Page 1

17 april 2019 • 79e jaargang • Nr. 43 • www.hofweekblad.nl

Voorinschrijving Hemelvaart Fiets4daagse Delden in volle gang!

4

eek Deze w .. bij ....

Peuters en ouders van Kind Centrum ‘t Hummelheukske vieren 45 jarig jubileum

18

Wegdammer Rib, kilo € 11,90

Superlekker! Haas op stok

Nieuwe oogst krieltjes kilo 2,49

Gemarineerde varkenshaas omwikkeld met mager rookspek

Kortestraat 21 Delden T 2503390

De bloeiende Hof van Twente kleurt de lente!

GERANIUMS p/st € 1,10 SCAEVOLA'S p/st € 1,10

***

100 gram € 1,99 ***

Delden - In de afgelopen weken zijn de leden van SV Delden, Devoc, D.K.V. Zwart-Wit en DHV uitgebreid geïnformeerd over de komst van Sportpark de Mors en de gevolgen die de participatie van hun club heeft. Op basis van die informatie ging op 15 april binnen alle verenigingen de kogel door de kerk. De leden van de verenigingen hebben massaal voor gestemd tijdens gelijktijdig gehouden Bijzondere Algemene Leden Vergaderingen: Sportpark de Mors moet er komen. Het is nu aan de politiek om in de lijn van eerdere besluitvorming het licht definitief op groen te zetten. Tijdens de algemene informatieavond op 3 april was de teneur in de zaal al een uitermate positieve. Dit werd nog eens bevestigd bij de daaropvolgende informatie- en inloopavonden bij de diverse verenigingen. De verwachtingen voor de algemene ledenvergaderingen die door de clubs parallel werden belegd waren dus al positief, de resultaten waren zo mogelijk nog hoopgevender. Zo was de opkomst van de stemgerechtigden bij DEVOC bijna voltallig en verleenden deze leden unaniem hun steun aan de plannen. Bij Zwart-Wit en SV Delden was de opkomst weliswaar iets lager, maar met respectievelijk 97,3 en 96,3% voorstemmers bleek ook bij deze verenigingen overweldigend veel vertrouwen in Sportpark de Mors. De leden van DHV toonden zich gisteravond het meest kritisch, maar ook van de handballers verleende ruim drie kwart haar steun. Met het volmondig akkoord van de clubleden is de weg vrijgemaakt voor een spoedige verwezenlijking van het sportpark. Het is nu nog aan de politiek om het definitieve akkoord te geven voor de bouw. In het meest gunstige geval kan in september van dit jaar de eerste spade de grond in, zodat aan het einde van het volgende jaar al gesport kan worden op het geheel vernieuwde Sportpark de Mors.

Speciale aanbieding deze week

SURFINIA'S p/st € 1,10 BACOPA'S p/st € 1,10

Snijbloemen • Kamerplanten • Tuinplanten

Snijbloemen • Kamerplanten • Tuinplanten

WEBAANBIEDING KIJK OP

WEBAANBIEDING KIJK OP

Morsweg 17a Delden | 074-376 43 98

Morsweg 17a Delden | 074-376 43 98

krooshoopbloemencentrum.nl

Voor een heerlijk paasdiner

Zoete pers sinaasappels 20 voor 2,99

Volop bio eieren, asperges, aardbeien en salades! Team uw groenteman wenst u een gezond pasen!

2e PAASDAG GEOPEND VAN 10 UUR TOT 17 UUR

20

Clubleden gaan definitief akkoord met sportpark

Hollandse komkommers 2 stuks 0,99

De bloeiende Hof van Twente kleurt de lente!

Twents cosmeticabedrijf wint ‘Professional Beauty Product of the Year 2019’

krooshoopbloemencentrum.nl

Varkenshaassaté van bakplaat met pindasaus, gebakken uitjes, atjar tjampoer en kroepoek, geserveerd met de allerlekkerste friet en een frisse salade

voor € 8.95

Geldig t/m zaterdag 20 april (Online niet beschikbaar) Let op, eerste paasdag zijn wij gesloten, tweede paasdag wel geopend! RESSINGPLEIN 2, DELDEN

150 gram Filet Americain + 150 gram beenham

samen € 4,95 ***

Van eigen slachting zuiglam van de fam. Ziel (Hoeve Zandbelt) uit Stokkum. (bestel tijdig) ***

Warm uit de oven

Saucijzenbroodjes, 5 halen – 4 betalen Uit ons vleesatelier:

Heerlijke Côte de Boeuf -die 4 weken gerijpt is- luchtgedroogd rundvlees, een smaak van jewelste. Graag reserveren. Ook voor de gourmet, smulsteen, opgemaakte salade of lekkere hapjes, bent u bij Slagerij Kastelein aan het juiste adres. Alles van eigen slachting en uit ons mooie Twente.

26 en 27 april

Aanbiedingen zijn geldig t/m za. 20-04

Kingsnight én Oranjefeest Bentelo Bentelo - Op Koningsdag, zaterdag 27 april, organiseert Handbalvereniging Bentelo alweer voor de 13e keer het Oranjefeest op het Burgemeester Buijvoetsplein. Net als voorgaande jaren wordt de avond ervoor, vrijdagavond 26 april, Kingsnight Bentelo georganiseerd. De entree is gratis voor beide feesten. De avond voor Koningsdag, oftewel Kingsnight, is er vanaf 21.00 uur feest in de tent met DJ Kasper Put. Op Koningsdag gaat om 12.30 uur het Oranjefeest van start met een fietstocht door de Hof van Twente. Om 14.00 uur is de officiële opening met het hijsen van de vlag en starten allerlei activiteiten op het plein voor de kinderen, waaronder het Mega Bouwfestijn. Wie bouwt de hoogste toren of is een Bob de Bouwer in de dop? Daarnaast kunnen de kinderen geschminkt worden, kleurplaten kleuren en er is een springkussen. Om 15.00 en 16.00 uur kunnen alle kinderen zich muzikaal uitleven op skippyballen, oftewel een workshop Skippydrums vol muziek en dans. Genoeg te doen dus, maar zeker ook genoeg tijd voor een praatje en drankje. Vraag deze middag een plaatje aan en hij wordt voor je gedraaid. Slaghekke Asperges zorgt voor aspergesoep en Vlees en Partyservice Rob Kleinsman voor een warme hap. Kom op tijd, want aan het begin van de avond worden de festiviteiten afgesloten. Graag tot ziens op 26 en 27 april in Bentelo!

Paasbingo SV Delden

Delden - Vrijdagavond 19 april is er paasbingo bij SV Delden. U bent weer van harte welkom in onze prachtige kantine voor een gezellig avondje bingo. Er worden deze avond 9 rondes gedraaid waarin per ronde twee prijzen worden uitgekeerd. Er wordt gedraaid om een figuur en volle kaart. Aan het eind van de avond volgen twee super rondes waar ook twee grote prijzen aan verbonden zijn. De kosten per kaart waar u de hele avond mee speelt is € 2,50 per kaart en drie kaarten voor € 7,00. Voor de twee eindrondes worden aparte kaarten verkocht. De kantine gaat open om 19.00 uur. De bingo start om 19:45 uur. Tot ziens bij SV Delden op sportpark De Mors.

Goorseweg 8, 7478 BD Diepenheim Tel. 0547-35 13 89 - slagerijkastelein.nl

Open Bedrijven Dag Diepenheim Diepenheim - Maandag 22 april, Tweede Paasdag, is een goede gelegenheid om het Twentse Kunststadje Diepenheim te bezoeken. Veel bedrijven en ondernemers openen hun deuren voor de Open Bedrijven Dag Diepenheim. Meer dan 30 verschillende ondernemingen, van groot en groen en van klein en creatief, laten zich zien aan een

groot publiek. Op het bedrijventerrein aan de Peckedammerstraat worden diverse themapleinen ingericht. Zo vind je er een Beautyplein, een Autoplein, een Bouwplein en nog veel meer. Het bedrijventerrein zit vol verrassingen en voor de kinderen zijn er diverse leuke attracties, zo zal de plaatselijke brandweer aanwezig zijn. Ook zijn er diverse horecagelegenheden aanwezig. Voor elk wat wils, kom vooral kijken en laat je verrassen door het gevarieerde Diepenheimse aanbod. De Open Bedrijven Dag wordt georganiseerd door Ondernemersvereniging Diepenheim; Tom Smit, Mariska van Engen, Arie Haanepen, Dibert Ketting en Dirk Stevens. De Open Bedrijven Dag vindt plaats op maandag, 22 april, Tweede Paasdag, van 11.00 tot 17.00 uur op het bedrijventerrein Diepenheim aan de Peckedammerstraat. Parkeren kunt u bij Sportpark De Koppel aan de C.A.J. Quantstraat 79 en Zalencentrum Beltman aan de Goorseweg 22 A. Kijk voor meer informatie op www.ovdiepenheim.nl.

Rabobank kantoor in Goor verhuist naar nieuwe locatie in gemeentehuis Goor - De Rabobank verhuist per 1 juni 2019 naar een locatie in het gemeentehuis van Hof van Twente in Goor. Daarmee heeft de bank een geschikte nieuwe locatie gevonden, nu het pand aan de Kerkstraat verkocht is. Rabobank vindt het belangrijk om in Goor te blijven voor haar klanten. Robin Geerdink, directievoorzitter Rabobank Centraal Twente: ‘Bij de verkoop van het pand aan de Kerkstraat hebben we altijd als uitgangpunt gehad dat we met onze dienstverlening in Goor aanwezig blijven. We hebben in de afgelopen periode zorgvuldig gezocht naar een nieuwe locatie en zijn erg blij dat we met deze mooie nieuwe locatie in het gemeentehuis, onze dienstverlening aan onze klanten in Goor voort kunnen zetten. Samen met ons kantoor in Delden hebben we twee toekomstbestendige locaties in de gemeente Hof van Twente.’ Adviesgesprekken Voor een afspraak met een adviseur, kunnen klanten terecht op het nieuwe bankkantoor in Goor. “Onze klanten zullen de vertrouwde gezichten van de adviseurs zien in het nieuwe kantoor. En voor klanten die (tijdelijk) beperkt zijn in hun mobiliteit staan onze mobiele adviseurs klaar. Zij regelen bankzaken aan huis voor mensen die niet in staat zijn om naar één van onze kantoren te komen,” aldus Geerdink. Beschikbaarheid automaten Vanaf maandag 3 juni is het kantoor geopend en kunnen de klanten terecht bij de nieuwe locatie. Hierbij sluit de bank zoveel mogelijk aan bij de openingstijden van het gemeentehuis. In de nieuwe locatie wordt tevens een geldautomaat geplaatst. Binnenkort ontvangen klanten van de Rabobank verdere informatie over de verhuizing en de dienstverlening in de nieuwe locatie.

Het is weedr! aspergetij

FANSTORE AANBIEDING GEHEL TRAININGSCOLLECTIE JUNIOR & SENIOR Zie pagina 16

Gewijzigde aanlevertijd kopij Hofweekblad In verband met Pasen dient de kopij voor de editie van woensdag 24 april op vrijdag 19 april vóór 12.00 uur aangeleverd te worden.

La ngestraat 48 De lde n 074 -349 23 34 www.geefenbele ef.nl

Deelnemer Hofpas

verkrijgbaar n le a h c s e rg e p As vanaf € 9,95 assortiment le e h e g t e h p O elein Italiaans Pors 20% korting


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 2

Daghappen Woensdag Kipschnitzel

Donderdag Kibbeling

Weekend Special

Jubileumtentoonstelling 850 jaar Watermolen Den Haller - 25 jaar Old Deep’n UW SMARTPHONE SPECIALIST!

• Reparatie van alle merken • Inkoop en verkoop • Beste prijs en service • Moederbordreparatie

Spareribs in bbq saus

Maandag

Afb. Watermolen Den Haller, 1912

Kibbeling

Dinsdag

Bij GSM Service Delden kunt u uw iPhone verkopen. Ook als deze defect is!

Kipsaté

ag 1e paasd gesloten ag 2e paasd an: v geopend 0 uur 2.0 14.00-2 Eetcafé de Burgemeester 074 - 376 12 88 | Langestraat 73 7491 AB Delden info@eetcafedeburgemeester.nl

€10,-

Vossenbrinkweg 6C | 7491 DD Delden | 074-3491663 info@gsmservicedelden.nl | www.gsmservicedelden.nl

De Goorse Guerrilla Nadat mijn collega-columnisten het de afgelopen twee weken over luchtige bijzaken als het milieu en de Amerikaanse wereldpolitiek hadden, is het deze week tijd voor dé hoofdzaak van het leven: voetbal. Want wat is er belangrijker dan een voetbalderby? En dan ook eens een echte fijne lokale voetbaloorlog. Zondagmiddag was het in de Delden en Goor zover: Rood-Zwart tegen Delden en Hector – GFC. Ik wil het op deze plek hebben over Hector-GFC. Als Real Madrid – Barcelona de bijnaam ‘El Classico’ heeft en Ajax-Feyenoord door het leven gaat als ‘De Klassieker’, dan is Hector-GFC toch op z’n minst de ‘Goorse Guerrilla’. In heel vroeger dagen was het de klassenstrijd tussen de arbeiders (Hector) en de ‘boordjeskearls’, verwijzend naar de wat hogere rangen en standen waarin de GFC’ers bivakkeerden. Nog altijd is het ‘de greun’n teeg’n de rooi’n’. Spreek met oudere voetballers die de derby speelden en ze vertellen er vol vuur over. Na een nederlaag moest je door het riool met een zak over je hoofd naar werk of vrienden. En die verhalen zullen alleen nog maar sterker worden. Tijden veranderen. De rivaliteit op het veld is er nog altijd. Maar buiten de krijtlijnen vloeit het bier rijkelijk en is vreugde of verdriet over de uitslag al gauw verdrongen door gebroederlijke alcoholische beneveling. Ik denk dat bij Hector de kater van het bier groter was dan van de 2-0 nederlaag. Ik behoor tot het kamp der groenen. En ik vind dat er in het rooie kamp een gevaarlijke ontwikkeling gaande is. GFC heeft namelijk besloten om het zondagvoetbal vaarwel te zeggen en over te stappen naar de zaterdag. De kogel is door de kerk gegaan in een extra ledenvergadering. Dat is nogal wat na 111 jaar. Het bestuur van de rood-zwarten gelooft dat zaterdagvoetbal de toekomst heeft. De jeugd wil stappen op zaterdagavond en op zondag de roes uitslapen. Ik moet er niet aan denken dat mijn cluppie dezelfde weg gaat bewandelen. Zondagmiddag, zonnetje op de kruin, het eerste elftal kijken en dan een pilsje in de kantine. Is toch een prettige routine. Dus beleven we dit seizoen de laatste editie van de ‘Goorse Guerrilla’, over anderhalve week op het GFC-terrein. Ik ga die rooi’n missen. Twee mooie zondagen naar de galemiezen. En ik heb stiekem medelijden als ik een GFC’er op zondagmiddag met de hond of vrouw door het bos zie wandelen.

Diepenheim – Watermolen Den Haller viert dit jaar haar 850ste verjaardag en de Historische Vereniging Old Deep’n bestaat 25 jaar. Dit wordt gevierd met een jubileumtentoonstelling in het Ottenhuis aan de Raadhuisstraat te Diepenheim. De tentoonstelling staat in het teken van kunst en cultuur en is een eerbetoon aan vier Diepenheimers, die met hun talenten het erfgoed van Diepenheim op een positieve manier hebben uitgedragen.

Samen koken en eten verbindt!

Goor - Zaterdag 6 juli a.s. is de vierde editie van 'Kleurrijk in de Hof'. Een jaarlijks evenement met diverse activiteiten o.g.v. sport, spel, muziek, dans en een proeverij. Ontmoeting tussen de verschillende culturen uit de gemeente Hof van Twente staat die dag centraal. Net als vorig jaar organiseren we, voorafgaand aan Kleurrijk, een kookworkshop. Kookworkshop ‘Anders eten’ Op 5 juli kun je van 13.00 – 17.00 uur meedoen aan de kookworkshop 'Anders eten'. 60 enthousiaste inwoners uit de Hof maken hierbij kennis met de buitenlandse keuken. Onder begeleiding van koks worden, op verschillende plekken, Turkse, Armeense, Syrische, Chinees/Indonesische, Eritrese én Nederlandse hapjes bereid. Deze koks vertellen je over de keuken en de tradities van hun land. Een deel van de bereide hapjes wordt 5 juli rond 17.30 uur, gezamenlijk met alle deelnemers, genuttigd bij Wijkvoorziening 't Doesgoor in Goor. Het andere deel wordt tijdens Kleurrijk in de Hof op 6 juli aangeboden. Geïnteresseerd om te koken én anders te eten op 5 juli? Geef je dan op door een mail te sturen naar kleurrijkindehof@gmail. com Doe het snel want VOL = VOL! Op deze manier draag je jouw steentje bij aan de proeverij van Kleurrijk in de Hof! Deelname is gratis maar een vrije gift is van harte welkom. Kleurrijk in de Hof is een gezamenlijk initiatief van Goor in Dialoog, Hofkerk, Hof van Twentse Uitdaging, Muziekschool Hof van Twente, Salut en Vluchtelingenwerk Oost Nederland. www.kleurrijkindehof.nl Volg ons ook op Facebook.

Kaarten sv Hector Goor - De uitslag van de kaartavond op donderdag 11 april was als volgt: 1 Heidy Oolbekkink 283 2 Rita Wenderman 366 3 Marita Leeftink 391 4 Kunnie Brunnekreef 430 5 Doortje Wansink 563

Nieuwe theatershow COP 2000

A.s. zaterdag 13.00 uur in HVT politiek en nieuws Ether 107.6/107.1: de column van Gert-Jan Oplaat

OPLAGE

Elke woensdag, huis aan huis, 22.000 ex. in Stad en Ambt Delden, Bentelo, Goor, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, St. Isidorushoeve, Bornerbroek, Beckum en een deel van Hengelo (5.000 ex.)

INZENDING KOPIJ EN ADVERTENTIES

Voor maandag 12.00 uur: info@hofweekblad.nl Advertentietarieven op aanvraag.

KRANT NIET BEZORGD?

Is de krant en/of een bijlage niet (op tijd) bezorgd, onze excuses. Neem contact op met onze bezorgdienst: AGV Buschers (Hof van Twente) E. agvbuschers@hotmail.com T. 0547-292 383 Twente Huis aan Huis (Hengelo) E. info@twentehuisaanhuis.nl T. 074-30 30 271

UITGAVE

Drukkerij Unaniem B.V. Molenstraat 14, 7491 BG Delden T. 074-376 1354 I. www.hofweekblad.nl Postadres: Postbus 38, 7490 AA Delden Het Hofweekblad is vanaf woensdag te lezen op: www.hofweekblad.nl

KANTOOR OPEN

Maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur.

Volg het nieuws dagelijks via www.hofgids.nl en de app.

@hofgidshvt

@hofgids

Jan Rupert wint eerste vlucht vanuit Tongeren in winterse omstandigheden PV De Witpen

Column Hofstreek FM Deze week: Bert Schabbink

COLOFON

Gerard Bos (1860 - 1943) woonde van 1930 tot 1939 in Diepenheim en ontwikkelde zich vooral in de schilderkunst. Uit de Diepenheimse periode zijn in het Ottenhuis enkele etsen te zien. Jan Bannink (1910 - 1977) was amateur kunstschilder en klokkenbouwer. Zijn interesse in de landschapsschilderkunst begon in 1944 toen hij een olieverfschilderij van watermolen Den Haller op doek had vastgelegd. In menig huiskamer rondom het stedeke Diepenheim hangt wel een Bannink aan de muur. Ruim vijftien olieverfschilderijen zijn voor deze tentoonstelling door particulieren in bruikleen gegeven. Later verwierf hij regionale bekendheid als schepper van de Diepenheimse stoelklok. Herman Bruil (1921 - 2017) was een verwoed verzamelaar van ansichtkaarten. In de tentoonstellingszaal is een indrukwekkende verzameling ansichten van hem te zien. Jan Bruil (1836 - 2016), broer van Herman Bruil bouwde in Geesteren (Gld) een maquette van de Diepenheimse watermolen. Het is een van de pronkstukken in het Ottenhuis. Ook zijn enkele historische muziekinstrumenten te zien en een videofilm over de watermolen. Het onlangs verschenen boek ‘Alles draait om de molen’ is hier ook verkrijgbaar. Openingstijden: 22 april t/m 5 mei 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.oldddeepn.nl

Goor - Op dinsdag 14 mei 2019 zal het Nederlands Politie Orkest haar nieuwe theatershow ‘COP 2000’ presenteren in het theater de Reggehof te Goor. Tijdens deze bijzondere muzikale show krijgt u als publiek de kans om te bepalen welke muziek het Nederlands Politie Orkest speelt. Het repertoire is afkomstig uit de zogenaamde Cop 2000, die elk jaar door politiecollega’s wordt samengesteld. Dit interactieve deel, met voor iedereen herkenbare muziek, wordt begeleid door Maarten Peters waarmee het orkest de afgelopen jaren heeft opgetreden in de kerstshows. Nodig zelf ook gasten uit! Wat extra leuk is, is dat je die avond gasten mee mag nemen. Kaartjes bestellen Je kunt op de website van het NPO zelf gratis kaartjes bestellen voor het concert. Ga naar www.politieorkest.nl/agenda/ en bestel meteen je kaarten. De kaarten worden ongeveer een week voor de voorstelling toegestuurd. Reggehof Theater de Reggehof is uitstekend bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Ook is er goede parkeergelegenheid. Zie voor meer informatie: www.reggehof.nl NPO Het Nederlands Politieorkest (NPO) is een symfonisch blaasorkest dat bestaat uit ongeveer 70 muzikanten die werkzaam zijn bij verschillende eenheden. Het orkest treedt gemiddeld 25 keer per jaar op. Het NPO is het muzikale visitekaartje van de politie in Nederland. Het orkest kan vrijwel ieder genre muziek uitvoeren en is dan ook een prima instrument om mensen op een andere manier kennis te laten maken met de Nederlandse politie.

Hengevelde - Nadat we vorige week een trainingsvlucht hadden gehad was het zaterdag 13 april de eerste officiële vlucht van 2019. De duiven werden in Tongeren (België) om 10.45 uur losgelaten. Dit is ongeveer 174 km. hemelsbreed vanaf Hengevelde. De eerste vlucht betekende meteen een uitdaging voor de duiven. Ze werden gelost met een snijdende noordoosten wind met een temperatuur van circa zeven graden. De eerste duif van de Witpen was de duivin van Jan Rupert, die tijdens een sneeuwbui zijn hok vond. De eerste 10 waren als volgt: 1-8 Jan Rupert 2-9 Rudie/Stan ten Thije 3-4-5-7 Hennie Averdijk 6-10 Gerard Wielens

Kerkberichten Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Donderdag 18 april, 19.30 uur Ds. Juijn, Avondmaal, Witte Donderdag Vrijdag 19 april, 19.30 uur Ds. Juijn, Goede Vrijdag Zaterdag 20 april, 21.00 uur Ds. Juijn, Avondwake Zondag 21 april, 10.00 uur, 1e Paasdag Ds. Juijn R.K. Blasiuskerk Delden Donderdag 18 april, 19.00 uur Witte Donderdag, Eucharistieviering Pastores v.d Vegt, Timmerman, v.d. Bemt Vrijdag 19 april, Goede Vrijdag 13.30 uur, Kinderkruisweg, pastor Ogink Kinderkoor 15.00 uur, Kruisweg, werkgroep Dames/Herenkoor 19.00 uur, Kruisverering, Dames/Herenkoor Pastores v.d Vegt, Timmerman, v.d. Bemt Zaterdag 20 april, 19.00 uur, Paaszaterdag Eucharistieviering, pater Vd Vegt, Cantu Zondag 21 april, 9.30 uur, 1e Paasdag Eucharistieviering, Kinderwoorddienst Pastores v.d Vegt, Timmerman, v.d. Bemt Dames/Herenkoor Maandag 22 april, 9.30 uur, 2e Paasdag Eucharistieviering, pastoor Oortman, Cantu Driekoningenkapel Delden Donderdag 18 april, Witte Donderdag Dhr. Van Gooswilligen Vrijdag 19 april, 15.00 uur Woord en Gebed, pastor v.d. Linde Zondag 21 april, 10.15 uur, 1e Paasdag Woord en Gebed, mevr. v.d. Haar O.L. Vrouwekerk Bentelo Vrijdag 19 april, 15.00 uur, Kruisweg Zaterdag 20 april, 19.00 uur WoCo, pastor vd Bemt, Dames/Herenkoor Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Vrijdag 19 april, 15.00 uur Kruiswegviering, werkgroep Zaterdag 20 april, 21.00 uur WoCo, pastor vd Bemt, Dames/Herenkoor Anglican Church Twente St. Mary’s Chapel, aan de weg Goor Diepenheim Donderdag 18 april, 20.00 uur Canon Rodford, Maudy Thursday Vrijdag 19 april, 20.00 uur Canon Rodford, Good Friday liturgy Zondag 21 april, 10.30 uur Canon Rodford, Easter Day Eucharist Johanneskerk Diepenheim Zaterdag 20 april, 21.30 uur Stille Zaterdag, ds. Braakman Zondag 21 april, 10.00 uur, 1e Paasdag Ds. Braakman Protestantse Gemeente Markelo Donderdag 18 april, 19.30 uur Witte Donderdag, ds. Nijhuis Viering H. Avondmaal Vrijdag 19 april, 19.30 uur Goede Vrijdag, ds. Dijkstra Zaterdag 20 april, 21.00 uur

Stille Zaterdag, dhr. Beltman, Paaswake Zondag 21 april, 10.30 uur, Paaszondag Ds. Dijkstra, Kerkkoor Hervormde kerk Elsen Zondag 21 april, 10.00 uur Ds. Elsman Vrije Baptisten Gemeente Goor Vrijdag 19 april, 19.00 uur Goede Vrijdag, dhr. Witmer Zondag 21 april, 10.00 uur Dhr. Witmer Hofkerk, Goor Donderdag 18 april, 19.30 uur Witte Donderdag, ds. de Jong H. Avondmaal Vrijdag 19 april, 19.30 uur Goede Vrijdag, ds. de Jong Zaterdag 20 april, 22.00 uur Stille Zaterdag Zondag 21 april, 10.00 uur, 1e Paasdag Ds. de Jong, Vocanto en Unico Dinsdag 23 april, 19.30 uur Avondgebed R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Vrijdag 19 april, 15.00 uur Kruisweg, werkgroep Zaterdag 20 april, 19.00 uur WoCo, pastor Ogink Woensdag 24 april, 9.00 uur WoCo, pastor Timmerman Reformatorische Baptisten Twente Goor Vrijdag 19 april, 15.00 uur Goede Vrijdag, ds. Bakker, H. Avondmaal Zondag 21 april, 10.00 uur, Pasen Ds. Bakker Remonstrantse Gemeente Twente Hengelo Donderdag 18 april, 19.30 uur Ds. Slettenaar Vrijdag 19 april, 19.30 uur Ds. Slettenaar Zaterdag 20 april, 19.30 uur Ds. Slettenaar Zondag 21 april,10.30 uur Ds. Slettenaar Doopsgezinde Gemeenten in Twente Donderdag 18 april, 19.30 uur Borne, ds. Borgers, Witte Donderdag Vrijdag 19 april, 19.30 uur Borne, ds. Borgers, Goede Vrijdag Zondag 21 april, 10.15 uur Almelo, ds. Borgers, Paasdienst Do-Remdienst R.K. Blasiuskerk Beckum Donderdag 18 april, Witte Donderdag Viering in Delden Vrijdag 19 april, 15.00 uur Kruisweg, T. ter Avest, Dames/Herenkoor Zaterdag 20 april, 19.30 uur, Paaszaterdag WoCo, pastor Timmerman Dames/Herenkoor Zondag 21 april,1e Paasdag Viering in Delden Maandag 22 april, 2e Paasdag Viering in Delden

Paasviering Delden - De geloofsgemeenschap van de H. Blasius te Delden nodigt alle parochianen van 75 jaar en ouder én de leden van de KBO-Delden uit, voor de Paasviering op woensdag 24 april om 14.00 uur in de H.Blasiuskerkmet medewerking van het dames- en herenkoor. Daarna is er, tot ongeveer 16.30 uur, een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie mét….. en een drankje in de ‘Driekoningenkapel’ in het verzorgingshuis De Wieken. Bezoekadres: De Höfte 5 7471 DK Goor Hofstreek FM 107.0 Mhz & 107.6 Mhz en natuurlijk op de kabel

Programmaoverzicht Woensdag

Postadres: De Höfte 5 7471 DK Goor Telefoon: 0547-260888 website: www.hofstreek.nl redactie@hofstreek.nl

18.00 uur Non – Stop Muziek 19.00 uur MELK Jongerenprogramma 21.00 uur Muziek & Moments Nieuwe muziek en top 5 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox 12.00 uur Back in time

12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 15.00 uur De Jukebox 15.30 uur Lokaal nieuws 16.00 uur De Jukebox 16.30 uur Lokaal Nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox 12.00 uur Back in time

12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 15.00 uur De Jukebox 15.30 uur Lokaal nieuws 16.00 uur De Jukebox 16.30 uur Lokaal Nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox 12.00 uur Back in time

19.00 uur Muziek & Moments Nieuwe muziek 12.30 uur Lokaal nieuws en top 5 13.00 uur Non – Stop Muziek 14.00 uur Streektaal Muziek uit alle windstreken 21.00 uur Non – Stop Muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 16.00 uur De Jukebox 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1 16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost 18.00 uur De Jukebox

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 09.00 uur De Tijdmachine Geschiedenisprogramma 10.00 uur De Hofhouding Nieuws enz. uit Markelo

12.00 uur Back in Time 13.00 uur HvT Politiek & Nieuws gesprekken met gasten 14.00 uur Blind in de Middag met Stan Jansen 16.00 uur De Top 20 met Jesse Sprinkelman

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 09.00 uur Radio Kerklokaal Overweging & Kerkberichten 10.00 uur Regio Klassiek voor de klassiekliefhebber 11.00 uur Hofstreek Radioportret Gast centraal

12.00 uur Blasmusik klingt so met Hans Dijsselhof 13.00 uur Hofstreek op haar Paasbest 14.00 uur Hofstreek op haar Paasbest 15.00 uur Music & Melodies met Martijn & Dave 16.00 uur Music & Melodies met Martijn & Dave 17.00 uur De Tijdmachine Geschiedenisprogramma

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.00 uur Ochtendshow 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox 11.00 uur Hofstreek Radioportret gast centraal

12.00 uur Hofstreek op haar Paasbest 13.00 uur Hofstreek op haar Paasbest 14.00 uur Hofstreek Sport 14.30 uur Lokaal nieuws 15.00 uur Hofstreek Sport 15.30 uur Lokaal nieuws 16.00 uur Hofstreek Sport

00.00 uur Hofnacht 07.00 uur Ochtendshow 07.30 uur Lokaal nieuws 08.30 uur Lokaal nieuws 09.00 uur De Jukebox 12.00 uur Back in time

12.30 uur Lokaal nieuws 13.00 uur Non – Stop Muziek 15.00 uur De Jukebox 16.00 uur De Jukebox 16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost

Donderdag

18.00 uur Zorg in de Regio Overijsselse Ziekenomroep 19.00 uur Radio Kerklokaal Overweging & Kerkberichten 20.00 uur Non – Stop Muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

Vrijdag

Zaterdag

Eerste paasdag

Tweede paasdag

Dinsdag

Deldense kinderen worden uitgedaagd voor een spannende outdoor-middag!

