie Redeker 347 2e Heidy Oolbekkink 396 3e Marietje Wassen 419 4e Alie Spaay 556 5e Ada Remmers 639

Huidverbetering en duurzaam ontharen


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 2

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Prikposten ZGT Delden, Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, maan-, dins-, donder- en vrijdag 8.00 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag tot en met vrijdag 8.00 - 11.00 uur Prikposten DZ Markelo, Carint Thuiszorg, Burg. De Beaufortplein 15. maan-, dins-, donder- en vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat 79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, Zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Service-uur op zaterdag: van 17.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren kunt u ons proberen te bereiken op ons

Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Hagmolenweg 13a, Bentelo. Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur 24 en 25 maart: A. Roelofs De dienstdoende dierenarts is bereikbaar via het centrale praktijknummer: 0547-292827. Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 SENSOOR Sensoor biedt echte aandacht aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, culturele of religieuze achtergrond. De medewerkers zijn professioneel getrainde vrijwilligers met levenservaring. Sensoor is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bellen, chatten en mailen is mogelijk via 0900 – 0767 of www.sensoor.nl. Ouderentelefoon Oost Nederland Dag en nacht bereikbaar: 074-2552552 Telefonische Hulpdienst Agrariërs Voor en door agrariërs: 0800-0240021 (gratis)

Verbouwspreekuur iedere vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur Plannen voor een verbouwing aan uw huis, maar u weet niet hoe dit aan te pakken?

Wij denken graag met u mee! Kom vrijblijvend en zonder afspraak bij onze bouwadviseurs aan de Wheedwarsweg 9 te Goor. Iedere vrijdag verbouwspreekuur tussen 16.00 en 19.00 uur of maak een vrijblijvende afspraak (0547) 285 000.

telefoonnummer 074-3761882. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632. Diepenheim-Goor-Markelo: 24 en 25 maart Tandarts Lafeber, Rijssen, tel. 0548-518383 TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren,

Utiliteitsbouw - Woningbouw - Renovatie Restauratie- Verbouw - Onderhoud - Service internet haafkes.nl

verbouwspreekuur.nl

Bereikbaar: di t/m vr 10-15.00; do 19-22.30 uur. MAATSCHAPPELIJK WERK CARINTREGGELAND Spoedgevallen: 088 367 70 00 (lokaal tarief, dag en nacht bereikbaar) Delden/Bentelo/Hengevelde: Noordwal 72 in Delden, tel.: (074) 3677575 Goor, locatie Grotestraat 86, tel. (0547) 386425. Markelo/Diepenheim, Burg. De Beau-fortplein 15, Markelo, tel. (0547) 386325 WOONZORGCENTRA CARINTREGGELAND Weekendopname en spoedgevallen, 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) - Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden, tel (074) 3673500 - Woonzorgcentrum De Wieken, Molenstraat 1, Delden, tel. (074) 3673600 - Woonzorgcentrum Anholtskamp, A. ten Hove-straat 1, Markelo, tel. (0547) 363555 - Woonzorgcentrum De Stoevelaar, de Stoevelaar 1, Goor, tel. (0547) 386700 - Huize Scherpenzeel, Markeloseweg 2, Goor, tel. (0547) 272506 - Huize ‘t Vrijland, Deldensestraat 8, Goor, tel. 0547272147 CARINTREGGELAND THUISZORG: Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) DIËTIST CARINTREGGELAND: op afspraak via tel.; (074) 3677111 MAALTIJDSERVICE CARINTREGGELAND 7 dagen per week. Aanvragen via 0546-62 98 98 PERSONENALARMERING CARINTREGGELAND: informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief,

24 uurs bereikbaarheid) UITLEEN VERPLEEGARTIKELEN Carintreggeland Winkel - Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, tel.: (074) 3677690 - uitleen, verhuur en verkoop van verpleegartikelen en hulpmiddelen: (werkdagen 08.30 -17.00 / zaterdag 09.0012.00). -Uitleenpunt Goor Uitleen van verpleegartikelen, De Stoevelaar 1 openingstijden: ma t/m vrij van 09.00 tot 16.30 uur. Telefoon (0547) 38 67 00 - Uitleenpunt Markelo Uitleen van verpleegartikelen via receptie Anholtskamp, A. Ten Hovestraat 1 Ma tm. vrijdag van 08.30 tm. 12.00 uur. Tel: (0547) 36 3555 DAGVOORZIENINGEN CARINTREGGELAND Carintreggeland biedt dagstructuur en opvang overdag voor senioren die thuis willen blijven wonen. Dat doet Carintreggeland door in iedere kern in Hof van Twente een dagvoorziening aan te bieden: Markelo: De Esch, Noordachtereschweg 3-17. Diepenheim: ’n Kuierhook, Marsmansland 1 Goor: De Binnenhof, De Stoevelaar 1 Delden: dagverzorging Kuierhook en ‘t Uitzicht, Molenstraat 1 Hengevelde: De Eikenborg, Pellehof 19 Bentelo: ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 36 Delden: dagbehandeling Twickeler Es en Raesfelt, Langestraat 74 Meer informatie op www.carint.nl of bel 074- 367 70 00 DAGVOORZIENINGEN HOF VAN TWENTE Bentelo: Bentelerhof Zorgkamer Dagopvang voor senioren in kleinschalige landelijke omgeving. Bentelerhof Zorgkamer, Bentelosestraat 28 te Bentelo. www.bentelerhof.nl, Mail: info@bentelerhof.nl, Tel. 06-26999404. ALZHEIMER-CAFÉ HOF VAN TWENTE Een trefpunt voor een ieder die belangstelling en/of vragen heeft over dementie, in gemoedelijke sfeer. Locatie cafe “De Bebsel” in Goor. Volg deze krant voor data’s. Informatie r.hoonhorst@carintreggeland tel. 06-34356721 THUISZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Voor cliënten in Hengelo, Borne en Hof van Twente: - hulp bij het huishouden voor PGB cliënten. - persoonlijke verz.,verpleging, begeleiding. - uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen. Irisstraat 2-23 in het Medisch Centrum Goor De Oliphant. tel: 088-0005218 (dag en nacht ook voor spoedgevallen). • Diëtist Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 0880005205. • Ergotherapie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 088 – 0005205 • Psychologie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel : 088 - 0002505 www.zsmzorg.nl Buurtzorg Diepenheim en omstreken Thuiszorg verpleging en verzorging. Kantoor: Grotestraat 80, 7478 AE Diepenheim. Tel. 06-12942343, 24 uur per dag bereikbaar. Buurtzorg Goor en Markelo Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-10826868, 24 uur per dag bereikbaar. Steunpunt Informele Zorg Steunpunt Informele Zorg biedt mantelzorgondersteuning middels informatie, advies of vrijwillige thuishulp. Rozenstraat 2B, 7474 JN Goor. Tel. 0547-276466; hofvantwente @siztwente.nl Zorgbelang Overijssel, afd. Signalering en Klachten opvang Zorg. Voor informatie over patiëntenrechten, Wmo, klachtwegen zorg en advies, tel. 0900-2437070. www. zorgbelang-overijssel.nl De dienstverlening is gratis. STICHTING WELZIJN OUDEREN HOF VAN TWENTE (SWOHvT) De SWOHvT zet zich in voor alle inwoners van 55 jaar en ouder uit de kernen Goor, Delden, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Bentelo en alle buurtschappen van Hof van Twente en stelt zich ten doel het welzijn van ouderen te bevorderen, te handhaven dan wel te vergroten. Informatie en advies is daarbij van het grootste belang omdat ouderen op die manier hun eigen keuzes kunnen maken en daarmee zelf hun leven vorm kunnen geven en zelfstandig deel kunnen blijven nemen aan de samenleving. In de kernen Goor, Delden, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Bentelo wordt door de ouderenadviseur kosteloos inloopspreekuur gehouden. Het inloopspreekuur is er voor informatie, advies, begeleiding en ondersteuning op het gebied van Wonen, Welzijn, Zorg en Financiën van ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers uit kernen en buurtschappen. • Markelo: A. ten Hovestraat 1, inloopspreekuur maandag van 9.00-10.00 uur • Diepenheim: Marsmansland 1, inloopspreekuur dinsdag van 9.00- 10.00 uur • Delden: Stadshagen, Jan Lucaskamp 50, inloopspreekuur maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00-10.00 uur • Hengevelde: Pellehof 19, inloopspreekuur woensdag van 9.00-10.00 uur • Bentelo: Burg.Buyvoetsplein “op ’t Niehoes”, inloopspreekuur donderdag van 9.00-10.00 uur • Goor: Rozenstraat 2A, inloopspreekuur maandag en donderdag van 9.00-10.00 uur Het centrale kantoor is in Goor, Rozenstraat 2A, bereikbaar op alle werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur, telefoon: 0547-260053 of kijk op www.swohofvantwente.nl. Ook voor informatie of aanmelding vrijwilligerswerk. BRANDWEER EN AMBULANCE: 112 REGIOPOLITIE TWENTE: 0900-8844 www.politie.nl/Twente Openingstijden Politie Hof van Twente en spreekuren wijkagenten: Locatie Goor: Het politiebureau in Goor, maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur. Voor meer informatie zie www. politie.nl. Uiteraard blijft de politie Twente altijd bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 en via telefoonnummer 112 voor spoedeisende zaken. Locatie Stad Delden, Parochiehuis, Langestraat 81. Geopend op maandag van 10.00-13.00 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur Ieder ander moment op afspraak. Wijkagent Jos Olde Daalhuis. Locatie Markelo, Schoolstraat 13a. Geopend: iedere donderdag van 10.00-13.00 uur. Wijkagent Monique Oude Groeniger. Locatie Diepenheim, het spreekuur in Diepenheim wordt niet meer worden gehouden. Bewoners van Diepenheim worden verzocht om een afspraak te maken met hun wijkagent Monique Oude Groeniger. Stichting Mortuarium Stad en Ambt Delden. Tel. 3761041; bgg 06-51170704 Begrafenisvereniging “De Laatste Eer” Markelo

Gymnastiekvereniging Rood Zwart houdt op te bestaan

Hét adres voor:

• onderhoud van uw gazonmaaier • slijpen van gras- en heggescharen en andere tuinbenodigdheden Tel. Winkel: 074 3 777 078

Delden - Op de algemene ledenvergadering van 13 maart 2012 hebben de leden ingestemd met het voorstel van het bestuur om de gymnastiekvereniging “Rood Zwart” met ingang van 17 juli 2012 te ontbinden. Dit is na de laatste lessen van het seizoen 2011 – 2012. De vereniging, opgericht in 1946, heeft dan net haar 65-jarig bestaan gehaald. Van een eens bloeiende vereniging met ruim 300 leden is het ledental nu gezakt naar minder dan 40. Hiermee houdt de levensvatbaarheid op, de kosten zijn hoger dan de contributie die de leden opbrengen. Twee groepen uit de vereniging, de damesvolleygroep en de aerobicgroep, gaan in september a.s. waarschijnlijk zelfstandig verder met hun leidster. Dames die interesse hebben om zich bij een van deze twee groepen aan te sluiten kunnen zich melden bij een van de leidsters. Voor volley: Gerda Rutenfrans, tel. 3764226; voor aerobics: Ilse Wiggers, tel. 3765447.

Kerkberichten

crisisbestrijding: werk creËren

Zoek de tien verschillen! “Rokjesdag?” Het is bedrieglijk. De voorspelling was dat het mooi zonnig weer zou worden. En de temperaturen zouden, naarmate de week vorderde, steeds hoger worden. En inderdaad. ’s Morgens vroeg piept de zon tussen de gordijnen door en er is een strakblauwe lucht. Dan geven de hersenen aan het ontwakende brein door dat het eindelijk écht lente is. Je krijgt visioenen van volle terrassen en met ontbloot bovenlijf barbecueënde buren. Zittend aan de ontbijttafel wordt dat idee nog versterkt, want in de tuin bloeien de krokussen, staan de knopjes aan de hazelaar op springen en zingt de merel zijn lied. Maar als je in de vroege morgen met je hond naar buiten gaat voor zijn en jouw dagelijkse ronde, wordt je op ruwe wijze te kennen gegeven dat het oeroude spreekwoord van maart die zijn staart roert, nog steeds geldig is. Niks lente, ijstijd! Het is steenkoud, de autoruiten zitten onder een laagje ijs en de fietser die mij passeert draagt handschoenen en een muts. Ik doe de kraag van mijn zomerjas hoog dicht en vervolg mokkend mijn weg. Boerenbedrog, die zon.

Als ik de verzamelplaats nader van de jeugd die straks in colonne naar school zal fietsen, is de stemming heel anders. Het lijkt of daar het voorjaar wel is uitgebroken. Bij de jongens zie ik hier en daar al zomerjacks en bij de meisjes is de lentedracht nog veelvuldiger aanwezig. Sommigen dragen onder hun openhangende jasjes luchtige blouses. Meisjes als lentebodes. Maar of deze woensdag ook rokjesdag zal worden, betwijfel ik. Het woord rokjesdag is een al langer bestaand woord dat door de helaas te vroeg overleden columnist Martin Bril opnieuw het leven is ingeblazen. Hij gebruikte de term in een column in het jaar 1996. Ik weet niet of er een voor één uitleg vatbare definitie voor bestaat, maar volgens de grote kenner Bril zelf is het: ‘die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen.’ Persoonlijk denk ik dat het deze woensdag nog te vroeg is. Morgen misschien? Mannen, we wachten geduldig af en laten ons verrassen. Vrouwen zijn daar goed in. Man van de Hof

Techniek en Verbeelding

Kwaliteit en vertrouwen, op Feijten kun je bouwen

De fotocursus die een stapje verder gaat Goor - De meeste fotocursussen en workshops richten zich op de techniek van het fotograferen. Maar een foto is meer dan techniek. Een goede foto vertelt iets, ontroert, vertedert, verbaast of roept verontwaardiging op. Een goede foto bestaat uit de juiste combinatie van Techniek en Verbeelding. Patricia van de Camp en Jan W. Groot zijn beiden beroepsfotografen en hebben beiden een artistieke opleiding genoten. Patricia van de Camp geniet bekendheid door haar indringende en kunstzinnige foto’s van onder andere dieren. Jan W. Groot zwerft met zijn camera over de wereld en publiceert zijn artikelen en foto’s in reismagazines. Uit hun contacten met (amateur)fotografen merkten zij dat de meesten de fototechniek wel onder de knie hebben maar dat er een grote behoefte is om creatieve ideeën om te zetten in een foto. Met andere woorden hoe combineer je Techniek en Verbeelding tot een superfoto. Patricia van de Camp en Jan W. Groot hebben, op basis van hun ervaring in het onderwijs, een cursus ontwikkeld die daar een antwoord op geeft. In zes bijeenkomsten van twee uur worden deze begrippen uitgelegd, voorbeelden getoond, gediscussieerd, veel geoefend, ervaringen uitgewisseld en natuurlijk plezier gemaakt. Patricia en Jan W. zullen u laten zien hoe u beeldende elementen als licht, kleur, compositie en presentatie kunt gebruiken om uw fotografische verbeelding te realiseren. Het belooft een cursus te worden waarvan het thema ooit weg gelegd was voor fotoprofi’s maar dat nu bereikbaar en begrijpelijk is gemaakt voor de enthousiaste amateurfotograaf. Deze cursus wordt gegeven in de studio van Patricia van de Camp op de Iependijk 60 in Goor. De cursusdata zijn: 30 maart, 13 april, 27 april, 11 mei, 25 mei en 8 juni van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voor informatie kunt u terecht bij Jan W. Groot, tel. 074 2776113 of jwgroot1@ xs4all.nl

Oecumenisch Avondgebed Donderdag 22 maart, Nieuwe Blasius 19.00 uur Oecumenisch Avondgebed Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 25 maart 10.00 uur, ds. de Vries 19.30 uur, vesperviering R.K. Blasiuskerk Delden Zaterdag 24 maart, 18.00 uur Toediening H. Vormsel Mgr. T. Hoogeboom en pastor Golianek Cantu Driekoningenkapel Delden Vrijdag 23 maart, 15.00 uur Oecumenische viering, PKN Zondag 25 maart, 10.15 uur WoCo, pastor van der Linde Dinsdag 27 maart, 10.15 uur WoCo, pastor Schuurman O.L. Vrouwekerk Bentelo Vrijdag 23 maart, 09.00 uur, Viering Zondag 25 maart, 10.30 uur Eucharistieviering, pastor Golianek Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zaterdag 24 maart, 19.00 uur, Eucharistieviering, pastor van Breemen Dames/Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 25 maart, 10.30 uur Passion Sundag, Eucharist Revd. Tollefsen Protestantse Gemeente Diepenheim Zondag 25 maart, 10.00 uur Ds. Wiersma, Hengelo Anholtskamp, Diepenheim 19.00 uur, ds. Dijkstra, zangavond Protestantse Gemeente Markelo Zondag 25 maart, 10.00 uur Ds. Nordt, Doopdienst Hervormde kerk Elsen Zondag 25 maart, 10.00 uur kand. Hak, Rijssen Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 25 maart 10.00 uur, dhr. Woudstra, Veenendaal 19.00 uur, dhr. Bakker, Goor Hofkerk, Goor Zondag 25 maart, 10.00 uur Ds. de Jong R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Viering in Blasius, Delden Vrijdag 23 maart, 18.00 uur, H. Vormsel, pastores Kuipers en Saris Jongerenkoor Viering in de Hofkerk: Zaterdag 24 maart, 19.00 uur, Eucharistie, pastor Hoogland In Between Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 25 maart, 10.15 uur Drs. van Houte, dienst in Enschede Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 25 maart, 10.15 uur Enschede, ds. van Houte, DoRemdienst 16.00 uur Almelo, middagviering door leden Almelo R.K. Blasiuskerk Beckum Zaterdag 24 maart, 19.00 uur Presentatieviering 1e communicantjes Pastores Escher en Klaassen

Weekblad voor Hof van Twente

OPLAGE: elke woensdag, huis aan huis, 21.600 ex. in Stad- en Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.) INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES: maandag tot 12.00 uur. aan: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag. KANTOOR OPEN: maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur. UITGAVE: Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden Tel. 074-3761354 - Fax 074-3761303 Internet: www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden CORRESPONDENT/FOTOGRAAF: Jan Schoneveld, Hengevelde Het Hofweekblad is vanaf donderdag te lezen op internet: www.hofweekblad.nl

Kunstlezing door kunsthistorica Frederike Upmeijer Nut Delden Spoorstraat 7 Delden | 074-3761266 | feijten.nl

Klaverjasclub Eternit Uitslagen donderdag 15-03-2012: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ger Schijven Jan Suierveld Ben Koebrugge Annie Leusink Ben Vrugteman Martin Hagenouw Diny Krol André Gies Femmy van der Weide Ben Bekkering

Kookwinkel Delden in de steigers…..

5165 5072 4994 4971 4939 4928 4919 4671 4624 4611

Delden - Deze week is het zover en gaat de verbouwing bij “Maison la bonne vie” van start. Het wordt tijd voor aanpassingen, zeggen de eigenaren Martin Damhuis en Bob Ermens. Dit jaar bestaat de kookstudio en de winkel in kook- en tafelcultuur 5 jaar. “Door uitbreiding van de Kookstudio met een extra kookeiland kunnen we meer comfort bieden voor grotere groepen. Toch zal de intimiteit behouden blijven. De kookstudio is ruim ingericht voor groepen van 8 tot 20 personen en in 5 jaar tijd hebben vele kookliefhebbers de weg gevonden. Vele vaste kookgroepen koken inmiddels de sterren van de hemel. Elke kookavond wordt op wens van de gast samengesteld.” In vijf jaar is “Maison la bonne vie” uitgegroeid tot een toonaangevende speciaalzaak in kook- en tafelcultuur in Twente en hebben ze inmiddels vele bekende merken aan hun assortiment weten toe te voegen, waaronder Wedgwood, Villeroy&Boch, Magimix, Kitchenaid, Fissler etc. Bijzonder aan “Maison la bonne vie” is dat ze ook diverse olijfolies, azijn, koffie en thee van bijzondere kwaliteit in het assortiment hebben. Zaterdag 24 maart is het dan zover en zal de gerestylde winkel weer open zijn. Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom om alles te bewonderen. Tevens is deze dag Marjon Verburg aanwezig met het decoreren van cupcakes en taarten. Ook zullen er diverse aanbiedingen in de winkel te vinden zijn met nog een super prijsvraag met prachtige prijzen, waaronder een 4-delige pannenset. Dus redenen genoeg om een kijkje te komen nemen aan de Langestraat 69A te Delden waar tevens een hapje uit eigen keuken kan worden geproefd.

Delden - Het Nutsdepartement Delden organiseert op woensdag 28 maart: aanvang 20.00 uur in het Parochiehuis te Delden een interessante kunstlezing over Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw door de bekende kunsthistorica Frederike Upmeijer. Frederike Upmeijer is voor veel kunstliefhebbers geen onbekende meer. Als kunsthistorica is zij verbonden aan de Vrije Academie. Wie Frederike Upmeijer eenmaal heeft ontmoet zal haar niet licht vergeten. Zij weet haar liefde voor de kunst in een breder historisch en maatschappelijk perspectief te plaatsen en deze ontwikkelingen vol vuur en passie aan haar gehoor over te dragen. In de lezing voor het NUT Delden zal zij de Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw nader belichten. De Gouden Eeuw bracht naast de grote schilders als Rembrandt, Hals en Vermeer, heel veel andere interessante schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur voort. Ook de achtergrond van hoe onze Gouden Eeuw tot stand kon komen, komt aan bod in deze lezing. Aansluitend op deze lezing zal Frederike Upmeijer op dinsdagmiddag 3 april een rondleiding verzorgen in het Rijksmuseum Twente te Enschede. Aanvang 13.30 uur. Kosten voor lezing en rondleiding: Nutsleden € 7,00 ; niet leden betalen € 10,00 vooraf te voldoen via overboeking naar rekeningnummer 31.33.22.074 t.n.v. NUT-Delden onder vermelding van: Kunstlezing en Rondleiding. In deze kosten zijn niet begrepen de toegang tot het Rijksmuseum Twente. Een unieke kans voor iedereen in Delden die van kunst houdt om een avond ontspannen te luisteren naar Frederike Upmeijer, een absolute topper in de Nederlandse kunstwereld. Bent u geïnteresseerd dan verzoeken wij u de aanmelding voor 26 maart a.s. per email door te geven naar: info@nutdelden.nl.


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 3

Dolblij en gelukkig zijn wij met de geboorte van onze zoon en ons broertje

Jack

Dolblij zijn wij met de geboorte van onze zoon

Jesse

Gerben

9 maart 2012

11 maart 2012

Gerben, Sabine, Mike en Nick Drekkers Bentelosestraat 53 7497 MP Bentelo

Daniëlle en Sander Venema Couperusstraat 2 7471 ZZ Goor

Na een korte en heftige periode van ziek zijn, hebben wij afscheid moeten nemen van mijn lieve man, onze vader, schoonvader en opa

Johan Barend Oolhorst

Zo’n groot wonder, zo lief en zo klein Dat heerlijke gevoel, van blij, trots en gelukkig zijn! Woensdag 14 maart 2012 is

Daan

Martijn German geboren Zoon en broertje van Martijn, Sabine en Lars van het Bolscher Dalkruid 19 7491 LN Delden

echtgenoot van Jans Oolhorst - Jeurlink

Wij zijn supertrots met onze mooie zoon

Bescheiden en integer

Jens

Delden, 22 augustus 1936

Uitvaartzorg zoals u die wenst Rust, aandacht, respect Ongeacht waar u verzekerd bent

Gerry Leferink & Wennink

Wolter Leon

Hengelo, 17 maart 2012

Jans Oolhorst - Jeurlink Annemarie Diele - Oolhorst Ronald Diele Eva Twan Kim Oolhorst

Gerry Leferink

15 maart 2012 Albert en Linda Voorthuis-van Otten Drienerbrakenweg 5 7552 PD Hengelo

Hoera... Ik heb een zusje!

Wij bedanken het personeel en de vrijwilligers van ‘Hospice Roparun TMZ’ in Hengelo voor de liefdevolle verzorging. Er is gelegenheid om afscheid van Johan te nemen en de familie te condoleren op donderdag 22 maart van 19.00 uur tot 19.15 uur in ‘Aula Stad en Ambt Delden’, Langestraat 82a te Delden. De crematieplechtigheid vindt plaats op vrijdag 23 maart om 9.30 uur in crematorium ‘Enschede’, Usselerrietweg 40 te Usselo, ingang West.

i

t

a

a

r

t

z

o

r

g

Marijke Markslag

Tel. 074 - 250 53 79

Mortuarium en z’n Ambt Delden Dankbaar en Stad- Met drieën is het Langestraat dolgelukkig zijn wij 82a te Delden 074-3761041 nóg leuker! Voor persoonlijk koffietafels, lezingen, etc. met deeen geboorte vanafscheid, Ons kleine broertje informeer naar overige mogelijkheden onze dochter is geboren!

www.mortuarium-delden.nl Nora Guus Luca

16 maart 2012

Maria Rita

17 maart 2012

16 maart 2012

Baris, Lesley en Eliza Atalay Erve Hofstee 18 7468 JT Enter

Urban en Lisette Pots-Averdijk Rauwland 48 7491 KL Delden

Milou Bartelink en B-J Landewé Britt en Esmée Het Saalkinck 12 7625 PV Zenderen

VLEESHANDEL ROB KLEINSMAN

n Vers va rij r e o de eigen b

Grafische vormgeving en drukken van: Geboorte kaarten

Lijstenmakerij QUIRIJNS Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden

Telefonisch bestellen mogelijk. Tevens staan wij op de markt in Delden, Goor en Hengevelde.

Mooie rib- of haaskarbonade € 4,95 per kilo Magere speklappen € 4,50 per kilo Magere hamlappen € 4,50 per kilo

Dankbetuiging Het door U getoonde medeleven na het overlijden van onze moeder, groot en overgrootmoeder

Doe nu uw bestelling voor PASEN Buffet-Gourmet-Rollades Suetersweg 19, Bentelo, 0547-292389 /06-22693602 www.vleesbedrijfkleinsman.nl

Bertha Naafs-Pasman

zaterdagsmorgens verkoop aan huis

Geopend: dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.30 uur zaterdag 10.00 tot 14.00 uur

Actie geldt van 14 maart t/m 16 mei.

Actie geldt van 14 maart t/m 16 mei. Actie geldt van 14 maart t/m 16 mei. Actie geldt van 14 maart t/m 16 mei.

Vossenbrinkweg 3 | Delden | www.vossenbrink.nl

MAART SPIEGELMAAND

Wij danken U hartelijk voor Uw belangstelling.

Gratis bezorgservice

De familie

0547-276284 of 06 53 782 973

• Pootaardappelen • Oranjeband tuinzaden • DCM meststoffen • Verhuur verticuteermachine Tel: 0547-352517

De praktijk van O. Dijkstra / G. de Roo, huisartsen IS GESLOTEN van 26 t/m 30 maart Waarneming: Ten zuiden van kanaal: Dr. Elhorst, tel. 0547-333245 A t/m H: Dr. van Manen, tel. 074-3764599 I t/m P: Dr. Hiltermann/v.d. Velden, tel. 074-3761257 Q t/m Z: Dr. v.d. Helder, tel. 074-3764025

OFFICIEEL JONSERED DEALER, BEDRIJVENTERREIN DIEPENHEIM. WWW.MORSINKAGRIDIER&TUIN.NL

De Zwanenhof Catering nodigt u van harte uit voor een culinaire paasbrunch op Tweede Paasdag. Welkom vanaf 11 uur voor warme en koude lekkernijen. Uiteraard zal de paashaas voor de jeugd niet ontbreken…. Volwassenen € 26,50 en kinderen van 4 tot 12 jaar € 12,50. Graag vooraf reserveren via info@zwanenhof.nl. Retraitehuisweg 6 - 7625 SL Zenderen T 074-265 95 25

Wij zoeken ter versterking van ons team een enthousiaste SERVICE MONTEUR (fulltime)

Woningaanbod Delden U bent 18 jaar en ouder en staat bij ons ingeschreven als woningzoekende.

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie mail dan je CV aan: info@vendingland.nl Kijk voor meer informatie op www.vendingland.nl of op www.gebroederskoffie.nl

Hoe reageert u? U vult de woonbon volledig in en levert deze bij ons in. U kunt ook via onze website reageren. De woonbon dient uiterlijk op de eerstvolgende maandag vóór 12.00 uur na plaatsing van de advertentie bij ons binnen te zijn. Woonbonnen die te laat zijn ingeleverd, onvolledig of onjuist zijn ingevuld, nemen wij niet in behandeling.

J. Lucaskamp

Adres

: J. Lucaskamp 43 7491 NH Delden Wijk : Centrum Huurprijs : E 614,96 Type: : appartement Bouwjaar : 1980 Beschikbaar per: : 17 april 2012 Kale huurprijs : E 463,56 Servicekosten : E 151,40 C.v. : ja Energielabel : C Aantal slaapkamers : 1 Inkomenseisen : maximaal E 34.085,00 Bijzonderheden : seniorenappartement op de begane grond voor 55 jaar en ouder. De servicekosten bestaan o.a. uit verwarming en schoonmaak van de algemene ruimten en verwarming van het eigen appartement. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het appartementencomplex de Stadshagen.

Spelregels Op onze internetsite kunt u de spelregels voor de woningtoewijzing vinden. U kunt de spelregels ook op ons kantoor afhalen.

Vragen? Kijk voor meer informatie op onze site www.wonendelden.nl of neem contact op met Wonen Delden via 074-376 64 64. U bent natuurlijk ook van harte welkom op ons kantoor. Wij zijn geopend maandag t/m donderdag van 08.00 en 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Op vrijdag zijn wij geopend van 08.00 tot 12.00 uur.

J. Lucaskamp Adres

: Jan Lucaskamp 142 7491 NJ Delden Wijk : Centrum Huurprijs : E 614,96 Type: : appartement Bouwjaar : 1980 Beschikbaar per: : 27 maart 2012 Kale huurprijs : E 463,56 Servicekosten : E 151,40 C.v. : ja Energielabel : C Aantal slaapkamers : 1 Inkomenseisen : maximaal E 34.085,00 Bijzonderheden : seniorenappartement op de eerste verdieping voor 55 jaar en ouder. Er is een lift aanwezig. De servicekosten bestaan o.a. uit verwarming en schoonmaak van de algemene ruimten en verwarming van het eigen appartement. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het appartementencomplex de Stadshagen.

Tel.: 074 - 376 64 64 Fax: 074 - 376 46 17

info@wonendelden.nl www.wonendelden.nl

WOONBON NR 01

Vul uw naam, registratienummer en telefoonnummer in. Bij niet volledig of onjuist invullen van deze bon wordt uw reactie niet meegenomen.

Stichting Wonen Delden

Functieomschrijving: - Het verrichten van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan warme dranken automaten; - Het bedrijfsklaar maken van warme dranken automaten; - Het plaatsen van de automaten op locatie. Functie-eisen: VMBO/MBO richting techniek Technisch inzicht

Wie kan reageren?

Langestraat 61b 7491 AB Delden

R P D J I T L A S J I R P D J I T L A J I R ALTIJD PRIJS ALTIJD P S

20% korting op alle spiegels met lijst naar keuze

heeft ons goed gedaan.

Postbus 105 7490 AC Delden

KANS OP KANS OP GRATIS KANS OP GRATIS KANS OP GRATIS AUTOWASSEN GRATIS AUTOWASSEN GRATIS AUTOWASSEN AUTOWASSEN BIJ ELKE TANKBEURT PRIJS AUTOWASSEN D J I ALT IJS Actie geldt van 14 maart t/m 16 mei.

MAART SPIEGELMAAND

Jenneke Albertha

maart 2012

v

Delden / Hengelo e.o. www.uitvaarthengelo.nl / www.uitvaartwinkelhengelo.nl

Élief

Stadshagen 225 7491 NP Delden

u

KRAS KRAS KRAS KRAS EN WIN! EN WIN! EN WIN! EN WIN! KANS OP

Naam:

Voorkeur 1:

Voorletters:

Voorkeur 2:

Registratienummer:

Voorkeur 3:

Huidig telefoonnummer (overdag):

INLEVEREN VÓÓR MAANDAG 12.00 uur

%

3o0 ng rti k

Magazijn uitverkoop korting op composiet keukenbladen


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 4

Paasbrood super lekker en heerlijk mals!

