__MAIN_TEXT__

Page 1

Oktober 2016 | 13e jaargang nummer 4 | editie Regio Zwolle

‘Nieuwe wijn in oude zaak’ DSTRCT38 kleedt Luttekestraat aan

Café De Hetebrij Elles, Elles, wie is toch die Elles?

‘Omdat wachten niet meer van deze tijd is’ Logis.P, voor de P van People

De mens achter de ondernemer

Nieuwe fase voor Bas Autowas

Regiolokaal Portret

Sjiek - women’s businessclub

Waar was je?

Echte ambacht

New girl’s network


... weet wat er speelt Te huur

Te huur

Te huur

Dr. van Wiechenweg 8B, Zwolle

Koggelaan 69-79, Zwolle

Stadionplein 3-8, Zwolle

Algemeen: Duurzame kantoorruimte binnen een 2^1 kapgebouw met eigen entree. Zeer representatief, modern, compleet opleveringsniveau en met uitzicht over het groen. 8 parkeerplaatsen. Voorzien van energiezuinige warmtepompen en een eigen entree. Opperv lakte: 1e verd. ca. 225 m2 en 2e verd. ca. 225 m2. Huurprijs: €125,- per m2 en €500,- per parkeerplaats per jaar excl. BTW.

Algemeen: Dit kantoorgebouw kenmerkt zich door een onder architectuur ontworpen glasgevel. Het object is gelegen op kantorenpark Hanzeland. De bereikbaarheid is uitstekend door de ligging tegen over het station en nabij de op en afrit van de A28. Oppervlakte: Totaal ca. 1.019 m2 te huur vanaf ca. 246 m2. Prijs: €130,-- per m2 en €750,-- per plaats per jaar excl. BTW.

Algemeen: Representatieve kantoorruimte gelegen tegenover het NS-Station. Zowel met het openbaar vervoer alsmede met de auto uitstekend bereikbaar. 24 parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeerkelder. Extra parkeerplaatsen is mogelijk. Oppervlakte: Totaal ca. 1.211m2, te huur vanaf ca. 132 m2. Prijs: €130,-- per m2 per jaar excl. BTW.

Te huur

Te koop/huur

Te huur

Bloemendalstraat 7, Zwolle

Luttenbergerweg 9&19, Hellendoorn

Meenteweg 24A, Zwolle

Duurzaam kantoorgebouw

Detailhandel

Algemeen: Op zoek naar een authentieke kantoorruimte in het kloppende stadshart? En bent u als ondernemer actief in de zorg? Kijk dan niet verder. Dit unieke pand heeft een centrale ligging en beschikt over een gedeelde wachtruimte, kantine en dakterras. Oppervlakte: ca. 249 m2, te huur vanaf ca. 23 m2. Prijs: Vanaf €296,- per maand incl. servicekosten excl. BTW.

Algemeen: Zorglocatie gelegen in een groene omgeving. Bestaat uit 2 objecten “Het Boshuis” en “MKH 1e fase” op een perceel van 16.051 m2. De objecten liggen op de grens bebouwde kom en het bosachtige buitengebied. Oppervlakte: nr. 9 (Het Boshuis) totaal ca. 248 m2 en nr. 19 (MKH 1e fase) totaal ca. 870 m2 Prijs: €845.000,- k.k. Huurprijs op aanvraag.

Algemeen: Recentelijk geheel van binnen en van buiten verbouwd. Gelegen in de wijk Spoolde nabij de A28. Perceel ca. 1.976 m2. Ruim buitenterrein met minimaal 18 parkeerplaatsen. Uitermate geschikt zowel voor bedrijfsruimte als winkel. Oppervlakte: ca. 630 m2 Prijs: €39.500,-- per jaar excl. BTW.

Te koop

Te huur

Te huur

Paxtonstraat 1A, Zwolle

Krommejak 8-8A, Zwolle

Burg. van Roijensingel 13, Zwolle

Algemeen: Gelegen binnen bedrijvencomplex “Tricolore” (2003). Voorheen gebruikt door Enercon Benelux BV, windmolenproducent, welke het pand op een goed niveau heeft afgebouwd. Oppervlakte: Kantoor ca. 80 m2 b.g. en ca. 130 m2 verdieping. Bedrijfsruimte ca. 415 m2 b.g. v.v. ca. 115 m2 entresol. Prijs: €295.000,-- k.k excl. BTW.

Algemeen: Karakteristiek kantoor in het historische centrum. Dankzij de ligging in het hart van de binnenstad zijn alle wenselijke voorzieningen binnen handbereik gesitueerd. Beschikt over meerdere kantoorvertrekken, kantine, modern toilet en gezamenlijke binnentuin. Oppervlakte: Totaal ca. 160 m2 verdeeld over een drietal bouwlagen Prijs: €1.500 per maand excl. BTW.

Algemeen: Deze in 2015 volledig gerestaureerde en gerenoveerde rijksmonumentale kantoorvilla biedt u en uw medewerkers een unieke werkplek! Gelegen aan de stadsgracht en op loopafstand van het station. 8 parkeerplaatsen op eigen terrein. Oppervlakte: souterrain ca. 25 m2, 1e verdieping ca. 225 m2, 2e verdieping ca. 80 m2 Prijs: €49.000,- per jaar excl. BTW excl. en parkeren.

Compleet aanbod op www.kroesetempert.nl of bel 038 - 453 73 72 Ceintuurbaan 26-D | 8024 AA Zwolle | T 038 453 73 72 | info@kroesetempert.nl


Regiolokaal inhoud Regiolokaal profiel Café De Hetebrij - 18 Op een van de terrassen aan de Nieuwe Markt – waar anders – praten we met Elles Hetebrij over haar bruin café, over bier, over groot verlies, over gastvrije horeca en over de levensvragen die nu op haar pad komen. Elles twijfelt of zij zich helemaal ‘bloot’ zal geven, het is onrustig in haar hoofd.

Regiolokaal portret Echte Ambacht - 31

Prachtige periode Nederland is niet alleen opgekrabbeld uit de crisis, het lijkt alsof we sterker staan dan ooit.

Advertorial Van Doorn Beveiliging opent deuren - 43

In de binnenstad, op de bedrijventerreinen en online, zien nieuwe initiatieven het levenslicht. Startups, vestigingen van buitenlandse ketens, veelbelovende fusies; we zitten middenin een prachtige periode met volop kansen en mogelijkheden voor ondernemers. Nieuwe samenwerkingen zijn aan de orde van de dag, omdat je samen – daar houden wij bij Regiolokaal van – nu eenmaal sterker staat. Binnen oude en vertrouwde omgevingen neemt de jongere generatie langzaam het roer over. Te midden van al die veranderingen en technologische ontwikkelingen zou je bijna vergeten waar het ooit allemaal mee begon. Het gevoel van iets maken met je handen, de geuren en texturen, de spierpijn na een dag hard werken… De aloude ambacht. We gaan terug naar de basis met de portretreeks in deze editie.

Veel leesplezier,

Regiolokaal profiel Logis.P, voor de P van People- 64 Regiolokaal auto Renault Mégane Estate - 71 10 vragen aan Gerben van der Kamp - 82

Cees Scholten

Regiolokaal

Hoofdredactie: Cees Scholten & Hylke

Advertentieverkoop: Kimberley Drost &

Verschijnt 4x per jaar en heeft een oplage

Thiry

Patricia Ester, Hanzeplein 11-27, 8017 JD,

van 5.800 exemplaren. Regiolokaal is een uitgave van Personal Publish.

Zwolle, 038 - 30 30 220, Medewerkers: Jeroen Kuiper, Denise van

info@regiolokaal.nl. www.regiolokaal.nl

der Windt, Julius de Vries, Sandra Verspreiding: Dedemsvaart, Balkbrug,

Tuinman, Peter Pels, Jantine Kramer,

Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst,

Kimberly Drost, Nadia Spoolder, Jannet

Rouveen, Zwolle, Hattem, Hasselt, Zwartsluis,

Muller, Patricia Ester.

Wezep, Raalte, Heino, Epe, Vaassen, Heerde,

regiolokaal.nl

Druk: Drukcase.nl, info@drukcase.nl Opmaak:Makeable Branding, info@makeable-branding.nl

Dronten, Kampen, IJsselmuiden,

Fotografie: Patrick Laan, Henrieke van

Genemuiden, Steenwijk, Nieuwleusen.

Assen, Ingeborg Lukkien, Maickel Geurts

www.regiolokaal.nl

Pagina 3


Regiolokaal bij de kapper

Pagina 4

regiolokaal.nl


Regiolokaal bij de kapper Paul ter Wal, Stentor

Verhoog je winstgevendheid door creëren van werkplezier! De kappersstoel voelt vertrouwd voor Paul ter Wal. Paul kent Gert al langer van Sociëteit ’t Eiland en is ook klant bij Gert. Op de vraag ‘wat doe je, Paul’ stelt hij zich graag voor als Stentor: verhalenverteller, professioneel spreker. Hij is vooral bezig met het informeren van organisaties over hoe deze het meest effectief om kunnen gaan met hun personeel.

Werkplezier ‘Bedrijven zijn tegenwoordig vooral bezig met technieken, met processen en structuren. Feedback geven en ontvangen, de POP-cyclus, het wordt helaas vaak ingezet als een truckje. Wil je werkelijk de productiviteit verhogen (en het ziekteverzuim verlagen), zorg dan voor meer werkplezier voor de medewerkers. Vaag? Het is bewezen, het is het effect van de positieve psychologie!’ Werkplezier, werkbevlogenheid, werkgeluk, daar draait het om bij Paul.

Energie ‘Met persoonlijke energie en met energie van je werk vul je je batterij. Doe je dingen die niet leuk zijn dan geeft dat stress. Dat vreet energie. Om energie van je werk te krijgen is autonomie belangrijk. Daarnaast sociale steun, echte feedback en coaching. En dat alles in een sfeer van openheid en vertrouwen. Maak duidelijk waar je als bedrijf voor staat, leef je kernwaarden, zodat de medewerkers hun eigen waarden eraan kunnen spiegelen.’

Begin bij jezelf Paul wordt veel door grote bedrijven ingehuurd als consultant of gezondheidsarchitect. Hij werkt daarbij samen met een groot netwerk van partners met eigen specialismen. ‘Bevlogenheid en werkplezier, dat begint bij de ondernemer zelf. ‘Wie gaat je geloven? Als je het zelf voordoet!’ Dus zorg dat je zelf werkplezier hebt. Geen plezier in je werk, stop er dan mee, make your choice!’

Paul’s tip voor ondernemers Ga mensen op de werkvloer eens helpen, ook met hun privé-aandachtspunten.

Over Hair in the City Hair in the City is een exclusieve salon in het centrum van Zwolle. Daar geniet u in een stijlvolle ambiance, met op de achtergrond rustige loungemuziek, van uw behandeling door topstylisten. Hair in the City biedt een totaalconcept in de salon, waarbij geldt dat exclusief toch betaalbaar is. Gert Huisman: ‘Wij vinden ieder mens uniek en wij kijken daarom telkens met een frisse blik naar onze klant om tot een optimaal resultaat te komen. Daarbij letten we op uw gezichtsvorm, gelaatskleur en wat u zelf uit wilt stralen. Nog belangrijker is dat wij naar u luisteren en samen met u uw wensen bespreken. Zo komen we samen tot een prachtig resultaat.’

regiolokaal.nl

Pagina 5


Regiolokaal was erbij Kick-Off Regiolokaal Op woensdag 6 juli werd de kick-off van het nieuwe magazine gegeven bij Herberg Molecaten in Hattem. Ruim 150 ondernemers ontvingen het nieuwe nummer van Regiolokaal. Herberg Molecaten presenteerde haar mooie locatie en eten en drinken door middel van een uitstekend verzorgde BBQ.

Netwerklunch Regiolokaal Op 8 september verzorgde Urbana in Zwolle de Regiolokaal netwerklunch. Op deze mooie locatie hebben de ondernemers heerlijk genoten van een uitgebreide lunch.

Pagina 6

regiolokaal.nl


DE KRACHT VAN

TEN HAG

EEN GREEP UIT ONZE SUCCESVOLLE BEDRIJFSMATIGE TRANSACTIES IN 2016 V

H ER

UU

RD V

BAEKELANDSTRAAT 3 BEDRIJFSRUIMTE

V

K ER

OC

ZWOLLE

K ER

OC

UU

RD V

UU

MAATSCHAPPELIJK

UU

RD

WINKEL-HORECA

V

H ER

UU

KANTOOR

RD

KANTOOR

U RH

UR

D

KONINGSPLEIN 7 WINKEL

R VE

KO

CH

T

TELFORDSTRAAT 49 BEDRIJFSRUIMTE

RD

ZEVEN ALLEETJES 1

UU

EEKWAL 12 (GED.)

VE

ROGGENSTRAAT 37

RD

WERKERLAAN 154-158

H ER

H ER

HT

MAATSCHAPPELIJK

MAATSCHAPPELIJK

V

V

KAMPERSTRAAT 17

PATRIOTTENLAAN 1

H ER

RD

BEDRIJFSRUIMTE

V

BIJZONDER

V

UU

BAILEYSTRAAT 4R

HT

HET REFTER

H ER

H ER

V

H ER

UU

RD

ZWAARDVEGERSTRAAT 124 MAATSCHAPPELIJK

BEDRIJFSRUIMTEN VERKOPEN OF VERHUREN? KIES VOOR DE KRACHT VAN TEN HAG VISPOORTENPLAS 8, ZWOLLE | 038 - 426 99 88 WWW.TENHAG.NL | ZWOLLE@TENHAG.NL


Regiolokaal was erbij Opening Van Mossel Landrover en Jaguar Regiolokaal was aanwezig bij de opening van de nieuwe showroom van Van Mossel Jaguar Land Rover in Zwolle

Pagina 8

regiolokaal.nl


‘Nieuwe wijn in oude zaak’

DSTRCT38 kleedt Luttekestraat aan De Zwolse ‘PC Hooftstraat’ is sinds september een zaak rijker. Want met DSTRCT38

‘Ook voor mijn dochter’ De klant is koning in DSTRCT38. ‘Ik voel een klant snel aan. Het liefst zoek ik dan een aantal sets uit, terwijl de klant een kop koffie drinkt. Dan kijken we samen wat staat.’ Naast Jos werken zijn vriendin Riët Schepers en oudcollega Niels van der Haar mee. Jos z’n twee dochters Sascha (18) en Tirsa (14) zijn enthousiast. Sascha, die kampt met taaislijmziekte, krijgt een bijzondere stageplek. ‘Haar gezondheid is een belemmering om elders aan de slag te gaan. Met deze zaak kan ik haar toch haar droombaan geven.’

heeft Jos Pierik het karakteristieke pand van voorheen Schuttelaar aan de Luttekestraat fraai aangekleed. Zowel qua inrichting in industrieel-klassieke stijl, als met ‘ruige en klassieke’ mannenmode. Na ruim dertig jaar verkoopervaring bij gerenommeerde zaken was dit de kans om zelf de ondernemershandschoen op te pakken. ‘Met dit authentieke pand wist ik direct, hoe ik het wilde hebben’, schetst Jos Pierik. Waar voorin industriële vormgeving de toon zet, is het achterste deel meer klassiek; de robuuste houten tafel en trendy fauteuils vormen het hart van de zaak. ‘Het moet gezellig en persoonlijk zijn.’

Luxe merken voor hippe man Jos is in zijn element, tussen de Italiaanse en Amerikaanse merken. ‘We zijn in die zin uniek

regiolokaal.nl

Quote ‘Ik voel een klant snel aan’

in Zwolle, met bijzondere merken.’ Overhemden van Gentiluomo, shirts van Genti, jeans van Reign, truien en jacks van Woolrich en Armani, leren jassen van Goosecraft, luxe spijkerbroeken van 7forallmankind en de sportieve schoenen van Cole Haan. Naast de casual en stoere mode is DSTRCT38 onderscheidend met kostuums, bijvoorbeeld van Gentiluomo en Zegna. ‘Voor bijvoorbeeld een huwelijk, bedrijfskleding of een beursevenement zoeken klanten iets moois. Wij zorgen dat een pak op maat wordt gemaakt. Dat doen we trouwens ook voor onze overhemden.’

Adres DSTRCT38 Luttekestraat 21 8011 LP Zwolle T. 038 – 230 94 78 www.dstrct38.nl

Pagina 9


Regiolokaal was erbij Opening pand Novon Schoonmaak Vrijdag 30 september was het om een aantal redenen groot feest bij Novon Schoonmaak! Naast de opening van de nieuwe locatie aan de Botterweg 16 werden de nieuwe logo’s van Novon en Vlietstra gepresenteerd. Tijdens deze middag is ook het eindbedrag van de actie voor het beklimmen van de Mont Ventoux bekend gemaakt. Totaal is er €35.000 ‘opgehaald’ voor het KWF en lokale doelen

Pagina 10

regiolokaal.nl


Regiolokaal was erbij 2e editie Drakenbootrace Het bleef een lange tijd mooi weer, maar aan het einde begon het dan toch te regenen. Bemanningen genoten desondanks van hetgeen hen te wachten stond. Met maar liefst 12 schepen werd op donderdag 29 september de tweede Zwolse Drakenbootrace gehouden. Het Thorbecke college was de terechte winnaar van dit mooie event.

Pagina 12

regiolokaal.nl


Het Pakhuis inspireert

‘Vind de beste versie van jezelf’ Niet klassiek en niet sportief; de damesmode van het Pakhuis in Hattem laat zich niet vangen in één stijl. Maar ‘stijlvol’, dat label durft Hetty Scholtens wel aan haar

net iets anders passen dan waar ze zelf voor zou kiezen. Wij vinden het belangrijk om goed uit te leggen wat kleding met je doet. Dat blijft hangen.’

aanbod te hangen. Een eigenzinnig onderneemster met een andere kijk en een aangekleed verhaal.

Tip ‘Mode zoeken die afwijkt van de standaard’

Aandacht en service, dat zijn volgens Scholtens de redenen om naar de knusse zaak af te reizen. ‘Klanten weten dat ze hier iets vinden dat bij hen past. Ik durf wel te stellen dat ik de afgelopen 25 jaar de nodige mensen- en modekennis heb opgedaan om goed in te schatten wat iemand staat.’

‘Ik sta echt de hele tijd ‘aan’’ Samen met drie collega’s vormt ze het gezicht van de zaak. ‘Soms verbaas ik me er wel eens over dat ik hier dag en nacht mee bezig ben. Maar ik denk ook dat dat moet. Wil je succesvol zijn, er zijn voor je medewerkers en je klanten, dan moet je er voor honderd procent mee bezig zijn. Ik sta echt de hele tijd ‘aan’. Dat betekent naast in de

regiolokaal.nl

winkel staan ook reizen en je oriënteren in de markt. En dan net datgene eruit halen dat afwijkt van de veilige standaard, maar wel binnen onze lijn past.’