17.00 uur De Hofheren Kolderiek programma 19.00 uur Crazy Horses Countryprogramma 22.00 uur Black & Blues Rhythm and Blues 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1 18.00 uur Black & Blues Rhythm and Blues 20.00 uur De Hofpiraat Piratenmuziek & Top 5 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

16.30 uur Lokaal nieuws 17.00 uur Afslag Oost Live RTV Oost 18.00 uur Streektaal Muziek uit alle windstreken 20.00 uur De Hofpiraat Piratenmuziek + top 10 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1 18.00 uur De Jukebox 19.00 uur HvT Politiek & Nieuws Herhaling van jl zaterdag 20.00 uur Non – Stop muziek 22.00 uur Sweet Dreams Easy Listening 23.00 uur Met het Oog op Morgen Live Radio 1

Delden - Vraag (oud-)Scoutingleden en hun ouders naar hun ervaringen met scouting en je krijgt altijd inspirerende verhalen te horen. Elk kind en elke leiding heeft wel iets moois bij Scouting geleerd. Zoals verantwoordelijkheid nemen voor anderen, samen werken, uitdagingen durven aangaan en ontdekken dat je plezier beleeft aan met elkaar iets creëren. Samen een film maken, het bouwen van een familieschommel, een week kamperen. Omdat je bij Scouting jezelf mag zijn en ieder kind de kans krijgt ergens goed in te zijn, draagt Scouting bij aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de persoonlijke ontwikkeling van jongens én meiden! Ook voor ouders is het duidelijk: hun kind kan bij Scouting heerlijk vies worden, ze maken er veel nieuwe vrienden en het programma is altijd uitdagend. Maar ze zien ook dat hun kind er veel leert, sociaal vaardiger wordt en gestimuleerd wordt om zich verder te ontwikkelen. En het allerbeste is natuurlijk dat ze iedere week met een big smile weer thuis komen. Wekelijks gaan zo’n 87.000 kinderen met veel enthousiasme naar Scouting. Daarnaast zijn er bij Scouting 25.000 vrijwilligers actief. Alle leden hebben in hun latere carrière heel veel plezier van de vaardigheden die zij bij Scouting hebben opgedaan. Inderdaad: verantwoordelijkheid nemen, lef tonen en leiding nemen. Ook hebben zij bij Scouting een mooi netwerk opgebouwd, dat hen in hun werk of studie goed van pas komt. Om alle kinderen vanuit Delden en omgeving de kans te geven om kennis te maken met Scouting, organiseert Scouting Delden op zaterdagmiddag 15 juni een ‘Scout-Fest’ waarbij iedereen kan deelnemen aan spellen, kampvuur stoken, een survivalbaan overwinnen en meer! Deelname is gratis - iedereen kan mee doen!

Kaartclub Vennebekken Willem Wolff Bokaal Markelo - Uitslag 10-04-2019: 1. Willy Bielderman 3.235 punten 2. Herman Lodeweges 3.198 punten 3. Ria ten Thije 3.042 punten 4. Joep ten Thije 3.021 punten 5. Herman Vasters 2.962 punten Volgende ronde is op woensdag 19 april bij Café Vennebekken om 20.00 uur.


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 3

Op Goede Vrijdag 19 april 2019 is ons kantoor de gehele dag gesloten.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s!

De medewerkers van Wonen Delden wensen u fijne Pasen!

Productiemedewerker/Operator Full-time, dagdienst / Referentie. 2019/PROD/001

Het instellen van machines ten behoeve van de assemblage van metalen transportbanden en/of de productie van draadproducten en veren.

Postbus 105 7490 AC Delden

Onze privacyverklaring kan via hrm@despiraal.nl opgevraagd worden. Acquisitie n.a.v deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Langestraat 61b 7491 AB Delden

Tel.: 074 - 376 64 64 Fax: 074 - 376 46 17

info@wonendelden.nl www.wonendelden.nl

Functie-eisen: • LBO/MBO metaalopleiding gewenst • Mensen die zichzelf door ervaring handig genoeg achten om intern opgeleid te worden, worden eveneens de kans geboden te reageren.

De Spiraal & Tribelt Al meer dan 70 jaar zijn wij gespecialiseerd in het verwerken van draad- en bandstaal. Van daaruit maken we producten als technische veren, industriële draadproducten en metalen transportbanden. Bekende merken als Philips, Stork, Grolsch en Apollo-Vredestein vertrouwen op de kwaliteitsproducten gemaakt door onze medewerkers. In onze platte organisatie met korte lijntjes voelen zij zich op hun gemak. Door de groei die we momenteel doormaken kunnen we jou die kans ook bieden!

Voor storingen kunt u bellen met (053) 852 80 87

Geïnteresseerd? E-mail jouw brief met cv naar: hrm@despiraal.nl Voor aanvullende informatie of vragen kun je telefonisch contact opnemen met Dhr. R. Spoelder of Dhr. R. Frielink (tel: 074-2914508). Zie ook www.despiraal.nl of www.tribelt.nl


Hofweekblad

Woensdag17 april 2019, pag. 4

-25 jaarFeestmakers!

Heerlijke Hollandse

VANAF 500 GRAM

Aardbeien

€ 2,99

Panklaar geschrapte

500 GRAM

Nieuwe oogst

Krieltjes

Luxe paasvlaai voor €15,99 Luxe paas slof voor €7,99 Paasverwenvlaatjes voor €10,49

€ 0,99

Zeg het met chocolade!

Vondelkoek cranberry

Het is Asperge seizoen! De mooiste Asperges de AA&AAA volop verkrijgbaar! Wij hebben ook maaltijden, salade en soep met Asperge

2 voor €3,95

+ 1 gratis kardemom koek

- Verse maden uit voorraad leverbaar - Ruim assortiment Hengelsport artikelen - Vispas verkrijgbaar T/m 30 april 10% korting op alle Hengelsport artikelen.

Geldig van 17 apr t/m 1 mei Weversplein 5 | 7471 VS Goor | 0547-793004 www.limburgiavlaai.nl | www.lekkerleuk.nl

Passie voor vers!

Voorinschrijving Hemelvaart Fiets4daagse Delden in volle gang! Het Hemelvaartweekend staat traditiegetrouw weer garant voor vier dagen fietsplezier in de prachtige omgeving van Delden. Dit jaar vindt de Hemelvaart Fiets4daagse Delden van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni 2019 plaats. Het evenement trekt jaarlijks fietsers uit heel Nederland en wordt georganiseerd door Eetcafé De Burgemeester in samenwerking met VVV Hof van Twente. Keuze uit twee afstanden Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 30 of 50 km. De fietstochten gaan door het afwisselende Twentse coulisselandschap en hebben elke dag een ander thema. Onderweg komt u langs verschillende bezienswaardigheden zoals musea, molens en historische landgoederen. Er is genoeg tijd om even af te stappen en te genieten van de rust en de mooie natuur. Na zo’n dagje gezond bewegen, kunt u ’s avonds lekker bijkomen in één van de vele horecagelegenheden die de gemeente Hof van Twente rijk is. Voorinschrijven met korting tot 1 mei a.s. De start en de finish van de Hemelvaart Fiets4daagse Delden vinden plaats bij Eetcafé De Burgemeester. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 12.00 uur. U hoeft geen vier dagen mee te fietsen, één dag meedoen kan ook. Wie zich vóór 1 mei a.s. inschrijft, profiteert van een aantrekkelijke korting op de weekkaarten voor volwassenen, € 8,50 en bij de start is dit € 10,-. Kinderen tot en met 12 jaar fietsen gratis mee. Meldt u daarom vóór 1 mei a.s. aan via het inschrijfformulier op www.hemelvaartfiets4daagse.nl. Hemelvaartweekend Delden Traditiegetrouw worden er tijdens het Hemelvaartweekend ook andere evenementen georganiseerd in Delden, zoals de braderie op Hemelvaartsdag. Kijk op vvvhofvantwente.nl/ agenda voor meer informatie.

Apollo’s ‘Ga-toch-krassen-actie’

Delden Terug Naar Toen 2020

Goor - Muziekvereniging Apollo Goor gaat de komende week van start met de actie ‘Ga-toch-krassen’. Apollo viert dit jaar haar 100-jarig bestaan en organiseert daarom een achttal feestelijke evenementen waarvan u ook mee kunt genieten. Het gratis Nieuwjaarsconcert in januari en het Tiroler Festweekend eind maart waren de eerste twee festiviteiten in het kader van dit prachtige jubileumjaar. Om deze evenementen voor het publiek financieel zo laagdrempelig mogelijk te houden en toch wervelende shows te kunnen presenteren, gaan de leden van Apollo op stap bij u in de buurt en zullen vragen om uw steun. (S)Teun is een nieuwe manier van fondsenwerving met een mooie opbrengst voor de vereniging én leuke kortingen voor u. U zult worden gevraagd op papier een varkentje te ‘wassen’ (lees: krassen). Het bedrag dat u tevoorschijn tovert, is uw bijdrage. De bedragen onder de getekende varkentjes variëren van € 0,50 tot maximaal € 3,00. In ruil voor uw bijdrage ontvangt u een vel met acht waardecoupons met aantrekkelijke kortingen op pretparken, hotels, winkels, films, foto afdrukken en nog veel meer. Er is voor iedereen wel iets bij. Zo geeft Muziekvereniging Apollo Goor iets aan u terug als dank voor uw donatie. Krast u twee of meer varkentjes, dan krijgt u bovendien nog een vel met waardecoupons voor mooie kortingen bij Goorse winkeliers. Op deze manier hoopt Muziekvereniging Apollo Goor ook de volgende jubileumevenementen te kunnen financieren: 22 april BigBand Festival 18 mei Apollo goes Pop 19 augustus 100 jaar Apollo in Woord en Beeld 21 september Jubileum Taptoe 12 oktober Receptie en Reünie 14 december Apollo pakt uit Op de website www.apollogoor.nl vindt u meer informatie over het 100-jarig jubileum. Doet u mee met de deze leuke actie, die u én Apollo wat moois oplevert? Mocht u vragen hebben dan kunt u die sturen naar info@apollogoor.nl ovv Apollo’s ‘Ga-toch-krassen-actie’.

Delden - Afgelopen maandag, 8 april, had het bestuur de eerste DTNTbijeenkomst bij Hotel restaurant Sevenster. Ondanks een paar afmeldingen was er een mooie opkomst. Na een kop koffie met iets lekker nam Erna Hemersma het woord. Zij heette iedereen welkom en droeg haar voorzitterschap over aan Anne-Marie Rosendal. Zij heeft vervolgens het voorlopige programma gepresenteerd en daarna heeft iedereen in een voorstelrondje vertelt wat hij of zij wil gaan doen bij DTNT 2020. Naast het programma kwamen er een paar mooie ideeën voorbij: - Expositie in een winkel in de Langestraat verzorgd door René Extercate. - Schuilkelder inrichten. - Bewoners van het verpleeghuis weer roosjes laten maken voor de bogen. - Bij het verzorgingstehuis St. Elisabeth een muziekmiddag houden verzorgd door de Optimisten. Tussen de muziek door worden er verhalen verteld. - Bij de Stadshagen eveneens een muziekmiddag voor de bewoners aldaar en inwoners van Delden. - Door middel van crowd-funding proberen om geld binnen te krijgen voor het programma. - Door de Deldense horeca wordt er een DTNT-menu geserveerd. - Proberen om de 17 Stolpersteiner geplaatst te krijgen net voor het DTNT-weekend. Ook heeft het bestuur het gehad over het nieuw te vormen bestuur: ze zijn nog op zoek naar een secretaris en een penningmeester. Mocht je je geroepen voelen om deze functie te vervullen dan hoort het bestuur dit graag. Inmiddels zijn er ook al wat lijntjes uitgegooid naar de gemeente, KTR, Stichting Twickel en alle artiesten, orkesten en re-enactment groepen die in 2015 meegedaan hebben.

POLITIE Controle buitengebied Hof van Twente en Haaksbergen

60-jarig jubileum van Unie Van Vrijwilligers Delden

Hof van Twente/Haaksbergen - In het buitengebied van Hof van Twente en Haaksbergen is gecontroleerd op crossmotoren en loslopende honden. Dit laatste in verband met het mogelijk verstoren van reekalfjes en broedende vogels. Een persoon is aangehouden wegens het besturen van een auto zonder rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Op en langs het water werden 30 vissers gecontroleerd. Allemaal hadden ze geldige vergunningen.

Diefstal fietsen en fietscomputer

Delden - Unie van Vrijwilligers Delden viert 60-jarig jubileum De Unie van Vrijwilligers (UVV) Delden vierde 10 april haar 60-jarig jubileum. Dat deed ze, samen met de vrijwilligers en de besturen van de regionale UVV’s, bij caférestaurant ‘t Hoogspel in Delden. Dit heuglijke feit werd gevierd met een high tea, een klankbeeld (hoorspel) van Sjoerd Kuipers en een optreden van koor ‘Onze Stem’ uit Goor. Dit optreden kwam tot stand via een match tussen beide organisaties, gesloten tijdens de Beursvloer 2018 van Hof van Twentse Uitdaging. Het koor zong prachtige nummers die speciaal voor deze gelegenheid waren ingestudeerd. In een tijd van toenemende vergrijzing en afnemende zorg van de overheid stelt de UVV Nederland zich tot doel om mensen, die dat nodig hebben, een helpende hand te bieden. Het is in ieders belang zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en zo de regie over eigen leven te houden. Eind 2018 telde UVV Delden 62 vrijwilligers. Wekelijks hielpen zij gemiddeld zo’n 106 personen. Op deze wijze bevordert en verleent de Unie maatschappelijke hulp door vrijwilligers. Waarbij contact van mens tot mens centraal staat.

Bentelosestraat 69 | 7497 MP Bentelo | T: 0547-292223 | E: info@distelbentelo.nl

Delden - Aan de Langestraat in Delden is op 13 april een man op heterdaad betrapt door een persoon die nog in zijn auto zat en getuige was van de diefstal van een fietscomputer. De fiets stond voor de Hema. De dader is een bekende van de politie. De eigenaar van de fietscomputer heeft aangifte gedaan. Ook in Delden maar dit keer bij de Stadshagen werd op woensdag 10 april tussen 15.00 en 18.00 uur een e-bike gestolen van het merk Sparta type mbi. Goor- Tussen vrijdag 5 april 14.30 uur en maandag 8 april 08.00 uur is er een Cortina Transporter damesfiets gestolen aan de Stationslaan. Op vrijdag 12 april is wederom aan de Stationslaan in Goor tussen 17.00 en 23.00 uur een e-bike gestolen van het merk Giant E-prime met fietstassen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Stel gebeten door eigen hond

Goor - Een stel uit Goor kreeg de schrik van hun leven toen hun eigen hond, een Alapaha Blue bulldog, van zich afbeet. De man is daarbij zeer ernstig gewond geraakt. Politie en ambulance moesten er aan te pas komen om de man te behandelen. De vrouw liep lichte verwondingen op. De man en de vrouw waren fokkers van het ras. In overleg met de eigenaar is de hond door een dierenarts afgemaakt.

Woningbrand door vogelnestje Markelo - Aan de Bergweg in Markelo

woedde een kleine woningbrand, ontstaan door een vogelnestje in een kachelpijp. Naast wat rookontwikkeling bleef de schade verder beperkt.

Meerdere diefstallen en poging tot inbraak in Delden, Goor en Markelo Delden - Bij verzorgingstehuis St. Elizabeth in Delden is een insluiping gemeld waarbij een geldkluisje met inhoud is gestolen. De diefstal vond plaats in het magazijn van het restaurant. De politie raadt bewoners aan hun deuren en ramen altijd goed af te sluiten, als ze niet thuis zijn. Goor - Op maandag 8 april stal iemand een frikandelbroodje uit de Jumbo aan de Kollaan in Goor. De diefstal leverde de man een boete van 181 euro op en een winkelverbod van een jaar. Aan de Herman Heijermansstraat in Goor werd een poging tot inbraak via een raam gemeld. Er werd echter niks vermist dus vermoedelijk is er niemand binnen geweest. Tussen 4 en 8 april kwam van bejaardentehuis De Stoevelaar een melding van inbraak door een geforceerd raam. In de dagbestedingsruimte is een geldkistje met inhoud buitgemaakt. Markelo - Van vrijdag 5 op zaterdag 6 april meldde woonzorgcentrum De Anholtskamp te Markelo een inbraak via een geforceerd raam door gebruik te maken van een koevoet. Het kantoor op de begande grond werd helemaal doorzocht maar het is nog niet bekend of er iets vermist wordt. Uit een bedrijfsauto VW Transporter werd op vrijdag 12 april tussen 12.30 en 13.00 uur een Festool boormachine ontvreemd. Dit gebeurde aan Weldammerlaan. Mocht u iets gehoord of gezien hebben, wilt u zich dan melden bij de politie: 0900-8844.

Doe mee met de Young Leaders training Hof van Twente - Young Leaders willen iets voor andere jongeren betekenen en tegelijkertijd hun eigen talenten ontwikkelen. Salut geeft jongeren tussen de 14 en 21 jaar de kans uit te groeien tot Young Leaders; goede voorbeelden voor anderen jongeren in jouw buurt. Door training en coaching worden zij opgeleid voor hun rol als Young Leader. Ze leren om samen te werken, te presenteren en te organiseren. Samen organiseren zij bijvoorbeeld een feest voor jong en oud, een sporttoernooi of een debat. Na afloop van het traject ontvangen zij een officieel Young Leaders certificaat dat zij kunnen gebruiken bij het solliciteren voor een stage, bijbaantje of een echte baan. Ken jij of ben jij de jongere die Salut zoekt? Geef je op of kom naar de informatiebijeenkomst op donderdag 2 mei 2019 om 19.00 uur bij Salut, Rozenstraat 2a te Goor.

Bridgeclub Troefvrouw Uitslag 11 april 2019: A. lijn 1. Mariette van Hooff & Ria Spekreyse 61,01% 2. Leni Oostlander & Jopie Peuscher 60,12% 3.  Belinda Kok & Willy Wissink 58,93% B. lijn: 1. Diny Schuitemaker & Margot Vink 62,08% 2. Riet ten Duis & Diete Nab 61,25% 3. Margriet Kerkhof & Gieni Meijer 59,58%

Vind het gouden ei en win een gezinsvakantie naar Bretagne Op tweede paasdag organiseert RTV Oost voor het negende achtereenvolgende jaar de populaire paasactie ‘Zoek het ei!’. De regionale omroep verstopt 19 zilveren en 1 gouden ei in de hele provincie. Vind je een ei, dan win je een mooie prijs. De vinder van het gouden ei wint een gezinsvakantie van een week naar Bretagne. Elk jaar is de provincie-brede speurtocht een groot succes. Vriendengroepen en hele families trekken erop uit om de eieren te zoeken, daarbij gaat het er vaak fanatiek aan toe. De gelukkige vinders komen live in de uitzending van Radio Oost en winnen mooie prijzen, zoals uitjes naar pretparken en musicals, maar ook een JBL box en een Google Home smart speaker zitten in de prijzenkast. Alle informatie over de te winnen prijzen vind je op rtvoost.nl/zoekhetei. ‘Zoek het ei’ is op 2e paasdag vanaf 9.00 uur te volgen op Facebook, internet en twitter @ zoekhetei. Vanaf 10.00 uur volg je de zoektocht ook op Radio en TV Oost. Meedoen? Alle informatie lees je op rtvoost.nl/zoekhetei.

Smakelijk Smakelijk voordeel voordeel Smakelijk Smakelijk voordeel Smakelijk voordeel € 4,49 Smakelijk voordeel Smakelijk voordeel Smakelijk voordeel voordeel Varkensvlees

Rundvlees

Magere varkensrollade

Sukadelappen

500 gram

500 gram

BBQ-tip

Varkenshaas op stok

4e gratis!

€ 6,50

Voor de paasbrunch

100 gram rosbief, 100 gram achterham, 1 doos Wegdam eieren samen

€ 5,95

Uw Slager Frits & Stefan Bestel ook online!

Weversplein 5a, Goor , tel. 0547-74 50 44 geldig van 15 t/m 20www.fritsenstefan.nl april 2019 E-mail: info@fritsenstefan.nl,

Uw Slager Slager Frits Frits & & Stefan Stefan Uw

Meer weten? Bel Salut, vraag naar Milou of Nico 0547-260053, mail info@salutwelzijn.nl of App SAS 06-20894999.

Weversplein5a, 5a,Goor Goor, ,tel. tel.0547-74 0547-7450 5044 44 Weversplein E-mail: info@fritsenstefan.nl, www.fritsenstefan.nl E-mail: info@fritsenstefan.nl, www.fritsenstefan.nl


Hofweekblad

Huisartsenpraktijk Hiltermann & Van der Velden In verband met de meivakantie is de praktijk GESLOTEN van maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei De waarneming is als volgt verdeeld: Patiënten A t/m H: Dr. Jaspers Tel:0547-333245 Weth. Goselinkstraat 2B, 7496 PB Hengevelde Patiënten I t/m P: Dr. van Manen Tel: 074-3764599 Patiënten Q t/m Z: Dr. Van den Helder Tel: 074-3764025 Voor het maken van een afspraak belt u voor 12 uur naar de waarnemende praktijk. Voor de avond-, nacht- en weekenddienst kunt u uitsluitend voor spoedgevallen contact opnemen met de Spoedpost te Hengelo, telefoonnummer: 088-5551155. Herhaalrecepten kunt u via de apotheek bestellen.

Woensdag 17 april 2019, pag. 5

Te huur gevraagd: Zelfstandige woonruimte in Delden voor onze dochter die, nu zij haar studie in A’dam heeft afgerond, haar studentenstudio moet verlaten. Fam. Oude Elferink Ganzeboom 06 40442836

Voor al uw oud ijzer en andere metaalsoorten belt u M. Jager, Roerdompstraat 19, Goor, tel. 0547-275404, mobiel 06-14162372. Altijd kosteloos opgehaald.

Opslag nodig voor uw inboedel? Tel. 06-27543623

Op maandag 6 mei zijn wij weer aanwezig.

Woensdag 1 mei

Zwiepseweg 156 Rijden. Lochem (Zwiep) Gld. 14.00-18.00 uur Testen. Beoordelen.

www.nijenhuis-zwiep.nl

Miranda Veehof Bollenweg 1a RV Ambt Delden

Tel. 06 250 30 185

www.nijenhuis-zwiep.nl

Kan uw tractor zich meten aan onze nieuwe tractoren? Ervaar onze bediening, proef onze techniek, test ons comfort en geef uw mening. Kom naar de Roadshow bij uw dealer. Wij dagen u uit.

Bovenstaande roadshow wordt georganiseerd door Nijenhuis Mechanisatie en onde Bovenstaande roadshow wordt georganiseerd door Nijenhuis Mechanisatie en ondersteund door Raadpleeg www.nijenhuis-zwiep.nl voor meer informatie. het team van Kamps de Wild BV. Raadpleeg www.nijenhuis-zwiep.nl voor meer informatie.

Gezocht: tuinman voor landgoed in Markelo tevens verzorging pluimvee voor 6 uur per week. S.v.p bellen naar: 0654352788

Geniet

van het buitenleven

Ontdek onze nieuwe collectie tuinmeubelen! Blakes

699,-

De Dennen 17 Delden 074 - 3764331

Altijd aangenaam persoonlijk.

Havana

799,Menorca

899,2e PAASDAG GEOPEND

van 10.00-17.00 uur (1e paasdag gesloten)

Vliegveldstraat 2, Deurningen • 074-2761010 • www.tuincentrumborghuis.nl


Hofweekblad

HUISARTSENDIENSTEN Alle inwoners uit de gemeenten Hof van Twente (excl. Markelo), Hengelo en Borne kunnen voor spoedeisende medische hulp buiten kantooruren terecht bij de Spoedpost Hengelo. De Spoedpost Hengelo is van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend bereikbaar. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uursdienst. bezoek alleen na telefonische afspraak, telefoonnummer 088 - 555 11 55. Markelo: Als u ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen dringend een huisarts nodig heeft: tel. 0570501777. ZIEKENHUIS ZGT: ZGT Hengelo, Geerdinksweg 141, 088 708 78 78 Voor informatie over bezoektijden en het maken van afspraken zie www.zgt.nl Prikposten Medlon Bentelo, Prikpost Op ’t Niehoes, Burgemeester Buyvoetsplein 20, donderdag 07.45 – 8.15 uur Delden, Zorgcentrum De Wieken, Molenstraat 1, woensdag 07.30 - 10.30 uur Delden, Gezondheidscentrum, Averinkstraat 30, maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 07.30 – 10.30 uur Goor, Medisch Centrum De Oliphant, Irisstraat 2, maandag t/m vrijdag 07.30 - 10.30 uur. Servicepunt bloedafname Deventer Ziekenhuis Markelo, gezondheidscentrum Het Stroaten, Burg. De Beaufortplein 3d. Maandag t/m vrijdag 08.00-10.00. Prikpost (medisch steunpunt) SHO Delden, Stadscentrum het Parochiehuis, Langestraat 79, maandag/woensdag/vrijdag van 8.15 – 10.00 uur. APOTHEEK: Delden, Dr. Gewinstraat 2, tel (074)-3761882. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 08.00 tot 18.00 uur, zaterdag: van 09.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Goor, Medisch Centrum Goor “De Oliphant”, Irisstraat 2-01, tel. 0547-285555. Geopend: ma t/m vr 08.30-18.00 uur; za en zo gesloten. Buiten deze tijden: Dienstapotheek Midden-Twente, Aletta Jacobslaan 45a, Hengelo, 074-2596016. Open: ma t/m vr 17.00-08.00 uur, weekeinde en feestdagen 24 uur. Markelo, Burg. de Beaufortplein 3b, 0547-363936, ma t/m vrij 08.00-12.30 en 13.30-17.30 uur; van 12.30-13.30 uur alleen spoedeisende recepten (s.v.p. aanbellen); za 09.00-10.00 uur. Buiten openingstijden en op zon- en

Woensdag 17 april 2019, pag. 8

ZORG & WELZIJN

feestdagen: Dienst Apotheek Salland, in de hal van het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, tel. 0570536505. WEEKENDDIENST TANDARTS Delden e.o. Voor spoedgevallen zijn er spreekuren. Zaterdag 12-12.30 en 18.30-19; zondag 12-12.30. Voor informatie over de dienstdoende tandarts kunt u bellen met de tandartsendienst 0900-1515. Diepenheim-Goor-Markelo: 13 en 14 april Tandarts Gerritzen, Markelo, tel. 0570 542224 SALUT Voor vragen over: wonen, welzijn en zorg, opvoeding, werk, vrije tijd, gezondheid, financiën, scholing en sport. Rozenstraat 2a in Goor, tel. 0547 260053. Maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. CARINTREGGELAND Verzorgingshuis en verpleeghuis Weekendopname en spoedgevallen, tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) - St. Elisabeth, Langestraat 74, Delden (verpleeghuiszorg) - De Wieken, Molenstraat 1, Delden (verpleeghuiszorg) - De Stoevelaar, De Stoevelaar 1, Goor (verpleeghuiszorg) - De Wheehof (tijdelijke huisvesting), Stoevelaar 1a - 1f, Goor (verpleeghuiszorg) - Anholtskamp, A. ten Hovestraat 1, Markelo (verpleeghuiszorg) Wijkverpleging Tel. 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24-uurs bereikbaarheid) Diëtist Op afspraak via tel. 074 367 71 11 (afspraken in diverse locaties mogelijk) Personenalarmering Informatie en aanmelden via 088 367 70 00 (lokaal tarief, 24 uurs bereikbaarheid) Uitleen verpleegartikelen en hulpmiddelen · Thuiszorgwinkel– Hengelo Geerdinksweg 137-15, Hengelo, tel. 088- 1020100. TERMINALE THUISZORG Stichting Leendert Vriel Hof van Twente Coördinatrice P. Krabbendam-Roobol, 06-12884477; e-mail: hofvantwente@leendertvriel.nl; website: www. leendertvriel.nl. DIERENARTSEN DELDEN en omstreken Dierenkliniek ‘De Vossenbrink’ Landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, Door de week en in het weekend 24 uur bereikbaar onder tel. 074-3762262

Dierenartsenpraktijk De Hagmolen Van zaterdag 8.00 uur tot maandag 8.00 uur Voor landbouwhuisdieren zijn wij bereikbaar op tel: 0547292827. Dierenartsenpraktijk de Hagmolen, Hagmolenweg 13a Bentelo Voor gezelschapsdieren zijn wij bereikbaar op tel: 0743676471. Dierenkliniek de Hagmolen, Deldenerdijk 80 Beckum. Tevens op zaterdag inloopspreekuur van 11.00 tot 12.00 uur Dierenkliniek De Vijf Heuvels, Markelo Spelleweg 12, Markelo, tel. 0547-361764, 24 uur per dag bereikbaar. Behandeling gezelschapsdieren ma t/m vrij volgens afspraak. Dier Medisch Centrum Hof van Twente Hengevelderstraat 34, Goor, tel. 0547-272740 www.diermedischcentrum.nl Dierenartsenpraktijk Goor Spechthorstweg 2, Goor, tel. 0547-272604 Openingstijden: ma t/m vr 8.00-19.00 uur., za 8.00-9.00 uur, iedere middag van 12.30 uur tot 13.30 uur gesloten. Voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Informatie over zwerfdieren: Dierenhotel De Bréborgh, Bentelo 0547-292377 Stichting Dierenambulance Hof van Twente Tel. 06-30704810, b.g.g. 074-3761464 www.dierenambulancehofvantwente.nl Dierenbescherming Dierenbescherming Hengelo, 06-52332216 Dierenambulance, 06-52332216 Inspectie (landbouw)huisdieren 0900-1120000 Dierenopvang De Oelerbrug, 074-2504046 BRANDWEER EN AMBULANCE: 112 REGIOPOLITIE TWENTE: 0900-8844 www.politie.nl/Twente Openingstijden Politie Hof van Twente en spreekuren wijkagenten: Locatie Goor: Het politiebureau in Goor, maandag t/m vrijdag 10.00-13.00 uur. Voor meer informatie zie www. politie.nl. Uiteraard blijft de politie Twente altijd bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 en via telefoonnummer 112 voor spoedeisende zaken. Locatie Stad Delden, Parochiehuis, Langestraat 81. Geopend op maandag van 10.00-13.00 uur en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur Ieder ander moment op afspraak. Wijkagent Jos Olde Daalhuis en Annuska Achterberg. Locatie Diepenheim, het spreekuur in Diepenheim wordt niet meer worden gehouden. Bewoners van Diepenheim

In Twente schulden eerder samen aanpakken Unieke samenwerking gemeenten, zorgverzekeraars, woningcorporaties en andere instanties om schulden eerder aan te pakken.

