Page 1

Januari 2017 | 14e jaargang nummer 1 | editie Regio Zwolle

FLEXIBEL WERKEN VANUIT EEN ALL-IN KANTOORCONCEPT IN ZWOLLE KroeseTempert biedt kantoorruimte

VERDER WEG, MAAR DICHTER BIJ MIJZELF! Bouwcoaching op Ibiza

WIJ ZIJN MANNEN VAN DE HANDJES! Twee productgekken bij elkaar

DE MENS ACHTER DE ONDERNEMER WELKOM OP DE OOSTER-SCHELDE

REGIOLOKAAL JAARAGENDA 2017

10 VRAGEN AAN

Alles aan boord

Ruim 30 events

Jacco Vonhof


Zwolle gaat zeilen. Neem met jouw bedrijf deel aan de 3e Pramenregatta van Zwolle. Op donderdag 18 mei 2017 klinkt om 14.00 uur in het hartje van Langweer het startschot. Aan boord van de tien deelnemende pramen is het hard werken. De fok, het grootzeil en de zwaarden vragen veel aandacht van de bemanning. Wie als team het beste functioneert wordt kampioen, daarbij uiteraard geholpen door de wind! Na afloop vindt aan de waterkant van Langweer de spraakmakende prijsuitreiking plaats. Schrijf nu al vast in, mail naar info@regiolokaal.nl

POWERED BY:

18 mei 2017 - langweer - friesland

Regiolokaal

3e Zwolle Regatta 2017


Regiolokaal INHOUD

SLUIT JE NU AAN BIJ HET GROOTSTE NETWERK VAN DE REGIO ZWOLLE

6

REGIOLOKAAL FIT EN GEZOND BIJ HEALTHY BODY LOUNGE 17 PROFIEL COMBIDEUREN: WIJ ZIJN MANNEN VAN DE HANDJES! 29 REGIOLOKAAL PORTRETTEN: DE WAARDE VAN WELZIJN 49 REGIOLOKAAL KENNIS

PROFIEL

AL MEER DAN 315 MEMBERS 55 63

SPECIAL BEDRIJFSHUISVESTING PROFIEL EDDIE DE JONG: VERDER WEG, MAAR DICHTER BIJ MIJZELF! 68 REGIOLOKAAL AUTO: TOYOTA C-HR 70 INTERNATIONAAL AVINCI: YOU NAME IT, WE CREATE IT

KENNIS

72

REGIOLOKAAL NETWERK ONZZ: DEEL IN ONZ(Z)E KRACHT! 74 RESTAURANT DE HOFVLIETVILLA: EEN WARM WELKOM 76 10 VRAGEN AAN JACCO VONHOF 77 REGIOLOKAAL MEMBERS: SLUIT JE AAN BIJ HET LEUKSTE NETWERK.

10 VRAGEN AAN

FRISSE START Heeft u ook het gevoel dat 2016 bijzonder hard voorbij is gevlogen? Een bevriende psycholoog vertelde me dat dit elk jaar zo lijkt, omdat één jaar in het geheel van het leven een steeds kleiner deel uitmaakt… Wanneer het leven steeds sneller gaat - of lijkt te gaan - is het des te belangrijker om bewust bezig te zijn. Met het leven, de zaak, de omgeving en het lichaam. De ondernemers die we voor deze editie mochten portretteren dragen die boodschap uit. De recente jaarwisseling is voor velen van ons aanleiding om iets te veranderen. Een frisse

start! Ook wij zijn bezig met vernieuwing en verbetering van onze formule. In de komende edities zult u daar de resultaten van zien. Voor nu wensen wij u een voorspoedig 2017, en danken wij u hartelijk voor uw aandacht. Want laten we wel wezen; als u er niet was zou Regiolokaal niet bestaan. Daar zijn wíj ons heel bewust van. Veel leesplezier!

Hylke Thiry

Regiolokaal Verschijnt 4x per jaar en heeft een oplage van 5.800 exemplaren. Regiolokaal is een uitgave van Personal Publish. Verspreiding: Dedemsvaart, Balkbrug, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Rouveen, Zwolle, Hattem, Hasselt, Zwartsluis, Wezep, Raalte, Heino, Epe, Vaassen, Heerde, Dronten, Kampen, IJsselmuiden, Genemuiden, Steenwijk, Nieuwleusen. Hoofdredactie: Cees Scholten & Hylke Thiry Medewerkers: Denise van der Windt, Julius de Vries, Jeroen Kuiper , Sandra Tuinman, Peter Pels, Astrid Mensink, Nadia Spoolder. Fotografie: Ingeborg Lukkien, Patrick Laan, Maickel Geurts Advertentieverkoop: Kimberley Drost, Patricia Ester, Rineke Schoemaker, Jannet Muller, Burgemeester Drijbersingel 25 8021 DA, Zwolle, 038 - 30 30 220, info@regiolokaal.nl. www.regiolokaal.nl Druk: Drukcase.nl, info@drukcase.nl Opmaak: Makeable Branding, info@makeable-branding.nl www.regiolokaal.nl

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

3


Regiolokaal JAAROVERZICHT

EVENTS 2017 REGIOLOKAAL 2017 belooft mooi te worden voor Regiolokaal en alle daarbij aangesloten members. Ook dit jaar worden er verschillende netwerkevents georganiseerd, zoals onze bekende lunch, de 3e Zwolle Regatta en de succesvolle Drakenbootrace. Bij de verschijning van een nieuw magazine organiseren wij een leuke kick-off op steeds een andere locatie. Een uitstekende manier om kennis te maken met het netwerk van Regiolokaal onder het genot van een hapje en drankjes.

AANMELDEN Wil je zeker zijn van deelname aan onze events? Word dan member en je blijft automatisch op de hoogte. Ook ontvang je diverse voordelen en kom je op een makkelijke manier in contact met andere members. Aanmelden kan via onze website www.regiolokaal.nl

VICTORIA PARK

31 MAART 2017 Laat je verwennen met dit geweldige arrangement. Terwijl je, samen met andere ondernemers in het sfeervolle a la carte restaurant geniet van een exclusief 3-gangenmenu strijden de paarden om de beste klasseringen. Met een panoramisch uitzicht op de drafbaan geniet je van drafsport en gastronomie van het hoogste niveau. Kosten: E75,- (members ontvangen E20,- korting)

NETWERKLUNCH

KICK-OFF REGIOLOKAAL

2E DONDERDAG VAN DE MAAND

5 APRIL, 5 JULI & 18 OKTOBER

Regiolokaal organiseert een culinaire netwerkdate. Onder het motto ‘Iedereen moet lunchen’ is deze netwerklunch al jarenlang een begrip in de Regio Zwolle. De Netwerklunch wordt 11x per jaar georganiseerd en altijd op de 2e donderdag van de maand van 12.00 tot 14.00 uur. Kosten: E25,- (voor members gratis)

Tijdens de kick-off wordt het nieuwe magazine van Regiolokaal gepresenteerd. U bent van harte welkom van 16.00 tot 19.00 uur. Een uitstekende manier om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met het grote netwerk van Regiolokaal. De locatie van de kick-off is wisselend en voor iedereen toegankelijk.

BARISTA WORKSHOP

KENNISSESSIES

NIEUW!

4

WHISKY PROEVERIJ

NIEUW!

WOENSDAG 8 FEBRUARI

4X PER JAAR

28 APRIL

Maak jezelf de basistechnieken direct eigen met de koffietraining ‘de Meesterhand van de Barista’ bij Pistache in Zwolle samen met andere ondernemers. In deze training ga je zelf aan de slag met de molen, espressomachine en melk, onder begeleiding van een professionele barista. Kosten: E45,- (members ontvangen E20,- korting)

Samen met haar partners organiseren wij 4x per jaar een kennissessie over een actueel onderwerp. Een actieve leerzame bijeenkomst.

Maak kennis met de bijzondere collectie whisky’s van Patrick Fidder. Geniet van al het moois diat de wereld van whisky u te bieden heeft.

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal JAAROVERZICHT

3e ZWOLLE REGATTA

SPARKLING BUSINESS

DONDERDAG 18 MEI

17 MAART, 23 JUNI & 15 DEC.

Op donderdag 18 mei wordt de 3e Zwolse Pramen Regatta georganiseerd. In de zo karakteristieke, maar ook zo rustieke haven van Langweer liggen 12 trotse pramen voor de wal. Langweer biedt het vooruitzicht van een functionele, maar vooral heerlijke business-to-business-dag. www.zwolleregatta.nl Kosten: E255,- (members ontvangen E50,- korting)

Sluit je werkweek af en luid het weekend in bij Sparkling Business. Vanaf 18.00 uur kan je ongedwongen netwerken en nieuwe mensen ontmoeten. Ondertussen draaien onze DJ’s relaxte loungemuziek waardoor je op een rustige manier kunt netwerken. Kosten: E22,50 (voor members gratis)

SURVIVAL CHALLENGE

KARTCHALLENGE

LIFESTYLE BUSINESS EVENT

NIEUW!

NIEUW! 23 JUNI

12 SEPTEMBER

16 & 17 NOVEMBER

Diverse bedrijventeams strijden op de survivalbaan van Thor om de eerste prijs. Aansluitend is er een goed verzorgde BBQ en te netwerken.

Rijd in een uur zoveel mogelijk rondjes met je team van 4 personen. Kartplaza in Nijverdal is onze gastheer. Kosten per team: E175,-

De eerste businessbeurs van Regiolokaal! In samenwerking met de IJsselhallen organiseren wij het grootste (6.000 m2) B2B event van de Regio Zwolle. In een gemoedelijke en ontspannen sfeer worden ondernemingen en ondernemers samengebracht en onderlinge business opportuniteiten blootgelegd. Meer info volgt.

DRAKENBOOTRACE

WIJNPROEVERIJ

KOOKWORKSHOP

28 SEPTEMBER

14 OKTOBER

MAANDAG 27 NOVEMBER

Spektakel op de Zwolse wateren. De derde Drakenbootrace wordt op donderdag 28 september in Zwolle georganiseerd.

Gastvrouw Wilma Huisman geeft ons een rondleiding door deze unieke wijngaard. Kosten: E45,- (members ontvangen E20,- korting)

Koken & netwerken met Regiolokaal! Bereid je goed voor op de feestdagen. Onder leiding van de chefkok van Bluefinger restaurant (PEC Zwolle stadion) gaan we diverse leuke gerechten koken. Zo krijg je inspiratie voor de feestdagen èn genieten we van een heerlijk diner. Kosten: E45,- (members ontvangen E20,- korting)

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

5


Regiolokaal FIT EN GEZOND

Wim en Carla Sloots, Multicopy Zwolle | The Communication Company

NOG STEEDS HARTSTIKKE FIT! Op 2 januari jongstleden was Wim Sloots precies 20 jaar ondernemer. Multicopy-ondernemer zoals hij zelf stelt. ‘En nog steeds fit,’ voegt hij er lachend aan toe. Niet toevallig treffen we Wim samen met Carla bij Health Body Lounge. Want om fit en gezond te blijven, daar moet je wel wat voor doen!

NETWERKEN Wie kent Wim en Carla niet? Bekend in Zwolle en regio. ‘We zijn netwerkdieren, koude verkoop ligt ons niet, daarom laten we ons graag zien bij netwerkbijeenkomsten. Daar ontmoeten we mensen en vanuit dat contact kijken we later of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Carla is bij ons aanjager van de social media, ook daar communiceren we met (potentiële) klanten en laten we zien wat we kunnen. De afgelopen jaren hebben we hele mooie dingen gemaakt voor vele Zwolse ondernemers!’

HARD WERKEN ‘Het is hard werken. Ook wij hebben diepe dalen gekend. In 2015 kwam de kentering, in 2016 hebben we een goed jaar gehad. Dat geeft de burger moed voor de volgende jaren!’ Want Wim wil nog wel even door. Na de verhuizing in april 2015 is organisatorisch de zaak goed op orde. Dat geeft hem ruimte. Er zijn immers ook andere belangrijke zaken, zoals kleinkinderen. ‘Wat ik nu uitstel kan morgen te laat zijn, dat besef is er. Hopelijk krijgen we nu ook meer tijd om te golfen, daar kwam de afgelopen jaren weinig van. De IntermeZZo Solextourtocht blijf ik ook mee organiseren, dit jaar voor de vierde keer alweer. Noteer 22 juni!’

SPORT ‘Ik ga nog iedere dag met plezier naar het werk, een belangrijke basis om het ondernemerschap succesvol voort te zetten. Verder denk ik dat onze sportbeleving helpt om fit te blijven. Ik zit graag op de racefiets, Carla wandelt graag, ze gaat een keer per week Aqua-fitten, samen golfen we’. Wim fietst al jaren naar zijn werk, afspraken in Zwolle doet Wim steevast op de fiets. Regiolokaal is niet verbaasd als Wim de 25 jaar ondernemerschap in goede gezondheid vol maakt. Het is hem en Carla gegund! Wim ’s tip voor ondernemers: ‘Ga iedere dag met plezier naar je werk’

6

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal FIT EN GEZOND

OVER HEALTH BODY LOUNGE Health Body Lounge brengt wellness en fitness naar een hoger plan. Geen zwoegende mensen aan kille apparaten, met gewichten in de weer, of nog hipper: met autobanden. Niets van dat alles! Health Body Lounge, aan de fraaie Zwolse Thorbeckegracht, biedt een bijzonder product in een exclusief segment. Alles draait om Aquafit, VisionBody en de juiste voeding. Eigenaar Eric van Dijk hierover: ‘Aquabiken, een spinningbike in een individuele jacuzzi, is een activiteit die twee mooie elementen samenvoegt: water en beweging. De  Aquabike Easy richt zich op een brede doelgroep van iedere leeftijd. In VisionBody doe je een EMS training. Met laagfrequente elektrische impulsen worden de spieren in het lichaam effectief gestimuleerd. U krijgt hier persoonlijke aandacht en begeleiding, kom langs en ervaar het zelf!’

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

7


Regiolokaal WAS ER BIJ

KICK-OFF REGIOLOKAAL Op woensdag 5 oktober werd de kick-off van het nieuwe magazine gegeven bij Ciran in Zwolle. Ruim 150 ondernemers ontvingen het nieuwe nummer van Regiolokaal. Ciran, een instelling voor medisch-specialistische zorg presenteerde haar mooie locatie en serveerde gezonde hapjes en drankjes.

REGIOLOKAAL NETWERKLUNCH Ruim 30 ondernemers bezochten 8 december Herberg Molecaten in Hattem voor weer een gezellige bijeenkomst. Onder het genot van een heerlijke lunch werd en ongedwonen gewerkt aan het vergroten van ieders netwerk.

8

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


case:

phytobac.com

zoekmachine optimalisatie (SEO)

meertalig

gebruiksvriendelijk CMS

elk kwartaal veiligheids update

interactieve animatie

responsive design

eenvoudig uit te bereiden gekoppeld aan Google Analytics

Het verhaal achter de schermen “Cliq id is meer dan een websitebouwer. Vanaf het eerste gesprek heeft Cliq id zich enorm verdiept in ons bedrijf, onze markt, producten en wensen. Door de enorme creativiteit, professionaliteit en flexibiliteit heeft Cliq id onze verwachtingen overtroffen en hebben wij binnen de afgesproken termijn onze website gelanceerd. De vele positieve reacties op de website waren voor ons een groot compliment!� Moessie Wahidi, Beutech Agro BV

Villa Waterloo Stationsweg 25a 8131 DG Wijhe t 0570 52 56 00 info@cliqid.nl

www.cliqid.nl

Cliq id; online dochter van reclamebureau Advice


Regiolokaal WAS ER BIJ

WIJNPROEVERIJ REGIOLOKAAL De tweede wijnproeverij die Regiolokaal samen met Wijngoed de Reestlandhoeve organiseerde. Gastvrouw Wilma Huisman gaf een rondleiding door de mooie wijngaard. Eenmaal terug op de hoeve werden er verschillende soorten wijn geproefd.

REGIOLOKAAL NETWERKLUNCH Ruim 40 ondernemers bezochten 12 januari Rebound World op uitnodiging van Backstage AV. Onder het genot van een heerlijke lunch werd er ongedwongen gewerkt aan het vergroten van ieders netwerk.

10

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal WAS ER BIJ

7e EDITIE SPARKLING BUSINESS Op 2 december 2016 was Regiolokaal aanwezig bij de zeer geslaagde zevende editie van het business meets pleasure event Sparkling Business in het Bluefinger Restaurant. Heerlijk eten, drinken, netwerken en veel dansen. Het netwerkevent barstte los om 18.00 uur en ging door tot 01.00 uur ‘s nachts.

12

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


theater’, vertelt Sander. Paul Smit van Mocca d’Or heeft daar wat op bedacht. ‘Met onze automaat zet je in korte tijd maar liefst 160 koppen koffie. Iedereen krijgt snel wat te drinken én de smaak van de koffie is goed.’

MAGISCHE VRAAG

WIJN UIT TORO, 160 KOPPEN KOFFIE EN DE LEKKERSTE SINAS VAN DE WERELD

MAAK KENNIS MET DE VASTE LEVERANCIERS VAN KOPEREN KEES

Bernadette Gerth van Qualyvines is misschien wel de leverancier die Sander het meest heeft verrast. ‘Toen ze op een avond bij mij in het restaurant zat, dacht ik dat ze de zoveelste wijnleverancier was. Totdat ze mijn magische vraag positief beantwoordde. Ze leverde wijn uit Toro! Ik nodigde haar direct uit om nog eens langs te komen.’ Bernadette vervolgt: ‘Sindsdien bezoek ik Koperen Kees eens in de zoveel tijd voor een proeverij. Ik laat het team graag kennismaken met bijzondere smaken.’

Sander Dol en Michael Kroegman organiseerden in december de oudejaarsshow Ouderwets

Van het Stadsfestival tot een blind diner voor een groep studenten,

gezellig. Gemist? Eind 2017

horecaondernemer Sander Dol staat bekend om zijn bijzondere

is de herkansing!

activiteiten. Traditiegetrouw komen er elk jaar weer een paar voorbij. Sander organiseert die activiteiten niet alleen. Zijn vaste leveranciers staan altijd voor hem klaar. Net als hij zitten ze vol ideeën. Sander is eigenaar van Koperen Kees, het restaurant in Theater De Spiegel in Zwolle. ‘Eric van der Heide van Vrumona behoort tot mijn vaste leveranciers. Hij levert de lekkerste sinas van de wereld’, begint Sander lachend. ‘We werken al jaren samen en hebben een goede klik’, aldus Eric. ‘Van Winters Zwolle tot pop-uprestaurant Even in het oude bankgebouw, ik heb Sander zien uitgroeien tot een echte horecaondernemer. Als creatieve duizendpoot weet hij steeds opnieuw kansen te benutten. Daaraan dragen we met veel plezier bij door af en toe iets extra’s te doen.’

SAMEN PROEVEN De liefde voor de horeca werkt twee kanten op. Zo stond er laatst een foodtruck op het

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

plein voor Koperen Kees. ‘We mochten hem daar neerzetten van Sander, zodat we een mooie plek hadden om samen met vakgenoten inspiratie op te doen’, zegt Roel de Vrught van foodleverancier DeliXL. ‘Lekker koken is belangrijk, maar we bieden meer. Ontvangt Sander achthonderd gasten voor een stamppottenbuffet, dan denken we mee. We schakelen snel en leveren wat we hebben afgesproken.’

Dat Sander openstaat voor goede ideeën, weten zijn leveranciers inmiddels. Ook kijken ze niet meer raar op wanneer hij weer belt over een nieuw plan. Sterker nog: ze staan vaak direct klaar om hem te ondersteunen. ‘Activiteiten als Winters Zwolle of het Stadsfestival leveren misschien niet heel veel winst, maar wel veel plezier op. En daar doen we het voor!’

