Page 25

teatrul prinde din nou viaţă

P

rimăria Municipiului Reghin, Consiliul Local, Casa de Cultură a Tineretului ,,George Enescu” din municipiu, organizează, premiera piesei de teatru ,,Cerere în căsătorie”, vineri 7 februarie, la ora: 18.00, după o idee de Anton Pavlovici Cehov. Intrarea liberă.

S

cenografia este semnată de Măriuca Ignat, sunetul şi luminile sunt asigurate de Janczi Geczi, sufleor-ul piesei este Ana-Maria-German, iar direcţia de scenă poartă semnătura reghineanului Luchian Pantea, actor profesionist în cadrul Teatrului Naţional din Târgu-Mureş. Distribuţia este formată din patru membrii a trupei de teatru amator ,,Din Culise”: Enea German, Remus Cocsis, Lucia Mihuţ şi Teodora Crişan. ,,E o comedie în trei personaje, dar care am încercat să o transpun pe o problematică foarte actuală a

reghinulnostru.ro

info

României din ziua de astăzi” a precizat actorul Luchian Pantea, omul care se ocupă de direcţia de scenă. Piesa ,,Cerere în Căsătorie, de Cehov, este una dintre cele mai apreciate comedii ale tuturor timpurilor, şi reprezintă un studiu dramatic despre oamenii singuri care nu şi-au găsit jumătatea. Oameni care sunt confuzi, care nu îşi mai găsesc locul şi echilibrul, dar piedică în calea fericirii, este însăşi natura lor, felul lor de a fi. ,,Va fi un spectacol cum nu s-a mai văzut la Reghin, actorii noştri au păstrat ideea textului şi majoritatea replicilor dar aduc şi improvizaţie. Mă bucur că am reuşit să realizăm prin forţe proprii toate detaliile, legate de decor, costumaţie şi muzică. Întradevăr va fi o premieră din toate punctele de vedere” a declarat Marcel Naste, directorul Casei de Cultură “George Enescu” şi fondatorul trupei de teatru ,,Din Culise”.

25

Revista Reghinul Nostru  
Revista Reghinul Nostru  

Revista de atitudine civica si promovare a valorilor locale

Advertisement