Inloopspreekuur Carintreggeland in Markelo Markelo - Op woensdag 24 april vindt tussen 11.00 en 12.00 uur het inloopspreekuur plaats. Bij dit gratis inloopspreekuur van Carintreggeland Wijkverpleging Markelo kunt u terecht met al uw vragen over uw gezondheid of over wijkverpleging. Het inloopspreekuur wordt gehouden in het kantoor van de wijkverpleging (eerste verdieping, lift aanwezig) in Gezondheidscentrum het Stroaten, Burgemeester Beaufortplein 3 in Markelo. Het spreekuur is ook voor vragen over specialistische verpleging, personenalarmering of langer zelfstandig thuis wonen. Ook kunt u vrijblijvend uw bloeddruk, bloedsuiker- en cholesterstolgehalte laten meten. Het spreekuur vindt elke laatste woensdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur plaats. Wilt u gebruikmaken van de wijkverpleging van Carintreggeland, neem dan contact met hen op; telefoon 088-3677000.

Workshop ‘Ik ben 9’ bij Kindercoachpraktijk ‘de Goastok’ Markelo - “Niemand begrijpt mij!”. Let wel: dit is geen uitspraak van Anita Kraayenvanger van kindercoachpraktij ‘de Goastok’ zelf. De uitspraak is van een negenjarige jongen die een spelletje monopoly met z’n jongere zusje aan het spelen was. Hij was ervan overtuigd dat z’n zusje 100 euro had gestolen van de bank terwijl hij even naar de wc was. Het jongere zusje ontkende dat natuurlijk in alle toonaarden. En toen werd het: “Welles! Nietes! Welles! Nietes!” Schreeuwen, huilen… Kortom: ruzie! De geldbrieven vlogen in het rond. Moeder moest ingrijpen, maar dat werkte averechts. De negenjarige werd nóg bozer, omdat hij voelde dat z’n moeder partij koos en hij niet begrepen werd. Moeder voelde aan dat haar jongere dochter het geld echt niet gepakt had, want: zij had de tranen in haar ogen en wist niet hoe ze het bewijzen moest. En hoe moest zij nou opboksen tegen zo’n grote schreeuwende broer? Tja wat doe je dan als ouder? Of beter nog: wat doe je juist niet? Er valt over de negenjarige fase nog véél meer te vertellen. Onder meer: meisjes in deze fase, jongens die stoer doen, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, onzekerheid, omgaan met groepsdruk, pesten, labels/etiketten (die worden vooral in deze fase uitgedeeld) zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar. De workshop ‘Ik ben 9’ voor ouders en verzorgers staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode van tussen acht en elf jaar. Als kindercoach werkt Anita Kraayenvanger veel met kinderen rond deze leeftijd. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo: een kind van negen zit in zijn eigen fase behorend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn eigen manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn. Haar droom als coach voor kinderen en ouders is dat alle ouders en verzorgers met kinderen rond deze leeftijd bekend zijn met de negenjaarsfase, zodat zij hun kinderen beter begrijpen en kunnen ondersteunen. Daarom organiseert zij wederom twee keer een workshop van 2½ uur, omdat zij elke ouder gunt kennis te hebben over deze fase, want ingewikkeld is het soms echt wel. De workshops zijn op woensdagochtend 24 april van 9.30 uur tot 12.00 uur en woensdagavond 8 mei van 20.00 uur tot 22.30 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 30,00, inclusief materiaal, koffie/thee met wat lekkers. Wilt u meedoen aan één van deze twee workshops, geef u dan op via a.kraayenvanger@ kicopdegoastok.nl of kijk voor meer informatie op de website www.kicopdegoastok.nl.

Inwoners in Twente melden zich vaak te laat als zij langdurige problemen hebben met het betalen van rekeningen. Door betalingsachterstanden eerder aan te pakken, zijn er meer mogelijkheden voor hulp en kunnen groeiende schulden en eventuele andere problematiek, als gevolg hiervan, worden voorkomen. Daarom slaan de 14 Twentse gemeenten met partners de handen ineen om beginnende schulden vroeger te signaleren en aan te pakken. Dit doen zij onder andere met vroegsignalering van schulden. Hiervoor hebben zij op 10 april gezamenlijk een convenant getekend. Daarnaast maken de gemeenten zich hard tegen de effecten van kinderarmoede. Bestuurlijk trekker in Twente op dit onderwerp en wethouder in Dinkelland Ilse Duursma legt uit: “Financiële problemen ontwrichten het functioneren van een huishouden enorm. Vaste lasten, zoals huur, premie zorgverzekering, energie en water, kunnen niet meer of niet op tijd worden betaald. Soms dreigt huisuitzetting, afsluiting van nutsvoorzieningen en inhoudingen op salaris, pensioen of uitkering. Uit onderzoek blijkt, dat op dit moment tussen de eerste betalingsachterstand en aanmelding bij de gemeentelijke schuldhulpverlening zo’n vijf jaar ligt.” Vaak is de gemiddelde schuld dan al hoog opgelopen en zijn er meerdere schuldeisers in het geding. “Daarbij zien wij ook dat door schulden andere problemen ontstaan, door de stress die dit met zich meebrengt”, vult wethouder Duursma aan. “En daarom willen we daar gezamenlijk wat aan doen.” Twente slaat handen ineen voor terugdringen schulden De 14 Twentse gemeenten willen samen met vele partners inzetten op vroegsignalering van schulden als onderdeel van de integrale schuldenaanpak in Twente. “Bij vroegsignalering worden afspraken gemaakt met betrokken instanties, zoals woningcorporaties, energiebedrijven, gemeentebelastingen, drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars, om betalingsachterstanden vroegtijdig te melden. Na een signaal van één of meerdere van de partners, kan de gemeente in actie komen”, vertelt wethouder Arjan Kampman van de gemeente Enschede. “De gemeente

Verruiming openingstijden prikpost Medlon

worden verzocht om een afspraak te maken met hun wijkagent Maarten Vollenbroek. THUISGENOTEN Biedt alle vormen van thuiszorg, van hulp bij het huishouden tot intensieve verpleging en verzorging. Tel. 0880881530 of www.thuisgenoten.nl. UVV STAD DELDEN: Unie van Vrijwilligers Voorz. mevr. M. Westen-Reckman Secr. dhr. J. Bekink, tel. 3762833 Open Tafel UVV Elke dag van 12.30-13.30 uur, mogelijkheid voor zelfstandig wonende senioren in Delden om gezamenlijk te eten in de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: mevr. M. Jansink, tel. 074-3763980, mevr. R. Wissink, tel. 074-3764292. Huiskamer voor ouderen UVV Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 u kunnen ouderen binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en/ of een spelletje in de Huiskamer voor ouderen. Plaats: de ontmoetingsruimte van De Stadshagen. Informatie: mevr. José Kamp, tel. 074-3762047. Gymnastiek voor 55+ UVV Inl. dhr. J. Bekink, tel. 074 376.2833. Dansen Internationaal 55+ UVV Donderdagmiddag van 13.30-15.00 uur in de zaal van Amicitia, aan de Sportlaan. Informatie: mevr. A. Breukink tel. 3763837. Graag gelezen Boeken bezorgen: Bibliotheekboeken worden bij u thuis gebracht. - in de Wieken, de Klokkenkamp (mevr. A. Kuppen, tel. 06 557327) - in woonzorgcentrum St. Elisabeth en bij particulieren (mevr. T. Broos, 0629118881) Voorlezen: Samen een verhaal beleven schept een band en vergroot de wereld. - In woonzorgcentrum St. Elisabeth, bij Kinderdagverblijven en particulieren. (mevr. T. Broos, 06 29118881) Graag gedaan Voor hulp bij boodschappen, begeleiding naar ziekenhuis of arts, kleine klusjes of even gezelschap bij een wandelingetje. Wilt u gebruik maken van deze dienst? Neemt u dan contact op met een van de projectleiders: Nel Ellis, tel. 074 3762839, mail: nelkroone@hotmail.com; Aafke Paar, tel. 06 42881328, mail: aebruning@gmail.com. Algemene inlichtingen UVV Mevr. I. Brons, tel. 3763169, b.g.g. 3766870, mevr. I. Roerink (PR), tel. 074-3761772. DE LUISTERLIJN

neemt contact op met de desbetreffende inwoner om de situatie in kaart te brengen en te helpen zoeken naar een oplossing. Met als gevolg dat de (financiële) zelfredzaamheid en het welzijn van inwoners wordt vergroot. Ernstige problemen en intensieve hulp zoals schuldsanering kunnen worden voorkomen. Soms is bijvoorbeeld het gezamenlijk aanvragen van toeslagen en/of kwijtscheldingen al voldoende om verdere betaalachterstanden te voorkomen.” Onderdeel van brede schuldenaanpak De 14 Twentse gemeenten investeren in goede schulddienstverlening en preventie om (problematische) schulden en crisissituaties bij inwoners te voorkomen. Vroegsignalering is één van de pijlers binnen de brede schuldenaanpak die in Twente is gestart. Vele ketenpartners zijn aangesloten. Henriette Setz, directeur Klant en Operations bij Menzis: “De samenwerking is voor ons belangrijk. Zorgverzekeraars hebben -vaak als eerste- zicht op de betalingsachterstanden, en deze kwetsbare doelgroep kampt bovendien vaak met een lagere gezondheid. Dat geeft ons de mogelijkheid om, samen met partners, actief te helpen bij het doorbreken van achterliggende problematiek om zo impact te maken op de kwaliteit van leven.” De komende maanden starten de gemeenten met de vroegsignalering van schulden. Ook gezamenlijk offensief tegen kinderarmoede De gemeenten hebben ook uitgesproken zich hard te maken tegen de effecten van kinderarmoede in Twente. In Nederland groeien maar liefst 378.000 kinderen en jongeren op in armoede. Dat betekent dat 1 op de 9 kinderen lijden onder de directe effecten van kinderarmoede zoals geen eten en schoolspullen kunnen kopen. De effecten leiden tot gezondheidsklachten op langere termijn. Ook de geldzorgen van ouders resulteren in stress bij kinderen. Er is daarnaast een reëel risico op sociale uitsluiting door het niet deelnemen aan sociale activiteiten om financiële redenen. Rob Christenhusz, wethouder in Oldenzaal: “Elk kind heeft recht op een gezonde en veilige ontwikkeling. Armoede staat dit in de weg”. De Twentse gemeenten zetten zich in voor: - het signaleren van armoede, bespreekbaar maken en weten welke andere organisaties betrokken kunnen worden bij de oplossing ervan. - doen wat in onze mogelijkheid ligt om de (gezondheids)gevolgen van armoede binnen (aanstaande) gezinnen op te lossen. - actief samenwerken en laten zien wat werkt. In de Twentse gemeenten zijn al veel initiatieven en interventies om gezinnen met financiële problemen te ondersteunen. Ook binnen de Academische werkplaats Jeugd in Twente wordt samen met gemeenten, onderwijs en onderzoek gewerkt aan het beperken van de effecten van kinderarmoede.

Aanmelden bustocht voor senioren

in Gezondheidscentrum Delden Delden - Vanaf 1 mei kunnen patiënten óók op woensdag terecht bij de prikpost van Medlon in het Gezondheidscentrum Delden, Averinkstraat 30 in Delden. Openingstijden worden dan: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 7.30 tot 10.30 uur en woensdag 13.00 tot 15.00 uur. Door nu dagelijks open te zijn in dit Gezondheidscentrum denken wij aan de vraag te kunnen voldoen om door een betere spreiding van patiënten nog kortere wachttijden te realiseren. Is deze prikpost niet bij u in de buurt? Geen nood, de dichtstbijzijnde prikpost voor u vindt u op www.zoekeenprikpost.nl.

Goor - Voor de dagtocht op donderdag 16 mei kunnen inwoners van Goor, Zeldam, Kerspel Goor en de Haa die 65 jaar of ouder zijn, of echtparen waarvan de man of de vrouw 65 of ouder is, zich opgeven bij de volgende adressen in Goor: The Readshop (voorheen Boekhandel Bruna) of Autobedrijf Bert Nijeboer, Roerdomstraat 6. Opgave voor 13 mei.

De Luisterlijn biedt echte aandacht aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, culturele of religieuze achtergrond. De medewerkers zijn professioneel getrainde vrijwilligers met levenservaring. De Luisterlijn is altijd bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bellen, chatten en mailen is mogelijk via 0900 – 0767 of www.deluisterlijn.nl. THUISZORG ZORGGROEP SINT MAARTEN: Tel: 088-0005200. www.zorggroepsintmaarten.nl Buurtzorg Diepenheim en omstreken Thuiszorg verpleging en verzorging. Kantoor: Grotestraat 80, 7478 AE Diepenheim. Tel. 06-12942343, 24 uur per dag bereikbaar. Buurtzorg Goor en Markelo Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-10826868, 24 uur per dag bereikbaar. Buurtzorg Delden Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-1220 0466. Buurtzorg Bentelo Thuiszorg verpleging en verzorging. Tel. 06-22027967. Zorgbelang Overijssel, afd. Signalering en Klachten opvang Zorg. Voor informatie over patiëntenrechten, Wmo, klachtwegen zorg en advies, tel. 0900-2437070. www.zorgbelang-overijssel.nl De dienstverlening is gratis. De Zonnebloem afd. Delden De Zonnebloem is er voor iedereen met een fysieke beperking die leuke dingen wil doen en (nieuwe) mensen wil ontmoeten. En voor wie dat door ziekte, handicap of

Oprichting Goede Doelen Week Bornerbroek Bornerbroek In Bornerbroek (behorende tot de gemeente Almelo) gaat het collecteren met ingang van 1 mei aanstaande drastisch veranderen. Een groot aantal Goede Doelen (totaal 11) hebben hun krachten gebundeld in Bornerbroek en komen vanaf dit jaar langs de deur om geld op te halen. Dit initiatief dat onder auspiciën van de Stichting Dorpsbelangen is ontstaan, heeft inmiddels geleid tot de oprichting van een onafhankelijke stichting: Stichting Goede Doelen Week Bornerbroek. Onder leiding van de voorzitter (Jeroen Slaghekke) is het bestuur, dat gecomplementeerd is met Wim Arkink (penningmeester), Ingrid Peeze (lid en PR), Monique Lohuis (lid en PR) en Ton Loman (secretariaat), voorvarend aan het werk gegaan en zijn de notariële akte, alsmede inschrijving Kvk en ANBI-status voor elkaar. Ook de vergunning van de Gemeente Almelo is inmiddels verstrekt.

ouderdom niet vanzelfsprekend is. Secretariaat P. Dijkstra, tel. 06-27193180. Stichting Mortuarium Stad en Ambt Delden. Tel. 3761041; bgg 06-51170704 Begrafenisvereniging “De Laatste Eer” Markelo Uitvaartleiders: mevr. C. Kremer en dhr. H. Kloots. Meldnummer bij overlijden: 0547-361305 (dag en nacht bereikbaar). EV Fysiotherapie & Fitness De Berken 2a, tel (074) 376 25 37, Open: ma t/m vr 08:0021:00 uur, zaterdag: 09:00-13:00 uur. Averinkstraat 30h (Gezondheidscentrum Delden), ma t/m vr: 08:30-12.15 uur. Wet voorzieningen gehandicapten (Reg. adviesorgaan. vertegenwoordigers gemeente Markelo: dhr. G.W. Arps, 0547-364141; dhr. P. Hellinga, 0547-362337. Peuterspeelzaal Delden ‘De Kletskevertjes’, Bernhardstraat 25, tel. 3765317. Door de week elke schoolgaande ochtend geopend van 8.45-11.30 uur. U kunt uw kind aanmelden via www. hofpeuterspeelzalen.nl Diabeteslijn 033-4630566, 24 uur per dag (‘s nachts alleen in geval van nood). Ouderensoos St. Jozef/De Wieken Donderdag 14.00-16.00 uur, informatie M. ter Braak, 0743762268 Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen, departement Delden. Secr. mevr. M. Schutte, tel. 074-3762256.

De bron van zo’n Goede Doelen Week ligt in Noord-Brabant. Hier werken al heel veel grotere dorpen op deze wijze. En de resultaten zijn positief! We zijn er trots op dat Bornerbroek de eerste plaats in Overijssel is en de eerste plaats boven de rivieren waar dit initiatief ook omarmd wordt. Waarom dit initiatief? Ook in Bornerbroek wordt het steeds moeilijker overal collectanten voor te vinden. En ook het collecteren wordt moeilijker; overdag zijn mensen vaak niet thuis, jongeren hebben vaak geen geld meer in huis en doen ‘s avonds de deur niet meer open. Redenen genoeg om het over een andere boeg te gooien. De inwoners van Bornerbroek ontvangen in de tweede week van mei een envelop thuis met daarin een brief en een donatieformulier. Zij kunnen dit op hun gemak lezen en invullen en een week later wordt de ingevulde donatielijst weer opgehaald. De geldgevers kunnen zelf kiezen aan welke doelen zij geld kwijt willen en maken ze geen keuze op het formulier dan krijgt elk goed doel, hetzelfde deel van het totaalbedrag wat in de envelop zit of waarvoor een machtiging is afgegeven. Helpt u ons mee een succes te maken van deze nieuwe vorm van collecteren? Dank u wel. Meer informatie te verkrijgen via: gdwbornerbroek@gmail.com.

Nieuw

Gezellige bijeenkomst voor echtparen 60+

Bentelo - Het is goed om nieuwe mensen te ontmoeten, onder genot van een hapje en een drankje (voor eigen kosten) en leuk om naar elkaar te luisteren, om advies te vragen en wellicht gemeenschappelijke interesses te ontdekken. Heerlijk in een landelijke omgeving. Er zijn verder geen verplichtingen, alleen een goed humeur. Data: zondag 26 mei en zondag 23 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Waar? Theehuis ‘De heerlijke Huiskamer’, Hagmolen 13, Ambt - Delden (Bentelo). Informatie: Johan en Loes, telefoonnummer: 0546- 861737. Openingsactie Introductielessen € 5,- per les.

Opgeven voor 2 verschillende lessen is toegestaan.

• dinsdag 23 april - woensdag 24 april - donderdag 25 april - vrijdag 26 april

VOL

=VO

L

• 9.00 - 9.45 uur Hatha Yoga • 15.15 - 16.00 uur Restoratieve yoga • 10.15 - 11.00 uur Restoratieve yoga • 18.00 - 18-45 uur Restoratieve yoga • 14.00 - 14.45 uur Hatha Yoga • 19.15 - 20.00 uur Hatha Yoga Opgave via: hetzonnerad@gmail.com of 06-14457395

Na de introductieweek starten de lessen op 8 mei. op woensdagochtend-woensdagavond en vrijdagochtend.

Yogastudio Het Zonnerad

Langestraat 99

7491 AC Delden

www.hetzonnerad.nl

De gezonde verbinding: Gezond gedrag, preventie en samenwerking staan centraal

Hof van Twente - Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid. Dat is waar de gemeente samen met partners en inwoners naartoe wil met de visie ‘De Gezonde Verbinding’. In deze visie is er geen sprake meer van maximale zorg, maar van optimale zorg. Daarbij is voorkómen belangrijker dan genezen. Kortom: een samenleving waarin gezond gedrag centraal staat en mensen zelf de verantwoordelijk nemen voor hun gezondheid. Doel van de ‘Gezonde Verbinding’ is ook dat er zo weinig mogelijk hulpverleners over de vloer komen bij mensen. Dit ligt in het verlengde van de huidige werkwijze waarbij een gezin één hulpverleningsplan en één regisseur heeft, die de zaken voor dit gezin regelt. Partners om dit te bereiken, zijn onder andere doorverwijzers, mantelzorgers, verzekeraars en (medisch) specialisten. Het visiedocument De Gezonde Verbinding wordt op 7 mei besproken in de raadsvergadering. De noodzaak voor deze verandering is deels ingegeven door factoren van buitenaf (demografische ontwikkelingen, technologische vooruitgang en financiën). Mensen zijn echter zelf ook toe aan verandering. Zij willen zelf de regie hebben en onafhankelijk zijn. Krachtig middel Concreet betekent ‘De Gezonde Verbinding’ bijv. dat de Hof de ‘doorverwijzers naar de zorg’ vraagt om - waar dat kan - door te verwijzen naar vrij toegankelijke voorzieningen. Daarbij kunt u onder andere denken aan welzijnswerk en vrijwilligersinitiatieven, zoals De Omslag, een inloophuis of een maaltijdvoorziening. Ook wil de gemeente aandacht voor preventie en leefstijl van mensen. Dat kan voorkómen dat mensen ziek worden. Voor oudere inwoners wordt niet alleen ingezet op zorg, maar ook op welzijn (bijv. eenzaamheid oplossen, meedoen in de samenleving). De gemeente gelooft dat verbinden een krachtig middel is, om de gewenste veranderingen en ombuiging tot stand te brengen. Binnen Hof van Twente bestaan al veel waardevolle verbindingen. Onderlinge verbondenheid in kernen en buurtschappen, sociale cohesie en veiligheid. Verbinding met de inwoners en maatschappelijke partners is van groot belang om de gestelde doelen te halen. Alleen dan kunnen de hulpverleners vroegtijdig signaleren en helpen en waar mogelijk moeilijkheden voor de toekomst voorkomen. Deelnemen aan de maatschappij Op dit moment komt deze samenwerking nog niet altijd van de grond door de grote hoeveelheid aan regels en procedures. De gemeente ziet het als haar taak om inwoners en professionals zo te faciliteren, dat zij zich anders gaan gedragen en een positieve bijdrage aan hun eigen en elkaars gezondheid gaan leveren. Daarbij willen wij gezondheid zien in de breedste zin van het woord en is gezondheid niet enkel en alleen het uitblijven van ziekten. Uiteraard blijft er altijd sprake van een groep mensen die (tijdelijk) niet in staat is om op eigen kracht of met hulp van de omgeving mee te doen. Daar waar nodig blijft Hof van Twente zorg en ondersteuning bieden, gericht op het behoud van zelfredzaamheid en het bevorderen van deelnemen aan de maatschappij. Projectbureau BAS werkt voor de provincie Overijssel en de gemeenten: Wierden, Borne, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Haaksbergen, Twenterand en Hof van Twente. De taak van het projectbureau is om de provincie en de bovenstaande gemeenten te ondersteunen om de asbestpulp in de bodem op te ruimen. Doel van het projectbureau is om de leefomgeving van de bewoners zo asbestvrij mogelijk te maken en daarmee zo schoon en veilig mogelijk. Projectbureau Bodemasbestsanering is gevestigd in het gemeentehuis van Hof van Twente.


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 9

Opbrengst Hartstichting Deldenerbroek/ Deldeneresch Deldenerbroek - De jaarlijkse huis-aan-huis collecte voor de Hartstichting heeft in DeldenerbroekDeldeneresch €950,05 opgebracht. Daarnaast heeft een groeiend aantal donateurs een bedrag per IDEAL of Tikkie overgemaakt. Ook zijn er donateurs die automatisch, periodiek een bedrag aan de Hartstichting overmaken. Hoe de gedoneerde gelden worden besteed kunt u vinden op www.hartstichting.nl. Namens de Hartstichting worden alle donateurs en collectanten hartelijk bedankt.

Meer bewegen? Fiets mee in Delden

Delden - Vanaf donderdag 25 april worden er in de oneven weken fietstochten in Delden georganiseerd voor 55-plussers. De tochten zijn ongeveer 25 kilometer en er is onderweg tijd voor een rustpauze. De eerste fietstocht van dit seizoen is gepland op donderdag 25 april. Om 13.30 uur ontmoeten de fietsers elkaar in restaurant ‘In de Hagen’, Stadshagen 201 te Delden om vervolgens om 14.00 uur te gaan fietsen. Wat is leuker om dit samen te doen? Fietsen is goed voor de gezondheid en het bevordert de sociale contacten. Coördinator Ajen Spekschate zorgt ervoor dat alles altijd goed geregeld is. Er zijn geen kosten aan de fietstocht verbonden, de consumpties tijdens de pauze zijn voor eigen rekening. Meer weten? Bel Salut: 0547-260053, mail info@salut-welzijn.nl of App SAS 06-20894999.

2e Paasdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur

Noaberschap terug in de wijk

Activiteiten bij Wijkvoorziening ’t Doesgoor Goor - Wekelijks zijn er diverse activiteiten voor jong en oud bij Wijkvoorziening ’t Doesgoor. Hieronder een overzicht van de activiteiten voor de komende week: Donderdag 09.00 - 12.00 uur Koffie Inloop 10.00 - 12.00 uur Laptop cursus 10.00 - 11.00 uur Wandelgroep* 15.00 - 16.15 uur Sportinstuif voor 4 t/m 12 jaar €1,17.00 - 19.00 uur Eetactiviteit “Eet u Smakelijk”** Vrijdag 09.30 - 10.00 uur Tai Chi – buiten Maandag 17.00 - 19.00 uur Eetactiviteit “Eet u Smakelijk”** Dinsdag 09.00 - 12.00 uur Koffie inloop 10.00 - 11.00 uur Wandelgroep* 11.30 - 13.00 uur Lunch € 2,-Aanmelden bij Petra 17.00 – 19.00 uur Eetactiviteit “Eet u Smakelijk”** Woensdag 09.00 - 12.00 uur Koffie inloop 10.00 - 11.00 uur Jeu de boules (alle leeftijden) 15.00 - 16.15 uur Sportinstuif voor 4 t/m 12 jaar €1,-, 17.00 - 19.00 uur Eetactiviteit “Eet u Smakelijk”** * Kosten koffie/thee € 1,** Kosten € 5,Komende activiteiten Hulp bij laptop, iPad, tablet en mobiel. Donderdag 18 april kunt u hiervoor terecht bij ’t Doesgoor van 10.00 tot 11.30 uur. Neem uw laptop, iPad, tablet of mobiel mee en de leerlingen van de Waerdenborch zullen u helpen met uw vraag. Jeu de Boules clinic: Donderdag 18 april om 12.30 uur. Samen met de leerlingen van de Waerdenborch gaan we gezellig een jeu de boules balletje gooien! Er zijn jeu de boules ballen aanwezig. Bingo voor ouderen. Op donderdag 25 april vindt er weer de maandelijkse bingo plaats. De bingo start om 14.00 uur t/m 16.00 uur en zoals gewoonlijk zijn er vele leuke prijzen te winnen. Deelname kost € 5,-.