Lookbook vol inspiratie Haar motivatie is vrouwen inspireren om de beste versie van zichzelf te worden. ‘Wie ben je eigenlijk en wat zoek je? Ik wil dames graag iets spannenders dan average laten kiezen, bijvoorbeeld door verschillende stijlen te combineren.’ Het zelf samengestelde Lookbook (op internet en in boekvorm) geeft klanten volop ideeën. En het Pakhuis onderbouwt dat voor de individuele klant graag met een kleur- of stijladvies. ‘Vervolgens laat ik de klant

Adres Het Pakhuis Kerkstraat 25 8051 GJ Hattem T 038 – 444 70 96 www.pakhuisfashion.nl

Pagina 13


Backstage AV vraagt al vijf jaar:

‘Hoe breng je je boodschap over?’

doelen te stellen. Hoewel, liever orakelt hij niet over zijn

lijnen levert, is te vertalen naar vier pijlers: videoconferentie, narrowcasting, geluidsinstallaties en presentatiesystemen. ‘Elk bedrijf vergadert en presenteert. Draadloos presenteren met ClickShare om informatie vanaf laptop of iPad te delen is daarbij een trend.’ Vooral videoconference dicht Bredewold een goede toekomst toe. ‘Voor organisaties met meerdere vestigingen heeft het direct voordeel. En let op: de jongere generaties vinden het heel vanzelfsprekend om elkaar in beeld te hebben. Ze groeien ermee op. Ik ben ervan overtuigd dat zakelijk videobellen zal toenemen als zij in het bedrijfsleven terecht komen.’

bedrijf. ‘Het gaat mij erom dat bedrijven echt iets hebben aan

Gebruiksgemak en goedkoper

‘Een deskundig team, landelijk actief.’ In 2011 sprak Richard Bredewold als starter in Regiolokaal die doelen uit. Nu, vijf jaar later, zijn die doelstellingen gehaald. Reden voor de Zwolse ondernemer om - met een nieuwe huisstijl - nieuwe

onze oplossingen.’ Zijn diversiteit aan opdrachtgevers spreekt boekdelen. Bedrijven, scholen, winkels, zorginstellingen, kerken en sportverenigingen tot in de wijde regio. ‘Overal waar geluid of beeld moet worden overgebracht, kunnen wij een rol van betekenis spelen’, is de uitleg van Bredewold.

Jongeren groeien op met videobellen Met een team van vijf personen – sales, techniek en service – werkt hij vanuit bedrijventerrein Marslanden in Zwolle. Wat Backstage AV in grote

Pagina 14

Hij noemt Dommerholt Advocaten; zij kunnen dankzij videoconferentie veel effectiever vergaderen met andere vestigingen of cliënten. Het voordeel? ‘Je bespaart reis- en vergaderkosten en hebt toch goed en gemakkelijk contact.’ Videobellen kan eenvoudig vanuit de vergaderruimte of met software via een clouddienst. Daarbij is communicatie mogelijk met meerdere personen op verschillende locaties tegelijk. De mogelijkheden zijn legio, zolang er maar internettoegang is. ‘Gebruiksvriendelijkheid is belangrijk. Het moet direct duidelijk zijn op welke knop je moet drukken. Iedereen moet het kunnen gebruiken. Narrowcasting bijvoorbeeld – een televisiescherm met content op maat - is in een wachtruimte ideaal te koppelen met de digitale agenda om zo je bezoeker welkom te heten. We denken vanuit de klantbehoefte.’

regiolokaal.nl


Adres Backstage AV Voltastraat 25b 8013 PM Zwolle T. 038 - 750 28 30 www.backstageav.nl

Voor muziek en bij ontruiming ‘Het hoeft allemaal niet duur en complex te zijn’, stelt Bredewold nuchter vast. Kern is dat het telkens gaat om het overbrengen van de boodschap. ‘Achtergrondmuziek bijvoorbeeld verhoogt de productiviteit. Voor het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle hebben we daarom de geluidsinstallatie mogen vervangen, gecombineerd met een omroep- en ontruiminginstallatie. Wij hebben daar maatwerk geïnstalleerd, met als voordeel dat men zowel per zone, als alle medewerkers tegelijk kan informeren. Handig voor achtergrondmuziek en praktisch in geval van nood.’

Quote ‘Zakelijk videobellen gaat toenemen met jongeren in het bedrijfsleven’

Niet op internet te koop Voor elk audiovisueel vraagstuk heeft Backstage AV een oplossing, waarbij ze gebruik maken van de beste merken. ‘Producten zijn te koop, maar onze integrale oplossingen vind je niet op internet’, weet Bredewold. ‘Natuurlijk maken wij ook gebruik van rekenkundige formules en natuurkundige uitgangspunten. Maar onze concepten vragen ook inzicht en ervaring. We kunnen alles ontwerpen, samenstellen en leveren, maar we willen graag weten waartoe het moet gaan dienen. Nice to have is leuk, maar je kunt juist bedrijfsmatig veel rendement halen uit onze producten. Neem een kerkzaal, is de vloer van steen of gestoffeerd, zijn de stoelen bekleed of van hout. Dergelijke elementen tellen allemaal mee bij een oplossing.’

Geboren en getogen Zwollenaar Toch nog even terug naar zijn doelen voor de komende jaren. ‘Uitbreiding is niet direct een doel, maar dubbele bezetting op alle functies is prettig. Ik hoop dat we uitgroeien tot een echte autoriteit op ons werkgebied in deze regio. Het mag wat mij betreft ook landelijk zijn, maar ik ben een geboren en getogen Zwollenaar. Hier ligt mijn netwerk en ben ik maatschappelijk actief. Dat telt ook mee bij onze binding.’

regiolokaal.nl

Pagina 15


automatisering telefonie internet 038 428 4650 bevede.nl


Landstede Basketbal Businessclub

Ondernemers met elkaar verbinden De landstitel winnen, dat is het grote doel van Landstede Basketbal. Daarvoor moeten de randvoorwaarden goed zijn, maar daarvoor is ook een behoorlijk

zijn voor de ondernemers. Immers, in deze tijd is sponsoring meer dan het louter betalen voor een stoeltje bij de wedstrijden. ‘Bijvoorbeeld: een sponsor organiseert bij ons een borrel, waarna coach Herman van den Belt of één van de spelers een praatje houdt. Of we regelen een basketbalclinic voor de medewerkers van een bedrijf. Ik hoor graag wat er leeft bij sponsoren en waarmee wij ze verder kunnen helpen. Verbinden, dat is het doel’, stelt Van Riessen. Daarbij wil hij ook kijken naar het koppelen van bepaalde bedrijven aan elkaar. ‘Zodat ze samen verder kunnen komen en elkaar kunnen versterken.’

budget noodzakelijk. Om de commerciële slagkracht uit te breiden, is sinds 1 september Harold van Riessen aan de slag gegaan als accountmanager. ‘Ik wil graag

Tip

ondernemers aan elkaar verbinden via ons prachtige netwerk.’

Ervaar ook eens een wedstrijd van Landstede Basketbal. Informeer naar de mogelijkheden.

Van Riessen is een sportman in hart en nieren. Hij was jarenlang actief in de atletiek. Ook gaf hij looptraining in de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Uit die periode zijn onder meer Jesper Drost en Kingsley Ehizibue doorgebroken in het betaalde voetbal. Na gewerkt te hebben in de evenementenbranche kwam deze zomer de mogelijkheid voorbij om bij Landstede Basketbal aan de slag te gaan. Een mooie kans, vindt Van Riessen. Volgens bestuurslid Eric Krabbe van de stichting Topsportteams Zwolle is het aantrekken van een extra accountmanager een noodzakelijke stap op weg richting de top. ‘Afgelopen seizoen hebben we met een

regiolokaal.nl

finaleplaats al mogen ruiken aan de landstitel. In de komende jaren zouden we graag een keer kampioen worden. Om die doelstelling te bereiken is het wel van belang ons budget op niveau te houden en bij voorkeur uit te breiden. Daarom zien wij in Harold een extra versterking om dat te bewerkstelligen.’

Verbinden

Adres

In zijn rol als accountmanager houdt Van Riessen zich bezig met relatiebeheer: het onderhouden van de contacten met huidige sponsoren en potentieel nieuwe. Daarin hoopt hij vooral van toegevoegde waarde te kunnen

Landstede Basketbal Hogeland 10, 8024 AZ Zwolle hvanriessen@bazwolle.nl T. 06 - 28 25 96 23 www.landstedebasketbal.nl

Pagina 17


Meer zien van Elles? Bekijk op onze website www.regiolokaal.nl het uitgebreide interview.

Pagina 18

regiolokaal.nl


Regiolokaal profiel Elles, Elles, wie is toch die Elles?

Café De Hetebrij, gezellig en sociaal trefpunt! Op een van de terrassen aan de Nieuwe Markt – waar anders – praten we met Elles Hetebrij over haar bruin café, over bier, over groot verlies, over gastvrije horeca en over de levensvragen die nu op haar pad komen. Elles twijfelt of zij zich helemaal ‘bloot’ zal geven, het is onrustig in haar hoofd.

Café De Hetebrij Elles runt al bijna 20 jaar succesvol het bruin café De Hetebrij aan de Nieuwe Markt in Zwolle. Elles: ‘Nee, het is niet van tevoren zo uitgestippeld. Een jaar wordt vijf jaar, vijf jaar wordt tien jaar en zo gaat het verder. Misschien doe ik het nog wel 20 jaar! Het is zo dat je ongemerkt een band opbouwt met je bezoekers. Er komen zoveel bijzondere mensen bij ons in de zaak. Ik heb er eigenlijk te weinig tijd voor, liefst ga ik naast ze zitten en hoor hun

verhalen aan. Onderschat de sociale functie niet van een bruin café, ik vind dat echt ondergewaardeerd in onze samenleving! Je vindt er warmte, liefde, een luisterend oor!’ Ze voegt er om te overtuigen aan toe: ‘Af en toe een biertje drinken kan heel verhelderend zijn. Ja, ik weet het, meditatie kan dat ook. Doe mij maar een goede balans tussen sport en ontspanning. Ontspanning is voor mij een cafébezoek. Ik kan niet zonder de bijzondere ontmoetingen in een bruin praatcafé!’

Gastvrij Elles heeft dat warme, dat sociale in zich. Zo is Elles. Dat ze in de horeca terecht kwam is dan ook niet vreemd. Als vanaf haar dertiende heeft ze een bijbaan in de horeca. Ze gaat niet op dansles, nee, ze regelt liever de koffie en de drankjes tijdens de dansles. Ze heeft heel veel positieve energie, was vroeger in haar gedrag

‘Besef dat alles opeens anders kan zijn’ meer een jongen dan een meisje. ‘Stil zitten is aan mij niet besteed’. Ze probeert meerdere hbo-opleidingen, maar maakt er geen één af. Hard werken is haar ding en werken in de horeca vindt ze ‘gewoon’ gezellig. Noem het een passie, noem het roeping, alhoewel dat geen woorden zijn die Elles snel gebruikt. Liefde voor het vak, dat past beter bij Elles. ‘Er wordt te gemakkelijk gedacht over horeca. Alle details moeten goed zijn: een schone zaak, een goed biertje, een schoon glas, enzovoort. Gastvrijheid moet voorop staan.

regiolokaal.nl

Pagina 19


Regiolokaal profiel We hebben hier regelmatig werkoverleg, het gaat dan vaak over praktische zaken. In het verslag van het overleg neem ik alleen onze afspraken op over gastvrijheid en hoe we elkaar scherp houden hierop. Gastvrijheid heb je of dat heb je niet, dat kun je niet faken. En als je het niet hebt dan moet je opdonderen uit de horeca!’ Zo, dat is er uit. Horeca is topsport. Elles ziet om haar heen in de Zwolse horeca nog wel wat verbeterpunten. ‘Ik zie ook mooie ontwikkelingen en groei. Professionals moeten deze groei goed begeleiden en bewaken.’ Ze sluit een rol voor haarzelf daarbij niet uit. ‘Ik zou wel een groot leerbedrijf willen hebben, gekoppeld aan een eigen brouwerij bijvoorbeeld. Daarin kunnen we jonge mensen opleiden. Dat beeld, ik als leermeester, iets meer vanaf de zijlijn opererend, dat spreekt mij wel aan.’

Bier en bitterballen Het idee van een eigen brouwerij is ook puur praktisch. ‘Wij brouwen ons eigen bier bij brouwerij Rodenburg in Rha. Niet om de hoek, maar wel de plek waar wij het brouwproces aan durfden te gaan. Dat betekent regelmatig op en neer rijden. We huren er een ketel waar we onze brijbieren brouwen zoals onze Bokkige Brij. We hebben in de kleine kelder nu eigenlijk te weinig opslagruimte. Patrick, onze

Pagina 20

bedrijfsleider, is bij ons de grote brouwer. Patrick neemt initiatieven en pakt ook door. We vullen elkaar heel goed aan.’ Bier en horeca is voor Elles de ultieme combinatie. ‘Het hoeft voor mij niet te ingewikkeld te zijn. Ik ben een bitterbal-vrouw. Ik heb laatst zo genoten van een biertje samen met een broodje gebakken van bierborstel. Daar word ik

‘Geluk zit in kleine dingen’ gelukkig van!’ Ondernemen is in beweging blijven, anders hou je het succes niet vast. ‘We willen wel in de top 100 blijven!’ Onlangs is Café De Hetebrij verbouwd om meer zitplaatsen toe te voegen. De behoefte hieraan nam toe. Binnenkort wordt de keuken aangepakt. Voor de liefhebber: de gehaktbal – de Brijbal -komt weer op de kaart! Elles: ‘De Hetebrij was het eerste café dat destijds vrijwillig een aparte rookruimte maakte, we zijn de eerste die deze rookruimte nu heeft opgedoekt. Geen rookruimte meer, ook de sigarettenautomaat is de deur uit. In mijn visie wordt er niet meer gerookt in de horeca. Ik ben er wel klaar mee!’

regiolokaal.nl


Regiolokaal profiel Groot verlies Dat is niet zonder reden. In korte tijd, binnen een jaar, verloor Elles haar moeder en haar vader, beiden overleden aan longkanker. Moeder overleed onverwacht en haar ernstig zieke vader bleef achter. ‘Nou, dan wordt je wereld klein, je neemt de verzorging op je. Mensen zeiden ‘denk je wel aan jezelf?’. Goedbedoeld, maar ik dacht ‘waar gaat dit over?’ Mijn ergste nachtmerrie is me overkomen, ik dacht altijd dat ik dit niet zou kunnen handelen. Maar ergens haal je dan toch de kracht vandaan om er te zijn voor mijn vader, mijn gezin en de zaak. Een hele zware tijd. Dan voelt het als een warm bad als vaste gasten daags na het overlijden van zowel mijn moeder als mijn vader met een enorm bloemstuk, met alle namen op het lint, aan de deur staan. Als de medewerkers de hut doordraaien in die periode. Dan weet ik dat ik het beste bruin café van de hele wereld heb met de beste gasten en de beste medewerkers! Laten we met al die grote wereldse problemen niet vergeten het dichtbij te houden: zorg goed voor de mensen om je heen!’ Toekomst ‘Het besef dat alles opeens anders kan zijn heeft wel iets los gemaakt bij me. Je komt dichter bij je gevoel. Het is alsof ik ineens volwassener ben en in een zoektocht terecht kom. Ik moet mezelf terugvinden, mijn eigen geluk gaan vinden.’ Ze grapt over een midlifecrisis. ‘Ik lees een boek over yoga. Ben

‘Zorg goed voor de mensen om je heen’ bewust een paar dagen alleen geweest. Ik kan weer meer genieten van wat ik zie, ik neem beter waar. Ik kom wat meer voor mezelf op. Waar word ik echt gelukkig van? Wat wil ik nog in de toekomst? Geluk zit in kleine dingen: een bakkie doen, een wandeling met Noppes, onvoorwaardelijke vriendschappen. Mijn kinderen wil ik niet eens aanhalen, die gaan boven alles, buiten kijf. Café De Hetebrij voelt als een levenswerk, dat laat ik niet snel los. Maar iets meer afstand zodat er ruimte komt voor wat anders? Iets in het onderwijs doen? Dat lijkt me een mooie uitdaging, om bier en horeca en alles wat daar bij komt kijken te onderwijzen. Een grote locatie met plaats voor een eigen brouwerij waar leerlingen in de praktijk opgeleid en getraind worden. Op een mooie plek in Zwolle, tappen rechtstreeks uit onze eigen tank, ik zie het helemaal voor me!’ Elles, trouw aan Café De Hetebrij zonder nieuwe uitdagingen uit de weg te gaan!

regiolokaal.nl

Pagina 21


de échte binnenhuis adviseur

Liefde voor wonen dat delen wij graag met u!

1 uur gratis

interieuradvies bij u thuis De mooiste ideeën De beste stylisten

We staan voor u klaar om u te helpen bij het creëren van een persoonlijk en uniek interieur. Wij nemen uitgebreid de tijd voor u en geven een concreet advies voorzien van de beste deal. Al uw zorgen worden uit handen genomen, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw nieuwe interieur.

Openingstijden Maandag

Gesloten

Dinsdag

9.30 - 17.30 uur

Woensdag

9.30 - 17.30 uur

Donderdag

9.30 - 17.30 uur

Vrijdag

9.30 - 21.00 uur

Zaterdag

9.30 - 17.00 uur

Ardesch Interiors Welsummerweg 13 7722 RP Dalfsen info@ardesch.nl www.ardesch.nl Ardesch Leaflet Restyle.indd 1

01-03-16 14:16


Van Wijnen neemt Bouwbedrijf Heldoorn over

Landelijke bouwer in lokaal jasje

Na ruim tachtig jaar verdwijnen de bekende blauw-gele Heldoorn-busjes uit het straatbeeld. Het goede nieuws is dat het rood-witte bouwconcern Van Wijnen het familiebedrijf overneemt, met behoud van vestiging en medewerkers. De huisstijl

bouwen. Meer dan bouwen vraagt ook meer verantwoordelijkheid. Die neemt Van Wijnen Zwolle graag. Wij willen investeren in de leefomgeving van onze opdrachtgevers en haar gebruikers. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een fijne leefomgeving.’

van een Zwols ‘bouwmonument’ verandert dus, maar de ambachtelijke aanpak en persoonlijke contact blijven. Officieel neemt Van Wijnen het Zwolse bouwbedrijf over van Hegeman Bouw & Infra. De ruim dertig medewerkers gaan allemaal mee naar de nieuwe werkgever. Paul Rosier, vanaf 2013 in dienst van Heldoorn en sinds 2014 directeur, ziet vanuit het vertrouwde kantoor op bedrijventerrein Marslanden de voordelen van de nieuwe naam. ‘Van Wijnen biedt ons de kans verantwoord verder te groeien en verder te bouwen aan de organisatie. Binnen een landelijk decentraal netwerk blijven we dichtbij de klant.’

