Page 1


Jag undrar hur han kommer att minnas mig. Vilka detaljer om mig som kommer att fastna i hans minne. Jag passar mina ord och mina handlingar. Varje sak räknas nu på ett sätt som det inte gjorde förut. Varje sak räknas. Om och om igen. Och summan av detta blir allt.


bilderna rör sig han sitter och tittar ser sig själv han hör det nyfödda ljudet det tar inte många sekunder innan det brister kanske är det insikten om att livet nyss har börjat och han förstår hur lång vägen framför honom är han gömmer ansiktet och tårarna faller tyst


Det händer att drömmen flimrar till och bilden bryts för någonting annat. Plötsligt står jag på vägen framför det vita huset igen. Jag minns lukten av heltäckningsmattan och den mjuka tystnaden i det svala finrummet vars dörrar sällan stod öppna. Någonstans hör man tickandet från klockorna. Pendeln går ljudlöst fram och tillbaka. Bilden bryts igen. Sonen pratar i sömnen. Säger obegripliga ord. Gråter till. Kölden trycker in spiken i virket ytterligare en millimeter. Det knäpper till. Snön har fallit utanför och ligger sedan några dagar i ett tunt täcke över allting. Kylan får den att gnistra som miljoner diamanter i månens sken. Stjärnorna gnistrar även dom och Vintergatan är lika kall som vacker. Varje morgon när jag går till arbetet så passerar jag nationens vagga. Ett litet minnesmärke berättar om slaget vid Herrevadsbro 1251. Jarlen Birger Magnussons väg till Stockholm låg efter det öppen och han kunde ta makten. Priset var många döda människor och en galen präst som startade ett kloster där kyrkan i Kolbäck står idag. Inte många vet det. Men så är det. Varje dag när jag går förbi platsen för slaget försöker jag höra stridsropen. Det är alltid tyst. Tillbaka utanför huset. Det rör sig bakom en gardin. Jag hör rösterna och känner den där känslan jag alltid hade när jag var där som barn. Det blåser i tallarna som står i backen bredvid huset. Efter ett tag är det allt som hörs.


Snart ska allting börja om. Tillvaron nollställs. Det nuvarande har dragits till sin spets och alla möjliga vändpunkter har passerats. Det som skapats ska försvinna in i evigheten. Glömskan tar över. Den tar alltid över.


REFLEKTOR MAGAZINE #3 januari 2009 Chefredaktör: Magnus Tannergren

Medverkande i detta nummer: Magnus Tannergren

Redaktionsråd: Alex Säther

Webb: reflektormagazine.blogspot.com

Blogg: reflektor1.blogspot.com

Kontakt: Reflektorpost@gmail.com -------------------------------------------------------För ickebeställt material ansvars icke Citera gärna men ange källa. © för bilder i #3 respektive fotograf Utgiven av Reflektor Media alla rättigheter reserverade

Reflektor Magazine nr 3  

Tredje utgåvan av Reflektor Magazine