Bij aankoop van Makita 2x18V Tuinmachines

AANBIEDING ZAK GAZON AZ 20 KG EN AZ KALK 20 KG samen van € 54,95 NU VOOR € 39,99

ontvangt u 1 accu t.w.v. € 109,- GRATIS Aanbiedingen geldig t/m 27-4-2019 en zolang de voorraad strekt

Bollenweg 16, 7495 RV Ambt Delden 0547 - 27 27 03 - www.vd-riet.nl

individuele coaching loopbaancoaching hoogbegaafdheid Suzanne Remmers | www.stapsteencoaching.nl | (06) 81 95 85 86

Carintreggeland zet vrijwilligers in het zonnetje Goor Zoals elk jaar organiseert Carintreggeland een vrijwilligersfeest als blijk van waardering voor de inzet van hun vrijwilligers, ze zijn een zeer waardevolle aanvulling op het gebied van Welzijn. Welzijn is meer dan een spelletje of wandelen, oprechte aandacht en even je verhaal kwijt kunnen.Welzijn is 24 uur per dag en hier zorg je samen voor met iedereen. Aandacht en Welzijn borg je samen met bewoners,familie, mantelzorgers, vrijwilligers, dezorg, huishoudelijk medewerkers, enz., dit gaat continu door en je doet het vooral samen. De vrijwilligers vormt ook vaak de verbinding met de omgeving of geboorteplaats van de bewoner, je blijft zo een beetje op de hoogte. Carintreggeland streeft naar een waardevol leven voor de bewoner, de vrijwilligers leveren hierin ook een groot aandeel. Dit keer konden de vrijwilligers genieten van een Twentse koffietafel bij ‘Het Hoogspel’ te Ambt Delden

Algemene Leden Vergadering OVD Ouderen Vereniging Delden

Delden - Woensdag 4 april hield de OVD (Ouderen Vereniging Delden) tijdens de maan-delijkse koffie-ochtend haar Algemene Leden Vergadering bij café restaurant ’t Hoog-spel. In de vacature van de voorzitter wordt tijdelijk voorzien door secretaris Harm Schepers. Hij heette de 22 aanwezige leden van harte welkom en wees op het nieuwe logo dat al op verschillende papieren prijkte. Na behandeling en goedkeuring van het verslag van de vorige, uitgestelde ALV op 5 september 2018, kwam het uitgebreide jaarverslag over 2018 met als hoogtepunt een bezoek aan het nieuwe museum NO HERO in Delden aan de orde. Daarna werd het door de interim penningmeester Ben de Geus, samen met de door ziekte afgetreden penningmeester Jan Widemann, het financieel verslag 2018 behandeld De kascommissie, bestaande uit mevrouw Elly van der Berg en de heer Ab Wissink, hebben de kas gecontroleerd en brachten daarna verslag uit. De kascommissie stelde de vergadering voor het bestuur décharge te verlenen voor het gevoerde beleid. Dit voorstel werd onder luid applaus door de vergadering aangenomen. Van mevrouw Elly van der Berg werd als kascommissielid afscheid genomen en bedankt voor haar werk als commissielid. De heren Ab Wissink en Johan Beumer (nieuw gekozen) vormen de nieuwe kascommissie voor het jaar 2019. Als reservelid werd de heer Henk Tammes benoemd. Daarna volgde de bestuursverkiezing: - de interim penningmeester Ben de Geus werd als kandidaat voorgesteld. Er was geen tegenkandidaat, dus werd Ben in de functie van penningmeester benoemd, zoals de statuten voorschrijven. Er volgde applaus van de vergadering. - mevrouw Riki Wissink stelde zich niet herkiesbaar. Riki heeft vele jaren gezorgd voor de invulling van de koffie-ochtend met een spreker of iemand met een presentatie. We zullen haar missen en hebben nog geen opvolger voor haar. - de heer Jan Widemann moest helaas zijn functie als penningmeester neerleggen. Jan heeft de financiën gedurende vele jaren (vanaf

Scootmobieltochten in Delden

Delden - Zoals u hoogstwaarschijnlijk weet, heeft stichting Franje alle activiteiten van het Rode Kruis overgenomen, dus ook de gezellige scootmobieltochten. Dit jaar start de tocht op donderdag 9 mei, en vervolgens elke donderdag in de oneven weken. Om 13.45 uur is het verzamelen in de hal van In de Hagen in Delden, zodat wij om 14.00 uur kunnen vertrekken. De nieuwe enthousiaste begeleider en coördinator is Richard van het Bolscher, u kunt zich bij hem aanmelden, zowel telefonisch als per mail. Telefoonnummer: 06-26325980, e-mailadres: rr.vanhetbolscher@gmail.com. 1997) beheerd. We danken zowel Riki als Jan voor het vele werk dat zij voor de OVD hebben gedaan. De dank ging vergezeld van een boeket bloemen en een cadeaubon. De secretaris Harm Schepers werd door de bestuursleden bedankt voor het zo goed mogelijk door laten lopen van diverse werkzaamheden tijdens de voorzitterloze periode en het overnemen van werkzaamheden die door de langdurige ziekte van de penningmeester anders zouden blijven liggen. De dank ging vergezeld van een boeket bloemen en een fles wijn. Dit werd bijzonder gewaardeerd. De komst van interim penningmeester Ben was een goede oplossing. Een aantal leden kreeg een attentie voor het verrichten van hand- en spandiensten: Anneliese Widemann, Anneke Boersma, Niek Dekker en Ab Wissink. Ook zij werden bedankt voor jullie inzet. Marieke de Geus deelde mee dat zij met ingang van september a.s. samen met Henry Esser op de derde woensdag van de maand weer begint met de muziek-ochtenden. Hierop werd zeer positief gereageerd. De groep muziekluisteraars vond het erg jammer dat Marieke met Aaltje Thole toen noodgedwongen stopten. In het jaarverslag werden de verschillende activiteiten van het afgelopen jaar genoemd, zoals het bezoek aan museum NO HERO, de reeds genoemde koffie-ochtenden met meestal een spreker, het reisje samen met de twee andere ouderenbonden KBO en PCOB uit Delden, enkele keren met een aantal leden deelnemen aan een gezamenlijke maaltijd, wandelingen, Duitse les, leesgroep, hulp bij aangifte belastingen enz. Via ons lidmaatschap van de koepelorganisatie FASv (Federatie van Algemene Seniorenverenigingen) zijn we lid van de NVOG, de Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden. Een aantal vrijwilligers uit de bij de NVOG aangesloten verenigingen behartigt de belangen van de leden van haar aangesloten verenigingen op het gebied van Pensioenen, Zorg, Welzijn& Wonen en Inkomen en Koopkracht bij overheid, semioverheid en andere organisaties als b.v. zorgverzekeraars, samen met o.a. de Unie KBO (Katholieke Ouderenbond) en PCOB (Protestantse Christelijke Ouderen Bond). Deze groep vertegenwoordigt ongeveer drie miljoen leden. De NVOG is eigenlijk de niet-gebonden vakorganisatie voor ouderen. Wilt u meer weten over of lid worden van de OVD, neem dan contact op met: secretaris Harm Schepers, tel. 074 376 14 20 e-mail: ov-delden@outlook.com.

E

HET HOFWEEKBLAD

wordt gelezen in 22.000 gezinnen in: Stad Delden, Ambt Delden, Bentelo, Goor, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Bornerbroek, Beckum, St. Isidorushoeve en een deel van Hengelo (5.000 ex)


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 10

Nieuw arrangement

Ontdek Delden met een korreltje zout!

Annie Schreijer-Pierik (Europarlementslid), Hester Maij (Gedeputeerde Provincie Overijssel) en Pieter van Zwanenburg (wethouder gemeente Hof van Twente) hebben afgelopen zaterdag de aftrap gegeven voor het nieuwe arrangement Ontdek Delden met een korreltje zout. Vanaf deze week kunnen inwoners en toeristen gebruik maken van dit nieuwe arrangement. Het pakket bestaat uit een rondleiding in het Zoutmuseum, een Twentse koffietafel bij Hotel Restaurant de Sevenster en een stadswandeling onder leiding van een gids door het historische centrum van Delden. Na de aftrap is de groep genodigden op pad gegaan en het bleek dat zelfs Deldenaren niet alles wisten van het Zoutmuseum en de historie van het Deldense centrum. Door deze unieke samenwerking kun je Delden dus zeker (her)ontdekken. HofMarketing is namens het Gidsenteam Delden partner in deze samenwerking en hoopt dat dit initiatief het begin wordt van nog meer samenwerking om zo Hof van Twente te verbinden en aantrekkelijker te maken voor inwoner, toerist en recreant. Wil je meer informatie of reserveren om Delden te (her)ontdekken? Neem contact op met het VVV Informatiepunt Delden, Langestraat 19, info@visithofvantwente.nl of telefonisch 074-3766363.

Uniek aanbod: 6 muzieklessen voor 6 euro Delden - In de maanden mei en juni kunnen kinderen (vanaf 8 jaar), jongeren én volwassenen gebruik maken van deze bijzondere aanbieding van Muziekvereniging Drumfanfare Delden om kennis te maken met muziek. Voor € 6,- krijg je 6 muzieklessen op een instrument naar keuze. Voorbeeld: Je wilt graag trombone spelen. Na een paar weken heb je nog de mogelijkheid om, als trombone jou toch niet bevalt, te wisselen. Je stapt dan bijvoorbeeld over naar klarinet, omdat je dat toch leuker lijkt. Dan krijg je de rest van de weken les op klarinet. Na de laatste les kun je je opgeven voor het nieuwe seizoen bij onze vereniging. De lessen worden gegeven op SG Twickel, Schoppenstede 19 te Delden. Hier wordt ook gerepeteerd met het orkest op de maandagavond, en door het leerlingenorkest en de slagwerkgroep op vrijdagavond. Wij kunnen opleiden voor de volgende slagwerk- en blaasinstrumenten: - Alt-saxofoon - Dwarsfluit - Klarinet - Tenor-saxofoon - Bariton - Hobo - Slagwerk - Trombone - Bas - Hoorn - Sopraan-saxofoon - Trompet - Drumstel Ook gaat er weer een blokfluitgroep van start waarvoor je je vanaf nu kunt opgeven. Blokfluitles is een goede manier om te beginnen met muziek en na een tijd kun je met de basisvaardigheden die je hebt opgebouwd, overstappen op een instrument naar keuze. Blokfluitles kun je vanaf ongeveer 7 jaar krijgen. Schrijf je snel in! Stuur het knipstrookje naar of doe het in de bus bij: Jacintha de Witte, De IJsvogel 1, 7491 ZG Delden. Je mag ook bellen met Paul Kenkhuis, tel. 06-46562717, mailen naar: info@ drumfanfaredelden.nl of kijk voor meer informatie op de website www.drumfanfaredelden.nl. Vind je na 6 lessen muziek toch niets voor jou? Niets aan de hand, we zien je dan vast een keer als toeschouwer langs de kant bij een optocht of bij een concert. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------Ik wil graag kennismaken met muziek bij Muziekvereniging Drumfanfare Delden. Naam ……………………………………………………………………………………..... Adres……………………………………………………………………………………........ Postcode…………………Woonplaats……………………………………………………... Geboortedatum…………………………………………………………………….………... Telefoonnr/mob.nr. …………………………………………………………………………. E-mail………………………………………………………………………………………... Instrument……………………………………………………………………………………

Deldense communicantjes op bezoek bij bakker Meen

Inekes Hofdichten ‘Heimwee’

De dochter was verhuusd Noar zon gat in Gelderlaand. En noa ne wekke of zo, Kwam der ne breef van eur haand. Streekmarkt Twente

Winnaars van de loterij bekend

Delden - De DOV, Deldense Ondernemers Vereniging, heeft samen met de Streekmarkt Twente een loterij georganiseerd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Streekmarkt. Tijdens een heel drukke en gezellige markt op zaterdag 6 april zijn alle loten ingeleverd en de volgende winnaars zijn uit de melkbus gekomen: J.Siemerink, W.Voogd, L.Grijpma, J.Blokhuis, J.Schippers, F.Geerdink, R.Oude Vrielink, J.Kamphuis, I.Lagendijk, S.Jongsma. Alle 10 winnaars krijgen hierover bericht en ontvangen tijdens de markt van zaterdag 4 mei om 10.00 uur een rijk gevulde tas met producten van de Streekmarkt Twente! Een mooie afsluiting van het jubileum en een smaakvol begin van nog heel veel dagjes Delden. De Streekmarkt Twente bedankt iedereen voor de bijdrage aan 10 jaar streekmarkt en nodigt iedereen uit voor de komende 10 jaar. Streekmarkt Twente, je ervaart waarom Twente zo uniek is. Elke eerste zaterdag van de maand.

Samen voor een dementie vriendelijk Hof van Twente Delden - Hof van Twente heeft de ambitie een dementie vriendelijke gemeente te worden. We nodigen u dan ook van harte uit voor de bijeenkomst `Samen voor een dementie vriendelijk Hof van Twente`, op maandag 13 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur bij De Bebsel in Goor. Dementie is een ingrijpende ziekte. Het aantal mensen met dementie groeit snel. Omgaan met dementie vraagt veel van mensen met dementie en hun omgeving, maar mag nooit een probleem van hen alleen zijn. Hoe wij als maatschappij omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Veruit de meeste mensen willen na de diagnose dementie zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarom is het van belang dat dementie wordt herkend en dat we weten hoe om te gaan met mensen met dementie; van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Hierdoor kunnen mensen met dementie gewoon boodschappen blijven doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging gaan of de bibliotheek of een museum bezoeken. Ook is de gemeenschap dan beter in staat een handje te helpen wanneer mensen met dementie het even niet meer weten. Tijdens de bijeenkomst op 13 mei willen wij u op de hoogte stellen van wat wij doen om onze gemeente dementie vriendelijk te maken. Graag werken wij hierin (meer) met u samen. Sterker nog we hebben u daarbij nodig! Noteert u vast de datum! U kunt zich aanmelden via Hofactief De uitnodiging met definitieve programma volgt nog. Graag tot 13 mei.

“Mams, ‘t wordt de hoogste tied, Dek oeleu ‘n breefke stuur, Met alles doarin vermeld, Wat HIER zoal GEBUURT!”

Het Beaufort draait film ’Bankier van het verzet’ Markelo - Op donderdag 18 april 2019 draait in Het Beaufort de film ‘Bankier van het verzet’. De voorstelling begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 7,50, inclusief een pauzedrankje. Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden. De film is gebaseerd op een waar verhaal.

Delden - Ter voorbereiding op de Eerste Heilige Communie hebben de communicanten van de basisscholen van Delden en omstreken op dinsdag 9 april een bezoek gebracht aan de bakker. Dit jaar verleende bakker Meen wederom zijn zeer prettige samenwerking. De communicantjes hebben hun ogen uitgekeken tijdens de rondleiding in de bakkerij en mochten zelf de broodjes maken. Woensdag 10 april zijn de kinderen gezamenlijk met hun ouders de avond gestart met een Pesach maaltijd en vervolgens hebben ze genoten van de zelf gebakken broodjes. Bakker Meen, namens de communicantjes heel veel dank!

Zo schreef ze an eur oolders: “Hoe ‘t leavn zo geet alhier?” Doarnoa volgdn der nog Vief blanco vellen papier! Ineke Smit-Vukkink


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 11

Pasen op 1Twente met FC Twente en Hengelose Revue Enschede - Goede Vrijdag wordt wellicht voor FC Twente een hele goede vrijdag. 1Twente doet vrijdagavond live verslag van de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax. De uitzending van FC Twente Radio begint om 19.30 uur. Mocht Twente kampioen worden, dan gaat de uitzending op de radio langer door, met verslag van het feest. Via Facebook en de website van 1Twente Enschede worden tal van reportages gedeeld. Mocht FC Twente vrijdag nog geen kampioen worden, dan heeft de club op paasmaandag een nieuwe kans. Ook deze wedstrijd, thuis tegen Jong AZ, is live te volgen op 1Twente. FC Twente Radio begint paasmaandag om 14.00 uur. 1Twente is te ontvangen via 105.1FM in de ether, 104.1FM op de kabel en via www.1twente.nl. Hengelose Revue Op paasmaandag is op 1Twente de voorstelling ‘Inpakken en wegwezen’ van de Hengelose Revue te zien. Deze voorstelling in het Twents werd in februari dit jaar zesmaal opgevoerd in Schouwburg Hengelo. Het verhaal gaat over moeder Hendrika die tegen haar wil moet verhuizen naar een bejaardentehuis. Haar drie kinderen willen haar opbergen in het ‘gesticht’, zoals zij Huize Avondrood noemt. Hendrika krijgt dan ook menig aanvaring met de strenge directrice. Amoureuze verwikkelingen in het tehuis maken de boel nog ingewikkelder. De show wordt muzikaal begeleid door een live orkest van zeven man en een dansgroep met twaalf danseressen en een danser. 1Twente zit bij Ziggo op kanaal 40 en bij KPN en Telfort op de kanalen 1317 en 1428. Daarnaast is de regionale tv-zender online live te bekijken op www.1twente.nl.

Geslaagd muzikaal festival voor KNA

Yogastudio Het Zonnerad opent volgende week in Delden

Delden - Aan de Langestraat 99 worden we hartelijk ontvangen door Petra Kistemaker, yogadocente in onder andere Hengelo. Al 12 jaar verzorgt ze daar yogalessen in wijkcentrum Slangenbeek, maar sinds kort heeft ze dus het pand aan de Langestraat 99 in Delden betrokken om daar haar eigen yogaruimte in te richten, net als in Hengelo onder de naam ‘Het Zonnerad’. Petra is pas op latere leeftijd begonnen met yoga. Naast haar werk op een middelbare school in Delden, is ze in haar vrije tijd gestart met de hbo-opleiding Yoga en Wijsbegeerte bij de Saswitha Yoga Opleiding in Bilthoven, de oudste en meest gerenommeerde yoga-opleiding van Nederland. Sinds de zomer van 2014 mag ze zichzelf dan ook officieel Europees

erkend yogadocente noemen. Sinds januari 2019 heeft zij ook de specialisatie Restorative yoga met een diploma afgesloten. De Restoratieve yoga vindt Petra wel de meest bijzondere vorm van yoga, die nieuw is in de omgeving van Twente. Deze vorm van yoga komt voort uit de Iyengar yoga, vernoemd naar Yogacharya B.K.S. Iyengar, een Indiaas yogaleraar. B.K.S. Iyengar wordt beschouwd als een van de belangrijkste yogaleraren in de wereld. Deze vorm van yoga wordt gegeven volgens een vaste filosofie en zou echte ‘oplaadyoga’ zijn, aldus Petra. “Als je een uurtje Restoratieve yoga hebt gedaan, is je hele systeem weer opgeladen en hersteld. Het is niet zo dat, als je bijvoorbeeld artritis hebt, de pijn dan weg is, maar je voelt je meer uitgerust en daardoor kun je er beter mee omgaan. Het vegetatieve, oftewel herstellende, zenuwstelsel treedt in werking en daardoor herstel je. Het is bijvoorbeeld ook heel erg aan te raden voor mensen met een burn-out of voor sporters”, legt ze uit. “Hatha yoga, ook wel de klassieke yoga, gaat pas op het eind met ontspanning aan de slag, maar hier begint in feite de Res-

toratieve yoga. Hatha yoga omvat alles; kracht, ontspanning, balans, ook wel een bundeling van kracht en souplesse. Bij de Hatha yoga staat ademhaling centraal, bij de Restoratieve yoga staat het herstel centraal door ondersteuning van kussens, rollen en dekens.” Petra laat ons de ruimte zien waar ze een hoge kast tot aan de muur vol heeft gepakt met dekens, yogamatten, kussens en rollen. Haar passie voor yoga wil Petra graag onderstrepen door een quote van Lizzie Lasater, een Amerikaanse, geboren in San Francisco maar wonend in de Oostenrijkse Alpen en gekend om haar wereldwijde Restoratieve yogaleraar training workshops: “Vandaag de dag worden we overspoeld met informatie en ik kan me voorstellen dat mensen de behoefte voelen om geankerd te blijven en de stilte in zichzelf te vinden”. Hierop inhakend bevestigt Petra dat als je eenmaal aan yoga begint, je blijft komen. “Je merkt de positieve effecten met name op je geest, waardoor je het blijft doen. Door yoga raak je een diepere laag waardoor je van binnenuit tot een gevoel van verandering kunt komen. Het wordt een levenswijze en niet iets dat je jezelf oplegt door je wil. Wat je oplegt door je wil, wordt nooit een onderdeel van je”. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en het is duidelijk dat ze heel erg blij is met haar nieuwe plek in Delden. Ze voelt zich er goed en heeft veel zin om te beginnen.

Markelo - 14 mei 1969 opende het buitenbad ‘De Vijf Heuvels’ voor de allereerste keer haar deuren. Dit gebeurde met een duik van de toren door dhr. Jan van den Berg, destijds bestuurslid van de VVV. De VVV was de initiatiefnemer van het eerste plan voor een buitenbad. Ook was er een commissie onder leiding van dokter H. Verbeek die met acties door de bevolking een bedrag van 42.00 gulden wist op te halen voor o.a. de verwarming van het bad. Het zwembad koste destijds f 800.000. De twee bakken, de duikblokken en het fundament van de badmeesterstoren stammen nog uit die tijd. Waar nu de kiosk is, waren destijds 24 wisselcabines en twee groepskleedkamers. In september 1971 opende het binnenbad al haar deuren. Mede door de goede verkoop van de aandelen van IJsselmij aldus Hennie Tijink (71) die sinds 1970 als zwemonderwijzer en later als manager lange tijd werkzaam is geweest bij ‘De Vijf Heuvels’. De naam is destijds verzonnen door de heer H. Klumpers. Hij won de prijsvraag die hier aan was gehangen. Hij mocht een jaar lang gratis zwemmen. Op 28 april van dit jaar opent het buitenbad dus voor de 50e keer haar deuren. Dit

Kaarten

Ouderen Vereniging Goor Uitslagen maandag 8 april:

Nieuwsgierig geworden? Van 23 – 26 april ’19 is er een introweek met de mogelijkheid om voor een geringe prijs lessen uit te proberen. Dan gaat er vanaf 8 mei een lenteprogramma van start dat duurt tot 14 juni, gevolgd door een facultatief zomerprogramma. In september na de zomervakantie wordt dan de gewone lessentabel weer aangehouden. Meer informatie kun je vinden op de website www.hetzonnerad.nl of email naar hetzonnerad@gmail.com. Yogastudio Het Zonnerad, Langestraat 99 in Delden. Het Zonnerad is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).

Evenementenagenda Hof van Twente Woensdag 17 april t/m 24 april 2019

elke di Weekmarkt Hengevelde. Höfteplein, Hengevelde. Tijd: 9-12 uur. elke do Weekmarkt Markelo. Kerkplein, Markelo. Tijd: 8.30-12.30 uur. Minimarkt Diepenheim. Plein onder de Platanen, Diepenheim. Tijd: 10-13 uur. elke vr Weekmarkt Goor. De Höfte, Goor. Tijd: 9-13 uur. Weekmarkt Delden. Ressingplein, Delden. Tijd: 14-18 uur. Recreatief zwemmen. Zwembad de Vijf Heuvels, Markelo. Tijd: 18.30-20 uur. elke za Minimarkt Diepenheim. Plein onder de Platanen, Diepenheim. Tijd: 13.30-16 uur. wo 17 apr Kees van Amstel. Het Parochiehuis, Delden. Tijd: 20 uur. Tuinrondleiding. Huis Verwolde, Laren. Tijd: 13-14 uur. The Passion Benefiet. De Reggehof, Goor. Tijd: 20.45 uur. do 18 apr Film: Bankier van het Verzet. Het Beaufort, Markelo. Tijd: 20 uur. vr 19 apr Voorjaarswandeling. In de bossen van het Westerflier, Diepenheim. Tijd: 10.30 uur. PaasParty. Zwembad de Vijf Heuvels, Markelo. Tijd: 18.30-20 uur. za 20 apr FanFare kledingactie. Kern- en buitengebied, Markelo. Tijd: 9 uur. za 20 t/m ma 22 apr Festivent. Huis Verwolde, Laren. Tijd: 11-18 uur. Paashazen zoeken in het onderhuis. Huis Verwolde, Laren. www.glk.nl/evenementen. zo 21 apr PaasParty Bentelo. Bentelosestraat 44, Bentelo. Tijd: 20.30 uur. Diverse Paasvuren in Hof van Twente. Meer informatie: vistihofvantwente.nl/pasen. ma 22 apr Open Bedrijvendag Diepenheim. Centrum en buitengebied, Diepenheim. Tijd: 11-17 uur. BigBand Festival. Centrum, Goor. Tijd: 13-18 uur. Lammetjesdag met Paasbrunch. Melkgeitenbedrijf Veelers, Hengevelde. Tijd: 13 uur. Buitenrit Tweede Paasdag. Manage Snorrewind, Markelo. Tijd: 08.30 uur en 11 uur. Spaanse Libero Strijkerskwintet. Grote of Oude Blasiuskerk, Delden. Tijd: 15.30-17 uur. Zoek het Gouden ei. Noordmolen, Delden. Tijd: 13.30 uur. di 23 apr Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes. De Reggehof, Goor. Tijd: 15 uur.

50e opening Buitenbad ‘De Vijf Heuvels’

Filmhuis Alleman: Leave No Trace. De Reggehof, Goor. Tijd: 20 uur. wo 24 apr Familiefilm: Pieter Konijn. Het Parochiehuis, Delden. Tijd: 15 uur. Op stap met Gouvernante. Huis Verwolde, Laren. Tijd: 14 uur. Film: Bohemian Rhapsody. Cultuurcentrum Herberg de Pol, Diepenheim. Tijd: 20 uur. Tentoonstellingen t/m zo 28 apr Eierexpositie. Huis Verwolde, Laren. Wo, do, za en zo 12, 13, 14, 15 en 16 uur. t/m ma 6 mei Etalageroute - Kermis. Centrum, Markelo. Dagelijks. 12 apr t/m ma 22 apr Geborduurde familieschatten. Museum Eungs Schöppe, Markelo. Dagelijks 10.30-16.30 uur. t/m ma 15 apr Expositie Ernst- Jan ten Hove. Woonzorgcentrum De Stoevelaar, Goor. Dagelijks 10-19.30 uur. t/m za 20 apr Expositie kruisweg. Hofkerk, Goor. Do 10-11.30 uur, vr t/m za 13.30-16.30 uur, zo 11.30-16.30 uur. 22 apr t/m zo 5 mei Jubileumexpositie Old Deep’n. Het Ottenhuis, Diepenheim. Dagelijks 10-17 uur. t/m zo 5 mei Sensing Traces. Drawing Centre, Diepenheim. Wo t/m zo 11-17 uur. t/m zo 5 mei (Dis)connection. Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim. Wo t/m zo 11-17 uur. t/m vr 17 mei Art-Xpressief. Het Beaufort, Markelo. www.hetbeaufort.nl. t/m zo 30 jun Foto- Expositie Zout. Zoutmuseum, Delden. Di t/m vr en zo 14-17 uur. t/m zo 1 sep Women of Japan. Museum No Hero, Delden. Wo t/m zo 11-17 uur. t/m ma 30 sep Graftrommels. Goors Historisch Museum, Goor. Elke eerste zondag van de maand 14-16 uur. Wijzigingen voorbehouden. Kijk voor actuele gegevens op: visithofvantwente.nl

Klaverjassen 1. Henk Kamperman 2. Joop Elbert 3. Jan Slaghuis Jokeren 1. Ine Boswinkel 2. Jo Hilverink 3. Femie Geelen

13-5-1969 J. v.d. Berg, bestuurslid VVV, duikt als eerste het water in gebeurt op feestelijke wijze om 10.00 uur. Op deze dag mag iedereen gratis komen zwemmen, kan het zomerabonnement nog met korting worden gekocht en is het ook de laatste dag dat met 50% korting het kaartje voor de zwem4daagse (11 t/m 14 juni) kan worden gekocht. Want ook de zwem4daagse viert haar 50 jarig bestaan. Voor de eerste 200 bezoekers ligt een kleine attentie klaar. De eerste 50 ontvangen daarnaast nog een extra verrassing. Om 12.00 uur worden de winnende loten getrokken van de goede doelen actie, dit jaar Molen de Hoop. Van 18 april 15.30 uur tot 28 april 12.00 uur kunnen de lootjes van €1,- worden gekocht bij de receptie aan de Potdijk 5 te Markelo. Voor alle activiteiten, tarieven en tijden kunt u terecht op www.zwembaddevijfheuvels.nl.

Bridgeclub Diepenheim

5489 pt 5401 pt 5003pt

Uitslag maandag 15-04-2019: Lijn A 1. Ingrid en Leen van Rijswijk 60,00% 2. Mat Broekhuizen en Willy Spekreyse 59,50% 3. Arend de Boer en Henk Krijgsman 56,67%

42 pt 54 pt 56 pt

Lijn B: 1. Johan en Thea te Wierik 61,42% 2. Henny Brunnekreef en Gerda Lodeweges 58,40% 3. Henk Wegereef en Carla Schrieken 57,75%

GEVRAAGD: sloopvoucher Rood voor Rood

n i 2 m 0 0 0 2 t 500 to te n e w T n a v f o H gemeente n gebruik Voor eige

06-53261441

Goor - Accordeonvereniging Kunst Na Arbeid heeft afgelopen zondag 14 april deelgenomen aan het Novam Orkesten Festival in Ede. Het festival vond plaats in het prachtige Akoesticum in Ede. Zowel het A orkest als het Ensemble namen deel aan dit festival. Het A orkest speelde de volgende nummers: ‘The Blues factory’ van Jacob de Haan, ‘Palladio’ van Karl Jenkins, ‘Margherita van Riccardo Cociante’ arrangement van Tim Fletcher en ‘Italia Rhapsody’ van Julie Giroux, deze is ook gearrangeerd door Tim Fletcher. Het A orkest kreeg zeer lovende woorden van de jury voor het verrassende programma, maar ook voor de mooie uitvoering van de stukken. De dynamiek werd goed uitgevoerd. Onze gelegenheidsdrummer, Ruud Wiggers, kreeg veel complimenten van de jury. De jury was dan ook zeer tevreden over het A orkest. Het Ensemble bracht de volgende stukken ten gehore: ‘Suite Gothique’ van Leon Boëllman en gearrangeerd door Rob Zieverink en ‘Tango Sensación’ van Thomas Ott. Het Ensemble kreeg zeer lovende reacties van de jury. De jury was zeer te spreken over de technische uitvoering van de stukken. Het Ensemble kreeg dan ook met recht een eerste prijs voor het mooiste programma. Dirigent Tim Fletcher en KNA kunnen met recht terug kijken op een zeer geslaagd muzikaal festival.

Gerrit Leunk te gast in Portret Goor - Gerrit Leunk uit Markelo (72) is op Eerste Paasdag, zondag 21 april, te gast bij Jonneke Adolfsen in Portret (Radio Hofstreek FM). Schwyzer Laufhunde, roodfactorige kanaries, Mexicaanse roodmussen… Wie met Gerrit Leunk in gesprek gaat, leert van alles over bijzondere honden en vogels. Maar ook zijn vrijwilligerswerk levert veel gespreksstof op: zijn (inmiddels beëindigde) werk voor De Laatste Eer, zijn ervaringen bij de Boerendansers, zijn werk voor de kerk. Een gesprek met Gerrit is een grabbelton aan verrassingen. Luister mee op 21 april. De techniek is in handen van Gerben Klein Nagelvoort. De uitzending wordt maandagavond 22 april om 20.00 uur herhaald. Luisteren kan ook via internet. Groenste Straat van Overijssel

Project ‘Hoek oude Haaksbergerweg/ Mulderskamp’(veldje bij de Braakmolen) winnaar

in de categorie ‘Kindvriendelijk’ Goor(/Nijverdal) - Afgelopen donderdag werden ze overtuigend winnaar met hun ontwerpplan en ontvingen de hoofdprijs, een cheque van € 20.000,- in de categorie’Kindvriendelijk’. Een aantal buurtbewoners gaf zich op voor deze wedstrijd van de Provincie Overijssel om zo meer gelden binnen te halen voor de herinrichting van dit speelveldje, dat na de drastische asbestsanering een enorme opknapbeurt zal krijgen. Zo proberen ze, in samenwerking met de gemeente en de buurt, een zo mooi en groen mogelijk parkje, met de nadruk op natuurlijk spelen en biodiversiteit, te realiseren voor de gehele buurt. Een fijne plek waar het voor een ieder goed toeven zal zijn.