3,95 Paaskoekjes Ca. 600 gram

Probeerprijsje

Ca. 250 gram

2,45

aardbeitomPouCen Per stuk 1,10 Industriestraat 63 Hengelo Tel. 074-2509233 Goorsestraat 9 Hengevelde Tel. 0547-333204 Grotestraat 97-99 Goor Tel. 0547-271436 Dorpsstraat 130 Enter Tel. 0547-381418

Keurslagerij

Brummelhuis Daar mag het iets meer zijn

4 Houthakkersteaks samen

€ 5,95

Biefstukreepjes 100 gram

€ 1,75

Geeft u binnenkort een feest? Wij verzorgen graag voor u de catering. Kijk voor de vele mogelijkheden op onze website. Keurslagerij Brummelhuis Goorsestraat 33 Hengevelde | T 0547-333260

www.brummelhuis.keurslager.nl Advertentie geldig van 20-03-2012 t/m 25-03-2012

Programma Stad Goor 750 jaar krijgt vorm

Delden - Maandag 26 maart organiseren de Welpen van Scouting Delden een vriendjesopkomst. Ben jij een jongen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar? En ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je van harte welkom om eens mee te kijken bij ons! Elke week organiseren we spannende en stoere activiteiten op onze opkomsten op de maandagavond. Van een heuse dropping en speurtocht tot kampvuur bouwen, van creatief knutselen tot zelf culinair koken. Daarnaast hebben we diverse kampen. Vorige week hebben we een kamp gehad in onze eigen blokhut in Delden. In juni gaan we nog een keer, dan slapen we in een grote tent op ons kampeerterrein in Bentelo. Ook mogen we het zomerkamp niet vergeten: een week naar een blokhut in een totaal andere omgeving. Met ook daar weer allerlei stoere onvergetelijke activiteiten. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan aanstaande maandag naar de opkomst van de welpen. Hopelijk zien we je dan! Blokhut ’t Plaan’khoes, Morsweg 25, Delden. Maandagavond, 26 maart, start: 18.15 uur, eind: 19.45 uur. Voor meer informatie: ivo@scoutingdelden.nl

RTV Oost wint Gouden NL-Award

De eerste contouren voor het programma voor de viering van het feit dat Goor 750 jaar geleden stadsrechten verwierf (1263), worden langzaam zichtbaar. “Een schitterend pallet aan ideeën waarin diversiteit en saamhorigheid trefwoorden zijn.” zegt voorzitter Ate Brunnekreef van het comité Stad Goor 750. Een bijeenkomst, voor verenigingen en instanties, leverde meer dan 50 onafhankelijke ideeën op. “Die zijn inmiddels allemaal onder de loep genomen en nu willen we weer met al die clubs in gesprek om het programma meer gestalte te geven.” Dat gebeurt op woensdag 28 maart in zaal De Bebsel. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en opgeven kan via bernadettepolman@home.nl. “Daarnaast zijn we in contact met vertegenwoordigers van de verschillende buurten in Goor. Die kunnen ook een wezenlijke bijdrage leveren.” Het jubileumfeest wordt gevierd in aanloop naar en tijdens het School- en Volksfeest van volgend jaar (2013).

Vriendjesopkomst welpen

Rob Koenders exposeert in Het Beaufort

Palmpasenoptocht en eieren zoeken bij De Nijverheid Hengelo - Speeltuin- en Buurthuisvereniging De Nijverheid, Paulinastraat 40 organiseert op zondag 1 april om 12 uur vanaf het Buurthuis een Palmpasen-optocht met medewerking van het Twents TNT Fanfare Orkest. Met een grote Palmpasen, de Paashaas, diverse kleine hazen en de kinderen met een palmpasenstok gaan we de wijk door. De optocht gaat door de volgende straten: Paulinastraat, Vikkerhoekweg, Hunzestraat, Waalstraat, Rijnstraat, Eemstraat, Rijnstraat, Lekstraat, Scheldestraat, Horstweg, Theresiastraat, Geertruidastraat, Margarethastraat, Venderinksweg, Krabbenbosplein, Krabbenbosweg, Catharinastraat en de Paulinastraat. Op het pleintje bij de Paulinastraat, Geertruidastraat, Margarethastraat geeft  het Twents TNT Fanfare Orkest een korte muzikale show, en daar wordt door een deskundige de mooiste palmpasen uitgekozen, wie de mooiste palmpasen heeft wint een prijs. Na de optocht kunnen de  kinderen met ouders/verzorgers eieren zoeken op de speeltuin aan de Paulinastraat 40, daar zijn prachtige prijzen mee te winnen. Voor meer informatie, tel.074 2426655 of kijk op de website: www.speeltuin-nijverheid.nl

Even voorstellen: Mensink Hoveniers

Delden - Een positieve beoordeling is vanzelfsprekend afhankelijk van de indruk die een bedrijf bij een klant achterlaat. Deze indruk wordt bepaald door de kwaliteit van de werkzaamheden, de tijdsduur waarin een klus geklaard wordt, de opstelling van degene die de werkzaamheden verricht naar de klant toe en tenslotte de prijs. Joost Mensink (27) heeft in de 10 jaar, die hij ondertussen in het hoveniersvak doende is, deze zaken goed in zijn oren geknoopt. Door voortdurend zijn bezigheden aan deze criteria te toetsen legt de positieve waardering hem geen windeieren. Integendeel; in de 2 jaar dat hij in zijn geboorteplaats Delden zijn hoveniersbedrijf runt, heeft hij zich een vaste plek in de regionale markt weten te veroveren. Doordat hij elke cent die hij verdient in het bedrijf stopt, beschikte hij al snel over een gevarieerd machinepark, waaronder een minikraan, trilplaten en sinds vorige maand een tuintrekker, compleet met frees, maai- en zaaimachine en een veegmachine. Hierdoor kan hij ook grotere klussen, zoals b.v. bedrijven, de baas. Joost Mensink werkte na zijn opleiding vele jaren bij Hans Balk in Hengelo. Daar leerde hij alle ins en outs van het vak. Naast het ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen kwam ook uitgebreid het straatwerk aan de orde. De aanleg van allerlei soorten bestrating, zoals b.v. sierbestrating, opritten rekent hij tot zijn specialiteit. Joost: “Dat hoeft niet per se in combinatie met tuinwerkzaamheden. Het komt nogal eens voor dat mensen bij nieuwbouw eerst de bestrating in orde willen hebben en pas later de tuin vorm gaan geven, vaak vanwege een beperkt budget”. Actueel deze maanden is een voorjaarsbeurt voor de tuin. Een goede aanpak heeft tot gevolg dat in de zomer met weinig onderhoud kan worden volstaan en de tuin er toch fraai uitziet. Het geheel opschonen, een beetje bijsnoeien (het echte snoeien gebeurt in het najaar) en het verticuteren en bemesten van het gazon doet wonderen. Voor de meeste mensen een megaklus waar ze als een berg tegenop zien. Maar voor een jonge sterke kerel als Joost in een ommezien gepiept. Bel 06 46336398 voor een gratis offerte. Foto en tekst: Jan Schoneveld.

Markelo - Komende zondag 25 maart wordt in cultureel centrum Het Beaufort in Markelo een expositie geopend van de Almelose kunstenaar Rob Koenders. Tegen één uur zal Koenders zelf samen met medewerkers van Het Beaufort het startsein geven voor de expositie waarvoor hij schilderwerken van uiteenlopende genres zal exposeren. “Het wordt een soort overzichtstentoonstelling” aldus de kunstenaar, die al eens eerder in Markelo exposeerde. Zijn werk heeft veel raakvlakken met het landschap, waardoor hij zich vaak laat inspireren. Tijdens reizen (o.a. per trein) maakt hij ruwe schetsen van wat hij voorbij ziet flitsen. Later worden deze schetsen in zijn Almelose atelier uitgewerkt tot doeken vanaf en heel groot formaat. Opvallend is de kleurenpracht in de werken. Koenders is ook erg bezig met kinderen te interesseren in kunst. Hij geeft les en er kunnen in zijn atelier zelfs kinderpartijtjes worden gehouden om kinderen op een speelse en plezierige wijze te introduceren in de wereld van de kunst. De expositie in Markelo wordt geopend aansluitend op het koffieconcert dat vanaf 12.00 uur ’s middags wordt gegeven door het mannenzangersensemble De Troubadours uit Enschede. De expositie is verder geopend op 31 maart en 1, 7, 8, 14 en 15 april van 14.00 tot 17.00 uur en uiteraard tijdens alle andere activiteiten in Het Beaufort. Ook op afspraak kan de expositie worden bekeken. Een afspraak kan worden gemaakt via het e-mailadres beheer@hetbeaufort.nl.

Bilderdijk speelt “Een Kus van een Rus”

Feestelijke opening clubhuis Tennisclub Delden

Voor verslag kampioenswedstrijd FC Twente

Woensdag 14 maart zijn in Lunteren voor de tiende keer de NLAwards uitgereikt, de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. De categorieoverstijgende Gouden NLAward ging naar de crossmediale productie ‘Verslag kampioenswedstrijd FC Twente' van RTV Oost, volgens de jury een ‘vernieuwende totaalaanpak waarmee het de omroep lukte om de hele regio mee te krijgen. Een eenvoudig concept met grote nieuwswaarde'. Ook het TV Oost programma ‘Groeten uit Assendorp’ werd onderscheiden met een NLAward. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de ROOS Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers. ‘Kracht van de regionale omroep ten volle benut’ De jury van de NL-Awards is lovend over het verslag van de kampioenswedstrijd van FC Twente: ‘Een prachtig voorbeeld van een groots opgezet multimediaproject. Sterk om in de tv-uitzending uitgebreid verslag te doen van berichtgeving in de sociale media. Hoe je een zwaktebod – geen tv-beelden van de wedstrijd – kunt omzetten in een uniek project waarin de kracht van een regionale omroep ten volle wordt benut en de omroep een grote bijdrage levert aan het volksfeest in de regio’. Op www.rtvoost.nl werd rondom de kampioenswedstrijd een live-blog bijgehouden met foto’s, berichten van verslaggevers en berichten en tweets van kijkers en luisteraars. In totaal keken zondag 15 mei 2011 ruim 750.000 mensen naar het live verslag van TV Oost, dat doorging tot in de nachtelijke uren. Van de Overijsselse bevolking keek bijna 45% naar TV Oost. Verantwoordelijk voor het verslag waren Frans Leushuis, Bert van Losser, Harm Dijkman en Gerson Veenstra. Groeten uit Assendorp: ‘toppunt van regionale televisie’ Het programma Groeten uit Assendorp werd onderscheiden met een NL-Award in de categorie TV Varia. De serie is een caleidoscopisch portret van de Zwolse volksbuurt Assendorp. De jury noemde het ‘een toppunt van regionale televisie: portretjes van mensen uit één plaats aan de hand van kortere en langere verhalen. Door de manier waarop dit gedaan is, blijf je als kijker geboeid kijken naar diversiteit van gewone mensen die ook bij jou in de buurt kunnen wonen. Een heel knap en goed geresearcht programma met een goed ritme in de uitzending’. Groeten uit Assendorp is gemaakt door Willem Alkema, Arnold Kijk in de Vegte en René Eijsink en kende een vervolg in de series Groeten uit Koekstad en Groeten uit de Kop.

Delden - Op zaterdag 17 maart jl. was het een gezellige drukte rond het clubhuis van TC Delden. Het viel samen met de landelijke dag NL Doet. Daarom waren er ’s ochtends vrijwilligers uit Hof van Twente, waaronder gemeenteraadsleden, die meehielpen met de finishing touch van het prachtig vernieuwde clubhuis. Ze hebben gezorgd dat het clubhuis er ’s middags schoon en feestelijk bij lag. Het clubhuis is vooral zo mooi geworden door de eigen leden die heel veel tijd en energie erin gestoken hebben om van deze ontmoetingsplek een juweeltje te maken. Dat ze konden tennissen, wisten we al, maar dat er zoveel talent en enthousiasme in deze club zit, is door de bouw wel duidelijk geworden. Het resultaat mag er zijn; een lichte, comfortabele plek vanwaar je onder het genot van een drankje kunt genieten van het tennissen. ’s Middags kwamen de leden om 15.00 uur bij elkaar voor de opening, maar het bleef tot het laatst een verrassing wie het clubhuis mocht openen. De vraag was: Wie is het gelukkige kind dat de sleutel vindt? Dat bleek Nick Stokkentreeff te zijn. Hij vond tussen de 300 tennisballen de bal met daarin de sleutel. Hij mocht het clubhuis officieel openen door het lint door te knippen. Met leden en genodigden werd het glas geheven op veel plezier en enthousiasme voor de komende jaren bij TC Delden. We hebben de dag afgesloten met een knallend feest en de conclusie dat vrijwilligerswerk een enorme bijdrage kan leveren om je idealen te realiseren! Vanaf zondag is het eerste buiten tennistoernooi van deze regio gestart, Delden Open. Het aantal deelnemers ligt ook dit jaar weer boven de 500. Kom gerust eens kijken. Wie weet bereikt het tennisvirus jou ook!

Opbrengst collecte Amnesty International

Markelo - Het is 1964, in het hartje van de Koude Oorlog. De jonge, knappe sterdanser van het Moskouse ballet ontvlucht in een wat al te spontane actie het communistisch regime. Met de hulp van een vriendin en met de geheime dienst op de hielen duikt hij onder bij een chaotisch gezin. Het hoofd daarvan blijkt echter een hoge militair te zijn bij het Ministerie van Defensie. Politiemensen, mannen van de Ambassade en de Veiligheidsdienst moeten om de tuin worden geleid. Alleen valse namen, vermommingen en voor-de-gek-houderij kunnen hem redden. Een van de vriendinnen die in het complot zit heeft een verloofde die als het moet nog wel kan doorgaan voor admiraal, voor schoonvader, voor nieuwslezer, voor seksmaniak en desnoods zelfs voor balletdanser... De afgelopen jaren heeft Bilderdijk veel moderne stukken laten zien van onder anderen Hugo Claus, Alex van Warmerdam en EricEmmanuel Schmitt. Dat leverde vermakelijk en interessant theater op. Deze keer gaat Bilderdijk helemaal voor de lach, en kiest voor een echte klucht: “Een Kus van een Rus” van Ray Cooney, in de vertaling van niemand minder dan John Lanting. In tegenstelling tot vorige jaren wordt er weer op het toneel gespeeld. De spelers zijn: Hermien Berendsen, Corrie Boers, Hermien Hannink, Kirsten Ongena, Gerard Bakker, Jurgen Bruggeman, Henk Dijkerman, Piet Meiberg, Stef van Laar en Niek Tijink. Deze laatstgenoemde speelt de arme Boebie Bus, die tegen wil en dank de ‘Russische balletwoeps’ Petrovian helpt ontsnappen. Dat hij daarvoor tegelijkertijd Commandant Snijders en Commandant Jansen de Quaai (met een Q) moet zijn, getrouwd met twee vrouwen tegelijk - en verloofd met de derde -, en zich ook nog eens in balletkleding moet vertonen is tot daar aan toe, maar als het Ballet van Moskou hem in wil lijven, houdt het zelfs voor hem op! Bilderdijk speelt 3 voorstellingen in De Haverkamp op 23, 24 en 30 maart. Aanvang 20.00 uur.

Muzieksalon Rohaan Markelo Zondag 1 april a.s. (geen grap) een koffieconcert met als speciale gast: Peter the Bagpipe Player een echte “Schotse” doedelzakspeler. Deze leading Piper van de band: “City of Apeldoorn Pipes and Drums” brengt u in Schotse sferen. Gekleed in zijn Schotse ruit (regiments-tartan Black Watch) speelt hij voor u nummers als: Amazing Grace, Abide with me en vele andere Schotse folksongs. Ook kunt u alles wat u altijd al eens wilde weten aan hem vragen (strikt persoonlijk natuurlijk…) Nieuwsgierig geworden? Bezoek dit bijzondere koffieconcert met muzikale omlijsting door Ben Lansink (accordeonorgel/zang) met o.a. nummers van Joop Stokkermans/ Den Braber/Leen Jongewaard, teveel om op te noemen…. Aanvang: 11.30 uur. Kosten: € 7.00 (incl. koffie/thee vooraf en in de pauze). I.v.m. beperkt aantal plaatsen is reserveren gewenst. Dit kan telefonisch bij fam. Lansink, tel: 0547-361818 of lansi20@hetnet.nl Wilt u ook optreden voor een klein publiek, zang of instrumentaal? Neem dan contact met ons op. Muzieksalon Rohaan, Fam. Lansink, Oude Rijssenseweg 1, Markelo.

Delden - De collecte van Amnesty International, die van 12 februari t/m 18 februari in Stad Delden werd gehouden, heeft € 2150.00 opgebracht. 33 vrijwilligers hebben gecollecteerd. Het was de tiende keer dat mensenrechtenorganisatie Amnesty International een landelijke collecte hield. Amnesty strijdt voor naleving van de mensenrechten in alle landen. Amnesty International is onpartijdig en onafhankelijk, en wordt voornamelijk gefinancierd door giften van leden en donateurs. Dankzij deze bijdragen, inclusief die we tijdens de collecte ophalen, wordt het werk van Amnesty blijvend mogelijk gemaakt. De collecte was heel succesvol. Amnesty dankt iedereen van harte voor de geldelijke bijdrage. Ook bedankt Amnesty alle vrijwilligers die in weer en wind hebben gecollecteerd voor hun enthousiaste inzet. Wilt u volgend jaar ook meehelpen? Dan kunt u zich aanmelden bij het Collecteteam via e-mail collecte@amnesty.nl of telefonisch via 020-77 33 834.

wo 21 mrt do 22 t/m zo 25 mrt vr 23 mrt

vr 23 t/m za 24 mrt

Inzamelingsactie voor My Book Buddy door obs Puntdak Goor - OBS Puntdak in Goor houdt op 26-27-28 maart een inzamelingsactie voor My Book Buddy. My Book Buddy realiseert (school)bibliotheken voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. De lokale mensen maken een Book Buddy kast waarna deze gevuld wordt met kinderboeken en informatieve boeken in de eigen taal. Elk kind heeft immers recht op lezen. Door het lezen van deze boeken krijgen de kinderen een bredere kijk op de wereld en wordt de kans op een betere toekomst vergroot. Door deel te nemen aan de actie voor My Book Buddy leren de kinderen dat het niet voor alle kinderen in de wereld vanzelfsprekend is dat er boeken zijn die je kunt lenen en lezen. Hoe zou de wereld er zonder boeken uitzien? Samenwerking en betrokkenheid van de Nederlandse scholen en bibliotheken zijn een belangrijk onderdeel in het My Book Buddy programma. De Nederlandse kinderen krijgen voorlichting over de behaalde buitenlandse resultaten en raken daardoor betrokken bij de ontwikkeling van kinderen in andere landen. Over de actie op de Puntdakschool: De kinderen van groep 1 en 2 maken een tekening over een kinderboek. De kinderen van groep 3 tot en met 8 lezen zoveel mogelijk bladzijdes in een zelfgekozen boek. Er is een tweedehands boekenbeurs van maandag 26 maart t/m woensdag 28 maart. Nu hopen we natuurlijk dat de kinderen door ouders en anderen, zoals bijvoorbeeld opa’s en oma’s of buren gesponsord zullen worden voor deze activiteiten. De kinderen gaan tot 23 maart op zoek naar zoveel mogelijk sponsors. Maandagochtend zal Cathy Spierenburg, aanspreekpunt van My Book Buddy, de actiedagen openen door de leerlingen te trakteren op een presentatie over My Book Buddy. Het sponsorlezen en -tekenen zal plaatsvinden op dinsdagmiddag 27 maart. Een echte jury, waarin o.a. Gera Vehof van de Hofbibliotheek, Bert v.d Berg van de stichting OPO, Marjon Kok specialist jeugdliteratuur van TC Tubantia en Cora Blaak van afdeling taal bij Expertis, bekijkt of alles goed verloopt. Woensdag 28 maart sluiten we de actie af met het bekendmaken van het eindbedrag. Niemand minder dan burgemeester Goudt zal deze taak vervullen. Meer informatie over My Book Buddy op www.mybookbuddy.nl.

za 24 mrt za 24 mrt t/m do 5 april zo 25 mrt

Piraten Festijn. Zwembad De Whee, Gruttostraat 44, Goor. Tijd: 15.15-17.30 uur. Prijs: € 3,40 of met abonnement. Meer info: www.sportfondsenhofvantwente.nl Marjan Berk komt naar het Beaufort. Het Beaufort, Burg. de Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 20 uur. Prijs: € 10,- incl. koffie/thee. Meer info: www.hetbeaufort.nl Circus Freiwald. Steltloperstraat, Goor. Meer info:www.vvvgoor.nl Het Diner - Toneeluitvoering. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 26,-. Meer info: www.reggehof.nl Een kus van een Rus - toneelvoorstelling Bilderdijk. De Haverkamp, Stationsstraat 28, Markelo. Tijd: 20 uur. Prijs: € 8,-, donateurs gratis voor 2 personen. Meer info: www.vvvmarkelo.nl Roué Verveer - In zeer goede staat. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 20,50. Meer info: www.reggehof.nl Kinderen in Oorlogsgebieden. Bibliotheek en Restaurant In de Hagen, Stadshagen 201, Delden. Tijd: 10-20 uur. Meer info: www.vvvdelden.nl The Grazy Old Jazzmen - Kofieconcert. Muziek Salon Rohaan, Oude Rijssenseweg 1, Markelo. Tijd: 11.30 uur. Prijs: € 7,- incl. koffie/thee bij aanvang en in pauze. Reser veren tel. 0547-361818 of lansi20@hetnet.nl. Meer info: www.vvvmarkelo.nl Troubadours-koffieconcert. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 12-14 uur. Prijs: € 10,-, t/m 12 jr € 2,50, middelbare school € 5,-. Meer info:www.vvvmarkelo.nl Voorjaarsexcursie IVN. Poort bij kasteel Weldam, Weldammerlaan, Markelo. Tijd: 13-15 uur. Meer info: www.vvvmarkelo.nl Oost-Nederlands Symfonie-orkest. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 15 uur. Prijs: € 20,50. Meer info: www.reggehof.nl Keveruitje. Iedereen kan vandaag meerijden. Restaurant de Tasca, Holterweg 20, Markelo. Meer info: www.vvvmarkelo.nl

di 27 mrt

René Appel en Charles den Tex in gesprek met Theo Hakkert. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 16,50. Meer info: www.reggehof.nl Film Les femmes du 6ème étage. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 7,50 met Hofcultuurpas € 3,75. Meer info: www.reggehof.nl Wijzigingen voorbehouden, voor actuele gegevens kijk op www.vvvhofvantwente.nl

Tentoonstellingen t/m zo 25 mrt Hommage aan Eef de Weerd. Galerie en Kunstuitleen de Pook, Noorderhagen 58a, Delden. Wo t/m vr 13-18, za 11-17 en zo 13-17 uur. t/m zo 25 mrt Kunstproject De Rituelenkar. Perron 1, Stationsweg 1-5, Delden. Tijd: dgl 9-22 uur. Meer info: www.mikc.nl t/m zo 25 mrt Gezichten en Preludium 4. Drawing Centre Diepenheim, Kuimgaarden 1, Diepenheim. Tijd: di t/m zo 11-17 uur. Meer info: www.kunstvereniging.nl t/m 1 april Renée Weisink en Anne van der Meiden. Galerie Visée, Grotestraat 41, Diepenheim Tijd: vr t/m zo 13-17 uur en op afspraak. Meer info: www.galerie-visee.nl t/m zo 15 april Expositie van José de Boer. Woonzorgcentrum de Wieken, Molenstraat 1, Delden. Tijd: dagelijks 10-18 uur. t/m zo 15 april Schilderijen van Mattie Schilders en Pavel Sivoz, beelden van Sjaak Smetsers. Galerie Àlafran, Grotestraat 45, Diepenheim. Tijd: wo t/m zo 12-17 uur. Gratis toegang. Meer info: www.galeriealafran.nl t/m ma 30 april Werk van nieuwe kunstenaars bij de Kunstuitleen. Paul Tieke, Ida Roekevisch en Vincent Jonker-Geels. Maar ook werk van: Dick Voortman, Ankie van Huisen, Rob Koenders en Ria Schapelhouman. Bibliotheek, De Höfte 9, Goor. Tijd: vr 16-20, za 10.30-12.30 uur. Meer info: www.kunstuitleenhofvantwente.nl t/m eind april Creatief op papier. Aquarellen, houtskool en potloodtekeningen van Jo Woestenenk-Ten Tije. Sporthal de Haverkamp, Stationsstraat 30, Markelo. Tijd: gelijk aan tijden sporthal. Meer info: www.vvvmarkelo.nl t/m zo 20 mei Expositie schilderijen Antonio Poimoumen. B&B Hoeve de Haar Boerderijlogies, Grote Looweg 4a, Delden. Tijd: do t/m zo 12-17 uur. Meer info: www.hoevedehaar.nl zo 25 mrt t/m wo 20 jun Expositie Rob Koenders. De kunstenaar met de zwarte hond. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Te bezichtigen tijdens activiteiten in het Beaufort en op afspraak. Meer info: www. hetbeaufort.nl t/m zo 1 juli Verkoopexpositie zout- en pepervaatjes. Zoutmuseum Delden, Langestraat 30, Delden. Tijd: di t/m vr en zo 14-17 uur. Prijs: € 4,50. Meer info: www.zoutmuseum.nl.


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 5

Kennisgeving Wet bodembescherming locatie Noordwal 23 in Delden (Hof van Twente) Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben een beschikking genomen op het verzoek tot instemming met een evaluatieverslag overeenkomstig het Besluit uniforme saneringen (BUS) op bovengenoemde locatie. De locatie is kadastraal bekend als de volgende percelen: gemeente Stad-Delden, sectie A, sectienummers 7372, 9107 en 9108. Deze beschikking ligt van 22 maart 2012 tot en met 2 mei 2012 ter inzage in Gemeente Hof van Twente, De Hรถfte 7, 7471 DK Goor. De beschikking is tevens in te zien op internet: overijssel.nl/loket/bekendmakingen. De mogelijkheid tot bezwaar of beroep is in de beschikking aangegeven. Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, kan binnen zes weken na verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, team Juridische Zaken, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle (telefoon 038 499 93 05), onder vermelding van de projectcode OV173505070.

Bezoek onze website:

www.v-malemode.nl Iedere vrijdagavond tot 21.00 uur

KOOPAVOND Kennisgeving Melding Besluit uniforme saneringen locatie J.M. de Bruynstraat 79a in Goor (Hof van Twente) Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 9 maart 2012 een melding op grond van artikel 28 van de Wet bodembescherming (Wbb) ontvangen van Gemeente Hof van Twente, Afdeling Openbare Werken. Het betreft het voornemen op bovengenoemde locatie te saneren overeenkomstig het Besluit uniforme saneringen (BUS). De sanering valt in de categorie Kleinschalig immobiel, als bedoeld in artikel 1.2 onder a van de Regeling uniforme saneringen (RUS). Deze kennisgeving geschiedt onafhankelijk van de controle of de melding in overeenstemming is met artikel 39b van de Wbb, het BUS en de RUS. Binnen vier weken na ontvangst van de melding delen Gedeputeerde Staten van Overijssel schriftelijk aan de melder mee of de melding in overeenstemming is met artikel 39b van de Wbb. Deze mededeling is geen beschikking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Inspraak, terinzagelegging, zienswijze, bezwaar en beroep zijn niet van toepassing. Indien de melding in overeenstemming is met artikel 39b van de Wbb kan de saneerder vanaf vijf weken na de ontvangstdatum van de melding aanvangen met de sanering. Voor nadere inlichtingen over deze melding kunt u contact opnemen met de heer S.B.J. Brekelmans van het team Bodem (telefoon 038 499 78 24).


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 6

Samenwerking gemeente, ondernemers, brandweer en politie geprolongeerd

Thuisjuf leerondersteuning en bijles

Goor - Dinsdag 13 maart, tijdens de ledenvergadering van de sectie detail/horeca Goor Collectief, heeft de centrumcoördinator van Goor, dhr. R. van der Veen, zijn handtekening gezet onder het convenant dat de samenwerking tussen gemeente, politie, brandweer en centrumondernemers vastlegt. In 2010 werd het Keurmerk Veilig Ondernemen behaald, waar toen ook onderlinge afspraken werden vastgelegd in een convenant. Omdat deze na 2 jaar was verlopen, is er een nieuw convenant opgesteld. In een eerder stadium was het convenant al ondertekend door burgemeester Goudt, dhr. Gieling namens de brandweer en zal het afsluitend worden ondertekend door dhr. van den Heuvel namens de politie. Het nieuwe samenwerkingscontract zal voor een termijn gelden van 3 jaar. Het omvat vooral de korte lijnen tussen ondernemers en overheid. Elk kwartaal komen afvaardigingen van alle partijen bij elkaar in een speciale werkgroep en bespreken daar de knelpunten. Deze werkgroep houdt ook eenmaal per jaar een schouw in het centrum om te kijken naar brandveiligheid, onderhoud straatmeubilair, graffiti en veiligheid. Tijdens de ledenvergadering kon dhr. R. Kamphuis namens de werkgroep veilig ondernemen melden dat er een website voor ondernemers komt, waarin zij kunnen zien wie er een winkelverbod heeft, hier staan ook tips en trucs op omtrent criminaliteit en veiligheid. D.m.v. deze site kan er op korte termijn ook een sms-alert gerealiseerd worden. De leden van KVO Goor ontvangen hier binnenkort alle info over. Met dit sms-alert kunnen de ondernemers snel info krijgen bij veiligheidskwesties, zoals onlangs een aantal ‘gasten’ via een wisseltruc aan het winkelen was.

Stokkum - Voor kinderen op de basisschool, die moeite hebben met bepaalde bewerkingen op het gebied van rekenen en/of taal, of met het leren van een toets, of die even niet lekker in hun vel zitten waardoor hun onderwijsprestaties negatief worden beïnvloed, bestaat nu de mogelijkheid tot begeleiding of bijles bij de Thuisjuf. De Thuisjuf is Berta Dijkink, lerares basisonderwijs met inmiddels de nodige onderwijservaring. Zij wil de kinderen gaan begeleiden bij haar thuis in Stokkum, in een informele en huiselijke sfeer. Dat kan op afspraak: op werkdagen, behalve de woensdag, van 15.30 tot 18.00 uur en op de woensdag van 14.00 tot 18.00 uur. De Thuisjuf is er in principe voor leerlingen van de basisschool, maar Pabostudenten die moeite hebben met rekenen, spelling of grammatica kunnen ook een beroep op haar doen. Interesse? Neem dan contact op via thuisjuf@ziggo.nl, of bel 06-43245113.

19e editie Hippische Meerdaagse Markelo 18, 19 en 20 mei Markelo - In het weekend na Hemelvaart zal voor de negentiende maal het terrein van het Hippisch Centrum aan de Potdijk in Markelo het start- en eindpunt zijn voor de Hippische Meerdaagse. Het routecomité is momenteel druk bezig om de routes voor deze editie vast te leggen. Elke dag zullen er drie dagtochten voor ruiters en aanspanningen van zo’n 25 km worden uitgezet door de bosrijke omgeving van Markelo en omstreken. Voorlopig zijn de routes vastgesteld op vrijdag richting Rijssen, zaterdag Markelo en de zondag zullen we Holten opnemen in de routes. Dat de prachtige natuurgebieden rondom Markelo; o.a de Borkeld, Verwolde, Schwarzwald, de Hulpe, Herikerberg en de Apenberg daarin niet zullen ontbreken zal duidelijk zijn. Het routecomité heeft ervoor gezorgd dat er in elke tocht wederom een goede en vooral sfeervolle stopplaats wordt ingericht waar mens en dier heerlijk kunnen bijkomen. Water voor de paarden en de mogelijkheid om de innerlijke mens te versterken met een hapje en een drankje zullen aanwezig zijn. Het start- en finishterrein is gelegen op het terrein van Stichting Paarden- en Ponysport aan de Potdijk te Markelo. Vrijdag 18 mei kunnen de deelnemers tussen 10.00 uur en 11.30 uur starten. Dit geldt tevens voor zaterdag 19 mei en zondag 20 mei. Het secretariaat aan de Potdijk is tijdens de Hippische Meerdaagse elke morgen geopend vanaf 9.00 uur waar de deelnemers hun benodigde papieren kunnen afhalen. De kosten bedragen voor 1 dag 10 euro, voor 2 dagen 20 euro en rijdt men 3 dagen mee dan bedragen de kosten 25 euro per ruiter/aanspanning. De route wordt door middel van duidelijke bordjes aangegeven. De deelnemers zullen tijdens de Meerdaagse over prachtige ruiterpaden en zandwegen mogen rijden waarvan een groot aantal normaal gesproken is gesloten voor ruiters en aanspanningen. Voor de deelnemers van ons evenement hebben de landeigenaren hun wegen speciaal geopend. Bent u geïnteresseerd en/of wilt u meerijden of eerst nog een folder van dit prachtige meerdaagse paardenevenement bekijken, dan kunt u het secretariaat benaderen of kijken op www. hippischmarkelo.nl/hippisch Tevens is hier het inschrijfformulier te downloaden. Voor informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Stichting Hof van Twente Hippische Meerdaagse: Marjan Noteboom, Loosboersstraat 33, 7475 BN Markelo, tel. 0547 – 363972 of per e-mail: hippischemeerdaagse@hotmail.com De toegang aan de Potdijk is gratis.

