Page 1

72e jaargang

Woensdag 29 februari 2012

Nr. 36

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente

Volg ons op twitter! #Hofweekblad www.twitter.com/hofweekblad

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.600 ex.

Nieuw!

Prijs Logowedstrijd Hessenheemfonds Markelo uitgereikt aan Sportclub Markelo

Jan Visschedijk

Caramello’s

keurslager

3 stuks voor

www . h o f v a n t w e n t e . n l

Kortestraat 19 Delden Tel. 074-3762554 info@visschedijk.keurslager.nl

€ 3,25

Boterdeeg gevuld met eigen caramel en noten

Gekruid gehakt + 4 roomschijven

p/st € 1,45

1500 gram gehakt

Brood van de week!

595

vLEESwAREnKOOPJE

Bij 100 gram rookvlees

Roggestoet

gratis 100 gram eiersalade

2 stuks voor

€ 3,95

Elk 30 geope zo to en nda t1 d g 6. van 00 uu r

www.deldensdis.nl

8.

Aanbiedingen zijn geldig van 27-02-2012 t/m 03-03-2012.

KEURSLAGERKOOPJE

www.visschedijk.keurslager.nl .

Horlogebatterij E 2.00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

mand met blauwe druifjes nu voor

€ 6,50

Kortestraat 17 | 7491 AX Delden | Tel. 074-376 6760

Volop bloeiende violen (grootbloemige- en bosviooltjes)

per stuk € 0,35 Volle doos 18 st.

€ 5,90

Tulpen diverse kleuren bos € 2,50

3 bos €

5,00

Aanbiedingen geldig van donderdag t/m zaterdag a.s. en zolang de voorraad strekt

Chinees Specialiteiten Restaurant

Wk 2000 Brons

Wk 2002 Zilver

Langestraat 31, Delden Telefoon 074 - 3762034 www.hongkongdelden.nl

GRATIS 6 mini

vegetarische loempia’s Bij 1 PORTIE

BABI PANGANG of

FOU YONG HAI GERECHTEN We hebben elke week een aanbieding combinatie afhaalmenu Maandags gesloten m.u.v. feestdagen

* Party en Catering Service* Wij verzorgen catering bij bedrijven en privé feestpartijtjes.

In het restaurant: keuzemenu (3-gangen) vanaf 16,- euro

Morsweg 17a, Delden Telefoon 074 - 3764398

eek Deze w .. bij ....

Belasting invullen Hof van Twente

V.l.n.r.: Jan Krabbenbos, Douwe Dijkink en Rein Compagner Markelo - Eind vorig jaar heeft het Hessenheemfonds Markelo een Logowedstrijd uitgeschreven, om voor haar Stichting een herkenbaar element te hebben, te gebruiken voor briefpapier en de website www.hessenheemfondsmarkelo.nl. Uit de vele inzendingen is het ontwerp van Douwe Dijkink uit Stokkum gekozen als beste weergave van de herkenbaarheid van de Stichting. Behoudens een aardigheidje voor Douwe zelf, was het geldbedrag van € 500,- alleen te besteden aan een door hem te bepalen “goed doel”. Voor Douwe, als fanatiek aanhanger en speler van Sportclub Markelo, een eenvoudige keus. De overhandiging vond plaats op maandag 27 februari 2012, voorafgaand aan de vergadering van het algemeen bestuur van Sportclub Markelo. Een afvaardiging van het Hessenheemfonds Markelo was getuige van de overhandiging van de cheque van € 500,- door Rein Compagner (voorzitter van Stichting Hessenheemfonds Markelo) en Douwe Dijkink, aan de voorzitter van Sportclub Markelo Jan Krabbenbos. De heer Krabbenbos was blij met de gulle gift en bedankte Douwe Dijkink voor het bestempelen van Sportclub Markelo als goede doel en het Hessenheemfonds voor het beschikbaar stellen van de cheque. Samen met de andere bestuursleden zullen zij kijken naar een goede besteding. Stichting Hessenheemfonds Markelo heeft als doel het bevorderen van de belangen van de Markelose gemeenschap en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Het werkgebied beslaat de voormalige gemeente Markelo. De Stichting tracht haar doel te bereiken door het verlenen van financiële bijdragen aan stichtingen, verenigingen en andere instellingen, welke binnen de voormalige gemeente Markelo gevestigd zijn.

Kinderactiviteiten ’t Lansink Hengelo - Bij Wijkcentrum ’t Lansink worden in de maand maart weer een aantal leuke kinderactiviteiten georganiseerd. De kinderactiviteiten vinden plaats op de woensdagmiddag van 14:00 uur tot 15:30 uur voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Kosten per keer per kind € 1,00 Noteer in uw agenda: 7 maart: Kleding pimpen (let op: neem je eigen kleding mee wat je wilt pimpen) 14 maart: Lahmacun maken 21 maart : Stripverhaal maken 28 maart: Brooddeeg maken en versieren 4 april: Levend stratego.

Oud ijzer actie KPJ Zeldam-Wiene Al sinds vele jaren organiseert KPJ Zeldam-Wiene één dag per jaar een oud ijzer actie. Ook kon het gehele jaar door oud ijzer gebracht worden bij de Familie Workel aan de Rijksweg. Met ingang van 1-3-2012 wordt de container verplaatst naar de Familie Vruwink aan de Bollenweg 10. Vanaf 2012 wordt daar ook de oud ijzer actie gehouden. Wij willen hierbij de familie Workel bedanken dat de containers jarenlang daar mochten staan.

Dames modehorloges vanaf E 10,00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Stamppotbuffet Le Biberon Delden - Vrijdag 24 februari jl. hield onze plaatselijke jeu de boulesvereniging Le Biberon haar jaarlijkse stamppotbuffet in de sportkantine van korfbalvereniging Zwart-Wit. Een flink aantal leden was aanwezig om na een drietal wedstrijden te genieten van een heerlijk buffet. Winnaars van dit mini-toernooi waren respectievelijk Gerda Kruithof, Dinie Monteiro en Bert Kamp. Dinie Visschedijk ging met de poedelprijs aan de haal. Ook de winnaars van het indoor toernooi in Wierden, te weten Gerrit Nijdam, Aafke Witten en wederom Gerda Kruithof werden in de huldiging betrokken. Uit handen van de voorzitter van de activiteitencommissie, de heer Jan Reuvers, kregen allen een leuke attentie, c.q. bloemetje aangeboden. Het was weer een gezellig samenzijn en een goede start voor aanvang van het vervolg van de wintercompetitie 2011-2012.

ANBO, KBO en PCOB Bij de meeste ouderen in Hof van Twente is de blauwe enveloppe van de Belasting Dienst al weer op de mat gevallen. Evenals voorgaande jaren kunt u gebruik maken van de invulservice van bovenstaande Ouderen Bonden. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij de plaatselijke secretariaten van deze bonden en voor Delden kunt u ook contact opnemen met B. Veldhuis, tel. 0743763303. Voor Goor is dit J. Elbert, tel. 0547-275382. Wij zijn u graag van dienst. De kosten voor leden bedragen € 10,-. Maar ook niet-leden zijn welkom.

Renovatie zwembad de Mors vordert gestaag

Delden - Het Deldense openluchtzwembad de Mors wordt momenteel grondig gerenoveerd. Het vervangen van de waterbehandelingsinstallatie maakt een groot Per bos 0.99 deel uit van deze renovatie. Om de waterkwaliteit en de bedrijfszekerheid in de toekomst te kunZoete nen blijven garanderen worden alle pompen, filters, leidingen en Aardbeien besturingen vervangen. De oude per bakje 0.99 installatie is in september vorig jaar reeds gesloopt en aansluitend is men begonnen aan de wederopNieuwe oogst bouw. VRIJWILLIGERS Voor de verwarming van de ruim 3 Krieltjes miljoen liter badwater worden er VRIJWILLIGERS GEZOCHT Kilo 1.99 vanaf het komende seizoen energieGEZOCHT besparende gasabsorptie warmtepompen ingezet. De verwachting is dat het gasverbruik Er zijn weer volop stoofperen, door deze toepassing met zo’n 30% gereduceerd zal worden. Een tweede energiebesparende DAGOPVANG DAGOPVANG Meer info op onze website maatregel is het plaatsen van een zonneboiler. Deze installatie zal worden ingezet om het goudreinetten, stamppotten, OUDEREN VOOR VOOR OUDEREN DAGOPVANG paddestoelen etc. Meer info op onze website tapwater o.a. voor de douches voor te verwarmen. Een subsidie van de provincie Overijssel door deelname aan de verkiezing “Duurzaam Dorp”, heeft deze toepassing mede mogelijk OUDEREN Kijk nu ook op www.ronnieweegink.nl VOOR Www.bentelerhof.nl, Bentelosestraat 28, Bentelo gemaakt. De Stadsraad Delden heeft hierin een onmisbare rol gespeeld. Www.bentelerhof.nl ,Bentelosestraat 28, Bentelo Tel: 0547–388 886 Kortestraat 21 Delden Naast het vervangen van de technische installaties gebeurt er ook het nodige aan de kleedWww.bentelerhof.nl, Tel:Bentelosestraat 0547– 388 88628, Bentelo accommodatie. Zo wordt de vloer aldaar voorzien van een nieuwe tegel, worden er nieuwe 2503390 Tel: 0547–388 886 toiletten geplaatst en zal de verlichting vervangen worden. Ook buiten worden er tal van vernieuwingen/verbeteringen doorgevoerd waaronder het vervangen van al het terreinmeubilair inclusief prullenbakken, het opknappen van de toezichttoren, coaten van het diepe bad, enz. De nieuwe familieglijbaan staat inmiddels ook op z’n plek!!! Voor het vervangen van de glijbaan was overleg met een tweetal buren noodzakelijk tw. de Schietvereniging en korfbalvereniging Zwart Wit. Het materiaal kon alleen aangeleverd worden via hun percelen en tevens moest het gevaarte met een grote kraan vanaf het korfbalterrein geplaatst worden. Deze grote renovatie is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Hof van Twente en moet het zwemcomplex weer klaarmaken voor vele jaren sportieve, educatieve en recreatieve momenten.

Jonge

Bospeen

Streekmarkt Twente zaterdag 3 maart a.s centrum Delden 09.00-15.00 uur

Genieten van producten uit eigen streek!

Jeugdtrainers verlengen hun contract bij SV Delden SV Delden is verheugd te kunnen melden dat er twee contracten bij de jeugd met één jaar zijn verlengd. Jasper Bos, thans trainer van de C1 en de opleiding volgend tot Trainer Coach III, zal hierdoor tenminste tot en met het seizoen 2012-2013 actief zijn bij de jeugd van SV Delden. Daarnaast is ook het contract met hoofd opleidingen en trainingscoördinator Henk Drenth met één jaar verlengd. Henk zal het komende seizoen, naast het vervolgen van zijn huidige werkzaamheden, ook een jeugdelftal onder zijn hoede nemen. Henk is reeds in het bezit van het diploma Trainer Coach III. Het (jeugd)bestuur is erg tevreden met beide contractverlengingen en kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar deze voortgezette samenwerking.

Chinees Indisch Specialiteiten Restaurant (Kantonees en Szechuan Keuken)

Kota Radja Grotestraat 18 Goor Telefoon: 0547-276106

Afhaal maandmenu

Tomatensoep Gebakken banaan Saté Ajam Tjap Tjoi Babi Pangang Tin Pan Kai Incl. grote bak rijst, nasi of bami:

€ 15,50

(ruim voor 2 personen)

Rode Kruis Bingo Delden Na het succes van de Zomercafés en de gezellige Kerstmiddag van vorig jaar, laat de werkgroep Delden van het Rode Kruis, afdeling Hof van Twente u ook aan het eind van deze winter niet in de kou staan. Voor velen is het moeilijk om met dit weer buiten de deur te komen. Daarom organiseren we een gezellige voorjaarsbingo onder het motto “uit goed voor u”. Deze wordt gehouden op zaterdag 10 maart van 14.30 tot 16.30 in Grand Café In de Hagen, Stadshagen 200 in Delden. De kosten bedragen € 5,- (inclusief bingokaart, koffie en extra consumptie. Neem gerust een buur, vriend(in), kennis of familielid mee. Voor vervoer bellen met 0547-274917.

Catering service! Catering service bij uw bedrijf en privé feestpartijtjes. Bel voor de mogelijkheden

Openingstijden: ‘s Maandags ook geopend van 16.00-21.00 uur Dinsdag t/m donderdag van 16.00-22.00 uur Vrijdag t/m zondag van 12.00-22.00 uur

Huidverbetering en duurzaam ontharen


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 2

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www. zgt.nl Prikposten ZGT Delden, Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74,

slaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632. Diepenheim-Goor-Markelo: 3 en 4 maart Tandarts van Aken, Holten, tel. 0548-361787 TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298.

Verbouwspreekuur iedere vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur Plannen voor een verbouwing aan uw huis, maar u weet niet hoe dit aan te pakken?

Wij denken graag met u mee! Kom vrijblijvend en zonder afspraak bij onze bouwadviseurs aan de Wheedwarsweg 9 te Goor. Iedere vrijdag verbouwspreekuur tussen 16.00 en 19.00 uur of maak een vrijblijvende afspraak (0547) 285 000.

Utiliteitsbouw - Woningbouw - Renovatie Restauratie- Verbouw - Onderhoud - Service internet haafkes.nl

verbouwspreekuur.nl

DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenkliniek De Tweesprong Marktstraat 15, Delden, tel. 074-3765155 werkdagen van 13.00-18.00 uur (op afspraak) Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Hagmolenweg 13a, Bentelo. Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur 3 en 4 maart: H. Verkerk De dienstdoende dierenarts is bereikbaar via het centrale praktijknummer: 0547-292827. Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Open spreekuur, ma t/m vrij 18.30-19.00 uur; woensdagmiddag 13.30-14.00 uur. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Dier Medisch Centrum Hof van www.anneschepensoftijs.nl Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547272740 www.diermedischcentrum.nl Informatie over zwerfdieren: IJssalon open: vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Op zoek naar een lekker cadeau? Geef eens een Stichting Dierenambulance Hof van Twente ijscheque van Anne. Al vanaf e 2,50 verkrijgbaar. Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 Restaurant www.dierenambulancehofvantwente. ‘s maandags gesloten nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 0652332216 Dierenambulance, 06-52332216 Kom genieten van de nieuwe gerechten op onze kaart. Inspectie (landbouw)huisdieren 09001120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 0742504046 Zigeunerschnitzel met friet en rauwkost SENSOOR (voorheen SOS Telefonische Hulpdienst) Sensoor biedt echte aandacht aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, culturele of religi2 kroketten met brood of friet en kopje koffie/thee euze achtergrond. De medewerkers zijn professioneel getrainde vrijwilligers met levensOp onze website kunt u informatie over Buffetten, BBQ en Menukaart ervaring. vinden. U kunt ons ook volgen via twitter, @sevensterdelden. Sensoor is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bellen, chatten en mailen is mogelijk via 0900 – 0767 (deze advertentie is geldig van donderdag t/m woensdag) of www.sensoor.nl.

maan-, dins-, donder- en vrijdag 8.00 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag tot en met vrijdag 8.00 - 11.00 uur Prikposten DZ Markelo, Carint Thuiszorg, Burg. De Beaufortplein 15. maan-, dins-, donder- en vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat 79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, Zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Service-uur op zaterdag: van 17.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren kunt u ons proberen te bereiken op ons telefoonnummer 074-3761882. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacob-

Pannetje van de week

Ouderentelefoon Oost Nederland Dag en nacht bereikbaar: 074-2552552 Telefonische Hulpdienst Agrariërs Voor en door agrariërs: 0800-0240021 (gratis) Bereikbaar: di t/m vr 10-15.00; do 19-22.30 uur. MAATSCHAPPELIJK WERK CARINTREGGELAND Spoedgevallen: 088 367 70 00 (lokaal tarief, dag en nacht bereikbaar) Delden/Bentelo/Hengevelde: Noordwal 72 in Delden, tel.: (074) 3677575 Goor, locatie Grotestraat 86, tel. (0547) 386425. Markelo/Diepenheim, Burg. De Beau-fortplein 15, Markelo, tel. (0547) 386325 WOONZORGCENTRA CARINTREGGELAND Weekendopname en spoedgevallen, 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) - Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden, tel (074) 3673500 - Woonzorgcentrum De Wieken, Molenstraat 1, Delden, tel. (074) 3673600 - Woonzorgcentrum Anholtskamp, A. ten Hove-straat 1, Markelo, tel. (0547) 363555 - Woonzorgcentrum De Stoevelaar, de Stoevelaar 1, Goor, tel. (0547) 386700 - Huize Scherpenzeel, Markeloseweg 2, Goor, tel. (0547) 272506 - Huize ‘t Vrijland, Deldensestraat 8, Goor, tel. 0547272147 CARINTREGGELAND THUISZORG: Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) DIËTIST CARINTREGGELAND: op afspraak via tel.; (074) 3677111 MAALTIJDSERVICE CARINTREGGELAND 7 dagen per week. Aanvragen via 0546-62 98 98 PERSONENALARMERING CARINTREGGELAND: informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uurs bereikbaarheid) UITLEEN VERPLEEGARTIKELEN Carintreggeland Winkel - Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, tel.: (074) 3677690 - uitleen, verhuur en verkoop van verpleegartikelen en hulpmiddelen: (werkdagen 08.30 -17.00 / zaterdag 09.0012.00). -Uitleenpunt Goor Uitleen van verpleegartikelen, De Stoevelaar 1 openingstijden: ma t/m vrij van 09.00 tot 16.30 uur. Telefoon (0547) 38 67 00 - Uitleenpunt Markelo Uitleen van verpleegartikelen via receptie Anholtskamp, A. Ten Hovestraat 1 Ma tm. vrijdag van 08.30 tm. 12.00 uur. Tel: (0547) 36 3555 DAGVOORZIENINGEN CARINTREGGELAND Carintreggeland biedt dagstructuur en opvang overdag voor senioren die thuis willen blijven wonen. Dat doet Carintreggeland door in iedere kern in Hof van Twente een dagvoorziening aan te bieden: Markelo: De Esch, Noordachtereschweg 3-17. Diepenheim: ’n Kuierhook, Marsmansland 1 Goor: De Binnenhof, De Stoevelaar 1 Delden: dagverzorging Kuierhook en ‘t Uitzicht, Molenstraat 1 Hengevelde: De Eikenborg, Pellehof 19 Bentelo: ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 36 Delden: dagbehandeling Twickeler Es en Raesfelt, Langestraat 74 Meer informatie op www.carint.nl of bel 074- 367 70 00 DAGVOORZIENINGEN HOF VAN TWENTE Bentelo: Bentelerhof Zorgkamer Dagopvang voor senioren in kleinschalige landelijke omgeving. Bentelerhof Zorgkamer, Bentelosestraat 28 te Bentelo. www.bentelerhof.nl, Mail: info@bentelerhof.nl, Tel. 06-26999404. ALZHEIMER-CAFÉ HOF VAN TWENTE Een trefpunt voor een ieder die belangstelling en/of vragen heeft over dementie, in gemoedelijke sfeer. Locatie cafe “De Bebsel” in Goor. Volg deze krant voor data’s. Informatie r.hoonhorst@carintreggeland tel. 06-34356721 THUISZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Voor cliënten in Hengelo, Borne en Hof van Twente: - hulp bij het huishouden voor PGB cliënten. - persoonlijke verz.,verpleging, begeleiding. - uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen. Irisstraat 2-23 in het Medisch Centrum Goor De Oliphant. tel: 088-0005218 (dag en nacht ook voor spoedgevallen). • Diëtist Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 0880005205. • Ergotherapie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 088 – 0005205 • Psychologie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel : 088 - 0002505 www.zsmzorg.nl KRAAMZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Zo Speciaal Mogelijk. Tel: 088 – 0005215 (24 uur per dag). www.kraamzorg-zsm.nl VVT Zorgverleners | Thuiszorg & Kraamzorg Professionele, persoonlijke aandacht in uw vertrouwde omgeving. 24 uur per dag bereikbaar. Tel: 088-4880000 www.vvt-zorg.nl Buurtzorg Diepenheim en omstreken Thuiszorg verpleging en verzorging. Kantoor: Grotestraat

Kerkberichten

pensioenpeRspeCTieF : KRiMpen!

Zoek de tien verschillen! “Uitgesteld geluk” De trein zit propvol, maar er is nog een plaatsje vrij in een stiltecoupé. ‘Dus uw dochter woont helemaal alleen in Denemarken?,’ vraagt mijn grijsharige buurvrouw aan de tegenover haar zittende leeftijdsgenote. ‘Met haar zoontje van tien,’ licht de aangesprokene toe. Dan buigt oma zich iets naar haar gesprekspartner toe en vertelt over haar dochter. Ze ging met haar gymnasiumdiploma psychologie studeren, een mooie toekomst lachte haar toe. Op een dag ging ze naar Denemarken op vakantie en leerde daar een man kennen. Die woonde in een reusachtige villa dichtbij de plaats waar dochterlief een vakantiehuisje had gehuurd. ‘Maar ja, hij was getrouwd en had drie kleine kinderen.’ In haar stem klinkt melancholie. Ze bleef er wonen, want ze was helemaal verliefd op hem. Op een dag belde ze dat ze zwanger was. Ze wilde het kindje per se houden, begreep de aanstaande oma die direct naar haar dochter was afgereisd. ‘En wat kun je op zo’n moment als moeder anders doen dan je dochter steunen?’ Haar

gesprekspartner begrijpt dat. ‘Dat kindje is nu dus tien?’, wil ze weten. Dat lag anders, want op een dag belde de dochter huilend haar moeder op. ‘Ik lig in het ziekenhuis en de baby is dood,’ snikte ze. ‘Ik ben er direct naartoe gevlogen. Daar lag ze op bed met een fikse longontsteking en een kistje naast zich. Verschrikkelijk.’ Het is doodstil in de coupé. Mevrouw vertelt verder dat die man helemaal niet omkeek naar zijn liefje, waarop oma naar diens huis was gegaan om hem te sommeren direct naar het hospitaal toe te gaan. ‘We hebben het baby’tje samen begraven.’ Ze veegt een traan weg. Daarna werd haar dochter opnieuw zwanger van dezelfde man. ‘Søren is nu acht. Het is een hele lieve jongen. Hij spreekt natuurlijk Deens, maar ik krijg af en toe een mailtje van hem in het Engels. Leuk hè? Hier is een foto.’ Voor het eerst verschijnt er een glimlach op haar gezicht. De hele reis had ik gedaan of ik in mijn boek las. Nu sluit ik het. Uitgesteld geluk is de titel. Man van de Hof

Kwaliteit en vertrouwen, op Feijten kun je bouwen

Retraitedag “mijn eigen spiritualiteit”

Boeiend harpconcert Maaike Bosscher

a 12 , 50 Lunchtip:

a5,25

Rabo FC Twente Rekeninghouder als mascotte bij FC Twente Afgelopen zondag was een onvergetelijke dag voor Rabo FC Twente Rekeninghouder Ramon Munsterhuis. Hij is uit alle aanmeldingen gekozen om als mascotte aanwezig te zijn bij de wedstrijd FC Twente – FC Utrecht. Rekeninghouders van de Rabo FC Twente Rekening maken kans om uitgenodigd te worden voor verschillende activiteiten. Afgelopen zondag maakten zij kans om mascotte te zijn, en Ramon Munsterhuis (10 jaar) uit Borne was de gelukkige. Het was best een spannende middag, waarbij hij van de ene verassing in de andere verassing viel. Ramon mocht het officiële FC Twente tenue aan en werd in de persruimte door FC Twenteradio geïnterviewd. Voor aanvang van de wedstrijd ging hij samen met de stadionspeaker alvast het veld op en keek daar zijn ogen uit. Het stadion was hem wel bekend, maar vanaf het veld viel vooral op hoe hoog het stadion eigenlijk is. Ramon genoot van de sfeer op de inmiddels vollopende tribunes. Vol enthousiasme gaf hij dan ook via de microfoon ten gehore wie zijn grote idool is: Nikolay Michaylov. Tevens voorbeeld voor Ramon, die zelf ook keeper is in zijn eigen voetbalteam. Vervolgens kwam voor Ramon toch wel het allermooiste…. De wedstrijd staat op het punt te beginnen en hij loopt met de wedstrijdbal voor de scheidsrechter uit het veld op. Verwelkomd door de supporters die het ‘walk-alone’ zingen en met achter hem zijn grote idolen, de FC Twentespelers. FC Twente weet de wedstrijd met 1-0 te winnen en dus is iedereen goed gestemd. Ramon heeft van alle spelers een handtekening weten te bemachtigen en dus een mooie en unieke herinnering aan deze dag. Ramon was al een grote FC Twentefan, maar is naar eigen zeggen nu een super, super fan van FC Twente. Op www.fctwenterekening.nl staat een fotoverslag van deze middag.

Spoorstraat 7 Delden | 074-3761266 | feijten.nl

Markelo - Een kleine veertig bezoekers genoten zondag jl. in cultureel centrum Het Beaufort van een prachtig concert van harpiste Maaike Bosscher. De harpiste speelde een aantal gevarieerde stukken met als hoogtepunten The Legend van Sylvia Woods en het Arabesque van Claude Debussy. Daarnaast vertelde Maaike Bosscher allerlei wetenswaardigheden over de stukken en vooral ook over het instrument waarop ze speelde. De enthousiaste bezoekers kregen een goede indruk van alle facetten van de harp en het instrument bleek aanmerkelijk veelzijdiger dan de meesten hadden verwacht.

Belasting invullen Hof van Twente ANBO, KBO en PCOB Bij de meeste ouderen in Hof van Twente is de blauwe enveloppe van de Belasting Dienst al weer op de mat gevallen. Evenals voorgaande jaren kunt u gebruik maken van de invulservice van bovenstaande Ouderen Bonden. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij de plaatselijke secretariaten van deze bonden en voor Delden kunt u ook contact opnemen met B. Veldhuis, tel. 0743763303. Voor Goor is dit J. Elbert, tel. 0547-275382. Wij zijn u graag van dienst. De kosten voor leden bedragen € 10,-. Maar ook niet-leden zijn welkom.

Uitslagen kaarten vv Twenthe Maandag 27-02-2012: Jokeren: 1. R. Kovacevic 300 pt. 2. M. Huistede 317 pt. 3. J. ten Breteler 451 pt. 4. M. Hallie 484 pt. 5. D. Garritsen 519 pt. 6. J. Huistede 590 pt Kruisjassen: 1. H. Verdriet 3.700 pt. 2. P. Caarels 3.511 pt. 3. H. Vrugteman 3.330 pt. 4. J. Zwoferink 3.265 pt. 5. H. Rouwhof 3.161 pt. 6. G. Vrielink 2.993 pt. Volgende kaartavond: maandag 05-03-2012, Aanvang 19.30 uur.

Zenderen - Alle bekende religies hebben uitgangspunten en ze vertrekken vanuit welomlijnde ideeën. Gelovigen kunnen die ideeën aanvaarden en van daaruit hun leven vormgeven. Steeds vaker willen we echter liever niet klakkeloos aanvaarden wat anderen ons aanreiken. We willen liever geen dienaar zijn van een bepaald geloof als dat niet strookt met onze eigen voorkeuren. Er is dan ook een groeiende behoefte om een persoonlijke vorm van spiritualiteit te ontwikkelen. Tijdens deze retraitedag onderzoeken we wat we aan religie van huis uit hebben meegekregen. We onderzoeken welke eigen weg we willen bewandelen en of de traditionele religie daar nog een rol in speelt. Reflectie, meditatie en visualisatie helpen ons om na te gaan uit welke elementen onze persoonlijke spiritualiteit bestaat en hoe die verder vorm kan krijgen. Ton Roumen is theoloog en auteur en begeleidt mensen in hun zoektocht naar zin op de levensweg. Ton Roumen verzorgt diverse jaren vergelijkbare cursussen op de Zwanenhof. Waar: De Zwanenhof, centrum voor training en verdieping, Retraitehuisweg 6, Zenderen. Wanneer: zaterdag 10 maart, 10.00 - 1600 uur. Voor informatie: www.zwanenhof.nl of 074 265 95 25. Via de website kunt u zich ook aanmelden.

Taizé viering Goor - Op zondag 4 maart wordt in de Hofkerk in Goor weer een gebedsviering gehouden in de traditie van Taizé. In dit avondgebed zijn de liederen gekozen uit de liedbundel van het oecumenische klooster te Taizé in Frankrijk. De liederen uit Taizé zijn eenvoudig mee te zingen en er is plaats voor meditatie. Ook de aankleding van de ruimte is in de sfeer van Taizé. Het bezoek aan een Taizé viering wordt vaak als rustgevend ervaren. Het thema van deze viering is ”Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries. Toen Elia dat hoorde sloeg hij zijn mantel voor zijn gezicht” Na de viering kunt u nog even napraten onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom in de Hofkerk Diepenheimseweg 2 in Goor om 19.00 uur.