Stadskantoor, Waterschap en Enexis Rosier begrijpt de overname door Van Wijnen. ‘De regio Zwolle is sterk en geeft het moederconcern kansen.’ Zo is Van Wijnen hier al

regiolokaal.nl

Tip actief met bijvoorbeeld de verbouwing van het Stadskantoor, het nieuwe kantoor van Waterschap Drents Overijsselse Delta en met het vernieuwde pand van Enexis. ‘Waar Heldoorn van oudsher sterk was op het gebied van restauratie en renovatie, biedt Van Wijnen met 25 vestigingen en 1.500 medewerkers juist veel toegevoegde waarde op het gebied van duurzaam bouwen en grootschaliger projecten.’

‘Verschuivingen in de markt’ Vol vertrouwen ziet Paul Rosier de toekomst tegemoet. ‘Het speelveld is veranderd. Als je doet wat je deed, krijg je niet wat je kreeg.’ De Dalfsenaar ziet een verschuiving in de vraag vanuit de markt. ‘De opdrachtgever vraagt ons steeds vaker meer te doen dan alleen te

‘Als je doet wat je deed, krijg je niet wat je kreeg.’

Adres Van Wijnen Pascalweg 10 8013 RC Zwolle T. 038 - 429 76 30 www.vanwijnen.nl

Pagina 23


Eurom - Lekker lang buiten Webdesign

Woningstichting SWZ Online interactief jaarverslag 2015

Frits van der Linden Webdesign

INN’twente Webdesign

Applicatie rekentool kinderopvang Webdevelopment

Lingerie Zwolle Webdesign / Webshop / Online marketing

COMING SOON

Beutech Phytobac Webdesign / 3D animatie

Salland Tech Academy Webdesign

Alferink van Schieveen Webdesign

websites

webshops

online marketing

t 0570 52 56 00 / www.cliqid.nl


Regiolokaal bedrijfsuitjes 15.000m2 indoor en outdoor Action, Food & Fun! Kartplaza Actionworld Nijverdal Kartplaza Actionworld biedt al 20 jaar lang de perfecte locatie voor bedrijfsfeesten en alle andere feesten. Zo zijn al onze activiteiten te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een heat karten, een gezellige bowlingwedstrijd of een spannend spel lasergames met uw eigen groep. Ook het virtual sports centre en ons outdoor park met paintball en het klim- en adventurepark bieden hiervoor diverse mogelijkheden. En vergeet ook onze nieuwste activiteit Archery Shoot Out niet! Uiteraard kunnen alle activiteiten gecombineerd worden met een heerlijk buffet.

Adres

Energiestraat 6 | 7442 DA Nijverdal | 0548 - 62 10 03 info@kartplaza.nl | www.kartplaza.nl

Unieke avond uit in de Sassenpoort Monnikenstrijd & Kloostermaal Hiawatha Actief De Sassenpoort, het meest markante gebouw van Zwolle, is het sfeervolle decor voor deze teamstrijd. Bij deze strijd gaat u op ontdekkingstocht door dit eeuwenoude gebouw. Verzamel aanwijzingen in de donkere kamer en kraak de code van de kist met de Blauwvingermunten. Herken de smaak van de kloosterbieren en speel de hilarische quiz. Om in de stemming te komen ontvangt iedereen bij binnenkomst een monnikspij en kloosterbiertje of bisschopswijn met oude kaas en na afloop is er een heerlijk culinair kloostermaal.

Adres Brinkweg 2 in Dalfsen | Steiger Potgietersingel in Zwolle

Postbus 62 | 7720 AB Dalfsen | 0529 - 436 066 info@hiawatha-actief.nl | www.hiawatha-actief.nl

Mobiel Casino, voor elk feest geschikt! Full House Drive-in Casino’s Wilt u een fantastische avond organiseren op locatie? Dan bent u bij Full House aan het juiste adres. Bij Full House kunt u een casino op locatie huren tegen een scherpe prijs. We zorgen voor een mobiel casino met een geweldig chique uitstraling en professionele croupiers. Voor zowel particuliere feesten, personeelsfeesten, grote of kleine feesten kunnen wij u voorzien van de mooiste speeltafels en de beste croupiers. Onze croupiers leggen u en uw gasten maar wat graag de spellen uit.

Adres 038-750 7176 | 06 - 28 42 19 60

regiolokaal.nl

info@full-house.nl | www.full-house.nl

Pagina 25


Is uw trap ook toe aan een metamorfose?

Trap press Traprenovatie

klanten beoordelen ons gemiddeld met een


Kameroperahuis verbindt!

Van complexe klanken naar verhelderend muziektheater een groot verandertraject, een reorganisatie of een nieuwe werkwijze, we starten altijd bij de inhoud. Daarbij achterhalen we de vraag achter de vraag, verdiepen we ons in het waarom en werken we waar nodig samen met een organisatieontwikkelingsbureau. Die werkwijze houdt ons team van kunstenaars scherp’, zegt Karin. ‘Bovendien betrekken we medewerkers bij de uitvoer. Met elkaar creëren we een mooi stuk. Zinvol, want zo staat het uiteindelijke verhaal écht dichtbij de organisatie.’

Kans voor kunstenaars

Denk je aan muziektheater op het werk, dan denk je waarschijnlijk aan het jaarlijkse personeelsfeest. Kameroperahuis uit Zwolle gaat een stap verder. De

De kunstenaars van Kameroperahuis zijn vrijwel allemaal net afgestudeerd. ‘De opleidingen richten zich vaak sterk op het kunstvak. Van je talent je beroep maken leer je pas in de praktijk’, aldus Karin. ‘Om te voorkomen dat kunstenaars na een beetje schnabbelen elders moeten bijverdienen, laten we zien welke kanten zij op kunnen. Van een vraagstuk vanuit het bedrijfsleven tot een schoolproject, we bieden allerlei freelanceopdrachten aan. De jonge kunstenaars kunnen daar niet het hele jaar mee vullen, maar leren wel veel mensen kennen. Ook doen ze ervaring op en ontdekken ze waar kansen liggen. Een mooie bron van inspiratie voor de toekomst!’

muzikale talenten verrassen organisaties met verfrissende inzichten. En laten zowel management als medewerkers van een heel andere kant naar een complexe situatie kijken.

Bekijk eens de TED-talk van Bréne Brown: ‘The power of vulnerability’.

Kameroperahuis is een productiehuis voor jong talent. ‘Ons team bestaat uit zelfstandige componisten, regisseurs, schrijvers, vormgevers, zangers en muzikanten. We produceren voorstellingen, zetten sociaalmaatschappelijke projecten op en introduceren muziektheater op middelbare scholen’, begint artistiek coördinator Karin Netten. ‘Maar we doen meer. Met onze creativiteit en frisse manier van denken zijn we van grote waarde voor organisaties die een proces of project een boost willen geven.’

ontwikkeling en wil medewerkers hierbij betrekken. ‘Daarom hebben we de complexe situatie naar een helder verhaal vertaald. Op basis van dit verhaal organiseerden we samen met een aantal medewerkers een voorstelling voor de hele organisatie’, vertelt Karin. ‘Anders dan anders, maar heel effectief. Door de situatie op deze onorthodoxe wijze te benaderen kwam de interactie op gang. En wisten we de verbinding te leggen tussen management en medewerkers.’

Verbinding leggen

Dichterbij dan ooit

Woningcorporatie Mercatus uit Emmeloord heeft dat onlangs ontdekt. De organisatie is volop in

Dat kunst de zintuigen prikkelt bewijst dit soort projecten meer dan ooit. ‘Of het nu gaat om

regiolokaal.nl

Tip

Adres Kameroperahuis Rieteweg 10 8041 AK Zwolle T 038 - 750 12 53 www.kameroperahuis.nl

Pagina 27


Adres Bas Autowas Wilhelm Röntgenstraat 1 8013 NE Zwolle T. 038 – 465 9254 www.basautowas.nl

Waar was je?

Nieuwe fase voor familiebedrijf Bas Autowas Bas Autowas is niet meer weg te denken uit het Zwolse bedrijfsleven. Van particulier tot merkdealer, wie wast er niet bij Bas? In vijfentwintig jaar zette Robbert van Boven een ijzersterk bedrijf op de kaart. Dit jaar bestaat Bas Autowas een kwart eeuw, en datzelfde geldt voor Robberts zoon Maarten. Reden voor feest, ware het niet dat Robbert vorig jaar zeer plotseling en onverwachts kwam te overlijden. De situatie verlangde van Maarten en zijn zus - ook ondernemer en eigenaar van Bij Hartje Zwolle - dat zij veel eerder dan verwacht het bedrijf van hun vader zouden voortzetten.

Pagina 28

Het roer overnemen Maarten woonde en werkte tot voor kort op Curaçao. Toen zijn vader hem vroeg of hij ‘een Bas-hart’ had, bevestigde Maarten dit direct. Met als kanttekening dat het nog wel even kon duren voordat hij zijn plannen concreet kon maken. Die tijd was er niet.

regiolokaal.nl


Ziel en zaligheid

De kracht van Bas

‘De bewondering en het respect voor mijn vader zijn enorm. Hij stopte zijn ziel en zaligheid in dit bedrijf en is nog voelbaar aanwezig. Mijn zus en ik treden vol trots en vertrouwen in zijn voetstappen. Mijn vader had een vertrouwensband met zijn financieel adviseur, die hij meer dan twintig jaar kende. Deze man adviseert en ondersteunt ons, en dat voelt goed.’

Bas Autowas is en blijft onderscheidend in kwaliteit, service en duurzaam ondernemen. En het vijfentwintig jaar bestaan van de onderneming gaat zeker gevierd worden, samen met de klanten. Want nog meer dan al het andere, is persoonlijke aandacht de kracht van Bas.

Watermanagement Robbert van Boven haalde de media met zijn innovatieve milde-maargrondige waswijze die nog steeds uniek is, en bleek een regelrechte pionier door zijn uitvinding om waswater te recyclen met een door hem zelf bedachte en ontwikkelde bio-reactor. Zijn methode, gebaseerd op wat hij leerde van moeder natuur, is duurzaam en kostenbesparend. Bovendien is het waswater helder en ruikt het in de wasstraat lekker naar shampoo. Koning Willem Alexander nodigde hem persoonlijk uit voor een presentatie; Robbert gaf hier vol trots gehoor aan.

Verder groeien Bij Bas Autowas leeft het gedachtegoed van Robbert voort. ‘Iedereen wacht een warm welkom, en de beroemde seniorenkorting op dinsdag en woensdag blijft bestaan. Maar voor verandering is ook ruimte. We willen Bas Autowas verder doen groeien en bruisen van nieuwe ideeën rondom de branche.’

regiolokaal.nl

Pagina 29


PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN | REINIGINGSMIDDELEN EN SYSTEMEN PAPIER- EN POETSPRODUCTEN | BEDRIJFSKLEDING VRAAG NAAR ONZE ACTIES SPITSSTRAAT 3 • RAALTE • T 0572 - 362 918 • WWW.ELCOTOTAAL.NL

evenementen feesten partijen vergaderen

www.ooster-schelde.nl Pannekoekendijk 10, 8021 EX Zwolle 038 42 200 68


Regiolokaal portret

Echte Ambacht Vroeger, toen apples nog aan bomen hingen en roken gezond was, zag het werkveld er heel anders uit. De ambachten van toen bestaan nu nog, er zijn zelfs nieuwe bij gekomen. En wie werkt met zijn handen bezit nog immer die typische bevlogenheid en arbeidsmoraal. Let’s work!

regiolokaal.nl

Pagina 31


Fabiënne (en Willem) Elderkamp

Eerlijke producten en ouderwetse werkmentaliteit Fabiënne is 28 jaar oud en moeder van twee. Willem heeft 66 jaar op de teller, is vader van vier én opa van zes. Beiden wonen in Dalfsen. Veertig jaar nadat ex-militair Willem Bakkerij Elderkamp uit de grond stampte, bestieren vader en dochter het bedrijf samen. Bakkerij Elderkamp heeft vestigingen in de Aalanden en Zwolle Zuid. Vanuit het hoofdkwartier op de Marslanden worden de winkels bevoorraad, en diverse regionale ondernemingen – uiteenlopend van crematorium de Kranenburg tot revalidatiecentrum de Vogellanden - van authentiek bereide, verse bakkerijproducten voorzien. Fabiënne: ‘Natuurlijk maken we ook binnen ons bedrijf inmiddels gebruik van geautomatiseerde programma’s, mits we daarmee de kwaliteit van handwerk kunnen waarborgen. Maar naast onze superdeluxe oven staat

Pagina 32

nog steeds zijn ouderwetse voorganger uit de jaren tachtig, een paradepaardje waar menig collega jaloers op is. Voor de show? Zeker niet! Hij wordt nog veel gebruikt.’ Kaf en koren ‘Mijn vader verdiept zich in zijn vak, en onderscheidt het kaf van het koren op elk gebied. Toen hij ontdekte dat toegevoegde enzymen in basisproducten die tegenwoordig de norm bepalen, nadelig zijn voor het eindresultaat, stopten we daar direct mee. Dan maar iets meer werk; wij kunnen elk product van begin tot eind verantwoorden. Vergis je niet, dat is tegenwoordig zeldzaam.’ Vader en dochter Willem Elderkamp startte zijn loopbaan bij verschillende bakkerijen in zijn geboorteplaats Rotterdam. Na zijn diensttijd verhuisde hij naar Zwolle, waar hij in 1976 zijn eigen onderneming begon. Het geheim van Elderkamp? Hard werken, oog voor ontwikkeling en trouw blijven aan de oorsprong. Vader en dochter vullen elkaar perfect aan. Waar Willem de kwaliteit bewaakt en bezig blijft met groei, vervult Fabienne een onmisbare rol op logistiek en administratief gebied. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de marketing en communicatie, en een actieve netwerker. Op termijn zal dochter de zaak overnemen; vooralsnog maakt ze dankbaar gebruik van de kennis en kunde van haar vader. Deze herfst vieren Willem en Fabiënne het veertigjarig jubileum van Bakkerij Elderkamp. Een prachtig familiebedrijf waarbinnen eerlijke producten, ouderwetse werkmentaliteit en moderne ondernemersvaardigheden de rode draad vormen. Een feestje dat aan de klanten van Elderkamp overigens niet ongemerkt voorbij zal gaan.

regiolokaal.nl


Dolf Schinkel

Schitterend snijwerk Het houtsnijwerk van Dolf Schinkel is uitzonderlijk divers, en immer perfect. Samen met zijn echtgenote Émy bestiert hij Atelier Schinkel in Kampen. Hier wordt gesneden en geleerd. Naast het creëren van houtsnijwerk, verzorgt Dolf cursussen en workshops in zijn atelier. Tevens toont hij de kunst van het houtsnijden op markten en evenementen. Zijn markante uitstraling en de tot de verbeelding sprekende ambacht die hij beheerst, bleven ook in de film- en tv wereld niet onopgemerkt. Perfectie Atelier Schinkel verzorgt beelden, tekstborden, ornamenten, (graf) monumenten en stads- en familiewapens. Voor de scheepvaart maakt Dolf de prachtigste boegbeelden, spiegels en roerversierselen. ‘Ik ben er bijzonder trots op Royal Huisman Shipyard tot één van mijn vaste opdrachtgevers te mogen rekenen. Alleen perfect is voor hen goed genoeg. ’

regiolokaal.nl

Leermeester Atelier Schinkel is een erkend leerbedrijf. Dolfs cursussen en workshops zitten steevast vol en worden bezocht door mensen uit heel het land. Sommige van hen komen al jaren. ‘Ik vaar mijn eigen koers, ook op dit gebied. We starten meteen met snijden, de theorie volgt gaandeweg. Al na de eerste les is je eerste werkstuk een feit.’ WMO en PGB Ook een cursus op maat behoort tot de mogelijkheden. ‘Ontspannen door inspanning kan goed werken bij bijvoorbeeld een burn-out. Door in alle rust iets moois te creëren, kunnen mensen het vertrouwen in zichzelf terugvinden.’ Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt ook uit het feit dat Dolf zich actief bemoeit met de invulling van toekomstige opleidingen. ‘Houtsnijden zou een vast onderdeel moeten zijn van de opleiding tot meubelmaker, zodat schrijnwerk niet hoeft te worden uitbesteed. Daar heeft de branche baat bij.’ Ridder Dolf Wie Dolf Schinkel vagelijk denkt te kennen, heeft hem wellicht ontmoet als één van zijn middeleeuwse personages, waarvan Louis de Bretagne het meest tot de verbeelding spreekt. ‘Ridder Dolf, zo kent men mij hier in Kampen. Ik vind het leuk om mensen te vermaken.’ Dolf is uitzonderlijk goed in zijn werk en geniet landelijke bekendheid. Doch blijft hij bescheiden en realistisch. ‘Elke opdracht, klein of groot, krijgt mijn volledige aandacht. Een goede naam staat in zand geschreven, een slechte in graniet gebeiteld.’

Pagina 33


Hans Stroeve

Deze levensgenieter is nog lang niet uitgespeeld Hans was nog maar een kleine Blauwvinger toen hij zijn passie ontdekte. Op zesjarige leeftijd zette de geboren en getogen Assendorper zijn zinnen op een carrière als diskjockey. Hij ontwikkelde zijn skills en stond als puber te draaien in wijkcentrum De Enk. Daarna bleven de klussen komen.   Wild leven Vorig jaar vierde hij zijn jubileum: dertig jaar in het vak. In die jaren is er veel gebeurd. Bij nachtwerk horen de nodige verleidingen; Hans schuwde ze niet. Tot zijn veertigste – hij is nu 52 – leefde hij een wild leven. Toen kwam Charlotte op zijn pad. De twee trouwden een dag na Hans’ veertigste verjaardag, en sindsdien is er rust in zijn leven. Althans, een beetje. 

