Page 1

14 augustus 2019 • 80e jaargang • Nr. 8 • www.hofweekblad.nl

Directeur ZZP Nederland spreekt bij De Kroon in Markelo

4

k

ee Deze w .. bij ....

Twentse Avond door dansgroep Midden Twenthe

6

Meer dan twintig intieme liveoptredens tijdens Garden Songs 2019

11

Diamanten bruidspaar Hofhuis

Grote Opperdoes Kilo 1,99 Hollandse Tros tomaten 500 Gram 0,79

Hof van Twente kiest de Beste Buur

Malse Sperziebonen 400 Gram 0,79

WITTE BOLLEN

4 + 2 gratis!

Zondags geopend van 8.30 tot 16.00 uur Langestraat 9 Delden | (074) 376 13 06

Hof van Twente - Salut vindt dat goed contact met de buren goud waard is. Met deze gedachte organiseert Salut de ‘Beste Buur Verkiezing’. De beste buur levert een grote bijdrage aan de onderlinge sfeer in de buurt. Iedereen in de gemeente Hof van Twente kan zijn buur tot 13 september nomineren voor de ‘Beste Buur’.

Heerlijke Mango Per stuk 0,99 Kortestraat 21 Delden T 2503390

Markelo - Op 7 augustus 2019 was het exact 60 jaar geleden, dat Jan en Gerrie Hofhuis in het huwelijksbootje stapten. Loco-burgemeester Pieter van Zwanenburg kwam ‘s middags namens de gemeente Hof van Twente om het bruidspaar van harte te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. Onder het genot van koffie en taart werd er gezellig gepraat, veel gelachen en herinneringen uit de afgelopen 60 jaar opgehaald. Als Van Zwanenburg vraagt of Jan zijn vrouw vanmorgen verrast heeft met een cadeau antwoordt Jan: “Geen cadeau maar met een dikke kus; dan weet je in ieder geval dat je het goed doet." Per brief ontving het diamanten bruidspaar ook de hartelijke felicitaties van het Koninklijk Huis. Tekst: Maarkelsnieuws, foto: Hofweekblad.

Deldens cabaretseizoen opent met vierklapper

De ‘Beste Buur’ is misschien iemand die een oogje in het zeil houdt, vriendelijk is tegen de kinderen in de buurt of klaarstaat wanneer er een klusje gedaan moet worden. Of is het de buur, die ongemerkt veel voor de buurt doet zonder dat hij/zij in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Of juist degene die zorgt voor een vrolijke noot in de buurt. Alle inwoners uit de gemeente Hof van Twente komen in aanmerking voor de ‘Beste Buur’. Inwoners kunnen tot 13 september een bewoner uit hun buurt voordragen. Via het nominatie-formulier op de website https://salut-welzijn.nl/beste-buur/ kan diegene opgegeven worden. Een jury zal de bewoner, die het meest deze titel verdient, uitkiezen. De uitreiking van de ‘Beste BuurVerkiezing’ vindt plaats op burendag zaterdag 28 september. De ‘Beste Buur’ wordt door de burgermeester verrast en in het zonnetje gezet. Meer weten? Bel Salut 0547-260053, app SAS 06-20894999 of mail info@salut-welzijn.nl

Delden - Op de zesde septemberavond van 2019 bijten maar liefst vier cabaretiers het spits af op het podium van Stadscentrum het Parochiehuis. In het kader van het rondtrekkend comedyspektakel de Cabaretpoel verzorgen vier aanstormende cabarettalenten een veelzijdige avond. Het is de aftrap voor een nieuw seizoen topcabaret in Delden. In de Cabaretpoel spelen vier cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. Toeschouwers zien finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals en ontdekken misschien wel de nieuwe Youp. De cabaretiers krijgen op hun beurt de kans om meters te maken voor de kleinere en middelgrote zalen. Een avondje Cabaretpoel is dan ook een echte belevenis en biedt voor elk wat wils, immers vermaakt iedere cabaretier de zaal op zijn hoogstpersoonlijke manier. De aftrap van het Deldense cabaretseizoen behelst dus eigenlijk vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één.

De bloeiende Hof van Twente kleurt de zomer!

A.S. DONDERDAG VANAF 9 UUR ZIJN WIJ WEER OPEN VOLOP VERSE SNIJBLOEMEN, KAMERPLANTEN EN TUINPLANTEN Snijbloemen • Kamerplanten • Tuinplanten

Die prijs is ook voor de andere voorstellingen onveranderd laag gehouden: 15 euro. Ook het concept van ‘Woensdag – Lachdag’, waarbij de week gebroken wordt door de artiest in kwestie is onveranderd. Door het aantal try-outs in te perken (dit seizoen bevat het programma er geen enkele) en de lat bij de boekingen onveranderd hoog te leggen, wordt de lachgarantie nog groter. Verderop in de septembermaand houdt het trio ‘Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers’ hun ‘Tukkerware party’. Met dit nieuwe programma keren André Manuel en Ernest Beuving na eerdere successen terug naar het Stadscentrum en nemen ze Thijs Kemperink met zich mee. Het wordt opnieuw een avond om noch te missen noch te vergeten: de Tukkers toeren alleen in september langs een beperkt aantal theaters. Kaarten voor alle voorstelling in het cabaretseizoen ‘19/’20 zijn te koop via www. theaterdelden.nl. Naast de afzonderlijke toegangskaarten is er ook nog een beperkt aantal 8-lachenkaarten beschikbaar. Dit abonnement werd vorig jaar geïntroduceerd en wint flink aan populariteit, niet vreemd, want voor slechts € 99,99 verschaffen kaarthouders (de kaart is overigens niet persoonsgebonden) zich toegang tot de acht reguliere woensdagvoorstellingen.

Nog geen Terrasvrij in augustus Goor - ‘Zaterdag en 25 graden? Dan gaat de Grotestraat in Goor op slot voor auto’s en mogen de terrassen óp de Grotestraat staan. Gezellig!’ Dat was het winnende idee van Marianne Hutten voor de stadscheque van Goor. De horeca-ondernemers doen mee en de vergunning is geregeld: op de bouwvakzaterdagen in augustus (3, 10,17 en 24 augustus) mogen de terrassen vanaf 16.30 uur de straat op. De maandag voorafgaand aan de betreffende zaterdag wordt op basis van weeronline bekeken of het 25 graden is en of het dus Terrasvrij wordt. Tot nu toe is de temperatuur helaas onder de 25 graden gebleven en ook voor 17 augustus wordt de 25 graden niet gehaald, is de verwachting. Voor 17 augustus is het dus wéér geen TerrasVrij. Voor zaterdag 24 augustus is voor deze ronde de laatste kans, volgende week maandag weet men meer.

WEBAANBIEDING KIJK OP krooshoopbloemencentrum.nl

Morsweg 17a Delden | 074-376 43 98

ZONDAG 18 AUGUSTUS 14.30 UUR

Aangepaste openingstijden Drukkerij Unaniem/ Hofweekblad

Zie pagina 14

Delden - In verband met de zomervakantie heeft Drukkerij Unaniem/Hofweekblad aangepaste openingstijden. - In week 33 zijn wij gesloten op: woensdagmiddag 14 augustus en donderdag 15 augustus. Openingstijden op maandag, dinsdag en vrijdag zijn van 8.30 tot 17.00 uur, woensdagmorgen van 8.30 tot 12.00 uur.

Folkloredag bij de Wendezoele Ambt Delden - De alom bekende Folkloredag vindt op zondag 18 augustus weer plaats bij museumboerderij Wendezoele. Dit muzikale festival biedt variatie voor jong en oud. Gezelligheid met muziek, dans en vrolijkheid met een nieuw en verrassend programma.

Voor de jongere generatie is er een heuse muziekspeeltuin om op speelse wijze kennis te maken met muziek. Daarnaast zijn er ook verschillende andere leuke spellen aanwezig. Deelnemers aan de folkloredag zijn: de Oekraïense zang- en dansgroep Roesalka, de Twentse boerendansers, het alom bekende Melbuuln piratenkoor uit Borne en Paulien Ottenschot en Jan Kamphuis met de Zwolse Trekzakclub. Dinie Zweverink Muziek uit Lochem zorgt voor een evenwichtige invulling van het programma. Programma Folklore dag Podium naast de schöppe: De tent bij de vijver: 12.00 uur Opening 12.00 uur Roesalka 12.05 uur Die Steiermusikanten 12.45 uur Midden-Twenthe 12.40 uur Peter & Marietje 13.30 uur Brookmoaten 13.10 uur Annie & Marie 14.15 uur Roesalka 13.30 uur Steierleu 15.00 uur Midden-Twenthe 14.10 uur Melbuul’n Piratenkoor 15.45 uur Accordeongroep Losser 14.50 uur Annie & Marie 16.30 uur Brookmoaten 15.15 uur Recreantenorkest Larense 17.15 uur Accordeongroep Losser Accordeon vereniging 16.00 uur Melbuul’n Piratenkoor 16.40 uur Steirisch Harmonica Orkest Lochem 17.20 uur Melbuul’n Piratenkoor 18.00 uur Sluiting Verspreid over het erf vind je individuele en groepjes muzikanten, die elkaar spontaan vinden en dan samen gaan spelen. Kom meespelen en geniet. De Folkloredag begint om 12.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De Wendezoele is geopend vanaf 11.00 uur.


Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 2

Aquarelleren bij Vrouwen van Nu Afdeling Diepenheim

Klik & Tik bij ’t Iemenschoer Delden - Het nieuwe cursusjaar 2019/20 van Stichting ’t Iemenschoer in Delden gaat op 1 oktober van start. In samenwerking met de Bibliotheek Hof van Twente bieden wij opnieuw de gratis cursussen Klik en Tik en Digisterker aan.

Daghappen Woensdag Pork Rack

Donderdag Kipsaté

Weekend Special XL Beef Burger

Maandag Kipsaté

Dinsdag

Kogelbiefstuk

dag Woensustus 14 aug uiz Pubq :15 uur Vanaf 20

€10,-

Eetcafé de Burgemeester 074 - 376 12 88 | Langestraat 73 7491 AB Delden info@eetcafedeburgemeester.nl

Diepenheim - Vrouwen van Nu Markelo start op maandag 30 september met een cursus aquarelleren en tekenen onder leiding van Rina van der Eerden. Rina werkt in kleine groepen tot acht personen voor beginners en gevorderden. Iedere cursist krijgt de aandacht en de hulp, die zij nodig heeft. Er zijn acht lessen voor kerst en acht lessen begin volgend jaar. De lessen worden gegeven op maandag van 13.30 tot 15.30 uur en van 19.30 tot 21.30 uur. Locatie waar de cursus gegeven wordt: De Werkplaats aan de Hagen 3 in Diepenheim. Mocht u interesse hebben en verdere informatie willen dan kunt u contact opnemen met Rina van der Eerden: e-mail: boumenvde@ planet.nl of bel 06-29508139/ 0547-351518.

‘Eten = leven’ Food Festival in Bentelo Bentelo - Na groot succes van de eerste editie van vorig jaar houdt Café Spoolder op zondag 18 augustus weer het food festival ‘Eten = leven’. Tijdens dit food festival zullen Bentelose chefs, bakkers en kookliefhebbers hun kookkunsten presenteren aan het publiek. Van 15.00 tot 20.00 uur kunnen bezoekers op het prachtig versierde kerkplein van Bentelo en op het terras van Café Spoolder genieten van allerlei lokale gerechtjes. Zo is er een stand met diverse hapjes en broodjes, wordt er allerlei lekkers van de barbecue gemaakt, zijn er echte Spaanse tapas te verkrijgen en verzorgt Stichting Parwin heerlijke Koerdische gerechten. Nick Spoolder zal zelf lekkere visgerechten gaan koken en voor heerlijk luxe desserts kunnen mensen terecht bij Luuks Truck. Scouting Bentelo zorgt voor allerlei kindervertier en zal pannenkoeken gaan bakken. Tijdens het festival zal dj Eddy Kerkveld muziek draaien vanuit een gave platentruck en na 20.00 uur gaat de after party nog vele uurtjes door met dj’s Joost & Bounce. Kijk op facebook.com/cafespoolder en Instagram Café Spoolder voor meer info en alle deelnemers.

Bezoekadres: De Höfte 5 7471 DK Goor Hofstreek FM 107.0 Mhz & 107.6 Mhz en natuurlijk op de kabel

Klik & Tik Computer en internet zijn steeds belangrijker in het dagelijks leven. Vanuit de luie stoel winkelen of een reis boeken. Met uw computer kunt u vanuit huis bibliotheekboeken reserveren of digitale boeken lenen. Maar ook uw bankzaken en belastingen kunt u steeds vaker zelf regelen. Het kan allemaal, maar het is niet voor iedereen even gemakkelijk. Klik en Tik is de absolute basiscursus voor wie niet of nauwelijks met een computer heeft gewerkt. U leert geheel zelfstandig aan de basis te werken, u gaat daarna het internet op en maakt vervolgens kennis met diverse kanten van het beroemde web. De cursus bestaat uit zes lessen van 2 uur en deelname is gratis. We vragen u wel om thuis te oefenen. Digisterker: Werken met de digitale overheid De overheid biedt steeds meer aan via internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, zorgtoeslag of AOW, een melding over de openbare ruimte of het doorgeven van een verhuizing. Of als u werkeloos bent: u moet aan de slag met de UWV website en werk.nl en dat vergt vaardigheid met de DigiD. Hoe zorgt u ervoor dat u geen belangrijke berichten van de overheid mist via de Berichtenbox? In de cursus Digisterker leert u allereerst hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken. En u krijgt een overzicht van wat u digitaal allemaal kunt vinden bij de overheid en wat

de overheid over u weet. Gebruik van uw DigiD is hierbij vaak noodzakelijk. Handig, maar het is niet voor iedereen gemakkelijk. Daarom biedt de Stichting ’t Iemenschoer in samenwerking met de Bibliotheek Hof van Twente en SeniorWeb Hengelo de cursus Digisterker: ‘Werken met de digitale overheid’ aan. De cursus bestaat uit vier lessen van 2 uur en deelname is gratis. De cursus Digisterker is bedoeld voor inwoners van de Gemeente Hof van Twente, die al een beetje met een computer en internet kunnen omgaan. Onder deskundige begeleiding leert u hoe u handig informatie kunt vinden en hoe u iets kunt aanvragen bij de overheid. Dit alles onder het motto van de cursus: Zoeken en vinden op de digitale overheid. Enige computer/internet-kennis is gewenst.

‘Klik en Tik’ en ‘Digisterker’ zijn twee gratis cursussen, die Stichting ’t Iemenschoer in het cursusjaar 2019/20 aanbiedt in samenwerking met de Bibliotheek Hengelo. Voor meer informatie zie de website: www. t-iemenschoer.nl.

Audities Bach-Werkplaats Diepenheim Diepenheim - Na de zomer start het derde seizoen van BachWerkplaats Diepenheim. Onder de bezielende leiding van dirigente Yt Nicolai verzorgt het projectkoor, in combinatie met het barokorkest onder leiding van Ruth Houtman, ook komend jaar weer meerdere Bach-uitvoeringen. Hiervoor worden nieuwe zangers en zangeressen gezocht.

Woensdag

Postadres: De Höfte 5 7471 DK Goor Telefoon: 0547-260888 website: www.hofstreek.nl redactie@hofstreek.nl

16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost 18.00 uur MELK Jongerenprogramma 20.00 uur Non-Stop Muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

12.00 uur Back in time 12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 15.00 uur De Jukebox 15.30 uur Lokaal nieuws 16.00 uur De Jukebox

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtend show 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox 12.00 uur Back in time

12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 15.00 uur De Jukebox 15.30 uur Lokaal nieuws 16.00 uur De Jukebox 16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox

Donderdag

17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost 18.00 uur De Jukebox 19.00 uur Muziek & Moments Nieuwe muziek 21.00 uur Non – Stop Muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

12.00 uur Back in time 12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 14.00 uur Streektaal Herhaling 16.00 uur De Jukebox 16.30 uur Lokaal nieuws

Zaterdag

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 09.00 uur De Tijdmachine Geschiedenis 10.00 uur De Hofhouding Nieuws enz. uit Markelo

12.00 uur Back in Time 13.00 uur Cabaret & muziek 14.00 uur Blind in de Middag Non-Stop 16.00 uur Zomer op je Radio Vakantie muziek 17.00 uur Non-Stop muziek

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 09.00 uur Radio Kerklokaal i.s.m. Kerken uit Hof van Twente 10.00 uur Regio Klassiek Voor de klassiek liefhebber

11.00 uur Hofstreek portret 12.00 uur Blasmusik klingt so Met Hans Dijsselhof 13.00 uur Non – Stop Muziek 14.00 uur Muziek Moments Herhaling 16.00 uur Non – Stop Muziek 17.00 uur De Tijdmachine Geschiedenis (H)

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox

12.00 uur Back in time 12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 15.00 uur De Jukebox 15.30 uur Lokaal nieuws 16.00 uur De Jukebox

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox

Maandag

12.00 uur 12.30 uur 13.00 uur 15.00 uur 15.30 uur 16.00 uur

Dinsdag

Back in time Lokaal nieuws Non – Stop Muziek De Jukebox Lokaal nieuws De Jukebox

Deldenerbroek - Zaterdag 24 en zondag 25 augustus is het Midzomerfeest Esbrook weer gaande. Het feest zal dit jaar behalve de gebruikelijke activiteiten ook wat vernieuwingen met zich meebrengen.

19.00 uur Crazy Horses Country programma 21.00 uur Black & Blues Rhythm and Blues 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

18.00 uur Black & Blues Rhythm and Blues 20.00 uur De Hofpiraat Piratenmuziek & Top 5 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost 18.00 uur Streektaal Met Ben Nijkamp 20.00 uur Non – Stop Muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost 18.00 uur De Jukebox 19.00 uur Non – Stop Muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

Audities Op zaterdag 7 september, tussen 12.00 en 18.00 uur (afhankelijk van het aantal kandidaten) vindt in Werkplaats Diepenheim de eerste auditieronde plaats voor het koor. De audities worden afgenomen door dirigente Yt Nicolai in samenwerking met zangdocent Marja Reinders. Voor de auditie wordt verwacht dat je een werk van Bach zingt: een koraal en een koor met coloraturen. Alle noten moeten thuis worden ingestudeerd. Heb jij ervaring met zingen en kijk je er naar uit om met een groep ervaren en gemotiveerde zangers en zangeressen in één weekend een meesterlijke compositie te repeteren én dat weekend uit te voeren? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar ytnicolai@gmail. com. Bach-Werkplaats Diepenheim Vanuit De Heerlijckheid Diepenheim werd in het culturele seizoen 2017/2018 de BachWerkplaats Diepenheim opgericht. Vijfmaal per jaar verblijven de leden van het koor een weekend in de Werkplaats om anderhalve dag de cantates te repeteren, waarna op zondagmiddag in de Johanneskerk te Diepenheim de generale repetitie met het barokorkest en vervolgens de uitvoering plaatsvindt. Derde seizoen Na twee drukbezochte seizoenen, met vele lovende reacties, maakt de Bach-Werkplaats zich op voor het derde seizoen. Op het programma staan onder andere het Magnificat en, wegens het grootse succes van afgelopen jaar, ook weer de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Mail voor meer informatie geheel vrijblijvend naar ytnicolai@gmail.com.

Nieuw - (Verhalen uit de) Geschiedenis van de Natuurwetenschappen bij ‘t Iemenschoer Delden - Stichting ‘t Iemenschoer brengt in het cursusjaar 2019/20 een bijzondere serie van vier lezingen met de titel ‘(Verhalen uit de) Geschiedenis van de Natuurwetenschappen’.