Inzamelingsactie Maarkelbewust Markelo - Onder de noemer “Maarkelbewust, don’t give up the fight” heeft een aantal Markeloërs de handen ineen geslagen om geld in te zamelen voor 3 goede doelen. Vrijdag 13 april zal Markelo in het teken staan van een grootscheepse actie om het KWF, Join4Energy en VillaJoep financieel te ondersteunen. Het organisatiecomité hoopt op een grote Markelose betrokkenheid, waardoor een zo’n hoog mogelijk bedrag ingezameld kan worden om VillaJoep (strijd tegen Neuroblastoom kinderkanker), Join4Energy (onderzoek naar stofwisselingsziekten) en het KWF Kankerbestrijding te steunen. Tussen 16.00 enn 21.00 uur vindt bij Bill’s Bar een grote spinningmarathon plaats. Het eerste uur is bestemd voor de Markelose schooljeugd. In de resterende uren kunnen bedrijven, vriendengroepen, buurtverenigingen, sportverenigingen etc. tegen betaling een fiets huren. Veel teams hebben zich al aangemeld, waaronder veel bedrijven, het vierde elftal van Sportclub Markelo, het waterpoloteam van SG De Hof, de ouderraad en de leerkrachten van Elserike en een aantal vriendengroepen. Indien u ook wilt deelnemen kunt u een mail sturen naar info@maarkelbewust.nl Rond kwart voor 5 zal Marieke Dollekamp, de zangeres die doorbrak tijdens The Voice of Holland, een speciaal solo-optreden verzorgen. De avond zal ook muzikaal ingevuld worden. Vanaf 21.00 uur is er een grandioze after-party, waar iedereen van harte welkom is. Tijdens deze party zal ook een veiling worden gehouden. U kunt de te veilen items binnenkort bekijken op de speciale website www.maarkelbewust.nl en dan een bod doen middels een mail naar info@maarkelbewust.nl Rond middernacht hoopt de organisatie een prachtig bedrag bekend te kunnen maken, dat dan zal worden overhandigd aan de drie goede doelen: KWF, Join4Energy en VillaJoep.

Maurien Rikkert werkt aan herstel Goor - Maurien Rikkert uit Goor heeft het afgelopen weekend niet mee kunnen doen aan de Nederlandse overdekte kampioenschappen tennis in Rotterdam wegens een schouderblessure. Enkele maanden geleden heeft zij een soortgelijke blessure gehad. De komende ca. 3 maanden zal Maurien geen (internationale) toernooien kunnen spelen maar werken aan haar herstel samen met haar fysiotherapeut. Maurien heeft dit jaar al enkele toernooien moeten opgeven evenals vorig jaar en wil nu eerst werken aan haar volledig fysieke herstel alvorens weer toernooien te gaan spelen. Zij zal waarschijnlijk ook geen wedstrijden kunnen spelen in de competitie (voor Tepci in Apeldoorn) in de maanden april en mei. In de tweede helft van mei of in juni hoopt zij weer wedstrijden te kunnen spelen.

Swingen en kunst in “De Pot” Oproep voor muzikaal bijbaantje

Foyer van De Reggehof krijgt metamorfose

Bornerbroek - Jeugdkoor Eigen Wijs is op zoek naar iemand die het leuk vindt om ons koortje muzikaal te begeleiden met zijn/ haar instrument. Het koor bestaat uit ± 15 kinderen. Elke week hebben wij repetitie op woensdagavond van 18.00-19.00 uur in de basisschool van Bornerbroek. Deze repetitie-avond is eventueel bespreekbaar, mocht u belangstelling hebben. Dit koor begeleidt ongeveer 1x per maand een gezinsviering te Bornerbroek. Op 28 maart en 4 april hebben wij een open repetitie, mocht u meer informatie willen bent u van harte welkom. Onze interesse gaat uit naar iemand die keyboard en/of piano speelt. Leeftijd is van minder belang en uiteraard is er een onkostenvergoeding. Voor verdere vragen kunt u zich richten tot onze dirigente mevr. I. Morshuis. U kunt haar ook bereiken via de mail: inemorshuis@versatel.nl of telefonisch contact: tel. 0546-860672 of 06-13051351; Jeannine Brok, tel: 074-03841166.

Goor - Goorse ondernemers Ben van Bel van ZiT en Kirstin Gerritsen van dess Kirstins slaan de handen ineen om de foyer van De Reggehof een nieuwe uitstraling te geven. Bezoekers en gebruikers van De Reggehof mogen meebepalen in welke stijl de foyer wordt omgetoverd tot dé ontmoetingsplek, waar iedereen met hart voor cultuur samen kan komen. Ben van Bel en Kirstin Gerritsen gunnen De Reggehof een nieuwe look van de foyer. Zij zullen daar als sponsor hun bijdrage voor leveren, waarbij ze optimaal gebruik maken van hun kennis en vaardigheden. Van Bel zal van de bestaande meubelstukken weer kunststukken maken en Gerritsen zal zich met name richten op het kleurgebruik en de styling van de foyer. Het streven is dat na de zomersluiting iedereen in een getransformeerde foyer terecht zal komen, waar de handtekening van ZiT en dess Kirstins onder staat. Ben en Kirstin hebben inmiddels twee moodboards gemaakt die gedurende twee weken te zien zullen zijn in de foyer van De Reggehof. Van 23 maart tot 6 april kan er gestemd worden op welke stijl toegepast zou moeten worden in de foyer. Daarna wordt er gestart met de voorbereidingen en vervolgens kan er vanaf eind juni (ná het schoolfeest) geklust worden. Bedrijven en mensen die net als ZiT en dess Kirstins belangeloos hun steentje bij willen dragen bij de omtovering van de foyer, kunnen contact opnemen met De Reggehof via 0547 284 888 of pr@reggehof.nl. Mankracht en materialen zijn meer dan welkom!

Rommelmarkt Delden - Dit jaar houdt de folkloristische Dansgroep Midden Twenthe en kindergroep de Rappe Klömpkes haar jaarlijkse rommelmarkt. U kunt spullen brengen aan Twickelerlaan 15. ALLEEN OP DE EERSTE EN DERDE DONDERDAG VAN DE MAAND van 16.00 tot 19.00 uur. Graag telefonische afspraak. Joke ter Doest 074-3762487. Dorien Weenink 074-3764539.

Markelo - Swingen en kunst, deze combinatie staat dit jaar op het menu van het jaarlijkse optreden van de Hof Jazz Band op zondag 1 april a.s. in Herberg De Pot aan de Potdijk te Markelo. De band bestaat uit 8 mannen en 1 vrouw afkomstig uit de kernen Delden, Goor en Markelo van Hof van Twente. Bandleider/klarinettist Henk Bergevoet en trompetist Harry Masselink komen uit Goor, evenals pianist André Bomers en bassist Henk Sprick. Drummer Jan Dennebos, saxofonist Ari Blankenstijn en banjo/ gitarist Ron Heijer komen uit Markelo. Delden levert trombonist/arrangeur Jan Nossin. Ook uit Delden komt zangeres Tonny Nijland, die met swingende zang een aantrekkelijk element aan de muziek toevoegt. De leden van de Hof Jazz Band zijn echte routiniers en treden veelal regionaal op en hun repertoir spreekt vooral dansliefhebbers en liefhebbers van oude‐stijl-jazzmuziek erg aan. In de loop der jaren is er door Henriëtte Dennebos-van der Glas bij diverse gelegenheden van alle bandleden een portret in aquarel gemaakt. Deze zullen, samen met een aantal schilderijen, welke allemaal te maken hebben met muziek, en de jazz in het bijzonder, deze middag tentoon worden gesteld Aanvang: 14.30 uur, entree 5 euro.


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 7

Big Bang Zangfestival Kaartclub Vennebekken Hengelo - De Muziekschool Hengelo organiseert op zaterdag 24 maart a.s. het Big Bang Zangfestival met een eindpresentatie in Poppodium Metropool, aanvang 20.00 uur. Een avond waar 23 kandidaten van zich zullen laten horen met bekende popliedjes van o.a. Alicia Keys, Norah Jones, Irene Cara, Christina Aguilera, Anouk, e.v.a. De speciale arrangementen voor Big Bang en zang zijn geschreven door Egbert van Groningen en alle kandidaten ontvangen tijdens het voorafgaande traject zangcoaching van zangdocent lichte muziek Martine Thijs. De Big Bang o.l.v. bandleider Bert Fransen zal op zaterdag 24 maart schitteren en alle kandidaten live begeleiden. De volgende scholen doen mee: Montessori College Twente - 't Genserler - Bataafs Lyceum - SG Twickel - SG de Grundel - Zangafdeling Muziekschool Hengelo. Juryleden zijn: Helen Hilberink (jazz zangeres uit Hengelo) en Davy de Wit (hoofd popacademie ArtEZ Enschede) Kaarten à € 5,00 zijn te reserveren via www. metropool.nl of aan de kassa te koop.

Benefiet bridgedrive Lions Club Goor Markelo - Diepenheim

Overhandiging Bebseltrofee door Jeroen Bebseler aan de winnaars, de dames Hannie Broekhuizen en Carla de Vries. Goor - Voor de twaalfde achtereenvolgende keer organiseerde de Lions Club Goor – Markelo – Diepenheim haar jaarlijkse benefiet bridgedrive, waarvan de opbrengst aan het goede doel wordt besteed. Evenals voorgaande jaren werd deze drive, die een begrip in de regio is geworden, gehouden in Dinercafé & Zalencentrum “De Bebsel” te Goor. Op vrijdag 16 maart 2012 speelden 76 paren uit Hof van Twente en andere Twentse plaatsen om de “Bebseltrofee” en de vele andere aardige prijzen, die voor een belangrijk deel weer belangeloos voor het goede doel beschikbaar waren gesteld door Lions leden en door diverse gulle sponsoren, zoals Dinercafé De Bebsel, Grandcafé De Zon, Bistro d’olde Smidse, bakkerij Van Otten, Le TonneleT wijn en cultuur en de Echte Groenteman Wiemerink in Goor, Bistro De Loep, Hotel Herikerberg, Restaurant de Tasca en Hoveniersbedrijf Wentink in Markelo, Restaurant Den Haller, Restaurant In de Kokkerieje en slagerij Kastelein in Diepenheim. De Bebsel stelt telkens gratis de zaal, de bekers en een koude en warme snack per deelnemer beschikbaar. Deze drive zou niet mogelijk zijn geweest zonder de uitstekende en belangeloze me-

Dinsdagavond 27 maart finalefeest bij Spar Kleis Diepenheim

Uitslagen veertiende ronde van de Willem Wolfbokaal Markelo - In de veertiende en voorlaatste ronde wist Jan Heuvink zijn derde overwinning van het seizoen om de Willem Wolf Bokaal op zijn naam te schrijven. Door deze overwinning heeft hij zijn positie in het eindklassement verbeterd. De eindrangschikking kan in de laatste ronde nog op zijn kop worden gezet. De verschillen tussen de nummers een en vijf was meer dan tweehonderd punten. De plaatsen twee tot en met vijf werden respectievelijk bezet door Willy Bielderman, Jan Vruwink, Johan Klein Twennaar en Jo Winkel. Uitslagen 1. Peter Nijhof 3.461 punten 2. Herman Bielderman 3.436 punten 3. Herman Vasters 3.319 punten 4. Jan Heuvink 3.235 punten 5. Ria ten Thije 3.176 punten De laatste ronde vindt plaats op vrijdag 30 maart a.s. om 20.00 uur bij Café Vennebekken. dewerking van de Goorse bridgeclub “Niet Kwetsbaar”. De wedstrijdleiding was deze keer in de bekwame handen van Henk Kappert en Jaap de Vries. De Lions leden zorgden zoals gebruikelijk voor de bediening. De netto opbrengst van deze benefiet drive bedroeg € 1.200 en zal door de Lions Club worden besteed aan het Lions project “Fight for Sight”, dat gericht is op de bestrijding en preventie van blindheid en hulp aan slechtzienden in de ontwikkelingslanden. Dit project wordt ook gesteund door de Stichting Wilde Ganzen, die de netto opbrengst van deze drive verhoogt met maar liefst 55%. Gekoppeld aan deze benefiet bridgedrive heeft de organiserende Lions Club ook een inzameling gehouden van gebruikte brillen ten behoeve van de mensen van het project “Fight for Sight” Ook dat was met 218 ingeleverde brillen een groot succes. Dat zich ook dit jaar weer zoveel deelnemers voor deze 12e benefietbridgedrive hadden ingeschreven, bewijst eens te meer dat deze uiterst gezellige Lions drive zich inmiddels een plek bij de Twentse bridgers heeft weten te veroveren. Uitslag van de bridgedrive: De 76 paren waren ingedeeld in 2 lijnen van 14 paren elk en 4 lijnen van 12 paren. Gespeeld werd in een zgn. topintegraal toernooi, waarbij in alle lijnen dezelfde 24 spellen worden gespeeld, zodat de uitslagen in de verschillende lijnen onderling vergelijkbaar zijn. Kampioen van de avond werden: de dames Hannie Broekhuizen & Carla de Vries met een score van 74 %. De eerste 10 prijzen gingen naar: 1, de dames Broekhuizen & de Vries 74,00 % 2. de dames Achterberg & Meijer 66,13 % 3. het echtpaar Hollink 65,10 % 4. de heren Nieuwehuijse & Tieman 64,23 % 5. de dames Dutmer & Peuscher 64,12 % 6. de dames van Mourik & Flink 61,64 % 7. de dames Kaas & van de Ham 61,54 % 8. de dames Franken & Heutink 58,95 % 9. het echtpaar Hondelink 58,68 % 10. mevr. Lagendijk & dhr. Hansen 57,03 % De volledige uitslag en de spelverdeling van de 24 gespeelde spellen is te vinden op de website van de Bridgeclub Niet Kwetsbaar onder de kop competitie. Zie www.nbbportal.nl/27008/

“Diabetes en depressies” Op dinsdag 27 maart houdt de Diabetesvereniging Nederland (DVN) Regio OostNederland haar jaarvergadering 2011 en in samenwerking met DIMENCE een themabijeenkomst in de Twentezaal van de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) te Almelo. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Spreeksters zijn mw. G. van der Stouve en mw. T. Daggenvoorde. Bijkomende verschijnselen van diabetes kunnen depressies zijn. DIMENCE is een organisatie in de geestelijke gezondheidszorg die zich met deze problemen bezighouden Meer informatie over deze bijeenkomst en/of diabetes is te verkrijgen via de coordinatoren werkgebied Almelo e.o., mw. A. Schröder, tel. 06-14461730, e-mail: clschroder01@cs.com, werkgebied Hengelo e.o., dhr. H. Schepers, tel. 074 – 3761420, e-mail: dvn-hengelo@home.nl. Iedereen is van harte welkom, alleen leden van de Regio Oost-Nederland hebben stemrecht op de Jaarvergadering. De toegang is gratis, vanaf 19.30 uur staan koffie en thee klaar.

Vrijwilligers in actie op Wendezoele tijdens NL Doet

Diepenheim - De E.H.B.O. vereniging Markelo – Diepenheim organiseert op donderdagavond 29 maart een lezing. Cardioloog Dr. Stoel van het Medisch Spectrum Twente en werkzaam bij het Thoraxcentrum Twente komt spreken over zijn vak als cardioloog. Diverse behandelmethoden en ingrepen zullen besproken worden. Deze avond is toegankelijk voor een ieder die geïnteresseerd is en de entree is gratis. De lezing wordt gehouden op donderdag 29 maart en start om 20.00 uur in zaal Beltman aan de Goorseweg 22a te Diepenheim.

Schooljeugd Stokkum bij Nationale Reisopera

Diepenheim - Eindelijk is het dan zover, dinsdagmiddag 27 maart is de finalemiddag van de verkiezing Supermarkt van het Jaar 2012. In Regardz (Hart van Holland) te Nijkerk komen alle finalisten bij elkaar en krijgen zij te horen wie zich daar tot Supermarkt van het Jaar of Buurtsupermarkt van het Jaar 2012 mogen kronen. Het voltallige team van Spar Kleis vertrekt om 12:00 vanaf de supermarkt met een bus van Ter Doest richting Nijkerk. Natuurlijk is ook aan de klanten gedacht, zij zullen o.a. via Twitter en Facebook op de hoogte worden gehouden, maar kunnen ook in de winkel terecht voor het laatste nieuws, want die is gewoon geopend! Een aantal collega ondernemers uit de regio hebben spontaan hun hulp aangeboden en runnen die middag en avond de supermarkt. Kom gerust langs en profiteer o.a. van de extra finale middagactie: 4 appelflappen voor maar € 0,99! “Of we nou met of zonder beker terugkomen, het behalen van de finaleplaats in deze landelijke verkiezing is al een topprestatie op zich, en dat mag gevierd worden. We hopen om ongeveer 20:00 weer met de bus terug te zijn in Diepenheim. Als dank voor het meeleven tijdens de diverse voorrondes op weg naar deze finale, staat er voor iedereen, klanten, vrienden en familie een hapje en een drankje klaar. Om het feestje helemaal compleet te maken komt ook het dweilorkest Bêentels Kabaal nog even langs!”, aldus een enthousiaste ondernemer Albert-Jan Kleis.

Hof van Twente viert boomfeestdag op de Borkeld Vrijwilligers Ronald en Mart in actie Ambt Delden - In het kader van NL Doet zijn bij museumboerderij Wendezoele ook vrijwilligers druk doende geweest. Mede door Mart en Ronald, leerlingen van het AOC, is veel werk verzet. Met oude, onregelmatige straatklinkertjes werd een prachtig, pastelkleurig ouderwets pad aangelegd. Een reden des te meer deze zomer een bezoek te brengen aan de Wendezoele. U waant zich in de vorige eeuw. Het werk is erg arbeidsintensief. Vandaar dat de komende tijd de werkzaamheden nog een vervolg zullen krijgen. In totaal gaat het om een herbestrating van 120 m2 straatwerk met historische klinkertjes. Indien er onder u mensen zijn die een bijdrage willen leveren aan het vervullen van deze leuke en uitdagende klus, laat het ons weten. Het verlicht de werkzaamheden van de vrijwilligers en het bestuur van de Wendezoele. Het conserveren van de museumboerderij vergt toch al veel inzet. Zij zullen u dankbaar zijn voor uw hulp.

E.H.B.O. vereniging Markelo – Diepenheim organiseert een lezing

Hof van Twente viert dit jaar de boomfeestdag op De Borkeld. Ongeveer 70 kinderen van de St. Petrusschool uit Hengevelde, De Gijminkschool uit Goor en Elserike uit Markelo zullen 21 maart samen met burgemeester Jeroen Goudt een begin maken met de aanleg van een groene verbindingszone en samen met Ellen Eeftink, bekend van het Tv-programma Idols, het boomfeestlied zingen. Op de boomfeestdag wordt een begin gemaakt met de aanleg van een groene verbindingszone van natuurgebied De Borkeld - via oude houtwallen en kleine bospercelen in de omgeving - naar de Herikerberg zodat dieren zich veilig kunnen verplaatsen. De kinderen planten drie grote inlandse eiken met daaromheen struiken die in deze omgeving van nature voorkomen, zoals lijsterbes en vuilboom. Ze creëren zo een beschutte oversteekplaats voor dieren. Hof van Twente, Staatsbosbeheer en diverse particulieren werken samen om groene verbindingszones tussen ecologische hoofdstructuurgebieden aan te leggen. De gemeente geeft hiermee invulling aan haar landschapsontwikkelingsvisie en Staatsbosbeheer realiseert de flora en fauna doelstellingen met dit project. Door de herinrichting van het gebied krijgen oorspronkelijke plant- en diersoorten weer een kans. Het bedrijf Mapei Nederland uit Almelo heeft als hoofdsponsor van de Stichting Nationale Boomfeestdag dit project in gang gezet samen met Staatsbosbeheer. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil in het bijzonder kinderen interesseren voor de waarde van bomen en bossen. De Nationale Boomfeestdag is een jaarlijks terugkerend fenomeen, waaraan diverse scholen uit Hof van Twente al hun medewerking verleenden. Mapei Nederland is een van de particuliere organisaties die medewerking verleent aan de Boomfeestdag. Het bedrijf produceert emissiearme voorstrijken, egalisaties en vloerlijmen. Mapei is hoofdsponsor van de Stichting Nationale Boomfeestdag en wil zich inzetten om kinderen de waarde van bomen voor de natuur te laten inzien door ze een eigen boom te laten planten. In de komende jaren laat Mapei in totaal vijf hectare bos aanplanten in de Borkeld.

Stokkum - De groepen 5 t/m 8 van obs Stokkum waren vorige week te gast bij de Nationale Reisopera in Enschede. Jan de Boer van de Reisopera vertelde de schooljeugd hoe een operaproductie tot stand komt en hij verzorgde een rondleiding door het gebouw. Elke operaproductie heeft een eigen team, een regisseur, een decorontwerper, een kostuumontwerper en een lichtontwerper. Tijdens een operavoorstelling zijn vaak zo’n 200 mensen aan het werk, inclusief een groot koor en een symfonieorkest. De kinderen bezochten repetitieruimtes en verschillende werkplaatsen (de timmerwerkplaats en schilderwerkplaats), bekeken maquettes en allerlei attributen die bij een opera uitvoering gebruikt worden. Alles wat nodig is voor zo’n opera wordt bij de Reisopera gemaakt. Heel bijzonder voor de jeugd was wel het bezichtigen van het kostuumatelier waar de kleding wordt gemaakt. Ook mochten ze een kijkje nemen in de opslagruimten met duizenden paren schoenen en tienduizenden kostuums. Moderne kostuums, maar ook kostuums zoals die gedragen werden in vorige eeuwen, allemaal gemaakt in het atelier van de Reisopera. Jan de Boer verklapte de jeugd verschillende theatergeheimpjes en liet zien hoe ‘bloedende wonden’ aangebracht worden. Ook het maken van pruiken kwam ter sprake. De Markelose jeugd was een en al aandacht, stelde tal van vragen en wist zelf ook al heel veel te vertellen over theater. Na een glaasje frisdrank voor de jeugd werd het bezoek aan de Reisopera beëindigd met een filmpje over een operavoorstelling door kinderen, in 1 dag ingestudeerd bij de Reisopera. Misschien wel een volgende uitdaging voor de Stokkumse jeugd.


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 8

Steun voor zorgvisie in Hof van Twente

Hardloopclinics bij AWD2005

Goor – Meer dan 30 vertegenwoordigers van een groot aantal zorgorganisaties, de gemeente en gemeenteraadsfracties hebben donderdagavond 15 maart hun steun betuigd aan het integrale zorgplan dat door de PvdA in samenspraak met vele organisaties was opgesteld. Dit plan zal – na verwerking van de reacties – door de gemeente Hof van Twente gebruikt gaan worden als basis van het gemeentelijk beleid. In een levendige dialoog werden de 9 kernelementen van het plan besproken en vooral door de aanwezige professionals voorzien van kritische kanttekeningen. Kritisch was men bijvoorbeeld over onvoldoende aandacht voor preventie en de rol van het (speciaal) onderwijs daarin. Ook zou de gemeente meer oog moeten hebben voor de signalerende rol die peuterspeelzalen en consultatiebureau’s kunnen hebben. Randvoorwaarde is dan wel een adequate hulpverlening zodat niet de ‘kleuterjuf’ wordt opgezadeld met het gezinsprobleem dat zij heeft gesignaleerd. Grote overeenstemming was er over de decentrale aanpak met kern- of wijkgebonden teams, die ook de verantwoordelijkheid voor bijvoorbeeld indicaties zouden kunnen dragen. Hoewel er nog wel juridische haken en ogen aan kleven, zou het beheer van het patiëntendossier bij de cliënt zelf moeten liggen. Dit biedt het voordeel dat, als de cliënt dat zelf wil, de informatie voor iedereen toegankelijk is. Bij Jeugdzorg zijn hiermee al positieve ervaringen opgedaan. Een pleidooi werd gehouden voor een soepele overgang van de drie fases: welzijn, informele zorg en formele zorg. Meerdere fases kunnen immers naast elkaar bestaan en dan moeten er geen ‘schotten’ bestaan. In dat kader werd ook aandacht gevraagd voor het welzijn van de mantelzorger, die vaak niet wordt opgemerkt omdat de zorg primair uitgaat naar de cliënt zelf. De gemeente heeft een taak als het gaat om het faciliteren van (tijdelijke) woonvoorzieningen voor mantelzorgers. Flexibele uitzonderingsregels op het gebied van ruimtelijke ordening zouden hiervoor moeten worden opgesteld. Het afnemend aantal (vergrijzende) vrijwilligers was bij velen een bron van zorg. Het inschakelen van uitkeringsgerechtigden voor een maatschappelijke taak werd wel als mogelijkheid gezien, mits er ook perspectief werd geboden, bijvoorbeeld door scholing of het verwerven van ervarings certificaten. Tenslotte werd nog gediscussieerd over de vraag in hoeverre regionale samenwerking tussen gemeenten noodzakelijk is, ook ten aanzien van het kwaliteitsaspect. De conclusie was dat aan een regionale samenwerking niet te ontkomen is, bijvoorbeeld als het gaat om zware (juridische) hulpverlening en de administratieve organisatie omtrent de financiën. Wel was men unaniem van mening dat wat lokaal kan, ook lokaal moet worden uitgevoerd. Onno Bordes, voorzitter van de PvdA Hof van Twente, vroeg aan vertegenwoordigers van de aanwezige organisaties hoe zij hun rol in het vervolgtraject zagen. De spontane reactie was dat brainstormsessies met de gemeente nog heel veel kan opleveren bij de uitwerking van de plannen. Daarnaast heeft de gemeente een grote informatie-achterstand op bijvoorbeeld het gebied van de Jeugdzorg, dat nu door de provincie wordt uitgevoerd: ‘Ze hebben geen idee, wat er op hen afkomt’.

Delden - Waarom hardlopen? Er zijn genoeg redenen te bedenken om te beginnen met hardlopen. Hardlopen: - Vergroot je uithoudingsvermogen; - Verbetertd de spierconditie; - Maakt de mentale veerkracht groter; - Is cholesterol verlagend; - Kan een flinke uitlaatklep zijn; - Zorgt voor een betere nachtrust; - Kun je overal en altijd doen. Om te beginnen met hardlopen is het belangrijk dat je onder begeleiding van een gediplomeerde trainer begint. Je voorkomt dan onnodige blessures en je gaat niet te hard van stapel lopen. Als je met name in het begin te hard van stapel loopt, loop je de kans om blessures op te lopen waardoor de effecten en het plezier van hardlopen minder worden. En dat is juist niet de bedoeling. Een goede opbouw om uiteindelijk 5 of 10 km te kunnen hardlopen is zeer belangrijk. Om u op weg te helpen organiseert AWD2005 dit jaar wederom een hardloopclinic die u verantwoord op weg helpt om uiteindelijk 5 km aan een stuk te kunnen hardlopen. Gedurende 20 tot 25 weken zal er iedere maandagavond om 19.30 uur gestart worden vanaf het AWD2005 sportcomplex aan de Morsweg in Delden, Morsweg 23, naast het scoutingterrein. Op maandag 16 april 2012 zal de eerste training plaatsvinden. Wanneer u minimaal 16 jaar oud bent en u daadwerkelijk aan uw gezondheid wilt werken of sportief bezig wilt zijn kunt u zich aanmelden via awd2005@ gmail.com. Maar u kunt ook eerst nadere telefonische informatie inwinnen bij Bennie Oude Heuvel. 0640588852. Voor de reeds gevorderde lopers, die onder begeleiding en in een hardloopgroep willen lopen hebben we al jaren een 5 en 10 km hardloopgroep. Maar bent u van plan om nog meer km’s te kunnen of willen afleggen, ook dan bent u van harte welkom om in verenigingsverband te trainen onder deskundige begeleiding. Kortom, AWD2005 biedt iedereen de kans om in verenigingsverband te trainen en verantwoord hard te lopen Mocht het hardlopen echter te veel zijn voor u, maar u wilt wel gezond in beweging komen, dan bent u van harte welkom bij onze vereniging om wekelijks mee te wandelen met onze wandelgroep. Iedere dinsdagavond om 19.15 uur vertrekt deze groep vanaf onze accommodatie om door de omgeving van Delden te wandelen. Wandelen kunnen we allemaal en zeg zelf wandelen met een groep is toch veel gezelliger dan alleen wandelen. Daarnaast zullen enkele wandeltochten in het land worden uitgezocht om samen deze tocht tot een goed eind te volbrengen. Het wandelen op de dinsdagavond duurt ongeveer anderhalf uur en sluiten we altijd af met een gezellig praatje en koffie in onze kantine. Ook voor de wandelgroep kunt u zich aanmelden via de mail of telefonisch bij Bennie oude Heuvel.

Fietsen voor ALS Delden - Via deze weg wil ik uw aandacht vragen voor de ziekte ALS. ALS is een progressieve spierziekte die tot nu toe niet te genezen is. Het onderzoek naar de behandeling en uiteindelijk de genezing van ALS kost veel geld, maar deze ziekte is voor de farmaceutische industrie niet zo interessant omdat ze betrekkelijk zeldzaam is. In Nederland gaat het om ongeveer 1.500 patiënten. Voor de broodnodige fondsen wordt veelal een beroep gedaan op de vrijgevigheid van de samenleving. Ik ben zelf sinds 2008 ALS-patiënt en ik woon in Delden. Onlangs ben ik betrokken geraakt bij een nieuwe landelijke sponsoractie die van start is gegaan onder de naam “Tour du ALS”. Hierin proberen de deelnemers op 1 juni aanstaande 1, 2 of 3 keer de bekende berg Mont Ventoux per fiets te bedwingen. Een oproep in mijn directe omgeving leverde tot nu toe 9 deelnemers op, waaronder 5 Deldenaren. Zij gaan proberen om het benodigde sponsorgeld van minimaal € 1000,- per persoon binnen te halen. Daarvoor gaan ze persoonlijke sponsoren benaderen, maar ze willen ook een beroep doen op de gemeenschap. Zo wordt binnenkort bij de C1000 een statiegeldactie gestart en zijn er vergevorderde plannen voor een 24 uurs spinningmarathon. U kunt meer informatie over de actie en over de deelnemers vinden op de weblog: www. fietsenvoorals.blogspot.com Ga voor meer informatie over de Tour du ALS naar www.tourduals.nl. Ben Demmer

WHC D3 kampioen

● Kennismaken met golf ? ● Golfvaardig worden? ● Handicap verbeteren? ● Een complete golfcursus? ● Lid worden vanaf €18,-?

Word nu lid van de Twentse Golf Academy OPEN DAGEN ● Op zaterdag 24 maart en zondag 25 maart houdt de Twentse Golf Academy haar jaarlijkse Open Dagen. Kom gezellig langs om geheel vrijblijvend kennis te maken met onze prachtige golfbaan, een balletje te slaan of een kop koffie te drinken in ons fraaie clubhuis. ● U bent op deze dagen van harte welkom vanaf 10.00 uur om kennis te maken met de golfsport en met de Twentse Golf Academy. Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u kunt natuurlijk zelf ervaren hoe verslavend golf eigenlijk is. ● Wij zien u graag op zaterdag 24 maart of

zondag 25 maart!

Bentelosestraat 54 | 7497 MR Bentelo | www.twentsegolfacademy.nl Hengevelde - De jeugd heeft de toekomst! WHC zit voor de komende jaren op rozen. Wat kunnen de meisjes van D3 goed handballen. Goed samenspelen, verdedigen en goede sprongworpen zijn genoeg ingrediënten om voor de toekomst van WHC garant te staan. Afgelopen zondag moest WHC D3 in de Marke spelen tegen Combinatie ’64. De eerste helft ontliepen de beide teams elkaar niet veel. Door het goede coachen van Corine en Kitty werd in de tweede helft overtuigend en vechtend gehandbald door WHC. De volle tribune, gevuld met ouders, broertjes, zusjes en natuurlijk de opa’s en oma’s waren daarnaast de ‘extra man’ in het veld. De eindstand werd 9-4. Het kampioenschap is binnen. De meisjes werden van alle kanten op de foto gezet, gefeliciteerd en kregen de nodige (paas)attenties. De tractor met versierde wagen kon weer uit de loods om met de meisjes een dik verdiende ereronde door Hengevelde te maken. Na afloop kregen ze natuurlijk nog het bijbehorende glas “champagne” en een patatje.

