Page 1

κατάλογος βιβλίων χειμώνας- άνοιξη 2020 χειμώνας-άνοιξη


Οι εκδόσεις RedMarks, στα πλαίσια των κυβερνητικών μέτρων λόγω πανδημίας, τροποποιούν ανάλογα τις δραστηριότητες τους. Ο χώρος μας θα παραμείνει κλειστός για το κοινό έως ότου ανασταλούν οι περιορισμοί στο εμπόριο λιανικής. Σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές παραγγελίες (λιανικής ή χονδρικής), αυτές θα συνεχίσουν να γίνονται είτε τηλεφωνικά (210 82 33 761), με e-mail (eshop@redmarks.gr) ή μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος (redmarks.gr). Η παράδοσή τους θα γίνεται χωρίς έξοδα αποστολής για παραγγελίες εντός Αττικής και η πληρωμή μπορεί να γίνεται με τη χρήση χρεωστικής κάρτας (φορητό POS, κατόπιν συνεννόησης) ενώ υπάρχει η δυνατότητα έως έξι άτοκων δόσεων με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Τίτλοι άλλων εκδόσεων θα παραδίδονται είτε εφόσον υπάρχουν στο απόθεμα του βιβλιοπωλείου μας είτε εφόσον υπάρχει δυνατότητα προμήθειας από τον αντίστοιχο εκδοτικό οίκο. Βιβλιοπωλείο-Εκδόσεις Red Marks, Ιουλιανού 67, Αθήνα Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108233761 (βιβλιοπωλείο) Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108254625 (πολυχώρος) e-mail: bookstore@redmarks.gr (βιβλιοπωλείο) e-mail: info@redmarks.gr (Τύπος, εκδηλώσεις) e-mail: sales@redmarks.gr (χονδρική) 

Επισκεφθείτε για online αγορές το redmarks.gr και ακολουθήστε μας στο


Μόλις κυκλοφόρησε Συνθηκολόγηση ενηλίκων Ερίκ Τουσέν 17,80€ (τ.β.*16,03€)

το βιβλίο-απάντηση του Ερίκ Τουσέν, συντονιστή της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους», στους ισχυρισμούς Τσίπρα και τις αυταπάτες Βαρουφάκη Περισσότερα στο redmarks.gr

Προσεχώς από τις εκδόσεις RedMarks Μαρτυρίες για τη Διαρκή Επανάσταση των Ρίτσαρντ Β. Νταίν και Ντάνιελ Γκαϊντού

Το βιβλίο των Ρίτσαρντ Β. Νταίν και Ντάνιελ Γκαϊντού είναι μια τεκμηριωμένη παρουσίαση της συζήτησης για τη στρατηγική της επανάΑπρίλης 2020 στασης ανάμεσα στους μαρξιστές στην Ευρώπη, πριν το 1914. Σχολιάζει και παρουσιάζει κείμενα των Κάουτσκι, Ριαζάνοφ, Πλεχάνοφ, Πάρβους, Τρότσκι, Λούξεμπουργκ, Μέρινγκ, δίνοντας μια πολύτιμη εικόνα για την εξέλιξη της μαρξιστικής σκέψης πριν το καθοριστικό γεγονός του 1917.

Προμηθευτείτε κάρτες δώρου για τα αγαπημένα σας πρόσωπα από το βιβλιοπωλείο μας.


Το πρώτο βιβλίο του Φράντς Μέρινγκ, Γερμανού μαρξιστή ιστορικού και επαναστάτη, που εκδίδεται στα ελληνικά. Στη βιογραφία του Μαρξ ο Μέρινγκ καταπιάνεται με πλήθος ζητημάτων: η σημασία της φιλοσοφίας, τι είδους πολιτικό πρόγραμμα και σε συμμαχία με ποιους, η ουσία του Κεφαλαίου, η κατανόηση της εξέλιξης της Α’ Διεθνούς αλλά και αναφορές στις προσωπικές στιγμές του Μαρξ, την εξορία, τη σχέση του με την Τζέννυ Μαρξ και τον Ένγκελς.

Καρλ Μαρξ: Η ιστορία της ζωής του Φραντς Μέρινγκ 608 σελ. – €27,00 (τ.β.*22,00€)

Το δοκίµιο του Πέρι Άντερσον είναι ένα κείµενο που έχει αντέξει στο χρόνο. Είναι ένας πολύτιµος οδηγός για να ταξιδέψει κανείς µέσα στη θάλασσα των Τετραδίων της Φυλακής, χωρίς να χάσει το νήµα της σκέψης του Ιταλού στοχαστή. Είναι µια κριτική παρουσίαση, µε τη βαθειά γνώση αλλά και τον σεβασµό του Πέρι Άντερσον στο έργο του Γκράµσι. Η παρούσα έκδοση περιλαµβάνει τον νέο πρόλογο του ΠέριΆντερσον στην επανέκδοση των Αντινοµιών το 2017, όπως και την Αναφορά του Άθος Λίζα, συντρόφου του Γκράµσι, σχετικά µε τα πολιτικά «µαθήµατα» του Γκράµσι προς τους συγκρατούµενούς του µέσα στη φασιστική φυλακή του Τούρι.

Οι αντινομίες του Αντόνιο Γκράμσι

Πέρι Άντερσον

210 σελ. – €12,00 (τ.β.*10,80€)


Οι ρίζες της γυναικείας καταπίεσης, η επικαιρότητα του προβλήματος του «σεξισμού», η κατάσταση των γυναικών στην Ελλάδα των μνημονίων. Αλλά και απαντήσεις για τη σχέση της Αριστεράς με το γυναικείο κίνημα, για τη γυναικεία αντίσταση των τελευταίων 200 χρόνων, για την αντίσταση και την γυναικεία απελευθέρωση σήμερα.