LEKKER SNEL Smaak, proces en prijs. Dat zijn de sleutelwoorden voor de leveranciers van Koperen Kees. ‘We houden van goede koffie, maar moeten tegelijkertijd heel wat kopjes per minuut verwerken. Dat geldt zeker in het

Spinhuisplein 14, 8011 ZZ Zwolle 038 - 427 73 88 www.koperenkees.com

13


Kantoorsuites met allure en uitstraling Huren op toplocatie in Zwolle vanaf €555,- per maand

Object: HANZ’

Object: Dominicanenklooster

Adres: Hanzeplein 11-27, Zwolle

Adres: Assendorperstraat 29, Zwolle

Huurder: Rick van de Rozenberg

Huurder: Tineke van den Berg

Bedrijf: Admeen B.V., uitgever van

Bedrijf: !JES Jij en scheiden

spellensites “Sinds een jaar heb ik hier een mooie “Ons vorige huurpand in de binnenstad

werkplek met ruimte om ouders en hun

was verouderd en eigenlijk te groot voor

kind te ontvangen. Een prettige omgeving

mij en mijn twee medewerkers.

is in mijn werk belangrijk; daarom heb ik

KroeseTempert kwam met dit

gekozen voor een kamer met uitzicht op

kantoorconcept en we zijn er erg blij mee.

de kloostertuin. Het all-in concept werkt

We hebben twee parkeerplekken naast de

voor mij plezierig. Ik betaal een vast

deur en alle kosten inclusief schoonmaak

maandelijks bedrag inclusief het gebruik

en nutsvoorzieningen zitten in de huurprijs.

van de keuken tot en met de schoonmaak.

Daarnaast kunnen we gebruik maken van

Het is prima geregeld. Zo vangt de receptie

een aparte vergaderruimte, de

mijn cliënten op; ze denken echt mee.

internetinfrastructuur en beneden in het

Daarnaast zit je centraal bij de stad en het

restaurant lunchen.”

station.”

14

Object: Het Hopmanshuis Geef uw bedrijf een passend en opvallend onderkomen. Adres: Rodetorenplein 15, Zwolle Inspirerend, stoer en ruimtelijk. Huurder: Schepers Zorgeloos, Sven flexibel en succesvol ondernemen. Bedrijf: Avantidus, bewindvoering en budgetbeheer “Twee jaar lang werkte ik vanuit huis. Maar Hopmanshuis KroeseTempert Bedrijfsmakelaars B.V. Rodetorenplein 15 T: 038-453 73 72 ik zocht een eigen kantoorruimte waar ik 8011 MJ, Zwolle info@kroesetempert.nl lekker door kon werken. In dit pand heb ik dat gevonden in een karakteristieke ruimte op de tweede verdieping. Een sfeervol gebouw middenin de dynamiek van de stad, waarbij ik ook nog eens andere ondernemers om me heen heb. Daarnaast kan ik gebruik maken van de een gezamenlijke vergader- en lunchruimte. Prettig is dat de prijs all-in is en de huurperiode is telkens voor drie maanden.”

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


KROESETEMPERT BIEDT KANTOORRUIMTE IN ALLE SOORTEN EN MATEN

FLEXIBEL WERKEN VANUIT EEN ALL-IN KANTOORCONCEPT IN ZWOLLE ‘Binnen deze

Met momenteel zo’n 160 objecten in portefeuille is KroeseTempert

kantoorconcepten is het

Bedrijfsmakelaars de grootste makelaar in bedrijfsmatig vastgoed van

mogelijk om een eigen

Zwolle. Het aanbod varieert sterk in formaat, vanaf een kantoorvertrek

kantoorruimte van ca.

van 10 m2 binnen een kantoorconcept tot kantoorcomplexen

10 m2 te huren, maar er zijn

van enkele duizenden vierkante meters. De markt voor all-in

ook mogelijkheden voor

kantoorconcepten, waarbij de huurder volledig ontzorgd kan worden

enkele honderden vierkante

en voor een flexibele periode kan huren, maakt een sterke groei door.

meters kantoorruimte.’

Ruim twee jaar is Evert Breeman actief binnen KroeseTempert, samen met Daniël Kroese en Remco Tempert. Evert houdt zich veel bezig met de verhuur van kantoorruimte in all-in kantoorconcepten.

‘Voor elke ondernemer hebben we een passend all-in kantoorconcept in portefeuille.’ ‘Met name die vraag is recentelijk sterk toegenomen. Om daarop in te spelen zijn diverse all-in kantoorconcepten opgezet op uiteenlopende locaties in Zwolle.’ Inmiddels zijn er ontzettend veel opties. Qua locatie bijvoorbeeld, in de binnenstad of bij het station, of juist op een kantorenpark met parkeerruimte. Daarnaast is er verschil tussen de all-in concepten op het gebied van de aangeboden gezamenlijke services, zoals catering, receptie en schoonmaak.

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

VRIJHEID IN DE HUURPERIODE KroeseTempert weet uit ervaring dat ondernemers in een opstartfase graag de ruimte hebben om op of af te schalen. ‘Een korte huurperiode biedt een goedlopend bedrijf bijvoorbeeld de gelegenheid om tijdig een grotere ruimte te zoeken. Maar stel dat de zaken tegenvallen, dan kan na een maand de huur weer opgezegd worden.’ ‘Binnen deze kantoorconcepten is het mogelijk om een eigen kantoorruimte van ca. 10 m2 te huren, maar er zijn ook mogelijkheden voor enkele honderden vierkante meters kantoorruimte,’ licht Evert toe.

DE VOORDELEN Huren in zo’n all-in kantoorconcept kan voor de huurder diverse voordelen opleveren, zoals het efficiënter gebruik maken van de vierkante meters door de aanwezigheid van gezamenlijke voorzieningen. Denk aan een vergader- en lunchruimte. Daarnaast kan de synergie die ontstaat met medehuurders een voordeel zijn. Vanaf 250 euro per maand en huurperiodes vanaf 1 maand zijn er vele mogelijkheden in Zwolle. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen een all-in kantoorconcept? Ga dan naar www.kroesetempert.nl of bel 038-4537372.

Ceintuurbaan 26-D, 8024 AA Zwolle T 038 - 453 73 72 www.kroesetempert.nl

15


WIJ ZIJN ALS JIP EN JANNEKE MET ELKAAR

SANDER OVER WIJNAND (38 jaar, getrouwd, vader van een dochter en zoon, hobby: motorcross/verbouw boerderij/Combi Deuren): Hij is een stabiele persoonlijkheid. Hij denkt veel na (soms iets te veel), wil voortdurend processen verbeteren. Hij is van een iets andere generatie, ik merk dat hij een strakkere opvoeding heeft gehad, die levenservaring brengt hij mee. Hij is een hele harde werker. Ook al brengt hij niet alles even tactisch, mensen accepteren zijn boodschap. Hij is een bijzondere man. Minder positief? Wijnand is wel eigenwijs, hij wil graag gelijk hebben. Dat alles beter weten irriteert wel eens. Hij is na zijn burn-out voorzichtiger geworden, daar heb ik het wel een periode moeilijk mee gehad.

16

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal PROFIEL

TWEE PRODUCTGEKKEN BIJ ELKAAR

WIJ ZIJN MANNEN VAN DE HANDJES! Een goede deur leveren en netjes afhangen? Er komt zoveel bij kijken, tussen offerte en montage zitten zeker nog acht specialistische handelingen om tot een perfect eindproduct te komen. Het is een vak apart. Wijnand Brouwer en Sander Ekkelboom beheersen het vak en brengen dit met Combi Deuren succesvol in de praktijk. BASIS De basis van hun samenwerking komt voort uit het inzicht van Wijnand. Hij zag Sanders kunde en gedrevenheid én Sanders lef om risico’s te nemen Wijnand: ‘Ik begon op mijn achttiende als ZZP’er met deuren afhangen. Ik kende Sander van mijn broertje. Sander ging wel eens mee om me te helpen. Ik zag dat hij erg handig was. Word zelfstandig, zei ik tegen hem. Dan huur ik je in en kan je een leuke boterham verdienen.’ Sander had een goede baan, Wijnand had niet verwacht dat hij deze zomaar zou opgeven. Toch vroeg

‘18 uur per dag werken, we deden het lange periodes.’

concept is gebaseerd op het ontzorgen van de klant.

ULTIEME TEST Voordat ze echt de stap zetten tot deze intensieve samenwerking ondergingen ze een ultieme test. De Heino-Dakar Challenge in 2008 bood hen de kans om te kijken of hun karakters bij elkaar pasten en of zij in staat waren ook tegenslagen te overwinnen. Vijf teams vertrokken uit Heino voor een tocht van 9000 kilometer naar Afrika, elk met een opgeknapte oude auto. Sander: ‘We hebben in die maand veel mensenkennis opgedaan, niet alleen over elkaar maar ook algemeen. Als je een maand lang 24 uur per dag bij elkaar op de lip zit, in de auto, in de tent, dan is dat wel een ultieme relatietest!’

PRAKTIJK Sander op een dag of het aanbod nog gold. ‘De volgende dag had Sander alles geregeld, al het papierwerk dat nodig was om als zelfstandige te boek te staan.’ Het tekent de instelling van Wijnand en Sander: vooral doen! Samen runnen zij nu als directeur/ aandeelhouder Combi Deuren BV, met 16 man personeel en daaromheen nog een flexibele schil van 10 man. De deuren komen van deurenfabrieken. Zo werkt Combi Deuren nauw samen met deurenpartners in Nederland. Combi Deuren verkoopt, meet in, bewerkt en monteert deuren. Het gehele

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

Wijnand en Sander laten tijdens het interview veelvuldig blijken dat zij in de praktijk gevormd zijn. Zij leren in de praktijk, door te doen. Dat legt ze geen windeieren. Wijnand: ‘je leert je sterke en zwakke punten kennen.’ Willen ze eerst nog alles zelf doen, inmiddels zijn er diverse zaken elders ondergebracht om rust en ruimte te creëren. Sander: ‘wat wij in de praktijk leren kun je niet op school leren. Ook door de crisis zijn we scherper geworden. We begonnen met Combi Deuren eigenlijk aan het begin van de crisis. Met de verhuizing in die tijd van Laag-

17


Regiolokaal PROFIEL

Zuthem naar Haaksbergen, met de investeringen in professionalisering namen we behoorlijke risico’s. In die tijd deden we een van onze grootste projecten, het nieuwe Isala ziekenhuis in Zwolle. Er werkten 25 mensen bij ons. Ten opzichte van toen hebben we een klein stapje terug gedaan, het gaat ons niet persé om groei, we zijn nu scherper op het rendement.’ Beiden zijn allround, beiden hebben wel hun specifieke inbreng in het bedrijf waarin ze elkaar aanvullen. Wijnand is van de planning en Sander van de programmeringen. Samen dragen zij de verantwoordelijkheid voor de totale bedrijfsvoering. Wijnand: ’Ja, het is meer een

kantoorbaan geworden.’ Met weemoed denkt hij weleens terug aan het echte handwerk.

COMPUTERGESTUURD In de afgelopen tien jaar is het vak veranderd. In 2010 kochten zij hun eerste machine, twee jaar later kochten zij uit een faillissement hun tweede. Robotisering, computersturing deed zijn entree. Sander: ‘Met ons computergestuurde (CNC = Computer Numeriek Control) machinepark kunnen we iedere deur apart bewerken. Geen deur is namelijk hetzelfde. Aan de hand van de digitale inmeetgegevens (tot 0,1 mm nauwkeurig) wordt er per deur een uniek

‘WIJ BEHEERSEN IEDERE ACTIVITEIT VAN HET PROCES, VAN KOZIJNTEKENING TOT MONTAGE’

WIJNAND OVER SANDER (30 jaar, getrouwd, zoon van 2 jaar, hobby: formule 1/motor GP/Combi Deuren): Hij is jong en ambitieus. Hij is perfectionistisch (net als ik overigens) en ontzettend gedreven. Hij gaat maar door. Hij is een kei in het begrijpen van de computertaal en –techniek. Sander is een compagnon waarmee ik alles kan delen, zowel privé als zakelijk. Een vertrouwenspersoon voor mij. Hij is een winner, heeft een winnersmentaliteit. Hij is wel erg veeleisend voor zijn omgeving. Het lijkt alsof hij de rust nog niet kan vinden. Ik zeg weleens tegen hem: ‘Joh, geniet van je gezin, van je zoontje. De tijd gaat zo snel, voor je het weet is hij groot.’

18

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal PROFIEL

DE ANDERE KANT Wijnand en Sander kennen ook de andere kant van de medaille ‘hard werken’. Wijnand kreeg in 2012 een burn-out en moest noodgedwongen pas op de plaats maken. Het zette ook de samenwerking onder druk. Sander kwam er alleen voor te staan en vond het terugkomen van Wijnand veel te langzaam gaan. Er moest van alles georganiseerd worden (tijdelijke bedrijfsleider erbij, secretaresse erbij) om alle ballen in de lucht te houden, terwijl Wijnand genoeg aan zichzelf had en zijn eigen tempo bepaalde. Dit botste met de gedrevenheid en veeleisendheid van Sander. Met behulp van een interimdirecteur kwamen zij uit deze samenwerkingscrisis. Het bracht hen nog dichter bij elkaar of zoals Sander verwoordt: ‘wij zijn Jip en Janneke met elkaar’. Ook het thuisfront is niet altijd blij met die lange werkdagen en volle werkweken. Sander: ‘Het ondernemen heeft mij wel wat relaties gekost. Thuis worden ze wel eens gek van mij en krijg ik vaak te horen dat ik teveel tijd in het werk steek.’ Mooi dat Wijnand dan een ‘vaderlijk’ advies heeft: vergeet niet te genieten!

CNC freesprogramma geschreven. In de werkplaats wordt elke beweging nauwkeurig gevolgd en gecontroleerd.’ Zo veranderde het vak van op de locatie de deur zelf pas maken naar nu in een geconditioneerde omgeving precisiemaatwerk maken. Het afhangen op de bouw is nu een geruisloos onderdeel geworden van de afbouw.

AMBITIE Wijnand en Sander hebben een ambitie. In 2020 moet het bedrijf zichzelf kunnen bedruipen en willen zij hun handen vrij hebben voor de zaken waar ze goed in zijn. Een voorbeeld? ‘Productontwikkeling, innovatie’ roepen zij in koor. Wijnand: ‘Ik denk aan arbo-gerelateerde zaken, hoe kunnen we het tillen van deuren vergemakkelijken. Ik denk aan het gebruik van nieuwe materialen.’ Sander: ‘Met onze machines kunnen we ook voor anderen veel betekenen. We kunnen met onze computersturing met gemak duizend exact dezelfde houten onderdelen leveren.’

ZWOLLE Zojuist openden Wijnand en Sander een nieuwe loot aan het bedrijf, Combi Deuren Zwolle. Gevestigd aan de Ossenkamp in Zwolle. De verbouwing deden ze veelal zelf. ‘Heerlijk om weer eens met onze handen te kunnen werken!’ Combi Deuren Zwolle positioneert zich als verkooporganisatie voor de aannemerij en richt zich op projecten tot 100 deuren. Ook particulieren kunnen bij Combi Deuren Zwolle terecht. ‘We ontzorgen de klant met onze kennis en ervaring, een betere partij als het om deuren gaat is er niet’ aldus Wijnand. Voor het Zwolse bedrijf trokken zij Johan Bos aan als commercieel manager. Een gesprekje tijdens een gezamenlijke bootcamp met Sander leidde tot een vervolggesprek. Het wederzijdse gevoel was goed en dan is het voor Wijnand en Sander duidelijk: doen! Voor Wijnand en Sander heeft de Zwolse vestiging ook persoonlijk een voordeeltje. ‘We wonen allebei in Zwolle, Sander in Stadshagen, ik in Berkum. Nu kunnen we ook af en toe een dagje in Zwolle werken!’

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

19


Nieuwsgierig naar onze verrassende en verrukkelijke menukaart?

Kom culinair genieten!

Wij maken het mogelijk.

Zien, ruiken, proeven, genieten... Bluefinger Restaurant in Zwolle prikkelt de zintuigen. Eten wordt beleven in een sfeervolle en vriendelijke ambiance van heel intiem tot 100 couverts, waar u de hele dag door kunt genieten van de lekkerste dranken en spijzen!

RESERVEER DIRECT 088 - 147 14 61 www.bluefinger.nl Stadionplein 20, Zwolle

EVENEMENTEN VERGADEREN OVERNACHTEN ETEN & DRINKEN


INTERMEDIAIR De aloude sponsor die het geld overmaakt en rustig een wedstrijd bekijkt, die tijd is geweest. Tegenwoordig draait het om Return on Investment, wat krijg ik terug voor mijn investering. De commerciële afdeling van PEC Zwolle wordt daarom steeds meer een intermediair tussen bedrijven. ‘Ik heb diverse ondernemers gevraagd: stuur ons nou eens de namen van drie wensklanten. Gaan wij kijken of wij jullie aan tafel kunnen krijgen’, legt Meijntjes uit. Naast de wedstrijden worden er ook vele activiteiten georganiseerd, zoals het fitnessontbijt, footgolf en een lunch voor nieuwe leden. ‘Alles staat daarbij in het teken van verbinden met elkaar.’ Op 22 april is er ook weer een thema-avond, ditmaal tegen Heracles Almelo.

OORLOGSSTERKTE

550 LEDEN VAN DE BUSINESSCLUB

PEC ZWOLLE MIKT OP VOLLE HOOFDTRIBUNE De foto roept misschien het beeld op dat Jurian Meijntjes de duels van PEC Zwolle in zijn eentje op de tribune moet bekijken. Dat is niet zo. De hoofdtribune van de Zwolse voetbalclub is tijdens de wedstrijden

Per 1 februari is de commerciële afdeling van PEC Zwolle weer op oorlogssterkte. Dan is Herman Schonewille terug van een wereldreis. Samen met Meijntjes, commercieel directeur Joost Broerse die de afdeling aanstuurt, Jakko Slot, Jan Wicher Vellinga en Carine Wiersma vormt hij de commerciële afdeling. Het zestal hoopt uiteraard dat PEC Zwolle in de tweede seizoenshelft sportief de weg omhoog vindt.

Beleef en ervaar een avondje PEC, dat is nog lang niet zo gek. ‘Dat maakt ons werk makkelijker’, erkent Meijntjes. ‘Het is ons streven dat we minder afhankelijk worden van de prestaties op het veld. Dat mensen graag bij ons komen, vanwege het rendement en de gezelligheid. Daar doen we alles voor.’

goed gevuld. Toch is in 2017 het doel om nog meer sponsoren aan de club te binden. ‘De hoofdtribune vol krijgen, dat is het doel.’ Hoewel de prestaties in de eerste seizoenshelft wat tegenvallen, PEC Zwolle is de nummer zestien van de eredivisie, heeft de club op commercieel gebied een prima half jaar achter de rug. Voor het eerst in de clubhistorie komen de inkomsten uit sponsoring dit seizoen boven de zes miljoen

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

euro uit. Een mooi succes vindt Hoofd Verkoop Jurian Meijntjes. ‘We hebben ondertussen zo’n 550 leden. Nu is het vooral zaak om deze mensen aan de club te blijven verbinden. En daarnaast de circa 400 lege stoelen op de hoofdtribune te vullen. ‘Dat zou heel gaaf zijn.’

Stadionplein 1, 8025 CP Zwolle commercie@peczwolle.nl www.peczwolle.nl

21


De specialist in gebonden drukwerk

Voor uw boek, magazine of brochure De kwaliteit en capaciteit van vele drukkerijen, het gemak van één gesprekspartner: dat is Drukcase. We zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van boeken, magazines en brochures. Met een sterk internationaal netwerk en ruime expertise is Drukcase altijd de beste druk Neem voor meer informatie contact op met Cees Scholten via 038 30 30 222 Drukcase.nl • Hanzeplein 11-27 • Zwolle • 038 30 30 222


Regiolokaal BEDRIJFSUITJES

15.000m2 indoor en outdoor Action, Food & Fun!