COLOFON Elke woensdag, huis aan huis, 22.000 ex. in Stad en Ambt Delden, Bentelo, Goor, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.)

INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES

Voor maandag 12.00 uur: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag.

KRANT NIET BEZORGD?

Is de krant en/of een bijlage niet (op tijd) bezorgd, onze excuses. Neem contact op met onze bezorgdienst: AGV Buschers (Hof van Twente) E. agvbuschers@hotmail.com T. 0547-292 383 Twente Huis aan Huis (Hengelo) E. info@twentehuisaanhuis.nl T. 074-30 30 271

Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 18 augustus, 10.00 uur Ds. Juijn R.K. Blasiuskerk Delden Donderdag 15 augustus, 19.00 uur Gebedsviering Maria ten Hemelopneming Pastor Ogink, Dames/Herenkoor Zondag 18 augustus, 9.30 uur Eucharistieviering met Kinderwoorddienst Pastoor Oortman, Dames/Herenkoor Driekoningenkapel Delden Vrijdag 16 augustus, 15.00 uur Viering, mw. v.d. Haar Zondag 18 augustus, 10.15 uur Woord en Gebed, mw. v.d. Haar O.L. Vrouwekerk Bentelo Zondag 18 augustus, 9.30 uur WoCo, pastor Zoet, Dames/Herenkoor Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zaterdag 17 augustus, 19.00 uur WoCo, werkgroep, Dames/Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Zondag 18 augustus, 10.30 uur Eucharist, Canon Rodford Johanneskerk Diepenheim Zondag 18 augustus, 10.00 uur Ds. Overdijk Protestantse Gemeente Markelo Zondag 18 augustus, 10.00 uur Ds. v.d. Boon (Hummelo) Hervormde kerk Elsen Zondag 18 augustus, 10.00 uur Ds. Plette (Vriezenveen) Vrije Baptisten Gemeente Goor Zondag 18 augustus, 10.00 uur Dhr. Witmer Hofkerk, Goor Zondag 18 augustus, 10.00 uur Ds. Vedders-Dekker R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Zondag 18 augustus, 11.00 uur WoCo, pastor Zoet Woensdag 21 augustus, 9.00 uur WoCo, pastor Zoet Reformatorische Baptisten Twente Goor Zondag 18 augustus, 10.00 uur Ds. Bakker Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Zondag 18 augustus, 10.30 uur Ds. Borgers Doopsgezinde Gemeenten in Twente Zondag 18 augustus, 10.30 uur Hengelo, ds. Borgers, Do-Rem dienst R.K. Blasiuskerk Beckum Zondag 18 augustus, 9.30 uur WoCo, T. ter Avest, Dames/Herenkoor

Esbrook pakt uit

de 19e eeuw en heeft een boeiende voorgeschiedenis. De verdere ontwikkeling heeft lange tijd eigenlijk stil gestaan. De laatste 50 jaar gebeurt er op dat gebied echter weer heel veel: genetische modificatie.

OPLAGE

Kom bridgen bij Bridgeclub Delden

Kerkberichten

18.00 uur Zorg in de Regio Ov. Zieken Omroep 19.00 uur Radio Kerklokaal i.s.m. Kerken uit Hof van Twente 20.00 uur Non – Stop Muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

Vrijdag

Zondag

Delden - Blasius heeft zijn 900ste verjaardag gevierd. Pastor Gerard Geurts’ aanwezigheid in dat feestjaar is rond zijn kerk, de H. Blasius in Delden, niet ongemerkt gebleven. Wat geen publiciteit heeft gekregen was zijn aanwezigheid in de andere kerkdorpen van Hof van Twente. Zijn aantekeningen van die onaangekondigde bezoeken waren te lezen in ‘Geestig’, het kerkelijke informatieblad van de Heilige Geestparochie. Nu zijn ze aangevuld en gebundeld tot een eenvoudige uitgave, een ‘vlugschrift’ onder de titel ‘The Blasius Bloopers’. Tussen de regels door is te lezen dat hij geestig en gevat is en kunt u deze kant van een markante persoonlijkheid leren kennen. In de geest van Blasius, die de theologie van de economie en ook de economie van de theologie goed beheerste, is dit vlugschrift alleen te koop in combinatie met de boekjes van pastor Gerard Geurts: ‘Met andere woorden’ en ‘In verhalen leven’. Deze drie samen, zijn te koop bij The Read Shop, Langestraat 19 in Delden. Voor een aantrekkelijke prijs hebt u een reeks verhalen om bij stil te staan en die te denken geven, met een knipoog naar de bijbel en het leven van alledag. En nu ook acht verhalen waarbij je in de lach kunt schieten of alleen maar even moet glimlachen. Ze geven allemaal kleur aan het leven, als je ze leest. De oplage is helaas zeer beperkt.

Delden - Bridgeclub Delden heeft ruimte voor nieuwe leden. Er wordt op de tweede en de vierde donderdag van de maand van september tot en met april gespeeld. Plaats van handeling is Stadscentrum het Parochiehuis aan de Langestraat 79 te Delden. Er wordt op verschillende niveaus gebridged dus ook beginnende bridgers zijn van harte welkom. Voor inlichtingen kunt u bellen naar 074 3766805 of 074 3763249. U kunt zich ook opgeven via e-mail: b.c.delden@gmail.com

Programmaoverzicht 14 augustus t/m 20 augustus 00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox

Vlugschrift ‘Blasius Bloopers’

UITGAVE

Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden T. 074-376 1354 I. www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden Het Hofweekblad is vanaf woensdag te lezen op: www.hofweekblad.nl

KANTOOR OPEN

Maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur.

Volg het nieuws dagelijks via www.hofgids.nl en de app.

@hofgidshvt

@hofgids

De eerste twee lezingen gaan over het ontstaan van de moderne natuurwetenschappen in de 16e en 17e eeuw, met Galilei en Newton als hoofdfiguren. Het gaat om het ontstaan van een experimentele en theoretische wetenschap. Wat is daar nieuw aan in vergelijking met hoe die wetenschap daarvoor werk beoefend? Ook wordt ingegaan op de betekenis van de Copernicaanse revolutie voor de ontwikkelingen in die tijd. Vervolgens wordt de lijn doorgetrokken naar de 20e en 21 eeuw, waarbij onder andere Albert Einstein voorbijkomt. Het gaat bij dit alles ook om de vraag: wat merken we tot op de dag van vandaag van de moderne natuurwetenschappen ? De derde lezing gaat over de evolutieleer: is dat een theorie of heeft het toch meer het karakter van een leer, en wat is het verschil? De evolutieleer stamt uit het midden van

De vierde lezing heeft als onderwerp Gezond en ziek, gezien vanuit de rol van de natuurwetenschappen in de geneeskunde. De belangrijkste ontwikkelingen ontstonden eigenlijk buiten de klinieken: vaccinatie ter voorkoming van besmettelijke ziekten en de bestrijding van micro-organismen met antibiotica. In de kliniek (Semmelweiß) is het belang van hygiëne ontdekt. Daarnaast moet ook de stethoscoop worden genoemd. Dat instrument staat aan het begin van een revolutie in de benadering van ziekte: mensen die geen klachten hebben, zijn sindsdien ook voorwerp van medisch handelen. De kundige inleider heeft natuurkunde en filosofie gestudeerd en daarna een aantal jaren filosofie gedoceerd, in casu wetenschapsleer. Vervolgens heeft hij gedurende ongeveer 20 jaar aan twee universiteiten gewerkt op het terrein van bestuur en beheer en nog een aantal jaren als VWO-docent gewerkt in het vak Algemene Natuurwetenschappen. Ook heeft hij een cursus geschreven voor dat vak voor een schriftelijke VWO-opleiding. ‘(Verhalen uit de) Geschiedenis van de Natuurwetenschappen’ is één van de nieuwe cursussen, die Stichting ’t Iemenschoer aanbiedt in het cursusjaar 2019/20. Voor meer informatie zie de website: www.t-iemenschoer.nl.

Zaterdag Zaterdagavond gaat Esbrook on Tour. Geniet je ook altijd zo van de lokale gerechten op vakantie? De organisatie gaat het dunnetjes overdoen op het Esbrookfeest: ga met haar mee en laat je verrassen door lekker eten uit Europa. Met bijpassende muziek, entourage én internationale optredens door locals. De Tour start om 18.00 uur. Hier wil je bij zijn toch? De kosten voor de maaltijd zijn € 10,per persoon, kinderen tot 16 jaar € 5,-. Geef je op voor 19 augustus bij Wapke von Piekartz, telefoon 06-15060004 of email: wapke@hetriekeshuis.nl Na die tijd, om 21.00 uur, zal er een Summerparty met DJ Thijs plaatsvinden. Je kunt genieten van feestmuziek met een biertje of een wijntje in de hand. Voel je vrij om nog lekker lang te blijven hangen. De toegang tot het feest is gratis voor iedereen, ook als je de voorgaande activiteiten niet hebt bijgewoond. Zoals elk jaar zijn er op zaterdagmiddag natuurlijk ook weer kinderspelen bij het Esbrook, met het thema ‘rondje om de wereld’. “Wij van het Esbrook hebben een grote groep toeristen vanuit de hele wereld uitgenodigd om ons hierbij te helpen, maar we hebben een probleem! De bus, die de toeristen naar ons toe moest brengen, is niet aan gekomen. Trek goede schoenen aan en kom ons helpen zoeken naar de verdwaalde toeristen”, aldus de organisatie. Jullie zijn van harte welkom vanaf 9.30 uur en de kinderspelen beginnen om 10.00 uur. Entree: € 5,-. Zondag met ‘Broodje Esbrook’ Wil je wel eens op een andere manier in gesprek gaan met je buur? Geef je dan op voor ‘Broodje Esbrook’. Stel zondag 25 augustus om 10.30 uur je eigen ‘Broodje Esbrook’ samen en geniet van de zomerse noten van de muzikale verrassing. Voor elk wat wils; broodje ham, beschuitje kaas, melk de witte motor of toch een kopje koffie? Misschien ga je wel voor een gebakken eitje met spek en tomaat; zelfs dat kan. Doe je ook mee? Stuur tot uiterlijk 19 augustus een mail met

de naam en leeftijd van de deelnemer(s) naar wapke@hetriekeshuis.nl of bel of app naar Wapke von Piekartz, telefoon 06 15060004. De kosten voor dit ontbijt zijn slechts € 3,per persoon. Dit bedrag kun je contant betalen bij binnenkomst. Beachvolleybaltoernooi Ook het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi gaat gewoon weer door. Zondag 25 augustus zullen de ballen weer over het net geslagen worden. Opgeven kan tot en met 15 augustus. Stel je team snel samen, want vol is vol. Let er bij het opgeven wel op dat je minimaal één vrouw in het team hebt zitten. Opgeven kan per e-mail bij het volgende adres: beachvolleybalesbrook@gmail.com De volgende gegevens zijn nodig: Teamnaam, telefoonnummer, naam contactpersoon. De kosten zijn € 20,- per team, dit kan op de dag van het evenement betaald worden. Voor die tijd nog lekker ontbijten? Geef je dan ook op voor het ‘Broodje Esbrook’. Vogelschieten Wederom wordt er dit jaar weer geschoten. Wie worden er dit jaar schutterskoning en -koningin? Je kunt je aanmelden vanaf 13.30 uur, om 14.00 uur zal het eerste schot gelost worden. Kosten: € 5,-. Als het volleybaltoernooi en het vogelschieten afgelopen is, kun je je aansluiten bij een gezellige afterparty met live muziek van de band Stroef.


stapel

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 3

Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur. Deze week in de Wereldwinkel Delden 10% korting op kruidenpasta’s voor in de soep of door de groente. Deze Indiase en Thaise kruiden zijn ook geschikt voor wok- of tajine gerechten. Zie onze tajines in de etalage en foto’s op onze website www.wereldwinkeldelden.nl en Facebookpagina. Van harte welkom in de winkel, Kortestraat 2b. Gevraagd in Goor: een huishoudelijke hulp die het fijn vindt om te poetsen, om te beginnen voor 3 uur in de maand. U kunt ons bellen: 0547-273567 of mailen: dui-of-kuil@simpc.nl Gezocht: tijdelijke woonruimte voor 1 rustig, net persoon. Prijs: max. € 700 p. mnd. Evt. in het buitengebied. Tel. 06-30669953. 

Te huur gevraagd: ca. 0,5 tot 1,5 ha landbouwgrond voor een langere periode dan 1 jaar. Ik geef een goede prijs per jaar. Er mogen in de voorgaande 3 jaren geen aardappelen of bloembollen geteeld zijn i.v.m. zware chemische bestrijdingsmiddelen. Svp reageren op 0624996840.

SALE

MAGNEETJES

Te koop: Nicosil kleden in diverse maten; partij speen emmers; vaste- en triltand cultivator; kunstmeststrooier. Tel. 06 51786454.

Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie, enz.) Tel. 06 11877530. Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

KAMER (18m2) TE HUUR in HENGEVELDE (buitengebied) M.i.v. 01-09-2019, eigen ingang, bushalte voor de deur. Samen met medebewoner deel je de keuken, douche, toilet, schuur en voortuin. Gratis wifi. Zeer geschikt voor (werkende) student. Voor verdere info; 06 51043167

• Zonwering • • Garagedeuren • • Overkappingen • • En meer • Siemar Zonwering B.V.

Langestraat 129, 7491 AD Delden, 074 - 376 63 28

www.siemarzonwering.nl

Het Wegdam 5 | 7496 CB Hengevelde Tel: 0547 - 33 38 00 | Mob: 06 - 12 66 79 85 www.lentelinkbouw.nl | info@lentelinkbouw.nl

●Nieuwbouw

●Verbouw

●Renovatie

voor voor deel 20 1 artikel

%

30 50

2 artikelen

%

v.a.

3 artikelen

%

d e pa s ka m e r va n o o s t- n e d e r l a n d Hoofdvestiging: HAAKSBERGEN Molenstraat 12-14 Filialen: ALMELO Grotestraat 32, BORNE Nieuwe Markt 12a, EIBERGEN Brink 9a, ENSCHEDE De Heurne 21c, GOOR Grotestraat 95, GROENLO Beltrumsestraat 24, HARDENBERG Fortuinstraat 8, HENGELO Wemenstraat 11-13, KAMPEN Oudestraat 99, LICHTENVOORDE Rapenburgsestraat 18, LOCHEM Molenstraat 13, LOSSER De Brink 29, NEEDE Oudestraat 40, NIJVERDAL Grotestraat 194, OLDENZAAL Deurningerstraat 6, OMMEN Brugstraat 33, RAALTE Grotestraat 17a, RIJSSEN Haarstraat 41, TUBBERGEN Grotestraat 39b, TWELLO Duistervoordseweg 8a, VRIEZENVEEN Westeinde 48d

www.hetbroekenhuis.nl

ZIE ACTIE-KAARTJES / KAN NIET GERUILD OF GERETOURNEERD WORDEN

Hofweekblad


Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 4

Nieuw in de Grotestraat in Goor: Melany Nails & Beauty

Goor - Haar naam voluit is Emese Melania Muncsan. Voor haar beauty studio koos ze de naam Melany Nails & Beauty. “Ik denk dat mensen ‘Melany’ beter onthouden en het is een afgeleide van mijn tweede voornaam. Emese is een onbekende naam in Nederland en blijft misschien minder goed hangen.”, aldus Emese, maar je mag haar ook Melany noemen. Op haar 27e, nu twee jaar geleden, heeft ze met haar man en zoon de knoop definitief doorgehakt en is het, van origine Hongaarse gezin, geëmigreerd van Roemenië naar Nederland. “Een heel goede keuze” beaamt ze, “Ik hou van Nederland, de mensen zijn vrolijk, alles is hier goed geregeld en je kunt hier een veel fijner leven opbouwen.” Ook Melany’s zoon heeft zijn draai heel snel gevonden en de Nederlandse taal vlot opgepakt. Haar neef en nicht wonen al jaren in Nederland, dus ze heeft toch een beetje familie hier. Haar moeder komt af en toe naar Nederland om haar te helpen, maar zij is (nog) niet bereid Roemenië voor Nederland te verruilen. Blij is ze met haar plekje in de Grotestraat 65, tegenover Schuurman Schoenen, waar ze iedereen vanaf 19 augustus van harte welkom heet. Bij haar kun je terecht voor polyacryl- en acryllaknagels, kunstnagels, gellak voor de teennagels, spa pedicure en voetmassage, sieraden en sjaals. Maar

wat echt uniek is, is dat je er heerlijk even onder de zonnebank kunt. Achter in Melany’s Nails & Beauty staat een 1400 Watt Ergoline Zonnebank. Uniek in Goor en centraal gelegen. “Ik ga eerst zo beginnen”, zegt Melany, “maar volgend jaar wil ik wenkbrauwen epileren en verven erbij gaan doen. Ik heb heel veel plannen, maar je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk.” Wacht niet langer en profiteer van mooie kortingen op nagellakbehandelingen en zonnebanktarieven. Kom gauw kijken vanaf 19 augustus of plan alvast een afspraak in via email: emesedy@gmail.com of bel/Whatsapp 06-15029407 Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 16.00 uur, zaterdag 10.00 tot 17.00 uur.

Kaartuitslagen I.G.O. De Trekpleister

Excursie voor leden Vrienden van Twickel

Goor - Woensdag 7-8-2019: Jokeren 1 P. Maldonado          38 punten 2  G. van Dam              40 punten 3  M. Nijhof                  53 punten 4  A. ten Donkelaar      54 punten 5  N. Ebeltjes                62 punten U kunt iedere woensdag meedoen aan jokeren en/of kruisjassen. Er zijn prijsjes te winnen. U bent van harte uitgenodigd om eens te kijken op woensdagmiddag. Aanvang om 13.00 uur, het kopje thee/koffie staat dan klaar. De Trekpleister is gelegen aan de Reggelaan 4 in Goor, telefoon 0547-274413.