Paastafel NBvP Vrouwen van Nu afd. Delden

Gouden plak voor Veerle van der Donk

Diepenheim - Afgelopen zaterdag 17 maart was in sporthal De Delden - Op woensdag 28 Trefkoele te Dalfsen een grote maart a.s. houden wij weer tatami, hier werd voor de 22e onze gebruikelijke paastafel. keer het jaarlijkse Dutch Open judotoernooi De avond wordt dit jaar verzorgd door het gehouden. De organisatie was in handen van bestuur. We laten ons verrassen! Budo Promotion Ommen, onder de auspiciën Na de pauze zal mevr. Hiddink uit Lochem van de IBF (Internationale Budo Federatie). ons komen vertellen over Pasen en de ge- Er werd strijd geleverd op 8 judomatten. Aan bruiken die hiermee samengaan. dit fenomeen werd meegedaan door 18 natiDe avond wordt gehouden bij café-restau- onaliteiten met in totaal zo’n 500 judoka’s. rant "Het Hoogspel" aan de Bornsestraat 1 te Ook judoclub ’t Höfke Diepenheim was Ambt Delden, aanvang: 19.45 uur. met 5 judoka’s vertegenwoordigd. Ondanks We hopen weer veel van onze leden te mo- dat het een moeilijk en zwaar toernooi was, gen begroeten. wisten toch nog twee deelnemers een podiHeeft u ook belangstelling voor een van onze umplek te behalen. activiteiten, kom gerust een keertje kijken! In de klasse meisjes poule 8-9 jaar t/m 40 U bent van harte welkom. kg behaalde Veerle van der Donk uit Goor Voor informatie kunt  contact opnemen met de 1e plaats. onze secretaris Mieke ter Hellen, tel. 074- Bij de jongens jeugd 13 -14 jaar t/m 34 kg 3763112. behaalde Bas te Lintelo de 3e plaats.

ACTUELE AGENDA

ACCORDEONVERENIGING DE OPTIMISTEN 15 april: Voorjaarsconcert in muziekgebouw “In Vriendschap”, aanvang 11.30 uur, toegang gratis; 2 sept.: Openluchtconcert bij ’t Hoogspel in Ambt Delden, aanvang 14.00 uur; 3 nov.: Najaarsconcert in het Parochiehuis in Delden, aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Elke dinsdagavond repetitie (18.30 uur opleidingsorkest; 18.45 uur B-orkest; 20.15 uur A-orkest) in muziekgebouw In Vriendschap, De Mors 1, Delden. CENTRALE AGENDA BENTELO 21 mrt.: vergadering dorpsraad; 30-31 mrt.: Mensen in Nood: kledinginzameling; 3 apr.: K.B.O.: bingo; 24 apr.: Ouderensoos: bingo; 30 april: Oranjefeest 1 mei: K.B.O.: start zomer-programma; 8 mei: OuderensoosKBO: slotavond seizoen 19.30 uur; 22 mei: K.B.O.: bezoek aspergeteler Rudi Buschers; 23 mei: vergadering dorpsraad; 25-26-27 mei; H.V. Bentelo: 60-jarig jubileum; 3 juni: Appel en Ei toernooi; 5-6-7-8 juli: Midzomerfeesten; 18 juli: vergadering dorpsraad; 26 sept.: vergadering dorpsraad; 21 nov.: vergadering dorpsraad, zie www.bentelo.info. Opgave/inlichtingen 0547-292305. KAARTAVONDEN PAROCHIEHUIS DELDEN Zaal open: 19.00-22.30 uur maart: 23; april: 13, 27 (laatste avond).

ACTIVITEITENAGENDA SOCIËTEIT VOOR OUDEREN Schoolstraat 40 te Goor Maart: 22: Kaarten (jokeren/kruisjassen; aanvang 14.00 uur); 23: Onderlinge biljartcompetitie om de “Dinybeker”; 26: Regionale biljartcompetitie (aanvang 14.00 uur); 27: Handwerken o.l.v. de Welfare en het Rode Kruis (aanvang 14.00 uur); Klaverjassen voor liefhebbers (aanvang 19.30 uur); 29: Bingo (aanvang 14.00 uur); 30: Onderlinge biljartcompetitie om de “Dinybeker”. Op niet genoemde doordeweekse dagen is de sociëteit ‘s middags open vanaf 14.00 uur. Er is voldoende plaats voor nieuwe bezoekers/sters voor deelname aan diverse activiteiten. JAARPROGRAMMA PASSAGE DELDEN De avonden worden gehouden in de “Voorhof”, Kerkstraat 6 in Delden (tenzij anders aangegeven). Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar, aanvang 20.00 u. 21 maart: Bijeenkomst verzorgd door een z.g. eendagsbestuur; 18 april: Laatste avond van het seizoen met een presentatie van mevr. Sinninghe Damsté over de ontwikkeling van het Ganzenbord. Andere activiteiten: Naast dit programma worden nog andere activiteiten georganiseerd door o.a. de kunsten cultuurgroep, de leeskring en de uitstapjescommissie. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Thea Kelderman, tel. 074-3841531. T/m april komen we iedere derde woensdagavond van de maand bij elkaar.

Delden - v.v. Rood Zwart Delden - A.s. zondag 25 maart wordt er weer een familiedag georganiseerd bij de v.v. Rood-Zwart op sportpark de Scheetheuvel. Dit zal plaats-vinden rondom de wedstrijd RoodZwart 1  Enschedese Boys 1 (aanvang 14.30 uur). Er wordt eerst een jeugd voorwedstrijd gespeeld, aanvang 13.15 u. Verder is er weer een groot springkussen en kinderen kunnen kleuren en zich laten schminken. Na afloop is er een gezellige familiebijeenkomst voor jong en oud in en om het clubgebouw. Nieuw is dit keer dat er ook een barbecue bij is. De weersvoorspellingen voor a..s. zondag lijken prima, dus de organisatie rekent wederom op een grote opkomst. Iedereen is van harte welkom, wel of geen Rood-Zwart lid!

Expositie Ben Wasser in de Pook

Delden - Ben Wasser woont en werkt op de Tiengeboden in de Ooijpolder bij Nijmegen. Het polderlandschap en de oude steenfabrieken met hun tasvelden ter weerszijden van de grote rivieren blijven voorname thema’s in zijn schilderwerk. Vanaf 1980 tevens periodiek werkzaam in de Berry, de streek rond Bourges in midden-Frankrijk. Daar vond hij een andere ruimtelijkheid in het glooiende landschap met het goud van de uitgestrekte graanvelden en de tegen de heuvels van Sancerre opklimmende wijngaarden. Sinds 1990 is het Friese en Groninger landschap daarbij gekomen. Ook daar is immers nog ruimte zo ver als het oog reikt. In ieder sereen en open landschap vindt hij trouwens zijn inspiratie bij zijn pogingen die ruimte en rust te vangen binnen het strakke kader van paneel of doek. Om de specifieke atmosfeer van het moment zo goed mogelijk vast te leggen, werkt hij bij voorkeur op locatie. In Galerie De Pook te Delden laat hij een selectie uit voornamelijk de Franse landschappen zien. Ben Wasser studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Nijmegen. Tijdens die studietijd medeoprichter van de studentenschilderkring TORS. Daar leerde hij het vak van de Nijmeegse kunstschilder Toon Vijftigschild, lid van de toenmalige Liga Nieuwe Beelden aan wie de Karel de Grote-prijs werd toegekend. Gedurende een vijftal jaren hoofdredacteur van het Nijmeegs Universiteitsblad NUB en redacteur van het tijdschrift Te Elfder Ure waarin voornamelijk publicaties over beeldende kunst en literatuur. In de zeventiger jaren lid van het actiecomité Groenlanden dat zich met succes inzette voor het ongeschonden behoud van de door de plannen tot Waalverlegging bedreigde Ooijpolder en een veiliger vaart op de rivier. Tot 1988 leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs en redacteur van het Weekblad van het Nederlands Genootschap van Leraren NGL evenals medewerker voor de buitenlandse betrekkingen. Vanaf 1988 fulltime schilderactiviteiten naast blijvend publicistisch werk op literatuurhistorisch en cultuurhistorisch gebied, waaronder een drietal monografieën. Expositie van 01-04-2012 t/m 27-05-2012 in de Pook te Delden, Noorderhagen 58a. Openingstijden: wo do vr 13:00 - 18:00 za 11:00 - 17:00 zo 13:00 - 17:00. www.depook.nl


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 9

De Dennen 11a 7491 HH Delden Tel: Fax:

074 - 376 52 05 084 - 736 75 58

Email: info@maribri.eu Www: www.maribri.eu

M. KEIZER

Een combinatie waar spanning in zit.

Schilderwerken

A l een s gedacht uw eigen stroomleverancier te worden? Het kan d.m.v. Zonnepanelen!

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl

W at kost het ? DH Z set : Y L p29B-240 W P + sortering, 10 jaa r product garantie. - 12 panelen totaa l 2880 wp, totaa l 2600 kwh productie per jaa r - D elta solivia 2.5 inverter - Complete set installatie materialen incl kabels stekkers etc. - voor pannendak - Incl btw voor € 4350 ( 1,51/W P ) Uw besparing op de ene rgierekening: 2600 Kwh x € 0,25 per Kwh = € 650,- per jaa r

Donderdag 22 maart ‘t Wapen van Markelo

Hoevee l subsidie kunt u krijgen? € 1,50 per W p

met max. € 2000 *

T erugverdientijd: € 4350- € 2000 = € 2350 € 2350 / € 650 = 3.61 jaa r! ( *S ubsidie Hof V an T wente )

Vrijdag en Zaterdag 30 + 31 maart Eetcafé de Ster, Goor Zondag 1 april: Lentefair, Bathmen Donderdag 12 april De Hagmöll, Bentelo Donderdag 19 april Gebrande Waateren, Hengevelde Zondag 22 april: Esrein Markt, Hengelo Donderdag 26 april Café Dwars, St. Isidorushoeve Woensdag 23 mei Café Smitties, Delden

www.galeriefifty50.nl

van 11.00 uur tot 20.00 uur

V oor verdere vragen ook betreffende volledige installatie en andere combinaties : R R D ienstverlening & service T el. 06-22477545 E -mail: richard-rupert@hetnet.nl

Te huur: Opslagruimte in buitengebied. Goed afgesloten en geïsoleerde hal van 30 tot 300 m2 Tevens paarden/ ponystallen te huur. Ook evt. vakantieopvang. Tel. 06-51001624

• DRIVE-IN SHOWS • VERHUUR VAN LICHT EN GELUID • VERHUUR VAN JUKEBOX SYSTEMEN

Afspraak aan huis mogelijk! Tel: 06-21412453

Industriestraat 70 7553 CR Hengelo (Ov.)

WWW.DISCOMUSICSOUND.NL

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur. Volop artikelen die bij het voorjaar horen. Ook voor rondom Pasen veel producten om het huis sfeervol in te richten. Wereldwinkel Delden, Kortestraat 2b, 074-3767025. Te koop: kunststof kist met kampeerspullen, o.a. bordjes, kopjes, pannetjes, bestek, enz. Tevens 3 sch.rubberen slaapmatjes, 2 kampeerstoeltjes in hoes, rugzak, grondzeil (2x3 m), 3 waterdichte plunjezakjes, 2 fleece slaapzakken. Tel. 0743761812. Te koop: oude stalmest. Gehaald of gebracht. Tel. 06-29228769. Muziekvereniging Amicitia Delden zoekt een enthousiaste hoornist of leerling hoornist om haar orkest te versterken. Zin om één avond per week samen muziek te maken en plezier te beleven aan het meespelen in een harmonie? Kom gerust een kijkje nemen op onze repetitie, elke donderdagavond v.a. 19.30 uur. Voor meer info: www.amicitia-delden.nl, of bel 06-50476165. Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie enz.) Tel. 0743762263. Te koop gevraagd: oud linnen, meubels, sieraden, schilderijen, inboedels, kabinet, bijbels en andere kerkboeken, enz., enz. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416. Wieb Dekker verzamelt oude ansichtkaarten van Stad en Ambt Delden, kranten- of tijdschriftenknipsels en -foto’s. Noorderhagen 31, Delden, tel. 074-3764356. Aangeboden in Delden: stalling /winterstalling voor auto’s en motorfietsen. Tel. 06-10202663.

Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

Heeft u overgewicht? en wilt u hulp om gezond af te vallen? ANKA gewichtsconsulent 0547 292582

Te huur aan de Eiken 5 Delden: ± 340 m2 Bedrijfsruimte Tel. 06-55143494

Taxi Centrale Goor M.i.v. 1 maart zijn wij nieuw gevestigd in Goor. Wij richten ons op vervoer op afspraak voor o.a. luchthavenvervoer, zorgvervoer, evenementenvervoer en uitgaansvervoer. Voor verdere informatie kijk op onze site:

www.taxicentralegoor.nl Schipholvervoer al vanaf € 22,50 p.p. (bij minimaal 4 personen)

Weekendvervoer: Met 8 persoons busjes en personenauto’s rijden wij naar diverse uitgaansgelegenheden in de omgeving.

Vertrek vanuit Goor naar b.v.: Bill’s Bar / Dieka Markelo vanaf: Lucky Rijssen vanaf: Centrum Hengelo vanaf: Centrum Enschede vanaf: Boode Bathmen vanaf: Dancing Bruins Saasveld vanaf: ( bij volle bus à 8 personen )

€ 7,50 p.p. retour. € 10,00 p.p. retour. € 10,00 p.p. retour. € 15,00 p.p. retour. € 15,00 p.p. retour. € 12,50 p.p. retour.

Kijk voor acties op www.weekendvervoer.nl en bel voor reserveringen: 06-20539460

Wij zijn nog op zoek naar Weekend- / Nachtchauffeurs


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 10

Kunstuitleen Hof van Twente

Prijsuitreiking jaarlijkse loterij Hof van Twente – Kiev-Pechersk

Goor - De kunstuitleen heeft een gevarieerde collectie samengesteld van werken van hedendaagse beeldende kunstenaars uit Hof van Twente en omgeving. Een van de kunstenaars aan wie wij nu aandacht besteden is Ida Roekevisch, geboren op 4 januari 1957 als Ida Klein Braskamp, woont al haar hele leven in Haarlo, een vriendelijk dorp halverwege Borculo en Eibergen in de Gelderse Achterhoek. Al op jonge leeftijd begon ze met tekenen en schilderen om haar emoties te uiten en haar fantasieën vorm te geven. Het liefst was ze naar de kunstacademie gegaan - kreeg op de Mavo ook dat advies - maar haar ouders vonden het geen geschikt milieu voor hun jongste dochter. In 1985 begon ze met lessen in pentekenen en aquelleren bij Robert Ottens. Ze maakte pentekeningen naar de werkelijkheid van onder meer havens, boerderijen, mensen en stillevens. Begin 90er jaren begon ze met olieverf, eerst op linnen, later op Mdf. In dat opzicht is ze volledig autodidact. Ida Roekevisch is ook keramiste en het werken met klei en glazuren en de spanning over het eindresultaat is een uitlaatklep. Haar grote inspirator is de Oostenrijkse kunstenaar-architect-filosoof Hundertwasser. Vanaf het begin van de 21ste eeuw is een enorme ontwikkeling in haar werk te zien. Haar nieuwste thema is Tibet, dak van de wereld. Ida Roekevisch, die haar werk signeert met IK (vanwege haar meisjesnaam), weet mensen steeds weer te ontroeren. De Kunstuitleen Hof van Twente leent werken uit van Ida Roekevisch. Abonnee worden kan door inschrijving. Per jaar zijn de kosten voor de huur van een kunstwerk 48,00 Euro. De maximale leenperiode is een half jaar. Bij de kunstuitleen zijn cadeaubonnen te koop, een orgineel cadeau voor een verjaardag of jubileum. Ook bedrijven kunnen kunstwerken lenen. De kunstuitleen is gevestigd in de bibliotheek in Goor. Openingstijden: vrijdag 16.00- 20.00 uur, zaterdag 10.30-12.30 uur. Voor meer informatie:www.kunstuitleenhofvantwente.

V.l.n.r. Bert en Tineke Nijeboer, Petra ten Dam en Jan Lentelink Goor - Traditioneel houdt de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk een jaarlijkse loterij, die wordt georganiseerd door de werkgroep Activiteiten van de vereniging. Dit jaar werden er 1.343 loten verkocht, hetgeen resulteerde in een netto opbrengst van € 2.481,00. De trekking heeft plaatsgevonden op zaterdag 10 maart 2012 door een functionaris van de Regiopolitie Twente, afdeling Hof van Twente. Er waren – met dank aan de sponsoren - 41 prijzen te winnen beschikbaar gesteld door: Globe Reisburo, Middelkamp Mode, Grand Café De Zon, Restaurant Den Haller, Modezaak Quin, Slagerij Kastelein, Kapsalon Trendy Hair, Bakkerij Nollen, Kledingzaak Casual for you, Sim Design, Rijwielhandel Reiners, Chriskes Curiosa, Hoek wasstraat, Vishandel Verdriet, Limburgia, Provak, Napoleon Kook en Zo kado, Bloemisterij Keuper, de Orangerie, Wiljan’s Wijnhuis, Dio, Mitra drankenhandel, Wiemerink groentehandel, Le Coq, Top 1 Toys en Burgodruk. De hoofdprijs, een vakantie cadeaubon van Globe Reisburo ter waarde van € 450,- viel deze keer op lotnummer 982 dat toebehoorde aan Bert en Tineke Nijeboer te Goor. De prijs werd op 17 maart uitgereikt door Petra ten Dam namens Globe Reisburo en Jan Lentelink, voorzitter van de werkgroep Activiteiten van de Vereniging Hof van Twente –Kiev-Pechersk. De 41 prijzen zijn gevallen op de volgende lotnummers: 004 007 061 089 101 119 122 187 235 352 400 455 495 501 505 509 572 617 640 644 665 714 725 763 772 774 804 832 845 862 897 920 972 982 1022 1051 1133 1143 1162 1214 1332 Alle prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen en hun prijs in ontvangst kunnen nemen.

Concert bij Kaarslicht

Delden - Het komende Concert bij Kaarslicht in de Oude Blasius te Delden is op zaterdag 31 maart a.s. Ook dan wordt het concert weer gegeven door een koor, ditmaal weer een koor uit Twente. Het Vocaal ensemble EXICON zingt een uur lang prachtige koormuziek voor de passietijd. Op het programma staan namen van grote componisten: Franz Liszt, Anton Bruckner, Giuseppe Verdi en Ildebrando Pizetti. Van Verdi klinkt het “Laudi alla virgine Maria” en een “Pater noster”. Het volledige programma is te vinden op de website van de Deldense kerken: www.blasiusdelden.nl. Vocaal ensemble Exicon werd opgericht in 1984 met als doelstelling collectief, zonder dirigent, op een zo hoog mogelijk niveau de koormuziek te beoefenen. De muzikale achtergrond van de leden is divers, zoals: zangers, kerkmusici, dirigenten en instrumentalisten. Iedereen heeft zijn/haar eigen deskundige inbreng. Het koor streeft een gedurfde programmering na, vaak met minder uitgevoerde, moderne composities. Daarbij is het koor bekend vanwege de welluidende koorklank. Meer informatie over Exicon kunt u vinden op hun website. Ook dit Concert bij Kaarslicht belooft weer een boeiende luisterervaring op te leveren. Het concert begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, collecte bij de uitgang.

Palmpasenoptocht Delden - De kindergroep “De Rappe Klömpkes” organiseert ook dit jaar de Palmpasenoptocht. Dit gebeuren zal samen met Drumfanfare worden gehouden op zondag 1 april a.s. Het vertrek is om 14.30 uur vanaf de Kolk (C1000) in Delden. De route is als volgt: De Kolk, Peperkampweg, Spoorstraat, Mr. Racerstraat, W. von Elggstraat, Kortestraat, Markt, Achter de kerk, Noordwal, Kattenbothof, Molenstraat, Pleintje Wieken, Molenstraat, Langestraat, tot aan het woonzorgcentrum St. Elisabeth. Bij slecht weer alleen optreden in het St. Elisabeth om 15.00 uur. Iedereen is dan ook welkom.

Voorjaarsverschijnselen op het landgoed Het Weldam Bent u benieuwd naar wat het voorjaar u te bieden heeft? Kom dan zondag 25 maart naar het Weldam waar u o.l.v. gidsen van IVN Markelo en Diepenheim het voorjaar kunt ontdekken. Het Weldam, bekend om zijn grote cultuurhistorische waarde, staat ook bekend om zijn grote rijkdom aan stinsenplanten waarvan we in het voorjaar volop kunnen genieten. Behalve aan deze opvallende voorjaarsbloeiers zal ook aandacht besteed worden aan allerlei voorjaarsverschijnselen zoals uitlopende knoppen van heesters en bomen en niet te vergeten de uitbundige voorjaarsvogelzang. De start van deze voorjaarsexcursie is om 13.30 uur vanaf de hoofdpoort van het landgoed gelegen aan de Diepenheimseweg tussen Goor en Diepenheim. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis, een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld. Meer informatie : 0548 362620.

Opbrengst Reumacollecte in Delden Het Reumafonds bedankt alle collectanten en bewoners van Delden voor de grote inzet en bijdrage aan het prachtige resultaat van de collecte. In de landelijke collecteweek van 12 tot en met 17 maart 2012 is in Delden in totaal € 3.397,03 opgehaald. Namens het comité hartelijk dank.

Bloemenatelier “De Oranjerie” opent in Markelo

Rob Favier te gast bij de Paasviering

De Twentse Golf Academy; betaalbaar golf is doorslaand succes

Hervormde Vrouwenvereniging Markelo Markelo - Rob Favier is een Nederlandse zanger, entertainer, liedjes schrijver en theoloog. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een fulltime band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. Favier is een veelzijdig artiest en treedt op tijdens uiteenlopende gelegenheden, van kleine bijeenkomsten tot grote congressen, van kerkdiensten tot politieke debatten. Programma’s worden vaak op maat gemaakt, wardoor zijn werk geschikt is voor mensen tussen de 15 en de 65 met uitlopers naar boven en beneden. Vrijwel elke zondag verzorgt hij een kerkdienst of een samenkomst waarin hij alleen voorgaat, maar ook het muzikale gedeelte voor zijn rekening neemt. Het zijn vrijwel altijd bijzondere diensten, zoals jeugd-, open deurdiensten, theaterdiensten en trouwdiensten. Ook hier ontbreekt de humor niet. Markelo - Op de plek waar tot voor kort “Bloemboutique de Jaargetijden” was geves- De avond wordt gehouden op donderdag tigd, aan de Taets van Amerongenstraat in Markelo, is 15 maart een nieuwe vestiging 29 maart a.s. en begint om 20.00 uur in het Dienstgebouw van de Martinuskerk in Marvan Bloemenatelier de Oranjerie geopend. Eigenaresse Dinie Pierik-Nijland uit Markelo nam 5 jaar geleden in Goor de gelijknamige kelo. vestiging over en heeft nu dus een nieuwe vestiging geopend in Markelo. Naast natuurlijk de boeketten, bloemen en planten zijn er allerlei vazen, potten, cadeauartikelen, fotolijstjes  etc. “Bloemenatelier De Oranjerie” maakt allerlei soorten bloemwerken, o.a. bedrijfsarrangementen, bruidswerk, rouwarrangementen en bloemstukken. Kom gerust een kijkje nemen in onze nieuwe winkel.

Spelmiddag ‘Discozwemmen’ voor jonge mantelzorgers

De Stichting Informele Zorg Twente organiseert in samenwerking met de, bij SIZ Twente horende, vrijwilligersgroep Almelo, op zondag 15 april een ontspannende activiteit voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Wij gaan dan discozwemmen bij zwembad Laco!! Een hele middag lekker zwemmen op discomuziek, van glijbanen glijden, gezellig kletsen met andere jonge mantelzorgers en natuurlijk is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de consulenten jonge mantelzorgers of met hen gezellig een praatje te maken. Het wordt een spetterende middag!! Meld je daarom snel aan! In Nederland hebben 1 op de 4 jongeren thuis te maken met  iemand  die langdurig  ziek is. Bijvoorbeeld  iemand met  een lichamelijke of  psychische ziekte,  een  handicap of een ernstige verslaving. Het kan gaan om je vader, moeder, broer of zus.  Deze kinderen  helpen daarom thuis vaak mee om de boel draaiende te houden. Dat gaat niet altijd zonder (kop) zorgen. Herken jij jezelf hierin en houd je van een uitdaging of heb je gewoon zin in gezelligheid met andere JMZ-ers? Geef je dan voor woensdag 4 april op door te bellen naar 053 - 431 39 40 of een mail te sturen naar: jongemantelzorgers@siztwente.nl  Meer informatie over de activiteit en ons verdere aanbod is te vinden op www.siztwente.nl.

Bentelo - Nog geen jaar geleden is het, de opening van de Twentse Golf Academy in Bentelo, en zonder te overdrijven kunnen we stellen dat het initiatief van ondernemer Frank Agterbos een doorslaand succes is. Gedreven door de gedachte dat golf vooral leuk en laagdrempelig dient te zijn, is in Bentelo een formule neergezet die werkelijk uniek is in de Nederlandse golfwereld. Of het nu gaat om het behalen van het felbegeerde Golf Vaardigheids Bewijs, in alle rust oefenen en spelen of een gezellig uitje met het bedrijf, de familie of vrienden, het is allemaal mogelijk op de Twentse Golf Academy. Medio maart 2011 opende de golfbaan in Bentelo haar poorten. Tijdens de georganiseerde Open Dagen werd reeds een honderdtal leden ingeschreven. Dit aantal is inmiddels bijna verdrievoudigd. Gezien de huidige economische situatie is dat minstens een opmerkelijke ontwikkeling te noemen. Frank Agterbos verklaart desgevraagd waarom zijn onderneming zo succesvol is. ‘De combinatie van uiterst scherp geprijsde abonnementen, gekoppeld aan een hele fraaie golfbaan met uitstekende oefenfaciliteiten, maakt dat niet alleen onze leden zich hier helemaal thuis voelen, maar dat ze ook nog eens vol trots aan hun familie en vrienden vertellen hoe leuk het is om lid te zijn van de Twentse Golf Academy. Dit heeft er voor gezorgd dat we in korte tijd zijn doorgegroeid naar het huidige ledental’. En inderdaad, de prijzen die de Twentse Golf Academy hanteert zijn zonder meer scherp te noemen. Het is al mogelijk om vanaf 18(!) euro per maand lid te worden en onbeperkt te oefenen. Uniek is hierbij dat op de Twentse Golf Academy niet apart betaald hoeft te worden voor het gebruik van oefenballen op de driving range, dat is altijd bij het lidmaatschap inbegrepen. Veel van de leden kiezen echter voor een lidmaatschap van 50 Euro per maand en kunnen hiervoor, naast onbeperkt oefenen en spelen, ook nog eens tot maar liefst vijf uur per week golfles boeken. ‘Ons 50 euro lidmaatschap is absoluut de beste deal in golf die er te krijgen is‘, zegt golfprofessional Fred Westerdaal. ‘Voor dit geld is het voor iedereen die in golf is geïnteresseerd betaalbaar om kennis te maken met deze geweldige uitdagende sport’. Het afgelopen jaar hebben ook menig bedrijf en vriendengroep de weg naar Bentelo kunnen vinden voor een gezellige golfclinic, al dan niet met een hapje en een drankje. ‘ Het mooie van onze formule is dat iedereen, ongeacht het spelniveau, bij ons heel snel de baan in mag om te proeven van wat golf zo uniek maakt’, aldus Agterbos. ‘Dit maakt ons bij uitstek geschikt om met familie, vrienden of collega’s eens een paar uurtjes kennis te komen maken met golf. Desgewenst hebben wij, dankzij de aanwezigheid van restaurant Intensz, de mogelijkheid om uw feestje of uitje volledig te cateren’. Ook voor het komende seizoen heeft de Twentse Golf Academy weer volop plannen om het de leden nog meer naar de zin te maken en het ledental verder uit te breiden. De afgelopen periode is er reeds hard gewerkt om de baan nog verder te verfraaien. De Nederlandse Golf Federatie heeft de Twentse Golf Academy in een recordtijd een officiële status verleend en daarmee is de oprichting van de golfclub een feit. Er is inmiddels een goed gevulde wedstrijdkalender met wedstrijden voor zowel de beginnende als de geoefende golfer. Op 24 en 25 maart zullen er wederom twee Open Dagen plaats gaan vinden om belangstellenden rond te leiden over de accommodatie. Tevens zal er op zeer korte termijn gestart worden met cursussen om het Golf Vaardigheids Bewijs te halen. We kunnen dus zonder meer stellen dat de Twentse Golf Academy een prima jaar in roerige tijden heeft doorgemaakt. Het bewijst nog maar eens dat er ondernemers zijn in Twente die ook in mindere tijden durven te ondernemen. Open huis A.s. zaterdag en zondag kunt u met eigen ogen De Twentse Golf Academy bekijken. Er is Open huis vanaf 10.00 uur, zie de advertentie elders in dit blad.


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 11

INTERIEUR

HOVENIER

INSTALLATIE

Door de samenwerkingsverbanden met een keur aan meubel- en stoffenleveranciers bent u altijd verzekerd van een resultaat naar uw smaak. Wij maken gebruik van materialen die stuk voor stuk het predicaat ‘exclusief’ verdienen en zeker niet op elke straathoek verkrijgbaar zijn. Ook hebben wij relaties met verschillende meubelmakers. Dus wij kunnen altijd voldoen aan uw smaak en dus uw wens.

Mensink Hoveniers is een vakkundig hoveniersbedrijf voor al uw tuinwerkzaamheden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van zowel uw particuliere tuin als de tuin rondom uw bedrijfspand. Wij brengen te allen tijde graag vrijblijvend voor u een offerte op maat uit.

Als veelzijdig installateur werken wij voor zowel professionele opdrachtgevers als voor particuliere klanten. In bestaande woningen, nieuwbouw- en renovatiewoningen en utiliteitsprojecten voeren wij alle voorkomende soorten installatiewerk uit. Wij adviseren u graag bij het realiseren van uw plannen en brengen voor u vrijblijvend een offerte uit.

• Exclusieve merken • Eigen stoffeerderij

• Tuinaanleg

• Advies op maat

• Tuinontwerp

• Badkamers/sanitair

• Onderhoud

• Gas/water/elektra

• Sierbestrating

• Verwarming

Openingstijden: woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 uur - 17.00 uur

• Zinkwerken

Vossenbrinkweg 1 L - Delden T 074 - 376 71 18 E info@claudiaextercatte.nl I www.claudiaextercatte.nl

Boterbloem 11, 7491 LD Delden T 06 46336398 E info@mensinkhoveniers.nl I www.mensinkhoveniers.nl

HUIDVERBETERING

HUIDVERBETERING

Aanbieding

De huid in balans bij Studio Tineke

Alle Gezichtsbehandelingen Normaal € 59,- nu voor € 45,Nieuwe Set Gelnagels Normaal € 45,- nu voor € 37,50 Samen € 75,Ook leuk om weg te geven!

• huidverbetering • huidproblemen zoals acne, rosacea en pigmentvlekken • wenkbrauwen modelleren, wimpers en wenkbrauwen verven • gelnagels

Bernhardstraat 64 Delden T 06-12065556 E info@studiotineke.nl I www.studiotineke.nl

TEGELOUTLET

UITGELICHT

Delden - “Ware schoonheid komt van binnenuit”. Tineke Kruders schiet in de lach na het horen van deze stelling. Ze heeft direct haar antwoord klaar. “Natuurlijk speelt het een rol bij je uiterlijk of je goed in je vel zit, maar je kunt nog zo gezond zijn, de huid kan door invloeden van buitenaf met van allerlei problemen geconfronteerd worden”. Problemen als rosacea, huidveroudering, pigmentvlekken en acne, die voor een groot deel verholpen kunnen worden door de Deldense schoonheid- en huidverzorgingspecialiste. Image Skincare Tineke heeft haar knusse salon naast haar huis aan de Bernhardstraat 64 in Delden. Ze oefent het vak al ruim 10 jaar uit en heeft in die tijd veel ervaring opgedaan met verschillende huidverzorgingsproducten. Sinds geruime tijd werkt ze met het Amerikaanse merk Image Skincare. “Dat bevalt

Wand- en vloertegels en sanitair

• Topkwaliteit

eer. en kans m t kalk ge jg . ri e k v a r g e ard en prijsop wateronth d advies n e Met een jv li jb n u vri Wij geve

SERVICESTATION

me uitstekend. Ze zijn vrij van chemische stoffen, dus op een natuurlijke basis samengesteld. Niet alleen het resultaat is goed, maar de producten zijn ook gemakkelijk te gebruiken en hebben een lage pH-waarde zodat ze diep in de huid doordringen”. In sommige gevallen adviseert Tineke om oude en beschadigde huidcellen te verwijderen met behulp van een “peeling”. Het doel hiervan is met behulp van etsende middelen een minuscuul laagje van de huid te verwijderen. Afhankelijk van het probleem worden verschillende peelingen toegepast. Het effect is volgens Tineke verbluffend. “Je krijgt er gewoon een nieuwe huid voor terug”. Gelnagels Studio Tineke is naast schoonheidssalon sinds twee jaar eveneens nagelstudio. Haar specialiteit vormen gelnagels. Deze worden toegepast voor het verstevigen en het verlengen van de nagels. De gel is een stroperige substantie welke pas hard wordt onder UV licht. Het voordeel hiervan is dat de nagels makkelijk gemodelleerd kunnen worden totdat deze onder de speciale UV lamp worden gehouden. Tineke: “De effecten zijn erg mooi en het houdt zeker 4 weken. Teennagels zelfs 8 weken. Vooral nu het seizoen van de open schoenen eraan zit te komen is een mooi kleurtje of een “French Manicure” een idee om als cadeau aan te bieden”.