Ο υπαρκτός σεξισμός και η γυναικεία απελευθέρωση Συλλογή κειμένων 194 σελ. – 10,00€ (τ.β.*8,00€)

Έχοντας ως βασικό αναλυτικό εργαλείο τον μαρξισμό, η Σέρυ Γουλφ συμμετέχει στον επιστημονικό διάλογο γύρω από το φύλο, αποδεικνύοντας ότι η σεξουαλικότητά μας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις υλικές συνθήκες. Σε απλή και καθημερινή γλώσσα, το βιβλίο θέτει μια σειτά από κρίσιμα ζητήματα: την ιστορία συγκρότησης της γκέι ταυτότητας, τον μύθο της μαρξιστικής ομοφοβίας, τον βιολογικό ντετερμινισμό.

Σεξουαλικότητα και σοσιαλισμός

Ιστορία, πολιτική και θεωρία της απελευθέρωσης των ΛΟΑΤ Σέρυ Γουλφ 300 σελ. – 13,00€ (τ.β.*10,00€)


Ένα βιβλίο αναφοράς,  για όσες και  όσους θέλουν να κατανοήσουν σε βάθος αυτήν την κορυφαία «στιγμή» του 20ού αιώνα, αλλά και τη μετέπειτα εξέλιξη του καθεστώτος στη Ρωσία. Ο Σερζ παρουσιάζει τις κατακτήσεις του Οκτώβρη όχι με τον ψυχρό τρόπο του εξατομικευμένου αναλυτή, αλλά με τη βαθιά ταύτιση του κομουνιστή διανοουμένου με την εργατική επανάσταση. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η μόνη στα ελληνικά που περιλαμβάνει και τους δύο προλόγους που ο ίδιος ο Σερζ έχει γράψει για το βιβλίο αυτό, στα 1930 και στα 1938, αλλά και τον επίλογο του 1947.

Έτος Ένα της Ρωσικής Επανάστασης Μετάφραση: Φοίβος Αρβανίτης 432 σελ. – 22,50€ (τ.β.*18,50€) Με νωπή την εµπειρία του µαζικού σφαγείου στον Α΄ Παγκόσµιο Πόλεµο, οι εργαζόµενοι στη Γερµανία πήραν το δρόµο της κοινωνικής επανάστασης, έχοντας ως οδηγό τη σοσιαλιστική νίκη της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία. Ο Βικτόρ Σερζ εγκαταστάθηκε στη Γερµανία ως απεσταλµένος της Κοµιντέρν, µε καθήκον να ενηµερώνει για τα συγκλονιστικά αυτά γεγονότα τον διεθνή κοµουνιστικό Τύπο. Γράφει τις «µαρτυρίες» του ως ένας απίστευτα οξυδερκής δηµοσιογράφος, ως ένας παθιασµένος κοινωνικός αγωνιστής, ως ένας επαναστάτης που δεν συµµετέχει απλώς στα γεγονότα αλλά ζει µέσα από αυτά.

Μαρτυρίες από τη Γερμανική Επανάσταση Μετάφραση: Φοίβος Αρβανίτης 336 σελ. – Τιμή 19,69€ (τ.β.*17,70€)


Το βιβλίο του Α. Ραµπίνοβιτς είναι µια συστηµατική εξιστόρηση των επαναστατικών γεγονότων στην Πετρούπολη των τελευταίων µηνών του 1917. Έχει γίνει σηµείο αναφοράς στη συζήτηση για τον Οκτώβρη του 1917 στους κύκλους της ριζοσπαστικής Αριστεράς διεθνώς, γιατί δίνει το αξιόπιστο ιστορικό υπόβαθρο για να υποστηριχθεί η εξαγωγή συµπερασµάτων και η διαµόρφωση των αναγκαίων, σύγχρονων πολιτικών και ιδεολογικών κατευθύνσεων.

Η άνοδος των Μπολσεβίκων στην εξουσία Αλεξάντερ Ραμπίνοβιτς 496 σελ.–24,00€ (τ.β.*20,50€)

Εργοστασιακές επιτροπές και εργατικός έλεγχος στην Πετρούπολη το 1917 Νταβίντ Μαντέλ 120 σελ. – 11,50€ (τ.β.*8,00€)

10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο Τζον Ριντ 465 σελ.–12,00€ (τ.β.*9,00€)

JACOBIN:100 χρόνια από τη ρώσικη επανάσταση Συλλογή κειμένων

208 σελ.–8,00€ (τ.β.*6,00€)

Οι μπολσεβίκοι στη Δούμα Α. Υ. Μπαντάγιεφ 330 σελ. – 13,00€ (τ.β.*9,00€)


Από το #BlackLivesMatter στη Μαύρη Απελευθέρωση Keeanga-Yamahtta Taylor 336 σελ.–14,00€ (τ.β.*10,00€) Το ξέσπασμα του μαζικού κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ έθεσε το ζήτημα της ατιμωρησίας αστυνομικών που βιαιοπραγούν εις βάρος Μαύρων και χάλασε την ψευδαίσθηση ότι η Αμερική είναι μεταφυλετική, αφυπνίζοντας μια νέα γενιά ακτιβιστών. Η ακτιβίστρια και ακαδημαϊκός Taylor ερευνά τα ιστορικά και σύγχρονα προβλήματα που συνδέονται με το ρατσισμό και τη διατήρηση της δομικής ανισότητας. Υποστηρίζει ότι ο νέος αγώνας ενάντια στην αστυνομική βία έχει τη δυνατότητα να αναζωπυρώσει το ευρύτερο κίνημα για τη μαύρη απελευθέρωση.

