Page 1

Barbie, het is uit! Ken heeft na zoveel jaren Barbie gedumpt. Zij is betrokken bij ontbossing van het Idonesische regenwoud. Ken pikt het niet dat, terwijl de Sumatraanse tijger snel slinkt, Barbie de show steelt. Is dit het einde van ’s werelds beroemdste glamourkoppel?. Amper twee dagen nadat Ken Barbie de bons gaf, bekeken wereldwijd al meer dan een half miljoen mensen zijn videoboodschap. Greenpeace bracht het schandaal aan het licht. IndonesiÍ is een dicht bebost land, maar nergens gaat het regenwoud zo snel verloren als hier. Een deel van de bossen wordt vernietigd om verpakkingsmateriaal te maken.

4

Greenpeace liet de verpakkingen van de bekendste speelgoedpoppen ter wereld analyseren door een expert. Het lijdt geen twijfel: Barbie is erbij betrokken. Haar fabrikant Mattel gebruikt materialen van Asia Pulp and Paper (APP), de papiertak van de Indonesische groep Sinar Mas. Die is berucht voor het vernietigen van regenwoud voor zijn papierfabrieken. Ontbossing heeft zware gevolgen voor de lokale gemeenschappen, de biodiversiteit en het klimaat. Misschien dat ze het toch nog kunnen goedmaken?

Kazette 4 p4  

Ken heeft na zoveel jaren Barbie gedumpt. Zij is betrokken bij ontbossing van het Idonesische regenwoud. Ken pikt het niet dat, terwijl de S...