Al vanaf 4 euro uw auto blinkend schoon in onze moderne autowasserette van Wash Tec, de Mercedes onder de autowasmachines! Prachtige diepe glans en absoluut krasvrij wassen met de revolutionaire softTecs borstels. Wij zijn 7 dagen per week geopend van ’s morgens vroeg tot 9 uur in de avond. Gooi snel uw tank vol en spaar ook nog eens voor gratis wassen: bij elke was- en tankbeurt 1 stempel: 6 stempels is € 5,50 waard (wassen en drogen). Kom snel langs (de koffie staat klaar!)

Tevens uw adres om zelf uw auto te wassen in een van onze 3 wasboxen, welke 24 uur per dag geopend zijn. Enterseweg 10, 7472 DG Goor T (0547) 262602 E info@tankstationhoek.nl I www.tankstationhoek.nl

RESTAURANT Welkom in ons Franse specialiteiten restaurant waar gastvrijheid en een gemoedelijke sfeer hand in hand gaan met culinaire kwaliteit. Onze keukenbrigade is daarvoor continu op zoek naar dagverse en vaak Twentse streekproducten. Voorbeelden daarvan zijn: Vleesproducten van Vleeschhouwerij Saasveld; Slager Hubert Nijland verwerkt vlees van het mooie ras Blonde d’Aquitane. Asperges komen in het seizoen uit Bentelo. Vis wordt dagelijks vers aangevoerd uit Blokzijl.

• Bedrijfsdiner Voor complete informatie over de mogelijkheden en de prijzen van Studio Tineke kijk op www.studiotineke.nl

• Bodemprijzen Hanzeweg 14m, 7241 CS Lochem T (0573) 25 82 09 E info@badenbouwcentrum.nl I www.tegeloutletlochem.nl

• Recepties Zenderensestr. 16, 7625 TE Zenderen T (074) 2673215 E info@dekloostergang.nl I www.dekloostergang.nl

INTERIEUR-AFBOUW

SCHADEHERSTEL

KEUKENS

Compleet in afbouw van keukens, badkamers, haarden, kasten, deuren en heel veel vloeren voor nieuwbouw en renovatie. - wij luisteren naar de wensen van de klant - wij werken vanuit het beschikbare budget - wij ontwerpen, adviseren, leveren en realiseren - wij doen wat we beloven 1 aanspreekpunt van ontwerp tot oplevering, realisatie door vakmensen, vaste scherpe prijs vooraf. Wij nodigen u uit voor een inspirerend bezoek aan onze showroom van 600 m2.

Heeft uw auto een kras, deuk of andere schade opgelopen? Bij Autoschade Drenthen repareren onze goed opgeleide en ervaren medewerkers elke autoschade vakkundig. Bovendien helpen we u met gratis vervangend vervoer altijd snel weer op weg. Van reparatie tot en met de afwikkeling met uw verzekeringsmaatschappij: wij regelen het voor u.

De Keuken Designers zijn anders dan andere keukenzaken. In persoonlijke gesprekken ontdekken wij wat u van uw nieuwe keuken verwacht, wat wij vertalen naar een plek waar u zich helemaal thuis voelt. Geen standaardinvullingen, maar smaakvolle, slimme en functionele ruimteoplossingen passend binnen uw budget. De Keuken Designers verstaan deze kunst als geen ander.

• KEUKENS • BADKAMERS • HAARDEN

• 24/7 doorgeven van uw schade • Gratis vervangend vervoer of halen & brengen

• VLOEREN Industriestraat 54, Haaksbergen T 053 - 5730040 E info@scharenborghaaksbergen.nl I www@scharenborghaaksbergen.nl

• À la carte • Huwelijksdiner

• Uit voorraad

interieur-afbouw sfeerbeleving vanuit visie

• Alle brandstoffen (ook LPG) • Moderne wasstraat en wasboxen • 7 Dagen per week

Eigen foto. Tekst: Jan Schoneveld.

• Enorme keuze

De Berken 2F - Delden T 074 - 291 70 35 E info@johnpeper.nl I www.johnpeper.nl

Bij aankoop van een complete keuken in de maand maart een gratis Siemens inductiekookplaat! (vraag naar de voorwaarden)

Wheedwarsweg 3, 7471 GG Goor T (0547) 274907 E administratie@absdrenthen.nl I www.absdrenthen.nl

Bedrijvencarrousel maandelijkse specialistenpagina

Goorsestraat 31 - Hengevelde T 0547 - 33 35 61 E tenthije@dekeukendesigners.nl www.dekeukendesigners.nl/tenthije


Hofweekblad

CURSUS INDONESISCH KOKEN schrijf u in bij:

Nasi Kuning www.nasikuning.nl Tel: 06-13659081 Voor:

Spitfrezen / Ploegen van bijv.: - (moes)tuin - weideslepen (manegebak) - klein transport met bakje

met: mini trekker 1 mtr. breed e.a. werkzaamheden Tel. 06-20721775 (na 18.00 uur)

Woensdag 21 maart 2012, pag. 12

Te huur:

Kantoorruimte ca. 90 m2

De Berken 2d Zichtlocatie naast Tango in Delden. Voor info: tel. 0653569091 info@pressision.nl Slacht-, weide-, gebruiksschapen Schapenhandel Harrie Eijsink Hengevelde In- en verkoop 0547-333724 06-53183632

Grafische vormgeving en drukken van: Geboorte kaarten

Uitnodigingen

Handels drukwerk

Flyers

AGRI-TUIN EN PARK DIERVOEDERS - IJZERWAREN Voor aan: Voor al al uw uw onderhoud onderhoud aan:

Trouwkaarten

gazonmaaiers/zitmaaiers gazonmaaiers/zitmaaiers -- motorkettingzagen motorkettingzagen etc. etc. Vakkundig en betaalbaar uitgevoerd. Vakkundig en betaalbaar uitgevoerd. GRATIS gehaald en GRATIS gehaald engebracht. gebracht. is nu tijd voor de de kalkbemesting! Het Het is nu tijd voor kalkbemesting!

Felicitatie kaarten

Peckedammerstraat Peckedammerstraat 11a 11a DIEPENHEIM

Banieren

Afscheid van de oude Heeckerenschool feest en reünie voor alle oud-leerlingen, leerkrachten en geïnteresseerden zaterdag 14 juli 2012 Huisstijl

Folders

Gelegenheids kaarten

Goor - De katholieke basisschool Heeckeren aan de Kloosterlaan in Goor krijgt een nieuw onderkomen. Op zaterdag 14 juli aanstaande is er voor alle circa 2000 oud-leerlingen, leerkrachten en belangstellenden gelegenheid om - met een lach en een traan - afscheid te nemen van het 60 jaar oude schoolgebouw en herinneringen op te halen. Opgeven voor het afscheidsfeest kan nu via de website van basisschool Heeckeren: www.heeckeren.nl Vanaf het schooljaar 2013-2014 neemt basisschool Heeckeren haar intrek in een nieuw gebouw, dat komend schooljaar wordt gebouwd op dezelfde prachtig groene locatie: binnen de gracht van Havezate Heeckeren. Maar eerst wordt aan het eind van dit schooljaar feestelijk afscheid genomen van het oude schoolgebouw, waar zoveel herinneringen liggen. Zaterdag 14 juli 2012 is het grootse afscheidsfeest. Zowel voor oud-leerlingen, oud-leerkrachten als geïnteresseerden. Het festijn is van 14.00 tot 20.00 uur. Natuurlijk in en om het gebouw. Dwalen door de gangen. Mijmeren in je oude klaslokaal. Op het plein herinneringen ophalen. Genieten van hapjes en drankjes. En…diverse podia bieden gelegenheid voor optredens. Optredens om te beluisteren en optredens om zelf te verzorgen. En er is volop ruimte in de lege klaslokalen om je oude foto’s, films en kunstwerken te laten zien. Heb je nog originele ideeën, meld ze via de website of mail met de voorzitter van de Werkgroep Tranen binnen de gracht, Bernadette Brunnekreef. De werkgroep bestaat uit: Bernadette Brunnekreef, Connie Hofmeijer, Lisette de Wit, Wilma van Veen, Joop Weustink, Alfons Marsman, Jan Kormeling, Paul Gelen, Joop van den Einde en Hans Lammertink. E-mail: b.polman@heeckeren.nl Alle ontwikkelingen rondom het afscheid van het gebouw en de reünie zijn ook te volgen via Facebook en Twitter: www.facebook.com/heeckeren en twitter.com/#!/heeckerenschool De geschiedenis van Basisschool Heeckeren De school ontleent haar naam aan huize “Heeckeren” dat naast de school ligt. Tot 1998 hebben hier de zusters Dominicanessen gewoond. In 1900 begonnen ze met het verzorgen van katholiek onderwijs in Goor. In 1926 verlaten de leerlingen huize Heeckeren en komen ze in het nieuwe gebouw ernaast: de Heilig Hartschool. Tot 1950 is dit een gemengde school. In 1952 wordt er een school bijgebouwd: de Sint Paulusschool. Deze school wordt een jongensschool en de Heilig Hartschool wordt de meisjesschool. In 1961wordt er een nieuwe aparte kleuterschool bijgebouwd. Als in 1972 de Heilig Hartschool is afgebroken en er een nieuwe school aan de Sint Paulusschool is aangebouwd gaan de beide scholen samen verder onder de naam RK Lagere school Heeckeren. Vanaf 1985 zijn de kleutergroepen ook in het huidige schoolgebouw gehuisvest en is de RK Basisschool Heeckeren een feit. Het schoolgebouw is inmiddels zo oud dat het niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Daarom wordt er nieuw gebouwd. Volgens de huidige planning zit de Heeckerenschool tijdens het komende schooljaar 2012-2013 tijdelijk voor een deel in de oude Prins Constantijnschool aan de Anjerstraat én voor een deel in de oude peuterspeelzaal aan de Sprakelstraat. De leerlingen nemen daar op 16 juli 2012 officieel hun intrek.

Domper voor BHrallysport; winst wordt niet beloond Markelo - De start van hun 4e wedstrijdseizoen had er een moeten worden om in te lijsten. Maandenlange voorbereidingen, waarbij de benzinemotor van hun Peugeot 205GTI werd aangepast om op het milieuvriendelijker bio-ethanol te gaan rijden, moesten resulteren in een klinkende overwinning. Ook de strijd om de officiële goedkeuring te krijgen van de KNAF, het overkoepelend orgaan voor alle takken van autosport, werd op het laatste moment gewonnen. Niets leek Borsboom en Hietbrink meer in de weg te staan om hun naam van meet af zo hoog mogelijk op de ranglijsten te laten prijken. Na de eerste klassementsproeven van de TankS-shortrally rondom Emmeloord, namen zij al ruim afstand van de concurrenten in hun wedstrijdklasse. De auto had er zichtbaar zin in; met grote cijfers tekende het kwaliteitsverschil zich scherp af. Met maar liefst 4 scratches op rij en op KP4 een 7e tijd overall, was het slechts een kwestie van beheerst richting de finish sturen. Het liep echter anders dan gehoopt én verwacht. Met de eindstreep in zicht gaf de motor het op en was het direct al duidelijk dat het hier niet ging om een eenvoudig mankement. Is deze motor misschien niet bestand tegen de nieuwe brandstof of moet de oorzaak ergens anders gezocht worden? Hietbrink: ‘Dat zal nog moeten blijken. We zijn in ieder geval hevig teleurgesteld. En het ging zo goed. We konden ons zelfs meten met snellere auto’s uit andere wedstrijdklassen’. Een eveneens gedesillusioneerde Borsboom vult aan: ‘Een stevige domper ja, en dan druk ik mij nog zachtjes uit. We konden nog net de auto over de finish duwen om toch nog een paar puntjes mee naar huis te nemen. De techniek deelt hier aan ons een stevige mentale tik uit. Dit voelt niet goed’. De Twentenaren beraden zich ondertussen op de situatie, wetende dat zij acht weken de tijd hebben om de schade te herstellen en de doorstart van hun bio-ethanol project te verwezenlijken. In Hardenberg staan zij in ieder geval weer aan de start.

Concertreis naar Enschede Goor - De werkgroep Klassieke Kring van Theater De Reggehof te Goor verzorgt traditiegetrouw al jaren diverse busreizen. Op woensdag 9 mei gaat de reis naar Muziekcentrum Enschede, alwaar ‘Bruckner 4’ van het Nederlands Symfonieorkest op het programma staat. Op woensdag 9 mei vertrekt er om 18.30 uur vanaf de schoolfeestweide in Goor een bus naar Enschede om in het Muziekcentrum Enschede een concert van het Nederlands Symfonieorkest bij te wonen. Op hun programma staat Pianoconcert nr. 3 van B. Bartók (1881-1945) en Symfonie nr. 4 van A. Bruckner (1842-1896). De kosten voor deze concertreis, inclusief toegang, koffie/ thee, pauzedrankje en vervoer per bus, bedragen € 34,50. Alle bij De Reggehof bekende klassieke muziekliefhebbers hebben reeds een uitnodiging ontvangen voor deze concertreis. Er zijn echter nog plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden die mee willen naar Enschede, kunnen via 0547 284 888 of pr@reggehof.nl een aanmeldingsformulier aanvragen.

Ledenvergadering Folkloristische Vereeniging “Markelo”

Markelo - Op de algemene ledenvergadering van de Folkloristische Vereeniging “Markelo” zijn gisteravond drie leden gehuldigd omdat ze vijftig jaar of meer lid zijn van de vereniging. Rika Groot-Roessink-Wolberink is al zestig jaar lid, hiermee is ze het langst lid van de vereniging. Ze mocht hiervoor een vaas met inscriptie en een bos bloemen in ontvangst nemen. Dika Zwiers-Overmeen en Hendrik Daggert zijn vijftig jaar lid en kregen allebei de gouden verenigingsspeld opgestoken. Verder heeft er een bestuurswisseling plaatsgevonden. Ingrid Boer en Bertus Ensing waren aftredend en niet herkiesbaar. Voor hun in de plaats gekomen zijn, Alies Kottelenberg, Carla Schut-Klein Velderman en Dinant Groot-Roessink. Erik Nijenhuis is in de vergadering tot voorzitter gekozen.

Vrouwen Platform Hof van Twente Goor - Op woensdag 21 maart 2012 houdt het Vrouwen Platform haar halfjaarlijkse bijeenkomst in het gemeentehuis van de gemeente Hof van Twente te Goor. Aanvang 20.00 uur. Onze gast deze avond is dhr. Hans Tadema, beleidsmedewerker Werk en Inkomen bij de gemeente Hof van Twente. Hij komt met ons van gedachten wisselen over de veranderingen binnen de AWBZ en het minimabeleid. We hopen dat deze avond een aanvulling is op hetgeen werd besproken op de WMO-avond van 6 maart jl. waar ook dames van het Platform aanwezig waren. In kleinere kring kunnen we misschien aangeven wat onze mening hierover is en wat wij als belangrijke aandachtspunten aangeven naar de gemeente toe. Daarna worden de overige ontwikkelingen binnen de WMOraad besproken. Twee vrouwen zijn namens ons afgevaardigd binnen de WMO-raad en het platform dient tevens als cluster vrouwen, zodat wij vrouwen hierin mee kunnen denken. Vrouwenorganisaties die nog niet bij het Platform zijn aangesloten, maar wel mee willen denken en praten over de WMO en andere zaken kunnen zich bij ons aansluiten door contact op te nemen met Ria Doeschot, tel.0547-333538 of mailen naar t.doeschot@hetnet.nl, u krijgt dan een uitnodiging toegestuurd.

D I E P E N H25 E I M17 0547-35 0547 - 35 25 17

Straatfestival 2012: verrassend en anders

Delden - De voorbereidingen voor het jaarlijkse Culturele Straatfestival Delden zijn in volle gang. Op zondag 16 september zal het centrum van Delden weer bruisen van de activiteiten: muziek, dans, toneel, kunst, cultuur en niet te vergeten gezelligheid. “We organiseren het festival nu voor de 16e keer en hebben gemerkt dat het tijd is om de accenten wat te verleggen. We willen onze bezoekers blijven verrassen, de mensen nieuwe dingen laten zien en dan moet je ook in de presentatie soms wat veranderen anders loop je het risico dat het te veel op vorige festivals gaat lijken.” Gerard Neurink, voorzitter van het bestuur, is enthousiast over de vernieuwde opzet. “Het wordt mooier dan ooit! Ik wil niet alles verklappen, maar kan wel een klein tipje van de sluier oplichten. De activiteiten zullen meer thematisch worden gepresenteerd rondom ‘pleinen’. Op zo’n plein is er voor elk wat wils: muziek, theater, markt, een hapje en een drankje. Zoek je rust na een hectische week, dan is er het ‘bezinningsplein‘ rondom de oude kerk, maar wil je lekker los gaan, plezier maken en mensen ontmoeten, dan kun je terecht bij “de ontmoeting” waar veel muziek, ruimte en spektakel zal zijn. “ De echte straatartiesten zullen natuurlijk niet ontbreken. Zij zijn een belangrijke attractie en zorgen er met hun vreemde, gekke, grappige of sprookjesachtige acts voor dat jong en oud zich zal vermaken. Het straatfestival wordt georganiseerd door het bestuur, dat bestaat uit een 8 vrijwilligers die elk vanuit hun eigen ervaring en kennis een bijdrage leveren. Dat kan zijn het verwerven van middelen door fondsen aan

te schrijven, contracten met samenwerkingspartners sluiten, het zoeken en contracteren van artiesten, de publiciteit of de organisatie van de kunst- en boekenmarkt. Ruud Morssinkhof is nieuw in het bestuur en dit jaar voor het eerst bij het festival betrokken: “Er komt zoveel bij kijken, daar had ik geen idee van, maar het is leuk om te doen, het is een leuke groep mensen en ik vind het een uitdaging om mee te werken aan een fantastisch programma waar hopelijk veel mensen op af zullen komen.” Ook Peter Dubois is nog niet zo lang bij de organisatie betrokken maar is al helemaal ingewijd. “Ik hou me samen met Ans Mebelder en Jeroen Boensma bezig met de fondsenwerving, sponsoring, de PR en de profilering van het festival: wat willen we uitstralen, wie willen we bereiken, welke sfeer dragen we uit, dat soort dingen. Heel inspirerend!” Ans Bus is al vanaf het begin betrokken bij de organisatie en heeft heel veel kennis van en ervaring met artiesten. Zij richt zich, samen met Wapke von Piekartz vooral op de programmering van het festival. “Als het lukt zal het festival weer op zaterdagavond beginnen met een (openlucht)voorstelling, maar het is nog te vroeg om hier al zekerheid over te kunnen geven. We hopen dat we het voor elkaar zullen krijgen, het is toch al een beetje traditie om op zaterdag al te beginnen” Kees Hof is de penningmeester, maar is daarnaast breed betrokken bij het festival: van spandoeken ophangen en tot het bijhouden van het draaiboek. Ïk ga binnenkort met vervroegd pensioen en heb dan tijd genoeg! Die wil ik graag benutten voor het festival.” Gerard Neurink is behalve de voorzitter ook de nestor van het gezelschap: “Het is een enthousiaste groep en ik probeer de grote lijn een beetje in de gaten te houden en let op de planning, het moet er wel staan, die derde zondag in september. “

Shoeby lanceert eerste ‘Fashion Secrets’ video met Leontine Borsato De 8-delige videoreeks met fashiontips van start Donderdagmiddag 15 maart vond in Hotel V in Amsterdam de officiële aftrap plaats van de ‘Fashion Secrets’ campagne van Shoeby in samenwerking met Leontine Borsato. Mieke van Deursen, oprichtster van Shoeby, kondigde de lancering van de campagne aan onder toeziend oog van een verscheidenheid aan fotografen en journalisten. Ook Leco en Bastiaan van Schaik waren van de partij. Gedurende de komende vier weken wordt de reeks met acht filmpjes via online kanalen verspreid door heel Nederland. Primeur van videoserie ‘Fashion Secrets’ De trailer van de ‘Fashion Secrets’ campagne, die een tipje van de sluier oplicht, stond al een tijdje online maar vanaf afgelopen donderdag is de primeur van de ‘Fashion Secrets’ video van Leontine en Shoeby gelanceerd. In de ‘Fashion Secrets’ video’s deelt Leontine haar fashion tips & tricks aan de hand van de lentezomercollectie van Shoeby, ter inspiratie voor iedere Nederlandse vrouw. De ‘Fashion Secrets’ variëren van advies over het dragen van de juiste accessoires tot het samenstellen van de ultieme beach look. Tijdens de kick-off zijn vier make-over winnaressen onder handen genomen door een vakkundig Shoeby styling team. Aan het einde van de dag vertrokken de prijswinnaressen met een totaal nieuw aangemeten Shoeby summer look.


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 13 VOETBAL SV HECTOR GOOR Hector Hengelo Hector blijft kampen met grote personele problemen. Het is voor trainer Wim Woeltjes en trainer Miquel Jimenez van het 2e elftal iedere week weer een puzzelstuk om 2 elftallen op te stellen. Zo moest er in de wedstrijd tegen Hengelo opnieuw een gelegenheidsopstelling aantreden. Tot de rust hield Hector goed stand. Van beide kanten werd er niet goed gevoetbald alhoewel Hengelo wel meer in balbezit was. Het leverde de ploeg een reeks van hoekschoppen op die echter geen effect sorteerden. De beste kansen waren nog voor Dennis Terelst en Thijmen Damveld van Hector maar beide spelers waren niet koelbloedig genoeg in de afwerking. Na de rust ging Hengelo nog meer aandringen en dit resulteerde uiteindelijk in 3 doelpunten en daarmee stapte Hengelo als verdiende winnaar van het veld met ook nog eens de 2e periodetitel op zak. De spelers van Hector die de klus moesten klaren hebben allemaal keihard gewerkt en verdienen zeker een compliment. Het is te hopen dat Hector snel over wat meer fitte spelers kan beschikken anders komt het degradatiespook wel heel dichtbij. Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor Hector en dan is de tegenstander DOS’19 uit Denekamp, een van de sterkere ploegen in deze competitie. UITSLAGEN Woensdag 14 Maart Hector MC 1 - Victoria’29 MC 1 0-7 WVV’34 F1 - Hector F1 7-2 WVV’34 D2 - Hector D2 9-2 Donderdag 15 Maart Hector 4 - Twenthe 7 6-3 TVO 2 - Hector 2 3-0 Zaterdag 17 Maart Hector A1 d. - Oranje Nassau A2 5-3 TVO B1 - Hector B1 10-1 Glanerbrug C1 g. - Hector C1 d. 0-5 Hector D1 - GFC D1 2-2 Hector D2 d. - BWO D2 1-4 Rood Zwart E4 - Hector E1 6-2 Hector E2 - Wilhelminasch. E5 g. 2-4 Eilermark M E1 - Hector ME 1 d. 2-5 Hector F1 - TVO F1 2-5 Hector F2 m. - Markelo F7 3-4 WVV’34 F4 - Hector F3 0-2 Hector F4 - WVV’34 F5 6-1 Zondag 18 Maart Hector 1 - Hengelo 1 0-3 Hector 2 - HSC’21 4 0-1 Haaksbergen 5 - Hector 4 1-5 Hector 5 - Holten 6 12-0 Hector 6 - MVV’29 9 6-3 PROGRAMMA Zaterdag 24 Maart 14.30 Rood Zwart A2 - Hector A1 13.00 Hector B1 - Holten B1 14.30 Hector C1 - ATC’65 C4 10.00 Hector MC 1 - ASC’57 MC 1 11.00 Achilles’12 D2 - Hector D1 13.00 Hector D2 - NEO D4 10.00 Hector E1 - Enter Vooruit E3 g. 11.00 Hector ME 1 - de Lutte ME 1 09.00 Delden E2 - Hector E2 08.30 ATC’65 F11 - Hector F2 m. 09.00 GFC F3 - Hector F3 09.00 Oranje Nassau F14 - Hector F4 11.00 Hector F5 - Markelo F5 10.00 Welpen Voetbal Zondag 24 Maart 14.00 Hector 1 - DOS’19 1 10.00 Hector 2 - GFC 2 10.45 Hector 3 - UD Weerselo 5 11.00 Sp. Lochem 5 - Hector 4 09.00 Saasveldia 9 - Hector 5 10.00 Hector 6 - Holten 5 09.00 MVV’29 8 - Hector 7

VOETBAL SV DELDEN PROGRAMMA zaterdag 24 maart Delden C1 - BWO C2 Delden D1 - Tubantia D1 Tubantia D4 - Delden D2 ASV’57 D2G - Delden D3 Delden E1 - Wilhelminaschool E3 Delden E2 - Hector E2 NEO E9 - Delden E3 SC Rijssen E3 - Delden E4 Delden F1 - SC Rijssen F1 Bentelo F4 - Delden F2 Delden F3 - Bentelo F3 welpen training zondag 25 maart FC Aramea 1 -Delden 1 Delden 2 - La Premiere 3 Delden 3 - Bentelo 3 Delden 4 - La Premiere 4 TVO 4 - Delden 5 Delden 6 - Rood Zwart 7 Witkampers Da2 - Delden Da1 laatste nieuws: www.svdelden.nl

VOETBAL VV TWENTHE GOOR UITSLAGEN jeugd vv Twenthe B1 - Tubantia B2 8-9 RKSV B1D -vv Twenthe B2 3-1 RoodZwart B2 vv Twenthe B3 1-1 Emos MB1 vv Twenthe MB1 6-2 GFC C2 vv Twenthe C2 2-2 vv Twenthe C3 ATC C6 2-2 sp. Markelo D1 vv Twenthe D2 5-1 vv Twenthe D3 Wilhelminaschool D2g 3-6 vv Twenthe E1 Neo E3 4-1 vv Twenthe E2 sc Rijssen E2 9-4 Tubantia E2 vv Twenthe E3 0-3 Wvv’34 E3 vv Twenthe E4 3-2 Abs E4 vv Twenthe E5 1-6 vv Twenthe E6 Rood Zwart E7 4-0 Atc’65 22 vv Twenthe E7 5-5 Achilles’12 F1 vv Twenthe F1 4-1 vv Twenthe F2 Rksv F1 10-2 vv Twenthe F3 Atc’65 F8 2-2 vv Twenthe F4 Wilhelminaschool F2 6-1 vv Twenthe F5 ATC F7 2-1 vv Twenthe F6 Hengelo F3 0-12 Lochem F6 vv Twenthe F7 9-1 Luctor F6 vv Twenthe F8 2-1 Senioren vv Twenthe 2 Rkzvc 2 3-1 Rood Zwart 5 vv Twenthe 3 6-1 vv Twenthe 4 Bentelo 3 1-1 Rietmolen 4 vv Twenthe 6 4-1 Enter 5 vv Twenthe 7 3-2 vv Twenthe 9 DETO 4 2-1 PROGRAMMA Jeugd 24 maart 2012 vv Twenthe A1 - Zenderen Vooruit A1 14.45

Luctor et Emergo B2 - vv Twenthe B1 vv Twenthe B2 - Svzw B2 Blauw Wit’66 B2GD - vv Twenthe B3 Ruurlo C1 vv Twenthe C1 vv Twenthe C2 - Quick’20 C9 Oranje Nassau C7 vv Twenthe C3 vv Twenthe MC1 Vios B. MC1 Wilhelminaschool D1 - vv Twenthe D1 vv Twenthe D2 - Svvn D2 Achilles’12 D5 - vv Twenthe D3 Oranje Nassau E4 vv Twenthe E1 vv Twenthe E3 - vv Twenthe E2 vv Twenthe E3 - vv Twenthe E2 vv Twenthe E4 - Gfc E3 vv Twenthe E5 - Vcow E3G Gfc E4 vv Twenthe E6 vv Twenthe E7 - Wilhelminaschool E4 Bwo F3 vv Twenthe F2 Neo F8 vv Twenthe F3 Bwo F7 vv Twenthe F4 Stevo F5 vv Twenthe F5 Bwo F5 vv Twenthe F6 vv Twenthe F7 - oranje Nassau F12 vv Twenthe F8 - Achilles’12 F7 Minimix Senioren 24 maart vv Twenthe 9 PH 2 25 maart Vogido 1 vv Twenthe 1 vv Twenthe 3 Bon Boys 6 Bsc Unisson 3 vv Twenthe 4 Avc Heracles 5 vv Twenthe 5 Tvo 5 vv Twenthe 6 vv Twenthe 7 Enter 5 vv Twenthe 8 Bentelo 6 sp. Overdinkel DA2 - vv Twenthe DA1

VOETBAL VV BENTELO UITSLAGEN week 12 Bentelo 2 Wilhelminaschool 3 5 6 Twenthe 4 Bentelo 3 1 1 Bentelo 5 HSC ‘21 8 3 2 Bentelo C1 BWO C2 5 2 Tubantia D1 Bentelo D1 4 4 Bentelo D2G Oranje Nassau D3 1 6 PH D6 Bentelo D3 3 5 Bentelo E1G Achilles ‘12 E4 1 4 Oranje Nassau E16 Bentelo E2 6 2 Oranje Nassau E16 Bentelo E2 2 6 Bentelo E3 Delden E2 0 7 ATC’65 E18 Bentelo E4G 4 2 Bentelo F1 Tukkers De F1 0 0 ATC’65 F10 Bentelo F2 1 3 Bentelo F3 BWO F5 4 9 PROGRAMMA Zaterdag 24 Maart BZSV de Blauwwitters A1D Bentelo A1 14:30 Bentelo B1 RKSV Bornerbroek B1D14:30 Hengelo C1 Bentelo C1 12:30 Bentelo D1 Rood Zwart D1 14:30 TVO D2 Bentelo D2G 10:00 Bentelo D3 Markelo D2 10:15 Rood Zwart E3 Bentelo E1G 9:00 Bentelo E2 Juliana ‘32 E2 10:30 Enter Vooruit E2G Bentelo E3 9:00 Bentelo E4G WVV ‘34 E2 10:30 Tubantia F2 Bentelo F1 8:30 Bentelo F2 Hengelo F4 9:30 Barbaros F2 Bentelo F3 10:00 TVO F4 Bentelo F4 11:00 Bentelo F5 TVO F3 9:30 Zondag 25 maart Bentelo 1 vrij Witkampers 3 Bentelo 2 10:00 Delden 3 Bentelo 3 9:00 Bentelo 4 Markelo 7 10:00 Bentelo 5 Marienveld 4 10:45 Twenthe 8 Bentelo 6 9:00 Bentelo 7 Bon Boys 11 9:00

VOETBAL ROOD ZWART DELDEN PROGRAMMA Zaterdag 24 maart: 16:15 Rood Zwart Za.2 SVZW Za.9 14:30 WVV ‘34 A1 Rood Zwart A1 14:30 Rood Zwart A2 Hector A1D 14:30 Rood Zwart B1 Markelo B1 14:30 Harfsen B1 Rood Zwart B2 12:45 Rood Zwart C1 Wilhelminaschool C1 12:45 Rood Zwart C2 BWO C3D 13:15 NEO C5 Rood Zwart C3 14:30 Bentelo D1 Rood Zwart D1 11:15 Rood Zwart D2 Excelsior’31 D6 11:00 Achilles ‘12 D4 Rood Zwart D3 10:30 Markelo D4G Rood Zwart D4 09:00 Rood Zwart E1 PH E1 09:30 SVZW E2G Rood Zwart E2 09:00 Rood Zwart E3 Bentelo E1G 08:45 Excelsior’31 E13 Rood Zwart E5 09:00 Rood Zwart E6 Enter E4G 10:00 Achilles ‘12 E10 Rood Zwart E7 10:00 Rood Zwart F1 SVZW F1 10:00 Rood Zwart F2 Hengelo F2 08:30 Losser F3 Rood Zwart F3 09:00 Achilles ‘12 F3 Rood Zwart F4 10:00 Rood Zwart F5 Borne F2 10:00 Rood Zwart F6 Borne F3 10:00 Bon Boys F11 Rood Zwart F7 14:30 Rood Zwart MB1 KOSC MB1 11:15 Rood Zwart MD1 Victoria ‘28 MD1 Zondag 25 maart: 14:30 Rood Zwart 1 Enschedese Boys 1 10:45 KOSC 2 Rood Zwart 2 11:00 Rood Zwart 3 BWO 2 09:00 Rood Zwart 4 Omhoog 2 09:00 Rood Zwart 5 Grol 4 09:30 BWO 8 Rood Zwart 6 11:00 Delden 6 Rood Zwart 7 11:00 Rood Zwart 8 PH 7 11:00 Rood Zwart DA1 Westervoort DA1 13:00 FC Trias DA2 Rood Zwart DA2 voor actueel nieuws: www.roodzwart.nl

GOORSE SCHAAKCLUB Dinsdag 13 maart 2012 werd ronde 26 gespeeld in de onderlinge competitie (oc1112) bij de Goorse Schaakclub. De uitslagen zijn als volgt: Vroom - Krijgsman 0-1, Hamers Albinus 0-1, Warmink - Schurink rem., Rikkert - Laaf 0-1. Diezelfde avond is ook de indeling voor de 3e ronde van de bekercompetitie (bc1112) bekend gemaakt: Warmink - Albinus , Wolters - Hamers. Deze wedstrijden staan gepland voor 27 maart 2012. De ranglijst (oc1112) ziet er nu als volgt uit: 1. Krijgsman, 2. Albinus, 3. Wolters, 4. Prins, 5. Hoentjen, 6. Stam, 7. Vroom, 8. Jansen, 9. Warmink, 10. Hamers, 11. Laaf, 12. Schurink, 13. Kuijt, 14. Senn, 15. Rikkert.