Δημόσιο Χρέος

Η ιστορία του και η σημασία του στη σημερινή κρίση Ερίκ Τουσέν 13,00€ (τ.β.*10,00€) Ο συγγραφέας εξηγεί πώς η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά «έθαψαν» το ζήτημα του λογιστικού ελέγχου του χρέους, της στάσης πληρωμών και της διαγραφής του και αναλύει τον ρόλο της διεθνούς χρηματοπιστωτικής καπιταλιστικής κρίσης. Επίσης, το βιβλίο παραθέτει λεπτομερή στοιχεία για την ιστορία των 4 προηγούμενων χρεοκοπιών του ελληνικού κράτους, πραγματικά εντυπωσιακά για τις ομοιότητες και αναλογίες με την τωρινή, 5η ελληνική χρεοκοπία.


Χιλή 1970-73

Κυβέρνηση της Αριστεράς, κράτος και εξουσία Μάικ Γκονζάλεζ και Σαρλ-Αντρέ Ιντρί 196 σελ. – 10,00€ (τ.β.*8,00€) Ζητήματα όπως ο έλεγχος των κατασταλτικών και ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους πρέπει να τεθούν ξανά στο κέντρο της συζήτησης της Αριστεράς. Τα γεγονότα της Χιλής εξακολουθούν να µας προειδοποιούν: Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να πληγώσεις ένα θηρίο, αν δεν έχεις την πρόθεση να το αποτελειώσεις…

Το Ενιαίο Μέτωπο Η συζήτηση και οι θέσεις του 4ου Συνεδρίου της 3ης Διεθνούς

Τζον Ριντέλ 152 σελ. – 10,00€ (τ.β.*7,00€) Ο Τζον Ριντέλ, ιστορικό στέλεχος της επαναστατικής Αριστεράς και πανεπιστημιακός καθηγητής ιστορίας, επικεντρώνεται στη μελέτη της Κομμουνιστικής Διεθνούς στα πρώτα, επαναστατικά της χρόνια. Στο σύντομο αυτό βιβλίο παρουσιάζει τις ιστορικές συνθήκες και τις πρώτες συζητήσεις που οδήγησαν στη δημιουργία της πολιτικής του Ενιαίου Μετώπου.

Ο Μαρξισμός και το Κόμμα Τζον Μόλινε 236 σελ. – 12,00€ (τ.β.*9,00€) Το βιβλίο του Μόλινιου παρουσιάζει την διαχρονική εξέλιξη της ιδέας ενός «αλλιώτικου» κόμματος, όπως διαμορφωνόταν και εξελισσόταν μέσα στις ιστορικές συνθήκες της εποχής. Είναι αυτό που το κάνει ένα πολύτιμο ανάγνωσμα για κάθε αγωνιστή που αναζητά σήμερα «τί θέλουμε», και -κυρίωςτο τί να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί, όπου η ανάγκη των κομμάτων, του πολιτικού αγώνα όπως τον ξέρουμε σήμερα θα εκλείψει: Σε μια κοινωνία ανθρώπινης ελευθερίας όπου «ο καθένας θα προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του».


Νοέμβρης 1973

Η εξέγερση που ανέτρεψε τη δικτατορία Αντώνης Νταβανέλος 112 σελ. – 5,60€ (τ.β.*5,04€) Η πρώτη έκδοση του «Νοέμβρης 1973» έγινε το 1993 από την ΟΣΕ με αφορμή τα 20 χρόνια από το Πολυτεχνείο. Η δεύτερη έκδοση έγινε από την ΔΕΑ το 2003. Η σημερινή 3η έκδοση είναι ενισχυμένη με καινούργιο κεφάλαιο με τίτλο «Το Πολυτεχνείο και η εποχή του» γραμμένο το Νοέμβριο του 2018 με στόχο περισσότερο στη σύγχρονη συζήτηση και τους τωρινούς προβληματισμούς. Επιπλέον περιλαμβάνεται ένα πλούσιο παράρτημα με υλικά της εποχής.

Ελληνικός Μενσεβικισμός – Η κρίση μέσα στο ΚΚΕ Παντελής Πουλιόπουλος - επιμέλεια: Δ. Κατσορίδας 122 σελ. – 6,00€ (τ.β.*5,00€) Τα κείμενα περιγράφουν δυο κρίσιμες καμπές στην ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα, χρήσιμα για την κατανόηση της κατοπινής πορείας του ΚΚΕ. Ο Παντελής Πουλιόπουλος, πρώτος γραμματέας του ΚΚΕ, περιγράφει τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην επαναστατική και την «ρεαλιστική» πτέρυγα το 1923 και τη σύγκρουση με τη σταλινική ομάδα γύρω από τον Ζαχαριάδη το 1927.

Τοπική αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση Δημήτρης Κατσορίδας - πρόλογος: Ελένη Πορτάλιου 68 σελ. – 5,00€ (τ.β.*4,50€) Σήμερα, οι λεγόμενοι αυτοδιοικητικοί θεσμοί δεν συγκροτούνται ως θεσμοί λαϊκής εξουσίας. Αποτελούν βαθμίδες συγκρότησης της αστικής κρατικής δομής που χαρακτηρίζεται από ενιαία λογική στα διάφορα επίπεδα. Με βάση αυτό το σκεπτικό, η σημασία της τοπικής αυτο-οργάνωσης είναι κομβικής σημασίας. Αν τα πράγματα ιδωθούν υπό από αυτό το πρίσμα, τότε υπάρχει η δυνατότητα οι δήμοι να αποτελέσουν ένα πεδίο νέων πειραματισμών και άρα μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης, ακόμη κι αν αυτοί που πρωτοστατούν είναι αρχικά μικρές και μειοψηφικές ομάδες, αρκεί να μπορούν να εκφράσουν ένα νέο όραμα.