KARTPLAZA ACTIONWORLD Kartplaza Actionworld biedt al 20 jaar lang de perfecte locatie voor bedrijfsfeesten en alle andere feesten. Zo zijn al onze activiteiten te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een heat karten, een gezellige bowlingwedstrijd of een spannend spel lasergames met uw eigen groep. Ook het virtual sports centre en ons outdoor park met paintball en het klim- en adventurepark bieden hiervoor diverse mogelijkheden. En vergeet ook onze nieuwste activiteit Archery Shoot Out niet! Uiteraard kunnen alle activiteiten gecombineerd worden met een heerlijk buffet. Adres Energiestraat 6 | 7442 DA Nijverdal | 0548 - 62 10 03 info@kartplaza.nl | www.kartplaza.nl

Unieke avond uit in de Sassenpoort Monnikenstrijd & Kloostermaal

HIAWATHA ACTIEF De Sassenpoort, het meest markante gebouw van Zwolle, is het sfeervolle decor voor deze teamstrijd. Bij deze strijd gaat u op ontdekkingstocht door dit eeuwenoude gebouw. Verzamel aanwijzingen in de donkere kamer en kraak de code van de kist met de Blauwvingermunten. Herken de smaak van de kloosterbieren en speel de hilarische quiz. Om in de stemming te komen ontvangt iedereen bij binnenkomst een monnikspij en kloosterbiertje of bisschopswijn met oude kaas en na afloop is er een heerlijk culinair kloostermaal. Adres Brinkweg 2 in Dalfsen | Steiger Potgietersingel in Zwolle Postbus 62 | 7720 AB Dalfsen | 0529 - 436 066 info@hiawatha-actief.nl | www.hiawatha-actief.nl

Casino op locatie is puur fun, bekend van Sparkling Business!

CASINO ATLANTIS Door onze ruime ervaring van bijna 20 jaar weten wij als geen ander uw feest tot een succes te maken. Casino Atlantis komt op uw locatie langs met professionle speeltafels en croupiers. Bij aanvang van het feest ontvangt iedereen fictief geld/fiches, waarmee de hele avond gespeeld kan worden. Aan het eind van een vermakelijke avond kan Casino Atlantis voor u een veiling verzorgen, waarbij eenieder mee kan dingen naar leuke prijzen. Adres Emmalaan 29 | 8181 AN Heerde | 0578 - 840 664 info@casinoatlantis.nl | www.casinoatlantis.nl

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

23


Maak van je goede voornemen een gezonde gewoonte.

BEWEGING, COACHING & VOEDING Wil jij je fitter en gezonder voelen? Begin dan met de trainingen van Afgemat. De trainingen

BEWEGING, COACHING & VOEDING

zijn persoonlijk, effectief en vooral leuk! We trainen in vaste groepjes van maximaal 4 personen bij het Van der Valk-hotel in Zwolle. Daar is een fitnessruimte waar Mathijs de trainingen verzorgt. De locatie is goed bereikbaar, de sportzaal bevindt zich op de zesde verdieping. Daarnaast is er ook een sauna en kan je er een massage krijgen. Lekker voor na het sporten. www.afgemat.nl

Bel vandaag nog voor een persoonlijke intake: 06 38 31 27 09

EEN RESTAURANT MET EEN WARM WELKOM

U KUNT BIJ ONS OOK TERECHT VOOR:

Bijzonder aan OVER DE TONG is het ontbreken van een wijnen menukaart. De chef verrast u met heerlijke, seizoensgebonden gerechten, waarbij u als gast kunt aangeven waar uw voorkeur niet naar uitgaat. U kunt er verder van op aan dat er een prima passende wijn wordt geschonken.

• Aparte ruimte voor groepen tot 15 personen • Wijncurcussen • Wijnproeverijen • Catering • Home-cooking

OPENINGSTIJDEN

Elke dag geopend vanaf 18.00 uur De keuken is geopend tot 22.30 uur Lunch op afspraak Tel (038) 4217290

WWW.OVERDETONG.NL


BRUINSMA HIFI

GOED BEELD EN GELUID BRENGT PURE EMOTIE

aan het licht te koppelen, zodat deze automatisch dimt als je inschakelt.’ Deze en andere mogelijkheden installeert Bruinsma Hifi met eigen installateurs, altijd met verstand van zaken, de nodige uitleg en een goed gevoel.

‘Neem geen overhaaste beslissing, ga altijd voor een zuiver stukje beleving,

In Hoogeveen levert Bruinsma Hifi al sinds 1934 exclusieve audio en

wij helpen u de juiste

video van vooraanstaande merken als Bang & Olufsen, Bose en Loewe.

keuze te maken.’

In 2015 besloten ze langs de A28 af te zakken om eind september hun tweede vestiging, een Bang & Olufsen store, te openen in de Zwolse binnenstad. “Hier delen we onze passie voor beeld en geluid, de magie van dit met niets te vergelijken merk”, zegt Kirst Bruinsma, samen met

KIPPENVEL Dankzij de jarenlange ervaring en passie voor audio en video krijg je bij Bruinsma Hifi altijd een goed advies, weet je zeker dat je krijgt wat je voor ogen had. ‘Televisie kijken en muziek luisteren, echt alles wordt mooier met het perfecte beeld en geluid.’

zijn neef als derde generatie aan het roer van Bruinsma Hifi. Wie de winkel in de Luttekestraat binnenloopt, ervaart absolute rust. Hier geen kakofonie van beeldschermen en soundbars, maar een tot de verbeelding sprekend overzicht van strak vormgegeven producten in veelal aluminium en hout, te combineren met ieder interieur. ‘Hier nemen we de tijd voor mensen. We luisteren goed naar hun wensen, maar vaak weten ze niet precies wat ze willen. Dan gaan we samen op zoek naar een oplossing. Ook bij u thuis, om een

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

eerlijk advies passend bij ruimte en inrichting te kunnen geven.’

ONTZORGEN Met Bang & Olufsen levert Bruinsma Hifi een totaalconcept. ‘Met onze producten kunnen we iedere ruimte afzonderlijk vullen met beeld en geluid, maar we kunnen ze ook laten samenwerken. Zo kun je je favoriete muziek met één aanraking van de woonkamer meenemen naar de keuken. De televisie is zelfs

Luttekestraat 25, 8011 LP Zwolle 038 - 423 87 57 www.bruinsmahifi.nl

25


PERSOONLIJK Pepijn (27 jaar) is naast fitnesstrainer ook motorracer! Van jongs af aan racet hij, sinds 2015 rijdt Pepijn op een BMW S 1000RR bij het Van Zon-Remeha-BMW Team in de IDM SuperStock1000 Â klasse. Dat doet hij zeker niet onverdienstelijk. In de eindstand van het Superstock kampioenschap 2016 is Pepijn geĂŤindigd op een mooie vierde plaats. Seizoen hoogtepunt: twee tweede plaatsen in Assen. Daarnaast nog drie keer naar het podium in respectievelijk Zolder, Lausitz en Hockenheim om de beker voor de derde plaats omhoog te houden. Een overwinning in de Superstock 1000 ontbreekt nog op zijn palmares. Dat is de nieuwe doelstelling voor het seizoen 2017.

26

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


EEN FITTE ONDERNEMER IS EEN BETERE ONDERNEMER!

EEN FIT PERSOON IS EEN BETERE ONDERNEMER! Het uitzicht vanaf twee hoog in het Cultuurhuis Stadshagen is overweldigend. Wat een prachtige locatie voor een workout! Regiolokaal is te gast bij MFit Milon Studio in Zwolle. Pepijn Bijsterbosch heet ons van harte welkom. ONGEDWONGEN

balans tussen inspanning

slimme combinatie van volautomatische toestellen, die individuele gegevens en instellingen opslaan. Hierdoor traint iedereen op de voor haar of hem perfecte wijze. Een training bestaat uit zes kracht- en twee cardio oefeningen. Uniek aan de Milon Cirkel is dat de heengaande én teruggaande bewegingen onafhankelijk worden ingesteld, dit maakt de training een stuk effectiever. In zo’n 35 minuten werk je het Milon-circuit af, de volledige workout kost zo niet veel tijd. Deze training past dus heel goed in de agenda van de drukke ondernemer,’ aldus Pepijn.

en ontspanning’

SNEL RESULTAAT

Hier geen harde beats, geen spiegels om je spiergroei te bewonderen, geen hoekje waar pillen of supplementen worden verkocht. Niet iedereen houdt van dat, overigens vaak stereotiepe, beeld dat we van de sportschool hebben. De sfeer in de MFit Milon Studio is anders, ongedwongen. Pepijn: ‘Hier geen

‘Zorg voor een goede

poespas. Hier trainen maximaal 12 personen tegelijk, ieder traint haar of zijn eigen persoonlijke programma. Wat wij bieden is bijna gelijk te stellen aan personal training en dat voor een redelijke prijs!’ Dat is geen loze kreet, de trainers Pepijn en Rogier begroeten hun klanten bij hun voornaam. Zij tonen betrokkenheid bij het trainingsprogramma en geven aandacht aan de sporter. ‘We hebben veel verschillende klanten, waaronder beginners maar ook fanatieke sporters.’

MILON CIRKEL Dat gevarieerde gezelschap sporters is mogelijk omdat iedereen traint op eigen niveau, op basis van een programma dat is ingesteld op een chipkaart. ‘Het fitnessconcept Milon Cirkel bestaat uit een

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

‘We zien ook snel resultaat, de algehele fitheid van onze klanten neemt snel toe. We bieden een cursus Sportief Afslanken, deze duurt 10 weken en de resultaten zijn fantastisch!’ Daar willen we, in deze tijd van goede voornemens, graag meer van weten. Pepijn: ‘We besteden aandacht aan voeding, aan training en aan ontspanning. Gezonde voeding is van groot belang, zie op dit moment de vele berichten over wat suikers met je lichaam doen. Wij gaan uit van de zogenaamde schijf van vijf. In de training is van belang dat je meer verbrandt dan dat je aan energie in je lichaam stopt. Tenslotte is het van belang dat je stress bij jezelf herkent en dat je op tijd ingrijpt door te ontspannen. Bijvoorbeeld met lichamelijke inspanning! Het hangt natuurlijk van de persoon af maar vijf tot tien kilo afvallen bij deze cursus is heel goed mogelijk.’

FIT ONDERNEMEN Dit concept lijkt gemaakt voor de drukke ondernemer. Samen met het managementteam of met collegaondernemers werken aan je algehele fitheid. Binnen het uur heb je getraind en sta je gedoucht en wel weer buiten. Ook een ontbijt erbij behoort tot de mogelijkheden. Oké, dan kost het een half uurtje meer, maar daarvoor krijg je terug een vorm van

In overleg leveren we graag maatwerk. teambuilding of een sportieve netwerkbijeenkomst. En de beloning volgt direct, je stapt fit op de fiets of in je auto en je meldt je fit en scherp op kantoor. Pepijn: ‘Een fitte ondernemer is een betere ondernemer! Onze studio is goed bereikbaar, parkeren kan voor de deur. Neem gerust contact met me op over de mogelijkheden om met een groep ondernemers te trainen. In overleg leveren we graag maatwerk. Ook een proefperiode behoort tot de mogelijkheden.’

Werkerlaan 5b, 8043 LT Zwolle 038 - 337 93 69 www.m-fit.nl

27


Showroom: Zompstraat 27 | 8102 HX Raalte T. 0572 35 44 27 | F. 0572 36 31 50 info@korbeld.nl | www.korbeld.nl

Verhuurspecialist voor bedrijfsfeesten, congressen, beurzen en evenementen

HEERLIJKE KOFFIE & THEE OP LOCATIE!

Eiland 9 • Zwolle • info@pistache-zwolle.nl • www.pistache-zwolle.nl


Regiolokaal PORTRET

DE WAARDE VAN WELZIJN Wie zich goed voelt, levert de beste prestaties. Een gezonde geest in een gezond lichaam is de corebusiness van deze krachtige dames en heren.

PAUL TER WAL

BRAM BEUTE

WOUTER DE HAAS

DAVID KUPERUS

WILKO JONGMAN

HANS NOORMAN

ROB VITTERS

ELLEN KUIPERS

ALOIS MATON

ERIC VAN DIJK

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

29


Regiolokaal PORTRET

MEEDENKEN MET JE MENSEN Wat Paul ter Wal betreft valt er veel te verbeteren aan het verzuimbeleid binnen bedrijven. Hij spreekt liever van ‘gezondheidsbeleid’, en draagt zijn visie over middels dynamische presentaties over bevlogenheid en krachtige kernwaarden. De welbespraakte arbeids- en gezondheidsadviseur is van mening dat oprechte aandacht en betrokkenheid het verzuim onder werknemers flink terug kunnen dringen. Hij spreekt uit de nodige ervaring.   ‘Ik ben van huis uit jurist en was jaren werkzaam bij een bedrijfsvereniging en het ziekenfonds. Aan de achterkant van de sociale zekerheid bestond mijn werk uit het regelen van zaken rond zorg, uitkeringen en re-integratie. Langzamerhand kreeg de voorkant steeds meer mijn interesse. Wanneer je werk doet waar je blij van wordt, voldoening uit haalt en goed in bent, ben je gelukkiger. Onze maatschappij is nog teveel gericht op pleisters plakken en te weinig op preventie. Daarin kunnen we een voorbeeld nemen aan een land als Australië.’   ‘Vroeger hielp ik mensen aan een uitkering. Nu voorkom ik dat ze erin terecht komen. Je hebt zelf de regie en hoeft je leven niet te laten bepalen door omstandigheden. Door heldere kernwaarden te formuleren laat je zien wie je bent en waar je voor staat. Wij helpen bedrijven en mensen bij het vaststellen van hun kernwaarden. Aan de hand van dat lijstje met non-negotiables kun je vervolgens alles toetsen. Steeds meer bedrijven krijgen in de gaten dat bevlogenheid leidt tot winstgevendheid in de ruimste zin van het woord.’ www.paulterwal.nl

‘Onze maatschappij is nog teveel gericht op pleisters plakken en te weinig op preventie.’

30

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal PORTRET

EVEN OP ADEM KOMEN Je verbinden met andere mensen leidt tot meer levensgeluk en een prettig werkklimaat. Vanuit deze overtuiging bieden de coaches van Vivento begeleiding aan individuen, leergroepen en teams. Bram Beute is de man achter de onderneming. Na een carrière in de industriële sector besloot Bram op een bepaald moment in zijn leven het roer om te gooien. ‘Het voelde niet goed om alleen bezig te zijn met zakelijke en commerciële belangen. Ik miste de menselijke waarde en besloot mijn leven totaal anders in te richten.’ ‘Ik ben elf jaar geleden gestart met Vivento. Het woord betekent levenswind; wat je kunt vertalen naar adem. Samen met mijn collega’s coachen wij ondernemers en werknemers vanuit de 4V visie. Veiligheid, vertrouwen, verbinding en vrijheid. Het draait erom te leven, niet te overleven.’ ‘Mensen komen tot hun recht wanneer ze met elkaar verbonden zijn. Vervreemding daarentegen, leidt tot isolement en sociale armoede. Met een beetje hulp van Vivento gaat samenwerken makkelijker, worden groepsprocessen effectiever gefaciliteerd en maken mensen zichtbaar meters in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.’ Zijn kracht? ‘Een persoonlijke, betrokken en soms confronterende benadering. Ik wind er geen doekjes om en weet mensen te raken.’ www.vivento.nl

‘Mensen komen tot hun recht wanneer ze met elkaar verbonden zijn.’

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

31


Regiolokaal PORTRET

MENSEN IN BEWEGING KRIJGEN Wouter de Haas is bedrijfsleider van On Campus, het moderne en multifunctionele sportcomplex bij hogeschool Windesheim. Hier kan iedereen in een veilige en motiverende omgeving conditie en kracht opbouwen. Jong of oud, met of zonder lichamelijke beperking, beginnend sporter of professional. Na zijn studie sportmanagement deed Wouter de nodige werkervaring op als facilitair manager bij sportaccommodaties. ‘De nieuwbouwontwikkelingen bij Windesheim volgde ik geïnteresseerd. Toen het nieuwe sportgebouw klaar was, stuurde ik een open sollicitatie. Daar werd positief op gereageerd.’   Twee jaar verder blijkt Wouter de juiste man op de juiste plek. Bij een innovatieve onderneming hoort een bevlogen manager. ‘On Campus onderscheidt zich op twee punten van andere sportbedrijven: qua diversiteit en qua karakter. Je kunt hier heel veel verschillende sporten beoefenen, van zwemmen en fitness tot kickboksen en pilates. De open sfeer en grote verscheidenheid aan bezoekers zorgen ervoor dat iedereen zich hier op zijn gemak voelt.’   Wouter is een mensenmens met het hart op de juiste plaats. Hij stuurt een team van 64 mensen aan, waaronder veel studenten. Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt uit zijn ambities. ‘Sport toegankelijk maken en houden voor iedereen. Zonder gebruik van subsidies is dat een flinke uitdaging, maar met de juiste mix van commercie en maatschappelijk bewustzijn is het mogelijk. Dat bewijzen we hier.’ www.on-campus.nl

‘Sport toegankelijk maken en houden voor iedereen. Zonder gebruik van subsidies is dat een flinke uitdaging.’

32

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal PORTRET

FIT MENSEN IN 20IN MINUTEN PER BEWEGING WEEK KRIJGEN David // is studio-eigenaar van fit20 Zwolle. Hij richtte de pilotvestiging op in 2009 en bestiert nu drie verschillende locaties. Landelijk staat de teller van de franchiseorganisatie inmiddels op tachtig. Reden voor het succes? ‘fit20 springt in op een gat in de markt. Mensen willen hun gezondheid onderhouden, ze snappen echt wel hoe belangrijk een fit lichaam is. Maar de sportschool is voor velen niet aantrekkelijk. Te druk, te opzichtig, de muziek staat te hard, je moet je omkleden of douchen; de redenen zijn divers.’ ‘Wij nemen die bezwaren weg. Een wekelijkse training duurt precies twintig minuten en omkleden en douchen hoeft niet. De kracht van dit concept en de reden van het succes is dat wij de formule hebben aangepast aan de mensen. De mensen hoeven zich niet aan te passen aan de formule.’ David zijn werk past bij zijn overtuiging dat het onderhouden van een fit lijf voor iedereen haalbaar is. ‘Daar hoef je geen atleet voor te zijn. De klantenkring van fit20 bestaat voor een groot deel uit niet-sporters. Maar ook mensen die wel actief sporten hebben baat bij onze trainingen. Ter ondersteuning en aanvulling.’ De kracht van David zelf zit hem in zijn persoonlijkheid. Hij staat bekend als sociaal vaardig en beschikt over een prettige dosis humor. ‘Is ook belangrijk natuurlijk. Bij een draak ga je niet trainen.’ www.fit20.nl

‘Wij nemen ‘Sport toegankelijk die bezwaren maken weg. Een en wekelijkse houdentraining voor iedereen. duurt precies Zondertwintig gebruik minuten van subsidies zonder omkleden is dat een en douchen.’ flinke uitdaging.’

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

33


Regiolokaal PORTRET

BEIDE BENEN OP DE GROND In het karakteristieke Hobbemahuis, even buiten de hectiek van de Zwolse binnenstad, bevindt zich een warme oase van rust, ruimte en ontspanning. Wilko Jongman bestiert hier zijn praktijk voor massagetherapie. Hij biedt hulp bij pijn en bewegingsbeperkingen door op zoek te gaan naar de oorzaak. ‘Pijnklachten komen vaak voort uit iets dat dieper ligt. In lijf en leden staat alles in nauw verband met elkaar. Contact met het eigen lichaam en het leren begrijpen van processen die zich daarin afspelen, is vaak de eerste stap naar het veranderen van patronen die leiden tot stress, pijn en verminderde vitaliteit.’ ‘Ik ben gespecialiseerd in structurele integratie. In het kort draait dat om het reorganiseren van het lichaam, zodat je gebruik leert maken van de zwaartekracht in plaats van je daartegen te verzetten. De juiste houding en balans. Daarbij ben ik goed in het laten voelen van ontspanning; de eerste stap naar bewustwording van het lichaam.’ ‘Mijn werk is niet zweverig. Massagetherapie wordt meestal gewoon vergoed door de verzekering. Wie een wellness treatment verwacht zit ernaast want er moet wel gewerkt worden. Er is toewijding en daadkracht nodig om te veranderen hoe je lichaam zich gedraagt.’ Wilko behandelt mensen van alle leeftijden, in een veilige en comfortabele omgeving. Hij ontvangt lovende reacties op zijn werk, maar blijft bescheiden. ‘Ik verricht geen wonderen hoor. Ik help mensen hun eigen kracht (opnieuw) te ontdekken en optimaal te benutten.’ www.wilkojongman.nl

‘Ik help mensen hun eigen kracht (opnieuw) te ontdekken en optimaal te benutten.’