13.30 14.30 11.00 14.30 11.15 10.30 12.45 12.30 11.15 11.00 10.00 10.00 10.00 10.00 10.00 09.00 09.00 09.00 10.00 09.00 09.00 09.00 09.00 09.00 10.00 14.30 14.00 10.00 09.30 09.00 09.30 10.45 09.00 10.45

SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren Voor de viertallencompetitie speelde EDS tegen Max Euwe 2. Henk Krijgsman speelde erg snel en maakte keurig remise. Maurice Pots wist zijn vrouwelijke tegenstander met ingenieus spel te verslaan, maar Stefan Weijers en Marinus Tibbe kwamen er niet aan te pas, zodat het een kleine, maar terechte 1½-2½ nederlaag werd. Voor de interne competitie hield Art Rol zijn partij tegen Erik Stokkentreeff remise, ondanks pionverlies na een leuke combinatie. Jeugd. De eerste stap oefende mat in 1 zet, de tweede stap mat in 2 zetten en de derde stap matzetten door wegjagen van de verdediger. Tom bekeek het eindspel dame tegen toren. Daarna werd voor de competitie twee interessante partijen gespeeld. De uitslagen: Gijs – Nick 0-1; Bas – Luca ½-½. De stand aan kop: 1. Bas 9 uit 12; 2. Tom 7½ uit 11. Bezoek ook onze website: www.edsschaak.nl

VOETBAL VV GFC GOOR Strijd GFC levert punt op GFC trad als enige ploeg aan in de 4de klasse tegen FC Suryoye Mediteranneo uit Enschede. In een inmiddels vertrouwde opstelling trad GFC aan voor dit inhaalduel. Een duel dat inmiddels tot die keer toe werd afgelast, maar nu zijn doorgang vond. De gasten uit Enschede beschikken over een technisch vaardige ploeg. Echter het collectief laat ze nog wel eens in de steek. Goede spelers wil nog niet zeggen een goed team. Het was GFC dat goed uit de startblokken kwam en binnen 10 minuten een aantal kleine kansen kreeg, via oa. Unal Kel en Kick Ditzel. De doelman was in deze een sta in de weg. Tot aan de 30ste minuut golfde het spel op en neer. Kleine kansen, maar geen doelpunten tot dat moment. Een ovetreding van Arne Alink in de 30ste minuut, die resulteerde in een gele kaart, leverde een vrije trap op buien het strafschopgebied. Deze vrije trap, werd volledig verkeerd beoordeeld door GFC goalie Rik Letteboer, tussenstand 0-1. GFC, even van slag pakte de draad weer goed op. Tot aan de rust leverde dat echter geen verdere doelpunten op. Na rust een gretig GFC en aan FC Suryoye kant een nieuwe, 45 jarige keeper. Voor rust raakte de eerste doelman geblesseerd in een duel met Unal Kel en kon de wedstrijd niet vervolgen. In de 55ste minuut een uitbraak via de razendsnelle Olaf Siegers. Met de 1 op 1 situatie wist hij wel raadt en tekende de 1-1 aan. Net bekomen van de eigen goal een doelpunt aan de andere kant. In een scrimmage in het strafschopgebied leek het alsof de GFC doelman opnieuw niet sterk acteerde. Nieuwe tussenstand 1-2. GFC trainer Iwan Bult bracht jeugdspeler Justin Vos voor Kick Ditzel, met hoop op meer dreiging. Na een half uur spelen in de tweede helft werd het hardwerkende GFC beloond met opnieuw een goal van Olaf Siegers. Het was David Ifrah die Olaf opnieuw in stelling bracht. In een soortgelijke situatie als de eerste goal opnieuw een klein kunstje voor de rappe spits. Met nog enkele minuten te gaan en een stuk gezonde strijd, werd de 2-2 de uiteindelijke einduitslag. Voor GFC belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd voor GFC, tegen TVV. aanvang 14.00 uur. UITSLAGEN Dinsdag 13 maart: GFC MB1 - Twenthe MB1 1-2 Zaterdag 17 maart: GFC C1 - Tubantia C2 6-1 GFC C2D - Twenthe C2 2-2 GFC C3 - Tukkers De C3 3-9 GFC E2 - GFC E3 3-3 GFC E4 - BWO E7 0-10 GFC F1 - Achilles ‘12 F2 4-3 GFC F4 - Tubantia F6 1-5 Rood Zwart A1 - GFC A1 0-2 Sparta E. A2 - GFC A2 4-1 Hector D1 - GFC D1 2-2 ATC’65 D9 - GFC D2 8-3 Excelsior’31 E5 - GFC E1 7-0 Wilhelminaschool F4 -GFC F2 8-3 Markelo F3 - GFC F3 4-3 Hengelo F5 - GFC F5 0-4 DOS ‘19 MB1D - GFC MB1 4-1 Zondag 18 maart: GFC 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 2-2 GFC 3 - Enter 4 2-3 GFC 4 - Hengelo 6 0-3 GFC 5 - Delden 6 1-1 PROGRAMMA Woensdag 21 maart: GFC onder 21 - Blauw Wit Holten 19:30 Vrijdag 23 maart: GFC C1 - VA FC Twente C5MD 19:00 Zaterdag 24 maart: DTC ‘07 A1 - GFC A1 14:30 GFC A2 - TVC ‘28 A3 12:45 GFC B1 - WVV ‘34 B1 12:45 GFC C2D - Wilhelminaschool C2 12:45 GFC C3 - De Tukkers C4M 11:15 GFC D1 - VCOW D1G 11:00 La Première D1 - GFC D2 11:00 GFC D3 - ATC’65 D10 10:00 GFC E1 - Markelo E3 10:00 Wilhelminaschool E5G - GFC E2 10:00 Twenthe E4 - GFC E3 10:00 GFC E4 - Twenthe E6 9:00 RKSV F1 - GFC F1 10:00 GFC F2 - Achilles ‘12 F4 10:00 GFC F3 - Hector F3 9:00 Luctor Et Emergo F6 - GFC F4 10:00 Quick ‘20 MB1 - GFC MB1 12:45 GFC MC1 - Vogido MC1D 11:15 Zondag 25 maart: GFC 1 - TVV 1 14:00 Hector 2 - GFC 2 10:00 GFC 3 - SVBV 2 10:00 GFC 4 - Enter 6 10:00 Luctor Et Emergo 6 - GFC 5 11:00 GFC DA1 - VIOS B. DA2 11:00

11:15 12:45 10:30 10:30 10:00 09:00 10:45 10:00 09:00 11:00 11:00 10:00 14:00 11:00 09:00 09:00 10:30 11:00 12:00

TAFELTENNIS OLYMPIA GOOR Ruime winst voor Olympia. In de 1e klasse D van het district Oost van de Nederlandse Tafeltennisbond heeft Olympia in de sportzaal aan de Kievitstraat een ruime 9-1 overwinning behaald op Smash 2000 2 uit Losser. Raymond Spenkelink en Johan Truschel wonnen allebei hun drie wedstrijden tegen Mark v.d.Burgt, Geoffrey Peters en Henry Elsjan. Paul Leijdekkers moest alleen in Henry Elsjan zijn meerdere erkennen, maar bleef tegen Mark v.d.Burgt en Geoffrey Peters ook aan de goede kant van de score. Raymond Spenkelink en Johan Truschel wisten ook het dubbelspel tegen Geoffrey Peters en Henry Elsjan te winnen. Door dit resultaat belande Smash op de laatste plaats, en wist Olympia zich wat steviger op de tweede plaats te nestelen. Volgende week moet Olympia in Haaksbergen aantreden tegen het ook nog in degradatiegevaar verkerende Hatac 1. UITSLAGEN: Olympia 1 - Smash 2000 2 9-1 Twekkelerveld 1 - H.T.T.V. 2 3-7 Effekt ’74 2 - Hatac 1 8-2 STAND: 1. Effekt ’74 2 6 – 47 2. Olympia 1 6 – 35 3. H.T.T.V. 2 6 – 27 4. Twekkelerveld 1 6 – 26 5. Hatac 1 6 – 24 6. Smash 2000 2 6 – 21 Overige uitslagen: 2e klasse B: Vitesse 1 – Olympia 2 8-2 3e klasse O: Olympia 3 – Twekk.veld 3 5-5 4e klasse I : Twekk.veld6 – Olympia 4 8-2 5e klasse I : Olympia 5 – Brookshoes 5 uitgest. 5e klasse F: Blauw-Wit 6 – Olympia 6 6-4 HANDBAL D.H.V. DELDEN UITSLAGEN: 17 en 18 maart 2012 Minkjan/D.H.V. 3-Hacol ‘90          25 - 19 Bentelo  2- Minkjan/D.H.V. 1 23 - 17 De Tukkers b2-M’jan/D.H.V. b1 15 -  3 Bentelo a1             - Minkjan/D.H.V. A1      39 -  2 Bentelo  1              - Minkjan/D.H.V. 1         9 - 17 Bentelo  3              - Minkjan/D.H.V. 2        20 - 13 PROGRAMMA: 24 en 25 maart 2012 zaterdag: 18.30 uur    Minkjan/D.H.V. d1    - W.H.C. d3 19.00 uur    De Lutte  2              - Minkjan/D.H.V. 3 19.30 uur    Minkjan/D.H.V. 1     - Hacol ‘ 90  2 zondag: 10.45 uur    Minkjan/D.H.V. b1    - Bentelo b1 11.45 uur    Minkjan/D.H.V. a1    - W.H.C. a1 12.50 uur    Minkjan/D.H.V. 1      - Hercules 1

VOLLEYBAL DEVOC DELDEN UITSLAGEN Vosta H3 – Devoc H3 3-1 RAC D2 – Devoc D2 0-4 Devoc D4 – Harambee D7 3-2 Devoc D3 – BUVO D3 1-3 Devoc D1 – SVH D3 4-0 Devoc N2 1 – TVO N2 1 0-8 Devoc N3 4 – Devoc N3 3 3-5 Devoc N3 2 – Devoc N3 1 4-4 BUVO JC1 – Devoc JC1 4-0 Vocluma MB2 – Devoc MB2 Lonneker MC1 – Devoc MC1 1-3 Devoc MB1 – Tornado MB2 4-0 Devoc MA1 – Vosta MA1 1-3 Devoc MC2 – Vrivo MC2 3-1 PROGRAMMA Vrijdag 23 maart Krekkers D5 – Devoc D1 19.15 uur De Haambrink Devoc H1 – Webton Hengelo H3 21.00 uur De Reiger Zaterdag 24 maart Isivol N3 1 – Devoc N3 1 09.00 uur ’t Meuken Devoc N1 1 – Apollo 8 N1 2 09.00 uur ‘t Meuken TVO N2 1 – Devoc N2 1 09.00 uur Geertman DES JC1 – Devoc JC1 11.30 uur B. Ruysschool Devoc N3 2 – Twente ’05 N3 1 13.30 uur Veldwijk Devoc N3 3 – Webton Hengelo N3 2 14.15 uur Veldwijk Holyoke MC3 – Devoc MC2 15.30 uur De Zomp Amicitia H2 – Devoc H3 16.00 uur Pathmoshal Devoc MC1 – Volley ’68 MC3 16.00 uur De Reiger Devoc MB2 – Lutheria MB2 16.00 uur De Reiger

Bernhard ten Brinke zet onbekende WRC direct op podium

Markelo - Vrijdagmiddag rond vier uur staat Bernhard ten Brinke voor het eerst oog in oog met zijn fonkelnieuwe Ford Fiesta WRC. Amper drie uur later duikt hij met dit WK-wapen de Tank S Rally in, zonder ooit een meter op asfalt te hebben gereden. Het blijkt liefde op het eerste gezicht. Samen met Davy Thierie nestelt Bernhard ten Brinke zich op de tweede plaats om die positie niet meer los te laten. De rallykampioen van 2009 verrast iedereen door vanaf de eerste proef snelle tijden te klokken met de voor hem nog zeer onbekende Fiesta WRC. Bernhard ten Brinke noteert op de met mistvlagen gekleurde openingsavond zelf zijn eerste scratch. Op KP4 blijft hij de latere winnaar Dennis Kuipers voor. “Ik ben er vanaf de eerste proef vol op gegaan”, vertelt de rallyrijder uit Zeddam. “Ja, dat kan met deze auto. Nadat ik vorig jaar op gravel met de Ford had gereden, wist ik het al. De Fiesta stuurt als een kart, remt geweldig en doet precies wat je wilt. Het is alsof je een oude spijkerbroek aantrekt.” De op vrijdagavond ingenomen tweede plaats komt ook op de veertien klassementsproeven van zaterdag geen moment in gevaar. Rondom Emmeloord blijkt de combinatie Ten Brinke, Thierie en de door Wevers Sport gerunde Fiesta voor vele concurrenten een maatje te groot. Ook dankzij nog twee snelste tijden: op het industrieterrein De Munt (‘dat is wel mijn ding’) en de technisch veeleisende proef Lindedijk. “Ik had er eigenlijk wel rekening mee gehouden dat er nog één of twee WRC’s van het vorige type voor me zouden staan.” Bernhard ten Brinke is dan ook uitermate gelukkig met de tweede plaats tijdens de openingsdans van het Open Nederlandse Rally Kampioenschap. “We hebben maximaal gescoord. Meer dan dit was niet haalbaar en ik weet dat er nog een flink aantal puntjes op de i zijn te zetten.” Uitslag Tank S Rally: 1. Dennis Kuipers/Robin Buysmans - Subaru S14 Impreza WRC 1:20:11,6 2. Bernhard ten Brinke/David Thierie Ford Fiesta WRC +1:21,4 (Wevers Sport) 3. Bert de Jong/Bjorn Degandt - Mitsubishi Lancer WRC05 +2:32,0 4. Jasper vd Heuvel/Johan van Hout - Mitsubishi Lancer Evo X R4 +3:14,9 5. Eric Bolhaar/Gert Kamphuis - Skoda Fabia WRC +3:53,7 (Wevers Sport) 6. Erik van Loon/Harmen Scholtalbers Ford Fiesta WRC +3:56,3 (Wevers Sport)


Hofweekblad

Adressen en telefoonnummers Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86 Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen, gevonden huisdieren) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827

Afhalen ID kaarten De Nederlandse Identiteitskaarten die in december 2011 zijn aangevraagd door personen jonger dan 14 jaar, kunnen worden afgehaald bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Een groot aantal inwoners van de gemeente Hof van Twente heeft de identiteitskaart nog niet afgehaald. Het is belangrijk dat zij deze wel komen ophalen, omdat de gemeente drie maanden na de aanvraag verplicht is de niet-afgehaalde kaarten te vernietigen. Voor de verkrijging van een ID kaart zal dan een nieuwe aanvraag moeten worden gedaan.

Persoonlijk afhalen

Woensdag 21 maart 2012, pag. 14

Geldigheid kinderbijschrijving paspoort vervalt met ingang van 26 juni 2012 Heeft uw bijgeschreven kind een eigen document nodig, vraag dat aan voor 1 mei 2012. Met ingang van dinsdag 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van alle kinderbijschrijvingen in paspoorten. Vanaf die dag moeten kinderen een eigen paspoort of een Nederlandse identiteitskaart hebben om naar het buitenland en weer terug naar Nederland te kunnen reizen. Alle ouders en voogden die kinderen (die jonger zijn dan 16 jaar) in hun paspoort bijgeschreven hebben staan, hebben rond 15 maart 2012 een brief van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontvangen. Heeft u een brief ontvangen, lees deze dan goed. In de brieven staat of uw (nu nog) bijgeschreven kind voor 1 september 2012 een eigen document nodig heeft. Is dat het geval, kom dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór 1 mei 2012 een paspoort of identiteitskaart voor uw bijgeschreven kind aanvragen. Heeft uw bijgeschreven kind vóór 1 september 2012 géén eigen reisdocument nodig, dan wordt u vriendelijk verzocht om voor die tijd geen document voor hem of haar aan te vragen. Dit in verband met de verwachte drukte aan de balies. Hebt u kinderen in uw paspoort bijgeschreven staan maar geen brief ontvangen, dan kunt u de brief lezen op www.paspoortinformatie.nl . Als u niet over internet beschikt kunt u de brief opvragen bij de gemeente.

Hogere grenswaarde Wet geluidhinder Kennisgeving beschikking Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor de bouw van 1 woning In verband met de bouw van een woning is het noodzakelijk dat het bestemmingsplan “Buitengebied 1997 (Markelo)” wordt herzien. De bouw van de woning is gepland op het perceel kadastraal bekend gemeente Hof van Twente, sectie N, nr. 1247 plaatselijk bekend (kavel ten westen van Rijssenseweg 57) Rijssenseweg ong. te Markelo. Alle wegen hebben van rechtswege een geluidszone. Nieuwe woningen gelegen binnen de zone van een weg moeten in principe op zodanige afstand worden geprojecteerd dat vol¬daan wordt aan de voorkeursgrenswaarde die de Wet geluidhinder daaraan stelt. Uit onderzoek is gebleken dat ten gevolge van de Rijssenseweg een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zal optreden. Burgemeester en wethouders zijn van plan om voor deze bouwmogelijkheid op grond van art. 83 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

Beroep De beschikking ligt m.i.v. 22 maart 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Binnen deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door belanghebbenden: - die tijdig zienswijzen hebben hebben ingediend tegen de ontwerpvergunning; - zijnde adviseurs die advies konden uitbrengen over de ontwerpvergunning; - die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die in de vergunning t.o.v. de ontwerpvergunning zijn aangebracht; - die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend tegen de ontwerpvergunning.

Voorlopige voorziening De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, indien er dringende belangen zijn waardoor een beslissing op beroep niet kan worden afgewacht, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zie ook www.hofvantwente.nl

De sloop van de onbewoonbaar verklaarde woning aan de Tolweg in Markelo is maandagmorgen 19 maart van start gegaan. De gemeente heeft onder last van bestuursdwang opdracht gegeven tot de sloop. De buren, waaronder Marco Kooijmans en Hans Wassink, keken opgelucht en tevreden hoe de kraan de muren neerhaalde en afvoerde. Jarenlang hebben ze overlast moeten verdragen van stank en ongedierte. Toch waardeerden ze de doorzettingskracht van de gemeente Hof van Twente. De heren wisten voorbeelden te noemen waar mensen 20 jaar moesten wachten op sloop van een soortgelijk pand. De heer Hans Wassink zei: “dat we dat nog mogen beleven!”

De voordelen die digitaal melden met zich meebrengen zijn dat u 24 uren per dag, 7 dagen per week kunt melden op het door u gewenste tijdstip. Ook kan de melding voor meerdere activiteiten worden gedaan. Ter bevestiging ontvangt u een afschrift van de melding die u bij uw eigen administratie kunt voegen. Waar kan ik het melden? www.hofvantwente.nl/toezicht

Exploitatieovereenkomst plan Constantijnhof te Goor

- Bestemmingsplan “Buitengebied Ambt Delden, herziening Schuttenweg 3” (ontwerp) Voor de volledige publicatie kunt u kijken op de gemeentelijke website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Gemeenteblad’. Deze informatie én alle overige informatie met betrekking tot ruimtelijke plannen in gemeente Hof van Twente kunt u ook op deze website vinden onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’.

Op 21 maart komen de volgende onderwerpen aan bod: - Met ingang van 2012 heeft de raad besloten de welzijnssubsidies te verlagen. Hoe zijn de ervaringen van de verenigingen tot nu toe? Tom Jannink geeft er zijn visie op; - Dianne Veehof van de Stichting Welzijn Ouderen vertelt over de ontwikkelingen in de ouderenzorg; - Gerrit Versteeg, voorzitter van de ondernemersvereniging Bentelo vertelt over de economische ontwikkelingen in Bentelo - Bart Overbeek, medewerker van de afdeling Ruimtelijke en economische ontwikkeling, geeft uitleg over het bestemmingsplan Buitengebied.

Op 16 maart 2012 bezocht het college van burgemeester en wethouders het bedrijf United Softdrinks in Goor United Softdrinks is een familiebedrijf dat in 1964 is opgericht. United Softdrinks is een Besloten Vennootschap en producent van frisdranken, verpakte waters en sportdranken. Het hoofdkantoor, met productielocatie, is gevestigd in Utrecht. Daarnaast zijn er nog productielocaties in Goor en Betelu (Spanje). Utrecht biedt werk aan circa 75 personeelsleden, Goor aan circa 25 en Betelu aan circa 10 personeelsleden. Naast de activiteiten op de Nederlandse markt wordt voor de Belgische en Spaanse markt gewerkt via verkoopkantoren ter plaatse. Tevens worden er producten geëxporteerd naar verschillende landen buiten de EG. United Soft Drinks voert de bekende merken London, AA-Drink, Bar-le-Duc, Summit en Raak. Daarnaast is zij de grootste private label frisdrankfabrikant in Nederland. Er wordt o.a. eigen merk frisdrank geleverd aan Albert Heijn, C1000 en de Superunie winkels. Deze frisdranken worden, naast het bronwater van Bar le Duc, afgevuld in Utrecht. In de fabriek in Goor worden de sportdrank AA-drink en limonadesiroop onder het merk Raak en enkele private labels afgevuld. De processen die in de fabriek in Goor plaatsvinden zijn: • het vormen van flessen en jerrycans uit kunststof • het aanmaken van limonadesiroop uit verschillende grondstoffen • het afvullen en verpakken daarvan als limonadesiroop of, verdund met water, als sportdrank • opslag en distributie De totale productie van de fabriek in Goor bedroeg in 2011 circa 40 miljoen liter, verpakt in een kleine 100 miljoen eenheden. Het college kreeg een boeiende rondleiding in het bedrijf van de heren P. Overdijk, manager productie en dhr. B. Harwig, hoofd kwaliteitszorg.

Vanaf 26 maart 2012 is het mogelijk om digitaal werkzaamheden te melden bij de gemeente. Het melden is mogelijk voor vergunning- of meldingsplichtige activiteiten. Op deze wijze kunnen particulieren, bedrijven, adviseurs en aannemers (derden) op eenvoudige wijze digitale meldingen doen. Men kan hier denken aan activiteiten inzake: • Bouwen • Slopen • Milieu • Werk of werkzaamheden uitvoeren (aanleg) • Monumenten • Kappen • Brandveilig gebruik • Bodemsanering • Puin breken • Snoeihout verbranden • Handhaving

Ambt Delden

Op de oproep van de raadsgriffie Hof van Twente om onderwerpen aan te dragen is een aantal reacties binnengekomen. De werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van het politiek café heeft de definitieve keuze gemaakt. De werkgroep benadrukt dat tijdens het politiek café geen ruimte is voor vragen over individuele kwesties of onderwerpen.

Het politiek café begint om 19.30 uur. Alle inwoners van Hof van Twente zijn van harte welkom.

Dat we dat nog mogen beleven!

Ruimtelijke plannen:

Op woensdag 21 maart 2012 wordt het vijfde politiek café georganiseerd. Deze keer wordt het gehouden bij café De Hagmöll, Onze Lieve Vrouwestraat 2 in Bentelo. Tijdens dit politiek café kunnen inwoners van Hof van Twente op een informele manier in gesprek gaan met de leden van de gemeenteraad. Het gesprek wordt geleid door journalist/columnist Theo Hakkert.

Daarna is er een algemene vragenronde waar de bezoekers spontaan nog zaken aan de orde kunnen stellen.

De ID-kaarten moeten persoonlijk worden afgehaald. Afhalen kan op maandag van 12:00 tot 19:30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Digitaal melden werkzaamheden vergunningen

Politiek café

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente maken op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 13 maart 2012 een overeenkomst over grondexploitatie Constantijnhof te Goor zijn aangegaan met Ploegstaete B.V.. Deze overeenkomst heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend Hof van Twente, Goor, sectie C, nummers 6237, 6238, 6259, 6260, 6261, 6604 en 6933 (gedeeltelijk), plaatselijk bekend Irisstraat/Anjerstraat te Goor. De zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst over grondexploitatie ligt met ingang van 22 maart 2012 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor. Tegen dit besluit is geen bezwaar of beroep mogelijk. 21 maart 2012 Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, drs. J.H.A. Goudt, burgemeester, mr. G.S. Stam, secretaris a.i.


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 15

Omgevingsvergunning

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Ontheffing ex artikel 10.63, lid 2 Wet milieubeheer De volgende ontheffingen zijn verleend voor het branden van een paasvuur of kampvuur van gerooid en/of snoeihout: - Locatie stookplaats paasvuur: Rijksweg 30 Ambt Delden (14-03-2012); - Locatie stookplaats kampvuur: Morsweg 25 Delden (14-03-2012); - Locatie stookplaats paasvuur: Lochemseweg14 Markelo (15-03-2012). Meer informatie of reageren? Zie www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Ontheffing ex artikel 10.63, lid 2 Wet milieubeheer De volgende ontheffingen zijn verleend voor het verbranden van gerooid en/of snoeihout buiten een inrichting: - Locatie stookplaats: Almelosestraat 17 Ambt Delden (12-03-2012); - Locatie stookplaats: Veldweg 4 Markelo (12-03-2012); - Locatie stookplaats: Kerkweg 4 Markelo (12-03-2012) - Locatie stookplaats: Kolhoopsdijk Markelo (14-03-2012) - Locatie stookplaats: Enterweg 8 Markelo (datum besluit: 15-03-2012). Meer informatie of reageren? Zie www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Rouwelerweg 1, Ambt Delden: het slopen van een schuur Kamille 4, Delden: het wijzigen van het gebruik Steinwegstraat 19, Delden: het kappen van een beuk ‘t Reef 20, Delden: het verwijderen van asbesthoudende materialen uit de woning Van Erckelensstraat 10, Delden: het kappen van een conifeer Deldensestraat 99, Goor: het kappen van een eik Klavermaten 14, Goor: het plaatsen van een omheining en het wijzigen van het gebruik Spechtstraat 12, Goor: het plaatsen van een dakkapel Kerkstraat 2, Hengevelde: het kappen van acht Amerikaanse eiken Rietdijk 7, Markelo: het bouwen van een woning Rietdijk 7, Markelo: het slopen van een woning Scholendijk 17a, Markelo: het verwijderen en vernieuwen van een dak van een schuur

Ontvangen op 7 maart 2012 9 maart 2012 11 maart 2012 7 maart 2012 9 maart 2012 12 maart 2012 12 maart 2012 2 maart 2012 12 maart 2012 9 maart 2012 12 maart 2012 9 maart 2012

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn Kappelhofsweg 2, Ambt Delden: het slopen van twee schuren, het bouwen van een schuur en het milieuneutraal wijzigen van de inrichting Bentelosestraat 37, Bentelo: het kappen van twee eiken Hooijerinksstraat 19, Delden: het kappen van een berk Oude Benteloseweg 33, Delden: het aanleggen van een uitrit ‘t Reef 20, Delden: het verwijderen van asbesthoudende materialen uit de woning Vossenbrinkweg 66, Delden: het plaatsen van een kap op een aanbouw en het plaatsen van zonnepanelen Boinksweide 24 (kavel 3), Diepenheim: het bouwen van een woning Loohof 9, Diepenheim: het plaatsen van een dakkapel Oude Goorseweg 6a, Diepenheim: het kappen van vier wilgen D.J. Bunschotenstraat 14, Goor: het realiseren van een sportschool in een bestaand kantoorgebouw De Havezate 36, Goor: het aanleggen van een uitrit Deldensestraat 100, Goor: het vergroten van een woning J.M. de Bruijnstraat 79, Goor: het slopen van een buurthuis Spechtstraat 12, Goor: het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning Larenseweg 14, Markelo: het kappen van drie bomen Luttekeveldweg ong., Markelo: het verhogen van een hoogspanningsmast nummer 202 en verzwaren van de mastfundatie Ovinksweg 10, Markelo: het kappen van een eik Roudaalterweg 4a, Markelo: het kappen van vier eiken, herplantverplichting voor vier eiken Voordesdijk 12, Markelo: het kappen van drie houtwallen Winterkamperweg 16, Markelo: het slopen van twee bijgebouwen

21 april 2012 25 april 2012 25 april 2012 20 april 2012 27 april 2012 21 april 2012 25 april 2012 27 april 2012 21 april 2012 21 april 2012 27 april 2012 21 april 2012 27 april 2012 27 april 2012 25 april 2012 21 april 2012 25 april 2012 21 april 2012 25 april 2012 25 april 2012

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreid)

Als u wilt reageren, zie informatie: Beroep/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn Haaksbergerstraat 4b, Hengevelde: het vergroten van een stal en het milieuneutraal veranderen van de inrichting

4 mei 2012

Ontwerpbesluit

Als u wilt reageren, zie informatie: Zienswijzen op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Einde reactietermijn

- Instemming verleend voor het leggen van een kabel voor Openbare Verlichting t.b.v. Burgemeester Buijvoetsplein (15-3-2012).

Schaderegeling: Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims, Postbus 20703, 2500 ES Den Haag Telefoon 070 3396701

Melding brandveilig gebruik Als u wilt reageren, zie informatie: Verzoek om handhaving op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad D.J. Bunschotenstraat 14, Goor: het brandveilig gebruik van een gebouw

Hengevelde

5 april 2012

Informatie om te reageren: Bezwaar Als u het niet eens bent met een besluit, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij de gemeente. In dit bezwaarschrift zet u uiteen waarom u het niet eens bent met het besluit. Een bezwaarschrift moet binnen zes weken na verzenddatum van het besluit worden ingediend. Als er zienswijzen zijn ingediend tegen een ontwerpbesluit dat is voorbereid met de uitgebreide voorbereidingsprocedure, dan wordt de bezwarenprocedure overgeslagen en kan direct beroep worden ingesteld.

Beroep Wanneer u bezwaar heeft gemaakt en u bent het niet eens met de beslissing op het bezwaarschrift, dan kunt u binnen zes weken na bekendmaking beroep instellen bij de rechtbank in Almelo. Ook kan beroep worden ingesteld bij deze rechtbank tegen besluiten die zijn voorbereid met de uitgebreide procedure. Beroep kan dan alleen worden ingesteld als eerst een zienswijze is ingediend tegen het ontwerpbesluit.

Zienswijzen Bij besluiten, die met de uitgebreide procedure worden voorbereid wordt eerst een ontwerpbesluit ter inzage gelegd. Tegen dit ontwerpbesluit kunt u tijdens de inzagetermijn mondeling (op afspraak) of schriftelijk zienswijzen indienen.

Voorlopige voorziening Tijdens de bezwaar- en beroepsprocedure kan op eigen risico gebruik worden gemaakt van de vergunning (of het besluit). Als u dringende belangen heeft waardoor u niet kunt wachten op de beslissing of bezwaar of beroep, dan kunt u aan de rechter vragen om een “voorlopige voorziening” te treffen. Bij een beroepsprocedure wordt een voorlopige voorziening gevraagd bij de instantie die het beroep behandelt.

Verzoek om handhaving Voor de melding gelden landelijke regels. Het is niet mogelijk hiertegen bezwaar in te dienen of beroep in te stellen. Als u van mening bent dat niet met een melding kan worden volstaan omdat een omgevingsvergunning nodig zou zijn, dan kunt u een verzoek om handhaving indienen bij burgemeester en wethouders. Het verzoek moet zijn voorzien van datum, naam, adres en handtekening. Ook moet vermeld worden waarom u het niet eens bent met de melding.

Niet vatbaar voor bezwaar of beroep Deze beslissing maakt onderdeel uit van de voorbereiding op een besluit en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij de beslissing rechtstreeks uw belang treft. Nadat de vergunning is verleend kan daartegen beroep worden ingesteld.