Hof van Twente - De Vereniging Vrienden van Twickel houdt elk jaar een zomeractiviteit voor de leden. Dit jaar bezoeken ze de boerderij van Paul en zijn vrouw Janet HarinkLuttikhedde (Erve Klein Peddemors Beumersweg 3, Enterbroek). Zij boeren verantwoord en bewust op het landgoed Twickel en ontvangen u graag op zaterdag 31 augustus op hun boerderij. Tijdens de rondleiding, die circa één uur en een kwartier duurt zullen zij u iets vertellen over hun boerenbedrijf. Het is een gangbaar melkveebedrijf met 70 melkkoeien en circa 40 kalveren/pinken in opfok. De melkkoeien worden gemolken door een melkrobot. Vanaf april gaan de koeien de wei in. In de huidige landbouw wordt al zeer veel kringlooplandbouw toegepast, hetgeen ook gestimuleerd wordt door de minister van landbouw Carola Schouten, maar zeker ook door de Stichting Twickel. Deze stimulans is een uitdaging voor Paul en Janet. Ze hebben liefde voor hun vak en vinden het belangrijk dat u als consument van zuivel en vlees weet waar en hoe deze met zorgvuldigheid geproduceerd worden. Ze laten dat graag zien aan belangstellenden. Deelname kan zowel ‘s ochtends als ’s middags: Ochtendgroep 10.00 uur ontvangst met koffie 10.15-10.30 uur start rondleiding in groepjes van circa 20 personen 11.45 uur afsluiting met glas melk en blokje kaas tot circa 12.30 uur Middaggroep 14.00 uur ontvangst met koffie 14.15-14.30 uur start rondleiding in groepjes van circa 20 personen 15.45 uur afsluiting met glas melk en blokje kaas, tot circa 16.30 uur Leden van de Vrienden van Twickel kunnen zich opgeven voor deelname door vóór 25 augustus € 5,00 per persoon (introducées zijn welkom, kinderen t/m 16 jaar gratis) over te maken op: bankrekeningnummer NL54 RABO 0121 9935 58 Vereniging Vrienden van Twickel, o.v.v. bezoek boerderij Paul Harink, 10.00 uur (ochtendgroep) of 14.00 uur (middaggroep) en het aantal kinderen. Het maximum aantal deelnemers per dagdeel is 50 op basis van volgorde van opgave. Wilt u ook deelnemen aan één van de activiteiten van de Vrienden van Twickel, word dan lid van onze vereniging. Wij zetten ons in voor behoud van de natuur- en cultuurhistorische waarden van het landgoed. De VVT organiseert lezingen, excursies en activiteiten. Vier keer per jaar ontvangt u als lid van de VVT het prachtige full colour Twickelblad met veel wetenswaardigheden en actueel nieuws over het landgoed Twickel en u heeft gratis toegang tot de tuinen van Twickel. Dit alles voor € 22,- per jaar. U vindt alle informatie op www.vriendenvantwickel.nl.

zaterdag 31 augustus

Open Kerkdagen Martinuskerk Markelo Markelo - Vanaf de zomervakantie zijn de Open Kerkdagen gestart voor alle Markeloërs en niet-Markeloërs. Elke donderdag tot en met 22 augustus is iedereen van harte welkom tussen 10.30 en 13.30 uur. De een na laatste Open Kerkdag alweer, vindt plaats op donderdag 15 augustus. Tot nu toe heeft de organisatie veel enthousiaste reacties van bezoekers mogen ontvangen, dus bent u nog niet geweest, kom dan aanstaande donderdag nog even een kijkje nemen. De kerk is prachtig aangekleed en voor iedereen is er koffie/thee en koek en natuurlijk iets te proeven wat bereid wordt door Het Eetbare Erf. Ook de boekenmarkt is deze donderdag open. De dames van Fotostudio Markelo leggen alles op de gevoelige plaat vast en hoe zij dat doen is ook zeker het bekijken waard. De Martinuskerk nodigt iedereen uit om te komen proeven en ervaren. Het geheel wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrages van ondernemers en ondernemende noabers uit Markelo.

Ineke’s Hofdichten ‘De Pianostemmer’ Kleane Dick hef pianoles, Elke wekke, volgens plan Al die toetsen en nootn Hee krig der mangs wat van! Dan keump op ne dag ‘n Pianostemmer langs, Dicky is hemoal perplex: Den kearl kan der wat van! De man spölt zien riedels. Dan ineens de vroag van Dick: ‘Meneer, heb ie soms Völl mear vingers dan ik?’ Ineke Smit-Vukkink

Directeur ZZP Nederland spreekt bij De Kroon in Markelo Hof van Twente - “ZZP’ers, save the date”, roept Ellen te Riele namens ZZP Hof van Twente. “Want op donderdag 29 augustus van 16.00 tot 18.00 uur komt Frank Alfrink, directeur ZZP Nederland, naar De Kroon in Markelo." Stichting ZZP Nederland behartigt de belangen namens alle zelfstandige professionals. Alfrink: “Om dat goed te kunnen doen, is het in gesprek blijven met onze achterban essentieel. Ik wil weten wat ZZP’ers in deze regio beweegt. Wat gaat hen goed af, waar hebben ze vragen over en waarbij kunnen ze onze hulp goed gebruiken.” Ben je ZZP’er en gevestigd in Hof van Twente of omgeving, meld je dan aan via info@zzphofvantwente. nl. Voor leden van ZZP HvT is deelname gratis, overige bezoekers betalen € 25,- inclusief netwerkborrel. Geen verplichte AOV voor ZZP’ers Als lobbyist is Alfrink zeer regelmatig in Den Haag te vinden. “Het aantal ZZP’ers groeit met de dag. Dit zijn geen werkgevers en ook geen werknemers, maar ze zorgen wel voor eigen inkomen en dragen op hun manier positief bij aan deze welvarende economie. Gelukkig erkent onze regering dit inmiddels, maar bij het maken van wetten en regels moet ze écht nog meer rekening houden met ZZP’ers.” Eerder deze week werd Alfrink geïnterviewd door BNR-radio: “De overheid denkt er serieus over om ZZP’ers verplicht te stellen, zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid (AOV). Argument is dat jaarlijks een relatief kleine groep ZZP’ers door ziekte, ‘gebruik maakt’ van de bijstand. Nou is het noemen van ‘verplicht’ en ‘ondernemen’ in één zin, al geen goede combinatie”, glimlacht Alfrink. “Als ZZP Nederland zijn we fel tegenstander van deze mogelijke verplichtstelling en in Markelo vertel ik graag waarom.” Onafhankelijk en gespecialiseerd in ZZP Maar er zijn nog veel meer lobby-onderwerpen die op 29 augustus aan bod komen wat hem betreft. “Ik deel graag alle actualiteiten met ZZP’ers.” ZZP Nederland is de enige landelijke belangenbehartiger voor deze doelgroep. Ze beschikt over een waardevolle kennisbank. Een onafhankelijk team professionals met uiteenlopende specialismen, geeft tips over belastingzaken, duiding aan wet- en regelgeving en onafhankelijk advies over verzekeringen. “Voor aangesloten ZZP’ers is het mogelijk om gratis en onbeperkt gebruik te maken van onze helpdesk met uitgebreide kennis over zzp-ondernemerschap.” Meld je nu al aan Maak kennis met Frank Alfrink van ZZP Nederland. Op 29 augustus van 16.00 tot 18.00 uur is hij, op uitnodiging van ZZP Hof van Twente, bij De Kroon in Markelo. Meld je aan via info@zzphofvantwente.nl onder vermelding van ‘De Kroon’. Meer informatie over het netwerk vind je op www.zzphofvantwente.nl.

Welsumse sap pers komt naar Azelo

Azelo - De Welsumse sap pers komt zondag 29 september naar Azelo in ‘de Hoff’ aan de Secr. Engelbertinkstraat 18. Tijdens de streekmarkt, die dan wordt gehouden, kunt u uw appel- of perenoogst laten persen tot sap. Van circa 6 kilo appels/peren wordt ongeveer 5 kilo sap geperst. Zonder toevoegingen, dus puur sap, in pakken van 5 kilo. Het sap wordt gepasteuriseerd en is daardoor twee jaar houdbaar. De prijs is € 1,- per liter. Eén persing bestaat uit minimaal 75 kilo. Heerlijk sap van uw eigen fruitbomen. Voor meer info en aanmeldingen kunt u mailen naar: appelpers@azelo.nl Aanmelden graag vóór 15 september.


Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 5

Jubileummarkt Kiekeboe haalt € 350,- op voor vogelopvang Goor - Kiekeboe vierde zaterdag 3 augustus feest omdat de kringloopwinkel twee jaar open is. Op deze feestelijke dag was een speciale markt ingericht en waren er muziek en lekkere hapjes en drankjes voor de bezoekers. Het was een zeer geslaagde dag en vele bezoekers zijn met leuke artikelen naar huis gegaan.

Toprecepten Twentse Tapas Streekmarkt Twente Delden - Heerlijk om vakantie te vieren en op een terrasje in de Franse zon te genieten van verrassende tapas: gemarineerde gamba’s, gefrituurde inktvis of sardines van de grill. Lekker slenteren over een lokaal streekmarktje en je verbazen over de meest aparte producten en luisteren naar de verhalen, die de plaatselijke producenten, vaak kleine boertjes, te vertellen hebben.

De opbrengst van de markt, € 350,-, was bestemd voor de roofvogelopvang in Barchem. De bedrijfsleider Nemo en vrijwilliger Wilco hebben afgelopen zaterdag de cheque overhandigd. Kringloopwinkel Kiekeboe is blij dat ze deze schenking heeft kunnen doen. De vrijwilligers van Kiekeboe kunnen zelf ook meedenken aan welke doelen een schenking gedaan kan worden. Wil je Kiekeboe ook helpen met dit goede werk? Of wil je graag in een leuk team werken? Of wil je wat betekenen voor het milieu? Kiekeboe kan nog vrijwilligers gebruiken, die een dagdeel in de week mee willen helpen. Er zijn mensen nodig bij de kassa en op de bus als chauffeur en aanpakker (van de zwaardere spullen), maar er zijn ook mensen nodig in het magazijn en in de winkel. Informatie in de winkel: D.J. Bunschoten 14 in Goor of bel met Nemo op 0547-820330.

Maar ook heerlijk om weer thuis te zijn, met mooie herinneringen, en je weer af te moeten vragen: wat eten we vandaag? Misschien een eigen interpretatie van een mediterrane tapa met ingrediënten van de Streekmarkt Twente? Een combinatie van authentieke smaken en een zomerse bereiding? Laat de Streekmarkt meegenieten en stuur je eigen Toprecept in, graag voor 1 september. De inzender van het meest originele, smaakvolle recept ontvangt een zakje met 10 streekmarkt-munten. De streekmarkt van 7 september zal als thema hebben: ‘nazomeren met Twentse Tapas’. Het bestuur laat zich graag verrassen! Recepten kun je sturen naar: info@streekmarkttwente.nl

Fancy fair en veiling Diepenheim

Lekker snuffelen in de Twentse natuur

Diepenheim - Er is weer een grote brocante fair en rommelmarkt in Diepenheim op zaterdag 31 augustus. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor onderhoud en aanpassing van de zaal in het uitvaartcentrum de Molenaarshof.

Met en door Han Brinkcate

Er is weer van alles te koop, zoals elektrische apparatuur, boeken, computers, kleding, glaswerk, speelgoed, curiosa en brocante, meubels en verlichting en nog veel meer. Alles wat gepresenteerd wordt is nieuwe voorraad. Oude voorraden zijn allemaal opgeruimd. Zoals altijd zal alles weer netjes en overzichtelijk worden gepresenteerd. Extra ophaaldag Het gehele jaar hebben enthousiaste vrijwilligers goederen opgehaald. Er liggen al veel spullen opgeslagen, maar de organisatie kan nog meer gebruiken. Zaterdag 24 augustus is er nog een extra ophaaldag. De vrijwilligers halen verkoopbare artikelen graag bij u op, dit geldt ook voor de omliggende plaatsen. Graag op deze dag geen bankstellen of wandmeubelen aanbieden. Graag zou de organisatie nog in het bezit komen van exclusieve stukken voor de veiling. Heeft u nog verkoopbare goederen, die u wilt afstaan ten behoeve van het goede doel, neemt u dan contact op met de familie Veltkamp, telefoon 0547-351239, e-mail: nieuwehaghuis@telfort.nl. De fancy fair is zaterdag 31 augustus in de manege aan de Krommedijk in Diepenheim. De verkoop start om 9.00 uur en gaat door tot 13.00 uur. De veiling bij opbod van bijzondere artikelen, waaronder een aantal antieke voorwerpen, begint om 11.00 uur. Vrijwilligers gevraagd De organisatie heeft enkele honderden vrijwilligers voor de fancy fair, toch kan ze op diverse plaatsen in de organisatie nog vrijwilligers gebruiken voor sorteren, in- en uitpakken, verkoop goederen, tractorvervoer en andere hand- en spandiensten. Lijkt het je leuk om ook eens te helpen, geef je dan op bij Gerdien Veltkamp per telefoon: 0547-351239 of e-mail: nieuwehaghuis@telfort.nl. De organisatie hoopt er wederom een geslaagde fancy fair van te maken. Er zijn volop parkeerplaatsen. Parkeren en entree zijn gratis.

Hofweekblad ook in de vakantie gewoon in de bus Hof van Twente – Gedurende de zomervakantie komt het Hofweekblad gewoon iedere woensdag uit. U bent dus ook in de vakantie vrij om artikelen, sportverslagen, agendapunten of andere nieuwtjes in te sturen. Deze worden zowel in de krant als online op Hofgids.nl en de gelijknamige app gepubliceerd. Blijf ook in de vakantie ieder moment van de dag op de hoogte van al het nieuws uit Hof van Twente via de social mediakanalen. Artikelen en foto’s aanleveren Artikelen en eventueel foto’s kunnen ook in de vakantieperiode ieder moment van de dag digitaal aangeleverd worden via info@hofweekblad.nl. Aanleveren van (niet-commerciële) redactionele artikelen vóór maandag 12.00 uur, betekent publicatie in de krant van woensdag. Zorg dat de teksten een kop bevatten en in de derde persoon geschreven zijn (dus niet: ik, wij, onze, enz.). Zend ook gerust een foto mee (eventueel met onderschrift en vermelding van de fotograaf). Publicatie op Hofgids.nl Ontvangen berichten worden zo spoedig mogelijk op hofgids.nl en de gelijknamige app gepubliceerd en vervolgens via de bijbehorende social mediakanalen: @Hofgids (twitter) en facebook.com/hofgidshvt, gedeeld. Hofgids is hét online platform van Hof van Twente, opgericht op initiatief van alle ondernemersverenigingen in Hof van Twente en houdt alle inwoners en geïnteresseerden op de hoogte van de laatste nieuwsberichten en agendapunten, ook van uw vereniging of stichting. Geen krant ontvangen? Heeft u de krant niet ontvangen? Neem dan contact op met de bezorgdienst: voor Hof van Twente: telefoon 0547-292383; e-mail: agvbuschers@hotmail.com en voor Hengelo: telefoon 074 3030271; e-mail: info@twentehuisaanhuis.nl

Ze bestaan dus echt in Twente, vliegende herten (zie foto parend stelletje). Ik ben in de vakantie samen met een goede natuurvriend op zoek gegaan naar deze toch wel bijzondere kevers. En, u raadt het al, we hebben ze gevonden in de buurt van Mander. Daar ergens langs de kant van de weg staat een oude stoffige eik, waarin de vliegende herten (Lucanus cervus) zich ophouden, samen met diverse soorten wespen, dus kijk uit wat je doet. Volgens mij komen deze wespen op de sapstromen af, die de vrouwtjes met hun veel kleinere maar krachtige kaken aanboren, door gaten in de bast van de boom te knagen. Zowel limonadewespen als hoornaars doen zich hier te goed aan. Ik had nog nooit een vliegend hert gezien, het was best indrukwekkend toen er een mannetje van ongeveer 11 centimeter lang ten tonele verscheen. Ze hebben dus echt een soort gewei aan hun kop (in wezen zijn dit natuurlijk de kaken), hetgeen ze gebruiken om concurrerende mannetjes te imponeren en op afstand te houden, noem het maar een soort van schijngevechten wat ze er mee houden, er vallen zelden gewonden of doden. In grote delen van Europa kun je het vliegend hert aantreffen, het zijn in Europa de grootste kevers, die hier voorkomen. De Nederlandse benaming is makkelijk te verklaren, daar deze kaken met vertakkingen precies op het gewei van een hert lijken. Als je goed naar de foto kijkt, zie je onder het mannetje een veel kleiner vrouwtje. Je moet ze dus zoeken in houtwallen en bosranden met veel oude eiken met vermolmd hout. Zodra de paring achter de rug is, zet het vrouwtje ongeveer 20 eitjes af

via een legbuis (normaal niet te zien) in eigen gegraven gangen in, door witrot of eikenrot, aangetast eikenhout, dit is het juiste voedsel voor de larven, die uit de gelig gekleurde eitjes komen. De kleur van de larven is witachtig met oranje kop en poten en deze hebben wel iets weg van de larven van de meikever (engerlingen). De larven van het vliegend hert zijn slechts enkele milimeters groot als ze uit de eitjes komen, doch groeien relatief snel en na enkele maanden zijn ze dan ook al een paar centimeter lang. Zodra de larven zich volledig hebben ontwikkeld, gaan ze verpoppen, hiervoor kruipen ze voor de laatste keer uit hun larvenhuid. In de grond vormt zich een cocon, die wordt verstevigd door het afscheiden van lichaamssappen. Op een gegeven moment vindt er een metamorfose plaats en komt het volwassen insect (imago), in dit geval het vliegend hert, dus uit de grond. Dit is zo ongeveer mijn ontmoeting geweest met dit prachtige insect, dat wel uit de prehistorie lijkt te komen. Mocht je er ooit een te zien krijgen, bekijk hem/haar dan goed, maar blijf er met je vingers vanaf, vliegende herten zijn bij de wet beschermd. Graag wil ik Robert bedanken voor zijn uitleg en het aanwijzen van de juiste plaats. Ik geef ook lezingen over de Twentse natuur voor scholen, verenigingen en diverse andere instanties, dit in samenwerking met www.hanbrinkcatenatuurfotografie.nl. Voor boekingen, bel 074-3761464 na 18.00 uur. Hebt u vragen over de natuur, mail uw vraag dan naar: hanbrinkcate@hotmail.com


Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 6

Orgelmaandconcert in Oude Blasius: Henk Linker & Valeria Boermistrova

DE LEKKERSTE PRUIMEN

Delden - Organist Henk Linker en mezzosopraan Valeria Boermistrova geven op zaterdagavond 24 augustus een compleet avondconcert in de Oude Blasius in Delden. Zij spelen werken van Ronald de Jong (toccata en scherzo), J.G. Rheinberger (liederen, psalmen, Ave Maria) en F. Mendelssohn-Bartholdy (sonates, psalmen).

REINE CLAUDE 500 GRAM

€ 1,49

Heerlijk zoete

zonder pitjes

Druiven

500 GRAM

€ 0,99

Deze week

Gepaneerde schnitzels 4 stuks

Uit eigen snijkeuken

je Voor een gezond soep

300 GRAM

€ 0,99 Verse soepgroente

Keurslagerkoopje

4 BBQ worstjes + 4 kipdijsaté

t!

Het lekkerste zomerfrui

Volop de lekkerste Hollandse aardbeien

Trots van de Keurslager

Biefstuk Stroganoff

6 95

Samen

Vleeswarenkoopje

Runderrookvlees + Eiersalade 200 gram

4 25

7 30

met GRATIS gekookte rijst

Maaltijd van de week

Kipsaté met nasi per menu

5 95

Brummelhuis, Keurslager Goorsestraat 33 7496AB Hengevelde 0547333260 Daar mag het iets meer zijn info@brummelhuis.keurslager.nl www.brummelhuis.keurslager.nl/

Passie voor vers!

Twentse Avond door dansgroep Midden Twenthe Ambt Delden - De folklorische dansgroep Midden Twenthe houdt 15 augustus een gezellige Twentse Avond. Er zullen verschillende dansen opgevoerd worden en tevens treedt de band BZZ uit Goor op. Speciaal voor de gasten is er een verloting met mooie prijzen en er is koffie en krentenwegge verkrijgbaar.

Forelletje roken & Proef het platteland Haaksbergen - Wegens succes geprolongeerd: het Open Twents Kampioenschap Forelroken. En die titelstrijd wordt zaterdag 17 augustus gehouden tijdens het nieuwe evenement ‘Proef het Platteland’.

U bent van harte welkom op deze avond. De entree is een vrije gift. Aanvang is om 20.00 uur (de zaal is open vanaf 19.30 uur), de eindtijd is ongeveer 22.00 uur. De avond vindt plaats bij de schaapskooi aan het Bornsevoetpad 7 tegenover kasteel Twickel. Kijk voor meer informatie op www.folkdansmiddentwenthe.nl.

Openingstijden Noordmolen Twickel tijdens zomerperiode Ambt Delden - Op landgoed Twickel staat een eeuwenoude watermolen waar op ambachtelijke wijze uit lijnzaad olie wordt

geslagen. Omdat het zomer is zijn de openingstijden van de Noordmolen aangepast en is de molen geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de opening is de molen volledig in werking en geven de molenaars u tekst en uitleg over de eeuwenoude traditionele wijze van olieslaan. De molenaars heten u van harte welkom en de toegang is gratis. Zie ook de website www. noordmolen-twickel.nl.