Pagina 34

De muzikale koning van de Voorstraat breidde gaandeweg zijn territorium uit. De ZaterdagNachtKoorts-feestjes in Hedon trokken steevast volle zalen, en brachten Hans in contact met collega-DJ Gerard Ekdom, met wie hij nog steeds samenwerkt.  In zijn thuisstudio stelt hij al tien jaar de muziek samen voor vele sterrenrestaurants waaronder de Librije. Met Jonnie en Thérèse heeft hij een warme band, net als met veel andere ondernemers en artiesten. ‘Monte La Rue is een vriend geworden, net als Orlando Valpoort. Met hen maak ik ook muziek en bespreek ik mijn sets. Met Jeroen van Inkel wissel ik boeken uit, hij is ook een thrillerfan.’   Chiquere events Tegenwoordig draait Hans regelmatig overdag, op de wat chiquere events. Vaak in samenwerking met PBN Music & Events. ‘Voor Wensink en PEC bijvoorbeeld, en onlangs bij Chefs Revolution. Van de liveshows met bijvoorbeeld een zanger en saxofonist geniet ik het meest.’   Onlangs organiseerde Hans Stroeve samen met nachtburgemeester Jeroen van Doornik een pop-upfestival rond Serge Gainsbourg. De reacties waren lovend. En nog dit jaar start hij met een nieuw concept in de kleine zaal van Hedon. Het moge duidelijk zijn: deze levensgenieter is nog lang niet uitgespeeld.

regiolokaal.nl


Peter van der Molen

Zwolle aan de échte chocolade krijgen Van het vullen van mortieren naar het vullen van bonbons. Na een indrukwekkende loopbaan bij defensie, richt Peter van der Molen zich nu volledig op de fijne verwenwinkel waarvan hij sinds 2014 trotse eigenaar is. Bonbonnerie Borrel; dé ambachtelijke chocolaterie in hartje Zwolle. Peter was zes jaar oud – hij weet het nog goed – toen hij een banketbakker aan het werk zag. Het zaadje was geplant, en jong als hij was leek zijn bestemming bepaald. Hij volgde de benodigde opleidingen, trad in dienst bij diezelfde bakker en was later werkzaam bij bakkerij Ekkelenkamp in Zwartsluis. Totdat in 1990 de dienstplicht alles veranderde. Tot zijn eigen verrassing bleek Peter op zijn plek bij defensie. Hij volgde de onderofficiersopleiding en gaf binnen de luchtmobiele brigade al snel leiding aan zestien koks. Jongensdroom Verschillende – steeds verantwoordelijker - functies volgden elkaar op. Tijdens zijn 24-jarige loopbaan bij defensie mocht Peter uiteindelijk meebeslissen op managementniveau.

regiolokaal.nl

Privétijd was schaars en werd vooral besteed aan zijn grote hobby: wandelen. Al sinds zijn prille jeugd was Peter lid van wandelvereniging Wipstrikkwartier, om uit te groeien tot voorzitter van deze vereniging die inmiddels geldt als één van de grootste in Nederland. Vanuit de wandelwereld kwam hij in contact met Hans Borrel, die hem na het horen van zijn levensverhaal voorstelde om de bonbonnerie over te nemen. Peter greep zijn kans om met enige vertraging alsnog zijn jongensdroom te laten uitkomen. Klaar voor de toekomst Nu zijn we ruim twee jaar verder, en staat Bonbonnerie Borrel (weer) sterk op de kaart. ‘De zaken gaan goed. We hebben onze openingstijden uitgebreid, en ons aanbod ook. Bonbons en truffels behouden de hoofdrol; daarnaast verkopen we bijzondere relatiegeschenken én leeft het idee om iets met bruidstaarten te gaan doen. In de toekomst sluit ik uitbreiding van de zaak niet uit.’ Hard werken zit in het bloed van deze in Zwolle geboren en getogen ondernemer. Zijn eigen zaak verder ontwikkelen en heel Zwolle aan de échte chocolade krijgen, dat is zijn grootste ambitie. Bij Bonbonnerie Borrel bent u van dinsdag tot en met zaterdag meer dan welkom om te komen proeven en ontdekken.

Pagina 35


Edward Otten

Hout is goud Edward Otten is een eigentijdse kunstenaar en meubelmaker. Hij ontdekte zijn passie voor hout tijdens zijn opleiding tot elektrotechnisch ingenieur, en leerde het vak in de praktijk en bij verschillende kunstenaars. Edward heeft een bijzonder grote kennis van hout en houtsoort-specifieke eigenschappen. Daarnaast beschikt hij over de gave om ideeën om te zetten in oplossingen. De unieke objecten van zijn hand staan altijd in relatie tot de omgeving en kenmerken zich door puurheid en schoonheid. Zijn kunstenaarschap geniet landelijke bekendheid. In Zwolle zijn onder meer de metershoge Leestroon en de Droombank werken van zijn hand. Gemaakt uit de overblijfselen van eeuwenoude bomen nodigen zij uit tot een moment van rust in het park aan de Potgietersingel, dat uitzicht biedt over de bedrijvigheid van de binnenstad.

Pagina 36

Eigen werk van Edward wordt verkocht via galerieen, facebook of op een woonbeurs maar ook rechtstreeks uit zijn atelier in Zwolle. Dit betreft voornamelijk kunstwerken, woonaccessoires en geschenken. Elk werk is uniek, en heeft een eigen karakter. In opdracht maakt Edward grotere objecten. ‘Hout is een warm en bijzonder materiaal dat rechtstreeks uit de natuur komt. Ik ben ervan overtuigd dat de boom bedoeld is om ons te voorzien van zuurstof, schaduw en vruchten, en dat aan het einde van zijn leven de boom haar erfenis overdraagt in de vorm van hout. De ene boom is met haar zachte hout geschikt voor sculpturen en de andere zo hard en duurzaam dat je er schepen en huizen mee kunt bouwen. Of meubels, die weer generaties lang mee kunnen.’ Middelpunt ‘Een tafel bijvoorbeeld, is een bijzonder meubel om voor mensen te maken. Hij vormt vaak het middelpunt van een woonruimte en het verzamelpunt voor families. Er wordt aan gegeten, gedronken en gepraat, dus is duurzaamheid van belang. Als ik een mooie, unieke tafel heb gemaakt die de wensen van de klant overtreft, stemt mij dat trots en gelukkig.’ Bijzonder talent Edward vindt het belangrijk zijn enthousiasme over te dragen. Als erkend leerbedrijf heeft hij een aantal (sociale) werk- en leerplekken. ‘Ik kijk niet naar beperkingen, maar naar talenten van mensen.’

regiolokaal.nl


Marko Poppe

Passie voor planten Hij werd nog net niet geboren met de spade in zijn hand. Marko Poppe wist al vroeg dat hij van tuinieren hield, en koos opleidingen die hem voorbereidden op een toekomst als zelfstandig hovenier. Op 23-jarige leeftijd startte hij zijn eigen bedrijf. Nu is Marko 26. De zaken gaan goed. ‘Van begin af aan is er sprake van groei geweest. Het lukt me tot nu toe om alles zelf te doen en het liefst wil ik dat zo houden, maar ik sluit in de toekomst uitbreiding niet uit.’ Advies en ontwerp Een mooie tuin aanleggen en onderhouden is niet eenvoudig. Wie advies kan gebruiken is bij Poppe Hoveniers aan het goede adres. ‘Zowel op locatie als op papier adviseer ik klanten over ontwerp, bestrating, beplanting, gazon en snoeiwerkzaamheden. Wie ervoor kiest het ontwerpen aan mij over te laten, kan rekenen op een uniek en passend voorstel dat volledig aansluit bij individuele wensen. Wanneer Poppe

regiolokaal.nl

Hoveniers de plannen vervolgens mag realiseren, vervallen de kosten voor het ontwerp.’ Tuinaanleg Bij het aanleggen van een tuin is een mooi resultaat net zo belangrijk als een duurzaam resultaat. ‘Wanneer je investeert in een fijne buitenruimte, wil je daar vele jaren van genieten. De tuinen die ik aanleg zijn toekomstproof. Tijdens het gehele proces vindt er bovendien tussentijds overleg met de klant plaats.’ Graag voor mijn klanten Goede ontwerpen leiden tot prachtige tuinen. Die moeten vervolgens wel vakkundig onderhouden worden. Anders blijft er weinig over van de uitstraling die beoogd was. ‘Wie zijn tuin het hele jaar mooi wil houden heeft werk aan de winkel. Werk dat Poppe Hoveniers met liefde overneemt. Een gemaaid gazon, een strakke heg en een heldere vijver; ik verzorg het graag voor mijn klanten’. Droomtuin Marko is nog jong maar hij beschikt over de nodige kennis en ervaring, plús de juiste tools, om van elke buitenruimte een droomtuin te maken.

Pagina 37


Carl Withaar

Inkt zit in mijn bloed Carl Withaar startte zijn loopbaan in 1976, als ‘drukker’ bij de Provinciale Bibliotheek Centrale in Zwolle. Zestien jaar later werd hij bedrijfsleider bij drukkerij Upmeyer, om het bedrijf samen met zijn vrouw Diny in 1996 over te nemen. In datzelfde jaar verhuisde de drukkerij van de binnenstad naar bedrijventerrein De Marslanden. Geboren op 18 mei zijn de karaktertrekken toegewijd, idealistisch en verantwoordelijk typerend voor deze vak- én familieman. Vakkundig en klantgericht ‘De liefde voor het ambacht heb ik van huis uit meegekregen. Een van mijn oudere broers werkte vroeger bij drukkerij Tulp. Ik zag hem zijn werk doen, temidden van al dat lood en die indrukwekkende machines. De geur van inkt in mijn neus... Daar ontstond een passie die nooit zou verdwijnen. Mijn vader beheerde de huisdrukkerij van de Provinciale Planologische Dienst (later onderdeel van de Provincie Overijssel) en

Pagina 38

leerde me een wijze les: alleen met goed materiaal krijg je goede resultaten. Mooi drukwerk is zowel het visitekaartje van de klant als van onszelf.’ Groen drukwerk ‘En mooi zit hem niet alleen in het visuele. In ons productieproces is geen plaats voor natuurbelastende chemicaliën, en we drukken uitsluitend op FSC- en Eco-labelpapier. Van elk product dat wij leveren kan de klant rustig zeggen dat het volledig duurzaam is geproduceerd.’ Hybride Upmeyer Grafimedia –sinds 2015 uitgebreid met online zusje gewoondrukken.nl – is een hybride drukkerij. Boekdruk, offset en digitale druk onder één dak. ‘Hierdoor is het geen punt om voor een aantrekkelijke prijs zowel kleine als grote oplages te verzorgen, en zijn we tevens in staat om uniek maatwerk te leveren. Dat maakt ons best bijzonder in de jungle die de drukkerijbranche is geworden.’ De waan van de dag brengt Carl niet van de wijs. ‘Ik richt mij altijd op de toekomst en sta met beide benen op de grond. Wie had durven denken dat de machines die wij uit de jaren vijftig bewaard hebben, nu weer volop aan de bak moeten omdat een voelbare letter in het papier weer in de mode is…’

regiolokaal.nl


Lucien van Rossum

Als wij het niet hebben is het nergens te koop Lucien van Rossum werd geboren in de Thomas a Kempisstraat te Zwolle, boven de zaak waar zijn vader de alom bekende ijzerhandel Van Rossum bestierde. De zaak groeide, Lucien groeide mee.

In 2018 bestaat Van Rossum IJzerhandel en Beveiligen BV 175 jaar. De fysieke winkel is vanwege ruimtegebrek al in de jaren ’80 verhuisd naar de overkant van de straat, en ook online staat het bedrijf als een huis. Lucien voert de dagelijkse leiding, zijn vader werkt nog immer mee. ‘Aan hem heb ik veel te danken. Mijn vader is een slimme ondernemer die niet alleen voor de zaak, maar ook voor mij de juiste keuzes heeft gemaakt. Hij adviseerde me om na mijn opleiding eerst ervaring op te doen

regiolokaal.nl

bij andere bedrijven, om daarna mijn opgedane kennis en ervaring voor Van Rossum in te zetten. Een gouden tip; mijn wereld is hierdoor veel groter geworden, en mijn netwerk ook. Bovendien voorkom je bedrijfsblindheid door ook buiten je eigen kaders te opereren. Ik doe dit nog steeds en het houdt me scherp.’ Op zijn tiende ruimde hij het magazijn op en mocht hij soms sleutels maken. Nu runt hij de zaak volledig, inclusief personeelszaken en de administratie. Tijden veranderen ‘We maken een sterke groei mee. Qua omzet, personeel én diensten. Innovatieve camera’s en alarmsystemen worden steeds populairder. En toegangscontrole is booming business. Dan moet je denken aan vingerscans en systemen met een pincode. Daar is zowel bij bedrijven als bij particulieren veel vraag naar.’ Ambacht blijft Achter de winkel met een zeer breed – 29.000 artikelen - assortiment qua gereedschap, ijzerwaren, klimmateriaal, tuinbenodigdheden, barbecues en beveiligingssystemen bevindt zich een uitstekend geoutilleerde smederij. Hier draait alles nog om het ouderwetse ambacht. ‘Wij staan erom bekend dat we de klant nooit nee verkopen. De smederij is een verlengstuk van de winkel, waarin we proberen op elke vraag een antwoord te bieden. De mensen weten dit.’ Op de foto staat Freddy van Weeghel, als smid werkzaam bij Van Rossum IJzerhandel BV.

Pagina 39


Adres The Source Dokter Klinkertweg 2-10 8025 BS Zwolle T. 085 - 902 04 80 www.intothesource.com

Fusie tussen Meindertsma Reclame en The Source

The Source hekelt aannames De wereld van marketing en communicatie is drastisch veranderd. De digitale transformatie is niet te stoppen en vergt een ander conceptueel denkniveau van marketingmedewerkers en eindverantwoordelijken. De toenemende digitalisering maakt het mogelijk om goed gericht boodschappen te communiceren. Verfijnde segmentatie toe te passen, te personaliseren en te optimaliseren als gevolg van meten en testen. Data is op zichzelf niet speciaal, bovendien is het in iedere organisatie meer dan voldoende aanwezig. Data wordt pas speciaal en waardevol wanneer je in staat bent om hiermee je klanten beter te bedienen en je bedrijfsprocessen te optimaliseren. Data driven marketing is een proces van lokaliseren, verzamelen, analyseren, interpreteren en inzetten van data voor marketing- en communicatiedoeleinden.

Pagina 40

Fusie Eind 2015 kwamen Taeke Meindertsma van Meindertsma Reclame en Dick Dekker van The Source met elkaar in contact, door toedoen van Robert Siefers. De aanvankelijke klik bleek al snel een goede match. Van het één kwam het ander en per oktober van dit jaar treden beide bedrijven gezamenlijk naar buiten. Welkom bij The Source. The Source voorziet ondernemingen van een sterke identiteit, een kloppend communicatieconcept, een uitgekiende marketingstrategie en een gelikte uitwerking in online en offline middelen. Taeke, Dick en Robert combineren de diensten van een reclamebureau met die van digitale marketing, zoals contentstrategie en dataanalyses.

Doorbraak Concept, creatie, ontwikkeling en realisatie onder één dak. Dat klinkt logisch. Taeke: ‘Toch is het niet eenvoudig. Een reclamebureau verschilt enorm van digitale marketing. Er wordt namelijk gedacht met verschillende hersenhelften. De ene expertise heeft de andere nodig. Wij doorbreken die verhouding.’

regiolokaal.nl


Bij The Source delen strategen, designers, developers, online consultants en data-analisten dezelfde koffiemok én dezelfde denkwijze. ‘Merken laten groeien is het doel. Een symbiotische samenwerking tussen uiteenlopende disciplines blijkt wel degelijk mogelijk, de eerste successen zijn al behaald.’

‘Ondernemingen die beter, sneller of groter willen worden, móeten digitaal transformeren en klantgericht vernieuwen. Het aanjagen van dit proces is een deel van onze dienstverlening. Daarbij verliezen we het begin en het einddoel nooit uit het oog. Ertoe doen, dat is waar het om draait.’

Data driven marketing

Gelukkig

Vooruitlopen op trends is een must in de marketing en communicatie. Robert: ‘We zitten in het tijdperk van Data driven marketing. We willen de doelgroep bereiken met zinvolle content. Aan de hand van allerlei dataanalyses is het mogelijk een boodschap tot in elk detail te finetunen en perfect te doen aansluiten bij de ontvanger. Zonder data kom je nergens.’

Dick, Robert en Taeke zijn uit hetzelfde hout gesneden. ‘Door de meerwaarde van onze klanten te vergroten, dragen we bij aan de onze. Iets betekenen voor een ander, een bijdrage kunnen leveren aan het succes en groei van onze klanten, maakt iedereen aan het eind van de rit gelukkig.’

Stilstand is achteruitgang; uitgangspunt is groei Dick: ‘Wij helpen organisaties controle en grip te krijgen bij het realiseren van groei. Onze ambitie is inzicht krijgen in de prestaties van een organisatie in relatie tot het gedrag van klanten en klantgroepen. We zijn in staat een onuitputtelijk aantal databronnen te gebruiken. En deze data in een zodanig format te gieten dat deze bruikbaar is voor analyses en weer om te zetten is in een marketingstrategie.’

Digitale transformatie Taeke: ‘Het belang van marketing in deze snel veranderende digitale economie neemt alleen maar toe. De digitale transformatie vereist een ander soort vakmanschap, een andere dénkwijze zelfs. Van zowel marketingmensen als eindverantwoordelijken. Wie zinvol handelt vanuit een krachtige identiteit, een goed verhaal én een fijn imago heeft, verdient de loyaliteit van de doelgroep.’

regiolokaal.nl

Pagina 41


U DE BRANDSTOF, WIJ DE REST f:

ana ov

itig

C DA

f:

9,-

€ 19

ŠKO

ana bi v

Com

D

ŠKO

,-

69 2 € a abi AF

ack vanaf: pid Spaceb ŠKODA Ra

€ 299,-

Brandstofverbruik gemiddeld 2,9 L - 4,8 L/100 km (1 op 20,8 - 34,5) CO2-emissie 79 - 110 gr/km.

Wegrijden in een ŠKODA vanaf € 199,-* per maand. Rij nu extra voordelig weg met ŠKODA Private Lease. Zo rijdt u voor een vast en laag bedrag per maand zorgeloos in uw gloednieuwe ŠKODA. Kom dus snel even langs. www.skoda.nl

Genoemde consumentenadviesprijs is incl. BTW en BPM, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. * Leasebedrag per maand is exclusief BTW en excl. brandstof via ŠKODA Leasing o.b.v. 48 mnd en 20.000 km per jaar full operational lease. Eigen risico € 500,- per gebeurtenis. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde afbeeldingen kunnen meeruitvoeringen bevatten. De verbruikscijfers zijn gemeten volgens een Europese testmethode. De testmethode heeft niet tot doel het praktijkverbruik nauwkeurig weer te geven. Het praktijkverbruik kan daarmee afwijken. Het daadwerkelijk verbruik van uw auto hangt ook sterk af van uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden.