Oecumenisch Avondgebed Donderdag 1 maart, Oude Blasius 19.00 uur Oecumenisch Avondgebed Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Vrijdag 2 maart, 19.30 uur Wereldgebedsdag Zondag 4 maart, 10.00 uur Ds. de Vries, Blasiuscantorij R.K. Blasiuskerk Delden Zondag 4 maart, 10.00 uur Eucharistieviering, pastor Escher Dames/Herenkoor Driekoningenkapel Delden Vrijdag 2 maart, 15.00 uur Oecumenische viering, PKN Zondag 4 maart, 10.15 uur WoCo, pastor Kerkhof Jonkman Dinsdag 6 maart, 10.15 uur WoCo, pastor Golianek O.L. Vrouwekerk Bentelo Vrijdag 2 maart, 09.00 uur, Woord en Communie, pastor Klaassen Zaterdag 3 maart, 19.00 uur Eucharistieviering, pastor Hoogland Dames/Herenkoor Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zondag 4 maart, 10.30 uur, Woord en Communie, pastor Klaassen Dames/Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 4 maart, 10.30 uur Eucharist, Revd. Tollefsen Protestantse Gemeente Diepenheim Zondag 4 maart, 10.00 uur Veertigdagentijd, ds. Oskam-van Zwol Protestantse Gemeente Markelo Zondag 4 maart, 10.00 uur Ds. Smeijers (Rijssen) Woensdag 7 maart, 20.00 uur Ds. Dijkstra, Biddag Brookschoole Hervormde kerk Elsen Zondag 4 maart, 10.00 uur Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 4 maart 10.00 uur, ds. Glashouwer, Amersfoort 19.00 uur, ds. Boer, Deventer Hofkerk, Goor Zondag 4 maart 10.00 uur, ds. de Jong 19.00 uur, Taizé viering R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Viering in Hofkerk: Zaterdag 3 maart, 19.00 uur, WoCo, pastor Klaassen, Jongerenkoor Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 4 maart, 10.15 uur Ds. Knoppers Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 4 maart, 10.15 uur Borne, ds. Borgers R.K. Blasiuskerk Beckum Zondag 4 maart, 09.00 uur Eucharistieviering, pastor Hoogland Dames/Herenkoor

Weekblad voor Hof van Twente

OPLAGE: elke woensdag, huis aan huis, 21.600 ex. in Stad- en Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.) INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES: maandag tot 12.00 uur. aan: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag. KANTOOR OPEN: maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur. UITGAVE: Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden Tel. 074-3761354 - Fax 074-3761303 Internet: www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden CORRESPONDENT/FOTOGRAAF: Jan Schoneveld, Hengevelde Het Hofweekblad is vanaf donderdag te lezen op internet: www.hofweekblad.nl

Reünie Körk/Harlekijn Delden - Het is al weer ruim 5 jaar geleden dat ’n Körk voor het laatst open was. En het is nog langer geleden dat Bram (Wemekamp) en daarna René (Arnthof) de Harlekijn runden. Volgens velen waren dat gezellige jaren, maar veel van die mensen uit die tijd zijn door de jaren heen – om allerlei redenen- uit het uitgaansleven verdwenen. Omdat het Bram, René en Koen wel een leuk idee lijkt om al die oude kroegtijgers nog eens bij elkaar te zien hebben ze besloten om een soort van reunie te organiseren. Gewoon weer een avond ouderwets gezellig een biertje of wijntje met elkaar drinken, herinneringen ophalen en een mooi feestje vieren. Deze avond zal plaatsvinden op zaterdag 17 maart, vanaf 20.30 uur in de achterzaal van de Harlekijn/Smitties. Voor deze avond worden geen uitnodigingen verstuurd. Iedereen die de behoefte voelt hierbij aanwezig te zijn is welkom, betaalt geen entree maar gewoon zijn eigen consumpties. Om enig inzicht te krijgen over hoeveel mensen er verwacht kunnen worden is er een facebookpagina in het leven (Deldense getapte jongens) geroepen waar mensen “vrienden” van kunnen worden. Zo’n 100 liefhebbers hebben zich hier al aangemeld met alleen maar positieve reacties. Noteer dus alvast in jouw agenda: Zaterdag 17 maart, 20.30 uur, achterzaal Harlekijn/ Smitties. Want dat het gezellig gaat worden is nu al gegarandeerd.

Actie in Wereldwinkel Delden Zaterdag is er weer de maandelijkse streekmarkt in Delden. Altijd een gezellig gebeuren. Wereldwinkel Delden haakt daar zo nu en dan op in met aanbiedingen. Dat doen we deze zaterdag weer. Er worden kortingen gegeven van 5% of 10, 20, 30, 40 en zelfs 50%. Hoe wordt bepaald hoeveel korting je als klant krijgt? Er staat een Rad van Avontuur in de winkel. Je koopt je boodschappen, ziet nog een bijzonder cadeautje voor een vriendin en gaat vervolgens afrekenen. Op dat moment mag er gedraaid worden aan het Rad. Het komt altijd tot stilstand bij een cijfer wat de korting aangeeft. Op het product met de hoogste prijs wordt de korting gegeven. Iedereen heeft altijd prijs. Ken je de wereldwinkel nog niet dan is dit een mooie gelegenheid om eens een kijkje te gaan nemen. Het zeer gevarieerde assortiment zal je zeker verrassen.


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 3

De hele winter 2011/12 0 % BTW! *Aanbieding geldt tot 21 maart 2012 en alleen bij stucwerk voor woningen ouder dan 2 jaar. www.stucafbouw.nl.

Trots en gelukkig zijn wij, Koen heeft er een broertje bij!

Blij en dankbaar zijn wij met de geboorte van onze zoon en broertje

Wij zijn ontzettend trots en blij met de geboorte van onze zoon

Rens

Siem

Stijn Jeroen

Harrie Barend

Harm Jan

21 februari 2012

25 februari 2012

22 februari 2012

Michel Lutke Veldhuis Monique Oude Munnink Koen De Mors 8-11 7491 DZ Delden

Marc Veldhof en Jolanda Truitman Maren Hilbertsweg 1 7625 RE Zenderen

Michel van Til en Susan Ottenschot Hooijerinksstraat 1 7491 DR Delden

Grafische vormgeving en drukken van: Geboorte kaarten

Uitnodigingen

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van

Dammaten 26, Goor Tel. 0547 - 26 26 57

Ria Weber

Handels drukwerk

Ria was gedurende ongeveer 40 jaar een trouw en zeer actief lid van de Zonnebloem. Men deed nooit tevergeefs een beroep op haar. Wij wensen Joop, kinderen en kleinkinderen veel kracht voor de toekomst.

Flyers

Zonnebloem afd. Delden Delden, februari 2012

Bezoek onze website:

www.v-malemode.nl Iedere vrijdagavond tot 21.00 uur

KOOPAVOND

Trouwkaarten Het medeleven, dat zich liet uitdrukken in de vele kaarten, bloemen en hartverwarmende woorden, die we mochten ontvangen tijdens het ziek zijn en na het overlijden van mijn huisgenoot

Felicitatie kaarten

Roel Nijland Karmeliet

Banieren

heeft ons zeer goed gedaan. De zeer grote belangstelling bij zijn uitvaart liet zien hoe hij bij velen geliefd was. Het is ons onmogelijk u allen persoonlijk te bedanken. Daarom, zowel namens de familie Nijland als ook de Karmelietengemeenschap in Zenderen, zeggen we u hartelijk dank. Tiny Stevens

Huisstijl

Grafische vormgeving en Folders drukken van:

Delden, februari 2012

Geboorte kaarten Gelegenheids kaarten

TONNY EGBERINK Uitnodigingen VERKOOP EN REPARATIES VAN ALLE MERKEN Hengevelderstraat 18 - Goor Handels (0547) 27 27 78 drukwerk Het Ei 14 - Lochem (0573) 25 42 52 06 - 41 29 15 73

Uitvaartzorg zoals u die wenst

Reparaties kunt u ook brengen bij Flyers Harrie v.d. Woning in Delden

Rust, aandacht, respect Ongeacht waar u verzekerd bent

Gerry Leferink & Wennink

Trouwkaarten

u i t v a a r t z o r g

Gerry Leferink

Delden / Hengelo e.o. www.uitvaarthengelo.nl / www.uitvaartwinkelhengelo.nl

Marijke Markslag

Felicitatie kaarten

Tel. 074 - 250 53 79

Mortuarium Stad- en Ambt Delden Langestraat 82a te Delden 074-3761041

Voor een persoonlijk afscheid, koffietafels, lezingen, etc. informeer naar overige mogelijkheden

www.mortuarium-delden.nl

Gevestigd in Delden en Nijverdal.

Banieren

Woningaanbod Delden

U bent 18 jaar en ouder en staat bij ons ingeschreven als woningzoekende.

Hoe reageert u? U vult de woonbon volledig in en levert deze bij ons in. U kunt ook via onze website reageren. De woonbon dient uiterlijk op de eerstvolgende maandag vóór 12.00 uur na plaatsing van de advertentie bij ons binnen te zijn. Woonbonnen die te laat zijn ingeleverd, onvolledig of onjuist zijn ingevuld, nemen wij niet in behandeling.

Spelregels Op onze internetsite kunt u de spelregels voor de woningtoewijzing vinden. U kunt de spelregels ook op ons kantoor afhalen.

Vragen? Kijk voor meer informatie op onze site www.wonendelden.nl of neem contact op met Wonen Delden via 074-376 64 64. U bent natuurlijk ook van harte welkom op ons kantoor. Wij zijn geopend maandag t/m donderdag van 08.00 en 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Op vrijdag zijn wij geopend van 08.00 tot 12.00 uur.

Adres Wijk Huurprijs

: Sleutelbloem 22 7491 LT Delden : de Braak Oost : E 634,15

Folders

NIEUWS Woning: de Reigerstraat 24a het Lannink 50 J. Lucaskamp 148 Rauwland 13 Stadshagen 303

Langestraat 61b 7491 AB Delden

Tel.: 074 - 376 64 64 Fax: 074 - 376 46 17

info@wonendelden.nl www.wonendelden.nl

Een gezellige winkel voor Wonen met Bloemen

1, 2 en 3 maart is er voor elke klant een kleine attentie. Zolang de voorraad strekt. Bedrijfsarrangementen - Bruidsarrangementen - Rouwarrangementen Workshops - Landelijk wonen - Tuinontwerp / advies Grotestraat 53, 7478 AB Diepenheim - Tel. 0547 870010

Type : eengezinswoning Bouwjaar : 1995 Gelegenheids Beschikbaar per : 20 maart 2012 kaarten Kale huurprijs : E 629,95 Servicekosten : E 4,20 C.v. : ja Energielabel :B Slaapkamers :3 Inkomenseisen : maximaal E 34.085,00 Bijzonderheden : nette hoekwoning met garage. Deze woning heeft een open keuken. In de badkamer is een tweede toilet aanwezig. De zolder is bereikbaar d.m.v. een vaste trap

WOONBON NR 01

Postbus 105 7490 AC Delden

haar deuren

Knus Binnen & Buiten

Woning(en) uit eerdere advertenties die inmiddels aanvaard zijn: Aantal reacties: Inschrijftijd: 7 06-05-2011 4 20-06-2011 3 01-01-2000 6 07-01-2010 7 14-11-2011

Vul uw naam, registratienummer en telefoonnummer in. Bij niet volledig of onjuist invullen van deze bon wordt uw reactie niet meegenomen.

Stichting Wonen Delden

Knus Binnen & Buiten

Huisstijl

SLEUTELBLOEM Wie kan reageren?

Donderdag 1 maart opent

Naam:

Voorkeur 1:

Voorletters:

Voorkeur 2:

Registratienummer:

Voorkeur 3:

Huidig telefoonnummer (overdag):

INLEVEREN VÓÓR MAANDAG 12.00 uur


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 4

marmercake

3,25

nu

kersenflappen per stuk

0,99

mini krentenbollen zak à 10 stuk s

1,75

Keurslagerij

Brummelhuis Daar mag het iets meer zijn

500 gr. gekruid gehakt + 4 roomschijven

samen

€ 5,95

Doet u al mee met het mister nice buy spaarsysteem? Bij aankoop van

4 slavinken

€ 1,- mister nice buy korting i.v.m. de Krokusvakantie zijn wij woensdag 29 februari

Gesloten

Industriestraat 63 Hengelo Tel. 074-2509233 Goorsestraat 9 Hengevelde Tel. 0547-333204 Grotestraat 97-99 Goor Tel. 0547-271436 Dorpsstraat 130 Enter Tel. 0547-381418

Keurslagerij Brummelhuis Goorsestraat 33 Hengevelde | T 0547-333260

www.brummelhuis.keurslager.nl Advertentie geldig van 01-03-2012 t/m 03-03-2012

Winnares zakkenactie Keurslager Brummelhuis

Paul en Mara naar halve finale voorleeswedstrijd

Oproep voor een bijzonder Pinksterweekeinde…

Delden - Woensdag 22 februari, is In de Hagen in Delden de kwartfinale van de voorleeswedstrijd voor de schoolkampioenen uit groep 7 of 8 van basisscholen in Hof van Twente gehouden. Er hebben 12 kinderen meegedaan van basisscholen uit Ambt Delden, Delden, Goor, Diepenheim en Markelo. De presentatie van de avond was in handen van Willy Doosje. De jury bestaande uit Annelot Brugman (student pedagogiek), Ingrid van Rijswijk (voormalig gemeenteraadslid en bestuurslid bibliotheek Hof van Twente) en Bert Gerritsen (leerkracht basisonderwijs) had de taak om 2 winnaars aan te wijzen die doorgaan naar de halve (regionale) finale. Er werd gelet op tekstbegrip, voorleestempo, stemgebruik en contact met het publiek. De meeste voorlezers waren natuurlijk best zenuwachtig. Het is niet voor iedereen makkelijk om voor een groot publiek je stuk voor te lezen. De voorgelezen fragmenten van kinderboeken zijn door de deelnemers zelf uitgekozen. De voorlezers kregen vijf minuten om het fragment in te leiden en voor te lezen. De meeste kinderen werden aangemoedigd door klasgenoten met of zonder spandoek, leerkracht en familie. Het was voor de jury weer moeilijk om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk werden Paul Disberg, van de Prins Constantijnschool uit Goor en Mara Damen van de Openbare Basisschool uit Azelo de beste voorlezers van deze avond. Zij gaan samen door naar de halve finale op 23 maart a.s. in Markelo. Tijdens die regionale ronde zullen 8 kinderen strijden om een plek in de provinciale finale.

Diepenheim - Verschillende (inter) nationale kunstenaars gaan in het weekeinde van 26 tot en met 28 mei 2012 op zoek naar de verloren kunst van leven tijdens de tentoonstelling Now I Lay Me Down To Eat in Diepenheim. Wil je meehelpen om er een bijzonder weekeinde van te maken? Met de 3-daagse openingsmanifestatie heropent het geheel vernieuwde gebouw van Kunstvereniging Diepenheim aan de Grotestraat haar deuren op 26 mei a.s. Tijdelijke ‘3-days-sculptures’ van verschillende (inter)nationale kunstenaars verrijzen dit weekend op verschillende plekken in het Stedeke, waaronder op de – alleen voor deze zomer – in ere herstelde oude camping tegenover sportcomplex De Koppel. Kunstenaars en bezoekers kunnen hier verblijven en elkaar ontmoeten. Ook zijn er diverse workshops en activiteiten te volgen. Naast 3-daagse sculpturen en kunstwerken zijn er projecten die de hele zomer blijven staan. Zo heeft de Britse kunstenaar Graham Hudson zich in Diepenheim laten inspireren door de verschillende bouwstijlen van oude boerderijen en schuren, maar juist ook van moderne huizen met strakke lijnen. In zijn grote installatie zullen deze vormen samen opgaan tot een geheel. In het compleet gerenoveerde gebouw van Kunstvereniging Diepenheim zal gedurende de zomer een tentoonstelling over dit bijzondere project worden getoond – waarbij een wisselwerking tussen kunst, design en ambacht tot stand wordt gebracht. Kunst in een landelijke omgeving met gebruikmaking van duurzame en lokale bronnen, Now I Lay Me Down To Eat beoogt een vernieuwde en verruimde blik op landelijk leven. We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij o.a. de opbouw, de begeleiding van de kunstenaars, de begeleiding van het publiek en de catering. Interesse? Meld je bij Ingeborg Wind, Kunstvereniging Diepenheim i.wind@kunstvereniging.nl of op telefoonnummer: 0547-352143. Kijk voor meer info op: www.kunstvereniging.nl.

Belasting invullen ANBO Markelo

Hengevelde - Onlangs is er een zakkenactie geweest bij Keurslager Brummelhuis. Je kon deze zak inleveren en dan kreeg je een complete schnitzelmaaltijd voor 4 personen voor nog geen € 10,-. Als je deze zak inleverde maakte je tevens kans op een vleesschotel ter waarde van € 50,-. De gelukkige winnares is geworden Sandra Keizer uit Hengevelde. Ze heeft deze vleesschotel met allemaal lekkere producten uit eigen keuken in ontvangst genomen. Namens het hele team van Keurslagerij Brummelhuis van harte gefeliciteerd en eet smakelijk.

Martinuskerk in Markelo helpt voedselbank

Op de biddag voor gewas en arbeid wil de Martinuskerk in Markelo met een inzamelingsactie uiting geven aan de zorg voor de mensen in de naaste omgeving die onvoldoende delen in welvaart en rijkdom. Dat gebeurt in samenwerking met de Voedselbank. Daar kunnen mensen, die dat echt nodig hebben, aankloppen voor een steuntje in de rug. De diaconie van de Martinuskerk roept iedereen op om mensen, die in verborgen armoede leven, te helpen. De klanten van de voedselbank kunnen van alles gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan koffie, thee, pinda's, vruchtensap, conserven, rijst, macaroni/spaghetti, soep, pannenkoekenmix, koek, tandpasta, toiletpapier, keukenrollen, enz. Het moeten voor deze actie wel houdbare producten zijn. Breng wat u kunt missen op zaterdag 10 maart tussen 10.00 en 14.00 uur in het Dienstgebouw of op zondag 11 maart in de Martinuskerk, waar om 10.00 uur de kerkdienst begint. Er is die zondag ook een kerkdienst in Elsen, ook daar kunnen spullen gebracht worden en wel op zaterdag van 15.30 tot 16.30 uur en op zondag voor de dienst van 10.00 uur.

De afdeling Markelo van de ANBO wil haar leden helpen bij het invullen van de belastingaangifte. Ook bij het invullen van een aanvraagformulier voor zorg- of huurtoeslag is hulp mogelijk. Enkele geschoolde leden van de ANBO staan voor hun medeleden klaar. Als vergoeding voor de dekking van de onkosten wordt hiervoor een bijdrage van € 10,gevraagd. Ook niet-leden van de ANBO worden geholpen voor € 10,- maar dan wordt wel van ze verwacht dat ze lid worden van onze ANBOafdeling. De kosten van het lidmaatschap ANBO worden vaak dubbel en dwars terug verdiend door de invulling van diverse formulieren. De belastinginvul-hulpen van de ANBOMarkelo zijn: mw. G. ten Asbroek, tel. 0547-362607 en dhr. H. v. Veelen, tel. 0547361944. Zij willen u graag van dienst zijn.

Yvonne Nijhof in Portret Zondag 4 maart a.s is mevrouw Yvonne Nijhof uit Delden gast in het programma Portret. Yvonne is in maart 2012 al 9 jaar lid van de Provinciale Staten. Tot aan de herindeling zat ze in de gemeenteraad van Stad Delden namens het CDA. Ook zit ze in het bestuur van de H. Blasiusparochie. Daarnaast is ze lid van de kerkelijke werkgroep Delden – Keszthely (Hongarije). Al met al zal dit stof genoeg opleveren voor een interessant uurtje radio. De uitzending is zondag a.s. 4 maart van 11.00 uur tot 12.00 uur. De presentator van dit programma is Henk Klooster. Hofstreek FM is te ontvangen op FM 107.60 MHz en in Markelo op FM 107.00 MHz.Op de kabel te beluisteren op 104.1 FM in de hele Hof van Twente. En men kan het programma volgen op real stream audio op internet.

Grote oud papier actie Harmonie Diepenheim Zaterdagmorgen 3 maart vanaf 8:30 uur wordt er oud papier door de muziekvereniging de Harmonie opgehaald in Diepenheim. Ook in het buitengebied. Graag papier in gesloten dozen of samengebonden aanbieden. Er wordt geen kleding meer opgehaald. Om organisatorische reden heeft het betuur van de Harmonie besloten geen gedragen kleding meer op te halen tijdens de jaarlijkse actie. Muziekvereniging de Harmonie bedankt u voor al die jaren dat u de vereniging steunde met de gedragen kleding. Wilt u toch een goed doel blijven steunen dan kan dit bij “Stichting mensen in nood”, georganiseerd door Anja Haanepen en Jan Boink. Op zaterdag 31 maart a.s. kunt u de kleding inleveren bij Boink aan de Raadhuisstraat in Diepenheim. Voor verdere informatie zie Kontakt van maart.

Excursie ‘de Breeriet’ Met de boswachter op stap Ambt Delden - Geniet van de vier jaargetijdenexcursies van het landschapspark ‘de Breeriet’. Onder leiding van oud-jachtopzichter van het landgoed: Hans Spijkerman, kunt u uw kennis verrijken met de verborgen rijkdom van dit gebied. In 1872 startten de werkzaamheden van ‘de Breeriet’ door landschapsarchitect L.P. Zocher. Het park maakt deel uit van het kerngebied van het landgoed Twickel en is één van de rustgebieden waar dieren zich overdag kunnen terugtrekken en is niet vrij toegankelijk voor het publiek. Tijdens de excursie kunt u genieten van een beschutte wandeling door de bosranden. Dan heeft men mooie uitzichten over open gebieden met waterpartijen die zeer fascinerend zijn voor de camera. Bewoners van ‘de Breeriet’ zijn: het reewild, de reigerkolonie, de buizerd, spechten, boomvalk, havik, sperwer, wespendief en vele water- en zangvogels, met plantenvegetatie (de gevlekte orches, echt duizendguldenkruid, zilverschoon etc.) Via de landgoedwinkel kunnen groepen zich telefonisch aanmelden, minimaal tien dagen voor aanvang excursie; 074 3761020. Deelname groep is minimaal 15 personen! De excursie is € 5,- voor volwassenen (met een minimum van € 75,-) en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar, kaarten zijn verkrijgbaar bij de Landgoedwinkel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, tel 074 3761020, www. twickel.nl Ook kunt u in de wintermaanden genieten van wildlezingen die gehouden worden in de sfeervolle jachthut aan het Bornsevoetpad. We richten ons ook speciaal op scholenprojecten.

Nieuw binnengekomen boeken

Roescher Zonwering opent haar tweede vestiging

Delden/Nijverdal - Roescher Zonwering heeft naast haar vestiging in Delden nu een tweede vestiging geopend en presenteert deze tijdens de openingsdagen op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart a.s. met trots aan haar klanten. Aan de Van den Bergsweg 10A in Nijverdal vindt u de ruim 180 m² nieuwe showroom met een breed assortiment aan binnenzonwering (o.a. plisségordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen), ook met vier terrasoverkappingen zijn wij in onze nieuwe showroom in dit segment zeer goed vertegenwoordigd. Uiteraard vindt u ook een grote collectie buitenzonwering zoals markiezen, knikarmschermen, screens en rolluiken. Tijdens de openingsdagen is er een speciale korting van 30% op alle zonwering en raamdecoratie. De 25 jaar ervaring bij onze vestiging in Delden heeft ons ervan overtuigd dat een advies niet alleen de technische kant mag beslaan maar dat er absoluut ook een stylingadvies moet worden gegeven. Dit te meer omdat het product binnen uw interieur en exterieur moet passen. De vele mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie en buitenzonwering in onze collectie doet menig klant dan ook versteld staan. Roescher Zonwering biedt u een interieuradvies op maat en om dit kracht bij te zetten is er in de showroom een grote collectie met laminaat- en parketvloeren in verschillende kleurstellingen gepresenteerd. Kwalitatief goede vloeren tegen een zeer scherpe prijs, direct uit voorraad leverbaar. Ook spelen wij in op de nieuwste ontwikkelingen in de markt en mogen wij ons dan ook een specialist noemen op het IO-concept. Diverse woningen zijn door ons al voorzien van het Somfy IO programma. U zult tevens merken dat wij altijd kunnen concurreren doordat wij onze overhead laag kunnen houden. Tevens treft u bij ons uitsluitend eerste kwaliteitsmerken aan en worden de producten door onze deskundige montageteams bij u thuis gemonteerd. Het is immers eenvoudig om goede service en garantie te verlenen wanneer je zelf 100% op je producten kunt vertrouwen. Iedereen is welkom! Wilt u profiteren van onze actie of wilt u gewoon graag even met eigen ogen zien hoe de showroom is geworden: U bent van harte welkom op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart van 09.00 tot 18.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op www.roescherzonwering.nl Roescher Zonwering, Van den Bergsweg 10A, Nijverdal, info@roescherzonwering.nl.

wo 29 feb do 1 mrt

Verkoop tweedehands boeken. Protestante Gemeente Martinuskerk, Kerkplein 1, Markelo. Tijd: 9.30-12 uur. Gratis toegang. Meer info: www.vvvmarkelo.nl SWO Hof van Twente naar Rijksmuseum. Station, Stationsweg, Delden. Tijd: 13-16 uur. Prijs: € 10,-. Meer info: tel. 0547-260053.

vr 2 mrt

De Juffer en de Jongs. Blijspel in drie bedrijven. Stokkumerweg 40, Markelo. Tijd: 14-17 uur. Meer info: www.stokkum.info Wereldgebedsdag. Thema Gerechtigheid voor allen. Oude Blasiuskerk, Kerkplein, Delden. Tijd: 19.30 uur. Meer info: www.vvvdelden.nl Vrouw Holland - Vrijheid van de slechte smaak. Cabaret. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 15,-. Meer info: www.reggehof.nl

za 3 mrt

Streekmarkt Twente. Rondom Oude Blasiuskerk, Kerkplein 1, Delden. Tijd: 9-15 uur. Gratis toegang. Meer info: www.streekmarkttwente.nl Entdag Pomologische Vereniging. Erve Brooks, Broekhuisdijk 5, Gelselaar. Tijd: 10-14 uur. Gratis toegang. Meer info: www.erve-brooks.nl Stadswandeling tijdens Streekmarkt. VVV Delden, Langestraat 29, Delden. Tijd: 12.30-14 uur. Prijs: € 3,50. Meer info: www.vvvdelden.nl De Juffer en de Jongs. Zie vr 2 mrt. Spring Time in zwembad. Zwembad De Whee, Gruttostraat 44, Goor. Tijd: 18.30-20 uur. Prijs: € 3,40 of met abonnement. Meer info: www.sportfondsenhofvantwente.nl

zo 4 mrt

Winterwandeltocht WSV Tempo DMG. Cultureel Centrum, de Hagen 3, Diepenheim. Tijd: 9-10 uur starten voor 30 km, 9-13 uur starten voor 5-10 en 15 km. Prijs: € 2,-, niet leden € 2,50. Meer info: www.vvvdiepenheim.nl

di 6 mrt

Film Rien à Déclarer. De Reggehof, De Höfte 5, Goor. Tijd: 20 uur. Prijs: € 7,50, met Hofcultuurpas € 3,75. Meer info: www.reggehof.nl

wo 7 mrt

Fotomiddag Old Deep’n. Cultureel Centrum, Hagen 3, Diepenheim. Tijd: 14-16 uur. Gratis toegang. Meer info: www.vvvdiepenheim.nl Film De bende van Oss. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 20-22 uur. Prijs: € 5,-. Meer info: www.hetbeaufort.nl

Bibliotheek Hof van Twente Brandt Corstius, Aaf Handboek voor de moderne vrouw (Stijlboek met tips en adviezen over onder meer relaties, gezin, kinderen ,huis, gezondheid, werk en geld.) Cornelisse, Paulien En dan nog iets (Amusante analyses van ons taalgebruik.) Derksen, Johan Voetbal voor volwassenen (Columns die voetbalkenner Johan Derksen schreef, 2010/2011.) James, Eloisa De ondeugende hertogin (Een jonge weduwe besluit aan het eind van de 18e eeuw eindelijk wat opwinding in haar leven te brengen.) Keulen, Mensje van Liefde heeft geen hersens (De jonge weduwe Romy vermoedt dat haar buurvrouw slachtoffer is geworden van een roofmoord.) Penning, Ynskje Aurora! (Tien jaar na de Tweede Wereldoorlog is voor enkele Groninger boerenfamilies de oorlog nog niet voorbij.) Sawyer, Kim Vogel Kijk niet achterom (Een jonge vrouw neemt na de dood van haar ouders de zorg en verantwoordelijkheid op zich voor haar gehandicapte broer.) Van Den Daele, Ilse Mijn kind is hooggevoelig (Wegwijzer voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.) Vermeer, Suzanne Noorderlicht (Een groep vrienden besluit op reis naar Noorwegen te gaan, maar de tocht eindigt in een verschrikkellijk drama als iemand uit de groep wordt vermoord.) Blu-Ray De bende van Oss (Oss jaren dertig. Een jonge kroegbazin probeert een beter leven te bereiken, maar raakt steeds dieper betrokken bij de misdaden van de bende van Oss.) TIP! BOEKENWEEK 2012 14-24 maart. Thema: “Vriendschap en andere ongemakken”. Word vriend van ons. www.hofbibliotheek.nl

RACE-middag. Zwembad de Whee, Gruttostraat 44, Goor. Tijd: 15.15-17.30 uur. Prijs: € 3,40 of met abonnement. Meer info: www.sportfondsenhofvantwente.nl Literaire avond: Jannetje Koelewijn. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: 20 uur. Prijs: € 10,-. Meer info: www.hetbeaufort.nl

Wijzigingen voorbehouden, voor actuele gegevens kijk op www.vvvhofvantwente.nl

Tentoonstellingen t/m do 1 mrt Aquarellen Natuur van Theo Gort. Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden. Tijd: dagelijks 10-21 uur. t/m do 1 mrt Goorse winkels vroeger, nu en in de toekomst. Unieke fototentoonstelling van winkelpanden uit de vorige eeuw. Goors Historisch Museum, Stationslaan 3, Goor. Tijd: ma t/m vr 10-15 uur via VVV Goor. Meer info: www. historischgoor.nl t/m za 17 mrt Expositie Winnaars Nationale Kunstdagen 2011. De Galeriet, Langestraat 46, Delden. Tijd: di t/m vrij 11-17.30 en za en zo 11-17 uur. Meer info: www.degaleriet.nl t/m di 20 mrt Expositie Transparant. Het Beaufort, Beaufortplein 1, Markelo. Tijd: tijdens activiteiten in Beaufort en op afspraak. t/m zo 25 mrt Hommage aan Eef de Weerd. Galerie en Kunstuitleen de Pook, Noorderhagen 58a, Delden. Wo t/m vr 13-18, za 11-17 en zo 13-17 uur. t/m zo 25 mrt Kunstproject De Rituelenkar. Perron 1, Stationsweg 1-5, Delden. Tijd: dgl 9-22 uur. Meer info: www.mikc.nl t/m zo 25 mrt Gezichten en Preludium 4. Drawing Centre Diepenheim, Kuimgaarden 1, Diepenheim. Tijd: di t/m zo 11-17 uur. Meer info: www.kunstvereniging.nl t/m 1 april Renée Weisink en Anne van der Meiden. Galerie Visée, Grotestraat 41, Diepenheim Tijd: vr. t/m zo. 13-17 uur en op afspraak. Meer info: www.galerie-visee.nl t/m zo 15 april Expositie van José de Boer. Woonzorgcentrum de Wieken, Molenstraat 1, Delden. Tijd: dagelijks 10-18 uur. t/m zo 15 april Schilderijen van Mattie Schilders en Pavel Sivoz, beelden van Sjaak Smetsers. Galerie Àlafran, Grotestraat 45, Diepenheim. Tijd: wo t/m zo 12-17 uur. Gratis toegang. Meer info: www.galeriealafran.nl t/m eind april Creatief op papier. Aquarellen, houtskool en potloodtekeningen van Jo Woestenenk-Ten Tije. Sporthal de Haverkamp, Stationsstraat 30, Markelo. Tijd: gelijk aan tijden sporthal. Meer info: www.vvvmarkelo.nl


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 5

Vispas 2012 Hengelaarsvereniging Het Simmetje te Diepenheim Voor het jaar 2012 zijn de Vispassen te koop bij: Bazar van Jon, Goorsestraat 12 te Hengevelde.