Παιδικοχαρίτες

Στίχοι και ημερολόγια από τον δρόμο Ελένη Χριστοπούλου 32 σελ. – 5,00€ (τ.β.*4,50€) Στα ποιήματα, στους στίχους και στις ημερολογιακές καταγραφές της Ελένης Χριστοπούλου παρουσιάζονται πολλαπλές διαστάσεις του ποιητικού υποκειμένου. Εμείς θα μείνουμε σε δύο μονάχα: στην τάξη της και στον ρομαντισμό του παιδικού βιώματος που είναι η ίδια (καθαρίστρια στο επάγγελμα) η Ελένη. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά αδυνατούν να αυτονομηθούν. Το υποκειμενικό και το αντικειμενικό εδώ κοινωνούν και επικοινωνούν ποιητικώς· σκηνοθετικό φόντο και νοηματικό υπόστρωμα: ο δρόμος.

Η απελευθέρωση Δημήτρης Τσεκούρας 90 σελ. – 7,50€ (τ.β.*6,40€) Μια γιορτή, μια οικογένεια, ένας ξένος κι ένα τραπέζι. Συγκρούσεις, αποκαλύψεις, φιλοσοφίες, πόθοι, αναμνήσεις, ο έρωτας, το κακό… Στιγμές που οδηγούν σε απώλειες. Η επόμενη ημέρα θα είναι ημέρα απελευθέρωσης; Το έργο τοποθετεί σ’ έναν τόπο χωρίς χρόνο τα μέλη μιας κλειστής κοινωνικής ομάδας, που αποτελούν μέρος της ευρύτερης, αφήνοντας τα να παλεύουν με τα στερεότυπα εγκλωβισμένα στις προσωπικές τους ιστορίες. Λιτά κι απέριττα, σπαραχτικά αβοήθητα... Κι όλα αυτά μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις κι ένα καψουροτράγουδο που διέπει την ύπαρξή τους.


Η 

σειρά Κριτική Έρευνα των εκδόσεων redmarks έχει στόχο τη στήριξη νέων ερευνητριών-ων, ώστε να παρουσιάσουν το έργο τους στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Οι αξιόλογες μελέτες, στο πεδίο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, που δεν κατορθώνουν ποτέ να φτάσουν στο ενδιαφερόμενο κοινό, είναι εκατοντάδες. Με κριτική διάθεση, με καινοτόμες μεθοδολογίες και ριζοσπαστικό περιεχόμενο, αυτές οι μελέτες ανοίγουν δρόμους στη σύγχρονη έρευνα και αποδεικνύουν ότι, μεσούσης της κρίσης, η κριτική σκέψη όχι μόνο επιβιώνει αλλά επιβεβαιώνει την αξία της για την κατανόηση των πολιτικών και κοινωνικών φαινομένων. Η σειρά Κριτική Έρευνα, φιλοδοξεί να αγκαλιάσει αυτή την πολύτιμη ερευνητική δραστηριότητα και να προχωρήσει στη συστηματική έκδοση μελετών που γίνονται με σεβασμό στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις αλλά και με γνώμονα τον κοινωνικό μετασχηματισμό, επιμένοντας ότι η αλήθεια είναι πράξη επαναστατική. Υπεύθυνη σειράς: Κατερίνα Σεργίδου, katerina.sergidou@gmail.com

νέα κυκλοφορία Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει κριτικά τις ανταγωνιστικές αφηγήσεις περί εργασίας και επισφάλειας στο λόγο των νέων εργαζομένων στην Ελλάδα της «κρίσης». Με ποιους τρόπους κατανοούν και περιγράφουν τις συνθήκες επισφαλούς εργασίας; Πώς αντιλαμβάνονται την αμειβόμενη εργασία και από ποιους συμβολικούς πόρους αντλούν για να μιλήσουν για τις εργασιακές ταυτότητές τους; Υπάρχουν εναλλακτικά εργασιακά φαντασιακά; Απέναντι στα ερωτήματα αυτά, οι συγγραφείς δίνουν το λόγο στις εργαζόμενες-ους  και αναλύουν τις αφηγήσεις τους, χρησιμοποιώντας εργαλεία της κριτικής λογοψυχολογίας. «Από τη μια μέρα στην άλλη, μπορείς να βρεθείς εκτός» Εργασία και ταυτότητες στην Ελλάδα της ‘κρίσης’ Γιώργος Κεσίσογλου – Κατερίνα Νικολοπούλου, πρόλογος : Αλέξανδρος Κιουπκιολής 294 σελ.– Τιμή 10,00€ (τ.β.*9,00€)


Μικρή πραγματεία για τον ερωτικό χρόνο Αλέξανδρος Σχισμένος 136 σελ., Τιμή €8,00 Όταν ο Marx συνάντησε τους Shakespeare και Goethe Μαριλένα Καρρά 134 σελ., €8,50

Παιδιά εξωτικά, Ρωγμές στο γύψο Χάρης Ραιτσίνης παιδιά οικόσιτα 336 σελ.–€11,50 Λάζαρος Τεντόμας 248 σελ.–€10,00 Η Αμερική της δεκαετίας του 1950, μέσα από τα ταξιδιωτικά κείμενα των Η. Βενέζη, Γ. Θεοτοκά και Μ. Καραγάτση Παύλος Μούλιος 193 σελ., Τιμή €9,00

ξενόγλωσσα «Οι διερευνητικές συνεντεύξεις του Γιώργου Σουβλή μας αποκαλύπτουν τις σκέψεις και τις διανοητικές συνεισφορές μερικών από τους πλέον πρωτοπόρους και διεισδυτικούς μαρξιστές κοινωνικούς επιστήμονες του καιρού μας. Το βιβλίο είναι μια ουσιώδης συνεισφορά στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης σε μια ποικιλία θεωρητικών διλημμάτων και θα μας βοηθήσει να ακονίσουμε την προσέγγισή μας στα πολιτικά ερωτήματα του σήμερα.» –Richard Lachmann, καθηγητής στο University at Albany,  State University of New York 

Voices on the Left Challenging capitalist hegemony – Conversations with radical thinkers George Souvlis 314 σελ., Τιμή 16,60€ (τ.β.*14.94€)


