Page 1


08 // Top 10 10 // Maya Vidal 12 // Larse 14 // Pre Reworks event 16 // Parov Stelar 18 // Venus 91.1 20 // Θάλεια Ματίκα 24 // Αλεξάνδρα Κατσαϊτη 32 // Κωνσταντίνος Μαυρίδης 33 // Μαρίνα Κωνσταντίνου

34 // Fashion Editorial 46 // Deco - In summer mood nights 49 // Karosimaia.gr 50 // Kρασί με φρούτα 52 // Χριστίνα Καρασαββίδου 54 // Refresh Culture 57 // Bicyclette yeah! 58 // Alfred Nastro 59 // Deb Schwedhelm 60 // Σύμη


Το ημερολόγιο μου Written by:


// 028


Πότε ανακάλυψες αυτό το ταλέντο και πώς ασχολήθηκες μ’ αυτό;

Ανακάλυψα αυτή την έφεση στο μακιγιάζ στα 20 μου χρόνια. Ήταν μία σύμπτωση που εντέλει αποτέλεσε την ίδια μου τη ζωή, τη δική μου πραγματικότητα. Ήταν μία ανάγκη, γιατί τελικά εκφράστηκα μέσα από αυτό. Με το πέρασμα του χρόνου αγαπούσα αυτή την Τέχνη όλο και πιο πολύ και κατέληξε σήμερα να είναι το επάγγελμά μου.

Έχεις εργαστεί σε μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους καλλυντικών. Μίλησέ μας πιο συγκεκριμένα γι’ αυτές σου τις συνεργασίες.

Πραγματικά νιώθω πάρα πολύ τυχερός που εργάστηκα σε όλες τις εταιρείες και μέσω αυτών έμαθα πάρα πολλά πράγματα για τις τεχνικές του μακιγιάζ. Επίσης, δημιούργησα φιλίες και συνεργάστηκα με επαγγελματίες που με βοήθησαν για την κατανόηση της πραγματικής ουσίας αυτής της δουλειάς. Εμπλούτισα το βιογραφικό μου και πια νιώθω ότι μπορώ να δουλέψω ως freelance.

Ποιο είναι το κομμάτι στο μακιγιάζ που αγαπάς ιδιαίτερα;

Ως μακιγιέρ δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι που μπορεί να αγαπάω περισσότερο. Σ’ αυτό που δίνω πάρα πολύ έμφαση είναι στη μεταμόρφωση ενός προσώπου, όπου πριν δεν του δόθηκαν οι απαραίτητες συμβουλές για την ανάδειξή του.

Ποιες είναι οι επιρροές σου Κωνσταντίνε; Κείμενο: Ευτυχία Δασκαλοπούλου Φώτο: Μάρα Λαζαρίδου

Konstantinos + make up = artist Είναι ένας άνθρωπος με πολύ θετική ενέργεια. Η μόδα γι’ αυτόν είναι ένας τρόπος να ζεις. Είναι δημιουργικός και ονειροπόλος. Είναι απλώς ο Κωνσταντίνος Μαυρίδης, ο ανερχόμενος make up artist.

Με επηρεάζουν πάρα πολύ οι τάσεις της μόδας, οι τρέχουσες και αυτές που ακολούθησαν. Πιο συγκεκριμένα, μιλάω για τις δεκαετίες 60’, 70’ και 80’s. Πρόκειται για τις εποχές, όπου η έμπνευση και η δημιουργικότητα έγιναν ένα και δίνουν στοιχεία που μέχρι και σήμερα ακόμη τα χρησιμοποιούμε μέσω πιο μοντέρνων τεχνικών.

Πέραν της τυπικής ερώτησης, ποιες είναι οι κλασσικές τάσεις του καλοκαιριού. Τι είναι αυτό που πρέπει να αποφύγει η κάθε γυναίκα το καλοκαίρι και τι πρέπει να περιέχει κάθε γυναικείο νεσεσέρ.

Οι γυναίκες είναι να αγαπούν τον εαυτό τους, έτσι όπως είναι. Να τηρούν την καθημερινή τους περιποίηση. Σχετικά με το καλοκαίρι, να φορούν αντηλιακό, να επιλέγουν ένα μακιγιάζ σε ανάλαφρους τόνους και με χρώματα, τα οποία θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά που τους έδωσε η φύση. Κοραλλί στα χείλη και στα μάγουλα. Ένα νεσεσέρ να περιέχει ένα gloss, μία μάσκαρα, ένα rouge, bronzing, μία ελαφριά βάση, ένα μολύβι σε μαύρο ή και σε καφέ τόνο νομίζω πως είναι αρκετά.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου και τι περιμένεις από τη δουλειά σου;

Δεν έχω όρια σ’ αυτά που θέλω να κάνω. Γενικά, επιθυμώ να κάνω ξεχωριστές συνεργασίες, ιδιαίτερα στο χώρο της μόδας και κάποια πράγματα εκτός συνόρων. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να κάνω αργά και σταθερά βήματα, γιατί πιστεύω ότι έτσι μόνο θα πετύχεις τους στόχους σου.