34

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal PORTRET

ONTSPANNEN MENSEN IN EN BEWEGING KRIJGEN GENIETEN Het Drentse Wouter de Haas Reestdal is bedrijfsleider ademt rustvan en ruimte. On Campus, Het ishet een moderneomgeving tijdloze en multifunctionele waarin allessportcomplex van je af valt. bij En hogeschool daarmee de perfecte Windesheim. plek Hier voorkan Sauna iedereen Thermen in een veilige en motiverende omgeving conditie en kracht Zuidwolde. opbouwen. Jong of oud, met of zonder lichamelijke beperking, beginnend of professional. In de Saksische boerderijsporter met grote achtertuin bevinden zich acht sauna’s, een uitgebreide beauty- en Na zijn studie sportmanagement deed Wouter nodige massageafdeling en een fijn restaurant. Met zijnde hechte werkervaring op als facilitairstelt manager bij team van 35 medewerkers Hans Noorman alles in het sportaccommodaties. ‘De nieuwbouwontwikkelingen bij werk om gasten in de watten te leggen. Windesheim volgde ik geïnteresseerd. Toen het nieuwe sportgebouw klaar was, stuurde ik een open sollicitatie. Voorheen bekleedde Hans commerciële functies bij Daar werdHeineken, positief opAbInbev gereageerd.’ Vrumona, en HorecaBusiness en sinds   2013 zwaait hij bij Sauna Thermen Zuidwolde de scepter. Tweesucces, jaar verder blijkt Wouter juiste op de juiste Met het bedrijf zit in dedelift. ‘Onsman aanbod is zeer plek. Bijdankzij een innovatieve onderneming hoort een bevlogen breed, een flexibele en efficiënte werkwijze. manager.waarderen ‘On Campus onderscheidt zich punten Mensen de gemoedelijke sfeerop entwee de kwaliteit andere sportbedrijven: qua diversiteit en quazien karakter. van onze diensten en producten. In de branche we Je kunt heel veel verschillende sporten ook eenhier trend: gasten kiezen bewuster voorbeoefenen, de van zwemmen en fitness kickboksen en pilates. middelgrote bedrijven mettot een eigen identiteit. Het De open sfeer aan bezoekers massale vanendegrote groteverscheidenheid aanbieders die zich richten op zorgt ervoor dat iedereen op zijnaantrekkelijk.’ gemak voelt.’ koopjesjagers is niet zich voorhier iedereen   WouterThermen is een mensenmens met door het hart de juiste Sauna Zuidwolde werd hetop publiek in 2013 plaats. Hijtot stuurt van 64 mensen waaronder en 2014 besteeen vanteam de provincie Drentheaan, uitgeroepen. veel studenten. ZijnHans maatschappelijke betrokkenheid blijkt In 2016 belandden en zijn team zelfs landelijk op de uit zijnplek. ambities. ‘Sport toegankelijk maken en houden derde voor iedereen. Zonder gebruik van subsidies is dat een flinke uitdaging, juiste mix en vanontwikkelen. commercie en ‘Wij zijn continu maar bezig met met de vernieuwen maatschappelijk bewustzijn isishet Een ingrijpende verbouwing netmogelijk. achter deDat rug.bewijzen Zowel we hier.’ het saunaplein als de receptie is compleet getransformeerd. Het resultaat is prachtig.’ www.on-campus.nl www.saunathermenzuidwolde.nl

‘Sport ‘Mensen toegankelijk waarderen maken de en gemoedelijke houden voor sfeer iedereen. en de Zonder kwaliteit gebruik van onze van subsidies diensten is dat een flinke en producten.’ uitdaging.’

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

35


Regiolokaal PORTRET

KOERS HOUDEN Het vereist de nodige durf, daadkracht en discipline om je levensstijl om te gooien. Rob Vitters navigeert en stuurt waar nodig bij, op de weg naar een gezond leven. Rob is personal trainer en eigenaar van VitPT. Met zijn 28 jaar beschikt hij over een indrukwekkende staat van dienst. Na CIOS Sport en Bewegingsbegeleider volgde hij verschillende specialistische opleidingen. Drie jaar geleden kwam hij naar Zwolle en zag zijn trainingsstudio op de Marslanden het levenslicht. Zijn klantenkring is divers. Vrouwen, mannen en kleine groepen wisselen elkaar af voor een training met intensieve begeleiding. ‘Opletten, corrigeren van de uitvoering en de houding, maar ook het bepalen van doelstellingen hoort bij mijn werk. Ik deel mijn kennis over een gezonde leefstijl ook in mijn eigen app. Hierin staan oefeningen, wetenswaardigheden over voeding en handige tips en adviezen.’ Offline en online weet men VitPT steeds beter te vinden. ‘Vanwege toenemende drukte gaan we dit jaar verhuizen naar een nieuwe locatie. Ik ben bezig met de aanschaf van een pand.’ Ook privé gaat het de jonge ondernemer voor de wind. Rob is getrouwd en vader van twee kids. In zijn spaarzame vrije uurtjes mag hij graag tekenen. www.vitpt.nl

‘Opletten, corrigeren van de uitvoering en de houding. Ook het bepalen van doelstellingen hoort bij mijn werk.’

36

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal PORTRET

ALLES BEGINT MET ENERGIE ‘Met een gezonde geest in een gezond lichaam zijn er geen grenzen aan wat we kunnen bereiken.’ Voormalig topsporter Ellen Kuipers weet waar ze het over heeft. ‘Wanneer we ons lichaam voorzien van de juiste brandstof, dan laait het energievuur op. Dat is voelbaar en zichtbaar. Met de verkeerde brandstof dooft het uit. Dan kun je nog zo graag willen presteren; de energie ontbreekt.’   Ellen heeft een achtergrond als psychologe en brengt tegenwoordig haar kennis in praktijk als vestigingsmanager en coach bij NewFysic. Ze heeft een passie voor gezondheid en voor lekker eten, en weet uit eigen ervaring dat kracht van binnen komt. ‘Het concept van NewFysic sluit aan bij deze overtuiging. Het behelst veel meer dan een afslankplan. Het is een levensstijl die leidt naar een gezond en gelukkig bestaan.’   NewFysic telt inmiddels meer dan 40 vestigingen in Nederland en België. De methode is gebaseerd op een voedingsplan op maat, persoonlijke coaching en supplementen op natuurlijke basis. Je voelt je fit en energiek en er is geen sprake van het bekende jojo-effect. Deelnemers doen een schat aan kennis op qua gezonde voeding, waar ze hun leven lang profijt van hebben.   Vanuit een prachtige locatie aan de Sassenstraat coachen en begeleiden Ellen en haar collega’s mensen op weg naar een fit lichaam. Op een verfrissend eerlijke manier. Ellen kan een confronterende boodschap met de nodige humor brengen, is wereldwijs én staat met beide benen op de grond. www.newfysic.nl

‘Het behelst veel meer dan een afslankplan. Het is een levensstijl die leidt naar een gezond en gelukkig bestaan.’

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

37


Regiolokaal PORTRET

GERICHT DOELEN BEHALEN Sport is de rode draad in het leven van Alois Maton. Opleidingen en verschillende functies bij grote bedrijven stoomden hem klaar voor zijn ware roeping: een eigen bedrijf. In 2016 maakte hij van deze droom werkelijkheid. Alois is eigenaar van TWENTYFOUR SEVEN PERSONALTRAINING. Hij groeide op in Culemborg en de liefde voor sport en fitness is er altijd geweest. ‘Omstreeks mijn twintigste kreeg ik mijn eerste baan als fitnessinstructeur in Vianen. Daarna ben ik bij Achmea snel doorgegroeid van vestigingsmanager naar regiomanager, salesmanager en uiteindelijk operationsmanager. Ik stuurde twaalf fitnesslocaties aan. Toen volgde de stap om voor mezelf te beginnen. De aandacht was gaandeweg verschoven naar beleid en ik wilde weer volledig focussen op de basis van gezondheid. Goede voeding en voldoende beweging.’ ‘Zwolle is al vijftien jaar mijn thuis. Een geschikte locatie en de eerste klanten waren eigenlijk zo gevonden. Ik breid mijn netwerk uit door business events te bezoeken, en mijn klanten zijn mijn ambassadeurs. Trainingen van 30 of 60 minuten zijn ‘slechts’ onderdeel van het gehaal. Veel belangrijker is het veranderen van de lifestyle van mensen. Ik help bij het maken van de juiste keuzes en die verschillen van persoon tot persoon. Ik luister, denk mee en adviseer vanuit oprechte betrokkenheid.’ ‘Wie nieuwsgierig is naar wat personal training precies inhoudt, nodig ik van harte uit om contact met me op te nemen. Wanneer je over de juiste motivatie beschikt, kunnen we samen heel veel bereiken.’ www.247personaltraining.nl

‘Ik help bij het maken van de juiste keuzes en die verschillen van persoon tot persoon’.

38

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal PORTRET

IT’S YOUR LIFE De wereld van fitness en wellness is – net als de doelgroep - voortdurend in ontwikkeling. Het nieuwe neusje van de zalm heet Aquabiking en dat kunt u gewoon in Zwolle doen, bij de gloednieuwe Healthy Body Lounge van Eric van Dijk. Vanuit een ruime en zonnige studio aan de Thorbeckegracht zetten Eric en zijn team zich in om Nederland – en Duitsland en België – te laten kennismaken met wat in onder meer Frankrijk, Zwitserland en Dubai al geldt als dé nieuwe sensatie op het gebied van fitness en wellness. ‘De formule is revolutionair. Onderwaterfitness en spinning komen samen in een comfortabel, oogstrelend pakketje dat in alle privacy en op elke gewenste tijd kan worden benut. Fietsen in water vermindert de inspanning, maar niet de resultaten. Het bruisende, warme water masseert het lichaam en stimuleert de doorbloeding. Tempo en weerstand kunnen worden aangepast aan individuele voorkeuren, waardoor Aquabiking een geschikte sport is voor iedereen.’ Eric is een ondernemer pur sang, met een indrukwekkende staat van dienst. Hij laat zich door niemand iets wijs maken. Liever duikt hij zelf in het diepe. Het vuur in zijn ogen wakkert aan wanneer hij spreekt over het fenomeen dat hij persoonlijk naar Nederland haalde. ‘Ik nodig iedereen uit om Aquabiking te komen proberen. Wie niet tevreden is krijgt van mij elke cent terug.’ www.healthybodylounge.nl

‘Ik nodig iedereen uit om Aquabiking te komen proberen. Wie niet tevreden is krijgt van mij elke cent terug.’

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

39


ounge L y d o B y h lt ea Wij wensen H ces! c u s l e e v l e e in Zwolle h

SCHREUDER BV AMPÈRESTRAAT 35, ZWOLLE • 038 - 465 64 74 • WWW.SCHREUDERBV.NL

reuder Jacques Sch

3 uur gym in 20 minuten Hoe druk je agenda ook is, een workout bij Healthy Body Lounge past altijd…

Healthy Body Lounge Thorbeckegracht 40, Zwolle www.healthybodylounge.nl 038 - 303 30 26

25%ING

KO RTers van

voor lez kaal Regiolo


DE KLEINE – GROOT IN RECLAME

GEEFT UW BEDRIJF DE JUISTE UITSTRALING Je hebt het vast weleens meegemaakt: terwijl je voor het verkeerslicht staat te wachten, kijk je uit op het welbekende logo van De Kleine Reclame. Het prijkt achterop veel auto’s, bestelwagens en bussen. Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat De Kleine Reclame veel meer doet dan alleen voertuigen beplakken. ‘Van oudsher staan we bekend om onze voertuigbelettering. Niet zo gek, aangezien we dat al bijna veertig jaar doen’, begint Hessel de Kleine, die samen met Berthil Rundervoort het vertrouwde aanspreekpunt is binnen het bedrijf. ‘Maar we bieden nog veel meer diensten op het gebied van zichtbaarheid. Van reclamezuilen en spandoeken tot complete gevels en etalages, we kunnen ondernemers op allerlei vlakken helpen en denken graag mee.’

ECHTE EYECATCHER Hessel is vooral enthousiast over de fotowanden, waarmee hij al veel kantoren, etalages en gevels een eigen gezicht heeft

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

gegeven. ‘Je ziet ze steeds vaker’, zegt hij. ‘Laatst hebben we bijvoorbeeld een foto van een monumentale muur uitgeprint en op een wand geplakt. De ruimte had direct een unieke uitstraling. Ook voorzien we gevels regelmatig van sfeerbeelden. Echte eyecatchers zijn dat.’

‘Met een team van zes mensen doen we bijna alles zelf, van ontwerp en realisatie tot de montage. Hierdoor kunnen we snel inspelen op vragen van klanten. Maar bovenal weten we dat het werk op hoog niveau wordt uitgevoerd. Auto’s, ramen en muren beplakken is een vak. Je moet er echt voor opgeleid zijn.’

Zorg ervoor dat je bedrijf de juiste uitstraling naar de buitenwereld heeft!

OP TIJD EN NAAR WENS Wat dit vak zo mooi maakt? Daarover zijn de mannen het gelijk eens: ‘We doen veel verschillende dingen, waardoor geen dag hetzelfde is. Vaak krijgen we opdrachten op het laatste moment. Het is mooi als het lukt om zo’n opdracht op tijd en naar wens uit te voeren. Want tevreden klanten, daar doen we het voor.’

EEN VAK Om ervoor te zorgen dat de spandoeken, borden en platen hun uitstraling behouden, wordt er gewerkt met geavanceerde apparatuur. ‘We hebben verschillende printers en werken al onze middelen af met een speciale beschermlaag. Dit om verkleuring te voorkomen’, vertelt Berthil.

Telfordstraat 12, 8013 RM Zwolle 038 - 466 00 58 www.dekleine.nl

41


HEALTHY BODY LOUNGE GEFELICITEERD!


... weet wat er speelt

Wij wensen Healthy Body Lounge veel succes!

Compleet aanbod op www.kroesetempert.nl of bel 038 - 453 73 72 Ceintuurbaan 26-D | 8024 AA Zwolle | T 038 453 73 72 | info@kroesetempert.nl

De Langhenkel Groep wenst Healthy Body Lounge gezondheid en werkplezier aan de Thorbeckegracht!

www.langhenkel.nl


Deze tijd biedt volop kansen, de accountants en belastingadviseurs van BDO helpen u graag om ze te benutten

nieuwe perspectieven

In de nieuwe economie doen kansen zich sneller voor dan ooit. De accountants en belastingadviseurs van BDO helpen u graag om ze te benutten. Want met onze unieke dienstverlening bieden we u precies wat u nodig heeft. Lokale marktkennis en een internationaal netwerk. Persoonlijke betrokkenheid en een professionele aanpak. Zodat u de juiste beslissingen neemt om uw organisatie sterker, wendbaarder en succesvoller te maken. Samen komen we tot nieuwe inzichten en nieuwe kansen in uw markt. Samen creëren we nieuwe perspectieven. Meer weten? Bel 055 - 312 76 00 of kijk op bdo.nl

Voor elk vloerprobleem een passende oplossing De vloeren zijn:

Multipox levert:

• HACCP gekeurd • naadloos • beschikbaar in antislip en in een gladde uitvoering • bestand tegen temperaturen van -40 graden tot +120 graden Celsius, • snelle ingebruikname van de vloer • bestand tegen grote temperatuurwisselingen • bestand tegen een groot aantal oplosmiddelen en chemicaliën • conform de richtlijnen 93/43/EG • zwaar belastbaar

Vloer &Wandsystemen op basis van: • Epoxy Vloeren : Sterk en decoratief • Polyurethaan Cement gebonden: ( Zwaar belastbaar ) • Acrylaat Vloeren: beloopbaar naar 2 uur • Vinyl Esther ( zwaar chemisch resistent)

Strak Sterk Stijlvol

Tel. (0578) 696 755 info@multipox.nl www.multipox.nl


49 Regiolokaal KENNIS PERSONEEL

DE NIEUWE REALITEIT IN ARBEIDSLAND De arbeidsmarkt maakt woelige tijden door. Oude zekerheden vervallen, nieuwe wetten en regels zijn aan de orde van de dag. Veel ondernemers vinden het lastig om een goede balans te vinden tussen vast en flexibel personeel. U wilt uw werknemers boeien en binden aan uw bedrijf. Tegelijkertijd wilt u ook zo efficiĂŤnt mogelijk ondernemen, en bijtijds kunnen bijsturen wanneer de markt daarom vraagt. De nieuwe Wet Werk en Zekerheid is bedoeld om ondernemers sneller te dwingen een nieuwe medewerker een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden. In plaats van drie contracten in drie jaar, mogen er nog maar drie contracten in twee jaar worden verstrekt. Wij merken in de markt een tegengestelde vraag van ondernemers. Wat betreft het veranderende ontslagrecht en de bijbehorende transitievergoeding zien we iets soortgelijks. Vanaf 1 juli 2015 heeft vast en flexibel personeel dat langer dan twee jaar bij dezelfde opdrachtgever werkt, bij beĂŤindiging van het contract op initiatief van werkgeverskant recht op een transitievergoeding. Wij merken dat ondernemers er regelmatig voor kiezen deze kosten te vermijden en liever met een andere arbeidskracht in zee gaan. Wederom een tegengestelde reactie op iets wat eigenlijk wordt beoogd. De mogelijkheden voor verlengd detacheren of payrolling zijn wel verruimd, maar ook een heet hangijzer gezien de recente ophef vanuit de politiek en de overheid.Werkt de nieuwe wet? Of is er te weinig naar de nieuwe realiteit gekeken? Wij zitten er bovenop en delen onze kennis graag met u. Kom eens sparren over de effecten van de nieuwe realiteit voor uw bedrijf! Geert Knol IS Eigenaar Uitzendbureau Flex Impact HEEFT EEN HEKEL AAN ongerichte agressie RIJDT EEN Audi A6 HOBBY manager en zanger Classic Rock coverband Just no Knock BEREIKBAAR VIA geert.knol@flex-impact.nl of 06-36426153

EN VERDER

WILMA VOORTMAN I

FRANCINE MEIJERINK

Yarden

Incasso en Gerechtsdeurwaarders

JACQUES SCHREUDER

PETER DE JONG

Schreuder Installatietechniek

KRC Van Elderen


46 Regiolokaal KENNIS

‘JE MAAKT JE EIGEN GELUK’


47

ENTREPRENEUR

BOEKEN

MINDF*CK

MATTIE ZORGINTENSIEVE BEGELEIDING

Victor Mids en Oscar Verpoort geven voor het eerst de geheimen prijs achter hun spectaculaire tv-programma MINDF*CK. Aan de hand van illusies, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid geven zij een uniek kijkje in de werking van je brein Auteur: Victor Mids

Shyfra Eijkelkamp volgde haar hart en startte eind 2015 haar eigen onderneming. Ze is de dertig nog lang niet gepasseerd maar beschikt al wel over een flinke dosis levenswijsheid.

EAT THAT FROG

‘Na het afronden van mijn opleiding werkte ik naast mijn reguliere baan tevens als PGB-er op een basisschool. De directe aanpak en persoonlijke benadering spraken mij erg aan. Ik ben ervan overtuigd dat je door 1-op-1 contact met kinderen en korte lijntjes met de ouders veel kunt betekenen voor

Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag ‘een makkie’ zijn (aldus Mark Twain). ‘Eat that frog’ laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker

de ontwikkeling van een kind dat behoefte heeft aan extra

op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen

begeleiding.’

met de taken waar je het minst zin in hebt. Auteur: Brian Tracy

‘Ik ben in het diepe gesprongen en heb me ingeschreven bij de KvK. Vervolgens ging ik zelf op zoek naar ouders met een hulpvraag. Daarna ging het balletje rollen en via mondelinge reclame komen er steeds meer unieke kinderen op mijn pad.’

HET ACHTSTE LEVEN

‘Elke dag opnieuw word ik bevestigd in het feit dat mijn keuze

Een monumentaal, Tolstojesk familie-epos dat

de juiste was. Het helpen van ouders en kindjes op een wijze

zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Acht

waarin ik oprecht geloof, geeft veel voldoening. Ik krijg het

levens van één Georgische familie, beginnend in

ook terug: kindjes voelen zich op hun gemak bij mij. Dat komt

een kleine stad tussen Georgië en Azerbaidzjan,

omdat ik zorg voor een veilige omgeving en rust en vertrouwen

waar een getalenteerde chocolatier een recept

uitstraal.’

bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten.. Auteur: Nino Haratischwili

‘Afhankelijk van de hulpvraag begeleid ik kinderen op allerlei manieren. Op school tijdens de lessen, bij het sporten, bij het omgaan met leeftijdsgenoten of met praktische zaken zoals koken en aankleden. Omgaan met emoties is ook een veelvoorkomend thema.’