Λίστα εκδόσεων RedMarks Συνθηκολόγηση Ενηλίκων Ερίκ Τουσέν (3/2020) 304 σελ. – 17,81€ (τ.β.*16,03€) Οι Αντινομίες του Αντόνιο Γκράμσι Perry Anderson (6/2019) 210 σελ. – 12,00€ (τ.β.*10,80€) Παιδικοχαρίτες (5/2019) Ελένη Χριστοπούλου 32 σελ. – 5,00€ (τ.β.*4,50€) Τοπική αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση (3/2019) Δημήτρης Κατσορίδας 68 σελ. – 5,00€ (τ.β.*4,50€)

Εργοστασιακές επιτροπές και εργατικός έλεγχος στην Πετρούπολη το 1917 Νταβίντ Μαντέλ (6/2017) 106 σελ. – 11,50€ (τ.β.*8,36€) Έτος ένα της ρωσικής επανάστασης (6/2017) Βικτόρ Σερζ 432 σελ. – 22,50€ (τ.β.*18,50€) Καρλ Μαρξ: Η ιστορία της ζωής του (3/2017) Φραντς Μέρινγκ 608 σελ. – 27,00€ (τ.β.*22,14€)

Μαρτυρίες από τη Γερμανική επανάσταση (11/2018) Βκτόρ Σερζ 336 σελ. – 19,69€ (τ.β.*17,72€)

Σεξουαλικότητα και σοσιαλισμός: Ιστορία, πολιτική και θεωρία της απελευθέρωσης των ΛΟΑΤ (6/2016) Σέρυ Γουλφ 300 σελ. – 13,00€ (τ.β.*10,00€)

Νοέμβρης 1973: Η εξέγερση που ανέτρεψε τη δικτατορία (11/2018) Αντώνης Νταβανέλος 112 σελ. – €5,60 (τ.β.*5,04€)

Ελληνικός μενσεβικισμός – Η κρίση μέσα στο ΚΚΕ (1/2015) Παντελής Πουλιόπουλος 122 σελ. – €6,00 (τ.β.*5,04€)

Η Απελευθέρωση (9/2018) Τσεκούρας Δημήτρης 90 σελ. – €7,50 (τ.β.*6,38€)

Το ενιαίο μέτωπο (9/2014, Β’ 6/2015) Τζον Ριντέλ 154 σελ. – €8,00 (τ.β.*7,04€)

JACOBIN 100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση (5/2018) Συλλογή κειμένων 208 σελ. – 8,00€ (τ.β.*6,00€)

Ο υπαρκτός σεξισμός και η γυναικεία απελευθέρωση (3/2014) Συλλογή κειμένων 194 σελ. – 10,00€ (τ.β.*8,00€)

Η άνοδος των μπολσεβίκων στην εξουσία (12/2017) Αλεξάντερ Ραμπίνοβιτς 496 σελ. – 24,00€ (τ.β.*20,64€)

Χιλή 1970-73 (9/2013) Μάικ Γκονζάλες – Σαρλ-Αντρέ Ιντρί 196 σελ. – €10,00 (τ.β.*8,00€)

Από το #BlackLivesMatter στη Μαύρη Απελευθέρωση (9/2017) Κιάνγκα-Γιαμάτα Τέιλορ 336 σελ. – 14,00€ (τ.β.*10,00€) Το δημόσιο χρέος (7/2017) Ερίκ Τουσέν 246 σελ. – €12,00 (τ.β.*9,23€)

Οι Μπολσεβίκοι στη Δούμα (3/2013) Α. Υ. Μπαντάγιεφ 329 σελ. – €13,00 (τ.β.*9,10€) Οι 10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο (12/2012) Τζον Ριντ 456 σελ. – €12,00 (τ.β.*8,40€)


Μαρξισμός και Κόμμα (2/2012) John Molyneux 238 σελ. – €10,00 (τ.β.*7,70€) σειρά Κριτική έρευνα «Από τη μια μέρα στην άλλη μπορείς να βρεθείς εκτός» - Εργασία και ταυτότητες στην Ελλάδα της «κρίσης» Γιώργος Κεσίσογλου  (12/2019) – Κατερίνα Νικολοπούλου 294 σελ. – 10,00€ (τ.β.*9,00€) Voices on the Left - Challenging capitalist hegemony (5/2019) Γιώργος Σουβλής 314 σελ. – 16,60€ (τ.β.*14,94€) Η Αμερική της δεκαετίας του 1950, μέσα από τα ταξιδιωτικά κείμενα των Η.Βενέζη, Γ.Θεοτοκά και Μ.Καραγάτση (2/2019) Παύλος Μούλιος 196 σελ. – 9,00€ (τ.β.*8,10€) Μικρή Πραγματεία για τον Ερωτικό χρόνο (12/2018) Αλέξανδρος Σχισμένος 136 σελ. – 8,00€ (τ.β.*7,20€) Όταν ο Marx συνάντησε τους Shakespeare και Goethe (7/2018) Μαριλένα Καρρά 134 σελ. – 8,00€ (τ.β.*6,40€) Παιδιά εξωτικά, παιδιά οικόσιτα (11/2017) Λάζαρος Τεντόμας 248 σελ. – 10,00€ (τ.β.*8,00€) Ρωγμές στο γύψο (11/2017) Χάρης Δ. Ραϊτσίνης 336 σελ. – 11,50€ (τ.β.*9,55€)