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 12

26,27 & 28 APRIL

Hollands glorie

Hoek Oude Haaksbergerweg, Westerhof en Stationsstraat zijn de ‘groenste straten van Overijssel’

Haaksbergen - locatie de Els

CCR REVIVAL BAND

RAN-D

MONIQUE SMIT

CLAUDIA JUNG

VINZZENT

RONNIE RUYSDAEL

MET LIVE BAND! DE ECHTE OUDE “FM” HITS

Alpenzusjes | FEEST-DJ JAN SMIT | dj XERENETOX | LOUDAR Leni und Ludwig double | Nathalie | THE demolition DJ mallorca Stunde | DJ IVAR | Polka Time StadlFreunde | DJ YOBO

Kingsnight koningsdag Tent open vanaf 21:00 uur

Tent open vanaf 12:00 uur

voorverkoop 7,50

voorverkoop 10,-

+ DUTCH DANCE

HGF X-QLUSIVE @ 22:00

De Fabeltjeskrant bij Filmhuis Alleman

voorverkoop 12,50 Tent open vanaf 14:00 uur

SPONSOREN CAFÉ

Leussink Haaksbergen

VAN

OTTEN

K older hoeve2019 16 + 17 nov

voorverkoop via www.hollandsgloriefestival.nl Paasmaandag in de Oude Blasius: ‘Adagio for Strings’

Delden - Op paasmaandag 22 april komt het Libero Strijkerskwintet spelen in de Oude Blasius Delden. In een middagconcert van 15.30 - 17.00 uur. De ‘Cultuurvrienden’ hebben dit jonge professionele Spaanse kwintet vast kunnen leggen in een meesterlijk programma. Met werken van Janácek (Idyll for Strings), Bach (Brandenburgse Concert no. 3), de ‘tophit’ van Barber (Adagio for Strings) en Mozart (het heerlijke Divertimento in D groot). Het kwintet bestaat uit het Spaanse vijftal Julia Pareja (viool 1), Carlos Gómez (viool 2), Esther Fernández (altviool), Berta García (cello) en Miguel Moreno (contrabas). Het Libero Strijkerskwintet is voortgekomen uit het Libero Strijkorkest. Het strijkersorkest onderscheidt zich met jeugdig enthousiasme, uitbundige energie, hoogwaardig uitvoeringsniveau en een moderne manier van spelen: uit het hoofd! De naam Libero (vrij) staat voor deze bijzondere keuze: alles wordt uitgevoerd zonder bladmuziek en zonder dirigent. De musici hebben zichzelf bevrijd van de ketenen van de klassieke muziek! Het strijkerskwartet volgt deze lijn. Toegangskaarten: € 10, €12, €14. Zie ook: www. cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl.

Vissers opgelet!

Bentelo - Het visseizoen komt mooi op gang en u bent bij Distel Boerderij, Dier en Tuin aan het juiste adres voor al uw Hengelsport benodigdheden. Zo ook voor de maden die inmiddels weer uit voorraad leverbaar zijn. Dit jaar bieden wij weer de vispassen aan van de Goorse Hengelsport Vereniging en Het Simmetje Diepenheim. Kom nu langs bij Distel Boerderij, Dier en Tuin om de maden en andere Hengelsport benodigdheden aan de haak te slaan!

De Hoek Oude Haaksbergerweg in Goor, Westerhof in Dalfsen en de Stationsstraat in Raalte mogen zich de groenste straten van Overijssel noemen.De drie straten wonnen de ontwerpwedstrijd ‘Ontwerp jij de Groenste straat van Overijssel’. Hoek Oude Haaksbergerweg werd winnaar in de categorie kindvriendelijk, Westerhof de groenste straat als het gaat om biodiversiteit en de Stationsstraat is de groenste klimaatbestendige straat. De winnaars werden gekozen door een vakjury en een publieksjury van alle deelnemende straten via het songfestivalsysteem. Met 20.000 euro van de provincie per straat kan elke winnaar aan de slag om het ontwerp uit te voeren. De Stationsstraat kreeg een bonus van 5.000 euro omdat die straat in het ontwerp alle drie categorieën het beste had verwerkt. Gedeputeerde Hester Maij: “Ik feliciteer de winnaars van harte met hun verkiezing tot Groenste Straat van Overijssel. Geweldig om te zien hoeveel inwoners van Overijssel met zoveel passie hun directe omgeving groener willen maken. Meer planten en ruimte voor dieren in onze omgeving, zo belangrijk voor ons klimaat, de biodiversiteit en het welzijn van mensen, lukt ook alleen wanneer inwoners daarin direct betrokken worden. Ze moeten kunnen meedenken maar ook ondersteund worden bij de uitvoering. Zo brengen we de natuur pas echt dicht bij mensen. En alle deelnemende straten hebben laten zien dat dat werkt.” In totaal hadden 32 straten zich opgegeven voor de wedstrijd. In januari werden er 14 uitgeloot (een per gemeente, uit 14 gemeenten waren aanmeldingen binnen gekomen). Die gingen daarna aan de slag met hun voorstel waarbij ze begeleiding kregen van deskundigen op het gebied van een groene bebouwde omgeving. Een vakjury koos in maart de negen finalisten, drie in elke categorie. De andere deelnemende straten waren: Kindvriendelijk: kinderen kunnen in deze straat heerlijk buiten ravotten in het groen! - Vogelslag in Deventer - Plein Trompstraat in Genemuiden Biodiversiteit: (Inheemse) planten en dieren voelen zich welkom in deze straat. Of het nu gaat om de egel of de bij. - Laan Hart van Zuid in Hengelo - Vriezenveensweg in Almelo Klimaatbestendig: Deze straat is een koele, groene oase tijdens een hittegolf en kan voldoende water opvangen tijdens een hoosbui. - Delistraat in Enschede - Christinastraat in Kampen De komende periode wordt met de straten besproken of ze met het prijzengeld direct aan de slag kunnen of nog hulp nodig hebben. Ook de betreffende gemeente sluit daar bij aan. De vergroening moet eind 2020 gerealiseerd zijn. Voor meer informatie: https://www.jijenoverijssel.nl/groenstestraat

Wedstrijdverslag Jachthaven Deventer De tweede wedstrijd van de competitie is weer gevist. Deze vond plaats op zondag 14 april. Het water was de jachthaven te Deventer. Er waren 14 wedstrijdvissers aanwezig. Ondanks de kou hadden de vissers goede moed. Bijna iedereen had vis gevangen. Er waren enkele uitschieters met meer grotere vis. In vak A werd 11.720 gram vis gevangen. In vak B werd 10.960 gram gevangen. De totale vangst was 22.680 gram. In vak A was de eerste plaats voor Kevin Kolkman met 3700 gram aan vis. In vak B was de eerste plaats voor F. Mensink met 3660 gram aan vis. De volgende wedstrijd is op 28 april. Locatie: Zwarte water te Zwolle. Vertrek 5.30 uur. Wielen voor transport meenemen.

Bridgeclub Vriendschap Troef Uitslagen van de Paasdrive: Lijn A 1. Anja Volker & Theo Rupert 59,7% 2. Annie Schrooten & Henk Krijgsman 56,9% 3. Anny Scholts & Willy Haan 53,5% Lijn B 1. Gerrie Kortier & Dinie Siemerink 61,1% 2. Truus Holterman & Theo Nijkamp 54,9% 3. Cis Hoebe & Antoinette Nijkamp 54,2% Lijn C 1. Annie Harink & Gert Mooij 61,3% 2. Gerrit Classens & Harry Lentelink 58,7% 3. Edith te Vaarwerk & Femmy Kuijer 54,9%

Zwembad ‘De Vijf Heuvels’ valt in de prijzen.

Markelo - Het is feest bij ‘De Vijf Heuvels’. Het zwembad heeft de derde prijs in de wacht weten te slepen in de wedstrijd om het beste Sportfondsenbad van Nederland. Tijdens de Landelijke Managers Dagen van Sportfondsen Nederland op 4 en 5 april zijn de laatste stemmen geteld. Delft wist de 1e prijs te bemachtigen. Hillegom en Markelo eindigden dicht bij elkaar op de 2e en 3e plek. Een prachtig resultaat. “Dit is echt een resultaat waar alle medewerkers met echt teamwork voor gezorgd hebben. Iedere dag opnieuw zorgen dat de gasten zich welkom voelen, vermaakt worden en rijker naar huis gaan door de beleving van plezier, inspanning, ontwikkeling of een combinatie van deze”, aldus trotse manager Nicole Pierik. Het buitenbad gaat dit jaar op 28 april voor de 50e keer open en samen met dit heuglijke feit, krijgen alle bezoekers op deze dag een kleine attentie. Deze hele dag mag er gratis gezwommen worden. Voor meer informatie over tarieven, foto’s of voorverkooptijden kijk op www.zwembaddevijfheuvels.nl of facebook.com/SportfondsenHvT.

Goor - Beste kijkbuiskinderen, in de meivakantie komt er een keur aan dieren voorbij in De Reggehof bij Filmhuis Alleman. Hoe leuk is het om dan met kind of kleinkind naar de film te gaan waar niet alleen de allerkleinsten van zullen genieten, maar ook u terug in de tijd wordt geworpen! Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf en de Gebroeders Bever, maar ook nieuwkomer Peter Panda laat u heerlijk onderdompelen in uw herinneringen van weleer. Volgens het NRC hebben de makers van de film de ‘aaibaarheid’ van het vroegere vilt weten te evenaren. Voor De Fabeltjeskrant en De Grote Dierenbos-spelen komt u 30 april gezellig aanschuiven. Gordon & Paddy en de Zaak van de Gestolen Nootjes Eén week eerder op 23 april is het de beurt aan Gordon en Paddy en de Zaak van de Gestolen Nootjes. Over de kleine muis Paddy met grote ambities die inspecteur wil worden en hulp krijgt van Gordon, de pad die met pensioen gaat. Een lieve en fraaie animatiefilm. ’s Middags om 14.00 uur is

de kassa geopend en om 15.00 uur start de film. En dan is het ‘oogjes open en snaveltjes ook!’ Er mag gelachen en ‘ooh’ en ‘aah’ geroepen worden. Een ticket kost € 3,00. En daarvoor schenken we in de pauze ook nog een bekertje ranja, dankzij de Albert Heijn uit Goor. Tot dan!


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 13


Hofweekblad

Woensdag17 april 2019, pag. 14


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 15

MAGNEETJES Magneetjes s.v.p. inleveren ‘s maandags vóór 12.00 uur.

Nu 2 repen - Paasei in je reep - voor € 5,- in de Wereldwinkel Delden. Een heerlijke Tony’s Chocolonely met een smaakcombinatie van melk, meringue en citroen. Leuk om te geven en heel lekker om te eten. Dat moet je geproefd hebben! Van harte welkom aan de Kortestraat 2b. Like ons op Facebook. Zie ook www. wereldwinkeldelden.nl. Te koop: kippenhok met ren in Delden. Lxbxh: 300 x 120 x 170 cm. Tel. 074-3764240. Te koop: 40 m2 oude waaltjes à €25,- p/m2. Zelf eruit halen: à €20,- p/m2. Ambt Delden. Bel: 074-3841531/06-31367188. Ik ben Thoby, 14 jaar. Zoek een zaterdags/vakantie baantje. Het liefst op een boerderij in de omgeving van Bentelo. Mijn nummer is: 06-57108593. Bijles nodig? Ik help je graag met Engels, Frans of Duits. Bel 06-20865720. Te koop gevraagd: in goede staat verkerende oudere modellen dames-, heren- en racefietsen. Tegen contante betaling. Tel. 06 83201656. Gezocht: tuinman/vrouw voor ongeveer 2 uur in de week. Plaats Hengevelde vergoeding in overleg. Bij interesse: 0622420699. Studente Geneeskunde biedt bijles aan in wiskunde B, scheikunde en talen (Nederlands, Engels, Frans). Heb jij ook extra begeleiding nodig? Bel dan naar 06-30911770. Wie helpt ons uit de nood? Ouder echtpaar uit Markelo zoekt enkele uren huishoudelijke hulp. Tel: 06-10097357. Gezocht in Delden: hulp in de huishouding. Aantal uren (per week of 2 weken) in overleg. Bel of app 06 50285605.

WEKELIJKS VERSE VELDHOEVEKIP VAN EIGEN BOERDERIJ Lees het verhaal van onze Twentse Blauwe op www.veldhoevekip.nl De boerderijwinkel is geopend op: Vrijdag van 13.00-17.00 uur. Zaterdag van 10.00-16.00 uur. Bent u op een ander moment in de buurt? Laat het ons dan even weten op 06-40269379. Onze kip is ook online te bestellen en wordt bij u thuis bezorgd.

Kanaal Noordzijde 17 7665 SP Albergen

Te koop: volière, 6-kantig, 1 m. doorsnee. Nooit gebruikt: 2 betonramen (schuur, garage, enz.) 100 cm hoog x 69 cm breed met 4 ruitjes. Inl. 0743763885. Verzamelaar in Delden zoekt alles wat betrekking heeft op de 2e Wereldoorlog (militaria, documentatie, enz.) Tel. 06 11877530. Gevraagd op korte termijn: hulp in de huishouding. Liefst iemand uit Delden e.o. op di.of do.-ochtenden van 10.00 12.30 uur of in overleg. Graag tel. contact: 06-47254300.

Voor nieuw, onderhoud en reparatie van uw naai- of lockmachine

HOLTKAMP Naaimachines

Bel voor info of een afspraak ✆ : 074-2420710

Meer dan 40 jaar ervaring


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 16

VOETBAL VV TWENTHE GOOR UITSLAGEN vrijdag 12 april: Enter Vooruit 35+1 - vv Twenthe 35+1 1-2 RKSV Bornerbroek 45+1 -vv Twenthe 45+1 2-1 vv Twenthe 35+1 Excelsior ‘31 35+2 0-1 vv Twenthe 45+1 Blauw Wit ‘66 45+1 1-4 Blauw Wit ‘66 35+1 vv Twenthe 35+1 0-4 Oranje Nassau 45+1 vv Twenthe 45+1 2-0 vv Twenthe 35+1 Markelo 35+1 1-6 zaterdag 13 april: AZSV JO12-2 vv Twenthe JO12-2 8-3 Enter Vooruit JO10-2 vv Twenthe JO10-2 0-0 Witkampers JO11-3G vv Twenthe JO11-2G 3-8 vv Twenthe JO10-1 vv Haaksbergen JO10-1 0-0 vv Twenthe JO8-1 Hector JO8-1 0-0 vv Twenthe JO9-1 Fc Trias JO9-1 0-0 vv Twenthe JO9-2 Neede JO9-2G 0-0 Markelo JO13-3G vv Twenthe JO13-1 1-5 RKSV Bornerbroek JO9-1G - vv Twenthe JO9-3 0-0 Tubantia JO12-1 vv Twenthe JO12-1 4-5 Excelsior ‘31 JO17-3 vv Twenthe JO17-2 4-3 vv Twenthe JO15-2 Almelo FC JO15-1 0-1 vv Twenthe JO15-3 RKSV Bornerbroek JO15-2 3-0 Warnveldse Boys JO19-1 - vv Twenthe JO19-1 1-2 BZSV Blauwwitters JO19-1 - vv Twenthe JO19-2 4-1 vv Twenthe JO17-3 GFC JO17-2 4-4 ASV ‘57 4 vv Twenthe Za1 3-3 vv Twenthe JO17-1 Neede JO17-1 4-1 Lochem SP JO15-1G vv Twenthe JO15-1 3-2 zondag 14 april: vv Twenthe 5 vv Twenthe 6 3-2 vv Twenthe 5 vv Twenthe 6 3-2 STEVO 2 vv Twenthe 2 7-0 Hector 3 vv Twenthe 3 1-0 vv Twenthe 7 WVV ‘34 6 3-3 vv Twenthe Vr1 Victoria ‘28 Vr1 8-1 VIOS Beltrum 8 vv Twenthe 4 0-3 PROGRAMMA woensdag 17 april: vv Twenthe JO11-2G - Haarle JO11-2 18:30 donderdag 18 april: vv Twenthe Vr1 vv Haaksbergen Vr1 19:30 vv Twenthe 1 Losser 1 20:00 zaterdag 20 april: Excelsior ‘31 JO10-5 - vv Twenthe JO10-2 08:30 vv Twenthe JO9-1 GSV ‘63 JO9-1G 10:00 vv Twenthe JO9-3 DZSV JO9-3G 10:00 Delden JO12-1 vv Twenthe JO12-2 10:15 Excelsior ‘31 JO15-3 - vv Twenthe JO15-2 11:15 Avanti W. JO15-1 vv Twenthe JO15-1 13:00 vv Twenthe JO17-2 - Holten JO17-2 14:30 vv Twenthe 2 vv Heino 2 18:00

VOETBAL GFC GOOR UITSLAGEN Donderdag 11 april 2019: Haarle 1 - GFC 1

0-1

Zaterdag 13 april 2019: Witkampers JO11-1 - GFC JO11-1 2-1 NEO JO11-6 - GFC JO11-2G 6-3 ST: GFC/Twenthe MO13-2- Hoeve Vooruit MO13-1 0 - 7 SDC ‘12 JO13-1 - GFC JO13-1G 1-2 GFC JO13-2 - Rood Zwart JO13-3 2-3 Vroomshoopse Boys MO19-1 - ST: GFC/Twenthe MO19-1 3 - 2 GFC JO17-1 - DKB JO17-1 4-0 ST: GFC/Twenthe MO13-1- Wilhelminaschool MO13-1 2 - 1 Hector JO15-1 - GFC JO15-1 6-0 GFC 2 - DOS ‘37 7 2-0 ST: GFC/Twenthe MO19-2- FC Trias MO19-1 4-2 v.v. Twenthe JO17-3 - GFC JO17-2 4-4 GFC JO19-2 - RKSV JO19-1 2-1 GFC JO19-1 - BSC Unisson JO19-1 3-2 Zondag 14 april 2019: VIOS B. 2 - GFC 2 5-0 GFC 3 - De Zweef 5 1-0 Holten 6 - GFC 4 2-0 GFC VR1 - Enter VR1 3-1 PROGRAMMA Woensdag 17 april 2019: avc Heracles JO10-1 - GFC JO10-1 18:30 GFC JO13-1G - FC Eibergen JO13-1G 19:00 Donderdag 18 april 2019: SDC ‘12 MO13-1 - ST: GFC/Twenthe MO13-1 19:00 GFC JO19-2 - Bentelo JO19-2 19:30 Zaterdag 20 april 2019: GFC 1 - Raalte 1 18:00 GFC JO10-1 - DES JO10-1 09:00 Enter Vooruit JO19-2 - GFC JO19-2 09:30 Buurse JO11-1 - GFC JO11-1 09:30 GFC JO12-1 - BWO JO12-2 10:00 GVV Eilermark JO10-1 - GFC JO10-2G 10:30 GFC JO13-2 - Juventa ‘12 JO13-3 11:00 GFC JO11-1 - Markelo JO11-2G 11:00 GFC JO17-1 - SVZW JO17-2 13:00 ST: GFC/Twenthe MO19-2 - FC Winterswijk MO19-1 14:30 PH 7 - GFC 2 14:45 Maandag 22 april 2019: GFC 1 - DAVO 1 14:00

VOETBAL SV HECTOR GOOR Hector - GFC: de El Classico van Goor prooi voor GFC GFC heeft de Goorse El Classico gewonnen van Hector. Olaf Siegers en Tim Wassink waren verantwoordelijk voor de enige 2 doelpunten. Binnen 10 minuten had GFC het eerste doelpunt al gemaakt. Olaf Siegers kapte zichzelf vrij en scoorde de 0-1. Na dat doelpunt gebeurde er weinig voor beide doelen. Wesley Zwoferink van Hector was nog dicht bij een goal maar zijn harde schot werd gered door GFC keeper Dennis Vorkink. In de 2e helft speelde het matige duel zich vooral af op het middenveld em beide ploegen kregen weinig kansen.Vlak voor tijd was het GFC spits Tim Wassink die voor de 0-2 zorgde en zette zo de eindstand op het bord. UITSLAGEN Zaterdag 13 april Excelsior’31 jo14-1 - Hector jo14-1 0-1 Twente jo8-1 - Hector jo8-2 1-3 Hector jo8-1 - Witkampers jo8-1 9-4 Welpen Voetbal sv Hector o.l.v. Manuel jimenez Hector jo7-2 Welpen - vv Twente jo7-1 Welpen 3-1 Hector jo7-1 Welpen - Markelo jo7 1 Welpen 1-4 Hector jo11-1 - Bon. Boys jo11-2 3-4 Borne jo9-2 - Hector jo9-1 0-2 FC Winterswijk jo10-2 - Hector jo10-1 0-0 Hector mo15-1 - TVC’28 mo15-1 1-2 Hector jo15-1 - GFC jo15-1 6-0 Hengelo jo13-1 - Hector jo13-1 3-1 Hector mo19-1 - MVV’29 mo19-1 1-5 Hector jo19-1 - Hengelo jo19-1 6-3 SDC’12 jo17-2 - Hector jo17-1 4-0 Zondag 14 april de Lutte 6 - Hector 5 3-2 Hector 2 is vrij WVV’34 5 - Hector 6 2-3 Borne 5 - Hector 7 0-0 Hector 1 - GFC 1 0-2 PROGRAMMA Zaterdag 20 april 09.00 DEC’10 B Welpen - Hector A Welpen 09.00 DEC’10 A Welpen - Hector B Welpen 09.00 Welpenafdeling 09.00 Hector jo8-1 - WWNA jo8-1 11.30 Zenderen Vooruit jo13-1 - Hector jo13-1 13.00 Hector jo15-1 - Luctor et Emergo jo15-1 Maandag 22 april - 2e Paasdag 10.00 Kunstgrasafdeling sv Hector Heren 7x7 14.00 Haarle 1 - Hector 1 VOETBAL ROOD ZWART DELDEN PROGRAMMA Zaterdag 20 april: Rood Zwart 4 S.V. Delden 2 18.00 Excelsior’31 JO17:5 Rood Zwart JO17:2 11.00 Rood Zwart JO15:1 Luctor et Em. JO15:1 12.45 Rood Zwart JO15:3 Eilermark JO15:1 14.30 Rood Zwart JO12:1 S.V.Z.W. JO12:1 10.00 Rood Zwart JO8:2 N.E.O. JO8:5 09.00 Maandag 22 april: Oldenzaal 1 Rood Zwart 1 14.00 Voor actueel nieuws zie www.roodzwart.nl

SCHAAKCLUB EDS DELDEN Senioren De voorlaatste wedstrijd van de viertallencompetitie werd gespeeld tegen HSC-Stork. Frank Muthing speelde een prachtige aanvalspartij en won, na een stukoffer, met twee verbonden vrijpionnen. Art Rol boekte een verdiende remise, het ruimtelijk overwicht was net niet genoeg. Evert Bartelink bleef op remise steken in een eindspel met ongelijke lopers en Maurice Pots kon een sterke aanval net niet keren. Een mooi gelijkspel tegen een op papier veel sterkere tegenstander. Inhaalpartijen competitie: D. Trigg – M. Tibbe ½-½; H. Fiselier – L. Bergman 0-1. Jeugd De jongens oefenden het mat zetten met de dame en het mat zetten met 1 of 2 torens. Daarna speelden ze voor de competitie. De uitslagen: Alec – Kjeld 1-0; Hugo – Joost 0-1. De stand aan kop: 1.Joost; 2. Alec. De jeugd speelt op de maandag van 14.30-15.30 in IKC-Magenta, lokatie de Toonladder, Bernhardstraat 1. In de schoolvakanties wordt niet geschaakt. Bezoek ook de website www.edsschaak.nl.

Old Stars Walking Football een leven lang voetbal

VOETBAL SV DELDEN PROGRAMMA zaterdag 20 april Rood Zwart 4 Delden 2 18:00 ATC ‘65 JO19-6 Delden JO19-1 14:00 Quick ‘20 JO17-3G Delden JO17-1 12:45 Bon Boys JO13-3 Delden JO13-1 11:15 Delden JO12-1 v.v. Twenthe JO12-2 10:15 Hulzense Boys JO9-2G Delden JO9-2 08:45 Delden JO8-1 Vogido JO8-5 09:00 maandag 22 april Delden 1 KOSC 1 14:30 donderdag 25 april Delden 3 NEO 8 20:00 vrijdag 26 april Sportpark De Koerbelt Rijssen: Rood Zwart 35+1 Delden 35+1 19:30 Delden 35+1 Excelsior ‘31 35+1 20:00 BZSV de Blauwwitters 35+1 Delden 35+1 20:30 Laatste nieuws: www.svdelden.nl

Delden - Laat de oude tijden herleven en doe mee aan de snelst groeiende sport van Europa: Walking Football. Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te voetballen. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken en je voetbaltrucjes nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te blijven bij voetbal en te genieten van de eerste, de tweede … èn de derde helft! Deze nieuwe voetbalvorm gaat nu ook van start op sportpark De Scheetheuvel in de luwte van het Noaberhoes. De kick-off staat gepland voor de tweede week van mei. Jij komt toch ook? Kom en sluit je aan bij je voetbalkameraden. Je kunt je opgeven bij Jeroen Vos: mobiel 0630420200; email fhjvos@kpnmail.nl of Robert Ros: mobiel 0611326350; email ros.rjm@gmail.com. ‘Noaberhoes’ activiteiten is een initiatief van de vv Rood Zwart in samenwerking met welzijnsorganisatie Salut.

VOETBAL SVO TWICKEL PROGRAMMA zaterdag 20 april Sportpark De Scheetheuvel: SVO Twickel MO13-1 LSV MO13-1 10:00 SVO Twickel MO19-1 De Tukkers MO19-1 14:30 Sportpark De Mors: SVO Twickel MO15-1 BZSV de Blauwwitters MO15-1 10:15 woensdag 24 april Hoeve Vooruit VR25+1 SVO Twickel VR25+1 20:00 Quick ‘20 MO13-3 SVO Twickel MO13-1 18:30 vrijdag 26 april Sportpark De Mors: SVO Twickel VR25+2 Rigtersbleek VR25+1 20:00 laatste nieuws: www.roodzwart.nl/www.svdelden.nl TAFELTENNIS OLYMPIA GOOR Geen kampioenschap Olympia 1 Goor - In de 1e klasse D van de afdeling Oost heeft Olympia 1 de kans op het kampioenschap door een 7-3 nederlaag in Enschede tegen DTS 2 verspeeld. Doordat het Almelose Blauw-Wit 4 thuis met 7-3 van het Enschedese Entac 4 won was het de Almelose formatie, die met nog 1 wedstrijd tegaan de titel en daarmee de promotie naar de Promotieklasse, binnen haalde. In Enschede wist Wilko Busschers alleen van Emanuel Cossu te winnen en sloot Tom Broek alleen zijn partij tegen Leandro Cossu winnend af. Johan Truschel kwam in zijn enkelspelen tegen Leandro Cossu, Emanuel Cossu en Frederick Weeink niet aan winst toe. Wel wisten Tom Broek en Johan Truschel voor Olympia nog het dubbelspel te winnen. A.s. donderdag moet Olympia in de laatste wedstrijd, tegen het onderaanstaaande Borne 1, voor alle zekerheid vier punten halen om niet alsnog voor degradatie in aanmerking te komen. Uitslagen 1e klasse D: DTS 2 Olympia 1 7 -3 Thibats 2 Borne 1 2 -8 Blauw-Wit 4 Entac 4 7 -3 Stand 1e klasse D: 1. Blauw-Wit 4 9 - 61 2. Olympia 1 9 - 46 3. DTS 2 9 - 46 4. Entac 4 9 - 40 5. Thibats 2 9 - 39 6. Borne 1 9 - 38 In de 2e klasse F heeft Olympia 2 doordat het zelf met 8-2 van De Brug 5 won en De Trefhoeh 1 een 6-4 nederlaag leed tegen Torenstad 2, de eerste plaats op de ranglijst weer overgenomen. In de laatste competie ronde moet de beslissing vallen wie hier de kampioensvlag mag hijsen. De Trefhoek 1 lijkt de beste papieren te hebben omdat hun tegenstander, Vitesse ‘35 2, veel zwakker lijkt dan de tegenstander van Olympia, het Zutphense Torenstad 2. In de wedstrijd tegen De Brug 5 bleef Joop Poelwijk tegen Jochem Schmitz, Eelco Zuidervaart en GertJan van Tol ongeslagen. William Krien en Paul Leijdekkers moesten beiden in Eelco Zuidervaart hun meerdere erkennen. Joop Poelwijk en Paul Leijdekkers zorgden voor Olympia voor winst in het dubbelspel. Uitslagen 2e klasse F: Olympia 2 De Brug 5 8 -2 Torenstad 2 De Trefhoek 1 6 -4 Effekt ‘74 3 Vitesse ‘35 2 7 -3 Stand 2e klasse F: 1. Olympia 2 9 - 63 2. De Trefhoek 1 9 - 62 3. Torenstad 2 9 - 50 4. De Brug 5 9 - 43 5. Effekt ‘74 3 9 - 28 6. Vitesse ‘35 2 9 - 24 Overige uitslagen: 3e klasse I Olympia 3 - Hatac 2 4 -6 5e klasse J Hatac 5 - Olympia 4 5 -5 www.ttv-olympia-goor.nl. GOORSE SCHAAKCLUB Uitslagen bekercompetitie halve finale, gespeeld op 9 april: Warmink - Krijgsman 0-1, Schollink Wolters rem (0-1) Uitslagen onderlinge competitie ronde 30, gespeeld op 9 april: Schurink - v.d. Reest 0-1, Vroom - Hoentjen 0-1

Joep ten Thije behaalt kruisjastitel 2018-2019 V.V. Diepenheim

VIRO Criterium Cup Twente vernieuwd en breidt uit Rijssen en Nijverdal nieuw in klassement en meer nadruk op amateurs

Goede prestaties jeugd GV Markelo

Stand: 1. Krijgsman, 2. Wolters, 3. Albinus, 4. Schollink, 5. Hamers, 6. Schurink, 7. Hoentjen, 8. Vroom, 9. Laaf, 10. v.d. Reest, 11. Warmink

Koningsdag voetbaltoernooi met jeu de boules toernooi en nine-dart

Delden - Koningsdag, zaterdag 27 april, organiseert de Oranjevereniging in samenwerking met v.v. Rood Zwart weer het traditionele Koningsdag voetbaltoernooi. Vanaf 14.00 uur strijden verschillende teams om de felbegeerde Koningsbokaal. Teams bestaan uit zeven spelers en/of speelsters, dit hoeven beslist geen voetballers te zijn. Een team kan bestaan uit familieleden, collega’s, vrienden of buren, iedereen is welkom. De minimum leeftijd is 16 jaar. Het toernooi wordt gehouden op de velden van Rood Zwart en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Hierna zullen de prijzen worden uitgereikt door de Deldense Oranjevereniging. Het is een ludiek toernooi waar plezier op de eerste plaats staat. Wilt u met een door u samengesteld team deelnemen dan kan dat door opgave bij Rudy Visschedijk (06-48463681) of per mail via koningstoernooi@visschedijk.nu Naast het voetbaltoernooi wordt er ook een jeu de boules toernooi georganiseerd van 14.00 uur tot 16.00 uur onder leiding van ervaren jeu de boulers. Werpt u graag een balletje, dan kunt u zich opgeven bij Rudie Dijkmans (0610340872) of meldt u om 13.30 uur aan bij de organisatie. Na afloop van beide toernooien is er vanaf 16.30 uur tot 17.30 uur een nine-dart toernooi. Hier is het de bedoeling om met negen pijlen een zo’n hoog mogelijk score te gooien. Inleg is € 1,00 en het te winnen bedrag is de helft van de totale inleg en een wisselbeker. Voor jong en oud is er Koningsdag wat te doen op het complex van Rood Zwart.