Πότε δημιουργήθηκε η ετικέτα by Marina Konstantinou και πότε ασχοληθήκατε με το χώρο της μόδας και τον σχεδιασμό ρούχων;

Από μικρή παρακολουθώ τις εξελίξεις στο χώρο και είχα την επιθυμία να σχεδιάζω τα δικά μου ρούχα. Η μητέρα μου με επηρέασε πολύ. Το επάγγελμα της επί 40 έτη είναι η ραπτική. Το 2005 γεννήθηκε η ιδέα δημιουργίας ενός ατελιέ και η πραγμάτωση αυτού του σχεδίου με την δημιουργία της δική μου ετικέτας by Marina Konstantinou ήρθε το 2008 με την ολοκλήρωση των σπουδών μου πάνω στο σχέδιο και στο πατρόν.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το brand Marina Konstantinou;

Η δημιουργία ρούχων που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα της κάθε γυναίκας χωρίς υπερβολές. Έτσι, δίνω μεγάλη σημασία στην ποιότητα των υφασμάτων που χρησιμοποιώ, και ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια (π.χ. καλές φόδρες, προσεγμένα και ιδιαίτερα τελειώματα).

Από πού εμπνέεσε και αν έχετε κάποιο φετίχ;

Με εμπνέουν οι ταινίες άλλης εποχής και τα ταξίδια. Ακόμη και μια γυναίκα με ωραίο στυλ που μπορεί να δω τυχαία. Σχεδιαζω ρούχα τα οποια θα ήθελα να την δω να φοράει. Τα περισσότερα μου ρούχα τονίζουν τη μέση, καθώς πιστευω ότι είναι το πιο θυληκό σημείο του γυναικείου σώματος.

Ποιοι είναι οι βασικοί σας κανόνες ως προς το στυλ; Κείμενο: Ευτυχία Δασκαλοπούλου Φώτο: Χρόνης Σπανός

Ένα ποιοτικό κομμάτι, το οποίο μπορεί να αναβαθμίσει όλο το σύνολο. Συνεπώς, πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να επενδύουν στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Έτσι, ένα καλοραμμένο παλτό, ένα κλασσικό φόρεμα ή μια καλη τσάντα εχουν σταθερηή αξία.

Δεν θα δούμε ποτέ τη Μαρίνα Κωνσταντίνου να φοράει… Ποτέ καλσόν στο χρώμα του δέρματος και τιράντες σιλικόνης.

Τι λείπει από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης;

Εμπνέεται, σχεδιάζει, επιλέγει τα υφάσματα, δημιουργεί. Η Μαρίνα Κωνσταντίνου μας συστήνεται γιατί είναι μία ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια μόδας

Τη Μαρίνα Κωνστατνίνου μπορείτε να τη βρείτε στο ατελιέ της Παλαιών Πατρών Γερμανού 6

Λείπει η φαντασία, πρέπει να επιλέγουμε βασιζόμενοι στο προσωπικό μας γούστο και όχι να «μιμούμαστε» τις κινήσει άλλων.

Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά ενός σχεδιαστή έτσι ώστε η γυναίκα να νιώσει άνετα, σίγουρη και να νιώσει πάνω από όλα εμπιστοσύνη. Να εντοπίζει τα δυνατά σημεία μιας γυναίκας και να τις προτείνει τις κατάλληλες γραμμές για να τα αναδείξει. Με τον τρόπο αυτό, η γυναίκα θα καταλάβει ότι αυτός ο σχεδιαστής σκέφτεται, προσαρμόζει και δημιουργεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή. Δημιουργείται μία σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και επικοινωνίας.

«Πιστεύω ότι στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, οι επιχειρήσει θα πρέπει να στηρίζουν η μία την άλλη. Για το λόγο αυτό, προσωπικά, φροντίζω και προμηθεύομαι το σύνολο σχεδόν των υφασμάτων και υλικών που χρειάζομαι από την αγορά της Θεσσαλονίκης»


Φόρεμα: Vesta Donna // Παπούτσια: Vesta Donna


Φόρεμα: Vesta Donna // Aξεσουάρ: Vesta Donna


kar

simaia.gr


ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ


Κάνε κι εσύ το shopping σου online και η Ribbon Clothing θα είναι εκεί να σε εξυπηρετήσει:

ribbonclothing.bigcartel.com


Refresh magazine issue 15 printed  
Refresh magazine issue 15 printed  

new free magazine about fashion, music, aces, culture and more...

Advertisement