*τ.β.= τιμή βιβλιοπωλείου

Μπροσούρεσ Κόκκινου δικτύου ΕΕ, ευρώ και Αριστερά (3/2014) Συλλογή κειμένων 96 σελ. – €5,00 (τ.β.*3,50€) Κι όμως υπάρχει (8/2015) Συλλογή κειμένων 44 σελ. – €1,50 (τ.β.*1,28€) Για το πρόγραμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (6/2016) Συλλογή κειμένων 84 σελ. – €2,00 (τ.β.*1,70€) Η κρίση στην ΕΕ και αντικαπιταλιστική Αριστερά (12/2016) Συλλογή κειμένων 72 σελ. – €5,00 (τ.β.*4,00€) Εκδόσεις ΔΕΑ 10 αφίσες των πρώτων χρόνων την Ρώσικης Επανάστασης (10/2009) €10,00 (τ.β.*5,00€) Πίσω από το όραμα των ολυμπιακών (7/2004) Πέτρος Τσάγκαρης 110 σελ. – €6,00 (τ.β.*5,00€) Παλαιστίνη, σιωνισμός, αντίσταση (5/2004) Συλλογή κειμένων 112 σελ. – €6,00 (τ.β.*5,00€) Παγκοσμιοποίηση & νεοφιλελευθερισμός Άγγελος Καλοδούκας (1/2004) 144 σελ. – €7,00 (τ.β.*5,00€) Ιρακ: πόλεμος, κατοχή, αντίσταση (9/2003) Χρήστος Πετράκος 60 σελ. – €4,00 (τ.β.*2,00€) Το κυπριακό: Από τον Β’ ΠΠ μέχρι το σχέδιο Ανάν (3/2003) Άγγελος Καλοδούκας 144 σελ. – €7,00 (τ.β.*5,95€)


πό να κουβ 67). Θα Ονοματ μας! εντιάσο κοντά στην επ πλατ υμε για ______ ώνυμο: • Ηλεκ τις νέες εία ______ Email: μας re τρονικά με ιδέες ______ dmarks κάρτα ______ .gr, ακ από τη ______ ______ • Με ολουθώ ν ιστο __ κα ______ ______ τά σε ντ θε 5018-0 ας λίδα Διεύθυ __ ______ 86886- ση στον λογα τις οδηγίες νσ ______ 40 . GR96 ______ η: ______ 0172 01 0 της Τράπ ριασμό με __ __ αρ ______ εζ PIRBGR 80 ας Πειρ ______ ιθ Πόλη/Τ αιώς (IB μό ______ AA). Στ 0050 1808 Κ: σας με 68 ______ ______ e-mail η συνέχεια στ 86 400 - SW AN __ __ __ __ __ στο bo ______ ____ Τηλέφω okstore έλνετε τα στ IFT _____ νο οι @redm / ____ ______ : arks.gr χεία ______ Δωροκά ______ . _____ ______ ρτα Μετρητ ______ Μπορε ά ______ ίτε να Κάρτα ______ μας αγ ενισχύ __ οράζον σετε τη Άλλο __ Ημερομ τα σωπα ______ ηνία: __ δωροκά ς στα αγαπ ν προσπάθε ___ ______ ιά ημένα ρτες το ______ σα υ βιβλ Την κά ______ ιοπωλε ς πρόρτα έδ ______ ίου μα ωσε: ____ ς! _

Προμηθευτείτε την Κάρτα Φίλων RedMarks ______

Κάρτα Φίλων RedM Εκδόσε arks ις RedM έκδοση arks

Οι RedMarks

Οι Εκδόσεις εγκαινιάζουν την έκδοση «Κάρτας Φίλων των Εκδόσεων RedMarks», ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων εγχειρημάτων στην Ελλάδα και τον κόσμο. Πρόκειται για μια σημαντική οικονομική στήριξη στην προσπάθειά μας να εκδώσουμε τίτλους και να διαδώσουμε ιδέες που επιχειρούν να μπουν στα βαθιά, θέλοντας να συμβάλουμε στις συζητήσεις που κυριαρχούν στο κίνημα και την Αριστερά σήμερα. Θεωρούμε ειδικά τις μεταφράσεις σημαντική μας συμβολή σε αυτό το στόχο, φέρνοντας το ελληνόφωνο κοινό για πρώτη φορά σε επαφή με κείμενα διεθνώς αναγνωρισμένων συγραφέων. Παράλληλα με την σειρά μας «Κριτική Έρευνα», στηρίζουμε νέους ερευνητές που συμβάλλουν στην απάντηση κοινωνικών, ιστορικών κ.α. ερωτημάτων. Επιπλέον, κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας διατηρώντας το βιβλιοπωλείο μας πάντα ενημερωμένο με τίτλους άλλων εκδοτών, διαλεγμένους με μεράκι και... ανοικτό πνεύμα: θα βρείτε τις τελευταίες εκδόσεις στη ριζοσπαστική θεωρία και σκέψη, αλλά και

______

______

______

______

κάρτα φ

ίλων

____

λογοτεχνία, κόμιξ, παιδικό βιβλίο κ.α. Με την «Κάρτα Φίλων» συμβάλλετε στο να κάνουν οι εκδόσεις μας πιο σταθερά βήματα, να αναπτυχθούν, να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τι είναι η «Κάρτα Φίλων RedMarks»;

