__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

7 april 2021 • 82e jaargang • Nr. 39 • www.hofweekblad.nl

FC Twente gastheer van het Nederlands elftal

4

L NIEUW WWW.HOFWEEKBLAD.N

Hout van klei: voor iedereen die van klei houdt

15

Jos Vehof 45 jaar bij vrijwillige brandweer

Concert Tjeerd Top geannuleerd Diepenheim - Het concert van Tjeerd Top (2e Concertmeester van het Concertgebouworkest) is nu gepland op 10 juli. Tjeerd Top speelt een avontuurlijk programma voor vioolsolo. Hierin vloeit Vivaldi naadloos over in muziek van de Red Hot Chili Peppers en Paganini wordt afgewisseld met Van Halen. Deze muziek is tevens op zijn nieuwste album Fragile te vinden. Op 2 oktober speelt Camerata RCO Schubert’s Octet in de Johanneskerk. Schuberts nogal serene van groot zelfvertrouwen getuigende octet voor strijkkwartet, contrabas, klarinet, hoorn en fagot uit 1824 is in tweeërlei betekenis uniek. Het is zijn enige werk voor acht uitvoerenden en geen enkele andere componist heeft voor dezelfde bezetting geschreven. Het werk werd op verzoek van een Weense edelman, Ferdinand Troyer geschreven. Deze was zelf klarinettist en wilde graag over een werk beschikken naast het Septet van Beethoven dat destijds erg populair was. De zes delen van het Octet duren ruim een uur, maar het werk is zo luchthartig dat de tijd voorbijvliegt. In de langzame adagio inleiding worden de acht instrumenten afzonderlijk en in combinatie voorgesteld, waarna ze samen een sprankelend allegro spelen.

Delden - Jos Vehof was 18 jaar toen hij gevraagd werd om bij de vrijwillige brandweer te komen. Daar hoefde hij niet lang over na te denken en op 1 april 1976 startte hij als adspirant brandwacht tweede klasse bij de kazerne in Ambt Delden, tegenover waar nu Het Wapen van Delden gevestigd is. De kazerne is toen nog een keer verplaatst naar de Langenhorsterweg bij Workel waarna bij het samengaan van Stad en Ambt Delden in 2005, de kazerne verkaste naar de Berken op het industrieterrein Schneidersbos. Het regende felicitaties op vrijdag 1 april 2021 op de mobiele telefoon van Jos. Ook burgemeester Ellen Nauta, die hem in 2017 al voorzag van een Koninklijke Onderscheiding, sprak hem met lovende woorden toe via een videoboodschap. Ze besloot met de opmerking: “Laten we hopen dat we dit snel kunnen vieren op de eerstvolgende korpsavond.” Die zal nog even op zich laten wachten, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Ook van Brandweer Twente commandant Stefan Wevers ontving Jos een brief met de felicitaties voor deze prachtige staat van dienst. Onderhoud brandweerauto’s Jos heeft altijd deel uitgemaakt van de Manschappen, maar is niet meer repressief, oftewel hij rukt niet meer uit. Hij ensceneert op elke maandagavond de oefenmaterialen samen met Jos Workel, de oefencoördinator, en ruimt deze naderhand ook weer op. Hij geeft tips en tops, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring. Alles geschiedt volgens een vast protocol met verschillende oefenscenario’s, uitgezet door Brandweer Twente. Maar daarnaast doet hij ook allerhande andere werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het onderhoud aan de brandweerauto’s, het slijpen van de kettingzaag en het werven van nieuwe leden. Teamwerk en teamgeest Jos heeft in de afgelopen 45 jaar vele dingen meegemaakt bij de brandweer, waarbij het helpen van de medemens hem altijd een goed gevoel heeft gegeven. Op de vraag wat hij nou het mooist vindt bij de brandweer, antwoordt hij overtuigd: “Het teamwerk, de teamgeest en de wetenschap dat je altijd van elkaar op aan kunt, dat is heel mooi. En het is heel dankbaar werk.” Zolang het nog gaat en Jos geen plaats hoeft te maken voor de volgende generatie, blijft hij nog lekker even doorgaan bij de brandweer Delden. “Mijn zoon zit ook al 8 jaar bij de vrijwillige brandweer en er zijn weer een paar nieuwe bijgekomen. Het is gewoon een fijne club, maar als ik moet gaan, dan is dat zo”, besluit Jos.