KOM JE VERDWALEN

‘Wanneer ik zelf hulp of advies kan gebruiken wend ik me tot mijn eigen netwerk, of een collega-professional die bekend is met de situatie.’

De gedichten en fototekeningen van Lotte van Dijck zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk. Geïnspireerd door de geboorte van haar

‘Mijn tip voor starters? Volg ook je hart! Voor jezelf beginnen is

dochter dicht ze over dromen dat je vliegen

hard werken maar het geeft onwijs veel voldoening en energie.’

kunt, samen naar de maan kijken en durven zingen zo hard je kunt. Auteur: Lotte van Dijck

SAMENSTELLING: Christa Westerhof van Boekhandel Westerhof Jufferenwal 2 • Zwolle • www.boekhandelwesterhof.nl regiolokaal.nl


48 Regiolokaal KENNIS ONDERNEMEN

GOEDE VOORNEMENS De start van een nieuw jaar begint traditioneel met het maken van goede voornemens. Ook ik ben mijn jaar gestart met toch een paar voornemens. Voornemens die ik eigenlijk al lange tijd in gedachten had, maar nu toch maar eens op papier heb gezet. EĂŠn voornemen springt eruit: het vastleggen van mijn uitvaartwensen. In mijn werk ben ik dagelijks bezig met uitvaartwensen van andere mensen, maar die van mezelf had ik nog niet op papier. Maar door de uitkomsten van de Yarden Afscheidsmonitor van het afgelopen najaar heb ik het vastleggen van mijn uitvaartwensen hoger op de agenda gezet.

TRADITIES VERRUILEN Yarden doet twee keer per jaar onderzoek onder de Nederlandse bevolking naar trends en ontwikkelingen op het gebied van verlies, afscheid, uitvaart, herinneren en rouw. De Afscheidsmonitor toont de grote variatie in uitvaartwensen en -tradities. Uit de laatste Afscheidsmonitor blijkt dat de traditionele uitvaart op zijn retour is. Veel consumenten willen tradities graag verruilen voor hun persoonlijke afscheidswensen. We nemen afscheid van eeuwenoude uitvaarttradities, zoals zwarte/donkere kleding, droevige muziek (34%) of koffie met cake (33%).

WETEN WAT JE WILT Het is fijn om te weten wat je niet wilt en dat je je dierbaren hiervan op de hoogte brengt. Dat is al een stap vooruit. Beter nog is het om te zorgen dat je nabestaanden ook weten wat je wel wilt. Dat geeft zoveel rust bij iedereen. Het is geen zoekplaatje meer voor als het zover is. Want dat maak ik helaas in de dagelijkse praktijk nog wel eens mee. Nabestaanden die geen idee hebben of oma begraven of gecremeerd wil worden. Dat kan soms tot lastige situaties leiden.

GOED AFSCHEID Om ervoor te zorgen dat het afscheid past bij ieders persoonlijke wensen, is het belangrijk dat mensen hun uitvaartwensen bespreken met hun naasten en vastleggen. Dat draagt bij aan een goed afscheid. En dat is belangrijk want een goed afscheid helpt je verder. Daarom heb ik aan het begin van dit jaar mijn eigen uitvaartwensen vastgelegd en mijn gezinsleden gevraagd dit ook te doen. Heeft u nog een goed voornemen nodig voor 2017? Leg dan ook uw uitvaartwensen vast. Dat kan in een uitvaartwensenboekje dat u bij Yarden kunt opvragen of via onze website. U kunt uw laatste wensen ook op een A-4 zetten of bespreken met uw naasten. Voor 2017 wens ik iedereen veel geluk en gezondheid. Wilma Voortman IS adjunct-directeur bij uitvaartorganisatie Yarden. HEEFT EEN HEKEL AAN respectloos gedrag RIJDT EEN Renault Talisman HOBBY koken, tafelen en lezen BEREIKBAAR VIA Yarden Uitvaartzorg Willemsvaart 2, 8019 AB Zwolle Telefoon: 038 421 4000.

regiolokaal.nl


49

APPS

FINANCIEEL

INCASSOCOWBOYS Incassopartijen zijn over het algemeen te verdelen in drie groepen. Gerechts-

HOOTSUITE

deurwaarders, incasso-advocaten en incassobureaus.
Onlangs heeft de Auto-

Beheer en plan berichten in naar

riteit Consument & Markt (ACM) onderzoek gedaan naar incassobureaus die

meerdere social media profielen op

zich schuldig maken aan onder meer het incasseren van onterechte vorderin-

Twitter, Facebook, LinkedIn, Foursquare

gen en het doorberekenen van niet verschuldigde kosten.

en meer, allemaal vanaf één app Hootsuite! Het is de beste app voor

Deze incassobureaus zetten veelal op ontoelaatbare wijze druk op consumenten en/

Android om je te helpen jouw social

of bedrijven. Het is belangrijk om te weten dat iedereen een regulier incassobureau

media te beheren en analyses te traceren.

kan starten. Incassobureaus hebben aanzienlijk minder wettelijke bevoegdheden dan

Plaats en plan berichten in, monitor

gerechtsdeurwaarders. Desondanks geven de incassobureaus vaak aan dat zij dezelfde

vermeldingen en gesprekken over jouw

incassomiddelen kunnen inzetten. Ook zijn deze incassobureaus niet onderworpen aan

merk en traceer analyses

extern toezicht en tuchtrecht. Uit het onderzoek van de ACM blijkt dat er incassobureaus zijn die kosten rekenen die ze niet kunnen verantwoorden en dat er regelmatig wordt gedreigd met rechtsmiddelen die ze niet mogen inzetten. Angst inboezemen lijkt voor deze incassocowboys de strategie bij uitstek, maar hun werkwijze is misleidend voor de consument.

MISLEIDEND HANDELEN Volgens de autoriteit vinden er juist bij het incasseren van consumentenvorderingen

ASANA

misstanden plaats waardoor potentieel aanzienlijke consumentenschade wordt aangericht. 
Hoewel ons kantoor zich niet (alleen) richt op consumentenvorderingen,

Asana is de makkelijkste manier voor

maken we ons er wel hard voor dat incassopartijen op zowel de B2B als op de B2C

teams om hun werk bij te houden en

markt transparant, integer en rechtvaardig handelen.

resultaten te krijgen. Asana stelt teams

Gerechtsdeurwaarders zijn gebonden aan tuchtrecht. Advocaten zijn gebonden aan

aan het werk te gaan van start tot finish.

de regels van de Orde van Advocaten. Voor incassobureaus geldt deze controle niet.

Het is eenvoudig om te beginnen, maar

Ook ontbreekt tot op heden een onafhankelijke certificering waaruit de betrouwbaarheid van de incassobureaus zou moeten blijken.

krachtig genoeg om uw gehele bedrijf te runnen. Maak taken aan, word herinnert en stuur verzoeken.

CERTIFICERING Ikzelf ben voorstander van een certificering, eventueel gekoppeld aan een soort onafhankelijke certificering voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Helaas zal dit er in de praktijk voor de hierboven benoemde incassocowboys waarschijnlijk nooit komen.
Als u niet het risico wilt lopen om zaken te doen met dit soort partijen, is het mijn advies om incassozaken onder te brengen bij een beroepsgroep met een

MONEYBIRD

sterk tuchtrecht, zoals de gerechtsdeurwaarder of de incassoadvocaat.

Met Moneybird kun je altijd en overal

Francine Meijerink IS eigenaar van Meijerink Incasso en Gerechtsdeurwaarders

zorgeloos je volledige boekhouding doen!

HEEFT EEN HEKEL AAN Onrecht RIJDT EEN BMW X1 HOBBY zwemmen,

Maak en verzend een offerte die je klant

Volleybal, sport in het algemeen BEREIKBAAR VIA info@meijerinkgdw.nl of

online kan accepteren. Met deze app heb

038 375 88 88.

je hebt overal inzicht in je openstaande het bonnetje met de camera van je

FRANCINE MEIJERINK:

smartphone en upload ‘m naar je

Breng incassozaken

administratie of boekhouding.

onder bij een beroeps-

facturen. Scan na een aankoop direct

groep met een sterk tuchtrecht, zoals de gerechtsdeurwaarder of de incassoadvocaat. regiolokaal.nl


50 Regiolokaal KENNIS GADGETS

XTORM POWER HUB

TABLE ISLAND

DOORSAFE 6600

Met de Cube Power Hub van Xtorm kun je al je

De Table Island van Royal VKB is dé ideale

De Doorsafe 6600 wifi deurbel met camera die

mobiele apparaten voortaan op één plek opladen!

opbergplaats voor al je dagelijkse en niet zo

draadloos via wifi een melding geeft op uw iOS of

Een wirwar aan kabels bij ieder stopcontact is dan

dagelijkse voorwerpen. Mobieltje, portemonnee,

Android smartphone. Zie op uw smartphone waar u

ook voorgoed voorbij.

zonnebril, post, iPad, alles wat jij op één handige

ook internet heeft, overal ter wereld wie er aanbelt

plek wil bewaren.

en praat terug.

ONDERNEMEN

EVEN NIKS Vergeet u niet om - tussen alle drukte, hectiek, verplichtingen en afspraken door - de tijd te nemen om uw rust te pakken? Ik ga al een tijdje mee, en verzeker u dat dit minstens zo belangrijk is als uw werk goed doen. Sterker nog, zonder voldoende rust bent u niet in staat uw werk goed te doen. Ik illustreer het even.

Even niks is vaak belangrijk. Hartelijk dank voor uw aandacht! Jacques Schreuder HEEFT EEN HEKEL AAN Rommel en oneerlijke mensen RIJDT EEN VW Golf Hybride HOBBYvrije tijd en genieten met mijn gezin, golf, lekker eten. BEREIKBAAR VIA j.schreuder@schreuderbv.nl of 06 - 55 84 14 01

regiolokaal.nl


51

ONDERNEMEN

DE GOEDE PASVORM?! Ik kan er elk jaar weer van genieten. De ruimte die er komt op het moment dat de druk en het gedruis van december achter me ligt. Een heel nieuw jaar voor de boeg. Ruimte. Tijd om de dingen te doen die door de drukte zijn blijven liggen. Schoon schip te maken. Letterlijk en soms figuurlijk. Dingen anders gaan doen. Een nieuwe start maken. Tijd voor bezinning. Gek toch: dat zou juist in de decembermaand moeten passen, maar toen paste het niet. Passen. Dat is ook januari. Passen we nog in onze kleren ? Of wordt het tijd om op te passen. Van het budget dat er nog is in de opruiming gaan passen of er nog wat past. Past het nog in het budget ? Passen we überhaupt nog in onze pasvorm? Een nieuw jaar: tijd om te passen. Te passen als er gebak langs komt. Of alcohol. Even niet. Nu is er tijd voor ruimte. Al een aantal jaren start ik het jaar met een alcoholvrije periode. Even pas te zeggen tegen dat wat vult. Ik ben niet de enige - zie ik - wanneer ik google: Kijk maar op www. ikpas.nl Ook voor jou als ondernemer is het goed om te passen. Hiervoor kun je zien op hoeveel verschillende manieren dat kan. Ondernemend als ik ben stel ik jou de vraag: past jouw ondernemingsvorm nog altijd passend ? Of is het tijd eens wat anders te passen. De ruimte van januari te benutten om eens te kijken of het past. Ook als het lijkt te passen. En vraag het eens een ander: daar zou best eens uit kunnen komen dat het helemaal niet (meer) past. Mij overkomt het regelmatig dat wat ik vind dat mij past, door mijn vrouw als onpasselijk ervaren wordt. Een passende ondernemingsvorm heeft de volgende kenmerken: • Biedt in jouw situatie passende bescherming tegen ondernemersrisico’s; • Past qua onderhoudskosten bij jouw budget; • Geeft voor jouw bedrijf een passende uitstraling; • Verschaft jou een goede setting om samen te werken: intensief of juist los/vast; • Gaat gepaard met een belastingdruk die – gegeven de gekozen combinatie – de laagste belasting geeft.

TIJD OM TE PASSEN. PAST U MEE ? Voor vragen of een gesprek: Peter de Jong, p.dejong@krcvanelderen.nl Peter de Jong IS partner bij KRC Van Elderen accountants | belastingadviseurs HEEFT EEN HEKEL AAN Luiheid RIJDT EEN Mitsubishi Outlander PHEV (fiscaal gefaciliteerd) HOBBY tuinieren BEREIKBAAR VIA p.dejong@krcvanelderen.nl of 06 15 00 65 03.

regiolokaal.nl


v.l.n.r.: Jan Wolterink, Wim Reinders, Ernst Ebbinge, Jeroen Imming, Gerard Haase, Robert Bruinenberg

52

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


POUW AUTOMOTIVE VOLOP IN BEDRIJF

‘MET STERKE MERKEN ELKAAR OP WEG HELPEN’ Misschien wel het meest in het oog springende dealerbedrijf van Zwolle is dat van Pouw op industrieterrein Hessenpoort, pal aan de A28. Op het gestileerde talud tussen beide showrooms tonen de Volkswagens en Audi’s zich van hun beste kant. Het is het aangezicht van een indrukwekkend mobiliteitscentrum voor Zwolle en omgeving. Met zeven vestigingen in Deventer, Rijssen, Hardenberg, Zwolle (dealerbedrijf en UAS Schadeherstel), Meppel en Kampen is de Volkswagen- en Audidealer in Groot-Overijssel sterk vertegenwoordigd. Wij praten met Robert Bruinenberg, accountmanager voor de regio Zwolle en

‘Onze merken hebben een sterk imago’ Noord-Veluwe en verantwoordelijk voor de mobiliteit in het business-to-business segment. “Belangrijk om te weten, is dat wij een totaalpakket leveren. Van autoverkoop, onderhoud en schadeherstel tot merkonafhankelijke lease, verzekering en wagenparkbeheer. Pouw Automotive heeft alles in eigen huis.’ Het fleetsalesteam regio Zwolle bestaat naast Robert uit Jan Wolterink (accountmanager), Ernst Ebbinge (bedrijfswagenadviseur), Gerard Haase (backoffice sales), Wim Reinders (accountmanager lease) en Jeroen Imming (accountmanager lease). Een bundeling van kennis en specialismen waar al veel bedrijven in de regio gebruik van maken, met een bloeiend klantenbestand als resultaat. Robert

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

en zijn collega’s hebben de regio goed in kaart. ‘Dit werkt niet alleen efficiënt voor het team, maar ook voor de klant. De lijnen zijn kort, zowel binnen ons team als binnen de organisatie. Nog steeds merken we dat klanten aangenaam verrast zijn door de dienstverlening en mogelijkheden die wij kunnen bieden met onze mobiliteitscirkel.’

Bijvoorbeeld de wagenparkscan, waarbij we in een oogopslag inzichtelijk maken hoe de klant kan besparen op brandstofverbruik en de CO2-uitstoot kan reduceren door het inzetten van Volkswagen (bedrijfswagens) en Audi modellen. Kijken we specifiek naar bedrijfswagens, gaat het er wat zakelijker aan toe dan bij personenauto’s. Wat voor ondernemers telt, zijn de total cost of ownership. De leasevormen van Pouw bieden vrijwel altijd uitkomst. Onze leasecollega’s worden daarom in een vroeg stadium al bij onze verkoopgesprekken betrokken.’

DE NIEUWE CRAFTER Tot slot staat Robert nog even stil bij de introductie van de nieuwe Crafter, die eind maart bij de dealer in de showroom staat. De Crafter, volledig door Volkswagen zelf ontwikkeld, is al voor de officiële marktintroductie uitgeroepen tot International Van of the year 2017. ‘Bij de ontwikkeling van de nieuwe Crafter stond de vraag, hoe ziet uw ideale wagenpark eruit, centraal. Deze vraag is ook het uitgangspunt in de adviesgesprekken met onze klanten. Wanneer we dat advies dan mogen toepassen door het inzetten van onze kwaliteitsproducten- en diensten, weten wij zeker dat onze klanten met plezier en zekerheid de weg op gaan!’

HANZESTEDENMENTALITEIT Het fleetsalesteam is actief betrokken bij diverse businessclubs en andere regionale initiatieven. Zo sponsort Pouw niet alleen PEC Zwolle en SC Genemuiden, maar is de dealer ook hoofdsponsor van de Ronald McDonald Rally. Vooral de lokale (maatschappelijke) betrokkenheid speelt in de dagelijkse bedrijfsvoering een grote rol. ‘Oost-Nederland is nuchter, noem het de Hanzenstedenmentaliteit. Ondernemers zijn loyaal, willen elkaar op weg helpen en de handel in de regio houden.’

PASSIE VOOR MOBILITEIT ‘In onze gesprekken gaat het al lang niet meer over alleen auto’s verkopen. Ons pakket aanvullende diensten is minstens zo waardevol.

Lippestraat 5, Zwolle T 038 – 456 13 00 www.pouw.nl

53


ONBEPERKT BELLEN VOOR E12,50 PER MAAND! Voor E12,50 per maand per vast toestel onbeperkt bellen naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland. Betaal tot en met 31 maart E75,00 voor een Yealink T41P IP-toestel in plaats van E119,00. De eerste 2 toestellen worden gratis geprogrammeerd.

Bel 038-3030600 of mail naar info@duaconnect.nl www.duaconnect.nl


Regiolokaal BEDRIJFSHUISVESTING

REGIOLOKAAL SPECIAL

BEDRIJFSHUISVESTING, EEN LUST OF EEN LAST? Een dak boven je hoofd is een levensvoorwaarde. Dat geldt ook voor de ondernemer of de onderneming. Natuurlijk, je kunt vanuit huis werken, dan het kan zo maar zijn dat je daar snel uitgroeit. Je mist wellicht het contact met anderen. Of zoals Kees Loef van De Verzuimspecialist het elders in deze Regiolokaal verwoordt: ‘In het begin was het best weleens eenzaam in het veld’. Waar let je op als je huisvesting zoekt voor je onderneming? AANBOD Het aanbod is groot. Door de mismatch tussen vraag en aanbod, mede als gevolg van de crisis, is er een overvloed aan leegstaande kantoorpanden en bedrijfsgebouwen. Er zijn teveel m2-ers op de markt, teveel m2-ers staan op de verkeerde plaats. Overheden proberen van alles om deze m2-ers weer gevuld te krijgen, immers leegstand is slecht voor de leefbaarheid. Neem de kantorenmarkt: op dit moment staat meer dan 15% van de kantoren in Nederland leeg. Waarschijnlijk neemt deze leegstand de komende jaren toe. Daarnaast is er nog steeds behoefte aan extra woonruimte. Vooral in de grote steden. Transformatie van kantoren kan hier een goede oplossing voor zijn. Bijvoorbeeld door kantoren om te bouwen naar studentenflats of seniorenwoningen.

VRAAG Toch zagen we tijdens de crisis en zien we zeker nu de economie zich herstelt een nieuwe vraag naar kantoorruimte. Het is wel een andere vraag dan voor de crisis: het gaat vaak om startende of doorstartende ondernemers, met een beperkte ruimtebehoefte. Het aantal vierkante meters per werkende neemt af doordat veel

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

bedrijven en organisaties overgaan op meer flexibele vormen van werken ('het nieuwe werken' al dan niet gecombineerd met deels thuiswerken). Ondernemers en bedrijven zijn steeds vaker onderdeel van een netwerkorganisatie. De nabijheid van collega’s en of partners is daarbij belangrijk, alsook een inspirerende omgeving, zowel binnen de kantoormuren als daarbuiten. Kortom, vraag en aanbod gaan in de toekomst nog verder uiteen lopen. Maak als ondernemer een bewuste keus!

55


Regiolokaal BEDRIJFSHUISVESTING

GEBOUW Kopen of zelf bouwen is voor de startende ondernemer of kleine MKB-er meestal niet weggelegd. Het past ook minder in deze tijd van flexibiliteit, kortere bedrijfscycli en de vereiste wendbaarheid. We zien een forse groei van het aantal bedrijfsverzamelgebouwen, waarin meerdere ondernemingen onder één dak gehuisvest zijn. Zo ook in Zwolle, denk aan City-Post, Creatieve Coöperatie, Hanz en De Biljartfabriek om er een paar te noemen.