Postadressen

Bentelo

Door de oefenende eenheden wordt in principe alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen; indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt moeten worden, dient vooraf toestemming te worden gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein. Gebruik van oefenmunitie in de oefenstrook is niet toegestaan Door de oefenende eenheid dient alles er aan gedaan te worden om overlast, schade en hinder aan derden te voorkomen; de terreinopzichter neemt voor aanvang van de oefening de details en bijzonderheden door met de oefenleiding en draagt zorg voor de juiste begeleiding van de oefening. Hij controleert het netjes achterlaten van locaties. Drie weken voor aanvang oefening, zal contact worden opgenomen met terreinbeheerder Harderwijk, Schaarsbergen dit i.v.m. beperkingen in aangegeven gebied.

Melding brandveilig gebruik

Verlengen beslistermijn

Besluiten Algemene wet bestuursrecht

• Tijdens de oefening worden door de batterij buiten de bebouwde kom luchtverdediging opstellingen (een keten van radarsystemen en moderne luchtverdedigingsplatforms) betrokken op diverse plaatsen in het oefengebied. Via deze systemen kan de eenheid beeld krijgen van het luchtruim en het - bij daadwerkelijke inzet - ook beveiligen; • Maandag 02 april 2012 betrekt de Colua vliegveld Deelen en de Oranjekazerne te Schaarsbergen; • Dinsdag 03 april tot en met vrijdag 06 april 2012 gaat de oefenleiding vanuit de Detmerkazerne te Eefde de oefening leiden; • De platforms van de eenheden zullen binnen het gebied van Deventer, Raalte, Ommen, Goor en Lochem stellingen betrekken. Er wordt te allen tijde toestemming gevraagd; • In de rest van de aangegeven strook zullen alleen de benodigde verplaatsingen plaatsvinden, met meestal klein vervoer (Mercedes Benz terreinwagen); • Oorden zullen zoveel mogelijk worden vermeden; Zowel militairen alsook voertuigen zullen zich bewapend door aangegeven gebied verplaatsen, echter er wordt GEEN (oefen)munitie gebruikt.

Needseweg 4, Diepenheim: het wijzigen van de inrichting Stokkumerweg 2A, Diepenheim: het wijzigen van de inrichting

Locatie waar de stukken ter inzage liggen

Entersestraat 10, Goor: het bouwen van een schakelstation

Hierbij informeren wij u over 2 geplande militaire oefeningen die gehouden worden in de periode van 2 april tot en met 6 april 2012, en zich zal afspelen in de strook Lelystad, Zwolle, Ommen, Duitse grens, Nijmegen, Eindhoven, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Almere. De eenheid Commando Luchtdoelartillerie (250 deelnemers, 99 wielvoertuigen) houdt in genoemde periode een oefening in het kader van de functionele werkzaamheden

Als u wilt reageren, zie informatie: Verzoek om handhaving op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Oude Rijssenseweg 23, Markelo: het slopen van een woning, het bouwen van een woning met inwoning, het kappen van elf bomen, het plaatsen van een stacaravan en het aanleggen van een uitrit, waarbij de woning niet gebouwd wordt ten behoeve van de agrarische bestemming en waarbij er tijdelijk van het bestemmingsplan moet worden afgeweken voor het plaatsen van een stacaravan (tijdelijke woonunit) 3 mei 2012

Als u wilt reageren, zie informatie: Niet vatbaar voor bezwaar of beroep op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Informatie militaire oefening

Milieu Melding besluit landbouw

De bovengenoemde aanvragen en besluiten liggen ter inzage bij het infocentrum in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Höfte 7 in Goor. Voor de openingstijden kunt de website (www.hofvantwente.nl) raadplegen of telefonisch met 0547-858585. Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Rechtbank Almelo, Postbus 323, 7600 AH Almelo Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

in beide richtingen, voor zover gelegen tussen de zij-ingang van camping Hessenheem en de kruising met de Imminksweg. (13-03-2012) - Besluit tot het instellen van een parkeerverbodzone aan de Grotestraat tussen Grotestraat 2 en de Tolweg; door het plaatsen van het bord E01zb overeenkomstig bijlage 1 van het RVV 1990.(14-03-12) Meer informatie zie www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

- Instemming verleend voor het leggen van een waterleiding t.b.v. Het Wegdam (15-3-2012). - Ventvergunning planten 27 april (12-03-2012)

Diepenheim - Ontheffing art. 35 D&H-wet op 24 maart 2012, Raadhuisstraat 8 (09-03-2012) - Vergunning concours op 21 en 22 april 2012, Krommedijk 2. In verband hiermee zal op 21 en 22 april 2012 van 07.00 uur tot 18.30 uur de Krommedijk worden ingesteld als éénrichtingsweg (inrijden vanaf de Borculoseweg) en zal een parkeerverbod worden ingesteld aan beide zijden van de Krommedijk (13-03-2012). - Vergunning palmpasenoptocht op 1 april 2012 (20-03-2012) - Instemming voor het leggen van een midden- en een laagspanningskabel t.b.v. Markveldseweg (15-3-2012).

Delden - Vergunning palmpasenoptocht op 1 april 2012 (14-03-2012) - Vergunning Hemelvaart Fiets4daagse van 17 t/m 20 mei 2012 (14-03-2012) - Instemming verleend voor het leggen van een waterleiding t.b.v. Sportlaan (15-3-2012).

Goor - Vergunning rommelmarkt en zeskamp op 30 april 2012. In verband hiermee zullen op 30 april 2012 de volgende verkeersmaatregelen worden genomen: Van 06.00 uur tot 13.00 uur: - de Grotestraat, voor zover gelegen tussen de kruising met de Laarstraat en de kruising met de H. Heijermansstraat; - de Wijnkamp; Van 13.00 uur tot 18.00 uur: - de Grotestraat, voor zover gelegen tussen de kruising met de Spoorstraat en de kruising met de H. Heijermansstraat. - Besluit tot het opheffen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan De Malberg, door het verwijderen van het bord E06 overeenkomstig bijlage 1 van het RVV 1990.(14-03-12) - Besluit tot het instellen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats (op kenteken) aan de Lindelaan ter hoogte van huisnummer 67, door het plaatsen van de borden E06 en OB309 (kenteken: 47-FFF-6) overeenkomstig bijlage 1 van het RVV 1990.(14-03-12)

Markelo - Vergunning Project Streetwise op 26 maart 2012. In verband hiermee zal op 26 maart 2012 van 08.30 uur tot 15.00 uur de Fokkerstraat worden afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen, voor zover gelegen tussen de huisnrs. 1 en 27 (13-03-2012) - Vergunning samengestelde wedstrijd op 31 maart en 1 april 2012, Potdijk 1 e.o. In verband hiermee zal op 31 maart 2012 en op 1 april 2012 van 07.00 uur tot 19.30 uur de Herikeresweg worden afgesloten voor alle verkeer

Onderzoek naar naamloze graven Op dinsdag 20 maart is de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht, in samenwerking met de Dienst Specialistische Recherche Toepassingen van het Korps landelijke politiediensten (DSRT/KLPD), gestart met veldonderzoek op de Algemene begraafplaats aan de Bornsestraat/Veldweg in Delden. Aanleiding voor het onderzoek is de zoektocht van mevrouw Astrid Röhl- Loep naar het graf van haar overleden grootvader, de heer ir. Frits Loep uit Hengelo. De heer Loep werd in mei 1943 geëxecuteerd door de Duitsers, omdat hij op de dag van de stakingen bij de firma Stork in Hengelo niet aanwezig was bij het appel. De laatste rustplaats van de heer Loep is tot op de dag van vandaag niet gevonden. Zijn dochter en kleindochter hebben hier sinds 1943 naar gezocht . Naast ir. Frits Loep zijn gedurende de Duitse bezetting nog enkele personen vermist in deze regio. Het gaat om Antonius Hermanus Haselbekke, Johannes van Oene, de broers Andre en Wim van der Veer en Antonius Lambertus Frederiks. Bij de herindeling van gemeenten per 1 januari 2001 werd de gemeente Hof van Twente eigenaar van een stuk grondgebied dat eerder eigendom was van de gemeente Borne. Op dit grondgebied is een begraafplaats gelegen, waar een aantal naamloze graven ligt. Mogelijk gaat het om deze slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Op maandagmiddag 19 maart kregen de nabestaanden van de slachtoffers en de vertegenwoordigers van de pers de gelegenheid te kijken op het begraafplaatsje aan de Bornsestraat/Veldweg. Na afloop was er gelegenheid elkaar te spreken bij museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden. Burgemeester Goudt sprak de aanwezigen toe. Sergeantmajoor van Aalderen gaf een toelichting op het onderzoek. De bijeenkomst bij de Wendezoele. Burg. Goudt spreekt de aanwezigen toe.

Raadsvergadering gemeente Hof van Twente Hierbij wordt u uitgenodigd voor de vergadering van de raad van de gemeente Hof van Twente op dinsdag 27 maart 2012 om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, De Höfte 7 te Goor. Onderstaand treft u de agenda aan.

7.4 - Bestemmingsplan Buitengebied Ambt Delden, hoek Janninksweg/Needsestraat en beeldkwaliteitsplan Buitengebied Ambt Delden, hoek Janninksweg/Needsestraat

AGENDA:

BESPREEKSTUKKEN:

1 2 3 4 5 6

7

- Opening en mededelingen - Vaststellen agenda - Vragenhalfuur gemeenteraad - Actieve informatieplicht college(leden) / terugkoppeling Gemeenschappelijke Regelingen - Vaststelling verslag van de vergaderingen van 14 februari 2012 en 6 maart 2012 - Ingekomen stukken

- HAMERSTUKKEN

7.1 - Bestemmingsplan Hengevelde 7.2 - Bestemmingsplan Buitengebied Markelo, herziening Industrieterrein Twentekanaal 7.3 - Bestemmingsplan Hengevelde, herziening Diepenheimsestraat 2-4 en 4a

8 9 10

Beschikbaar stellen extra budget van € 1.000.000 ten behoeve van het wegenonderhoud in 2012 Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan buitengebied Diepenheim, herziening Deldensestraat 11 Privatisering tennisaccommodatie TV Stedeke Diepenheim

Maximum spreektijd per fractie

Maximum spreektijd college

5 min.

18 min.

3 min. 3 min.

11 min. 11 min.

Burgemeester en wethouders gemeente Hof van Twente, 21 maart 2012


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 16

Het dak gaat eraf bij Korfbalvereniging Zwart-Wit!

Nieuw binnengekomen boeken Axelsson, Majgull Moederpassie (Minna is eigenaresse van een restaurant. Wanneer herfststormen over het land trekken schuilen dorpsbewoners bij haar in het restaurant.) Bromfield, Richard Opvoedwijzer Asperger (Gids voor ouders en professionals om kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum beter te begrijpen.) Clark, Marcia Dood door schuld (Een Amerikaanse hulpofficier van justitie gelooft niet dat haar omgekomen collega schuldig is aan moord en begint haar eigen onderzoek.) Gage, Leighton Stervende adem (De hoofdinspecteur van de Braziliaanse federale politie gaat op zoek naar de weggelopen 15-jarige kleindochter van een prominent en rijke politicus.) Hemmelrechts, Kristien Haar bloed (Twee vrienden krijgen beiden een relatie met een meisje dat getroffen wordt door een bloedziekte.) Karsten, Carien Afkicken voor shopaholics (De emoties achter de verslaving. Oorzaken en achtergronden van koopverslaving en methoden om dit probleem aan te pakken.) Rek, Wilma de Allemaal losers (Zelfhulpgids voor mensen die menen dat ze de gestelde doelen in het leven niet halen.) Scarfo, Anna Maria Van hand tot hand (Autobiografie van een Italiaanse vrouw die vanaf haar dertiende jarenlang werd misbruikt.) Timmers, Daphne Fatale val (Twee vriendinnen, beiden journalist, maken een rondreis door het Midden-Oosten. Hun avontuur eindigt na een fatale val.) Veldthuis, Marcella Boven water (Het waargebeurde verhaal over de tante van de schrijfster, die begin 2008 in haar woonplaats verdween en later dood werd aangetroffen in het Winschoterdiep.) TIP! BOEKENWEEK 2012 14-24 maart. Thema: “Vriendschap en andere ongemakken”. Word vriend van ons. www.hofbibliotheek.nl

Delden - In de week van maandag 26 maart t/m 2e paasdag 9 april gaan korfballers van Zwart-Wit op pad om vrienden, familie, buren en kennissen te vragen om onze vereniging te steunen met behulp van (s)teun. Het dak van ons clubhuis is hoognodig aan vervanging toe. Dit groot onderhoud konden wij niet langer uitstellen en daarom is begonnen met de verbouwing met behulp van leden, sponsoren en een bijdrage van de gemeente. Er is alleen nog veel meer geld nodig voor het noodzakelijk onderhoud aan ons clubhuis! Helpt u ons om het dak er weer op te kunnen zetten? Dankzij (s)teun kunnen wij geld inzamelen voor het clubhuis van onze vereniging. U kunt worden gevraagd een varkentje te wassen (lees: krassen). Het bedrag dat u tevoorschijn tovert is uw bijdrage. De bedragen onder de varkentjes (de “teuntjes”) variëren van € 0,50 tot maximaal € 2,50. Elk (s)teun boekje met 25 teuntjes levert Zwart-Wit maar liefst € 40,- op! In ruil voor uw bijdrage ontvangt u een vel met 8 waardecoupons met aantrekkelijke kortingen op pretparken, hotels, winkels, films, foto afdrukken en nog veel meer. Er is voor iedereen wel iets bij. Zo geeft Zwart-Wit iets aan u terug als dank voor uw donatie. Doe mee met de actie (s)teun. Voor meer informatie kijkt u op www.dkvzwartwit.nl

Amnesty komt op voor Adelbert -4 ’s Nachts werden we de vrachtwagen ingedreven met de arrestanten van Kumbo: Hassan, Edwin en Lawrence. Emmanuel overleed in de truck onderweg naar Bamenda. Daar aangekomen op de legerbasis werden we in de overvolle cel gesmeten bij de inmiddels overleden Pa Khan, Tete Philip, Ngwa Richard, Julius Ndi en bij ATAMBUN GEH SAMA (Sama heeft vele groetenkaarten van SG Twickel ontvangen en veel briefjes teruggestuurd) en vele anderen. We hebben drie maanden vastgezeten in dit concentratiekamp: zonder drinkwater, zonder bezoek, met een maaltijd per dag. Uit de hele regio zaten hier politieke gevangenen opgesloten. Het enige water dat er te drinken was moesten we van die ene wc-kraan aftappen. Nadat er demonstraties voor onze vrijlating kwamen vanuit de bevolking van Bamenda werden we weer midden in de nacht in twee legertrucks afgevoerd naar een onbekende bestemming. De diepe bandensporen en de briefjes die we uit de truck gooiden werden ontdekt door goede mensen die de berichten onmiddellijk doorstuurden naar de BBC Africa. Nog onderweg kreeg de kolonel een bericht op zijn walkie talkie vanuit de hoofdstad Yaoundé dat de trucks daar niet naartoe mochten vanwege de nieuwsberichten op de BBC over de gebeurtenissen. Daarop besloten ze ons naar een andere geheime bestemming te brengen. (wordt vervolgd) Zie ook onze website: www.hofvantwente. amnesty.nl Wim Petersen

Je Leukste Beertje voor originele kinderfeestjes en online cadeautjes

Creëer en kleed je eigen knuffel (keuze uit vele diertjes en outfits) Tel: 06-42301931 www.jeleukstebeertje.nl info@jeleukstebeertje.nl

Historisch Kunstwerk Gijminkschool krijgt nieuwe toekomst

Het is tijd voor een romantische komedie: ‘Les Femmes du 6e étage’

De allergrootste hits uit ‘Great Britain’ live!

Goor - Dankzij de financiële ondersteuning van de Stichting Beeldende Kunst Hof van Twente, het Schoolfeestfonds en sponsoren, moet het lukken het Sgrafitto Kunstwerk van de Gijminkschool naar de Kinderboerderij “Het Kükelnest” te verplaatsen. Ook de plaatselijke PvdA heeft enorm bijgedragen, dat er een patstelling doorbroken werd. Door vertegenwoordigers van het Rijksmuseum Twenthe werd tijdens een 2nd opinion aangegeven, dat dit Kunstwerk waardevol te noemen is. Daarom zullen Ubbo Borgesius, voorzitter van de Stichting Historisch Goor en Bennie Haafkes, voorzitter van de Vereniging Kinderboerderij “Het Kükelnest“ er alles aan doen, dat de verplaatsing kan plaatsvinden en daardoor een Historisch Kunstwerk voor Goor behouden blijft. Met de sloop van de school wordt op 2 april begonnen, maar er moet nog € 2000,- komen om de verplaatsingskosten te financieren, gulle giften worden daarom in dank aangenomen.

Ineke’s Hofdichten ‘‘De trouwdag” ‘n Jong stel det steet op trouwen, ‘n Doatum mut nog worden bepaald. De anstoande bruid wil op vriejdag, Ma de bruidegom den baalt: Hee zeg:’t Mut op ne DOONDERDAG, Det wil ik toch zo gearne, Want as wie op vriejdag trouwt, Krieg ik ‘n probleem, mien dearne! Dan valt oonze Zilveren Brulfte, Op ne MOANDAG, det is mie ok wat, Vuur mie wordt det onmeuglijk: Det is mien BILJART-oamd schat ‘! Ineke Smit-Vukkink

Foto: Alberta Groteboer

Goor - De makers van de succesformule ‘Motel West Coast’ komen met een nieuwe concertreeks: The Best of Britain. Syb van der Ploeg, Maarten Peters, Edward Reekers en Brenda van Aarsen brengen op vrijdag 30 maart de allergrootste hits van Engelse bodem ten gehore in De Reggehof te Goor. Aanvang: 20.00 uur. The Best of Britain is een muzikale voorstelling met de allergrootste hits van Engelse bodem. Een paar grootheden uit de Nederlandse popscene zijn samengekomen voor dit unieke concept. Alleskunner Syb van der Ploeg, Kayak-zanger Edward Reekers, één van Nederlands grootste singer-songwriters Maarten Peters en het talent Brenda van Aarsen vormen samen de vier gezichten van The Best of Britain. Zij worden uiteraard begeleid door een steengoede 5 koppige live band. Als uniek element binnen het concept van The Best of Britain, kon er via internet gestemd worden op de meest favoriete liedjes uit Groot Brittanië, waarmee de totale playlist door het publiek is bepaald. Nu kan er via de website www.thebestofbritain.nl nog per theater gestemd worden voor de top 5 die zeker gespeeld moeten gaan worden! Het wordt een avondje ouderwets genieten met al die bekende klassiekers, songs en hits uit Great Britain. De grootheden komen ‘live’ voorbij zoals o.a. The Beatles, Coldplay, Elton John, Pink Floyd, The Police, Deep Purple, Led Zeppelin, David Bowie, Genesis, Peter Gabriel of Robbie Williams e.v.a. Kaarten à € 23,00.

De illusionisten van het cabaret’? Dat lijkt me sterk!

Op zaterdag 31 maart komt ImproCabaretgroep ‘Op Sterk Water’ weer naar De Reggehof in Goor. Twee mogelijkheden: of u kent Op Sterk Water al en dus komt u dit jaar weer, óf u bent nog onwetend en zoekt iets nieuws en unieks om uw theaterseizoen perfect te maken. Aanvang: 20.00 uur Op Sterk Water is een collectief van cabaretiers, acteurs, muzikanten en taalkunstenaars met o.a. Arjen Lubach, Daniel Koopmans, Dave Luza, Roemer van der Steeg, Maarten Voortman en Tim Zeegers. Op aanwijzing van het publiek ontstaan sketches, scènes en liedjes, elke uitvoering nieuw en origineel. Op Sterk Water wordt al jaren gezien als dé toonaangevende en grappigste ImproCabaretgroep van Nederland. Van charmante kleine zalen in de dorpen tot de grote theaters in steden, overal bewijzen ze dat improviseren veel meer is dan een truc of spelletje.

De muzikaliteit, humor en snelheid van Op Sterk Water is ongeëvenaard en levert avond na avond unieke, eenmalige en niet te missen voorstellingen op. Laat u meeslepen door de ‘illusionisten van het cabaret’ (Alexander Nijeboer, Volkskrant) en ontdek waarom Op Sterk Water de veelgeziene gast is op bekende comedyfestivals, items verzorgde op de radio en de afgelopen tien jaar alle zalen plat speelde met de meest hilarische en muzikale improvisatievoorstellingen ooit. Kaarten à € 17,00.

Goor - Op dinsdag 27 maart vertoont Filmhuis Alleman de komedie ‘Les Femmes du 6e étage’, over een saaie man die verandert wanneer hij zijn levendige werkster beter leert kennen; een actie waar zijn echtgenote niet blij mee is. Aanvang: 20.00 uur. Parijs, jaren zestig. De vermogende JeanLouis Joubert is een brave maar saaie man. Totdat hij en zijn vrouw de Spaanse María als werkster in dienst nemen. María laat Jean-Louis kennismaken met de zesde verdieping van zijn burgerlijke appartementsgebouw waar zij met andere temperamentvolle Spaanse werksters woont. Deze vrouwen, maar vooral de erg aantrekkelijke María, leren hem voor het eerst plezier te hebben in het leven. Dit tot grote ontsteltenis van mevrouw Joubert en haar vriendinnen. ‘Les Femmes du 6e étage’ is een vrolijke én romantische film met rollen van onder anderen Jean-Louis Joubert, Carmen Maura en Lola Dueñas. Kaarten voor deze film zijn verkrijgbaar via www.filmhuisalleman.nl of op de avond voorafgaand aan de film bij de kassa. Kaarten kosten € 7,50 per stuk. Hofcultuurpashouders betalen € 3,75 per kaart, met een maximum van twee kaarten per filmvoorstelling.

Kom je bij me spelen? Markelo - Tijdens de drie weekenden rond Pasen is in museum Eungs Schöppe in Markelo een wereldje in het klein te zien. Er staat een collectie poppenhuizen uit Markelo en omgeving en een collectie miniaturen uit de landbouwwereld. Er is dus wat voor de heren en wat voor de dames te zien, tenminste als je denkt in de rolverdeling van weleer. En natuurlijk is het ook leuk voor jongens en meisjes, zeker als ouders of grootouders er bij vertellen hoe zij in hun jeugd speelden. En er zijn ook enkele poppenhuizen om echt mee te spelen, waaronder ook een pakhuis met lift en kraan. Bij de landbouwminiaturen is o.a. een hooimijt te zien. Er is een kleine drukkerij te bewonderen, zelfs een klein café. Overigens is tijdens de tentoonstelling ook veel van de vaste collectie van het museum te zien en worden er enkele interessante films getoond, over een huisslachting, over het verbouwen en verwerken van vlas en over een aantal beroepen zoals de wijkverpleegster, de bakker, de slager en de kruidenier. En er is wat te drinken in de “grote kökken” (de mooie kamer). De tentoonstelling is open op: 30 en 31 maart, en 1 april, (Palmpasen*), 7, 8 en 9 april (Pasen), 13, 14 en 15 april (weekend na Pasen) van 13.30 (op 1 april al om 13,00 uur*) tot 16.30 uur. Voor groepen en scholen ook op afspraak. Toegangsprijs: € 2,50, kinderen onder begeleiding en jonger dan 12 jaar gratis. * Op de zondag van Palmpasen gaat rond 12.00 uur de kindergroep van de Folkloristische Vereniging, gevolgd door veel andere kinderen met Palmpasenstokken door het dorp, na deze optocht is het museum open. Zie ook website www.eungsschoppe.nl.

Theatersportwedstrijd groot succes Goor - Afgelopen donderdag 15 maart was er een theatersportwedstrijd tussen ”Bekijk het Maar” en “Pro Deo”, met muzikale begeleiding van Impro-pianist Geert Meufels, in buurthuis ’t Gijmink (Villa’70) Het publiek speelt een belangrijke rol als aangever van de onderwerpen. De spelers improviseren een scene op basis van deze suggesties. Bij een “foute” opmerking van de rechters (jury) mag er met natte sponzen worden gegooid door het publiek en bij een mooie scene worden er bloemen gegooid naar de acteurs. Initiatiefneemster Lidewij de Jager uit Goor heeft de theatersportvereniging “Bekijk het maar” Hof van Twente een jaar geleden opgericht. Daarvoor heeft zij de leden eerst cursus gegeven. De opzet van Lidewij de Jager is om vooral een leuke avond te hebben en dat lukt. Interesse? Neem contact op met Lidewij de Jager (06-51270700) of kijk op de site: www. acteerbureau-lidewij.nl, Cursusavond is donderdag van 20.00 uur-22.00 uur in het buurthuis ‘t Gijmink.

FC Twente Vrouwen – SC Heerenveen live bij TV Oost

TV Oost doet dit seizoen live verslag van alle thuiswedstrijden van FC Twente Vrouwen, de regerend landskampioen in de Eredivisie Vrouwen. Vrijdag 23 maart speelt de selectie van trainer Arjan Veurink in de eigen Grolsch Veste de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen. FC Twente Vrouwen is opnieuw in de race voor de titel en zal dus in eigen huis geen punten willen morsen. De vrouwen van SC Heerenveen doen het dit seizoen veel minder goed maar wisten onlangs wel de uitwedstrijd tegen VVV Venlo te winnen. Het live verslag van TV Oost begint om 19.20 uur met een voorbeschouwing vanuit De Grolsch Veste door presentator Bert van Losser. De aftrap is om 19.30 uur, het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Paul Schabbink. In de rust (omstreeks 20.15 uur) is er een uitzending van het actualiteitenprogramma Overijssel Vandaag. Het wedstrijdverslag duurt tot ongeveer 21.30 uur.

“Twins” de musical naar de Kroeze Danne Ambt Delden - Zaterdag 31 maart komt de musical “Twins” naar de Kroeze Danne, Kappelhofsweg 14 in Ambt Delden. Deze productie van Theatergroep Acts, is in samenwerking met het Evangelisch Werkverband Twente uitgenodigd. Kaarten reserveren via de website: www. twinsdemusical.nl. In deze musical vertelt Martin zijn aangrijpende levensverhaal. Hoe heeft hij zo blind kunnen zijn voor de praktijken van een man, die met mooie praatjes enkel het doel heeft gehad om hem als pion in te zetten voor zijn slechte praktijken. Een verhaal waarin de strijd tussen goed en kwaad een hoofdrol speelt. De terugblik van Martin op zijn leven wordt in spel, muziek en dans indrukwekkend uitgevoerd.

De bal blijft rollen!

Markelo - Volleybalvereniging Markel-Up kan de kas weer vullen. Tijdens een zeer succesvolle sponsoractie “De bal moet blijven rollen”, waarbij leden langs de deuren gingen om toilet- en keukenrollen te verkopen, is ruim 2500 euro opgehaald. Hiervan moeten de inkoopkosten nog afgetrokken worden. Het overblijvende bedrag wordt gebruikt om te zorgen dat er ook de komende tijd weer goed materiaal beschikbaar is en voor leden leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden. Andere redenen om de kas te spekken is om de contributie betaalbaar te houden daar de vereniging ook geen subsidie meer krijgt van de gemeente Hof van Twente. Markelose inwoners hebben massaal toileten keukenrollen gekocht. Men begreep dat er actie ondernomen moest worden. Vorig jaar werd er (zonder aftrek van de inkoopkosten) 2370 euro opgehaald. Dit jaar is er dus een duidelijke verbetering te zien. Oorzaak: het weer, het goede humeur van de vrijwilligers en de support van de Markeloërs. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door een lokale supermarkt, die haar huismerkproduct voor de actie leende. Het bestuur had Markelo ingedeeld in negen delen, die allen werden bezocht. Ook de buurtschappen zijn aangedaan.

POLITIE Inbraak schuur

Jan Kwakman alias André Manuel brengt échte verandering (op zijn Twents)

Op dinsdag 3 april gaat André Manuel opnieuw de grenzen van De Reggehof te Goor verkennen met zijn voorstelling ‘Leve de Man van de SVP!’. Het is een reprise, maar dit keer brengt Manuel verandering op z’n en in ‘t Twents! Aanvang: 20.00 uur. Er zijn er veel die zeggen, dat ze zeggen wat ze denken. Er zijn er weinig die dat ook echt doen. En dat dan zeggen. André Manuel is een van die weinigen. Hij maakt actueel en politiek theater. Hij analyseert en hij banaliseert. Hij fileert en hij filosofeert. En laat zijn publiek dankbaar naar adem happen. Als Volendammer Jan Kwakman, zelfbenoemde Nieuwe Leider van het Land, gaat hij verandering brengen. En dan niet zomaar verandering. Maar echte verandering. Uit onvrede over het huidige politieke klimaat, richtte hij onlangs een nieuwe politieke partij op: De SVP. De SVP staat voor Soort Van Pim en in Jan Kwakman zien een heleboel Nederlanders hun gedroomde sterke man terug. De SVP is een klassieke volkspartij die steunt op vier pijlers, de zogenaamde 4 V’s. Vrijheid. Verantwoordelijkheid. En Vorst Verlet. Jan Kwakman zal het politieke landschap een hele grote beurt gaan geven. Omdat iemand het moet doen. En dat allemaal onder het motto: Leve de Man van de SVP! Een hele zieke geest in een gezond lichaam. Kaarten à € 18,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.reggehof.nl/theater en bij de theaterkassa die op werkdagen geopend is van 09.00 tot 16.00 uur en bereikbaar via 0547 284 880.

Zeer succesvolle actie Markel-up

Markelo - Op maandag 12 maart ontdekte de eigenaar van een schuur aan de Twikkelerweg te Markelo dat er was ingebroken in zijn schuur. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden van vrijdag 9 op zaterdag 10 maart jl. Uit de schuur werden diverse gereedschappen weggenomen.

Babbeltruc

voor de maand april KOH SENSATION

Schouder-, rug- en nekbehandeling 45 min. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van de heerlijke producten van KOH. Bodyfoam, Bodyscrub en de Body Oil sensation kaars.

van E 49,95 p.p.

nu voor E 39,95 p.p.

Goor - Woensdagmiddag 14 maart omstreeks 16.30 uur is een 83-jarige vrouw aan de Kwartelstraat in Goor opgelicht met een babbeltruc. Een onbekende man bood jassen te koop aan. In plaats van nieuwe jassen, bleek het om oude jassen te gaan. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en verzoekt getuigen zich te melden. Eerder die middag werd een bejaarde man uit Rijssen benaderd door de oplichter met hetzelfde verhaal. De man had geen interesse waarna de jassenverkoper er vandoor ging. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken. Bel als u het niet vertrouwt direct de politie.

Aanrijding letsel (Geldig tot 30 april 2012)

Delden - Donderdag 15 maart omstreeks 18.00 uur rijdt een 63-jarige automobiliste uit Bornerbroek over de Langestraat. Aangekomen bij de kruising met de Nieuwstraat, ziet ze de van rechts komende 81-jarige fietsster uit Delden over het hoofd. Bij de aanrijding die volgt komt de 81-jarige ten val. Hierbij raakt zij dusdanig gewond dat zij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis.

Vernieling ruit

Delden - In de nacht van donderdag 15 maart werd er een ruit vernield van een woning aan de Peppelaar te Delden. De dader kon niet worden achterhaald.


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 17

Verrassende playbackshow SV Delden

Delden - Zaterdagavond 17 maart vond voor de zevende keer de playbackshow bij SV Delden plaats. In een goedgevulde kantine gaf voorzitter Hans van Laarhoven om half negen de aftrap van dit tweejaarlijkse evenement. Op het programma stonden tien acts, die door de flitsende presentatie van Sander Pelle en de gecombineerde drive-in van C&S Licht en Geluid en K&N naadloos in elkaar overgingen. De jury bestond uit een gemengd gezelschap van bekende Nederlanders: meneer de Bok (Hans Raanhuis), de C1000 gezusters Martha en Therése (Annemarie Oonk en Annemiek Visser), stylist Maik de Boer (Wim Holterman) en zanger Roel van Velzen (Mark Tuitert). Om Roel voldoende zicht op de acts te geven, was speciaal de verhoogde stoel van Blekkenhorst Totaalwonen geregeld. Het spits werd afgebeten door Nienke Rupert, Sophie en Monique Rouweler en Daan Wender als de Rednex met het nummer ‘Cotten Eye Joe’. Daan wist hierin met zijn opzwepende gitaarspel zelfs de vier voetjes van een paard van de vloer te krijgen. Vervolgens gaf Arnold Oolbrink als Joan Franka een loepzuivere vertolking van de Nederlandse inzending ‘You and Me’ voor het Eurovisie Songfestival 2012. Arnold had duidelijk een aantal veren verloren in de kleedkamer en gaf daarvoor zelf de verklaring: ‘dat geklooi met die tooi’. In het derde optreden namen Han Vaanholt, Wim Wold en Hayo Brandt het publiek ver terug in de muziekgeschiedenis met ‘Buzz Buzz a Diddle It’ van MatchBox, waarin de mondharmonica en contrabas niet ontbraken. In de voorlaatste act voor de pauze hadden Dokter Bernard (Dinand Lutke Willink) en zijn sexy assistente (Leonie Groothuis) hun handen vol aan een gecompliceerde operatie. Toegezongen door Bonnie St. Clair (Janny Lutke Willink), wist de dokter op vakkundige wijze zowel baby als ingewanden uit zijn patiënt (Frank van Geenen) te verwijderen. Deze act werd door de jury beloond met een tweede plaats. Astrid Schutte, Heidi van Laarhoven en Sylvia Vaanholt wisten de derde plaats te bemachtigen met een imitatie van ‘The Three Degrees’ met de medley ‘When will I see you again’/‘Dirty old man’. Hun goudgele glitterjurken maakten (zeker op de eerste rij) veel indruk op het publiek. Na de pauze gaven Leonie Zengerink en Jan Holterman (zang), Hans van Laarhoven (trompet), Peter Naafs en Marthijn Zweepe (gitaar) een live optreden van het nummer ‘Home’ van ‘Edward Sharpe en de Magnetic Zeros’. De jury was zeer enthousiast over dit muzikale talent binnen de vereniging, maar moest zich aan de strenge playbackregels houden. De act kreeg een eervolle vermelding tijdens de prijsuitreiking. In het zevende optreden was Edwin Hietbrink, vermomd als woest aantrekkelijke rapper, het middelpunt van een ware catfight. Marijn Sprukkelhorst, Monique Rouweler en Hanne Brummelhuis haalden in de ‘Freestyler’ medley alles uit de kast om het hart van de gespierde rapper te stelen. De volledige jury (op Roel van Velzen na) viel achterover van de stoel van het lachen en waardeerde deze act met het hoofdprijs. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op een bezoekje van zanger Rinus (Roy Belt) en zijn Romana (Lennart ten Brinke), die toevallig de kantine passeerden toen ze ‘een stukje aan het rijen’ waren. Nadat Rinus en Romana hun ‘slow moves’ getoond hadden werd de scooter weer aangetrapt, om plaats te maken voor ‘The Blues Brothers’ (Sanne Rodermond en Ellen Holterman). Ondersteund met danspasjes werd het bericht ‘Everybody Needs Somebody’ aan het publiek afgegeven. De gebroeders Ko (Hans Pots, Martin Waddenburg, Herman de Jong en Henk van Geenen) waren het hier roerend mee eens en zongen tot slot dat ‘Eén Bitterbal’ genoeg was om liefde op te laten bloeien. De playbackshow werd door presentator Sander Pelle en jurylid Maik de Boer afgerond met de prijsuitreiking. Samen deelden ze de bekers uit aan de gelukkige prijswinnaars. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde avond en wil alle vrijwilligers (Zwart Wit (bar), Joke Paskamp (grime), Marjorie Steentjes (foto’s) en alle anderen) en sponsoren (Klussenbedrijf de Jong, C1000 en Blekkenhorst Totaalwonen) bedanken voor deze geweldige avond.

Nieuw In Deze Regio.

Car Cleaning H.P.M. autowas- en poetscentrale.

Bij ons bent u op het juiste adres voor al uw wensen aan uw auto. Uw auto is het waard om eens goed te worden gewassen en gepoetst. Wat wij u kunnen bieden is het volgende: wij kunnen als u dat wilt de auto bij u ophalen en als hij helemaal gewassen en gepoetst is, brengen wij hem weer netjes voor de deur bij u terug. Natuurlijk mag u hem ook brengen, dan brengen wij u naar huis en halen u weer op als de auto klaar is. Dit is voor ons helemaal geen probleem. Deze service die wij u aanbieden kost helmaal niets.

Onze diensten bestaan verder uit: • Auto buitenkant wassen en met de hand droogmaken, aansluitend polijsten, poetsen en in de was zetten.

Geslaagde modeshow besluit projectweek OBS Stokkum

Van 7 tot en met 16 maart stonden de lessen op OBS Stokkum grotendeels in het teken van mode, haar geschiedenis en ontwikkelingen en dat in allerlei variaties. Zo waren er excursies naar bruidshuis 2ImpressU en Modehuis Miriam in Markelo. Een echte kapper kwam op bezoek in de groepen en zijn er 4 groepen naar de Reisopera in Enschede geweest om kennis te maken met de mode ontwikkelingen in de theaterwereld. Tijdens de Open Dag kwam ook de Folkloristische Vereeniging nog op bezoek. De opening en afsluiting bestonden uit een modeshow. Allereerst de leerkrachten en vrijdag de 16e door de leerlingen. Onder grote belangstelling stonden ouders, opa’s en oma’s, en andere belangstellenden aan de rode loper, waarover de leerlingen hun beste beentjes voor zetten. Per groep was er gekozen voor het thema landen. Zo werden de leerlingen van groep 1-2 aangekleed door modehuis Mirjam en beeldden Nederland uit. Een kleurrijk geheel, in rood, wit en blauw, waarvoor nogmaals onze dank! Groep 3-4 had als thema Amerika, verkleed als cowboys en Indianen, ook zeer geslaagd. De leerlingen van groep 5-6 hadden Amerika en Australië gekozen en dit werd een mengeling van vele stijlen. Tenslotte kwam groep 7-8 met Zuid- Afrika en Hawaï. Tropische kleding en lange gewaden in de meest mooie kleuren, gevolgd door stoere krijgers met speren. Alle kleding was zelfgemaakt .

Als afsluiting werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een grote tentoonstelling in de hal en diverse lokalen. Hier werden werkjes, gemaakte schoenen, muur- en fotokranten gepresenteerd. Een zeer geslaagd project, waar we met veel plezier op terugkijken.

Terug in de tijd

Ambt Delden - Enkele maanden geleden werd in Enter de 2e zomp te water gelaten. Dit was de aanleiding voor enkele molenaars van de Noordmolen om in de stille wintermaanden ook een zomp te gaan bouwen. Deze is bijna klaar en zal op feestelijke wijze het ruime sop van de Oelerbeek gaan kiezen. Belangstellenden kunnen in kleine groepjes meevaren tot het bekende hotel Carelshaven. De wisselende waterstand van de beek is door de overvloedige aanvoer van water uit het aangrenzende Westfalen zo hoog, dat de onderdoorgang in de Hengelose straat een obstakel wordt. Bij Carelshaven wordt dan de terugtocht aanvaard. In de 18e en 19e eeuw voeren er tientallen zompen in de Twentse en Achterhoekse beken. In feite was een zomp het enige vervoermiddel, want de wegen en paden waren bijna onbegaanbaar doordat het regenwater in de karrensporen bleef staan. Een zomp is meestal zo’n 10 meter lang en ongeveer 2½ meter breed; de diepgang is niet meer dan 40 cm. Het bootje is een platbodem en heeft geen kiel, maar aan beide zijden een zwaard. In 1771 liet de Baron van Twickel een kanaaltje van 11 km graven, waardoor Delden met de Regge bij Enter werd verbonden; dit is de Twickelervaart. Via de Regge, de Vecht en het Zwarte Water bereikten de zompen met hun lading linnen en Bentheimer zandsteen Kampen. Daar werden de goederen overgeladen in grotere zuiderzeeschepen. Het linnen werd op de beurs in Amsterdam verkocht en van het zandsteen werd het Paleis op de Dam gebouwd. Als de zompen weer richting Delden voeren namen ze turf, levensmiddelen en uit grenenhout gezaagde planken mee. Hoogstwaarschijnlijk zullen de molenaars van de Noordmolen op de 1e zondag van april “hun zomp” om 12- uur te water laten. Belangstellenden kunnen gratis meevaren.

Uitslagen kaarten vv Twenthe Maandag 19-03-2012: Jokeren: 1. H. Huistede 259 pt. 2. F. Huistede 311 pt. 3. R. Vrugteman 368 pt. 4. D. Broenink 372 pt. 5. J. Landeweer 386 pt. 6. J. de Ruig 413 pt. 7. B. van Otten 417 pt. 8. M. Hallie 480 pt. Kruisjassen: 1. B. Workel 3.305 pt. 2. G. Haverkate 3.266 pt. 3. H. Vrugteman 3.235 pt. 4. G. Verdriet 3.154 pt. 5. H. Rouwhof 3.141 pt. 6. R. Groot Kormelink 2.944 pt. Volgende kaartavond: maandag 26-03-2012, Aanvang 19.30 uur.

www.anneschepensoftijs.nl

IJssalon open: vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Op zoek naar een lekker cadeau? Geef eens een ijscheque van Anne. Al vanaf e 2,50 verkrijgbaar. Restaurant ‘s maandags gesloten

1e Paasdag

van 11.00 tot 13.30 uur

Paasbrunch

Onbeperkt genieten van heerlijke koude en warme gerechten in buffetvorm. Inclusief koffie, thee, melk en jus d’orange. Voor de kinderen komt de Knutselkar van Geregeldfeestje langs. Dus gratis vermaak voor de kinderen. Kijk op onze site voor prijzen en informatie (deze advertentie is geldig van donderdag t/m woensdag)

André Veltkamp Directeur Mobiel 065 126 97 17 Privé 074 349 17 49

Flierveldsweg 26 7554 SP Hengelo info@veltkampmilieu.nl www.veltkampmilieu.nl

• Reinigen en conserveren motorruimte. • Cabrio dakreiniging en impregneren. • Als de lak van uw auto dof is geworden dan kunnen wij dit polijsten en poetsen.

Asbestinventarisatie - Materiaalanalyses - Risicobeheersplannen Asbestinventarisatie

• Autolak bijtippen. • Beton, teer, ijzeraanslag, enz. verwijderen. • Bedrijfsauto’s & bussen zijn ook bij ons welkom. • Tevens kunt u hier ook terecht voor allerlei kleine reparaties aan uw auto (uitlaat, remschijven, enz.) Dus al met al bent u bij ons op het goede adres. Voor info qua prijzen of een afspraak maken kunt u bellen met het volgende nummer: 06-46370932 of 06-52579013 of mailen: s.hopman4@kpnplanet.nl of hopmanmarco@hotmail.com

Adres: Slaghekkenweg 30, 7497 NB Bentelo

Op maandag 26 maart 2012 houden we onze jaarlijkse

ALGEMENE LEDEN VERGADERING Aanvang: 20.00 uur

• Auto alleen van binnen schoonmaken en poetsen zodat deze weer netjes is. • Autovelgen behandelen.

Goor - Zelf beschikken de heren van de veteranen van SV Hector blijkbaar nog over voldoende energie, getuige de koppositie in de competitie en het feit dat ze zelfs zijn doorgedrongen tot de laatste 4 van het bekertoernooi nadat ze afgelopen week de plaatselijke concurrent VV Twente met 6-3 hadden verslaan. Uit de elftalfoto blijkt echter dat de belangstelling niet alleen beperkt is tot het sportieve element. Via enkele ondernemers in de spelersgroep is namelijk mogelijk gemaakt dat op de nieuwe tenues aandacht kan worden gevraagd voor Energy4all (www.energy4all.eu), een stichting die zich bezighoudt met het inzamelen van geld voor onderzoek naar medicijnen ter bestrijding van energiestofwisselingsziekten bij kinderen. Per week worden namelijk 1 à 2 kinderen geboren met deze ziekte. Aangezien er vanuit de farmaceutische industrie relatief weinig belangstelling is voor deze ziekte, probeert Energy4all extra geld in te zamelen voor verder onderzoek. Zo hebben de veteranen van SV Hector afgelopen vrijdag een succesvolle veiling bezocht in het Wapen van Delden, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan Join4Energy, een substichting van Energy4all. De veiling leverde ruim € 13.000,- op.

Deldense Gymnastiek Vereniging “ACTIEF”

• Auto binnen schoonmaken en buitenkant wassen, polijsten, poetsen en in de was zetten. • Ozonbehandeling (geur verwijdering), bekleding reinigen.

Veteranen SV Hector steunen Energy4all

Het opstellen van Materiaalanalyses Milieuadvies

Begeleiding

Conform de SC-540 Van gebouwen en objecten Voor sloop en renovatie Ten behoeve van risicobeoordeling Asbestinventarisatie A-B Voor aan- en verkoop van onroerend goed Voor projectontwikkeling Risicobeheersplannen Materiaalonderzoek op asbesthoudende materialen Advies t.b.v. de asbestsanering Advies t.b.v. bodem-/grondsanering Plan van aanpak Begeleiding t.b.v. de sanering Werkplekinspecties Kick off meeting

Adres: Weegbree 1 te Delden.


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 18


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 19

carwash verkoop | reparatie | onderhoud

bentelo

H.J. ten Dam klokkenreparaties • gratis prijsopgave • gratis halen en brengen • bel voor een afspraak

Tevens hét adres voor uw complete onderhoud en

Rijksgediplomeerd uurwerkhersteller

Boekweitstraat 4 - Tel. 0547-292274 - www.ooink.nl

Markelo • Tel. 08500-20344 • Mob. 06-22395097

Hanzeweg 14m, 7241 CS Lochem T (0573) 25 82 09

Open ochtend obs Deldenerbroek en Kinderopvang ’t Maantje Deldenerbroek Op woensdag 28 maart houdt openbare basisschool Deldenerbroek haar jaarlijkse open ochtend. U kunt dan tevens Kinderopvang ’t Maantje bezoeken. De open ochtend is midden in onze projectweek. We hebben dit jaar gekozen voor het thema “Ruimtevaart”. Obs Deldenerbroek maakt deel uit van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente. De school geeft onderwijs aan leerlingen uit de buurtschap zelf, maar ook aan leerlingen uit Delden. Wij staan voor goed en modern onderwijs. Wij bieden onderwijs in kleine groepen en maken daarbij gebruik van moderne onderwijsmethoden. Goed onderwijs betekent voor ons dat we de leerlingen naast kennis ook (sociale) vaardigheden meegeven als zelfstandigheid, leren plannen en samenwerken. Wij vinden ook dat onderwijs meer is dan alleen leren op het gebied van rekenen en taal, we organiseren daarom jaarlijks activiteiten als een toneelochtend en een musical, waardoor we kinderen op alle talenten proberen aan te spreken. Er is een goed contact met ouders, de buurtschap en de buurtvereniging. De school kent een actieve en betrokken ouderrraad en medezeggenschapsraad. De school is schitterend landelijk gelegen. Er is veel speelruimte rond de school. We geven les in een verzorgd gebouw, met enkele prachtige authentieke elementen. In het aangrenzende gebouw van de buurtschap is kinderopvang ’t Maantje gevestigd. Tussen de school en de kinderopvang is een goede samenwerking. Bent u nieuwsgierig en heeft u belangstelling? Kom langs op woensdagochtend 28 maart tussen 9.00 uur en 12.00 uur om te kijken waar wij voor staan en hoe wij werken! U bent van harte welkom! Ook buiten de open ochtend kunt u ons bezoeken, neem dan contact met ons op. Het adres is, obs Deldenerbroek, Schoolstraat 3, 7495 TC Ambt Delden, telefoon: 074-3762745, e-mail adres: info@deldenerbroek.nl. Kijk ook eens op onze vernieuwde website: www.deldenerbroek.nl. Voor vragen over de Kinderopvang kunt u bellen met nummer: 06-46246881.

Uitvoering Meander Kwartet Hengelo - Op woensdagavond 28 maart zal het Meander Kwartet in onze kerk een uitvoering geven van ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn. Tussen de verschillende delen zullen teksten gelezen worden die betrekking hebben op de kruiswoorden van Christus. Het Meander Kwartet bestaat uit: Saskia Bos en Anke Foede (viool), Peter van Praagh (altviool) en Agaath Kooistra (violoncello). Op de vier aan 28 maart voorafgaande woensdagavonden zijn er vespers in onze kerk die aan een aantal kruiswoorden zullen worden gewijd. Woensdag 28 maart, aanvang 19.30 uur, toegang € 7,50. Remonstrantse kerk, Woltersweg 11 in Hengelo.

Kampioenschap MB1 Volleybalvereniging DEVOC

Delden - Zaterdag 17 maart om 16.00 uur, de belangrijke wedstriijd voor B1 tegen Tornado uit Geesteren. B1 moet 2 sets winnen en dan zijn ze kampioen. Een inmiddels volgelopen sporthal geeft de juiste sfeer en enthousiasme weer. Na 2 gewonnen sets en veel spanning zijn de meiden erin geslaagd om het kampioenschap veilig te stellen. Er moest nog wel even door gespeeld worden en de andere 2 sets hebben ze ook gewonnen. Het team heeft niet 1 verliespunt opgelopen tijdens de competitie en dat is erg uitzonderlijk. Zelfs de Nevobo was er nog niet klaar voor dat er nu al een kampioenschap voor de hand lag. Snel moest er nog een glazen plaquette met een koeriersdienst richting Delden worden gestuurd. Na het overhandigen van de felicitaties en het uitreiken van de mooie plaquette en bloemen, is het team samen met de coach/trainer Han Koning ter Heege het aanliggende sportcafé ingegaan, Daar werden ze verwelkomd door douders/vrienden en vriendinnen om samen het kampioenschap te vieren.

E info@badenbouwcentrum.nl I www.tegeloutletlochem.nl

Sam’s Kledingactie in Hof van Twente

Kids Fashion modellenwedstrijd bij Shoeby op woensdag 28 maart!

Op vrijdag 30 maart en zaterdag 31 maart vindt in Hof van Twente en omgeving weer de jaarlijkse kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven op hieronder genoemde adressen Delden: Parkeerterrein Station, zaterdagmorgen 31 mrt 11:00 – 12:00 uur, Stationsweg. Goor: Schoolfeestweide, zaterdagmorgen 31 mrt 10:00 – 12:00 uur, VEC Gebouw, Herman Heijermansstraat 36. Hengevelde: - Fam. Lammertink, Bentelosestraat 14, vrijdag 30 mrt 09.00 - 21:00 uur. - Fam. Lentelink, Bentelosestraat 11, vrijdag 30 mrt 09.00 - 21:00 uur. - Snackbar Assink, Goorsestraat 11, vrijdag 30 mrt 09.00 - 21:00 uur. Diepenheim: Boerderij Boink, zaterdagmorgen 31 mrt 10.00 - 12:00 uur, Raadhuisstraat 26. Bentelo: O.L.Vrouwestraat 3, zaterdagmorgen 31 mrt 08.00 - 10:00 uur Beckum: Parochiehuis, zaterdagmorgen 31 mrt 10.00 12:00 uur, Beckumerschoolweg 38. Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood is één van de oudste, charitatieve kledinginzamelaars van Nederland. Bij de kledinginzameling wordt Sam’s Kledingactie ondersteund door de opbrengst van de ingezamelde kleding en komt ten goede aan de noodhulp-, wederopbouw- en preventieprojecten van Cordaid Mensen in Nood. Net als vorig jaar steunt Sam’s Kledingactie ook in 2012 het project in Kenia, Hoorn van Afrika, waarin ‘droogte cyclus management’ centraal staat. Droogte is al jaren een van de meest serieuze problemen in Kenia. Samen met lokale hulporganisaties zorgt Cordaid Mensen in Nood ervoor dat de mensen minder kwetsbaar worden in periodes van droogtes en richt zich dus op een preventieve aanpak. Dit doen ze door het creëren van nieuwe inkomstenbronnen of het realiseren van waterbronnen. Hierdoor zijn de mensen minder afhankelijk van klimaatsinvloeden en zo hoeft droogte niet altijd tot een ramp te leiden! Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie, kunt u kijken op www.samskledingactie. nl, een email sturen naar info@samskledingactie.nl of bellen met 073 – 687 1060.

Goor - Altijd al een echt fotomodel willen zijn? Bij Shoeby maken nu alle kids kans om een echt fotomodel te worden. Alle kids kunnen zich nu opgeven, dan kun je op woensdag 28 maart tussen 13:00u en 17:00u in de winkel op de foto worden gezet. Shoeby nodigt alle kids uit om zich op te geven voor de kids fashion modellenwedstrijd op woensdagmiddag 28 maart. Tijdens deze middag word je in de winkel cool aangekleed en op de foto gezet door een echte fotograaf. Deze foto’s worden later beoordeeld door een echte jury! Wie weet win jij de titel ‘Shoeby’s fashion model’. Als je wint, mag je een echte Shoeby fotoshoot doen, en kom je in onze nieuwe folder! Op de outfit die je aan hebt op de foto, krijg je maar liefst 20% korting. Neem voor meer informatie contact op met de Shoeby winkel in de buurt. Deelname is gratis, maar meld je wel even aan in de winkel! Kidscollectie Shoeby: Jilly & Mitch! De kidscollectie van Shoeby combineert Fashion & Fun. Hippe kids vinden er naast de stoerste kleding (in de maten 92 t/m 176) ook een funcorner waar zij zich kunnen vermaken met spelcomputers, tv’s en luisterzuilen met populaire hits. Daarnaast zijn er regelmatig leuke (instore) acties en prijsvragen waarbij ze kans maken op mooie prijzen. Jilly & Mitch maakt onderdeel uit van Shoeby, de Nederlandse fashionformule met 225 winkels. Graag tot ziens bij Shoeby!

Meerdaagse “verwenreizen” bij Ter Doest Touringcars Hengevelde

Hengevelde - Onder het motto, waarom zou je het ver weg zoeken als het in de nabije omgeving ook erg mooi is, organiseert Ter Doest Hengevelde een aantal busreizen naar de mooie bergachtige streken in het vlakbij gelegen deel van Duitsland. Het zijn 5-daagse midweek reizen naar de Harz, Sauerland of Eifel, waarin een goede mix van natuur, cultuur en lokale bezienswaardigheden aan bod komen. Raymond ter Doest denkt met deze reizen naast het ruime assortiment dagtochten in een behoefte te voorzien. “De laatste jaren zie je dat touringcarbedrijven het steeds verder van huis zoeken. Onze doelgroep betreft voornamelijk ouderen, die geen zin hebben om uren achter elkaar in de bus te zitten. Daarom zoeken we het dichtbij in streken die toch bekend staan om hun prachtige natuur, prachtige vergezichten en romantische stadjes”. De firma Ter Doest hanteert voor deze compleet verzorgde reizen eerlijke prijzen. Raymond: “Met compleet bedoelen we ook compleet. Alles is inbegrepen, de reis, het verblijf, de maaltijden (met een drankje bij het diner), de excursies, een eventuele rondvaart en zelfs de koffie met wat lekkers. Het enige dat onze gasten zelf betalen is het extra borreltje op het terras”. Het Hengeveldse touringcarbedrijf, dat de laatste jaren goed gegroeid is en over een respectabele “vloot” aan zeer compleet uitgeruste touringcars beschikt (uiteraard met Airco en toilet), richt zich met deze “verwenreizen” op de regio Twente. “We hebben gemerkt dat de oudere Twentenaar zich over het algemeen het beste thuis voelt tussen streekgenoten. Hun humor, gezelligheid en streektaal passen goed bij elkaar”. Met een minimum deelname van 25 personen gaat een reis door. De bus zit daarom meestal niet helemaal vol, zodat er de mogelijkheid is nog eens te gaan verzitten. De reizen zijn met zorg samengesteld door ervaren touringcarchauffeurs die zelf de bus tijdens de reis bemannen. Zij zijn naast chauffeur eveneens reisleider en staan, indien gewenst, 24 uur ter beschikking van de reiziger. Onderweg zorgen zij voor voldoende mogelijkheden iets te gebruiken of te nuttigen. Zij doen er alles aan om deze “verwenreizen” volledig tot hun recht te laten komen. De verwenreizengids is naast de dagtochten- en de schoolreisgids vrijblijvend op te vragen via tel. 0547 333368 of via de mail touringcar@ter-doest.nl. De gidsen zijn ook in te zien op de website www.ter-doest.nl.


Hofweekblad

Woensdag 21 maart 2012, pag. 20

T E L E F O O N Autorijscholen

Aannemers

Handwerken

Harm Hoek

Elke drie weken wereld Muziek Podium Voor tickets en info: www.dewoestewieven.nl

Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

Gem. slagingspercentages 1e geslaagden:

Hoveniers

BROMFIETS is 91-95% AUTO 81-85% MOTOR voertuigbeheersing 96-100% MOTOR verkeersdeelname 91-95%

Lid Bouwgarand en Bouwend Nederland

Rijbewijskeuring

Kunstgalerie

70-plus RIJBEWIJSKEURING € 30,0

06-18999918

www.harmhoek.nl

A B C

2593555

Tel: 06-3089 2073 (9-13u)

Naai-atelier

Hier had uw bedrijf voor 5 euro per week kunnen staan.

Kunststof kozijnen ESSINK

KUNSTSTOF KOZIJNEN & ZONWERING > > > > >

info@harmhoek.nl

uitvoering conform SKG norm de kozijnen voldoen aan alle kwaliteitseisen tevens een uitstekende inbraakbeveiliging diverse kleuren met houtnerf goot- en gevelbekleding

Plasdijk 10 - Markelo Tel. 0547 364490

/ 0622748701

Autoschadeherstelbedrijf

Ongediertebestrijding

uw opdracht is ons visitekaartje

Bloemen Bloembinderij

Anton Visch

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar

Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buiten-zorg.nl

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Molenkamp

TIMMER- EN BOUWBEDRIJF De Berken 7 Telefoon 074 - 376 29 77 7491 HJ Delden Telefax 074 - 376 33 22

www.tenvregelaar.nl NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Accountancy/ belastingzaken

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro).

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Specialist in tuinaanleg en onderhoud Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Huish. art. Speelgoed Boomverzorging

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Maaltijdbezorging Tafeltje Dekje UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis Telefoon 074 Telefoon 074

gecertificeerd door KAD

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden 3765161 Telefoon 074 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

Opleidingen

Ruitersport

Beldsweg 29 7495 PH Ambt Delden Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl info@ottenschotfaunabeheersing.nl

Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

speelgoed & huishoudelijke artikelen

Administratieve ondersteuning Fiscale werkzaamheden Verzorgen loonadministratie Samenstellen jaarrekeningen

3761217

Installatiebedrijf

Welbergweg 124, 7556 PE Hengelo Telefoon 074 - 2508082 - Fax 074 - 2508087 E-mail: info@krudersweda.nl Fons Kruders, privé 0547-261216 / 06-21527556

P.Gerritsjans Patrick Gerritsjans

Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

Contactlenzen

Accountants en Belastingadviseurs

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Lid van

Ter Braak Brillen en contactlenzen

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Dakbedekking

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl

Aarsen

contactlensvloeistoffen / optische artikelen Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207

Brillen en contactlenzen Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Oud ijzer/metaal

Diabetische/reumatische voet Goorsestraat 3, Hengevelde Telefoon 0547-

Beld makelaars • Ambt-Delden Beldsweg 27-27a 7495 PH * Bemiddeling in onroerende zaken Tel. 0547-292263 Fax 0547-292659 * Taxaties voor grond- en pachtzaken Mob. 06-51158404 info@beldmakelaars.com * Taxaties voor fiscale doeleinden www.beldmakelaars.com * Taxaties v. financiering met NWWI keurmerk vanaf € 325,VastgoedCert gecertificeerd: Wonen/MKB en Landelijk Vastgoed

Taxi Centrale Goor Weekendvervoer.nl 06-20539460 Therapie en Welzijn

333513

Helpt bij stress, examenvrees, faalangst, vrouwelijke en relatieproblemen, eetstoornissen, burn out, hoofdpijn,overgewicht, roken, coaching. Voor een afspr. bel 004925624651D-Gronau

Ontdek zelf ook onze bijzonder aantrekkelijke prijzen en uitstekende dienstverlening.

Tarot Reading, “Maaiki” healing en Sound Healing.

Voor alle streekpost

• Meer dan 20 jaar ervaring. • Maaike geeft je tools aan, waar je mee verder kan gaan. • Leert je dat jij degene bent die de baas is, over je eigen leven. • Werkt met positieve energie. • Maaike’s healing hands worden als een weldaad ervaren. • Meer info op: www.dewoestewieven.nl

Inleveradres VVV, Langestraat 29 Delden Stadspost Hengelo-Enschede BV

Presentatie

Tuincentrum

Presentation developer to move your sales 0644 - 196 012

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

www.viewnetix.nl

Reclame Uitvaartverzorging

Uitvaartonderneming Vruwink

als ook de laatste zorg goed verzorgd moet zijn!

Interieur boekhouding jaarrekening belastingen salarissen

administratiekantoor

06-22477326 info@willemijnsmit.nl

www.willemijnsmit.nl

nieuwbouw renovatie onderhoud boeibekleding

Administratie Egbert Westerhof

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo Telefoon 0547 352839

Voor alle bedrijfsadministraties, zowel interim, in- en outdoor Belastingaangiften, ook particulieren Amstelstraat 7 Hengelo (O) tel: 06-12287753

Tevens advisering in: uitvaartverzekeringen, grafmonumenten

Keukens - Kasten Buitenkeukens - Buitenmeubilair

Vossenbrinkweg 1/H 7491 DA Delden Tel.: 074 - 3762262

dierenartsen Rannie Sumter Margriet van der Meer assistentes Erica Tijink Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Romy Nijhuis

Aggregatenverhuur

Slotshoek Interieur

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

Behandeling dagelijks volgens afspraak Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Langestraat 48, 7491 AH Delden Fax: 074-3767189, tel. 074.... 3767188 delden@readshop.nl Boeken, tijdschriften, kantoor, telefoonkaarten, wenskaarten, tabak, staatsloten, lotto, postkantoor.

Klompenwinkel Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

Wilgenklompen grote maten € 11,50 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

Kringloopwinkel

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden Telefoon 074 3765111

17 95

30704810

Drogisterijen Uw eigen drogist

Aarsen

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207 “tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

www.prismamakelaars.nl DELDEN Langestraat 41 (074) 376 67 77

Email : delden@prismamakelaars.nl

HENGELO Marskant 10 (074) Email : info@prismamakelaars.nl

Rietdekkersbedrijf

* Onderdelen * Accessoires * Onderhoud *Kleding Diepenheimsestraat 59b - Hengevelde

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

275926

receptie, diner, open huis, 40-50 jarig bruiloft, ouderen programma Telefoon :

06 - 222 474 55 www.pjknape.nl

Rijssenseweg 11, 7495 RP Ambt Delden

Telefoon 074 Mobiel

3764605 06 20 40 36 35

Rioolontstopping

• Tapijt • Gordijnen • • Laminaat • • Zonwering • Glas in lood • • Parket • Toonzaal aan de Vossenbrinkweg 6 te Delden Geopend op afspraak

06-54271931 W. Wolf

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Rolluiken Screens Raamdecoratie Horren Zonneschermen

Afvoer verstopt?

Tel: 0546 - 490305 www.nonstop-riool.nl

WISSINK

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente Tel. 06 483 49 info@rioleringservice.nl

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

Zonwering

* Nieuwbouw * Renovatie * Tuinhuisjes

Tel: 0547-334200 / 0621-573595

Voor sfeervolle live-muziek

Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

Motoren en Scooters

Peter-Jan Knape WAWOLLIE KRINGLOOP

255 97 97

A. Oude Wesselink

Muziek

Dierenambulance

Evers Assurantiën

Woninginrichting

Kantoorboekhandel

Dierenambulance Hof van Twente

Assurantiën

Goorseweg 34, 7475 BD Markelo internet: www.vruwink.nl e-mail: info@vruwink.nl

HOLTVOORT

Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

364343

Telefoon 0547

Slotsweg 14 7496 PW Hengevelde Telefoon 06 55961288 slotshoekinterieur@gmail.com

St. Annabrinkstraat 19, 7491 XD Delden Telefoon 06 - 54317685 www.hemersmadakbedekking.nl

Dierenkliniek

HYPNOSE

Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

Telefoon ABC

Werfstraat 9, 7553 GZ Hengelo tel. 074-3767068/06-29506798 fax 074-3767067

261417

Taxi

Postbezorging

Makelaardij

Stucadoor

De Jong Stucwerk Goor Telefoon 0547

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Pedicure Marie-José

Mobiel 06 21 57 57 58 Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

Schildersbedrijven

Optiek

Pedicure

installatiebedrijf Lid van

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

Ter Braak

3762478 3762593

Marketing en Reclame Langestraat 110, Delden Telefoon 074

Administratie- & Belastingadviseurs

2913429

Harrie vd Woning

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

Kunststof bouwelementen

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel.

Tweewielers

duurzaam kunstwerk

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

Geerdink fietsen www.geerdinkfietsen.nl

LIMA Kunststofkozijnen

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642

Rijwielen

Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Telefoon 074

www.limavof.nl

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz.

Keuring binnen 5 d op 3d/wk Gemakkelijk bereikbaar vanuit Almelo, Delden, Hengelo. NW Drijber, arts Pr Bernhardlaan 23, Borne

132

Raanhuisstraat 4, 7491 ME Delden tel: 074 25 00 230 fax: 074 25 00 240 www.roescherzonwering.nl

• • • • •

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Hofweekblad week 12  

Hofweekblad week 12

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you