KORTERINK DE LICHTMIS Oude Rijksweg 510, 7954 GG Rouveen, 0522 - 29 12 06 verkooplichtmis@korterinkautos.nl

KORTERINK ZWOLLE Nikolaus Ottostraat 1 (naast de Praxis), 8013 NG Zwolle, 038 - 46 70 960, verkoopzwolle@korterinkautos.nl

www.korterink.nl

Eten&Drinken

Receptie&Trouwen

Feesten

Bowling

Buffetten

Zakelijk

Wipstrikkerallee 213 te Zwolle | www.urbana.nl | T (038) 453 84 18 | info@urbana.nl

Catering


Van Doorn Beveiliging opent deuren

‘Veiliger kunnen we het wel maken’

Af en toe rijdt Pim van Doorn zelf nog een surveillancerondje door Zwolle. Maar voornamelijk stuurt hij achter de schermen zijn medewerkers aan, alles voor een veiliger regio. Pim van Doorn kent de beveiligingssector en Zwolle als geen ander. Met zijn bedrijf Van Doorn Beveiliging houdt hij vanaf bedrijventerrein Marslanden de wijde regio in de gaten. Maar ook rond evenementen zijn zijn mensen steeds vaker in beeld. Neem Zwolle Unlimited, het Outdoor Food Festival, Open Monumentendag, IJsselland Rally, de Zwolse Triathlon en de Carnavalsoptocht. ‘Het is ook leuk, omdat het in je eigen stad is.’

Belangrijkste is bewustwording De rol van beveiligingsbedrijven is sterk veranderd, vindt Van Doorn. ‘Je ziet dat de politie zich meer terugtrekt; wij compenseren de behoefte aan het gevoel van veiligheid bij burgers en ondernemers.’ Zo verzorgt zijn bedrijf ook risico-inventarisaties bij bedrijven, zowel quick scans als security audits. Van Doorn werkt samen met Breman Kloekke Elektrotechniek, die de camera’s en alarminstallaties levert en installeert. Samen bieden ze een totaalpakket;

regiolokaal.nl

van alarmopvolging en aansluiting op de meldkamer tot service en onderhoud. ‘Het belangrijkste is misschien wel bewustwording en preventie. We wijzen op de oorzaken en risico’s, maar geven ook tips en oplossingen.’

Veiliger binnenstad met uniek concept Zo ook biedt Van Doorn met Breman een uniek concept voor winkeliers en horeca. De pilot richt zich op ondernemers in de Zwolse binnenstad, met als doel om de schade van criminaliteit en overlast te beperken. ‘We ontzorgen winkeliers en horeca in de uren rond sluitingstijd. Met ons concept geven we de garantie dat onze surveillanten in geval van nood of diefstal stand by zijn. Met een druk op de alarmknop komen wij in actie. Ook kunnen we assisteren bij de winkelsluiting. We bieden maatwerk voor elke vraag.’ Ondernemers die interesse hebben, geeft Van Doorn graag meer informatie.

Tip ‘Met een druk op de knop komen we in actie’

Adres Van Doorn Beveiliging Paxtonstraat 8 8013 RP Zwolle T. 038 - 429 09 60 www.vandoornbeveiliging.com

Pagina 43


Pagina 44

regiolokaal.nl


Schuttelaar Wijnen en Geschenken staat voor u klaar!

Regel uw kerstgeschenk op tijd! ‘Nog 100 dagen tot de kerst’ zie ik op facebook voorbij komen. In de sfeervolle showroom van Schuttelaar Wijnen en Geschenken lijkt het elke dag kerst. Je kijkt je ogen uit en verbaast je over de vele keuzes en mogelijkheden van een kerstpakket op maat!

Traditie Nederland heeft zo zijn eindejaartradities als Sinterklaas, de kerstboom met kerststal en het kerstdiner. Het kerstpakket hoort zeker ook in dit rijtje thuis. Bedrijven geven hun medewerkers en relaties graag een eindejaarsgeschenk om hun waardering te tonen. Daar is helemaal niets mis mee, de fiscale wetgeving maakt het mogelijk. En zeg nou zelf, is geven niet minstens zo leuk als krijgen?

Enthousiast Remco van Looijengoed en Petra van Dam vertellen enthousiast over hun uitdaging om elke keer maatwerk te leveren. ‘Wij verdiepen ons in de klant: wat voor bedrijf is het, wat voor kerstpakket of relatiegeschenk past daar het best bij? Of het nu om 1000 pakketten gaat of om 15 geschenken, dat maakt niet uit!’ Productiepakketten maken nog altijd het grootste deel van de omzet uit. Remco: ‘We leveren in alle segmenten, niet alleen luxe en exclusief. Het klassieke pakket is uit, alles wordt tegenwoordig op maat samengesteld. Naar thema, kleur of stijl. Ons leidend principe is ‘one stop shopping’, wij ontzorgen de klant volledig!’

Belofte Maatwerk is bij Schuttelaar een belofte, Remco en Petra verhalen over de onbeperkte mogelijkheden die de klant worden geboden. ‘U kiest voor een kant en klaar kerst- of relatiepakket of voor een volledig naar úw wensen samengesteld kerstgeschenk. Thema’s als duurzaam, fairtrade of ecologischbiologisch, alles kan. Het is ook mogelijk uw medewerkers een individuele keuze te bieden. Heeft u een groter bedrijf, dan is het mogelijk dat we voor u een geheel eigen website maken in uw eigen huisstijl. Hier worden de door u

regiolokaal.nl

zelf samengestelde geschenken aangeboden. Iedere medewerker krijgt een unieke toegangscode en kan online zijn of haar bestelling doen. U bepaalt het budget waarvoor medewerkers kunnen shoppen.’ Naast deze online winkelervaring biedt Schuttelaar Wijnen en Geschenken de mogelijkheid van een kerstfair op locatie. ‘Onze showroom aan de Curieweg biedt ruimte om verschillende stands in te richten om uw medewerkers naar hartenlust te laten shoppen. Zo organiseert u tegelijk een gezellige personeelsbijeenkomst, wij kunnen daar bijvoorbeeld een gezellig drankje bij schenken of een winters stampotbuffet serveren. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij denken graag met u mee!’ Ook een cadeaubon behoort tot de mogelijkheden. Die kan dan ingewisseld worden in de winkel van Schuttelaar. Remco: ‘Het is zelfs mogelijk om hiervoor een speciale koopavond voor uw medewerkers te regelen.’

Topics Relatiegeschenken zijn niet alleen meer iets van kerst of eindejaar, dit gaat het hele jaar door. In de wijnbelevingswinkel van Schuttelaar in de Zwolse binnenstad en in de showroom aan de Curieweg is het corebusiness: wijngeschenken, chocoladegeschenken, tapas. Natuurlijk vormen de kerstpakketten de hoofdmoot. Petra: ’In januari gaan we naar beurzen voor de inkoop, in april krijgen we al onze eerste bestellingen voor de kerst!’ Van een piek willen ze dan ook niet spreken. Remco: ‘Een ding is zeker, je moet voor de kerst leveren! Wij doen alles zelf, de hele keten, inpakken, logistiek. We hebben alles hier in huis, service staat bij ons hoog in het vaandel.’ De topics voor dit jaar? Petra: ‘De luxe houten serveerplanken doen het goed, plus het blauwwitte servies dat je ook in de trendy woonwinkels ziet! En tapas is een blijver!’ Opgelet, u heeft veel minder nog dan 100 dagen!

Adres Schuttelaar Wijnen & Geschenken Curieweg 1 8013 RA Zwolle T 038 - 421 51 96 www.schuttelaarkerstgeschenken.nl

Pagina 45


• NIEUWBOUW • VERBOUW • RENOVATIE

NYLONSTRAAT 13D • GENEMUIDEN • T: 038 - 38 59 222 • INFO@ABGBOUW.NL • WWW.ABGBOUW.NL


Tyrepoint, veel meer dan banden

‘Full-service, betere wegligging’ brandweer zijn wij binnen een uur ter plekke voor alle problemen met haar wagenpark.’

Voorliefde voor BMW-klassieker Daarnaast is Tyrepoint een aangesloten First Stop- dealer. Voor klanten biedt dit keurmerk de zekerheid van goed onderhoud. Ook kunnen automobilisten een voordelige pechhulpverzekering afsluiten via dit label. Elk automerk kan terecht bij de garage, dankzij de brede kennis en de moderne diagnoseapparatuur. Voor Opel en Volvo zijn zelfs voormalige merkmonteurs in dienst. Zelf heeft Rodink een passie voor BMW, qua innovatieve techniek en uitstraling. Zo rijdt hij mee in de jaarlijkse Ronald McDonaldtoertocht. ‘Uit liefhebberij, maar het is ook betrokkenheid bij het goede doel en de regio.’

Doe de carcheck Primair regelt Tyrepoint het onderhoud, het schadeherstel en de carcosmetics van auto’s, ook voor zakelijke leaserijders. Op verzoek doet een monteur een carcheck aan de hand van vijftien essentiële punten, variërend van het oliepeil tot de remmen en bandenspanning. ‘Eigenlijk moet je elke maand je banden controleren; dat scheelt brandstof en slijtage. Maar ook de wegligging wordt beter en het onderstel heeft minder te lijden.’ Mocht het tijd zijn voor een nieuwe band of winterband, dan heeft Tyrepoint genoeg keuze en opslagruimte: ‘We monteren alleen kwaliteitsbanden; dat kan het verschil maken tussen wel of geen botsing!’

Tip ‘Onze carcheck geeft snel inzicht in de veiligheid’

Nog steeds onderscheidt Tyrepoint zich met haar expertise en ruime keuze aan banden en wielen. Maar ook voor onderhoud en schadeherstel kan elk automerk SPECIALIST IN BANDEN, WIELEN, ONDERHOUD, CARCOSMETICS EN SCHADEHERSTEL

terecht op één van de zes bruggen in de Zwolse garage. Alles voor een betere en veilige wegligging. Sinds de full-service garage in 2013 startte in het markante grijze bedrijfsverzamelgebouw pal aan de Ceintuurbaan, heeft eigenaar Erik Rodink de banden met z’n klanten aangehaald. Voor diverse

regiolokaal.nl

Adres lokale dealers is hij een deskundige en flexibele partner voor service en onderhoud. ‘Vooral op het gebied van ondersteltechniek is ons acht man sterke team specialist. Maar ook voor de lokale

Tyrepoint Ceintuurbaan 34b 8024 AA Zwolle T. 038 – 202 20 30 www.tyrepointzwolle.nl

Pagina 47


GRATIS demonstra e KPN ÉÉN en Telfort Hosted Telefonie Bel ons op 038 - 30 30 600 Mailen kan naar info@duaconnect.nl

Bellen via Internet

VoIP Bellen Cloud Telefonie

Hosted Telefonie


Schreuder BV

Gewoon aan de bak staan alle deuren open, zowel in de werkplaats als boven op kantoor, waar zijn rechterhand Marianne een grote rol vervult. In één van de kamers bevindt zich een minimuseum met ouderwetse kranen en wc-potten, waarin de muren zijn behangen met foto’s van alle Schreuder-mannen die Jacques voorgingen. ‘Mijn vader overleed veel te vroeg, ik was begin twintig toen ik de zaak samen met mijn moeder overnam. Centrale verwarming deed net zijn intrede, van airco had nog niemand gehoord. Arko was de norm; alle ramen kunnen open.’ Weer die ontwapenende lach.

Uitdaging Het bedrijf beleefde naamsveranderingen, breidde haar diensten uit en kreeg – inmiddels bijna vier jaar geleden – te maken met haar grootste uitdaging. ‘We hebben het moeilijk gehad, maar zijn daar dankzij de steun van bevriende ondernemers en klanten die het vertrouwen geen moment hebben verloren, nog sterker uit gekomen.’

Van alle mooie familiebedrijven die Zwolle telt is Schreuder BV één van de bekendste. In 1898 zag het installatiebedrijf het levenslicht. Jacques Schreuder zwaait de scepter

Een uitdijend personeelsbestand en groeiend wagenpark zijn de zichtbare tekenen van succes. De ónzichtbare kracht van Schreuder zit hem in de ondernemer zelf. Nog steeds gaat Jacques elke dag met veel plezier aan de slag. Hij maakt lange dagen, maar begint ze steevast met een ouderwets bakkie filterkoffie, zelfgemaakt voor zijn jongens. Betrouwbaarheid en betrokkenheid kenmerken de dienstverlening van Schreuder BV. ‘De basis is belangrijk. Wat je geeft krijg je terug. Ik leer van het verleden, maar blijf er niet in hangen. Gewoon aan de bak, dat is de boodschap. Een wijze les van mijn moeder luidde als volgt: rug recht, kop in de wind en doorgaan. Daar wil ik het bij laten.’

sinds 1983. Met Regiolokaal ging de goedlachse ondernemer in gesprek over verleden, heden en toekomst van zijn bedrijf. Jacques stond vandaag om vijf uur op; wij treffen hem twaalf uur later. Van vermoeidheid is geen spoor te bekennen. Gelukkig, want na ons gesprek staat nog een overleg met een woningbouwvereniging op de planning. De eerste vraag komt van Jacques zelf, en het antwoord ook. ‘Weet jij wat Schreuder voor diensten levert? Badkamers, kranen, centrale verwarming en CV-ketels, dakwerk en dakgoten, aanleg van water, gas en riolering, airco en

regiolokaal.nl

ventilatie, zonnepanelen en loodgieterswerk. Kortom alles wat met installatietechniek, duurzame oplossingen en elektrotechniek te maken heeft, maar dat zijn dure woorden en ik communiceer het liefst helder. Mensen die onze bedrijfswagens zien rijden of onze website bezoeken weten meteen waar ze ons voor kunnen bellen.’

Transparant Die transparante benadering straalt door in elk aspect van Jacques’ bedrijf. Aan de Ampèrestraat

Adres Schreuder BV Ampèrestraat 35 8013 PT Zwolle T 038 - 465 64 74 www.schreuderbv.nl

Pagina 49


De vastgoedspecialist verwelkomt deze winkeliers op 'Het Eiland' in Zwolle

Aagje Dekenstraat 51 | 038 4 222 222 zwolle@rodenburg.nl | www.rodenburg.nl

Damesmode voor de vollere vrouw maat 44 t/m 54

Doris Streich - Yoek - Alembika - Basics - Kj Brand - Zeitlos

WWW.MOOIMARLOES. NL Kruisstraat 13 Hattem 038 203 8027


want de contracten lopen dan weer af. Maar we hebben nu veel eerder kunnen anticiperen op bepaalde situaties. Ook zijn we erin geslaagd om vele sponsoren voor de club te behouden. Een goede zaak.’ Sinds dit seizoen is de commerciële afdeling versterkt met Jakko Slot, die op het gebied van marketing, strategie en sales ondersteuning verleent.

Meer events Wie denkt dat je als sponsor louter de thuiswedstrijden van PEC Zwolle kunt bezoeken heeft het mis. Naast die zeventien duels organiseert de commerciële afdeling nog veel meer events voor de leden van de diverse businessclubs. Recent waren er de businessclubavond, de golfdag en bijeenkomsten voor Businessloge en Businessloge +. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld het maandelijkse fitnessontbijt in samenwerking met Fitland, het Businessclubvoetbal en een voetgolfdag. ‘Ook kunnen sponsoren het uitduel met Feyenoord bezoeken en meegaan met de selectie richting het trainingskamp in januari’, vertelt Broerse. Het thuisduel met FC Groningen van 26 november is omgedoopt tot Zwolse avond. In samenwerking met de Zwolse theaters is er een gevarieerd programma rondom de wedstrijd. ‘De prijzen zijn voor deze wedstrijd zeer vriendelijk, we hopen op een uitverkochte zakelijke tribune.’

Goede doelenbox

PEC Zwolle

Eindeloze Sponsormogelijkheden Sportief mag de start van PEC Zwolle dit seizoen dan even minder zijn geweest, op

Dit seizoen is het bij een aantal wedstrijden ook mogelijk om de goede doelenbox te huren. Zo huurde MAC3PARK, naamgever van het stadion, voor het duel met ADO Den Haag de box voor de directievergadering, een diner en het bekijken van de wedstrijd. Broerse: ‘ De mogelijkheden om aan te sluiten bij ons netwerk zijn zeer divers. Heeft u interesse, neem dan gerust contact op!’

Tip Bij PEC Zwolle kun je ook eenmalig sponsor zijn van bijvoorbeeld de wedstrijd, de aanvoerdersband of de bal. Informeer naar de tarieven.

commercieel gebied floreert de club als nooit tevoren. Ook dit seizoen groeien de inkomsten uit sponsoring met circa tien procent. ‘De rek is er nog lang niet uit, we hebben nog voldoende mogelijkheden voor sponsoren’, vertelt commercieel directeur Joost Broerse.

Adres Er is in een jaar tijd veel veranderd bij de club. Toen Broerse in de zomer van 2015 samen met Jurian Meijntjes (Hoofd Verkoop) begon, moest er direct geanticipeerd worden op het onverwachte vertrek van de toenmalige hoofdsponsor.

regiolokaal.nl

Een jaar later is Molecaten voor het tweede seizoen op rij hoofdsponsor en zijn er twee nieuwe partijen voor op de achterkant van het shirt gestrikt. ‘Dat geeft rust. We zijn natuurlijk continu aan het kijken voor het komende jaar,

Stadionplein 1, Zwolle Postbus 402 8000 AK Zwolle T 038 - 453 49 48 commercie@peczwolle.nl

Pagina 51


HEERLIJKE KOFFIE & THEE OP LOCATIE!

Eiland 9 • Zwolle • info@pistache-zwolle.nl • www.pistache-zwolle.nl


49 Regiolokaal KENNIS COMMUNICATIE

HET JUISTE WOORD. OP DE JUISTE PLAATS. Herkent u dit? U overweegt bij een restaurant te gaan eten, maar de menukaart bevat taalfouten. U kijkt even verder. Of dit: nieuwsgierig naar een nieuwe onderneming bekijkt u de website, maar na de eerste regels onduidelijke tekst haakt u af. Voor een optimale eerste indruk zijn de juiste woorden essentieel. Wie zijn boodschap niet doeltreffend, kort en bondig weet te formuleren valt al snel buiten de boot in ons internettijdperk. Je kunt een fantastisch bedrijf hebben, met bevlogen medewerkers en uitstekende producten of diensten; als je communicatie niet deugt loop je omzet mis.   We krijgen met z’n allen zoveel boodschappen voor onze kiezen dat we onbewust experts zijn geworden in het filteren ervan. En er hoeft maar iets niet te kloppen of we gaan al door naar de volgende.   Er zijn geen trucjes voor goede teksten, wel richtlijnen. Less is more, en fouten qua spelling, grammatica of interpunctie zijn vanzelfsprekend not done. Bij online tekst is vindbaarheid iets om rekening mee te houden, en moeten zinnen kort zijn. Verval vooral niet in clichés en hanteer een actieve schrijfvorm. Vertel niet wie je bent en wat je doet, maar waarin je voor de klant het verschil maakt.   Een goede tekstschrijver zorgt voor de juiste toon in alle communicatie. Van website tot brochure en van persbericht tot direct mail. Zonder opsmuk, duidelijk en helder. Open en eerlijk communiceren voorkomt misverstanden en schept alleen realistische verwachtingen. En dat verkoopt uiteindelijk het best. Denise van der Windt IS eigenaar Holland Tekst HEEFT EEN HEKEL AAN onrecht RIJDT EEN Peugeot HOBBY koken BEREIKBAAR VIA 06 44 38 86 88

EN VERDER

JULIAN VAN DIJK uwwifispecialist.nl

CEES SCHOLTEN Drukcase

NINA RINGNALDA Boventallig personeel

PETER DE JONG KRC Van Elderen


54 Regiolokaal KENNIS


55

ENTREPRENEUR

BOEKEN

TOEN HET DONKER WERD Toen het donker werd toont de duistere kant van onze samenleving, maar ook hoe gemakkelijk het is als doodgewoon gezin ineens in de criminaliteit te belanden. En om steeds meer grenzen te overschrijden. Auteur: Simone van der Vlugt

TROONOPVOLGER ANDRÉ VAN OLST BV Transportbedrijf André van Olst vervoert vanuit vestigingen in Wezep en Bábolna – Hongarije – levende eendagskuikens en broedeieren naar alle mogelijke bestemmingen tussen Rusland en Noord-Afrika. Richard van Olst is 23 jaar en zal binnen het bedrijf het roer overnemen van zijn vader. ‘Samen met mijn zus. Net als ik is zij nu ook al werkzaam binnen het bedrijf. In mijn geval alweer tien jaar; ik begon op m’n dertiende als autowasser. Na het behalen van mijn rijbewijs zat ik in de vakanties en op zaterdag al vaak op de truck.’