De VIRO Criterium Cup Twente, het klassement over wielercriteriums in de regio, breidt uit. Waar in 2018 vijf wedstrijden tot de v.l.n.r.: Madelief, Demi en Caitlin cup behoorden, zijn dat er dit jaar twee meer. Naast de wielerrondes Markelo - Tijdens de afgelovan Markelo, Oldenzaal, Enter, Borne en Goor zijn nu ook Dwars deur Riessen op pen zaterdag gehouden indivrijdag 3 mei en de Ronde van het Villapark in Nijverdal op zaterdag 14 september op viduele springwedstrijden van het programma te vinden. Er komt meer nadruk op de categorie Amateurs te liggen, District Oost van de KNGU maar ook de elite/beloften mannen en vrouwen rijden om de VIRO Criterium Cup voor de jeugd, heeft Demi Mensink in de CTwente. categorie in Nunspeet een geweldige 5e plaats In Rijssen wordt aan de vooravond van de Ronde van Overijssel een criterium voor ama- weten te behalen bij het onderdeel miniteurs verreden. Die categorie had al een eigen klassement binnen de cup, maar zal dit jaar tramp. Met op sommige onderdelen meer dan voor een hoger prijzenschema gaan rijden. Ook rijden de amateurs alle zeven wedstrijden. 80 deelnemers een geweldige prestatie. Voor de elite/beloften mannen gaat de VIRO Criterium Cup Twente dit jaar over de wieler- Ook debutante Madelief Schipper, uitkorondes van Oldenzaal, Borne en Goor. Zij rijden in die koersen samen met de amateurs, mend in dezelfde categorie als Demi, vermaar beide categorieën halen net als voorheen in die wedstrijden punten binnen voor hun raste iedereen door 7e te worden op het onderdeel plankoline-pegasus. Demi belandde eigen klassement. De vrouwen komen in Enter, Borne en Goor in actie. op een mooie 10e plek op dit onderdeel. Spanning tot het einde Tijdens alle wedstrijden van de VIRO Criterium Cup Twente zullen de renners twee tus- Caitlin Boelaarts debuteerde in de D-categosensprints voor punten rijden en verdienen de eerste vijftien renners in de uitslag van de rie. Bij minitramp sprong ze heel verrassend koersen punten. Door in de finalewedstrijden in Goor en Nijverdal voor extra tussensprints naar een 13e plaats, terwijl ze bij plankolinete rijden, wordt de spanning tot op de laatste dag gewaarborgd. In die koersen wordt er elke kast een 14e plaats wist te behalen. Demi, Madelief en Caitlin hebben zich ook tien ronden gesprint om de punten. goed staande gehouden in deze wedstrijd bij Programma VIRO Criterium Cup Twente 2019: de onderdelen airtrack en minitramp-pegaVrijdag 3 mei Dwars deur Riessen Amateurs sus. Ze hebben een grote progressie laten Zaterdag 15 juni Ronde van Markelo Amateurs zien en sluiten het seizoen goed af. Zondag 30 juni Ronde van Oldenzaal Amateurs, Elite/Beloften mannen Zaterdag 6 juli Ronde van Enter Amateurs, Vrouwen Donderdag 22 augustus Ronde van Borne Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen Zaterdag 7 september Ronde van Goor Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen Zaterdag 14 september Ronde van het Villapark Amateurs Over VIRO: VIRO is een internationaal ingenieursbureau en samenwerkingspartner voor vele opdrachtgevers in de industriële sector. De core business van VIRO is engineering en projectmanagement. De drie focusgebieden waarin VIRO dit toepast zijn Industriële Projecten, Machinebouw en Product Engineering. Het familiebedrijf van eigenaar Johan Visser heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met wereldwijde projecten is VIRO een toonaangevend bureau.

De Grolsch Veste blijft komende 10 jaar naam van het stadion

Enschede - FC Twente en Koninklijke Grolsch verlengen hun langdurige samenwerking met nog eens 10 jaar. Afgelopen maandag werden de handtekeningen gezet onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Grolsch blijft daarmee tot medio 2030 als sponsor én naamgever van het stadion verbonden aan de club. FC Twente en Grolsch zijn al bijna 54 jaar met elkaar verbonden in een partnerschap. Trots op de regio, de fans, de club en het bier is wat de twee samenbrengt. Paul van der Kraan, Algemeen Directeur FC Twente: “We zijn trots dat Grolsch en FC Twente de samenwerking verder voortzetten. Dat Grolsch ook voor de komende 10 jaar naamgever van het stadion blijft, geeft aan dat er van beide kanten veel vertrouwen is. Grolsch is vanaf de oprichting van de club in 1965 nauw verbonden aan FC Twente, Grolsch is diepgeworteld in de regio. Ook in de afgelopen moeilijke periode, die hopelijk achter ons ligt, kon de club altijd op de steun van Grolsch rekenen. FC Twente en de supporters zien uit naar de komende 10 jaar.”

Diepenheim - Joep ten Thije bleek in de kruisjascompetitie georganiseerd door V.V. Diepenheim na 12 speelavonden de beste kruisjasspeler te zijn. Hij bleef over de beste zeven speelronden de overige deelnemers net voor in het eindklassement. Dit als deelnemer in deze kaartcompetitie een prestatie van formaat aangezien er onder de jaarlijkse deelnemers heel sterke kaarters meedingen om de hoofdprijzen. Voor de plaatsen 1 tot en met 10 werd op de laatste kaartavond nog volop gestreden. De Koppelbokaal werd door medeorganisator Wim Knoop onder luid applaus van de overige deelnemende kaarters aan Joep ten Thije uitgereikt die daarmee de bokaal prolongeerde als winnaar van jaar 2018. De organisatoren van de kaartavonden konden hiermee terugkijken op een geslaagd kaartseizoen maar spraken de wens uit op een grotere deelname in het komende najaar. Zij bedankten de hoofd sponsoren voor de aangeboden prijzen zijnde de plaatselijke Spar Kleis en Slagerij Kastelein alsmede Garage Hartgerink uit Hengevelde. Begin oktober van dit jaar wordt weer gestart met een nieuwe competitieronde. Voorafgaand daarvan wordt er op de eerste speelavond in de WoZoCo gestreden om het Deeps Kampioenschap met als inzet de Willem Altena trofee. De beste 10 spelers in de kruisjascompetitie 2018-2019 waren: 1. Joep ten Thije, 2. Peter Caarles, 3. Hanna Boeve, 4. Jan Boonk, 5. Henk Meutstege, 6. Jan Harmsel, 7. Willie Pierik, 7. Jan Vos, 8. Wim Knoop, 9. Harrie Haanepen, 10. Ria ten Thije.

Geslaagden Zwempunt Delden

Delden - De kinderen van Zwempunt Delden hebben afgelopen zondag 14 april hun zwemdiploma A, B of C gehaald in zwembad ’t Wooldrik in Borne. De namen van de geslaagden zijn: Diploma A: Gijs Averdijk, Mats Exterkate, Luca Mensink, Lauren van Ulzen, Stefan Mulder, Tara Sophie Stubbe, Fenne Roorda, Jelmer Grootoonk, Pepijn Spanjer, Winston Otten, Quinty Vehof, Martijn Molenaar, Lauryn Oude Tijdhof, Wout Weernink, Julian Schel, Julia Rutkowska, Olivia Krauze, AbbeyMay Diesveld, Xem Morshuis, Mischa van Elburg, Jop Jansen, Stef Drees. Diploma B: Finn Spijkerman, Pien Verspaget, Joris Boensma, Suus Grashof, Jort Platenkamp, Rodney Vijn, Simone Lesscher, Jeda Keizer, Alec Oltwater, Teun Pouwels, Gijs Oostdijk, Vajén ter Elst, Pien Eertink, Lieke Nijhuis, Dex Freriks, Floris Ramakers, Jason Iedema, Kars Mulder, Julian Brouwer, Guusje Moorman, Louisa Hakobian, Jort Sanderman, Rijk de Ruiter, Freya Oude Luttighuis, Amira Talmoudi. Diploma C: Angelica Ensing, Joysyra Pacheco, Dinno Gusic, Fiene Mannes. Na afloop werden de geslaagden verrast met het diploma van de NRZ-NPZ en een bijpassend armbandje in de kleur van het behaalde diploma. De kinderen zwemmen hierbij af volgens de laatste eisen en inzichten van de NRZ-NPZ. Binnenkort zijn de foto’s van het diplomazwemmen te downloaden op de website www.zwempuntdelden.nl.


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 17

Revanche voor SV Delden in return tegen Rood Zwart

SV Delden heeft zich zondag 14 april gerevancheerd voor de eerdere nederlaag tegen Rood Zwart dit seizoen. De tweede ontmoeting tussen de Deldense clubs eindigde in een 1-2 zege voor de blauw-gelen. SV Delden kende een flitsende start en stond na tien minuten spelen al met 0-2 voor. Beide treffers kwamen op naam van Sven Lukte Willink, waarbij de tweede treffer door Tom Hudepohl van richting werd veranderd. De comfortabele voorsprong kwam in de eerste helft nauwelijks in gevaar. De gastheren kregen één uitgespeelde kans, maar keeper Ivo Otten wist precies op tijd zijn doel voldoende te verkleinen. Ruststand: 0-2. Na de pauze ging Rood Zwart met man en macht op zoek naar de aansluitingstreffer. Het zette SV Delden meer en meer onder druk, maar tot grote kansen leidde dit lange tijd niet. In de tachtigste minuut viel het doelpunt van Rood Zwart dan toch. Aanvoerder Jan Baake mikte een vrije bal feilloos laag in de verre hoek: 1-2. In het slot van de wedstrijd was de spanning te snijden op De Scheetheuvel. Rood Zwart ging vol op jacht naar de gelijkmaker, waarbij SV Delden een paar keer leek te kunnen

profiteren van de ruimte die dit opleverde. Zowel Christan Vreriks als de gebroeders Wold kregen prima kansen op de 1-3, maar doelman Stef Linderman zorgde ervoor dat Rood Zwart kon blijven hopen op minimaal één punt. Thomas de Graaf was daarna dicht bij de 2-2, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden. Diep in blessuretijd beleefde SV Delden nog één benauwd moment. Een scherpe voorzet dwars door het doelgebied had zomaar binnengekopt kunnen worden, maar ook hier kwamen de bezoekers met de schrik vrij. Groot was dan ook de opluchting bij de blauw-gelen na het laatste fluitsignaal. Een overwinning op Rood Zwart, dat konden zelfs de oudste supporters van SV Delden zich niet meer herinneren. Na afloop van de wedstrijd was het volle bak in het Noaberhoes. Gastheer Rood Zwart had de zaakjes goed voor elkaar, met een smakelijke maaltijd met spareribs en met muzikale ondersteuning in de vorm van het live gezongen Nederlandse levenslied. SV Delden-verdediger Erwin Morsink zag daarbij zijn kans schoon om nog even de show stelen met enkele meezingers van Jannes en Frans Duijts, die ook op De Scheetheuvel prima bleken te klinken. Hiermee was, op een historische zondag in april, het blauwgele feestje compleet.

Afsluiting seizoen met kampioenen bij Time out ‘75 Diepenheim - Afgelopen weekend werd het competitieseizoen bij Time Out ’75 afgesloten met twee teams die kampioen werden en een team dat promoveert. Dames 4: Het begon vrijdagavond in St. Isidoriushoeve, waar Dames 4 na 4-0 winst op ISIVOL D4 de tweede plaats in de derde klasse B behaalde en daarmee rechtstreeks promoveerde naar de tweede klasse. Dit is de tweede keer op rij dat ze promoveren. CMV N1-1: Zaterdagmorgen speelde het mini team CMV N1-1 de beslissende wedstrijd tegen koploper Apollo 8 N1-1. Deze spannende wedstrijd eindigde in een 5-3 overwinning voor Time out ’75, waardoor ze qua aantal gewonnen sets gelijk eindigden in de poule. Er moesten wedstrijdpunten geteld worden. In eerste instantie werd Apollo tot kampioen uitgeroepen, maar na hertelling bij de bond, bleek Time Out ’75 de meeste punten te hebben en werd dat team dus kampioen. De huldiging van Time Out ’75 N1-1 zal binnenkort alsnog plaats vinden. Heren 3: Heren 3, het ‘oud heren 1’ team, dat is ontstaan na de wedstrijd Oud H1-Jong H1 in het Stratentoernooi 2018, speelde het dit seizoen al gelijk in de 2e klasse. De heren, met een gemiddelde leeftijd van 50+, spelen nog dusdanig goed en slim dat ze gemiddeld bijna 4 punten per wedstrijd behaalden en vorige week al niet meer in te halen waren. De laatste wedstrijd tegen Havoc H1 zaterdag was voor de punten dus niet meer belangrijk, maar ze gingen natuurlijk voor de overwinning, en die behaalden ze ook. Uitslag 1-3. Het is opmerkelijk dat dit team, met nagenoeg dezelfde spelers, precies 30 jaar geleden ook promoveerde naar de 1e klasse. Het kampioenschap van H3 werd, samen met de promotie van D4, gevierd op de feestavond ter gelegenheid van de afsluiting van seizoen 2018-2019. Primeur bij duel tegen sc Heerenveen komende vrijdag

Heracles Almelo opent Fanplein bij thuiswedstrijden Almelo - Heracles Almelo opent komende vrijdag het Fanplein, een plek waar supporters samenkomen in aanloop naar de thuiswedstrijd. Het plein is vrij toegankelijk voor alle supporters van Heracles Almelo en bevindt zich op het terrein van het Polman Stadion, vlak voor de FanServiceShop. Op het Fanplein staan stands waar hapjes, drankjes en fanartikelen verkrijgbaar zijn. Ook is er muziek en een groot videoscherm. Het Fanplein opent vrijdag om 18.00 uur, twee uur vóór de aftrap van Heracles Almelo – sc Heerenveen. Fanplein bij iedere thuiswedstrijd Heracles Almelo heeft de intentie om het Fanplein bij iedere thuiswedstrijd te faciliteren. In overleg met de Gemeente Almelo is besloten een proef te draaien bij de resterende thuiswedstrijden in de competitie van dit seizoen. Naast de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (Goede Vrijdag 19 april) is er ook een Fanplein bij Heracles Almelo – Excelsior op zondag 12 mei. Het Fanplein is vanaf twee uur voorafgaand aan de te spelen wedstrijd tot aan de aftrap toegankelijk. Kaarten Heracles Almelo - sc Heerenveen nog verkrijgbaar Kaarten voor Heracles Almelo - sc Heerenveen zijn nog verkrijgbaar. Er geldt vrije verkoop. Kaarten zijn er vanaf €16,- per stuk. Voor kinderen, jeugd en zestigplussers gelden nog scherpere tarieven vanaf €13,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via heracles.nl/tickets en in de FanServiceShop in het Polman Stadion. Heracles Almelo faciliteert het Fanplein in samenwerking met Almelounge.

Geslaagde ochtend paaseieren zoeken Noaberhoes Rood-Zwart Delden - Op zaterdag 13 april jl. was het een drukte van belang in en om het Noaberhoes van VV Rood Zwart. Ongeveer 40 kinderen uit Delden in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar hadden zich samen met vaders, moeders, opa’s en oma’s verzameld voor het jaarlijkse paaseieren zoeken. Er werd begonnen met een heuse kleurwedstrijd in het clubgebouw. Tegen half 11 had het wachten lang genoeg geduurd en maakte de paashaas zijn opwachting. Het zoeken van de eieren kon beginnen. De kinderen gingen richting het hoofdveld van de club waar meer dan 100 eieren verstopt waren, waaronder het gouden ei en het zilveren ei. Enthousiast werd er gezocht tussen de struiken, in en op de dug-outs, in het gras en de goals. Het was nog een hele klus om alle eieren weer terug te vinden, maar ook dit jaar is het weer gelukt. Teruggekomen in de kantine stond er voor iedereen wat te drinken klaar met een zakje chips. Het zilveren ei is uiteindelijk gevonden door Lizz Averdijk, het gouden ei werd gevonden door Abel Haaksema. Vayen ter Elst had de prijs voor de meeste eieren, 11 stuks. Ook was er een prijs voor de mooiste kleurplaat. Deze prijs werd gewonnen dor Jula Mulder. De organisatie is erg tevreden over het verloop. Het was een gezellige ochtend met alleen maar blije kinderen. Houdt Facebook in de gaten voor volgende activiteiten voor de jeugd.


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 18

n Wij helpe

Hecht 543 SW

Van: €429,-

u

der! graag ver

Hecht 553 SW

Van: €549,-

Voor: €375,-

Voor: €475,-

Hecht 130R

Van: €199,-

Hecht 145

Van: €325,-

Voor: €159,-

Voor: €279,-

* alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW JAN de WINKEL Goor | Nieuwenkampsmaten 16 | Goor (0547) 288440 | www.jandewinkel.nl

Peuters en ouders van Kind Centrum ‘t Hummelheukske vieren 45 jarig jubileum peuterspeelzaal Hengevelde – Dit jaar bestaat peuterspeelzaal ‘t Hummelheukske in Hengevelde 45 jaar en dat betekent feest voor de kinderen. Op vrijdag 12 april is er door de oudercommissie en het team een supermooi feest georganiseerd. Het feest stond in het teken van ‘Prinsen en Prinsessen’! Alle peuters mochten verkleed komen en een ouder of opa/oma meebrengen. Bij binnenkomst kreeg ieder een zelf versierde kroon op en in de grote zaal van De Marke stonden de tafels mooi gedekt te wachten op alle peuters en hun begeleiders. Daar genoten ze van een heerlijk ontbijtje. Tijdens het ontbijt kreeg de jarige peuterspeelzaal twee mooie cadeaus, te weten een peuterstepje en een peuterfietsje van de oudercommissie. In de loop van de morgen kon deze buiten al uitgeprobeerd worden. Dat de ouders van Hengevelde zeer betrokken zijn bij de peuterspeelzaal bleek eens te meer door alle organisatie en hulp die zij op deze ochtend pleegden. Voor alle peuters waren er eerst diverse spellen uitgezet in de peuterspeelzaalruimte en in de sportzaal. In de grote ruimte van de Marke kwam ‘Lonnie Ballonnie’ om voor alle peuters een mooie ballonfiguur te maken. Ook was er de mogelijkheid om je te laten schminken en zelfs een enkele ouder maakte hier gebruik van. Wie jarig is trakteert dus halverwege de ochtend was er voor allen een lekker taartje. De ochtend verliep gezellig en gemoedelijk en voor de stralende 'hoogheden' Myranda, Adele en Kim kon de ochtend niet meer stuk. Aan het eind was er dan ook voor alle peuters een mooie attentie om mee te nemen naar huis. Peuterspeelzaal ’t Hummelheukske is in april 1974 opgericht en heeft in de loop der jaren bijna alle peuters van Hengevelde mogen begroeten. De eerste peuters van toen zijn de ouders van de huidige peuters. De peuterspeelzaal heeft diverse ontwikkelingen en kwaliteitsversterkingen doorgemaakt. Met de Petrus basisschool wordt gewerkt aan een verdere versterking van de doorgaande leerlijnen en zoekt men aansluiting bij elkaar met activiteiten. De peuterspeelzaal met zijn peuterspeelgroep biedt kinderen daarmee een belangrijke plek waar ze lekker kunnen spelen met leeftijdgenootjes van 2 tot 4 jaar, waarbij ze in hun ontwikkeling gestimuleerd en uitgedaagd worden en een belangrijke voorbereiding op het basisonderwijs betekenen. Daarnaast kunnen kinderen die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben in hun ontwikkeling, vier dagdelen komen spelen in plaats van de reguliere twee dagdelen. Daarvoor wordt er gewerkt met Kaleidoscoop, een erkende methode voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (V.V.E.) Daarbij worden de peuters actief ondersteund en gestimuleerd bij het spelen en leren. Spelenderwijs ontwikkelen de kinderen zich, waarbij aandacht is voor elk individu met eigen mogelijkheden en talenten. En in het samenspel met leeftijdsgenootjes is de ervaring dat kinderen die veel met vriendjes samen spelen motorisch vaardiger worden, socialer en meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Door de ervaringen op deze ‘voorschool’ starten zij optimaal op de basisschool! Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.kinderopvanghofvantwente.nl www.herbergdepol.nl. Op de Open Bedrijvendag vertellen we je graag meer over de vele mogelijkheden, tot ziens bij de stand van Herberg de Pol.

Herberg de Pol presenteert zich op Open Bedrijvendag Diepenheim

Diepenheim - In het Stedeke van kunst, cultuur en natuur is Herberg de Pol het culturele centrum. Maar wat gebeurt er allemaal in dit verzamelgebouw en wat kan het voor jou betekenen? Op de Open Bedrijvendag van Diepenheim, op maandag 22 april, krijg je antwoord op deze vragen bij de stand van Herberg de Pol. Meer dan 125 jaar Het gebouw van de Herberg staat er al meer dan 125 jaar, oorspronkelijk als herenhuis, maar sinds begin 20ste eeuw als horecabestemming, onderkomen voor diverse verenigingen en een centrum van vermaak en cultuur. Zowel het pand als het aanbod breidde zich in de loop der jaren uit en werd gerenoveerd en gemoderniseerd, maar de doelstelling van het centrum bleef hetzelfde. Zeven dagen in de week Herberg de Pol is zeven dagen in de week geopend en iedere dag is er wel wat te beleven. Mensen komen graag in het knusse café om ’s ochtends rustig de krant te lezen of onder het genot van een vers kopje koffie met huisgemaakte appeltaart gezellig met elkaar bij te kletsen. Wanneer het weer het enigszins toelaat, wordt het terras opgebouwd en de parasols uitgeklapt, zo is het buiten vóór De Pol ook heerlijk vertoeven. In de zomer zijn er lunchmogelijkheden en iedere tweede zondag van de maand is het helemaal genieten in de Herberg, met de klanken van live muziek. Tegen de avond stroomt de foyer geregeld vol, voor een keur aan evenementen. Zalenverhuur Naast dat Herberg de Pol een bomvol programma presenteert en een onderkomen is voor de bibliotheek, VVV, diverse verenigingen en stichtingen, biedt het ook zalenverhuur en vergaderruimtes aan, indien gewenst met catering. Ideaal voor bijvoorbeeld congressen, cursussen, symposia, bedrijfsfeesten en uiteraard voorstellingen. Kijk voor meer informatie en contact op

Literair in de Pol met Jan Siebelink

KE

Tijd zat in Hof van Twente!

U DE DI MO

Heb jij ook tijd zat? Lees dan verder... • Ken je de leuke plekjes van de Hof of wil je ze leren kennen? • Wil jij onze inwoners én toeristen gastvrij ontvangen? • Wil je een bijdrage leveren aan het Ontdek toerisme en recreatie in de Hof?meer op

Ontdek meer op visithofvantwente.nl

visithofvantwente.nl

W

OO WWW.A

OOK OP FA

Goo

Goorseweg 33

ADv Neplenbroe

ADv N

Draag dan je steentje bij en kom Ofwerken bezoek éénbij van onze VVV kantoren: het VVV informatiepunt in Delden! VVV Markelo

VVV Diepenheim

Goorseweg 1

Raadhuisstraat 8

Meld je aan als vrijwilliger via 7475BB Markelo T 0547 - 76 00 15 info@hofmarketing.nl

7478AG Diepenheim T 0547 - 35 29 11

VVV Goor

VVV Delden

Weversplein 5

Langestraat 29

7471VS Goor 7491AA Delden Heb je vragen? Je kunt altijd contact opnemen met T 0547 - 79 30 04 T 074- 376 63 63 Evelien Meijer | HofMarketing via 074-3766444

365 dag

•ook 36 •maalt •vers b •verse •bakke

www.visithofvantwente.nl Of bezoek één van onze VVV kantoren: Markelo

VVV Markelo

Diepenheim

Goor

Hengevelde

SPAR D T: 0547 Bentelo

Delden

VVV Diepenheim

lijdensverhaal van Jezus aan de hand van de 8 Op weg naar Pasen Raadhuisstraat Kruisweg gelezen en gezongen. 7475BB Markelo De Diepenheim diensten van maandag tot en met vrijdag in de Hofkerk 7478AG beginnen T 0547 - 76 00 15 T 0547 - 35 29om 1119.30 uur. Goorseweg 1

Adv_Hofmarketing_0,5.indd 1

27-11-18 16:48

Goor - In deze Stille of Goede week op weg Op stille zaterdag is er om 22.00 uur een naar Pasen is er in Hofkerk in Goor elke paasnachtdienst waarin verhalen in de nacht avond een avondgebed (versper) of dienst. worden verteld totdat het paaslicht wordt VVV Goor VVV Delden Zo wordt er toegeleefd naar Pasen. Tijdens binnengedragen. De Goede week wordt Weversplein 5 Langestraat 29 met een feestelijke Paasmorgende avondgebeden op maandag, dinsdag en afgesloten woensdag7471VS staat erGoor elke dag een statie cendienst op zondag 21 april om 10.00 uur. 7491AA Delden traal uit de Kruisweg die op dit moment in Hieraan werkt ook het Jeugdorkest Unico en T 0547 79 30 T 07463 de Hofkerk is te -zien. Op04witte donderdag het376 koor63Vocanto mee. In deze dienst is er is er de avondmaalsviering voor jong en crèche en kindernevendienst. oud waarin het laatste avondmaal van Jezus Iedereen is van harte welkom in de Hofkerk wordt herdacht. Op goede vrijdag wordt het aan de Diepenheimsweg 2 in Goor.

Foto: Sacha de Boer

Kom maar op met die mooie plannen! Spreekuren sociale kwaliteit op 25 april in Goor Goor - Op 25 april is het spreekuur sociale kwaliteit van de provincie Overijssel van 9.00 tot 13.30 uur in Wijkvoorziening ’t Does-goor, Pluvierstraat 1-3 in Goor. Heeft u een goed idee om uw buurt leuker te maken, mensen in beweging te krijgen of noaberschap te vergroten? En heeft u hulp nodig om uw initiatief van de grond te krijgen? Kom naar ons spreekuur, dan helpen we u uw idee verder vorm te geven. De afgelopen jaren heeft de provincie op deze manier honderden initiatieven verder kunnen helpen. De top drie bestond uit de thema’s sport & bewegen, accommodatieplannen en sociale cohesie. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe bestemming voor maatschappelijk vastgoed als onderdeel van een dorpsvisie (scholen, dorpshuizen, kerken e.d.), experimenten op het gebied van sport en bewegen of de ontwikkeling van sociale ondernemingen of diensten die helpen voor langer zelfstandig wonen. Zindertuin Eén van de initiatieven die op deze manier zijn ondersteund zijn de Zindertuinen in Hellendoorn, Vriezenveen en Almelo. “Wij geloven erin dat een buitenruimte van verzorgingstehuizen er is voor de bewoners, hun familie en vrienden, medewerkers én voor de mensen die in de buurt wonen”, vertellen de initiatiefnemers Hester Belderbos en Michael Wolbers. “We gaan een stap verder door een buitenruimte te ontwerpen en te realiseren, die mensen mentaal en fysiek in beweging brengt én verbindt. Met elkaar, met de buurt, met jong en oud.” Inmiddels zijn de eerste Zindertuinen gerealiseerd, in Hellendoorn, Vriezenveen en Almelo. “Als we nu bij een project terugkomen, zien we bewoners bezig in de moestuin, groenten en kruiden worden in de eigen keuken gebruikt, we zien bewoners bloemen plukken voor de eigen kamer en de fysiotherapeut doet oefeningen op het beweegplein in plaats van binnen. Omwonenden nemen deel aan de activiteiten of helpen mee. De omgeving is de vrijwilliger geworden die letterlijk de handen biedt die de zorgmedewerkers missen. Hoe mooi is dat?” We zien u graag op het spreekuur De provincie Overijssel ondersteunt initiatieven door het delen van kennis en ervaring van anderen en het verbinden met netwerken. Gemeenten zijn de belangrijkste partner bij kleinere initiatieven, de provincie kijkt vooral naar het bovenlokale belang. Misschien bent u de volgende initiatiefnemer? We zien u graag op het spreekuur! Op www.overijssel.nl/thema’s/sociaal/spreekuur-inde-buurt/ vindt u alle informatie en kunt u zich aanmelden. Contact opnemen met team sociale kwaliteit kan via socialekwaliteit@ overijssel.nl of telefonisch: 038 - 499 87 08.

Adv_Hofmarketing_0,5.indd 1

27-11-18 16:48

“Naar eigen zeggen hebben de makers bovenal getracht de „aaibaarheid” van het vroegere vilt te evenaren. Dat is gelukt.” (***NRC)

Goor - Klucht. Donderdag 25 april. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 25,00. Aanstekelijk klucht vol met gezonde grappen! De klucht ‘Medisch Centrum Best’, is een knipoog naar dé ziekenhuisserie uit de jaren ‘90 ‘Medisch Centrum West’. Deze geweldige voorstelling staat garant voor wederom een avond onbezonnen lachen. Neem je ponskaart mee, meld je bij de opnamebalie en maak kennis met de strenge hoofdzuster (gespeeld door Miryanna van Reeden) die zich overal zorgen over maakt, behalve over haar patiënten. Maar gelukkig is er nog de slungelige stagiaire gespeeld door Arijan van Bavel. Wat doet trouwens die dokter elke keer op de gang? En wie ligt er op de uitslaapkamer? ‘Medisch Centrum Best’ speelt zich af in het gekste streekziekenhuis van Nederland en zorgt ervoor dat u als herboren de zaal verlaat.

Filmhuis Alleman draait ‘De Fabeltjeskrant’ De Grote Dierenbos-spelen Animatiefilm uit 2018 van Freek Quartier Met de stemmen van Georgina Verbaan, Elsje Scherjon, Armin van Buuren e.a., NL, Nederlands gesproken. Mijnheer de Uil is weer terug van weggeweest! Aanvang : 15.00 uur. Toegang € 3,00 (incl. ranja). In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland; Peter Panda uit China. Hij is de neef van Droes de Beer en op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

3

S T

Medisch Centrum Best

Op 13 februari 2018 kreeg hij de schrijfopdracht voor het Boekenweekgeschenk 2019, een cadeautje op zijn 80ste verjaardag. Dat het verhaal moest beginnen met de beroerte die hij het jaar ervoor kreeg, stond voor hem vast en zes weken later was het hele verhaal al af. Hoe het verhaal tot stand is gekomen, maar ook een terugblik op zijn eerdere publicaties bespreekt Marjon Kok met schrijver Jan Siebelink in Literair in de Pol. Ook het publiek is weer vrij om vragen te stellen, dus bestel online kaartjes en kom donderdag 25 april naar Herberg de Pol in Diepenheim. Met zijn roman ‘Knielen op een bed violen’, geïnspireerd op zijn jeugdjaren in Velp, brak Siebelink door bij het grote publiek. Maar hij schreef wel meer dan 25 romans. Het schrijven van het Boekenweekgeschenk ‘Jas van belofte’, ziet hij als een bekroning op zijn werk. Gezien zijn leeftijd zou het zijn laatste verhaal kunnen zijn, maar dat wordt het niet laat Siebelink weten: “Ik werk hard aan een nieuw boek. Het verkeert in zo’n ver stadium dat mijn redacteur het kan afmaken, mocht mij iets overkomen.” Nieuwsgierig geworden naar deze schrijver, zijn geschreven en toekomstige verhalen? Kom dan donderdag 25 april om 20.00 uur naar Literair in de Pol in Herberg de Pol te Diepenheim. Kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via www.herbergdepol.nl, www. diepenheim.nl en aan de Kassa.

*feestdagen zijn: n

Filmhuis Alleman draait ‘Becoming Astrid’

Op dinsdag 30 april draait filmhuis Alleman de film Becoming Astrid (2018). Biopic uit 2018 van Pernille Fischer Christensen. Met Maria Bonnevie, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson e.a, Deens en Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld. Deze film is een fraai biografisch drama over de jonge jaren van Astrid Lindgren. Aanvang : 20.00 uur. Toegang € 6,00. Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke boeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durft te breken. “In Becoming Astrid krijgt de vrouw achter de beroemde jeugdboekenauteur de aandacht die ze verdient.” (****De Volkskrant). Op dinsdag 7 mei draait Filmhuis Alleman de film “Figlia Mia”.


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 19

GROTE PAASSHOW Bij de mooiste woonwinkel van Twente Kom ook Woonshoppen tijdens de paasdagen ! leuke Acties op : Banken Relax / Fauteuils Eetkamerstoelen Eetkamer / Tafels Vloerkleden

2e Paasdag open van 12.00-17.00 uur Uiteraard zoals u van ons gewend bent onder het genot van een Hapje en Sapje

Textielstraat 28 Haaksbergen


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 20

Twents cosmeticabedrijf wint ‘Professional Beauty Product of the Year 2019’ met haar baanbrekende ontwikkeling in Nederland; huidzorg bij Kanker

Bornerbroek - Afgelopen zondag 14 april heeft huidverbeteringsmerk IK Skin Perfection met de Silky Organic Recover Box de prestigieuze award ‘Professional Beauty Product of the Year 2019’ gewonnen. Deze giftbox, onderdeel van de Medical Collection, is speciaal ontwikkeld voor de meest zwaarbelaste huid; voor mensen die chemotherapie, intensieve medicatie, hormoontherapie of zelfs bestraling moeten ondergaan. Voor Summery Cosmedical Group, ontwikkelaar van het winnende product, is het heel bijzonder dat dit nieuwe concept in de schijnwerpers staat en er erkenning is door een professionele vakjury. Het bedrijf maakt zich namelijk sterk om hun missie, ‘Huidzorg bij kanker’ en hun Medical Collection nog verder bekend te maken, bij zowel de consument als in de beauty- en zorgbranche. Tijdens een feestelijke gala-avond zijn de ‘Oscars’ van de beauty branche uitgereikt in het NBC congrescentrum in Nieuwegein. Uit de 26 ingezonden cosmeticamerken in de categorie ‘gezichtsverzorging’ is het skincare merk IK Skin Perfection uitgeroepen tot hét Professional Product of the Year 2019. CEO en founder Petra Sanderman heeft de award voor Professional Beauty Product of the Year uit handen van Kim Kötter in ontvangst mogen nemen.

Een baanbrekende ontwikkeling, de Silky Organic Recover Box uit de Medical Collectie welke speciaal ontwikkeld is voor huidzorg bij kanker. Tot op heden was er geen huidverzorging speciaal voor mensen die behandeld worden voor kanker. De Medical Collection van IK Skin Perfection is het enige juiste product dat speciaal ontwikkeld is voor de behandeling bij chemo, bestraling en intensieve medicatie. Een aantal jaren geleden is er een chronische ziekte bij Petra Sanderman geconstateerd, de aanleiding om een hoogwaardige productcollectie te ontwikkelen voor de door medicatie zwaarbelaste huid. Want ook haar huid werd door het gebruik van medicijnen extreem gevoelig, kwetsbaar en geïrriteerd. Het werd haar persoonlijke missie om een collectie te ontwikkelen die geschikt is voor mannen en vrouwen, die chemotherapie of bestraling ondergaan of intensieve medicatie gebruiken,

Ledo in de top! Bornerbroek - Onlangs zijn er in het land diverse voorrondes geweest voor het Nederlands Kampioenschap Jazzdans. Zo ook in maart in Twello waar Ledo vertegenwoordigd werd door twee hele goede groepen. De Selectiegroep C t/m 16 jaar, onder leiding van Carly Besselink, heeft hier zelfs de eerste plaats weten binnen te halen. Nu alle voorrondes zijn geweest, is gebleken dat deze groep maar liefst op de vierde plek van alle 29 groepen is geëindigd en daarmee hebben ze een welverdiende plek weten binnen te halen voor het Nederlands Kampioenschap Jazzdans in Ahoy Rotterdam op 22 juni aanstaande! Zij vertegenwoordigen dan Ledo Bornerbroek. Uiteraard zijn we allemaal erg blij en bijzonder trots dat Ledo hier bij aanwezig zal zijn en we wensen alle dames en leiding veel succes en vooral plezier toe op 22 juni.

en deze producten zorgeloos kunnen gebruiken. Met de kennis van het laboratorium, ziekenhuizen en andere (huid)specialisten is er -vanuit een gezamenlijk liefde voor de mens en passie voor de huid- gekeken hoe een product ontwikkeld kon worden dat geen neveneffect op de huid heeft en dat gebruikt kan worden voor, tijdens en na de verschillende intensieve behandelingen. Met het winnen van de award willen we dit podium inzetten om huidzorg bij kanker verder onder de aandacht te brengen bij de consument, beauty- en zorgbranche. Hetgeen ontzettend belangrijk is als je je realiseert dat één op de drie mensen ooit kanker krijgt. En twee van de drie kankerpatiënten last hebben van de neveneffecten op de huid! De prijswinnende Medical giftbox van IK Skin Perfection is uniek doordat er bewust gekozen is om stoffen te mijden die de medische behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen, zoals metalen – bijvoorbeeld zink – of hormoonontregelende stoffen als fyto-oestrogenen uit bijvoorbeeld Aloë Vera. De uniek geformuleerde producten zorgen dat de pH-waarde van de huid (5,5) en de huidflora in optimale balans komen. Ze voorkomen hiermee uitdroging en irritatie. Ook worden de slechte bacteriën gedood en de goede bacteriën krijgen de ruimte. Hiermee is de Medical Collection een doorbraak in cosmetica.Het winnen van die felbegeerde ‘Professional Beauty Product of the Year 2019’ award zal een extra stimulans zijn voor IK Skin Perfection om nog meer aandacht te krijgen voor huidverzorging bij kanker. Meer informatie hierover vind je op www.huidzorgbijkanker.nl

Jaarlijks, in april, worden de awards voor beste schoonheidssalon, beste schoonheidsspecialist en het Professional Beauty Product of the Year uitgereikt. Een strenge selectie door een professionele vakjury gaat vooraf aan het uitbrengen van stemmen van andere ondernemers en professionals uit de beauty branche.

Uitslag Reggevliegers Goor De uitslag van Boxtel 13-04: Pl. Naam Tijd 1. A. Scherphof 12.12.49 2 R. Scherphof 12.19.31 3 R. Scherphof 12.20.26 4 A. Scherphof 12.14.10 5 R. Scherphof 12.21.37 6 A. Scherphof 12.14.56 7 A. Scherphof 12.15.39 8 H. Leloux 12.22.19 9 A. Scherphof 12.16.17 10 R. Scherphof 12.23.28

Snelheid 1196,999 1194,835 1183,358 1178,876 1168,865 1168,826 1159,585 1157,237 1151,540 1146,904

Beklimmen Mont Ventoux: Klimmen tegen MS

Viscursus jeugd Het Simmetje Diepenheim

Diepenheim - Zaterdag 13 april werd de jaarlijkse viscursus voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden bij camping de Mölnhöfte aan de Nijhofweg 5 te Diepenheim. De opkomst was redelijk. Er deden tien nieuwe deelnemers mee in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar en deze werden begeleid door vier vrijwilligers van de vereniging. De cursisten bekeken eerst drie filmpjes op een groot scherm over ‘Vissen doe je zo (vaste stok)’, van Ed Stoop, bekend van Vis Tv en er werd van alles verteld, uitgelegd en voor gedaan over de mooie sport vissen. Ook werden er gezamenlijk enkele vistuigjes gemaakt. De cursisten waren zéér enthousisast. Na de vragenronde togen de vissers naar de waterkant bij camping de Mölnhöfte, om natuurlijk de kunst van het uitloden en peilen in de praktijk te brengen. Daarna werd er ruim anderhalf uur naar hartenlust gevist. De vissen hadden er helaas weinig zin in, maar toch werden er in totaal nog 38 vissen gevangen en iedereen ving één of meerdere vissen. De cursisten gingen enthousiast huiswaarts en mochten namens Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim de vishengel en het tuigje mee nemen naar huis en kregen nog een tasje met een jeugdwedstrijd overzicht mee met een mooie sticker en een zak lokvoer (deze werd gesponsord door Hennie Kruidenier uit Haaksbergen). Het was een zéér mooie en geslaagde middag voor cursisten en vereniging. Om alle foto's te bekijken: www.hetsimmetje.nl. De eerste viswedstrijd voor de jeugd wordt gehouden op vrijdag 24 mei aan de Hofmaatvijver te Neede. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.15 uur en niet later.

Delden - De wandeling van team ‘Met MS naar de top!’ naar de top van de Mont Ventoux staat in het teken van de ziekte Multiple Sclerose (MS). MS is een ziekte die het zenuwstelsel aantast. Monique Stege uit Delden lijdt aan deze slopende ziekte waardoor zij nog maar weinig kan. Het team wil graag geld inzamelen voor de actie ‘Klimmen tegen MS’. ‘Klimmen tegen MS’ is een actie waarbij een team van hoofdzakelijk Deldenaren op 10 juni samen met Monique de Franse berg ‘Mont Ventoux’ lopend gaat beklimmen. Monique wordt tijdens de beklimming door het team in haar rolstoel meegenomen. Zelf kan ze nauwelijks nog lopen. Monique gaat fysiek langzaam achteruit, waardoor zij steeds meer moet opgeven. Haar favoriete hobby, zwemmen, heeft ze onlangs moeten staken. Het team dat samen met Monique de Mont Ventoux gaat beklimmen bestaat uit Annet Schultze, David Jansen, Erik Averdijk, Janna Rosie en Tieme Alberts. Met z'n vijven de berg op, vóór Monique en tégen MS! Omdat men samen sterker staat tegen deze ziekte, zullen er gezamenlijk meerdere evenementen georganiseerd worden om geld in te Monique Stege. zamelen: - Op zondag 12 mei tussen 12.00 en 15.30 uur wordt er een high tea georganiseerd bij Gasterij ’t Oaldershoes. Een gedeelte van de opbrengst wordt gedoneerd worden aan team ‘Met MS naar de top!’. Reserveren hiervoor kan bij Gasterij ’t Oaldershoes, per mail: info@ oaldershoes.nl of telefonisch: 074-3761428. - Op 19 mei van 11.00 tot 15.00 uur wordt er een fotoshoot georganiseerd, speciaal voor uw hond door Doggyvents in Delden. Op deze dag kunt u door een fotograaf uw hond op de foto laten zetten. Voor meer informatie hierover kijkt u op de website van Doggyvents, onder het kopje agenda. www.doggyvents.nl. - Op 24 mei vanaf 21.00 uur zal er een serious request georganiseerd worden in eetcafé De Burgemeester in Delden. Iedereen is welkom voor een drankje, plaatje aanvragen voor een donatie en mee te doen aan de loting die rond middernacht gehouden wordt. Het volledige bedrag wat we die avond ophalen dankzij het aanvragen van plaatjes zal gedoneerd worden aan het team ‘Met MS naar de top!’ Even voorstellen: Janna Rosie “Mijn naam is Janna Rosie, 23 jaar en ik woon in Neede. Afgelopen november vertelde Annet Schultze mij over haar plan om de Mont Ventoux te beklimmen op 10 juni om geld in te zamelen tegen MS. Haar plan was om gezamenlijk met een team onze vriendin Monique naar de top van de Mont Ventoux brengen. Ik vond het direct een geweldig plan en ik zei volmondig ja! Ik kende op dat moment Monique en de meeste uit het team nog niet, maar wat hebben we al een band opgebouwd met z’n allen in korte tijd. Ik denk dat veel mensen in hun omgeving wel iemand kennen met deze verschrikkelijke ziekte MS. Iemand ernstig achteruit zien gaan door deze ziekte, is verschrikkelijk. Juist daarom vind ik het zo belangrijk dat er meer onderzoek gedaan wordt naar MS, waardoor er hopelijk ooit een oplossing gevonden kan worden tegen MS. Daarom is ons doel, naast Monique naar de top van de Mont Ventoux brengen, om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Hiermee kan dit onderzoek verricht worden. Wil jij, net als ons, oplossingen vinden tegen MS? Met een donatie of deelname aan onze evenementen, kunnen we hiervoor zorgen! Een bijdrage kan geleverd worden via: www.met-ms-naar-de-top.nl. Heel veel dank namens ons team ‘Met MS naar de top!’ Met vriendelijke groet, Janna Rosie”

Neem een stekje extra voor de MarkeLokaal Ruilmarkt Markelo - Ook zin om mee te ruilen? Denk er dan aan om alvast wat voor te bereiden. Zoek je zaden uit, neem eigengemaakte jam mee of kruidenplantjes, stekjes of honing. Alle ruilers zijn van harte welkom op de MarkeLokaal Ruilmarkt op Koningsdag, 27 april op het Kaasplein in Markelo van 11.00 tot 12.00 uur. Deze ruilmarkt is speciaal voor iedereen die stekjes, planten, zaden en producten uit eigen tuin heeft en die artikelen wil ruilen. Ook mensen die hun ervaringen willen delen met anderen zijn natuurlijk van harte welkom. MarkeLokaal brengt de ruilers bij elkaar, en wie weet met wat voor moois je weer naar huis gaat! De ruilmarkt is vrij te betreden voor ieder die wat te ruilen heeft. De beurs mag je thuis laten, want met geld wordt niet gewerkt. Elke ruiler bepaalt zelf ter plekke wat de waarde van zijn/ haar handel is. Meer informatie? Mail je vraag naar: info@markelokaal.nl of kijk even op de website www.markelokaal.nl.


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 21

Engberink en Kluijt geeft persoonlijke rechtshulp bij letselschade Engberink en Kluijt

Oproep voor de ondernemers in Delden:

Bijdrage gevraagd voor ‘Met MS naar de top!’

rechtshulp bij letselschade

Hengevelde – Een ongeluk en het daaraansprakelijk stellenimpact opvolgendeVan letsel kunnen grote procederen, hebben op uw tot leven. Het is dan fijn om rechtshulp te krijgen, centraal we nemen u allewaarin zorg uituhanden staat. Engberink en Kluijt staat voor een persoonlijke benadering en nemen daarGoorsestraat 10, 7496 AD Hengevelde bij uw zorgen Zo kunt u zich Tel. 085uit 018 handen. 8598 - engberinkenkluijt.nl richten op het herstel, terwijl Engberink en Kluijt uw zaak kundig aanpakt, van aansprakelijkstelling tot en met de afwikkeling. Letselschade-experts Marc Engberink en Otto Kluijt hebben allebei ruim 20 jaar ervaring als letselschade-expert. Daarbij zijn ze beiden NIVRE-register-expert, wat betekent dat ze gegarandeerd van wanten weten. Hierdoor bent u in goede handen bij Engberink en Kluijt voor de afwikkeling van uw letselMarc Engberink en Otto Kluijt schadeclaim. Ook geven de experts advies. “Wat bijvoorbeeld vaak voorkomt is dat mensen niet weten dat bij een SVI-verzekering (schadeverzekering inzittenden) alle inzittenden verzekerd zijn, dus ook de bestuurder. Bij een ongeluk speelt de schuldvraag dan geen rol. Wij kunnen gaan voor een maximale vergoeding.” Daarbij heeft Marc Engberink door zijn agrarische achtergrond tevens veel kennis van deze sector. “Ik weet hoe agrarische bedrijven in elkaar zitten. Het werk gaat door, ook bij letsel.” Door deze kennis kan Engberink mensen in het agrarische wezen erg goed van dienst zijn. Otto Kluijt heeft veel ervaring met schades van zelfstandigen, waardoor ook zzp’ers hiermee hun voordeel kunnen doen. Persoonlijke aanpak Bij Engberink en Kluijt kunt u rekenen op een persoonlijke aanpak. “We komen bij mensen thuis op bezoek voor een intakegesprek. Het gaat vaak namelijk om heel ingrijpende gebeurtenissen. Wij nemen de juridische zorg uit handen, door de hele schade in kaart te brengen en alles van A tot Z te regelen.” Zij hebben daarbij ook oog voor de emotionele kant van het ongeval. Bij vragen mogen mensen altijd bellen. Deze aanpak wordt door hun klanten zeer gewaardeerd. Gratis kwalitatieve hulp Engberink en Kluijt merkt dat mensen wel eens terughoudend zijn met het opnemen van contact met een letselschade-expert. “Vaak is dat uit beleefdheid, dan wordt er pas hulp gevraagd wanneer het niet meer anders kan. Daarbij zijn mensen vaak bezorgd over de kosten.” Mensen hoeven echter niet te schromen om contact op te nemen met Engberink en Kluijt. “Onze diensten zijn voor de mensen in de regel gratis, onze kosten worden voldaan door de verzekeraar. Mensen mogen altijd bij ons aankloppen. Voor vragen, maar ook voor een second opinion. Mochten mensen een letselschade bij hun rechtsbijstandsverzekeraar hebben lopen en willen zij naar ons overstappen, dan is dit in de regel ook kosteloos mogelijk.” Heeft u advies of rechtshulp nodig bij letselschade? Neem dan contact op met Engberink en Kluijt via 085-0188 598, info@engberinkenkluijt.nl of kijk voor meer informatie op www.engberinkenkluijt.nl. Engberink en Kluijt houdt kantoor in Business Center Hengelandt, aan de Goorsestraat 10 in Hengevelde.

Delden - De komende weken zullen wij als deelnemers bij jullie langs komen om te vragen of jullie een bijdrage willen leveren aan onze benefietavond bij eetcafé 'De Burgemeester' op vrijdag 24 mei, vanaf 21.00 uur. Op deze avond wordt er namelijk een 'serious request' georganiseerd waarvan de volledige opbrengst gedoneerd wordt aan ons team 'Met MS naar de top!' Wat vragen wij van jullie? Tijdens deze avond hopen we dat zoveel mogelijk mensen een plaatje aanvragen voor een bedrag. Om dit te stimuleren willen wij hier graag een loting aan koppelen. Wij hopen dat jullie ons willen sponsoren om zoveel mogelijk leuke lotingsitems te hebben deze avond. Iedereen die een plaatje aanvraagt vult een bierviltje in, deze wordt in een grote bak gedaan en hieruit zullen we dan onze winnaars trekken. Wel zullen de deelnemers aanwezig moeten zijn terwijl we de loting doen rond middernacht. Natuurlijk kunt u ons ook steunen door een bedrag over te maken via onze website; http://www.met-ms-naar-de-top.nl Tot snel! Teamcaptain Annet Schultze

Cosmos sterrenwacht meivakantie programma Lattrop - De Cosmos sterrenwacht in Lattrop heeft in de meivakantie, zaterdag 20 april tot en met zondag 5 mei, een speciaal programma voor jong en oud. De sterrenhemel heel dichtbij Overdag turen naar de sterrenhemel, kan dat? Ja dat kan! Zelfs als het buiten stormt en de regen met bakken uit de lucht valt kun je in de sterrenwacht kijken naar de sterrenhemel. En wel in het indrukwekkende planetarium. Tijdens een boeiende voorstelling van ongeveer een half uur ga je op zoek naar de sterrenbeelden die deze maand te zien zijn. Ook de planeten komen voorbij en de maan. Misschien zie je wel je eigen sterrenbeeld. Zon, maan sterren en planeten In de grote filmzaal duiken we met ons allen het verre heelal in. Door middel van een prachtige presentatie, of een leuke film, brengen we een bezoek aan het zonnestelsel, vliegen met raketten naar verre nevels en sterrenhopen, en kijken we of er elders in het heelal een mogelijkheid tot leven is. Naar de Zon kijken Heb je wel eens een mega grote telescoop gezien? Dat kan bij de sterrenwacht. In het observatorium van de sterrenwacht staat de indrukwekkende telescoop. Het computergestuurde instrument is het toppunt van techniek. Met een speciale telescoop kun je ook naar de Zon kijken. Misschien zijn er wel zonnevlekken te zien! Ook bij bewolkt weer een indrukwekkend uitje Mocht het bewolkt zijn, geen probleem! De sterrenwacht is ook bij slecht weer een prachtig uitje. Sterrenkijkavond Op zaterdagavond 20 en 27 april en 4 mei zijn er sterrenkijkavonden. Voor de openingstijden en meer informatie bezoek onze website: www.cosmossterrenwacht.nl

Bridgeclub Niet Kwetsbaar Uitslagen week 15 Lijn A 1 Els Overbeek & Corry Huizingh 62,50% 2 Gerrit Molenveld & André Sombekke55,56% 3 Jopie Peuscher & John Kuipers 54,86% Lijn B 1 Marla v.d.Wel & Engelbert Spoor 64,58% 2 Chris Helmes & Anton v.d.Strate 63,89% 3 Wil Jebbink & Lenie Oostlander 62,50% Lijn C 1 Ria & Theo Heesen 68,40% 2 Willem Scheepmaker & Rein Truschel 59,72% 3 Gerry & Wil Wissink 56,94%

Route seniorentocht school- en volksfeest bekend Goor - De Seniorentochtcommissie van het Goorse School- en Volksfeest heeft weer een prachtige tocht voor de Senioren in 2019 georganiseerd. De vertrouwde bussen brengen de senioren dit jaar op donderdag 16 mei door de mooie natuurgebieden van Overijssel en de Achterhoek.Onderweg naar Albergen zal de Seniorentocht door de mooie bossen van Zenderen en Hertme rijden. Zenderen en Hertme verbindt zich door 3 kloosters, Karmelietenklooster-Carmelitessenklooster en Bezinningscentrum de Zwanenhof. Vanuit Hertme gaat de route via Saasveld naar ‘Morshuis’ in Albergen voor een lekker kopje koffie. Verder richting Almelo over de Wateregge, een prachtig stuk Twentse natuur met uitgestrekte landschappen. Daarna via Zenderen naar Borne, Azelo en over het Landgoed Twickel, een mooi landschap waarin bossen met eeuwenoud eiken, heidevelden en vennen, akkers en weilanden omzoomd met houtwanden elkaar afwisselen. Aansluitend toeren we naar de Deldense kanaalsluizen en via Beckum koersend naar ‘De Gebrande Waateren’ in Hengevelde, waar Casper Bebseler de scepter zwaait, voor een lunchbuffet. Vervolgens gaan de bussen via Rietmolen richting Eibergen, waar goed te zien is hoe oude natuur is overgaan in nieuwe. In “Het Witte Paard” Zelhelm staat er een middagborrel klaar. Tot slot weer terug naar ‘Het Twentse Haagje’ om in zalencentrum ‘De Bebsel’ de dag af te sluiten met een heerlijk diner en muziek van de Goorse entertainer ‘GrandiJoost’.

Vrijwilligers gezocht voor het VVV Informatiepunt Delden Delden - Vanaf 1 april is het VVV Informatiepunt Delden ondergebracht als shop-in-shop bij de Readshop Express aan de Langestraat 19 in Delden. Er wordt gewerkt vanuit een vaste plaats in de winkel met een eigen balie en verkoophoek. Als vrijwilliger verstrek je toeristische informatie en verkoop je verschillende artikelen zoals fiets- en wandelroutes, souvenirs, arrangementen (waaronder de stadswandelingen) en diverse cadeaukaarten. Heb jij passie en een hart voor (Hof van) Twente én vind je het leuk om één of twee dagdelen in de week actief te zijn voor de VVV? Weet jij welke mooie plekken de toerist niet kan overslaan tijdens een bezoek aan de Hof? Of welke route zeker gefietst of gewandeld moet worden? En heb je tijd en interesse om bezoekers hierover te informeren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur een mailtje met je contactgegevens naar info@ hofmarketing.nl of neem telefonisch contact op met Evelien Meijer via 06-24338550 voor een vrijblijvende kennismaking. Het VVV Informatiepunt Delden valt onder Stichting HofMarketing. HofMarketing is verantwoordelijk voor het vermarkten van de Hof van Twente op het gebied van wonen, werken en recreëren. Naast het VVV Informatiepunt in Delden zijn er ook in Markelo, Diepenheim en Goor informatiepunten ingericht bij instellingen en ondernemers.

Paasshow in Lochem bij Autobedrijf Hartgerink

Lochem - Op 19, 20 en 22 april staan er meer dan 100 scherp geprijsde occasions klaar bij Autobedrijf Hartgerink in Lochem tijdens de jaarlijkse Paasshow. De bezoekers kunnen, onder het genot van een hapje en een drankje, een gratis en vrijblijvende taxatie laten doen van hun auto en ontvangen daarmee een gratis waskaart voor hun auto. Klanten die een auto kopen tijdens de show krijgen een gratis ballonvaart aangeboden. Klanten die een nieuwe auto kopen tijdens de show, ontvangen daarnaast een myOpel betaalpas met € 1000,- tegoed en klanten die een gebruikte auto kopen tijdens de show kunnen het komende jaar elke maand gratis hun auto wassen. Kortom: volop voordeel tijdens de showdagen. Kom vrijdag, zaterdag of tweede Paasdag gezellig langs in Lochem aan de Aalvoort 1!

Pasen met passie? Ja zeker! Bentelo - Kom dan op Eerste Paasdag (zondag 21 april) naar de Rock ’n Old tent op het Paaspartyterrein voor een Paasbijeenkomst in Bentelo. Want in die mooi aangeklede tent wordt een bijzondere dienst gehouden, verzorgd door het koor Be-lieve. Een bijeenkomst met passende Paasmuziek, teksten en beelden. Aansluitend verzorgt de PJO-HAJO een rondleiding over het festivalterrein en in de prachtig versierde thematenten. Aanvang: 10.30 uur, te beginnen met koffie/thee of fris. Behalve een dienst op een bijzondere plek is het ook een unieke gelegenheid om met eigen ogen te zien wat de jongeren van PJO-HAJO ieder jaar presteren voor het grootse Paaspartyfeest!! Dat wil je toch niet missen? Dus: graag tot Eerste Paasdag.