Zilveren jubileum voor Dweilorkest Zwabber Hof van Twente - Dweilorkest Zwabber bestond donderdag 1 april 2021 maar liefst 25 jaar. Dit zilveren jubileum is door de leden online gevierd vanuit ieders eigen huiskamer. De muzikanten hebben elkaar door corona al bijna een jaar niet gezien en de instrumenten zitten al die tijd al in de koffers en komen er alleen uit voor het oefenen thuis. De bijzondere, zilveren mijlpaal is onder het genot van een hapje en een drankje online gevierd met het ophalen van herinneringen en als kers op de taart een mooie felicitatievideo van een aantal vaste opdrachtgevers. Carnavalsverenigingen uit Delden, Goor en Hengelo maar ook de organisatie van de avondvierdaagse Delden en de Halve Marathon van Hengelo, de Deldense Oranjevereniging en de wethouder voor cultuur in Hof van Twente feliciteerden het jarige Zwabber met het 25-jarig Archieffoto van het dweilorkest. jubileum. De felicitatievideo is te zien op de nieuwe Facebookpagina van Dweilorkest Zwabber. En onder het mom van ‘Wie jarig is trakteert’ verloot Zwabber een after-corona-optreden onder alle volgers van deze nieuwe pagina. De Zwabber-muzikanten kijken er naar uit de repetities weer te hervatten en de vrolijke klanken weer in het openbaar te laten horen. Hopelijk hoeven we daar niet lang meer op te wachten.

Collecteweek Hartstichting 11 t/m 17 april

17


Hofweekblad

Woensdag 7 april 2021, pag. 2

Eerste tennisles GTC

Kerkberichten Mocht u vieringen willen bijwonen, informeer dan eerst naar het protocol van de kerken. Protestantse Gemeente (Oude Blasius) Zondag 11 april, 10.00 uur Ds. Juijn, even huisnummers R.K. Blasiuskerk Delden Woensdag 7 april, 18.30 uur Eucharistieviering, pastoor Jansen Zondag 11 april, 9.30 uur Eucharistieviering, pater van de Vegt O.L.Vrouwekerk Bentelo Geen dienst Petrus en Paulus Parochie Hengevelde Zaterdag 10 april, 19.00 uur Eucharistieviering, pastoor Jansen Protestantse Gemeente Markelo Alleen online kerkdiensten Zondag 11 april, 10.00 uur Mw. Venema (Almelo) Hofkerk, Goor Alleen online kerkdiensten Zondag 11 april, 10.00 uur Mw. Beuving R.K. Petrus en Paulus Parochie Goor Zaterdag 10 april, 19.00 uur Gebedsviering, werkgroep Woensdag 14 april, 9.00 uur Eucharistieviering, pastoor Jansen Reformatorische Baptisten Twente Goor Zondag 11 april, 10.00 uur Ds. Bakker

Foto: John van Goolen Goor - De allerkleinsten (6-jarigen) Diede, Saar, Nils, Gijsbert, Gijs en Pablo hebben op donderdag 1 april de allereerste tennisles gehad. Onder leiding van trainer Jelle Stoker werd het een geweldige les. Van het bestuur van de GTC kregen de kinderen een welkomstpakket (shirt met logo en eigen naam, tennisbal, demper voor in het racket en een kleurplaat). Over 10 weken gaan ze ‘diplomatennissen’.

Koningsdag 2021 Delden - Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat de Oranjevereniging Delden en omstreken dit jaar geen Koningsdag kan organiseren zoals ze dit altijd gedaan heeft. Was ze vorig jaar nog een beetje overvallen door de situatie, dit jaar wist de vereniging wat er komen ging en heeft ze meer kunnen inspelen op de situatie. Daarom heeft ze een wedstrijd bedacht voor jong en oud. Voor de kinderen komt er een knutsel- of kleurplaat, ze mogen zelf weten welke ze gaan maken. Maar in beide opties kunnen ze hun creativiteit kwijt. De kleur/ knutselplaat zal via de Deldense scholen worden verspreid. Mocht je er geen hebben ontvangen, mail dan naar: oranjeverenigingdelden1985@gmail.comEn voor de ouders en ouderen heeft Oranjevereniging Delden een versierwedstrijd van de tuinen, balkon of kamerraam. Ook hierin wordt er creativiteit gevraagd. En aan beide onderdelen zit een prijs(je). De organisatie wil namelijk niet dat het alleen om de prijs gaat, maar ook om met creativiteit een leuke manier te vinden om uiting te geven aan Koningsdag. Dus versier je tuin, of misschien zelfs je balkon of raam, wees creatief met het maken van versieringen, kleuren en thema’s. Misschien wel met een aantal buren of de hele straat! Hoe meer, hoe kleurrijker en gezelliger het wordt. Omdat er een wedstrijdelement in zit, is opgeven vooraf wel noodzakelijk, zodat de jury, bestaande uit onder andere Sandra Boots, kunstenaar uit Delden, alles kan beoordelen. Alles zal gefotografeerd worden door Bert Sanders, fotograaf uit Delden. Het is dus wel belangrijk dat de versieringen vanaf de straat zichtbaar zijn. Opgeven kan via de mail van Oranjevereniging Delden: oranjeverenigingdelden1985@gmail.com Op zaterdag 24 april staat er een kraam bij ‘de Pomp’, hoek Marktstraat/Langestraat. Bij opgave krijgt u een vlaggetjeslijn om als start te dienen voor de versieringen. De kinderen kunnen de kleurplaat of het knutselwerkje inleveren en krijgen daar dan wat lekkers voor terug. Kleur-/knutselplaten zullen ook worden gejureerd en de kinderen krijgen hiervan telefonisch bericht. Als de ouders het goed vinden, zullen de winnaars ook in het Hofweekblad worden gepubliceerd.