Nadere informatie vindt u op: www.hsvhetsimmetje.nl

Gevraagd:

Gebr. Oude Lenferink B.V. Gevraagd: • Rundveemest • Varkensmest • Kippenmest Ook voor verwerking en export

0541-670665 • 06-29592699

Te koop aangeboden: • Kuilmais met analyse • Stro

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur. Zaterdag 3-3 korting op aankopen variërend van 5% tot 50%. Lees artikel in deze krant. Wereldwinkel Delden, Kortestraat 2b, 074-3767025. Gevraagd: garagebox(huur) in Delden. En gevraagd: volkstuintje in omgeving Goor of Markelo. Tel. 06-51208771. Te koop gevraagd: Goed onderhouden PIANO (studie). Tel. 06-53428028. Te koop: oude stalmest. Gehaald of gebracht. Tel. 06-29228769. Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie enz.) Tel. 0743762263.

• Tapijt • Vinyl • PVC • • Gordijnen • Behang • • Rails • Orac randen • • Binnenzonwering •

Vossenbrink 6 Delden Toonzaal geopend op afspraak

Delden

06 - 54271931

VRIJDAG 2 MAART STUNTDAG o.a. alle kant en klare karpetten ± 1.70 bij 2.00 mtr. nu alles €50,Meubelstoffen nu €10,- p/m

1

op alle aankopen 10% korting! Open van 10.00-12.00 en 13.00-16.00

Te koop gevraagd: oud linnen, meubels, sieraden, schilderijen, inboedels, kabinet, bijbels en andere kerkboeken, enz., enz. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416. Wieb Dekker verzamelt oude ansichtkaarten van Stad en Ambt Delden, kranten- of tijdschriftenknipsels en -foto’s. Noorderhagen 31, Delden, tel. 074-3764356. Aangeboden in Delden: stalling /winterstalling voor auto’s en motorfietsen. Tel. 06-10202663.

Gitaarles in Delden

www.gwgmedia.nl

info@gebroudelenferink.nl www.gebroudelenferink.nl

• Zonwering • • Garagedeuren • • Overkappingen • • En meer •

Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

Te huur:

Siemar Zonwering B.V.

Langestraat 129, 7491 AD Delden, 074 - 376 63 28

Kantoorruimte ca. 90 m2

www.siemarzonwering.nl

De Berken 2d Zichtlocatie naast Tango in Delden. Voor info: tel. 0653569091 info@pressision.nl

CURSUS INDONESISCH KOKEN schrijf u in bij:

Nasi Kuning www.nasikuning.nl Tel: 06-13659081 Slacht-, weide-, gebruiksschapen Schapenhandel Harrie Eijsink Hengevelde In- en verkoop 0547-333724 06-53183632

Te huur: Opslagruimte in buitengebied. Goed afgesloten en geïsoleerde hal van 30 tot 300 m2 Tevens paarden/ ponystallen te huur. Ook evt. vakantieopvang. Tel. 06-51001624 Hanzeweg 14m, 7241 CS Lochem T (0573) 25 82 09

E info@badenbouwcentrum.nl I www.tegeloutletlochem.nl

Te huur

Mooie chalets in het noorden van Italië aan het meer van Lugano. De chalets staan op een gezellige camping, beide chalets staan op steenworp afstand van het meer. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.chalet-italie-lugano.com of bel met 0610381769.

Thuiscrèche Diesje Kleinschalige, professionele en flexibele kinderopvang.

Hooijerinksplein 10 in Delden diesje@parbedie.nl 074-3763969 / 06-42279226

Te huur aan de Eiken 5 Delden: ± 340 m2 Bedrijfsruimte Tel. 06-55143494

Aangeboden:

Aangeboden:

Voor prof. ruiter of amazone: paardenstalling met faciliteiten. Tel. 06-22178915

Paardenstalling met gebruik van binnenbak, buitenbak, longeerbak, stapmolen en bep. weidegang Tel. 06-22178915

Opgave nieuwe leerlingen R.K. basisschool Onze Lieve Vrouwe Bentelo Woensdag 7 maart a.s. willen wij u in de gelegenheid stellen uw kind aan te melden voor onze school, ’s middags van 12.00 uur tot 13.30 uur en ’s avonds van 19.00 uur tot 20.00 uur in de hal van de school. Het gaat om opgave van leerlingen die vóór 1 augustus 2013 vier jaar worden. Ook andere nieuwe leerlingen kunnen dan aangemeld worden. Inlichtingen, tel. 0547 - 292492. O.L.Vrouweschool, Burg. Buyvoetsplein 70, 7497 LD Bentelo Dir. F. Lindemann


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 6

Woensdagmorgen 7 maart is onze maandelijkse koffiemorgen. Deze vindt plaats bij caférestaurant “Het Hoogspel”, Bornesestraat 2, te Ambt Delden. De aanvang is om 10.15 uur. De heer Zeno Kolks zal deze morgen een lezing met dia’s verzorgen over “De romantiek in de Kunst in de 2e helft van de 19e eeuw”. Dit gaat over Frankrijk, Duitsland, Engeland en Nederland. Hij behandelt bouwkunde, schilderkunst, beeldhouwkunst en tuinkunst. Op woensdagmorgen 21 maart hebben we onze muziekmorgen. We bespreken de levensloop van één klassieke componist en draaien muziek van hem. Deze morgen vindt plaats in de Voorhof, Kerkstraat 6 in Delden. Aanvang 10.00 uur. Bij beide morgens zijn ook niet-ANBOleden van harte welkom.

Sinds 2002 stuurt Amnesty met de leerlingen van Twickel Delden groetenkaarten naar gevangenen in Kameroen. Dankzij internet is er een regelmatige correspondentie ontstaan. Over één van de politieke gevangenen die inmiddels vrijgelaten is, Adelbert Ngek, wil ik u in de komende tijd berichten. Het hele verhaal kunt u lezen op www.hofvantwente.amnesty.nl Adelbert leeft in het zuiden van Kameroen, het gedeelte dat grenst aan Nigeria, in de stad Bamenda. Sinds het begin van de koloniale tijd was deze regio net als Nigeria in handen van de Engelsen. Bij de herindeling van Afrika na de Tweede Wereldoorlog werd dit gebied aan Kameroen toegewezen. Dat was het begin van de onderdrukking van de Engelstaligen door de Franstaligen die in de rest van Kameroen leefden. Adelbert vertelt: “ik was nog geen 18 jaar en zat op de middelbare school in Bamenda. Ik kwam terug naar mijn dorp Oku vanwege de paasvakantie, het was drie dagen voor Pasen. In ons huis hield mijn vader vergaderingen met andere dorpsgenoten en met mensen uit omliggende dorpen, zoals Ekuanga Ebenezer. De derde dag was gewijd aan de geheime plannen van de dorpshoofden. Tot ’s avonds 11 uur kwamen er nog mensen bij. Het enige wat ik opving was het gerucht dat ze zaten te wachten op een bevel van het bureau in Buea: de onafhankelijkheidsverklaring van Southern Cameroon.” (wordt vervolgd). Wim Petersen

Lentekriebels

Markelo - Op zondag 4 maart organiseert het Markelo’s Mannenkoor samen met De Grösmeijers een gezellig koffieconcert in HCR De Haverkamp, Stationsstraat 28 in Markelo onder het motto: “Lentekriebels”. Tijdens dit concert zullen zowel koor als orkest een eigen optreden verzorgen en het programma zal afgesloten worden met een viertal nummers samen. Deze ochtend staat vooral in het teken van het ontspannen genieten van vrolijke, goed in het gehoor liggende muziek. Muziek die zeker uitnodigt tot spontaan meezingen. Het concert begint om 11.30 uur en de koffie staat vanaf 11.00 uur klaar. De toegang is geheel gratis.

“Leve de Koningin” door Zwart-Wit Toneel

Gezocht: werk van Frans Bijvank Markelo - In 2010 overleed de bekende Markelose kunstenaar Frans Bijvank. Een groep Markeloërs wil in samenwerking met cultureel centrum Het Beaufort aan het eind van dit jaar een expositie organiseren met werk van Frans Bijvank. Bovendien zal er een boek worden samengesteld met foto’s van het werk van Bijvank en waarin ook artikelen over de kunstenaar zullen worden opgenomen. De initiatiefnemers zijn nu op zoek naar werk van Frans Bijvank, dat zich in particulier bezit bevindt. Mensen die werk van de kunstenaar hebben worden verzocht dit beschikbaar te stellen voor de expositie en voor het boekwerk. Ze kunnen zich melden via het e-mailadres beeldendekunst@hetbeaufort. nl, met naam, adres en telefoonnummer en bij voorkeur met een foto van het betreffende werk. Waarschijnlijk hebben nogal wat mensen in Markelo en daarbuiten werk van Frans Bijvank in hun bezit. Het gaat daarbij vooral om keramiek, brons en tekeningen. Bijvank was vooral populair door zijn maatschappijkritische cartoons en maakte ook, veelal belangeloos, veel tekeningen voor verenigingen en organisaties. Ook deze tekeningen en cartoons zijn van harte welkom want het ligt in de bedoeling dat de expositie een dwarsdoorsnede wordt van het gevarieerde werk van Frans Bijvank.

Goede prestaties jongste zwemsters ZPC de Hof

V.l.n.r.: Elisa Haverkate, Eline Brok en Mathilde Stolmeijer. Hof van Twente - Eline Brok, Elisa Haverkate en Mathilde Stolmeijer van ZPC de Hof hebben onder leiding van trainster Irene Brok dit weekend succesvol deelgenomen aan de jaargangfinales in Leiden. Tijdens deze 2-daagse zwemwedstrijd nemen de beste 18 zwemmers en zwemsters van Nederland het op verschillende afstanden tegen elkaar op. Eline Brok (Markelo) kwam op 3 afstanden uit. Ze begon de zaterdag sterk met een 8e plaats op de 200 meter wisselslag in een prachtig nieuw persoonlijk record. Hierna zwom ze nog de 100 meter vlinderslag waarbij ze een 13e tijd wist te noteren. Op de zondag kwam ze uit op de 50 meter vrije slag ook weer in een nieuw persoonlijk record en werd hiermee zeer verdienstelijk 6e van Nederland. Ook Elisa Haverkate (Ambt Delden) zwom beide dagen. Zaterdag ging ze van startte op de 50 vlinder en wist hiermee een 17e plaats te behalen. Zondag starte ze maar liefst op 3 afstanden, de 100 meter wissel in een nieuw persoonlijk record waarmee ze 13e werd, daarna stond nog de 100 school en de 50 meter vrije slag op het programma. Op beide afstanden behaalde ze de 11e plek. Mathilde Stolmeijer (Markelo) voegde zich op zondag bij de andere 2 zwemsters en zwom op de 50 meter vrije slag in een mooie PR naar de 14e tijd. Hierna nog de 100 meter rugslag waar ze eveneens 14e werd. Kortom een succesvolle week voor deze jonge talentvolle zwemsters van ZPC de Hof.

Belevenismiddag Quantum Touch en Taiji Tao & Qi Gong

Amnesty Hof van Twente helpt Adelbert Ngek

Koffiemorgen ANBO Delden

RegioDoc in teken van Nieuwe Goorse 10e editie NL-Awards wagenbouwgroep zoekt Vanaf zondag 4 maart zetten bouwlocatie RTV Oost en zes andere regio-

nale omroepen hun mooiste producties weer in de schijnwerpers in een nieuwe serie afleveringen van RegioDoc. De deelnemende omroepen zenden de films elke zondag om 12.00 uur tegelijkertijd uit. Deze achtste editie van RegioDoc staat in het teken van de NL-Awards. Deze jaarlijkse prijzen voor de beste regionale radio- en televisieproducties worden binnenkort voor de tiende keer uitgereikt. Reden om twee prijswinnende documentaires nog één keer uit te zenden, alsmede twee documentaires die dit jaar zijn genomineerd. De NL Awards 2011 zullen op 14 maart worden uitgereikt. De afgelopen tien jaar werden prachtige documentaires bekroond: Soms ogenschijnlijk kleine verhalen uit de regio, maar met universele zeggingskracht. De openingsfilm ‘Brinta gaar in het pak’ is een goed voorbeeld. Achter een product dat iedereen kent, gaan verhalen schuil over verschillende tijdsbeelden en werelden. Ook sportdocumentaires vielen in de prijzen, een genre dat vaak te zien is bij regionale omroepen. ‘Willem Ruska, de vergeten kampioen’ en ‘Oud Zweet’ zijn twee pareltjes die zondag 11 maart te zien zijn. RegioDoc is te zien op de vier zondagen in de maand maart, waarbij telkens één lange of twee korte regionale producties worden uitgezonden. RegioDoc wordt uitgezonden door TV Oost, L1 TV, TV Drenthe, Omroep Zeeland, Omroep Flevoland, Omroep West en TV Rijnmond. Meer informatie is te vinden op www.regiodoc.nl. De volgende documentaires zijn de komende weken te zien in RegioDoc: Zondag 4 maart ‘Brinta gaar in het pak’ en ‘Gé Reinders – blaos mich nao hoes’, Zondag 11 maart ‘Willem Ruska, de vergeten kampioen’ en ‘Oud zweet’, Zondag 18 maart ‘De Meiden van Chica Radio’ (nominatie NL-Award 2011), Zondag 25 maart ‘De engel van Doel’ (nominatie NL-Award 2011).

GHB, oftewel Goorse Harde Bouwers is de naam van een nieuwe wagenbouwgroep die wil deelnemen aan de Allegorische Optocht 2012. Daarmee is er voor het eerst een “volle” Optocht, dat wil zeggen dat alle 16 platforms vergeven zijn en dus 16 praalwagens deelnemen aan de Optocht. Alleen moet er nog een bouwlocatie gevonden worden, want in de Schoolfeestloodsen zijn alle plekken al bezet. De nieuwe groep hoopt via deze weg of er iemand is die een plaats heeft waar zij hun wagen voor de Goorse Optocht kunnen bouwen. Een ieder die de nieuwe bouwgroep hiermee kan helpen, kan contact opnemen met Robbie Schwirtz, tel. 06 – 10 08 95 29 (GHB zal u zeer dankbaar zijn).

“WWAT” World Wide Art Transport Van 1 maart tot 15 mei Nieuw kunstfenomeen! Art is the Transport, Transport is the Art. 13 international artists transport their works by MIKC. Waar te zien in Overijssel? Ondermeer in Delden, Markelo, Hattem, Zwartsluis, Kampen, Almelo, Nijverdal, Bathmen, Hardenberg, Hellendoorn en Steenwijk. (wijzigingen voorbehouden). Tijdelijk depot in Perron 1/Het-Loket, Stationsweg 1 en 5, Delden. MIKC is gespecialiseerd in arttransport. De medewerkers werken zeer zorgvuldig. Ze gaan dagelijks om met kwetsbare en “onvervangbare” kunststukken en transporteren de meest onmogelijke objecten van en naar de meest onmogelijke locaties. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het vervoer van kunst van (on)bekende kunstenaars en voor het kunsttransport van complete exposities.

Bornerbroekse ballon in München Bornerbroek Op maandag 20 februari jl. vond de prijsuitreiking plaats van de ballonnenwedstrijd die bij de opening van Zorgboerderij De Zegger in Bornerbroek op 1 oktober jl. werd georganiseerd. Alyssa Plate (6 jaar) won de eerste prijs: een geheel verzorgd dagje uit voor vier personen in het Avonturenpark Hellendoorn. Haar ballon werd teruggevonden in München. Nienke Dijkman (13) mocht de tweede prijs (een koffer) in ontvangst nemen nadat iemand in Willebadessen haar ballon had ontdekt. De ballon van Bjorn Asbroek (13) werd in Spenge teruggevonden; goed voor de derde prijs (een sporttas). In totaal kwamen ruim 50 ballonkaartjes retour, de meeste ballonnen waren gevonden in Duitsland. De huiselijk ingerichte zorgboerderij is in eerste instantie gericht op professionele dag-, nacht- en weekendopvang voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis en uniek in de regio. Zorgboerderij De Zegger is gevestigd in twee gloednieuwe en moderne gebouwen in een rustieke omgeving in Bornerbroek. Voor de toekomst zijn er in de zorgboerderij uitbreidingsmogelijkheden denkbaar voor o.a. begeleid wonen voor volwassenen. De Zegger is mogelijk in een later stadium ook voor andere doelgroepen toegankelijk. Meer informatie en foto’s van de prijsuitreiking: www.dezegger.com

Delden - Een leuke, vlotte komedie, die ons meeneemt naar de dag voor Koninginnedag, thuis bij de familie Bruinsma. U misschien nog wel bekend uit “Groeten van de Veluwe” van seizoen 2009, dat stuk met die twee caravans op toneel, weet u nog…? De familie Bruinsma, een ietwat ‘asociaal’ gezin, bestaat uit vader Sjef, moeder Truus en hun stotterende zoon Boris. Zij maken de dag voor Koninginnedag, de avond van Koninginnedag en de dag zelf hilarische taferelen mee. ‘Ouwe Spullen’ Vader Sjef is begonnen met een handel en verkoopt alle ‘ouwe’ spullen van zolder. Op de stoep langs zijn kraam komen diverse mensen langs, die toevallig ook nog op zoek zijn naar overnachting. Hierop begint Sjef een Bed en Breakfast waar eigenlijk hun huis niet geschikt voor is. Ook het bezoek van de zuster van Truus, Mien samen met haar man Jan, zorgt voor enige stress en dan hebben we het nog niet eens gehad over het boerengezin uit Groningen en een moeder en dochter uit het westen van het land. Dat doen we ook niet, dat blijft nog even een verrassing!! “Leve de Koningin” is een vlotte komedie en een echte aanrader, staat garant voor prima spel, decor, licht en geluid en biedt u een ontspannend avondje lachen en genieten. De voorstellingen zijn op 3, 9 en 10 maart in het Parochiehuis in Delden, u bent van harte welkom! Aanvang 20.00 uur. Kaarten: volwassenen € 7,50, kinderen en 65+ € 5,00, verkrijgbaar aan de zaal. Voorverkoop: Annemarie Zengerink, 0743761484.

Modelbouw in HEIM Modelbouw door jong en oud te bewonderen en te beleven

Hengelo - Op zaterdag 10 en zondag 11 maart staat het Twents Techniekmuseum HEIM in het teken van de Hobbytechnica. Enthousiaste standhouders tonen dan uiteenlopende modelbouw. Velen geven ook leuke demonstraties. Ieder jaar weet de technische hobbyist de weg naar het museum te vinden. Ze zien er prachtige modelbouw zoals stoommachines, verbrandingsmotoren, heteluchtmotoren, vervoersmiddelen (auto's, schepen, vliegtuigen) en constructiemateriaal zoals Lego. Ook kun je materiaal bewonderen op het gebied van radio’s, bandrecorders, zend- en ontvangstapparatuur en buizenradio’s. Je bent welkom van 12.00 tot 17.00 uur aan de Industriestraat 9 in Hengelo. Meer informatie vind je op www.techniekmuseumheim.nl

Markelo - In Cultureel Centrum Het Beaufort, Burgemeester De Beaufortplein 1 in Markelo wordt op zaterdag 10 maart van 13.00 – 17.00 een belevenismiddag Quantum Touch en Taiji Tao & Qi Gong georganiseerd. Twee gecertificeerde Quantum Touch therapeuten en -instructeurs, Wim Velthuis en Ingrid Nijhuis, geven deze dag volop informatie over deze zachte healingtechniek Quantum Touch, de te volgen Level 1 workshop en behandelingen. Het is tevens mogelijk om een korte behandeling te ondergaan. Paul Grefte verzorgt kennismakingslessen en geeft informatie over zijn cursussen meditatie in beweging door middel van Taiji Tao & Qi Gong. Er wordt ruim gelegenheid geboden om kennis te maken met deze vorm van energie en bewegingsleer. De entree voor deze informatieve bijeenkomst bedraagt 3,00 p.p. Quantum Touch is nog vrij onbekend, net zoals het feit dat iedereen deze techniek makkelijk kan leren. Healing met Quantum Touch is veel eenvoudiger te leren dan bijvoorbeeld lezen! Het is simpelweg te omschrijven als ‘genezen met handen’. Deze manier van behandelen is bij allerlei klachten toe te passen. Tijdens de tweedaagse Level 1 workshops wordt geleerd hoe de energie werkt met behulp van ondermeer ademtechnieken, ver-

hoogd lichaamsbewustzijn en handpositie. Eenmaal geleerd, vergeet je het nooit meer. Een waardevolle investering in jezelf, want je hebt altijd je eigen energetische EHBO koffertje bij je - voor jezelf of voor een ander. Quantum Touch verlicht niet alleen pijn en verminderd vermoeidheid maar geeft ook veel ontspanning en vitaliseert. Bovenal brengt het jezelf of een ander beter in balans. Er wordt ruim gelegenheid geboden om kennis te maken met deze energie en is voor iedereen toegankelijk en geschikt. Zeker ook voor mensen met een medische achtergrond, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, chiropractie of craniosacraal, zullen in Quantum Touch een grote toegevoegde waarde ontdekken. Bijvoorbeeld wanneer bekkens eenvoudig gecorrigeerd worden en wervels zichzelf spontaan weer recht zetten. Veelal met blijvend resultaat. Taiji Tao is bewegen in slow motion. Hierdoor kun je de aandacht bij het bewegen houden. De bewegingen worden over het algemeen vloeiend, langzaam uitgevoerd en gestuurd vanuit het bekken. Je beweegt op een heel ontspannen manier. Alle Taiji Tao en Qi Gong vormen hebben als doel Qi (Chi of ki) - de levensenergie - in het lichaam te versterken. Qi stroomt door meridianen: energiebanen. De langzame, met aandacht uitgevoerde bewegingen stimuleren en harmoniseren deze stroom van Qi. De verschillende bewegingsvormen hebben hun eigen helende werking op lichaam en geest. Effecten kunnen zijn: je fitter gaan voelen, het gevoel hebben meer ontspannen en in balans te zijn. De bewegingen kunnen aangepast worden aan je eigen mogelijkheden. Dat is de ‘open weg’. Je zit niet vast aan een bepaalde bewegingsstramien; waar nodig zijn de bewegingen aan te passen aan je eigen mogelijkheden. Hierdoor zijn deze lessen voor veel mensen toegankelijk. Bij aandoeningen als fibromyalgie, reuma, rsi, whiplash kan Taiji Tao verlichting bieden. Als de Qi in balans is ben je gezonder, heb je meer weerstand en zit je lekker in je vel. Maar je hoeft echt niet ziek te zijn om er wat aan te hebben! Meer informatie over Quantum Touch is te vinden op wayan.nl of Lifeandspirit.nl of quantumtouch.com Meer informatie over Taiji Tao /Qi Gong is te vinden op www.sanqidao.nl Aanmelden: is niet nodig maar voor de organisatie van de dag wel prettig: ingrid@ wayan.nl.

ACTUELE AGENDA

ACTIVITEITENAGENDA SOCIËTEIT VOOR OUDEREN Schoolstraat 40 te Goor Maart: 1: Kaarten (jokeren / kruisjassen) en Rummikub (aanvang 14.00 uur); 2: Onderlinge biljartcompetitie om de “Dinybeker”. Op niet genoemde doordeweekse dagen is de sociëteit ‘s middags open vanaf 14.00 uur. Er is voldoende plaats voor nieuwe bezoekers/sters voor deelname aan diverse activiteiten. JAARPROGRAMMA PASSAGE DELDEN De avonden worden gehouden in de “Voorhof”, Kerkstraat 6 in Delden (tenzij anders aangegeven). Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar, aanvang 20.00 u. 2 maart: Wereldgebedsdag in de Oude Blasiuskerk, 19.30 uur; 21 maart: Bijeenkomst verzorgd door een z.g. eendagsbestuur; 18 april: Laatste avond van het seizoen met een presentatie van mevr. Sinninghe Damsté over de ontwikkeling van het Ganzenbord. Andere activiteiten: Naast dit programma worden nog andere activiteiten georganiseerd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. Thea Kelderman, tel. 074-3841531. Tot en met april komen we iedere derde woensdagavond van de maand bij elkaar.

Scouting Long Tom in Markelo begint Bevergroep

Presentatie “Langste voetpad ter wereld”

ACCORDEONVERENIGING DE OPTIMISTEN Elke dinsdagavond repetitie (18.30 uur opleidingsorkest; 18.45 uur B-orkest; 20.15 uur A-orkest) in muziekgebouw In Vriendschap, De Mors 1, Delden. CENTRALE AGENDA BENTELO 6 mrt.: K.B.O.: bingo; 20 mrt.: Ouderensoos: slachtvisite; K.B.O.: jaarvergadering 19.30 uur; 21 mrt.: vergadering dorpsraad; 30-31 mrt.: Mensen in Nood: kledinginzameling; 3 apr.: K.B.O.: bingo; 24 apr.: Ouderensoos: bingo; 30 april: Oranjefeest 1 mei: K.B.O.: start zomer-programma; 8 mei: Ouderensoos-KBO: slotavond seizoen 19.30 uur; 22 mei: K.B.O.: bezoek aspergeteler Rudi Buschers; 23 mei: vergadering dorpsraad; 25-26-27 mei; H.V. Bentelo: 60-jarig jubileum; 3 juni: Appel en Ei toernooi; 5-6-7-8 juli: Midzomerfeesten; 18 juli: vergadering dorpsraad; 26 sept.: vergadering dorpsraad; 21 nov.: vergadering dorpsraad, zie www.bentelo.info. Opgave/inlichtingen 0547-292305. KAARTAVONDEN PAROCHIEHUIS DELDEN Zaal open: 19.00-22.30 uur maart: 9, 23; april: 13, 27 (laatste avond).

Nadat enkele jaren geleden vanwege onvoldoende vrijwilligers moest worden gestopt met de jongste groep kinderen, start Scoutinggroep Long Tom met nieuwe vrijwilligers nu weer met een nieuwe Bevergroep. Dit is voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar en de nadruk ligt bij deze groep op het spelen in de natuur. Zaterdag 3 maart kunnen belangstellende kinderen en ouders tussen 10.30 en 12.00 uur een kijkje nemen tijdens een open ochtend bij de Blokhut van Long Tom aan de Potdijk in Markelo.

Hengelo - Fer Heeremans en Loes Daniels geven op maandagmiddag 5 maart, aanvang 14.30 uur, een presentatie van hun spectaculaire tocht op de Appalachian Trail, het langste voetpad ter wereld (ca. 3600 km) in het oosten van de V.S. De bijeenkomst vindt plaats in het Nivon Centrum, Lodewijkstraat 1 te Hengelo, Entree 3 euro, leden 2 euro. Consumptie inbegrepen.

Franse komedie in Filmhuis Alleman

voor de maand maart Hamam Relax (50 min.) Traditionele scrubbehandeling, inzeping, olie lichaamsmassage, hoofdhuidmassage

van E 57,50 p.p.

nu voor E 39,50 p.p. Bij één persoon E 44,50

(Geldig tot 29 feb. 2012)

Goor – Op dinsdag 6 maart vertoont Filmhuis Alleman de Franse komedie ‘Rien à Déclarer’, van én met Dany Boon, waarin een Belgische en een Franse douanebeambte tegen wil en dank moeten samenwerken om de binnenwegen te controleren op smokkelaars. Aanvang: 20.00 uur. De Belg Ruben Vandevoorde, overijverige douanier én zelfverklaard francofoob, krijgt tot zijn afgrijzen te horen dat hij samen met de Franse Mathias Ducatel de binnenwegen in het grensgebied in de gaten moet gaan houden, op zoek naar drugskoeriers en andere smokkelaars. Wat Ruben echter niet weet is dat Mathias al een jaar een geheime relatie heeft met Rubens zus Louise, en haar ten huwelijk heeft gevraagd. Mathias besluit zich volledig in te zetten voor de nieuwe douaneopdracht, om zo Rubens goedkeuring te krijgen voor zijn liefde voor Louise. Maar is die liefde wel bestand tegen alle hilarische misverstanden die volgen? Deze komedie is van én met de Fransman Dany Boon, die eerder verantwoordelijk was voor de bestbezochte Franse film in eigen land: ‘Bienvenue chez les Ch’tis’. Kaarten voor deze film zijn verkrijgbaar via www.filmhuisalleman.nl of op de avond voorafgaand aan de film bij de kassa. Kaarten kosten € 7,50 per stuk. Hofcultuurpashouders betalen € 3,75 per kaart, met een maximum van twee kaarten per filmvoorstelling.


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 7

Makkelijke maaltijd? Kom naar Spar.

Voor uw dagverse boodschappen hoeft u uw dorp of buurt niet uit. Bij Spar kunt u dagelijks terecht voor kwaliteit, gemak en service. En we hebben een aantal mooie aanbiedingen voor het weekend. Deze zijn geldig van donderdag t/m zondag:

Spar shoarmareepjes

Unox soep in zak

voordeelverpakking 1 kilo

Clementine mandarijnen

1

49

net, 800 gram

7,49

3

99

Dommelsch of Jupiler

11,29 / 12,19

naturel of sesam

8

99

1,45

STUKS

e 2 HALVE

PRIJS

krat 24 flesjes

Kaiserbroodjes

5

alle smaken zak 570 ml

0

99

prijs per liter vanaf 1,24

4,78

Bijvoorbeeld: romige tomatensoep 2 zakken

3

58* prijs per liter 3,13

Aanbiedingen zijn geldig van donderdag t/m zondag (1 t/m 4 maart 2012), zolang de voorraad strekt. Wijzigingen en prijs-, afbeelding-, druk- en zetfouten voorbehouden. Niet alle aanbiedingen in elke Spar verkrijgbaar. Vind de Spar in uw buurt op www.spar.nl *Per combinatie kan de prijs verschillen. U ontvangt 50% korting op de totaalprijs.

VOETBAL VV GFC GOOR GFC wint verdient de wedstrijd tegen Enschedese boys met 3-2 GFC begon zeer goed aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 2de minuut al in een doelpunt voor GFC. Helaas werd deze afgekeurd wegens duwen. Maar de eerste 20 minuten waren voor GFC die het beste van het spel hadden , daarna ging de strijd gelijk op met vooral kansen voor GFC. Er waren kansen voor met name Olaf Sieger maar was wat ongelukkig in de afronding, hij stormde 2 maal alleen op het doel van de tegenstander af, maar helaas. Ook nog een goede mogelijkheid voor Edo daarna. We hebben daarna nog een paar 100% kansen gehad, maar de bal wilde er niet in. Waar je dan bang voor bent gebeurde, namelijk dat de tegenstander door een counter een goal maakt. Ongelukkige kluts bal via onze keeper tegen een eigen verdediger resulteerde in een eigen doelpunt. 0-1 E’boys. Totaal onverdiend op dat moment. Gelukkig maakt Edo één minuut voor rust de gelijkmaker doordat de keeper de bal niet klemvast had en Edo in de rebound dus kon scoren.1-1. Eerste helft was duidelijk voor GFC en dit goede spel werd aan het begin van de tweede helft doorgetrokken. 10 minuten na rust werd een mooie voorzet van Ruud Jacobi knap ingekopt door David en bracht GFC de dik verdiende voorsprong, 2-1. De wedstrijd wordt er daarna niet beter op. GFC kreeg in de 75ste minuut een strafschop toegekend doordat David in het strafschopgebied werd weggedrukt volgens de scheidsrechter. Zoals gebruikelijk maakte onze strafschopspecialist Rick Letteboer er daarna knap 3-1 van. Hierna komt er meer agressie in de wedstrijd, war resulteerde in een gele kaart voor Kick Ditzel wegens wegduwen van de tegenstander. De laatste 10 minuten worden voor GFC toch nog benauwd door een kopbal op de lat voor E’boys en 2 minuten voor tijd wordt het nog 3-2. Daarna was het vrouwen en kinderen eerst en weg met die bal. Niet erg want de drie punten waren binnen en die hebben we hard nodig in de strijd tegen degradatie. GFC heeft op basis van inzet en spel de wedstrijd verdient gewonnen. Als de GFC jongens dit de komende wedstrijden volhouden dan komt het goed qua klasse behoud. Op naar de volgende overwinning aanstaande zondag thuis tegen Buurse. UITSLAGEN Woensdag 22 februari: WVV ‘34 E2 - GFC E4 2-1 Zaterdag 25 februari: ATC’65 A1 - GFC A1 9-0 Tubantia B2 - GFC B1 5-0 GFC D3 - Luctor Et Emergo D3 2-1 Rood Zwart E4 - GFC E1 4-5 GFC E2 - Delden E2 4-4 GFC E3 - Rood Zwart E5 1-3 GFC F1 - BWO F3 2-2 SVZW F5 - GFC F2 3-2 WVV ‘34 F4 - GFC F3 7-7 GFC F5 - BWO F8 1-11 GFC MA1D - Doetinchem MA1D 4-0 GFC MC1 - DOS ‘37 MC1D 4-1 Zondag 26 februari: Enschedese Boys 1 - GFC 1 2-3 GFC 2 - Markelo 3 3-1 Bentelo 3 - GFC 3 2-2 GFC 5 - Almelo 5 3-3 PROGRAMMA Zaterdag 3 maart: GFC A2 - Oranje Nassau A2 12:45 GFC B1 - BWO B2 12:45 GFC C1 - ATC’65 C3 14:30 Oranje Nassau C7 - GFC C3 10:30 GFC D1 - Holten D1 11:00 GFC D2 - PH D6 11:00 BWO D4 - GFC D3 11:30 Excelsior’31 E13 - GFC E2 8:45 GFC E4 - Borne E2 9:00 TVO F1 - GFC F1 10:30 GFC F2 - PH F8 10:00 Twenthe F8 - GFC F4 9:00 Hector F4 - GFC F5 11:00 Hoeve Vooruit MA1 - GFC MA1D 14:30 FC Eibergen MC1 - GFC MC1 10:15 Zondag 4 maart: GFC 1 - Buurse 1 14:00 HSC ‘21 4 - GFC 2 10:00 GFC 3 - Berghuizen 6 10:00 GFC 4 - Rood Zwart 6 10:00 Ruurlo DA1 - GFC DA1 11:30 Maandag 5 maart: NEO C2 - GFC C1 18:30 Woensdag 7 maart: GFC F4 - WVV ‘34 F3 18:30 GOORSE SCHAAKCLUB Dinsdag 21 februari werd ronde 23 gespeeld in de onderlinge competitie (oc1112) bij de Goorse Schaakclub. De uitslagen zijn als volgt: Hoentjen - Krijgsman 0-1, Albinus Vroom 1-0, Wolters - Warmink 1-0, Prins - Schurink rem., Hamers - Jansen 1-0. En dat geeft de volgende ranglijst: 1. Krijgsman, 2. Albinus, 3. Wolters, 4. Stam, 5. Hoentjen, 6. Prins, 7. Vroom, 8. Jansen, 9. Schurink, 10. Warmink, 11. Laaf, 12. Hamers, 13. Kuijt, 14. Senn, 15. Rikkert.

VOETBAL SV DELDEN SV Delden 1 – DTC’07 1: 3 - 3 Met ‘good old’ Gerrit Naafs in de gelederen werd het eerste competitiepunt voor 2012 binnen gehaald. De uitslag was een kopie van de thuiswedstrijd tegen Lettele. Ook toen was het Coen Witteveen die in extremis, de 93e minuut, de einduitslag van 3 – 3 op het scorebord zette. Het was niet goed en het was niet slecht, het was er allemaal zo tussenin. Kansen werden er namelijk volop gecreëerd, maar een uitstekende doelman stond in hoge score inde weg. Ook ontbrak het raffinement om de wedstrijd naar de hand te zetten. De eerste mogelijkheden waren voor SV Delden. In de 9e minuut was het Kevin Otten die het mooi wilde afmaken, maar zijn voeten voldeden niet aan deze opdracht en daarmee ging een beste kans teloor. Een prima aanval in de 14e minuut, met een uitstekende voorzet van Kevin Otten, kon door Coen Witteveen helaas niet worden omgezet in een treffer. Zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. In plaats van een 2 – 0 voorsprong werd het 0 -1. Luuk ten Dam kon namens DTC ongehinderd oprukken langs de zijlijn. Hem werd daarin geen strobreed in de weg gelegd. Broertje Björn kreeg de bal op een presenteerblaadje en kon dan ook simpel afronden. SV Delden zocht wederom de aanval en middels Colin Neuber, Gerrit Naafs en Kevin Otten waren zij dicht bij een treffer. Maar het had ook maar zo 2 – 0 kunnen zijn. Ivo Otten verrichte een uitstekende redding op een dito vrije trap van DTC. In het tweede bedrijf ging SV Delden uitstekend van start. Een snelle actie van Coen Witteveen, Kevin Otten op maat bediende. Kevin kon dan ook simpel de dik verdiende 1 – 1 binnen tikken. De vreugde was echter van korte duur, want in de tegenstoot kwam DTC weer op voorsprong. Ivo Peters gaf Ivo Otten geen enkele kans en de 1 – 2 een feit. Het betere voetbal kwam van de Deldenaren en daarmee ook de beste kansen en de 2 – 2 in de 54e minuut was daar dan ook een logisch gevolg van. De inzet van Colin Neuber werd door Coen Witteveen fraai afgerond. Maar ook tekenend was dat Kevin Otten voor een leeg doel staand nog wist over te schieten. In plaats daarvan wist Luuk ten Dam gepruts in de SV Delden verdediging genadeloos af te straffen: 2 – 3. Hiermee dacht DTC, met nog een dikke 10 minuten op de klok, de buit binnen te hebben. DTC verdedigde met man en macht, maar SV Delden nam het doel van DTC onder vuur. Coen Witteveen met een dot van een kans, kopballen van Gerrit Naafs werden door de doelman van dichtbij gekeerd. Paal en lat boden voor DTC uitkomst. Tot de 93e minuut leek de winst voor Tilligte en Lattrop, maar een vrije trap van Kevin Otten met de inzet van Coen Witteveen leverde het dik verdiende punt op. Aanstaande zondag moet het team van Rene Belt aantreden tegen Vilsteren. PROGRAMMA zaterdag 3 maart Delden C1 vrij Delden D1 vrij Markelo D4 - Delden D2 10:30 Delden D3 - Sp. Rekken D2 11:15 Delden E1 vrij Delden E2 vrij Delden E3 - Juliana’32 E2 10:00 Markelo E5 - Delden E4 10:30 Delden F1 - PH F9 09:00 Delden F2 vrij Delden F3 vrij welpen training 10:15 zondag 4 maart Vilsteren 1 - Delden 1 14:00 Delden 2 - NEO 6 10:00 Delden 3 - Twenthe 4 09:00 MVV’29 8 - Delden 4 09:00 Twenthe 8 - Delden 5 09:00 Delden 6 - Enter 4 11:00 Erix/KSV Da1 - Delden Da1 11:15 maandag 5 maart Delden D1 - WVV’34 D1 18:30 dinsdag 6 maart Delden D3 - Heino D6 18:30 woensdag 7 maart Delden E1 - Bentelo E1 18:15 Delden E2 - GFC E3 18:15 VOETBAL VV BENTELO Rekken 1 – Bentelo 1: 0-0: In de seizoenshervatting moest Bentelo naar Rekken. Wetende dat de laatste wedstrijden in Rekken allemaal een nederlaag hadden opgeleverd kon Bentelo de borst nat maken. Op een goed bespeelbaar veld begon Bentelo scherp. De duels werden gewonnen en er werd een licht veldoverwicht gecreëerd. Gaandeweg de 1e helft kwam Rekken beter in de wedstrijd en nam langzaam het initiatief over van de gastheren. Uitgespeelde kansen leverde dit echter niet op. De 1e helft was in evenwicht en qua kansen kon geen van beide ploegen een uitgespeelde kans noteren. De 2e helft was meer open. Beide ploegen probeerde een beslissing te forceren. Bentelo had het betere veldspel en had met een kopbal en schot op de lat goede mogelijkheden. Rekken daarentegen kreeg ook 2 opgelegde mogelijkheden om de score te openen. Echter geen van beide elftallen kon de doelmannen passeren waardoor de brilstand op het scorebord bleef. Al met al een terechte uitslag onder leiding van de uitstekend leidende scheidsrechter.

VOETBAL SV HECTOR GOOR PROGRAMMA Zaterdag 3 Maart 13.00 BWO A2 - Hector A1 d. 13.00 Hector B1- Quick’20 B6 14.30 Hector C1 d. - Rietmolen C1 10.00 Hector MC 1 - Victoria’28 MC 1 11.00 Holten D2 - Hector D1 11.00 Achilles’12 D4 - Hector D2 10.00 Hector E1 - Markelo E3 09.00 Rood Zwart E5 - Hector E2 09.00 EMOS ME 2 - Hector ME 1 d. 09.00 WVV’34 F1 - Hector F1 08.30 Tubantia F6 - Hector F2 m. 11.00 Hector F3 - Twenthe F4 11.00 Hector F4 - GFC F5 11.00 Hector F5 - NEO F5 10.00 Welpen Voetbal Zondag 4 Maart 14.00 Hector 1 - de Tubanters 1 10.00 Hector 2 - Rekken 2 10.45 Hector 3 - BWO 5 12.00 Borne 4 - Hector 4 10.00 Hector 5 - Rood Zwart 7 09.30 Omhoog 5 - Hector 7 Maandag 5 Maart 19.30 Hector A1 d. - GFC A2 Woensdag 7 Maart 19.00 Hector MC 1 - Borne MC 1 VOETBAL VV TWENTHE GOOR PROGRAMMA Jeugd vv Twenthe A1 - Rood Zwart A1 14.45 Atc’65 B2 - vv Twenthe B1 12.30 sp. Lochem B2D - vv Twenthe B3 13.30 Witkampers C1 vv Twenthe C1 13.00 vv Twenthe C2 Dtc’07 C1G 11.15 Vroomshoopse B C4 - vv Twenthe C3 10.45 vv Twenthe MC1 Vcow MC1 12.45 Atc’65 D2 vv Twenthe D1 12.00 Neo D6 vv Twenthe D3 12.00 sp. Markelo E2 vv Twenthe E1 09.30 Svzw E3 vv Twenthe E2 09.30 vv Twenthe E4 Vcow E4G 10.00 Bwo E7 vv Twenthe E6 10.15 vv Twenthe E7 Achilles12 E7 09.00 vv Twenthe F1 Losser F1 09.00 Neo F4 vv Twenthe F2 10.45 Svzw F2 - vv Twenthe F3 08.30 Hector F3 vv Twenthe F4 11.00 Achilles’12 F6 vv Twenthe F5 09.00 Sp. Markelo F5 vv Twenthe F6 09.30 vv Twenthe F7 Vcow F5 09.00 vv Twenthe F8 Gfc F4 09.00 Senioren Wvv’34 1 - vv Twenthe 1 14.00 Vogido 2 - vv Twenthe 2 10.45 Wilhelminaschool 3 - vv Twenthe 3 10.00 Delden 3 - vv Twenthe 4 09.30 Bentelo 4 - vv Twenthe 6 10.00 vv Twenthe 7 - PH 7 10.45 vv Twenthe 8 - Delden 5 09.00 vv Twenthe DA1 - Phenix DA1 11.00 vv Twenthe zat BlauwWit 3 14.30 UITSLAGEN jeugd Hengelo A1 vv Twenthe A1 uitg. vv Twenthe B1 Hengelo B1 3-2 Excelsior’31 B5 vv Twenthe B2 5-6 vv Twenthe C1 Quick’20 C2 1-5 Blauw Wit’66 D1 vv Twenthe D2 7-1 vv Twenthe E1 Neo E2 6-3 Bentelo E3 vv Twenthe E4 2-7 vv Twenthe E6 Achilles’12 E10 2-6 Oranje Nassau E16 - vv Twenthe E7 11-3 vv Twenthe F2 Wvv’34 F1 7-3 vv Twenthe F4 Atc’65 F10 7-3 Luctor F4 vv Twenthe F7 afg. Senioren vv Twenthe 1 Avanti W. 1 0-1 vv Twenthe 2 Heino 2 0-4 vv Twenthe 4 Haaksbergen 5 1-1 vv Twenthe 5 Pw 4 afg. vv Twenthe 6 Wvv’34 5 2-2 Hector 7 vv Twenthe 7 afg. Rood Zwart 6 vv Twenthe 8 3-1 Tubantia DA2 vv Twenthe DA1 6-1 Sp. Glanerbrug 2 vv Twenthe 9 afg. VOLLEYBAL DEVOC DELDEN UITSLAGEN Devoc D1 – DSVD D1 4-0 Aastad H2 – Devoc H1 3-2 Medusa D2 – Devoc D3 0-4 TVO D3 – Devoc D4 3-1 Devoc JC1 – Twente ’05 JC2 0-4 Devoc MC2 – Flevoll MC2 Devoc MB1 – Dynamo MB3 4-0 Devoc MB2 – Isivol MB1 1-3 Devoc MC1 – Aastad MC3 4-0 PROGRAMMA Zaterdag 3 maart WVC Volley MC3 – Devoc MC2 13.00 uur Dikkenshal Check onze Twitter voor de laatste nieuwtjes en uitslagen! (devocdelden)

VOETBAL ROOD ZWART DELDEN PROGRAMMA Zaterdag 3 maart 16:15 Rood Zwart Za.2 DVO ‘71 Za.3 14:45 Twenthe A1 Rood Zwart A1 14:30 Rood Zwart A2 Sparta E. A2 14:30 Rood Zwart B1 EMOS B1 14:30 Witkampers B3G Rood Zwart B2 12:45 Rood Zwart C1 FC Twente C5MD 12:45 Rood Zwart C2 Zenderen Vooruit C1 12:45 Borne C1D Rood Zwart C3 10:30 Juliana ‘32 D1 Rood Zwart D1 11:15 Rood Zwart D2 ATC’65 D11 09:00 Oranje Nassau D6 Rood Zwart D4 10:00 Rood Zwart E1 Oranje Nassau E1 10:00 Enter Vooruit E1 Rood Zwart E2 10:15 BWO E3 Rood Zwart E3 11:00 ABS E4 Rood Zwart E4 09:00 Rood Zwart E5 Hector E2 09:00 Rood Zwart E6 Rijssen SC E3 09:00 Rood Zwart E7 WVV ‘34 E2 10:00 Rood Zwart F1 Holten F1 10:00 Rood Zwart F2 TVC ‘28 F2G 09:00 Barbaros F1 Rood Zwart F3 10:00 Enter Vooruit F2 Rood Zwart F4 10:00 Rood Zwart F5 Barbaros F2 10:00 Rood Zwart F6 Oranje Nassau F14 10:00 Neede F6 Rood Zwart F7 14:30 Rood Zwart MB1 BWO MB1 11:15 Rood Zwart MD1 BWO MD1 Zondag 4 maart 14:30 Rood Zwart 1 Lutte De 1 11:00 Achilles ‘12 2 Rood Zwart 2 11:00 Rood Zwart 3 Enter 2 09:00 Rood Zwart 4 De Zweef 4 09:00 Rood Zwart 5 Neede 4 10:00 GFC 4 Rood Zwart 6 10:00 Hector 5 Rood Zwart 7 11:00 Rood Zwart 8 La Première 4 11:00 Rood Zwart DA1 Teisterbanders DA1 11:15 Erix/KSV DA2 Rood Zwart DA2 voor actueel nieuw: www.roodzwart.nl

TAFELTENNIS OLYMPIA GOOR Eerste verlies gehavend Olympia. In de 1e klasse D van het district Oost van de Nederlandse Tafeltennisbond heeft een gehavend Olympia 1in Enschede tegen Twekkelerveld 1 zijn eerste nederlaag van deze Voorjaarscompetitie opgelopen. Zonder Marcus Stauber en Raymond Spenkelink, maar met de jeugdige Tom Broek in de gelederen, werd een 7-3 nederlaag geleden. Het leek in Enschede een desastreuze avond te worden, want Twekkelerveld nam een 6-0 voorsprong, doordat Johan Truschel van Vincent Stevens en Desney Mansveld verloor, Paul Leijdekkers tegen Desney Mansveld aan het kortste eind trok en Tim Broek het ondanks goed spel niet kon bolwerken tegen Ferdie Stuut en Vincent Stevens. Ook het dubbelspel ging voor Olympia verloren. Maar in de zevende partij wist Paul Leijdekkers het tij te keren en won van Ferdie Stuut. Hierna leed Tom Broek nog wel een nederlaag tegen Desney Mansveld, maar in de laatste partijen wist Johan Truschel van Ferdie Stuut te winnen en boekte Paul Leijdekkers tegen Vincent Stevens zijn tweede overwinning van de avond waardoor het verlies tot 7-3 beperkt bleef. UITSLAGEN: Twekkelerveld 1 - Olympia 1 7-3 Smash 2000. 2 - Effekt ‘74 2 3-7 Hatac 1 - H.T.T.V. 2 7-3 STAND: 1. Effekt ’74 2 4 – 30 2. Twekkelerveld 1 4 – 22 3. Olympia1 4 – 21 4. Hatac 1 4 – 17 5. Smash 2000 2 4 – 15 6. H.T.T.V. 2 4 – 15 Overige uitslagen: 2e klasse B: Entac 4 – Olympia 2 8-2 3e klasse O: Olympia 3 – Entac 5 3-7 4e klasse I : Effekt ’74 6 – Olympia 4 8-2 5e klasse I : Olympia 5 – Tw.veld 8 8-2 5e klasse F: Vitesse 9 – Olympia 6 5-5 Ook interesse voor tafeltennis, kom naar de sportzaal aan de Kievitstraat of kijk op www.ttv-olympia-goor.nl

VOETBAL VV DIEPENHEIM Diepenheim wint bij Ratti De eerste competitiewedstrijd van 2012 is door Diepenheim verdiend gewonnen. Op een slecht bespeelbaar veld in Kranenborg speelden beide elftallen een matige eerste helft waarbij er voor de beide doelen nauwelijks gevaar was. Een goede pass geven over de grond was niet mogelijk, beide ploegen probeerden dit wel met als gevolg veel balverlies en voetbal dat zich op het middenveld afspeelde. Diepenheim begon de 2e helft veel beter en had via Eric Tiehuis en Jor Wolberink al direct een paar goede kansen. Ook in het verdere verloop van de 2e helft speelde Diepenheim beter dan de thuisploeg. De verdiende voorsprong kwam er na een uur spelen. De keeper van Ratti twijfelde bij een hoge bal voor zijn doel en Eric Tiehuis profiteerde hiervan met een kopbal. Na een omzetting in het elftal kwam aanvoerder Marthijn Lansink in de spits en hij zorgde voor nog meer kansen voor Diepenheim. In de 70e minuut had de nieuwe spits al voor de beslissing kunnen zorgen maar hij miste een goede kans. Ook Eric Tiehuis wist alleen voor de keeper niet te scoren. Een strafschop na een overtreding op Marthijn Lansink bracht de beslissing. Hans Schoolderman bracht de 0-2 op het bord en daarmee was de verdiende overwinning voor Diepenheim een feit. Door deze overwinning staat Diepenheim nu derde op de ranglijst. Zondag komt EGVV op bezoek. Deze derby zal geen gemakkelijke wedstrijd worden voor Diepenheim want de buren uit Gelselaar zijn bezig met een goede reeks.

HANDBAL D.H.V. DELDEN PROGRAMMA: Zondag 4 maart 2012 11.35 uur Olympia b2- Minkj/D.H.V. b1 15.40 uur Borhave 2 - Minkljan/D.H.V. 1 16.20 uur    Borhave 3  - Minkj/D.H.V. 2

SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren Voor de viertallencompetitie werd gespeeld tegen het sterke Lonneker. Maurice Pots en Art Rol wisten hun sterke tegenstanders op remise te houden, maar Stefan Weijers en Henk Fiselier (zijn tegenstander had 1000! Elo-punten meer) konden het niet bolwerken. Voor de interne competitie werden voor de voorronde de laatste partijen gespeeld. Stefan weerde zich met inventief spel goed tegen Erik Stokkentreeff, maar die redde zich met een mooie tussenzet en won. Maurice Pots koos volop de aanval tegen Frank Muthing en werd daarvoor beloond met een overwinning. De uitslagen: M. Pots – F. Muthing 1-0; S. Weijers – F. Stokkentreeff 0-1. De eindstand van de voorronde: 1. A. Rol 11½ uit 12;2. M. Pots en F. Stokkentreeff 10 uit 12; 4. M. Tibbe 8½ uit 12; 5. F. Muthing en E. Bartelink 8 uit 11; 7. S. Weijers 7 uit 12; 8. M. Mentink, G.v.d. Berg en H.Krijgsman 4 uit 12; 11. H. Fiselier, H. Schultheiss en J. ten Doeschate 1 uit 12. Jeugd. Na de theorie werd voor de competitie gespeeld. Tom won overtuigend van Nick, Gijs en Luca maakten het zo ingewikkeld dat ze hun partij afbraken en later zullen uitspelen. De uitslagen: Nick – Tom 0-1; Luca- Gijs afg. De stand: 1. Bas 8½ uit 11; 2. Tom 6½ uit 10;3. Luca 4 uit 9; 4. Nick 3½ uit 11; 5.Gijs 3 uit 9. Bezoek ook onze website: www.edsschaak.nl

Regiobijeenkomst Nederlands Lymfoedeem Netwerk Enschede - Op 21 maart organiseert de supportgroep Overijssel van het Nederlands Lymfoedeem Netwerk (NLNet) een regiobijeenkomst. Het thema is: “Lymf- en Lipoedeem; wat is het, de behandelmethoden, zelfmanagement en toekomst (hoe blijf ik mijn ziekte de baas)”. Op de bijeenkomst zijn mensen met lymfoedeem en lipoedeem, hun naasten en andere geïnteresseerden uit de wijde omtrek van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in de Spectrumzaal van het ziekenhuis MST, Haaksbergerstraat 55 te Enschede. Inloop vanaf 19.00 uur. Het officiële programma begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De bijeenkomst eindigt om 22.30 uur. Aanmelden kan tot 16 maart 2012 door het sturen van een mail naar info@lymfoedeem. nl, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen waarmee men komt. Aanmelden kan ook door te schrijven naar bovengenoemd adres. Meer informatie treft u aan op onze website www.lymfoedeem.nl NLNet is een netwerk van en voor patiënten. Ook gespecialiseerde hulpverleners maken deel uit van dit netwerk. Tijdens een supportgroep bijeenkomst krijgen de deelnemers betrouwbare informatie van deskundigen en worden handvatten aangereikt om de eigen situatie actief te verbeteren. Maar ook de mogelijkheid lotgenoten te ontmoeten en onderling tips uit te wisselen wordt door velen als zeer waardevol ervaren. Kortom: wij hopen ook u daar te ontmoeten!

Kledinginzamelactie in Diepenheim Doe mee met de kledinginzamelactie van Sam’s Kledingactie in Diepenheim en steun Cordaid Mensen in Nood!

Op zaterdag 31 maart vindt in Diepenheim de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken van 9.00 uur tot 12.00 uur afgeven bij het volgende adres: Boerderij Boink Raadhuisstraat 26, Diepenheim. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar de projecten van Cordaid Mensen in Nood. Al een aantal jaar steunt Sam’s het Droogte Cyclus Project in Kenia. In dit project wordt de lokale bevolking geleerd om zich te wapenen tegen de droogte. Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60. Plaatselijke contactpersonen Sam’s Kledingactie: Anja Haanepen, tel. 352116 en Jan Boink tel. 352092. Attentie: niet 3 maart, zoals in de huis aan huis mailing van de Harmonie Diepenheim staat vermeld, maar zaterdag 31 maart van 09.00 tot 12.00 uur!

Midvastenwandeling 2012 Samen op weg naar Pasen Hof van Twente - Evenals vorig jaar nodigen we u uit voor een midvastenwandeling. Dit keer zal die gehouden worden in de mooie omgeving van Delden. De lengte bedraagt zo’n 5 km. De middag zal weer in het teken staan van ontmoeting en verdieping. Vanaf 14.00 uur wordt u verwacht in Museumboerderij “Wendezoele”. Om 14.30 uur start de wandeling (wandelschoenen worden aanbevolen). De middag wordt afgesloten met een solidariteitsmaaltijd. Tegen 16.45 uur gaan we weer huiswaarts. Doet u mee? Wij zien uit naar uw komst! Voor wie: alle belangstellenden uit Beckum, Bentelo, Isidorushoeve, Hengevelde, Delden, Goor, Markelo en Diepenheim. Wanneer: zondagmiddag 11 maart, 14.00 uur ontvangst, 14.30 uur vertrek. Waar: Museumboerderij “Wendezoele”, Twickelerlaan 14, Ambt Delden.


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 8

T E L E F O O N Autorijscholen

Aannemers

Handwerken

Harm Hoek

info@harmhoek.nl

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buiten-zorg.nl

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

Bloemen

Anton Visch

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl TIMMER- EN BOUWBEDRIJF De Berken 7 Telefoon 074 - 376 29 77 7491 HJ Delden Telefax 074 - 376 33 22

www.tenvregelaar.nl NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

Accountancy/ belastingzaken

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro). Boomverzorging

Administratie- & Belastingadviseurs

Specialist in tuinaanleg en onderhoud Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Huish. art. Speelgoed speelgoed & huishoudelijke artikelen Langestraat 110, Delden Telefoon 074

3761217

Installatiebedrijf

P.Gerritsjans

uitvoering conform SKG norm de kozijnen voldoen aan alle kwaliteitseisen tevens een uitstekende inbraakbeveiliging diverse kleuren met houtnerf goot- en gevelbekleding

Plasdijk 10 - Markelo Tel. 0547 364490

/ 0622748701

KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Molenkamp

Maaltijdbezorging Tafeltje Dekje UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis Telefoon 074 Telefoon 074

Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

3762478 3762593

Marketing en Reclame

Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

Accountants en Belastingadviseurs

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Contactlenzen

Ter Braak Brillen en contactlenzen

Industriestraat 52, Hengelo 2914687 Telefoon 074 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Dakbedekking

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro).

gecertificeerd door KAD

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden Telefoon 074 3765161 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

Opleidingen

Ruitersport

Beldsweg 29 7495 PH Ambt Delden Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl info@ottenschotfaunabeheersing.nl

Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

Schildersbedrijven

Optiek

Aarsen

contactlensvloeistoffen / optische artikelen Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207

Brillen en contactlenzen Industriestraat 52, Hengelo 2914687 Telefoon 074 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Oud ijzer/metaal

Helpt bij stress, examenvrees, faalangst, vrouwelijke en relatieproblemen, eetstoornissen, burn out, hoofdpijn,overgewicht, roken, coaching. Voor een afspr. bel 004925624651D-Gronau Tarot Reading, “Maaiki” healing en Sound Healing. • Meer dan 20 jaar ervaring. • Maaike geeft je tools aan, waar je mee verder kan gaan. • Leert je dat jij degene bent die de baas is, over je eigen leven. • Werkt met positieve energie. • Maaike’s healing hands worden als een weldaad ervaren. • Meer info op: www.dewoestewieven.nl

Inleveradres VVV, Langestraat 29 Delden Stadspost Hengelo-Enschede BV

Beldsweg 27-27a 7495 PH * Bemiddeling in onroerende zaken Tel. 0547-292263 Fax 0547-292659 * Taxaties voor grond- en pachtzaken Mob. 06-51158404 info@beldmakelaars.com * Taxaties voor fiscale doeleinden www.beldmakelaars.com * Taxaties v. financiering met NWWI keurmerk vanaf € 325,-

Tuincentrum

Presentatie Presentation developer to move your sales Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

0644 - 196 012

www.viewnetix.nl

Reclame

VastgoedCert gecertificeerd: Wonen/MKB en Landelijk Vastgoed

Uitvaartverzorging

Uitvaartonderneming Vruwink

als ook de laatste zorg goed verzorgd moet zijn!

Interieur boekhouding jaarrekening belastingen salarissen

administratiekantoor

06-22477326 info@willemijnsmit.nl

Werfstraat 9, 7553 GZ Hengelo tel. 074-3767068/06-29506798 fax 074-3767067

www.willemijnsmit.nl

nieuwbouw renovatie onderhoud boeibekleding

Administratie Egbert Westerhof

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo Telefoon 0547 352839

Voor alle bedrijfsadministraties, zowel interim, in- en outdoor Belastingaangiften, ook particulieren Amstelstraat 7 Hengelo (O) tel: 06-12287753

Tevens advisering in: uitvaartverzekeringen, grafmonumenten

Keukens - Kasten Buitenkeukens - Buitenmeubilair

Vossenbrinkweg 1/H 7491 DA Delden Tel.: 074 - 3762262

dierenartsen Rannie Sumter Margriet van der Meer assistentes Erica Tijink Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Romy Nijhuis

Aggregatenverhuur

Slotshoek Interieur

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

Behandeling dagelijks volgens afspraak Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Langestraat 48, 7491 AH Delden Fax: 074-3767189, tel. 074.... 3767188 delden@readshop.nl Boeken, tijdschriften, kantoor, telefoonkaarten, wenskaarten, tabak, staatsloten, lotto, postkantoor.

Klompenwinkel Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

Wilgenklompen grote maten € 11,50 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

Kringloopwinkel

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden 3765111 Telefoon 074

17 95

30704810

Drogisterijen Uw eigen drogist

Aarsen

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207 “tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

Email : delden@prismamakelaars.nl

HENGELO Marskant 10 (074) Email : info@prismamakelaars.nl

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

275926

255 97 97

Motoren en Scooters

Tel: 0547-334200 / 0621-573595 * Onderdelen * Accessoires * Onderhoud *Kleding Diepenheimsestraat 59b - Hengevelde

Voor sfeervolle live-muziek

Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

* Nieuwbouw * Renovatie * Tuinhuisjes

www.prismamakelaars.nl DELDEN Langestraat 41 (074) 376 67 77

Peter-Jan Knape WAWOLLIE KRINGLOOP

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

A. Oude Wesselink

Muziek

Dierenambulance

Evers Assurantiën

Rietdekkersbedrijf

Woninginrichting

Kantoorboekhandel

Dierenambulance Hof van Twente

Assurantiën

Goorseweg 34, 7475 BD Markelo internet: www.vruwink.nl e-mail: info@vruwink.nl

HOLTVOORT

Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

364343

Telefoon 0547

Slotsweg 14 7496 PW Hengevelde Telefoon 06 55961288 slotshoekinterieur@gmail.com

St. Annabrinkstraat 19, 7491 XD Delden Telefoon 06 - 54317685 www.hemersmadakbedekking.nl

Dierenkliniek

261417

HYPNOSE

Voor alle streekpost

Beld makelaars • Ambt-Delden

De Jong Stucwerk Goor

Therapie en Welzijn

Postbezorging

Makelaardij

Stucadoor

Telefoon 0547

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Ontdek zelf ook onze bijzonder aantrekkelijke prijzen en uitstekende dienstverlening.

Lid van

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl

Harrie vd Woning

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

Ter Braak

Mobiel 06 21 57 57 58 Lid van

2913429

Tweewielers

Kunststof bouwelementen

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel.

www.geerdinkfietsen.nl

duurzaam kunstwerk

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642

Rijwielen

Geerdink fietsen

Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Telefoon 074

LIMA Kunststofkozijnen

Patrick Gerritsjans

Welbergweg 124, 7556 PE Hengelo Telefoon 074 - 2508082 - Fax 074 - 2508087 E-mail: info@krudersweda.nl Fons Kruders, privé 0547-261216 / 06-21527556

Ongediertebestrijding

www.limavof.nl

installatiebedrijf

Administratieve ondersteuning Fiscale werkzaamheden Verzorgen loonadministratie Samenstellen jaarrekeningen

Hier had uw bedrijf voor 5 euro per week kunnen staan.

ESSINK

> > > > >

Keuring binnen 5 d op 3d/wk Gemakkelijk bereikbaar vanuit Almelo, Delden, Hengelo. NW Drijber, arts Pr Bernhardlaan 23, Borne

Tel: 06-3089 2073 (9-13u)

Naai-atelier

KUNSTSTOF KOZIJNEN & ZONWERING

Bloembinderij

2593555

Kunststof kozijnen

Hoveniers

BROMFIETS is 91-95% AUTO 81-85% MOTOR voertuigbeheersing 96-100% MOTOR verkeersdeelname 91-95%

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz.

Elke drie weken wereld Muziek Podium Voor tickets en info: www.dewoestewieven.nl

Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

Gem. slagingspercentages 1e geslaagden:

Autoschadeherstelbedrijf

Rijbewijskeuring

Kunstgalerie

70-plus RIJBEWIJSKEURING € 30,0

06-18999918

www.harmhoek.nl

A B C

receptie, diner, open huis, 40-50 jarig bruiloft, ouderen programma Telefoon :

06 - 222 474 55 www.pjknape.nl

Rijssenseweg 11, 7495 RP Ambt Delden

Telefoon 074 Mobiel

3764605 06 20 40 36 35

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

• Tapijt • Gordijnen • • Laminaat • • Zonwering • Glas in lood • • Parket • Toonzaal aan de Vossenbrinkweg 6 te Delden Geopend op afspraak

06-54271931 W. Wolf

Zonwering

Hier had uw bedrijf voor 5 euro per week kunnen staan. Rioolontstopping

Rolluiken Screens Raamdecoratie Horren Zonneschermen

Afvoer verstopt?

Tel: 0546 - 490305 www.nonstop-riool.nl

WISSINK

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente Tel. 06 483 49 info@rioleringservice.nl

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

132

Raanhuisstraat 4, 7491 ME Delden tel: 074 25 00 230 fax: 074 25 00 240 www.roescherzonwering.nl

• • • • •

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329


Woensdag 29 februari 2012, pag. 9

Hofweekblad

...in de sfeervolle Maartmaand! De onderstaande restaurants heten u van harte welkom. Speciaal voor de maand maart hebben ze voor verschillende menu’s scherpe prijzen gemaakt. Kom dus genieten bij een van deze restaurants. Graag wel even van tevoren reserveren. Kijk voor meer informatie en openingstijden op de websites van de restaurants.

Graag tot ziens! Zalm carpaccio met croutons en een aangemaakte salade

*** Uiensoep

gegratineerd met stokbrood en kaas

**** “Suprême van parelhoen”

in een pikant krokant korstje met een morilles jus

**** Crème brûlée van vanille

Oaldershoes Catering

Gedreven gastronomie...Culinair verrassend... Altijd een warme gastvrijheid... Laat u ook eens verrassen door onze uitstekende catering voor uw feestje of verjaardag!! Van complete maaltijden of buffetten tot en met de gehele aankleding van uw feest met bar, tenten en personeel. Als we uw interesse hebben mogen wekken komt u dan eens langs voor onze cateringfolder of laat u eens voorlichten onder het genot van een kopje koffie.

prijzen te zie websi

dit menu kan niet gewijzigd worden

MAANDMENU MAART 2012 Voorgerecht Romige soep van lente-ui *** Hoofdgerecht Barramundi met een saus van Hollandse garnalen *** Nagerecht Taartje van Mango met vanillemascarpone

€ 27,50 info@hoteldezwaan.eu • www.hoteldezwaan.eu

Kijk op de site en kies uit de 100 leukste thema’s en activiteiten voor jouw feest. Een kleine greep: Boerensurvival € 19,50 Klootschieten € 5,00 Barbecue € 19,75 7-gangen vorkjes diner € 36,50 Cocktail workshop € 22,50 Karaoke Songfestival € 10,00 Weekhap € 9,50 Workshop (bruids)taart maken € 27,50 Smokkeltocht en buffet € 34,45 Of kom lekker eten in het gezellige eetcafé www.eetcafe1739.nl

prijzen te zie websi

Partycentrum Weijenborg en Eetcafé 1739

Heldere Ossenstaartsoep *** Cotelette Suisse Gereserveerd met div. garnituren *** 3 soorten ijs met slagroom € 25.00 p.p. Hotel / Bowling / restaurant www.hoteldelden.nl

Een tip van de sluier opgelicht. Waarom is uit eten gaan voor de meeste mensen telkens weer een feest. Is het de sfeer in een restaurant, waar in bijna alle gevallen veel werk van is gemaakt om deze optimaal te maken. Of gaat het om gezellig samen een aantal uren aan tafel te vertoeven, liefst met gelijkgezinden en al kletsend en genietend van een goede maaltijd. Of gaat het toch voornamelijk om de heerlijke gerechten, die de koks van tegenwoordig met hun keukenbrigade weten te bereiden. Koken mag zich de laatste jaren verheugen in een grote belangstelling. Aangewakkerd door de vele Tv-programma’s die met het onderwerp van doen hebben is het besef in vele Nederlandse restaurants in het algemeen en de Deldense in het bijzonder, dat een kwalitatief hoogstaand menu een must is. Vanzelfsprekend lopen de Chefs de Cuisine niet te koop met de geheimen van hun kookkunsten. Zo nu en dan maken ze een uitzondering en geven ze enkele recepten met hun bereidingswijze prijs. Deze week leest u de aanbevelingen van…….

Uiensoep

Receptuur voor 6 koppen 6 middelgrote uien 1,5 ltr bouillon 2 eetlepels kruidenboter 3 laurierbladeren 6 sneetjes stokbrood

Bereidingswijze:

€25,00

Spoorstraat 16 • T 074 - 376 30 79 feest@partycentrumtwente.nl • www.partycentrumtwente.nl

Uien in halve ringen snijden, zorg wel dat het dunne vliesje weg is, deze wordt niet gaar. Zet de uien aan met de kruidenboter in de wok of braadpan. Deze gedurende ruime tijd laten bruinen en garen. Als de uien goed gaar zijn de bouillon erbij en de laurierbladeren. Dit samen nog een kort uurtje zachtjes laten koken. De soep in de soepkommen scheppen, stokbroodje erop en daarna de 2 plakken kaas kruislings over elkaar er bovenop leggen. Laat ze nu even gratineren onder de grill of in de oven.

U.S.A. BLACK ANGUS

Super familiedag in Aparthotel Delden

De hele dag zwemmen, spelen en sporten met als afsluiting een heerlijk drie gangen diner. Nu kinderanimatie op zondag! Prijs: volwassenen € 28,00 p.p. kids € 13,50 p.k. zie ook de website www.familiedag-twente.nl

€ 28,00

€ 29,75

Galantine van gerookte forel, zalm en paling met peterseliemayonaise of gebraden kwartel gevuld met bloedworst op salade van rode kool met rode wijndressing *** Gebakken skreifilet op saffraanrisotto op saus van mosselen en bieslook of gegrilde filet van het livarvarken op ratatouille van paddestoelen en knolselderij *** Selectie van verschillende kaassoorten of gembermousse met vanillesaus en ijs met kruidkoek

€ 35,00

per persoon

100% biologisch Sinds 22 februari ’12 hebben we een nieuw speciaal soort vlees, de U.S.A. BLACK ANGUS Dit vlees komt uit Amerika en de runderen worden alleen maar gefokt op de Creekstone Farms in Kansas. Volgens de Amerikaanse wet zijn deze dieren vrij van hormonen, preventie antibiotica of dierlijk grondstoffen en krijgen voornamelijk maïs en granen toegediend. De dieren ontwikkelen zich op een natuurlijke en gezonde manier. We serveren de house steak, entrecote, rib-eye en de burger. Dit vlees komt via een slager uit Amsterdam, Nice to Meat. Het vlees komt verzegeld binnen vanuit Amerika. Voor meer informatie: kijk even op onze site witte-paard.nl


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 10

Streekmarkt Twente ElkE 1E zatErdag van dE maand in dEldEn

Zaterdag

3 maa15r.0t 0 uur

0 tot van 09.0 e Blasiuskerk d bij de Ou

Lekkere verse streekproducten:

• Spelt-brood • Jams & chutney’s • Eko-groenten • Honing • Lamsvlees • • Gerookte paling • Wolverlei-Geitenkaas • Twents landvlees • Meel & Granen • • Boerenkaas • Aardappelen • Streek bier & wijn • Mosterd • Geslaagde Maatschappelijke Stage in Hof van Twente Woensdagochtend 22 februari waren 178 leerlingen van s.g. De Waerdenborch bij elkaar gekomen om te beginnen met het project Jongeren en Vrijwilligerswerk. Op 22, 23 en 24 februari hebben de leerlingen kennisgemaakt met 42 vrijwilligersorganisaties. Met veel enthousiasme hebben de leerlingen deelgenomen aan de start van de Maatschappelijke Stage. De Maatschappelijke Stage komt mede tot stand door de goede samenwerking van s.g. De Waerdenborch en het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente. Op de eerste dag organiseerden een zevental instellingen workshops, dit waren de Dierenambulance, Interact Contour, mantelzorg, Welzijn Ouderen, de politie, Sportservice Overijssel, en het Rode Kruis. Veel jongeren stelden vragen en konden ook actief meedoen. Dat vrijwilligers ook bij de politie kunnen werken was bij veel leerlingen niet bekend. Ze moeten dan wel eerst een cursus volgen voordat ze aan de slag kunnen. Belangrijk is dat je stressbestendig moet zijn als je bij de politie wilt werken. Interact Contour zorgt ervoor dat mensen met niet aangeboren hersenletsel een professionele maar toch ook aantrekkelijke dagbehandeling krijgen. Mantelzorg had aandacht voor jongeren die de zorg hebben voor een langdurig zieke ouder en ook wel eens zin hebben in een gezellig uitstapje. Het Rode Kruis is een internationale organisatie. Medewerkers zijn actief in oorlogsgebieden maar organiseren ook het bekende Zomercafé in Hof van Twente. Ze zoeken vrijwilligers voor allerlei activiteiten. Bij de Dierenambulance werken vrijwilligers die begaan zijn met het lot van (gewonde) dieren. Leerlingen konden een kijkje nemen in de ambulance. Welzijn Ouderen ondersteunt ouderen om ze zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen. Bij die ondersteuning worden regelmatig vrijwilligers betrokken. Sportservice Overijssel maakte duidelijk dat er zonder vrijwilligers geen vereniging kan draaien. Daar komt veel bij kijken. Op dag twee zijn de leerlingen op bezoek geweest bij instellingen om zo een beeld te krijgen wat het vrijwilligerswerk in de praktijk inhoudt. Nieuw was hier dat de leerlingen zich digitaal hebben aangemeld. Erg leuk was het hoeden van de schapen samen met een schaapherder. In het Binnenstebuitenbos in Diepenheim plantten de stagiaires een grote heg. De volgende instellingen zijn bezocht: Dagcentrum De Roos, Voetbalverenigingen Twenthe, Diepenheim, Markelo, Hector en GFC, WZC Diepenheim, Sporthal De Haverkamp, Klompenmuseum, De Braakmolen, kinderboerderij Het Kukelnest, Kinderopvang Triangel, m.c. Gijmink, WZC De Stoevelaar, SWO Hof van Twente, WZC Scherpenzeel, O.B.S. Stedeke in Diepenheim, WZC Herfstzon, WZC Anholtskamp, ROC van Twente, peuterspeelzaal ’t Hummelhonk en ’t Hummelhuuske, Staatsbosbeheer, de Laarschool (Reggehof), jongerencentrum De Maan, Dierenambulance, Rode Kruis, Kunstvereniging Diepenheim, De Esch in Markelo, bibliotheek in Goor, AZC in Markelo , Binnenstebuitenbos in Diepenheim en de schaapherder Martin Wormmeester. Op vrijdag is er door de leerlingen teruggekeken op deze dagen. De bevindingen waren positief. Een aantal leerlingen is beslist van plan nog eens terug te gaan naar de bezochte instelling. Duidelijk werd dat onze maatschappij niet zonder de inzet van de vrijwilligers kan, zij vervullen een onmisbare schakel in onze moderne maatschappij. De leerlingen lopen 30 uren Maatschappelijke Stage. Het is een verplicht onderdeel van het lesprogramma. De Waerdenborch en het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente bedanken alle vrijwilligers / instellingen die dit project mogelijk hebben gemaakt. Op 2 april is er een informatie-avond voor clubs/verenigingen over de Maatschappelijke Stage. Het begint om 19.30 uur. U bent welkom in j.c. De Maan , H. Heijermansstraat 36 in Goor. Info: h.klumpers@scalawelzijn.nl.

Gynaecoloog Peter Paaymans geeft toelichting op het VVF-project in Zambia Delden - VVF-project: Medische en maatschappelijke hulp aan meisjes en jonge vrouwen, die na een rampzalig verlopen bevalling werden verlaten door hun echtgenoot en wegens “stank” door iedereen worden gemeden. Zij leiden een treurig leven. Doelstelling PDK Minimaal 100 vrouwen hun toekomst terug geven. Door een relatief eenvoudige operatie kan de schade hersteld worden. Veel vragen Wij hebben gemerkt, dat er veel positieve belangstelling is voor dit project, maar dat er ook veel vragen zijn. Peter Paaymans en Ineke ten Cate hebben eind vorig jaar een bezoek gebracht aan Our Lady’s Hospital in Chilonga, waar de Nederlandse tropenarts Pauline Borsboom VVF-hersteloperaties uitvoert in samenwerking met gynaecoloog Michael Breen. Op dinsdag 13 maart a.s. geeft Peter Paaymans een presentatie over dit onderwerp. Uiteraard is er daarna gelegenheid tot het stellen van vragen. Uitnodiging Wij nodigen belangstellenden hierbij graag uit. Entree gratis. Ook donaties zijn van harte welkom. Bankrekening 31.33.16.880 van de Projectengroep Deldense Kerken onder vermelding van “VVF-project”. Dinsdag 13 maart 2012, aanvang 19.30 uur in de Voorhof, Kerkstraat 6 in Delden.

P O = OP EGA ING! M IED B N AA

Goor - De Stichting Historisch Goor houdt zondag 4 maart een matinee. Deze keer zijn diverse antieke gereedschappen uitgestald. Er is gereedschap van onder andere de timmerman, bakker, schoenmaker, slager, kapper, smid, horlogemaker en van een arts te zien. Het oudste stuk gereedschap, een schaaf, stamt uit 1766. U bent van harte welkom op zondag 4 maart van 14.00-17.00 uur in het Goors Historisch Museum aan de Stationslaan in Goor. De toegang is vrij.

Hengelo - De baanbrekende rapformatie Public Enemy zal deze zomer 2 shows geven in Nederland. Op 23 augustus wordt poppodium Metropool in Hengelo aangedaan, een dag eerder op 22 augustus is het de beurt aan Tivoli in Utrecht. De band, nog steeds met oerleden Chuck D en Flavor Flav, is van enorme invloed geweest op hip hop en wordt gezien als grote inspiratiebron voor vele artiesten. Eind jaren 80 begin jaren 90 grossierde de band in platen die nu algemeen als klassiekers in het genre worden beschouwd, zoals Fight The Power en Bring The Noize. In 2012 komt de band op volle oorlogssterkte terug met een nieuw album. De tournee om deze plaat te promoten brengt de band dus naar Utrecht en Hengelo, waarbij natuurlijk ook de succesnummers uit het verleden op de setlist staan.

Ne go rge ed ns kop er!

Speciaal voor u ingekocht!

25x Nissan Note 1.4 Visia Eco 7 S T H C E L S G O N

€ 13.495,- *

Alle basisscholen in Goor nodigen langs deze weg ouders uit voor de Open morgen op woensdag 7 maart a.s. ’s Ochtends van 8.30 uur tot 12.00 uur bent u in de gelegenheid om in alle klassen een kijkje te nemen en de sfeer te proeven. De scholen laten zien op welke wijze zij hun onderwijs hebben vormgegeven. Informatie wordt verstrekt en vragen kunnen gesteld worden. Wanneer u uw keuze voor een school al bepaald hebt, kunt u deze morgen ook uw kind inschrijven. U bent van harte welkom! Als u overdag geen mogelijkheid hebt om langs te komen, willen we u graag in de gelegenheid stellen om ’s avonds tussen 19.00 uur en 20.00 uur informatie over de school in te winnen en uw kind in te schrijven. Wat? Open morgen en inschrijvingsavond voor alle basisscholen in Goor Wanneer? Woensdag 7 maart 2012 Tijden? 8.30 – 12.00 uur en 19.00 – 20.00 uur Voor wie? Ouders van kinderen die 3 jaar of jonger zijn Waar? Alle basisscholen in Goor Meenemen? kopie document sofinummer kind (belastingdienst of zorgpas) Meer weten? Bekijk de websites van de verschillende scholen!

Avond voor mantelzorgers Op dinsdag 13 maart a.s. organiseert de Stichting Informele Zorg Twente, in samenwerking met RIBW Groep Overijssel, een avond voor mantelzorgers rondom het thema “Wonen, werken en welzijn voor mensen met een psychische beperking”. Leven met een psychische stoornis is niet altijd eenvoudig. In de praktijk blijkt er vaak behoefte te zijn aan ondersteuning op velerlei terreinen. Veel mantelzorgers vervullen vanuit hun betrokkenheid hierin een grote rol. Maar hoe krijg je de juiste zorg en wat is goede zorg? Hoe wordt deze vorm gegeven en wat mag je wel/niet verwachten van de hulpverlening. Over dit soort vragen gaan we met elkaar in gesprek. Petra Kooyers van de RIBW Groep Overijssel zal een korte inleiding geven over de mogelijkheden van haar organisatie. Na de pauze willen we gezamenlijk kijken naar uw wensen en verwachtingen. Wat betekent volgens u woonbegeleiding en wat moet dat inhouden? We gaan hierover met elkaar in groepjes brainstormen en het vervolgens plenair terugkoppelen. Het programma op 13 maart ziet er als volgt uit: 19.15 Zaal open: er staat een kopje koffie/thee voor u klaar 19.30 Openingswoord door Gerda Wessels, consulent ggz van SIZ Twente. 19.45 Inleiding door Petra Kooyers van RIBW Groep Overijssel 20.15 Pauze: koffie/thee 20.30 In gesprek met elkaar en medewerkers van RIBW en SIZ Twente 21.10 Plenaire terugkoppeling van de informatie uit de verschillende groepen 21.25 Sluiting Deze avond vindt plaats in het Wijkcentrum De Hengelose Es, Uitslagsweg 47, Hengelo. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar m.lem@siztwente.nl of te bellen op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur met telefoonnummer 0546-863888.

Lentecursussen bij Workshop Actief

s

i l e e d voor

Uw , 0 0 0 . 3 € m rui

* 5 jaar garantie * 3 jaar touring assistance * 0%

“Vraag niet hoe het kan

* getoonde afbeelding is een Nissan Note Life+

*exclusief metallic lak en kosten rijklaar maken

Autobedrijf Lesscher Hengelo bv

Een gezellige bloemenwinkel in het hartje van Diepenheim. Een bloemenwinkel waar iedereen terecht kan voor een mooi boeket, losse bloemen of een plant voor binnen of buiten. Daarnaast verkopen we woonaccessoires in landelijke stijl. Een beetje over mijzelf Mijn naam is Sylvia Verpoort, sinds oktober vorig jaar woon ik met veel plezier in Diepenheim. In de laatste anderhalf jaar ben ik op zoek geweest naar een leuke baan in de bloemen of het groen. Dat lukte niet dus heb ik andere leuke dingen gedaan maar mijn hart bleef toch bij de bloemen en het groen. Daardoor groeide mijn wens die leuke baan zelf te creëren. Diepenheim had nog geen bloemenwinkel dus ik zag hier wel mogelijkheden. Na vragen en praten met veel mensen kreeg ik leuke en positieve reacties. Daardoor groeide mijn enthousiasme nog meer en hebben we nu een mooie en naar ik hoop gezellige winkel tussen Uit de Kunst en t´Kniphof kunnen realiseren. In de afgelopen jaren heb ik buiten mijn diploma´s bloemsierkunst ook de opleiding tot hovenier gevolgd en avondcursussen tuinontwerpen. Deze heb ik allemaal afgerond met een diploma en daarnaast heb ik de opleiding binnenhuisarchitectuur gedeeltelijk gevolgd. Knus Binnen & Buiten is gespecialiseerd in rouwarrangementen, rouwlinten drukken we ook zelf. Ook voor bruidswerk, bloemwerk op locatie, bedrijfsarrangementen kunt u terecht bij Knus Binnen & Buiten. In principe is alles bespreekbaar. Ook een ontwerp of een advies voor uw tuin behoort tot de mogelijkheden. Kortom ik denk te mogen zeggen dat Knus Binnen & Buiten veel te bieden heeft. Ik wil u dan ook graag uitnodigen een kijkje te komen nemen bij Knus Binnen & Buiten. Dat kan vanaf 1 maart aan de Grotestraat 53 in Diepenheim, tel. 0547 870010. De openingtijden zijn als volgt: 1 maart tot 1 mei: Maandag en dinsdag gesloten, woensdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur, zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur, zondag gesloten. 1 mei tot 1 november: Maandag en dinsdag gesloten, woensdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur, zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Voor uitvaartbloemen zijn wij altijd buiten de openingstijden bereikbaar op telefoonnr. 06 1864 5868 of 0547 785030.

woensdag 7 maart

Public Enemy voor twee shows naar Nederland Hengevelde - Op 19 februari gaf loon- en grondverzetbedrijf Pelle in Hengevelde een jubileumfeest voor méér dan 300 mensen. Als goed doel hebben ze gekozen voor “Stichting Hands with Hands Holland”. Deze stichting zet zich in voor duurzame weeshuizen en microkrediet in Nepal. Alle genodigden hebben met elkaar het enorme bedrag van € 3.570,- opgehaald! Stichting Hands with Hands Holland wil dan ook iedereen bedanken die heeft geholpen met het realiseren van deze geweldige opbrengst. Wilt u op de hoogte blijven van de bestedingen van dit geld, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief bij: coen@handswithhands.net / www.handswithhands.nl.