LOCATIE De keuze voor een locatie is een pragmatisch proces, zo blijkt uit onderzoek. Veelal wordt tijdens de start van de onderneming voor een korte periode thuis gewerkt. De afleiding bij het thuiswerken, de groei en het meer professionaliseren van het bedrijf worden als redenen aangevoerd om naar een volgende locatie te verhuizen.

LOCATIE-ASPECTEN De belangrijkste aspecten die bij de locatiekeuze worden gewogen zijn de bereikbaarheid, de parkeermogelijkheden, de omgevingskwaliteit en de zichtbaarheid. Bij bereikbaarheid kan het gaan over wegverbindingen, echter ook over de nabijheid van openbaar vervoer. Wat past het best bij het imago van je onderneming? Goede internetverbindingen zijn een must voor iedere onderneming. Het is fijn als er voldoende parkeergelegenheid is voor de medewerkers, zeker zo fijn als klanten en relaties makkelijk een parkeerplek kunnen vinden bij het kantoor. Zijn er winkels in de buurt, is er horeca nabij, wat is het imago van de buurt, wijk of stadsdeel? Dit alles speelt mee bij de omgevingskwaliteit. Staat het kantoorgebouw op een zichtlocatie? Niet al deze aspecten spelen voor iedere ondernemer in dezelfde mate.

PUSH- EN PULLFACTOREN Als er wordt gekeken naar de motieven van bedrijven om te verhuizen, wordt er veelal gesproken over push- en pull-factoren. Push-factoren zijn de redenen voor een bedrijf om een locatie te verlaten, pull-factoren zijn redenen om te kiezen voor een nieuwe locatie. Daarbij geldt dat de motieven om een oude locatie te verlaten, veelal de keuze voor een nieuwe locatie bepalen. Klassieke push- en pull-factoren voor de gehele kantorenmarkt zijn uitbreidingsmogelijkheden, bereikbaarheid en representativiteit van het gebouw. Maar nogmaals dit hoeft niet voor iedere ondernemer zo te zijn. Zo vinden de ondernemers in de creatieve industrie niet zozeer de bereikbaarheid per auto belangrijk, maar eerder per fiets of openbaar vervoer. Ook blijkt dat niet de representativiteit van het exterieur, maar juist van het interieur van het gebouw hoog gewaardeerd wordt door de doelgroep ondernemers in de creatieve industrie.

56

VOORDELEN Een bedrijfsverzamelgebouw biedt interessante mogelijkheden. Want behalve (tijdelijke) kantoorruimte zijn er vaak extra’s. Denk bijvoorbeeld aan catering, ICT-faciliteiten, vergaderruimten en een receptie. Wat je motivatie ook is, een bedrijfsverzamelgebouw biedt voordelen: • lagere lasten. Je huurt met meerdere partijen, deelt de huur als het ware. Je deelt ook de servicekosten, denk aan internet- en telefoonabonnementen, print- en kopieerfaciliteiten, schoonmaakkosten. Dat maakt het bedrijfsverzamelgebouw financieel gezien een interessante optie; • ruimte op maat. Het is vaak mogelijk om een kleinere of afgemeten ruimte te huren. Een vergaderkamer kan je delen; • flexibiliteit. Er kan bij groei een ruimte bij gehuurd worden. Meestal is er sprake van kortlopende huurcontracten. De verhuurder weet dat bedrijven van samenstelling en omvang wisselen en speelt hier waar mogelijk op in; • netwerk. Bedrijven in het gezamenlijk gebouw kunnen elkaar inspireren wat leidt tot meer innovatie. Ook kunnen bedrijven onderling profiteren van elkaars expertise, arbeid en netwerken.

NADELEN Hou echter bij je afweging ook rekening met mogelijke nadelen: • beperkte zichtbaarheid. Vaak is het gebouw anoniem, in ieder geval is jouw onderneming niet direct zichtbaar voor de buitenwereld; • onpersoonlijke ontvangst. Of er is helemaal geen receptie, of er is een gedeelde receptie. Klanten, relaties en bezoekers vinden hun weg via bordjes; • imago/status. Voor sommige ondernemers is status belangrijk, denk bijvoorbeeld aan een advocaat of notaris. Dan is een bedrijfsverzamelgebouw misschien niet zo’n goede optie; • drukte. Meerdere bedrijven onder één dak, het kan nogal druk zijn op gezette tijden. Soms is de (gewenste) rust ver te zoeken; • vol is vol. Als het bedrijfsverzamelgebouw vol zit is de flexibiliteit, bijvoorbeeld om uit te breiden, weg.

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal BEDRIJFSHUISVESTING

SNEL, ACCURAAT EN BETAALBAAR UITGEVOERD

GEEF HET LIJSTJE MAAR AAN TOF Het vervangen van een versleten loper, nieuwe matten die gehaald moesten worden en de schoonmaak die met spoed geregeld moest worden: zomaar wat klussen waar ze bij de Hofvlietvilla in Zwolle maar niet aan toe kwamen. TOF Vastgoedmanagement zorgde voor de oplossing: de klussen werden snel, accuraat en betaalbaar uitgevoerd. “Geef ons het lijstje maar, wij zorgen dat het opgelost wordt”, vertellen TOF-eigenaren Brenda en Bert Jan van der Steeg enthousiast. TOF (Totaal Onderhoud Facilitair) werd in 2014 opgericht, met als doel om onderhoudsplannen voor bijvoorbeeld appartementencomplexen te schrijven. Voor een complex in Genemuiden heeft TOF een plan gemaakt, waarin staat beschreven wat er aan onderhoud moet gebeuren in de komende tien tot twintig jaar. “Ieder jaar maken we een rondje in en om het complex, om te zien of het plan nog klopt. En als er wat moet gebeuren, dan zorgen wij dat het gebeurt. Daar heb je dus geen omkijken naar”, legt Bert Jan uit, die als bouwkundige al ruim twintig jaar ervaring heeft.

‘Maak ook eens een lijst van klussen waar je zelf niet aan toekomt.’ FOCUS Door de jaren heen verschoof de focus steeds meer naar de zakelijke markt, want veel bedrijven hebben wel een lijst met klussen die nog moeten gebeuren. Het is vaak wachten op het moment dat het even rustig is, zodat eraan begonnen kan worden. Dat hoeft niet meer met het inschakelen van TOF. “Wij komen langs om te kijken wat er

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

moet gebeuren en gaan direct aan de slag”, vertelt Brenda. “Het voordeel is dat wij het snel kunnen doen voor een scherpe prijs.” Bert Jan vult aan: “Vaak wordt het gedaan op een rustig moment door iemand die dan zijn normale werkzaamheden niet kan doen. Als wij het doen, kan diegene gewoon doen waar hij of zij het beste in is”. Het betekent niet dat Bert Jan en Brenda zelf alles doen. Zij zoeken uit op welke manier kwaliteits- en prijstechnisch de klus het beste kan worden uitgevoerd. “Daarna schakelen wij de professionals in die de klus klaren.”

HOFVLIETVILLA In het voorbije jaar heeft onder andere de Hofvlietvilla gretig gebruik gemaakt van de diensten van TOF. “TOF is betrouwbaar, flexibel en professioneel. Ze denken mee en er is een kwaliteitsgarantie, erg prettig om met ze samen te werken”, zegt Helga Kolman van de Hofvlietvilla. Ook een centrum voor zwangerschap, met vestigingen door het hele land, schakelde het Genemuider bedrijf in. Zo moest er in Almere een oplossing gevonden worden, omdat de vestiging daar alleen te bereiken was via drie traptreden. “Met de trap en de kinderwagen is dat niet heel handig”, stelt Bert Jan. Om die reden bedacht hij een hellingbaan, voorzien van een schoonloopmat. “Ziet er goed uit en het is veilig.” TOF heeft een groot netwerk,

waardoor er in iedere regio kwalitatief goede mensen beschikbaar zijn om de werkzaamheden uit te voeren. In 2017 hoopt TOF verder te groeien. “Bedrijven kunnen

‘Het voordeel is dat wij het snel kunnen doen voor een scherpe prijs.’ periodieke werkzaamheden ook in abonnementsvorm afnemen”, vertellen Bert Jan en Brenda.

Lus 39. 8281 NT Genemuiden 038 - 888 85 52 www.tofvastgoed.nl

57


Regiolokaal BEDRIJFSHUISVESTING

INTERIEUR Het interieur van uw bedrijfsruimte is een belangrijk visitekaartje van uw bedrijf. Niet alleen voor uw klanten, relaties en bezoekers, maar zeker ook voor jezelf en/of je medewerkers. Er wordt immers veel tijd doorgebracht. Een interieur laat niet alleen zien waar je als bedrijf voor staat, maar in een kantoor met een prettige sfeer voelen medewerkers zich al gauw creatiever en zijn ze productiever.

MILIEUBEWUST Het klinkt misschien saai maar milieubewust zijn wordt steeds populairder. We eten graag biologisch, we scheiden ons afval en we laten het groen steeds meer terugkomen in onze interieurs. Zo ook in een moderne kantoorinrichting. Er zijn talloze bedrijven die op een gemakkelijke manier een karakteristieke groenwand installeren in kantoren. Op deze manier komt er meer zuurstof in de ruimte, wordt de lucht gezuiverd en breng je een stukje natuur naar binnen. Denk ook aan voldoende daglicht, onderzoek wijst uit dat mensen productiever zijn bij veel daglicht. Kies voor design meubelen als je het je kunt veroorloven. Design meubelen gaan lang mee en houden hun waarde. Kies anders voor simpel, modern of hip meubilair dat recyclebaar is. Zelf maken is natuurlijk ook een optie.

CREATIVITEIT In moderne kantooromgevingen, waar het belangrijk is dat er veel creativiteit ontstaat, is het handig om open vergaderruimtes te creëren zoals bijvoorbeeld een interactieve ruimte met allerlei zitmogelijkheden. Waar collega’s bij elkaar komen en op een ontspannen manier ideeën met elkaar delen. Met goede sfeerverlichting, aanvullend aan de werkplekverlichting, kan de juiste sfeer worden opgeroepen. Ook een kleuraccent kan hierin van betekenis zijn. Wees creatief met de plekken en probeer de indeling zo vrij als mogelijk op te zetten.

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

59


Regiolokaal BEDRIJFSHUISVESTING

LOW BUDGET OF HIGH END Mogelijk zijn er nog technische eisen waar je gezien de aard van je bedrijf rekening mee moet houden bij het kiezen van je huisvesting. Denk aan specifieke eisen als temperatuur, relatieve vochtigheid en akoestiek, bijvoorbeeld als je iets met muziekinstrumenten doet. Of aan de draagconstructie als je met een zware machine werkt. Zijn er extra beveiligingswensen (toegangssignalering, brand- en inbraakbeveiliging) gelet op de aanwezigheid van kostbaar equipment? Let wel, aan alles hangt een prijskaartje.

LOW BUDGET Het prijsniveau van een bedrijfsverzamelgebouw varieert op dit moment tussen de 100 en 130 euro per m2, dit zijn kale huur plus stook- en servicekosten exclusief BTW. Uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van het gebodene. Neem je genoegen met het systeemplafond en met een betonverf op de vloer dan hoeft de inrichting niet veel te kosten. Van plaatmateriaal kan meubilair op maat gemaakt worden, zo ontstaat een hippe en trendy werkomgeving. Als daar behoefte aan is dan is met een kleine ingreep, bijvoorbeeld met kleur, de sfeer aan te passen.

HIGH END Moderne technologie betekent anno 2017 dat we kunnen bellen, sms-en, e-mailen, skypen, pitchen, ontwerpen, rapporteren enzovoort van welke plek we willen. Zie in deze Regiolokaal het profiel van Eddy de Jong die op Ibiza werkt, maar net zo gemakkelijk een paar dagen in Nederland op locatie werkt. Kortom, we kunnen ons werk overal doen. We blijven wel sociale dieren, we willen mensen ontmoeten en ons laten inspireren. Wat dit betekent voor de kantooromgeving van de toekomst? Als ontwikkelingen in grote steden als Londen, New York en Los Angeles hierin gids zijn? Nieuwe bedrijfsverzamelgebouwen van hoge kwaliteit, met hotelachtige service als een portier, een ontbijt, een koerier service ĂŠn 24/7 in business. Waar niet alleen starters maar een breed scala van ondernemers als investeerders, bankiers en organisatiedeskundigen, na betaling van een entree fee, kiezen uit de mogelijkheden om slechts een bureau te huren of een compleet kantoor. Waar de kantoorinrichting het spontane ontmoeten maximaal faciliteert met fraai ingericht lounges en andere ontmoetingsplekken. High end, maar dan heb je ook wat.

60

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Kleurrijke, Zwolse kunst: voor bedrijven & particulieren in opdracht voor relatiegeschenken

www.mariekebrouwers.com

“

Mevr. Schutte & Dochters

Nieuwe schilders in Zwolle

Meer weten? Bekijk onze site of neem contact met ons op via info@mevrouwschutte.nl of bel 038 - 30 32 147.

www.mevrouwschutte.nl


VERLIEFD OP IBIZA Veel (bekende) Nederlanders zijn verliefd op Ibiza. Het eiland is een populaire vakantiebestemming onder jongeren, voornamelijk als gevolg van het drukke nachtleven op het eiland. Daarom wordt het eiland ook wel het party-eiland genoemd. Jaarlijks trekken bekende DJ’s naar Ibiza, waar ze zich dikwijls de hele zomer aan één discotheek verbinden. In de jaren zestig van de vorige eeuw trokken er veel hippies naar het eiland. Het eiland was in die jaren een vrijhaven, mensen kwamen bij elkaar op het eiland om te dansen, zingen, eten en wiet te roken in de natuur. Ibiza was voor veel kunstenaars een inspirerende plek. Iets van die sfeer vind je zeker nog terug op het eiland.

62

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal PROFIEL

BOUWCOACHING OP IBIZA

VERDER WEG, MAAR DICHTER BIJ MIJZELF! Het is een koude winterdag. De rijp zorgt voor een winters plaatje. Als we afscheid nemen van Eddy zegt hij: ‘Ga er maar vanuit dat ik Kerst vier in T-shirt en zwembroek op het strand!’ En daar gaat hij, op weg naar Ibiza-Stad ZWOLLE Eddy de Jong is geboren en getogen in Zwolle. Hij beschouwt Zwolle nog steeds als zijn thuisbasis. Opvallend, want hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats meer in Nederland. Zwolle laat je niet zomaar los. Ook niet in Eddy ’s geval, nu hij sinds vorig jaar op Ibiza woont en zich daar bezighoudt met vastgoedontwikkeling in brede zin. Meer specifiek richt hij zich op bouwcoaching van particuliere opdrachtgevers die op Ibiza hun droomhuis willen realiseren. Eddy: ‘De meesten kennen mij waarschijnlijk nog als het gezicht van het toenmalige Zwolse bouwbedrijf De Jong Houtskeletbouw.

Huren is hier onbeschoft duur, zeker in de zomer We bouwden in de regio Zwolle wel meer dan 400 particuliere woningen. Ik deed vooral de verkoop en de klantbegeleiding.’

CRISIS Van Zwolle naar Ibiza-stad, dat is geen reis zonder tussenstops. Eddy: ‘Ons bedrijf kwam in zwaar weer terecht. Uiteindelijk ging het mis, een overname en daarna een faillissement was onafwendbaar. Ik heb destijds als zelfstandige een doorstart gemaakt. Voor een bouwbedrijf begeleidde ik ruim anderhalf jaar lang een groot project

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

van Heineken in Zoeterwoude. Een mega hal voor een nieuwe flessenvullijn. In de jaren 2008 – 2009 begon het voor mij weer wat meer in de woningbouw te rollen. Ik kreeg steeds meer opdrachten van particulieren voor bouwbegeleiding. In 2011 begon ik aan een gigantisch huis in Haren bij Groningen. Ik werkte in die tijd met binnenhuisarchitecten als Eric Kuster en Piet Boon. Mooie tijd!’ Daarmee was de zoektocht naar een goede invulling van zijn leven niet ten einde. Eigenlijk was dit het begin. Zoals zo vaak moet je eerst een deur dicht doen voordat je een andere kunt openen.

BOUWCOACH ‘Ik merkte dat ik nog zoekende was. Ik voelde me steeds minder thuis op de bouwplaats zelf, dat kostte me teveel tijd waardoor ik aan andere belangrijke ontwerp- en begeleidingszaken niet toekwam. Ik koos ervoor om iemand in te huren voor het toezicht op de bouwplaats zelf. Door het bouwen zelf los te laten kon ik mijn rol zuiverder invullen, kon ik echt naast de opdrachtgever staan in het ontwerp- en bouwtraject. Sindsdien noem ik mij ook geen bouwbegeleider meer maar bouwcoach, dat dekt de lading veel beter.’ Echter de opdrachten in Nederland droogden op. ‘Dat is het nadeel van alleen werken, dan heb je een piek, ben je heel druk, rond je de werken af en dan moet je weer achter werk aan!’ Tijdens de laatste fase van de bouw van de woning in Haren, het is dan eind 2013, vraagt

63


Regiolokaal PROFIEL

de opdrachtgever ‘Wat ga je nu doen? Ben je wel eens op Ibiza geweest?’.

NIEUW DOEL Een simpele vraag, wel één met gevolgen. Privé loopt het voor Eddy in die tijd ook niet lekker en hij neemt de tijd om erachter te komen wat hij nu werkelijk wil. ‘Het klinkt misschien soft voor een bouwtechneut maar ik vroeg me af wie ben ik en wat wil ik? Een leerzame periode. Duidelijk werd dat ik mijn gevoel, mijn intuïtie meer moet laten spreken. Ik volgde op dat moment een training aan de Life Skills University van de Open Circles Academy, een opleidingsinstituut voor

64

ZZP’ers, zeer ‘down to earth’ overigens. We kregen een opdracht om een moodboard te maken met persoonlijke doelen. Met daarbij tevens de opdracht om op de aansluitende zondag iets daarvan concreet te regelen. Met de kennis van nu zeg ik dat het zo heeft moeten zijn. Mijn nieuwe doel was Ibiza, mijn opdracht voor de zondag was om twee vliegtickets naar Ibiza te regelen. Geloof het of niet, ik ben die zondag in Utrecht waar ze de vakantiebeurs aan het opbouwen zijn. Stapt de baas van De Jong Intratours uit de bus. Ik maak een praatje met haar en vertel over mijn plannen.’ ‘Goed idee’ zegt ze, ‘regelen we’.

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal PROFIEL

IBIZA Eddy gaat er vol voor. In een jaar tijd vliegt hij meer dan 10 keer op en neer. Afspraken maken, juiste mensen leren kennen. Hij voelt de goede energie bij zichzelf en is blij met de nieuwe focus. In maart 2015 staat hij met een stand op de beurs Ibiza Experience in de Heineken Music Hall. Aan het eind van de beursdag komt Marcel Arendsen van Brecheisen Makelaar Utrecht voorbij en zegt: ‘Jou moet ik hebben’. Marcel had een kavel gekocht op Ibiza. ‘Marcel werkt veel samen met Frank Verveer, van de makelaarsgroep De Keizer. Zij komen ook veel op Ibiza, hebben een groot netwerk. Om een lang verhaal kort te maken, vanaf november werken Marcel, Frank en ik samen onder de bedrijfsnaam Ibiza Real Estate, Brecheisen de Keizer. Ik ben de man ter plekke en werk vanuit Ibiza-stad. En ik moet zeggen het begint aardig te lopen. Ibiza is hot bij veel (bekende) Nederlanders. Voor de eigenaar van een bekend DJ-label kocht ik een appartement aan en heb dat intensief verbouwd. Voor een Amsterdamse ontwikkelaar drie kavels, we gaan daar drie huizen op bouwen. Voor een man uit Vlaardingen kochten we een plot aan en ook daar wordt een villa op gebouwd .’ Eddy ziet kansen: ‘Het eiland wemelt van de makelaars, het is hier geen beschermde markt. Courtages liggen tussen de 5 en 8 %, iedereen wil daar een graantje van meepikken. Van internetgegevens kun je niet uitgaan, prijzen kloppen niet. Huizen worden door meerdere makelaars aangeboden. De helft blijkt vaak al verkocht. Veel mensen willen wel iets kopen of verkopen, maar willen niet meedoen met deze idioterie. Wij bieden duidelijkheid en betrouwbaarheid met vaste prijsafspraken! Daarnaast is het fenomeen aankoopbegeleiding geheel nieuw op het eiland.’