επικοι εγ «Κάρτα νω ς Φίλω καινιάζουν πάντα νίας διατηρ μα αντίσ RedMarks», τη ν των ώντας εν ακ τοιχων Εκδόσε ν το διαλεγ ημερωμένο κόσμο. εγχειρη ολουθώντας μέ με τίτλο βιβλιοπωλείο το παρά ων Πρ μάτων βρείτε νους με μερά στήριξη όκειται για στ υς άλλω δε μας τις τελε κι και... μια ση ην Ελλάδα κα ιγστην πρ λουν) απ υταίες θεωρία μα λους κα ανοικτ ν εκδοτών, ι ό πνεύ εκδόσε ι να δια οσπάθειά μα ντική οικον τον και σκ μα: θα ις στη πλέον έκ ό το βιβλιοπω ομ ς παιδικ μπουν έψη, αλ δώσουμ να εκδώ ική ριζο λε ό βιβλίο στ πτωση λά και σεβασμ 10% στ ίο μας, κερδίζο ζητήσε α βαθιά, θέλο ε ιδέες που επ σουμε τίτκ.α λογοτε σπαστική Με τη . ό στ ις ήδ ις που ντ χνία, κό υν κυριαρχ ας να συμβάλ ιχειρούν να νουν οι ν «Κάρτα Φίλω στερά Οι φίλο ην Ενιαία Τιμ η χαμηλές τιμ μια επιμιξ, ού σή ου εκ ν» συμβ νουν τα ι που μένο ή του Βιβλίου ές μας (με πτυχθο δόσεις μας σημαντ μερα. Θεωρού ν στο κίνημα με στις συυν εκτό πιο σταθ άλλετε στο ). ύν, να φτ ική μα βιβλία να ς Αθ ς συμβ με ειδικά τις και την Αριτο το ερ ντας το άσ υς κά ταχυδρ ά βή ουν σε ολή ελληνό μεταφρ ομείο (μ , όποτε επιθ ηνών θα πα Τι είναι κάθε γω ματα, να αν φωνο κο σε αυτό το άσεις φή με υμ ίρ ε χρέω αη «Κάρ νιά της κείμενα στόχο, ινό για Τι τίτλο ση των ούν οι ίδιοι, τα Φίλ Ελλάδα φέρν Με την διεθνώς ων. Πα πρ υς έχου με ταχυδρ ων RedM ς. ετήσια ρά αναγνω ώτη φορά σε οομικών με στα «Η Αμερ συνδρο arks»; εκδόσε στηρίζο λληλα με την επαρισμένω ). σκαριά μή ων ική της σε υμ για το δεκαετί αντίτυπ μπορεί να πρ των 50 ευρώ απάντη ε νέους ερευ ιρά μας «Κριτ ν συγραφέξιδ ιω 20 ας το τικά η 19 ο ομηθευ νητές πο ση κοινω ική Έρευ τεί το πρ φίλη/ος των επί της από κάθε νέα Καραγά κείμενα των Η. υ 1950, μέσα υ συμβ να», νικών, Επιπλέ μα ον οσωπικό άλλουν τσ ισ απ Βε ον, κρ προμηθ ομαστικής το ς έκδοση με στην τική Έρ η», του Παύλ νέζη, Γ. Θεοτ ό τα τατου ατάμε τορικών κ.α. έκ εύ υ ερ οκ ανοιχτ ου Μού «Τοπική ευνα) έκπτωσ εται επιπλέον τιμής. Μπορε πτωση 50% ούς το ωτημάτων. λιου (Σ ά και Μ. η αυτοδιο υς διαύ ί, αν ειρά Κρ ίκηση κα οι κάτο 30% επί της ον τίτυπα κάθε επίσης, να λους μή ιτρ η χο τίτλου ι αυτοδια ομαστικ μας «Παιδικο Κατσορίδα λων εκ ι της Κάρτας ής χείριση δόσεων χα για οποιο του τιμής. Τέ με », του Δη που θα λο πούλου ρίτες», ποιήμα αγοράσ νδήποτε τίτλο ς, τα της «Οι αν ουν (ή Ελένης τινομίες θα παρα άλΧριστο του Αν γγείΆντερσ τόνιο Γκ «Μαρτυ ον ράμσι», ρίες Δι του Πέ αρκούς ρι Επανάσ τασης», συλλογ ικό

Οι

Κάρτα Φίλων RedM arks

Μπορε ίτε να μας αγ εν ισ χύσετε οράζον τη τα σωπα δωροκά ς στα αγαπ ν προσπάθε ιά ημένα ρτες το σα υ βιβλ ιοπωλε ς πρόίου μα ς!

α

Δωροκά ρτ

• Με με στον Πο τρητά ή κάρτ α χαρούμ λυχώρο Κομμ από το βιβλιο ε ού πω να (Ιο Βικτωρ να σας δούμ υλιανο λείο μας ίας, να ε ύ 67). μας! κουβεν από κοντά στην πλ Θα τιάσουμ ατεία ε για τις • Ηλεκ νέ ιδ ες μας re τρονικά με έες dmarks κάρτα .gr, ακ από τη • Με ολουθώ ν ντας τις ιστοσελίδα 5018-0 κατάθεση στ οδηγίες 8688 ον 640 . GR96 0 της Τρ λογαριασμό 01 PIRBGR 72 0180 0050 άπεζας Πειρ με αριθμό αιώς (IB AA). Στ 1808 68 σας με e-mail η συνέχεια στ 86 400 - SW AN στο bo okstore έλνετε τα στ IFT οι @redm arks.gr χεία .

______

______

Την κά ρτα

______

______

έδωσε:

Κάρτα

Μετρητ ά

______ ____

______

______ ______ _

Άλλο __ __

______

______

______

__

______

______ ____

___

______

Τηλέφω __________ νο: ___ / __ ____

____

__

_____

______ ____

____

______

ηνία: __

Ημερομ

______

______

______

υμο: ______ ______ Email: ______ ____ __ ______ __ ______ ______ ______ Διεύθυ ______ νσ ______ ______ η: ______ ______ ______ ____ __ Κ:

Πόλη/Τ

ών

Ονοματ επ

ηρώνω;

Πώς πλ

ίλων

κάρτα φ

Πώς πληρώνω; • Με μετρητά ή κάρτα από το βιβλιοπωλείο μας στον Πολυχώρο Κομμούνα (Ιουλιανού 67). Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά στην πλατεία Βικτωρίας, να κουβεντιάσουμε για τις νέες ιδέες μας! • Ηλεκτρονικά με κάρτα από την ιστοσελίδα μας redmarks.gr, ακολουθώντας