Op vakantie met het Hofweekblad Stuur jouw vakantiekiekje naar de krant

Op en rond de Markt kunnen bezoekers genieten van een heel scala aan streekproducten van een bijzondere boerenmarkt. Het concept is elders in de regio uiterst succesvol gebleken en Haaksbergen lijkt er een nieuwe publiekstrekker rijker mee te zijn. Onderdeel van Proef het Platteland is het Open Twents Kampioenschap Forelroken bij Café Zeezicht voor de deur. “Na een geslaagde titelstrijd vorige jaar hebben we het deelnemersveld verder weten uit te breiden”, laat plaatsgenoot en ervaren forelroker Laurens Janssen weten. “Liefhebbers kunnen weer met winkeliersbonnen proeven van de heerlijk gerookte forel.” Proef het Platteland heeft voor jong en oud veel te bieden. Voor de kleintjes is er een springkussen, schminken en een heuse escape room. Op de streekmarkt vind je Twentse mosterd, Heidebloemhoning, Molenaarsbrood, La Française Bosbessen en Twentse kaas en dito wijnen. Ook Friesland Campina staat met een truck op de markt om de verschillende producten te laten proeven. Verder zijn er boerenambachten, kun je zien hoe een koe wordt gemolken en toont de klompenmaker hoe een ze van een blok hout een klomp maken. Kinderen kunnen een houten koe en een skippykoe melken. 

Henk Linker studeerde Orgel (docerend - en uitvoerend musicus) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het Conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Improvisatielessen volgde hij bij Hayo Boerema. Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk: hij is dirigent/organist van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen en tweede organist van de Protestantse Gemeente te Ootmarsum, dirigent van drie gemengde koren, geeft privéles orgel, heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten, ensembles en (kamer)koren. In maart 2018 bespeelde Henk een drukwindharmonium tijdens 3 concerten met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet-Séguin, waarin de grootse 8e Symfonie van G. Mahler werd uitgevoerd. Behalve in Nederland concerteerde hij ook in België, Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten. In 2003 en 2005 gaf hij masterclasses in Moskou. Valeria Boermistrova studeerde Koordirectie (cum laude) aan het Musical College in Moskou en Zang aan het Musical Institute aldaar. In Moskou nam zij privélessen en werkte bij The Russian Consort, een solistenensemble voor Oude Muziek, waarmee ze cd-, radio-, televisieopnames maakte en vele optredens in Rusland en daarbuiten. Zij zette haar studie Zang voort aan de Schola Cantorum Basiliensis te Bazel bij Richard Levitt. Verder volgde ze masterclasses bij onder andere Jard van Nes. Zij is actief als mezzosopraan zowel solistisch als in een ensemble, als (interim)dirigente en zang-

coach. Haar repertoire omvat stukken vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek. Zij maakt deel uit van het solistenensemble ‘Cantores Martini’ van de Domkerk in Utrecht en werkt met professionele ensembles en koren, onder andere ‘Studium Chorale’ en ‘Concensus vocalis’. Met haar eigen vocale ensemble ‘Pulchra mundi’ maakte ze een aantal programma’s met onbekende oude muziek. Sinds 1995 vormen Linker en Boermistrova een vast duo. Ze treden op met verschillende programma’s (met muziek vanaf de 14e tot en met de 20e eeuw). Vier cd’s hebben zij in de loop der jaren samen opgenomen, waarvan de laatste met de titel ‘Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria’, eind 2013 in het toonaangevende klassieke muziektijdschrift Luister de hoogste waardering heeft gekregen, namelijk een 10! Ook hebben zij hun eigen serie concerten genaamd ‘Muziek en Sfeer’ in de prachtige St. Georgiusbasiliek in Almelo. Zie verder op www.orgel-mezzo.nl en op www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl. Het orgelmaandconcert van de Cultuurvrienden Oude Blasius Delden vindt plaats op zaterdagavond 24 augustus van 19:30 tot 21:00 uur, aan het Kerkplein 3 in Delden. Toegangskaarten in de voorverkoop: voor leden € 8, voor niet-leden € 10 (op NL45 RABO 0317691414). Aan de kerk op 24 augustus, vanaf 18.45 uur: voor leden € 8, voor niet-leden € 10. Vrije toegang voor jongeren tot en met 16 jaar. Losse kaarten zijn ook verkrijgbaar bij The Read Shop, Langestraat 19, Delden.

Bridgeclub Niet Kwetsbaar

Gratis proefles blokfluit

Diepenheim - Uitslagen Zomerdrive dinsdag 6 augustus 2019 Lijn A 1 Arend de Boer en Henk Krijgsman 2 Trudy en Louise Vrielink 3 Ineke de Boer en Willy Hondelink Lijn B 1 Helma Kerkhof en Traian Dorneanu 2 Janneke Monteban en Arina v. Westerhuis 3 Jan Hanekamp en Hans Meijer Lijn C 1 Lidy Haverkate en Annie Schroten 2 Gertjan Slooijer en Johan Stapelbroek 3 Anne Hillenius en Coby Rouweler

Zomercarrousel BNI in Markelo

Jan ter Brake leest de krant in Chamonix - Mont Blanc.

Bob Ensink op een boot langs de oostkust van Mallorca: “We mochten op verschillende plekken snorkelen in het helder blauwe water, waar de vissen ons om de oren ‘vlogen’. Ook gingen we nog van de boot af in Porto Cristo waar deze foto vlak voor is gemaakt.”

Markelo - De jaarlijks terugkerende zomercarrousel van BNI Regio Overijssel Oost heeft afgelopen vrijdag 9 augustus op Zuivelboerderij Effink te Markelo plaats gevonden. Met 25 ondernemende Tukkers schoven ze deze ochtend om 7.00 uur aan voor een ontbijt tussen de koeien met afsluitend een tour door de stallen. Een bijzondere ervaring, die als zeer positief werd ervaren door de andere ondernemers. Zij hebben niet alleen een glimp mogen opvangen van wat er achter de staldeuren gebeurt, maar ook een indruk gekregen van wat het omvat om een boerenbedrijf te runnen.

Rudie en Stan ten Thije winnen Heusden Zolder

Het is weer zomervakantie. Eindelijk tijd voor wat ontspanning; tijd voor het Hofweekblad. Niet vluchtig de koppen scannen, maar in alle rust uitgebreid het Hofweekblad doorlezen. En ga je deze vakantie eropuit? Dan neem je de krant toch gewoon mee. Er is altijd nog wel ruimte in de koffer voor dé krant uit Hof van Twente.

Op de Gaisberg in Kirchberg in Tirol in Oostenrijk had Janneke Roessink eindelijk de tijd om het Hofweekblad te gaan lezen en dat vonden er meer: “Het Hofweekblad maakt iedereen nieuwsgierig”.

Of je nou door Europa reist, op een tropische bestemming vertoeft of in je eigen gemeente vakantie viert, neem het Hofweekblad mee en maak een leuk vakantiekiekje. Stuur deze foto op, met de namen van de personen op de foto en een vermelding van de locatie, naar info@ hofweekblad.nl en wie weet, zie jij jezelf binnenkort terug in de krant. Daarbij maak je kans op een dinerbon van Hotel Restaurant Het Witte Paard in Delden.

Het adres voor advies, aanleg en reparatie van tuinpompen en sproeiers

Smakelijk Smakelijk voordeel voordeel

PV De Witpen

Het boerenbedrijf, dat ooit is opgericht in 1973 en een ruilverkavelingsbedrijf is, is in handen van Joke Kottelenberg. Zij staat in de regio beter bekend als de Twentse Boerin. Op haar erf verzorgt zij boerderij educatie voor, onder andere, kinderen van basisscholen. Met dit initiatief draagt zij bij aan een unieke boerderijbeleving voor jong en oud. Vol enthousiasme en passie weet zij als geen ander alle ‘ins and outs’ over het boerderijleven op inspirerende wijze over te brengen. Een eerlijk verhaal over wat het betekent om in 2019 boerin te zijn van een melkveehouderij. Haar onderneming runt Joke met haar man op duurzame wijze. Onder het motto ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’ heeft zij geïnvesteerd in de aanleg van 569 zonnepanelen op het dak van de koeienstal. Hiermee kan zij 28 huishoudens voorzien van elektriciteit.

Bollenweg 16, 7495 RV Ambt Delden 0547 - 27 27 03 - www.vd-riet.nl

Als lid van BNI Capreolus te Markelo stelde zij haar boerenbedrijf beschikbaar als locatie voor de zomercarrousel van BNI Regio Overijssel Oost. Zij heeft deze ochtend als gastvrouw dan ook flink uitgepakt. De andere ondernemers hebben mogen proeven van de smakelijke spekpannenkoeken, die zij eerder die ochtend had gebakken. Dat haar wekker die ochtend om 5.00 uur ging, was voor Joke als boerin dan ook geen enkel probleem.

Mond-tot-mond reclame Doel van BNI (Business Network International) is om de aangesloten leden te helpen meer omzet te verkrijgen. Met een gestructureerd, positief en professioneel marketingprogramma helpt BNI de aangesloten ondernemers om duurzame relaties aan te gaan met andere ondernemers in de regio. BNI is een professionele, internationale netwerkorganisatie, die gebaseerd is op mondtot-mondreclame. Regio Overijsel Oost wordt begeleid door regio directeur Henk van Urk. Hij is dan ook kartrekker in de organisatie van de zomercarrousel. Ook deze ochtend zijn er weer mooie verbindingen gelegd. Leden treden op als elkaars ambassadeurs en dat resulteert in omzet. Omzet wordt echter niet beschouwd als het hoofddoel van het netwerken, maar als een gevolg van het ‘Geven loont’ principe dat BNI omarmt. Het motto ‘bij de BNI zijn we niet op zoek naar jagers, maar naar boeren’ van Henk van Urk sluit hier dan ook feilloos op aan. Al met al op-en-top Twents ondernemen op de boerderij bij Twentse Boerin Joke Kottelenberg. Voor een unieke beleving op de boerderij, kun je zeker bij Joke terecht. Voor wie een blijvende herinnering wil, is bij haar ook aan het juiste adres voor een prachtige fotoshoot tussen de koeien.

Delden - Op 27 augustus om 15.15 uur is de eerste blokfluitles van Amicitia. Als je het leuk vindt om mee te doen ben je deze les van harte welkom in muziekgebouw ‘In Vriendschap’ aan de Mors 1 in Delden. De blokfluitlessen van muziekvereniging Amicitia worden in Delden gegeven door Marijke Schat. De kinderen leren in de lessen blokfluit spelen, maar ook noten lezen, samenspelen, zelf liedjes bedenken, goed luisteren, enzovoort. Daarnaast gaan ze kennismaken met verschillende instrumenten, zodat ze na de blokfluitlessen kunnen kiezen welk instrument ze willen gaan spelen. We organiseren een voorspeelavond en ze mogen ook een keer meespelen in het orkest van Amicitia! Meer informatie: www.amicitia-delden.nl.

Hengevelde - De 167 duiven van PV de Witpen werden dit keer gelost in Heusden Zolder, dit is een plaatsje in Belgïe op zo’n 157 kilometer vanaf Hengevelde. Om 7.30 uur kregen de duiven de vrijheid om aan hun supersnelle terugreis te beginnen. Het was een duivin van Rudie en Stan ten Thije, die binnen 1 uur en 15 minuten terug was op het hok. Ze had een snelheid van gemiddeld 126 km/uur gevlogen. Daarmee was ze de rest te snel af. Ook was dit goed voor een mooie 2e plaats in cc6 de Achterhoek tegen 2077 duiven. De plaatsen 3, 4, 6, 7, 8, 9 en 10 werden ook door vereniging De Witpen in beslag genomen, waardoor het een mooie vlucht voor de leden werd. De eerste 10 waren als volgt: 1-6 Rudie/ Stan ten Thije; 2-4-7-9 Jan Rupert; 3 Bennie Rupert; 5 Hennie Averdijk; 8-10 Gerard Wielens.

Smakelijk Smakelijk Smakelijk Smakelijk voordeel voordeel voordeel Smakelijk voordeel voordeel Smakelijk voordeel Bestel ook online!

geldig van 12 t/m 18 augustus 2019

Rundvlees uit Twente

Sukadelapjes 500 gram

€ 6,95

Uw Slager Frits & Stefan Weversplein 5a, Goor , tel. 0547-74 50 44 E-mail: info@fritsenstefan.nl, www.fritsenstefan.nl

BBQ tip

Varkenshaas op stok

4e gratis!

Uw Slager Frits & Stefan Weversplein 5a, Goor , tel. 0547-74 50 44 E-mail: info@fritsenstefan.nl, www.fritsenstefan.nl


Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 7

Molenmarkt rond Diepenheimse Watermolen Diepenheim - De Diepenheimse Watermolen Den Haller bestaat dit jaar 850 jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum is er begin dit jaar een boekje uitgebracht. Maar dat is niet de enige activiteit, hieraan verbonden. Op zaterdag 14 september wordt er tijdens de open monumentendagen een gevarieerde Molenmarkt georganiseerd. Een diversiteit aan producten en handvaardigheden zullen aanwezig zijn. Te denken aan: brood en pizza’s bakken in een authentieke oven, pannenkoeken bakken, manden maken, stoelen matten, noten branden en nog veel meer. In de schuur op erve Niehof wordt het dorsen gedemonstreerd en op de deel wordt de film ‘Alles draait om de molen’ vertoond. Een speciale frietkar komt verse patat bakken en voor de kinderen is er naast al die proeverijen een springkussen en is er altijd prijs bij het bus gooien.

Waar wil je naar toe Want wij zijn er geweest ! EUROPA: In Europa zijn we bijna overal geweest. Daarnaast bijna alle costa's en eilanden van Spanje, inclusief Canarische eilanden Bijna alle Griekse eilanden. Bijna alle belangrijke Turkse badplaatsen Portugal, Italië en Kroatië Cyprus en Israel Wintersport Oostenrijk en Lapland CARIBISCH GEBIED en ZUID AMERIKA: Aruba, Curacao, Bonaire, Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico en Brazilië

AZIE: Thailand, Indonesië, Sri Lanka, Maldiven, Maleisië, Vietnam, Jordanië, China, Verenigde Arabische Emiraten, Oman AFRIKA: Egypte, Marokko, Tunesië, Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania en Zambia VERENIGDE STATEN en CANADA

Waar wil je naar toe Kom langs, bel of mail ons voor een afspraak Want wij zijn er geweest !

Juan Vazquez Dorsetplein 8 Borne 074-2659150, borne@vx.nl

De vrijwillige molenaars hopen de molen te kunnen laten draaien en zullen zelfgemalen meel gebruiken om pestobrood te bakken en natuurlijk mag iedereen dit proeven. Ook wordt er griesmeel met bessensapsaus gemaakt en natuurlijk ontbreken de boerenjongens niet. Dit alles staat te gebeuren rond de Watermolen en er kan binnendoor naar Erve Niehof worden gelopen. Parkeergelegenheid is aan de Nijhofweg en het terrein is ook te betreden vanaf de Watermolenweg.

Volksfeesten Oele Oele - Wat was het vorig jaar mooi om met heel veel mensen het 100-jarig jubileum van de Volksfeesten Oele te vieren. Vol energie bouwt de organisatie er net zo’n mooi feest van als vorig jaar. Op vrijdag 30 augustus wordt er afgetrapt met een gezellige feestavond. Op zaterdag 31 augustus zijn de ochtend en middag gevuld met onder andere de kinderfeesten en het vogelschieten. Dit jaar vertrekt de Steenslagrally weer vanuit Oele. Door middel van het bol-pijl systeem navigeer je je een weg langs prachtige verborgen plekjes en mooie natuur in Twente en directe omgeving. De pauzestop zal voor velen een hoogtepunt zijn. Meerijden? Geef je op via de site www. volksfeestenoele.nl. Zaterdagavond kun je van diverse optredens op het binnen- en buitenpodium genieten. Dit jaar spelen de Bökkers opnieuw de tent plat. Zelfs Rondé komt naar Oele. Ook The Adele Project en DJ Jelmex brengen de stemming er in. Samen met anderen zorgen ze voor een super festival. Zondag 1 september begint met de oldtimerrit en de fietstocht. Voor beiden worden mooie tochten in de omgeving uitgezet. Deelname aan de fietstocht is gratis. Aanmelden voor de oldtimerrit kan via oele.oldtimer@gmail.com. Wil je meer (in)spanning? Geef je op voor het Grösvolleybal. Elk jaar een sportieve strijd op het veld, daarbuiten één en al gezelligheid. Of doe mee met Tractor-Factor, dat is wéér leuker geworden: er is een nieuw parcours dat je niet alleen per trekker kunt afleggen, maar ook op de … (hoe? dat houdt de organisatie nog even voor zichzelf). Verder ontbreken de nodige (live-)muziek en vermaak voor de jeugd natuurlijk niet. Het weekend wordt feestelijk afgesloten in de tent met Super Sundays. De organisatie heeft nog veel meer in petto, voor informatie en het programma kijk je op www.volksfeestenoele.nl. Via facebook.com/ volksfeestenoele en instagram.com/oelevolksfeesten blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Tot ziens op 30 en 31 augustus en 1 september.

WAAROM JE NOOIT TE JONG BENT VOOR EEN TESTAMENT Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is. Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit. Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat. In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken: - Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent, erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract. - Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn. - Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent. - Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven. - Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt. - Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren.

Evenementenagenda Hof van Twente Woensdag 14 augustus t/m 21 augustus 2019

elke di Weekmarkt Hengevelde. Höfteplein, Hengevelde. Tijd: 9-12 uur. elke do Weekmarkt Markelo. Kerkplein, Markelo. Tijd: 8.30-12.30 uur. Minimarkt Diepenheim. Plein onder de Platanen, Diepenheim. Tijd: 10-13 uur. Stadswandeling Delden met gids. VVV Informatiepunt, Delden. Tijd: 13.30 uur. Demonstraties. Museum Eungs Schöppe, Markelo. Tijd: 13.30-16.30 uur. Open kerkdagen. Martinuskerk, Markelo. Tijd: 10.30-14 uur. elke vr Weekmarkt Goor. De Höfte, Goor. Tijd: 9-13 uur. Weekmarkt Delden. Ressingplein, Delden. Tijd: 14-18 uur. Recreatief zwemmen. Zwembad de Vijf Heuvels, Markelo. Tijd: 18.30-20 uur. elke za Minimarkt Diepenheim. Plein onder de Platanen, Diepenheim. Tijd: 13.30-16 uur. elke zo Familierondleidingen in de zomervakantie. Museum No Hero, Delden. Tijd: 10.30-12.30 uur. wo 14 aug Op stap met Gouvernante. Huis Verwolde, Laren. Tijd: 14 uur. Familiefietsdag de Boer op Diepenheim. Herberg de Pol, Diepenheim. Start tussen 9-12 uur. do 15 aug Spetterende zomeractiviteiten. Zwembad de Mors, Delden. Tijd: 12-16 uur. Twentse Avond – Folkloristische dansgroep. Schaapskooi, Delden. www.folkdansmiddentwenthe.nl. za 17 aug Workshop schilderen. Atelier van Studio Kunst & Co, Goor. Tijd: 13-16 uur. zo 18 aug Harmonica Accordeon Folklore Festival. Museumboerderij de Wendezoele, Delden. Tijd: 12-18 uur. Workshop Furoshiki. Museum No Hero, Delden. Tijd: 15-16 uur. Gardensongs. Herberg de Pol, Diepenheim. Tijd: 12-21 uur. Stift Muziekfestival (Uitverkocht). Landgoedwinkel, Bezoekerscentrum Twickel, Delden. Tijd: 11 uur. Foodfestival Eten = Leven. Café Spoolder, Bentelo. Tijd: 15-20 uur. ma 19 t/m do 22 aug Houtdorp Markelo. Nabij Herberg de Pot, Markelo.

wo 21 aug Kijk en doe ochtend. Manege Snorrewind, Markelo. Tijd: 10-12 uur. Expositie Vincent Geels en Hans Wansink. Het Beaufort, Markelo. Tijd: 14-16.30 uur. Tentoonstellingen t/m do 22 aug Rijtuigen. Kasteel Warmelo, Diepenheim. Di en do 12-16 uur. t/m zo 1 sep Women of Japan. Museum No Hero, Delden. Wo t/m zo 11-17 uur. t/m zo 1 sep Andy Warhol. Museum No Hero, Delden. Wo t/m zo 11-17 uur. t/m za 17 aug Zomerexpositie i.s.m. KSM. Het Beaufort, Markelo. www.hetbeaufort.nl. t/m za 31 aug Geborduurd met de bijbel in de hand. Johanneskerk, Diepenheim. Elke di en do 11-16.30 uur. t/m ma 2 sep Expositie Stoevelaar met Michel van Dijk. De Stoevelaar, Goor. Dagelijks 9-17 uur. t/m zo 1 sep FLASHFORWARD. Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim. Wo t/m zo 11-17 uur. t/m zo 1 sep Clouded Matter. Drawing Centre, Diepenheim. Wo t/m zo 11-17 uur. t/m zo 29 sep Tuinen en Boereneenvoud. Herberg de Pol, Diepenheim. Dagelijks 9-18 uur. t/m zo 29 sep Twickel maakt Toilet. Landgoedwinkel | Bezoekerscentrum Twickel, Delden. Wo t/m zo 10-17 uur. t/m ma 30 sep Graftrommels. Goors Historisch Museum, Goor. Elke eerste zondag van de maand 14-16 uur. t/m ma 30 sep Chique de la la. Museum Eungs Schöppe, Markelo. Ma t/m za 10-16 uur en do tot 16.30 uur. t/m zo 6 okt Zandsculpturen. Landgoed Warmelo, Diepenheim. Di t/m zo 10.30-16.30 uur. t/m zo 27 okt Kunstroute Markelo ‘KunstStof’. VVV Informatiepunt, Markelo. Dagelijks: 8-21 uur. Wijzigingen voorbehouden. Kijk voor actuele gegevens op: visithofvantwente.nl of volg Visit Hof van Twente op social media.