ARCHITECTUUR ‘Het bouwproces op Ibiza is heel anders dan in Nederland. De architect draagt hier de grootste verantwoordelijkheid. Je hebt hier de typische Ibiza-stijl, maar je ziet ook steeds meer moderne en strakke villa’s. Onderwerpen als duurzaamheid en energiebesparing spelen hier nauwelijks’ aldus Eddy. ‘Onbegrijpelijk ook dat er zo weinig gebruik gemaakt wordt van zonne-energie!’ Daar ligt nog een mooie uitdaging.

THUIS

DE OPDRACHTGEVER ZORGELOOS DOOR HET PROCES LEIDEN, DAT DOE IK.

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

Inmiddels is Eddy thuis op Ibiza. Samen met oudste dochter Laura woont hij in Ibiza-stad. Dochter Nina en zoon Koen komen af en toe over en vinden het leuk op Ibiza. Hij heeft nog twee projecten in Nederland onder handen, één in Doorn en één in Rotterdam. Beide staan op het punt van start bouw. Dit betekent dat Eddy eens per 3 of 4 weken een paar dagen in Nederland is. ‘Vroeger zou dat lastig geweest zijn, maar het is tegenwoordig gemakkelijk om op afstand te werken. En vliegtickets kosten de wereld niet meer. Op Ibiza is het hard werken, zeven dagen per week, zeker in het seizoen. De winterperiode is veel relaxter. Dan is er tijd om te hiken of te kajakken. Dan geeft dat eilandgevoel mij heel veel rust en ruimte om dingen los te kunnen laten. Ik ben dan wel verder weg, maar voel me hier dichter bij mijzelf. En dat voelt goed!’

65


66

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


ADVICE EN CLIQ ID IN NIEUWE HUISSTIJL

‘SLAGEN VANUIT WATERLOO’ De nieuwe huisstijl van zowel reclamebureau Advice als de online specialisten van Cliq id spreekt voor zich. Beide met een eigen gezicht, maar met hetzelfde doel: ‘Creatief, eigenzinnig, scherp, maar bovenal: effectief. Want resultaat leveren, dat is waar wij blij van worden. Al meer dan 25 jaar’, aldus Alain van der Wildt, eigenaar van beide communicatiebedrijven. Waar reclamebureau Advice zich onder leiding van de vorige eigenaar Pim van der Wildt richtte op concept, ontwerp en realisatie, besloot de nieuwe generatie drie jaar terug de online poot Cliq id in het leven te roepen. Alain: ‘Dit full service internetbureau bestaat uit webbouwers die echt alles van techniek weten, vormgevers met gevoel voor design én online marketeers die een commerciële vertaling maken.’ Aan de andere kant helpt Advice bedrijven nog steeds graag met verrassende marketingcommunicatie om hun doelstellingen waar te kunnen maken, schetst de communicatieman de onderlinge interactie: ‘Vanuit een doordacht aanvalsplan doorlopen we de stappen die nodig zijn om van A naar B te komen. Van het luisteren naar de vraag en het uitstippelen van de strategie tot en met het creatieve proces en de bijsturing van de resultaten. De klant kan direct instappen bij de strategie, maar we zijn ook in te schakelen voor losse campagnes, brochures, internetconcepten of signing.’

WEBDEVELOPMENT EN ONLINE MARKETING Vorig jaar besloot Alain het magazine BijzonderZwolle te verkopen om ruimte vrij te maken voor de groeiambities van Cliq id, met Ciel van der Wildt als accountmanager. Na acht jaar bladmanagerschap van het lifestyle magazine zag zij het uitbouwen van Cliq id als mooie nieuwe uitdaging, motiveert ze: ‘Voor bedrijven die succesvol willen zijn en blijven, is online niet meer weg te denken uit de

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

terreinen bevindt het bureau zich in de kopgroep. Voor de complete uitrol van de nieuwe huisstijl en de uitvoering van het transitietraject van de grote kennisinstelling Aeres draaide reclamebureau Advice haar hand niet om. En met de aanstaande overname van een bureau uit de regio hoopt Alain ook samen met die nieuwe klanten naar dat doel te mogen werken.

NIET LULLEN, MAAR POETSEN ‘We zijn graag de spin in het web, de handen en voeten bij trajecten’, vertelt Alain. ‘We onderscheiden ons qua serviceniveau, door mee te denken, gericht advies te geven, mooie communicatiemiddelen te ontwikkelen en snel te handelen. Niet lullen, maar poetsen.’ Zowel Alain als Ciel houdt graag feeling met de markt en de klant om snel en goed in te kunnen spelen op kansen.

DE MIX VAN ON- EN OFFLINE marketingstrategie. Ik help de klant graag om via die weg succesvol te worden en te blijven.’ De online tak vraagt specifieke expertises, duidt Alain zijn overkoepelende zienswijze. ‘We leggen de focus op webdevelopment en online marketing . Met websites, webshops, SEO, SEA, remarketing

‘De hele beleving van je communicatie moet consistent zijn.’

Marketingcommunicatie is volgens Alain in veel gevallen een mix van zowel on- als offline. ‘Bij Wehkamp bijvoorbeeld denk je aan online, maar de offline middelen die zij inzetten, zoals de themafolders en verpakkingen, worden door ons geheel in lijn met de online middelen ontwikkeld. En wel zo dat het past in hun communicatielijn. De hele beleving moet consistent zijn. We merken dat veel klanten zoeken naar manieren om zich online te presenteren. Daarmee willen we hen helpen door dit jaar samen met Regiolokaal kennissessies te organiseren. Natuurlijk is een online platform voor een bedrijf essentieel, maar het is slechts een begin van je communicatie.’

en social media-campagnes realiseert het team oplossingen die bijdragen aan een verbeterde online zichtbaarheid en vindbaarheid. Samen met de opdrachtgever, want die kent zijn doelgroep en klant door en door.’

TUSSEN VILLA WATERLOO EN ZWOLLE ‘Ondanks het feit dat Cliq id en Advice deels eigen markten bedienen, is er een nauwe samenwerking, die juist méér mogelijkheden voor de klant biedt.’ En die weet hun te vinden in Villa Waterloo in Wijhe. Relaties komen uit de regio Zwolle, steeds meer landelijk en op kleine schaal zelfs internationaal. Wat te denken van de marketing communicatie van Roompot – Nederlandse Loterij, de ambitieuze ‘oranje’ Nederlandse profwielerploeg. Ook op andere

Villa Waterloo Stationsweg 25, Wijhe T 0570 - 52 11 52 www.advice.nl, www.cliqid.nl

67


Regiolokaal AUTO

Toyota C-HR

PERFECT LOOK AND FEEL Een nieuw tijdperk is aangebroken. Met de introductie van de C-HR gooit Toyota het roer om. Bescheiden vormgeving maakt plaats voor gewaagde lijnen en een bijzonder interieur. Het is een feit. Niet minder dan één derde van alle autokopers baseert zijn of haar keuze puur op het uiterlijk. Daarom moest de nieuwe C-HR een opvallende en sexy auto worden. Daar zijn de Japanners in geslaagd. Een bovengemiddelde rijervaring was eis nummer twee. Ook dat is gelukt. De C-HR staat op het totaal nieuwe TNGA-platform; een technische troef die we volgens kenners in de toekomst veel vaker zullen tegenkomen. Bij Ramaker Toyota staat de C-HR klaar voor een proefrit en kan Alexander Willemsen u voorzien van meer informatie.

TNGA? Toyota’s New Global Architecture bestaat onder meer uit een nieuw variabel platform, dat betere prestaties, een mooier uiterlijk en lagere (ontwikkelings-)kosten met zich meebrengt. Lichtere onderdelen en een lager zwaartepunt maken rijden comfortabeler en veiliger.

68

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal AUTO

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

69


Regiolokaal INTERNATIONAAL

YOU NAME IT, WE CREATE IT Heeft u zich ooit afgevraagd wie er verantwoordelijk is voor die sleutelhangers, memorysticks, tassen en caps met gaaf uitgevoerde bedrijfsnamen en logo’s erop? Wij hebben het antwoord. Avanci International. Avanci is gespecialiseerd in speciaal op maat gemaakte gifts & premiums. Erwin Nijenhuis is al 25 jaar Brand Director. ‘We ontwerpen, ontwikkelen, produceren en bezorgen elk promotioneel product dat je je maar kunt bedenken. Daarnaast hebben we veel artikelen op voorraad.’ Bedrijven, instellingen en clubs zijn bij Avanci tevens aan het juiste adres voor tailormade sportkleding en vrijetijdskleding. Onder meer de Gooische hockeyclub en de poloclub van Barcelona zijn vaste klant. ‘We zijn authorised dealer van Donaci sportsfashion en McKendric polo & hockey. In onze zaak op de Marslanden zijn nog veel meer mooie merken te vinden. Van de beste kwaliteit t-shirts, poloshirts, sweaters en shorts tot hockeyrokjes, kousen en trainingspakken.’  Betrouwbare service, constante kwaliteit en innovatie zijn pijlers die de professionaliteit van het bedrijf onderstrepen. ‘Wij ontzorgen onze klanten volledig én we bieden echt iets speciaals. Samen met Floris Jan Bovelander is het merk McKendric ontwikkeld; inmiddels een begrip in de hockeywereld. Onder het Donaci-label gaan we nu voor het eerst polyester kleding in Bangladesh laten maken, een mijlpaal die ook de plaatselijke bevolking de nodige voordelen oplevert.’  ‘Wie kiest voor Avanci kiest voor een onderscheidende uitstraling, eigenheid en kwaliteit. En om de prijs hoef je het niet te laten.’

70

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


ALLES AAN BOORD VOOR DE ZAKELIJKE GAST

WELKOM OP DE OOSTER-SCHELDE Een succesvol feest of onvergetelijke meeting staat of valt met de juiste locatie. Op de Ooster-Schelde wacht u een warm welkom en ontnemen Henk en Arno u alle zorgen. Aan de Pannekoekendijk 10, op het water tussen Pathé en het Rodetorenplein, ligt het schip dat elke Zwollenaar kent. Sinds begin jaren ’90 is het een favoriete trouw- en feestlocatie voor velen. Maar de historie reikt veel verder terug.

BALANS Pakweg twee jaar geleden wisten Henk en Arno de Ooster-Schelde op het nippertje te behouden voor Zwolle. Henk – passie voor scheepvaart – en Arno – passie voor gastvrijheid – besloten samen in het diepe te springen. Ze kochten het prachtige schip, bepaalden een nieuwe koers en mobiliseerden vrienden en familie om het interieur flink aan te pakken. ‘De identiteit is

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

samenwerking met VanAnneNatuurlijk organiseren we op woensdagen een pop-up restaurant. De mosselweken zullen ook niet onopgemerkt voorbij gaan.’ Op de Ooster-Schelde is in overleg alles mogelijk. Beide gastheren vullen elkaar perfect aan. Henk regelt de logistiek, Arno

‘De identiteit is in waarde hersteld. Gevoel en uitstraling zijn weer in balans.’

in waarde hersteld. Gevoel en uitstraling zijn weer in balans.’

ALLES AAN BOORD ‘We hebben alles aan boord voor zowel de zakelijke als de particuliere gast. Een perfect geoutilleerde vergaderruimte, een comfortabele salon met bar en pelletkachel, een fijne feestruimte die naar wens is in te richten, plus onze eigen kennis, ervaring en drive om elke bijeenkomst tot een succes te maken.’

staat voor de beleving. De zaken gaan goed. ‘Elke partij levert een nieuwe boeking op. Mensen weten ons steeds beter te vinden.’

VERNIEUWEN De door de wol geverfde horecamannen verstaan de kracht van vernieuwen als geen ander. Er komen mooie dingen aan. ‘In

Pannekoekendijk 10, 8021 EX Zwolle 038 - 422 00 68 www.ooster-schelde.nl

71


Regiolokaal NETWERK

DEEL IN ONZ(Z)E KRACHT! De brug over het Zwarte Water is wat alle zzp’ers uit Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden verbindt. Zo’n zestig daarvan vormen samen het Ondernemend Netwerk Zelfstandigen Zwartewaterland (ONZZ), een leuke netwerkclub waar elkaar iets gunnen de brug naar zakelijke verbinding vormt. Acht keer per jaar ontvangen alle leden een uitnodiging voor een leeravond, bedrijfsbezoek, kookworkshop of netwerkborrel met podium voor één van de leden. “Het zijn stuk voor stuk toegankelijke bijeenkomsten”, zegt voorzitter Astrid Mensink. “Niks geen formeel gedoe, maar veel leerzame momenten en boeiende gesprekken die dit netwerk zo waardevol maken.” Graag ziet het ONZZ meer leden, want hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar belangrijker nog hoe meer zielen hoe effectiever het netwerk. “Ik nodig zzp’ers woonachtig of gevestigd in Zwartewaterland dan ook uit om eens vrijblijvend aan te schuiven en zelf te ervaren wat het ONZZ met ze doet.” Om het voor alle leden nog interessanter te maken, investeert het ONZZ ook in professionaliteit. Door aan te haken bij het ZP Netwerk Regio Zwolle, waar meerdere netwerkclubs hun krachten bundelen. Maar ook op lokaal niveau worden stappen gezet. “Er ligt al een mooie folder op de plank, die we gaan verspreiden als de nieuwe website begin volgend jaar klaar is”, geeft Mensink een voorbeeld. “Samen moeten ze potentiële leden enthousiasmeren en bedrijven op zoek naar flexibele menskracht stimuleren bij het ons aan te kloppen. We zien onszelf namelijk als één groot bedrijf waar specialisten (samen)werken om kwaliteit te leveren op de meest uiteenlopende vakgebieden. Ons motto is dan ook: deel in onz(z)e kracht!’ www.onzzwartewaterland.nl

72

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


... weet wat er speelt Te koop/huur

Te koop/huur

Te huur

Ternatestraat 68-84, Zwolle

Telfordstraat 9, Zwolle

Eiffelstraat 44-46, Zwolle

Algemeen: Aan de Ternatestraat, nabij de Ceintuurbaan (ringweg Zwolle) en de A28, en goed bereikbaar vanuit het centrum van Zwolle, zijn 18 bedrijfs-/opslagunits gerealiseerd nog 4 beschikbaar. Elektr. overheaddeur met A.B. Oppervlakte: ca. 35 m2 Prijs: €350,- per maand of €39.950,- v.o.n. excl. BTW.

Algemeen: Aan de Telfordstraat in Zwolle, op bedrijventerrein Marslanden G, in bedrijfsverzamelgebouw Telford, aan de Telfordstraat kant. 4 parkeerplaatsen op eigen terrein. Oppervlakte: ca. 75 m2 bedrijfsruimte en ca. 25 m2 kantoor op de begane grond en ca. 106 m2 kantoor op de verdieping. Prijs: €21.000,- per jaar of €209.500,- v.o.n. excl. BTW.

Algemeen: Verdieping boven showroomruimte, ideaal te gebruiken als kantoor. Voor én achterzijde voorzien van glas, zodat u volop daglicht heeft wat het werkklimaat ten goede komt! Oppervlakte: Nr. 44 (verd.) 200 m2 ,Nr. 46 (verd.) 200 m2 Prijs: 200 m2 €12.000,- p.j. of samengevoegd ; 400 m2 €20.000,- per jaar excl. BTW.

Te huur

Te huur

Te huur

Obrechtstraat 28, Zwolle

Wolweverstraat 6, Zwolle

Dr. Stolteweg 17-23 te Zwolle

Algemeen: “Hooglaer” is een representatief kantoorgebouw gelegen aan de ringweg van Zwolle. Uitstekend bereikbaar met o.v. alsmede met eigen vervoer. Bushalte gelegen naast “Hooglaer”. Het stadscentrum van Zwolle is op 10 minuten loopafstand. Oppervlakte: ca. 717 m2 deelverhuur is mogelijk! Prijs: €100 per m2 per jaar excl. BTW.

Algemeen: Gelegen op de begane grond in het centrum. De kantoorruimte heeft een gedeelde opgang met de bovengelegen appartementen. In de ruimte zijn een keuken en toiletvoorziening aanwezig. Oppervlakte: ca. 70 m2 kantoor. Prijs: €750,- per maand excl. BTW.

Algemeen: Kleinschalige zelfstandige kantoorvertrekken vanaf ca. 25 m2. De ruimtes worden turn-key aangeboden. Gelegen direct bij de zesbaans ringweg (N35) van Zwolle welke rechtstreeks aansluit op de rijksweg A28. Oppervlakte: Vanaf ca. 25 m2 Prijs: Vanaf €350,- per maand excl. BTW.

Compleet aanbod op www.kroesetempert.nl of bel 038 - 453 73 72 Ceintuurbaan 26-D | 8024 AA Zwolle | T 038 453 73 72 | info@kroesetempert.nl


Regiolokaal RESTAURANT

STADSGRACHT Het terras grenst aan de stadsgracht en het restaurant heeft een glazen pui met grote schuifdeuren. Wie dat wenst kan dineren op nog geen drie meter afstand van het water, dat ’s avonds de bedrijvigheid van de bruisende binnenstad weerspiegelt.

HARTELIJKE GLIMLACH De menukaart bevat naast interessante wetenswaardigheden, een keur aan verrassende voor- hoofd- en nagerechten. Veelal met ingrediënten van lokale of regionale leveranciers. Wijnen en spijzen kloppen, iedereen wacht een warm welkom en in overleg is veel mogelijk. Het is evident dat hier ervaren professionals de scepter zwaaien. Gastvrouw Geke is er zo één. Zichtbaar in controle en met een hartelijke glimlach laveert ze kundig tussen de tafels waaraan een gemêleerd publiek geniet van kwalitatief hoogwaardige en beeldschoon opgemaakte gerechten.

BESTE ZWAARDVIS

EEN WARM WELKOM De Hofvlietvilla is dé nieuwe horeca hotspot van Zwolle. Geen wonder, want waar anders kunt u lunchen, borrelen en dineren aan het water, met uitzicht op de binnenstad? Het historische pand wordt omringd door prachtig groen en eeuwenoude bomen. Tegelijk bevinden de Rodetorenbrug en het Pathé theater zich op nog geen honderd meter afstand.

Pagina 74

74

Neem nou het groentetuintje: een kleurrijk vegafeestje met wel tien verschillende groenten, variërend van populair tot vergeten. Gepresenteerd op eetbare aarde en geflankeerd door smaakvolle paprikamayo. De briesoep doet mijn gezelschap zijn tafelmanieren vergeten en de borden gaan schoon leeg retour. De hoofdgerechten gaan gepaard met zoveel fijne bijgerechten dat we in het bovenstaande niet opnieuw slagen. Maar wie had kunnen denken dat de beste zwaardvis niet aan de Spaanse costa maar gewoon aan de Zwolse Pannekoekendijk te vinden is?

PROOST! Tot twee jaar geleden was de toekomst van Huize Nieuw Hofvliet onzeker. Nu huisvest hier een beeldschone brasserie die in meerdere opzichten uitzonderlijk is. Daar proosten we op!

regiolokaal.nl REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Groen drukken

High-Tech Offset

met 5 kleuren Een super

kwaliteit

Veldhuis Media niet zomaar een drukker! Met 45 medewerkers verzorgen we dagelijks de productie van vele brochures, magazines, kalenders en boeken. Met onze DTP-studio en moderne prepress verwerken we de orders via internet en ftp applicaties. Onze drukkerij beschikt over drie 5-kleuren persen op het formaat 72 x 102 (16 pag. A4 per drukvel). In onze binderij verzorgen we het vouwen, hechten en de postale verwerking van periodieken en brochures. Bovendien beschikken we over apparatuur om Wire-O kalenders te maken. Veldhuis Media is FSC- en ISO 12647 gecertificeerd. Daarnaast zijn we een erkend BPV-bedrijf. Dit betekent voor U: High-Tech Offset volgens • Prettige samenwerking op menselijke maat. • Een leverancier die Veldhuis met u mee Media denkt, óók op het gebied van MVO. • Al uw grafische wensen worden door één bedrijf uitgevoerd. Veldhuis Media heeft het drukproces • Door vergaande automatisering en onderlinge afstemming een volledig geïntegreerd, geautomatiseerd voorspelbaar drukresultaat. Dit supersnelle en Kortom: Uw drukwerken topgedigitaliseerd. verzorgd, is voor u een zorg minder. slimme concept noemen we High-Tech

Meer informatie? Offset. Neem contact op metDoor één van onze account managers. uw en ons drukwerkproces

naadloos op elkaar aan te Volg ons ook opvolledig Twitter:en@veldhuismedia sluiten, krijgt u uw kwaliteitsdrukwerk

Veldhuis Media daareen krijg je sneller, een kleur stuk effivan! ciënter en toch voordelig. Een super kwaliteit voor een nog

Kanaaldijk OZ 3 8102 HL Raalte

T 0572 - 34 97 00 F 0572 - 34 97 99

F I ME

D

I

T. 0572 - 34 97 00 F. 0572 - 34 97 99 info@veldhuis.nl www.veldhuis.nl info@veldhuis.nl www.veldhuis.nl

C

ER

T I FI C EE

R

E

D

SCGM ISO 12647 G

Veldhuis Media b.v. Kanaaldijk OZ 3 8102 HL Raalte Postbus 2 8100 AA Raalte

RA

A

G

betere prijs.