HERFST – DE VIER SEIZOENEN DEEL 1 In drie brieven aan zijn ongeboren dochter vertelt Karl Ove haar hoe robuust het leven is, en hoe mooi. Deze brieven wisselt hij af met korte, persoonlijke teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Herfst is het eerste deel van Vier seizoenen. Auteur: Karl Ove Knausgård

Richard volgde de opleiding Transport en Logistiek Management, eerst op het Deltion College en later bij Landstede.

SPROOKJES VAN

BINNENLANDS VERVOER

ANDERSEN

Op het werk neemt hij steeds meer taken over van zijn vader. ‘Die heeft hierdoor weer meer tijd voor klanten. Ik rij ook nog steeds op de vrachtwagen, maar nu meer om de chauffeurs te ontlasten. Mijn gemiddekde werkdag begint om acht uur en eindigt tegen zessen, en bestaat momenteel veel uit de logistieke planning voor binnenlands vervoer.’

Ben je op zoek naar een mooi sprookjesboek? In dit boek van sprookjesverteller Thé TjongKhing staan 13 prachtige sprookjes van Hans Christian Andersen. Net als alle andere boeken van de Sprookjesverteller is het een rijk geïllustreerde uitgave. Auteur: Thé Tjong-Khing

LEERZAAM Opa Van Olst begon het familiebedrijf in Wezep. Om gezondheidsredenen moest hij vroeger dan verwacht de zaak overdoen aan zijn zoon. ‘Mijn vader en onze teamleider hebben nu de leiding over vijftig á zestig man personeel en meer dan veertig vrachtwagens. Ik leer nog steeds veel van hen.’

HUWELIJK De afgelopen vier jaar zat André van Olst BV flink in de lift. Ook privé gaat het Richard voor de wind. Volgend jaar krijgt zijn dochtertje een broertje, en treedt hij in het huwelijk.

DE VERGETEN BANKENCRISI Het is 30 juni 1924 en minister van Financiën Hendrik Colijn aarzelt geen moment wanneer de grootste bank van het land op omvallen staat. De gelijkenis met het recente verleden is verbluffend en daarmee ook verontrustend. Auteur: Lodewijk Petram

SAMENSTELLING: Christa Westerhof van Boekhandel Westerhof Jufferenwal 2 • Zwolle • www.boekhandelwesterhof.nl regiolokaal.nl


56 Regiolokaal KENNIS AUTOMATISERING

GUEST WIFI; DE VOORDELEN We besteden steeds meer tijd op onze mobiele telefoons en tablets. Daarentegen kijken we minder tv, lezen we minder print en blijft de computer steeds vaker uit staan. Mobile is in korte tijd een belangrijk kanaal geworden. Hoe kunnen marketingafdelingen het beste inhaken op deze ontwikkeling? Een WiFi netwerk voor gasten is tegenwoordig bijna vanzelfsprekend. Het is een extra service richting prospects, klanten en bezoekers die ervoor zorgt dat uw customer journey beter aansluit op uw verkoopproces. Met als gevolg: betere conversies, een hogere klanttevredenheid en meer omzet.

AGENDA

NOVEMBER/DECEMBER REGIOLOKAAL NETWERKLUNCH 10 NOVEMBER Regiolokaal organiseert een culinaire netwerkdate. Onder het motto ‘Iedereen moet lunchen’ is deze netwerklunch al jarenlang een begrip. Netwerken op een leuke en efficiënte manier op een geweldige locatie. www.regiolokaal.nl

SOCIAL WIFI Een trend op het gebied van Guest WiFi is de inzet van ‘Social WiFi’. Dit is een variant op gratis WiFi waarbij de gebruiker toegang krijgt tot het internet na het volgen van één van de social media accounts van de aanbieder, of registratie via zijn eigen social media account. Bedrijven kunnen zo hun aantal volgers verhogen en ze vervolgens eenvoudig bereiken.

WIFI-MARKETING & DE BUSINESSCASE ROND WIFI Een WiFi-netwerk als service aanbieden is mooi, maar tevens kostbaar. Ik krijg vaak de vraag wat het nou oplevert voor bedrijven. De opbrengst is moeilijk te vertalen naar extra omzet of een sterkere klantbinding. Toch zijn er steeds meer (technologische) mogelijkheden om de hoge investeringen om te zetten in een rendabel exploitatiemodel én een sluitende businesscase. WiFi kan op meerdere fronten een bijdrage leveren aan uw marketingproces. Met de nodige aanpassingen is een netwerk in te zetten als promotie- of communicatiekanaal én als leadgenerator. Dit brengt mogelijkheden op het gebied van: • Advertenties: door advertenties te koppelen aan de locatie van de bezoeker, stijgt de relevantie en conversie. Hiervoor kunt u uw eigen advertenties inzetten, maar ook die van sponsoren of partners. • Mededelingen: de klantervaring verbeteren door rechtstreeks reisinformatie, programmawijzigingen of locatie-informatie aan te bieden. • Downloadlinks of verwijzingen: ideaal voor het promoten van social media kanalen of mobiele apps via een directe (download) link. Vragen over WiFi voor uw bedrijf? U mag mij altijd bellen. HEEFT EEN HEKEL AAN ontwikkelingen die stil blijven staan. RIJDT EEN Volvo V60 HOBBY voetbal, en hond BEREIKBAAR VIA info@uwwifispecialist. nl of 038 - 203 60 00

KOKEN MET REGIOLOKAAL! 28 NOVEMBER Bereid je goed voor op de feestdagen. Onder leiding van de chefkok van Bluefinger restaurant (PEC Zwolle stadion) gaan we diverse leuke gerechten koken. Zo krijg je inspiratie voor de feestdagen en genieten we van een heerlijk diner. www.regiolokaal.nl

MEER INFORMATIE: Kijk voor de meest actuele ondernemersagenda op www.regiolokaal.nl regiolokaal.nl


57

COMMUNICATIE

DRUKTECHNIEKEN Drukwerk is tegenwoordig in alle soorten, maten en hoeveelheden te realiseren voor een lage prijs. Het is aantrekkelijk om in zee te gaan met een online aanbieder die voor een schijntje veel lijkt te leveren, maar wees waakzaam bij het maken van een keuze. Is de goedkope oplossing voor u wel de juiste? In de vorige editie ging ik in op de vaktermen met betrekking tot kleur; nu vertel ik u graag over verschillende druktechnieken. Hoogdruk is de oudste vorm van drukken. Eigenlijk wordt dit alleen nog gedaan door hobbyisten die bovendien beschikken over de juiste kennis en apparatuur. Hierbij werd aanvankelijk hout gebruikt; later loden letters. Offset is een manier van drukken die nog steeds veel wordt gebruikt, en waarbij de drukplaat om een cilinder wordt gespannen. Die draait onder inkt- en vochtrollen door. Vervolgens wordt het beeld overgezet op een rubber doek en daarna op het papier. Diepdruk leent zich vooral voor het bedrukken van uiteenlopende materiaalsoorten als glas, weefsels en kunststoffen. Hierbij bestaat de drukvorm uit een gespannen gaas met daarop een sjabloon. Daar wordt inkt op gestreken, die wel door het gaas maar niet door het sjabloon op de ondergrond wordt geperst. Digitaal drukken heeft de laatste jaren een vlucht genomen. En dat is logisch, want het is hiermee mogelijk om in kleine oplages – 1 tot 500 – hele boeken te laten drukken voor een relatief lage prijs. Voor uitgevers en auteurs heeft dat onder meer als voordeel dat een boek eerst in de markt getest kan worden of permanent in de verkoop kan blijven; ook als de vraag klein is. Wanneer u vragen heeft over drukwerk staat mijn deur voor u open. Cees Scholten IS eigenaar Drukcase.nl HEEFT EEN HEKEL AAN ongestreken overhemden RIJDT EEN Toyota HOBBY hardlopen en koken BEREIKBAAR VIA info@drukcase.nl of 06 30 23 12 31

APPS

MINDOMO

PODIO

MOBILLS BUDGET

Ontdek de kracht van Mind Mappen. Sla jouw ideeën gelijk op in mind maps. Zet ze om in een presentatie in een handomdraai en deel met anderen. Gebruik mind maps om feiten, kwesties en ideeën te begrijpen.

Plan en beheer uw projecten. Creëer uw eigen overzicht om te zien hoe het ervoor staat. Communiceer met uw team via een activiteitenstroom. Ontvang updates, stel vragen en deel bestanden, zonder rommelig email-gesprek.

Mobills Budget & Money Manager is de beste app om je financiële beheer te organiseren, je uitgaven te volgen en geld te besparen. Mobills Budget & Money Manager helpt je inzicht te geven waar je je geld aan uitgeeft.

regiolokaal.nl


58 Regiolokaal KENNIS GADGETS

CAMERA MET APP

RADIO VOOR OP KANTOOR

ERGONOMIC LAPTOP TABLE

Wil je meer veiligheid op kantoor? De Beveiligingscamera met app van XD Design biedt veel mogelijkheden. Je kunt je kantoor van een afstand goed in de gaten houden door de Wi-Fi connectie en de app. De camera heeft een ingebouwde microfoon en een luidspreker.

Luister je graag naar de radio op het kantoor, maar wil je niet via je computer luisteren, dan is de Tykho van Lexon wat voor jou! Designer Marc Berthier heeft de radio in een strak en modern jasje gestoken. De draagbare radio werkt op vier AA-batterijen.

Deze Laptop Stand is de beste manier om je houding te optimaliseren terwijl je werkt of op het web surft. Bijna alles kan worden ingesteld, zoals de hoogte van de helling van de werkvlakken en de afstand tot de hoofdtablet.

PERSONEEL

INTRINSIEKE MOTIVATIE Tijdens momenten van rust zijn we geneigd te gaan nadenken. Zijn we nog wel op de goede weg, doen we wat we echt willen? En in tijden van verandering, koerswijziging of door reorganisatie kunnen we in ons werkzame leven soms plotseling voor een voldongen feit worden gesteld. Dan is het vinden van een nieuwe baan of een carrièremove ineens noodzakelijk. Het roer moet om, maar hoe? Boventallig Personeel biedt maatwerkoplossingen voor dit soort situaties. Bijvoorbeeld door arbeidscontracten transparant over te nemen en mensen van werk naar werk te begeleiden. Een ervaren loopbaancoach kan een belangrijke rol spelen bij het in kaart brengen van passies, dromen, wensen, talenten, motivatie en ambities. Intrinsieke drijfveren komen hierdoor boven water; wie ben je echt en wat is voor jou belangrijk? Het is een feit dat mensen gelukkiger zijn wanneer ze werk doen dat zinvol voelt en bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling. Het is voor iedereen goed om af en toe even stil te staan en jezelf af te vragen: wie ben je, waar sta je voor, welke waardering zoek je, en wat is ervoor nodig om jou (weer) bevlogen aan de slag te doen gaan?   Ik nodig u van harte uit daar eens over na te denken. Mocht er behoefte zijn aan coaching en begeleiding voor u of uw medewerkers dan weet u mij te vinden. Nina Ringnalda IS samenwerkingspartner van Boventallig personeel HEEFT EEN HEKEL AAN gedraai om de boodschap RIJDT EEN Ford focus HOBBY Reizen BEREIKBAAR VIA 06-52317194 nina@boventalligpersoneel.nl

regiolokaal.nl


59

ONDERNEMEN

PRINSJESDAG Dit jaar geen Gouden Koets, maar een Glazen Koets met Prinsjesdag. De Gouden Koets was niet beschikbaar omdat die wordt gerenoveerd. Daaraan moest ik denken toen ik op de 3e dinsdag van september hoorde dat de regering voorstelt om de fiscale aftrek van uitgaven voor monumentenpanden per 1 januari 2017 te beëindigen. Dat is toch wel vreemd: aan de ene kant wordt een behoorlijk bedrag (genoemd is 1,2 miljoen) geïnvesteerd in een monumentaal rijtuig en aan de andere kant wordt de aftrek van onderhoud van monumentenpanden afgeschaft. Er zal nog wel een overgangsregeling komen, maar ik vrees dat die aanzienlijk minder omvangrijk wordt dan de bestaande fiscale regeling.

PENSIOEN Waar ik wel blij van werd is het voorstel van het kabinet om het pensioen in eigen beheer voor de directeur-grootaandeelhouder vanaf 1 januari 2017 af te kunnen kopen met een korting van 34,5%. Ik verwacht dat hier veel gebruik van gemaakt zal worden. Als er een partnerpensioen is toegezegd, moet de (ex-)partner wel toestemming geven voor de afkoop.

BTW TERUGGAAF Voor ondernemers nog een positief punt: de procedure voor teruggaaf BTW op een oninbare vordering wordt eenvoudiger. Vanaf 1 januari 2017 is het niet meer nodig om een apart verzoek voor BTW-teruggaaf in te dienen. Als de uitstaande factuur één jaar na de opeisbaarheid niet is betaald kan de BTWteruggaaf worden verwerkt in de reguliere BTW-aangifte.

Peter de Jong IS partner bij KRC Van Elderen accountants | belastingadviseurs HEEFT EEN HEKEL AAN Luiheid RIJDT EEN Mitsubishi Outlander PHEV (fiscaal gefaciliteerd) HOBBY tuinieren BEREIKBAAR VIA p.dejong@ krcvanelderen.nl of 06 15 00 65 03.

regiolokaal.nl


Pagina 60

regiolokaal.nl


KRC Van Elderen

Hart voor resultaat, oog voor de menselijke maat Eén organisatie, één naam. KRC Accountants & Adviseurs en Van Elderen accountants | belastingadviseurs gaan voortaan samen verder onder de naam KRC Van Elderen accountants | belastingadviseurs. Zowel klanten als medewerkers varen wel bij de samenwerking. Jeannet Langenhof was partner bij Van Elderen en tevens vestigingsleider in Zwolle. Jan Smit was partner bij KRC te Wezep. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de communicatie van de fusie tussen beide bedrijven. Reeds op 1 januari 2016 werd deze in gang gezet, nadat medio 2015 het eerste overleg begon.

Persoonlijk en betrokken Jan: ‘De klik was er meteen, omdat we onze waarden en normen delen. De manier waarop we klanten benaderen is persoonlijk en betrokken. De lijnen zijn kort; het contact is direct. We werken vanuit het hart en gaan voor duurzame resultaten.’

Logische stap Het uitvoeren van audits – controleopdrachten – was een speerpunt van Van Elderen. KRC gold als expert in bedrijfsfinancieringen en overnames. ‘Toen bleek dat we elkaar konden aanvullen op onder meer deze gebieden, was de stap naar een samenwerking snel gezet.’

Uitstekend perspectief Jeannet: ‘Door onze expertises en ons netwerk te bundelen kunnen we nog slagvaardiger opereren in de regio. We zijn bovendien in staat om onze klanten én nieuwe medewerkers een uitstekend perspectief te bieden, omdat we nu gezamenlijk investeren in ICT en personeel.’

Succesvol ondernemen Elke ondernemer is anders. De één maakt plannen, de ander is sterk op uitvoerend gebied. Om succesvol te ondernemen is plannen, doen, controleren én bijsturen allemaal even belangrijk. De accountants en belastingadviseurs van KRC Van Elderen assisteren ondernemers bij de hele cirkel. Met

regiolokaal.nl

gedegen advies, heldere analyses én de nodige motivatie helpen ze om de continuïteit van bedrijven te waarborgen.

Dichtbij de klant KRC Van Elderen telt tachtig medewerkers die werken vanuit zes verschillende vestigingen. Het zijn stuk voor stuk professionals die de markt kennen, op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen, kansen weten te herkennen en direct in contact staan met de klant. ‘Onze financiële diensten lopen uiteen van belastingadvies en salarisadministratie tot online managementinformatie en het controleren van jaarrekeningen. We adviseren, analyseren en controleren, en zijn oprecht betrokken bij onze klanten. Ook de partners werken gewoon mee. Het dicht bij de klant staan is en blijft één van onze speerpunten, naast snelheid, betrokkenheid, samenwerking en een volstrekt eigen visie op de markt.’

Internationaal belastingadvies ‘We voorzien in alle advisering over het hebben en voeren van een bedrijf, voor organisaties met honderden werknemers, maar ook voor kleine zelfstandigen. Doordat wij ook over de grens opereren kunnen we ondernemingen met buitenlandse vestigingen in onze buurlanden uitstekend bedienen.’

Klaar voor de toekomst Met een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website is KRC Van Elderen klaar voor de toekomst. Voor bestaande klanten en medewerkers zijn de veranderingen geen verrassing; zij zijn als eerste ingelicht. Jeannet: ‘Dat is illustratief voor onze transparante, directe werkwijze. Samen staan we sterk.’

Adres Ruiterlaan 7B, 8019 BN Zwolle, T 038 - 423 15 83 Rondweg 13, 8091 XA Wezep T 038 - 444 62 44 www.krcvanelderen.nl

Pagina 61


Pagina 62

regiolokaal.nl


Regiolokaal profiel Logis.P, voor de P van People

‘Omdat wachten niet meer van deze tijd is’ Onnodig zoeken naar en wachten op je afspraak? Liever niet. Gelukkig vinden tienduizenden patiënten, bezoekers en gasten dankzij slimme logistieke oplossingen elke dag weer soepel hun weg binnen ziekenhuizen, stadskantoren en bedrijven. Was getekend, Logis.P uit Zwolle, met meer dan veertig medische centra in portefeuille. ‘De efficiency is leuk, maar wij kijken naar het belang van de bezoeker.’

Nog nooit van Logis.P gehoord? Da’s niet zo gek, want dit Zwolse bedrijf bestaat nog maar vijf jaar. Daarnaast is de onderneming van origine vooral gericht op de zorg. Nog steeds een belangrijke afnemer, maar de overheid en het bedrijfsleven zijn ook geïnteresseerd in de diensten van deze internationaal opererende full service leverancier van innovatieve technologische oplossingen op het gebied van zelfservice en hospitality. En waarom ook niet? De processen worden klantvriendelijker, veiliger en het levert geld op.

Nooit meer afkijken Even terug naar 2011. Toen begon Logis.P als lokale start-up, als een spin-off van zusterbedrijf De Computheek. Zij timmerde sinds 1988 al aan de weg met ict-trainingen en -oplossingen voor met name overheden en de zorgsector. Samen met Jeroen Bos, toen ict-manager binnen de Zwolse Isala Klinieken, ontstond in 2011 het idee om de ontvangst binnen zorgpoli’s klantgerichter aan te vliegen. Dus vooral minder lang wachten en sneller

doorverwijzen. Dat idee kreeg vorm onder een nieuwe formule: Logis.P, ofwel logistiek van people, want de mens staat centraal. Vijf jaar later heeft het bedrijf, onder leiding van Jeroen Bos, Aly van der Vegte en Remco van Duuren, figuurlijk en letterlijk haar entree gemaakt in zo’n veertig ziekenhuizen. Van Isala en het Gelre Ziekenhuis tot het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. En wat te denken van klanten als de gemeente Rotterdam en het CBR. De problemen met afkijken tijdens de theorie-examens zijn verleden tijd dankzij de software van Logis.P: verschillende vragenvolgordes en geen leerlingen van dezelfde rijscholen meer naast elkaar. Ook weer een kwestie van het managen van mensenstromen.

Thuis in de Koestraat Inmiddels werken vijftien salesmedewerkers, programmeurs en implementatiespecialisten vanuit de Logis.P- kantoren aan optimale klantenlogistiek. België en Duitsland zijn in

‘Klanten waarderen selfservice, blijkt uit tevredenheidsonderzoeken’ stelling gebracht met dependances in Düsseldorf en Gent. Ook de eerste pilot-implementaties in Oostenrijk zijn al gerealiseerd. En er is nieuws vanuit Zwolle. Want de oude vertrouwde stek aan de Terborchstraat (bij het station) is net verruild voor een klassiek en veel ruimer pand aan de Koestraat, boven De Groote Sociëteit. ‘We waren uit ons jasje gegroeid’, vertelt Remco van Duuren, een van de drie directeureigenaren. ‘Maar Zwolle blijft onze basis, met een nuchtere mentaliteit en centraal gelegen.

regiolokaal.nl

Pagina 63


Regiolokaal profiel Qua locatie zitten we hier prachtig in hartje stad met alle voorzieningen in de buurt. Verschillende medewerkers zijn hier ook komen wonen.’

Van het kastje naar de muur Natuurlijk is de ontvangst voor klanten optimaal. Maar liever neemt Logis.P hen mee naar de ict-toepassingen in de praktijk. ‘Onlangs zijn we met een Noorse ziekenhuisdelegatie naar het Leids Universitair Medisch Centrum gereden om daar te laten zien wat wij te bieden hebben. Ze waren erg onder de indruk; in die

‘Heel veel selfservice gebeurt al op die manier, maar dat vinden we al normaal’ zin loopt Nederland best voorop.’ Blijft de vraag wat er dan vooral beter kan volgens de visie van Logis.P. Van Duuren schetst de oude situatie: ‘Als bezoeker kwam je de centrale hal binnen en moest je wachten tot de receptioniste tijd had. Dan werd je doorverwezen naar een

Pagina 64

andere verdieping en ruimte in het gebouw en kon je vaak weer wachten. Terwijl wij met faciliteiten, zoals de veelzijdige en slimme aanmeldzuilen, balieconnectors, digipleinen en onze ontworpen InDoor-app uitgaan van selfservice. En dat leidt op haar beurt weer tot gastvrijheid. Klanten waarderen dat, blijkt uit tevredenheidsonderzoeken.’

Routinewerk uit handen nemen Ja, Van Duuren kent de scepsis, de verhalen over robotisering en onpersoonlijke benadering. ‘Wij vinden juist dat je routinematige werkzaamheden goed kunt vervangen door ict, zodat je je medewerkers taken kunt laten uitvoeren die meerwaarde hebben. De medewerker blijft essentieel. Ik zie bij klanten van ons dat de medewerkers in de rol van herkenbare gastheer- of -vrouw een klant actief en persoonlijk verwelkomen in een centrale hal, en tegelijk verwijzen naar de digibalie of een kop koffie aanbieden. Dat is die gastvrijheid.’ De consument is ook gewend aan meer onafhankelijkheid in zijn handelen, vindt

regiolokaal.nl


Regiolokaal profiel Van Duuren. ‘Heel veel gebeurt al op die manier, en dat vinden we heel normaal. Neem de pinautomaat, reisbureaus, fastfoodketens, de NS of supermarkten. Het begon eigenlijk allemaal in de luchtvaart, om op een efficiënte manier en 24/7 logistieke processen te handelen. Zij hebben het uitgevonden.’

Meer dan een nummer trekken En wat is dan de meerwaarde van Logis.P binnen dat aanbod? ‘Wij hebben het voordeel dat we helemaal thuis zijn in de zorg’, stelt de CFO. ‘De systemen binnen deze grote organisaties zijn vaak complex, de zorgprocessen ingewikkeld en je hebt met privacyregels te maken. Wij weten hoe we de info dankzij op maat gemaakte hardware en ontwikkelde software netjes aan elkaar en aan mobiele toepassingen kunnen koppelen. Want onze oplossing gaat verder dan alleen een nummertje trekken, zoals bij de bakker. Het gaat om de integratie in het hele ict-systeem.’ Het bedrijf weet op een effectieve manier de

‘Met interactieve schermen in je zaak houd je de koopimpuls vast’ kenmerken van bijvoorbeeld de wereld van de zorg te combineren met die van de overheid: waarom niet direct iemands identificatiemiddel uitlezen bij het scannen van je polis? Van Duuren ziet ook kansen voor ondernemers met kleinere zaken. ‘Neem de horeca: McDonald’s doet dat bijvoorbeeld heel goed. Maar ook als kledingzaak kun je met een interactief scherm je aanbod inzichtelijk maken in je winkel. Als iets niet beschikbaar is, bied je het aanbod online in de winkel. Waar het om gaat is dat de klant goed geholpen wordt.’

Thuis de wachttijd al checken Stel, je hebt een afspraak in het ziekenhuis. Spannend, los van die onvoorspelbare wachttijden. Hoe mooi zou het zijn dat je thuis op je app al kunt zien hoe lang die wachttijd is? Met de InDoorapp van Logis.P is het mogelijk. Dus kun je een half uurtje later weg. Aangekomen geeft je mobiele app aan waar je moet zijn en leidt hij je zelfs – zoals een navigatiesysteem – naar de exacte locatie. En dankzij de slimme toepassing JITRA (Just In Time Resource Allocation) zoekt het systeem in de agenda naar een optimale afstemming van je twee afspraken bij verschillende afdelingen.

regiolokaal.nl

Pagina 65


E49,00 PER P

ERSO

ON

E79,00 PER P

ERSO

ON

PRIJS OP AANV RAAG

VIP-TICKET

DINER + VIP-TICKET

JE EIGEN AREA

Geniet van deze Generation Classics Party op ons VIP-deck. Hier kan je samen met je collega’s onbeperkt drinken en serveren wij diverse heerlijke hapjes.

Ga met je collega’s vooraf heerlijk dineren bij het Bluefinger Restaurant en krijg toegang tot het VIPdeck. Inclusief 3-gangen diner en onberperkt drinken op het VIP-deck.

Kom je met 30 collega’s of meer dan richten wij een aparte ruimte met uitzicht op de dansvloer voor jullie in. Alleen toegang voor jou en je collega’s.


Fleurcentrum Blok

Bloemen voor bedrijven Altijd een vers boeket Bloemen bestellen bij Blok heeft meer voordelen. Bestellen op basis van kostenplaats en/of budgetnummer is geen punt, en klanten ontvangen elke maand een centrale digitale factuur. De bezorgkosten zijn zeer scherp, zowel in en rondom de vestigingen als landelijk. Omdat er meerdere keren per week wordt ingekocht in Aalsmeer, hebben klanten altijd de zekerheid van écht verse bloemen. ‘En met bloemen bedoelen we ook bloemen. Het bladgroen in onze boeketten is minimaal en enkel ter opvulling.’

Fleurcentrum Blok Met vestigingen in Zwolle, Nunspeet en Ommen is Fleurcentrum Blok een bekende bloemist in de regio. De moderne winkels beschikken over een uitgebreid assortiment dagverse snijbloemen, boeketten, potplanten en buitenplanten, plus woonaccessoires. Online is het bedrijf tevens zeer sterk. Met een keur aan prachtige boeketten voor elke gelegenheid en stijlvolle bloemstukken vindt u gegarandeerd wat u zoekt. Chris: ‘Bij consumenten staan we al jaren bekend als betrouwbare partij voor elk bloemenvraagstuk. Onze zakelijke tak bestaat nog niet heel lang, maar ik durf wel te zegen dat het niveau van kwaliteit en service minstens even hoog is. En ik nodig de lezers van Regiolokaal van harte uit dat zelf te ervaren!’

Tip Bestel je zakelijke bloemen makkelijk via onze website.

Naast particulieren weten steeds meer bedrijven Fleurcentrum Blok te vinden. Een eerste kennismaking loopt meestal uit op een langdurige band. Logisch, want bloemen bestellen was nog nooit zo eenvoudig én voordelig. Speciaal voor de zakelijke markt heeft Fleurcentrum Blok een eigen website in het leven geroepen. Op www. fleurcentrumblokzakelijk.nl kunnen zakelijke klanten inloggen op een eigen pagina, waarvan de kleuren en het logo aanpasbaar zijn. Chris Blok, eigenaar van Fleurcentrum Blok: ‘Gebruikers en bevoegdheden zijn makkelijk toe

regiolokaal.nl

te voegen. We voorzien boeketten indien gewenst van een kaartje met daarop een logo of boodschap, en het assortiment kan worden aangepast aan de wensen van elke klant. Nieuw is de mogelijkheid om de bloemen in een stevig tasje te laten bezorgen. Daarin neem je ze makkelijk en veilig mee naar huis. Handig voor jarige medewerkers!’

Adres Fleurcentrum Blok Assendorperstraat 98 8091 CC Zwolle T. 038 - 423 04 93 ww.fleurcentrumblokzakelijk.nl

Pagina 67


Regiolokaal auto

Pagina 68

regiolokaal.nl


Regiolokaal auto

Renault Mégane Estate

Zakelijk en privé combineren? Het is zover. De nieuwe Renault Mégane Estate staat in de showroom. In 2012 was zijn voorganger de meest verkochte auto van het jaar, dus de verwachtingen liggen hoog. Bert Oving van Oving Zwolle vertelt ons meer over de nieuwe Mégane Estate. ‘Het is de ideale auto voor gezinnen. Ruim van binnen, stijlvol van buiten. De vernieuwde, expressieve voorkant zal velen aanspreken. Maar ook voor de zakelijke markt is dit de perfecte auto: praktisch en representatief.’ ‘Qua innovatie zijn er grote stappen gezet. Van adaptieve cruise-control tot automatisch inparkeren en een compleet multimedia-systeem, de nieuwe Mégane is er naar wens mee uitgerust. De wagen is daarnaast zuinig en comfortabel en de motoren staan garant voor absolute topprestaties. Verwacht een dynamische en soepele rijervaring.’ Bij Oving Zwolle kunt u bij Bert Oving en zijn team terecht voor een eerste kennismaking of het aanvragen van een proefrit (doen!) in de nieuwe Renault Mégane Estate. Type: Renault MÉGANE Estate Prijs: vanaf € 23.690,Gemiddeld verbruik: 5.5 L/100km Website: www.oving.nl

regiolokaal.nl

Pagina 69


De specialist in gebonden drukwerk

Voor uw boek, magazine of brochure De kwaliteit en capaciteit van vele drukkerijen, het gemak van één gesprekspartner: dat is Drukcase. We zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van boeken, magazines en brochures. Met een sterk internationaal netwerk en ruime expertise is Drukcase altijd de beste drukker. Neem voor meer informatie contact op met Cees Scholten via 038 30 30 222 Drukcase.nl • Hanzeplein 11-27 • Zwolle • 038 30 30 222


WIJNGOED

DE REESTLANDHOEVE Wijngoed de Reestlandhoeve, gelegen in het Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel, is een sterke loot aan de Nederlandse wijnrank en wordt al jaren door kenners als één van de meest opvallende Nederlandse wijngaarden beschouwd. Het wijngoed van John en Wilma Huisman staat bekend om zijn bijzondere kwaliteitswijnen die al jaren in binnen- en buitenland bekroond worden met diverse medailles. Bijzonder is de barokmuziek, die tijdens het groeiseizoen in de wijngaard klinkt, ter versterking van de vitaliteit van de wijnstokken. Vakmanschap, liefde voor het vak en de bio-dynamische teelt geven de Reestlander wijnen een uitgebalanceerde, zuivere smaak.

REESTLANDER WIJNEN Daar zit muziek in…

RELATIEGESCHENKEN Natuurlijk verrast u uw relaties met een bijzonder geschenk uit uw eigen regio. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een cadeau op maat.

Hoofdweg 21, 7707 RB Balkbrug

t: (0031)0523-648612

info@reestlandhoeve.nl

www.reestlandhoeve.nl


Regiolokaal netwerk Sjiek - women’s businessclub

New girl’s network Een damesnetwerkclub, is dat nog van deze tijd? Echt wel, vindt voorzitter Judith Veldhuis-Lampe van Sjiek uit Zwolle. Vrouwen onder elkaar netwerken nu eenmaal op een andere manier dan mannen. Niks geen high tea-achtige bijeenkomsten met enkel zoete gesprekjes. ‘Nee, Sjiek is wars van tuttigheid. We hebben allemaal een gezonde ambitie in ons werk en dat willen we delen. ‘De ruim vijftig leden van elke leeftijd, allen minimaal hbo-werk- en denkniveau, zijn dames uit Zwolle en omgeving. Ondernemer of in loondienst, maar in verschillende professies: van accountant of mediator tot bankdirecteur en kunstenaar. Wat hun bindt, is elkaar versterken, inspireren en stimuleren. Van daaruit ontstaat de gunning, is de ervaring van de voorzitter. Twaalf donderdagavonden per jaar komen de dames bijeen in thuislocatie café De Hete Brij, hartje Zwolle. ‘We wisselen gezelligheid af met een inhoudelijk thema. De ene keer eten we samen en vertellen we over ons eigen werk. De andere keer organiseren we een avond met een thematisch onderwerp. Denk aan een workshop timemanagement of een lezing van een notaris over bedrijfsstructuren. Maar we maken ook excursies of volgen een boksclinic of workshop mindfulness. En neem ons netwerkevent Sjieke Zusje van twee jaar geleden: een feest met 120 vrouwen. Ook maatschappelijk probeert Sjiek haar steentje bij te dragen. Zo helpen de leden mee in de bediening bij de Kerstmaaltijd voor minder bedeelden in de WRZV-hallen. Binnen Sjiek is juist de mix van informeel en formeel contact belangrijk. Werken vanuit een goede relatie vinden onze leden prettig, geeft de voorzitter aan. ‘En nee hoor, feministen zijn we niet’, lacht Judith Veldhuis-Lampe. ‘We werken verder prima samen met mannen.’ Meer weten? Kijk op www.sjiek.nu

Pagina 72

regiolokaal.nl


Groen drukken

High-Tech Offset

met 5 kleuren Een super

kwaliteit

Veldhuis Media niet zomaar een drukker! Met 45 medewerkers verzorgen we dagelijks de productie van vele brochures, magazines, kalenders en boeken. Met onze DTP-studio en moderne prepress verwerken we de orders via internet en ftp applicaties. Onze drukkerij beschikt over drie 5-kleuren persen op het formaat 72 x 102 (16 pag. A4 per drukvel). In onze binderij verzorgen we het vouwen, hechten en de postale verwerking van periodieken en brochures. Bovendien beschikken we over apparatuur om Wire-O kalenders te maken. Veldhuis Media is FSC- en ISO 12647 gecertificeerd. Daarnaast zijn we een erkend BPV-bedrijf. Dit betekent voor U: High-Tech Offset volgens • Prettige samenwerking op menselijke maat. • Een leverancier die Veldhuis met u mee Media denkt, óók op het gebied van MVO. • Al uw grafische wensen worden door één bedrijf uitgevoerd. Veldhuis Media heeft het drukproces • Door vergaande automatisering en onderlinge afstemming een volledig geïntegreerd, geautomatiseerd voorspelbaar drukresultaat. Dit supersnelle en Kortom: Uw drukwerken topgedigitaliseerd. verzorgd, is voor u een zorg minder. slimme concept noemen we High-Tech

Meer informatie? Offset. Neem contact op metDoor één van onze account managers. uw en ons drukwerkproces

naadloos op elkaar aan te Volg ons ook opvolledig Twitter:en@veldhuismedia sluiten, krijgt u uw kwaliteitsdrukwerk

Veldhuis Media daareen krijg je sneller, een kleur stuk effivan! ciënter en toch voordelig. Een super kwaliteit voor een nog

Kanaaldijk OZ 3 8102 HL Raalte

T 0572 - 34 97 00 F 0572 - 34 97 99

F I ME

D

I

T. 0572 - 34 97 00 F. 0572 - 34 97 99 info@veldhuis.nl www.veldhuis.nl info@veldhuis.nl www.veldhuis.nl

C

ER

T I FI C EE

R

E

D

SCGM ISO 12647 G

Veldhuis Media b.v. Kanaaldijk OZ 3 8102 HL Raalte Postbus 2 8100 AA Raalte

RA

A

G

betere prijs.


Regiolokaal restaurant

Bij Broeders

Vernieuwend & voortreffelijk Drie jaar geleden opende restaurant Bij Broeders haar deuren. Inmiddels is de zaak een begrip onder fijnproevers in Zwolle en de wijde omgeving. Broers Bjorn en Sven Westenberg vullen elkaar perfect aan en de passie van deze mannen straalt door in elk aspect van hun onderneming. Sven weet alles – écht alles– van wijnen. Bjorn deed als kok ervaring op bij onder meer ’t Nonnetje in Harderwijk en De Librije. Het bundelen van hun kennis en kunde in een eigen zaak blijkt een gouden zet. Gasten van Bij Broeders wacht een perfect verzorgde culinaire beleving, waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten.