Rouwenhorst & Rouwenhorst Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt! Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Meer weten? Bel ons op 074 376 25 05 of mail naar info@rouwenhorstnotarissen.nl

Langestraat 67 te Delden | www.rouwenhorstnotarissen.nl

mr. G.F. Rouwenhorst


Hofweekblad Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019,pag. pag. 5 8 Woensdag 1 augustus 2012,

HOFNIEUWS

Adressen en telefoonnummers

www.hofvantwente.nl

Gemeentehuis Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Postadres: Postbus 54, 7470 AB Goor E-mailadres: info@hofvantwente.nl Telefoonnummer: 0547 - 85 85 85 Ook bereikbaar onder: 14 05 47 WhatsAppnummer: 06 - 57 81 34 91 (U krijgt antwoord binnen 1 werkdag) U kunt ook chatten met de gemeente via: www.hofvantwente.nl. (tussen 09.00 en 12.00 uur)

Openingstijden Alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken voor: Maandag 12.00 - 19.30 uur Dinsdag 09.00 - 17.00 uur Woensdag 09.00 - 17.00 uur Donderdag 09.00 - 13.00 uur Vrijdag 09.00 - 13.00 uur 17.00 - 19.30 uur Afspraak maken? Dat kunt u doen op de volgende manieren:

‘Jij en wij(k) aan zet!’

14 augustus 2019

• Digitaal: via www.hofvantwente.nl/afspraak • Telefonisch: 0547 - 85 85 85 • Persoonlijk aan de balie van het publiekscentrum, tijdens de openingstijden (zie hiervoor). Storingsnummer gemeente Hof van Twente Voor spoedzaken buiten de kantoortijden van de gemeente kunt u bellen naar: • 06 - 11 30 88 27 (voor bijv. rioleringen, gevonden huisdieren, storingen openbare verlichting, etc.)

Milieupark Groen-Recycling Twente Mossendamsdwarsweg 1A, 7472 DB Goor Telefoon: 0547 - 286 600 Voor informatie: www.hofvantwente/afval/milieupark Openingstijden Milieupark: • Woensdagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur • Vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur • Zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur

Tweede ronde onkruidbestrijding sinds 5 augustus van start Afgelopen week zagen we – onder meer in de media - veel reacties en klachten van onze inwoners over de onkruidbestrijding in de straten van de Hof. Twente Milieu is op 5 augustus jl. gestart met de tweede ronde voor de onkruidbestrijding in Delden. Daarna volgen de kernen Markelo, Goor, Diepenheim, Hengevelde en Bentelo (in deze volgorde). Bewoners uit Delden en Markelo kunnen de borstelwagen nu op korte termijn langs zien komen. Hopelijk zijn de klachten hier nu snel opgelost.

• Liesbeth de Boer is wijkregisseur voor de kernen Goor en Markelo en het buitengebied dat bij die kernen hoort Werkdagen: ma-di-do-vr • Johan Vruwink is wijkregisseur voor de kernen Bentelo, Delden, Diepenheim, Hengevelde en het buitengebied dat bij die kernen hoort

Voor de andere kernen duurt het iets langer voordat de borstelwagen langs komt. Inwoners uit deze kernen kunnen hun klachten over het groenonderhoud aan ons melden via: www.hofvantwente.nl/meldingen. Wanneer het groenonderhoud niet voldoet aan het gewenste onderhoudsniveau dan lost Twente Milieu het probleem eerder op. Met de gemeenteraad is afgesproken dat het onderhoudsniveau moet voldoen aan beeldkwaliteit B. Wat precies wordt verstaan onder ‘beeldkwaliteit B’ kunt u vinden op onze website https://www.hofvantwente.nl/wonen/beheer-openbare-ruimte.html. In het onderstaande schema kunt u zien wat u ongeveer mag verwachten op basis van beeldkwaliteit B, wat betreft de onkruidbestrijding:

• Tonnie Jansen is technisch wijkbeheerder voor de hele Hof van Twente Werkdagen: ma-di-wo-do Wist u dat u meldingen, van bijvoorbeeld een losse stoeptegel of defecte lichtmast, ook via WhatsApp kunt doorgeven? Het is voor ons prettig wanneer u een foto meestuurt. Als u een terugkoppeling wilt ontvangen dan verzoeken wij u ook uw emailadres erbij te vermelden. Het WhatsAppnummer hiervoor is: 06-57813491. Algemeen telefoonnummer gemeente: 0547-858585

Wijkbeheerders helpen ideeën voor de buurt realiseren

Doe een aanvraag voor uw buurt of wijk Wanneer u een goed idee hebt om iets te verbeteren in uw buurt of straat dan willen de wijkbeheerders van de gemeente Hof van Twente u graag helpen uw idee te realiseren. Het gaat om ideeën die uw straat of buurt verbeteren en die ook zorgen voor meer saamhorigheid en ontmoeting in de buurt. De meeste ideeën kosten geld en dat kan een belemmering zijn om een mooi idee uit te voeren. De gemeente vindt dat een gemiste kans. Wijkbeheer wil graag meewerken aan het vergroten van de leefbaarheid en saamhorigheid in uw straat of wijk. Heeft u een idee waarmee u uw straat, buurt of wijk kunt verbeteren en zijn uw buurtbewoners bereid mee te helpen om dit te realiseren? Laat het ons dan weten. Aanmelden kan eenvoudig. Hieronder leest u hoe. Spelen, ontmoeten of vergroenen Om wat voorbeelden te geven van mooie ideeën: • Samen het speelterrein opknappen en de speeltoestellen schilderen? Wij stellen de benodigdheden hiervoor graag beschikbaar. • Eetbaar groen bij u voor de deur? Wij helpen u graag met het realiseren van de plannen hiervoor. • Een ontmoetingsplek maken voor jong en oud? Vraag naar de mogelijkheden. • Beplanting vervangen? De wijkbeheerders helpen u graag bij uw keuze. Aanmelden Hebt u een goed idee voor uw wijk of buurt? Dat kunt u eenvoudig aanmelden via een formulier op de website van de gemeente Hof van Twente. U vindt het formulier via deze link: https://www. hofvantwente.nl/wonen/wijkbeheer.html. Aanmelden kan nog tot 1 september 2019. U kunt uw idee ook inleveren bij één van de wijkbeheerders. U kunt de wijkbeheerders mailen: L.deBoer@hofvantwente.nl of bellen: 0547 – 858585.

Op onze website kunt u ook vinden wat dit beeldkwaliteitsplan betekent voor bijv. het maaien van gras in de openbare ruimte. Twente Milieu werkt er hard aan om onze gemeente over een paar weken weer schoon en netjes te hebben.

Vrijwilligersvacature Wil je graag ervaring opdoen, andere mensen ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding hebben of je inzetten voor zaken die er echt toe doen? Dan is vrijwilligerswerk iets voor jou! Onderstaande vacature is slechts een vacature uit ons ruime aanbod. Meer weten? www.salut-welzijn.nl, bel 0547-260053, app SAS 06-20894999 of mail vrijwilligerszaken@salutwelzijn.nl

CHAUFFEUR VOOR DE BEELDHOUWKAR Ben jij die handige chauffeur die de beeldhouwkar af en toe kan verplaatsen, neem dan contact met ons op! Omschrijving vrijwilligerswerk De beeldhouwkar die in Diepenheim staat af en toe naar scholen in gemeente Hof van Twente brengen en deze weer ophalen met eigen auto.

Help, mijn tuin heeft tegels!

Maak kans op een groene voortuin Wie in Overijssel kans wil maken op een groene voortuin kan meedoen aan de actie “Help mijn tuin heeft tegels!”. Met deze actie wil de provincie Overijssel tuineigenaren stimuleren om tegels en stenen te vervangen door groen. Tuinen met bloemen en planten trekken vlinders, vogels en insecten aan. Bovendien is een groene tuin belangrijk in verband met de klimaatverandering: ze vangen regenwater beter op en ze zorgen voor verkoeling bij hitte. Van alle aanmeldingen maken 10 tuineigenaren door loting kans op een ‘make-over” van hun voortuin. Aanmelden kan tot en met 31 augustus 2019 via www.helpmijntuinheefttegels.nl We zien het steeds vaker, versteende voortuinen. Naast dat het misschien wat saai is, brengt het ook andere moeilijkheden met zich mee. Zo kan een versteende voortuin in de zomer ontzettend warm worden. Die hitte merk je ook in je huis. Met een hevige regenbui kan het water niet de grond in. Regenwater komt daarmee in ons riool terecht. Dat is jammer, want dat is niet goed voor de kwaliteit van het water. En we zien dat het slecht gaat met onze insecten, bijvoorbeeld met de vlinders in Nederland. Met een groene tuin vol met bloemen, krijgen zij meer kans om te overleven! De loting van de tien winnaars is begin september. De tuinen worden in het najaar door professionele hoveniers groen gemaakt.

Jouw profiel Jij bent in het bezit van een wat zwaardere auto met trekhaak en kan de kar zelfstandig naar de scholen brengen. Werkuren per week/maand Incidentele inzet, maar komende september op vier dagen, daarna wanneer een school om de beeldhouwkar vraagt (waarschijnlijk 6x per jaar in totaal). Ruim van tevoren een planning. Wij bieden Kilometervergoeding. Doelstelling organisatie Cubahof staat voor culturele basisvorming in het primair onderwijs in de gemeente Hof van Twente. Wij organiseren dat leerlingen op basisscholen een breed aanbod krijgen van kunst en cultuur.

www.hofvantwente.nl

7 AUGUSTUS 2019 Omgevingsvergunning

BEKENDMAKINGEN Melding Activiteitenbesluit

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (regulier) Ontvangen op Esweg 4, Diepenheim

Als u wilt reageren, zie informatie: Verzoek om handhaving

Costerstraat 23, Goor

Stokkumervlierweg 4, Markelo

Rouwelersweg 1, Ambt Delden

het kappen van bomen

5 augustus 2019

het veranderen van een inrichting

het kappen van een Douglas spar

5 augustus 2019

het veranderen van een inrichting

het uitdunnen van een houtwal

2 augustus 2019

Beldsweg t.h.v. huisnummer 39 (langs de Bolscherbeek), Hengevelde

Verleende omgevingsvergunning (regulier) Als u wilt reageren, zie informatie: Bezwaar/Voorlopige voorziening

Reactie tot

Dr. C.A.J. Quantstraat 20, Diepenheim

het verbouwen van een woning, ter inzage vanaf donderdag 8 augustus 2019 19 september 2019

Herikerweg 13, Markelo

het bouwen van een woning, ter inzage vanaf zaterdag 3 augustus 2019 14 september 2019

Informatie om te reageren Bezwaar Als u het niet eens bent met een besluit, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij de gemeente. In dit bezwaarschrift zet u uiteen waarom u het niet eens bent met het besluit. Een bezwaarschrift moet binnen zes weken na verzenddatum van het besluit worden ingediend. Als er zienswijzen zijn ingediend tegen een ontwerpbesluit dat is voorbereid met de uitgebreide voorbereidingsprocedure, dan wordt de bezwarenprocedure overgeslagen en kan direct beroep worden ingesteld. Beroep Wanneer u bezwaar heeft gemaakt en u bent het niet eens met de beslissing op het bezwaarschrift, dan kunt u binnen zes weken

Vervolg na bekendmaking beroep instellen bij de rechtbank Oost-Nederland te Zwolle. Ook kan beroep worden ingesteld bij deze rechtbank tegen besluiten die zijn voorbereid met de uitgebreide procedure. Beroep kan dan alleen worden ingesteld als eerst een zienswijze is ingediend tegen het ontwerpbesluit. Zienswijzen Bij besluiten, die met de uitgebreide procedure worden voorbereid wordt eerst een ontwerpbesluit ter inzage gelegd. Tegen dit ontwerpbesluit kunt u tijdens de inzagetermijn mondeling (op afspraak) of schriftelijk zienswijzen indienen. Voorlopige voorziening Tijdens de bezwaar- en beroepsprocedure kan op eigen risico gebruik worden gemaakt van de vergunning (of het besluit). Als u dringende belangen heeft waardoor u niet kunt wachten op de beslissing of bezwaar of beroep, dan kunt u aan de rechter vragen om een ‘voorlopige voorziening’ te treffen. Bij een beroepsprocedure wordt een voorlopige voorziening gevraagd bij de instantie die het beroep behandelt. Verzoek om handhaving Voor de melding gelden landelijke regels. Het is niet mogelijk hiertegen bezwaar in te dienen of beroep in te stellen. Als u van mening bent dat niet met een melding kan worden volstaan omdat een omgevingsvergunning nodig zou zijn, dan kunt u een

Vervolg verzoek om handhaving indienen bij burgemeester en wethouders. Het verzoek moet zijn voorzien van datum, naam, adres en handtekening. Ook moet vermeld worden waarom u het niet eens bent met de melding. Wilt u een melding inzien, maak dan telefonisch een afspraak: 0547-858585. Niet vatbaar voor bezwaar of beroep Deze beslissing maakt onderdeel uit van de voorbereiding op een besluit en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij de beslissing rechtstreeks uw belang treft. Nadat de vergunning is verleend kan daartegen beroep worden ingesteld. Locatie waar de stukken ter inzage liggen De bovengenoemde aanvragen en besluiten liggen op afspraak ter inzage bij het gemeentehuis aan de Höfte 7 in Goor. Voor de openingstijden kunt de website (www.hofvantwente.nl) raadplegen of telefonisch met 0547-858585. Postadressen Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Rechtbank Oost-Nederland, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.


Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 9

Hofweekblad

Woensdag 1 augustus 2012, pag. 5 Hof van Twente - Verklaring van geen bezwaar, mountainbiketocht op 28 september 2019 (06-08-2019)

Aangevraagde vergunning/ ontheffing Aangevraagde evenementenvergunningen kunt u inzien op onze website https://www.hofvantwente.nl/actueel/aangevraagde-evenementenvergunningen.html

Besluiten Algemene wet bestuursrecht Ambt Delden - Vergunning Folkloredag op 18 augustus 2019, Twickerlaan 14 (0508-2019) Hengevelde - Ontheffing geluid gebruik geluidskanon van 1 augustus 2019 t/m 15 november 2019, Gorsveldweg 6a (06-08-2019). Diepenheim - Vergunning Gardensongs op 18 augustus 2019 op diverse locaties (05-08-2019) - Vergunning Fancy Fair, rommelmarkt en loterij op 31 augustus 2019, Krommedijk 2. In verband hiermee wordt vanaf 30 augustus 2019 13.00 uur tot 31 augustus 2019 16.00 uur de Krommedijk ingesteld als éénrichtingsweg (inrijden vanaf de Borculoseweg) en wordt op 31 augustus 2019 van 07.00 uur tot 14.00 uur een parkeerverbod ingesteld aan beide zijden van de Krommedijk (05-08-2019). Delden - Ontheffing sluitingsuur Eetcafé De Burgemeester, Langestraat 73 op 19 september 2019 (05-08-2019). - Rectificatie: Tijdens het Straatfestival op 15 september 2019 in het centrum van Delden zal het Kerkplein van 14 september 2019 van 19:00 uur tot en met 15 september 2019 23.00 uurworden afgesloten voor alle bestuurders in beide richtingen.