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 22

Vier dagen grote paasshow van tuinmeubelen

Waar wil je naar toe Want wij zijn er geweest ! EUROPA: EUROPA: In In Europa Europa zijn we bijna overal geweest. Daarnaast Daarnaast bijna alle costa's en eilanden van Spanje, Spanje, inclusief inclusief Canarische eilanden Bijna Bijna alle alle Griekse eilanden. Bijna Bijna alle alle belangrijke Turkse badplaatsen Portugal, Portugal, Italië en Kroatië Cyprus Cyprus en en Israel Wintersport Oostenrijk en Lapland Wintersport CARIBISCH GEBIED en ZUID AMERIKA: CARIBISCH Aruba, Curacao, Curacao, Bonaire, Cuba, Dominicaanse Aruba, Republiek, Jamaica, Mexico en Brazilië Republiek,

AZIE: AZIE: Thailand, Indonesië, Sri Lanka, Maldiven, Thailand, Maleisië, Vietnam, Jordanië, China, Maleisië, Verenigde Arabische Emiraten, Oman Verenigde AFRIKA: AFRIKA: Egypte, Marokko, Marokko, Tunesië, Zuid-Afrika, Kenia, Egypte, Tanzania en Zambia Tanzania VERENIGDE STATEN en CANADA VERENIGDE

Harfsen - Vrijdag 19 tot en met maandag 22 april is er bij Tuinmeubelen Stegeman Luxe Outdoor in Harfsen weer een hele grote paasshow. In de wederom vernieuwde showroom van ongeveer 1500 m2 en ook buiten het pand aan de Holtmark 2a in Harfsen staat weer een grotendeels vernieuwde collectie tuinmeubelen, parasols, terrasverwarming, buitenverlichting, buitenkeukens en nog veel meer voor een sfeervol buitenleven opgesteld. In onze showroom van 1500 m2 vindt u tuinmeubelen van grote merken als o.a. 4Seasons, Kettler, Borek, en Nardi (Kunststof), maar ook van prima middenklasmerken als Garden Impressions, Lesli Living, Sens-Line en Tuindeco. Niet alle meubelen staan op de website luxeoutdoor.nl, kom dus vooral even kijken in de showroom tijdens de paasshow. U kunt deze show nog profiteren van de vele vroegkoopkortingen. Om uw terras nog verder te veraangenamen vindt u hier ook een ruime collectie aan Terrasschermen (windschermen), Terrasverwarming, Buitenverlichting en Parasols. Ook de geweldige uitgebreide Buitenkeukenlijn Fuori van Boretti staat in de vernieuwde showroom gepresenteerd. Steigerhouten meubelen en buitenkussens op maat gemaakt. U kunt bij ons kiezen uit honderden modellen als loungesets, tafels, banken, kasten en nog veel meer. Vier dagen paasshow met natuurlijk ook nog iets extra’s. Bij een aankoop vanaf € 750,- krijgt u ook dit jaar weer een leuk cadeau en ook onder alle bezoekers op deze dagen worden er weer cadeaus verloot. Openingstijden tijdens deze show zijn: Goede Vrijdag 19 en zaterdag 20 april van 10.00 tot 17.00 uur uur en 1e en 2e Paasdag van 11.00 tot 16.00 uur. U komt toch ook? Er is een speelhoek voor de kleintjes.

Bijeenkomst locaties schoolgebouwen Bernhardstraat

Waar wilbelje ofnaar toe Kom langs, langs, bel Kom mail ons voor een afspraak Want wij zijn er geweest !

Juan Vazquez

Dorsetplein 88 Borne Borne 074-2659150, 074-2659150, borne@vx.nl Dorsetplein borne@vx.nl

De fractie van het CDA Hof van Twente hield afgelopen donderdagavond 11 april in de locatie Magenta - bovenbouw (voormalige Ranninkschool) een inloop avond voor omwonenden van de locaties van de Magenta scholen in de Bernhardstraat (voormalige Toonladder en Ranninkschool). Naast directe buurtbewoners waren ook veel andere betrokken Deldenaren van de partij, die via diverse media op de hoogte waren van deze bijeenkomst. Het CDA wil graag met bewoners in gesprek komen en het thema van de toekomst van de schoolgebouwen zorgde voor een flinke aanloop van ongeveer 60 personen. De avond werd om 20.00 uur geopend door CDA gemeenteraadslid Arjan Mulder uit Delden die in een korte introductie de aan-

wezigen uitleg gaf over het proces dat leidt tot een nieuwe invulling van de terreinen Bernhardstraat 1 en 25. Fase 1 bestaat uit het voorbereiden op een bestemmingsplan, gevolgd door een fase 2 waarin de bestemmingsplanprocedure plaatsvindt. Dan kunnen burgers formeel reageren op plannen. Tenslotte volgt fase 3 waarin de realisatie fysiek tot uitvoer komt. Na deze inleiding zijn de aanwezigen en de CDA fractieleden rondom twee tafels met plattegronden van de locaties met elkaar in gesprek gegaan over de verwachtingen, wensen en bezwaren. De buurtbewoners vonden het prettig om al in zo’n vroeg stadium gehoord te worden. Na ruim een half uur discussie vond een plenaire terugkoppeling plaats en vertelden twee deelnemers over de wensen en uitgangspunten die per tafel zijn geformuleerd. Zo werd duidelijk dat veel bewoners aandacht wilden voor de verkeer situatie, speellocaties voor de buurt, duur van het proces, type bouw (laag versus meerdere lagen), maar kwamen ook verschillen bovendrijven over de doelgroepen waarvoor gebouwd zou moeten worden (jeugd versus senioren). De avond was een prima gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te horen en voor de buurtbewoners een mogelijkheid om elkaar wat beter te leren kennen. Gedurende de komende periode waarin de ontwikkeling van de locaties aan de Bernhardstraat zich verder ontwikkelt blijft het CDA graag in gesprek met de inwoners van Delden over dit onderwerp. Verdere vragen : Arjan Mulder: arjanmulder@hofvantwente.nl.

zaterdag 27 april

06.00 uur 09.15 uur 09.30 uur 10.00 uur 11.00 uur

Programma Koningsdag 2019 Goorse Oranjevereniging

Start Oranjemarkt. Reveile en vlag hijsen op het Gemeenteplein aan de Grotestraat Receptie voor gedecoreerden in de Reggehof Folkloristische dansgroep in Herfstzon Concert Apollo op het Gemeenteplein aan de Grotestraat Koningsconcert door de 100-jarige muziekvereniging Apollo 12.00 uur Einde Oranjemarkt 13.00 uur Start Oranje Auto Toertocht 14.00 - 17.00 uur Strongkidsobstaclerun op Scoolfeestweide, met Dejay Marel De hele dag vertier en vermaak bij de Goorse Horeca, tot in de kleine uurtjes.

Big Band uit Kiev blikvanger op Big Band Festival in Goor Goor - Van 20 tot en met 25 april a.s. komt de Big Band van de University of Culture and Art uit Kiev naar Goor voor een optreden tijdens het Big Band Festival, dat plaats vindt op 2e Paasdag 22 april 2019.

Het is nu een feit!

It’s a Kind of Magic! wordt realiteit!

Hengevelde - Nadat er enthousiast gefantaseerd werd om in Hengevelde een concert te geven met artiesten uit Hengevelde en de verenigingen Amuzant en MiXX, over een groot podium in meerdere verdiepingen verdeeld met daarvoor een projectiedoek over de volledige breedte en hoogte van de sporthal, waarop projecties komen, en waardoorheen op een magische manier ook de bühne kan worden gezien, is het moment gekomen dat het technisch en organisatorisch een feit is geworden. Allerlei acties zijn ondernomen. Nico Bebseler is benaderd om de regie te voeren, ten Heggeler om samen met de carnavalsvereniging het podium op te bouwen en vloerbedekking te leggen en voor de catering is er inmiddels ook het een en ander geregeld. Het uitgezochte doek dat vóór het podium komt te hangen zal worden geleverd door Hebo. Rogier Tuinte zal projectoren plaatsen, SoNice zal, microfoons en spots plaatsen en heeft een compleet licht- en geluidsplan gemaakt. Alle koorleden krijgen een headsetje met microfoon zodat het koor perfect uitversterkt zal worden. Bas Kuipers is momenteel hard aan het werk met het samenstellen van alle projecties die tijdens de show op het doek te zien zijn.

Daarnaast wordt er een draaiboek samengesteld waarin staat wie wanneer welke spot krijgt, waar wie op welk moment moet staan, welke microfoons aan of uit moeten en nog véél meer. Verder zijn er nog veel meer mensen achter de schermen bezig met de organisatie en het welslagen van dit concert. Met de dirigenten van MiXX en Amuzant wordt overlegd over wanneer ze waar willen dirigeren, of ze hun bandleden moeten kunnen zien, ja of nee, en vanaf welke plek dat het beste kan. Oogcontact, dat is een van de belangrijkste zaken als je het over dirigeren hebt. En dat moet door dat doek heen, want de dirigenten staan vóór het doek, en het orkest en het koor eráchter. Er gaat misschien wel een stuk gespeeld of gezongen waarbij alleen maar projectie te zien is, zodat de dirigent blind moet dirigeren. Of dat gaat lukken weten we nog niet. Spannend allemaal hoor! En natuurlijk zijn alle artiesten druk aan het repeteren. De BlueJay’s, McFailure, de dansgroep o.l.v. Jacqueline Hofmeijer, het A-orkest, de drumband en jeugdband van Amuzant, de revueband and last but not least: Around69 voor de afterparty.Wat vaststaat is dat het een interessante spetterende muzikale avond gaat worden op zaterdag 11 mei in Kulturhus de Marke om 20.00. It’s a Kind of Magic! Kaarten voor toegang en koffie zijn voor €12,50 te koop bij Wolterinck, Bazar van Jon en bij de leden van MiXX en Amuzant.

Het orkest komt naar Goor op uitnodiging van de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk. Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat de eerste contacten tussen Kiev en Goor zijn ontstaan bij gelegenheid van een muzikale uitwisseling van de thans 100 jarige Muziekvereniging Apollo uit Goor met het Staatsharmonie orkest uit Kiev. In de afgelopen 30 jaar zijn er door de vereniging diverse muzikale en andersoortige uitwisselingen tussen Goor en Kiev georganiseerd. De Big Band uit Kiev bestaat uit 24 uitstekende muzikanten en staat onder leiding van de 72 jarige dirigent Grigory Postoj. Deze heeft met zijn orkest in de voorbije jaren al meerdere keren in Goor opgetreden. Het orkest zal op Tweede Paasdag enkele keren te zien en te beluisteren zijn op de podia van het Big Band Festival en zij zullen daar ook enkele nummers samen spelen met de Big Band van Apollo. Na een lange busreis van twee dagen arriveert het orkest uit Kiev op zaterdag 20 april in Goor. De vereniging Hof van Twente - Kiev-Pechersk heeft voor hen onderdak geregeld in het Vakantie- en Conferentiecentrum De Kroeze Danne te Ambt Delden. Enkele andere meekomende gasten verblijven in gastgezinnen. Op zondag staat er een sight-seeing toer door Twente op het programma en een bezoek aan een Paasvuur in de omgeving. Behalve enkele optredens tijdens het Big Band Festival op maandag verzorgt de Big Band uit Kiev op dinsdag 23 april ook nog een lunchconcert in de ontvangsthal van de Cogas Groep in Almelo. Op woensdag 24 april wordt het orkest door de vereniging een excursie aangeboden naar Amsterdam en ’s avond een gezellige afscheidsbijeenkomst in het nieuwe Chinese restaurant WingWah. Donderdagochtend 25 april gaat de groep weer terug naar Kiev. Deze culturele uitwisseling wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Hof van Twente, Fonds 1819, het Schoolfeestfonds, Cogas en Cogas Cultuurfonds, HAVI TRAVEL BV en Rabobank Centraal Twente. Een deel van de kosten wordt door de uitnodigende vereniging zelf gedragen.

Paasvuur Deldenerbroek Deldenerbroek - Zondag Eerste Paasdag zal er weer een paasvuur zijn aan de Kappelhofsweg. Ook dit jaar is er weer een fakkeloptocht. De lange stoet zal richting het paasvuur lopen om deze dan gezamenlijk in brand te steken. De fakkelverkoop vindt plaats op de parkeerplaats van Manege ‘de Hoffmeijer’. Fakkels (3 euro) en lampionnen (2,50 euro) zijn te koop vanaf 20.00 uur. We vertrekken om 20.30 uur.


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 23

Koningsdag 2019

Gedecoreerden welkom bij de Aubade

Delden - Koningsdag belooft in Delden weer een groots volksfeest te worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door alle inwoners en vrijwilligers die hier aan meewerken. Traditie getrouw hoort de lintjesregen hier ook bij. Zoals elk jaar worden de lintjes uitgedeeld tijdens de Algemene Gelegenheid. Het bestuur van de Oranjevereniging Delden e.o. nodigt de nieuwe gedecoreerden uit om op Koningsdag bij de aubade aanwezig te zijn. Deze zal om 9.45 uur bij de pomp aan de Marktstraat gehouden worden. De bevolking van Delden kan hen dan feliciteren met deze blijde gebeurtenis. Alle gedecoreerden die voorgaande jaren gedecoreerd zijn worden hierbij ook uitgenodigd. Na de aubade gaan de gedecoreerden onder begeleiding van muziek naar de Wieken. Hier wordt ook de vlag gehesen en wordt gezamenlijk in de recreatie zaal van de Wieken een kop koffie en een traktatie genuttigd. Programma Koningsdag zaterdag 27 april 07.00 - 12.30 uur: Kinder-rommelmarkt in de Langestraat, vanaf 10.00 uur is er een springkussen bij de Readshop en op het Ressingplein demonstraties van onder andere scouting en de taekwondo sportvereniging. 08.15 - 09.15 uur: Reveille door de straten van Delden, met medewerking van de Drumfanfare en Amicitia beide uit Delden. 09.45 uur: Aubade bij de “pomp” met genodigden en gedecoreerden, vlag hijsen door de scouting en het zingen van Wilhelmus 10.15 uur: Vertrek van de genodigden, gedecoreerden en de muziek naar de Wieken waar ook een vlag wordt gehesen. De genodigden en gedecoreerden worden uitgenodigd voor een kop koffie met traktatie in de Wieken. 10.15 - 12.00 uur: In de Langestraat zorgt het dweilorkest “Zwabber” voor een vrolijke noot. 14.00 - 16.00 uur: Delden hef Talent – Een nieuwe invulling voor de middag in het Parochiehuis, heb je talent in zingen, muziek maken of dansen, kom! 14.00 - 17.00 uur: Aanvang voetbaltoernooi, inclusief randactiviteiten, georganiseerd door Rood-Zwart en mede gesponsord door de Oranjevereniging. 15.00 - 16.30 uur: In de Verpleegtehuizen Elizabeth en de Wieken wordt een passend amusement programma gebracht.

‘Tegeltjes wijsheid’ Er viel weer genoeg te beleven in de raadsvergadering van afgelopen week. De motie participatieproces Wind voor Buren zorgde dat het toch een boeiend avond werd. Uitslag van stemming, alle partijen voor behalve VVD en GroenLinks. GroenLinks stemde tegen? Dat behoeft enig uitleg. Afgelopen zaterdag hoorde u mij al op Hofstreek FM Politiek en Nieuws. Voor mijn trouwe lezers, bij deze in schrift. Het CDA diende een motie in met als doel om steun uit te spreken voor het participatieproces dat vormgegeven is door de initiatiefnemers Wind voor Buren. Steun onder bepaalde voorwaarden. Laat dat nou het punt zijn waardoor GroenLinks de motie niet steunde. GroenLinks vindt dat het participatieproces waarin de familie Kristen in is gegaan de steun van de raad verdient. De ingediende motie vind ik te complex, op verschillende manieren uit te leggen en toont weinig richtinggevend naar het college. Naast voorstanders voor windenergie is er namelijk ook tegenstand. Windenergie kent diverse voordelen en nadelen. De voordelen

zijn voornamelijk nationaal en mondiaal van aard: schone energie en minder klimaatverandering. De voordelen slaan ten dele ook op lokaal niveau neer. De nadelen van windenergie zijn vooral lokaal en worden direct ervaren door omwonenden. Het publieke participatieproces beoogt hier een antwoord op te geven. Een proces waarin omwonenden en geïnteresseerden meedoen in de planvorming. Met het doel deze mensen ruimte te geven om keuzes die gemaakt moeten worden te beïnvloeden. Het participatieproces is thans niet volledig. De tegenstanders staan vooralsnog aan de zijlijnen. Er is twijfel of er een eerlijk besluitvormingsproces zal zijn. Juist dit aspect is belangrijker is voor de acceptatie dan de publieke participatietechnieken die bij het creëren van draagvlak en acceptatie zal worden toegepast. Hierin zie ik een onmisbaar rol vanuit de lokale overheden. Niet alleen het college is aan zet, maar wellicht in samenspraak met de Regio Twente en de Provincie Overijssel. Immers ook hun afzonderlijk beleid is van invloed op wat er kan en mag in de Hof van Twente. Immers samen kunnen ze hun neutrale positie bewaken. Immers samen kunnen ze de budgetten beschikbaar stellen voor de onafhankelijke voorzitters, die voor lange tijd zullen zijn om het participatieproces tot een aanvaardbaar resultaat brengen. Dat is de weg om de verdere tweedeling in de Hof van Twente en in Borne te voorkomen. Dat laatste noemen we dan overheidsparticipatie. William Sanchez Fractievoorzitter GroenLinks

Een hele speciale Moederdag voor een hele speciale moeder Win het verwenpakket Op Moederdag, zondag 12 mei, worden zoals gewoonlijk alle mama’s in het zonnetje gezet. Maar verdient jouw moeder wel wat meer dan een dikke smakkerd, een zelfgeknutseld cadeautje, een bosje bloemen of een ontbijt op bed? Geef haar dan nu op voor de moederdagactie van het Hofweekblad. En wie weet wordt dit jaar Moederdag voor haar wel een hele bijzondere dag. Deze lezersactie is speciaal voor de moeder die, om welke reden dan ook, eens in het zonnetje gezet mag worden. Het Hofweekblad heeft voor haar een speciaal verwenpakket samengesteld, dat bestaat uit diverse verrassingen van adverteerders uit deze krant. Dus is jouw moeder de meest lieve, zorgzame, betrokken en bijzondere moeder van de hele wereld? Wil je de waardering voor haar laten zien of haar op een bijzondere wijze bedanken voor wat ze allemaal voor je doet? Twijfel dan niet en geef haar nu op! Opgave is geheel gratis en kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar info@hofweekblad.nl, onder vermelding van ‘Moederdagactie’. In het mailtje vermeld je de naam en woonplaats van je moeder en van jezelf, en laat je in een kort verhaaltje weten waarom juist jouw moeder een verwenpakket verdient. Vergeet niet het telefoonnummer van jezelf/ een volwassene erbij te vermelden, zodat er indien je gewonnen hebt, contact kan worden opgenomen. Ben je jonger dan 16 jaar? Vraag dan wel even toestemming aan je vader, oppas, een vriend(in) van je moeder of een volwassen broer of zus. Opgave kan tot en met zondag 28 april. Indien je na 28 april geen bericht ontvangt, heb je helaas niet gewonnen. En niets aan je moeder vertellen hè, het moet natuurlijk wel een verrassing blijven!

Foto van de maand April 2019

Kledingactie Fanfare Markelo

Uitslagen kaarten SV Delden

Markelo - Op zaterdag 20 april is het weer zover. De Fanfare Markelo organiseert haar jaarlijkse kledingactie. Op die dag komen de fanfareleden bij iedereen in Markelo langs om gedragen kleding en schoenen op te halen. Deze kunt u in zakken langs de weg zetten. Vanaf 9.00 uur zijn de diverse groepen onderweg. Deze actie, die al dateert van 1954, is helaas niet meer de enige in zijn soort, maar de Fanfare Markelo hoopt toch dat u uw gedragen kleding en schoenen aan haar wilt doneren. De opbrengst is onmisbaar en bestemd voor het instrumentenfonds van De Fanfare.

vrijdag 12 april en eindstand 2018-2019

Kaartuitslagen I.G.O. De Trekpleister

Fotoclub de Hof presenteert elke maand ‘Foto van de maand’. Het thema van deze maand was dorp-gezicht of architectuur. Deze foto is genomen door Marianne de Jong, vanuit de lounge op de 61e verdieping van het Millenniumhotel in Dubai, aan de Sheikh Zayed Road. We kijken over het Gevora hotel en de 21 Th Century Tower, met op de achtergrond de Burj Khalfia, met 898 meter de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Deze foto is genomen met een systeem camera Sony DSC-HX400V 1/100 sec. f/3,5 iso 80.

Woensdag 10-4-2019: Jokeren 1 P. Maldonado        36 punten 2  R. van Cleff            62 punten 3  A. ten Donkelaar    63 punten Kruisjassen 1  H. Rouwhof            3382 punten 2  J. Brinkers              3246 punten 3  G. Waanders          2820 punten 4  P. Nijhof                2644 punten U kunt iedere woensdag meedoen aan jokeren en/of kruisjassen. Er zijn prijsjes te winnen. U bent van harte uitgenodigd om eens te kijken op woensdagmiddag. Aanvang om 13.00 uur, het kopje thee/koffie staat dan klaar. De Trekpleister is gelegen aan de Reggelaan 4 in Goor, telefoon 0547-274413.

Uitslag kruisjassen: 1. Wim Mensink 4263 punten 2. Gerrit Paskamp 4041 punten 3. Jan Nobbenhuis 4030 punten 4. Gerrit Seppenwoolde 3995 punten 5. Toon Breukers 3983 punten 6. Frits Vunderink 3958 punten 7. Marinus Poelman 3823 punten 8. Wim Wold 3637 punten 9. Wim Blekkenhorst 3613 punten 10. Henny Vunderink 3422 punten 11. Lilian Vunderink 3235 punten 12. Jan Brinkcate 3209 punten Uitslag Hartenjagen: 1. Henk van Geenen 3 punten 2. Martin Wardenburg 8 punten 3. Jan Holterman 8 punten 4. Jan Kroeze 11 punten Einduitslag kruisjassen seizoen 2018-2019 (gemiddelde): 1. Hans Langenberg 4028,8 punten 2. Gerrit Paskamp 4028,2 punten 3. Carla Tuitert 3934 punten 4. Wim Wold 3821 punten 5. Marinus Poelman 3755 punten 6. Toon Breukers 3729 punten 7. Wim Mensink 3704 punten 8. Jan Brinkcate 3686 punten 9. Lilian Vunderink 3458 punten 10. Gerrit Seppenwoolde 3425 punten 11. Henny Vunderink 3388 punten Einduitslag hartenjagen seizoen 2018-2019: 1. Henk van Geenen 22 punten 2. Jan Nobbenhuis 35 punten 3. Jan Kroeze 38 punten 4. Thea Nobbenhuis 39 punten 5. Gerrit Holterman 46 punten


Hofweekblad

Woensdag 17 april 2019, pag. 24

T E L E F O O N Aannemers

Boomverzorging

A B C

Kunststof kozijnen Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Lid Bouwgarant en Bouwend Nederland

Ruitersport

Ongediertebestrijding

OTTENSCHOT

KUNSTSTOF: * Kozijnen-ramen * Deuren-schuifpuien * Serres-overkappingen * Goot-gevelbekleding Vraag vrijblijvend prijsopgave

Een paradijs voor elke paardenliefhebber.

FA U N A B E H E E R S I N G

OTTENSCHOT

Molenkamp

FA U N A B E H E E R S I N G

Kunststof bouwelementen

Industrieterrein Wolbeslanden 1d Bornerbroek e-mail: info@molenkampbornerbroek.nl www.molenkampbornerbroek.nl www.keralitbestellen.nl Fax: 074-384 14 60 3841080 Telefoon 074

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

Schildersbedrijven

o.a. wespen/mieren/vliegen/ratten/muizen etc

Tel. 0547 29 22 72 Mob. 06 23 03 81 46 www.ottenschotfaunabeheersing.nl Kleuren: info@ottenschotfaunabeheersing.nl

Kleuren:

PANTONE gecertifi ceerd354C door KAD

PANTONE 354C

Hoveniers

PANTONE Cool Gray 10C

Renovatie-nieuwbouw-verbouw-enz. uw opdracht is ons visitekaartje

Telefoon ABC

Onderhoud-verbouw-nieuwbouw Noordwal 4-6, Delden Telefoon 074 3762754 www.vosbouwmij.nl

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

PANTONE Cool Gray 10C

Telefoon ABC

“Service op z’n Twents!”

Onderhoud

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

• Bestaand gazon vervangen voor nieuwe graszoden € 12,- per M2 • Gazon verticuteren doorzaaien en bemesten € 3,50 per M2 • Tuinonderhoud 1 hovenier 1 dag all-in € 580,-

Onderhoud ∙ RAMEN WASSEN INCL. KOZIJNEN ∙ DAKGOOTREINIGING/-REPARATIES ∙ DAKBEDEKKING

Lijstenmakerij

0547 38 97 58

· Schilderwerkzaamheden (binnen en buiten) · Glasplaatsen · Dakcoating · Vloercoating · Kitwerk (schimmelwerend)

Sloetsweg 305 | 7556 HR Hengelo | 074-8507893/06-48462988

www.hoveniersbedrijfdeeterink.nl

Lijstenmakerij Quirijns Voor al uw inlijstingenO

Accountancy/belastingen juridische zaken

Dakbedekking

www.lijstenmakerijquirijns.nl www.ppwinkel.nl

UVV Gespecialiseerd in bitumineuze daken. Tevens onderhoud van daken voor bedrijven en particulier.

Bedrijfsadministratie & Belastingzaken drs. Helga van der Plas (Fiscaal Adviseur) Tel. 0548-521549

De medewerkers van de Unie van Vrijwilligers Delden staan voor u klaar met verschillende projecten, waaronder: Open Tafel, Graag Gedaan, Boekbezorging, Huiskamer voor ouderen, Gymnastiek Dansgroep Internationaal 55+, Gymnastiek.

'all Seasons Proof Roof' • www.bpdakbedekking.nl • info@bpdakbedekking.nl

• 06-22124872 • Goor

Vca

Info:

gecertificeerd

Mevr. I. Brons Mevr. I. Roerink

tel. tel.

www.diependaaladvies.nl

06-53442772 074-8200348

Telefoon

Oude Postweg 5, 7495 SB Ambt Delden Telefoon 0547 276284

info@roatwente.nl | www.roatwente.nl

Telefoon ABC

Schoorsteenvegen

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

3763169 3761772

Stucadoor

Makelaardij

Pedicure

De Jong Stucwerk Goor Telefoon 06-10493464

Pedicure

Entersestraat 25, 7627 LS Bornerbroek Telefoon 074 - 259 63 56 Mob. 06-21 92 20 99 www.hoveniersbedrijfdeveen.nl

Simone ter Kulve – Westerop SALON AAN HUIS

Elkink afbouw Markelo

’t Bloemendaal 4 te Delden Telefoon 074-3766840 Mobiel 06-41626469 Specialist in tuinaanleg en onderhoud

Telefoon ABC Accountants en Belastingadviseurs

Zuiderhagen 10, 7491 CD Delden 3766147 Telefoon 074 Telefax (074) 3766146 Grotestraat 24, 7471 BP Goor 284130 Telefoon 0547 Telefax (0547) 274131 Twentepoort Oost 3a, 7609 RG Almelo 537160 Telefoon 0546 Telefax (0546) 537169 E-mail: info@rupertonline.nl Internet:www.rupertonline.nl

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Dierenkliniek

9

Tablet Accessoires

speelgoed & huishoudelijke artikelen Langestraat 110, Delden Telefoon 074

3761217

Telefoon ABC

Grotestraat 80 Goor Tel. 0547 26 17 info@morsink.nl | www.morsink.nl

Installatiebedrijf Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Dierenambulance Hof van Twente

• Vervoer gewonde dieren/zwerfdieren • vervoer overleden huisdieren • taxiritten naar/van dierenarts • meldpunt vermiste huisdieren • voorlichting scholen/instanties • medewerking tv programma’s •

Telefoon 06

30704810

Diversen

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Reisbureau

Hondentrimsalon

Dierenambulance

Telefoon ABC

Rijssenseweg 39 A, 7475 VA Markelo Tel: 0547 362 825 www.hoveniersbedrijf-wentink.nl

Huish. art. Speelgoed

Lid van

Badkamers/Sanitair - Gas/ water/verwarming Dakbedekking De Schipbeek 17, Postbus 20 7491 MB Delden Telefoon 074 2917035 www.johnpeper.nl

95

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Telefoon ABC

Voor 5 euro per plaatsing/per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf / winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

Molenstraat 24 - Delden - 0900-123 2378 Molenstraat 24 - Delden - 074 201 3490

Tuinonderhoud TUIN SNOEIEN | BOOMVERZORGING HOUT VERSNIPPEREN | STOBBEN WEGFREZEN VOORDELIG TARIEF!

Van Heeckerenweg 10, Goor Christiaan Bannink Tel: 06-28915923 csabannink@hotmail.com

Timmerwerken Rioolontstopping

BERTEL SPOOLDER

Afvoer verstopt?

TIMMERWERKEN EN MEER tel: +31 (0)6 13 83 82 74 mail: info@bertelspoolder.nl Kievitstraat 15E | 7491 CL Delden

Tel: 074 - 8200334 Tel: 0546 - 490305

Telefoon ABC Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

www.nonstop-riool.nl

Klompenwinkel

Rijschool

prismamakelaars.nl DELDEN HENGELO ENSCHEDE BORNE

Audiovisuele techniek 06-22 33 66 34 | 06-18 99 99 18

Zonwering

Auto voordeelpakket

36 rijlessen á 60 Auto voordeelpakket

minuten!

Auto voordeelpakket 36 rijlessen á 60 minuten!

36 rijlessen á 60 minuten!

Telefoon ABC

Autobedrijf U ZOEKT EEN BEPAALD TYPE AUTO? WIJ HELPEN U GRAAG.

www.autoduurzaam.nl

Telefoon Mobiel

0547-388 787 06-133 622 03

Handwerken

0642099090

Telefoon

Diabetische en Reumatische voet

Voor 5 euro per plaatsing/ per week (1 jaar vast) elke week de naam van uw bedrijf/ winkel in het Hofweekblad! (Dubbele grootte 10 euro)

www.harmhoek.nl info@harmhoek.nl

Naai-atelier

€ €

Rolluiken, horren markiezen zonneschermen overgordijnen inbetweens, screens rolgordijnen vouwgordijnen reparaties Doodsdwarsweg 2, 7627 NW Bornerbroek Telefoon 074 3766993

Rijwielen

Auto voordeelpakket

36 rijlessen á 60 minuten!

Geerdink fietsen

Voor uw nieuwe fiets. Gazelle-Batavus - Bikkel. Reparatieafdeling met leenfietsen. Geerdinksweg 36, Hengelo. Motor voordeelpakket Telefoon 074

25 duo-rijlessen á www.geerdinkfietsen.nl

2913429 60 minuten!

ZONWERING, GARAGEDEUREN EN OVERKAPPINGEN Shutters, horren, rolluiken en raamdecoratie. Langestraat 129, Delden Telefoon 074 3766328 Telefax 074-3766329

Motor voordeelpakketMotor voordeelpakket

25 duo-rijlessen á 60 minuten! 25 duo-rijlessen á 60 minuten! Motor voordeelpakket

25 duo-rijlessen á 60 minuten!

Profile for Regionale Uitgeversgroep

Hofweekblad week 16-19  

Hofweekblad week 16-19  

Advertisement