Pagina 74

Het strakke en stijlvolle decor wordt gebroken door een gigantische, kleurrijke wandschildering waarop de beschermheilige van Zwolle, Sven en Bjorn als (b)engeltjes en een dame op een herentoilet te zien zijn. Met name dat laatste is illustratief voor de benadering van Bij Broeders. Een beetje rebels zijn de heren wel; dat blijkt uit verrassende en vernieuwende keuzes op wijn en spijs gebied. Minimaal vier keer per jaar gaat de kaart op z’n kop, wat de jonge keukenstaf scherp en gemotiveerd houdt, nieuwe gasten aantrekt en vaste gasten doet blijven terugkomen. Gastheer Sven ontvangt ons met een heerlijk aperitief en een warm welkomstwoord. Het voorgerecht – een spannende bereiding van krokant gebakken Peking eend – gaat gepaard met een glas witte wijn (Knewitz Grüner Silvaner) van een jonge Duitse wijnmaker die met lef en durf een nieuwe weg is ingeslagen en voorgoed afrekent met het moezel-imago van de wijnen uit zijn regio. ‘De Bill Gates in zijn vakgebied’, aldus Sven. De biodynamische chardonnay uit Zuid Spanje completeert het tussengerecht van sliptong en gamba met schuim van kreeft. Deze ware smaaksensatie wordt gevolgd door een excellent hoofdgerecht waarin gegrilde diamanthaas met verschillende bereidingen van pompoen de hoofdrol speelt. Elk gerecht en elke wijn heeft een verhaal; dat van de Chileense Tarapaca die bij het hoofdgerecht geserveerd wordt is er eentje om nooit te vergeten. Drie uur na binnenkomst verlaten we het restaurant met een voldaan gevoel en zijn we een onvergetelijke ervaring rijker. Wat een kennis, wat een passie, wat een professionaliteit… De heren Westenberg zijn nog jong maar hebben de kunst volledig onder de knie. U zult nog veel van ze horen.

regiolokaal.nl


Binnenkort in Zwolle!

www.healthybodylounge.nl


Regiolokaal members

Regiolokaal groeit en bloeit Regiolokaal is hard op weg om de magische grens van 300

Het woord club valt geregeld. Onze club. Dat is het, dat is de

members te halen. Wat is de reden van dit succes? Natuurlijk,

succesfactor, het voelt als onze club. En daar hoor je graag bij!

er zijn goede redenen om member te worden. Wij vroegen

Wil je ook member worden van Regiolokaal? Meld je dan aan

enkele members naar hun mening over Regiolokaal.

via de website www.regiolokaal.nl

Ben Schulte

Urbana, Zwolle ‘Elkaar wat gunnen is belangrijk!’ Urbana is een begrip in Zwolle en wijde omgeving. Genieten is de belofte die Ben aan Urbana koppelt. Ben bezoekt met grote regelmaat de netwerkbijeenkomsten van Regiolokaal. Hij praat over Regiolokaal als over zijn club. ‘Deze club versterkt de verbinding tussen ondernemingen in deze regio. Ik vind het telkens fascinerend om ondernemers uit diverse branches te ontmoeten en te spreken. Ik hoor graag van anderen wat ze van bepaalde zaken vinden. Dat kan mijn eigen blikveld verruimen.’ Ben heeft ook een verwachting van de club members: ‘als je wat wil doen met een ander, kijk dan eerst binnen de club. Elkaar wat gunnen is belangrijk!’ Ben roemt de uitjes die Regiolokaal organiseert. ‘Regiolokaal onderscheidt zich, heeft een duidelijk karakter. Ze doen hun best voor de members, initiatieven moeten er immers wel zijn om tot iets te komen. Ook ondernemers nemen het voortouw voor een bijeenkomst, Regiolokaal ondersteunt en faciliteert daarbij optimaal. De bijeenkomsten zijn ongedwongen en hebben een goede sfeer.’ De zeilregatta is Ben het meest bijgebleven: ‘ik hou daar van. Sportief bezig zijn, ontspannen en tegelijkertijd in een losse sfeer netwerken en zakelijke lijnen leggen!’

‘Sportief bezig zijn, ontspannen en in een losse sfeer netwerken, ik hou daar van!’

Pagina 76

regiolokaal.nl


Regiolokaal members

7 redenen om member te worden van Regiolokaal! 1 Bedrijfsprofiel op www.regiolokaal.nl

Met de mogelijkheid om zelf in te loggen, contact te onderhouden met andere members en aanbiedingen te posten of te ontvangen.

2 Altijd gratis naar de Netwerklunch

11x per jaar organiseren wij een leuke en gezellige netwerklunch op steeds een andere locatie.

3 Gratis toegang tot Sparkling Business

3x per organiseren wij spetterende netwerkborrel met entertainment, eten & drinken.

4 4x uitnodiging voor onze kick-off

Tijdens de kick-off presenteren wij ons nieuwe magazine en ontvangen wij zo’n 150 ondernemers voor een gezellige netwerkborrel.

5 Korting op onze events

Van de Zwolse Regatta, wijnproeverij tot en heuse Drakenbootrace. Minimaal 6x per jaar organiseren wij een leuke event waar je als member korting voor krijgt.

6 Jouw logo in ons magazine

4x per jaar plaatsen wij je logo in het magazine van Regiolokaal.

Inkoop-voordeel 7

Pagina 77

Vanaf 1 januari 2017 bieden wij jou als member inkoop- voordeel op bijvoorbeeld kantoorartikelen, drukwerk, brandstof etc.

regiolokaal.nl


Regiolokaal members

Theo van Ommen

Appears Mobile Publishing, Zwolle ‘Regiolokaal biedt toegevoegde waarde!’ Theo werkte in het verleden veel in het westen (Amsterdam, Almere, Lelystad) en het zuiden van het land (Eindhoven). Hij woont overigens ruim 30 jaar in deze regio. Toen hij vorig jaar met Appears in deze omgeving aan de weg ging timmeren zag hij in Regiolokaal een toegevoegde waarde. ‘Regiolokaal biedt mij de mogelijkheid mijn netwerk hier flink uit te breiden en ondernemers te ontmoeten uit de buurt en de regio. Die kans grijp ik met beide handen aan. Een kans om met andere ondernemers kennis te maken. Zo bezoek ik de kick-offs van het magazine, ga ik naar netwerklunches en doe ik mee met andere activiteiten zoals de zeilregatta.’ Theo legt uit waarom met name de evenementen als de regatta hem goed bevallen. ‘Je bent langer met elkaar gebonden op een locatie. Je werkt samen aan een bepaald (sportief) doel in een relaxte sfeer. Zo leer je mensen toch anders en uitgebreider kennen. Mij heeft het in het afgelopen jaar al wel een paar leads opgeleverd!’ Voor Theo is het ook belangrijk dat niet alleen ZZP‘ers member zijn, maar ook grotere en grote ondernemingen. Die mix maakt Regiolokaal extra interessant als netwerkclub.

‘Mix van ZZP’ers en grotere ondernemingen maakt Regiolokaal voor mij extra interessant als netwerkclub!’ Kijk voor een uitgebreid bedrijfsprofiel op onze website www.regiolokaal.nl Pagina 78

regiolokaal.nl


Regiolokaal members

Peter Pels

ZoTekst, Zwolle ‘Het magazine heeft een goede naam!’ Dat het bij Peter vooral om het magazine Regiolokaal draait wekt geen verbazing. Als tekstschrijver/redacteur is hij betrokken bij het maken van het magazine. ‘Samen met een team van collega-tekstschrijvers en fotografen werken aan dit magazine beschouw ik als een voorrecht. Ondernemers staan erg open om mee te doen met interviews of fotoshoots, je merkt dat het magazine een goede naam heeft!’ Als member probeert Peter in ieder geval bij iedere kick-off van een nieuw magazine aanwezig te zijn. ‘Dat is toch iedere keer een feestje. Heerlijk om te zien hoe na het uitreiken van het magazine iedereen zoekt naar zijn of haar advertorial, foto of interview. ‘Sta ik er goed op? Komt het verhaal goed over?’ Gelukkig is dat bijna altijd het geval. Dit business to business magazine blijft ook in het digitale tijdperk van grote waarde binnen het totale aanbod van Regiolokaal!’ De laatste kick-off was bij Herberg Molecaten in Hattem. Uiterst goed verzorgd en heel gezellig. ‘Edgar Hol van Molecaten heeft vast een lijntje met boven, het is er altijd goed weer’ aldus Peter. ‘Komende kick-off zijn we te gast bij Ciran, ook heel bijzonder. Dat doet Regiolokaal heel goed, steeds weer inspirerende locaties zoeken om elkaar te ontmoeten en te netwerken!’

‘De kick-off van elk nieuw magazine, dat is toch steeds een feestje!’

Pagina 79

regiolokaal.nl


Altijd een goed en persoonlijk advies

Sligro is dĂŠ partner voor kerstpakketten. Kant-en-klaar of zelf samenstellen? Ophalen in de vestiging of afgeleverd op je bedrijfsadres? Bij ons kun je rekenen op persoonlijk advies en een perfecte levering van je kerstpakketten. Meer weten? Anita Mijnheer of Gerben Rozema (038) 4543183 Sligro-kerstpakketten.nl 1058513


Regiolokaal members

Jeannet en Gerard Knoll

Sjanne, Dalfsen ‘Het is een leuke club!’ Het begon als een grapje met een serieuze ondertoon. Toen Gerard werd benaderd door Regiolokaal of hij met Sjanne wilde adverteren in het magazine zei hij: ‘ik wil best wat met jullie doen, maar dan moet je het magazine wel vrouwelijker maken!’ Voor wie deze verandering in de afgelopen edities van het magazine al was opgevallen, Gerard gaf hiertoe een stevig duwtje. Jeannet runt samen met Gerard de damesmodezaak Sjanne in Dalfsen. Jeannet: ‘Gerard is de financiële man, doet ook de communicatie en faciliteert op allerlei mogelijke manieren. Hij is de stille kracht, voor mij onmisbaar om de zaak te runnen zoals ik graag doe. We doen het echt samen.’ Samen liepen zij twee jaar geleden op de netwerkvloer tegen Regiolokaal aan. ‘Het is een leuke club, de lijnen zijn kort, er wordt goed meegedacht. Een prima platform ook om te netwerken. Het effect van onze advertenties is nog moeilijk te peilen in die korte tijd. Ik merk wel dat het onze herkenbaarheid vergroot, ze linken me wel sneller aan Sjanne en mensen vertellen me “ik heb je gezien of over je gehoord”. Kijk, Dalfsen ligt zowat in de achtertuin van Zwolle. Er zijn veel klanten in Zwolle die net zo lief even naar Dalfsen rijden, waar je de gemoedelijkheid van het Vechtdal treft en de allure van het Gooi!’

‘Adverteren brengt mij zichtbaarheid, herkenbaarheid en uiteindelijk klandizie!’

Pagina 81

regiolokaal.nl


Regiolokaal 10 vragen aan 10 vragen aan

Gerben van der Kamp Wie ben je en waar woon je, met wie? Gerben van der Kamp (38), woon samen met Sonja (36) en onze kinderen Tommy (5), Mick (2) en Jim (0) in het centrum van Breda.

Wat voor bedrijven heb je? Allsetra, levert tracking & tracing oplossingen waaronder sluitende rittenregistratie van bedrijfsvoertuigen, maar is met name gespecialiseerd in de diefstalbeveiliging van luxe personenauto’s en werkmaterieel. Maptrace richt zich op het automatiseren van de communicatie tussen de chauffeurs en de planningsafdeling van transporteurs en koeriersdiensten. Tegenwoordig verwacht de consument 24/7 inzage in de exacte locatie van de goederen in het bestelproces, Maptrace maakt dit inzichtelijk. Tracer is een recherchebureau dat 24/7 gestolen voertuigen en materieel opspoort in opdracht van verzekeraars en daarnaast door technische hulpmiddelen interne fraude of cybercrime aan het licht brengt binnen MKB-bedrijven.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? Dankzij een geweldig team hoef ik mij sinds enkele jaren niet meer bezig te houden met de operationele zaken en monitor ik het reilen en zeilen van de bedrijven voornamelijk online middels dashboards en richt ik mij op innovatie. Iedere ochtend heb ik online een stand-up met verschillende medewerkers aangaande productontwikkeling. De rest van de ochtend richt ik mij op het analyseren van (gebruikers)data om onze klanten nog beter te begrijpen. De lunch bestaat vaak uit afspraken met businesspartners en/of klanten over marktontwikkelingen. De resterende middag bestaat uit het uitwerken van nieuwe innovaties en fungeer ik als klankbord voor het huidige managementteam.

Waar heb je de grootste hekel aan? Diefstal! Van andermans spullen blijf je gewoon af dat zit in het dna van onze bedrijven. Dagelijks worden er klanten geconfronteerd met diefstal, iedere medewerker is altijd real-time op de hoogte van de voortgang tijdens de opsporing. Het geeft zo’n kick als de gestolen goederen zijn opgespoord en weer terug kunnen naar de rechtmatige eigenaar.

Wat deed je hiervoor? Manager Sales bij Facilicom, een van de mooiste familiebedrijven van Nederland.

Wat is je grootste blunder tot nu toe? Bij een bedrijfsovername ging het personeel niet mee over door de geografische afstand en werden er vaststellingsovereenkomsten opgesteld. Achteraf bleek dat een van de medewerkers jarig was op de dag van de ondertekening, zonder dat dit door mij vooraf was opgemerkt.

Pagina 82

Wat kunnen andere ondernemers van je leren? Waarborgen van de bedrijfscultuur en niet te lang gelijkgestemden om je heen accepteren. Dat is prima in de kroeg, maar niet binnen een bedrijf. Daar moet je complementair en respectvol zijn en niet per definitie elkaars beste vriend. Het is dan ook onvermijdelijk om afscheid te nemen van medewerkers, leveranciers en/of klanten die de kernwaarden van het bedrijf ondermijnen.

Hoe ziet je toekomst eruit? Het begeleiden en ondersteunen van enthousiaste en ambitieuze medewerkers of ondernemers in het najagen van hun droom.

Voor welke ondernemer heb je respect? Bart Knaapen, directeur Knaapen Groep. Bart nam als 11de generatie op 35-jarige leeftijd midden in de economische crisis het roer over van het oudste familiebedrijf van Nederland (1652). De druk die op hem lag was groot en als je dan in staat bent je eigen stempel te drukken op het bedrijf en het vervolgens succesvol door de bouwcrisis weet te loodsen verdien je mijn respect.

Wie mag er de volgende keer in deze rubriek en waarom? Jacco Vonhof, een rasondernemer die kansen ziet en ze benut.

regiolokaal.nl


CapHorn/Corde

Volg ons ook op Twitter en Facebook: twitter.com/juwelieraalbers

Verkrijgbaar in 22 verschillende kleuren en

facebook.com/juweliershuisaalbers

in iedere kleurcombinatie samen te stellen.

Exclusiviteit heeft een naam Hoofdstraat 206, Velp | Luttekestraat 40, Zwolle www.juweliershuisaalbers.nl horloges o.a. Jaeger-LeCoultre | Piaget | Chopard | Cartier | I.W.C. Schaffhausen | Armin Strom | TechnoMarine | Ebel Raymond Weil | Longines | RADO | Maurice Lacroix | Seiko | Certina | Baume & Mercier | Bell & Ross | Swatch juwelen o.a. Chopard | Annamaria Cammilli | Hans D. Krieger | Hulchi Belluni | Wellendorff | Artur Scholl | Albanu | Noor Tirisi | A. Odenwald | Piaget | Leo Wittwer | ROOS | Alcoro | Schoeffel | Isabelle Fa | Elaine Firenze | Atelier collectie


De beste objecten vindt u bij DTZ Zadelhoff

Te huur

Hattem

Lelystad

Te huur | te koop

Kampen

Hoopjesweg 48

Betonstraat 8

Installatieweg 6

Gedeelte van een multifunctionele bedrijfsruimte op bedrijventerrein Het Veen bestaande uit een bedrijfs-, kantoor en showroomruimte. Op eigen terrein zijn meer dan uitstekende parkeermogelijkheden.

Het complex heeft diverse geschakelde bedrijfsruimten, voldoende kantoorruimte en ligt op bedrijventerrein Oostervaart. Het perceel is circa 14.000 m² groot.

Dit functionele bedrijfscomplex ligt strategisch op het bedrijventerrein Haatland. Het object bestaat uit bedrijfsruimte, kantoorruimte, showroom en is gedeeltelijk voorzien van een hoogwaardige tussenvloer.

• circa 2.000 m² waarvan 200 m² kantoorruimte; • maximale vloerbelasting bedraagt circa 1.500 kg per m²; • vrije hoogte is circa 6 meter.

Te huur

• circa 6.205 m² met verhard buitenterrein van circa 7.500 m². Voor de verhuur is momenteel 3.250 m² beschikbaar; • kraanbanen; • zware milieucategorie; • mogelijkheid tot inrichting kade.

Huurprijs: op aanvraag Koopprijs: EUR 2.475.000,- k.k.

Huurprijs: op aanvraag

Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Te huur | te koop

Zeewolde

Te huur | te koop

• circa 12.360 m² bedrijfsruimte en 780 m² kantoorruimte; • zware milieucategorie; • bovengemiddelde vloerbelasting; • opgedeeld in compartimenten.

Huurprijs: op aanvraag Koopprijs: EUR 3.650.000,- k.k.

Zwolle

Te huur

Zwolle

Edisonweg 35

Lingenstraat 1

Hanzelaan 95

Dit representatieve bedrijfscomplex ligt op bedrijventerrein Trekkersveld en is uitstekend bereikbaar vanuit alle delen van het land.

Zeer functioneel distributiecomplex bestaande uit kantoor-, kantine-, VAL-, expeditie-, opslag- en overige ruimten. Het object ligt zeer strategisch op het jonge bedrijventerrein Hessenpoort.

De bedrijfsruimte beschikt onder andere over krachtstroom, bovengemiddelde vloerbelasting en een professioneel bedrijfsrestaurant.

• circa 1.492 m² bedrijfsruimte en circa 496 m² kantoorruimte; • twee loading docks met laadkuil; • maximale vloerbelasting van circa 2.500 kg per m²; • vrije hoogte van 9,5 meter.

Huurprijs: EUR 99.500,- per jaar

www.dtz.nl

038 4 258 800

• circa 14.027 m² bedrijfsruimte en circa 406 m² kantoorruimte; • vrije hoogte van circa 10,6 meter; • laadkuil met 12 loading docks.

Huurprijs: op aanvraag Koopprijs: EUR 5.300.000,- k.k.

• • • •

circa 3.000 m² bedrijfsruimte; vrije hoogte tot circa 18 meter; kraanbanen met veel hijsvermogen; persluchtleidingen.

Huurprijs: op aanvraag

Profile for Regiolokaal

Regiolokaal oktober 2016  

Regiolokaal oktober 2016

Regiolokaal oktober 2016  

Regiolokaal oktober 2016

Advertisement