Εκ δό σε ις RedM έκ ar δο ks ση εγ «Κάρτα ς Φίλω καινιάζουν μα αντίσ RedMarks», τη ν των ακ τοιχων Εκδόσε ν κόσμο. εγχειρη ολουθώντας ων το Πρ μάτων στήριξη όκειται για στην Ελ παράδειγλά μι στ λους κα ην προσπά α σημαντική δα και τον θε ι μπουν να διαδώσουμ ιά μας να εκ οικονομική στ δώ ζητήσε α βαθιά, θέλο ε ιδέες που επ σουμε τίτις που ντας να ιχειρούν κυ συ στερά ρια μβ να ρχού άλου σή σημαντ μερα. Θεωρού ν στο κίνημα με στις συική μα ς συμβ με ειδικά τις και την Αριντας το ολή σε ελληνό μεταφρ αυ φω άσεις φή τό νο με το κο κείμενα στόχο, ινό για φέρν διε ων πρ θν . Πα ώς ρά αναγνω ώτη φορά σε οστηρίζο λληλα με την επ ρισμένω σειρά μα υμε νέ ν συγρ αου απ αφές άν τη ση κοινω ς ερευνητές πο «Κριτική Έρ ευνα», υ συμβ νικών, Επιπλέ άλλουν ισ ον, κρ στην ατάμε τορικών κ.α. ερ ανοιχτ ούς το ωτημάτων. υς διαύ λους

επικοι νω πάντα νίας διατηρ ώντας εν το διαλεγ ημερωμένο μέ με τίτλο βιβλιοπωλείο βρείτε νους με μερά υς άλλω μας τις τελε κι και... λουν) απ υταίες θεωρία ανοικτ ν εκδοτών, ό πνεύ εκδόσε ό το βιβ και σκ μα ις πλ παιδικ έψ έο : θα η, ν έκπτωσ λιοπωλείο μα αλλά κα στη ριζοσπ ό βιβ η 10% αστική σεβασμ ι λογο Με τη λίο κ.α. στις ήδ ς, κερδίζουν τεχνία ό στ , κόμιξ, νουν οι ν «Κάρτα Φίλω Οι φίλο ην Ενιαία Τιμ η χαμηλές τιμ μια επιεκ ή του Βι ν» συ ι που ές μα νο μβ ς πτυχθο δόσεις μας μέ (με υν νο τα υν εκτό βλίου). πιο σταθ άλλετε στο ύν, να φτ βιβλία να ς το το άσ κά τα ου χυ ν σε κά ερά βήματα, δρομείο υς, όποτε επ Αθηνών θα Τι είναι να θε γωνι παίρ ιθυμ (με χρέω η «Κάρ ά της Ελ αναΤι τίτλο ση των ούν οι ίδιοι, τα Φίλ λάδας. Με την υς έχου με ταχυδρ ων RedM ετήσια ομικών με στα «Η Αμερ συ arks»; εκδόσε ). σκαριά ων μπορ νδρομή των ική της για το 50 ευ δεκα αντίτ εί να ξιδ ρώ ετί ιω 20 υπ πρ ας τικ η 19 ο ομ φί ά το ηθευτεί λη/ος επί της από κάθε νέα Καραγά κείμενα των Η. υ 1950, μέσα μας έκδο το προσωπικό των ονομασ τση», το από τα Βενέζη τικής προμ ση τα , Γ. τικ υ το Πα υ με ή ηθ το Έρ έκ ύλ εύ υ ου Μού Θεοτοκά και «Τοπική ευνα) έκπτωσ εται επιπλέον τιμής. Μπορε πτωση 50% Μ λιου (Σ η 30% αυτοδιο ί, επίση αντίτυπ ειρά Κρ . επί τη ίκηση οι κά ς, να α κά μήτρ ις το κα ον η χο ι ομ αυ αστικής θε τίτλου μας τοδιαχε «Παιδικο Κατσορίδα λων εκ ι της Κάρτας ίριση», δόσεων χαρίτες» για οποιο του τιμής. Τέ με του Δη που θα , ποιή λος, πούλ νδήπ ου μα οτ αγ τα ε ορ τίτ άσουν της Ελ «Οι αν (ή θα πα λο άλένης Χρ τινομ ραγγείιστοΆντερσ ίες του Αν τόν ιο Γκράμσ «Μαρτυ ον ι», του ρίες Δι αρκούς Πέρι Επανάσ τασης», συλλογ ικό

Με την ετήσια συνδρομή των 50 ευρώ η φίλη/ος των εκδόσεων μπορεί να προμηθευτεί το προσωπικό του αντίτυπο από κάθε νέα μας έκδοση με έκπτωση 50% επί της ονομαστικής του τιμής. Μπορεί, επίσης, να προμηθεύεται επιπλέον αντίτυπα κάθε τίτλου μας με έκπτωση 30% επί της ονομαστικής του τιμής. Τέλος, οι κάτοχοι της Κάρτας για οποιονδήποτε τίτλο άλλων εκδόσεων που θα αγοράσουν (ή θα παραγγείλουν) από το βιβλιοπωλείο μας, κερδίζουν μια επιπλέον έκπτωση 10% στις ήδη χαμηλές τιμές μας (με σεβασμό στην Ενιαία Τιμή του Βιβλίου). Οι φίλοι που μένουν εκτός Αθηνών θα παίρνουν τα βιβλία τους, όποτε επιθυμούν οι ίδιοι, με το ταχυδρομείο (με χρέωση των ταχυδρομικών). τις οδηγίες. • Με κατάθεση στον λογαριασμό με αριθμό 5018-086886-400 της Τράπεζας Πειραιώς (IBAN GR96 0172 0180 0050 1808 6886 400 - SWIFT PIRBGRAA). Στη συνέχεια στέλνετε τα στοιχεία σας με e-mail στο bookstore@ redmarks.gr.

Profile for RedMarks publishing

Κατάλογος RedMarks | Απρίλης 2020  

Κατάλογος RedMarks | Απρίλης 2020  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded