Page 1

73e jaargang

Woensdag 6 februari 2013

Nr. 33

In dit blad vindt u de officiële berichten van de

Weekblad voor Hof van Twente

Volg ons op twitter! #Hofweekblad www.twitter.com/hofweekblad

Verspreidingsgebied: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5000 ex.) Totale oplage 21.700 ex.

Marinus van den Berg in “Het Smalle Pad”

Jan Visschedijk keurslager

Kortestraat 19 Delden Tel. 074-3762554 info@visschedijk.keurslager.nl

VLEESWARENKOOPJE

150 gr kipfilet + 100 gram kipsalade

samen

425

MAALTIJD VAN DE WEEK Boerenkool met worst portie

495

Aanbiedingen zijn geldig van 04-02-2013 t/m 09-02-2013.

KEURSLAGERTROTS Slavinken vers uit eigen keuken 4de GRATIS

www.hofvantwente.nl

www.deldensdis.nl

www.visschedijk.keurslager.nl

Diepenheim - Op donderdagavond 14 februari a.s. komt pastor Marinus van den Berg naar de Johanneskerk in Diepenheim in het kader van de lezingencyclus “Het Smalle Pad”. Het thema is rouwverwerking. Rouw is iets dat (heel) veel mensen raakt, zowel oud als jong. Het verlies van een dierbare is ingrijpend. Ook het afscheid nemen van een vertrouwd leven als gevolg van scheiding of verlies van werk zorgt voor veel verdriet. En dan degenen die achterblijven na zelfdoding van vaak nog jonge mensen. Rouw kent vele gezichten. Met deze avond willen wij mensen handvatten aanreiken om verdriet hanteerbaar te maken, om ervaringen met elkaar te delen, maar vooral ook om te laten zien dat je er niet alleen voor staat. De avond begint om 20.00 uur en eindigt om ca. 22.00 uur. Locatie: Johanneskerk, Grotestraat 1 in Diepenheim. De toegang is gratis, maar om de kosten te drukken is een vrije gift welkom.

De Streekmarkt in Delden is een groot succes! Per abuis heeft een regionale krant maandag 4 februari jl. een foutief artikel geplaatst over de Streekmarkt in Delden. Voor uw geruststelling en vertrouwen leek het ons als stichtingsbestuur verstandig om dit even recht te zetten in het Hofweekblad. De Streekmarkt ontvangt u graag iedere 1e zaterdag van de maand in 2013 en de vele jaren die met uw support gaan volgen. Namens de Stichting Streekmarkt Twente Johan Langelaar, Vice-voorzitter

Sluiting Univé winkel Delden Vanaf 1 april worden de verzekeringswinkels in Delden en Hengelo samengevoegd

Aanbeveling nieuwe burgemeester Hof van Twente

Seiko en Pulsar horloges 20% voordeliger juwelier zengerink

Schutterij en Daansers gaan klootschieten

Horlogebatterij v.a. E 2.00

juwelier zengerink Langestraat 101 Delden

Diepenheim - Traditioneel gaan de leden van de Diepenheimse Schutterij op de zondag van het carnaval, 10 februari, klootschieten tegen de Stedeker Daansers. Vanaf 10.00 uur wordt er gestart vanaf cafécamping De Mölnhöfte. Omstreeks 12.00 uur als alle groepen terug zijn zullen de voorzitters van de beide verenigingen bekend maken wie dit jaar de sterkste was. Ook kinderen vanaf 10 jaar kunnen deelnemen aan de wedstrijd.

Delden – De Univé winkel aan de Langestraat in Delden sluit per 1 april de deuren. Volgens manager Bertel van den Bos is Univé door het samenvoegen van de winkels beter in staat om kennis te bundelen en te waarborgen. Bertel van den Bos kan zich voorstellen dat de inwoners van Delden het jammer vinden dat de winkel verdwijnt. Univé vindt het belangrijk voor haar verzekerden dat er binnen een straal van 15 kilometer een winkel bereikbaar is om ‘dichtbij’ te zijn. De fusie van Univé Oost (o.a. Delden) en Univé Twente (o.a. Hengelo) tot Univé Oost had tot gevolg dat er zich in een straal van 6 kilometer twee winkels bevonden. Van den Bos: “De winkel in Hengelo is gemakkelijk te bereiken, ook voor mensen uit Delden. Het is bijna één lange rechte weg om er te komen: Hengelosestraat, Deldensestraat, Oldenzaalsestraat en dan links af de Deurningerstraat in. Op de kruising met de M.A. de Ruyterstraat ligt onze winkel. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.” Univé heeft ook winkels in Markelo, Haaksbergen en Almelo, waar mensen uiteraard ook gebruik van kunnen maken. Wat minder bekend is, is dat de buitendienstadviseurs ook graag bij de mensen thuis komen voor advies, desgewenst ’s avonds. Kwaliteit Van den Bos: “De verzekeringswereld is zo ingewikkeld dat het voor medewerkers bijna niet meer mogelijk is om volledige kennis van alle producten te hebben. De laatste jaren zie je dan ook dat ons personeel zich steeds meer gaat specialiseren. Univé hecht hieraan veel waarde, omdat medewerkers op die manier kwalitatief goede adviezen kunnen geven aan de klanten. Maar ook de Wet Financieel Toezicht stelt diploma eisen aan de adviseurs. Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens vakanties en bij ziekte dan voldoende personeel aanwezig is, met kennis van onze verschillende producten.” Efficiënt Univé vindt de winkels voor particulieren erg belangrijk, maar kijkt tegelijkertijd ook naar het zo efficiënt mogelijk organiseren van de onderneming. Van den Bos: “Het is eigenlijk heel eenvoudig: door efficiënt te werken kunnen wij de premies laag houden en dit merkt de klant direct in de portemonnee. Soms moet je daarom een keuze maken, zoals dit nu in Delden het geval is. Dit zijn niet de meest leuke beslissingen. Maar we willen onze verzekerden goed kunnen blijven bedienen. De medewerkers van het kantoor in Delden verhuizen mee naar Hengelo. Het persoonlijke contact, wat in de jaren is opgebouwd, kan gewoon worden voortgezet.” Over Univé Oost Univé is een verzekeraar die hecht aan het persoonlijk contact met de klant: klanten kunnen zonder afspraak gewoon binnenlopen. Univé Oost kent de wensen en gewoonten van de mensen uit de streek. U kunt bij Univé terecht voor al uw verzekeringen en financieel advies, zowel zakelijk als particulier. Univé biedt een totaalpakket aan verzekeringsproducten en hypotheken. Tekst: Carolien Holtslag

Groots Carnavalsfeest m.m.v. Arie Ribbens vrijdag 8 februari - Harlekijn-Smitties

Pullovers vanaf jacks vanaf

e 49,-

e 79,-

Delden - De meeste Deldenaren kunnen het zich nog wel herinneren. Die fantastische carnavalsfeesten bij Café Kienhuis, Rupert en De Engel? Of bij De Vossenbrink (Henk Bolk) en het Parochiehuis? Toentertijd georganiseerd door DCV De Dikke Steen en DCV De Moppentappers. De laatste jaren bij Café De Boemel georganiseerd door DCV De Piep’n Schnieders. Nu, in 2013, gaat de Stichting Kindercarnaval Delden een ouderwets gezellig en ongedwongen carnavalsfeest organiseren in Delden! Graag nodigen wij alle carnavalisten en feestvierders uit om op vrijdagavond 8 februari a.s. met ons mee te feesten tijdens een Groots Carnavalsfeest. Vanaf 21.00 uur is iedereen van harte welkom bij Eetcafé Harlekijn - Smitties, Langestraat 73 te Delden. Verkleed komen mag natuurlijk, maar hoeft niet! Deze gezellige avond zal muzikaal begeleid worden door DJ John van Otten. Tevens zal er deze avond een éénmalig en spectaculair optreden plaatsvinden van niemand minder dan... Arie Ribbens!! Deze rasartiest is bekend geworden door de hits ‘Brabantse Nachten Zijn Lang’, ‘Akketdoe’ en ‘Polonaise Hollandaise - Bij Hoevelaken Linksaf’. Gezelligheid gegarandeerd. De toegang is deze avond geheel gratis en voor iedereen toegankelijk. Dus neem van harte jullie familie, vrienden, buren en kennissen mee! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Fundraising: van iedere consumptie zal door Jaap Smit van Eetcafé De Harlekijn Smitties een bijdrage gedoneerd worden aan het Kindercarnaval in Delden. Graag tot ziens op vrijdag 8 februari!

Ballonwedstrijd tijdens Restantenmarkt Traditiegetrouw worden in februari de schappen van de winkels leeggemaakt voor de nieuwe collecties. Daarom worden tijdens de Restantenmarkt van 14 tot en met 16 februari de wintercollecties extra scherp geprijsd. Zaterdag 16 februari mogen kinderen meedoen aan een ballonwedstrijd. De eigenaar van de ballon die door de lucht de meeste kilometers heeft afgelegd krijgt een prachtige prijs. De ballonwedstrijd is om 15.00 uur in het hartje van Goor.

Mevrouw drs. M.A.H. (Ellen) Nauta (CDA) wordt door de gemeenteraad van Hof van Twente aanbevolen als nieuwe burgemeester voor Hof van Twente. Dat maakte de ondervoorzitter van de gemeenteraad, Hannie Rohaan, maandagavond bekend in een openbare raadsvergadering. Ellen Nauta (52) is sinds 2006 directeur bij het partijbureau van het CDA. Daarvoor werkte zij als regiomanager Midden Amerika en het Caribisch Gebied voor de internationale hulporganisatie Cordaid. Ook was zij van 2001 tot 2007 raadslid en plaatsvervangend fractievoorzitter van de CDA-fractie in de gemeenteraad van Oegstgeest. Ellen Nauta (52) woont in Oegstgeest, is gehuwd en heeft twee uitwonende kinderen. Met de aanbeveling is de procedure voor een nieuwe burgemeester in Hof van Twente bijna afgerond. De burgemeestersvacature in Hof van Twente (35.000 inwoners) ontstond in februari 2011 door het vertrek van burgemeester Hans Kok. Sinds die tijd is Jeroen Goudt waarnemend burgemeester. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het tijdstip waarop mevrouw Nauta als burgemeester van Hof van Twente kan worden geïnstalleerd zal nog nader bepaald worden.

Benefietconcert Sing 4 life voor KWF Kankerbestrijding

Chinees Indisch Specialiteiten Restaurant (Kantonees en Szechuan Keuken)

Kota Radja Grotestraat 18 Goor Telefoon: 0547-276106

Hengelo - Popkoor POPenzo uit Hengelo organiseert op zondagmiddag 10 maart in poppodium Metropool een benefietconcert t.b.v. KWF Kankerbestrijding onder de naam Sing 4 Life. Een op de acht vrouwen krijgt in Nederland te maken met borstkanker, ook een aantal leden van POPenzo, daarom komen wij in actie en laten onze stem horen! In samenwerking met D-Base, ENorm, Headfirst en Elke Rouwmaat gaan wij een spetterend concert neerzetten. Ons doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen, om zo een specifiek borstkankeronderzoek van KWF Kankerbestrijding te adopteren. Tevens is er die middag vanaf 12.00 uur een informatiemarkt, waar u terecht kunt met vragen omtrent begeleiding en onderzoek, maar ook lichamelijke verzorging komt hier aan bod. Kaarten kosten € 10,- en kunt u kopen via kaarten@popenzo.nl of op 10 maart aan de kassa van Metropool. Donaties kunt u overmaken op rekeningnummer 89.87.93.912 t.n.v. POPenzo o.v.v. benefietconcert Sing4Life. Als u ons als bedrijf wilt sponsoren kunt u contact opnemen via concert@popenzo.nl, wij komen graag langs om e.e.a. met u te bespreken. U kunt ons volgen via de volgende sociale media: www.facebook.com/popenzo; www.linkedin.com/company/sing4life; w w w. t w i t t e r. c o m / P O P e n z o H e n g e l o ; www.popenzo.hyves.nl

Afhaal maandmenu februari Tomatensoep Mini loempia’s Saté Babi Pangang Foe Yong Hai Kipfilet in yu xiang kai saus (kip met kruidensaus) Incl. grote bak rijst, nasi of bami:

€ 16,00

(ruim voor 2 personen)

Nu ook Vietnamese loempia’s à € 1,- per stuk Catering service! Catering service bij uw bedrijf en privé feestpartijtjes. Bel voor de mogelijkheden.

Openingstijden: ‘s Maandags gesloten Dinsdag t/m donderdag van 16.00-22.00 uur Vrijdag t/m zondag van 12.00-22.00 uur

Huidverbetering en duurzaam ontharen


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag. 2

• Boeken • Tijdschriften • Wenskaarten • Kantoorartikelen • Dagbladen Langestraat 48

restantenProfiteer van onzeand met opruiming in verb et verhuizing naar h gemeentehuis.

7491 AH Delden

(OP = OP)

mail: delden@readshop.nl

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. De Huisartsenpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570-501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 074 2 905 905 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Buitenpoliklinieken ZGT Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2-24, 074 2 905 905. Voor de spreekuren en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Prikposten Medlon (ZGT) Delden, Verpleeghuis St. Elisabeth, Langestraat 74, maandag-, dinsdag, donderdag en vrijdag 07.30 - 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag t/m vrijdag 07.30 - 10.30 uur Prikposten DZ Markelo, Carint Thuiszorg, Burg. De Beaufortplein 15. maan-, dins-, donder- en vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Cultureel Centrum ‘t Parochiehuis, Langestraat 79, ma t/m vr 08.15 - 10.00 uur. Diepenheim, Huisartsenpraktijk De Vries, Grotestraat 80, ma en woe 08.15 - 09.45 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, Zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Service-uur op zaterdag: van 17.00 tot 18.00 uur. Buiten deze uren kunt u ons proberen te bereiken op ons telefoonnummer 074-3761882. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za 10.00-12.00; zondag gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.0008.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 17, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.0010.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570-536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1282632.

www.readshop.nl

Diepenheim-Goor-Markelo: 9 en 10 februari Tandarts Houck, Holten, tel. 0548-361433 TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, tel.0547-262706 of 06-12884477, b.g.g. R.G. Schuite-van der Veen, tel. 0547-271657 of 06-12884477 of M. Katier-Luttikhuis, tel. 0547-292298. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Hagmolenweg 13a, Bentelo. Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur 9 en 10 februari: H. Verkerk De dienstdoende dierenarts is bereikbaar via het centrale praktijknummer: 0547-292827. Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Openingstijden: ma t/m vr 8.00-19.00 uur., za 8.00-9.00 uur, iedere middag van 12.30 uur tot 13.30 uur gesloten. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 SENSOOR Sensoor biedt echte aandacht aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, culturele of religieuze achtergrond. De medewerkers zijn professioneel getrainde vrijwilligers met levenservaring. Sensoor is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bellen, chatten en mailen is mogelijk via 0900 – 0767 of www.sensoor.nl. Ouderentelefoon Oost Nederland Dag en nacht bereikbaar: 074-2552552 Telefonische Hulpdienst Agrariërs Voor en door agrariërs: 0800-0240021 (gratis) Bereikbaar: di t/m vr 10-15.00; do 19-22.30 uur. MAATSCHAPPELIJK WERK CARINTREGGELAND Spoedgevallen: 088 367 70 00 (lokaal tarief, dag en nacht bereikbaar) Delden/Bentelo/Hengevelde: Noordwal 72 in Delden, tel.: (074) 3677575

Verras uw Valentijn! Een onvergetelijke avond in “de Kloostergang” Zenderen - Donderdag 14 februari is het weer Valentijnsdag, bij uitstek de dag om uw lief te verrassen. Restaurant de Kloostergang uit Zenderen presenteert, in samenwerking met Très Chic Bruidsmode uit Hengevelde, een bijzondere Valentijnsavond. Een heerlijk viergangenmenu met als nagerecht, kan het passender “Heisse Liebe”, kent een verrassende aankleding. Om deze Valentijnsdag extra cachette te geven is er gelegenheid om in de Kloostergang te trouwen voor één dag. Al getrouwd maar het nog eens beleven of nu alvast meemaken? Trouwen, al is het maar voor één dag, de Kloostergang ambtenaar is er op voorbereid. Bruidskleding en ringen liggen klaar en tevens is de fotograaf paraat om ‘de kus’ vast te leggen. Deelnemers rest nog het tekenen van de Kloostergang Akte. Als afsluiting krijgen de gasten nog een fantastische goodiebag mee naar huis. Deze speciale Valentijnsavond meebeleven, trouwen voor één dag, een heerlijk viergangen Valentijnsmenu met bijhorende drankjes? Dat kan voor € 60,00 p.p., all-in. Wilt u ook een onvergetelijke avond beleven in de Kloostergang? Wij heten u alvast welkom met een heerlijk glas feestelijke bubbels. Bij uitstek een avond om te genieten van ‘het best bewaarde geheim van Twente’. Restaurant De Kloostergang, Zenderensestraat 16, Zenderen, tel. 074-2673215, www.dekloostergang.nl.

Goor, locatie Grotestraat 86, tel. (0547) 386425. Markelo/Diepenheim, Burg. De Beaufortplein 15, Markelo, tel. (0547) 386325 WOONZORGCENTRA CARINTREGGELAND Weekendopname en spoedgevallen, 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) - Woonzorgcentrum St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden, tel (074) 3673500 - Woonzorgcentrum De Wieken, Molenstraat 1, Delden, tel. (074) 3673600 - Woonzorgcentrum Anholtskamp, A. ten Hove-straat 1, Markelo, tel. (0547) 363555 - Woonzorgcentrum De Stoevelaar, de Stoevelaar 1, Goor, tel. (0547) 386700 - Huize Scherpenzeel, Markeloseweg 2, Goor, tel. (0547) 272506 - Huize ‘t Vrijland, Deldensestraat 8, Goor, tel. 0547272147 CARINTREGGELAND THUISZORG: Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) DIËTIST CARINTREGGELAND: op afspraak via tel.; (074) 3677111 MAALTIJDSERVICE CARINTREGGELAND 7 dagen per week. Aanvragen via 0546-62 98 98 PERSONENALARMERING CARINTREGGELAND: informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uurs bereikbaarheid) UITLEEN VERPLEEGARTIKELEN Carintreggeland Winkel - Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, tel.: (074) 3677690 - uitleen, verhuur en verkoop van verpleegartikelen en hulpmiddelen: (werkdagen 08.30 -17.00 / zaterdag 09.0012.00). -Uitleenpunt Goor Uitleen van verpleegartikelen, De Stoevelaar 1 openingstijden: ma t/m vrij van 09.00 tot 16.30 uur. Telefoon (0547) 38 67 00 - Uitleenpunt Markelo Uitleen van verpleegartikelen via receptie Anholtskamp, A. Ten Hovestraat 1 Ma tm. vrijdag van 08.30 tm. 12.00 uur. Tel: (0547) 36 3555 DAGVOORZIENING CARINTREGGELAND Carintreggeland biedt dagstructuur en opvang overdag voor senioren die thuis willen blijven wonen. Dat doet Carintreggeland door in iedere kern in Hof van Twente een dagvoorziening aan te bieden: Markelo: De Esch, Noordachtereschweg 3-17. Diepenheim: ’n Kuierhook, Marsmansland 1 Goor: De Binnenhof, De Stoevelaar 1 Delden: dagverzorging Kuierhook en ‘t Uitzicht, Molenstraat 1 Hengevelde: De Eikenborg, Pellehof 19 Bentelo: ’t Niehoes, Burg. Buyvoetsplein 36 Delden: dagbehandeling Twickeler Es en Raesfelt, Langestraat 74 Meer informatie op www.carint.nl of bel 074- 367 70 00 DAGVOORZIENING HOF VAN TWENTE Bentelo: Bentelerhof Zorgkamer Dagopvang voor senioren in kleinschalige landelijke omgeving. Bentelerhof Zorgkamer, Bentelosestraat 28 te Bentelo. www.bentelerhof.nl, Mail: info@bentelerhof.nl, Tel. 06-26999404. ALZHEIMER-CAFÉ HOF VAN TWENTE Een trefpunt voor een ieder die belangstelling en/of vragen heeft over dementie, in gemoedelijke sfeer. Locatie cafe “De Bebsel” in Goor. Volg deze krant voor data’s. Informatie r.hoonhorst@carintreggeland tel. 06-34356721 BTKZORG Voor cliënten in Hof van Twente, Borne en Hengelo bieden wij 24 uur per dag en zeven dagen per week: Thuiszorg; Kraamzorg; Huishoudelijke verzorging; Maaltijdservice; Personenalarmering. Nieuw is de specialistische nachtzorg voor cliënten. BTKzorg heeft vestigingen in: Borne, Delden, Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Ootmarsum. Bereikbaar via: 088-2383737 of www.btkzorg.nl THUISZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Voor cliënten in Hengelo, Borne en Hof van Twente: - hulp bij het huishouden voor PGB cliënten. - persoonlijke verz.,verpleging, begeleiding. - uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen. Irisstraat 2-23 in het Medisch Centrum Goor De Oliphant. tel: 088-0005218 (dag en nacht ook voor spoedgevallen). • Diëtist Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 0880005205. • Ergotherapie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel: 088 – 0005205 • Psychologie Zorggroep Sint Maarten: op afspraak via tel : 088 - 0002505 www.zsmzorg.nl Buurtzorg Diepenheim en omstreken Thuiszorg verpleging en verzorging. Kantoor: Grotestraat 80, 7478 AE Diepenheim. Tel. 06-12942343, 24 uur per dag bereikbaar. Buurtzorg Goor en Markelo Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-10826868, 24 uur per dag bereikbaar. STEUNPUNT MANTELZORG Steunpunt Mantelzorg, Rozenstraat 2b, Goor, tel. 0546276466. e-mail: hofvantwente@siztwente.nl Ondersteuning voor iedereen, jong en oud met mantelzorgtaken. Voor informatie en persoonlijk advies, organiseren van (thema) bijeenkomsten en cursussen en de inzet van vrijwilligers. Zorgbelang Overijssel, afd. Signalering en Klachten opvang Zorg. Voor informatie over patiëntenrechten, Wmo, klachtwegen zorg en advies, tel. 0900-2437070. www. zorgbelang-overijssel.nl De dienstverlening is gratis. UVV STAD DELDEN: Unie van Vrijwilligers Voorz. mw. M. Westen-Reckman Secr. dhr. J. Bekink, tel. 3762833 Tafeltje-Dekje UVV Maaltijdbezorging bij ouderen en zieken in Stad Delden. Informatie: projectleidsters mw. R. Klein Breteler, tel. 0743762593 of dhr. J.S. Bekink, tel. 074 3762833. Open Tafel UVV Elke dag van 12.30-13.30 uur, mogelijkheid voor zelfstandig wonende senioren in Delden om gezamenlijk te eten in de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: dhr. Markerink, tel. 06-12356888 of mw. Brons, tel. 3763169. Huiskamer voor ouderen UVV Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 u kunnen ouderen binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en/of een spelletje in de Huiskamer voor ouderen. Plaats: de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: mw. José Kamp, tel. 074-3762047. Gymnastiek voor 55+ UVV Inl. dhr. J. Bekink, tel. 074 376.2833. Dansen Internationaal 55+ UVV Donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur in de zaal van Amicitia, aan de Sportlaan.

Daling inwonertal Hof van Twente De gemeente Hof van Twente telt 377 inwoners minder dan vorig jaar. Het totaal aantal inwoners bedraagt nu 35.220 personen. Vooral in het buitengebied van Markelo is het inwoneraantal aanzienlijk gedaald. Dit is met name te wijten aan de sluiting van het asielzoekerscentrum. Het aantal inwoners per woonplaats: Ambt Delden 1847 Bentelo 1586 Delden 7400 Diepenheim 2642 Goor 12327 Hengevelde 2070 Markelo 7341 In 2012 zijn er in Hof van Twente 267 kinderen geboren en 354 mensen overleden. Er hebben zich 1083 personen gevestigd terwijl er 1436 personen zijn vertrokken uit de gemeente. 1508 inwoners zijn binnen de gemeentegrens verhuisd. Er zijn 143 huwelijken en partnerschappen voltrokken, terwijl er 57 zijn ontbonden. Het officiële bevolkingscijfer wordt in de loop van het jaar door het Centraal Bureau voor de Statistiek vastgesteld.

Het dansen voorbij? Maar nog wel de sfeer beleven?

Kwaliteit en vertrouwen, op Feijten kun je bouwen

Dat kan ook in 2013 Markelo - Op zondag 17 februari speelt Ben Lansink in Muzieksalon Rohaan onder het genot van een paar kopjes koffie of thee bekende liedjes uit de jaren 50-60-70 en tachtig. Liedjes waarop u vroeger danste zullen weer in herinnering worden gebracht. Meezingen zal dan ook de sfeer zeker verhogen. Als intermezzo: Antoon Cents, gitaar en zang. U wilt komen? Even bellen: 0547-361818 of mail: lansi20@hetnet.nl. Aanvang 11.30 uur. Kosten: 7 euro. Wilt u ook geïnformeerd worden over de aktiviteiten van onze muzieksalon en over de mogelijkheden van een doordeweekse gezellige morgen/middag/avond met uw club/familie of buurtvereniging? Mail naar: lansi20@hetnet.nl en u ontvangt het in de mailbus. Muzieksalon Rohaan, Oude Rijssenseweg 1, Markelo.

Kleuterkerk Goor Bij het huis van Jezus staat het vol met mensen. Want als je bij Jezus bent, dan kan er iets bijzonders gebeuren. Wil je het hele verhaal horen, kom dan op zondag 10 februari naar de

Kleuterkerk. Wij gaan met elkaar het verhaal uitbeelden, maar ook kleuren, zingen en kaarsjes aansteken. Ben je tussen de 3 en 7 jaar en lijkt het je leuk, kom dan meedoen in de Kleuterkerk en maak vriendjes! Kleuterkerk is een viering speciaal voor jonge kinderen. Ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden of vriendjes mogen er ook bij zijn. De viering is net zo ingedeeld als een reguliere kerkdienst, maar dan voor en door de kinderen zelf. De kinderen kunnen zo op een toegankelijke en laagdrempelige manier kennismaken met de kerk en bijbelverhalen. In Goor bestaat Kleuterkerk inmiddels al 5 jaar. Wij nodigen alle kinderen in deze leeftijd uit om eens een viering mee te doen. Kleuterkerk is elke 2e zondag van de maand. Wij beginnen om 9.15 uur en het duurt tot 10.00 uur. Je kunt ons vinden in de parochiezaal van de Petrus en Pauluskerk aan de Hengevelderstraat in Goor. Wij hopen dat jij zondag ook komt!

Luuk Wendrich De Toonladder beste “zouter” van Delden

In samenwerking met het Zoutmuseum te Delden, de Universiteit Twente en AkzoNobel zijn de zoutkristalgroeiwedstrijden, als onderdeel van de Zout Express georganiseerd. Theo Jurriëns is de man achter de Zout Express. Vijf jaar geleden heeft hij, in samenwerking met chemiebedrijf en zoutproducent AkzoNobel, het zout-programma opgezet. “We zoeken de Willie Wortels van de scholen”, vat Theo zijn ‘missie’ samen. De Zout Express geeft de kinderen een grote hoeveelheid informatie over zout en zoutwinning en presenteert de zoutkristallengroeiwedstrijd. “Het is een tweetrapsraket. De leerlingen krijgen informatie over zout en ze kunnen zelf als wetenschapper aan de slag in de wedstrijd.” Jonge kinderen laten zien hoe leuk wetenschap kan zijn is een belangrijke doelstelling voor Theo. Zoutkristallen laten groeien is een kwestie

Spoorstraat 7 Delden | 074-3761266 | feijten.nl

TV de Mossendam Wintermix Goor - Van donderdag 24 t/m zondag 27 januari werd het Open WinterMix toernooi gehouden op het complex van TV de Mossendam. Er werd gestreden in drie categorien te weten cat. 5/6, cat. 7 en cat. 8. De deelname was nagenoeg gelijk aan de editie van 2012. De organisatie kan terugzien op een geslaagd en gezellig indoortoernooi, hetgeen volgend jaar zeker herhaald zal worden. De uitslagen van de finalewedstrijden: Cat. 8: Jeroen Spoelder/Inge de Lat-Jaap de Vries/Inge tenThije 1-6; 1-6 Cat. 7: Astrid en Robert Zwienenberg-Hens ten Thije/Debbie Elferink 6-3; 6-4 Cat. 5/6: Peter Tetteroo/Priscilla Stoel-Leo Heuvelink/Anneke Reinderink 0-6; 6-7. van geduld. “Je ziet soms een week lang niets gebeuren. Voor de wedstrijd moeten de deelnemers een logboek bijhouden. ‘Moet ik dan ook opschrijven dat er niets te zien is?’ vragen ze mij wel eens. Natuurlijk, dat hoort ook bij een experiment.” Doel van de wedstrijd is een zo mooi en origineel mogelijk zoutkristal te laten groeien. Dat kan door kleurstof toe te voegen, of door een originele vorm in de zoutoplossing te dompelen zodat een ‘Golden Gate Bridge’ of een spinnenweb van zoutkristallen ontstaat. De zoutkristalgroeiwedstrijd is een individuele wedstrijd voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen in Noord-Nederland en regio Amersfoort. Je kunt je alleen inschrijven voor de wedstrijd of met vriendjes (maximaal 4), via school of privé. Je mag meerdere kristallen laten groeien maar je kunt er slechts één insturen voor deelname aan de wedstrijd. Luuk Wendrich van basisschool de Toonladder stond afgelopen woensdag samen met 4 andere scholen uit de regio in de finale. Woensdag 30 januari kwamen de beste “zouters” uit deze regio bijeen in de Spiegelzaal op de Universiteit van Twente te Enschede, waar de finalisten hun zoutkristal presenteerden voor de jury. Joanne Maljaars van de Banisschool in Rijssen heeft de tweede editie van de Zoutkristallengroeiwedstrijd in Twente gewonnen. Ze had een mooi kristal laten groeien en alles keurig bijgehouden. Helaas greep Luuk Wendrich naast de trofee, maar mag hij zichzelf wel de beste “zouter” van Delden noemen. “Ik vond het super interessant en heb er veel van geleerd. Mijn kristal ontwikkelde zich jammer genoeg niet mooi genoeg. Met mijnheer Matthijs hebben we een erg mooie Prezi presentatie in elkaar gezet. Het presenteren vond ik goed gaan, en ik vond het leuk om te doen. Volgend jaar nieuwe kansen”.

Groei doet VH reclameontwerpers verhuizen naar groter pand In april opent reclamebureau deuren aan de Zuidwal 32 in Delden Delden - Ruim een maand na de overname van reclamebureau New Page uit Goor, kondigt Vincent Heemink van VH reclameontwerpers aan, te gaan verhuizen. Vanaf half april gaan ze ‘live’ vanuit het voormalige ANB-Amro kantoor aan de Zuidwal in Delden. “Een prachtige ruimte waar we met 9 medewerkers voorlopig nog even kunnen doorgroeien! “De noodzaak om uit te zien naar een groter pand was er al langer, maar er moet natuurlijk wel een geschikte plek te vinden zijn. Niels Euverman van Euverman Temmink & Partners Bedrijfsmakelaars, deed hierin goed werk. Hij bemiddelde bij de aankoop van het ‘nieuwe VH-pand’. Het staat schuin tegenover het voormalige stadhuis, dat nu ingericht wordt met horeca en winkels. Heemink is blij met deze centrale plek in Delden. “We vinden het een creatieve en inspirerende locatie om te werken en er is ruimte genoeg om meerdere ondernemers tegelijk te ontvangen. Bijvoorbeeld voor een thematische bijeenkomst of een netwerkborrel. Ja, mooie plannen hebben we genoeg. Binnenkort kunnen we ze ook écht uitwerken. Daar hebben we heel veel zin in.” Voor het karakteristieke pand aan de Kerkstraat in Delden, zoekt Heemink, met de eigenaar van dit pand, nog een nieuwe huurder. Zichtbaar blijven Sinds het samengaan van VH reclameontwerpers en New Page, is het dienstenpakket van het gerespecteerde reclamebureau, breder en professioneler. “We zijn drukker dan ooit”, beaamt Heemink. “En nee, zo gek is dat niet in tijden waarin het economisch wat moeilijker gaat. Bedrijven zijn zich ervan bewust dat ze, zeker ook in deze tijd, zichtbaar moeten zijn. Wij helpen hen graag daarbij.” Het onderscheidend vermogen van VH reclameontwerpers ligt in de ontwikkeling en het bouwen van sterke merken. Heemink: “we zijn vooral goed in het bedenken van strategische concepten en doordachte huisstijlen. We verzorgen in principe alle vormen van offline en onlinecommunicatie. Daarbij moet u denken aan online marketing, websitebouw en het ontwikkelen van apps.” HofZakelijk in april VH reclameontwerpers is ook uitgever van HofZakelijk. Een succesvol magazine voor en door ondernemers in de gemeente Hof van Twente. “De voorbereidingen voor het ‘lentenummer’ zijn in volle gang. Steeds beter weten ondernemers ons uit zichzelf te vinden voor medewerking aan een advertentie of artikel. Er zijn nog maar een paar pagina’s beschikbaar voor ondernemers die zich willen presenteren. De full colour uitgave met een oplage van 5.000 stuks werd afgelopen najaar geëvalueerd. Uit de lezersenquête kwamen veel positieve reacties. Ondanks het grote aanbod van bladen, wordt HofZakelijk goed gelezen, doorgegeven aan collega’s en op leestafels gelegd. Geheim van het succes zit volgens Heemink vooral in het feit dat de inhoud één feest van herkenning is. Heel vaak horen we terug: ‘goh wat leuk dat die, en die er instond. En wat een mooi bedrijf, zo dicht bij ons in de buurt, dat wist ik helemaal niet!’ Tja, en daarnaast is het magazine van mooie kwaliteit en is de opmaak natuurlijk goed”, glimlacht de enthousiaste ondernemer. Meer informatie vindt u op www.reclameontwerpers.nl.

Kerkberichten Oecumenisch Avondgebed Donderdag 7 februari, Nieuwe Blasius 19.00 uur Oecumenisch Avondgebed Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 10 februari, 10.00 uur Ds. Mulder, Almelo R.K. Blasiuskerk Delden Zondag 10 februari, 10.00 uur Eucharistieviering, pastor Escher Dames/Herenkoor Woensdag 13 februari, 19.00 uur Aswoensdag, WoCoviering met Bentelo Pastor Klaassen, Dames/Herenkoor Driekoningenkapel Delden Vrijdag 8 februari, 15.00 uur Woord en Gebed, PKN Zondag 10 februari, 10.15 uur Woord en Gebed, ds. Snier Dinsdag 12 februari, 10.15 uur WoCo, pastor van Vliet Woensdag 13 februari, 15.00 uur Aswoensdag, pastor van der Linde O.L. Vrouwekerk Bentelo Vrijdag 8 februari, 09.00 uur WoCo, vrijwilliger Zaterdag 9 februari, 19.00 uur Eucharistieviering, pastor Escher Dames/Herenkoor Zondag 10 februari, 11.11 uur Carnavalsviering WoCo, pastor Klaassen Kinderkoor 12.00 uur, Doopviering, pastor Ogink Woensdag 13 februari, Aswoensdag Viering in Delden, 19.00 uur Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zondag 10 februari, 10.30 uur WoCo, pastor Saris, Dameskoor Woensdag 13 februari, 19.00 uur Aswoensdag, WoCo, pastor Ogink Dames/Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 10 februari, 10.30 uur Eucharist, Revd. Tollefsen Woensdag 13 februari, 19.30 uur Ash Wednesday, Revd. Tollefsen Protestantse Gemeente Diepenheim Zondag 10 februari, 10.00 uur Ds. Nieuwenhuis, Den Ham Protestantse Gemeente Markelo Zondag 10 februari, 10.00 uur Ds. Nordt, gezinsdienst Hervormde kerk Elsen Zondag 10 februari, 10.00 uur Ds. Elsman Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 10 februari 10.00 uur, ds. Bakker 19.00 uur, ds. Ezinga, Den Dolder Hofkerk, Goor Zondag 10 februari, 10.00 uur Ds. de Jong, jeugddienst R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Zondag 10 februari 09.15 uur, Kleuterkerk 10.00 uur, pastor Hoogland, kinderkoor Woensdag 13 februari, 19.00 uur Aswoensdag, WoCo, pastor Ogink Dames/Herenkoor, samen met Hengevelde Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 10 februari, 10.15 uur Ds. Lijzen, Groningen Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 10 februari, 10.15 uur Almelo, Ds. Borgers, met kinderviering R.K. Blasiuskerk Beckum Zaterdag 9 februari, 19.00 uur Gezinsviering (Carnaval), WoCo Pastor Saris Woensdag 13 februari, 19.00 uur Aswoensdag, pastor Saris Dames/Herenkoor

Weekblad voor Hof van Twente

OPLAGE: elke woensdag, huis aan huis, 21.600 ex. in Stad- en Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.) INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES: maandag tot 12.00 uur. aan: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag. KANTOOR OPEN: maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur. UITGAVE: Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden Tel. 074-3761354 - Fax 074-3761303 Internet: www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden CORRESPONDENT/FOTOGRAAF: Jan Schoneveld, Hengevelde Het Hofweekblad is vanaf donderdag te lezen op internet: www.hofweekblad.nl

Lezing over de Heliand

Delden - Op maandagavond 18 februari om 19.30 uur zal drs. Harry Morshuis een lezing verzorgen in de streektaal over het onderwerp “de Heliand”. De Heliand is een Oudsaksisch evangelieverhaal. De tekst is geschreven rond het jaar 830 door een onbekende monnik, die de vier evangeliën vanuit het Latijn vertaalde en samenvoegde. Teneinde het bijbelse verhaal beter te kunnen verkondigen onder de bevolking, plaatste hij het geheel in de Germaanse context van die tijd en die streek: het Oudsaksisch. Deze taal is te beschouwen als de moedertaal van het huidige Nedersaksisch, waartoe ook het Twents behoort. In de Heliand zijn tal van voorbeelden te vinden van inculturatie: het streven, het christelijk geloof aan en in te passen in het leven en het systeem van die tijd. Een duidelijk voorbeeld hiervan is om Christus voor te stellen als koningszoon, als man van adel en hoog aanzien. Tegelijkertijd wordt in de Bergrede zeer veel aandacht besteed aan het eenvoudige leven in het geloof van alledag. Zo is er theologisch, geschiedkundig en vooral ook taalkundig veel te vertellen over dit bijna 1200 jaar oude werk. In 2012 vertaalde Professor Anne van der Meiden samen met drs. Harry Morshuis “de Heliand” in het Twents. Het boek is deze avond te koop. U bent allen van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen in het gebouw de Voorhof naast de Oude Blasiuskerk aan de Markt in Delden.


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag.3

Miranda Veehof Bollenweg 1a RV Ambt Delden

Tel. 06 250 30 185

André Oude Groeniger

Groenvoorziening André Oude Groeniger Onderhoud

• Groenvoorziening • Onderhoud Tel.• 074Tuinaanleg - 376 27 82 Wilhelminastraat 12 7491 EG Delden

Tuinaanleg

Mobiel 06 - 27 58 84 57 • Wilhelminastraat 12 • 7491 EG Delden • • Tel. 074 - 376 27 82 • Mobiel 06 - 27 58 84 57 •

• Zonwering • • Garagedeuren • • Overkappingen • • En meer •

M. KEIZER

Schilderwerken

GLAS- SCHILDER- en WANDAFWERKING

HEngEvEldE. Tel. 0547-333180 www.keizer-schildersbedrijf.nl

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevr. Ottenschot, Bouwvereniging Ambt Delden, tel. 0547-292703 of via de mail info@bouwverenigingambtdelden.nl Indien u belangstelling heeft verzoeken wij u om bijgaand antwoordstrookje uiterlijk de eerstvolgende maandag voor 12.00 uur in te leveren bij de Bouwvereniging Ambt Delden, Burg. Buyvoetsplein 6 te Bentelo of via mail te melden op info@bouwverenigingambtdelden.nl

1

Antwoordstrook: Naam ……………………………………………......... Voorletters ………………………………………........ Adres …………………………………………….......... Postcode/plaats ..................................................... Telefoonnummer (overdag) …………………….....

Inleveren voor maandag 12.00 uur.

Siemar Zonwering B.V.

de Vuurbroak 16 Bentelo Tel.: 0547-851206 www.timmer-bouwbedrijfpierik.nl

Langestraat 129, 7491 AD Delden, 074 - 376 63 28

www.siemarzonwering.nl

TE HUUR Per 15 maart 2013 komt aan de Bomhof 3 te Hengevelde een huurwoning vrij. Het betreft hier een geschakelde eengezinswoning met garage, welke is gebouwd in 1981. De woning Bomhof 3: - woonkamer met half open keuken; - drie slaapkamers op verdieping; - in badkamer is 2e toilet aanwezig; - zolderverdieping bereikbaar via vlizotrap; - centrale verwarming. De huurprijs bedraagt € 478,94. Kandidaten moeten: - ouder zijn dan 18 jaar; - ingeschreven staan als woningzoekenden bij de Bouwvereniging Ambt Delden; - een (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen hebben beneden € 34.229,00; - IB-60 verklaring overleggen bij toewijzing. Woning wordt toegewezen aan de kandidaat die het langst staat ingeschreven.

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevr. Ottenschot, Bouwvereniging Ambt Delden, tel. 0547-292703 of via de mail info@bouwverenigingambtdelden.nl Indien u belangstelling heeft verzoeken wij u om bijgaand antwoordstrookje uiterlijk de eerstvolgende maandag voor 12.00 uur in te leveren bij de Bouwvereniging Ambt Delden, Burg. Buyvoetsplein 6 te Bentelo of via mail te melden op info@bouwverenigingambtdelden.nl

2

Antwoordstrook: Naam ……………………………………………......... Voorletters ………………………………………........ Adres …………………………………………….......... Postcode/plaats ..................................................... Telefoonnummer (overdag) …………………….....

Inleveren voor maandag 12.00 uur.

TE HUUR Per 1 maart 2013 komt aan de Morsmanstraat 34 te Bentelo een huurwoning vrij. Het betreft hier een eengezins tussenwoning, welke is gebouwd in 1986. De woning Morsmanstraat 34: - tussenwoning; - woonkamer met half open keuken; - drie slaapkamers op verdieping; - in badkamer is 2e toilet aanwezig; - zolderverdieping bereikbaar via vaste trap; - centrale verwarming. De huurprijs bedraagt € 464,11. Kandidaten moeten: - ouder zijn dan 18 jaar; - ingeschreven staan als woningzoekenden bij de Bouwvereniging Ambt Delden; - een (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen hebben beneden € 34.229,00; - IB-60 verklaring overleggen bij toewijzing. Woning wordt toegewezen aan de kandidaat die het langst staat ingeschreven.

HET HOFWEEKBLAD

wordt gelezen in 21.700 gezinnen in: Stad Delden, Ambt Delden, Goor, Markelo, Diepenheim, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5.000 ex)


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag. 4


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag. 5


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag.6

Geboren: onze dochter en zusje

Veerle

Blij en gelukkig zijn wij met de geboorte van onze zoon en broertje

Thijs

25 januari 2013 Rik en Sabine Douwma Myrthe Scherpenzeelseweg 59 7471 GN Goor

Blij en dolgelukkig zijn wij met de geboorte van onze dochter en zusje

Tess

Dennis Simon

Berte Janiek

30 januari 2013

3 februari 2013

Andrea, John en Luuk van Otten Grondhuttenweg 1 7497 NE Bentelo

Martin, Jolanda en Ella Hag Berkenstraat 12 7497 MC Bentelo

Verslagen hebben wij kennis genomen van het overlijden van

Jos Kockmann voorzitter van onze vereniging Jos heeft D.H.V. gemaakt tot wat het nu is.  Wij zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd en zullen hem enorm missen. Zijn enthousiasme zullen we proberen voort te zetten. Wij wensen Ria, Nick, Naomi, verdere familie en vrienden veel sterkte toe. Bestuur, leden, ere-leden en leden van verdienste Deldense Handbal Vereniging

e De ense l n l e o g D d a l D De in

Delden, februari 2013

Op 55-jarige leeftijd is veel te jong van ons heengegaan

Wilhelmus Maria Roes ~ Wouter ~

ag

rd nde

Vader van Diego Roes

Do

De crematieplechtigheid heeft op 4 februari in besloten kring plaatsgevonden.

Residentie Café De Boemel Vrijdag Zaterdag

ek v

Bezo

Correspondentieadres: Mevr. Freriksen – Hoeben J.M. de Bruijnstraat 23 7471 KG Goor

huis

eeg erpl

Teenage Party

in sportcafé De Reiger 12 t/m 16 jaar

Kindercarnaval in de sporthal

19.00 - 23.00 uur

Dj Rodi

voor diegenen die niet van carnaval houden

in de Boemel Uw Schilder

Delden - Rijssen - Brummen

www.uwschilder.com T 074 -3763044

carwash verkoop | reparatie | onderhoud

bentelo

n e g da ij. e l Al ee vr r ent

Teerds Handel in metalen

Sloopwerken • puin • papier • container verhuur

een andere vraag /opdracht / klus bel of mail gerust voor gratis en vrijblijvend advies of een offerte. Tevens hét adres voor uw complete onderhoud en Boekweitstraat 4 - Tel. 0547-292274 - www.ooink.nl

Grafische vormgeving en drukken van: Geboorte kaarten

www.metaalhandel-teerds.nl Nijhofweg 6 7478 PX Diepenheim

Telefoon 0547-352148 Mobiel 06-25348205

f 21.0

Zondag Frühschoppen m.m.v. DJ John aanvang 13.00 uur

0 uur

All e ent dage ree n vrij .

Van elke consumptie doneert Café De Boemel een bijdrage aan de (kinder)carnaval.

Voor al uw: • ijzer en metalen • sloopwerken • bouw en sloop afval

vana

De Skihut On Tour

Uitnodigingen

Handels drukwerk

Flyers

Trouwkaarten

Felicitatie kaarten

Banieren

Huisstijl

Folders


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag. 7

Dameskaarten en darten sv Hector

Unieke theatervoorstelling ‘Moordwijven”

Goor - Ada Remmers was de winnares van de kaartavond gehouden op 31 januari in de Hectorkantine. Met een puntenaantal van 422 bleef ze ver voor op de nummer 2 en dat was Rita Wenderman. Dezelfde Rita Wenderman moet aanstaande weekend haar titel verdedigen bij het onderling darttoernooi voor de Hectorleden dat wordt gehouden op zondagmiddag 10 februari. Het zal weer een spektakel worden en Rita Wenderman is bij de dames weer met stip als nummer 1 op de rankinglijst gezet. Aanstaande weekend wordt vanaf vrijdagavond bij Hector de Open Hector Dartkampioenschappen gehouden en voor alle niveaus is er wel wat te beleven. De sfeer is gemoedelijk, de prijzen van de consumpties nog normaal en voor degenen die niet van carnaval houden een leuk alternatief. Kijkt u op de site www.svhector.nl voor meer informatie. Uitslag Kaarten 1. Ada Remmers 422 2. Rita Wenderman 553 3. Ans Bielderman 582 4. Tim Hazenkamp 625 5. Anja van de Heuvel 636

Delden - Op dinsdag 12 februari organiseert het Nutsdepartement Delden de toneelvoorstelling ‘Moordwijven’ in het Parochiehuis te Delden, aanvang 20.00 uur. Dit stuk wordt gespeeld door Theater KAAL en Vocalgroup ofKOORS. Theater KAAL is een onafhankelijke theatergroep uit Hengelo met een vaste kern van ervaren spelers. De regie ligt in eigen hand. Theater KAAL is ontstaan uit de behoefte om kwaliteit en diversiteit te brengen en haar publiek te raken met spel waarbij vervreemding, herkenning of verbazing leidraad is. Vocalgroup ofKOORS en Theater KAAL hebben elkaar twee jaar geleden gevonden en kunnen elkaar nog niet loslaten. Met ofKOORS zetten we, met de nieuwste productie Moordwijven, samen de puntjes op de i. Moordwijven gaat over 4 generaties, verbeeld in 6 vrouwenrollen. Misschien komt u haar weleens tegen….in ieder dorp en in elke stad ziet u zo’n vrouw wel eens lopen. En als u dan thuiskomt denkt u bij uzelf: ‘Wat ìs dat toch met haar, waar is het fout gegaan?’ Niets is minder waar; misschien ziet u wel een stukje van uzelf?! KAAL neemt u mee naar haar binnenkant waardoor blijkt dat haar buitenkant - soms - bedriegt. Een heerlijk avondje theater, dicht bij huis en voor een crisisbestendige toegangsprijs. Voor nutsleden zijn de kosten € 7,00 p.p. Niet-leden betalen € 10,00 p.p. U dient het bedrag over te maken op bankrek. nr. 31.33.22.074, t.n.v. ’t Nut o.v.v. Moordwijven. Opgave bij Henny Börgeling, Emmastraat 7 te Delden, tel. 074-376 30 60, e-mail: borgeling@hetnet.nl Indien beschikbaar kunt u ook nog kaarten kopen aan de zaal. Inlichtingen: Henny Börgeling, tel. 074-376 30 60 en Toke Jonker, tel. 074-37 64 133.

chocolade-hazelnoot

spritskoeken 3,49

bossche bol 1,49

bokworst broodje

1,35

Industriestraat 63 Hengelo Tel. 074-2509233 Goorsestraat 9 Hengevelde Tel. 0547-333204 Grotestraat 97-99 Goor Tel. 0547-271436 Dorpsstraat 130 Enter Tel. 0547-381418

Spetterend (kinder)carnaval bij CV Sterzo Goor - Bij CV Sterzo in Goor weten ze wel waar het feestje is! Onder deze noemer is er komende zaterdag 9 februari een spectaculair kindercarnavalsfeest in zaal De Ster in Goor. Kinderprins Bjorn, Hofprins Paul en hun gevolg heten alle kinderen van Goor en omgeving van harte welkom voor een zottenfeest van de bovenste plank onder leiding van DJ Wipneus met zijn muzikale Spel-, dans- en doe-show. Het kindercarnaval begint om 15.30 uur en de entree en de ranja zijn natuurlijk gratis. De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s mogen natuurlijk ook komen. “Het wordt één groot familiefeest”, zegt Hofprins Paul die op zaterdagochtend eerst de stadssleutel in ontvangst zal nemen in het Goorse gemeentehuis. Weekend-programma CV Sterzo Het feestprogramma zit ook voor de rest van het carnavalsweekeinde bomvol voor de Goorse carnavalisten. Op vrijdagavond is eerst de Goorse feestavond voor iedereen uit Goor en omgeving m.m.v. Da Vinci en de Tuut a Tuut-Roadshow. Na de sleuteloverdracht en het kindercarnaval op zaterdag gaat Sterzo op bezoek bij de zusterverenigingen in Bentelo en Hengevelde. Zondagochtend gaat Hofprins Paul voor in een kerkdienst in de Petrus en Paulus-kerk alvorens de Goorse stoet koers zet richting Oldenzaal voor de Twentse carnavalsoptocht. Een dag later gaan de Goorse feestgangers in de middag op bezoek in Vasse voor het grootse kapellenfestival van CV Spekscheeters. Iedereen mag mee met de bus naar Oldenzaal en Vasse, mits opgegeven bij De Ster. Op Rosenmontag is het ‘s avonds, traditioneel, groot feest bij residentie De Ster. Met DJ ‘De lekke Dakgötte’ en het Goorse schlagerkoor is het carnaval pur sang van 20.30 uur tot in de kleine uurtjes. Een dag later wordt afgesloten met het ‘haringhappen’ en het terugbrengen van de stadssleutel naar burgemeester Goudt. Dit in eendrachtige samenwerking met De Hagmöll’n Lummels uit Bentelo en de Höftemennekes uit Hengevelde.

Winnaar ‘Mooiste taart van Overijssel’ bekend

Donderdag 31 januari is in het TV Oost programma ‘En Dan Nog Even Dit’ de winnaar bekendgemaakt van de wedstrijd ‘Mooiste taart van Overijssel’. De hoofdprijs gaat naar Jolien Drost uit Zwolle. De jury was unaniem van oordeel dat haar ‘boerenkooltaart’ de mooiste taart van Overijssel genoemd mag worden. Jolien maakte boerenkool van witte en groene marsepein, een rookworst van rice crispies en marshmallows en jus van gesmolten chocotoff met slagroom. Ze maakte haar winnende taart samen met de andere vier finalisten in de banketbakkerslokalen van het ROC van Twente in Almelo, onder het toeziend oog van de jury. Live beelden van de finale waren overdag te zien bij TV Oost. Jury van deskundigen en liefhebbers De jury van de ‘Mooiste taart van Overijssel’ bestond uit Bert van Ek (hoofd Banketopleiding ROC van Twente), Klaas Prenger (oud-docent Banketbakken ROC van Twente) en Mirjan Hamberg-Nijeboer van Cake XL (voorzitter). De taarten werden door hen beoordeeld op originaliteit, creativiteit, netheid, hygiëne, techniek en smaak. De overige vier finalisten waren Mireille Appelo-Monteiro uit Deventer, Sabine Meijer uit Zwolle, Marloes Roo-Brakke uit Staphorst en Cathelijne Schulte uit Wierden. Wedstrijd was groot succes In december en januari werden vanuit heel Overijssel foto’s ingestuurd van maar liefst 85 prachtig gedecoreerde zelfgemaakte taarten, met alle denkbare thema’s. Op basis van deze foto’s heeft het publiek via de website van RTV Oost massaal gestemd, waaruit de vijf finalisten naar voren kwamen. De hoofdprijs van de ‘Mooiste taart van Overijssel’ is een professionele KitchenAid mixer t.w.v. € 629,-, beschikbaar gesteld door Oldenhof Kookwinkel.nl in Zwolle. Meer informatie is te vinden op rtvoost.nl/mooistetaart.

Uitslagen kaarten vv Twenthe Maandag 04-02-2013: Jokeren: 1. J. Huistede 238 pt. 2. M. Huistede 319 pt. 3. D. Groot Kormelink 374 pt. 4. J. Kummel 478 pt. 5. R. Kovacevic 481 pt. 6. R. Vrugteman 553 pt. 7. H. Hallie 554 pt. Kruisjassen: 1. H. Vrugteman 3.567 pt. 2. G. Haverkate 3.281 pt. 3. J. Zwoferink 3.150 pt. 4. H. v.d. Einde 3.132 pt. 5. B. Workel 3.111 pt. 8. F. ten Buuren 3.096 pt. Volgende kaartavond op maandag 11-02, aanvang 19.30 uur.

De Heineken ontvoering in Filmhuis Alleman

‘De Zon Unplugged’ Goor - Op 11 januari van dit jaar is bij Grand Café De Zon een nieuw project van start gegaan: ‘De Zon Unplugged’, een vervolg op de succesvolle ‘Zon Recordings’. Deze keer gebaseerd op het televisieprogramma MTV Unplugged, waarvan de eerste serie tussen 1989 en 2002 voor het eerst werd uitgezonden op muziekzender MTV. In MTV Unplugged werden bekende zangers of bands van dat moment gevraagd een optreden te geven in een akoestische setting, met minimaal gebruik van elektrisch versterkte instrumenten. Wij hebben de 1ste sessie inmiddels gehad en op vrijdag 8 februari zal de 2de sessie plaats gaan vinden. De 3de sessie staat gepland voor vrijdag 1 maart. Er zullen een aantal bands per avond optreden, die allen een set voor hun rekening nemen. Ook deze keer zullen er opnames gemaakt worden en zal er een CD worden uitgebracht. Opbrengst voor Join4Energy De opbrengst van de CD is ditmaal voor Join4Energy. Niet helemaal een onlogische keus, omdat Marjolein (van de Zon) in juni de Mont Ventoux gaat fietsen voor deze stichting. Om de berg te kunnen beklimmen moet er een sponsorbedrag bij elkaar gehaald worden en dit project leek ons de uitgelezen kans. Op vrijdag 8 februari zullen de volgende bands het podium betreden voor het goede doel Join4Energy: Eastwood Eastwood is een jonge 4-mans-formatie die populaire songs op een (semi) akoestische muziek ten gehore brengt. Denk aan nummers van o.a. U2, Coldplay, Michael Jackson, Ilse de Lange en Jason M’Raz, Soulsister, Ben’l Oncle Soul en James Morisson. Michel de Graaf - zang, akoestische gitaar; Thijs Rupert - zang, toetsen, gitaar; Jarno Huisstede - basgitaar; Edmond Valentijn - drums. Skandal Skandal staat voor Rock, Blues, Ballads, Close Harmony zang, etc. Eric - toetsen, zang; Dibert - gitaar, zang; Tonie - drums, percussie, zang; Jan - bas, zang. Texas Radio Geïnspireerd door artiesten als Tom Waits, The Doors, Daniel Norgren en buurman André Manuel brengen wij voornamelijk eigen nummers, met een enkele cover van de hier boven genoemden. Met ons niet alledaagse instrumentarium; inclusief o.a. de mondharmonica, trompet, orgel, banjo, cello, meerstemmige zang en daarbij uiteraard de standaardbezetting van drums, gitaar, bas, en zang; zijn we een band die vooral live ervaren moet worden, waar we onszelf er altijd met volle overtuiging in gooien. Arthur Akkermans - zang en mondharmonica; Niek Cival - gitaar; Teun Eijsink - basgitaar; Imanishi Kleinmeulman - drums; Joris van den Berg - toetsen en trompet.

Ineke’s Hofdichten ‘‘Bie’n Tandarts” Kees mos noar tandarts de Jong Hee had zon dikke wang, Ne taand was arg ontstökken, ‘n Tandarts der met an de gang. Kees deed ’t moondwark lös, Ma ’n witten jas zeg subiet: ‘O wee, wat een gapend gat, Zo ver open hoeft ook weer niet’, ‘Gaat u dan niet boren’? Vrög Kees ietwat ontdoan, ‘Ja dát wel, maar ik blijf ZELF wel buiten staan’! Ineke Smit-Vukkink

Foto: Alberta Groteboer

Zwemles voor dames Goor - Op woensdag 13 februari wordt er gestart met zwemles voor dames in het zwembad ‘de Whee’ te Goor. Niet alle volwassenen kunnen zwemmen, maar een aantal wil het nog wel graag leren. Hiervoor zijn er zwemlessen voor volwassenen. Deze mogelijkheid was er altijd al. Op verzoek wordt er in samenwerking met de stichting Welzijn Ouderen Hof van Twente en Sportfondsen Hof van Twente nu ook de mogelijkheid geboden om zwemlessen te volgen voor alleen dames. Hierbij zullen geen mannen aanwezig zijn. De start is woensdag 13 februari van 10.15 - 10.45 uur in Sportfondsen Hof van Twente zwembad ‘de Whee’, Gruttostraat 44, Goor. Kosten: € 39,40 per 8 lessen (10 weken geldig) plus € 5,- voor de éénmalige aanschaf van de magneetkaart. Voor 55-plussers uit Hof van Twente geldt een éénmalige korting van € 5,00. Bent u niet in staat de zwemles te betalen, bestaat er wellicht de mogelijkheid om via de gemeente in aanmerking te komen voor een regeling. Dit kan samen met u bekeken worden. Aanmelden en informatie: Hamit Gögen: 06-40955237 of Evelien Mazeland 06-54932768 van de Stichting Welzijn Ouderen Hof van Twente.

Lekker lachen om Twentse humor

Goor - Met een prachtige nieuwe voorstelling toert het populaire humorgezelschap Twente Plat dit theaterseizoen weer door Oost-Nederland. Met een mix van doldwaze conferences, knotsgekke sketches en heerlijke liedjes doet Twente Plat een aanslag op de lachspieren en houdt het haar publiek ruim twee en een half uur lang op het puntje van de stoel. En er is goed nieuws voor de vele liefhebbers van de streekhumor, want op vrijdag 22 februari komt Twente Plat weer naar Goor. De groep is evenals voorgaande jaren te zien in Theater De Reggehof en dat belooft weer een geweldige happening te worden. Al jarenlang heeft Twente Plat patent op de originele, onvervalste Twentse humor. Hoofdbestanddeel is en blijft daarbij natuurlijk de heerlijke, doldwaze conference, zoals we die van oudsher kennen van feesten en partijen. Een al zeer oude kunstvorm, die door de enthousiaste medewerkers van het programma tot kunst is verheven. Niet voor niets is Twente Plat uitgegroeid tot de toonaangevende groep op het gebied van de Twentse streekhumor. In hun gloednieuwe voorstelling maken de Twentse humoristen hun faam opnieuw helemaal waar en bezorgen de bezoekers een onvergetelijke en oergezellige avond uit. Ook dit keer passeren alle succesvolle typetjes van de afgelopen jaren weer de revue. Hendurk en Geessie vergelijken op dolkomische wijze de tijd van vroeger met die van nu, Tinus van Tuundorp gaat bij de brandweer, Mans gaat in de beveiliging en Aaltje en Trijntje hebben weer heel wat te kletsen over “Oude kerels en kleine kinderen”. Het programma wordt natuurlijk ook dit seizoen weer afgewisseld met een handvol heerlijke comedy-acts, waarin de groep nog veel meer van haar veelzijdige talent laat zien. Twente Plat bezorgt het publiek met haar nieuwe voorstelling andermaal een bijzondere avond uit, waar de lachspieren het zwaar te verduren krijgen. Op vrijdag 22 februari is de groep te zien in Theater De Reggehof, De Höfte 5, Goor, telefoon 0547 284888. De entreekaarten voor deze oergezellige avond zijn nu reeds in voorverkoop verkrijgbaar aan de theaterkassa.

Goor - Op dinsdag 12 februari vertoont Filmhuis Alleman de filmische interpretatie van De Heineken ontvoering: in 1983 ontvoeren vier Amsterdamse criminelen Freddy Heineken en krijgen 35 miljoen losgeld, maar de biermagnaat laat ze er niet mee wegkomen. Aanvang: 20.00 uur. Op een koude novemberdag in 1983 wordt ’s werelds succesvolste en rijkste bierbrouwer Alfred Heineken samen met zijn chauffeur Ab Doderer voor de deur van zijn kantoor ontvoerd. Wat volgt is de meest geruchtmakende en beruchte ontvoeringszaak die Nederland ooit gekend heeft. Eenentwintig uitputtende en zenuwslopende dagen lang verblijft de fabrikant in een koude, benauwde cel, vastgeketend en voor het eerst van zijn leven volkomen machteloos. Zijn ontvoerders, vier criminele vrienden uit Amsterdam, ondervinden grote problemen om het losgeld te incasseren. Het hele land leeft mee en houdt de adem in. Intussen neemt Rem, een meedogenloze jonge crimineel, de bewaking van de twee ontvoerde mannen voor zijn rekening, waarbij hij Heineken vernedert en angst aanjaagt. Als eindelijk het losgeld is overgedragen, volgt de bevrijding van Heineken en zijn chauffeur. Op dat moment begint de wereldwijde klopjacht op de ontvoerders, waarbij Heineken zich niet beperkt tot het passief volgen van de ontwikkelingen. Dominant en tot op het allerhoogste niveau wendt hij zijn invloed aan om de opsporing te laten slagen. Was hem tijdens de ontvoering de rol van prooi opgelegd, nu is híj de jager. Kaarten voor deze film zijn verkrijgbaar via www.reggehof.nl of op de avond voorafgaand aan de film bij de kassa. Kaarten kosten € 7,50 per stuk. Hofcultuurpashouders betalen € 3,75 per kaart, met een maximum van twee kaarten per filmvoorstelling.

Prins Lars Keizer 1 onthult eigen straatnaambord

Hengevelde - Afgelopen woensdag 30 januari om 13.00 uur heeft Lars Keizer zijn straatnaambord onthuld op het Wegdam. Lars was blij verrast en vol trots. Vanaf heden heet het Prins Lars 1 straat. We hebben nu een keizerlijke prins in ons midden. We wensen Lars en zijn familie een gezellige carnavalsperiode toe. Alaaaf.

Voorlopig ontwerp herinrichting openbare ruimte centrum Goor Het college van B&W heeft het voorlopig inrichtingsplan openbare ruimte van het centrum van Goor vastgesteld. Het inrichtingsplan is een nadere uitwerking van het Masterplan Goor dat vorig jaar door de gemeente en Goor Collectief is opgesteld. Het inrichtingsontwerp ligt ter inzage van vrijdag 8 februari 2013 tot en met vrijdag 8 maart 2013 in het gemeentehuis in Goor en is te downloaden vanaf www.hofvantwente.nl en www.welkomingoor.nl. Op woensdag 13 februari 2013 is er een inloopavond van 17.00 tot 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. In het Masterplan is een herinrichting van het voetgangersgebied tussen het Weversplein en de Grotestraat opgenomen, autovrij maken van het deel van de Grotestraat tussen de Wijnkamp en de Herman Heijermansstraat, aanpak van de pleintjes bij de Smederij en het politiebureau en inrichting van het ‘Sterplein’ als hart van het centrum. In het voorlopig inrichtingsontwerp dat er nu ligt zijn de maatregelen uitgewerkt. Daarbij wordt voornamelijk uitgegaan van herbestrating en de toevoeging van groen en verlichting om de verblijfskwaliteit en de aantrekkelijkheid te verbeteren. Aan de westzijde van de Grotestraat (ter hoogte van de Tapperij) komt een extra parkeervak. Ideeën opgehaald Om tot het voorlopig inrichtingsontwerp te komen hebben de direct betrokkenen, zoals winkeliers, Goor Collectief en omwonenden, tijdens twee inloopavonden ideeën aangedragen voor de herinrichting van het centrum. Deze ideeën zijn op hun bruikbaarheid onderzocht en voor zover mogelijk verwerkt in het voorlopig inrichtingsontwerp. Ook de centrumcoördinator van Goor Collectief heeft bijgedragen aan de uitwerking tot het voorlopig inrichtingsontwerp. Enkele van deze aanpassingen zijn de soorten bomen die worden toegepast en een extra parkeermogelijkheid in de Grotestraat tussen de Schoolstraat en de Wijnkamp. Om de verkeersstroom vanuit de Grotestraat richting het parkeerterrein van de voormalige C1000 te verbeteren wordt de bocht met de Schoolstraat ook aangepast. Verkeersstromen Het inrichtingsplan gaat uit van een afsluiting van de Grotestraat van de Wijnkamp tot aan de Herman Heijermansstraat (bij Middelkamp Mode). Dit inrichtingsplan kan overigens los van de te nemen verkeersmaatregelen worden uitgevoerd. Een verkeersbesluit en de feitelijke afsluiting wordt echter pas gerealiseerd op het moment dat een besluit is genomen over de verkeerscirculatie in het centrum. Hiervoor zijn verschillende varianten mogelijk die nu worden onderzocht. De gemeente zal hierover Goor Collectief binnenkort om advies vragen. Social Sofa-project Met betrekking tot het Masterplan is vanuit verschillende geledingen expliciet aandacht gevraagd voor meer sfeer in het centrum. Om die reden heeft de activiteitencommissie van Goor Collectief, samen met de centrumcoördinator, het Social Sofa project "draag je steentje bij" bedacht. Hierbij worden betonnen sofa banken door mensen die werken en wonen in Goor voorzien van unieke mozaïek afbeeldingen. Indien de financiering en de organisatie rond komen, worden er in totaal vijf banken vervaardigd. Drie van deze banken worden gefinancierd via het Masterplan en de overige twee door sponsoren. Gecombineerd met een ontwerpwerpwedstrijd, worden alle mensen die werken en wonen in Goor betrokken bij het project en geactiveerd om mee te helpen. Een goede aanpak om meer betrokken te raken bij elkaar en het centrum van Goor. En het is nog leuk ook. De banken worden voorafgaand aan de feestelijkheden rond het 750-jarig bestaan van onze mooie stad in het centrum geplaatst. Inspraaktraject Tot en met vrijdag 8 maart 2013 kan schriftelijk worden gereageerd op de plannen. Contactpersoon is de projectleider, de heer M. Hövels. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per email op info@hofvantwente.nl. Op woensdag 13 februari 2013 is er een inloopavond van 17.00 tot 20.00 uur in de raadzaal van het Gemeentehuis, de Höfte 7 in Goor. Daar zijn medewerkers van de afdeling Openbare Werken en de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden. Tijdens deze avond (en in de rest van de inzageperiode) kunnen de aanwezigen hun mening geven over het ontwerp, vragen stellen en ideeën aandragen, bij voorkeur op papier of via email. Na de inspraakperiode wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot het definitieve inrichtingsplan. Om het centrumgebied niet opengebroken te hebben tijden de feestelijkheden rond het 750-jarig bestaan van Goor zal naar verwachting de realisatie starten na de zomervakantie van 2013.

Vrienden van Twickel willen verjongen. Doe mee! Delden - De Vereniging Vrienden van Twickel heeft in 2012 haar veertigjarig bestaan gevierd met als motto: Bedrijvigheid op Twickel. We hebben kunnen genieten van een fotowedstrijd voor jong en oud, afgesloten met een tentoonstelling in de Oranjerie van de kasteeltuin. We hebben een beelddocument laten maken over de ontwikkeling en de toekomst van het landgoed: ‘Verhaal van een Twickelaer, een tijdsbeeld’. De dvd is te koop in de Landgoedwinkel. De Vereniging Vrienden van Twickel zet zich in voor het vergroten van kennis en belangstelling voor de natuur, en de maatschappelijke en culturele betekenis van Twickel. De VVT telt ruim 1700 leden. De activiteitencommissie zorgt voor een gevari-

eerd programma van lezingen en excursies. Hiervoor is veel belangstelling. Daar gaan we natuurlijk mee door! Daarnaast willen we jongere generaties meer bij betrekken bij Twickel. Snel wordt gezegd: aandacht in het onderwijs. Educatie. Zo eenvoudig ligt het niet. We zijn niet de enigen die aandacht willen. Jongeren communiceren anders met elkaar: Facebook en geen papier. Ouderen en jongeren hebben verschillende interesses. Veel uitdagingen dus voor onze vriendenvereniging. Om creatief te vernieuwen zoeken we mensen, die bekend zijn met de levensstijl van jongeren om activiteiten en vormen van communicatie te ontwikkelen om ook nieuwe generaties te boeien met het moois van Twickel. Voor de activiteitencommissie zijn we op zoek naar enthousiaste mannen of vrouwen. Bent u de enthousiaste en initiatiefrijke kandidaat met affiniteit voor het landgoed Twickel? Bekijk dan onze website voor nadere informatie over de profielschetsen en de procedure. www.vriendenvantwickel.nl.

Kaarten KBO Delden Er wordt ook in 2013 weer gekaart door onze leden. Wilt u meedoen dan bent u van harte welkom in de kantine van Rood Zwart op dinsdag 12 februari om 2 uur! De winnaars van het kaarten op dinsdag 29 januari zijn: Jokeren 1e prijs mevr. Borgman 41 punten 2e prijs mevr. Bomers 43 punten 3e prijs mevr. Braakhuis 49 punten 4e prijs mevr. Reuvers 51 punten 5e prijs mevr. Exterkate 56 punten 6e prijs mevr. Wolf 59 punten 6e prijs mevr. Baake 59 punten Kruisjassen 1e prijs W. Bruggink 3629 punten 2e prijs N. Bauhuis 3487 punten 3e prijs R. Dijkmans 3461 punten 4e prijs B. Oude Nijhuis 3430 punten 5e prijs H. Keizer 3307 punten 6e prijs T. Witten 3183 punten De volgende kaartmiddag is dus op 12 februari.


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag. 8

Aannemers

Handwerken

Aggregatenverhuur

A B C

Kunststof kozijnen

Ongediertebestrijding

ESSINK

uitvoering conform SKG norm de kozijnen voldoen aan alle kwaliteitseisen tevens een uitstekende inbraakbeveiliging diverse kleuren met houtnerf goot- en gevelbekleding

Plasdijk 10 - Markelo Tel. 0547 364490

Hoveniers

Assurantiën

Evers Assurantiën

www.limavof.nl

LIMA Kunststofkozijnen

Voor al uw assurantie-, pensioen-, hypotheek-, financieringsadviezen. Kortestraat 4, Delden Telefoon 074 3765111

Timmer- en schilderbedrijf MANOS uit Goor voor al uw timmer- en schilderwerken

tarief: € 24,- ex btw per uur

tel. 06-21126250 Lid Bouwgarand en Bouwend Nederland

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz. uw opdracht is ons visitekaartje

duurzaam kunstwerk

Eigen fabricage en montage. Bel voor vrijblijvende offerte en advies: Harmeloweg 4, 7482 PL Haaksbergen Telefoon 074 3575385 Fax 074 2918642

Autorijscholen

Harm Hoek

KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

06-18999918

Gem. slagingspercentages 1e geslaagden:

BROMFIETS is 96-100% AUTO Enschede 81-85% MOTOR voertuigbeheersing 86-90% MOTOR verkeersdeelname 96-100%

www.harmhoek.nl

info@harmhoek.nl

• Ontwerp van mooie tuinen • Onderhoudsvriendelijk • Vakkundig/betrouwbaar Telefoon 0547-750902 Postbus 15, 7475 ZG Markelo www.buiten-zorg.nl info@buiten-zorg.nl

Voor al uw inlijstingenO

TIMMER- EN BOUWBEDRIJF

Bloembinderij

Anton Visch

Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden Telefoon 0547 276284

www.lijstenmakerijquirijns.nl

Maaltijdbezorging

Klavermaten 24 7472 DD Goor T: 0547-262799 F: 0547-272933 www.profixautoschade.nl

Voor uw bruidswerk, potterie, grafbloemwerk Markt 1, Delden Telefax 074-3764099 Telefoon 074 3763871

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 Telefoon 074 3841080

Lijstenmakerij Quirijns Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Bloemen

Molenkamp

Kunststof bouwelementen

Lijstenmakerij

Autoschadeherstelbedrijf

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

/ 0622748701

Specialist in tuinaanleg en onderhoud Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Huish. art. Speelgoed

Tafeltje Dekje UVV Stad Delden bezorgt maaltijden aan huis

3762593 3762833

Telefoon 074 Telefoon 074

Marketing en Reclame

www.tenvregelaar.nl

Langestraat 110, Delden Telefoon 074

Opleidingen Heftruck Hijsen VCA - BHV Ri&E Noodplannen

Optiek

Aarsen

Secretariaatsdiensten

contactlensvloeistoffen / optische artikelen Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207

Het Wegdam 2 7496 CA Hengevelde tel.: 088-2000800 email:info@icscomputers.nl www.icscomputers.nl

Administratie- & Belastingadviseurs

Administratieve ondersteuning Fiscale werkzaamheden Verzorgen loonadministratie Samenstellen jaarrekeningen

Oud ijzer/metaal

Contactlenzen Ter Braak Brillen en contactlenzen

Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro).

Beldsweg 27-27a 7495 PH * Bemiddeling in onroerende zaken Tel. 0547-292263 Fax 0547-292659 * Taxaties voor grond- en pachtzaken Mob. 06-51158404 info@beldmakelaars.com * Taxaties voor fiscale doeleinden www.beldmakelaars.com * Taxaties v. financiering met NWWI keurmerk vanaf € 325,-

074-2506466

Stucadoor

Bellen na 17.00 uur

Jager van Schoten V.O.F. In- en verkoop van oud ijzer en metalen tevens plaatsen containers MARKELO 0547 362587

Telefoon 0547-273780

Elkink afbouw Markelo 0642099090

Telefoon

Taxi

Taxi Centrale Goor

Pedicure Pedicurepraktijk Feetcare

Grotestraat 62 in Diepenheim anita@feet-care.eu Telefoon 06-51375273

Pedicure Marie-José 333513

Electronics - Telecommunication - HCI/MMI Sensor systems - Radar systems

0644 - 196 012

www.mjbs.nl

De Jong Stucwerk Goor

Presentation developer to move your sales

Beld makelaars • Ambt-Delden

voor al uw secretariële werkzaamheden vergaderservice, mailings, nieuwsbrieven, beheer van relatiebestanden, ondersteuning van management, coaching, organisatie van seminars

Ter Braak

Presentatie Makelaardij

Monique Joostink Business Support

Brillen en contactlenzen Industriestraat 52, Hengelo Telefoon 074 2914687 Winkelcentrum Hasselo 074-2771999

Inleveradres VVV, Langestraat 29 Delden Stadspost Hengelo-Enschede BV

ICT Dienstverlener

Schildersbedrijven

www.tmta.nl UW PARTNER IN MAATWERK (074) 3766663

Ontdek zelf ook onze bijzonder aantrekkelijke prijzen en uitstekende dienstverlening.

3761217

Ruitersport

Een paradijs voor elke paardenliefhebber.

gecertificeerd door KAD

Voor alle streekpost

Accountancy/ belastingzaken

Welbergweg 124, 7556 PE Hengelo Telefoon 074 - 2508082 - Fax 074 - 2508087 E-mail: info@krudersweda.nl Fons Kruders, privé 0547-261216 / 06-21527556

Beldsweg 29 7495 PH Ambt Delden Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl info@ottenschotfaunabeheersing.nl

Postbezorging

speelgoed & huishoudelijke artikelen NIEUWBOUW VERBOUW RENOVATIE ONDERHOUD

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

Diabetische/reumatische voet Goorsestraat 3, Hengevelde Telefoon 0547-

Boomverzorging

De Berken 7 Telefoon 074 - 376 29 77 7491 HJ Delden Telefax 074 - 376 33 22

Harrie vd Woning

Dealer van de merken Batavus, Gazelle, Multicycle, Sparta Tevens elk merk leverbaar. Reparaties op afspraak. Leenfietsen aanwezig. ’s Morgens gebracht, ’s avonds klaar. Ook het adres voor: * sleutelservice Langestraat 65a, Delden Telefoon 074 3765161 Fax 074-3761272 www.harrievdwoning.nl

KUNSTSTOF KOZIJNEN & ZONWERING > > > > >

Tweewielers

www.viewnetix.nl

Reclame

Weekendvervoer.nl 06-20539460 Therapie en Welzijn

HYPNOSE

Helpt bij stress, examenvrees, faalangst, vrouwelijke en relatieproblemen, eetstoornissen, burn out, hoofdpijn,overgewicht, roken, coaching. Voor een afspr. bel 004925624651D-Gronau

KnowVision

T E L E F O O N

Mary-Rose Kolkman Lifestyle & Business Coach Feng Shui Master N.L.P. Master Crisis Coach Imago & Branding

• • • •

 0570-642139 | 06-54367536

www.knowvision.nl

Tarot Reading, “Maaiki” healing en Sound Healing. • Meer dan 20 jaar ervaring. • Maaike geeft je tools aan, waar je mee verder kan gaan. • Leert je dat jij degene bent die de baas is, over je eigen leven. • Werkt met positieve energie. • Maaike’s healing hands worden als een weldaad ervaren. • Meer info op: www.dewoestewieven.nl

Tuincentrum

VastgoedCert gecertificeerd: Wonen/MKB en Landelijk Vastgoed

Dakbedekking

Installatiebedrijf

P.Gerritsjans

installatiebedrijf Patrick Gerritsjans

Accountants en Belastingadviseurs

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Mobiel 06 21 57 57 58 Lid van

Sluisstraat 3a 7491 GA Delden T 074 37 67 176 F 074 37 66 797

Rietdekkersbedrijf

Sanitair / electra Gas, water en riolering Centrale verwarming Dakbedekking Zinkwerk Luchtbehandeling

Jan Tinbergenstraat 214 7559 ST | Hengelo (O)

Lid van

Werfstraat 9, 7553 GZ Hengelo tel. 074-3767068/06-29506798 fax 074-3767067

St. Annabrinkstraat 19 7491 XD Delden

administratiekantoor

06-22477326 info@willemijnsmit.nl

boekhouding jaarrekening belastingen salarissen

www.willemijnsmit.nl

• nieuwbouw • renovatie M 06 543 176 85 • onderhoud I www.hemersmadakbedekking.nl E info@hemersmadakbedekking.nl • boeibekleding

Dierenkliniek

Administratie Voor gezelschaps- en landbouwhuisdieren

Vossenbrinkweg 1/H 7491 DA Delden

Telefoon ABC

Tel.: 074 - 3762262

dierenartsen Rannie Sumter Margriet van der Meer assistentes

Voor 5 euro per plaatsing / per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro).

Interieur

Erica Tijink Marjolein ter Weele Maaike ten Pierik Romy Nijhuis

Behandeling dagelijks volgens afspraak Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-16.00 uur Open spreekuren: • maandag • dinsdag • donderdag van 19.00 - 19.30 uur Voor spoedgevallen: 24 uur per dag telefonisch bereikbaar

Dierenambulance Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

30704810

Online boekhouden Nijverheidsstraat 8e Fiscale aangiften 7461 AB Wierden Salarisadministratie f.willemsen@cijfermeester.nl Advies (0546) 702150 Eerste jaar 15% korting!

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!

Uw eigen drogist

Aarsen

homeopathische geneesmiddelen/foto Langestraat 4, Delden Telefoon 074 3761207 “tevens aanbrengpunt stomerij-service Roeloffzen Textielverwenners”

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 Internet: www.morsink.net

17 95

DELDEN Langestraat 41 (074)

376 67 77

HENGELO Marskant 10 (074)

255 97 97

Email : delden@prismamakelaars.nl

Slotshoek Interieur

Email : info@prismamakelaars.nl

Slotsweg 14 7496 PW Hengevelde Telefoon 06 55961288 slotshoekinterieur@gmail.com

Klompenwinkel Diepenheim Grotestraat 64

Wilgenklompen grote maten € 11,50 per paar Open: dinsdagmiddag - vrijdagmiddag, zaterdag gehele dag 352374 Telefoon 0547

Muziek Voor sfeervolle live-muziek receptie, diner, open huis, 40-60 jarig bruiloft ouderenprogramma

WAWOLLIE KRINGLOOP

275926

Kunstgalerie Langestraat 47a, Delden Fax: 074 - 2913606. www.dewittekamer.nl Telefoon 074 b.g.g. 06-34616005

Rijssenseweg 11, 7495 RP Ambt Delden

Telefoon 074 Mobiel

3764605 06 20 40 36 35

Afvoer verstopt?

06-54271931 W. Wolf

Tel: 0546 - 490305 www.nonstop-riool.nl

WISSINK

132

70-plus RIJBEWIJSKEURING € 30,0 Elke drie weken wereld Muziek Podium Voor tickets en info: www.dewoestewieven.nl

Naai-atelier

Keuring binnen 5 d op 3d/wk Gemakkelijk bereikbaar vanuit Almelo, Delden, Hengelo. NW Drijber, arts Pr Bernhardlaan 23, Borne

Tel: 06-3089 2073 (9-13u)

Rijwielen Geerdink fietsen

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel.

2593555

Beitelstraat 17, 7556 ND Hengelo Telefoon 074 2911199 Fax 074 2914848 info@markantwonen.nl www.markantwonen.nl

• Tapijt • Gordijnen • • Laminaat • • Zonwering • Glas in lood • • Pvc • Toonzaal aan de Vossenbrinkweg 6 te Delden Geopend op afspraak

Rioolontstopping

Rijbewijskeuring

Kringloopbedrijf Hof van Twente te Goor. De stichting Wawollie Kringloop steunt goede doelen aangaande dierenleed. Bruikbare goederen halen wij graag en gratis bij u op. Open: dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Woninginrichting

A. Oude Wesselink

www.RIOLERINGSERVICE.nl Esweg 3, 7475 ME Hof van Twente Tel. 06 483 49 info@rioleringservice.nl

Kringloopwinkel

Haaksbergerweg 2, Goor Telefoon 0547

Hogedijk 10, 7475 PR Markelo, Tel: 0547 262786 - Mob.: 06-50847253 E-mail: info@rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl Web: www.rietdekkersbedrijfoosterkamp.nl

* Nieuwbouw * Renovatie * Tuinhuisjes www.prismamakelaars.nl

Drogisterijen • • • •

t 074-2915865 @ info@joshegeman.nl i www.joshegeman.nl

Keukens - Kasten Buitenkeukens - Buitenmeubilair

Klompenwinkel

Egbert Westerhof

Fiscale & Financiële Dienstverlening Voor uw complete boekhouding, salarissen en belastingaangiften. Stokkumerweg 58, 7475 MV Markelo Telefoon 0547 352839

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Berken 2F, Postbus 20 7490 AA Delden 2917035 Telefoon 074 www.johnpeper.nl

Verzekeringen & Hypotheken

Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Telefoon 074 www.geerdinkfietsen.nl

2913429

Zonwering

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Rolluiken Screens Raamdecoratie Horren Zonneschermen Raanhuisstraat 4, 7491 ME Delden tel: 074 25 00 230 fax: 074 25 00 240 www.roescherzonwering.nl

• • • • •

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag. 9

POLITIE

Lezers schrijven

Poging diefstal keukenblad

(buiten verantwoordelijkheid van de redactie) Berichten voor deze rubriek kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd.

Delden - Op dinsdag 29 januari rond het middaguur, namen 2 mannen een keukenblad weg, uit de tuin van een woning aan de Langestraat te Delden. De mannen hadden er echter geen rekening mee gehouden dat de bewoonster thuis was. Deze sprak de mannen aan. Vrijwel direct daarop arriveerde ook de echtgenoot van bewoonster. Uiteindelijk gaven de mannen het aanrechtblad terug.

“Enige nuance”

Dat een aantal mensen via het Hofweekblad hun ongenoegen kenbaar maken over de verhoging van de invalidenparkeerkaart kan ik best begrijpen, omdat hieraan ook een emotionele kant zit. Toch wil ik enige nuance inbrengen. De gemeente moet, via rijksbezuinigingen, op allerlei wijze de broekriem aanhalen. Via de leges gaat men de diensten aan de individuele  burgers de kostprijs in rekening brengen; geldt ook voor kapvergunningen, bouwvergunningen etc. Hier is op zich toch niets mis mee? Kostprijs, ja, een gemeente heeft niet alleen loonkosten, maar ook vele andere kosten. Mee eens dat de verhoging nu van de invalidenparkeerkaart ineens wel erg extreem is; echter de nuance is ook dat het een kaart is voor 5 jaar dus per jaar ca. € 40,-, waar men overal kan parkeren. Ik ben per jaar meer geld kwijt aan parkeerkosten. Als er een vergelijking wordt gemaakt met andere gemeenten: vergelijk dan m.i. alle kosten voor de inwoners en pak er niet 1 uit. Misschien was het wel beter geweest deze verhoging in stapjes, bijvoorbeeld 3 jaar te doen, echter voor degenen die al een kaart hebben en dit pas over 3, 4, 5 jaar weer nodig hebben biedt een stapsgewijze verhoging geen soelaas. Verder weet ik uit ervaring (buurtgenoot) dat er ook vele mindervaliden zijn met een hoog inkomen en wellicht best bereid zijn deze verhoging te betalen, c.q. kunnen betalen. Niet iedere mindervalide heeft m.i. een minimuminkomen. En voor de minimuminkomens heeft de gemeente best een vangnet. In plaats van de kosten van diensten in rekening te brengen bij degene aan wie de dienst wordt geleverd, zou de ge-

Inbraak woning

Markelo - In de middag van dinsdag 29 januari werd er ingebroken in een woning aan de Luttekeveldweg te Markelo. Bij deze inbraak werden een laptop en een fotocamera weggenomen. Markelo - In de avond van vrijdag 1 februari werd er ingebroken in een woning aan het Papenveld te Markelo. In de woning bevond zich een alarm. Dit ging af toen de daders de woning betraden. Hierop zijn de daders gevlucht. Er werd niets weggenomen.

Poging tot inbraak woning

Diepenheim - Tussen 24 en 31 januari werd gepoogd in te breken in een woning aan de Kerkegaarden in Diepenheim. Het lukte de daders niet de woning binnen te komen. Markelo - In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 februari werd gepoogd in te breken in een woning aan de Voordesdijk te Markelo. De daders probeerden ramen en een deur open te breken, hetgeen hen niet lukte. Markelo - In de avond c.q. nacht van zaterdag 2 februari op zondag 3 februari werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Dissel te Markelo. De daders probeerden een deur en enkele ramen open te breken, hetgeen niet lukte.

Eerste 4x4 wedstrijd SV Delden F4 Delden - Zaterdag 2 februari speelde het F4-team van SV Delden de eerste wedstrijd in de regio 4x4 competitie. Aan deze competitie doen de volgende verenigingen mee in de directe regio van Hof van Twente: Hoeve Vooruit, Bentelo, Buurse, WVV’34, Bornerbroek, Bentelo, TVO, Zenderen Vooruit en SV Delden. Er zijn zelfs verenigingen waarbij er twee teams zijn ingeschreven in deze competitie, daaruit blijkt dus wel dat er genoeg animo is voor deze competitie. En het is ook erg leuk om hieraan mee te doen. Voor SV Delden stond als eerste de uitwedstrijd tegen Hoeve Vooruit op het programma. Onder leiding van de scheidsrechter werd op het hoofdveld de wedstrijd gespeeld. Ook waren er veel ouders aanwezig om de kinderen aan te moedigen. De wedstrijd eindige in een terechte 4-4. Na het laatste fluitsignaal werden er penalty’s genomen hieruit kwam wel een winnaar naar voren en dat was Hoeve Vooruit. Na een gezamenlijke foto werd deze speeldag afgesloten en konden alle kinderen onder de warme douche.

Appelflappen voor ‘Gaan voor Gerben’

Nederlandse twist, Franse wijn van Wiljan’s Wijnhuis én een stokbroodje brie. Neem en geef carte blanche: hier moet u heen! Kaarten à € 17,50 (incl. pauzedrankje en garderobe)

Franse avond met chansons van Alderliefste en wijnen van Wiljan

Jeans brengt weer een knallende voorstelling

steeds weer een feest voor muzikaal leider Bert Stoots en regisseur Perry Dossett. Zij zetten wederom hun, inmiddels zeer succesvolle, handtekening onder deze nieuwe voorstelling van Jeans. Voor een trouw én nieuw publiek! Kaarten sta à € 23,00 / zit à € 28,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Reggehof via de website www.reggehof.nl en bij de theaterkassa die op werkdagen geopend is van 09.00 tot 16.00 uur en bereikbaar via 0547 284 880.

Daniël Lohues met nieuw album op tournee

Excursie ‘de Breeriet’ Ambt Delden - De Breeriet is een afgesloten natuurgebied in de nabijheid van het kasteel en is één van de rustgebieden waar dieren zich overdag kunnen terugtrekken. Het is niet vrij toegankelijk voor het publiek. Wilt u genieten van het landschapspark ‘de Breeriet’, dan kan dat onder leiding van oud-jachtopzichter van het landgoed: Hans Spijkerman. Groepen kunnen zich telefonisch aanmelden, minimaal tien dagen voor aanvang excursie. Deelname groep is minimaal 15 personen! Kosten zijn € 5,- (met een minimum van € 75,-) en kinderen tot 12 jaar € 2,-. Landgoedwinkel, Twickelerlaan 7, Ambt Delden. Openingstijden op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie zie: www.twickel.nl.

Nieuw binnengekomen boeken

Goor - Drie Nederlandse jongens en de Franse slag: dat is Alderliefste. Op vrijdag 8 februari komen zij met hun nieuwe programma ‘Carte Blanche’ naar De Reggehof te Goor. Om 20.00 uur geven Robert Kramers, Gerard Alderliefste en Luc de Bruin invulling aan het witte papier. Op deze Franse avond kan er in de foyer van De Reggehof worden genoten van diverse Franse wijnen tijdens een mini-wijnproeverij die verzorgd wordt door Wiljan’s Wijnhuis. Alderliefste toert door het land met hun compleet nieuwe show ‘Carte Blanche’. De titel staat voor het onbevangen en vrije spel van het kind en voor de muzikant die ongeremd zijn eigen liedjes uitzoekt om te spelen. Alderliefste brengt het Franse lied, maar dan in een ‘poppy’ jasje, iets wat zich laat omschrijven als het ‘powerchanson’. De favorieten Michel Fugain en Julien Clerc kunnen niet ontbreken met resp. het tijdloze ‘Une belle histoire’ en het prachtige ‘Ma préférence’. Ook Aznavour wordt er bij gehaald met zijn heerlijke krachtige nostalgie. Daarnaast worden er ook eigen stukken vertolkt in gemengd Frans/Nederlands en de show wordt opgeluisterd door een bijzonder gastoptreden, geprojecteerd op het doek. Het wordt een warme, muzikale en nostalgische avond: Franse chansons met een

Jeans is een nergens mee te vergelijken theaterfenomeen; het is geen musical, geen revue, geen cabaret en geen popconcert. Jeans is al 22 jaar ‘The one and only super spectacular song and dance show with the greatest hits of all times’. Een avondje uit op topniveau, voor jong en oud een feest. Jeans is absoluut uniek en op vrijdag 15 februari te zien in De Reggehof te Goor. Aanvang: 20.00 uur Jeans brengt dit seizoen de nieuwe show “Dynamite” op de planken. Jeans geeft nog steeds jonge mensen met talent een professioneel podium en de kans om zich te bewijzen voor het grote theaterpubliek. Dynamite staat voor de kracht van deze jonge talenten en hun passie, plezier en intense emotie om weer een fantastische show neer te zetten. Dit jaar maken ze weer een muzikale rondreis van ruim 50 hits via (onder andere) Wim Sonneveld, de Temptations en Kiss naar de hits van Phil Collins, Christina Aguilera, BlØF en Nick & Simon. De cast voor de nieuwe show Dynamite bestaat dit jaar weer uit acht jonge solisten die op het podium hun krachten én talenten bundelen! De cast van Jeans staat erom bekend dat ze echte multitalenten zijn op het gebied van dans en zang; het maken van een nieuwe show is dan ook

Het nieuwe album van Daniël Lohues is getiteld ‘Ericana’ en is vanaf half februari verkrijgbaar. De Ericana-tournee van meer dan zeventig voorstellingen doet ook Goor aan. De Ericana-voorstelling vol nieuwe verhalen, songs uit het verleden en verse Ericana nummers is op zondag 17 februari te horen en te zien, aanvang: 20.00 uur. Lohues nam Ericana thuis in Erica op, samen met Guus Strijbosch, Bernard Gepken en Bart Wagenmakers, de musici waar hij ook ‘Hout Moet’ en ‘Gunder’ mee opnam. Een plaat maken in zijn eigen voorkamer wilde Lohues al langer doen. Dichtbij moest het zijn en dichtbij is het geworden. Tot diep in de nacht met vrienden bij z’n eigen houtkachel verse songs spelen en opnemen was een droom die nu uitgekomen is. Een bijzonder album is het resultaat. Een tijdsdocument. De unieke sfeer van musicerende vrienden in een huis op het platteland, spat er van af. “De liedjes over dichtbij, over vrienden en onbekenden en mezelf” zegt Daniël over zijn nieuwe pennevruchten. Het is een album vol songs over thuiskomen, vrijheid, liefde en de natuur. Liederen met troost en begrip. Maar ook nummers vol typische, relativerende, Lohuesiaanse humor. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de voorstelling. Neem daartoe contact op met de theaterkassa via 0547 284 880. Via de website www.reggehof.nl kunnen er geen kaarten meer gereserveerd worden, maar geïnteresseerden kunnen zichzelf daar wel op de wachtlijst plaatsen.

NBvON

Ouderen Vereniging Goor Uitslagen Maandag 28-1 Klaverjassen 1 Anton Kamphuis 4763 pt 2 Jan v/d Weide 4593 pt 3 Jimmy Slag 4393 pt Jokeren 1 Ina Overmars 37 pt 2 Gerrie van Dam 51 pt 3 Mieke Dijker 59 pt Wij zoeken kaarters! Vooral klaverjassers!!

Goor - Dank voor zoveel betrokkenheid, steun en liefde, die we van u allen elke keer weer mogen ontvangen tijdens onze verkoopzaterdagen bij C1000 Goor voor de Stichting Join4Energy. Ongelofelijk veel mensen komen naar onze kraam. Goor gaat voor Gerben, lijkt het wel! Het is ontroerend en hartverwarmend en het brengt ons steeds dichter bij het doel: een medicijn voor een lang en gezond leven voor Gerben en alle andere kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Gerben is de 8-jarige zoon van Peter en Esther Pollemans. Hij lijdt aan een tot nu toe ongeneeslijke en progressieve energiestofwisselingsziekte. Kinderen met deze ziekte zijn geboren met een halfvolle batterij, die snel leegloopt, niet voldoende meer oplaadt en schadelijke stoffen achterlaat in het lichaam. 70% van de kinderen overlijdt voor het 18e levensjaar, 50% wordt zelfs niet ouder dan 10 jaar. En er is (nog) geen medicijn! Gerben is in zijn jonge leventje al 15x geopereerd, waarvan op 29 januari j.l. de meest recente operatie dateert. Maar liefst 130 ziekenhuisbezoeken gingen daaraan vooraf. Om geld in te zamelen voor het broodnodige onderzoek naar deze ziektes verkopen we appelflappen en ander lekkers en gaan we met ons team ‘Gaan voor Gerben’ de Mont Ventoux op 1 juni a.s. beklimmen. Meer info daarover kunt u lezen om www. join4energy.nl Zaterdag 9 februari a.s. staan we weer in de hal bij C1000 Goor. Van 9 - 15 uur kunt u bij ons terecht. Ook dit keer is het mogelijk om van tevoren uw bestelling door te geven. Voordeel is dat u niet in de rij hoeft te staan. Bestellingen kunnen per mail worden doorgegeven aan esther@fampollemans. nl en zullen rond 13.00 uur voor u klaar staan. U heeft de keuze uit appel- of kersenflappen à € 0,50, saucijzenbroodjes à € 0,75, tompoucen en roombroodjes à €1,-. U kunt de appel- en kersenflappen ook diepgevroren kopen, thuis weer in de vriezer doen en zelf afbakken op elk moment.

Bibliotheek Hof van Twente Adrian, Lara Middernacht (Een fotografe wordt tijdens een avondje stappen meegezogen in de strijd tussen goede en slechte vampiers.) All good things DVD (Als Katy spoorloos verdwijnt, is haar echtgenoot , de erfgenaam van een vastgoedmagnaat, verdacht. Maar hij heeft een perfect alibi….) Barnes, Julian Alsof het voorbij is (Door zijn onverwachte erfenis wordt een middelbare man geconfronteerd met zijn niet altijd flatteuze verleden.) Bosch, Willem Op zwart (Als in 2010 de wereld stopt met draaien, zit Europa definitief in het duister.) Bree, Han van Beatrix, Koningin der Nederlanden (Fotoboek.) Gerritsen, Esther Dorst (Een moeder en een dochter die elkaar lang niet hebben gezien, komen elkaar tegen op straat.) Jahn, David Ryan Zelfkant (Wanneer een man een inbreker doodt die sterk op hem lijkt, besluit hij diens plaats in te nemen om zo de achtergronden van diens dood te kunnen onthullen.) Losse, Katherine Jonge heersers: het hart van het sociale netwerk (Memoires van een oud-medewerkster van Facebook.) McQueen, Holly Confetti in bed (Een jonge vrouw denkt haar roeping gevonden te hebben als weddingplanner.) Sheldrick, Daphne Mijn liefde voor Afrika (Levensverhaal van Daphne Sheldrick (1934-), die is geboren en getogen in Kenia en daar een olifantenopvangcentrum runt.) www.hofbibliotheek.nl.

Op 29-01-13 is Gerben voor de 15e keer geopereerd. Veel mensen vragen ons hoe het met Gerben gaat, wie hij is en hoe het leven met hem eruit ziet. Niemand kan dat beter verwoorden dan zijn lieve moeder, Esther. Hier volgt haar ontroerende verhaal. Wat doet het met je als je een kind hebt als Gerben?

Massanda

meente ook bijvoorbeeld de OZB kunnen verhogen; lijkt meer op solidariteit; echter ook dan komt de burger “in opstand”, als de OZB met bijv. 1% wordt verhoogd betekent dit bij een gemiddeld huis (zeg € 300.000,-) dat de burger ca. € 3,00 PER JAAR meer moet betalen, lees drie euro!!! Voor huizen met een lagere OZB dus minder. Voor mij mag de OZB met 10% worden verhoogd om de burger meer tevreden te stellen (ook geen afbraak van voorzieningen). Ik weet dat aan de invalidenparkeerkaart ook een emotionele kant zit; toch heb ik gemeend enige nuance te moeten geven. J.C. Koebrugge, Goor

“Geen kanaal”

Als er maar een “ver van mijn bed show bureaucraat” zegt: het aanleggen van het nieuwe Twentekanaal is niet haalbaar. Dus: dan geen kanaal. Dan maar spoorlijnen bouwen en verbeteren en illegaal treinen laten rijden. Neem nou de chemische treinen via Hengelo-Zutpen. Want als het via Utrecht gaat dan is het product waardeloos omdat het dan te lang in de goederenwagon zit. Het is een onschuldig product, zegt woordvoerder Jouke Schaafsma van ProRail.   Daarom mogen ze ook zonder voorvermelding het spul vervoeren. Als er wat gebeurt is het niet schadelijk voor de volksgezondheid. En dan ook nog zeggen “Informeren  van tevoren kan niet altijd”. Hoezo “kan niet altijd”?  In deze moderne tijd van communicatie en social media. Bij incidenten moet een trein omgeleid worden. Dan hebben we al een heel lang incident. Het bekende kat en muis spel:  vingerverwijzing naar de PvdA Hof Van Twente. De PvdA had geen vragen hierover gesteld. Logisch, als je illegaal gaat rijden.  En als pleister op de wonde wordt er in juni stil materiaal ingezet. We mogen gedoogd nog een half jaar “herrie” aanhoren. Het zal wel langer duren dan een half jaar. In ieder geval houdt de Actiegroep tegen Goederenvervoer 28 februari in de Stadshagen om 20.00 uur een bijeenkomst. Hartstikke goed. Want God komt je ook niet te hulp als er een chemische goederentrein ontspoort  en het talud bij de spoorbrug in Delden afdendert en zich in de villawijk in Delden boort. Ik hoop dat Jouke Schaafstra van ProRail ook even zijn zegje komt  doen. Peter-Jan Knape,  Delden

Ruim 6 jaar weten we dat Gerben lijdt aan de ongeneeslijke en progressieve stofwisselingsziekte mitochondriële encephalomyopathie, oftewel een energiestofwisselingsziekte. Als ik moet omschrijven hoe het is om zo’n ziek kind te hebben, dan komen er 3 woorden in mij op: verdriet, angst en onzekerheid. Verdrietig waren we toen we de diagnose kregen van de kinderneuroloog. De grond zakte onder onze voeten vandaan. Het heeft echt wel even tijd gekost voor we de boel weer op de rit hadden. Verdrietig zoals toen zijn we niet meer maar het gaat nooit helemaal meer weg. Je schikt je in het lot dat je kind, zijn broers en ons overkomt maar we blijven verdrietig, vooral om alles wat Gerben moet ondergaan en om de dingen die hij niet kan en ook nooit zal kunnen. Als de harde werkelijkheid van de ziekte tot je doordringt, besef je dat je nooit meer zonder angst en onzekerheid zult leven. Angst is altijd aanwezig, angst om je kind te moeten verliezen. Wanneer, hoe? Niemand die het je vertellen kan, er zijn alleen kille feiten en cijfers waar je het mee moet doen en van die cijfers word je niet bepaald vrolijk. Daarmee is ook de onzekerheid geboren, onzekerheid waar je ook mee moet zien om te gaan. Altijd loert er een groot gevaar, het kan zo maar uit het niets toeslaan, hangt als een zwaard van Damocles boven onze hoofden. Zo gaat het nog redelijk goed met je kind, zo slaat het om en kun je je kind verliezen. We hebben het in onze kring van lotgenoten al meerdere malen meegemaakt. Deze onzekerheid is misschien nog wel het moeilijkst om mee om te gaan. En toch herpak je jezelf op een gegeven moment en ga je door met het leven. Een leven wat definitief anders zal gaan verlopen dan voor de diagnose, een leven gevuld met ziekenhuisbezoeken, behandelingen, hulpmiddelen en operaties. Operaties, 15 heeft Gerben er nu gehad en de laatste, 2 weken geleden, zal ook vast niet de allerlaatste zijn. Ziekenhuisbezoeken, meer dan 130 in zijn korte leventje tot nu toe. Ons huis, volledig verbouwd en aangepast op de handicaps van Gerben, staat vol met hulpmiddelen wat ons helpt de zorg voor Gerben zo goed mogelijk te kunnen doen. Leven met een kind met een energiestofwisselingsziekte vraagt aanpassing van alle gezinsleden, er zijn veel dingen die we als gezin niet meer kunnen doen. Aan de andere kant brengt het ook heel veel. We maken dingen mee, die we zonder Gerben niet meegemaakt hadden zoals de jaarlijkse Challenge Mont Ventoux van Join4Energy, waarbij het sponsorgeld wat de deelnemers moeten meenemen geheel ten goede komt aan kinderen met zo’n ziekte als Gerben heeft. Gerben is nu 2 keer op de rug van Rob Harmeling meegegaan naar de top van de Mont Ventoux, deze herinneringen zitten diep in ons hart opgeslagen. Foto’s ziet u op www. Join4energy.nl Verdriet, angst en onzekerheid, het is tekenend voor ons leven met Gerben maar hoe gek het ook klinkt, we hopen dat we deze emoties nog lang zullen ervaren simpelweg omdat dat betekent dat Gerben nog steeds bij ons is. Wij kunnen hem nog lang niet missen!

even een moment voor jezelf...

Maakt wat los in je!

Fijn voor iedereen, goed voor lijf en geest. Voor een afspraak bel je naar 06-18777315 of mail je naar info@massanda.nl. Massanda-Integrale Massagepraktijk | Vossenbrinkweg 6 | 7491 DD Delden. T 06-18777315 | E info@massanda.nl | I www.massanda.nl


Hofweekblad Hofweekblad

Adressen en telefoonnummers Gemeentehuis: Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoon: 0547 - 85 85 85 Fax: 0547 - 85 85 86 Openingstijden: Zonder afspraak Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur Maandagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur Alleen op afspraak Maandagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Afspraak maken? dat kan: digitaal via www.hofvantwente.nl per telefoon via 0547 - 85 85 85 persoonlijk aan de balie tijdens de openingstijden Afvaldepot Groen-Recycling Twente Het afvalstoffendepot is gelegen aan de Mossendamsdwarsweg nabij Goor (bij de provinciale weg S15/N347 Goor-Rijssen). Telefoon: 0547 - 36 34 95 Openingstijden: Vrijdag 12.30 tot 16.30 uur Zaterdag 9.00 tot 14.00 uur Storingsnummers: Spoedzaken buiten kantoortijd (rioleringen, gevonden huisdieren) Rayon West (Markelo - Diepenheim) Telefoon: 06 2223 8768 Rayon Midden (Goor) Telefoon: 06 1237 3918 Rayon Oost (Ambt en Stad Delden) Telefoon: 06 1130 8827

Woensdag 6 februari 2013, pag. 10 Woensdag 1 augustus 2012, pag. 5

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Buitengebied Hof van Twente” Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 18 december 2012 het bestemmingsplan “Buitengebied Hof van Twente” gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeente Hof van Twente heeft besloten om alle bestemmingsplannen voor het buitengebied te actualiseren. Sinds de herindeling van de gemeenten Diepenheim, Goor, Markelo en Ambt en Stad Delden heeft de gemeente Hof van Twente verschillende bestemmingsplannen buitengebied voor haar grondgebied. Door een nieuw bestemmingsplan op te stellen voor het gehele buitengebied ontstaat eenheid binnen de gemeentegrenzen. Het plan bevat ongeveer 2300 adreslocaties, in hoofdlijnen is het plan consoliderend van aard en voorziet het niet in nieuwe ontwikkelingen. Voorliggend bestemmingsplan “Buitengebied Hof van Twente” voorziet in de actualisatie van de bestemmingsplannen buitengebied overeenkomstig het huidige beleid en voldoet aan het gestelde in de Wet ruimtelijke ordening. De eerder opgestelde structuurvisie landelijk gebied krijgt waar mogelijk een doorvertaling in dit plan.

Collegebezoek Bakkerij Nollen, Hengevelde Op 1 februari 2013 bezocht het college van burgemeester en wethouders de pas gebouwde bakkerij Nollen te Hengevelde, aan het Wegdam 3. Het college kreeg van Vincent Nollen (directeur) een interessante presentatie over Nollen. Nollen is een familiebedrijf dat al sinds 1921 bestaat. Kenmerkend voor de Bakkerij Nollen is dat alle producten in eigen bakkerij worden vervaardigd en niet worden uitbesteed. Alle broden worden in Hengevelde geproduceerd en ‘s morgens vroeg vervoerd naar de eigen winkels en andere afnemers, waaronder supermarkten/ dagwinkels/horeca en wederverkopers. Nollen heeft winkels in Hengevelde, Goor, Lochem, Enter, Hengelo en Borculo. Er werken circa 57 mensen fulltime bij Nollen. Het totale personeelsbestand, inclusief de parttimers/ invalkrachten, is circa 80 medewerkers. Hierdoor is Nollen een goede werkgever voor Hof van Twente en heeft zij een belangrijk aandeel in de lokale bedrijvigheid. Dat wordt niet alleen erkend in Hengevelde, maar ook daar buiten. Immers Nollen was genomineerd als “ondernemer van het jaar” bij de verkiezingen van de ondernemersvereniging Goor Collectief in 2012.

Besluit vastgesteld bestemmingsplan Diverse zienswijzen hebben geleid tot aanpassingen van het ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast zijn er meerdere ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Het bestemmingsplan is derhalve gewijzigd vastgesteld. Alle wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn doorgevoerd, staan omschreven in de “Zienswijzennotitie Buitengebied Hof van Twente”.

Ter inzage Het vastgestelde plan (inclusief bijbehorende bijlagen, een milieu-effectrapportage en een advies van de ter inzage) is in te zien: - tijdens openingstijden in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor; - op onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’; - via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735. HVTBuitengebied-VS10. De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.HVTBuitengebied-VS10

Reactieve aanwijzing Tevens maken burgemeester en wethouders bekend, dat Gedeputeerde Staten van Overijssel besloten hebben een reactieve aanwijzing te geven tegen het vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied Hof van Twente”. Gedeputeerde Staten hebben deze reactieve aanwijzing gegeven omdat zij op de volgende twee onderdelen strijd met het provinciale omgevingsbeleid constateren: 1. het toekennen van een woonbestemming aan de recreatiewoning aan de Dorreweg 2a te Ambt Delden; 2. het toekennen van uitbreidingsruimte van meer dan 50% aan het veevoederbedrijf aan de Bentelosestraat 69 te Ambt Delden, zonder invulling te geven aan een Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving. Het besluit tot reactieve aanwijzing treedt op het moment van de bekendmaking in werking. Zodra het aanwijzingsbesluit onherroepelijk is geworden, vervalt het vaststellingsbesluit voor de betreffende onderdelen van het bestemmingsplan. Eén en ander betekent dat de onderdelen van het bestemmingsplan “Buitengebied Hof van Twente” waarop de reactieve aanwijzing betrekking heeft (vooralsnog) niet in werking treden.

Ter inzage De reactieve aanwijzing ligt met het vastgestelde bestemmingsplan met ingang van 7 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien: - tijdens openingstijden in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor; - op onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’; - via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.9923.ra2013001. De bestanden van de reactieve aanwijzing zijn te downloaden van: http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/9923/ NL.IMRO.9923.ra2013001-va01/

Op 20 februari houdt bakkerij Nollen aan het Wegdam 3 te Hengevelde een open dag, ter ere van haar nieuwe bakkerij. Nollen is dan vanaf 12.00 uur geopend voor belangstellenden.

Subsidies duurzaamheid voortaan via slimenergiethuis.nl De gemeente Hof van Twente is per 1 januari 2013 overgegaan op de Overijsselse aanpak 2.0. De provincie Overijssel en gemeente stimuleren duurzaamheidsmaatregelen voor particulieren met een eigen woning. Vanaf 1 januari kan een duurzaamheidspremie (tot 900 euro) of duurzaamheidslening digitaal aangevraagd worden via de website www.slimenergiethuis.nl en niet meer bij de gemeente. Bij de Gemeente Hof van Twente vervalt door de overgang op de Overijsselse aanpak 2.0 de bestaande gemeentelijke subsidie uit het gemeentelijke programma duurzaamheid. Maatregelen voor isolatie van dak, vloer, muur en glas zijn nu te financieren vanuit de nieuwe duurzaamheidspremie. Deze moet vooraf gereserveerd worden op www. slimenergiethuis.nl. Na toekenning van de premie kunnen de werkzaamheden uitgevoerd worden. Het aanschaffen en installeren van zonneboilers, pelletkachels en zonnepanelen kan op basis van een lening met lage rente: de duurzaamheidslening.

Beroep Beroep vastgesteld bestemmingsplan

Aanbeveling nieuwe burgemeester Hof van Twente Mevrouw drs. M.A.H. (Ellen) Nauta (CDA) wordt door de gemeenteraad van Hof van Twente aanbevolen als nieuwe burgemeester voor Hof van Twente. Dat maakte de ondervoorzitter van de gemeenteraad, Hannie Rohaan, maandagavond bekend in een openbare raadsvergadering. Ellen Nauta (52) is sinds 2006 directeur bij het partijbureau van het CDA. Daarvoor werkte zij als regiomanager Midden Amerika en het Caribisch Gebied voor de internationale hulporganisatie Cordaid. Ook was zij van 2001 tot 2007 raadslid en plaatsvervangend fractievoorzitter van de CDA-fractie in de gemeenteraad van Oegstgeest. Ellen Nauta (52) woont in Oegstgeest, is gehuwd en heeft twee uitwonende kinderen. Met de aanbeveling is de procedure voor een nieuwe burgemeester in Hof van Twente bijna afgerond. De burgemeestersvacature in Hof van Twente (35.000 inwoners) ontstond in februari 2011 door het vertrek van burgemeester Hans Kok. Sinds die tijd is Jeroen Goudt waarnemend burgemeester. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het tijdstip waarop mevrouw Nauta als burgemeester van Hof van Twente kan worden geïnstalleerd zal nog nader bepaald worden.

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan, met uitzondering van die onderdelen die reactief zijn aangewezen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die: - tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht; - redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht; - bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroep reactieve aanwijzing Een belanghebbende kan gedurende bovengenoemde inzagetermijn op grond van het bepaalde in artikel 8.2 Wro rechtstreeks beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten (reactieve aanwijzing) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Scholenkrant Primair Onderwijs 2013: rectificatie datum Open dag In januari 2013 is de tweede uitgave van de Scholenkrant basisscholen Hof van Twente verzonden aan ouders/ verzorgers van alle kinderen die in de komende periode vier jaar worden. In deze Scholenkrant is een inlegvel bijgevoegd met daarop alle open dagen of aanmeldingsavonden van de basisscholen in Hof van Twente. Helaas is op het inlegvel met de data van de open dagen een fout geslopen. Bij de Oecumenische basisschol Ichthus in Markelo staat een foutieve datum vermeld, de open dag is op woensdag 27 maart 2013 van 09.00 tot 11.30 uur en valt samen met de open dag van de overige scholen in Markelo en omstreken. Mocht u geen exemplaar van de Scholenkrant hebben ontvangen, dan kunt u deze downloaden op www.hofvantwente.nl. Tevens staan op de website alle dagen van de Open dagen onderwijs 2013 vermeld.

De gemeentelijke subsidieregeling voor duurzaamheidsmaatregelen bij verenigingen en stichtingen met binnen- en buitensportaccommodaties is per 1 januari 2013 stopgezet. Aanvragen worden niet meer in behandeling genomen. Met financieringsvragen kan men nog wel terecht bij de provincie, die een MKB-regeling kent die ook open staat voor stichtingen en verenigingen (www.overijssel.nl/nieuweenergie, subsidies). Specifiek voor voetbalverenigingen komt een aparte regeling in samenwerking met de KNVB. Informatie hierover bij: r.migchelsen@overijssel.nl.

Gemeentelijk energieloket Het huidige digitale energieloket van de gemeente Hof van Twente blijft bestaan. Particulieren en ondernemers met vragen over onder andere de provinciale 2.0 Regeling kunnen die daar stellen. Ook bij de balie in het gemeentehuis van Goor kan men terecht met vragen over de provinciale 2.0 regeling.

Meer informatie Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente www.hofvantwente.nl of www.energielokethofvantwente.nl of via telefoonnummer 0547-858585, vraag naar mevrouw Tineke Sligman.

Landelijke subsidieregeling zonnepanelen Ook bij het ministerie van Economische Zaken kan subsidie worden aangevraagd voor zonnepanelen. Als particulier kan men bij het digitale loket op de website www.agentschap.nl terecht. Agentschap NL voert de regeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. U vindt op deze site ook meer informatie over de subsidieregeling en de voorwaarden.

Digitaal indienen Het voordeel van indienen via eLoket op de website van het Agentschap is dat u als bezoeker geen aanvraagformulier hoeft te ondertekenen en uit te printen. Daarnaast gaat de afhandeling van uw aanvraag sneller en staat het subsidiebedrag sneller op uw rekening. Nadat een aanvraag op eLoket is ingediend, krijgt u direct een digitale ontvangstbevestiging. U hebt voor de digitale aanvraag wel een DigiD-inlogcode nodig. Hebt u nog geen DigiD dan kunt u die via de website www.digid.nl aanvragen.

Stoppersregeling Actieplan Ammoniak en Veehouderij De overheid wil dat veehouderijbedrijven minder ammoniak gaan uitstoten. Die uitstoot heet ook wel emissie. Nederland kent veel intensieve veeteelt. Al die dieren bij elkaar zorgen voor mest waarin ammoniak zit en dat kan schadelijk zijn voor de natuur. Voortaan mogen er alleen nog maar stallen worden gebouwd waarvan de emissiefactor lager of gelijk is aan de maximale emissiewaarde. Ook bestaande stallen moeten aan deze eisen gaan voldoen. Veehouders die tussen nu en 2020 willen stoppen met hun intensieve bedrijfsactiviteiten mogen gebruik maken van de stoppersregeling. Dit is een onderdeel van het Actieplan Ammoniak Veehouderij Besluit Huisvesting 2009. Totdat ze stoppen, mogen zij goedkopere alternatieve maatregelen toepassen zoals bijvoorbeeld aangepast voer, managementmaatregelen of het houden van minder dieren.

Stoppen melden vóór 1 april 2013 Wie gebruik wil maken van de stoppersregeling, moet dat voor 1 april 2013 bij de gemeente melden. De maatregelen die genomen worden om ammoniakuitstoot te verminderen moeten ook uiterlijk 1 april 2013 zijn doorgevoerd. Om mee te doen aan het gedoogbeleid dat is opgenomen in het Actieplan moest er voor 1 april 2010 een bedrijfsontwikkelplan worden ingediend. De stoppersregeling geldt nu ook voor kleinere veehouderijen die eerder niet onder het Actieplan vielen. De verplichting om een kennisgevingsformulier in te dienen geldt voor zowel de bedrijven die een bedrijfsontwikkelplan hebben ingediend als voor “nieuwe” stoppers. Meer informatie en het deelnameformulier kunt u vinden op de site van het Kenniscentrum Infomil via: http://www. infomil.nl/onderwerpen/landbouw-tuinbouw/ammoniak-en/actieplan-ammoniak/stoppersmaatregelen. Deze link vindt u ook op de website van de gemeente: www.hofvantwente.nl. De 215 bedrijven die voor de stoppersregeling in aanmerking komen zijn per brief geïnformeerd over de verplichte maatregelen die moeten worden genomen. Van deze 215 bedrijven hebben 130 bedrijven in een bedrijfsontwikkelplan aangegeven dat ze gaan stoppen. Heeft u nog vragen over de Stoppersregeling of het Besluit huisvesting? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en handhaving van de gemeente. Met vragen over de keuze van de stoppersmaatregelen en over andere bedrijfsspecifieke keuzes kunt u contact opnemen met uw eigen bedrijfsadviseur.


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag.11

Hofweekblad

Voorlopig ontwerp herinrichting openbare ruimte centrum Goor Het college van B&W heeft het voorlopig inrichtingsplan openbare ruimte van het centrum van Goor vastgesteld. Het inrichtingsplan is een nadere uitwerking van het Masterplan Goor dat vorig jaar door de gemeente en Goor Collectief is opgesteld. Het inrichtingsontwerp ligt ter inzage van vrijdag 8 februari 2013 tot en met vrijdag 8 maart 2013 in het gemeentehuis in Goor en is te downloaden vanaf www.hofvantwente.nl en www.welkomingoor.nl. Op woensdag 13 februari 2013 is er een inloopavond van 17.00 tot 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. In het Masterplan is een herinrichting van het voetgangersgebied tussen het Weversplein en de Grotestraat opgenomen, autovrij maken van het deel van de Grotestraat tussen de Wijnkamp en de Herman Heijermansstraat, aanpak van de pleintjes bij de Smederij en het politiebureau en inrichting van het ‘Sterplein’ als hart van het centrum. In het voorlopig inrichtingsontwerp dat er nu ligt zijn de maatregelen uitgewerkt. Daarbij wordt voornamelijk uitgegaan van herbestrating en de toevoeging van groen en verlichting om de verblijfskwaliteit en de aantrekkelijkheid te verbeteren. Aan de westzijde van de Grotestraat (ter hoogte van de Tapperij) komt een extra parkeervak.

Ideeën opgehaald

Besluiten Algemene wet bestuursrecht (APV)

Om tot het voorlopig inrichtingsontwerp te komen hebben de direct betrokkenen, zoals winkeliers, Goor Collectief en omwonenden, tijdens twee inloopavonden ideeën aangedragen voor de herinrichting van het centrum. Deze ideeën zijn op hun bruikbaarheid onderzocht en voor zover mogelijk verwerkt in het voorlopig inrichtingsontwerp. Ook de centrumcoördinator van Goor Collectief heeft bijgedragen aan de uitwerking tot het voorlopig inrichtingsontwerp. Enkele van deze aanpassingen zijn de soorten bomen die worden toegepast en een extra parkeermogelijkheid in de Grotestraat tussen de Schoolstraat en Wijnkamp. Om de verkeersstroom vanuit de Grotestraat richting het parkeerterrein van de voormalige C1000 te verbeteren wordt de bocht met de Schoolstraat ook aangepast.

Verkeersstromen

Delden - Standplaatsvergunning voor de verkoop van zuivelproducten op elke vrijdag in 2013, parkeerplaats De Kolk (31-01-2013)

Het inrichtingsplan gaat uit van een afsluiting van de Grotestraat van de Wijnkamp tot aan de Herman Heijermansstraat (bij Middelkamp Mode). Dit inrichtingsplan kan overigens los van de te nemen verkeersmaatregelen worden uitgevoerd. Een verkeersbesluit en de feitelijke afsluiting wordt echter pas gerealiseerd op het moment dat een besluit is genomen over de verkeerscirculatie in het centrum. Hiervoor zijn verschillende varianten mogelijk die nu worden onderzocht. De gemeente zal hierover Goor Collectief binnenkort om advies vragen.

Goor

Social Sofa-project

- Standplaatsvergunning voor de verkoop van oliebollen in november en december 2013, parkeerplaats voor Grotestraat 81 (31-01-2013)

Ontheffing ex artikel 10.63, lid 2 Wet milieubeheer De volgende ontheffingen zijn onder het opleggen van voorschriften, verleend voor het verbranden van gerooid en/of snoeihout buiten een inrichting: - Locatie stookplaats: Leusmanweg 16, Markelo (datum besluit: 29-01-2013); - Locatie stookplaats: Rouwelaarsdijk 8, Markelo (datum besluit: 29-01-2013).

Informatie om te reageren: www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Met betrekking tot het Masterplan is vanuit verschillende geledingen expliciet aandacht gevraagd voor meer sfeer in het centrum. Om die reden heeft de activiteitencommissie van Goor Collectief, samen met de centrumcoördinator, het Social Sofa project “draag je steentje bij” bedacht. Hierbij worden betonnen sofa banken door mensen die werken en wonen in Goor voorzien van unieke mozaïek afbeeldingen. Indien de financiering en de organisatie rond komen, worden er in totaal vijf banken vervaardigd. Drie van deze banken worden gefinancierd via het Masterplan en de overige twee door sponsoren. Gecombineerd met een ontwerpwerpwedstrijd, worden alle mensen die werken en wonen in Goor betrokken bij het project en geactiveerd om mee te helpen. Een goede aanpak om meer betrokken te raken bij elkaar en het centrum van Goor. En het is nog leuk ook. De banken worden voorafgaand aan de feestelijkheden rond het 750-jarig bestaan van onze mooie stad in het centrum geplaatst.

Inspraaktraject Tot en met vrijdag 8 maart 2013 kan schriftelijk worden gereageerd op de plannen. Contactpersoon is de projectleider, de heer M. Hövels. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per email op info@ hofvantwente.nl. Op woensdag 13 februari 2013 is er een inloopavond van 17.00 tot 20.00 uur in de raadzaal van het Gemeentehuis, de Höfte 7 in Goor. Daar zijn medewerkers van de afdeling Openbare Werken en de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden. Tijdens deze avond (en in de rest van de inzageperiode) kunnen de aanwezigen hun mening geven over het ontwerp, vragen stellen en ideeën aandragen, bij voorkeur op papier of via email. Na de inspraakperiode wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot het definitieve inrichtingsplan. Om het centrumgebied niet opengebroken te hebben tijdens de feestelijkheden rond het 750-jarig bestaan van Goor zal naar verwachting de realisatie starten na de zomervakantie van 2013.

Omgevingsvergunning

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Ontvangen op

Bentelosestraat ong. (voormalig huisnummer 38), Bentelo: het bouwen van een woning 16 januari 2013 Bolscherbeek t.h.v. de Bentelosestraat en Gorsveldweg, Bentelo: het kappen van bomen 24 januari 2013 Gorsveldweg 34a, Bentelo: het plaatsen van een dakkapel 17 januari 2013 het natuurgebied Bentelerhaar nabij de Gorsveldweg, Bentelo: het herstellen van voormalige greppels 21 januari 2013 Langestraat 75, Delden: het bouwen van een opbouw 22 januari 2013 Raanhuisstraat 7, Delden: het aanleggen van een uitrit 27 januari 2013 Bergweg 30, Markelo: het plaatsen van een dakkapel 22 januari 2013 Enterweg 13, Markelo: het bouwen van een woning, Rectificatie: In het Hofweekblad van 16 januari 2013 stond per abuis het verkeerde adres vermeld bij een ingekomen aanvraag: Enkelaarsweg 13 in Markelo, dit moet zijn Enterweg 13 in Markelo 21 december 2012 Postweg 12, Markelo, het bouwen van een schuur 9 januari 2013

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn Hagmolenweg 13, Ambt Delden: het kappen van 28 populieren Strampenstraat 14, Delden: het kappen van een boom Hazendammerweg 3, Diepenheim: het kappen van een Taxodium distichum (moeras-cipres) Wilgemansweg t.h.v. huisnummer 6, Diepenheim: het vergroten van een poel Bleekstraat 21 en 23, Goor: het samenvoegen van 2 woningen naar 1 woning Paulus Potterstraat 18, Goor: het bouwen van een erker en een carport Van Coeverdenstraat 28, Goor: het plaatsen van een fietsenberging Bretelerstraat 29 A t/m D, Hengevelde: het bouwen van vier woningen Het Wegdam 3a, Hengevelde: het plaatsen van een transformatorhuis Bergweg 50, Markelo: het verbouwen van een garage en het plaatsen van zonnepanelen Fokkerstraat 2a, Markelo: het kappen van een zuileik Kolhoopsweg ong. t.h.v. van Enterweg 10, Markelo: het kappen van 3 amerikaanse eiken, 2 berken, 2 populieren, 3 italiaanse populieren, 1 esdoorn, 1 eik en het afzetten van 5 elzen Petersweg 7, Markelo: het kappen van een eik Voordesdijk 3a, Markelo: het bouwen van een werktuigenberging

9 maart 2013 9 maart 2013 13 maart 2013 12 maart 2013 12 maart 2013 8 maart 2013 8 maart 2013 8 maart 2013 14 maart 2013 8 maart 2013 9 maart 2013 9 maart 2013 9 maart 2013 14 maart 2013

Ontwerpbesluit

Als u wilt reageren, zie informatie: Zienswijzen op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad

Einde reactietermijn

Deventerdijk 10, Diepenheim: het slopen van een schuur en het bouwen van een schuur met carport 21 maart 2013

Intrekken omgevingsvergunning (regulier)

Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening op http://www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Einde reactietermijn Holterweg 1, Markelo: het verbouwen van een woning/praktijkruimte

13 maart 2013

Informatie om te reageren: www.hofvantwente.nl/gemeenteblad Burgemeester en wethouders gemeente Hof van Twente, 6 februari 2013

Elkink Afbouw

Elkink

Afbouw

- Stucadoorswerk - Pleisterwerk - Spac-spuitwerk - Buiten stucwerk

Brummelaarsweg 13 Markelo Mobiel: 06-42099090 0547-363110

De Dennen 11a 7491 HH Delden Tel: Fax:

074 - 376 52 05 084 - 736 75 58

Email: info@maribri.eu Www: www.maribri.eu

H.J. ten Dam klokkenreparaties • gratis prijsopgave • gratis halen en brengen • bel voor een afspraak

Persoonlijke service die wint!

TONNY EGBERINK VERKOOP EN REPARATIES VAN ALLE MERKEN

Bentelo 06 - 27 54 36 23

Hengevelderstraat 18 - Goor (0547) 27 27 78 Het Ei 14 - Lochem (0573) 25 42 52 06 - 41 29 15 73 Reparaties kunt u ook brengen bij Harrie v.d. Woning in Delden

Rijksgediplomeerd uurwerkhersteller Goor • Tel. 08500-20344 • Mob. 06-22395097


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag. 12

Jeugddienst in Hofkerk

Floortje Schavemaker beste voorlezer

Goor - Aankomende zondag, 10 februari, zal er om 10.00 uur weer een jeugddienst zijn in de Hofkerk aan de Diepenheimseweg in Goor. Het thema van deze dienst is: ‘Werk in Uitvoering’. In deze jeugddienst willen we het gaan hebben over beroepen. Waarom werk je? Krijg je voldoening van je werk of doe je het voor het geld? Je beroep kan een uiting of een verlengstuk zijn van wie je bent als persoon, maar tegelijk kan je beroep ook van invloed zijn op jou als persoon: het kan je veranderen of aanvullen. Op basis waarvan maak je eigenlijk een keuze voor een beroep? Dat is tegenwoordig helemaal niet zo makkelijk, met zoveel beroepen om uit te kiezen. En is het dan ook zo dat sommige beroepen belangrijker zijn dan andere beroepen? Allemaal vragen die niet één, twee, drie te beantwoorden zijn. Daarom zouden wij hier graag eens samen met u en jullie bij stil willen staan. De muziek zal worden verzorgd door ons eigen jongerencombo. Voorganger in deze dienst is de heer Wim de Jong uit Goor. We maken er weer een mooie, goede en gezellige dienst van en we hopen dat veel mensen komen om dit met ons mee te vieren. Iedereen is van harte welkom. We zien jullie graag aanstaande zondag!

Nationale rubrieken in de Hoffmeijer tijdens Indoor Ambt Delden 2013 Nadat er afgelopen zondag menwedstrijden waren in manege de Hoffmeijer, vinden er deze week van woensdag tot en met zondag springwedstrijden plaats in deze unieke paardensportaccommodatie. Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn er landelijke rubrieken, in de klasse B (beginners) tot de klasse ZZ (zeer zwaar). Deze dagen richten zich met name op de amateurruiters en –amazones. De wedstrijden beginnen om 4 uur ’s middags, en duren tot ongeveer 10 uur ’s avonds. Op zaterdag rijden de meer beroepsmatige ruiters, waarbij er dit jaar voor het eerst ook een nationale rubriek is uitgeschreven. In deze rubriek worden de hindernissen opgetrokken tot een hoogte van 1.40 meter. Daarnaast zijn er rubrieken voor jonge, getalenteerde paarden, die al op zes- en zevenjarige leeftijd in de zware klassen Z en ZZ mogen starten. Deze rubrieken zijn met name gericht op professionele springruiters, die hun beste wedstrijdpaarden uitbrengen in dit soort nationale wedstrijden, onlangs nog in Drachten, Münster en Amsterdam. En nu dus in Hof van Twente! Bekende springruiters als Piet Raijmakers, Gertjan Bruggink en de gebroeders Ben en Wim Schröder hebben zich inmiddels al ingeschreven. Indoor Ambt Delden wordt afgesloten op zondag 10 februari met rubrieken voor de landelijke ruiters in de klasse B en L. Paardensportcentrum de Hoffmeijer beschikt over een grote wedstrijdhal en twee extra hallen voor het inrijden en afstappen van de paarden. De derde hal is afgelopen jaar geïsoleerd, waardoor de accommodatie zich ook bij winterse weersomstandigheden uitstekend leent voor de organisatie van dergelijke grote evenementen. Al met al belooft het als vanouds weer sportief, gezellig en druk te worden tijdens Indoor Ambt Delden, van 6 t/m 10 februari in Paardensportcentrum De Hoffmeijer aan de Hoffmeijerweg in Ambt Delden. Toegang en parkeren zijn gratis.

“Kouwe kak en tatoeage” door “Ait Vedan” St. Isidorushoeve - Binnenkort zal “Ait Vedan” een aantal opvoeringen op de planken brengen. Dit jaar wordt de klucht “Kouwe kak en tatoeage” gespeeld op donderdag, 28 februari, vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart. Korte inhoud van het stuk: Zondagochtend in huize Van Stoetenweg. Het lijkt een rustige dag te worden, maar dat verandert wanneer de heer des huizes, Eugène van Stoetenweg, tussen de reclamefolders een brief uit België vindt, die daar per ongeluk tussen moet zijn gekomen. De brief is afkomstig van Sjef Bruinsma, een zeer verre neef van Eugène. Sjef schrijft dat hij binnenkort zijn familie met een bezoek zal vereren en aangezien hij geen achternaam, adres, of telefoonnummer heeft vermeld, is het voor de familie niet mogelijk hem te vragen het bezoek uit te stellen. Dit i.v.m. de op handen zijnde verloving van hun dochter Marie-Claire met Willem Jan. Op deze zondagochtend staat Sjef onverwacht met vrouw en zoon op de sjieke stoep van huize Van Stoetenweg. Dat deze familie niet zeer gelukkig is met dit bezoek, ontgaat de zwaksociale Sjef volkomen. Als hij dan ook nog terloops laat weten veertien dagen te zullen blijven, raken de Van Stoetenwegs lichtelijk in paniek. De regie is in handen van Jan Rikkerink. U kunt het stuk zien op bovenvermelde data in de sportzaal van gemeenschapshuis “t Meuken”. Kaarten à € 7,50 (voor 65+ € 6,50), inclusief 1 kop koffie of thee in de pauze, kunt u telefonisch bestellen vanaf 12 februari, dagelijks na 13:00 uur bij: fam. Temmink, tel. 074-3575460. Op de avond van de opvoering zijn de kaarten vanaf 19:00 uur af te halen in de kantine van “’t Meuken”, Beckummerweg 11, St. Isidorushoeve. De zaal is open om 19:30 uur, aanvang 20:00 uur.

Veel belangstelling bij opening #37 Trendy fashion for boys and men

Delden - Vrijdag 1 februari openden Inge en Tom Boensma de deuren van #37, dé kledingzaak voor stoere jongens en trendy mannen. Veel belangstellenden kwamen op de opening af om onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe winkel en collectie te bekijken. Tom en Inge zijn enthousiast: “De mensen zijn heel positief, ze vinden het een leuke winkel en een aanwinst voor Delden. Zelf hebben we ook enorm genoten van de grote belangstelling en de leuke reacties.” #37 richt zich op casual mannen- en jongenskleding vanaf maat 128 en is te vinden aan de Langestraat in het pand waar voorheen de Lifestyle winkel van Country Wishes gevestigd was. Tekst: Carolien Holtslag

Hoezo… een verbinding tussen Twente-Mittellandkanaal niet haalbaar?? De aanleg van een verbinding tussen het Twentekanaal en het Mittellandkanaal in Duitsland is vanuit een regionaal financieel-economisch perspectief niet haalbaar. Dit blijkt uit een quick scan onderzoek in opdracht van EUREGIO en tien betrokken partners. De kosten voor de aanleg van de ongeveer 50 km lange verbinding wordt in de quick scan geschat op €1,2 tot €1,3 miljard, terwijl de geschatte baten tot 2060 slechts 18% van deze investering zijn. ‘Respect voor het verleden en invloed op de toekomst’

Bovenstaande is voor verdere details terug te vinden op de website van de provincie Overijssel. Men heeft de potentiële voordelen afgezet tegen binnenscheepvaart, regionale arbeidsmarkt en het milieu en dit heeft een positief resultaat, maar dat weegt blijkbaar niet op tegen de kosten.

Carnaval Oldenzaal live bij RTV Oost TV Oost doet net als voorgaande jaren rechtstreeks verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. De bonte stoet trekt zondag 10 februari door de straten van ‘Boeskoolstad’. Het carnaval in Oldenzaal staat wijd en zijd bekend om de fantastische sfeer en trekt elk jaar rond de 100.000 bezoekers. TV Oost brengt de optocht in beeld met meerdere camera’s. De live-uitzending is te zien vanaf 12.00 uur en begint met het carnavalsjournaal ‘Nog Efkes’. Kijkers en carnavalsvierders kunnen een Tweet in beeld laten plaatsen met #carnavalov of #tvoost. Optocht Oldenzaal uitgebreid in beeld Presentator Oene Loonstra verzorgt het commentaar bij het live tv-verslag. Hij wordt bijgestaan door Peter Kip, oudvoorzitter van de optochtcommissie van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Presentatrice Esther Rikken loopt door de optocht en knoopt gesprekjes aan met carnavalsvierders. Radio Oost doet in live flitsen verslag vanuit Oldenzaal. Een uitgebreide samenvatting van de Grote Twentse Carnavalsoptocht is zondagavond bij TV Oost te zien van 18.10 tot 20.00 uur. Maandag wordt het gehele verslag herhaald vanaf 11.00 uur. Ook live beelden van Kinderoptocht Op ‘Rosenmontag’ 11 februari zijn bij TV Oost tussen 13.00 en 16.00 uur live sfeerbeelden te zien van het carnaval in Oldenzaal, waar dan de Kinderoptocht door de stad trekt. De live impressies vanuit de binnenstad worden afgewisseld met korte interviews met carnavalsvierders. Ook bij deze uitzending kan worden meegepraat via Twitter. Carnavalsinfo op website en social media Op rtvoost.nl is een uitgebreid overzicht te vinden van carnavalsactiviteiten in Overijssel. Tips voor de redactie, foto's en links naar YouTube-filmpjes kunnen worden gemaild naar carnaval@rtvoost.nl. De laatste carnavalsnieuwtjes zijn ook te volgen op Twitter via @rtvoostcarnaval. Ook op facebook.com/carnavaloverijssel is veel informatie te vinden.

Agenda Pop- en Cultuurpodium Metropool 16 feb | Jupiler Stage | BRAD Voor je het weet staat hij hier: Stone Gossard de gitarist van Pearl Jam. Met zijn andere band Brad dit keer. Met de term hobbyproject doe je de band echter te kort en verwacht ook geen Pearl Jam kloon. Brad rockt wel degelijk maar heeft een wat bluesier geluid. Frontman en brulboei Shawn Smith heeft een fijne stem met een braampje. Hun meest recente plaat United We Stand grossiert in solide gitaarrock en als de band een beetje gas terugneemt verslapt de aandacht desondanks niet. Puike prestatie en mooie band. Tickets voorverkoop: € 20,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 17 feb | Platen- en CDbeurs Op 17 februari kan iedereen die van platen, CD’s, singles en dvd’s houdt weer zijn hart ophalen in Metropool. Tijd voor een middag schatgraven op de platen- en CDbeurs! Het hele pand weer vol kratten en dozen met uiteenlopend repertoire. Met nieuwe releases maar ook vergeten en moeilijk te vinden parels uit het verleden kan je hier zo maar opduikelen. Je nieuwe aanwinsten bewonderen kan onder het genot van een kop koffie of koud biertje in het Muziekcafé uiteraard. Het ideale zondagmiddagje uit voor de muziekliefhebber dus! Onze sympatie gaat uit naar alle gesneuvelde spaarvarkens. Tickets voorverkoop: € 4,Open 11:00 uur | Aanvang 11:00 uur (tot 17:00u) 23 mrt | Jupiler Stage | Riverside Oude bekenden, deze Poolse progrockers. Maar wel met een ijzersterke nieuwe plaat op de palmares! Wij kijken in elk geval reikhalzend uit naar het optreden met uiteraard veel nieuw materiaal op 23 maart. Tickets voorverkoop: € 24,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur 13 apr | Jupiler Stage | Sandra van Nieuwland Een hele mijn moest gedolven worden voor alle platina en gouden onderscheidingen die Sandra van Nieuwland inmiddels in de wacht heeft gesleept. Met recht de lachende derde van TVOH dus, deze blonde zangeres. Ze regeert de top 40 met ijzeren hand en van een troonsafstand wil deze koningin van de charts dan ook nog niet horen. And More is haar debuut en aan een tweede album met eigen songs wordt al gewerkt. Hoog tijd dus om ook mét haar eigen band de poppodia in te gaan en we zijn blij dat deze clubtour haar op 13 april naar Hengelo voert. Tickets voorverkoop: € 20,Open 19:30 uur | Aanvang 20:30 uur.

Markelo - Woensdag 30 januari is in Het Beaufort in Markelo de kwartfinale van de voorleeswedstrijd voor de schoolkampioenen uit groep 7 of 8 van basisscholen in Hof van Twente gehouden. Er hebben 9 kinderen meegedaan van basisscholen uit Goor, Diepenheim en Markelo. De presentatie van de avond was in handen van Willy Doosje. De jury bestaande uit Annelot Brugman (student pedagogiek), Bert Gerritsen (leerkracht basisonderwijs) en Diny Reef (medewerker ROC van Twente) moest de beste voorlezer van deze avond selecteren. De beste voorlezer is geworden Floortje Schavemaker van de Prins Constantijnschool uit Goor. Zij gaat Hof van Twente vertegenwoordigen op de regionale finale op 1 maart aanstaande in Tubbergen. Woensdag 13 februari wordt in Delden nog een ronde met voorlezers uit Delden, Ambt Delden en de andere scholen uit Goor gehouden. De beste voorlezer van die avond gaat ook door naar de regionale ronde. Tijdens die regionale ronde zullen 8 kinderen strijden om een plek in de provinciale finale. Het is niet voor iedereen makkelijk om voor een groot publiek een stuk voor te lezen. De voorgelezen fragmenten uit kinderboeken zijn door de deelnemers zelf uitgekozen. De voorlezers kregen vijf minuten om het fragment in te leiden en voor te lezen. De meeste voorlezers werden aangemoedigd door klasgenoten met of zonder spandoek, leerkracht en familie. De Nationale Voorleeswedstrijd is een wedstrijd voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De organisatie van de plaatselijke, regionale en provinciale rondes is in handen van de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Afscheid van Mariet Eisink, voorzitter van Regio Zonnehof

Tijdens de jaarvergadering van de Zonnebloem Regio Zonnehof heeft Mariet Eijsink de voorzittershamer overgedragen aan Diny Winkels uit Borne. Diny was al actief binnen de regio Zonnehof als bestuurslid Bezoekwerk / opleidingen. Voor Mariet Eijsink betekent het neerleggen van de voorzittershamer tevens het afscheid van de regio waarbij zij mede aan de wieg van de oprichting stond. In 1998 werd, in overleg met het provinciaal bestuur, besloten om de afdelingen Beckum, Bentelo, Borne, Delden, Goor/Markelo/Diepenheim, Hengevelde en Hertme/Zenderen los te weken van de (te) grote regio Hengelo. Eenmaal op zichzelf ontwikkelde zich, mede onder haar leiding, een regio die een hechte eenheid vormde in relatie met denk- en handelswijze richting gasten en de organisatie Zonnebloem als geheel. Onder haar bezielende leiding werden de regionale vakanties opgezet en uitgebouwd tot een jaarlijks terugkerend evenement waar tientallen gasten ieder jaar weer reikhalzend naar uitkijken. Ook de jaarlijkse regionale ontspanningsmiddag kreeg tijdens haar voor-

Prognoses stellen dat het personen- en goederenvervoer in de komende decennia jaarlijks met 1,4% stijgen. De snelweg A1 en de Duitse A30 zitten momenteel al bijna aan hun capaciteitsgrenzen. De bouw van de Tweede Maasvlakte van de Rotterdamse haven zal deze groei verder versterken. Ook vanwege maatschappelijke redenen is er aanleiding om het goederenvervoer van spoor- naar waterwegen te verschuiven. Voor de EUREGIO, de provincies Overijssel en Gelderland, Regio Twente en andere Nederlandse en Duitse partners was het daarom van groot belang om de haalbaarheid van een verbinding te laten onderzoeken. Nu blijkt er geen financiële haalbaarheid voor deze relatief eenvoudige verbinding, terwijl we zeker weten dat dit als economische ader tussen het westen en het oosten duurzaam beter is voor onze regio dan een verdere belasting van het spoor en wegen, zoals op dit moment wordt onderzocht. Wij kunnen ons als Stadsraad niet aan de indruk onttrekken, ook niet na inhoudelijke kennisname van dit rapport, dat men onvoldoende rekening houdt met de potentiële gevolgen van de ophanden zijnde wet- en regelgeving, die het mogelijk gaat maken om de spoorbelasting door bijvoorbeeld Delden qua zwaar (ook chemisch) goederentransport te vertienvoudigen, met alle omgevings- en veiligheidsrisico’s van dien!!! Er worden op dit moment op politiek vlak stap voor stap deelbesluiten genomen die er in een vervolgfase toe kunnen leiden dat men vrij eenvoudig via de bestaande spoorlijnen (Twentelijn of Twentekanaallijn) verbindingen tot stand kan brengen van Rotterdam naar Duitsland. Na het fiasco met de Betuwelijn is onze regio de komende jaren op schrijnende wijze aan de beurt en dit overstijgt de genoemde 1,4% toename waarschijnlijk vele malen. Wij stimuleren iedereen dan ook nadrukkelijk om kennis te nemen van deze scenario’s via instanties als RONA, maar ook een duidelijk standpunt in te nemen door onze lokale stichting ‘Aktiegroep Twentekanaallijn Hof van Twente’ te steunen. Wij vertrouwen er verder op dat onze lokale politiek ook kritisch naar dit rapport zal kijken om vast te stellen dat het financieel perspectief niet altijd leidend kan zijn om de leefbaarheid in het oosten te beschermen en ook dient verder onderzocht te worden of men de potentiële toename van zwaar goederenverkeer over het spoor wel voldoende meegenomen heeft in de afwegingen. Deze alternatieve en maatschappelijk verantwoorde waterverbinding verdient vanuit onze optiek namelijk wel iets meer dan een zogenaamde quick scan! Wonen, werken, recreatie en economische voordelen gaan hierbij hand in hand! Stadsraad Delden

Boekenmarkt Martinuskerk Markelo - Iedere eerste donderdagmorgen van de maand houden wij een tweedehands boekenmarkt in het Dienstgebouw tegenover de Martinuskerk. Tijd: 9.30 - 12.00 uur. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan het interieur van de kerk. Dus aanstaande donderdag 7 februari bent u van harte welkom en de koffie staat klaar. zitterschap de huidige, succesvolle, vorm. In de loop van de jaren hebben honderden gasten van voornoemde afdelingen genoten tijdens boottochten en rondvaarten door Amsterdam met de boten van de Zonnebloem. Al dit soort grote activiteiten waren natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de inzet van tientallen plaatselijke vrijwilligers, maar dit doet niets af aan de richting die Mariet mede heeft bepaald waarin met de regio gevaren werd. Het waren heftige tijden. Ook op nationaal niveau. Een geweldige landelijke groep van vrijwilligers was sterk toe aan professionalisering. Het afgelopen decennium is een prestatie van formaat neergezet. Een nieuwe vakantieboot werd gebouwd, een meerjarenbeleid werd ontwikkeld en de weg naar interne vernieuwing en verjonging werd succesvol ingeslagen. In haar afscheidswoord memoreerde Mariet dat de centrale plek voor onze gasten altijd ons sterke punt is geweest en zal blijven, maar dat ook de rol van de vrijwillig(st) er aan verandering onderhevig is. We gaan/ zijn voor een deel al gegaan naar een andere groep vrijwilligers, vrijwilligers met andere en nieuwe kwaliteiten waarvan we gebruik moeten maken in een veranderende organisatie die ook op zoek is naar de gast van deze tijd. Ook de gast en zijn wensen zijn aan verandering onderhevig. We gaan meer op zoek naar de één op één activiteiten. Ook in deze tijd waarin veel mensen eenzaam zijn is het individuele contact de manier bij uitstek om ons in het nastreven van onze doelstellingen te manifesteren. “Ik heb met heel veel plezier de rol van regiovoorzitter vervuld. Ik dank jullie allemaal voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben gesteld, maar ook in elkaar. Als er een rimpel ontstond werd deze altijd weer met het grootste vertrouwen gladgestreken en gingen we weer in vertrouwen samen verder”. Hierna overhandigde Mariet de voorzittershamer aan Diny Winkels waarbij zij de hoop maar tevens de verwachting uitsprak dat Diny hetzelfde krediet en vertrouwen zal genieten die zij van de vergadering heeft mogen genieten! Namens de regio kreeg zij een herinneringsboek aangeboden waarin vroegere en huidige vrijwillig(st)ers, bestuursleden en anderen hun persoonlijke herinneringen en afscheidswoorden hadden vastgelegd. Tijdens een informeel samenzijn werden herinneringen en anekdotes opgehaald en uitgewisseld.

Sluit jij je ook aan bij ons gezellige en sportieve Mixteam Volleybal?

Diepenheim - Inmiddels zit een geslaagde week met stratenvolleybal 2013 er weer op. Wij hebben veel nieuwe talenten gezien! Na het stratenvolleybal van vorig jaar (2012) is onder de vlag van Time Out al een nieuw mixteam gestart. We zijn nu precies 1 jaar verder en vinden het erg leuk als we wat versterking krijgen van enkele dames en heren. Op dit moment is vrijdag onze vaste trainingsavond met een enkele donderdag ertussen. We spelen altijd ongeveer anderhalf uur, waarbij we ons gelukkig prijzen met enkele enthousiaste trainers welke ons bij toerbeurt willen begeleiden. De eerste helft van onze training krijgen we daarom (na een lekkere warming up) de nodige tips en trucs. Diverse spelelementen worden geoefend waarbij naast het sportieve toch ook vooral de gezelligheid en lol een belangrijk element zijn voor ons als groep. Nadat we zijn opgewarmd spelen we een wedstrijd en gaan we er lekker tegenaan. Inmiddels komen de nodige steekpasjes, diepe (soms te ..) of hoge (ook soms te ..) ballen of kreten tijdens het spel voorbij. Na de training en spel vervolgen we met de 3e helft in de mooie kantine. Erg gezellig, maar zonder verplichtingen! Vindt jij het ook leuk om sportief bezig te zijn in onze mooi opgeknapte sportzaal in een team met enthousiaste dames en heren? Wij zijn op zoek naar jou! Kun je een keer niet, dan is dat echt geen probleem. Natuurlijk gaan we er vanuit dat we allemaal aanwezig zijn, maar iedereen heeft wel eens andere verplichtingen en daar gaan we relaxed mee om. Juist met een wat grotere groep is het nog makkelijker, zodat we wel altijd genoeg op het veld hebben staan. We spelen geen competitie, maar afgelopen jaar ontstond bij een aantal wel spontaan het idee om met de beachvolleybal mee te doen. Ook dat was erg geslaagd. Gezelligheid met elkaar staat voorop! We zijn zeker niet volleerd en je past er zo tussen. Ben je geprikkeld door dit wervende stukje over ons mooie mixteam? Kom dan binnenkort vrijblijvend met ons meetrainen. Sporttas mee en je bent van harte welkom. Stuur even een berichtje naar mariekekaldenbach@home.nl of bel 0547-851711 zodat we weten dat je komt. Zet je sporttas maar klaar en je bent van harte welkom! Een mooie manier om het spel en elkaar te leren kennen. En het einde van het seizoen sluiten we ook dit jaar weer samen af met een fijne BBQ!

Wat een feest op de Rannink

Delden - Dinsdag 29 januari stond de hele dag de deur van de Ranninkschool open voor geïnteresseerden. Hiervan werd volop gebruik gemaakt! Wat een gezelligheid. Dat paste goed bij het thema Feest! Overdag werd er “gewoon” gewerkt maar ’s avonds konden alle resultaten bewonderd worden. Ook lieten alle groepen om de beurt iets zien op het podium wat zeer gewaardeerd werd door het enthousiaste publiek. Foto’s hiervan vindt u op onze site!


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag. 13

Twee-onder-één-kapwoningen in Markelo nu sterk in prijs verlaagd

In nieuwbouwplan De Heriker Es te Markelo zijn nog 5 twee-onder-één-kapwoningen te koop. Deze riante woningen aan de nieuw aangelegde Speltstraat zijn nu in prijs verlaagd en inclusief garage al te koop voor € 239.500,- vrij op naam. Eén van deze vijf woningen is in aanbouw en zal omstreeks april/mei 2013 worden opgeleverd. Aan de achterzijde is deze woning 2.40 meter uitgebouwd. De koopsom van deze woning bedraagt € 259.500,- vrij op naam. De bouw van de overige vier woningen is nog niet gestart dus persoonlijke woonwensen kunnen nog worden doorgevoerd. Er is tevens nog een kavel te koop waar een vrijstaande woning op gebouwd kan worden. De koopsom van de bouwkavel bedraagt € 156.000,- vrij op naam. De kavel inclusief een vrijstaande woning met een inhoud van 578 m³ bedraagt € 324.500,- vrij op naam. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Vincent Makelaars, Dorpsstraat 33 te Holten, telefoon 0548 - 36 19 64 of kijk op www.vincent-makelaars.nl.

Markelo in 2013 in het teken van (h)eerlijk eten van eigen bodem Eten uit eigen moestuin en van eigen boomgaard is helemaal in. Mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt en zelf met de handen in de grond wroeten. Moestuinen en boomgaarden zijn van oudsher vaste onderdelen van boerenerven en daarmee van het landschap. Daarom springt stichting Maarkels Landschap op deze ontwikkeling in. Het is de bedoeling om in 2013 verschillende activiteiten te organiseren die te maken hebben met eten van eigen erf, tuin of balkon. Hiermee willen we inwoners van Markelo en omgeving informatie geven en stimuleren hun eigen groenten en fruit te telen. Vorig jaar is de aftrap van dit grote project geweest. In april met een lezing door Michiel Bussink, bekend van artikelen en boeken over voedsel, landbouw en landschap. En op 20 oktober stond het terrein van cooperatie Arkervaart-Twente vol met streekmarktkramen en de mobiele fruitpers uit Welsum. Dit was een zeer geslaagde dag, mede getuige de vele liters sap die geperst zijn. Voor dit jaar heeft de werkgroep diverse activiteiten gepland. Twee hiervan staan al vast. Dit zijn een cursus ‘natuurlijk moestuinieren’ en een lezing over de moestuin als siertuin. De cursus wordt gegeven op 12 februari, 2 en 23 april vanaf 20.00 uur. Moestuinliefhebster Vera Greutink verzorgt op 14 maart in Het Beaufort een lezing over de ‘mooie moestuin’. Op 28 september is er weer een streekmarkt waarop ook de mobiele fruitpers uit Welsum een plekje heeft. Houdt u voor meer informatie hierover de berichtgeving op de websites van Maarkels Landschap, Maarkels Nieuws en in de regionale media in de gaten.

De werkgroep heeft veel ideeën voor nog meer leuke activiteiten. Bijvoorbeeld een fietstocht langs mooie moestuinen, met daaraan gekoppeld een wedstrijd. Of een receptenboek met oud-Markelose recepten en tradities rondom gerechten. En ook een roggeproject waarbij lokaal geteelde rogge verwerkt wordt tot roggebrood. Een kookworkshop over streekgerechten en misschien wel een openluchtmaaltijd. Het belooft dus een heerlijk jaar te worden in Markelo. Echter, om onze ambities waar te kunnen maken, zoeken we nog enthousiaste vrijwilligers die met het organiseren van één of meer van deze activiteiten willen helpen. U kunt zich aanmelden bij B. Hoevink (hoevink@ maarkelslandschap.nl). Het themajaar ‘het eetbare erf’ van stichting Maarkels Landschap staat landelijk niet op zichzelf. De in 2010 opgerichte stichting Agrarisch Erfgoed Nederland (AEN) heeft 2013 uitgeroepen tot Jaar van de Boerderij. AEN is een overkoepelende stichting voor alle regionale organisaties die zich inzetten voor het behoud van agrarisch erfgoed. In Overijssel zijn dit naast stichting Maarkels Landschap, de stichtingen IJsselhoeven en Sallands Erfgoed. Zie ook www.agrarischerfgoednederland.nl. In het Jaar van de Boerderij worden elke maand in een andere provincie activiteiten georganiseerd die het agrarisch erfgoed onder de aandacht brengen (www.boerderij2013.nl). Overijssel presenteert zich in de maand oktober met het thema ‘smaak’. Daarmee sluiten we aan op de landelijke Week van de Smaak, welke dit jaar van 28 september tot en met 6 oktober plaatsvindt (www.weekvandesmaak.nl). Waar mogelijk werken we als stichtingen samen. In deze week houden we niet alleen de al genoemde streekmarkt. Ook worden de resultaten van de diverse activiteiten die stichting Maarkels Landschap gedurende het jaar heeft georganiseerd in de Week van de Smaak gepresenteerd. We hopen u te mogen treffen tijdens een van de activiteiten of samen te kunnen werken bij het organiseren ervan. www.maarkelslandschap.nl

De Twickeltrappers organiseren Twickeltoertocht Op zondag 10 februari organiseert de Deldense Fiets Club “de Twickeltrappers haar jaarlijkse veldrittoertocht. Deze tocht gaat door de bossen van Twickel en het landelijke gebied in de omgeving van Delden en heeft een lengte van 35 en 50 km. Er is een gevarieerdheid in bosen zandpaden zoals de speciaal aangelegde single tracks van de Twickeler ATB-route. De route is het beste te rijden met een ATB, dan wel cross- of veldritfiets. Het landgoed Twickel en een vijftiental andere grondeigenaren verleenden ons toestemming om een uitdagende en aantrekkelijke route aan te kunnen bieden. De route is volledig gepijld. Tussen de 20 - 25 km. is er een pauze met verzorging. De start en finish is bij café de Boemel/sporthal de Reiger, de Reigerstraat 1 te Delden. Inschrijven kan ’s morgens tussen 8.30 10.00 uur. Inschrijfgeld is € 4,00 en voor leden van de NTFU € 3,00. Scan en Go aanwezig. Na afloop van de tocht is er gelegenheid tot het afspuiten van de fiets, alsmede voor een warme douche. De rit gaat vanuit Delden, langs het kasteel Twickel, via Woolde, Buren, Azelo, naar Deldenerbroek, alwaar de pauzeplaats is gepland. Na de hervatting vervolgens naar Wiene, Bentelo, de Grote Plaai, naar Beckum om dan zo langzamerhand weer richting Delden te rijden met nog een klein uitstapje door Oele. De 35 km route komt ongeveer in dezelfde omgeving, doch wordt grotendeels verkregen door op enkele plaatsen een lus af te snijden. Wel zijn er in de route enkele trajecten opgenomen, waarvoor alleen op deze dag toestemming is verleend tot gebruik. Op deze rit zijn de reglementen van de NTFU van toepassing. Voor eventuele afgelasting vanwege calamiteiten, dan wel de weersomstandigheden wordt aangeraden de website van de Twickeltrappers te raadplegen. Nadere info: zie website of Jan Heimerink, tel.074-3842295.

SV Hector senioren overwinteren in de zaal Goor - Op zondag 13 en 27 januari hebben de senioren van SV Hector op de houten vloer van sporthal de Zomp in Enter gezaalvoetbald, ofwel Futsal. Zo’n 30-tal Hectorianen reisden op deze dagen af om in een tijdsbestek van 2 uur in toernooivorm een aantal wedstrijden af te werken. Onder leiding van een 3-tal scheidrechters werden een aantal mooie potjes uitgevochten met hier en daar enkele technische hoogstandjes en een spannende slotwedstrijd. Maikel Oolbekkink en Wouter Reef zaten uiteindelijk tijdens beide toernooien bij het winnende team, waarvan Stefan van der Wal in beide gevallen de coach was. De voetballers bedanken hierbij de organisatie, leiders en scheidsrechters.

Expositie Galerie Visée Verbouwing The Read Shop verloopt naar wens Diepenheim - Zondag 10 februari 2013 opent galerie Visée de expositie ‘Een mooie start van 2013’ met schilderijen van Ineke van Haalen en beelden van Gerry van der Velden. Aquarel is het medium waarvan Ineke veel gebruik maakt in haar mooie werken. De gelaagdheid en gebruik van licht en donker, geven uitdrukking aan haar schilderijen. Dit is ook waarneembaar in haar werken met olieverf. Gerry maakt figuratieve beelden in brons en polyester. Van haar is het grote witte beeld de ‘wachter’ in de tuin van de galerie. Zij weet zowel het menselijk lichaam als dieren feilloos weer te geven in haar beelden en tekeningen. De beide kunstenaars zijn al langer verbonden aan de galerie. De expositie word zondag 10 februari om 15.00 uur feestelijk geopend, De kunstenaars zijn aanwezig om hun werk toe te lichten. Voorbezichtiging vanaf vrijdag 8 februari. De expositie loopt van 10 februari - 24 maart 2013. Open vrijdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. Galerie Visée nodigt u van harte uit al dit mooie werk te bekijken en ziet u graag in onze mooie galerie in het kunststedeke Diepenheim aan de Grotestraat 41, hoek Middenstraat te Diepenheim; info@galerievisee.nl; www.galerie-visee.nl.

Delden - Als u dit leest denkt u misschien: de laatste tijd niets meer gehoord van de ontwikkelingen met betrekking tot de verbouwing van het oude stadhuis. Toch is er de eerste weken van dit nieuwe jaar met man en macht gewerkt om het stadhuis geschikt te maken voor The Read Shop die momenteel nog in een ander pand gevestigd is. Vof de Wheeme heeft z'n werkzaamheden nagenoeg afgerond voor wat betreft onze winkel. Ook AV Schilderwerken heeft de nodige werkzaamheden al uitgevoerd onder andere het plaatsen van allemaal nieuwe ruiten en voorbereidingen voor schilderwerkzaamheden. Verder worden er werkzaamheden verricht aan het plafond, de vloer en technische installaties. De infra buiten is door Mercom ook nagenoeg afgerond. Onze interieurbouwer zal half februari starten met de inrichting. Verder zijn er in onze omgeving vele handen die ons op allerlei manieren helpen met het verfraaien van onze nieuwe winkel. De laatste week van februari gaan wij onze voorraad verhuizen. Als alles volgens onze planning verloopt hopen wij u te mogen verwelkomen op 1 maart 2013 in onze nieuwe winkel aan de Langestraat 19 in Delden. De gewijzigde openingstijden i.v.m. verhuizing vindt u binnenkort in het Hofweekblad.

Informatieavond herbouw Eschmolen

‘Geef om vrijheid’: collecte van Amnesty International collectanten Stad Delden de straat op voor Amnesty Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2013 voor de elfde maal een landelijke collecte. In Stad Delden zullen 32 collectanten in de week van 10 tot 17 februari de straat op gaan. Vorig jaar werd tijdens de collecte in Stad Delden 2125 euro opgehaald. In 2012 gingen in heel Nederland 22.000 vrijwilligers langs de deuren en werd €1.730.000,- opgehaald. Met de slogan ‘Geef om vrijheid’ wil Amnesty duidelijk maken dat vrijheid niet in alle landen vanzelfsprekend is en dat er geld nodig is om de vrijheid van mensen te waarborgen. Wereldwijd doet Amnesty International onderzoek en voert actie voor een menswaardig bestaan voor iedereen. Amnesty komt op voor mensen die worden mishandeld, verkracht of vermoord om wat ze zeggen of doen of alleen maar omdat ze vrouw zijn. Amnesty strijdt voor de vrijlating van gewetensgevangenen, voor mensen die gemarteld worden of ter dood veroordeeld zijn. Amnesty voert actie voor een schoon leefmilieu, schoon drinkwater, gezondheidszorg en een dak boven je hoofd. Amnesty International doorbreekt de stilte, geeft slachtoffers een stem en roept op tot wereldwijde naleving van de mensenrechten. Waarom collecteren? Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt de organisatie geen geld van overheden of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, maken het werk van Amnesty blijvend mogelijk. Amnesty’s werk blijft helaas nodig. Schendingen van mensenrechten vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld. Ook kinderen worden het slachtoffer van gruwelijke vormen van geweld en mishandeling. Gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds uitgevoerd.

Delden - Stichting Eschmolen Delden informeerde haar Vrienden en andere belangstellenden over de vorderingen van de herbouwplannen. De zaal van 't Hoogspel was tot de laatste plaats bezet toen voorzitter Derk Rouwhorst verheugd allen welkom heette. Hij vertelde eerst over het doel: de herbouw van één van de mooiste historische gebouwen van Delden en Twickel. En over de prachtige plek, waar de windmolen zal komen te staan, namelijk op het hoogste punt aan het einde van de Molenstraat.  Dat is bovendien  op een perfect snijpunt van zichtlijnen vanuit het westen, het oosten en het noorden. De nieuwe plannen voor het verbeteren van de Rondweg zijn een verfraaiing van de omgeving en vanuit de stad vormt de nieuwe loopbrug over de Rondweg de kortste weg naar en een prachtig uitzicht op de molen vanaf de Molenstraat.  De voorzitter sprak zijn dank uit naar de Koninklijke Nederlandsche Heidemij, Twickel, de Rabobank, De Deldense Ondernemers Vereniging, de Lions, de pers en speciaal dit Hofweekblad. Mede door het verspreiden van veel folders en het geven van lezingen is het aantal Vrienden gestegen tot 240. Er werden originele oude onderdelen getoond van de in 1959 verbrande Eschmolen: 2 stukken van een molensteen, een zwaar taatslager en gesmede vierkante spijkers uit 1734, het bouwjaar van de molen.  De  ansichtkaart van de molen uit 1910 is herdrukt en  de eerste  werden aangeboden aan kleinkinderen (zie foto) van de laatste molenaar Derk Jan van den Berg. Hij stopte in 1914 met het malen, door de concurrentie van de nieuwe elektrische maalderijen in Delden. De kaarten zijn te koop bij Derk Rouwhorst, Noorderhagen 56. De tekeningen van de nieuwe Eschmolen zijn gereed en werden getoond. De zware uitvoering van de balken, de grote houten tandwielen en de 13 meter lange wieken maakten indruk op de vele aanwezige Vrienden. Derk gaf uitleg over de werking. De molen komt op een belt te staan, dat is een bult. De ruimte in de belt zal worden gebruikt voor een permanente expositie van duurzame energie, een koffiehoek en voor de  verhuur t.b.v. vergaderingen en presentaties. Het bestek en het Plan van Aanpak kon men inzien. Op de meest gestelde vraag “wanneer gaat de bouw beginnen?” kon nog geen antwoord worden gegeven, gezien de vele onzekerheden van nu. Het bestuur is ervan overtuigd dat het met de maximale inzet van iedereen zal lukken. Allen werden daarom opgeroepen zich actief in te zetten voor het werven van meer Vrienden om daarmee het draagvlak te vergroten zodat de molen in 2017 graan kan malen.  Penningmeester Jan Michiels maakte melding van de vele ontvangen bedragen, waardoor een saldo is opgebouwd van 13000 euro. Pas na het behalen van een aanzienlijk deel van het eindbedrag van 1,6 miljoen euro, ontstaat er uitzicht op subsidies voor het restant. Het bestuur zal zich de komende jaren inzetten voor het binnenhalen van meerdere tonnen aan gelden, toezeggingen en bouwmaterialen. Door de verkregen ANBI status zijn schenkingen aftrekbaar van de belasting. Notaris Rouwenhorst heeft toegezegd het gehele testament gratis te verzorgen als de Eschmolen de enige erfgenaam is. De voorzitter deed een enthousiaste oproep aan de vele aanwezige Vrienden zich actief in te zetten voor het werven van meer Vrienden onder hun familieleden en bekenden, onder het motto “De Eschmolen stond 400 jaar op zijn karakteristieke plek, ruim 50 jaar missen we hem. Het wordt tijd om Twickel en Delden weer compleet te maken!”.

MAGNEETJES

Voor info:

Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur.

Kijk op www.w-sverhuur.nl of mail naar info@w-sverhuur.nl Bellen kan ook 06-53941052 of 06-55131357

Ook al de Valentijnskriebels? Binnenkort is het zover. De Wereldwinkel besteedt hier aandacht aan met speciaal ingekochte producten. Kom kijken!! Wereldwinkels Delden en Goor. Te koop: “Sneeuwklokken in the green”, dus met bloeigarantie, euro 0,20 p.st. Bel 0547-272235. Studente van 17 jaar zoekt oppaswerk in Delden. Doordeweekse avonden en weekenden. Tel. 06-13913696. Biedt zich aan: huishoudelijke hulp met ervaring. In Delden/ Hengelo/Borne. Tel. na 17.00 uur 06-86228440. Te koop: Renault Scenic 2002. Antraciet, nieuwe APK, z.g.o.h. Wegens omstandigheden. Tel. 074-3762545. Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie enz.) Tel. 0743762263. Te koop gevraagd: oud linnen, meubels, sieraden, schilderijen, inboedels, kabinet, bijbels en andere kerkboeken, enz., enz. Borkeldsweg 10, Holten, tel. 0548-362416.

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

Te huur: Bedrijfshal ± 450 m2 incl. kantoor, keuken, toilet. Naast De Berken 12 in Delden. Tel. 074-376 1769

Te huur:

Caravanstalling Ambt Delden Tel. 06-20477445

Aangeboden in Delden: stalling /winterstalling voor auto’s en motorfietsen. Tel. 06-10202663. Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

EKOBLOK

Ideale brandstof voor houtkachel en open haard. Dekkersveldweg 2 Ambt Delden Tel. 06-53449505

• DRIVE-IN SHOWS • VERHUUR VAN LICHT EN GELUID • VERHUUR VAN JUKEBOX SYSTEMEN

WWW.DISCOMUSICSOUND.NL

Te huur:

Gemeubileerde woning in centrum Delden. Per 1 maart. € 750,- huur p. maand. Tel. 074-3763447


Hofweekblad VOETBAL VV GFC GOOR UITSLAGEN Zaterdag 2 februari: WVV ‘34 D1- GFC D1 NEO E4 - GFC E1 Zondag 3 februari: WVV ‘34 2 - GFC 2 PROGRAMMA Zaterdag 9 februari: GFC E1 - Wilhelminaschool E1 Juventa ‘12 E7G - GFC E4 GFC F2 - DEC ‘10 F3

Woensdag 6 februari 2013, pag. 14

8-0 2-2 2-2 10:00 8:45 9:00

VOETBAL ROOD ZWART DELDEN Rood Zwart wint bij koploper Eindelijk was het dan weer zover. De start van het 2e deel van de competitie. Na een lange winterstop stond afgelopen zondag voor de mannen van Rood Zwart de lastige uitwedstrijd op het programma bij koploper Barbaros. Zonder Thijs Oude Meijers en Frank Scholder, en met Erik Fiselier, Jelte Linderman en Vandi Vanderson Sotta da Silva op de bank voetbalden de mannen uit Delden er fris en fanatiek op los. Dit leidde in de beginfase al tot enkele goede mogelijkheden voor Timo Gerritsjans en Raymond Kenkhuis. En deze mogelijkheden waren nog voordat de Folker Stijnenbosch bekwaam vanaf de strafschopstip in de 5e minuut tekende voor de terechte voorsprong. Met deze 0-1 voorsprong bleven de mannen van Bert Jan Heins onverstoord verder voetballen en met leuke combinaties werd gezocht naar de 0-2 voorsprong. Deze bleef echter uit en heel langzaam kwam Barbaros wat meer in het spel voor. De eerste enige goede mogelijkheid voor de gasten was in de 27e minuut. Met een paar goede combinaties stonden ze vrij voor doelman Rob Averdijk, wat direct ook de 1-1 betekende en tevens de ruststand zou zijn. Na rust was er maar 1 ploeg die enthousiast en geconcentreerd op zoek ging naar het doel van de tegenstander; dit was Rood Zwart! Al binnen een minuut na fluitsignaal van de scheidsrechter was het een mooie combinatie over rechts die Pepijn Aarnink fraai vervolgde met subtiele steekpas richting Raymond Kenkhuis die al liggend beheerst de 1-2 voorsprong binnenschoot. De mannen van Bert Jan Heins bleven voetballend fier overeind tegen de sterke koploper uit Hengelo. Pas toen Barbaros 1 op 1 ging voetballen werd de druk op het Deldense doel wat groter. Rob Averdijk greep een paar keer goed in, en met attent en agressief verdedigen bleef de voorsprong onveranderd op het scorebord staan. Een leuke wedstrijd die veel perspectief biedt voor de komende wedstrijden en voetballend zeer terecht werd gewonnen door de Rood Zwarten. Volgende week staat carnaval op het programma en zal er niet gevoetbald worden. De eerst volgende wedstrijd is zondag 17 februari thuis tegen het Bornse Neo. PROGRAMMA Za. 9 februari: Beker: 17.00 A.S.C.’62 Vr.1 - Rood Zwart Vr.1 Competitie: 10.30 O.N. D10 – Rood Zwart D4 Vriendschappelijk: 16.30 Rood Zwart 1 – D.E.S. 1 Di. 12 februari: vriendschappelijk 19.30 W.School 1 – Rood Zwart 1 Voor actueel nieuws zie www.roodzwart.nl

VOETBAL SV DELDEN PROGRAMMA zondag 9 februari Delden C1 - Juventa’12 C1 laatste nieuws: www.svdelden.nl

11:00

VOETBAL SV HECTOR GOOR Suryoye Mediterraneo - Hector In de eerste wedstrijd na de winterstop moest Hector aantreden tegen het sterke Suryoye Mediterraneo uit Enschede. De ploeg van Marcel Wansink kon lang gelijke tred houden met de Enschedese kampioenskandidaat. Hector werkte keihard, de sfeer was goed en de spirit om er iets van te maken was dan ook aanwezig. Met de rust was het nog gelijk mede doordat Mediterraneo een aantal mooie kansen niet had benut. In de 2e helft was het een meer gelijkopgaande wedstrijd. Net toen het er op leek dat ook Hector wel eens kon scoren viel de 1-0. Na de achterstand zette Hector goed druk en ging het alles of niets spelletje spelen. Bij een vrije trap in blessuretijd ging ook doelman Daniel Kolbe mee naar voren. Uit deze situatie scoorde uiteindelijk ver in blessuretijd de Enschedeers de 2-0 en dat was ook de einduitslag. Hector zal moeten strijden om klassebehoud maar gezien het spel en ook de inzet kan de eerste overwinning niet lang meer op zich laten wachten.Op Zondag 17 Februari speelt Hector een thuiswedstrijd tegen Eilermark uit Glanerbrug. Aanstaande weekend is er geen voetbal ivm het carnavalsweekend. Sportpark ’t Doesgoor zal in het teken staan van het darten. Er wordt namelijk een groot darttoernooi georganiseerd. Er zullen ook een aantal prominente darters aanwezig zijn en het beloofd weer een super gezellig weekend te worden. Kijkt u op www.svhector.nl voor meer informatie over het darttoernooi dat meer dan een bezoekje waard is. Zeker voor de dartliefhebbers die niet van carnaval houden. UITSLAGEN Zaterdag 2 Februari Twente A1 - Hector A1 2-1 Quick’20 B6 Hector B1 5-0 Bornerbroek C1 - Hector C1 1-1 FC Eibergen F2 - Hector F1 3-3 Excelsior’31F4 - Hector F3 5-1 Zondag 3 Februari Suryoye Mediterraneo 1 - Hector 1 2-0

SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren De afgelopen week stonden inhaalwedstrijden op het programma. De twee sterkste spelers, Marinus Tibbe en Art Rol, troffen elkaar. Art counterde het Koningsgambiet met de Falkbeer en toen de kruitdampen waren opgetrokken stond hij twee gezonde pionnen voor, hetgeen voldoende was voor de winst. Maurice Pots kreeg in een Siciliaan tegen Evert Bartelink groot voordeel, maar wist het lopereindspel net niet te winnen. De uitslagen: H. Schultheiss – H. Fiselier 0-1; S. Weijers – F. Muthing 0-1; E. Bartelink – M. Pots ½-½; G.v.d. Berg – M. Mentink 0-1; M. Tibbe – A. Rol 0-1. De stand aan kop:1. M. Pots 7 uit 9; 2. M. Tibbe 6½ uit 8; 3. A. Rol 5½ uit 6. In de externe viertallencompetitie ging de wedstrijd tegen het zeer sterke Max Euwe met 3½-½ verloren, alleen Marinus Tibbe wist zijn partij remise te houden. Wilt u ook eens komen schaken? U bent, geheel vrijblijvend, van harte welkom elke maandag vanaf 19.45 aan de Mors 5 te Delden. Jeugd. De jongens bekeken een partij met een prachtige combinatie, waarbij lokken en penningen belangrijke onderdelen waren. Voor de competitie werd gespeeld: Gijs-Tom 0-1. De stand aan kop: 1. Tom 4 uit 5; 2. Bas 3 uit 4. Vind je schaken ook leuk? Kom dan op maandag om 18.30 naar de kantine van DHV. Bezoek ook onze website: www.edsschaak.nl

GOORSE SCHAAKCLUB Dinsdag, 29 januari 2013, werd ronde 20 gespeeld in de onderlinge competitie (oc1213) bij de Goorse Schaakclub. De uitslagen zijn als volgt: Jansen - Krijgsman 0-1, Wolters Albinus 0-1, Schurink - Warmink 1-0, Hamers - Hoentjen rem., Senn - Prins 0-1, Vroom Rikkert 1-0. Met bovenstaande uitslagen erbij krijgen we de volgende ranglijst: 1. Krijgsman, 2. Wolters, 3. Albinus, 4. Schurink, 5. Schollink, 6. Hamers, 7. Prins, 8. Warmink, 9. Jansen, 10. Hoentjen, 11. Laaf, 12. Vroom, 13. Senn, 14. Kuijt, 15. Rikkert.

Uitslagen kaarten Sociëteit voor ouderen Goor Dinsdag 29-01-2013: Klaverjassen: 1. B. Koebrugge 4.955 pt. 2. R. Krol 4.842 pt. 3. B. Vrugteman 4.747 pt. Volgende kaartavond op dinsdag 12-02, aanvang 19.30 uur.

Klaverjasclub Eternit Uitslagen donderdag 31-01-2013: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Diny Krol Ben Koebrugge Geert Toornstra Dinie bBrinkmans Pieter Meylink Helen Karssing Suze Meylink Ger Schijven Roel Krol Jenny Budde

5302 5292 5178 4893 4858 4818 4798 4790 4779 4688

Toneelgroep Herike-Elsen speelt “Blauwe Hendrik”

TAFELTENNIS OLYMPIA GOOR Olympia begint Voorjaarscompetitie met gelijkspel In de 1e klasse D van het district Oost van de Nederlandse Tafeltennisbond is Olympia 1 de Voorjaarscompetie begonnen met een gelijkspel. In Almelo was het tegen Blauw Wit 4 aan het eind van de avond 5-5. Olympia moest, nu Paul Leijdekkers te kennen heeft gegeven vanwege knieproblemen zeker deze competitie niet te spelen en Raymond Spenkelink verhinderd was, in Almelo aantreden met invaller Joop van Sermond. Marcus Stauber wist tegen Danny Platjes, Niels Robben en Dennis Spoler zijn enkelspelen vrij eenvoudig te winnen. Johan Truschel had niet zijn beste avond en wist alleen van Niels Robben te winnen, terwijl Joop van Sermond niet aan een overwinning toe kwam. Olympia pakte het vijfde punt omdat Marcus Stauber en Raymond Spenkelink het dubbelspel wonnen, waardoor er uiteindelijk een 5-5 eindstand op het scorebord kwam te staan. Donderdagavond speelt Olympia thuis, in de sportzaal aan de Kievitstraat tegen het Enschedese Entac 4. De aanvangstijd is 19.30 uur. UITSLAGEN: Blauw Wit 4 - Olympia 1 5-5 Smash 1 - Twekkelerveld 1 7-3 Entac 4 - Vitesse 1 6-4 STAND: 1. Smash 1 1–7 2. Entac 4 1–6 3. Olympia 1 1–5 4. Blauw Wit 4 1–5 5. Vitesse 1 1–4 6. Twekkelerveld 1 1–3 Overige uitslagen: 2e klasse G: Vitesse 2 – Olympia 2 4-6 3e klasse P: Vitesse 3 – Olympia 3 6-4 4e klasse L: Olympia 4 – ZC Aktief 1 5-5 5e klasse L: Olympia 5 – I.S.V. 2 7-3 5e klasse K: Vitesse 9 – Olympia 6 8-2 Jeugd 5e A: Olympia 1 – Blauw Wit 4 10-0 Ook interesse voor tafeltennis, kom naar de sportzaal aan de Kievitstraat of kijk op www.ttv-olympia-goor.nl

Markelo - Op 8, 15, 16, 21 en 22 februari speelt de toneelgroep van Herike-Elsen de klucht “Blauwe Hendrik”, geschreven door Otto Schwartz en Georg Lengbach. Kaarten zijn te bestellen bij Germaine Mensink, telefoon (0547) 36 14 45 (na 15.00 uur). De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen (incl. een kop koffie) en € 2,50 voor kinderen. De uitvoeringen beginnen om 20.00 uur in de gemeenschapsruimte van de Daltonschool Elserike (Herikerweg 36 in Markelo). Het stuk speelt zich af in het kasteel “Ravenklauw”. Egbert Schulte is getrouwd met de dochter van graaf Hendrik van Ravenklauw. Een verstandshuwelijk om het kasteel voor verlies te behoeden. Dat vraagt om problemen en die komen er dan ook. Zeker als een oude vriend van Egbert en een geïnteresseerde koper met zijn nichtje op het kasteel verschijnen.

Deldense Dolle Dagen Carnaval Tijdens de goed bezochte ledenvergadering van afgelopen vrijdag in residentie café de Boemel is het “Dolle Dagen”programma gepresenteerd, georganiseerd door carnavalsvereniging De Piep’n Schnieders, in overleg met de Stichting Kindercarnaval. Op donderdag 7 februari worden er voor de bewoners van het verpleeghuis weer gezellige uurtjes georganiseerd met medewerking van plaatselijke artiesten. Na afloop gaan de leden de residentie ombouwen van café tot après ski hut. Op vrijdagavond 8 februari wordt er in de residentie een Carnavals Teenage Party georganiseerd voor de jeugd van 12 t/m 16 jaar. Uiteraard zal hier geen alcohol worden geschonken en de muzikale omlijsting zal worden verzorgd door K&N disco. Wij beginnen om 19.00 uur en de laatste plaat word gedraaid om 23.00 uur. Entree is gratis. Op zaterdag 9 februari doen we mee met de optocht die door de Stichting Kindercarnaval georganiseerd wordt. Dit jaar proberen wij allemaal met gekke fietsen, brommers, karren mee te doen. Dit mag een voertuig zijn met of zonder motor, als het maar veilig is. Iedereen in Delden mag zich bij ons aansluiten als je maar 16 jaar e.o. bent. Wie heeft nog nooit van de bekendste Après Ski Bar uit Rotterdam gehoord? Voor de grote carnavalsavond in onze residentie hebben wij “de Après Ski on Tour met Flügel” gecontracteerd. Deze combinatie is gegarandeerd voor een gezellige avond. Entree is vrij en vol is vol. Vanaf 21.00 uur is iedereen welkom. De zondag 10 februari zal voor de leden beginnen met een brunch en aansluitend Frühschoppen. DJ John van Otten zal zorgen voor de vrolijke noten. Zoals altijd verwachten we ook nog bezoek van onze zusterverenigingen. Deze middag begint om 13.00 uur en gaat door tot we niet meer kunnen. Dinsdag 12 februari is er weer een vasselavond. Vorig jaar hebben we deze avond overgeslagen maar er blijkt toch veel animo voor deze avond te zijn. Het carnaval passend afsluiten, vinden de meeste mensen. Wat het programma is blijft nog even geheim maar iedereen is welkom vanaf 20.00 uur. De Stichting Kindercarnaval en Carnavalsvereniging De Piep’n Schnieders proberen weer gezellige “Deldense Dolle Dagen” te organiseren en hopen u op deze dagen te zien.

VOLLEYBAL DEVOC DELDEN UITSLAGEN Devoc MC 3 Pollux MC 1 1-3 Devoc MC 1 Rivo Rijssen MC 3 4-0 Devoc MC 2 Markel-Up MC 1 4-0 Devoc HS 1 Rivo Rijssen HS 4 4-0 Devoc HS 3 Wevo 70 HS 3 4-0 Volley ‘68 DS 3 Devoc DS 1 0-4 Volley ‘68 HS 2 Devoc HS 2 4-0 De Pallegarste DS 2 Devoc DS 3 0-4 Devoc DS 2 Tante Sien Esch St. DS 3 4-0 Devoc HS 2 Mintonette HS 1 0-4 PROGRAMMA 08-feb 19:00 Vrivo DS 4 Devoc DS 4 20:45 Vrivo HS 2 Devoc HS 2 09-feb 14:30 SVH VC MB 1 Devoc MB 2 Check onze Twitter voor de laatste nieuwtjes en uitslagen! (devocdelden)

Excelsior Goor neemt 6 medailles mee naar “huis”

Linde ten Thije met haar zilveren medaille. Op zondag 3 februari hadden de selectiemeiden van Excelsior Goor de eerste wedstrijd van het seizoen. Vol spanning lieten ze hun oefeningen zien op brug, balk, sprong en vloer. De trainsters kunnen terugkijken op een succesvolle dag, alle meiden hebben ontzettend goed hun best gedaan. Britt Willemsen nam de gouden medaille mee richting Goor! Mabel Haafkes, Irene van de Riet en Linde ten Thije zijn de trotse bezitters van een zilveren medaille en Mairee Olydam, Tess Bijl hebben de bronzen medailles.

Vol programma HEIM in voorjaarsvakantie

Hengelo - Je hoeft je tijdens de voorjaarsvakantie niet te vervelen als het ligt aan het Techniekmuseum HEIM. Met een breed programma wordt het hele gezin voorzien van leuke en originele techniekactiviteiten. Zo is er hoog bezoek, van Raaf. Je hebt hem vast wel eens gezien op televisie bij de NTR. Ook Flip de Beer laat zich weer zien. Hiermee willen we ook jonge kinderen stimuleren de techniek te ontdekken. Voor volwassenen is er zelfs romantiek en spanning in het museum te vinden. Raaf en Flip de Beer op bezoek Ben je 6 of 7 jaar oud? Dan heb je op televisie in de klas vast wel eens gekeken naar Raaf van Huisje Boompje Beestje. Raaf is een lieve, ondeugende en soms wat naïeve vogel die op eigen wijze uitzoekt hoe de dingen in elkaar steken. En dat leidt vaak tot komische situaties! Deze keer is Raaf op bezoek in ons museum. Hij doet ontzettend zijn best om jullie te laten zien hoe je een brug bouwt. Over water. Oei, als dat maar goed afloopt! Van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 februari zijn er iedere dag drie voorstellingen in het museum. De kinderen tussen 4 t/m 6 jaar kunnen op zoek naar Flip de Beer. Tijdens deze speurtocht doe je technische opdrachtjes en kun je een Techniekdiploma halen. Je kunt iedere dag naar Flip speuren tussen zaterdag 16 februari t/m zondag 24 februari. Techniekpakketjes op de Doemiddagen Natuurlijk ontbreken de Doemiddagen tijdens deze voorjaarsvakantie niet. Je kunt aan de slag met Doepakketjes. Je kunt kiezen uit meer dan 35 verschillende pakketjes. Zo kun je glas graveren, hout branden of een vlinder maken die rondvliegt op zonne-energie.

Voor iedere leeftijd is er iets leuks, voor zowel jongens als meisjes. De Doemiddagen zijn van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 februari van 13.00 tot 16.00 uur. Meedoen aan het Proefjeslab Het Proefjeslab is een voorstelling waarbij je proefjes te zien krijgt, waaraan je zelf mag meedoen. De voorstelling wordt gegeven door Arno Verweij en zijn experts van Stichting Proefjes. Door te zien, horen voelen en misschien zelfs ruiken, kun je natuurwetenschappelijke dingen op een bijzondere manier ervaren. Het Proefjeslab is er alleen op zaterdag 23 januari tussen 14.00 en 17.00 uur. Er zijn doorlopend voorstellingen, een voorstelling duurt circa 25 minuten. Doe- & Draaidag en de Romantiek & spanning van Hijskranen Iedere derde zondag van de maand is er een Doe- & Draaidag in ons museum. Op deze dag draaien ook de wat oudere machines. Op zondag 17 februari is het weer zover. Voor jong en oud is het een leuk spektakel de machines in werking te zien. Op deze zondag is er ook een lezing over de ‘Romantiek & spanning van de hijskraan’. Helmig Kleerebezem, sinds jaar en dag verbonden aan het Techniekmuseum met als specialisatie het Industrieel Erfgoed, komt hierover vertellen. Hij werkt momenteel aan een publicatie over de ‘Wereld van de hijskranen in Nederland en daarbuiten’. Zijn lezing begint om 15.00 uur. Voor kinderen is er deze dag een leuk technisch werkstukje te maken. Op deze dag is het museum geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Wat kost het? Aan bijna alle extra activiteiten in de voorjaarsvakantie zijn geen extra kosten verbonden anders dan de reguliere museumentreeprijs. Aan de techniekpakketjes op de Doemiddagen en het knutselpakketje op de Doe- & Draaidag zijn wel extra kosten verbonden. Meer gegevens hierover vind je op onze website www.techniekmuseumheim.nl. Voor alle activiteiten geldt dat je je niet van tevoren hoeft aan te melden. Je vindt het Techniekmuseum HEIM aan de Industriestraat 9 in Hengelo.

Eindelijk heeft de Regge haar schatten prijsgegeven

Goor - Bij graafwerkzaamheden aan de Bovenregge ter hoogte van Huize Scherpenzeel zijn opmerkelijke vondsten gedaan. Er werden scherven van een aardewerken potje gevonden, een zogenaamde grape. Gedateerd uit de 17e of 18e eeuw. In de drooggelegde Regge vonden archeologen ook drie grote flessenbodems. Waarschijnlijk wijnflessen uit de 18e of 19e eeuw. In Goor werd dus niet alleen bier gedronken. Het Goors Historisch Museum wil bij de viering van Stad Goor 750 jaar ook aandacht besteden aan bodemvondsten. Heeft u in uw achtertuin scherven gevonden en u denkt dat ze oud zijn, even melden bij de Stichting Historisch Goor, tel. 0547-273104; e-mail: sthg333@planet.nl; www.historisch goor.nl.

Wat is het geheim van het succes van Autobedrijf Hartgerink? Gemoedelijkheid en betrouwbaarheid, zegt Gerben Hartgerink resoluut. De mensen moeten zich bij ons op hun gemak voelen en het gevoel hebben dat ze op een eerlijke manier zaken kunnen doen. In een tijd die steeds onpersoonlijker en harder lijkt te worden wil Autobedrijf Hartgerink juist de gemoedelijke betrouwbare Opel en Chevrolet dealer blijven, waar nog alle tijd is voor een praatje en een kopje koffie. Familiebedrijf Autobedrijf Hartgerink staat al sinds de oprichting in 1965 door Gerard Hartgerink garant voor een goede service en een gezellige sfeer en wil in de toekomst op dezelfde voet doorgaan. Om tijdens de showdagen voor dat sfeertje te zorgen wordt er samengewerkt met lokale ondernemers. Tijdens het eerste weekend zal bijvoorbeeld catering de Schöpperts-lekkernijen uit Rietmolen in de showroom live de lekkerste tapas bereiden. Dat dit heel goed samen kan gaan met scherpe prijzen blijkt wel uit de aanbiedingen die wij tijdens de showdagen voeren. O.a. tot € 7000,- korting op speciaal voor u ingekochte nieuwe auto’s. Daarnaast is er de actie dat men bij aankoop van een nieuwe of gebruikte auto, deze een jaar lang gratis kan komen wassen. Showdata: tot en met zaterdag 9 februari. U bent van harte welkom. De koffie met wat lekkers staat voor u klaar bij Autobedrijf Hartgerink aan de Albert Cuyplaan 58 te Haaksbergen.

Vitabeij organiseert botmeting Delden - Vitabeij, Adviesbureau voor voeding, gezondheid en vitaliteit, organiseert op 21 maart in samenwerking met het Osteo Care Centrum een botmeting om uw botdichtheid tijdig te laten meten. 1 op de 3 vrouwen boven de 55 jaar heeft last van osteoporose, momenteel houdt dit in dat ruim 800.000 mensen dit hebben. Velen van hen kunnen hun heup, of pols breken of krijgen wervelinzakkingen. Osteoporose (botontkalking) is een botaandoening waarbij niet alleen de hoeveelheid maar ook de stevigheid van het “botweefsel” afneemt. Osteoporose laat zich pas zien als het te laat is. Vooral vrouwen tijdens en na de overgang krijgen te maken met een snel verlies van botmassa, alhoewel ook bij mannen op hogere leeftijd botontkalking voorkomt. Er zijn risicofactoren die een extra rol spelen voor het wel of niet krijgen van (vroegtijdige) botontkalking. - Vrouwen hebben eerder last van osteoporose vooral tijdens en na de overgang. - Familie (ouders) met osteoporose (erfelijk). - Hormonale veranderingen: zoals een tekort aan geslachtshormonen bij mannen. - Ongezond voedingspatroon (veel zout en kant en klare maaltijden). - Gebruik bepaalde medicijnen (prednison,

laxeermiddelen, - Maagzuurbindende middelen, anti-depressiva, anti-epileptica, en chronisch heparine gebruik. - Geen of weinig lichaamsbeweging. - Bepaalde ziekten (te snel werkende schildklier, astma, reuma, bepaalde darm- en huidziekten, diabetes, anorexia, levercirrose). - Roken, veel koffie, alcohol en eetstoornissen. - Tengere lichaamsbouw. - Hoge leeftijd of orgaantransplantatie. - Een tekort aan Vitamine D3 en K2 en mineralen zoals silicium, calcium of magnesium. Om dit te voorkomen is een vroegtijdige diagnose van de botgesteldheid van essentieel belang. Het Osteo Care centrum werkt met een ultrasound scanner en geeft een hoogwaardige betrouwbare indicatie van uw botgesteldheid. Er komt geen straling bij vrij. De analyse wordt gedaan met een hielmeting. Daarnaast krijgt u een uitgebreid rapport mee met de gestandaardiseerde waarden volgens de gradaties van de WHO (World Health Organisation) Wij geven u hierbij de nodige adviezen, dit kan in een vervolggesprek. Deze adviezen zullen bestaan uit een goed voedingsadvies en eventueel supplementen, kijkend naar uw uitslag. Wilt u graag een afspraak maken of meer informatie willen, kunt u mij bellen of mailen: tel. 074-3763397/06-20139262; info@ vitabeij.nl; Hooi-esch 6; 7491 KT Delden.

Postzegel/verzamelbeurs in Markelo

Meisjesteam Devoc in halve finale

Zaterdag 16 februari houdt “de Verzamelaar”, afd. Overijssel een dagverzamelbeurs, van 10.00 tot 16.00 uur, voor postzegels, munten, ansichtkaarten, e.d. De beurs wordt gehouden in de socuruimte van Sporthal “De Haverkamp” in Markelo. De toegang is gratis. Voor inlichtingen en reservering, tel. 0547363000.

Kindercarnaval C.V. “De Hagmöll’n Lummels” Bentelo - Voor alle prinsesjes, piraten, cowboys, indianen en andere gaaf of lief verklede kinderen van 0 tot 12 jaar (t/m groep 8) is er door de carnavalsvereniging een erg gezellig carnavalsfeest georganiseerd. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 9 februari van 15.30 uur tot 17.30 uur bij café de Hagmöll. Er is volop ranja en er zijn veel lekkere dingen. We gaan natuurlijk weer met z’n allen volop dansen! We hopen natuurlijk dat jullie allemaal komen! Deze middag is voor de kinderen en hun ouders helemaal gratis. Dus houd je van de polonaise, dansen, gezelligheid en lekker gek doen, kom dan gezellig met ons carnaval vieren!! Tot zaterdag de 9e! Voor meer informatie over onze vereniging, zie ook: www.carnavalbentelo.nl

Delden – Een gelegenheidsteam van talentvolle meisjes van volleybalvereniging Devoc uit Delden, wist zich in de categorie tot 12 jaar te plaatsen voor de halve finales op zaterdag 9 februari in Ootmarsum. Op 16 maart is de finale van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Op 5 januari jl. speelden de Deldense volleybalsters de eerste ronde van het NOJK 2013, waaraan landelijk ruim 500 teams meededen in verschillende categorieën. Het team boekte succes en plaatste zich als één van de 18 teams voor de halve finale De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de Nevobo organiseert. Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Vaak doen jeugdspelers mee die al uitkomen in seniorencompetities en de landelijke divisies.


Hofweekblad

Woensdag 6 februari 2013, pag. 15

NIVON Hengelo vraagt docent Engels

Zwempunt Delden HET BESTE IN VOLVO & HYUNDAI

De Berken 2E Delden 074 376 25 00 www.thomdejong.nl

Delden - Alweer 37 kinderen van Zwempunt Delden hebben afgelopen zondag 3 februari hun Zwemdiploma of Certificaat A, B of C gehaald. Ook zwommen enkele kinderen met een beperking met succes af. De plaats van deze spannende happening was Zwembad ‘t Wooldrik in Borne. De namen van deze toppers zijn: Diploma A: Jerre Ojevaar, Esmee Konniger, Floris van Broekhoven, Sophie Exterkate, Ghislaine Prud’homme van Reine, Anouck Nijenhuis, Rick Nijenhuis, Mette van Loenen, Amber Goselink, Emma Keijzer, Babette Smit, Sven Wissink, Tygo Dijkmans, Linda Wegink, Ilyami de Vries, Bram Schuuring. Diploma B: Norah Branderhorst, Philipp Meurs, Vincent Velthuis, Xander Kruitbos, Sanne Bonthuis, Lucas Bomers, Brechtje Slot, Carice Blokhuis, Daniel Gerrits, Justin Manrho, Bart Claassen, Jolande Bolier, Tijn Massop, Mart Semmekrot. Diploma C: Femke Boensma, Sem Prijs, Collin Bouwhuis, River van Marle, Carsten Top, Laurens Sturm. De kinderen waren super geconcentreerd bezig, met als resultaat een prachtig diploma en een embleem om op de zwemkleding te naaien. Daarnaast werden ze ook nog eens verrast met een heerlijk drankje met een spaghetti rietje. Het was weer één groot zwemfeestje. Binnenkort zijn de foto’s van het Diploma zwemmen te downloaden op onze website www.zwempuntdelden.nl. Zwempunt Delden hoopt in de toekomst nog héél veel kinderen te mogen feliciteren.

Volvo C30

Duo Gerard van Brakel en Hans Dubbeldam bezorgt ouderen een glimlach Delden - Carnavalsvereniging De Piep’n Schnieders organiseert al jaren een leuke avond voor de bewoners van het verpleeghuis. Op donderdagavond 7 februari zal een aantal acts van de mini playbackshow van Rood Zwart vertoond worden maar ook twee mensen van De Linge Revue zullen hun kunsten vertonen. Gerard van Brakel uit Leerdam vermaakt al ruim vijftig jaar groot en klein met zijn conferences, typetjes en goochelkunsten. Hans Dubbeldam, vroeger bekend van het top-40 orkest de Black Birds en nu ook van het trio Jolie Coeur, maakt al een halve eeuw muziek. Samen vormen zij sinds een jaar de Linge Revue met maar één doel. Ouderen een glimlach bezorgen. ,,Mijn vrouw heeft pas filmopnamen gemaakt van een optreden van Gerard en mij in een verzorgingshuis, ergens in de regio. Onder het publiek zaten wat mensen die normaal gesproken niet meer aanspreekbaar zijn. Maar op het moment dat ik begon te spelen en wat bekende Nederlandse wijsjes liet horen, zag je ineens een paar voeten bewegen. Op de maat van de muziek. Oude herinneringen die schijnbaar boven komen. Geweldig. En echt ontroerend om later terug te zien.’’ Het duo dat onder de naam Linge Revue een complete show verzorgt, heeft over optredens niet te klagen. Van Brakel: ,,We treden op in verzorgingshuizen in Gorinchem, Leerdam en in wijde omgeving. Bekendheid krijgen we net als vroeger door mond-tot-mond reclame. Nee, we vertellen geen schuine moppen. Ze zijn hooguit een beetje ondeugend.’’

FC Twente Peter Wisgerhof leest De Toonladder voor

Succesvol NJK Amsterdam voor ZPC De Hof

NIVON Hengelo is op zoek naar een docent Engels voor twee lessen van 90 minuten per week op woensdagavonden aan kleine groepen. De voorkeur gaat uit naar iemand die ervaring heeft met lesgeven aan volwassenen. U ontvangt een leuke vergoeding en reiskostenvergoeding. Inlichtingen/opgave bij: G.J.H. Seppenwoolde, E-mail: gseppenwoolde@home. nl; tel. 074-2423827.

Chagall, “De schilder en de liefde” Goor - In de Hofkerk te Goor wordt op 10 februari a.s. om 15.00 uur een bijzondere voorstelling gehouden over het leven van Chagall. ‘Chagall, “de schilder en de liefde” is een muzikale raamvertelling, met de vocalgroup Choral o.l.v. Henk Ruiter. De prachtige liederen en verbindende teksten voeren de toeschouwer door het bewogen leven van de Joods Russische schilder, Marc Chagall. Frans Ort, tekstdichter Jan Blei en componist Henk Ruiter hebben het schilderij van Chagall over het Hooglied tot leven gebracht. In de muziek en de liedteksten klinken steeds de aansprekende thema’s door: Liefde, vreugde, verdriet, eenzaamheid en tintelend geluk. Marc Chagall was één van de meest beroemde schilders van de twintigste eeuw en meest besproken. De schilder van fantastische beelden van blauwe koeien, vliegende geliefden en Bijbelse profeten. Chagall omschreef zichzelf als een dromer, die nooit wakker wordt. Een mysticus. Hij was 97 jaar toen hij in 1985 stierf en wilde tot zijn laatste snik wild en ongetemd zijn, blijven schreeuwen, huilen en bidden. Choral (www.choral.nu.) heeft inmiddels met dit project landelijk successen behaald. De indringende teksten met de soms swingende liederen vertellen het verhaal over liefde, blijdschap, bitterheid en herwonnen vreugde. Uit de positieve en bewogen reacties blijkt dat het verhaal voor iedereen iets te vertellen heeft. Een middag om niet te missen. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij: boekhandel Bruna in Goor, zondag na afloop van de kerkdienst in de Hofkerk, voorafgaand aan de voorstelling of telefonisch te bestellen bij A.Wiersma, 0547271909. De Hofkerk aan de Diepenheimseweg 2 in Goor is vanaf 14.30 open.

Accordeonles in Markelo

Tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Amsterdam afgelopen weekend heeft Koen Brummelaar zijn goede vorm om weten te zetten in een prachtige bronzen medaille op de 200 meter rugslag in zijn jaargang (jongens 1999). Hij wist daarnaast op bijna alle gezwommen afstanden zijn persoonlijke beste tijden te verpulveren. Hij kwam in Amsterdam naast de 200 rug ook aan de start op de 50, 100, 200 en 400 meter vrije slag en de 100 meter rugslag. Ook Mathilde Stolmeijer (100 en 200 rug, 100, 200 en 400 vrij) en Eline Brok (100 vrij, 200 wissel, 100 en 200 rug en 100 vlinder) kwamen aan de start in Amsterdam. In de jaargang 2000 behaalden zij geen podiumplaatsen, alhoewel Eline met een 4e plek op de 100 vrij wel erg dicht in de buurt kwam. Beide meiden debuteerden op een NJK en kunnen positief terugkijken op een goed gezwommen toernooi en namen in ieder geval een aantal nieuwe PR’s, mooie klasseringen en een boel ervaring mee naar huis. Martijn Wissink (1997) en Marlin Klarenbeek (2000) kwamen individueel 1 keer aan de start en zwommen beiden rond hun PR op resp. de 50 en 100 meter vrije slag. De meisjes estafette tenslotte, bestaande uit Linde Haverkate, Lianne Roescher, Marlin Klarenbeek en Eline Brok eindigde op de 4x100 meter vrije slag op de 17e plek. Ploegleiders Brian Morssinkhof en Irene Brok waren zeer tevreden over de prestaties van de NJK-ploeg van ZPC De Hof.

Delden - De feestelijke 10e editie van De Nationale Voorleesdagen duurde van 23 januari t/m 2 februari. Op kinderdagverblijven en scholen lazen onder anderen H.K.H. Prinses Laurentien, Diederik Samsom, minister Ivo Opstelten, Eva Jinek, Tooske Ragas, Monique Smit, staatssecretaris Sander Dekker, Zarayda Groenhart en minister Jet Bussemaker voor uit het Prentenboek van het Jaar 2013, Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman. In alle groepen van de Toonladder wordt hier altijd veel aandacht aan besteed. Ook dit jaar bracht groep 1/2 weer een bezoekje aan de bibliotheek in Delden. Zij konden sfeer proeven in de bibliotheek en er werd voorgelezen uit de allernieuwste (prenten)boeken. De groepen 2 tot en met 5 hebben FC-Twente speler Peter Wisgerhof op bezoek gehad. Peter had zich goed voorbereid op dit bezoek. Hij had namelijk zelf twee boeken meegenomen om uit voor te lezen. Hij las voor uit het boek “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft”. Peter vertelde dat hij zelf thuis ook regelmatig voorleest aan zijn twee zoons. De kinderen vonden dat Peter het erg goed deed en bedankten hem middels een luid applaus. Na het voorlezen was er nog even tijd om een aantal vragen te stellen over zijn voetbalcarrière. Ook werden er nog een aantal kinderen geïnterviewd door FCTwente TV. Dit interview is binnenkort te zien op RTVOost en Eredivisie Live. Uiteraard heeft iedereen een handtekening gekregen!

Uitzending van Hofstreek TV

Aanstaande zondag 10 februari is er weer een uitzending van Hofstreek TV want er waren weer tal van activiteiten binnen Hof van

Twente: Onze verslaggevers waren o.a. bij: De Hoftalenten; Pannencurling in Markelo; De weersvoorspelling van Robin Busschers; Carnaval in de Hof; Het 750-jarig bestaan van Goor. De uitzending begint om 17.00 uur En zal worden herhaalt op maandag 11 fe-

Kijk ook is op

www.hofweekblad.nl

Brookduo presenteert nieuwe CD

bruari om 19.00 uur. U kijkt toch ook?!

“Online winkelen kan ook makkelijk” Delden - René Arnthof is in februari 2011 begonnen met zijn bedrijf 123BestDeal.com, een webshop die hoezen en cases voor tablets, smartphones en allerlei andere accessoires verkoopt. René en zijn rechterhand Jordy ten Dam zijn gestart vanuit een kamer in het huis van René. De markt voor hoesjes, die de kostbare en relatief kwetsbare tablets moeten beschermen, was en is sterk groeiend. Daarom werd het bedrijf al snel uitgebreid met meerdere medewerkers. In juli 2012 werd een bedrijfspand betrokken aan de Molenstraat 24, waar nu negen fulltime medewerkers de webshop bemannen. 123BestDeal is vooral een webshop, maar er is ook een afhaalloket waar u uw gewenste hoes kunt bekijken, voordat u tot aanschaf overgaat. Het doel van het bedrijf is helder: voor een zo laag mogelijke prijs kwalitatief goede hoezen, keyboard covers (tablet hoezen met een ingebouwd toetsenbord) en andere accessoires leveren aan de klant. Voorlopig gebeurt dit met zowel een Nederlandstalige als Engelstalige site. Daarnaast zal er in de toekomst zelfs een Duitse variant van 123BestDeal komen. Intussen is 123BestDeal uitgegroeid tot een grote en bekende leverancier op de Nederlandse markt; in de toekomst zult u nog meer van dit bedrijf horen. De covers van 123BestDeal kenmerken zich door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Geen dure merkcovers van € 70,- of meer, maar gewoon een goed product voor een redelijke prijs. Een groot deel van de hoezen is zelfs eigenhandig door René Arnthof ontworpen en op de markt gezet onder de geregistreerde merknaam i12Cover. Voor bijna alle tablets, notebooks en eBooks van bijna alle bekende en onbekende merken kunt u bij 123BestDeal een hoes vinden, die van neopreen (duikpakkenstof), kunstleer of echt leer is gemaakt. De website (www.123BestDeal.com) is helemaal vanuit het oogpunt van de klant opgebouwd, zodat de klanten heel snel kunnen uitvinden of en wat er beschikbaar is voor hun tablet, smartphone of eBook. De klant hoeft zich niet te laten registeren, inschrijven of allerlei privé-gegevens af te staan, voordat er iets kan worden besteld. Bovendien hoeft u niet in te loggen of weer een nieuw wachtwoord te verzinnen voordat u kunt bestellen. Verzending van de producten is snel en gratis. Het team van 123BestDeal doet er alles aan om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tablets, zodat het direct kan inspelen op de wensen van de klant. Het motto van team 123BestDeal is niet voor niets “Online winkelen kan ook makkelijk” Op de website vindt u makkelijk allerhande hoesjes en accessoires voor allerlei merken, zoals de iPad hoesjes, iPad mini hoesjes, Samsung tablet accessoires maar ook Kruidvat tablet hoesjes en Medion tablet hoesjes. Op dit moment heeft 123BestDeal ook een geweldige Facebook-actie! Door ons te “liken” op onze Facebook-pagina en te reageren op de actie kunt u een iPad Mini of € 250,cash winnen… de keuze is aan u! U kunt ons vinden door in het Facebook zoekvenster “123BestDeal” te typen. De trekking zal begin maart plaatsvinden. We nodigen u graag uit om ons afhaalloket te bezoeken aan de Molenstraat 24 in Delden!

Markelo - Zet “de Weuste” en “de Badmutse” op een podium in een feesttent of zaal en je hebt gegarandeerd feest. Deze twee rasartiesten vormen samen het Brookduo. Met Oostenrijkse en Duitse melodieën voorzien van echte onvervalste Maarkelse dialectteksten trekken zij door de regio van feest naar feest. Ook boekte het Brookduo grote furore in Oostenrijk met in hun kielzog ruim 180 meegereisde fans. De twee Maarkelse kearls hebben al acht cd’s achter hun naam staan. Op zaterdag 6 en zondag 7 april presenteren zij hun nieuwste CD “Engel van de Roosenburg” in zalencentrum “de Haverkamp” te Markelo. M.m.v. de Bargkapel, Kappie en Bennie’s muziekdeuze. Zaterdagavond aanvang 20.00 uur, zondag aanvang 12.00 uur. Gratis entree. Noteer alvast in uw agenda.

Lezing/demonstratie EFT in Beaufort Markelo - Op woensdag 13 februari a.s. geeft Martin de Witte weer een lezing en demonstratie over Emotional Freedom Technics (EFT) in Het Beaufort in Markelo. EFT is een techniek die een oplossing kan bieden voor zowel lichamelijke als psychische klachten en brengt lichaam en geest met elkaar in balans. De techniek heeft raakvlakken met acupunctuur met dien verstande dat geen naalden worden gebruikt maar dat bepaalde punten van het lichaam door middel van kloppen wordt gevitaliseerd. De avond begint om 20.00 uur en de toegangsprijs is € 7,50.

Carnaval Zeldam/Wiene

We vieren carnaval op zaterdagmiddag 9 februari van 14.00 - 17.00 uur in het gemeenschapscentrum ’t Kempke, samen met prins Colinn en prinses Femke 2013. Gezellig dansen en hossen. Kosten voor iedereen € 3,-, incl. koffie, ranja en wat lekkers. Iedereen is welkom!

Oranje Fonds zoekt met heel Nederland naar Overijsselse Kroonappels Publiek wijst Koninklijk beschermpaar de weg in eigen gemeente Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds een bijzondere zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. De Kroonappels zijn de mooiste sociale initiatieven van ons land en een speciale editie van de Appeltjes van Oranje. Het is voor het eerst dat het publiek mee kan stemmen over de winnaar. Hiermee wijzen zij het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg naar de meest bijzondere sociale initiatieven in hun eigen gemeente. Initiatieven kunnen zich vanaf vandaag aanmelden in drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. De drie uiteindelijk winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel. Zij winnen elk € 50.000,- en een bronzen beeldje, dat ze op Paleis Noordeinde ontvangen uit handen van de nieuwe Koning en Koningin. Aanmelden kan tot 8 maart via www.kroonappels.nl.  Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van zijn beschermpaar organiseert het Fonds een speciale editie. In het gehele Koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties be-

staande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. Tijdens het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen in de eigen gemeente of Caribisch eiland. In iedere categorie wint één initiatief per gemeente. In de regionale voorronde komt vervolgens wederom één winnaar per categorie uit de bus. Op de landelijke slotdag op 18 april wordt ten slotte duidelijk wie de drie Oranje Fonds Kroonappels zijn. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: ‘We willen graag iets bijzonders doen voor ons beschermpaar. Wat is beter dan iedereen in het Koninkrijk te vragen mee te doen naar de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels? Zo wijst men de nieuwe Koning en Koningin de weg naar organisaties en initiatieven die in het hart liggen van waar het Oranje Fonds voor staat! We hopen dat heel veel organisaties zich aanmelden en vooral dat heel veel mensen vervolgens gaan stemmen!’ In de categorie Jeugd kunnen organisaties bestaande initiatieven voordragen die de kansen van jongeren versterken. Bij Buurt gaat het om bestaande initiatieven of organisaties die de samenhang tussen groepen mensen in een buurt of wijk verbeteren. De laatste categorie betreft bestaande initiatieven waarbij mensen als vrijwilliger anderen de Helpende Hand reiken. Organisaties kunnen tot uiterlijk 8 maart hun bestaande initiatieven aanmelden en zo kans maken op de titel Oranje Fonds Kroonappel. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Open avond Brookschole Zaterdag 16 februari a.s. kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar een gratis accordeonles krijgen (Fokkerstraat 9 te Markelo). Er starten lessen om: 9.00, 11.00, 13.30 en 16.00. Vol=Vol! Gezien de beperkte plaatsen raad ik u aan om uw zoon of dochter aan te melden, of vlak voor aanvang te informeren of er nog plaats is. Dit kan via: info@accordeononderwijs.nl of 06 53 79 82 63 (Annemarieke van der Ploeg) De kinderen krijgen les in een groep van maximaal 4 kinderen en duurt 90 min. Het laatste kwartier geven de kinderen een concertje voor hun ouders/verzorgers. Bij aanmelding hoort u op welk tijdstip u wordt ingedeeld. U kunt een voorkeur voor de ochtend of middag aangeven. Vakantiecursus: Bij succes kunnen de kinderen er voor kiezen om in de voorjaarsvakantie (18-22 februari) een vijf daagse cursus te volgen. Ze komen dan iedere ochtend van 9.00-12.00 groepslessen volgen en mogen gedurende de cursus een accordeon mee naar huis nemen om te oefenen. Deze cursus zal ook weer afgesloten worden met een concertje voor alle belangstellenden, ditmaal op zaterdag 23 februari om 10.00 uur. Meer informatie hierover kunt u op 16 februari krijgen. Ben je ouder dan 12 of bent u volwassen en heeft u ook interesse in een proefles? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Markelo - OBS De Brookschole Markelo organiseert op woensdag 13 februari a.s. een open avond, waar leerlingen van onze school de onderwijsvernieuwingen en kwaliteiten laten zien aan ouders, familie en verdere belangstellenden. Ook ouders en leerlingen van buurtscholen worden van harte uitgenodigd. De Brookschole is een buurtschool in Markelo, op de grens met Laren en Exel, en heeft op dit moment 42 leerlingen. Er wordt ingezet op zelfstandig leren, Opbrengst Gericht Werken en op welbevinden in school. Ook talenten worden verder ontwikkeld en er is een nieuwe ICT ruimte met tal van mogelijkheden. Interesse? U bent van harte uitgenodigd op woensdag 13 februari van 18.30 tot 19.30. In de zaal van de school staat koffie of een glaasje voor de kinderen.

Carl Wittrock te gast in “Portret” Zondag 10 februari a.s. is Carl Wittrock onze gast in “Portret”. Carl werd in 1966 in Goor geboren. Zijn muzikale carrière begon hij op de muziekschool te Goor waar hij viool en klarinet studeerde. Hij vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium in Enschede. Er staat dit jaar heel wat te gebeuren. We zullen het a.s. zondagmorgen tussen 11 en 12 uur te horen krijgen. Presentatie Rita Wibbelink.

DE JONG PARKET UW MEEST NATUURLIJKE BELEGGING

DE JONG PARKET

van 1 fe bru bij aank ari t/m 28 feb ru oop van elke 10 2ari 2013 m vloe de 11e 2 r m GR

ATIS

De Jong Parket werkt vanuit een nieuwe locatie, namelijk Bentelerweg 27, Hengelo-Beckum. De werkzaamheden zullen gewoon doorgaan vanuit de nieuwe locatie. Om onze klanten te kunnen blijven voorzien van de voor hen vertrouwde produkten hebben wij een nieuwe webshop online, waar u alle artikelen kunt bestellen. U heeft ze dan binnen vier werkdagen in huis. Wij voeren in Beckum geen vaste openingstijden meer. Omdat er steeds meer mensen overdag weinig tijd hebben, bieden wij de mogelijkheid om langs te komen wanneer het u schikt! Eén telefoontje…. en de afspraak is geregeld.

Bentelerweg 27 | 7554 RB Hengelo-Beckum | 074-2777879 info@dejongparkethengelo.nl | www.dejongparkethengelo.nl


Hofweekblad week 6  

Hofweekblad week 6

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you