Regiolokaal 10 VRAGEN AAN

WIE BEN JE EN WAAR WOON JE, MET WIE?

slecht is, maar ik ben uitgekomen op; de mens is van nature goed, voor zichzelf.

Jacco Vonhof, 47 jaar, vader van tweeling Syb en Anne en getrouwd met hun moeder Linda. Ik woon in, en werk vanuit Zwolle.

WAT KUNNEN ANDERE ONDERNEMERS VAN JE LEREN?

WAT VOOR BEDRIJF HEB JE? 24 jaar geleden ben ik schoonmaakbedrijf Novon begonnen. Een gewoon schoonmaakbedrijf met heel veel bijzondere collega’s. Door de jaren heen is ons bedrijf gegroeid naar een onderneming van ongeveer 2000 mensen met vestigingen in Almelo, Franeker, Groningen en Zwolle.. Onlangs hebben we een mooie overname gedaan met schoonmaakbedrijf Vlietstra. Daarnaast ben ik als ondernemer betrokken bij uitzendbureau DjopzZ.

HOE ZIET JOUW GEMIDDELDE WERKDAG ERUIT? Ik doe er alles aan om nooit een gemiddelde werkdag mee te maken ..

WAAR HEB JE DE GROOTSTE HEKEL AAN? Actiepunten overhouden aan een vergadering.

WAT DEED JE HIERVOOR? Ik ben, na een mislukt studieavontuur in Groningen, 1 jaar heftruckchauffeur geweest bij Euroma in Wapenveld. Het was voor beide partijen beter dat ik daar mee stopte ben en vervolgens als zelfstandig glazenwasser aan de slag ging.

WAT IS JE GROOTSTE BLUNDER TOT NU TOE? Ik heb er al een boel gemaakt, maar de meest pijnlijk was vertrouwen op een collega die dat vertrouwen heeft beschaamd door van ons bedrijf te stelen. Het gebeurde onder mijn ogen en ik heb het niet gezien. Het idee dat je slechte mensen aan de buitenkant soms niet van goede kunt onderscheiden is een pijnlijke (en dure) les geweest. Het heeft mijn mensbeeld echter niet veranderd. Ik dacht ooit dat de mens van nature goed was… Dat veranderde even in het idee dat de mens van nature

76

Dat vind ik lastig. Ik kan ze niks leren, maar als ze willen leren kan ik mijn ervaringen delen. Vaak weten mensen het antwoord op vragen allang, maar moet iemand ze daarop wijzen.

HOE ZIET JE TOEKOMST ERUIT? De toekomst van ons bedrijf is de aankomende jaren nog redelijk te overzien. We zullen (moeten) blijven groeien en steeds meer investeren in mensen en de samenleving. Niet omdat het kan, maar omdat het moet! We zullen antwoorden moeten vinden op de automatisering/robotisering van de economie en ik zie kansen voor de aandachts-economie. Laten wij daar nou net onderdeel van uitmaken en daarom moeten nadenken over antwoorden op grote vragen als tweedeling/meedoen of niet meer meedoen.

VOOR WELKE ONDERNEMER HEB JE RESPECT? Ik heb voor veel ondernemers respect! Maar je vraagt naar een voorbeeld. Lang geleden ging er vaak een jonge student met mij op pad naar schoonmaakklussen. Daarna kwam ik hem nog wel eens tegen als pizzakoerier…..tot hij ineens een prachtige IT onderneming bleek te hebben gebouwd: ‘Seven Stars’ Marius Nijland is een pure ondernemer met het hart op de goede plek!

WIE MAG ER DE VOLGENDE KEER IN DEZE RUBRIEK EN WAAROM? Jelle Weever van het gelijknamige bouwbedrijf uit Kampen, omdat ik daar toevallig nu naar toe ga i.v.m. voorbereiding Hanzedagen Kampen 2017 en hij een mooi voorbeeld is van jong, vernieuwend ondernemerschap (en gewoon een leuke kerel).

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal MEMBERS

SLUIT JE NU AAN BIJ HET GROOTSTE NETWERK VAN DE REGIO ZWOLLE

AL MEER DAN 315 MEMBERS

REGIOLOKAAL GROEIT EN BLOEIT Regiolokaal heeft eind 2016 de magische grens van 300 members behaald. Natuurlijk, er zijn goede redenen om member te worden. We zetten ze graag voor u op een rij. Nog beter is als u uw oor te luister legt bij onze members, zij weten als geen ander wat Regiolokaal zo succesvol maakt. Bij Regiolokaal hoor je graag bij!

7 REDENEN OM MEMBER TE WORDEN VAN REGIOLOKAAL! #1 BEDRIJFSPROFIEL OP REGIOLOKAAL.NL

Met de mogelijkheid om zelf in te loggen, contact te onderhouden met andere members en aanbiedingen te posten of te ontvangen.

#2 GRATIS NAAR ONZE NETWERKLUNCH

11x per jaar organiseren wij een leuke en gezellige netwerklunch op steeds een andere locatie.

#3 UITNODIGING VOOR ONZE KICK-OFF

Tijdens de kick-off (4x per jaar) presenteren wij ons nieuwe magazine en ontvangen wij zo’n 150 ondernemers voor een gezellige netwerkborrel.

#4 GRATIS TOEGANG SPARKLING BUSINESS

3x per organiseren wij een spetterende netwerkborrel met entertainment, eten & drinken.

#5 KORTING OP ONZE EVENTS

Van de Zwolse Regatta, wijnproeverij tot een heuse Drakenbootrace. Minimaal 8x per jaar organiseren wij een leuk event waar je als member korting op krijgt.

#6 JOUW LOGO IN ONS MAGAZINE 4x per jaar plaatsen wij je logo in het magazine van Regiolokaal.

#7 INKOOP-VOORDEEL Als member bieden wij jou inkoopvoordeel op bijvoorbeeld kantoorartikelen, telefonie, drukwerk en brandstof.

SLUIT JE NU AAN BIJ HET GROOTSTE NETWERK VAN DE REGIO ZWOLLE MET AL MEER DAN 315 MEMBERS. MELD JE AAN VIA WWW.REGIOLOKAAL.NL

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

77


Regiolokaal MEMBERS

IWIJN HENDRIKSEN | XANDO

BEKENDHEID VIA HET MAGAZINE REGIOLOKAAL! Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen als Regiolokaal belt met Iwijn Hendriksen van Xando. ‘Kan je later terugbellen, ik zit midden in een Europese aanbesteding.’ Het tekent de dynamiek in zijn bedrijf. ‘We zijn het afgelopen jaar heel erg druk geweest, zijn gigantisch gegroeid. We zijn door het dak gegaan!’ Iwijn vertelt het om eerlijkheidshalve uit te leggen dat er vorig niet veel is gekomen van het bezoeken van meetings, netwerklunches of sportieve bijeenkomsten die Regiolokaal voor haar members organiseert. ‘Het kwam gewoon niet uit, we waren met zoveel dingen bezig. Wel hebben we het afgelopen dankbaar gebruik gemaakt van het magazine om ons verhaal te vertellen en om ons op de kaart te zetten bij ondernemend Zwolle en regio. Wij waarderen het magazine zeer.’ Zo weten we dat Xando de zakelijke markt bedient vanuit verschillende disciplines: MKB automatisering, retail, business to business en educatie. Iwijn: ‘Voor 2017 is het voornemen er zeker om wat vaker een meeting bij te wonen, het aanbod is interessant genoeg!’

VIA HET MAGAZINE VERTELLEN WE ONS VERHAAL EN ZETTEN WE ONS OP DE KAART!

78

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal MEMBERS K K K K K K K K K K K K K K K K K K K

W W W W W W W W W W W W W W W W W W W

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A

L L L L L L L L L L L L L L L L L L L

I I I I I I I I I I I I I I I I I I I

T T T T T T T T T T T T T T T T T T T

E E E E E E E E E E E E E E E E E E E

I I I I I I I I I I I I I I I I I I I

T T T T T T T T T T T T T T T T T T T

E E E E E E E E E E E E E E E E E E E

N N N N N N N N N N N N N N N N N N N

G G G G G G G G G G G G G G G G G G G

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

E E E E E E E E E E E E E E E E E E E

D D D D D D D D D D D D D D D D D D D

E E E E E E E E E E E E E E E E E E E

S S S S S S S S S S S S S S S S S S S

M M M M M M M M M M M M M M M M M M M

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A

K K K K K K K K K K K K K K K K K K K

ELDERKAMP Brood & Banket

Logistics @ your service

Hanze Koeriers GERBEN ROZEMA | SLIGRO ZWOLLE

EEN MOOI EN BREED PLATFORM! Sligro Zwolle heeft zojuist een van de drukste tijden van het jaar achter de rug. De Kerst, de jaarwisseling, het is heel hard werken voor iedereen. Gerben Rozema: ‘dDat was inderdaad zo, maar het ligt alweer achter ons. Ik kijk uit naar wat het nieuwe jaar ons brengt.’ ‘Het is een mooi en breed platform, met niet alleen veel members, maar ook veel verschillende members. Een goede afspiegeling van de MKB regio Zwolle. Voor mij is Regiolokaal een belangrijk platform om relaties aan te knopen, om nieuwe relaties aan te gaan.’ Bij bedrijven die Gerben bezoekt ziet hij vaak het magazine op de keukentafel liggen of in het tijdschriftenrek staan. Ook een goed teken, vindt hij. Hij waardeert de energie die Regiolokaal steekt in het organiseren van allerlei leerzame en leuke activiteiten. ‘Daar ga ik zeker dit jaar weer gepast gebruik van maken!’ Over de netwerklunches zegt hij: ‘de timing is goed, het breekt de werkdag, even ertussenuit, te gast bij steeds weer een ander bedrijf, mensen ontmoeten. Prima formule!’ Eén lunch vergeet hij niet snel, die was bij zijn eigen Sligro begin 2016. ‘Ik werd met spoed weggeroepen, moest met mijn vrouw naar het ziekenhuis. Een dag later werd zoon Tieme geboren.’

VOOR MIJ IS REGIOLOKAAL EEN BELANGRIJK PLATFORM OM RELATIES AAN TE KNOPEN.

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

79


Regiolokaal MEMBERS

mode

KEES LOEF | DE VERZUIMSPECIALIST

WAARDEVOLLE CONTACTEN, ZAKELIJK ÉN PERSOONLIJK! Kees Loef verzuimt niet graag bij de netwerklunches. ‘Ik ben heel enthousiast over de lunches, die springen er voor mij uit. Maar ook de andere activiteiten mogen er zijn, ik ben er bijna altijd bij.’ Kees noemt de wijnproeverij en de zeilregatta als voorbeeld. ‘De activiteiten zijn heel erg toegankelijk, ze zijn vriendelijk geprijsd. Ik ontmoet er hele leuke mensen, het verbindt elkaar.’ Kees is nu ruim 2 jaar zelfstandig ondernemer. ‘In het begin was het best weleens eenzaam in het veld. De contacten via Regiolokaal zijn voor mij heel waardevol. Met sommigen kan ik goed sparren.’ Door zijn frequente aanwezigheid kent Kees het team van Regiolokaal goed. ‘Het zijn hele leuke mensen, met Cees, Nadia en Kim kan ik het goed vinden. Heel persoonlijk, warm, het voelt soms als familie. Het team is ook heel ondernemend!’ Kees denkt terug aan de recente lunch waarbij het stoppen van de Stichting Linda tegen melanoom werd toegelicht. ‘Best wel emotioneel. Dat vind ik juist goed, niet alleen zakelijk, maar ook zeker stilstaan bij de vraag wat nu echt belangrijk is.’ Kees heeft zin in het

Maduro | Bohórquez

nieuwe jaar: ‘Nieuwe ontmoetingen, meer in de regio actief, meer verbindingen zoeken.’ Nu, dat is Regiolokaal ten voeten uit.

IK BEN ER BIJNA ALTIJD BIJ, DE PRIJZEN ZIJN VRIENDELIJK EN GEPAST.

80

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


Regiolokaal MEMBERS

HARRY HOLLANDER | HOLLANDER OP MAAT

SAMENWERKING BIEDT MEMBERS KORTINGEN! Harry Hollander, van Hollander op maat, neemt zich voor dit jaar vaker een netwerkbijeenkomst van Regiolokaal bij te wonen. ‘Het netwerk is voor mij heel belangrijk. Kijk, ik run dit bedrijf alleen en ben naast mijn werk privé actief in de muziek, als dirigent en als trompettist. Je begrijpt dat het best moeilijk voor me is om tijd vrij te maken. Ik ga meer blokken in de agenda om er wat vaker bij te kunnen zijn. Zien en gezien worden is heel belangrijk. Misschien kan ik mezelf een keer presenteren tijdens zo’n netwerklunch!?’ Dat zou mooi zijn, members zijn waarschijnlijk nieuwsgierig naar Harry. Members kregen immers allemaal al een persoonlijke brief van Harry over de flinke korting die hij members van Regiolokaal aanbiedt op alle mogelijke kantoorartikelen. Inclusief kantoor- en projectinrichting, kopieer- en printapparatuur en visuele presentatiemiddelen (touchscreens). ‘Met een eigen gebruiksnaam en wachtwoord logt de member in op de website www.hollanderopmaat.nl en dan kan het inkopen beginnen. Ik ben nu members aan het nabellen om ze te wijzen op het unieke aanbod en om ze persoonlijk te adviseren. Persoonlijk contact, helder advies en relaties ontzorgen, daar sta ik voor,’ aldus Harry.

REGIOLOKAAL MAAKT HET MEMBERSHIP STEEDS AANTREKKELIJKER!

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017

81


Regiolokaal MEMBERS

SLUIT JE NU AAN BIJ HET GROOTSTE NETWERK VAN DE REGIO ZWOLLE MET AL MEER DAN 315 MEMBERS. MELD JE AAN VIA WWW.REGIOLOKAAL.NL

# ONLINE BEDRIJFSPROFIEL # MEER DAN 30 NETWERKEVENTS # INKOOP VOORDEEL # ONLINE PLATVORM

82

REGIOLOKAAL.NL | NUMMER 1 - 2017


17 MAART 2017 • BLUEFINGER RESTAURANT • ZWOLLE 18.00 / 24.00 UUR • TICKETS: WWW.SPARKLING-BUSINESS.NL

Regiolokaal POWERED BY:

DE LEUKSTE AFSLUITING VAN JE WERKWEEK!


... weet wat er speelt Te huur

Te huur

Te huur/koop

Meenteweg 24a, Zwolle

Campherbeeklaan 82, Zwolle

Popovstraat 10, Zwolle

Algemeen: Recentelijk geheel van binnen en van buiten verbouwd. Gelegen in de wijk Spoolde nabij de A28. Perceel ca. 1.976 m2. Ruim buitenterrein met minimaal 18 parkeerplaatsen. Uitermate geschikt zowel voor bedrijfsruimte als winkel. Oppervlakte: ca. 630 m2 Prijs: €39.500,- per jaar excl. BTW.

Algemeen: Multifunctionele ruimte bestaande uit twee geschakelde ruimten, elk voorzien van eigen entree, toiletgroep en pantry. Het object is bestemd t.b.v. maatschappelijke doeleinden. Ruim voldoende parkeerplaatsen. Oppervlakte: Totaal 258 m2 te huur vanaf ca. 42 m². Prijs: ca. 42 m² vanaf €100,- per m2 per jaar (vrij van BTW). Totaal ca. 258 m² vanaf €80,- per m2 per jaar (vrij van BTW).

Algemeen: Object gelegen op bedrijventerrein Marslanden G. Het pand is zelfvoorzienend qua energie d.m.v. ruim 92 zonnepanelen, waarvan er 12 met de zon meedraaien. 15 parkeerplaatsen op eigen terrein en vrij parkeren langs de straat. Oppervlakte: ca. 505 m2 kantoor en ca. 525 m2 bedrijfsruimte Prijs: €59.000,- per jaar excl. BTW. Koopprijs op aanvraag.

Te huur

Te koop

Te huur

Krommejak 8-8A, Zwolle

Burg. van Roijensingel 11-11A, Zwolle

Rodetorenplein 15, Zwolle

Algemeen: Karakteristiek kantoor in het historische centrum. Dankzij de ligging in het hart van de binnenstad zijn alle wenselijke voorzieningen binnen handbereik gesitueerd. Beschikt over meerdere kantoorvertrekken, kantine, modern toilet en gezamenlijke binnentuin. Oppervlakte: Totaal ca. 160 m2 verdeeld over een drietal bouwlagen. Prijs: €1.500,- per maand excl. BTW.

Algemeen: Karakteristieke kantoorvilla incl. 4 parkeerplaatsen. Het betreft een Gemeentelijk monument. Het betreft een pand met veel potentie en mogelijkheden na een flinke renovatie. Het huidige opleveringsniveau is gedateerd en verdient een upgrade. Oppervlakte: Totaal ca. 485 m2 verdeeld over 4 bouwlagen. Prijs: €595.000,- kosten koper.

Algemeen: Het Hopmanshuis bestaat uit 12 volledig gestoffeerde kantoorsuites met allure en uitstraling. Het pand is rijkelijk v.v. authentieke ornamenten welke terug te vinden zijn in het interieur en exterieur. Oppervlakte: Vanaf ca. 25 m2 Prijs: Vanaf €555,- per maand incl. servicekosten excl. BTW.

Te huur

Te huur

Te koop

Assendorperstraat 29, Zwolle

Telfordstraat 49, Zwolle

Lindenhof 3, Hattem

Algemeen: Zeer unieke en karakteristieke kantoorruimte binnen het Dominicanenklooster. Goed bereikbare locatie aan de rand van de binnenstad. Voldoende parkeer mogelijkheden. Oppervlakte: Totaal ca. 1.228 m2 te huur vanaf ca. 12 m2. Prijs: Vanaf €250,- per maand incl. servicekosten. €60,- per maand per parkeerplaats.

Algemeen: Gelegen op bedrijventerrein Marslanden G. De hal beschikt over een goede vrije hoogte (5,5 m) en is v.v. een ruime overheaddeur. Mogelijkheid om kantoorruimte erbij te huren. Bouwjaar 2003. Parkeren op eigen terrein. Oppervlakte: ca. 300 m2 bedrijfsruimte. Huurprijs: €1.250,- per maand excl. BTW.

Algemeen: Ruime bouwkavel incl. 9 parkeerplaatsen gelegen op het bedrijventerrein ’t Veen. De kavel is ca. 683 m2 groot + het 1/6e aandeel in de mandeligheid totaal groot ca. 3.162 m2. U heeft hier de ruimte om uw eigen ideeën tot ontwikkeling te brengen. Prijs: € 145.000,-- kosten koper excl. BTW.

Detailhandel

Duurzaam bedrijfspand

Compleet aanbod op www.kroesetempert.nl of bel 038 - 453 73 72 Ceintuurbaan 26-D | 8024 AA Zwolle | T 038 453 73 72 | info@kroesetempert.nl

Profile for Regiolokaal

Regiolokaal januari 2017  

Regiolokaal januari 2017

Regiolokaal januari 2017  

Regiolokaal januari 2017

Advertisement