Zevenklapper van kievit in Markelo

Paashaas en kip met gouden eieren op bezoek bij SV Delden Delden - Ook dit jaar wist de paashaas Sportpark de Mors weer te vinden en dus kon de jongste jeugd van SV Delden afgelopen zaterdag op zoek naar paaseieren. Dit keer had de paashaas zelfs een vriendje meegenomen: de kip met gouden eieren die maar liefst twee gouden eieren had verstopt.

Markelo - Het eerste kievitsei van Twente werd op 9 maart in Markelo gevonden door Pim Oude Luttikhuis uit Stokkum. Gisteren werd door een ander lid van de weidevogelgroep Hof van Twente ook een bijzondere vondst gedaan: een kievitsnest met zeven eieren! Fedde de Jong uit Goor vond het betreffende nest in het Herikervlier. Het is zeer bijzonder dat een kievitsnest zoveel eieren bevat: wellicht een samenwerking van twee vrouwtjes?

Na afloop van de training stroomde veld 2 vol met kabouters en welpen en hun vriendjes op zoek naar de verstopte paaseitjes. Na een korte voorsprong voor de jongste jeugd mochten ook de jongens en meisjes van JO8 en JO9 helpen zoeken. Het werd een fanatieke zoektocht en met name de gouden eieren lagen goed verstopt. Toen alle eieren uiteindelijk gevonden waren, werd de buit eerlijk verdeeld onder alle kinderen. De twee vinders van een gouden ei werden extra beloond met een paaslekkernij. Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Heel veel kinderen hadden een mooie kleurplaat ingeleverd. Na beraad  van de jury mochten vier kinderen, van elke leeftijdsgroep één, een cadeaubon van Lamers in ontvangst nemen.  Wederom een gezellige en sportieve ochtend op Sportpark de Mors dus! 

Vanaf 8 april zetten ze de bloemetjes weer buiten bij Kwekerij Linthorst

Diepenheim - Ze hebben niet stil gezeten bij Kwekerij Linthorst afgelopen jaar. “Nieuw dit jaar is onze verbeterde Optimaxx pot. Deze vernieuwde pot heeft een nog groter waterreservoir. Hiermee spelen we in op de steeds warmer wordende zomers. U kunt natuurlijk nog steeds uw oude potten omruilen volgens ons omruil-service principe. Dit betekent dat u bij inlevering van uw oude lege Optimaxx € 4,- korting krijgt op een nieuw aan te schaffen gevulde hangpot. Een 1 op 1 omruilsysteem. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee!”, aldus Erik Linthorst.

Vorig jaar werden er bij Kwekerij Linthorst al vergaande maatregelen getroffen om de bezoekersaantallen in goede banen te leiden. Dit jaar gaan ze nog een stapje verder om het de klant nog makkelijker te maken. Chantal Linthorst: “Het blijft creatief denken in deze onzekere tijden. Maatwerk leveren, dat is wat nu belangrijk is. Vorig jaar moesten de mensen zich telefonisch bij ons melden voor een bezoek aan de kwekerij. Deze manier van winkelen werd door de klant zeer gewaardeerd. Dit jaar hebben we gekozen voor een online reserveringssysteem. Hierdoor ontstaan er geen wachtrijen aan de telefoon en kan iedereen thuis op zijn gemak een geschikt tijdstip uitzoeken om te komen shoppen”. Erik vervolgt: “Voor een bezoek aan de kwekerij maak je online een reservering via onze website en meld je je aan voor een zelf uitgekozen tijdslot. Vervolgens heeft u één uur de tijd om veilig en rustig langs ons gehele assortiment te lopen. Blijft u toch liever thuis dan kunt u ook via de webshop bloemen bestellen. Deze kunnen worden afgehaald in onze drive-in. In de week van de Moederdag is er buiten een openluchtverkoop, hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.” U vindt alle overige informatie op de website www.kwekerij-linthorst.nl.


Hofweekblad

Woensdag 7 april 2021, pag. 19


Profile for Regionale Uitgeversgroep

Hofweekblad week 14-2021  

Hofweekblad week 14-2021  

Advertisement