Markelo - Vergunning Dorpsfeest van 23 t/m 25 augustus 2019, Kaasplein, T. van Amerongenstraat en Grotestraat. In verband hiermee zullen de volgende verkeersmaatregelen worden genomen: • de volgende wegen zullen gesloten worden verklaard voor alle bestuurders in beide richtingen: - van 19 t/m 26 augustus 2019 de T. van Amerongenstraat, voor zover gelegen tussen de Pr. Irenestraat en appartementencomplex De Swaen - van 19 t/m 28 augustus 2019 het straatje gelegen tussen de Welkoop en ABZ Diervoeders richting supermarkt Dirk v/d Broek - van 22 t/m maandag 26 augustus 2019 de Wiemerinkweg, voor zover gelegen tussen de T. van Amerongenstraat en de Loosboerstraat - Van vrijdag 23 augustus 2019 vanaf 16.00 uur t/m maandag 26 augustus 2019 04.00 uur de Grotestraat vanaf nr. 9 tot aan Het Beaufort - Op vrijdag 23 augustus 2019 van 10.00 uur tot 12.00 uur de Grotestraat vanaf Frederiksen tot aan Het Wapen van Markelo - Van vrijdag 23 augustus 2019 14.00 uur t/m maandag 26 augustus 2019 (uitgezonderd bestemmingsverkeer) het gedeelte zandweg van de Noordachtereschweg/Leusmansweg Tijdens de optocht op zondag 25 augustus 2019 worden de volgende wegen tussen 11.00 uur en 17.00 uur afgesloten voor alle bestuurders in beide richtingen: - De Holterweg, vanaf de rotonde tot aan de Tolweg; - De Koenderinkweg - De Schoolstraat (opstelling muziekkorpsen) - De Roosdomsweg, vanaf de Traasweg tot aan de Stationsstraat - Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur zullen alle 4 invalswegen naar de kern Markelo worden afgesloten

www.hofvantwente.nl

Vervolg • op 23 augustus 2019 zal vanaf 14.00 uur tot 26 augustus 2019 24.00 uur een parkeerverbod worden ingesteld aan beide zijden van de: - Bergweg, vanaf Kerkplein tot aan de Zonneweg - Zonneweg - Kerkplein - Pr. Irenestraat Tijdens de optocht op zondag 25 augustus 2019 van 10.00 uur tot 17.00 uur wordt een parkeerverbod ingesteld aan beide zijden van de: - Tolweg - Stationsweg, vanaf Koenderinksweg tot de Pr. Beatrixstraat - Pr. Beatrixstraat - Pr. Irenestraat - Burg. Korthals Alteslaan - Koekoekslaan, met uitzondering van de pleintjes - Grotestraat, vanaf T. van Amerongenstraat tot aan de Tolweg - Stationsstraat, vanaf de Molenstraat tot aan de Pr. Beatrixstraat - Kerkweg, van de Stationsweg tot aan De Hulpe

Melding incidentele festiviteit - Eetcafé De Burgemeester, Langestraat 73, Delden op 24 augustus 2019 - Eetcafé De Burgemeester, Langestraat 73, Delden op 19 september 2019 Tegen een melding is geen bezwaar en beroep mogelijk De ontheffingen liggen gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze ontheffingen binnen zes weken na datum besluit van de ontheffing schriftelijk indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor. Degene die bezwaar maakt, kan tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

• de volgende wegen zullen worden aangewezen als éénrichtingsweg: - Loosboerstraat, op vrijdag 23 augustus 2019 van 14.00 uur tot zondag 25 augustus 2019 05.00 uur (inrijden vanaf de Grotestraat) - Voordesdijk, op zondag 25 augustus 2019 van 11.00 uur tot 17.00 uur (inrijden vanaf de Stationsweg) (08-08-2019) - Vergunning Beachparty van 23 tot en met 25 augustus 2019, Roggeplein (08-08-2019) - Ontheffing sluitingsuur van 23 op 24 augustus 2019 tot 04.00 uur en van 25 op 26 augustus 2019 tot 03.00 uur, T. van Amerongenstraat 15 (08-08-2019)

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente


Hofweekblad

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Spoedpost Hengelo. De Spoedpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 088 708 78 78 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Prikposten Medlon Bentelo, Prikpost Op ’t Niehoes, Burgemeester Buyvoetsplein 20, donderdag 07.45 – 8.15 uur Delden, Zorgcentrum De Wieken, Molenstraat 1, woensdag 07.30 - 10.30 uur Delden, Gezondheidscentrum, Averinkstraat 30, maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 07.30 – 10.30 uur en woensdag 13.00 – 15.00 uur. Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag t/m vrijdag 07.30 - 10.30 uur. Servicepunt bloedafname Deventer Ziekenhuis Markelo, gezondheidscentrum Het Stroaten, Burg. De Beaufortplein 3d. Maandag t/m vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Stadscentrum het Parochiehuis, Langestraat 79, maandag/woensdag/vrijdag van 8.15 – 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za en zo gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a,

ZORG & WELZIJN

Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 3b, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.00-10.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1515. Diepenheim-Goor-Markelo: 17 en 18 augustus Tandarts Kamphuis, Holten, tel. 0548 362884 SALUT Voor vragen over: wonen, welzijn en zorg, opvoeding, werk, vrije tijd, gezondheid, financiën, scholing en sport. Rozenstraat 2a in Goor, tel. 0547 260053. Maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. CARINTREGGELAND Verzorgingshuis en verpleeghuis Weekendopname en spoedgevallen, tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) - St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden (verpleeghuiszorg) - De Wieken, Molenstraat 1, Delden (verpleeghuiszorg) - De Stoevelaar, De Stoevelaar 1, Goor (verpleeghuiszorg) - De Wheehof (tijdelijke huisvesting), Stoevelaar 1a - 1f, Goor (verpleeghuiszorg) - Anholtskamp, A. ten Hovestraat 1, Markelo (verpleeghuiszorg) Wijkverpleging Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) Diëtist Op afspraak via tel. 074 367 71 11 (afspraken in diverse locaties mogelijk) Personenalarmering Informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uurs bereikbaarheid) Uitleen verpleegartikelen en hulpmiddelen · Thuiszorgwinkel– Hengelo

Locaties: Fysiotherapie Wolters Markelo | EV Fysiotherapie Delden

Acne

acne | couperose | fibromen | lipoedeem | littekens | lymfoedeem overbeharing | pigment | rimpels | spider naevus en meer...

Overbeharing

Littekens

www.dermedicare.nl | 06 4854 4723 | info@dermedicare.nl

Dagvoorziening Trefpunt Markelo houdt open huis

Activiteitensite Fun2Meet

Markelo - Wilt u gezelligheid, ontspanning en sociale contacten, structuur in uw dag of samen met anderen een broodmaaltijd nuttigen? Dan bent u iedere derde woensdag van de maand van harte welkom vrijblijvend een kijkje te komen Delden - Veel mennemen en een kopje koffie komen te drinken sen ontmoeten elbij Dagvoorziening Trefpunt Markelo in de kaar via internet voor Anholtskamp aan de A. ten Hovestraat 1 in Markelo. De koffie staat vanaf 10.00 uur relaties of gewoon om activiteiten te ondernemen. Wanneer je verhuisd bent, niet veel klaar. single mensen in je omgeving kent, of na Persoonlijke aandacht en zelfredzaamheid een scheiding of overlijden alleen komt te staan bij de medewerkers voorop. Zij bieden staan, is het best lastig om weer activiteiten u de ondersteuning, die u nodig heeft zodat te ondernemen. u zo lang mogelijk in staat bent om in uw eigen leefomgeving te blijven wonen. Er is Je wilt ook niet elke keer dezelfde mensen van alles te doen en als u iets te doen heeft, vragen of ze met je naar een concert of de voelt u zich prettiger. Samen met anderen bioscoop willen gaan, je wilt ook graag kunt u meedoen aan allerlei activiteiten en weer andere mensen leren kennen, die je traint u vaardigheden. Gezellig en nuttig begrijpen zonder dat je alles uit hoeft te leggen. Er zijn datingsites en er zijn organisategelijk. ties voor oudere alleenstaanden, landelijke Bent u nieuwsgierig geworden? Komt u een organisaties, maar nu is er een organisatie keer kennismaken? De vrijblijvende inloop- zonder winstoogmerk, speciaal voor actiochtenden vinden plaats op woensdag 21 viteiten in Overijssel: Fun2Meet: een noaugustus, woensdag 18 september, woens- nonsense activiteitensite waar gezellige, dag 16 oktober, woensdag 20 november en ondernemende mensen in de leeftijd van circa 30 tot 70 jaar activiteiten met elkaar woensdag 18 december. kunnen ondernemen om vriendschappen op Mocht de woensdag of het tijdstip u niet te bouwen of gewoon gezellige dingen met uitkomen? Neem dan contact op met de dag- elkaar te ondernemen. voorziening en maak een andere afspraak. Dagvoorziening Trefpunt Markelo is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en telefonisch te bereiken op 0547 74 56 25.

ZondagMiddagCafé voor senioren

Zomerperiode Salut

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 10

Zondag 18 augustus

Hof van Twente - In de zomerperiode zijn enkele diensten van Salut beperkt open/toegankelijk. Tot 1 september is het Taalcafé niet op maandagmiddag maar alléén op donderdagochtend geopend. Het Taalcafé is gericht op het verbeteren van de mondelinge taalvaardigheid. Tot en met 16 augustus is Salut alleen op de woensdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur aanwezig in het Gezondheidscentrum in Delden. Deze informatie is terug te lezen op de website van Salut. Salut is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend aan de Rozenstraat 2a in Goor. Bel 0547-260053, app SAS 06-2089 49 99 of mail: info@ salut-welzijn.nl.

Geerdinksweg 137-15, Hengelo, tel. 088- 1020100. TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, 06-12884477; e-mail: hofvantwente@leendertvriel.nl; website: www. leendertvriel.nl. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262 Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur Voor landbouwhuisdieren zijn wij bereikbaar op tel: 0547292827. Dierenartsenpraktijk de Hagmolen, Hagmolenweg 13a Bentelo Voor gezelschapsdieren zijn wij bereikbaar op tel: 0743676471. Dierenkliniek de Hagmolen, Deldenerdijk 80 Beckum. Tevens op zaterdag inloopspreekuur van 11.00 tot 12.00 uur Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Openingstijden: ma t/m vr 8.00-19.00 uur., za 8.00-9.00 uur, iedere middag van 12.30 uur tot 13.30 uur gesloten. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 BRANDWEER EN AMBULANCE: 112 REGIOPOLITIE TWENTE: 0900-8844 www.politie.nl/Twente Openingstijden Politie Hof van Twente en spreekuren wijkagenten: Locatie Goor: Het politiebureau in Goor, maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur. Voor meer informatie zie www. politie.nl. Uiteraard blijft de politie Twente altijd bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 en via telefoonnummer 112 voor spoedeisende zaken. Locatie Stad Delden, Parochiehuis, Langestraat 81. Geopend op maandag van 10.00-13.00 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur Ieder ander moment op afspraak. Wijkagent Jos Olde Daalhuis. Locatie Diepenheim, het spreekuur in Diepenheim wordt niet meer worden gehouden. Bewoners van Diepenheim

De initiatiefnemer is Dinja KonijnenbeltRoelofs (45 jaar, Delden). Zij leerde haar man kennen via een dergelijke site, niet met het doel een partner te vinden, maar gewoon om gezellige activiteiten te ondernemen en organiseren. “En zo leerde ik in de loop der jaren nieuwe mensen kennen, ondernam ik leuke activiteiten en kon ik naar hartenlust allerlei activiteiten organiseren. Voorheen heb ik jarenlang geld ingezameld en ook veel gereisd voor mijn project in Tanzania, de bouw van een doveninstituut voor kinderen. Nu ik getrouwd ben, heb ik minder tijd voor dat soort veelomvattende reizen en fondswervende activiteiten, maar wil ik mij nog altijd inzetten voor kinderen die het moeilijk hebben, die een duwtje in de rug kunnen gebruiken en waarbij onze hulp wenselijk is. Mede daarvoor wil ik mijn eigen wens om te blijven organiseren en ondernemen, combineren met de manier waarop ik veel leuke mensen heb ontmoet en ook mijn man leerde kennen. Vandaar deze site, met leuke activiteiten als wandelen, ruilbijeenkomsten, etentjes, uitgaan, borrels, creatieve en kook-workshops, kanoën, barbecue, etcetera. Wij zijn Christen en willen graag dat de activiteiten, die op Fun2Meet georganiseerd worden, passen bij algemeen geldende waarden en normen die wij, zo ook deze site, willen nastreven”, aldus Dinja Konijnenbelt-Roelofs. De deelnemers kunnen momenteel gratis proef op de som nemen middels een proeflidmaatschap tot en met 31 december 2019. Kijk op www.fun2meet.nl of Facebook: Fun2Meet.

Zomercafé Delden Delden - Stichting Franje houdt zaterdagmiddag 17 augustus in Delden weer het Zomercafé. Het Zomercafé staat garant voor een middag ontspanning en plezier voor de ouderen in onze samenleving. Daar waar vaak familie met vakantie gaat, blijven zij thuis en ontvangen minder bezoek. Franje hoopt middels het Zomercafé wat kleur aan de zomer te geven. Zo ook in Delden in Brasserie In de Hagen aan de Stadshagen 200. Het Zomercafé is geopend van 14.30 uur tot 16.30 uur. Kosten: € 6,- entree inclusief koffie/thee met iets erbij en drankjes en hapjes. Wilt u gehaald / thuisgebracht worden? Dat kost voor een retour binnen de kern € 2,- en buiten de kern € 3,-. Voor vervoer svp aanmelden bij Salut, telefoon 0547 260053 (elke werkdag van 9 tot 11 uur).

Goor - Op zondag 18 augustus is er weer het ZondagMiddagCafé voor senioren uit Hof van Twente. Het is er altijd gezellig en de vrijwilligsters staan weer voor u klaar. U bent van harte welkom. Er kan onder andere worden gebiljart, gesjoeld, gekaart of Rummikub worden gespeeld. Maar bovenal is het gemoedelijk om samen te zijn. Het ZondagMiddagCafé is in het Soosgebouw, Schoolstraat 40 te Goor. Het begint om 14.00 uur en sluit rond 16.30 uur. Markelo - Op woensdag 28 Entree: € 3,- inclusief koffie/thee. augustus vindt tussen 11.00 en Er wordt een kleine vergoeding gevraagd 12.00 uur het inloopspreekuur voor consumpties. Aanmelden is niet nodig. Zet u de volgende keer ook vast op uw ka- plaats van Carintreggeland Wijkverpleging Goor - Voor Carintreggeland lender: zondag 15 september. in Markelo. Bij dit gratis inloopspreekuur Huis De Stoevelaar en De kunt u terecht met al uw vragen over uw Wheehof zijn wij op zoek naar Wilt u meer weten of heeft u andere vragen? gezondheid of over wijkverpleging. vrijwilligers, die een uurtje per week samen Neem dan contact op met Ria Mulder, tele- Het inloopspreekuur wordt gehouden in met een bewoner willen wandelen of fietsen. foon 0547-274784. het kantoor van de wijkverpleging (eerste Veel bewoners vinden het heerlijk om naar verdieping, lift aanwezig) in Gezondheidsbuiten te gaan maar zijn niet in staat om dit centrum het Stroaten, Burgemeester Beaualleen te doen. Wat is er fijner dan samen fortplein 3, Markelo. een frisse neus te halen, lekker te wandelen Op het spreekuur kunt u ook terecht met uw (zelfstandig of in een rolstoel) of er op uit te vragen over specialistische verpleging, pergaan met de duo-fiets (die voorzien is van sonenalarmering of langer zelfstandig thuis Delden - Iedere woensdag van wonen. En u kunt vrijblijvend uw bloedtrapondersteuning). Tijden in overleg. 10.00 tot 12.00 uur is er een koffie- druk, bloedsuiker- en cholesterolgehalte inloop in het Noaberhoes bij v.v. laten meten. Meer weten? Rood Zwart aan de Langestraat 155 Het spreekuur vindt elke laatste woensdag Neem contact op met Jolanda van den Noort, in Delden. coördinator vrijwilligerswerk. Zij vertelt u van de maand van 11.00 tot 12.00 uur plaats. graag over de mogelijkheden. Telefoon 06 De inloop is bedoeld voor alle 60+ inwoners Wilt u gebruik maken van de wijkverpleging 3436 2260 of mail naar j.vandennoort@ van Delden, die op zoek zijn naar gezellig- van Carintreggeland, neem dan contact op, heid en sociale contacten. carintreggeland.nl telefoon 088 367 70 00.

Gratis inloopspreekuur Carintreggeland Wijkverpleging

Vrijwilligers gezocht, die graag wandelen of fietsen

Koffie-inloop in het Noaberhoes

Verzorging Verpleging Verzorging worden verzocht om een afspraak te maken met hun wijkagent Maarten Vollenbroek. Specialistische zorg Verpleging UVV STAD DELDEN: Unie van Vrijwilligers Specialistische zorg Voorz. mevr. M. Westen-Reckman Terminale zorg Terminale zorg Secr. dhr. J. Bekink, tel. 3762833 Verzorging Open Tafel UVV Begeleiding Verpleging Elke dag van 12.30-13.30 uur, mogelijkheid voor zelfstanVerzorging Begeleiding Huishoudelijke ondersteuning dig wonende senioren in Delden om gezamenlijk te eten in Specialistische zorg Casemanagement Dementie Verzorging de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Terminale zorg Verpleging Huishoudelijke ondersteuning Informatie: mevr. M. Jansink, tel. 074-3763980, mevr. R. Verpleging Begeleiding Wissink, tel. 074-3764292. www.beter-thuis-wonen.nl Specialistische zorg Huiskamer voor ouderen UVV Huishoudelijke ondersteuning Specialistische zorg Casemanagement Dementie Terminale zorg Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 u kunnen oude-Casemanagement Dementie Wij zijn ook te vinden op: ren binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en/ Begeleidingzorg Terminale of een spelletje in de Huiskamer voor ouderen. Huishoudelijke ondersteuning Plaats: de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Infor- www.beter-thuis-wonen.nl Casemanagement Dementie www.beter-thuis-wonen.nl matie: mevr. José Kamp, tel. 074-3762047. Begeleiding Wij zijn ook te vinden op: Gymnastiek voor 55+ UVV Gezondheidscentrum 7622 HK Borne Inl. dhr. J. Bekink, tel. 074 376.2833. www.beter-thuis-wonen.nl Huishoudelijke ondersteuning Dansen Internationaal 55+ UVV De Poort van BorneWij zijn ook te vinden op: Tel. 074-7620777 Donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur in de zaal van Wij zijn ook te vinden op: Amicitia, aan de Sportlaan. Casemanagement Dementie Theresiaplein 1A14 info@beter-thuis-wonen.nl Verzorging Informatie: mevr. A. Breukink tel. 3763837. Graag gelezen Boeken bezorgen: Bibliotheekboeken worden bij u thuis Verpleging gebracht. www.beter-thuis-wonen.nl - in de Wieken, de Klokkenkamp (mevr. A. Kuppen, tel. Specialistische zorg 06 557327) - in woonzorgcentrum St. Elisabeth en bij particulieren (mevr. T. Broos, 0629118881) zorgop: Wij Terminale zijn ook te vinden Voorlezen: Samen een verhaal beleven schept een band en vergroot de wereld. De Zonnebloem afd. Delden bereikbaar). - In woonzorgcentrum St. Elisabeth, bij Kinderdagverblij- De Zonnebloem is er voor iedereen met eenBegeleiding fysieke be- EV Fysiotherapie & Fitness ven en particulieren. (mevr. T. Broos, 06 29118881) perking die leuke dingen wil doen en (nieuwe) mensen De Berken 2a, tel (074) 376 25 37, Open: ma t/m vr 08:00Graag gedaan wil ontmoeten. En voor wie dat door ziekte, handicap of 21:00 uur, zaterdag: 09:00-13:00 uur. Averinkstraat 30h Huishoudelijke ondersteuning Voor hulp bij boodschappen, begeleiding naar ziekenhuis ouderdom niet vanzelfsprekend is. Secretariaat P. Dijkstra, (Gezondheidscentrum Delden), ma t/m vr: 08:30-12.15 uur. of arts, kleine klusjes of even gezelschap bij een wandelin- tel. 06-27193180. Wet voorzieningen gehandicapten getje. Wilt u gebruik maken van deze dienst? Neemt u dan Stichting Mortuarium Stad en Ambt Delden. Tel. (Reg. adviesorgaan. vertegenwoordigers gemeente MarCasemanagement Dementie contact op met een van de projectleiders: Nel Ellis, tel. 074 3761041; bgg 06-51170704 kelo: dhr. G.W. Arps, 0547-364141; dhr. P. Hellinga, 3762839, mail: nelkroone@hotmail.com; Aafke Paar, tel. 06 42881328, mail: aebruning@gmail.com. Algemene inlichtingen UVV Mevr. I. Brons, tel. 3763169, b.g.g. 3766870, mevr. I. Roerink (PR), tel. 074-3761772. DE LUISTERLIJN De Luisterlijn biedt echte aandacht aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, culturele of religieuze achtergrond. De medewerkers zijn professioneel getrainde vrijwilligers met levenservaring. De Luisterlijn is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bellen, chatten en mailen is mogelijk via 0900 – 0767 of www.deluisterlijn.nl. Ouderentelefoon Oost Nederland Dag en nacht bereikbaar: 074-2552552 Telefonische Hulpdienst Agrariërs Voor en door agrariërs: 0800-0240021 (gratis) Bereikbaar: di t/m vr 10-15.00; do 19-22.30 uur. Zorgbelang Overijssel, afd. Signalering en Klachten opvang Zorg. Voor informatie over patiëntenrechten, Wmo, klachtwegen zorg en advies, tel. 0900-2437070. www.zorgbelang-overijssel.nl De dienstverlening is gratis.

Bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Begrafenisvereniging “De Laatste Eer” Markelo Uitvaartleiders: mevr. C. Kremer en dhr. H. Kloots. Meldnummer bij overlijden: 0547-361305 (dag en nacht

0547-362337. Diabeteslijn 033-4630566, 24 uur per dag (‘s nachts alleen in geval van nood).

www.beter-thuis-wonen.nl

Rijbewijskeuringen in Markelo

zijn ook kunnen te vinden MarkeloWij - Automobilisten zich viaop: Regelzorg Rijbewijskeuringen op 22 augustus en 13 september in Sporthal de Haverkamp, Stationsstraat 30, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 08823 23 300. Zelf een datum plannen kan via de website www.regelzorg.nl. Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp met uw DigiD op mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg.  U beantwoordt de vragen en stuurt de verklaring naar het CBR. Binnen een week krijgt u dan het Keuringsverslag dat de arts moet invullen per post of via de mail. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen vanaf € 40,-. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief vanaf € 60,-. Bent u gezond, koopt u een digitaal formulier en kunt u snel een afspraak maken bij de keuringsarts, dan is uw nieuwe rijbewijs snel geregeld. Is dit niet het geval, dan kan het maximaal drie of vier maanden duren. Maak op tijd de afspraak.

Gezelligheid in Diepenheim Diepenheim - Zaterdagmiddag 17 augustus houdt Stichting Franje weer een Zomercafé. Het zomercafé staat garant voor een gezellige middag voor de ouderen in onze samenleving. Vaak zijn familieleden in de zomermaanden met vakantie en ontvangen de ouderen minder bezoek. Stichting Franje hoopt op deze manier wat kleur aan de zomer te geven. Locatie zomercafé Diepenheim: Wozoco. Aanvang: 14.30 uur, bijdrage: € 7,50. Voor een gezellige middag vol ontspanning zien we u graag in het zomercafé.

Activiteiten bij Wijkvoorziening ’t Doesgoor

Komende activiteiten Jeu de Boules Bij goed weer wordt er elke woensdag om 10.00 uur een balletje gegooid onder begeleiding van Gerard. Er zijn jeu de boules ballen aanwezig op ’t Doesgoor.

Goor - Wekelijks zijn er diverse activiteiten voor jong en oud bij Wijkvoorziening ’t Kookvrijwilligers gezocht Doesgoor. ‘t Doesgoor is op zoek naar twee kookHof van Twente - Salut Hieronder een overzicht van de activiteiten vrijwilligers voor de donderdag. Lijkt het je leuk om samen te koken, neem dan houdt dit najaar wederom voor de komende week: contact op via petra@wijkvoorzieningeen serie bijeenkomsten doesgoor.nl of 06-25167026. voor mensen met beginnende dementie én Donderdag Wil je nog wat meer info, bel of app 06hun mantelzorger voor inwoners uit Hof 09.00 - 12.00 uur Koffie inloop 25167026. van Twente: ‘De kracht van herinneringen’. 10.00 - 12.00 uur Laptop cursus Tijdens deze serie van acht bijeenkomsten 10.00 - 11.00 uur Wandelgroep* Tai Chi worden positieve herinneringen en erva- 17.00 - 19.00 uur ‘Eet u Smakelijk’** In het najaar beginnen we weer met een ringen met elkaar gedeeld aan de hand van Vrijdag cursus Tai Chi. De cursus zal 4 oktober 09.30 - 10.00 uur Tai Chi - buiten verschillende thema’s. Deelname is gratis. beginnen. Voor die tijd wordt er een gratis Maandag proefles gegeven op 13 of 20 september. Samen herinneringen ophalen aan vroeger: 17.00 - 19.00 uur ‘Eet u Smakelijk’** Zie voor meer info de website www. de geur van gemalen koffie, een jeugdfoto, Dinsdag wijkvoorzieningdoesgoor.nl. de woorden ‘Aap-Noot-Mies’, muziek. Klei- 09.00 - 12.00 uur Koffie inloop ne dingen kunnen veel positieve herinnerin- 10.00 - 11.00 uur Wandelgroep* Schilderclub gen ophalen. Een verademing om te merken 11.30 - 13.00 uur Lunch € 2,Aanmelden bij Petra Vanaf 2 september begint de schilderclub dat je over bepaalde dingen uit je verleden weer met hun wekelijkse schildermiddag. 17.00 - 19.00 uur ‘Eet u Smakelijk’** nog heel wat weet en dit kunt delen! Woensdag Elke maandag van 12.30 tot 15.30 uur wordt er gezellig geschilderd in de serre Na twee series van fijne bijeenkomsten start 09.00 - 12.00 uur Koffie inloop in september 2019 de nieuwe serie bijeen- 10.00 - 11.00 uur Jeu de boules (alle leeftijden) op ’t Doesgoor. Kom vrijblijvend een keer langs om te komsten. Tijdens deze bijeenkomsten wor- 17.00 - 19.00 uur ‘Eet u Smakelijk’** kijken of dit iets voor u is. den positieve ervaringen met elkaar gedeeld. * Kosten koffie/thee € 1,Er zijn twee gecertificeerde begeleiders ** Kosten € 5,plus twee ervaren vrijwilligers aanwezig. De sessies duren twee uur. Het eerste uur is gezamenlijk. Het tweede uur zal de groep Youz, wat staat voor ‘you and us’. gesplitst worden: de mensen met dementie Gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) voor het kind. gaan verder met het thema van die dag. Bij de groep mantelzorgers worden -onder be- Snel kwalitatieve zorg geleiding van een professional - informatie Youz streeft ernaar om zonder wachtlijst te werken. en ervaringen uitgewisseld en ervaringsoefe- B.v. voor Infant Mental Health: een maximale wachttijd van 2 tot 3 weken. ningen gedaan. Er is plek voor maximaal zeven koppels Kijk voor alle mogelijkheden op www.youz.nl. bestaande uit de persoon met beginnende landelijke dementie en zijn/haar mantelzorger (bijvoorSpoorstraat 18-20 | 7471 BW Goor organisatie beeld man/vrouw, ouder/kind, broer/zus). 2 vestigingen in 088 358 89 30 | 088 358 45 11 Twente: De bijeenkomsten vinden plaats in de prachGoor en Ensched e. tige locatie Museum Eungs Schöppe te goor@youz.nl Markelo en zijn gepland op dinsdag 10 en 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november en 3 en 17 december 2019 van 10.00 tot 12.00 uur. •

Bewegen en dans voor chronische pijn

Aanmelden kan al. Wilt u eerst meer informatie? Bel Evelien van Salut 0547-260053, app SAS 06-20894999 of mail info@ salut-welzijn.nl.

Gezellige middag met Franje

Delden - Heb jij last van chronische pijn of chronische klachten? Wil je graag meedoen met een leuke groepsles en heb je moeite om iets te vinden wat bij jou past? Op 9 september begint MOVEJOY met lessen op muziek voor mensen met chronische (pijn)klachten. Op milde wijze kan je bewegen, terwijl er steeds rekening gehouden wordt met jouw toestand. Voor mensen met fibromyalgie, artrose, reuma maar ook bijvoorbeeld als je diabetes of longklachten hebt.

Hof van Twente - Afgelopen zondagmiddag vond het reisje naar de Holterberg plaats. In een luxe touringcar werden de deelnemers en vrijwilligers naar het museum Diorama gebracht, waar een rondleiding volgde. VeDe opzet van de les is een leuk en len kennen het museum en toch blijft het gezellig uurtje met muziek uit de verbazen en verwonderen. jaren ’40 tot nu, waarbij er gedanst Om even na te praten over alles wat er te zien wordt, maar je mag ook gaan zitten. viel, werd een bezoek aan het ‘Los Hoes’ geDe bedoeling is dat je blij, warm en bracht. Hier was het genieten van koffie met soepel weer naar huis vertrekt na een heerlijk stuk gebak. deze fijne les. MOVEJOY maakt er Een prachtige rondrit over de Holterberg een feestje van, elke week weer. Dit volgde. Het was één en al genieten van de alles onder leiding van een ervaren natuur en elkaars gezelschap. Al met al weer fysiotherapeut. een zeer geslaagde middag met lof voor de organisatie en de vrijwilligers, die dit moDe lessen worden gehouden op maangelijk maken. En de deelnemers? Zij kijken dagen in Stadscentrum ’t Parochiehuis al weer uit naar het volgende reisje, het te Delden. bloemencorso in Lichtenvoorde. Ben je nieuwgierig geworden en wil je meer informatie? Kijk dan op movejoy.nl of bel met Ja, Franje geeft kleur aan het leven. Patricia van Amerom :06-28973163. E-mail: info@movejoy.nl


Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 11

Half miljoen downloads van routes via routeapp en website

Meer dan twintig intieme liveoptredens tijdens Garden Songs 2019

Ontdek het landschap

Diepenheim - Uit verschillende tuinen in en rondom Diepenheim en bij Herberg de Pol klinkt zondag 18 augustus de hele dag livemuziek. Plaatselijke en regionale artiesten, solisten en bands, spelen eigen nummers of covers in de openlucht tijdens Garden Songs 2019. Na twee succesvolle edities is er voor dit jaar weer een veelbelovend programma samengesteld.

Om wandelaars en fietsers te inspireren om er vaker op uit te gaan en meer te ontdekken in het landschap heeft Landschap Overijssel de routeapp ‘wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Met hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers zijn meer dan 100 mooie, leuke en/of (natuur)historisch interessante routes ontwikkeld en in de app gezet. Meer dan half miljoen routes gedownload Sinds de introductie van het routesysteem eind 2015 zijn onze routes maar liefst 515.274 keer gedownload. Het half miljoen is gepasseerd. En het aantal downloads per maand stijgt nog steeds; van zo’n 5.000 in 2016 naar bijna 17.500 per maand in 2019.

Beheer en behoud, dieren en planten Steeds meer wandelaars en fietsers gebruiken de routes om zich te laten informeren over onder andere het beheer en behoud van het landschap, cultuurhistorische en andere ‘leestekens’ in onze omgeving en het herkennen van dieren en planten in de buurt. Toproutes Toproutes zijn de bezinningsroute ‘Hilligenpad’ (12.000 downloads) en de ‘Umfassungsweg’ over landgoed Twickel (7.000 downloads). De best scorende gezinsroute is ‘Ommen Lemelerberg - highlights’ met bijna 5.000 downloads. Nieuwsgierig? Zoek op ‘wandelen in Overijssel’ in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play (voor smartphone of tablet met Android) en download de gratis routeapp. Liever op de fiets? Download dan de app ‘fietsen in Overijssel’. De routes staan ook op de website: www. landschapoverijssel.nl/routes.

Zoek een lekker plekje uit; zitten op een bankje of liggend in het gras, geniet je van de intieme concertjes. De muzikanten die overdag, tussen 12.00 en 18.00 uur, voor je optreden zijn: Arjan Knoop, Hans van der Werf, Mat Broekhuizen, Herman Erbé, Etan Huijs, Blue Jays, D.D. Murphy, Ellis, Mummy’s a Tree, Arkae, MoNoMaN, Marcel Dekker, Van Piekeren, Sanne Klein Horsman, In ‘t Hof, Ondiep, Potman Jr., Vivre, Marlijne Jans, Slagwerkgroep Harmonie en Tip Jar. Bij Herberg de Pol sluiten we ’s avonds, van 18.00 tot 21.00 uur, Garden Songs gezamenlijk af met prachtige optredens van Rêver en haar band en de band No King. Meer dan twintig artiesten brengen allen een eigen geluid naar Diepenheim. Soms met een hele band, soms met alleen ondersteuning van een gitaar of accordeon. Van swingende blues tot friszoete popmuziek en van tedere luisterliedjes tot noise rock-achtige klanken, en soms hoor je zelfs een vleugje Latin. Verwacht eigen nummers, maar ook covers: van The Beatles en The Eagles tot Ed Sheeran en The Common Linnets. Kom het zelf ervaren. De muzikanten treden deze dag meerdere malen op. Bij Herberg de Pol is de gratis folder met het programma, het speelschema en de plattegrond verkrijgbaar, de tuinen zijn herkenbaar aan de gekleurde vlaggen. Alle optredens van dit muziekfestijn zijn gratis te bezoeken.

Waarschuwing mtb-ers spoorwegovergang Markelo - Volgens vrijwilligers van de MTB-route Markelo nemen een aantal mountainbikers erg veel risico bij de onbewaakte spoorwegovergangen ter hoogte van de Kooidijk en Stokkumervlierweg in Markelo. “We krijgen af en toe meldingen van ‘near misses’, mountainbikers die op de route de trein te laat zien en een bijnaongeluk krijgen”, valt te lezen op de Facebookpagina van de route. Dit terwijl de overwegen met borden worden aangekondigd. Het blijkt dat het vele blad aan de boom en de lage zon in de avond in de zomer toch voor problemen zorgt, zeker omdat een aanstormende trein nauwelijks hoorbaar is. Mountainbikers wordt aangeraden om af te remmen voor de spoorwegovergangen en zich niet al te druk te maken of dit afremmen gevolgen heeft voor een snelle tijd op de route. De vrijwilligers van de MTB-route Markelo proberen de route zo goed mogelijk te onderhouden en zorgen er onder meer voor dat er op tijd wordt gesnoeid. Ook proberen ze de route constant te verbeteren. Bij de spoorwegovergangen kunnen ze niet veel doen en zijn ze afhankelijk van Prorail en de gemeente Hof van Twente. De laatste twee zijn al in overleg met elkaar met als doel geen onbewaakte spoorwegovergangen meer te hebben. Hierover is eind mei ook een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis geweest. Beide overwegovergangen is Prorail voornemens te gaan sluiten, waarbij er te hoogte van de Kooidijk een fiets- en voetgangerstunnel lijkt te gaan komen. Mogelijke sluiting van de spoorwegovergang ter hoogte van de Stokkumervlierweg heeft tot gevolg dat de MTB-route Markelo misschien zou moeten worden aangepast. Tekst en foto: maarkelsnieuws.nl


Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 14

Open Dag v.v. Rood Zwart onder brandweerbegeleiding

Gezamenlijke open dag sportverenigingen Delden Delden - Op zaterdag 24 augustus houden diverse Deldense sportverenigingen een gezamenlijke Open Dag, waarbij jong en oud tussen 10.00 en 13.00 uur de mogelijkheid krijgt zich te oriënteren op een eerste of andere sport.

Delden - Diverse Deldense sportverenigingen houden op zaterdag 24 augustus een gezamenlijke Open Dag, waarbij jong en oud tussen 10 en 13 uur de mogelijkheid krijgt zich te oriënteren op een eerste of andere sport. Uiteraard doet vv Rood Zwart ook weer mee. Zij heeft ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma samengesteld, waarbij je deze ochtend al voetballend kennis kunt maken met o.a. de accommodatie, leiders en trainers. Er staan verschillende, supertoffe activiteiten op de planning: 10.00 Start voetbaltoernooi voor de JO8 t/m JO11 en een circuit-training 10.30 Start inloop welpentraining 10.45 Beschilderen autowrak in de ludieke kleuren Rood Zwart 12.00 Wedstrijd tussen alle jeugdspelers en Rood Zwart 1 12.15 Autoschieten, maar niet zomaar! Deze auto zal meters hoog hangen, eens kijken wie hem dan nog kan raken

Handbalvereniging DHV Houd jij van snelheid, actie, teamsport en vooral veel plezier? Dan is handballen een leuke sport. De handbalvereniging is volop in beweging en organiseert naast handbal nog vele andere leuke dingen voor mini’s jeugd en senioren. Een vereniging waar iedereen zich direct welkom voelt Kijk voor meer informatie: www.dhvdelden.nl.

De Open Dag is een samenwerking, die al enige jaren op het enthousiasme van sporters (in spé) kan rekenen. Een rondgang langs verschillende sportaccommodaties leert immers al snel welke sport past en welke sport misschien minder interessant is. En dat kan verrassende inzichten opleveren. Judith: “Met onze jongste hebben we een jaar geleden een rondje langs de velden gemaakt, toen bleek eigenlijk al dat volleybal het beste zou passen. Toch is zij - net als vriendinnetjes - eerst gaan voetballen, maar dat bleek een vergissing. Zij staat nu wekelijks met veel plezier te volleyballen.” De Open Dag is er niet alleen voor nieuwe sporters, ook voor degenen die aan één sport niet genoeg hebben of eens wat anders willen, kunnen hun voordeel doen met het gezamenlijke initiatief van de verenigingen. Kijken, meespelen en sportgerelateerde fun, iedere vereniging kiest een eigen manier om de bezoekers te enthousiasmeren. Naast de verenigingen neemt ook Zwembad de Mors deel aan de Open Dag. Op het bad is onder andere te zien hoe er gezorgd wordt voor een schone zwembeleving. Voor Voetbalvereniging Rood Zwart is de locatie Sportpark de Scheetheuvel. De overige verenigingen zijn gevestigd op Sportpark de Mors: Voetbalvereniging SV Delden, korfbalvereniging DKV Zwart Wit en handbalvereniging DHV en als gast volleybalvereniging Devoc. Op 24 augustus is iedereen tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom. Volleybalvereniging Devoc is als gast op het terrein van de korfbalvereniging DKV. Normaliter speelt de volleybalvereniging in Sporthal de Reiger. Gezamenlijk optrekken spreekt Devoc aan en ze wil dan ook niet ontbreken op deze bijzondere dag. Nadere info over de verenigingen: Volleybalvereniging Devoc wil aantrekkelijk volleybal aanbieden. Dat wil ze doen door het bevorderen van competitief en recreatief volleybal. Sporttalenten worden structureel ondersteund. Vrijwilligers worden ondersteund bij hun vrijwilligerswerk. Devoc is ook een gezellige vereniging, waar de leden zich thuis voelen. Zij biedt plezier door prestatie en prestatie door plezier aan voor jong en oud. Kijk voor meer informatie: www.devoc.nl.

Voetbalvereniging SV Delden is een van de twee voetbalverenigingen in Stad Delden. Plezier staat bij SV Delden hoog in het blauwgele vaandel. Naast de lichamelijke inspanning is de geestelijke ontspanning minstens zo belangrijk. Prestatie- en recreatie-voetbal gaan op sportpark De Mors als vanzelf hand in hand. Het motto van SV Delden “We moeten het met elkaar doen” is inmiddels legendarisch geworden. Kijk voor meer informatie: www.svdelden.nl. De Deldense Korfbalvereniging (DKV) Zwart-Wit telt zo’n 200 leden en heeft een groeiende en bloeiende jeugdafdeling. Wist je dat korfbal de enige gemengde sport is? Er spelen zowel jongens als meisjes in een team. Zwart-Wit is meer dan alleen korfbal. Samen met enthousiaste jeugdtrainers en -coaches wordt er voor goede, sportieve en afwisselende trainingen gezorgd. Naast de trainingen en wedstrijden worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zo vindt regelmatig de Kangoeroe Klup plaats, een soort spelletjescircuit speciaal ontwikkeld voor 4 tot 6-jarigen. Zwart-Wit geeft kleur. Kijk voor meer informatie: www.dkvzwartwit.nl.

De gehele ochtend wordt ondersteund door Brandweer Delden. Zij geven onder andere een spectaculaire brandweershow, er wordt een reddingsactie uitgevoerd en ook zorgen zij voor een echt brandweerspringkussen. v.v. Rood Zwart zorgt voor wat ranja, ijsjes en een verrassing voor de kleintjes. Voor de ouders staat vanzelfsprekend de koffie klaar. Kom jij ook lekker een balletje trappen in je favoriete sportkleding of wil je meer weten en eens kijkje nemen bij de brandweer? Bij Rood Zwart is het deze ochtend allemaal mogelijk. Neem je vriendjes en vriendinnetjes en/of broertjes en zusjes ook mee. Ouders en andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook meer dan welkom op ons mooie Sportpark de Scheetheuvel en in het Noaberhoes aan de langestraat in Delden.

Voetbalvereniging Rood Zwart heeft ten doel: het beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn verschijningsvormen. Tevens tracht het invulling te geven aan de sociaal-maatschappelijke functie, die een voetbalvereniging in haar ogen heeft. Met deze algemene doelstelling geeft ze aan meer te willen zijn dan alleen maar een voetballende sportvereniging. Op sportief gebied wil Rood Zwart een echt voetbal-amateurbolwerk zijn, onder het motto “Met elkaar en voor elkaar”. Inzet, vakmanschap, prestatie, spelplezier en sportief gedrag gaan daarbij samen in een goede sfeer en harmonie. Kijk voor meer informatie:www.roodzwart.nl.

Het wordt gegarandeerd superleuk, sportief en gezellig, de steekwoorden waar Rood Zwart als gehele vereniging garant voor staat. Dus kom ook voetballen bij Rood Zwart; daar worden de toekomstige talenten geboren. Voor alle info, zie ook: www.roodzwart.nl.

Uitslag Reggevliegers Goor

Zwembad de Mors, de charme van buiten en de luxe van warmte. Verkoeling, vermaak en trainingsmogelijkheden vind je in Delden aan De Mors. Zwembad de Mors biedt er vier verwarmde baden (23 tot 25 graden), spuit-, spring- en speelobjecten te over, een luxe paviljoen en alles wat nog meer nodig is om uw bezoek tot een succes te maken. De accommodatie is volledig ingebed in een lommerrijke entourage, maar ook figuurlijk is de Mors groen. Bij de warmte-opwekking en het water- en energiegebruik wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Kijk voor meer informatie: www.zwembaddemors.nl en info@sbrdelden.nl.

De uitslag van Dizy-le-Gros op 10-08. Los: 07.30 uur. Deelnemers: 6. Duiven: 33. Weer: ZW 5. Pl. Naam Tijd Snelheid 1 A.G.M. Pots 10.33.33 1878,434 2 J. Scholte in ‘t Hoff 10.34.59 1832,743 3 H. v/d Einde 10.38.24 1824,200 4 A. Scherphof 10.39.25 1780,790 5 A. Sikkelbein 10.55.58 1666,950 6 A. Sikkelbein 10.56.09 1665,467 7 A. Sikkelbein 11.02.38 1614,685 8 H. v/d Einde 11.06.28 1587,678 9 H. v/d Einde 11.06.50 1584,993 10 A.G.M. Pots 11.10.20 1564,840

Hardloopevenement Lus van Beckum wegens groot succes geprolongeerd Beckum - De Lus van Beckum was vorig jaar een eclatant succes. De befaamde trimloop in Beckum uit de eindjaren 70 en beginjaren 80 kende in 2018 een geslaagde herstart. Een aantal enthousiastelingen organiseerden weer een Lus van Beckum in een nieuw jasje, waarbij ook ruim aandacht werd besteed aan het randgebeuren. Bij het centrale punt het Proggiehoes was niet alleen de start en finish van dit hardloopevenement. Er was ook een drank- en snacktent, muziek en vermaak voor kinderen. Zo’n 200 deelnemers namen deel aan het evenement over 5, 10 of 15 kilometer en een kidsrun voor kinderen tot 12 jaar. Deze formule wordt ook dit jaar gehanteerd. Op zaterdag 14 september zal de Lus van Beckum plaatsvinden. Achter de schermen is men al volop bezig om er dit jaar een nóg groter succes van te maken dan vorig jaar. Er zal onder andere een bedrijvenloop bij komen met een afstand van 5 kilometer en de tijdregistratie is verbeterd. Compleet programma Kidsrun over twee afstanden: 750 meter is voor kinderen tot en met 7 jaar, 1,5 kilometer is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Deelname aan de kidsrun is gratis. Lus van Beckum run, afstanden 5, 10 en 15 kilometer: aanvang 17.00 uur: 15 km - aanvang 17.10 uur: 10 km - aanvang 17.20 uur: 5 km. De start is bij het Proggiehoes aan de Beckumerschoolweg 38. Omkleden voor de Lus van Beckum kan in de kleedkamers van TVO. Nieuw dit jaar: de Bedrijvenrun. U kunt als bedrijf met minimaal drie en maximaal vijf lopers deelnemen aan de Lus van Beckum. Voor alle informatie over - en inschrijving voor de Lus van Beckum: ga snel naar www. lusvanbeckum.nl. Inschrijving sluit op 1 september.

Zondag weer naar De Grolsch Veste Enschede - De eerste uitwedstrijd van het seizoen heeft voor FC Twente afgelopen zaterdag drie punten opgeleverd. Op bezoek bij FC Groningen won het elftal van trainer Gonzalo Garcia met 1-3. In een bewogen eerste helft misten beide teams een strafschop, terwijl bij FC Groningen vlak voor rust zowel Ramon Lundqvist als Mike te Wierik een rode kaart ontving. In de tweede helft vonden Keito Nakamura, Aitor en Haris Vuckic het net voor de Tukkers en schoot Ritsu Doan raak voor de thuisploeg. Zondag speelt FC Twente de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen RKC Waalwijk in De Grolsch Veste. Er zijn inmiddels meer dan 24.500 kaarten verkocht. Kaarten voor de wedstrijd zijn beschikbaar vanaf € 20,- en te verkrijgen via kaartverkoop.fctwente.nl en bij de receptie van De Grolsche Veste (welke op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur geopend is).

FC Twente Old Stars Walking Football op de Scheetheuvel

Rudi Schaap eerste op natourvlucht Heusden-Zolder

24 augustus om 14.00 tijdens de Open Activiteiten dag

Willy van der Kuijlen (links) overhandigde de prijs aan Twente. © FC Twente

Delden - Laat de oude tijden herleven en doe mee aan de snelst groeiende sport van Europa: Walking Football. Dat kan al direct na de vakantieperiode op 24 augustus tijdens de Open Activiteiten dag bij vv Rood Zwart. Aanvang is om 14.00 uur. Speciale gasten deze middag zijn de FC Twente Old Stars Walking Football. Zij wonnen onlangs de Europese beker met Walking Football. De eerste Europese beker in de historie van FC Twente. Zij versloegen onder meer Schalke 04, Bayer 04 Leverkusen, PSV, Vitesse, VfL Wolfsburg, NEC, en Werder Bremen. De Old Stars uit Enschede wonnen daarmee de Euro Walking Football League, een nieuwe competitie die is opgezet om het walking football te promoten. Jan Prophitius van FC Twente kreeg de prijs overhandigd door PSV-icoon Willy van der Kuijlen. Zaterdag 24 augustus geven deze Old

De uitslag van N32 Tilburg op 10-08. Los: 07.30 uur. Deelnemers: 14. Duiven: 279. Weer: ZW5. Pl. Naam Tijd Snelheid 1 A. Maat 08.40.21 1859,839 2 A. Maat 08.40.26 1857,639 3 Buning-Jager 08.40.54 1856,630 4 R. Scherphof 08.42.52 1816,477 5 R. Scherphof 08.43.08 1809,854 6 A. Scherphof 08.39.09 1801,161 7 A. Maat 08.42.59 1792,734 PV De Snelle Wieken 8 Buning-Jager 08.43.45 1784,882 9 H. Leloux 08.45.28 1750,497 Markelo - Een tweejarige duivin van Rudi 10 A.G.M. Pots 08.45.47 1747,925 Schaap (Postduivenvereniging De Snelle Wieken, Markelo) heeft afgelopen zaterdag de natourvlucht vanuit Heusden-Zolder gewonnen. Het was de dag ervoor nog even spannend of de duiven wel losgelaten zouden gaan worden, dit met het oog op de hevige wind die er op de vluchtdag verwacht werd. De lossingscommissie besloot Delden - Dinsdag 3 september om dat lossing in de vroege ochtenduren het 14.00 uur begint de kaartclub van meest verantwoord was en dat bleek ook voetbalvereniging Rood Zwart met het geval. De duiven kregen om 7.30 uur de kaartmiddagen. In overleg met de vrijheid om de afstand van gemiddeld de KBO wordt er op de dinsdag150 kilometer hemelsbreed te overbruggen en de winnende duivin meldde zich al om middagen gekaart, als de KBO niet kaart. Er 08.44.07 bij Rudi. Snelheid: 2066,067 meter wordt begonnen met kruisjassen en jokeren. per minuut, oftewel bijna 124 kilometer per Als er mensen zijn die een andere kaartsoort uur. De snelste duif daarna behoort toe aan willen spelen, staat men daar in principe voor voorzitter Gerrit-Jan Bekkernens, met een open, mits er een voldoende grote groep is. aankomst om 08.47.43 uur. Daarna duurde Aanmelden kan bij: Louis Bouwmeester, het een kleine minuut voordat nummer 3 en Tijenesch 13, 7491 GS Delden, tel. 0744 ook bij de voorzitter op het hok landden. 3762614. Ook de duiven van Harry Manrho en Jan Lidmaatschap van de voetbalvereniging is Schuiterd wisten de weg naar huis op deze geen vereiste. Het inleggeld per middag is vlucht bijzonder snel te vinden. Aankomend € 4,- per keer. Hiervoor krijgt u, naast de weekend staat een nieuwe natourvlucht op gelegenheid om te kaarten, koffie, een conhet programma, dan vanuit Tienden (circa sumptie en borrelhapjes. Daarnaast hoopt de organisatie nog voldoende over te houden 190 kilometer tot Markelo). om prijzen voor de dagwinnars te kunnen kopen. De kaartclub wordt bij haar activiteiDe uitslag Heusden-Zolder: 1. Rudi Schaap, 2-4. Gerrit-Jan Bekkernens, ten ondersteunt door Salut. 5. Jan Schuiterd, 6. Harry Manrho, De organisatie ziet u graag op dinsdag 3 sep7. Gerrit-Jan Bekkernens, 8. Harry Manrho, tember om 14.00 uur en dan verder steeds om de veertien dagen. 9-10 Gerrit-Jan Bekkernens.

Stars een demo training. Daarna is er alle gelegenheid om met deze oude knarren uit Enschede een balletje te trappen tijdens een onderling toernooitje. Er wordt gespeeld op een kwart veld, er wordt niet gerend, er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bewegen, aan je conditie werken en sociale contacten onderhouden. Dat is met het groeien der jaren van steeds meer belang, Walking Football is een uitgelezen kans om dit mogelijk maken. Opgave mag, maar hoeft niet per sé. Gewoon langskomen is ook goed. Neem gerust iemand mee en als je direct mee wilt doen: vergeet je sporttenue en sport/voetbalschoenen niet. Er zijn uiteraard kleedkamers en douches beschikbaar. Sluit je aan bij je voetbalkameraden en geniet met hen van de eerste, tweede en….derde helft! Opgave/info bij: Jeroen Vos, tel. 06 30420200; e-mail: fhjvos@kpnmail.nl of bij Han Blanke, tel. 06 51158866; e-mail: hanblanke59@gmail.com

Kaartmiddagen V.V. Rood Zwart 2019-2020

VOORDELIG VAN UW WESPEN AF?

Asbestinventarisatie: Woningbouw – Vastgoedbeheerders Makelaars – Agrarische sector – Klein en groot industrie – Particulier – Gemeente en overheid Verzekeraars – Schepen industrie

Bezoekadres: Flierveldsweg 26 7554SP Hengelo info@veltkampmilieu.nl www.veltkampmilieu.nl 074-3491749

Bezoekadres: Flierveldsweg 26 7554SP Hengelo info@veltkampmilieu.nl www.veltkampmilieu.nl 074-3491749

Dienstverlening: Mobiele kraan 8 ton Knikmops 180 Veegmachine Adler Compactractor 50 PK

Directeur: André Veltkamp andre@veltkampmilieu.nl 06-51269717 24-7 service

Asbestinventarisatie: Woningbouw – Vastgoedbeheerders Makelaars – Agrarische sector – Klein en groot – industrie – Particulier – Gemeente en overheid – Verzekeraars – Schepenindustrie Dienstverlening: Mobiele kraan 8 ton Knikmops 180 Veegmachine Adler Compactractor 50 PK

Directeur: André Veltkamp andre@veltkampmilieu.nl 06-51269717 24-7 service

BENTELO | 06 - 29321177 | JANDELIL.NL


Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 15


Hofweekblad

Woensdag 14 augustus 2019, pag. 16

T E L E F O O N Aannemers

Boomverzorging

Hoveniers

Kunststof kozijnen

“Service op z’n Twents!”

KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

• Bestaand gazon vervangen voor nieuwe graszoden € 12,- per M2 • Gazon verticuteren doorzaaien en bemesten € 3,50 per M2 • Tuinonderhoud 1 hovenier 1 dag all-in € 580,-

0547 38 97 58

www.hoveniersbedrijfdeeterink.nl

Telefoon ABC

Een paradijs voor elke paardenliefhebber.

FA U N A B E H E E R S I N G

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 3841080 Telefoon 074

Lijstenmakerij Quirijns

o.a. wespen/mieren/vliegen/ratten/muizen etc

Schildersbedrijven

Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl Kleuren: info@ottenschotfaunabeheersing.nl PANTONE gecertifi ceerd354C door KAD

Onderhoud

Voor al uw inlijstingenO

Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden Telefoon 0547 276284

www.lijstenmakerijquirijns.nl www.ppwinkel.nl

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Bedrijfsadministratie & Belastingzaken Gespecialiseerd in bitumineuze daken. Tevens onderhoud van daken voor bedrijven en particulier. 'all Seasons Proof Roof'

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

PANTONE Cool Gray 10C

UVV De medewerkers van de Unie van Vrijwilligers Delden staan voor u klaar met verschillende projecten, waaronder: Open Tafel, Graag Gedaan, Boekbezorging, Huiskamer voor ouderen, Gymnastiek Dansgroep Internationaal 55+, Gymnastiek.

Info:

Mevr. I. Brons Mevr. I. Roerink

tel. tel.

3763169 3761772

Makelaardij

Telefoon ABC

Telefoon ABC

FA U N A B E H E E R S I N G

PANTONE 354C

Dakbedekking

www.diependaaladvies.nl

OTTENSCHOT

PANTONE Cool Gray 10C

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

drs. Helga van der Plas (Fiscaal Adviseur) Tel. 0548-521549

Ruitersport

OTTENSCHOT

Molenkamp Kunststof bouwelementen

Lijstenmakerij

Telefoon ABC

Accountancy/belastingen juridische zaken

Ongediertebestrijding

Kleuren:

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

A B C

• www.bpdakbedekking.nl • info@bpdakbedekking.nl

• 06-22124872 • Goor

Vca

gecertificeerd

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Onderhoud ∙ RAMEN WASSEN INCL. KOZIJNEN ∙ DAKGOOTREINIGING/-REPARATIES ∙ DAKBEDEKKING Sloetsweg 305 | 7556 HR Hengelo | 074-8507893/06-48462988

Schoorsteenvegen Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Stucadoor De Jong Stucwerk Goor Telefoon 06-10493464

Pedicure

Elkink afbouw Markelo

Pedicure

Simone ter Kulve – Westerop

0642099090

Telefoon

SALON AAN HUIS

Dierenkliniek

Diabetische en Reumatische voet

Telefoon ABC

’t Bloemendaal 4 te Delden Telefoon 074-3766840 Mobiel 06-41626469

9

Specialist in tuinaanleg en onderhoud

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Reisbureau

Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Huish. art. Speelgoed Telefoon ABC

speelgoed & huishoudelijke artikelen Langestraat 110, Delden Telefoon 074

3761217

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Rioolontstopping

Accountants en Belastingadviseurs

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Telefoon ABC

Tablet Accessoires

Hondentrimsalon

Molenstraat 24 - Delden - 0900-123 2378 Molenstraat 24 - Delden - 074 201 3490

Afvoer verstopt?

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Tuinonderhoud

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 17 info@morsink.nl | www.morsink.nl

95

Tel: 074 - 8200334 Tel: 0546 - 490305

www.nonstop-riool.nl

Installatiebedrijf

Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Schipbeek 17, Postbus 20 7491 MB Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl

Van Heeckerenweg 10, Goor Christiaan Bannink Tel: 06-28915923 csabannink@hotmail.com

Verhuur

Telefoon ABC

Lid van

Dierenambulance

TUIN SNOEIEN | BOOMVERZORGING HOUT VERSNIPPEREN | STOBBEN WEGFREZEN VOORDELIG TARIEF!

prismamakelaars.nl DELDEN HENGELO ENSCHEDE BORNE

30704810

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

•Rolsteigers •Klimaatbeheersing

Wilmink Handel en Verhuur Bentelo-0646529607

•Toiletten www.wilminkverhuur.nl

Klompenwinkel Diversen

•Aanhangwagens

‘KBTWENTE WEET WAAR HET OM DRAAIT!’

Rijschool

Postbus 7, 7490 AA Delden info@kbtwente.nl • kbtwente.nl • 085-7730087

Telefoon ABC

Info en inschrijven voor seizoen 2019-2020 vanaf heden via: pietergrimbergen@gmail.com

.o.e ETNEWT NAV FOH ni NESSELONAIP

PIANOLESSEN in HOF VAN TWENTE e.o.

Auto voordeelpakket

36 rijlessen á 60 minuten! Auto voordeelpakket

Passie voor Muziek

Lessen worden gegeven door Pieter Grimbergen Gediplomeerd Conservatorium van Amsterdam

Meer dan 35 jaar ervaring als concertpianist en als docent!

Pieter Grimbergen heeft als streven om muziek in de regio te brengen op plekken waar mensen dit kunnen gebruiken.

aan u! Aan Reper toirekeuze , op school. huis, op locatie

bles zoals Ook voor ensem tten etc. duo’s, trio’s, kwarte

s l a oz s e l b m e s ne roov koO . c t e n e t t e t ra w k ,s’oirt ,s’oud n a A ! u n a a ez u ekeriot repeR . l o o h cs p o , e i t a c o l p o , s i uh

negrebmirG reteiP rood nevegeg nedrow nesseL madretsmA nav muirotav resnoC dreemolpideG

negnerb et oiger ed ni keizum mo neverts sla t feeh negrebmirG reteiP .nekiurbeg nennuk tid nesnem raaw nekkelp po

Naai-atelier

en, en voor Voor alle leeftijd ueel, duo, alle nivo’s. Individ groep, e zelf samengesteld men. flexibele lesvor

roov ne ,nedjit feel ella rooV , o u d , l e e u di v i d nI .s’ovin ella ,peorg edletse g n e m a s f l ez .nemrovsel ele bixefl

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

!tnecod sla ne tsinaipt recnoc sla gnirav re raaj 53 nad reeM

Handwerken

keizuM roov eissaP

PIANOLESSEN inAuto Hof van Twente voordeelpakket 36 rijlessen á 60 minuten! Pieter Grimbergen 36 rijlessen á 60 minuten! Passie voor Muziek pietergrimbergen@gmail.com

Zonwering

06-22 33 66 34 | 06-18 99 99 18

Muzieklessen

Kringloop

: aiv nedeh fanav 0202-9102 neozies roov nevjirhcsni ne ofnI moc.liamg@negrebmirgreteip

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Audiovisuele techniek

•Tuinmachines

•Gereedschappen

www.harmhoek.nl info@harmhoek.nl

Rijwielen Auto voordeelpakket

36 rijlessen á 60 minuten!

Geerdink fietsen

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel. Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Motor 074 voordeelpakket Telefoon www.geerdinkfietsen.nl 25 duo-rijlessen á

2913429 60 minuten!

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Motor voordeelpakketMotor voordeelpakket

25 duo-rijlessen á 60 minuten! 25 duo-rijlessen á 60 minuten! Motor voordeelpakket

25 duo-rijlessen á 60 minuten!

Profile for Regionale Uitgeversgroep

Hofweekblad week 33-19  

Hofweekblad week 33-19  

Advertisement