Nieuw in Diepenheim: “Knus Binnen & Buiten”

Uitnodiging Basisonderwijs Goor Open morgen / inschrijvingsavond

Pelle schenkt € 3570,aan Hands with Hands Holland

Open dag o.b.s. Markvelde 6 maart a.s. Diepenheim/Markvelde - Op dinsdag 6 maart a.s. is er van 9.00 tot 12.00 uur een OPEN DAG op o.b.s. Markvelde. Ook ´s avonds is er van 19.00 tot 20.30 uur gelegenheid een kijkje te nemen. Bent u op zoek naar een basisschool met kwaliteit en een uitstekend zorgsysteem voor uw kind(eren) of gewoon nieuwsgierig hoe het er bij ons toegaat? Kom dan gerust binnen om een kijkje te nemen in onze verbouwde- en geclusterde locatie in Markvelde. Het functionele plein, de educatieve tuin en het uitdagende sportveld zijn ieder juweeltjes van het zogenoemde Zevensprongplein, waarbij het ‘natuurlijk spelen’ het toverwoord is. Ook het wekelijkse zwemuur voor de groepen 3 t/m 8 van school draagt hier een steentje aan bij. Kortom, genoeg mogelijkheden voor uw kind en voor u om te kiezen voor een kwalitatief hoogstaande brede school in een heerlijk landelijke omgeving. We zien u graag op dinsdag 6 maart a.s. bij ons op school en de koffie staat net klaar of wordt vers gezet! O.b.s. Markvelde, Oude Deldensestraat 1 Diepenheim.

Zondagmatinee antiek gereedschap Goors Historisch Museum

Genieten van producten uit eigen streek!

Kijk voor de acties op www.autolesscher.nl

Zilverstraat 5 7554 NK Hengelo T: 074 - 2424158

Goor/Markvelde - In maart 2012 starten bij Workshop Actief weer een aantal lentecursussen. De locaties hiervoor zijn gelegen in de hofkern Goor of in het heerlijke buitengebied van Markvelde. Voetreflexzonemassage Op woensdagavond 7 maart a.s. start de cursus Voetreflexzonemassage. U krijgt diverse massagetechnieken aangeleerd, waarmee u de reflexpunten op de voeten en onderbenen kunt masseren, met als doel de bloedsomloop te stimuleren en het lichaam te ontspannen. De opgedane kennis en technieken kunt u gebruiken in gezins- en thuissituaties. Deelnemers zijn doorgaans ouders, grootouders, maar ook pedicures, schoonheidsspecialistes en masseurs . Prijs € 135,- pp. voor 5 avonden , inclusief massageolie, naslagwerk, koffie en thee. Inschrijven vóór 4 maart a.s. Mindfulness Tevens start op woensdagavond 7 maart a.s. een nieuwe training Mindfulness. Deze training bestaat uit 9 avonden. Door Mindfulness leert u bewuster in het leven te staan door een milde, open en accepterende houding aan te nemen ten opzichte van uzelf en anderen. U leert uw gevoelens en gedachten te accepteren zoals ze zijn en makkelijker los te laten. Pieker niet over het verleden,

maar leef bewust in het hier en nu. Door de training zult u meer ontspannen gaan leven. Prijs € 225,- pp., inclusief naslagwerk, koffie en thee. Inschrijven vóór 4 maart a.s. Meubelstofferen Meubelstofferen is een populaire cursus van 6 weken, waarbij u van een oude stoel weer een eigentijdse blikvanger maakt. Ondanks het feit dat stofferen enige inspanning vraagt, is het door het handwerk een ontspannende bezigheid. Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar in de dinsdagmorgengroep, die op 20 maart a.s. van start gaat. Prijs € 162,50 incl. koffie/thee, gebruik van gereedschap en klein benodigd materiaal. Inschrijven vóór 14 maart a.s. Digitale Fotografie & Nabewerking Wilt u serieus aan de slag met fotografie, dan maakt u grote vorderingen door deelname aan de cursus Fotografie & Nabewerking. Voor het deel Photoshop is het van belang dat het werken met een computer zelf een bekend terrein is. De cursus Fotografie is bedoeld om belangstellenden goed op weg te helpen bij het maken van de perfecte foto en ze te leren welke technieken ze daarvoor kunnen gebruiken. Prijs € 250,- pp. voor 10 lessen, inclusief naslagwerk, koffie en thee. Inschrijven vóór 14 maart a.s. Tai Chi Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer. Door de langzame bewegingsvorm leert u het evenwichtsgevoel te beheersen, te concentreren en aandacht te besteden aan uw ademhaling. Tai Chi geeft u innerlijke rust, ontspanning en zorgt voor verbetering van de bloedcirculatie. Naast de passieve en actieve meditatieve oefeningen, worden ontspanningsmassagetechnieken gegeven om de harmonie tussen lichaam en geest in evenwicht te brengen. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Prijs € 160,- pp. voor 10 lessen, inclusief thee. Inschrijven vóór 14 maart a.s. Voor maart en april staan er tevens gezellige en leerzame workshops op de agenda. Bezoek de website www.workshopactief.nl voor het complete overzicht. Voor contact met de organisatie mailt u naar esther@ workshopactief.nl of belt u 06-30712121.


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 11

Verhuur van mini-shovels en -kranen en diverse hulpstukken (vacuum) aan de professionals en particulieren.

M. KEIZER

Schilderwerken

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl

carwash verkoop | reparatie | onderhoud

bentelo

Uw auto is mijn passie!

Nieuw in ons assortiment - easy-cleaner (terrasreiniger voor alle soorten bestratingsmaterialen)

Computer en Automatisering voor MKB en particulier Reparatie, advies, ondersteuning. 15 jaar ervaring, Microsoft gecertificeerd. 074 - 85 187 85 | www.merrow-it.nl Tevens hét adres voor uw complete onderhoud en Boekweitstraat 4 - Tel. 0547-292274 - www.ooink.nl

Roterende verreiker huren? Renovatie? Nieuwe keuken of badkamer?

Bij Loohuis Weerselo

de Vuurbroak 16 Bentelo Tel.: 0547-851206 www.timmer-bouwbedrijfpierik.nl

alles onder één dak!

Als u dat wilt, is Loohuis ook uw sloper, elektriciën, loodgieter, sanitairmonteur, kitter, tegelzetter, metselaar en zélfs timmerman. Alles met onze eigen vakmensen! € 6.999

Installeren en monteren zonder €zorgen. 6.999 Kijk voor alle showroommodellen op

www.loohuis.com Echelpoelweg 1 • Weerselo • Tel: (0541) 66 25 25

Eén totaal-installateur met alles onder één dak en één aanspreekpunt.

Gasten van hotel de Zwaan (I) Verandering van spijs doet eten! Daarom onderbreek ik mijn reeks over monumenten in Delden en voeg enkele bijdragen over logementen in. De eerste overnachtingsmogelijkheid die ik wil bespreken is Hotel de Zwaan aan het oosteinde van de Langestraat. De gelagkamer van dit hotel gaat mogelijk terug tot een huis uit het einde van de 17de eeuw. De functie van hotel dateert van 1810 en later. Vele generaties van de familie Hemmelder zijn er logementhouder geweest (tot 1986). Bewaard gebleven is het “Vreemdenlingen Boek van het pension A.F. Hemmelder”, dat begint op 5 augustus 1897 en dat doorloopt tot na de Tweede Wereldoorlog. Hierin komt een tijdsbeeld naar voren uit de periode, dat er nog geen televisie en computer waren. Men nam de tijd en had gelegenheid, om - soms in dichtvorm – enkele regels te wijden aan het verblijf in De Zwaan. Hier volgt een kleine selectie uit deze op schrift gestelde herinneringen. De gasten kwamen niet alleen uit de diverse windstreken van ons land, maar ook van daarbuiten: vooral uit Duitsland en uit de voormalige Nederlandse koloniën. Zo dicht een zekere L.E. Kaufmann uit Amsterdam, die van 14 tot 21 juni 1911 met zijn echtgenote in het hotel verbleef: Gaudeamus igitur, (Laten wij ons verheugen! Fröhlich ist das Delden nur, Alleen in Delden heerst vrolijkheid, Denn im Schwan da gibt’s zu essen Want in De Zwaan kan men eten Wird man alles Leid vergessen; En kan men alle narigheid vergeten Sieh’den Wirt nur, frisch und rund, Kijk naar de waard, fris en fruitig, en rond, Dabei fröhlich und gesund, Maar toch vrolijk en gezond Wenn im Busch du läufst, im Felde Als je in het bos loopt, of in het veld Um das wunderhübsche Delden, Om het aardige Delden Niemals sahst du solche Pracht, Nooit zag je zo’n pracht, Hättest du das je gedacht? Had je dat ooit gedacht? Doch auch wer hier rasten will, Maar ook voor wie hier wil uitrusten Hat es angenehm und still heerst een aangename stilte) En in september 1918 dicht een zekere J.J. Peek uit Den Haag (er was kennelijk sprake van schaarste in deze nadagen van de Eerste Wereldoorlog): Geef mij een biefstuk met aardappelen Is er niet mijnheer! Dan mijn vrouw een kopje thee Thee mogen wij niet schenken, mijnheer! Mijn zoon een broodje met kaas Heeft u een broodkorst en 10 gram vetkaas Welneen Dan kan ik U tot mijn spijt niet bedienen mijnheer In de jaren twintig ging het weer beter, getuige een gedichtje van Willy Förster en Joost Ramswinckel, die in1923 in De Zwaan verbleven: Twee heertjes in een schuitje Getrokken door een zwaan Die hadden ’n enkel duitje En lieten zich maar gaan Toen kwamen zij in Delden En hadden ’t er wondergoed Zij zullen het overal melden Dat iedereen weten moet: Prima is het Zwaanhotel Prachtig zijn ook Deldens eiken, beuken, Maar het heerlijkst is toch wel Heer Hemmelders fijne keuken Tot slot een gedichtje van het echtpaar Peters-Moorman van 31 december 1948: Ten tijde dat ook Abraham De Zwaan bracht zijn bezoek, Schreef een paar op huwelijksreis Zijn naam in dit boek Laatstgenoemd echtpaar heeft mij jarenlang onderricht in Latijn en Grieks. Tot mijn grote verbazing kwam ik ook hen tegen in het Vreemdelingen Boek van De Zwaan! Zeno Kolks

Is de tijd rijp voor een korenkoepel in Hof van Twente? Goor – In Hof van Twente bestaat al jarenlang een platform voor beeldende kunstenaars en een federatie voor muziekverenigingen. Aangezien er in de Hof veel koren zijn, met elk hun eigen achtergrond en identiteit, leek het de organisatie van Hofkoren tijd om een oriënterend overleg op te starten om naar draagvlak te zoeken bij de koren om te gaan samenwerken. Sinds een aantal jaar ontmoeten alle koren van Hof van Twente elkaar tijdens het jaarlijkse Hofkoren in De Reggehof. Dit jaar vindt Hofkoren plaats op zondagmiddag 22 april. In maar liefst drie zalen zingen alle koren hun eigen lied en kunnen bezoekers en andere deelnemers genieten van wat er zich beweegt op korengebied in de Hof, van jong tot oud. Tijdens Hofkoren is de grote diversiteit aan koren in de Hof ieder jaar duidelijk zichtbaar. Om buiten Hofkoren om ook de samenwerking te zoeken is het een logische stap om samen met de koren de mogelijkheden tot oprichting van een korenkoepel te verkennen. Een platform voor koren uit de Hof, in de vorm van een korenkoepel, kan veel opleveren; als overlegorgaan kan het samenwerken met diverse instanties, zoals gemeente en provincie, om mee te praten of om deelgenoot te maken van interessante projecten. Wellicht kunnen ook andere koorzaken worden besproken als men gemakkelijker de weg naar elkaar weet te vinden. Hierbij valt te denken aan het plannen van concerten, samenwerking in concerten, zoeken naar nieuwe leden en publiek voor concerten, maar ook uitwisseling van netwerk en bestuurlijke en organisatorische zaken. Er valt hopelijk veel van elkaar te leren en te delen als de kelen dezelfde kant opstaan. Daarom een oproep aan alle koren en liefhebbers om mee te komen praten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op woensdag 29 februari vanaf 19.00 uur in de Laarschool aan de Herman Heijermansstraat 36 te Goor. Opgave hiervoor kan bij l.voortman@reggehof.nl

20e Boekenmarkt te Delden Delden - Op zaterdag 10 en zondag 11 maart organiseert De Stichting Vrienden van de Oude Kerk Delden haar 20e boekenmarkt in De Voorhof, Kerkstraat 6 (bij de Oude Blasiuskerk) te Delden. Openingstijden: 11.0016.00 uur op beide dagen. Zoals ieder jaar is de opbrengst geheel bestemd voor de restauratie en instandhouding van het monument “De Oude Kerk” te Delden. Deze boekenmarkt geniet een grote bekendheid: de ruim 10.000 boeken zijn goed gesorteerd (in meer dan 25 categorieën) en van goede kwaliteit. U vindt er o.a.: literaire romans, gedichten, detectives, Boekenweekgeschenken, reisverslagen, kinder-, hobbyen handwerkboeken, boeken over de natuur, kunst, etc. Ook zijn er antiquarische en oude boeken. Voor Cd’s bestaat een grote belangstelling. Ook hiervan is een kleine collectie aanwezig. Alle boeken en Cd’s zijn voordelig geprijsd. De stichting verwacht veel kopers, iedereen is van harte welkom! De toegang is gratis.

OBS Stokkum steunt St. “Make a Wish”

POLITIE Politie waarschuwt voor Bargoense tekens

Op woensdag 22 februari heeft de heer Bourgonje van Stichting “Make a Wish”, de voormalige stichting Doe een Wens, een cheque in ontvangst genomen namens alle kinderen van OBS Stokkum en de Ouderraad. Nogmaals willen wij iedereen enorm bedanken voor het verkopen en of kopen van 480 zakken pepernoten en het bijbehorende bedrag van: € 720,00. Deze cheque werd mede namens de OR uitgereikt door de leerlingenraad van OBS Stokkum. Meneer Bourgonje heeft de aanwezige ouders en leerlingen duidelijk gemaakt, wat er zoal met het geld gedaan kan worden en dat de organisatie jaarlijks ruim 400 ernstige zieke kinderen probeert te plezieren door een wens te laten uitkomen. Wij hopen dat onze school met deze bijdrage een of meerdere zieke kinderen kan helpen en plezieren.

Twente - De afgelopen periode werd bij meerdere woningen in Twente ingebroken. Politie Twente heeft bij enkele woningen Bargoense tekens aangetroffen. Bargoense tekens worden gebruikt door inbrekers. De tekens worden als ‘voorverkenners’ op de woning aangebracht, zodat inbrekers weten wat de omstandigheden in en bij de woning zijn. Het betreft simpele tekens (kruisjes, rondjes), die meestal met krijt zijn aangebracht op de muur naast de voordeur. De politie sluit niet uit dat bij meer woninginbraken Bargoense tekens zijn gebruikt en adviseert bewoners die dergelijke tekens aantreffen, ze direct te verwijderen en melding te doen bij Politie Twente via 0900-8844.

Bandendieven aangehouden

Hengevelde - Politie Twente heeft op vrijdagmorgen 24 februari rond 02.00 drie mensen aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van autowielen en -velgen. Een 54-jarige vrouw uit Haaksbergen ontdekte dat de vier sportvelgen en banden van haar auto, die geparkeerd stond aan de Veldmaterstraat, verdwenen waren. Familieleden van de vrouw vonden de wielen later terug. Op basis van een getuigenverklaring kon de

voorjaarsmode presentatie Maandag 12 maart ’s middags om 15.00 uur verzorgt Doorduyn Seniorenmode uit Bodegraven een voorjaarsmode-presentatie in Zorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74 te Delden. Deze presentatie vindt plaats in de grote zaal van zorgcentrum St. Elisabeth. De modeshow en verkoopdag is bedoeld voor zowel bewoners van St. Elisabeth als belangstellenden uit Delden en omgeving.

In deze modepresentatie laat de firma Doorduyn zowel dames- als herenkleding zien.

politie even later drie mannen uit Enschede, van 18, 19 en 20 jaar aanhouden in Hengevelde. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Politie zoekt uitgaansjongeren die moesten uitwijken voor achtervolging

Markelo/Hengelo - Het rechercheteam Hengelo van Politie Twente wil graag in contact komen met de jongeren die in de vroege ochtend van zondag 26 februari moesten uitwijken voor de politieachtervolging op de Potdijk in Markelo. De jongeren kwamen vanuit de uitgaansgelegenheid ‘Dieka’ in Markelo fietsen, toen zij tussen 03.30 en 04.30 uur op de Potdijk moesten uitwijken voor de politieachtervolging. De fietsers moesten uitwijken en kwamen in de berm tot stilstand. Het rechercheteam Hengelo komt graag met hen in contact. Ongetwijfeld zullen zij geschrokken zijn door de snelheid waarmee de voertuigen hen passeerden. Het kan zijn dat zij informatie hebben die voor de politie van belang is. Zij kunnen in contact komen met het rechercheteam Hengelo door te bellen naar 0900-8844. Daarnaast is Politie Twente een onderzoek gestart naar de waarschuwingsschoten die gelost zijn door de politie. Eén van deze waarschuwingsschoten is vermoedelijk door de ruit van een woning aan het Leurinksplantsoen in Hengelo gegaan. Hierbij is niemand gewond geraakt. De politie onderzoekt hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Ineke’s Hofdichten ‘‘Klusjesman” In ‘t kantoor van Jan Was ’t buro-lech kepot, De klusjesman kwam rap, Hee kwam deran, In zien oaverall, En nam ne grooten stap Hee had, zo zag Jan Tut zien grooten schrik, Van die schoone met iezer beslag, Zien mooie buro, Straks vol met krassen, Had e zich al zo bedach! Hee zeg dus benauwd, In de gauwigheid: ‘Wilt u een papier van mij? Daar kunt u op staan’, Ma de man zeg lakoniek: ‘Nee, ik kan er zó wel bij’! Ineke Smit-Vukkink

Tijdens de modepresentatie biedt de firma Doorduyn alle aanwezigen een kopje koffie aan. De verkoop van de geshowde kleding vindt plaats van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur. Foto: Alberta Groteboer


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 12

Prijs

Gillette Scheergel en scheerschuim

knallers

Op winkelcentrum De Whee Da Costastraat 1 in Goor

1+1 Gratis

Dove Men + Care Deodorantspray, -roller

2 voor € 4,00

DIO Drogisterij Stroot | Drogisterij | Parfumerie | Reform | Cosmetica | Cadeau-artikelen | Boeken | Kantoorartikelen 9 € 16,9

3 voor €

9 € 11,9

GRATIS Nivea For Men Energy Douchegel Bij aankoop van een nivea voor men product

5,00

Adidas For Men Deodorant en shower

Gillette Fusion Scheermesjes + 1 live wedstrijd op eredivisielive.nl

Deze aanbiedingen zijn geldig van 27 februari t/m 10 maart 2012

Film Bende van Oss in Het Beaufort Markelo - Op woensdag 7 maart a.s. presenteert cultureel centrum Het Beaufort in het kader van haar filmserie de rolprent De Bende van Oss. De film De Bende van Oss is gebaseerd op ware gebeurtenissen in het Brabantse Oss en omgeving vanaf het eind van de 19e eeuw tot aan het begin van WO II. De film gaat over Johanna van Heesch, die via haar man Ties verzeild is geraakt in de “Ossche bende”, die bijna dagelijks bijeenkomt in haar café. Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland in zijn greep houdt. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt en daarvoor krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, nl. van de corrupte verzekeringsagent Harry. Maar hoe harder ze proberen los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en moord. In de hoofdrollen spelen in deze film Sylvia Hoeks, Daan Schuurmans en Frank Lammers. De voorstelling begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 5,00 en Het Beaufort is open vanaf 19.30 uur.

Sanderman winnaar van de Bovenberg Goor - Over een afstand van 10.4 km heeft Leon Sanderman zaterdag de Bovenberg crossloop van atletiekvereniging AV GOOR ’75 gewonnen. De atleet uit Rijssen passeerde de finishlijn in 35:13. Ondanks het zware parcours op de Friezenberg met de trap als hardnekkige kuitenbijter wist hij het tempo hoog te houden en hield de concurrentie bestaande uit Bert-Jan Haarkamp (35:40) en Jan Paalman (35:51) op afstand. Bij de vrouwen was Brigit Landewe uit Boekelo iedereen te snel af. Zij finishte in een tijd van 40:29. De 5.2 km wedstrijd viel ten prooi aan Erik Lensink in een snelle tijd van 17:13 gevolgd door Geert Tuinstra (17:43) en Peter Gnodde (17:48). Beste vrouw op deze afstand was Henrieke Krommendijk (19:33) gevolgd door Liesbeth Voorthuizen (19:54) en Nadinja Schonewille (22:53). De Bovenberg crossloop was de vijfde en laatste loop van het Crosscircuit tussen de atletiekverenigingen uit Nijverdal, Wierden, Rijssen, Holten en Goor. Winnaars in het eindklassement bij de 10 km zijn Leon Sanderman en Brigit Landewe. Winnaars in het eindklassement van de 5 km zijn Geert Tuinstra uit Enschede en de Nijverdalse Henrieke Krommendijk.

Docentenconcert Muziekschool Hengelo Zondag 11 maart a.s. organiseert de Muziekschool Hengelo het traditionele docentenconcert waarbij een zeer interessant programma wordt geboden in de Waterstaatskerk. Maar liefst 19 docenten verlenen hun medewerking aan dit concert. Het concert wordt geopend door Arie Ravesloot met een fluitsolo van de componist Roger Bourdin, gevolgd door “Canzona” voor twee sopraanblokfluiten en Basso Continuo door Saskia Rodijk, Jan Reint Lok en Ali Norde. Daarna wordt uit: “Piano Concerto” C Majeur KV 467, deel 2 “Andante” gespeeld. Een arrangement van Wouter Munsterman aangevuld met een blaaskwintet en contrabas. Ook is er een première te melden. Componist Folkert Buis schreef “Another story about the direction of Rocks” voor harp en marimba. Hij zal dit zelf op marimba uitvoeren samen met harpcollega Maaike Bosscher. Na twee bekende “Hongaarse Dansen” van J. Brahms, uitgevoerd door Carla Nieuwenhuis en Eleonore van Walderveen volgt “Rhapsody voor trombone” gespeeld door Egbert van Groningen, trombone en Wouter Munsterman, piano. Het concert wordt afgesloten met een blokje lichte muziek voor gitaarduo en zang door Peter en Daniël Mouthaan en zang-piano Martine Thijs en Ad Smit. Het programma wordt zonder pauze gepresenteerd en duurt ongeveer een uur. Het concert vindt plaats in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat 20 te Hengelo, begint om 16.00 uur en de toegang is gratis.

Informatie Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim - Donderdag 1 maart: Jaarvergadering voor alle leden van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim bij camping de Mölnhöfte, Nijhofweg 5 te Diepenheim, aanvang 20.00 uur. Zondag 1 april is de 1e senioren viswedstrijd voor leden van de voorjaarscup aan het Twentekanaal aan de Vikkerhoeksweg tussen Delden en Hengelo. Aanwezig en loting: 7.15 uur. Er wordt gevist van 8.00 uur t/m 12.00 uur. Zaterdag 21 april: Jeugdviscursus voor jeugd van 6 t/m 13 jaar van 13.30 uur tot ± 16.30 uur bij camping de Mölnhöfte, Nijhofweg 5 te Diepenheim. Neem gerust je ouder, een vriendje of vriendinnetje mee (eigen hengel meebrengen, géén werphengel). Opgave vóór 14 april 2012 bij Reynie Eijsink, tel. 06-23160177. De verkooppunten van onze vereniging voor de vispas 2012 zijn: VVV Diepenheim, Grotestraat 49 te Diepenheim; Bazar Jon, Goorsestraat 12 te Hengevelde: VVV Delden, Langestraat 29 te Delden en Totaal Centrum Neede, Stationsweg 20-22 te Neede. Voor verdere informatie, bekijk onze site: www. hetsimmetje.nl.

Klaverjasclub Eternit Uitslagen donderdag 23-02-2012: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ger Schijven Diny Krol Pieter Meylink Ben Koebrugge Jan van der Weide Rudi Groot Kormelink Jansje Zwoferink Femmy van der Weide André Gies Joop Godwaldt

5290 5087 5035 4898 4888 4832 4816 4802 4788 4612

ANBO afd. Goor

Uitslagen maandag 20-02 Klaverjassen 1 Joop Godwaldt 2 Cor Smeets 3 Ben Bekkering Jokeren 1 Evelien Heideman 2 Mieke Dijker 3 Alie Bosman

Wandelen met Tempo DMG

5604 pt 5448 pt 5118 pt 37 pt 40 pt 43 pt

Diepenheim - Op zondag 4 maart organiseert de wandelsportvereniging Tempo DMG (Diepenheim Markelo Goor) vier winterwandeltochten door de prachtige natuur van Diepenheim. Na Goor in januari en Markelo in februari, organiseren wij nu de tochten in Diepenheim vanuit het “Cultureel Centrum” aan de Hagen 3 in Diepenheim en hierin is ook een 30 km tocht opgenomen. De wandeltocht voert o.a. langs “Huis Diepenheim” dat vanaf 1925 bewoond wordt door de familie De Vos van Steenwijk. Ook nu wordt het nog steeds bewoond door Baronesse De Vos van Steenwijk. De tocht gaat ook langs “Kasteel Weldam” met één van de grootste landgoederen van Oost Nederland en waarvan Graaf Alfred zu Solms-Sonnewalde de huidige eigenaar is. Ook wandelt u langs het kasteel “Het Nijenhuis” welke sinds 1799 het bezit is van de familie Schimmelpennick en wordt nog steeds bewoond door Graaf Schimmelpennick en zijn vrouw. Buiten de drie traditiegetrouwe afstanden van 15 km, 10 km en 5 km is er nu ook een 30 km tocht uitgezet. U kunt starten voor 30 km vanaf 09.00 uur tot 10.00 uur en voor 15, 10 en 5 km vanaf 09.00 uur tot 13.00 uur. Alle afstanden starten vanuit het Cultureel Centrum, Hagen 3 in Diepenheim.

Geweldige opbrengst Hersenstichting collecte

Twee of drie… God, relaties en leven in gemeenschap

Hof van Twente - Ondanks het barre koude weer zijn er landelijk toch ruim 14.000 collectanten de straat opgegaan om geld in te zamelen voor de Hersenstichting tijdens de 16e Hersenstichting collecte. In de hele gemeente Hof van Twente heeft de enthousiaste inzet van alle vrijwilligers € 4817,- opgeleverd. Een fantastisch resultaat. De opbrengst van het collectegeld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, aan voorlichting en aan maatschappelijke participatie, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. De Hersenstichting bedankt alle vrijwilligers voor hun enorme inzet en bedankt de gevers voor hun bijdragen. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op gironummer 860 in Den Haag. Meer informatie kunt u vinden op www. hersenstichting.nl.

37e voorjaarsconventie van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland

HofCultuurBus vanuit Markelo ook groot succes

Markelo - Dinsdagmiddag 21 februari j.l was het dan zover. Vanaf het Beaufortplein in Markelo vertrok weer een volle HofCultuurbus van de OAD met senioren en mantelzorgers en een aparte rolstoelbus van het Rode Kruis richting het RijksMuseum Twenthe in Enschede. Hen wachtte een geheel verzorgde middag met de mogelijkheid om het museum eens echt te beleven. Voor een aantal was het de 1ste keer om een museum van binnen te bekijken. Op de heenweg werd ook nog even een blik geworpen op de wijk Roombeek en de bijzondere architectuur. Een opgewekt gezelschap volgde een vlotte rondleiding van Jan Slot en Piet Bonzet en kregen op een enthousiaste manier de topstukken van de collectie voorgeschoteld.Niet alleen Jan Steen, Pieter Brueghel, Torop en van Gogh, maar ook de koffie met appeltaart met veel slagroom ging erin als koek. Ook hedendaagse kunst werd niet vergeten. Hoogtepunt was volgens velen de kleurrijke “Vuurvogel”. In een grote multimediainstallatie met video, licht en geluid zagen de toeschouwers de mythische fenix uit de as herrijzen……….. een sprookje! Op de terugweg in de bus werd er gezellig nagepraat en waren de deelnemers die nog nooit een museum binnen waren geweest erg verrast over het vele moois wat er te bewonderen was. Zeker voor herhaling vatbaar!!! De OAD chauffeur en medewerkers van het Rijksmuseum waren zeer vriendelijk en behulpzaam. Kortom, een welbestede dinsdagmiddag, georganiseerd door 2 enthousiaste actieve senioren, SWO Hof van Twente en mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Stichting Beeldende Kunst Hof van Twente en het Schoolfeestfonds. Op donderdag 1 maart a.s. om 13.00 uur vertrekt de HofCultuurBus vanuit Delden met dezelfde bestemming. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kosten:€ 10,00 inclusief vervoer, entree Rijksmuseum, koffie/thee/gebak en rondleiding. Geef u nog snel op, want…vol=vol Aanmelden bij SWO Hof van Twente, tel. 0547260053 of via info@swohofvantwente.nl.

Beginnerscursus Nordic Walken Ambt Delden - Op zaterdag 3 maart start Henri ter Brake met een beginnerscursus Nordic Walken. Start om 10.00 uur voor het restaurant ‘t Hoogspel te Ambt Delden. Het gaat hier vooral om deelnemers die het rustig aan willen doen. Info en aanmelding hterbrake@yahoo.com of 06-53284421.

Ambt Delden - Van woensdag 16 t/m zondag 20 mei vindt in het christelijk conferentiecentrum ‘De Kroeze Danne’ in Ambt Delden de 37e voorjaarsconventie plaats van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland (CWN). In een tijd waarin het individualisme ons aller drijfveer lijkt te worden, is de boodschap van de kerken over gemeenschap overstemd geraakt en naar de achtergrond verdwenen. Is gemeenschap nog wel iets van deze tijd? En zo ja, hoe geven we die dan vorm? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de voorjaarsconventie van de CWN. Informatie over het programma en aanmelding is te vinden op www.cwn-cwj.nl. In de beginjaren van de kerk beleefde men het christelijk geloof binnen eenvoudige kleinschalige huiskringen. Vanaf de derde eeuw ging men over naar een steeds grotere (kerk)organisatie. Tot zelfs kerk en staat samenvielen. Het woord gemeenschap is niet meer zo vanzelfsprekend en aantrekkelijk als vanouds. We ervaren een spanning tussen enerzijds een oprecht verlangen naar gemeenschap en anderzijds de bedreiging die gemeenschap vormt voor onze individualiteit. De grenzen tussen ‘ik’ en ‘wij’ zijn onscherp geworden en moeten opnieuw worden doordacht en doorleefd. Wat betekenen de veranderingen in de intermenselijke verhoudingen voor de gemeenschap zoals de bijbel ons die voorleeft? Jean Vanier schrijft: “Het leven in gemeenschap is […] de pijnlijke openbaring van de grenzen, de zwakheden en de schaduwkanten van ieder wezen; het is dikwijls onverwachte openbaring van de verborgen monsters in onszelf.” En verderop schrijft hij: “Het grote verlangen van een kind is in gemeenschap te zijn met zijn ouders. Die behoefte aan uitwisseling met een andere persoon is een van de meest fundamentele aspecten van het menselijk wezen en staat aan het begin van alle andere behoeften en verlangens. Wanneer dit verlangen om ergens bij te horen en te communiceren niet verzadigd wordt, ontstaat er in het kind angst, met alle mogelijke soorten van schuldgevoel, neerslachtigheid, woede, haat ten opzichte van zichzelf en van de anderen.” (Jean Vanier, In broosheid dragen, Averbode) ‘Gemeenschap’ is kortom onze ‘oerstand’.

Tegelijkertijd vraagt het leven in gemeenschap ons te leven vanuit onze bestemming: gemeenschap in de Geest van Christus. Programma-impressie De conventie begint met een toewijdings- en lofprijzingsdienst op de woensdagmiddag. ’s Avonds na de officiële opening en lofprijzing spreekt ds. Pieter Kleingeld, predikant in Maassluis, over het conventiethema. Hij werkt in een kerk die een rol probeert te vervullen in de wijk. Op donderdagmorgen spreekt Rudolf Setz, oprichter van de stichting ‘Present’ en nu oprichter en werkzaam voor de stichting ‘Nederland zoekt’ . Op vrijdagmorgen belicht dr. Sake Stoppels, praktisch theoloog van de VU, het thema vanuit theologisch perspectief. Op donderdagdagavond is er een ontspannen programma met een optreden van de band ‘Trinity’. Verder betekent de conventie: lofprijzing, meditatie, vieren, luisteren, stilte en ontmoeting. Werkgroepen Vanaf donderdagmiddag kunt u deelnemen aan een van de werkgroepen. Ook dit voorjaar is er weer een breed aanbod van werkgroepen. Kinderen en tieners volgen een eigen programma met de ‘staffers’ van de CWJ. CWJ staat voor Charismatische Werkgemeenschap Jeugd. Het jeugdprogramma biedt inhoud, spel en ontmoeting. Voor de jongvolwassenen wordt een apart programma georganiseerd. Baby’s en peuters zijn alle dagen gedurende het programma welkom in de crèche. Kamperen, logeren, inschrijven Het is mogelijk voor één of meerdere dagen mee te doen. De kampeervoorzieningen zijn van goede kwaliteit. Er is plek voor 1500 deelnemers, waarbij er ook op beperkte schaal interne accommodatie beschikbaar is. Meer informatie is te vinden op: www.cwncwj.nl, of te verkrijgen per email: cwn.org@ dbinet.nl of telefoon: 0184-662048 De CWN De Charismatische Werkgemeenschap Nederland is een enthousiaste interkerkelijke beweging van kerkelijk betrokken mensen, die gericht is op de charismatische vernieuwing van de kerken. Twee keer per jaar rond Hemelvaart en in de herfstvakantie - is er een landelijke meerdaagse bijeenkomst, een ‘conventie’. Inspiratie en heelwording De CWN heeft speciale aandacht voor het werk van de heilige Geest: inspiratie, geloofsverdieping en openheid voor geloofservaringen (de ‘gaven van de Geest’). In het pastoraat en de vieringen ligt de nadruk op heelwording en op verdieping van de liturgie. Voorbede neemt een belangrijke plaats in. De gemiddelde CWN-er is jong, want kinderen en tieners nemen vaak enthousiast hun ouders mee, in plaats van andersom!

Kindercarnaval Delden 2012 De Stichting Kindercarnaval Delden kijkt terug op een fantastisch en geslaagd kindercarnaval in Delden. De optocht was dit jaar grandioos met enorm veel deelnemende kinderen. Allemaal vrolijk uitgedost en velen met een versierde step, fiets of kar. Daarnaast waren er ook vele sponsoren in de optocht aanwezig en natuurlijk de grote wagens en loopgroepen. Vele kinderen zwaaiden vanaf de wagens of vanuit de loopgroepen de menigte toe. Na de optocht was er wederom enorm veel belangstelling in de feesttent. Ondanks dat de tent dit jaar bijna 2x zo groot was als vorig jaar, was het toch weer zo goed als vol. Alle kinderen hebben genoten en goed meegezongen en gedanst met de ‘Aartje Twinkel Show’ en ook met de carnavalsdisco hebben alle kinderen een grote polonaise gelopen. Helemaal geweldig. De Stichting Kindercarnaval Delden zal ook in 2013 weer van zich laten horen. Het Kindercarnaval zal dan gevierd worden op zaterdag 9 februari 2013! Noteer deze datum alvast in uw agenda. Uiteraard wil het bestuur van de Stichting Kindercarnaval Delden nog een aantal mensen en bedrijven bedanken voor de (financiële) bijdrage aan het kindercarnaval: Allereerst natuurlijk alle kinderen die, samen met hun ouders, de meest fantastische creaties hebben laten zien tijdens de optocht. Alle verenigingen en groepen die een wagen hebben gebouwd of een loopgroep hebben gevormd en zo de optocht nog mooier en glansrijker hebben gemaakt (oa. Schuttersvereniging, Voetbalvereniging Rood Zwart (3 elftallen!), Deldense Handbal Vereniging, SV Delden, Korfbalvereniging Zwart Wit en Carnavalsvereniging De Piep’n Schnieders) De sponsoren die prijzen beschikbaar hebben gesteld voor de optocht en de kleurplaten: Speelboerderij ’t Höfke, Restaurant Het Wapen van Delden, Iedereentaart.nl, Annette Lamers, Anne IJs en Koffie. De (hoofd-)sponsoren: La Luna, Country Wishes, Hofweekblad / Drukkerij Unaniem, Bouwbedrijf Lammersen, Dlicato, Efftink Dames en Herenmode, John Peper Installatietechniek, Catalpa De Speeldoos, Euverman & Nuyts, makelaars in Twente, Morssinkhof Groep, Elektrospeciaalzaak Bas Baake, Keurslager Jan Visschedijk, Staalbouw Twente, Rotonde International, DeldenVast, VH Reclameontwerpers, Eetcafé Harlekijn-Smitties, Hardickx Vastgoedontwikkeling, Ravo GmbH, Fortezz Enschede, Grillroom Pizzeria Femi’s, hansbaake.nl, Morssink Bouwmaterialen, Venhoeven Bentelo, Fotostudio Delden, De Boemel, KDV Daantje, Carnavalsland en natuurlijk alle overige sponsoren en donateurs! Nogmaals allemaal vriendelijk bedankt en we hopen in 2013 weer een beroep op bovenstaande verenigingen, bedrijven en personen te mogen doen. Graag tot zaterdag 9 februari 2013! Stichting Kindercarnaval Delden


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 13

Dinsdagavondlezing NIVON Gesprekskring ‘Religie zonder God’

Polderman tuigt af!

Goor - Op vrijdag 9 maart is de Zeeuwse cabaretière Katinka Polderman te gast in De Reggehof te Goor met alweer haar derde programma ‘Polderman tuigt af’. Katinka is onverstoorbaar, gortdroog, subtiel en lomp, hilarisch en ontroerend. En dat allemaal tegelijk. Haar rake observaties, haar zelfspot, haar grote taalgevoel, haar engagement en haar oorspronkelijke liedjes, maken Polderman tot een van de meest intrigerende cabaretiers van dit moment. Aanvang: 20.00 uur. Pers en publiek waren laaiend enthousiast over ‘Polderman’ en de opvolger ‘Polderman Kachelt door’. De laatste werd zelfs genomineerd voor de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop. En nu is er de derde: ‘Polderman Tuigt Af’. Lachend kijkt Polderman naar de opsmuk om zich heen en vraagt zich af: “Is dit nou normaal?” Tijd om de boel eens flink af te tuigen. Tijd om de chaos terug te brengen tot overzichtelijke, menselijke proporties. Met de ronkende shovel en de zachte plumeau, met de Franse slag en gezond Zeeuws verstand. Met de gratie van een havenarbeider en het karakter van een goed biertje: stevig in het begin, daarna prikkelend en met een zachte, verfrissende afdronk. Kaarten à € 17,00

Klein Duimpje De Musical: Een reusachtig mooie voorstelling voor groot en klein

Na de sprookjes Roodkapje, Hans & Grietje en De Gelaarsde Kat brengt Van Hoorne Theaterproducties het bekende verhaal van Klein Duimpje tot leven. Geert Hoes en Sita Vermeulen brengen op zaterdag 10 maart om 14.00 uur samen met een aantal bekende Van Hoorne gezichten het sprookje van Klein Duimpje op geheel eigen wijze op de planken in De Reggehof te Goor. Klein Duimpje De Musical is het vierde

Afdelingsavond NBvP Vrouwen van Nu Diepenheim Dinsdag 6 maart om 20.00 uur is de volgende afdelingsavond van de Vrouwen van Nu in de Molenaarshof met als gast dhr. De Haan. Hij geeft uitleg over tafelculturen. Waar komt het woord damast vandaan? Hoe is het servet ontstaan? Sinds wanneer eten we met mes en vork? Hoe houd je correct je wijnglas vast? Wat mag ik met mijn handen eten? Hoe is de tafeletiquette? Aan het eind van de avond weet u op deze vragen het antwoord en kunt u zelfs bij de koningin aanschuiven zonder fouten te maken…. Graag tot ziens, introducés zijn altijd welkom!

Nieuwe site kinderboerderij het Kukelnest

Goor - Zo….eindelijk, het is zover, de nieuwe site van de kinderboerderij is er. De naam blijft hetzelfde www.hetkukelnest. nl, maar het ziet er weer als nieuw uit, met de nieuwste nieuwtjes en alles wat de Kukelnesters denken en iedereen willen laten weten. Ellen Workel en Edu Hoek gaan samen de site beheren en iedereen die een nieuwtje heeft of iets leuks weet te vertellen over het Kukelnest kan reageren. Per 1 maart, als het nieuwe seizoen begint kan iedereen de nieuwe site bekijken. Iedereen is welkom en zeker met goede tips en ideeën.

theatersprookje op rij en het beroemde sprookje komt dit seizoen tot leven in een spannende familiemusical met Geert Hoes en Sita Vermeulen in de hoofdrol. Ondersteund door een grote dosis humor, indrukwekkende decors en swingende muziek is Klein Duimpje De Musical een reusachtig mooie voorstelling voor groot en klein. Het verhaal In een vergeten dorpje, ergens ver weg woont Klein Duimpje met zijn vader en moeder. Het leven gaat zijn gang en er gebeurt weinig bijzonders. Tot er op een dag een bericht van het Koninklijk kasteel het dorp bereikt. De dochter van de koning is gevangen door een gevaarlijke reus en de koning roept alle mannen uit het land op om haar te bevrijden. Wie het lukt, zal met de prinses mogen trouwen en de rest van zijn leven mogen wonen in het kasteel. Klein Duimpje twijfelt geen moment en gaat het grote avontuur tegemoet. Maar lukt het hem om de reus te verslaan en zijn de beroemde Zeven Mijlslaarzen wel echt zo snel als men beweert… Verkleedwedstrijd Elk bezoekertje die verkleed naar de voorstelling komt, maakt kans op een fantastische sprookjesprijs. Verklede kinderen, als prins, prinses of ander sprookjesfiguur, kunnen zich voor aanvang van de voorstelling melden bij de sprookjesbalie in de foyer van De Reggehof. Na afloop van de voorstelling ontvangt het leukst verklede bezoekertje een sprookjespakket van één van de acteurs op het podium. Kaarten à € 19,50 | € 14,50 t/m 15 jaar). Op de middag van de voorstelling is de theaterkassa vanaf één uur voor aanvang geopend. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.reggehof.nl/theater en bij de theaterkassa die op werkdagen geopend is van 09.00 tot 16.00 uur en bereikbaar via 0547 284 880.

HV Bentelo versterkt zich met topspeelster Muriël Messchaert Bentelo - HV Bentelo heeft zich voor komend seizoen kunnen versterken met Muriël Messchaert. De linkshandige speelster is afkomstig van landskampioen MizuWaAi/Dalfsen. De 22-jarige landskampioene had aanbiedingen van diverse clubs, maar besloot te kiezen voor de Twentse Eerste divisie club. Het kunnen handballen in de regio van haar huidige woonplaats, de sfeer en uitstraling van de club, het enthousiasme van de groep en het kunnen werken met Arjan Averink, een trainer die ze kent gaven de doorslag. Messchaert is oorspronkelijk afkomstig van DHV uit Delden en speelde daarna bij Olympia, E&O en Dalfsen. Met de laatstgenoemde club werd ze afgelopen jaar landskampioen en veroverde ze de Super Cup. Messchaert speelde ook ruime tijd voor de Handbal Academie en speelde 6 Ainterlands. Arjan Averink is blij een ervaren speelster als Muriël te kunnen inlijven. “Dit is voor een club als Bentelo uniek, de kans om een speelster met zoveel ervaring in te kunnen lijven krijg je niet elke dag. Ik weet niet precies hoeveel wedstrijden, maar ik weet wel dat ze zowel met E&O als met de Handbal Academie en Dalfsen Europees handbal heeft gespeeld. Het mooie van Muriël is dat ze rustig is en dit ook uitstraalt, en juist die rust is iets wat onze groep op dit moment mist. Naast haar tactische kwaliteiten is ze snel, bewegelijk, heeft een goed schot en is op verschillende posities inzetbaar. Voor ons is de komst van Muriël een lot uit de loterij.”

Dameskaarten sv Hector

Goor - De uitslag van het kaarten op donderdag 23 februari was als volgt: 1e Rita Wenderman 406 2e Rieky Nijenhuis 424 3e Tim Hazenkamp 496 4e Heidy Oolbekkink 531 5e Dinie Redeker 535

Hengelo - Alain de Botton schreef in 2011 ‘Religie voor atheïsten’. Hij verwerpt het geloof in God maar meent wel dat er in de religies veel te vinden is dat waardevol is en behouden zou moeten blijven. Koert van der Velde schreef eveneens in 2011 ‘Flirten met God’. Hij voert daarin een pleidooi voor een religiositeit zonder geloof. Waarom zou een religieuze ervaring onvermijdelijk de ballast die de wereld van het geloof is met zich mee moeten brengen? Al eerder (namelijk in 2005) deed Piet Winkelaar een soortgelijke poging in ‘Anders dan we denken’. Wat zeggen we in een geloofsgemeenschap van deze a-gelovige religiositeit en deze religie voor atheïsten? Deeln(e)m(st)ers ontvangen van tevoren teksten om zich voor te kunnen bereiden op de bijeenkomsten. De gesprekskring: ‘Religie zonder God’ op dinsdagen 6 en 20 maart en 3 april, ‘s ochtends van 10.00 - 11.30 uur of ‘s avonds van 20.00 - 21.30 uur. Plaats: Remonstrantse kerk, Woltersweg 11, Hengelo. Opgave: F. Knoppers (fknoppers@hetnet.nl; tel: 055-5786818 of 06 22 13 56 13). Kosten: vrijwillige bijdrage. Zie ook: www.remonstranten.org/twente.

Netwerken tijdens Vrouwendag 2012 Borculo - Op donderdagmiddag 8 maart wordt op Erve Zurel te Borculo de Dag van de Vrouw gevierd. Dit jaar is de 100ste keer dat deze dag in Nederland gehouden wordt. De organisatoren van de Vrouwendag in Borculo, Karin Oonk en Clare Zurel, willen middels dit netwerkevenement de vrouwelijke ZZP-er inspireren. De middag biedt de vrouwelijke ondernemer de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en tevens te ervaren dat wanneer krachten gebundeld worden je mogelijkheden onbeperkt zijn. Het thema van deze middag is ‘Verbinding, vrouw als ZZP-er, je hoeft het niet alleen te doen’. Vaak staan ondernemers er niet bij stil dat samenwerking een ingrediënt is voor succesvol ondernemen. Met name vrouwen hebben vaak het gevoel dat ze het alleen moeten doen, terwijl juist de kracht van de vrouw zit in het samenwerken, samen delen en verbinden. Erve Zurel heeft voor dit jaarlijkse evenement twee sprekers uitgenodigd. Paula Timmermans van Centrum Goud uit Eibergen spreekt over de mooie kant van het volgen van je droom als zelfstandige, maar laat ook zien hoe je kunt omgaan met tegenslag. Annet Nijhof van Vlinderwiel uit Almelo laat zien dat verliezen, loslaten en opnieuw creëren essentieel zijn voor jouw ondernemerschap. Ze laat je zien hoe je jouw unieke kwaliteiten kunt laten bloeien. Beide lezingen zijn interactief opgezet om de deelnemers te laten ervaren wat verbinding kan doen om hiermee de volgende stap te zetten in succesvol ondernemen. Zie ook ervezurel. nl/agenda.php.

Hengelo - De Groningse natuurfotograaf Arjen Drost houdt een prachtige presentatie over: Tien Arctische zomers”. Arjen Drost publiceert veel over de poolgebieden als gids. “Mijn verblijf op Spitsbergen in 2010 was mijn 10e bezoek aan deze noordelijke archipel. De eerste drie zomers kwam ik daar als doctoraalstudent en heb ik onderzoek gedaan naar Brandganzen met Maarten Loonen. Voor mijn derde seizoen werd ik gevraagd om als gids te gaan werken voor Oceanwide Expeditions zodra m’n onderzoek klaar was. Dit bleek veel leuker dan het doen van onderzoek. De daarop volgende zomers bracht ik dus grotendeels op een schip door, varend rond Spitsbergen. De laatste seizoenen heb ik een aantal verschillende dingen gedaan, kamperen tijdens een onderzoeksexpeditie, zeilen op een boot met toeristen en kamperen met een groep toeristen. Gedurende deze maanden heb ik vele bijzondere dingen beleefd. Ik heb mooie vogels gevonden, het verlaten landschap van de poolwoestijn ervaren, de onverwachte schoonheid van de toendra ontdekt en mooie ontmoetingen gehad met walrussen, ijsberen en zelfs met de zeer zeldzame Groenlandse walvis. Deze lezing is anders van opzet dan mijn andere lezingen, die allemaal een biologisch thema hebben.” Tijdens deze lezing neemt gids Arjen u mee op reis naar de afgelegen plekken boven op onze wereld: het Noordpoolgebied. Dinsdag 6 maart, 20.00 uur. Entree € 4,- voor leden, € 5,- voor niet-leden, koffie of thee inbegrepen. Nivon Centrum, Lodewijkstraat 1, Hengelo.

Vrijwilligerswerk: wel eens aan gedacht? Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente geeft antwoord op allerlei vragen rondom vrijwilligerswerk. U kunt er ook terecht als u vrijwilligerswerk zoekt. Organisaties zoeken vrijwilligers voor de volgende functies: Bemiddelaar Hof van Twente: De doelstelling is bewoners helpen door bemiddeling bij burenruzies. Taken: Het voeren van gesprekken met bewoners die bemiddeling aanvragen. Het begeleiden van bemiddelingsgesprekken. Het bijwonen van team-overleggen. Tijd: 4 – 8 uur per maand. Meer informatie: SCW Gorssel, Gertjan Krediet. Email: gj.krediet@ buurtbemiddelinghvt.nl. Telef: 06-19201295. Activiteiten voor jonge mantelzorgers. Vrijwilligers gezocht vanaf 18 jaar voor het organiseren van ontspanningsactiviteiten voor kinderen die zorgen! Samen met anderen twee-drie keer per jaar activiteiten organiseren en uitvoeren voor jonge mantelzorgers, getraind en begeleid door beroepskrachten. Voor meer informatie kunt u/jij terecht bij Wesley Elfers, Stg Informele Zorg Twente, telefoon 06-1070618 of mail naar w.elfers@ siztwente.nl www.siztwente.nl Tracing. Het Nederlandse Rode Kruis zoekt vrijwilligers die personen bijstaan die het contact zijn verloren met familieleden als gevolg van een gewapend conflict of sociale en/ of maatschappelijke omstandigheden. Voor nadere informatie: de heer J. van de Woord, telefoon 06-49251035 of jvandewoord@redcross.nl. www.rodekruis.nl/twente Mensenrechtenactivist. Amnesty International Hof van Twente wil de werkgroep weer nieuw leven inblazen en zoekt hiervoor een enthousiast iemand. Bent u iemand die o.a. acties en collectes wil organiseren? Bel met Wim Petersen, 074-3762786 of mail hem, wim.amnesty.hvt@live.nl. www.hofvantwente.amnesty.nl Meer weten? info@vrijwilligerswerkhofvantwente.nl Bezoek ook de nieuwe website voor onder meer het overzicht van alle vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerswerkhofvan-twente.nl. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente vindt u aan de Herman Heijermansstraat 36 in Goor, tel. 0547 260 100. Of bij het VIP op vrijdag in de bibliotheek van Goor van 10.30 tot 11.30 uur.

Wereldgebedsdag 2 maart Wereldgebedsdag is een wereldgebeuren en valt altijd op de eerste vrijdag in maart. Dit jaar is dit op vrijdag 2 maart. In vele kerken in de wereld wordt er door mensen in dezelfde 24 uur gebeden in samenkomsten en worden noden van de wereld voor God gebracht. In vele kerken zijn vrijdagmiddag of -avond gebedsdiensten of samenkomsten op oecumenisch niveau. Overal wordt er op hetzelfde tijdstip gebeden. Het thema dit jaar is: “Gerechtigheid voor allen”. Dit jaar is het thema aangedragen door vrouwen uit Maleisië. Het jaarlijks vieren van deze gebedsdag geeft uiting aan het onderlinge gevoel van verbondenheid en maakt ons dankbaar om deel uit te mogen maken van de wereldorganisatie. “Samen bidden, samen vieren en samen delen”. In Delden organiseert de Raad van Kerken twee vieringen op 2 maart. Een samenkomst in de Driekoningen kapel van het verpleeghuis om 15.00 uur en ‘s avonds een bijeenkomst in de Oude Blasiuskerk aan het kerkplein om 19.30 uur. Nog altijd is het samen bidden een waardevolle kracht in ons leven. In onze regio is er diezelfde avond op 2 maart om 19.00 uur een Wereldgebedsdienst in de H. Petrus & Pauluskerk in Hengevelde. Ook in deze kerk zijn mensen uitgenodigd om samen te bidden en te delen met elkaar.

Cogas neemt eerste elektrische auto in gebruik

Cogas heeft deze week haar eerste elektrische auto in gebruik genomen. Het gaat om een Renault Fluence Z.E. Cogas wil hiermee bijdragen aan een duurzamere samenleving. Elektrisch rijden is veel minder belastend voor het milieu dan het rijden op traditionele brandstoffen en is bovendien stil en zuinig. Met name het milieuaspect is voor Cogas van belang. Michiel Kirch, directeur Cogas: “Cogas wil investeren in een duurzame en energie-efficiënte maatschappij. We zijn sinds 2009 partner in overlegstructuren over elektrisch rijden. Met de aanschaf van de elektrische auto willen we bijdragen aan een verdere vermindering van de uitstoot van CO2 en fijnstof.” De Renault Fluence Z.E. is 100% elektrisch en kan een afstand van 150 kilometer afleggen, mits de accu volledig is opgeladen en afhankelijk van de weersomstandigheden. Cogas wil de komende tijd ervaring opdoen met elektrisch rijden. De elektrische auto wordt hoofdzakelijk ingezet ten behoeve van medewerkers die korte afstanden moeten overbruggen. Afhankelijk van de ervaringen met de Renault Fluence en de verdere ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s, overweegt Cogas in de toekomst meerdere elektrische auto’s aan te schaffen. Het opladen van de elektrische auto kan Cogas voor het kantoorpand aan de Rohofstraat. Daar heeft Cogas in juli 2011 al een oplaadpunt voor elektrische auto’s geplaatst. Dit was het eerste oplaadpunt voor elektrische auto’s in Almelo. Cogas neemt deel in de stichting E-Laad. Deze stichting is een initiatief van de landelijke elektriciteitsnetbeheerders. De elektriciteitsnetten in Nederland behoren tot de betrouwbaarste van de wereld. Als Nederland in de toekomst overschakelt op elektrisch rijden, willen de netbeheerders dat graag zo houden. Daarom investeert Cogas voortdurend in het up-to-date houden van haar elektriciteitsnetten. Momenteel rijden in Nederland ongeveer 1000 elektrische auto’s. Dit worden er snel meer de komende jaren. Een belangrijke doelstelling van E-laad is inzicht verkrijgen in de invloed van elektrisch vervoer op de elektriciteitsnetten.

Thomas John Müller lanceert eerste boek Hengelo - De digitale cursus Presentatie Power, geschreven door Thomas John Müller van het bedrijf Viewnetix, vormt de basis van dit nieuwe boek. Vanaf maart 2012 verwacht Müller tegemoet te kunnen komen aan de vragen van zijn lezers met de publicatie van het boek. Naast een aangepaste versie van de digitale cursus vinden lezers in het boek extra opdrachten en ideeën om iedere presentatie tot een succes te maken. Müller heeft een jarenlange ervaring met het maken en geven van presentaties. Als schrijver geeft hij anderen nu de mogelijkheid om van deze kennis gebruik te maken. Met zijn bedrijf Viewnetix biedt de Hengeloër zijn kennis, presentaties maken en geven met behulp van de computer, aan in vijf verschillende talen. Het boek is tot stand gekomen tijdens de cursus Selling Yourself the Dream, onder leiding van Mary-Rose Kolkman, waarin mensen een persoonlijk project inzetten om deze binnen een half jaar te realiseren. Müller nam tijdens dit project zijn digitale lessenreeks Presentatie Power onder de loep en komt nu met nieuwe ideeën om mensen van dienst te zijn bij het maken en geven van presentaties. De uitgave van dit boek is Müllers eindresultaat van deze cursus. Vanaf maart is het boek te bestellen via de website www.viewnetix.nl. Tekst: Silvia Temmink


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag 298februari Woensdag februari2012, 2012,pag. pag.14 5

Adressen en telefoonnummers

Aanpassing Bomenverordening Hof van Twente

Werkbezoek college van B&W

Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor

De Bomenverordening van gemeente Hof van Twente is op een aantal onderdelen gewijzigd. De kapvergunning is opgenomen in de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Deze wet bevat regels voor de omgevingsvergunning en de handhaving daarvan. De voormalige kapvergunning is hierin ook opgenomen en heet nu een omgevingsvergunning voor de activiteit kappen.

Op 24 februari 2012 bezocht het college van burgemeester en wethouders de bedrijven Wiemerink De échte Groenteman en Shoeby/Lake Side in Goor.

E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86 Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen, gevonden huisdieren) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827

Fiets vermist of verloren?

Voor het kappen van bomen moet in veel gevallen een omgevingsvergunning voor de activiteit kappen worden aangevraagd. Hiervoor kunt u terecht op de website www.omgevingsloket.nl. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de gemeente. Er zijn ook enkele gevallen waarvoor u geen vergunning nodig heeft. Voor het kappen van solitaire bomen in de kernen was dit onder voorwaarden al mogelijk. Dit is in de nieuwe verordening uitgebreid naar het buitengebied. Hieronder staan de voorwaarden voor het vergunningsvrij kappen. Vergunningsvrij kappen is alleen mogelijk als aan alle volgende voorwaarden wordt voldaan: • De dwarsdoorsnede van de stam is niet meer dan 40 centimeter (omtrek 125,6 cm) gemeten op 1.30 meter hoogte boven het maaiveld. • De boom is een solitaire boom en maakt geen onderdeel uit van een groeps-, rij- of singelbeplanting. • De boom is geen eigendom van de overheid. • Voor de volgende bomen die voldoen aan de hierboven genoemde voorwaarden is geen kapvergunning (Wabovergunning) nodig.

Amberboom Apenboom Berk Boomhazelaar Ceder Conifeer Cipres Den Els Es Esdoorn Fruitbomen Gouden regen Larix Lijsterbes

(Liquidambar) (Araucaria araucana) (Betula) (CorylusColurna) (Cedrus) (Coniferae) (Cupressaceae) (Pinus) (Alnus) (Fraxinus) (Acer) (Appel, Peer, Pruim, Kers) (Laburnum) (Abietaceae) (Sorbus)

Meidoorn Plataan Populier Sierappel Sierkers Sierpeer Sierpruim Spar Trompetboom Tulpenboom Valse acacia Valse christusdoorn Beverboom Walnoot Wilg

(Crataegus) (Platanus) (Populus) (Malus) (Prunus) (Pyrus) (Prunus) (Picea) (Catalpa) (Liriodendron) (Robinia) (Gleditsia) (Magnolia) (Juglans) (Salix)

Wiemerink De échte Groenteman is een familiebedrijf dat begin 19e eeuw is opgericht en sinds jaren 50 gevestigd op de huidige locatie aan de Grotestraat. Gert Jan Wiemerink is vanaf 1997 eigenaar van de zaak. In september 2011 zijn vier lokale ondernemers, waaronder Wiemerink, een webwinkel gestart onder de naam TwenteVers. Groenteman Wiemerink, Bakkerij Nollen, Slagerij Kastelein en De Zuivelhoeve Goor trekken gezamenlijk op en bieden via de webwinkel versproducten aan die online besteld kunnen worden en bezorgd worden. De producten worden aangeboden voor dezelfde prijzen als in de winkel.

De gemeenteraad heeft de ‘Bomenverordening Hof van Twente 2012’ vastgesteld die in werking treedt op 1 maart 2012. De bomenverordening ligt 6 weken ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis in Goor.

Gemeente verkoopt kleine restgronden Inwoners van Hof van Twente met een klein perceel grond van de gemeente aangrenzend aan hun eigen perceel, kunnen deze grond kopen van de gemeente. Het gaat dan om percelen die de gemeente niet nodig heeft. De gemeente wil deze gronden onder andere verkopen om onderhoudskosten terug te dringen. Daarnaast gaat de gemeente in 2012 inventariseren welke gemeentegronden oneigenlijk in gebruik zijn. Het is mogelijk dat een deel van deze gronden, na toetsing aan de regels, verkocht of verhuurd wordt. Als de gemeente de grond nodig heeft voor uitoefening van haar publieke taken kan de gemeente de grond laten ontruimen, zodat de percelen weer onderdeel uitmaken van de openbare ruimte. De kleine percelen (restgronden) kunnen verkocht worden als tuin maar als de grond een woonbestemming heeft mag de grond ook bebouwd worden. Voorwaarden en mogelijkheden zijn op te vragen bij de gemeente. Als verkoop van de restgrond niet mogelijk is, is het mogelijk om de grond van de gemeente te huren. De gebruiksmogelijkheden van het perceel restgrond worden dan in de huurovereenkomst vastgelegd.

Dan kunt u op vrijdag 13 april aanstaande tussen 15.00 uur en 18.00 uur een kijkje nemen op de werf van de gemeente Hof van Twente aan de Patrijzenstraat 1a te Goor. De fietsen die in bovenvermelde periode gevonden zijn in de gemeente kunnen dan opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar. U kunt uw fiets weer meenemen op vertoon van de melding die u van de gemeente ontvangen heeft. Er zal geen particuliere verkoop van de fietsen plaatsvinden. Bent u niet meer in het bezit van de melding of heeft u nog geen melding gedaan dan kunt u contact opnemen met de gemeente Hof van Twente, telefoon 0547-858585.

De gemeente hanteert twee vaste grondprijzen voor percelen tot 200 vierkante meter. Voor percelen zonder bouwmogelijkheden wordt een grondprijs van € 56,- per m2 gehanteerd. Voor percelen met bouwmogelijkheden is de grondprijs € 96,- per m2. De huurprijs voor restgronden is € 2,- per vierkante meter. Per huurovereenkomst geldt een minimale huurprijs van € 25,- per jaar met een contractduur van vijf jaar. De verkoop- en verhuurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd op basis van de consumentenprijsindex, vastgesteld door het CBS. In de Beleidsnotitie Restgronden die op 21 februari 2012 door het college is vastgesteld, zijn de uitgangspunten en regels voor verkoop en verhuur vastgelegd. De beleidsnotitie is te vinden op de website van de gemeente www.hofvantwente.nl. Als inwoners een aangrenzend perceel willen kopen kunnen zij het aanvraagformulier aankoop restgrond downloaden van de website (te vinden onder digitaal loket, groenstroken en restgronden). De Beleidsnotitie ligt zes weken ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis in Goor. De gemeente gaat gebruikers die oneigenlijk gebruik maken van gemeentegrond aanschrijven. De gemeente wil inzicht krijgen in de grondposities van de gemeente voor een juist beeld van de eigendomsverhoudingen. Het is mogelijk dat een deel van deze gronden na beoordeling aan de hand van de toetsingscriteria alsnog verkocht of verhuurd kunnen worden. Als de gemeente de grond nodig heeft voor uitoefening van haar publieke taken vordert de gemeente de grond terug en moet deze ontruimd worden.

Woensdag 21 maart 2012 19.30 uur

Hof van Twente

Antwoordstrook

De winkels Shoeby/Lake Side zijn in september 2010 geopend aan de Grotestraat in Goor door Maarten Plevier en Marsha Kremer. Het betreffen twee individuele winkels met een eigen doelgroep en formule, waarbij Shoeby zich richt op betaalbare kleding voor het hele gezin en Lake Side gespecialiseerd is in jeans. Shoeby/Lake Side heeft in korte tijd al voor veel activiteit gezorgd in het centrum van Goor en zoekt daarbij ook samenwerking met andere detaillisten. Beide ondernemers zijn door de leden van Goor Collectief genomineerd voor de titel ‘Ondernemer van het jaar 2011’. De derde genomineerde, Berenpas Aerospace, is op 8 januari 2012 tijdens de nieuwjaarsreceptie van Goor Collectief verkozen tot ‘Ondernemer van het jaar’ door de aanwezige leden van Goor Collectief. Gert Jan Wiemerink en Maarten Plevier zijn betrokken bij het opstellen van het masterplan centrum Goor door als lid van de projectgroep te fungeren en ze zijn beide actief bij ondernemersvereniging Goor Collectief.

Rectificatie publicatie Hofnieuws Inspraakprocedure Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Onderstaand artikel is 22 februari j.l. gepubliceerd in het Hofnieuws. Het genoemde email-adres is echter niet correct. PHS-CON@minienm.nl moet zijn PHS-GON@minienm.nl

Inspraakprocedure Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit programma wordt in opdracht van het ministerie uitgevoerd door ProRail. Hierbij wordt samengewerkt met NS en KNV Spoorgoederenvervoer. Om de doorstroming van het goederenvervoer te bevorderen is het de bedoeling om één route door Oost-Nederland te laten lopen. Dinsdagavond 7 februari vond een informatieavond plaats in het gemeentehuis in Goor om omwonenden en andere belanghebbenden te informeren over PHS en de onderzoeken die plaatsvinden in de regio.

Wat betekent het Programma Hoogfrequent Spoor voor u als inwoner van Hof van Twente?

Politiek Café

Gemeente Hof van Twente,

Café De Hagmöll

(een postzegel is niet nodig)

Communicatie Antwoordnummer 233, 7471 DK GOOR

Op dit moment rijden er geen goederentreinen op de spoorlijn tussen Zutphen en Hengelo (de Twentekanaallijn), op enkele treinen van Elementis na. Voor deze spoorlijn wordt nu, naast andere tracés, onderzocht of en op welke wijze er vele goederentreinen over kunnen gaan rijden. Dat kan veel gevolgen hebben voor met name inwoners van Goor en Delden, waar de spoorlijn dwars door de kern rijdt. Goederentreinen veroorzaken trillingen en produceren geluid, waar bewoners hinder van kunnen ervaren. Ook kunnen er treinen met gevaarlijke stoffen gaan rijden, waarbij het belangrijk is dat de juiste veiligheidsmaatregelen worden getroffen en nageleefd.

In welk stadium is het Programma Hoogfrequent Spoor? ProRail onderzoekt en werkt de komende jaren in opdracht van het ministerie diverse maatregelen uit om het spoor voor de toekomst gereed te maken. De plannen zijn nog in een pril stadium. Om hoeveel treinen gaat het precies? Welke aanpassingen zijn hiervoor nodig? Deze en andere vragen worden nog onderzocht. Bij de onderzoeken zijn leefbaarheid en het milieu belangrijke onderwerpen, net als optimale benutting van de Betuweroute en goederenvervoer via de binnenvaart. U kunt voor meer informatie kijken op www.prorail.nl/phs.

Onze Lieve Vrouwestraat 2, Bentelo

Wanneer en op welke wijze kunt u op dit moment uw mening geven?

Op woensdag 21 maart 2012 organiseert

Wilt u daarvoor van tevoren uw onderwerp

gemeente Hof van Twente voor de vijfde keer

doorgeven? Dat kunt u doen met onderstaande

een politiek café. U bent om 19.30 uur van

antwoordkaart maar u kunt uw onderwerp ook

harte welkom in café De Hagmöll,

doorgeven via mail.

Onze Lieve Vrouwestraat 2 in Bentelo. :: e-mail: h.rothman@hofvantwente.nl Journalist/columnist Theo Hakkert is

:: telefonisch: 0547-858585 (Hetty Rothman)

gespreksleider tijdens deze avond en zal

:: schriftelijk: door de onderstaande

u uitnodigen om deel te nemen aan het politiek

antwoordstrook op te sturen naar:

debat.

Gemeente Hof van Twente, Communicatie Antwoordnummer 233,

:: Onderwerpen? De gemeenteraadsleden willen graag van

7471 DK GOOR (een postzegel is niet nodig)

u weten wat er bij u leeft en waarover u met hen wilt praten.

We zien u graag op 21 maart 2012

:: Naam :: Adres :: Wil graag het volgende onderwerp aan de orde stellen tijdens het Politiek Café op 21 maart 2012

Eind 2011 is de inspraakprocedure voor de Ontwerp Notitie Reikwijdte en Detailniveau ‘Goederenroutering OostNederland’ (Notitie R&D) gestart. In deze notitie staat de aanpak van de studies voor de Milieueffectrapportage (MER), de varianten die worden bestudeerd en hoe gedetailleerd deze varianten worden bestudeerd, beschreven. U kunt uw mening geven op drie formele inspraakmomenten: bij de start van de onderzoeken (nu), als de resultaten van de MER-onderzoeken beschikbaar zijn (tweede kwartaal 2013 en bij het Ontwerp Tracébesluit (2016). De minister van Infrastructuur en Milieu betrekt de ingediende zienswijzen en reacties van de adviseurs en bestuursorganen bij de vaststelling van de definitieve notitie R&D. Deze notitie is de basis voor het Milieueffectrapportage (MER). De definitieve Notitie R&D wordt in het voorjaar van 2012 gepubliceerd. U kunt de inspraakprocedures gebruiken om uw mening (zienswijze) te geven en voorstellen in te dienen. Op de Ontwerp Notitie Reikwijdte en Detailniveau (R&D) kunt u individueel of gezamenlijk met anderen nog tot en met 15 maart 2012 schriftelijk of mondeling reageren.

U kunt uw schriftelijke reactie sturen naar: Ministerie van Infrastructuur en Milieu Programma Hoogfrequent Spoorvervoer T.a.v. mevrouw C. van Schaik Kamer D03.13 Postbus 20901 2500 EX Den Haag Ook kunt u uw mening (zienswijze) indienen via e-mail: PHS-GON@minienm.nl Mondeling kunt u reageren via het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, mevrouw C. van Schaik, op telefoonnummer 070 456 7374.


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag 298februari Woensdag februari2012, 2012,pag. pag.155

Inloopbijeenkomst ontwerpen KunstWerk Diepenheim De ontwerpen voor het project KunstWerk Diepenheim zijn in concept gereed. Tijdens een inloopbijeenkomst op maandag 12 maart van 18.30 tot 21.30 uur in voormalig herberg De Pol in Diepenheim kunnen belangstellenden kennis nemen van de ontwerpen. Tijdens deze avond presenteren wij u de ontwerpen van het totale plangebied: de inrichting van de openbare ruimte, het architectonisch ontwerp en nieuwbouw/verbouwplannen voor Ottenhuis, diepvrieshuisje, herberg De Pol, nieuwbouw zaal, Maalderij, Kunstwerkplaats en gastateliers (artists in residence), de verbouw van het pand van de Kunstvereniging aan de Grotestraat en de Tuinen van Diepenheim. Verder wordt een concept bestemmingsplan gepresenteerd voor het gebied rond De Pol. Van 18:30 tot 21:30 uur is er de mogelijkheid om kennis te nemen van de ontwerpen tijdens een vrije inloop. Vertegenwoordigers van de gemeente, Kunstvereniging, KUNSTEN op Straat en Stichting Cultureel Erfgoed zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Op twee tijdstippen wordt een nadere toelichting verzorgd over: 19.30 – 20.00 Inrichtingsplan openbare ruimte door Jan Henk Oosterink van bureau Oosterink, 20:30 – 21:15 Architectonische ontwerpen door architect Annemiek Bleumink van bureau Kraaijvanger Meer informatie en de meest actuele stand van zaken is te vinden op de website www.kunstwerkdiepenheim.nl.

Ruimtelijke plannen Ambt Delden - Bestemmingsplan “Het Wegdam 3” in Hengevelde (onherroepelijk).

Omgevingsvergunning

Voor de volledige publicatie kunt u kijken op de gemeentelijke website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Gemeenteblad’. Deze informatie én alle overige informatie met betrekking tot ruimtelijke plannen in gemeente Hof van Twente kunt u ook op deze website vinden onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Ontheffing ex artikel 10.63, lid 2 Wet milieubeheer Ambt Delden - ontheffingen verleend voor het branden van een paasvuur van gerooid en/of snoeihout: - Bornsevoetpad 6, Ambt Delden (20-02-2012); - Kolhoopsdijk 1, Markelo (21-02-2012).

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn

Meer informatie zie: www.hofvantwente.nl/gemeenteblad.

Besluiten Algemene wet bestuursrecht Ambt Delden - Instemming verleend voor het leggen van een laagspanningskabel t.b.v. Beldsweg 14A (21-22012).

Bentelo - Vergunning oud ijzer inzameling op 24 maart 2012, Grondhuttenweg 1-c (23-02-2012)

Diepenheim - Instemming verleend voor het leggen van een laagspanningskabel t.b.v. Lochemseweg 5A (23-2-2012)

Delden

Informatie militaire oefening

- ventvergunning eieren 2 t/m 4 april (23-02-2012)

Hierbij informeren wij u over 2 geplande militaire oefeningen die gehouden worden in

Goor

en zich zal afspelen in de strook Zutphen, Hengelo (Ov), Usselo, Groenlo, Hengelo (Gld). De eenheid Cavalerieschool, instructiegroep verkenning (25 deelnemers, 10 wielvoertuigen) houdt in genoemde periode een oefening in het kader van de functionele werkzaamheden

- Vergunning Bigbandfestival in het centrum van Goor op 9 april 2012 (2e Paasdag) (21-2-2012) - Tijdelijke verkeersmaatregel t.b.v. Bigband Festival op 9 april 2012. Op deze dag zullen de volgende wegen tussen 8.00 uur en 20.00 uur afgesloten worden: - Kerkplein; - Kerkstraat, voor zover gelegen tussen de kruising met de Wheeme en de kruising met de Grotestraat; - Grotestraat, voor zover gelegen tussen de kruising met de Kerkstraat en de Posthuisstraat; - H. Heijermansstraat, voor zover gelegen tussen de kruising met de Laarstraat en de kruising met Grotestraat; - Laarstraat, voor zover gelegen tussen de kruising met de H. Heijermansstraat en de kruising met de Kerkstraat. - Tevens zullen alle zijwegen (Waterstraat, Spoorstraat, Schoolstraat en Wijnkamp) uitkomend op het afgesloten gedeelte van de Grotestraat worden afgezet. (21-2-2012)

Markelo - Vergunning gymnastiekuitvoering en loterij op 10 maart 2012, Stationsstraat 30 (17-02-2012) - Vergunning trainingswedstrijden voor wielrenners op 4, 11 en 18 maart 2012, Oomsdijk, Elsenerbroekweg, Enterbroekweg. In verband hiermee zullen op 4, 11 en 18 maart 2012 van 09.30 uur tot 13.30 uur de volgende wegen worden afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen (uitgezonderd aanwonenden): - Elsenerbroekweg; - Enterbroekweg, voor zover gelegen tussen de kruising met de Elsenerbroekweg en de kruising met de Oomsdijk; - Oomsdijk, voor zover gelegen tussen de kruising met de Enterbroekweg en de kruising met de Elsenerbroekweg. (21-02-2012) - Vergunning palmpasenoptocht op 1 april 2012 (23-022012)

Hof van Twente - Collectevergunning 20 t/m 25 mei 2013 (08-02-2012)

Meer informatie zie: www.hofvantwente. nl/gemeenteblad

Raadsvergadering gemeente Hof van Twente Hierbij wordt u uitgenodigd voor de vergadering van de raad van de gemeente Hof van Twente op dinsdag 6 maart 2012 om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, De Höfte 7 te Goor. Onderstaand treft u de agenda aan.

AGENDA: 1 2

- Opening en mededelingen - Vaststellen agenda

3

- Brandweerkazerne Goor

BESPREEKSTUKKEN:

Maximum spreektijd per fractie 5 min. Maximum spreektijd per college 18 min.

Ontvangen op

Bollenweg 17 A, Ambt Delden: het kappen en het verplaatsen van elzen en berken 15 februari 2012 Nijstadstraat 30, Diepenheim: het aanleggen van een uitrit 15 februari 2012 Dr. Schaepmanstraat 74 t/m 80 (even), J.M. de Bruijnstraat 2 t/m 86 (even), Lindelaan 68/68A, Gijminkplein 2 en 4, W. v.d. Sluisstraat 17 en 18, Goor: het slopen van 51 woningen en een school 17 februari 2012 Dr. Schaepmanstraat 74 t/m 80 (even), J.M. de Bruijnstraat 2 t/m 86 (even), Lindelaan 68/68a, Gijminkplein 2 en 4, W. v/d Sluisstraat 1 t/m 17, W. v/d Sluisstraat 2 t/m 18 en Meidoornstraat 1 t/m 63, Goor: het kappen van ca. 128 bomen 17 februari 2012 Kooidijk 4B, Markelo: het gedeeltelijk vergroten van een werktuigenberging en het verwijderen van asbesthoudende dakplaten 13 februari 2012 Larenseweg 14, Markelo: het kappen van drie bomen 16 februari 2012 Noordachtereschweg 10, Markelo: het uitbreiden van een bedrijfspand 14 februari 2012 Stokkumerweg 36, Markelo: het verbreden van de bestaande uitrit 14 februari 2012

a. de periode van 12 tot en met 15 maart 2012

• Hierbij zullen de hieronder genoemde activiteiten plaatsvinden: • Cursisten worden getraind in het verplaatsen door aangegeven gebied • Cursisten rijden overdag en ‘s avonds door het gebied; • Cursisten zullen zich verplaatsen over de verharde wegen, anders alleen dan in overleg met de eigenaar; • Cursisten zullen opstellingen betrekken, dit alleen na overleg met de eigenaar; • Cursisten verplaatsen zich gewapend rond in aangegeven gebied, echter ze gaan GEEN oefenmunitie gaan gebruiken in de aangegeven strook; • Cursisten zullen overnachten ter plekke i.o.m. eigenaar (eigenaren).

b. de periode van 27 maart 30 maart 2012 en zich zal afspelen in de strook Zutphen, Hengelo (Ov), Usselo, Groenlo, Hengelo (Gld). De eenheid 43ste brigade verkenningseskadron (30 deelnemers, 14 wielvoertuigen) houdt in genoemde periode een oefening in het kader van de functionele werkzaamheden. • Hierbij zullen de hieronder genoemde activiteiten plaatsvinden: • Tijdens deze oefening worden door de oefenleiding van de eenheid, de verkenningsploegen getest. De testen zullen bestaan uit tactisch verplaatsen en het uitvoeren van diverse verkenningen. Ook zullen de ploegen op bepaalde locaties langer verblijven, dit in de zogenaamde waarnemingsposten. Deze posten worden alleen betrokken in overleg en met toestemming van de rechtmatige eigenaar; • Oorden zullen zoveel mogelijk worden vermeden; • Zowel militairen alsook voertuigen zullen zich bewapend door aangegeven gebied verplaatsen, echter er wordt GEEN (oefen)munitie gebruikt. Door de oefenende eenheden zal in principe alleen gebruik worden gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen; indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt moeten worden, dient vooraf toestemming te worden gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein. Gebruik van oefenmunitie in de oefenstrook is niet toegestaan. Door de oefenende eenheid dient alles er aan gedaan te worden om overlast, schade en hinder aan derden te voorkomen; de terreinopzichter neemt voor aanvang van de oefening de details en bijzonderheden door met de oefenleiding en draagt zorg voor controle van de oefening. Hij controleert het netjes achterlaten van locaties.

Schaderegeling: Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims, Postbus 20703, 2500 ES Den Haag Telefoon 070 3396701

Burgemeester en wethouders gemeente Hof van Twente, 29 februari 2012

AGENDA:

AGENDA:

1. 2. 3.

1. 2. 3.

- Opening en mededelingen - Vaststellen agenda - Spreekrecht burgers over geagendeerde onderwerpen, voorafgaand aan de behandeling van elk agendapunt 4. - Vragenhalfuur 5. - Vaststelling verslag van de vergadering van 24 januari 2012 6. - Actieve informatieplicht college(leden) / terugkoppeling Gemeenschappelijke Regelingen 7. - Transities sociaal domein / presentatie Wet werken naar vermogen 8. - Raadsinformatie voortgang KunstWerk Diepenheim 9. - Raadsinformatie regionale samenwerking 10. - Raadsinformatie bezuinigingen vanaf 2013 11. - Raadsinformatie toelichting op Boardletter interim-controle 2011 12. - Sluiting

Vergadering Commissie Algemeen

De stukken liggen voor u ter inzage in de leeskamer.

Hierbij wordt u uitgenodigd voor de vergadering van de commissie Algemeen dinsdag 6 maart 2012 om 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De Höfte 7 te Goor. De commissie wordt gevraagd om advies aan de raad uit te brengen over de volgende onderwerpen:

Hierbij wordt u uitgenodigd voor de vergadering van de commissie Algemeen op woensdag 7 maart 2012 om 19.00 uur om 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De Höfte 7 te Goor. De commissie wordt gevraagd om advies aan de raad uit te brengen over de volgende onderwerpen:

Vergadering Commissie Fysiek

4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14 15. 16.

Beldsweg ong., Ambt Delden: het kappen van een wilg, twee essen en een els 4 april 2012 Graasweg 5, Ambt Delden: het kappen van een sierkers 6 april 2012 Zomerweg 5, Ambt Delden: het vergroten van een werktuigenberging 5 april 2012 tussen en aan ‘t Kermerink en O.L. Vrouwestraat, Bentelo: het kappen van drieënvijftig Amerikaanse eiken en een Zomereik 6 april 2012 Oude Bentelosestraat, grenzend aan de Bernhardstraat 47, Delden: het wijzigen van het gebruik van een perceel 31 maart 2012 Spanjerstraat 6, Delden: het bouwen van een woning 31 maart 2012 Twickelerlaan 4, Delden: het verwijderen van asbesthoudend dakbeschot van een boerderij 5 april 2012 Needseweg 1, Diepenheim: het kappen van vier berken en twee populieren 6 april 2012 De Havezate 28, Goor: het bouwen van een woning met garage en het aanleggen van een uitrit 5 april 2012 De Havezate 36, Goor: het bouwen van een woning 3 april 2012 Dr. Schaepmanstraat 74 t/m 80 (even), J.M. de Bruijnstraat 2 t/m 86 (even), Lindelaan 68/68A, Gijminkplein 2 en 4, W. v.d. Sluisstraat 17 en 18, Goor: het slopen van 51 woningen en een school 5 april 2012 Van Coeverdenstraat 28 (voormalig Lintelerweg 5), Goor: het wijzigen van de zuidwest- en noordwest gevel van het ‘Zuidelijk bouwhuis’ Havezate Heeckeren 31 maart 2012 Diepenheimsestraat 4a, Hengevelde: het slopen van een bedrijfspand met interne woning 5 april 2012 Het Wegdam 3b, Hengevelde: het bouwen van een bedrijfshal en het plaatsen van een keerwand 5 april 2012 Driebelterweg 3, Markelo: het plaatsen van een schoorsteen en het vervangen van de dakbedekking 31 maart 2012 Holterweg 23, Markelo: het bouwen van een schuur 6 april 2012 J. Ooststraat 31, Markelo: het plaatsen van een carport 31 maart 2012

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreid) Als u wilt reageren, zie informatie: Beroep/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Einde reactietermijn

Twickelerlaan 7, Ambt Delden: aangepast plan waarbij de bouw- en kapactiviteiten zijn komen te vervallen en het wijzigen van een monument is toegevoegd ( bouwen van bruggen, het kappen van bomen, het aanleggen en herstellen van paden en lanen, graven en vergraven van watergangen en het planten van bomen), het herinrichten van het overpark Twickel 13 april 2012 Stedeke 11, Diepenheim: het aanbrengen grond op cultuurgrond 13 april 2012 Bretelerstraat 23, Hengevelde: het brandveilig gebruik van een kinderdagverblijf 13 april 2012

Ontwerpbesluit

Als u wilt reageren, zie informatie: Zienswijzen op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Kuipersweg 6, Ambt Delden: het geheel intrekken van een omgevingsvergunning Langestraat 78, Delden: het plaatsen van een antenne-installatie in de galmgaten van de toren van de St. Blasiuskerk

Einde reactietermijn 12 april 2012 12 april 2012

Verlengen beslistermijn

Als u wilt reageren, zie informatie: Niet vatbaar voor bezwaar of beroep op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Lichtmissenweg 1, Markelo: het verwijderen van asbesthoudende dakplaten van een ligboxenstal en voor het uitbreiden van de ligboxenstal Roudaalterweg 20, Markelo: het bouwen van een varkensstal, een 2e bedrijfswoning met bijgebouw en het slopen van een melkveestal

Milieu Melding activiteitenbesluit Als u wilt reageren, zie informatie: Verzoek om handhaving op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Het Wegdam 3B, Hengevelde: het oprichten van de inrichting

Melding besluit landbouw Als u wilt reageren, zie informatie: Verzoek om handhaving op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Needseweg 1, Diepenheim: het wijzigen van de inrichting Stobbendijk 4, Markelo: het wijzigen van de inrichting

Informatie om te reageren: www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

- Opening en mededelingen - Vaststellen agenda - Spreekrecht burgers over geagendeerde onderwerpen, voorafgaand aan de behandeling van elk agendapunt - Vragenhalfuur - Actieve informatieplicht college(leden) / terugkoppeling Gemeenschappelijke Regelingen - Vaststelling verslag van de vergadering van 25 januari 2012 - Raadsinformatie actualisatie Welstandsnota Hof van Twente 2012 - Raadsinformatie Strategisch beleidsplan Twence 2012-2015 - Beschikbaar stellen extra budget van € 1.000.000 ten behoeve van het wegenonderhoud in 2012/presentatie Onderhoudsplan wegen - Bestemmingsplan Hengevelde - Bestemmingsplan Buitengebied Markelo, herziening Industrieterrein Twentekanaal - Bestemmingsplan Hengevelde, herziening Diepenheimsestraat 2-4 en 4a - Bestemmingsplan Reparatieregeling Delden-Zuid - Bestemmingsplan Buitengebied Ambt Delden, herziening hoek Janninksweg/ Needsestraat en beeldkwaliteitsplan Buitengebied Ambt Delden, hoek Janninksweg/Needsestraat - Bestemmingsplan Buitengebied Diepenheim, herziening Deldensestraat 11 - Sluiting

De stukken liggen voor u ter inzage in de leeskamer.

SPREEKRECHT BURGERS IN RAADS-COMMISSIES Na de opening van de vergadering kunnen aanwezige burgers gezamenlijk gedurende maximaal dertig minuten het woord voeren. Elke spreker krijgt maximaal vijf minuten het woord. De voorzitter verdeelt de spreektijd evenredig over de sprekers als er meer dan zes sprekers zijn. Het woord kan niet gevoerd worden over: a - een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar en beroep openstaat of heeft opengestaan; b - benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen; c - een gedraging waarover een klacht ex artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend. Degene, die van het spreekrecht gebruik wil maken, meldt dit uiterlijk om 12.00 uur op de dag voorafgaande aan de vergadering aan de griffier (tel. 0547857178 of via email a.averink@hofvantwente.nl). Hij/zij vermeldt daarbij zijn/haar naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp, waarover hij/zij het woord wil voeren.


Hofweekblad

Woensdag 29 februari 2012, pag. 16

Hofweekblad week 9  

Hofweekblad week 9

Hofweekblad week 9  

Hofweekblad week 9

Advertisement